Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Nederlands record bijstandsuitkeringen gebroken!

hiephiephoebijstand.jpgGefeliciteerd Nederland! Uw persoonlijk record verbroken. Nooit eerder leefden zoveel mensen in Nederland van de bijstand. Maar liefst 317.000. Er zijn in Nederland nu bijna net zoveel bijstandstrekkers als IJsland inwoners heeft. Champagne! Schouderklopjes voor iedereen! Het kost moeite, het kost voorbereiding, het kost een hoop PvdA maakbaarheidsidealisme, het kost wat immigratie hier en wat drugsgebruik daar, het kost een kudde inteelttokkies en kracht- dan wel SBS6 probleemwijken, maar dan heb je wel wat. Iets wat we met elkaar opgebouwd hebben. Waar we samen trots op kunnen zijn. Gewoon 317.000 zielige mensen die echt niet anders kunnen dan leven van de collectieve arbeid van hen die wel 's ochtends vroeg uit bed kunnen komen. Want bijstandsbedelaars zijn zielig. Allemaal. Kunnen niet anders. Blijkt bijvoorbeeld uit het Westlandse kassenproject van de gemeente Rotterdam. 700 echt hele zielige mensen die volledig in de watten gelegd werden en een rode loper kregen naar een baan in een tomatenkas, maar slechts 26 die dat ook echt konden bolwerken. Symbolisch voor al die 317.000 sneue, arbeidsincapabele mensen-die-er-echt-niks-aan-kunnen-doen. Daar betalen wij allemaal graag voor, zodat zij elke maand nettowinst kunnen maken op een belastingaangifte. Dit zijn onze 317.000 zwakkeren waar wij als samenleving samen voor zorgen. En niet, zoals veel boze tongen vaak beweren, een groot gedeelte luie parasitaire oplichters met een werkfobie. Arbeid verrichten en een steentje bijdragen is nu eenmaal niet voor iedereen weggelegd. En aan die 317.000 gratisgeldcollectanten hebben we dit record te danken. Bedankt, bijstandsmensen, bedankt! Zonder jullie was dit allemaal niet mogelijk geweest. We zouden graag het feestje met jullie meevieren, maar we hebben nog wat werk liggen wat af moet. Zet de drankjes en de hapjes maar op onze rekening.

Reaguursels

Inloggen

Ja daar ben ik het mee eens, werken moet ook en thuis blijven voor een verkoudheidje is voor mietjes. Ik heb wel ook allerlei kutbaantjes gehad maar dat er altijd werk is is echt niet waar. Het heeft nog best even geduurd uiteindelijk voordat ik werk had (voordat ik bijstand had was ik al op zoek, dus zo'n 5 a 6 maanden zeker). Ik kan je vertellen dat dat niet meer zo makkelijk gaat, en ik ben niet zo iemand die een opleiding heeft gedaan waarvan je het al weet dat je nooit werk krijgt. Maar ik krijg gewoon overal dat ik 5 jaar ervaring moet hebben en als er dan eindelijk een startersfunctie is worden er 30 lui uitgenodigd waardoor je heel erg veel gesprekken voor niets doet (best frustrerend als je je reiskosten amper kunt betalen ;)). Dan ga je ook selectiever worden in wat voor gesprekken je nog gaat doen (want stel je bent elke dag 10 euro kwijt aan reizen, wat als je in een ***dorp woont al snel zo is, dan ga je dat echt niet redden met je bijstand).
-
Dat callcenter was dan de eerste die ja zei. Maar is ook niet alles he. Niet alleen het werk, maar ook de vet naaiende voorwaarden. Ik vind wel dat dat een negatief gevolg is van de crisis. Ik ben blij dat mensen gewoon weer hun best doen. Niet meer dan normaal, maar ik weet ook dat mensen gemakszuchtig worden als het allemaal toch wel goed gaat. Maar de keerzijde is dus dat er nu mensen gebruikt en uitgebuit worden. Daar ben ik het uiteraard dan weer niet mee eens. (Nu vind ik uitbuiting een overdreven term voor waar ik nu zelf werk, maar tis wel dat je daar echt NIET wil werken als het niet per se hoeft). Hard werken is daarentegen niets mis mee.
-
Ik kan me dus ook tijden herinneren dat ik een uitzendbureau binnenwandelde en gewoon kon kiezen. En toen had ik nog niet eens diploma's!

Ohja | 02-08-12 | 09:13

@Ohja | 01-08-12 | 18:56
Ja je zegt dingen die wel degelijk hout snijden, zoals dat een kind er niet voor kiest enzo....
Maar toch, ik ben opgegroeid en opgevoed met het idee dat werken MOET, en als ik vroeger toen ik nog thuis woonde me eigen ziek wilde melden, dan moest ik ook echt zo goed als klinisch dood zijn, want anders schopten mijn ouders me naar mijn werk.En ik ben van de generatie die in de jaren 80 moesten beginnen met werken.Ik heb allerlei kutbaantjes gehad, maar heb nog nooit van mijn leven een beroep gedaan op uitkering of wat voor soort van toeslag dan ook.Ik denk als iemand wil werken, dat er altijd werk is ( wat je zelf ook aangeeft met callcenter), en ik ben zelf werkgever geworden dus ik weet ook dat het zo is.Alleen we hebben nu gewoon met een generatie te maken, die gewend is om gelijk dik te gaan verdienen, een auto van de zaak , een telefoon van de zaak etc..... En die tijd is door de crisis over.
Het is voor ons werkgevers zelfs een soort van fijn dat het crisis is, omdat nu ieder mens weer weet dat je hard moet werken om de schoorsteen te laten roken.Want laten we eerlijk zijn, de mensen die begin jaren op de arbeidsmarkt beschikbaar waren( via de arbeidsburo's) dat waren de mensen waar je feitelijk niets aan had, maar door gebrek aan goed personeel wel aan moest nemen!

Kutmaatschappij | 01-08-12 | 21:57

En weet je wat het ook is? Als het fout gaat he, met werken, krijg je niks van de bijstand. Normaal zou ik best wel met een callcenter in zee gaan die onbetrouwbaar over komt, want als het kut is ga ik gewoon weer weg. Lesson learned en next ofzo. Maar nu, omdat je dan gelijk eruit geschopt wordt bij de bijstand, ga je toch 3x nadenken over waar je mee in zee gaat. Toch maar gewoon ja gezegd, vanwege dat de verveling erger was. Maar goed, ik had het ook van mezelf begrepen als ik nee had gezegd en het was wel zo een op het randje beslissing. Weetje. Dat je net zo goed andersom had kunnen doen en dan was je nog jezelf.

Ohja | 01-08-12 | 18:56

Ah oke. Maar die moeten er ook meer van doen? Ergens vind ik het ook oneerlijk. Dat je dan denkt, goh, ik ben blut. Laat ik er nog wat kinderen bij maken. Slim idee. Kunnen we samen blut zijn. Dat snap ik niet. Of eigenlijk. Ik snap het wel. Ik denk dat die kinderen fungeren als een soort morele dijk, als iets om mee te schermen. Want zelfs al gun je het de ouders niet, zo'n kind moet gewoon normaal te eten hebben en het goed hebben. (Tenminste, zo voel ik dat, al zijn het mijn kinderen niet). Ergens is dat nasty, omdat ze het willens en wetens doen. Ze maken zo'n kind in de veronderstelling dat mensen dan 'toch wel helpen' want aw zielig kindje enzo. Het stomme is natuurlijk dat het werkt. Maarja, moet het dan niet werken? Moet zo'n kind dan maar lijden omdat zijn ouders lui zijn? Kan dat kind ook niks aan doen toch.

Ik vind alleen de vergelijking niet opgaan, want mensen die werken krijgen ook toeslagen. Die kan je er dan eigenlijk niet echt bij zetten. Tenzij je bij minimumloon ze er ook bij zet, maar dan is het verschil tussen minimum + toeslagen en bijstand + toeslagen nog steeds best hoog hoor. Nog steeds geloof ik echt niet dat je daarvoor kiest. Niet alleen hoe mensen naar je kijken (denken meteen dat je lui bent en automatisch verstoort je sociale dynamiek met mensen omdat ze bang zijn dat je wil profiteren, als dat geenszins zo is en ga maar x daten met hallo - ik heb bijstand! ok voor vrouwen makkelijker dan voor mannen, maar toch, vet stijlloze sjit om te moeten zeggen, dus dan kom je bij andere mensen die ook geen werk hebben en dan wordt het allemaal een grote neergaande spiraal zonder dat je dat wilt) en hoe hard je je verveeld (ok, i'net is leuk... maar niet zo leuk, en al is het niet waar, het voelt ergens een x alsof je het uit hebt) en alles word gewoon stom. Heel snel ook. Dus ik geloof het gewoon niet, dat mensen die daar in zitten, en somehow niet meer uit komen, dat ook zo willen. Daar is het gewoon te stom voor.

Ohja | 01-08-12 | 17:26

@Ohja | 01-08-12 | 16:25
Hoogte van de bijstandsuitkering

De hoogte van uw bijstandsuitkering is afhankelijk van de geldende bijstandsnormen en uw inkomen uit andere bronnen (bijvoorbeeld inkomsten van uw partner). De gemeente kan van de normbedragen afwijken.

Normbedragen bijstand
De normbedragen verschillen per groep:

Groepen Hoogte bijstandsuitkering
Paar
100% van het minimumloon
(samen)
Alleenstaande ouder tussen 21 jaar en de AOW-leeftijd
70% van het minimumloon
Alleenstaande tussen 21 jaar en de AOW-leeftijd
50% van het minimumloon
Vanaf de AOW-leeftijd
aparte norm
Gezinnen, alleenstaande ouders en alleenstaanden van 18 tot 21 jaar hebben recht op lagere uitkeringen.

Kutmaatschappij | 01-08-12 | 16:37

@Ohja | 01-08-12 | 16:25
Jij gaat uit van een alleenstaand persoon denk ik.
Ik heb net in een van mijn reacties voorbeelden gegeven van bijstandsuitkering voor een stel met 2 kinderen incl alle toeslagen ( 1934,52 netto) en van een alleenstaande moeder met een kind van 15 (1454,26 pm).
In nl is 1800 euro netto een gemiddeld inkomen , dus het lijkt mij dat de bijstandsuitkering voor samenwonenden met kids of een allenstaande moeder niet echt magertjes zijn.
Weliswaar is het voor een alleenstaande een stuk lager, maar ook daar komen de toeslagen( lees: nog meer subsidie) bij.

Kutmaatschappij | 01-08-12 | 16:35

Voor het gemak hoef je het niet te doen. Je moet de hele tijd ieder dubbeltje 5x omdraaien en zelfs minimumloon is al vele honderden euro's per maand hoger. Voor mij was dat in ieder geval voldoende prikkel om aan het werk te willen. In de bijstand zitten IS helemaal niet leuk. Tenzij je het leuk vind als je nooit uit kan, tenzij je het leuk vind dat je niet de dure tandpasta moet nemen maar de goedkoopste want o-oh anders heb ik geen geld om naar mijn sollicitatiegesprek toe te reizen. Iedereen met half a brain gaat daar stapelgestoord van worden. Binnen 2 maanden. Als je denkt dat het luilekkerland en leuk is he. Moet je es een sabbatical gaan houden, en dan 2 maanden van bijstandsgeld leven. WEL je vaste lasten ook daarvanaf. En net alsof het leuk is dat je de hele dag vrij bent als je geen geld hebt om ergens heen te gaan en al je vrienden werken. Weet je HOE hard je je gaat vervelen en HOE snel je weer zin krijgt (ja dat lees je goed) om te gaan werken?! Echt niemand (in his/her right mind) vind dat leuk!! geloof mij maar. Vrij zijn is vooral leuk als je geld hebt en mensen om je vrijheid mee te delen... Daarbij als je niet vrij bent om niet vrij te zijn (af en toe) gaat dat echt snel vervelen hoor. Ik snap die jaloezie niet..

Ohja | 01-08-12 | 16:25

zelf werk ik 60 uur per week en verdien daarmee ongeveer 45000 euro per jaar.
Als de plannen allemaal doorgaan kan ik volgend jaar verwachten dat mijn huurwoning van 550 euro per maand 38 euro per maand omhoog gaat.het jaar daarop weer etc
Ik kan helaas geen woning kopen want ik betaal allimentatie, en dat gaat van je aflossingmogelijkheid van je hypotheek af
blijft over ongeveer te krijgen hypotheek van 145000 euro.
Daar kun je onmogelijk een huis voor kopen hier ( hooguit een garagebox).Ik klaag niet, maar bedoel ermee te zeggen dat het in nederland de wereld op zijn kop is... de werkenden worden gestraft en de niet werkenden beloond.Lang leve de verzorgingstaat!

Kutmaatschappij | 01-08-12 | 15:22

even een berekening mijnerzijds wat zo iemand nou echt kost
we gaan uit van een alleenstaande ouder met 1 kind van 15 jaar
uitkering netto 936,00 euro
huurtoeslag 254,00 euro ( op basis huis van 550pm)
kindgebonden budget 104,00 p.m.
zorgtoeslag 69,00 p.m.
kinderbijslag 91,26 pm.
totaal dus 1454,26

we gaan nu uit van een echtpaar in de bijstand met twee kinderen van 14 en 15
uitkering 1337,00 (1446,00 bruto)
huurtoeslag 270,oo pm ( op basis 550 huur pm)
kinderbijslag 182,52
zorgtoeslag 145,00
totaal dus 1934,52 pm

Aan de hand van deze berekeningen is het dus vrij logisch dat er mensen zijn die denken, ach wtf, waarom zou ik eigenlijk gaan werken.
Maak werken aantrekkelijker kwa inkomsten.... schaf alle toeslagen af, en het word al een stuk lucratiever.
De mensen die het echt nodig hebben zullen dan helaas moeten lijden onder de mensen die het puur voor het gemak doen... Ik ben niet bijbels opgevoed, maar waarom at Eva de appel op in het paradijs???

Kutmaatschappij | 01-08-12 | 15:11

sic transit gloria mundi.

cat22 | 01-08-12 | 12:53

antilinks | 31-07-12 | 12:37 |Hoe kom je daarbij? Ik had 467 per mnd en 70 huurtoeslag vanwege niet jong of oud genoeg en te kort geleden klaar met opleiding. Waar heb je daar een eengezinswoning voor? (...) Heb je een link want ik wil ook wel een eengezinswoning die zo goedkoop is. Ik denk dat je in de war bent.

Ohja | 01-08-12 | 11:55

En dan heb ik het nog niet eens over hoeveel van jouw salaris er dan bij mijn bijstand zou zitten. Sinds het dus onevenredig zou zijn je oordeel over een individu te laten afhangen van je bijdrage aan allemaal. Ik denk dat jullie bijdrage aan mijn korstondige beroep op bijstand per persoon ongeveer 0,00000000.... iets betreft. Dat betekent dat ik evenveel jouw business ben als iets wat dat helemaal niet is, tenzij je wilt miereneuken. Wat dus ook betekent dat ik jouw persoonlijke mening qua dingen die ertoe doen niet mee ga laten tellen.

Ohja | 01-08-12 | 11:42

En ff over die arrogantie van sommigen hier met dat weet je wat voor ***baantjes ik allemaal heb gehad en jij zal je daar wel te goed voor voelen. Alsof dat onderscheid bestaat, man, lul. Helemaal niet. Weet je hoeveel ***baantjes IK heb gehad voordat ik in de bijstand kwam? Dat weet je niet he? Doe dan ook niet alsof je het weet. Het waren er zat. En nee, daar voelde ik me toen niet te goed voor, daar voelde ik me tijdens de bijstand niet te goed voor, en nu ik weer aan het werk ben, voel ik me er nog steeds niet te goed voor. Dat heeft niets te maken met dat ik WEL bijstand heb ontvangen. (Overigens had ik ook tijdens de bijstand een baantje, als oproepkracht, maar dat waren niet genoeg uren om mijn vaste lasten mee te dekken, ook daar heb ik regelmatig om meer werk gevraagd!). Doe niet met je arrogante stomhoofd alsof jij een beter persoon bent omdat jij op tijd werk gevonden hebt en iemand anders niet. Denk niet dat je weet waar een ander zich wel of niet te goed voor voelt en hoe het komt dat hij daar wel of niet zit. En sorry hoor 'wij betalen dat?'. Moet ik even voor je uitrekenen hoeveel van JOUW salaris - er precies naar de bijstand gaat? (ik schat 0,.. iets, misschien moet je dus ergens anders op schelden). Voor zover het niet jouw salaris betreft, is het ook niet je zaak en moet je je met je eigen zaken bemoeien.

Ohja | 01-08-12 | 11:39

Wat een gebrek aan kennis. Je BENT allang verplicht om passend werk te accepteren. Ik zat ook in de bijstand maar werk inmiddels in een callcenter. Vind ik dat leuk? Nee natuurlijk niet. Maar het is werk. Er zijn heel veel mensen net als ik die gelijk alles aanpakken aan werk wat ze kunnen krijgen. En dit is niet een realistisch beeld, omdat andere uitkeringen strenger zijn geworden zitten er nu meer mensen in de bijstand. Dat betekent niet dat er meer mensen met een uitkering zijn, ze zijn alleen verplaatst van de ene naar de andere uitkering. Waarbij bijstand een veel lager bedrag per maand geeft dan die andere uitkeringen en er dus MINDER wordt uitgegeven aan uitkeringen, niet meer. Persoonlijk zie ik niet hoe je je uitkering kunt houden als je weigert te werken terwijl dat wel kan. Als ik dat had gedaan, hadden ze (terecht) meteen mijn uitkering ingetrokken en volgens mij zijn ze daar redelijk hard en duidelijk in. Dat er mensen zijn die dus wel werk weigeren op onzinnige gronden maar dan hun uitkering behouden lijkt mij sterk. Mij is verteld dat als ik passend werk zou weigeren er ook geen uitkering meer zou zijn (vanzelfsprekend, want het is omdat je geen werk kunt krijgen, niet een alternatief voor werken... ). Overigens heb ik heel erg veel gesolliciteerd maar hebben werkgevers het liefst iemand van 18 met 10 jaar ervaring. Schop -die- lui maar een keer voor hun hoofd als je dit aan wil pakken. Hoor hier allemaal verhalen over dat er mensen zijn die niet werken en dan kennelijk niet gekort worden op hun uitkering omdat ze passend werk weigeren? Wijs ze eens aan? Ik zie geen bewijs voor die claim. En ook ik heb eerst mijn spaargeld opgemaakt voor dat ik er aan klopte. Misschien moet je eerst even checken of het wel WAAR is dat mensen zooo makkelijk bijstand krijgen/houden?

Ohja | 01-08-12 | 11:30

En tegen diegenen die hierboven ook tekeer gaan tegen WAO-ers: verdiep je even in het systeem van de WAO (nu WIA). Dat was/is een verzekering tegen inkomens achteruitgang. Voor de WIA geldt: kan je nog maar maximaal 65% van je oude inkomen verdienen, en kan je je eigen werk niet meer doen, dan krijg je een WIA-uitkering. Ken je waarschijnlijk helemaal niets meer, omdat je terminaal ziek bent bv, dan krijg je IVA (minder dan 40.000 mensen). Kan je nog wel wat, dan krijg je WGA (nu 107.000). En die WGA, die is in vele gevallen eindig. Daarna zal je tenminste de helft van je restverdiencapaciteit moeten verdienen, dan krijg je aanvulling. Lukt of wil je dit niet, dan krijg je een percentage van een bijstandsuitkering. Over bedelstaf gesproken..

Pufferd | 01-08-12 | 10:15

et stukje van Wichsen oder Bumsen | 31-07-12 | 16:34 is me uit het hart gegrepen. Een stukje relativering, zeg maar. 317.000 bijstandsgerechtigden vs "28.000 miljard euro op buitenlandse banken (dood geld dus.) Hiermee dus 400 miljard euro per jaar aan belastinggelden onttrekken. Kortom hier allemaal hun centjes verdiend hebben dankzij ons lucratieve systeem maar het echter verdommen om daar ook maar een dukaat voor terug te betalen en hun bijdrage te leveren aan de samenleving. Nee deze echte profiteurs worden alleen maar rijker en rijker ondanks de grote economische malaise hier."
En ik ben ook benieuwd naar Quid's visie hierop.

Pufferd | 01-08-12 | 10:09

Toen ik eind jaren 70' met mijn diploma van school kwam stond de wereld ook echt niet op mij te wachten. Dat was in de periode van de 1e en 2e oliecrises.
Denken jullie heus dat wij babyboomers in een gespreid bedje terecht kwamen?
Mocht wat, wij hebben ook moeten knokken.
De eerste jaren na mijn eindexamen heb ik kutbaantjes gehad dat wil je niet weten.
Zo heb ik een tijdje met een aftandse pickup een bouwplaats afgereden, opruimen.
Afval oprapen, in de pickup en dan doorrijden naar de containers, daarna weer opnieuw beginnen.
Of een tijdlang bij een drogisterij groothandel gewerkt, de hele dag dozen inpakken met shampoo, tandpasta e.d., doos dichtplakken, pakbon schrijven en doos op pallet, hup volgende doos.
Ook een keer met een pneumatische hamer gaten zitten hakken in een betonnen muur, wist niet eens hoe je de dieselcompressor moest opstarten!
Kortom pas na een jaar of vier had ik mijn draai gevonden.
Moraal van het verhaal, ik had die vier jaar niet willen missen want ik heb er enorm veel van opgestoken waar ik nu nog steeds wat aan heb.
Kortom beste mensen ga gewoon komkommers plukken als je niks beters kunt vinden, leer je gelijk nog een aardig mondje Pools en die Poolse meiden zijn best wel heet dus een wippie op z'n tijd zit er ook nog wel in.

copywriter | 01-08-12 | 07:35

@copywriter | 31-07-12 | 16:58
Eens, maar kan het niet volgen.

@doenormaal! | 31-07-12 | 21:26
U begrijpt het niet en zit waarschijnlijk in dezelfde ivoren toren als sommige politici. Werken = op straat wonen en baan kwijt. En nee, geen flatscreens, Wehkamp of een oerdrift om je CV naar de klote te helpen. 20 jaar werken, baan kwijt. That's it. Nog steeds elke ochtend om 06:30 op.

Ik heb in een fabriek gestaan om geen uitkering te moeten aanvragen na jaren manager ICT te zijn geweest. Ben uit die fabriek geknikkerd terwijl ik keihard werkte. Geeft onrust, een 40+ met meer opleiding en overwicht dan de chef van de chef. In de pauze niet over wijfe kunne lulle maakt geen vrienden, je bent een rare. Dan is er nog de realiteit van reken-je-rijk-kantoortjes. "U verdiende in 2009 modaal? U hebt dat nog steeds!" "U verdiende modaal? Dan heb u vermogen!" Vooral de overheid is hier goed in. "Uw draagkrachtmeting is afgewezen".

Zolang er geen WSNP loopt ben je overgeleverd aan deurwaarders en instanties die met z'n allen het wettelijke recht hebben om met z'n allen 110% beslag te leggen. Je kunt meer dan een jaar een negatief netto inkomen hebben. 0 Euro gestort terwijl de acceptgiros zich opstapelen.

U begrijpt het niet. De loketjes snappen het helemaal niet. We zijn immers een verzorgingsstaat en er is genoeg werk en werk is de oplossing. Lolbroek.

Stir Glenfarclas II | 31-07-12 | 22:47

Na operatie 4 maanden thuis gezeten en moet zeggen,dat het wel bevalt! Mag ook wel een keer na 35 jaar werken.

koekje erbij? | 31-07-12 | 22:20

Meestal 55+, allochtonen. In N.O Groningen, afgelegen dorpen enz. En lager opgeleiden. Ga maar matchen. lukt je niet! Wat de headhunters niet lukt, lukt de gemiddelde reaguurder ook niet.

geje2 | 31-07-12 | 21:52

@FreeElectron | 31-07-12 | 21:00
Ja ik heb de zware aanvallen de zogenaamde grand mal. Ik heb jaarlijks gemiddeld 5 tot 8 aanvallen. Ik zit elke dag aan de medicijnen, mag niet 1 minuut op een gemotoriseerd voertuig rijden (geen auto, geen brommer) maar ik mag wel 40 uur per week werken voor de staat. De WAO kom ik niet voor in aanmerking. Ik mocht willen dat wat jij zegt waar was, maar helaas is de realiteit voor mij geheel anders.

Da_scorpio | 31-07-12 | 21:39

@Stir Glenfarclas II | 31-07-12 | 16:47
"werken kost geld" zegt u. Zegt veel over uw mentaliteit. Uw mentaliteit deugt niet. Vooral de vierde alinea is een brei van een negatieve houding waarvoor u zich zou moeten schamen. Iedere tegenprestatie die aan u wordt gevraagd voor het geld dat u krijgt vind u een schande. Nuf said.
Als het allemaal zo erg is ga dan toch godverdomme werken lul. Wel eens van eigen verantwoordelijkheid gehoord? Schouders eronder en niet altijd de schuld op anderen afschuiven? En zeik niet dat je als je werkt rekeningen moet betalen. ja dat moeten we allemaal en die rekeningen moet je ook betalen als je in de bijstand zit. Hét grote verschil is dan wel dat je er niet andere mensen voor op laat draaien.
Echt mensen als u moeten ze maar uit de bijstand flikkeren. Ga godverdomme iets doen met je leven!

doenormaal! | 31-07-12 | 21:26

He, hardwerkende ollander, u vergeet de uitkeringen die griekenland en spanje nu van u ontvangen. Morgen misschien een uurtje eerder gaan werken? Masselaar.

Peter4751 | 31-07-12 | 21:06

@m@rkus | 31-07-12 | 20:05
Oh? Waar was je gisteren dan met dat 'crimineel ramt lantaarnpaal-topic' ?

FreeElectron | 31-07-12 | 21:02

@Da_scorpio | 31-07-12 | 19:23
Lieverd,
Als jij zware epilepsieaanvallen hebt dan zit je niet in de WW of de bijstand maar in de WAO. En terecht ook nog.

Ik ben ZZP-er, heb 3 hartoperaties gehad (niet wegens infarcten maar wegens erfelijk hartfalen) en voor mij is er helemààl niks geregeld.
Ik heb mijn spaargeld opgegeten, mijn zuurverdiende dikke auto verkocht, koophuis verkocht en half opgegeten en ben nu bezig langzaam mijn verzameling waardevolle spullen te verpatsen tot aan transplantatie en daarna hopelijk weer te kunnen werken.
Hoor je mij janken? Nee. Liever zo dan aan de staatstiet want inderdaad: die benauwde controle en bemoeizucht is mij nog een ergere gruwel dan af en toe droog brood moeten vreten.

FreeElectron | 31-07-12 | 21:00

"m@rkus | 31-07-12 | 20:05
Ja M@rkus ik weet wat je bedoelt. Toen geenstijl begon was iedereen welkom om lid te worden zodat ze bij de NPO konden komen. En nu geven ze lekker af op die groep. Ik ben zelfs nog lid geworden ook van GS, maar nadat ze zo lopen af te geven op juist die groep die het al zo moeilijk hebben in deze samenleving alsof die de schuld van de crisis zijn ben ik een beetje GS af. En de mensen die fraude plegen die moeten ze keihard aanpakken, daar ben ik het helemaal mee eens. Maar dat alle uitkerings trekkers over 1 kam te scheren vind ik laf, zielig, hypocriet en niet humaan. Nou zal dat laatste woord wel niet voorkomen in het vocabulaire woordenboek van de gemiddelde geenstijl reaguurder...

Da_scorpio | 31-07-12 | 20:17

Blijkbaar is er bij de redactie van GeenStijl ook plaats voor de geestelijk minderbedeelden, gezien dit domme stukkie van Quid.

Heiner | 31-07-12 | 20:14

Ik maak me niet zo druk om bijstandsuitkeringstrekkers, maar zij die fraude plegen met de bijstand. Dat zullen er geen 317,000 zijn.

polt | 31-07-12 | 20:09

Het is dat ik weet dat Geenstijl goedkoop en veilig middleclass cabaret is voor toetsenbordridders, anders zou ik nog inhoudelijk gaan reageren ook...

m@rkus | 31-07-12 | 20:05

@Gezalfde | 31-07-12 | 18:59 go loonslaaf go, je kan het.
@Barre_de_k | 31-07-12 | 19:21
Dat doet er niet toe Barre, je bent een uitkerings trekker dus je bent een uitvreter zo simpel kijken de reaguurders hier. Omdat ze zelf vergeten dat ze die mening opgelegd krijgen door andere. Lekker afgeven op de mindere in deze samenleving. Lekker elkaar als concurent zien in plaats van vrienden. Nederland is verrot tot op het been. En die propaganda motor van de telegraaf met hun stemming makerij hebben genoeg schaapjes hier die ze allemaal graag napraten. Schijnt ze een gevoel te geven dat ze beter zijn dan de rest.

Da_scorpio | 31-07-12 | 19:28

Jonge jonge jonge. Wat zijn jullie allemaal hypocriet. Lekker makkelijk afgeven op de mensen die in een uitkering zitten, doordat ze net buiten de boot vallen in deze samenleving. Laten we het eens op de juiste manier bekijken dit. Want dachten jullie echt allemaal dat die 'uitkerings trekkers' de schuld zijn dat er een crisis is? nee maar jullie laten je allemaal door middel van het telegraaf principe van stemming makerij jullie wel inpraten dat die de schuld zijn. Werkschuw tuig is het allemaal toch? Maar laten we het niet hebben over oud minister Wim Kok die toendertijd 25% van de pensioen fondsen 'geleend' had en nooit meer terug heeft gegeven. Daar had heel Nederland 10 jaar van in een uitkering van kunnen zitten, waarvan 1 jaar compleet betaalde vakantie. en bij thuiskomt allemaal nog een dikke Porsche voor de deur. Nee, jullie laten je allemaal als de loonslaven die jullie zijn je manipuleren om lekker af te geven op die groep mensen die het al zo moeilijk hebben in deze samenleving. Ik ben hier het voorbeeld van. Ik heb epilepsie en val daardoor altijd buiten de boot. En aangezien je dat niet kan zien erger ik me groen en geel aan mensen die altijd hun mening klaar hebben liggen. Want ik ben vaker ziek als de rest en ben daarom meestal de eerste die moet vertrekken als er gesneden werd in personeel. Maar geef maar lekker op mij af ik ben werkschuw tuig in jullie ogen en in mijn ogen zijn jullie allemaal loonslaven.

Da_scorpio | 31-07-12 | 19:23

Ik lig aan een ander subsidie infuus, maar misschien maakt het de reaguurders van deze wereld blij dat ik vandaag zeker 7 uur op de faculteit aan opdrachten gewerkt heb.

Barre_de_k | 31-07-12 | 19:21

Gezalfde | 31-07-12 | 17:56
Je eigen situatie projecteren op anderen is niet echt zinvol. Er zijn werkgevers die loyaliteit en inzet waarderen en er is de grote rest.....
Aktivist | 31-07-12 | 18:07 | + 0 -

Ik ben van mening dat iedereen kan werken, alleen dat er bij een hoop mensen nog iets bijgebracht moet worden wat betreft arbeidsethos.. Waarom werken een hoop mensen maar van 9 tot 5 en laten zij vaak werk liggen wat met 2 uurtjes extra op zo'n dag afgetond kan zijn. Als je zo'n instelling hebt moet je het ook niet raar vinden als je er in tijde van bezuinigingen uitvliegt.

Mijn stelling is dan ook: iedereen die achter een computer kan zitten, langdurig tv kan kijken, wandelingen kan maken buiten, is in staat om te werken. Kun je geen baan vinden? Dan is er vast wel iets wat je kunt en ga je als zelfstandige aan de slag, desnoods auto's poetsen, hout sprokkelen, inpak werk doen of oude mensen wassen.

Gezalfde | 31-07-12 | 18:59

Erg schattig stukje en mooie sterke taal; als je kan werken kan je werken. Hoeveel "gedwongen want werk is werk kaswerkers" reaguren er hier?? En sind wanneer heef geenstijl respect voor de werkende mens? het is nooit
goed en je bent al een tokkie omdat je zogenaamd onrendeabel bent omdat je geen auto kan betalen van het minimumloon, sorry hoor maar wat een zielige vertoning dit artikel.

Kaascracker | 31-07-12 | 18:48

Leaque of Morons | 31-07-12 | 18:05
U doet uwe nick eer aan.
Lees eerst graag even wat commentaren door voor u plempt.
Ik help u wel op weg.
Stir Glenfarclas II | 31-07-12 | 16:47 (vooral die!)
lilluke halve hoan | 31-07-12 | 16:30
Afgeschminkte Bassie | 31-07-12 | 14:32

mothersfinest | 31-07-12 | 18:37

Aha bovenste_plank | 31-07-12 | 18:16

Tel er even snel op het CBS bijna 1,7 miljoen UITKERINGSGERECHTENDEN!! x 12 x (1500 bruto) = 30,6 MILJARD + de kosten om dat allemaal mogelijk te maken(abmtenaren = 1.000.000 stuks): 9.250.000 werkenden = 3308 euro per werkende Nederlander. Dan nog 3.000.000 mensen in de pensioen plus de kinders! Conclusie 9 miljoen mensen zorgen voor de overgebleven 7 miljoen mensen! Bijna 1 op 1.... Ik ga nog even snel een overuurtje maken want ik ben verantwoordelijk voor 0.7 persoon vandaag de dag!

Leaque of Morons | 31-07-12 | 18:34

Logisch toch? Niet iedereen kan meekomen in die ratrace.. daar betaal ik als hard-werkende graag belasting voor.. wat mij betreft krijgen ze een eigen stad, gratis wonen, gratis vreten en drank in ruil voor een vrijwillige sterrilisatie..

Beter dan dat ze de rest ophouden... sommigen hebben "het" nu eenmaal.. en sommigen niet..

bovenste_plank | 31-07-12 | 18:16

Gezalfde | 31-07-12 | 17:56
Je eigen situatie projecteren op anderen is niet echt zinvol. Er zijn werkgevers die loyaliteit en inzet waarderen en er is de grote rest.....

Aktivist | 31-07-12 | 18:07

In de natuur is het beter geregeld. Niet werken(voedsel zoeken) is dood gaan. Heel cru gezegt maar zo werkt het wel. Natuurlijk moet er een opvangnet zijn ala WW, korte bijstand, WAZ, etc. Maar Beperkt, werken naar vermogen, al is het vrijwilligers werk op de voetbalclub! Meeste verenigingen staan momenteel harstikke droog qua vrijwilligers. Is het nou zo moeilijk NL?

Leaque of Morons | 31-07-12 | 18:05

Stir Glenfarclas II | 31-07-12 | 16:47
Mooi stuk!, maar jammer genoeg voor mij geen eye-opener.
Daarom neem ik alles aan waar ik maar wat geld mee kan verdienen naast mijn freelance werk, zelfs schoonmaken voor een uitzendbureau.
Dan leef je ook van maand tot maand, maar niet met die idioten in je nek te hijgen, en heb je soms nog wat geld over.

mothersfinest | 31-07-12 | 18:02

Afgelopen jaar gemiddeld 50 uur per week gewerkt voor de baas, daarnaast externe opleidingen gevolgd en 2 aanbiedingen van andere werkgevers afgeslagen.
Ik heb vorige week een beoordelingsgesprek gehad en 35% loonsverhoging en verruiming van m'n leasebudget afgedwongen.
Nu zou ik het behaalde resultaat graag volledig afschuiven op eigen excellentie, maar inspanningen en loyaliteit worden gewoon beloond, ook in deze tijden.

Nu even 2 weken vakantie en dan weer lekker aan het werk.

Gezalfde | 31-07-12 | 17:56

Werken is de grootste belediging en vernedering die de mensheid zichzelf heeft aangedaan! vimeo.com/11774747

Toe Maar dan | 31-07-12 | 17:51

@Leodeleukste | 31-07-12 | 17:28
Als ... jij huiliehuilie zou doen. Maar je doet het niet en als je het zou doen zou je het zeer waarschijnlijk niet geloofwaardig kunnen doen. Uitkeringsinstanties zijn niet helemaal gek. Ik ken mensen die iets dergelijks geprobeerd hebben maar het niet kregen.

landlopertje | 31-07-12 | 17:45

Lekkah genuanceerd stukje weer, Johnny. Braveau!

Hotelcake | 31-07-12 | 17:43

@Khold | 31-07-12 | 15:21
Beste man (?),
"waar niet is, verliest de keizer zijn recht".
Ofwel: als er (tijdelijk) niets te vinden is op jouw niveau, pak je wat anders aan.
Zo werkt dat (pun intended).

Kun je vandaaruit solliciteren naar iets wat wél op jouw niveau ligt.
Verder sluit ik me geheel aan bij copywriter | 31-07-12 | 16:40 | hieronder.

FreeElectron | 31-07-12 | 17:34

@lilluke halve hoan | 31-07-12 | 16:30 |

Ik ken het probleem.
Ik ben dan nog wel geen 55, maar ook ik loop tegen de muur van onwil aan.
Op zich is dit best frustrerend voor iemand die niet stil wil blijven zitten.

Flippie | 31-07-12 | 17:28

@ landlopertje | 31-07-12 | 12:59 | + 2 -
Ja en nee. Als ik nu huiliehuilie doe heb ik zo een uitkering te pakken met deze diagnose. Echter zou ik me doodschamen een ander voor me te laten werken. Punt 2 is dat ik gillend gek zou worden thuis. Hoe nutteloos is je bestaan door op een uitkering te moeten teren en je handje ophouden? Ik ben echt geen workaholic, maar wel blij dat ik mijn eigen geld verdien.

Leodeleukste | 31-07-12 | 17:28

@Stir Glenfarclas II.. Volledig mee eens.
Het feit dat er in een betrekkelijk rijk land als Nederland voedselbanken bestaansrecht hebben is op zich al ziek te noemen.

Dit zou in Nederland niet mogen voorkomen, en is een hele goede indicatie voor de armoede die geleden wordt in dit land.

Ze zouden inderdaad die boekhoudkundige trucjes eens overboord moeten gooien en zich staven aan de werkelijke situatie in plaats van utopische waanzinsbeelden waar nu van uit gegaan wordt.

Flippie | 31-07-12 | 17:02

Stir Glenfarclas II | 31-07-12 | 16:47 | + 0
I rest my case.
De bijstand ingaan omdat je geen 'zin' hebt om te werken beneden je 'niveau' is het domste wat je kunt doen.

copywriter | 31-07-12 | 16:58

.. dan kan ik vrijwillig gaan emanciperen en participeren ;p

Neut | 31-07-12 | 16:51
-weggejorist-
Hanz Ziezo | 31-07-12 | 16:51

@hekelaar | 31-07-12 | 13:45
Dat jij 2 (!) mensen kent zeg......

lilluke halve hoan | 31-07-12 | 16:51

Ik ben helaas nog geen 27..

Neut | 31-07-12 | 16:50

@Khold | 31-07-12 diverse tijdstippen:

15.02uur ... klagen volgens jouw.....
15.21uur ... volgens jouw....
15.32uur ...+1 voor jouw
15.55uur ... zij hij....??????

zwemverbrander | 31-07-12 | 16:50

@mothersfinest | 31-07-12 | 15:38
Kijk! jij snapt t!
Ik ben ook te vaak na veel en hard werken (60+ uur per week) : "afgepist ,in de hoek gezet,aan de kant geschoven door die werkgevers.
Ik denk dat ik het nu maar eens hardop durf te zeggen: IK HEB ER GEEN ZIN MEER IN!

lilluke halve hoan | 31-07-12 | 16:49

Een bijstandsuitkering heb je niet zomaar. Je hebt minstens drie afspraken met UWV en gemeente waarbij je hele doopceel wordt doorgelicht en je moet een goede reden hebben om niet in een fabriek te staan. Passende arbeid. Je opleiding, verleden, lopende solicitaties of kansen op de arbeidsmarkt zijn niet relevant. Aanvraag bijstand kan maanden duren. In de tussentijd heb je geen inkomen. Mensen die bijstand aanvragen zonder duizenden Euro's achter de hand of een partner met inkomen krijgen per definitie betalingsachterstanden. Instanties, overheid, incassobureau's en deurwaarders tonen zelden begrip. Schuld is een industrie.

Bijstand is een absoluut vangnet van waaruit huur en GWL wordt betaald zodat mensen niet op straat terecht komen. Er blijft ca. 150,- over voor boodschappen, eigen risico, telefoon, internet, reizen, bijdrage gemeentelijke belastingen, betalingsregelingen en bij achterstand ziektekostenpremie de maandelijkse boete van 37,-. Als er derdenbeslag op het inkomen ligt en CVZ houdt premie in blijft er 0,00 over. Nul. Je mag dan leven van toeslagen.

Recht hebben op toeslagen wil niet zeggen dat je toeslagen ontvangt. Op toeslagen mag geen beslag worden gelegd, maar de fiscus mag ze inhouden om een schuld in te lossen. Deurwaarders schromen niet om beslag te leggen op de betaalrekening als daar mogelijk een paar honderd euro op staat, bijvoorbeeld als de toeslagen net zijn gestort. Deurwaarders schromen ook niet om beslag te leggen op een armoedige huisraad en openbare verkoop aan te kondigen, vergeet die zogenaamde beroepscode over 'laakbaar' en 'oneigenlijke druk'. Er zitten gluipers tussen. Bijzondere bijstand voor chronisch zieken, kun je recht op hebben om eigen risico te betalen. Tegen de tijd dat het gestort is kan er al een incassobureau mee bezig zijn en zit je nog steeds met een rekening die niet te betalen is.

Wie in de bijstand zit heeft om de paar maanden een gesprekje bij de gemeente. Je mag dan vertellen wat je zoal doet en met welke instanties je te maken hebt gehad. Ook voortgang medische behandelingen komen aan bod, vergeet privacy. Die heb je niet als je in de bijstand zit. Je moet ook beschikbaar zijn voor klusjes als vakkenvullen en schoffelen, 'om iets terug te doen voor de samenleving', 'zinnige dagbesteding' en 'arbeidsreintegratie'. Anders wordt de uitkering gekort waardoor meer schulden ontstaan. Je kunt elk moment gebeld worden dat je je ergens mag melden. Zie maar hoe je er komt. Als je een weekje de stad uit wilt dien je dit te melden.

Aanvraag schuldhulpverlening kan jaren duren. Wie in de bijstand terecht is gekomen waarbij door gebrek aan inkomen problematische schulden zijn ontstaan en nog niet in een WSNP traject zit heeft weinig te besteden. Werken kost geld. OV is te duur zodat een job dichtbij moet zitten. Op salaris wordt direct beslag gelegd. Draagkrachtberekeningen en berekeningen beslagvrije voet gaan altijd uit van utopische situaties zoals storting van alle toeslagen waar iemand recht op heeft. Zelfs de belastingdienst doet dat als zijzelf tegelijkertijd toeslagen inhoudt. Lopende betalingsafspraken worden buiten beschouwing gelaten. Beslaglegging CZV en maandelijkse boete ook.

Iemand kan door beslagen en kortingen te weinig overhouden voor vaste lasten en levensonderhoud omdat ie op papier niet meer onder de bijstandsnorm zit. Zo werkt de armoedeval. Bij een eventueel beslag op de betaalrekening als het restant salaris is gestort blijft er 0,- over. Succes met huur, GWL, eten, premies. Weinig werkgevers hebben trek in nieuw personeel dat zich in zo'n situatie bevindt. Teveel administratie, instabiele thuissituatie. Je bent kansloos.

Nee, bijstand is benijdenswaardig. Gapend gat op je CV, voor onbepaalde tijd een soort huisarrest met af en toe TBS, papierwinkels, prikkelgesprekjes, af en toe een poster op je raam gelijmd, en jezelf 50,- handgeld per week toe eigenen door strafpremies en eigen bijdragen te negeren. Direct de 200,- opnemen als de toeslagen zijn gestort voor het geval er weer beslag op de betaalrekening wordt gelegd. Leven van maand tot maand, wetende dat een eventueel modaal inkomen in de komende jaren alvast niets gaat veranderen als de WSNP in gaat. Wetende dat je rap weer problemen kunt hebben als Den Haag weer eens vindt dat je best meer kan betalen.

Het aantal bijstandstrekkers zou wel eens een stuk lager kunnen worden wanneer er een concrete basisinkomengarantie kwam. Dat je niet op straat wordt gekwakt op het moment dat je gaat werken. Draagkrachtmetingen en berekeningen beslagvrije voet nu zijn boekhoudkundige trucjes. Bij schulden gaat het hele inkomen op aan vaste lasten, bijdragen en beslagen, voor eten is er de voedselbank. Er wordt ook veel te makkelijk doorverwezen naar WSNP. Schuldeisers weten dat en doen er alles aan om schulden zo hoog mogelijk op te laten lopen om tzt zoveel mogelijk los te peuteren. Ziek systeem.

Stir Glenfarclas II | 31-07-12 | 16:47

@vanhetvarken | 31-07-12 | 14:16
Niveauverschil?
Ok! deze werkeloze vrachtwagenchauffeur doet solliciteren naar functie bankdirecteur....
Ik wordt zakkenvuller , scheelt maar 1 lettertje met vakkenvuller toch?

lilluke halve hoan | 31-07-12 | 16:45

@hekelaar | 31-07-12 | 13:45
Jazeker en dan mag je op verjaardagen vertellen dat je machinist van die fijn op tijd rijdende treinen bent.....
Nee dank u!
(nog los van de stress van die treinkopperts die je van je trein mag schrapen)

lilluke halve hoan | 31-07-12 | 16:41

Khold | 31-07-12 | 15:21 | + 0
In de eerste plaats heb ik geen vagina maar een penis (ca 30cm, maar dat daargelaten)
Wat is er onfatsoenlijk aan werk beneden je zg. niveau?
En wat je diploma waard is is helemaal afhankelijk van wat je er zelf van maakt.
.
Oh nee... wacht even.
Je hebt een diploma, zo eentje met een mooi gouden randje en neen lakzegel en je denkt nu dat in de hele wereld de deuren opengaan en de gebraden duiven je in de mond vliegen.
Muahahahhahaha.
Wat ben jij een lutser zeg, je diploma is geen fuck waard.
Wat wel wat waard is is je track record, maar aangezien je liever in de bijstand zit heb je dus geen track record en zul je die dus ook nooit krijgen.
Niets is zo fnuikend op je resume als de woorden 'bijstand' en 'wao', dan ben je geen 2e keus maar 3e keus en dan kun je het schudden.
.
En, uiteraard, is het allemaal de schuld van de overheid, onze lieve heer, Wilders en Erica Terpstra, (doorhalen wat niet verlangd wordt)
Dat JIJ verantwoordelijk bent voor JOUW leven is uiteraard nog nooit bij jou opgekomen.
Dat heeft dat instituut welke die mooie goud omrande diploma's uitreikt jouw nooit bijgebracht, je ouders evenmin.
.
Neem het maar aan van iemand die al 62 jaar meedraait in dit tranendal, jij gaat nergens naar toe in je leven.

copywriter | 31-07-12 | 16:40

@vanhetvarken | 31-07-12 | 14:13
Ik weet niet of jij over een modaal loontje beschikt maar ik kan uit ervaring zeggen dat daaarvan niet te sparen is!
Mindy | 31-07-12 | 14:01 |
Best wel kudt dat je er nu achter komt wat al die jaren je nu opleveren.... sterkte meid!

lilluke halve hoan | 31-07-12 | 16:38

@Reinaert | 31-07-12 | 11:26
Het is inderdaad rampzalig gesteld met de quango CWI/UWV of hoe heten die boeven vandaag weer.

Ik ben noodgedwongen ZZP-er geworden nadat mijn laatste job na 3 jaarcontracten niet werd verlengd.
Kwam nergens meer in loondienst aan de bak want te oud.

Achteraf is dat de beste beslissing geweest van mijn leven, op een probleempje met mijn gezondheid na dan want voor ZZP-ers is er niets geregeld op dat gebied.
Je kunt je verzekeren voor arbeidsongeschiktheid maar die premies liggen zo hoog dat je dat geld netzogoed op een spaarrekening kunt zetten.

FreeElectron | 31-07-12 | 16:35

@Afgeschminkte Bassie | 31-07-12 | 14:32
MMmmmmm, 2/3 ?
Veel van onze jongeren spreken niet mijn taal meer...
He swa je weet tog....(uitspraak van roomblanke mennekes)

lilluke halve hoan | 31-07-12 | 16:35

Raar dat we beroepsazijnplasser Johnny Quid nog geen puntig stukje hebben zien schrijven over de superrijken, o.a. ook in dit land, die 28.000 miljard euro op buitenlandse banken in Zwitserland, Luxemburg, Andorra enz in het zwart geparkeerd hebben (dood geld dus.) Hiermee dus 400 miljard euro per jaar aan belastinggelden onttrekken. Kortom hier allemaal hun centjes verdiend hebben dankzij ons lucratieve systeem maar het echter verdommen om daar ook maar een dukaat voor terug te betalen en hun bijdrage te leveren aan de samenleving. Nee deze echte profiteurs worden alleen maar rijker en rijker ondanks de grote economische malaise hier. Dus Johnny, als je een beetje vent bent schrijf je daar ook eens wat cynische commentaartjes over. Tien tegen een dat jij je dan op termijn ook aan het bijstandloket mag melden. Dat dan weer wel. Overigens ik ben zelf een hardwerkende Nederlander die het verdomd om een groep mensen die al dan niet terecht in de bijstand zitten om wat voor reden dan ook de grond in te trappen.

Wichsen oder Bumsen | 31-07-12 | 16:34

@Flippie | 31-07-12 | 15:42
Ik ben vrijwillig chauffeur bij de Voedselbank en zit nog net niet in de bijstand maar ontvang nog ww (jaren hard gewerkt he?)
Dus ook deze is niet te lui maar loopt tegen de 55 aan en mijn ervaring is dat ze me niet echt nodig hebben....
100 sollicitaties met 3x een antwoord...
"tot onze spijt moeten we u mededelen.......

lilluke halve hoan | 31-07-12 | 16:30

@antilinks | 31-07-12 | 11:50
Juist.
Voor vaklieden als timmerlui, schilders, loodgieters enz. is er altijd genoeg werk.

Maar inderdaad niet meer in loondienst.
Hier zie ik ook wel dat een aantal mensen uit verschillende disciplines samenwerkt, dus bv. een schilder en een timmerman die samen een grote klus doen.

ZZP is niet de toekomst, het is het NU.

FreeElectron | 31-07-12 | 16:30

@vip33 | 31-07-12 | 11:10
Op mijn werk is die verhouding heel anders

Dlareg | 31-07-12 | 16:28

Een paar puntjes van aandacht:

a) Dat is ongeveer 400 miljoen per maand (incl. andere subsidies etc.), dat is hetzelfde als wat we uitgeven aan ontwikkelingssamenwerking en slechts een fractie (10% of zo) van de EU uitgaven.

b) Vaak zal het aanvulling op de AOW betreffen. Vrijwel alle immigranten uit de jaren 60 en 70 hebben onvoldoende AOW opgebouwd en krijgen daarom vanuit de bijstand aanvulling. Het complete allochtone deel van de vergrijzing krijgt bijstand, wen er maar aan.

c) Van wat overblijft veel immigranten.

d) Veel bijstandmoeders die geen enkele prikkel krijgen om te gaan werken. Wel om af en toe een extra kind te krijgen.

e) Die banen in het westland zijn nonsens, als die boeren fulltime normaal betaalde vacatures hadden waren ze al lang vervuld. Ze kunnen alleen geen mensen vinden voor het absolute minimum op uitzendbasis, zonder reiskostenvergoeding.

Gewinflipt | 31-07-12 | 16:26

Oke dan!! leuk feestje voor ons, maar waar dan GS dat hebben jullie er niet bij gezet. Doe ff wat overmaken voor het drinken e eten dan ajb. En nog maar eens bedankt dat jullie voor ons zorgen! Proost Sukkels hahaha

johnh | 31-07-12 | 16:26

Johnny Quid | 31-07-12 | 10:59 |
Je bent weer in topvorm Kwit!
Maar dat kun je makkelijk zeggen in je eigen mooie huis, met je baan en met je auto ,voor de televisie thuis......
(vrij naar B. de Groot)
En ik denk trouwens dat t nog wel eens veel erger kan gaan worden......

lilluke halve hoan | 31-07-12 | 16:25

start een bedrijf, werk je uit de naad. Zie dat je uit de markt geprijsd wordt door goedkopere EU burgers.
Werk harder, verlaag je prijzen.
Zie nieuwe vloedgolven nog goedkoperen komen.
Zorg dat je 45 plus bent
Ga failliet.
nuf said.

Dan ben je dus de lul en is er alleen nog de bijstand.
-
dit is niet waar voor iedereen met bijstand.
dit is wel waar voor velen met bijstand.
en nee, daar kom je niet zo maar uit.

2emeREP | 31-07-12 | 16:25

@WirMachenMusik | 31-07-12 | 16:06
En waar willen ze dat allemaal van betalen?
Sinterklaas spelen met een lege zak gaat ook opvallen op zeker moment.

Oh wacht .... staatsschuld.

FreeElectron | 31-07-12 | 16:25

Khold | 31-07-12 | 14:10 | + -3 -
Afgezien dat vandaag de dag er ook HBO opleidingen zijn die het LBO niveau niet overtreffen is dit absoluut geen probleem.
Moet je eens kijken hoe snel echte HBO'ers ineens werk op niveau gaan vinden.
Mensen met een "Sociaal Cultureel blabla HBO" diploma, die uitsluitend werk in de subsidie-industrie kunnen krijgen gaan inderdaad lopendeband werk doen.
Domweg omdat ze niets zinnigers kunnen.
De tijd dat lui met een of ander flutopleiding menen een HBO salaris of uitkering te kunnen binnen harken is voorbij.

Moi2 | 31-07-12 | 16:25

Khold | 31-07-12 | 15:55
Ja, ik vond het goed dat de man na zijn vlucht al het aangeboden werk aannam. (Iraaks recht is toch iets anders dan NL recht)
Met het geld dat hij verdiende regelde hij ook zijn omscholing, en de stap verder op de maatschappelijke trede.
Voor dit soort mensen heb ik het diepste ontzag, en die zijn mijns inziens zeer welkom in Nederland.
Uiteindelijk zal hij dan ook door eigen wil en inzet in een Nederlandse juristenfunctie terecht komen.
Als je valt, sta je op, en wacht je niet tot iemand anders je komt oprapen.
Sentimenteel gejank van slappe zakken die altijd als kleine kinderen geholpen willen worden heb je als samenleving niets aan.
Ook ik heb na mijn ontslag doorgeleerd, en de eerste jaren met een HBO diploma staan schoonmaken tussen mijn toenemende opdrachten door.

mothersfinest | 31-07-12 | 16:20

@Khold | 31-07-12 | 13:42 | + -1

....... werken in de kassen heeft geen zin........

je hoeft echt niet, niemand wordt in NL gedwongen ergens te werken.
Maar wie zegt dat je dan recht op uitkering hebt?

zwemverbrander | 31-07-12 | 16:18

als er niet zoveel ZZP-ers waren die een overwaarde op hun huis hebben, spraken we over een half miljoen bijstanders.
............ kotsen doet over de 4-duizend Polen, die na minimaal een jaar gewerkt te hebben, inmiddels ook een bijstandsuitkerting hebben...............

zwemverbrander | 31-07-12 | 16:09

Nietvoordekat | 31-07-12 | 11:01 |
Inderdaad wat je verwacht: positief verband tusssen aantal werkonwilligen en zetels in peilingen voor de SP.
En mocht de SP op 12-9 in de regering gestemd worden zal dat werkonwilligenrecord maand na maand verbroken worden. Al was het maar omdat de uitkeringen stijgen en daadwerkelijke controles zowat afgeschaft zullen worden.

WirMachenMusik | 31-07-12 | 16:06

@mothersfinest | 31-07-12 | 15:42
En dat vindt jij goed? Dat Iraakse advocaten staan in te pakken terwijl ze in de rechtbank horen te staan. Doet me denken aan de tijd van de USSR, waar ik een kernfysicus zag die was ontslagen en nu als conciërge van een flat gebouw verder ging. Was het normaalste zaak van de wereld en niemand die zich er om bekommerde, en toen men hem vroeg wat hij met zijn geld deed, zij hij dat hij wodka kocht om zijn verleden en pijn te vergeten.

Khold | 31-07-12 | 15:55

Hier in de gemeente waar ik woon is het zo, dat vanuit de gemeente alle vrijwilligers die een bijstandsuitkering genieten teruggeroepen zijn door de gemeente. Deze mensen mogen dus geen vrijwilligerswerk meer doen (ongeveer 300 van de 1500 uitkeringstrekkers in de gemeente waar ik woon), daar ben ik er zelf ook 1 van, maar na lang ouwehoeren heb ik het toch gered om mijn vrijwilligers baantje te kunnen behouden, gemiddeld 32 uur per week.
Dit doe ik, omdat er bij mij in de regio veel werkeloosheid is, en ik anders gewoon niet aan de bak kom.
Dus niet alle bijstand genieters zijn zijn te lui om uit hun doppen te kijken.

Flippie | 31-07-12 | 15:42

HBO'ers, Lbo werk gaan doen. De hele arbeidsmarkt gaat scheefgroeien en dan nog te bedenken de mentale toestand van die mensen.
Khold | 31-07-12 | 14:10 |
Ja en?
Het betaald toch de rekeningen?
Je zal toch zelf je broek op moeten houden lul!
Ik heb met Iraakse advocaten gewerkt die daar in stonden te pakken, en nooit klaagden maar dankbaar waren dat ze mochten werken.
Als de markt weer aantrekt, kan je overstappen naar een baan op je eigen niveau.
het gaat erom dat je voor jezelf moet zorgen als je dat kan, en de bijstand is er voor mensen die dat niet KUNNEN!

mothersfinest | 31-07-12 | 15:42

Schouten weer | 31-07-12 | 14:33
Totale en aperte nonsens!
Ga je rotschamen kleaudtzak!
Als je alle comments gelezen hebt, zul je erachter komen dat de werkgevers juist hun personeel dat al jaren in dienst was als oud vuil naar buiten hebben gesmeten om wat goedkope Polen aan te schaffen, zodat ze een grotere Mercedes konden kopen. (is ook mij overkomen)
Puur eigenbelang dus.
Op de lange termijn zal hun bedrijf naar de kloten gaan, omdat niemand meer voor een klootzak aan het werk wil.
Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de postboden.

mothersfinest | 31-07-12 | 15:38

@du Roi Soleil | 31-07-12 | 15:23
Subsidies, schuldgevoel en incompetentie. Ik wil heel graag werken voor de EU, maar als ik me aanmeld dan liggen de eisen vele malen hoger dan van een Afrikaan. Ik probeer ook buiten Nederland te zoeken naar werk, maar er is geen duidelijk kanaal die mij hierbij helpt.

Khold | 31-07-12 | 15:36

@vanhetvarken | 31-07-12 | 15:07
+1 voor jouw. Het plaatje is veel groter dan alleen die bijstanders. De economie, de arbeidsmarkt, de CAO's, pensioenregelingen, politiek, babyboomers die halsstarrig aan baantjes vastklampen (en geef ze goed recht), Europa, EU, en weet ik veel wat. De doorstroom word op een of andere manier tegengegaan, als een trechter die het niet aankan. Ik zie baantjes die ik aankan, maar niet krijg omdat iemand vast geroest is en met geen mogelijkheid wil doorgaan.
Maar ik blijf er gewoon bij dat wanneer de WO'er en HBO'er tomaten moeten gaan plukken om aan het werk te blijven dan is dat een zorgelijke trend die niet moet worden gestimuleerd.

Khold | 31-07-12 | 15:32

Maar als er dan geen werk te vinden is, waarom opent de EU dan in Afrika arbeidskantoortjes om extra werknemers te vinden? Dat zou dan nutteloos zijn.
De een of andere Nl-se Beurocraat had het zelfs al over 60 miljoen Afrikanen die we in Europa keihard nodig hadden om het hoofd boven water te houden.

du Roi Soleil | 31-07-12 | 15:23

@copywriter | 31-07-12 | 14:54
Iemand hier heeft zand in zijn vagina, zo te zien. Volgens jouw redenatie heeft het dus geen ene zin om dan nog te studeren want ieder werk is fatsoenlijk. Wat is dan volgens jouw dan een diploma nog waard? Waarom heb ik dan die jaren in de boeken moeten zitten om dan daarna in de kassen tomaten staan te plukken. Goh leuk vooruitzicht, had ik net zo goed niet hoeven te zwoegen, en maar meteen plukker kunnen worden. De arbeidsmarkt is in lagen opgebouwd. WO-HBO-MBO-LBO-MS, laat staan de jaren ervaring. Daar gaat toch iets flink mis in de maatschappij wanneer de hoogopgeleiden de banen gaan vervullen van de laagopgeleiden. Waar moeten die dan naar toe? Zo krijgen we een stagnerende markt die de verkeerde mensen op de verkeerde plaatsen heeft en als de overheid enigszins nog een verzorgingsaspect heeft, dan zullen ze toch een beleid moeten maken die de doorgroei bevorderd.

Khold | 31-07-12 | 15:21

if-then | 31-07-12 | 14:59
Ook die 3 miljoen AOW uitkeringen moeten opgehoest worden hoor, of zullen we met die AOW stoppen en dat geld verdelen onder de arbeids-ongeschikten ?

vanhetvarken | 31-07-12 | 15:11

vanhetvarken | 31-07-12 | 15:03 | + 0 -
Dat is nou juist wat ik het afgelopen uur heb lopen zeggen!

copywriter | 31-07-12 | 15:10

Khold | 31-07-12 | 15:02
Dat er makkelijker ontslagen moet kunnen worden ben ik met je eens.

vanhetvarken | 31-07-12 | 15:07

Merkwaardige cijfers - 3 miljoen komt al dichter bij de waarheid.

vrijheid-van-spreken | 31-07-12 | 15:07

copywriter | 31-07-12 | 14:54

Misselijkmakend, dat geweeklaag. Waarom de een wel aan werk kan komen en de ander niet heeft veel te doen met de juiste instelling hebben. Als je een luie sodemieter tussen een ploeg zet die van aanpakken weet, verpest je die hele ploeg.

vanhetvarken | 31-07-12 | 15:03

@vanhetvarken | 31-07-12 | 14:30
Zeg dat maar aan iemand die 4 jaar geleden is begonnen en midden in de crisis afstudeert. Toen ik begon was er volop werk.
@Schouten weer | 31-07-12 | 14:33
Studie heeft uit gebleken dat de jongeren van vandaag liever een vaste baan wilt en bij 1 bedrijf omhoog werkt dan jobhoppen na een jaar en verschillende baantjes aanneemt. Met loyaliteit zit het blijkbaar wel snor. Probleem ligt eerder bij de mensen die nu zitten waar ze zijn en niet doorgroeien. Ik hoop daarom dat die nieuwe ontslagregeling word ingevoerd zodat die dure babyboomers makkelijker eruit kunnen worden gewerkt zodat er meer plaatsen vrijkomen.
@Montgomery Burns | 31-07-12 | 14:38
Argumentum ad Hominem. Kan geen fatsoenlijk argument verzinnen, dan maar op de man spelen, toch? Maar wanneer mag je dan gaan klagen volgens jouw? Wanneer je geen geld hebt, wanneer je met de rug tegen de muur staat? De huidige arbeidsmarkt is verrot. Te weinig banen, te veel werklozen, ergo bedrijven kunnen lekker rustig muggenziften. Schaap met de 5 poten presenteert zich? Waarom dan niet wachten tot er een met 6 poten komt. Bekijk de vacatures en zie wat de eisen zijn voor een zogenaamde starter, en vraag je dan af of ze wel reëel zijn.

Khold | 31-07-12 | 15:02

@vanhetvarken, Vijf miljoen uitkeringstrekkers? Ben jij wel helemaal lekker? En zo ja kun je me dan nog even de cijfers geven. Ik neem tenminste aan dat je mensen in de AOW niet tot deze groep rekent of vind je soms dat iedereen moet werken tot de dood er op volgt.

if-then | 31-07-12 | 14:59

blaster | 31-07-12 | 14:51 | + 0 -
Nee, ik ben geen uitzondering.

copywriter | 31-07-12 | 14:57

Mensen... niet jammeren gewoon een tandje harder werken tot je 75e, dan is het allemaal best te bekostigen.

meneer Q | 31-07-12 | 14:56

Wat bedenkelijk is natuurlijk altijd, dat als papa in de steun zit, de partner ook al niet aan de bak weet te komen.

vanhetvarken | 31-07-12 | 14:56

Moet er dan ook fatsoenlijk werk zijn. Werk naar niveau. Er gaat iets heel erg verkeerd als het normaal word geacht dat bijvoorbeeld HBO'ers, Lbo werk gaan doen. De hele arbeidsmarkt gaat scheefgroeien en dan nog te bedenken de mentale toestand van die mensen.
Khold | 31-07-12 | 14:10 |
-
Het word normaal geacht werk te doen waarmee je je zelf kunt onderhouden.
ONVERSCHILLIG wat voor werk.
Ook als dat beneden je "niveau" is, of is teren op de zak van een ander wel van jou "niveau"?
Of is kas werk in jouw ogen onfatsoenlijk?
Elk werk waarmee jij je in je eigen levensonderhoud kunt voorzien is fatsoenlijk.
Jij denkt dat de wereld jou van alles schuldig is, incl. een leuke baan op jou "niveau".
Ik heb nieuws voor jou, de wereld is jou helemaal niets verschuldigd, geen enkele fuck, je zult het allemaal zelf moeten doen en waarmaken.

copywriter | 31-07-12 | 14:54

daytripper | 31-07-12 | 14:38

Een jaartje in een uitkering is zo beroerd nog niet. Alle tijd van de wereld, beetje bijbeunen, huisje opknappen, je kent het wel.

vanhetvarken | 31-07-12 | 14:53

copywriter | 31-07-12 | 14:03 | + 0 -
Tel je zegeningen, want je bent een grotere uitzondering dan een teek in de pels van een zeehond in de Waddenzee.

blaster | 31-07-12 | 14:51

copywriter | 31-07-12 | 14:16 | + 2 -
De goedkoopste of degene met wie hij het geloofwaardigste de belasting kan besodemieteren!

blaster | 31-07-12 | 14:50

if-then | 31-07-12 | 14:37
Het afgenomen aantal bijstanders is te danken aan o.a. de WAJONG. Met vijf miljoen uitkeringstrekkers op een beoepsbevolking van 7 miljoen, gaat er gewoon iets fout.

vanhetvarken | 31-07-12 | 14:46

Ethan Twat | 31-07-12 | 14:31

Er moet andersom geredeneerd gaan worden. Eerst de productieven stimuleren met meer geld, om harder te gaan werken, daar pak je dan een niet als storend ervaren deel vanaf en verdeeld dat onder de hulpbehoevenden.

vanhetvarken | 31-07-12 | 14:39

"Beste UWV,

Ik zou ook graag een Wajong uitkering willen aanvragen, ik ben namelijk heel zielig. Sinds iets meer dan 5 jaar heb ik namelijk het probleem dat ik elke doordeweekse dag vroeg uit bed moet komen en dan tegen me wil in 8 uur in een kamertje moet zitten met 2 lotgenoten.

Hierdoor begin ik de laatste tijd ook psychische problemen te krijgen; Ik heb het gevoel dat mijn sociale leven steeds kleiner wordt en mijn eigenwaarde verdwijnt steeds meer. Ook heb ik af en toe steken in mijn borst en zij en de dokter zegt dat dit door de stress van het werk komt. Ik trek het in ieder geval niet meer!

Als ik dan een keertje vrij mag van mijn baas merk ik meteen verschil en voel ik me veel beter. Hierdoor denk ik dat een Wajong uitkering de oplossing is.

Hiermee kan ik mijn leven namelijk drastisch veranderen. Door die 1000 euro kan ik gewoon lekker rustig aan doen en als ik me dan een keer verveel kan ik gaan werken, waardoor ik me ook steeds beter ga voelen. Als ik me dan weer fit genoeg voel ga ik weer normaal werken, belooft!

Mijn rekening nummer is: 2535321 ter name van Willem75431258973453. Ik zie het geld wel verschijnen op mijn bankrekening.

Met vriendelijke groet,

Willem
Willem75431258973453 | 31-07-12 | 11:59 |"

Zeg lolbroek, als je een vent bent geef je deze brief aan je baas, ga in de WW en kom hier over een jaar terug. Kijken of je dan nog zo lollig bent. Voorlopig zie ik alleen een treurige onbenul die niet weet waarover ie kakelt.

daytripper | 31-07-12 | 14:38

Khold | 31-07-12
Je hebt gelijk. Op klagende stakkers als jij zit niemand te wachten. Liever een Pool dan een verwaande kwast.

Montgomery Burns | 31-07-12 | 14:38

In januari 1998 waren er 449 010 hijstanduitkeringen.
Nu dus 317.000. Dat de medewerkers van Geen-Stijl niet aan hoor en wederhoor doen was mij bekend. Maar dat ze stomweg de feiten verdraaien en de boel besodemieteren is geheel nieuw gegeven.

if-then | 31-07-12 | 14:37

@vanhetvarken | 31-07-12 | 14:28
De WW is een verzekering waarvoor dus ook 36 jaar premie is betaald, en is in de loop der tijd uitgekleed. Ik vind het juist vreselijk om wellicht in de bijstand te komen en vergelijk ons niet met luie tokkies aub. Kinderen hebben we niet. De discussie wordt wel erg persoonlijk, dat is niet de bedoeling van GS, ik laat het hier dus bij.

Mindy | 31-07-12 | 14:36

Moet er dan ook fatsoenlijk werk zijn. Werk naar niveau. Er gaat iets heel erg verkeerd als het normaal word geacht dat bijvoorbeeld HBO'ers, Lbo werk gaan doen. De hele arbeidsmarkt gaat scheefgroeien en dan nog te bedenken de mentale toestand van die mensen.
Khold | 31-07-12 | 14:10 |
De mentale toestand van mensen is exact het probleem waardoor de arbeidsmarkt scheefgroeit en waardoor bedrijven over de kop gaan. De meeste mensen weten niet meer wat werken of loyaliteit is en haten de baas. Met dank aan de verzorgingsstaat. Het is jammer genoeg niet vreemd dat veel bedrijven voor Polen kiezen.

Schouten weer | 31-07-12 | 14:33

Hoeveel van die 317.000 zullen de taal niet spreken? Dat zou ik wel eens willen weten.

Afgeschminkte Bassie | 31-07-12 | 14:32

Er zijn genoeg mensen die steun nodig hebben.

Ethan Twat | 31-07-12 | 14:31

Khold | 31-07-12 | 14:28
Ineens weet je het, u had beter geen HBO opleiding kunnen volgen waar geen behoefte aan bestaat. Opgelost.

vanhetvarken | 31-07-12 | 14:30

Mindy | 31-07-12 | 14:17
Ik vind dat oprecht heel tragisch, maar kunt u uitleggen, waarom een ander daarvoor moet opdraaien.

Wellicht kunt u bij uw kinderen terecht ?

vanhetvarken | 31-07-12 | 14:28

@vanhetvarken | 31-07-12 | 14:16
Er is een verschil wanneer je nog studerende bent en geen diploma op zak hebt, of wanneer je klaar bent en aan je carrière begint. Tijdens vakantiewerk weet je dat je werk van laag niveau doet en verbijt je het in de hoop dat je later na afstuderen een betere baan krijgt. Als je daarna een baan in de kassen moet vervullen omdat er geen werk voor je is, ga je toch achter de oren krabben waarvoor je het allemaal gedaan hebt wat weer effect heeft op je zelfbeeld en moraal.
@copywriter | 31-07-12 | 14:16
Optie 3. Vers van school, met up-to-date relevante kennis van zijn specialisme. Goedkoop. Laatste baan was als stagiair in de sector waarvoor hij studeerde. Dat was het afgelopen half jaar voor zijn scriptie.
Optie 1 en 2 zijn al te lang uit de roulatie en hebben niet de belangrijke relevante werkervaring opgedaan in dat jaar dat ze bijstand hadden.

Khold | 31-07-12 | 14:28

dat zijn dus 6 zetels in de tweede kamer, terwijl 700.000 nederlanders in het buitenland, pakweg 12 zetels, het vrijwel onmogelijk wordt gemaakt om een stem uit te brengen. het is toch overduidelijk dat uitkeringstrekkers door de regentenkliek bevoordeeld worden.

minimá-armezusvan.. | 31-07-12 | 14:27

3 miljoen AOWers, 800.000 WAOers, 500.000 WWers, 300.000 Bijstanders en 1 miljoen parkeerwachten, iemand een ideetje hoe dat betaald moet worden ?

vanhetvarken | 31-07-12 | 14:25

Oh, en vergeet de 195.520 WAJONG uitkeringen niet, voor werkschuwe jongeren. Die komen nog eens bovenop die 317.000 uitkeringen. De enige reden waarom de WAJONG jongeren die ik ken niet werken, is dat ze allergisch voor werk zijn, en veel liever met een biertje en een joint achter de X-box zitten. Terwijl de maatschappelijk werker hun VERBIED (je leest het goed) om te werken, want als duidelijk is dat ze wel kunnen werken, dan verliezen ze het recht op hun WAJONG uitkering. Met andere woorden: de staat adviseert WAJONG jongeren om te frauderen. Verzorgingsstaat 2012.

Schouten weer | 31-07-12 | 14:22

@vanhetvarken | 31-07-12 | 14:13
Het spaargeld is opgegaan aan de advocaat. Het hiaat naar AOW is nog effe 7 maanden langer geworden. Ondanks de ontslagvergoeding die we niet aanspreken ter overbrugging zie ik het somber in.

Mindy | 31-07-12 | 14:17

Khold | 31-07-12 | 13:42 | + -1 -
Dus jij zit voor de rest van je leven op een dood spoor.
Er komt een vent bij een personeelschef en hij zegt " Ik heb anderhalf jaar tering komkommers zitten plukken, eerst als plukker toen heb me opgewerkt tot groepsleider en nu ben ik al een half jaar afdelingshoofd in die tering kas en ik kan geen kutkomkommer meer zien."
Er komt nog een vent bij dezelfde personeelschef, die zegt "Ik kon niks vinden wat past bij mijn kwalificaties dus ik heb twee jaar in de bijstand verlummeld."
Wie zal die personeelschef kiezen denk jij?

copywriter | 31-07-12 | 14:16

Khold | 31-07-12 | 14:10
De meeste HBOers deden dat ook zonder problemen als vakantiewerk. Hoe mentaal gestoord wordt je van onder je jezelf aangerekende niveau werken ?

vanhetvarken | 31-07-12 | 14:16

Mindy | 31-07-12 | 14:01
Na 36 jaar werken beschikt een normaal mens over wat spaargeld, als u dat nu een beetje gespreid aanspreekt, haalt u de volgende uitkering (AOW) toch wel ?

vanhetvarken | 31-07-12 | 14:13

@Moi2 | 31-07-12 | 13:53
Moet er dan ook fatsoenlijk werk zijn. Werk naar niveau. Er gaat iets heel erg verkeerd als het normaal word geacht dat bijvoorbeeld HBO'ers, Lbo werk gaan doen. De hele arbeidsmarkt gaat scheefgroeien en dan nog te bedenken de mentale toestand van die mensen.

Khold | 31-07-12 | 14:10

gider | 31-07-12 | 12:55
U bent voor 80% arbeidsongeschikt....... Sorry, maar ik kan me daar zo weinig bij voorstellen. Kennelijk kunt u typen, dus uw handen en armen gebruiken, of type u met een potlood op uw voorhoofd ?

vanhetvarken | 31-07-12 | 14:08

hekelaar | 31-07-12 | 13:45 | + 1 -
Een jaar geleden ben ik geswitched van baan en ik ben 62!
En ik heb alleen maar mbo.
Inderdaad het kan dus wel.

copywriter | 31-07-12 | 14:03

Het word eens tijd voor tewerkstelling en verplichte studie en taaleisen aan een uitkering. En mogelijk zelfs enkel recht op uitkering als je tenminste een aantal jaar gewerkt hebt. Laat die 300.000+ mensen een paar dagen per week de steden lekker opknappen en de maatschappij helpen. Dan doen ze nog iets voor hun geld. Verplicht ze de rest van de week om cursussen te volgen en certificaten te behalen. Mensen in de uitkering kijken vaak wel uit om te werken, want ze moeten een gedeelte van het loon toch weer inleveren, dus is het voor hun niet de moeite waard.

Schouten weer | 31-07-12 | 14:01

Zeg Quid. weet je misschien nog een baan voor een 60 jarige die na 36 jaar werken in de WW is beland? De bijstand is een zwaard van Damocles boven het hoofd.

Mindy | 31-07-12 | 14:01

zie hier het resultaat van tientallen jaren links gepamper.

doskabouter | 31-07-12 | 13:54

Hoe kan het eigenlijk zo zijn dat als mijn baas mij geld geeft hij het recht heeft om te verlangen dat ik voor hem werk.
Maar als de overheid een iemand geld geeft die persoon het recht heeft om lekker thuis te blijven zitten.
-
Ik vind dit pure discriminatie dus ik wil nu ook het recht om met behoud van salaris lekker thuis te zitten!

Moi2 | 31-07-12 | 13:53

Schop die kakkerlakken eens aan het werk dan.
Wil niet? Die staat naast die meneer met die zweep. Work harder!

Imho | 31-07-12 | 13:50

Voor de werkeloze 50ers hier ik ken 2 mensen de een 52 en de ander 51 allebei sinds kort bij NS begonnen met een opleiding voor machinst.Het kan dus wel.
Kijk eens bij NS vacatures,succes.

hekelaar | 31-07-12 | 13:45

We vermengen mensen met een uitkering met mensen in de bijstand. Er lopen ongelofelijk veel 'beroepszieken' rond, die best kunnen werken. Ik ken iemand in de zorgsector (waar men zit te gillen om uitvoerende mensen op alle niveau) die zich heeft laten afkeuren voor 80-100% omdat ze 'de druk van het werk niet aankan' wegens een vijftien jaar geleden doorgemaakte ziekte. Ze kan wel voor de halve familie mantelzorg geven, drie keer per week 200 km rijden om die zorg te geven maar is 'ongeschikt' voor ander werk in de zorgsector. Aldus de UWV heikneuter van een arts, die alle signalen naast zich neer legt en haar gewoon afkeurt voor 80-100& voor ALLE werk in de zorg, want 'mevrouw is zielugh"
Want ander werk anders wil mevrouw niet doen, daar is ze 'niet voor geschikt en opgeleid'.
Kijk, met zulke UWV artsen hebben we binnenkort geen sociale voorzieningen meer nodig, die hebben we massaal opgeblazen op deze wijze.

blaster | 31-07-12 | 13:44

@Albasalix | 31-07-12 | 13:37
Maar die verhoudingen he, daar gaat het om en ik ben er nog niet zo zeker van of die acceptabel zijn.

antilinks | 31-07-12 | 13:43

Ik wil werken!

Ik ben onlangs afgestudeerd maar word op iedere sollicitatie al afgewezen omdat ik geen RELEVANTE werkervaring heb. Ik heb dus bijstand aangevraagd dat ik helemaal niet wil omdat mijn spaarcenten op raken en ik toch mijn kosten moet betalen.
Ik wil heel graag werken, maar werken in de kassen heeft geen enkele zin want het draagt niet bij. Een jaar later heb ik dan wel kas ervaring, maar nog steeds niet de relevante ervaring om in de sector te werken waarvoor ik gestudeerd heb.
Tegen de tijd dat de economie weer aantrekt willen bedrijven liever zo'n jong guppie die goedkoop net is afgestudeerd dan iemand die al een jaar uit de roulatie is door bijstand.

Khold | 31-07-12 | 13:42

Zolang er in dit land voldoende geld over is om Quid ondoordachte kudtstukjes te laten typen, is er méér dan voldoende geld om 317.000 mensen een bijstanduitkering te geven.

Pufferd | 31-07-12 | 13:38

Liever een paar duizend mensen onterecht in de bijstand, dan een paar die niet de financiële hulp krijgen die ze wel nodig hebben.

Niet iedereen die in de bijstand zit heeft daarom gevraagd. Er zijn vast enkele uitzonderingen maar het merendeel valt daar toch echt buiten.

Albasalix | 31-07-12 | 13:37

Weer een post van Quid waaruit blijkt hoe dom iemand zelf kan zijn. Bijstand is niet ok, dat is inderdaad zo maar om te zeggen dat men daar in wilt komen en blijven gaat in heel veel gevallen niet op. Helaas wel bij een aantal, die aantal mogen wat mij betreft tegen de muur.

Undertaker | 31-07-12 | 13:33

@Pierre Bezuhov
Tenzij je probeerde te beweren dat de CEO van Unilever ervan profiteert. Ja, die zal er niet wakker van liggen, al liggen de inkomsten van shoppers in de bijstand waarschijnlijk wat lager. Maar ik neem aan dat het om Nederland ging.

Pax | 31-07-12 | 13:31

@Pierre Bezuhov
Een circulerende economie is alleen efficient als er meer binnenkomt dan uitgaat. De staat krijgt de meeste inkomsten via inkomstenbelastingen (haha) en BTW. Van dat BTW geld dat zij terugkrijgen en (kuch) herinvesteren zien zij iedere keer slechts 19% terugkomen, de rest verdwijnt in het financiele systeem van een particulier, en mogelijk buitenlands bedrijf.

Dus nee, iemand in de bijstand draagt niet zomaar bij omdat hij luxegoederen koopt.

Pax | 31-07-12 | 13:28

En dan laten ze mensen die heel hun leven al hebben gewerkt langer doorwerken omdat dat nou juist onbetaalbaar is geworden.

Bouk50 | 31-07-12 | 13:27

Mensen met een uitkering begrijpen hun belang en stemmen dus op de partijen die hen steunen. De mensen die de uitkeringen moeten opbrengen vinden dat voor het grootste deel kennelijk prima als je kijkt naar hun stemgedrag. In Nederland zou een partij die een meer Amerikaans systeem wil invoeren geen schijn van kans maken. Zelfs de een rechtse partij als de VVD staat ver links van de Democraten in de VS.

Pierre Bezuhov | 31-07-12 | 13:27

En als we nu al die Spaanse, Griekse, Italiaanse uitkeringstrekkers hierbij optellen, hoeveel leggen we er dan in de watten?

2low4zero | 31-07-12 | 13:23

@pax je vergeet dat de uitkeringen ook weer uitgegeven worden en dus onmisbaar zijn voor de economie. Het zal Unilever of Philips of de overheid worst zijn hoe je aan je geld komt, als je het maar uit geeft. Werken of zitten, het maakt op macro niveau niets uit.

Pierre Bezuhov | 31-07-12 | 13:21

@nnndoh | 31-07-12 | 12:20
Als je bereid zou zijn om voor zeg zo'n 20 euro per uur het werk te doen. Gaan we samen naar het uitzendbureau die er dan 5 euro op gooit. Iedereen blij.
Denk dat het al een hoop zou schelen as de ww duur verlengd zou worden met de tijd die imand werkt als hij in die ww zit. Of als ie b.v. toch nog een p[ercentage zelf bijverdiend de ww evenredig verlengd mag worden.

antilinks | 31-07-12 | 13:20

gider | 31-07-12 |

U hebt voor een deel gelijk. Als u geen partner hebt is het lastig.Hebt u wel een partner dan krijgt u geen bijstand tenzij uw partner niet werkt:-)

ecologiste | 31-07-12 | 13:19

Doe is oplossingen bedenken (en dan niet de eenvoudigste) in plaats van benoemen. En organiseer dit dan ook. Daar zou ik meer respect voor hebben.

Mark van Leeuwen | 31-07-12 | 13:16

@dunpealhunter87
Overduidelijke shill is overduidelijk

Pax | 31-07-12 | 13:14

Bovenstaande was voor dunpealhunter87 | 31-07-12 | 13:03

antilinks | 31-07-12 | 13:13

De crisis kan mij niet diep genoeg worden en als er dan geen geld meer is voor uitkeringen dan worden die uitvreters zeker niet aangenomen op de weinige baantjes die er zijn. Jij beland in de goot en dat is ook de enige geschikte plek.

antilinks | 31-07-12 | 13:12

Niet zo vreemd. Andere sociale wetgeving (WW, Wajong etc.) wordt steeds verder afgebroken. Dat terwijl de werkgelegenheid niet toeneemt. Dan komen mensen vroeg of laat in het afvoerputje van de sociale zekerheid terecht dat de bijstand heet. Zodra de maatregelen van FC Kunduz doorwerken wordt dit alleen maar meer.

Dan kan Quid wel lullen dat mensen maar in de kassen moeten gaan werken. Laat hem eerst zelf maar eens een week van 40 uur draaien in een snikhete kas tegen minder dan minimumloon, in plaats van de toetsenbordridder uit te hangen.

Doldwaas | 31-07-12 | 13:11

Zowel het volume mensen als de jaarlijkse kosten verbleken bij de AOW. Als we beide dumpen hebben we een surplus van €150 miljard op het budget voor 2013.

Pax | 31-07-12 | 13:10

Met dank aan CDA/VVD/PVV kabinet Rutte!

Err | 31-07-12 | 13:09

Er is voor de overheid niet echt een reden om hier wat aan te doen. Ook iemand in de bijstand is een "consumptie-eenheid" en helpt dus de economie draaiende te houden en is stem van iemand in de bijstand is net zoveel waard.

Daarnaast is er structureel onvoldoende werk in Nederland. Volledige werkgelegenheid is een utopie.

Voor de individuele burger die wel werk of vermogen heeft en dus tot zijn dood al die uitkeringen moet financieren is het wat minder. Het is dan ook onverstandig voor zulke mensen om in Nederland te blijven.

Pierre Bezuhov | 31-07-12 | 13:09

hahaha ik lach me echt een ongeluk als ik dit hier lees allemaal! Ik zou zo aan werk kunnen komen als ik dat wil, ik ben in mijn 20, ben redelijk intelligent (vind ik zelf tenminste, ik heb schijt wat jullie ervan vinden), heb werkervaring in richtingen waar nog volop werk te vinden is (onder andere callcenters), in andere woorden de perfecte werknemer voor werkgevers. Maar ik ben gewoon te lui om te gaan werken! En voor wat? die kleine 100 euro extra die ik zou kunnen verdienen met 40 uur betaald werk doe in plaats van wat ik nu krijg in de bijstand voor noppes werk? Ik heb schijt aan die honderd euro. :D

dunpealhunter87 | 31-07-12 | 13:03

Waar is Suubi nou?
Oh wacht,die is werken in de publieke sector.

swassannuf | 31-07-12 | 13:02

vetkleppert | 31-07-12 | 11:49

bekijk de statistieken eens, en je weet het (google is your friend)

doskabouter | 31-07-12 | 13:01

@Leodeleukste | 31-07-12 | 12:04
Jij kunt werken dus heb je geen recht op uitkering. Zo simpel is het.

landlopertje | 31-07-12 | 12:59

t lup uit dn heand | 31-07-12 | 11:05

Nee dude, Nederlanders worden gewoon weggestuurd. Ik woon in de betuwe en ken bosjes jongeren en werkelozen die graag in de boomgaard aan de slag willen maar niet voor 3€ per uur!

doskabouter | 31-07-12 | 12:59

Quit doe je werk is en zoek uit hoeveel moe-landers hier in de bijstand lopen! Dat is in drie jaar tijd verdubbelt en zal alleen maar meer worden.

doskabouter | 31-07-12 | 12:56

ik zit ook in de bijstand (schaam, schaam), ben meer dan 80% arbeidsongeschikt.
heb een grote rechtsstrijd tegen het GAK gestreden maar helaas verloren (win je het niet van)en daardoor dus afhankelijk van een bijstand uitkering.
der zitten volgens mij heel veel arbeidsongeschikten in de bijstand die de dupe zijn geworden van de reorganisatie bij het GAK (nu UVW).
ik vind dan ook dat er voor mensen als mij een andere regeling moet komen, de bijstand WWB is een tijdelijk vangnet voor werkelozen die geen andere voorziening hebben. arbeidsongeschikten horen niet in de bijstand!!!! vroeger was er de WAA maar die is afgeschaft.
dus de stelling dat er zoveel werkelozen zijn is niet juist, er zitten volgens mij wel duizenden mensen in de bijstand zoals mij (meer dan 80% arbeidsongeschikt)die door de UVW reorganisatie aan de kant zijn gezet en in de bijstand zijn beland.

gider | 31-07-12 | 12:55

Kaas de Vies | 31-07-12 | 11:08
Die heeft niet alleen een moeilijke naam maar ook twee paspoorten...

swassannuf | 31-07-12 | 12:54

"Meneer" Quid weet het "leuk" te brengen. "Meneer" Quid vergeet dat er velen zijn die van de één op de andere dag op straat staan. Ik ben daar één van, 23 jaar zelfde werkgever, niets loos zei men van hoger hand, totdat ze ineens geen centen meer hebben om je salaris te betalen. En dan sta je als bijna 50jarige op straat, en wordt je al bij het UWV verteld, ja het is slap, werk zal moeilijk worden. Je solliciteert je de pletter, maar kijk je bv op werk.nl, het zijn allemaal dezelfde banen, zelfde uitzendbureaus, en reageer je erop als "oudere" , krijg je te horen, U past niet in het profiel.
Nee Quidje, jij komt er later wel eens achter hoe het leven werkelijk in elkaar steekt, tot die tijd, kalk lekker wat neer hier op GS, stomme ganzen genoeg die jou volgen.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 31-07-12 | 12:53

@gozahtje | 31-07-12 | 12:24
Eens, decadent declaratiegedrag en bonussen zijn zum kotsen. Absurd hoge salarissen voor wanbestuurders van banken staatsbedrijven etc. eveneens.
Maar mensen die te belabberd zijn om te werken hebben evenzeer een verkeerde mentaliteit.
Beide kwesties moeten veranderen. Kan gewoon niet (meer). Ethisch gezien niet maar ook vanuit economisch perspectief gezien niet.

doenormaal! | 31-07-12 | 12:51

SatchRules
Je weigert uit principe je uitkering ?
Ok, I stand corrected.

Montgomery Burns | 31-07-12 | 12:51

dunpealhunter87 | 31-07-12 | 12:40
Veel mensen in Afrika hebben wel degelijk van bijstand gehoord. Namelijk van familieleden & kennissen die al bijstand vangen in NL of elders in Europa.

Hei-kneuter | 31-07-12 | 12:48

En hoeveel ontvang jij nou uit alle potjes bij elkaar, om het eens af te zetten tegen een schamel salaris wat een starter kan binnen harken.
noerg | 31-07-12 | 12:39 | + 0 -
Ik ontvang alles bij mekaar van alle potjes opgeteld zo'n 1000 euro, ongeveer denk ik. Toen ik nog werkte bij een callcenter zat ik gemiddeld op 1100 euro, dus ik ben er maar 100 euro op achteruit gegaan, niet slecht gezien het feit wat ik ervoor terug heb gekregen....

dunpealhunter87 | 31-07-12 | 12:46

Niet onbelangrijk , 40% van de bijstandtrekkers is allatoon , ook wel de verrijkers genoemd .

StevieR | 31-07-12 | 12:44

Goed dat de Rijksoverheid de geldkraan dichtdraait. Rotterdam is al zowat failliet. Gelukkig gaat Roemer de kraan weer wijd open zetten. Zo wordt de crisis weer een beetje leuker. Voor hen die niet willen meehelpen aan het oplossen er van.

Sliptong | 31-07-12 | 12:41

In Afrika is het nog veel erger, daar heb je nog meer mensen in de bijstand lopen.
ip | 31-07-12 | 12:35 | + 0 -
LOL in Afrika hebben ze nog nooit van bijstand gehoord. Ik vraag me zelfs af of het woord bijstandsuitkering in sommige afrikaanse talen wel bestaat. :D

dunpealhunter87 | 31-07-12 | 12:40

dunpealhunter87 | 31-07-12 | 12:33 | + 0

En hoeveel ontvang jij nou uit alle potjes bij elkaar, om het eens af te zetten tegen een schamel salaris wat een starter kan binnen harken.

noerg | 31-07-12 | 12:39

Brief van de Week. "Blij in de Bijstand"

Geachte redactie, Verbijsterd en vol ongeloof tik ik even dit stukje. Zojuist een artikel in het Volkskrant Magazine gelezen over 3 blije bijstandsmoeders met kindertjes. Nu ben ik redelijk geconditioneerd door de tranentrekkende betogen van Agnes en Femke over de schrijnendheid van onze minima en hoe Asociaal het zou zijn deze groep ook maar met een vinger financieel aan te raken. Hoor ik bijstand, dan zie ik voedselbanken, Wibra-kleren en Lidl-tasjes. Ik zie schurftige kindjes, bleke gezichtjes en tweedehands kleertjes. Afblijven dus, zelfs in deze tijden van crisis. Wat schetst mijn verbazing: Deze "trotse" bijstandsdames vangen even netto zo tussen de 1600 en 1700 euri netto per maand. Ik ga dit niet meer omrekenen in guldens, maar ik doe het toch; zo'n kleine 4000 gulden netto!!!! 1700 euri netto om zoals ze zelf zeggen, leuke dingen doen, bioscoopje pakken, shoppen, dagje uit. Ja je moet wat om godverdoemme de hele week door te komen als de kids naar de opvang zijn... Dus menig Antilliaans tienermeisje vangt netto 2x zoveel als menig AOWer die zich vanaf zijn 14de zich kapot heeft gewerkt. 1700 euri netto, das volgens mij meer dan lijstrekker van de SP zelf netto overhoudt

hekelaar | 31-07-12 | 12:38

€ 317.000.000 minimaal per maand kwijt aan onrendabelen. Een record it is. Chapeau!

Sliptong | 31-07-12 | 12:37

@hekelaar | 31-07-12 | 12:33
Je hebt helemaal gelijk. Er wordt hier over een netto bijstanduitkering gesproken maar er komt nog zo ontzettend veel bij. Ken er genoeg die in een prachtige eengezinswoning wonen en een mooie nieuwe auto rijden. Heb ik het nog niet over die flatscreen ed.

antilinks | 31-07-12 | 12:37

@ kapotte_stofzuiger | 31-07-12 | 12:06 | + 1 -

Waar lees jij dat ik Ritalin gebruik? Ook weer zo stigmatiserend. Ik denk niet dat mensen met adhd en/of rsi het grootste gedeelte van de bijstanders is. En bovendien, daar zou dan een medische reden voor zijn.

Leodeleukste | 31-07-12 | 12:37

Ach waar maken we ons druk om. Er zijn toch veel ergere dingen in de wereld. Het is maar een hele kleine groep mensen die hier gebruik van maken. Wat is nou 317.000 op , wat is het 16 of 17 miljoen mensen in Nederland. In Afrika is het nog veel erger, daar heb je nog meer mensen in de bijstand lopen. Ik heb niks tegen belasting betalen. Vind ik helemaal niet erg. Maar ze moeten dat geld wel goed besteden. Mooie wegen maken, goede scholing en goede gezondheidszorg. En voor degene die het wat minder hebben wil ik best een bijdrage leveren. Maar er zijn grenzen. Als ik merk dat van mijn belastinggeld mensen of organisaties geld krijgen die men onterecht verkrijgt. Dan krijg je op den duur een hele onverschillige samenleving. Iedereen doet maar waar hij zin in heeft. Organisaties die dit geld verstrekken aan deze mensen zijn eigenlijk de "oorzaak" van dit probleem. Zij hebben er namelijk voordeel bij om zoveel mogelijk zieltjes in hun bestand te hebben. Dan hebben zij ook weer werk. En kunnen zo ook hun hypotheek betalen. Het is altijd makkelijk geld uit te geven van een ander. Mijn oplossing zou zijn: Zo snel mogelijk dit soort instanties opheffen, en weer terug naar de jaren 30. Vraag maar aan je Opa als ie nog leeft. Die kan je verhalen vertellen waar de honden nu geen brood van lusten.
Het hele systeem is compleet uit de hand gelopen. En niemand wil er zijn handen aan branden. Weet je wat je krijgt voor antwoord:" Waar maak je je toch druk om?"
Zo, ik ga weer lekker naar bed. Olympische Spelen kijken. Dat is een uitkomst als je geen werk hebt. Van mij mag het 365 dagen lang Olympische Spelen zijn. Fijn weekend.

ip | 31-07-12 | 12:35

Uitkering te weinig ?? Even verwijzend naar een artikel in de volkskrant van ongeveer een 2 jaar geleden,,De blijde bijstandsmoeder,,
Deze gescheidde dame met 2 kinderen had een uit uitkering,zorgtoeslag,huurtoeslag en een aantal andere koringtngen,alles bijelkaar leverde haar dat ongeveer 1580 euries op,voor dat bedrag staat mijn vriendin met HBO diploma in de zorg 4 dgn in de week onregelmatig te werken.
Tja geen wonder dat vele niet willen werken op uitzonderingen na.

hekelaar | 31-07-12 | 12:33

Hej! Ik hoor ook bij deze groep van uitslapers en doen-waarin-je-zin-hebt-overdag-en-doordeweeks fantastische mensen! Al twee jaar lang nu! En om eerlijk te zijn vind ik het heerlijk. :D

Laten we wel eerlijk zijn, werken is zooo vermoeiend... Waarom zo iemand zich in hemelsnaam zich de pleuris werken voor een mager salarisje wanneer we in een land leven dat als een van de weinig landen ter wereld gratis geld uitdeelt aan iederen die niet wil werken?!

Mijn levensvisie is dus ook: laat die andere het maar opknappen. Ik ga maar weer een potje computergames spelen, terwijl de rest van Nederland zichzelf dood aan het werken is.

dunpealhunter87 | 31-07-12 | 12:33

in de bouw gaan ook weer ontslagen vallen

nnndoh | 31-07-12 | 12:30

Op naar de 400.000 !
Moet kunnen, het ontslagrecht gaat op de schop, komt goed.

Uw Verzekeringsadvis | 31-07-12 | 12:27

excuus voor de dubbel post

antilinks | 31-07-12 | 12:27

@SatchRules
Als we die 118.000 vacatures dan invullen met werklozen en die 199.000 bereid zijn gewoon hard te gaan werken dan kunnen die 200.000 polen naar huis. Nou voorruit mogen er 100 blijven om het sommetje volledig te maken.

antilinks | 31-07-12 | 12:26

@SatchRules
Als we die 118.000 vacatures dan invullen met werklozen en die 199.000 bereid zijn gewoon hard te gaan werken dan kunnen die 200.000 polen naar huis. Nou voorruit mogen er 100 blijven om het sommetje volledig te maken.

antilinks | 31-07-12 | 12:26

SatchRules | 31-07-12 | 12:24 |
De werkeloosheid in Nederland is in werkelijkheid veel en veel groter. Van die 1 miljoen ambtenaren kun je de helft op straat gooien, omdat ze overbodig of onzinnig 'werk' verrichten...

gozahtje | 31-07-12 | 12:26

doenormaal! | 31-07-12 | 11:46 |
Hun salaris wordt ook betaald van belastinggeld, daar komt dan misschien wel een beetje van terug in de vorm van loonbelasting e.d., maar dat staat nog niet in contrast tot het geld dat ze over de balk smijten...

gozahtje | 31-07-12 | 12:24


@eerstneukendanpraten | 31-07-12 | 12:14 | + 0 -
Ik ga graag in discussie, vooral met mensen die een andere mening hebben want soms kom je er dan achter dat die mening op hele goede argumenten is gebaseerd. Maar Teun beweert "als je wil werken is er werk", ik kom dan met cijfers van het CBS waaruit blijkt dat er 118.000 vacatures open staan. Als al die vacatures zouden worden vervuld dan hebben we nog steeds 199.000 mensen in de bijstand over, en dan laten we de mensen in de WW nog buiten beschouwing. Maar daar krijg ik geen inhoudelijke reactie op, nee, gewoon vast houden aan je mantra "als je wilt werken is er werk". Dan stop ik dus met reageren, is zonde van de moeite.

SatchRules | 31-07-12 | 12:24

nnndoh | 31-07-12 | 12:20 En toch kun je vrijblijvend bij de Kamer van koophandel eens gaan informeren. ZZPer worden is niet het einde van de wereld.

Bij de start wordt je geholpen. Met raad, daad en geld.

zeg maar jansen | 31-07-12 | 12:23

@zeg maar jansen | 31-07-12 | 12:18
zie het verband met mijn tegel niet?

antilinks | 31-07-12 | 12:21

@antilinks wat heb ik daaraan? ik ben geen ZZP'er en ben ook niet van plan er 1 te worden, omdat ik dan moet gaan prijsvechten, heb ik geen klus, heb ik geen uitkering ook, en dan kan ik mijn rekeningen niet betalen.
laat mij lekker gewoon via een uitzendbureau of vast dienstverband werken
ZZP'er lijkt mij gewoon te riskant
liever nog school ik mij om.
mijn werkcoach zegt " U moet zelf aan het werk zien te komen, wij kunnen u daarbij niet helpen"
Als ik vraag over werk in de haven of de kassen? dan is het antwoord dat ik eerst in de bijstand moet zitten

nnndoh | 31-07-12 | 12:20

Kunnen deze reacties niet naar het kabinet worden gezonden, kunnen ze het beleid aanpassen, de ministers wonen in ivoren torens. Je kunt in Nederland beter niks doen dan krijg je meer dan dat je werkt.

heme | 31-07-12 | 12:19

antilinks | 31-07-12 | 12:15 Het is ook de crisis. En dan valt het hier nog mee.

In Spanje loopt 50% van de beroepsbevolking werkloos te wezen. Bijvoorbeeld.

Als de economie weer aantrekt en de Grieken ons rijk hebben gemaakt met de rente en aflossing, dan zul je zien dat het aantal in de bijstand afneemt.

God wat hebben we gelachen om die mensen die hun spaargeld in IJsland stalden vanwege de rente. Jan Kees deed het wat groter toen in Griekenland de rente omhoog ging.

zeg maar jansen | 31-07-12 | 12:18

@Superior Bastard | 31-07-12 | 12:10
Volgens mij is Teun een beetje van het (tuin)pad af.

SatchRules | 31-07-12 | 12:17

Zoekt en gij zult vinden...

Epibrateur | 31-07-12 | 12:16

Als het niet menselijk is de bijstand te verlagen dan moet er misschien een negatieve belasting voor de laagste inkomens komen. Je kunt beter 300 euro bijdragen aan iemand die werkt dan 1000 aan iemand die niets doet.
Uiteraard wel eerst alle "oplichters" aanpakken.
Ik snap niet dat we op een beroepsbevolking van pakweg 7 miljoen, dik 700.000 arbeidsongeschikten hebben. Dat betekend dus dat 1 op de 10 nederlanders dusdanig gehandicapt is dat ze niets kunnen??????

antilinks | 31-07-12 | 12:15

SatchRules | 31-07-12 | 11:56 | + 1 -

Het is vaak dat over de interpretatie van de cijfers discussie ontstaat. Maar als je Teun links wilt laten liggen is dat jouw beslissing. Ik heb ook een paar waar ik niet meer op reaguur, is soms beter voor de gemoedsrust...

eerstneukendanpraten | 31-07-12 | 12:14

kapotte_stofzuiger | 31-07-12 | 11:59 Sta jij niet ook in de top50? Op nummer 28?

zeg maar jansen | 31-07-12 | 12:10

Willem75431258973453 | 31-07-12 | 11:59 | + 0 -
En nou godverdomme ook de daad bij het woord voegen, lul! Ik ken tientallen mensen die onmiddellijk en ongezien met je willen ruilen. En dan niet hier de populaire pik uithangen met een grote bek, maar daadwerkelijk ontslag nemen en een van de mensen die ik aanbreng ook introduceren en voordragen als jouw vervanger. Doe je dat niet, ben je een grote lul en zet jij jezelf hier aardig te kijk met opmerkingen die nergens op slaan.

blaster | 31-07-12 | 12:10

SatchRules | 31-07-12 | 11:56 |
Wen er maar aan.

Superior Bastard | 31-07-12 | 12:10

kapotte_stofzuiger | 31-07-12 | 11:59 | + 0 -

Ik weet van nummer 2 en nummer 6 zeker dat die wel een baan hebben...

eerstneukendanpraten | 31-07-12 | 12:08

Hier nog zo'n mafketel die maar wat blaat "ins blaue hinein" dronken van de koffie misschien:

"Zolang het verschil tussen bijstand en minimumloon nihil is zal hier weinig verandering in komen."
ik kom van rechts | 31-07-12 | 11:36 | + 1 -

daytripper | 31-07-12 | 12:07

@Leodeleukste | 31-07-12 | 12:04
Dat is fijn, maar Ritalin verslechtert blijkbaar het vermogen tot begrijpend lezen.

kapotte_stofzuiger | 31-07-12 | 12:06

krijg de pleuris.. ik werk als inlener in de bouw.. nog nooit zooon droef jaar als dit gehad.. half ww en dan weer paar weken werk.. ik word er kotsmisselijk van.. dachten jullie nu echt dat ik het leuk vind om thuis te zitten met die paar miezerige kutcenten.. die ik vroeger deels zelf heb opgehoest.. manmanman..

gnarfie | 31-07-12 | 12:04

@ kapotte_stofzuiger | 31-07-12 | 11:01 | + -2 -
Drol. Ik heb ook adhd en werk gewoon fulltime. Vanaf m'n 15e gewerkt, hbo afgerond en nu een fatsoenlijke baan met bijbehorend inkomen. Nooit een uitkering gehad, weet niet eens of ik er recht op zou hebben.

Leodeleukste | 31-07-12 | 12:04

30 jaar loondienst, 10 jaar zelfstandig, 1 jaar loondienst, dat is 3 maanden WW, gemaximaliseerd dagloon.
Daarna zoek je het maar uit.

gentle giant | 31-07-12 | 12:04

blaster | 31-07-12 | 12:01 Belastingaangiftes van bedrijven worden door de belastingdienst voor zoete koek geslikt omdat controleren te veel werk is en daardoor te duur.

zeg maar jansen | 31-07-12 | 12:04

@SatchRules | 31-07-12 | 11:55

Je bent niet de enige, 2 vrienden van me zitten precies met het zelfde. Er uit geflikkerd door de werkgever die de bonussen wil houden, en komen nergens meer aan de slag, al hebben ze opleiding en ervaring genoeg. Die gaan ook niet 150km ver om zich voor een paar euri per uur af te laten beulen. En dat vind ik niet raar.

Modderkip | 31-07-12 | 12:04

Door de belasting op de reiskostenvergoeding is het aantrekkelijker om in de bijstand te blijven. Om naar je werk te gaan moet je kosten maken die dan van je inkomen af gaan. Kosten die je in de bijstand niet hebt.

Die Kunduz-coalitie, kijkt u nog eens wie dat waren en houdt daar rekening mee op 12 september.

zeg maar jansen | 31-07-12 | 12:02

SatchRules | 31-07-12 | 11:46 | + 1 -
Daar denken die kortdenkende dombo's hier niet over na. Die denken ook niet na, dat als je na de 50ste ontslagen wordt je het kan schudden bij het solliciteren voor ander werk, die denken ook niet na dat mensen graag willen werken maar niet de kans gegeven worden. Die denken ook niet na, dat die tuinders veel liever MOE-landers hebben omdat die a fiscaal aftrekbaar (lees: voor hen belastingenoplichtbaar) zijn en b voor minder dan mimimumloon ongeveer op bijstandniveau rustig 60 uur en langer kan laten werken.
Die denken ook niet na, dat ze zelf wel eens niet aan de bak zullen komen omdat als hun werkgever mensen moet ontslaan, mensen met een grote bek en weinig verstand het eerst aan de beurt zijn en zijzelf dus na twee jaar WW ook in de bijstand mogen 'genieten'. Met kinderen, stijgende overheidslasten en een kabinet die financieel uitkleden van hun burgers tot nationale sport heeft verheven. Natuurlijk lopen er meer dan lief is sociale parasieten in de Bijstand. Natuurlijk moeten die desnoods met geweld aan het werk worden gezet, maar om nu elke bijstandstrekker direct maar 'parasiet' te noemen, geeft meer het intellectuele niveau van de reaguurder aan dan dat het ook maar een streepje in de buurt van de waarheid komt. En oh ja, als er dan toch zonodig mensen moeten worden aangepakt, controleer dan even de belastingopgaves van tuinders dan even iets beter dan nu. Neem ook wat werkenden mee, want het percentage zwartwerkers is groter onder mensen MET werk dan bij mensen ZONDER werk.
Iets van 'risico groot' en 'verlies van uitkering' of iets dergelijks?

blaster | 31-07-12 | 12:01

Montgomery Burns | 31-07-12 | 11:38 | + -6 -

U maakt zich zorgen over een ander zijn hersenen?.

Gezien de inhoud van uw tegels lijkt het mij verstandig eens contact op te nemen met de lokale Geestelijke Dienstverlening, wellicht dat er nog een WAO'tje te halen valt.

Dhr. W. Anhoop | 31-07-12 | 11:59

montgomery burns 11;38
het aardige van GS dat iedereen zijn mening kan ventileren al dan niet genuanceerd.
Uw opmerking aangaande Satchrules is niet alleen ongenuanceerd dat mag, maar m.i. ook stuitend.

Jan Boule | 31-07-12 | 11:59

-weggejorist-

kapotte_stofzuiger | 31-07-12 | 11:59

Beste UWV,

Ik zou ook graag een Wajong uitkering willen aanvragen, ik ben namelijk heel zielig. Sinds iets meer dan 5 jaar heb ik namelijk het probleem dat ik elke doordeweekse dag vroeg uit bed moet komen en dan tegen me wil in 8 uur in een kamertje moet zitten met 2 lotgenoten.

Hierdoor begin ik de laatste tijd ook psychische problemen te krijgen; Ik heb het gevoel dat mijn sociale leven steeds kleiner wordt en mijn eigenwaarde verdwijnt steeds meer. Ook heb ik af en toe steken in mijn borst en zij en de dokter zegt dat dit door de stress van het werk komt. Ik trek het in ieder geval niet meer!

Als ik dan een keertje vrij mag van mijn baas merk ik meteen verschil en voel ik me veel beter. Hierdoor denk ik dat een Wajong uitkering de oplossing is.

Hiermee kan ik mijn leven namelijk drastisch veranderen. Door die 1000 euro kan ik gewoon lekker rustig aan doen en als ik me dan een keer verveel kan ik gaan werken, waardoor ik me ook steeds beter ga voelen. Als ik me dan weer fit genoeg voel ga ik weer normaal werken, belooft!

Mijn rekening nummer is: 2535321 ter name van Willem75431258973453. Ik zie het geld wel verschijnen op mijn bankrekening.

Met vriendelijke groet,

Willem

Willem75431258973453 | 31-07-12 | 11:59

@daytripper | 31-07-12 | 11:50
Ik baal echt van dat domme ongenuanceerde geblaat. Ik solliciteer me de spreekwoordelijke pleuris, wil graag aan de slag, hou m'n hand niet op en dan word ik weggezet als profiteur omdat ik persoonlijk niet voor een schamele fooi in de kassen zou willen werken. En dat terwijl je na 26 jaar werk word afgedankt omdat de werkgever er achter kwam dat ze het in Verweggistan veel goedkoper kunnen doen.
SatchRules | 31-07-12 | 11:55 |

We zijn het eens. Iets anders is of de vele zulthoofden hier wel es nadenken of zich in feiten ( kunnen/willen) verdiepen.

daytripper | 31-07-12 | 11:59

Wat die eeuwige kassen en asperges betreft: daar moet je natuurlijk wel geschikt voor zijn. En voor het wassen van bejaardenbilletjes ook.

vetkleppert | 31-07-12 | 11:58

SatchRules | 31-07-12 | 11:56
Prima !

Doe jij hetzelfde.

Teun van het Tuinpad | 31-07-12 | 11:58

Het Linkse import stemvee kost nu eenmaal heel veel geld.
Daar zijn we al jaren meer dan 7000(!) miljoen per jaar aan kwijt.
En daar zit dan nog niet eens die 30.000 profiteurs bij die een Generaal Pardon kregen om Bos, Halsema en Pechtold een klein en zeer kort politiek succesje te geven.
Uiteindelijk is dit natuurlijk niet meer te betalen dus de Nederlandse uitkeringstrekker gaat het zeker ook in zijn portemonnee voelen.

Moi2 | 31-07-12 | 11:57

317.000, daar zit vast wel iemand tussen die betere stukjes kan schrijven dan JQ hieroo. Hup Geenstijl, ga eens zoeken!

de Meelman | 31-07-12 | 11:57

Nooit genoeg voor de PvdA.

trippert | 31-07-12 | 11:56

@Teun van het Tuinpad | 31-07-12 | 11:52
Ik stop met reageren op jouw tegeltjes, ik kom met cijfers en daar ga je aan voorbij, blijf gewoon steken in je eigen beperkte denkbeelden. Succes ermee!

SatchRules | 31-07-12 | 11:56

Ja, mensen, en we gaan nog rustig verder met het binnenhalen van mensen via de immigratie en asielprocedures. Die komen er ook nog bij voor minimaal 4 jaar en waarschijnlijk nog veel langer. Hoera!!!

Thoth | 31-07-12 | 11:55

Oeps. 40% moet 10 % zijn. Excuses aan degenen die zichzelf wilden gaan verdedigen.

Superior Bastard | 31-07-12 | 11:55

@daytripper | 31-07-12 | 11:50
Ik baal echt van dat domme ongenuanceerde geblaat. Ik solliciteer me de spreekwoordelijke pleuris, wil graag aan de slag, hou m'n hand niet op en dan word ik weggezet als profiteur omdat ik persoonlijk niet voor een schamele fooi in de kassen zou willen werken. En dat terwijl je na 26 jaar werk word afgedankt omdat de werkgever er achter kwam dat ze het in Verweggistan veel goedkoper kunnen doen.

SatchRules | 31-07-12 | 11:55

eerstneukendanpraten | 31-07-12 | 11:50 Bijles bij Winston. 15 Pop per uur.

zeg maar jansen | 31-07-12 | 11:55

Jammer dat de tweede Maasvlakte al opgespoten is. Zou een mooi werkverschaffingsproject zijn om het met de hand te laten doen. Misschien toch maar de Markerwaard inpolderen?

CaesarSalad | 31-07-12 | 11:54

Ik schat 40% van de reaguurders.Een simpele steekproef op tijdstippen en frequentie.

Superior Bastard | 31-07-12 | 11:54

En m'n buurman, intelligent, gezond van lijf en leden zonder al te grote mentale problemen, zit al jaren op z'n reet. Hij kan alles, maar wil niks. Beweert nu zelfs dat de gemeente geld van hem zal eisen wanneer hij ongeschoold werk zou aannemen. Hij zou namelijk een aanwinst zijn voor de samenleving en vanwege de investeringen die de gemeente in hem gestoken heeft (opleidingen en zelfs rijbewijs), geen werk mogen accepteren wat niet op zijn niveau is. Hij zegt zelfs dat hij vrijgesteld is van sollicitatieplicht, omdat er op zijn niveau geen werk zou zijn. Dit, terwijl er genoeg werk te vinden is, wanneer je echt wil. Bijstand is een vangnet, een noodoplossing. Ook al zul je van tijdelijk produktie baan naar tijdelijke produktie baan gaan, als je maar op je eigen benen staat.

Dit land is verrot.

John Dough | 31-07-12 | 11:54

Het vaste stemmersbestand van de PvdA en SP.
Toch wel iets om rekening mee te houden zolang ze nog stemrecht hebben.

Dostranamus | 31-07-12 | 11:54

@XelaGBS | 31-07-12 | 11:50 |
Hadden zij de sector Ontwikkelingssamenwerking en de EUSSR er ook maar bij gesloopt.

ProAsfalt | 31-07-12 | 11:53

Leve het Anglosaksisch model! (als je een onderklasse wil creëren)
www.google.nl/publicdata/explore?ds=ml...

Ik ga denk ik verhuizen naar Luxemburg. Of Ierland. Huizen zat daar die nu heel betaalbaar zijn.

blinde kip | 31-07-12 | 11:53

Valt compleet in het niet bij 3.000.000 aow'ers en 1.000.0000 ambtenaren

blauweleasebaklul | 31-07-12 | 11:52

SatchRules | 31-07-12 | 11:46 |
Nogmaals:
En als beloning mag ik dan m'n rug naar de kloten gaan helpen in het Westland tegen minimumloon?

Jouw woorden.

Er is geen werk dus.


Teun van het Tuinpad | 31-07-12 | 11:52

@SatchRules | 31-07-12 | 11:46 |
Gij slaat de spijker op z'n kop maar daar hoor je politici zoals dhr Kamp niet over.

ProAsfalt | 31-07-12 | 11:52

Ik was de 317000ste en kreeg naast mijn goedkeuring voor een aanvraag van een uitkering ook nog een bos bloemen erbij,mooi toch,bij mijn dank naar jullie werkenden.

hekelaar | 31-07-12 | 11:52

Je kan dus kiezen voor het leven dat je zelf wenst.

Parelman | 31-07-12 | 11:51

XelaGBS | 31-07-12 | 11:50 | + 0 -

Met de luchtvaart waren ze al een heel stuk heen met die achterlijke vliegtaks. Welke bedoel jij btw?

eerstneukendanpraten | 31-07-12 | 11:51

@nnndoh | 31-07-12 | 11:06
Gek ik heb een aantal klussen liggen en als ik die op werkspot.nl zet dan is de goedkoopste aanbieding die ik krijg omgerekend zo'n 80 euro per uur oplopend tot wel 200.

antilinks | 31-07-12 | 11:50

@Teun van het Tuinpad | 31-07-12 | 11:41
Jij, dat lijkt me duidelijk. Ik heb net even bij het CBS gekeken, er staan momenteel 118.000 vacatures open. www.cbs.nl...
Hoe wil je dan 317.000 bijstandsgerechtigden aan het werk krijgen, om nog maar te zwijgen over mensen met een WW-uitkering?
SatchRules | 31-07-12 | 11:46 | + 0 -

Daar denken de sukkels hier niet over na . Gewoon ff afgassen is het enige doel.

daytripper | 31-07-12 | 11:50

SatchRules | 31-07-12 | 11:46 En dan moet zo'n geschikte vacature wel in je buurt zijn. De Kunduz-coalitie heeft namelijk besloten dat je over je reiskostenvergoeding belasting moet gaan betalen.

Je huis verpatsen om naar werk toe te verhuizen kost je ook een godsvermogen en zelfs als je met het O.V. kunt moet je van de roverheid een groot deel van je vergoeding daarvoor afstaan.

Wie maakt het de mensen dus moeilijk om werk te accepteren?

zeg maar jansen | 31-07-12 | 11:50

JoranVanderdood | 31-07-12 | 11:08 | + 14 -

Maar dan moete se wel beiles krijghen in het correkt sgrijven fan het nederlans. Anders leikt het nog niks...

eerstneukendanpraten | 31-07-12 | 11:50

VVD, CDA en PVV treft geen blaam? Zou toch zweren dat zij de afgelopen jaren geregeerd hebben. Zij zijn linea recta verantwoordelijk voor het slopen van een stuk of 3 sectoren.

XelaGBS | 31-07-12 | 11:50

@mothersfinest | 31-07-12 | 11:43
Applaus.
Maar ook die Polen komen er binnekort achter dat je in dit land precies hetzelfde leeft van een klotebaan als van een uitkering. Maar dan zonder klotebaan.
En dan moet er weer een nieuwe lading onopgeleide crisislijers komen. De rest van Nederland betaalt wel weer voor de vorige miskoop.
En zodoende zet je lekker de arbeidsmarkt onder druk met steeds weer nieuwe onderbetaalde toekomstige ballast.

vetkleppert | 31-07-12 | 11:49

@gozahtje | 31-07-12 | 11:23
Die betalen echter wel belasting waarvan de uitkeringen dan weer worden betaald...

doenormaal! | 31-07-12 | 11:46

@Teun van het Tuinpad | 31-07-12 | 11:41
Jij, dat lijkt me duidelijk. Ik heb net even bij het CBS gekeken, er staan momenteel 118.000 vacatures open. www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/arbeid-so...
Hoe wil je dan 317.000 bijstandsgerechtigden aan het werk krijgen, om nog maar te zwijgen over mensen met een WW-uitkering?

SatchRules | 31-07-12 | 11:46

@kapotte_stofzuiger | 31-07-12 | 11:29
Een positieve noot: Bijstandsvader neemt maar 1x in de week zijn kids mee naar de bijstandsbuurvrouw dus scheelt het in gekrijs.

blinde kip | 31-07-12 | 11:46

@blinde kip | 31-07-12 | 11:38

De bijstandsuitkering kan redelijkerwijs niet omlaag, dat is al zo'n beetje het absolute minimum, daar is dus niet veel halen.

Wil je wat bereiken zal het netto minimumloon omhoog moeten opdat de stimulans om te gaan werken groter wordt. Daarmee zadel je de werkgevers natuurlijk wel op met extra kosten dus de loonkosten voor die werkgevers zullen omlaag moeten, of je moet de directe belastingen verlagen om dat bruto-netto effect te creëren.

Wie het weet mag het zeggen. En dan nog moet er natuurlijk wel werk zijn: als je 200.000 werkwilligen hebt maar 0 banen dan helpt niets maar dan ook niets.

Reinaert | 31-07-12 | 11:44

st3fan07 | 31-07-12 | 11:08 |

De probleemgezinnen van 10 Miljard levert meer op.
Europa (EUSSR) is al goed voor 5 Miljard.
Ontwikkelingssamenwerking is 4,5 Miljard.
Totaal: 19,5 Miljard.

ProAsfalt | 31-07-12 | 11:44

Bijstandswet afschaffen. Al die mensen voor hetzelfde geld in dienst bij hun gemeente en prikken maar. Kost hetzelfde en de straten zijn schoon. Geen zin, jammer, want de bijstand bestaat niet meer.

Roeieber | 31-07-12 | 11:43

Dat van die tokkies en importgelukszoekers ok, maar even een kleine hypothese.
Men schrijve 2002; man, dertiger, koophuis, zzp-er (voor het gemak maar installateur in de bouw) dagloon € 250,- ex BTW, volledig arbeidsverleden, dus geen werkloze perioden, plezier en voldoening in zijn werk, en goed contact met zijn klanten. (één hoofdklant en wat bijklanten, want moet van VAR, dus in feite afhankelijk van vooral de hoofdklant)
Zonder dat hij het weet, opent de klant een postadres in een willekeurig Oost Europees land, en laat op dat adres een bedrijf zetelen.
Opeens verschijnen er om de man heen vreemd pratende jongens die bijna niets kunnen, maar door één gast die wél iets weet aan het werk gezet worden.
Waar die jongens dus ongediplomeerd zijn word de man gedwongen allerlei dure certificaten te behalen. (bijv. VCA), en die periodiek (duur) te verlengen.
Daar is dus die €250,- ex BTW p.d. voor; daar houdt hij netto ± €90,- aan over, want ook alle afdrachten en werkverzekeringen dient hij zelf op te hoesten.
Als de man naar huis gaat, zijn die vreemde jongens daar nog steeds, en de volgende dag zijn die jongens er al als hij aankomt.
Ook hebben ze geen of minimaal veiligheidsmateriaal en gaan ze de hoogte in zonder valbeveiliging waar de man een dikke boete (€750,-) voor zou krijgen, en bedienen ze ongecertificeerd machines waar hij dus die dure papiertjes voor moet halen.
Door allerlei schimmige constructies blijkt dit toegestaan te zijn, omdat de jongens voor dat Oost Europeese postadres werken.
Vanaf 2004 krijgt de man steeds minder opdrachten met de smoes dat er niet zoveel te doen meer is, en in 2005 zit hij gemiddeld 20 van de 30 dagen p.m. thuis, en raakt in betalingsproblemen.
In 2008 breekt de crisis uit, en word zijn huis bij opbod verkocht en blijft de man gedesillusioneerd met een restschuld van €150.000,- achter.
Hij raakt in de bijstand.
Denkt u nog dat de man voor €50,- netto in een kas aan het werk wil, waar hij weet dat alles van hem word afgepakt door een schuldsanering die er bij gebaat is om hem arm te houden?
Nee, liever beunt hij er wat zwart bij via zijn oude klant om zo een iets beter leven dan dat van een kakkerlak te hebben, en een keertje met zijn kinderen naar een speeltuin te gaan.
Laat een buro maar eens gaan uitzoeken hoeveel van die bijstandstrekkers een werkverleden hebben, en dan denk ik dat dat al die lui zijn die er in de laatste 10 jaar zijn bijgekomen uit de arbeidersklasse.
De rest is idd gewoon tuigh.

mothersfinest | 31-07-12 | 11:43

@Montgomery Burns | 31-07-12 | 11:38
Je lult, ik heb een arbeidsverleden van 26 jaar, en nog nooit een uitkering (ww of anderzins) gehad. En momenteel leef ik van m'n spaargeld want ik verdom het eeuwig om een uitkering aan te vragen. Maar dat domme ongenuanceerde gelul dat werklozen allemaal werkschuw tuig zijn dat is helemaal niet zo, het is crisis weet je wel. Lees de post van Reinaert | 31-07-12 | 11:35 , die snapt het tenminste.

SatchRules | 31-07-12 | 11:43

Heerlijk tendentieus en ongefundeerd stukje Geenstijl waardig. En de reacties gaan er nog es overheen want je moet toch ergens heen met je frustratie nietwaar? Neem bijv. deze mongool:
"Hoeveel krijgen die mensen per maand? Laten we uitgaan van € 1000. 1000X12maandenX317.000= 3804000000. Prima besparing lijkt mij."
st3fan07 | 31-07-12 | 11:08 |

Hij denkt dat ie kan rekenen en het calculatiegedeelte klopt inderdaad maar daar houdt de waarheid mee op.Een alleenwonende bijstandsgerechtigde krijgt netto 640/650 per maand(na "opeten" van eventueel eigen huis of ander vermogen).Wanneer al die grootbekken hier dat wat lijkt:wat let je... laat je ontslaan.. ga in de bijstand en kom hier na een jaartje terug met je grote waffel.

daytripper | 31-07-12 | 11:42

eerstneukendanpraten | 31-07-12 | 11:40
Dat viel me ook al op.

Teun van het Tuinpad | 31-07-12 | 11:42

Kets22 | 31-07-12 | 11:26 |
banken, overheden, multi nationals...

gozahtje | 31-07-12 | 11:41

@blinde kip | 31-07-12 | 11:28 | + 0 -
Bij 225 Kamerleden en een Kabinet van elf samengenomen stel ik op basis van uw werkgelegenheidsontwikkeling van de studie geschiedenis een numeris fixus voor van vier per jaar of 1 per universiteit per jaar. Er moet natuurlijk voldoende werk overblijven voor de studenten van Diederik Stapel.

Feynman | 31-07-12 | 11:41

En als beloning mag ik dan m'n rug naar de kloten gaan helpen in het Westland tegen minimumloon? Wat denk je zelf? Dan zeg je ook nog "Als je kunt en wil werken, is er werk". Da's merkwaardig, want het aantal werklozen is hoger dan het aantal vacatures. Kortom: je praat poep.
SatchRules | 31-07-12 | 11:32
Wie praat er nu poep ?

Teun van het Tuinpad | 31-07-12 | 11:41

Er is er een reaguurder merkwaardig stil...

eerstneukendanpraten | 31-07-12 | 11:40

Kaas de Vies | 31-07-12 | 11:25 |
Ja en deze mensen worden voor een groot deel niet democratisch gekozen en worden dus door de carrousel en de partij klieken keer op keer in een nieuw zadel geholpen.
De enige manier om onze overheid weer lean en mean te maken en als land weer vooruit te komen is een revolutie, geen enkele verkiezing zal ons nog vooruit helpen, alleen maar verder achteruit!
Wanneer was het voor het laatst dat een kabinet 4 jaar volmaakte? Ik kan het me niet eens meer herinneren...

gozahtje | 31-07-12 | 11:40

eerstneukendanpraten | 31-07-12 | 11:38 Dat zag ik ook al.

zeg maar jansen | 31-07-12 | 11:39

Door het heersende stereotype wat hier weer eens beschreven wordt, durft bijna geen enkele werkgever nog een bijstandsgeval aan te nemen. Daarbij komt nog die gedwongen sollicitatiebrieven schrijven. Hoe kan je als werkgever er nou van uit gaan dat diegene echt gemotiveerd is voor de job?

je postbode | 31-07-12 | 11:39

@Zn | 31-07-12 | 11:38
Precies.

ik kom van rechts | 31-07-12 | 11:39

@pako1000 | 31-07-12 | 11:19
Rechts heeft de grenzen opengezet voor goedkopere werkkrachten die lonen onder druk hebben gezet in dit overgefiscaliseerde land. Zo werd werken ook ook niet lonend t.o.v de uitkeringen. Dus uitkeringen omlaag of kosten van loon en levensbehoeften omlaag?

blinde kip | 31-07-12 | 11:38

Kaas de Vies | 31-07-12 | 11:03 | + 0 -

En ik maar denken dat dat de vroegere medereaguurder Bijstandskoning was...

eerstneukendanpraten | 31-07-12 | 11:38

SatchRules | 31-07-12 | 11:32
Jij bent precies zo'n lamlul waar NL kapot aan gaat. Een beetje op je dikke reedt zitten wachten tot een geschikte baan langskomt. Bezorgd om je rug ? Maak je maar zorgen om je hersens, die zijn er een stuk slechter aan toe.

Montgomery Burns | 31-07-12 | 11:38

Als er mensen in de bijstand zitten, dan is de bijstandsuitkering te hoog en/of het minimumloon te hoog.

Zn | 31-07-12 | 11:38

@zeg maar jansen | 31-07-12 | 11:36
Thanx.

SatchRules | 31-07-12 | 11:37

Zolang het verschil tussen bijstand en minimumloon nihil is zal hier weinig verandering in komen.

ik kom van rechts | 31-07-12 | 11:36

Montgomery Burns | 31-07-12 | 11:32 Ik vind jouw tegeltje echt te ver gaan.

Er zijn er die zonder werk zijn geraakt door toedoen van hun werkgever. Hun beste jaren gaven ze aan het bedrijf waar ze hun pensioen wel wilden halen. Dat dat niet doorgaat is te wijten aan mismanagement, crisis en wetgeving van onze roverheid.

Zit jij nou in werktijd te reaguren? En wil je wat te mekkeren hebben over 'gratis geld'?

zeg maar jansen | 31-07-12 | 11:36

@Montgomery Burns | 31-07-12 | 11:32
Kijk, daarom reageer ik hier, vanwege de genuanceerde intelligente discussies. Je hebt wel een grote bek vanachter je toetsenbord vind ik, held.

SatchRules | 31-07-12 | 11:36

Dan kunnen er dus ook nog wel wat Somaliërs bij, we gaan voor een GIGA record!!!

alex4all | 31-07-12 | 11:36

Let's face it: een deel van de bijstandsgerechtigden heeft nog nooit gewerkt en zal ook nooit meer werken, zelfs al duw je ze een bezem in de knuistjes, het is niks en het wordt niks. Da's de categorie Tokkies die, verslaafd aan bier, shag, chips en 57" TV's z'n tijd op de bank slijt.

Een ander deel is jong(er), niet verslaafd, maar heeft geen enkele kwalificatie, spreekt de taal onvoldoende en is bovendien niet van plan te gaan werken voor een salaris beneden de let's say € 3.000 netto per maand. De prinsjes, we kennen ze allemaal.

En dan hebben we nog de mensen die tegen hun zin in die verdoemde bijstand terechtgekomen zijn. Mensen die wél willen en kunnen werken maar die op de één of andere manier toch geen baan vinden. Dáár zou de overheid zich allereerst op moeten richten en dat mag wat mij betreft ook een paar centen kosten, die haal je er namelijk op termijn als samenleving wel weer uit.

Maar nee, de overheid richt zich op integrale aanpak. Een bijstandstrekker is een bijstandstrekker, een nummer. Grote fout numero uno. En een gebed zonder eind zolang we in dit land nog opgescheept zitten met pamperende politici die nog steeds dromen van maakbare samenlevingen.

Wake up, lutsers! De maakbare samenleving is allang kapodtstuk!

Reinaert | 31-07-12 | 11:35

317k bijstanduitkeringen. Bleef het daar maar bij, want daarnaast zijn er ook nog 821k 'Arbeidsongeschikten' 290k WW-ers, 3,1 mln AOW-ers & 950k ambtenaren waarvan helaas een te groot aandeel feitelijk werkverschaffing is waar de maatschappij weinig aan heeft. statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?D...

seven | 31-07-12 | 11:35

En veel van de mensen in de bijstand doen ook een zwaar beroep op de hulpverlening. Nog meer weggegooid geld. www.nu.nl/binnenland/2869518/miljarden...
Mede mogelijk gemaakt door de import van vele kanslozen. Geweldig.

doenormaal! | 31-07-12 | 11:35

316.999, Ik heb sinds gisteren weer werk.

H.A. Ram | 31-07-12 | 11:35

Die 317.000 houden juist helpen juist heel veel mensen aan het werk!
zovoklets | 31-07-12 | 11:27
.
Die 317.000 mensen helpen en houden vooral mensen in de zieligheidsindustrie aan het werk, mensen die óók betaald moeten worden van het geld dat de staat bij hardwerkende belastingbetalers uit de zakken rooft. In de bijstand zijn ze goedkoper. Geld ook voor ambtenaren en politici overigens, maar dat terzijde.

Bertus Betonsloper | 31-07-12 | 11:35

Misschien is het ook wel handig dat de werkgevers zich aanpassen. Neem ook gewoon HBO'ers aan voor kassamedewerkers. Sommige willen wel werken maar mogen gewoon niet.... te vaag. Ook als pas af gestudeerde: ja je hebt te weinig ervaring. Flappies hoe moet ik ervaring opdoen, door thuis te zitten?? tsss. Whoehoe gelukkig zijn er nog uitzendbureaus, die altijd wel wat voor je hebben. Heerlijk aan het werk.

Yvetel | 31-07-12 | 11:34

En dan hoorde ik vorige week een man die terminale kanker heeft en nog maar 2 maanden ofzo te leven heeft.. die moet maar prullenbakken gaan legen, omdat zn verzekering het niet vergoed... maar die luie Rotterdammers kunne cht niet werken hoor. Zonde van de mensen die gewoon echt geen baan kunnen vinden.

paddostoel | 31-07-12 | 11:34

-weggejorist-

Montgomery Burns | 31-07-12 | 11:32

@Teun van het Tuinpad | 31-07-12 | 11:20
Je hebt geen idee waar je over praat. Ik ben sinds een paar maanden werkloos (geen ww- of andere uitkering, leef van m'n spaargeld) en solliciteer me een ongeluk maar de werkgevers hebben momenteel ruim de keus dus kom je lastig aan het werk als je 40+ bent. Let wel, ik ben werkloos doordat mijn voormalige fijne werkgever werk heeft verplaatst naar Oekoeboekoestan en ons daarna op straat flikkerde. En als beloning mag ik dan m'n rug naar de kloten gaan helpen in het Westland tegen minimumloon? Wat denk je zelf? Dan zeg je ook nog "Als je kunt en wil werken, is er werk". Da's merkwaardig, want het aantal werklozen is hoger dan het aantal vacatures. Kortom: je praat poep.

SatchRules | 31-07-12 | 11:32

Ja de Tuinbouw in met die luie donders.
Minimumloon Contract want als het seizoen over is dumpen we ze massaal bij UWV want die Winst van U die betalen wij allemaal.
Donderop met je veelte dure productie proces zoek naar innovatie.
Nee, het is makkelijker je Tuin vol te laten lopen met Inleen krachten vast bedrag zorgen over personeel uithanden en maar janken dat geen hond komt werken.
Wie bedonderd nou Wie!!!

K.jongerensponsor | 31-07-12 | 11:32

Het is dat ik plezier in mijn werk heb, anders zou ik ook niet gaan werken in Nederland, je moet welk gek zijn wil je dat doen.

MasthaX | 31-07-12 | 11:31

@zeg maar jansen | 31-07-12 | 11:20
En als je de huidige plannen doorzet mag men straks de auto erbij doen. Zo realistisch is men wel want werk vinden na je 50ste in NL kun je toch vergeten. Alleen werknemers van 20 met 15 jaar werkervaring en WO+ opleiding (liefst 2!) hebben dan nog kans op een baan.

blinde kip | 31-07-12 | 11:31

vetkleppert | 31-07-12 | 11:27 | + 0 -

Alhoewel het bijna niet kan is dat mens nog gekker dan Ella Vogelaar. En dat die mensen hier niet integreren ligt aan de individuele lidstaten heeft ze letterlijk gezegd. KNETTERGEK!!!

eerstneukendanpraten | 31-07-12 | 11:30

@Nietvoordekat | 31-07-12 | 11:26
Heel simpel:
uitkering/toeslag A + B != uitkering/toeslag AB

kapotte_stofzuiger | 31-07-12 | 11:29

Ho ho Johnny, vergeet niet dat er ook nog veel werkloze zijn die 's nachts bijklussen of in je huis komen kijken als je aan het werk bent. Je moet wat als extraatje, want bijstand is ook niet echt een vet pot.

Fopspeen | 31-07-12 | 11:28

@Feynman | 31-07-12 | 11:11
Geschiedenis? Dan kan je zo de tweede kamer in.

blinde kip | 31-07-12 | 11:28

Als het aan Malmstrom ligt, krijgen we er nog miljoenen uitkeringstrekkers bij. OM van hun uitkering onze pensioenen te betalen, weet u wel?

vetkleppert | 31-07-12 | 11:27

"... maar we hebben nog wat werk liggen DAT af moet." Pauper.

GrandadSideburn | 31-07-12 | 11:27

Die 317.000 houden juist helpen juist heel veel mensen aan het werk!

zovoklets | 31-07-12 | 11:27

@Kirth Gersen | 31-07-12 | 11:05

Ja, dat zou toch minste zijn. Gewoon voor wat gezelschap, wat kleine dingetjes. Moet je natuurlijk wel weer oppassen dat ze er niet met de bankpas van opa of oma van doorgaan om even een halfje wit en 4 grammetjes coke of een treetje Schultenbrau te scoren.

FrankVeer | 31-07-12 | 11:27

ik vind het niet erg als men een uitkering krijgt. Wel vind ik dat het zo moet zijn, dat degene die uit de uitkering ruif eet, wel zijn deel erin heeft gestopt. M.A.W. nooit gewerkt, dan geen stuiver

nickstert | 31-07-12 | 11:27

@nnndoh | 31-07-12 | 11:21

Je mag zelfs nog geen sollicitatietraining doen? Of biedt het UWV die anno tegenwoordig ook al niet meer aan? Zo'n training van een paar weken kan heel verhelderend zijn namelijk, dat weet ik uit eigen ervaring.

Dat men je niet meteen omschoolt: snap ik. Men wacht eerst af, maar als je op enig moment echt geen kans meer blijkt te hebben om in je eigen vak aan de bak te komen dan lijkt me het toch niet meer dan normaal dat daar naar gekeken gaat worden.

Ik ben geen deskundoloog, heb zelf al meer dan twintig jaar geen UWV of arbeidsbureau van binnen gezien dus ik weet ook niet wat anno tegenwoordig de mogelijkheden zijn maar één ding weet ik wel: *zeuren helpt*!

Reinaert | 31-07-12 | 11:26

@blinde kip | 31-07-12 | 11:23
Je bent als land toch compleet de weg kwijt als het financieel aantrekkelijker gemaakt wordt om in twee huizen te wonen, dan om in één huis te wonen? Waar de fuck slaat dat op?

Nietvoordekat | 31-07-12 | 11:26

Die 3 a 4 miljard die dit kost is een schijntje vergeleken bij de fraude die banken plegen en mee weg komen laat staan de tientallen miljarden die we aan Griekenland en Spanje weg geven.
De mensen met een uitkering geven het tenminste uit in Nederland en houden zo onze economie op de been.
Stel je eens voor als 3 honderd duizend mensen in eens geen uitkering meer krijgen dan gaat er dus geen 3 a 4 miljard meer de economie in. De gall en gall failliet de lotto failiet de lidl failiet etc.

Kets22 | 31-07-12 | 11:26

Als het aan de EU ligt komen er nog miljoenen bij. In Nederland zal een nog grotere instroom gelukszoekers toestromen maar ook zullen wij ten onder gaan aan het bloeden voor de andere EU landen die nooit genoeg geld zullen hebben en nooit zullen voldoen aan de eisen die aan hen worden gesteld omdat ze daar simpelweg te corrupt voor zijn en de cultuur zo wezenlijk anders is dat ze nooit zo goed zullen functioneren als de Noordelijke lidstaten.

doenormaal! | 31-07-12 | 11:25

@gozahtje | 31-07-12 | 11:23 | + 0 -
Zij trekken ook aan de touwtjes wat betreft deze "sociale" vangnetten.

Je hebt 1.000.000% gelijk!

Kaas de Vies | 31-07-12 | 11:25

nnndoh | 31-07-12 | 11:21
Mooie manier van categorische werkloosheid bestrijden, dan.. "er is geen werk voor je, en je mag niet leren hoe je iets moet doen waar wel werk in is"

Lyrthion | 31-07-12 | 11:24

@kapotte_stofzuiger | 31-07-12 | 11:21 | + 1 -
Ik weet nu niet of ik je moet minnen of plussen. Maar gelijk heb je zeker.

Kaas de Vies | 31-07-12 | 11:24

De kosten van deze 317.000 uitkeringtrekkers vallen in het niets weg bij het bedrag dat die 1.000.000 ambtenaren jaarlijks er doorheen jassen...
Dikke salarissen, onkosten declaraties, bizarre cursussen, geldsmijterij bij hobbyprojecten, stoelendansen van falende bestuurders, baantjescarrousels voor kontlikkende partijkaarthouders en geldslurpende projecten die bij voorbaat al kansloos zijn, maar er toch doorheen gedrukt worden...
Laten we nou eens ophouden met naar elkaar kijken, het gaat allemaal en alleen maar om deze groep van 1.000.000 tyfus honden die Nederland al wat decennia aan het kapot maken zijn!!

gozahtje | 31-07-12 | 11:23

@nnndoh | 31-07-12 | 11:21
Ja, zo werkt dat. Geen opleiding mogen doen, anders ben je niet beschikbaar voor werk. En als je zodoende een jaar of vijf hebt moeten lapzwansen, mag je misschien een of ander onnozel reintegratieproject of opleiding tot lulhannes doen waar alleen het reintegratiebureau wijzer van wordt.

vetkleppert | 31-07-12 | 11:23

@Nietvoordekat | 31-07-12 | 11:13
Mijn buurvrouwen zowel naast als beneden mij hebben een vriend maar wonen apart want ja, het levert meer op. Ik vermoed dat er ook nog een leuke huurtoeslag is en mogelijke andere compensaties. Gezellig ook die vriendjes die een keer in de week langskomen in hun sportbak en parkeren in de al te krappe straat. Ook allemaal op vrijdag.

blinde kip | 31-07-12 | 11:23

Onze protesterende Somalische vrienden doen er alles aan om erbij te horen. For life!

Vindefin | 31-07-12 | 11:22

Elke minkudo is dus een "arbeidsongeschikte" die blijkbaar prima kan lezen en tikken, derhalve ook kan werken.

kapotte_stofzuiger | 31-07-12 | 11:21

Die regelingen zijn ook een van het soort kat-op-spek-binden. En als je geld verdiend door het (vervloekte) w-woord dan mag je ook nog factor 5-10 meer bij de peuterzaal afdragen dan de bijstandstrekkers immers jij verdient geld.

Andersom dag | 31-07-12 | 11:21

Echt Heel Vreemd, ja, bij stijgende werkloosheid en verkortingen van de WW.
 
Oh, nee, toch niet, dat was precies wat je kon verwachten.

Lyrthion | 31-07-12 | 11:21

@Reinaert Ik mag van het UWV geen opleidingen doen, anders ben ik niet beschikbaar voor werk.

anders had ik mooi vrachtwagen chauffeur kunnen worden.

dat was het eerste wat ik hoorde, daarna kwam er een instantie met een vacature " gas -en electramonteur"
daar kwam ik in een selectie ronde waarvan het nog steeds afwachten is of het doorgaat. inmiddels is dat doorgeschoven naar october.
Ik heb heel af en toe wel werk in de bouw hoor, maar dat is maar voor 1 week

nnndoh | 31-07-12 | 11:21

@Nietvoordekat | 31-07-12 | 11:15
Dat is inderdaad nog een ander verhaal.
Met een Nederlands bijstandsuitkering in Marokko ben je gewoon rijk.
En dat klopt inderdaad niet.

Che_cuevara | 31-07-12 | 11:20

nnndoh | 31-07-12 | 11:06
ZZP-er worden ipv (plichtmatig) solliciteren naar iets uit het verleden. Vaste baan is voltooid verleden tijd.

'Niemand krijgt meer vaste baan Vorig jaar kregen niet meer dan 2000 mensen een vast contract aangeboden. In 2010 waren dat er nog 83.000. Dat is een daling van 97 procent.'
www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/arti...

seven | 31-07-12 | 11:20

blinde kip | 31-07-12 | 11:16 Tussen de WW en de bijstand zit je koophuis wat je eerst op mag eten.

zeg maar jansen | 31-07-12 | 11:20

@Grouch | 31-07-12 | 11:16
Leg uit? Quid werkt bij een vooraanstaand weblog en soupeert geen overheidsgeld op. Vele duizenden mensen lezen wat hij te schrijven heeft, en vele honderden mensen reageren er op. En wat voor topbaan heeft u?

Nietvoordekat | 31-07-12 | 11:20

Noem me gerust asociaal, I don't care, maar dat deed ik dus ook niet. Er zijn momenteel domweg niet genoeg vacatures, dan is dit wel een leuk stuk uit de onderbuik maar op feiten is het niet gebaseerd.
SatchRules | 31-07-12 | 11:16 |
Je bent asociaal.
Als je kunt en wil werken, is er werk.
Punt uit.

Teun van het Tuinpad | 31-07-12 | 11:20

Ik woon al jaren tussen de fruit telers en asperge boeren en het zijn alleen maar Polen die dat werk willen doen. En het is niet zo dat ze echt slecht verdienen kan ik je vertellen, maar als je een uitkering geeft zonder voorwaarden te stellen krijg je dit soort taferelen. Ik vind het een schande dat mensen die kunnen werken niet verplicht worden gesteld om ook daadwerkelijk te werken. Nee, je kan mensen niet dwingen hoor ik dan. Bullshit, werken anders bekijk je het maar zou het motto moeten zijn. Bedankt links Nederland met deze fantastische prestatie. Mogen we met z'n allen trots op zijn!!

pako1000 | 31-07-12 | 11:19

En dan hebben we het niet eens over de grootste familie van Uitkeringtrekkers die zo geliefd zijn door hub volk.
Die geven immmers het goede voorbeeld.

ceeswing | 31-07-12 | 11:19

Goed nieuws voor de Eurofielen en de PvdA, met zoveel afhankelijken wordt democratie een eitje voor de grootverdieners in het geld weggeven.

Wanneer komt de volgende zending kansenmensen aan? Nog lang niet elk dorp heeft een eigen getto.

Jan Passant mk2 | 31-07-12 | 11:19

@Teun van het Tuinpad | 31-07-12 | 11:12
Mag die niet te oud zijn.

Che_cuevara | 31-07-12 | 11:19

@Bertus Betonsloper | 31-07-12 | 11:17
En dan de kinderen, bejaarden en ambtenaren er nog bij.
En dan blijkt dat heel dit flatertheater door een paar miljoen mensen draaiende gehouden moet worden.
En de rest van pleuropa erbij, als het even kan.

vetkleppert | 31-07-12 | 11:19

@st3fan07 | 31-07-12 | 11:08
De bijstand is voor een alleenstaande 70% van het minimumloon. dat is €1019,34
Daar komen nog wel extra regelingen bovenop.
Bron: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bijst...

Che_cuevara | 31-07-12 | 11:18

Bijstandsuitkering: 317.000
Arbeidsongeschikten uitkeringen: 715.000
WAO: 488.880
WAJONG: 195.520
WAZ: 30.680
.
Cijfers van het CBS tot november 2010
Verschijningsfrequentie: stopgezet.
statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?V...

Bertus Betonsloper | 31-07-12 | 11:17

Mensen die niet in de bijstand horen worden ook niet gestimuleerd om er uit te gaan.

Kan je werken? Dan wordt je uitkering binnen 12 maanden gehalveerd. Nou vind ik nog redelijk coulant toch. Daarna moet je 5 jaar werken om weer aanspraak te kunnen maken op de bijstand. Wellicht vrijwillegersewerk is ook acceptabel.

Arbeidsparticipanten moeten ook een lange tijd gewerkt hebben voordat ze iets van de WW kunnen opstrijken. Ik weet het, ww is een verzekering. Maar men moet eerst iets toevoegen aan de maatschappij voordat je er bij pech gevallen van mag genieten.

Kaas de Vies | 31-07-12 | 11:17

Grouch | 31-07-12 | 11:16 Nou, het vorige topic. Was van Johnny. Die gozert werkt zich het leplazerus.

zeg maar jansen | 31-07-12 | 11:17

@RooibosU | 31-07-12 | 11:10
Daar wordt op het moment namelijk niet echt over gewaakt. Jij wil niet werken, loopt bewust elke sollicitatie te vernachelen en doet alles wat je kunt om niet aan een baan te komen? Hier, je zak geld.

Nietvoordekat | 31-07-12 | 11:17

Ik kan me de frustratie van: Johnny Quid, wel een beetje voorstellen.. Heel de redactie vakantie, en hij moet straf werk maken.. succes vandaag, wij zijn vakantie houden..

Crematorium-de-Asbak | 31-07-12 | 11:16

Lekker kort door de bocht dit stuk. Stel, je bent 45+, werkloos geworden vanwege de crisis, kan geen baan vinden en je ww-uitkering stopt na enige tijd waardoor je in de bijstand terecht komt, dan mag je dus voor een schamele fooi in het Westland in de kassen gaan werken? Noem me gerust asociaal, I don't care, maar dat deed ik dus ook niet. Er zijn momenteel domweg niet genoeg vacatures, dan is dit wel een leuk stuk uit de onderbuik maar op feiten is het niet gebaseerd.

SatchRules | 31-07-12 | 11:16

Dat komt omdat er nog maar weinig Nederlanders een beroeps opleiding volgen[de echte Arbeiders].
Een ieder met M.b.o. diploma of hoger vind zich te goed voor de arbeid en wil meteen leiding geven.
En dat soort hebben we meer als genoeg in Nederland.

Kromme Banaan | 31-07-12 | 11:16

@zeg maar jansen | 31-07-12 | 11:02
Auw.
Maar eerst ga je natuurlijk nog in de 'ruimere' WW de tegen die tijd natuurlijk ingekort is tot 3 maanden omdat dan ESM 8.0 ook een aardige duit kost om de EU nog steeds overeind te houden. En dat terwijl je er wel voor betaald hebt met al die voorgaande arbeidsjaren. Oh, het is allemaal zo sociaal geregeld.

blinde kip | 31-07-12 | 11:16

Je moet toegeven Quid, recentelijk is jouw bijdrage aan de maatschappij ook maar marginaal.

Grouch | 31-07-12 | 11:16

Iets van 3 a 5 miljard per jaar dus, maar dat levert een SP en PvdA dan ook wel 100.000 stemmen op met, zeg, 30% opkomst. Dat zijn dus zo'n twee zetels. Dure zetels, die werkend NL betaalt.

Professor Superhirn | 31-07-12 | 11:15

Quid, vermeld ook even die 800.000 WAO-ers die allemaal een dwarleasie hebben (op 799.900 na).
Dit land is sinds Den Uyl zo rot als rot gemaakt, dombo's.

hagelkruis | 31-07-12 | 11:15

Je kunt het ook positief zien. Als die 300.000+ bijstandtrekkers allemaal een baan hadden gehad had JanKees meer inkomstenbelasting gehad om Griekenland en Spanje te steunen. Nu blijft ons geld tenminste in Nederland.

reageerbuis | 31-07-12 | 11:15

@Che_cuevara | 31-07-12 | 11:11
Tuurlijk. Als je in een land woont waar je voor een euro per dag rond kan komen en je krijgt 1000 euro per maand, dan klopt er iets niet. Sowieso als je niet in Nederland woont en je krijgt een Nederlandse uitkering, dan klopt er iets niet. Ga even lekker in je eigen zandbak een uitkering aanvragen? Oh wacht. Alleen Nederland is zo stom om gratis geld te geven aan mensen die niet willen werken.

Nietvoordekat | 31-07-12 | 11:15

Aan de andere kant hebben er best wel veel mensen een baan aan. Op elke bijstandsgerechtigde zitten vier ambtenaren uit hun neus te eten terwijl ze uit het raam staren.

Die zou je bij de kostenpost op moeten tellen.

zeg maar jansen | 31-07-12 | 11:15

Immigratie en verzorgingsstaat gaan niet samen.

vetkleppert | 31-07-12 | 11:14

Correctie
Van de 26 zijn er maar 5 de eerste dag werken doorgekomen. Inmiddels werken er nog maar 3 (DRIE).

knight03 | 31-07-12 | 11:13

@Mali | 31-07-12 | 11:09
Als alleenstaande ouder in de bijstand zit je daar op, hoor. Krijg je 70% van het minimumloon, en dat is €1453 per maand. (opgezocht, dus het klopt)

Nietvoordekat | 31-07-12 | 11:13

Ah en dan maak ik nog een rekenfoutje.. 500 miljoen moet nog x 12 om het af te ronden.. €€ lekker.. gelukkig worden de fraudeurs tegenwoordig al beter aangepakt.

FrankieSantana | 31-07-12 | 11:13

Vraag me dan wel af hoeveel kansloze immigranten er bij die 317.000 zitten of mag ik dat weer niet zeggen i.v.m. de waarheid maar discriminasie en kop-in-zand enzo!?.

swebe | 31-07-12 | 11:13

Schaf de fokpremie af. Dat scheelt al meteen het grootste deel van de uitkeringen in de toekomst.

vetkleppert | 31-07-12 | 11:13

nnndoh | 31-07-12 | 11:06
Je kunt altijd nog eens per jaar bij de Papen in een stalletje gaan staan.
Die gasten zijn gek op een timmerman.

Teun van het Tuinpad | 31-07-12 | 11:12

Betaalt u wel allemaal netjes uw belasting voor deze 'zwakkeren'?
O, en voor de Grieken, de Spanjaarden?
En natuurlijk voor de arme EU ambtenaren, parlementsleden en commissarissen?
En voor ...

Ach weet je wat, geef gewoon al je geld aan de overheid en zie maar of je nog iets terugkrijgt.

James Lastig | 31-07-12 | 11:12

Nee nee nee, Johnny, zo werkt dat niet. Er zullen heus wel een hoop klaplopers tussen zitten, maar vergeet niet dat er duizenden en duizenden zijn die zich de tyfus solliciteren en nergens aan de bak komen. En toch maar niet ten onder gaan in cynisme, zoals jij. Het mag ook wel eens andersom gezegd worden: de smoezen en uitvluchten die werknemers hebben op sollicitanten af te wijzen zijn ook om gek van te worden. En maar mekkeren dat er "geen goed personeel is". En maar mekkeren dat God zelf niet komt solliciteren. Ik ken genoeg mensen die met een beetje training en tijd om er in te groeien alle mogelijke baantjes zouden willen doen. Ik ben zo blij dat ik niet in die mallemolen zit... nu 11 jaar eigen bedrijf en dat gaat gelukkig nog steeds goed. Moet er niet aan denken door 45 keer per jaar afgewezen te worden door een of andere mongool, om daarna in de grond getrapt te worden door een schreeuwerd die vind dat ik lui ben.

Boer in 020 | 31-07-12 | 11:11

Goh, Verrassend. Het is crisis, dus meer mensen de WW in. De WW is ingekort, dus mensen steeds sneller de WW weer uit. Waar kom je dan? Inderdaad de bijstand! Later naar Nederland gekomen? Geen volledige AOW? Aanvullen met bijstand. Heeft u een WAO, dan herkeuren we u en gaat u in de bijstand! Een decennium bezuinigingen op de sociale welvaartsstaat zonder enige intellectuele inspanning heeft geleid tot een verschuiving richting de bijstandswet.

Nu zal je denken dat ze bij de gemeente iedereen in een re-integratieproject gestopt wordt. Maar dit bericht, net zoals de 4 van 4 miljoen aan de andere kant van Nederland laat zien waar het misgaat. Rotterdam heeft rond de 35.000 trekkers. Slecht 1 op de 50 ging de kas in. Zonder enig filter op profiel.

Dat voorbeeld van Rotterdam had ook een ander geniaal epos in een epos. Een van de bijstandgerechtigden had geschiedenis gestudeerd. Helaas geen werk. Zouden we niet eens de numerus fixus voor artsen moeten verhuizen naar dit soort uitzichtloze studies? De geschiedkundige trok het werk niet, later bleken de hardwerkende Polen nóg hoger opgeleid te zijn dan onze luie Nederlander.

Bijstand zouden ze eens moeten gaan combineren met verplicht vrijwilligers werk, verplicht onderwijs in de talen die hier gesproken worden in blokken van duizend uur les en verplicht onderwijs in vakken waar banen in zijn.

Feynman | 31-07-12 | 11:11

@Schaamharing | 31-07-12 | 11:07
Maakt dat wat uit dan.
Ze krijgen wel die uitkering.

Che_cuevara | 31-07-12 | 11:11

@ st3fan07, 1000 euro krijgen ze niet hoor... maar zelfs als het de helft is (500 euro) dan kost dat per jaar dus al makkelijk 1,5 miljard euro. Mooie besparing als je daar het meerendeel van de luike "rakkers" weer aan het werk schopt.

kanon0503 | 31-07-12 | 11:11

26 die het echt konden bolwerken is erg optimistisch, het waren er maar 5.

Rdet | 31-07-12 | 11:11

Dit probleem lost zich vanzelf op. Straks zit al ons geld in de bodemloze EU-put. Heeft die EUro zelfmoordmissie toch nog een voordeel.

medusa324 | 31-07-12 | 11:11

Damn. Dit gaat veel minnetjes opleveren...

Jammer dat je in dit stuk geen verschil maakt tussen de mensen die te lui zijn en geen flikker uitvoeren en de mensen die echt tegen hun wil in de bijstand zitten.

RooibosU | 31-07-12 | 11:10

1,9% vd NL bevolking dus, ca. 1 op de 53 mensen zit in de bijstand
da's wel heel errug veel

vip33 | 31-07-12 | 11:10

Stem daarom op: Gratis Bier Voor Iedereen.

Porrello | 31-07-12 | 11:10

@st3fan07
1000 in de bijstand? jij bent gek

Mali | 31-07-12 | 11:09

Ik mis de berekening hoeveel ons dat kost per jaar.. en dat kost ons minimaal 500 miljoen per jaar gok ik zo.. inclusief een stukje begeleiding en rode loper kosten uiteraard.

FrankieSantana | 31-07-12 | 11:09

Treurig varken | 31-07-12 | 11:08 Die heeft een andere nick.

Meldde net nog dat ie trendsetter was in de bijstand.

zeg maar jansen | 31-07-12 | 11:09

*dat

endtotrolling | 31-07-12 | 11:09

En je kan al raden nat merendeels geen Nederlander is,alhoewel die er ook niet vies van zijn om wel te vangen en niets voor te doen.

endtotrolling | 31-07-12 | 11:09

Wat zijn de werkelijke cijfers van mensen die geld krijgen van de staat? Je hebt mensen in de bijstand, mensen in de WIA, WAO etc.

Heeft iemand die cijfers. Ik ben niet tegen een sociaal vangnet maar mijn onderbuik zegt dat mensen geld ontvangen waarvoor dit niet bestemd is.

Kan me nog een arts herinneren met een moeilijke naam die mensen zonder blikken of blozen een psychische aandoening diagnostiseerde, voor de uitkering.

Daar zijn er echt wel meer van.

Kaas de Vies | 31-07-12 | 11:08

317.000 he? En het aantal reaguurders bij GS?

L. Rakker | 31-07-12 | 11:08

Ik weet nu zeker dat de PvdA 317.000 stemmen heeft.

Randvoorwaarde | 31-07-12 | 11:08

Hoeveel krijgen die mensen per maand? Laten we uitgaan van € 1000. 1000X12maandenX317.000= 3804000000. Prima besparing lijkt mij.

st3fan07 | 31-07-12 | 11:08

@nnndoh | 31-07-12 | 11:06

Wellicht is een sollicitatietraining iets voor jou?

Mocht dat niet helpen: omscholing? De bouw heeft het als bedrijfstak natuurlijk heel zwaar op dit moment en dat kan nog wel eens even gaan duren, dus....

Reinaert | 31-07-12 | 11:08

@Nietvoordekat | 31-07-12 | 11:01
Die hebben ze nog niet hoor.
Aan de meet delen ze pas de prijzen, en die meet ligt op 12 september.

Che_cuevara | 31-07-12 | 11:08

Stukjes tikken voor GeenStijl is toch ook geen werk. Misschien kunnen jullie dat ook door een stel bijstanders laten doen.

JoranVanderdood | 31-07-12 | 11:08

Er zullen echt wel mensen in de bijstand zitten door reëlere omstandigheden (echtscheiding, baanverlies e.d.), maar het meerendeel zijn echt eersteklas bedelaars, die de "maatschappij" de schuld geven van alles waar ze het niet mee eens zijn.

(zoals werken, op tijd je bed uit om op tijd op je werk te komen, belasting betalen e.d.).

kanon0503 | 31-07-12 | 11:08

Graag gedaan!

Tim Grimback | 31-07-12 | 11:08

Toch heeft bijstandskoning geen tijd meer om hier rond te hangen, of is hij gaan hemelen?

Treurig varken | 31-07-12 | 11:08

Wie zegt dat die 317.000 allemaal in NL wonen? Ik heb zo mijn twijfels.

Schaamharing | 31-07-12 | 11:07

Maar wel korten op de zorg en medicijnen.

Che_cuevara | 31-07-12 | 11:07

Ieke wil ook outkering!!1!

Uber Smurf | 31-07-12 | 11:06

Halveer de bijstandsuitkering maar eens, moet je eens kijken hoeveel er ineens kunnen werken.

chevyeddy | 31-07-12 | 11:06

Het resultaat van jarenlang gedogen en pamperen.

Ook het resultaat van uitgehold onderwijs en ontbrekend toezicht en last but not least het ontstaan van complete parallelle samenlevingen in de grote steden waar thuiszitten de norm is en reguliere arbeid een doodzonde.

Er is jarenlang keihard ingezet op het voorkomen van schooluitval, zó hard dat die schooluitval nauwelijks daalde ondanks alle verspilde miljoenen. Het gevolg zie je nu: een complete generatie kanslozen zonder enige kwalificatie (afgezien van bepaalde vaardigheden die in het WvS thuis horen).

Chapeau, overheid! Met de kennis van nu.......

Reinaert | 31-07-12 | 11:06

nou johnny, zorg jij eens ervoor dat ik niet in de bijstand geraak en zorg voor werk voor mij.
Ik ben timmerman van beroep.
tot op heden word ik voor alles waar ik op solliciteer afgewezen

nnndoh | 31-07-12 | 11:06

Johnny Quid heeft de schaapjes zelf kennelijk al op het droge...

klabanus ten Haave | 31-07-12 | 11:05

Verplicht 2 dagen per week te werk stellen. Deur openhouden, bejaarden rondduwen, afwassen etc. Gewoon, iets terug doen.

Kirth Gersen | 31-07-12 | 11:05

Mensen met een uitkering zonder enig medisch excuus zijn een schande voor de samenleving! Period!

Indoneesje | 31-07-12 | 11:05

groot gat, 317.000 man er in en zand er over.
iedereen die wel wil/kan werken mag er uitklimmen.

amoniton | 31-07-12 | 11:05

Werk zat hier de komende tijd; er moeten tonnen fruit geplukt worden. oh wacht.... daar moeten we Polen voor laten komen omdat Nederlandse uitkeringstrekkers er zicht te goed voor voelen.

t lup uit dn heand | 31-07-12 | 11:05

317.000 zijn er best veel. Maar de helft is slachtoffer van Bos en Zalm.

zeg maar jansen | 31-07-12 | 11:05

En met de SP blijft die stijging doorgaan!

nielsjuuh23 | 31-07-12 | 11:04

Kaas de Vies | 31-07-12 | 11:03 Jij was toch afgekeurd?

zeg maar jansen | 31-07-12 | 11:03

Niet vergeten dat ik volgens velen een van de eerste was met een bijstandsuitkering. Een echte trendsetter dus.

Kaas de Vies | 31-07-12 | 11:03

Zieligheidsindustrie als molensteen om de nek van NL. Wanneer er vragen over worden gesteld ben je een nazi of guurrechtse kleautzak. Leve de emotrip!

Stroopdoos | 31-07-12 | 11:02

Wacht maar Johnny, als je een jaar of vijftig bent en je bedrijf is aan de bonussen van de directie ten onder gegaan. Dan wacht jou dat ook.

zeg maar jansen | 31-07-12 | 11:02

Nou, niet best maar het kost ons niks vergeleken bij de bijstandslanden in de EU.

Treurig varken | 31-07-12 | 11:02

The problem with socialism is that you eventually will run out of other peoples money.

Godsammekraken | 31-07-12 | 11:02

In ieder geval 317.000 mensen die eerlijk aangeven dat ze te lui zijn om te werken. Liever dat, dan vage rugklachten, ADHD, RSI of andere modeziekten aanwenden om een levenslange WIA/Wajong-uitkering los te peuteren.

kapotte_stofzuiger | 31-07-12 | 11:01

In ander nieuws: de SP heeft nog nooit zoveel zetels gehad!

Nietvoordekat | 31-07-12 | 11:01

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl