Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LIVE. Neelie maakt Griekse tragedie weer LEUK

oepssorry.jpg Nikkelen Neelie heeft het voor elkaar met haar uitspraak dat de euro best zonder Athene kan. Eindelijk een beetje ademruimte in de impasse. De EU hoeft niet meer zuchtend de deadline voor de reddingsboei van 130 miljard keer op keer op te rekken omdat Souflakistan het niet met de bezuinigingseisen eens is, er kan weer gewoon intern geruzied & op Grieken gescholden worden. Rutte en De Jager durfden eindelijk hardop de liberale kiezer naar de mond te praten door te zeggen dat we de Grieken best kunnen missen, Geert helemaal gelukkig, maar Merkel wil nog steeds Führer van de EU worden dus die haastte zich om te zeggen dat de hangmatstakers per se moeten blijven. En Neelie? Die moest zichzelf publiekelijk een rode kaart geven van Barroso door te zeggen dat ze het allemaal niet zo bedoelde. Panikerende eurofiele ideologen geven ondertussen hun eigen draai aan de woorden van Kroes en VK-columnisten zien weer een kans om 'En die smerige banken dan!?' (PDF) te roepen. Maar het spel is al op de wagen. Vanmiddag vergaderen Papalamepiemelos en consorten voor de zeventiende keer over de 130 miljard waarmee EU + IMF de fetavreters willen fêteren, want dat geld willen ze niet zomaar hebben. Grieken vieren hun feestjes namelijk bij voorkeur door dingen stuk te gooien en daarop kun je nou eenmaal niet bezuinigen op de manier waarop de Europese Commissie dat graag zou zien. LIVE op het EUROBLOG van The Telegraph of, als de webcaster niet staat te demonstreren ergens, in het Grieks op €URO€XIT24. UPDATE: EU & ECB willen geen afscheid nemen van de Grieken en versoepelen de voorwaarden. UPDATE: Nog geen deal in Grieks parlement. Donderdagavond komen de Europese MinFins weer bij elkaar om de eisen verder te downgraden over Souflakistan te babbelen.

Reaguursels

Inloggen

Het was weer een eenerverende dag.Griekenland kwam weer op het laatste moment zijn goede intenties roep-toeteren,maar zoals Rutte zei: "We kennen onze pappenheimers"(zo langzamerhand wel ja) en komen er nu dus menige addertjes van onder het gras te voorschijn.De beurzen reageerden dus maar heel kort positief toen die Duitse minister en zijn klankbord de Jager, snel de euforie(dus ook van Hommen) temperden.Faillissementen duren soms heel lang,denk maar aan Saab.

Dolphi | 10-02-12 | 02:02

Uit het gehuil van Hommen (ING) blijkt maar weer dat het niet de Grieken zijn die gered worden, maar de banken en verzekeraars. Weer moet de belastingbetaler opdraaien voor de speculatieve handeltjes van bonusbeluste bankiers. Het Griekse volk wordt net als de Nederlandse, Duitse en Finse belastingbetaler ondertussen tot de laatste cent uitgewrongen. En Hommen krijgt volgend jaar gewoon weer een paar miljoen Euri's aan bonus dankzij ons.

Maar goed, ik hoop dat het de laatste stuiptrekkinkjes zijn van de banken/verzekeraars. Maanden zijn er miljarden in Griekenland gepompt via de ECB, de EU en het IMF waarvan een heel groot deel rechtstreeks naar de banken en verzekeraars is gevloeid. Met Kroes is nu het uittesten van de financiële markten begonnen. Zo gaan we kijken of de "het besmettingsdoomscenario" van Spanje, Italië, Portugal en/of Ierland alleen nog bluf is van de banken/verzekeraars, om door die chantage nog wat extra belastingcenten uit de de ECB, EU en IMF te persen, of dat dit nog steeds een reëel risico is. Gezien de gematigde reacties op Kroes lijkt het vooral nog bluf te zijn.
Griekenland kunnen we denk ik nu wel veilig failliet laten gaan; Grieken blij en Duitsland, Nederland en Finland ook. De rest van Europa heeft zijn triple A voorlopig nog niet terug en iedereen weet dat Amerika die rating alleen heeft omdat Amerika de rating agencies anders de nek omdraait (want daarover zullen zelfs de Republikeinen en Obama het héél snel eens worden). Dus da's de komende jaren nog(bijna) gratis geld van de kapitaalmarkten voor ons en zo kunnen we dan weer wat van die miljarden die we in Griekenland (de banken) hebben gepompt terugverdienen. Nederland gaat komend jaar op papier bezuinigen (langer werken in 2020, who cars) en zo (op papier) onder de 3% tekort op de begroting komen. Hierdoor behouden we de triple A status ook in 2013 en 2014, waardoor we daarna 'plotseling en natuurlijk geheel onverwacht' een paar miljard aan 'meevallers' zullen hebben. Rutte en Jan Kees kunnen hiermee vervolgens even voor sinterklaas spelen en de (eveneens papieren) winsten van de SP zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon.
Het is allemaal zo lachwekkend simpel.

7anPau1 | 09-02-12 | 13:02

Vandaag zal zich aftekenen of Griekenland nog goede intentie's heeft .Nu tekent zich al af welke niet-USA-banken deel uitmaken van het geheime conglomeraat van banken dat de credit-default-swaps moet ophoesten. ING, Deutsche Bank en Credite Suisse krijgen het m.i. benauwd gezien hun uitlatingen en positie.Ach,we weten wat ook geheim is : Dubbele boekhouding. En... daar is Griekenland deel van,al sinds de toetreding tot de euro. Helaas dat afvalputje is nu verstopt geraakt,evenals Leeman Brothers,4 jaar geleden.

Dolphi | 09-02-12 | 11:50

Ik snap er echt geen fuck meer van. Hoezo hebben de Grieken überhaupt onderhandelingsruimte? En hoezo krijgen ze het voor elkaar dat de voorwaarden worden versoepeld. Wat de fuck hebben wij aan hen of gaat het allemaal om die Europa-droom? Als ze niet willen meewerken, laat ze dan gewoon hun eigen sores oplossen. Hen uit de monetaire unie gooien kost ons vast geen 130 miljard.

M-Bozz | 09-02-12 | 10:43

Neelie for president !!

Herr-Flick 2.0 | 09-02-12 | 07:44

sitzkrieg | 08-02-12 | 21:53
Tsjoh, die ECB heeft nu wel finaal z'n masker laten zakken.
.
Ben je gek, de ECB staat met zn broek op de knieën voorovergebukt klaar om zich nog eens flink te laten nemen door die Grieken. Het bevalt ze wel...

davimore | 09-02-12 | 01:58

Tsjoh, die ECB heeft nu wel finaal z'n masker laten zakken. Had die instelling niet politiek afhankelijk moeten zijn oid?

sitzkrieg | 08-02-12 | 21:53

"Neelie was verkeerd geïnterpreteerd...."
Neem je malle moer in de maling, bekakte VVD kut!

laardepul | 08-02-12 | 19:45

Hoop lalala door iedereen in de EU, maar straks komen ze gewoon met die 130 mld over de brug voor die Grieken voor een paar kudt voorwaarden...
Zo gaat het altijd..
Stoer voor de bühne, maar broekje omlaag en bukken als puntje bij paaltje komt! ondanks Kroes..

iustus | 08-02-12 | 19:03

"Die goelden moet ie troeg komme".

Smalhout | 08-02-12 | 18:50

Hupsa, daar geen weer een paar extra miljard richting de Grieken. Geld waar wij hard voor hebben moeten werken, zo extragratis weggegeven door de eurofielen!

Moonwarrior | 08-02-12 | 18:41

Het kan verkeren met Nelie. Misschien dat ze volgende week zegt dat Nederland ook best zonder de EU kan.

Angelica | 08-02-12 | 18:02

Mooi dat we weten dat Brussel vindt dat het Griekse begrotingskort die van Nederland is. Waarom zouden ze belasting betalen, wanneer Nederland zoiets doet? Wij Grieken geld geven, zij op Zwitserse bankrekening parkeren en wij belasting betalen.

klowiepowie | 08-02-12 | 17:56

Ach meneer de (@)oplichter,meneer de arbeider bestaat toch allang niet meer.Hij heet nu werk-nemer en een nemer komt heel onsympathiek over dan een gever. En de kosten van een nemer zal dus iedereen een worst wezen. Als die nemer nu eens een witte boord en een onopvallende strikdas met colbert gaat dragen,dan is hij al meer salonfähig ,want dan krijgt hij de kans eens bonus-ontvanger cq "witte-boorden-crimineel" te worden. Gewoon opletten hoe het bij studenten-corpsen en hun feuten toegaat en dan weet je hoe het t/m Den Haag toegaat in de machtscentra.

Dolphi | 08-02-12 | 17:43

Wisselt zo gemakkelijk he die euro in het buitenland..

Neut | 08-02-12 | 17:40

Neelie +heel veel
hoewel... is ze eigenlijk wel voorstander van de afsplitsing van het kreupele, zieltogende linkerpootje van NL, Limburg genaamd?

Limburg vrij!! | 08-02-12 | 17:30

De banken moeten worden gered. Op kosten van de arbeider. De banken moeten worden gered. Op kosten van de arbeider. De banken moeten worden gered. Op kosten van de arbeider.
Volgens mij val ik in herhaling.

oplichter | 08-02-12 | 16:58

Merkozy hebben de crux allang gevonden hoor om te zorgen dat Griekenland ophoepelt.Ze knijpen hem (en zijn volk) met de euro zolang af,dat hij vanzelf wel gaat.Dat heeft veel meer effect dan zeuren ,dreigen,vergaderen en stemming maken. En... veel banken en hedge-funds levert het grote winst op door de credit-default-swaps.Hoeven Merkozy minder te herkapitaliseren en de USA des te meer.

Dolphi | 08-02-12 | 16:56

Update- "EU & ECB willen geen afscheid nemen van de Grieken en versoepelen de voorwaarden"

Had niet anders verwacht na die massale protesten van het Griekse volk, dat straks niet meer te vreten heeft, dankzij hun eigen falende en corrupte leiders en die van de EU die, hoewel ze de mogelijkheid hadden om in te grijpen, dat hebben nagelaten en nu niet alleen het Griekse volk, maar ook Jan met de pet uit overige Eurolanden met een enorme schuld en enorme bezuinigingen opzadelen.

Maar wij gaan natuurlijk niet de straat op. Dat weten ze, bij de EU en de Eurofielen van de VVD, PvdA, D66, het CDA en Groenlinks.

