Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

PVV = nieuwe LPF na breuk Catshuis

greetbellen.jpg Ze waren een tijdje verdwenen uit de Nederlandse politiek, maar mogen wij ze van harte welkom heten met hun terugkeer: de LPF-toestanden. U weet nog wel: de totale chaos die ontstond binnen de Lijst Pim Fortuyn nadat de Grote Kale Leider op straat werd geëxecuteerd. LPF'ers die elkaar openlijk voor rotte vis uitmaakten. Pistolen in fractiekamers. Infantiele backbenchers die zichzelf dreigfaxen verstuurden. Ministers met belletjes en natuurlijk Duitspratende borderlinevrouwtjes voor de camera. Schaamteloos vochten de LPF'ers hun zielige prive-oorlogjes uit voor het oog van de natie. Gaan we dat nu weer krijgen? Het lijkt er op. De reden dat Wilders gisteren het Catshuidberaad definitief sloopte en Nederland in een nog grotere crisis duwde was dat minstens vijf PVV'ers dreigde uit de fractie te stappen. Bart-Jan Spruyt en Arnoud van Doorn gooiden het scoopje gisteren al op Twitter en DDS bevestigt vandaag het verhaal. Omdat er een paar halve SP'ers in de PVV zitten die blijkbaar autonoom van Wilders hun zin kunnen doordrijven zijn we als land een stukje dichterbij om het Griekenland aan de Noordzee te worden. U dacht dat Geert Wilders baas in de PVV was? Nee hoor, dat zijn een stel gestaalde vakbondstypes die namens 65+ alles willen laten zoals het is. Greet kan nog zo hard zijn ingestudeerde onliners vertellen. Uiteindelijk moet hij met hangende pootjes gewoon terug naar de fractie om te vragen of hij wel genoeg centjes voor ouwe lullen heeft binnengeharkt. Er bestaat dus toch interne partijdemocratie binnen de PVV? Ja. Zolang die club bij elkaar blijft. Met een beetje pech splitst RechtsBlond zich voor de verkiezingen in een PVV-A en een PVV-B. Geert, Fleur, en Bosma met hun rare islamfixatie versus de rest van die SP-mollen. Waarom zou je als PVV'er nog naar Geert Wilders luisteren als je ook zelf eindbaasje kunt spelen? Net waar we als politiek versplinterd en onbestuurbaar land op zaten te wachten. Nog meer ijdele beroepspolitici die in het landsbelang en ter meerdere eer en glorie van zichzelf een triple-AAA status verneuken. Fokking amateurs. Hier de nieuwe peilingen van Maurice de Hoax. Om 12:00 begint Buitenhof op Nederland 3 en daarna gaat het de hele dag over Geert en zijn opstapdreigers. #NLCRISIS

Reaguursels

Inloggen

Stormageddon | 23-04-12 | 22:56
In de NRC Next van vandaag staat overigens een interessant stuk (p5) over de toenemende bestuurscultuur in de Nederlandse politiek (dat is eigenlijk waar je het over hebt, met een iets andere insteek) en dat dat de reden is dat het collectief belang zo versplinterd is geraakt. De auteur stelt dat als er minder corruptie (jij had het i.d.d. over 'legale corruptie') is aan de top de Nederlandse burger zich ook minder ontevreden en egoïstisch zal opstellen (n.a.v. voorbeelden van de 'verharding'). Volgens mij vindt ze dat collectivisme een prima streven is als de bestuurlijke kwaliteit maar goed is en is individualisme slechts te begrijpen als de bestuurscultuur te nadelig wordt voor de burger. Wat vind jij van die mening?

Het schrijnende aan de bestuurscultuur is volgens de auteur trouwens dat de bestuurlijke kwaliteit steeds minder door de wet wordt gewaarborgd. De overheid past de wet aan (bv. voor zorgverzekeraars ten nadele van de privacy van de burger) of omzeilt wetten en regels gewoon.

M-Bozz | 24-04-12 | 09:59

Stormageddon | 23-04-12 | 22:56 | + 0 -
Ik heb je posts nu eens goed doorgelezen en snap je punt nu beter en kan er daardoor beter op reageren. :)

Ik snap dat je punt is dat het kiesstelsel meer eer moet doen aan regionale verschillen in belangen van kiezers en de toegenomen complexiteit van voorkeuren en waarden (mensen zijn niet meer van een bepaalde zuil).

Ook frustreert het je dat binnen de huidige partijen bv. regionale vertegenwoordigers geen stem hebben en zich moeten schikken aan de algemene partijbelangen die worden afgedwongen door de machthebbers. Hierdoor vind je het huidige stelsel eigenlijk schijn-democratisch.

Daarin heb je gelijk. Het zou democratischer en effectiever kunnen allemaal. Ik zal eens kijken naar je suggestie.

Toch ben ik van mening dat je ook moet accepteren dat er altijd sprake van een soort groepsdenken zal zijn en dat elk individuele belang op zichzelf niet veel invloed heeft. Daar gingen mijn opmerkingen een beetje over. Niet elk individueel belang kan direct worden gerepresenteerd in Den Haag. Dat is gewoon onwerkbaar en onrealistisch. Daarom kiezen wij dus representanten, maar die representanten worden ook gekozen op basis van een bepaald programma en misschien wat extra ideeën en ook zij kunnen niet elk individueel belang aan de kaak stellen en zullen dit doen op basis van hoeveel vraag (draagvlak) er is voor zo'n belang. Het zal in de politiek dus altijd gaan om groepen met belangen, omdat je draagvlak nodig hebt om over beleid te kunnen besluiten; en ik ben het met je eens dat die groepen kleiner en gedifferentieerder mogen zijn, dan dat het gaat om zoutloos beleid op basis van een enorme achterban van de oude, verzuilde, regenteske partijen (alhoewel op bepaalde beweringen van je tussendoor nog wel wat valt af te dingen, maar het gaat me even om je hoofdlijn).

Wat een interessante gedachte bij je ideaal is is dat politiek dan idealiter (machtswellust sla je niet uit de mens) praktischer en misschien effectiever wordt en zich echt met het oplossen van maatschappelijke problemen gaat bezig houden, omdat ideologie 'out of the equation' wordt gehaald. Maar goed, dat is natuurlijk ideaal, want je hebt altijd ideologie nodig voor complexe, politieke problemen. Want ideologie geeft grond voor normen en waarden, gewichten, die gaan spelen als er geen eenduidige, rationele antwoorden zijn op maatschappelijke problemen. Dan moeten er keuzes worden op basis waarvan iemand 'gelooft' dat het het beste is voor de maatschappij. Puur praktische en pragmatische politiek is een contradictio in terminis.

M-Bozz | 24-04-12 | 01:11

@M-Bozz | 23-04-12 | 16:37
Over welke belangen zou het anders moeten gaan dan over die van 16 miljoen individuele burgers?
Het is heel simpel. Over wie gaat het? Het gaat om het individu. Het individu is de kleinst mogelijke minderheid. De hele wetgeving, de grondwet, het grootste deel van het burgerlijk wetboek gaat over individuele burgers en diens rechten. Het gaat niet over groepen.

Als je nu gewoon eens dat waanidee van collectieve belangen en dat hele collectivistische denken loslaat. De groep is niets, de groep gaat niet boven het belang het individu. Het individu heeft misschien wel belang bij een sterke groep, bij een sterk collectief, maar je zaak niet gaan omdraaien en denken dat de groep en dus het groepsbelang boven dat van het individu staat.

En daarbij, als individu kun je verwantschap hebben met meerdere groepen, en dat hoeven helemaal geen groepen te zijn waar het lot of je omstandigheden je toe dwingen te behoren. Ik ken genoeg ouderen die niks met een ouderenpartij of een ouderenbond te maken willen hebben. Ik ken genoeg werknemers die heel bewust geen lid willen zijn van hun vakbond. En zo kun je nog wel even doorgaan.

Een paar jaar geleden is er een voorstel geweest van het Burgerform kiesstelsel dat een gedeeltelijk districtenstelsel voorstond. Het ging mij lang niet ver genoeg, maar het had zeker merites. Helaas is er weinig van overgenomen omdat het zittende politici al veel te ver ging. Burgerparticipatie: leuk, maar liever niet, vinden ze.
nl.wikipedia.org/wiki/Burgerforum_Kies...

Stormageddon | 23-04-12 | 22:56

Stormageddon | 22-04-12 | 22:31
Je kan toch niet in de politiek met 16 miljoen individuele belangen rekening gaan houden? Daarom hebben we een representatieve democratie waarin belangen van heel veel verschillende 'groepen'/representaties (iedereen kan een partij oprichten) behartigd worden (idealiter). Dit gaat over grote thema's en ja, helaas worden die veelal uniform uitgevoerd. Maar wel op verschillende niveaus: daar waar het kan wordt het zo dicht bij de burger mogelijk opgelost (officieel beleid van kabinet Rutte). Ik zeg ook niet dat dit stelsel ideaal is, maar jouw voorbeelden zijn gewoon niet werkbaar op nationaal niveau.

Maar ik begrijp dat jij liever een politiek stelsel met (kies)districten ziet?

M-Bozz | 23-04-12 | 16:37

-weggejorist-

Caesar Lion Cachet12 | 23-04-12 | 11:37

Jammer maar als geenstijl nu ook kritiekloos achter de andere media aan loopt en de propaganda van andere partijen gaat slikken, verliezen ze wat mij betreft hun bestaansrecht. GEENSTIJL LAAT EENS HET ANDERE GELUID HOREN!

Olieboer | 23-04-12 | 11:00

-weggejorist-

Jeppe | 23-04-12 | 10:16

Hé Brusslemans zelf wel tegen alles en iedereen zitten zeiken en zeuren maar als bijvoorbeeld ikke jou afzeik met je stomme geneuzel dan verwijder je dit gewoon uit de reaguurdersbak hé lafaard!.... hahahahaha, je likt wel een echte Haagse politicus, drollenwipper!

swebe | 23-04-12 | 10:13

Ik verlang weer naar JPtje... met zn brilletje op zin neusje wist hij het toch altijd netjes te regelen.

dwangruis | 23-04-12 | 09:35

Akky | 23-04-12 | 02:01
De werkenden zijn er t.o.v 10, 20, 30 jaar geleden op vooruit gegaan. Jouw probleem is m.i. dat je dom bent. Een ander probleem is dat men ook jou laat stemmen. Tja en zo zijn er nog zoveel problemen. Je taalvaardigheid, bijvoorbeeld.

Shareholder II | 23-04-12 | 02:10

En weer zal ik op de PVV stemmen.
Ik was tegen de euro en tegen de EU.
Nederland heeft scheit aan zijn onderdanen.
De werkenden worden steeds armer, terwijl de parasieten steeds rijker worden en zich de pleuris lachen.
Uit de EU... stoppen met geld voor ontwikkelingshulp.. eigen volk eerst... grenzen dicht voor oostbloklanders... eigen volk eerst.... niet willen werken betekend geen geld..... meer bevoegdheden aan politie... strengere straffen.... na 1e procedure asielzoeker meteen t land uit..... man man wat een kutland is Nederland geworden... BHAH.

Akky | 23-04-12 | 02:01

Ik zeg: Kim jung un hierheen halen !
Die krijgt ,samen met Roemer de neuzen wel dezelfde kant op!

lilluke halve hoan | 23-04-12 | 00:23

:D

Itastijl | 22-04-12 | 22:44

@M-Bozz | 22-04-12 | 21:24
Je begrijpt er weinig van. Politiek gaat altijd over individuele belangen. Mensen indelen in groepen, klassen, zuilen (of hoe je het ook noemen wilt) en die groepen willen bedienen is zinloos. In die fictieve groepen lopen de belangen ook dwars door elkaar heen.
Nog een voorbeeld: Een supermarktcassière uit Metslawier heeft meer gemeenschappelijke belangen met haar baas dan met een cassière uit Utrecht. Het is haar belang dat het dorp niet krimpt, dat er een school blijft, dat de supermarkt kan blijven bestaan zodat zij haar baan houdt en haar kinderen in dorp naar school kunnen. Maar volgens de ideologen moet zij solidair zijn met haar klassegenoten elders in het land en heeft zij dezelfde maatschappelijke belangen als de rest van haar sociale klasse. Dat is dus helemaal niet waar. Iedereen in Metslawier is meer gebaat bij een vertegenwoordiger in het landsbestuur uit de regio dan iemand uit dezelfde "klasse" uit een hele andere regio.

Regionale politiek die niks mag beslissen, maar moet slikken en uitvoeren wat er landelijk wordt bedisseld is niks waard. Dat is overigens waar we nu met de EU ook naar toe gaan. NL wordt niet meer dan een gemeente/provincie die moet uitvoeren wat in Brussel bij meerderheid van stem, dus voornamelijk door Duitsers, Fransen, Italianen, Spanjaarden en MOE-landers wordt besloten. Met als achterliggende gedachte: de Arbeiderspartij in Spanje weet heus wel wat arbeiders in Nederland willen. Die komen ook heus wel voor de belangen van de arbeiders in NL op. Of de Gaullisten in Frankrijk die heus ook wel voor de belangen ondernemers in NL zullen stemmen. Arbeiders zijn arbeiders immers, en die willen allemaal socialisme! En ondernemers willen allemaal liberalisme! Overal in Europa. Kul natuurlijk. Een winkelier in Den Helder heeft er niks aan dat Brussel iets regelt dat goed is voor BMW, Citroën of Fiat.

Het wezenlijke punt is: waarom ideologische partijen? Wat is er ideologisch aan om de staatshuishouding op orde te hebben? Wat is er ideologisch aan openbare orde? 99% van wat we willen van de staat, wat er collectief via de staat geregeld zou kunnen worden is niet ideologisch van aard. En dat geldt met name voor allerlei zaken die je rechtstreeks bevolkingspolitiek zou kunnen noemen. Ruimtelijke ordening, infrastructuur, onderwijs, zorg, allemaal dingen die landelijk worden geregeld en rechtstreeks de individuele burger aangaan. De uitwerkingen van dat landelijk beleid zijn per regio altijd verschillend.

Het maakt nogal wat uit of er een ziekenhuis in de Randstad dicht gaat of een streekziekenhuis in Friesland. In de Randstad is er binnen 10 km nog wel een ziekenhuis, in Friesland moet je 100 km verderop.
Ook sectorbelangen zijn niet landelijk hetzelfde. Wat heel goed is voor de bloemenveiling, handelaren en kwekers in en om Aalsmeer kan desastreus zijn voor de veiling, kwekers en handel van de veiling in Eelde. Een bezinepomphouder aan de A7 in Noord Holland heeft andere problemen dan de dorpspomp in Ulft, naast de Duitse grens.

Praat eens met een winkelier en vraag of hij zich vertegenwoordigd weet door MKB-Nederland. Of een andere ondernemer en vraag of Bernard Wientjes ook namens hem spreekt. Of vraag een werknemer of Agnes Jongerius namens hem spreekt. In meerderheid zullen ze "nee" antwoorden.

Stormageddon | 22-04-12 | 22:31

E Rectus Magnificus | 22-04-12 | 21:56 |
Met zulke overtuigende argumenten worden dat er vast aanzienlijk minder.

WirMachenMusik | 22-04-12 | 22:24

Hier gaat nog een kwart van de reaguurders gewoon stemmen op pipo haarlak en zijn jokers. Wonderlijk.

E Rectus Magnificus | 22-04-12 | 21:56

Stormageddon | 22-04-12 | 16:50 | + 1 -
Nee, maar daarom heb je ook regionale politiek. We hebben het hier over landelijke politiek, over thema's die niet over individuele belangen gaan, maar over maatschappelijke belangen. En die politiek is wat minder direct en praktisch en i.d.d. meer ideologisch. Maar het lijkt me niet reëel om op dat niveau te verwachten dat ze rekening houden met havenarbeider A en havenarbeider B hun individuele belangen. Wel met hun sectorbelangen en hun 'klasse'-belangen e.d. Of begrijp ik je punt verkeerd?

M-Bozz | 22-04-12 | 21:24

Han Fortmann | 22-04-12 | 14:36
Steve Jobs nam het heft in eigen hand en gaf niet de schuld aan anderen.

Roer | 22-04-12 | 20:54

deraderendraaien | 22-04-12 | 11:49 |
Wijs je weer naar anderen. Ik snap dat je PVV stemt. Het ligt allemaal aan 'de vijand'.

Roer | 22-04-12 | 20:54

@Han Fortmann | 22-04-12 | 16:55

Inkomstenbelasting verhogen is links. Zeker als dat progressief gaat, met gelul over sterke schouders en zo.
BTW verhogen is in feite regressief, daarom ontzettend rechts. Je belast niet arbeid, maar consumptie.
-
En dat is natuurlijk geen "bezuiniging", maar dat is wel een manier om de overheidskosten weer in balans te brengen.
-
Uw stofzuigerredenering is erg kinderachtig.
-
Maar ik heb geen tijd voor discussie, verder.
-
Het wordt toch niks meer, of ik nou ga stemmen of niet.
-
Dag hoor.

caudillo | 22-04-12 | 20:26

@Boer-konijn | 22-04-12 | 19:38
Jammer dat het scholingsniveau in Nederland daalt.

miko | 22-04-12 | 20:03

Overigens kunnen we over alle bezuinigingen gewoon de kamer laten stemmen.
Dan zien we vanzelf hoe de PVV echt rolt...

da wizard | 22-04-12 | 19:49

Dank je wel Henk en Ingrid.
We hebben gezien dat er met GW niet te regeren valt.
Dat had dit land namelijk nodig...

da wizard | 22-04-12 | 19:46

@ Han Fortmann 18:05 Alsof het hier tijdens de gouden eeuw stikte van de fabrieken. Ook toen moesten we het al hebben van import/export en ook toen al outsoursden we de meeste fysieke arbeid richting onze koloniën. Waarom zouden we dan nu oneens onderdanig moeten zijn? China is momenteel de werkplaats van de wereld. Capaciteit zat. Voor een stuk fatsoenlijke innovatie, uitgekiend management en rendabele handel, moet je hier zijn.

Boer-konijn | 22-04-12 | 19:38

Misbruik is inderdaad een omschrijving die ik had kunnen gebruiken.

brx | 22-04-12 | 19:18

@Hölzenbein | 22-04-12 | 18:47
.
Tja, ik geloof nog steeds in het goede in de mens. 15 jaar lesgeven in het middelbaar onderwijs raak je niet zomaar kwijt...

Han Fortmann | 22-04-12 | 19:18

@@Stormageddon | 22-04-12 | 18:54
.
Sorry, lichte vorm van dyslexie, ik las in uw plempsel bepaald, u schreef betaald. Derhalve is mijn antwoord grotendeels off topic.
.
Bedtijd dus.

Han Fortmann | 22-04-12 | 19:15

@brx | 22-04-12 | 19:06
.
Nee, dat maakt niet uit, ik vraag mij alleen af of wij hetzelfde verstaan onder corruptie, of dat u met corruptie 'misbruik' bedoelt?

Han Fortmann | 22-04-12 | 19:11

@Stormageddon | 22-04-12 | 18:54
.
Ik houd van kort door de bocht, maar deel uw analyse grotendeels. Alleen dat wij zelf onze verworvenheden/voorrechten bepalen dat ben ik niet met u eens.
.
Wat als ik geen pensioen wil? Kan ik afhaken?
.
Wat als ik geen premie wil betalen voor een werkloosheidsuitkering, omdat ik overtuigd ben dat ik toch wel werk vind? Kan ik dan afzien van dit recht?
.
Ik heb niet echt een keuze, de overheid dwingt mij, veelal via een CAO, tot deelname aan dit voorrecht.
.
Dat is deels terecht, omdat grote getallen schaalvoordelen lijken op te leveren, maar er zijn de afgelopen tijd ook voorbeelden verschenen (Vestia o.a.) van (semi) publieke organen die er een potje van maakten.
.
Dat er qua efficiency een slag gemaakt kan worden weet ik wel zeker. Als voorbeeld geef ik u dat ik op de dag de ecologische kozijnen in mijn woning niet vervangen door hardhouten kozijnen. Nog geen dag na de plaatsing stond een ijverige ambtenaar op de stoep, ik had geen vergunning aangevraagd, terwijl de kozijnen uitkeken op de openbare weg.
.
Dat is zo'n moment dat ik denk, wonend in een nieuwbouwwijk (en niet in een oude, klassieke binnenstad) dat de overheid best een stapje terug kan doen.
.
Helaas gaan de stapjes nooit terug, altijd vooruit. Rupsje nooit genoeg, want we willen altijd meer toezicht, meer wetten, meer voorschriften en meer controle.
.
Maar ik vraag mij dus nog steeds af, waarom komt het Catshuis met BTW verhoging en andere lastenverzwaring en snijden ze niet (ook) in eigen vlees....

Han Fortmann | 22-04-12 | 19:10

Han Fortmann | 22-04-12 | 18:57
Maakt het dan uit waar het gebeurt?

brx | 22-04-12 | 19:06

@brx | 22-04-12 | 18:52
.
Om het netjes te stellen, ik deel uw mening niet,
.
graag vier voorbeelden van corruptie in Nederland, dan geef ik u er een aantal terug vanuit een ander land, kijken of we hetzelfde bedoelen.
.
Corruptie is namelijk in de meeste landen een verkapte vorm van belasting, en belastingen die hebben wij Nederland in ruime mate.

Han Fortmann | 22-04-12 | 18:57

@Han Fortmann | 22-04-12 | 18:30
Ho, nu ga je te snel en te kort door de bocht. Het grootste deel van onze rechten en verworvenheden worden door onszelf betaald, niet door de overheid. Wij brengen zelf onze pensioenen op, onze ziektekostenverzekering, onze werkloosheidspremies enzovoorts. De overheid faciliteert slechts hier en daar.

De grootste kostenposten voor de overheid zijn onderwijs en zorg. Komt dat door de instellingen die het onderwijs en zorg moeten verzorgen of de regelgeving en bureaucratie eromheen? Ik denk dat dáár de meeste bezuinigingen zijn te scoren. Daar haal je de 3% met gemak vandaan. Niet door te snijden in de zorg, maar in de bureaucratie er omheen. In ziekenhuizen en verzorgingshuizen werken naar verhouding veel te weinig artsen en verplegers en veel te veel administratoren en managers. In het onderwijs net zo. En dat zijn allemaal mensen in semi-publieke sector met (omdat het zogenaamd geprivatiseerd is) "marktconforme" salarissen. Welke markt? Het zijn gewoon ambtenaren, ze worden de staat betaald. Niet rechtstreeks, maar het komt uiteindelijk wel uit belastingpot. Laat die dan ook naar de ambtenaren CAO betaald worden, en schaf bestuurslagen af. Dat kun je eraan doen.

Die miljarden kun je uit de lopende kosten halen, zonder dat er iets van onze verworvenheden hoeft te worden ingeleverd, maar dan moeten er stelselmatig hervormingen worden doorgevoerd. 1 verpleegster of onderwijzer hoeft niet te worden aangestuurd door 10 managers, en dat is helaas wel de praktijk. Het moet net omgekeerd. 1 manager moet 10 verpleegsters of onderwijzers aansturen.

En overigens moet ook de woningmarkt gesaneerd, HRA en huurtoeslagen afgeschaft enzovoorts enzovoorts.

Stormageddon | 22-04-12 | 18:54

@Harm Bartig | 22-04-12 | 18:44
.
Analyse 100% gedeeld, en zoals u zegt, het is een keuze.
.
Prima, zolang we het kunnen betalen (hoewel ik persoonlijk geen belasting wens te betalen voor de caviapolitie, maar OK).
.
Maar nu geven we iedere dag te veel uit.
.
Wat doen we nu?
.
Twee opties,
.
Optie 1: we doen niets, we lenen geld, betalen de rente en hopen op een groei van de economie zodat we later meer inkomsten hebben. Is er geen groei, dan is er meer schuld. Op zich geen probleem voor politici, want het niet hun schuld, het is de schuld van Nederland.
.
Optie 2. we besluiten om de overheid minder geld te laten besteden of meer inkomsten te laten hebben. Minder besteden betekent minder service voor de burgers, meer inkomsten betekent een hogere belastingdruk.
.
Tot zover de opties, en nu op naar de verkiezingen....
.
*somber uit het raam staart*

Han Fortmann | 22-04-12 | 18:54

Han Fortmann | 22-04-12 | 18:30
Die verworvenheden zijn niet te duur, het geld gaat alleen naar de verkeerde mensen. Corruptie maakt dit land kapot.

brx | 22-04-12 | 18:52

@Greetje Duisenberg | 22-04-12 | 18:40
.
Nee, geen obligaties kopen van overheden, maar wat dan?
.
Geld op de bank tegen 2% rente, risico van omvallen en 2% vermogensbelasting betalen?
.
Ik verbaas mij keer op keer dat de Nederlandse overheid met de niet geringe belastingdruk toch ieder jaar meer uitgeeft dan ze ontvangen.
.
En geloven in eigen kracht is heel belangrijk, dat is de basis onder alles. Maar geloven in eigen kracht is geloven in eigen verantwoordelijkheid in mijn ogen, en niet bij iedere 'ramp' naar de overheid wijzen dat 'zij' er iets aan moeten doen. Dat maakt dat de rol van de overheid groter en groter wordt, en de overheid is net een spons, groter worden gaat vanzelf, maar krimpen kost moeite.

Han Fortmann | 22-04-12 | 18:47

@Han Fortmann | 22-04-12 | 18:40

Natuurlijk zien zij die noodzaak niet. U dacht toch niet dat die lutsers daar 7 weken voor ons zaten? Die schijnvertoning was sowieso al ondemocratisch ten opzichte van de MEERDERHEID van onze partijen. Noord Koreaanse toestanden.

Hölzenbein | 22-04-12 | 18:47

@Han Fortmann | 22-04-12 | 18:22
Vlgs mij is het altijd een combi. Je kunt dit tekort niet tackelen zonder het element belastingverhoging, mijns inziens. Uiteraard naast bezuinigingen en ombuigingen. Als een ondernemer zijn prijzen kan verhogen, zal hij het (naast snijden in uitgaven, etc) niet nalaten om maar even jouw metafoor aan te halen.

Heb laatst een onderzoek gelezen dat wij in Nederland een relatief klein ambtenarenapparaat hebben. Zeker in vergelijking met ons omringende landen. Eerlijk gezegd geloof ik dat wel. Waarom we die ambtenaren hebben? Bij elk probleem volgt de schreeuw om meer toezicht. Diertjes zijn zielig? Ok: dierenpliesie. Bankentoezicht faalt? Ok: meer en beter toezicht regelen. Brandveiligheid in het geding vanwege tig gewonden in een café in Volendam? OK: meer toezichthouders. Illegaliteit strafbaar stellen? OK: meer gevangenbewaarders. Meer handen aan het bed? OK: meer geld naar de zorg, dus.

Als je daarvoor kiest, is snijden in (semi)ambtenaren natuurlijk nauwelijks mogelijk. Want kennelijk willen we (liefst) geen enkel risico lopen en eisen we strakke maatregelen tegen dingen die we niet willen. Prima, maar dan moeten we de consequenties in de vorm van het aantal ambtenaren aanvaarden. Zonder menskracht zijn die wensen uit de burgerij nou eenmaal niet te realiseren. Simpel zat. Die menskracht kost geld.

Ook hier maakt links en rechts zich schuldig aan. Omdat het volk het nou eenmaal wil.

Harm Bartig | 22-04-12 | 18:44

Tja Han,
Ik geloof gewoon in de allereerste plaats in m'n eigen kracht.
.
Het kijken naar de krachten van een ander is niet iets wat je moet overdrijven.
.
Daar doe je jezelf geen goed mee.
.
Dat de rekensommetjes niet kloppen, ach.. wie weet verzinnen ze van de ene op de andere dag een nieuwe munteenheid, en verklaren alle oude schulden nietig.
.
Zou toch niet de eerste keer zijn dat dat gebeurt?!
.
Geen staatsobligaties kopen Han!

Greetje Duisenberg | 22-04-12 | 18:40

@Hölzenbein | 22-04-12 | 18:34
.
Een goed begin, en dat na één pijp.
.
Dan zult u, net als ik, verbaasd zijn dat onze vertegenwoordigers in het Catshuis na 7 weken met iets totaal anders kwamen, dat de kwaliteit van uw idee niet haalde.
.
Ik was, om het voorzichtig te stellen, overdonderd door het gebrek aan ideeën daar.
.
Maar misschien zien zij de noodzaak niet,
.
ofzo?

Han Fortmann | 22-04-12 | 18:40

@Han Fortmann | 22-04-12 | 18:30
Ik zou eerst eens een pijp roken (so to say) en rustig nadenken. Dan zou ik de rechtse JSF eens even vergeten (miljardenverslindende hobby). Ik denk dat we dan genoeg centjes hebben. Er zijn nog wel meer dingen, maar ik noem er alvast maar eens een.

Hölzenbein | 22-04-12 | 18:34

@Stormageddon | 22-04-12 | 18:21
.
Beste,
.
wat ik zeg dat wij "voorrechten" hebben, wij hebben rechten, verankerd in de Nederlandse wet. Gelukkig maar!
.
Ziek, (tijdelijk) doorbetaald.
.
Ziekenhuis, geholpen, rekening komt bij verzekeraar.
.
Werkloos, uitkering, al is die tijdelijk.
.
Arbeidsongeschikt, toelage.
.
Oud, AOW en mogelijk pensioen.
.
en ga zo maar door. Rechten worden nooit minder, er komen er alleen maar bij. We willen immers het beste voor iedereen, en terecht!
.
Ik weet dat er de afgelopen jaren is gesneden in regelingen, en het niet meer zo luxe is als het ooit geweest is, maar nogmaals, iedere dag geeft de Nederlandse Overheid, met de beste bedoelingen, 200 miljoen gulden meer uit dan ze ontvangen.
.
Ze geven dat geld uit aan verworvenheden die ons allemaal dierbaar zijn, dij wij koesteren, maar die, helaas, te duur zijn.
.
Mijn vraag is, wat gaan we daaraan doen?

Han Fortmann | 22-04-12 | 18:30

Stormageddon | 22-04-12 | 17:35 |
I agree on that. Ideologieën zijn - net als godsdiensten - de ergste splijtzwam in de samenleving.

Aktivist | 22-04-12 | 18:25

@Harm Bartig | 22-04-12 | 18:13
.
Dat een rechtse regering zich bedient van 'linkse' methodes, OK, als het nodig is moet het.
.
Maar als je in een recessie zit, moet je dan de BTW verhogen zodat mensen minder te besteden hebben, of zoek je het elders?
.
En laten we eerlijk zijn, de BTW verhoging op concertkaartjes was gewoon een pesterijtje van de PVV voor de 'linkse elite'. Ik doel, als ik het beb over BTWS verhoging hier op de verhoging van de BTW van 19 --> 21% voor 'luxe goederen' en de verhoging van 1% voor eerste levensbehoeften.
.
Ik vraag mij dan af, zijn er geen andere diensten die de overheid ons biedt die misschien overbodig zijn?
.
Ik vraag mij dan af waarom wij Nederland bijna 1 miljoen ambtenaren hebben.
.
Ik vraag mij dan af waarom de overheid altijd maar groter wordt en nooit krimpt.
.
Ik vraag mij dan af waarom belastingen altijd stijgen, maar nooit dalen.
.
Vragen, vragen, vragen.

Han Fortmann | 22-04-12 | 18:22

@Han Fortmann | 22-04-12 | 18:05
Dus wat je zegt is feitelijk: Er is weliswaar een global playing field, maar geen level playing field.

We kunnen in Nederland ook wel iPads in elkaar schroeven. Ongeschoolde werkers in Stadskanaal kunnen dat net zo goed als ongeschoolde werkers in Hangzou. Het probleem is alleen dat die ongeschoolde werker in Stadskanaal een minimumloon moet hebben, niet langer dan 8 uur mag werken met 3 pauzes van een half uur en dat hij van dat bruto minimumloon belastingen en premies moet betalen.

En er zijn heel veel ongeschoolde werkers in Hangzou zodat een werker die het niet met zijn arbeidsvoorwaarden eens is eenvoudig kan worden vervangen. Je gaat je bijna afvragen wat die Mao en Deng in 50 jaar tijd hebben gedaan. In elk geval geen socialistische arbeidersheilstaat gebouwd, anders zouden de arbeidskosten daar net zo hoog, zo niet hoger zijn dan bij ons.

Stormageddon | 22-04-12 | 18:21

Ik ben het opnieuw niet helemaal met je eens Han. Briljante studenten zijn belangrijk, maar het opzetten van nieuwe bedrijvigheid gebeurt veelal juist door de minder briljanten onder ons.
.
Ik ken China ook wel hoor, en ook India en Zuidamerika. In de States begint iemand gewoon een bedrijf vanuit z'n schuur. In China niet, want men vraagt eerst toestemming of het wel goed is.
.
Initiatief snoerend dus!
.
Dat is HET essentiële verschil tussen de landen die jij denkt dat ze ons inhalen.
.
Daarom geloof ik ook niet zo direkt in wat jij zegt. Ja sure, Argentinië is dé wereldproducent van soja, China weer van andere produkten, en daar bestaat een grote markt voor.
.
Maar echte innovatie? Welke dan?

Greetje Duisenberg | 22-04-12 | 18:17

Dat is het grootste probleem van de PVV en was het probleem van de LPF, mannetjes die het vooral heel leuk vinden om op zo'n blauw stoeltje te zitten en vergeten dat ze daar het land moeten dienen ipv henzelf

Onder een Steen | 22-04-12 | 18:14

@Han Fortmann | 22-04-12 | 17:18
Dat begrijp ik dat je dat niet snapt. Belastingverhoging is op papier zo links als wat. Raar dat een rechtse regering belastingen dan juist verhoogt.

Misschien moeten we ons een keer gaan afvragen hoe het dan toch komt dat deze rechtse regering (en vele daaraan voorafgaand) ook belastingen hebben verhoogd.

Persoonlijk denk ik dat dat komt vanwege het verschil tussen ideologie en de harde werkelijkheid. De harde werkelijkheid is wellicht dat de bevolking soms over rechts wil en soms over links.

Dat brengt met zich mee dat sommige linkse regeringen rechtsere maatregelen nemen (korten op uitkeringen, strengere vreemdelingewetgeving, etc) en sommige rechtse regering linksere maatregelen zoals eerder omschreven. Gewoon omdat de situatie er dan om vraagt.

Houdt elkaar wel een beetje in evenwicht, misschien. Persoonlijk heb ik er geen moeite mee. Het verschil tussen links en rechts is in Nederland in de praktijk bijzonder klein.

Harm Bartig | 22-04-12 | 18:13

@Greetje Duisenberg | 22-04-12 | 18:04
.
China kampt op dit moment met dezelfde problemen als wij, ook daar een kredietcrisis.
.
Ik beweer niet dat daar alles ideaal is, of hier, mijn enige punt is dat wij boven onze stand leven, in Nederland, in Europa, in de Westerse wereld, en dat als we daar niets aan doen wij straks geen ontwikkelingshulp meer geven maar ontvangen, omdat wij links en rechts ingehaald worden door mensen die meer ambities hebben dan wij en bereid zijn voor minder een hogere productiviteit te leveren.
.
Ons systeem van voorrechten wordt steeds groter, de rechten dij wij hebben zijn groter en duurder dan de rechten van onze grootouders. Dat is op de lange termijn toch niet houdbaar?
.
De vraag is, waar gaan we snijden? Wat is acceptabel?
.
Het Catshuis kwam niet met een antwoord.

Han Fortmann | 22-04-12 | 18:12

@30-30 | 22-04-12 | 17:49
.
[Quote]
Zolang wij willen wat zij maken, ja...
[/Quote]
.
We are the world?
.
Wij zijn een handelsland, wij hebben nauwelijks enige industrie over, maken nauwelijks nog iets zelf. Landbouwprodukten importeren wij vanuit allerlei landen. Wij leven van voornamelijk van dienstverlening als handel, transport en innovatie.
.
Enige nederigheid is inmiddels wel geboden. De tijd dat wij de wereld regeerden is zo'n 400 jaar voorbij...
.
En er staan mensen te trappelen om onze banen/werkzaamheden over te nemen, tegen heel andere voorwaarden. Ook dat is (helaas) globalisatie vandaag.

Han Fortmann | 22-04-12 | 18:05

@ Han Fortmann | 22-04-12 | 17:47 | + 0 -
Het afschaffen van die verworvenheden heeft natuurlijk wel een prijs!
.
Je bent nogal met cijfers in de weer, dus had je die prijs ook al doorberekend!
.
Vergis je niet in de mens. We hebben niet voor niets een sociale revolutie gehad 100 jaar geleden.
.
Kunnen de cijfertjes wel kloppen, wordt je kop er opeens af gehakt onder een guillotine!

Onderschat dat niet. Het alternatief is een politiestaat zoals China dat is (maar voor hoe lang?)

Greetje Duisenberg | 22-04-12 | 18:04

@Greetje Duisenberg | 22-04-12 | 17:41
.
U heeft geen idee, of wel, maar het fabeltje dat daar geen kwaliteit geleverd wordt is onzin.
.
Drie voorbeelden....
.
1. Waar komen de Iphone / Ipad (duidelijke minderwaardige produkten) vandaan? Google eens voor het antwoord.
.
2. Philips heeft in de provincie Groningen een nieuwe fabriek ge- 'insourced' waar ze scheermachines maken. Hoeveel werknemers heeft die fabriek? Hoeveel winst maakt Philips? Google eens voor het antwoord.
.
3. Waar komen de meeste briljante bèta studenten vandaan die studeren op Nederlandse, Amerikaanse of andere Westerse universiteiten en met succes, binnen de geldende termijn, afstuderen? ANtwoord: Azië.
.
Natuurlijk is mijn verhaal zwart-wit, maar wij hebben 'voorrechten' die heel duur zijn en die wij als rechten beschouwen. Wij verwachten dat de overheid altijd voor ons zorgt. En dat kost geld, heel veel geld. En laten we dat nou tekort komen, ieder jaar weer, iedere dag 90 miljoen EURO.
.
Voor de PVV lovers: zo'n 200 miljoen gulden per dag.
.
Best veel.

Han Fortmann | 22-04-12 | 17:58

@ Han Fortmann

Zolang wij willen wat zij maken, ja...
't Is kiezen; pixels of beschaving. Wie het laatst lacht.....

30-30 | 22-04-12 | 17:49

@Kaas de Vies | 22-04-12 | 17:33
.
Arbeiders daar eisen wel, en krijgen ook iets, maar als ik met ze praat....
.
Dus als je in NL geen werk hebt krijg je toch geld?
.
En als je ziek bent kun je gratis naar de dokter?
.
Hoe meer kinderen je hebt hoe meer je ontvangt? Écht waar?
.
En als je ziek bent krijg je toch salaris? Hoe lang?
.
Zomaar wat verworvenheden die daar ondenkbaar zijn.
.
Al deze verworvenheden zijn mij, en anderen, heel dierbaar, maar zo langzamerhand moeten we ons in NL afvragen of het totaalpakket nog wel betaalbaar is.
.
Het antwoord kennen we. NEEN. We geven al jaren meer uit dan we verdienen, maar wat nu? Waar gaan we in snijden?
.
Dat zijn pijnlijke vragen, maar ze moeten wel beantwoord worden. Uiteindelijk is het leventje dat wij in NL leiden, met al die (voor)rechten niet houdbaar, want we worden links en rechts ingehaald door andere wereldburgers met ambities.
.
Dus, stop met dat navelstaren in Den Haag en kom eens met echt plan voor NL voor de komende 30-50 jaar.
.
En voor iedereen die denkt dat het afschaffen van de ontwikkelingshulp de oplossing is.... Nu nog die andere 20-25 miljard bij 100% opheffing van de OW.
.
En dan praat ik uitsluitend over het niet maken van meer schulden, over aflossing van de ruim 500 miljard aan uitstaande schulden nog geen woord.

Han Fortmann | 22-04-12 | 17:47

@ Han Fortmann | 22-04-12 | 17:31 | + 0 -
Wat je vergeet te vermelden is dat de kwaliteit van de produkten navenant is.
.
Europese produkten, zoals Nederlandse kaas, Deense audio, Duitse automobielen en camera's, Italiaanse mode, zonnebrillen, Maserati's... zijn veelgevraagd.
.
Brazilië en China, maar ook India maken vooral derderangs produkten die snel vervangen moeten worden door nieuw.
.
Het nieuwe outsourcen heet dan ook insourcen. Terug naar de basis. Ook goed voor de werkgelegenheid.
.
Je kunt dus niet dezelfde prestatie elders kopen. Dat is een gedachte van vijf jaar geleden. Tegenwoordig weet men wel beter. Ook Obama heeft dat door.
.
Ik vind dat je standpunten vertegenwoordigt die ik een paar jaar geleden nog wel serieus zou nemen, maar niet nu.

Greetje Duisenberg | 22-04-12 | 17:41

@Stormageddon | 22-04-12 | 17:35 | + 0 -
Dat geldt voor de traditionele Hollander. Want ik begrijp werkelijk waar niet dat het in bepaalde delen van steden zo'n ontzettende zooi is. Eigenlijk begrijp ik dat wel, maar dat mag je niet zeggen.

Kaas de Vies | 22-04-12 | 17:37

@Han Fortmann | 22-04-12 | 17:31 | + 0 -
Kom je trouwens ook wel eens in Afrika?

Kaas de Vies | 22-04-12 | 17:36

@Han Fortmann | 22-04-12 | 17:34 | + 0 -
Nee maar het is moeilijk te voorspellen. Wellicht zien ze het juit als iets positiefs, of misschien vindt de markt er helemaal niets van.
Misschien vinden ze schaliegas in het Nederlandse deel van de Noordzee. Zijn we weer 30 miljard rijker.

Kaas de Vies | 22-04-12 | 17:36

@Aktivist | 22-04-12 | 17:18
Partijen gaan uit van het idee dat mensen ideologische belangen hebben en dat mensen achter een ideologie te mobiliseren zijn. Dat is het probleem. Het idee dat een staat ideologische doelen moet nastreven, terwijl de gemeenschappelijke belangen van mensen voor het grootste deel helemaal niet ideologisch zijn. Mensen willen een fatsoenlijke woning, redelijk te vreten en te zuipen en goede openbare voorzieningen en niet te veel rotzooi op de goed aangelegde straat. Geldt voor bijna iedereen, ongeacht ideologie.

Stormageddon | 22-04-12 | 17:35

@Kaas de Vies | 22-04-12 | 17:30
.
Ach wie weet, morgen de AEX plus 3%?
.
Feijenoord heeft tenslotte van ADO gewonnen...

Han Fortmann | 22-04-12 | 17:34

@Han Fortmann | 22-04-12 | 17:31 | + 0 -
Het enige waar wij op kunnen hopen is dat de arbeider in India en China rechten eist.

Kaas de Vies | 22-04-12 | 17:33

@LJBrinkhorst | 22-04-12 | 17:16
.
[Quote}
Gewoon keihard werken tegen voorwaarden die concurrender zijn en alles komt goed.
[/Quote]
.
U hebt recent nog bedrijven bezocht in bijvoorbeeld India, China, of Brazilië?
.
Ik wel, in december. Geloof mij, daar kunnen wij, met onze cultuur, NOOIT mee concurreren, tenzij wij heel veel zekerheden willen opgeven. Wij EISEN inmiddels dat er van de wieg tot ons graf voor ons gezorgd wordt, bij werkloosheid, bij ziekte, of bij andere pech, en daar betalen wij, grotendeels via de werkgever, een enorm bedrag voor. Dat is de reden dat arbeidsmarkt nu zo vast zit.
.
Een manuur kost in Nederland, afhankelijk van het type arbeid, minimaal 12 EURO. Dat is bijna 100 EURO per dag.
.
Elders kun je dezelfde prestatie kopen voor een fractie, en dat proces is al jaren aan de gang.
.
Ik hoor graag van u hoe wij meer concurrerend kunnen worden zonder dat wij 'voorrechten' die wij als 'rechten' zijn gaan beschouwen opgeven.

Han Fortmann | 22-04-12 | 17:31

@Han Fortmann | 22-04-12 | 17:05 | + 1 -
Nou Israel is vooralsnog positief.
www.tase.co.il/TASEEng/

Kaas de Vies | 22-04-12 | 17:30

En heeft Rutte al iets weggelacht? Of heeft ie niets meer te lachen...?

Hölzenbein | 22-04-12 | 17:27

@freedom4ever. Vanuit onZE kikkerlandje? Door zo"n onvoorspelbarE iemand? Heeft de imam je opdracht gegeven om hier taqia te komen plegen?

Boer-konijn | 22-04-12 | 17:19

@Harm Bartig | 22-04-12 | 17:10
.
Over het algemeen geloven rechtse mensen in een kleine overheid die zich bezighoudt met kerntaken. Hoe minder hoe beter. Iets met zelf verantwoordelijk zijn en zo.
.
Bij deze kerntaken hoort een klein budget. Hoe kleiner hoe beter. Dus, lage belastingen.
.
Daartegenover staat traditioneel de (hier veelbschreven) (S)linksmensch. Zij willen onrendabelen steunen, gratis openbaar vervoer, heel veel werklozen die allemaal veel geld krijgen etc. Ik vertaal even uit de vrije hand en maak gebruik van de hier doorgaans gebruikte terminologie.
.
En nu is er dus dit rechtse kabinet, en wat doen ze? Een Roemertje in het kwadraat. Meer belasting heffen in plaats van de overheid te verkleinen.
.
Dat snap ik dus niet.

Han Fortmann | 22-04-12 | 17:18

Stormageddon | 22-04-12 | 17:10 |
Partijen zijn eigenlijk lobbygroepen van mensen die dezelfde belangen (denken te) hebben.
Ik zie er - in tegenstelling tot u - wel het nut van in, zolang het partijenspectrum de stemming binnen de bevolking - 16 miljoen individuen - redelijk vertegenwoordigt. En daar wringt het schoentje. Onder de Haagse kaasstolp is het navelstaren geblazen en gaan de partijen uiteindelijk steeds meer op elkaar lijken.
Dus eigenlijk hebben we al één partij, hoe verschillend de programma's ook mogen klinken.
Als we de partijen afschaffen en alleen met individuen gaan werken, zullen deze ook weer een groep mensen om zich heen krijgen en krijg je in feite hetzelfde. Het zal de aard van het beestje wel zijn. De meerderheid is nu eenmaal kuddedier.

Aktivist | 22-04-12 | 17:18

@Hans Fortmann

Pure self fullfilling prophecy. Gewoon keihard werken tegen voorwaarden die concurrender zijn en alles komt goed. En nee, AOW'er en arbeidsgehandicapten hoeven niet concurrender te worden. Het traditionele werkende VVD/ CDA/D66-electoraat daarentegen...

LJBrinkhorst | 22-04-12 | 17:16

Je moet Wilders in ieder geval nageven, dat werkelijk iedereen het over hem heeft. Daar kan menig politicus nog heel wat van opsteken.
.
Als ie het goed speelt over dingen als Schengen, de EU, de euro, het ESM etc., zie ik hem winnen bij de volgende verkiezingen.
.
Want het alternatief, dat zijn allemaal klaplopers en meelopers of loopjongens van de grote bankiers.
.
Spannend. We gaan interessante tijden tegemoet.

Greetje Duisenberg | 22-04-12 | 17:16

@ drieluik ,die vier ? O wee,o wee,o wee en o wee. Kortom belangen ,maar geen staatsbelang.

Dolphi | 22-04-12 | 17:14

Zo Brusselkut. Gaat-ie lekker? Je hebt ook jonge lullen hè?

McSnor | 22-04-12 | 17:12

@Mandril | 22-04-12 | 15:29

Ja, dat rooie knopje daar. Ja daar moet je even op drukken, dan komt de zuster die vanmorgen vergeten heeft jou pilletjes te geven. Doe maar. Is goed voor je.

Hölzenbein | 22-04-12 | 17:12

@Aktivist | 22-04-12 | 17:00
Alle partijen streven daar in wezen naar. En nee, dat lijkt me een slecht plan. Ik wil geen éénpartijstaat ik wil een *géén*partijstaat. Dat is het meest wezenlijke verschil denkbaar. Ik ben tegen collectieven en vóór het individu.
Wat is dat toch met mensen dat ze zo graag bij groepjes en kliekjes willen horen om dan samen tegen andere kliekjes en groepjes te zijn om zo het machtigste groepje te worden? Fascisten. Allemaal!

Stormageddon | 22-04-12 | 17:10

@Han Fortmann | 22-04-12 | 16:55
Ik weet niet of u de plannen van dit kabinet heeft gelezen? Mocht u dat hebben gedaan, dan zou u moeten weten dat er plannen waren om diverse belastingen (fors) te verhogen. Ongekend zelfs. Sterker: dit kabinet begon zowat met belastingen op cultuur van het lage naar het hoge tarief te verplaatsen. Een verhoging met 13%. Kun je wat van vinden, maar een belastingverhoging is het.

Hoezo is belastingverhoging dan typisch links? Lijkt erop dat u dat niet helemaal heeft begrepen.

Harm Bartig | 22-04-12 | 17:10

@Eurotokkie | 22-04-12 | 16:44
.
Wel jammer dat ie zo lang heeft moeten zoeken.
.
Check morgen de AEX eens, of de prijzen van Nederlandse obligaties, of de rente op nieuwe staatsleningen van Nederland, en dinsdag weer. Morgen voor de AEX een minnetje of 3 procent schat ik, dinsdag misschien weer, en dat na een daling van 10% de afgelopen zeven weken.
.
U realiseert zich dat uw pensioen grotendeels in aandelen zit?
.
U realiseert zich dat deze kamikaze actie de financiële markten NUL vertrouwen geeft?
.
U kent het spreekwoord (Nederlandse cultuur...): "vertrouwen komt te voet maar gaat te paard"?
.
Nou, Hollandse leiders, bedankt!

Han Fortmann | 22-04-12 | 17:05

Stormageddon | 22-04-12 | 16:51 |
In uw geval zou ik dan maar SP stemmen. Als de SP de absolute meerderheid heeft, zijn die 29 andere partijen al heel snel verboten!

Aktivist | 22-04-12 | 17:00

In het begin, toen ik Wilders de mensen horen waarschuwen over de islamisering, dacht ik eindelijk iemand die wakker is en durft de waarheid te vertellen, en ik was toen direct een fan van Wilders geworden, ik had zelfs veel mensen aangeraden om juist vooral op Wilders te stemmen.

Maar helaas, de laatste jaren is Wilders blijkbaar de weg helemaal kwijt, het ging daarna vooral over het haten van alle buitenlanders in Nederland, en vervolgens het beledigen van Europa in het algemeen, maar vooral de Oost-Europeanen, en hij blijft maar tegen de EU schoppen en schelden, en als laatste nu ook nog de president van Amerika door Wilders z'n boek werd geschoffeerd!

Kortom, ik krijg de laatste tijd de indruk dat de PVV een soort van 'n doorgedraaide gek geworden die alleen maar om zich heen alles en iedereen schopt en beledigd, zelfs onze koningin kreeg ervan langs!

Kritiek hebben is prima, maar dan graag op een nette manier uiten, dan word je tenminste nog serieus genomen, maar zomaar om zich heen alles en iedereen schoppen en beledigen?!! dit doet alleen maar een doorgedraaide gek die de weg helemaal kwijt is.

Juist nu, en vooral als je zo'n belangrijke missie heeft, en dat is de islamisering van het westen te bestrijden, dan moet je juist en vooral ervoor zorgen dat je zoveel mogelijke vrienden en bondgenoten maakt, als je nu tegen alles en iedereen schopt en scheldt, wie neemt je nog serieus?! en hoe ga je alleen de islamisering bestrijden?!! in je eentje?! vanuit onze kleine kikker landje?!! dan mag je alvast er vanuit gaan dat het een verloren strijd is, want de islam is een internationale probleem, en moet dus ook internationaal aangepakt worden, dus dat kan je doen als je in het buitenland zoveel mogelijke vrienden en bondgenoten maakt, anders wordt je niet serieus genomen, vooral als je ook nog tegen alles en iedereen gaat schelden en schoppen, dan ben je helaas rijp voor een gesloten inrichting.

Conclusie, ik heb mijn vertrouwen in Wilders helaas helemaal verloren, zelfs meneer Rutte die altijd zo vriendelijk was met Wilders, kreeg gisteren van Wilders een opgestoken middelvinger, en zo onverantwoord het land naar een nog diepere crisis heeft geduwd, dit gaat vele extra miljarden aan rente kosten, en nu is ook nog de weg helemaal open voor links om aan de macht te komen, en de VVD staat ook hoog in de peilingen.

Dus, ik snap echt niet wat Wilders gisteren heeft geflikt, alle PVV'ers zullen de komende jaren heel veel gaan verliezen, ook zelfs als Wilders straks op 30 zetels gokt, zal hij nooit meer aan de macht kunnen komen, want er zal nog geen enkel partij zijn die met Wilders en zijn PVV wilt samenwerken, want hij heeft gisteren bewezen dat hij onbetrouwbaar en onverantwoord is, door zo'n onvoorspelbare iemand kan je helaas geen land regeren.

Onze hoop is nu de VVD, dit meen ik echt van harte omdat ik van dit land hou, en nee, ik ben niet rijk, maar ik hoop dat er in dit land zoveel mogelijk rijken blijven investeren/wonen, want hoe meer rijken hoe beter voor de economie, en dus goed voor onze welvaart, dus direct of indirect de VVD is zowel op korte en lange termijn goed voor ons allen.

Ik zou zeggen, ga stemmen, en gebruik vooral je gezonde verstand.

Succes.

Freedom4 Ever | 22-04-12 | 17:00

@caudillo | 22-04-12 | 16:27
.
[Quote]
En dan dat prachtige bezuinigingsplan! Verhoging van de BTW brengt in één klap meer op dan alle jaloeziebelastingen bij elkaar.
[/Quote]
.
Interessante LINKSE stelling. Het verhogen van belastingen verkopen als bezuiniging.
.
Stel, ik heb een bedrijf dat stofzuigers verkoopt, en we maken verlies. Het bedrijf gaat bijna op de de fles. U weet wel, werknemers huilen thuis uit, dat werk. Als directeur heb ik twee opties:
.
1. Snijden in de kosten
.
2. Zorgen dat er meer opbrengsten zijn. Ik verhoog de prijs van mijn stofzuigers.
.
Welke optie helpt de economie het meest?
.
En nog iets anders, realiseert u zich dat als u iets koopt van EUR 100 u daarvoor nu reeds EUR 119 betaalt, maar na de plannen EUR 121,-? Wat doet met de bedrijven in Nederland denkt u, als zij alle prijzen moeten verhogen of de winst moeten verlagen?
.
21 cent belasting over ieder besteedde EURO, daar droomt Obama van, en met hem heel veel andere regeringsleiders.
.
Droomt u gerust verder, lik uw vingers af, maar ga bij de volgende verkiezingen maar niet stemmen, u zou uw vaderland schade kunnen toebrengen.

Han Fortmann | 22-04-12 | 16:55

@Shareholder II | 22-04-12 | 16:39
Er staan straks ongeveer 20 tot 30 partijen op je stembiljet. Vind je dat niet genoeg? Ik vind dat 20 tot 30 te veel.

Stormageddon | 22-04-12 | 16:51

@M-Bozz | 22-04-12 | 16:10
Ik snap dat idee helaas heel goed. Dat is namelijk precies het punt waar het wringt, zie ook mijn voorbeeld van de Groningse arbeider. Het is een soort vertegenwoordiging op basis van groeps-ideologie, niet op basis van werkelijke belangen.

Het gaat uit van het idee dat "groepen" op basis ideologie belangrijker zijn dan groepen gebaseerd op plaatselijke belangen. De achterliggende gedachte is dat de maatschappij en de mens "maakbaar" zijn en dat de staat naar een bepaald mensbeeld of ideologie kan worden ingericht, en dat je daarvoor groepen in de samenleving kan mobiliseren op basis van sociale klasse, geloof, levensovertuiging etc.

Terwijl ik denk dat een havenarbeider in Rotterdam en een havenarbeider in de Eemshaven voor het overgrote deel helemaal niet dezelfde belangen hebben, helemaal niet dezelfde problemen hebben en voor hun leven helemaal niet gebaat zijn bij dezelfde vertegenwoordiger in het landelijk bestuur.

Stormageddon | 22-04-12 | 16:50

Enk Bleker | 22-04-12 | 16:41 | + 0 -

Ik denk de stekker zoeken , en zie aan de laatste dag heeft hij hem gevonden , dit vind ik echt top.

Eurotokkie | 22-04-12 | 16:44

Klein vraagje aan Wilders, waar ben je nou zes weken mee bezig geweest Jan Doedel?

Enk Bleker | 22-04-12 | 16:41

Wat is democratie? Er komt in sept Verkiezing en dan moeten genoeg mensen ineens iets heel anders vinden en stemmen dan 2 jaar geleden. Dus, of u uw mening even wilt herzien want zo schiet niet op.
Alleen daarom al ben ik voor meer/nieuwe partijen.

Shareholder II | 22-04-12 | 16:39

@Dolphi | 22-04-12 | 16:26
Het viel me al op dat een zakenkabinet de voorkeur geniet van 18% van de VVD stemmers (als we De Hond mogen geloven).
Dan krijgen we bijvoorbeeld het kwartet Wijers, Wientjes, Wellink en Wiegel.

drieluik | 22-04-12 | 16:38

- Geen woord over besparingen binnen het ambtenarenapparaat.
- geen streven naar efficiency binnen de gezondheidszorg en de manier van factureren, maar de (chronisch) zieken met de rekening opzadelen. Zie de belachelijke 9 euri per recept.
- De zowel voor werkgever als werknemer starre en contraproductieve ontslagregeling blijft onaangetast.
- Verhoging van de BTW naar 21%, een doodzekere manier om de consumptie te verlagen en de economie nog verder in het slop te helpen.
- Douceurtje voor de wat meer vermogenden: Inkomstenbelasting 2014 en 2015 lager.
- Ontwikkelingshulp blijft grotendeels onaangetast.
Hier kan toch niemand (buiten VVD en CDA) bij z'n volle verstand mee akkoord gaan! En daar hebben ze dan 7 weken voor nodig gehad?! Conclusie: CDA en VVD denken langzaam en lui en krijgen precies wat ze verdienen!

Aktivist | 22-04-12 | 16:36

Echt ontzettend jammer!
Slechts twee jaar heb ik mijn vingers afgelikt. (Serieus!)
130 op de snelweg; weer roken in kleine café's; meer asfalt; minder geld in de bodemloze put van de -voor de bevolking aldaar SCHADELIJKE- ontwikkelingshulp; minder lelijke en overbodige windmolens; polders onder water is misdadig!; en dan die hertenparken die men natuurgebieden noemt: weg met die flauwe kul!; parasiterende onrendabelen wegsturen; meer recht op noodweer; KORTOM: dit was echt een fantastisch kabinet. Nog rechtser krijg je in NL helaas nooit voor elkaar...
Ook de vertwijfelde verontwaardiging van de rood-aangelopen rooie rothonden (ja, zo noemden wij dat vroeger) was geweldig leuk om te zien.
-
En dan dat prachtige bezuinigingsplan! Verhoging van de BTW brengt in één klap meer op dan alle jaloeziebelastingen bij elkaar. Beseffen jullie dat wel? Die 9 euri per regel in de aptheek is wellicht wat veel, vooral voor mensen die chronisch veel gebruiken...
Maar verder: PRIMA!
-
Door toevallige omstandigheden kregen we na de laatste verkiezingen een rechts kabinet. Onze enige kans! Want een echt rechtse partij bestaat hier niet (SGP uitgezonderd, maar die geloven wel heel erg in God).
Zelfs een tweede kerncentrale zat er eventjes in.
En nu?
De rooie rothonden terug aan de macht. Voorlopig forever. Steeds meer crisis. Groen gelul. Straks gaat gewoon het licht uit. Regelneven en wereldverbeteraars zullen dat goedpraten. Gezeik over "eerlijk delen" als ze legaal stelen bedoelen. Ik huiver en walg.
-
Verhagen is terecht boos, maar hij had Wilders' arbeideristische companen gewoon moeten toegeven inzake AOW op 65. (En evt. aptheekregel naar 5 euri, of 4...)
In andere landen is het nog steeds 62, 60 jaar pensioenleeftijd, en met méér Europa mogen wij nijvere spaarders straks die knoflookklaplopers nog gaan betalen ook. Dan zijn de ouderen pas echt totaal verneukt!
Samsom aan de macht. Roemer! Sap! En o, gruwel, Pechtold! De komende twintig jaar kunnen we het schudden. Het woord SOCIAAL in bloed geschreven aan het zwerk!
-
Linkserikken denken wellicht dat ik dit spottend bedoel. Geenszins. Ik ben namelijk helemaal NIET links, ook niet een beetje...
-
Mij rest slechts een welgemeend: GVD, KUT!

caudillo | 22-04-12 | 16:27

Echt ontzettend jammer!
Slechts twee jaar heb ik mijn vingers afgelikt. (Serieus!)
130 op de snelweg; weer roken in kleine café's; meer asfalt; minder geld in de bodemloze put van de -voor de bevolking aldaar SCHADELIJKE- ontwikkelingshulp; minder lelijke en overbodige windmolens; polders onder water is misdadig!; en dan die hertenparken die men natuurgebieden noemt: weg met die flauwe kul!; parasiterende onrendabelen wegsturen; meer recht op noodweer; KORTOM: dit was echt een fantastisch kabinet. Nog rechtser krijg je in NL helaas nooit voor elkaar...
Ook de vertwijfelde verontwaardiging van de rood-aangelopen rooie rothonden (ja, zo noemden wij dat vroeger) was geweldig leuk om te zien.
-
En dan dat prachtige bezuinigingsplan! Verhoging van de BTW brengt in één klap meer op dan alle jaloeziebelastingen bij elkaar. Beseffen jullie dat wel? Die 9 euri per regel in de aptheek is wellicht wat veel, vooral voor mensen die chronisch veel gebruiken...
Maar verder: PRIMA!
-
Door toevallige omstandigheden kregen we na de laatste verkiezingen een rechts kabinet. Onze enige kans! Want een echt rechtse partij bestaat hier niet (SGP uitgezonderd, maar die geloven wel heel erg in God).
Zelfs een tweede kerncentrale zat er eventjes in.
En nu?
De rooie rothonden terug aan de macht. Voorlopig forever. Steeds meer crisis. Groen gelul. Straks gaat gewoon het licht uit. Regelneven en wereldverbeteraars zullen dat goedpraten. Gezeik over "eerlijk delen" als ze legaal stelen bedoelen. Ik huiver en walg.
-
Verhagen is terecht boos, maar hij had Wilders' arbeideristische companen gewoon moeten toegeven inzake AOW op 65. (En evt. aptheekregel naar 5 euri, of 4...)
In andere landen is het nog steeds 62, 60 jaar pensioenleeftijd, en met méér Europa mogen wij nijvere spaarders straks die knoflookklaplopers nog gaan betalen ook. Dan zijn de ouderen pas echt totaal verneukt!
Samsom aan de macht. Roemer! Sap! En o, gruwel, Pechtold! De komende twintig jaar kunnen we het schudden. Het woord SOCIAAL in bloed geschreven aan het zwerk!
-
Linkserikken denken wellicht dat ik dit spottend bedoel. Geenszins. Ik ben namelijk helemaal NIET links, ook niet een beetje...
-
Mij rest slechts een welgemeend: GVD, KUT!

caudillo | 22-04-12 | 16:27

Kortom, heel simpel: Wie wil er nu nog dat het huidige Haagse ongeregeld het land gaat regeren ? Laat er maar een zakenkabinet komen die meteen de indirecte belasting omhoog gooit,want dat wordt iedereen volgens gelijkheid-beginsel gekort en "gedeelde smart is immers halve smart" ? Dansen om het gouden kalf is ten einde ,dames en heren en zet de Haagse graaiers maar aan de zij-lijn met rode kaarten.Wie ze zijn ? Dat is ook heel simpel hoor.Pak het maar aan op de methode Lieftink van 1946 : Laat iedereen maar aantonen waarom ze zoveel meer geld hebben dan vóór juli 2008 en begin bij Kok en Wallage.

Dolphi | 22-04-12 | 16:26

M-Bozz | 22-04-12 | 16:17 | + 0 -
Uhh, bij mijn weten heb ik je niet gemind... blame it on the minkudomonster^^
OT: Ik zou het toejuichen als de SP regeringsverantwoordelijkheid zou nemen, liefst in een coalitie waar een bepaald ideologisch fanatisme van de SP in toom gehouden wordt . Maar ik heb dr persoonlijk een hard hoofd in hoever de SP wil gaan met haar compromissen.

Aktivist | 22-04-12 | 16:23

Aktivist | 22-04-12 | 16:06
Bedankt voor je reactie en je minnetje ;)

Hoe kom je daarbij? De SP heeft toch nog nooit geregeerd? Ik snap wel dat er veel hardhoofden/activisten rondlopen, maar wil als je regeringsverantwoordelijkheid op je neemt zul je toch compromissen moeten sluiten om tot een akkoord te komen. Als dat akkoord er dan eenmaal is... dat is wat anders dan tijdelijke gedoogsteun toezeggen i.m.o.

M-Bozz | 22-04-12 | 16:17

LJBrinkhorst | 22-04-12 | 16:11
Verpest mijn zondagmiddag nu niet! Vleespet als premier, dát wordt lachen. De man is fanatiek, polariseert tot op het bot en is hooguit geschikt als aanjager binnen zijn partij, maar zeker niet als premier, die op z'n minst de schijn moet kunnen ophouden dat hij boven de partijen staat! Dan kun je nog beter Geert premier laten zijn...

Aktivist | 22-04-12 | 16:16

Welja, als zo'n backstabber als Spruyt het twittert, dan is het zeker waar...
Dat er discussie is geweest binnen de PVV-fractie geloof ik best. Er is ook het nodige te zeggen over een bezuinigingspakket met 14 miljard lastenverzwaring, waar uiteindelijk maar liefst 2,5 miljard mee bespaard wordt. Het enige dat me verbaast is dat Greet nog zolang in het Catshuis is blijven zitten.

Aktivist | 22-04-12 | 16:12

Zou Rutte net zo'n brekebeen worden als JPB? De glans is er ondertussen wel een beetje af. Samson staat te popelen om het stokje over te nemen en met een goede campagne kan hij een heel eind komen.

LJBrinkhorst | 22-04-12 | 16:11

Het zou beter voor Nederland zijn als Wilders nu de politiek verlaat.

L.H. Oswald | 22-04-12 | 16:11

Stormageddon | 22-04-12 | 15:47 | + 0 -
Volgens mij snap jij het idee van een representatieve democratie niet helemaal.

M-Bozz | 22-04-12 | 16:10

@WirMachenMusik | 22-04-12 | 15:55
Bij mijn weten is Duitsland er niet op uit om handelsbetrekkingen te bemoeilijken (door bijvoorbeeld uit de Unie te stappen, want daar is de PVV op uit).
Het was ook niet mijn boodschap om anderen naar de mond te praten. Echter: alle pogingen tot samenwerking continu frustreren werkt gewoon averechts.

Verder is Nederland in grotere mate afhankelijk van goederenvervoer en het dienstenapparaat dan Duitsland, dat profiteert van zijn autoindustrie en de export naar BRIC landen.

drieluik | 22-04-12 | 16:08

M-Bozz | 22-04-12 | 15:50
Alleen met een VVD als junior-partner, dus als de SP verreweg de grootste partij is. De SP kan namelijk nog véél slechter water bij de wijn doen dan dan de PVV.

Aktivist | 22-04-12 | 16:06

Maandag gewoon weer nieuw het overleg in. Gal wordt ff gespuwd en verschillen naar buiten gebracht voor opinie. Niks val kabinet.

KeurMeester | 22-04-12 | 16:05

@Han Fortmann | 22-04-12 | 15:25 |
Een burgerrevolte.
Een andere manier om dit compleet vastgeroeste politieke systeem te veranderen is er niet, weten wij sinds 6 mei 2002.

Niemands Knegt | 22-04-12 | 16:05

drieluik | 22-04-12 | 14:54 |
Wie goede en innovatieve producten maakt hoeft niet populair te zijn om te floreren. Wat denk je hoe het (West)Duitse Wirtschaftswunder (ondanks substantiële industriële ontmanteling en patentklau, bij wijze van herstelbetalingen) van na de oorlog tot stand is gekomen?
Aan wie zijn producten/diensten slechts kwijt kan door klanten naar de mond te praten hebben we beslist niet onze welvaart te danken.
Eerder aan hen die producten maken die anderen ongeacht anti/sympathieën voor de maker graag willen hebben.

WirMachenMusik | 22-04-12 | 15:55

PVV = LPV
.
No shit, sherlock.

zik | 22-04-12 | 15:55

Zou zoiets mogelijk zijn: een regering met de VVD en SP en een andere partij?

M-Bozz | 22-04-12 | 15:50

Een narcistische persoonlijkheidsstoornis mag nooit onderschat worden.
Chamberlain dacht via overleg/de rede,tot een vergelijk met de narcist pur sang te komen en faalde. Maar het lag niet aan hem dat de narcist,die zich de leider noemde,onmenselijk gedrag vertoonde en europa manipuleerde.

artfremd | 22-04-12 | 15:48

@drieluik | 22-04-12 | 15:18
Macht corrumpeert, maar dat is niet het probleem. Het probleem is dat die macht wordt gebundeld in organisaties die grondwettelijk helemaal niet bestaan. De macht ligt niet daar waar ze zou moeten horen, bij de kiezer en diens volksvertegenwoordiger, maar bij de fractie- en partijvoorzitter en de partijbesturen.

En dat allemaal vanwege het idee dat het in een districtenstelsel "niet eerlijk" is dat een partij landelijk meer stemmen kan krijgen dan vertegenwoordiging, met als achterliggend (verborgen!) principe dat de groep boven het individu gaat. Het bestaan van politieke partijen is in wezen socialisme in de praktijk. Het individu maakt zich ondergeschikt aan de groep en de groep maakt een gemeenschappelijke mening. Maar wie heeft de macht in die groep?

Zelfs al is die groep statutair democratisch (wat helemaal niet hoeft, dat is geen verplichting, dat mag elke groep zelf weten, we hebben in dit land vrijheid van vereniging en verenigingen mogen hun eigen interne regels bepalen), wat is een minderheidsmening binnen zo'n vereniging dan waard? In politieke zin: Niks. Het partijstandpunt is een meerderheidsstandpunt. Ben je tegen dat standpunt kun je ofwel de partij verlaten (maar dan is er dus geen tegengeluid in de partij) of slikken dat jouw mening niet telt.

Stap je eruit, dan weet je ook zeker dat je een politieke carrière kan vergeten. Je komt niet op de lijst, zeker niet op een verkiesbare plek (lees: dat je op de stemmen van de lijsttrekker meelift in een vertegenwoordigd lichaam). Lukt dat wel, heb je je lang genoeg koest gehouden, ingelikt bij partijbestuur en vriendjes gemaakt in de club, dan is opeens die zetel van jou persoonlijk met alle persoonlijke privileges en vergoedingen.

Partijen zijn dus eigenlijk verenigingen voor legale corruptie. Allemaal omdat sommige mensen vinden en denken dat de groep boven het individu gaat, dat een gemeenschappelijke mening meer telt en het idee dat 2 mensen van één partij in verschillende delen van het land, met verschillende achtergronden en banen, dezelfde belangen hebben, dezelfde kiezers aanspreken en dezelfde groepen vertegenwoordigen. Terwijl iedereen op z'n klompen kan aanvoelen dat dat niet zo is.

Een arbeider bij een grondbedrijf in Groningen heeft niet dezelfde belangen als een werkloze Marokkaan in Amsterdam-West. Toch denken sommige partijen dat ze die twee wel allebei kunnen bedienen. Die grondwerker wordt dus, als hij op die partij stemt, vertegenwoordigt door een allochtoon met een tweede paspoort en bestuursfunctie in de buurtmoskee. Daar ben je dan mooi klaar mee. Ik denk dat die grondwerker er meer aan heeft als hij een vertegenwoordiger in de kamer heeft die uit zijn dorp/regio komt. Of dat nou ook een arbeider is of een kapper of manager van een supermarkt, dat doet er dan eigenlijk minder toe.

Stormageddon | 22-04-12 | 15:47

@Cum_Fraude | 22-04-12 | 15:16
Dat komt omdat Greet ook bijzonder weinig positief nieuws genereert. Of iets voor elkaar krijgt. Dat ligt dus niet per sé aan de media.

deropofderonder | 22-04-12 | 15:40

drieluik | 22-04-12 | 15:18 |
"In feite zegt u gewoon dat macht corrumpeert. Al met al een vrij uitzichtsloze situatie voor de natie!"
---------------------------------------
De boodschap is dus: op tijd verversen met nieuwe bezems die de verkokerde structuren irriteren en doorbreken. Denk daarbij aan een bestuurlijke amplitude-periode van zo'n tien jaar.
Dus helemaal niet zo uitzichtloos. Vereist wel een politiek bewuste, goed geïnformeerde en beweeglijke kiezersmassa. Rekent daarvoor op toenemende invloed van internet ten koste van MSM.

WirMachenMusik | 22-04-12 | 15:38

Hölzenbein | 22-04-12 | 14:25

Nou ja, moeilijk te begrijpen. Het is toch een verantwoordelijkheid waar niet al te geringschattend over moet worden gedaan. Het is dan wel niet het op de schouders nemen van het gedachtengoed van de Geenstijl lezer en dan te proberen dit in een landelijk politiek jasje te gieten. Maar door Holzenbein te zijn gekozen als leider en dan toch wel minimaal als referentiekader en leidraad hoe te redeneren in de panelen. Tsja, dan is het toch wel even bezinnen over de te volgen koers.

Mandril | 22-04-12 | 15:29

Als Wilders de volgende verkiezingen nog groter wordt hou ik het voor gezien. Ga ik in een ander land 52% belasting betalen.

@Cum_Fraude | 22-04-12 | 15:16
Als een artikel over wat er gebeurt een anti Wilders artikel is heeft ie vast iets gedaan dat niet deugt.
Je kunt het wel ontkennen maar dat betekent nog niet dat het niet waar is.

psychodad | 22-04-12 | 15:25

@Niemands Knegt | 22-04-12 | 15:19
.
Waarvan akte.
.
En nu?

Han Fortmann | 22-04-12 | 15:25

Twee zinnige analyses van deze politieke poppenkast oftewel Risk voor gevorderden:
herstelderepubliek.wordpress.com/2012/...
herstelderepubliek.wordpress.com/2012/...
'In de politiek gaat nooit iets per ongeluk of toevallig, het wordt aangestuurd. Alleen die aansturing geschiedt per definitie NIET door de kiezers, maar door een ongekozen machtselite, welke inmiddels compleet verweven is in de bestaande bestuurlijke structuren.'

Niemands Knegt | 22-04-12 | 15:19

@Stormageddon | 22-04-12 | 15:13
In feite zegt u gewoon dat macht corrumpeert. Al met al een vrij uitzichtsloze situatie voor de natie!

drieluik | 22-04-12 | 15:18

Nou nou, twee anti-Wilders topics achter elkaar op GS, het begint hier verdomd veel op de oude media te lijken, die hebben het ook alleen maar over hoe slecht Wilders wel niet is.

Cum_Fraude | 22-04-12 | 15:16

Allemaal ruggegraatloos in de politiek. Is overeen gekomen dat ergens per 2050 ofzo de AOW naar 67 gaat. Tuurlijk, de mensen die het dan raakt hoor je niet, is te ver weg. Het eerder durven laten ingaan, ho maar, dat kost stemmen. Wat doen we nu? Een land regeren of kiezers tevreden houden? Schuif maar alles ver op naar de toekomst.

gewoononbekend | 22-04-12 | 15:16

Het is oorlog en de burger dreigt te verliezen:
Miljarden voor de bankiers – schulden voor de burgers
www.unitynet.nl/achter%20de%20schermen...
Ik ben Nederlander en heb totaal geen trek om mijn kinderen straks voorgoed ingelijfd te zien worden bij Brussel en het Bankenkartel.

@Boer-konijn | 22-04-12 | 15:03 |
Mede verzetsstrijder, maar geen Botte.

Niemands Knegt | 22-04-12 | 15:13

@drieluik | 22-04-12 | 14:58
Ooit wellicht wel, maar dat hebben ze dan in 1967 al opgegeven in ruil voor cosmetische "kroonjuwelen", gekozen burgemeestertjes en referenda, maar dat is allemaal flauwekul. Opsmuk.
D'66 is nu net zo'n regenteske club als de rest, en vehikel voor beroepspolitici op jacht naar overheidsbaantjes en dure pensioenen.

Stormageddon | 22-04-12 | 15:13

Han Fortmann | 22-04-12 | 14:30 |
Pas na zeven weken moet hij onderkenen dat hij zijn vazallen niet helemaal onder controle heeft. Hij hoopte, misschien tegen beter weten in, dat het hem zou lukken om ze in het gareel te houden.

Schoorsteenveger | 22-04-12 | 15:12

Boer-konijn | 22-04-12 | 15:01
Integendeel; Rutte en De Jager wekten juist ergernis bij de Europese partners omdat ze zoveel eisen stelden aan hulp voor de Grieken. Toelating van Roemenie en Bulgarije tot de Schengen unie werd ook tegengehouden door Nederland.

Dit kabinet had een kritische houding tav Europa. Maar wat niet kan is Europa compleet ontkennen.

drieluik | 22-04-12 | 15:05

@ Niemands Knegt, Welkom terug Botte!

Boer-konijn | 22-04-12 | 15:03

@ drieluik. Men wist van tevoren hoe de PVV ten opzichte van Europa staat. Men wist van tevoren dat hier mee gedeald zou moeten worden, en dat Wilders Eurosceptische houding mee zou moeten worden genomen in de benadering van Brussel. Ook hier weer geen enkele consensus van de kant van Rutte. In tegendeel: Nog voller met de vuist in Europa, met de eigen liberale agenda voorop. Rutte is een egocentrische mismanager gebleken.

Boer-konijn | 22-04-12 | 15:01

Boer-konijn | 22-04-12 | 14:41
Ik zie daar het nut weer niet van in. Opkijken tegen versplintering én stemmen op extremen, merkwaardige logica..

Shareholder II | 22-04-12 | 15:01

Burgers let op uw saeck.

De kans is mijns inziens bijzonder groot dat 'deskundigen' van bijvoorbeeld Goldman Sachs op aangeven van de technocraten uit Brussel ook hier de boel 'op orde gaan brengen'. 'Nederland' zal worden ondergebracht in Brussels Beheer.
Onder het mom van 'rating', 'crisis', 'schuld' en 'landsbelang' zal de fictieve Europese strop strak worden aangetrokken. De geheime staatsgreep is in volle gang en heeft grote kans van slagen zolang wij denken dat wij als burgers bepalen wie ons regeren.
P.S. Let dit jaar extra goed op de Bilderbergconferentie.

Niemands Knegt | 22-04-12 | 14:59

Stormageddon | 22-04-12 | 14:46
Is uw oplossing niet het gedachtegoed van Democraten 66?

drieluik | 22-04-12 | 14:58

@ Harm Bartig, Rutte was verantwoordelijk voor de coördinatie van het kabinet. Ik heb hem nog nauwelijks/nooit gehoord over de migratievraagstukken. Als een lappenpop continue afstand nemen van Wilders, en ondertussen de eigen bezuinigings agenda erdoorheen drukken. Verder stond hij vrolijk de provocerende/falende houding van Leers toe. Als je zo met je gedoogpartner omgaat, krijg je op een bepaald moment de kous op je kop.

Boer-konijn | 22-04-12 | 14:55

We zijn echt het loopjongetje van het buitenland geworden
Boer-konijn | 22-04-12 | 14:47

Nee, we proberen aan Europese samenwerking te doen. Het buitenland negeren (of kwaad maken) is geen goed idee voor een handelsnatie als Nederland.

drieluik | 22-04-12 | 14:54

@Shareholder II | 22-04-12 | 14:36
Méér partijen? Minder partijen! Namelijk NUL partijen. (Of 150 partijen. Ook goed, maar dat is feitelijk hetzelfde.)

Stormageddon | 22-04-12 | 14:51

@Boer-konijn | 22-04-12 | 14:35
Ik denk dat je het gedoogakkoord bedoelt, want in het regeerakkoord stond niets over immigratie.

VVD had geen minister die op dat vlak met zijn portefeuille iets kon doen, dus heeft daar inderdaad (en logisch) weinig aan gedaan. CDA had die minister wel. Maar die kreeg in Europa niets voor elkaar. Zoals gezegd: daar regel je die dingen en dan helpt het niet wanneer je een Polenmeldpunt begint als je Poolse steun nodig hebt, bijvoorbeeld.

De eisen waren irreëel. Kwam er ook nog eens bij.

Harm Bartig | 22-04-12 | 14:48

@Between&Betwixt | 22-04-12 | 11:48
.
Het Catshuisakkoord is een typisch links akkoord.... Lastenverzwaringen en geld later teruggeven.
.
Herinnert u zich dat kwartje nog? Nu ging het om 2% BTW, maar die zou u écht, écht, écht terugkrijgen via de IB. Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaha.
.
Voor gratis stemadvies kunt u mij mailen.
.
Sorry Mark / Marc / Marck maar ik kan je niet aanbevelen.

Han Fortmann | 22-04-12 | 14:48

@ Drieluik, het negeren van het migratiebeleid en het uitleveren van je land aan Brussel vanwege een paar bezuinigingen, is mijne inziens nog veel onverantwoorder. Opgejaagd door een stel eurofielen en ratings analytici. We zijn echt het loopjongetje van het buitenland geworden.

Boer-konijn | 22-04-12 | 14:47

Dus, even los van het politieke onderwerp, wat is het probleem? De staatsinrichting.

- De kiezer kiest Geert (waarom, doet er niet toe)
- De kiezer krijgt Geert, maar omdat hij niet in zijn eentje 24 stoelen mag bezetten moet hij daar 23 anderen neerzetten.
- Het staatsrecht bepaalt dat die 23 anderen de stoeltjes op persoonlijke titel bezetten (zoals Thorbecke ook heeft gewild - maar Thorbecke wilde ook dat die mensen dan wel persoonlijk zouden zijn gekozen!)
- Staatsrechtelijk mag hij die 23 anderen niet verplichten om ergens voor of tegen te stemmen. Fractiediscipline is verboden. Kamerleden stemmen zonder last.

Dat is probleem 1. Probleem 2 is dat we de regering niet kiezen, maar moet worden geformeerd uit de kamer, en dat uit gewoonte (het staat nergens!) de grootste fractie, de partij met de meeste stemmen, de premier levert en indien nodig coalities aangaat. Waarom? Om zeker te zijn van 75+1 zetels in de kamer en dus in de uitvoering haar voorstellen door de kamer krijgt. Maar die 75+1 kunnen principieel, grondwettelijk nooit zeker zijn, want kamerleden stemmen zonder last.

Kortom: de schoen wringt aan twee kanten. Bij de ongrondwettelijke macht van de partijen, die praktisch wél nodig is voor stabiel bestuur omdat de regering moet worden gevormd uit de kamer en dus uit één verkiezing.

De oplossing voor de staatsrechtelijke problemen is ook duidelijk: 2 verkiezingen. 1 voor de regering (populair gezegd, de gekozen minister-president) en 1 voor het parlement. Gescheiden taken en verantwoordelijkheden en gegarandeerde zittingsduur van 4 jaar.
Parlementariërs worden verkozen in het eigen kiesdistrict en niet landelijk. Dus aankomende politici zullen moet kiezen: ofwel kamerlid willen worden ofwel premier. Maar voor beiden geldt: ze zullen niet meer anoniem via "de partij" in de kamer of in het kabinet kunnen komen, ze zullen zelf de boer op moeten, zelf campagne moeten voeren, zelf kiezers moeten trekken.

Weg met politieke partijen in de huidige vorm. Dat is de grootste verstorende invloed in het openbaar bestuur. Het heus niet zo moeilijk om dit soort wanorde en tussentijdse coalitie-onderhandelingen te voorkomen.
Gewoon aanpakken waar het werkelijk fout zit: de staatsinrichting en het staatsrecht.

Stormageddon | 22-04-12 | 14:46

@ Shareholder. Persoonlijk hoeft dat van mij momenteel even niet. Het politieke landschap is al zo versplinterd as hell, en straks weet helemaal niemand nog waar hij/zij aan toe is. Een massale stem op de randaardingen SP en PVV lijkt mij momenteel het meest effectief.

Boer-konijn | 22-04-12 | 14:41

@deraderendraaien | 22-04-12 | 11:31
.
Zomaar een vraagje, waarom is die 3% onrealistisch?
.
Als u EUR 100 pint ontvangt u EUR 103,-?

Han Fortmann | 22-04-12 | 14:39

@Boer-konijn | 22-04-12 | 14:21 - En dan vergelijken ze Roemer met Mao terwijl Geertje en Rutte in NL een culturele revolutie ala Mao teweeg hebben gebracht.

XelaGBS | 22-04-12 | 14:37

@Boer-konijn | 22-04-12 | 14:29
Dan blijft het behoorlijk onverantwoordelijk om zo snel de handdoek in de ring te gooien en Nederland maar in de crisis te laten stikken.

drieluik | 22-04-12 | 14:37


Ik verwacht niet dat het volk nu anders gaat stemmen. Waar we wellicht meer aan hebben, zijn nieuwe partijen die een verschil komen maken, op basis van wat het volk wil. Ik hoor die Piraten Partij al roepen. Lijkt me prima.

Meer partijen is goed. Tenzij u fascist of dictator of gevestigde orde bent, dan vindt u dat vast een slecht idee. Meer partijen dwingen nieuwe politiek en nieuwe verhoudingen af.

Shareholder II | 22-04-12 | 14:36

@Roer | 22-04-12 | 11:18
.
Steve Jobs was dyslectisch.

Han Fortmann | 22-04-12 | 14:36

@ Harm Bartig. Er lag een regeerakkoord met daarin afspraken. Deze werden niet nagekomen door CDA, en voornamelijk VVD.

Boer-konijn | 22-04-12 | 14:35

Lenkse-Linte | 22-04-12 | 14:28
En wie betaalt dan jouw uitkering, domme lul?

Shareholder II | 22-04-12 | 14:35

@Harm Bartig | 22-04-12 | 14:30
Moet je eens kijken wat er gebeurd als we gewoon de grenzen dichtflikkeren en de eerste eurofiel die uit Brussel komt om te zeiken gewoon tegen de muur zetten...

dlseth_ | 22-04-12 | 14:34

Overigens excuses voor enkele taal/zin fouten her en der. Ik reaguur momenteel even vanaf mijn Iphone.

Boer-konijn | 22-04-12 | 14:31

@Boer-konijn | 22-04-12 | 14:21
Den Haag gaat niet over de immigratie. Dat de PVV dat haar kiezers doet denken, maakt nog niet dat het in Den Haag geregeld kan worden. Immigratie is een Europees issue. Wil je dat wijzigen, moet je in Europa zijn. Dan helpt het niet bepaald wanneer je een Polenmeldpunt begint. En de Eurocommissaris die over migratie gaat schoffeert. Da's leuke taal voor de onwetende Henk & Ingrid, maar je bereikt er dus precies helemaal niks mee.

De PVV heeft onhaalbare eisen gesteld. Dat is toch wel duidelijk gebleken. Waarschijnlijk zullen Henk en Ingrid het zelfs nu niet gaan begrijpen, maar dat is een andere kwestie.

Harm Bartig | 22-04-12 | 14:30

@ZKH EénOog | 22-04-12 | 11:07
.
Zomaar een vraagje, waar was Wilders de afgelopen 7 weken? Aan 't meedenken toch?
.
En als ie 't zo'n slecht idee vond (wat het ook is..., maar dat terzijde), waarom komt ie daar dan na zeven weken pas mee?

Han Fortmann | 22-04-12 | 14:30

@ drieluik. Exact, en daarom ware. Er afspraken gemaakt binnen het gedoog akkoord. Echter leek het Rutte & Co niet echt nodig om hier haast achter te zetten. Sterker nog, er werd nauwelijks iets mee gedaan. Wilders heeft al een paar keer te kennen gegeven dat hij wou dat men hier wat mee ging doen. Het blijven negeren van (de eisen van) de gedoogpartner, de
provocerende houding van Leers jegens Wilders, en het blijven doordrukken van de VVD agenda, wars. w.s de druppel.

Boer-konijn | 22-04-12 | 14:29

dzjebe | 22-04-12 | 13:40 |
Je kapitale vervoegingsfouten die doen mij als laagopgeleide PVV-tokkie pas pijn aan mijn ogen en zou ik dus graag willen missen.

WirMachenMusik | 22-04-12 | 14:29

-weggejorist-

Lenkse-Linte | 22-04-12 | 14:28

@Magnum Force | 22-04-12 | 11:07
.
Scherpe analyse!

Han Fortmann | 22-04-12 | 14:27

@Mandril | 22-04-12 | 14:23

Moeilijk te begrijpen voor JOU hè?
Ik weet het.

Hölzenbein | 22-04-12 | 14:25

Het was van tevoren bekend dat immigratie-eisen moeilijker verwezenlijkt konden worden omdat dit Europese samenwerking vereist. De PVV had geduld kunnen uitoefenen.
Bovendien: geen enkele partij zal al haar standpunten kunnen realiseren tijdens 1 kabinetsperiode.

drieluik | 22-04-12 | 14:24

Sinds jij niet on-topic blijft of was je on-topic zo net?
Hölzenbein | 22-04-12 | 12:39 | + -1 -

* Zich afvraagt wat hij met zijn macht over Holzenbein moet. Bij ieder topic een off-topic tegeltje plaatsen om Holzenbein on-topic te houden.

Hmmmz...

Mandril | 22-04-12 | 14:23

@ Drieluik, asfalt en bezuinigingen op kunst/cultuur zijn (net zo goed) keiharde VVD standpunten. Men heeft de migratie agenda van Wilders echter totaal genegeerd. Tegen alle afspraken in.

Boer-konijn | 22-04-12 | 14:21

@Boer-konijn | 22-04-12 | 14:13
Totaal genegeerd? We krijgen 500 animal cops,
Nederland voert de stevigste pro-Israel politiek van Europa, er wordt hard bezuinigd op kunst en er komt veel asfalt bij. Geen slechte vangst.

drieluik | 22-04-12 | 14:17

@ Drieluik. Zou u als politieke beweging belangeloos meewerken aan de agenda van een ander, terwijl uw eigen agenda totaal zou worden genegeerd en de ander zich niet aan zijn afspraken hield?

Boer-konijn | 22-04-12 | 14:13

klaas6523 | 22-04-12 | 12:25 |
"Blijkbaar kan de PVV niet waarmaken wat ze zeggen."
--------------------
De PVV kon door de omstandigheid 'eenderde van de coalitiezetels' en op scherven lopende coalitiegenoten, de afgelopen twee jaar wat betreft asielpolitiek en multicul slecht beperken, afremmen en bewustmaken. Maar wees gerust, na nog een tijdje multicul-werkelijkheid, bewustmaking en daardoor meer stemmen start de volgende etappe. En krijg jij ook je waarnaar je verlangt.

WirMachenMusik | 22-04-12 | 14:13

@Lafayette | 22-04-12 | 14:10

Waar baseer jij dat op? Op de successen van Wilders?

Hölzenbein | 22-04-12 | 14:12

Nou bedankt Wilders. Krijgen we dadelijk Roemer als PM. Een slechter scenario is er niet te bedenken. Dan kunnen we van die tripple A een single A verwachten.

Lafayette | 22-04-12 | 14:10

as-Saboer. Stemt u maar lekker op vleespet Samson of op kereltje Pechtold. De vooruitgang der dingen is immers nooit gerealiseerd door laffe middelmatige angsthazerij.

Boer-konijn | 22-04-12 | 14:10

@Boer-konijn | 22-04-12 | 14:04

Nou nou knabbel, gedraag je eens man.

Hölzenbein | 22-04-12 | 14:08

Het zou de PVV maken tot een schoothondje van het kabinet.
Boer-konijn | 22-04-12 | 14:02

Dat geeft precies aan waarom samenwerken met de PVV niet werkt. Zodra ze imagoverlies dreigen te lijden trekken ze zich terug.

drieluik | 22-04-12 | 14:08

Bezuinigen is volgens mij minder uitgeven. Maar Rutte c.s. zien dat anders, bezuinigen is meer binnenhalen. En daar was Wilders het dus niet mee eens. En dan is het logisch dat hij niet mee wil doen. En wanneer hij Europa tot inzet maakt in zijn verkiezingscampagne kan hij nog wel eens hoge ogen gooien. Want 60% van de nederlanders (allemaal tokkies zonder opleiding of verstand) hebben zo langzamerhand de balen van dat stel niet gekozen aparatchiks in Brussel.

Polletje Piekhaar | 22-04-12 | 14:08

@ LJBrinkhorst | 22-04-12 | 13:33 | + 3 -
Daar zeg je me iets...
Wilders is de enige die niet bang is voor die gasten.
Neemt geen blad voor z'n mond.
De anderen zijn gewoon loopjongens.

Greetje Duisenberg | 22-04-12 | 14:07

@Hölzenbein | 22-04-12 | 11:19

A u f w i e d e r s e h e n !!!

Zo goed dan?

Hölzenbein | 22-04-12 | 14:06

Wilders heeft er goed aan gedaan voor zijn eigen partij. Als hij wel dit accoord had getekend hadden de CDA en VVD na het tekenen de stekker er uit getrokken omdat het rommelde bij de PVV en de PVV de schuld gegeven van alle lastenverzwaringen. Maar dan hebben ze wel even hun zin gekregen om ons nog meer geld te laten betalen voor hun droomprojectjes als Europa en OS waar amper op bezuinigd wordt. Wilders heeft gekeken wat goed is voor zijn partij en voor Nederland. Want kan iemand mij uitleggen wat er liberaal is aan de enorme lastenverzwaringen die dit kabinet gepland had olv de VVD???

Moonwarrior | 22-04-12 | 14:05

@Boer-konijn | 22-04-12 | 14:02
Weet u al op welke afsplitsing u gaat stemmen? Lijst PVV, Groep PVV of Partij PVV? Of wordt het toch weer NVU?

as-saboer | 22-04-12 | 14:05

@ Djezebe. Ga eens deaud.

Boer-konijn | 22-04-12 | 14:04

@deraderendraaien | 22-04-12 | 13:58

Begrijp je zelf wat je mij vraagt? Ik namelijk niet. Wie is 'ie' en waarom is dat lief?

Hölzenbein | 22-04-12 | 14:02

@ drieluik. Het was erop of eronder voor de PVV. In de huidige situatie meetekenen aan een akkoord waarin louter Ruttes bezuinigingsfetisjisme de boventoon zou voeren, zou de meerwaarde van zijn eigen partij binnen deze coalitie volkomen teniet hebben gedaan. Het zou de PVV maken tot een schoothondje van het kabinet.

Boer-konijn | 22-04-12 | 14:02

Boer-konijn | 22-04-12 | 13:46
Het zit me dwars als iemand die 'spreektaal' gebruikt in een betoog waarin geprobeerd wordt andersdenkenden als idioten af te schilderen.

dzjebe | 22-04-12 | 13:59

wat een baarlijke nonsens. nederland geeft 30 miljard te veel uit op jaarbasis, waarbij aardgasbaten als inkomen worden meegenomen en de verliezen op de griekse leningen niet als uitgaven gelden. de situatie is nog veel slechter in werkelijkheid, en een regentenklasse denkt nog een tijdje door te kunnen feesten onder de europese paraplu. dat gezeik over hedwigepolder is exemplarisch. jaren lullen over niks. miljarden uitgeven aan faalprojecten, grote meneeer wilen spelen door geld te storten in bodemloze putten, grote delen van de bevolking middels overdrachtsuitgaven aan het werk houden. het is een pyramidespel, en dan zouden plotseling alle bejaarden de rekening moeten betalen. er is geen bedrijf in nederland dat werknemers van 65 jaar of ouder in dienst neemt. snijden in de overheid is de enige remedie. terug naar af en de samenleving opnieuw inrichting waarbij de import van kansarmen radicaal gestopt moeten worden.

minimá-armezusvan.. | 22-04-12 | 13:58

@Hölzenbein | 22-04-12 | 11:21
Mag ie zomaar bij jou onder je steen?
Lief hoor!

deraderendraaien | 22-04-12 | 13:58

@deraderendraaien | 22-04-12 | 13:28
Ten eerste heb ik geen cluppie, ten tweede schop ik al tegen die partij aan sinds ze bestaat. Inderdaad heerlijk nu. *feesten*

Hölzenbein | 22-04-12 | 13:58

@HetVrijeWoord | 22-04-12 | 12:59
Op het bestuurlijke amateurisme heb je idd een goed punt! Begint al bij de lagere overheid (Utrechtse burgemeester als voorbeeld)

deraderendraaien | 22-04-12 | 13:56

frisenfruitig | 22-04-12 | 13:50
Nee joh.. echt?

Ik dacht dat dit gewoon 'spreektaal' was. Je weet wel tog.

dzjebe | 22-04-12 | 13:54

migratIe afspraken uit het regeer/gedoog akkoord
Boer-konijn | 22-04-12 | 13:38

Alsof er nu, na de breuk, ook maar enige hoop is op een strenger migratiebeleid.
PVV'ers lijken liever te kwijnen in zelfmedelijden dan op een realistische manier iets aan problemen te willen doen.

drieluik | 22-04-12 | 13:53

@Niet echt nee... | 22-04-12 | 13:03
Er staan ook nog wat tegeltjes van mij hieronder.
Ga jij die maar minnen, dan heb jij ook nog wat te doen vandaag oké? Doei!!

*Wat een mafkuiken zeg!*

deraderendraaien | 22-04-12 | 13:52

dzjebe: zet je spellingscontrole eens aan want zo veel fouten trek ik niet. De PVV luistert dzjebe is met een t.

frisenfruitig | 22-04-12 | 13:50

@ Djezebe. Een vleugje spreektaal her en der. Niet netjes, maar ook niet iets om over te gaan lopen jammeren.

Boer-konijn | 22-04-12 | 13:46

'wouden gooien'.. zucht.

dzjebe | 22-04-12 | 13:41

Laat alsjeblieft die PVV snel in elkaar storten. Zijn we ook van die verheven comments af als 'Hulde!', 'Mijn stem heb je Geert!', of natuurlijk 'De PVV luisterd naar mijn gevoelens'.

dzjebe | 22-04-12 | 13:40

Wilders heeft het geleuter van Brusselmans inmiddels al afgedaan als volkomen nonsens. En dan kunnen we het nu eens gaan hebben over het structureel niet nakomen van migratIe afspraken uit het regeer/gedoog akkoord door met name de VVD. De spreekwoordelijke bezem zou door het land gaan, maar Rutte leek deze enkel en alleen te willen beperken tot zijn eigen liberale agenda. Tja, dan houdt het een keer op. Dikke pluim voor Geert, en een dikke middelvinger aan de autistische volgers van Thorbecke die het land in de uitverkoop wouden gooien.

Boer-konijn | 22-04-12 | 13:38

Ik word zo moe van die faalhazenclub. Een hele vieze stinkende wond.

mijntweecent | 22-04-12 | 13:37

Is dit GeeenStijl? PVV bashen doet de hele MSM al.

frisenfruitig | 22-04-12 | 13:36

Figuren als Blokhoofd en Haringkaak Buma schijten zeven kleuren stront voor de boven hen gestelden in Brussel.

Greet krijgt zowaar weer wat kleur op zijn gezicht. Oppositie voeren past hem veel beter...

LJBrinkhorst | 22-04-12 | 13:33

Bart-Jan Spruit is helemaal geen PVV-er. Is altijd fel anti-Wilders geweest.

La Bailaora | 22-04-12 | 13:31


Hölzenbein | 22-04-12 | 12:59 | + 0 -

Als jij on bleef sinds ik off was, waarom ben je nu dan off?

Mandril | 22-04-12 | 13:30

@Hölzenbein | 22-04-12 | 13:21
Toch wel lekker he, dat je nu een partij hebt om tegenaan te schoppen om de fouten die al meer dan veertig jaar gemaakt zijn door onder andere ook jouw cluppie?

deraderendraaien | 22-04-12 | 13:28

@Hölzenbein | 22-04-12 | 13:22
Ben je boos?
Deel het met de roze horde!
*gnehehehehe*

necrosis | 22-04-12 | 13:27

@irma zonderboezem | 22-04-12 | 13:17

"Ik zie het veel gebeuren dat mensen net zo persoonlijk gaan spelen."

Ja ik ook. Tegen wie had je het net nog alweer?

Hölzenbein | 22-04-12 | 13:24

Jaja,Geurt is geweldig en zo maar vooralsnog is het enige wat we aan hem te danken hebben een schuld die 90 miljoen per dag oploopt,gedurent minstens het komende half jaar.
En,oh ja,de cavia politie natuurlijk.
Echt een zegen voor het land,die PVV.

K.Zwellever | 22-04-12 | 13:23

-weggejorist-

Hans_732 | 22-04-12 | 13:22

@necrosis | 22-04-12 | 13:17

Ach flikker toch op klootviool.

Hölzenbein | 22-04-12 | 13:22

De laatste twitters naar de blonde indo toe liegen er niet om. Tja... het volk is niet gek Geertje.

@geertwilderspvv Onze ouderen? Je hebt vaak tegen diezelfde ouderen gestemd, je waait mee met de wind die je uitkomt #toneelspel

@geertwilderspvv toch vreemd dat je nu afgeeft op Brussel, terwijl je zelf de motie ondertekend hebt voor de 3% verlaging vd staatsschuld

@geertwilderspvv Alsof jij aan de #pvv fractie een pakket hebt voorgelegd waar je zelf tegen was. Compleet ongeloofwaardig.

Hölzenbein | 22-04-12 | 13:21

@irma zonderboezem | 22-04-12 | 13:17
Mag ik eraan zitten als het lievvv vraag?
*trouwe honden-ogen blik trekken doet*

necrosis | 22-04-12 | 13:21

@Kaas de Vies | 22-04-12 | 12:21
Pim zou weten over wie we het hebben.

rara | 22-04-12 | 13:19

Laten we elkaar nou geen mietje noemen mensen.
Europa gaat de markt bespelen ,waardoor blijkt dat Nederland te laat zal zijn voor het houden van verkiezingen, en er een door Brussel opgelegd Goldman Sachs mannetje worden ingezet om hier de Europese touwtjes in handen te nemen.
Daar was die hele krediet crisis voor opgetuigd inclusief het binnenhalen van de Grieken en de rest van corrupt Oost- Europa. De Euro is als wapen aangeschaft dat op voortreffelijke wijze z'n werk heeft gedaan.

En de Nederlandse overheid inclusief ons koningshuis keken er naar en vinden het wel best zo!

deraderendraaien | 22-04-12 | 13:19

Gelukkig dat Wilders geen leden heeft, kunnen ze ook niet klagen. Jammer genoeg voor hem is dat ook de reden waarom ik niet op hem stem cq niet op hem zal stemmen.
Dictators hebben we al genoeg in de wereld, zodra de PVV wat transparanter is hebben ze waarschijnlijk mijn stem.

blikland | 22-04-12 | 13:18

@Hölzenbein | 22-04-12 | 13:13
Je hebt mij anders in dit topic ook al twee keer vriend genoemd, kan je nagaan hoe ik me voel.

Nilfisk | 22-04-12 | 13:17

irma zonderboezem | 22-04-12 | 13:04
Verspilde moeite.
Die vent is allang veel te ver van het padje.

Cuyahoga | 22-04-12 | 13:17

@Hölzenbein | 22-04-12 | 13:13
Je bent een paardelul......
*zo beter.....?*
*Grin-hik*

necrosis | 22-04-12 | 13:17


Hölzenbein | 22-04-12 | 13:10 |

Niks herhalen Beinchen! Dat is nog erger dan het " ja maar jij... niveau!
De " ja maar jij deed het ook... Modus. BAH!
Het is veel sterker om De circel te doorbreken en dat niet te doen.
En ach bemoeien.
Ik zie het veel gebeuren dat mensen net zo persoonlijk gaan spelen. Nergens voor nodig. Hou het bij de ( je eigen) feiten en laat die ander in zijn waarde.

( en blijf van mijn boezem af)

irma zonderboezem | 22-04-12 | 13:17

@Kaas de Vies | 22-04-12 | 13:15

Nee, niet echt. Jij hebt rare vrienden zeg...

Hölzenbein | 22-04-12 | 13:16

Zeg het gewoon twee keer als je bang bent niet gehoord te worden.

ikreaguurdusikbesta | 22-04-12 | 13:16

Ambtenaren en bankiers maken hier de dienst uit, al decennia. Ga gerust opnieuw stemmen en kom erachter dat er wederom geen fuck verandert.

das_Freudenmädchen | 22-04-12 | 13:16

Zeg het gewoon twee keer als je bang bent niet gehoord te worden.

ikreaguurdusikbesta | 22-04-12 | 13:16

@Bakito | 22-04-12 | 13:02
*plop* :-)

Hölzenbein | 22-04-12 | 13:15

@Hölzenbein | 22-04-12 | 13:13 | + 0 -
Het was een verschrijving, hij bedoelde Allah, de allemansvriend. Die ken je wel toch?

Kaas de Vies | 22-04-12 | 13:15

@zeg maar jansen | 22-04-12 | 13:03
Dat is de Hans-Christiaan-Andersen-Moeder-de-Gans oplossing. Ik betwijfel of dat in deze rationele tijden nog werkt. Jammer. Heeft wel iets romantisch.

lekkurlinx | 22-04-12 | 13:14

@deraderendraaien | 22-04-12 | 13:08
Ik vind alles best, zolang hij maar geen burgemeester van mijn woonplaats wordt.
Want dan word ik pas echt boos!
En geloof me, dat wil je niet meemaken.....

necrosis | 22-04-12 | 13:14

@necrosis | 22-04-12 | 13:11

Nou begin je me te beledigen. Je kan alles tegen me zeggen, maar niet dat je een vriend van mij bent. Wie zijn overigens die 'allen'?

Hölzenbein | 22-04-12 | 13:13

Totale verwarring, 2 artikelen op Geenstijl achter elkaar waar de PvdA niet de schuld krijgt van PVV falen. Het falen van de PVV is logisch en al sinds dag 1 aangekondigd, toegegeven, het heeft nog lang geduurd. Nu snel verkiezingen en rechts weer marginaliseren. Na 35 jaar gure rechtse winters, nu weer eens tijd voor een warme linkse zomer.

as-saboer | 22-04-12 | 13:13

Een man gijzelt Nederland en richt alleen maar schade aan en zijn naam is Wilders. Beetje roepen, en twitteren. Menschen open uw ogen aub.

sohee | 22-04-12 | 13:12

@Nilfisk | 22-04-12 | 13:08

Ik geloof dat je nu wel genoeg onzin verkondigd hebt. Dus als je het niet erg vindt reageer niet meer op mij. Lijkt mij het beste.

Hölzenbein | 22-04-12 | 13:11

@Hölzenbein | 22-04-12 | 13:03
Straks denken mensen nog dat we vrienden zijn, dat moeten we toch niet willen met z'n allen?

necrosis | 22-04-12 | 13:11

@necrosis | 22-04-12 | 13:06
Dat dus of die rat gaat iets leuks doen binnen de EU. Uiteraard goed betaald want daar heeft hij hard genoeg voor zitten bidden.

blinde kip | 22-04-12 | 13:10

@irma zonderboezem | 22-04-12 | 13:04

Ik herhaalde zijn eigen denigrerende opmerking naar mij toe, niets mis mee.

Ben jij trouwens joris geworden hier of hoe heb ik het met jou? Bemoei je eens met je eigen boezem.

Hölzenbein | 22-04-12 | 13:10

@necrosis | 22-04-12 | 13:06
Utrecht?... of zou ie dat nou net niet aandurven!

deraderendraaien | 22-04-12 | 13:08

@Hölzenbein | 22-04-12 | 13:05
Geef nou maar toe dat je het gewoon eens bent met Wilders.

Nilfisk | 22-04-12 | 13:08

@Bakito | 22-04-12 | 13:02
Waarom? Je weet niet wat er gaat gebeuren of welke partijen straks met de botte bijl gaan huishouden. Toevallig staan de linkse partijen ook niet negatief tegenover een flinke btw-verhoging en zijn ze niet van plan om schuldopbouw te ontmoedigen maar wel spaarders te pakken. Links of rechts, de politieke geluiden die uit Den Haag hoort zijn tamelijk asociaal.

blinde kip | 22-04-12 | 13:08

@ Bakito | 22-04-12 | 12:58 | + 0 -
Ach, in België ging het inderdaad ook goed. Beter dan met regering. Wat dat betreft zou het wel eens een gok kunnen zijn ja.

Ik heb zo mijn contacten. Stukje asfalt kopen?

BeunDeHaas | 22-04-12 | 13:07

@Bakito | 22-04-12 | 12:58
"Wat is mis met anarchie?"
Het oeverloze gediscussieer dat nodig is om met moeite tot voor de hand liggende oplossingen te komen. Als dat al lukt.

lekkurlinx | 22-04-12 | 13:07

@Skaz:
Doe eens ontzettend oprotten.

chuchundra | 22-04-12 | 13:07

Natuurlijk krijgt Wilders de schuld van die 'afvalligen' zoals Ferrier en Koppejan.
Wanneer gaan mensen inzien dat een regering met CDA niet werkt!
Vraag van de dag: waar gaat Maxime Verhagen naartoe als ongekozen burgemeester?

necrosis | 22-04-12 | 13:06

@Parel van het Zuiden | 22-04-12 | 13:01

Mooi.

Als ik een ding niet ben dan is het hypocriet, begrijpt u?

Hölzenbein | 22-04-12 | 13:06

@Nilfisk | 22-04-12 | 13:00

Kijk, heb je toch nog iets geleerd van mij vandaag.

Hölzenbein | 22-04-12 | 13:05


Hölzenbein | 22-04-12 | 12:56 |
Stop je zin dan na het woordje :simpel.
Waarom nou die denigrerende opmerking erachteraan?

Trouwens ,dat geldt niet alleen voor Beinchen.
Ik zie het zoveel reaguurders doen.
Zeg gewoon wat je te zeggen hebt zonder die sneer naar de ander.
Lijkt mij een normalen manier van omgaan met elkaar.
"Doe eens normaal man" zou ik willen zeggen ....:-)

irma zonderboezem | 22-04-12 | 13:04

@deraderendraaien | 22-04-12 | 11:07 en verder.

Hey, ik zie dat je hier ook al verstand van hebt?
Dacht dat jij bezig was met het slopen van jeugdzorg, nu ook begonnen aan De Staat Der Nederlanden?

Zelden zoveel slecht geformuleerde non-argumenten zien opborrelen als uit jouw tegels.

Niet echt nee... | 22-04-12 | 13:03

lekkurlinx | 22-04-12 | 13:02 In een spiegel kijken en drie keer z'n naam zeggen.

zeg maar jansen | 22-04-12 | 13:03

Heerlijk, Brusselmans. Zo'n topic, daar geniet ik van.

Zuurkool met Worst | 22-04-12 | 13:03

@necrosis | 22-04-12 | 12:57

Jij bent het wel vaker met mij eens. Gek hè. Tja, de code is simpel, behandelen mensen mij goed dan doe ik hetzelfde. Omgekeerd.... tja... dan vragen ze er om.

Hölzenbein | 22-04-12 | 13:03

@tinus123 | 22-04-12 | 12:51
Heb je het over 300 euro per Nederlander. De huizenprijsstijgingen hebben meer opgeleverd dus waar hebben we het over?

blinde kip | 22-04-12 | 13:02

@Kaas de Vies | 22-04-12 | 12:54
Laten we hopen dat hij oproepbaar is voor noodgevallen.

lekkurlinx | 22-04-12 | 13:02

*doorgaat met feesten*

Bakito | 22-04-12 | 13:02

@Hölzenbein | 22-04-12 | 12:56 |

Dat kunt u vinden. Ik deel die mening niet en vind die houding behoorlijk hypocriet. Eerst zelf de maat halen voordat u anderen de maat neemt. Dat is mijn devies.
.
Heeft allemaal vrij weinig met begrijpen te maken overigens, begrijpt u?

Parel van het Zuiden | 22-04-12 | 13:01

@Skaz | 22-04-12 | 12:48
Skaz voor eeuwig weggejorist en opgerot.

blinde kip | 22-04-12 | 13:01

@Hölzenbein | 22-04-12 | 12:54
Dan moet je toch juist de BTW verlagen idioot?

Nilfisk | 22-04-12 | 13:00

@Hölzenbein | 22-04-12 | 12:54
Mensen gaan misschien niet (veel) minder eten, maar misschien wel anders. Meer prijsbewust = eerder gaan voor de goedkopere opties en aanbiedingen. En ook dat kan leiden tot omzetverlies.

lekkurlinx | 22-04-12 | 13:00

@Bakito | 22-04-12 | 12:56
Pannestoelen?
Wat heb jij vannacht gedronken?

necrosis | 22-04-12 | 12:59

@Mandril | 22-04-12 | 12:49

Toen je mij vroeg sinds wanneer ik on-topic bleef. Was jij toen on-topic?

Hölzenbein | 22-04-12 | 12:59

@deraderendraaien 12.45
Eens. Alleen is de strijd Nederland tegen Europa een Asterix strijd. Klein dorpje verzet zich tegen groot rijk. Europa is een feit en Nederland al in talloze besluitvormingsprocessen een provincie van Europa. Een kleine provincie om precies te zijn. En verder wat De Veerboot zegt. Het Zwitserse model geeft in ieder geval ruimte aan mensen die aantoonbaar laten zien dat ze een bedrijf/economie/land op een professionele manier kunnen besturen. Ik ben het bestuurlijke amateurisme zo zat

HetVrijeWoord | 22-04-12 | 12:59

BeunDeHaas | 22-04-12 | 12:56 |
Weet je Beun, wat mij betreft mogen ze allemaal uit de regering blijven. Wat is mis met anarchie?

Ben jij een beetje handig met wegenaanleg?

Bakito | 22-04-12 | 12:58

Zonder de massa-immigratie had ons land er veel beter voor gestaan, hoor ik PVV-ers vaak zeggen. Maar zonder PVV-debielen hadden we nu niet in zo'n politieke en financiële chaos gezeten...

Kopvod | 22-04-12 | 12:58

Geweldig Brusselmans.
Dus toch de schuld van links?
Hoe kom je er op?
Kwik, Kwek en Kwak zijn niet in staat om Duckstad uit de crisis problemen te helpen en de SP heeft het gedaan.
Kogel komt dus weer van links.

Niet echt nee... | 22-04-12 | 12:58

@BeunDeHaas
Maar die partij kan dan wel 8 jaar lang op een effectieve manier regeren zonder dat regering uiteen kan vallen omdat andere partijen om campagne-technische redenen uit het bootje stappen...

ffnormaal | 22-04-12 | 12:57

@Skaz | 22-04-12 | 12:48 Idioot.

zeg maar jansen | 22-04-12 | 12:57

@Hölzenbein | 22-04-12 | 12:54
Ik ben het zowaar wéér met je eens, het moet niet gekker worden.
*grinnik*

necrosis | 22-04-12 | 12:57

@ Bakito | 22-04-12 | 12:54 | + 0 -
Oh die komen er ook niet zomaar in denk ik.
PVV heeft nu helemaal weerstand bij de andere partijen, en het CDA zakt met 10 zetels naar een plek in de marge. Als CU en SGP er dan ook even uit blijven...

BeunDeHaas | 22-04-12 | 12:56

necrosis | 22-04-12 | 12:54 |
Als je niet genoeg verdient, ga je toch lekker naar de voedselbank. Die zijn namelijk als pannestoelen uit de grond geschoten onder dit prutskabinet.

Bakito | 22-04-12 | 12:56

@Parel van het Zuiden | 22-04-12 | 12:48
Ranzige uitspraken verdienen ranzige uitspraken. Simpel. Maar begrijp jij dat? Dat is de vraag.

Hölzenbein | 22-04-12 | 12:56

Tja Peter van Ingen, dan gaat uw Dr. douchen tot het over is. Is Buitenhof al klaar, heeft iemand een samenvatting?

Dr. Ka wo lo | 22-04-12 | 12:55

@lekkurlinx | 22-04-12 | 12:54 | + 0 -
Hij is vrij.

Kaas de Vies | 22-04-12 | 12:54

BeunDeHaas | 22-04-12 | 12:51
In ieder geval een kabinet zonder de religieuze fundamentalisten van het CDA en zonder het populistische geroeptoeter van woonwagenkamp PVV. Dit land snakt naar een fatsoenlijk bestuur. We moeten in beweging. Opstaan en doorvoetballen!

Bakito | 22-04-12 | 12:54

@Bakito | 22-04-12 | 12:49
Trek jij de poeplap als ik onder Paars+ nog minder ga verdienen?
Of ben je gewoon een links-adept die slechts aan zijn eigen zakken denkt en de rest laat vallen?

necrosis | 22-04-12 | 12:54

klaas6523 | 22-04-12 | 12:39
Een schoft mag geschoffeerd worden, putjeschepper of staatshoofd maakt niet uit.
Er zijn helaas maar heel weinig mensen met ballen die het durven.

Cuyahoga | 22-04-12 | 12:54

@Skaz | 22-04-12 | 12:48
Is dit een test om te zien of Joris op zondag vrij is of zo?

lekkurlinx | 22-04-12 | 12:54

@Nilfisk | 22-04-12 | 12:45

Eten moeten mensen altijd en mensen gaan niet minder eten al zou de BTW 30% zijn. Daar gaat het mij helemaal niet om. Het gaat om luxe-artikelen die mensen nu al niet meer zo kopen (auto's etc.) vanwege de gekunstelde 'crisis', dus de GROTERE uitgaven (eten is peanuts). Als de BTW hoger wordt, wordt die barriere nog lager om te beslissen om iets 'duurs' te kopen. Of als je popconcert of je bioscoopkaartje duurder wordt, om maar een voorbeeld te noemen dan gaan mensen daar ook minder naar toe. Geen BTW (omdat mensen niet gaan) is slechter dan 19% BTW. Geld moet rollen wil de economie weer op peil komen, dat weet zelfs ik (en ik ben geen econoom). Ik hoop dat ik het zo duidelijk genoeg heb gemaakt voor JOU.

En hou eens op met schelden!! Je kan mij ook op een FATSOENLIJKE normale manier iets zeggen of is dat te moeilijk voor je?

Hölzenbein | 22-04-12 | 12:54

@tinus123 | 22-04-12 | 12:51 | + 0 -
Ja verhoogt dit de rente precies met 1%? Ik geloof hier helemaal niets van.

Kaas de Vies | 22-04-12 | 12:52

Het was me al eerder opgevallen dat de PVV sollicitatieprocedure krakkemikkig is.

Lucifer | 22-04-12 | 12:52

Een zeker iemand gaat dadelijk heel erg weggejorist worden.
*zwaait vast gedag*

irma zonderboezem | 22-04-12 | 12:52

Laat Henk en Ingrid niet vergeten dat verlies AAA rating rente verhoogt (1% = 6 miljard tekort extra)
Ook voor PVV en SP kiezers betekent dit hogere rente /meer werkelozen/ minder besteedbaar inkomen.
Wilders brult opkomen voor de ouderen. Er zijn 3 mogelijkheden
of stelen van de ouderen(uitkering verlagen) of stelen van (klein)kinderen (premies fors omhoog) of enige juiste keus: Allemaal iets langer doorweken zoals Vadertje Drees oorspronkelijk bedoeld had.
Maar PVV en SP stemmers natuurlijk bent u vrij te stemmen voor mensen die zeggen wat u wilt horen. Ook al gooit u daarmee uw eigen glazen in.

tinus123 | 22-04-12 | 12:51

Ik hoef natuurlijk niet te vragen of CDA volgende keer meedoet in het kabinet?

necrosis | 22-04-12 | 12:51

@ ffnormaal | 22-04-12 | 12:49 | + 0 -
Het is moeilijker omdat hier niet 1 partij 76 zetels pakt en dus hun programma helemaal door kan voeren. Dat kan in het stelsel van Amerika wel.

@ Bakito | 22-04-12 | 12:49 | + 0 -
Ik acht Paars Plus echt een brug te ver. Mocht VVD echt de grootste worden dan.

BeunDeHaas | 22-04-12 | 12:51

@ffnormaal | 22-04-12 | 12:45
Als er één land is waar partijpolitieke belangen belangrijker zijn dan het algemeen belang dan is het wel Amerika. Republikeinen torpederen met grote regelmaat voorstellen puur en alleen omdat ze afkomstig zijn van Democraten en vice versa.

lekkurlinx | 22-04-12 | 12:51

@Skaz | 22-04-12 | 12:48
Mongool.

Conan de Rabarber | 22-04-12 | 12:50

@BeunDeHaas
En in Nederland is dit niet zo...

ffnormaal | 22-04-12 | 12:49

En natuurlijk wijt dit labiele clubje dorpsgekken de totale afgang aan de linkse media.

Enfin, dit land heeft genoeg schade geleden onder dit afbraakkabinet. Tijd om nationaal en internationaal orde op zaken te stellen. Tijd voor Paars Plus.

Hoera!

Bakito | 22-04-12 | 12:49

Hölzenbein | 22-04-12 | 12:39 | + -1 -

Wanneer zo net?

Mandril | 22-04-12 | 12:49

Wat te denken van het Zwitserse model: de toverformule. Zwitserland heeft al een jaar of 40 dezelfde opbouw in de regering. Het parlement wordt gekozen maar onafhankelijk van de uitslag zijn er een aantal conservatieve, progressieve en liberale ministers. Voordeel is het het beleid uiterst stabiel is en er niet veel onderling gevecht is. Uiteraard moeten alle partijen het er mee eens zijn, wat in Zwitserland dankzij bewezen resultaten geen probleem is. Het is natuurlijk wel het toppunt van regentenpolitiek. Probleem is mijns inziens dat er NL steeds nieuwe partijen zijn die alleen actie willen voeren en de kiezer laat zich weer paaien.

De Veerboot | 22-04-12 | 12:49

@Skaz | 22-04-12 | 12:48 | + 0 -
Helemaal niet kinderachtig. Zucht. Raar gedrag, ik zou eens in de spiegel kijken.

Kaas de Vies | 22-04-12 | 12:49

@ Skaz | 22-04-12 | 12:48 | + 0 -
Houd een sop! Troll!

BeunDeHaas | 22-04-12 | 12:48

-weggejorist-

Skaz | 22-04-12 | 12:48

-weggejorist-

Skaz | 22-04-12 | 12:48

@irma zonderboezem | 22-04-12 | 12:43 |

Holzy is de personificatie van dat nivo. In ranzige uitspraken overbrengen dat anderen ranzige uitspraken doen, daar komt zijn bijdrage doorgaans op neer.

Parel van het Zuiden | 22-04-12 | 12:48

-weggejorist-

Skaz | 22-04-12 | 12:48

-weggejorist-

Skaz | 22-04-12 | 12:48

-weggejorist-

Skaz | 22-04-12 | 12:48

Wat een totale deceptie om op zo'n manier het landsbelang te verkwanselen. Als PVV'er had ik het nog kunnen begrijpen als het was geklapt vanwege OS of immigratie of iets dergelijks. Maar dit! Eén of ander anarchistisch communistisch Grieks kutverhaal over bejaarden (bij wie al het geld sowieso al zit) en niet vasthouden aan 3% (er kan makkelijk 100 miljard bezuinigd worden) is wel erg teleurstellend. Geen idee waar ik nu met mijn stem heen moet.

VVD ligt dan nog het dichtst bij het hart, maar ik heb toch weinig zin om op een eurofiele partij vol graaiers te stemmen die alles wat ze tegen komen willen privatiseren...

VerenigdeNederlanden | 22-04-12 | 12:48

-weggejorist-

Skaz | 22-04-12 | 12:48

-weggejorist-

Skaz | 22-04-12 | 12:48

-weggejorist-

Skaz | 22-04-12 | 12:48

-weggejorist-

Skaz | 22-04-12 | 12:48

-weggejorist-

Skaz | 22-04-12 | 12:48

-weggejorist-

Skaz | 22-04-12 | 12:48

-weggejorist-

Skaz | 22-04-12 | 12:48

-weggejorist-

Skaz | 22-04-12 | 12:48

@necrosis | 22-04-12 | 12:47 | + 0 -
Ik dacht dat jij op mij zou stemmen?

Kaas de Vies | 22-04-12 | 12:48

@ ffnormaal | 22-04-12 | 12:45 | + 0 -
Ik weet niet of dat nou een goede toekomst geeft.
Nu Obama een zorgverzekering voor iedereen verplicht heeft gesteld, weet je zeker dat de Republikeinen dat ooit weer af gaan schaffen als ze de kans krijgen.
Met andere woorden: de één bouwt wat op, de ander breekt het af en gooit zijn eigen partijpolitiek erin, repeat.

BeunDeHaas | 22-04-12 | 12:48

-weggejorist en opgerot-

Skaz | 22-04-12 | 12:48

-weggejorist-

Skaz | 22-04-12 | 12:48

-weggejorist-

Skaz | 22-04-12 | 12:48

-weggejorist-

Skaz | 22-04-12 | 12:48

-weggejorist-

Skaz | 22-04-12 | 12:48

-weggejorist-

Skaz | 22-04-12 | 12:48

-weggejorist-

Skaz | 22-04-12 | 12:48

-weggejorist-

Skaz | 22-04-12 | 12:48

-weggejorist-

Skaz | 22-04-12 | 12:48

-weggejorist-

Skaz | 22-04-12 | 12:48

-weggejorist-

Skaz | 22-04-12 | 12:48

-weggejorist-

Skaz | 22-04-12 | 12:48

-weggejorist-

Skaz | 22-04-12 | 12:48

-weggejorist-

Skaz | 22-04-12 | 12:48

Als er nieuwe verkiezingen komen, ga ik niet stemmen.
Dan kan ik iedereen de schuld geven, behalve mijzelf.
*eigen hand kusje geven doet*

necrosis | 22-04-12 | 12:47

@irma zonderboezem | 22-04-12 | 12:43
Neu, ik wijs alleen op feiten. Maar bedankt voor de tip. Waar bemoei je je eigenlijk mee ;)

Hölzenbein | 22-04-12 | 12:46

@HetVrijeWoord | 22-04-12 | 12:29
Je geeft een waar woord weer in deze tegel nl:"in Italie heeft overigens de bevolking aan de kant gezet"
Zie daar mijn punt!
Nederland kent geen druk van Maffia, en zal zich daardoor niet zo snel gewonnen geven aan Europa.

deraderendraaien | 22-04-12 | 12:45

@Hölzenbein | 22-04-12 | 12:41
Je snapt dat je BTW betaalt over ALLES wat je koopt, dus ook je vreten? Dus je gelul over dat mensen nog minder gaan kopen, als ze al iets kopen, raakt echt kant nog wal. Daarom vind ik je een idioot. Ik hoop dat ik het zo duidelijk genoeg heb gemaakt voor je.

Nilfisk | 22-04-12 | 12:45

Ik denk dat we een voorbeeld kunnen nemen aan het politieke systeem in Amerika.

Zolang partijen in een regering of als gedoogpartner eigen belangen voorop gaan stellen dan zie ik niet in waarom ons systeem solide of betrouwbaar moet zijn.

ffnormaal | 22-04-12 | 12:45

@ Superior Bastard | 22-04-12 | 12:39 | + -1 -
Amen. Qua integratie keihard rechts inhalen, maar overige punten halen de PvdA op links in. Dat is geen geweldige combinatie. Om over de politici nog maar te zwijgen.
Jammer, want de PVV zou een partij zijn met toekomst als ze het handig aan hadden gepakt.

BeunDeHaas | 22-04-12 | 12:44

@Skaz | 22-04-12 | 12:43 | + 0 -
Zoals in het midden oosten?

Kaas de Vies | 22-04-12 | 12:44

@klaas6523 | 22-04-12 | 12:39
Staatshoofden die tijdens hun bezoek de lokale bevolking uitmaken voor islamofoob terwijl hun vrouw een beetje middeleeuwse fashionstatements loopt te maken hadden beter thuis kunnen blijven.

vetkleppert | 22-04-12 | 12:43


Hölzenbein | 22-04-12 | 12:39 | + 0 -
Laat je nou niet verleiden tot het :" ja maar jij...... niveau!

irma zonderboezem | 22-04-12 | 12:43

-weggejorist-

Skaz | 22-04-12 | 12:43

Wow, goede gesproken column. een plusje voor de blonde dame.

Kaas de Vies | 22-04-12 | 12:42

@Nilfisk | 22-04-12 | 12:39

Nou wat ik redelijk goed snap is dat jij mij uit begint te schelden vriend. En wat jij doet zal mij heilig aan mijn reedt roesten. Tenzij je nog wat zinvols zonder schelden in te brengen hebt. Maar zal wel niet.

Hölzenbein | 22-04-12 | 12:41

@ irma zonderboezem | 22-04-12 | 12:30 | + 1 -
Het probleem bij verkiezingen nu is dat de VVD weer de grootste wordt. Maar CDA en PVV vallen weg.
Dan hou je SP over, die samen met PvdA een grote kans maakt. De VVD wordt dan min of meer gegijzeld door de linkse partijen omdat Samsom en Roemer samen hun programma op willen dringen. De VVD sneeuwt onder.
Maar dat is ook ons poldermodel. Iedereen tevreden krijgen. Ik weet niet wat erger is. Een natte scheet als Bruin I, of een coalitie VVD, PvdA, SP.

BeunDeHaas | 22-04-12 | 12:40

Met een beetje pech is volkert vrij op het moment dat er weer verkiezingen worden gehouden

Andersom dag | 22-04-12 | 12:40

@Mandril | 22-04-12 | 12:37
Sinds jij niet on-topic blijft of was je on-topic zo net?

Hölzenbein | 22-04-12 | 12:39

Wat positief is, is dat Brinkman bij de volgende verkiezingen niet meer terug keert, de SP/PvdA mollen uit de PVV gezet kunnen worden en dat het CDA ontmaskerd en ontmanteld is. Op naar een VVD/PVV bestuur.

funkyd | 22-04-12 | 12:39

Kaas de Vies | 22-04-12 | 12:37 | + 0 -
Je kan toch niet regeren met een partij die staatshoofden schoffeert of 1,8 miljard mensen wegzet als terroristen.

klaas6523 | 22-04-12 | 12:39

@Hölzenbein | 22-04-12 | 12:36
Je snapt het dus echt niet, prima. Kan ik je nog minder serieus nemen dan dat ik al deed, als dat al mogelijk was.

Nilfisk | 22-04-12 | 12:39

Dat krijg je ervan als je zonder argumenten onderhandelt. De pvv is en blijft een meerkoppig monster. Geert heeft alleen de islamagenda en blijft daar in hangen, terwijl de sp'ers het belangrijk vinden dat de er niet op de sociale uitkeringen bezuinigd wordt. Je kunt als partij niet uiterst links en rechts tegelijk zijn.

Superior Bastard | 22-04-12 | 12:39

Wet aannemen dat wanneer iemand uit zijn 2e kamer fractie stapt hij of zij niet zomaar zijn zetel bezet kan houden.
Te gek voor woorden dat 1-zetel egootjes een heel land in een wurggreep kunnen houden.

Conan de Rabarber | 22-04-12 | 12:38

@Parel van het Zuiden | 22-04-12 | 12:32
Eigenlijk heel bijzonder, dat je 1,5 miljoen Nederlanders chronisch voor rotte vis kunt uitmaken.

vetkleppert | 22-04-12 | 12:38

@LJBrinkhorst | 22-04-12 | 12:31
Is het leuk daar bij jou in de Efteling?

Hölzenbein | 22-04-12 | 12:37

Hee Blok haal die fucking aardappel eens uit je strot vieze rat.

Nilfisk | 22-04-12 | 12:37

@klaas6523 | 22-04-12 | 12:35 | + 0 -
Tja ik zie dit anders. Volgens mij stond het CDA op hun kop. PvdA wilde niet, GL niet, SP wellicht. Tja dan houdt het op.

Kaas de Vies | 22-04-12 | 12:37

Conclusie: Het is niet de schuld van Wilders.

Voor de volgende verkiezingen zal Wilders met een schone lijst (waar deze 5 personen niet in voor komen) beginnen. En als dat gelukt is wil de VVD misschien wel het één en ander vergeven......

Hobbykip | 22-04-12 | 12:37

Hölzenbein | 22-04-12 | 12:34 | + 0 -

Sinds wanneer blijf jij on topic?

Mandril | 22-04-12 | 12:37

@Nilfisk | 22-04-12 | 12:09

"Je moet toch ook vreten ontzettende idioot dat je er rondloopt"

Sow hee, ook goedenmiddag vriendelijke vriend. Ik weet niet wat je eigenlijk wilt zeggen, maar is ook niet zo belangrijk lijkt mij.

Hölzenbein | 22-04-12 | 12:36

@klaas6523 | 22-04-12 | 12:33
Zeg dan meteen dat het aan je ogen ligt.

vetkleppert | 22-04-12 | 12:35

Kaas de Vies | 22-04-12 | 12:33 | + 0 -
Volgens mij was er geen cordon sanitair(van een enkele partij wel klopt). Maar de PVV is vooral uit de regering gehouden door hun opmerkingen en opvattingen.

klaas6523 | 22-04-12 | 12:35

Hey Blok, pak mijn voorstel van Kaas de Vies | 22-04-12 | 11:29 | + 8 - met beide handen aan.

Kaas de Vies | 22-04-12 | 12:35

Het is uiteraard cordon sanitaire

Kaas de Vies | 22-04-12 | 12:34

@spanarchist | 22-04-12 | 12:04

Ten eerste gaat het niet om de PvdA
Ten tweede is het de PVV die de breuk van het Catshuis overleg veroorzaakt heeft, niet de PvdA, die was er niet eens bij.

Dus wat een domme vraag eigenlijk.

Hölzenbein | 22-04-12 | 12:34

@klaas6523 | 22-04-12 | 12:31 | + 0 -
Wacht even. Als ik er neutraal naar kijk. Werd de PVV niet uit de regering gehouden? Was er niet een cordon sanitair?

Ja of nee?

Hoe kunnen ze dan uberhaupt iets waarmaken?

Kaas de Vies | 22-04-12 | 12:33

vetkleppert | 22-04-12 | 12:30 | + 0 -
Je leest niet goed. Compromissen is niks op tegen, liegen daarentegen wel. En ja alle partijen doen dat. Maar in mijn ogen is de PVV daar toch echt het toppunt van.

klaas6523 | 22-04-12 | 12:33

@vetkleppert | 22-04-12 | 12:19 |
.
volk (Nederlands) = populus (Latijn) = demos (Oud Grieks)
.
Het is ronduit belachelijk dat de burgers in Nederland accepteren dat breedgedragen voorstellen, wensen, of eisen die onder de bevolking leven, zo worden weggezet door politiek, bestuur en media.
.
Het marginaliseren van de burger in besluitvorming en het ontnemen van burgerrechten erodeert het draagvlak. Daar zit een eind aan.
.
Evolutie (meenemen van de stem van burger) of revolutie (de burger stemt met z'n riek) dat is de keuze in het huidige tijdsvlak.
.
De vraag is of de (Europese) politiek zich daar bewust van is. Ik denk van niet, anders zou populisme geen vies woord zijn.
.
Onverstandig.. De onvrede onder bevolkingen is bijna tastbaar zo sterk, en niet alleen in Nederland.

Parel van het Zuiden | 22-04-12 | 12:32

Kaas de Vies | 22-04-12 | 12:28 | + 0 -
Nee dat is het niet kunnen waarmaken van je beloftes.
En zeker andere partijen doen ook mee. Wilders is wat mij betreft toch echt het toppunt van populisme. Zit al jaren in de politiek. Deze verkiezingen zelfs 24 zetels gehaald en nog weet hij niks te bereiken van wat hij had beloofd. Sterker nog de immigratie is toegenomen.

klaas6523 | 22-04-12 | 12:31

@EJB86 | 22-04-12 | 12:30 | + 0 -
Jammer.

Kaas de Vies | 22-04-12 | 12:31

PVV +1

Gewoon omdat het kan. En omdat de policor alweer uit zijn holen kruipt om de politieke vandalen (zo betitelde een reaguurder het electoraat van Greet) met hun grote gelijk om de oren te slaan.

LJBrinkhorst | 22-04-12 | 12:31

prima. wilders laat het kabinet vallen, want als hij het niet doet, dan doen het zijn 5 dissidente SPVV kamerleden. met andere woorden, dit bezuinigingspaket was sowieso nooit door het parlament gekomen. er komen nieuwe verkiezingen en wilders doet zijn best de SPers uit zijn verkiezingslijst te schoppen (en hopelijk in de kelder te begraven). in oktober beginnen we opnieuw. gevalletje bedrijfsongeval bij de PVV.

LangeBerry | 22-04-12 | 12:30

Gisteren al goed over nagedacht maar vandaag trek ik de conclusie. Ik stem nóóit meer, óf ik stem de PVV-A optie die hier beschreven wordt. Een hard-rechtse partij die schijt heeft aan de linkse mores die in dit land heerst.

Maar goed, emigratieplannen zijn inmiddels in een vergevorderd stadium voor mij dus het zal mijn tijd wel duren.

EJB86 | 22-04-12 | 12:30

Heerlijk dat modder gooien naar elkaars partijen.
Ik zat gisteren een stukje met Diederik te kijken en hij bralde:" tijd voor een nieuw Nederland". Hrt plan daarvoor:
De belastingen maar weer eens verhogen en de bankhangerd vorzien van een mooie nieuwe bank op koste vd belastingbetaler.

Ik denk dat de PVV klaar is( jammer, want Wat je ook van hem denkt, hij durft te zeggen wat er leeft in de maatschappij) of je ht er mee eens bent of niet.
Als we PVDA en of andere linkse vrinden aan de macht krijgen gaan onze kinderen daar alleen maar de prijs voor betalen. ( dat doen wij nu ook voor de linkse jaren waarin allochtonen hier maar verblijfsvergunningen en uitkeringen kregen alsof het een zakje smarties was)

Maar goed, nieuwe verkiezingen dus, na de zomer.
(Dus elke focking BBQ zal het gaan over politiek.) ik hou mijn hart vast voor de toekomst, beter zal niet worden de komende jaren in Nederland.

irma zonderboezem | 22-04-12 | 12:30

@klaas6523 | 22-04-12 | 12:26
Nou, zeg. Je hebt gelijk. Schandalig dat de PVV compromissen maakt. Op zo'n manier kan je geen politiek bedrijven.

vetkleppert | 22-04-12 | 12:30

@deraderendraaien 11.31
Ik weet niet of Wilders een Italiaanse oplossing wilde voorkomen. De man is uit op electoraal gewin: de maatschappelijk teleurgestelden en de te snel rijk geworden patjepeeers van het niveau Herman Heinsbroek, oftewel de kiezers die al sinds Fortuyn zoekende zijn. Italie is al weer op de weg terug, en kan in 2013 al weer economisch groeien. Ik begrijp anti-Europa sentimenten, want het is een feodaal, bureaucratisch en in zekere zin imperialistisch zootje in Brussel, maar saneren moet, want anders is ook de democratie op den duur niet langer houdbaar. In Italie heeft overigens de bevolking de politiek aan de kant gezet. Europa speelde een belangrijke rol, maar de bevolking was de mafioso (w.o. Berlusconi) meer dan zat.

HetVrijeWoord | 22-04-12 | 12:29

@klaas6523 | 22-04-12 | 12:26 | + 0 -
Dat is draaien. Nou Vetkleppert gooi er maar nog een lijstje tegenaan.

Kaas de Vies | 22-04-12 | 12:28

@klaas6523 | 22-04-12 | 12:25 | + 0 -
Wat hij zegt kan. Maar er is geen draagvlak voor bij de andere politieke partijen en daardoor kan hij het niet verwezelijken.
Niet omdat het totaal onmogelijk is.

Misschien niet wenselijk, maar niet onmogelijk.

Kaas de Vies | 22-04-12 | 12:28

vetkleppert | 22-04-12 | 12:24 | + 1 -
Ik bedoel meer frases als: "De AOW leeftijd is een breekpunt!" en een dag later "De AOW leeftijd zal geen breekpunt zijn als we daardoor kunnen regeren.".

klaas6523 | 22-04-12 | 12:26

Wat zit die Blok nou weer voor iemand anders te spreken bij Buitenhof?

Nilfisk | 22-04-12 | 12:26

Je bent even een dag met reaguurders op stap, en wat denk je? Geert zit op de strontkar...

Als ik zo eens naar de peilingen kijk lijkt de VVD nog het minste last te hebben van die hele gedoogconstructie. CDA levert 10 zetels in, PVV 5.
De grote vraag is: als bij de verkiezingen de VVD op 33 zetels komt, en de SP op 30, is er dan iets te regelen? Rutte zou gek zijn als hij zich laat gijzelen door Roemer en PvdA of D66. Aangezien Nederland de voorkeur geeft aan de VVD, en niet aan de SP of een andere partij op links.
Ik ben benieuwd dan.

BeunDeHaas | 22-04-12 | 12:25

@vetkleppert | 22-04-12 | 12:24 | + 1 -
Hij zal hier niet op in gaan denk ik. Dat gebeurde ook in het vorige topic toen ik een discussie had over fatsoen en ontwikkelingshulp.

Kaas de Vies | 22-04-12 | 12:25


ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 22-04-12 | 12:22 |
Grapje? Anders bron?

Pastor Sippenhaft | 22-04-12 | 12:25

Kaas de Vies | 22-04-12 | 12:22 | + 0 -
Nee, dan zouden ze graag zeggen wat het volk wilt horen, zonder er rekening mee te houden of dit daadwerkelijk kan.
Zo is dit jaar de immigratie behoorlijk gestegen. Toch zou dit kabinet met steun van de PVV dat beperken.
Blijkbaar kan de PVV niet waarmaken wat ze zeggen.

klaas6523 | 22-04-12 | 12:25

WirMachenMusik | 22-04-12 | 12:20 |
Hero liet een hele boel PVVers bloed ruiken. En nu mag Nederland ervoor bloeden.

Dsquared² | 22-04-12 | 12:25

Ongezien de tyfus voor de PVV....

overVecht | 22-04-12 | 12:24

@klaas6523 | 22-04-12 | 12:21
Je bedoelt frases als:
De sterkste schouders moeten de zwaarste lasten dragen?
Of:
Het moet eerlijker?
Of:
Luchtjes in het portiek?
Of, tegen anderen:
Fascist! Nazi! Tokkie! Onderbuiker!
Dat soort dingetjes, toch?

vetkleppert | 22-04-12 | 12:24

De politieke partijen die nu zitten te gillen dat het allemaal de schuld van de PVV is, hebben al jaren voordat de PVV er was het land 'geregeerd' en het zijn die partijen die het land naar deze afgrond gebracht hebben, pvda, cda, vvd, cu, allemaal hebben zij schuld aan deze financiele problemen.

Waar waren zij de laatste 40 jaar, dat zijn de partijen die ons de Euro ingerommeld hebben, die ons verkocht hebben aan de EU en die onz onafhankelijkheid verkwanseld hebben. Het is wel heel gemakkelijk om een relatieve nieuwkomer de schuld te geven en laf bovendien.

Barbertjehangt | 22-04-12 | 12:24

@ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 22-04-12 | 12:22 | + 0 -
Durven ze dat aan na het laatste bezoek van Rutger?

Kaas de Vies | 22-04-12 | 12:23

@klaas6523 | 22-04-12 | 12:21 | + 0 -
Onzin, dat is een dooddoener om te zeggen dat iemand populist is.

Elke politicus zou een populist moeten zijn, want dan luisteren ze naar het volk.

Kaas de Vies | 22-04-12 | 12:22

Morgen bij DWDD en P&W, de voltallige redactie van GS. Soort zoekt soort.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 22-04-12 | 12:22

WirMachenMusik | 22-04-12 | 12:20 | + 0 -
Aan wie ligt dat? De PVV die elke maand van standpunt verwisseld of aan de anti-pvv'ers?

klaas6523 | 22-04-12 | 12:22

Het lachen is Rutte iig wel vergaan!

Banana-Hollandia | 22-04-12 | 12:21

vetkleppert | 22-04-12 | 12:19 | + 0 -
Populisme wordt gebruikt als mensen met simpele one liners maar weinig inhoud worden gekozen.

klaas6523 | 22-04-12 | 12:21

@tejootje | 22-04-12 | 12:20 | + 0 -
Wie bedoel je? Johan Fortuyn?

Kaas de Vies | 22-04-12 | 12:21

Zoals hier al eerder opgemerkt: doorzichtig en veelzeggend het gezwalk van de anti-PVV'ers:
Eerst: geen interne partijdemocratie bij PVV. Nú: Geert laat zich te sterk beïnvloeden door fractieleden.
Eerst: De PVV is anti-sociaal. Nú: de PVV is té sociaal.
Wilders laat zijn kiezers in de kou staan. Nú: opportunistische Wilders wijst voor zijn kiezers onacceptabele lastenverzwaring af.
En verder.

WirMachenMusik | 22-04-12 | 12:20

Heb moeite met mensen die het over Geert hebben i.p.v. over Wilders. klinkt alsof deze man een huisvriend is geworden.
Skunk57 | 22-04-12 | 12:18 | + 0 -

.
Dat probleem had Fortuyn ook.

tejootje | 22-04-12 | 12:20

@Parel van het Zuiden | 22-04-12 | 12:18
Populisme is het woord dat stampvoetend wordt gebruikt als democratie niet het gewenste resultaat oplevert.

vetkleppert | 22-04-12 | 12:19

@Harm Bartig | 22-04-12 | 11:56

Precies zo'n weeffout van de afgelopen dertig jaar. Ooit was Nederland gewoon soeverein op het gebied van immigratie. Ik zie de huidige situatie ook niet als een gegeven voor de toekomst. Mits voldoende kritische massa in het land kunnen internationale verdragen gewoon opgezegd worden of geamendeerd. Juist door het poneren van absolute waarheden dat verandering onmogelijk is en de daar aan gekoppelde angstbeelden wanneer er toch verandering geeist wordt, maakt gevestigde politici zo ongeloofwaardig en maakt de Europese Unie zo gevaarlijk.
.
Dat kunt u populisme noemen. Populisme is dan dus een reactie op falen van de gekozen regenten. Ik vind overigens dat u een nogal gelaten indruk maakt wanneer u zegt dat de Nederlandse burger slechts invloed kan uitoefenen op 20% van het beleid. Is het gebrek aan democratie (EU) ok?

Parel van het Zuiden | 22-04-12 | 12:18

Heb moeite met mensen die het over Geert hebben i.p.v. over Wilders. klinkt alsof deze man een huisvriend is geworden.

Skunk57 | 22-04-12 | 12:18

@klaas6523 | 22-04-12 | 12:16 | + 0 -
Voor jou.

Kaas de Vies | 22-04-12 | 12:17

Kaas de Vies | 22-04-12 | 12:13 | + 0 -
Dat is inderdaad democratie. Helaas heeft democratie ook zo zijn minpunten. Dit is er 1 van.

klaas6523 | 22-04-12 | 12:16

Wat zijn we ineens een stel eurofielen. Als Nederigland gewoon de garanties voor de euro intrekt gaat de AAA status er zeker niet aan.
En de hele EU, en euro hebben we nooit gewild, weten jullie nog van dat referendum.
Maar de economie kapot bezuinigen is blijkbaar de oplossing volgens velen. Geef je geld dan gewoon weg.

Winston1 | 22-04-12 | 12:13

@klaas6523 | 22-04-12 | 12:12 | + 0 -
Wat ik wil doet niet terzake. Wat het volk wil doet terzake, dat is democratie.

Nu word je inhoudelijk daarvoor zat je te schelden.

Kaas de Vies | 22-04-12 | 12:13

de keutel drukker is alweer geland,de plannen moeten links of rechts doorgang vinden.
en daarna verkiezingen.
brusselmans zijn brussel moet zegevieren.
N.L moet zijn status als grootste netto betaler behouden,griekenland moet zijn katje nog ontvangen.
er zijn nog meer knoflook smullers op de wipwap.
de geld tovenaar ECB zorgt voor nog meer schuld.
er was eens een sprookje,en toen kwam een blonde guit die blies het sprookje uit

soledad | 22-04-12 | 12:13

Peter van Ingen mag deze aflevering van Buitenhof presenteren. Belooft weer rommelig te worden, maar alles beter dan Clairy Polak.
Begint nu btw.

Pastor Sippenhaft | 22-04-12 | 12:12

@swebe | 22-04-12 | 12:11 | + 0 -
Mooie rant.

Kaas de Vies | 22-04-12 | 12:12

Kaas de Vies | 22-04-12 | 12:08 | + 0 -
Waar haal je dat nu weer vandaan? Ik mag hopen dat je competente mensen in de politiek wilt. Geen Wilders die een dag na de verkiezingen zijn breekpunten laat vallen. Geen Wilders die een binnen een jaar zowel voor als tegen begrotingsdiscipline is. Geen Wilders die continue wisselt van mening over extra agenten en verzorgers. Geen Wilders die gefinancierd wordt door extremistische joden. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Er zijn tenminste 80 tegenstrijdigheden bij de PVV in de afgelopen 2 jaar.

klaas6523 | 22-04-12 | 12:12

-weggejorist-

swebe | 22-04-12 | 12:11

@klaas6523 | 22-04-12 | 12:07
Voor een debat op kinderlijk niveau kan ik op iedere willekeurige partij stemmen. Het leek me gewoon wel eens een aardige afwisseling om ook eens te mogen horen wat ik zelf van de dingetjes vind.
En de verontwaardiging die dat continu in alle media oplevert amuseert me mateloos.

vetkleppert | 22-04-12 | 12:10

klaas6523 | 22-04-12 | 12:05 | + -1 -
En er zijn er ook die dat niet doen, of gedaan hebben.
Sorry to burst your bubble.

Rammstein | 22-04-12 | 12:10

@Hölzenbein | 22-04-12 | 12:04
Je moet toch ook vreten ontzettende idioot dat je er rondloopt, je hebt werkelijk geen idee he? Of haal je alles al bij de voedselbank?

Nilfisk | 22-04-12 | 12:09

@klaas6523 | 22-04-12 | 12:07 | + 0 -
Euh.
Pvda
Groenlinks
Dierenpartij

Zit daar kwaliteit?

Kaas de Vies | 22-04-12 | 12:09

Geloven jullie nou echt dat Wilders zich hier door paar opstandige fractieleden laat beïnvloeden? Gaat hier over maatregelen tegen een staatsschuld van 400miljard euro, waar héél erg veel rente over betaald wordt, en hele andere belangen spelen. Hier worden echt de belangen van burgers niet behartigt door Wilders, maar van de mensen die veel geld d.m.v. rente aan deze oplopende schuld verdienen.

jappertje | 22-04-12 | 12:08

@klaas6523 | 22-04-12 | 12:05 | + -1 -
Moeten mensen toch zelf weten in een democratie. Wat onfatsoenlijk, door jou moet ik nu extra geld storten in een ontwikkelingsproject.

Kaas de Vies | 22-04-12 | 12:08

@Hölzenbein | 22-04-12 | 12:04 | + 0 -
Ja ik blijf daar op doorgaan omdat niemand mij dat kan uitleggen. En dat vind ik raar.

Kaas de Vies | 22-04-12 | 12:07

vetkleppert | 22-04-12 | 11:37 | + 2 -

Euh maar waarom stem je op een partij die niet kan regeren omdat ze daarvoor te incompetent zijn?
Of stem je alleen op de PVV omdat je het leuk vindt dat er gedebatteerd word op kinder niveau?

klaas6523 | 22-04-12 | 12:07

@klaas6523 | 22-04-12 | 12:05
Tot uw dienst. Geneert u zich maar lekker voor mij.

vetkleppert | 22-04-12 | 12:07

Zo te lezen is uitkering trekkend Nederland helemaal blij met de valse nichten streek van blonde Greet. Laat de PVV vorig jaar nou een motie hebben ondersteund, samen met de SGP, die eiste dat Brussel de 3% norm strak zou gaan handhaven. Greet jokt dus! Bizar dat het PVV volk plots die 3% onrealistisch vind. zekere geen rekenen gehad op school. Als je meer uitgeeft dan je binnenkrijgt, dan zul je dat op termijn moeten terugbetalen. En wie moeten dat gaan doen? Juist, de jongeren van nu.

Fisccon | 22-04-12 | 12:06

Nu op nu.nl een foto van de nieuwe MAO, zoals zijn standbeeld straks aan het einde van het lange voorhout zal moeten verrijzen. media.nu.nl/m/m1fzax6af3bw.jpg

De politiek is corrupt. De media is corrupt. Het klootjes volk wordt nu van hogerhand richting de SP gedirigeerd. Tomaten gooien mag, Wilders mag niet. Wat is er nog over van onze democratie?

Feynman | 22-04-12 | 12:06

@deraderendraaien 12:02

Net op tijd dan want post is reeds verwijderd.

Slapstengels.

Ben Adam | 22-04-12 | 12:06

Leuk dat je mij van "onduidelijkheid" beschuldigt. Gij znoder zonde werpe de eerste steen.

Zie.
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/04/...
Kaas de Vies | 21-04-12 | 18:25 | + 53 -

Kaas de Vies | 22-04-12 | 12:06

Er zijn helaas nog wel veel geenstijl lezers die stemmen op de PVV. Genant.

klaas6523 | 22-04-12 | 12:05

Ik krijg overigens steeds meer het vervelende onderbuik gevoel dat de schaduwregering zijn werk van 6 mei 2002 nu kan gaan afmaken.
De Regentenkliek kan die uiterst vervelende nieuwe partijtjes nu elimineren om terug te keren naar de oude verhoudingen.
Burgers let op uw saeck!

Niemands Knegt | 22-04-12 | 12:05

@Ashtrey Jouw opmerking zegt dus weer genoeg. Binnen de PVda is wel ruimte voor kritisch geluid, binnen PVV mag dat niet. Wat ik hier bv al niet gelezen heb over Brinkman...

lisa8888 | 22-04-12 | 12:05

Hölzenbein | 22-04-12 | 11:58
"Simpel omdat die lui niets brengen in dit land behalve alleen maar vijandigheid tegenover elkaar, verdeling, en totaal niet flexibel zijn. Ze remmen processen alleen maar af met hun enorme star- en domheid."
En waarom is dit anders dan de pvda, om maar een voorbeeld te noemen?

spanarchist | 22-04-12 | 12:04

@Kaas de Vies | 22-04-12 | 12:01
Jij blijft maar vastpinnen op je ontwikkelingshulp...

www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/art...

BTW verhogen laat de mensen nog minder kopen als dat ze al doen. Simpele redenatie.

Hölzenbein | 22-04-12 | 12:04

@Hölzenbein | 22-04-12 | 12:01 | + 0 -
Tja, wacht even, even opzoeken.

Kaas de Vies | 22-04-12 | 12:04

@Turrukje | 22-04-12 | 12:01 | + 0 -
Kom ik boos over?

Kaas de Vies | 22-04-12 | 12:03

Jolande Sap had het eigenlijk al voorgedaan met haar stekker en toen heeft iedereen haar uitgelachen.

Hölzenbein | 22-04-12 | 12:02

@Ben Adam | 22-04-12 | 11:20
gelezen!

deraderendraaien | 22-04-12 | 12:02

Al boze reaguurders waarom GS zo gemeen is tegen de PVV?

Turrukje | 22-04-12 | 12:01

@Hölzenbein | 22-04-12 | 11:58 | + -1 -
Star- en domheid.
Zoals BTW verhogen en ontwikkelingshulp marginaal verlagen.

Is ook vrij star hoor de discussie over ontwikkelingshulp.
Niemand kan mij duidelijk maken of overtuigen waarom we zoveel geleend geld weggeven.

Kaas de Vies | 22-04-12 | 12:01

@Kaas de Vies | 22"-04-12 | 11:50
Kabinet van "dingen dus. Jouw zaken mijn zaken, zaken in het algemeen, welke zaken? Wees eens een keer duidelijk.

Hölzenbein | 22-04-12 | 12:01

Wel een beetje vreemd, eerst was er kritiek op de PVV dat die niet democratisch genoeg was en dat er alleen gebeurde wat Wilders wil, en nu die democratie er binnen de partij wel blijkt te zijn, is dat meteen de nieuwe kritiek. Conclusie is dat de PVV het volgens de pers altijd fout doet. Zegt meer over de pers dan over de PVV.
Wel vreemd hoe makellijk GeenStijl hierin mee gaat.
Op die link naar dedagelijksestandaars staat dat vijf fractieleden het niet met het akkoord eens waren. Dat is democratie, dames.

me,myself and IK | 22-04-12 | 12:01

-weggejorist-

allah snackbar | 22-04-12 | 11:59

Het grote verschil met de LPF is dat Pim vermoord is en Geert nog leeft.

WirMachenMusik | 22-04-12 | 11:59

Als ik het allemaal goed begrijp wordt er morgen een pindakaasvloer aangelegd op het museumplein, waarna de occupy'ers weer terugkomen om de zaak onder te schijten.
Asielzoekende oorlogsmisdadigers worden in auto met chauffeur aangereden en in een vinex met flatscreen en 4 Iphones gezet.
Paul de Leeuw en Patrick Lodiers gaan hun salaris verdubbelen, gewoon omdat het kan, Albayrak komt terug en gaat 7 AZC's erbij bouwen en die lul van de wereldomroep krijgt 3 miljoen mee.
Verder gaat staats 3 DWDD (De Wereld Der Deugdzamen) 4 uur per dag uitzenden, met een column van Jolo van minimaal een half uur.
HBO-diploma's worden gratis weggegeven mits de ontvanger een opstel schrijft waarin de woorden: Wilders, fascist en NSB minimaal 8 keer voorkomen.
Spong gaat een rechtzaak namens alle autochtoniërs aanspannen en eist een schadevergoeding van een ton per slactoffer.

Kortom de euforie van de onnozelen is ongekend.
Veertig jaar geld weggeven aan onrendabelen, ik had de hoop dat het tij zou keren, maar helaas, het einde is nog lang niet in zicht.

Cuyahoga | 22-04-12 | 11:58

@Kaas de Vies | 22-04-12 | 11:47
Ik doe mij helemaal niet voor neutraal te zijn. Iedereen geeft mij minnetjes omdat ik misschien niet rechts genoeg ben (de idioten), terwijl ik ook niet links (genoeg) ben. Wat Wilders aangaat kan ik niet neutraal zijn omdat het wel een heel grote uitzondering is in het politiek landschap.

En zoals jij al langer weet heb ik Wilders en zijn schorem van het begin af aan al gehaat. Simpel omdat die lui niets brengen in dit land behalve alleen maar vijandigheid tegenover elkaar, verdeling, en totaal niet flexibel zijn. Ze remmen processen alleen maar af met hun enorme star- en domheid. Het grootste bewijs is er nu weer met Catshuis-gate. Dus rechtsch Nederland, tel uit je winst en lik je vingers af! Man man man.

Hölzenbein | 22-04-12 | 11:58

Dat na ons de Zondvloed is niet enkel de nu z.g. 65+PVV stroming, maar het gehele huidig politiek establishment, links, rechts,midden, graaierts zijn het allemaal!

william7055 | 22-04-12 | 11:57

@wakker worden | 22-04-12 | 11:52
Inderdaad. Die zogenaamde ouwe lullen zijn toevallig wel onze opa's, oma's, vaders of moeders. Zij hebben ons hier gebracht. Ons zelf en ons Nederland. Met goede en minder goede dingen, maar wel met de beste bedoelingen. Ze zijn te oud om zelf nog iets aan hun situatie te verbeteren.
Dus wij horen netjes voor ze te zorgen. En niet voor "ontwikkelings" landen. Dat hebben we tegen beter weten in ruimschoots lang genoeg gedaan.

vetkleppert | 22-04-12 | 11:57

@Parel van het Zuiden | 22-04-12 | 11:45
Of je je genaait voelt, hangt denk ik vooral af wat je verwacht van de politiek. Ik ben van mening dat populisten kunnen bestaan dankzij de onwetendheid van de kiezer. De kiezer die telkens weer lijkt te denken dat men in Den Haag alles kan aanpakken.

Ik zet het rode kruisje in het besef dat men in Den Haag slechts over 20% van de wet- en regelgeving gaat. Ik laat me niet gek maken door onhaalbare plannetjes zoals bijvoorbeeld de immigratie terugdringen. Den Haag gaat er niet over. Kun je iets van vinden, maar dat is nou eenmaal zo.

Harm Bartig | 22-04-12 | 11:56

Een goed stuk, totdat natuurlijk weer met stront wordt gegooid: "rare islamfixatie".
Waar is dat nou weer voor nodig? Ga zelf eens in een heimweeschotelwijk wonen, Brusselmans. Dan praten we verder.

McPhart | 22-04-12 | 11:56

We gaan ons als burgers toch niet laten wijsmaken dat één enkele partij in de laatste jaren Nederland in een crisis gestort heeft?
.
De ellende waar we nu in zitten is de resultante van dertig jaar verkeerd weven van het systeem. Een misselijkmakend proces van keuzes maken op basis van partijpolitiek, persoonlijke belangen, perverterende invloed van de financiele sector, incompetentie en machtspelletjes. Waarbij stelselmatig uitgegaan is van verkeerde paradigma's als oneindige groei, angst voor de burgers, en de maakbaarheid van de samenleving door de overheid.
.
Ik mag hopen van niet want dat zou zonde zijn van de kans die ons burgers nu geboden is om juist te kiezen welke bezuinigingen, welke koers, welke toekomst we willen.

Parel van het Zuiden | 22-04-12 | 11:56

-weggejorist-

allah snackbar | 22-04-12 | 11:55

@Harm Bartig | 22-04-12 | 11:51 | + 0 -
SP wel, PvdA niet.

SP zet namelijk wel de gekkie's op non-actief
PvdA niet, ook niet na herhaaldelijk falen
(let op dat er tijdens het Catshuis-overleg niet gelekt is, ten tijde van de PvdA had alles in de kranten gestaan. Vind ik heel erg opvallend)

Tja gedogen is niet mee-regeren. Ze hadden een gedoogakkoord, alleen daar moet je de PVV op afrekenen vind ik.

Kaas de Vies | 22-04-12 | 11:54

Wilders had de stekker er eerder uit mogen trekken in plaats van deze last-minute PVV damage control. Maar om dat nou de schuld te geven van de hele crisis die zich al vele jaren opbouwt in de vorm van rommelhypotheekspeculaties, huizenbubbels, risicograaiende bank- en corporatiebestuurders en miljardenverslindende zwakke EU-landen, dat is wel erg veel invloed toedichten aan die man.

Zoetwaterpanharing | 22-04-12 | 11:53

In die peilingen staat pvda+sp+d66+gl op meer dan 75 zetels...

synchronicity | 22-04-12 | 11:53

Goddomme, als zelfs GeenStijl mee gaat doen met het huilen van de wolven in het multiculturele, eurofiele gedoogbos dan is het wel heel erg gesteld in dit polderland. Ik zie al op tegen de werkweek wanneer de Varajongens hun ongegeneerde PvdA mombakkes op mogen zetten, medegefinancierd door misschien wel anders denkende belastingbetalers, komt mijn favoriete internet feuilleton ook nog eens met een anti PVV campagne.
Let wel, ik ben geen PVV stemmer, maar deze uiterst doorzichtige voor het gros toch wel indoctrinerende anti campagne ben ik nu al zat.
En goddomme laat de PvdA zijn klapvee uit onze burelen terugroepen.

Niemands Knegt | 22-04-12 | 11:53

Prachtig toneelstukje, lijkt GTST wel.
Mensen laat je niet opnaaien en tegen elkaar in het harnas jagen. Dat willen ze graag. Zo ook Brusselmans, tegen die ouwe lullen. Ga als echte Nederlanders achter elkaar staan.

wakker worden | 22-04-12 | 11:52

@zovoklets | 22-04-12 | 11:47 | + 0 -
Zakenkabinet zie ik niet als een kabinet van zakenmensen, maar specialisten.

Nu zitten er een paar politieke dwazen. b.v. Donner heeft gezwalkt van ene post naar andere post, omdat hij specialist was in politiek, en niet voornamelijk in dat vakgebied.

Kaas de Vies | 22-04-12 | 11:51

@Kaas de Vies | 22-04-12 | 11:42
Gedogen is regeringsverantwoordelijkheid nemen zonder dat je ministers levert.

Wat dat betreft weten we waar we met de PVV aan toe zijn. Verder gaat beleid niet over de poppetjes maar over de standpunten. De PVV is, naar mate de crisis voortduurt linkser geworden dan de PvdA.

Elke partij kent z'n gekkies, maar de SP (provinciaal en gemeentelijk) en de PvdA zijn in elk geval betrouwbaarder gebleken dan de PVV waar dan ook. Ik denk dat we dat wel kunnen vaststellen. Wat je verder ook inhoudelijk van deze clubs vindt.

Harm Bartig | 22-04-12 | 11:51

@Hölzenbein | 22-04-12 | 11:47 | + 0 -
Ik zeg zakenkabinet, niet een kabinet van zakenmensen.

Het zakenkabinet wordt uiteraard ingesteld door de 2de kamer, dus vandaaruit heb je politiek legitimatie.

Kaas de Vies | 22-04-12 | 11:50

@Roer | 22-04-12 | 11:22
Ik stem idd PVV,en zal dat blijven doen.
Om redenen die je kunt nalezen in de rest van mijn tegels.
"Als je last van PVV mollen hebt, moet je daar mee dealen en niet zielig doen"
Daar zal dus nu Binnen de PVV gedealt worden, Maar transparantie over mollen mag waarschijnlijk niet ,want: Komt de SP niet goed uit toch?

deraderendraaien | 22-04-12 | 11:49

@Magnum Force | 22-04-12 | 11:07
Helemaal gelijk heb je!

Als de PVV nu eens op sociaal vlak wat minder links wordt en Wilders zo af en toe niet van die ordi dingen roept zou het echt een partij naar mijn hart zijn. Nu ik weet dat er minstens 5 semi-SPers in de PVV fractie zitten krijgt de PVV mijn stem niet meer. Wilders: orde op zaken stellen graag. Ik vind het een grote blunder dat de Catshuis-akkoord geflopt is! Goed voor links dus per definitie slecht voor NL.

Between&Betwixt | 22-04-12 | 11:48

Kaas de Vies | 22-04-12 | 11:43 |

Ook slappe hap dus. Jij gelooft alleen in geld en de databasebalans in evenwicht houden. Fuck that.

zovoklets | 22-04-12 | 11:47

@LJBrinkhorst | 22-04-12 | 11:44
Voor de kapitaalmarkt is de uitslag vanavond om 20:00 belangrijker dan de besluiten van een geblondeerde politicus.

kapotte_stofzuiger | 22-04-12 | 11:47

@Kaas de Vies | 22-04-12 | 11:43
Dus een beetje richting dictatuur (want zakenlui bestemmen wo es lang geht...).

Hölzenbein | 22-04-12 | 11:47

@Hölzenbein | 22-04-12 | 11:45 | + 0 -
Welke politici vind jij nog meer clownesk? Of alleen PVV. Je doet je altijd voor neutraal te zijn, maar je ventilaties zijn niet neutraal.

Kaas de Vies | 22-04-12 | 11:47

Wil graag dat clowntje Wilders en zijn PVV kornuiten nog lang blijft, want ik krijg altijd buikrampen van het lachen van dat zootje idioten. Wat een lutsets, maar wel amusant.

Voor de rest graag niet meer mee laten doen in de politiek want je ziet de puinhopen wel die ze veroorzaken. Gewoon ergens in de Kamer in een hoekje zetten zoals Statler en Waldorf waar ze belangrijke politieke processen niet meer kunnen verstoren.

Win-win situatie!

Hölzenbein | 22-04-12 | 11:45

@Harm Bartig | 22-04-12 | 11:40 |

Een beetje zoals u (ik eigenlijk ook) zich al dertig jaar laat naaien door de gevestigde partijen en deze toch weer op het stembiljet aankruist?

Parel van het Zuiden | 22-04-12 | 11:45

@Dick Passchier | 22-04-12 | 11:43 | + -1 -
Jammer dat we de immigratie-politiek kunnen berekenen, ik wil graag ook nog een factuur sturen.

Kaas de Vies | 22-04-12 | 11:44

www.reuters.com/article/2011/08/06/us-...

Hel en verdoemenis werd er gepredikt. Obama had op dat moment feitelijk al zijn herverkiezing verloren. En, is Amerika ingestort?
Natuurlijk, ik weet dat het voor Amerika makkelijker is om geld aan trekken op de kapitaalmarkt dan voor Nederland. Maar please, laat je niet fokken door Eurocraten en hun schijnvergelijkingen met de knoflookstaten.

Zelfs in Ierland gaat het nu al weer een stuk beter.

LJBrinkhorst | 22-04-12 | 11:44

Kaas de Vies | 22-04-12 | 11:25

Ok , ik nuanceer; calvinisme, maar dan zonder de middeleeuwse opvattingen omtrent homosexualiteit e.d.

Hefting | 22-04-12 | 11:44

In deze chaos rest ons nog maar één bezuinigingsmaatregel; de schade verhalen op de PVV-stemmer. De vervuiler betaalt. De teller staat nu op 9.200 euro per stemhooligan.

Dick Passchier | 22-04-12 | 11:43

@Hölzenbein | 22-04-12 | 11:40 | + 0 -
Zakenkabinet zonder duidelijke politieke kleur en politiek onbekenden.

Kaas de Vies | 22-04-12 | 11:43

@Harm Bartig | 22-04-12 | 11:40 | + 0 -
Wat mij tegen staat bij de PvdA is dat zo weinig kwaliteiten hebben en keer op keer hebben bewezen gewoon een dwazenpartij te zijn. Kan je ook zeggen van de PVV, of het is tactiek of wat dan ook, maar zij hebben nog nooit echt regeringsverantwoordelijkheid gekend.

SP ook niet, dus kan ik ook niet beoordelen.

Kaas de Vies | 22-04-12 | 11:42

@Kets22 | 22-04-12 | 11:32
Laat je niks wijsmaken wat betreft "Nederland is altijd een Golman Sachs land geweest"
Je vergeet één ding! Waar er in het verleden geen massale animo was voor politiek onder de lageropgeleiden Nederlander, is dat na Fortuyn behoorlijk veranderd. En geloof me, van deze mensen hebben 95% procent tot op de dag van vandaag nooit van Goldman Sachs gehoord!

Dus deze Stemmers gaan voor hun Nederland zoals zij het kennen en willen! onderschat dat niet.
Dat hebben de gevestigde partijen ook gedaan,met alle gevolgen van dien. Grote aanhang voor Fortuyn, en grote aanhang voor PVV en SP!

deraderendraaien | 22-04-12 | 11:42

@Kets22 | 22-04-12 | 11:30
Ja, want demissionair kabinet en politiek-gevoelig onderwerp.

rara | 22-04-12 | 11:41

Kaas de Vies | 22-04-12 | 11:33
Niet eens nodig, met wat Wouter Bos aan België betaald heeft voor Fortis is het budget aan ontwikkelingshulp al voor 4 jaar vooruit betaald.

spanarchist | 22-04-12 | 11:40

Grappig. Die Wilders adepten die nu te vuur en te zwaard aloude SP en PvdA standpunten verdedigen. Het kan verkeren.

Echt: al bekeert de Blonde God zich morgen tot vroom extremistisch moslim met baard.... Ze blijven hem hondstrouw.

Wat een domheid.

Harm Bartig | 22-04-12 | 11:40

@Feynman | 22-04-12 | 11:38 | + 0 -
Ik snap dat ook niet. Maar het is beter om het intern te bespreken. Kritiek mag in het openbaar, maar het moet niet zeurderig worden, want dan moet je wel weg, want dan is het blijkbaar een breekpunt voor de "dissident" zelf.

Kaas de Vies | 22-04-12 | 11:40

We zouden ook weer aan kunnen denken onze welvaart op te bouwen i.p.v. af te breken.
Zomaar een idee.
ene,gulden terug graag.

ziende blind | 22-04-12 | 11:40

@Kaas de Vies | 22-04-12 | 11:33
Wat zou voor jou een ideale uitkomst zijn grosso modo? En welke coalitie?

Hölzenbein | 22-04-12 | 11:40

@Snikkeldrift | 22-04-12 | 11:38 | + 1 -
En dat LoL-proces.

Kaas de Vies | 22-04-12 | 11:39

@linkschefaalhaas | 22-04-12 | 11:35

Nog sterker: Bart-Jan Spruijt is een neef van Geert, als ik me niet vergis...

ZKH EénOog | 22-04-12 | 11:39

Komt Geen Stijl daar nu pas achter !

Letteke | 22-04-12 | 11:38

Ik wil Geert in elk geval nog wel bedanken voor het overgetelijke CDA-congres.

Snikkeldrift | 22-04-12 | 11:38

@Kaas de Vies | 22-04-12 | 11:34 | + 2 -
Ik kan uiteraard ook overtuigd worden, hihi, wat ben ik toch soms een arrogant baasje.

Kaas de Vies | 22-04-12 | 11:38

Kaas de Vies | 22-04-12 | 11:29 |
Wat zou jij doen met partij dissidenten?
zovoklets | 22-04-12 | 11:33 | + 0 -
Waarom worden Kamerleden die zelf nadenken altijd dissidenten genoemd. Stemmen zonder last betekend dat dissidentie grondwettelijk wordt verwacht van Kamerleden!

Partijdiscipline maakt met behulp van achterkamertjespolitiek meer kapot dan je lief is.

Feynman | 22-04-12 | 11:38

Prima toch! Geert kan nu de voor een jonge en snelgroeiende partij onvermijdelijke vergissingen tijdens de selectieprocedure herstellen. De door de gevestigde politieke kaste als ondermijners binnengesluisden zijn nu grotendeels herkend. En de opportunistische meelifters sowieso.
En ondertussen zullen er best wel al wat statenleden als standvastige én betrouwbare landelijke politici in de picture zijn gekomen.
En .... toch weer iets minder (gevoeld) sociaal stigma dan bij de vorige verkiezingen, voor wie zich als PVV-politicus voor ons land wil inzetten.

WirMachenMusik | 22-04-12 | 11:37

Ik zie nu al wel meteen twee forse lichtpunten:
Het gaat ontzettend slecht met CDA en PVDA.
En mocht de PVV in de oppositie komen, dan wordt de politiek wel weer een stuk interessanter, omdat Wilders zich dan niet meer hoeft in te houden als gedoger en weer gewoon de opmerkingen mag maken waarvoor ik op hem gestemd heb.

vetkleppert | 22-04-12 | 11:37

-weggejorist-

linkschefaalhaas | 22-04-12 | 11:35

@zovoklets | 22-04-12 | 11:33 | + 0 -
Ik heb geen partij dissidenten want ik snoer critici niet de mond.
Iedereen die valide punten en kritiek heeft moet dit naar voren brengen. Als ik de persoon niet kan overtuigen en hij kan hier niet mee leven, dan mag hij weg of hij mag blijven. Maar dan is het wel klaar.

Kaas de Vies | 22-04-12 | 11:34

@Ing. eslapen | 22-04-12 | 11:32 | + 0 -
Ja we veranderen gewoon een naampje. Investeren in onderwijs noemen we vanaf nu ontwikkelingshulp, eerbiedigen wij dat verdrag ook nog eens.

Kaas de Vies | 22-04-12 | 11:33

Kaas de Vies | 22-04-12 | 11:29 |

Wat zou jij doen met partij dissidenten?

zovoklets | 22-04-12 | 11:33

Het enige positieve wat ik (na heel lang nadenken) kan bedenken is dat dit hopelijk het einde van de cavia cops betekent.

Dreverhaven | 22-04-12 | 11:33

@Charles Bukowski | 22-04-12 | 11:31 | + -1 -
Wat een goed nieuws, heeft de PvdA zich opgeheven. Dat wist ik niet. Tof man, ik ga het gelijk rondtwitteren (als ik wist hoe).

Kaas de Vies | 22-04-12 | 11:33

@Sir EnemA | 22-04-12 | 11:23

Twee aantekeningetjes:

-De PVV heeft nooit mee geregeerd. Enkel mogen gedogen.
-De huizen- en kantoormarkt stond toch al op instorten, omdat vanaf dit jaar, GEHEEL TERECHT, de vrijstelling van lasten bij leegstand is afgeschaft.

ZKH EénOog | 22-04-12 | 11:32

@Kaas de Vies | 22-04-12 | 11:29
Met wat er de laatste jaren in Den Haag zit,
zou het beter zijn om de ontwikkelingshulp daar te besteden.

Ing. eslapen | 22-04-12 | 11:32

deraderendraaien | 22-04-12 | 11:31

Daar zal het inderdaad wel op gaan neerkomen, niet alsof er veel verandert dan Nederland is altijd al pro Goldman Sachs en pro Brussel geweest.

Kets22 | 22-04-12 | 11:32

Wir singen tralala und tanzen hopsasa!!!
Ik ben kapot. Maar goed; een bevrijding van je land van Neo-fascistische elementen maak je ook niet elke dag mee. *plop*

Charles Bukowski | 22-04-12 | 11:31

@HetVrijeWoord | 22-04-12 | 11:15
Jou oplossing is nou precies wat Wilders wilde voorkomen.
De invloed van Europa op onze democratie!
Griekenland en Italië kregen reeds een aangewezen leider van Europa in de mik geduwd, en door strikt aan die onrealistische 3% te houden wil Brussel aansturen op chaos in het Nederlandse parlement, met als oogmerk hier ook een Goldman Sachs mannetje aan het hoofd te zetten!

Dan zijn wij Nederland niet meer ,maar een franchise filliaal van Goldman Sachs met Brussel als directie!

deraderendraaien | 22-04-12 | 11:31

Kan die Opstelten nu opsodemieteren met zijn wietpas ?

Kets22 | 22-04-12 | 11:30

Ik zou graag willen zien dat Geenstijl ons een platform biedt waarin wij belangrijke politieke punten kunnen bespreken.

Ik vraag steeds om tegenargumenten om bijvoorbeeld de ontwikkelingshulp op 0,0 te zetten. Die krijg ik mondjesmaat.

Kan geenstijl dan deze argumenten voor en tegen niet samenvatten en voorleggen aan politici wat zij er van vinden? Dat zij inhoudelijk moeten reageren op de punten voor en of tegen.

Want dan weten wij precies wat we aan die lui hebben.

Hoeft niet alleen over ontwikkelingshulp te gaan, er zijn meer punten. En als je kijkt wat voor kennis in de panelen zit moet dit goed verwoord kunnen worden, door voor en tegenstanders.

Soort van Geenstijl stemwijzer. Maakt de politiek inzichtelijk en brengt ze dichter bij de geenstijl reaguurder, je weet wel die ongrijpbare gure rechtse honden. Nou elke policus wil hier toch zijn gelijk halen?

Kaas de Vies | 22-04-12 | 11:29

Verborgen agenda's, dubbele agenda's, backstabbers, naaien of genaaid worden, ratten en mollen, hypocrisie, meebeslissende VMBO'ers die niet eens weten hoeveel nullen een miljard nou eigenlijk heeft, SGP engnekken die opeens macht krijgen / kregen en als klap op de vuurpijl 1 geblondeerde sociopaat..... dit land is so fucked up

Paulus Pretletter | 22-04-12 | 11:29

@blinde kip | 22-04-12 | 11:27
*gillend: "AAA..." oh wacht "AA+++" door huiskamer rent*

kapotte_stofzuiger | 22-04-12 | 11:28


Fuck Brussel !

(c)ZWITSUL | 22-04-12 | 11:28

-weggejorist-

linkschefaalhaas | 22-04-12 | 11:27

Het CDA had maar twee Ferriers en Koppejans. De PVV blijkt er nu 5 te hebben. 'Dit verdient niet de schoonheidsprijs. De ontstane situatie is zorgelijk, in eerste instantie voor de PVV.' Eingszins vrij naar Wilders
www.volkskrant.nl/vk/nl/2824/Politiek/...

lekkurlinx | 22-04-12 | 11:26

-weggejorist-

linkschefaalhaas | 22-04-12 | 11:26

@Hefting | 22-04-12 | 11:22 | + -1 -
Als je saaie calvinisten wilt moet je die kleine christelijke partijen niet vergeten.

Kaas de Vies | 22-04-12 | 11:25

De pvv krijgt gewoon opnieuw mijn stem, ben van mening dat het niet aan de pvv ligt dat we in deze economische situatie zitten. Cda op naar de nul zetels! Rutte graag zie ik je opnieuw als mp! En hoop een zetel of 30 voor de pvv. Dan komt me droom kabinet er misschien toch nog.

snelders NL | 22-04-12 | 11:25

Dus nu zijn het al "SP-mollen" die Greetje hebben gesaboteerd? De GBL heeft zijn fractie niet in de hand en alles wat knetterrechts kan bedenken is: de renegaten als links bestempelen. Het zou om te lachen zijn, als... Wacht: het *is* om te lachen.

Djong | 22-04-12 | 11:25

Wat er ook gebeurt, de PVV in zijn huidige vorm, mag vanaf nu blaffen in de oppositie.

Banana-Hollandia | 22-04-12 | 11:25

Hölzenbein | 22-04-12 | 11:19 |

Precies. Oprotten met die slappe Wilders. Laten we hopen op een krachtiger politicus die niet onder staatbeveiligingscontrole staat maar zijn eigen trouwe manschappen heeft.

zovoklets | 22-04-12 | 11:23

Voorlopige tussenstand:
- PVV mag nooit meer mee-regeren
- Verhagen verdwijnt nu uit beeld
- Idem Hero Brinkman
- Samson is bij de komende verkiezingen lijsttrekker
- Sap gaat voor de verkiezingen nog ingeruild worden.
- Alles hangt af van de nieuwe partijleider CDA vwb mogelijke coalities na de verkiezingen.
- NL raakt AAA status kwijt en huizen/kantoormarkt stort in: We are FUBAR.

Sir EnemA | 22-04-12 | 11:23

zovoklets | 22-04-12 | 11:17 |
Ome Jozef draait zich in zijn praalgraf om zoveel slapte. Walgelijk!
*
Maar wij hebbn straks Bea in Delft !

Ratzing. | 22-04-12 | 11:23

Beter selecteren dit keer alleen.
Kutsnob | 22-04-12 | 11:06

Deze collectie busplassers, pornobaronnen en (inmiddels uitgetreden) drankorgels *was* toch al de beste selectie bedrijfspoedels waar Greet mee op de proppen kon komen? Iemand die Laurence Stassen de kwaliteiten toedicht om een statenfractie te leiden, die heeft toch niet een al te best beoordelingsvermogen...

Djong | 22-04-12 | 11:23

Trouwens niet te vergeten dat met het voorstel van dit VVD-CDA kabinet er 78.000 banen zouden verdwijnen.

Samen met een koopkrachtdaling van gemiddeld 4% voor de sociaal zwakkeren in de samenleving. Gedeeltelijk vanuit een BTW verhoging van 2% voor iedereen. Zelfs voedsel mocht een procent duurder worden. Laat de minimumloners, pensioenloze bejaarden en bijstandsgerechtigen maar verrekken.

Het wegvallen van hun bestedingen samen met het effect van 78.000 nieuwe werkelozen is absoluut geen nekslag voor de economie. Dit is een niet christelijk voorstel waar ook geen enkel ondernemerschap in te bespeuren.

Het lijkt wel een winkel die op zaterdag dichtgaat om te besparen op personeelskosten.

Feynman | 22-04-12 | 11:22

deraderendraaien | 22-04-12 | 11:18
Het is allemaal de schuld van anderen. Je stemt zeker PVV? Mijn advies: neem zelf verantwoordelijkheid. Als je SP mollen hebt, moet je daar mee dealen en niet zielig lopen doen. De PVV was het land mede aan besturen (soort van dan, want echt besturen is te eng, want dan moet je ook niet-populistische maatregelen nemen). En als bestuurder heb je moeilijke puzzles op te lossen. Dat kan Wilders niet. Hij is een onetrick-pony. Heeft ons land een hoop schade berokkend (samen met Rutte).

Roer | 22-04-12 | 11:22

In het landsbelang; een middenkabinet met vvd,pvda en d66 . verstandige mensen die in staat zijn het landsbelang boven hun eigen belang te plaatsen.
Saaie calvinistische degelijkheid ftw!
-
Verder zou Brinkman hier wel eens garen bij kunnen spinnen, samen met de paar normale pvv-ers een anti-immigratie/law&order partij starten.

Hefting | 22-04-12 | 11:22

De PVV heeft iig één ding bereikt in haar bestaan en dat is de marginalisering van het CDA.
Toch mooi.

de Bree | 22-04-12 | 11:22

Het Telegraaf-concern kiest partij. Gisteren de 'gewetensvolle' Brinkman al in Pownieuws XL gewurmd. Vanmorgen tendentieuze koppen op telegraaf.nl. Jinek met een CDA'er die jankend zit te griepen dat hij zijn verkeerde pak aanhad, en een duidende VVD'ert. En nu B e.v.a. die de 'LPF-toestanden' aanwakkeren.

Fijnstoffer | 22-04-12 | 11:22

@Steuntrekkert | 22-04-12 | 11:20
Doe hem maar op een plek waar nooit licht komt...

Hölzenbein | 22-04-12 | 11:21

zovoklets | 22-04-12 | 11:17

Als dit verhaal daadwerkelijk waar was geweest dan had Wilders dat gisteren als argument achter gesloten deuren aan kunnen voeren. "Ik kan nu wel ja zeggen maar dan komen we straks nog 5 stemmen extra tekort."

Complete bullshit dus.

netniet | 22-04-12 | 11:21

Jeetje Brusselmans wat wordt jij zuur als je aandelen, derivaten, obligaties, etc. in waarde dalen.....:-)

snap-u-m-snap-ik-m | 22-04-12 | 11:21

@Roer | 22-04-12 | 11:15
Rechtse rechtlijnigheid lijkt mij op het internationale toneel toch beter te verkopen dan linkse lampendanserij, waarin "bezuinigen" slechts een ander woord is voor "belastingen verhogen".

Magnum Force | 22-04-12 | 11:21

GS gaat vol op het orgel om Greet de crisis aan te wrijven.

Alsof Henk & Ingrid zich iets gelegen laten liggen aan de ratingagencies, de Brusselse kermis (gaat er altijd lekker in) of de interne problematiek bij een archaisch instituut als een politieke partij.

Foute analyses, allemaal. Wilders wil af van het gezeik in zijn partij omdat het een negatieve uitwerking heeft op ZIJN politieke agenda. Die politieke agenda wordt nog steeds door een heel groot deel van de Nederlanders gedragen, ook door PvdA'ers, SP'er en MKB Nederland.

LJBrinkhorst | 22-04-12 | 11:20

En waar moet ik nu heen met mijn rechtsche stem?

Steuntrekkert | 22-04-12 | 11:20

-weggejorist-

Ben Adam | 22-04-12 | 11:20

-weggejorist-

Hölzenbein | 22-04-12 | 11:19

Eh van 'gebeurt' (doet mijn mac het ook al..).

Roer | 22-04-12 | 11:18

Als je tussen de regels doorleest kan de conclusie alleen maar zijn dat die SP mollen de PVV hebben willen meeliften op de Anti Europa agenda van de PVV.
Wilders riep bij de start van zijn partij namelijk al dat het een schande was dat een gedetineerde meer in de watten gelegd werd dan onze ouderen! Daar was het de SP mollen dus niet om te doen.
De SP zelf echter durft niet te hard in te hakken op Europa uit angst nooit binnen een coalitie te geraken.

Vandaar dat de PVV nu opgescheept zit met SP mollen.

deraderendraaien | 22-04-12 | 11:18

Tjemig | 22-04-12 | 11:12 |
En dan maakt ie ook nog 'gebeurd' van 'gebeurd' die kudt-iPad.

Roer | 22-04-12 | 11:18

captainobvious | 22-04-12 | 11:13 |

Inderdaad. Die Wilders is mij veel te lief passief. De bende van 5 had hij moeten laten fusilleren en vervangen.
Ome Jozef draait zich in zijn praalgraf om zoveel slapte. Walgelijk!

zovoklets | 22-04-12 | 11:17

Ik vind het allemaal best, zolang er na de verkiezingen nog wel politici in de kamer blijven die blijven rammen op die achterlijke religie, op lage kutstraffen en op het pamperen van luie lamzakken in NL en buitenland.

Kirth Gersen | 22-04-12 | 11:17

"De VVD bindt echter maar 75% van haar kiezers. Nog niet eerder zagen we zoveel VVD-kiezers die naar de SP overstappen (6%). Dat zijn vrijwel alleen kiezers met lagere inkomens."
Tuurlijk, verkwansel het liberalisme voor wat uitkeringsgeld, dan komt alles goed...

Causa Sui | 22-04-12 | 11:17

@Magnum Force | 22-04-12 | 11:07
De PVV haalt zelfs de SP links in.

Feynman | 22-04-12 | 11:16

Rot toch op met je opstappers uit de PVV. Lekker doen want van die Brinkman gaan we ook nog heel veel horen na de nieuwe verkiezingen.

Logisch nadenken is best wel lastig.

netniet | 22-04-12 | 11:16

Wilders is volgens mij in ieder geval fanclub GS/Powned kwijt aan de laatste twee topics te zien...
Wellicht wordt het tijd voor een Italiaanse oplossing: zakencabinet van mensen die weten hoe je een bedrijf moet leiden? Wat dat is een land uiteindelijk toch ook, zeker een land wat grotendeels afhankelijk is van export en echt belangrijke economieen zoals de Duitse.

HetVrijeWoord | 22-04-12 | 11:15

Magnum Force | 22-04-12 | 11:07
Rechtse rechtlijnigheid in een verdeeld Nederland met afbrokkelend internationale reputatie.. slecht plan.
Goed luisteren, feiten checken, niet alleen je eigen ideologie volgen, werken aan vertrouwen en relaties naast bezuinigen. Dat is de echte oplossing. Of dat nu rechts of links is. Gewoon goed besturen, alle Nederlanders willen dienen, en laten zien dat je verder kijkt dan je eigen voorkeuren/overtuigingen.

Roer | 22-04-12 | 11:15

Twee topics om een politieke partij te slopen op een rustige zondagochtend.

Volgens uw collega Pepernoot liep Wilders principieel weg. Volgens u was het pakket van maatregelen in de fractie niet haalbaar.

Zolang je positie binnen de andere politieke partijen puur gebaseerd is op het aantal jaren lidmaatschap en totaal niet op wat je kan en wat je gedaan hebt, zullen politici uit carrière overwegingen honkvast blijven. Nadenken en voortschrijdend inzicht worden niet beloont.

Vanwege de staatsrechtelijk verboden fractie discipline is voor de kiezer de individuele denkwereld van Kamerleden onzichtbaar. We zien alleen het fractie standpunt terug in de stemverklaring.

Laten we blij zijn met een open partij waar de vuile was van buiten licht. Die transparantie zeuren we immers al jaren om. Waarom weten we eigenlijk van het CDA niet wie er tegen deze maatregelen waren? Het is dat die christen traag van begrip zijn, maar die waren in de loop van deze week ook wel uitgestapt.

De maatregelen bestonden hoofdzakelijk uit lastenverzwaringen en het uitkleden van bijstandsgerechtigden en pensioenloze bejaarden. Geen intelligent of christelijk gedachtegoed.

Alle rechtse en linkse hobbyprojectjes moesten overeindblijven. Ontwikkelingssamenwerking én defensie met de JSF. Je kan zelfs met een spitfire nog Taliban omleggen. Waar praten we over?

Feynman | 22-04-12 | 11:15

Lollig, eindelijk krijg ik en met mij vele anderen gelijk, de PVV is vooral een vehikel voor Narcissus Wilders, en wie er verder inzaten,who cares.

Opheffen die club.

captainobvious | 22-04-12 | 11:13

Oneliners?
Geert gooit de handdoek in het kippenhok.

King of the Oneliner | 22-04-12 | 11:13

Als het via DDS bekend gemaakt wordt,betekend dat dus waarschijnlijk dat het zionistisch gedeelte van Geert z'n clubje de boel aan het verzieken is,de vraag is waarom?

K.Zwellever | 22-04-12 | 11:12

Makkelijk om Wilders zo te pakken te nemen op basis van "economische" argumenten, maar vandaag besluiten de Fransen waarschijnlijk om Griekenland II te worden, dus waarom zouden we dan in Nederland studenten, bejaarden, zieken, maar ook carrieremakers en huizenkopers het leven zuur maken. Die 4,6% tekort met een mooie AA+ status, het kan er alleen maar beter op worden.

kapotte_stofzuiger | 22-04-12 | 11:12

Wat een slappe lul. Niet eens zijn personeel onder controle kunnen houden.

Hoogste tijd voor een politicus die wel weet wat heersen en domineren is.

zovoklets | 22-04-12 | 11:12

Klote iPad, 3 keer post klikken voordat er iets gebeurd.

Tjemig | 22-04-12 | 11:12

Het werd tijd dat de PVV op hield te bestaan.

Na het drama van gisteren/eergisteren zou het goed zijn als ze niet meer terugkeren in het kabinet.
Is het tot niemand doorgedrongen dat in crisistijd er belangrijkere dingen zijn?

Albasalix | 22-04-12 | 11:12

@lisa8888 | 22-04-12 | 11:06
Nóóit! Of ze zijn opstapt.

Err | 22-04-12 | 11:11

Chaos... altijd goed zolang de monarchie gedijt.

Ratzing. | 22-04-12 | 11:11

Buitenhof begint om 12.10 drol.

Nilfisk | 22-04-12 | 11:11

-weggejorist-

Tjemig | 22-04-12 | 11:11

Die Maxime, dat is pas de echte verliezer. Dat kon wel eens de wraak van Geert zijn.

Tjemig | 22-04-12 | 11:11

-weggejorist-

Tjemig | 22-04-12 | 11:11

Wellicht dat het tijd wordt een compleet nieuw politiek stelsel.
Het eeuwige gepolder over coalities blijft een probleem. Geen enkele partij kan ooit haar verkiezingsprogramma voor de volle 100% doorvoeren aangezien een coalitie altijd noodzakelijk is.
Gelijktijdig gebruiken andere partijen/ de oppositie dit feit weer omdat 'verkiezingsbeloftes niet worden nagekomen'.

Dat is een verwijt wat nergens op is gestoeld, verkiezingsbeloftes 100% nakomen is onmogelijk binnen dit politieke stelsel.

Rest In Privacy | 22-04-12 | 11:10

lisa8888 | 22-04-12 | 11:06
Dan kan je inderdaad beter Job en masse dolken in de rug steken en daarna een staande ovatie geven in Rotjeknor.
Toch?

Ashtrey | 22-04-12 | 11:10

Anderhalf jaar hebben ze met zijn drieën lopen afbreken. Tijd om puin te ruimen. Kijken of we de internationale (handels)schade en interne verdeeldheid/wantrouwen kunnen keren.

Roer | 22-04-12 | 11:10

Laten we overstappen van het meer-partijen-stelsel, naar het 1-tot-3-leider-stelsel, dan hebben we al die problemen niet.
Dan kan Greet alles zelf beslissen. Zo goed?
Vervelend hoor, die democratie. Dat niet alles bepaald wordt door 1 (of 3 personen).

Err | 22-04-12 | 11:10

-weggejorist-

Kutsnob | 22-04-12 | 11:08

Vandaar Greets wens tot nieuwe verkiezingen: er moet intern zo spoedig mogelijk eea gezuiverd worden....
En als je er bij betrekt hoe hard hij voor paal stond gister al het er niet zachtzinnig aan toe gaan.
Ben benieuwd of de infaltranten cq 5e kolonne bij Hero onderdak vinden op de kieslijst.

Sir EnemA | 22-04-12 | 11:08

Misschien wordt het in NL tijd voor een échte rechtse partij. Niet een draaiende en belastingverhogende VVD. Niet een PVV die de PvdA zo ongeveer links inhaalt. Een partij die écht maatregelen durft te nemen om de kosten van de verzorgingsstaat in de hand te houden en de overheid te beperken tot haar kerntaken.

Magnum Force | 22-04-12 | 11:07

Iedereen met een tuin vol mollen weet hoelang je bezig bent die krengen te verjagen!

Geert veel succes mijn stem heb je nog steeds!

deraderendraaien | 22-04-12 | 11:07

Nou, voer dan alvast maar de Roemer in als munteenheid (brrrrrr). Ik heb nog 190000 Flying Blue Miles... ik denk dat ik ze nu maar eens ga benutten voor een tijdelijke emigratie ofzo :-(

carmenkrulset | 22-04-12 | 11:07

Tuurlijk. Wilders duwde Nederland in een nog grotere crisis.

Want al die lastenverzwaringen, die als nieuwe molensteen om de nek van de economie zouden komen te hangen, hadden de oplossing geweest voor de crisis natuurlijk...

ZKH EénOog | 22-04-12 | 11:07

-weggejorist-

Kutsnob | 22-04-12 | 11:06

Wat een ongeloofelijke lutser. Of we even samen de komende jaren 10 miljard willen ophoesten omdat Geertje zijn zin niet krijgt.

luckor | 22-04-12 | 11:06

@Err Jep. Ooit een Wilders-adept met enige nuancering een kritiekpuntje naar voren hebben horen brengen?

lisa8888 | 22-04-12 | 11:06

Beroepspolitici, grotere ego's bestaan er niet. Die zijn allang vergeten dat ze het voor het electoraat doen en niet voor hun eigen portemonnee.

BlackDeathMetal | 22-04-12 | 11:03

Oh ja. Geert valt niks te verwijten. Het is de schuld van al die anderen.
Dat hebben we eerder gehoord.

Err | 22-04-12 | 11:03

Hopen dat het deze keer zonder kogels opgelost kan worden dan maar.

Nietvoordekat | 22-04-12 | 11:02

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl