achtergrond

Geenstijl

Buitenlandse Zaken slaapt hard

Buza stinktOns Ministerie van Buitenlandse Zaken is blijkbaar enorm aan het nakersten. Ondertussen is tot in elk derde wereldland aan toe duidelijk hoeveel 'eigen' slachtoffers en gewonden er mogelijk gevallen zijn bij de vloedgolf; dus duidelijkheid voor nabestaanden. Maar hier weten we nog helemaal NIETS, en niemand die iets zegt. Qua koude getallen ziet het er naar uit dat deze ramp voor Nederland vele malen groter gaat worden dan bijvoorbeeld de vuurwerkramp, waar 'maar' 18 doden vielen. Maar het Ministerie zwijgt. Alleen hier en daar is wat te vernemen van ambassadeurs die maar voor hun beurt spreken. Pas vanochtend lazen we een bericht dat er 'statistisch gezien' wel 3500 Nederlanders in Thailand verbleven. Dat wisten de Zweden en Amerikanen al lang. UPDATE: Voortaan je huisdier meenemen op strandvakantie.


Terwijl tientallen westerse en niet-westerse landen precies kunnen aangeven naar hoeveel landgenoten ze zoeken, horen we vanochtend pas het enorme getal van 140 vermiste Nederlanders in Thailand, dus dan hebben we het nog niet eens over de andere getroffen landen. Let wel, dat getal kwam van plaatselijke autoriteiten, via een omweg dus. Het aantal doden is 'waarschijnlijk' tien. Maar zal nog dramatisch oplopen. Hallo?! Hoe lang is het al niet geleden die ramp! 140 vermisten en 10 doden, wordt het niet eens tijd dat die ambtenaren bij Buza van hun oliebollen worden weggeschopt?

Goedverdoeme, pas sinds VANDAAG! een berichtje op de buza-site dat getroffen Nederlanders een crisiscentrum kunnen bellen. De lijken zijn ondertussen al ontbonden, de straten al schoon en winkeltjes al open. Wedden dat diezelfde ambtenaren wel weer in de rij staan om op langdurige 'verkenningsmissie' naar de verre landen te gaan? Verder nul komma nul persberichten of andere relevante informatie op de site. De foutieve reisadviezen zijn vandaag wel aangepast. De lijkenlucht hangt niet alleen aan de stranden van Azië...

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.