Heb gisteren nog even naar de Jager geluisterd. Die was het in essentie eens met Neelie, maar Griekenland bij de Eurolanden houden bleef het ultieme doel. Anders zouden we nog veel meer geld kwijt zijn. jaja.

Daarnaast viel het mij op dat hij er opeens niet meer zo zeker van was dat wij ons geleende geld zouden terugkrijgen. Dat had hij steeds gezegd, zo oreerde hij.
Ik heb hem toch wat anders horen zeggen.

Enfin, Spanje en Portugal komen er ook aan.

Ik zou zeggen, arbeiders uit die landen, kompt allemaal naar het paradijs Nederland. Wij vergrijzen nl en hebben op korte- en lange termijn veel mensen nodig om de billen van onze ouderen te wassen. Wordt u na 1 jaar werkloos, dan kunt u genieten van onze uitstekende sociale voorzieningen. Vergeet u vooral niet om niet bestaande kinderen op te geven. Dat controleren wij namelijk niet. Is te moeilijk met al die werknemers uit Marokko, Turkije, Irak, Afghanistan, Afrika en MOElanden, waar mensen altijd iemand kunnen vinden die tegen een lekker bedrag een geboorteakte voor u regelen.

La Vie En Rose | 08-02-12 | 16:33

@ Greetje Duisenberg

In Roemenie werken heel veel mensen voor 200 Euro per maand en nog hard ook.

Hopelijk gaan die Grieken dan ook ten onder, rellend of niet.

ik heet joran | 08-02-12 | 16:32

Het is een kat en muis spel geworden, waarbij Griekenland de kat is.

Uitvoering van de bezuinigingsplannen zou betekenen dat mensen zouden moeten werken tegen een minimumloon van 600 euro per maand. Ik denk dat die Grieken dan nog liever rellend ten onder gaan terwijl ze Brussel en Berlijn in vuur en vlam zetten.

Greetje Duisenberg | 08-02-12 | 16:28

De goodwill om braaf de Nederlandse Belastingdienst te spekken neemt op deze manier iedere week weer een stukje verder af.

KlunsJohannus | 08-02-12 | 16:28

Ik betaal dit keer niet meer mee. Ben het zat die Gyros met knoflook-yoghurt.

Jan Gordelroos | 08-02-12 | 16:26

Neelie is de eerste politica die klare taal durft te spreken en de waarheid zegt, sinds die hele Griekse affaire begon. Die hele Eurocrisis is een treurig soort van poppenkast geworden. Alsof iemand nog maar de illusie heeft dat Griekenland aan z'n verplichtingen gaat voldoen. En dan toch nog steeds die stoere woorden van Rutte en consorten over sancties en hard aanpakken als Griekenland niet luistert. Nee, dat gaat lekker helpen, keiharde sancties. Denk eens na... Wie gaat die sancties aan Griekenland betalen dan? Griekenland zelf niet, lijkt me, want die zitten niet bepaald ruim bij kas ofzo. Denken ze nou werkelijk dat iemand die schertsvertoning nog serieus neemt? Nee, dan Neelie. Legt even haarfijn uit hoe de vork in de steel zit en flikkert eigenhandig een verbale atoombom op Griekenland. Neelie for president! Griekenland en alle andere uitvreetlanden die onze belasting stelen eruit flikkeren!

KlunsJohannus | 08-02-12 | 16:17

Overigens kun je van die Grieken zeggen wat je wilt; Polen zijn het niet. Geen van allen.
Bezorgdenverjaagster | 08-02-12 | 15:27

Nee, want die betalen tenminste nog belasting ;)

polishLuke | 08-02-12 | 16:08

Een ander voordeel voor Henk en Ingrid is dat ze goedkoop naar Griekenland op vakantie kunnen als ze de euro worden uitgegooid .

elevator | 08-02-12 | 16:03

Het is zo jammer dat alleen VK columnisten "smerige banken" roepen.

Fred Janssen | 08-02-12 | 16:03

@Kaas de Vies 15:41
Ja, prijsstabiliteit. Met 10% werkeloosheid zitten we nog lang niet aan maximale productiecapaciteit, zie niet hoe monetaire expansie meteen voor inflatie zou zorgen. De huizenprijzen kelderen momenteel zelfs. Voor mijn part stort de ECB 15k euries per capita op de rekeningen van de 17 treasuries. Zijn we in een keer van dat hele gezeik over te weinig geld bij overheden af.

dugo | 08-02-12 | 16:00

@Kaas de Vies | 08-02-12 | 15:41
Goeie analyse...

La Bailaora | 08-02-12 | 15:55

je kan er toch godverdegodver ook GEWOON WEER VERGIF op innemen??? NA-TUUR-LIJK versoepelen die lamlullen de voorwaarden. Wat een ongelooflijke slapjanussen zijn het toch ook. Met alle machtsmiddelken in de hand kunnen ze nog geen vlieg naar de stroop dwingen. Ongelofelijk. #kots

Rest In Privacy | 08-02-12 | 15:52

Die zo te hooi en te gras opgestarte Euro hobby van de politiek moet kost wat kost overeind blijven vinden ze. Landjes die grotendeels hun bestaan danken aan de straathandel en toerisme in een wat grijze en zwarte economie horen hier natuurlijk niet bij. Failliet laten gaan betekent natuurlijk ook een bevestiging van hoe dom de politiek bezig was. Toch stug doorgaan is echter nog dommer want dan gaan die Grieken elk halfjaar opnieuw failliet alleen verzinnen ze er dan een andere naam voor. Erger nog, wij moeten dan ook steeds opnieuw dokken. En als er dan nog een paar landjes bijkomen is de ellende kompleet.

Spitfire21 | 08-02-12 | 15:52

Neelie had gewoon EU president moeten worden ipv die natte dweil Von Rompuy. Was een superduo geweest met Merkel. GILF-power!

medusa324 | 08-02-12 | 15:45

tjonge nelie smit smoes.
daar gaat hij dan,wat een status overal verstand van,steeds een stoelendans.
als griekenland uit de opvreters club stapt.
een beetje met de nieuwe munt gaat stunten,krijgt turky het moeilijk,met de concurentie strijd om de tourist
er zijn nog wel een paar landen die de buit binnen hebben,en uit die dure euro willen stappen

soledad | 08-02-12 | 15:44

@dugo | 08-02-12 | 15:38 | + 0 -
ECB heeft alleen maar de bevoegdheid om de inflatie te beperken. Het opkomen van papier hoort hier niet bij. Mocht dit kwartje vallen onstaat er een groot probleem. Als Griekenland klapt, moeten ze afschrijven. Hoe kan je iets afschrijven dat je niet mag hebben. Het wordt in ieder geval 1 grote clusterfuck. Vandaar deze zet.

Kaas de Vies | 08-02-12 | 15:41

Bezorgdenverjaagster | 08-02-12 | 15:25 | + 1 -

Ja, de Kwit heeft nogal wat uit te leggen op de volgende reaguurdersdag...

eerstneukendanpraten | 08-02-12 | 15:40

ja,diedus! | 08-02-12 | 15:11
Leuke link.

Teun van het Tuinpad | 08-02-12 | 15:40

@Kaas de Vies 15:07
Wat voor risico loopt de ECB? Zij heeft in theorie een oneindige voorraad liquide middelen, dus waar zouden ze bang voor moeten zijn?

dugo | 08-02-12 | 15:38

Nederland moet ALLE betalingen aan de EU (voor welke reden ook) bevriezen totdat de hele kliek eens in het belang van de burgers gaat handelen.
Die Europese centrale bank die de hele welvaart in alle EU landen op het spel zet met eigenmachtige beslissingen.
De ECB had nooit de onafhankelijkheid moeten krijgen die eigenlijk toebehoort aan de nationale centrale banken.
Er wordt moord en brand geschreeuwd als de politiek de onafhankelijkheid van de ECB dreigt aan te tasten, maar ondertussen zijn alle nationale centrale banken volstrekt afhankelijk van het europese beleid en de ECB
BESPOTTELIJK (sorry Joris)

Alteidt Glijck | 08-02-12 | 15:34

@dugo | 08-02-12 | 15:28
Dat is ook niet de bedoeling dat jij dat begrijpt. Alleen maar geschuif. De bedoeling is om het bij de ESM onder te brengen, omdat dat instituut ze immuniteit en geheimhouding garandeerd. Heel handig voor als er dingen mislopen. Ze verpakken het zo moeilijk mogelijk, zodat jij het, en de meesten, niet meer begrijpen, dat laatste is nou juist een van de bedoelingen.

La Bailaora | 08-02-12 | 15:32

@dugo | 08-02-12 | 15:28 | + 0 -
Gewoon een ruil van Grieks papiers voor papier van het ESM. Doorschuiven van risico.

Kaas de Vies | 08-02-12 | 15:32

een klassiek drama van een bodemloze put en grenzenloze domheid.

minimá-armezusvan.. | 08-02-12 | 15:29

Tien keer gelezen..:
The idea is for the ECB, in effect, to exchange its Greek bonds for bonds of the European Financial Stability Facility, the euro zone's temporary bailout fund. The EFSF won't hold the bonds on its balance sheet, but will return the bonds to Greece, and Greece will then agree to repay the EFSF for the price at which the fund bought the bonds from the ECB.

.. maar begruijp geen moer van dit gegoochel.

dugo | 08-02-12 | 15:28

Overigens kun je van die Grieken zeggen wat je wilt; Polen zijn het niet. Geen van allen.

Bezorgdenverjaagster | 08-02-12 | 15:27

@Kaas de Vies | 08-02-12 | 15:21
Dat downplayen van Kroes is voor baanbehoud, maar zou Rutten haar ook zo verkeert begrepen hebben?
Denk het niet toch?
Lijkt me sterk dat er over die uitspraak van Nel geen overleg is geweest voor Rutte naar buiten bracht dat hij het met haar eens was.

deraderendraaien | 08-02-12 | 15:26

@Kaas de Vies | 08-02-12 | 15:18
Door het in de ESM onder te brengen worden de verantwoordelijken, afgezien dat het beter gedekt is door ESM geld, dat simpelweg ook van de belastingbetaler en spaarder afkomt, ook nog een immuun, en kunnen ze documenten geheim houden.

La Bailaora | 08-02-12 | 15:25

eerstneukendanpraten | 08-02-12 | 15:18

Ik denk 't ook niet, maar ik verbijt mijn frustratie, met dank aan Kaas de Vries, op een ouwe winterband.

Bezorgdenverjaagster | 08-02-12 | 15:25

ik ben wel eens benieuwd hoe die griekse banken er voor staan - al dat geld verdwijnt naar die banken en geen griek gelooft er meer in.

ganzo | 08-02-12 | 15:23

Kaas de Vies | 08-02-12 | 15:16 | + 0 -
Kaas, ik zit lekker bij kas.
En echt, ik heb geen zin om mij door niemand begrotingsregels op te laten leggen. Je weettog! Kleine sukkels zijn te dom om het de grote honden te hollen.
Nou gelden mijn regels ook voor arme Iannis, Jose en Giorgio. Nou, dat is mooi. Iannis, Jose en Giorgio, willen jullie goedkoop geld lenen? Ik heb hele mooie BMWs te koop! Echt vet man. Das Auto! Kopen kopen kopen? Je bent toch niet gek?

Einde van de Domheid | 08-02-12 | 15:21

@deraderendraaien | 08-02-12 | 15:19 | + 0 -
Dat kunt u alleen maar zeggen omdat bij u wel de raderen draaien.
Ik vestig geen enkele hoop op onze politici.

Kaas de Vies | 08-02-12 | 15:21

Kaas de Vies | 08-02-12 | 15:07
Dank voor uw toelichting. We worden hoedanook hard genaaid.

Zzzzooooffff | 08-02-12 | 15:20

Naar aanleiding van die versoepeling zou Nederland moeten zeggen! Dan trekken wij hier de lijn ,en stoppen er mee!

deraderendraaien | 08-02-12 | 15:19

Bezorgdenverjaagster | 08-02-12 | 15:00 | + 0 -

Ik denk niet dat je andere antwoorden krijgt...

eerstneukendanpraten | 08-02-12 | 15:18

Ik schat nog minimaal 5 seizoenen Oh Oh Cherso op deze manier

polishLuke | 08-02-12 | 15:18

@La Bailaora | 08-02-12 | 15:17 | + 0 -
Zie mijn commenentaar. Het heeft een andere reden

Kaas de Vies | 08-02-12 | 15:18

@eerstneukendanpraten | 08-02-12 | 14:44
je kent me toch, altijd op zoek naar een beetje meer informatie. Die pet gaat nog een keer af, mark my words...

Den Meester | 08-02-12 | 15:18

"... en versoepelen de voorwaarden". Tuurlijk, nog meer Duits en Nederlands belastinggeld in die bodemloze put.

La Bailaora | 08-02-12 | 15:17

@Einde van de Domheid | 08-02-12 | 15:13 | + 0 -
De vraag alleen blijft, wie begon eerst met kaatsen (jeu de boules, petang, brotoblos ballos)?

Kaas de Vies | 08-02-12 | 15:16

Geachte redactie,
Ik berijp ironie.
ik begrijp column.
Ik begrijp zelfs schotschrift.
Maar de manier waarop u de bakermat van de Europesche civilisatie kleineert, simplificeert, criminaliseert en bagatelliseert gaat meer dan een beetje te ver.
Natuurlijk bent u geloofwaardiger als u de Grieken (mag ik zeggen Alle Grieken?) afschildert als knettergek, maar ik waarschuw u. Wie den bal kaatscht kan den bal verwagten!

Einde van de Domheid | 08-02-12 | 15:13

@ Pritt

Mag ondanks alles de groene pixel wel blijven?

Bezorgdenverjaagster | 08-02-12 | 15:12

Weg met Griekenland, Italië, Spanje en Portugal. Leuk voor op vakantie, maar werken ho maar. Wat een lui volk woont daar zeg. Als je tussen 11:30 en 16:00 weigert zaken te doen, want warm en siësta, dan pleur je maar lekker op.

brabant altijd -1 | 08-02-12 | 15:12

@Kaas de Vies | 08-02-12 | 15:07 | + 0 -
Het is eigenlijk een teken aan de wand.
ECB weet dat Griekenland eruit gaat, want wil niet bekend laten worden dat het op de balans hebben van deze obligaties helemaal niet mag. Daarom ruilen ze ze. Wordt dit ook niet breed uitgemeten in de politiek/media.

Het wordt verpakt als een "geste", maar voor mij een teken dat Griekenland wellicht voor 5 maart eruit gaat.

We zullen zien.

Kaas de Vies | 08-02-12 | 15:11

@Bezorgdenverjaagster | 08-02-12 | 15:06 | + 0 -
Nou niet aan de zorg die u gewend bent.

Kaas de Vies | 08-02-12 | 15:08

Gier | 08-02-12 | 15:07
Griekenland zit er vol mee, zegt men.

Teun van het Tuinpad | 08-02-12 | 15:08

@Zzzzooooffff | 08-02-12 | 15:03 | + 0 -
Dat is al zo. Nu staan ze op de balans van de ECB (wat helemaal niet mag, is illegaal). Deze ruilen ze tegen obligaties in het ESM fonds (triple AAA, betere gefinancieerd). Het risico van de Griekse obligaties ligt dan nu bij ESM, dit mitigeert het risico van de ECB.

Voor de rest is het ESM ook een gedrocht van een instituut.

Kaas de Vies | 08-02-12 | 15:07

Zijn er ook GGILFs ?

Gier | 08-02-12 | 15:07

Kaas de Vies | 08-02-12 | 15:01
Dank. U bent een hele steun. Was effe vergeten dat ik daar ook nog op wachtte. Doet u ook aan nazorg?

Bezorgdenverjaagster | 08-02-12 | 15:06

@Update
Fuck 'Ja maar we zijn een exportland'
Dat zijn we hierna ook nog wel.
Eerst uit de EU !

Teun van het Tuinpad | 08-02-12 | 15:06

The ECB 'blinked'.
Het gerucht gaat dat de ECB Griekse bonds gaat kopen en onder gaat brengen in het europese noodfonds en het ESM.
Griekse overheidsbonds worden dus gegarandeerd door belastingspoet, UW belastingspoet.

Zzzzooooffff | 08-02-12 | 15:03

Dit korte filmpje vat de gehele problematiek in de Eurozone mooi samen.
youtu.be/yBTWUpPXknc

Aansteker21 | 08-02-12 | 15:03

Wat iedereen al maanden roept daar de hoge jongens nu ook achter.

Kraakeel | 08-02-12 | 15:03

@Update
Nederland moet uit de EU stappen.

tipo | 08-02-12 | 15:02

@Bezorgdenverjaagster | 08-02-12 | 15:00 | + 0 -
Ik wacht nog steeds op excuses van Hoxha met zijn winterbanden-debacle.

Kaas de Vies | 08-02-12 | 15:01

eerstneukendanpraten | 08-02-12 | 14:56

Ja typhus... ik zat intussen ook nog te wachten op Quids oplossing van het zoekplaatje met de keukenmevrouw. Nou dit weer. U weet dat het volle maan is, toch? En dat fruitcakes als ik daar gek van gaan doen?

Iemand anders? NPNN: staat voor....

Bezorgdenverjaagster | 08-02-12 | 15:00

@Update,
Als je je lang door Griekenland laat nemen, wordt ie vanzelf soepel ja.

Kaas de Vies | 08-02-12 | 14:59

@ja,diedus! | 08-02-12 | 14:54 | + 0 -
En zelf vinden ze het reuze normaal en snappen ze de ophef niet.

Kaas de Vies | 08-02-12 | 14:57

Bezorgdenverjaagster | 08-02-12 | 14:52 | + 0 -

Ik zeg nix, maar je bent in de buurt!

eerstneukendanpraten | 08-02-12 | 14:56

Vroomshoopmafia | 08-02-12 | 14:18

Loopjongen? Het neigt meer naar schoothondje.

Socratess | 08-02-12 | 14:55

Stel je hebt een Euro en Griekenland stapt er uit. Dan hou je dus 98 cent over. Qua koopkracht maakt dat niet veel verschil uit. Maar die 98 cent blijven 98 cent zonder dat Griekenland iedere maand 1 cent leent om nooit meer terug te betalen.

Gutmensch aus 020 | 08-02-12 | 14:55

Met andere woorden: of de Nederlandse belastingbetaler gaarne even wijdbeens voorover wilt gaan bukken.

Socratess | 08-02-12 | 14:54

de ECB verzacht de voorwaarden voor nieuw geld aan de grieken, en hoe gaat JK dit nou weer rechtbreien? Waarom zegt hij of Rutte nou gewoon niet waar het op staat? Het geld wat naar de Grieken gaat krijgen we niet terug. Hetzelfde met het geld wat naar IJsland is gegaan, krijgen we ook niet terug. Waarom maar dat gedraaikont door de VVD/CDA/PVV?

maraboe | 08-02-12 | 14:54

Dit is de druppel. nu ben ik ook tegen europa en ga pvv stemmen

NonaSuomy | 08-02-12 | 14:53

eerstneukendanpraten | 08-02-12

Weet ik toch, mallerd. NPNN: Niet Praten, Niet Neuken???/?/

Bezorgdenverjaagster | 08-02-12 | 14:52

Moondance | 08-02-12 | 14:47 | + 0 -

Nee, van mij mag iedereen erop, als ik maar niet hoef...

eerstneukendanpraten | 08-02-12 | 14:51

kapotte_stofzuiger | 08-02-12 | 14:42
De 'G' heeft ze, maar de 'ILF' niet.

Moondance | 08-02-12 | 14:47

Den Meester | 08-02-12 | 14:41

Grieks, Frans, Russisch. Het gaat erom dat je uiteindelijk grenzeloos geniet. Daar passen geen Jagers-knuistjes en dikke horloges bij. Althans niet bij ons thuis in de hobbykelder.

Bezorgdenverjaagster | 08-02-12 | 14:46

Verlos de Grieken van de EU en verlos de EU van de Grieken! Yoehoe! *gooit servies kapot om het alvast te vieren*

doenormaal! | 08-02-12 | 14:46

Den Meester | 08-02-12 | 14:29 | + 0 -

Dat zou jij zeker wel willen weten he? Maar ik hou dat soort dingen altijd onder de pet...

eerstneukendanpraten | 08-02-12 | 14:44

Als Griekenland uit de Euro stapt, dan verandert er inderdaad niets in de rest van de Eurozone. Het bail-outgeld kwam sowieso nooit in Griekenland aan, maar zal via ESM, EFSF van de creditcard van uw kinderen worden afgeschreven. Die heef Mark Rutte op 21 juli 2011 namelijk bij Opperbaas Barosso door de brievenbus geduwd, inclusief passwords.

tipo | 08-02-12 | 14:44

Bezorgdenverjaagster | 08-02-12 | 14:26 | + 0

Dat was laten we zeggen een 'misverstand'. Heb er al meerdere met de redactie gehad, maar samen met Joris komen we er altijd wel weer uit! Maar ik denk dat ik het reaguren op de nieuwste redactrice (NPNN) maar even laat voor wat het is...

eerstneukendanpraten | 08-02-12 | 14:42

@Bezorgdenverjaagster | 08-02-12 | 14:29
die knuistjes en die horloges zijn qua grieks niet zo heel relevant, zou ik zo denken? Of heb ik iets gemist, qua de term grieks?

Den Meester | 08-02-12 | 14:41

"Laat maar vallen dan, het komt er toch wel van, het geeft niet of je rent"
*M'n radiokies zoekt magisch automatisch altijd de perfecte toepasselijke song uit*
Bovendien is het vandaag volle maan, dan worden alle gekkies actief.

King of the Oneliner | 08-02-12 | 14:39

@Kaas de Vies | 08-02-12 | 14:26
Kaas, ik weet waar de afkorting voor staat, en bij mij zijn wijven die oma zijn ook bejaard, anders noem ik ze geen GILF. Misschien dat het ligt aan de interpretatie van de term bejaard, die staat hier synoniem aan 50+...

Den Meester | 08-02-12 | 14:39

@ja,diedus! | 08-02-12 | 14:29
LOL. Neelie en velen met haar weten dat het uiteindelijk niets zal uitmaken, maar het officiele standpunt van de Europese Commissie is: 'er breekt crisis uit', daar moet je je maar aan conformeren.

kapotte_stofzuiger | 08-02-12 | 14:37

Neelie was nog eens een echte premier geweest. Zal er helaas nooit (meer) van komen. Helaas kan ook een ijzeren tante als zij in dat Europese wespennest te weinig uitrichten. Nederland zit gewoon klem 'als een motor met zijspan in de file bij Vianen'. We hebben niets te vertellen en zijn intussen tot onze kruin afhankelijk van dat kudtEuropa.

Lafayette | 08-02-12 | 14:36

Neelie had haar klep moeten houden. Precies zoals zij zelf, in eerdere discussies over de Euro, andere prominenten voorhield die geen partij waren in de onderhandelingen. Mevrouw heeft zich maar bezig te houden met de ICT. Daar is de gewezen tuthola van RWS immers voor aangesteld. En gezien de enorme toename van cyber-criminaliteit lijkt me dat daar nog uitdagingen genoeg in zitten.

longblond | 08-02-12 | 14:36

Het leek er in eerste instantie op dat Neelie ook een soort ijzeren dame zou zijn... maar nee hoor... nog niet eens van blik... hooguit van papier machéé.
Arme Rutte en De Jager,die staan nu ook voor lul.
De Euro is vallende... Europa is vallende... Neelie ligt al op de grond.

pielewaaier | 08-02-12 | 14:35

Het faillissement van Griekenland wordt toch hoe langer hoe meer een hele beroerde B-film met C-acteurs.
Het is een beetje alsof de familie om het bed staat van een hersendode patiënt wiens lichaam kunstmatig in leven wordt gehouden, terwijl in de OK de patiënten voor transplantatie klaar liggen en niemand van de familie het donorcodicil wil erkennen, niemand de ziekenhuisrekening wil gaan betalen omdat iedereen weet dat de overleden neef alleen maar schulden achterlaat.

Stormageddon | 08-02-12 | 14:33

Niks nieuws onder de zon.
Zo werkt dat nu eenmaal in een dictatuur.

Che_cuevara | 08-02-12 | 14:32

Sitalsingh heeft helaas wel degelijk een punt wat die banken betreft. Sorry. Want van riskmanagement hebben ze kennelijk geen kaas gegeten, noch hebben ze blijk gegegeven van enig inzicht in de Griekse economie.

Bigi Bana Boy | 08-02-12 | 14:31

Iedere keer dat Griekenland ter sprake komt en de rol van de Brusselse EC clique daar in moet ik altijd aan deze speech van Oliver Cromwell denken:
.
"It is high time for me to put an end to your sitting in this place, which you have dishonored by your contempt of all virtue, and defiled by your practice of every vice; ye are a factious crew, and enemies to all good government; ye are a pack of mercenary wretches, and would like Esau sell your country for a mess of pottage, and like Judas betray your God for a few pieces of money.
.
Is there a single virtue now remaining amongst you? Is there one vice you do not possess? Ye have no more religion than my horse; gold is your God; which of you have not barter'd your conscience for bribes? Is there a man amongst you that has the least care for the good of the Commonwealth?
.
Ye sordid prostitutes have you not defil'd this sacred place, and turn'd the Lord's temple into a den of thieves, by your immoral principles and wicked practices? Ye are grown intolerably odious to the whole nation; you were deputed here by the people to get grievances redress'd, are yourselves gone! So! Take away that shining bauble there, and lock up the doors.
.
In the name of God, go!"

Moondance | 08-02-12 | 14:30

Den Meester | 08-02-12 | 14:25

Neen. Zie je 't voor je; die enge knuistjes met die dikke horloges. Ik stop zomaar niet alles in m'n reedt!!!1!!

Bezorgdenverjaagster | 08-02-12 | 14:29

Neelie is op ZOveel fronten ZO ontzettend goed bezig...
Ik zeg: Move over Rutte, maak eens plaats voor Neelie!

Lijkt me logisch... | 08-02-12 | 14:29

@eerstneukendanpraten | 08-02-12 | 14:25
en was het eerst grieks dan praten?

Den Meester | 08-02-12 | 14:29

eerstneukendanpraten | 08-02-12 | 14:24

De redactie heeft u vorige week dan ook meer dan een stille hint gegeven m.b.t. het nuttiger besteden van uw tijd. ;-)

Bezorgdenverjaagster | 08-02-12 | 14:26

@Den Meester | 08-02-12 | 14:24 | + 0 -
Grandmother
I (would)
Like
(to) Fuck

Een Grandmother hoeft niet bejaard te zijn.

Kaas de Vies | 08-02-12 | 14:26

Den Meester | 08-02-12 | 14:24 | + 1 -

Net het stadium daarvoor!

eerstneukendanpraten | 08-02-12 | 14:26

Den Meester | 08-02-12 | 14:23 | + 0 -

Had hier net een Griekse handelsreiziger op bezoek. Het zou NL niet meer kosten dan 4,7 miljard Eurootjes, hij had het precies bijgehouden...

eerstneukendanpraten | 08-02-12 | 14:25

@Bezorgdenverjaagster | 08-02-12 | 14:23
Slechts uit nieuwsgierigheid: bent u de man van JKdJ?

Den Meester | 08-02-12 | 14:25

@mezelf
Met Neelie ook.

Luchtbakker | 08-02-12 | 14:25

Met Nelie op z'n Grieks dat is pas een tragedie.

Luchtbakker | 08-02-12 | 14:24

Ik had 5 maart gewed onlangs hier op Geenstijl, dat Griekenland de eurozone zou verlaten, lees ik net dat Geert Wilders op die datum zijn rapport wil publiceren. Ik ga winnen!

Kaas de Vies | 08-02-12 | 14:24

@eerstneukendanpraten | 08-02-12 | 14:19
GILF's zijn toch bejaarden?

Den Meester | 08-02-12 | 14:24

kapotte_stofzuiger | 08-02-12 | 14:22 | + 1 -

En dan hadden we ook nog het volgende:
Woei des doods, winter des doods, meteoriet des doods, zonnestorm des doods. Man, man, wat een onzin allemaal...

eerstneukendanpraten | 08-02-12 | 14:24

Wij zijn thuis veertien dagen geleden al gestopt het op z'n grieks te doen.

Bezorgdenverjaagster | 08-02-12 | 14:23

Gyro 555 staat weer open, allemaal doneren, de zielige misbruikte Griekse kindertjes die Papalamepiemelos op zijn geweten heeft moeten ook eten

Den Meester | 08-02-12 | 14:23

Niqaab-Jihad | 08-02-12 | 14:18 | + 0 -

Dat valt mee toch? Jij draag toch een niqaab (Allah ZNZG) en daar is toch niet doorheen te komen, anders dan met een harpoen van een walvisjager?

eerstneukendanpraten | 08-02-12 | 14:23

Daar sta je dan, als goed voorbereide reaguurder: blikvoer ingeslagen, atoomkelder gebouwd, maar die beloofde Derde Wereldoorlog breekt dus helemaal niet uit als Griekenland uit de EU/Eurozone stapt.

kapotte_stofzuiger | 08-02-12 | 14:22

@ojédiaré | 08-02-12 | 14:19 | + 0 -
Priceless? Nee hoor, kost ongeveer 114 miljard zo'n grap.

Kaas de Vies | 08-02-12 | 14:21

Nou als je het mij vraagt is het wel een beetje laat om nu pas tot de conclusie te komen dat de EU eventueel ook zonder Griekenland verder zou kunnen. Maar misschien ligt wel dat aan mij....

vindead | 08-02-12 | 14:21

Neelie is natuurlijk een total bitch, maar ik vond haar toch een intelligent wief met kloten. Hopelijk knipt ze die niet af.

Vanbleautenbil | 08-02-12 | 14:21

ojédiaré | 08-02-12 | 14:19 | + 0 -

Die mop is al zo oud. De nieuwste versie is die met George Michael die Georgos Suckyoucockolus genoemd wordt... Ook flauw btw.

eerstneukendanpraten | 08-02-12 | 14:21

We leven echt in een totale waanzin. Dan weer wel iets, dan weer niet waar, dan weer wel waar maar anders, dan weer uitstel dan weer laatste kans, dan weer een laatste kans, en weer een.

Heeft iemand nog vertrouwen in de huidige politiek?

Kaas de Vies | 08-02-12 | 14:20

Baby, peuter, kleuter, tiener, volwassene, MILF, GILF, bejaarde, Lenie Kroes, dood!

eerstneukendanpraten | 08-02-12 | 14:19

papalamepiemelos = priceless

ojédiaré | 08-02-12 | 14:19

Shit, net aangemeld en nog een first post ook nog. Even bukken maar.

Niqaab-Jihad | 08-02-12 | 14:18

Hoe je het went of keert, het kost altijd geld. En vooral de belastingbetaler.

Boerenhoofd | 08-02-12 | 14:18

Zij regeert eigenlijk. Rutte is de loopjongen van haar.

Vroomshoopmafia | 08-02-12 | 14:18

Dankzij Neelie weten we nu dat we maandenlang door "ze betalen heus wel terug"-Jan-Kees en zijn 'liberale' vrienden zijn voorgelogen.

kapotte_stofzuiger | 08-02-12 | 14:18

En dan draagt Neelie ook nog Chanel 5...

Niqaab-Jihad | 08-02-12 | 14:18

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl