Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Student pwnt anti-Wilders universiteit

bewaaktesmurfdefmm.jpgWetenschap kan niet bestaan zonder een zo compleet mogelijke vrijheid om alles te zeggen wat je wilt. Zodra er geen kritiek meer mag zijn op een theorie hebben we namelijk te maken met vastgeroeste ideologie. Qui prouve trop, ne prouve rien, enzovoort etcetera -filosofisch gewauwel met whiskey en sigaren hier-, und so weiter. Precies datzelfde principe geldt ook voor de politiek, qua vrijheid van meningsuiting. Toevallig genoeg werd Wilders onlangs keihard een podium geweigerd bij verschillende verschillige instituten, waaronder de University of New South Wales in Sydney. Eén van de meest kosmopolitische universiteiten, zeggen ze zelf. Die weigering schoot student Frederik Hak in het verkeerde keelgat. En dus stelde de kwade student een brief op poten op, deed 'm in de bus en klikte op send, waarna de post bij de UNSW alsook bij GSHQ op de inboxmat plofte. Frederik heeft twee grote bezwaren, namelijk de belemmering van de vrijheid van meningsuiting en het censuur-precedent dat de universiteit hiermee schept. Samenvatting: 'What matters is this: A progressive university is supposed to be a bastion for free speech. Yet, we are shunning a democratically elected MP, apparently on the basis of its thoughts and political stance.' Leest u de HELE E-MAIL ook even, beste 'progressieven'?

Reaguursels

Inloggen
-weggejorist-
Lagging | 25-01-13 | 23:22

"Progressief" is ook maar een titel die gekaapt is door verrassend reactionaire types op machtsposities, betaald met belastinggeld.

Jan Passant mk2 | 25-01-13 | 19:52

Interessant doen en borstklopperij van deze backpackerstudent. En passant een paar Nederlandse spelfouten er tussendoor gooien alsof het een emigrant betreft die al 35 jaar weg is uit Nederland. Ik wed dat hij ook nog met een geforceerd Engels accent praat, de lutser.

Mouth Of The South | 25-01-13 | 10:59

Je vergeet dat er met links en islamiet simpelweg niet te debatteren valt.

Sjors_Carlin | 25-01-13 | 09:06

stelselmatig mensen beledigen en in hokjes stoppen onder het kader van vrijheid van meningsuiting is natuurlijk buitenproportioneel geweld

sukkell | 25-01-13 | 06:15

Idd, dus waarom doel je nu op de PVV en Wilders die dagelijks hiermee te maken heeft, ik voel mij persoonlijk aangesproken door iedereen die mij afschildert zoals "nu even niet" hierboven beschrijft.
Ik werd zelfs op mijn werk gezien als rechtse extremist omdat ik op de PVV had gestemd, ik laat je dan maar in je waarde maar heb geen zins de ideologie als die in het woordenboek als rechtse extremist beschreven word.

Ik mag mijn dagelijks geconstateerde feiten niet eens meer benoemen omdat ik anders dezelfde groep mensen beledig?
We kunnen wel oeverloos blijven klagen tegen elkaar dat wat LINKS vindt de waarheid is of dat wat RECHTS vindt de waarheid is, feit blijft dat we er dan NOOIT uit zullen komen.
We zullen in debat moeten met elkaar en tot een compromis moeten komen om samen verder te kunnen in deze maatschappij.

Ik wil een tram kunnen stappen zonder dat ik geconfronteerd word door jeugd die letterlijk uitdragen dat zij als Moslims ons (zijn hun eigen woorden) de westerse maatschappij wel even zullen ontwrichten.
Ik zie dit als een regelrechte aanval op mijn vrijheid en als een staatsgevaar en logischerwijs verdedig ik mij daartegen.
Een tram is geen plek om een debat te voeren hierover, dit is een vervoersmiddel waar je in aller rust plaats moet kunnen nemen zonder overlast te ondervinden van elkaar.
Daarnaast acht de maatschappij dat de normen en waarden die in dit land als normaal gezien "werden" ook bij de jeugd ingeprent wordt.
Als er een ouder iemand de bus of tram in stapt dan sta je uit beleefdheid op, ook als je christen/Joods/moslim of geelgroen of paars bent.
Heb je bezwaar tegen iemand zijn kledingstijl (uitmaken voor hoer omdat iemand zijn benen laat zien), dan denk je dat maar bij jezelf, maar in een openbare ruimte heb je je mond te houden en respect voor elkaar te tonen, niemand verteld een ander hoe die zich dient te kleden in het openbaar (ook een Moslims mag zijn/haar geloofsovertuiging tonen).

Je weigert geen homostel te trouwen, je geeft elkaar een hand bij ontmoeting of toont je beleefdheid door te zeggen:" dag meneer of dag mevrouw" ook als Moslim want je bent in het openbaar.
Kan je hier niet mee leven dan ben je volledig vrij om een plek te zoeken in de wereld waar je volgens jouw wensen kunt leven, je gaat niet de maatschappij proberen te ontwrichten.

pickalilly | 25-01-13 | 08:48

Het is ook aan elke Uni om te beslissen of ze iemand op het podium laten, dat is ook vrijheid. Anders zouden ze dus gedwongen moeten worden om iedereen maar een plek op het podium te geven.

Nonbeliever | 25-01-13 | 08:16

stelselmatig mensen beledigen en in hokjes stoppen onder het kader van vrijheid van meningsuiting is natuurlijk buitenproportioneel geweld

sukkell | 25-01-13 | 06:15

Het probleem hiermee is dat deze mening schijnbaar alleen geldt richting Wilders en de PVV. Als je een partij aan de linker kant van het spectrum kiest dan mag je Wilders en PVV kiezers (MENSEN) wel uitschelden voor racist, fascist, xenofoob, bruinhemd etc. Als je het met Wilders eens bent mag je vooral geen IDEOLOGIE aanvallen.

Ik heb Wilders nog nooit een willekeurige moslim (MENS) horen aanvallen, hij is er altijd uitermate voorzichtig mee om de uitwassen van de Islam te benoemen, niet de islamieten. Hij zegt dat ook met zoveel woorden.

Dat MENSEN zich beledigd voelen omdat hun GELOOF aangevallen wordt is zielig, maar ligt echt bij deze mensen. Een katholiek zal je zelden of nooit beledigd zien als zijn geloof aangevallen wordt, een islamiet is al beledigd als je een plaatje van Mohammed laat zien. Dat is ten enen male niet Wilders schuld.

Dat Wilders´ uitspraken stelselmatig uit hun verband gerukt worden, wat jij eigenlijk ook doet door te beweren dat hij mensen aanvalt, helpt hierbij niet echt mee.

Als ik om mij heen kijk kan ik alleen maar, helaas, concluderen dat Wilders gelijk heeft. Dat hij zijn uitspraken chargeert, wel hij is politicus, Rutte belooft veel meer en geeft veel minder. Als hij niet méér vraagt als hij ooit zal krijgen, zal hij altijd minder krijgen als nodig is. Als je weet dat men gaat afdingen, moet je hoger inzetten, als je weet dat er overdreven afgedongen gaat worden moet je overdreven inzetten.

nu even niet | 25-01-13 | 08:05

Tis nu eenmaal zo dat het eerst mis moet gaan voordat men wil inzien dat wat de PVV probeert duidelijk te maken de waarheid is.
De NL politiek wil er zal er nooit zoveel aandacht aan besteden als de PVV, zij hebben andere kernpunten.
Zolang die kernpunten geen gevaar lopen door dreigingen die Wilders benoemd zal je de huidige politiek niet horen.
Zo gaat het al zolang in dit land, en de meeste Nederlanders zijn te naïef om dit in te zien, gezien zij zelf niet meer kunnen kiezen en allemaal als makke lammetjes achter de rest aanlopen omdat ze dan denken dat ze bij de grote groep horen.
Zo word het je ook aangeleerd op school zorg dat je nooit je nek uitsteekt boven de rest want dan word jij ff een kopje kleiner gemaakt.
Gelukkig werkt dit niet voor heel NL en zijn er ook mensen die nog de moeite nemen om zelf na te denken.
Mede hierdoor werden de daders uit Turnhout gepakt.

Hoe idioot ben je als je als familielid de media van je deur proberen te houden om de DADER te beschermen?
Had hem godverdomme aan zijn oren naar buiten getrokken en hem de les gelezen!
Moeten we dit gedrag maar pikken in dit land?
Nee, dit soort verrotte maatschappelijke individuen moeten eens flink aangepakt worden als je het mij vraagt, anders gaat er geen eind aan komen en krijgen we nog vele van dit soort uit de hand gelopen incidentjes te verduren.

pickalilly | 25-01-13 | 08:02

De vrijheid van meningsuiting is een groot goed van een ieder, iets wat men behoort te koesteren, doch is het een "goed" wat men niet dient te misbruiken. GW is hier wel mee bezig, stelselmatig mensen beledigen en in hokjes stoppen onder het kader van vrijheid van meningsuiting is natuurlijk buitenproportioneel geweld, dat het verbaal is maakt het niet minder erg dan de fysieke geweldplegers waar we ons op straat aan irriteren.

De Nederlandse cultuur heeft "ons" aangeleerd dat we onze medemens niet zullen beledigen. Een dikzak noem je niet dik omdat hij dit is, een rooie noem je geen rooie omdat hij dat is, etc etc etc. Een groep 'riffijnen' kunnen wij indd als riffijnen onderstrepen, doch is het ook en tevens veel voor de hand liggender als we het "de lagere cq minder ontwikkelde groep/klasse" noemen. Dit verklaart tevens hun criminaliteitsgehalte wat nou eenmaal oververtegenwoordig is in die klasse.

Verder is het natuurlijk uit den boze "hun" profeet stelselmatig te beledigen omdat we dit zo "leuk" vinden. Wij halen er geen voordeel uit, geen enkele moslim zal zich bekeeren als we hun daar continue mee confronteren, integendeel we zullen er alleen een kloof door creeeren waardoor wij hun onbewust verder proberen te drijven van onze maatschappij.

Dus gw moet niet klagen als hij ergens als haatpredikant (meer is hij niet voor het buitenland (voor nl overigens ook niet)) zijnde wordt geweigerd.

sukkell | 25-01-13 | 06:15

Progressieven tussen aanhalingstekens. Dat vat eigenlijk het hele probleem wel samen.

Harry Turtle | 25-01-13 | 02:38

Die Frederik Hak is gewoon een buitenlander die zijn de normen en waarden uit zijn geboorteland heeft meegenomen en ze nu probeert op te leggen aan de autoriteiten van het land dat hem zo liefdevol heeft opgenomen. Hij wil van Australië Eurstralië maken en dat gaat niet. Om met Wilders te spreken: 'als het hem niet bevalt moet hij gewoon terug gaan waar hij vandaan komt'.
Overigens, om iemand te urgen to do whatever is in their power to reconsider the decision made is nogal wat. Zeker gezien het feit dat de persoon die aangesproken wordt dezelfde persoon is die wordt gevraagd om de beslissing te heroverwegen en dus alle 'power' bij dezelfde persoon ligt. Hierbij ga ik er voor het gemak even van uit dat de aangesproken persoon geen gespleten persoonlijkheid of andere schizofrene eigenschappen heeft.

De Veerboot | 25-01-13 | 01:40

jansennoord | 25-01-13 | 00:51
Kennelijk zijn beide een obsessie van je. Geeft niks hoor:)

harbi | 25-01-13 | 00:53

-weggejorist-

jansennoord | 25-01-13 | 00:51

jansennoord | 25-01-13 | 00:47
Wil je erover praten?

harbi | 25-01-13 | 00:48

-weggejorist-

jansennoord | 25-01-13 | 00:47

Heb daarnet lichtelijk geamuseerd de discussie tussen Stormageddon en Strohond teruggelezen.

Het staat zo'n universiteit natuurlijk vrij om iemand wel of niet te komen laten spreken. Mensen als Stormageddon en ik vinden het moreel verwerpelijk wanneer dat om de verkeerde redenen wordt geweigerd, maar zoals Strohond dat zegt hebben ze die vrijheid wel.

harbi | 25-01-13 | 00:45

-weggejorist-

jansennoord | 25-01-13 | 00:14

Het wrange is dat universiteiten met deze maatregelen hun oorspronkelijke functie de deur uit doen. In plaats van het bieden van een platform voor kritisch denken en discussie hebben we nu leerfabrieken - de universiteit als een paar extra jaartjes middelbare school met iets meer seks en feesten.

't Is trouwens niet vreemd dat universiteiten zich gereserveerd opstellen, ook in Nederland - de studentbestuurders zijn slaafs politiek correct en het daadwerkelijke bestuur bestaat nog altijd uit verzuurde linksige babyboomers die voortdurend zitten te vitten op 'het populisme'.

Nequebard | 25-01-13 | 00:06

Ik ben benieuwd naar de reactie van de University of New South Wales, als die er komt. Ook Down Under is de islam tegenwoordig een gevoelig onderwerp en ik ben daardoor geneigd te denken dat de weigering wel degelijk als censuur moet worden opgevat.

Tenzij het de bedoeling van Wilders was om alleen te komen speechen, zonder daarna het debat aan te gaan met studenten. Want dat lijkt me dan wel een voorwaarde.

In elk geval kudo's voor Frederik Hak, we wachten af.

harbi | 25-01-13 | 00:05

JCK | 24-01-13 | 22:18 |
Moet je nagaan, en dan staat Leiden nog bekend als de minst links universiteit van NL..

DutchLibertarian | 24-01-13 | 23:59

Strohond | 24-01-13 | 23:42
Slaap lekker.

Strohond | 24-01-13 | 23:49

Strohond | 24-01-13 | 23:42
Je reageert er wel op, dus wat wil je nou helemaal jochie :)
Ga maar gauw slapen, Sesamstraat is allang voorbij.

Rest In Privacy | 24-01-13 | 23:45

-weggejorist-

jansennoord | 24-01-13 | 23:44

TeeJee | 24-01-13 | 23:38
Stormageddon heeft gewonnen met invalide argumenten.
Jij staat niet op de kaart.

Strohond | 24-01-13 | 23:42

@Strohond | 24-01-13 | 23:25
Ja hoor, je hebt verloren op argumenten, dus ga je maar over op semi-aggressief gebrabbel.
Zielig hoor.

Rest In Privacy | 24-01-13 | 23:38

Stormageddon | 24-01-13 | 23:32
Citroenen zijn eigenlijk ook maar gewoon hele zure vergeelde appels.

Strohond | 24-01-13 | 23:36

-weggejorist-

jansennoord | 24-01-13 | 23:35

@Strohond | 24-01-13 | 23:27
Het was geen argument, ik ben er gewoon klaar mee. Je weigert het begrijpen en zeikt maar door met voorbeelden die er niet toe doen, waar het niet om gaat, vergelijkt appels met citroenen en knollen met peren. Ik ben er wel klaar mee. Einde oefening, u kunt doodvallen. Of niet, zelf weten.
Duidelijk zo?

Stormageddon | 24-01-13 | 23:32

@jansennoord | 24-01-13 | 23:23
De oren lijken ook niet op elkaar. Je kunt onder oren van 10.000 mensen altijd wel een paar vinden die een beetje gelijkenis vertonen. Waar de meneer niet de nadruk op legt (en ook niet wil) zijn de verschillen. De overeenkomsten zijn niet boeiend, de verschillen wel.

Stormageddon | 24-01-13 | 23:30

-weggejorist-

JorisKlitoris | 24-01-13 | 23:29

Stormageddon | 24-01-13 | 23:27
Een complottheorie is ook maar gewoon een complot van Rie en Theo.

Strohond | 24-01-13 | 23:29

Stormageddon | 24-01-13 | 23:22
Dat argument van jou was ontzettend valide. Ga een ei leggen.

Strohond | 24-01-13 | 23:27

@jansennoord | 24-01-13 | 23:20
Het IS een complottheorie. Er wordt een theorie opgezet om een complot aan te te tonen. Dat is de definitie van een complottheorie. En ik hoef niet overtuigd te worden van iets wat overduidelijk nonsens is. En nee, met dergelijke idioten ga ik niet in discussie. Doe ik ook niet met David Icke en dat soort fantasten. Ik neem er geamuseerd kennis van en daar blijft het bij.

Stormageddon | 24-01-13 | 23:27

Geen idee waarom Wilders relevant is om uit te nodigen op een universiteit. Ik dacht dat het op universiteiten over wetenschap ging.
Zou er een debat plaatsvinden, een Q&A voor studenten? Wat is de relevantie van Wilders voor die instelling, of die studenten? Ik kan me best een scenario voorstellen waarin het nuttig is, maar ik kan me ook een hoop scenario's voorstellen waarin het dat niet is.

PiraatNick | 24-01-13 | 23:26

TeeJee | 24-01-13 | 23:20
Onzin. Als ik een podium zou hebben en jij gaat erop staan raaskallen, dan pleur ik je er vanaf.

Strohond | 24-01-13 | 23:25

Het is ten hemel schreiend dat er w-e-r-e-l-d-w-i-j-d een elitaire gut-mensch-geest rondwaart die wikt en beschikt over het lot van andersdenkenden; onacceptabel!

Een Soort Iets | 24-01-13 | 23:23

-weggejorist-

jansennoord | 24-01-13 | 23:23

@Strohond | 24-01-13 | 23:21
Daar gaat het helemaal niet om. Je snapt er duidelijk geen reet van.

Stormageddon | 24-01-13 | 23:22

@Strohond | 24-01-13 | 23:17
Het is jouw recht om niet te luisteren en het mijne om er wel naar te luisteren. Dat is de kern van het vrijheidsbeginsel.

Parsons | 24-01-13 | 23:22

Stormageddon | 24-01-13 | 23:12
Wilders krijgt geen aanstelling, omdat hij nooit een studie heeft afgerond. Nog een fundamenteel verschil.

Strohond | 24-01-13 | 23:21

@Strohond | 24-01-13 | 23:17
Dan zet je de TV uit, loop je een andere straat in, of wend je je hoofd gewoon af.
Echter, het podium mag iemand nooit en te nimmer ontnomen worden, zeker niet vanwege een onwelvallige mening.

Rest In Privacy | 24-01-13 | 23:20

-weggejorist-

jansennoord | 24-01-13 | 23:20

Parsons | 24-01-13 | 23:07
Zal ik je in deze tegel even doodwensen, zodat je hiervan lekker kunt genieten...
Ik ben het niet me je oneens, maar ik vind het recht om niet te luisteren ook best belangrijk. Al dat gezeik de hele dag door, over voetballen, springende duikplanken en gemekker van geflipte gelovigen. Ik wil het niet horen.

Strohond | 24-01-13 | 23:17

@jansennoord | 24-01-13 | 22:44
Ze lijken niet eens op elkaar. Het is allemaal wel amusant, maar als conspiracy theorie (waar ik op zich wel dol op ben) is dit toch wel een van de allerslechtste die ik ken. De website van die gozer is ook wel lachen.
Ik kan het niet serieus nemen, sorry. Die man is knettergek.

Stormageddon | 24-01-13 | 23:15

@Strohond | 24-01-13 | 22:50
Wilders krijgt geen aanstelling. Dat is een fundamenteel verschil. Verschil twee is dat Tariq Ramadan heeft gelogen bij zijn aanstelling over zijn banden met de moslim broederschap. Ramadan was niet zomaar een gastspreker maar had een dienstverband onder valse voorwendselen.

Stormageddon | 24-01-13 | 23:12

@Strohond | 24-01-13 | 22:59
Ja, ik mag heel graag luisteren naar mensen die mij doodwensen. Ik hoor graag wat hun beweegredenen zijn en ik ben er zelfs een groot voorstander van dat dat soort mensen een dagelijks landelijk prime time window wordt gegeven om dat uit te dragen. Hoe meer mensen het horen hoe beter. Dat is vrijheid waar ik voor pleit.

Parsons | 24-01-13 | 23:07

Parsons | 24-01-13 | 22:52
Dus jij mag graag luisteren naar Tariq Ramadan. Het kan verkeren.

Strohond | 24-01-13 | 22:59

-weggejorist-

jansennoord | 24-01-13 | 22:55

@Strohond | 24-01-13 | 22:50
Dus ook jij begrijpt vrijheid van meningsuiting niet.

Het kan verkeren.

Parsons | 24-01-13 | 22:52

Ow ja, mensen die politici napraten...
Onze overheid bestaat uit mensen, wier enige kwaliteit het lid zijn van een politieke partij is.
Slechts 2% der Nederlanders is lid van zo'n partij.
Deze mensen, die vooral zichzelf heel erg goed vinden; vaak schoolmeesters, -juffrouwen en ambtenaartjes bevolken 1e en 2e Kamer, provinciale staten, waterschappen en gemeenten.
Nemen daar beslissingen over zaken waar ze absoluut geen enkele sjoege van hebben.
Uitgerangeerde politici worden burgemeester gemaakt of krijgen wel overbetaalde functies in wazige besturen van overheid en semi overheids instellingen, NGO's en andere van belastinggeld of subsidie levende organisaties.
De 'verantwoordelijkheid' wat ze zeggen te nemen is een farce, daar ze nooit financieel aansprakelijk gesteld worden voor hun falen.
Zo worden schooljuffrouwen minister van verkeer en waterstaat, dienstweigeraars minister van defensie, of zoals nu een tikgeit.
Ow ja, Pechtold; studeerde kunsthistorie en heeft even gewerkt als veilingmeester..
Eenmaal.... andermaal.... niemand meer? Verkocht!
Ja, mensen, dat zijn onze bestuurderen....

Hendrikaatje | 24-01-13 | 22:51

Stormageddon | 24-01-13 | 22:43
Nee ik mis jouw punt niet. Ik vind dat de universiteit het recht heeft om te weigeren wie ze willen weigeren, net zoals wij in Holland die maffe Tariq Ramadan eruit gegooid hebben. Daarnaast levert de weigering van Greet zoveel meer publiciteit op dan het welbekende Islamgemekker.

Strohond | 24-01-13 | 22:50

Ik sta iedere keer weer verbaasd hoe mensen die zeggen gestudeerd te hebben, niets anders kunnen dan iemand napraten.
De mensen leren stompzinnig wat een ander al bedacht heeft; dit zonder te begrijpen van hoe en waarom.
Mensen, gebruik, indien mogelijk, uw hoogbegaafde gestudeerde hersencel.

Hendrikaatje | 24-01-13 | 22:49

-weggejorist-

jansennoord | 24-01-13 | 22:44

@Strohond | 24-01-13 | 22:37
Je mist het punt. Jij schijnt, net als de universiteit, bij voorbaat al te weten wat Wilders wil gaan zeggen zonder het te weten, en bij voorbaat al te weigeren.

Stormageddon | 24-01-13 | 22:43

-weggejorist-

jansennoord | 24-01-13 | 22:42

De kraamkamers van de linkse ideologie de vele uni's zijn natuurlijk ook in het buitenland, ook daar heerst een strenge dictaat hoe te denken, de jonge geest is nog flink te beïnvloeden!

lanexxx | 24-01-13 | 22:41

@jansennoord | 24-01-13 | 22:19
Nee. Ik ben in Berchtesgaden op de Obersalzberg geweest, de maker van dit filmpje duidelijk niet. Je kunt met Google Earth waarschijnlijk honderdduizenden L-vormige huizen vinden tegen een helling aan.

Stormageddon | 24-01-13 | 22:41

Not Muhammad | 24-01-13 | 22:19
Helaas mis je hier een van de belangrijkste kenmerken van het geloof; Geloof is NIET rationeel.
Elke poging van wie dan ook om het onomstotelijk tegen te gaan valt dood op het feit dat men graag wil GELOVEN. Dat is dan ook de kern er van, tegen elk bewijs in toch in je onzichtbare vriendje en zijn gevleugelde fapslaafjes bliven geloven.

De reden waarom GW voor de excessen binnen de islam gaat is omdat het een electoraal lekker punt is EN omdat het idd leidt tot verstoring van een samenleving die altijd gestoeld is geweest op Joods-Christelijke normen en waarden.
Geert weet ook wel dat alle religies aanvallen hem juist verminderd tot een marge-roeptoeter. geert weet ook heel goed dat je het op rationele punten nooit kan winnen van een biddende irrationeel. Die punten worden dan genegeerd

Rest In Privacy | 24-01-13 | 22:37

Stormageddon | 24-01-13 | 22:28
Naast een heleboel kangoeroes hebben ze in Australië ook internet, dus het ontnemen van de mogelijkheid tot luisteren is erg lastig.

Strohond | 24-01-13 | 22:37

Menig persoon hier is geïndoctrineerd en gehersenspoeld door onze medelanders en de jongens van de EU. Of ik het altijd eens ben met Wilders is niet relevant. De vraag is of hier mensen zijn die zelfstandig kunnen denken en dan krijg ik toch een onbehagelijk gevoel. Hoewel ik zeer goede meningen tegen kom. Succes andersdenkenden.

Buddie | 24-01-13 | 22:35

Alleen al deze passage uit een recensie van Wilders' 'Marked for death' lijkt me interessant genoeg voor enkele uurtjes academische discussie.
(Ik heb het ook gelezen en qua argumentatie en bronnendiversiteit beter bevonden dan menig proefschrift dat ik heb gelezen.)
".. Er bestaat al een lange lijst met boeken over de islam en het islamisme. Wilders kan het verkeerd hebben in zijn presentatie en zijn bevindingen, als zou het gaan om een monolithische, onveranderbare islam in plaats van om radicaal islamisme. Echter, onberispelijk van bronnen voorzien, illustreert “Marked for Death” duidelijker dan elk ander boek de mate waarin de islamitische beweging in het Westen een voet aan de grond heeft gekregen – in het bijzonder in kringen van de “elite”, instanties en regeringen in Europa – en de gevolgen die dat heeft."

WirMachenMusik | 24-01-13 | 22:30

@Strohond | 24-01-13 | 22:17
Natuurlijk, maar daar gaat het niet om. Niemand wordt gedwongen te luisteren, maar hier wordt de mogelijkheid om te kunnen luisteren bij voorbaat al ontnomen.
Dat is het punt.

Stormageddon | 24-01-13 | 22:28

@jansennoord | 24-01-13 | 22:24: Scheer je weg met die ongein. Troll!

Not Muhammad | 24-01-13 | 22:28

@jansennoord | 24-01-13 | 22:09
Ja. Althans, de maker van het filmpje zeker. En jij ook als je het gelooft. Maar het is wel amusant hoor.

Stormageddon | 24-01-13 | 22:25

JCK | 24-01-13 | 22:18
Paul Cliteur is een gewaardeerd hoogleraar op de Universiteit Leiden en hij is niet bepaald een islamknuffelaar. Dat afzetten tegen rechts valt wel mee.

Strohond | 24-01-13 | 22:25

Gewoon episch dit! Hulde Hak!

sjaakdeslinksesul | 24-01-13 | 22:24

-weggejorist-

jansennoord | 24-01-13 | 22:24

@Stormageddon | 24-01-13 | 22:06 Dat zijn we met elkaar eens. Wellicht heb ik dat te weinig aangegeven, ik bedoelde slechts te zeggen dat dergelijke debatten ondergeschikt zijn aan het belang burgers eerlijk te informeren inzake de wetenschappelijke gronden die bestaan w.b.t. religie. Als ik daar nogmaals over nadenk ben ik geneigd je gelijk te geven, omdat zonder debat dergelijke standpunten nooit voor het voetlicht komen. Met andere woorden, je hebt een punt.
In het geval van Wilders betreur ik het dat hij zich louter beperkt tot de gevolgen van de Islam, in plaats van het te hebben over de wetenschappelijke gronden voor religie. Hij stort zich daarmee in een oeverloos debat waarmee hij telkens wordt weggezet als discriminerend. Hij zou verstandiger zijn door alle religies aan te pakken. Kennelijk ziet hij daarin geen belang.
Wat nu als ik je vertel dat er een premisse bestaat die onomstotelijk alle theorien over een schepper ontkracht. Waartegen geen enkele religie zich kan verzetten en daarmee direct irrelevant wordt? Die zou u toch graag willen horen, dacht ik zo. Dat wordt echter allemaal onder tafel gemoffeld, met name door religieuzen, met als afleidingsmanoeuvre ellenlange debatten over rechten, beledigingen etc etc.

Not Muhammad | 24-01-13 | 22:19

-weggejorist-

jansennoord | 24-01-13 | 22:19

@ Dick Luyenlomp | 24-01-13 | 22:05
Is dat belangrijk? Wie ben jij om die universiteit voor te schrijven wie zij moeten laten spreken?

* Il Principe * | 24-01-13 | 22:19

Hoe het ook zij, dit is een domme beslissing van die universiteit down under! Wilders kan weer zijn riedel opdreunen van 'de wereld is tegen ons' en de studenten krijgen niet de kans om zich een mening te vormen. o wacht ff....

Aktivist | 24-01-13 | 22:18

@DutchLibertarian | 24-01-13 | 21:06 |

Universiteit Leiden zet zich zeer af tegen rechts. Rector Magnificus V/d Heijden neemt vaak duidelijk stelling tegen Wilders. Heb daarnaast ook meegemaakt dat n.b. een politicologie-werkgroepdocent zijn éérste college begon met serieus te stellen dat iedereen die sympathiseerde met xenofobe prietpraters als Verdonk of Wilders de zaal moest verlaten. Heb daar zelf nog een brief over geschreven maar daar is nooit inhoudelijk op gereageerd.

JCK | 24-01-13 | 22:18

Stormageddon | 24-01-13 | 22:06
Dan bestaat er ook het recht om niet te luisteren.

Strohond | 24-01-13 | 22:17

Dus elke mafkees moet maar een praatje mogen houden daar?

Vrijheid van meningsuiting is een betekenisloos begrip geworden dankzij ongemanierde eikels als Wilders.

Little Arithmetics | 24-01-13 | 22:16

@Stormageddon | 24-01-13 | 22:06
Zo zou het moeten zijn idd.
Is het binnen de Nederlandse grenzen ook al lang niet meer.
Mede dankzij knurften als Stapel.

Jackanders | 24-01-13 | 22:11

-weggejorist-

jansennoord | 24-01-13 | 22:09

@Not Muhammad | 24-01-13 | 21:04
Daar gaat het helemaal niet om. Het doet er niet toe of Frederik het met Wilders eens is, of wat de boodschap van Wilders is. Doet helemaal niet ter zake.
Het gaat erom dat iemand geweerd wordt omwille van een reputatie omdat hij een mening zou kunnen verkondigen die onwelgevallig is. Hij heeft nog niets gezegd in Australië.

Het gaat er bij de vrijheid van meningsuiting en het vrije debat, zeker binnen de muren van een universiteit om dat het het niet alleen het recht is van iemand om te spreken, maar ook het recht van anderen om te luisteren. Het recht om iets te horen wat misschien niet politiek correct is.

Het recht op vrije meningsuiting is net zo goed een recht van de toehoorder. Jouw recht als luisteraar wordt net zo goed geschonden. Want wie bepaalt er eigenlijk welke mening ik wel of niet mag horen? Wie bepaalt dat voor jou? En ben je het er mee eens dat er een persoon is die dat voor jou bepaalt? Heb jij hem die macht gegeven?

Dáár gaat het om. Het universiteitsbestuur stelt zich a priori al op als censor. Dat is bizar voor een universiteit, want wetenschap is bij uitstek gebaat bij debat en het ter discussie stellen van vaste waarden die vanzelfsprekend worden geacht maar het helemaal niet zijn. Het onderwerp maakt dan verder niet zoveel uit.

Stormageddon | 24-01-13 | 22:06

@jansennoord | 24-01-13 | 22:01
 
Ik heb ze gezien. Hij heeft zeker een punt.

Aszeran | 24-01-13 | 22:06

voorstaand = vooraanstaand

Dick Luyenlomp | 24-01-13 | 22:06

* Il Principe * | 24-01-13 | 22:00 |
Bent u een voorstaand politicus?

Dick Luyenlomp | 24-01-13 | 22:05

Waarom gaat Greet voor de verandering nou niet eens een keer naar landen als Egypte, Jordanië, Libanon of India?
Daar is zijn boodschap tenslotte harder nodig dan in het Westen.

Strohond | 24-01-13 | 22:01

-weggejorist-

jansennoord | 24-01-13 | 22:01

Parel van het Zuiden | 24-01-13 | 21:54 | + 0 -
Als de tijd daar is zal ik zeker iets van Voltaire lezen, voorlopig heb ik alleen over hem gelezen. Dat is een omissie, maar ik kan onmogelijk de gehele Wereldbibliotheek tot me nemen en me ook nog eens vermaken op internet. Ik heb het linkje gekozen omdat Voltaire nog al eens opgehemeld wordt als zijnde de koning van de vrije meningsuiting. Natuurlijk is het gezond als de PVV niet geweigerd wordt op universiteiten, maar dat is een open deur.

websenior | 24-01-13 | 22:00

@ Dick Luyenlomp | 24-01-13 | 21:49
Dus als ik nu naar Australië afreis en eis een praatje op die universiteit te gaan houden, moet die universiteit daarmee instemmen omdat het anders censuur is??? Sinds wanneer is een universiteit verplicht om een podium te bieden voor irrelevante zaken voor die universiteit?

* Il Principe * | 24-01-13 | 22:00

-weggejorist-

jansennoord | 24-01-13 | 21:59

-weggejorist-

jansennoord | 24-01-13 | 21:57

@jansennoord | 24-01-13 | 21:50
 
Als Ed het bij het rechte eind heeft dan heeft de elite wel gevoel voor humor.

Aszeran | 24-01-13 | 21:57

jansennoord | 24-01-13 | 21:50
Welke holocaust?

Strohond | 24-01-13 | 21:57

@websenior | 24-01-13 | 21:35 |

Jazeker, moest u ook maar eens doen. Zijn teksten stemmen tot nadenken.
.
Voor wat betreft het kleine stukje biografie achter uw linkje. Een biografie probeert men in de regel in z'n geheel tot zich te nemen. Een mens kan een complex wezen zijn en niet los gezien worden van persoonlijke ontwikkeling, maatschappelijke context, en tijdsgewricht.
.
Overigens is in de tekst duidelijk te lezen dat Voltaire in uitspraken blijk geeft van mogelijke anti-semitische invloeden/achtergrond (niet zo vreemd voor iemand die zoveel tijd met Jezuieten heeft doorgebracht), niet persé van een dergelijke overtuiging.
.
Zonde dat u zo omgaat met een denker die in ieder geval werken van enige importantie heeft nagelaten. U doet vooral u zelf te kort.

Parel van het Zuiden | 24-01-13 | 21:54

Jaap de Paap | 24-01-13 | 21:52 |
Ach ja, tegenwoordig moet je weten waar je de kennis vindt, de kennis je eigen maken is er niet meer bij.

Watapatja | 24-01-13 | 21:54

@Watapatja | 24-01-13 | 21:42
Je legt het aan banden dus. Op jouw voorwaarden. Dat is geen vrijheid.

Parsons | 24-01-13 | 21:54

@Jaap de Paap | 24-01-13 | 21:48
Sommigen leggen hun lul op tafel,... oh wacht,... tsja.

Al SchietjemeLevend | 24-01-13 | 21:54

* Il Principe * | 24-01-13 | 21:42
Supermatthijs | 24-01-13 | 21:44

Daar zeggen jullie het dus zelf: hij wordt -door jullie- niet 'geweigerd' omdat hij niets toevoegt, maar omdat hij een populist is.
Dus omdat zijn mening niet aansluit bij die van jullie moet hij zijn smoel houden.

Dick Luyenlomp | 24-01-13 | 21:52

@Watapatja | 24-01-13 | 21:51
Ja, dat kan natuurlijk ook nog. Zo mogelijk nog treuriger. Aal dat navvelsoezen.

Jaap de Paap | 24-01-13 | 21:52

Jaap de Paap | 24-01-13 | 21:48 |
Of is het een maatschappelijke tendens voortkomend uit de devaluatie van ons onderwijs?

Watapatja | 24-01-13 | 21:51

-weggejorist-

jansennoord | 24-01-13 | 21:50

* Il Principe * | 24-01-13
Hoe kun je beoordelen of het onzinnig praatje is als hij niet eens in staat wordt gesteld het praatje te houden?
Dat is toch censuur?
Begrijp me niet verkeerd; voor mij hoeft Wilders ook niet zo nodig, maar een vooraanstaand (?) politicus uit Nederland met een controversiële mening lijkt mij juist een hele mooie spreker voor een prettige/ pittige discussie.
Met open armen ontvangen dus.

Dick Luyenlomp | 24-01-13 | 21:49

Is dat nou alleen hier of gaat dat elders ook op, dat degenen die tot vervelens toe over diploma's, opleidingen aan de universiteiten et cetera lopen te mekkeren, met de ene domme generalisatie na de andere intellectualisatie komen? Of wordt opleiding verward met intelligentie?

Jaap de Paap | 24-01-13 | 21:48

-weggejorist-

jansennoord | 24-01-13 | 21:48

@KenTochNait?! | 24-01-13 | 21:40
Nee, de V.S. was lekker bezig in Cambodja en Vietnam.

Bakito | 24-01-13 | 21:48

@ Supermatthijs | 24-01-13 | 21:44
Lijkt me ook, helemaal omdat Wilders al 7 jaar lang hetzelfde riedeltje afdraait.

* Il Principe * | 24-01-13 | 21:47

jansennoord | 24-01-13 | 21:40 | + 0 -
Dit zouden alle geschiedenisleraren moeten zien.

websenior | 24-01-13 | 21:46

Bakito met een punnik-diploma en een certificaat van kerstkaarten plakken! Je verwacht het niet.

oranjeblanjeblue | 24-01-13 | 21:45

* Il Principe * | 24-01-13 | 21:42 | + 0 -

Doorzichtige populisten moet je gewoon kunnen weigeren.

Supermatthijs | 24-01-13 | 21:44

Supermatthijs | 24-01-13 | 21:43 | + 0 -

Lul er niet omheen.

KenTochNait?! | 24-01-13 | 21:44

KenTochNait?! | 24-01-13 | 21:40 | + 0 -

Je had niet echt hoge cijfers voor geschiedenis denk ik ?

Supermatthijs | 24-01-13 | 21:43

@ Dick Luyenlomp | 24-01-13 | 21:37
Natuurlijk mag het, maar mag die universiteit zelf bepalen wat zij dan toelaten? Of moet elke gek met een onzinnig praatje perse een podium worden geboden. Wilders voegt gewoon niets toe voor die academische omgeving blijkbaar.

* Il Principe * | 24-01-13 | 21:42

Parsons | 24-01-13 | 21:37 |
Vrijheid van meningsuiting betwist ik niet. De manier waarop het gebracht wordt wel. Wilders is nou niet bepaald een voorbeeld van een entaminerend beschaafd spreker.
Om vervolgens ook nog eens in debat te gaan met mensen die zo vast zitten in dogma's ben ik mee gestopt.

An open mind is a joy forever.

Watapatja | 24-01-13 | 21:42

OK als je de ranzige non-argumentatie van de PVV toelaat, dan zou tenminste ook Tariq Ramadan mogen blijven in Rotterdam.

websenior | 24-01-13 | 21:41

Supermatthijs | 24-01-13 | 21:30 | + 0 -

Joseph Stalin, Pol Pot, Mao Zedong, de Rode Khmer, de Vietcong allemaal zijn ze schuldig aan genocide omdat ze een verknipte visie hadden over hoe hun ''land'' eruit moest zien. En stuk voor stuk soclialisten danwel communisten, of een organisatie in het geval van de Rode Khmer en de Vietcong.

KenTochNait?! | 24-01-13 | 21:40

-weggejorist-

jansennoord | 24-01-13 | 21:40

* Il Principe * | 24-01-13
Waarom zou een politieke discussie niet op een universiteit mogen? Een universiteit moet toch het kritisch denken stimuleren?
Dat bereik je niet door alleen je eigen bon-ton mening goed te keuren en alle afwijkende meningen te weigeren.
Zo ben ik er ook een groot voorstander van om alle haat imams lekker te laten prediken op onze Nederlandse universiteiten.
In de hoop dat men ziet hoe verachtelijk de werkelijke islam is.

Dick Luyenlomp | 24-01-13 | 21:37

@Watapatja | 24-01-13 | 21:25
Vrijheid van mening is inderdaad wit of zwart. Het is er, zonder voorwaarden (hence het woordje vrijheid) of het is er niet, aan banden gelegd zoals jij dat wil.

Zo moeilijk is het allemaal niet hoor.

Parsons | 24-01-13 | 21:37

Ik bedoel natuurlijk de 'kennis die de gewone man onthouden wordt'. Voortaan even beter doorlezen.

Not Muhammad | 24-01-13 | 21:36

@Parel van het Zuiden | 24-01-13 | 21:32
Daar kan ik helaas niet op in gaan.

Achter de schermen zijn mijn juristen aan het uitzoeken in hoeverre er sprake is/was van een koopovereenkomst.

Bakito | 24-01-13 | 21:36

-weggejorist-

Bos Bloemen | 24-01-13 | 21:36

@Chiant | 24-01-13 | 21:22: Een compliment neem ik graag in ontvangst, hoewel de logica me ontgaat. Liever krabbel ik hier het een en ander over de 'rede van religie'. De politiek van Wilders en een paar bange professoren zijn van ondergeschikt belang aan het gebrek aan kennis wat 'de gewone man' onthouden wordt op het gebied van bewijs voor een schepper.

Not Muhammad | 24-01-13 | 21:33

@Bakito | 24-01-13 | 21:27 |

Het is ook niet handig om belastingplichtig in Nederland EN Australië te zijn. Het verklaart wel de exhorbitante vraagprijs voor uw nick overigens....

Parel van het Zuiden | 24-01-13 | 21:32

Chiant | 24-01-13 | 21:28 | + 0 -

Wat een onzin, met droge ogen over genocide beginnen ivm. socialisme. En die oude Wiegel- grap heeft inmiddels ook al een baard van een meter.

Supermatthijs | 24-01-13 | 21:30

@Bakito | 24-01-13 | 20:29
Het laatste dus.

Godsammekraken | 24-01-13 | 21:30

De student heeft natuurlijk gelijk, als Wilders een academische lezing zou hebben.... Wilders komt er echter alleen om politieke praatjes te houden en dat lijkt me dan voor een wetenschappelijke omgeving net zo relevant als een bos tulpen. Groot gelijk van de universiteit dus.

* Il Principe * | 24-01-13 | 21:28

@Supermatthijs | 24-01-13 | 21:21
Nog zo'n dogma. Daar stinkt niemand meer in, vriend.
Socialisten en communisten zijn verantwoordelijk voor de grootste genociden in de afgelopen 100 jaar.
Maar met deze Godwin op zak wil ik ook nog graag toevoegen dat welvaart verdelen iets anders is dan diefstal legaliseren en lamlendigheid stimuleren. En dat socialisten niet het monopolie hebben op sociaal zijn voor hen die het minder troffen. Socialisten hebben wel het monopolie op sinterklazen voor hen die het minder zochten.

Chiant | 24-01-13 | 21:28

@Smurfke Turbo | 24-01-13 | 21:23
Nee, ik probeerde te bestellen.

Jackanders | 24-01-13 | 21:27

@purkpurkson | 24-01-13 | 21:24
Nee, universiteiten, journalisten, cartoontekenaars zijn verplicht om mee te gaan in Wilders´strijd tegen islam en EU.

Ik betaal potjanpielekes toch belasting of nie ?

Bakito | 24-01-13 | 21:27

Da's ook wat.. ooit studeerde ik een jaartje (liberal arts) aan de University of New South Wales te Sydney. Ik kan me herinneren dat er toen WEL ruimte was om allerlei, ook niet-policor, geluiden te laten klinken..

Tietmier | 24-01-13 | 21:26

@websenior | 24-01-13 | 21:10 |

De bestuurders van die universiteit weten blijkbaar helemaal niets beter. Ik zou hen Voltaire willen laten lezen. De standpunten van Wilders inzake Islam worden overigens door vele Arabisten en Islamkenners onderschreven. Juist een aanleiding om op universitair niveau te debatteren lijkt mij.
.
Uw verdere kwalificaties bevreemden mij enigzins. Ik denk dat het PVV electoraat qua (gebrek aan) opleiding niet onder doet voor bijv. die van de PvdA. Maar goed, ik neem relatief weinig Nederlandse MSM tot mij vanwege mijn diepe minachtig voor het Nederlands journaille, dat keer op keer aantoont niet in staat te zijn dmv feiten, onderzoek, en algemene ontwikkeling tot kritische en objectieve verslaggeving te komen.

Parel van het Zuiden | 24-01-13 | 21:26

Australie heeft ook een imigranten probleem hoor. Chinezen! Kennelijk wil de politiek aldaar dat ook niet benoemen.

merallas | 24-01-13 | 21:26

Parsons | 24-01-13 | 21:20 |
Lastig he als de wereld grijs blijkt te zijn en niet zwart-wit.

Watapatja | 24-01-13 | 21:25

als iets of iemand, een ander of iets wil weigeren, dan kan dat toch gewoon?

purkpurkson | 24-01-13 | 21:24

Jackanders | 24-01-13 | 21:18 |
Probeer een ander niet iets toe te schrijven. Wil het rijtje wel voor je aanvullen, o.a. diverse imams, de paus, Ivo Opstelten enz

Watapatja | 24-01-13 | 21:23

@ Jackanders | 24-01-13 | 21:02

U riep?

Smurfke Turbo | 24-01-13 | 21:23

@Not Muhammad | 24-01-13 | 21:19
Niet sorry zeggen.
Mijn twijfel mag u opvatten als een compliment.

Chiant | 24-01-13 | 21:22

Chiant | 24-01-13 | 21:18 | + 0 -

Ja het is vreselijk als je de welvaart een beetje wil verdelen. Een klein beetje sociaal wil zijn voor hen die het minder troffen.

Supermatthijs | 24-01-13 | 21:21

Ach, die universiteiten van Australie. Beetje randverschijnsel aan de rand van de Wereld.

watazooi | 24-01-13 | 21:21

websenior | 24-01-13 | 21:19
En PVV-ers moet PVV'ers zijn. Beetje je kop erbij houden hè. Tis hier geen universiteit waar je met die onzin wegkomt.

Moishe Pipik | 24-01-13 | 21:20

@Watapatja | 24-01-13 | 21:17
Ja dus. Vrijheid van mening op jouw gronden. Begrijp je je eigen tegels wel? Lees ze eens terug. Ze zijn eng. Heel eng.

Parsons | 24-01-13 | 21:20

Universiteiten en vooral de sociale wetenschappen leven altijd onder het juk van een bepaalde heersende politieke stroming.

Jackie Chiles | 24-01-13 | 21:20

@Chiant | 24-01-13 | 21:06: Nee. Sorry.

Not Muhammad | 24-01-13 | 21:19

@jansennoord | 24-01-13 | 20:25
Als je iets niet begrijpt, en dat kan natuurlijk een keer gebeuren, dan kun je beter je mond houden i.p.v. je als een totale onbenul neer te zetten.

namensmijnhond | 24-01-13 | 21:19

Correctie: het universiteit moet natuurlijk de universiteit zijn

websenior | 24-01-13 | 21:19

@Parel van het Zuiden | 24-01-13 | 21:08
Ik begreep inderdaad prima wat u bedoelt. En wij zijn het eens.
Het door socialisten gekaapte octrooi op het woord "progressief" jaagt mij steeds de gordijnen in. De socialisten zijn thans de meest conservatieven.

Chiant | 24-01-13 | 21:18

@Watapatja | 24-01-13 | 21:04
"Schofferen van bevolkingsgroepen, stigmatiseren, is mij te polariserend en opruiend"

Jammer dat je die eigenschappen alleen bij de boze blanke burger herkent.
Op zijn minst opmerkelijk te noemen.

Jackanders | 24-01-13 | 21:18

The Russian | 24-01-13 | 21:04
Dan wordt het hier heel rustig, de meerderheid is hier aan het trollen. Neem nou zo'n @websenior @21:10. Dat kan toch niet serieus bedoeld zijn? 'Het universiteit' bijvoorbeeld. Dat schrijft ie alleen maar om reacties uit te lokken.

Moishe Pipik | 24-01-13 | 21:18

Parsons | 24-01-13 | 21:13 |
Nee dus. Zo lang men normale omgangsvormen hanteert. Wil ieders mening wel aanhoren en er over in debat gaan, moeten ze echter niet beginnen met beledigen en vaststaande dogma's.

Watapatja | 24-01-13 | 21:17

-weggejorist-

Bos Bloemen | 24-01-13 | 21:16

@Parsons | 24-01-13 | 21:13
Samsom ?

Uw Verzekeringsadvis | 24-01-13 | 21:16

@Chiant | 24-01-13 | 21:06
Denk het niet, is iets te vriendelijk.

Uw Verzekeringsadvis | 24-01-13 | 21:13

@Watapatja | 24-01-13 | 21:04
Vrijheid van mening zolang de mening jou welgevallig is dus.

Weet je wie daar net zo over dacht?

Parsons | 24-01-13 | 21:13

@Supermatthijs | 24-01-13 | 21:00 |

Oh Bakito krijgt de Dalai Lama zelfs op de kast. Daar kan wat mij betreft geen twijfel over bestaan.

Parel van het Zuiden | 24-01-13 | 21:12

Leuk verhaal van die knul, maar uiteraard een open deur voor ieder weldenkend mens.

Parsons | 24-01-13 | 21:11

Parel van het Zuiden | 24-01-13 | 20:43 | + 5 -
Ik heb er ook geen moeite mee, het is alleen een beetje zielig. Kijk het universiteit is nu eenmaal geen hangplek voor het lompenproletariaat, dus de PVV heeft er niks te zoeken. Velen van de geenstijlpopulatie alsmede PVV-ers lijden onder het calimero-syndroom. De bestuurders van de universiteit kunnen er nu eenmaal ook niks aan doen dat ze het gewoon beter weten.

websenior | 24-01-13 | 21:10

@Chiant | 24-01-13 | 21:01 |

U heeft ook gelijk. U begrijpt echter prima wat ik bedoel. De meeste mensen die zichzelf heden ten dage als progressief betitelen hebben over het algemeen nogal conservatieve denkbeelden. Zeg nou zelf, vastklampen aan een 19de eeuwse ideologie als socialisme kan men in de 21ste eeuw moeilijk progressief noemen. Toch presteren ze het.

Parel van het Zuiden | 24-01-13 | 21:08

@Vindefin | 24-01-13 | 21:04
Nee hoor, aan jouw kant vind je ook massa´s hypocrieten.

Bakito | 24-01-13 | 21:08

Rafapaz | 24-01-13 | 21:01
U bent zeker nooit langere tijd in t buitenland geweest. Heb zelf een jaar op een Amerikaanse universiteit doorgebracht.
Bij thuiskomst had ik inderdaad moeite met het Nederlands. Zeker gesproken woord ging de eerste dagen automatisch in t Engels en met een meer Engelse dan Nederlandse woordvolgorde. Na een paar weken verdwijnt dat wel weer.
Moet er wel bij zeggen dat ik er in de jaren 80 zat (voor de komst van internet dus) en een jaar lang helemaal geen Nederlands heb gelezen, gesproken en nauwelijks geschreven. Op een paar briefjes aan mijn ouders en vrienden na dan.

Dick Luyenlomp | 24-01-13 | 21:07

@Not Muhammad | 24-01-13 | 21:04
Botte? Ben jij het?

Chiant | 24-01-13 | 21:06

@Hufter | 24-01-13 | 20:55
"De linkse kerk" was om nog een andere reden een prachtige uitspraak vind ik. Zowel links als de kerk baseren zich op een dogma van normen en waarden dat in graniet is gehouden en geloven sterk in een maakbare maatschappij door 'opvoeding' van mensen.
Links had gewoon de geloofscredo's vervangen door sociaal-maatschappelijke credo's.

lekkurlinx | 24-01-13 | 21:05

Me realiserend hoe het buitenland over het algemeen over Wilders denkt (een kwalificatie als "neo-nazi" is nog mild...) houd ik m'n hart vast over de gevolgen van deze mail voor de student in kwestie.
Het zou niet de eerste universiteit zijn waar iemand afgetrapt wordt wegens het verkondigen van "rechts-radicale opinies".

Gootbalkoning | 24-01-13 | 21:05

Goed initiatief. Jammer dat ook de heer Hak ik zijn betoog de kern van Wilders' gelijk geheel buiten beschouwing laat. Hoewel elke vorm van religie evidente kletskoek is, moet gezegd dat de Islam de meest zorgwekkende kanten kent.
1) De bereidheid tot geweld binnen de radicale tak.
.
2) De theologische consensus dat de Koran letterlijk het woord van God is. Waardoor het uitgesloten is kanttekeningen aan te brengen bij de juistheid van het boek. Bijvoorbeeld dat Allah niet kan rekenen. (Sura 4:11-12 en 4:176)
.
3) De segregatie van bevolkingsgroepen, gebaseerd op conflicterende levensstijl in 'het Westen' en hetgeen wordt aanbevolen door de Islam.
.
4) Geïnstitutionaliseerde ongelijkheid van vrouwen. Niet alleen qua rolverdeling maar ook binnen het religieus recht. De Sharia.
.
Dit zijn genoeg redenen om meer kritisch naar de Islam te kijken. Daar dit elementen zijn die een land kunnen ontwrichten en maatschappelijke onrust veroorzaken.
Bovendien, en eigenlijk het meest voorname argument, is de Islam net als andere religies aantoonbare onzin. Alle takken van wetenschap hebben afdoende bewijs geleverd om religie in z'n geheel achter de voordeur te dwingen. Het is louter beschaving die gelovigen de ruimte en wettelijke bescherming biedt hun overtuiging in de openbare ruimte te betrekken.
Het grote vraagstuk van onze generatie is dan ook; in hoeverre is onze houding ten opzichte van religie wenselijk, houdbaar en te verenigen met wetenschappelijk inzicht?

Not Muhammad | 24-01-13 | 21:04

Ben voor vrijheid van meningsuiting, maar zou Wilders ook weigeren. Schofferen van bevolkingsgroepen, stigmatiseren, is mij te polariserend en opruiend. Geert moet zijn boodschap eens beter inpakken.

Watapatja | 24-01-13 | 21:04

Bakito | 24-01-13 | 20:40
Je had het toch over opleiding? Lijkt me wat anders dan wetenschap. Je bedrijft een typisch linkse hobby, argumentatieve willekeur. Moet je waarschijnlijk wel even opzoeken als je niet gestudeerd hebt.

Vindefin | 24-01-13 | 21:04

Moishe Pipik | 24-01-13 | 20:49 |
.
Er is verschil tussen discussie en trollen. Bokito doet het laatste.
Dus ik verwijs hem naar het plek waar hij het volop kan doen.

The Russian | 24-01-13 | 21:04

@Pffffff | 24-01-13 | 20:37
Ja, maar hij woont pas drie jaar daar. En al die tijd heeft hij kennelijk nog wel ge-F5ed want hij wist GS meteen te vinden. En hij emailed ook wel eens met thuis neem ik aan. En er is bijna geen expat te vinden die niet online een krantje uit NL meepikt.

Maar goed, zijn email is een goede en dus klagen we niet.

Joost Maghetweten | 24-01-13 | 21:03

leuk mailtje .. maar dr werdniet echt iets gepowned zoals geenstijl al heel lang niet meer powned en zichzelf wel op de borst klopt zoals bv bij het herkenbaar plaatsen van criminelen en daardoor strafverlaging veroorzaken.. njah jullie zijn blij met jezelf dat blijkt wel. Leuk dat jullie zo blij zijn met n mailtje. ooit waren jullie inhoudelijk iets sterker jongens !

reizenderoel | 24-01-13 | 21:03

Is die Smurf eigenlijk te bestellen?
Gewoon, voor de heb.

Jackanders | 24-01-13 | 21:02

@Ayatollah Oink-Oink | 24-01-13 | 20:59
imaM that is.

Ayatollah Oink-Oink | 24-01-13 | 21:01

@Parel van het Zuiden | 24-01-13 | 20:58
Ik maak bezwaar tegen het gebruik van de term "progressief" in combinatie met "cordon sanitair". Dit is namelijk een contradictio in terminis.

Chiant | 24-01-13 | 21:01

Die gast woont nog geen twee jaar in het buitenland en is al vergeten hoe hij zich correct in het Nederlands moet uiten??!

Wat een pauper.. Vanzelfsprekend ben ik gestopt met lezen.

Rafapaz | 24-01-13 | 21:01

Parel van het Zuiden | 24-01-13 | 20:58 | + 0 -

Ik dacht dit keer eens niet aan Wilders maar aan Bakito maar in het volle besef dat hij zijn boontjes wel kan doppen.

Supermatthijs | 24-01-13 | 21:00

@conanzzz | 24-01-13 | 20:41
Gelukkig bestaat de achterban van zo´n iman uit louter kosmopolitische en fijnbesnaarde wijze geesten.

Ayatollah Oink-Oink | 24-01-13 | 20:59

@Hufter | 24-01-13 | 20:55
Loepzuiver samengevat !

Uw Verzekeringsadvis | 24-01-13 | 20:59

Supermatthijs | 24-01-13 | 20:56 | + 0 -

Ik dacht eigenlijk meer aan BrewDog Tokyo 18,2% (www.brewdog.com/product/tokyo), maar goed, dat is off topic.

henkvaningrid | 24-01-13 | 20:58

@Supermatthijs | 24-01-13 | 20:49

Doelt u nu op het progressieve cordon sanitair rond Wilders of die rond Bakito? In het laatste geval moet u weten dat hij zojuist weer een kerfje in zijn toetsenbord heeft gezet....

Parel van het Zuiden | 24-01-13 | 20:58

Deze Frederik Hak heeft het goed begrepen ! Ik hoop dat de geadresseerden zijn pleidooi ter harte zullen nemen en niet zich blijven wentelen in eigen gelijk en drogredenen.

krelus | 24-01-13 | 20:57

@Supermatthijs | 24-01-13 | 20:53
Alle rijke ouders moeten hun kinderen op het politiebureau inleveren, althans daar is Opstelten over aan het nadenken.

Uw Verzekeringsadvis | 24-01-13 | 20:57

@Chiant | 24-01-13 | 20:55 | + 0 -
Toch krijgt hij de stempel -=DENIED FOR LIVE=- op zijn dossier.

Het werkt daar vast en zeker net zo als hier.

Kaas de Vies | 24-01-13 | 20:56

henkvaningrid | 24-01-13 | 20:55 | + 0 -

Vergeet je Schultenbrau niet ?

Supermatthijs | 24-01-13 | 20:56

Het is toch frappant dat jealtijd weer het volgende patroon tegenkomt:
.
De rechtse mens zegt: ''er zijn medestanders en andersdenkenden''
.
De linkse mens echter zegt: ''er zijn medestanders en mensen die niet deugen''
.
Daarom was de term "De linkse kerk" van Fortuyn ook zo verdomde treffend...

Hufter | 24-01-13 | 20:55

@jansennoord | 24-01-13 | 20:25
Lez0n!
Dan gaat er een wereld voor u open. De domheid zal verdwijnen als sneeuw voor de zon.
Enfin, Frederik is een held om met naam en toenaam zijn universiteit aan te schrijven als volledig -geïntegreerde- geassimileerde Aussie en dit ook zonder zijn NAW-gegevens met -Goebbelsstift- Gelauffstift weg te jorissen.
Nergens schrijft hij dat hij het gedachtengoed van Wilders aanhangt. Hij schrijft dat hij het progressieve gedachtegoed aanhangt en daarom heeft gekozen voor deze universiteit.
Maar ik ga zijn open brief hier niet voor u vertalen. Het staat u vrij om uw mening te blaten zonder onderbouwing en gebaseerd op onbegrepen bronnen. Dat is de
achilleshiel en tevens kracht van de democratie: iedere idioot met een mening mag hem ventileren.
U ook.

Chiant | 24-01-13 | 20:55

@henkvaningrid | 24-01-13 | 20:51 | + -1 -
Je lijkt wel een extreme imam.
Kaas de Vies | 24-01-13 | 20:53 | + 0

Welneen, nuance, pragmatisme en nuchterheid zijn enkele van mijn middle names.

henkvaningrid | 24-01-13 | 20:55

@Smurfke Turbo | 24-01-13 | 20:41
Zoals bij Van Gogh. Die heeft tijdens zijn leven ook nooit maar één schilderij verkocht. Maar ja, zelf heeft hij er weinig aan. En da's dan weer jammer.

lekkurlinx | 24-01-13 | 20:55

@Kaas de Vies | 24-01-13 | 20:52
Ben jij dat of @Bos Bloemen ?

Bakito | 24-01-13 | 20:55

Ing. eslapen | 24-01-13 | 20:53 | + 0 -

Ja maar ik heb rijke ouders, ik mag dit.

Supermatthijs | 24-01-13 | 20:53

@henkvaningrid | 24-01-13 | 20:51 | + -1 -
Je lijkt wel een extreme imam.

Kaas de Vies | 24-01-13 | 20:53

@Supermatthijs | 24-01-13 | 20:49
Bontkraagjes gedrag. Dat is stigmatiserend.
Het is Turnhouts gedrag !

Ing. eslapen | 24-01-13 | 20:53

Petje af voor heer Hak.

_Fly66_ | 24-01-13 | 20:52

@ kaas de vries .
Die waren gewoon niet op het juiste moment op gs ;-)

florida117 | 24-01-13 | 20:52

Kaas de Vies ....... 20.45
Ondanks veel minkudo's, toch een afgang.

rechtvaardigerechter | 24-01-13 | 20:52

Goed verhaal. Veel beter dan Wilders ooit zou kunnen spreken. Laat Wilders lekker zitten en geef deze man zijn podium.

Detlev Tarnowitz | 24-01-13 | 20:52

@Supermatthijs | 24-01-13 | 20:49
Business as ususal.

* twee vingers in neus *

Bakito | 24-01-13 | 20:51

-weggejorist-

Bos Bloemen | 24-01-13 | 20:51

Ik ben ook voor vrijheid van meningsuiting maar dat wil niet zeggen dat ik het RECHT heb om op het even welke universiteit of andere plek een toespraak te houden. Duh.

Zo ken ik er nog wel één. Ik eis dat ik een volledig ongecensureerd verhaal op www.geenstijl.nl mag posten, niet in de reaguurderspanelen, maar als artikel. Daar zet ik dan m'n eigen naam onder (henkvaningrid). Als dan niet mag: CENSUUR!!1!1!!! FTW!!

henkvaningrid | 24-01-13 | 20:51

@florida117 | 24-01-13 | 20:49 | + 0 -
39416 te weinig.

Kaas de Vies | 24-01-13 | 20:51

@Skeletor de dikke | 24-01-13 | 20:28
@Pffffff | 24-01-13 | 20:37
Bovendien: kijk even naar je toetsenbord. Kan ook gewoon een tikfout zijn.

lekkurlinx | 24-01-13 | 20:50

@Kaas de Vies | 24-01-13 | 20:47
De kleur van jaloezie is groen en van narcisme geel, Kaas.

Sorry dat ik alle aandacht trek. Jij verdient zo veel beter.

Bakito | 24-01-13 | 20:50

Jesus Fucking Christ. Verontschuldigt die lutser zich voor z'n Nederlands. Hij kan zich beter voor z'n Engels verontschuldigen, want dat lijkt nergens op. Als 'ie ooit nog gaat pleiten in Down Under dan mag 'ie nog wel wat bijlessen nemen. En dat woont dan al sinds 2010 daar. Of pas sinds 2010, want in twee jaar je moerstaal verleren is een tamelijk absurde veronderstelling, zeker voor een student. Ik hoop niet dat zich inmiddels ook al moet verontschuldigen voor z'n gebrekkige kennis van de vakken 'Inleiding Strafrecht', 'Inleiding Burgerlijk Recht' en 'Inleiding Rechtsfilosofie'.

Verder, matig pleidooi al ben ik het wel met de strekking van z'n verhaal eens.

Red mij niet | 24-01-13 | 20:50

The Russian | 24-01-13 | 20:42
What matters is this: A progressive site is supposed to be a bastion for free speech. Yet, you want to shun a fellow reaguurder, apparently on the basis of his thoughts and political stance.

Moishe Pipik | 24-01-13 | 20:49

Wat is dit voor bontkraagjes gedrag, allemaal tegen één ?

Supermatthijs | 24-01-13 | 20:49

@ kaas de vries . Dat leverde je 584 minkudos op lol

florida117 | 24-01-13 | 20:49

Nette brief. Zal mij benieuwen.

die ene van daarzo | 24-01-13 | 20:47

@Bakito | 24-01-13 | 20:46 | + 0 -
Wanneer kom je uit je galzwarte periode met rode tinten?

Kaas de Vies | 24-01-13 | 20:47

@Ing. eslapen | 24-01-13 | 20:45
Ja, ook ik heb mijn roze periode.

Bakito | 24-01-13 | 20:46

@Bakito | 24-01-13 | 20:23
Bij mij op de universiteit zat inderdaad iemand die zijn lagere school niet afgemaakt had.
Hoogbegaafd, ging op zijn elfde al naar het gymnasium. Of hij PVV stemt, net als ik, weet ik niet. Denk het wel eigenlijk, want behalve slim was het ook gewoon een goeie jongen.

Cuyahoga | 24-01-13 | 20:45

Wilders niet welkom in Australië. Hij zou moslims kunnen beledigen moslims en dat zou weer kunnen leiden tot gewelddadige protesten.
www.hotheadlines.com.au/redirect.php?h...
www.youtube.com/watch?v=3ZrNcEoAusw


Islamangst regeert wereldwijd, er tegenin gaan is provocatie, stug volhouden dat het er er maar een paar zijn, vooral hoop houden dat het vanzelf oplost.

drs.Nee | 24-01-13 | 20:45

@Botte Hork | 24-01-13 | 20:23
Als dat zo was dan was Wilders veroordeeld i.p.v. vrijgesproken. En had hij nooit in de kamer gekozen kunnen worden.

lekkurlinx | 24-01-13 | 20:45

Bakito's kunstproject is geenstijl.

Ing. eslapen | 24-01-13 | 20:45

En dat is nu het mooie aan GS, zelfs Bakito mag zijn woordje doen.

bennutzat | 24-01-13 | 20:45

Durf te wedden dat als een of andere haatsjeik uit Saudi Arabie zou worden uitgenodigd om te komen vertellen dat het Westen de grote Satan is, vrouwen thuis moeten blijven en Joden nakomelingen van Apen en Varkens zijn, deze universiteit de rode loper had uitgerold en hem met open armen welkom had geheten, want zo rollen dit soort 'progressieve' instellingen. Alles wat Westers is en daar een beetje trots op is is fout, racistisch, fascistisch en nazistisch. Alles wat racistisch, fascistisch, fout en nazistisch is maar uit het Midden Oosten of Noord Afrika komt is oké, want dialoog, cultuur en tolerantie.

H.Stiglitz | 24-01-13 | 20:44

Bakito | 24-01-13 | 20:29 |
.
Laat me raden. Je fulltime baan is zeker: subsidiespons.

The Russian | 24-01-13 | 20:44

@alle
probeer zelf eens honderdplus minkudo's te halen, het is mij slechts enkele malen gelukt. Ofwel: beetje respect voor Bakito, tsja.

rechtvaardigerechter | 24-01-13 | 20:43

@websenior | 24-01-13 | 20:36 |

Plussen en minnen is ook een vorm van de vrijheid van meningsuiting. Vreemd dat u daar dan weer moeite mee lijkt te hebben...

Parel van het Zuiden | 24-01-13 | 20:43

@Bakito | 24-01-13 | 20:31
Mummies zijn ingewikkeld.

Al SchietjemeLevend | 24-01-13 | 20:42

Bakito | 24-01-13 | 20:23 |
.
Gozer ben je verdwaald ? Hier kun je samen met je soortgenoten fijn je ding doen: www.joop.nl

The Russian | 24-01-13 | 20:42

Maar als een Imam uitgenodigd is door een Universiteit
Dan schreeuwt Wilders moord en brand.
Dus nee ik neem Wilders en zijn achterlijke achterban niet serieus

conanzzz | 24-01-13 | 20:41

@ Bakito

Dan doe je iets niet goed - je bent in ieder geval een kunstenaar in de marge. Maar dat hoeft niets te zeggen, je eer krijg je wel over een jaar of 100. Dan 'begrijpen' mensen je wel ;-)

Smurfke Turbo | 24-01-13 | 20:41

Kudos worden hier veelal gegooid naar de "persoon" die iets post . Niet naar de tekst die de persoon neerzet . Waar deze wel voor bedoeld zijn . Maar als je iets post wat je eigen mening is vliegen de minkudos je om je oren.

florida117 | 24-01-13 | 20:41

Enfin, we dwalen af.

Terug naar de VVMU !

Bakito | 24-01-13 | 20:41

Discussie staat progressie in de weg, aldus de "progressieven". Ik vermoed dat vele grote denkers uit het verleden zich omdraaien in hun graf. Ach, waarom zouden we ook eens leren van de geschiedenis...

Parel van het Zuiden | 24-01-13 | 20:40

@Vindefin | 24-01-13 | 20:38
Rechten, is niet echt wetenschap, meer een verzameling willekeurige regels.

Bakito | 24-01-13 | 20:40

Kunstacademie.
Bakito | 24-01-13 | 20:29 | + -5

Ohh, de knutselschool!

Moskovitz v.d.Duivel | 24-01-13 | 20:39

@Smurfke Turbo | 24-01-13 | 20:38
Geen cent in mijn geval.

Bakito | 24-01-13 | 20:38

Hak heeft zichzelf wel hoog zitten als ik zo die mail eens lees.
Overbodige excuses en heel veel I, i, i.
Inhoudelijk heeft hij wel een punt, de verpakking staat mij alleen tegen.

Spokoynoy Nochi | 24-01-13 | 20:38

Bakito | 24-01-13 | 20:23
Deze achterbannert anders rechtenstudie volbracht en P Nederlands. Maar ja, arbeidersgezin he, dan krijg je dat.

Vindefin | 24-01-13 | 20:38

@Tommygunner | 24-01-13 | 20:36
Onder andere.

Bakito | 24-01-13 | 20:38

@Bakito

Een bovenal HEEEEEEEEUL veul subsidie slurpen??

Smurfke Turbo | 24-01-13 | 20:38

@Skeletor de dikke | 24-01-13 | 20:28
Hij excuseert zich voor z'n slechte Nederlands. Je hebt duidelijk niet gelezen druiloor.

Pffffff | 24-01-13 | 20:37

De ondersteboven mensjes zijn gek op die backpackgirls uit ons klompen/molen/tulpen/rookwaren landje...... Denkt tie nu echt dat ze zitten te wachten op Wilders, denk t niet.

wel/niet | 24-01-13 | 20:37

Er zijn nu al zeker meer dan twee afgestudeerde HAPtonomen in de draad.
Mooi man.

Jackanders | 24-01-13 | 20:36

@FlyingDutchJan | 24-01-13 | 20:34 | + 0 -
Jij heet Jan, dus ik vind je bij voorbaat dom en je mening doet niet terzake.

Beetje zoals jij redeneert, nietwaar Jan?

Kaas de Vies | 24-01-13 | 20:36

@Bakito | 24-01-13 | 20:29
Bachelor neem ik aan?

Tommygunner | 24-01-13 | 20:36

Bakito heeft natuurlijk weer eens gelijk maar die minkudootjes vliegen weer nijdig hem tegemoet alleen maar omdat hij gebruik maakt van de vrijheid van meningsuiting....

websenior | 24-01-13 | 20:36

@Bos Bloemen | 24-01-13 | 20:34
Dan niet.

Bakito | 24-01-13 | 20:35

Dat domme populistische kortzichtige rideltje van Wilders hoort niet thuis op een universiteit. Mensen die hun verstand kunnen gebruiken trappen niet in die populistische onzin, die alleen maar onderbuikgevoelens probeert te creëren ;)

Los van dat vind ik wel dat een universiteit zo professioneel moet zijn om ook geert zijn verhaaltje te laten doen en niet van te voren gaat bepalen wat, wel en niet mag worden gezegd ...

FlyingDutchJan | 24-01-13 | 20:34

Keurig geschreven en meneer de student heeft 2 hele sterke punten te pakken. Chapeau!

Helaas denk ik dat het tegen dovemansoren is gericht.

Vergallistan | 24-01-13 | 20:34

@Moppersmurfke | 24-01-13 | 20:31
Kunstenaars zijn meestal gewoon mensen die iets maken, verkopen en belasting afdragen.

Bakito | 24-01-13 | 20:34

-weggejorist-

Bos Bloemen | 24-01-13 | 20:34

misschien zijn ze bang dat wilders de waterstofperoxide steelt uit het lab...

Dr. Vergrijpgraag | 24-01-13 | 20:33

@jansennoord | 24-01-13 | 20:25
Heb je wel de moeite genomen om de email te lezen. Of haakte je af toen je zag dat het een hele aparte taal betrof, namelijk niet Nederlands?

hamertje | 24-01-13 | 20:32

In feite wordt Wilders door de gevestigde orde als een troll beschouwd.

Dit wordt een ingewikkeld draadje, mark my words!

Bakito | 24-01-13 | 20:31

@Haataap: kunstacademie? Jezus man, jij bent naast een lastpak hier, ook nog eens maatschappelijk zo ontzettend irrelevant...

Smurfke Turbo | 24-01-13 | 20:31

Hij biedt zijn excuses voor zijn Nederlands aan, omdat hij dit al een tijd lang niet meer geschreven heeft. Sinds 2010, dus hooguit 3 jaar? verder wel een toffe peer.

B0rat | 24-01-13 | 20:30

Bos Bloemen | 24-01-13
Het boek "Trollen voor Dummies"

Dick Luyenlomp | 24-01-13 | 20:30

Denk dat de mail alleen maar naar papierversnipperaar gaat.

florida117 | 24-01-13 | 20:30

Dus hij woont vanaf 2010 in Sydney, en weet na 2 jaar al niet meer hoe hij 'sinds' moet schrijven? Slimme henkie!

nietzofotograferen | 24-01-13 | 20:29

Progressief is onverhuld oudbakken selectief denken. Een beetje cosmopolitische nihilistische groene saus erover, viola u stempt D'66.

Smurfke Turbo | 24-01-13 | 20:29

@Bos Bloemen | 24-01-13 | 20:27
Kunstacademie.

Bakito | 24-01-13 | 20:29

Het politieke dogma van de verdoezeling van de waarheid is een wereldwijd verschijnsel. Dat heeft Australië, dat heeft Wilders...

Antitheïst | 24-01-13 | 20:28

Sinds , met een "Z". * Met hoofd op buro slaat*

Skeletor de dikke | 24-01-13 | 20:28

"... and am waiting for my permanent residency application to be accepted..."

Nou knul, dat kan je nu dus mooi vergeten...

ZKH EénOog | 24-01-13 | 20:28

Bakito | 24-01-13 | 20:23 | + -9 -
fail troll

DaeHanMinGuk2 | 24-01-13 | 20:27

Net zoals een universiteit een platform mag bieden voor bieden voor eenieder die zij geschikt achten, hebben zij evenveel recht om te besluiten dit niet te doen.

coolnation | 24-01-13 | 20:27

-weggejorist-

Bos Bloemen | 24-01-13 | 20:27

Dit valt helaas niet onder de vrijheid van de juiste meningsuiting. En dat weet Frederik best. En dan toch gaan zitten tikken die mail. Alsof je ergens om vraagt.

BlakeMiddle | 24-01-13 | 20:26

Als Wilders en een haatImam eens met elkaar in debat zouden gaan.. Dan zul je zien waar vrijheid van meningsuiting toe kan leiden.. (verder ben ik pro pvv)

Crematorium-de-Asbak | 24-01-13 | 20:26

Freedom of Speech..? Stel je voor dat de fatsoenlijke burger zijn mond open doet?!
Veels te gevaarlijk voor het pluche.

Botte Hork | 24-01-13 | 20:26

Hat tie maar lid motte worde, wie is tie dan? Tsja.

rechtvaardigerechter | 24-01-13 | 20:25

-weggejorist-

Bos Bloemen | 24-01-13 | 20:25

-weggejorist-

jansennoord | 24-01-13 | 20:25

Ik ken dat soort mensen. Ze zij voor vrije meningsuiting, zolang ze het met je eens zijn.

bennutzat | 24-01-13 | 20:24

Ach, die PVV-achterban heeft vaak de lagere school nog niet afgemaakt.

Universiteiten, laat lekker gaan joh....

Bakito | 24-01-13 | 20:23

Helaas komt dit toch niet over bij die nono's. Die leven gewoon door in hun eigen waarheid...

Tommygunner | 24-01-13 | 20:23

Democratie en Freedom of Speech zijn er alleen voor de zogeheten Gutmensch.
De rest mag zijn muil houden.

Botte Hork | 24-01-13 | 20:23

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl