Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

MOSLIMMOE

SMAK100.jpeg Het raakt me niet. Het raakt me gewoon niet. Ja dus die moslimgekkies hebben een ambassade bestormd. Ze hebben de ambassadeur vermoord. En ze hebben de smaak te pakken, de moslimgekkies gaan op tournee langs meerdere ambassades (live meekijken? HIERRR livestream - red. )als een variant op Expeditie Robinson: ‘wie kan de meeste schade aanrichten’. Niet dat er een prijs aan vastzit, ze weten waarom ze dit doen of wie er beter van wordt. Nee. Maar de moslimgekkies doen het wél: moorden, plunderen, dreigen – de cavemen uithangen met moderne wapens. Je ziet ze op tv en denkt: ‘get a life’. Ga naar school, leer een vak, doe iets met je handen, zorg voor je vrouw en kids, neem een groentetuin, pluk wat bloemen, doe ‘es normáál. Zeg maar wat je ook denkt over de deelnemers aan ER. Doe normaal, hou óp met hyperventileren als iemand iets zegt, denkt, vindt wat je niet aanstaat. Wat kan het schelen wat iemand denkt, vindt en zegt? Wat. Kan. Het. SCHELEN?! Wat kan het je schelen dat iemand je stom vindt, dom vindt, totaal paviljoenklaar vindt? Dat je het bent is een andere zaak. Of is dat het? Zijn jullie moslimgekkies overstuur omdat jullie wéten dat je compleet gestoord bent? Een andere reden is er niet om opgewonden te raken van een mislukte Hollywoodproductie waarbij de gemiddelde home video linea recta genomineerd kan worden voor de Oscars. In twaalf categorieën. Veel slechter dan de ‘acteurs’ in de Mohammed Movie kun je het niet krijgen. Even dacht ik nog naar een variant “The Life of Mo’ te kijken maar dat duurde niet meer dan twintig seconden. The Mohammed Movie is zó slecht dat het hilarisch wordt. Maar om daar nou voor te gaan moorden? Leg me uit moslims, waarom er geen film over het leven van Mohammed gemaakt zou mogen worden? Leg me uit moslims, waarom Colin Farrell, Jeremy Renner of Matt Damon niet zouden mogen vechten om de hoofdrol? Leg me uit moslims, waarom niemand een F*&^^%CKING mening mag hebben over jullie, jullie geloof, jullie gedrag? Leg me uit moslims, waarom Mo zich niet mag vergrijpen aan sex drugs en old school rock en roll: plunderen moorden verkrachten? Leg me uit moslims, waarom jullie zo gewelddadig zijn? Leg me uit moslims, waarom jullie toch nooit twijfelen aan je gedrag, jezelf en je geconditioneerde levenswijze? Leg me uit moslimmannetjes (o en vooruit, vrouwtjes), waarom jullie toch zo’n godvergeten kort lontje hebben? Ik ben ontzettend moslimmoe, maar heus. Doe een poging. Zoek ik ondertussen uit waar ik deze Jesus Action Figure kan krijgen. Misschien hebben ze ook wel een Mighty Mo Fighter. Ebru Umar jesusactionfigure.jpg

Reaguursels

Inloggen

Ebru umar is een ontevreden en depressieve troela die niet kan schrijven. Dan zou ik trouwens ook ontevreden en depressief zijn. Maar goed, ze mist elk talent om columnist van Geenstijl te zijn.
Belangrijkste probleem: ze mist humor en relativeringsvermogen.

SharpEye | 15-09-12 | 20:02

En zo werdt de Nederlander een minderheid in eigen land,verguisd,verketterd,gediscrimineert en uiteindelijk vermoord... Schrik zwetend wakker.

Real Dutch Meat | 15-09-12 | 14:46

Probleem is duidelijk. Grote vraag blijft: wat gaan we ermee doen?
En dan niet in een of ander zandbak-land, dat kan me niks schelen. Maar in ons eigen Nederland, waar de integratie niet meer te verwachten valt. Moslims (of gewoon met name Marokkanen?) oefenen dagelijks straat-terreur uit, organiseren fatwa's voor politieke stootkracht (PvdA) en zijn ook hier selectief verontwaardigd en leggen anderen hun mening op (denk bv aan die posters die 'aanstoot geven').
De politieke beweging die hiertegen zou moeten strijden blijkt ineens een andere agenda te hebben opengeslagen (pvv - europa). Iets waardoor ze eigenlijk geen bestaansrecht meer heeft. Het moet een one-issue protestpartij zijn die duidelijk aangeeft dat het genoeg is.
Nu van de politiek niks meer is te verwachten in deze ben je dus aangewezen op jezelf.

deepblue | 15-09-12 | 11:40

Nachtmens | 14-09-12 | 22:11 |

deze ervaring ligt aan de omgeving waar je woont.
De meeste moslims die ik ken, heb ik in mijn zaak leren kennen toen ze met bivakmuts naar binnen rende of later in de rechtbank toen er min of meer een straf werd opgelegd aan hun.
Dus allemaal een omgevings ervaring

stephan66 | 15-09-12 | 10:32

caspert79 | 14-09-12
U bent al om begrijp ik?

Slappehap | 14-09-12 | 22:56

vander F | 14-09-12 | 16:18 | + 0 -

Daar was ik dus ook (begova dzamija). Maar in Sarajevo
hing er altijd al een relaxed sfeertje wat dat betreft
hoor. Extremen zijn er natuurlijk ook wel, maar dat is
echt de uitzondering op de regel.

@iedereen welke nu over die oorlog begint;
De inwoners van die stad verdedigden zich gewoon.
Geloof me, een relaxere stad is er (imho) niet te
vinden in de balkan.

de_Joego | 14-09-12 | 22:23

Moslims moe terwijl je de molsims die je echt kent met je vingertjes kan tellen. Leer eens elkaar kennen zou ik zggen, we leven hier naast elkaar verder daar houdt het op. DE meeste Nederlanders kennen de Moslims alleen door de media. En ja de media is er niet om leuke nieuws te delen: dus je raadt het al wat de indruk en het beeld de nederlanders hebben van moslims. Tegenwoordig kan je heel goed in contact komen met verschilende mensen ook al woorn je in de noordpool,maak daar gebruik van zal ik zeggen. Ebru, zou leuk zijn als we elkaar verder leren kenne dan via de de media (niet dat ik bij Dam was vandaag ofzo). Mensen gaan al demonsteren als een kilo suiker 2 cent duurder is geworden, waarom niet als iemand van wie je houdt beledigt woordt. We houden van ons profeet, als je vindt dat hij dat en dat was geweest, dan hoef je daarmee de mens die van hem houdt geen pijn te doen.Dat is pas respect. Het aantal mensen dat een demonstratie (of hoe je dat ook mag schrijven) bijwoonde is niet te vergelijken met mensen die dat niet gedaan hebben. Toch is het voor velen genoeg om voor ieder moslims dezelfde etiket te geven. We go richting vrede met een beetje crisis.

Nachtmens | 14-09-12 | 22:11

Geert wordt niet langer als een gevaar voor de smoeltiekoeltie gezien, hij heeft dus zijn lijfwacht niet meer nodig. Stuur ze maar snel naar Ebru, want die slaat behoorlijk gevaarlijke taal uit.
Mijn zegen heeft ze verder.

dedeurs | 14-09-12 | 21:51

Moslimmoe. En dan te bedenken dat onze media nog uiterst terughoudend zijn met het tonen van alle moslimellende...

Ivoren Toren | 14-09-12 | 21:25

@Tavroch | 14-09-12 | 20:32
Ik denk niet dat ik mijn mening zal moeten herzien, daarvoor heb ik me te diep in de islam verdiept. Ook mijn eigen blonde zus is moslima :-).

Maar wat idd. wel heel waarschijnlijk is is dat de crisis snel toeslaat en dat er geen tijd meer zal zijn voor opvoeden. Dat duurt immers minstens 20 jaar, en met zulke grote groepen is het sowieso geen sinecure, en ook nog met in het achterhoofd dat het overgrote deel van Nederland daar niet aan wil, omdat de meesten nog niet eens vinden dat er uberhaupt een groot probleem is. Dus de conclusie zou waarschijnlijk wel worden dat opvoeden geen haalbare zaak meer is. Maar dat is dan weer iets anders.

La Bailaora | 14-09-12 | 20:54

Primitieve analfabeten, gefrustreerd doordat ze hun seksuele energie niet kwijt kunnen.
Ik weet dat juist op vrijdag die Imams hun volk ophitsen tot deze daden, want direct na de dienst gaan ze brandschattend en rellend de straat op.
En ook in Nederland worden ze opgehitst door hun imam.
Eigenlijk zou je een infiltrant naar de moskee moeten sturen om te horen en door te brieven wat er allemaal gezegd wordt daar.
Ikzelf kan niet, wegens roomblank uiterlijk en ik versta geen arabisch of turks, Ebru Umar wel, misschien een ideetje voor haar voor een volgend vlammend topic?

King of the Oneliner | 14-09-12 | 20:51

@diekale | 14-09-12 | 13:20
Als mensen zich nou eens in zouden lezen in de materie komen we misschien eindelijk eens van die eeuwige "waarom gaan ze dan niet terug als het ze hier niet bevalt?" reacties af.

Slipsnifter | 14-09-12 | 20:38

@LaBailaora, 18:44

Dank voor je ractie.
Nu is ook duidelijk waar wij van mening verschillen.
Ik denk dus dat opvoeding het altijd af zal leggen tegenover wat aangeboren is; het zal altijd maar een laagje vernis blijven/blijken.
Een flinke crisissituatie maakt dat altijd weer duidelijk.
En dat maakt in mijn ogen dus nature het allerbelangrijkste.
Dat is in ieder geval het fundament dat nooit te veranderen, alleen af te remmen of te camoufleren is.
Als je vindt dat dat afremmen/indammen essentieel is, maakt dat natuurlijk nurture het belangrijkste. En dat is dus jouw standpunt.
Mijn opmerking dat je als een gelovige reageert raakt dus wel een beetje de kern van ons verschil van mening. Excuses nog daarvoor; het is nooit leuk om voor gelovige uitgemaakt te worden.
Onze generatie heeft de twijfelachtige eer waarschijnlijk binnen afzienbare tijd getuige te mogen zijn van een dergelijke crisissituatie.
Daar wordt in ieder geval met man en macht aan gewerkt.
Misschien zul je je mening nog moeten herzien...

Tavroch | 14-09-12 | 20:32

Om er nog aan toe te voegen dat de gemiddelde Nederlander het echt verdiend om gestenigd, gesluierd en beroofd te worden.
Als een volk zo dom is dat een PvdA binnen 3 weken kan stijgen van 16 naar 39 zetels, dan zit er iets structureel mis tussen den oren van den Ollander.

Dan verdient men niet beter dan door 5 muzelmannen verkracht te worden, gestenigd te worden indien homo, het goud en zilver uit het huis te laten stelen en te pezen op het land ten behoeve van de welvaart van den tulband, 18 uur per dag.

Ik zou de homoseksuelen niet de kost willen geven die op de PvdA gestemd hebben.
Net zo min als vrouwen die mini-rokjes dragen, lekker gekke 19-jarige studentes, politiek correcte nerds (die zich niet afgevraagd hebben hoe het internet het tegenwoordig nog doet in Iran) en tal van nozems, niksnutten en hersenlozen.

De overwinning was aan jullie. Het verlies wordt duur betaald!

TisNieZoMoeilijk | 14-09-12 | 20:32

"
Het zijn natuurlijk niet de moslims die voor een tweedeling zorgen met hun intolerante gedrag, racisme tegen Joden en vrouwen, hoge criminatiteistcijfers en weigering om te integreren. Dat begrijpt u.
doenormaal! | 14-09-12 | 12:46 | + 83 -
"

Tuurlijk begrijp ik dat. Wij witmansen zijn het schuld. De mannen en vrouwen die de poen ophoesten en na jarenlang gesol een klein beetje fatsoen en beschaving terug verwachten.
Maar we krijgen het niet. Je verwacht het niet.

TisNieZoMoeilijk | 14-09-12 | 20:26

doe ‘es normáál.

TisNieZoMoeilijk | 14-09-12 | 20:23

Kromst | 14-09-12 | 19:01 |
Helemaal vooraan in het boek de beroemde passage:
"Als Zarathustra aber allein war, sprach er also zu seinem Herzen: »Sollte es denn möglich sein! Dieser alte Heilige hat in seinem Walde noch Nichts davon gehört, dass Gott todt ist!« –"

Schoorsteenveger | 14-09-12 | 20:02

Ik zag net vandaag een haatbaard met volledige jurk en een zwarte hoofdband met arabische tekst... In een fries dorp! dank aan azc.

Kan iemand mij vertellen tot wat voor extreme sekte meneer behoord? Salafisme? Martelaar-in-wording?

Mr Dutch | 14-09-12 | 19:38

Lieve lieve Ebru... prima stukje over gehersenspoelde miljoenen. Het is gewoon beangstigend om te zien waartoe religie kan aanzetten. Je hebt mijn onvoorwaardelijke steun als je dit aan de kaak stelt; dapper van je.

meneer Q | 14-09-12 | 19:29

In de Koran staat ook, indien iemand Mohammed beledigd dient ge, de onschuldige ambassadeur van dat land waar de belediger woont, hem in de kont te neuqen en dan te vermoorden.
Dat islam!!!
gewoon een stel primitieven die een dictator nodig hebben om hen in bedwang te houden

stephan66 | 14-09-12 | 19:12

--Duitse ambassade in Soedan bestormd en in de fik. Hoe kan dat nou? Merkel en Westerwelle hadden toch ook al te verstaan gegeven dat ze vonden dat zo'n 'walgelijke' video niet zou moeten kunnen--
WirMachenMusik | 14-09-12 | 14:58
De boodschap ging in het gebrul en gekrijs van de miljoenen verontwaardigde moslims een beetje verloren. Het wordt dus tijd dat het westen ook gaat krijsen en brullen.

dedeurs | 14-09-12 | 19:10

"Over Nietzsche gesproken: hij zei dat wij onze god doodverklaard hebben waardoor we ons los hebben kunnen maken. Hij heeft nooit beweerd dat god dood zou zijn.
Misschien toch maar eens Nietzsche lezen?"
rara | 14-09-12 | 13:44

Staat toch vrij ondubbelzinnig in Zarathustra. Dat "God is gestorven aan het medelijden met de mensheid." Maar goed, zal het wel verkeerd gelezen hebben.

Kromst | 14-09-12 | 19:01

De islam kan maar op een manier antwoorden: wees stil, jij ongelovige!!

Een haatvolle politieke ideologie is het. Geen religie!

T2000 | 14-09-12 | 19:00

@Tavroch | 14-09-12 | 18:23
Het gestrekte been is idd. erg belangrijk geweest.

Het leverde wel een interessante discussie op, dat dan weer wel. En dat is altijd leerzaam, voor beide :-)

Komt bij, ook ik geloof niet in 100% nurture, zie mijn reacties op paridae, maar het is volgens mij wel 'leading'. Het is het allerbelangrijkste.

Komt nog meer bij dat als je gelooft dat ras de oorzaak is, of althans als hoofdoorzaak, dan leg je je er eigenlijk bij neer dat het niet oplosbaar is, en dat weiger ik te geloven. Er is denk ik dus echt wel wat aan te doen, door ze anders op te voeden. Ik denk er net zo over als bv. Ayaan, die dat ook dacht, en daarom zo hamerde op de slechte zaak van islamitisch onderwijs in Nederland.

La Bailaora | 14-09-12 | 18:44

Beste Ebru, wat ben ik trots op je. Je bent iemand die in ieder geval als humanist (want dat proef ik uit je manier van denken) de wereld duidelijk maakt wat voor ellende er in de naam van "Allah" veroorzaakt wordt.

Ik heb al zovaak gezegd dat Islam geen godsdienst is, want bij een godsdienst heb je het geloof, en het woord zegt het al, niet het WETEN. Het mooie van een geloof is dat het woord twijfel bij het woord geloof hoort. Dus ISLAM zoals deze lieden het erin willen beuken, is dus geen geloof.

Wel een religie, zoals het nationaal-socialisme ook een religie was. Dit uit zich in het ABSOLUTE denken, en het onderwerpen van EENIEDER die zich ook maar durft anders uit te laten.

Het feit, dat iemand die is geboren als moslim, of zich verkeerd, ik bedoel bekeerd heeft tot moslim, alleen nog maar door DOOD te gaan zich van de islam kan ontdoen, zegt genoeg.

Het is daarom des te moediger dat u stelling neemt. Wel zou het voor heel veel mensen op aarde zoveel geloofwaardiger zijn als er meer mensen, die zich moslim noemen (of zijn in de definitie van....) zich ook zouden afzetten tegen deze uitwassen.

Ik hoop van ganser harte dat er nu eindelijk eens binnen de moslimwereld een beweging ontstaat, die massaal aangeeft dat ze de extremisten SPUUGZAT zijn.

Of dat nu de belagers van consulaten zijn, of de MUllah's in Pakistan die Christenen valselijk beschuldigen van het verbranden van Korans..... het zou fijn zijn als het geweld een keer ging stoppen.

giuseppen | 14-09-12 | 18:32

Er zal nog wel een rectificatie komen waarin staat dat ze niet van alle Moslims moe wordt. Moe van de Islam! Dat mag je wel zeggen.

Kromst | 14-09-12 | 18:31

@LaBailaora, 17:30

Je hebt gelijk. I stand corrected.
Ik kwam er inderdaad een beetje met gestrekt been in.
Heat of the moment.
Blijft staan dat het best wel irritant is dat je alle mogelijke moeite blijft doen om een door mij aangestipte, tot nu toe on(der)belichte kant van de zaak, die mogelijk interssante inzichten op kan leveren, NIET te (hoeven) zien.
Ik vind dat er best wel interessante dingen voorbij zijn gekomen.
En daar zou je ook anders op kunnen reageren.

Tavroch | 14-09-12 | 18:23

Gewoon iedere dag cartoons, films, grappen en weet ik veel wat publiceren. Net zo lang tot ze eelt op hun ziel krijgen.
Hoop niet dat er eerst een Islam-Renaissance en Verlichting aan vooraf moet gaan, want - gezien het tempo van het Christendom - dan kunnen we nog een paar honderd jaar wachten....

Rest In Privacy | 14-09-12 | 18:08

Dit soort moslims maakt de mens te schande.

lekker wijf | 14-09-12 | 18:03

Ebru kan moslimmoe zijn, maar ga niet als PVVer op haar twitter zitten want dan ben je al snel een racist. Ook dit stuk is zo zacht-handig mogelijk aangepakt. Niet de mensen zijn de oorzaak maar de religie. Dikke fout, niet begrepen dat deze mensen van kinds af aan geïndoctrineerd zijn en niet beter weten dat ze alles moeten bestrijden wanneer mohammed in hun ogen aangevallen wordt of geschoffeerd wordt.
Daar ligt de clou...
Ook de moslims die hier echt op tegen zijn kunnen hun mond amper open trekken of ze krijgen de wilde meute over zich heen. Dan wordt je al snel verstoten of je past je snel aan, zoniet weten ze daar ook wel raad mee. Allemaal om ene mohammed die 1400 jaar geleden ge3leefd heeft en zijn haat liet opschrijven. Het is de religie die dit veroorzaakt.

Meri59 | 14-09-12 | 17:57

@La Bailaora 17:39
Mij heb je nooit horen zeggen dat je met 'massa'immigratie / of wel immigratie het vergrijzingsprobleem oplost. (doet het ook niet, je verlegt het probleem) Wel als je de AOW leeftijd omhoog gooit naar 67 of meer (gelijke tred (nou ja minder eigenlijk) met de stijging in levensverwachting laatste decennia). Ik bedoelde alleen te zeggen dat de meeste mensen niet wakker liggen van de islam (met welk voornaamwoord dan ook of zonder voornaamwoord), maar wel over hoeveel geld ze te besteden hebben.

arie181818 | 14-09-12 | 17:47

paridae | 14-09-12 | 17:37 |
Ik wist wel dat ik iets vergeten was, inteelt inderdaad.

Barack_Obama | 14-09-12 | 17:42

@La Bailaora: nabrander: uiteraard ben ik het volledig met je eens dat opvoeding van de baby cruciaal is.

paridae | 14-09-12 | 17:41

@paridae | 14-09-12 | 17:37
Dat geloof ik wel hoor :-). Ik ga het eens opzoeken, is zeker interessant. Thanks.

La Bailaora | 14-09-12 | 17:40

@arie181818 | 14-09-12 | 17:35
radicale islam en gematigde islam zijn verzinsels. Er is maar 1 islam, dat is: koran + hadiths. En dat komt in 1 setje.

En met massaimmigratie ga je echt het 'vergrijzingsprobleem' niet oplossen. De massaimmigratie kost ons bovenop de kosten voor de extra ouderen in de samenleving ongeveer 7 miljard per jaar extra. Dus 7 miljard dat je nou juist minder aan de vergrijzing kunt uitgeven.

La Bailaora | 14-09-12 | 17:39

4 Vrouwen, 20 Kinderen, 50 Graden warm, IQ van een puntje of 25 (optimistische inschatting), Mannen met baarden die jurken dragen... Ik bedoel, filmpje of geen filmpje, dat zou toch de normaalste mens van de wereld uiteindelijk lijp maken of niet soms?

Barack_Obama | 14-09-12 | 17:37

@La Bailaora | 14-09-12 | 17:23
Ja eeuwenlange inteelt van huwelijken met vaderszustersdochter/zoon of moedersbroederszoon/dochter is niet echt een verrijking van de genen. Maar dat bedoelde ik niet: Genghis Khan schijnt 16 miljoen nazaten te hebben. Hij kwam, overwon, doodde alle mannen en liet de appetijtelijke vrouwen bij hem brengen - niet voor de thee uiteraard (nogmaals zie Bryan Sykes - is allemaal terug te vinden via het Y-chromosoom).

paridae | 14-09-12 | 17:37

@La Bailaora | 14-09-12 | 17:25
Ach ja, sommige mensen stellen ook geen prioriteiten als het aankomt op het aanpakken van het vergrijzingsprobleem. Als ik maar met m'n 65e met pensioen mag, dan mogen de jongeren het maar lekker betalen met elkaar.
Maar goed dat is een andere discussie. Feit is dat de meeste Nederlanders de radicale islam nu niet als de meest directe dreiging zien van de stabiliteit en welvaart alhier. Wel hoeveel centjes ze op de bank overhouden.

arie181818 | 14-09-12 | 17:35

die lui zijn volkomen gestoord.... komen net uit de moskee waar ze gehoord hebben hoe ze in vrede moeten leven en dan gaan er op uit om te moorden ....
of horen ze soms wat anders daar in die haatfabriek?
ga lekker werken en probeer nog wat van julie ellendige leven te maken haatbaarden?

bigoks2531 | 14-09-12 | 17:26

mercy | 14-09-12 | 14:08

Op het RK Gymnasium waar ik zat heeft onze Godsdienstleraar, een RK Priester, Life Of Brian vertoont onder Godsdienstles. Hij vond het prachtig. Wij ook uiteraard.

Megalomaniak | 14-09-12 | 17:26

@arie181818 | 14-09-12 | 17:05
Die hebben dan nog steeds niet goed door waar de prioriteiten liggen.

La Bailaora | 14-09-12 | 17:25

Botte Hork | 14-09-12 | 13:05
"Hoop voor de moslima dat het morgen geen 'Bef-dag' wordt.
Je zal maar zo'n ZZ-Top baard over je klit voelen raggen.."

Dan ben je zo gelukkig dat je je klit überhaupt nog hebt, dat dat kleine details zijn die je voor lief neemt.

Megalomaniak | 14-09-12 | 17:24

mmmmm wat is er nu weer mis gegaan waardoor mij tekst praktisch chinees is.

salonsocialist | 14-09-12 | 17:24

@paridae | 14-09-12 | 16:58
Nog even. Het gevolg van mogelijke inteelt in bv. het MO betekent dat ze 'dommer' worden, en dus makkelijker beinvloedbaar. Dat mogelijkerwijs wel.

We zagen zo ook in Europa dat als gevolg van inteelt de Europese koningen heel veel domme kinders voortbrachten, bv. Lodewijck de VXI of Carlos III van Spanje.

Maar als je ze dan dus opvoed met een leer die zegt dat ze de andere wang toe moeten keren, no matter what, zullen ze ook dat makkelijker aanleren, dan iemand die erover gaat zitten peinzen of dat in alle gevallen wel zo goed is.

La Bailaora | 14-09-12 | 17:23

@arie181818
Kan zijn, maar het islamvraagstuk en Europa zullen bepalend zijn voor onze toekomst. Wat mij betreft verspeel je het recht hier over te zeuren als je stemt op partijen die kennelijk een duidelijk andere mening hebben dan jezelf.

Vindefin | 14-09-12 | 17:22

Het heeft niks met de Koran alleen te maken, het zijn gewoon racisten tegen ons westerse mensen.
@stephan66 | 14-09-12 | 16:58
Het heeft alles met de koran en islam te maken. Ze zijn zo boos op het westen nou juist omdat Mohammed in die film te zien is.

La Bailaora | 14-09-12 | 17:16

@Tavroch | 14-09-12 | 17:01
Ik heb er niet 'toevallig' zin in.

Moet ik effe je geheugen opfrissen voor je?

"De factor ras speelt hierin namelijk een grotere rol dan religie. Tavroch | 14-09-12 | 13:32"

Daar reageerde ik op.

La Bailaora | 14-09-12 | 17:13

overweldigers hebben via verkrachting hun genen het meest doorgegeven.
@paridae | 14-09-12 | 16:58
Ja, dat klopt wel, dat denk ik ook wel hoor. Maar opvoeding is het allerbelangrijkste. Zelfs die nakomelingen van die hardliners kun je volgens mij weer tot 'ok' mensen opvoeden. Als je maar met ze begint vanaf 'baby' age.

La Bailaora | 14-09-12 | 17:11

@Vindefin 16:59
Domme, populistische comment. Net of 90% van de Nederlanders het wel best vind dat deze achterlijke agressie is uitgebroken. Die mensen hebben gestemd op wat voor zich zelf op dat moment het beste was en niet op het moslimstandpunt van desbetreffende partij.

arie181818 | 14-09-12 | 17:05

@Forza | 14-09-12 | 13:06
"Aangezien de meeste moslimlanden niet rijk zijn..."

Hoe zou dat nou toch komen?

FreeElectron | 14-09-12 | 17:03

Als Christen cind ik eingelijk dat deze action jezus niet kan en wel om de volgende redenen:

1/ Christus heeft geen geweld gebruikt
2/ Met zijn scheve bek lijkt hij eerder op André van Duin.

salonsocialist | 14-09-12 | 17:02

@LaBailaora

Ik hoop dat je zelf beseft dat je opmerking "alle rassen, die moslim zijn, hebben problemen" eigenlijk mijn argument is?
Maar veel plezier met het opbutsen van mensen die proberen ergens anders over te babbelen dan waar jij nu toevallig zin in hebt.
Vooral nooit meegaan in andere visies dan je eigenste; stel je voor dat het een ander inzicht oplevert dan wat jij nu belangrijk vindt.
Prettig weekend!

Tavroch | 14-09-12 | 17:01

Misschien ook eens op joop.nl posten? Misschien dan wel antwoord?

BarneyBoner | 14-09-12 | 16:59

Niet zeiken. Gezien de verkiezingsuitslag is slechts 10% dit beu. De rest vindt het kennelijk allemaal prima. We verdienen echt niet beter en we zien wel waar het schip strandt.

Vindefin | 14-09-12 | 16:59

@La Bailaora | 14-09-12 | 16:42
Zat ook al te denken aan de kamikaze runs. Maar hun voorgangers de Samurai deden hetzelfde: vechten tot de dood voor hun shogun.
In 1 ding volg ik Tavroch wel: overweldigers hebben via verkrachting hun genen het meest doorgegeven. Zie ook het werk van Bryan Sykes.

paridae | 14-09-12 | 16:58

Wybe Wabes Abbema | 14-09-12 | 14:36
verklaar jouw reactie eens met de weet dat de US ambassade in Londen wordt aangevallen, middels verbranden van vlaggen.
Het heeft niks met de Koran alleen te maken, het zijn gewoon racisten tegen ons westerse mensen.
Dit moet in onze westerse wereld hard aangepakt worden.
Daarbij is de aanval op de Duitse ambassade een aanval op ons Europa. Oeps hoe reageren we daarop in Brussel.

stephan66 | 14-09-12 | 16:58

allemaal moslims, verschillende rassen, verschillend gedrag.
@Tavroch | 14-09-12 | 16:49
Het is toch echt hetzelfde gedrag, niet verschillend gedrag.

Joden gedragen zich echt anders dan moslims. Ten eerste zien we hier in Nederland geen joden rotzooi schoppen, homo's bedreigen, Anne Frank was ook jodin, enz. Het is zelfs andersom, in Amsterdam kun je echt niet meer met een keppeltje op straat, dat is zelfmoord, in Malmo verdwijnen joden omdat ze hun leven niet meer zeker zijn (hoe komt dat?), er zijn heel veel joodse geleerden, zoals Einstein, en die deed niet dat soort rare zaken, heel veel joden hebben de wetenschappelijke nobelprijs, enz...

La Bailaora | 14-09-12 | 16:55

@Tavroch 16:26
Wat bedoel jij met ras? Volgens mij gooi je 2 zaken door elkaar: genetica en 'ras' uit de rassenleer van begin 20ste eeuw. ('eugenetica') In de genen zitten inderdaad bepaalde zaken die zorgt dat bepaalde volkeren meer temperament hebben dan andere (zie ook al zuid-Europa), maar dit staat los van huidskleur. O ja, de meeste moslims uit Arabische landen+ Noord-Afrika zijn net als Europeanen van het kaukasische ras.
Verder: niet alleen genetica bepaalt uiteindelijk hoe je bent maar heel sterk ook de omgeving waar je opgroeid (incl. opvoeding) Daar komt epigentica o.a. bij kijken.

arie181818 | 14-09-12 | 16:53

@vanderF (en @LaBailaora)

Dank u voor de argumenten in de tweede alinea.
Die hoef ik toch niet uit te leggen, of wel?
Vooruit dan: allemaal moslims, verschillende rassen, verschillend gedrag.
En ja: ook verschillende opvoeding, jaja.
Maar nu gaat het mij even over ras.
Eerste alinea is ook leuk:
Moslims <> Joden: andere religie, andere opvoeding, zelfde ras.
Je mag de overeenkomsten in gedrag zien als je wil.

Tavroch | 14-09-12 | 16:49

@jackholland | 14-09-12 | 16:23
Hij is rond, maar wel licht ovaal. Dus dat ze het een ei noemen kan ik dan wel weer begrijpen.

La Bailaora | 14-09-12 | 16:48

@vander F | 14-09-12 | 16:18
Ook Bosnische moslims hebben zich aan wanstaltige zaken schuldig gemaakt, bv. in Srebrenica. Niet iedere dag veranderen ze in een mob, maar er hoeft maar iets te gebeuren.

Zie hier een filmpje van Kosovaarse moslims:
www.youtube.com/watch?v=fkgHkxIfgBc

La Bailaora | 14-09-12 | 16:45

Japanse moslims zouden zo niet op te hitsen zijn, net zo min als eskimoslims.
@Tavroch | 14-09-12 | 16:17
Tjemmig tjemmig wat een commentaar. Hoe weet je dat? Zomaar uit de lucht, en je moet wel met heel vreemde volkeren komen om een statement te maken, omdat alle andere rassen hierboven al hebben aangetoond dat de alle rassen, die moslim zijn, problemen hebben.

Dan kom je maar met Japanners, want die zijn immers geen moslims, om een punt te kunnen maken. Het is wel erg slap.

Komt bij dat ik denk dat Japanners dat net zo hard zouden doen, ze deden immers ook aan kamikaze in de 2e wo, en andere hele ernstige dingen in bv. Nederlands Indonesie, dus ik waag te zeggen dat je peop praat.

La Bailaora | 14-09-12 | 16:42

Sorry: gefocust.
(Alsof dat nederlands is...)

Tavroch | 14-09-12 | 16:27

En even voor de duidelijkheid: ik ben het volledig met je eens dat de religieuze component in deze veel groter is dan de raciale en dat de Islam wat dit soort dingen betreft op eenzame hoogte staat.
Maar dat doet de raciale component niet verdwijnen.
Juist die raciale component maakt dat M.O. volkje extra kwetsbaar voor dit soort uitwassen van een geloof als de Islam.
Dat is een interessant en mogelijk nuttig inzicht wat mij betreft.
Doe er mee wat je wil, maar ga het niet zitten ontkennen omdat je momenteel effe gefucust bent op een andere kant van de zaak.

Tavroch | 14-09-12 | 16:26

Heb regelmatig discussie gevoerd (op nette manier)
met moslims mahgreb,marokko.nl) Ben er mee gestopt kan niet meer tegen de onlogica mbt stellingen Vb 1+1= 2 ik mee eens moslim mee eens
De wereld is rond: ik eens moslims mee eens .(volgens de koran is de wereld een ei overigens)
Volwassene die relatie heeft met een 12 jarige = pedofiel: ik eens moslim mee eens .Mohammed 54 was dus pedofiel had relatie met 12 jarige aischa: Ik eens moslim oneens.Vrouw heeft rechten gelijk aan man: Ik eens moslim eens. Moslimvrouw erft helft moslimman dus ongelijkheid :Ik eens moslim oneens.En ga zo maar door.Een moslim ben ik achter, zal nimmer islam of de koran afvallen volgens mij uit angst voor het feit dat zijn familie zich voor hem/haar zal schamen en of voor het feit dat hij of zij verstoten wordt .Het youtubefilmpje confronteert moslims keihard met hun eigen onlogica Dat maakt ze denk ik woedend.

jackholland | 14-09-12 | 16:23

-weggejorist-

ZWITLUL | 14-09-12 | 16:22

-weggejorist-

ZWITLUL | 14-09-12 | 16:22

Wat zou de wereld mooi zijn zonder moslims...

marco de lepper6280 | 14-09-12 | 16:19

-weggejorist en opgerot-

ZWITLUL | 14-09-12 | 16:18

@Tavroch | 14-09-12 | 15:51
niet raciaal maar cultureel,
nurture dus, en niet nature.
En niet alleen sec religieus, je hebt ook van die opgefokte macho Joodse en Christelijke hooligans in het M.O.

Ik was laatst in Serajevo, Bosnie, tijdens de Ramadan,
wat een ongehoord verschil met Egypte.
Beetje gezapig voor de Moskee hangen en bidden aldaar, aperelaxed en geen geschreeuw.
Vrouwen bijeen ter linkerzijde voor de Imam, mannen rechts, niks niet geen afgeschermde vrouwen afdeling uit zicht, achterin ergens.

vander F | 14-09-12 | 16:18

Ik ben geen onderzoeker en onderzoeken zeggen ook niet alles, sterker: die zetten je tegenwoordig juist op het verkeerde been. Zelf nadenken is king, wat mij betreft.
Japanse moslims zouden zo niet op te hitsen zijn, net zo min als eskimoslims.
En probeer nu je gevoel en je hersens eens te laten werken, i.p.v. te vragen naar het onderzoek waar ik dat op baseer.
Ik poneer dus dat je meer moeite zou moeten doen om een stad vol Japanse moslims tot dit gedrag op te hitsen, dan om een stad vol M.O.moslims zo op te hitsen. Dat kan ik niet bewijzen of zo, maar dat zou iemand met een normaal ontwikkeld verstand die een beetje om zich heen heeft gekeken moeten kunnen navoelen.
Denk je met mij dat dat klopt, of denk je dat dat onzin is, en dat je Japanse moslims net zo makkelijk zou kunnen ophitsen als M.O. moslims?
Er even van uit gaand dat ze dezelfde opvoeding hebben genoten.
Zo'n onderzoek bestaat niet, dat kan niet, maar zo'n onderzoek kun je je wel voorstellen. Dat noemen ze een gedachtenexperiment. En dat kan iedereen.
Al lijkt dat af en toe niet zo.
Nou? Wat komt er bij jou uit dat gedachtenexperiment met die Japanse en die M.O. moslims met gelijke opvoeding?

Tavroch | 14-09-12 | 16:17

@La Bailaora | 14-09-12 | 15:56
Idd, respect voor je geduld en vooral de moeite die je neemt om het uit te leggen.

First Contact | 14-09-12 | 16:12

Meeste reaguurders hebben helemaal geen besef wat er achter deze film zit en waarom het nu uitgebracht is en wie de financiers zijn, de rijke joden hebben deze film gemaakt met de intentie om Obama een slag toe te brengen in de race om de verkiezingen binnenkort want zij steunen openlijk zijn opponent William Romney,ze hopen hierdoor dat Romney uitloopt op Obama en hoe kun je dat het beste te doen? door dit soort films waar ze verwachten dat het een grote protesten op gang brengt in de Moslimwereld... Moslims kunnen weer in een verdoemde hoekje worden gedrukt en Obama krijgt een gevoelige tik... dit is de waarheid klakkeloze reaguurders...

cockzilla | 14-09-12 | 16:12

@razz | 14-09-12 | 15:39 | + 0 -
Niet goed gelezen. Ik sta helemaal voor penis. Sorry.

meneer der meneren | 14-09-12 | 16:03

Moslims is tuig! Allemaal!

StijlvolRechts | 14-09-12 | 16:02

at er een raciale component zit in dat oproerkraaien van die moslims zoals hierboven beschreven.
@Tavroch | 14-09-12 | 15:51
Dat zou kunnen, maar dat zal je toch echt moeten onderbouwen. En dat doe je niet. Kom eens met een onderzoek of zo die dat aantoont.

En het gaat niet om muggeziften, in tegendeel zelfs, het is juist heel erg belangrijk dat mensen gaan zien dat het in de islamitische leer zit. Want om een probleem op te lossen moet je eerst weten wat de oorzaak is.

Dus wat dat betreft ben ik je alleen maar dankbaar. Mensen lezen mee en kijken zo naar zaken.

La Bailaora | 14-09-12 | 15:56

@LaBailaora

Wat ik probeer te onderbouwen door het verkennen van onderliggende fundamentele fenomenen en mechanismen is mijn stelling dat er een raciale component zit in dat oproerkraaien van die moslims zoals hierboven beschreven. Sommige volken zijn makkelijker op die manier op te hitsen dan anderen. Los van religie dus. Om dezelfde reden dat er hier meer problemen zijn met mensen uit het midden-oosten dan met chinezen of japanners. En dat is meteen weer een argument.
Maar goed: als je het niet wil zien dan zie je het niet.
En ik adviseerde jou juist om iets leuks te gaan doen i.p.v. hier chagrijnig muggen te gaan zitten ziften en bewust te weigeren om de grote lijnen te zien.
Maar je hebt gelijk hoor, als je dan lekkerder slaapt.
En dat ontken ik ook helemaal niet. Ik probeer je alleen die, naar mijn idee overduidelijke, raciale component te laten erkennen.
Forget it.

Tavroch | 14-09-12 | 15:51

mogelijke raciale component
@Tavroch | 14-09-12 | 15:33
Je zegt het al, mogelijk. Ik ken een aantal ouders met adoptiekinderen uit andere landen. En wat die aangeven is dat het nou juist zo belangrijk is dat ze ze als zo jong mogelijke baby ontvangen. Het eerste jaar van een baby schijnt zo verschrikkelijk belangrijk te zijn, nog meer dan wanneer ze wat ouder zijn. Anders gezegd, een baby die mishandeld wordt, is getraumatiseerd.

Omdat dat zo moeilijk is te achterhalen willen adoptieouders maar wat graag dat babies zo jong mogelijk zijn. Anders weten ze niet wat ze in huis krijgen.

En als je nou gewoon even naar al die links en feiten kijkt boven je, dan hoef je alleen nog maar 1 en 1 op te tellen.

Wel eens van imam van der Ven gehoord? En waar komt ie vandaan?
nl.wikipedia.org/wiki/Abdul-Jabbar_van...

La Bailaora | 14-09-12 | 15:42

Ik zag een artikel met als titel "boze moslims slaags"... Wannneer zijn ze eens NIET boos?

ZKH | 14-09-12 | 15:42

@Tavroch : (ik volg jullie discussie) Ga nu eens in op de vraag die voor ligt; Moslimgedrag komt door ras. En haal er niet steeds andere groepen/mensen bij.

Diphoorn United | 14-09-12 | 15:39

meneer der meneren | 14-09-12 | 15:26
Dat zeg ik ,'niet-mannen' ;]

razz | 14-09-12 | 15:39

Ja... ik herinner me nog de rellen na het uitbrengen van Jesus Christ Superstar.
Bioscoopzalen in de fik, winkelplunderingen, autobranden, vermoorde hippies, Amerikaanse ambassade bestormd.... straten vol met hostigooiende gristenen...

Moet ik er even bij vermelden, dat ik nogal een rijke fantasie heb.

Schietmijmaarlek | 14-09-12 | 15:37

ik Quote Ayn Rand...

“Reason is not automatic. Those who deny it cannot be conquered by it. Do not count on them. Leave them alone.”

Leon6480 | 14-09-12 | 15:34

@LaBailaora

Je zou ook eens kunnen gaan praten met wat adoptie-ouders over wat er allemaal NIET met opvoeding te veranderen is en over een mogelijke raciale component daarin. En dan niet alleen over negatieve dingen graag; mensen zijn een stuk minder geneigd om een positieve raciale component onder het policor kleed te vegen.

Tavroch | 14-09-12 | 15:33

Al jaren vraag ik me af of na al de moslim extremisten/terroristen/sislamisten niet een keer een tegenbeweging moet komen van de christenen/buddisten/atheisten/nonkonformisten/nogwatisten en deze bij wijze van spreken op een zondag (na het ochtendgebed) eens een ambassade/belwinkel/mandrassa in de fik steken?

Ik denk dat Breivik zoiets wilde. Alleen heeft hij de foute tegenstander gezocht - politici. Die (en met name de linken) hebben een hoog come-back gehalte.

Begrijp me goed - ik wens niemand iets slechts. Maar als je al een bitchfight wilt dan moeten natuurlijk de bitches van de andere sprokjes mee doen.

hangtiet met knoop | 14-09-12 | 15:31

@Tavroch | 14-09-12 | 15:24
Ook al zou dat zo zijn, wat heeft dat met moslims te maken?

Je stelde dat moslimgedrag komt door ras. En ik zie je nog geen een argument daarvoor aandragen. Geen 1.

Dat verschillende rassen mogelijkerwijs anders reageren, dat zou kunnen, maar we kunnen in islam duidelijk zien dat het opvoeding is. Ik kan je nog 100 voorbeelden geven van all around the world met verschillende rassen, moslims en ellende, hier is er weer 1:
www.guardian.co.uk/commentisfree/2012/...

De feiten spreken gewoon tegen je. En ik dacht dat je wat anders ging doen.

La Bailaora | 14-09-12 | 15:31

Op Al Jaz gaat het helemaal los, wat een ... hngghh ik hou me wel ff in, voordat ik een fatwah krijg.
Kutvolk.. zo.

Beelzebob | 14-09-12 | 15:29

@NiemandsKnegt : Toevallig vorige week dat stuk op YouTube van Bill Warner gezien. Dit zou echt standaard op scholen gegeven moeten worden, gewoon om mensen eens te laten nadenken. Dank voor de link.

Diphoorn United | 14-09-12 | 15:28

@LaBailaora

Wacht, nog een, een hele mooie: de manier waarop zowel de Jamaicanen als de African Americans hun christendom vormgeven; wat dacht je daar van.
Gezien de overeenkomsten lijkt mij een raciale component niet onaannemelijk. Ben benieuwd of jij dat met opvoeding kunt verklaren.
(Ik wel, maar daar gaat het nou effe niet om, je kunt alles rondlullen.)
Hier lijkt mij overeenkomst in gedrag hoe dan ook sterker bepaald door overeenkomsten in ras, dan door overeenkomst in opvoeding.

Tavroch | 14-09-12 | 15:24

@Forza | 14-09-12 | 13:02
Dat zien we nu al om ons heen gebeuren en in de rest van de wereld. *proest* Mooi sprookje leef jij in.

doenormaal! | 14-09-12 | 15:22

Seksuele frustratie bij mannen die leven in een repressieve theocratie uit zich als ongecontroleerde agressie naar niet-mannen, niet-gelovigen en niet-armen

razz | 14-09-12 | 15:14

Get a life, indeed, maar dan moet 't er wel zijn. Dit gedrag is kwestie van demografie, economie, opleiding en enkelen die een meute weten te orkestreren. Nou tevreden, Ebru?

Woods | 14-09-12 | 15:14

Ik zeg: 24 uur per dag kei en kei hard de 3J's draaien naast elke moskee, 2 maanden lang. Dat is pas terreur!

Han Molenwijk | 14-09-12 | 15:13

- De Joden doen er alles aan om de raciale component van hun religie te versterken, of lijkt dat maar zo?
@Tavroch | 14-09-12 | 15:01
Dat is een 'hullie doen het ook' argument. Daarmee toon je toch niet aan dat de moslims zo zijn omdat het een ras is? Je begint ineens over joden. Tjemmig man, hoe triest.

Turkse moslims doen precies hetzelfde. Wel eens over de Armeense genocide gehoord, of wat ze met Koerden uitvoeren? Dat niet alle Turken dat doen komt nou juist omdat er in dat land nog redelijk wat seculieren van de Ataturk school leven.

"Denk je dat die finnen hier zich veel anders zouden gedragen als ze een ander geloof zouden hebben?"
Ja, je beantwoord het al. En ik denk het niet alleen, ik zie het. Voorbeeldje. Marokkaanse kindertjes op lagere scholen zijn altijd zeer geinteresseerd in bv. Sinterklaas. Kadootjes, dat is altijd leuk voor kinderen. Alleen als moslimouders daar van horen (kan niet he, gevaarlijk, want een christen die Sinterklaas), dan komen ze op hoge poten naar school om dat onmogelijk te maken.

Andersom hoor je Marokkaanse kindertjes op lagere scholen rond de 5-6 jaar al roepen: "Joden, varkens" (waar halen kindertjes van 5 jaar die combinatie vandaan? Je mag 1x raden). En "Dood aan de Amerikanen". Dat verzinnen kindertjes echt niet zelf hoor. Dat horen ze van vriendjes, van hun broers, straatcoach, ouders, imams, noem maar op.

Als je ze als baby in een Japans gezin zet in Tokyo zal je zien, worden het vanzelf normale jongens wanneer ze 20 zijn.

La Bailaora | 14-09-12 | 15:09

Antwoord: achterstand, zelfs op dieren.

Randvoorwaarde | 14-09-12 | 15:03

@doenormaal! | 14-09-12 | 14:57
getuigT

doenormaal! | 14-09-12 | 15:01

Geloof is een in de grondwet toegestane gekte. Als je daar moslims op aanvalt kun je zelf maar beter atheïst zijn. Een groot deel van Nederland is dat dus niet.

sam cash | 14-09-12 | 15:01

@LaBailaora | 14-09-12 | 14:31 | 0

Ok, hier komen een paar herkenbare. (Joris hou je in a.u.b.)
- De Joden doen er alles aan om de raciale component van hun religie te versterken, of lijkt dat maar zo?
- Ben je het met me eens dat Turkse moslims redelijk herkenbare reacties vertonen? Ligt dat aan hun Turks-zijn of meer aan hun moslim-zijn? (Inmiddels verwacht niet anders dan dat je alleen de laatste optie erkent.)
- Denk je dat die finnen hier zich veel anders zouden gedragen als ze een ander geloof zouden hebben? (jaja: opvoeding volgens jou. Ik kom dan weer met m'n nature/nurture dinges.)

Afijn, zo zijn er meer, maar ik heb geen zin om mensen proberen te overtuigen die niet overtuigd willen worden.
Je wekt de indruk dat je aan het studeren bent voor gelovige of zo.
Ga anders eens iets leuks doen; ga Gotlib's God's Club eens lezen bijvoorbeeld.
www.flickr.com/photos/22306415@N08/464...

Tavroch | 14-09-12 | 15:01

Breaking:
Duitse ambassade in Soedan bestormd en in de fik. Hoe kan dat nou? Merkel en Westerwelle hadden toch ook al te verstaan gegeven dat ze vonden dat zo'n 'walgelijke' video niet zou moeten kunnen.
www.spiegel.de/politik/ausland/sudanes...

WirMachenMusik | 14-09-12 | 14:58

@ZKH EénOog | 14-09-12 | 12:53
Als je in een god gelooft, heb je sowieso al een kronkel. Dat mensen zich vervolgens ook nog eens als volidioten gedragen, ligt dan in een logisch verlengde daarvan. Wanneer je goed bij je verstand bent, dan hou je je namelijk gewoon bij de feiten en de realiteit zoals die zich om je heen manifesteert. Daarbij getuigd het van een grote primitiviteit om anderen te lijf te gaan.

doenormaal! | 14-09-12 | 14:57

Akkoord en Mee Eens. Niks aan toe te voegen.

Jan Marijnissen | 14-09-12 | 14:55

@WirMachenMusik | 14-09-12 | 14:10
I know ;) Dankje voor je antwoord. Ik wilde alleen de minnetjesgevers tot nadenken aanzetten, voor zover zij daartoe in staat zijn, logisch en rationeel nadenken bedoel ik.
Hoewel sommigen dat domweg niet willen en kunnen ook. Die vinden het veel te leuk om zich aan de kant van de misdragers te scharen, doen er zelf vrolijk aan mee, zijn ronduit grof beledigend en vrouwonvriendelijk in de panelen en voelen zichzelf daarbij nog verheven boven anderen ook. Hilarisch maar diep triest voor hen tegelijkertijd. Ze maken zichzelf keer op keer belachelijk en zien totaal niet in hoe dom ze zijn, hoe sneu ze zijn, en wat voor een lage moraal ze hebben, vinden zichzelf nog reuze intelligent en leuk ook en denken alles beter te weten dan de anderen, die zij nota bene reuze dom vinden. Wederom hilarisch.
We weten allemaal wel wie dat zijn hier. Zij maken zichzelf regelmatig bekend door reaguurders te beledigen en uitingen als "racist" te bezigen. Vinden ze heel normaal. Zegt genoeg. We kennen dit lage gedrag ook van bepaalde groepen in onze samenleving die zich misdragen en waar zij zich mee identificeren, mee omgaan en er in hun gedrag ook op lijken.

doenormaal! | 14-09-12 | 14:47

Wybe Wabes Abbema | 14-09-12 | 14:36 | + 2 -

Zo waar! Als ik je +1000 kon geven, kreeg je het.

de_Joego | 14-09-12 | 14:44

@dekromme | 14-09-12 | 14:21
Battered Wife Syndrome.

Je vrouw zegt iets verkeerds en je slaat haar helemaal de tyfus. Had je dat maar niet moeten zeggen, dan had ik je niet geslagen. Doe je het weer, dan pak ik je weer, maar dan harder. Beter voor je, als je niks meer zegt.

plaszak | 14-09-12 | 14:42

Het wordt gewoon tijd voor een pijpdag voor moslims .. ohwnee dat deden ze al op vrijdag.

vrijheid-van-spreken | 14-09-12 | 14:39

Sterk stuk!

De titel had niet Moslim-moe moeten zijn, want daarvoor veel te bewogen.
Moslim-boos, of Kwaad op Islam.

Die gevoelens rammen nog telkens binnen bij fysiek geweld uit deze relie-hoek.
Je zou wel willen dat murw hiervan (de berichtgeving alleen al) de ellende deed stoppen - het meest ideale scenario.

Gaat niet gebeuren. En daarom: blijf strijden met pén als mes.
Teksten hebben immers die 'gekkies' tot nare daden kunnen fluisteren.
Moge het een haast onmogelijke kluif zijn ze terug te turnen tot taalridders (desnoods gezeteld op drie geiten)(hé, dat zijn maar kleine dieren ja), dan hoop ik dat de luiden die dergelijke agressiviteit nog proberen te snappen hun wake-up-call horen.

Blijf wakker! En vitaal.

Kudtkip | 14-09-12 | 14:36

Ik heb laatst op Reddit een draadje zitten lezen waarom er een aantal moslims zijn die zo fanatiek reageren op dit soort filmpjes. Enkele factoren die werden genoemd (en als je je er in verplaatst snap je het ook waarom het gebeurt) van mensen die uit die omgeving komen en/of er wonen:

- filmpje was al maanden oud, maar een of andere lokale fanatiekeling ging zitten stoken en bepaalde aanhangers van hem gingen daar graag in mee
- veel moslims die je ziet protesteren hebben verder weinig tot niets in het leven, de koran is hun enige houvast/stabiliteit
- hun enige houvast (koran) wordt belachelijk gemaakt: de protesterende moslims leven in zo'n andere wereld waar kennis niet verder reikt dan de koran lezen en gaan uit hun dak, ze kunnen ook niet relativeren omdat ze daar domweg nooit van hebben gehoord zoals wij dat hier kennen of zoals de opgeleide/ontwikkelde moslim dat kent

Blijft fout wat er gaande is (geweest), maar het is voor die mensen het aangetast voelen in hun waardigheid en enige houvast (de koran). Daarbij een ontvlambaar karakter misschien en dat is de formule voor dit soort gebeurtenissen. Los je dat zomaar op? Nee, daarvoor is een cultuuromslag nodig en (geestelijke) ontwikkeling om te kunnen inzien dat er meer is dan alleen de koran en dat er ook andere houvasten zijn en je wereld niet hoeft in te storten als er grapjes worden gemaakt.

Wybe Wabes Abbema | 14-09-12 | 14:36

Ebru, wel dialoog SVP, anders is je vraag naar repliek slechts 'betaalde woorden'.

Einde van de Domheid | 14-09-12 | 14:35

--Leg me uit moslimmannetjes (o en vooruit, vrouwtjes)--
Een niet onbelangrijke toevoeging. Want de rol van de foute vrouwtjes is niet beperkt tot fanatiek dochters in chadors slaan en tot een huwelijk dwingen en manlief/zoon aanzetten tot eerwraakmoord.

dedeurs | 14-09-12 | 14:35

Ik ben ook moslim-moe Ebru, maar meer vanwege de berichtgeving en media. Het zal me namelijk aan de botte aarsch roesten of er ergens in een 3e-wereldland een achterlijke moslim één of andere ambassade aanvalt. Echt. Iedereen weet hoe agressief moslims zijn wat dat soort "humor" betreft, maar tóch blijven ze het doen. Als ik bijvoorbeeld als amerikaan een anti-islam film maak of een film waarin ik een profeet belachelijk maak, dan wéét ik van tevoren dat er heftige reacties op gaan komen. Het is dan (imho) ook raar om je erover te gaan zitten verbazen. Een beetje de "zie-je-wel" politiek. Simpel voorbeeldje ervan; Ik zet als stelling dat alle honden agressief zijn en bijten. Niemand is het natuurlijk met mij hierover eens, waarop ik mijn "gelijk" bewijs door een rottweiler een schop te geven met als resultaat dat ik natuurlijk gebeten wordt. Zie je wel? alle honden zijn agressief en bijten! Zo makkelijk is het. Anyway, het zal me aan mijn kont roesten of er morgen weer een consul in iskoemenistan oid aan de galg wordt gehangen. Ten eerste omdat ze (hoe stom het ook klinkt) deels over zichzelf hebben afgeroepen met die belachelijke -beledig-er-maar-op-los-want-je-moet-alles-kunnen-zeggen instelling en deels omdat het me/ons gewoon niets aangaat wat er in die/hun landen gebeurt. Ugh.
Kom maar op met die minnetjes jongens! ;)

de_Joego | 14-09-12 | 14:35

@Haarkopje | 14-09-12 | 12:45.
.
Ebru heeft zich ondertussen bewezen als aanwinst voor de samenleving, of u het nu wel of niet met haar columns eens bent.
Ik wacht al een paar weken op uw bijdragen aan de samenleving, weet u nog wel? Iets met werk? En mensen aan het werk helpen? Lampje branden gaat?

Graaisnaaiert | 14-09-12 | 14:35

Komt door de inteelt. Al sinds 632 geen vers bloed meer in de families.... Ze denken namelijk allemaal dat ze van Mo zelf afstammen. Letterlijk.

lulleficatie | 14-09-12 | 14:33

@Klefbekje | 14-09-12 | 14:07

Ik heb het niet over het singularity, die was er ook niet altijd anders was hij wel eerder ontploft. Ik heb het over wat er voor de singularity was.

Klefbekje | 14-09-12 | 14:32

@Tavroch | 14-09-12 | 14:21
Nee, ik snap je punt niet.

Het punt dat ik maak is nou juist dat het opvoeding is, en geen ras. Overal in de wereld zien we problemen met islamieten. Hierboven in Thailand, het zuiden van de Filipijnen (ook islamieten), in Nigeria (weer ander ras):
www.cbsnews.com/8301-202_162-57455562/...

De Oegoeren in het Westen van China, ook moslims, ook problemen:
www.youtube.com/watch?v=URJrMerYlOc&am...

Of de Tsjetsjenen in Rusland. Het maakt niet uit. En ook bij ons, mensen die zich bekeren tot islam verworden tot mensen die zelfs hun broer niet meer tot hun gelijken zien, in tegendeel. Kijk de video "My Brother The Islamist" maar eens:
www.youtube.com/watch?v=LorhdNH1C34

La Bailaora | 14-09-12 | 14:31

couldn't agree more

Donkey Bong | 14-09-12 | 14:30

FF een pil innemen | 14-09-12 | 14:28
Anders neem je ff een pil in.

datzouzomaarkunnen | 14-09-12 | 14:29

Ebru sodemieter nou 'ns op met je goedkope-moslims-ik-word-er-zo-moe-van en wat moet die pica van Jezus in je verhaaltje je bent net als de rest.

FF een pil innemen | 14-09-12 | 14:28

Klefbekje | 14-09-12 | 14:07 |
Waarom zou een atheïst noodzakelijkerwijs de big bang-theorie aanhangen?
En waarom zou een atheïest, of wie dan ook, een hedonist worden wanneer er geen absolute zin en geen absoluut doel meer is?
Hoe te verklaren is dat socialisten islamlikkers zijn? Ze zien westerse moslims nog steeds als slachtoffers, zoals ze in eerdere tijden arbeiders, en even klater gastarbeiders als slachtoffer zagen. Het bashen van Wilders was het zichzelf wijsmaken dat men daarin gelijk had.

Schoorsteenveger | 14-09-12 | 14:26

Beste Ebru, even stukje inburgering: het is Christengekkies nooit Moslimgekkies. Dat zou namelijk een contaminatie, zeg maar een malapropisme, dan wel een pleonasme zijn.
Slachtoffers -dat kan wel, haatbaarden, Finnen, Woestijngod of woestijngodgoedgelovigen, arabieren, bontkraagjes, mussel- of mosselman, geitenneukers met dank aan Theo, mensen, en vele andere troetelnamen mogen. Kan allemaal maar Moslimgekkies, nee dat kan niet. Of het er 99 zijn en allemaal schoon, dat weet ik niet. Maakt geen deel uit van mijn cultuur, dus leg ik het terzijde als autochtoon gecultureerde.

Fred Janssen | 14-09-12 | 14:25

@Niemands Knegt 13.27

Je linkje is een brilliante geschiedenisles, nee dat leren wij niet uit onze politieke correcte schoolboeken. Dankje voor deze eye opener....

strikdewepstroper01 | 14-09-12 | 14:22

Chazia mourali weet anders wel waarom je er geen film over mag maken: omdat je geen aanstoot mag geven aan mensen die er niet tegenkunnen, want dat geeft maar polarisatie: 'als dit de uitdrukking is van het gedachtengoed van de verlichting, zo'n film over mohammed maken, dan moeten ze volgens mij het werk van montesqieue en voltaire gaan bestuderen. Of is dat nou heel elitair wat ik nu zeg ..'

Ze keurt de polarisatie af, maar zo lijkt het of de verbale agressie van het westen erger is dan de fysieke agressie van het MO..

en wij maar leren assertief te zijn...

www.radio1.nl/terugluisteren/tijd?teru...
vanaf 12,39 uur

en bij avro vrijdagmiddag live,zelfde zender, even na 14 uur, zegt Halim el Madkouri over ophef in het Midden-Oosten, dat bepaalde groepen in de getroffen landen leven bij dit soort anti usa, anti westen acties. 'Iedereen zit klem tussen de vele belangengroepen van salafisten moslimbroeders seculieren etc, maar ze zullen zich nu ook wel doodgeschrokken zijn en zich achter de oren krabben'

dekromme | 14-09-12 | 14:21

@LaBailaora | 14-09-12 | 14:06 | 0

Je hoeft mij het (fundamentele) verschil tussen islam en christendom niet uit te leggen.
Ik zou kunnen reageren met: dan is het een slecht opgevoed ras, maar dat zou flauw zijn.
Ik zou ook nog wel een paar voorbeelden kunnen noemen die mijn stelling wel fatsoenlijk illustreren, maar ik snap je punt wel hoor. Jij ook het mijne?
Feit blijft dat de scheidslijn ras/cultuur/opvoeding (nature/nurture) nogal vaag en niet geheel onomstreden is, dus wat mij betreft laten we het hierbij.

Tavroch | 14-09-12 | 14:21

Islam is geboren uit het vroege christendom.
Mohammed meende een profeet te zijn zoals die in de bijbel staan, alleen sloeg hij op een gegeven moment de plank mis omdat hij hoogmoedswaanzin kreeg vanwege een aantal zandmensjes die hem gingen volgen.
Hij huwde een kind omdat zijn perverse ideeën de overhand namen en toen kwamen de waanideeën die hij ook nog optekende.
Zo'n beetje alsof je Mein Kampf leest van Hitler, die had in het begin best een tam boek in zijn overtuiging, maar bij hem nam ook de waanzin toe en toen had je de poppen aan het dansen en zijn boek golfde over van de waanideeën.
Het populisme van de islam zit hem in de beperkingen, hoe meer wetjes over wat wel en niet mag hoe meer aanhang, kijk maar naar het katholiek geloof, in de hoogtij dagen waren de regels streng en zwaar gestraft. Naarmate de kerk de greep verloor is het geloof ook verloren gegaan.
De landen werden met harde hand in toom gehouden door dictators, mede ook omdat er al voorbeelden genoeg waren als het volk zelf mocht bepalen als het geloof daar in die landen nog op plek 1 staat.
Het korte londje komt omdat het geloof zoveel tegenstrijdigheden kent dat iedere vorm van kritiek het geloof aan het wankelen brengt. Vandaar de felle reactie. Val maar eens een Jehova's getuigen aan over de leer, en zie hoe fel hun in woorden worden. Nou de Moslims getuigen over het algemeen over een laag IQ dus ook weinig woorden. En dan komt Feyenoord met een waar liedje om de hoek Geen Woorden maar Daden, en aangezien het kelen van dieren normaal is gaat dat bij mensen ook een stuk makkelijker.

stephan66 | 14-09-12 | 14:20

Ik kan t denk ik wel uitleggen, tegelijk het er mee oneens zijn. Als je 'geloof' verwart met 'weten' of 'wetenschap' (wat hier ook steevast gebeurt, maar dan anders) wordt 'geloven' in je grijze blubber ineens 'weten'.
Dan hoef je alleen nog maar uit een cultuur te komen die zich minder ver heeft verwijderd van 'naar geweld grijpen als oplossing'.

hfakker | 14-09-12 | 14:20

Moslims leggen niks uit.
Dat doen hooguit de imams.
Maar die leggen niks uit.
Die oreren slechts de 'waarheden' van Mo.
Of ze zwijgt, zoals hier in NEderland,
uit takiyah-overwegingen.

Want de de machtsbasis van deze parasieten bestaat uit
1. Angst en slaafse volgzaamheid van de moslimmassa's.
2. Gedoog-dhimmies en appeasers die zich 'links', 'liberaal' of 'christen-democratisch' noemen.

Fijnstoffer | 14-09-12 | 14:16

Haarkopje | 14-09-12 | 14:09 |
Ja zo'n antwoord krijg je dan van een primaat als jij. Had ik niet anders verwacht. Zucht.

hölzenbein | 14-09-12 | 14:15

Deze mensen die ambassades in de fik steken kunnen niet zelf denken, dat laten ze graag over aan hun almachtige Allah. Dit gaat eeuwen duren voordat hier enige geestelijke vooruitgang geboekt gaat worden!

lanexxx | 14-09-12 | 14:15

@Haarkopje | 14-09-12 | 14:08
Ze zou een borderliner zijn als ze morgen weer een stukje zou schrijven over hoe mooi de islam is en hoe lief *alle* moslims zijn, maar dat zie ik niet.

La Bailaora | 14-09-12 | 14:11

@La Bailaora | 14-09-12 | 14:06
Gezien, manoman.

Uw Verzekeringsadvis | 14-09-12 | 14:11

Grappig filmpje over de Profeet of dat boekie van ze en de pleuris breekt weer uit bij de FC Haatbaard.
Als wij nou eens elke keer dat zo,n jurk & refoslipperdragende mafketel een 12 jarig meisje trouwt een Moskee in de as leggen ?
Zou het landschap een stuk verbeteren iig..

CornholioNL | 14-09-12 | 14:10

@Klefbekje | 14-09-12 | 14:07
Ik zie het vaak mensen die zeggen dat wetenschappers denken er was niks en toen ontplofte niks. So wrong.

Er was energie. En dat ontplofte. Energie is niet niks, in tegendeel.

La Bailaora | 14-09-12 | 14:10

doenormaal! | 14-09-12 | 13:26 |
Ik begrijp de psychologie van mensen die problemen hebben met boodschappers niet.
-----------------------
De cognitieve psychologie biedt het empirisch stevig onderbouwde uitgangspunt dat mensen streven naar gedachtenharmonie. Pogingen tot verstoring, worden als onaangenaam gevoeld en gemeden, verdrongen of weggerationaliseerd.
Ben je je bewust van dat mechanisme kun je tegenwicht bieden. De mate waarin men daartoe is staat is, staat in stevig positief verband met intelligentie en creativiteit. Het omgekeerde is het geval voor domheid en achterlijkheid.
Het transponeren van dit uitgangspunt naar groeps(samenlevings)-niveau laat ik aan andere reaguurders over.

WirMachenMusik | 14-09-12 | 14:10

@hölzenbein | 14-09-12 | 14:03:

Stik er maar in.

Haarkopje | 14-09-12 | 14:09

@La Bailaora | 14-09-12 | 14:08:

Borderliners en nadenken zijn een moeizame combinatie.

Haarkopje | 14-09-12 | 14:08

Ik heb stukjes van de 'omstreden' film gekeken en vond het een beetje monty pyton achtig aandoen. Iedereen ziet toch wel dat het een satirische film is. Ik begrijp de moslims echt niet. Ik ben zelf een christen en als iets mij aanstoot geeft kijk ik het niet of schenk ik er geen aandacht aan.

Rest In Privacy | 14-09-12 | 14:08

Goede Ebru, ik heb het al eens eerder besproken.
Net zoals het Christendom is de Islam al snel na het heengaan van de stichters gekaapt door de machthebbers die voorheen al de macht hadden. (Vgl Fortuyn en de VVDer Wilders) Maar deze machthebbers hebben een andere agenda. Dat hebben ze gecultiveerd waardoor de meest zinnige mensen nooit meer geassocieerd willen worden met God en religie.

Einde van de Domheid | 14-09-12 | 14:08

@Haarkopje | 14-09-12 | 14:05
Of zou ze zijn gaan nadenken? Gebeurt hoor. Ik heb al veel meer islamkritische stukjes van haar gelezen.

Dit is trouwens een prima stuk van Ayaan over het westen en islam:
reason.com/archives/2007/10/10/the-tro...

La Bailaora | 14-09-12 | 14:08

Schoorsteenveger | 14-09-12 | 13:43 |

Met "tijd is de god van de atheisten" bedoel ik dat de kernvraag hoe zijn we hier gekomen, bijna alle atheisten het standaard (voortschrijdend inzicht van de wetenschap) big bang + evolutie antwoord hebben.
Dit is kort samengevat:
- er was nix
- Toen ontplotte nix
- Tijd maakte alles mogelijk incl. ons

Als je dit geloofd is er ook geen zin van het leven en ook geen doel.
Ik vindt het daarom ook vreemd dat atheisten dan niet alles uit de kast gaat halen om zoveel mogelijk bevrediging van behoeftes te krijgen.
Links zijn en atheist dat lijkt mij te bijten. Zorg dat je zoveel moegelijk geniet zou ik dan zeggen, fuck de rest. Dat linkse geloof is volgens mij een restant van het christelijke geloof minus god.

Islamieten hebben wel een doel en geen twijfel maar anders dan in het westen geen interesse in waarheid. Ook zijn ze volgestouwd met het idee superieur te zijn aan niet-moslims. Ja dan krijg je wat conflicten met anders denkende.

P.s. Hoe verklaar jij dat de linkse kerk zulke isamlikkers zijn?

Klefbekje | 14-09-12 | 14:07

@nickstert

Libanon was voor de burgeroorlog het Zwitserland van het Midden Oosten. Nederland was in de jaren '60 en '70 ook als Zwitserland totdat de massaimmigratie en gezinshereniging op gang kwam, voordat de multikul samenleving aan ons werd opgedrongen. Je moet jezelf maar niet de vraag stellen hoeveel miljarden dit Nederland heeft gekost. We hadden nog steeds een Zwitserland aan de Noordzee kunnen zijn. Helaas.....

strikdewepstroper01 | 14-09-12 | 14:07

Ik vind het in principe asociaal om mensen te weigeren/afwijzen op afkomst, geloof of opvattingen. Je kunt niet zelf bepalen waar je wordt geboren en welke nationaliteit je daardoor krijgt, maar iedereen verdient een kans om te gaan wonen waar hij/zij wilt. Wat mij betreft is heel Noord-Afrika welkom in Nederland, MITS HET MOSLIMMENSCH ZICH GEDRAAGT. Ze mogen best hun geloof behouden, moskees bouwen en burka's dragen, zolang het niet de waarden en normen van de Nederlandse cultuur overschrijdt. Helaas schijnen moslims het juist hier nogal moeilijk mee te hebben. Ik droom echt van een multicultureel, respectvol en tolerant Nederland, een Nederland waarin niemand wordt gediscrimineerd of asociaal gevonden wordt, maar ik begin steeds meer in te zien dat dit in deze tijd simpelweg niet mogelijk is. Helaas.

Donum Dei | 14-09-12 | 14:06

@Tavroch | 14-09-12 | 14:00
Dan zou je christenen kunnen vragen: "Zou Jezus dat ook doen?" Een christen antwoord dan nee natuurlijk, Jezus was immers pacifist.

Zo anders met Mohammed. Vraag een moslim of Mohammed dat ook zou doen, en het antwoord kan alleen maar "Ja" zijn. Het was nou immers een warlord en massamoordenaar. Ook nog eentje die zijn woord brak.

Oftewel, een christen kun je opvoeden, een moslim ook natuurlijk, maar de uitkomst is precies omgekeerd.

Opvoeding is de basis van alles. Hoe zou jij worden als je zo wordt opgevoed?:
www.youtube.com/watch?v=ZL0C2QvqIlo

La Bailaora | 14-09-12 | 14:06

Dream on nickstert.

Tavroch | 14-09-12 | 14:06

Aan de vele minnetjes bij de Ebu kritische reacties te zien zijn veel reaguurders te jong om te weten wat hysterica Ebru in het verleden allemaal heeft geschreven. Na haar hysterisch gekrijs richting Ayaan Hirsi Ali valt Ebru absoluut niet meer serieus te nemen.

Haarkopje | 14-09-12 | 14:05

Oh is Bandirah nog steeds ziek? Wanneer is ie terug?

SharpEye | 14-09-12 | 14:04

Haarkopje | 14-09-12 | 12:45
Nee jouw bijdragen zijn lekker interessant en van een hoog niveau, lutser.

Sorry voor het gestrekte been maar als ik zo'n tegel lees moet ik spontaan kotsen.

hölzenbein | 14-09-12 | 14:03

@Tavroch | 14-09-12 | 14:00

die syrische christenen zouden zich niet als beesten gedragen. het heeft niets met ras te maken maar idealogien

nickstert | 14-09-12 | 14:03

@LaBailaora | 14-09-12 | 13:35 | 1

En hoe denk je dat die Syrische christenen zich zouden gedragen als het christendom daaro de grootste religie zou zijn?
Het heeft wel degelijk (ook) met ras te maken.

Tavroch | 14-09-12 | 14:00

@hagelkruis | 14-09-12 | 13:53 ,
Ik deel je toekomst visie. Ik heb vroeger op school geleerd dat de geschiedenis zich altijd herhaalt. Jarenlang vroeg ik me af, met welk land kunnen we nederland nu vergelijken... en toen kwam ik er via via achter... met , je gelooft het niet, Libanon. Google maar libanon in de jaren 70.... en wat er daarna gebeurt is. Zo zie ik de randstad over 25 jaar.

nickstert | 14-09-12 | 13:59

@Niemands Knegt | 14-09-12 | 13:27
Idd, goed verhaal.

Uw Verzekeringsadvis | 14-09-12 | 13:58

Hier bij mij in de straat komt nu een stille tocht langs. Ik zie hoofddoekjes, veel mannen met snorren en baarden. Het lijkt mij een optocht van moslims. Ze dragen ook een wegbreed banner mee, waarmee ze het geweld in Libie en Egypte veroordelen. Mooi, zo hoort het.

Oerkoendoe | 14-09-12 | 13:57

@majorkingkong | 14-09-12 | 13:46
Het is niet de eerste keer hoor dat Ebru zo'n stukje schrijft. Waarschijnlijk ken je haar alleen van Geenstijl.

En aangezien 90% van de Nederlanders nog in een diepe winterslaap verkeren zullen er nog duizenden van dit soort stukjes moeten verschijnen om mensen wakker te maken. Triest maar zo is het. En dat kan mijns inziens ook het best van mensen als Ebru en Hafid, mensen die uit die culturen komen. Anders gaan islam appeasers weer de racisten kaart trekken.

La Bailaora | 14-09-12 | 13:55

@Strohond | 14-09-12 | 13:26
Als ik je serieus zou nemen dan zou ik dat kunnen overwegen, maar helaas.

First Contact | 14-09-12 | 13:55

'Achterlijk' is nog teveel eer voor deze islamitische primaten. Het is mij een raadsel hoe het Westen nog steeds denkt dat van dit soort iets als redelijkheid of rationaliteit te verwachten valt.
Een bende kleuters met vuur en wapens, daar gaat het hier om. Tel de doden...

propagandhi | 14-09-12 | 13:54

@captainobvious | 14-09-12 | 13:45
Ooit gehoord van: wie zwijgt stemt toe? Dat betekent dat iemand het wel ziet of weet dat iets fout is, maar er niks van zegt of tegen doet.
Het is een Nederlands gezegde, maar misschien ben jij daar niet zo bekent mee

deraderendraaien | 14-09-12 | 13:54

@smartexpat
Wie gelijk heeft? Misschien zijn er wel objectieve indicatoren zoals kwaliteit van onderwijs, gezondheidszorg, corruptie, levensverwachting, inkomen...
In dictaturen die onder meer religie als zoethoudertje gebruiken, valt dit meestal nogal tegen.

Zyprexa20mg | 14-09-12 | 13:53

Ja Umar maar van de hier aanwezige andere moslims hoor je niets, alleen altijd de slachtofferrol en ze waren hier al lang weg als er niet zo gemakkelijk aan bijstand te komen was.
Daar in Libië en Egypte moet de verlichting nog langskomen maar voor de rest is het een pot nat.
Die agressie zal de randstad spoedig overspoelen.

hagelkruis | 14-09-12 | 13:53

@Borakh | 14-09-12 | 13:26
Klopt. En die Bangladeshi moslims trekken vervolgens de grens over naar Birma en daar is ook flinke stront aan de knikker.

plaszak | 14-09-12 | 13:53

Och och die arme Mohamed. Vergiftigd door een Jodin. Dan moet je toch wel de uitverkorene onder de profeten zijn. Volgens islamieten werd Jezus Christus op het laatste moment van het kruis gered door god en leefde hij verder om oud te worden.

Wacht eens even?! Dus Jezus werd gered door god, maar de allerbeste mens ooit en de uitverkoren profeet Mohamed leed een pijnlijke dood door de acties van een Jodin?

Als je dan nog niet snapt aan wiens kant god staat dan heb je het als moslim toch ook niet begrepen.

Mokum Kosher | 14-09-12 | 13:52

Moest zijn harder.

grappert | 14-09-12 | 13:48

Nooit gedacht dat ik dit ooit zou schrijven, maar wat een braaf stukje GS. Dat had veel en veel beter en vooral hrder gekund.

grappert | 14-09-12 | 13:48

Goh het is al weer vrijdag. En op vrijdag kunnen we weer fijn zien hoe Ebru open deuren er van langs geeft. U bent moslimmoe, zozo das pas echt nieuws! Slechts Geert wilders, Pim Fortuyn, Theo van Gogh en 95% van de Nederlandse bevolking gingen u voor.

Ik begrijp het allemaal wel hoor. De reaguursels op uw vorige draken van columns waren nou niet echt mild. U dacht hoe maak ik vrienden op GeenStijl? En er ging me toch een reuze grote spaarlamp boven uw hoofd branden... Wellicht kan u de volgende keer iets schrijven over de Greenpeace dagen van Samson. Badr Hari is ook een "geliefd" onderwerp hier. Strafmaat, krakers, en linkse uitvreters werken ook.

Uw column voegt niets toe aan wat we allemaal al weten en vinden. Maar de manier waar op u de open deur een roundhouse kick geeft zou Chuck Norris jaloers van worden.

majorkingkong | 14-09-12 | 13:46

@miko | 14-09-12 | 13:36
Als het om Verlichting gaat dan moet je bij Frits Philips zijn. Die man heeft meer gedaan voor de verlichting van ons volk dan wie dan ook.

rara | 14-09-12 | 13:45

Ja hoor, want alle moslims in de wereld bestormen op het ogenblik ambassades, en niet slechts een paar gekken.Goeie column,echt waar.

captainobvious | 14-09-12 | 13:45

@The Evil One | 14-09-12 | 13:33 |
Als jij nou eens eerst probeert goed te spellen als je 'moeilijke' woordjes gaat gebruiken. Anders is zo zichtbaar dat je niet verder dan lagere school bent gekomen.
Dom stuk verdriet.
Zie je dan niet dat het veel interessanter zou zijn om deze al dan niet retorisch bedoelde vragen juist wel gericht te stellen?

Hufter | 14-09-12 | 13:45

@smartexpat | 14-09-12 | 13:16
Over Nietzsche gesproken: hij zei dat wij onze god doodverklaard hebben waardoor we ons los hebben kunnen maken. Hij heeft nooit beweerd dat god dood zou zijn.

Vertaald naar vandaag: er komt pas vrijheid zodra de moslims allah doodverklaard hebben.

Misschien toch maar eens Nietzsche lezen?

rara | 14-09-12 | 13:44

Klefbekje | 14-09-12 | 13:29 |
Atheïsten hebben geen God volgens mij. En het gaat ook helemaal niet om een gevecht tussen atheïsten en theïsten. Het draait allemaal om een fundamenteel probleem dat is opgedoemd nadat wij eeuwen geleden besloten hebben om de waarheid niet voor lief te nemen, maar die waarheid te onderzoeken. We zijn gaan twijfelen, op zoek naar de waarheid, en we zijn er uiteindelijk achter gekomen, met schrik in het hart, dat die waarheid helemaal niet bestaat. Op zoek naar de waarheid hebben de waarheid ontmaskerd en ontmanteld. En daarmee hebben we de Ene God, de bron van die waarheid, ten enen male onmogelijk gemaakt. En nu zitten we met de gebakken peren, want als De Ene God niet meer bestaat, als de enige referentie aan de waarheid verdwenen is, waartoe zijn wij dan op aarde? Of, meer elementair, hoe funderen wij dan onze moraal, onze kennis van Goed en Kwaad? Wij zijn als Adam en Eva, verdreven uit het aards paradijs, de appeltjesgroene velden alwaar alles zijn plaats had en er een perfecte orde heerste. We leven in een woestijn waarin diverse goden claimen de waarheid te bezitten en elkaar met openbaringen om de oren slaan. En we weten niet hoewe die goden tot bedaren moeten brengen, want we hebben geen stok om mee te slaan, want de stok van het relativisme, de stok van de systematische twijfel lijkt slap en volstrekt ongeschikt om rake klappen uit te delen.
Morgen komt Samsom ons weer vertellen dat we tolerant moeten zijn, en solidair, dat we open moeten staan en moeten willen begrijpen, dat we ruimte moeten maken en in moete willen schikken. Kortom, Samsom komt ons vertellen dat we nog harder moeten gaan twijfelen.

Schoorsteenveger | 14-09-12 | 13:43

Wij horen niet in die zandbak thuis, en die moslims horen niet in een westerse wereld thuis. Laat iedereen daar wonen waar ze horen en laat mekaar gewoon lekker met rust.

Dagobert D. | 14-09-12 | 13:42

@Kansleaus | 14-09-12 | 12:43
Als Calvijn en Luther in jouw ogen verlichte personen waren houd ik mijn hart vast.

miko | 14-09-12 | 13:36

De factor ras speelt hierin namelijk een grotere rol dan religie.
@Tavroch | 14-09-12 | 13:32
Nee. Het is de opvoeding, en wel de islamitische opvoeding. Zie jij al Syrische christenen zichzelf opblazen met bomgordels? Of Filipijnen?

Kijk eens naar dit filmpje over islam, vanuit Thailand:
www.liveleak.com/view?i=bae_1304490155...

Dat is weer een heel ander ras... Kortom, het heeft niets met ras te maken.

La Bailaora | 14-09-12 | 13:35

Het antwoord is 42
http://nl.wikipedia.org/wiki/Het_antwoord_op_de_ultieme_vraag_over_het_Leven,_het_Universum,_en_Alles

HonderdEnEen | 14-09-12 | 13:35

Hufter | 14-09-12 | 13:29

VMBO reaguren/columnsbegrijpen:

Les 2: De rhetorische vraag...... zoek zelf maar op op Google...

The Evil One | 14-09-12 | 13:33

Hafid Bouazza: "islam is agressie op zoek naar een oorzaak."
@Niemands Knegt | 14-09-12 | 13:27
So true. Mensen als Hafid en Ebru kunnen we niet genoeg hebben in onze samenleving. Het toont aan dat het ook nog eens geen racisme is om kritiek te hebben op islam.

Want mogen Ebru en Hafid het wel omdat ze uit die culturen komen? En dan zou het toch juist racisme zijn als wij niet hetzelfde geluid mogen laten horen?

La Bailaora | 14-09-12 | 13:33

widtvoet ® | 14-09-12 | 13:28
Pinguïns zijn juist schattige beestjes. Ik moet altijd lachen als ik ze zie schuifelen. Nadelig vind ik wel dat ze meuren als de ziekte. Deodorant zal wel niet halal zijn ofzo.

Strohond | 14-09-12 | 13:33

En moe worden van moslim geweld en er niks meer voor geven is natuurlijk toegeven aan moslim geweld.
Dus de vraag waarom? nou OMDAT HET WERKT

poli | 14-09-12 | 13:32

Ik ben niet alleen moslimmoe.
Misschien kan mevrouw eens in de spiegel kijken.
De factor ras speelt hierin namelijk een grotere rol dan religie.
En nu ben ik natuurlijk weer de rascist.
Ik zeg het zelf maar vast.
Maar daarom heb ik nog niet minder gelijk.

Tavroch | 14-09-12 | 13:32

Spinoza zei het al,,geloof is de gevangenis van de menselijke geest,,

hekelaar | 14-09-12 | 13:32

Borakh | 14-09-12 | 13:26
Met het uiteindelijke doel om daar vervolgens hetzelfde te doen. Maar dan moet je in 2012 een alu-hoedje opzetten vindt men. Benieuwd hoe er in 2112 over gedacht wordt, als je dan nog mag denken en vinden.

datzouzomaarkunnen | 14-09-12 | 13:30

Wilders verliest 9 zetels en de hele moslim-wereld gaat gelijk de straat op om campagne voor hem voeren.

xxIxx | 14-09-12 | 13:29

Ebru, misschien is het handiger als je je vragen stelt op een site die meer gerelateerd is aan je doelgroep.
Ik denk dat hier je vragen niet echt terecht komen bij van wie je suggereert een antwoord te vragen. => Dit is niet effectief.
Tenzij je doel niet echt is om antwoorden op je vragen te krijgen maar enkel om ons hier te laten zien dat jij niet achter die barbaarse bloeddorstige wilde mannen staat.
Ik zou een juiste adresering van je relevante vragen echter nog net wat moediger vinden.

Hufter | 14-09-12 | 13:29

Schoorsteenveger | 14-09-12 | 13:24 |

De god van de atheisten is tijd

Klefbekje | 14-09-12 | 13:29

Fiasco | 14-09-12 | 13:19
Een vertegenwoordiger van de Amerikaanse overheid is niet onschuldig.

Strohond | 14-09-12 | 13:28

@Parel van het Zuiden | 14-09-12 | 13:13
Moslimoe is vast een arabische verbuiging van het woord moslima. Accusatief zeer waarschijnlijk: een lijdend voorwerp.

steven paul | 14-09-12 | 13:28

Op nog geen uurtje rijden van mijn geliefde Rotjeknor ligt een eiland. Een eiland met welgeteld vier toegangswegen. Een eiland met minder inwoners dan de deelgemeente waar ik nu vertoef. Een eiland met geen 70% (!) niet-westerse allochtonen zoals in mijn huidige wijk. Een eiland van boeren. Een eiland van schoonheid, vriendelijkheid en tolerantie. Een eiland zonder moskeeen. Een eiland waar het handjevol moslims dat er woont opgaat in de bevolking. Een eiland waar meisjes en vrouwen zich kunnen kleden zoals zij willen zonder beschimpt, betast en bespuugd te worden. Een eiland waar die vier moslimkinderen zonder verder gezeik vrij krijgen voor het vieren van hun Suikerfeest. Een eiland waar de enige buitenlandse taal van betekenis het Duits is. Een eiland waar straatroven, aanrandingen en overvallen zeldzamer zijn dan roze zeehonden. Een eiland waar mensen elkaar de ruimte gunnen zonder onverschillig te zijn. Een eiland waar de Ratstad ver weg is. Een eiland waar we bij gebrek aan Marokkanen de eerste de beste Limburger die er in de verte wat op lijkt tot Dorpsmarokkaan bombarderen. Een eiland waar je bij de shoarmaboer alleen in het Zeeuws kunt bestellen. Een eiland zonder gesis of geslis. Een eiland nog niet verziekt door de multikulturele waanzin. Een eiland waar doeken nog altijd zijn om mee te poetsen. Een eiland waarop ik verliefd ben geworden. Een eiland waarmee ik volgende maand in de echt verbonden word.

Maar blijf gerust in onze overbevolkte steden wonen mensen. Dertig talen in de supermarkt horen heeft ook zo z'n charme natuurlijk. Booskijkende baardmannen in jurken en vrouwen die erbij lopen als pinguins. Folders in het arabisch en een moskee op elke hoek van de straat.

Deze jongen heeft definitief gestemd. Met z'n voeten.

widtvoet ® | 14-09-12 | 13:28

Hafid Bouazza: "islam is agressie op zoek naar een oorzaak."

Het Westen is er weer ingetuind. Arabische Lente? Amanoellah!
Het Westen is er weer, voor de zoveeeeeeeeeeelste keer, ingetuind omdat het Westen bestaat uit lieve, schattige linksmenschjes die nog steeds niet kunnen geloven dat de islam ten principale een uiterst agressieve, uiterst destructieve leer is. Het is een uiterst doortrapte veroveringsideologie zonder enige scrupules. Er staat immers in dat boekje van ze dat ze de hele wereld moeten veroveren en dat het daarbij geoorloofd is, zelfs de heilige plicht, om opponenten te doden te martelen en als tweederangsburgers te behandelen tot ze tot inkeer komen (zich bekeren). Islam is oorlog en wij kunnen ons dat niet voorstellen. Het past simpelweg niet in onze Westerse mindset.

www.youtube.com/watch?v=t_Qpy0mXg8Y&am...

Bovenstaande video zou verplicht kijkvoer moeten zijn voor alle Westerse scholier.

Niemands Knegt | 14-09-12 | 13:27

Ben het hier echt voor de volle 100% mee eens. Want wat geeft hen toch het recht om zich als mensen uit een eeuw of 20 geleden te gedragen zodra er ook maar iets gebeurt wat hen niet zint. En wat zorgt ervoor dat ze zich zo makkelijk op laten naaien???

ShameLess | 14-09-12 | 13:27

First Contact | 14-09-12 | 13:18
Inderdaad. Het zou je goed doen als je je wat minder druk zou maken over die malle gelovigen. Iedereen met een beetje denkvermogen weet dat gelovigen niet serieus te nemen zijn, dus simpelweg uitlachen die gelovigen. Dat is het beste voor je gemoedstoestand.

Strohond | 14-09-12 | 13:26

@Forza | 14-09-12 | 13:06 | + -1 -
Toen ik in Kolkata in Oost-India was werd het nieuws daar beheersd door de hindoe vluchtelingenstromen die uit buurland Bangladesh door de moslim meerderheid verdreven werden, iets waar je hier in de pers niets over terugleest. Wie oplet ziet overal in de wereld dat patroon terug, niet-moslims worden in moslimlanden gediscrimineerd, vervolgd en uitgeroeid (Egypte, Indonesie, Nigeria, Syrie etc. etc.) maar zelf schreeuwen ze om het hardst dat zij degenen zijn die gediscrimineerd worden en exporteren ze hun bevolkingsoverschotten naar niet-moslimlanden.

Borakh | 14-09-12 | 13:26

@doenormaal! | 14-09-12 | 12:52
Aan degenen die mij een minnetje gaven voor het feit dat ik een van mij in real life ervaringen met moslims als vrouw in Amsterdam (deze is van gisteren) hier opschrijf: wat is je probleem? Heb je moeite met de misdragingen van moslimmannen? Heb je moeite met de waarheid? Mag die niet verkondigd worden?
Ik begrijp de psychologie van mensen die problemen hebben met boodschappers niet. Zullen we maar helemaal stoppen met berichten over aanslagen en straatterreur en racistische en vrouwonvriendelijke uitingen van moslims? Zullen we alles maar gewoon negeren en de waarheid ontkennen? Alles lekker censureren. En de mensen die de waarheid vertellen verguizen en racist noemen? Zou dat beter zijn en helpen? Zou je me kunnen uitleggen waar je een probleem mee hebt? Ik ben oprecht zeer benieuwd naar het gedachtegoed van mensen die er een probleem mee hebben wanneer de waarheid wordt verkondigd. Je hebt ook een probleem met de documentaire femme de la rue? Dat moet haast wel.

doenormaal! | 14-09-12 | 13:26

Puík plempsel,Mr Umar.
Mòcht ik me vanavond laat op de Hilversumse Groest begeven zal ik het eens aan deze godenzonen vragen.

R.B.Scott | 14-09-12 | 13:24

Nee, de meeste Nederlanders hebben geen moeite met die moslimgekkies.
Anders had Wilders wel meer stemmen gekregen.

joemiejas | 14-09-12 | 13:24

smartexpat | 14-09-12 | 13:16 |
Waren we maar wat arroganter. We hebben God om zeep geholpen en weten vervolgens niet wat te doen. Dat is ons probleem. Moraal zonder God, en de durf om alle nog bestaande goden binnen die goddeloze moraal hun plek te wijzen.

Schoorsteenveger | 14-09-12 | 13:24

Helemaal met dit artikel mee eens. Na 5 seconden zap ik al weg. Het interreseer mij totaal niet wat die gasten willen. Al dat geschreeuw en getoestand. Get a life, get a job en doe iets met je leven.

loser | 14-09-12 | 13:23

Uitleggen? Misschien combinatie van domheid, minderwaardigheidsgevoel, eergevoel en manipulatie door religieuze machthebbers?
Ik ben opgegroeid in een achterlijk katholiek gat. Heb er geen probleem mee om dat toe te geven en ben blij dat het achter mij ligt. Maar blijkbaar zijn heel wat moslims daar nog niet aan toe.
www.youtube.com/watch?v=LQqq3e03EBQ

Zyprexa20mg | 14-09-12 | 13:23

@ Graaisnaaiert | 14-09-12 | 13:14

LOL.

Opruier | 14-09-12 | 13:22

moslimmoe en PvdA stemmen.... hahahahahaha only in Holland

(c)ZWITSUL | 14-09-12 | 13:22

Prima artikel.

Lafayette | 14-09-12 | 13:21

@Fopspeen | 14-09-12 | 12:41 | + 43 -
Mee eens! Ik betaal ook al.... maar ze gaan niet!!!

Kobus Kloothamer | 14-09-12 | 13:21

@(c)ZWITSUL | 14-09-12 | 13:12
Nee, maar Mo zit er niet bij hè. Dat durft die lafbek dan weer niet!

plaszak | 14-09-12 | 13:21

Wat Slipsnifter (12:50) zegt...

Want onze westers leiders hebben ergens in ik meen de 70er jaren(?) de afspraak gemaakt met het midden oosten dat in ruil voor olielevering dat achterlijke volk zich over het westen mocht verspreiden.
Daarbij komt, zoals hun dat zien, de plicht om de islam te verspreiden over heel de wereld, op wat voor manier dan ook.
En ook al verwerpt de koran dingen als geweld of stelen; bij een heiden (lees iedere niet-moslim) is het geoorloofd volgens de diezelde koran.
Dit was overigens al heel lang bekend, opa die op de grote vaart zat en met moslimgekkies moest werken werd daar al voor gewaarschuwd door de bootoudste...

diekale | 14-09-12 | 13:20

Lijkt Buma/Stemra wel.

zeertegendradig | 14-09-12 | 13:20

aanzich heeft het epistel wel iets, het kan me eigenlijk geen reet schelen wat al die moslims doen, ik heb maar 1 maar, ik moet er geen last van hebben of ondervinden.
Ze gaan van mij part de hele dag omhoogliggen met de kont en bidden zich een slag in de ronde, zolang ze het maar buiten zicht doen en van eigen geld, en belangrijker eigen tijd, en laat ze eens iets losser worden net zoals zij dingen verbranden die hun niet aanstaan, zijn er mischien ook andere geloven die dat met hun dingen doen, of het goed is en werkt is zeer twijfelachtig, wij zijn daar al achter nu hunnie nog. En ze moeten oppassen dat hun geloof idd niet tegen hun gebruikt gaat worden, vindt het eigenlijk nog stees verbazend dat er nog geen ondernemer in de horeca is die om moslims buiten te houden een echte "haram" discotheek heeft geopend. Maar zal wel weer te ver zijn gezocht.

Umberto die trotzoni | 14-09-12 | 13:20

@xxIxx | 14-09-12 | 13:00
Volgens mij is dit uit Toren C.

BroodenSpelen | 14-09-12 | 13:20

Strohond | 14-09-12 | 13:11 |
Ondertussen worden er wel iemand onschuldig vermoord vanwege een amateuristisch filmpje. Gewoon doorlopen lijkt me niet echt een optie hier.

Fiasco | 14-09-12 | 13:19

Hulde. Mooi artikel.
Ik ben moslim-moe, wilders-moe, sharia4belgium-moe, iPhone5-moe. Schreeuwerts en opgewonden-standjes krijgen van mij een licht opgetrokken wenkbrauw en bijpassende mêh. That's it.
Get a life, don't believe the hype.

PureYak | 14-09-12 | 13:19

Iek zal zegge jou: Ischlam ies Vrede

whoppah_ban | 14-09-12 | 13:18

@Strohond | 14-09-12 | 13:11
Haha goeie, klopt in Nederland hebben we helemaal geen problemen mbt islamieten *facepalm* Weet niet wat ik erg vindt, het slopen van een ambassade of het sociale stelsel. Maar je hebt gelijk zou er ook goed aan doen m'n kop diep in het zand te graven.

First Contact | 14-09-12 | 13:18

leg me uit, old-skool politiek, waarom er nog maar weinig verontwaardiging is, waarom wel wel op de bühne en barricades klimmen als er in de VS wat moslims als dan niet terecht vastztitten, maar we de laffe moord op diplomatiek personeel aan ons voorbij laten gaan.

Nebuchednezzar | 14-09-12 | 13:18

@necrosis | 14-09-12 | 13:15 |

Tsja, want de verhalen waar Jezus zijn zwaard trekt, een stad uitmoordt en zich naderhand laat verwennen door 12 jarigen zijn natuurlijk legio.
.
Natuurlijk zijn religies allemaal niet van deze tijd, maar in de mate van onwenselijkheid zit verschil...

Parel van het Zuiden | 14-09-12 | 13:18

Terecht zijn we moslimmoe. Wat een verschrikkelijke ideologie is dit. Ik hoop dat Israel snel zijn werk gaat doen en orde op zaken gaat stellen. De Artabieren menen dat ze alles mogen doen.

marco de lepper6280 | 14-09-12 | 13:18

Ebru, dat korte lontje moeten ze hebben van hun bazen, de paar opstokers die er achter zitten, zelf kunnen ze niks verzinnen.

Uw Verzekeringsadvis | 14-09-12 | 13:17

leg me uit waarom ze de ambassadeur van de VS vermoord hebben, terwijl als hij daar zou hebben gestaan met 25 'green-cards', ze elkaar vermoord zouden hebben om er één te bemachtigen.

Nebuchednezzar | 14-09-12 | 13:16

Het grote probleem met moslims is dat ze overtuigd zijn de enige waarheid te kennen. Dat is iets waar wij denken ten tijde van Nietsche vanaf gekomen te zijn (God is dood! God is dood! voor diegenen die iets van filosofie weten, zullen er niet zoveel zijn, maar toch) Enfin, ik zeg bewust, wij denken daar overheen te zijn, maar niks is minder waar. Niet alleen moslims denken de wijsheid in pacht te hebben en de enige waarheid te kennen, de westerse wereld is geen haar beter omdat zij denkt dat ze de waarheid nu kent in de vorm van tolerantie e.d. Niks is minder waar, de arrogantie van moslims is dezelfde als de arrogantie van het westen. De indoctrinatie evenzo. Beide kanten denken het allemaal zo goed te weten en probeert elkander elkaars levenswijze, perspectieven en waarheden op te dringen omdat ze beiden geloven dat dit de enige juiste wijze is.
Spaar me dus je pseudo superieure gewauwel Ebru en slaap je roes eens uit voordat je je weer waagt aan een stukje 'eigen' mening. We zijn allemaal geen haar beter dan de ander. Pas als iedereen zich dat beseft, is er hoop voor de mensheid.

smartexpat | 14-09-12 | 13:16

Kansleaus | 14-09-12 | 13:08 |
Vergeet het maar. Internet een waarheid hebben niets met elkaar van doen. De zogenaamde social media maken het technisch gemakkelijker voor individuën en groeperingen om elkaar te vinden, that's all. Het is naïef om te denken dat deze facilitatie als zodanig enkel 'positief' werkt. Voorts wordt deze facilitatie lokaal op alle mogelijke wijzen systematisch belemmerd en tegengewerkt.

Schoorsteenveger | 14-09-12 | 13:16

Clinton: 'We absolutely condemn the disgusting content of this video'
Moslim: 'Zie je wel, we zijn goed bezig'

WirMachenMusik | 14-09-12 | 13:15

@xxIxx | 14-09-12 | 13:00
Ella heeft toch wel een klein puntje als ze het heeft over de gemeenschappelijke verhalen tussen moslims en christenen.
Die verhalen cq religies deugen namelijk geen van beiden!

necrosis | 14-09-12 | 13:15

"Leg me uit moslims...".
.
Fout, Ebru. U gaat er hier ten onrechte van uit dat er rede zit in deze roedel hysterici, en dat ze in staat zijn om duidelijk en rustig uiteen te zetten waarom deze film het rechtvaardigt op ambassadejacht te gaan.
En meer zeg ik niet, want ik heb geen zin in een boze El-Joris op mijn dak.

Graaisnaaiert | 14-09-12 | 13:14

Van Moslima naar Moslimoe... Het kan gelukkig verkeren!

Parel van het Zuiden | 14-09-12 | 13:13

LOL, staan ze daar met een paar Nikes op de Stars en Stripes te trappen. Over hypocriet gesproken.

LTS__zwakstroom | 14-09-12 | 13:13

First Contact | 14-09-12 | 12:59
Het is toch niet zo dat de Hollandse moslimgekkies hier door de straten razen en alles kaduuk maken. Laat de mafketels in die zandbakken lekker tekeer gaan. Gewoon doorlopen, niets aan de hand.

Strohond | 14-09-12 | 13:11

Het is inderdaad altijd wat daar. Ze willen zo graag vrijheid, maar als er maar één ding over de Islam wordt gezegd breekt de pleuris uit.

Geloof pas vanaf je 18e en dat wettelijk vast leggen in elk land. Eerst goed godsdienst geven zodat ze van alle geloven iets af weten voordat ze een keuze maken en niet vanaf hun jeugd gekke dingen in hun hoofd krijgen gepraat door een Imam of Priester... Sowieso geloof en religie lekker uit elkaar houden. Zorgt alleen maar voor ellende.

Billywood | 14-09-12 | 13:11

@hoax! | 14-09-12 | 12:54 | + 3
@Heel interessante gedachte, maar er is een groot verschil: het bronbestand. Luther en Calvijn gingen weer inspiratie putten uit de bijbel en probeerden weer terug te gaan tot hoe de eerste Christenen in goede harmonie met elkaar leefden en [...]"
De reformatie die je beschrijft was een grote stap terug: De bijbel is, op de evangeliën na, een en al onderdrukking. Gelukkig kwam na de reformatie de verlichting...

alcor | 14-09-12 | 13:10

Kansleaus | 14-09-12 | 13:08 |
Dat kan twee kanten op uiteraard. Tot nu heeft het niet echt tot versoepeling en tolerantie geleid in elk geval. Ik zou echter niet weten wat anders dan het internet hier de aanleiding toe zou kunnen geven op dit moment.

Fiasco | 14-09-12 | 13:10

Dat is de schuld van het grootkapitaal en de uitbuiting door de verschrikkelijke blankmens.
HoogToontje | 14-09-12 | 13:02
.
Joh! Doe eens goed onderbouwd uitleggen s.v.p. Hoe hoog het toontje dan ook mag zijn, je tegeltje riekt me iets teveel veel naar nagewauwelde poep.

Bertus Betonsloper | 14-09-12 | 13:10

Een echte literaire knaller Ebru. Compliment!

WirMachenMusik | 14-09-12 | 13:09

Schoorsteenveger | 14-09-12 | 13:04 |
Ik spreek niet van dé Verlichting, slechts van een verlichting, begrijp me niet verkeerd.
Zoals Forza hierboven opmerkt, zal de digitale revolutie die nu plaatsvindt, wellicht een verlichting bieden.
Zelfs de meest extremistische groeperingen, kunnen niet meer zonder internet. Internet staat niet in de grondbeginselen van de Koran.

Kansleaus | 14-09-12 | 13:08

@Haarkopje

Ebru is een heldin, één van de weinigen met een islam achtergrond die wel haar mond open doet tegen de misverstanden. Maar Nederland, het land van de politiek correcte en tolerante dwazen wacht liever en nog zien we niet wat ons voorland is.

strikdewepstroper01 | 14-09-12 | 13:08

Forza | 14-09-12 | 13:02 | + 0

Ja nou, messcherpe analyse. De radicale Islam is inderdaad als een kaartenhuis in elkaar gedonderd met de opkomst van Internet. Je hebt er echt kijk op. D66-stemmert zeker?

xxIxx | 14-09-12 | 13:07

@Komt Nooit Meer Goed | 14-09-12 | 12:48
Das niet zomaar een mannetje. Dat is waar eigenlijk alles mee begonnen is. Het is de blinde haatshjeik die in de VS een lange gevangenisstraf uitzit voor het plannen van aanslagen in de VS zelf.
Het EERSTE wat moslim broeder annex nieuwbakken president van Egypte Morsi zegt na zijn inauguratie, is dat hij er ALLES aan zal doen om deze man vrij te krijgen. Niet de toestand in zijn land is wat hij bespreekt maar de vrijlating van een veroordeelde terrorist.

plaszak | 14-09-12 | 13:07

@ Forza | 14-09-12 | 13:02

Nee dat zal niet gebeuren. De islam heeft wat checks and balances ingebouwd waardoor dat geen kans heeft.

HoogToontje | 14-09-12 | 13:06

Borakh | 14-09-12 | 13:02

Simpel; de immigratiestroom van arme landen naar rijke landen is altijd groter dan andersom. Aangezien de meeste moslimlanden niet rijk zijn, zul je dus verhoudingsgewijs meer moslims in niet-moslimlanden zien dan niet-moslims in moslimlanden.

Forza | 14-09-12 | 13:06

Het grappige is dat het wereldnieuws totaal niet terug te vinden is op de joop. Tja als islamlikker past moslimgeweld niet in je wereldbeeld.

joop.nl = lik-de-islamaars.nl

Klefbekje | 14-09-12 | 13:06

moslim,midden oosten,noord afrika moe.

duurt nog zeker 500 jaar die idioterie want de afgelopen 2000 hebben ze weinig vooruitgang gemaakt in de menselijkheid.

pppppfffffffffffffffff.

S.Hole | 14-09-12 | 13:06

Hoop voor de moslima dat het morgen geen 'Bef-dag' wordt.
Je zal maar zo'n ZZ-Top baard over je klit voelen raggen..

Botte Hork | 14-09-12 | 13:05

Kansleaus | 14-09-12 | 12:43
Ik weet niet of je Reformatie en Verlichting zomaar op één lijn kunt stellen.
Maar dat er reformatoren rondlopen in de wereld die Islam heet staat vast. En dat die niet allemaal zoveel goeds in de zin hebben staat, althans voor mij, óók vast.
www.oup.com/us/catalog/general/subject...

Schoorsteenveger | 14-09-12 | 13:04

Jezus Christus wat een stijlfouten....

Nilfisk | 14-09-12 | 13:04

Weet je Ebru, deze vragen wil elke westerling zonder religie beantwoord zien.Zou het dan niet zinnig zijn om dit typsel van jou in de hele wereld, en vooral in de Arabische wereld af te drukken in elke krant of huis aan huis blad en op alle moslim fora op internet?

deraderendraaien | 14-09-12 | 13:04

Dat is de schuld van het grootkapitaal en de uitbuiting door de verschrikkelijke blankmens.

HoogToontje | 14-09-12 | 13:02

En voor de cultuurrelativisten iets om over na te denken, hoe zou het komen dat niet-moslim eden in moslimlanden altijd krimpende zijn en moslim minderheden in niet-moslim landen altijd groeiende?

Borakh | 14-09-12 | 13:02

Dit probleem lost zich vanzelf op naarmate de tijd verstrijkt. Over 50-100 jaar zal ook de islamitische wereld minder religieus zijn. Het volk krijgt steeds grotere toegang tot informatie, waardoor het zich kan ontwikkelen. Religie zal dan, net als in de westerse beschaving, een kleinere rol spelen.

Forza | 14-09-12 | 13:02

Hé Ebru, heb je nog geneukt?

Strohond | 14-09-12 | 13:01

@Westheimer 2.0 | 14-09-12 | 12:58
Ze hebben het niet voor niets over de *volgers* van religies. Het gros heeft het filmpje niet gezien en de koran niet gelezen.

Godsammekraken | 14-09-12 | 13:00

Uitzinnig van vreugde waren de hysterische moslimmeutes dat ze eindelijk weer een 'reden' hadden om een westers doel aan te vallen, te moorden, branden en plunderen. Er gaan geruchten dat het gewraakte filmpje helemaal niet bestaat of een hoax is gemaakt en verspreid door moslimterroristen om hun broeders op te hitsen tot het geweld dat we hebben gezien.

M@verick | 14-09-12 | 12:59

Is er ook een pornoversie van MO waar ie een gangbang doet met 74 gewillige maagden.

hekelaar | 14-09-12 | 12:59

alle mensen die niet op wilders hebben gestemd hebben hiervoor gekozen, dus niet huilie huilie doen.

creatin | 14-09-12 | 12:59

Goed gezegd Ebru. Jammer dat het niks uit maakt, die bebaarde haters hebben uiteindelijk een plaat voor hun kop waar werkelijk niks doorheen dringt.

looprekje | 14-09-12 | 12:59

Dat die massa's er allemaal intrappen. Onbegrijpelijk. Je zou het bijna vergelijken met de massale steun in Nazi Duitsland destijds waar de ideologie door uitmuntende propaganda bij de hele bevolking werd gepromoot. Maar wellicht geen goede vergelijking.

denoorman | 14-09-12 | 12:59

@Ebru prima stuk.
Bizar dat ze zich gekwetst voelen door informatie wat ze te zien krijgen via Westerse technologie (haram toch?) En wat doen wij in het westen? Na gekwetst te worden door GEWELD? Reactie PvdA? Reactie moslimgemeenschap? Harde veroordelingen? Iemand? Ben al jaren moslim ziek en verbaas me erover dat we zoveel ruimte laten voor discussie, of juist niet, het is maar van welke kant je dit wilt bekijken.

First Contact | 14-09-12 | 12:59

Ik denk overigens dat de huidige moslim protesters in het midden oosten in grote mate meelopers zijn, er beginnen er 20 en voor je het weet zijn er 100.000 meelopers bij. Het zijn Maaskantjes in het groot waar voor de rest niet zoveel te doen is.

Westheimer 2.0 | 14-09-12 | 12:58

Als de VS eerst zo gul en goedmoedig zijn om Libiërs te helpen. Dan moet er iet dat irrationeel is wat maakt dat Libiërs Amerikanen willen aanvallen. Een `God zij met ons' idee/gevoel/waanzin !?

HonderdEnEen | 14-09-12 | 12:58

Ja je hebt gelijk, maar kun je dit niet wat leuker, creatiever, spannender of gewoon grappiger opschrijven. Dit is een beetje oude mannencolumn uit Elsevier..

SharpEye | 14-09-12 | 12:57

zijn ze niet het vervolg op wag the dog aan het filmen in libië?

cumshaft | 14-09-12 | 12:57

Wanneer je de gehele dag verteld wordt dat het westen/christenen/blanken slechts zijn en jouw alleen maar willen onderdrukken en uitbuiten en je hebt geen enkele manier om dit te verifiëren ga je er vanzelf in geloven.
En wat ga je doen met iemand die vijandig is tegenover je, uitroeien of op zijn minst verjagen. Met als gevolg dat je nog minder kan controleren of de informatie die je krijgt wel de juiste is.
Misschien krijgen wij ook wel verkeerde info.

Eigenaar_IJsland | 14-09-12 | 12:56

Je kan die bloeddorstige gekken wel van alles vragen maar verwacht geen fatsoenlijk logies antwoord aub.

Hanxie | 14-09-12 | 12:56

Ebru. Als vanouds. Eindbazin.

Harrie Delacadere | 14-09-12 | 12:56

Theo? Theo, is it really you?

Conan de Rabarber | 14-09-12 | 12:55

Misschien is het wel iets goeds, een new world order, maar dan wel eentje waarin achterlijkheden als religies worden verboden.

caspert79 | 14-09-12 | 12:54

Trouwens, daar waar Christenen een verlichting hebben meegemaakt in de zin van reformatie, is dat in de islamitische wereld nog steeds niet gebeurd. Althans, niet op zo'n grote schaal.
Is het misschien wachten op de islamitische variant van een Calvijn of Luther?
Kansleaus | 14-09-12 | 12:43

Heel interessante gedachte, maar er is een groot verschil: het bronbestand. Luther en Calvijn gingen weer inspiratie putten uit de bijbel en probeerden weer terug te gaan tot hoe de eerste Christenen in goede harmonie met elkaar leefden en het verschil maakten voor veel armen, wezen en weduwen.

Terug gaan tot de koran? Dat is wat ze al doen als er een islamitische wetgeving wordt ingesteld. De koran is een ongenuanceerd agressief boek. Ik weet dat dit volgens velen ook over de bijbel gezegt wordt, maar lees maar eens het NT (nieuwe testament). Het is veel gematigder dan je van te voren zou denken. Het was voor zijn tijd zelfs vooruitstrevend. Vrouwen hadden een redelijk belangrijke rol en de hoofdpersoon Jezus sprak met ze als zijn gelijken. Dat was ongehoord. Zelfs kinderen waren van waarde.

hoax! | 14-09-12 | 12:54

Dit zou een goed stukje voor op maroc.nl zijn.
Hier wisten we dat al.

watergeus | 14-09-12 | 12:54

"Leg me uit, Moslims, waarom...."
Dat hebben ze al miljoenmiljard keer uitgelegd, maar wij willen die uitleg niet als zodanig accepteren. Omdat die uitleg niet strookt met ons mensbeeld en ons, twijfelaars, nog méér aan het twijfelen brengt. We willen het niet waar hebben dat er zo veel mensen op deze aardkloot rondlopen die niet willen twijfelen, geen seconde, aan de Waarheid van hun Allah, en dus met alle hgemak opgehitst kunnen worden door diegenen die aan die Allah hun macht ontlenen.
Neem het die gelovigen niet kwalijk, dat heeft geen zin. Neem het degenen kwalijk die die gelovigen manipuleren, maximaal gebruikmakend van onze lankmoedigheid.

Schoorsteenveger | 14-09-12 | 12:53

De primitieve logica van religieuzen:

"Je hebt mijn almachtige levensgevende en beëindigende godje gekrenkt, dus moet ik voor hem opkomen en jou en je eigendommen even slopen voor hem."

Waarom doet zo'n fucking spook dat niet gewoon zelf dan als die zo almachtig is?

ZKH EénOog | 14-09-12 | 12:53

Als vrijwilliger (naast mijn werk) bij een openlucht filmfestival werd ik gisteren nog aangesproken door een vieze oudere moslimman die er niets van begreep en dacht dat we daar geen film draaiden maar maakten en vroeg of hij ook mee mocht doen als vrouwenverkrachter. I kid you not.

doenormaal! | 14-09-12 | 12:52

Gelukkig hebben we Brussel nog. Die weet wel raad met aggressieve, slopende, hatende dwangneurotische haatbaarden. We geven ze gratis geld, dat zal ze leren!

Om Morsi in zijn democratische transitie te steunen, trekt de Commissie 500 miljoen euro uit. Voorwaarde is wel dat Egypte een economische hervormingsprogramma overeenkomt met het IMF. Eerder werd al 449 miljoen vrijgemaakt. Bovenop dit totaalbedrag van 949 miljoen kan nog eens 150 tot 200 miljoen euro komen om "een economische herstelplan te ondersteunen", zei Barroso.
www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/artic...

xxIxx | 14-09-12 | 12:51

Je zou verwachten dat een columniste haar zinnen naleest. Allah-de-maan-god-nog-aan-toe, wat een woordenbrij. Of is dat een van de effecten van moslimmoe zijn, geen energie hebben om fatsoenlijk te schrijven?

Salutis Humanae | 14-09-12 | 12:50

@Het DaanMannetje | 14-09-12 | 12:38
Om het met behulp van onze politici om te vormen tot hun eigen gecontroleerde omgeving en op die manier het ware geloof te verspreiden?
Het is maar een idee hoor..

Slipsnifter | 14-09-12 | 12:50

Jammer dat er niet een paar Apache's in de buurt hingen met een doeltreffend antwoord.

Holland Olee | 14-09-12 | 12:49

Eindelijk eens lekker venijnnig

Bokito ergo sum | 14-09-12 | 12:48

Aanradertje die Live-stream.
Een gezellige bijeenkomst met op de voorgrond een ijskarretje of zoiets. Ook nog een blauw bord met linksboven een afbeelding van (het lijkt wel) het kerstmannetje(!)

Komt Nooit Meer Goed | 14-09-12 | 12:48

Dit is een column op het niveau van de film waar aan gerefereerd wordt. Goed gedaan.

Het grappigste vind ik nog dat ze die domme film bevestigen. Het lukt hun niet om er boven te staan. De innerlijke drang tot vernietiging en vijandschap is gewoon te groot. Zo'n film triggert iets wat er al zat.

De rijkste mannen van de VS hangen de filantroop uit. De rijkste mannen van het midden oosten de warlords.

hoax! | 14-09-12 | 12:48

Inteelt is inderdaad de verklaring, meer kun je er niet van maken.

Bea_Bilderberg | 14-09-12 | 12:47

Het is zo simpel.
De Westerse beschaving is superieur aan hun zandbakreligie, and they know it.
Die frustratie wegduwen levert agressie op.

das_Freudenmädchen | 14-09-12 | 12:47

En van die moslimgekkies gaan we er nog veel meer bij krijgen. Want we willen immers een fatsoenlijker Nederland vindt de PvdA. Zonder al de geschreeuw van die nazistische PVV gekkies en Wilders die altijd alleen maar racistische onzin roepen en leugens verkondigen over dat de islam geen vreedzame religie zou zijn enzo. Onzin natuurlijk want er is geen vreedzamere en tolerantere religie dan de islam. En alle moslims zijn lievvv en willen alleen maar het beste met Nederland en niet moslims en Joden enzo. Iedereen die het tegendeel beweerd is een populist en zorgt voor tweedeling aldus de PvdA. Het zijn natuurlijk niet de moslims die voor een tweedeling zorgen met hun intolerante gedrag, racisme tegen Joden en vrouwen, hoge criminatiteistcijfers en weigering om te integreren. Dat begrijpt u.

doenormaal! | 14-09-12 | 12:46

Ebru, heb je het druk morgen?
Zoek een stand-in voor me vriendin, voor het geval die het stukje van Quid niet heeft gelezen.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 14-09-12 | 12:46

Redelijkheid>Religie. Mooie poging om ze iets aan het verstand te brengen maar 'God gebiedt' en daarmee basta. Ook al praktiseer je religie op vreedzame basis, dus zonder jezelf op te blazen of mensen te vermoorden, zelfs dan heeft God en niet de Rede het laatste woord. Praten tegen religieuzen is praten tegen dovemansoren. Daarnaast: de islamitische wereld kent geen zelfkritiek. Dat is iets westers. De vragen die je hier terecht stelt zullen daarom eerder als aanstootgevend dan als interessante denkstof worden gezien.

Fiasco | 14-09-12 | 12:46

Borderliner Ebru heeft ook eindelijk weer een platform gevonden voor haar hysterische schrijfsels.
Deze viel nog redelijk te verteren ondanks de warrige verhaallijn en het VMBO niveau van de zinsbouw en woordkeuze maar te vrezen valt voor de toekomst.

Haarkopje | 14-09-12 | 12:45

Een beetje (joodsche) humor zou Allah niet misstaan.

Ratzing. | 14-09-12 | 12:45

Gelukkig is het maar een extremistische minderheid en rolt het merendeel van de moslims over elkaar heen om hier afstand van te nemen. Oww wacht....

Godsammekraken | 14-09-12 | 12:45

Blijkbaar vindt men dat daar een normale reactie.
Maar hoe zouden ze reageren op het volgende

Oog om oog
Tand om tand
Ambassade om Moskee
Vlag om Koran

Ing. eslapen | 14-09-12 | 12:45

Mijn hemel. Absoluut een goed punt hoor, maar Ebru, schrijf je stukje volgende keer eens met een fles witte wijn minder achter de kiezen.

Vote/View | 14-09-12 | 12:45

En het westen maar oeverloos wapentuig naar die landen exporteren. Misschien in de hoop dat ze elkaar afknallen.

@Het DaanMannetje | 14-09-12 | 12:38
Voor als de uitkeringen daar op zijn?

Implant | 14-09-12 | 12:44

Maar het antwoord daarop is toch heel simpel? Dat krijgen ze namelijk vanaf hun geboorte al te horen:
"omdat allah het wil"
Zie hier de discussie mogelijkheden met een moslim, die zijn er dus niet.
En zelfs als er zoiets bestaat als de "gematigde" moslim, dan schijten die blijkbaar in de broek voor de gewone moslim (ja inderdaad, de gewone moslim, of zit ik er soms naast? zo ja, leg mij DAT dan eens uit).

datzouzomaarkunnen | 14-09-12 | 12:43

Als je van religieus gemotiveerden een onderbouwing verwacht die je als niet- of anders gelovige wilt kunnen begrijpen... dan kun je lang wachten.
Religie moet deaudT!

God is dood | 14-09-12 | 12:43

Ebru, I love you because of your opinion!!

Foezela | 14-09-12 | 12:43

Trouwens, daar waar Christenen een verlichting hebben meegemaakt in de zin van reformatie, is dat in de islamitische wereld nog steeds niet gebeurd. Althans, niet op zo'n grote schaal.
Is het misschien wachten op de islamitische variant van een Calvijn of Luther?

Kansleaus | 14-09-12 | 12:43

Ik vraag me ook af waar in hun sprookjesboek staat dat als iemand iets zegt wat je stom vindt dat je je land maar moet slopen... Hakbars ga eens deaud!

Doc Damage | 14-09-12 | 12:43

Ik heb een gedeelte van het filmpje gezien en steniging van de maker lijkt me het enige gepaste antwoord. Maar dan wel door deze mensen:
www.oscars.org/

Godsammekraken | 14-09-12 | 12:42

Waarom stel je niet de vraag: Waarom ben je naar het vrije Weste gekomen als je eigenlijk niet kan om gaan met die vrijheden en ze ook niet wil? Waarom ze niets willen weten van Westerse normen en waarden, maar wel hun hand ophouden voor geld om je vervolgens keihard in je bek te tuffen als dank? Waarom er geen enkele Moslim organisatie is die het geweld veroordeeld, maar wel op hun achterste poten staat om iets te roepen als het niet in hun straatje past? Waarom je niet terug gaat naar je eigen land als je aan alles hier zo'n hekel hebt... en neem dan al je neven, nichten, tantes, ooms en kinderen mee! ALS-JE-BLIEFT... GA! NU! Ik betaal!

Fopspeen | 14-09-12 | 12:41

Ebru zou toch beter moeten weten dan dat er aan islamietjes nog iets te beredeneren valt.

Godsammekraken | 14-09-12 | 12:40

Kan nanninga nog meerder puntjes aan zuigen!

Helemaal mee eens

cDR | 14-09-12 | 12:40

De uitleg van dit gedrag? Hoge voedselprijzen en een arme bevolking. Een zondebok aanwijzen is dan erg handig om de bevolking wat stoom af te laten blazen. Anders loopt dezelfde bevolking een keer naar het parlement.

steven paul | 14-09-12 | 12:39

Ja. Moslimmoe.

CynicalBastard | 14-09-12 | 12:39

rara | 14-09-12 | 12:37
En de kinderen die er mee speelden werden er stuk voor stuk door misbruikt.

Absoluut niet waar | 14-09-12 | 12:39

In de genoemde film wordt Mohammed voorgesteld als een moordende pedofiel. Ik mag dus aannemen dat de koranverbrandingen niet lang op zich zullen laten wachten.

Godsammekraken | 14-09-12 | 12:39

Dat krijg je nou eenmaal van neef / nicht huwelijken. Inteelt is de verklaring.

Botte Hork | 14-09-12 | 12:38

Het mag inderdaad wel eens gezegd worden.

Scagnetti | 14-09-12 | 12:38

En dan nòg houden mensen vol dat die haat, die ingekankerde haat voor alles wat niet moslim is, wordt veroorzaakt door "provocaties".

Als je deze islamidioten alleen maar áánkijkt provoceer je al, helaas.

De Arabische Lente, een groot succes. Bertus Hendriks, kom je nog even langs met commentaar? Waarom het gesleep met het lijk van die verkrachte en vermoorde Amerikaanse ambassadeur een symbool is van democratie?

Kots-ziek ben ik ervan. En als moslim mag ik dat zeggen.

vraagstaart | 14-09-12 | 12:38

Amen!

Honcho | 14-09-12 | 12:38

Leg me uit Moslims, als jullie zo graag je eigen gecontroleerde omgeving willen hebben, waarom jullie in hemelsnaam in Nederland/Europa willen wonen?

Het DaanMannetje | 14-09-12 | 12:38

De Mighty Mo Fighter is uit de handel genomen, Ebru. De poppetjes explodeerden op onverwachte momenten.

rara | 14-09-12 | 12:37

Je verwacht een logisch en helder beredeneerd antwoord van iemand die in zo`n sprookjesmonster bestaat?

Zonde van je tijd.

Absoluut niet waar | 14-09-12 | 12:36

Voor tekst en uitleg van de Mohammedaanse medemens, zit je hier verkeerd, Ebru Omar.

Kansleaus | 14-09-12 | 12:36

volledig mee eens

vincent uit groninge | 14-09-12 | 12:36

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl