Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ja dat mág dus helemaal niet, eerwraak

eerwraaklafbekjes.jpgHet is AAN, eerwrakers van Nederland. Hou je vast aan je steek- of vuurwapen: jullie ass gaat hoppa, bovenaan de politieke agenda van Lodewijk Asscher. Zo. En dan komen jullie nog hoger op zijn prio-lijstje dan champignonkwekers. Waar tot nu toe eerwraken nog zo'n beetje oogluikend werd toegestaan, want losgeslagen wijven moeten we niet willen met ons allen, gaat politiek Den Haag nu zero tolerance op deze Schaamtecultuurfolklore. Als een stadswacht op een wederrechtelijke deurmat, korte metten en hard stelling nemen enzo. Mooi man, daadkracht. Alleen gaat er geen Mirjam gered worden zolang de achterlijke machocultuur van de religie van de vrede nog in de koppies van de wraakslagers leeft. Zolang kinderen nog leren dat mevrouwen minder waard zijn dan en moeten gehoorzamen aan meneren. Zolang we morbide middeleeuwse haatgeloofjes maar blijven respecteren, tegemoetkomen en tolereren. Maar de vrijheid van godsdienst dan? Janee, tuurlijk mag je moslim zijn. Alleen misschien moet de politiek niet inzetten op het voorkomen en aanpakken van gruwelijke excessen zoals eerwraak, maar een beetje van onderaf beginnen te handhaven. Nauwgezet meeluisteren in moskee en madrassa, bijvoorbeeld. Heetgebakerde muzelmannen uit huis plaatsen bij (tekenen van) huiselijk geweld, in plaats van de slachtoffers. Of handenweigeren, gescheiden gym- en zwemles en meer van die mieterige anti-vrouw miskleunen verbieden. Leg de Islam op de Nederlandse normen en waarden anno 2013 en alles wat buiten de randjes valt, afsnijden. Kortom, dwing die types nou eens hardhandig de eenentwintigste eeuw in goedverdoeme.

Reaguursels

Inloggen

lilluke halve hoan | 06-01-13 | 13:35
Shit! Helemaal niet aan gedacht.. HOE moet ik dit rechtzetten? *Ijsbeert*

Botte Hork | 06-01-13 | 14:38

@Botte Hork | 04-01-13 | 19:50
Zo werkt dat niet!
Dan maakt ie zijn zus af.......

lilluke halve hoan | 06-01-13 | 13:35

Welke eer? Islam is een en al onzin. Ze maken iedereen af in de naam van 'Allah' Man doe normaal, stelletje rare lui. Wat kan je hier nou aandoen? Hulp geven of 'voorkomen'? Dacht het niet, land uit ermee moet niet gekker worden!

Nnn3737 | 06-01-13 | 02:30

Touché Nanninga...

ratelaar | 05-01-13 | 17:30

Toch blijf ik de zwavelzuurdouche als opvoedkundig instrument een probaat middel vinden. Het moet in dit land eens afgelopen zijn met die hoofddoeksloze hoererij.

bokkepruik | 05-01-13 | 15:23

@LostSandWich: Een aangrijpend verhaal. Zo heb ik eens een aangrijpend verhaal gezien in Duitsland. Een Turks meisje wilde dolgraag met haar Duitse vriendinnen samenzijn. Even vrij zijn, even vrolijk. Maar haar familie eiste van haar dat zij haar haren en gezicht zou bedekken, dat zij niet met de kufar om zou gaan en al helemaal niet met jongens. Dit meisje was pas 15 jaar toen zij vluchtte voor haar eigen familie en belandde in één van de vele 'blijf van mijn lijf huizen' die Duitsland rijk is. Waar zij één van de vele islamitische, veelal Turkse, meisjes en vrouwen was die nooit in vrijheid zouden kunnen leven in West Europa. Want vergeet niet, het is niet alleen de familie, maar de hele gemeenschap die het leven van die vrouwen onzeker maken. En die gemeenschappen zijn niet lokaal, maar staan in contact met elkaar.
Het is te zot voor woorden dan mensen zo geterroriseerd kunnen worden in het Westen. Het is te idioot voor woorden dat grote groepen mensen gevangen zijn en moeten vrezen voor hun leven. En de mensen die hen zouden moeten beschermen tegen deze barbaren, laten het afweten. Sterker nog, zij zijn de dikste vriendjes met deze barbaren. En als je opkomt voor deze slachtoffers, dan ben je een 'racist.

SicSeb | 05-01-13 | 14:58

Prof. Smalhout, schreef er vandaag een fraai stukje over in de Televaag,
bron televaag van vandaag 5-1-2013

Eerwraak

Het stond gisteren in alle dagbladen: ’Marokkaanse moeder (42) in IJsselstein steekt 16-jarige dochter Mirjam dood’. Mirjam was volgens haar ouders te veel verwesterd. Ze droeg geen hoofddoek en ze wilde hetzelfde leven leiden als haar Nederlandse vriendinnetjes. Kortom, ze leefde niet meer volgens de strenge regels van de islam en dus werd ze slachtoffer van de zo beruchte ’eerwraak’.

We hebben dit uitzonderlijke sociaal-criminele fenomeen pas leren kennen toen de immigratie van honderdduizenden niet-westerse allochtonen ons land begon te overspoelen. Inmiddels vinden er in Nederland ruim vierhonderd soortgelijke gruwelijkheden per jaar plaats. Zeer lang werd ons door linkse hotemetoten voorgehouden dat wij voor die islamitische cultuur toch wel begrip moesten opbrengen.

Dat culmineerde in waanzinnige uitspraken van onder meer Ella Vogelaar, die in 2007 PvdAminister van Wonen, Wijken en Integratie was. Ella beweerde toen dat wij, als autochtone Nederlanders, moeten leren leven in een ’Joods-christelijk-islamitische cultuur’, met als uitsmijter de kreet: ’ Help de islam zich te wortelen in Nederland ’ (Trouw 14-07-07). Het enige passende commentaar kwam van de politicus Geert Wilders die, niet diplomatiek maar wel terecht, in de Tweede Kamer uitriep: ’ Mevrouw Vogelaar, u bent knettergek ’.

Cadeautjes

Zelf heb ik in mijn medische werk de zogenaamde eerwraak van zeer nabij meegemaakt. Eén gruwelijk geval is mij levenslang bijgebleven. Het betrof een jonge Marokkaanse weduwe. De familie zocht voor haar een nieuwe echtgenoot. Want in dat milieu is een ongehuwde jonge vrouw aangeschoten wild. Er werd een vrijgezelle Marokkaan van Berberse afkomst gevonden. Die werkte al in Nederland. De kleine en knappe weduwe, die we verder Aisha zullen noemen, werd ’met de handschoen’ uitgehuwelijkt en vertrok naar Nederland. Ze was analfabeet en ze sprak geen woord Nederlands. Ze ging samenwonen met haar nieuwe echtgenoot, die een grove, sterke en zeer autoritaire man was. Hij werkte als flessenspoeler in een limonadefabriek.

Uiteraard moest Aisha ook gaan werken. Ze kwam als schoonmaakster terecht op een Nederlandse luchtmachtbasis. Daar vroegen de piloten haar soms om knopen aan hun uniform te naaien of om een overhemd te strijken. Vaak kreeg ze dan een klein cadeautje, een bosje bloemen of een doosje chocola. Die cadeautjes bracht ze mee naar huis en ze tekende daarmee onbewust haar eigen doodvonnis. Want volgens de primitieve Marokkaanse echtgenoot kreeg een vrouw alleen maar een cadeautje van een vreemde man als zij met hem naar bed was geweest. Dat tastte het eergevoel van de echtgenoot aan.

Vanuit zijn werk nam hij een fles geconcentreerd kaliloog (gootsteenontstopper) mee. Thuisgekomen werkte hij Aisha tegen de grond, stak de hals van de fles in haar mond en dwong haar het levensgevaarlijke loog te drinken. Daarna belde hij een ambulance met het verhaal dat hij zijn vrouw bijna dood in de keuken had gevonden terwijl ze grote plassen bloed braakte. In mijn ziekenhuis kwamen we er snel achter wat er gebeurd was. Het loog had Aisha’s keel, slokdarm en maag geheel vernietigd.

Ziekenbezoek

Er moest door mijn collega in de chirurgie een gigantische operatie uitgevoerd worden waarbij een nieuwe slokdarm en maag van een stuk dikke darm werden gemaakt. Tot tweemaal toe moest ik haar reanimeren. Ze lag door talrijke complicaties meer dan een jaar in ons ziekenhuis. In die tijd leerde zij van medepatiënten de Nederlandse taal en door kloeke Hollandse huismoeders werd ze opgevoed om zelfstandig te denken en te handelen. Maar iedere avond kwam haar echtgenoot, samen met andere Marokkanen, op zogenaamd ziekenbezoek. Dan zag Aisha wit van doodsangst.

We hadden een jonge, vrouwelijke, Marokkaanse tolk in dienst die we een verpleegstersuniform aantrokken en we verzochten haar onopvallend te luisteren wat er in het BerbersArabisch allemaal tegen Aisha werd gezegd. Dat bleek vreselijk te zijn. Als ze ooit aan ons, of aan de politie, zou vertellen wat er gebeurd was, zou ze zelfs nog in het ziekenhuis vermoord worden. Zodoende weigerde Aisha om aangifte te doen.

Op een dag werd ze min of meer hersteld verklaard. Ze mocht naar huis. Wij waren ervan overtuigd dat er wederom een poging tot moord zou worden gedaan. Maar de politie verklaarde dat ze zonder aangifte van Aisha niets kon doen. Het gehele medische team verwachtte haar niet meer levend terug te zien. De Berberse echtgenoot had thuis alles ’feestelijk’ klaarstaan: limonade, gebakjes, taart, snoepjes enzovoorts. Maar Aisha at of dronk niets omdat ze het allemaal niet vertrouwde. Achteraf bleek zij gelijk te hebben. Alles was vergiftigd, tot zelfs de gebakjes toe.

Toen greep de brute echtgenoot Aisha beet en duwde wederom een fles kaliloog in haar mond. Echter, anderhalf jaar lang ’opvoeding’ van Nederlandse medepatiënten wierp haar vruchten af. Aisha zag kans een vleesmes in de keuken te pakken en hakte daarmee een oor af van haar brute echtgenoot. Hij bloedde als een rund. Een halfuur later zag ik ze beiden in het ziekenhuis terug. Zij met een verbrande mond en hij met een afgehakt oor.

Elegant

Toen kregen we Aisha eindelijk zover dat ze aangifte bij de politie dorst te doen. Haar zogenaamd ’onteerde’ echtgenoot verdween voor lange tijd in de cel. Maar de Marokkaanse gemeenschap bedreigde Aisha omdat een moslima traditioneel haar wettige echtgenoot nooit bij justitie mag aangeven. Een onverschrokken Nederlandse vrouwelijke advocaat zorgde toen voor een echtscheiding, een andere naam, een ander paspoort en een woning voor Aisha heel ver weg ergens in Limburg. Dat redde haar leven.

Een jaar later zag ik haar in het ziekenhuis terug voor controle. Ik herkende haar niet. Ze droeg een modieus mantelpakje en elegante schoenen met halfhoge hakken. Ze had een oudere Nederlandse vriend die haar beschermde en haar met alles hielp. Toen zei ze zachtjes: „U kijkt zo verbaasd, maar ik ben het: Aisha.” Ze sloeg haar armen om me heen en gaf mij als dank de meest bijzondere kus die ik ooit heb gehad. Maar Aisha kan nooit meer onbekommerd eten of drinken. Daarvoor was de schade te groot geweest.

Het wordt tijd dat onze boterzachte overheid na zo veel jaren totaal mislukte integratie van niet-westerse allochtonen, eindelijk eens een definitieve streep zet onder de wantoestanden en de extreme kosten die de onbeperkte immigratie met zich meebrengt. Aisha kan u er alles over vertellen.

LostSandWich | 05-01-13 | 14:38

Mijn feiten werden weggejorist, toch jammer. Feiten zijn niet meer belangrijk soms?

Surah 16 60-82: Dit gaat over Mozes en Kidr. Kidr doet een aantal opvallende dingen, hij vermoord o.a. een jongen (vers 74). In de verzen 80 en 81 legt hij uit waarom hij dit doet. Namelijk dat deze jongen voor galg en rad zal opgroeien en dat allah de ouders een nieuw kind zou schenken die wél zal uitgroeien tot een goed gelovige. Daarom is het niet erg om het rebelse kind te vermoorden.
Daarnaast hebben wij nog het boek van Umdat al-Salik wa 'Uddat an-Nassik. Oftewel The Reliance of the Traveller. Dat is de shariah handleiding (fiqh) van de Shafi'i (1 van de 4 scholen in Sunni islam) Hierin staat vermeld wanneer er géén straf staat op moord. Wanneer een moslim een niet moslim vermoord (christen, jood, zoroaster, poligamist etc.), wanneer een moslim een afvallige moslim vermoord én wanneer een vader of moeder (of hun vaders of moeders) hun nageslacht of het nageslacht van hun nageslacht vermoorden.
Umdat al-Salik o1.1-2.

SicSeb | 05-01-13 | 14:10

@benjemal | 04-01-13 | 22:05

Ook bij het schrijven van je scriptie kun je beter niet teveel 'PVV termien' gebruiken. Het is een grote, elkaar na-pratende bende -uitzonderingen daargelaten, zonder enig kritisch denkvermogen.

Desmoulins | 05-01-13 | 13:43

Watson
Misschien bedoelde ze goedheid verdoem mij. Denk namelijk dat ze Atheïst is en die roepen geen goden aan.

Veel Vaak | 05-01-13 | 13:24

Waarom "goedverdoeme" schrijven als je "godverdomme" bedoelt? Ook dat is een knieval voor die andere religie. Schrijf godverdomme gewoon op wat je bedoelt!

Watson | 05-01-13 | 13:19

Adultery, seks buiten het huwelijk, is onder de sharia strafbaar met de dood.

Daartoe zijn OF vier getuigen nodig: OF men moet het zelf hebben toegeven.

Als Mirjam openlijk toegaf aan haar familie seks te hebben gehad buiten het huwelijk valt dat onder 'adultery'. En dan zijn er helemaal geen vier getuigen meer nodig.

(en dan heb ik het nog niet eens gehad over verkrachte meisjes, die dus vier getuigen nodig hebben om te bewijzen dat ze inderdaad verkracht zijn, want anders 'zijn ze niet verkracht', maar hebben ze weer wel seks gehad buiten het huwelijk, dus doodstraf)

Mooi man. Islam(kots-braak-spuug).

Karel Popper | 05-01-13 | 12:49

Eerwraak is wel degelijk islamitisch, en wikipedia lult wat dat betreft kompleet politiek correct uit de nek.

Denk even na: de doodstraf staat in de islam op afvalligheid, homosexualiteit, en het zijn van een onzedige vrouw. Toch staat er dan in wikipedia: 'Het vermoorden van een andere persoon en daarmee dus ook eerwraak, is expliciet verboden in de sharia'....

Dat verhaal met die vier getuigen is ook al gelogen: als de VROUW niet met VIER (mannelijke!) getuigen kan bewijzen dat ze verkracht is: is ze NIET verkracht, DUS heeft ze seks gehad buiten het huwelijk, DUS verdient die vrouw de doodstraf. DAT is de praktijk van de islam voor vrouwen: als ze niet kunnen bewijzen dat ze zijn verkracht, maar ook niet meer maagd zijn, zijn het hoeeerrreen, hebben geen 'moslim eer' meer, en dan volgt: de eerwraak: de doodstraf...

Dat is 100 procent islam: de doodstraf geven aan vrouwen die seks hebben buiten het huwelijk, de doodstraf geven aan vrouwen, die zich openlijk niet langer aan de regels van de islam wensen te houden.

Een moslim zal, in de sharia, nooit of te nimmer gestraft worden voor het vermoorden van een ongelovige, een afvallige, een hoeeeerrrrr, of een homo. Nooit. Een moslim mag geen moslim vermoorden in de sharia. Maar ongelovigen wel hoor. JihaD!

Stelen van een ongelovige mag ook, en het verkrachten van meisjes mag ook (mits het geen moslima's zijn), want oorlogsbuit.

Moslima's die kussen met een niet-moslim zijn afvalligen, onzedigen, en verdienen volgens de logica van de islam dan dubbel en dwars de doodstraf. Hoezo, heeft dat dan ineens 'niets' met de islam te maken?

Heeft de islam de doodstraf staan op afvalligheid? Op het niet naleven van de regels? Op onzedige vrouwen? Jazeker!

Waarom liegt links dan van niet?

Karel Popper | 05-01-13 | 12:31

Lenco | 05-01-13 | 10:08 |
Jammer dat Smalhout op leeftijd is, hij had veel kunnen betekenen voor rechts Nederland, die nu door links wordt weggemoffeld.

lanexxx | 05-01-13 | 11:53

Door inteelt is de eerwraak moeilijk uit te roeien.

Bataaf | 05-01-13 | 11:47

De voorstellen van A. Nanninga zijn niet hardhandig, het faciliteren van achterstelling is hardhandig, want aan die andere zijde van de medaille vallen de echte klappen. En dan heb ik het nog niet eens over eerwraak, want voor het zover is heeft het slachtoffer al een hel achter de rug. Die hel wordt nu medemogelijkgemaakt en gefaciliteerd door de Nederlandse overheid. Als je dat weghaalt geef je een teken aan die genen die in de hel leven, een teken dat die hel niet is hoe we dingen doen in dit land. In tegenstelling!

me,myself and IK | 05-01-13 | 11:20

Mooie praatjes voor de bühne maar er verandert helemaal niets om de doodeenvoudige reden dat ze niks willen veranderen. In de kont kruipen van de eerste haatbaard die ze tegenkomen als een glibberige aarsmade is het enige wat politiek correct Nederland wil en kan...

G. Wensverband | 05-01-13 | 11:11

-weggejorist-

Mohammed het varken | 05-01-13 | 10:52

-weggejorist-

Mohammed het varken | 05-01-13 | 10:28

Column Eerwraak door prof. dr. B. Smalhout:
Het stond gisteren in alle dagbladen: ’Marokkaanse moeder (42) in IJsselstein
steekt 16-jarige dochter Mirjam dood’.
Mirjam was volgens haar ouders te veel verwesterd. Ze droeg geen hoofddoek en
ze wilde hetzelfde leven leiden als haar Nederlandse vriendinnetjes.
Kortom, ze leefde niet meer volgens de strenge regels van de islam en dus werd
ze slachtoffer van de zo beruchte ’eerwraak’.
We hebben dit uitzonderlijke sociaal-criminele fenomeen pas leren kennen
toen de immigratie van honderdduizenden niet-westerse allochtonen ons
land begon te overspoelen.
Inmiddels vinden er in Nederland ruim vierhonderd soortgelijke
gruwelijkheden per jaar plaats.
Zeer lang werd ons door linkse hotemetoten voorgehouden dat wij voor die
islamitische cultuur toch wel begrip moesten opbrengen.
Dat culmineerde in waanzinnige uitspraken van onder meer Ella Vogelaar,
die in 2007 PvdAminister van Wonen, Wijken en Integratie was.
Ella beweerde toen dat wij, als autochtone Nederlanders, moeten leren leven
in een ’Joods-christelijk-islamitische cultuur’, met als uitsmijter
de kreet: ’ Help de islam zich te wortelen in Nederland ’ (Trouw 14-07-07).
Het enige passende commentaar kwam van de politicus Geert Wilders die,
niet diplomatiek maar wel terecht, in de Tweede Kamer
uitriep: ’ Mevrouw Vogelaar, u bent knettergek ’.
Zelf heb ik in mijn medische werk de zogenaamde eerwraak
van zeer nabij meegemaakt. Eén gruwelijk geval is mij levenslang bijgebleven.
Het betrof een jonge Marokkaanse weduwe.
De familie zocht voor haar een nieuwe echtgenoot.
Want in dat milieu is een ongehuwde jonge vrouw aangeschoten wild.
Er werd een vrijgezelle Marokkaan van Berberse afkomst gevonden.
Die werkte al in Nederland.
De kleine en knappe weduwe, die we verder Aisha zullen noemen,
werd ’met de handschoen’ uitgehuwelijkt en vertrok naar Nederland.
Ze was analfabeet en ze sprak geen woord Nederlands.
Ze ging samenwonen met haar nieuwe echtgenoot, die een grove, sterke en
zeer autoritaire man was.
Hij werkte als flessenspoeler in een limonadefabriek.
Uiteraard moest Aisha ook gaan werken.
Ze kwam als schoonmaakster terecht op een Nederlandse luchtmachtbasis.
Daar vroegen de piloten haar soms om knopen aan hun uniform te naaien
of om een overhemd te strijken.
Vaak kreeg ze dan een klein cadeautje, een bosje bloemen of een doosje chocola.
Die cadeautjes bracht ze mee naar huis en ze tekende daarmee
onbewust haar eigen doodvonnis.
Want volgens de primitieve Marokkaanse echtgenoot kreeg een vrouw alleen maar
een cadeautje van een vreemde man als zij met hem naar bed was geweest.
Dat tastte het eergevoel van de echtgenoot aan.
Vanuit zijn werk nam hij een fles geconcentreerd kaliloog (gootsteenontstopper) mee.
Thuisgekomen werkte hij Aisha tegen de grond, stak de hals van de fles in haar
mond en dwong haar het levensgevaarlijke loog te drinken.
Daarna belde hij een ambulance met het verhaal dat hij zijn vrouw bijna dood in de
keuken had gevonden terwijl ze grote plassen bloed braakte.
In mijn ziekenhuis kwamen we er snel achter wat er gebeurd was.
Het loog had Aisha’s keel, slokdarm en maag geheel vernietigd.
Er moest door mijn collega in de chirurgie een gigantische operatie uitgevoerd
worden waarbij een nieuwe slokdarm en maag van een stuk dikke darm werden gemaakt.
Tot tweemaal toe moest ik haar reanimeren.
Ze lag door talrijke complicaties meer dan een jaar in ons ziekenhuis.
In die tijd leerde zij van medepatiënten de Nederlandse taal en door kloeke Hollandse
huismoeders werd ze opgevoed om zelfstandig te denken en te handelen.
Maar iedere avond kwam haar echtgenoot, samen met andere Marokkanen,
op zogenaamd ziekenbezoek.
Dan zag Aisha wit van doodsangst.
We hadden een jonge, vrouwelijke, Marokkaanse tolk in dienst die we een
verpleegstersuniform aantrokken en we verzochten haar onopvallend te luisteren wat
er in het BerbersArabisch allemaal tegen Aisha werd gezegd.
Dat bleek vreselijk te zijn.
Als ze ooit aan ons, of aan de politie, zou vertellen wat er gebeurd was,
zou ze zelfs nog in het ziekenhuis vermoord worden.
Zodoende weigerde Aisha om aangifte te doen.
Op een dag werd ze min of meer hersteld verklaard.
Ze mocht naar huis. Wij waren ervan overtuigd dat er wederom een poging tot moord
zou worden gedaan.
Maar de politie verklaarde dat ze zonder aangifte van Aisha niets kon doen.
Het gehele medische team verwachtte haar niet meer levend terug te zien.
De Berberse echtgenoot had thuis alles ’feestelijk’ klaarstaan: limonade, gebakjes,
taart, snoepjes enzovoorts.
Maar Aisha at of dronk niets omdat ze het allemaal niet vertrouwde.
Achteraf bleek zij gelijk te hebben.
Alles was vergiftigd, tot zelfs de gebakjes toe.
Toen greep de brute echtgenoot Aisha beet en duwde wederom een
fles kaliloog in haar mond.
Echter, anderhalf jaar lang ’opvoeding’ van Nederlandse medepatiënten
wierp haar vruchten af.
Aisha zag kans een vleesmes in de keuken te pakken en hakte daarmee een oor af van
haar brute echtgenoot.
Hij bloedde als een rund. Een halfuur later zag ik ze beiden in het ziekenhuis terug.
Zij met een verbrande mond en hij met een afgehakt oor.
Toen kregen we Aisha eindelijk zover dat ze aangifte bij de politie dorst te doen.
Haar zogenaamd ’onteerde’ echtgenoot verdween voor lange tijd in de cel.
Maar de Marokkaanse gemeenschap bedreigde Aisha omdat een moslima traditionee
haar wettige echtgenoot nooit bij justitie mag aangeven.
Een onverschrokken Nederlandse vrouwelijke advocaat zorgde toen voor een
echtscheiding, een andere naam, een ander paspoort en een woning voor Aisha heel
ver weg ergens in Limburg.
Dat redde haar leven.
Een jaar later zag ik haar in het ziekenhuis terug voor controle.
Ik herkende haar niet. Ze droeg een modieus mantelpakje en elegante schoenen
met halfhoge hakken.
Ze had een oudere Nederlandse vriend die haar beschermde en haar met alles hielp.
Toen zei ze zachtjes: „U kijkt zo verbaasd, maar ik ben het: Aisha.” Ze sloeg haar
armen om me heen en gaf mij als dank de meest bijzondere kus die ik ooit heb gehad.
Maar Aisha kan nooit meer onbekommerd eten of drinken.
Daarvoor was de schade te groot geweest.
Het wordt tijd dat onze boterzachte overheid na zo veel jaren totaal mislukte
integratie van niet-westerse allochtonen, eindelijk eens een definitieve streep
zet onder de wantoestanden en de extreme kosten die de onbeperkte
immigratie met zich meebrengt.
Aisha kan u er alles over vertellen.

Lenco | 05-01-13 | 10:08

Eerwraak is net als acherlijke godsdienst (Jawel; Grefo, Islam en de rest), ultieme vorm van geestelijke impotentie.
Opzouten, allemaal! Maak een geen social politiek vraagstuk van, maar roei het uit net als SOA's, harddrugs en criminaliteit.

Ray Skak | 05-01-13 | 10:01

Ik geloof er - net als bijna alle reaguurders boven mij - geen hout van. Tegenvoorbeeld: die vreseljke spotjes over "tolerantie" die overal in-your-face worden getoond. Dat is dus ook tolerantie voor eerwraak, aangezien dat bij de islam hoort als met je reedt omhoog naar een stuk meteoriet bidden.

Arhedis-Varkenjaab | 05-01-13 | 08:40

Wacht even. PvdA gaat vrouwenonderdrukking aanpakken? Nu ben ik geschokt. Waarom nu ineens wel. Automatisch komen ze dan uit bij de Islam. Zullen ze wel weer rechtsomkeer maken.

roze_bril | 05-01-13 | 08:31

Kees8374 | 05-01-13 | 02:33 | + -1 -

Ik ben het niet met je eens, ik zie dagelijks deze meiden heb gesprekken met ze hoe modern ze ook zijn, zien ze na drie jaar dagelijks contact dat ik een hond heb, contact gelijk afgeloipen hond is onrein discussie niet mogenlijk WTF.

non_de_pier | 05-01-13 | 02:48

Het zou mooi zijn als er op vele plekken een poster geplakt zou worden die deze meiden steunt. Tenslotte houden wij ook van deze meiden en vinden we ook dat zij ons geloof aan moeten nemen/houden. Het punt is alleen dat we geen moslim zijn :) Ik ben in elk geval voor een zero tolerance beleid waar het gaat om de aantasting van onze normen en waarden. Het lijkt nu teveel alsof zij alles denken te mogen doen met de kafir (ongelovigen). Ik vind ook dat geen enkele Nederlander in geen enkel ander leger mag dienen. Dan verliest hij automatisch zijn paspoort. Voor mij zijn alle salafistische bewegingen terroristische bewegingen omdat zij tegen onze samenleving zijn. Voor deze mensen is hier geen plaats. Wij tolereren hier achterlijk genoeg hoofddoekjes waar ze in Turkije verboden zijn. We accepteren alle neef nicht huwelijken waarmee later weer kinderen in kindertehuizen gedumpt worden, terwijl zij dit doen om hun nieuwe welvaart in de familie te houden. Ik zie echter ook absoluut het overheidsapparaat zich niet meer keren tegen het salafisme. Dit overheidsapparaat is altijd erg links geweest en in de goede jaren zijn vooral veel ambtenaren posities vervuld met onze moslims. Bij elke maatregel tegen hoofddoekjes of afkeuring van de Islam word hierdoor uit deze hoek fel gestreden. Van de VVD hoef je niks te verwachten omdat de oude generatie VVD'ers uit schuldgevoel ivm WWII juist de Berbers naar Nederland heeft gehaald.

Kees8374 | 05-01-13 | 02:33

rukvogel | 05-01-13 | 01:19 | + 2 -

Eerwraak is al te veel, Nederland da's hier aanpassen en anders ga je lekker terug naar ..........

non_de_pier | 05-01-13 | 02:21

dortse poorten | 05-01-13 | 01:31 | + 0 -

Probleem is, dat dochter met een Nederlander omging en zich normaal gedroeg.

non_de_pier | 05-01-13 | 02:18

Kan moeder wel begrijpen,zou ook sceptisch zijn
als mijn dochter met een fin zou omgaan,maar ik
zal in ieder geval NIET mijn dochter ombrengen.

dortse poorten | 05-01-13 | 01:31

Zullen we eens beginnen met ze te dwingen intelligent te worden? Daar is meer kans op....

Rest In Privacy | 05-01-13 | 01:21

Ik vind het gewoon een hate crime. Je kind vermoorden omdat ze een relatie aangaat met iemand van het verkeerde kleurtje. Lijkt mij een duidelijk gevalletje virulent racisme.
.
#Maroc_history_X

Parel van het Zuiden | 05-01-13 | 00:20

Oeps, ik zie dat plaszak ook al Umdat al-Salik heeft aangehaald. Sorry voor de triple post

SicSeb | 04-01-13 | 23:46

-weggejorist-

SicSeb | 04-01-13 | 23:43

Wij zullen zien. Ik geloof niet dat de ruggengraatloze politici daadkrachtig durven op te treden. Ik hoop het wel, maar ik denk het niet.
Een strikt seculiere samenleving lijkt mij de meest effectieve oplossing mét een goedwerkend rechtsysteem.

SicSeb | 04-01-13 | 23:39

DeTrias politica ofwel de scheiding van kerk, staat en rechtelijke macht. Dat is het grondbeginsel van onze westerse samenleving en van de Nederlandse democratie. De Islam erkent deze scheiding niet en dat wringt met de westerse grondbeginselen zeker zolang de Islam als politieke ideologie wordt beoefend. Dit laatste leidt tot een structureel conflict en is niet op te lossen, tenzij de Islam uitsluitend als religie wordt beoefend. Deze eis zal aan niet westerse allochtonen moeten worden gesteld wil ooit sprake zijn van vreedzame coëxistentie en mogelijk integratie. Bij overtreding daarvan zou sprake moeten zijn van een ernstig misdrijf waartegen hard moet worden opgetreden met strenge straffen en met als uiterste consequentie uitwijzen vanwege onaangepast gedrag zonder gerede kans op verbetering. De sharia in welke vorm dan ook is principieel onbestaanbaar en onverenigbaar met de Trias politica. Elke vergoelijking is hypocriet en vormt een bedreiging van de westerse cultuur in brede zin.

Bommel007 | 04-01-13 | 23:38

Volgens mij is de enige oplossing van dit probleem de vernietiging van Allah en de islam.

ZSU-23-4 | 04-01-13 | 23:36

Mag niet, mag niet?? Eerwraak MOET van Allah, want Allah is een intolerante klootzak.
De islam verbiedt het de vrouw te trouwen met een ongelovige, immers, een vrouw is onderdanig aan de man en dus onderwerpt zij zich in bovenstaand geval aan de ongelovige, wat gelijk staat aan geloofsafval. En op afvalligheid staat de doodstraf.
Het is gewoon cristalclear.

ZSU-23-4 | 04-01-13 | 23:33

Om de kop moest ik trouwens lachen, Nanninga. Functionele humor, +1.

Lewis | 04-01-13 | 22:58

Laatst zag ik een groepje Marokkaanse meiden.
Vlot, leuk aangekleed en haren lekker los.
Zaten gezellig bij de snackbar frikandellen en hamburgers weg te werken.
Dolle pret onderling.
Dat vond ik leuk om te zien. Echt heel leuk.

Kan alleen maar hopen, dat ze geen geschifte broer of neef hebben, die ze liever dood ziet dan geïntegreerd.

Dat soort eerwraakaanbiddende gasten mogen van mij per direct het land uit geflikkerd worden.
Zonder Nederlands paspoort.
Eerwraak hoort niet in NL.... die gezellige meiden wel.

Schietmijmaarlek | 04-01-13 | 22:54

benjemal | 04-01-13 | 22:05 |
Ja, en het erge is dat ze overal bijgesleept worden voor hun zogenaamde deskundigheid. Op radio en tv is alles links wat de klok slaat, dus rood bevooroordeeld en niet onafhankelijk!

lanexxx | 04-01-13 | 22:49

Blablablablabla, moord is moord. Klaar.

dj tonedeaf | 04-01-13 | 22:47

@ brutus68 | 04-01-13 | 20:49 |
Wat die laatste zin precies toevoegt ontgaat me. Het gaat hier om eerwraak met dodelijke gevolgen, zou niet weten wanneer die in Nederland voor het laatst in christelijke kring heeft plaatsgevonden.

Lewis | 04-01-13 | 22:41

@Stormageddon | 04-01-13 | 22:19
Mooi gezegd. Thanx.

Ik zou zelf dan weer geen mohammedaans land weten waar niet geëerwraakt wordt. Hoogstens mohammedaanse landen waar dat een paar decennia wat minder vaak voorkomt.

Lewis Lewinsky | 04-01-13 | 22:37

al dat gedoe met parlementariërs die ineens weer iets strafbaar willen stellen...... en als er dan ooit iemand voor wat voor strafbaar feit dan ook wordt opgepakt, dan eindigt hij of zij bij een softe RECHTER die even een standje geeft en zegt:"Nooit meer doen hoor !"
We leven zo langzamerhand in een totaal ontwrichte "beschaving" waar de scheidslijn tussen goed en kwaad ook niet door de overheid getrokken kan worden.

chique ouwe nicht | 04-01-13 | 22:35

De policor afloop van dit mohammedrama zal zijn dat ma haar bekentenis intrekt, zodra haar klierjong veilig in de zandbak zit.
Effect: ma vrij wegens gebrek aan bewijs>>>>>subsidiepotten gaan dan weer open omdat mevrouw haar kind zo mist en er 12x per jaar naar toe wil vliegen>>>>>>>WIJ betalen ervoor.
Effect 2: klierjong moet worden opgespoord, uitleveringsverzoek, nee, nog één en nog één enzovoort, en als het vrouwenvermoordende kudtkreng weer hier is proces, hoger beroep enovoort, hoogstens 3 jaar gevangenisstraf, resocialisatie, uitkering. En daar mogen natuurlijk ook WIJ weer voor betalen.
Er zijn budgetneutralere endlösungen denkbaar maar dan wordt Joris weer boos......

pennestront | 04-01-13 | 22:33

necrosis | 04-01-13 | 21:47 | + 0 -
Je bedoelt "vele" en "jaren" ?

Rammstein | 04-01-13 | 22:24

@benjemal | 04-01-13 | 20:52
Wordt inderdaad steeds erger helaas..

Slipsnifter | 04-01-13 | 22:22

Waarom moet eerwraak plotseling aangepakt worden? moord is toch gewoon al verboden, hoe je het ook noemt?

Iedereen valt nu weer over elkaar heen of de dood van Mirjam al dan niet eerwraak is. who cares, er is een meisje vermoord door een debiele moeder.

je dochter vermoorden om de eer van de familie te redden?? dan had die familie sowieso al niet veel eer.

Als je toch godverdomme belangrijker vind wat de lui in de moskee van je denken dan het leven van je eigen dochter of vrouw of zus of nicht dan is er toch echt iets met je mis.

kees1960 | 04-01-13 | 22:20

@Lewis Lewinsky | 04-01-13 | 22:01
Nou ja, de rijksoverheid heeft natuurlijk gelijk dat het woord "eerwraak" niet in de koran staat. En ook dat het in bepaalde islamitische regio's niet tot nuawelijks voorkomt, en in andere niet-islamitische regio's (India, de Kaukasus) weer wel. Dus het is geen exclusief islamitische traditie. Zo heb je naar verluid ook niet-katholieken die Carnaval vieren en op vrijdag vis eten.

Of het een oorspronkelijk islamitisch gebruik is valt ook te betwijfelen: het bestond waarschijnlijk ook al ver vóór Mohammed, maar de islam keurt het gebruik niet af. Integendeel: het rechtvaardigt het zelfs. Dat we dat niet mogen weten van onze rijksoverheid is ofwel onwetendheid ofwel dhimmitude en propaganda.
Ik neig zelf ook naar dat laatste.

Stormageddon | 04-01-13 | 22:19

Natuurlijk gaat mama haar bekentenis intrekken, maar niet voordat broertje veilig bij de familie in maroc is gearriveerd.
Hersenloze kudtmohammedanen. Een leuk grietje van 16. What a waste!

Pierre Lebon | 04-01-13 | 22:15

@WirMachenMusik | 04-01-13 | 22:01
Ik vrees dat jij gelijk hebt.
Op het maken van muziek stond trouwens de doodstraf in taliban-land. Dat je het weet.
*viool spelen gaat*

Lewis Lewinsky | 04-01-13 | 22:03

@Stormageddon | 04-01-13 | 21:49
Eerwraak heeft ALLES te maken met islam. Maar die dhimmi's bij rijksoverheid.nl vinden het beter als wij dat niet weten.

Lewis Lewinsky | 04-01-13 | 22:01

Lewis Lewinsky | 04-01-13 | 21:48 |
Als je daar de bekende kleiner-dan-5%-score van onze politie bij in beschouwing neemt, plus het wegmoffelen vanwege koren op de molen van de PVV, plus executie in het thuisland, plus de sindsdien gegroeide omvang van de importpopulatie uit de genoemde landen, zou dat wel eens een veelvoud van die 500 kunnen zijn.

WirMachenMusik | 04-01-13 | 22:01

@Lewis Lewinsky | 04-01-13 | 21:35
Het wordt altijd wel met de koran in de hand goedgeluld, en de motieven zijn ook altijd weer dat het slachtoffer geen goed moslim is. Dat dan weer wel.

Kortom: het is misschien wel zo dat het "heeft te maken met culturele en sociale regels binnen een aantal niet-Nederlandse gemeenschappen", maar het is toch wel opvallend dat die niet-Nederlandse gemeenschappen toch voornamelijk de islam aanhangen en dat er vaak wordt gewezen op het overtreden van de islamitische regels als rechtvaardiging voor de "eerwraak".

Maar het heet dan ook bij Marokkanen geen eerwraak, want eerwraak komt bij Marokkanen niet voor. Ze doen precies hetzelfde, maar dan noemen ze het gewoon anders. "Familiedrama" dus, volgens supermatthijs.

Stormageddon | 04-01-13 | 21:49

@Tutanchamon | 04-01-13 | 21:43
Uit de plemp van WirMachenMusik | 04-01-13 | 21:40 maak ik op dat het om ongeveer 20 moorden per jaar gaat.

Het antwoord op je vraag is dus: 25 * 20 = 500. Vijfhonderd levens heeft het wegkijken door de PvdA al gekost.
*zet geen joker in*

Lewis Lewinsky | 04-01-13 | 21:48

@Rammstein | 04-01-13 | 21:42
23 en een paar daagjes extra........
En dan lieg ik niet!

necrosis | 04-01-13 | 21:47

Ach, de deskundigen weer aan het woord op de radio, allemaal uit de beroemde uni's die Nederland rijk is. Allemaal excuses aandragend, allemaal de boel sussend met omfloerste woorden, allemaal elkaar napratend maar zonder de feiten onder ogen te willen zien van de harde woeste werkelijkheid van een woestijn cultuur die achterlijk is en lichtjaren weg is van de beschaving!

lanexxx | 04-01-13 | 21:46

De PVDA faciliteert eerwraak al een jaar of 25. Dat heet; ontkennen, andere kant opkijken, beschouwen als incidenten. Hoeveel levens heeft wegkijken al gekost ? De PVDA en haar stemmers zagen het gebeuren en grepen nooit in. Wat maakt dat ze ? Slaap lekker.

Rest In Privacy | 04-01-13 | 21:43

necrosis | 04-01-13 | 21:21 | + -1 -
Drieëntwintig-en-een-beetje wat ?

Rammstein | 04-01-13 | 21:42

@benjemal | 04-01-13 | 21:38
Yep.

Lewis Lewinsky | 04-01-13 | 21:40

Waarbenik? | 04-01-13 | 20:18 |
Maar waar halen jullie uit dat het om eerwraak gaat.
----------------------------
En als het geen eerwraak was, wat hoogst onwaarschijnlijk is, lijkt mij onderstaande passage uit Elsevier.nl van 6 jun 2005 dat ik vandaag aanklikte, wel voldoende reden voor de aandacht hier voor dit onderwerp.. En let wel, hieronder gaat het over een periode van een half jaar en dan ook nog eens om het bij de politie bekende topje van de ijsberg.
"Tussen oktober 2004 en maart 2005 speelde in 79 zaken de familie-eer een rol. Bij elf daarvan was er een dodelijke afloop, in 26 zaken was er sprake van geweld en in ongeveer dertig zaken werden mensen bedreigd met fysiek geweld of geestelijk onder druk gezet.
Van de 79 zaken speelde 43 procent zich af in Turkse families. In de andere gevallen ging het om Afghaanse, Kosovaarse, Iraakse, Marokkaanse en Antilliaanse families in Nederland.
... Verder trekt de minister 200.000 euro uit om allochtonen meer te betrekken bij de aanpak van eerwraak."

WirMachenMusik | 04-01-13 | 21:40

@Lewis Lewinsky | 04-01-13 | 21:35
Tijd voor een Kamervraag van de PVV.

benjemal | 04-01-13 | 21:38

@McHassan | 04-01-13 | 21:12 |
Eerwraak (familiecomplot, samenzwering met moord als hoofddoel) moeten we hier niet! Lekker daar laten waar het thuishoort:
Landen met achterlijke en randdebiele culturen, PUNT!

Ahasveros | 04-01-13 | 21:33

@Supermatthijs | 04-01-13 | 21:20
Dan was een dergelijk soort drama hier nooit geweest.

landlopertje | 04-01-13 | 21:32

@Supermatthijs | 04-01-13 | 21:20
Een familiedrama in een islamitische familie is bijkans een pleonasme. Afgezien daarvan: Bij een familiedrama zoals jij (en de blanke, PvdA-stemmende grachtengordeldieren) dat zien is het drama de moord op een onschuldig meisje, uit wanhoop bij ouders.

Moslims zien dat net even anders. Heel anders zelfs. Die beschouwen een meisje zich niet aan de wetten van koran en de leer van de profeet houdt, haar ouders niet respecteert, afvallig is en met een ongelovige hond omgaat als het drama, en de moord slechts als een noodzakelijke consequentie.

Nochtans heet het dan in Marokkaanse kringen geen eerwraak, want eerwraak komt namelijk in Marokko niet voor. Dus dan heet het anders, ook al zijn de motieven hetzelfde. Familiedrama. Maar denk niet dat moslims dat woord precies hetzelfde beschouwen als jij. Zij duiden dat heel anders.

Stormageddon | 04-01-13 | 21:32

@Jopie2009 | 04-01-13 | 21:27
Ter info: op jouw plemp staat in vele islamitische landen de doodstraf (belediging van de koran).

Voorbeeldje: *Geestelijken willen doodstraf voor journalist die naar profeet twittert*
www.trouw.nl/tr/nl/4728/Islam/article/...

Lewis Lewinsky | 04-01-13 | 21:31

@Supermatthijs | 04-01-13 | 21:20
Ken jij het begrip 'uithuwelijken'?

necrosis | 04-01-13 | 21:31

@Rut Marke | 04-01-13 | 21:10
Ga als vrouw in een islamitisch land bv eens zonder hoofddoek over straat, zelf autorijden, alleen over straat, krijg een man op bezoek enz. enz. enz.

Afhankelijk van het land en de mate van sharia-invloeden zijn die vrouwen zwaar de lul. Maar dat geldt voor de positie van vrouwen in die landen in het algemeen en voor hen in de kwetsbare & hulpeloze posities in het bijzonder.

Meest bijzondere hierbij is nog dat diezelfde linksfeminischtische zuilenafbreeksters van de vorige eeuw, nu die hele islam in hun armen sluiten en hun ogen sluiten voor alle misstanden die er vanuit ontstaan.

Ven1V1d1V1c1 | 04-01-13 | 21:30

@Lewis Lewinsky | 04-01-13 | 20:52
Klopt. Maar er zijn wel passages te vinden waaruit blijkt dat eigenrichting niet is toegestaan. En dan kan eerwraak dus ook niet, want dat is eigenrichting.

lekkurlinx | 04-01-13 | 21:30

@Pa Cartwright | 04-01-13 | 19:48
Als ik Pim moet geloven in 1 of ander vraaggesprek wat hij had vlak voor zijn executie. Kwam hij veelvuldig islamietjes tegen in de darkrooms die hij bezocht.

reageerbuis | 04-01-13 | 21:30

Nou, ik heb mijn portie weer gehad voor vandaag. Niet te druk maken allahmaal hoor, er is nog zoveel moois in ons bestaan dat wel echt de moeite waard is om het over te hebben.

* out *

AshleyJ"Ash"Williams | 04-01-13 | 21:30

@ necrosis 21:27

En je drinkt ook geen koggie, man man...

eerstneukendanpraten | 04-01-13 | 21:29

@Nietvoordekat | 04-01-13 | 21:12
Ik ga dat natuurlijk niet herhalen. Maar zie La Bailaora | 04-01-13 | 20:06 en zoek even op Nu.nl naar "verkrachtingen" (stijging) en leg zelf de link.

benjemal | 04-01-13 | 21:28

@eerstneukendanpraten | 04-01-13 | 21:23
Helaas val ik niet op je......
*jawel, grinnik ende grijns*

necrosis | 04-01-13 | 21:27

Niet dat het wat helpt maar tegen alle islamietjes zou ik willen zeggen:

Flikker die Koran het raam uit, maak er de kachel mee aan of gebruik 'm voor de kattenbak (ja, als je geen moslim meer bent kun je ook huisdieren nemen).

Begin in plaats van te luisteren naar de haatpraatjes in de moskee, eens zelf na te denken over wat al dan niet moreel aanvaardbaar zou kunnen zijn, vergeet alles waar die haatbaarden je in de moskee hebben proberen te hersenspoelen. Probeer je problemen zonder geweld of haat op te lossen.

Jopie2009 | 04-01-13 | 21:27

drs.Nee | 04-01-13 | 19:38 | | Reageer+ |
52

Als ik jou was zou ik op haar stemmen!

Einde van de Domheid | 04-01-13 | 21:25

@Veel Vaak | 04-01-13 | 21:21
Ons Christendom is (ver)water(t), inderdaad.

landlopertje | 04-01-13 | 21:24

@ necrosis 21:21

Je mag best weten dat ik dat ook ben...

eerstneukendanpraten | 04-01-13 | 21:23

AshleyJ ........... 21.08
Om niet ontopic te blijven als afsluiting: ik zal de bijsluiter eens raadplegen, ik antwoord u op het volgend "Allah" topic. Tsja.

rechtvaardigerechter | 04-01-13 | 21:23

@reageerbuis | 04-01-13 | 21:15
Een paar regels verder lezen, reageerbuisje. Het verkopen en het drukken van het boek zijn strafbaar, in Nederland.

Lewis Lewinsky | 04-01-13 | 21:22

@reageerbuis | 04-01-13 | 21:18
Waarvoor dank.

Cor Rupteling | 04-01-13 | 21:21

Landlopertje
Ik ben ongelovig (atheïst) maar cristendom is water en islam vuur en niet andersom. Water verdraagt vuur, vuur geen water.

Veel Vaak | 04-01-13 | 21:21

@eerstneukendanpraten | 04-01-13 | 21:17
Ik ben pas 23-en-een-beetje.....

necrosis | 04-01-13 | 21:21

Leuk bedacht allemaal, mevrouw Nanninga. But ain't gonna happen ...

We rollen de komende decennia gewoon gezellig van incidentje naar incidentje. De groep allochtonen is veel te groot om die enigszins in het gareel te krijgen.

Jopie2009 | 04-01-13 | 21:20

@landlopertje | 04-01-13 | 21:16

Ik stel ook niet, dat jij dat zo zou zien. Hoeft ook niet van me. Doe ik zelf ook niet.

Ik vind het namelijk nog een slag erger, omdat het uit naam van een sprookjesfiguur vereist wordt...

ZKH EénOog | 04-01-13 | 21:20

Als het hier geen islamieten waren hadden we het nu over een familiedrama. Denk daar maar eens over na.

Supermatthijs | 04-01-13 | 21:20

Precies het boek is niet verboden maar de staat geeft het niet uit.

Gnarf123 | 04-01-13 | 21:20

@Supermatthijs | 04-01-13 | 21:10
Dan heb jij geen sociaal gevoel. Ik voel mee met medeburgers.

landlopertje | 04-01-13 | 21:19

Bravo! Oh ja, niet voor Asscher, maar voor Nanninga dus.

WirMachenMusik | 04-01-13 | 21:19

@Einde van de Domheid | 04-01-13 | 21:13
Je doet je nick geen eer aan, het is Nanninga, met dubbel n....

necrosis | 04-01-13 | 21:19

@ pica

En Jezus zeide, wie vrij is van zonde, werpe de eerste steen...

eerstneukendanpraten | 04-01-13 | 21:19

@lekkurlinx | 04-01-13 | 21:09
Nee hoor. In landen als Pakistan en Saoedi Arabië is eerwraak gewoon, als onderdeel van de sharia, opgenomen in de islamitische wetgeving.

Lewis Lewinsky | 04-01-13 | 21:18

@Cor Rupteling | 04-01-13 | 21:04
Leg het nog 1 keer uit. Het is of doodslag met voorbedachte rade of gewoon moord.

reageerbuis | 04-01-13 | 21:18

@ necrosis 21;15

Ze is toch veel te jong voor je?

eerstneukendanpraten | 04-01-13 | 21:17

McHassan | 04-01-13 | 21:12

Leg mij eens uit dan hoe het komt dat men in niet- Islamitische landen wel aan zelfkritiek en vooruitschrijdend inzicht doet, en daar het verschijnsel bijna is uitgeroeid, en Islamitische kringen dit een serieus probleem blijft?

brutus68 | 04-01-13 | 21:17

eerwraak is zo 2025

Cousin Eddie | 04-01-13 | 21:17

necrosis | 04-01-13 | 21:15
Dit schrijfsel van haar verdient een huwelijksaanzoek!!1!

*grinnik*

AshleyJ"Ash"Williams | 04-01-13 | 21:17

@ZKH EénOog | 04-01-13 | 21:12
Ho even, ik zie de Islam niet als nazistisch, ik overweeg slechts of de Islam verboden moet worden zoals het nazisme verboden is. Islam en Christendom is nu eenmaal als water en vuur.

landlopertje | 04-01-13 | 21:16

Asscher heeft jaren geleden al een beleid ontwikkeld (toen hij nog achter Bos aan moest fietsen in the Wouter tapes) waar hij tot de conclusie kwam dat alle ellende met spijbelen begint. Daar zet hij op in, ook achter de voordeur. De ondemocratische financieel vage twitterpartij moet heel snel scoren want tegen dit structureel beleid is geen onderbuik bestand.

Einde van de Domheid | 04-01-13 | 21:16

@Lewis Lewinsky | 04-01-13 | 21:05
Onzin. Het bezit van het boek is natuurlijk niet strafbaar. Als je citeert naar wikipedia doe het dan wel goed en lees het hele artikel eens door.

reageerbuis | 04-01-13 | 21:15

"Eerwraak" schept zo'n negatief beeld; net als "allochtoon". Als we het nu eens "multiculturele CO2 reductie" noemen.... voelt direct beter!

fijai | 04-01-13 | 21:15

@Supermatthijs | 04-01-13 | 21:01
Daar hebben meer PvdA lieden een gewoonte van gemaakt.
Kop in het zand steken, of de vingers in de oren en heel hard 'lalalalala' roepen.
Immers: wat je niet hoort of ziet is er niet.....
Overigens briljant stukje (alweer) van Nanninga!

necrosis | 04-01-13 | 21:15

@brutus68 | 04-01-13 | 21:08
Yep, zo is het. Die moeder gaat haar zoon niet verlinken, de waarschijnlijke dader. Vreselijk dit.

La Bailaora | 04-01-13 | 21:14

@lekkurlinx | 04-01-13 | 20:41
Hangt ervan af welke jurisprudentie je volgt.
Uit de Koran:
.... And give not (your daughters) in marriage to Al-Mushrikun until they believe in Allah alone and verily a believing slave is better than a (free) Mushrik, even though he pleases you....[2:221] (Al-Mushrikun=Pagans, idolators, polytheist and disbelievers in the Oneness of Allah and in His messanger Prophet Muhammad SAW)

Uit de "Reliance of the Traveler"
"retaliation is obligatory against anyone who kills a human being purely intentionally and without right." However, "not subject to retaliation" is "a father or mother (or their fathers or mothers) for killing their offspring, or offspring's offspring." ('Umdat al-Salik o1.1-2)"
Shafi'i wetgeving. Belangrijkste wetgeving voor Soennitische Islam. Moslim Broederschap, Hamas enz. Dit geldt dus voor kinderen die zondigen of om wat voor een reden dan ook de familie onteren.
Het kan dus wel degelijk vanuit de Islam geïnspireerd zijn en het gebeurd ook regelmatig.

plaszak | 04-01-13 | 21:14

@lekkurlinx | 04-01-13 | 21:07
Je begrijpt het punt niet, slimpie. Als er dus getuigen zijn te vinden, dan betekent dat dus dat dan eerwraak terecht zou zijn, je moet dus alleen maar even 4 getuigen zien te vinden.

Echt triest om dat goed te praten, en dan ook nog het proberen recht te breien met 'mijneed' wanneer de getuigen iets zouden hebben gefalsifiseerd.

Waar het omgaat is dat er nooit een rechtzaak over zou moeten komen met getuigen, want moord omdat iemand sex zou hebben gehad is in *alle* gevallen walgelijk, ook wanneer die getuigen het bij het juiste eind zouden hebben.

Snap ie? Nee, zo te lezen. Maar goed dat je via je 'meineed' verhaal toegeeft dat als er maar 4 juiste getuigen worden gevonden, moord kan worden gebillijkt.

La Bailaora | 04-01-13 | 21:13

Uit naam van de islam zijn er 270 miljoen mensen veelal afgeslacht. Stoppen doen ze niet zolang er joden, christen en ongelovigen rondlopen.

Veel Vaak | 04-01-13 | 21:13

Mevrouw naninga, mijn tandarts zei ooit eens: 'Ik kan niet al het leed in de wereld oplossen maat wel de monden van mijn patienten gezond houden'. Voor u zou de vraag moeten zijn: 'verdien ik evenveel als collega Pritt en reageren reaguurders anders op mijn dan op collega Pritt.

Einde van de Domheid | 04-01-13 | 21:13

Ik heb al Nederlandse politici horen zeggen dat de sharia onder bepaalde voorwaarden in ons land best wel eens snel zou kunnen worden ingevoerd. Want dat zou bij sommige vraagstukken zoals echtscheiding best wel eens handig kunnen zijn. En ik bent niet gek, ik ben een komkommer.

TOTAAL ANAAL | 04-01-13 | 21:12

@benjemal
Doet het niet op tablets, vandaar dat ik het even zo probeer ;)

Nietvoordekat | 04-01-13 | 21:12

-weggejorist-

McHassan | 04-01-13 | 21:12

@Supermatthijs | 04-01-13 | 20:48

Als je er even vanuit gaat:

-dat het wereldwijde kalifaat de nagestreefde natie is van de islam
-dat de voorgeschreven behandeling van moslims jegens elkaar bijzonder socialistisch dient te zijn
-dat de aanhangers van jugend af aan al vol aan de indoctrinatie hangen
-dat alles dat geen moslim is onderworpen of 'ausradiert' dient te worden

waarom zou je dat dan niet serieus als staatsgevaarlijk en/of nazistisch kunnen zien?

ZKH EénOog | 04-01-13 | 21:12

Wie gaat het bloed afvegen van de verantwoordelijke wegkijkpartijen die dit hebben mogelijk gemaakt door hun wegkijken?

smdyasc | 04-01-13 | 21:10

La Bailaora | 04-01-13 | 21:05 | + 2 -

Nou zolang het mij niet betreft ga ik in ieder geval niet moord en brand zitten schreeuwen. In alle gevallen zal de nederlandse rechter oordelen. Niet jij of ik.

Supermatthijs | 04-01-13 | 21:10

Hee Nanninga lees je eerst eens in voor je zo'n stuk plaatst. Eerwraak heeft niets met de Islam te maken, maar meer met stammen of families. Sterker nog: de islamitische wetgeving verbiedt eerwraak expliciet.

Nee, ik ben geen moslim, en ja, ik ben tegen eerwraak.

Rut Marke | 04-01-13 | 21:10

Nanninga, ik vind het een verademing om je beschouwing te lezen. Het biedt troost te weten dat er nog mensen bestaan die het probleem haarscherp onder woorden kunnen brengen / aan de kaak durven stellen. Nu nog de slappe politici en de uitzonderlijk laffe "linkse" cabaretiers.

krelus | 04-01-13 | 21:10

@Lewis Lewinsky | 04-01-13 | 20:54
Gaat vaak samen omdat islamitisch recht op de koran gebaseerd is. Maar wat belangrijker is, rechters of geestelijken: er is in ieder geval een autoriteit aan te pas gekomen om een oordeel te vellen. En bij eerwraak is dat nou net níet het geval. Eerwraak is een extreme vorm van eigenrichting.

lekkurlinx | 04-01-13 | 21:09

Gelukkig heeft de Rijksoverheid al verordonneerd dat eerwraak (eermoord) niets te maken heeft met religie. Dus dat probleem is al voor ons opgelost. Fijn hè.

*Eergerelateerd geweld komt niet voort uit religie*
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/eerge...

Lewis Lewinsky | 04-01-13 | 21:09

Godsdienstvrijheid is een recht zolang je ook iedereen zijn/haar eigen keuze laat om iets anders of helemaal niets te geloven.

Islam heeft als middeleeuwse cultuur allang haar onvermogen daarin aangetoond. Waar enig zelfregulerend vermogen totaal ontbreekt, past alleen nog maar hard overheidsoptreden.

Ven1V1d1V1c1 | 04-01-13 | 21:08

rechtvaardigerechter | 04-01-13 | 21:06
Ik mis eigenlijk een zorgvuldige disclaimer op GS. Iets in de trant van: Pas op! Reaguren kan zeer verslavend werken. Bezin eer ge begint. ;)

AshleyJ"Ash"Williams | 04-01-13 | 21:08

En van de kant van Moslims United Nederland is het dood en doodstil...

wijnvlek | 04-01-13 | 21:08

La Bailaora | 04-01-13 | 21:00

Yep. Een soort van doodvonnis dat de (stilzwijgende) goedkeuring heeft van de imman van dienst, en een groot gedeelte van de Moslimgemeenschap in kwestie. Ik geloof er overigens geen fuck van dat de moeder het vonnis geveld heeft, maar dat die arme stakker waarschijnlijk als bliksemafleider wordt gebruikt om de werkelijke daders te dekken...

brutus68 | 04-01-13 | 21:08

@La Bailaora | 04-01-13 | 20:46
Ik kom bij die link uit bij de bijdrage van "de_Mol" en die begint al met een citaat over vier getuigen. "... of vier mensen die daadwerkelijk getuigen dat het mannelijke geslachtsdeel het vrouwelijke [geslachtsdeel] penetreert."
Die vier getuigen zijn volgens het islamitisch recht vereist om overspel te kunnen bewijzen voor de rechter. Heeft met eerwraak niets te maken.
Wat hij verder zegt, "Geen probleem natuurlijk om dat vier moslims van de familie en of vriendenkring te laten beweren..." is onzin. Ook in het islamitisch recht is meineed strafbaar. Met tachtig zweepslagen.
Dit is geen debunk.

lekkurlinx | 04-01-13 | 21:07

AshleyJ ......... 21.02
Ja, ik bestel er altijd reaguurpillen. Mijn inlogcode is tsja.

rechtvaardigerechter | 04-01-13 | 21:06

Supermatthijs | 04-01-13 | 21:03
Ho ho, daar zijn geen werkelijke aanwijzingen voor. Slechts roddel en achterklap zonder enige basis, beetje het Nikkie Plessen-effect als ik het spiegel aan vandaag de dag. Ghe.

AshleyJ"Ash"Williams | 04-01-13 | 21:05

@brutus68 | 04-01-13 | 20:57
Ik vond het maar een matig kunstenaar. Bea kan beter kleien, Cristina kan beter zingen, Hitler kon matig schilderen en ik heb inderdaad maar 1 boek van hem gelezen dat ik vergeleken met het boek van Yvonne Kronenberg (het zit op de bank en het sapt) ronduit slecht vind.

Maar als de man nog geleefd had, zou hij best wel voor een pvda-kunstsubsidie in aanmerking zijn gekomen.

reageerbuis | 04-01-13 | 21:05

@Supermatthijs | 04-01-13 | 21:01
Dus jij bent er eentje, 'zolang het mij niet overkomt vind ik het prima'? Een bejaarde die bestolen wordt, een grensrechter die wordt doodgetrapt, een Molukse die bijna het leven laat, zolang jij maar geen last hebt? Ben jij er zo eentje?

La Bailaora | 04-01-13 | 21:05

@Supermatthijs | 04-01-13 | 20:51
Hmmm... vertaald naar mensen wordt dat dus: geen uitkeringen laten slingeren en regelmatig illegalen de grens over zetten?

OT: Laten we voortaan in ieder geval het beestje bij zijn naampje noemen. Dus niet meer "Eerwraak" maar "Moord met voorbedachte rade". En navenant straffen aub heren en dames van de rechtspraak.

Cor Rupteling | 04-01-13 | 21:04

AshleyJ"Ash"Williams | 04-01-13 | 21:00 | + 0 -

Grote delen waren ook nog eens van de hand van Rudolf Hess heb ik weleens begrepen.

Supermatthijs | 04-01-13 | 21:03

rechtvaardigerechter | 04-01-13 | 21:00
Haha. Dus zelfs bij de dokter sta je bekend als de rechtvaardigerechter? Mooi man. :)

AshleyJ"Ash"Williams | 04-01-13 | 21:02

reageerbuis | 04-01-13 | 20:58 | + 0 -

Het bewijst helemaal niks. Wat dat boek betreft zat ik mis, is lang verboden geweest maar niet meer. Maar ik woon in één van de top 10 van steden qua multiculti. Alleen heb ik er nooit last van. Dat probeerde ik, dit maal blijkbaar wat onbeholpen, duidelijk te maken.

Supermatthijs | 04-01-13 | 21:01

@McHassan | 04-01-13 | 20:54
Klopt wel, je vergeet er nog wel bij te vermelden dat het in de westerse wereld als afschuwelijke daad wordt gezien, in islam niet.

Komt nog meer bij, in islam staat op uittreden van het geloof de doodstraf. Een moslima die 'omgang' heeft met een niet-moslim wordt als zodanig gezien in islam, immers in islam is de man diegene die de 'cultuur' bepaalt, en bij een moslima die met een niet-moslim gaat treedt dus die familie buiten islam. Vandaar dat je bij dat soort gevallen een niet misse reactie ziet van moslims, soms leidt dat tot de extreme vorm van moord, goedgesproken door het als 'uittreden' uit islam te zien.

La Bailaora | 04-01-13 | 21:00

brutus68 | 04-01-13 | 20:57
Van de eerste oplage werd ook bijna niets verkocht. Iedereen was het er wel over eens dat dit het schrijven was van een totaal malloot. Totdat de nazi's daadwerkelijk invloed kregen, toen werd het eigenlijk verplicht voor elk huishouden om er ééntje in de boekenkast te hebben. Oow ja, en er zijn vooraf échte tekstschrijvers bezig geweest om het nog enigszins leesbaar te maken, kun je nagaan.

AshleyJ"Ash"Williams | 04-01-13 | 21:00

AshleyJ .......... 20.52
Kwam vanochtend bij de dokter, zegt hij: goh rechtvaardigerechter wat een lange tijd niet gezien, zeg ik: nee dokter ik ben al die tijd ziek geweest. Tsja.

rechtvaardigerechter | 04-01-13 | 21:00

@brutus68 | 04-01-13 | 20:57
Matig? Niet om door te komen zulke onzin. De man was knetter.

landlopertje | 04-01-13 | 21:00

@McHassan | 04-01-13 | 20:54

Dus eigenlijk zou je willen dat er verder wordt gesproken over 'eerwraak dat iets is van moslims die toch eigenlijk niet helemaal moslim zijn omdat het dan ergens wel met de islam te maken heeft maar toch ook weer niet'

Of snap je zelf ook dat het er niet zonder reden anders staat?

Bruno Alaska | 04-01-13 | 21:00

@Gnarf123 | 04-01-13 | 20:54
Mijn kamp is verboden. En ook dat boek van Mohammed Rasoel. Hoe heette dat ook al weer?

Mijn kampeerraad (Aantjes) daarentegen niet.

Lewis Lewinsky | 04-01-13 | 20:59

Hoe lager op de ladder van beschaving, hoe harder het concept 'eer' verkracht wordt, als ware het een heidense slavin in een fundamentalistisch religieuze herensoos, hoe harder het misbruikt wordt, als ware het één van die zelfsprekend lijkende rechten in Nederland, terwijl straffeloos vergeten wordt aan de bijkomstige plichten te voldoen.

Ziek word je van die primitiviteit.
Ziek word je van het gebagatelliseer door veelal belastingverkwisters en ruifvreters van deze racistische middeleeuwse gebruiken, terwijl je zelf voor racist wordt uitgemaakt, als je er wat van zegt.

En nu komt er weer zo'n zachte rooie heelmeester van een reeds stinkende wond een nog grotere beerput maken, terwijl het koudvuur toch al om zich heen woekert.

Sodemieter op: pleur die barbaren gewoon eens van het continent af, en als dat ons ons oliehandeltje kost, dan komen we het spul zelf wel halen. We zijn al genoeg weggegeven voor die zwarte drek. Tijd om eens wat terug te nemen. Zoals onze beschaving bijvoorbeeld.

ZKH EénOog | 04-01-13 | 20:58

@Supermatthijs | 04-01-13 | 20:51
Met dit antwoord bewijs je met recht dat je niet in een multiculturele volkswijk in 010, 020 of 030 woonachtig bent.

reageerbuis | 04-01-13 | 20:58

@benjemal
Wat zei Constant Lam ongeveer?

Nietvoordekat | 04-01-13 | 20:57

In Saoedi-Arabië staat de doodstraf op afvalligheid.

Think about it.

*de islam is hotel California*

Lewis Lewinsky | 04-01-13 | 20:57

reageerbuis | 04-01-13 | 20:52

Ik vond die Hitler maar een matige schrijver. Een soort Kluun, maar dan nog saaier en slechter.

brutus68 | 04-01-13 | 20:57

@Supermatthijs | 04-01-13 | 20:51
Ben blij dat u dat wel zo ziet;) Terug naar het onderwerp.

toetanchamon | 04-01-13 | 20:55

-weggejorist-

McHassan | 04-01-13 | 20:54

@lekkurlinx | 04-01-13 | 20:52
Kun je lezen? De *rechters* waren islamitische geestelijken.

Lewis Lewinsky | 04-01-13 | 20:54

In nederland is geen enkel boek verboden.

Gnarf123 | 04-01-13 | 20:54

@ McHassan 20:41

Ik denk dat wij hier best wel eens vrienden kunnen worden. Grote vrienden...

eerstneukendanpraten | 04-01-13 | 20:53

@Constant Lam | 04-01-13 | 20:12
Wat een rare opgerot. Is GS net zo verkrampt politiek correct geworden als Joop.nl en de PvdA dat de waarheid hier tegenwoordig ook al wordt weggecensureerd of is de moderator zwaar ongesteld?

benjemal | 04-01-13 | 20:52

@Supermatthijs | 04-01-13 | 20:29
Welk boek van hitler is verboden? En waar is het verboden? En in turkistan is het inderdaad verboden om te erkennen dat daar ooit een complete bevolking is uitgeroeid. Maar zoals vaker haal je wel eens wat feiten door elkaar.

reageerbuis | 04-01-13 | 20:52

@Lewis Lewinsky | 04-01-13 | 20:46
Je kunt voor of tegen de doodstraf zijn (tegen) en voor dansen is dat al helemaal buiten elke proportie, maar in jouw voorbeeld is het vonnis uitgesproken door een rechter. M.a.w er is een zaak geweest. Dat heeft met eerwraak niets te maken.

lekkurlinx | 04-01-13 | 20:52

Er wordt hier dag in dag uit toch wat afgezeken hè?
Laat u niet bedriegen, het lijkt een vraag (?) maar is het niet. Iemand nog iets leuks te vertellen, zo even tussendoor.

AshleyJ"Ash"Williams | 04-01-13 | 20:52

@lekkurlinx | 04-01-13 | 20:47
Eerwraal wordt niet verboden in de koran. Sterker noch, het hele woord komt er niet in voor.

Lewis Lewinsky | 04-01-13 | 20:52

@Supermatthijs .......
Kennelijk beschikt u niet over een landgoed, maar ik schiet landlopers er altijd vanaf. Tsja.

rechtvaardigerechter | 04-01-13 | 20:51

@McHassan | 04-01-13 | 20:41
Ik vind het nogal een dogmatische gedachte dat GS-reaguurders die een andere mening hebben dan jij, allemaal worstenvingers zouden hebben.
Beetje eng eigenlijk.
En zielig.

Cuyahoga | 04-01-13 | 20:51

toetanchamon | 04-01-13 | 20:49 | + 0 -

Geen voedsel laten slingeren en af en toe schoonmaken. Nooit last van mieren.

Supermatthijs | 04-01-13 | 20:51

Laat me niet lachen om de goede voornemens van onze linkse medelanders. Hun geblaat is puur voor de bune, ondertussen door hun gesteunde maatregelen voor moslim vrouwen:
- gescheiden loketten
- gescheiden zwemmen
- gescheiden inburgering
- nouja, ga zo nog maar even door!

watazooi | 04-01-13 | 20:51

Een begin. En benoemen wat wat is, graag. Maar eerst Ien, dan geloven.

Fast Forward | 04-01-13 | 20:50

@Supermatthijs | 04-01-13 | 20:27
Als u in de zomer een paar mieren in uw keuken heeft lopen, denkt u dan ook hey fuck it, zijn er maar een paar of gaat u dan ook preventief te werk met lokdoosjes of kokend water.

toetanchamon | 04-01-13 | 20:49

McHassan | 04-01-13 | 20:41

Die zogenaamde "eerwrakers" of bloeddorstige barbaren in mijn visie, slepen de Islam er altijd zelf bij. "Zij niet leven volgens ons geloof, zij dus slechte meisje, menier rechter, ik zweer.." Het is dus hoe je bepaalde zaken interpreteert, dus wel degelijk Islam-gerelateerd.
Net zoals sommige Christenen de bijbel soms ietswat wonderlijk interpreteren...

brutus68 | 04-01-13 | 20:49

landlopertje | 04-01-13 | 20:43 | + 1 -

Zeker, ik ga natuurlijk niet serieus in op iemand die bij dit onderwerp over staatsgevaarlijk en nazisme gaat beginnen.

Supermatthijs | 04-01-13 | 20:48

@ Supermatthijs | 04-01-13 | 20:27

Er is inderdaad niets aan de hand. Gaat u rustig slapen.

HoogToontje | 04-01-13 | 20:47

@Desmoulins | 04-01-13 | 20:37
Het was meer bedoeld om Antilichaam er op te wijzen dat die uitdrukking zowel in de bijbel als in de koran, dus de 'heilige boeken' voorkomt. Heeft iets vreemds. Met iets uit die boeken komen als antwoord op de excessen die zogenaamd uit naam van één van die religies gepleegd worden (zogenaamd omdat eerwraak in werkelijkheid verboden is in de islam. Zie mijn linkjes in mijn tegel van 20:41)

lekkurlinx | 04-01-13 | 20:47

@lekkurlinx | 04-01-13 | 20:41
Zomaar een krantenberichtje.
*In Pakistan zijn zes mensen - vier vrouwen en twee mannen - ter dood veroordeeld omdat ze samen gezongen en gedanst hebben tijdens een huwelijksfeest. Islamitische geestelijken hebben het doodvonnis uitgesproken*.
www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/article/det...

Lewis Lewinsky | 04-01-13 | 20:46

Konden wij, de kiezer die zich heeft laten belazeren door valse verkiezingsbeloftes, dit huidige kabinet maar *wraken*.

reageerbuis | 04-01-13 | 20:46

@McHassan | 04-01-13 | 20:41

Hoe verklaar je dan zelf dat dit in grote mate voorkomt bij culturen met islamitische invloed?

Bruno Alaska | 04-01-13 | 20:44

@Supermatthijs | 04-01-13 | 20:41
Is dit geestig bedoeld?

landlopertje | 04-01-13 | 20:43

En leg in de grondwet vast dat een Nederlander slechts over één paspoort mag beschikken: het Nederlandsche. En dat die wet boven alle natuurlijke en bovennatuurlijke wetten staat.
Je bent Nederlander of niet. Punt NL. Niks daarbij of mits en maar. Ook niet "maar ik ben ook nog, of vanwege mijn afkomst".
Kiezen of -delen- opbokken.

Chiant | 04-01-13 | 20:43

-weggejorist-

McHassan | 04-01-13 | 20:41

landlopertje | 04-01-13 | 20:39 | + 0 -

Juist, je bent dus voor het trekken van alle tanden en kiezen bij moslims. Ik ben hier al veel rare figuren tegen gekomen maar jij slaat alles.

Supermatthijs | 04-01-13 | 20:41

Atheisten zijn pas vredelievend. Ik heb nog nooit iemand vermoord zien worden onder het roepen van "niemand oe akhbarrrrr"

Gnarf123 | 04-01-13 | 20:39

@Supermatthijs | 04-01-13 | 20:29
Ik vind het niet belangrijk of een bepaalde overtuiging een geloof word genoemd of niet, het gaat erom of het 'staatsgevaarlijk' is. De houding t.o.v. het nazisme lijkt wat tweeslachtig daar nazi's wel af en toe mogen demonstreren. Je moet het denk ik zichtbaar houden maar tandenloos.

landlopertje | 04-01-13 | 20:39

@lekkurlinx | 04-01-13 | 20:34

Allemaal leuk en aardig.
Wat wordt nu nog in de praktijk gebracht, en door wie of wat?

Desmoulins | 04-01-13 | 20:37

Ja, laten we vooral een discussie voeren over de schadelijke effecten van religie...
Daar schiet dit land wat mee op. We hebben al lang en breed afgerekend met de oudtestamentische religies, nu wordt het tijd om het ware gevaar tegemoet te treden...

Desmoulins | 04-01-13 | 20:36

@nu even niet | 04-01-13 | 20:29
Dank je zeer!

Die had ik gemist. De motie 'Tegengaan van islamisering is geen doelstelling van (overheids)beleid' ingediend door Kaakklem is in oktober 2010 aangenomen door de Tweede Kamer. Alleen PVV en SGP stemden tegen.

De andere partijen, zoals de VVD, vinden het dus wel best als Nederland islamiseert. Het is allemaal nog veel erger dan ik dacht.
*met hoofd tegen muur bonkt*

Lewis Lewinsky | 04-01-13 | 20:34

@Antilichaam | 04-01-13 | 20:12
Ja, lekker islamitisch:
Uit de koran,
5:45 En Wij schreven hen daarin voor: Een leven voor een leven, oog om oog, neus om neus, oor om oor, tand om tand en (rechtvaardige) vergelding voor wonden. En hij, die van het recht hierop afziet, dit zal een verzoening voor zijn zonden zijn en wie niet rechtspreken bij hetgeen Allah heeft nedergezonden, zijn onrechtvaardigen.

Maar ja, ook heel joods-christelijk:
Leviticus 24,19

Wanneer iemand letsel toebrengt aan een ander, moet hem hetzelfde letsel worden toegebracht: een breuk voor een breuk, een oog voor een oog, een tand voor een tand. Wat hij de ander heeft aangedaan zal ook hem aangedaan worden.

lekkurlinx | 04-01-13 | 20:34

@Supermatthijs | 04-01-13 | 20:22
In de praktijk heb je gelijk natuurlijk, dan gaat het idd. ondergronds. Dat verbieden van islam is overigens ook al eens geprobeerd in het 16e eeuwse Spanje. Die waren toen namelijk ook nogal klaar met die religie. Na een eeuw van doormodderen is toen maar besloten door Filips de IIIe ze eruit te gooien in 1609:
www.dagelijksestandaard.nl/2012/12/de-...

La Bailaora | 04-01-13 | 20:34

Hahaha Asscher? PvdA? Is er genoeg thee dan? Ik zeg: stuur Job er op af. Niemand is beter in thee lurken dan hij.

helmpie | 04-01-13 | 20:34

Ik zou graag in een land wonen waar religie verboden is. Dat maakt een land zoveel leuker. Zullen we eens tellen hoeveel kelen afgesneden zijn, mensen opgehangen, gedood uit eerwraak, aanslagen geplaagd uit atheistische motieven? Ik kom uit op nul!

Gnarf123 | 04-01-13 | 20:31

Ik wacht eigenlijk op de 'doe je hoofddoek af voor Mirjam actie' van die moslima's waarvan ik steeds hoor dat die het hier zo geweldig doen.

Die zullen ook wel weer zeggen dat het allemaal niet zo erg is...

Bruno Alaska | 04-01-13 | 20:31

@Supermatthijs | 04-01-13 | 20:27
Nu nog niet nee. nu nog niet.

toetanchamon | 04-01-13 | 20:30

Dit is sinds begin jaren negentig bekend bij de politiek. Die gaan daar niets aan doen, niemand wil zijn/haar vingers eraan branden. Rapport: Minder heden meer toekomst stamt uit 1989.

dubbert | 04-01-13 | 20:30

landlopertje | 04-01-13 | 20:28 | + 0 -

Nee hoor, dat is nl. geen geloof maar is niet verboden dacht ik. Ontkenning van de holocaust wel en dat boek van Hitler is verboden.

Supermatthijs | 04-01-13 | 20:29

@Desmoulins | 04-01-13 | 20:25
Lijkt me duidelijk genoeg.

Uw Verzekeringsadvis | 04-01-13 | 20:29

@laatmaargaan | 04-01-13 | 20:26
Zoals jij het beschrijft is het islamitische eigenrichting.

Lewis Lewinsky | 04-01-13 | 20:29

Keklik en Malik worden waarschijnlijk allebei door hun respectievelijke achterbannen, en dan bedoel ik dus niet de PvdA of de VVD, teruggefloten. Als ze desondanks bij hun standpunt blijven, kudos.

Schoorsteenveger | 04-01-13 | 20:28

En uitgerekend zo'n meissie dat denkt van bekijk het maar met je kopvod en met een hollands vriendje moet dan geslacht worden.
Daar zouden we ons eens voor moeten inzetten, als de feministes het verrekken.

vetkleppert | 04-01-13 | 20:28

@Supermatthijs | 04-01-13 | 20:22
Het nazisme is toch ook verboden?

landlopertje | 04-01-13 | 20:28

toetanchamon | 04-01-13 | 20:25 | + 0 -

Hoe aanpakken ? Ik struikel niet echt over de slachtoffers van eerwraak. Overdrijf je niet een beetje ?

Supermatthijs | 04-01-13 | 20:27

Door het eerwraak te blijven noemen blijft het probleem bestaan. Binnen die cultuur is eerwraak de juiste oplossing voor een probleem.
Het beestje bij de naam noemen is beter:
Een moeder heeft, met een sprookjesboek in de hand, haar dochter berecht en ter dood veroordeeld, en haar vervolgens geexecuteerd.

laatmaargaan | 04-01-13 | 20:26

@drs.Nee | 04-01-13 | 20:10

Inderdaad, dat zou een prima oplossing zijn. Zij ondermijnen de staat op alle fronten, en verdienen het ook niet om deel uit te maken van een samenleving die ze werkelijk geen strobreed in de weg heeft gelegd.
Er is sprake van een onoverbrugbare en onverenigbare discrepantie tussen de Islamitische cultuur en het Westen, of in dit geval Nederland.

www.dagelijksestandaard.nl/2013/01/eer...

Desmoulins | 04-01-13 | 20:25

*mompelt iets van glas, plas, was*

Barbatruuk! | 04-01-13 | 20:25

Denkt er in de pol9itiek wel eens iemand na dat de huidige generatie eerwrakers ook een hoop kinderen gaat maken en dat het huidige probleem elke 9 maanden groter en groter aan het worden is.
Het is nu aanpakken of straks buigen.

toetanchamon | 04-01-13 | 20:25

Hear hear.

mothersfinest | 04-01-13 | 20:25

Dit snap ik niet van de Pvda... Het was toch integreren met behoud van eigen cultuur?

HoogToontje | 04-01-13 | 20:24

Ja, laten ze eens een voorbeeld aan de paus nemen..

Niek Naam | 04-01-13 | 20:23

Die vrijheid van godsdienst dient echt opgeheven te worden. Vrijheid van meningsuiting is voldoende.

Nietvoordekat | 04-01-13 | 20:23

Sorry, dubbelpost

CoJoNes | 04-01-13 | 20:22

Lewis Lewinsky | 04-01-13 | 20:18 | + 0 -

Dat is natuurlijk geen oplossing. Een geloof gaan verbieden. En dan stoppen ze met geloven ? Dan gaan ze ondergronds. Trouwens ik zou niet willen leven in een land waar je iemand zijn geloof gaat verbieden. Eerwraak mag gewoon niet, punt. Die vrouw krijgt gewoon straf. Jammer hé, weer geen reden om jou droom uit te laten komen.

Supermatthijs | 04-01-13 | 20:22

Het wachten is op oeberdhimm Praatfaalio.

Rammstein | 04-01-13 | 20:21

Er gebeurt toch niets, hebben ze allemaal veel te veel schrik voor.

Bente | 04-01-13 | 20:21

-weggejorist-

CoJoNes | 04-01-13 | 20:21

Dat zijn geen Nederlandse normen, dat zijn simpele humanitaire normen. Gelijkheid is een grondrecht en de Nederlandse norm is dat daar uitzonderingen op bestaan.
De Nederlandse norm is in de basis net zo ziek als de sharia norm.

CoJoNes | 04-01-13 | 20:21

Pure symptoombestrijding zolang 'we' het weigeren te linken aan de welbekende doodscultus. De Islam maakt namelijk geen onderscheid tussen cultuur en religie, voor wie dat nog niet duidelijk was.

Desmoulins | 04-01-13 | 20:20

Maar waar halen jullie uit dat het om eerwraak gaat. Hebben jullie contacten bij de politie?

Waarbenik? | 04-01-13 | 20:18

@Supermatthijs | 04-01-13 | 20:09
Goed dat je niet begint over de oplossing (de islam verbieden). Hulde. Zonder islam geen moslims, zonder moslims geen eerwraak. Niet verder vertellen!

Lewis Lewinsky | 04-01-13 | 20:18

Ik zou ze lekker hun gang laten gaan. Zo lost het probleem mooi zichzelf op...

Koekiemonster | 04-01-13 | 20:14

@brutus68 | 04-01-13 | 20:12
De belangrijkste westerse verworvenheid is de uitkering, vrees ik. Een andere reden om hier nog te blijven rondhangen zie ik niet voor die lieden.

vetkleppert | 04-01-13 | 20:14

vetkleppert | 04-01-13 | 20:06

Dat is het hypocriete. Ze maken allemaal gebruik van de westerse verworvenheden, qua techniek, hebben allemaal een schotel aan de gevel hangen, een flatscreen van een paar meter aan de huiskamermuur hangen, internet, een blackberry en weet ik wat voor een meuk, ze weten allemaal verdomd goed hoe het werkt, maar de achterlijkheid en wreedheid blijft regeren in die kringen. Ik vraag me werkelijk af: als je het hier zo kut vind, waarom niet terug naar woestijn van herkomst? Dan heb je pas echt principes...

brutus68 | 04-01-13 | 20:12

Oog om oog, tand om tand dan maar weer invoeren.

Antilichaam | 04-01-13 | 20:12

-weggejorist en opgerot-

Constant Lam | 04-01-13 | 20:12

Ach het voordeel is, dat na de dood de uitkering automatisch stopt. Tsja.

rechtvaardigerechter | 04-01-13 | 20:11

In Denemarken zette de rechter een hele Pakistaanse familie na eerwraak voor jaren achter de tralies, vader, broer, ooms, tante, en daarna het land uit.
Moeten ze hier overnemen, de Deense oplossing.

drs.Nee | 04-01-13 | 20:10

Nanninga ik zeg het niet vaak, maar goed stuk.

Salutis Humanae | 04-01-13 | 20:09

Lewis Lewinsky | 04-01-13 | 20:04 | + 0 -

En zonder vrouwen was dit ook niet gebeurd. Verbieden of uitzetten ?

Supermatthijs | 04-01-13 | 20:09

@nu even niet | 04-01-13 | 19:58
Lief he en nu weer een motie o.i.d. over eerwraak dan is het weer opgelost.
Never dus, het 6 e eeuwse gedachtengoed is te diep in onze maatschappij geworteld.

Uw Verzekeringsadvis | 04-01-13 | 20:08

Misschien werkt eer voor hun als een soort kudo systeem.
Hoeveel 'eer' heeft die laffe middeleeuwer die de ezel het ravijn in trapte eigenlijk gekregen?

Botte Hork | 04-01-13 | 20:08

Zolang er nog wekelijks haatpaleizen bij gebouwd worden en er iedere keer een PvdA-er met zijn blije bakkes in de krant komt vertellen wat voor aanwinst zo'n gebouw met gescheiden ruimtes voor mannen en vrouwen is, is het dweilen met de kraan open.
www.destadgorinchem.nl/service/zoeken/...

Cuyahoga | 04-01-13 | 20:08

Voor mij hoeven ze helemaal niet de 21e eeuw in, als ze dat dan maar lekker niet hier doen.

vetkleppert | 04-01-13 | 20:06

@La Bailaora | 04-01-13 | 19:55
Nou niet gelijk de oplossing vertellen (islam verbieden). Laat die politici maar even ploeteren.

Lewis Lewinsky | 04-01-13 | 20:04

Klotevolk

divalo | 04-01-13 | 20:04

-weggejorist-

Seingalt | 04-01-13 | 20:02

Fopspeen | 04-01-13 | 19:59

Juist. Over een maand hoor je er niks meer over. Waan van de dag en dergelijke. We wachten het volgende incident maar weer af.

brutus68 | 04-01-13 | 20:02

Enige dat je moet wraken zijn die D66 rechters...

lulkoekhapper | 04-01-13 | 20:02

-weggejorist-

Constant Lam | 04-01-13 | 20:01

je wordt zo moe van die M.O.E. & islam slagers. Oesp nu gaat Rutsel me aanklagen wegens opzetten tot rassenhaat.......
Die Waarheid als een koe kun je beter niet hard opzeggen in dit land vol "tollerantie"...

willem10000 | 04-01-13 | 20:01

Het probleem is dat beleidsmakers deze doelgroep liefhebben, anders zouden ze eerwraak wel stimuleren. Tsja.

rechtvaardigerechter | 04-01-13 | 20:00

@nu even niet | 04-01-13 | 19:58
Hoe heet die motie? Heb je een linkje?

Lewis Lewinsky | 04-01-13 | 20:00

Tijd voor nog een blikje Tolerantie...

D.O.M | 04-01-13 | 20:00

Whahaha, niemand geloofd toch echt dat de PvdA iets gaat doen om z'n achterban tegen het hoofd te stoten. Dit roept men alleen even om de VVD-stemmers te paaien, maar een glas, plas...

Fopspeen | 04-01-13 | 19:59

La Bailaora | 04-01-13 | 19:55 | + 0 -
Dat zullen ze leuk vinden op de Biblebelt

undead | 04-01-13 | 19:59

In oktober 2010 is volgende motie aangenomen door de tweede kamer:
/quote
overwegende, dat diegenen die van elders naar Nederland zijn gekomen, alsmede hun kinderen en kindskinderen, een positieve bijdrage kunnen leveren aan onze samenleving, mits zij zich daarvoor inzetten en daartoe ook ruimhartig de kans krijgen;

overwegende, dat maatregelen, en in het bijzonder die maatregelen die asiel, immigratie, gezinsmigratie, inburgering en diversiteitbeleid betreffen, gericht zijn op het uitbannen van misbruik en misstanden en niet mogen leiden tot ongelijkwaardige behandeling van mensen,

verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering geen doelstelling van beleid is,
/unquote

Wij omarmen islamisering, wij omarmen de dood van Mirjam, gedood omdat ze Nederlandse wilde zijn en wij haar ouders en broer niet tegen zullen houden.

nu even niet | 04-01-13 | 19:58

+ -4 - Kom maar kom maar.

bolkebeer | 04-01-13 | 19:57

@nanninga
het is een eercultuur, geen schaamtecultuur.
Veel aziatische culturen speelt schaamte een rol (veel buigen enzo)
Eer moet vaak met geweld en vergelding verdedigt worden.

anne de graaf8209 | 04-01-13 | 19:56

Het blijft voor mij als weldenkende westerling niet te begrijpen/bevatten dat je je eigen vlees en bloed ombrengt omdat ze het relatief goed doet qua assimileren in een moderne samenleving. In plaats van trots te zijn en haar te steunen als ouder breng je haar om zeep. Onverstelbaar en onnoemelijk verdrietig.

brutus68 | 04-01-13 | 19:56

SIRE, zou pas helpen als die in het Arabisch uitgezonden werd.

smdyasc | 04-01-13 | 19:55

Goed stuk.

Ik vind overigens dat het artikel over de vrijheid van godsdienst moet worden aangepast met: "mits het de vrijheid van anderen niet inperkt of wil inperken". In dat geval kunnen we namelijk de islam als religie gewoon verbieden, islamitisch onderwijs verbieden en moskeeen een andere bestemming geven.

La Bailaora | 04-01-13 | 19:55

Gewoon pas recht op uitkering invoeren bij minimaal 10 gewerkte jaren in Nederland. Dan heeft dergelijk achterlijk volk ineens veel minder reden naar Nederland te komen.

Prins Fontainebleau | 04-01-13 | 19:55

Kan iets of iemand het gedrag van mensen met culture achterstand (lees: moslims) sturen?

kibambam | 04-01-13 | 19:54

HerrAbe | 04-01-13 | 19:51 |
Ja, net zoals die spotjes voor het product Tolerantie.
Volkomen zinloos als je een overheid hebt die intolerantie in de hand werkt door bijvoorbeeld een meldpunt voor vuurwerk in het leven te roepen.

Hijo del Sol | 04-01-13 | 19:54

*Eind deze maand bespreekt de Kamer het onderwerp met Asscher*.

Nou, dan zal het wel ophouden per 1 februari. Not.

Lewis Lewinsky | 04-01-13 | 19:53

Weer een moslim topic. Ik wordt er doodmoe van.

bolkebeer | 04-01-13 | 19:53

Aanpakken is onmogelijk. Zoiets als pyromanen opsporen voordat ze brand stichten. Het zit gewoon in die moslimharsens ingebakken. NL is te links-democratisch om hier echt iets tegen over te stellen.Gedogen dan maar weer.

genoegisgenoeg | 04-01-13 | 19:52

Misschien kunnen we spotjes laten maken door SIRE: Eerwraak kan echt niet meer!

HerrAbe | 04-01-13 | 19:51

Hee Achmed, ik heb je zus geneuqt! Kom maar langs met je eerwraak. *gniffel*

Botte Hork | 04-01-13 | 19:50

er komt geen plan tegen eerwraak,
er komt sharia!

Gags Beasley | 04-01-13 | 19:49

Eigenlijk zou je ze allemaal een darkroom in moeten flikkeren, piepen ze wel anders.

Pa Cartwright | 04-01-13 | 19:48

Eerwraak aanpakken staat binnen de politiek gelijk aan het boerkaverbod. Symbool politiek om de onzen effe koest te houden om deze agenda items daarna subiet in te wisselen voor 'echte' problemen........
Zeker als die Asher hiermee komt voel ik enige terughoudendheid zal ik maar zeggen.

de directeur | 04-01-13 | 19:48

Zolang er niks bij wet wordt geregeld doen de rechters het vuile werk van de politici. Leuk die stoere taal maar totaal inhoudsloos. Aanpakken is oppakken en berechten met een wet die dit ondersteund met een stoere straf (zoals de politici praten). Zonder dit blijven we wijzen. Rechters wijzen naar politici dat ze zich houden aan de wet en als we strenger moeten straffen dat dit per wet geregeld moet worden. Politici wijzen (onterecht) naar rechters die strenger moeten straffen. Volk is de dupe. Politie voert doelloos werk uit en daarom maar brave burgers pakken. Want ja, waarom moeite doen en soms je leven wagen als diegene toch zo weer op straat komt. Zie oa het recente verhaal van de Telegraaf mbt lagere straffen tov het de geëiste strafmaat van het OM.

lulkoekhapper | 04-01-13 | 19:47

Gaan ze dan eerwraak net zo hard aanpakken als het kapotschoppen van onze hulpverleners tijdens het afgelopen oud en nieuw? Keihard en zonder genade iemand een paar minuten laten schoffelen in een hesje. Dat zal ze leren!

harry poster | 04-01-13 | 19:47

-weggejorist-

Mohammed het varken | 04-01-13 | 19:47

Van een actieplan hebben die eerwrakers niet terug, hoor.

blinde kip | 04-01-13 | 19:47

CynicalBastard | 04-01-13 | 19:44 |

Idem. En cynisch ook inmiddels.

Geitenbeuker | 04-01-13 | 19:46

Als die Asscher er zich mee gaat bemoeien dan weet ik het wel weer.

joyriders | 04-01-13 | 19:45

Eerwraak heeft helemaal nix te maken met Eergevoel, net zoals Socialisme helemaal nix van doen heeft met Sociaal in het leven staan.

Hijo del Sol | 04-01-13 | 19:45

* moslimmoe is *

CynicalBastard | 04-01-13 | 19:44

Ook bekend als thuisvoordeel...

lidlbier | 04-01-13 | 19:43

De tijd is rijp voor geen Islam.

smdyasc | 04-01-13 | 19:43

Eerwraak, gek woord voor zoiets primitiefs en barbaars.

brutus68 | 04-01-13 | 19:43

Moslims snijden juist veel te vaak. vooral in de snikkel van kleine jongetjes dat wel.

Cork_boy | 04-01-13 | 19:43

Eerwraak. Welke eer? Ze mogen vereerd zijn dat ze hier een kans hebben gekregen.
Oprotten met je 'eerwraak' middeleeuwse barbaren.

Botte Hork | 04-01-13 | 19:42

Moet er niet eerst een meldpunt komen?

Humpf | 04-01-13 | 19:42

Go nanninga.

lidlbier | 04-01-13 | 19:42

En als die gasten maar de godganse dag in dat oude vod zitten te bladeren, lijkt me hen trachten de eenentwintigste eeuw in te trappen ook onbegonnen werk. Maar enfin.

Pa Cartwright | 04-01-13 | 19:42

Een kleine voorspelling dan: er komt helemaal geen plan tegen eerwraak. De overheid roeptoetert maar en doet al jaren (lees: decennia) helemaal NIKS.

harry poster | 04-01-13 | 19:42

Verrekt is het kabinet gevallen??

vrijheid-van-spreken | 04-01-13 | 19:41

Nee, flikker ze gewoon het land uit. Scheelt een hoop geld en gezeik. Heb het wel een beetje gehad met alles dat moslim is en niet wil aanpassen. Vind ik ook prima dat ze dat niet willen, alleen niet hier maar in hun eigen land.

OpperGek | 04-01-13 | 19:41

Hadden ze maar eer.

Kaas de Vies | 04-01-13 | 19:41

Pa Cartwright | 04-01-13 | 19:38 Dat hangt er van af hoe ver weg men ze uit huis plaatst.

CynicalBastard | 04-01-13 | 19:40

Eerwraak is een permanente boerka en hoort thuis in de geschiedenisboeken! Achterlijken.

Pastor Sippenhaft | 04-01-13 | 19:39

Alle getormenteerde muzelmannen zo maar een beetje uit huis plaatsen, lijkt mij een uiterst kostbare zaak voor de Nederlandse samenleving.

Pa Cartwright | 04-01-13 | 19:38

Het meest zorgwekkend is dat Verdonk al in *2005* maatregelen aankondigde om eerwraak strenger aan te pakken omdat de omvang en cijfers van eerwraak zorgwekkend was.

drs.Nee | 04-01-13 | 19:38

Ik geloof er geen reedt van. Kijk hoe de pvda bewindspersoon gaat spinnen onder dwang van een stukje van zijn achterban in 3 .... 2..... 1 ....

CynicalBastard | 04-01-13 | 19:38

Lastig om dit af te schaffen bij lieden, die niet eens weten wat eer is. Tsja.

rechtvaardigerechter | 04-01-13 | 19:37

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl