Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GS BULLSHIT CALL: Miracle Wraps

oie_24124732ALpA1o84.gif Audiofielen zijn klinisch gestoord. Absoluut 100% gecertificeerd klinisch gestoord. Audiofielen zijn die geluidsautisten die voor het meest zuivere geluid van hun installatie gaan, ver voorbij het punt waarbij gezonde mensen überhaupt nog verschil horen. En daar alles voor over hebben. Een paar stekkerdozen van 300 euro p.st. importeren uit Japan omdat die nog beter geïsoleerd zijn. Zilverkabels van 1500 euro per strekkende meter bestellen waarbij de lege ruimte tussen de zilvermoleculen is opgevuld met goudmoleculen om het kwaliteitsverlies tot een minimum te beperken. Een tweede lichtnet in huis aanleggen om de elektrische storing te minimaliseren. Dit zijn lui die zonder nadenken een tweede hypotheek nemen op de stereo-installatie van hun Vinexhuis. Die rondlopen in overhemden van de WE en zonder ironie een Nokia 6310 aan een houder dragen tijdens hun beursbezoeken, maar wel jaarsalarissen neerleggen voor stekkertjes, kabeltjes en jacks. Kortom, het soort mensen waar je met een bullshitverhaal als de 'Miracle Wrap' dikke knaken aan kunt verdienen. De Miracle Wrap: "De belangrijkste werking is de herbalancering op sub-moleculair niveau, waardoor de geleiding verbetert en het signaal schoner door gegeven wordt. [...] Wij zijn ontzettend trots, omdat wij een belangrijke en revolutionaire vinding in de kwantum fysica niet alleen meer in een tweak applicatie toepassen, maar nu ook direct in onze nieuwe netkabels." Kwantum fysica en sub-moleculair niveau, om daarmee een dure kabelwikkel van rijstpapier te kunnen verkopen. O JA JOH! Homeopathie voor geluidskabels, dat is het. Kortom, niet intrappen en doet u het toch, dan verdient u het ook om geld kwijt te raken aan pure onzin. NB Iemand nog interesse in een Miracle Wrap voor uw balzak? Met behulp van kwantum fysica op sub-moleculair niveau produceert u zonder kwaliteitsverlies nieuwe zaadcellen en zal uw lul ook significant in grootte en dikte toenemen. 1775 euro (ex BTW), is onze Miracle BallsWrap van u.

Reaguursels

Inloggen

las ooit een verhaal van een gepensioneerd medewerker van top hifi producent Mcintosh: ze hadden alle luidsprekerkabels gemeten en getest. Uitkomst: dikke standaard koperkabel was prima. Moest alleen elk half jaar een centimeter ingekort worden ivm oxidatie.

En: Stanton platenspeler elementen waren dezelfde als die van Pickering van hetzelfde bedrijf, maar toch werden de eerste steevast onnavolgbaar beter getest.

Resume: ik heb indertijd een oude Quad versterker gekocht en die aangesloten op moderne luidsprekers, en daarna zelfs de subwoofer uit huis gedaan.
Prima geluid !

dekromme | 26-10-12 | 23:15

@Minus Richels

Dat is generaliserend en absoluut niet altijd waar. Ik heb de MachinaDynamica link hierboven gepost en weet precies wie er niet sporen en wie wel. Maar bovenal ben ik muziekliefhebber EN audiofiel, maar dan niet van het 'gekkies' soort. Ik luister met veel gevoel naar muziek en het lukt mij ook om een compleet album af te luisteren zonder elke keer naar de "Next" knop te grijpen.

De meeste lui geven tegenwoordig geen zier om zo natuurgetrouw mogelijke weergave (High Fidelity) en zijn gelukkig met hun achtergrondgeluid op hun iPod. Moeten ze lekker zelf weten, maar ik ervaar muziek liever anders.

Doebe Doebert | 25-10-12 | 19:12

Dat verkooppraatje is zo'n beetje hetzelfde als dat ze je, en vooral bij de BCC, vergulde stekkers met bijbehorende "digitale coax" willen verkopen. Geloof me, in heel de kabeltv keten vanaf de schotel, onvanger, versterkers buiten tot en met de aansluiting binnen worden er geen vergulde connectoren gebruikt. Koop gewoon goede afgeschermde connectoren en goed afgeschermde coax (bv Hirschmann/ foamkabel) en maak desnoods zelf een kabel..

GebuktIsGenomen | 25-10-12 | 12:08

Audiofielen zijn gevoelloze mierenneukers . Ze luisteren niet naar muziek maar testen voortdurend hun installatie met fragmenten die nooit langer dan 25 seconden duren.Isolatie daar zijn ze gek op , ze "horen" in een isoleercel met hun audiofiele scheidingsfilters.

Minus Richels | 25-10-12 | 07:45

Fijn dat u allen mijn afkeer voor audiofielen deelt. Mijn standaard iPhone oordopjes zijn prima danku.

EEN dingetje maar: isolatie op kabels is vaak wel fijn. Ik heb scartkabels gezien zo dun als macaroni en als ik die gebruikte zag ik ook fijn naar welke zender de buren keken, want er dreef dan een RTL-logo in beeld. Simpele vuistregel: hoe dikker hoe beter. Maar dat zei uw vriendin vannacht ook al.

QuelleFromage | 24-10-12 | 23:31

Voor de groentjes onder ons... man man, ik was bijna vergeten hoe geniaal (slecht) die Geoff Kait is. The Intelligent Chip, Clever Little Clock, Teleportation Tweak... The list goes ON and ON! :-)

Doebe Doebert | 24-10-12 | 22:38

Voor de duidelijkheid, de figuur achter deze 'producten' (LEES ze vooral, afgezien van de prijzen!!) is al jaaaaren op tweedehands sites als www.audiogon.com bezig om zijn zooi te slijten... en niemand zal het verbazen, hij verkoopt ook nog wat! HAHAHAHA

Doebe Doebert | 24-10-12 | 22:30

@kweetalles: je weet nog niet alles :-) Check dit, is maar het topje van de ijsberg:

www.machinadynamica.com/

Wel papier bij de hand houden, je schijt in je broek van het lachen!

Doebe Doebert | 24-10-12 | 22:27

Die site is toch gewoon een practical joke? Trapt er iemand in die onzin?

kweetalles | 24-10-12 | 22:24

Oud nieuws, dit soort dingen bestaat al sinds de HiFi ontstaan is. In elk vakgebied zijn er charlatans, zoals ook in dit geval. Wel een beetje generaliserend stukje, ook audiofielen komen in verschillende gedaantes. Van nuchtere doch kwaliteitsbewusten, tot de downright mafkezen die op beurzen naar verwonderd naar tingeltangel geluidjes uit Japan luisteren door een in kurk ingepakte set (resonanties, ha!).

Feit: wat meer geld uittrekken voor componenten waar door de fabrikant ook aandacht aan is besteed, levert je meer op dan het standaard dozen-schuif MediaMarkt/Saturn blik.
Feit: veel meer geld uitgeven is leuk als het kan, maar levert steeds minder winst op.
Feit: extreem veel geld uitgeven aan een set is waanzin, maar als je eenmaal een hele goede combi hebt staan in een daarvoor aangepaste ruimte, is IEDEREEN met stomheid geslagen. Ook de sceptici...

25 jaar ervaring en -ALLES- gezien en gehoord.

Doebe Doebert | 24-10-12 | 22:22

Ooh wat ben ik blij met deze reacties!! Werkelijk ik vind ook dat ze in de gevangenis thuis horen. Ik heb rechts van spreken daar luidsprekers , akoestiek en muziek studio design mijn beroep is. Als we het voor elkaar krijgen dat er eindelijk begrepen word dat luidsprekers en akoestiek samen 2 systeem vormen. Onze oren vervormen 10 % luidsprekers 1% versterkers 0,01 % kabels. 0,0000000000000000001 Een echte muziek producer wil het origineel zo goed als mogelijk benaderen omdat hij in de eindeloos hoeveelheid keuzes die gemaakt moeten worden in 1 keer de juiste keuze wil maken. Dus ik.. mischa jacobi ben hier super blij mee! kappe nu met die onzin www.mischajacobi.com

Mischa666 | 24-10-12 | 21:51

zik | 24-10-12 | 19:59
Exact. Zelf 2x speaker bouwen met eigen scheidingsfilter, naar je eigen wensen. Laat de rest maar opscheppen. Een goede versterker ervoor (ik heb zelf een Marantz uit de jaren 70 met 4 draaiknoppen en 1 schakelaar, geen geouwehoer verder) Niet zeuren over koperbedrading en lengtes van kabels, als je een cd draait ben je de winst al na 1 millimeter kwijt. Goede draaitafel, analoge tuner en voor de leut een dvd/BR aansluiting.
En voor de mooie kwaliteit neem je gewoon een wat hogere prijsklasse Sennheiser koptelefoon, een wijf dat haar kop een uur kan houden en een bejaard stel als buren dat om 9 uur 's avonds gaat slapen.

Jos Tiebent | 24-10-12 | 21:26

Muziek is emotie. En niets weet zo goed emoties op te wekken als een lege portomonaie.
.
Ik bezit zelf een behoorlijke installatie, ook al is ie inmiddels 15 jaar oud, hij klinkt nog steeds beter dan 99,9% van de spullen van de mediamarkt. Destijds 1100 guldens per speaker en 600 voor de versterker, maar dan heb je ook wat.
.
Ik ben geen audiofiel, wilde gewoon dat het goed klonk, en dat deed deze set. Had wel audiofielen in mijn vriendenkring, die allemaal wilden langskomen om te kwijlen. Dat deden ze dan ook, hard.
.
Toen kwam er een met interlinks aan, van van de Hul. Die moest ik kopen, dat was wereldtop. Dus ik tegen hem zeggen dat ik die gekocht had, dat ie langs moest komen. Hij luisteren. Nou, het was echt duidelijk hoorbaar, ik zette de CD aan (Dire Straits uiteraard, omdat die CD's goed gemaakt zijn), en hij knikte gelijk bevestigend, je hoort gewoon het van de Hul geluid.
.
Daarna heb ik 'm laten zien dat er niet eens de wel ietwat duurdere (25 gulden) interlinks tussen zaten die ik bij de set gekocht had, maar de goedkope interlinks die bij de versterker meegeleverd waren.
.
Hij keek wel enigszins beteuterd en betrapt, en daarna heb ik 'm nooit meer over dat soort onzin gehoord.
.
Mensen, als je wil dat je geluid goed klinkt, begin dan met al die 5.1 troep per direct je huis uit te gooien en koop 2 goede speakers ipv. die rommel. Stel die speakers goed op, kies een goede luisterplek, de juiste opname, en geniet.
.
En ja, je moet luidsprekers goed opstellen en een goede luisterplek selecteren, de accoustiek van elke ruimte is anders. Merken als 'bose' die schermen met ruimtelijk geluid overal, lullen uit hun nek.
.
Kijk eens naar je luidsprekers. Zit daar een basreflex poort op? Dan is het voor 90% zeker weten rommel. Hoor je tijdens een stevige beat een continue scheet uit je luidsprekers komen, of een mooie strakke 'plop' bij elke beat?
.
Hoe dan ook.. audiofielen.. geldt hetzelfde voor als gelovigen. Alleen discussies mee uitgaan als je wilt lachen, niet denken dat je ooit gelijk gaat krijgen, want dat kan helemaal niet, daar ze geen normale argumenten gebruiken maar poep praten.

zik | 24-10-12 | 19:59

-weggejorist-

vietjap | 24-10-12 | 19:45

Ik ken persoonlijk zo'n audiofiel.
Iedere keer op zoek naar nog betere apparaten.
In zijn huis is niet meer dan één bordje en 2 kopjes te vinden, en roeren moet je met je vinger, maar wel apparatuur van duizenden Euro's hebben staan.
kabels van 3 cm doorsnee, voorversterkers, membraanluidsprekers van 150 kg en 1,70 meter hoog.
Als ik dan zeg dat het geluid juist een beetje imperfect moet zijn, zodat je hersenen de rest erbij maken, kijkt hij je wazig aan.
Maar in mijn opinie is dat waar, ik heb wel eens op tranen uitbarsten gestaan toen ik op een transistorradiootje een bepaald liedje hoorde in een lege fabriekshal, terwijl ik bij die tienduizenden Euro kostende apparatuur van hem alleen maar zat te letten op eventuele foutjes in het geluid.
Dus volgens mij bewandelen audiofielen niet de juiste route.
Ook die platenspelers, met losse motor en snaaraandrijving, en dan ook gemonteerd op puntige pootjes en op een enorme marmeren plaat op rubber, het is eigenlijk waanzin, als je er dan zo'n krakerige grammofoonplaat op legt.Meestal zijn het ook een bepaald soort types: Beta-studie, precies, sober en puriteins karakter, kunnen niet goed met vrouwen omgaan.

King of the Oneliner | 24-10-12 | 19:38

€1775,-!
Da's niks, ik heb ze voor een koperen interlinkje van 0,5 meter €6000,- zien neertellen.
Ik hou van goede audiozooi, en heb deze discussie al eens gehad met een andere reaguurder die er wel veel vanaf wist, want verkoper, maar bijv. Grimm kabels kosten zo'n €40,- p.m. maar zijn wel goed.

mothersfinest | 24-10-12 | 18:56

Audiophiles zijn de meeste sneue en trieste mensen die onze aarde 'rijk' is. Veel mee te maken gehad. Het probleem is dat ze dingen kunnen die anderen niet kunnen. Zo claimde er eentje te kunnen horen of een CD het origneel is of een kopie opCDR. Tenzij je die CDR op 50 speed hebt gebrand op een Kruidvat CD, is het gewoon niet te horen. Het menselijk gehoor kan het gewoon niet. Nee hij wel.
Het is ook te makkelijk die lui af te zetten. Zo een gast kwam aan dat er CDR's speciaal voor audiofielen werden gemaakt. Kosten 4.5 euro per stuk. Ik zag gelijk dat het ging om Mitsui SG's en die kosten 50 cent per stuk, inclusief doosje.
Dan een speciale stekkerdoos. Kost van merk A 50 euro. Van merk voor audiofielen opeens 495 euro. Helemaal precies hetzelfde ding (dus ook interne kabels), alleen ander label. En die lui claimen dan het verschil te kunnen horen.
Het heeft geen zin voor 100.00 euro een stereo te kopen. De meeste muziek wordt in studio's afgemixt en die hebben geen kabels van 97489756189045 euro. Gewoon XLR of gebalanceerde jacks, multikabels voor 50 euro. Dan mixen ze het af op KRK's of Yamaha NS-10's en dat klinkt als een pleerol. Maar dat spul werkt wel op +4db. Een stereo voor thuis werkt op -10db, dus je hebt 14db verlies. Het beste koop je dus een professionele installatie (dus alles +4db en jacks met goede boxen (gewoon Scanspeaks in zelfbouw met goede filters en zo, afverven met teer). Ben je voor een fractie van het geld klaar.
En nog beter is je geld investeren in een Vitalizer (heb zelf de SPL). Dan klinkt je muziek echt heel veel beter!

Moonwarrior | 24-10-12 | 18:43

Goed voor je Homeotheater

Badderbeest! | 24-10-12 | 17:59

"De onafgeschermde kabel is standaard aan beide zijden uitgevoerd met 24 karaats goud vergulde koperen connectoren van IeGo, die af fabriek diep-cryogeen behandeld zijn"

kabels uit de diepvries.
*Whoehahahahahaha*
www.woordenlijst.eu/woord_details.php?...

Generaal Nguyen Giap | 24-10-12 | 17:33

@ lustkapper | 24-10-12 | 13:39

Binnenkort ook de G-bag voor de G-spot? (Die overigens ook niet bestaat volgens recent onderzoek)

Megalomaniak | 24-10-12 | 17:15

Dat de ene audiokabel beter is dan de andere geloof ik wel. Maar bij een Scart- of HDMI kabel zijn het gewoon ééntjes en nulletjes. Die komen wél goed door of niet door. Dat de ene audioset beter is dan de ander geloof ik ook nog wel. Maar tegen de tijd dat je 50 bent hoor je het verschil waarschijnlijk toch niet meer.

vikingchild | 24-10-12 | 17:07

"Werkt zowel voor plugs als Toslink..." Toslink, da's toch optisch digitaal? Hoe kan je dat met magneetvelden beïnvloeden???

Megalomaniak | 24-10-12 | 17:06

Zullen we eens blind testen met 5 audiofielen? Wedden dat ze geen significant verschil kunnen horen?
Of simpelweg een muzakje spelen met kabel van miljoenmiljard eurie en hetzelfde muzakje spelen met kabeltje van de Action. En dan beide uitlezen met oscilloscoop. Denk dat we dan wetenschappelijk bewijzen dat het bullshit is. En trouwens heb je wel eens 5 minuten een multimeter in je wcd gestoken? Is ook lekker constant die 230V....

BadHouse | 24-10-12 | 16:47

'K heb ook een atomic audiootje van 125K. Zit gemiracle wrapped in m'n Lexus ls.

mixey | 24-10-12 | 16:47

@w.degene | 24-10-12 | 15:38
Oeps. Gauw je schoolgeld terug gaan halen.

FreeElectron | 24-10-12 | 16:16

@Jos Tiebent | 24-10-12 | 14:14
Hou een sop. Dat verschil hoor je niet.
Is al uit en te na getest in het verleden.

FreeElectron | 24-10-12 | 16:12

@blinde kip | 24-10-12 | 13:25
Helaas bestaat dit echt, evenals het meeste van wat er verder in het topic wordt gemeld.
Behalve de prijzen voor de kabels, die kunnen nog zomaar een factor 10 hoger liggen.

Mooi volkje, audiofielen.

FreeElectron | 24-10-12 | 16:04

Ik heb net een miracle wrap om mijn cassettespelert geknoopt; die ferro en Chromium bandjes klinken nog even dof als altijd :-)

Betweetert | 24-10-12 | 16:01

De stroom uit je stopcontact moet dan wel afkomstig zijn uit een met steenkolen gestookte centrale, die netjes gerangschikt in de verbrandingsoven hebben gelegen. Daarop wel even toezien graag! Je schoonmoeder ook een metertje of 7 van je versterker houden scheelt enorm kan ik je zeggen! Die impendanst anders alle signalen weg. Audiofielen, ach als je het geld hebt, waarom niet? Sommigen kopen ook een Veyron, terwijl je met een AMS Alpha 12 GTR-R35 even hard gaat :-) (en kost aanzienlijk minder). Maar ja, looks he en onderscheiden he......:-)

Betweetert | 24-10-12 | 15:59

Het is toch volkomen duidelijk dat de maker van de site (en de aanbieder) aan het testen zijn hoe stom de lezer is? Ben je heel stom dan koop die onzin. Lachen ze zich kapot bij referencetweaks. Prik je er maar een beetje doorheen dan lees een amusant verhaal dat een glimlach op je gezicht tovert. Quid; je maakt hier een serieus topic van. Dat maakt jou ook een beetje stom.

Van Kamsteren | 24-10-12 | 15:52

@voldemort | 24-10-12 | 14:27
Skineffect treedt alleen op bij wisselspanning. Kabeltjes naar je luidsprekers transporteren gelijkspanning.

w.degene | 24-10-12 | 15:38

@Jos Tiebent | 24-10-12 | 15:16
Ik ben en groot liefhebber van Swing uit de jaren 30 en 40! (ik weet, ik spoor niet helemaal, hebben experts inmiddels ook vastgesteld), maar het beste luister je dat af op wat ze toen ook hadden; single-ended triode buizenbakken en kolossale hoornsystemen en natuurlijk lp.
usr.audioasylum.com/images/1/12149/Hor...

plaszak | 24-10-12 | 15:37

Ach, laat die mensen toch....

abc_mentaliteit | 24-10-12 | 15:37

Jos Tiebent | 24-10-12 | 15:27
Yup, en ik hou toevallig van het 'moderne' heldere geluid door die surround sound dinges, dus je raakte een gevoelige snaar. Ik vind juist allerlei details beter opvallen (en de 'wow' factor uiteraard) aan surround gaaf. Ik zal altijd een moderne set boven een oude LP zetten, behalve als het om charme gaat.

je therapeut | 24-10-12 | 15:35

Hebbon!

Waarheen waarvoor | 24-10-12 | 15:33

je therapeut | 24-10-12 | 15:22
Precies. Smaken verschillen. Gelukkig. Anders liep iedereen er hetzelfde bij.

Jos Tiebent | 24-10-12 | 15:27

@Jos Tiebent | 24-10-12 | 15:16
Ik heb de SACD versie, niet de quadrofonie versie, die is dus wel 5.1 DTS. En ja, die zal vast niet gemixed zijn zoals de makers het ooit 'bedoeld' hebben. Maar gelukkig heb ik geen anderen nodig om voor mij bepalen wat ik wel of niet tof vindt in muziek, dat weet ik zelf heel goed.

je therapeut | 24-10-12 | 15:22

@impure_element | 24-10-12 | 14:04
Straling absorberende pasta... Mein Gott.

Toine Tussenbeen | 24-10-12 | 15:16

je therapeut | 24-10-12 | 14:46
Dark side of the moon is volgens mij in quadrofonie opgenomen, een systeem waar volgens mij maar een paar engelsen ooit mee gekliederd hebben in de jaren 70. Daar kan dus nooit een 5.1-versie van bestaan, omdat ze toen zo nog niet konden registeren.
Kijk, als Rembrandt een digitale camera met 200 megapixel had hij ook De Nachtwacht niet hoeven schilderen.
Ga nou niet alle nieuwe dingen beter vinden dan de ouwe. Swingjazz uit de jaren 30 speel je het beste af met een fonograaf, en niet met een high-end fully 96khz remastered gold-edition SuperAudioCD met een 256-bits Harman-Kardon CD-speler via titaniumcontacten over een Dolby Theatre full 7.1 THX audiosysteem met speakers van 6K per stuk, terwijl je een peuk op steekt.

Jos Tiebent | 24-10-12 | 15:16

"Analoge interlinks gebalanceerd of ongebalanceerd en digitale interlinks, zoals coax and Toslink hebben enorm baat bij de Wraps. Je hebt een Wrap per digitale interlink nodig!"

Haha, Toslink is digitaal signaal via een optische fiber, ik neem aan dat door dat rijstpapier het licht 1000x soepeler door de fiber vloeit. Die digitale bits zijn gewoon hoorbaar 2x beter!

che cazzo | 24-10-12 | 15:12

Pot Vol Koffie | 24-10-12 | 15:05 |
;-) mwoah. Beide fan en haat. Dat haat heeft niet met de apparatuur te maken maar meer met het bedrijf. Hoe dan ook ik ben niet zo iemand die midden in de nacht in een tuinstoel voor een Apple vestiging gaat zitten.

hölzenbein | 24-10-12 | 15:12

@scootah rijdert | 24-10-12 | 15:04
Scootah verkopen. Beter setje kopen. Nieuwe scootah jatten.

plaszak | 24-10-12 | 15:11

@vetkleppert | 24-10-12 | 13:57
Ongelooflijk. Hier gaat een hele wereld voor me open. Geen wonder dat ze in Griekenland bankroet gaan. Ze zijn knet-ter-gek. En straks moeten ze die hele meuk verkopen om aan brood te komen.

Toine Tussenbeen | 24-10-12 | 15:10

@LordNobady | 24-10-12 | 14:51
LOL nee dit is voor de happy few. Classe audio. Wel zo'n 50 kilo schoon aan de haak.

plaszak | 24-10-12 | 15:08

Dit herbalanceren op sub-moleculair niveau is geen geintje hoor. Wil je dat echt goed doen dan heb je naast de Miracle Wraps en Gold Label netkabel toch echt wel ingestraald VD-draad in de woonhuisinstallatie nodig. Met name de geelgroene aarddraad is erg gevoelig hiervoor. Toevallig ben ik importeur van deze VD-draad. Kost niet duur.

Mees Dismist | 24-10-12 | 15:06

@LordNobady | 24-10-12 | 14:57
Je kan toch iets als PrologicII of iets dergelijks toepassen? Je fronts kakken dan wel wat in.

plaszak | 24-10-12 | 15:05

@hölzenbein | 24-10-12 | 14:10
Apple-fan gespot.

Pot Vol Koffie | 24-10-12 | 15:05

Bij mij gaat de kwaliteit ook achteruit bij een heel hoog volume en wordt het krakerig.

scootah rijdert | 24-10-12 | 15:04

LordNobady | 24-10-12 | 14:54 | + 0 -
Nou ja, daar zeg je het: makkelijk, goedkoop en niet zo heel slecht. Zeg maar het verschil tussen diepvriespizza en een goed Italiaans restaurant. Of het zwembad van Center Parcs en een tropisch eiland.

John Muts | 24-10-12 | 15:03

Optische ingang? Want het kleinste verbindingskabeltje, -snoertje, of printverbinding is The Weakest Link. Als 10K de richtprijs is zouden alle kabels wel minimaal 0.5mm2 moeten zijn. Wel een wat protserig koelelementenserie trouwens...

Jos Tiebent | 24-10-12 | 15:03

@Jos Tiebent | 24-10-12 | 14:51
Jriver is een mediaspeler net als iedere andere, maar stelt je instaat bitperfect uit te sturen, dus bit voor bit identiek. Dat doet Jriver (en anderen voor Apple is er Amarra bijvoorbeeld) door de hele Windowsprocessing te omzeilen. (je volumeregelaar werkt dan ook niet meer in Windows)
En dat scheelt nog al.
Foobar is nog gratis ook.
Laatst bij mijn broer getest en we wisten niet wat we hoorden! Probeer maar eens.

plaszak | 24-10-12 | 15:03

@je therapeut | 24-10-12 | 14:46
ik zal het thuis een gaan beluisteren als ik weer bij mijn 5.1 installatie ziet.

in stereo kan het wel alleen moet je dan niet vergeten op exact de goede plaats te staan. de richting word bepaald door de fase van de audio signalen.

LordNobady | 24-10-12 | 14:57

@John Muts | 24-10-12 | 14:42
klopt maar met het fotograferen heb je dan in ieder geval nog het voordeel dat het goedkoper en makkelijker is geworden.
dat heb je dan in de audio wereld weer niet.
en met een beetje camera zijn je foto nou ook weer niet zo slecht.

LordNobady | 24-10-12 | 14:54

Ik koop liever nog een paar zilveren Maple Leafs voor 30 euro per stuk. Zijn straks goud waard wanneer de euro in elkaar gestort is.

JoranVanderdood | 24-10-12 | 14:52

@plaszak | 24-10-12 | 14:44
en ik dacht dat ik met mijn schatting al hoog zat.

LordNobady | 24-10-12 | 14:51

installeer eens Jriver of Foobar op je PC of laptop en speel dan eens een muziekbestandtje af aangesloten op je set. Dan kan je CD speler de deur uit..
plaszak | 24-10-12 | 14:33

In de jaren 80 heette dat knopje "dbx" op je cassettedeck. Je kunt natuurlijk ook een equalizer voor de versterker hangen, in combinatie met wat spacing-elementen zoals een gitarist vaak heeft. Bekijk eens een foto in een papieren krant met een vergrootglas, en dan weet je wat digitalisering met analoge muziek doet. En hoe leuk die opgespoten lippen op de vrouw ook staan, het origineel wordt er niet slimmer van.

Jos Tiebent | 24-10-12 | 14:51

*** platenspeler opwinden doet ***

Piet_Snot | 24-10-12 | 14:48

@LordNobady | 24-10-12 | 14:39
Onze oren kunnen ook de richting van geluid opvangen, surround heeft echt wel meerwaarde. En misschien kun je dat emuleren met stereo, maar natuurlijk nooit zo goed als wanneer het geluid 'echt' van achter je komt. (Er is bv. een surround versie van Dark Side of the Moon, vergelijk dat met de stereo versie, ik zweer dat je onder de indruk zult zijn).

je therapeut | 24-10-12 | 14:46

@LordNobady | 24-10-12 | 14:28
Nieuwprijs 9.450 euro.
Doet tweedehands nog zo'n 5000 euro.
Dit is een 5-kanaals eindversterker.
Moet dus nog wat bij!

plaszak | 24-10-12 | 14:44

LordNobady | 24-10-12 | 14:36 | + 0 -
Ik zal wel een ouwe lul zijn, maar hetzelfde geldt natuurlijk voor fotografie. Iedereen dezelfde lelijke, grauw-blauwige, onflatteus scherpe, TL-lichtachtige foto's. En met al die stoere megapixels nog steeds een fractie van de resolutie die een lullig HEMA-rolletje te bieden had.

John Muts | 24-10-12 | 14:42

@je therapeut | 24-10-12 | 14:35
de audiofiel wil helemaal geen 5.1.
je hebt toch maar 2 oren. en met goed gemixte muziek en een goede opstelling kan je het zelfde bereiken.
/audiofiel modus uit

LordNobady | 24-10-12 | 14:39

@voldemort | 24-10-12 | 14:27
Schone contacten vind ik ook belangrijk, ook bij HD video.
Laatst viel voortdurend een aantal (HD) zenders weg bij mijn UPC box. Baalde als een stekker, want de OS kwam eraan. IK wilde net gaan bellen, toen ik bedacht toch maar even de aansluitingen te checken.
Kabel eraf, even schoonmaken, en er weerop. En het probleem was opgelost!

plaszak | 24-10-12 | 14:37

@John Muts | 24-10-12 | 14:32
gggt tik tik tik gggt tik tik tik.
idd heel erg goed. ;)
trouwens ook in LP's is vaak al compressie gebruikt. ze zijn vaak iets gesmoot om ze beter uit de mal te laten komen.

moet ik wel toegeven elke plaat had zijn eigen geluid. met die cd's en MP3's is het wel meer eenheidsworst geworden.

LordNobady | 24-10-12 | 14:36

Jammer dat studio opnames meestal nog in stereo zijn, als je sommige muziekstukken in films hoort die naar 5.1 Dolby of DTS gemixed zijn, dan klinkt het meestal heel wat vetter dan het 'origineel' (bij sommige stukken heb je dan echt een grote 'wow' factor). Maar meestal zijn de speciale muziek Dvd's of Blurays van live optredens. Ik zou wel wat meer studio opnames willen die naar surround gemixed zijn.
Dat heb ik toch liever dan wat miracle wraps.

je therapeut | 24-10-12 | 14:35

Veel is gebakken lucht en geldklopperij.
Maar er wordt ontzettend veel geld aan verdient.
Ieder z'n ding.
Overigens is een hoop high-end van pakweg een jaar of tien oud voor gruwelijk weinig te koop.
Check maar eens de verkoopsectie van hifi.nl of marktplaats.
En voor die lui die zeggen dat het allemaal maar onzin is:
installeer eens Jriver of Foobar op je PC of laptop en speel dan eens een muziekbestandtje af aangesloten op je set. Dan kan je CD speler de deur uit..

plaszak | 24-10-12 | 14:33

zeg maar jansen | 24-10-12 | 14:27 | + 0 -
True. Maar zoals je liever slechte seks hebt met een mooie vrouw dan goeie seks met een lelijke vent, klinkt een slechte LP op een rotte draaitafel nog altijd fijner dan een uitstekende mp3-speler.

John Muts | 24-10-12 | 14:32

vetkleppert | 24-10-12 | 14:25 | + 0 -
Da's de mastering he, niet de mix. Dynamiek die eenmaal weggecomprimeerd is (in een serieuze masteringstudio nog steeds met analoge apparatuur), is helaas voorgoed verloren, al heb je een kabel van een ton. Gelukkig geldt die loudness war meer voor pubergenres als metal en dance en is er nog serieuze muziek waar het metertje mag bewegen.

John Muts | 24-10-12 | 14:31

o jee..
ze hebben de swalbemeester ook al te pakken
'Think different'

azmagalles | 24-10-12 | 14:30

@plaszak | 24-10-12 | 14:17
dit is goedkope meuk. de echte audiofiel gebruikt buizen vanwege de betere geluidskleur.

verder ziet het er uit als grotendeels standaard spul. ik zeg €50 bij de kijkshop of €500 bij de betere audio zaak.

LordNobady | 24-10-12 | 14:28

Vergulde connectoren hebben op de lange duur (lees jaren) minder last van corrosie.
Maar even poetsen als het geluid weggevallen is van een el-cheapo kabel en het kan weer tijden mee.
Skineffect op kabels bestaat wel maar dat is alleen voor hoogfrequente signalen.
(antenne techniek) niet voor audio onder de 20kHz.

voldemort | 24-10-12 | 14:27

John Muts | 24-10-12 | 14:22 En toen was er ook al gezeik over welk naaldje en welk elementje het beste was. Om maar te zwijgen over de balans van de draaitafel zelf.

zeg maar jansen | 24-10-12 | 14:27

Gelukkig heb ik een fikse gehoorschade opgelopen in mijn wilde jaren en kan ik oeverloos gewauwel van audiofielen aan mij voorbij laten gaan.

Dhr. W. Anhoop | 24-10-12 | 14:25

@John Muts | 24-10-12 | 14:22
Muziek wordt opgenomen zodat de meter ongeveer stilstaat. Want dan klinkt het lekker hard in de auto en op de steiger. Daar hebben ze speciale multiband compressors, ultramaximisers en alllerlei andere shredder-plugins voor.

vetkleppert | 24-10-12 | 14:25

@Jos Tiebent | 24-10-12 | 14:20
Dan zegt-ie dat pijptabaksrook een mooie bruine klank geeft.

rara | 24-10-12 | 14:23

Al die muziek wordt opgenomen en gemixt met de gemiddelde consumenten-installatie in gedachten. Als je al verschil hoort, komt het bij High End dus mínder goed overeen met wat de artiest bedoelde.
Los daarvan kan iedereen horen dat cd's en mp3's rotter klinken dan je ouwe LP's.

John Muts | 24-10-12 | 14:22

@neemjemoederindemali | 24-10-12 | 13:47
had ik dan toch beter moeten opletten?

LordNobady | 24-10-12 | 14:21

necrosis | 24-10-12 | 14:15
En stom genoeg is dat het beste. De afstand tussen bron en luisteraar zo kort mogelijk houden. Een omgebouwde huiskamer met spiegelspeakers en wijnfortversterkers aangedreven door veredeld aardgas-stroomgenerators zal allemaal wel, maar de atmosfeer in de kamer bepaalt het transport van het geluid naar je trommelvlies. En dat moet je eens vertellen tegen zo'n pijprokende audiofiel...

Jos Tiebent | 24-10-12 | 14:20

spdif ftw

Latrinalia | 24-10-12 | 14:18

@Charles de Batz | 24-10-12 | 14:03
Volgens mij heb je meer nodig dan een gitaarkabel om het verschil te kunnen horen...

rara | 24-10-12 | 14:18

@Muxje | 24-10-12 | 13:54
het merk van de harde schijf? dat is een nieuwe.

de site is trouwens niet goed opgezet. de echte audiofiel heeft geen ipod, die kunnen namelijk geen flac afspelen.

LordNobady | 24-10-12 | 14:17

Muxje | 24-10-12 | 13:54
me dunkt, ooit wel eens gehoord van het placebo effect? Overigens vind ik het een beetje een vreemde vergelijking. feit blijft dat het nastreven van perfectie een drive is tot vernieuwing

ITEACHYOU | 24-10-12 | 14:17

Goud en zilver koop je in atomen niet in moleculen.

Zure prak | 24-10-12 | 14:17

@Charles de Batz | 24-10-12 | 14:03
Ik heb oorpluggen van €0,10 per paar.......

necrosis | 24-10-12 | 14:15

@necrosis | 24-10-12 | 14:04
nee hoor de mijne ook niet. ( hoewel ik reaguur de laatste tijd wel erg veel )

LordNobady | 24-10-12 | 14:14

impure_element | 24-10-12 | 14:02
Eerlijk gezegd snap ik je niet. Ok, geen 6K betaald voor speakers, misschien de helft, maar dan ga je 320 mp3's draaien? Er zit 1:18 compressie op, dus je hoort 18 keer minder dan wat het oorspronkelijk is geweest...

Jos Tiebent | 24-10-12 | 14:14

stond toch een goeie review van in de happinez.....

Satria | 24-10-12 | 14:14

Grappig. De laatste tijd zijn kabels gesmeed van zilver door elfjes bij maanlicht noodzakelijk om mijn UPC verbinding fatsoenlijk te laten werken... Althans, anders snap ik niet waarom mijn upload van de één op andere dag d00d ging.

Señor Sjon | 24-10-12 | 14:13

N3uk33nd | 24-10-12 | 14:07 | + 0
OMFG Kan er geen wet aangenomen worden die deze mensen tegen zichzelf beschermt?

pjotr1985 | 24-10-12 | 14:13

necrosis | 24-10-12 | 14:04 Het is woensdag hè?

Woensdag gehacktdag.

zeg maar jansen | 24-10-12 | 14:13

En het is zo simpel.
Als je speakers maar ongeveer zo groot zijn als een koelkast en recht voor je giechel staan. Vooral nooit met je vriendin over in discussie gaan. Dikke versterker eraan en gassen maar.
Klaar.

vetkleppert | 24-10-12 | 14:12

ach die discussie win je nooit. Ik moet overigens niet zeuren want voor m'n gitaar gebruik ik ook een buizenversterker. Daar krijg je zo mooi dat ouderwetse warme geluid uit vind ik en als je 'm helemaal opendraait kun je fijn jimi hendrix imiteren maar dan worden de buren niet blij. Maar goed. De kabeltjes. Die zijn altijd de goedkoopste hier. Niks geen goud of zilver, ben je mal. Dat deden ze in de jaren 70 ook niet. Doe mij eigenlijk maar een flink afgeragde acoustische gitaar en dan delta blues a la robert johnson.
xkcd vat 't mooi samen in een cartoon.
xkcd.com/670/

sufkut | 24-10-12 | 14:10

@ plaszak | 24-10-12 | 14:09
Daardoor klinkt Mie dan ook heel authentiek.

baba4oog | 24-10-12 | 14:10

azmagalles | 24-10-12 | 14:01 |
Apple shit? Ik ben geen apple fanboy (waarschijnlijk waar je naar zocht) maar het Apple spul werkt allemaal al sinds begin 80'er jaren dus het kan geen shit zijn. Dus je bent ofwel jaloers met je android meuk of je hebt er de ballen verstand van. Dus modder maar lekker door joh.

hölzenbein | 24-10-12 | 14:10

@baba4oog | 24-10-12 | 13:45
Als het nog het nog de oude Monster kabels zijn dan zou ik die rap vervangen, want die oxyderen als de neten. En dat ga je echt wel horen.

plaszak | 24-10-12 | 14:09

zeg maar jansen | 24-10-12 | 14:00
Daarom vond ik het ook een like waard

Jos Tiebent | 24-10-12 | 14:09

@Fijnstoffer | 24-10-12 | 13:44
Okee, ik bedoelde de thermionische buisversterker. Zo beter?

rara | 24-10-12 | 14:09

@impure_element | 24-10-12 | 14:02

Maar waarom luister je dan naar zwaar gecomprimeerde mp3'tjes?
Ik ben geen audiofiel maar ik weet wel dat een mp3 minder data bevat dan een originele opname. Dan kan je ontzettend goede speakers hebben maar als je geluidsbron (mp3 dus) al minderwaardige kwaliteit is dan benut je nooit het volldeige potentieel van je speakers.

Alfred E. Neuman | 24-10-12 | 14:08

lilluke halve hoan | 24-10-12 | 14:03
Met gloeilampen die je alleen nog in Roemenië kan krijgen.

Jos Tiebent | 24-10-12 | 14:08

@ impure_element | 24-10-12 | 14:02
Dat benne toch wel electrostaten dan, hè ?

baba4oog | 24-10-12 | 14:07

@Gix | 24-10-12 | 13:39
Er zijn inmiddels aardig wat high-res bestanden. 24 bit/96 kHz of hoger. In studio's wordt al een tijd zo opgenomen.

plaszak | 24-10-12 | 14:06

@Jos Tiebent | 24-10-12 | 13:36
dat is de lol van de daf. die gaat maar 120. maar ook in zijn achteruit.

LordNobady | 24-10-12 | 14:06

Deze kabels van 14K gebruik is thuis om de vuilniszakken mee af te binden.

Taggart | 24-10-12 | 14:05

Ben ik de enige wiens GS-account niet 'gehackt' is?

necrosis | 24-10-12 | 14:04

nee, ze zijn echt dom.
google maar eens op 'audiophile usb cable'

damnschreeuwer | 24-10-12 | 14:04

Voor meer audiofiele bullshit:
www.hififorum.nl/index.php?board=32.0
Je vraagt je soms af hoeveel procent van de mensheid zwakzinnig is als je deze verhalen leest.

impure_element | 24-10-12 | 14:04

Voor die lui geldt: Als je het verschil wilt horen dan hoor je het. Bovendien heb je 600 euro uitgegeven aan een nutteloos kabeltje. Dan ga je geen miskoop toegeven maar heel interessant vertellen dat een getraind oor het verschil echt hoort. Zo houd het wereldje zichzelf in stand.

pjotr1985 | 24-10-12 | 14:04

Ik heb een gitaarkabel van €90,-. Het verschil hoor je echt wel.

Charles de Batz | 24-10-12 | 14:03

@Jos Tiebent | 24-10-12 | 13:36
Maar hoe ga je die "magic dust" erin krijgen?
Hier meer over deze onzin.... www.audioreview.nl...

lilluke halve hoan | 24-10-12 | 14:03

Ik ben muziekliefhebber, geen audiofiel. Ik heb luidsprekers van 6000 euro (natuurlijk heb ik dat er niet voor betaald) op een goedkope Sony-versterker uit 1995 waarmee ik 320kbit/s Mp3`s beluister. Het belangrijkste zijn luidsprekers, de ruimte/akoestiek en een versterker die voldoende vermogen levert. De rest is onzin.

impure_element | 24-10-12 | 14:02

En als je je echt een keer de ballen uit je broek wilt lachen om de hocus-pocus met een kwartier speakers op de millimeter nauwkeurig opstellen, overloos geleuter over kabels van een half jaarsalaris en versterkers van een halve ton, kan ik je dit als uitje aanbevelen:
www.rhapsody.nl/

vetkleppert | 24-10-12 | 14:01

Ach ja...
Hoe noemt men die gasten die Apple shit kopen....
en die ballSwrap is meer ballwrap

azmagalles | 24-10-12 | 14:01

Jos Tiebent | 24-10-12 | 13:59 Het was een metafoor Jos.

zeg maar jansen | 24-10-12 | 14:00

Wat is dit? De inauguratie rede van een EU politicus?

funkyd | 24-10-12 | 14:00

zeg maar jansen | 24-10-12 | 13:52 |
Ondertonen bestaan volgens mij niet, dat is meer het meetrillen/resoneren van het interieur. Boventonen worden bijna altijd weggefilterd omdat opnamestudio's begrenzen op 96khz, wegens digitale opslag en eindproduct.
Inplaats van 13000 euro neer te tellen (serieus) voor een speakersetje kun je misschien beter 100 keer naar een echt concert gaan.

Jos Tiebent | 24-10-12 | 13:59

For that money, it should give head.

Montgomery Burns | 24-10-12 | 13:58

Er gaat niks boven live muziek. Sinds ik een bekeuring kreeg voor gitaarspelen onder het rijden (niet hands-free) is het stil in m'n auto.

zeg maar jansen | 24-10-12 | 13:58

@Teiltjes Tekort | 24-10-12 | 13:26
Ik ken het alleen uit de fotografie...
De TTL (trough the lens) stond voor spiegelreflexcamera's die "door de lens" het licht meet e.d..

lilluke halve hoan | 24-10-12 | 13:58

Een vergulden netstekker, hoe bedenken ze het en dat moet 590.- euro kosten! Verschil in overgangsweerstand? De elektronica die in het aangesloten apparaat zit heeft oneindig veel meer invloed, A-B tests bewijzen het.

Billo2 | 24-10-12 | 13:56

necrosis | 24-10-12 | 13:51
Inderdaad. Mwoehaha.

hölzenbein | 24-10-12 | 13:56

Kan allemaal wel wezen dat er in studio's gewoon koperkabel wordt gebruikt. En een hand vol IC's in een mengpaneel.
Om daar thuis optimaal van te genieten heb je verguld platina kabels nodig met isolatie van het schaamhaar van Venezolaanse maagden. En een discrete klasse ABC kwadraat buizenversterker.
Vooral als je helemaal niet van muziek houdt, maar alleen luistert naar exclusieve diarreejazz vanwege de kwaliteit van de opname.

vetkleppert | 24-10-12 | 13:56

Jos Tiebent | 24-10-12 | 13:55 Joh, we huren een zaaltje af en organiseren zelf een beurs. Kunnen alle audiozaken aan meedoen tegen kraamhuur.

zeg maar jansen | 24-10-12 | 13:56

@LordNobady 13:41: Goud geleid niet beter maar is wel beter bestand tegen roest. Zodat het de niet-gouden connector in je flatscreen van €1799 is die gaat roesten in plaats van het kabeltje. Yay.

Muxje | 24-10-12 | 13:56

@ zeg maar jansen | 24-10-12 | 13:46
Krek, zo is 't. Mie Ketelkamp klinkt daarom na de kabelverlenging dan ook als nooit tevoren.

baba4oog | 24-10-12 | 13:55

Willianus Wortelus | 24-10-12 | 13:35 | + 1 -
Heb het stuk gelezen, die lui zijn nog gekker dan zij die in graancirkels geloven

Echte naam7227 | 24-10-12 | 13:55

zeg maar jansen | 24-10-12 | 13:44
Bestaat de Firato dan nog?

Jos Tiebent | 24-10-12 | 13:55

@ITEACHYOU 13:17: Laat me niet lachen. Dat is net zoiets als beweren dat verkopers van wonderolie een waardevolle bijdrage aan de medische wetenschap leveren. Het gaat hier om fucking rijstpapier dat je om een stekker windt. Audiofielen hebben dit soort flauwekul, net als het effect van netsnoeren van €1000, super-elektrolietkabels, of zelfs het effect van het merk harde schijf op de geluidkwaliteit van een digitale installatie (I kid you not) nog nooit kunnen aantonen in een blinde test.

Muxje | 24-10-12 | 13:54

Hdmi kabels kopen doe je bij de action, daar kosten ze ongeveer een knaak per stuk. De echte slimmerik verft ze in goudkleur, stops ze in een mooi sigarendoosje en verkoopt ze voor 500 eurie!

Rest In Privacy | 24-10-12 | 13:54

Tuurlijk, waar mensen veel geld uitgeven aan vaak subjectieve verbeteringen, wordt ook 'snake oil' aangeboden door oplichters. Maar om mensen die graag een zo goed mogelijk klinkende stereo hebben 'klinisch gestoord' te noemen is een beetje kortzichtig. Ik ga toch ook niet mensen belachelijk maken die muziek luisteren door een sneu audiosysteempje van een paarhonderd euro. Ieder z'n meug nietwaar?

panadol | 24-10-12 | 13:53

Jos Tiebent | 24-10-12 | 13:50 Je hebt natuurlijk wel te maken met boventonen en ondertonen. En dan nog links én rechts.

Dan ga je al gauw de ondertonen discrimineren door ze onder je vloer te laten werken.

zeg maar jansen | 24-10-12 | 13:52

@neemjemoederindemali | 24-10-12 | 13:48
*iets mompelen doet over Rinus, bukken en géén zonlicht*

necrosis | 24-10-12 | 13:51

Schroef eens voor de grap zo'n audiofiel-versterker open. Alle verbindingen tot aan de output bestaan uit koperdraadjes met een doorsnee van 0.1 mm2. Om uiteindelijk 'high end output' te leveren met een vergulde plug, waar je alleen maar Monstercable moet aansluiten om de kwaliteit te garanderen naar je 52-weg speakerset met roterende tweeters en de basspeaker onder de kurken kamervloer. En dan roepen ze "Hoor je nu die hobo wel??" terwijl ze een schijtende bromvlieg in de kamer van de buren bedoelen. Wat audiofielen horen is wat UFO-spotters zien.

Jos Tiebent | 24-10-12 | 13:50

M'n audioset, kabels, stekkerdozen en luidsprekers hebben allemaal een aluhoedje gekregen...

M@rk | 24-10-12 | 13:50

@necrosis | 24-10-12 | 13:46

Iets van Rinus gaat er altijd in op de vrije woensdagmiddag.

neemjemoederindemali | 24-10-12 | 13:48

Echte naam7227 | 24-10-12 | 13:47 En uitgebalanceerd, zodat het geluid gelijkmatig in je bloed komt.

zeg maar jansen | 24-10-12 | 13:48

@LordNobady | 24-10-12 | 13:41

Wat is een Leeraar? Iemand die Lee Towers raar vindt?

neemjemoederindemali | 24-10-12 | 13:47

Maar "ze geven wel een dynamisch geluid met veel drive en een erg groot beeld met exacte plaatsing"...

Duidelijk toch? Die gasten kunnen sneeuw aan Eskimo's verkopen!

Echte naam7227 | 24-10-12 | 13:47

baba4oog | 24-10-12 | 13:45 Kroonsteentjes, als díe niet van adel zijn.

zeg maar jansen | 24-10-12 | 13:46

Iemand zin in een muzakje?
*gnehehehe*

necrosis | 24-10-12 | 13:46

Niet eens zo lang geleden eens in een audiofielenwinkel aangegeven, dat ik de (Monster) luidsprekerkabel tussen een Quad 405 Mk II eindversterker en Elipson 1303 luidsprekers wilde verlengen met behulp van kroonstekkers. Je had het gezicht van de audiofieleapparatuurverkoperT (3 x woordwaarde) moeten zien, de beste man kreeg ter plekke zo ongeveer een rolberoerte. Priceless.

baba4oog | 24-10-12 | 13:45

@Graaf van Egmont | 24-10-12 | 13:28

Bakito's wegen zijn ondoorgrondelijk, we zullen het afwachten.

neemjemoederindemali | 24-10-12 | 13:45

Niets dat zo fijn klinkt als een gratis gedownloade MP3. Toch?

Einde van de Domheid | 24-10-12 | 13:44

@rara | 24-10-12 | 13:21
Buizen kunnen in veel gevallen nog steeds uitstekend dienst doen. Zeker in de afvoer- en rioleringstechniek.

Fijnstoffer | 24-10-12 | 13:44

Jos Tiebent | 24-10-12 | 13:42 Geeft niet. Zullen we samen in die handel gaan? Mooi doosje om elk vloeitje heen laten maken en alle beurzen af.

50 Euro per vloeitje, dat hoef je maar een jaartje te doen zo.

zeg maar jansen | 24-10-12 | 13:44

zeg maar jansen | 24-10-12 | 13:37
Sorry, had ENTER getoucheerd voordat ik jouw tegel had gelezen...

Jos Tiebent | 24-10-12 | 13:42

@De Veerboot | 24-10-12 | 13:29
ik had op school (elektronica) ook een Leeraar die dit geloofde. totdat we de signalen met een scope gingen bekijken. tussen goud en tin zat geen verschil.

LordNobady | 24-10-12 | 13:41

He Quid, het moet toch leuk zijn om een keer gelijk te hebben!

Einde van de Domheid | 24-10-12 | 13:41

gratis is lekker | 24-10-12 | 13:37 Je moet wel je polen uit elkaar houden hier. Anders komt er kortsluiting en dat kost je de eindtorren.

zeg maar jansen | 24-10-12 | 13:39

buizenversterkers ja.. over eerlijk geluid valt dan niet meer te discussieren want die geven allemaal harmonische vervorming op de output, hoe duur ze ook zijn. Harmonische vervorming is voor het menselijk oor juist ook aangenaam en daarom wordt het gebruikt.

En dan een CDtje afspelen wat tijdens ALLE masteringen die wereldwijd gebeuren ALLES onder de 20hz en boven de 20khz met min 80db uitgefilterd wordt.

het blijven loosers

Gix | 24-10-12 | 13:39

@ Willianus Wortelus | 24-10-12 | 13:27 | + -1 -

Briljant hoe je hier een "hunnie en zullie zijn allemaal links, dom en verderfelijk" punt van weet te maken. Maar volgens mij ben je Polen er vergeten bij te betrekken. Die zullen toch ook allemaal wel ergens schuld aan hebben in dit verhaal?

gratis is lekker | 24-10-12 | 13:37

@hölzenbein | 24-10-12 | 13:35

Hij heeft vandaag al heel wat zinnige tegels gebakken, beter laat hij die norit voor wat het is.

neemjemoederindemali | 24-10-12 | 13:37

Jos Tiebent | 24-10-12 | 13:36 Rizla blauw zeg je? Goh, daar was ik nou nooit opgekomen.

zeg maar jansen | 24-10-12 | 13:37

Op het Tweakers forum worden dit soort dingen al lange besproken/beschimpt in het "zilveren kabels gesmeed bij maanlicht door elven"-topic. Af en toe waagt zich ook een audiofiel in de discussie en dat is altijd lachen. Het kan niet en toch horen zij het verschil wel!
Het meest grappige is nog dat de muziek is ingespeeld op gitaarversterkers die door bijklussende huisvrouwen in elkaar gesoldeerd zijn, met de goedkoopste draad die er op dat moment maar voor handen was.

GodDamage | 24-10-12 | 13:37

Ah ze hebben het over rijstpapier. Pak een pakje Rizla-blauw en je hebt het ook, maar dan voor 25 cent. En audiofielen die muziek vanaf een CD draaien nooit serieus nemen. Dat is hetzelfde als acheruitracen in een DAF op het circuit van Zandvoort.

Jos Tiebent | 24-10-12 | 13:36

En toch voel ik me een arme, amateuristische prutser als ik mijn in elkaar gesoldeerde audiokabel van mijn computer in mijn TV plug.

Nutbag Deluxe | 24-10-12 | 13:36

@necrosis | 24-10-12 | 13:28

Ik verpak mijn kabels altijd in snert.

neemjemoederindemali | 24-10-12 | 13:36

@bennutzat | 24-10-12 | 13:26
Mensen kunnen ook de extreem lage frequenties niet horen, maar wel voelen, ik was ooit bij een concert van Godflesh in Leiden.
Mijn ingewanden voelden aan als een milkshake.....

necrosis | 24-10-12 | 13:36

neemjemoederindemali | 24-10-12 | 13:25 |
Hij is aan de dunne en zoekt net zijn norit.

hölzenbein | 24-10-12 | 13:35

Graaf van Egmont | 24-10-12 | 13:32 Die duurste kabel krijg je kado bij de aanschaf van een audio-installatie.

Om je over de streep te trekken.

zeg maar jansen | 24-10-12 | 13:34

Ik heb nog wat van die plaatjes op die site bekeken. Dat is een geintje toch?
Hoop ik? Mag ik dat hopen?
Aan de andere kant zijn er mensen die beweren verschil te kunnen horen tussen verschillende zekeringen in een versterker. Ik heb gewoon echt geen zin om een blind test op te zetten. Geen zin in. En ik heb er ook allemaal geen tijd voor.
Wat een onzin allemaal.

lustkapper | 24-10-12 | 13:34

De balzak wrap is voor pilafielen.

VanDattum | 24-10-12 | 13:33

Ik wilde dat ik het bedacht had trouwens.

Rizla blauw vloeitjes á 50 euro per stuk.

zeg maar jansen | 24-10-12 | 13:33

Heb ooit eens een test gezien van de HDMI kabels met gouden connectors in vergelijking tot de simpele en goedkope HDMI kabels. De prijzen varieerden van 8 tot 48 euro geloof ik. Alles werd doorgemeten en: er zat totaal geen verschil tussen. Zo wordt je dus genaaid. Als je wil dan hè?

Graaf van Egmont | 24-10-12 | 13:32

@zeg maar jansen | 24-10-12 | 13:29
Ik zou er niet eens op reageren, ik ruik een hoax.
*wasknijper op neus zetten doet*

necrosis | 24-10-12 | 13:32

Rijstpapier dus. FF naar de toko is goedkoper :-)

Betweetert | 24-10-12 | 13:31

opgemiraclewrapped natuurlijk

ed.. | 24-10-12 | 13:30

necrosis | 24-10-12 | 13:28 Zouden ze hun inlog geruild hebben?

zeg maar jansen | 24-10-12 | 13:29

Waarom noemen ze dat doeken dingetje niet gewoon de Taliban wrap? Is het ook belangrijk of je die wrap vastzet met een strik of met een knoop? Ik kijk naar het plaatje en kan mij de werking niet volledig voor de geest halen. Vooral het wonderlijke plaatje met de iPod, die toch echt 44.1KHz gesmaplede muziek bevat en electronica die door Chinese kinderhandjes in elkaar is gesoldeerd. De fabricage kosten van het geheel is een 100 Euro. Dit wordt vervolgens met een gouden, doeken omwikkeld kabeltje naar de versterker geleidt.
Het is al weer een tijdje geleden dat De Veerboot elektronica studeerde en wellicht is de natuurkunde volledig op zijn kop gezet door de producent van dit doekje maar ik koop het toch maar niet

De Veerboot | 24-10-12 | 13:29

Uit de folder : doen je audio system muzikaler klinken (?).. Iedereen die na het lezen van deze zin nog niet is afgehaakt verdient het om opgemusicalwrapped te worden..

ed.. | 24-10-12 | 13:29

Teiltjes Tekort | 24-10-12 | 13:26 Through The Loudspeaker.

En dat is alle geluid uit een installatie zo'n beetje. Dat is niet gejokt.

zeg maar jansen | 24-10-12 | 13:28

dokter gonzo | 24-10-12 | 13:18 | Nee hoor, hij heeft gelijk.

Willianus Wortelus | 24-10-12 | 13:28

@Kaas de Vies | 24-10-12 | 13:17
Begin jij nou ook al?

necrosis | 24-10-12 | 13:28

neemjemoederindemali | 24-10-12 | 13:25
Denk dat Bakito's uitgangspunt zal zijn: miracle swaps bestaan niet en ja, natuurlijk helpt dit allemaal ter verbetering van de geluidskwaliteit.

Graaf van Egmont | 24-10-12 | 13:28

For the record: Ik verkoop muziekinstrumenten en geluidsapparatuur en krijg dit soort figuren wel eens over de vloer in mijn zaak...

lustkapper | 24-10-12 | 13:28

@Kaas de Vies | 24-10-12 | 13:17

Je hebt een dagje met Bakito geruild?

neemjemoederindemali | 24-10-12 | 13:27

Ik kom ze regelmatig tegen, de audiofielen. Heerlijk om met ze in discussie te gaan.

Audiofielen zijn namelijk links. Altijd. En links volk heeft de ballen verstand van elektronica. Daar heb je rechts volk voor. Zoals ik. Ze snappen er werkelijk geen reedt van hoe dat nou zit met soortelijke weerstand, skin-effect, inductie etc.

Ik zou een goede boterham kunnen verdienen aan dat volk, maar daar ben ik te eerlijk voor.

Willianus Wortelus | 24-10-12 | 13:27

"Onze producten zijn gebaseerd op de toepassing van een totaal nieuwe techniek in de audio wereld: De T T L techniek."

Wat de neuk heeft Transistor-Transistor Logic te maken met audiokabels?

Teiltjes Tekort | 24-10-12 | 13:26

Ik heb ook Kwantum kabels.

Bij de Kwantum waren ze het goedkoopst.

zeg maar jansen | 24-10-12 | 13:26

Grappige is dat mensen die dit soort spul kunnen kopen, meestal geen frequenties boven de 10.000 Hz kunnen horen.

bennutzat | 24-10-12 | 13:26

@Cuyahoga | 24-10-12 | 13:20
Jij begrijpt het!
*'We are the roadcrew' nog eens opzetten doet*

necrosis | 24-10-12 | 13:25

Ok, wie van de redactie is er in getrapt?

blinde kip | 24-10-12 | 13:25

Ik zag dat er al met buizenversterkers gewerkt wordt. Ik heb zelf nog een puurdere audiophile set. Die werkt met fakkels, tandraderen, een rad met tredslaven en een blaasbalg. Dat is pas luistergenot. Dan ben je ook helemaal van die kabels af.

lustkapper | 24-10-12 | 13:25

Laten we even wachten op de mening van Bakito, hier heeft hij verstand van.

neemjemoederindemali | 24-10-12 | 13:25

Whahaha, een papiertje om het uiteinde van stekkertjes verkopen, ik lul allang niet meer.

je therapeut | 24-10-12 | 13:23

Dit is vechten tegen de bierkaai. Mensen die denken dat ze duizenden euro's moeten uitgeven aan dit soort rommel vinden altijd wel een excuus om dit te rechtvaardigen. Als je met keiharde wetenschap kunt aantonen dat dit soort crap niet werkt dan roepen ze gewoon 'dat zij het wel horen' en ja, dat kun je niet controleren. Sukkels zijn het.

FerdiDeMier | 24-10-12 | 13:23

De hele idioterie is begonnen toen verbindingkabels interlinks werden genoemd en apparatuur high end.
Probeer maar een A-B test en bijna alles valt door de mand.
De nieuwe kleren van de keizer.
Ga maar niet tegen ze in

goudse klaas | 24-10-12 | 13:23

ZKH EénOog | 24-10-12 | 13:20
ga in de leer bij Ogilvy zou ik zeggen, hoef je niet creatief voor te zijn. genoeg goedgelovigen die vrijwillig als lammeren naar de slachtbank lopen.

ITEACHYOU | 24-10-12 | 13:23

Past zo'n Miracle Wrap wel bij het chakra van mijn Biostabil?

dlseth_ | 24-10-12 | 13:22

Audiofielen luisteren niet naar muziek, maar naar hun installatie.

rara | 24-10-12 | 13:22

Mijn pluskudo's zijn altijd verpakt in Miracle Wraps.
Bedankt lieve reaguurders!

kapotte_stofzuiger | 24-10-12 | 13:21

bennutzat | 24-10-12 | 13:18
Natuurlijk passen die. De jacks zijn standaard. Bovendien denk ik niet dat je Hifi setje van de Lidl niet eens zo veel slechter zal zijn dan alle dure merken.

Graaf van Egmont | 24-10-12 | 13:21

@Fijnstoffer | 24-10-12 | 13:16
Vandaar dat ze vaak nog buizenversterkers hebben...

rara | 24-10-12 | 13:21

Het ergste is niet, dat die kopers worden opgelicht; het ergste is dat het mij aan creativiteit ontbreekt om die sukkels op een soortgelijke wijze ook uit te kleden.

De markt is groot genoeg: Nederland heeft minstens 80 zetels aan potentiële miracle wrap klanten...

ZKH EénOog | 24-10-12 | 13:20

Ik vind dat zanger Rinus toch echt beter overkomt via zo'n subatomair systeem....

Brimstich | 24-10-12 | 13:20

Als je hiermee je geld kunt verdienen ben je toch een koning? Bovendien - sinds wanneer zijn "we" vies van het streven naar de allerbeste kwaliteit?

Ruskin | 24-10-12 | 13:20

Nokia 6310 zijn wel fantastische telefoons hoor. Het enige product van Nokia wat momenteel nog steeds stijgt in waarde.

Zoiets | 24-10-12 | 13:20

Beetje kansloos om voor duizenden euro's te investeren in vergulde stekkers en kabels terwijl de echte bottleneck van kwaliteit vaak in de eindproductie van de studio zit. Ultra high-end heeft in de meeste gevallen een hoog kleren-van-de-keizer-gehalte.

Rikketiktik | 24-10-12 | 13:20

En toch klinkt er niks beter als Motörhead op een oude cassetterecorder.

Cuyahoga | 24-10-12 | 13:20

Passen die kabeltjes ook op mijn Hifi setje van de Lidl?

bennutzat | 24-10-12 | 13:18

Kaas de Vies | 24-10-12 | 13:17 | + -2
zelfs een topic over audiofielen aangrijpen voor een links-rechts verhaal, je moet het maar kunnen

dokter gonzo | 24-10-12 | 13:18

Gaan die, netjes tegen betaling, gedownloade mp3'tjes dan uiteindelijk wel fatsoenlijk klinken?

Tim Grimback | 24-10-12 | 13:18

Lol! Moet je vragen wat hun favoriete liedje is, dan snappen ze niet wat je bedoelt.

Pastor Sippenhaft | 24-10-12 | 13:18

Gaat het het skimming effect ook tegen..? nee? Laat maar zitten dan..

SideFX | 24-10-12 | 13:17

Misschien een kern van waarheid, maar door dit soort mensen blijven we wel streven naar perfectie en vanuit het streven naar perfectie worden er nieuwe technologieën bedacht en ontwikkeld zoals het dvd/blue ray verhaal.

ITEACHYOU | 24-10-12 | 13:17

Zo zie je maar weer dat het rechtse kapitalisme linkse muziekliefhebbers uitknijpen met hun uitzuigpraktijken.
#feit

Kaas de Vies | 24-10-12 | 13:17

Audiofielen zijn de aanjagers van de vooruitgang op audiogebied.

Fijnstoffer | 24-10-12 | 13:16

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen