achtergrond

Geenstijl

Nederland 2013. Aanbellen voor een kipcorntje

kipcorntje100.jpgSnackbarista's in Eindhoven zijn het helemaal zat. De tsunami van overvallen op plaatselijke cafetaria's. Nu de banken geen geld meer hebben en tankstations en juweliers hun zaakjes zwaarbeveiligd hebben met tiendubbelglas en DNA-spray, is de next line of defense in het MKB de klos; friettenten en snackbars. Geen idee waarom. Zoveel geld is er niet te halen. De dappere kipcorntjesbakkers van Eindje fortificeren thansch hun toko's met camera's, rolluiken en allerhande maatregelen. Gasten met petjes en helmen komen de frituurtenten sowieso niet meer in. En nu het nieuwste van het nieuwste. In de avonduren gaat bij Plaza Jagershoef de voordeur op slot. Wie nog rond een uur of negen in de avond een vette bek wil halen, dient -tring tring- aan te bellen. Bij een fokking frietzaak. Bij een fokking frietzaak. Bij een fokking frietzaak. Voor de wat dommere lezers formuleren we dat nog een keer. Je moet dus op een deurbel drukken voor je een bakje friet, of een "Lucifer" van 1,75 (de ontvlambare kipsnack) mag bestellen in Eindhoven. Kunnen we wel heel lacherig over doen, wat wij uiteraard ook doen. Maar goedverdoemme, wat is er gebeurd dat wij dit land geworden zijn...

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.