Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bewijs: Gerrit Zalm is een arrogante lul

gerritzalmiseenarrogantelulGerrit Zalm is een arrogante lul. En een marionet van het Nederlandse bankwezen. Zeg maar wat Eric Corton is voor zielige Afrikaanse kindertjes, dat is Gerrit Zalm voor puissant rijke banken. Maar hij is vooral een arrogante lul. In een interview met de Telegraaf over hypotheken, woningmarkt en politiek toont Gerrit Zalm zich een arrogante lul met één enkele zin. Eén zin die perfect samenvat hoe erg Gerrit Zalm de huidige economische crisis niet snapt. Wacht, komt die zin: 'Je moet niet raar opkijken dat als je banken het leven moeilijker maakt, dat ook gevolgen heeft voor de kredietverlening.' Ben je dan een arrogante lul, of niet? Ten eerste, 'als je banken het leven moeilijker maakt', daarmee refereert Gerrit naar de strenge regels voor het bankwezen. Die zijn ingevoerd nadat banken het afgelopen decennium de hele financiële markt compleet verkloot hebben, ten onder gingen aan hun eigen graaizucht en vervolgens het staatsinfuus nodig hadden om overeind te blijven. Dat noemt Gerrit dus het leven van banken moeilijker maken. Banken die hebben bewezen een stel gewetenloze, egoïstische schoften te zijn die kapitalistische roofvrijheid eisen, behalve als ze zelf in nood zitten door hun eigen hybris. En Gerrit Zalm krijgt het dus uit zijn bek de oorzaak van de strenge kredietverlening neer te leggen bij de overheid en het publiek, die 'niet zo raar moeten opkijken', in plaats van bij de daadwerkelijk veroorzakers van de crisis: de graaizuchte banken met hun woekerpolissen, uitbuitleningen en financiële uitholconstructies. Maar goed, Gerrit Zalm zou de syfilisklabanio van Satan zelf nog afzuigen als hij denkt daarmee banken neer te kunnen zetten als onschuldige huppelmeisjes in bergweides vol Alpenbloemetjes. Gerrit Zalm is namelijk een arrogante lul. Laten we hem ook zo behandelen.

Reaguursels

Inloggen

Tsja.. Het valt vooral op dat banken allang failliet hadden moeten gaan en de schuldigen de gevangenis in hadden gemoeten precies zoals men in IJsland heeft gedaan. Nu zitten we vast aan hetzelfde zootje graaiers. Nieuwe bank oprichten dus en faalhazende wanpresteerders voor het gerecht slepen is het enige dat past in een vrije markt. Zalm is een stinkende wond danwel zachte heelmeester.

Finn | 28-12-12 | 00:59

Gerrit Zalm is een aardige pik !

watson357 | 27-12-12 | 23:39

@Quid
Net als bij het topic over de huizenmarkt, waarbij je werkelijk denkt dat we moeten hervormen omdat het van Brussel moet (terwijl we dat voor onszelf moeten om en gezonde markt en ratio's te krijgen), kun je hier ook al het grote geheel niet zien. Jij denkt dat al het slechte veroorzaakt wordt door slechte mensen, die het slecht voor hebben met de rest van de wereld. Jij snapt niet banken een cruciale rol vertegenwoordigen in de economie en dat als we het de banken moeilijk gaan maken, omdat we nou eenmaal boos zijn op de banken, we daar onszelf mee hebben. Dit vertaalt zich namelijk gewoon in minder kredietverlening (hoeft op zich niet slecht te zijn, maar banken zijn nu al zo huiverig), maar vooral hogere tarieven. De rekening wordt gewoon door de consument betaald, anders is er geen bestaansrecht meer voor banken. Ja, Quid, het moet anders. Ja, Quid, de banken hebben bijgedragen aan het creëren van een luchtbel die vervolgens geknapt is. Maar werkelijk denken dat wat Zalm roept puur is om de belangen van de banken te verdedigen doet je hard door de mand vallen. Je snapt economie niet, je snapt de markt niet, je denkt in slechte mensen, slachtoffers en rancune. Ergo: je bent niet serieus te nemen (behalve door banken natuurlijk).

Star Classic | 27-12-12 | 20:58

Quid, een beetje nuance is op zijn plaats. Zalm zit op een plek van een virtueel failliete bank die door ons (de samenleving) is opgekocht. De ABN/AMRO is eigendom van de staat. Feitelijk stelt Zalm de genoemde zinsnede, maar dan vanuit het oogpunt van de staatsbank. Als MKB'er ben ik zeer gelukkig dat destijds de banken zijn gered: Wij -en veel kleine ondernemers onder ons- hadden hier onze rekening-courant, zo ook bij Fortis. Ik kan me niet indenken wat er gebeurd zou zijn als de banken niet door de samenleving uit het moeras zijn getrokken. Uiteraard is het GOEDVERDOEMME SCHANDALIG dat dit uberhaubt heeft kunnen gebeuren: De Rijpman-Groeninkjes van destijds zijn hier de oorzaak van. Greed, just simple and f*cking greed... Thats all. Dus, Quid, doe eens wat onderzoek en zoek eens uit waar de graaiers van destijds nu zitten? Ik ben echt verdomd benieuwd !

Dysphemian | 27-12-12 | 20:48

Gerrit Zalm is een arrogante lul.
.
Helemaal. Mee. Eens.

lulkoekhapper | 27-12-12 | 18:47

Kan er niet gewoon een staatsbank worden opgericht, waarbij de directie de Balkenende norm verdient en de rente nét iets onder die van de commerciële banken ligt? Ik zou direct overstappen. Het is echt te bezopen voor woorden dat dit soort lutsers je in je gezicht kunnen uitlachen, terwijl ze allang failliet waren.

salsaparilla | 27-12-12 | 18:33

Zo dat is wel een heel rake tekst van Quid. Geeft even heel duidelijk het gedachtenwereldje van dit soort mannetjes, die boven alles menen te staan, weer. Volgens mij helpt slechts 1 ding. Zet dit soort mannetjes gewoon op een jaarinkomen van een bijstander. Gewoon omdat het kan. Eens kijken hoe lang ze er nog trek in hebben. Bah goor, eng mannetje die Zalm. Opportunist van het ergste soort. Zou in WOII zo rol van Himmler kunnen overnemen.

ad melkert | 27-12-12 | 15:51

Je kan wel slap stoer lullen Quid maar hij heeft gelijk en jij praat linkse pappagaaien na. Het zijn de politici die de subprime loans en al die troep zelf hebben gefaciliteerd en uitgevonden en de banken moesten wel, maar ja jij schijnt de feiten niet echt te kennen en je ligt hier vervolgens te janken als een verongelijkt links druiprek die marxistische papagaaien lulkoek ligt te herhalen. Zeker een slechte 2e kerstdag bij je schoonmoeder gehad? Loop de volgende keer niet zo gênant achter de verkeerde feiten aan.

idopane | 27-12-12 | 15:19

Het leek een prima vent. Totdat hij Den Haag verruilde voor DSB. Sinds dat moment is helder dat de man niet deugt en nooit zal gaan deugen. Waarvan akte.

Jerry Nick | 27-12-12 | 15:14

Kop er af, villen, uithollen en ondersteboven aan het hek van de Nederlandsche Banck hangen. Met die rotkop kan je mooi bowlen, die bek staat toch al open. Deze rukker heeft ons onze totale koopkracht gekost met z'n Euro. Vieze smeerlap.

lanc@ | 27-12-12 | 14:54

Zalm moet niet raar opkijken wanneer z'n kop op de guillotine ligt, over een paar jaar.

Tripps | 27-12-12 | 14:20

Hulde zij Quid! Recht op de neus. Bankentuig blijft al veel te lang buiten schot in de publieke opinie.

Argus0og | 27-12-12 | 14:10

Nou vind ik em ook een lul maar hier heeft ie wel gelijk.
Sinds de roverheid met het eu referendum hun reedt (straffeloos) af konden vegen is 't bal!
We doen toch niks.

lidlbier | 27-12-12 | 13:42

Het was ook de Amerikaanse overheid die banken in feite dwong om sub-prime hypotheken af te sluiten aan arme minderheden.
De overheid ís de schuldige in deze crisis, en wat Zalm hier zegt klopt.
Doe je huiswerk wat beter GS.

reinaarden | 27-12-12 | 13:27

@hangtiet met knoop

Onder de strengere regels van voor het Zalm-tijdperk was het voor corporaties niet mogelijk te gokken met hun geld en ook mochten de bestuurders ervan niet hun eigen salarissen vaststellen. Een bank, eigendom van een egotripper, was voor die tijd nooit toegelaten.
Let wel ik heb niets tegen liberalisering (ik ben zelf liberaal), het gaat niet om het wat, het gaat om hoe je liberaliseert. Mijn punt is dat de liberalisering van de financiele en aanverwante sectoren broddelwerk is geweest.
Dat zich liberaal noemende lieden als Zalm nooit sorry zeggen, nooit zeggen het had beter gekund, er moeten lessen worden getrokken etc. , dat past een liberaal niet. Arrogant, nee. Bang, ja. Bang dat iemand zal zeggen dat de keizer geen kleren aan heeft.

mans6640 | 27-12-12 | 13:19

hadden we daar nog meer bewijzen voor nodig van deze witteboordencrimineel?

Pindakees | 27-12-12 | 13:06

@hangtiet met knoop | 27-12-12 | 12:49

Thx, ik ga helemaal met je mee in het bestedingspatroon standpunt dat je inneemt. Volstrekt logisch en vooral je laatste opmerking is de spijker op de kop. Onafhankelijkheid is de grootste rijkdom naast gezondheid uiteraard.

Natuurlijk is er wel een plan, er is altijd een plan. Degenen die nu aan de top staan maken plannen om daar te blijven en hun positie's te versterken. Precies zoals jij zelf aangeeft hoe de menselijke drang is. Je legt zelf uit hoe het ongeveer werkt maar kunt of wilt niet kijken naar het grotere plaatje.

Maar bedankt voor je reactie alvast.

dj tonedeaf | 27-12-12 | 13:01

Laatste zin moet natuurlijk zijn: ... dat je deze onafhankelijkheid bereikt...

hangtiet met knoop | 27-12-12 | 12:52

@dj tonedeaf | 27-12-12 | 12:19

Ja natuurlijk is dit een vooropgezet plan. En ik ga je ook uitleggen hoe het werkt. Iedereen denkt dat dit door de Bilderberg Groep komt. Feit is echter dat de Bilderbergs door de Aliens uit Area 51 gecontroleerd worden. Deze staan echter onder de toezicht van het Vaticaan. En die krijgen hun geld van de petrodollars uit het Midden oosten. Natuurlijk weet iedereen dat deze door papa Bush via Bin Laden zijn gesponsord.

Nu ik je dat allemaal verteld heb moet ik je helaas vermoorden voordat deze geheimen aan het daglicht komen. Kom aub morgen voor zonsopgang naar een locatie in Wassenaar (goed via BING te vinden - licht geblurred). Vertel aan niemand waar je heen gaat.
Ook is het belangrijk dat je een handdoek mee neemt.

Tot morgen.

Zo - even serieus. Niemand gaat hier iemand vermoorden. Er is geen vooropgezet plan. Stel dat het zo was, hoe zou een overheid (of meerdere overheden) in staat zijn om dit geheim te houden.

Waar het aan ligt is dat er een menselijke drang bestaat om bepaalde zaken voor elkaar te krijgen. Huis, eten, geborgenheid en andere items uit de Maslov piramide zijn hier te noemen. Tevens willen mensen het beter hebben dan iemand anders 9competitie). Mannetjes willen neuqen, dus moeten ze de vrouwtjes met bling bling imponeren. Een goede baan of een snelle auto (afhankelijk van het IQ van de dame in kwestie) doen hun werk.

Om deze dingen te krijgen hebben we in ons financieel systeem krediet uitgevonden.

Hierdoor kan je zaken bekostigen waar je anders voor moet sparen of door geweld van iemand anders moet afpakken.

Natuurlijk is er een notie dat er consumenten nodig zijn om dit systeem te laten werken. Dit systeem werkt want jij en ik (moeten) werken om de computer te betalen waarmee we hier surfen.

Als je slim bent (dus het circuit van schulden wilt verlaten) dan moet je anders consumeren.

Voorbeeld: Me, myself and I. Ik verdien heel veel door mijn werk. Zeg maar zo'n zes keer modaal. Toch doe ik aan een hoop dingen (hypes) niet mee. Rij een tweedehands auto, draag geen dure sieraden of kleren. Vakanties kosten geld maar verhoudingsgewijs weinig in relatie tot de kwaliteit. In het kort: geen blingbling/gadgets maar geld opzij zetten (aandelen, hypotheek aflossen, sparen) en zonder krediet hoogwaardige zaken kopen (luxe wijn, goed eten, degelijke kleren, inrichting).

Ik ben financieel onafhankelijk - wat natuurlijk makkelijk is bij mijn inkomen. Maar ik zie bij anderen (die evenveel of minder verdienen) een heel ander bestedingspatroon. Dus wel veel blingbling, onnodige troep en schulden.

Hierdoor wordt je financieel afhankelijk.

Geen afhankelijkheid is makkelijker dan afhankelijk zijn. Stem je bestedingspatroon zo af dat je deze afhankelijkheid bereikt, dan ben je RIJK!

hangtiet met knoop | 27-12-12 | 12:49

Gekke Gerrit heeft gelijk, wel eens van Basel 3 gehoord, strenge normen mede vanuit de politiek opgelegd aan banken kunnen ze geen kant meer uit, politiek en economie een moeilijke combi.

Uw Verzekeringsadvis | 27-12-12 | 12:43

En dat ontdekken ze nu pas? Dat Zalm arrogant is? Tsk tsk tsk.

TM | 27-12-12 | 12:30

Dan gaat Johnny Quid ons wel geld voorschieten, want hij is wars van arrogantie.

De Geus | 27-12-12 | 12:23

Hoezo arrogant? Het staat banken toch vrij om wel of niet krediet te verlenen? Niemand is verplicht een ander iets te lenen, zelfs in de EUSSR nog niet.

De Geus | 27-12-12 | 12:21

@hangtiet met knoop | 27-12-12 | 12:02

Geen minnetje maar wel een vraag. Heb jij niet het idee dat dit een vooropgezet plan was. Een ontwikkeld systeem om zoveel mogelijk mensen in de schulden te krijgen teneinde ze in hun macht te krijgen en in veel gevallen hun hele hebben en houden af te kunnen pakken?

Economical slavery, mensen zijn gevangen in een financiele dwangbuis en moeten knokken om hun hoofd boven water te houden. Hier gaan mensen geen 3 weken in een tent op het malieveld zitten protesteren want dan stort hun hele leven in; niet werken, geen geld, geen hypotheek betalen = in de goot.

Je zal wel zien dat ik geen econoom ben maar ik zie wel dat de echt rijken en echt rijke banken ook in tijden van crisis alleen maar rijker worden ten koste van alle anderen.

dj tonedeaf | 27-12-12 | 12:19

Zalm past zich goed aan aan de bedrijfscultuur. Grijpman Graaiink was ook al zo'n sympathiek, sensitief en empathisch man.

Rommelende Onderbuik | 27-12-12 | 12:19

@mans6640 | 27-12-12 | 10:21

Wat een onzin.

DSB was bijvoorbeeld geen kind van de liberalisatie maar een egotrip van een man die erbij wilde horen.

Dat er bij de cooperaties miljoenen zijn weggegraaid heeft niets met de liberalisatie te maken maar met het gedrag van bestuurders en een gebrek aan toezicht.

hangtiet met knoop | 27-12-12 | 12:16

Andere bank nemen, beste mensen. Zonder klanten zingen ze vast wel een toontje lager.

Greetje Duisenberg | 27-12-12 | 12:04

Ah - een van mijn favo onderwerpen - economie.

Economy 101: Vraag en aanbod.

Hebben helaas maar weinigen begrepen. Dus als vragende consument met z'n allen meer consumeert dan financieel gezien mogelijk was.

Economy 102: Credit

Begrijpen nog minder mensen. Je leent geld - dus moet je het ooit terug betalen. Ook met de kekke Geld Lenen Kost Geld campagne snapt niemand waar het over gaat. Als je schulden hebt ben je de lul. Nu is ons jaren verteld dat het door de inflatie steeds minder wordt, bomen die richting hemel groeiden, dief van je eigen portemonnee als je de hypes niet ging volgen, enz.

Nu komt het moment dat er een lage inflatie is, rente die historisch laag is, werkloosheid (dus hypotheken die onder water staan) en nog steeds de schuld. Was je al de lul ben je nu de megalul. Want de bank zet je uit het huis, wil geld zien, gaat je tweede auto weghalen...

En natuurlijk heb je dan van de idioten die huiliehuilie doen, want de bank is zo gemeen, de Bilderbergs hebben je toen verleid om geld te lenen, Duisenberg is dood en kan geen nieuwe regeling met de banken a la woekerpolis ritselen.

Economy 001 (bestaat niet maar zou de basis van alles zijn) :

Koop wat je nodig hebt, maak geen schulden, spaar. Weet wat een financieel product betekent.

Maar het is natuurlijk eenvoudiger om op de interweps te roeptoeteren dat een politicus die de begroting in evenwicht had en extra op de schulden afgelost heeft een lul is.

Minnetjes zijn welkom maar leg even uit waarom.

hangtiet met knoop | 27-12-12 | 12:02

Een arrogante lul die van flipperen houdt.
Je verzint het niet!

Schietmijmaarlek | 27-12-12 | 11:58

Daar komt GeenStijl bijtijds achter. Dat Zalm al van het padje af was bleek onder andere uit zijn uitspraak dat de komst van de Euro er niet voor had gezorgd dat alles duurder werd.
Maar blijkbaar is het in volslagen dissonantie met de werkelijkheid leven juist een pré als je in de baantjesmolen wil komen.

Johanvb | 27-12-12 | 11:58

Elk woord dat je voor LUL kunt plakken komt Zalm toe.

toetanchamon | 27-12-12 | 11:55

Het zou juist fantastisch zijn voor iedereen als de kredietverlening moeilijker wordt. Het hele probleem is nou juist dat het veel te makkelijk was om krediet te krijgen. DE banken hebben te makkelijk hypotheken verstrekt gebaseert op veel te hoge huizenprijzen. Het was te makkelijk consumptief krediet te krijgen en landen als Grieknland kregen veel te makkelijk krediet.

En Zalm wil dat graag zo houden.

Red mij niet | 27-12-12 | 11:54

Johnny Quid heeft overduidelijk geen enkel verstand van economie en om dat te maskeren begint ie te schreeuwen over de vorm ipv de inhoud.

Totti14 | 27-12-12 | 11:49

@Bataaf | 27-12-12 | 11:40

Geen blunders, die trekpop doet precies wat er van hem wordt verlangt/geeist.

dj tonedeaf | 27-12-12 | 11:45

Zalm is gewoon een hele leuke man. Met zo'n aanstellerige,oeps sorry, ik bedoelde joviale, schaterlach. Nooit vergeet ik die televisie uitzending, het hoogtepunt in kijkplezier!, toen Zalm die grote kartonnen kudtEuro door mijn strot ramde. Kan ik trouwens van de DSB bank nog een leninkje krijgen?

Diocletian | 27-12-12 | 11:44

@ nuckin*futs | 27-12-12 | 10:34 | -1

Mooi, thanks.
Bij mij komt weer regelmatig het nummer "Big Time" van Peter Gabriel bovendrijven.
De patsers kunnen wat mij betreft niet genoeg te kakken gezet worden.
Puntje bij paaltje hebben we de shit aan die lui te danken.
Dat soort moet onschadelijk gemaakt worden.
Alleen dan is er hoop.
Liefst op zo'n manier dat ze alleen nog ergens in hun uppie met hun pik kunnen gaan zitten spelen zonder dat de rest last van ze heeft.
Je kan het over politieke/religieuze systemen en andere sprookjes hebben wat je wil, maar volgens mij zijn uiteindelijk altijd alleen de patsers met een grote bek het probleem. Of in ieder geval die mentaliteit.
Is dan de conclusie dat we ons nog te veel als kleine kinderen gedragen die bij de eerste gelegenheid de snoeppot leegvreten?
Dan is het vrij hopeloos, want ik zie het vee niet snel volwassener worden.

Tavroch | 27-12-12 | 11:42

Dit is je reinste chantage! Wie doet er aangifte?

P.L. Ompzak | 27-12-12 | 11:41

Zalm is het levende bewijs binnen de overheid; van hoe groter de blunders hoe hoger men kan stijgen binnen het verziekte systeem.

Bataaf | 27-12-12 | 11:40

Quid,we hebben hem allang door hoor.Al sinds dat pushen van de euro,begin deze eeuw.Het is allemaal : "Wij van WC-eend...","sigaren uit eigen doos" en "preken voor eigen gemeente" ,een soort paus van het Nederlandse bankwezen dus en hij krijgt niet meer kijkers als Bea bij een kersttoespraak. Bestaat er eigenlijk een handboek van gemeenplaatsen of internetsite ? Wordt het veel makkelijker om al die hotemetoten te vergelijken.Een gat in de markt zeg.

Dolphi | 27-12-12 | 11:39

@ Semper Pecunia | 27-12-12 | 10:25 | + 0 -

Het falen van de privatisering overal komt voornamelijk doordat de aanbiedende marktpartijen afspraken maken en waardoor kartelvorming een feit is. Hierdoor wordt de vrije markt een markt met monopolistische trekken. Dus u ontkend deze realiteit??
Het andere punt is dat het leven op de pof aangemoedigd wordt omdat het fiscaal aantrekkelijk is (hypotheken) dus dat is een andere verstoring. Sparen is helemaal niet aantrekkelijk want je ontvangt bijna geen rente, wat ontgaat mij hier Semper pecunia?? eigenlijk zouden de banken juist blij moeten zijn met spaargeld omdat dat hun kapitalisatie ten goede komt, Dit soort maatregelen heeft indirect invloed op de intrinsieke waarde van een munteenheid als de Euro. De intrinsieke waarde van de Euro is al lang niet meer fl.2,20 terwijl in een gezonde situatie de nominale waarde gelijk de intrinsieke waarde zou moeten zijn? Hoe kan dit? De nationale banken hebben gewoon hun toezicht op de geldcreatie verzaakt en nu moet eerst deze onbalans worden rechtgetrokken. Echter er is een vraag wie eist de tegoeden op van de windhandel van de laatste 20 jaren? Oftewel wie is er beter geworden van deze crisis??

sjipsknip | 27-12-12 | 11:37

-weggejorist-

Kudt_Janus | 27-12-12 | 11:37

Zalm is een van de meest gladde mooipraters en graaiers uit de vaderlandse geschiedenis. Principeloos en alleen loyaal aan zijn eigen portemonnee. Een spoor van vernieling achterlatend onder Paars, DSB, en dan voor 700k p/j Wouter Bos zijn puinhopen oppoetsen. Typisch een lid van de elite die NL al miljarden heeft gekost en waardoor we nu met de € en Schengen zitten, terwijl ons zelfbeschikkingsrecht is afgeschaft, Zalm was er bij en vond het best, een souvereine graaier! De rentes op sparen dalen tot miniem terwijl de hypotheek rentes niet worden verlaagd!

fris2u | 27-12-12 | 11:34

WOW WOW! Over het algemeen zie ik artikelen van Johnny Quid die inhoudelijk goed in elkaar zitten, maar dit is waardeloos.

Tegenwoordig krijgt niemand meer onbevooroordeelde economie op scholen of universiteiten en vertellen allerlei autoriteiten mythen over bv de kredietcrisis en kapitalisme/vrije markt. Ik zal het proberen kort uit te leggen want het is ontzettend belangrijk.

Kredietcrisis:

www.youtube.com/watch?v=K0SfiiTIYfE

De kredietcrisis is veroorzaakt door overheidsingrijpen. Ten eerste door beleid ingezet onder Clinton om huisbezit te stimuleren door leenvoorwaarden te versoepelen via US overheid gesponsorde instellingen als Fannie Mae en Freddie Mac en ten tweede veel te lang een lage rente te hanteren door de FED (US centrale bank) waardoor krediet bijna gratis was.
Dit heeft een huizenbubbel veroorzaakt. Vervolgens hebben zakenbanken, zoals Goldman Sachs, hierop ingespeeld en ingewikkelde investeringsproducten gemaakt waar hevig op is gespeculeerd waardoor de verliezen nog groter werden. Echter dat is een zero sum game. Als de 1 wint verliest de ander. Het probleem is echter dat de winsten voor de private ondernemingen waren en de verliezen voor de belastingbetaler door allerlei bail out programma's. Dat is geen kapitalisme of vrije markt dat is corporatisme.

Corporatisme:

www.youtube.com/watch?v=gZGhsUoS9Y0&am...

Dit is het logische gevolg van een mixed economie zoals wij hebben (mixed tussen socialisme/planeconomie en kapitalisme/vrije markt). Als gevolg van corporatisme hebben allerlei belangengroepen invloed op de macht in Den Haag/Europa. Des te groter en een betere lobby des temeer invloed. Die invloed gaat natuurlijk ten koste van het individu die nergens bijhoort. Grootste slachtoffer is uiteindelijke kapitalisme/vrije markt en de economie.
Veel mensen denken dat monopolies in kapitalisme zijn oorzaak vindt. Niets is minder waar. Het zijn juist deze privileges (overregulering om zogenaamd de consument te beschermen) die deze belangengroepen krijgen vd overheid waardoor er monopolies ontstaan. Het bankwezen is daar een goed voorbeeld van.

Tegenwoordig zie je zeer veel onzin in de media over economie. De rode draad is dat kapitalisme het kwaad van alles is en meer regels de oplossing. Dit is een hele gevaarlijke ontwikkeling. De motieven hebben een dictatoriaal karakter. Begrijp goed dat economische vrijheid leidt tot politieke vrijheid (het een kan niet zonder het andere). Stel jezelf dan de vraag wie niet gebaat is bij politieke vrijheid.

Andre1972 | 27-12-12 | 11:22

Dat wist je nog niet?

Niek Naam | 27-12-12 | 11:22

Zalm is ook die hond die ons de euro heeft ingeloodst, terwijl hij wist dat Griekenland, Italie en Spanje er een bende van maakten. Ik wist het 2001 via maatjes uit the City dus dan wist hij het zeker ook. En diezelfde ploert zit nu blatend zijn zakken te vullen terwijl hij dit soort drek uitbraakt. Met pek en veren de stad uit, vieze rat!!

NACademicus | 27-12-12 | 11:20

ja Quid zo werkt dat in de echte wereld. Zalm constateert en beschrijft hoe het mechanisme werkt. Wat voor bewoordingen de man ook gebruikt, de uitkomst zal zijn zoals Zalm vertelt. Wordt een commerciële instelling beperkt in haar opereren zal de omzet (in dit voorbeeld kredietverlening ) stagneren. Niks schokkends en arrogant aan, wel vervelend en wellicht ongewenst, maar dat is een andere discussie. Voor de goede orde; ik ben geen vriend van Zalm en heb een diepe walging voor het bank/ geldwezen, maar dit terzijde.

Nylund | 27-12-12 | 11:19

1. Lijpe Gerrit is lid van de Neo-Liberale Taliban (die partij van Opper-Talibannert Mark Huftert).
Daar kan je zoiets van verwachte en hoef je er dus niet raar van op te kijken.
2. Wat mij betreft, Zakelijke Banken en Consumenten Banken scheiden !
Bijv. Postbank weer lost van ING (tis een voorbeeld he !)
Verkloot de ING z'n zakelijke markt, dan heeft dat geen gevolgen voor het Consumenten gedeelte.
Dit om ons te beschermen tegen Neo-Liberaal schorum zoals La Zalm.
In een aantal landen is dit al wetgeving en moet de boel gescheiden worden.
3. Gaat in de USB-Stick, leuk iedereen voor de volgende verkiezingen nog ff te helpen onthouden.
Kan je niet meer zeggen: Ich hab es niet gewusst !

Lenco | 27-12-12 | 11:19

Bah Quid, wat een communistisch stukje. Voor linkse opruiende praat lees ik wel de VK.

VanDattum | 27-12-12 | 11:15

Zalm gaat vele miljoenen verdienen als ABN weer naar de beurs mag... en vervolgens weer extreme risico's nemen om de beurskoers zo hoog mogelijk op te jagen..

Avant | 27-12-12 | 11:10

De ECB zet de rente op bijna 0% om de economie weer aan de gang te krijgen. De banken denken vervolgens "fuck die economie" hier met dat voordeel! en incasseren vervolgens torenhoge marges, terwijl de economie er nog verder onderuit gaat.
Maar het zijn allemaal vrienden van vrienden, dus dan mag het.

jaco | 27-12-12 | 11:06

Banken bieden onmogelijke pakketten en leningen aan omdat de klanten daarom vragen. Misschien ligt er een dieper probleem bij de massa die maar wil blijven lenen om te kunnen consumeren ongeacht of ze dit eigen wel echt kunnen betalen.

Cynical Dreamer | 27-12-12 | 11:05

De hufter rommelt ons de Euro in tegen een slechte koers. Dan gaat hij zelf bij een plofbank werken. En zijn judasloon incasseren bij de ABN. Als dank van Europa mag hij tegen een zeer goed salaris bij een staatsbank werken. Sorry, de staatsbank is te goedkoop, we moeten duurder worden. Het lijstje goede VVD'ers is wel erg kort gebleken.

i-Wonder | 27-12-12 | 11:03


Bakito | 27-12-12 | 10:46 |
Maar die rol heb jij je toch al toegeeigend?

irma zonderboezem | 27-12-12 | 11:00

Zalm blijft de man die destijds KPN aandelen voor een habbekrats op de markt zette ,we hadden honderden miljoenen meer kunnen weggeven aan Afrika als hij echt verstand van geld had gehad

Stekeltje | 27-12-12 | 10:59

Inderdaad Gerrit Zalm is een arrogante LUL.En hij hoort ook nog eens bij de hoogste van het gajes van de richel. Ongelooflijke Klootzak met vingers die graaien waar hij maar kan.Het is moeilijk te geloven dat er van die onbenullen zijn die op die KUDT partij stemmen waar hij bij hoort.DSB of ABN,hij graait en naait gewoon door.Wat een KUDTLUL!

kweetitwel | 27-12-12 | 10:58

Een typische PvdA regent uit de groep Kok, Wallage, Herfkens, de Waal.

bas ooms53686289 | 27-12-12 | 10:53

ik weet dat wij allemaal een kort geheugen hebben, maar wie kan zich nog de irritante reclame herinneren van de DSB bank waar blije mensen door het beeld huppelde omdat ze een lening hadden afgesloten bij deze fijne bank en wie was daar lid van de directie ??? juist zakkenvuller Zalm.
En met hem nog enige VVD leden.

vidicam | 27-12-12 | 10:50

Chiant | 27-12-12 | 10:45
Voel je niet buitengesloten. Er is hier ruimte voor iedereen die zelf denkt iets toe te voegen. Daar hoor jij gewoon bij naar mijn bescheiden mening, maar daarmee vertel ik je niets nieuws natuurlijk.

AshleyJ"Ash"Williams | 27-12-12 | 10:48

Ik beloof plechtig dat ik vanaf vandaag nog niet eens Zalm meer eet !! Ik kan die naam niet meer horen gewoon. Gatverrrrrr

Kobus Kloothamer | 27-12-12 | 10:48

@AshleyJ"Ash"Williams | 27-12-12 | 10:42 | + 0 -
Je klinkt als een ex.

Kaas de Vies | 27-12-12 | 10:47

@irma zonderboezem 10:43
Uiteraard, een aandachtsh*** mag niet ontbreken.

Bakito | 27-12-12 | 10:46

Buon giorno.

De semioverheid is het grote probleem in Nederland. Daar gaat teveel geld heen en zitten de grote graaiers.

ristretto | 27-12-12 | 10:46

@irma zonderboezem | 27-12-12 | 10:43 | + 0 -
Ik denk dat dat niet goed gaat met de "verdwaalde moslimneger" goed samengaat.

Kaas de Vies | 27-12-12 | 10:46

@Bakito | 27-12-12 | 10:34
"Jij en ik, een domme PVVert en een verdwaalde moslimneger zou wat mij betreft voldoende zijn voor een interessante discussie."

*proest!*

Chiant | 27-12-12 | 10:45

Ik zou zeggen: alle banken van de beurs halen en nationaliseren. Geen winstoogmerk meer. De hypotheekrente kan dan weer naar een niveau wat de huizenmarkt uit de crisis trekt.Ook zijn we af van zakkenvullende bankiers.

Is er een econoom in de zaal die dit idee even vakkundig kan beoordelen?

De mooie man | 27-12-12 | 10:45

Gerrit Zalm is een lul die de eens zo trotse ABN AMRO heeft omgevormd tot de ABM INDIA bank. Wie heeft er geen werk ervaring opgedaan bij de ABN? Helaas, dat gaat niet meer gebeuren. Zalm stelt en masse Indiase bedrijfseconomen te werk, (mag niet aangezien voor deze banen voldoende NL werkgelegenheid is). Hiervoor gebruikt hij een truuk, hij noemt ze ITers en dan schijnt het ineens wel te mogen. Waarom wordt dit nou niet onderzocht maar besteedt men wel miljoenen aan controle of de vuilniszakken niet te vroeg buiten staan .. zucht

1nfidel | 27-12-12 | 10:45

@dj tonedeaf | 27-12-12 | 10:31
Partijen zullen Geenstijl niet als graadmeter beschouwen. Feit is wel dat de meeste politici wel Geenstijl lez0n. En dan bedoel ik óók de panelen!
* Naar Gerrit zwaaien doet *

Chiant | 27-12-12 | 10:43

Ik ben Gerrit en ik steel als de raven, 'k ben een boef in de ogen der braven.....

Deze oppernarcist heeft veel plezier gehad (lees: geprofiteerd) van de gulle gaven van ene meneer Bos en heeft nu een grote mond. In wezen is het een vazal van de "echte bankmensen". Geld krijgen (vragen) van de belastingbetaler om overeind te blijven. Dat heet gewoon bedelen in normaal Nederlands.Zou eens een toontje lager moeten gaan zingen.

elizabeth88385416217 | 27-12-12 | 10:43

Bakito | 27-12-12 | 10:34 |
en natuurlijk de reaguursels van een vrouw!

irma zonderboezem | 27-12-12 | 10:43

Salmonella zalmpje, iemand? Meneer was van de volkspartij voor vrijheid en democratie. Net zoals Wim Kok een vakbondsman was, en nu zijn zakken vult als commissaris.

Arendz | 27-12-12 | 10:43

@weerwolf | 27-12-12 | 10:41 | + 0 -
Huizenprijs in Duitsland is ook met dikke procenten aan het stijgen. Daar is dus de volgende bubbel, en ze zien het allemaal wederom niet aankomen.

Zucht.

Kaas de Vies | 27-12-12 | 10:42

Kaas de Vies | 27-12-12 | 10:37
Was een grappie joh. Halfzacht gekookt - dat de eierdooier nog zo lekker liquide is. Mmmmm.

AshleyJ"Ash"Williams | 27-12-12 | 10:42

@AshleyJ"Ash"Williams | 27-12-12 | 10:34 | + 0 -
Ehm voorzie ik van informatie of krijg ik informatie? Hoe verloopt de informatiestroom? Ik nie snap nie.

Maar goed, Ashley hoe wil jij eitje?

Kaas de Vies | 27-12-12 | 10:37

gewoon je rekening opzeggen bij de abn-amro iemand die zo schijt heeft aan zijn klanten is je klandizie niet waard !!

weerwolf | 27-12-12 | 10:35

Hey Johnny, taalwonder, even zeiken, je schrijft: refereren naar, maar het moet natuurlijk zijn: refereren aan! En dat betekent dan natuurlijk weer: verwijzen naar!!

Rest In Privacy | 27-12-12 | 10:35

Klein foutje in het betoog: "arrogante lul"moet zijn "arrogante VVD-lul".
Verder: een top-artikel.

Fijnstoffer | 27-12-12 | 10:35

dj tonedeaf | 27-12-12 | 10:31
Van één partij is het overduidelijk dat hier een informant zit die ook nog es actief reaguurT. Hoi Kaas! :) * duikt weer in bed *

AshleyJ"Ash"Williams | 27-12-12 | 10:34

@Kaas de Vies
Inderdaad. Ga maar eens afwassen met 100 man. Dat gaat niet 100 x sneller.

Verder heb ik net als jij niks met het socialisme, die gasten willen de groep te groot maken en dat vind ik benauwend.

Vergelijkbaar, op Geenstijl zitten veel te veel reaguurders: Jij en ik, een domme PVVert en een verdwaalde moslimneger zou wat mij betreft voldoende zijn voor een interessante discussie. De rest mag wat mij betreft dan de voormalige Zuiderzee in.

Bakito | 27-12-12 | 10:34

-weggejorist-

nuckin*futs | 27-12-12 | 10:34

@WaarDeWindWaait Daar zat ik ook al aan te denken GS gehackt door Joop.nl

DeepDownUnderGrunn | 27-12-12 | 10:32

Jongens. Wat kan die Paternotte schelden, hè?

Bezorgdenverjaagster | 27-12-12 | 10:32

zoals einstein zou zeggen: GZ=AL2

Bamzaaiert | 27-12-12 | 10:32

@appeltjesgroeneweide | 27-12-12 | 10:26

Denk jij dat verschillende politieke partijen hier de vinger aan de pols houden en geenstijl als -mede- graadmeter van de samenleving gebruikt? Ik vraag het me af.

Anders is dit natuurlijk ook allemaal maar gelul in de ruimte. Een uitlaatklep voor ons maar verder nutteloos. Of...?

dj tonedeaf | 27-12-12 | 10:31

Alsof Gerritje invloed heeft op de kredietkraan. Wat een grootheidswaanzin. Centrale bankiers en Basel bepalen de werkruimte van Gerritje. Gerritje is gewoon één van de vele Haagse marionetten, een speelbal van het grootkapitaal.

Strohond | 27-12-12 | 10:30

@Van Dikhout | 27-12-12 | 10:22
Hangt af van de kosten van die kaart en hoeveel je betaalt voor het rood staan. Daar zal wel het geld mee verdiend worden.

blinde kip | 27-12-12 | 10:29

Bedankt Zalm,
dat je 20% van de waarde
van ons geld hebt weggegeven.
Maar het mocht van de Bilderberg
maffia.
Ik ken nog veel
grotere graaiers
maar die staan hoger op de
trap/bordes.

rechtsdwalendeautist | 27-12-12 | 10:28

@Bakito | 27-12-12 | 10:25 | + 0 -
Ongefundeerde schaalvergroting is niet altijd een oplossing, vaak wordt namelijk schaalvergroting aan de risicozijde over het hoofd gezien.

Dat is dus een fout.

Vaak zie je dat bij overnames er uiteindelijk geen waardevermeerdering plaatsvindt. Schaalvergroting is dus niet altijd een oplossing.

En dan laat ik de lobby in de politiek even buiten beschouwing. Die is iets lastiger aan te tonen, maar wel erg aanwezig blijft het een schimmige gebied waar je niet makkelijk de vinger op de juiste plek kan leggen, zelfs jij niet.

Kaas de Vies | 27-12-12 | 10:28

Zalm is geen arrogante lul, maar een arrogante lul-met-vingers. Die koste wat kost de euro door onze strot moest persen, samen met zijn toenmalige holmaatje Duizenberg. Tevens is dit 'publiekevrouwen jong' een voorbeeldig exponent van de Nieuwe VVD. Kortom, integraal doortrekken, deze lul-met-vingers.

VoorZetsel | 27-12-12 | 10:27

Dit vind ik het mooie van media als GS: naast berichtgeving ook een mening erover geven. Want in den oude tijd zouden we Zalms woorden met weinig consequentie hebben gelezen terwijl Zalm ons keihard schoffeert en de banken uit de wind houdt. En zo zouden ze nog 50 jaar door gegaan kunnen hebben met deze manier van redeneren. Bovendien kon je op krantenartikelen ook niet reageren zoals je dat nu wel kan op het internet. Ik zeg: in 2013 moeten we kabinet GeenStijl krijgen.

appeltjesgroeneweide | 27-12-12 | 10:26

@Kaas de Vies 10:21
Dan delen we dezelfde allergie, al zie ik machtsconcentratie in de private sector als een giftige appel van dezelfde boom. Het is onzin om een grens te trekken tussen machtige overheden en anderzijds grote multinationals; ze zijn namelijk grotendeels verweven.

Bakito | 27-12-12 | 10:25

@ sjipsknip | 27-12-12 | 10:10 | + 1
Wat een onzin.
Er is al in geen honderden jaren een pure markteconomie geweest. Zelfs in de meest kapitalistische landen (zoals Hong Kong) heeft de overheid een extreem grote vinger in de pap.
Zeker wij hebben geen kapitalistisch systeem, maar een 'mixed economy' die zeer dicht tegen het socialisme aan zit. Zowel Amerika als de Europese landen zijn vandaag de dag socialistischer dan Rusland en China.
Het systeem is inderdaad aan het falen, maar het is niet het kapitalisme. Binnen een kapitalistisch systeem maakt een overheid geen schulden om kanslozen te ondersteunen of oorlogen te beginnen. Het systeem dat dit keer aan het falen is is het socialisme.

Semper Pecunia | 27-12-12 | 10:25

@blinde kip | 27-12-12 | 10:24 | + 0 -
6 liter karnemelk.

Kaas de Vies | 27-12-12 | 10:24

Is Geenstijl nu gehacked door Joop.nl?

WaarDeWindWaait | 27-12-12 | 10:24

@Jaimy Fox | 27-12-12 | 10:19
Hey, je bent weer losgelaten? Wat voor een offer heb jij gebracht?

blinde kip | 27-12-12 | 10:24

Allah zij geloofd dat ik geen schulden heb. Maar wat zie ik om mij heen in Turkenland? Door alle banken worden creditcarts aangeboden en de supers adverteren ermee: eet nú! Wie nu leeft, die dan zorgt. Bij de Kipa/Tescom (Turks/Engelse supermarktketen) staan gebruiksgoederen opvallend groot geprijsd in maandelijkse termijnen. Bijvoorbeeld een grill voor €9. Pas als je dichterbij komt lees je: x12 of x15. Bij een ander supermarktketen staan in de folders naast de aanbiedingsprijzen ook termijnbetalingen vermeld. Levensmiddelen op de pof dus.
.
Het gekke is dat levensmiddelen betaald in termijnen omgerekend vaak voordeliger zijn dan bij contante betaling. Wellicht is dat de reden dat ik (behalve horecaffers) geen Turk zie die bij de supermarkt contant afrekent. Hij (de man betaalt) heeft meerdere pasjes op zak en als de ene niets meer oplevert, pakt hij een tweede en desnoods een derde of vierde. Net zolang er nog eentje is waar was krediet op staat. Dus ook hier: leve banken die dat toestaan en zelfs promoten!

NB. Er zwemmen dus meer Zalmen in de Pecuniarivier.


.
Ik ben er nog niet achter waarom je met op krediet kopen vaak goedkoper uit bent in de supers. Elders krijg je bij contante betaling doorgaan tien procent korting. Jammer dat Turkije ook wat dit betreft meegaat in de vaart der volkeren en daarvan niets geleerd heeft.

Van Dikhout | 27-12-12 | 10:22

-weggejorist-

Sky Lukewalker | 27-12-12 | 10:22

Heb hem enkele jaren geleden in zijn werkkamer bij abnamro ontmoet en halfuurtje met hem gesproken. Gerrit is dan ietwat ongelukkig geweest in zijn uitingen, een arrogante lul is het beslist niet

Sky Lukewalker | 27-12-12 | 10:22

@Bakito | 27-12-12 | 10:19 | + 0 -
In Nederland bestaat er geen rechts er bestaat links en minder links.

Ik ben een Rotterdamse realist met een allergie voor overheid en dat maakt mij een rechtse onderbuiker blijkbaar.

Als het open telegraafdeuren zijn, dan heb ik dus gelijk.

Kaas de Vies | 27-12-12 | 10:21

Gerrit is de architect van de liberaliseringschaos:
1 liberalisering banken: kredietberg en huizenprijszeepbel, kosten meer dan 400 miljard
2. liberalisering woningcorporaties: kosten +10 mld aan fraude/gokkerij.
3. liberalisering beleggingsbeleid pensioenfondsen kosten tientallen miljarden.
4. liberalisering banken: internationale avonturen, zoals abn, fortis, ing etc. en icesave, kosten meer dan 100 miljard.
5. liberalisering banken: binnenlandse avonturen zoals dsb bank meer dan 10 miljard.
6. Ondoordacht euro-project kosten ontelbaar.

Overal zat onze Gerrit bij.
Ik wil best aardig voor hem zijn: rot op naar een ver land.

mans6640 | 27-12-12 | 10:21

@Kaas de Vies 10:14
Wat jij onderbuik noemt, is in feite het tweede chakra.

Je zou inderdaad weer eens vers vlees moeten vingeren. Die eindeloze stroom rechtse gemeenplaatsen en open Telegraafdeuren intrappen op internet brengen je duidelijk geen steek verder.

Gratis diagnose, doe er wat mee.

Bakito | 27-12-12 | 10:19

Dat wisten we al langer, niet?

Jaimy Fox | 27-12-12 | 10:19

Denk dat ik maar eens op zoek ga naar wat oude sokken of een oude matras.

The_Black_Knight | 27-12-12 | 10:19

'Je moet niet raar opkijken dat als je de maffia het leven moeilijker maakt, dat ook gevolgen heeft voor je welvaart en welzijn.'

Jan Passant mk2 | 27-12-12 | 10:17

@McPhart | 27-12-12 | 10:15 | + 0 -
Ai, dus ik zit hier dus eigenlijk in het verkeerde plekje?

Kaas de Vies | 27-12-12 | 10:17

@Zeg maarKaas_Cuevara | 27-12-12 | 10:11 | + 0 -
Je leest me vaak, alhoewel je reaguurt vaak op me, dan had je moeten weten dat ik geen hypotheek op mijn naam heb staan.

Maar als ik zou kiezen zou ik voor aflossingvrij gaan en dan telkens boetevrij 10% aflossen, ondanks dat dit fiscaal jezelf in de voet schieten is.

Kaas de Vies | 27-12-12 | 10:15

Het is "refereren aan" en niet "refereren naar".
.
Doet een beetje afbreuk aan het verder wel goede stukje.
Foutieve vaste voorzetsels horen op de JOOP thuis, of op de webstek van de SP, maar niet op een blog dat hoger opgeleidden aantrekt ;-)

McPhart | 27-12-12 | 10:15

Dat banken minder krediet zullen verstrekken wanneer ze het lastiger krijgen is niet meer dan logisch. Ze lenen nu al minder uit dan voorheen, doordat de kapitaalratio's enorm opgekrikt moeten worden van de overheden.
Dus Zalm is geen arrogante lul, maar Quid is een communistische prutser die hier niks te zoeken heeft en beter stukjes voor de Noord-Koreaanse staatsmedia kan gaan typen.

Semper Pecunia | 27-12-12 | 10:15

Je moet niet raar opkijken dat als hysterische Gerritje en zijn vrindjes het ons heel moeilijk gaan maken en ons heel veel geld gaan kosten, dat dat heel veel gevolgen kan hebben voor Gerritje en zijn vrindjes. Wat zou een gepaste straf zijn? Op water en brood de rest van hun leven?

triasenergetica | 27-12-12 | 10:14

@Bakito | 27-12-12 | 10:08 | + -1 -
Ik had het met mijn vingerverwijzingen eigenlijk over jouw opschepperige gedrag over welke dames jij digitaal vaginaal hebt beroerd.

Ik hap, om mijn onderbuik te voeden.

Kaas de Vies | 27-12-12 | 10:14

Ik heb weleens gelezen dat Gerrit Zalm een arrogante lul is.

prutt_stift | 27-12-12 | 10:14

Tja vvd..

Tim Grimback | 27-12-12 | 10:13

Hahaha, er zijn tijden geweest dat hypotheken verliesgevend waren. Ja, die Amerikaanse rommel portefeuilles die opgekocht werden om veel winst en dus bonussen te scoren. Op een doorsnee Nedrlandse huis-tuin- en keukenhypotheek zit gewoon een marge van 25 tot 50 procent. Gajes is het! En wel bang zijn dat er andere aanbieders komen op de hypotheek markt en dat zelfs willen blokkeren, dat is raar. Waarom dat dan als je daar verlies mee maakt? Waar maakt een bank dan eigenlijk winst mee? Betaalrekeningen???

E Rectus Magnificus | 27-12-12 | 10:13

Ik vind het vooral een uitspraak van een drammerig stampvoetend kind dat zijn zinnetje niet krijgt...

En de banken zullen niet moeilijker dan dat winstgevend is voor ze. En krediet is winstgevend, tenzij er al teveel van uitstaat en de economie er naar is dat dit niet meer betaald wordt. Dat heeft niets te maken met de strengere regels van een overheid die toch al ge-marionet wordt door de banken.
Zalm de landverrader praat een beetje poep.

ZKH EénOog | 27-12-12 | 10:13

Refereren AAN. Quit, nomen est omen.

Frikanknul | 27-12-12 | 10:13

De overheid is het probleem, onder toezicht van de overheid zijn de hypotheek regels sterk versoepeld en daar begon het probleem.
De overheid heeft de pensioen pot geplunderd.
De overheid heeft onvoldoende toezicht gehouden.
De overheid heeft er voor gezorgd dat we de Euro hebben.
Stel dat elk land z'n eigen munt nog had; dan had ook elk land z'n eigen probleem en wist dat de ze het zelf moest oplossen. Nu geven de landen Europa het probleem en verwachten van Europa de oplossing.

Green-wn | 27-12-12 | 10:13

Maar afgezien dat het een technocraat en een zak hooi, het is prima dat de banken op de rem trappen qua geld lenen. Weliswaar laat, maar beter dan dat het nog een poosje doorgaat zodat we vele pensionado's nog van hun overprijsde inloopkasten afhelpen. Nu moeten ze zakken ipv hun overwaarde te gelde maken en dat geld kan de bank gebruiken om de balans aan te vullen.

blinde kip | 27-12-12 | 10:11

Kaas de Vies | 27-12-12 | 10:04
Ja ja, met de kennis van nu...
Erg gemakkelijk. Had je maar geen aflossingsvrije hypotheek moeten nemen.

Zeg maarKaas_Cuevara | 27-12-12 | 10:11

Trouwens 'Bank van Satan' is eigenlijk veel te veel eer voor een ouwelullenbank die in kinderarbeid, vuile diamanten, plannen van Jorg Haider en de familie van Bin Laden zat. Eigenlijk verdient Goldman Sachs deze dubieuze eer. Zij persen de hele wereld dood en hebben in ieder land politici zitten die daarbij helpen. Ik vraag me steeds af wie dat in Nederland zijn. Welke politicus, welke partij(en)?

Einde van de Domheid | 27-12-12 | 10:10

Communisme cq planeconomie is met de val van de muur als een onwerkbaar systeem naar de schrothoop verwezen. Kapitalisme is nu aan de beurt, een pure markt gedreven economie is ook onwerkbaar omdat gedreven door de homo-economicus lees ongeremde hebzucht, marktpartijen een monopolistische markt nastreven of door vertikale of horizontale integratie van de supply chain waardoor de marktwerking verdwijnt. Dhr. Zalm was altijd een arrogante klootzak en heeft als zeer slechte econoom ermee ingestemd dat de Euro fl.2,20 is terwijl de waarde eigenlijk tussen de fl.1,00 en fl.1,10 had moeten liggen. Deze grootgraaier is een van de hoofdschuldigen dat we kapot aan het gaan zijn door de Euro. Bovendien had ie zijn poot stijf moeten houden mbt. de landen die niet gereed waren voor de Euro. Een arrogante houding hoeft deze faaleconoom niet aan te nemen want op macro economisch vlak heeft ie geen visie getoond in het verleden. Het baantje bij de ABN-AMRO is gewoon via ons kent ons tot stand gekomen want we hebben betere economen op onze universiteiten die beter deze functie hadden kunnen vervullen.

sjipsknip | 27-12-12 | 10:10

Johnny Quid kan het woord VVDer niet uit zijn bek krijgen.

niks mis mee | 27-12-12 | 10:09

@Kaas de Vies 10:03
Het grappige is dat je nog steeds hapt.

Mijn vingerwijzingen, bedoeld om te kietelen, raken je kennelijk op een zeer gevoelige plek. Is je UWV-contactpersoon een linkse rakker Kaas, en zit ie achter je vodden aan?

Bakito | 27-12-12 | 10:08

Scrooge heeft de Bank van Satan onder zijn beheer gekregen. Hoe verkoopt ie dat?

Einde van de Domheid | 27-12-12 | 10:07

rara | 27-12-12 | 10:00 | + -1 -
Ik heb geen Zwitsal-bordje nodig, wilt u hem misschien lenen?

Swemmei | 27-12-12 | 10:06

@Bakito | 27-12-12 | 10:04 | + 0 -
Kaas de Vies doet niet aan herhalingsopmerkingen, ze zijn allemaal uniek in zijn soort.
Dat jij het privilege hebt om mijn opmerkingen eerder aan te horen dan de rest maken ze nog niet cliche.

Kaas de Vies | 27-12-12 | 10:06

* Bakito's "narxist" inlijst en een ereplek op de brug geeft *

Kapitein Sjaak Mus | 27-12-12 | 10:05

Zalm, lekker in de olie.

CoffeePatch | 27-12-12 | 10:05

@Zeg maarKaas_Cuevara | 27-12-12 | 10:01 | + 1 -
Alleen heeft hij ooit aan de knoppen gezeten toen de weg van kredietexpansie werd ingezet.

Kaas de Vies | 27-12-12 | 10:04

@Kaas de Vies 09:58
Er zijn inderdaad socialisten met nare VVD-trekjes.

Sneeuwbal is er éen van.

Nog meer KaasdeVies-clichees?

Bakito | 27-12-12 | 10:04

Je zult maar op de VVD stemmen ...

Kamervraag | 27-12-12 | 10:04

We hadden de bank destijds gewoon moeten laten omvallen. Zou lastig zijn geweest omdat we allemaal een nieuwe rekening hadden moeten openen bij de concurrent en we al onze automatische incassoos hadden moeten laten overzetten maar uiteindelijk zou de markt er gezonder van zijn geworden.

Osdorpertje | 27-12-12 | 10:03

@Bakito | 27-12-12 | 10:00 | + 0 -
Max 52%. Dat is heel normaal hoor in Nederland, doet bijna iedereen, die niet in de bijstand zit. Ik ben geen loonslaaf, ik ben een Fiscusslaaf.

Ik mis nog wel een bad in je beeld.

Maar goed, bij u heb ik een beeld van een behaarde ongewassen figuur die overal zijn vingers insteekt, maar geen idee wat hij daarna moet doen.

Kaas de Vies | 27-12-12 | 10:03

Zalm debiteert een waarheid als een koe, sterker nog hij trapt een open deur in, dat mag enige naam hebben. Maar om iemand daarom een arrogante lul te noemen is een belediging voor enkele huisreaguurders.

Zeg maarKaas_Cuevara | 27-12-12 | 10:01

Zalm heeft gelijk: de bank faciliteert alleen het onzalige leengedrag van de consument. Hetzelfde als een barman die een dronken klant nog een biertje tapt, omzet = omzet.

_pacman_ | 27-12-12 | 10:00

@de Bree | 27-12-12 | 09:57 | + 1 -
Apple is over haar hoogtepunt heen en verloochent haar trouwste fans.
Wellicht dat er een order valt voor een Nederlands bedrijf om New York van Delta Works te voorzien.
Fiscal cliff zal voor veel onzekerheid zorgen maar er komt toch een compromis (al dan niet halfbakken).

Allemaal gebaseerd op openbare onderbuik gegevens. Dit zijn trouwens geen beleggingstips.

Kaas de Vies | 27-12-12 | 10:00

Natuurlijk is Gerrit een arrogante lul, maar dat wisten we al. Wat die arrogante lul hier doet is gewoon wat iedereen in zijn positie zou doen, maximaal positie innemen door een dreigend toontje aan te slaan, en dan te hopen dat we hem die ruimte laten. Doen haatbaarden ook, en vakbondsleiders, en kinderen.

Schoorsteenveger | 27-12-12 | 10:00

@Kaas de Vies 09:57
Het enige dat jij in me oproept is het beeld van een ambtenaar/loonslaaf die op internet ondernemertje speelt en pocht dat ie zoveel belasting moet afdragen.

Bakito | 27-12-12 | 10:00

@Ing. eslapen | 27-12-12 | 09:52
Vandaar ook "oproept". Die uit-knop van de automaten weten ze bij de bank immers snel te vinden. Maar je mag het ze wel lastig maken.

blinde kip | 27-12-12 | 09:59

@Bakito | 27-12-12 | 09:54 | + 0 -
Narxist is trouwens wel een mooie kruizing van een narcist en marxist.

Een mooie term voor zakkenvullende socialisten die iedereen gelijk achten behalve zichzelf.

Zoals Sneeuwbal in the Animal Farm.

Kaas de Vies | 27-12-12 | 09:58

Johnny Quid heeft ook óveral verstand van.
Nog beleggingstips?

de Bree | 27-12-12 | 09:57

@Bakito | 27-12-12 | 09:54 | + 0 -
Machtsconcentratie en uitbuiting door welke regering dan ook is tegen het zere been van het Kapitalisme omdat het geen waarde toevoegt.

Dat jij hier weer iets Marxistisch inziet komt denk ik door die rode waas die ik altijd in uw brein oproep.

Kaas de Vies | 27-12-12 | 09:57

Zalm heeft hier gelijk en zegt gewoon wat er aan de hand is. De mensen met een eigen huis die op de top is aangeschaft vinden dit niet leuk. Maar de eisen worden strenger voor de banken, dat hebben ze zelf niet bedacht. Het gevolg is dat de kredietverlening onder druk komt te staan. De huizenprijzen gaan nog meer kelderen. Het zou me niet verbazen als geld schaars wordt en de rente daardoor gaat stijgen.

roze_bril | 27-12-12 | 09:55

Kaas de Vies | 27-12-12 | 09:52 | + 0 -
Nee Kaas, jij bent degene die zich verzet tegen machtsconcentratie en uitbuiting van nationale/Europese regering. Jij bent de narxist.

Bakito | 27-12-12 | 09:54

Het mooie vind ik wel dat de geldbeluste consument nooit wordt genoemd in de problemen die de crisis mede hebben veroorzaakt. U weet wel... de consument die wegliepen bij de banken omdat ze niet genoeg konden lenen en verderop een bank wisten die wel in hun geldzucht kunnen voorzien. Denkende dat ze hier van geleerd hebben, staan ze nu te janken bij banken omdat ze weer te weinig kunnen lenen. Wat wil je nu?

harry poster | 27-12-12 | 09:53

Zalm heeft gewoon gelijk, iemand die over Gerrit zijn uitspraak valt. begrijpt niet hoe de wereld in elkaar zit. Als iemand geen poep praat als over geld en geld lenen gaat is het Zalm wel, die zegt gewoon waar het opstaat.

DeepDownUnderGrunn | 27-12-12 | 09:53

Tommygunner | 27-12-12 | 09:50 | + 0 -
In ieder geval iets wat niet onvoorwaardelijk en ongedekt kan worden bijgedrukt.

Bakito | 27-12-12 | 09:52

@Bakito | 27-12-12 | 09:48 | + 0 -
Obsessie van het kapitilatische systeem is waardevermeerdering alleen heeft iemand bepaalt dat het doel geld is, maar dat is het niet, dat is een middel.

Maar dat begrijpt een Marxist natuurlijk niet.

Kaas de Vies | 27-12-12 | 09:52

@blinde kip | 27-12-12 | 09:41
Om aan een bankrun mee te doen, moet je natuurlijk wel wat op de rekening hebben staan.

Ing. eslapen | 27-12-12 | 09:52

Zalm is een ambtenaar. We mogen geen moment onbenut laten om hem dit in te wrijven!

Dikke Negor | 27-12-12 | 09:51

Offtopic: waarom staat Zimra niet in de poll?

necrosis | 27-12-12 | 09:51

Wat dat zinnetje betreft: sorry Kwit maar het blijft logica waar geen speld tussen te krijgen valt. Na jaren wangedrag op onze kosten wordt het nu inderdaad moeilijkER. Afgezien van de vraag of het leuk is. Gouwe Gerrit blijft de minst grote eikel bij de banken.

Godsammekraken | 27-12-12 | 09:51

@Bakito | 27-12-12 | 09:48
Je wilt natuurlijk ruilhandel ofzo?

Tommygunner | 27-12-12 | 09:50

"Banken die hebben bewezen een stel gewetenloze, egoïstische schoften te zijn die kapitalistische roofvrijheid eisen, behalve als ze zelf in nood zitten door hun eigen hybris."

Steek je hand in eigen boezem Quid, waarom koopt elke minusvariant een LCD-TV van 50inch op de pof. Iedereen moest zich rijk wanen, dat was de waan van de dag. Ze vonden het allemaal prachtig en iedereen stimuleerde het. Maar het volk bewijst telkens weer heel erg dom te zijn en een zeer kort en selectief geheugen te hebben.

Straks komt het volk er ook achter dat alle macht naar Brussel toch niet zo'n goed idee was, en het uitdelen van privileges aan de Islam ook niet zo'n goed idee was.

Regeren is vooruit zien, als de regering dit al niet kan, kan het volk dit al helemaal niet.

Kaas de Vies | 27-12-12 | 09:50

Terecht maatregelen natuurlijk, maar feit blijft dat je het banken wel moeilijker maakt.

Tommygunner | 27-12-12 | 09:49

Het is ongehoord hoe we genaaid worden door onze (ex) politici, met als absolute winnaars vvd en pvda.
Juist, precies de partijen waar dit stomme volk op gestemd heeft.

Slipsnifter | 27-12-12 | 09:49

Jammer dat Kwit het kapitalisme niet snapt. Fundament onder het kapitalisme is het eigendomsrecht. Dat recht is met voeten getreden door de kongsi van banken en overheden door het opblazen van ons geldstelsel. Na jarenlang de buit (stemmen/bonussen) van deze truuks te hebben geprivatiseerd worden de verliezen nu het mis is gecollectiviseerd.

Dat, beste Kwit, is anti-kapitalisme.

Godsammekraken | 27-12-12 | 09:48

Het concept "geld" an sich en de daarmee samenhangende kapitalistische obsessie van meer meer meer is het probleem.

Zalm is slechts een van de vele passanten.

Bakito | 27-12-12 | 09:48

Graaiert eerste klas. Weg met zo'n arrogante l*l.

Swemmei | 27-12-12 | 09:48

Gerrit Zalm? Arrogante lul.

henkojenko | 27-12-12 | 09:47

Was ist ein Einbruch in eine Bank gegen die Gründung einer Bank? B. Brecht ca.1930

Simon de Danser | 27-12-12 | 09:46

Nee Gerrit Zalm is een archetypische VVD-er

Een Soort Iets | 27-12-12 | 09:46

In principe ben ik het er mee eens dat dit helder en duidelijk gezegd wordt. Lenen is wenen en we moeten er mee stoppen.

Het geeft alleen een nare bijsmaak dat dit uit de mond van Zalm moet komen, niet omdat hij bankier is, maar omdat hij lange tijd aan de ongelimiteerde kredietverlening iets kon doen toen hij deelnam aan de regering.

Deze mantra had men de banken op moeten leggen tussen 1995 en 2005. Maar goed, het probleem is nu, de schuld ligt niet bij de jongere generatie, maar daar komen wel de klappen, en de babyboomers hebben de touwtjes nog in handen, maar langzaam is deze nu plaats aan het maken voor de volgende generatie. De opvolgende generatie die de macht via natuurlijk verloop erft vertoont al dezelfde streken van zelfverrijking.

De generaties jonger dan 40 jaar, maakt u uw borst maar nat.

Kaas de Vies | 27-12-12 | 09:46

Gerrit Zalm is een arrogante lul

Brandpunt | 27-12-12 | 09:45

Verhaar is alweer bezig om een warrig weerwoord te schrijven.

blinde kip | 27-12-12 | 09:45

Je moet niet raar opkijken als de burger oproept tot een bankrun.

blinde kip | 27-12-12 | 09:41

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Batavia Casino. Hét online casino van Nederland
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland