Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Nederlands leger ingezet tegen eigen bevolking

legeringezettegennederlandseburgers.pngVoelt u zich wel eens bekeken? Terwijl er niemand in de buurt is? Geen zorgen, u bent niet gek. Grote kans dat er namelijk op dat moment een drone van de Hollandse strijdkrachten overvliegt om u te observeren. Dat gebeurt namelijk. Steeds vaker wordt het leger ingezet tegen de Nederlandse bevolking. Met name omdat de politie, brandweer en de belastingdienst te incompetent zijn om de echte grote criminelen aan te pakken, aldus het lovende nieuwsbericht. "Het leger helpt steeds vaker bij invallen, de observatie van criminelen en het zoeken naar vermisten. Door de missies in Irak en Afghanistan heeft defensie capaciteiten ontwikkeld die heel goed op straat in Nederland toepasbaar blijken", aldus Chef Soldatenzaken Mart de Kruif. Specialisten van de landmacht en marine houden beweegpatronen van verdachten in de gaten, er worden onbemande observatievliegtuigen ingezet en zelfs de Uruzgan-veteranen van het Advanced Search Team worden ingezet om drugsbaronnen op te pakken. Criminelen busten met wartactics altijd +1, maar waar ligt de grens en wie houdt die in de gaten? Daarop vooralsnog geen antwoord. Nederland kennende loopt dit enthousiasme over de samenwerking tussen leger en overige instanties snel genoeg uit de klauwen. Dus binnenkort tanks voor de crowd control bij grote rellen, checkpoints met rode baretten bij de zogenaamde no-go areas en als de drones uw illegale uitbouw ontdekken kunt u visite verwachten van een Patriot-missile. Zonder fietslampjes fietsen = sniperkogel tussen de ogen. Alleen over huntende JSF's op verlopen APK's hoeft u zich vooralsnog geen zorgen te maken, want die apparaten vliegen de komende tien jaar nog niet. Afijn, dit soort berichtgeving is allemaal deel van het zogenaamde Militaire Gewenningsprotocol van Defensie en overheid. Over een jaar of vijf beseft u ineens dat u in een militaire junta woont en moet u denken aan dat verhaal van de kikker en het kokende water.

Reaguursels

Inloggen

@pius | 01-05-12 | 20:12
Nee, wel van jou.

Stormageddon | 01-05-12 | 22:34

@Stormageddon | 01-05-12 | 19:57

Word jij nooit moe van jezelf?

pius | 01-05-12 | 20:12

@pius | 01-05-12 | 18:42
Jij neemt het bestaan van een staat als vanzelfsprekendheid aan en het feit dat zo'n entiteit kan beschikken over individuen en hen alles kan opleggen wat ze wil. Dat blijkt uit alles wat je schrijft. Dat is dan geen aanname, maar een deductie.

@pius | 01-05-12 | 18:47
Het voorbeeld is op alles toepasbaar waarvan jij meent dat een staat dat moet regelen voor iedereen die op het grondgebied woont, ook diegenen die daar part noch deel aan willen hebben.

Stormageddon | 01-05-12 | 19:57

@Stormageddon | 01-05-12 | 16:59

En ik heb het over infrastructuur in brede zin. Je sec-denkerigheid is wat beperkend af en toe. Ik kan met niet voorstellen dat je niet begrijpt wat ik bedoel.

pius | 01-05-12 | 18:47

@Stormageddon | 01-05-12 | 16:59

Keuzevrijheid zegt lang niet altijd iets over het waartussen een keus dient te worden gemaakt. Die is namelijk bepalender dan de keuze zelf, denk daar maar eens over na.

En de eerste zin van je laatste alinea is overtuigend bewijs dat jij ook niet vies bent van aannames.

Alleen heb jij het jezelf makkelijker gemaakt door ze als feiten te bestempelen. Scherp hoor.

pius | 01-05-12 | 18:42

So it begins.
Check maar de fema camps in America. Geen vrije gedachten dat is slecht.

flatermater | 01-05-12 | 18:29

@pius | 01-05-12 | 15:30
The problem is choice. We don't have it. The Matrix is geen science fiction verhaal, het is een allegorie van het hier en nu.

Laat ik je even aan het handje meenemen, je hoofd zit vol met vage veronderstellingen en abstracte concepten zonder een duidelijk fundament. Het is heel simpel allemaal. Je moet niet langer uitgaan van bestaande "vanzelfsprekendheden" die helemaal niet vanzelfsprekend zijn. Wie leeft er? Wie is de kleinst mogelijke minderheid? Ja, over wie gaat het nu eigenlijk als we het hebben over de rechten van de mens? Ongeacht wat die rechten zijn en waar we ze vandaan halen (ook een interessante vraag in het verlengde hiervan, maar daar gaat het nu even niet om). De rechten kunnen alleen maar betrekking hebben op het individu. Niet op een groep, niet op een verzonnen papieren werkelijkheid, niet op een fictioneel rechtspersoon, maar op individuele mensen.

Het gaat ook niet om bewieroking van de markt, het gaat om de erkenning van het feit dat de markt er gewoon is. Mensen hebben behoeften en de schaarste van de goederen of diensten die de behoefte vervullen bepaalt de prijs. THAT'S IT. Dat is geen bewieroking, dat is het constateren van een feit. Ongeacht of je het accepteert of niet, het feit blijft staan. Zo werkt het nou eenmaal. Een overheid heeft geen enkele rol te spelen in de markt. Het is geen partij met behoeften, geen partij van vraag of aanbod.

Er ontstaat een probleem als de behoeften van de één in conflict komen met die van een ander. Dan is er arbitrage nodig en dát is de eventuele rol van een "overheid". Maar dat is heel wat anders dan het knechten met en opleggen van regels en wetten waar een individu niet om gevraagd heeft en geen keuze in heeft, alleen maar omdat een "meerderheid" dat heeft besloten. Een mens heeft een ander niet te knechten, ook niet in groepsverband. (Dat is feitelijk fascisme namelijk.) Een onafhankelijke arbitrage kan dan ook alleen gebaseerd zijn op een conflict tussen individu en individu.

Daaruit volgt nog veel meer: bijvoorbeeld de illegaliteit van corporaties, voor zover diezelfde rechten claimen als natuurlijke personen. Een benadeelde corporatie kan dus niet om arbitrage vragen, maar een benadeelde vennoot van de corporatie wel. De staat is een corporatie, maar wie zijn de vennoten? Dat is de vraag. Tip van de sluier: Jij en ik zijn het niet, ook al mogen we dan zogenaamd stemmen. Wat is die stem waard als het enige is wat we mogen zeggen of we door de hond of de kat gebeten willen worden? Ik word het liefst helemaal niet gebeten, maar *die* keuze heb ik niet. Het maakt mij geen flikker of anderen wel gebeten willen worden en ook nog een voorkeur voor de bijter hebben: dat mag van mij. Daar gaat het mij niet om. Ik bepaal niet wat een ander wel of niet mag. Het probleem is dat een meerderheid wel voor mij bepaalt wat ik wel of niet mag, zonder dat ik iemand benadeel. Het gaat nog een stap verder: de meerderheid vind ook dat iedereen een deel van de vruchten van zijn arbeid moet inleveren, ongeacht of je dat wilt en of je daar iets voor terugkrijgt. Als de meerderheid dat alleen voor die meerderheid wil: prima, ze gaan hun gang maar. Laat mij er buiten.

En dan kom jij weer met je wegen. Welnu: als ik van een weg gebruik wil maken, dan wil ik daar best voor betalen. Maar ik word ook gevraagd te betalen voor dingen die geen enkele van mijn behoeften bevredigt. Komen we terug bij de kanaaltunnel. Die tunnel is bekostigd door mensen die met die persoonlijke investering een behoefte wilden bevredigen: namelijk een rendement op hun geld. En die wordt verkregen uit het verkopen van kaartjes aan mensen die van Frankrijk naar Engeland willen. Als ik dat wil, dan betaal ik die eenmalige reis. Als ik dat nooit wil, dan betaal ik nooit. Volkomen helder en eerlijk.
Laat ik het anders verwoorden met een vergelijkbare infrastructuur: een overheid laat ook geen ferry's bouwen en exploiteert geen scheepvaartverbindingen. Een overheid bouwt zelfs geen havens, dat doet het havenbedrijf en de schepen die daar aanleggen betalen havengeld voor de faciliteit. Als ik niet met de boot wil, dan betaal ik er niks voor. Ik betaal wel voor de goederen die via de haven komen en dat zit dus in de kostprijs. Wat heeft een overheid daar mee te maken? In principe helemaal niks. Waarom zou vervoer per spoor of weg fundamenteel anders zijn?

Het punt is dat een overheid eigendom claimt of een afgebakend terrein dat we "staat" noemen en zich ment te bemoeien met het handelen van individuen zonder dat het handelen andere individuen benadeelt. Waarop is dat gebaseerd? We kunnen best zonder. Dat betekent niet dat sommige dingen heel goed, goedkoop en efficiënt collectief geregeld kunnen worden, maar daar hebben we geen staat voor nodig. Vrijwillige coöperaties kunnen dat net zo goed, zo niet veel beter.

Maar jij wilt dat collectieve voorzieningen laten afdwingen door een overheid en dan ben ík de extremist. Yeah right.
Het verleden is inderdaad je getuige: een staatsoverheid is de natuurlijke vijand van het individu.

Stormageddon | 01-05-12 | 16:59

Fantastisch dat dit deel van het ambtenarenapparaat wordt ingezet voor het landsbelang! Laten we wel wezen, alleen maar goed als er gaten worden gevuld waar de anderen ze laten vallen. Beter inzetten dan lanterfanten in de kazernes.

dooiemuts | 01-05-12 | 15:48

Fantastisch dat dit deel van het ambtenarenapparaat wordt ingezet voor het landsbelang! Laten we wel wezen, alleen maar goed als er gaten worden gevuld waar de anderen ze laten vallen. Beter inzetten dan lanterfanten in de kazernes.

dooiemuts | 01-05-12 | 15:48

Oh ja. Zet het leger ook maar eens flink in tegen die paupers van het kamp.

LiebeMan | 01-05-12 | 15:33

@Stormageddon | 01-05-12 | 00:17

Ok.Fair enough. Maar ik zeg ook nergens dat ik geloof dat de staat een perfecte entiteit is en dat het doorschieten van de macht van een staat niet tot groteske gruwelijkheden kan leiden. Ook een staat zal onderworpen moeten worden aan een systeem van checks and balances mijns inziens. Iets wat in de huidige westerse democratieën trouwens al in bepaald mate gebeurt al zijn daarmee lang niet alle risico's ondervangen.

Ik vraag ik me trouwens af of dit überhaupt mogelijk is dat alle risico's ondervangen worden. Het antwoord is nee denk ik.

Het ging mij meer om jouw bewieroking van de perfectie van de markt. En het feit dat die altijd dezelfde uitkomsten zou hebben. Daar geloof ik absoluut niet in. Het gaat mij om balans tussen overheid, markt en individu. Als je die op redelijke wijze tot stand kan brengen ben je dicht bij het optimale scenario en alle andere scenario's zijn wat mij betreft intrinsiek extremistisch an sich.

De almacht van staat, Markt of individu lijd tot een structurele aantasting van de verhoudingen. Het verleden is mijn getuige.

pius | 01-05-12 | 15:30

Eerlijk gezegd leef ik liever in een Nederlandse militaire junta, dan onder onze volstrekt doorgedraaide politiek. Misschien zouden de jongens in het groen eens echt de armen uit de mouwen steken om al wat er schort aan ons land te repareren, in plaats van nutteloze verboden er door rammen, symboolpolitiek bedrijven en de gehele politieke identiteit baseren op een angst voor Wilders.

Piet van het Padje | 01-05-12 | 15:04

Leuk, zo'n artikeltje over het ge(mis)bruik van onze jongens/meiden in 't groen. Niet dat zij er iets aan kunnen doen, he? Befehl = befehl! In dat geval letterlijk: in de VS heeft iedere militair de GRONDWET te verdedigen, niet politici (=geeft ruimte voor eigen initiatief indien een bloederige kloodtsak daar de macht grijpt, oftewel: "ik schiet niet!"). Die ruimte is niet ingebouwd in de Nederlandse bevelsstructuur; mochten de machthebbers dat willen, mogen militairen de jure en de facto NIET weigeren!

Goed, even over naar het echte werk: GS spreekt over tanks voor crowd control. Eh... Welke tanks? Je bedoelt onze hypermoderne Leo's II A6, waarvan we er uberhaupt nog maar n luttele 72 over hadden? En die nu wel/niet aan Indonesie verkocht gaan worden?
Oh ja; de rode baretten... Eh... welke? Je bedoelt die eenheid (=Luchtmobiele Brigade) die in 15 jaar in rap tempo is opgebouwd, vele uitzendingen heeft gehad, enorm ervaren is geworden, maar nu in nog rapper tempo wordt gesloopt? Wiens heli's voor een groot deel (nl. de Cougars) al niet meer mogen vliegen, en dat ze nog maar even-snel-voor-het-ontslag zoveel mogelijk van hun ervaringen en kwaliteiten mogen overdragen aan de zandbakken-voor-volwassenen/weekend-soldaten van de NatRes (overigens; mijn diepe respect voor hen- zonder werkelijke vergoeding voor tijd en inzet, en nu ook zelfs worden uitgezonden!). Nogmaals; welke rode baretten?

Maar goed, tanks voor crowd control zijn al even effectief als Patriots om een illegale uitbouw uit te schakelen- namelijk in het geheel NIET!!!!
Het zou jullie sieren ook in dit geval feiten en onbenulligheden te schiften van kwaliteitsjournalistiek, iets waar ik jullie wel toe in staat acht.
Patriot-raketten zijn onderdeel van een LUCHTAFWEER-systeem. Kan je prima allerlei vliegend spul mee neerschieten, en naar het schijnt zelfs korte en middellange afstands-raketten, zeg maar type R-11/ SS-1 "SCUD" e.d. Er zijn zelfs verhalen dat je op een goede dag zou kunnen kiezen of je een duif via de linker- of rechtervleugel zou willen veranderen in een gebraden vliegende rat. Maar dat lijkt me meer een broodje aap- dan een broodje vlegende rat-verhaal.
Hoe dan ook, een raket die is gelanceerd door een Patriot luchtafweerbatterij is in het geheel niet in staat om je illegaal gebouwde afdakje/uitbouw/wietkas/zwembad/welke op de grond geplaatste installatie dan ook te vinden, laat staan het te vernietigen.
Daar kan je beter een F-35 "Lightning II" (bij de leken onder ons beter bekend als de JSF) voor gebruiken, die een scala aan wapentuig kan meevoeren, welke allemaal in staat zouden zijn om niet alleen uw illegale uitbouw te verwijderen, maar -onder het mom "makkelijker kunnen we het helaas niet maken, wel leuker"- de rest van je roerende en onroerende goederen kunnen transformeren in hetzij een openluchtbioscoop (zonder de bioscoop, die mag u zelf installeren, na aanvraag en goedkeuring vergunning uiteraard!) danwel een parkeergelegenheid van niet-commerciele aard. Want daar dient u ook eerst een vergunning voor te verkrijgen.
Misschien krijg je nog wel een folder in de bus, zodat je mag kiezen of je bouwsel wordt verwijderd door een GBU-10 of GBU-12 (al dan niet omgebouwd via een JDAM-pakket), een AGM-114 "Hellfire" of een AGM-65 "Maverick". Mocht je nog een verzoek kunnen indienen, voor het omschoffelen van de tuin, zullen ze daar met een salvo 20mm-patronen uit een M61 "Vulcan"-kannon vast gehoor aan willen geven.

Maar daar is trouwens niet perse een "JSF" voor nodig, dat kunnen onze huidige F-16A/B MLU "Fighting Falcon"'s ook prima. En hetzelfde kan ook worden gedaan door de Eurofighter "Typhoon", de Saab JAS-39C "Gripen" of grotendeels ook door onze NAH-64D "Apache"'s.

PS: Gezien het feit dat door gebrek aan geld onze vliegers tegenwoordig minder uren maken dan de NAVO eigenlijk eist, en ze dus misschien wel eens een beetje minder goed zouden kunnen zijn dan vroeger, zou ik toch voor de zekerheid de auto maar een blokje verderop parkeren als je aan de illegale uitbouw begint.

PS: Dat onze "Apaches" het ook kunnen, klopt. Zolang ze nog vliegen, want ook van dat spul staat tegenwoordig een groot deel permanent in de hangars, wegens gebrek aan dezelfde financiele middelen...

Vuurspuwertje | 01-05-12 | 12:24

Krijgt Wilders toch zijn zin. Het leger inzetten tegen criminele groepen van N-Afrikaanse komaf in Gouda. Oh, wacht....

kaskoeskielewan | 01-05-12 | 09:58

Staat er niet ergens iets in de wet dat leger inzet tegen burgers verboden is?

P5ycH0 | 01-05-12 | 09:36

Van Duyvenbode | 30-04-12 | 22:08 |
Van Creveld, dat was toch die vent die zei dat er op alle Europeesche steden Israelische raketten gericht stonden? En dat 'wij' er eerder aan zouden gaan indien 'hun' dreigden ten onder te gaan?

scootah rijdert | 01-05-12 | 08:47

Men moet zich voorbereiden op onrusten en totale anarchie?

Doc Damage | 01-05-12 | 08:30

Wow, dit artikel slaat echt helemaal nergens op. Je draaft hierbij hetzelfde door als dat verplichte anticonceptie in zeer extreme gevallen tot een eugenistisch feestje.

Nifilheim | 01-05-12 | 07:18

Meen je dat nou, Quid? Vangt de brandweer geen criminelen? Joh....

Diepe Vuist | 01-05-12 | 06:35

@Gootbalkoning | 30-04-12 | 21:59
Het is ook zeker niet zo dat de plaatselijke gemeenteveldwachter even kan bepalen dat er tanks komen. De aanvraagprocedure loopt via de burgemeester, de commissaris van de koningin en de ministeries van Binnenlandse Zaken en Defensie. Zie blz 26 van deze pdf: www.regionaalcrisisplan.nl/bestanden/f... en dit convenant: www.infopuntveiligheid.nl/Infopuntdocu...

PietGeniet | 01-05-12 | 04:25

/Posse Comitatus (eigen leger tegen eigen volk inzetten) ,maar ach ,in een land waar Vara presentator's heet meest verdienen van iedereen...... waar hebben we het dan nog over.
Politiek Cor-ruckt heet dat ,he lik ff me reet.\En dan hebben we nog n P& wittenman die het gereedschap hebben (om van nieuws entertainment te maken)om de boel te corrigeren.
Alleen al het feit dat zogenaamd socialistische presentators het meest verdienen ,wordt toch eens wakker.

Torquemada | 01-05-12 | 02:01

Nieuwe naam voor het Nederlandse leger: het Volksbestrijdingsleger.

JoranVanderdood | 01-05-12 | 01:26

@necrosis | 30-04-12 | 19:37
Kikker springt gewoon meteen uit pan met kokend water, echter als je hem geleidelijk in een pan koud water opwarmt tot aan het kookpunt, gaat hij gewoon dood, zonder er uit te springen.

Zie ook de film: Dante's Peak - 1997

atm0s | 01-05-12 | 00:50

Quid zeikt weer eens om niks.

sitzkrieg | 01-05-12 | 00:42

*kleidrones schieten gaat*

Leo_154 | 01-05-12 | 00:37

@pius | 30-04-12 | 23:36
Nee, dat beweer ik ook niet. Het omgekeerde is wel waar: Kwaliteit is een garantie voor winst, waarbij kwaliteit geen absoluut gegeven is, noch een opsomming van technische criteria. Kwaliteit is wat mensen kwaliteit vinden.
Voorbeeld: Hyves is technisch beter dan Facebook, maar Facebook wordt meer kwaliteit toegedicht door het publiek. Doe je niks aan, Hyves had en heeft een imagoprobleem door het type gebruikers. Het is zo idiot-proof dat ook juist idiots een hyvesprofiel hadden. Facebook was net te nerdy en ingewikkeld voor idiots. En niemand wil bij idiots horen.

Ik zie best een rol voor de overheid als faciliterende en sturende factor in tal van sectoren, maar als uitvoerder zuigt het grote tijd.
Voorbeeld: Tramtunnel Den Haag. Iets meer dan 1 kilometer tunnel van Centraal Station naar Grote Markt. Bouw duurde 8 jaar en kostte 250 miljoen Euro geheel gefinancierd en uitgevoerd door de overheid.
Ook in 8 jaar tijd is opgeleverd: De Kanaal-tunnel. 50 kilometer (2 tunnels, dus eigenlijk 100 km) voor 4,5 miljard Euro. Dat is per kilometer tunnel meer dan de de helft (dus eigenlijk een kwart) goedkoper. Zelfs de kanaaltunnel is 80% duurder dan begroot en het is geheel privaat gefinancierd, er zit geen cent belastinggeld in. Het enige wat de overheden deden: Een verdrag sluiten, wetgeving maken en faciliteren van het bedrijf Eurotunnel.

En de voorbeelden zijn er te over. De overheid is een beroerde uitvoerder en financier van publieke werken. Geef concessies en laat de private sector het uitvoeren. Een overheid kan wat randvoorwaarden voor de veiligheid, technische kwaliteit en wat juridische eisen stellen, maar meer hoeft ze niet te doen en ze moet er zeker geen belastinggeld in steken.

Stormageddon | 01-05-12 | 00:17

Tja, wat zal ik ervan zeggen?
Dat zal verdorie tijd worden.
Leve het leger!

caudillo | 01-05-12 | 00:06

@necrosis | 30-04-12 | 20:27

Niets. Maar je zegt het al (bijna perfectie), ik heb gelijk dus. En wie zegt dat jouw systeem dat is. Dat is de vraag natuurlijk.

pius | 30-04-12 | 23:37

@Stormageddon | 30-04-12 | 20:24

Winst is lang niet altijd een garantie voor kwaliteit. Evenals de private sector lang niet altijd een garantie is voor kwaliteit.

Met jouw totale afwijzing van de overheid en publieke sector maak je je eigen filosofie tot utopie. Je bent daarin een fundamentalist.

En een theoreticus bovendien. Dat mag. Maar mij overtuig je er niet mee.

pius | 30-04-12 | 23:36

Het leger is er om het volk te beschermen tegen de vijand. Als het leger ingezet wordt als politie is het volk al snel de vijand.

Vrij naar Admiraal Adama.

Frotklob | 30-04-12 | 23:14

We hebben helemaal geen tanks meer toch?

M35 | 30-04-12 | 23:13

Gek die wereldoorlogen hebben een nummer 1 tot en met 2

nu wachten op 3

hunny | 30-04-12 | 22:54

Waarom denken jullie dat er vmbo-ers bij het leger, politie en belastingdienst werken? Word voor hun nagedacht. Zij tegen de boze burgers!!

Kobus v/h zandpad | 30-04-12 | 22:50

Van Duyvenbode | 30-04-12 | 22:08 |

Nou Van,
vanavond je pilletje maar weer pakken he!

Snelle Gerrit | 30-04-12 | 22:45

Goede zaak, pak al die kutcriminelen maar hard aan, standaard een Apache in de lucht voor overvallers.

jvlaam2 | 30-04-12 | 22:16

Kijk, die Israëlische professor Martin van Creveld heeft het weer eens goed gezien. De situatie van na de vrede van Westfalen is nu definitief doorbroken. De reikwijdte van deze ontwikkeling zal langzaam indalen in de hoofden van de mensen.
Wat betekent dit? De grenzen vervagen, dus ook die tussen oorlog en vrede. Het leger is niet langer beperkt tot de uitvoering van zijn traditionele taken, nl. interstatelijke oorlog, maar neemt steeds meer politietaken over. Hiermee is de militarisering van de burgermaatschappij begonnen. Of dit allemaal juridisch in orde is, doet steeds minder ter zake, aangezien de trias politica een typische inrichting was van de nationale staat. Maar deze krijgt steeds minder greep op het eigen grondgebied. De éénheid grondgebied en staat is niet langer vanzelfsprekend. De exclusieve aanspraak op het territorium door de staat is problematisch geworden.

Rest In Privacy | 30-04-12 | 22:08

@PietGeniet | 30-04-12 | 21:42

Ik zat meer te denken aan een niveau hoger. Want het lijkt me ondenkbaar dat een plaatselijke politiechef op eigen houtje kan beslissen om tanks door de straten te laten rollen.

Gootbalkoning | 30-04-12 | 21:59

Het leger heeft voor de Belastingdienst diverse keren meegeholpen bij doorzoekingen van panden op zoek naar verborgen ruimtes. Voor de Politie heeft het leger o.a. geholpen bij het zoeken naar vermiste personen en verborgen ruimtes. Veel meer hebben ze nog niet gedaan.

Oud brood | 30-04-12 | 21:44

@Gootbalkoning | 30-04-12 | 21:34
Gelukkig heeft de wetgever daar perfect in voorzien: aansturing gebeurt ten alle tijde door, en onder verantwoordelijkheid van de politie. Zie art 58 en 59 Politiewet 1993.

PietGeniet | 30-04-12 | 21:42

Laten we aub een stuk of 20 Leopards achter de hand houden (dus niet verkopen), je weet maar nooit wanneer de pleuris uitbreekt in bijvoorbeeld 020-gaza.

Mazzeltov | 30-04-12 | 21:37

2bakoenin | 30-04-12 | 21:32 | + 0 -
Niet lang geleden kwam ik wat tegen over het inzetten van het leger tegen de eigen bevolking op youtube uit de VS
IK zal even kijken of ik dit nog vinden kan

janneman1977 | 30-04-12 | 21:37

Niets nieuws onder de zon. De Marechaussee wordt al zo'n beetje sinds dag 1 van haar bestaan ingezet ter ondersteuning van de "gewone" politie en de inzet van tanks bij rellen is ook niets nieuws, zie bv de krakersrellen in 1980 www.nuentoen.nl/fotos/114005/1980-tank...

PietGeniet | 30-04-12 | 21:34

Interessanter dan de mogelijkheid van de inzet van militairen in vredestijd vind ik de vraag wie die militairen gaat aansturen.

Wie gaat er het bevel geven als er op burgers geschoten moet worden? Een politiechef? Een politicus? B. van Oranje? Als je ziet hoeveel maatschappelijke commotie het doodschieten van een voetbalfan door een gestresste politieman onlangs veroorzaakte, kun je je dan voorstellen dat militairen met diezelfde bevoegdheden door onze straten gaan patrouilleren? En is dat wenselijk? Is het gevaar van een verschuiving van een beschermende overheid naar een overheid die burgers als louter als veiligheidsrisico's ziet reeël? Allemaal interessante vragen waar ook Hero B. geen simplistische antwoorden op zal hebben.

Gootbalkoning | 30-04-12 | 21:34

HAHAHAHAHAAHAHAAHAAAA!!!

Denk je niet dat, om in een militaire junta te wonen, we eerst eens geld zouden moeten investeren in Defensie? En dan heb ik 't niet over die schamele 1,2% van het BNP wat we er nu aan uitgeven. Een beetje junta zit minimaal aan 3%. Kom maar op met die miljarden. Wie weet krijgen we dan eens genoeg militairen en middelen om ons land fatsoenlijk te verdedigen...

Seth | 30-04-12 | 21:34

@necrosis 20:32: Dat mocht je willen. Van alles wat de automobilisten opbrengen (BPM, accijnzen, wegenbelasting) gaat meen ik 2/3e naar de algemene middelen, 1/3e blijft over, en dat voor zowel wegen als OV.

Muxje | 30-04-12 | 21:33

Er is niets handiger dan een loyaal leger in tijden als je de eigen bevolking stap voor stap verder leegmelkt om te komen tot een melagomaan ideaal van de grote superstaat.
Bevolking doet namelijk dingen die niet in het belang zijn voor de door de heilige meritocratische voorhoede bedachte maatregelen.
En om de bevolking te laten weten te laten weten dat het allemaal voor hun bestwil is, kan wat extra groene overtuigingskracht geen kwaad.
Daarom geld de verhoging van de pensioen leeftijd ook niet voor militairen, krijgen ze ook al worden ze gedwongen ontslagen altijd nog 1/3de deel salaris maandelijks, en is competentie niet een vereiste om iets te bereiken binnen ons leger.

bakoenin | 30-04-12 | 21:32

Het leger inzetten tegen criminele allochtonen, linksfascisten en ander tuig, heb ik geen enkele moeite mee.
Als je niks te verbergen hebt, nietwaar?

Mazzeltov | 30-04-12 | 21:31

@dagutnie | 30-04-12 | 21:14 | + -1 -
sst straks maakt d66 van de caviapolitie, de zwarte politie

janneman1977 | 30-04-12 | 21:24

Waarom beginnen we hier niet met z'n allen een soort van Hollandse, of, zo u wilt een Europese lente?
Geld en bestuur terug bij het volk!

Pubertje | 30-04-12 | 21:16

Waaeom beginnen we hier niet met z'n allen een soort van Hollandse, of, zo u wilt een Europese lente?
Geld en bestuur terug bij het volk!

Pubertje | 30-04-12 | 21:16

Ssst, zometeen wil Graus tanks bij wijze van ondersteuning van de caviapolitie.

dagutnie | 30-04-12 | 21:14

@Überbottehork | 30-04-12 | 19:36
Dan kan je minnen als een malle, recht onder mijn appartement is inmiddels 3 jaar terug een wietplantage opgerold. Toch fijn dat de hermandad dat doorhad. Als de bende daar in de fik vliegt zit je als een rat in de val. Nee, dank je.

Überbottehork | 30-04-12 | 21:13

Gezien wat er allemaal in Zuid-europa gebeurt, geeft dit soort nieuws mij geen goed gevoel
Ook de tijdelijke grenscontroles in Spanje zitten mij niet lekker
Zijn dit maatregelen om ons onder de duim te houden, als de euro-poep de ventilator raakt?
*hooivork vast uit schuur halen doet*

janneman1977 | 30-04-12 | 21:10

@roerbakken | 30-04-12 | 21:02
*likt*

Überbottehork | 30-04-12 | 21:03

aan de personen die zeggen "als je niets te verbergen hebt " __ lik mijn reet__

voor de rest __ACAB__

roerbakken | 30-04-12 | 21:02

@Stormageddon | 30-04-12 | 20:59
Akkoord.

Überbottehork | 30-04-12 | 21:00

@Überbottehork | 30-04-12 | 20:55
Laat ik zeggen: niks mis met het aanleggen van een Noord-Zuidlijn "in principe". Wat er allemaal misgaat en hoeveel dat kost aan planschade: daar heb ik het niet over. Ik heb het over de aanleg van de infrastructuur an sich.

Stormageddon | 30-04-12 | 20:59

necrosis | 30-04-12 | 20:35

Lol, lag toch even dubbel bij de visualisatie van jouw schets. Dank daarvoor!
Nu ff verder met Voetbal Insite en dan slapen.

Pubertje | 30-04-12 | 20:58

@Stormageddon | 30-04-12 | 20:54
Precies. En ik snap er echt geen hol van dat dat allemaal maar doorgang kan vinden.
Zal wel aan mij liggen, aangezien het over de hele wereld zo gaat, niet alleen in Den Haag.

Überbottehork | 30-04-12 | 20:58

@Stormageddon | 30-04-12 | 20:53
Niets mis met de noord-zuidlijn? Ben je recentelijk nog in onze hoofdstad geweest? Monumentale panden, (groten?)deels in particulier bezit, naar de gallemiezen. Zakken zo die tunnel in. Herstel/schadeloosstelling is een flinke kostenpost. Laat ik maar niet beginnen over wat de vertraging aan het werk kost etc. En het had voorzien kunnen worden.

Überbottehork | 30-04-12 | 20:55

@Überbottehork | 30-04-12 | 20:43
Ik kan het niet. Nog geen jaar. Na 3 maanden heb ik al een boze brief van de bank. Maar een staat kan dat. Structureel, decennialang.

Stormageddon | 30-04-12 | 20:54

(c)ZWITSUL | 30-04-12 | 20:22
haha, die angst over controle in de toekomst met kastjes in de auto en onderhuidse chips.
Op dit moment loopt iedereen met een mobieltje dat alle informatie deelt via een cloud-service. Dus je contacten, waar je bent, wie je dan fotografeert, je agenda, je memo's, je interresses. alles en alles. Aan de hand van je zoeken internet-gedrag kan een computer al een karakter schets van je maken. Alles wordt opgeslagen en wacht op een nieuwe generatie sterkere computers en een verder geautomatiseerd controle systeem en dienstenpakket. Vaak met de beste bedoelingen. Alleen worden de beste vondsten vaak eerst defensief, militair of crimineel gebruikt.

dhr v Puffelen | 30-04-12 | 20:54

@Überbottehork | 30-04-12 | 20:40
Er is niks mis met de Noord-Zuidlijn, er is iets mis met de financiering. Voorbeeldje: Het hele spoorwegnet in Groot-Brittannië en een groot deel van de metro in London zijn in de 19e eeuw aangelegd met privaat geld, door private ondernemingen. Toen de overheid zich ermee ging bemoeien gingen er spoorlijnen dicht.
Oh, Doctor Beeching!

Stormageddon | 30-04-12 | 20:53

@necrosis | 30-04-12 | 20:49
Je fietst naar je werk, waar je een inkomen verdient waar je belasting over afdraagt. Ik geloof niet dat de daarvoor aangewezen potjes als wegenbelasting, HRA, of op gemeentelijke schaal bijvoorbeeld afvalstoffenheffing ook op de daarvoor aangewezen post terechtkomen.
Alles gaat op een hoop en daar wordt naar hartelust uit geschept. En als de berg op is (lees: grotendeels verspild) heffen we crisisbelasting. Hoppa, gratis geld voor de overheid, ff pinnen bij het volk.

Überbottehork | 30-04-12 | 20:52

@Überbottehork | 30-04-12 | 20:42
Ik woon niet in Den Haag, never was, never will!

necrosis | 30-04-12 | 20:50

@Überbottehork | 30-04-12 | 20:40
Sinds wanneer betalen fietsers iets anders dan de aanschaf van hun tweewieler?
Kapitale denkfout, mijn beste!
Automobilisten worden leeggezogen onder diverse noemers en zelfs de meest professionele publieke vrouw kan aanspraak maken op oneerlijke concurrentie door de staat

necrosis | 30-04-12 | 20:49

Mariniers hebben tenslotte ervaring met schoonmaken van centraal station (1967) en de dam (1970).

Boomschade | 30-04-12 | 20:48

Echt gek vind ik dat je hier nederland verplicht bent om een eigen ziektekosten verzekering moet nemen, zo niet gaan ze over op beslaglegging van je inkomsten.

Best raar eigenlijk dat men hierin geen keuzevrijheid heeft. En welke hoogopgeleide glittergladiolen gaat dit nou in de gaten houden?

herodus | 30-04-12 | 20:44

@Stormageddon | 30-04-12 | 20:41
Dat vind ik nou ziek, dat het normaal is dat er geld tekort komt. Structureel. Probeer het maar eens, 3 jaar op rij een procent of 3 tekortkomen. Ik heb nog wel een kamer over.

Überbottehork | 30-04-12 | 20:43

@necrosis | 30-04-12 | 20:41
Jammer, omdat ik wel eens een goed mens in Den Haag zou willen zien.

Überbottehork | 30-04-12 | 20:42

@Überbottehork | 30-04-12 | 20:38
Hoezo 'jammer'?
Ik ben er trots op om mijn eigen geld te verdienen en niet te behoren tot de ruifvreters die 'werkzaam' zijn in de politiek.
En of ik een goed mens ben, laat ik graag aan een ander over....

necrosis | 30-04-12 | 20:41

@Überbottehork | 30-04-12 | 20:35
Nee, want de schatkist is een verdwijnmachine en elk jaar verdwijnt er meer. Komend jaar 3% meer dan er binnenkomt.

Stormageddon | 30-04-12 | 20:41

@Pubertje | 30-04-12 | 20:32
Joh, alles wordt betaald door iedereen. Ik betaal als woningbezitter mee aan huursubsidie. Een huurder betaalt mee aan HRA. Een fietser aan snelwegen en een automobilist aan fietspaden. Niks mis mee. Het gaat pas mis bij geld-over-de-balk-projecten, zoals een noord-zuidlijn.

Überbottehork | 30-04-12 | 20:40

Niemands Knegt | 30-04-12 | 20:29
Ja, het zou zo maar kunnen. Ik vrees dat democratie zoals we die kennen zijn beste tijd heeft gehad.
De VS schijnt al vol te hangen met die dingen. Allemaal onder de noemer van 'criminaliteitsbestrijding'.

Zzzzooooffff | 30-04-12 | 20:40

@Pubertje | 30-04-12 | 20:32
Dus dat rechtvaardigt een veel te dure wegenbelasting? Merkwaardig. Ik vind dat ik teveel betaal per kwartaal, maar goed... van jou mag het blijkbaar. Ik zou wel een jaarlijkse restitutie van het teveel betaalde willen ontvangen.

Stormageddon | 30-04-12 | 20:38

@necrosis | 30-04-12 | 20:37
Je bent een goed mens. Jammer, ongeschikt voor de politiek dus.

Überbottehork | 30-04-12 | 20:38

@Überbottehork | 30-04-12 | 20:34
Ik vergeef het je!

necrosis | 30-04-12 | 20:37

@010waus | 30-04-12 | 20:32
Roep iets met 'terreurdreiging' en ja.

Überbottehork | 30-04-12 | 20:37

@Stormageddon | 30-04-12 | 20:34
Dan gaat het via een 'tussenrekening' dus wel naar waar het voor bedoeld zou zijn. Dat zeg je toch?

Überbottehork | 30-04-12 | 20:35

@Stormageddon | 30-04-12 | 20:34
Dan gaat het via een 'tussenrekening' dus wel naar waar het voor bedoeld zou zijn. Dat zeg je toch?

Überbottehork | 30-04-12 | 20:35

@Pubertje | 30-04-12 | 20:32
Morgen pak ik de auto en koers naar mijn werk via fietspaden en treinrails, gewoon uit principe!

necrosis | 30-04-12 | 20:35

@necrosis | 30-04-12 | 20:32
Had het kunnen/moeten weten. Ik ging natuurlijk al in de fout bij "in principe". Politiek en principes, no-go.

Überbottehork | 30-04-12 | 20:34

@Überbottehork | 30-04-12 | 20:26
Nee, dat geld gaat in de algemene middelen en uit de algemene middelen gaat het naar aanleg en onderhoud.

Stormageddon | 30-04-12 | 20:34

petermeter | 30-04-12 | 20:31

Nou, ik heb wel eens een AT-er van 1,70m bezig gezien tegen drie kerels van 1,95 en minimaal honderd kilo p/st.
Duurde geen minuut voor hij er twee huilde van de pijn en ze alle drie in de boeien had. Man man.

zovoklets | 30-04-12 | 20:34

@pius | 30-04-12 | 20:18

Ik dacht, neem u eens de maat die ik zelf niet haal. Ik wil nou eenmaal graag bij deze samenleving horen...

Parel van het Zuiden | 30-04-12 | 20:33

@Überbottehork | 30-04-12 | 20:26
Het merendeel van de motorrijtuigenbelasting gaat direct naar het OV.
Onder de noemer 'het moet eerlijker'.

necrosis | 30-04-12 | 20:32

@ Stormageddon | 30-04-12 | 20:24 |

Wegenbelasting overtreft ruimschoots de uitgaven aan de infrastructuur. En dan tellen we de BPM op nieuwe auto's, accijnzen op brandstof en de BTW nog niet eens mee....
Dus maak je niet druk: jouw openbaar vervoer en jouw fietspad zijn ruimschoots door ons gesubsidieerd..

Pubertje | 30-04-12 | 20:32

Is het wettelijk wel toegestaan om het leger voor "burgerzaken" in te zetten?

010waus | 30-04-12 | 20:32

Het leger wordt ingezet tegen de eigen bevolking. De criminele bevolking ja. En dat vind ik goed. De politie heeft niet meer het lef en de middelen en mankracht om ze tegen houden. Kijk maar naar die overvallers die in Amsterdam een gelddepot overvielen. De politie moest ze laten gaan, omdat deze gasten zwaardere wapens hadden dan de cops. Met een Apache hadden we ze van de weg kunnen schieten. Misschien kunnen we een paar soldaatjes inzetten om juweliers te beschermen. De politie is niet meer in staat om ons goed te beschermen tegen het tuig.

petermeter | 30-04-12 | 20:31

@El Gouda | 30-04-12 | 20:28
Speel jij niet teveel computerspelletjes, jongeman? Echt niet?

Überbottehork | 30-04-12 | 20:29

Dus de Licht Debiele Brigade zit vanuit hun kazerne in Assen een Drone te besturen, die een Maverick missile Between-the-Eyeballs mikt van een reactionaire sujet?

El Gouda | 30-04-12 | 20:28

@pius | 30-04-12 | 20:21
Wat is er mis om te streven naar (bijna) perfectie?

necrosis | 30-04-12 | 20:27

@Stormageddon | 30-04-12 | 20:24
In principe zou aanleg en onderhoud van het wegennet uit de inkomsten van de motorrijtuigenbelasting (betaald door.. juist) moeten komen. Ik weet niet of dit in de praktijk ook zo gaat.

Überbottehork | 30-04-12 | 20:26

@pius | 30-04-12 | 20:06
Waarom heeft de overheid zich het monopolie op infrastructuur toegeëigend? Waarom moet dat via taxpoet worden betaald en aangelegd?
Ik wil best zo principieel zijn als ik een alternatieve keuze heb. Maar je bent wel verplicht om van de weg gebruik te maken omdat je niet zomaar over land van de staat mag rijden en de staat wil blijkbaar geen concurrentie. Er liggen geen private (snel)wegen in dit land.
En als ik nu geen auto zou hebben: waarom moet ik dan wél betalen voor die infrastructuur?

Als ik een dienst van de staat afneem wil ik daar best voor betalen, maar misschien kan een ander die dienst wel veel goedkoper en beter leveren. En mag ik ook bepalen welke dienst van de overheid ik wel wil betalen en welke niet? Nee, dat mag ik niet. Was dat maar zo: een belastingbiljet waarop je kan aankruisen waar je voor wilt betalen en vooral waar niet voor. Dat is het probleem, pius.

Stormageddon | 30-04-12 | 20:24

zovoklets | 30-04-12 | 20:15 |

De dag dat ik weiger te betalen aan incaseerders die mijn geld over de balk gooien komt steeds dichter bij..
Ik gooi het liever zelf over de balk. Hoop dat ik de kikker ben die uit de pan springt.

Pubertje | 30-04-12 | 20:23

@necrosis | 30-04-12 | 20:17

Heeft niets met ervaringen te maken. Het is een feit dat het nooit perfect word om in Stormageddiaanse termen te blijven.

pius | 30-04-12 | 20:21

IJzervreter | 30-04-12 | 20:17 |

Kijken hoe de buurman naar voeballuh zit te kijken? Jij liever dan ik.

zovoklets | 30-04-12 | 20:20

@IJzervreter | 30-04-12 | 20:17
Als ik zelf niet zo'n 'kanjer in bed' was, zou ik je mening delen.
*gnehehehe*

necrosis | 30-04-12 | 20:20

@Parel van het Zuiden | 30-04-12 | 20:17

Ik ben grammaticaal geaborteerd en fervent Taaliban-opposant. Maar ik vergeef je;)

pius | 30-04-12 | 20:18

Ik wil ook zo'n drone bedienen, lekker gluren bij de buren.

IJzervreter | 30-04-12 | 20:17

@pius | 30-04-12 | 20:13 |

"Word perfect" daarentegen was redelijk geslaagd....

Parel van het Zuiden | 30-04-12 | 20:17

@pius | 30-04-12 | 20:13
Uiteraard wordt het nooit perfect, de meeste politieke partijen kijken graag de ander kant op.
Jij hebt jouw ervaringen, ik de mijne!

necrosis | 30-04-12 | 20:17

Pubertje | 30-04-12 | 20:10 |

Je moet altijd betalen. Wees blij dat het in Nederland kan met geld. Daar is dat spul voor.

zovoklets | 30-04-12 | 20:15

@Einde van de Domheid | 30-04-12 | 20:11
Ach, die gaat helemaal niet meedoen, die clown.

Jackanders | 30-04-12 | 20:15

En dan nog de pakkans niet boven de 10%? Sjongejonge...

H.Stiglitz | 30-04-12 | 20:14

basweetutwel | 30-04-12 | 20:10 |

De gedragspatronen van Nederlandse en Afghaanse politici en militairen zijn ook dezelfde. Maar dat ziet zo'n De Kruif dan weer niet natuurlijk.

zovoklets | 30-04-12 | 20:13

@necrosis | 30-04-12 | 20:12

Dat zal je altijd hebben. De mens is immers de bepalende factor. Perfect word het nooit.

pius | 30-04-12 | 20:13

Economie stort in, staat grijpt naar het leger om het te lang afgeknepen volk in de hand te houden... mompelt iets over de ineenstorting van het romeinse rijk en de oorzaak die in de decadentie te zoeken valt en iets over de herhaling van de geschiedenis..... mompel de mompel..

SmegmaSmeer | 30-04-12 | 20:12

@pius | 30-04-12 | 20:06
Het concept 'samenleving' is heel interessant, helaas zijn er zat mensen die daar niet aan mee wensen te doen, en het verkiezen om in een soort parallelle samenleving te wonen.
Een soort van apart land binnen een land, zeg maar.

necrosis | 30-04-12 | 20:12

Ah ik voorzie een nieuwe bedrijfstak. Radar installaties en raketlaunchers voor de crimineel die het kan betalen. ACh ja wat was het lache toen blonde Greet het leger wilde inzetten in Gouda. Gebeurt dus al gewoon alleen stiekem en dan is het wel ok??

sjipsknip | 30-04-12 | 20:11

De enige partij die de politiestaat volmaakt wil maken is de OBpartij.

Einde van de Domheid | 30-04-12 | 20:11

Uiteindelijk zal ons 'democratische' stelsel instorten. Dat wordt niet anders dan een soort van Franse of Russische revolutie.
Vroeger waren de wetten bedoelt om de burger te beschermen tegen de overheid, inmiddels zijn de wetten bedoelt om de overheid te 'beschermen' tegen de burger die niet voldoet aan zijn afdracht.
Robin Hood werd/wordt als een held gezien, maar hij deed niets anders dan belastingontduikers beschermen. Hedentendage zou Meneer Hood plotseling 'verdwenen' zijn en zouden we zijn resten terug vinden naast een waxinelichthoudergooier...

Pubertje | 30-04-12 | 20:10

"Of je nu iemand zoekt die bermbommen maakt in Afghanistan, of iemand die branden sticht in Drenthe, de gedragspatronen en de data zijn eigenlijk gelijk", legt De Kruif uit."

Dus die branden in Drenthe waren aangestoken door een haatbaard?

(haatbaard-brandhaard)

basweetutwel | 30-04-12 | 20:10

Vandaar dat ik laatst van Defensie een brief kreeg waarin stond dat een rode string beter bij m'n vriendin past...

M@rk | 30-04-12 | 20:10

Niemands Knegt | 30-04-12 | 20:06
U was mij voor, mijn waarde.

Zzzzooooffff | 30-04-12 | 20:09

-weggejorist-

Rest In Privacy | 30-04-12 | 20:07

En de bedoeling van dit alles is dat de burger zichzelf zal gaan gedragen. Foucault's perfecte gevangenis van zichzelf corrigerende en zelf-censurende burgers, zich aanpassend aan wat de overheid wil. Maarja, aangezien 81% van de bevolking toch als een kip zonder kop achter het koningshuis aanloopt, valt er niet zoveel te corrigeren.

Zzzzooooffff | 30-04-12 | 20:07

De disciplinaire macht functioneert door zichzelf 'onzichtbaar' te maken, de onderworpenen daarentegen legt zij 'zichtbaarheid' op. Juist het onafgebroken gezien worden, het altijd gezien kunnen worden, houdt het disciplinaire individu in zijn onderworpen staat.
Zie de franse filosoof Michel Foucault. Zijn 'Surveiller et punir' uit 1977 wordt eigenlijk steeds actueler.

Niemands Knegt | 30-04-12 | 20:06

@Stormageddon | 30-04-12 | 19:58

Als jij geen belasting wilt betalen dan mag je ook geen gebruik maken van de infrastructuur in brede zin die de overheid heeft opgezet en aangelegd.

Maar zo principieel ben je nu ook weer niet waarschijnlijk. Er is niets mis met het concept samenleving. Er moet alleen gemonitord worden of het niet doorschiet.

Op jouw Selfsupport-Siberië-staat zit ook niemand te wachten in de praktijk. En jijzelf al helemaal niet. Woorden zijn ijdel immers.

pius | 30-04-12 | 20:06

Defensie is de opvang voor 18jarige game-verslaafden die nu met hun joystick echte drones mogen besturen.
Maakt die jochies niet uit wie hun vijand is zolang de computer hun target maar in rood omcirkelt.

zovoklets | 30-04-12 | 20:04

@2emeREP | 30-04-12 | 19:58
Wat is er rechts aan het inzetten van het leger tegen de eigen bevolking? Historisch gezien is dat vooral een linkse hobby.
Enfin: misschien begrijp ik je plemp niet of begrijp jij het topic niet.

Stormageddon | 30-04-12 | 20:03

"tanks voor de crowd control bij grote rellen" - Wat is hier mis mee?
Overigens valt er aan de ene kant wel wat te zeggen om het leger binnenlands in te zetten voor dit soort doeleinden en het vervagen van de toelaatbare grenzen. Echter het observeren van verdachten die met zwaar illegale praktijken bezig zijn lijkt mij niet onder "zorgelijk" en privacyschending te gaan; lijkt me dat ze in zo'n geval meer dan genoeg aanduiding hebben om dit soort middelen in te zetten.

Jezweetzelluf | 30-04-12 | 20:03

Mag dat?
En als het mag waarom dan geen apaches tegen Brinkovervallers?

deja | 30-04-12 | 20:02

@Eurotokkie | 30-04-12 | 19:58
Ik bewoon een flat en heb geen achtertuin, alleen een betonnen balkon....

necrosis | 30-04-12 | 20:01

@2emeREP | 30-04-12 | 19:58

*proest*

pius | 30-04-12 | 20:01

Dus als we zo een Drone zien niet meteen in paniek raken want deze zoekt criminelen en niet wat mensen in hun achtertuin hebben staan .

Eurotokkie | 30-04-12 | 19:58

GeenStijl wordt steeds linkser.
Wonderlijk om te zien dat heden ten dage weldenkende mensen vanzelf links in het politieke spectrum terecht komen, waar dat 30 jaar geleden vanzelf tot stemmen op rechts geleid zou hebben.

2emeREP | 30-04-12 | 19:58

Echte landen hebben militia's en geen leger. Het is allemaal de schuld van Cromwell en z'n New Model Army. Nu had Ollie in een boel dingen gelijk, maar dat idee is dus verfoeilijk. Efficiënt, maar verfoeilijk.
En overigens vind ik niet dat de staat het leger mag inzetten om belastingen te innen. Belasting ontwijken is geen misdrijf. En ontduiking zou dat ook niet moeten zijn. Het leger (zijnde een militia) zou de bevolking idealiter moeten beschermen tegen de rovers van de staat, niet omgekeerd.

Stormageddon | 30-04-12 | 19:58

We hebben niet eens meer tanks.

PowerKiWii | 30-04-12 | 19:57

@Pastor Sippenhaft | 30-04-12 | 19:52
'ongezien de eeuwige jeuk aan je ballen' vind ik wel een mooie, wat vind jij?

necrosis | 30-04-12 | 19:56

Hier laatst steeds een klein "grappig" vliegtuigje boven de woonwijk aan het cirkelen. 2 dagen later 3 thuiskwekers aan de beurt. Jammer.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 30-04-12 | 19:54

Dat is nog eens efficiënt inzetten van belastinggeld.
Zo zouden we de meeste ambtenaren toch een nuttige nevenfunctie kunnen geven. Zo ook bij de PO.
Als Giel z'n ochtendshow heeft gedaan kan hij gaan schoffelen. En Van Nieuwkerk kan voor z'n programma mooi oude mensen wassen in de zorg.
Iemand nog suggesties?

Pastor Sippenhaft | 30-04-12 | 19:52

@Parsons | 30-04-12 | 19:37

Franco? Pol Pot? Mao? Stalin? Ghadaffi? Assat?

ZKH EénOog | 30-04-12 | 19:51

Kijk maar naar de US of Arrogance, ons voorland in alles: NDAA, SOPA, CISPA, TPP etc etc etc. Dat is al een politiestaat bij uitstek, alles in het kader van "terrorismebestrijding" (kans dat u een terrorist bent is overigens maar ongeveer o,oooooooooo6 %) en "patriottisme".... maar het gaat gewoon om de BIG B(F)UCKS. De eerste Drone dode is al gevallen, een 16 jarige jongen in Yemen (US staatsburger), en NIEMAND IS VEILIG. Enkel verdenking van terrorisme (neiging/steun aan etc) is al voldoende om afgeknald te worden door een Yank in Las Vegas die de Drone van afstand bestuurt. Nederland ONTWAAKT!

de vicevoorzitter | 30-04-12 | 19:51

Ik heb er het volste vertrouwen in dat ook het leger heel bekwaam zal blijken in het de andere kant op kijken als er niks te bekeuren valt.

vetkleppert | 30-04-12 | 19:50

@Jackanders | 30-04-12 | 19:47
Dat gaan 'ze' toch niet aan de buurman vertellen?
*voordeur barricaderen doet*

necrosis | 30-04-12 | 19:50

Fatwabuster | 30-04-12 | 19:39

-edit- ... en ook geen last van die oranje ellende gehad, wat een rust hier!
Wij kennen 'koningsdag'... ergens in november, geen ruk te doen, alleen in Brussel en daar wil je dan weer niet dood gevonden worden!

Fatwabuster | 30-04-12 | 19:49

@Varkensjuin | 30-04-12 | 19:44
Lees jij geen statistieken?
Kijk eens naar 'opsporing verzocht' en plemp dan nog een keer...

necrosis | 30-04-12 | 19:48

Pinpas, mobiele telefoon, bonuskaart, OV-chip en meer van dat soort grappen, nee, ik maak me geen illusies.
Ze weten eerder dat je het met de buurvrouw doet dan jij en de buurvrouw zelf.

Jackanders | 30-04-12 | 19:47

Pak alle Marokkanen op die misbruik maken van onze Nederlandse gastvrijheid en de criminaliteit zal met 70% verminderen. Het kan soms zo simpel zijn.

Boeriboerivogel | 30-04-12 | 19:45

Wordt er eindelijk hier eens nuttig werk verricht door defensie! Brengt het ons belasting geld tenminste niet meer naar verre zandbak missie's!

deraderendraaien | 30-04-12 | 19:45

Wat typisch, als het hier over criminelen gaat, dan gaat het meestal over de licht- of donkergetinte medemens die niet vaak als Nederlander aangesproken wordt, maar meestal op de nationaliteit van (een van) de ouders of juist net die andere nationaliteit in geval er sprake is van twee. Maar nu begrijp ik dat die toch ook Nederlander zijn. En niet alleen dat, er zijn ook criminelen waar voor het voorgaande niet telt. Maar daar mag het leger dan niet voor worden ingezet? Ook niet om door de knieën te schieten? Is dat dan alleen voor de politie?

Varkensjuin | 30-04-12 | 19:44

@Parsons | 30-04-12 | 19:37
Argentinië?

Al SchietjemeLevend | 30-04-12 | 19:44

Wat 'Tha Man | 30-04-12' zegt dus......
overigens ben ik van mening dat Nederland weer een republiek moet worden

vliegende knorrepot | 30-04-12 | 19:44

@pim achtertuin | 30-04-12 | 19:41
Pas maar op, sommige 'schroefjes' hebben ogen...

necrosis | 30-04-12 | 19:43

Roemeense zakkenrollers vanaf een dak tussen de ogen/in de knieën schieten. Clubhuizen van overduidelijk (semi)criminele motorbendes monitoren/platgooien vanuit de lucht. Raketwerpende geldloper-overvallers een koekje van eigen deeg geven.
Vreselijk.

Überbottehork | 30-04-12 | 19:42

Hoezo? De Belastingdienst incompetent? Deze autistische organisatie is machtiger en invloedrijker dan destijds de Stasi in het voormalige Oost-Duitsland. En die jongens konden er ook wat van! De belastingdienst weet haarfijn de mensjes te pakken en laat de grootoplichters als Rijkman-Groenink cs, evenals de NL-regering, ontsnappen via hun fijnmazig netwerk. Waarvan akte.

QZNYWRLD | 30-04-12 | 19:42

Dit is geen oplossing. Politie en belastingdienst moeten gewoon hun werk doen. Targets stellen en geen bonus als die niet worden gehaald. Politiemensen moeten meer bevoegdheid krijgen, zich harder opstellen en beter worden opgeleid. Als de rechters dan ook een keer mee zouden werken door daders niet weg te laten komen met taakstrafjes dan zou dat ook nog een stuk helpen.
Wat is er mis met de brandweer??? Die lijden alleen onder de bezuinigingen, verder beste en competente mensen.

doenormaal! | 30-04-12 | 19:41

Nou,dan ros ik mw.achtertuin voortaan alleen nog maar binnenshuis af!
Of... zouden ze ook al door het dak heen kunnen kijken?

pim achtertuin | 30-04-12 | 19:41

Zet dan meteen een MLRS voor de prachtwijken in...

Parel van het Zuiden | 30-04-12 | 19:40

@Cuyahoga
Goed punt, en wat mij betreft een stuk gevaarlijker.

Not Stephen Colbert | 30-04-12 | 19:40

@Parsons | 30-04-12 | 19:37
China?

necrosis | 30-04-12 | 19:39

Wat een ziek land is dit aan het worden ...

Piet_Snot | 30-04-12 | 19:39

Tja, ik begrijp die loslopende buurtmilities ook niet. Met zulke ´vrienden´ heb je echt geen leger meer nodig. Het zal wel verveling zijn.

hawie | 30-04-12 | 19:39

Ik voel me niet bekeken.... zit fijn in 0032 en daar hebben ze die dingen vast niet, laat staan dat ze weten hoe ze ermee om moeten gaan... :-)

Fatwabuster | 30-04-12 | 19:39

Het leger tegen criminelen inzetten lijkt me op zich een prima idee. De politie lijkt steeds minder goed in staat om tegen steeds professioneler wordende criminelen op te treden, dus wat extra mankracht is wat mij betreft welkom. Niet iedere verandering is een slechte.

Not Stephen Colbert | 30-04-12 | 19:38

Het is ook nooit goed hier he... het ene moment is de politie te incompetent om ook maar iets goed te doen en word er geschreeuwd om het leger in te zetten, maar als er dan daadwerkelijk ook maar enige vorm van inzet plaatsvind word er weer moord en brand geschreeuwd...

Rest In Privacy | 30-04-12 | 19:38

Niks nieuws.
De publieke omroep wordt al jaren ingezet tegen de eigen bevolking.

Cuyahoga | 30-04-12 | 19:38

Toch maar stoppen met downloaden dan?

Je weet namelijk maar nooit, wanneer Timmeh weer een rechter pijpt, en het leger aan zijn zijde heeft...

ZKH EénOog | 30-04-12 | 19:37

Weet je wie ook het leger inzette tegen de eigen bevolking?

Parsons | 30-04-12 | 19:37

Nou, ik heb liever dat ze in NL wat straattuig neerschieten, dan in Kunduz ruzie maken met wat haatbaarden.

vindead | 30-04-12 | 19:37

Kikker?
Kokend water?
*144 bellen doet*

necrosis | 30-04-12 | 19:37

Nou Nederlanders Nederlanders er zijn toch wel andere inwoners in Nederland waarop gelet kan worden?

Andersom dag | 30-04-12 | 19:37

Met zulke zware (en vandaag wederom bevestigd) onnodige lastenverzwaring voor de bevolking, wil je als politicus en staatshoofd niet het risico lopen dat de bevolking stiekem de guillotine op het marktplein kan neerzetten. Dat plebs dient onder militaire dwang rustig gehouden te worden.

kapotte_stofzuiger | 30-04-12 | 19:36

*niks te verbergen heeft*
Film maar een eind weg.

Überbottehork | 30-04-12 | 19:36

En bij 5km te hard rijden gaat er een IED af langs de kant van de weg?

Boerenhoofd | 30-04-12 | 19:35

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl