Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

The Battle of the Bitches!

Een weekje na Ayaan en Ebru maakt ook de sportwereld zich op voor een Battle of the Bitches! Donderdag is het weer het jaarlijkse sportgala met de verkiezing van de sporthelden van 2004. Hier staan de nominaties, maar zeker is dat het vooral bij de dames boeiend wordt. Ondanks de puike prestatie van Anky van Grunsven (een paard óp een paard mag kennelijk gewoon van het IOC?) gaat het wéér tussen Inge de Bruijn en Leontien van Moorsel.

Sinds hetzelfde gala vier jaar geleden is het oorlog tussen die twee. In 2000 scoorden beiden drie gouden en één zilveren plak op de Spelen, maar toch werd Van Moorsel door de sporters verkozen boven De Bruijn. Van Moorsel uitzinnig, De Bruijn zichtbaar woedend, Mart Smeets machteloos: kortom fantastische televisie. Een jaar later won De Bruijn de trofee alsnog, maar Van Moorsel veroverde de 'Jaap Eden' al vijf maal. De afgelopen jaren zijn de twee gezworen vijanden geworden, hoewel ze onlangs samen lachend zijn gefotografeerd op de miljonairsbeurs. Typisch vrouwelijke schijnheiligheid. Superbitches zijn het en dat hoort ook bij absolute topsporters, maar er is een groot verschil. Van Moorsel is alleen een bitch is op de fiets terwijl De Bruijn ook buiten het zwembad een onuitstaanbare diva-wannabee is.

Van Moorsel is een goedlachs Brabants mokkel. De eerste sportvrouw die gewoon met make-up aan de start verscheen. "Tinus" is prettig in de omgang en heeft betoverende ogen. Ook in patatcommercials is ze om op te vreten: liggend in de sloot of zelfs als Shrek.

La De Bruijn vindt vooral zichzelf bijzonder aantrekkelijk en daarom loopt ze modeshows en doet ze modellenwerk. Sinds kort presenteert ze een televisieprogramma over trends op 010's TV-suffertje RNN7. Vergeleken bij haar amateurisme verdient Marga van Praag bijna een oscar. Bij Jensen meldde De Bruijn vorige week doodleuk dat haar show liefst 900.000 kijkers heeft. Natuurlijk kwam ze niet weg met die domme opmerking, want de 'dikke proleet' quote Nico zelf kan van die kijkcijfers alleen maar dromen. Persoonlijk vind ik "Inky" met haar centenbak en brede schouders volstrekt onaantrekkelijk. Zelfs haar collega bij RNN7, het bekende manwijf Kelly heeft meer vrouwelijkheid.

Toch wordt De Bruijn nu wel sportvrouw van het jaar. De sporters vellen donderdag het laatste oordeel, maar dat ze De Bruijn nóg een keer naaien in een Olympisch jaar is niet logisch. De Bruijn is sinds Athene de beste Nederlandse Olympische atlete ooit. Ondanks de

populariteit van Leontien (en ook van Anky) kunnen de collega's niet aan dat feit voorbij gaan. Terwijl de meeste sporters vooral een hekel hebben aan het zuigende zwemmen omdat er zoveel medailles te winnen zijn. De sport is eens in de vier jaar interessant en een goede zwemmer wint drie plakken op de Spelen, een super zwemmer zelfs acht! Het gros van de sporters een weken ploeteren voor eremetaal. Onzinnig! Natuurlijk ook Van Moorsel wint meerdere plakken, maar dat zij aan die diverse disciplines meedoet, zegt meer over haar uitzonderlijke talent dan over de wielersport. Aan de uitslag van het sportgala kunnen wij helaas niks doen, maar bij het AD kunnen we nog stemmen op Tinus! De zwemmende kleerkast staat maar een paar procent voor...

Reaguursels

Inloggen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Online Casino