achtergrond

Geenstijl

"Maak Mohammed minister"

De nieuwe minister van JustitieJe kan als weldenkende Marokkaan natuurlijk met een politiek correct NPS-programma medoen en hopen dat iemand kijkt. Gelukkig is GeenStijl mateloos populair onder de intelligente hoogopgeleide autochtoon en allochtoon. Dus zie alhier, een scherpe column van een meneer Marouan! Hij is bestuurslid, ICT-er en gaat het vast nog ver schoppen. Donner buk maar even, Mohammed Bouyeri kan maar beter uw plaats innemen.


Mohammed op het pluche Nog geen week geleden was de Islamitische docent Abdul-Jabbar van de Ven vol op in het nieuws vanwege zijn Sinterklaas verlanglijstje. Het zal u wel niet ontgaan zijn, maar de heer van de Ven heeft dus 'Ja' geantwoord op de vraag van heertje Andries Knevel. Onze eigen Abdul wenst Wilders kanker toe, verpakt in een stop-met-roken pakket van Stivoro, te bezorgen voor 2007. Of, zoals hij later verklaarde, hij zou niet treuren in zo een geval.

Welnu. Media hadden het ineens weer erg druk, de tweede kamer ging zowat op alarmfase rood, de islamieten moesten het weer in koor veroordelen en Piet Hein moest onderzoeken hoe we deze afvallige Hollander eens mores konden leren. Volgens de internetters was het duidelijk: meneer het Nederlandse paspoort afpakken en desnoods de Noordzee ingooien. De tweede kamer volstond echter met een mogelijke wetswijziging in geval hij niet strafbaar zou blijken. Want een ding was zeker: in Nederland mag je elkaar gewoon geen kanker toewensen.

Op een enkele mongeaul na was er vrijwel geen goed woord over voor van de Ven. En terecht. Want je hebt ze inderdaad niet op een rijtje wanneer je Osama Bin Laden als je leider ziet. En als docent heb je een voorbeeldfunctie om na te leven.

Maar ik had een competentere respons verwacht uit de politiek. Je gaat niet de vrijheid van meningsuiting aan banden leggen wanneer er een gek op TV een ander de kanker toewenst! Je gaat ook niet als minister president halfdreigend roepen dat omroepen de verantwoordelijkheid hebben om malloten geen platform te bieden! Ze ondermijnen de vrijheid van meningsuiting, dat is precies waar we op dit moment toch zo bang voor zijn: het kwijtraken van grondrechten. Mohammed B zou zich rot hebben gelachen, zou hij zijn kranten hebben gekregen.

Ik heb een paar dagen met het idee in m'n hoofd gezeten om maar eens, voor het eerst, een column te gaan inzenden. Was ik werkelijk de enige die er zo over dacht, vroeg ik me af... Ik bleef dit overwegen tot vandaag. Vandaag las ik hier namelijk over Rabbae, het 'per ongeluk' van de kiezerslijst verdwenen ex-kamerlid, die zowaar heeft durven uithalen naar zijn partij. Volgens hem had zijn partij niet moeten meedoen aan het ondertekenen van de brief, die Donner opriep te onderzoeken hoe van de Ven te kunnen vervolgen. Hulde, dacht ik! Eindelijk iemand die ook inziet dat, zonder van de Ven goed te praten, het verkeerd is om voorbij te gaan aan onze eigen waarden.

We maken onderhand te vaak uitzonderingen op regels en laten populisme en onderbuik regeren op het vlak van rechtsvervolging. Ik heb mijn oprechte respect voor Donner nooit onder stoelen of banken gestoken, maar ben erg bang dat Donner een dezer dagen ofwel zal toegeven en het gewillige slaafje zal worden van de tweede kamer, ofwel de eer aan zichzelf houdt en opstapt. De gigantische druk die vanuit zijn collega's en de media op hem wordt uitgeoefend om zich maar te conformeren aan de publieke opinie is zwaar.

We moeten ons gaan afvragen wat we nou echt willen hebben. Willen we onze rechtsstaat overeind houden of willen we dat de personen met de grootste bek bepalen wie, hoelang en waarvoor wordt veroordeeld? Leggen wij ons volste vertrouwen bij de rechters en andere magistraten of moet onze nieuwsgierigheid per sé worden gevoed met welke straf iedere stouterd heeft gekregen? Willen we nu wel de vrijheid van meningsuiting of willen we een kreupele wet met mazen waardoor we kunnen filteren wie we wel of niet aan kunnen horen?

Als we de weg inslaan zoals de meeste schreeuwpolitici nu willen, heb ik een veel betere suggestie. Haal Mohammed Bouyeri uit z'n cel en zet hem op het pluche in Den Haag. Sterker nog: maak hem minister van Justitie en misschien is die hele Sharia zo erg nog niet. Want zolang we verzuipen in de ene na de andere hypocriete uitspraak en we niet meer beseffen dat onze waarden gebouwd zijn op gelijkwaardigheid verdienen we niet beter. Mohammed is tot nu toe de enige politieke overwinnaar.

Marouan

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.