Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

KABOEM! Woningmarkt total loss

woningmarkt.gifDe woningmarkt is stuk, en niet zo'n klein beetje ook. De huidige status van de woningmarkt valt nog het best te vergelijken met de voorbips van Kim Holland na een avondje serieus doorhalen. De woningmarkt is net zo stuk als De Wereld Leert Door en er is net zoveel actie als tijdens de 10 kilometer schaatsen: helemaal nul komma nul niks nada. Zouden we de woningmarkt in een gifje willen vangen dan voldoet dit gifje nog het beste: de woningmarkt probeert rustig over te steken en wordt plotsklaps de vernieling ingereden door een Daewoo Crisis 3.0 TDI en neemt in zijn 360 richting dood nog een paar onschuldige taxpoetbetalers mee richting hel. Stelt u zich daarbij een extreem gewelddadige video van twee vleugeldieren voor, waarbij de ene de hersenpan van de ander open pikt, als een zombie z'n hersenen opeet en het arme dier vervolgens voor dood achter laat: dat is zo ongeveer wat het kabinetsbeleid doet voor de woningmarkt. Totaal onbetrouwbaar, gewelddadig, onbehouwen achtbaan-beleid met als resultaat totale terugval en absolute stilstand. In Flevoland werden in januari van dit jaar nota bene het meeste woningen verkocht, en dat illustreert misschien nog wel het beste hoe ontzettend stuk de woningmarkt is, aangezien woningen in Flevoland niet meer waard zijn dan drie dubbeltjes en een prostituee na het nieuwe PvdA-beleid. Wat we hier tegen gaan doen? Verbouwen! Want minder belasting betalen over uw nieuwe dakkapelletje, dat gaat de suïcidale woningmarkt uit z'n depressie trekken.

Reaguursels

Inloggen

Ik zag het al voorbij komen; "Huizenverkopen ingestort"
Wat natuurlijk als een totale verrassing kwam voor de Linksche kerk, een donderslag bij heldere hemel *proest*

Eerder moesten we statements aanhoren over hun Socialistiesche paradijzen in het Noorden waar de bomen tot in de hemel groeien en iederen arbeidert Jubelend en Huppelend aan den arbeid gaat (maar niet heus) De Linksche Kerk is al jaren en jaren aan het blaten over de afschaf van iets als Hypotheekrenteaftrek. (bezit is immers diefstal, weet u) We moeten die hypotheekrente dus gaan afschaffen en als grote voorbeeld werd dan vermeld dat dit eerder al eens was gedaan in een Zweden wat tot gevolg had dat de huizenmarkt in elkaar klapte en vervolgens bagatelliserend stellen; "maar het had zich met 5 jaar weer hersteld hoor"
Als we ons dan moeten gaan verdiepen in deze zieke/bezopen/van de pot gerukte/los van elke realiteit gedachtegang zal het zo moeten zijn dat we de vraag de nek om moeten draaien op deze manier. Het aanbod zou zich dan op een soortgelijk niveau moeten gaan bevinden met als gevolg dat er dus geen grotere vraag zal zijn dan het aanbod.
Probleem is dan opgelost naar ik begreep. Aangezien ik niet in het bezit ben van een dergelijke zieke geest kan het gebeuren dat ik bepaalde nuances niet helemaal heb kunnen bevroeden.
Je kunt het ook een Zyklon B oplossing noemen in den Socialistieschen traditie.

Als men het moeilijker en duurder maakt om een hypotheek te krijgen om een huis te kopen gaat de vraag instorten. Dat kan een Sharon met het economisch benul als een koe van wiskunde nog bedenken.
Dus kunnen we een opzetje vermoeden als we hunnie van inzicht moeten gaan betichten.

Zekers voor starters die paar jaar geleden een huis kochten en nu dus door willen stromen naar een ander pand zitten nu met de kloten voor het blok.
Wie wil hun huis hebben tenslotte ?? En voor welke prijs ??
Een huis kopen nu als starter in deze markt waarin men een hypotheek krijgen moeilijker maakt en duurder dus wordt het moeilijk en zal men eerder gaan besluiten iets te huren. Maar daar is ook aan gedacht door den "sociale" luitjes.
We knijpen gewoon de inkomsten af bij de woningcorporaties (lees; kapitalitiesche zakkenvullers) en we willen dezen a la Vogelaersch v2.0 gaan opzadelen met "heffingen" voor een paar miljard en aangezien woningcorporaties een euro ook maar 1 keer kunnen uitgeven gaat men in deze markt simpelweg niet beginnen aan nieuwbouw. Die volgens statements van deze corporaties kan gaan opdrogen tot een 20 % van de eerder voorgenomen plannen>

En dan komt nog het statement dat met trommelgeroffel a la "der Blechtrommel" wordt aangekondigd.
"het gaat om het uit het slop trekken van de huizenmarkt"
Mot u nog peultjes ??

Eerder kwam het statement om 6 miljard te bezuinigen op infrastructuur.

De Linksche Kerk oplossing voor het fileprobleem; maak het dat klootjesvolk zo moeilijk mogelijk om nog auto te rijden onder een modaal inkomen (den arbeidert dus met een minimumloon, hun kiezerts dus) en probleem is opgelost.
We gaan weer stamelen over "Milieu" het koolzuurgas waarvan ons "weer" helemaal totaal kaputt gaat. etc u kent de mantra's onderhand wel.

De vergelijking dringt zich op met de de betrekking tot de handel in koolzuurgas, (die we moeten stimuleren door het aanbod uit de markt te halen) het stimuleren van "groene energie" die vooral draait om het verstoken van soepsidie, het verdoemen van kernenergie, stemming maken over de aardgasproductie en niet te vergeten uiteraard het schaliegas.
Even geleden kwam op een 20.00 Hoernaal weer de grijsgedraaide beelden van een jaren '70 stijl agitprop Amerikaans kudtfilmpje voorbij om nog eens flink stemming te maken. www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1... , door naar 24.40 waar ze dit item met satanische grijns aankondigt.
Lenie Riefenstahl deed het toch beter. en.wikipedia.org/wiki/Riefenstahl
Maar we doen niet aan agitprop en.wikipedia.org/wiki/Agitprop bij een Hoernaal heur, ech nie
Wat denkt u wel niet ?!?

said_fred | 19-02-13 | 23:32

De prijzen gaan ook helemaal nergens meer over, je dacht toch niet dan 1 baksteen 10 euro kost!

Nissan GT-R | 18-02-13 | 23:17

Dat is nog maar het begin, wacht maar tot de cijfers over 2013 binnen komen rollen.

Andersom dag | 18-02-13 | 19:41

Oplossing: afschaffen van alle belastingen + alle ambtenaren.

Crak-ho | 18-02-13 | 19:38

Dat krijg je als je ipv je gezonde verstand te gebruiken alles "wetenschappelijk" laat berekenen door het CPB. Die maken in hun berekeningen namelijk geen gebruik van aannames.
En zoals van leeuwen stelt de continue wijzigingen in afspraken, regels en wetten wekken ook niet bepaald de indruk van doordacht beleid, inzicht in de situatie en vertrouwen in genomen beslissingen. Het consumentenvertrouwen is dé graadmeter voor politiek vertrouwen. Het gifje illustreert dus niet allen de situatie op de woonmarkt maar ook die van de kiezer. Deze steekt rustig de kruising over om door een debiel beleid met 180 vol in zijn reed te worden geramd.
Ik ben de wanhoop nabij.

ratelaar | 18-02-13 | 18:41

Ben7943 | 18-02-13 | 12:43 |
dan ook de huursoepsidie afschaffen en 90% van de 'sociale'huurwoningen op de markt gooien.
Het is absurd dan 80% van de huurwoningen 'sociale huur' is. Is namelijk niks sociaals aan en verstoord de markt dusdanig dat het verschil zo'n 800euro p/m is.

damnschreeuwer | 18-02-13 | 18:34

de woningmarkt de vrije markt op. Alles wat maar naar overheidsinterventie riekt er uit slopen voila: Een gezond draaiende markt.

Tointje | 18-02-13 | 16:57

Er zal toch nog altijd gewoon gewoond moeten worden, net als bijv. de supermarkten moet 'wonen' eigenlijk een stabiele markt zijn.Een jaar of vijf geen geklooi door de politiek en het trekt vanzelf wel weer recht.Wel eerst even die HA goed regelen natuurlijk!

Billo2 | 18-02-13 | 16:27

Eerst met valsch bankengeld uit de USA, gevolgd door onze bankiers, de huizenprijzen opfokken tot gigantisch peil en daarna met reeël geld de hypotheken laten afbetalen door de onderdanen. Ik zeg maffia ikzeg guillotine. Dit werkelijk de grootste diefstal ooit in de menscheid. Bankeirs en politici die dit op hun geweten hebben gaan vrij uit, misschien pakken ze 5 types van de SNS en dan glas plas. maar wij pikken het niet die huizenmarkt gaat het graf van de bankeirs en de politici worden. Flikker ze maar uit de 1e en 2e kamer, uit het lager huis, uit het hoger huis, uit hun palijzen en ministeries, uit hun gemeentehuizen. megalomane eikels. Weg met dat tuigh. `Hè hè dat lucht even op voor 5 minuten dan.
Maar ze kijken naar de USA waar tientallen miljoenen mensen onder de armoedegrens leven en daar hoor je toch ook nooit iets over? Gewoon doorlopen mensen. Niets aan de hand. Er is niet eens een ongeval geweest.

ecologiste | 18-02-13 | 14:52

Stef Blok (onthoudt die naam) kan net zo goed aan een dood paard gaan trekken want kopen doe ik toch niet. In het verleden niet nu niet en in de toekomst niet. Punt!

miereneukert | 18-02-13 | 14:52

die asociale onrechtmatige huurverhoging van Stef B gaat de boel echt wel redden heur mensen.
50+ laat dit kabinet klappen voorspel ik.

(c)ZWITSUL | 18-02-13 | 14:41

Een markt kunstmatig sturen zal leiden tot een kaboem,de aandelenmarkt is wat dat betreft transperanter dan de bakstenenmarkt.

poetsnoet | 18-02-13 | 14:29

Zolang de 7 hoofdzonden worden nagestreeft in plaats van de 7 deugden veranderd er niets.

firefighter | 18-02-13 | 14:29

Mooi, hier in de straat staat nog een woning leeg en de erfgenamen willen 't eigenlijk niet eens hebben. Met een beetje geluk gaat die dus na dit soort berichten voor een habbekrats weg. Sta ik vooraan in de rij. Ik heb de tijd en over een jaar of 10/15 trekt de markt wel weer aan.

FrankVeer | 18-02-13 | 14:16

Haha,wat een verschil met "vroeger",toen iedereen op verjaardagsfeestjes zat te brallen hoe slim ZIJ wel niet waren met hun top hypo,vinex krot en overwaarde die gestoken moest worden in een of ander ongelofelijk slim aandelen verhaal.Iedereen was oh zo slim en gehaaid,en alle rijkdom was te danken aan hun waanzinnig geweldige inzicht in "de markt".
De zelfde die nu moord en brand schreeuwen dat het allemaal de "anderen" hun schuld is dat hun krotje door niemand gekocht wil worden voor een meer als belachelijke hoge prijs .

K.Zwellever | 18-02-13 | 13:51

De meeste waardering voor de huidige regering komt van D66 aanhangers... Dat zegt toch alles!

denoorman | 18-02-13 | 13:43

Het enige wat deze regering kan is belastingen verhogen. Maar ook dit werkt averechts, er komt minder geld binnen omdat er een algehele kopersstaking is. Zowel voor wonen als voor consumptiegoederen. Voor electronica, tanken, roken en drank, vluchten de mensen in de grensstreken naar nederland en Belgie. Hoe dom kan een regering zijn??

denoorman | 18-02-13 | 13:42

Danzij deze regering zijn er tientallen miljarden aan woningwaarde verdampt. Deze mensen zullen echt geen geld gaan uitgeven, zeker niet nu ook hun baan en hun pensioen bedreigd is. In onzekere tijden maakt deze regering het erger. Zowel op het gebied van wonen, als bij werken, pensioen. Wat een prutsers..

denoorman | 18-02-13 | 13:40

Stef Blok loves to smoke Hopium

Bertus Brulbroek | 18-02-13 | 13:37

Stef Blok meldt dat de huizenmarkt nu eindelijk in beweging gaat komen dankzij, prachtig onderbouwde en door het kabinet ondersteunde absurde plannen.
Zijn deze mensen nou allemaal zo verschrikkelijk naïef, prutsers en lutsers zijn het, ze stoppen niet totdat dit land echt de status krijgt van de DDR.
Deze overheid moet subiet gaan krimpen, het land wordt naar de afgrond geleid met deze "deskundigen".

lanexxx | 18-02-13 | 13:36

Het blijft natuurlijk van de gekke dat de gemiddelde 50-plusser per maand 180 netto aan hypotheeklasten betaalt en de 40-minner grofwerg 780 euro per maand betaalt.

Niet dat de 50-plusser daarvoor heeft gewerkt; nee, die overwaarde heeft ie destijds cadeau gekregen door verruiming van de hypotheekregels (introductie aflossingsvrije hypotheek, lenen op 2 inkomens, enz).

Tijd om een deel van de cadeautjes terug te vorderen; als de hypotheekaftrek verdwijnt, zullen de huizenprijzen dalen naar een betaalbaar niveau en zal de economie weer aantrekken.

Ben7943 | 18-02-13 | 13:34

"Mensen praten serieus. Maar ze weten van geen ene kaaaaankermoer wats gebeurt" ~JVT De meeste televisiekijkers hebben nog steeds geen idee hoe kapot stuk ons financiële systeem van exponentiële schulden groei is, lol. Nederlandse woningmarkt is een onbeduidend detail.

Bertus Brulbroek | 18-02-13 | 13:34

Even afgezien van het feit dat Januari altijd al een maand is waar niets wordt gekocht/verkocht kan je dus conculderen dat de ENIGE manier voor de gemiddelde verdiener om een huis maandelijks te bekostigen de HRA is. Oftewel, huizen zijn nog steeds te duur.
En dat is ook logisch, modaal salaris = 33k (oid), gemiddelde woningprijs = 230k ofzo? Terwijl je met een modaal salaris denk maar met moeite in je 1tje 150k kan lenen.
Huren dan maar. HAHAHAHAHAHAHA .. vrije sector is duurder dan kopen, en sociale woningen ZIJN ER GEWOON NIET.

marxistje | 18-02-13 | 13:34

Huizen zijn veel te duur in Nederland, dit wordt geillustreerd doordat het een enorme schaarstemarkt is maar toch compleet op slot zit. Echt overheid, hoe krijg je dat nu weer voorelkaar? Een markt zo verneuken dat marktwerking niet meer toepasbaar is. Knap hoor.

Rest In Privacy | 18-02-13 | 13:29

wat wil je de spelregels worden ongeveer wekelijks veranderd. En de bank is wederom de winnaar!

drs W | 18-02-13 | 13:28

Had ik niet ergens gelezen dat je maar beter voor 31 december moest kopen? En als de mensen dat vaak genoeg horen zullen ze dat ook doen. Dus zijn er de laatste maand(en) van vorig jaar wat naar voren getrokken verkopen geweest. Die van december een bultje maken en van januari een dipje. Trek daar nog eens de seizoenseigenaardigheden vanaf en dan mogen de haters van eigenhuisbezitters zich misschien hooguit nog leedvermaken op zoiets als een schamel dalend trendje voor januari.

WirMachenMusik | 18-02-13 | 13:24

Naar Kroes: Ik denk wel eens dat politiek te belangrijk is om aan de politici over te laten.

crk | 18-02-13 | 13:22

@ Godsammekraken | 18-02-13 | 11:35
Nee, privatisering dat is de oplossing... Gezondheidszorg, energiebedrijven, water, openbaar vervoer, post, etc etc. Nee, dan heb ik dat soort bedrijven toch liever in overheidshanden.

PisFinger | 18-02-13 | 13:21

@tipo | 18-02-13 | 13:13

Zeker niet. Gemeente koopt grond van boer voor zeg eens 4 euro de m2 en vanaf dat moment is ineens de grond het honderdvoudige waard. Gaat dan nog het bouwrijp maken vanaf. Nou, dat zijn de kosten niet.
Dit heeft niets met marktconform te maken.
Hypotheken inderdaad hetzelfde verhaal.
De overheid is het probleem. Daar kun je de oplossing niet van verwachten.

roze_bril | 18-02-13 | 13:19

@MarcS | 18-02-13 | 13:05
Dan weet ik het ook niet meer, dit systeem werkt ook niet, maakt ook geen fuck meer uit op wie je stemt.
De incompetentie van de boven ons gestelden is nog nooit zo duidelijk geweest, maar goed niks aan te doen.

Uw Verzekeringsadvis | 18-02-13 | 13:17

En dan alvast de foefjes voor volgend jaar:
Gebroken ramen in de huiskamer mogen ook door Carglass vervangen worden.
Een ingebouwde bierpomp in de keuken wordt BTW-vrij.
Een open-dak wordt toegestaan.
Een "doorgeef luik" in de voordeur voor "tafeltje-dekje" is nu ook voor 40-plussers geaccepteerd.
Rode lampen lampen voor bij-klussende huisvrouwen kunnen voor de belasting afgetrokken worden.
Voortuinen mogen geasfalteerd worden ten behoeve van een parkeerplaats.

Kamervraag | 18-02-13 | 13:14

@GroteKakkedrol 13:09
Er is wel vraag, maar geen vrije markt aanbod met marktconforme hypotheken en marktconforme bouwgrondprijzen.

tipo | 18-02-13 | 13:13

Met de vergrijzing en een stagnerende bevolkingsgroei is er misschien ook minder vraag? Als de vraag naar nieuwbouw zich net zo evolueert als bijv. de vraag naar steenkolen, moet je misschien hetzelfde doen als destijds met de mijnsluitingen en gewoon de sector saneren, en al die oppermannen en al die andere vroeg-opstaande bouwvakkers om laten scholen en iets anders laten doen. Zoets als wat ze destijds met DSM hebben gedaan.

GroteKakkedrol | 18-02-13 | 13:09

Woningcorporaties bouwen de komende jaren niet meer dan 10.000 tot 13.500 nieuwe huurwoningen per jaar. Woningcorporaties bouwden in het topjaar 2009 meer dan 40.000 nieuwe woningen, dat aantal daalde in 2010 en 2011 naar ongeveer 36.000 woningen.
www.aedes.nl/content/artikelen/woningm...

tipo | 18-02-13 | 13:08

-weggejorist-

florida117 | 18-02-13 | 13:07

Hoe zou het met meneer Spekman gaan?

dubbeljoe | 18-02-13 | 13:07

@Uw Verzekeringsadvis | 18-02-13 | 13:00
Yeah right, DAT is een oplossing. Heeft nog nergens gewerkt, kijk eens naar de lobby vanuit Frankrijk m.b.t. privatisering van de water voorziening ..... wie zet daar druk en waarom?

MarcS | 18-02-13 | 13:05

Als de overheid helemaal niets had gedaan mbt de woningmarkt de afgelopen jaren, dan had de woningmarkt er stukken beter voor gestaan. Wat een stelletje prutsers. Het kost minimaal 10 jaar voordat de ellende die deze prutsers hebben veroorzaakt weer door de markt verteerd is. Wat een stelletje ignorante prutsers..

denoorman | 18-02-13 | 13:03

De LP wilde graag een vrije woningmarkt maar fuck dat toch?

"Vrijgave woningmarkt - Overheidsbemoeienis heeft de woningmarkt vast laten lopen. De oplossing is niet méér regulering, maar vrijgave op elk gebied. Met de inkomstenbelasting kunnen ook de hypotheekrenteaftrek en huursubsidie geleidelijk worden afgeschaft. Ruimtelijke ordening is geen kerntaak van de rijksoverheid, en kan worden gestopt."

www.libertarischepartij.nl/blog/2012/0...

Balk-in-je-oog | 18-02-13 | 13:03

@firefighter | 18-02-13 | 12:58
Stel voor de politici op vakantie te sturen en het management van Ahold/Shell of zo de boel ff recht te laten trekken.

Uw Verzekeringsadvis | 18-02-13 | 13:00

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

Overal waar de (r)overheid zich mee bemoeit gaat naar de....
En overal waar ze zich niet meer mee bemoeit (privatisering) ook.
Waarom hebben we ze nog.....? O ja korte termijn politiek. Ieder voor zich...

firefighter | 18-02-13 | 12:58

@Ben7943 | 18-02-13 | 12:43
Hierbij mijn stem, maar dan wel ook echt de belastingen verlagen zodat de mensen niet uitzichtloos in de problemen komen.

MarcS | 18-02-13 | 12:57

@ Havenwerker | 18-02-13 | 12:29
Ik zal het je sterker vertellen : ik kocht begin jaren 80 voor 65K florijnen een flatje van iemand, die dat ding 3 jaar eerder gekocht had (vanwege scheiding) voor 127,5K. Netto resultante voor de man : een ongedekte schuld van 60K (na een minimale aflossing) aan de bank. Nou was de brave borst wel een ongelofeloos naïeve sukk0l, maar hij was vast niet de enige, die toen met dergelijke malheur werd geconfronteerd. Ga d'r maar aanstaan, met een Jan Modaal salaris een dergelijk schuld wegwerken.

baba4oog | 18-02-13 | 12:56

@damnschreeuwer | 18-02-13 | 11:56
Plus de staatsschuld van Spanje is in januari met 146 miljard toegenomen tot bijn a900.
Gelukkig staan wij maar voor 100 miljard garant.

Uw Verzekeringsadvis | 18-02-13 | 12:55

Sinds 2008 is de woningverkoop op jaarbasis met 50 % afgenomen terwijl een ander grafiekje laat zien dat het aantal werklozen is verdubbelt in die tijd.

Uw Verzekeringsadvis | 18-02-13 | 12:52

100 procent aflossing moet gewoon van de baan. Maakt het onmogelijk voor starters om te kopen terwijl de huren gewoon omhoog gaan. Huurders staan met hun rug tegen de muur, kunnen de hoge woonlasten niet meer opbrengen en hebben geen alternatief. Het is asociaal beleid waarbij mensen bewust in de problemen worden gestort terwijl het wel degelijk anders kan.

doenormaal! | 18-02-13 | 12:50

"En er zijn tienduizenden projectontwikkelaars, makelaars, bankiers, bouwondernemers en aanverwante beroepen die miljarden aan vermogen hebben dankzij het opblazen van de huizenmarkt".
Ben7943 | 18-02-13 | 12:43
.
Dat niet alleen Ben, lees dit maar eens: www.telegraaf.nl/overgeld/hypotheken/2...
"Eerder deze week meldde concurrentiewaakhond NMa al dat de marge op hypotheken die banken verdienen sinds het uitbreken van de crisis groter is geworden. Nederland is daarin een uitzondering in heel Europa".
.
Het miljarden verdienen gaat dus gewoon door, ondanks de crisis...

me,myself and IK | 18-02-13 | 12:49

@tipo | 18-02-13 | 12:31

Wordt al weer grond aan boeren terug verkocht.

roze_bril | 18-02-13 | 12:49

Oh ja, de stijging in de jaren tachtig was 40%. Daling was ook ruwweg 40%. Maar dit was allemaal in een korte tijd. (gezamelijk zo`n vier jaar) Nu is de situatie compleet anders en zitten er veel meer mensen met een te dure hypotheek (want het gaat over een langere periode). En daarbij komt nog dat de stijging tussen 1996 - 2001 zo`n 250% is geweest met de jaren daarop nog een kleine stijging. Dus het essentiele verschil is dat het om veel meer mensen gaat en de bubbel veel groter. Als nu de rente gaat stijgen, kunnen we er wel mee ophouden.

roze_bril | 18-02-13 | 12:47

Er zijn 647.000 ouderen in Nederland die meer dan 200.000 euro bezitten. In totaal bezit deze groep 370 miljard euro, grotendeels overwaarde van de eigen woning.
En er zijn tienduizenden projectontwikkelaars, makelaars, bankiers, bouwondernemers en aanverwante beroepen die miljarden aan vermogen hebben dankzij het opblazen van de huizenmarkt.
Deze ouderen, ondernemers en vermogenden hebben allen VVD gestemd, met de opdracht het vermogen en de overwaarde tegen elke prijs in stand te houden.
Resultaat: de VVD gaat huurders uitpersen in de hoop dat er 100.000 huurders zo gek zijn een rijtjeshuis van 225.000 te kopen, zodat het huizentreintje weer gaat lopen en de vermogens en overwaarde in stand blijven.
Dat gaat niet werken, er is maar 1 oplossing voor het probleem en dat is het per direct afschaffen van de hypotheekrenteaftrek en met de vrijgekomen miljarden de belasting te verlagen.

Ben7943 | 18-02-13 | 12:43

Poolse boer

Mammeloe | 18-02-13 | 12:43

Op de pui van het al tijden gesloten Rabo-filiaal bij ons staat nog steeds te lezen:
"Voor iedereen een hypotheek.
1 miljoen Nederlanders gingen uw voor".

Wereldvreemd of was er geen Poose boerl beschikbaar dat even weg te halen..?

Mammeloe | 18-02-13 | 12:43

Trekt vanzelf weer aan.

yespur | 18-02-13 | 12:40

@blinde kip | 18-02-13 | 11:58
Dalende bank = dalende markt.
Koffietijd!

blinde kip | 18-02-13 | 12:38

het toekomst perspectief is volgens de eu fenomenaal
de waarheid lees je in de krant en op tv
de overheid komt steeds meer onder curatele te staan van de eu en wordt daardoor nog onbetrouwbaarder.
een minister die met een dubbele pet funktioneerd
een soort curator voor het landsbelang.
de welvaart staat op een zeephelling,de bevolking is nog niet zo dom als de overheid denkt,een huis kopen is een groot risico,je kunt haast geen hypotheek krijgen,en wat is het huis morgen waard als je hem vandaag koopt.
en wat is de volgende bezuiniging ronde van onze roverheid.

soledad | 18-02-13 | 12:35

@spooked | 18-02-13 | 12:28
En vrolijk genegeerd door de hele regering. Vingers in de oren en vrolijk HRA voor de onverkochte woning nog even verlengen naar 3 jaar. BTW omlaag en elders (bij huurder o.a. ) haalt men wel meer op. Om te janken die kortzichtigheid.

blinde kip | 18-02-13 | 12:34

-weggejorist-

florida117 | 18-02-13 | 12:33

Begin zolangzaam aan te begrijpen waarom er zo massaal op PvdA en VVD is gestemd bij de laatste verkiezingen. Als dit hele land eindelijk compleet is gesloopt, kan het daarna alleen nog maar beter gaan. Het plan blijkt tot nu toe te werken, daarom mijn felicitaties aan alle kiezers die op deze afbraak partijen hebben gestemd.
.
Thierry Baudet zegt deze week in HP/de Tijd:
"De PVV is de enige partij die de nationale soevereiniteit centraal stelt.” En: “Het is de enige partij die fundamentele kritiek op de EU en de immigratie heeft.”
.
Drie prima redenen om op deze partij te stemmen lijkt me. Toch stemt de zichzelf hatende Nederlands burger liever op partijen die dit land ook haten. Ik wens iedereen een lang en gelukkig leven in hun onder water staande hokje waar je nooit meer vanaf komt.

me,myself and IK | 18-02-13 | 12:33

-weggejorist-

florida117 | 18-02-13 | 12:32

@roze_bril 11:41
De Rabobank wil niet dat gemeentes de grondprijs laten dalen en de Rabobank geeft tegelijkertijd sinds drie maanden geen hypotheek meer over het hele bedrag van de grondprijs, omdat de taxateur van de Rabobank ook wel weet dat de grondprijs in Nederland 30% a 50% te hoog is overal.

Wat krijg je dan? Er wordt geen nieuwe bouwgrond verkocht. Niet omdat die schaars is, integendeel, maar omdat die kunstmatig te duur is gemaakt. Zie de enorme dip in het aantal bouwvergunningen in het laatste kwartaal van 2012 en je snapt wat er aan de hand is: De banken en de gemeentes slopen nieuwbouwplannen in de kiem.

tipo | 18-02-13 | 12:31

@florida117 | 18-02-13 | 12:24
Ook iets voor mijn tijd, maar ja toen stortte de huizenmarkt ook in. Maar volgens mijn vader was het niet zo erg als nu

Che_cuevara | 18-02-13 | 12:30

@florida117 | 18-02-13 | 12:24
En toen had men nog een gezondere manier van adaptatie door rente aanpassingen. Nu kan dat niet. En staan vele lonen veel verder onder druk door decennia loonmatiging en concurrentie uit de EU. Dus gaat het te verlenen bedrag nog verder omlaag als tegenhanger. Het wordt een slachting. Maar met het laatste beetje belastinggeld wordt de pijn nog zo lang mogelijk uitgerekt. Dit gaat langer duren dan 7 jaren.

blinde kip | 18-02-13 | 12:30

-weggejorist-

florida117 | 18-02-13 | 12:26

@The Thinker in ME | 18-02-13 | 12:18
Of kopen tijdens een undershoot. Helaas valt er weinig te sparen in deze tijden anders wist ik het wel.

blinde kip | 18-02-13 | 12:26

@ Niels Scholten | 18-02-13 | 12:17 |
Kartonnen doos?
Luxe!
Wij hebben een stuk zeildoek..
/ Monty Python mode offf

Kapitein Sjaak Mus | 18-02-13 | 12:26

@eerstneukendanpraten | 18-02-13 | 12:18 |
Triest, collega van mij net zo. Heeft na drie jaar maar besloten zijn huis te verhuren.

snakeplisskin | 18-02-13 | 12:25

-weggejorist-

florida117 | 18-02-13 | 12:24

@CoJoNes | 18-02-13 | 12:17
Remember the eighties.

Che_cuevara | 18-02-13 | 12:23

Gelukkig houden de executieverkopen de woningmarkt nog in beweging.

tipo | 18-02-13 | 12:22

@ Not Muhammad
Dan word het een kwestie van de lange adem en rekeningen betalen...
Kan ook.
Succes.

Jimmy Mc Clure | 18-02-13 | 12:22

Maar goed, de Rabo zit dus lekker te liegen. Dus ze vrezen poep in de ventilator. Hoelang voor ze omvallen? Wie biedt?

blinde kip | 18-02-13 | 12:21

-weggejorist-

florida117 | 18-02-13 | 12:20

Waarom zou je geld gaan inversteren met een verbouwing in je koophuis als de markt zo onzeker is? Je huis zou er waarschijnlijk niet meer waard van worden. De btw ligt nu lager, het is alleen interessant voor mensen die een flinke overwaarde op het huis hebben en zou dit een zetje kunnen zijn in eem geplande verbouwing.

GebuktIsGenomen | 18-02-13 | 12:20

-weggejorist-

florida117 | 18-02-13 | 12:18

@ Blinde kip, aardig gif-je.
Dit is ook goede informatie www.dbresearch.com/PROD/DBR_INTERNET_E...
Echter als handelaar moet je altijd rekening houden met een mogelijk irrationele markt. KIjk maar naar de esjes, daar is tot nu toe ook telkens BTFD ( Buy The F**king Dip) geweest.

The Thinker in ME | 18-02-13 | 12:18

Not Muhammad | 18-02-13 | 11:52 | + 3 -

Dat is behoorlijk kut voor je. Hoop niet dat het je financieel op de nek zit. Mijn buurman had het huis ook te koop i.v.m. scheiding. Vraagprijs was 20% lager als bij vergelijkbare woningen voor de crisis.
Twee kijkers gehad in anderhalf jaar en niet één bieding. Je bent dus niet alleen...

eerstneukendanpraten | 18-02-13 | 12:18

@Not Muhammad | 18-02-13 | 12:13
Waar komt dat geld vandaan dan? De enige manier om geld te maken is door waarde toe te voegen.
In de huizenmarkt is simpelweg geen waarde meer toe te voegen, over 5 jaar koop je voor een ton een huis in Ypenburg of Leidsche RIjn.

Enig idee wat er met de 3 ton verschil tussen aankoop en verkoop gebeurt?

CoJoNes | 18-02-13 | 12:17

De waarde van mij kartonnen doos is anders onveranderd...

Niels Scholten | 18-02-13 | 12:17

Na jaren van actief promoten van huisbezit, hypotheken (o.a. door aanbieden van HRA), uit de wind houden van louche bankdirecteuren, negeren van waarschuwingen, steunen van borderline criminele organisaties en heulen met financiele instituten in achterkamertjes middels lobby clubjes, -speelt de politiek nu opeens de alles wetende strenge schoolmeester die de stoute kiezertjes & huiseigenaren wijst op hun verkeerde aankoopgedrag. Het verschil is dat de kiezers over uw baan mogen beslissen, en een genade klap op de woningmarkt de genade klap voor de VVD, PvdA en d66 zal blijken.

Fred Janssen | 18-02-13 | 12:16

@Jimmy Mc Clure | 18-02-13 | 12:07 Op den duur komt er weer geld bij de mensen. Ben opgevoed met de filosofie van 7 vette en 7 magere jaren en het lijkt nog altijd te kloppen.

Not Muhammad | 18-02-13 | 12:13

Was een huis niet één van de beste beleggingen? Is een huis niet godverallahverdomme gewoon een ding om in te wonen, te slapen en je behoeftes te doen? Droomhuis wordt spookhuis = totale nachtmerrie, omdat het zo nodig een belegging moest zijn...

Megalomaantje | 18-02-13 | 12:12

Missie Kabinet volledig geslaagd Driewerf hoera voor onze Leiders

Toontje-lager | 18-02-13 | 12:12

So what.... gaap.... het totale beleid van deze k@t regering is een grote fail. Met dank aan alle zg strategische stemmers. Wie is nog verbaasd???

En voor Pechtoldje en die meeloopgristenen gedt: God straft meteen !

Lichtstadfan | 18-02-13 | 12:11

Feitelijk is het toch van de zotte. Al jaren ligt de woningmarkt op zijn gat en wat doet de overheid? Jawel jaren praten en praten. Dan komt er een soort van oplossing wat kant nog wal raakt!!!
En we betalen die zgn politici er nog voor ook.

snakeplisskin | 18-02-13 | 12:11

@CoJoNes | 18-02-13 | 11:54 | + 4 -
Dienstbaar&Waakzaam zijn er niet. In mijn gemeente (100.000 inwoners, 5 dorpen) rijdt welgeteld 1 politie-auto rond. Deze moet ook nog assisteren in randgemeenten bij calamiteiten...

de Voorzittert | 18-02-13 | 12:10

@blinde kip | 18-02-13 | 12:05
Herstel, stijging is ook bubble maar nietszeggend.

blinde kip | 18-02-13 | 12:10

-weggejorist-

florida117 | 18-02-13 | 12:09

als een kleine hypotheek tegenwoordig goedkoper is als een sociale huurwoning , hoe "sociaal" zijn die huren dan nog ??

tweekeerdehelft | 18-02-13 | 12:08

Dat verbouwen gaat ook echt niet lukken, zonder inkomen, en een onderwaarde van zo'n 25%.
Geef de Nederlanders werk met zekerheid en een volwaardig inkomen, en zie ons niet als flex-MOE landers voor €3,25 p.u., en verstrek wat gemakkelijker een hypotheek, en de zooi trekt wel weer vlot.
Als je de HRA wil afschaffen, doe dat dan met huizen tot ± 4 ton, en niet die daaronder, doe die geleidelijk in 20 jaar.

mothersfinest | 18-02-13 | 12:08

@ Not Muhammed
Welkom in 2013 ipv 2005 !
Pak snel je verlies en weg met die zooi !

Jimmy Mc Clure | 18-02-13 | 12:07

Er moeten banen komen, daar zou de focus op moeten liggen van dit kabinet. De flexibilisering van de arbeidsmarkt moet worden teruggedraaid, met een tijdelijk contract krijg je geen hypotheek. De plannen van dit kabinet staan haaks op herstel van de banenmarkt, economie en huizenmarkt.

maraboe | 18-02-13 | 12:07

@damnschreeuwer | 18-02-13 | 12:02
Die bubble in DE is ook niet-bestaand. Alleen Frankfurt en Berlijn drukken het wat omhoog. Maar sprekend is dat vooral NL en SP dus nog een lange weg naar beneden te gaan hebben.
Of de lonen moeten rap omhoog. Dat kan natuurlijk ook. Maar dat zie ik niet zo snel gebeuren. Lenen moeten we.

blinde kip | 18-02-13 | 12:05

Balsaq | 18-02-13 | 11:55 |

Je zit zelf in de ontkenningsfase. Met de huidige regelingen moet je enorm veel geld contant toeleggen als je een huis verkoopt om eenzelfde huis ergens anders weer te kopen.
Als je dat niet hebt, dan kun je je huis dus niet verkopen en ga je je huis dus niet verkopen.

Uiteraard gaat de koper dat niet compenseren door dan alsnog de hoge noodzakelijke vraagprijs te betalen, en dus zit de markt op slot.

Nou is een markt niet zielig, dus lekker boeie als hij op slot zit, maar voor wie een huis nodig heeft is het vervelend.
Maar wacht, oh goddelijke regerings denktank,de oplossing is natuurlijk om dan de huurders, die niet eens betrokken zijn bij deze markt, maar te gaan pesten met verplicht hogere huren. Dat zal ze leren!

insensitive clod | 18-02-13 | 12:04

@Balsaq | 18-02-13 | 11:55 Ik ga uit van de waarde die het taxatierapport aangeeft. Daarbij ga ik niet onder de prijs zitten op een locatie waar op den duur weer om gevochten gaat worden.

Not Muhammad | 18-02-13 | 12:03

.. er is tientallen jaren voor miljarden aan lucht verkocht. Nu de opbrengst van die hausse tot poep is verwerkt zitten de kopers met hun onverkoopbare vierkante meters lucht. En een restschuld.
Geen nood, u heeft uw pensioenspaarfonds nog (denkt u - zo grinnikt het in Brussel).

Jan Passant mk2 | 18-02-13 | 12:03

@jan-lul-de-behanger | 18-02-13 | 11:50
En de week erna ontbreekt je cv-ketel en overstroomt je woning.

blinde kip | 18-02-13 | 12:03

Alles waar de Staat zich mee bemoeit (lees Ambtenaren) gaat naar de klote. Behalve de Staat zelf, want zij hoeft niets te presteren. De burger betaalt wel. !! Dat is makkelijk. Zo wil ik ook wel kunnen werken.

waarzeggertje | 18-02-13 | 12:03

blinde kip | 18-02-13 | 11:54 |
In Duitsland is de situatie anders, er wordt namelijk verwacht dat je zelf 40.000 inbrengt, dan kun je voor de rest een hypotheek krijgen. Dat drukt de prijs enorm. De stijging die er nu is (8%) is vooral van (zuideuropese) rijken die een paar ton hebben en het niet naar de bank willen brengen, maar een huisje in DE kopen. Die bubbel gaat ook nog eens barsten.

damnschreeuwer | 18-02-13 | 12:02

5 jaar geleden was de visie over de woningmarkt hier in de panelen toch heel anders wat betreft de woningmarkt. Goed dat het eindelijk omslaat maar jammer dat het zo lang duurde en nog zal gaan duren. Die complete daling en de betaalbaarheid laten nog lang op zich wachten met al die marktmanipulaties door de overheid en belangenpartijen.

blinde kip | 18-02-13 | 12:02

-weggejorist-

KampbewakerHenk | 18-02-13 | 12:01

In ons kapitalistische kikkerlandje hebben we het verdienmodel van het bedrijfsleven en de financiële sector prioriteit gegeven boven alles. Handel jongens, kom lekker verdienen hier! De hypotheekrente-aftrek maakte het mogelijk dat mensen meer konden lenen, dus er werden meer hypotheken afgesloten en de huizenprijs steeg er ook nog eens door, dus meer hypotheken om overwaarde op te kunnen soeperen. Hoppa, cashen maar bij die bank. En dan natuurlijk ook aflossingsvrij, dan kan zowel de bank als de verzekeraar jaren uit de ruif blijven eten. Aan een afgelost huis verdien je immers geen geld meer. Hoera! Nog meer handel! En nu is er weer één of andere compromismaatregel genomen. Een extra lening om... ja waarom eigenlijk.... zou het weer handel voor de bank zijn????

Rest In Privacy | 18-02-13 | 12:00

In ons kapitalistische kikkerlandje hebben we het verdienmodel van het bedrijfsleven en de financiële sector prioriteit gegeven boven alles. Handel jongens, kom lekker verdienen hier! De hypotheekrente-aftrek maakte het mogelijk dat mensen meer konden lenen, dus er werden meer hypotheken afgesloten en de huizenprijs steeg er ook nog eens door, dus meer hypotheken om overwaarde op te kunnen soeperen. Hoppa, cashen maar bij die bank. En dan natuurlijk ook aflossingsvrij, dan kan zowel de bank als de verzekeraar jaren uit de ruif blijven eten. Aan een afgelost huis verdien je immers geen geld meer. Hoera! Nog meer handel! En nu is er weer één of andere compromismaatregel genomen. Een extra lening om... ja waarom eigenlijk.... zou het weer handel voor de bank zijn????

Rest In Privacy | 18-02-13 | 12:00

@CoJoNes | 18-02-13 | 11:54
Of banken te dwingen verliezen mee te kunnen nemen in volgende hypotheken. Dus mensen moeten kunnen downgraden wat minder erg is in een dalende bank. Maar of de bank dat leuk vindt...

blinde kip | 18-02-13 | 11:58

@CoJoNes | 18-02-13 | 11:48 :

Natuurlijk wel: er moet gewoon DOORGEPAKT worden, en de mensen die hebben gemeend te moeten gokken met geleend geld (want dat is het) moeten maar gewoon te barsten gaan: loeihard werken en in een krot wonen. Jammer maar helaas.

Balsaq | 18-02-13 | 11:58

-weggejorist-

florida117 | 18-02-13 | 11:57

Regeren is vooruitkijken. Dit zag iedereen aankomen, behalve degenen die er over gaan.

En met dat nieuwe akkoord gaat het echt niet beter worden.

The_Black_Knight | 18-02-13 | 11:56

Prijzen hier zijn absurd, beetje 2 ton neerleggen voor een tussenwoning.

KollenbergSittard | 18-02-13 | 11:56

CoJoNes | 18-02-13 | 11:36 |
niet mee eens. In Spanje is de woningmarkt inderdaad een Fyra die met 300km/u uit de bocht vliegt. Hier was het een goederentrein met kapotte remmen; wat ze nu doen is geen gas geven en dan stopt het vanzelf. elk jaar een procentje of 6% er af is beter dan in ineens 50%, zoals in Spanje.

damnschreeuwer | 18-02-13 | 11:56

En langzamerhand beginnen ook de weekhersigen uit de tweede kamer te leren waarom je ook alweer niet aan die hypotheekrente aftrek had mogen komen.

Het wijzigen van de regels tijdens het spel gaat nou eenmaal niet zomaar.

insensitive clod | 18-02-13 | 11:55

@Not Muhammad | 18-02-13 | 11:52:

Wellicht doet U er beter aan te accepteren dat dat bod 40% onder Uw fantasievraagprijs (en wellicht 60% onder Uw eerste totale fantasievraagprijs) een redelijke prijs in de nieuwe markt is.

U zit in de ontkenningsfase; alleen U kunt Uw probleem oplossen door uit die ontkenningsfase te komen.

Balsaq | 18-02-13 | 11:55

@jan-lul-de-behanger | 18-02-13 | 11:50
Dat van die kwaliteit durf ik te betwijfelen.
De woning naast de onze is door Polen verbouwd, heeft vrij lang geduurd en ik zou het afgeleverde werk niet geaccepteerd hebben.
Het schilderen van de ramen aan de voorkant deden ze gewoon over de oude laklaag heen en er is niet eens geschuurd.
Nee, ik neem toch maar een oer-hollandse vakman in dienst als dat nodig is.

Che_cuevara | 18-02-13 | 11:54

Een goede oplossing van de staat zou zijn om particuliere kopers op executieveilingen te beschermen tegen het vastgoedtuig.
Als particulier word je gewoon bedreigd als je mee wilt bieden op een huis, daarmee komen de meeste panden in bezit van de grootste mafia in Nederland.

Een echte prijs bieden brengt het risico met zich mee dat op de parkeerplaats je gebit wordt gereviseerd en dwingende niet-koop adviezen worden met geweld kracht bij gezet.

Iedereen weet dat dit gebeurt, maar waar is 'dienstbaar en waakzaam' als je ze echt nodig hebt?

CoJoNes | 18-02-13 | 11:54

Hopeloos die huizenmarkt. Heb al bijna twee jaar een huis te koop staan. Vrijstaand, rustig gelegen, eigen steiger etc etc.
Verkocht niet. Geen nood sprak de makelaar, we gaan het helemaal up-to-date maken. Dus hij en z'n hipstervriendjes een plan gemaakt, huis laten verbouwen en opnieuw ingericht. Als je nu binnenkomt speelt het volkslied en werkelijk alles is elektrisch te bedienen.
En NOG is het niet goed. Je gooit er anderhalve ton af, verbouwt het voor een godsvermogen en alsnog komen er van die dagjestokkie's die wel even menen een bod van 40% onder de prijs te kunnen doen.

Not Muhammad | 18-02-13 | 11:52

Trouwens, over marktbemoeienis gesproken: www.huizenmarkt-zeepbel.nl/16-02-2013/...
De Rabo adviseert dus even dat de grondprijzen niet omlaag mogen omdat anders huizen onder water komen te staan. Hele generaties toekomstige starters kunnen dus in de stront zakken en ze zich doen daar bij de bank voor alsof ze mensen helpen terwijl de eigen balans beschermen. Wat een grapjurken.

blinde kip | 18-02-13 | 11:51

Bedank uw regering maar weer .... In het nabije buitenland trekt de huizenmarkt alweer een jaartje aan en stijgen de prijzen weer.

Nog even uw huizen zijn niets meer waard en ondertussen lopen al uw hypotheken bij staatsbanken. En de rest woont in huurhuizen van de (semi-)overheid. U bent bijna volledig slaaf van de overheid. Have fun in NL!

James Lastig | 18-02-13 | 11:51

kneuzen... de btw van 25 naar 6%... Polen vragen geen BTW. Die kijken eens rond en maken een prijs. Zwart uiteraard. Maar wel voor minder dan de helft van een Nederlandse aannemer, in een kwart van tijd en met de driedubbele kwaliteit. Er staan hier drie(!) klussenbussen in de straat met een Pools kenteken. En dan denkt onze luchtfietser Kereltje iets bereikt te hebben, de zielepiet.

jan-lul-de-behanger | 18-02-13 | 11:50

Crisis-management wordt zo in een geheel nieuwe dimensie geplaatst.

ElMatadero | 18-02-13 | 11:50

Huizenprijzen zijn minimaal 50% te hoog.
Al dat gejank van de vastgoedoplichters ten spijt.
Hier in de polder geven ze mondjes maat grond uit voor huizenbouw en hele lappen voor bedrijf- en kantoorpandjes omdat ze besloten hebben dat je daar niet kan wonen. Onzin natuurlijk het is er rustig genoeg met alle leegstand. Zolang de ontwikkelaars er maar rijk van worden ten koste van de burger en zijn pensioen.

voldemort | 18-02-13 | 11:49

wat een zuur gezeur. De woningen zijn nog steeds te duur. zolang je nog steeds 2,5ton voor een bezemkast van 55m2 moet neertellen is de woningmarkt gewoon nog steeds ziek. Er mag nog 10% van af, dan is het weer op een normaal niveau.

damnschreeuwer | 18-02-13 | 11:49

Tsja, we zijn nou eenmaal geen nomadenvolk, al gedroegen we ons in tijden van hoogconjunctuur wel zo. Waarom zouden we de godganse dag moeten verhuizen met zijn allen???

de Voorzittert | 18-02-13 | 11:49

@Balsaq | 18-02-13 | 11:45
Overbought, heet dat.
Probleem is alleen dat als niemand kan verkopen, de overbought situatie blijft bestaan.

Een oplossing zou zijn om pensioenen en lijfrentes af te mogen kopen, zolang er geen vers geld komt, zal er niks veranderen.
Daarnaast is een deflatoire woningmarkt in een inflatoire reële economie een nachtmerrie.

CoJoNes | 18-02-13 | 11:48

Even kijken, wie zouden de woningmarkt uit het slob moeten trekken?
Samsom en Rutte?
Een milieuterorist en een grinnikende ontken-heaumeau
Allebei jongetjes die op school niet mee mochten doen met hutten bouwen omdat ze daar fysiek en geestelijk niet capabel voor waren.
Nee, met een verpleegster op onderwijs, een schoeverstrien of defancy en iemand uit 1812 op justitie gaat het helemaal goed komen in dit land.

Cuyahoga | 18-02-13 | 11:48

W8 eens even dit klopt niet. Er is toch nu zo'n fantastisch woonakkoord gesloten....?

Datzegiktoch | 18-02-13 | 11:48

-weggejorist-

florida117 | 18-02-13 | 11:47

En nog steeds genoeg grapjassen die de RABO napraten (zie bijv. twitter) over dat de woningmarkt zal stabiliseren en dat de prijzen weer gaan stijgen. Alsof er ineens weer meer geld beschikbaar komt. Dat. Gebeurt. Niet.
Het valt stiller dan stil en alleen wanhopige huiseigenaren met genoeg verstand zullen beslissen om de woning net wat lager te prijzen dan de laatst verkochte woning om niet achter de prijsdaling aan te huppelen. De prijzen dalen dus gewoon door.

blinde kip | 18-02-13 | 11:46

De economie kapot bezuinigen heeft een gezicht gekregen. Of beter, twee gezichten: de tandpasta-smile van Rutte en de Joker-face van Samsom. Ook zij durfden geen 'nee' te zeggen tegen de op angst en kortetermijnbeleid gebaseerde Euro-begrotingstekortdoctrine van 3%. En een serieuze visie op de woningmarkt is er ook al niet geweest, de afgelopen 10 jaar.

En nu gelooft niemand er nog in. We gaan (terecht) massaal op de centen zitten, in bange afwachting van de volgende bezuinigingsklappen. Het systeem is kapot, fucked, uitgewoond.

En zeg niet dat jullie het niet wisten: www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/01/...

KlunsJohannus | 18-02-13 | 11:46

Tsja,

1) belastingen gaan omhoog
2) grenzen Europa verdwijnen waardoor er een grotere toestroom steuntrekkers richting Holland verhuizen
3) inkomens dalen door geen loonsverhoging doch wel inflatie
4)meer inkomensonzekerheid door tijdelijke contractjes en versoepeling ontslagrecht

.. Wie gaat kopen, en waarvan?

Volgens de eurofielen schijnt de toestroom van hulpbehoevenden de markt een impuls te kunnen geven..

The Thinker in ME | 18-02-13 | 11:45

Kijk, het is gewoon een order book waar vraagprijzen en aanbodprijzen te ver uit elkaar liggen. Geld aan de vraagzijde is er niet meer, dus om tot handel te komen is de oplossing heel simpel:

L.A.G.E.R.E. P.R.I.J.Z.E.N.

Balsaq | 18-02-13 | 11:45

Woningmarkt is geen markt. Het is een verroeste moloch die aan mekaar hangt met belastingen, heffingen, toeslagen en subsidies. Zelfs voor een kartonnen doos betaal je in dit land de hoofprijs, ook in gebieden waar je nog niet dood gevonden wilt worden (Almere, Schiedam, Purmerend, Zoetermeer, 020...)

Alle belastingen en subsidies/aftrekposten dienen als de sodemieter afgeschaft te worden. Huizenprijzen zullen nog veel, veel verder moeten dalen eer deze weer op een normaal, realistisch niveau liggen.

Prins Fontainebleau | 18-02-13 | 11:45

@Hirsch Ballast | 18-02-13 | 11:39

Ze pakken de 'hardwerkende nederlander' zo hard aan, dat deze vanzelf het land uit vlucht.... dichtbij (Duitsland, België) is het leven nog steeds zeer aangenaam in vergelijking met ons landje!

Fatwabuster | 18-02-13 | 11:44

Ik neem 5 dak kapelletjes, kaan ik mooi een paar prostituees achter zetten ....
Noemen ze dat niet Win-Win ?

Kanonskogel | 18-02-13 | 11:44

Godsamme.. Heeft iemand goed naar die bewegende pica gekeken? Dat rechter meisje wordt bijna onthoofd door de achterklep van die auto. Ze gaat door de opening tussen de dichtslaande klep en de auto heen. Die is duidelijk nog niet aan de beurt om te stoppen met roken.

Teruggejorist | 18-02-13 | 11:43

De verlaging van BTW op arbeidsloon voor verbouwingen is hiermee ook meteen de meest zinloze beslissing ooit.
De hypotheekportefeuilles van banken zijn voor minstens 30% onder water. Bij een verbouwing zou ze woningwaarde omhoog moeten gaan, maar op dit moment is een verbouwing niks anders dan 'throwing good money after bad money'.
Een investering van 10K duwt het huis in veel gevallen alleen maar verder onder water en geen bank zal dit willen financieren.
Of dit moreel goed of slecht van de banken is, laat ik dan maar even in het midden.

CoJoNes | 18-02-13 | 11:42

Eigenlijk is de Nederlandse woningmarkt net als de aandelenmarkt. De grote partijen geven de naieve consument hoop, maar pakken alles door grootschalige manipulatie af. Pas als we helemaal kaalgeplukt zijn komt er verandering. En die klootzakken houden allemaal vol dat ze er niets van wisten en niks aan konden doen.
.
Het wordt tijd voor een ander paradigma rondom wonen. Pas dan komt het goed.

Oceaanbodem | 18-02-13 | 11:42

Dat meisje rechts op die crash-gif heeft wel heel veel geluk gehad...

John Toroflex | 18-02-13 | 11:42


Funda checken

*keuken doet verbouwen*

ahurizakeb | 18-02-13 | 11:40

Wat doe je dan? Dan verhoog je huren initieel met 9%. Wat dan gaan mensen weer huizen kopen. Zo gaat dat in Nederland sprookjesland.

Hirsch Ballast | 18-02-13 | 11:39

Al jaren voorspeld, en het ligt aan het welhaast communistische beleid van ruimtelijke ordening (sinds jaren '50) en natuurlijk de hypotheekrenteaftrek in het algemeen. Maar vooral een veel te bemoeizuchtige overheid 'waar en wat mag ik bouwen' zorgt voor deze impasse in de woningmarkt. We zijn een van de meest welvarende landen die er zijn maar de meeste mensen wonen in een trieste krappe 2-kapper of rijenwoning die nergens anders ter wereld zo duur overgewaardeerd is dan hier in Nederland.

Faragefan | 18-02-13 | 11:39

@Tommygunner: dat btw brengt een hoop gedoe met zich mee vind ik. mensen beginnen nu al 6% btw te vragen terwijl de details nog helemaal niet bekend zijn.
zo lees ik hier www.zkkf.nl/btw-verlaging-naar-6.php dat het alleen over arbeid word berekend en niet over producten zelf.
Waarom niet z'n besluit kenbaar maken als alle details er zijn. en wat gebeurd na de lage btw periode ???

Aaron111 | 18-02-13 | 11:39

@Godsammekraken | 18-02-13 | 11:35

De staat heeft de complete natie zorgvuldig afgebroken en waar het al jaren geleden had moeten ingrijpen (WW, pensioenen, woningmarkt, zorg etc) heeft men dat zolang verzuimd (electorale redenen) dat het nu te laat is en dat alle maatregelen die je nu neemt alleen maar averechts werken

Fatwabuster | 18-02-13 | 11:39

BEkijk ook dit:
www.telegraaf.nl/dft/goeroes/reginaldm...
.
Werkelijk waar HI-LA-RISCH. De Rabobank denkt dat de Nederlandse woningen tussen de 20% en 25% zijn ondergewaardeerd. HA HA HA
.
En ondertussen adviseert deze bank bij elke grote gemeente om NIET de grondprijzen te verlagen aangezien dat zorgt dat meer huishoudens onder water komen te staan. Goh, de Rabobank die het beste voor heeft met de mensen, of zou het in eigen belang adviseren? Jammer dat het zo obvious is.

Oceaanbodem | 18-02-13 | 11:39

KdK: Niets in het woningakkoord over 1. prijsdalingen 2. financierbaarheid 3. werkloosheid
Kan zo de afvalbak in, over een maand zitten ze weer te vergaderen hoe ze met de meest bizarre maatregelen het prijsniveau hoog kunnen houden. De banken zagen dat het goed was. Want ja, als je al kapodt gaat als het GDS in werking treedt (zie Verhaar). Dan is het nog erger dan ik al dacht.

roze_bril | 18-02-13 | 11:38

De staat moet zich terugtrekken en alleen de basale rechten van de burgers beschermen. Dus regulering volledige transparantie van alle partijen. Geen gekke hypotheekconstructies met kleine lettertjes etc, geen gekke hypotheekrenteaftrek-heen en weer geschuif van geld tussen overheid en burger.

Gewoon simpele rekensommetjes en producten. Zal wel even een rimpeling veroorzaken, maar vanaf dat moment heb je een stevig fundament voor je huizenmarkt.

Het kan helpen als de overheid de schenk- en erfbelasting afschaft.

Kaas de Vies | 18-02-13 | 11:38

@Godsammekraken | 18-02-13 | 11:35
Ze blijven proberen, tot er niks meer overblijft.

Che_cuevara | 18-02-13 | 11:36

En wederom pakt de overheid niet de structurele problemen aan maar doet ze alleen aan symptoombestrijding. Het woonakkoord is een grote farce. Er is een compromis, maar het doet meer kwaad dan goed voor de woningmarkt. De lobby regeerde en regeert, zolang iedereen in de ontwikkelketen nog maar wat centen kan schrapen van de domme consument, gaan we lekker zo door.

Oceaanbodem | 18-02-13 | 11:36

Verrassend. Niemand, maar dan ook echt niemand, die dit heeft zien aankomen.
Kan alleen nergens cijfers vinden over commercieel vastgoed. Wanneer gaan banken, en dus de staat, afboeken op hun hypotheekportefeuille?
De woningmarkt is de grootste trainwreck ooit. Jammer dat iedereen weet dat we net 2 spoorwegovergangen gehad hebben en dat niemand ziet dat er ook nog een chloortrein op ramkoers ligt.

CoJoNes | 18-02-13 | 11:36

Ho wacht.... we hebben toch zo'n prachtig woonakkoord mogen begroeten.... volgens Stef, Alexander, Arie en die andere gristen zou nu alles goed komen... toch?

Fatwabuster | 18-02-13 | 11:35

1. De staat onfermt zich over de autoproductie: iedereen een Trabantje.
2. De staat onfermt zich over het onderwijs: fopdiploma’s per strekkende meter.
3. De staat onfermt zich over de zorg: veel plezier met je ziekefondsbrilletje.

4. De staat onfermt zich over de huizenproductie. Zou het dan opeens goed gaan?

Godsammekraken | 18-02-13 | 11:35

Tja.. die daling van meer dan 50% ivm met December is ook niet meer dan logisch vanwege die volledig belachelijke hysterie in december "Oh nee, je moet echt je woning voor 1 januari hebben gekocht anders ben je de lul want moet je 100% aflossen!"

Ja.. want een hypotheek nemen waardoor er altijd een deel is wat niet van jou is maar wel bij verkoop gedekt moet worden, dat is slim.
Nederlanders en de focus op de maandlast, en niet op de daadwerkelijke waarde van iets wat je koopt en het financiële product waarmee je het koopt, dat is pas het echte probleem aan de huizenmarkt.

Devlonir | 18-02-13 | 11:34

Ze hadden toch net een reddingsplan voor de woningmarkt en de bouw?
Is dat nu al stuk, goh, ze breken ook het ene record na het andere onze geliefde regering.

Che_cuevara | 18-02-13 | 11:33

Dat was ie al tijden alleen valt het nu niet meer te ontkennen.

Godsammekraken | 18-02-13 | 11:33

Na deze periode van lage BTW gaat de consument weer wachten op de volgende verlaging.

Tommygunner | 18-02-13 | 11:32

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen