Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Azië en de VS lachen EU economie uit

zegneetegendeeu.jpgEuropa begint het Drenthe van de wereld te worden. Leuk voor een keertje vakantie, maar verder heb je er niks aan. Aldus de grote economieën in Azië en de Verenigde Staten. Check deze quote van David Zoras, chef belangrijke gelddingen bij Jefferies Group, Inc: "in nearly all the meetings since the EU communique release (except Dallas), the discussion was centered on the US - the August 1st FOMC meeting, the fiscal cliff, the election, the poor employment data and the disinflationary trends. At least for US and Asian clients, European issues have been squarely moved to the back burner since early July!" Jup, de eurozone is zichzelf op facepalmende wijze compleet buitenspel aan het zetten in de wereldeconomie. Het is de komende maanden weer vooral US Economics wat de klok slaat. Tien jaar de euro en we zijn nog steeds het lachertje van de wereld, recordhouders jezelf door een crisis heen klungelen en compleet afhankelijk wat Bernanke namens de Fed gaat doen voor de Amerikaanse economie. Nee, feelgood succesverhaal hoor, die EU. Ga er maar vanuit dat China, Japan en de VS een totaalfiasco van Europa allang ingecalculeerd hebben. Dus terwijl wij in de Zuid-Europese schuldvlek aan het wrijven zijn om hem over de hele eurozone uit te smeren, staan Azië en Amerika langs de kant te joelen om alle centen die hun kant opkomen vanwege het interne blundervoetbal in Europa. Allemaal eigen schuld, dikke bult, met al jullie afbetalingsregelingen, kredieten, leningen en veel te duren hypotheken. Juist. Kunnen we als Nederland onszelf niet aanmelden bij Obama als 51e staat? Of als zesde autonome regio van Chinaland? Zeg maar een Griekenlandje uithalen bij federaties die wel bewezen hebben economisch te kunnen functioneren. Klaplopen FTW!

Reaguursels

Inloggen

Ik heb net het commentaar van Koenders op de idiote beursspeculatie van dit moment gelezen.Kortom :Het einde is in zich,want ze zijn wereldvreemd aan het worden of het nu in Europa of Amerika is.Het wachten is op het "leeman"-moment van mega-verkopen,die niet meer met gecoördineerde aankopen gerepareerd kunnen worden net als in 1929.De laatste kopers weten dat moment en maken de winst met short gaan.Voorkennis ? Het kan vele jaren duren voor die chaos ontrafeld is en het zal een banken-crisis niet kunnen voorkomen, net als de jaren 30 en tenslotte dus tot een staten-crisis leiden."Grote tijden" breken weer aan,maak je borst maar nat.

Dolphi | 19-07-12 | 10:11

Ach Europa geniet zolang het nog kan en pas als er echt honger is zal men de handen weer uit de mouwen steken. Misschien zal China dan een deel van z'n productie door goedkope, ijverige loonslaven in Europa laten uitvoeren.

Pierre Bezuhov | 18-07-12 | 15:37

het is niet in het belang van de amerikanen dat er een tweede reserve valuta komt. zeker niet zolang zij een technologisch overzicht hebben en daarmee china onder de duim kunnen houden. dus de grootste jongen op het schoolplein is de baas. europa is een iets kleinere jongen - duitsland - die 26 dwergen in rolstoel om zich verzameld heeft en vervolgens de grootste jongen uitdaagt. dat mislukt natuurlijk en duitsland krijgt uiteindelijk ook klappen. die hele euro is een monster gebaseerd op machtsgeile uitgangspunten van non-performers. fransen die denken door duitsland omlaag te halen te kunnen stijgen in de wereld. moeten ze toch eens uitleggen waarom er geen peugeots en citroens in amerika worden verkocht?

minimá-armezusvan.. | 18-07-12 | 14:51

@smdyasc | 17-07-12 | 21:46
Het geblondeerde kapsel?

as-saboer | 18-07-12 | 14:44

Of we houden eens op met geld richting bodemloze putten sluizen, en gaan weer eens eventjes ons eigen land op poten helpen.

Maar duidelijk is het wel: Socialisme is slecht voor de economie, en transformeert welvarende landen in de butjes van de wereld. Mensen blijven het maar stemmen, want ze denken niet aan landsbelang, maar aan al het gratis geld dat ze dan krijgen. Maar dan wel hard roepen dat ze socialistisch stemmen voor een betere wereld! Dat eigenbelang kan ik nog mee dealen, maar van die schijnheiligheid walg ik.

Piet van het Padje | 18-07-12 | 12:53

Quid,er wordt helemaal nergens meer gelachen hoor.Alle grootste staten hebben gigantische schulden en de banken,die de andere kant van dezelfde munt zijn, dus idem dito.Geld is in deze eeuw niet meer dan een rekeneenheid geworden die zwalkt tussen vrees en wanhoop.Wanhoop dat de geld-ontwaarding a la Duitsland 1923 zich zal herhalen : Een zwaard van Damocles,een "chock and awe" strategie,die ons allen de bakens zal doen verzetten.

Dolphi | 18-07-12 | 10:11

Waarom ging het tijdens de EEG zo goed met de Economie en de Economischehandelsbetrkkingen, en had men in Europa een vooraanstaande rol in de wereldeconomie! Brussel is de moordenaar van Europa!!!

ONS | 18-07-12 | 09:58

Quid moet zich maar niet bezig houden met economische zaken. China en de VS houden zichzelf overeind met de Dollar-Yuan-US treasuries ruil constructie. Als één van de twee partijen die constructie beu is zijn de rapen gaar. Daarnaast gaat het in de BRIC landen sowieso allemaal niet meer zo dolletjes (er is een reden waarom China zo belachelijk veel goud koopt). De Fed gaat na de verkiezingen ongetwijfeld weer de geldpers aanzwengelen om de dollar te devalueren. En ze zitten binnenkort weer aan het schuldplafond en hebben eind 2012 het fiscal cliff probleem. Plus, de relatief goedkope euro op het moment is alleen maar goed voor onze export. Dus!

DaZe | 18-07-12 | 09:54

Amerika is kudt: bewijs dollar rate (quantative easing is gewoon geld pers aan is gewoon devaluatie), kijk wat de dollar v euro doet. Als alles zo slecht is in de EU waarom is de dollar exchange rate dan zo kudt? Omdat de VS gewoon kudt is. Er vind geen ontwikkelinen, geen hervormingen, geen vernieuwingen plaats. Het kapitalistisch jaren 80 sprookje is op. De monetaire grapjes zijn uitgewerkt. Asie, daar neem ik aan bedoelt je China mee? Want: India is kudt, veel handelsbeperkingen, veel te traag verlopen van economische groei, stagflatie u noemt het India heeft het. China dan? Het land dat ooit de belofte van de toekomst was. Het land heeft in no time een middle class opgebouwd die zekerheden eist die niet gegeven kunnen worden. Dat komt door 1 het politieke systeem, 2 de correptie en 3 gebrek aan inzicht in globale ontwikkelingen. Vertaalt zich in een zichzelf afkoelende economie (lees stagnerende economie). Brazilie en Argentinie mis ik in het JQ betoog, net die twee economien die een beetje leuk draaien. Europa, tenslotte, ach weet je er wordt nu in rap tempo orde op zaken gesteld. Met hoeft niet dominant te zijn om een goed leven te hebben. Met de maatregelen die nu getroffen worden wordt Europa een Zwitserland op macro-nivo. Nix mis mee dunkt me.

Fred Janssen | 18-07-12 | 09:52

Afgezien van de staatsschuld, want daarin is de USA kampioen, hebben ze wel gelijk. Een economie heeft niets, maar dan ook helemaal niets met een staatsschuld te maken. Een economie heeft zelfs helemaal niets met de staat te maken, integendeel; een staat profiteert alleen maar van de economie, waardoor de economie negatief wordt beïnvloed. Dus iedereen die nu Amerika uitlacht moet zichzelf eens achter de oren krabben en zich gaan afvragen of ze de afgelopen 4 jaar recessie wel hebben opgelet tijdens de lessen. Zodra een overheid zich met een economie bemoeit is deze gedoemd om te mislukken!!

Eagle_Eye | 18-07-12 | 09:12

Natuurlijk moet Amerika dat roepen..

MichaelG. | 18-07-12 | 09:04

Mogguh@ All,
dat Europa in deze vorm zichzelf buiten spel heeft gezet is wel duidelijk, zoalng we Europees bezig blijven de illusie te voeden blijft het aanmodderen.
De blunder is in 1995 gemaakt en in de vier jaar erna door de PIGGS als gelijkwaardig functionerende economie neer te zetten. Nu blijft Barosso cum suis maar volhouden dat we er met z'n allen doorheen moeten. De vele gesjeesde Politici van vooral desfunctionerende EU landen die oververtegenwoordigd zijn in Brussel hebben ons opgescheept met betuttel regels die elk initiatief, dat van hun grootheidswaanzin afwijkt, de kop in drukken.
De Enige oplossing is splitsing in een Neuro en Zeuro zone en uitschekeling van de Brusselse Moloch.

Sjeng de helle | 18-07-12 | 08:38

Met dank aan Hollande wordt Europa linkser als China.
Gevolg is gemeenschappelijke armoede, stilstand en rotzooi.

glaaf | 18-07-12 | 08:25

De VS die ons een lesje schuldbeheer wil leren. Laat me niet lachen. Die Ami's zijn kampioenen in lenen en dat gaat een keer knappen. En dan hebben we ook nog de vastgoedbubbel in China die keurig onder de pet wordt gehouden maar groter potentieel voor een crisis dan onze schuldencrisis. Daar bouwen ze miljoenen steden waar niemand woont maar die staan wel voor de volle pond in de boeken. Wie het laatst lacht...

Datzegiktoch | 18-07-12 | 08:15

De geld persen blijven maar aanstaan,in de usa.En ik geloof dat alle? landen in de wereld steeds dichter bij elkaar komen.Wij in europa blijven stil staan,de usa zal een stap naar achter moeten doen.In azie en zuidamerika gaat het niveau steeds meer omhoog.Afrikaanse landen waar geen oorlog is gaan ook om hoog.

rosher | 18-07-12 | 07:57

Dat is een lange tijd zonder comments zeg...

eerstneukendanpraten | 18-07-12 | 07:53

@ DANNY3960 | 18-07-12 | 02:46 | + 0 -
Dat is maar beter ook. Een spoor van onbetaalde rekeningen, helemaal niet leuk ...
.
Jammer van die brand toen, maar aan dat huis is niet echt heel veel verloren gegaan.

Greetje Duisenberg | 18-07-12 | 02:54

Pim Fortuyn
Zielloos Europa
Tegen een Europa van technocraten, bureaucratie,
subsidies en onvermijdelijke fraude
Onenigheid en verdeeldheid op bijna alle fronten rechtvaardigt de vraag hoe Europees de Europese Unie eigenlijk is. Bij wie leeft de EU? Niet bij de bevolking van de lidstaten gezien de extreem lage opkomstcijfers bij de Europese verkiezingen. Europa is een verzameling landen met een rijkdom aan volken, talen, culturen en economische prestaties. Dit is het resultaat van eeuwenlange culturele ontwikkelingen en deze nationale identiteiten laten zich niet zomaar uitwissen, hoe graag de europolitici dat ook zouden willen.
Pim Fortuyn laat zien dat de EU lijdt aan zelfoverschatting en machteloosheid, dat de Unie bol staat van onzinnige en onnodige, betuttelende regelingen, zoals het ook bol staat van de niet-werkende maar wel zeer dure en geldverslindende subsidieregelingen, van fraude, spilzucht en inefficiency. Feitelijke oppositie ontbreekt; het beleid wordt gemaakt in een onderonsje van euro-elites, die hun belangen feilloos op elkaar afstemmen.
Ondertussen levert het volk zich willoos uit en ontvouwt zich het Europa van de voldongen feiten. Pas als het misgaat zijn de rapen gaar, dan schrikt eenieder wakker en zit Nederland in grote politieke problemen.
Zielloos Europa is een indringende oproep van Pim Fortuyn om in te grijpen nu het nog kan!
©1997 Dr.W.S.P.Fortuyn
©1997 A.W. Bruna Uitgevers B.V., Utrecht

Interessant..ja27762908 | 18-07-12 | 02:48

Greetje Duisenberg | 18-07-12 | 02:43


Heb hem hier nog nooit gezien, paar jaar terug stond z'n hut in de hens, toen roeleerde zn naam hier, verder hoor je er niets van.

DANNY3960 | 18-07-12 | 02:46

@ DANNY3960 | 18-07-12 | 02:32 | + 0 -
Ha, ha, ha... nee, dat niet, maar ik ken d'r wel. En de rest van die familie ook. Vooral Rob was natuurlijk moeilijk te ontlopen. De Polanski's kennen hun ook. Maar Rob is een beetje raar hoor, qua reputatie. Kun je beter niet mee te koop lopen dat je die kent!

Greetje Duisenberg | 18-07-12 | 02:43

Greetje Duisenberg | 18-07-12 | 02:26


Je bent Belinda M.?

DANNY3960 | 18-07-12 | 02:32

@DANNY3960 | 18-07-12

Toch is het zwaar kut als je 30.000 onverkoopbare woningen hebt. Sterkte.

boeglul | 18-07-12 | 02:29

Ja die ken ik ook. Ben daar wel regelmatig op feestjes geweest.
.
Ric is een goeie gozer. Kun je van op aan.

Greetje Duisenberg | 18-07-12 | 02:26

@DANNY3960 | 18-07-12 | 02:17
Ik heb mijn auto de deur uit gedaan. Voorlopig toch niet echt een wagen nodig, en dat ding stond daar maar belastingen en verzekeringsgeld op te slurpen. Voor die paar boodschapjes en afspraken die ik op de fiets en lopend ook kan doen. En moet ik echt wat verder: mijn vader heeft ook zo'n ding staan, 90% van de tijd ongebruikt.
En krijg ik weer klussen verder weg dan koop ik wel weer eentje. Statussymbool? Bullshit. Gebruiksartikel. Maar goed, zo kijk ik tegen alle materiële bezit aan. Het zegt me niet zoveel.

Stormageddon | 18-07-12 | 02:25

Greetje Duisenberg | 18-07-12 | 02:18


Daar woont hij nog dacht ik. Ken je zn broer (Paul) ook?

DANNY3960 | 18-07-12 | 02:23

@ DANNY3960 | 18-07-12 | 01:40 | + 2 -
Ziet er goed uit ...
Het is best heel mooi hoor. Dit stukje zeker. Dat is ook waarom ik er ooit kwam wonen.
.
Maar die grote projekten zijn heel anders gebouwd. Het lijkt mij dat in Mojácar Playa veel onverkoopbare huizen zullen zijn, bijvoorbeeld dat gebied achter het Centro Comercial en dan eigenlijk dat hele stuk tussen Mojácar en Garrucha.
.
Ric Polanski was trouwens ooit nog een goede kennis van mij. Die woonde heel mooi, even ten zuiden richting Carboneras, op een van die heuveltoppen, helemaal James Bond stijl, ha ha...

Greetje Duisenberg | 18-07-12 | 02:18

Stormageddon | 18-07-12 | 02:09


Regelmatig drink ik een paar borrels met een advocaat van tegen de tachtig, zijn woorden een paar jaar terug: "Vroeger was een Spanjaard tevreden met een Seat 600, nu willen ze een Mercedes 600".

DANNY3960 | 18-07-12 | 02:17

@Bart_Bart | 18-07-12 | 01:53
Japan kent vrij strenge leefregels en een schaamtecultuur.
Zuid-Korea is niet zo tolerant als het lijkt al glimlachen de mensen er vriendelijk. Over de Noordelijke variant van Korea zullen we het maar niet hebben.
China staat economisch gemiddeld op een lager niveau dan de voorgaand genoemde landen. Bovendien hebben die allerlei interessante sociale regels.
Taiwan kent vrij veel etnische minderheden die er eerder zaten dan de huidige bevolking, dat heeft ook zijn eigen traditioneel niet beschreven problematiek.

Dat de rijken het er gemiddeld beter hebben in dat soort landen klopt, maar niet alle rijken zijn slim. Ben je rijk en regelkundig dom dan kun je net zo goed naar Afrika gaan, want dat voordeel pak je daar ook. Voor rijken die slim zijn, zijn er in de EU voldoende uitwijkmogelijkheden, denk alleen al aan de Nederlandse brievenbusfirma's. Goed, je moet even snugger genoeg zijn om uit te vogelen hoe het moet.

henriette | 18-07-12 | 02:17

@Stormageddon | 18-07-12 | 02:11
Ja, zo erg is het inmiddels. Veel jonge Spanjaarden verlaten Spanje daardoor ook nog eens. Ze kunnen in Spanje amper het eten meer betalen.

La Bailaora | 18-07-12 | 02:16

@DANNY3960 | 18-07-12 | 02:03

Gelukkig, want Henk en Ingrid trekken het niet meer.

boeglul | 18-07-12 | 02:12

damnschreeuwer | 18-07-12 | 02:05

Enkele jaren geleden zijn ze inderdaad begonnen met een soort van Premie-woningen. Helaas er zijn bijna geen kopers voor. Hele families leven met de hulp van mekaar, de uitkeringen (€400) gaan omlaag en de BTW tarieven zijn gestegen.

DANNY3960 | 18-07-12 | 02:12

@Stormageddon | 18-07-12 | 02:09
Ja, dat is idd. een groot probleem :-)

La Bailaora | 18-07-12 | 02:12

@damnschreeuwer | 18-07-12 | 02:05
Jonge Spanjaarden zonder baan (en dat is 50% van alle jonge Spanjaarden) en zonder inkomen, met ouders die hun pensioenen zien verdwijnen, kunnen daar nog niet eens wonen als ze geld toe zouden krijgen.

Stormageddon | 18-07-12 | 02:11

@Soetieboe | 18-07-12 | 01:58
Dat staatje is om allerlei redenen 'verneukeratief'. Ten eerste staan daar ook de 'private' investeringen bij. Daarbij staat ook niet bij waar die investeringen zijn gedaan (bv. ING met 43 Miljard in Spaans onroerend goed die geen stuiver meer waard is), ook niet wie precies de eigenaar is van die investeringen. Als het Koninklijke olie betreft is dat leuk, maar daar heeft een pensioengerechtigde niks aan, behalve als Koninklijke olie die gelden in Nederland uitgeeft, enz... Private liabilities kunnen ook heel snel door verhuizen meeverhuizen.

Daarbij zijn alle liabilities en garanties die Nederland in PIIGS landen aangaat daar niet in betrokken, enz... Je hebt dus als land heel weinig aan zo'n staatje.

La Bailaora | 18-07-12 | 02:11

@DANNY3960 | 18-07-12 | 02:01
Hoe zo'n vastgoedbubbel werkt begrijp ik prima (en dat er nog wat zwart geld mee gemoeid is ook logisch).

Waar ik als Noord-Europees burger, die daar part noch deel aan heeft, wat moeite mee heb is dat de Nederlandse overheid via de EU één van de motoren van die bubbel mede heeft veroorzaakt (EU-subsidies en de lage rentes voor de Eurozone/EMU-landen), de opgebouwde schulden moet bekostigen via het ESFS en de EMS en ook nog applaudisseren voor de ministers van Financiën en premiers die de bubbel aangrijpen om mij nog meer EU door de strot te rammen en mij daarvoor in ruil nog minder democratische controle (voor zover ik die überhaupt had) op de verdeling van mijn belastingcenten geeft.

Daar heb ik dus wat moeite mee. Beetje veel moeite. Ik word er bijna een heel klein beetje kwaad van. Beetje maar hoor.

Stormageddon | 18-07-12 | 02:09

Stormageddon | 18-07-12 | 01:58 |
Dus de rijke speculanten hebben verloren en de jonge spanjaarden kunnen profiteren van de lage huizenprijzen.
Best sociaal eigenlijk. :)

damnschreeuwer | 18-07-12 | 02:05

boeglul | 18-07-12 | 01:58


Buitenom een hollandse nieuwe op z'n tijd ontbreekt het me hier nergens aan. Maar toch bedankt.

DANNY3960 | 18-07-12 | 02:03

@Stormageddon | 18-07-12 | 02:01
Niet als het aantal bezoekers zou verduizendvoudigen.

Nu ga ik mezelf te ruste leggen.

Bart_Bart | 18-07-12 | 02:03

Stormageddon | 18-07-12 | 01:58


Het sterkste staaltje was de bouw van een hotel met ruim 200 kamers. Van niks naar opening in iets meer dan 8 maanden.

Heel de zooi investeerders is later de bak ingedraaid voor witwaspraktijken.

DANNY3960 | 18-07-12 | 02:01

@DANNY3960 | 18-07-12 | 01:53
In een tijd van krapte op de woningmarkt zijn er kopers. Klopt. Als er maar 1 friettent op Pinkpop is: dan heeft die alle business. Staan er 1000 frietkramen verdienen ze alle duizend te weinig.

Stormageddon | 18-07-12 | 02:01

@DANNY3960 | 18-07-12 | 01:51
Dat snap ik allemaal wel, de tussenhandel maakte zichzelf gek en rekende zich rijk. Als je voor bijna niks kan lenen en je baseert je verkoopwaarde op een periode van krapte op de huizenmarkt en niks anders, dan lijkt het al heel snel een goede investering. Maar de uiteindelijke markt, de eindverbruiker, de kopers: die waren er niet voor dergelijke woningaantallen en dat had iedereen van te voren kunnen weten die ook maar 1 blik werpt op de demografische ontwikkeling van de regio.

Stormageddon | 18-07-12 | 01:58

@DANNY3960 | 18-07-12 | 01:53

Moeten we je met geld ondersteunen?

boeglul | 18-07-12 | 01:58

@DutchLibertarian
Keileuk bangmakerijlinkje dat je plaatst. Wellicht interessant om eens te kijken naar de netto internationale investeer positie. Daar blijkt dat Nederland internationaal gezien een stevige crediteur is, en geen debiteur zoals jij schetst.
en.wikipedia.org/wiki/Net_internationa...

Soetieboe | 18-07-12 | 01:58

@necrosis | 18-07-12 | 01:51
Ik heb Zuid-Holland zelf gewoon in mijn portefeuille.

Voor dertig miljard mag je Zuid-Holland hebben. Koopje, omdat ik er weinig winst op maak.

Bart_Bart | 18-07-12 | 01:57

@henriette | 18-07-12 | 01:50
In Taiwan betaal je minder dan tien procent belasting (alles bij elkaar op geteld, als hoog inkomen).

Vrij veel bewegingsvrijheid dus. Net als in Japan en Zuid-Korea. In China heb je dan wel wat politieke 'onvrijheden', maar dat loopt wel los de komende decennia.

Bart_Bart | 18-07-12 | 01:53

Stormageddon | 18-07-12 | 01:49


Ze waren er zeker wel. Tussen 2000 en 2005, toen kwam de klad erin.

DANNY3960 | 18-07-12 | 01:53

@Bart_Bart | 18-07-12 | 01:41
Heb je nog iets voor mij?
Centraal gelegen in Zuid-Holland én goedkoop?

necrosis | 18-07-12 | 01:51

@DANNY3960, Zeg dat dan! U bent gewoon makelaar.

abc_mentaliteit | 18-07-12 | 01:51

Stormageddon | 18-07-12 | 01:44

De grote jongens adverteerden echt met grote aantallen, wij wilden niet achterblijven. Ook al had je geen verkoopovereenkomst met een promotor, wanneer je een klant had die daar wilde kopen was dat zo geregeld en kreeg je zonder problemen de commissie en een samenwerkingscontract.

DANNY3960 | 18-07-12 | 01:51

@ Stormageddon | 18-07-12 | 01:49
Word.

Pa Cartwright | 18-07-12 | 01:50

@Bart_Bart | 18-07-12 | 01:45

Maar ook minder vrijheid.

henriette | 18-07-12 | 01:50

@DANNY3960 | 18-07-12 | 01:36
Overigens, kopers die er niet zijn kunnen ook niet wegblijven. De kopers zijn er niet, waren er niet en komen er ook niet.

Stormageddon | 18-07-12 | 01:49

@DANNY3960 | 18-07-12 | 01:37

Waarom zou ik moeten kijken? Ik ben tevreden met mijn hutje,4 hoog,in Amsterdam. Jij zoekt het daar maar uit met je 30.000 woningen.

boeglul | 18-07-12 | 01:47

@henriette | 18-07-12 | 01:43
In Oost-Azie heb je veel meer veiligheid op straat/minder criminaliteit dan in de VS/EU, among others.

Bart_Bart | 18-07-12 | 01:45

-weggejorist-

Pa Cartwright | 18-07-12 | 01:44

@DANNY3960 | 18-07-12 | 01:36
Ja, ik snap het wel. Een half miljoen onverkoopbare huizen, ik snap ook wel waarom ze gebouwd zijn, maar ik wil maar aangeven dat je 100.000 huizen in portefeuille kan hebben, als je er maar 100 per jaar verkoopt (of nog minder) dan is het getal wat je in portefeuille hebt (of potentieel in portefeuille hebt) niet interessant.

Ja, het klinkt interessant, maar je kunt ook zeggen als boekverkoper: ik heb een miljoen titels op voorraad. Als je er maar 10 in de maand verkoopt zul je daarnaast toch heus taxi moeten rijden of een patat bakken om je dagelijks brood te verdienen.

Nochtans blijft het bizar dat er zoveel is gebouwd voor een niet bestaande markt. Ik begrijp hoe het is gekomen, maar het was meet af aan belachelijk.

Stormageddon | 18-07-12 | 01:44

Feit blijft dat je ondanks de 'ellende' gemiddeld nog altijd beter in de EU kunt leven dan in Amerika of Azië.

henriette | 18-07-12 | 01:43

En Indiërs zijn vies, maar ze kunnen wel hard werken.

Bart_Bart | 18-07-12 | 01:42

Pa Cartwright | 18-07-12 | 01:38


Indien het te lastig is voor je zal ik wat langzamer typen.

DANNY3960 | 18-07-12 | 01:42

Ik heb 820.000 woningen.

Bart_Bart | 18-07-12 | 01:41

DANNY3960 | 18-07-12 | 01:36 |
wat kost dat nou, zo'n huisje in Spanje, niet ver van de bewoonde wereld?
(hier in duitsland (oost) heb ik voor 10000 een degelijk huisje, dus ik verwacht dat je daar onder gaat zitten ;)

damnschreeuwer | 18-07-12 | 01:41

Greetje Duisenberg | 18-07-12 | 01:21


Dit stukje geitenland bedoel je?

www.playamacenas.es/

DANNY3960 | 18-07-12 | 01:40

@damnschreeuwer | 18-07-12 | 01:28
Bij BT waren het ook complexe projecten hoor, en dat ging goed.

Dat ze geen nee kunnen zeggen klopt, daar hebben alle aziaten last van. Dat moet je weten, en heeft niet zo zeer met kennis te maken maar met cultuur. Je moet daar dus op gespitst zijn en ze bijvoorbeeld laten herhalen wat je van ze wilt, of iets anders verzinnen zodat je zeker weet dat ze nee bedoelen wanneer ze geen nee zeggen of andersom. Of terugbellen later om te verifieren dat ze gaan doen wat je vroeg.

Juist door cultuur problemen mislukken zeer veel projecten.

La Bailaora | 18-07-12 | 01:38

-weggejorist-

Pa Cartwright | 18-07-12 | 01:38

boeglul | 18-07-12 | 01:29


Kom eens kijken.

DANNY3960 | 18-07-12 | 01:37

Stormageddon | 18-07-12 | 01:27


Ik praat het niet goed, verre daar van. Het gaat er alleen om dat je er zoveel te koop kon aanbieden, de grote promotors bouwden ze met 1000 tegelijk en dan een volgend project 40km. verder. Er werden golfterreinen aangelegd met 15.000 bouwvergunningen........ het gaat er niet om wat IK verkocht maar hoeveel er te koop waren. Ik werk enkel in de provincie Almeria en Murcia maar heb ook contacten aan de Costa Blanca. Momenteel kan ik er na een paar dagen telefoontjes plegen wel 100.000 aanbieden. Als je begrijpt wat ik bedoel. Aanbod zat, de kopers blijven weg.

DANNY3960 | 18-07-12 | 01:36

@Greetje Duisenberg | 18-07-12 | 01:21
Ja, helemaal eens. Investeerders die geld in waardeloze projecten stoppen moeten geen huilie huilie gaan doen als ze verlies maken. Moeten ze maar beter opletten. En die angstzaaierij over dat mensen geld kwijtraken wanneer er banken omvallen... We hebben al regelingen om spaargelden te compenseren. Maar die banken idd. gewoon lekker om laten donderen.

La Bailaora | 18-07-12 | 01:32

DANNY3960 | 18-07-12 | 01:23

Ben jij een aandachthoer of ben je gewoon falliet?

boeglul | 18-07-12 | 01:29

abc_mentaliteit | 18-07-12 | 01:13


Neen, het zijn er meerdere.

DANNY3960 | 18-07-12 | 01:28

La Bailaora | 18-07-12 | 01:19 |
ik ben niet met ze in zee gegaan hoor, maar een klant van me. (Ik ben zelf programmeur)
Die klant ging dus met met mensen van Tata werken (grootste IT bedrijf ter wereld).
Indiers zijn zeer hiërarchisch en kunnen geen 'nee' zeggen, wat tot allerlei problemen leid in de communicatie. Als je ze precies verteld wat ze moeten doen dan gaat het prima (een website-tje bouwen bijvoorbeeld), maar bij grotere, complexere projecten kun je er echt niks mee.
En ik ken rampzalige verhalen van bedrijven die er enorm mee de mist in zijn gegaan.

damnschreeuwer | 18-07-12 | 01:28

@DANNY3960 | 18-07-12 | 00:54
Ja, da's een mooi verhaal, 2x zo groot als Nederland: dat boeit geen flikker. Er wonen 8 miljoen mensen dus het economisch potentieel is hooguit de helft van dat Nederland. Als er in Nederland ruimte is voor de bouw van 55.000 woningen (vorig jaar) bij een licht groeiende bevolking dan bestaat het niet dat er in Andalusië meer woningen worden opgeleverd.
Dat bestaat niet, ook al wordt in Nederland momenteel te weinig gebouwd.

Stormageddon | 18-07-12 | 01:27

boeglul | 18-07-12 | 01:10


Lees...... DANNY3960 | 18-07-12 | 00:54

DANNY3960 | 18-07-12 | 01:23

Allemaal bluf en ik veeg me reet af met die berichten.

Shareholder II | 18-07-12 | 01:23

@ La Bailaora | 18-07-12 | 00:54 | + 0 -
Ja dat begrijp ik wel. Zelf ken ik Spanje ook heel goed, bijvoorbeeld Mojácar.
.
Ach... een of andere geiteboer - even opletten Stormageddon - die dus gegarandeert maar liefst 3000 euro per maand beurde omdat ie toevallig ook een kudde had van 100 geiten [!], had ook nog wel ergens een waardeloos stukje land, waar zelfs geen geit op wenste te grazen.
.
Dus wat doe je dan? Je verkoopt het aan een bouwonderneming, liefst ver weg in Madrid, met een papiertje erbij van de gemeente dat er volop gebouwd mag worden. Die bouwonderneming stapt vervolgens naar een bank met die papiertjes en die geven meteen geld.
.
Zo is het ontstaan.
.
Maar die banken hadden best wel even mogen opletten. Dus laat maar failliet gaan. Dat is althans wat ik vind.

Greetje Duisenberg | 18-07-12 | 01:21

@damnschreeuwer, tja, ik heb geen IT-achtergrond, maar een economische. Als je de groei zit van de Indiase IT, de vele multinationals. (Microsoft, Dell. e.d) die daar verschillende universitys vestigen, dan ontstaat er een beeld van grote groei en enorme potentie.

abc_mentaliteit | 18-07-12 | 01:20

@damnschreeuwer | 18-07-12 | 01:12
Dan ben je met de verkeerden in zee gegaan. Ik heb zeer goede ervaringen met Indiase IT-ers, via BT toendertijd. Echt competente mensen, eigenlijk veel beter dan vele IT-ers in Nederland, vooral Nederlanders die net van de 'informatica' opleidingen afkwamen. Dat was echt drama. En zelf nadenken? Jawel hoor, heel goed zelfs.

La Bailaora | 18-07-12 | 01:19

tja europa, het idee is natuurlijk leuk, maar als niemand behalve vol gevreten ambtenaren dat hele europa steunt is het natuurlijk ook niets. Ons bedrijf doet al maanden niets meer in euro's. Er komt gewoon niets qua verbeteringen, alleen maar gelul en belastingverhogingen.

Dagobert D. | 18-07-12 | 01:16

@ abc_mentaliteit | 18-07-12 | 01:13
Humor

Pa Cartwright | 18-07-12 | 01:15

-weggejorist-

Pa Cartwright | 18-07-12 | 01:14

@DANNY3960 | 18-07-12 | 01:06
Ja, ik zie het al, niet ver van de Sierra de Espuña. Een paar jaar geleden nog op vakantie geweest, mooi gebied.

Compleet gestoord daar, om nog een vliegveld aan te leggen. Murcia heeft een vliegveld, Alicante, dus waarom nog een?

Verder wat denk je van het Las Vegas project dat ze of in Barcelona of Madrid willen aanleggen?
www.elconfidencial.com/vivienda/2012/0...

La Bailaora | 18-07-12 | 01:13

@boeglul, volgens mij heeft mijnheer vooral een rijke fantasie, want 2 maanden geleden runde hij nog gewoon een strandtent.

abc_mentaliteit | 18-07-12 | 01:13

abc_mentaliteit | 18-07-12 | 00:53 |
De reputatie van indiase IT-ers is bar slecht als je mij vraagt. Ze kosten weinig, dus je kan dubbel zo veel aan het werk zetten, maar als je even niet oplet dan werkt hun hele familie en hun buren aan je project. Zelfstandig denken kunnen ze ook niet.
Een klant van me is nu al 3 jaar bezig om ons product na te bouwen (met 3 man ontwikkeld in minder dan een jaar) door een team van 30 IT-ers van Tata. Voorlopig ziet het er ook niet naar uit dat ze het in India voor elkaar gaan krijgen en de klant kost het inmiddels miljoenen.

damnschreeuwer | 18-07-12 | 01:12

boeglul | 18-07-12 | 01:04

Je mist nog een nulletje. Het Bouwfonds in Nederland met 100.000 woningen heeft een omzet van 1.5 miljard.
Die DANNY moet poepie rijk zijn of hij lult uit zijn nek.

boeglul | 18-07-12 | 01:10

@necrosis | 18-07-12 | 01:03
1 Woord: Faillissement. De boel moet klappen, al het andere is een lapmiddel dat niet gaat werken en uiteindelijk nog meer gaat kosten.

Stormageddon | 18-07-12 | 01:07

@damnschreeuwer | 18-07-12 | 00:50
Klopt wel en niet. Het gaat er van afhangen hoe erg het wordt. Delen van de ellende in Europa kunnen in Azie worden opgevangen. China is idd. erg afhankelijk van Europa, maar Azie is groter en groeit nog steeds erg hard. Ook daar beginnen consumenten een eigen industrie en consumenten te krijgen. Singapore, Indonesie, Thailand, Vietnam, Zuid Korea, enz... Het groeit allemaal als kool. Idd. heeft Australie heel veel business met Azie, en ook China en Japan. Als dat allemaal instort omdat Europa instort, ja dan stort ook de Aussie dollar in. Het is maar de vraag of dat geheel gaat gebeuren. Dat ligt ook of het een harde of zachte landing wordt. Je ziet dat het de laatste 4 jaar meer een zachte landing lijkt te worden, en je ziet de Aussie dollar stijgen. Als als gevolg van de ellende en de kaartenhuis constructie ook de aussie dollar in elkaar stort is er maar 1 vluchthaven: dat is goud/zilver of een moestuin. Niets anders meer.

De Aussie dollar is overigens ook helemaal niet zo sterk. De Euro is op dit moment gewoon heel erg zwak. Zelfs de Braziliaanse Real zakt niet tov de euro de laatste 4 jaar. En dat mag toch echt wel in de krant. Een sterke munt is over het algemeen veel beter, anders zouden we in de guldentijd ook heel veel problemen hebben gehad, maar dat was niet zo. Een sterke munt is meestal een reflectie van een sterke economie, vooral op langere termijn. De aussie dollar zakte in de gulden tijd vrijwel constant tov de gulden, en dat was voor de Nederlandse economie geen enkel probleem, in tegendeel.

La Bailaora | 18-07-12 | 01:06

La Bailaora | 18-07-12 | 00:57


Dichter bij Murcia tussen de autosnelweg en La Manga.... das nog niks....... ze zijn er met een nieuw vliegveld bezig die San Javier moet vervangen (was vroeger militair vliegveld en zou dat opnieuw worden) Corvera Airport. Voor zover ik weet zitten daar ook alweer verschillende banken tussen.

DANNY3960 | 18-07-12 | 01:06

@DANNY3960 | 18-07-12 | 00:54

Met 30.000 woningen moet je tenminste een omzet halen van 500.000 Euro... Jij moet een grote jongen zijn!

boeglul | 18-07-12 | 01:04

@DANNY3960 | 18-07-12 | 00:57
LOL

necrosis | 18-07-12 | 01:03

Hartstikke leuk dat iedereen elkaar over en weer de schuld geeft, maar hoe lossen we het op?

necrosis | 18-07-12 | 01:03

-weggejorist-

Pa Cartwright | 18-07-12 | 00:58

@DANNY3960 | 18-07-12 | 00:48
Ligt dat bij La Manga? En jeetje, is dat nog wel economisch verantwoord in deze tijden?

La Bailaora | 18-07-12 | 00:57

Pa Cartwright | 18-07-12 | 00:52


Pas maar op dat ze je driewieler niet stelen.

DANNY3960 | 18-07-12 | 00:57

Gebeten=gegeten. Fijn, zo"n IPhone. *zucht*

abc_mentaliteit | 18-07-12 | 00:56

-weggejorist-

Pa Cartwright | 18-07-12 | 00:55

@Greetje Duisenberg | 18-07-12 | 00:47
Ik weet het ook niet. Complete waanzin, dat is wat het was, complete waanzin. Volgens mijn vriendin hier complete corruptie: vriendjes van bouwbedrijven die 'klussen' kregen via corrupte lokale ambtenaren die weer uit de EU pot graaiden. Of het economisch zinvol was, who cares?

La Bailaora | 18-07-12 | 00:54

boeglul | 18-07-12 | 00:46


Wacht even, iedereen die hier in de verkoop zat met contacten had zoveel woningen te koop. Andalucia is ruim 2x Nederland. De banken waren makkelijk en de hypotheken werden met een half oog goedgekeurd. De grootste slagen kwamen toen investeerders "Off Plan" begonnen te kopen met oplevering binnen 18 maanden zodat ze de tijd hadden om met winst door te verkopen vóór oplevering....... en toen ging het fout. De kopers waren er niet meer en de bank wilde geld........ ik zie de ellende hier dagelijks.

DANNY3960 | 18-07-12 | 00:54

Gemiddelde=de gemiddelde Japanner. Excuses

abc_mentaliteit | 18-07-12 | 00:54

@dlseth, u vergist zich mateloos. India is zich op diverse economische aan het opwerken naar een speler van formaat. Neem alleen al een bedrijf als Tata Steel. India is inmiddels de grootste producent van generieke geneesmiddelen wereldwijd, en heeft diverse grote farmacie-concerns, waaronder Ranbaxy (nr 4 van de wereld) en met betrekking tot IT-outsourcing en know-how heeft ze een uitmuntende reputatie. De gemiddelde moet zelf goed opletten dat zijn baantje niet naar het buitenland verdwijnt, en een Filippijn moet eerst maar eens zorgen dat hij überhaupt vanavond gebeten heeft.

abc_mentaliteit | 18-07-12 | 00:53

-weggejorist-

Pa Cartwright | 18-07-12 | 00:52

@Pa Cartwright | 18-07-12 | 00:48
lol

LibertasSimplex | 18-07-12 | 00:50

La Bailaora | 18-07-12 | 00:19 |
australie gaat goed vanwege de mijnbouw. Wat daar uit de grond komt gaat direct naar China en ZO-azie voor verwerking van producten die hier (en in de US) geconsumeerd worden.
Dus als onze consumptie stopt, dan stopt de chinese productie en keldert de australische mijnbouw (waarop hun hele economie op gebaseerd is). Investeren in ausie dollars is dus minstens zo risicovol als euro's, Yuan of dollars.
(bovendien is het hebben van een sterke munt helemaal niet zo positief. veel beter is om een stabiele koers te hebben)

damnschreeuwer | 18-07-12 | 00:50

Om je te bescheuren inderdaad

yuck fou | 18-07-12 | 00:49

-weggejorist-

Pa Cartwright | 18-07-12 | 00:48

La Bailaora | 18-07-12 | 00:40


Maar t gaat beteren, de bouw van Eurovegas in Madrid of Barcelona en een Paramount-Park bij Murcia.

www.paramount-park-murcia.co.uk/

DANNY3960 | 18-07-12 | 00:48

@ La Bailaora | 18-07-12 | 00:40 | + 0 -
Nee, nou ja net wat ik zeg, er zijn gewoon geen kopers voor. Sterker nog, er zijn nooit kopers voor geweest.
.
Dus waarom bouw je dan?
.
Of beter, waarom blijf je doorbouwen, als duidelijk is dat er geen vraag is?

Greetje Duisenberg | 18-07-12 | 00:47

@DANNY3960 | 18-07-12 | 00:28

Godallemachtig... 30.000 woningen! Wat is je omzet DANNY?

boeglul | 18-07-12 | 00:46

@Greetje Duisenberg | 18-07-12 | 00:37
Niet alleen huizen. Snelwegen (waar niemand overheen rijdt, want ze gaan van een plek waar niemand is, naar een plek waar niemand naar toe wil), lege spoorlijnen, lege vliegvelden. Allemaal gebouwd met veel EU-subsidies en leningen met hele lage rentes dankzij de EMU en Euro.

Stormageddon | 18-07-12 | 00:43

@DANNY3960 | 18-07-12 | 00:28
Hoe gaat de business nu langs de kust daar? Hier in Madrid is het totaal ingestort...

La Bailaora | 18-07-12 | 00:41

@Greetje Duisenberg | 18-07-12 | 00:37
Nou ja, 'eigenaar' hebben ze dan wel, bv. de banken en de bouwbedrijven, alleen geen bewoners...

La Bailaora | 18-07-12 | 00:40

BasBr | 17-07-12 | 22:59
wat een belachelijk filmpje, en volgens mij hebben ze beide een overdosis cafeïne geconsumeerd.

damnschreeuwer | 18-07-12 | 00:37

-weggejorist-

Pa Cartwright | 18-07-12 | 00:37

@damnschreeuwer | 18-07-12 | 00:26
Langs de Spaanse kust wel, daar zijn de prijzen behoorlijk gezakt, maar in andere delen, zoals Madrid liggen de prijzen nog onnatuurlijk hoog. Daar gaat nog veel meer van de prijs af.

Over China weet ik niet precies hoe het er precies mee staat. Wel heeft het nog steeds 7% groei dit jaar, en heeft het bijna geen staatsschuld. Spanje gaat steeds harder de afgrond in:

En by the way, jongens, de Finnen snappen het veel beter dan die domme Hollanders die graties en voor niets het geld weggeven:
www.abc.es/20120717/economia/abci-finl...

La Bailaora | 18-07-12 | 00:37

@ La Bailaora | 18-07-12 | 00:15 | + 1 -
Hele wijken zonder eigenaar... Spanje heeft de laatste 10 jaar meer huizen gebouwd dan Frankrijk en Duitsland bij elkaar.
.
Precies. En dat was een volstrekt belachelijk idee, vooral omdat er geen kopers waren, alleen maar speculanten.
.
Dus waarom zou dat dan gered moeten worden?
.
Als het wel goed was gegaan hadden ze de EU toch ook geen dividend gegeven?
.
ING zit er ook in. Tja, dat is hun beslissing dus ook hun verantwoordelijkheid. Laat maar omvallen hoor!

Greetje Duisenberg | 18-07-12 | 00:37

@abc_mentaliteit | 18-07-12 | 00:26
India is de anus van Azie. Spreek een Japanner, een Chinees of zelfs een Filipijn aan over India en ze liggen in een deuk. Ja, er komen geniale mensen vandaan, maar dat is eerder te denken aan de aantallen dan aan de gemiddelde ontwikkeling van dat land...

China en Japan zijn de IT wel degelijk machtig. China had een geduchte concurrent kunnen zijn voor Google en Facebook, ware het niet dat de Chinese overheid belachelijke regels stelt voor het gebruik van veel communicatieplatformen.

dlseth_ | 18-07-12 | 00:36

Pa Cartwright | 18-07-12 | 00:33


Doe jezelf een lol, omarm een Aldi-biertje en ga naar bed.

DANNY3960 | 18-07-12 | 00:36

-weggejorist-

Pa Cartwright | 18-07-12 | 00:33

La Bailaora | 18-07-12 | 00:15


Ik had hier een jaar of vier, vijf geleden een nederlandse makelaar die me vroeg hoeveel woningen ik in portefeuille had. Daar ik niet wilde overdrijven zei ik, 15.000 ( het was het dubbele) ik heb hem vorig jaar nogeens ontmoet, hij dacht dat ik hem stond te beliegen........

DANNY3960 | 18-07-12 | 00:28

@zik | 18-07-12 | 00:23
Spanje niet. In de VS wonen in de meeste huizen nog mensen, in Spanje staat gewoon een groot deel compleet leeg. Dat kan door spoken echt niet betaald worden hoor.

La Bailaora | 18-07-12 | 00:28

@zik | 18-07-12 | 00:23
de dollar wordt nog steeds gedekt door the full faith and credit van de united states. en die doen Ctrl-P.
dat is het voorrecht vn de wereldreservemunt met een grote hoeveelheid kernwapens.

gooi en smijtwerker | 18-07-12 | 00:27

-weggejorist-

Pa Cartwright | 18-07-12 | 00:26

La Bailaora | 18-07-12 | 00:15 |
china heeft miljoenensteden gebouwd die nu leeg staan.
De bevolking in china zal niet toenemen, dus beter zal het niet worden.
Veel van de spaanse huizen zijn in bezit van europese (nederlandse, ik ken er een paar) speculanten, waar ik geen medelijden mee heb.
Voor oudere europeanen is dit het moment om een 2e huisje in Spanje te kopen.

damnschreeuwer | 18-07-12 | 00:26

De VS, een land wat volledig op de pof leeft, en haar "credibility" ontleend aan welhaast volstrekt gedateerde know how en diensten. Wat auto"s en industrie betreft zijn ze reeds volledig ingehaald door de Aziaten. Op IT en pharmaceutisch gebied hijgt India ze inmiddels in de nek, en hun landbouw kunnen ze alleen nog handhaven door protectionisme. En op een dag, zal Azië plotseling al haar tegoeden ineens opeisen en daarmee de laatste grond (en bedrijven) onder hun voeten vandaan trekken. Iedereen die een beetje kan nadenken weet dat, maar zelf blijven ze liever in hun waan, gevoed door hun angstvallige patriottisme.

abc_mentaliteit | 18-07-12 | 00:26

@gooi en smijtwerker | 18-07-12 | 00:17
Ik weet dat idd. niet. Maar in Spanje is het vreselijk. En het gaat ook over heel andere projecten die totaal onzinnig zijn gebouwd, zoals luchthavens, enz...:
www.dailymail.co.uk/news/article-21708...

Zo is zelfs de Thalys een grote fail. Spanje heeft een net aangelegd dat idd. alleen door China is overtroffen, maar vergeet niet dat China iets van 30x zoveel inwoners heeft. Er gaan zo weinig mensen met de Thalys (en dat is gedurende de crisis nog erger), dat het niet uit te leggen valt ten opzichte van het Franse net bv.

Zie hier het sarcasme dat Spanjaarden er zelf nog wel over hebben (een bandje om te vieren dat er nog 2 mensen op het hoge snelheidsstation uitstappen, vanaf ongeveer 16:00):
www.youtube.com/watch?v=_TrKuBCQe9A

La Bailaora | 18-07-12 | 00:26

SyntaxError | 18-07-12 | 00:12
Goedenacht. En slaap wel.

AntiSoof | 18-07-12 | 00:23

@DutchLibertarian: hoe stemmingmakend wil je het brengen.
.
Maak dat lijstje wat je linkt nog eens, maar neem dan ook het getalletje op van hoeveel van die schuld per hoofd van de bevolking GEDEKT is door een onderpand.
.
Nederland kent een hoge schuld per hoofd vanwege de hypotheken, alleen daar staat dus wel een huis tegenover en in NL is het probleem van de 'subprime hypotheken' nauwelijks aanwezig. Hier kan het gros der mensen de hypotheek wél opbrengen.
.
Terwijl in de US diezelfde belachelijke staatschuld, door nagenoeg niets gedekt is. Die huizen zijn het geld geheel niet waard, en de bewoners ervan kunnen de hypotheeklasten niet opbrengen.
.
Andere koek, dus. De NL economie staat er echt hééééééééééééél veel beter voor dan die van de US.

zik | 18-07-12 | 00:23

@La Bailaora | 18-07-12 | 00:19
idd

gooi en smijtwerker | 18-07-12 | 00:21

@damnschreeuwer | 18-07-12 | 00:19
heeft niks met mijn psychische staat te maken.
.
kijk voor de lol maar eens naar de koers van de australische en singapore dollar.

gooi en smijtwerker | 18-07-12 | 00:20

@gooi en smijtwerker | 18-07-12 | 00:10
Ja precies, ook de Amerikaanse dollar zakt weg, en daarom lijkt het met de Euro wel mee te vallen.

Hier een voorbeeld van de euro tegenover de australische dollar van de laatste 4 jaar. Dan wordt het toch wel wat erger:
dchart.charting.eurobench.nl/tchart/tc...

En hier ten opzichte van de Zweedse kroon:
dchart.charting.eurobench.nl/tchart/tc...

En dat terwijl er door de Eurofielen wordt gemompeld dat een eigen munt zo slecht zou zijn...

La Bailaora | 18-07-12 | 00:19

gooi en smijtwerker | 18-07-12 | 00:10 |
je kan wel depri blijven doen, maar feit is dat koersen altijd relatief zijn, en wel tov de grootste economien.
Als het allemaal even ziek is dan is het nog steeds in balans.

damnschreeuwer | 18-07-12 | 00:19

@La Bailaora | 18-07-12 | 00:15
en niemand die precies weet hoeveel china aan spooksteden heeft gebouwd, in china maar ook in afrika.

gooi en smijtwerker | 18-07-12 | 00:17

@damnschreeuwer | 18-07-12 | 00:08
Ik denk niet dat jij ook maar enig idee hebt hoe groot de huizenbubbel in Spanje is:
goo.gl/maps/ITRj

Hele wijken zonder eigenaar... Spanje heeft de laatste 10 jaar meer huizen gebouwd dan Frankrijk en Duitsland bij elkaar.

La Bailaora | 18-07-12 | 00:15

Gaat dit stuk over de Euro of over Europa?

dedreaugkleaut | 18-07-12 | 00:14

@AntiSoof | 17-07-12 | 23:55
Was ook geen tegen argument oid .. meer mijn eigen gedachte over eea.
-
"Wat die lullo's ook beweren, die poen-lovers... die zijn een beetje gek geworden van hun eigen."
Dat staat voor mij buiten kijf .. als ik wist wie het allemaal waren zou ik ze het liefst (uit liefde voor mijn medemens) aan de hoogste boom ... je weet wel .. al is dat dan weer niet zo lief voor diegene :)
*Eigenlijk enorm furieus is over de gang van zaken maar de gang van zaken niet pecies kan analiseren en zich daarom ook laat leiden door een gevoel van machteloosheid ... slapen gaat*

SyntaxError | 18-07-12 | 00:12

@damnschreeuwer | 18-07-12 | 00:08
eurodollar is ook alleen maar de relatieve koers tussen de brakke euro en de misselijke dollar.
.
iets gezondere valutas van iets gezondere landen doen het iets beter ten opzichte van deze landen

gooi en smijtwerker | 18-07-12 | 00:10

@gooi en smijtwerker | 18-07-12 | 00:06
Ja, ook dat nog. Valt de VS, dan valt China.

La Bailaora | 18-07-12 | 00:10

Het verschil tussen onze economie en die van Amerika, is dat die van ons nog geen eigendom is van de Chinezen.
.
Reken maar dat de Jappanners en Chinezen de Amerikanen heel wat harder uitlachen dan ons.
.
Vergelijk het hiroshima van nu eens met het Detroit van nu. Als je je dan als japanner niet in de broek pist van het lachen, weet ik het niet meer.

zik | 18-07-12 | 00:09

.... op zijn laagst 0.83 gestaan.
Kaas de Vies | 17-07-12 | 23:31 |

ik snap het gezeur dan ook niet. het staat nu op 1.22 en dat is al veel beter dan de 1.38 van een tijdje terug. China en de VS houden de koers kunstmatig laag, en de vraag is wie als eerste valt, en dat is niet europa imho (china is een vele malen grotere bubble dan de spaanse vastgoedmarkt, dat moet een keer mis gaan).

damnschreeuwer | 18-07-12 | 00:08

@DANNY3960 | 18-07-12 | 00:04
Volgens mij is dat het tentje ernaast. Dit tentje zit precies onder de trap? Ik weet verder niet of dat dezelfde eigenaar had, dacht het niet. En een Engelsman met 15 kettingen heb ik niet gezien, alleen een Engelse vrouw. En ik spreek wel over 5 jaar geleden, dus misschien is het inmiddels in andere handen gevallen.

La Bailaora | 18-07-12 | 00:08

Hier ga ik geen tweederde meerderheid voor krijgen. Ik heb daar een neus voor.

LibertasSimplex | 18-07-12 | 00:06

@La Bailaora | 18-07-12 | 00:04
en voorlopig heeft de VS een trouwe belegger in zijn staatsschuld. china heeft valutareserves van 3000 miljard dollars.

gooi en smijtwerker | 18-07-12 | 00:06

Amerika is al een tijdje echt helemaal failliet. Lachen man. NOT!

Hanxie | 18-07-12 | 00:05

La Bailaora | 17-07-12 | 23:58


LOL La Plaza, was de eigenaar een engelsman met 15 kettingen om z'n nek?

Daar komen de Gitanos verkopen.

DANNY3960 | 18-07-12 | 00:04

In Europa tellen we iedereen van de beroepsbevolking.
@BasBr | 17-07-12 | 23:52
Was dat maar zo, maar daar klopt natuurlijk helemaal niets van. Vooral in Nederland is dat nou juist niet zo. In Nederland hebben we allerlei regelingen om te voorkomen dat mensen meegeteld worden als werkeloos. Mensen die weer gaan studeren, mensen die in de ziektewet komen (vroegere WAO), enz... Die worden in Nederland nou juist allemaal niet meegeteld in de werkeloosheidscijfers.

Ander probleem is dat bv. Spanje relatief 5x zoveel ambtenaren kent als de VS. Griekenland kent er ook heel veel.

Ja ook de VS heeft heel veel problemen, niet te ontkennen, maar die van Europa zijn *nog* groter. Alleen al de weeffout van de Euro leidt tot ongekende problemen. Ook dat kent de VS niet. Daar komt ook nog eens bovenop dat de VS inderdaad een deel van zijn schulden kan afkopen met het 'bijdrukken' van geld, ongestraft. Dat kan Europa niet. Dat heeft iets te maken met grondstoffen en dollar.

La Bailaora | 18-07-12 | 00:04

@WirMachenMusik | 18-07-12 | 00:01
daarom heeft het derde wereld land amerika nog steeds een AAA (AA-) rating

gooi en smijtwerker | 18-07-12 | 00:03

En ineens krijg ik een idee, al peinzend over de eenvoud van dingen in de ingewikkeldheid van alles: Ambtenarenexport!

We're doing it wrong. We verkopen gewoon onze overheid aan landen die denken dat dat allemaal nuttig is. Ja, de uitvoering heb ik ook niet zo één twee drie nog.

Afijn.

LibertasSimplex | 18-07-12 | 00:02

@DANNY3960 | 17-07-12 | 23:58
Se que!

gooi en smijtwerker | 18-07-12 | 00:01

De VS zijn dan misschien in financieel-economisch opzicht een grote puinhoop, maar ze kunnen wel nog steeds effectief dreigen met CIA-operaties en hun millitaire macht. En schuwen ook niet om die macht te gebruiken. Dat maakt het verschil.

WirMachenMusik | 18-07-12 | 00:01

@DANNY3960 | 17-07-12 | 23:49
Vera-Playa. Toemaar. Zat ik er dicht bij he? Ik ken dat gebied vrij goed, daar bij Palomares. Maar ook Cuevas de Almanzora ken ik goed, een paar maanden in Aguilas gewoond, Mazarrón meer naar het noorden ken ik goed, Portman (vlak bij Cartagena), maar ook vlak bij jou natuurlijk Mojacar en Villaricos, en meer naar het zuiden Carboneras. In Villaricos herinner ik me nog een Engels tentje met heerlijke 'hot-apple-pie with ice-cream'. Ik denk dat dit die plek was:
goo.gl/maps/CfTw

Ja, die Afrikanen proberen nog dingetjes te verkopen enzo. Die heb je hier ook wel voor de Supermarkt.

La Bailaora | 17-07-12 | 23:58

gooi en smijtwerker | 17-07-12 | 23:46


Daar heb ik geen berichten over, verder wil ik je er even op attent maken dat sowieso alle plaatsen in Spanje di aanvangen met Ben door de Moren gesticht zijn.

DANNY3960 | 17-07-12 | 23:58

@SyntaxError | 17-07-12 | 23:49
Ik bedoelde het niet als statement voor mijzelf, ik zie het enkel als conclusie, naast God prijzen, natuurlijk.
Wat die lullo's ok beweren, die poen-lovers... die zijn een beetje gek geworden van hun eigen.

AntiSoof | 17-07-12 | 23:55

Als je de Chinese cijfers mag geloven gaat het daar nog altijd erg goed. VS, tsja het wachten is nog even op een ingreep van Ben, maar dan gaat het daar ook weer goed. (101e keer is scheepsrecht)

roze_bril | 17-07-12 | 23:55

@La Bailaora
- Ten eerste is de werkloosheid is in Amerika hoger als die in Eurozone of Europese Unie. In Europa tellen we iedereen van de beroepsbevolking. In Amerika slechts die staan ingeschreven als werkzoekende.
Ten tweede, de Economie in Amerika staat er veel slechter voor. Dankzij de stimulus ($1.2 trillion), die eind dit jaar afloopt (geld op) lijkt er sprake van groei, maar meer dan 3% van de economie verdampt als die tax cuts eindigen. Of ze trekken nog een blik stimulus open. Voor $1.2 trillion kun je al half Europa redden, laat staan nog eens zo'n bedrag.
Ten derde hun staatsschuld is hoger dan het Eurozone en Europees gemiddelde qua BNP en ze doen amper iets om te bezuinigen.

BasBr | 17-07-12 | 23:52

@zeg maar jansen | 17-07-12 | 23:48
:D

SyntaxError | 17-07-12 | 23:50

La Bailaora | 17-07-12 | 23:45


Ik deel een paar 100 adreskaartjes uit per jaar. Vera-Playa.

Hier lopen de zwarte lookie-lookie men, die doen dan tenminste toch nog iets om de kost te verdienen.

DANNY3960 | 17-07-12 | 23:49

@AntiSoof | 17-07-12 | 23:37
In het land der liefde is de duivel heerser.
Ik wil zeggen ... mensen zijn niet allemaal lief ..
de lieve en geweldlozen zullen altijd onderdrukt worden .. klinkt idd naar .. maar de geschiedenis leert het.
Oprecht en medogenloos .. daar heeft liefde voldoende ruimte.
Eigenlijk is het leven te hard voor mij .. je moet er maar mee leren leven.

SyntaxError | 17-07-12 | 23:49

Zet de geldpers maar aan, we zullen die Yanks een poepie laten ruiken.

Of zoiets.

zeg maar jansen | 17-07-12 | 23:48

@Bakito | 17-07-12 | 21:12

Volgens mij geven het grote aantal minnetjes aan, dat het een ontzettend goeie reactie is :p

Pindakees | 17-07-12 | 23:47

@DANNY3960 | 17-07-12 | 23:42
Tijdens de Moorse overheersing had de stad onder meer de naam Qartayanna, en had het een grote mate van autonomie. Het was een zelfstandig vorstendom dat later werd verenigd met Aragon.
.
staat dus ook op de lijst van het nieuwe kalifaat.

gooi en smijtwerker | 17-07-12 | 23:46

@DANNY3960 | 17-07-12 | 23:42
Je hoeft hier natuurlijk niet precies te gaan vertellen waar je uithangt, maar ik schat dan zo in dat je richting Aguilas-Garrucha zit... Mooi gebied, maar wel een beetje heet, vooral nu.

La Bailaora | 17-07-12 | 23:45

La Bailaora | 17-07-12 | 23:37


Ik sponsor de bevolking 80 km. zuid van Cartagena.

DANNY3960 | 17-07-12 | 23:42

Sofistisch gezien zou ik zeggen (Ok, vergezocht, maar tóch);
Het heeft volgens mij geen zin om de politiek te ontwarren. De spinsels van 'hen van boven' zijn te talrijk om te kunnen ontwarren. De pyramide is te hoog. De puzzel te eindeloos. De 'Abracadabra' te raar. En toch, het is ergens misschien wel simpel. De wet van de eenvoudige aandacht, daar kunnen ze niet tegen, dat begrip haten zij (Of 'het'/'zij'/'nix'). Eerlijk. Aandacht. Tenminste, gewoon, als eenvoudig mens bezien dan. hè? Liefde.

AntiSoof | 17-07-12 | 23:37

@DANNY3960 | 17-07-12 | 23:31
Ja, maar helaas kan El Cid je nu niet meer helpen, en Don Pelayo ook niet. Volgens mij zit jij wel ergens langs de kust daar, en daar zitten er nogal wat, bv. in Cartagena stikte het van de Noord Afrikanen.

La Bailaora | 17-07-12 | 23:37

Griekenland was de underdog .. de luilakken en de knoflookvreters .. het voorbeeld van hoe het niet moest.
De EU zou hier wel een eventjes korte metten mee maken ..
Juist ja ..
Binnenkort hier in 'sGravenhage ?
*Hooivork oppoetst*

SyntaxError | 17-07-12 | 23:36

@gooi en smijtwerker | 17-07-12 | 23:29
Niet waar ik woon, daar zijn heel weinig Noord Afrikanen. De Noord Afrikanen in Spanje zitten vooral in de omgeving van Barcelona en verder langs de kust en in Andalusie. Daar zit ik allemaal niet. Spanje is vrij groot gelukkig. Verder tref je ze ook wel verspreid aan in dorpjes, dat vind ik wel weer erg jammer, maar die zitten te verspreid om verder iets in de melk te brokkelen. Het echte gevaar zit in Spanje dus vooral in het Zuiden en Barcelona, en verder vooral in West Europa (Nederland bv.).

La Bailaora | 17-07-12 | 23:34

Van Duyvenbode | 17-07-12 | 23:19
OMG!!!11!elf!!! Het is een complot!

damnschreeuwer | 17-07-12 | 23:33

@La Bailaora | 17-07-12 | 23:31 | + 0 -
Ja maar mijn punt is dat ehm, ach je hebt ook gelijk. ARRGH!!!

Kaas de Vies | 17-07-12 | 23:32

La Bailaora | 17-07-12 | 23:27


Mijn favoriete chiringuito heet "El Cid". Ik zit safe.

DANNY3960 | 17-07-12 | 23:31

@Kaas de Vies | 17-07-12 | 23:15
Dat Japanners niet de meest originele auto's maken is waar, maar ze behoren toch echt kwalitatief de besten. Jarenlang in de top als het gaat over onderhoud en reparaties. Vooral Toyota doet dat erg goed. En dan heb ik het nog niet eens over de krachtpatser van de landcruiser, want die is echt op het 4-wheel terrein onovertroffen. In de mijnbouw in bv. Australie was er bijna geen ander merk in de outback aan te treffen. Landrovers en andere merken waren veel te onbetrouwbaar om los te laten in die woesternij.

La Bailaora | 17-07-12 | 23:31

@damnschreeuwer | 17-07-12 | 23:30 | + 1 -
Heeft uit mijn heeft op zijn laagst 0.83 gestaan.

Kaas de Vies | 17-07-12 | 23:31

Er is geen economische crises, het is een schuldencrises. En wat dat betrefd overtreft de US of A europa nog ruimschoots.
Bovendien mogen we blij zijn met de lage eurostand, want als het hier alleen maar goed zou gaan dan zou europa te duur worden voor de wereld (bij de introductie was 1$ == 1euro, dus we hebben nog even te gaan.)

damnschreeuwer | 17-07-12 | 23:30

@SyntaxError | 17-07-12 | 23:28 | + 0 -
Siemens is zelf een bank.

Kaas de Vies | 17-07-12 | 23:29

@La Bailaora | 17-07-12 | 23:27
ik zou me maar goed ingraven wanner ik jou was, daar in spanje.
.
en een paar handvuurwapens onder handbereik.

gooi en smijtwerker | 17-07-12 | 23:29

@gooi en smijtwerker | 17-07-12 | 23:14
Hoe dat allemaal gaat aflopen weet natuurlijk geen mens. Wel is het zo dat moslims idd. wel een oogje hebben op het herveroveren van Al Andalus. Daar is geen twijfel over mogelijk:
www.libertaddigital.com/sociedad/2011-...

La Bailaora | 17-07-12 | 23:27

@Fisccon | 17-07-12 | 22:57
Ik word altijd een beetje moe van die halve statistiekwaarheidjes van de pro-EU blaters. 1 feitje pakken en niet onderzoeken wat dat dan is en hoe de opbouw van de Nederlandse economie werkelijk zit.
In de exportcijfers zit ook de doorvoerhandel en dat vervuilt de discussie gigantisch.

Weet je wat de grap is? Het meeste van onze export is helemaal geen Nederlands fabrikaat. Het grootste deel van die 75% is gewoon doorvoer. 't Wordt in Rotterdam uitgeladen, overgeslagen en meteen weer de grens over. Onze daadwerkelijke industriële productie, de dingetjes die we hier echt maken, gaat voor een groot deel naar buiten de EU.

Stormageddon | 17-07-12 | 23:27

@Leucopterus | 17-07-12 | 23:18
Daar zwijgen ze, waarschijnlijk bewust, over.

La Bailaora | 17-07-12 | 23:26

@Pa Cartwright | 17-07-12 | 23:25
Zal wel een persoonlijk medewerker zijn die af en toe dat account beheerde. Maar het stond dom, ja.

Art Vandelay Ultor | 17-07-12 | 23:26

@ Art Vandelay Ultor | 17-07-12 | 23:19
Het 'Haagse' leek 'm ook beduidend beter af te gaan. Gewoon geen plucheman, niet slecht voor de stad vermoed ik.
Zijn getwitter in de derde persoon vond ik overigens wél ietwat eigenaardig.

Pa Cartwright | 17-07-12 | 23:25

Overigens is het aardige dat China, US en Europa nauw met elkaar verbonden zijn. China en US staan echt niet te lachen als EU down te drain gaat. Dan gaan ze er zelf net zo hard achteraan.

Jopie2009 | 17-07-12 | 23:21

O.T: Is de ramadan al begonnen? Op dit moment lawwaihelicoptert de politie vanmiddag en vanavond al voor de tweede keer vandaag over de wijk. Utrecht Abstede en Sterrenwijk, that is.

Hanxie | 17-07-12 | 23:20

@Pa Cartwright | 17-07-12 | 23:12
Richard was een loyale backbencher; inderdaad niet geschikt voor serieuze onderwerpen in de Kamer omdat hij intellectueel tekort komt voor de landelijke politiek (al zat hij er ten tijde van dit filmpje pas net). Hij is handig om erbij te hebben vanwege zijn trouw en in de gemeente Den Haag deed hij het wel erg goed.

Art Vandelay Ultor | 17-07-12 | 23:19

janneman1977 | 17-07-12 | 22:48

Peak Oil is een reusachtig gegeven. Het is ronduit verbijsterend en schokkend dat de kranten hiervan niet vol van staan. Maar ik denk dat we inmiddels in zo'n clowneske realiteit leven, dat, zelfs jaren na de feitelijke daling van de olieproductie, de media er nog steeds geen aandacht aan schenken. De media zijn er om winst te maken, in handen van een klein aantal grote corporaties en zijn allerminst geïnteresseerd in het informeren van het publiek. Als we de gebeurtenis van Peak Oil vergelijken met Hitler's invasie van Polen, kunnen we onze perverse media vergelijken met de Die Deutsche Wochenschau.

Rest In Privacy | 17-07-12 | 23:19

@Leucopterus | 17-07-12 | 23:18 | + 0 -
Je zag het wel toen er rellen waren in Griekenland.

Kaas de Vies | 17-07-12 | 23:19

La Bailaora | 17-07-12 | 23:06
Crisis. Komt dit wel aan bod in de MSM in Nederland? Ik zie het nauwelijks in de grote kranten. Lijkt mij dat rellen e.d. in de Eurozone toch wel wat meer aandacht mag krijgen.

Leucopterus | 17-07-12 | 23:18

Asturie

Verdomme volgens mij moet ik daar zijn. Nou even mijn haar verven en mijn snor laten staan.

Kaas de Vies | 17-07-12 | 23:16

@Kaas de Vies | 17-07-12 | 23:12
Door het hele land zijn nu meer en meer protesten. Er zijn al 'algemene' stakingen afgekondigd voor net na de zomer. Dan gaat het hele land plat.

Hier opstanden in Asturie, Noord Spanje (9 juli):
www.youtube.com/watch?v=BtTXWJyVIpE&am...

La Bailaora | 17-07-12 | 23:15

@La Bailaora | 17-07-12 | 23:10 | + 0 -
Je weet duidelijk niets van auto's

Japanse vrouwen geven je gehoorzame seks.
Spaanse/Italiaanse vrouwen zorgen er voor totdat ze de laatste motorolie uit je persen.

Kaas de Vies | 17-07-12 | 23:15

@La Bailaora | 17-07-12 | 23:12
en omdat spanje 6 miljoen kansloze noorafrikanen heeft geimporteert is dat binnenkort ook afgelopen.
.
de re-reconquista in spanje is aanstaande, het wachten is op de groene vlag boven granada.

gooi en smijtwerker | 17-07-12 | 23:14

@Bigi Bana Boy | 17-07-12 | 23:07
de amerikanen staan voor het meest schaamteloze corporatisme wat er bestaat.
.
de incestueze verbanden tussen de FED, het ministerie van financien en de banken.
.
de bonden zijn de eigenaren van de autoindustrie.
.
de vakbonden zijn de eigenaren van de posterijen.
.
de vakbonden maken uit wat er in de luchtvaart gebeurt
.
er is geen land met zoveel regulering als de vs, op noord korea na. en het is de kongsi tussen bedrijven, de bonden en de overheid die dat maakt.

gooi en smijtwerker | 17-07-12 | 23:12

@Kaas de Vies | 17-07-12 | 23:10
LOL :-)

In ieder geval hebben Spanjaarden geen last van die gutmenschen of 'weg met ons' mentaliteit. Een feest over wat men in de Spaanse pers d-day noemt, de overwinning op de moren tijdens de Reconquista, was in Nederland zeker door de linkse pers als 'racistisch' weggezet. Dat zou toch echt niet geschreven kunnen worden, in Spanje totaal normaal:
www.abc.es/20120716/archivo/abci-batal...

La Bailaora | 17-07-12 | 23:12

@La Bailaora | 17-07-12 | 23:06 | + 1 -
Hmm binnenkort maar eens even kijken in Spanje.
Is dit door het hele land of alleen Madrid?

Kaas de Vies | 17-07-12 | 23:12

Art Vandelay Ultor | 17-07-12
Richard ga ik wel missen hoor;
23:03http://www.dumpert.nl/mediabase/683831/7d6bbc30/richard_de_mos_%28pvv%29_kan_er_helemaal_niks_van.html

Pa Cartwright | 17-07-12 | 23:12

@blauweleasebaklul | 17-07-12 | 23:06
Beste auto's zijn nog steeds de Japanners overigens hoor, vooral Toyota. Op de 'reparatie-schaal' komen Europese auto's er helemaal niet zo goed vanaf.

La Bailaora | 17-07-12 | 23:10

@La Bailaora | 17-07-12 | 23:06 | + 1 -
Hopelijk gaan die Spanjaarden extreem katholieke kerken daar bouwen. Weten ze ook hoe het is daar in Marokko.

Kaas de Vies | 17-07-12 | 23:10

Bart_Bart | 17-07-12 | 22:55
Een groot deel van hun moreel/ethisch conservatief gedachtengoed deel ik wel maar op economisch gebied zijn het godverdomde überliberalen die zich niets aan de gewone Amerikaan gelegen laat liggen. Dus het antwoord moet nee zijn. Zij staan voor het meest schaamteloze kapitalisme dat er bestaat.

Bigi Bana Boy | 17-07-12 | 23:07

China en Amerika maken anders echte kudt-auto's.
Zijn we hier inderdaad beroerd af met mercedes, audi, bmw, volkswagen, seat, porsche, aston martin, alfa romeo en ander mooi spul.

blauweleasebaklul | 17-07-12 | 23:06

@BasBr | 17-07-12 | 22:59
Amerika staat er niet goed voor, maar Europa is veeeel erger. Italie heeft de op 2 na grootste staatsschuld ter wereld, Spanje is gewoon totaal failliet, met een werkeloosheid van 26% en een jeugdwerkeloosheid (tot 25 jaar) van boven de 50%. Alle banken in Spanje zijn zo'n beetje failliet. De huizenbubbel is daar zo verschrikkelijk groot. Echt eng. Komt bij dat de rellen in Spanje steeds erger worden:
www.youtube.com/watch?v=WlGPoJ7XnPE

Spanjaarden zijn zo wanhopig dat ze nu banen in Marokko aannemen, sommigen voor enkele honderden euros per maand.

La Bailaora | 17-07-12 | 23:06

Fipo +1 (niets toe te voegen).

Arhedis-Varkenjaab | 17-07-12 | 23:06

DutchLibertarian | 17-07-12 | 21:25 | + 14

"bijna" het halve inkomen? Ga maar uit van een procent of zeventig, als je de 20% BTW en de hoge gemeentelijke lasten (ook een onderdeel van de overheid) meerekent.

Arhedis-Varkenjaab | 17-07-12 | 23:05

@Pa Cartwright | 17-07-12 | 22:59
Je hebt dit keer zelfs de mogelijkheid om op je grote confrère Barry te stemmen!

Art Vandelay Ultor | 17-07-12 | 23:03

@Bigi Bana Boy | 17-07-12 | 23:00 | + 0 -
Ik zie toch echt het niet kunnen falen als een bank meer als socialistisch dan als liberaal.

Maakt allemaal niet uit hoe je het noemt, verkeerd is het wel.

Kaas de Vies | 17-07-12 | 23:03

Dat meneer David Zoras en zijn vrienden niet meer over Europa praten komt omdat ze erachter zijn dat hun bemoeienissen geen gehoor vinden bij de Bondskanselier.
Het komt omdat de Muntunie - hun speculaties ten spijt - nog steeds niet gevallen is.

Quid, spreek de burger eens wat moed in, in plaats van met zo'n Wildersachtig jankverhaal te komen.

drieluik | 17-07-12 | 23:02

Dat meneer David Zoras en zijn vrienden niet meer over Europa praten komt omdat ze erachter zijn dat hun bemoeienissen geen gehoor vinden bij de Bondskanselier.
Het komt omdat de Muntunie - hun speculaties ten spijt - nog steeds niet gevallen is.

Quid, spreek de burger eens wat moed in, in plaats van met zo'n Wildersachtig jankverhaal te komen.

drieluik | 17-07-12 | 23:02

In China werkt men in kelders en in de VS loopt de helft onverzekerd rond en zit zo'n 2 procent in de cel.
De tyfus met ze, hier is t op zich prima leven.
Als de EU zijn vierde rijk ambities ziet stranden, that is.

das_Freudenmädchen | 17-07-12 | 23:02

@Stormageddon | 17-07-12 | 22:57 | + 0 -
klopt! Liberalisme in zijn pure vorm staat het dichst bij de wetten van de natuur en kilt 'vanzelfsprekend' zaken die scheef groeien. Het is juist telkens het overheidsingrijpen dat voorkomt dat zaken 'natuurlijk' geregeld worden, het overeind houden van banken natuurlijk als meest aansprekende voorbeeld.

Jopie2009 | 17-07-12 | 23:02

@pim achtertuin | 17-07-12 | 22:58
de etnische samenstelling van de verenigde staten is wel dramatische veranderd in de laatste 40 jaar.
.
40 jaar geleden kon je nog met engels overal terecht in de VS. in Texas en de andere zuidelijke staten moet je nu ook spaans beheersen. in LA is koreaans een aanrader, in seattle chinees.
.
de eenheid van de VS staat op langere termijn ook op springen.

gooi en smijtwerker | 17-07-12 | 23:01

Kaas de Vies | 17-07-12 | 22:55
Wellicht, maar denk er eens over na. Kennelijk kan het dus niet dat z'n bank onderuit gaat, alle mooie liberale lultheorie ten spijt. Want op papier of op de Zwarte Markt in Beverwijk werkt dat misschien wel zo maar macro-economisch kennelijk niet. Verder moeten de overheden kennelijk die geweldige zelfregulerende markten (moehahaha) wel in de gaten houden met toezichhouders e.d. omdat ze anders onmiddelijk kartels gaan vormen, prijsafspraken gaan maken enz enz. En mij dunkt dat er geen beter bewijs is dat die hele liberale logica een volstrekte dwaalleer is. Ik pleit voor geleid kapitalisme. Enkel en alleen omdat kapitaal geen moraal heeft en je zo geen maaschappij kunt runnen. Je moet kapitalisme streng en keihard onder de staatsknoet houden. Doe je et niet dan ontwricht het je maatschappij volkomen n betaalt de bevolking de prijs. Precies wat er nu gaande is. Word wakker !

Bigi Bana Boy | 17-07-12 | 23:00

@Fisccon | 17-07-12 | 22:57
Niet in de EU met de Euro wel in een EEG samenwerking. Wat er nu gebeurt is dat het grootste deel van de export door de eigen bevolking van Noord Europa wordt gefinancieerd, en het zuiden mag het consumeren. En dat is niet alleen niet eerlijk, maar ook niet houdbaar op termijn.

La Bailaora | 17-07-12 | 23:00

@ Art Vandelay Ultor | 17-07-12 | 22:54
Ik denk er nog effe over Art.

Pa Cartwright | 17-07-12 | 22:59

We gaan prima met de Europa. Schulden oplossen is de enige optie. Het enige wat je de Euro landen kunt verwijten is dat het te langzaam gaat.

Amerika staat er 3 keer erger voor dan de hele Eurozone. Ze zijn verlopig nog beschermd doordat de dollar de wereldmunt is en iedereen naar Europa kijkt.
Of wij ons Europees probleem oplossen of niet, Amerika is next.

finance.yahoo.com/blogs/breakout/ameri...

BasBr | 17-07-12 | 22:59

Zoals al eerder gemeld werd heeft China een onhaalbare groei-eis, als de economie (minder)"groeit" met 5/6% of minder komen er honderdduizenden zo niet miljoenen afgestudeerde en forensen(boeren die naar de grote stad trekken) zonder werk te zitten, dat met een autoritaire overheid gaat voor onrust zorgen. Niet alleen de 1-kind policy zorgt voor vergrijzing, ook het feit dat er onevenredig meer jongetjes rondlopen dan meisjes gaat zorgen dat er veels te weinig productieve bevolking is om die vegrijzing daar op te vangen.Nog eerder komt een vastgoedbubble tot uitbarsten daar. De VS hebben hun eigen griekenland en spanje in de vorm van Connecticut en California enz. De VS zijn meer slagvaardig dat klopt, maar wat ze vervolgens doen is alleen geld bijdrukken, die hyperinflatie komt eerdaags nog en dan zullen de echte klappen ook eerder daar vallen dan hier.En dan zijn de VS ook weer slagvaardig want dan krijg je martial law en dan is de dictatuur daar een feit.

Foppezão | 17-07-12 | 22:58

De VS zullen ALTIJD boven komen drijven.... zit in de genen.... tussen pakweg 1700/1900 zijn alle europeanen met een ondernemersgeest daar na toe vertrokken.... de watjes(wij zijn de nazaten daarvan) bleven hier.... dat zal altijd de kracht blijven van de Amerikanen!

pim achtertuin | 17-07-12 | 22:58

@ Kaas de Vies | 17-07-12 | 22:54
Helaas, alleen een broer...
Wel genoeg vriendinnen!

Glas Koning | 17-07-12 | 22:58

@Bigi Bana Boy | 17-07-12 | 22:47
Welke vrije markt? Waar is dat liberalisme dan? Als ik om me heen kijk zie ik niks anders in de wereld dan staatsgeleid corporatisme.

Stormageddon | 17-07-12 | 22:57

Stormageddon
Klopt!, maar we moeten al die spullen wel blijven verkopen, en omdat we anders dan Duitsland, ruim 75% exporteren naar EU landen. Kunnen we maar beter in de EU en in de Eurozone blijven. Wel zo gemakkelijk.

Fisccon | 17-07-12 | 22:57

Europa is helemaal niet het lulletje van de wereld. Hoe kom je erbij. Op echt zowat elk gebied is Europa de bakermat en toonaangevend. Dat zijn gewoon de feiten. Of worden Maserati's soms in Azië gebouwd? Om maar een produkt te noemen.
.
Wél is de Europese Unie een mislukt projekt. Het politieke gesteggel om maar aan dat dooie paard te blijven trekken, maakt inderdaad wel een bezopen indruk, maar de Europese landen zijn op zich behoorlijk sterk op een enkele zwakkere broeders na.
.
De wereld is jaloers.
.
Uit de euro, uit de EU, en niet-geïntegreerde parasieten eruit flikkeren, en het komt vanzelf goed.
.
Op militair gebied goed samen blijven werken met de NATO, maar ook met Israel, en misschien zelfs de Russen, en dan zie ik ook geen problemen met islamo-fascisten. Met de rest van de wereld komen we er best wel uit.

Greetje Duisenberg | 17-07-12 | 22:56

Parel van het Zuiden | 17-07-12 | 22:52
Heeft u een aanrader?

Zzzzooooffff | 17-07-12 | 22:56

@Bigi Bana Boy | 17-07-12 | 22:47
Ben je, als rechtschapen conservatief, straks voor de republikeinen op 6 november?

Bart_Bart | 17-07-12 | 22:55

DANNY3960 | 17-07-12 | 22:51
Dat bedoel ik. De gewone werkende Amerikaan is niet te benijden.

Bigi Bana Boy | 17-07-12 | 22:55

@Parsons | 17-07-12 | 22:53 | + 0 -
Het is geen echte vrije markt als banken niet failliet kunnen gaan.

Kaas de Vies | 17-07-12 | 22:55

@DANNY3960 | 17-07-12 | 22:51
Ja, dat is kudt daar. Seen it all.

Parsons | 17-07-12 | 22:54

@Pa Cartwright | 17-07-12 | 22:52
Daarom is het ook zo vreemd dat je niet gewoon lekker PVV stemt.

Art Vandelay Ultor | 17-07-12 | 22:54

@Glas Koning | 17-07-12 | 22:51 | + 0 -
Heeft die vriendin van jou nog een leuke jongere zus?

Kaas de Vies | 17-07-12 | 22:54

Alle economien gaan ellende krijgen van de Europese crisis. Tuurlijk. Maar het ergste is toch echt Europa zelf. Dat gaat absoluut de grootste klappen krijgen.

De VS heeft ook grote problemen, maar heeft een aantal voordelen, alleen al de koppeling van de dollar aan de grondstoffen. Dat staat ze toe om te zorgen dat buitenlanders veel van hun schulden betalen, indirect door het bijdrukken van dollars. Immers door de koppeling blijven voor de VS toch de grondstoffen even duur.

Europa heeft gigantische problemen. Alleen al de staatschuld van Griekenland natuurlijk, maar die van Italie is de 3e ter wereld.

La Bailaora | 17-07-12 | 22:53

@Bigi Bana Boy | 17-07-12 | 22:47
Wat zijn (neo)liberalen en wat hebben ze te maken met een vrije markt?

Oh en welke vrije markt?

Ik ken geen enkele vrije markt namelijk. Alle markten zijn zwaar gereguleerd.

Parsons | 17-07-12 | 22:53

Europa is al een eeuw de sul van de wereld. Ook een sul kan nog wel eens op het podium komen.

Allemaal | 17-07-12 | 22:53

@DANNY3960 | 17-07-12 | 22:51 | + 0 -
Het gaat om de afkadering.

Hoe ver wil je gaan met de vrije markt en hoe ver wil je gaan met overheidsregulering.

Voor elke sector is dat denk ik een beetje anders.

Waarheid ligt in het midden.

Kaas de Vies | 17-07-12 | 22:53

@Zzzzooooffff | 17-07-12 | 22:49 |

Italiaanse wijn lijkt u op het lijf geschreven. Ik zeg doen!

Parel van het Zuiden | 17-07-12 | 22:52

@ Art Vandelay Ultor | 17-07-12 | 22:49
Behoudens jouw partijkeuze waren wij dat wel vaker, naar ik meen.

Pa Cartwright | 17-07-12 | 22:52

Bigi Bana Boy | 17-07-12 | 22:41


Ik ben niet vlug uit het veld te slaan, maar toen ik in de States in een supermarkt door een 75 jarige m'n boodschappen zag inpakken ............ ad $5 per uur that was.

DANNY3960 | 17-07-12 | 22:51

@ Chiant | 17-07-12 | 22:31
Ik begrijp wat je bedoeld met emigreren. Ik had ook die wens. Gelukkig werkelijkheid geworden.
Appartement langdurig verhuurd huis in Boedapest gekocht. En het is goed zo. Bijna al mijn vrienden woonen nu voor werk of om privé redenen (vriendin) in het buitenland. (Parijs, NYC, BUD en AU) Oja en de meeste hebben nog een huis in Amsterdam, sommige verhuurd. (aflossingsvrij...)

Glas Koning | 17-07-12 | 22:51

@Pa Cartwright | 17-07-12 | 22:47
Nee, ik zeg dus dat ik het me jou eens ben.

Art Vandelay Ultor | 17-07-12 | 22:49

Bigi Bana Boy | 17-07-12 | 22:43
Hulde. Ik moet die Californische wijnen sowieso al niet.
Die lui -en ook in Chile, Zuid Afrika en Australie- mixen hun wijnen zodat ze altijd dezelfde smaak hebben (en god weet wat ze er nog meer door heen gooien.(ik weet niet of dat in Europa ook gebeurt)). Ik wil verrast worden door een wijn en die mag van mij elk jaar een andere smaak hebben.

Zzzzooooffff | 17-07-12 | 22:49

We laten ons zooooooo naaien door die tyfus (neo)liberalen en laten ons als een kreeft in pan langzaam doodkoke. Echt, ik word er niet moe van om het te herhalen .... het liberalisme is de meest destruktieve waanleer die er is. Kijk om je heen wat er met ons gebeurt ... hoe veel meer bewijs hebben julie nodig ? En de pest is dat ze van GroenLinks tot de PVV geobsedeerd zijn door dat vrije markt gelul. Allemaal.

Bigi Bana Boy | 17-07-12 | 22:47

@ Art Vandelay Ultor | 17-07-12 | 22:41
Voorwaar een discours. 'Europa' heeft, aldus, geen industrie?

Pa Cartwright | 17-07-12 | 22:47

Ik koop overigens zo min mogelijk Aziatische, Chinese en Amerikaanse troep als dat enigzins mogelijk is. Zou ook nooit een niet-Europese auto kopen, vooropgesteld dat ik ooit een nieuwe auto zou kopen. Ik woon in Europa en koop dus een Europese auto. De pleuris voor ze. Eigen (europees) volk eerst. Niks Californische of Australische wijnen als je praktisch naast Frankrijk woont.

Bigi Bana Boy | 17-07-12 | 22:43

@Parsons | 17-07-12 | 22:41 | + 0 -
Nee die loonsverhoging heeft nog een andere reden.

Ik betwijfel ook de cijfers uit China, maar zo zaten ze wel versneld bij de G7.

Kaas de Vies | 17-07-12 | 22:43

@Fisccon | 17-07-12 | 22:36
Nu ken ik Oude Pekela een beetje, en die staat niet op de 19e plaats in de ranglijst van industriële productie in Nederland.
Nederland staat als land wel 19e op diezelfde lijst in de wereld. Je moet dit land niet overschatten, maar ook weer niet onderschatten. Gemiddeld genomen zijn we per hoofd van de bevolking een gigant. Qua output en opbrengst per vierkante meter landoppervlak de allergrootste.
De feiten spreken wat dat betreft voor zich.

Stormageddon | 17-07-12 | 22:42

@Pa Cartwright | 17-07-12 | 22:34 |

De Chablis is inderdaad "second to none", maar om daar de Europese geopolitieke en financieel-economische positie uit af te leiden is wat een-dimensionaal...

Parel van het Zuiden | 17-07-12 | 22:42

@Pa Cartwright | 17-07-12 | 22:40
Is ook niet waar, inderdaad. Sorry dat ik je noop tot nadenken ;)

Art Vandelay Ultor | 17-07-12 | 22:41

@Kaas de Vies | 17-07-12 | 22:35
Sweet dreams. En die loonsverhoging is ook te verklaren - volk moet kalm blijven. Paaien.

Ik geloof overigens ook helemaal niets van cijfers uit China. Maar dat is een ander verhaal.

Parsons | 17-07-12 | 22:41

@Pa Cartwright | 17-07-12 | 22:40 | + 0 -
Ik betwist dat ik een narcist ben

Dus ben ik geen narcist.

Ik dus.

Kaas de Vies | 17-07-12 | 22:41

Ja joh,hahahaha lachen daar in de VS en Azië. Want die doen het zo goed joh ! Schitterende economische resultaten, groei en ga zo maar door. Gewoon een kwestie van je wekrnemers uitbuiten joh ! Niks een redelijk loon, niks ziektenkostenverzekering, niks werkloosheidsuitkeringen en vooral nik enige vorm van ontslagbescherming. Mooi man dat vrije marktkapitalisme Hartstikke goed voor je topbestuurders en je aandeelhouders. En dat werkende volk zoekt het maar lekker uit joh. Laat ze de kolere krijgen. Als ze ontslagen worden omdat hun baan geoutsourced wordt zeggen we gewoon dat ze luit en verwend zijn en dat het hun eigen schuld is. Nemen ze maar en tweede, derde of vierde baan bij Burger King man. Ja toch ?

Bigi Bana Boy | 17-07-12 | 22:41

@ Art Vandelay Ultor | 17-07-12 | 22:37
Je noopt mij tot nadenken. Waar het mij louter ging om "geen industrie in Europa" – hetgeen ik betwist.

Pa Cartwright | 17-07-12 | 22:40

@DutchLibertarian | 17-07-12 | 21:10 | + 1 -
Daar moet je de opgebouwde pensioenen vanaf trekken want al die landen in die lijst komt dit direct uit de staatskas. Die verplichting heeft Nederland niet.

Kaas de Vies | 17-07-12 | 22:39

Hier een BBC docu over een Britse ondernemer die een experiment start: hij wil zijn Chinese vestiging laten beconcurreren door een soortgelijke vestiging in het VK. Reden: de Chinezen werden te duur! Probleem in het VK: tekort aan geschikte (en betrouwbare) arbeidskrachten.
.
evbal.blogspot.nl/2012/05/evbal-town-t...

Boer Bulksma Szn. | 17-07-12 | 22:39

@Steuntrekkert | 17-07-12 | 22:36
dilemma, dilemma, dilemma!

gooi en smijtwerker | 17-07-12 | 22:37

@Pa Cartwright | 17-07-12 | 22:34
Hm, ik had gehoopt dat je je uitleg iets breder zou trekken dan alleen het punt van neemjemoeder. Ik was benieuwd naar je overkoepelende visie omtrent dit topic.

Art Vandelay Ultor | 17-07-12 | 22:37

@gooi en smijtwerker | 17-07-12 | 22:09
Dus op wie moet ik stemmen?

Steuntrekkert | 17-07-12 | 22:36

@Niemands Knegt | 17-07-12 | 22:34 | + 0 -
Het zou slim zijn om hun economie af te laten koelen, zeker nu dan een harde landing. De vraag is hoe gaat de bevolking zich opstellen nu ze aan luxe hebben geroken.

Kaas de Vies | 17-07-12 | 22:36

Glas Koning
Right! VS, Azie .................... Nederland. Dan lachen ze nog veel harder. Nederland is dan niet het Drenthe van de wereld maar het Oude Pekela van de wereld.

Fisccon | 17-07-12 | 22:36

@neemjemoederindemali | 17-07-12 | 22:18
Dat is niet waar.
www.nationmaster.com/graph/ind_man_out...
Als je alle EU landen in dit overzicht bij elkaar optelt is de industriële output van Europa behoorlijk groter dan die van China en net kleiner (maar praktisch hetzelfde) als die van de VS. Dat betekent dan wel dat de EU met meer dan 500 miljoen mensen behoorlijk achterloopt qua productiviteit per hoofd van de bevolking, maar in dat opzicht zijn Japan en Zuid-Korea de VS weer de baas.

Stormageddon | 17-07-12 | 22:35

@Parsons | 17-07-12 | 22:33 | + 0 -
Dat doen ze nu al zeker 1,5 jaar niet meer. Ze verkopen nu voornamelijk aan China.

Onlangs een bizarre loonsverhoging in Duitsland doorgevoerd, dat doen ze niet voor niets.

Kaas de Vies | 17-07-12 | 22:35

@neemjemoederindemali | 17-07-12 | 22:15
en de relatief grootste bankensector ter wereld, tenminste als je al die shadow banks niet meerekent.

cumshaft | 17-07-12 | 22:34

@Kaas de Vies | 17-07-12 | 22:28 |
China's economie stagneert op dit moment en pogingen om de economie fundamenteel te hervormen worden uitgesteld. De Chinezen gebruiken de korte termijn strategie van investeringen dit vermijdt een 'harde landing' op de korte termijn maar wel tegen de prijs dat het een oplossing voor de afhankelijkheid van de economie van investeringen uitstelt en dit is per definitie onhoudbaar.
www.beurs.nl/nieuws/Buitenland/3164035...

Niemands Knegt | 17-07-12 | 22:34

@ Art Vandelay Ultor | 17-07-12 | 22:27
'Europa' heeft, op vele fronten, een hoogwaardige industie. Kom-op Art, weet jij zelf prima.

Pa Cartwright | 17-07-12 | 22:34

@trippert | 17-07-12 | 22:28 | + 0 -
Dat is zeker waar en zeg je ook terecht.

Het verschil met Europa is dat we zo besluiteloos kunnen zijn. USA heeft meer de mentaliteit, fuck it we gaan het nu zo doen en zo niet dan knallen we je naar de maan.

Kort door de bocht uiteraard.

Maar er wordt een situatie geschetst dat Europa hopeloos is, dat is niet zo. Het is anders.

Kaas de Vies | 17-07-12 | 22:34

@Kaas de Vies | 17-07-12 | 22:19
De Duitse industrie verkoopt zijn producten aan o.a. Zuid-Europa op basis van beloftes dat ze ooit betaald worden terwijl de leveringen geschieden en het via de Duitse overheid voorgeschoten wordt middels Target2 en ESM.

Hoezo het gaat goed in Duitsland?

Fake cijfertjes.

Parsons | 17-07-12 | 22:33

Het is tijd dat Nederland weer op zijn eigen poten gaat staan! Op deze manier komen we helemaal nergens!

Ik woon voor een groot gedeelte van het jaar in Boedapest. De koers tegenover de HUF gaat als een gek naar beneeden... Dat lijkt mij een duidelijke indicatie dat het op deze manier helemaal fout gaat!
Wat er aan gedaan moet worden weet ik niet... Uit de euro?

Glas Koning | 17-07-12 | 22:31

Gôh. Werkelijk?
Dat zal toch zeker niet komen omdat Europa vooral in zichzelf gekeerd is? Met name Nederland is juist een sprekend voorbeeld van actieve, visionaire, standvastige en stabiele buitenlandpolitiek.
Wij hebben ook een regering die de mond vol heeft van taakspecialisatie binnen Europa. Dat is erg doelmatig en effectief inderdaad. Daarom willen alle lidstaten dat. Dat bekt lekker bij de afgebakende achterbans. Allemaal.
En dat is nou precies waarom die efficiënte en doelmatige taakspecialisatie niet gaat werken: er is geen federaal Europa onder éénhoofdige leiding met eenduidige buitenland politiek. Daarom is Europa van binnenuit verzwakt en lachen de VS en China ons uit.
Brazilië, Rusland, Turkije, India en Indonesië ook trouwens.

Maar sluit gerust nog meer ambassades, bespaar nog meer op ontwikkelingssamenwerking en gooi nog meer defensie in de uitverkoop hoor! Dat maakt alles nog geloofwaardiger en mogen we wellicht straks nog bij de G260 aanzitten. Aan een klein hoekje van de tafel. Terwijl Mali of Somalië voorzit, of zo.
Nee, de wezenlijke zaken spelen zich echt hier af. Hier achter de dijken. Op 12 september. Waar bezuinigen synoniem staat aan lasten verzwaren. Waar we *80 miljard* uitgeven aan gezondheidszorg. Maar er toch nog steeds meer geld naartoe moet. Waar we *55 miljard* uitgeven aan Sinterklaascadeaus. Maar daarop bezuinigen tegen de borst van Henk en Ingrid stuit.
Ik wil echt zo graag emigreren.

Chiant | 17-07-12 | 22:31

@DANNY3960 | 17-07-12 | 22:24
Precies Danny .. wat doe je als het zelf slecht met je gaat ? .. Naar een ander wijzen en roepen dat het heel slecht met hem gaat ...
(Niet dat ik het idee heb dat het hier beter gaat of dat het hier de komende tijd beter gaat worden .. in tegendeel .. maar goed .. de geeikte reactie)

SyntaxError | 17-07-12 | 22:30

@neemjemoederindemali | 17-07-12 | 22:15
Inderdaad:
www.dagelijksestandaard.nl/2012/07/mar...
We zijn allang failliet alleen houden we de schijn op dat alles bij het oude blijft.

JoranVanderdood | 17-07-12 | 22:29

@Parel van het Zuiden | 17-07-12 | 22:27 | + 0 -
Ja wat een manisch depressieve narcistiche psycho-analyticus is het toch ook.

Oh ja en hij zit ook in de bijstand.

Kaas de Vies | 17-07-12 | 22:29

@trippert | 17-07-12 | 22:14
Blijkbaar kun jij niet lezen. Nergens zeg ik dat het hier wel goed komt.
Art Vandelay Ultor | 17-07-12 | 22:16 | + 0

Ik bedoel ermee dat we de VS nog wel eens een keer nodig zouden kunnen hebben. Dus eerst eigen rotzooi opruimen voordat we anderen gaan vingerwijzen. Inderdaad doet de VS dat nu in dit geval, maar hier zitten we al 20 jaar te wijzen naar de VS zonder onze eigen shit aan te durven wijzen.

En KaasDeVries

Het is een verhullende abstractie door te zeggen dat het elders nog erger is. Hier is de shit dus hier moeten we er wat aan doen. Niet zeggen we moeten gelukkig zijn want elders is het nog erger. ook dat wordt ons al jaren ingeprent. Opflikkeren, iedereen die er een zooitje van maakt. eruit! en nooit meer terug komen.

trippert | 17-07-12 | 22:28

@Niemands Knegt | 17-07-12 | 22:26 | + 1 -
China's probleem wordt dat de lagere middenklasse luxe ruikt en er geen afstand meer van wil doen.

En als China in een milde recessie komt dan barst die bom.

Kaas de Vies | 17-07-12 | 22:28

@Pa Cartwright | 17-07-12 | 22:23 |

Misschien kunt u het eens uitleggen i.p.v. het paneel vol te twitteren met holle frasen?

Parel van het Zuiden | 17-07-12 | 22:27

@Pa Cartwright | 17-07-12 | 22:23
Hoe zit het dan, Pa?

*met gekamde, natte haartjes en ranja op de bank gaat zitten voor een verhaal van Pa*

Art Vandelay Ultor | 17-07-12 | 22:27

@hoax! | 17-07-12 | 22:24 | + 1 -
Er zijn staten die gewoon vergelijkbaar zijn met een Spanje, lees je niets over in de kranten.

Kaas de Vies | 17-07-12 | 22:27

Inderdaad, de economie van Europa zit in een recessie en is keihard op weg naar een depressie, gelijk de jaren 30 van de vorige eeuw, maar Amerika zit ook in een compleet kunstmatige gestimuleerde, geforceerde 'groei', zonder uitzicht op werk en inkomen voor de belastingbetalers, resumerend een virtuele economie die ook op ontploffen staat. Daarnaast kijkt Japan rechtstreeks in een economische afgrond onder andere door de tsunami en de nucleaire ramp en schaart China zich in het rijtje van wereldeconomieën die een harde landing meemaken, ondanks het voortdurende gemanipuleer met cijfers en beleid.
David Zoras praat dus poep; haast de gehele wereldeconomie zit in de problemen door de enorme schuldenlasten die zijn gecreëerd door de virtuele economieën en in plaats van die schuldenlasten af te bouwen gaan de banksters en politici steeds nieuwe schulden aan; het plafond is echt in zicht.
Ons huidige systeem heeft gewoon zijn beste tijd gehad en zorgt op dit moment slechts voor het in stand houden en het verder verrijken van een kleine bankierselite cum suis met exorbitante, onvoorstelbaar grote privé vermogens.
Het is plat gezegd gewoon tijd voor een nieuw financieel economisch systeem waarbij de rol van banken en centrale banken gigantisch aan banden wordt gelegd.

Niemands Knegt | 17-07-12 | 22:26

Zoals jullie weten; "Na het zuur komt het zoet"
We moeten nu doorpakken, drastische maatregelen nemen, nood breekt wet, maar we hebben echt het beste met jullie voor, we moetten allemaal de broekriem aantrekken, de schouders eronder zetten, de sterkste schouders dragen de zwaarste lasten, eerlijk zullen we alles delen, we zullen echt sterker uit deze crisis komen enz enz enz ...
Met Tita Tovenaar als premier zou ik het mischien nog gaan geloven ook ..
o/

SyntaxError | 17-07-12 | 22:26

@Pa Cartwright | 17-07-12 | 22:23 | + 0 -
Ik probeer iemand nog iets uit te leggen, wellicht heb ik ongelijk of zal het een beetje narcistisch zijn, ik onderneem tenminste een poging.
zie Kaas de Vies | 17-07-12 | 22:19 | + 0 -

Jij zeikt alleen.

Narcist

Kaas de Vies | 17-07-12 | 22:26

De hele westerse wereld is een economische tijdbom. Gebaseerd op hebzucht en groei. Alles is uit te drukken in geld zelfs dood gaan kost geld. Waarom moeten economieën ongelimiteerd groeien is het niet een keer genoeg? Eigenlijk groeit de Nederlandse economie al jaren niet of nauwelijks maar alleen door bubbels te creëren groeit de economie kunstmatig.

Ik zeg fuck the system onafhankelijk en zelfvoorzienend is het antwoord. Investeer in kennis en kunde. Ben je bezig met een of andere alpha of gamma studie of heb je deze afgerond? Sterkte want deze mensen zijn in dit systeem overbodig.

chef werkplaats | 17-07-12 | 22:25

@Moonwarrior | 17-07-12 | 22:24
ho, ho, ho. smijten doe ik al

gooi en smijtwerker | 17-07-12 | 22:24

Ik ben niet zo negatief over (noord-)Europa. We gaan economisch vast 30 jaar terug, maar dat redden we wel. Zuid Europa gaat met 25% werkloosheid het nog wel lastig krijgen. De USA heeft plaatselijk dezelfde problemen. We kennen allemaal Detroit, maar ook Californie kauwt al jaren op hun tandvlees. China heeft intern enorme uitdagingen, maar voorlopig zitten ze nog wel in de slappe was. Ik denk dat die nog de langste adem hebben.
Europa is niet zo zwak als het lijkt, althans niet ten opzichte van de USA en Japan. Kijk maar naar de valuta. De pleuris breekt uit in Griekenland en Spanje en de euro is nog steeds 25% meer waard dan de dollar.

hoax! | 17-07-12 | 22:24

Geen enkele reden voor de Kunduzers olv Rutte te stoppen met al ons geld in die put te smijten.

Moonwarrior | 17-07-12 | 22:24

@ neemjemoederindemali | 17-07-12 | 22:18
Jij begrijpt er dus écht geen klap van.

Pa Cartwright | 17-07-12 | 22:23

@SyntaxError | 17-07-12 | 22:20 | + 0 -
Nee, ik kan wel iets. En mijn haar zit leuker.

Kaas de Vies | 17-07-12 | 22:22

@neemjemoederindemali | 17-07-12 | 22:18
vertel ze dat in duitsland maar eens

gooi en smijtwerker | 17-07-12 | 22:20

@Irreverent | 17-07-12 | 21:57 |

Een ondemocratisch, onrechtstatelijk, en onvrij Europa is het niet waard om voor te vechten. Gezien de middelen waarvan de zelfbenoemde elite zich bedient om die financieel-economische oorlog van je aan te gaan verliezen we die wat mij betreft dan maar.
.
Er valt voor een Europese burger namelijk niets te winnen. Winst van zo'n oorlog zou slechts betekenen dat de zelfbenoemde elite is verrijkt en bestendigd in haar positie terwijl de burger zijn vrijheid en burgerrechten nog steeds kwijt is.
.
Met een slaafse volgzame instelling een leugen achterna lopen gaat ons geen goede toekomst bezorgen.

Parel van het Zuiden | 17-07-12 | 22:20

@Kaas de Vies | 17-07-12 | 22:14
Ben jij JPB ?

SyntaxError | 17-07-12 | 22:20

@neemjemoederindemali | 17-07-12 | 22:18 | + 0 -
Niet? Nou volgens mij gaat het lekker in Duitsland.

Het is waar dat wij veel industrie hebben geoutsourced omdat onze werknemers te duur zijn. Maar mocht het nodig zijn gaan ze gewoon weer lekker aan het werk.

Amerika heeft ook geen industrie meer.

Kaas de Vies | 17-07-12 | 22:19

Power to the people.
En niet toegeven aan de neo-liberalen.
Hoogst waarschijnlijk ben je zelf vroeg of laat ook de lul. Als je niet toe de happy few behoort.

oplichter | 17-07-12 | 22:19

@Kaas de Vies | 17-07-12 | 22:16

Maar we hebben lekker geen industrie meer in Europa.

neemjemoederindemali | 17-07-12 | 22:18

@smdyasc
Uiteraard. Zo'n idyllisch Botlek- of Ruhrgebied en clusterbommen zijn zaken die we als beschaafde übermensch moeten koesteren.

Bakito | 17-07-12 | 22:17

@trippert | 17-07-12 | 22:14 | + 0 -
Voor WO II was Europa de oude opa van de wereld, na WO II zijn we het lulletje van de wereld.

Laat ze maar ouwehoeren we zijn wel het grootste economische blok en staan er relatief beter voor dan Amerika en China.

Kaas de Vies | 17-07-12 | 22:16

@trippert | 17-07-12 | 22:14
Blijkbaar kun jij niet lezen. Nergens zeg ik dat het hier wel goed komt.

Art Vandelay Ultor | 17-07-12 | 22:16

Maar zouden die grote economien, m.n. de VS er baat bij hebben dat de Euro een sterke (sterker dan de dollar) munt wordt ?
En zouden zij er ook niet alles wat in hun macht ligt aan doen dit te voorkomen ?

SyntaxError | 17-07-12 | 22:15

@JoranVanderdood | 17-07-12 | 22:11

Volgens mij lopen we hier ook al lang in ons nakie rond, we hebben met zijn allen een flink portie schuld. ruim 400 miljard staatsschuld, ruim 700 miljard hypotheekschuld en links en rechts wat persoonlijke leningen. Heb ik het nog maar even niet over de giga bedragen waar de BV Nederland garant voor staat.

neemjemoederindemali | 17-07-12 | 22:15

Gewoon hard werken, belasting betalen aan een overheid die zijn zaakjes op orde heeft, en dan mag iedereen de spot met ons drijven. Tot die tijd hebben ze gelijk, dus hup hup laten we onze schouders er onder zetten.

Kaas de Vies | 17-07-12 | 22:14

He he het grote woord is eruit! Europa is het lulletje van de wereld en dat kon je 30 jaar geleden al aan zien komen. Maar nog steeds zijn er sufferds als de eerste twee reacties op dit stuk die nog steeds denken dat het allemaal goed komt.
De Verenigde Staten, laat me niet lachen. Sure, wij leven al decennia boven onze stand en bovenop een gigantische schuldenberg, zowel privaat als de staat, maar die Yanks zijn nog een stuk erger. Hun staatsschuld ooit gezien? Disaster waiting to happen.
Art Vandelay Ultor | 17-07-12 | 21:05 | + 27 -
Wat de fipo zegt. Je was me voor Art. Een derdewereldland met onderhand een een zeer wankele economische structuur gaat ons even vertellen hoe het moet.
Superior Bastard | 17-07-12 | 21:07 | + 9

Even om het contrast helder te maken de economie van Calafornia is net zo groot als die van Duitsland. De schuld van Duitsland, met alle garanties aan Zuid-Europa is even groot als die van Calafornia en Calafornia is een van de staten met de grootste schuld. In de VS maken ze geld wij maken er een puinzooi van.

Gewoon blijven geloven dat we superieur zijn hier. Sta je dan, lekker voor lul als een keizer zonder kleren.

trippert | 17-07-12 | 22:14

-weggejorist-

Raacna | 17-07-12 | 22:14

Ik zeg Fcuk de VS Fcuk China. Als zij zo lekker willen lachen prima. In de Verfuckte Staten vergeten ze misschien dat zij de oorzaak zijn van onze shit. De uiteenspatting van de huizenmarkt aldaar is overgewaaid naar de EU. Dat wij als Eu zo nodig in de VS economie moesten investeren is ook niet goed natuurlijk, maar als maatschappij waar de heersende gedachte is dat je met een nieuwe lening je oude kan afbetalen en er dan geen last meer van te hebben moeten ze toch echt eerst even de hand in eigen boezem steken en verder hun smoelwerk houden. Ga lekker oorlog voeren, daar zijn ze goed in.

Raacna | 17-07-12 | 22:14

@Bakito | 17-07-12 | 22:09
En dat is ook maar goed ook, stel je voor dat de cultuurvernieters het voor het zeggen zouden hebben en niet de cultuurbeschermers.

smdyasc | 17-07-12 | 22:13

De US economy houd zich alleen in stand omdat Helicopter Ben flink op CTRL-P aan het drukken is om de drollarprinter aan de gang te houden.

De drollar gaat tanken. Het is alleen dat de pleuro zich in een nog slechtere staat bevindt anders zou al gauw duidelijk worden dat Uncle Sam in z'n nakie rondloopt.

JoranVanderdood | 17-07-12 | 22:11

met de problemen in eigen huis in china en amerika zal ze het lachen ze snel vergaan.
.
pleurt de euro in elkaar, dan zijn de financiele systemen in china en amerika ook stuk, zo hangt alles aan elkaar.
.
China liegt sowieso alles bij elkaar om te voorkomen dat de miljard paupers in opstand komen.
.
Amerika is de bedelaar van de wereld, maar hebben de chinezen bij de ballen omdat die al hun spaargeld in amerika hebben gestoken.
.
china heeft de amerikanen bij de ballen omdat ze alle tekorten van de amerikanen financieren.
.
Japan sterft uit, op de langere termijn omdat ze niet meer neuken of op de kortere termijn vanwege fukushima.
.
wereldwijd gaan we af op een harde reset omdat het piramidespel van steeds meer schuld eindig is. de route waarlangs het stuk gaat is nog niet duidelijk. Of inflatie door de massale geldcreatie die uit het monetaire circuit uitbreekt naar de reeele economie. Of door een deflationary spiral.
.
maar stuk gaan we met zijn allen.

gooi en smijtwerker | 17-07-12 | 22:09

@lichtpunt
Uiteindelijk bepaalt de olie- en wapenindustrie de agenda. De rest is politieke schertsvertoning.

Bakito | 17-07-12 | 22:09

Right en gaan wij de US of Stupid serieus nemen?
Die lui hebben een dusdanige staatsschuld dat ze bijna wekelijks de DebtCount display op TimesSquare moeten vervangen omdat het getal er niet meer op past.

normanius | 17-07-12 | 22:09

Update 22.00: Griekenland zeg bedankt voor de centen, we gaan niet bezuinigen en niet terugbetalen. Toedeledokie. Middelvinger. Proost, het is hier gezellig. Lekker weer ook!

alweerjarig | 17-07-12 | 22:08

Groeien,altijd maar groeien. Als je tegen t (groei)plafond komt te zitten doet een verfrissende oorlog wonderen.

lichtpunt | 17-07-12 | 22:04

CynicalBastard | 17-07-12 | 21:30

Ik ben vrees ik zo'n 1 procenter die het grotere plaatje een beetje begrijpt. Overigens geboren en getogen in Jeddah, Saudi Arabie als expat zoon. Jouw gezanig over moslims is aan mij niet besteed.

1 voor 1:

Of gaat u dan beweren zo naïef te zijn dat u gelooft in de eu-doctrine die beweert dat verdergaande en voortdurende "politieke integratie" c.q. burgerlijke onderwerping (zijsprongetje: he, wat betekende 'islam' ook alweer?) aan een anonieme horde ondemocratisch politiek aangestelde horde grijze muizen danwel 'apparatsjiks' of bureaucraten?

- ik geloof in integratie en subsidiariteit.

Laat me niet lachen. Het niveau samenwerking om oorlog te voorkomen was in de jaren 80 al lang bereikt, maar laten ze vooral doorgaan met geld uit het hardwerkende Noorden over te pompen naar het lanterfantende Zuiden van Europa, dan zullen we zien hoe goed die unie ons tegen oorlogen beschermt?

- Er is een financieel-economische oorlog aan de gang. Met een tribale instelling gaan we er niet komen.

Irreverent | 17-07-12 | 21:57

Art Vandelay Ultor | 17-07-12 | 21:47
Er zijn aanzienlijke bubbles aan het groeien in China en China geeft geen openheid daarover. China is afhankelijk van export en de Chinezen -als communistisch land- hebben de fout gemaakt geen eigen middenklasse te creëren. China heeft als voordeel -als communistisch land- dat het de bevolking eronder kan houden. Mao keek niet op een paar miljoen doden meer of minder. Maar China vreest het meest de massa die in beweging komt.
En wat Quid scrhijft over de VS is dat de financiele wereld bezorgt begint te raken over de VS met haar werkloosheid, disflationary trends, etc. Kennelijk bezorgder dan over wat er in de EU gebeurt.

Zzzzooooffff | 17-07-12 | 21:57

Dus de VS meneer zegt dat Europa niet zo belangrijk is?
Jaja... volgende bericht. Wat automerken betreft gaat de vlieger iig niet op.

dutch driver | 17-07-12 | 21:55

Amerika is dankzij de EU nog steeds niet failliet. Zodra wij geen geld meer richting Amerika zouden wegsluizen via zogenaamde tekorten van EU landen en banken zou Amerika economisch al niet eens meer bestaan. De EU is gewoon gekke Henkie door als een onderdanige hond te buigen voor de imperialisten.....

Megalomaantje | 17-07-12 | 21:51

@seven | 17-07-12 | 21:40

Daarom moeten we ook als de sodemieter uit de EU en de Euro opdoeken. Is beter voor de zuidelijke landen en beter voor ons, wie dat nu nog niet snapt is debiel.

Hoi, Alexander Pechtold cs.

neemjemoederindemali | 17-07-12 | 21:50

Ik ben niet schuldig. Meh.

Wat een onzin, dat je als land niet zelfstandig zou kunnen (over)leven. Dan zou iedereen nog bij zijn moeder wonen. Je 'verdient' (of genereert) per land gewoon wat je voor DAT land nodig hebt. Simpel.

DijenkletserT | 17-07-12 | 21:50

@seven | 17-07-12 | 21:40
Hetzelfde geldt voor Israël. Een economisch machtsblok werkt alleen als er geen slackers zijn die de toppers omlaag trekken. Je ziet het dus in de EU/EMU volledig verkeerd gaan, en dan heb ik het nog niet eens over de culturele verschillen tussen het noeste (overwegend) protestantse Noord-Westen en het nonchalante katholieke Zuiden, die het zogenaamde machtsblok intrinsiek verzwakken. Maar ook ik vertel ik (jou) uiteraard weinig nieuws.

Art Vandelay Ultor | 17-07-12 | 21:50

Ha, ze rekenen even buiten de briljante plannen van de EU om van Europa de meest concurrerende economie ter wereld te maken.
Daartoe zal de EU het aantal regels en bureaucratische belemmeringen fors verhogen, zodat bedrijven extra moeten investeren in personeel om te rapporteren aan de EU en inefficiënter kunnen produceren.
We moeten verplicht 50 miljoen extra mensen uit de arabische-lente landen toelaten. Deze staan in Europa wijd en zijd bekend om hun hoge arbeidsparticipatie en grote betekenis voor wetenschap en economie.
En last but not least; de EU gaat zorgen dat de economische kracht van de landen in de EU gelijk getrokken wordt. Middels een briljant plan om landen die binnen de EU efficient produceren en daardoor een overschot op de betalingsbalans hebben, een boete danwel een verplichte loonstijging op te leggen.
Maak je borst maar nat China en VS!

Barani517 | 17-07-12 | 21:49

@seven | 17-07-12 | 21:40
Ja, vooral Milka Chocolade met die geile boerinnetjes.

Bart_Bart | 17-07-12 | 21:49

Nou, ik kan niet Eurofiel worden van uitgelachen worden door de U.S.A. en Azië. Echt niet.
Jaloers wel, zij hebben misschien een slechte economie, maar zij hebben in ieder geval niet de tragische molensteen om hun nek hangen van 1 Volk, 1 Rijk, 1 Euro en 1 Hermann von Rompuy.

Op de lange duur is dat de nekslag waar "wij" hier niet van willen weten, maar waar de U.S.A. en Azië nu al pret om hebben.

Jan Passant mk2 | 17-07-12 | 21:48

@Zzzzooooffff | 17-07-12 | 21:39
Is het niet wishful thinking dat China op omvallen staat? Zeker, ze groeien boven hun stand, maar een aanzienlijk deel van de groei staat op een vrij stevig fundament. Het proces zal in de toekomst dus ook wel enigszins vertragen, maar als er geen volksopstanden komen vanwege de slechte lonen en werkomstandigheden zal China zijn positie aanzienlijk gaan verbeteren, toch?

Art Vandelay Ultor | 17-07-12 | 21:47

Imho moet je gewoon gaan voor individuele veerkracht. Deze ondergang is toch niet meer te stoppen. Je kunt je druk maken of zelfs gaan reaguren op GS, maar beter zorgen dat je je schulden goed beheerd (lees: afbetaald) en verder zorgen dat je het een poosje uit kunt zingen als het systeem overnight klapt en dat je op de een of andere manier verder kunt als de economie nog 10-20 jaar fors blijft krimpen waarbij er schaartse ontstaat aan grondstoffen en wellicht zelfs voedsel... want dat gaat namelijk binnen een paar jaar gebeuren. Mark my words!!!

synchronicity | 17-07-12 | 21:46

@as-saboer | 17-07-12 | 21:43
Daar hebben weer ons haatturkkoppie. Wat is het verschil met een nazi en een turk-nazi?

smdyasc | 17-07-12 | 21:46

@seven | 17-07-12 | 21:40
En kaas met gaten.

Stormageddon | 17-07-12 | 21:44

CynicalBastard | 17-07-12 | 21:15 Overigens beschouw ik, in tegenstelling tot wikipedia, Frankrijk NIET als Noordzee-land. (het Kanaal is wat anders). De link tussen Frankrijk en de Middellandse zee is daarentegen evident.

CynicalBastard | 17-07-12 | 21:44

Beseft Quid wel dat hij feitelijk een pro EU artikel schrijft? Helaas heeft Europa te maken met teveel nationalistische sentimenten om serieus stappen te zetten. Partijen zoals de PVV zijn funest voor Nederland.

as-saboer | 17-07-12 | 21:43

Machtsblokdenken is wat betreft defensie nog te begrijpen, maar op economisch vlak zijn schaalvoordelen zeer betrekkelijk. Een kleine economie kan in een open wereld met gemak een logge reus verslaan. Zo is Zwitserland velen de baas qua farma, medische apparatuur, horloges, hoogwaardige chemie, precisie instrumenten wb metaal & chocolade & toerisme.

seven | 17-07-12 | 21:40

Geïkel met "links en rechts"moet afgelopen zijn, TO the point wat zo is is zo, en maak er het beste van. We lullen teveel en goeie kapiteins op het schip geen druiloren en baantjes jagers

L.M. | 17-07-12 | 21:40

Wat een gelul van Quid. Japan is al twee decenia een zooitje en austerity daar werkt voor geen meter. China staat op omvallen en de VS met 100% staatschuld en 65 trillion aan sociale verplichtingen die ze never nooit niet kunnen inwilligen. Om van het deviratenstelsel en de housing bubble die nog steeds speelt nog maar te zwijgen. Het enige dat speelt is dat het label Made in China weer Made in USA wordt. Dat betekent dat slechte producten uit China die niet lang meegaan vanwege kut, vervangen gaan worden door producten uit de VS die niet lang mee gaan omdat ze gemaakt worden om niet lang mee te gaan.
Europa zal als reactie ook de lonen gaan verlagen en dan komt kwaliteitsproductie gewoon weer terug naar Europa.

Zzzzooooffff | 17-07-12 | 21:39

Geïkel met "links en rechts"moet afgelopen zijn, TO the point wat zo is is zo, en maak er het beste van. We lullen teveel en goeie kapiteins op het schip geen druiloren en baantjes jagers

L.M. | 17-07-12 | 21:39

@Idontgiveafunk | 17-07-12 | 21:35
Waarom moet je huilen? Heb je geen dak boven je hoofd? Kun je geen auto meer rijden? Kun je niet meer vreten?
Relativeren kun je leren: altijd blijven lachen.

BedrijfsTijgerT | 17-07-12 | 21:37

Twintig jaar na de val de USSR valt nu de economie van het Westen. De oorzaak zoek ik in de automatisering, waarbij mensenwerk wordt vervangen door computers. Heel die digitale wereld heeft de mens uit het centrum van het systeem verjaagd... en is net zo dysfunctioneel als de geleide plan-economie. De handel op de beurs is al zover geautomatiseerd dat er nog nauwelijks mensenwerk aan te pas komt. High-frequency trading. Flash capital. De automatisering heeft een zombie-economie gecreëerd.

Rest In Privacy | 17-07-12 | 21:37

@ smdyasc | 17-07-12 | 21:32
Jouw idee kerel.

Pa Cartwright | 17-07-12 | 21:37

EU
Zucht......

G Speklap | 17-07-12 | 21:36

Als ik hun was zou ik ook Europa uitlachen, kan er nu alleen om huilen

Idontgiveafunk | 17-07-12 | 21:35

Ach, de Chinezen zijn over een paar jaar ook failliet, met een desastreuze vergrijzing als gevolg van de één-kind politiek (en pensioenfondsen die nu al zwaar leunen op belastinginflux), en een vastgoed bubbel die op springen staat (remember Spain?):

"Study predicts a USD 2.8 trillion pension shortage in China next year."
chinadailymail.com/2012/07/16/china-fa...
globaleconomicanalysis.blogspot.nl/201...

Zoals eerder al aangegeven, de crisis gaat lekker globaal.

Zware Guy | 17-07-12 | 21:35

CynicalBastard | 17-07-12 | 21:30 "danwel 'apparatsjiks' of bureaucraten -nodig is om oorlog te voorkomen?-" invoegt.

CynicalBastard | 17-07-12 | 21:33

@Pa Cartwright | 17-07-12 | 21:28
Jouw idee, maar een van de weinigen die durft op te komen voor rechtvaardigheid en fatsoen in een rattenhol die het EP is.

smdyasc | 17-07-12 | 21:32

Zouden ze het 'lachen' van onze landverrader Rutte hebben overgenomen?
Als teken van respect ofzeau?

Botte Hork | 17-07-12 | 21:31

*proest
De US gaan er echt nog wel achterkomen dat ze nog veel harder gefaald hebben. En China komt met de economische groei nog heel veel interne (gewapende) conflicten tegen die ze ook nog tegen de Chinese muur zal zetten.

De wereld faalt keer op keer. Niet erg. Puinhoop maken, oorlog, uithuilen en de puinhopen weer eens opruimen. Zelfde als hier bij mij thuis.

BedrijfsTijgerT | 17-07-12 | 21:30

Irreverent | 17-07-12 | 21:20 Helemaal niet, dus misschien moet u het punt dat u daar probeert te maken wellicht wat nader toelichten?
Of gaat u dan beweren zo naïef te zijn dat u gelooft in de eu-doctrine die beweert dat verdergaande en voortdurende "politieke integratie" c.q. burgerlijke onderwerping (zijsprongetje: he, wat betekende 'islam' ook alweer?) aan een anonieme horde ondemocratisch politiek aangestelde horde grijze muizen danwel 'apparatsjiks' of bureaucraten?
Laat me niet lachen. Het niveau samenwerking om oorlog te voorkomen was in de jaren 80 al lang bereikt, maar laten ze vooral doorgaan met geld uit het hardwerkende Noorden over te pompen naar het lanterfantende Zuiden van Europa, dan zullen we zien hoe goed die unie ons tegen oorlogen beschermt?

CynicalBastard | 17-07-12 | 21:30

Japan staat heus niet te lachen zij staan bovenaan met hun overheidsschuld van 226% van het BBP (2010). Daarmee doet Griekenland (144%) het nog netjes.

flame_me | 17-07-12 | 21:30

Volgens mij is het enige wat de EU ooit bereikt heeft een vermelding in het Guiness book of Records vanwege de meeste verhuizingen per jaar.

Cuyahoga | 17-07-12 | 21:30

zoveel mogelijk europese lijders op een bordes in hun maatpak voor de gezamelijke eenheids foto na iedere keer weer de beslissende eurozone meeting.

des te meer ligt men in een slappe lach,zeker wanneer men vanuit brussel ook nog eens het miljeu of wat voor moraal ook predikt.

de hubris van de eurofiele elite over de zg toekomst euro en eurozone markt,ondergang dollar en de VS, wordt nu duur terug betaald over de ruggen van de lijfeigenen.

S.Hole | 17-07-12 | 21:29

De Europese markt is de grootste van de wereld. Als dit afzetgebied instort zal het lachen ook de Aziaten en de Amerikanen vergaan. Deze partijen, die zelf ook kampen met structurele financiele en economische problemen, zijn uiterst kwetsbaar voor wegvallend afzetgebied omdat hun interne economieen dit niet kunnen compenseren. Ik noem VS: structurele verarming van de bevolking en schuldenlast op staten en federaal nivo, China: bubbels in eigen economie, onhaalbare groeieis om onrust te voorkomen, Japan: massale vergrijzing en langdurige stagnatie, India: teruglopende investeringen en uit de klauwen lopende bevolkingsgroei...
.
Dit neemt overigens niet weg dat de schade aan de geopolitieke positie van Europa inmiddels onherstelbaar is. Die positie was overigens al niet al te florissant vanwege het militaire onvermogen...

Parel van het Zuiden | 17-07-12 | 21:28

@ smdyasc | 17-07-12 | 21:25
Loser eerste klas, die gast.

Pa Cartwright | 17-07-12 | 21:28

DutchLibertarian | 17-07-12 | 21:10 Daar zitten hypotheken in, in die private schuld. En in Nederland blijven die dank zij hypotheekrenteaftrek staan totdat ze volledig worden afgelost. Wat die tabel niet vermeld is de gemiddelde huizenprijs, of het spaarkapitaal dat tegenover die schuldenlast staat. Daarnaast wordt Nederland niet in het voorbeeldrijtje Luxemburg, Zwitserland en China genoemd, maar als export- en bankenland staat er wel degelijk een grote buitenlandse schuld jegens Nederland tegenover die Nederlandse schuldpositie.

CynicalBastard | 17-07-12 | 21:26

Eén Europa zou zo goed voor ons zijn. Als we dan toch alles gedwongen moeten delen, dan maar de pensioenleeftijd uit Griekenland, het weer van Italië en de wijven uit Denemarken. Eerlijk zullen we alles delen.

Steuntrekkert | 17-07-12 | 21:25

*Gaat morgen naar KvK om "NL-Ghetto Tours" op te richten*

Botte Hork | 17-07-12 | 21:25

In Nederland kennen we 3 miljoen pensioengerechtigden, bijna 1 miljoen ambtenaren, een zooi uitkeringsgerechtigden, vrouwen die 12 uur per week werken wel genoeg vinden. Allen worden betaald door nog slechts een paar miljoen werkenden. Die moeten inmiddels bijna hun halve inkomen aan moedertje staat afstaan. Tel daarbij bovenop dat ze ook nog moeten bloeden om andere landen moeten onderhouden, en iedere gek weet dat we op het randje van faillissement staan. De verzorgingsstaat wordt onbetaalbaar. Het is te hopen dat dit parasitaire systeem snel instort en we er vrijheid voor terug krijgen. De vrijheid om je geld uit te geven zoals je dat zelf wilt. Zodat je vrijwillig de buurman die het moeilijk heeft eens financieel kunt bijstaan, in plaats van gedwongen te worden uitkeringstrekkers in de rest van het land, of zelfs in Griekenland, te financieren.

DutchLibertarian | 17-07-12 | 21:25

@ Irreverent | 17-07-12 | 21:18
"Sorority Girl", humor.

Pa Cartwright | 17-07-12 | 21:24

Het zou mooi zijn als we echt een sterk Europa hebben (met 1 leger, 1 munt, 1 politiek en vooral M-E-N-T-A-L-I-T-E-I-T, maar de meeste landen in de Eurozone krijgen hun eigen politiek al nauwelijks voor elkaar.

Europa een lachertje? Ik vind het eerder om te huilen!

PisFinger | 17-07-12 | 21:23

CynicalBastard | 17-07-12 | 21:15

"Ik dacht dat we naar goed Europees gebruik geschiedenis onderricht hadden op onze scholen opdat we lering konden trekken uit de geschiedenis van onze Europese landen."

Heb jij het hoofdstuk over zowel de eerste als de tweede wereldoorlog gemist?

Irreverent | 17-07-12 | 21:20

het enige land wat me een beetje positief doet stemmen is brazilië. in amerika & china gaat het ook slecht alleen valt dat wat naar de achtergrond vanwege de problemen in europa. japan is verder stokoud, india te bureaucratisch en rusland te dronken.

cumshaft | 17-07-12 | 21:19

Ja maar ja maar ... het was nog zó afgesproken in de Lissabon Agenda: "to make the EU the most competitive and dynamic knowledge-based economy in the world capable of sustainable economic growth with more and better jobs and greater social cohesion". Onze toppolitici waren er ook bij. Is het... is het... dan niet waar?

Zoetwaterpanharing | 17-07-12 | 21:19

Uiterst spijtig dat Madlener juist nu uit Europa vertrekt.

Pa Cartwright | 17-07-12 | 21:19

En gelijk hebben ze.
*hartelijk mee lachen doet*

GeflipteVlaflap | 17-07-12 | 21:18

Ik ga maar eens emigreren naar Brazilië, heb je ook nog eens lekkere wijven, strand en een fijne, zwoele taal. Oh ja, een opkomende economie.

Tascam | 17-07-12 | 21:18

Als je nu van hetzelfde artikel een aantal andere zinnen overneemt ziet het als volgt uit:

".. All the concern is about how the economy is freezing ahead of the uncertainty.

So suddenly there are all kinds of reasons to talk about the U.S."

Heer Moes | 17-07-12 | 21:18

@DutchLibertarian | 17-07-12 | 21:10
De VS denkt dat het structurele problemen en fouten binnen het systeem kan aanpakken met quantative easing; oftewel nog meer schulden aan de schuldenberg plakken. Ik denk dat dit ze uiteindelijk in de ass zal biten. Een teveel aan onoverzichtelijke en onbetaalbare schuld was immers de oorzaak van de huidige crisis.

Art Vandelay Ultor | 17-07-12 | 21:17

Gekwebbel. Wordt Geenstijl gefinancierd door dezelfde geldschieters die Wilders financieren?

Irreverent | 17-07-12 | 21:16

Er valt weinig te lachen, de depressie is mondiaal. Dit wordt van kwaad tot erger. Neem nou Japan, met een staatsschuld van meer dan 200%. Nee, die Jappen lachen niet. Om over Amerika maar te zwijgen. China is een land in opkomst, maar krijgt nu ook met zwaar weer te maken. Dit is gewoon de jaren '30 overnieuw. De zogenaamde Arabische "lente" gaat globaal de komende jaren. Dus Azië en de VS lachen ons niet uit, maar weten dat ze zelf ook aan de beurt komen. En snel.

Rest In Privacy | 17-07-12 | 21:16

Om over China maar te zwijgen, zodra je 'glanzende' Oostkust hebt verlaten en het binnenland ingaat, ziet die Tijgereconomie er heel anders uit.
Als 51ste staat aansluiten bij de USA, prima. Maar wel met behoud van ons eigen zorg en pensioenstelsel a.u.b.

LJBrinkhorst | 17-07-12 | 21:16

En die linke Aziaten, daar moeten we voor oppassen. China gaat als een Maglev, maar daarmee vertel ik weinig nieuws. Japan trekt volgens mij sinds twintig jaar stagnatie weer aan en Vietnam vietcongt zich ook in rap tempo uit de derde-wereld-modder. Nu kun je ook te snel groeien, natuurlijk en vooral China moet oppassen (spooksteden, dat schiet niet op), maar de balans gaat duidelijk naar de oostelijke helft van Eurazië doorslaan. We zouden er slim aan doen om de Chinese taal binnen het Nederlandse curriculum serieus te benaderen en behandelen - zou ons een mooie voorsprong in contacten met een nieuwe (hernieuwde) wereldmacht kunnen geven.

In historisch perspectief is het trouwens ook weinig nieuws, dat de Han's de scepter zwaaien. Het is al voorspeld door Jared Diamond en meer recenter kun je elke zondag de ontwikkelingen met beeld volgen in de vrij goede serie 'Beschaving: Het Westen en de rest' van Niall Ferguson op de publieke: www.hebikietsgemist.nl/programma/3777/... (tip).

Art Vandelay Ultor | 17-07-12 | 21:15

Klopt. Je moet dan ook niet in een politieke en economische unie willen zitten met incompetente flutlanden die een incompetente bevolking met flutmentaliteit hebben.
Dan moet je namelijk ook gaan luisteren naar en macht delen mer t de incompetente flutbestuurders die dat soort landen aanleveren.
Ik dacht dat we naar goed Europees gebruik geschiedenis onderricht hadden op onze scholen opdat we lering konden trekken uit de geschiedenis van onze Europese landen.
Landen rondom de Noordzee en Oostzee weten van aanpoten, landen rondom de Middellandse zee en de Zwarte zee sedert de val van het Romeinse rijk niet meer.
Landen die niet aan een van de eerder genoemde zeeen liggen dienen als bufferzone om de niet-aanpoten en wel-aanpoten landen economisch, militair en politiek uit elkaar te houden.

CynicalBastard | 17-07-12 | 21:15

En onze US en Aziatische vrienden hebben nog maar half een idee dat de werkelijke motor van de Europese economie schuld en uitkering heet.

smdyasc | 17-07-12 | 21:14

En daarom... PVV !!!, weg uit die EU.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 17-07-12 | 21:14

Ik ben een volbloed Atlanticus maar dit verhaal is puur gelul. Amerika is voor grote delen beleend aan China omdat de staatsschuld anders niet meer te financieren valt, de inkomensverschillen zijn tussen groepen en tussen staten enorm groot en last but not least ben jein de USA zwaar de pisang als je met grote zorgkosten krijgt te maken. Mooi land hoor daar niet van...

LJBrinkhorst | 17-07-12 | 21:14

We staan gewoon weer eens voor lul... (overigens net als bij het EK)
*proest*

saintinel | 17-07-12 | 21:13

Te makkelijke conclusie. Als je schuldige partijen aanwijst, doe het dan in de juiste volgorde:
1: Centrale banken
2: overheden
3: banken
4: de burger

De burger heeft goedverdoemme flink betaald voor de *kuch* expertise van de 1 t/m 3 om beslissingen te nemen over diens bestedingen.

blinde kip | 17-07-12 | 21:12

Zonder een sterk Europa worden we straks helemaal weggespeeld op de wereldmarkt.

Eurofoben zijn dan ook complete idioten.

Bakito | 17-07-12 | 21:12

Geeft niets. Na de val van de Euro en EU staan er straks weer 27 Europese ministers van Economische zaken op de stoep van Obama...

El Gouda | 17-07-12 | 21:10

Fuk die USAers wij hebben Rompuy

Kutmug | 17-07-12 | 21:10

Zimbabwe en de de USA zitten zo langzamerhand op één lijn. Megalomane projecten van de elite, terwijl de bevolking langzamerhand wegrot.

Superior Bastard | 17-07-12 | 21:10

Art Vandelay Ultor | 17-07-12 | 21:05
Er zijn tientallen economische indicatoren waaruit blijkt dat de VS er economisch veel beter voor staan dan Europa. Wat jij noemt is alleen de staatsschuld. Kijk eens naar dit lijstje, hierin is de private schuld meegenomen, en Nederland valt daarin nogal op: en.wikipedia.org/wiki/List_of_countrie...

DutchLibertarian | 17-07-12 | 21:10

Volgens mij lachen wij onszelf inmiddels ook uit. Maar een dag niet gelachen...

Pearlyan | 17-07-12 | 21:08

Wat de fipo zegt. Je was me voor Art. Een derdewereldland met onderhand een een zeer wankele economische structuur gaat ons even vertellen hoe het moet.

Superior Bastard | 17-07-12 | 21:07

De Verenigde Staten, laat me niet lachen. Sure, wij leven al decennia boven onze stand en bovenop een gigantische schuldenberg, zowel privaat als de staat, maar die Yanks zijn nog een stuk erger. Hun staatsschuld ooit gezien? Disaster waiting to happen.

Art Vandelay Ultor | 17-07-12 | 21:05

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl