Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Pink Ribbon bestrijdt borstkanker met mindfulness

pinkribbonzwendelaars1a.jpg Dus de gezellige roze kankermaffia van Pink Ribbon gaat eindelijk eens al het bijmekaar gemarketeerde geld voortegen borstkanker laten rollen. Mooi. Is de Sanoma advertentiefuik dan toch zo ver om na het massaal uitzaaien van infantiele roze strikjes op de social mediaas en het binnenharken van zeven miljoen plankliggende euries iets nuttigs te gaan doen met de emo-exhibitionistische pecunia. Want! Er is een promotieplek gefinancierd aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Jazeker. Er gaat een groot onderzoek komen. Naar middelen om de chemo's een beetje menswaardig door te komen? Of misschien naar het sneller vaststellen van een diagnose om zo onnodige sterfgevallen te voorkomen? Nee natuurlijk niet, wat waren wij denkende van een Viva-esque 'borstkanker is glamourous' faaltijdschrift vol C-lijst BN-ers. Mindfulness moet het wezen. U weet wel, de fopwetenschappelijke hype voor postmenopauzale Happinez-mutsen. Wat is dit voor infantiele cupcake-ificatie van de ijskoude, mensonterende killer die kanker nou eenmaal is? Kunnen die wijven dan helemaal NIKS goed? Godverdomme een beetje muntthee zuipen en over gevoelens praten van duur onderzoeksgeld terwijl er toch echt nog elke dag vrouwen ont-zet-tend on-mindful hartstikke dood gaan aan de ziekte waar Pink Ribbon tegen zegt te strijden. Mindfulness! Tegen kanker! "Hallo, Pink Ribbon hier, hoe beleeft u dan nou, zo'n knagende tumor?" "- Nou, ik ben bijna dood maar fijn dat u het vraagt, onderzoeker!" "Ach jee en bent u wel met aandacht aanwezig in het hier en nu?" "-Niet bepaald, ik ben te druk met pijn lijden en kotsen." Echt, je zou zo'n rozestrikjestrut toch wurgen met je infuusslangetje. Wel mindful doen hè, dat wurgen. In het hier en nu, lekker laten Zijn allemaal en optimaal ervaren. Hey Pink Ribbon. Ga eens hier en nu heel mindful kapot.

Reaguursels

Inloggen

Kameroudste | 20-03-13 | 16:55
We hoeven niet te bellen, de afspraak staat. Waarom zo gepikeert? Is het te hard voor je? Kan je tere zieltje het niet aan of weet je niet hoe de natuur werkt? Ik heb de natuur niet verzonnen hoor, ik ben god niet.

ITEACHYOU | 21-03-13 | 10:57

-weggejorist-

nonpissatinventum | 21-03-13 | 10:46

Het is bijzonder dat vraagtekens zetten bij een onderwerp/onderzoek/investering mensen tegen de borst stuit. Hoe durf je kritiek te uiten op een dergelijke investering van Pink Ribbon! Er wordt gegooid met cijfers, geschermd met artikelen (peer-reviewed nog wel, alsof dat zaligmakend is). En veel mensen zijn in deze helaas ervaringsdeskundige.

We worden het niet eens. En dat hoeft ook niet, gelukkig. Ik hoop dat er over een paar jaar iemand op een mooi en nuttig onderzoek promoveert. Ik laat me graag verrassen tegen die tijd.

Kloof2012 | 21-03-13 | 10:44

Nog even voordat de duisternis van de nacht invalt.. "Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven". Dat is het motto van al die gekke Roparunners. Allemaal op de één of andere manier ervaringsdeskundigen dus. Kijk nu maar eens waar die organisatie het nodig vindt om donaties aan te verstrekken. Kijk bijv. nar de donaties aan "de Vruchtenbrurgh" En dan vraag je jezelf af of Geen Stijl (A.Nanninga) ook de moed heeft die mensen (morgen ?) af te branden. Genoeg. Goede nacht.

PeterPike | 20-03-13 | 23:53

@paranoya
De eerste vraag is of je moeder (of mensen in dezelfde situatie)hulp gekregen heeft om nog enigszins te kunnen "genieten" van die spaarzame momenten die ze nog had voordat ze stierf. De tweede vraag is of mensen die wel overleven beter overleven door ze te helpen verder te gaan met hun leven. Dat is ook zorgen voor.... en daar is nauwelijks aandacht voor. In de DdH kliniek komt die begeleiding notabene niet uit het "zorgbudget"! De kanker houdt voor de omgeving ook vaak op als de behandeling is afgelopen ! Geen Stijl middels Nanninga (en daar gaat het in dit geval over) schoffeert mensen die daar aandacht aan willen besteden (via hun aversie tegen Pink Ribbon) in het artikel schaamteloos. En daar gaat het mij om. En, by the way, er zijn mensen die "verast in een urn zitten" geprefereerd hebben boven op de bank zitten met hun depressie. En ik kan u verzekeren dat is inderdaad geen feest. Uw stellingname in deze is begrijpelijk maar wel curieus.Maar dat is een ander onderwerp. Buena Sera zou Franciscus zeggen. En de spreker zijgt stil....

PeterPike | 20-03-13 | 23:29

-weggejorist-

nonpissatinventum | 20-03-13 | 22:44

@nonpissatinventum | 20-03-13 | 22:03

hey ik zeg niet dat er plenty geld is, ik stel alleen dat ik dit verspilling vind en je een euro maar een keer uit kan geven. Jij zegt 2 keer dat er wel geld is, maar komt niet met cijfers... (desondanks ik daar 2 keer wel om vraag)...

En ik vraag me af waarom we zouden collecteren voor iets waar plenty onderzoeks geld voor is? Waarom, is dat dan?

paranoya | 20-03-13 | 22:26

nee je ziekte is niet het criterium, maar je standpunt... ik vind dat geld hier verkeerd besteed word... (het gaat ook niet over de behandeling anzich maar over kosteneffectiviteit)

Bagetaliseren? ik ken het behandel traject maar al te goed helaas... sterker nog, ik ken het traject na het behandel traject... het paliatieve traject... en tuurlijk, als je genezen bent van kanker en daarna mentale therapie of wat dan ook nodig hebt dan wens ik je dat van harte toe... (joh, al moest je geloven in kabouters, of knuffelen met bomen, als het je goed doet, dat maakt mij geen zak uit, good for you!).

Het punt van het artikel is dat ipv geld te besteden aan behandeling het geld besteed word in therapie voor na de behandeling. Daar heb je dus eigenlijk niks aan als de behandeling niet aanslaat... en eh ja als je geld geeft voor de behandeling van kanker, dan is het krom dat het daar niet naar toe gaat... (ja ik vind het natraject voor overlevers toch weldegelijk iets anders)

Als je met een doodvonnis in bed ligt, dan denk ik niet dat dit nieuws is waar je blij van word.. ik zou er boos en verontwaardigd van worden... (en ik lig niet eens met een doodvonnis op bed)

Het is nogmaals een pech-voor-jou-terminale-patient (en mensen die in de toekomst een zelfde ziektebeeld tegen komen) boodschap die je mensen geeft door dit onderzoek te financieren, en dat kan ik moeilijk verkroppen....

Mijn moeder had ook wel van het leven willen genieten, maar die is dood... en die zat liever met een depressie op de bank dan verast in een urn... Ik gun niemand dat lot... maar snap wel dat een geniet van de dag therapie niet voor iedereen is weggelegd...

paranoya | 20-03-13 | 22:21

-weggejorist-

nonpissatinventum | 20-03-13 | 22:03

"@paranoya
33 dagen heb ik de chemo en de bestralingen in de DdH kliniek beleefd. Achteraf een majeure uitdaging. Nog meer de ellende in de twee jaar erna en de gedachte aan de mede patiënten die het niet overleefd hebben. En bijna iedere dag denk ik aan hoe het einde zal zijn in een hospice. U moest u schamen hoe u mijn leed bagataliseert ("hoe ik denk over figuren zoals jullie"..... kankerpatiënt dus). Ondanks mensen zoals u die daar geen begrip voor hebben ga ik morgen toch nog proberen even van het leven te genieten. Zoals de 70% van de kankerpatiënten die twee jaar na de behandeling nog steeds leven en het daar geweldig moeilijk mee hebben. Iedere dag weer. Ik probeer uw verdriet te begrijpen. misschien help u een cursus mindfullness (?)

PeterPike | 20-03-13 | 21:50

@nonpissatinventum | 20-03-13 | 21:03

oke prima, heb je cijfers van dat onderzoeks budget, wat kwantificeer je als "prima verantwoord"?

@PeterPike | 20-03-13 | 21:03

"en te genieten van wat een dag te bieden heeft."

Ik daag je uit om naar een chemo afdeling van een ziekenhuis te gaan en die mensen te vertellen dat ze kunnen gaan "genieten van wat een dag te bieden heeft."

Nee he, is niet leuk omdat te doen, kanker is namelijk niet leuk (suprise)!

of wacht probeer het op een hospice...

Blijkbaar worden mensen blij van therapie, nou goed voor hun, maar ik denk dat geld (waar blijkbaar plenty van is volgens @nonpissatinventum) beter besteed is aan behandeling dan therapie... enfin, mijn mening is wel duidelijk, en hoe ik denk over figuren zoals jullie is ook wel duidelijk, ik ga iets anders doen... cynisch was ik toch al, maar dat mensen dit soort meningen ten toon spreiden maakt me ook verdrietig...

paranoya | 20-03-13 | 21:30

-weggejorist-

henry_louis | 20-03-13 | 21:29

-weggejorist-

nonpissatinventum | 20-03-13 | 21:03

@paranoya
Hoezo weet ik niet waar ik over praat, hoezo dat heb ik niet meegemaakt, hoezo heb ik die pijn en die wanhoop niet ervaren,hoezo heb ik de stront niet langs de benen zien en voelen lopen. Maar iedere "fysieke" behandeling is eindig en dan ben je blij dat er nog enig alternatieve hulp is. Dan ben je blij dat je nog van enig moment kunt genieten. Als je dat arrogant wil noemen, het zij zo. Maar daar ging het in het stuk van A.Nanninga niet over. En daar ging mijn reactie wel over. Paranoya is een toepasselijke naam.Het ga u, zover dat mogelijk is, goed. Goede avond verder.

PeterPike | 20-03-13 | 21:03

@henry_louis 20:35. Ook u leest slechts wat u wilt lezen en goed uitkomt. Ik verwijs nogmaals naar onderstaand artikel. Wat Nanninga schrijft is een mening maar niet helemaal uit de lucht gegrepen. Scherp geformuleerd dat wel maar beetje tegenspel mag wel. Dat staat verder los van een wel of niet afgemaakte schoolopleiding. En Pink Ribbon heeft een boel tegenwind dus dit hadden ze kunnen zien aankomen.


www.skepsis.nl/mindfulness.html

bbbachstra | 20-03-13 | 20:52

volgensmij kan @kloof2012 prima lezen. Hij is, net als ik, verontwaardigd dat geld dat je inzamelt tegen borst kanker word besteed aan een "onderzoek *dat* niet gaat om de genezing van kanker maar om het verminderen van depressie en angst bij kankerpatiënten." Je wist het misschien niet, maar het is ook een ziekte waar je gewoon dood aan kan gaan... maar goed, zal ik mijn Havo diploma maar gaan weggooien, want wij zijn het vast niet met elkaar eens...

paranoya | 20-03-13 | 20:50

-weggejorist-

henry_louis | 20-03-13 | 20:35

en, mind you, het onderzoek gaat niet over de therapie, maar de kosten effectiviteit (wederom een ongenuanceerde reactie natuurlijk)

paranoya | 20-03-13 | 20:24

@PeterPike | 20-03-13 | 18:56

"en te genieten van wat een dag te bieden heeft."

9:00 uur wakker worden, kijken hoeveel bloed je in je katheter hebt
10:00 uur hopen dat de thuiszorg er voor 11 uur is
11:00 uur de thuiszorg is er, nou dan een kwartiertje gewassen worden, dan snel nog even ontbijt en thats it, oja ff kijken naar de doorligwonden
12:00 uur hopen even te kunnen slapen, terwijl je in verschrikkelijke pijn ligt
13:00 uur - ah leuk mijn zoon is jarig, jammer dat alleen maar loopt te janken omdat ik langzaam en pijnlijk dood ga
14:00 nog maar even slapen, ondanks de pijn
17:00 hopen dat de thuiszorg weer op tijd komt
21:00 hehe eindelijk is de thuiszorg er, krijg ik toch nog wat te eten en verzorging
23:00 ik moet eigenlijk naar het toilet, maar wil mijn familie niet tot last zijn, dan maar in mn broek zeiken

LEUK MAN! GENIETEN!

en dit verzin ik niet! dit heb ik meegemaakt vriend! Dus leuk toch, wat zo'n dag je biedt. De arrogantie van jou post... ik kan alleen maar zeggen dat je misschien het sterfprocess aan kanker bij een naaste van je mee te maken, om het belang van behandeling van die ziekte in te zien... en met behandeling bedoel ik dus niet mediteren en je goed voelen, hoe denk je dat dit werkt, je gaat langzaam en pijnlijk dood

Je kan wel zeggen dat andere mensen nuance missen, maar ik denk niet dat jij daar over kan oordelen. Maar dit zal je dan ook wel weer een ongenuanceerde reactie vinden... Jammer

paranoya | 20-03-13 | 20:22

Triest dat Geen Stijl haar weerzin tegen Pink Ribbon afreageert op patiënten die kanker hebben of kanker hebben gehad. De schade die de behandeling tegen kanker aan het lichaam teweeg brengt is niet alleen lichamelijk maar evenzeer geestelijk. “Groepscursussen” zoals herstel en balans en mindfullness blijken middelen om met deze geestelijke schades om te leren gaan. Er wordt mensen geleerd om te gaan met hun veranderende levensperspectief en te genieten van wat een dag te bieden heeft. Dat geeft verlichting van dagelijkse psychische pijn en brengt weer enige evenwicht in het leven van (ex) patiënten die ook na afloop van de behandeling nog dagelijks met de kanker worden geconfronteerd door verhalen van andere kankerpatiënten, controles, lichamelijke gevolgen etc. Patiënten hebben dus baat van dit soort therapieën. Ik spreek uit ervaring. Die mensen op deze manier wegzetten als “Happinez mutsen” stemt triest en de veelal ongenuanceerde reacties doen pijn. Geen Stijl doet haar naam eer aan Jammer

PeterPike | 20-03-13 | 18:56

Het lijkt net of de auteur van het stukje er verstand van heeft. Gewoon een mening toch, dit stukje?

purkpurkson | 20-03-13 | 18:39

Kan iemand nanninga per ommegaande van de redactie trappen,... wederom een onzinnig stuk waarin duidelijk is dat nanninga geen idee heeft wat er werkelijk speelt.......... ik ga het geeneens uitleggen......

derdedeurlinks | 20-03-13 | 17:51

@nonpissatinventum | 20-03-13 | 16:21

Ik schreef: "als ik de diagnose kanker kreeg zou ik het tof vinden dat de beperkte middelen ingezet zouden worden om te zorgen dat ik de ziekte overleef".

De stelling is dat er niet een oneindig geldpakhuis is om onderzoek mee te financieren, (= beperkte middelen, dat is dus niet het aantal CT scans en/of chemococktails, maar mensen die er achter proberen te komen hoe je de deling van kanker cellen effectief stopt. Dit komt niet echt out of the blue, want daar gaat dit topic over, besteding van onderzoeksgeld dat je opgehaald hebt voor borstkanker, toch?) ... en ik vind dat je dat geld beter kunt bestenden aan het verbeteren/ontwikkelen van behandelmethodes ipv het geld besteden aan:
“(Kosten)effectiviteit van Mindfulness-based Cognitieve Therapie (MBCT) voor borstkankerpatiënten: onderzoek naar mindfulness in een groep en mindfulness online versus de gebruikelijke zorg.”

Nogmaals je leest blijkbaar wat je wil lezen... maar als je vind dat die centen daar goed/beter op hun plek zijn, dan mag je dat vinden... vrij land, hoera!

paranoya | 20-03-13 | 17:46

@nonpissatinventum 12:36. Het werkt zeg jij. En ik moet de conclusies nog eens doorlezen. Nou volgens mij staat dit er: "Veel voorzichtigheid blijft echter geboden, omdat het aantal onderzoeken nog relatief klein is, en er op methodologisch vlak ook nog veel verbeterd moet worden."
En ook: "Harde bewijzen voor de therapeutische effecten van mindfulness ontbreken vooralsnog." (!)

Waar ik woon vertaalt men dat niet als "het werkt".

bbbachstra | 20-03-13 | 17:45

@henry_louis | 20-03-13 | 17:16
Een kwestie van verschil in prioriteiten dus. Ik pleit voor meer onderzoek en geld naar voorkoming, detectie en genezing van kanker. Eventueel daarbij, secundair wat mij betreft, de psychische aspecten meenemen.

Jij pleit, als ik je goed begrijp, voor geld investeren in een onderzoek naar de toepassing van een stressreducerende methode voor kankerpatienten.

Kantklossen werkt ook stressreducerend, wist je dat?

Kloof2012 | 20-03-13 | 17:26

-weggejorist-

henry_louis | 20-03-13 | 17:16

@Terpetijnzeikert, ik zeg niet alle, alleen de gemiddelde! Ben jij dan gemiddeld? Hoe dan ook, op basis van je laatste reactie zou het best wel eens kunnen kloppen ja.

Blasfemie | 20-03-13 | 16:56

@ITEACHYOU | 20-03-13 | 11:57

Ik zou je graag willen ontmoeten. Vrijdagmiddag, schikt dat? Het zou mij een genoegen zijn je even persoonlijk vól in je bek te spugen, namelijk. We bellen!

Kameroudste | 20-03-13 | 16:55

henry_louis | 20-03-13 | 16:14
Mooi. Jammer dat stress geen fuck met de fysieke genezing van kanker te maken heeft. Kanker is geen "psychiatric disorder".

Kloof2012 | 20-03-13 | 16:53

faalhazen van gs, leer eens lezen! Dit artikel gaat nergens over, en de reacties zijn al even stompzinnig. Lees de vacature, lees het skepsis artikel en ga in een hoekje je schooldiploma opvreten. Alles voor de pageviews!

dodododood | 20-03-13 | 16:49

krant-misbruiker | 20-03-13 | 16:05
Die grens is ook dun in deze, denk ik. Zeker omdat om een wetenschapper wordt gevraagd. Dat de middelen voor kankeronderzoek aanzienlijk zijn zal ik niet ontkennen. De omvang van de ziekte, vergezeld van de diversiteit en complexiteit, vereisen dat m.i. echter ook.

Begrijp me goed; ik ben voorstander van psychologisch onderzoek tbv behandeling van kankerpatienten. Dat is zelfs heel belangrijk! Mindfulnes is voor mij echter gewoon een beetje te, excusez-le-mot, zweverig. En dat kan heel goed aan mij liggen hoor.

Kloof2012 | 20-03-13 | 16:49

nonpissatinventum | 20-03-13 | 15:47
"Als ze door die ontkenning ook hun chemo niet gaan doen, gaan ze mooi dood. Een beetje mindfulness stelt iemand in staat dat wel onder ogen te zien."

Als je het zo beschouwd ben ik het natuurlijk met je eens. Maar dan kan het geld natuurlijk net zo goed in een cursus overtuigingskracht van de oncoloog worden gestoken.

Ik ben ook niet tegen mindfulness, of tegen boedhisme. Zeker niet! En er zullen heel veel mensen zijn die kracht ontlenen aan beiden, in hun leven en bij situaties waarmee ze om moeten leren gaan. De directe relatie met kanker ontgaat me echter. Dank voor je tip over de Dhamma Brothers; die ga ik zeker bekijken!

Kloof2012 | 20-03-13 | 16:45

-weggejorist-

nonpissatinventum | 20-03-13 | 16:21

-weggejorist-

henry_louis | 20-03-13 | 16:14

@nonpissatinventum

tuurlijk had ik het over onderzoek, het hele topic gaat over onderzoek en de vraag wat je onderzoekt, maar je leest blijkbaar wat je wil lezen vriend...

Ik weet niet hoe groot het wereldwijde budget is... vertel het me maar... en is het groot genoeg? volgensmij gaan er nog steeds plenty mensen aan kanker dood, dus misschien dat in die context het antwoord op de vorige vraag ligt.

ik heb geen goeddoel tegen borstkanker, dat zijn die pink ribbon lui, en ik vind het krom dat ze geld wat ze ophalen op deze manier besteden, om praktische en principiele redenen. En dat praktische aspect probeer ik te illustreren met een voorbeeld, dat mag je natuurlijk theatraal vinden (welkom op het internet)

Wat vind je nou precies mijn "valse tegenstelling"? nl.wikipedia.org/wiki/Drogreden Dat je geld maar 1 keer uit kan geven? Of dat je psychisch wel bevinden beter word als je een grotere kans hebt op genezing?

paranoya | 20-03-13 | 16:09

Kloof2012 | 20-03-13 | 15:16

Je maakt onderscheid in wetenschappelijk en religie verwant onderzoek. Mindfullness is ontwikkelt om de mogelijke positieve cognitieve aspecten van meditatie uit de religieuze (boeddhistische) context te halen. Wellicht heeft het een wat zweverig imago gekregen door Hapinezz, maar daar valt weinig aan te doen. Daarnaast wordt ook duidelijk een wetenschapper voor de vacature gezocht, voor je raad het al, wetenschappelijk onderzoek. Verder zie ik ook geen reden om mee te gaan met de argumentatie van of/of i.p.v en/en ,aangezien de middelen voor kankeronderzoek aanzienlijk zien. Het zal mij niet verbazen als er globaal gezien de meeste middelen gaan naar kanker onderzoek i.p.v andere ziektes.

krant-misbruiker | 20-03-13 | 16:05

-weggejorist-

nonpissatinventum | 20-03-13 | 15:47

nonpissatinventum | 20-03-13 | 15:13

Dat schreef je ook niet. Je schreef: "Het is zo ongeveer de grootste strijd die een mens kan voeren en als je dat met een gebalanceerde geest tegemoet kan treden verhoogt dat je overlevingskans natuurlijk. " Dat trek ik wat door in mijn quote.
Een gebalanceerde geest betekent in het geval van kanker namelijk niks voor wat betreft genezing. Wel voor wat betreft acceptatie, het snappen van behandelingen en gevolgen, en wat dat betekent voor je kwaliteit van leven. Daar draagt het wel aan bij natuurlijk.

Kloof2012 | 20-03-13 | 15:21

@krant-misbruiker | 20-03-13 | 15:02
Ik ben absoluut met je eens dat de geest meegenomen moet worden in de behandeling. Dat heeft echter naar mijn mening eerder te maken met de geestelijke gevólgen van kanker, en minder op de feitelijke preventie, behandeling, genezing. Ik begrijp je posting, we weten het natuurlijk ook nooit zeker, ik ben het er alleen niet mee eens. Als ik 1 euro mag investeren, doe ik dat liever in wetenschappelijk onderzoek naar preventie, vroegtijdige ontdekking, behandeling en genezing dan aan religie-verwant onderzoek over "met aandacht aanwezig zijn in het hier-en-nu". Ik zou willen dat Pink Ribbon er hetzelfde over dacht.

Kloof2012 | 20-03-13 | 15:16

@ nonpissatinventum | 20-03-13 | 15:07

amen

krant-misbruiker | 20-03-13 | 15:14

-weggejorist-

nonpissatinventum | 20-03-13 | 15:13

Teeeeeeeering zeg : "Veel vrouwen met borstkanker kampen dan ook met depressieve en angstklachten".

Hoe krijg je zoiets neergetypt in een vacaturetekst....
Echt zonde van de middelen die veel effectiever ingezet moeten worden.
Fopwetenschap graait mee in de reserves van een fopstichting.

Broeder | 20-03-13 | 15:10

-weggejorist-

nonpissatinventum | 20-03-13 | 15:07

@ Kloof2012

Dat er iemand genezen van kanker door middel van een placebo wil ik niet beweren. Echter is de welgesteldheid van je geest wel van invloed op je immuunsysteem. Nu haal ik dan toch weer even het placebo effect naar voren en er is bijvoorbeeld aangetoond dat pesten letterlijk sporen nalaat in je DNA. Er zal een goede combinatie moeten worden gevonden van behandelingen, geestelijk en lichamelijk. Het is te vroeg om uit te sluiten dat geestelijke behandelingen geen 'fundamentele' bijdrage kunnen hebben voor de genezing van kanker. Zolang dat niet uitgesloten is zal er onderzoek gedaan naar moeten worden, in de naam van de wetenschap.

krant-misbruiker | 20-03-13 | 15:02

@krant-misbruiker | 20-03-13 | 14:35
Er is nog nóóit iemand genezen van kanker door een placebo. Kanker kun je niet wegdenken, je kunt er niet tegen "vechten", al doet die beeldtaal het altijd wel goed natuurlijk (ongelijke strijd, moedig gevochten enzovoort). Patienten kunnen soms wel genezen door behandeling. En voor goede behandelingen is nog onderzoek nodig, heel veel onderzoek. En daarvoor is veel geld nodig. Geld dat Pink Ribbon beter in (fundamenteel) onderzoek had kunnen steken dan aan mindfullness.

Kloof2012 | 20-03-13 | 14:46

@Blasfemie | 20-03-13 | 12:45
Dankjewel dat je mij verschrikkelijk vind.

Terpetijnzeikert | 20-03-13 | 14:37

@ Kloof2012

Een woord: placebo

Denk daar maar eens over na

krant-misbruiker | 20-03-13 | 14:35

@nonpissatinventum | 20-03-13 | 14:08

als de middelen om onderzoek te doen niet beperkt zijn waarom collecteren mensen dan?

Het heeft alles te maken met beperkte middelen. Elke cent die je besteed om onderzoek te doen naar meditative behandeling van de depressie die ontstaat na genezing van kanker (waar mvr Zonderboezem het over had), is een cent die je niet kunt besteden aan onderzoek naar het opsporen of het behandelen van de ziekte zelf.

En weet je wat helpt voor het psychisch wel bevinden van kanker patienten, een grotere overlevings kans door betere behandelingsmethode. Het vooruitzicht van niet binnen een jaar pijnlijk en langzaam dood gaan, daar kikker je pas geestelijk van op...

paranoya | 20-03-13 | 14:33

nonpissatinventum | 20-03-13 | 14:08
Wat een ontzettende onzin kraam je hier uit zeg. Iemand die doodgaat aan kanker heeft dus niet genoeg "gevochten"? Pfff.

Kloof2012 | 20-03-13 | 14:32

@irma zonderboezem | 20-03-13 | 12:23
Onderzoek naar geestelijke gevolgen heeft ook plaats. In gerenommeerde instituten en onderzoeksinstellingen.
Naar de geest van de patiente, kwaliteit van leven, haar naasten. Wel of geen amputatie, borstbesparend of juist niet, reconstructies, eierstokken wel of niet verwijderen en hoe moet dat dan met een kinderwens? Aan al deze, strikt genomen medische zaken kleven een bijbehorend aantal psyche-gerelateerde vraagstukken. Mindfullness zal, net als ingestraald water, een roze strikje dragen en een hartje op facebook plaatsen om aan te geven dat je "tegen kanker bent", bij sommige mensen helpen. Tuurlijk.

Kloof2012 | 20-03-13 | 14:30

@Kromst | 20-03-13 | 12:43
Als je er geen verstand van hebt, reageer dan niet en ga gewoon dom reaguren op fok.nl

Terpetijnzeikert | 20-03-13 | 14:23

-weggejorist-

nonpissatinventum | 20-03-13 | 14:08

Zijn de reacties verdwenen of ligt dat aan mijn browser?

Politant | 20-03-13 | 14:06

Dit soort acties van,kijk mij nu is goed zijn, zou
niet nodig zijn als de de voedselindustrie niet onbeperkt
rotzooi blijft gebruiken.En zolang de farmaceutische
industrie zijn zakken vult aan chemokuren, blijven
dit soort acties lachwekkend.

van stampij | 20-03-13 | 13:07

Komt allemaal omdat Jomanda is vrijgesproken.

dubbeljoe | 20-03-13 | 13:06

@irma zonderboezem | 20-03-13 | 12:23

er is vast een verband, maar laat ik het anders zeggen, als ik de diagnose kanker kreeg zou ik het tof vinden dat de beperkte middelen ingezet zouden worden om te zorgen dat ik de ziekte overleef, en niet voor de mogelijke depressie die volgt.

Maar misschien heb je ook wel weer een punt, hoe minder groot de overlevingskans van de ziekte, hoe minder depresieve mensen... toch... probleem lost zich zelf op... (wederom cynisme)

Kortom: prioriteiten stellen met de beperkte middelen die je hebt, en ik vind dat pink ribbon de plank dus enorm mis slaat, en dat vind ik geen goede zaak...

paranoya | 20-03-13 | 13:02

krant-misbruiker | 20-03-13 | 12:59 | + 1 -
spijker en kop.

Datzegiktoch | 20-03-13 | 13:01

-weggejorist-

Zoemert | 20-03-13 | 13:00

-weggejorist-

Zoemert | 20-03-13 | 13:00

Mindfull of shit!

Zoemert | 20-03-13 | 13:00

Nanninga wordt waarschijnlijk zelf liever plat gespoten als ze angsten zou hebben van zo'n soort ziekte. Way to go. Straks lekker op vakantie zeker op kosten van de farmaceutische industrie ? Hoop niet voor je dat je vliegangst heb.

krant-misbruiker | 20-03-13 | 12:59

Nanninga doet weer een klepel en klokje. Mindfulness zal niet genezen maar zal iemand wel geestelijk door de periode heen kunnen krijgen. Dit heb ik zowel bij mijn moeder als mijn vader zien gebeuren. Verdiep je er eens in Nanninga ipv je zo ontiegelijk aan te stellen. Zal je nooit doen omdat je natuurlijk bang bent om als zwak en mutserig te worden bestempeld. Maar op basis van je artikelen kan ik veilig stellen dat het je wel van pas zal komen.

Datzegiktoch | 20-03-13 | 12:55

Onbewust onbewust zijn ligt aan de basis van veel ellende.

Ben Adam | 20-03-13 | 12:54

-weggejorist-

nonpissatinventum | 20-03-13 | 12:54

Dat Pink Ribbon een kankerorganisatie (haha) is, weten we allemaal al. Maar GeenStijl gaat wel erg kort door de bocht als het op de sociale wetenschappen aankomt. Anti-intellectualisme, want die zijn net zo goed onderhevig aan de wetenschappelijke methode als de rest van de wetenschap. Ja, er wordt zo af en toe gesjoemeld met cijfers, maar dat ligt niet aan het materiaal, maar aan het systeem en de mensen. Want het wetenschappelijke wereldje is -net zoals zoveel andere wereldjes- gewoon één groot bedrijf geworden. Met dank aan oh zo zweefteverige partijen als de VVD.

Piet van het Padje | 20-03-13 | 12:53

Dan mogen die Happinez-mutsen misschien wel munttheedrinkende postmenopauzale huilvrouwtjes zijn, maar het beeld van A.Nanninga is bij het lezen van dit soort stukjes een stuk negatiever. Het lijkt erop alsof A.Nanninga een 12-bakken sterke koffie-op-1-ochtend-drinkende, zware shagrokende, graftakkende schoorsteenpijp is, die zichzelf goed kan laten beïnvloeden door Skepsis bijvoorbeeld. Ooit al eens zelf die Mindfulness-gekte ondergaan? Nee? Hou dan eens op met een mening te hebben. Het is tenslotte niet meer en niet minder dan iets wat al heel lang toegepast word, alleen in een kant-en-klaar marketingjasje. Maar goed, dat zal A.Nanninga allemaal wel te veel moeite vinden. Iets minder hoog van de toren janken zou wenselijk zijn.

The_Undertaker | 20-03-13 | 12:52

@Kromst | 20-03-13 | 12:43 |
je begrijp het duidelijk nie. maar dat is ok, als je ooit zover komt dat je naar jezelf kan kijken en jezelf voelen, zonder (en ik herhaal "zonder") dat er ook maar één gedachte komt voorbij zoeven, dan zal je misschien een flits zien van wat mindfulness werkelijk is. probeer het maar eens. wie weet.

gardeville | 20-03-13 | 12:48

Gemiddelde persoon die aan 'Mindfulness' doet is natuurlijk iets verschrikkelijks, maar dat maakt het concept er achter nog niet slecht. Ik denk dat Nanninga's artikelen er bijvoorbeeld aardig op vooruit zouden gaan met wat oefeningen om zijn frustraties in toom te houden ^^

Blasfemie | 20-03-13 | 12:45

Mindfulness. Grote hoaxzooi. Eerst mensen wijsmaken dat ze niet in het nu leven en ze dan vertellen dat je tegen betaling kan leren om in "het nu" te zijn. Met liefdevolle aandacht. En eenhoorntjes op wolkjes in regenboogland.

Je bent fokking altijd in het nu. Altijd. Wellicht dat gedachten afdwalen als je iets saais aan het doen bent zoals afwassen, maar dat is normaal. Het brein kan dat nu eenmaal. Met heel veel liefdevolle aandacht je Kirby over het laminaat sleuren, dat is pas gestoord gedrag.

Qua heilzaamheid; zelfs de hele dag naar een kale muur staren kan heilzaam zijn, als dat je ding is. Of breien. Iedereen heeft wel iets waar ze zich beter door voelen. Flipperkasten en perenijsjes moeten ze ook maar eens gaan onderzoeken.

Kromst | 20-03-13 | 12:43

gardeville | 20-03-13 | 12:33
.
What I fight dies, and what I resist vanishes.
Jung was een wollige kwezel.

Bertus Betonsloper | 20-03-13 | 12:40

@El Vato loco | 20-03-13 | 12:22
Juist, ik beoefen mindfulness vanwege angsten en paniekaanvallen. Dat is natuurlijk van een andere orde dan kanker. Mij helpt het in ieder geval een beetje bij het verminderen van klachten. Nanninga slaat de plank volledig mis

Terpetijnzeikert | 20-03-13 | 12:39

-weggejorist-

nonpissatinventum | 20-03-13 | 12:36

ik zou nanninga toch een paar meditatietjes willen aanbevelen; rustig worden, aanvaarden en dit zonder eerst 10 km te moeten hardlopen, 20 pils te moeten zuipen, een avond subcomateus naar SBS te moeten kijken; uiteindelijk zal ze er wel komen; "what you fight, grows stronger, what you resist, persists", Jung, maar dat zal ook wel een wollige kwezel zijn geweest, Niet?

gardeville | 20-03-13 | 12:33

Mindfulness...
.
Staan er tegenwoordig nog mensen gewoon, nuchter en zelfbewust, met beide poten in de klei? Of zweeft echt iedereen tegenwoordig de tent uit?

Bertus Betonsloper | 20-03-13 | 12:32

Lijkt me een prima initiatief ter ondersteuning van onderzoek naar het verbeteren van de kwaliteit van het leven van een patient. Indien het onderzoek naar een pilletje tegen misselijkheid zou zijn is het geen punt, maar indien het een introspectieve analyse van het leven is is het ineens zweefteverig? Gemiste kans om het voordeel van meditatie eens aan te kaarten me dunkt, miss Nanninga.

vive epicure | 20-03-13 | 12:30

-weggejorist-

nonpissatinventum | 20-03-13 | 12:30

Maar als we dan even goed lezen zien we dat er helemaal nergens wordt beweerd dat mindfulness kanker geneest. Neveneffecten zoals depressie en angststoornissen is waar mindfulness goed voor kan zijn. Kanker is een sloper, dat staat buiten kijf, maar om nu mindfulness naar z'n moer sturen is ook weer kort door de bocht. Dat het Pink Ribbon geld beter besteed kan worden ben ik met je eens, mevrouw Nanninga.

Flinders | 20-03-13 | 12:29

Laat toch iedereen lekker geloven waarin men wil, zeker als je zo'n kudtziekte als kanker hebt. Als het niet helpt geeft het in ieder geval hoop. Niets doen helpt op zeker niet.

Mark Smith | 20-03-13 | 12:29

Nadat je kinderen hebt gebaard moet je ook gewoon doodgaan volgens de natuur, je taak zit er op.

ITEACHYOU | 20-03-13 | 12:28

@Terpetijnzeikert 12:16 @nonpissatinventum 12:10. Nee hoor heb het hele artikel gelezen. En wat blijkt: meditatie kan geen kwaad maar er is niks bewezen.

www.skepsis.nl/mindfulness.html

bbbachstra | 20-03-13 | 12:24

Postmenopauzale Happinez-mutsen, die moet ik onthouden :)

Borakh | 20-03-13 | 12:24


paranoya | 20-03-13 | 12:12 |
Zonder de kanker waren die mensen hoogst waarschijnlijk ook niet depressief geweest dus er is wel zeker een verband.
En nogmaals, stress en depressie hebben ook hun weerslag op je lichaam.
We hoeven toch niet hetzelfde te denken over hoe om te gaan met deze vreselijke ziekte?
Zoals vetkleppert zo mooi verwoorde, wij vrouwen ' hebben het tussen de oren' en mannen etgens anders.
Het is toch geen nieuws voor je dat vrouwen vaker mediteren en praatgroepjes hebben enz enz. Allemaal omdat ze zich et beter door voelen.
Dus dat dit uitgerekend bij vrouwen met borstkanker onderzocht gaat worden of het je kan helpen.
Ik vind dat een goede zaak!

irma zonderboezem | 20-03-13 | 12:23

Wat een kort door de bocht stuk. Duidelijk door iemand geschreven die nooit iemand van dichtbij heeft meegemaakt die vecht tegen kanker. Naast de lichamelijke strijd voer je ook een geestelijke strijd. Zeker vrouwen die de rest van hun leven moeten vervolgen zonder tiet of tieten of gewoon binnenkort dood gaan. Heeft dus niets met pseudo-wetenschap te maken, maar is gewoon een logisch onderdeel van de behandeling van een vrouw-onterende ziekte. Dat er onderzoek wordt gedaan hoe dit op een goede manier vorm te geven en dat dit door Pink-Ribbon wordt gefinancierd is alleen maar te prijzen. Wat een lutser die Nanninga

El Vato loco | 20-03-13 | 12:22

Het gros van de reaguurders zal zich wel weer beperken tot hier en daar een paar lettergrepen te lezen van het uitgebreide artikel van Skepsis en reageert vervolgens zonder te weten waar het over gaat. www.mbcttrainingen.nl/index.html

Terpetijnzeikert | 20-03-13 | 12:16

@irma zonderboezem | 20-03-13 | 11:44

ik bedoel dat als ik zou doneren aan pink ribbon met het doel tegen borst kanker, ik dan zou willen dat je gaat proberen die ziekte te genezen zodat mensen niet dood gaan... dode mensen hebben namelijk niet zoveel geestelijk ondersteuning, waar de centen van pink ribbon nu naar toe gaan... tuurlijk, depresies zijn ook geen pretje... maar ik denk dat je levend met depressie beter af bent, dan dood gegaan aan kanker...

Maar dat snapte je toch wel, dat stukje cynisme...? Of moet ik het nog een keer uitleggen?

paranoya | 20-03-13 | 12:12

-weggejorist-

nonpissatinventum | 20-03-13 | 12:10

irma zonderboezem | 20-03-13 | 12:06
Dat is een typisch vrouwelijk perspectief, vrees ik.
Bij vrouwen speelt alles zich af tussen de oren, maar bij mannen toch echt tussen de benen.

vetkleppert | 20-03-13 | 12:08

van al dat navelstaren krijg je navelkanker.
schandalig die zelf verrijkende coaches.

Satria | 20-03-13 | 12:08

Hulde Mevrouw N.! Geweldig stukje.

De Treinende Rechter | 20-03-13 | 12:08


vetkleppert | 20-03-13 | 12:01 |
Onzin!
Als dat zo was deed elke man het.

irma zonderboezem | 20-03-13 | 12:06

Dit is de rede waarom goede doelen zo floppen.

Boze massa | 20-03-13 | 12:06

Nanninga, je zit bomvol frustratie meid, wat meditatie en chanten zou je goed doen.

enmaarmekkeren | 20-03-13 | 12:05

@Dean Moriarty | 20-03-13 | 11:59
Automatische reflex bij Nanninga. Een beetje focus zou geen kwaad kunnen, wat minder oogklep ook; maar ja, dan zit je al gauw in de paradoxen en buiten de vaststaande, gedachte kaders. Dat is eng, vies, bah.
En stel je voor dat mensen het echt voor zichzelf zouden mogen uitmaken, zonder Nanninga die ze beschermt... de horror.

Politant | 20-03-13 | 12:03

Pink Ribbon faalt zo hard ik kan er niet mee ophouden ze op elk moment dat ze ter sprake komen kapot te maken. Die wijven zijn volledig mentaal van hun glamourpadje. Echt volstrekt gestoord.

SnoeihardDeZachtste | 20-03-13 | 12:03

WTF is hier aan de hand ? Nanninga heeft zowaar eens een keer een punt !?!?!

Badderbeest! | 20-03-13 | 12:02

Meditatie en mindfulness zijn gewoon mentale masturbatie.

vetkleppert | 20-03-13 | 12:01

Pink Ribbon is tuig, maar daar kwam Karin Spaink al eerder mee.

Mindfullness - lees je je eigen link wel mevrouwtje Nanninga? Zels Skepsis is enigszins positief.

Dean Moriarty | 20-03-13 | 11:59

irma zonderboezem | 20-03-13 | 11:53 |
Ja, dat kan een steun zijn voor mensen bij wie de hersens zo (willen) werken.
Of een extra kwelling voor anderen.

vetkleppert | 20-03-13 | 11:58

Kanker is de manier waarop de natuur evenwicht houdt..... hoe hard ook.

ITEACHYOU | 20-03-13 | 11:57

Alles wat niets te maken heeft met bouten en moeren is nauwelijks wetenschap te noemen.
Kortom, Diederik S., Roos V. en Pink Ribbon oprotten met jullie gezever

Franz Jozef | 20-03-13 | 11:57


vetkleppert | 20-03-13 | 11:40 |
Toegang tot je hersens net totale onzin...
Want? Er is helemaal niks mis met eens aandacht te geven aan de geestelijke kant van kanker. Je bent toch meer dan je tumor mag ik hopen. Je bent een mens met een vreselijke ziekte. Dat doet toch iets met je lijkt mij.daar komen toch gevoelens bij los of ben ik nou een muntthee happinezz muts?
En dat daar aandacht voor is en onderzoek naar gedaan wordt. Ik vind dat een goede zaak.
Dat is jet enige wat ik wat.
Of je dat met mindfullness moet doen weet ik ook niet, maar probeer het eens!
We weten allemaal dat stres slecht is voor je hart, maar het is ook slecht voor de rst van je lijf. Als je tijdens een heftig proces van kanker iets kan doen om daar geestelijk beter ( of anders ... ik weet niet hoe ik dat moet omschrijven) mee om kan gaan.
Dan vind ik dat dus een goede zaak. Vipassana, mindfullness,zen meditatie, maakt mij niet uit. Als je je er beter door voelt, dan heeft het dus bewezen effect!

irma zonderboezem | 20-03-13 | 11:53

-weggejorist-

nonpissatinventum | 20-03-13 | 11:53

Annabel, alleen het woordje 'cupcake-ificatie' maakt mijn dag al helemaal goed.
Geweldig, hopelijk vind je het niet erg als ik het van het weekend op een verjaardag van vrienden een keer achteloos laat vallen.

Cuyahoga | 20-03-13 | 11:52

Kanker genees je met dierproeven. Hard maar waar.

Rest In Privacy | 20-03-13 | 11:51

Pink Ribbon sucks! (Schande!!!)

Prinses Krees | 20-03-13 | 11:51

Beetje apart, die link naar skepsis.nl, omdat die, zoals wordtinker ook aangeeft, tamelijk positief oordeelt over mindfulness, en eigenlijk in zoveel woorden zegt dat beter onderzoek noodzakelijk is.
Mindfulness/meditatie zou namelijk best eens kunnen helpen "om de chemo's een beetje menswaardig door te komen".

effen | 20-03-13 | 11:50

Overigens zou ik in zo'n situatie juist prijs stellen op mindlessness. Dus kom dan maar door met die hashies, opium en morfine.
En bespaar me het slappe geluk van een dronken aardbei.

vetkleppert | 20-03-13 | 11:48

Pink Ribbon. Hadden we die niet allang collectief uitgekotst? Dat ze met al dat geld niets zinnigs gingen doen, was toch al bekend? Nou, hier heb je het. Zweefteverij, mindfullness, straks nog een 'onderzoekje' rebalancing en DofNA er achteraan, en dan is het geld wel op. Horen we niks meer van die zelfbeffers. Opgeruimd staat netjes.

En dan maar hopen dat 'demense' hier iets van leren. Dat ze niet zomaar blind achter zo'n organisatie aan moeten hollen. Dat ze eens gaan nadenken wat voor nut dat nou zal hebben, zo'n dom roze lintje op je jas. "Oh kijk mij eens betrokken zijn. Wat? Nee, ik heb het niet hoor, natuurlijk niet, dat overkomt anderen. Maar ik ben zoooo maatschappelijk betrokken enzo, tussen de sherryclub en het tennissen door dan."

Doneer aan KWF, aan KiKa, stort je spaargeld naar het Ronald McDonald-fonds, het dondert me niet. Maar blijf alsjeblieft ver weg van Vivamutsen die tijdens de High-Tea bij Annebethhh bedenken dat ze "iets goeds willen doen". Ter meerdere eer en glorie van zichzelf natuurlijk. Dat daar geen misverstand over bestaat.

Kameroudste | 20-03-13 | 11:47

Meditatie is geen medicatie.
24/7 zweven is niet een vol en gelukkig leven.
Mindfullness is het leegtrekken van de zorgpot.

amin | 20-03-13 | 11:44

Wat een kutsalaris zeg, hoe bedoel je WO is gedevalueerd?

ITEACHYOU | 20-03-13 | 11:44

paranoya | 20-03-13 | 11:37 |
Rare opmerking! Je moeder is al 4 jaar dood en of ik haar een behandeling kan aanraden?
Wat bedoel je nou?

irma zonderboezem | 20-03-13 | 11:44

Ik geloof er niet in, heb overigens wel een paar vrienden die 5 uur lang stil kunnen zitten op een kussen. Toch heb ik liever dat het geld naar onderzoek gaat op genetisch niveau.

Peauper | 20-03-13 | 11:43

"de ijskoude, mensonterende killer die kanker nou eenmaal is?"

Wat is precies de naam van de geestesziekte die ervoor zorgt dat je doet alsof een biologisch proces een individu met een persoonlijkheid is, die als doel heeft om jou te doden? Paranoia? Schizofrenie? Hopeloos geromantiseerd wereldbeeld? Mentaal hulpje om "de strijd" aan te gaan? Klinkt best wel mindful eigenlijk.

wordtinker | 20-03-13 | 11:42

irma zonderboezem | 20-03-13 | 11:36 |
Dat iemand denkt zich toegang tot je hersens te kunnen verschaffen met totale onzin. En of je daar maar effe aan wilt meedoen, want anders ben je cynisch of negatief.
Je kent dat gemanipuleer wel.

vetkleppert | 20-03-13 | 11:40

Een tumor schijnt een stofwisselings-probleem van de cel te zijn. Het schijnt dat de normale energie-huishouding overgegaan is naar een suikeropname.
Of in dat geval een geestelijke instelling helpt? Ik zou inderdaad ook eerder aan iets anders denken, een dieet of zo, dat lijkt me meer logisch.
Als de theorie tenminste klopt dat het een stofwisselingsprobleem is.

AntiSoof | 20-03-13 | 11:39

Die 36 uur per week gaat teveel van m'n drinktijd af,maar voor 18 uur ben ik inzetbaar,uitsluitend bij de voor-onderzoeken.
(Uiteraard tegen halvering van het salaris want zo ben ik dan óók wel weer.)

R.B.Scott | 20-03-13 | 11:39

Typisch Nederland ... Echte wetenschap daar doen we niet meer aan want te moeilijk en zo. In plaats daarvan leuteren we er lekker over en doen we aan communicatiewetenschappen.

Wat een land ...

James Lastig | 20-03-13 | 11:37

'Affiniteit met mindfulness, e-health en oncologie zijn een pre'. Een PRE?? Buiten dat dit kwakzalverij is, lijkt het me gvd toch een vereiste. Man man man...

harry poster | 20-03-13 | 11:37

@irma zonderboezem | 20-03-13 | 11:34

ben benieuwd wat voor therapie je mn moeder aan zou raden... want die is al 4 jaar dood, door kanker.... het is een beetje focussen op een dweil, terwijl de kraan lek is....

paranoya | 20-03-13 | 11:37

vetkleppert | 20-03-13 | 11:34 vergis je niet wat de ziekte met je psyche doet. Dat maakt het allemaal nog wat schandaliger..

point blank | 20-03-13 | 11:37

vetkleppert | 20-03-13 | 11:34 |
Wat is precies de belediging dan?

irma zonderboezem | 20-03-13 | 11:36

"Echt, je zou zo'n rozestrikjestrut toch wurgen met je infuusslangetje."
Superlatieven schieten tekort om Nanninga eer aan te doen!!!!

necrosis | 20-03-13 | 11:36

Mindfullness is heel cool. Ik geniet al veertig jaar heel mindfull van elke sigaret, zonder de overtuiging dat die slecht voor me is. Works for me!

Ja nee, geen mening | 20-03-13 | 11:36

Plus aanvulling op hierboven: heb geen enkele mening over of belang bij al dan niet werken van mindfulness. Als mediteren of dagelijks een eekhoorn aanstaren of praten met een bebaarde denkbeeldige helpt om door de dag te komen, fijn voor je.

wordtinker | 20-03-13 | 11:36

Makkelijk te beïnvloeden zweefteven zal je ongetwijfeld kunnen wijsmaken dat ze er baat bij hebben. Maar voor de meeste mensen is het een belediging voor hun verstand.

vetkleppert | 20-03-13 | 11:34

Je kunt het allemaal in het belachelijke trekken. Maar de geestelijke impact van kanker is enorm groot.
Het idee om daar iets mee te doen vind ik verre van gek!

irma zonderboezem | 20-03-13 | 11:34

Beetje apart om 'fopwetenschappelijke' te linken naar een wall of text die eindigt met "laten we ondanks alle onzekerheid positief afsluiten. Zowel de medische onderzoeken als de meer fundamentele experimenten wijzen voorzichtig in de richting van een positief effect van mindfulness. In de huidige haastige en stressvolle maatschappij is de grote aandacht voor mindfulness misschien dus zo gek nog niet." Dat er kanttekeningen worden geplaatst bij de manier waarop deze methode wordt toegepast doet daar niets aan af (vergelijk met: voldoende water drinken is goed voor je, dagelijks dwangmatig 2 liter naar binnen kappen is geen oplossing voor al je gezondheidsproblemen, duh). Maar ja, gelukkig zullen de meeste lezers niet klikken, laat staan al die tekst lezen. Die zien alleen 'skepsis.nl, die zijn van het lulkoek ontmaskeren, dus mindfulness=bullshit'. Of wacht, is dat nou die chronische onderschatting van De Reaguurder?

wordtinker | 20-03-13 | 11:34

'roze kankermaffia' +1

Ronman2k | 20-03-13 | 11:33

als iemand die zn eigen moeder een keiharde - en zeer langzame dood heeft zien sterfen met een ziekte die je zo hard van binnen uit stuk maakt word ik zo boos over dit soort halve gare we-binden-er-wel-een-doekje voor pseudo wetenschap... blij dat ik die mensen nooit een cent heb gegeven, anders was ik naar hun hoofdkantoor gegaan om mn centen terug te eisen...

paranoya | 20-03-13 | 11:33

@mezelf
Leer niet dubbel-posten...

goedverstaander | 20-03-13 | 11:33

Hey pink ribbon ga eens diep schamen! wat een gevoel voor tumor,ik wordt volgende week geopereerd voor een carcinoom en kots van deze kwakzalverij...

arretje | 20-03-13 | 11:32

Baat het niet, dan schaadt het niet.
Maar what's new in de wonderlijke wereld van de morele zelfpijperij.

Desmoulins | 20-03-13 | 11:32

ik was een keer op het gala in carré, moet zeggen dat Quinty er toen wel erg lekker uitzag.

point blank | 20-03-13 | 11:32

-weggejorist-

goedverstaander | 20-03-13 | 11:32

Het is trouwens nog erger: het onderzoek gaat over kosteneffectiviteit van een nieuwe behandeling. Het zou goedkoper zijn om patiënten online psychologisch te laten behandelen in plaats van een reguliere therapie aan te bieden.
"Zowel de groeps- als de onlinetraining willen we vergelijken met de gebruikelijke zorg om zo een indruk te krijgen van zowel het effect op psychische klachten als op de medische en maatschappelijke kosten"

Het gaat niet over onderzoek naar het genezen van kanker, maar hoe de behandeling goedkoper kan worden gemaakt.

Petrus de Rewa | 20-03-13 | 11:32

Dit is de zoveelste faal van Pink Ribbon.

Je zou denken dat Pink Ribbon geen haar beter is dan de strijkstokorganisaties die het gratis geld dat is bedoeld voor zielige negertjes toch vooral aan zichzelf uitdelen.

goedverstaander | 20-03-13 | 11:32

@mezelf leer typen...

natte lassie | 20-03-13 | 11:31

En war doet mevr. Nanninga er aan?

natte lassie | 20-03-13 | 11:31

Ik ben een vliegtuig.

yamahaha | 20-03-13 | 11:30

Van muntthee smelt je frontaalkwab.

Moederneuk | 20-03-13 | 11:28

Totale gekte. Het staat dan ook niet voor niets geadverteerd onder het kopje "psychiatrie".

Petrus de Rewa | 20-03-13 | 11:27

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino