achtergrond

Geenstijl

Dag Co

Tot aan het gaatje...Co de winterkoning stapt op bij AZ. De man die bij Ajax onterecht de laan uit werd gestuurd, bewijst al twee jaar dat hij zelfs een modale ploeg aan het voetballen kan krijgen. Een toptrainer dus, die niet alleen met Willem II de Champions League wist te bereiken, maar zich met AZ zelfs winterkampioen mag noemen. Tijd om op te stappen dus, aldus Co, want je moet stoppen op je hoogtepunt. Een hommage van onze SlamDunk!



Co gaat weg! (Co Rules II)

AZ is hip en Co is hot! Je hoorde er de afgelopen voetballoze weken niet bij als je Co Adriaanse en zijn cluppie niet helemaal geweldig vond. AZ was immers de 'winterkampioen'en kampioenen, daar wil iedereen bij horen. Behalve ik dan kennelijk. Want persoonlijk vond ik Co altijd al top. Maar Cootje is weer met stip een paar punten gestegen! Iedere trainer zou in zijn situatie voor een dikke bom euri's blind hebben bijgetekend voor een jaartje of twee. Grote kans dat de koppositie op de ranglijst en voortgang van de bouw van het nieuwe stadion het ongezonde verstand van Dirk Scheringa zo hebben aangetast dat Co er een nulletje of zes (per jaar) zou hebben uitgesleept. Als AZ over twee jaar dan weer gewoon zevende had gestaan bij de winterstop dan had een rijke Adriaanse alsnog zijn koffers kunnen pakken. Gewoonste zaak van de wereld in voetballand.

Maar niet bij Co. Hij vertrekt doodleuk uit de kaasstad. Niet dat hij iets anders heeft, maar Co "zit niet gebakken aan een club, de spelersgroep of een organisatie." Om er vervolgens eerlijk aan toe te voegen: Graag wil ik naar een buitenlandse club of een club die heel veel betaalt" Briljant! AZ-fans opperen online al om een gironummer te openen om de trainer te behouden. De rood-witte polsbandjes zullen snel volgen. Waarom zijn er niet meer Co's in het betaalde voetbal, dan zou de sport een stuk interessanter zijn. Helaas gaat Co ons kikkerlandje op zeker verlaten.

Want Co omdat de camera's toch draaiden liet hij fijntjes nog even weten dat er in Nederland eventueel nog één optie was. Co wil wel terug naar Ajax, maar dan alleen in de functie van Algemeen Directeur. In die functie ben je echt de baas. Over de werknemers, de faciliteiten, de Ajax Koffie, de Ajax dekbedden, etc. Helaas zit op die plek zijn aartsvijand Arie van Eijden also known as Arie van A. De man die in de donkere dagen van de clubgeschiedenis als commercieel manager achter de tralies ging wegens belastingfraude en Ajax naar de rand van de afgrond bracht. De man die via de KNVBobo's en een goed woordje van Michael van Praag weer terug kwam als Algemeen Directeur. Beenhakker gaf het mes aan, maar het was Van Eijden die Adriaanse het dolkstootje in de rug gaf toen hij onder druk stond. Overigens stond Ajax gewoon bovenaan op dat moment en werd Co ontslagen na notabene een gewónnen wedstrijd. Beenhakker en Van Eijden zelf bleven natuurlijk op het pluche en nog geen 24 uur later dronken Krol en Koeman champagne in de Arena.

Daarom is die functie helaas geen optie voor Co. Daarom ook deze scherpe opmerking, waarover bij de Ajax-aanhang al weer druk gediscussieerd wordt. Prima hoor, zo'n mooie sneer richting Arena, maar dat heeft Co helemaal niet meer nodig. Over een paar maanden komt er een mooie buitenlandse (top)club met een hoop geld en daar wordt Co per 1 juli gepresenteerd als de nieuwe man. Het liefst zo'n saaie, degelijke, maar puisant rijke club uit Frankrijk of Duitsland. Co neemt zijn beste jongens mee, want Dirk heeft toch bloedgeld genoeg. Vervolgens loot hij na de zomer in de UEFA-cup met zijn nieuwe club Ajax als tegenstander. Om uitgerekend ín de betonbak en óp dat knollenveld even ongenadig hard uithalen. Liefst 0-3 of 0-4 of zo. En onder het genot van een sterk bakkie Ajax-koffie sluit Co de dodelijke persconferentie na afloop af met de legendarische woorden: "Nu allemaal ONGEZIEN DE TYFUS!"

SlamDunk!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.