Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Burgemeester stapt uit PvdA om allochtonenbeleid

burgmstruithoorn.pngBurgemeester Oudshoorn (PvdA) van Uithoorn is uit haar partij gestapt maar blijft wel aan als burgemeester. Oudshoorn was voor haar burgemeesterschap bestuurder voor de PvdA in de Rotterdamse wijk Feijenoord. U weet wel, die prachtige wijk waar de lokale PvdA-afdeling te kampen heeft met een nijpend DictatorialeTurkenProbleem, zoals bleek uit vakkundig journalistiek werk van het AD Rotterdam dat later grotendeels werd gekaapt door het NRC. In Feijenoord heeft de PvdA een absolute meerderheid en de Turkse raadsleden maken daar lachend gebruik van. Tegenover Imgur zegt Oudshoorn: 'Er was een neiging tot vriendjespolitiek. (..) Turkse partijgenoten hebben met het puntje van de neus tegen de mijne gestaan. Ze hebben met een vuist op mijn bureau geslagen. ‘Als jij...’ – ze spraken het nooit letterlijk uit, maar het liet weinig ruimte voor interpretatie. '. Klinkt gezellig. Vast een incidentje, trouwens. Enfin. Na de toch wel bijzondere uitval van Lodewijk Asscher tegenover zijn over kinderbijslag klagende Marokkaanse achterban verwachtte Oudshoorn wel steun te vinden bij het landelijke partijbestuur om de problemen in Feijenoord bespreekbaar te maken. Niet dus. Ze kreeg in een vier minuten durend telefoongesprek nul op rekest van de top. Ze kon kort gezegd maar beter d'r grote smoel houden. Daarop verstuurde de burgemeester haar opzeggingsbrief. Bam. In je gezicht, PvdA. Weer is wat anders dan een Oeloeboeloeprobleem, waarover EenVandaag om 18u15 een embedded repo vanuit Gouda laat zien op NL1.

Reaguursels

Inloggen

Fietsenmaker De Tweede Kamer

Geert was onderweg van zijn huis naar zijn werk, toen hij een lekke band kreeg met zijn fiets. “Krijg nu het Marokkanenprobleem”, mompelde Geert toen hij afstapte. Snel belde hij naar zijn werk, Mark nam op. “Hey Mark, ik heb een lekke band!”, gaf Geert Mark te kennen. “Nou, nou”, antwoordde Mark, “wat hadden we nou afgesproken Geert, je zou niet zo maar wat roepen en alles generaliseren. Om welke band gaat het, welk type band is het en waar is hij lek?”. Geert antwoordde: “Ik weet zeker dat het een zwarte achterband is, maar waar hij lek is weet ik niet.”. “Zie je nu wel dat je stigmatiseert”, antwoord Mark. “Maar, maar,..” stammelde Geert, “Je vroeg toch om een detail omschrijving?”. “Dat wel”, antwoordde Mark “Maar nu stigmatiseer je weer, de achterband die lek is had ook best een andere kleur kunnen hebben en je weet niet eens waar hij lek is en of hij dus wel echt lek is.”. “Maar, maar,.. banden zijn toch bijna altijd zwart?”, stammelde Geert. “En als hij leeg is gelopen onder het fietsen en het ventiel is goed, dan is hij toch lek?”. “Jawel”, antwoordde Mark, “Maar dat moeten we natuurlijk niet willen met zijn allen, dus is het beter om dit subtiel te benoemen”. Geert beloofde aan Mark om hier verder beter over na te denken en liep verder.

Na een klein half uur zag hij een fietsenmakerzaak, lachend herhaalde hij de naam: “Fietsenmaker De Tweede Kamer”, “wat een toeval”.
Toen hij binnen kwam, hoorde hij achter in de zaak de bel overgaan: “Whap, whap, whap, whap, whaaaaaaaaw.”. Geert vrolijkte gelijk op, hij herkende dit geluid van zijn werk! Dit hoorde hij altijd als de PvdA een voorstel deed, het was voor hem bijna hun lijflied. “Dit gaat nog een probleem worden”, dacht Geert, hij voelde zich direct thuis en dacht: “Zo, ik ben er klaar voor, laten we eens zorgen dat ze hier mijn band plakken.” En stroopte zijn mouwen alvast op.
De fietsenmaker kwam aanlopen en Geert herkende hem direct, het was Ad Melkert. Na een vriendelijke begroeting gaf Geert zijn medeleven te kennen: “Een Melkert baan he? Mijn medeleven”. “Weet je wie hier ook werken?”, vroeg Ad. “Wouter Bos, hij geeft alle aanwijzingen en Jeltje van Nieuwenhoven is onze secretaresse en kantoor klerkje.”. “Maar wat kan ik voor je doen”, vroeg Ad. Geert antwoordde: “Ach het zijn altijd die zwarte kloten achterbanden die lek gaan, je weet nooit waar, maar wat je wel zeker weet is dat ze zwart zijn”. “Nou, nou, dat kan ook wel wat minder hoor Geert”, antwoordde Ad. “Wij hebben hier ook witte banden die ook wel eens lek gaan”. Op de vraag hoeveel hij daar van verkocht, antwoordde Ad: “”Heel weinig, maar toch mogen we dat niet vergeten”.
Ad inspecteerde de band en gaf te kennen: “Zie je nu Geert, de achterband is nog volledig rond, met uitzondering van de onderkant. Het is dus maar een klein gedeelte van de zwarte achterband die niet volledig functioneert.”. Geert werd boos en antwoordde: “Doe eens normaal man!”, “die hele zwarte achterband moet vervangen worden! Doe mij dan maar een witte, jij zegt toch dat die net zo goed zijn?”.

pawa | 06-04-13 | 22:39

Het lijkt me vrij duidelijk dat het weer wat anders is.

Kale-Meester | 06-04-13 | 21:31

GEEN STIJL waar slaat die foto bij dit artikel op?

Bobby1 | 06-04-13 | 13:41

Burgemeester Oudshoorn for President

Bobby1 | 06-04-13 | 13:40

PvdA is een kansloze club. Ik hoop dat de burgemeester nu eindelijk het licht ziet en PVV gaat stemmen.

Jim Lovell | 06-04-13 | 12:09

Volgende burgermeester moet een turk zijn. Althans dat verwacht ik. Anders gaan ze klagen bij Erdogan.

Veel Vaak | 06-04-13 | 11:19

www.youtube.com/watch?v=DdsBJNQApXg
Wilders

nl.wikipedia.org/wiki/Milli_G%C3%B6r%C...

Vrij vertaald betekent het begrip "Nationale Visie".

Critici van Milli Görüþ stellen dat de stichting zich naar buiten toe weliswaar liberaal en gericht op integratie voordoet, maar dat in moskeeën extreme preken worden gehouden. Critici wijzen op de banden die Milli Görüþ nog altijd heeft met de in Turkije verboden fundamentalistische Refah-parti

Deze pagina is het laatst bewerkt op 9 mrt 2013 om 15:13.

nl.wikipedia.org/wiki/Partij_voor_Rech...
De AK-partij wordt sterk gewantrouwd door de ambtenaren en het leger omdat zij deels voortkomt uit de religieuze Milli Görüþ. De voorstellen van de AK-partij worden door hen dan ook gezien als een deel van een verborgen islamistische agenda. Erdoðan zou, volgens de seculieren, een radicale verandering willen brengen in Turkije maar zou dit willen doen met een langetermijnstrategie om de opponenten op hun gemak te stellen. Erdoðan zelf zegt dat de AK-partij nooit een confessionele partij is geweest, maar een conservatieve centrumpartij.

Rechtszaak tegen de AK-partij
De AK-partij wordt sterk gewantrouwd door de seculiere Turkse partijen vanwege haar pogingen en acties om Turkije te islamiseren. De hoogste Turkse aanklager had in maart 2008 het Turkse Constitutionele Hof gevraagd om de regeringspartij AKP te verbieden en 71 leden van de partij te verbannen van politiek voor vijf jaar, wegens het vormen van een centrum voor anti-seculiere activiteiten. In juli 2008 weigerde het hof de AK-partij te verbieden.[2] Van de elf rechters (van wie zeven benoemd zijn door de streng-seculiere president Ahmet Sezer) waren er zes voor een verbod. Dat was één te weinig om tot een verbod te komen.

dubbeljoe | 06-04-13 | 11:06

Mozeskriebels | 06-04-13 | 06:36

Dat is idd een heel bedreigend filmpje en het laat geen enkele twijfel over wat die heren van plan zijn, Mili Gorus is bij ons ook aktief en het betekent: nationale visie.

dubbeljoe | 06-04-13 | 09:51

toen ik 12jaar was mochten we een middagje op het politieburo verblijven en afgehaald worden door je vader omdat ik met mijn broertje een paar hyacinten uit een park hadden geplukt, toen was een agent ook een agent om respect voor te hebben en wist je waar je aan toe was, het is niet alleen een probleem van die marokkaantjes maar zeker ook van de "sterke arm", geef de politie de bevoegdheden terug die ze toen klaarblijkelijk wel hadden en pak dat tuig en hun ouders aan, keihard aan, het lijkt wel of er achter elke allochtoon 4 welzijnswerkers staan plus evenzovele politieke partijen die met oorpluggen en geblinddoekt denken te weten dat je goudrenetten met vijgen kunt kruisen, ideaalbeelden zijn en blijven ideaalbeelden nu hanteert men valse denkbeelden

fcj | 06-04-13 | 09:25

Die allochtonenmeter is dus ruk. De juiste cijfers:

Inwoners 28.396 CBS nov. 2012
Allochtonen 4082 statline CBS oktober 2011

ristretto | 06-04-13 | 07:44

Gooi en smijtwwrker.
We hadden een prima vrouwelijke burgemeester. Daarna werd ons via de baantjescarrousel deze door de strot gejaagd. Zij doet het goed. We zijn door haar toedoen niet meer de hoofdstad van de qat handel. ( waar zouden al die qatkauwers nu uithangen ?)

Amstelveen slokt niets op en er is ook geen sprake van fusie. Er is al jarenlang een samenwerkingsverband langs de n201 met Aalsmeer en de ronde venen.
Dus ja, ze is een soort Elatik uit Feyenoord die herplaatst werd, en nee ze is hier niet om te fuseren met Amstelveen.

Ik ben beretrots op haar om deze stap. Jammer dat ze nu geen interne druk meer kan afgeven.

ristretto | 06-04-13 | 07:28

Langzaam komt het besef, wel altijd te laat.
Deze mevrouw heeft ook meegemaakt wat het betekend als de multi culti opeens je overwoekert en je opeens een vreemde bent in je eigen land.
Het in in de wijk Feyenoord echt erg, het is gewoon een Turkse enclave.
Ik zit te wachten tot er ook bordjes komen met "sharia controled area".
Linksvolk, pius, schetenwappert, mathijs, de afwezige in elk debat waar duidelijk wordt dat het geen pretje is om je land te delen met crimineel en achterlijk volk wat ook nog eens in een dood en verderf god gelooft en een afgezant die kleine meisjes neukt, ik hoop dat jullie ogen ook nog eens open gaan en en je de werkelijkheid zal zien.
Ik neem het deze mensen nog niet eens kwalijk dat die hier zijn, de politiek des te meer!
Iedereen die verantwoordelijk is voor dit wangedrocht wat de multi culti is moet zich doodschamen. Juist de PvdA en GL mogen ze zich dit heel erg hard aantrekken.
Waren er vanaf het begin goede regels gemaakt over de terugkeer van de gast arbeider, een gast vertrekt ook altijd daarom heet het gast, was het al totaal anders gelopen.
Het is door de PvdA dat al die gast arbeiders hier mochten blijven en onze gespaarde potjes voor uitkeringen mochten leegtrekken. Ze mochten zelfs de hele achterlijke boerenfamilie meenemen hier naartoe. De thuislanden waren enorm blij, zij ervan af van de berbers en Koerden en via die boeren die normaal niets opleverden in het thuisland kwam er opeens geld binnen vanuit Hollandia! Daarbij ook nog handig voor de uitbreiding van de islam.
Ja, voor de mensen het doorhebben is het te laat! Dan staan we straks met wapens tegenover elkaar.
youtu.be/LnEFWtL_b4A
Zie hier een congres in Duitsland van heel wat jaartjes terug met een jonge Erdogan erbij.
De taal was wel duidelijk toen, zal die opeens wonderbaarlijk zijn gematigd?
Ik denk het niet.

Mozeskriebels | 06-04-13 | 06:36

Als jullie een foto bij een artikel plaatsen, neem dan wel de goede. De afgebeelde burgemeester was ooit burgemeester van Uithoorn maar na hem zijn er nog twee anderen burgemeester geweest. Trouwens Oudshoorn is een vrouw en van Surinaamse afkomst.

bijtertje | 06-04-13 | 01:41

Hopelijk gaan mensen inzien welke schade die vervloekte PvdA aan Nederland heeft aangericht!

Moi2 | 06-04-13 | 01:26

Nu is dit allemaal nog lokale politiek. Over 20 jaar zien we dit soort taferelen ook in de landelijke politiek. Zo grijpen de allochtonen de macht. En dan is het gedaan met de welvaart en vrijheid waar onze voorvaderen zo hard en lang voor gevochten hebben.

du Roi Soleil | 06-04-13 | 00:00

"Burgemeester stapt uit PvdA om allochtonenbeleid".
En hopelijk gaan er nog velen volgen! er zijn veel, heel veel burgervaders die het zat zijn met dit soort tuig in hun gemeente, lees internet.
De plaatselijke onrust begint op te laaien, mensen beginnen een afkeer te krijgen tegen deze groep mensen. Niet vreemd, het zijn in de genoemde situaties immers altijd hoofdzakelijk ‘rifapen’ die het doen. Ik heb het dus nu niet over Nederlandse burgers van een andere afkomst (RESPECT!) die zich wel hebben aangepast, maar over de rifapen, de berbertjes, die vieze gastjes die ik maar al te graag wil tegenkomen als ze iets fout doen. Helaas verbieden mijn karakter en de gevechtssporten die ik heb beoefend mij om meer geweld toe te passen dan noodzakelijk. Gek genoeg, ik zie ze overal, maar als ik (al dan niet met mijn vrouwtje) langsloop, dan zijn ze ineens stil, dus er is hoop.

Maar goed, WE HEBBEN GEEN MARROKANEN PROBLEEM!!!! Klopt, we hebben een integratie probleem. Maar onze regering slaapt, en als er een debat moet worden gevoerd over het ‘Marokkanenprobleem’ (zelfs de spellingscontrole pakt het), dan doen ze dit rond middernacht, iedereen wil naar huis, het geld is al lang binnen. Dus gaan ze over de naamgeving debatteren (24 uur politiek kanaal, is soms net Comedy Central). WTF! Ja ik begin het te leren, WTF, en het probleem dan? Sukkels……

*Niet meer uit de woorden komt*

pawa | 05-04-13 | 22:52

Mijn hemel. Zit nu bij nieuwsuur naar een Turks statenlid van de VVD in Noord Holland te kijken die gewoon ondertiteld moet worden omdat hij zo gebrekkig Nederlands spreekt. On topic, goede reportage van 1 vandaag. Durven zomaar man en paard te noemen, ben ik niet gewend van de NPO.

Afgeschminkte Bassie | 05-04-13 | 22:18

Gouda, Uithoorn, Brussel....
xandernieuws.punt.nl/content/2011/11/u...

Wat, wanneer en hoe zal er door wie worden ingegrepen?
De Islam zál de wacht aangezegd worden.
No doubt about that.

Ben Adam | 05-04-13 | 21:54

"het NRC". Sjongejonge. Maar hij heb vast school gegaan.

Pa Ramaribo | 05-04-13 | 21:40

@sananda | 05-04-13 | 20:24
Goed samengevat.

Uw Verzekeringsadvis | 05-04-13 | 21:34

@smdyasc | 05-04-13 | 21:22 | + 0

Maar meneer toch! Lees ik daar over landverraders, over de enige echte pvda NSB'ers?

dekogelkwamvanlinks | 05-04-13 | 21:32

@schoon-schip-maken | 05-04-13 | 18:18
HAd je nou niet moeten aanhalen, je haalt emoties naar boven.

Uw Verzekeringsadvis | 05-04-13 | 21:29

PvdA is slechts de Nederlandhatende machine die het haatvolk binnenhaalt voor kortstondig electoraal gewin, dat Nederland daarmee naar de kloten gaat, is hun worst. PvdA, vuiler verradelijker volk kunnen we niet krijgen, bij de vuile haatbaard van de opperpedo profeet mohammed.

smdyasc | 05-04-13 | 21:22

-weggejorist en opgerot-

Diejon Graus | 05-04-13 | 21:13

Oud = Uit de PvDA. Wat weer een prachtige bekende formule.

watazooi | 05-04-13 | 21:07

Maak je geen illusies half NL ligt tegenwoordig aan het subsidieinfuus, oftewel die blijven toch wel PvdA stemmertjes.

william7055 | 05-04-13 | 21:04

stelletje autochtone tokkies
joop2560

sorry joop maar dit heeft niks te maken met de autochtone medemens

joop95897521 | 05-04-13 | 20:57

De PvdA zou gewoon verboden moeten worden! En al die stomme arbeiders die op de PvdA hebben gestemd (van allochtonen kan ik het begrijpen!) zouden een levenslang stemverbod moeten krijgen!

VanBukkem | 05-04-13 | 20:51

En wat is er dsn geworden van het gekort op de kinderbijslag en al die fraude die ze plegen. En altijd achteraf krijgt diegene die de meeste klappen krijgt gelijk. Ik heb op andere sites al mijn vraagtekens gezet dat er zoveel stemvee in de de politiek rn overheid zit en dat ze erg veel tolereerden van illigalen en asielzoekers, nu de beerput in elke gemeente open en hoppa de PVDA op 0 en die gekke Sp en GL die Linda Voortman en Pechje die schijters weg ermee genoeg is genoeg we blijven geen Gekke Henkie.... wanneer gaan wij eens hier tegen in voordat ze alles overnemen en wij niks meer te vertellen hebben in ons eigen land.....

Mans PVV | 05-04-13 | 20:40

Woon in de buurt van Gouda, hier is het al lang algemeen bekend dat finnen in Gouda problemen geven.
Geen hond wil er ook gaan wonen. Die tv reportage bevestigt dat, het is nog erger dan ik dacht zelfs.

Terpen-tijn | 05-04-13 | 20:29

1940 t/m 1945 bang voor de Duitsers:
2013 bang voor de(kinder)Marokkanen

sananda | 05-04-13 | 20:24

-weggejorist en opgerot-

joop2560 | 05-04-13 | 20:19

Er vluchten heel wat mensen Gouda weg uit vanwege die finnen.
Ook de finnen zelf?, want die zijn ook de klos kwa criminaliteit. (volgens de tv)

Terpen-tijn | 05-04-13 | 20:17

gooi en smijtwerker | 05-04-13 | 19:53 | + -1
Okey over geslacht en huidskleur zeik je dan....... dank je dat je zegt dat ik mag denken wat ik wil. Fijn dat het zo goed met je gaat, financieel dan. Wat je jank relaas is een beetje karig tegenover het topic.

ikdenkwat | 05-04-13 | 20:05

Dat EENVANDAAG filmpje over Gouda is zo treffend voor de PVDA-aanpak van de afgelopen 40 jaar.. niet durven ingrijpen+ontkennen+burgemeester weigert interview+spreekverboden opleggen+wijkagent wegpromoten=
--
12-jarige Marokkaantjes (de kutvariant) die een complete stad terroriseren.. hoe slap,links en krom wilt U hem hebben!!

Sjors_Carlin | 05-04-13 | 20:04


ikdenkwat | 05-04-13 | 19:17 | + 0 -
Ik zeik helemaal niet over haar huidskleur. Iemand die begrijpend lezen had geleerd op de basisschool zou dat ook hebben begrepen. Waarover ik zeik is het opportunisme van mej Oudshoorn, het oppportunisme waarmee ze zich een vet betaalde functie in het openbaar bestuur heeft weten te krijgen door schaamteloos gebruik te maken van de baantjescarroussel die de PvdA is. Waarin ze prima wist wat haar assets in die carroussel zijn. Niet in de laatste plaats haar geslacht en huidskleur.
Dat jij wat denkt is prima. Het zou echter beter zijn dat je de peop die uit je bek valt niet in woorden zou vatten.
En tenslotte, dank voor je zorg voor mijn carriere. Zelf heb ik die zorg al lang laten varen en ben ik onafhankelijk. Zowel financieel als in denken. Kan jij nig wat van opsteken.

gooi en smijtwerker | 05-04-13 | 19:53

@gentle giant | 05-04-13 | 18:16
"[...] verwachtte Oudshoorn wel steun te vinden bij het landelijke partijbestuur om de problemen in Feijenoord bespreekbaar te maken. Niet dus".

Een vrouw die blijkbaar spreekt uit eigen ervaring, in het bezit is van inside information (in plaats van - wishfull thinking- -maakbare samenlevingsgedachte- gewoon een bord voor de kop nemen), en zich tevens (in haar nieuwe hogere functie) nog steeds zorgen maakt over haar oude wijk en "bevolkingsgroep" daar, en daar blijkbaar in tegengewerkt wordt.

Held!

Ven1V1d1V1c1 | 05-04-13 | 19:52

"Klein groepje", 'Oververtegenwoordiging' en '65+%' worden binnenkort op voorstel van de PvdA door de taaluniegeleerden als synoniemen erkend met 'Marokkanenprobleem' als antoniem.

WirMachenMusik | 05-04-13 | 19:49

Tol heffen op de brug, het moet niet gekker worden!
Schaam je kutpolitie, als je zelfs DAT niet kan aanpakken, heb je tijd zat voor.
Liever laat je je burgers daarvoor inelkaar slaan!
Kutburgemeester ook!

Terpen-tijn | 05-04-13 | 19:45

We hebben een Burgemeesterprobleem..
We hebben een Turkenprobleem..
We hebben een Marokkanenprobleem..
We hebben een Ruggegraatloze Politiciprobleem..
We hadden een fijn landje..

Sjors_Carlin | 05-04-13 | 19:44

@Tavroch | 05-04-13 | 19:35 |
Me ipv m'n of mijn is ook zo'n mooie

harry poster | 05-04-13 | 19:43

Ik hoor hier iedereen alleen over de PvdA. Maar wat te denken van de VVD? Die heeft vanaf begin jaren 80 ca 25 jaar in het kabinet gezeten. Wat hebben die gedaan behalve het spuien van loze beloftes? Wegkijkers zijn het.

harry poster | 05-04-13 | 19:41

Lol, mevrouw is slachtoffer van islamitische intimidatie en gaat opeens principieel lopen doen.

Verder blijkt mevrouw politiek actief geworden te zijn in 2002 in Rotterdam. Goh, waarom zou ze zich juist op dat moment in die plaats geroepen voelen?

Nee, ik zou nog maar even wachten met het Dagmar Oudshoorn Plantsoen.

maggoo | 05-04-13 | 19:41

"Weer IS wat anders..."
De infantilisering gaat maar door. Waarom zou je iemand serieus nemen als hij al te LAM is om zijn eigen taal boven het niveau van een kleuter te gebruiken? Het enige waar men tegenwoordig steeds beter in wordt is incompetentie. Bah, bah, driewerf bah.
Verder +1 hoor, maar dit moest ik toch even kwijt.

Tavroch | 05-04-13 | 19:35

Laatste link is absoluut verplicht kijkvoer voor iedereen.

Terpen-tijn | 05-04-13 | 19:35

Jackie Chiles | 05-04-13 | 19:26
In feite worden we al 40 jaar door een soort NSB-monsterverbond geregeerd.
De een wil ons aan de EU verkopen, de ander aan Arabië of aan China, maar ze zorgen allemaal uitsluitend voor zichzelf, niet voor het algemeen belang of voor het land als zodanig!

Aktivist | 05-04-13 | 19:32

Burgemeester ik sta achter U.

ecologiste | 05-04-13 | 19:31

proficiat, ook aangiften gedaan van intimidatie ?

nan6896 | 05-04-13 | 19:29

bill88 | 05-04-13 | 19:27 | + 0 -
Bedenkelijke rare opmerking.

ikdenkwat | 05-04-13 | 19:28

-weggejorist-

bill88 | 05-04-13 | 19:27

Nou kan je natuurlijk direct in huis vallen met een Godwin en zeggen dat de PvdA de NSB is, maar zo misdadig als de PvdA was de NSB natuurlijk nou ook weer niet.

Jackie Chiles | 05-04-13 | 19:26

Welles! Nietes! | 05-04-13 | 18:57
Ja, hier is nog een leuk stukje over het gelijk van Wilders.

Het gelijk van Wilders
Geplaatst door Joost Niemoller op 2 april, 2013 - 11:29
www.dagelijksestandaard.nl/2013/04/het...
Wetenschappelijk bewijs: immigranten uit moslimlanden presteren juist door de islam slechter op school.

Al toen ik hem vele jaren geleden interviewde, vertelde Wilders dat hij de immigratie uit moslimlanden wilde beperken. Hij was toen de enige politicus die dat zei, en hij is nog steeds de enige. Rutte hield het bij een eerdere verkiezing vaag bij minder immigratie uit 'kansarme landen' zonder dit nader te duiden, en zonder er later nog veel op terug te komen. De andere partijen hebben, zoals bekend, helemaal geen ideeën over immigratiebeleid.
Dat immigrantenkinderen, waarvan de ouders uit moslimlanden komen, slechter presteren op school, werd al eerder vastgesteld door de onderwijssocioloog Jaap Dronkers, die zijn conclusies trok op basis van enorme databestanden. Hij vertelde hierover in het gesprek dat ik met hem had voor mijn boek
Het immigratietaboe.
Zoals gezegd concludeerden Dronkers c.s. dat de grote mate van ongelijkheid tussen man en vrouw in moslimlanden een afdoende verklaring is voor de slechte prestaties van immigrantenkinderen uit die landen:
Our results also show that the low level of gender equality in Islamic origin countries is a sufficient explanation of the low educational performance of Islam male and female migrants’ pupils.

Dronkers c.s. doen natuurlijk geen uitspraken over immigratiebeleid of over Wilders. Maar het is duidelijk dat Wilders gelijk heeft als hij stelt dat de bijdrage van moslimimmigraten aan onze maatschappij klein is. En dat dit iets te maken heeft met het karakter van de islam, bijvoorbeeld met de ingebouwde ongelijkheid tussen man en vrouw.

dubbeljoe | 05-04-13 | 19:26

Van Dikhout | 05-04-13 | 19:02 |

Ja, dat is me ook opgevallen, op talloze aanvragen van een zekere Heins kreeg hij zeer ontwijkende antwoorden van EU-secretariaten(of zoiets).

dubbeljoe | 05-04-13 | 19:24

Therapietje | 05-04-13 | 19:22
Dit land heeft een PvdA-probleem. Zeg dat nou meteen!

Aktivist | 05-04-13 | 19:23

de grote Anti | 05-04-13 | 19:05
Beter is een verbod op Somaliërs...

Ommezwaai | 05-04-13 | 19:23

Tja Geert. Volgens de PVDA heeft dit land helemaal geen problemen en zeker geen Marokkanen probleem. Of toch.
Dit land heeft vooral een PVDA probleem van wegkijkers en lafaards.

Therapietje | 05-04-13 | 19:22

Tja, Spektrui moet z'n kudde stemvee bij mekaar houden voor de verkiezingen in dit of volgend jaar.... dan is zo'n zeurend wijf alleen maar lastig, zeker na die uitglijder van Asscher!

Aktivist | 05-04-13 | 19:21

turrukje kom d'r maar in

scum | 05-04-13 | 19:21

@Van Dikhout | 05-04-13 | 19:02
MP hier te lande was op dat moment Joop Den Uyl!

Van de PvdA. jawel!
Welles! Nietes! | 05-04-13 | 19:06 | + 0 -
Den Uyl was in 1938-1939 geregeld in Nazi Duitsland en vol bewondering over Hitler. Volgde daar lezingen en bijeenkomsten. Hij studeerde daar ook een tijdje...

duitse herder | 05-04-13 | 19:19

Van ING, uiteraard.

Ommezwaai | 05-04-13 | 19:18

Off topic..
Dat kut internetbankieren ligt er weer eens uit.
"De webpagina kan niet worden weergegeven"

Ommezwaai | 05-04-13 | 19:18

En Eberhard Van Der Laan staat gewoon te klappen als hij criminelen de sleutels van een huis en een baan in de handen duwt. De enige manier om vrolijk en optimistisch te blijven is door iedere dag te vieren dat het niet lang meer kan duren voordat het over is.

trippert | 05-04-13 | 19:17

gooi en smijtwerker | 05-04-13 | 18:36 | + -1
Wel ja gaat zitten zeiken over haar huidskleur, misschien is ze gewoon van gedachte veranderd, mag dat niet? Laf is dat gezeik over haar. Ze maakt een punt en waarschijnlijk kost dat haar carrière. Kan jij nog wat van leren.

ikdenkwat | 05-04-13 | 19:17

Tsja Gutmenschen, totdat ze het zelf overkomt.

roze_bril | 05-04-13 | 19:16

@Van Dikhout | 05-04-13 | 19:02
MP hier te lande was op dat moment Joop Den Uyl!

Van de PvdA. jawel!

Welles! Nietes! | 05-04-13 | 19:06

@meneer der meneren | 05-04-13 | 18:37

Wat de neuq? Nu ben ik er al een tijdje niet geweest maar is het al zo erg?

'Uithoorn wordt de 'Qat-stad van Europa' genoemd. Dit komt doordat Qat in Nederland niet verboden is. Vier keer per week komen Somaliërs naar het industrieterrein van Uithoorn om daar Qat te kopen. Hierbij ontstaan regelmatig vechtpartijen en steekpartijen. De gemeente van Uithoorn wilt een verbod voor Qat'

de grote Anti | 05-04-13 | 19:05

Het komt allemaal door Wilders en de PVV. Als die niet zo vaak zouden zeggen dat er problemen zijn met marokkanen of de multikul, dan zouden er helemaal geen problemen ZIJN.
Goede reden om nog harder lalala te roepen met nog dikkere vingers in de oren, telkens als meneer iets zegt.

Jan Passant mk2 | 05-04-13 | 19:05

@dubbeljoe | 05-04-13 | 18:39 |
Blij dat je die verdomde resolutie als oorzaak ziet van de ellende die al heel wat jaren over Europa is uitgestort en nog steeds wordt geloosd. Spijtig dat zoveel reaguurders niet de moeite nemen/namen om deze oude EEG-zaak serieus te nemen (lees: eigen te maken) en massaal klagen over hoe slecht het met de Nederlandse cultuur gaat.
.
Overigens wordt ook vanuit de politiek gedaan of er in het geheel geen resolutie is!

Van Dikhout | 05-04-13 | 19:02

Wij hebben in dit land eerder een NietAanTuigDeOorlogWillenVerklarenProbleem.

ProAsfalt | 05-04-13 | 18:59

@dubbeljoe | 05-04-13 | 18:39
Daar heb je nu dus ook precies de reden waarom de PVV dat stuk Benelux vuil op de schop wil gooien. toen waren die kudt Belgen al aan't voorbereiden voor één EU rijk naar Duits voorbeeld.

Welles! Nietes! | 05-04-13 | 18:57

Ach ja, verstand komt met de jaren.

Yabadabedoe | 05-04-13 | 18:56

Het Marokkanen probleem komt niet door:

- De PVV
- Johnny Quid
- Marokko
- De kudtMarokkan zelf (als zijnde crimineel gewoon straffen)
- Reaguurders

Het komt door de PvdA zelf.

Nu de maatschappij zo intens afgeranseld is, mag de PvdA lekker zelf het Marokkanen probleem gaan oplossen veel succes ermee.

Omaatjes die overdag op straat beroofd worden, onder gespuugd en een scheur in het gezicht geslagen. Ik vind het verschrikkelijk, maar Nederlanders zijn altijd gewaarschuwd welke samenleving de Joop Den Uyl en de Wim Kok zouden brengen.

Ga het nu maar lekker zelf oplossen ook. Het is uwer maatschappij niet de mijne. Verotte teringzooi. En maar doorgaan die sukkels.

trippert | 05-04-13 | 18:54

Volgens mij is de burgemeester van Uithoorn Dagmar Oudshoorn. Dat is een mevrouw met donkere huidskleur en ziet er helegaar niet uit als die plaklul op die pica hier boven. Prutsers!

hölzenbein | 05-04-13 | 18:53

@ gooi en smijtwerker | 05-04-13 | 18:44 |
Ik denk eerder dat haar huidskleur haar tegen zat tijdens de confrontaties met de Turken.
Oeleflaffel | 05-04-13 | 18:48 | + -1 -
Heb je haar foto al bekeken? Zeeuws meisje uit Goes?

gooi en smijtwerker | 05-04-13 | 18:52

Waar moet het naar toe met dit land als PvdAerts consequenties gaan verbinden aan het falen van de partij. Zelfde koers als CDA, de bestuurlijke afgrond tegemoet.

Watapatja | 05-04-13 | 18:50

Er wordt al tig jaar gewaarschuwd voor cliëntelisme in de allochtoonse politiek. En nu het zo ver is zijn we verbaasd?

de Bree | 05-04-13 | 18:48

Oudshoorn = Pius ????

Tjoepie | 05-04-13 | 18:48

Alleen in Nederland hebben we een Marokkanen probleem, zelf in marokko hebben ze er geen.

trippert | 05-04-13 | 18:48

@ gooi en smijtwerker | 05-04-13 | 18:44 |
Ik denk eerder dat haar huidskleur haar tegen zat tijdens de confrontaties met de Turken.

Oeleflaffel | 05-04-13 | 18:48

Sommige mensen komen tenminste nog tot inkeer dat de PvdA een ontzettende ruk partij is. Willem Drees vond dat in 1971 al toen hij zijn partijlidmaatschap opzegde uit groeiende onvrede met de partij en hij was een van de grondlegger.

Osdorpertje | 05-04-13 | 18:46

En Supermatthijs zag dat het goed was... ;-)

Dömper | 05-04-13 | 18:46

Ik ben verre een vriend van de PvdA... maar heb respect voor de dame gekregen!

duitse herder | 05-04-13 | 18:45

Gouwenaren zijn laf volk.
Als het bestuur en de politie niets doet, dan neem je toch het heft in eigen handen.

de Bree | 05-04-13 | 18:44

Chapeau, een burgemeester naar mijn hart.
Natuurlijk had ik de geachte redactie van onze goede mensen van Joop al op de hoogte gesteld van dit toch zeer principiele gebaar.
En wat schetst mijn verrassing..... niet geplaatst.
In ieder geval, clientalisme en democratie gaat niet samen, en dat heeft deze burgemeester goed door.
En mochten de apparatsjik van de PvdA deze burgemeester het leven zuur gaan maken dan vechten we door zoals Oltmans dat gedaan heeft.
En dan gaat dat tuig betalen.

bakoenin | 05-04-13 | 18:44

gooi en smijtwerker | 05-04-13 | 18:36 | + -1
Ze was het zat! C'est Ca! Beter laat dan nooit.
ikdenkwat | 05-04-13 | 18:40 | + 0 -
Ja, en? Was ze het minder zat toen ze in Feijenoord in de deelgemeente zat? Lijkt me niet. Toen ze er middenin zat heeft ze haar mond gehouden en met het spelletje meegedaan. Wetend dat ook zij haar huidskleur meehad voor een mooie vervolgstap in de pvda baantjescarroussel. En toen ze eenmaal haar mooie burgermeesterspost had, met uitzicht op fusie met een grotere gemeente, pas toen was ze zo heldhaftig. Nee, niet beter laat dan nooit. Laf, laf,laf.

gooi en smijtwerker | 05-04-13 | 18:44

@gooi en smijtwerker | 05-04-13 | 18:36 |

Beter laat dan nooit, toch!?

Devils smile | 05-04-13 | 18:42

Dus turken zijn aan de macht gekomen in Rotterdam? Goh, wie had dat gedacht. Ze proberen hun islamistische achtergrond door te drukken in de wetgeving in Rotterdam? Goh, wie had dat gedacht. PvdA'ers die opstappen en Wilders TOCH gelijk geven door dit alles? Goh, wie had dat gedacht.

Mensen worden wakker, de opstand kan binnenkort beginnen.

LangeTijdGeleden | 05-04-13 | 18:42

Gouda,een goed raad,,trommel n paar stevige gasten op trek een kap over je kop,en bezorg dat tuig even de avond van d'r leven,doe dit n paar maal en ze zijn zo mak als een lammetje.Rechters en politie en gemeente doen toch geen ruk.12-13 jaar waar gaat dit over.

fleurtje | 05-04-13 | 18:41

Voor de duidelijkheid dit mens moet maar dr baan ook hier opzeggen.
De besluiten die zij neemt in de gemeente is ondoordacht en houd totaal geen rekening met de lokale burgers.

Voorbeeld: Elke week huishoudelijk vuil ophalen naar om de 2 weken zodat het goedkoper word maar die andere week komt er alsnog een vuilniswagen voor plastic vuil. Kortom lekker je vuilnis laten stinken op straat. Lekker slim dus.

Ontopic:

Den allochtonen metert:
In Uithoorn (regio 1423) woonden op 1 januari 2010 6055 mensen, waarvan 285 niet-westerse allochtonen (4.7%).

Dit zijn geregistreerde niet-westerse, daar is niet het uitschot dat illegaal in de flatjes wonen ;)

Fariz | 05-04-13 | 18:41

De PvdA baalt wel degelijk van het Turkenprobleem in de gemeenteraad aldaar, alleen zijn ze te laf om dat hardop te zeggen. Krijg je ervan door een paar Turken op de nominatielijst te zetten en te verwachten dat men wel zal stemmen op de meest competente kandidaat. Tuurlijk zal diegene met de meeste neven en nichten winnen.

Dus afschaffen die fokpremies en doe eens niet aan cliëntelisme door ook een paar mensen uit de grote zwakkere achterban te plaatsen. Voorkom je een hoop gezeik mee.

blinde kip | 05-04-13 | 18:40

gooi en smijtwerker | 05-04-13 | 18:36 | + -1
Ze was het zat! C'est Ca! Beter laat dan nooit.

ikdenkwat | 05-04-13 | 18:40

Die reportage vanuit Gouda was scherp. Goed zo één vandaag. Toen ik lid werd van PowNed had ik dit soort reportages verwacht van deze club.

de Bree | 05-04-13 | 18:39

De grote verrijking, het grote verraad
Geplaatst door Blondemevrouw op 22 september, 2012
www.dagelijksestandaard.nl/2012/09/de-...

Resolutie van Straatsburg (1975); “De EEG belooft om voortaan de Arabische immigratie actief te bevorderen en de moslims de ruimte te geven om hun cultuur naar Europa te brengen.” De tekst benadrukt ‘de grote verrijking, die het Arabisch cultuurgoed ons te bieden heeft, vooral op het gebied van normen en waarden’.”

“De pers moet worden ingeschakeld om een gunstig klimaat te scheppen voor immigratie en de academische wereld moet de nadruk leggen op de positieve bijdrage van de Arabische cultuur aan de ontwikkeling van Europa. Geldstromen moeten vloeien voor oprichting van moskeeën, koranscholen en instituten ter bestudering van de islam.” Om de Arabische olieboeren te vriend te houden, is en wordt de expansiedrift van de islam genegeerd en het verspreiden door Europa van die politieke ideologie, gefaciliteerd en gefinancierd door de EU. En dus door de inwoners van alle EU-landen. Het importeren van de islam vanwege olie, met als bijkomstigheid het bewerkstelligen van loonmatiging. De beweegredenen van de eurocraten waren helder. Olie en geld. Geen strobreed in de weg gelegd door de Christenen die -zoals Wim van de Camp mij heeft uitgelegd- het secularisme als groter gevaar zien dan de islam. Over een koude kermis gesproken. Eigenlijk had ik deze column heel kort kunnen houden. De positie van de moslima binnen de islam wordt regelmatig besproken. De moslima’s zullen echter zélf hun positie binnen de islam moeten zien te verbeteren, door samen van binnenuit verandering af te dwingen. De positie van de niet-moslimse meisjes en vrouwen in Nederland, is de verantwoordelijkheid van ons Nederlanders. Dat is mijn verantwoordelijkheid. Dat is jouw verantwoordelijkheid. Het zijn onze (klein)dochters, (klein)kinderen, moeders, zussen en oma’s die wij niet mogen verraden voor olie, loonmatiging en een verrijking die niet bestaat.

De SP in 1983: “En het is bekend dat voor hen het gedrag en leefpatroon van Nederlandse vrouwen zo afwijkt van het hunne, dat bij velen van hen de gedachte kon opkomen in een soort “Babylon'' terechtgekomen te zijn. Waar naar hun maatstaven gemeten de vrouwen zich zo onzedelijk gedragen dat het welhaast hoeren moesten zijn.”

dubbeljoe | 05-04-13 | 18:39

Helaas allemaal te laat,Nederland is aan gort!

ReRe | 05-04-13 | 18:37

Dom volk daar.

Atletiek Klup Uithoorn (Atletiek)
Handbal Legmeervogels (Handbal)
Voetbalclub Legmeervogels. Daar staat dan niks meer tussen haakjes achter. Is dat een kippenboervereniging voor een hogere eiopbrengst?
Ik begrijp het niet meer.

nog meer voorbeelden op
nl.wikipedia.org/wiki/Uithoorn#Overige...

meneer der meneren | 05-04-13 | 18:37

In Gouda kunnen ze maar beter overschakelen op geitenkaas.
En voor de burgemeester van Uithoorn heb ik alleen maar respect +10

raster | 05-04-13 | 18:37

Nou, heldhaftig hoor.
Eerst heeft ze zich over de rug van de partij laten benoemen als burgermeester van een of ander kutdorp onder de rook van een of andere teerfabriek, een dorpmdat binnenkort wordt opgeslokt door amstelveen waarna de burgermeester met behoud van inkomsten kan gaan rentenieren.
Jarenlang heeft ze erbij gestaan en haar bek gehouden. Om in ieder geval de volgende stap in haar carriere te zetten. Ze heeft gezien en ervaren hoe godvergeten corrupt het clientele systeem van de partij voor de allochtonen rolt. En nu ze elders op het pluche is gaan zitten doet ze wel haar bek open.
Wat een laffe hond.

gooi en smijtwerker | 05-04-13 | 18:36

De eerste keer dat iemand met de vuist op tafel slaat moet direct gemeld worden bij buro integriteit.

Einde van de Domheid | 05-04-13 | 18:35

Weten jullie welke partij er ook een hekel had aan dissidenten?

brutus68 | 05-04-13 | 18:35

Het begint met een paar excuus-Turken op de kieslijst, maar voor je het weet nemen ze de boel over, maffia-stijl.
Hoe naïef moet je zijn om te denken dat ze de vriendjespolitiek uit hun thuisland hier achterwege gaan laten ? Ies koeltoer !

Nonkel Frituur | 05-04-13 | 18:34

De burgemeester heeft gewoon gelijk die gasten denken dat ze alles kunnen maken. Met pappen en nat houden los je geen ene tering op. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden!

ikdenkwat | 05-04-13 | 18:34

Geert zal haar met open armen welkom heten!

Mevrouw Oudshoorn for President!

Devils smile | 05-04-13 | 18:31

www.nrc.nl/nieuws/2013/04/05/pvda-burg...

Onderzoeker electorale geografie Josse de Voogd zegt dat “zonder de allochtone stem de PvdA in bijna geen enkele stad de grootste zou zijn”.

dubbeljoe | 05-04-13 | 18:30

Hopelijk volgen er meer PVDAerts... maar ik vrees dat ze de enige zal zijn... het pluche plakt zo heerlijk, de baantjescarrousel voelt als een warm bad en uiteraard zijn de verdiensten op een hoog niveau

Fatwabuster | 05-04-13 | 18:28

Godsammekraken | 05-04-13 | 18:19
Ben het helemaal met u eens. Zij kan nooit een debat houden met de aldaar wonende mensen. Die rennen keihard weg. Een typisch verschijnsel in de amsterdamse periferie.

Smarties | 05-04-13 | 18:27

@ rara

Bij de PVV zal ze welkom zijn want dat is de enige partij die problemen bij de naam durft te noemen. De rest - en dan in het bijzonder de PVDA - is pappen en nathouden en vooral denken aan eigen positie.

Claire | 05-04-13 | 18:26

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik hier heel veel respect voor heb. Probleem is echter wel dat de pvda nu al helemaal geen intern tegengas meer zal ontvangen.

shamehair | 05-04-13 | 18:25

Heerlijk wat een verrijking die multi-cut samenleving. We zijn er beter en armer van geworden.
Pluim voor deze heldin.

Claire | 05-04-13 | 18:24

"Ach het valt mee", een prima samenvatting van het pvda-beleid inzake allochtonen van de afgelopen 30 jaar.

spanarchist | 05-04-13 | 18:23

Hopelijk beseft ze wel dat ze haar carriere verder kan vergeten. De PvdA zal dit interview nooit vergeten, en bij andere gevestigde partijen is ze ook niet welkom. Ze stelt namelijk echte problemen aan de kaak, en dat is niet in het belang van die gevestigde partijen.

rara | 05-04-13 | 18:23

Kudo's voor deze burgemeester!

PietGeniet | 05-04-13 | 18:21

Hulde! Nu Samsom nog. En als we toch bezig zijn, gewoon hele tent opdoeken. C'est ca.

Koosjere Moslim | 05-04-13 | 18:21

".. Oudshoorn was voor haar burgemeesterschap bestuurder voor de PvdA in de Rotterdamse wijk Feijenoord.."

Wat heeft zo'n kakkerlak in de Amsterdamse periferie te zoeken!? Kssssjjtttt!

Godsammekraken | 05-04-13 | 18:19

Nu snap ik het! Theodor Holman = Marten Toonder!

Godsammekraken | 05-04-13 | 18:17

Den allochtonen metert:
In Uithoorn (regio 1423) woonden op 1 januari 2010 6055 mensen, waarvan 285 niet-westerse allochtonen (4.7%).

gentle giant | 05-04-13 | 18:16

Nu Faalheid Wolfsen nog.

a1exs | 05-04-13 | 18:15

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl