Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Miljarden uit Cyprus weggesluisd

PinnenMag.png'Het bestuur van de Laiki Bank op Cyprus heeft bevestigd dat er via buitenlandse filialen miljoenen euro's aan tegoeden zijn weggesluisd. Dat meldt Nieuwsuur.' Miljoenen weggesluisd? OMFG! HUFTERS! Dit is een brug te fur, terwijl de normale Yannis met de Pet gepakt en bestolen wordt zijn de rijkelui allang weer verdwenen, met hun pecunia onder hun arm. Maar wacht even. Miljoenen? Hoe bedoel je miljoenen? Alle bijkantoren van de banken zijn open in Londen, Moskou, enzovoort, en er zijn 'miljoenen' weggesluisd? Een beetje Derk Sauer haalt in z'n eentje al miljoenen weg. The Sun had het vorige week al over 2 miljard: 'Bankers warned their best clients. Government officials warned their friends and relatives. Billions disappeared from accounts in days, most from accounts held by Russians'. In de Duitse pers ging het om nog meer: 'In der Woche vor der Entscheidung der EU für eine Zwangsabgabe in Zypern, sollen fast 4,5 Milliarden Euro das Land verlassen haben.'. Ondertussen wil de ECB geen cijfers geven over de bedragen die er de afgelopen weken uit Cyprus zijn verdwenen. Goh, verrassend. Enfin, wat de semi-gekkies bij Zero Hedge zeggen: breng vooral uw geld naar Cyprus als u denkt dat de banken nog levensvatbaar zijn en er nog wat geld over is gebleven. Gelukkig komt Letland per 1 januari 2014 bij de Eurozone, kunnen de Russen hun geld alsnog in de EU parkeren. Koekoek.

Reaguursels

Inloggen

Als ik geld zou hebben zou ik het ook van de bank halen. Anders doet Dijsselbloem 't wel.

Adams Appel | 27-03-13 | 19:37

@ kaas ik weet wel dat ik kan grommen en zelfs flink kan uithalen. (drie kut marokaantjes zijn dan ook geen probleem)
maar zelfs een tijger bereikt niets tegen 1000 kittens.... en echt hoe ongelofelijk kwaad ik ook werkelijk ben vanwege de onmacht tegen dit allergrootste gespuis wat de mensheid ooit heeft gekend, alleen kom ik niet verder.
en ja burgerreferendum; fuck it, ik geloof allang niet meer in democratie

geen van deze bovenonsgestelden beseft hoe erg het volk in beroering is en mijn enige troost is dat er een onomstotelijk feit is; de macht ligt bij de massa... vroeg of laat komt er oorlog nav dit leuke politieke machts experiment en dan: ....

ik zeg; al dit brussels volk en alle vertakkingen in nationale politieken en alle aanverwante organisaties en noem maar op; kop kaal scheren en met pek en veren de zee injagen.
onder het motto geef het volk brood en spelen!

yuryzelluf | 27-03-13 | 18:18

Lieve simpele naieve EU-lovers (PVDA/VVD/D66-ers). Dit is nu precies hoe socialisme werkt en waarom fatsoenlijke mensen ertegen zijn. Hoeveel miljarden nog door de afvoer vanwege jullie geloof in de goedheid van de (frauderende en liegende) medemens en lekker kneuterig gezellig alles samen ? Lekker kneuterig gezellig alles samen brengt iedereen steeds dichter naar de afgrond. Google eens op staatsschuld en denk er nog eens goed over na of je dit je kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen aan wil doen. Veel wijsheid gewenst.

Rest In Privacy | 27-03-13 | 17:53

www.zerohedge.com/news/2013-03-27/when...

Mijn euro is meer waard dan jouw Euro... Echt vieze streken van onze Fascisten... Een heel economie om zeep helpen...

Ik denk dat ze gewoon zo gek bezig zijn zodat ze veel aandelen goedkoop kunnen kopen (Is all vaker gebeurt..)

ZiekVanDieJankers | 27-03-13 | 17:28

baanaru
ja dat is waar.
Maar we zijn gelukkig niet allemaal dom. Er zijn inmiddels teveel privé blogs door Europa heen die onderling info uitwisselen.
De EU media kun je vergeten en ook tv en radio nieuws, waar grappen vallen o.a. veel succes met pinnen Cyprioten.

boze europaburger | 27-03-13 | 14:31

Dit wegsluizen van die miljarden is gedaan via het internationale banksysteem. Dit is dus gewoon terug te draaien en we moeten dat dus NU gaan doen. Vervolgens pakken we hun bijdrage er vanaf en dan mogen de Russen erbij komen. Ik durf te wedden dat Poetin dan de rest inpikt.
De EU zal even schreeuwen dat de Russen fout zijn en de Russen schreeuwen even dat de EU fout is en het Russische afvalprobleem is ook weer opgelost.
Verder kan dit ons wellicht een miljard aan bijdrage schelen. Alles wat gelinkt is aan de Griekse en Cypriotische regering pikt Europa helemaal in om bij te dragen aan deze schuld. Dit schuim heeft weer eens bewust de boel lopen te flessen. Iedereen moet onthouden dat er triljarden zwart geld in het buitenland staat en dit is nog maar het topje van de ijstaart. We moeten nu nog achter de rest aan en straks betalen we dan allemaal een stuk minder belasting doordat zoveel zwart geld is achterhaald. (I have a dream)

Kees8374 | 27-03-13 | 14:11

Wat Sarajevo in 1914 was, is Cyprus in 2013...

PisFinger | 27-03-13 | 14:08

Ps in het CASINO heeft U meer kans als bij de NL regering om te overleven.Dat wist niemand natuurlijk??? haha.LOL.

ruuf | 27-03-13 | 13:54

Ja wat dom.De achterdeur open laten.Hahaha ik lach me rot.Dit is bewust gedaan door/voor diknekken.Prachtig wat een zoveelste blamage voor brussel!Die man met bloem in zijn naam verwelkt wel erg snel.Daarom gaat NL ook naar de kloten.Ze kunnen alleen regeren als het goed gaat de sukkels.Het ging zo van houd jij ze aan de praat dan kunnen wij de kruiwagens blijven vullen.Heb buikpijn van het leedvermaak.Mensen hand op de knip dan gaan ze gegarandeerd naar nieuwe verkiezingen.De lutsers.

ruuf | 27-03-13 | 13:52

boze europaburger@

Was op je site, helaas hier in Nederland wordt iedereen vergiftigd door corrumperende pers,als je een andere mening hebt maken ze je af!Als je na het echec van ABN,Fortis,ING DSB, en SNS,het verhogen in no Time van AOW leeftijd,niet indexeren van Pensioen, Pensioenen korten, 75000 Nederlanders die vertrekken per jaar uit Nederland,1 miljoen mensen die onder water staan, als je dan nog niet begrijpt wat er aan de hand is weet ik het ook niet meer! Struisvogels????

baanaru | 27-03-13 | 13:51

En dijseldinges maar denken dattie slim is: Nee lullo, je hebt je laten naaien en wij kunnen er voor bloeden.

kiki01 | 27-03-13 | 13:45

lees geen NL kranten en kijk zeker niet NL Tv waar steeds verteld wordt dat de crises over is en dat we weer vooruit gaan, vandaar zeker de snel stijgende werkeloosheid?
baanaru
Dank je wel, het is de waarheid. De pers media doet mee aan EU PROPAGANDA.
De crisis is ontstaan vanuit de bankenwereld en de burgers draaien ervoor op.
1971: DOING GOD'S WORK. Banken worden rijk met FIAT(O) MONEY en verdienen hun geld met enkel rente.

Op mijn politiek anti EU blog schrijf wel veel in het Duits omdat vanuit Nederland niet veel mensen zijn die er echt tegen ingaan.
mijnvrijdenkersruimte.blogspot.nl

boze europaburger | 27-03-13 | 13:36

Om ONS Europa te redden moeten zich burgers verzamelen om gezamenlijke demonstraties tegen de het EU-beleid te voeren.
De groep is onpartijdig! Er is al een begin gemaakt.
en er zijn al behoorlijk wat burgers uit verschillende landen bij elkaar. Maar de groep moet groeien. Vooral uit Nederland moeten er meer mensen bijkomen.

Voor 31 Mei is al een bijeenkomst bij de Europese Centrale Bank (ECB is gepland. Kijk op de link voor meer info. foraeuropeanspring.org/signatories

boze europaburger | 27-03-13 | 13:10

Waarschuwing: voordat de RABO bank gaat vallen wordt de deposito garantie eerst teruggebracht naar Euro 20.000.=, het Haagse schorem zal eerst allerlei smoezen verzinnen om dit te rechtvaardigen.Heb je hypotheek en eventuele spaar rekening(en) bij RABO bank, dan worden deze eerst gematched met uitstaande Hypotheek onder het mom van versnelde aflossing! Als je dus de komende weken de berichten ziet dat het deposito garantie bedrag omlaag gebracht gaat worden weet je wat er gaat gebeuren!
Haal dus nog snel je poen van deze bank voordat je het zelfde overkomt als de mensen in Cyprus! Het nooit gedachte gaat gebeuren en lees geen NL kranten en kijk zeker niet NL Tv waar steeds verteld wordt dat de crises over is en dat we weer vooruit gaan, vandaar zeker de snel stijgende werkeloosheid?

baanaru | 27-03-13 | 13:05

De BRICS landen, waaronder Rusland, zijn al bezig een alternatieve bank op te richten. Deze bank zal buiten het IMF en andere bestaande dievenbendes opereren: www.bloomberg.com/news/2013-03-25/bric...

Eagle_Eye | 27-03-13 | 12:26

Niemand gaat me vertellen dat dit niet te verwachtten was. Denkt iemand nu echt dat een Rijke Rus of wie dan ook niet laat regelen dat zijn geld van die bank weg is. Als ik een paar miljoen op de bank heb staan zal ik ook nog wel iemand kunnen vinden om die bankdirecteur een kogel door zijn kop te laten schieten. Eens kijken of die Bankdirecteur geen mogelijkheden heeft om mijn geld weg te sluizen.
Ook hier is zoals altijd de kleine spaarder de klos, de gewone man en de middanklasse betalen alles voor de rijken.

bobby33 | 27-03-13 | 12:19

Mensen, wij hebben de macht om de stekker uit dit Euro faalproject te trekken, we hoeven alleen maar onze rekeningen leeg te trekken op hetzelfde moment. Iemand die ff een website opzet met aftellende klok?

Old_Spice | 27-03-13 | 12:06

Binnen tien jaar liggen de Grieken, de Cyprioten,de Spanjaarden en de Italianen gíllend van de lach herinneringen op te halen aan die vreselijke tijd dat ze een jaartje de buikriem moesten aanhalen.
-
Tegen die tijd zijn ze dankzij hun Nea Drachma en en hun NuevoPeseta alláng weer boven jan.
-
Binnen tien jaar hebben wij geen functionerend gezondheidszorgstelsel en geen functionerend onderwijs meer - dankzij de opgelegde 'solidariteit' binnen het stelsel van waanideeën van een paar wereldvreemde utopisten.

azoturie | 27-03-13 | 12:01

@Dima Beeline 11:32: Russische spaarders straffen is 1 ding, maar Russische belastingontduikers niet willen compenseren met Europees geld is weer wat anders. Ik snap het sentiment wel... al ben ik het er niet mee eens. Een bankrekening is een bankrekening, en het is belangrijk voor het vertrouwen in het systeem dat rekeningen gelijk behandeld worden, zonder aanziens des persoons

Muxje | 27-03-13 | 11:45

Door voorkennis is er vóór 15 maart al veel meer geld weggesluisd hoor.De grootste "Bank of Cyprus" is immers voor 80 % eigendom van Russen en in zo'n zeerover-nest als Cyprus is corruptie meer regel dan uitzondering. Nou dat vertaalt zich nu al op de beurzen en dan wordt nog niet eens een zuid-Europese bank-run voorspeld.Dat doe ik dan maar: Misschien nog vandaag stort de markt in en niet te vergeten : Door incompetentie van de hoogmoedige beleidsmakers in Brussel,Frankfurt en zelfs Den Haag met Dijsselbloem. Spanje is de kanshebber voor de volgende ronde,want zo'n 120 miljard is daar al weggesluisd naar het Noorden.(Over een bank-run op Cyprus gesproken).We lachen maar verder om... niet te hoeven huilen.

Dolphi | 27-03-13 | 11:42

Geen woord hierover op RTLZ en het FD? Dijsselbloem mag kennelijk in eigen land niet afgaan.

Frans1156 | 27-03-13 | 11:41

De zwarte maffia en de witte maffia, door te vechten tegen de zwarte maffia vertrouw je de witte maffia. Als je netjes belasting betaald krijg je bescherming, als je niet betaald moet je toch betalen. Het is het beste. En natuurlijk zijn er mafiosies die dat ook willen, maar dat mag niet, ieder zijn eigen wijk? Anders komt er oorlog tussen de families.

blango | 27-03-13 | 11:36

Bitcoin koers is in iets meer dan een week van 30 Euro naar bijna 70 Euro gestegen. Bitcoins kunnen niet bijgeprint worden en de koers kan ook niet zoals die van goud en zilver kunstmatig laag gehouden worden.
Kijk die koers gaan: www.bitcoin.de of www.mtgox.com.

Panelli | 27-03-13 | 11:35

Hoewel vanLeeuwen altijd uitstekende stukkies plempt over economie, etaleert de kwalificatie 'semi-gekkies van Zerohedge' toch enige lacunes in de kennis.

CoJoNes | 27-03-13 | 11:32

Waarom wil de EU eigenlijk Russische spaarders straffen? Omdat ze in Rusland de belasting hebben ontdoken? Dat is toch een Russische kwestie.
Omdat de banken daar het geld hebben geaccepteerd? Dat is dan toch een kwestie van die banken.

Van mij mogen die banken morgen omrollen, maar waarom Merkel en co zo'n hetze voeren tegen Russische zwartspaarders is me even een raadsel.

Dima Beeline | 27-03-13 | 11:32

Veel grote woorden over corruptie en witwaspraktijken ook, maar zijn er al bankiers opgepakt?

Kromst | 27-03-13 | 11:26

Als ik bankmedewerker was en er stonden een paar boze Russische criminelen voor mijn bureau dan weet ik ook zo net nog niet wat ik zou doen.

Uw Verzekeringsadvis | 27-03-13 | 11:25

Dus het hele argument dat vooral zwarte spaarders van Russische afkomst getroffen zouden zijn door deze krankzinnige maatregelen van dijsselbloem, is nu dus onbruikbaar verklaart. Oftewel, wie is er getroffen? De Cypriotische spaarder. Way the go Dijsselbloem. Fail of epic proportion.

Old_Spice | 27-03-13 | 11:01

Het verbloemen en je bakt er een poets van, gefopt. Net zoiets als een fopspeen, maar dan zonder zwitsal gevoel.

blango | 27-03-13 | 10:58

Zerohedge is Red Pill bitches!

Bertus Brulbroek | 27-03-13 | 10:55

gisteren bij paul en witteman
de russen die het geld gestald hadden zijn de vriendjes van poetin,als het niet goed gaat met cypres,stapt rusland in,hebben ze de gasvoorraden er bij.
of zou dijselbloem zijn blauwdruk dan gaan gebruiken
hoe ver zal de eu dictatuur gaan,eenmaal barst de bom

soledad | 27-03-13 | 10:49

@ganzo | 27-03-13 | 10:42
Ik ben dan ook een ezel.

Eigenaar_IJsland | 27-03-13 | 10:49

Jeroen kijkt zijn ogen uit in de echte wereld.

colonnecinco | 27-03-13 | 10:46

Eigenaar_IJsland | 27-03-13 | 10:16 | + 0 -
kwam dit gisteren tegen. goldsilverworlds.com/gold-silver-insig...
[...] who knows what other surprises our leaders are cooking for not-cypriots? en dit dan: cyprus is telling that the debt crisis is not over; it is only worsening.

ganzo | 27-03-13 | 10:42

@Kaas de Vies | 27-03-13 | 08:47

Mooi omschreven kaas

Johnny Rockets | 27-03-13 | 10:42

Geld in een oude sok. Het liefst muntjes. En dan de verantwoordelijken er mee om de oren slaan.

Kromst | 27-03-13 | 10:40

De AEX begon vandaag positief maar loopt nu weer naar beneden. Heeft Dijssel weer een interview gegeven?

daatzel | 27-03-13 | 10:36

Het wordt tijd dat bankiers zelf aansprakelijk zijn voor hun daden.

woutrr | 27-03-13 | 10:36

Het is de bekende stoelendans 10 deelnemers 9 stoeltjes, wie heeft er niet op tijd een stoeltje, dat is de afvaller. De rekensom is de rente die niet bestaat, maar wel gevraagd wordt, degene die de rente moet betalen die heeft geen stoeltje. Nieuwe rondes nieuwe kansen, er wordt weer een stoeltje weg gehaald, en er blijft er sowieso weer eentje over zonder stoeltje,de rekensom. Centrale bank vraagt 1% rente en je krijgt 5% rente? Hoe kan dat nou, 4 stoeltjes weghalen?

blango | 27-03-13 | 10:32

Natuurlijk is dat geld weg. Jij laat je toch ook niet bestelen !

nan6896 | 27-03-13 | 10:28

Houd nu eens op met dat hele 'zwart geld' en 'illegaal geld'. Hoeveel miljard hadden Nederlanders destijds bij Landsbanki staan? Ook miljarden toch? Was dat ook maffia of zwart geld? Nee dus. Dat was omdat er 5% rente viel te vangen op je spaartegoeden. En dat was op Cyprus niets anders. Het blijkt dat we dus niets hebben geleerd van IJsland...

Eagle_Eye | 27-03-13 | 10:22

@ganzo | 27-03-13 | 10:07
Nog veel mooier: die 8% wordt dan toegevoegd aan de hoeveelheid die ze weer uit kunnen lenen. Op die manier wordt er geld 'gemaakt' wat er dus in beginsel al helemaal niet was.

Eigenaar_IJsland | 27-03-13 | 10:16

Áááánd its........ Gone!

TheStef | 27-03-13 | 10:12

We worden steeds beter in het veinzen van verontwaardiging. Het wordt steeds ongeloofwaardiger en neemt cabareteske vormen aan met als trekpop du jour MinFin Dijsselbloempje. Welkom dans la theatre d'Europe! Waar schijn werkelijkheid is en bedrog schijnt als nooit te voren! Koop uw kaartjes nu! Slechts € 22.000 per kaartje voor de poppenkast animatie "Knoflook en het IJzeren gordijn!

Sliptong | 27-03-13 | 10:10

Fatwabuster | 27-03-13 | 09:46 | + 0 -
banken hebben helemaal geen geld nodig van spaarders want ze kunnen het lenen tegen 0 procent rente en lenen het uit tegen 8 procent.

ganzo | 27-03-13 | 10:07

@Sliptong | 27-03-13 | 10:04
Wat zeg je me nou? Dat zál toch niet? Brussel = liev = betrouwbaar = regenboog!

Sliptong | 27-03-13 | 10:05

@jemagookniksmeer | 27-03-13 | 10:00
Waarvoor? Ik ben nieuwsgierig!

Sliptong | 27-03-13 | 10:04

Verrassend! Wauw, ik sta met m'n ogen te klapperen zeg! Het zal toch niet dat we voorgelogen worden zodat er belastinggeld via de staatskas in de grijpgrage klauwen van bankiers verdwijnt? En de Untermenschen het op mogen bloedhoesten?

Sliptong | 27-03-13 | 10:04

En de Dijsselbloemetjes maar kwekken dat van alle spaartegoeden boven een ton er 20% wordt gestolen. In theorie leuk, totdat zoals viel te verwachten dergelijk meestal zwart spaargeld allang is weggesluisd... kortom, de rekening wordt weer bij de Noord Europese belastingebetaler gelegd. Zoals iedere keer...

Avant | 27-03-13 | 10:03

één woord: blauwdruk.
Hihi!

jemagookniksmeer | 27-03-13 | 10:00

@Grasshopper66 | 27-03-13 | 09:58

Je hebt het over EU ambtenaren hoor.

Koninging Beatricks | 27-03-13 | 09:59

En met dit bericht, staat de politiek WÉÉR mooi in hun hemd.
Geld weg en niks opgelost alleen maar meer ellende gecreëerd.

toetanchamon | 27-03-13 | 09:58

Als men een goed plan heeft opgesteld is er een saldopeildatum gedefinieerd en is er niets aan de hand. Gewoon belasting betalen over het saldo van de peildatum.

Grasshopper66 | 27-03-13 | 09:58

Miljarden zijn ook miljoenen. 1000 om precies te zijn. Dus nieuws uur doet een understatement zoals alleen engelsen dat normaal kunnen.

Dlareg | 27-03-13 | 09:53

Je verwacht het niet

Bokito ergo sum | 27-03-13 | 09:50

De beste oplossing blijft:
Ontneem de ecb het monopolie om geld te drukken.
Als het legaal was zou ik mijn eigen munt gaan slaan: de Anijskeutel.

Anijsblokje | 27-03-13 | 09:49

Weet iemand hoeveel miljard er sinds 2008 in de banken is gestort binnen de EU zone?

Hoeveel miljard hebben we nog te gaan tot dat alle EU economieën op hun gat liggen?

Het is een grof schandaal dat dit plaats vindt en blijft plaatsvinden.... een paar mensen die niet eens gekozen zijn, bepaalt... de EU burger betaald!

Fatwabuster | 27-03-13 | 09:46

men zou de moeite eens moeten nemen om de site "D66Europa" te bezoeken. Daar wordt duidelijk hoe naief deze utopistische voorvechters van een volledig geïntegreerd Europa volharden in hun denkbeelden. In hun kinderlijke veronderstelling dat een federaal Europa dè oplossing biedt van de crisis en, jawel, de klimaatverandering, propageren zij de eenwording op alle terreinen. Konrad Adenauer de Duitse kanselier die een economische samenwerking binnen West-Europa tot stand heeft weten te brengen heeft nimmer voor ogen gehad een federaal en politiek geïntegreerd West Europa. Daar was hij te intelligent, te visionair en teveel Staatsman voor.

Jan Boule | 27-03-13 | 09:45

@meneer Q | 27-03-13 | 09:40
... net zoals er met een *klik* geld gemaakt wordt.

bottlebaby | 27-03-13 | 09:42

Iedereen vergeet dat de "EURO" alleen maar bestaat op "bits" op harde schijven... die kunnen met een klik gewist worden. (virtueel geld)

meneer Q | 27-03-13 | 09:40

De ene verrassing is nog niet voorbij of de volgende komt er alweer aan! Dit had toch echt niemand verwacht...

Politant | 27-03-13 | 09:37

@harry poster | 27-03-13 | 09:25
De Russische overheid ligt er niet wakker van. Die profiteren zelf het meest van belastingparadijzen. En dat de Russen witwassen heeft niet direct te maken met het omvallen van Cypriotische banken.

Het lijkt me nu ineens wel duidelijk waarom de spaarders moesten bloeden. Rusland heeft de Cypriotische banken al eens gesteund. Ik begin te vermoeden dat daarom bepaalde obligatiehouders uit de wind gehouden moesten worden. Daarom werd het noodzakelijk om spaarders te laten bloeden. En wel op een tijdstip dat de Russen hun geld terug hadden gehaald. Dat er over dat geld in Rusland nooit belasting is betaald lijkt me niet van belang voor Europa en is slechts een rookgordijn. Dat de Europese belangen verkwanseld zijn tov de Russische belangen lijkt me veel relevanter.

steven paul | 27-03-13 | 09:37

Geen probleem, dan sluizen "wij" die miljarden toch weer terug naar dat eilandje ver weg. Solidariteit is erg belangrijk voor het in stand houden van een groot rijk met een prachtig paleis vol Eurocraten en hun dubbel betaalde ambtenaren. Die mensen hebben immers recht op macht en weelde omdat ze het zo goed met mij voorhebben.

Daar heb ik mijn spaargeld en pensioen wel voor over.

Jan Passant mk2 | 27-03-13 | 09:36

Ziezo! Ik heb mijn spaartegoeden ook weggesluisd. (Ik denk dat ze bij de Rabobank nu ècht in paniek raken!) Alles naar mijn pokerstarsaccount!

VanBukkem | 27-03-13 | 09:36

Semi-gekkies? Zerohedge's track record in het voorspellen van financiele ontwikkelingen is ongeëvenaard. Tegengif voor de FT/FD/CNBCs van deze wereld. Misschien zijn ze iets te scherp?

Rest In Privacy | 27-03-13 | 09:34

Oh fantastisch! What a scam! Dijsselbloem pompt geld naar Cyprus via de voordeur, en via de achterdeur trekken de Russen het weg.
Mr. Euro = Mr. MegaFaal!

Snorry! | 27-03-13 | 09:33

@harry poster | 27-03-13 | 09:21
Waarom zou dit voor overheden niet gelden, maar voor bedrijven wel? Concurrentie zorgt voor dat de kwaliteit omhoog gaat en de prijs omlaag. Dat je dit niet denkt te zien is omdat er geen volledige vrije concurrentie is tussen overheden. En de informatie is niet bij iedereen gelijk. En er zijn andere barrieres. Ook bij bedrijven is in die gevallen mogelijk dat de concurrentie niet helemaal goed werkt. Maar een beetje concurrentie, ook al maakt die niet dat iedereen er gelijkelijk van profiteert, is nog altijd te preferen boven geen concurrentie. Elke monopolie, dus ook een belastingmonopolie, wordt altijd een drama.

steven paul | 27-03-13 | 09:31

@ zeg maar jansen
Cent,stuiver,dubbeltje,kwartje ,piek,knaak,vijffie,
joet geeltje,mijer...
Wat dacht u ?

Jimmy Mc Clure | 27-03-13 | 09:30

de EU dacht Rusland een hak te kunnen zetten door het geld van rijke russen te stelen. Dachten ze nou echt Rusland dat zou toelaten. Niet dus.
Uiteindelijk zijn de lokale ondernemers de klos, want die kunnen hun geld niet wegsluizen. De rest van het geld moet weer van de Europese burgers komen.
De enige oplossing is dat Nederland uit de Euro stapt. En wel nu meteen.

brabandertje | 27-03-13 | 09:30

-weggejorist-

Mark Smith | 27-03-13 | 09:29

@ roeptoeters
Het is allemaal virtueel geld en vertegenwoordigt een gevoelswaarde, geen reële waarde.
Geen paniek.

Mark Smith | 27-03-13 | 09:29

Als ik een paardenkop in mijn bed zou vinden met als afzender een Russische maffiabaas, dan zou ik 'm ook z'n geld geven.

caspert79 | 27-03-13 | 09:27

@steven paul | 27-03-13 | 09:21
Nou, blijkbaar niet alleen de Russische overheid. Er ligt een heel continent wakker van deze ongein.

harry poster | 27-03-13 | 09:25

Het zou ook een beetje naïef zijn om te denken dat de Russische maffia en wat daar tegenaan schurkt zich zo gemakkelijk de kaas van het brood zou laten eten, de schouders ophalen en weer door zou gaan met het leven. Met wat gezonde ouderwetsche pressie kom je een heel eind en weet je wat, ze hebben heel, heel groot gelijk. Kunnen wij EU burgers nog een hoop van leren.

jemagookniksmeer | 27-03-13 | 09:24

simpel zat, ik had hetzelfde gedaan.

Badderbeest! | 27-03-13 | 09:23

De -smerige lamlendige rot- fijne EU is er alleen maar om de maffia op de been te houden, en de gewone burgers zover uit te knijpen dat ze net genoeg hebben om net niet dood te gaan.
Onder maffia versta ik ook Bea Bilderberg en haar familie en de rest van de Bilderbergers.
Ik zei dit trouwens al in een andere topic over de EU <> Cyprus, dat de banken op Cyprus net zolang dichtblijven totdat de -legale- maffia hun geld veilig heeft gestald bij een andere bank, in een ander land.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 27-03-13 | 09:23

@harry poster | 27-03-13 | 09:11
Wie ligt er in de Europa nou wakker van witwassende Russen? Die benadelen toch alleen de Russische overheid?

steven paul | 27-03-13 | 09:21

Hoe moeten de Cyprioten nu aan hún bijdrage aan de oplossing van hun crisis komen? Storten we nu een paar miljard extra omdat de kapitaalbelasting minder oplevert dan begroot? Het antwoord kennen we al.

Guido | 27-03-13 | 09:21

@steven paul | 27-03-13 | 09:16
Geloof ik helemaal niets van. Misschien zit daar iets van waarheid in, maar zoals het nu gaat kan helemaal niet de juiste weg zijn. Iedereen betaalt hoge belastingtarieven, behalve de rijksten en de grootste multinationals. Uiteindelijk draait dus de hardwerkende mens op voor de bedragen die nodig zijn voor bijv het aanleggen van wegen en het zorgstelsel.

harry poster | 27-03-13 | 09:21

Mij stoort het dat we de salarissen van voetballers als ronaldo betalen.

Itastijl | 27-03-13 | 09:21

Wanneer gaat men nou toch eens toegeven dat de EU 1 groot drama geworden is? Had niet een meerderheid in ons land ooit eens NEE gestemd? Alles verhalen op degenen die dit mogelijk hebben gemaakt, zou ik zeggen!

Dr.Zeldenrust | 27-03-13 | 09:21

Het voelt alsof het alsmaar kouder wordt hier in de EU.

Simon de Danser | 27-03-13 | 09:20

Het zou wel HEEL naief zijn om te denken dat dit NIET zou gebeuren. Ik zou hetzelfde gedaan hebben. Mijn geld voor dat van een ander.

bottlebaby | 27-03-13 | 09:19

@Bello de Hond | 27-03-13 | 09:18 | + 0 -
En ze hebben groot gelijk, het is hun geld.

Kaas de Vies | 27-03-13 | 09:19

En wat is de reactie van onze aanstaande wonderkoning?

rechtsdwalendeautist | 27-03-13 | 09:18

Je verwacht het niet he..... Dacht toch echt dat deze rijke mevrouwen en meneren hun kapitaal achter zouden laten.moehahahahahahaha

Bello de Hond | 27-03-13 | 09:18

Ik vraag het maar weer... WAAR de f.ck is Rutte, trouwens? Nederland staat in brand en zowel Rutte als Samson zie ik nergens opkomen voor ONZE belangen. Kom eens uit jullie schuilkelders, bangeriken!

harry poster | 27-03-13 | 09:17

@harry poster | 27-03-13 | 08:53
Zonder belastingconcurrentie tussen landen betaal je binnen de korste keren voor alle belastingen het hoogste tarief dat nog mogelijk is zonder dat er opstand uitbreekt.

steven paul | 27-03-13 | 09:16

Laat Dijselbloem z'n karwei afmaken!

Dan is het zó gepiept met de muntunie. Hoe zullen we ons volgende geld noemen?

zeg maar jansen | 27-03-13 | 09:15

Ja en dit is nu precies wat er nu ook gaat gebeuren in andere landen in Zuid-Europa dankzij het domme geklets van ons wonderkind Dijsselbloem die blijkbaar echt dacht dat men in het buitenland net zo achterlijk is als in Nederland.

Je ziet het vanochtend al gebeuren. GS zou een grafiekje moeten bijhouden van de Duitse, Spaanse en Italiaanse rente, dan zie je hoe hard het nu gaat met de geldstromen. Het geld verplaatst zich nu van Zuid naar Noord en van EUR naar USD want de Euro zakt nu ook verder weg.

Een bestuurslid van de ECB heeft Dijsselbloem ook nog een uitbrander gegeven gisteren (ongetwijfeld in opdracht van Draghi) maar de schade is al aangericht. Dit was echt zo dom en zo totaal onnodig.

In Nederland wordt een beetje lacherig gedaan over Dijsselbloem en kwam na een dag het PVDA Plunge Protection Team vol in actie met relativerende stukjes en reportages,pro-Dijsselbloem reaguurders etc, maar international weet men de situatie beter in te schatten. Het ergste is dat hij het zelf allemaal niet eens door lijkt te hebben en echt meent dat hij er goed aan heeft gedaan. Die gaat dus nog veel meer stommiteiten uithalen.

Als Dijsselbloem al deze wereldwijde puinhoop weet te creeren bij het redden van Cyprus (slechts 0.2% van de Euro economie) dan kun je nagaan wat we nog mee gaan maken met Dijssel als er problemen komen in Spanje of Italie, daarom nemen de mensen nu ook het zekere voor het onzekere en ik kan ze geen ongelijk geven.

Outsider-Inside | 27-03-13 | 09:13

@zeg maar jansen | 27-03-13 | 08:59
Natuurlijk zou iedereen dat doen. Maar laat het nu gaan om hele grote sommen geld die eigenlijk niet aan die personen toebehoren. Witwassen noemt men dat.

harry poster | 27-03-13 | 09:11

Snap je trouwens ook gelijk waarom de directeur van de bank of Cyprus er als een haas vandoor wil gaan. Die wil gewoon geen verhoor aan zijn broek, snel naar het buitenland en van de beloningen voor zijn hulp elders rijk leven. Apartementje in London bijvoorbeeld. Aan Brighton beach schijnt ook de zon.

Dima Beeline | 27-03-13 | 09:10

@zeg maar jansen | 27-03-13 | 09:04 | + 2
Daar zat ik ook al over te denken.
ik denk dat ik mijn € 754,67 maar van de bank afhaal.
Dat past makkelijk in mijn maat 45 sok.

Zuitschuip | 27-03-13 | 09:10

Letland, Slovenië, de treinen rijden weer naar het oosten.

Met ons geld er in.

zeg maar jansen | 27-03-13 | 09:09

@ zeg maar jansen | 27-03-13 | 09:04
Spaarrente is sowieso niet hoog en minder dan de inflatie. Ook op een bankrekening wordt het minder waard. En hoe minder het systeem zicht heeft op je financiën hoe slechter het erbij kan.

Willem VanDer Decken | 27-03-13 | 09:09

Dit was juist het plan. De machthebbers het geld en de machtelozen failliet. Waarom denken jullie dat die Euro er is? Om de machtelozen vol schulden te stoppen natuurlijk.

tipo | 27-03-13 | 09:09

*Gelukkig komt Letland per 1 januari 2014 bij de Eurozone, kunnen de Russen hun geld alsnog in de EU parkeren.

Laten we vooral hopen dat dat onmogelijk blijkt te zijn wegens het voortijdig overlijden van het gedrocht EU...

Devils smile | 27-03-13 | 09:08

waarom heeft nederland toch ooit die DSB laten knallen?
een hoop ellende veroorzaakt maar als je nou toch ziet wat er allemaal met steungeld gebeurd? niet te geloven !!!!!!

Zuitschuip | 27-03-13 | 09:08

Zdrastje Irina, kakoj een surprise wat ik op de mat van de Datsja vond vanmorgen. Een briefje uit Cyprus. Of ik nog even 40% terug wil storten op de Laiki bank. Muhahahaha, over mijn dikke dooie lijk niet. Laat ze het maar komen halen.

Dima Beeline | 27-03-13 | 09:06

Willem VanDer Decken | 27-03-13 | 09:01 Gisteren nog zei hier iemand dat je geld dan minder waard wordt.

Maar, als je je geld van de bank haalt en thuis in een oude sok (ik zou een kluis aanbevelen) dan is het ook fijn uit het zicht. En dan vul je het niet in in box 3.

Dan betaal je er ook geen belasting over en dat is per saldo beter voor je dan de rente op de bank.

zeg maar jansen | 27-03-13 | 09:04

Jeroen poepaanjeschoen, zeg er eens wat slims over....

de beer van de meer | 27-03-13 | 09:04

Kwestie van het plebs dom houden en altijd over lagere bedragen praten dan eigenlijk het geval is.
Zo hou je ongewenste lieden weg bij je schatkist en je personeel/volk rustig.

Boris Poepnagel | 27-03-13 | 09:03

@nielsjuuh23 | 27-03-13 | 08:54 | + 1 -
Precies, de Sloveense banken hebben jarenlang een piramide spel gespeeld en staan nu op omvallen. En ook deze keer mogen ze niet failliet gaan maar moeten ze met ons geld gered worden.

Osdorpertje | 27-03-13 | 09:03

Ha ha ha, een filiaal in Moskou en London.
Wat een sukkels dan die met hun prive jets naar Cyprus gingen om daar de lokale pinautomaat uit te proberen.
Zal eerder een gevalletje edelstenen en sieraden weghalen uit de kluizen van de banken via de door de bevriende CEO opengezette achterdeuren. Moeders de vrouw ging gewoon via de frontdoor in Moskou een overschrijvingkje regelen richting Zwitserland oid.

Banken, toezicht en politiek. Een grote fail.

Dima Beeline | 27-03-13 | 09:02

ik wist niet dat onze politici zoveel russische vrienden hebben.

ganzo | 27-03-13 | 09:02

De enige manier om vooruitgang te boeken en Europa te redden is door de landen om ons heen te assimileren, desnoods met geweld. Hoe poëtisch dat juist oorlog, datgene wat we hebben getracht te voorkomen, het uiteindelijke resultaat gaat zijn.

Dhr. W. Anhoop | 27-03-13 | 09:02

7) Wassen, spoelen, drogen, herhalen.

Alles wat er uiteindelijk minder dan 50 miljard naar Cyprus gaat zal me meevallen. Hoeveel daarvan zal er uiteindelijk uit NL komen denkt u?
Magnum Force | 27-03-13 | 08:56
-
-
Van te veel wassen en drogen wordt je kaal, ervaring is een biatch! Daarnaast durf ik wel 33% te roepen m.b.t. de 50G

MarcS | 27-03-13 | 09:02

Ik ben al een tijdje bezig mijn geld weg te sluizen van m'n rekeningen naar m'n oude sok. Alle beetjes helpen.

Willem VanDer Decken | 27-03-13 | 09:01

Sorry hoor, maar wie had dit niet vanaf minuut 1 door ?

arikanari | 27-03-13 | 09:01

Cyprus als testcase is gelukt. Een staatje wat 0.2 procent uitmaakt van de totale Europese economie schopt het vertrouwen in de euro weg.

Mooi geregeld.

zeg maar jansen | 27-03-13 | 09:01

16 miljard heeft Cyprus nodig. Geruchten zijn dat het veel meer is ( zoals bij Griekenland). Nu de kapitaal krachtigen hen geld hebben weggesluist, mag de Noord EU burger (waar onder Nederland) ook dat deel ophoesten. PvdA BEDANKT ( af sluiten met de Nationale)

Boze massa | 27-03-13 | 09:01

'Hallo Dimitri hier, als je akkoord gaat dan martel ik je hele familie en jou als laatste dood.'

Einde van de Domheid | 27-03-13 | 09:00

Het vertrouwen in de Euro is al veel lager dan aan de koers te zien is. Het maakt niet uit of je uitwijkt naar GBP, USD, JPY of zelfs CHF, het is allemaal monopoly-geld. Je doet verplicht mee aan een mega-piramidespel gegarandeerd zal klappen. Economen zeggen dat die piramide nog tientallen jaren kan bestaan, historici die de voorbeelden van hyperinflatie uit het verleden kennen zijn heel erg veel sceptischer.
Wie slim is dekt zich in met goud, zilver of zelfs Bitcoin. Als je die koersen nu hoog vindt - bedenk dan dat wat je ziet de koersval van het fiat-geld is. Er is nog maar één weg voor goud en zilver, maar ook voor olie en andere grondstoffen: OMHOOG.

Panelli | 27-03-13 | 08:59

@nielsjuuh23 | 27-03-13 | 08:54
Nee joh, Dijsselbloem had nog geen plannen om daar heen te gaan, blijf nu toch eens slapen!

MarcS | 27-03-13 | 08:59

Totdat NL UIT de Euro is, bankrun ik mijn rekeningen iedere week.
Laat er alleen maar genoeg op staan voor de vaste lasten. Het kan / gaat ons ook overkomen hier. Kwestie van tijd.

Botte Hork | 27-03-13 | 08:59

Als ik daar geld had staan had ik het ook weggehaald. Of je dat weggesluisd moet noemen is ook maar de vraag.

Het is je eigen geld, van niemand anders.

zeg maar jansen | 27-03-13 | 08:59

@Eigenaar_IJsland | 27-03-13 | 08:53 - CJIB int deze boetes voor de BE en GE overheid. Dit geld vloeit gewoon in NL kas, en dat doen ze andersom ook.

MarcS | 27-03-13 | 08:59

Je kunt ze semi-gekkies noemen bij zerohedge, ik vind het ook vaak een stel chicken littles, maar hier zaten ze gewoon wel on the money!

supah | 27-03-13 | 08:58

hmm als ik wist dat de banken niet zouden opengaan en werd getipt dat mijn spaargelden of anderssoortige tegoeden via een ander filiaal ergens anders afgehaald en weggezet konden worden, zou ik - en waarschijnlijk het gros hier - dat ook doen.
Als de mogelijkheid zich aandient, waarom niet. Dat dat zuur is voor de lokale Cyprioot met den pet en de rest van de belastingbetaler is natuurlijk een feit, maar zolang dit niet wordt aangepakt blijft het een onoplosbaar probleem. Met natuurlijk daarbij de incompente bestuurders en corruptie...

prillewipperdewap | 27-03-13 | 08:58

Niet om het een of ander hoor, maar we hadden toch afspraken over begrotingstekorten. Ik ben erg benieuwd hoe groot de boete zal zijn voor cyprus omdat ze zich niet aan de begrotingsdiscipline houden.

En zie hier de waanzin van het systeem. Het is totaal onhoudbaar.

Oplossing is meer vrijheid en de risico's terug waar ze horen. Het blijven garanderen van alles is onhoudbaar, nu de EU dit langzaamaan ook inziet proberen ze het schip te keren. Maar als je iets belooft moet je er aan houden. Vandaar de paniek die zich als een olievlek over Europa verspreidt. De overheid moet zich meer terug trekken dat is de enige manier. Neem de pijn en laten we weer gaan bouwen. Of alle landen die niet in de Euro horen eruit. Of Nederland eruit.

Kaas de Vies | 27-03-13 | 08:57

Ik zie een patroon opdoemen.

1) Er zit heel veel kapitaal van boze boeven in Cypriotische banken.
2) Dat geld pikken we in en vullen dat aan met 10 miljard bailout.
3) Oeps. Het geld is inmiddels toch weg, maar de afgesproken bailout moet worden nagekomen. Nu is er een tekort.
4) Om de bailout-afspraak na te komen is er "meer geld nodig voor Cyprus".
5) Helaas, het valt toch wat tegen met Cyprus, want door het inpikken van overgebleven banktegoeden blijkt de totale locale economie in te storten. Verrassing, er is "meer geld nodig voor Cyprus".
6) Alle buitenlandse spaarders en beleggers zijn gevlucht en de Cyprioten lijden honger. Conclusie en krantenkoppen: er is "meer geld nodig voor Cyprus".
7) Wassen, spoelen, drogen, herhalen.

Alles wat er uiteindelijk minder dan 50 miljard naar Cyprus gaat zal me meevallen. Hoeveel daarvan zal er uiteindelijk uit NL komen denkt u?

Magnum Force | 27-03-13 | 08:56

Een bank run is niet eens meer nodig zo lijkt het. Er valt toch niets meer te halen.
Waarom verbaasd me dit niet...?

Die 10 miljard om Cyprus te redden van een faillissement is dan ook totaal overbodig.
Gewoon ophouden met deze utopie.
Het is onderhand beschamend.
Wát een puinzooi!
ZUM KOTSCHEN!

Devils smile | 27-03-13 | 08:56

Vandaar dat de Russische mafia zich zo rustig hield.
Hun belangen waren volledig gediend!

Einde van de Domheid | 27-03-13 | 08:54

Mensen, vergeet Cyprus; Slovenie is het nieuwe Cyprus..

nielsjuuh23 | 27-03-13 | 08:54

Weet niet of dit al is aangehaald, maar verplicht kijkvoer voor de geïnteresseerden: tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2012-2... Het moet allemaal maar eens afgelopen zijn met dat schuiven met gelden en bankgeheimen. Wanneer er een wereldwijde, eerlijke, niet criminele belastingregeling is, hoef ik waarschijnlijk geen 21% btw te betalen over vrijwel alle goederen die ik koop.

harry poster | 27-03-13 | 08:53

De veiligste manier van bankieren is anno tegenwoordig toch echt die oude sok.

Totdat het bezit van contant geld verboden wordt uiteraard.

Reinaert | 27-03-13 | 08:53

@harry poster | 27-03-13 | 08:49
Werkt niet, de EU heeft geen zeggenschap over de russen. Net zo min als jij de verkeersboetes in Be of De gaat betalen.

Eigenaar_IJsland | 27-03-13 | 08:53

-weggejorist-

HeleGeileSnol | 27-03-13 | 08:53

EUSSR: incompetente fuckzooi !! Daar zitten we mooi mee.

wake-up-pete | 27-03-13 | 08:53

Ik ga in de valuta handel. Gaat groot worden.

Botte Hork | 27-03-13 | 08:52

@VanLeeuwen | 27-03-13 | 08:43 | Link | 11 reacties

Lul... Letland zit al 10 jaar bij de EU... net zoals Estland..

Je bedoeld dat Letland bij de EURO komt... ( die Estland al weer een tijdje heeft )

Viezerd_van_Oss | 27-03-13 | 08:51

@deboerenlul | 27-03-13 | 08:49 | + 0
Dit komt juist omdat de overheid er mee bemoeit, want ze hebben zelf te veel belang in deze klucht. Vandaar dat ze steeds risico op zich blijven nemen. Alhoewel dit deels een trendbreuk is. Het is een beetje dubbel. Ik ben blij wat Dijsselbloem heeft gedaan, maar dit was niet zijn intentie en dat maakt hem incompetent.

Kaas de Vies | 27-03-13 | 08:51

Geld als water, en tsjaa dat stroomt altijd weg via kiertjes en porien.

kneuterzak | 27-03-13 | 08:50

Dikke vette motherfuckers. Dit gaat bij ons ook gebeuren. Het grootkapitaal kan de centen keurig wegsluizen en hebben nergens last van (valt waarschijnlijk ook nog wat aan te verdienen) en Jan met de Pet is weer de lul.

deministerpresident | 27-03-13 | 08:50

Letland is al EU. Ze komen in 2014 bij de Eurozone.

Panelli | 27-03-13 | 08:50

En dan vindt 62% van de Nederlanders dat Dijsselbloem goed werk heeft geleverd. Het gat daar wordt steeds groter en de MKB-ers zijn hun geld kwijt, dus wat een economie wordt Cyprus straks. Links Nederland denkt dat alle groten der aarde Dijsselbloem zullen loven (wellicht een nobelprijs), maar ondertussen de bevolking naar de kloten geholpen en de grote jongens hebben hun geld veilig aan de andere kant van de wereld gestald.

wimbro | 27-03-13 | 08:49

Ik kan het me heel goed voorstellen. Je geld is van jou, en niet dat van een overheid. Over dat geld dat op die rekening staat heb je toch al een keer belasting betaald als het goed is.
Wel vind ik het jammer dat wij nu gaan betalen voor Russische miljonairs...

deboerenlul | 27-03-13 | 08:49

Maar men kan toch met terugwerkende kracht de verrekening plaats laten vinden? Saldolijsten van een paar dagen terug, hoppa. Neem aan dat nu niet die paar (ze zijn er vast) eerlijke Cyprioten moeten opdraaien voor de criminele activiteiten van de rest.

harry poster | 27-03-13 | 08:49

De "gewone" man/vrouw wordt gepakt en de rijken gaan weer vrijuit.

meneer Q | 27-03-13 | 08:49

*plop*
Even pilsch voor den onderbuik, hij is weer leeg zie ik.

Kaas de Vies | 27-03-13 | 08:48

Een grote clusterfuck. De EU/ECB/Eurozone is totaal niet "in control". Pappen en nathouden. Dit ligt niet aan gebrek aan macht (want dat zullen wel weer voorstellen, meer macht naar Brussel etc), maar ligt aan totale incompetentie. De ambtenaren worden goed betaald, want dat schijnt altijd kwaliteit op te leveren. Gelul dus. Blinde robots die mekaar na praten en verliefd zijn op de grote droom die EU-land heet.

We verbazen ons eigenlijk niet meer, onze broeken zijn allang afgezakt en ligt op onze klompen. Het wordt tijd dat een koude wind onze geslachtsdelen beroeren zodat we in beweging komen. Met een onderbuik doe je niets, met je kloten wel.

Een grove schande, jan lul moet weer bloeden. Bankiers en politici ontspringen de dans. Het is een circus, en drie keer raden wie wij zijn die steeds braaf door de hoepel moeten springen? Wij, een tijger die niet weet hoe machtig hij is en hoe dichtbij de vrijheid is... maar goed hij weet niet beter... in gevangenschap geboren.

Miauw.

Kaas de Vies | 27-03-13 | 08:47

@wakkere_nederlander | 27-03-13 | 08:44
Redelijke verdeling van de taken denk ik? Waarom denk jij dat de Russen opeens zo stil werden? Waarom denk jij dat Dijsselbloem opeens mans begon te kwaken? Vooropgezet, mooi uitgevoerd.

MarcS | 27-03-13 | 08:47

Maakt u zich geen zorgen, de #EUSSR heeft er al voor gezorgd dat dit in de toekomst niet meer gebeuren kan.

Schäuble heeft deze wet er stilletjes doorgedrukt; reken er op dat zijn sock puppet Dijsselbloem dit binnenkort tot Europese regel uitroept:

Uw regering heeft straks de beschikking over uw pin- en puk-codes. Om een bankrun te kunnen voorkomen maar vooral: om uw geld over te kunnen maken naar de Reichs-rekening.

Uw geld is niet meer van u. Lees en huiver. deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/20...

vraagstaart | 27-03-13 | 08:47

Laat die rotte banken toch gewoon lekker failliet gaan en garant staan voor elk spaartegoed tot een ton. Waarom bewust zoveel geld wegsmijten? Om te huilen dit beleid..

Absoluut niet waar | 27-03-13 | 08:46

Dweilen met de kraan open, het lijkt één van de uitgangspunten van het beleid van de EUSSR te zijn. Wederom halve maatregelen waarvan - ende hoe toevallig - de normale burger weer eens het slachtoffer is.

Opeens weet je het: je wordt crimineel.

Reinaert | 27-03-13 | 08:46

En aan ons om miljarden daar naar binnen te sluizen?
Te gek voor woorden!

wakkere_nederlander | 27-03-13 | 08:44

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl