Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LIVE: ESM-kort geding met Greet & Moszko

greetmoszkoESMnoodfonds.jpg Best wel vertrouwd beeld: de grote Blonde PVV-Leider in een rechtszaal omring door een haag van persfotografen. Dit keer inzake dat vermaledijde ESM-verdrag dat absoluut over de verkiezingen heen getild dient te worden. Volgens Moszko is er "een heel klein gaatje" in de wet dat dit mogelijk maakt. We zijn benieuwd. Livetweets kunt u volgen via Saskia Belleman. Mededeling voor de beveiliging: Toet Piep Kraak ik-ben-niet-gek-ik-ben-een-vliegtuig Jeroen de Kreek is ook weer aanwezig. In zijn terreurteenslippers. (foto)

Reaguursels

Inloggen

@TM | 29-05-12 | 12:29

Nee lul, wat hij zegt is dat Wilders maar zijn mening voor zich moet houden, doet Wilders dat niet dan is het Wilders zijn eigen schuld dat hij dag en nacht beveiliging behoeft.

En nogmaals, ik ben geen, ik herhaal, GEEN Wildersadept. En toch zal ik strijden voor zijn recht op VVM.

Dat doe ik ook voor jou, hoezeer ik het ook met je oneens ben.

neemjemoederindemali | 30-05-12 | 00:39

@Lyrthion | 29-05-12 | 12:15

Toch jammer voor je, ik ben namelijk geen Wilders kiezer.

neemjemoederindemali | 30-05-12 | 00:32

Die de Kreek is in potentie de moordenaar van G. Wilders. Die malloot kan maar beter een verkeersongeluk krijgen vanwege landsbelang.

ontlullen | 29-05-12 | 22:06

Vraagt niemand af welke redenen achter de oprichting van dit ESM verdrag zit?!?!?!

Problem, reaction, solution.

Problem= creeren van een crisis
Reaction = 'we moeten de euro redden'
Solution = ESM

De 1% legt bewust de 99% er weer in!

IQDON | 29-05-12 | 18:37

Ik weet niet of de opmerking al gemaakt is (geen zin om alles na te pluizen), maar zou de familie daarom in scheiding liggen? Omdat pappie en de broertjes iets te goed weten tegen wie Brammetje en Geert nu de strijdbijl oppakken. "Dan draai je zelf ook maar voor de gevolgen op, wij laten ons levenswerk niet voor jouw nieuwe speelkameraadje kapotmaken."
Best wel eng dan, als het zelfs deze doorgewinterde zware jongens dun door de broek loopt.

Tavroch | 29-05-12 | 18:19

Ik heb het ESM verdrag ook gelezen en ons demissionair kabinet heet onze ziel aan Brussel verkocht. Eigenlijk de onze, want wij draaien voor de oneindige kosten op voor deze dictatoriale organisatie die boven alle nationale en internationale wetgeving staat.

ESM= I am the LAW!

Hier een linkje met een heel duidelijke uitleg. en ook ik heb verdrag gelezen.

www.youtube.com/watch?v=LZZMXNr95Zs

IQDON | 29-05-12 | 17:13

TM | 29-05-12 | 15:47 |
Je moet wel even feitelijk blijven. Waar ik ooit een omgekeerde redenering gevolgd? En trouwens als dat wel het geval zou zijn geweest doet dat niets af aan het argument dat een tweederde kamermeerderheid vlak voor verkiezingen handelt tegen de wil van een nog grotere meerderheid van stemgerechtigden.
En wat je typisch D66-argument betreft dat 90% van de stemgerechtigden inclusief jijzelf niet snappen wat dat ESM-verdrag inhoudt, het volgende: voor veertig miljard, en hoogstwaarschijnlijk nog meer, met je nek in een financieel-economische strop gaan hangen om zwakke EU-landen te steunen is voor iedereen met intact gezond verstand duidelijk genoeg.
Trouwens ik heb het ESM-verdrag wel gelezen en ik snap het in tegenstelling tot jou wel.

WirMachenMusik | 29-05-12 | 16:54

@TM: hoezo "Er wordt eens in de 4 jaar gekozen, punt uit"? Je doet maar gewoon alsof er helemaal geen demissionair kabinet is? Er wordt dus helemaal niet eens in de 4 jaar gekozen, your argument is invalid.

Punt wat WirMachenMusik maakt is toch gewoon waar het op neerkomt? Dat het grootste deel van degenen die wel netjes gestemd hebben (wederom) in hun hemd gezet worden door degenen die door hen als volksvertegenwoordigers gekozen zijn?

Z-PiLL | 29-05-12 | 16:02

Verkiezingscampagne of niet, Wilders is natuurlijk een briljant strateeg.
De eis van Wilders zal a.s. vrijdag ongetwijfeld worden afgewezen, waarna hij in Hoger Beroep gaat.
Zo heeft hij niet alleen bewerkstelligd dat steeds meer mensen kennis hebben kunnen nemen van wat dat ESM inhoudt, maar zorgt hij er ook nog eens voor dat niet alleen het ESM in the picture blijft, maar ook welke partijen dit controversiële verdrag vóór de verkiezingen geratificeerd wilden hebben: FCKunduz + de PvdA, minus de CU. Niet geheel toevallig ook de partijen die onze soevereiniteit hebben verkwanseld door het Verdrag van Lissabon te ondertekenen.

We weten dat de verkiezingscampagnes van de PVV en de SP, mn die van de PVV, over de EU en het ESM verdrag zullen gaan. En natuurlijk over het Kunduzakkoord.

Je kunt ook al voorspellen dat FCKunduz + de overige tegenstanders van de PVV, (Pechtold en Sap voorop) gaan brullen dat Wilders onbetrouwbaar en laf is i.v.m. het niet ondertekenen van het Catshuisakkoord.

Dat laatste is natuurlijk een gotspe, zeker gezien het feit dat na de storm van kritiek op dat Kunduzakkoord, de ondertekenaars dit akkoord niet alleen niet gezamelijk wilden presenteren, maar ook al hebben aangegeven dat dit akkoord slechts geldt tot de aankomende verkiezingen. Zij hebben een akkoord ondertekend waar zij zelf niet helemaal achter staan. Een akkoord dat op onderdelen slecht is voor hun eigen electoraat. Een akkoord dat er moest komen om Brussel niet voor het hoofd te stoten.
Een akkoord waarvan ze dachten dat de kiezers hen massaal zou belonen. Op 12 september zou Kunduz1 een feit worden. Je zag Sap en Pechtold al rillen van genot bij het idee dat er een ministerschap in het verschiet lag.

Dat wordt makkelijk scoren voor Wilders, die zijn rug recht hield door NIET het Catshuisakkoord te ondertekenen. Zeker gezien het feit dat hij wist dat NIET ondertekenen betekende dat hij en de PVV de komende jaren in de oppositiebanken terecht zouden komen. Alle partijen, op de VVD na, hadden de PVV immers al uitgesloten?

Daarnaast gaan genoemde partijen natuurlijk het belang van de EU opnoemen. De economische samenwerking benadrukken, terwijl dat het punt niet is. (De PVV is ook voor economische samenwerking, maar tegen alle politieke en financiële macht in Brussel.)
De hele pro-Euroriedel zal voorbijkomen, de voordelen van de EU, de euro, dat wij landen die op de rand van de afgrond staan moeten helpen, dat Wilders ons land in de afgrond wil storten, etc. etc., terwijl iedereen ziet wat er in Europa aan de hand is en waar die miljarden aan steun naar toegaan, nl naar een bodemloze EU-put. En daarvoor laten zij ons opdraaien met hun lastenverzwaringen voor de burgers i.p.v. te snijden waar het hoort: in het moloch van de Overheid en in het moloch van Brussel.

Die kruiperTs voor de machtigen in Brussel, niet geheel toevallig ook de rode-loper-uitrollers voor de Islam, voor de grenzen wagenwijd open, voor nog verdere uitbreiding van de EU met Turkije, die laffe faalhazen durven een politicus die al acht jaar dag en nacht moet worden beveiligd laf te noemen. Een politicus, die in zwaar bewaakte kazernes woont. Nooit meer vrij rond kunnen lopen, nooit meer zomaar even een strandwandeling maken, ff fietsen, whatever.

Zo'n land is Nederland geworden. Een land dat wereld wijd bekend stond als een land van vrijheid, waar je kon zeggen wat je wilde. Ook politici.

Een land waar een politicus om zijn mening werd vermoord, een filmmaker/columnist om dezelfde reden beestachtig werd afgeslacht en een politicus van zijn vrijheid is beroofd. Al acht jaar.

Nederland anno 2012. Een land waar een haardbaard gebruik maakt van ons recht op VvM, onder toeziend oog van de politie een politicus met de dood bedreigd. Een land waar dat recht op VvM niet meer geldt voor haar eigen bewoners. Die worden gelijk opgepakt als zij protesteren tegen de uitspraken van haatbaarden.

Afgezien van het ESM en dat stelletje faalhazen in de politiek: Alleen al daarvoor zou elke Nederlander, die het recht op VvM als het grootste goed beschouwd, op Wilders moeten stemmen, of je het nou met hem eens bent of niet.

La Vie En Rose | 29-05-12 | 15:55

@WirMachenMusik | 29-05-12 | 15:34 : Hoezo, tegen een 2/3e meerderheid in? Is dit een gevalletje "Als het je niet uitkomt zijn polls allemaal onzin, maar als het je *wel* uitkomt dat scherm je er mee?".
Er wordt eens in de vier jaar gekozen, punt uit. Je kunt niet de parlementaire democratie aanpassen als dat je goed uitkomt.

Overigens ben ik er van overtuigd dat van die 2/3e - NEE; van ALLE mensen in Nederland, er 90% niet eens begrijpt wat er allemaal bij dat ESM komt kijken.

Ik bedoel maar; ik heb dat vod van de EU gelezen maar ook ik tast grotendeels in het duister. En ik heb het dan nog daadwerkelijk *gelezen*, idioot die ik ben!

TM | 29-05-12 | 15:47

Wat de uitkomst ook zal zijn. Het belicht in ieder geval nog eens de scheur in onze parlementaire (elite) democratie:
TWEEDERDE kamermeerderheid wil het er voor de verkiezingen demissionair doorheen jassen. Tegen de wil van MÉÉR DAN TWEEDERDE van de kiezers die dat per se niet willen.
Ook als deze toch zeer belangrijke kwestie - en zeker in combinatie met andere anti-nationalistische tendenties bij die kamermeerderheid - slechts voor de helft zou meewegen bij de stemoverwegingen, zou je van enigermate rationele stemgerechtigden toch verwachten dat die 'demissionaire' tweederde kamermeerderheid op 12 september tot aanzienlijk minder dan 50% gereduceerd wordt.

WirMachenMusik | 29-05-12 | 15:34

@Barbertjehangt | 29-05-12 | 14:41 : Wie wil dat wel dan? Op een zootje achterlijke gestoorde achtergebleven kinderneukenende vrouwen verkrachtende totale debielen die zich dat vod van een koran heeft laten voorlezen omdat ze daar zelfs niet slim genoeg voor zijn?

Dat niemand hier denkt dat ik de islam een warm hart toedraag he? Omdat ik Wilders toevallig een lul met vingers vind en zo.

Oh! En ik heb nergens beweerd dat Wilders-fans "gedachteloze volgelingen zouden zijn zoals indertijd de volgelingen van Hitler waren zoals u duggereert".

Nergens! Ik heb wel neergezet - en sta daar volkomen achter - dat een bijzonder onevenredig percentage van de PVV-aanhang die tendensen vertoont.


Ik generaliseer nooit, in elk geval nooit bewust.
Generalisaties deugen niet(pun intended).

TM | 29-05-12 | 15:33

Lyrthion | 29-05-12 | 14:11 | + 0 -

Dat klinkt ineens heel anders! Wij zitten wel aardig op 1 lijn (inhoudelijk). Misschien is dat wel beter dan het grote Zwartepieten want net zoals Geert nogal wat "blinde volgers" heeft is er ook een grote groep die als Wilders zijn mond opentrekt meteen moord en brand schreeuwt en gaat vingerwijzen.
Trouwens: heb je die petitie tegen het ESM ook ondertekend en heb je mensen in je omgeving erover ingelicht? Is het je (daarbij) opgevallen hoeveel mensen nog steeds onvoorwaardelijk in de praatjes van onze Volksverlakkeraars geloven?
Wij kunnen wel mooi gaan roepen op Geenstijl, maar ik vrees dat hier "de strijd" niet gewonnen wordt.
Ik juich acties als die van Wilders vandaag dan ook alleen maar toe, niet om hem maar om de actie zelf.
Ik denk dat ik zelfs voor Pechtold nog wel een beetje sympathie zou kunnen kweken als hij deze stap genomen had, maar ja, Alexandertje heeft Wilders gewoon nodig om zichzelf te profileren, nare neusprater die hij is.

Met je opmerking dat "Geert JK de Jager zijn reet zat te likken.." ben ik het niet eens.
Stel je eens voor, Geert had tijdens het overleg er al de stekker uitgetrokken, hoe denk dat je dat er dan gereageerd was? Dan had hij zijn eigen ramen sowieso ingegooid, niet? Geert is geen domme jongen.
En vergeet de acties van onze MP ook niet hè, die heeft de boel ook aardig op scherp gezet.

Ben het wel volledig met je eens dat het ontzettend fout is om dit soort zaken aan te grijpen als verkiezingspunten, maar goed, da's onze politiek tegenwoordig toch? Je kunt er ook niet tegenin gaan zwemmen, want dan verlies je de kiezer ook.
Alleen dat gelieg, gedraai en die kwatschpunten om de aandachtig van de daadwerkelijke problemen af te leiden, het is zo'n vuil spel.

Z-PiLL | 29-05-12 | 15:33

Politiekrelativist | 29-05-12 | 11:32 | + 8 -
Je hebt specialisten in elk deel van het recht. Bram weet niets van familierecht en hop een misser. En zie je staatsrecht op het bord van zijn bureau staan als specialisme? Maakt ook niets uit, want gezien de scheiding van machten zal de rechter toch niet op de stoel van de wetgever gaan zitten. Voor Bram moet je in dit geval dan ook zijn voor de aardige presentatie.

VictorF | 29-05-12 | 15:26

@Stijlloos84 | 29-05-12 | 14:55
Heb je het nu over Meneer Wilders, of over de landverraders die al lonkend naar het Europese pluche het esm erdoor willen jassen?

Cor Rupteling | 29-05-12 | 15:22

belastinggeld misbruiken voor eigen politiek gewin.. lage actie dit

Stijlloos84 | 29-05-12 | 14:55

-weggejorist-

DeAnaleAbortus | 29-05-12 | 14:42

@TM | 29-05-12 | 13:13

Ik neem u uw opmerking dat mensen die PVV stemmen gedachteloze volgelingen zouden zijn zoals indertijd de volgelingen van Hitler waren zoals u duggereert.

Kijk, dit wil Geert Wilders ook niet:

ejbron.wordpress.com/2012/05/28/stenen...

En ik zal me hier tegen verzetten tot mijn laatste ademtocht.

Barbertjehangt | 29-05-12 | 14:41

@DeAnaleAbortus | 29-05-12 | 14:31
Ok dan jochie hihihi.

First Contact | 29-05-12 | 14:41

-weggejorist-

DeAnaleAbortus | 29-05-12 | 14:31

DeAnaleAbortus | 29-05-12 | 14:16
Ik ben dat wel met je eens. Maar er is zoiets als een combinatie van die 2. Ik zal ook niet zo gauw m'n mond houden, en daar komen wel eens.. situaties uit :). Maar een beetje zelfbehoud praktiseren is zo gek nog niet. Je mening heb je namelijk weinig aan als je hem tegen een grafsteen moet vertellen.

Lyrthion | 29-05-12 | 14:30

-weggejorist-

DeAnaleAbortus | 29-05-12 | 14:29

@DeAnaleAbortus | 29-05-12 | 14:16
Eens! En leuke actuele nick, mag ik me beroepen op je hulp, mocht 12 september 2012 op een persoonlijke teleurstelling uitlopen? Zal waarschijnlijk dan last hebben van een bruine Kunduz die zonder verdoving verwijderd mag worden.

First Contact | 29-05-12 | 14:20

-weggejorist-

DeAnaleAbortus | 29-05-12 | 14:16

@TM | 29-05-12 | 13:49
Ah dus Hitler,Mao,Stalin e.a... en dan noem je mij naief LOL. Heb je nog meer *ahum* inhoudelijke argumenten? ps. je punt van de gulden terug en de vuurtoren kan ik dan wel weer waarderen.

First Contact | 29-05-12 | 14:15

Z-PiLL | 29-05-12 | 13:55

Het totaalplaatje? Ik ageerde al tegen het ESM toen er nog bijna geen reaguurder van gehoord had. Daarover voerde ik o.a. inhoudelijke discussie met kamerleden. En ik stem ook niet op een pro-ESM partij. En wat dat "alleen" tegen Wilders ageren betreft: volgens mij gaat het topic deels over hem.
 
Enne: Bij Wilders ís het ook alleen maar een verkiezingsstunt, vandaar dat het me nogal irriteert. Die hele verering voor dit gedoe, terwijl hij de aars van Jan-Kees zat te likken toen hij echt de mogelijkheid had om dit te voorkomen.
 
Wat de meeste van die andere partijen betreft heb je gelijk. Vreselijk wat daar gebeurt. Corrupt tot op het bod, dat is nog veel erger: elke bestuurder komt later op een goedbetaalde post terecht. Je zou bijna pleiten voor levenslang wachtgeld en een inkomensverbod voor ex-bestuurders. Bijna, want dat gaat me ook weer te ver.. maar hoe voorkom je dan deze openlijke vorm van omkoperij? Reken maar dat Jan-Kees straks bij een bank werkt (die het meeste profiteren van het ESM: nog meer vangnetten zodat ze lekker risicovol kunnen beleggen en als het goed gaat ook nog een mooi instituut waar ze in kunnen investeren d.m.v. obligaties. Voor miljarden. En het mooiste ervan is dat het ESM + alle aan het ESM gelieerde personen volledig buiten de wet staan: ze zijn in alle ESM-landen immuun voor vervolging.)
 

Lyrthion | 29-05-12 | 14:11

@TM | 29-05-12 | 12:23
Waar zeg ik dat je een landverrader bent als je iets tegen Wilders hebt?

Ik heb zelf meer tegen Wilders dan jij kunt bevroeden.

Bekrompen geest.

Parsons | 29-05-12 | 14:09

@Lyrthion | 29-05-12 | 12:12
Mooi lulverhaal, maar het komt 100% neer op beperking van het Vrije Woord. Buiden voor haatzaaiende islamisten. En dat is nu precies wat ze proberen te bereiken.

Jij bent al om.

Jij heult met de vijanden van het Vrije Woord. #FEIT

Parsons | 29-05-12 | 14:07

Zelfs tot in de rechtszaal wordt verkiezingsretoriek verkondigd.
Merkwaardig dat wij Nederlanders zo veel opportunisten op het zadel hijsen.

propper1000 | 29-05-12 | 14:04

@tipo | 29-05-12 | 13:51 : Het is volgens mij de enige manier om de EU in stand te houden. De grootste reden van de ellende waarin de PIIGS zitten is het feit dat ze geen eigen monetair mechanisme meer over hebben.

En daarbij komt; het Nederlandse geld - vooral de biljetten - dat was toch zeker het mooiste geld ter wereld? Krijg je er die oersaaie euro-vodden voor terug. Ik Wil De Vuurtoren Terug!

TM | 29-05-12 | 13:58

deze zomer knakt de euro, de Duitsers zijn vergaand met het scenario wat dan moet plaats vinden, Geert moet zich niet zo druk maken, meer als die Duitsers volgen kunnen we niet doen en dat weet hij zelf ook wel

wittemuis | 29-05-12 | 13:57

@Lyrthion: wat is nou je doel, kerel? Snap je niet dat je er met je ogen open inloopt door alleen maar tegen Wilders te ageren? Raak je het zicht op het totaalplaatje niet een beetje kwijt?
Daarnaast; we hebben onze media al om het "plotselinge" anti-EU sentiment volledig op het conto van Wilders te willen schuiven en vooral bij hem te doen voorkomen alsof het alleen maar een verkiezingsstunt is.
Heb je meegekregen hoe zijn collega's dat doen? Wat toekomst van Nederland? De toekomst van onze (afbrokkelende-) partijtjes is een stuk belangrijker. We zijn ons volk immers zo goed aan het vertegenwoordigen!
Misschien is het goed om je strijdwagen een andere kant op te sturen, want hier zul je echt alleen het tegengestelde bereiken van wat je voor ogen hebt.

Z-PiLL | 29-05-12 | 13:55

Lyrthion | 29-05-12 | 13:48 |
Je verhaal zit wel vaker vol tegenstrijdigheden, ik ben blij dat we het daar over eens zijn!

gozahtje | 29-05-12 | 13:54

@TM 13:49
Dank voor het antwoord. We kunnen nog terug naar de Ecu, inclusief kopgroep. Dat is Plan B van Markus C. Kerber.

tipo | 29-05-12 | 13:51

@tipo | 29-05-12 | 13:18 : Uiteindelijk nergens vandaan. Wat is precies je direkte vraag? Wat ik denk dat we daaraan zouden moeten doen?

Ik was en ben een voorstander van de ECU, maar diens opvolger de Euro is veel te vroeg, met veel te weinig beleid, en met veel te veel dagdromen ingevoerd.

Ik heb dat al zo vaak gezegd; In Maastricht hebben ze de kiem gelegd voor de gedachte dat 'als de Euro er maar eenmaal is, de eenheid vanzelf zou volgen'. Dat vond ik toen al volkomen kul. EERST een eenheid, desnoods een gedeeltelijke eenheid, desnoods een kopgroep met de sterkste landen er in, daarna de benodigde(!) Europese wetgeving rondkrijgen, en pas DAARNA eens kijken of je een gezamelijke munt kunt invoeren, en dan nog eerst in de sterkste landen.

Oh; en waarom was ik zo voor de ECU? Omdat de nationale valuta gewoon konden blijven bestaan zodat de landen *zelf* maatregelen konden treffen in tijden van crisis, zonder dat ze de rest van Europa zouden aansteken/afbranden danwel laten zinken.


@First Contact | 29-05-12 | 13:25 : Ik noemde niet voor niets in een eerdere plemp wel DRIE voorbeelden, en niet alleen weer die verdomde nazi-vergelijking die de PVV-er meteen laat wegkruipen in zijn verdedigende foetus-houding. Ik heb gerefereerd aan Lenin, aan Stalin, aan Hitler, aan Mao en aan Pol Pot. En ik had ook Pinochet nog kunnen noemen trouwens. Dat gaat dus over 'vervolging', NIET om WIE er vervolgd wordt. Jullie beginnen met luidkeels schreeuwen om je mening er bij iedereen doorheen te jagen, en na verloop van tijd zie je de bagger-plemps online verschijnen waarin de oppositie wordt uitgemaakt voor landverraders die een nekschot zouden moeten krijgen.

En JIJ vindt het gek dat mensen gaan vergelijken???

Dus doe eens niet zo onwaarschijnlijk naief.

TM | 29-05-12 | 13:49

gozahtje | 29-05-12 | 13:41
"Kennelijk"? Ik zeg verdomme nog expliciet dat ik het afkeur.
 
kaskoeskielewan | 29-05-12 | 13:40
Wat jij wilt, joh.. wel knap dat iemand hierboven mijn naam dan wist te posten.

Lyrthion | 29-05-12 | 13:48

Lyrthion | 29-05-12 | 13:32 |
Aarde aan Gozahtje? Doe niet zo wijs man. Je bent gewoon niet goed bij je hoofd, je draait de boel om. In jouw wereld wordt het recht tot het hebben van een mening om zeep geholpen, omdat jij het kennelijk een recht vindt om iemand om die reden af te maken!

gozahtje | 29-05-12 | 13:41

Lyrthion | 29-05-12 | 13:35

En toch ben jij anoniem, hahaha.

kaskoeskielewan | 29-05-12 | 13:40

ik haat geld weggeven

vouwbare binnenband | 29-05-12 | 13:39

kaskoeskielewan | 29-05-12 | 13:28

En toch zit je er heel ver naast.

Lyrthion | 29-05-12 | 13:35

Gaat het er in Europa niet gewoon om dat er een aantal lidstaten is dat een aantal ex-ministers, bankiers, economen, boekhouders, etc. op belangrijke posten wil hebben? Met de creatie van het ESM hebben dan die Duitser met dat ronde brilletje, die Belg met die dikke nek en zijn duistere netwerk, die Italiaan die verder nergens terecht kan, die Fransman die er voor het evenwicht in moet en die Brit die de dans bij zijn bank wil ontspringen weer wat te doen tot hun pensioen.

doedeljantje | 29-05-12 | 13:34

gozahtje | 29-05-12 | 13:16

Aarde aan gozahtje: ik vind het normaal omdat het gebeurt. Ik keur het af, maar afkeuring heeft nog geen kogel of mes tegengehouden. Dan kan je wel in een wereld willen leven waarin iedereen elkaar voor van alles uit mag schelden zonder dat er ooit iemand woorden voor andere middelen inruilt, maar die wereld bestaat niet. Dus het is behoorlijk stom om er geen rekening mee te houden.

Lyrthion | 29-05-12 | 13:32

tipo | 29-05-12 | 13:18 |
Veel mensen vergeten bij de berekening van de groei van de economie mee te wegen dat de wereldbevolking ook flink is gegroeid de afgelopen decennia.

gozahtje | 29-05-12 | 13:29

Lyrthion | 29-05-12 | 13:09

uuh, ja? Hoezo jij bent niet anoniem? Ik zie nog steeds je NAW gegevens niet.
En ik denk dat ik er toch niet ver naast zit methet krakersmilieu.

kaskoeskielewan | 29-05-12 | 13:28

BedrijfsTijgerT | 29-05-12 | 12:34 |

Dus jouw redenatie is: als ik een groep VMBO-ers die tuiggedrag vertonen uit ga schelden is het een realistische verwachting dat zij dat over zich heen laten komen of op een beschaafde manier met je in discussie gaan?
 
Want alleen dan snap ik dat je je actie niet anders inkleed om een beter effect te bereiken en tegelijkertijd een beetje natuurlijk eigen behoud te vertonen. De gevolgen liggen natuurlijk niet in je hand, maar de keuze om ze te provoceren ligt bij jou, en daar ben je wel degelijk voor verantwoordelijk. Onverminderd het feit dat als je in elkaar gemept wordt, dit natuurlijk in feite onacceptabel is. Maar in de echte wereld gebeurt het toch.

Lyrthion | 29-05-12 | 13:26

Historisch besef man, historisch besef. Het zou bepaald niet de eerste keer zijn in de geschiedenis dat zoiets zou gebeuren
@TM | 29-05-12 | 13:13
Welk historisch besef? Waar heb je het over idioot? Of wil je een bruggetje maken naar de jodenvervolging in WW2? Of moeten we je uitleggen dat diezelfde joden de grootste achterban zijn van Geert Wilders. De aanpak die jij wil is inmiddels te laat dat hebben de burgers jarenlang gepikt en geslikt onder het mom van "nieuwe" normen en waarden en na het zuur komt het zoet... kan er naast zitten maar ik heb een goed gevoel over 12 september 2012. Jij ook?

First Contact | 29-05-12 | 13:25

Wij van WC-eend adviseren WC-eend

Oops, was bestemd voor
TM | 29-05-12 | 13:07

kaskoeskielewan | 29-05-12 | 13:24

Lyrthion | 29-05-12 | 12:21

Wij van WC-eend adviseren WC-eend.

kaskoeskielewan | 29-05-12 | 13:22

@TM | 29-05-12 | 12:37
Nog even geduld hebben tot 12 september 2012 ;)

First Contact | 29-05-12 | 13:19

@TM 13:13
Vraagje aan een kritisch D66-lid dan maar:
Als de economie in elk Euroland uit de periferie dankzij de Euro krimpt en die landen dankzij Eurotransfers in steeds grotere mate afhankelijk worden van de kapitaalproductie van een door vergrijzing krimpende bevolking in de kernlanden, waar komt dan de groei vandaan?

tipo | 29-05-12 | 13:18

@La Vie En Rose | 29-05-12 | 13:12 : HAHAHAHAHAHAHA!!!!!! Ach wat leuk! Ik probeer hier nog steeds met argumenten te werken, verhitte discussies maar toch; met argumenten 'maar ik kan niet lezen of schrijven'...

En daarom kom jij er weer doorheen poepen met je niets zeggende rommel. Ik heb jou he-le-maal niets te zeggen want ik vind je alweer jarenlang te kortzichtig en te dom om te poepen.

/end-line-La-Vie-En-Rose

That's it, stop wasting my time. Ga je moeder maar pesten.

TM | 29-05-12 | 13:18

Lyrthion | 29-05-12 | 13:11 |
Je mening geven is niet er zelf voor kiezen om beveiligd te moeten worden. Je moet zonder enige dreiging van geweld je mening moeten kunnen geven, hoe hard deze ook is. Dat jij het kennelijk normaal vind dat je om je mening vermoord kan worden vind ik absurd. Je zou je druk moeten maken om de reden waarom hij beveiliging nodig heeft, namelijk omdat er een groep mensen in onze samenleving woont die doormiddel van dreiging en geweld de samenleving naar hun hand willen zetten... Dat kan ik niet goed praten!

gozahtje | 29-05-12 | 13:16

@La Vie En Rose | 29-05-12 | 13:12
correctie: verafschuwT

La Vie En Rose | 29-05-12 | 13:15

Was erbij en Mosco was heel sterk. Alleen jammer dat de landsadvocaat met een soort jij-bakken begon en deed voorkomen alsof Geert Wilders dat het hele verdrag van de baan zou zijn. Hij vroeg alleen maar on uitstel van de bekrachting.
Ik ben geen jurist maar het leek mij alsof de landsavocaat de kern van de zaak uit de weg ging.
We zullen zien.

Barbertjehangt | 29-05-12 | 13:14

"Denk jij nou werkelijk dat als Wilders morgen zou voorstellen om je moslim buurman z'n huis uit te
gooien, zonder argument en zonder aanzien des persoons, dat al zijn volgers daar dan zonder vragen gehoor aan geven? Laat je dan maar even nakijken,want dan heb jij een zeer groot probleem met je mensenkennis en vertrouwen!
deraderendraaien | 29-05-12 | 12:50"

Historisch besef man, historisch besef. Het zou bepaald niet de eerste keer zijn in de geschiedenis dat zoiets zou gebeuren.

You're making my point exactly; IK heb een enorrrrrrrme teringhekel aan misplaatste autoriteit en aan gezags-strukturen waarover ik niet heb mede-beslist. Dat maakt dat ik Wilders al met een vies gezicht bekijk omdat die man ALLEEN maar polariserend, stigmatiserend en af en toe gewoon discriminerend bezig is.

Het verneukt ook ieder punt dat hij(Wilders) zou kunnen scoren bij nieuwe kiezers, bij niet-PVV-ers. Hij is veel te rabiaat, hij kan niet tegen zijn(politieke) verlies, hij kankert eerst de rechtspraak in Nederland de grond in maar loopt nu wel zelf naar papa de rechter...

Ik word niet goed van het inconsequente populistische gedrag van die man.

TM | 29-05-12 | 13:13

@TM | 29-05-12 | 12:37
Altijd weer vermakelijk om u in de panelen aan te treffen.
Vooral die grote muil van u, het terechtwijzen van andere reaguurders, het duiden van reaguurders, (zo vond u bv @Stormageddon een rechtsextremist, jaja, ik wrijf het er nog even in) uw gebrek aan leesvaardigheid en gebrek aan kennis van zaken zijn mij een lust voor het oog.

U bent het prototype van alles wat u bij anderen verafschuwd.

Dank voor de lach.

La Vie En Rose | 29-05-12 | 13:12

gozahtje | 29-05-12 | 13:09
 
Rechtvaardig? Waar stel ik dat dan? Rechtvaardig is het niet. Maar dat is bijna niets in deze wereld, anders zouden we wel in de appeltjesgroene GL-wereld leven. Logisch wel, voorspelbaar ook. Wat is er mis mee om aan te duiden dat Geert daar wel degelijk zelf voor gekozen heeft?

Lyrthion | 29-05-12 | 13:11

kaskoeskielewan | 29-05-12 | 13:02

Ik ben hier niet bepaald anoniem, nee. Een hahaha@kraker. Je kon er niet verder naast zitten.

Lyrthion | 29-05-12 | 13:09

Lyrthion | 29-05-12 | 11:59 |
Je bent een gevaarlijke gek. Wilders is zeker geen held en doet ook dingen om er zelf als politicus en als partij er beter van te worden, maar dat wil nog niet zeggen dat het rechtvaardig is dat hij 24/7 bescherming nodig heeft.
Jou zou het recht tot stemmen ontnomen moeten worden, je ben te gevaarlijk om die verantwoordelijkheid te dragen!

gozahtje | 29-05-12 | 13:09

@deraderendraaien | 29-05-12 | 12:50 : Ik accepteer je premisse dat ik 'achter een moloch aan wil lopen' helemaal niet. Sterker nog; bullshit, niet meer dan dat.

Maar gezien het feit dat jij dat in jouw gedachtenwereld wel als 'feit' schijnt te zien, heeft het voor mij niet al te veel nut om ook *daar* weer op in te gaan. Ik zal het daarom laten bij "Ik ben voor een verenigd Europa, zij het dat ik dat sterk oneens ben met een aantal van de huidige ontwikkelingen".

Aangezien jij(als PVV-er neem ik aan?) volkomen tegen Europa bent/dient te zijn, hebben wij niet zo veel om inhoudelijk over te discussieren denk ik.

Kortom : IK ben zeer kritisch D66-lid, zeker waar het gaat over de EU, en ik steek mijn mening niet onder stoelen of banken. JIJ bent zo te lezen een volkomen kritiekloze PVV-aanhanger(lid kan natuurlijk niet!) waar het gaat om die EU en het ESM etcetera.

Daaruit concludeer ik dat IK de meer kritische geest van ons tweeen ben.

De meningen liggen dus ver, ja; heel ver uiteen.

TM | 29-05-12 | 13:07

Lyrthion | 29-05-12 | 12:21
Hoezo ik anoniem? hebben we jouw NAW dan?

Lyrthion | 29-05-12 | 12:27

Dat dacht ik al. Zodra het je echt niet zint verval je in je vertrouwde krakersjargon. Weten we ook waar je thuis hoort.

kaskoeskielewan | 29-05-12 | 13:02

@BedrijfsTijgerT | 29-05-12 | 12:34 : Als jij zelf gelooft dat die knakker dat bedoelde met zijn plemp dan ben je echt TE dyslectisch voor dit forum.

Aan de andere kant; De PVV is errug goed in het verkrachten en verdraaien van andermans woorden, dus misschien ben jij wel een toekomstig kaderlid van die partij!

TM | 29-05-12 | 13:01

@BedrijfsTijgerT | 29-05-12 | 12:46
Bea is te egoïstisch en te arrogant om de Staat der Nederlanden aan haar zoon over te dragen.
Ze vind hem waarschijnlijk niet capabel genoeg, en wil de staat voor ze aftreed liever aan haar vrienden overdragen.
Een manier van het koningshuis opheffen,maar dan met behoud van uitkering zeg maar!

deraderendraaien | 29-05-12 | 12:56

@TM | 29-05-12 | 12:37
Het verschil tussen jou en mij is dat ik zeker wel zelf denk,en er vanuit ga dat jij dat ook doet. Waar jij (hoe ironisch) mij ervan beschuldigd/stempeltje opdrukt niet zelf te denken.
Wie van ons is hier nou beschuldigend bezig?
Waar ik jou een vraag stel "of jij achter een moloch aan wilt lopen" kom jij naar mij met de beschuldiging dat ik niet zelf denk, maar Wilders achterna zou lopen.

Denk jij nou werkelijk dat als Wilders morgen zou voorstellen om je moslim buurman z'n huis uit te
gooien, zonder argument en zonder aanzien des persoons, dat al zijn volgers daar dan zonder vragen gehoor aan geven? Laat je dan maar even nakijken,want dan heb jij een zeer groot probleem met je mensenkennis en vertrouwen!

deraderendraaien | 29-05-12 | 12:50

Waar ik toch heel erg benieuwd naar ben is de rol van Beatrix in dit geheel? Waarom maakt het grootste deel van het parlement zo'n enorme haast om beslissingen te nemen die Nederland zo spoedig mogelijk opheffen en naar de rand van de afgrond brengt.

Het kan niet anders zijn dan dat Beatrix daar een enorme Bilderberg rol in speelt. Maar er is natuurlijk geen een journalist of parlementarier te vinden die daar zijn\haar vingers aan wil branden, want dan kun je gedag zwaaien naar je "leven".

BedrijfsTijgerT | 29-05-12 | 12:46

Wasarom is het zo erg dan Geert dit gebruikt voor zijn verkiezingscampagne eigenlijk? Het is toch inherent aan politiek, zeker in verkiezingstijd dat je voors en tegen breed uitmeet.

De Kunduzcoalitie gaat stemmen proberen te winnen met het kontneukakkoord. Stem op ons wij roven uw portomonee an plein public leeg. Dat is wel lef hebben toch?

The immortal | 29-05-12 | 12:40

Ik ben benieuwd hoeveel minuten het linkse NOS Journaal vanavond aan dit onderwerp aandacht besteedt.
Laat me raden... waarschijnlijk komt het even snel langs in de korte nieuwsflitsen rubriek. En dan mogen 'we' al in onze handjes knijpen.

Als je er goed over nadenkt is het toch eigenlijk te GEK voor woorden. Het Nos Journaal is van de publieke omroep en wordt dus gefinancieerd door de belastingbetalende Nederlander. Nu wordt er een blanco cheque van 40 miljard euro aan Brussel gegeven zonder dat de belastingbetalende Nederlander (die dit feitelijk betaalt) hier inhoudelijk en zorgvuldig over wordt geinformeerd door het NOS Journaal.

roverheid | 29-05-12 | 12:39

@Strangetown 12:31
Duitsers zijn nu eenmaal beter toegerust om van democratie geen tiranie van de meerderheid te maken, maar dit altijd ondergeschikt aan de grondwet te laten zijn. Hebben ze geleerd uit het verleden.

tipo | 29-05-12 | 12:38

@deraderendraaien | 29-05-12 | 12:28 : Nee, ik denk ZELF na, en loop dus OOK niet in optocht achter die rabiate intrigant van een Wilders aan.

Het lijkt mij dat jij een heel stuk kritieklozer bent dan ik.

Eerst was daar het Moslim-gevaar. Oh NEE! Dat was het niet; het was het ISLAM-gevaar. Alsof daar ook maar 1 fucking jota verschil tussen zit. Dat is al zuivere hypocrisie.

Nu verliest die anti-islam nogal wat stoom omdat de mensen in Nederland het wel gehoord hebben zo langzamerhand, en dus komt meneer Wilders met zijn 'alles in de EU is Volkomen Kudt en we moeten er zo snel mogelijk uit'.

Pure onderbuik-gevoelens. En de fanboys en girls maar meeblaten in de weide. Ze hebben gewoon niet door dat Wilders alweer is begonnen met zijn verkiezingscampagne, en dat het na de verkiezingen allemaal weer anders zal zijn.

Maar goed; ik zal weer plaats maken voor de PVV-/Greet-fanclub hoor. Heeft toch verder weinig nut om te 'discussieren' over dit soort gepolariseerde onderwerpen. No problem.

TM | 29-05-12 | 12:37

@Lyrthion
Dus volgens jouw redenatie, voor alle duidelijkheid: dat is de mijne niet, vraag ik er zelf om in het ziekenhuis geslagen te worden wanneer ik een (volgens jou vrijwel allemaal tuig) groep VMBO'ers aanspreek op tuiggedrag.

Je spoort niet man. Maar ervaring leert mij dat discussieren met mensen die zo denken zo goed als onmogelijk is. Gewoon omdat er dowmweg ergens iets in de hersens niet aanwezig is.

BedrijfsTijgerT | 29-05-12 | 12:34

tipo | 29-05-12 | 11:58 |
U wilt het Nederlandse democratische stelsel en onze soevereiniteit onderhavig maken aan een uitspraak van een buitenlands Constitutioneel Hof?

Interessant en zo haaks staande waar de PVV voor opgaat in casu.

Strangetown | 29-05-12 | 12:31

@TM

Ik denk, dat het komt omdat de andere zijde begon met het jullie zijn alu hoedjes verhaal. Dat soort dingen veroorzaken altijd feedback. Je kan op de man spelen maar beter voorkomen.

decadent degeneraat | 29-05-12 | 12:30

@neemjemoederindemali | 29-05-12 | 12:11 : Ik ken die hele reaguurder niet, maar jouw reaktie is VolKoMenVanDePotGeRukt. Werkelijk te debiel voor woorden.

En dat allemaal omdat die reaguurder zegt dat alhoewel Wilders moet worden beveiligd, dit niet betekent dat hij automatisch gelijk heeft.

I rest my case, je bent hopeloos geindoctrineerd door Blonde Geert.

(get, dat rijmt ook nog)

TM | 29-05-12 | 12:29

@TM | 29-05-12 | 12:23
Jij loopt liever achter een moloch aan zonder waarlijk gezicht, maar met dezelfde intenties die van 95- 85- en 75 jaar geleden ook als grondslag hebben?

deraderendraaien | 29-05-12 | 12:28

kaskoeskielewan | 29-05-12 | 12:12
Die had ik net nog even gemist. Wat voor teringlijer ben jij wel niet om mij op zo'n manier weg te zetten? Snap je nou *echt* niet dat kritiek op Wilders niet hetzelfde is als hem dood willen hebben?

Lyrthion | 29-05-12 | 12:27

Overigens interessant dat types als Parsons et al, nu al gewoon zijn aanbelandt bij 'als je iets tegen Wilders hebt an ben je een landverrader'.

Godverdomme lui, zijn jullie die absolute helden-verering van 95 jaar geleden in de Soviet Unie al vergeten? En die van 85 jaar geleden in Duitsland? En die van 75 jaar geleden in China?

Alweer vergeten waar het toe kan leiden als je blind achter iemand aanloopt?

Ik krijg echt een vieze smaak in de mond van die types die bovenstaand non-argument gebruiken om anderen preventief de bek te laten houden.

TM | 29-05-12 | 12:23

kaskoeskielewan | 29-05-12 | 12:19

En dat van iemand die hier anoniem zit.

Lyrthion | 29-05-12 | 12:21

BedrijfsTijgerT | 29-05-12 | 12:13
Mijn conclusie daarin is dat vooral laag-opgeleid tuig van beide kanten problemen veroorzaakt. En als iemand die met deze maatschappij is opgegroeid kan ik je zeggen dat het weinig met afkomst te maken had: als het VMBO-ers waren was het tuig. Uitzonderingen daargelaten.

Lyrthion | 29-05-12 | 12:20

Lyrthion | 29-05-12 | 12:12

Aan dat soort onderwerpingsgedrag gaat de westerse maatschappij ten onder...... lafheid.
Gelukkig hebben we in de politiek dan nog Geert die wél zegt waar het op staat en niet bang is voor de consequenties. Daar kun jij met je cultuurrelativisme nog een puntje aan zuigen.

kaskoeskielewan | 29-05-12 | 12:19

deraderendraaien | 29-05-12 | 12:12 | + 0 -
ja zoiets. straks geenstijl en elsevier uit de lucht in het belang van het esm.

ganzo | 29-05-12 | 12:17

neemjemoederindemali | 29-05-12 | 12:11

Indirect zeg ik dat in de verste verte niet. Wat is dat toch met die lange tenen van Wilders-kiezers? Als je vind dat iemand een idioot is die de problemen zelf opzoekt, ben je er meteen voor dat die vermoord wordt? Alsof dat niet belachelijk genoeg is insinueer je nu ook nog dat ik massamoord goed zou keuren.
 
Rare manier van redeneren heb je.

Lyrthion | 29-05-12 | 12:15

@Randvoorwaarde | 29-05-12 | 11:48
We kennen het helaas niet anders.
Laten echte democraten daarom niet verstek laten gaan,door er altijd tegenin te blijven gaan, gelijk een meeuw die tegen de storm invliegt. ;)

deraderendraaien | 29-05-12 | 12:15

-------------------------------
"Vuur brandt, mensen schreeuwen,
schoten klinken hol in de nacht.
Knallend, vechtend, slopend, moordend
verwoesten ze mijn Holland, zo zacht.

Want vrijheid werd te vrij geacht,
het reglement heeft ons gefaald.
Heeft kleurrijk Nederland nu
ineens zwart-wit behaald?

Voorspelling uitgekomen,
de oude oorlog woedt weer voort.
Maar ik wilde geen gelijk,
zijn mensen dan écht zo gestoord?

Een land in puin en duigen,
niet langer tolerant.
Moest dit er dan van komen,
mijn mooie Nederland?

Wesley Hollander

(Lyrthion)"
----------------------------------

Yep, jij bent het.
Je weet niet waarover je praat jongen. Ben je veel te jong voor. Het mooie tolerante Nederland bestond voordat er grote hoeveelheden van bepaalde bevolkingsgroepen geintroduceerd werden.

En dat heb jij niet meegemaakt.
(Wat ik overigens voor alle huidige Nederlandse jeugd bijzonder spijtig vind.)

BedrijfsTijgerT | 29-05-12 | 12:13

@roverheid | 29-05-12 | 11:03 |

Zo, zie die toename van 2007-2008: + 33.78% !!!

The Thinker in ME | 29-05-12 | 12:13

Parsons | 29-05-12 | 12:06

Ik buig niet. Voor niemand niet, al is het de Koningin. En elke religie kan wat mij betreft een enkel reisje naar de bodem van een willekeurige oceaan krijgen. Ik zeg óók al niet dat hij z'n mond moet laten snoeren. Wel dat wat eruit komt over het algemeen genoeg is om een groot deel van de Sahara mee te bemesten. Hij is vrij om het te zeggen, daar niet van. Maar het vrije woord is niet het zelfde als het consequentieloze woord.
 
Op elke actie volgt een reactie. En de realiteit gebied mij te zeggen dat je dan kan weten waar je aan begint. Elke andere instelling lijkt een beetje op de beredenering van een geweldloze politiemissie in Afghanistan: mooie utopie, maar het gaat hem niet worden.

Lyrthion | 29-05-12 | 12:12

BedrijfsTijgerT | 29-05-12 | 12:01

Sja, misschien is hij verre familie van een zekere V.vd G. die (nog even) vast zit.

kaskoeskielewan | 29-05-12 | 12:12

@ganzo | 29-05-12 | 11:48
Op z'n minst monddood gemaakt worden!
Voor wie daarvoor zwicht that is!

deraderendraaien | 29-05-12 | 12:12

@Lyrthion | 29-05-12 | 11:59

Indirect vindt u het wel oke dat zo'n 1,5 miljoen mensen die op hem gestemd hebben de kogel krijgen, dat is wat u zegt.

Beangstigend dat er idioten als u rondlopen in dit land. U vindt/vond het ook best wel tof dat Pim Fortuijn werd geëxecuteerd door een dierenvriend?

neemjemoederindemali | 29-05-12 | 12:11

Best wel apart dat er nog zoveel mensen zijn die niet inoudelijk op het ESM ingaan maar puur de mensen daarom heen aanvallen en dergelijke...

Is het zo moeilijk te zien dat het hele ESM fonds een piramide spel is van leningen???
En mensen, wij zittgen allemaal niet aan de top... dus het gaat ons heeeel veeeel geld kosten!!

En of het nou een reclame campagne of niet is van Dhr wilders is niet belangrijk!
Jammer dat teveel mensen hier proberen mensen af te leiden van waar het om gaat! HET ESM...

Lees het anders zelf een keer door...
Teveel mensen gooien onzin en afleiding op forums..

abie | 29-05-12 | 12:11

Lees je stukje toch eens na voor je hem hier neerknalt, Brusselmans.

B0rat | 29-05-12 | 12:11

@tipo | 29-05-12 | 11:58
Juist! Ik denk dat een rechtbank hier rekening mee zou kunnen houden ,zonder het gevoel te wekken zich te vergrijpen aan ons politieke stelsel.

deraderendraaien | 29-05-12 | 12:10

Ach gossie toch, Brammetje is er weer... Ach, hij heeft tegenwoordig tijd genoeg zullen we maar zeggen.


"http://nl.wikipedia.org/wiki/Demissionair#Wat_mag_een_demissionair_kabinet.3F"

Niks tegen de wet, hooguit niet zo lief van die ja-stemmers. Maar Wilders is vaak genoeg ook niet lief dus fuck it, dat telt niet. Voorlopig heb ik - op het 'goed fatsoen-argument' NIETS gehoord over waarom dit niet zou mogen worden beslist in de Tweede Kamer. En ook hier weet men daar geen antwoord op lees ik zo. Het lijkt me verder vrij moeilijk voor Greet en zijn partij, om 'fatsoen' te gebruiken als argument want 'fatsoen' is iets dat ze daar al jaren niet(meer) kennen. Zie het gedrag tijdens de debatten, de blaat-commentaren van de PVV-leden in de media, het gedrag van een aantal van die leden, enzovoort.

En dan zeg ik bewust nog helemaal niets over dat ESM. Niet dat ik VOOR het ESM ben, in deze of in andere vorm, niet dat ik tegen ben. Ik comment op deze rechtzaak, niet op de inhoud.


@winged | 29-05-12 | 11:53 : Dat kun je allemaal gewoon op wiki vinden, heb ik vorige week ook gedaan. Overzicht per land, stemmingsdata, etcetera.

TM | 29-05-12 | 12:09

@Politiekrelativist

Nopes, ik bedoel alleen dat de rekening gepresenteerd wordt bij de volgende verkiezingen. :)

Niet iedereen denkt in termen van complotten. Ik denk meer in termen als machtsgeilheid en hebberigheid.

decadent degeneraat | 29-05-12 | 12:08

rara | 29-05-12 | 11:57 |
Wat wil je nog meer horen, beste Rara?

Als jij vindt dat je het niet eens bent met een besluit in meerderheid genomen en verantwoording middels argumenten in de 2e kamer is afgelegd, kun je dat op 12 september kenbaar maken middels een rood potlood.

Strangetown | 29-05-12 | 12:07

@Asmodean | 29-05-12 | 10:45 | + -24 -
Jij hebt er echt geen problemen mee dat Nederland binnenkort een pot van 40 miljard Euro klaar moet hebben staan waaruit een Europese instelling ongecontroleerd en zonder verantwoording af te hoeven leggen kan graaien?

TisNieZoMoeilijk | 29-05-12 | 12:07

@Lyrthion | 29-05-12 | 11:59
Dus jij vindt het logisch om je de mond te laten snoeren door een stelletje woestijnapen omdat je van tevoren kunt bedenken dat ze je dan met de dood bedreigen?

Jij buigt voor de islam meneer.

En tevens ben jij een bedreiging voor het Vrije Woord.

Parsons | 29-05-12 | 12:06

@BedrijfsTijgerT | 29-05-12 | 12:01
Hij maakt van een potentieel slachtoffer nu alvast een dader. Klassieke truc, maar erg doorzichtig.

rara | 29-05-12 | 12:03

Vrijdag 10 uur uitspraak. Nu moet de Eerste Kamer eens het fatsoen opbrengen om vanavond niet over het ESM te stemmen, maar de democratische rechtsgang zijn werk te laten doen.

tipo | 29-05-12 | 12:02

BedrijfsTijgerT | 29-05-12 | 12:01
Oeh, ja, mensen beoordelen op hun acties en daar conclusies aan verbinden. Heel beangstigend. Straks zijn mensen ook nog voor hun eigen gedrag verantwoordelijk.

Lyrthion | 29-05-12 | 12:02

decadent degeneraat | 29-05-12 | 11:57 | + 0 -
"Negeren kritiek Raad van State en Rekenkamer door regering, is toegestaan, zegt landsadvocaat."
Vind ik ook een rare uitspraak, als je het advies van de RvS en het antwoord leest, is het niet 'genegeerd' namelijk. Laat onverlet dat het negeren ervan idd is toegestaan.
"Volgens landsadvocaat is ongeschreven regel dat demissionair kabinet terughoudend is met controversiële zaken, irrelevant."
Dat is vanzelfsprekend het geval, omdat het om een kamerbesluit gaat.
Je zal wel weer een diepgaand complot willen blootleggen met je plemp, maar er is op zich niks geks aan die quotes.

Politiekrelativist | 29-05-12 | 12:02

Lyrthion | 29-05-12 | 11:59
Beangstigend dat er mensen zoals jij rondlopen met dergelijke gedachtenpatronen.

BedrijfsTijgerT | 29-05-12 | 12:01

Parsons | 29-05-12 | 11:51

Yep. Dat is precies wat ik zeg. Iedereen weet dat mensen het een probleem vinden als je het halve land verrot scheldt. Bovendien wil hij het ook nogal graag. Zet hem lekker in een slachtofferrol en dicht hem onterecht een heldenstatus toe. Ik snap ook niet zo goed waar die verering vandaan komt. Het lijkt wel alsof de redenering is dat als iemand bedreigd wordt dat meteen legitimeert dat het in feite gewoon een ordinaire klootzak is. Combineer dat met het feit dat zijn woord uiteindelijk ook nog geen cent waard blijkt, is er geen enkele rechtvaardiging voor zijn absurde gedrag.
 
Begrijp me trouwens niet verkeerd: prima dat hij beveiligd wordt, he? Maar hij heeft dat *wel degelijk* willens en wetens zelf uitgelokt.

Lyrthion | 29-05-12 | 11:59

@deraderendraaien 11:46
Al hadden 150 kamerleden voor gestemd, dat doet er niet toe als er sprake van een onrechtmatige daad is. Als de zwijgplicht over het ESM uit hogere wetgeving komt dan de informatieplicht richting de vertegenwoordigers van de belastingbetalers/aandeelhouders, dan is er een probleem.

Bovendien mag het ESM niet in werking treden, voordat het gewijzigde artikel 136 VWEU in werking is getreden. Dat wordt nog voorgelegd aan het Hof in Karlsruhe.

tipo | 29-05-12 | 11:58

Ik denk dat je vrijdag de volgende woorden zult herkennen. Glas plas was en cassatie in belang der wet.

starbuck280 | 29-05-12 | 11:57

@Lyrthion | 29-05-12 | 11:44

Euh, Geert doet het zichzelf aan dat hij bewaking nodig heeft omdat hij anders door zijn kop geschoten wordt door mensen die zijn mening niet delen.

En dat is dan zijn schuld? Hoe knettergek ben jij?

neemjemoederindemali | 29-05-12 | 11:57

@Politiekrelativist

Verkiezingsstunt of niet, het is goed dat het in de media komt. Dan kan het volk zien hoe de landsadvocaat -of Geert- hun belangen staat te verdedigen. Er staat lekker veel media omheen.
Dit soort quotes worden naar waarde geschat:

"Negeren kritiek Raad van State en Rekenkamer door regering, is toegestaan, zegt landsadvocaat."

"Volgens landsadvocaat is ongeschreven regel dat demissionair kabinet terughoudend is met controversiële zaken, irrelevant."

decadent degeneraat | 29-05-12 | 11:57

@2amazing | 29-05-12 | 11:55
Dan heb ik waarschijnlijk niet goed genoeg gezocht ;-).. bedankt voor de info.

winged | 29-05-12 | 11:57

@Strangetown | 29-05-12 | 11:54
Omdat we afgesproken hebben dat politici verantwoording moeten afleggen.

De enige reden om politici niet te controleren is hun betrouwbaarheid....

rara | 29-05-12 | 11:57

winged | 29-05-12 | 11:53 | + 0 -

Precies, dat is wat ik al zei @11:38. Dat ESM komt er gewoon. Linksom, rechtsom, slikken zullen we.

Landgenoten..! Bukt u maar..! Die blanco cheque is al lang verzilverd door de EU.

de melkboer | 29-05-12 | 11:57

@Mgr. Denwop | 29-05-12 | 11:53
Ken je het sprookje van Pim Fortuyn nog?

First Contact | 29-05-12 | 11:56

Geert staat er echt voor ons. Maar blijkbaar zijn veel mensen nog niet echt goed bekend met de politiek.
Want de politiek is de kunst zich van mensen te bedienen door hen te doen geloven dat men hen dient.

waarzeggertje | 29-05-12 | 11:55

rara | 29-05-12 | 11:41 |
Verantwoording afleggen, correct, maar waar moeten ze nu verantwoording voor afleggen waar al ingestemd is door een meerderheid?

Strangetown | 29-05-12 | 11:54

Vrijdag om 10 uur uitspraak!

denniswel1 | 29-05-12 | 11:54

@neemjemoederindemali | 29-05-12 | 11:51
Iets wat al voorspeld werd, door sommigen, voor de introductie van de Euro.

BedrijfsTijgerT | 29-05-12 | 11:53

Ik ben niet slim genoeg om te overzien of het nu wel of niet verstandig is om met dat ESM mee te gaan. De belangen zijn te groot om zomaar weg te strepen of juist zomaar aan te nemen. Ik weet wel heel zeker dat er slechts één man is die in ieder geval zegt: Denk hier nog eens rustig héél goed over na. En dat is Geert Wilders. Iemand die wél opstaat. Misschien lachen we hem over vijf jaar uit. Misschien laat hij over vijf jaar zien: Kijk, ik heb het aangevochten toen niemand anders dat durfde.

Mgr. Denwop | 29-05-12 | 11:53

Het ESM verdrag is op 2 februari 2012 al ondertekend door de zeventien deelnemende landen, in maart 2012 bekrachtigd door de zeventien premiers van de eurolanden, maar moet nog worden goedgekeurd door de parlementen van de zeventien Eurolanden.

Wie weet trouwens hoeveel parlementen van de 17 deelnemende landen er al over hebben gestemd? En welke landen zijn er voor cq tegen. Ik kan daar niets over vinden.

De stemming over de goedkeuring (ratificatie) van het ESM verdrag in de Tweede Kamer is daarom niet bepalend of het instituut er wel of niet komt.

Nederland heeft het verdrag getekend en kan dat niet zomaar ongedaan maken. Premier Rutte heeft Nederland door de verdragsondertekening al gebonden aan het ESM.

winged | 29-05-12 | 11:53

@Randvoorwaarde | 29-05-12 | 11:45
Zijn ook dikke leugens. Dit kun je allemaal nazien op de site van het CBS. Er is zelfs na toetreding sprake van een afname aan export aan aangesloten EU landen. We kunnen prima zonder. Iemand een stukje Zwitserse emmentaler?

First Contact | 29-05-12 | 11:52

"Volgens landsadvocaat is ongeschreven regel dat demissionair kabinet terughoudend is met controversiële zaken, irrelevant."
.
Juist...
.
"Die ongeschreven regel geldt alleen voor beslissingen waarvoor geen goedkeuring wordt gevraagd aan Kamer".
.
En juist. Volgens mij hebben we hier een knoepert van een hiaat in de wet...

Graaisnaaiert | 29-05-12 | 11:51

Vorbei. Vrijdag volgt uitspraak.

Hufter | 29-05-12 | 11:51

@Randvoorwaarde | 29-05-12 | 11:45

We gaan de schuldencrisis oplossen met de schuldenmachine die ESM heet, het eind van het liedje is dat onze pensioenfondsen leeggeroofd worden en de Euro volledig onderuit gaat.

neemjemoederindemali | 29-05-12 | 11:51

Iemand?
Een grondwetwijziging kan door 75% van het parlement goedgekeurd worden.

Ik heb altijd begrepen dat een werkelijke grondwetwijziging vier jaar later nog eens bevestigd dient te worden door een meerderheid van 75%.

Of zit ik mis?

BedrijfsTijgerT | 29-05-12 | 11:51

@Lyrthion | 29-05-12 | 11:44
Het is zijn eigen schuld dat hij beveiligd moet worden? Is dat werkelijk wat je zegt?

Parsons | 29-05-12 | 11:51

Meneer Meeuw | 29-05-12 | 10:44 | + 12 -

Die heeft vandaag nodig om zich te ontharen...

eerstneukendanpraten | 29-05-12 | 11:50

Ben bang dat dit op niks uitloopt, nou op niks? Geert wilders krijgt in ieder geval weer wat verdiende aandacht. De ene partij gebruikt daarvoor een publieke omroep (Vara DWDD)... Geert zet hem op! Op 12 september zal ik je steunen!

First Contact | 29-05-12 | 11:50

Hij is dus net zo'n laffe opportunist als de rest en bovendien een van de langstzittende kamerleden (over tevreden met een overheidsbaantje gesproken
Lyrthion | 29-05-12 | 11:44
---------------------------------------------------

grappig, in je onberedeneerbare weerzin spreek je jezelf steeds weer tegen en geef je alle argumenten waarom Geert zo'n beetje de enige integere politicus in dit land is.

kaskoeskielewan | 29-05-12 | 11:50

Als je hoort hoe belnagrijk de EU wel niet is voor Nederland, vraag ik me altijd af of het dan zo slecht ging voor die tijd? Het moet hier voor 1999 echt een soort Derde Wereld zijn geweest.

God Zelf | 29-05-12 | 11:49

deraderendraaien | 29-05-12 | 11:46 | + 0 -
in het belang van het esm mogen alle critici vermoord worden zonder dat iemand strafrechtelijk vervolgd kan worden.

ganzo | 29-05-12 | 11:48

@ deraderendraaien | 29-05-12 | 11:46
Yups. Zo denkt links nu even omdat het ze uitkomt. Terminologie: "Je hebt gestemd, dus niet zeuren. bij de volgende verkiezingen mag je er wat tegen doen".
Dat hebben we inderdaad gezien de afgelopen 2 jaar van links. Zeiden niks, accepteerden alles en wachtten netjes de volgende verkiezingen af.
Ik wordt zo moe van die schreeuwmeeuwen.

Randvoorwaarde | 29-05-12 | 11:48

@Einde van de Domheid | 29-05-12 | 11:40
Lekker klagen over de vorm, zodat je niet hoeft in te gaan op de inhoud.

Typisch goetmensengedrag.

Dat dan weer wel.

Parsons | 29-05-12 | 11:47

@Dropke | 29-05-12 | 11:43
Jawel, qua domheid zit hij inderdaad aan het einde van het spectrum.

rara | 29-05-12 | 11:46

Volgens Houtzager (namens de staat) is de meerderheid van de kamer accoord gegaan. MAW: als je als groep de beslissing neemt om iemand af te ranselen, is het oké omdat het in meerderheid beslist is. Zoek de verschillen!

deraderendraaien | 29-05-12 | 11:46

Als Bram er toch zit kan hij gelijk z n geschilletje met de belastingdienst even doornemen.

Uw Verzekeringsadvis | 29-05-12 | 11:46

@winged | 29-05-12 | 11:43

Dat Jan Gay het niet begrepen heeft was me al duidelijk:-)

neemjemoederindemali | 29-05-12 | 11:46

Tenenkrommend hoe de linkse kliek roept dat de EU ons enkel welvaart heeft gebracht. Sinds de invoering hebben we maar 1 ding geleerd en dat is schaamteloos op de pof leven en lenen tot over onze oren. Waar we nu voor mogen branden. De banken voorop. En dit alles wordt verbloemd met de maatpakken en over het paard getilde resultaten van die leningen.

Randvoorwaarde | 29-05-12 | 11:45

waarzeggertje | 29-05-12 | 11:36
Non-argument eerste klas, over die bodyguards. Dat doet-ie bovendien zichzelf aan door zich zo achterlijk te gedragen. Als hij niet toevallig kamerlid was geweest, had hij in een gesticht gezeten. Bravo. Ik toon duidelijk aan dat Geert zich nadrukkelijk NIET heeft geroerd toen het ESM werd getekend. Afleidingsmanoeuvres en luchtballonetjes, maar het onderwerp stond in februari niet op zijn agenda. Of zijn twitter. Hij is dus net zo'n laffe opportunist als de rest en bovendien een van de langstzittende kamerleden (over tevreden met een overheidsbaantje gesproken), alleen geloof jij nog steeds in het sprookje van de nieuwe politiek.

Lyrthion | 29-05-12 | 11:44

@Lyrthion | 29-05-12 | 11:29

Sterk punt, waar iets te makkelijk overheen wordt gelezen. Dit gelazer is al een tijdje aan de gang, maar pas na de 'Catshuisbreuk' staat Wilders ineens op de barricaden. Als ik dit koppel aan het feit dat deze zaak in den beginne al is verloren, kan ik me ook niet helemaal aan de indruk onttrekken dat Wilders hier vooral voor zichzelf staat.

Biff Eagleburger | 29-05-12 | 11:43

@tipo | 29-05-12 | 11:04
De jager snapt het zelf niet eens.........

Het ESM is een internationaal verdrag en staat daarmee boven nationale wet- en regelgeving. Niets van wat in het ESM-verdrag geregeld is, kan door nationale wetten of regels gewijzigd of beperkt worden.

In het ESM-verdrag is geregeld, dat de bevoegdheid om besluiten te nemen ligt bij de Raad van Gouverneurs, de Raad van Bewind en de Directeur.

Merk op, dat bij al deze besluiten het ESM volledige bevoegdheid heeft voor het nemen van besluiten en dat daar geen regering of parlement bij te pas komt.

JKdJ quote:
"Ik wil ten slotte graag benadrukken dat de immuniteiten en voorrechten geen invloed hebben op de verantwoording die een vertegenwoordiger van een land in de Raad van gouverneurs, als lid van de regering, moet afleggen aan zijn parlement".
JKdJ end of quoting

Minister de Jager heeft kennelijk niet begrepen, dat de regels van het internationale verdrag voorrang hebben boven nationale wetten en regelgeving. En als artikel 34 van het verdrag zegt, dat de gouverneur (lees minister van financien) een geheimhoudingsplicht heeft, dan houdt dat in, dat hij geen verantwoording af kan leggen.

winged | 29-05-12 | 11:43

Einde van de Domheid | 29-05-12 | 11:40
Nog geen Einde in zicht?

Dropke | 29-05-12 | 11:43

Ok Geert ik hoop dat je het redt. Over die Islamfobie hebben we het een andere keer wel weer.

zooishettoch | 29-05-12 | 11:41

@Strangetown | 29-05-12 | 11:34
Mijn ex is geen volksvertegenwoordiger met een informatieplicht. Ze mocht doen wat ze wilde, omdat we dat zo afgesproken hadden.

De afspraak die we met politici hebben is dat ze juist over alles wel verantwoording afleggen.

rara | 29-05-12 | 11:41

Ik hoop oprecht dat je gaat winnen Geert (Mosko), maar heb er een hard hoofd in.. zelfs al is deze rechter geen D66 lid.
Het zou mij niks verbazen als de gevestigde kliek (lees: VVD en CDA) al wat balletjes richting het OM heeft geworpen.

Mazzeltov | 29-05-12 | 11:41

Dag rechter, ik ben Geert.
Ik zat in de coalitie, ben weggelopen en wil nu dat ze niet mogen beslissen.
Ben al 4 keer buitenspel gezet.
Maar met dit politiek theater kunt u vast iets voor me doen.
Verlies ik, dan heb ik publiciteit, dus stemmen.
Win ik dan krijg ik gelijk dus stemmen.
Jeweettog, zolang ik publiciteit heb win ik.

Einde van de Domheid | 29-05-12 | 11:40

Volgens landsadvocaat Houtzagers is alles irrelevant. ESM moet en zal er komen.

Rest In Privacy | 29-05-12 | 11:40

Een van de bijbaantjes van rechter Paris:

Functie: Vice-voorzitter
Instantie: geschillencommissie KIFID
Datum ingang: 01-01-2008

Skeletor de dikke | 29-05-12 | 11:40

Door dit soort dingen weet ik weer op wie ik ga stemmen in September. Go Greet!!1!!

terreurinmneur | 29-05-12 | 11:39

Na die 7 weken had hij door dat het een onzalig plan werd en heeft hij met z'n ballen die stekker er uit getrokken. Daar moet je dus ballen voor hebben.
Inmiddels is Rubberen Mark al door de aartsvader van de VVD op z'n vingers getikt.

kaskoeskielewan | 29-05-12 | 11:39

Als die 40 mld wordt opgevraagd dan zitten we daar dus 3 jaar achtereen voor te kunduzzen met daarbovenop nog een jaarlijkse kunduz om onze eigen bodemloze put te sluiten.

Europa ? Dream on.

netniet | 29-05-12 | 11:38

@neemjemoederindemali | 29-05-12 | 11:27
Dat bedoel ik ook in mij post op 11.22u hieronder.

deraderendraaien | 29-05-12 | 11:38

Waarom heb ik zo'n vreemd voorgevoel dat het helemaal niet zoveel uitmaakt of Greet wel of geen gelijk krijgt. Dar ESM komt er, linksom of rechtsom.
De heren politici zullen hier vast wel een alternatief voor hebben om dat er op een andere manier door onze strot te douwen, zo leert ons het verleden.

de melkboer | 29-05-12 | 11:38

@waarzeggertje | 29-05-12 | 11:36
Maak daar maar bijna acht jaar van.

Art Vandelay Ultor | 29-05-12 | 11:37

Lyrthion.
Als jij al vier of vijf jaar in dit veilige land rondloopt met beveiliging omdat er geen tweede Pim moet komen. Dan pas heb je ballen. Er is verder niemand die dit zo lang zou op zou kunnen brengen. Het zijn allemaal laffe opportunisten, tevreden met een overheidsbaantje.

waarzeggertje | 29-05-12 | 11:36

VictorF | 29-05-12 | 11:29 | + 0
zal ik je een zaak noemen: bouterse. geloof dat het ook strafrechtadvocaten zijn geweest die de rechter hebben voorgelegd of de wetgeving wel klopt.

ganzo | 29-05-12 | 11:36

Parel van het Zuiden | 29-05-12 | 11:30

Ik merk alleen maar op dat Geert hier heel onterecht de held aan het uithangen is. Nergens stel ik dat het een goed idee is om het ESM in (z'n huidige vorm) in te voeren. Dat zijn 2 heel verschillende dingen.

Lyrthion | 29-05-12 | 11:34

rara | 29-05-12 | 11:28 |
In Jip en Janneke taal; je vrouw vertelt je ook niet alles waar het huishoudgeld aan opgegaan is en jij je dagelijks stukje vlees maar kan eten...

Strangetown | 29-05-12 | 11:34

Waarom zou het een 'grote' leider zijn?
Met zo weinig stemmer?

Einde van de Domheid | 29-05-12 | 11:34

das_Freudenmädchen | 29-05-12 | 10:52 | + 4 -

In eerste instantie is er slechts een gewone meerderheid nodig; pas na nieuwe verkiezingen moet er in beide kamers een tweederde meerderheid zijn.

relatief | 29-05-12 | 11:33

Dit gaat over staatsrecht en daar heeft Bram geen kaas van gegeten. Waarom doet hij het dan toch?
VictorF | 29-05-12 | 11:29 | + 0 -
Hij is meester Nederlands recht. Natuurlijk heeft hij wel kaas gegeten van staatsrecht.

Politiekrelativist | 29-05-12 | 11:32

@Lyrthion | 29-05-12 | 11:25 |

Ooooh, nu u zo stelt kunnen we onze nek natuurlijk beter gewoon in de miljarden strop steken....

Parel van het Zuiden | 29-05-12 | 11:30

waarzeggertje | 29-05-12 | 11:27

Nu hij niets te verliezen heeft, wel ja. Feit blijft dat hij 7 weken in achterkamertjes heeft gezeten met Mark en Jan-Kees terwijl dit verdrag al bekend was. Waar waren zijn ballen toen?

Lyrthion | 29-05-12 | 11:29

ganzo | 29-05-12 | 11:07 | + 0 -
Dit gaat over staatsrecht en daar heeft Bram geen kaas van gegeten. Waarom doet hij het dan toch? Het is verkiezingstijd en Bram kan een showtje maken.

VictorF | 29-05-12 | 11:29

Asmodean | 29-05-12 | 11:07

Sja, en het is al een toer om 18 miljard te bezuinigen. Waar halen we die (slechts) 36 miljard vandaan als die naar Brussel verdwijnen? En verdwijnen doen ze, reken daar maar op.

kaskoeskielewan | 29-05-12 | 11:29

De geheimhoudingsplicht staat niet in de weg van afleggen van verantwoording over beleid in de Tweede Kamer, aldus de landsadvocaat.

De Commissie-Stiekem gaat nu ook over de Financien?

rara | 29-05-12 | 11:28

Greet heeft tenminste ballen. Dat kun je van zijn collega's niet zeggen. Dat zijn alleen zakkenvullers.

waarzeggertje | 29-05-12 | 11:27

De landsadvocaat vindt dat de geheimhoudingsplicht van de minister van financiën in de hoedanigheid als ESM-gouverneur de informtieplicht richting de Staten Generaal niet in de weg staat.

tipo | 29-05-12 | 11:27

@deraderendraaien | 29-05-12 | 10:51

Nope, Mosko gooit het op de immuniteit voor de minister van financiën in zijn rol als ESM beheerder.

neemjemoederindemali | 29-05-12 | 11:27

Leve de republiek der Nederlanden.
Bestel nu alvast bij Klepco uw eerste Nederlandse vlag, voor maar 9 gulden vijfennegentig, zolang de voorraad strekt.

vetkleppert | 29-05-12 | 11:26

Politiekrelativist | 29-05-12 | 11:04 |
Een demissionair Kabinet heeft de zelfde bevoegdheden als een missionair Kabinet, de 2e Kamer als hoogste Wetgevende orgaan bepaald uiteindelijk welke wetsvoorstellen zij wel/niet controversieel vindt.

Als verkiezingsstunt zal het, reeds gezegd, geen enkel politieke meerwaarde voor de PVV opleveren om het verdrag ongedaan te maken.

Strangetown | 29-05-12 | 11:26

Geert had het ESM in Februari al op de mediakaart kunnen zetten, toen De Jager het verdrag tekende en hij in het centrum van de macht zat. Toen hoorde je niemand. Ja, een aantal twitteraars en bloggers die zich zorgen maakte. Geert heeft boter op het hoofd door nu te doen alsof hij de beschermheer van soeverein Nederland is. Goedkoop campagnemateriaal. Lege woorden, net als die 65 blijft 65.

Lyrthion | 29-05-12 | 11:25

@Asmodean | 29-05-12 | 10:49

Was het maar waar wat je beweerd, het zit toch echt een beetje anders in elkaar.

Met die 40 miljard garantstelling gaan de ESM bankiers zo'n 265 miljard lenen, uit onze naam. (15% kassaldo, factional reserve banking noemen ze dat oplichterssysteem geloof ik)

Vervolgens zal blijken dat 265 miljard niet voldoende is, om ons geld te "redden" moeten we meer garantie's afgeven, er wordt nu al gesproken over 3000 miljard aan garantstellingen.

Voor Nederland betekend dat ongeveer 170 miljard aan *kuch* "garantstellingen". Met deze 170 miljard wordt er uit onze naam ongeveer 1100 miljard geleend door de ESM bankiers.

Dan gaat blijken dat landen als Griekenland, Italië, Spanje etc. allemaal geholpen moeten worden. Oeps, dan betalen ze dus niet mee aan het *kuch* noodfonds.

We moeten dus even iets meer bijdragen dan we dachten, onze 170 miljard krijgt extragraties de verdubbelaar, of we even garant willen staan voor 340 miljard. Als we niet doen zijn we onze poen kwijt etc. etc., het gebruikelijke riedeltje.

Uit onze naam gaan de ESM bankiers 2,240 miljard lenen, maar ach, waar hebben we het over?

neemjemoederindemali | 29-05-12 | 11:25

poepaanmijngaatsie | 29-05-12 | 11:03

Dat is helaas niet duidelijk zichtbaar.

kaskoeskielewan | 29-05-12 | 11:24

Hier wordt historie geschreven.

dhr v Puffelen | 29-05-12 | 11:23

Asmodean | 29-05-12 | 10:53

Anders dan Greet hebben die een rubberen ruggegraat. Greet is de enige politicus met ballen.

kaskoeskielewan | 29-05-12 | 11:22

Men dient als minister van financien de Nederlandse democratie te dienen, en verantwoording af te leggen aan onze volksvertegenwoordiging in het parlement.
Dat verhoud zich niet met de rol van Europees ESM gouverneur die derhalve geen rekenschap(aan niemand buiten het gouvernement) hoeft te geven. Hiermee wordt hij boven onze grondwet gesteld, en dat mag/kan niet omdat hij daa niet in een het gouvernement zit in een symbolische functie maar in een uitvoerende.

deraderendraaien | 29-05-12 | 11:22

Aan alle reaguurders die denken dat het tot chaos leiden zou als een rechter beslissingen van de TK omver kan gooien:
In Duitsland is dat regelmatig aan de orde, daar kan zelfs iedere burger tegen zulke beslissingen aangaan mits hij uit kan leggen dat ze tegen de grondwet of aandere wetten haaks staan. Zulke processen worden door het "Bundesverfassungsgericht" afgehandelt, (vergelijkbaar met het hof).
Anders zou het mogelijk zijn wetvoorstellen in de TK te besluiten die de grondwet omvergooien. Dit hebben ze geleert uit de tijd van het Weimarer Reich waar Hitler precies dat deed.

thorrie | 29-05-12 | 11:20

We zijn zelfs aansprakelijk voor die landen die niet meer aan hun verplichtingen van het ESM kunnen voldoen.Gewoon dat deel ook bijstorten.

Dropke | 29-05-12 | 11:19

Bah. Idioten als Jeroen de Kreek laten liever heel Nederland afbranden dan dat ze Geert een kans gunnen om dit misdadig onverantwoordelijke besluit te torpederen.

Jan Passant mk2 | 29-05-12 | 11:19

Duss als geert dit wint kunnen we het kabinet de zak geven .
Ik zeg DOEN!!!!!!

lidlbier | 29-05-12 | 11:15

Parsons | 29-05-12 | 11:09 |
Weet je toevallig waar ik meer kan lezen over die hoofdelijke aansprakelijkheid? Even snel google'en leek niets te vinden.

Asmodean | 29-05-12 | 11:15

@Asmodean | 29-05-12 | 11:04 |
.
U heeft volgens mij niet begrepen hoe het mechanisme van "leveragen" werkt. Dat lijkt me huiswerk voor u.
.
U heeft volgens mij ook niet helemaal opgelet hoe de Nederlandse eurofiele politici omgaan met dit soort beslissingen. Het ESM moest stil en snel. Hoe zullen ze dat de volgende keer aanvliegen?

Parel van het Zuiden | 29-05-12 | 11:15

lanexxx | 29-05-12 | 11:11 | + 0 -
De grondwet is er idd in zekere zin voor de vorm. Deze rechter zal er iig niet aan toetsen, dat mag niet.

Politiekrelativist | 29-05-12 | 11:12

Parsons | 29-05-12 | 11:09 |
Dat wist ik niet. Dat klinkt behoorlijk ongewenst.

Asmodean | 29-05-12 | 11:12

@ den meester
Dat weet ik ook wel. Gevolg is wel dat de stemming van de Tweede Kamer ongeldig is.
Vreemd trouwens dat Greet daar niets over zegt. Publiciteit is natuurlijk ook wat waard.

das_Freudenmädchen | 29-05-12 | 11:12

Ik wil straks wel de uitleg van de rechters horen als wordt besloten dat het akkoord besluit tot ESM toetreding rechtsgeldig is, hoe zit het dan met de grondwet, is dat er maar voor de vorm?

lanexxx | 29-05-12 | 11:11

@poepaanmijngaatsie | 29-05-12 | 11:03
Onzin. Het is een man.

vodaflikkers | 29-05-12 | 11:10

das_Freudenmädchen | 29-05-12 | 11:07 | + 0 -
Waar zendt de NOS uit dan?

Politiekrelativist | 29-05-12 | 11:10

tipo | 29-05-12 | 11:08 |
Klopt helemaal wat je zegt. Maar als het ESM er voor eeuwig is betekent dit wel dat Nederland gedurende de eeuwen maximaal 40 miljard kwijtraakt aan het noodfonds.

Asmodean | 29-05-12 | 11:10

@Asmodean | 29-05-12 | 11:06
Een extra tekort van 10% kan net te veel worden voor onze economie. Het gaat nu al niet zo goed, toch?

10% Lijkt weinig als je het zo even typt.

rara | 29-05-12 | 11:10

Asmodean | 29-05-12 | 11:04
Wat dus op hetzelfde uit zal draaien als met de JSF.Steeds opnieuw bij blijven storten, met het excuus dat anders die 40 miljard zeker afgeschreven moeten worden.Dus wel degelijk een open kraan richting noodfonds.

Dropke | 29-05-12 | 11:10

@Asmodean | 29-05-12 | 11:07
Nee. Nederland is hoofdelijk aansprakelijk voor het volledige ESM bedrag. Net als alle andere lidstaten die dit verdrag ondertekenen trouwens.

Parsons | 29-05-12 | 11:09

@tipo | 29-05-12 | 10:58 |

Precies.. En dus zijn de ware motieven niet uitgesproken. Die laten zich natuurlijk wel raden. Voldongen feiten presenteren zodat de verkiezingen over een of andere non-issue kunnen gaan. Angst dat de burger meer informatie over het verdrag krijgt en zich begint te realiseren wat de consequenties zullen zijn.
.
Opvallend ook hoeveel parlementariërs nu gaan afzwaaien. Dat maakt het ongetwijfeld makkelijker voor vervangende collega's om de handen te wassen in onschuld. "wij konden er niets aan doen" zal het klinken wanneer de eerste 40 Miljard verdampt en de handen weer gretig richting de portemonnee van de burger klauwen...
.
Spanje is al aan het vallen.

Parel van het Zuiden | 29-05-12 | 11:09

Zoals ik zei, Mosco gooit het op de dubbelrol van de minister van financiën. Was volgens mij ook het goeie argument om aan te voeren.
Wachten wat de rechtbank hier van vind.

deraderendraaien | 29-05-12 | 11:09

@tipo | 29-05-12 | 10:58
Hey, dit is interessante info. Wat typisch voor de Nederlandse msm dat ik dit nu pas voor het eerst lees.

Art Vandelay Ultor | 29-05-12 | 11:09

@deministerpresident | 29-05-12 | 11:02
Ja maar het is ja meer dat bijna alle partijen voor de EU zijn, ik snap dat ook wel want ze hopen allemaal een keer in die Champions League van de politiek te mogen spelen... want het excuus van NL belang is zooooo overtrokken, want Mercedes en Nokia zullen gewoon in NL hun producten blijven verkopen.

Het is allemaal eigenbelang, hopen op een baantje van 20K per maand en auto van de zaak. en de plebs kunnen betalen.

RechtsePiemol | 29-05-12 | 11:08

@Asmodean 11:04
Bij ophoging van het ESM-bedrag van 40 miljard, zal altijd gelden: meer dan 40 miljard kwijt of de garanties ophogen? Bovendien is het ESM permanent en is er geen mogelijkheid om er uit te treden. Er is geen exit protocol of regeling om het ESM te ontbinden. Het ESM is er voor eeuwig.

tipo | 29-05-12 | 11:08

@deministerpresident|29-05-12|11:02|
En aangezien keuze 1 een utopie is....

lidlbier | 29-05-12 | 11:08

VictorF | 29-05-12 | 10:58 | + 0 -
het verdrag sluit een aantal mensen/gedragingen uit van het strafrecht - waarom niet, dit is van de gekke!

ganzo | 29-05-12 | 11:07

Parsons | 29-05-12 | 11:05 |
Nederland staat garant voor 700 miljard? Hoe kom je daar nou weer bij? Nederland staat door het ESM garant voor 36 miljard.

Asmodean | 29-05-12 | 11:07

Margreet Boer en de nos zijn weer eens tenenkrommend objectief. 'kost nederland een stukje soevereiniteit' en 'kansloos' gevolgd door een arrogant lachje. Man man, waar hebben we deze druiven aan verdiend?

das_Freudenmädchen | 29-05-12 | 11:07

In Nederland zat mensen die in financiële crisis zitten. Zorg eerst voor je eigen nest meneer de overheid, voor je het als olievlek kunt uitspreiden.
Dit is gewoon "leuk meedoen" om je imago op te krikken.
Ik zie dit als 2 ouders die hun kind in de schulden laten vliegen om die onbekende buurman voort te helpen. Om je kapot te schamen.

Randvoorwaarde | 29-05-12 | 11:06

rara | 29-05-12 | 11:03 |
Zucht. Wat een vergelijking van niets in een discussie van niets. Je mist het punt volledig. Het gaat helemaal niet om de vraag in hoeverre die 40 miljard eigenlijk veel geld is wat ik weg zou willen geven aan de buren. Mijn punt is dat het onzin is om te stellen dat 40 miljard kwijtraken het einde van Nederland betekent, terwijl de staatsschuld met een veelvoud daarvan gestegen is de afgelopen jaren.

Asmodean | 29-05-12 | 11:06

tipo | 29-05-12 | 11:01 |
U gaat ervan uit dat de Wetgever niet heeft gehandeld krachtens de wet?

Strangetown | 29-05-12 | 11:06

@Asmodean | 29-05-12 | 10:49
Was het maar 40 miljard. Nederland staat garant voor de volle 700 miljard.

En dat is nog maar het begin.

Parsons | 29-05-12 | 11:05

@Strangetown | 29-05-12 | 11:01
Het hele leven is een wedstrijd! Een kwestie van overleven in optima forma, dat begint al met de mannelijke zaadcel.
Hoe anders verklaar jij de rivaliteit of concurrentiestrijd tussen partijen, welke dan ook!

deraderendraaien | 29-05-12 | 11:05

Tja.... over de Hedwigepolder kon geen besluit genomen worden, omdat het een demissionair kabinet is... aldus Blekert.
Maar 40 miljard kan er nog wel even doorheen gejast worden.
Welk recht hebben ze daartoe???
Hebben wij nog wat in te brengen, behalve geld?
Ons geld gaat naar Brussel.... we krijgen straks een europees bankrekeningnummer en straks komt er (volgens mijn voorspelling) 1 europeese bank.
Alle landen diep in de schulden natuurlijk.
Banken vallen allemaal om en Brussel wordt onze reddende engel.

Benzine is er alleen nog maar voor hoogwaardigheidsbekleders.
Het gepeupel kan gaan fietsen en dan wordt de fietsbelasting weer ingevoerd.
Daarna krijgen we allemaal voedselbonnen.
Ik verheug me er nu al op.
"Hoestbui"

Schietmijmaarlek | 29-05-12 | 11:05

Die Kreek moeten ze naar de GGD sturen, vastbinden, en in een kamer stoppen met zachte kussens.

LikkePot | 29-05-12 | 11:04

De Jager heeft zwijgplicht als gouverneur van het ESM, wat nogal lastig is als hij tegelijkertijd informatieplicht heeft richting de Staten Generaal. Dat is het gaatje van Bram.

tipo | 29-05-12 | 11:04

Strangetown | 29-05-12 | 10:59 | + 0 -
Nee, je hebt het mis. Dit is geen inhoudelijke behandeling van een wetsvoorstel, dus hoewel je vanzelfsprekend kunt betwisten of de rechtzaak kans van slagen heeft (ook gezien de 2/3 meerderheid), gaat het hier om een rechtzaak tegen de procedure van het niet-uistellen. Ik verwijt ze iig niks in de zin van trias politica. Wel denk ik dat het een verkiezingsstunt is.

Politiekrelativist | 29-05-12 | 11:04

Parel van het Zuiden | 29-05-12 | 11:01 |
Om meer uit te geven dan 40 miljard is toestemming van de Kamer nodig. Dat is dus gewoon een nieuw politiek besluit, wat genomen zal worden door een nieuwe Kamer. 40 miljard kwijtraken is dus wel degelijk het worst-case-scenario van het verdrag zoals Nederland dat getekend heeft.

Asmodean | 29-05-12 | 11:04

d dus

Dropke | 29-05-12 | 11:04

@Asmodean | 29-05-12 | 11:01
Ah, ik verkeek me op die 150 miljard.

Dan blijft natuurlijk de vraag of jij bijvoorbeeld 10 procent van je inkomen kunt missen om de schulden van de buren af te betalen.

rara | 29-05-12 | 11:03

@meneer Meeuw
Slechts voor het detail: het is mevrouw Prakken.

poepaanmijngaatsie | 29-05-12 | 11:03

Den Meester | 29-05-12 | 10:58
Maar die 150 miljoen jaarrente, die we extra kwijt zijn, als we inderdaat die 40 miljard zouden moeten storten, daar lullen we gewoon niet over?

Dropke | 29-05-12 | 11:02

RechtsePiemol | 29-05-12 | 10:54
Ik denk ook dat de inzet van de verkiezingen moet zijn: "1 Europa zoals de VS, met alle landen als staten zoals in de VS" of gewoon allemaal weer soeverein, eigen munt, eigen beslissingesbevoegdheid en geen moloch van een slecht functionerend ambtenarenapparaat meer. Dat zijn pas duidelijke keuzes

deministerpresident | 29-05-12 | 11:02

rara | 29-05-12 | 10:59 |
De staatsschuld is momenteel 400 miljard, niet 150 miljard. Door het ESM kan de staatsschuld met 40 miljard stijgen. 10% dus.

Asmodean | 29-05-12 | 11:01

@Strangetown 10:59
Ook de Staten Generaal en de regering staan niet boven de wet.

tipo | 29-05-12 | 11:01

deraderendraaien | 29-05-12 | 10:57 |
Is politiek voor u een wedstrijd dan met wie heeft de langste lul?

Strangetown | 29-05-12 | 11:01

@Asmodean | 29-05-12 | 10:56 |

Het is even hypocriet om te stellen dat 40 Miljard het 'worst-case' scenario is. Feitelijk is het zelfs een leugen. Het ESM fonds wordt namelijk "geleveraged" en bovendien kennen de Eurofielen "ten halve gekeerd" niet. Er zal mee worden doorgegaan tot het bittere eind.

Parel van het Zuiden | 29-05-12 | 11:01

@deministerpresident | 29-05-12 | 10:53
Ha! kijk 'es achterom als je in het zonnetje loopt.
Achter jou loopt je schaduw mee ,met een tulband op!
En daar is moeilijk overheen te springen zonder die tulband te raken he?

deraderendraaien | 29-05-12 | 11:01

@das_Freudenmädchen | 29-05-12 | 10:52
Daar gaat de rechter dus niet over, Freudenmadchen. Toetsen aan de grondwet mag namelijk niet, zie de grondwet zelf. Dus de rechter kan hier niks doen.

Den Meester | 29-05-12 | 11:00

Het zou een mooie stunt zijn wanneer Geert dit gaat winnen. Kan hem in een klap minister president maken!

Dagdromer | 29-05-12 | 11:00

@Asmodean | 29-05-12 | 10:56
40 miljard is 10 procent van 150 miljard, kunt u dat even voorrekenen?

rara | 29-05-12 | 10:59

Politiekrelativist | 29-05-12 | 10:54 |
Wilders ageert tegen het besluit van een meerderheid van de 2e Kamer dat het verdrag niet controversieel verklaarde en dus maling heeft aan de wettelijke vertegenwoordigers van 82% kiesgerechtigden.

Ja, ik weet, ook de SP, CU en PvdD stemde tegen, maar lopen niet naar de Rechter.

Strangetown | 29-05-12 | 10:59

@Intolerant | 29-05-12 | 10:53
Nee. Maar in tegenstelling tot u kan NL vooralsnog geld lenen (tegen bovendien historisch lage tarieven). Niet dat we dat willen, maar het kan dus wel. Asmodean heeft een punt

Den Meester | 29-05-12 | 10:58

Bram is een goede strafrechtadvocaat, maar is nu overmoedig om te denken dat hij op andere gebieden uit de voeten kan. Toen hij een keertje Patty Brard bijstond in een scheiding liep het uit op een zeperd.

VictorF | 29-05-12 | 10:58

@Parel van het Zuiden 10:55
Het gewijzigde artikel 136 VWEU dat speciaal voor het ESM een uitzondering cre-eert op de no-bail-out-clausule (artikel 125 VWEU) treedt sowieso pas op zijn vroegst op 1 januari 2013 in werking bij ratificatie, dus die haast is geveinsd. In september of oktober zou er net zo goed over gestemd kunnen worden door de Staten Generaal.

tipo | 29-05-12 | 10:58

ESM kost Nederland de kop. Eigenlijk kost het project Europa Nederland vroeg of laat de kop. Niets fout met Europa als samenwerkende macht, maar dat het bestaat bij gratis van de grote banken is fout. En geen democratie, maar een monetaire dictatuur.

ElMundoKapotio | 29-05-12 | 10:58

@ deministerpresident | 29-05-12 | 10:53

JE hoeft ook niet VOOR Wilders te stemmen. Je kunt ook TEGEN de kontneukpartijen stemmen. Andere benaderingswijze. Zie het als een proteststem.

roverheid | 29-05-12 | 10:57

@Politiekrelativist | 29-05-12 | 10:54
Wilders ageert tegen de beslissing om nu te stemmen over deelname van Nederland aan het Europees Noodfonds ESM. Echt waar.

rara | 29-05-12 | 10:57

@Strangetown | 29-05-12 | 10:52
Bloemen na de wedstrijd graag!

deraderendraaien | 29-05-12 | 10:57

Waarom is er geen livestream?

vetkleppert | 29-05-12 | 10:57

Ja goed idee.. laten wij voortaan de rechter er bij halen als een meerderheid van de 2e kamer voor iets kiest wat je niet bevalt. Montesquieu draait zich om in zijn graf..

1oog | 29-05-12 | 10:57

@ deministerpresident | 29-05-12 | 10:53
Daarom wandelen die buitenlanders ook over je heen. Je legt jezelf als deurmat klaar om met de voeten afgeveegd te worden.

Randvoorwaarde | 29-05-12 | 10:57

rara | 29-05-12 | 10:52 |
Door het ESM kan de staatsschuld maximaal met 10% toenemen, niet 25%. Ik hoop absoluut niet dat het gaat gebeuren dat Nederland het geld kwijtraakt. Maar het is hypocriet om te beweren dat de worst-case 40 miljard Nederland de kop kost terwijl de staatsschuld de afgelopen 5 jaar met 150 miljard gestegen is.

Asmodean | 29-05-12 | 10:56

Ooit hoop ik nog eens de onderbouwing van de voorstemmers te horen waarom ratificatie van het ESM per se zo snel moest en ten koste van zoveel. Transparantie, draagvlak, grondwet, en gewoonterecht met grote haast geofferd op het altaar van Europa.
.
De ESM ratificatie had weken geleden al stil moeten komen te liggen. In de lade tot na 12 September wachtend op een missionair kabinet en een nieuwe volksvertegenwoordiging.
.
Triest dat dit soort methoden die enige zijn die zijn overgebleven. Maar ja, als de volksvertegenwoordiging (de belangen van) het volk niet meer vertegenwoordigt...

Parel van het Zuiden | 29-05-12 | 10:55

Fijn die Belleman, die snapt dus het doel van de rechtzaak niet eens:
"Wilders ageert tegen een beslissing over deelname van Nederland aan het Europees Noodfonds ESM"
Dit is natuurlijk niet juist. Wilders ageert tegen de beslissing om nu te stemmen en niet aan te houden.
Fijn, zo'n geinformeerde correspondent *kuch*.

Politiekrelativist | 29-05-12 | 10:54

@Jos Tiebent | 29-05-12 | 10:49
Nee hoor ik ben rechts liberaal en dat is de VVD niet meer, Wilders ook niet maar ik stem op Wilders omdat ik geen provincie van Europa wil worden waar Roemenen en Polen gaan bepalen hoe ik me leven moet leven

Dan neem ik zijn linkse standpunten op de koop toe, als er een rechts liberale partij was geweest die niet NL wil uitleveren aan EU dictators als Barosso en van Rompaey dan had ik daar op gestemd, maar de VVD dwingt mij PVV te gaan stemmen en dat zal ik dus ook doen en dit zal de eerste keer in 40 jaar zijn dat ik op een andere partij stem, zo hoog zit mij het uitleveren van NL aan de EU

RechtsePiemol | 29-05-12 | 10:54

Biep | 29-05-12 | 10:51 |
Nee hoor, CU en SP waren net zo fel tegen het ESM. Zij gebruiken het (vooralsnog) echter niet als verkiezingscampagne.

Asmodean | 29-05-12 | 10:53

Go Geert!!!!

Scheetje Beef | 29-05-12 | 10:53

Het is dat het onderwerp wat anders ligt maar de hele show erom heen doet meer denken aan een Story, prive, weekend artikel.

Andersom dag | 29-05-12 | 10:53

bottomline: "Wetgever heeft zijn eigen beslissingsmacht ingeperkt met ESM verdrag. Daarom ziet Moszkowicz ruimte voor rechter om procedure aan te houden."

tipo | 29-05-12 | 10:53

neemjemoederindemali | 29-05-12 | 10:46 |

dus u heeft een hypotheek van 150K die u netjes aflost.

Nu komt de bank en zegt dat u per direkt 40K extra moet betalen. U heeft die 40K per direkt ?

zelfde maar dan op kleine schaal

Intolerant | 29-05-12 | 10:53

Met zijn mening over moslims en Moe-landers kan ik gewoonweg niet op Wilders stemmen. Anders had ie mijn stem wel gehad, al was het alleen maar vanwege het ESM. Maar het blijft een engerd als het om tolerantie gaat. En ja, daar geloof ik nog steeds in!

deministerpresident | 29-05-12 | 10:53

Zinloos, kansloos, Mosco extra graties reclame voor zijn ego, buitenlands geld om de proceskosten te betalen en een verder politiek isolement voor de PVV.

Hoera, tel uw winst....

Strangetown | 29-05-12 | 10:52

@Asmodean | 29-05-12 | 10:49
Want een stijging van ongeveer 25% stelt niet zo veel voor?

rara | 29-05-12 | 10:52

Nog maar een keer: het verdrag is in strijd met de Grondwet, een tweederde meerderheid van beide kamers is noodzakelijk.

das_Freudenmädchen | 29-05-12 | 10:52

Wanneer is de uitkomst van de rechtzaak? Van 8 juni t/m 1 juli ben ik namelijk niet meer bereikbaar.

wo ist der bahnhof | 29-05-12 | 10:51

Volgens een hoogleraar nogwat en dinges, in de VK van zaterdag, zal geen rechter dit in het voordeel van Wilders beslissen. Mosko, Mosko en Mosko heeft hier trouwens al navraag naar gedaan en begint een voor Wilders kansloze zaak. Mosko, Mosko en Mosko schrijft natuurlijk wel een factuurtje.

Biff Eagleburger | 29-05-12 | 10:51

Ik denk dat Mosco het gaat gooien op de belangen-verstrengelende functie die een minister van financiën gaat spelen als Gouverneur van het ESM en minister in de kamer! Wie dient hij op welk moment,en met welk belang?
Daar zit een fout als je als minister bent ingezworen om de grondwet te handhaven en/of te vertegenwoordigen.

deraderendraaien | 29-05-12 | 10:51

Ik vind die Mosko ineens wel een goede kerel.

gozahtje | 29-05-12 | 10:51

Het is toch om te janken dat er maar één parlementariër lijkt te zijn die hier tegen op wil staan en daar alles voor uit de kast trekt?. En dat dat nu juist weer Greet moet zijn. ESMverdrag is zo verschrikkelijk FOUT.

Biep | 29-05-12 | 10:51

neemjemoederindemali | 29-05-12 | 10:46 |
De staatsschuld is de afgelopen 5 jaar met 150 miljard gestegen, maar het worst-case-scenario dat Nederland de 40 miljard kwijtraakt, kost Nederland de kop. Jaja.

Asmodean | 29-05-12 | 10:49

RechtsePiemol | 29-05-12 | 10:46
Moet u dan uw nick niet veranderen van RechtsePiemol naar LinksePiemol?

Jos Tiebent | 29-05-12 | 10:49

Asmodean | 29-05-12 | 10:45
Maakt het wat uit? Of komt het doordat juist Geert de wekker heeft laten aflopen?

Dropke | 29-05-12 | 10:48

Dhr Wilders geeft er niet om wat men van HEM denkt. Hij doet wat wordt verwacht door zijn ( potentiele ) kiezers.

Wilders : Dat zouden meer mensen moeten doen.

Intolerant | 29-05-12 | 10:48

"vermaledijde" is wel het woord van het jaar bij de GS-burelen he?

Jos Tiebent | 29-05-12 | 10:46

@Den Meester | 29-05-12 | 10:45

Al vraagt Mosko een miljoen per uur, dat smerige ESM verdrag kost ons de kop.

neemjemoederindemali | 29-05-12 | 10:46

Geert is de enige die nog vecht tegen de dictators van de EU.... En daarom stap ik over van de VVD naar de PVV. Hoe zinloos deze gang naar de rechter ook is, en hoeveel publiciteit het ook oplevert, Geert doet het maar wel en daarvoor alleen zal ik 12 September PVV stemmen...

RechtsePiemol | 29-05-12 | 10:46

De Kreek? Heeft ie nu nog geen TBS opgelopen?

ZKH EénOog | 29-05-12 | 10:46

ps Brusselmans, normaal altijd scherp met taal maar dit keer toch een klein foutje: het is dus "dat dit mogelijk maakt", niet "die dit mogelijk maakt".

Den Meester | 29-05-12 | 10:46

Zet hem op Geert, sloop die ESM

Idontgiveafunk | 29-05-12 | 10:45

Onvoorstelbaar dat hij als enige dit aandurft en de "guts" heeft te protesteren!

lanexxx | 29-05-12 | 10:45

De rechter bemoeit zich nooit met politieke aangelegenheden (scheiding der machten), maar dit is heus geen verkiezingsstunt hoor!

Asmodean | 29-05-12 | 10:45

Er is een heel klein gaatje in -mijn hoofd- -de hand van Geert Wilders want ik kost 800 euro per uur- de wet dat dit mogelijk maakt.

Den Meester | 29-05-12 | 10:45

Ik hoop dat Geert en Bram het redden

deva1977 | 29-05-12 | 10:44

Waar is meneer Prakken?

Meneer Meeuw | 29-05-12 | 10:44

Goh erg boeiend dit.

Turrukje | 29-05-12 | 10:44

Waarom zit Holocaust-ontkenner en totaalgek Jeroen de Kreek niet in het gevang, dan wel in een inrichting?

Diareeremmer | 29-05-12 | 10:43

De rechter zal verklaren dat-ie niet bevoegd is, wedden?

rara | 29-05-12 | 10:43

Wat de uitkomst ook is: nu al applaus voor de poging.

vetkleppert | 29-05-12 | 10:43

Doen Enaït en zijn vriendjes ook weer mee?

neemjemoederindemali | 29-05-12 | 10:43

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland