Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Nieuwe media zijn de schuld van ALLES. Alweer

drukpershaatmachine.jpg Wat is dat toch met hufterhaters uit de kaalgeslagen onderbuik die het Meditterane gebied is. Nu weer ene Hans Hitzler in Barcelona. De zoveelste copywritende goedfilosoof die weet hoe het allemaal komt dat mensen zomaar hun cynisch-kritische mening durven geven: Het Internet. En dan vooral de schuttersputjes die sociale media heten. Dat soort agressief-moralistische Gutmenschen (!!!) heeft nou eenmaal hun mentaliteit nog niet veranderd sinds de uitvinding van de drukpers (ook al zo'n haatmachine!). Opgroeien in Nederland, verhuizen naar het buitenland en dan op afstand chronisch gaan zitten kankeren over mensen die kankeren. Pot, ketel, complete koekwaus. "Met het stimuleren van zap-, surf-, en doorklikgedrag, ondermijnt de populistische cultuurindustrie het vermogen om kritisch en met aandacht naar de wereld te kijken. Het creëert een geestesgesteldheid die ingewikkelde maatschappelijke problemen tot soundbites reduceert en waarin het langetermijndenken opgeofferd wordt aan de kortermijnblik." Oftewel: het gevestigde gedachtegoed zoals dat langs de in socialistische, klimatologische of religieuze maten metende Hollandse MoraalMeetlat gelegd wordt heeft het eeuwige gelijk, maar het rechtspopulistische internet verpest ALLES omdat u de aandachtsspanne van een goudvis heeft en het daarom allemaal niet meer wil snappen. Communicatietechnologie, de 'industriële pendant van het populisme', kauwt u alles voor en bevestigt uw bestaande voorkeuren. Pure infantilisering, volgens Hans Hitzler. En u als reaguurder wordt even over één kam geschoren met twitterende politici: u bent een GIFTIG BEZINKSEL. Allemaal. Je hebt gelijk Hans. Als die smerige Feniciërs nou gewoon nooit het alfabet hadden uitgevonden, hadden we al lang in Utopia geleefd met z'n allen. Instant Duiding: Ah. We snappen het al. De gemiddelde NL'se journalist behoort een 50-jarige, linksige hbo'er zonder Twitter of blog te zijn.

Reaguursels

Inloggen

Simon de Danser | 19-01-12 | 11:21 |
Bedankt voor de lof. maar toch, als er één denker is die niet verdedigd hoeft te worden, dan is het Nietzsche wel. Desondanks, ik vond toch dat ik even aan moest geven dat Schnitzler wel een héél platte en inmiddels achterhaalde interpretatie van Nietzsche bezigt. Niet dat ik de pretentie heb hem te kunnen doorgronden, maar ik heb wél de pretentie én de behoefte om de aanval van Schnitzler te pareren.
Hij bevindt zich overigens in goed gezelschap, die Scnitzler. Er zijn er velen geweest die Nietzsche voor zich in wilden nemen of juist van zich af wilden duwen, maar het is nog niemand gelukt om hem onschadelijk te maken want hij onttrekt zich steeds aan elke poging om hem voorgoed vast te spijkeren. Een van de meest bizarre pogingen was wel die van Antoine Bodar.
www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/a...
Nietzsche in dienst van het Christendom, om te gruwen.

Schoorsteenveger | 19-01-12 | 20:53

Het eh... woord mastodont kwam opeens in me op? *BURP*

Yowww | 19-01-12 | 20:07

@Schoorsteenveger | 19-01-12 | 11:01
Perfecte analyse, niets aan toe te voegen.

Stormageddon | 19-01-12 | 19:53

Schoorsteenveger | 19-01-12 | 11:01
Toevallig of niet maar op de wanhopigste momenten weet je plots weer waarom je steeds weer naar GS terugkeert. +1

WirMachenMusik | 19-01-12 | 11:57

Reinaert | 19-01-12 | 07:42 |
Toch maar weer even geklikt. En lukte ook deze keer weer. Iedere keer als ik iets van Friedrich lees of herlees is het alsof ik naar een hoger bewustzijnsniveau wordt getild en nieuwe inzichten de belangrijkste generators van geluksgevoel zijn.
Zo ook deze passage waar ik, enigszins in tijdnood, toch zo'n tien minuten op bleef hangen:
"Bei allem Werthe, der dem Wahren, dem Wahrhaftigen, dem Selbstlosen zukommen mag: es wäre möglich, dass dem Scheine, dem Willen zur Täuschung, dem Eigennutz und der Begierde ein für alles Leben höherer und grundsätzlicherer Werth zugeschrieben werden müsste."
En met nederige excuses voor de ongekende arrogantie van deze Kleingeist dacht ik even dat ik enkele dagen geleden een vergelijkbare gedachte had geplempt met:
"Met louter rationaliteit, humanisme en intellectualistische twijfel zijn we een vleugellam vogeltje voor de islamitische kat."
Ik weet, het is gewoon weer de zoveelste gedachte die je van iemand opgepikt heb maar waar als vrijwel altijd de 'axon' naar die 'iemand' door verwaarlozing geschrompeld is.
En dan te bedenken dat ik zelfs niet eens alles wat ik van Nietsche ooit gekocht heb, heb gelezen. Maar daar wordt nu aan gewerkt. Bedankt! +1

WirMachenMusik | 19-01-12 | 11:42

+1 voor het verdedigen van Nietzsche door Schoorsteenveger

Simon de Danser | 19-01-12 | 11:21

De tegenstelling die Schnitzler suggereert is een valste tegenstelling en berust ook nog eens op een interpretatie, één van de mogelijke interpretaties, de platste en oppervlakkigste interpretatie van de filosofie van Nietzsche.
En daarmee doet Schnitzler precies wat hij een ander verwijt, hij polariseert, hij creëert doelbewust een dichotomie die een onderscheid moet creëren tussen goed en slecht.
Schhnizler zegt schuttersputjes waar te nemen van waaruit als columnist vermomde guerellero's het gemunt hebben op lieden die door hen als 'Gutmensch' worden genoemd en verwijt die guerellero's dat zij deze definitie als scheldwoord, als stigma gebruiken met de kennelijke bedoeling om alle discussie rond het genis der Gutmenschen de kop in te drukken.
Dat deugt niet vindt Schnitzler, want -en hier dondert hij voorover in de kuil die hij zelf gegraven heeft- als je Gutmensc zegt, dan zeg je impliciet ook Übermensch, en als je tegen de Gutmensch bent, dan ben je noodzakelijkerwijs vóór die Übermensch: "Wie nee zegt tegen de Gutmensch, moet ja zeggen tegen de Übermensch. Daar is geen ontkomen aan".
Hiermee lijkt in één rake klap het doel van een gehele "volksbeweging" te zijn blootgelegd, een beweging met een "blinde vlek" ook, want die beweging wil, zo suggereert Schnitzler, de elite om zeep helpen ten gunste van een "roofdier met een sterk, nietsontziend karakter".
En hier komt de aap uit de filosofische mouw, hier wordt zichtbaar waarom Schnitzler er Nietzsche met de haren bijsleept. Er is, tenminste als je de platte interpretatie van Scnitzler omarmt, een directe link tussen Nietzsche en de Nazi's, er een verband tussen Nietzsche en Breivik en ook nog eens een verband tussen Nietzsche en de PVV. Nietzsche is een foute, gevaarlijke filisoof, en iedereen die aan die enge filisoof gekoppeld kan worden is dus ook fout en ook gevaarlijk.
Het is werkelijk stuitend wat Schnitzler hier flikt. Hij verwijt de ander te stigmatiseren, maar sigmatiseert er zelf danig op los. Hij ziet een blinde volksbeweging die het gemunt heeft op het vernietigen van de elite, van alle eilte, alle "kunstenaars, intellectuelen en magistraten".
Het is stuitend wat Schnitzler hier probeert te flikken. Hij stigmatiseert dat het een lieve lust is, creëert tegenstellingen waar ze niet zijn, generaliseert waar het hem uitkomt en schuift een bedenkelijk platte Nietzsche-interpretatie naar voren als de enig juiste. Nietsche heeft zelf nooit de term "Gutmensch" gebruikt, en wie beweert dat hij "de elite" als één monolitthisch blok will vernietigen en vervangen door roofdieren heeft werkelijk niets begrepen van wat hij probeerde vlot te trekken, niets.
Er is geen "de elite", Schnitzler. Elke tijd creëert zijn eigen elites en elites dienen zich te bewijzen, ten ozichte van zichzelf en ten opzichte van anderen. Niets is absoluut, en ook de status van de elite is dat niet. De Übermensch is een project, een project dat je je ter harte zou moeten nemen, een project waaraan je zelf mee zou kunnen doen in plaats van je te verlustigen in "achterkamertjespolitiek" en te vinden dat je je aldus voldoende kwijt van je taak.
En, Schnitzler, als je vindt dat het er Nietzsche om zou gaan om de kunst om zeep te helpen, dan raad ik je aan om wellicht voor het eerst in je leven "Die Geburt der Tragödie as dem Geiste der Musik" eens te lezen, vooral het later toegevoegde voorwoord. Schaam je.
En als je het hebt over die verfoeilijke nieuwe media en over onderbuikretoriek, pak dan eens "Also sprach Zarathustra" van de plank, blaas de stof eraf en begin te lezen, met name die passage aan het begin over "der letzte Mensch". Dan besef je misschien dat die elite die jij in navolging van Riemer zo in bescherming neemt voor het grootste deel bestaat uit armzalige mensjes met een groot ego, bestaat uit Gutmenschen die wel degelijk ondervraagd en bekritiseerd mogen worden, nee bekritiseerd moeten worden. Populisme, Schnitzler, is een uitvinding van de elite, is geen uitvinding van het volk. Populisme is een middel van de elite om zonder verantwoording af te hoeven leggen elite te blijven, populisme is manipulatie. Populisme wil dat het licht uit blijft en doet er alles aan om te voorkomen dat het licht wordt aangegaan, en daar doe jij willens en wetens aan mee.

Schoorsteenveger | 19-01-12 | 11:01

BeunDeHaas | 19-01-12 | 08:04 |

Hei hept wel nagedagt over die niewe mediadinges dat sieje aan de moeieleike woorden en niet aan de wikiliek opzoek linkies.

Strangetown | 19-01-12 | 09:06

Evengoed merkwaardig dat Gutmenschen denken dat hun mond gesnoerd zou worden. Alsof daar sprake van kan zijn, met zo'n oververtegenwoordiging bij alle gevestigde media.

Zelfs de reclameblokken wemelen van Gutmenschen die wijzen op idealistische banken en kippenleed.

Jan Passant mk2 | 19-01-12 | 09:02

Even de reeks nalopen waar we voor uit gemaakt worden of wat we zijn...
Tendentieus, ongefundeerd, nodeloos kwetsend, we kloppen onderbuik gevoelens op, iets met een garnaal en nu weer giftig bezinksel.
Ik kan er mee leven.

Bolesmales | 19-01-12 | 09:02

.. voor 13 in het dozijn predikers als deze Hans Schnitzel is het treffende woord "Gutmensch" ontworpen. Niet om zijn mond te snoeren (zoals de waard is ..), maar gewoon om hem en zijn geestverwanten op de morele hoogvlakte helder te duiden.

Jan Passant mk2 | 19-01-12 | 08:52

Hans is veel gebakken lucht. Alleen al het 'kunstproject' No Title no End... dikdoenerij om niks. Overigens haalde hij pas in 2009! zijn master in wijsbegeerte, beetje late student of werkte hij daarvoor jaren in de sigarenzaak van zijn vader?

maraboe | 19-01-12 | 08:26

@aceofspades | 19-01-12 | 07:50

Euhmm.... Veul. Heul veul: "Bei allem Werthe, der dem Wahren, dem Wahrhaftigen, dem Selbstlosen zukommen mag: es wäre möglich, dass dem Scheine, dem Willen zur Täuschung, dem Eigennutz und der Begierde ein für alles Leben höherer und grundsätzlicherer Werth zugeschrieben werden müsste."

Zo maar even geknipt en geplakt natuurlijk, het is me nog te vroeg om al in de boekenkast te klimmen maar zie het als een voorschotje ;-)

Reinaert | 19-01-12 | 08:07

Ah, iemand die 'wijsbegeerte' heeft gedaan bij de UvA.
Dat is een studie die ver onder psychologie zit bijvoorbeeld. Dan weet je het wel.
Deze man denkt het monopolie te hebben op kritisch denken. Iets dat jullie reaguurders, GeenStijl en de Tweeps dus echt niet kunnen *kuch*

BeunDeHaas | 19-01-12 | 08:04

@Reinaert: Umwertung aller Werte is een prima boek maar ben even kwijt wat dat met deze kwestie te maken heeft?

Ik kan wel "Empire of Illusion: The end of literacy and the triumph of spectacle" van Chris Hedges aanraden over dit onderwerp.

aceofspades | 19-01-12 | 07:50

De eerste Twitteraar was overigens Maarten Luther, en ook die had een politieke boodschap. Maar dat terzijde.

Verder zou meneer de wijsbegerige "Umwertung aller Werte" van vriend Friedrich Nietzsche eens moeten bestuderen. Dan snapt 'ie er misschien iets meer van, altijd handig als je dingen denkt te moeten duiden die voor jou koffiedik lijken te zijn. Filosoof van de kouwe grond. En overjarig ook nog.

de.wikipedia.org/wiki/Umwertung_aller_...

Reinaert | 19-01-12 | 07:42

Hij heeft deels gelijk; nieuwe media leiden tot een toename van een spektakel- en sensatie aspect maar dat verschijnsel deed zijn intrede al met de komst van TV. Probleem is dat ook hij weer dit uitsluitend als een rechts iets ziet, terwijl links er ook wat kan met Mauro, de demonisering van rijken, en de romantisering van de onderkant van de samenleving; breek me de bek niet open!

aceofspades | 19-01-12 | 07:36

Geboren in 1968 en in 2009 zijn master Wijsbegeerte aan de VU behaald.
Oftewel hij heeft 15 jaar moeten doorstuderen om tot dit *kuch* niveau te komen.

ZDEV | 19-01-12 | 07:07

@neemjemoederindemali | 19-01-12 | 04:02
morgenmiddag is dat het eerste wat ik doe.

miko | 19-01-12 | 04:24

@miko | 19-01-12 | 03:51

dien een klacht in

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 04:02

@Parsons | 19-01-12 | 03:43

Blijf met je poten eens een keer van het licht af.

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 04:00

En hup ze staan er weer.ksnap er niks van.Toch maar langer naar school moeten gaan.

miko | 19-01-12 | 03:59

Weer weg? Kut servert!

miko | 19-01-12 | 03:57

@WirMachenMusik | 19-01-12 | 03:13
Same here. Toch de hoogste tijd nu.

*het licht uit doet*

Parsons | 19-01-12 | 03:51

Servert heeft weer een probleem?Had ik bijna njmidm met comments ingehaald zijn ze allemaal verdwenen!

miko | 19-01-12 | 03:51

@neemjemoederindemali | 19-01-12 | 03:39
Ik denk leraren in het algemeen.Had er zelf geen nare ervaringen in en met mijn kinderen tot nu toe ook niet.Voor zover ik kan beoordelen.

miko | 19-01-12 | 03:49

@WirMachenMusik | 19-01-12 | 03:38
O.Nou goed dan hout het is.

miko | 19-01-12 | 03:44

@WirMachenMusik | 19-01-12 | 03:13
Same here. Toch de hoogste tijd nu.

*het licht uit doet*

Parsons | 19-01-12 | 03:43

@miko | 19-01-12 | 03:37

Dat zei ik ook niet, had het over het algemeen. Overal zijn goede mensen te vinden.

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 03:39

En nu toch bezorgd omdat ik vergat @miko in te plakken.

WirMachenMusik | 19-01-12 | 03:38

@neemjemoederindemali | 19-01-12 | 03:25
Die heb je ook in het bedrijfsleven.er zijn ouders die zo zijn.Ik heb genoeg leraren gehad die wel wilde dat je voor jezelf dacht en die de discussie wel aan gingen.Het is niet alleen kommer en kwel.

miko | 19-01-12 | 03:37

@boeglul | 19-01-12 | 03:35

Ik aanvaard je overgave, NU terug je hok in.

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 03:37

Neu! Leuker is dat ik met 4 halve Weizen nog makkelijk zie dat je bij 'houd' de 't' vergeten hebt ;-)

WirMachenMusik | 19-01-12 | 03:36

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 03:31

Mens, ik ben niet van de minnetje en plusjes maar heb je perongeluk een plusje gegeven. U snapt dat ik nu niet meer instaat ben om te reaguren...

boeglul | 19-01-12 | 03:35

@boeglul | 19-01-12 | 03:28

NEE, niet nu opgeven, je had me bijna zover.

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 03:31

@neemjemoederindemali | 19-01-12 | 03:21

Tja, ik noemde zelfs mijn eigen naam! *Pakt de waterpijp*

Trusten.

boeglul | 19-01-12 | 03:28

@miko | 19-01-12 | 03:21

helaas zijn dat dus dezelfde soort figuren als mister snitzel.

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 03:25

@boeglul | 19-01-12 | 03:16

boeglul | 19-01-12 | 02:26

Lees je eigen tegel eens.

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 03:21

@neemjemoederindemali | 19-01-12 | 03:13
Je zult nog altijd een leraar nodig hebben die kinderen leren surfen.Dat ben ik me wel bewust.

miko | 19-01-12 | 03:21

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 03:14

Waar heb ik je in dezelfde hoek getrapt?

boeglul | 19-01-12 | 03:16

@WirMachenMusik | 19-01-12 | 03:01
Heerlijk verhaal. Speechless.

Passaparola | 19-01-12 | 03:16

@boeglul | 19-01-12 | 03:12

Huh, eerst trap je ons in dezelfde hoek en nu haal je bakzeil?

Whatskuhboert?

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 03:14

Parsons | 19-01-12 | 03:06 |
Nachtmens!

WirMachenMusik | 19-01-12 | 03:13

@miko | 19-01-12 | 03:09

Veel kinderen stellen nog wel vragen aan de leraar, slimme kinderen gaan zelf op zoek naar de antwoorden en gaan de discussie aan met hun leraar.

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 03:13

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 03:05

Jij bent niet narcistisch, parsons daarentegen...

boeglul | 19-01-12 | 03:12

@Mindy | 19-01-12 | 03:10

trusten Mindy, sleep well

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 03:11

Trusten all, laten jullie de schemerlamp aan voor Parsons?

Mindy | 19-01-12 | 03:10

@neemjemoederindemali | 19-01-12 | 03:07
Waarom zou je vragen stellen aan je leraar als je een kompjoeter hebt? Waarom gaan kinderen nog naar school/
*boekentas kinderen verbrand8

miko | 19-01-12 | 03:09

@WirMachenMusik | 19-01-12 | 03:01
Wat dacht je? Ik geef ze wat te lezen. Dat houd ze van straat.

miko | 19-01-12 | 03:08

@miko | 19-01-12 | 03:05

door die vermalijde kompjoeter gaan die kudtleerlingen vragen stellen en nemen ze niks meer klakkeloos aan.

dat bedoeld u?

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 03:07

@WirMachenMusik | 19-01-12 | 03:01
Mijn vraag is waar je dit vandaan haalt op woensdagavond laat. +1

Parsons | 19-01-12 | 03:06

@boeglul | 19-01-12 | 03:03

Pff, leg ik je oudbakken tegel zo goed uit of bedoel je wat anders?

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 03:05

@drs.Nee | 19-01-12 | 02:58
Maar deze luiden vermaakte zich nuttig en leerzaam door sport te bedrijven.Zoals een goed jonkmens betaamd.
Het ligt aan de kompjoeter!

miko | 19-01-12 | 03:05

@WirMachenMusik | 19-01-12 | 03:01


Je hebt veel leestekens nodig om te vertellen dat je je boerenverstand altijd moet gebruiken.

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 03:03

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 02:57

Er valt niets te vertalen. Je bent Rammstein niet.

boeglul | 19-01-12 | 03:03

Er was ooit een succesvolle ondernemer die bij gebrek aan opvolging het familiebedrijf verkocht aan een groot concern. Zijn staf zeurde al een hele tijd dat het wel eens tijd werd om een marketingman in de staf te halen. Want de omzet groeide dan wel meer dan het marktgemiddelde en de winst zelfs nóg meer. Maar dat was vooral, lieten ze doorschemeren, omdat de baas een reeks beslissingen had genomen die toevallig goed uitpakten. Want nooit had hij die beslissingen in het stafoverleg duidelijk kunnen onderbouwen en uitleggen. Er was geen (expliciete) strategie en het leek allemaal zo inconsistent en chaotisch. Op het divisiekantoor vonden ze dat eigenlijk ook wel. De nieuwe dochter was dan wel zowat de belangrijkste cashflow-leverancier van de divisie. Maar dat was eigenlijk onbegrijpelijk gezien de chaotische indruk ten opzichte van de modern en overzichtelijk georganiseerde cashflowbehoeftigen met vijfjaren- en zelfs tienjarenplannen.
Ik werkte bij het reclamebureau van die divisie, wilde wel eens wat anders en dus vroeg hij me in ons gemeenschappelijk dialect of ik zin had om hem van dat gezeur over marketing en zo te verlossen.
Dat kwam goed uit. Strategische planning was net over de oceaan en ik wist er alles van. Kwam toch niet zo goed uit, want vanaf de eerste week peperde hij me in ‘eerst vandaag, dan morgen en de rest is kwatsch’ want ‘morgen is het weer vandaag’. En gelukkig maar, want had hij me laten begaan, was de ‘dochter’ binnen de kortste tijd net zo cashfow-behoeftig als haar rode zusters geweest.
Het duurde een jaar voordat ik in de gaten kreeg dat zijn (impliciete) strategie neerkwam op ‘manoeuvreerruimte maximaliseren om snel en flexibel in te kunnen spelen op marktontwikkelingen en concurrentiesituatie’. Toen nog het impliciete ‘mission statement’ (als term óók net transatlantisch gearriveerd) uit hem gepeuterd ‘wij leggen ons toe op dát wat anderen in onze branche en binnen onze divisie te moeilijk vinden’. Gezeur van staf en hoofdkantoor getemperd. Taak volbracht! Maar bleef toch nog dik drie uitermate succesvolle jaren zijn gretige leerling. Voordat ik wel weer aan wat anders toe was. En ja, het was diezelfde formidabele échte baas van ‘Ja jong, jij hebt doorgeleerd en ik heb alleen maar MULO’.
De vraag is nu in hoeverre dit microverhaal over het primaat van de flexibele perpetuele korte-termijn-oriëntatie als strategie, ook van toepassing op een maatschappij als geheel.

WirMachenMusik | 19-01-12 | 03:01

@drs.Nee | 19-01-12 | 02:58
Food for thought die tegel.

Parsons | 19-01-12 | 03:00

@drs.Nee | 19-01-12 | 02:58

Hebn jij dat nog meegemaakt dan?

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 02:59

@Rammstein | 19-01-12 | 02:52

Je begint engels te praten!
Raar.

boeglul | 19-01-12 | 02:59

@miko | 19-01-12 | 02:54

En aan de telegraaf en BNN, tuig van de richel, allemaal en ongezien.

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 02:58

@miko | 19-01-12 | 02:48
Voor het computertijdperk in de tijd van de grote gezinnen liepen er naar verhouding veel meer kinderen op de ordelijke straat.

drs.Nee | 19-01-12 | 02:58

@boeglul | 19-01-12 | 02:51

Das een leuke stelling, Parsons et moi zijn narcistisch omdat een heel forum dicht bij ons staat?

Vertaal ik het goed of bedoel je heel wat anders?

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 02:57

Ik laat jullie alleen met een Herr Hitzgler en een Boeggrudge.
Succes !

Rammstein | 19-01-12 | 02:57

@miko | 19-01-12 | 02:36
Daarom kan dat hele onderwijs gereduceerd worden tot het "Hoe objectieve informatie te verzamelen op de webs". Al het andere is overbodig. En nee ik heb het niet over basisvaardigheden als rekenen (wiskunde) en taal. Maar goed, ik val in herhaling.

Parsons | 19-01-12 | 02:56

@neemjemoederindemali | 19-01-12 | 02:51
Jaaaa,het ligt ALLEMAAL aan de kompjoeter!
En aan vieze pastoors en Mart Smeets.
En dat zeg ik gewoon.Of het mag of niet!

miko | 19-01-12 | 02:54

@drs.Nee | 19-01-12 | 02:43
Rantsoen, een rustige avond bedoel je.

Passaparola | 19-01-12 | 02:53

boeglul | 19-01-12 | 02:47 | + 0 -
And I'll say it again, and again, and again.
Snap out of it.
Envy is not a good colour on you.

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 02:47 | + 0 -
He is smoking a grudge.
Word je raar van.

Rammstein | 19-01-12 | 02:52

@miko | 19-01-12 | 02:48

Ah, doordat de goede jeugd achter de pc zit door te klikken om hun bronnen te checken slaat de "slechte" jeugd door en gaat overvallen plegen. #helder

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 02:51

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 02:41

Doe ik de laatste zin veranderen...

Om die aandacht te krijgen gebruikt de persoon de mensen die het dichtst bij hem staan, zoals een geheel forum bijvoorbeeld.

boeglul | 19-01-12 | 02:51

@drs.Nee | 19-01-12 | 02:46
Aber nein, so ein Bein, wass denken Sie, Redaktion..

Mindy | 19-01-12 | 02:50

@Rammstein | 19-01-12 | 02:48
Boeiuhhhhhhh

Passaparola | 19-01-12 | 02:50

@boeglul | 19-01-12 | 02:47

jij als een narcistische zak hooi.

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 02:49

@Rammstein | 19-01-12 | 02:43
Mag ik je er aan houden? En wat is de inzet? Kop koffie? In dat geval deal!

Parsons | 19-01-12 | 02:49

@neemjemoederindemali | 19-01-12 | 02:45
Nee dat is het niet.Wij *geeft knipoog* zijn daardoor minder op straat en kunnen de orde niet meer handhven.
Iets met 'als goede mensen achter de computer zitten worden slechte niet gestopt in hun vuile handelen mompelt.

miko | 19-01-12 | 02:48

@miko | 19-01-12 | 02:46
Maak van die pul een rietadt en ik ben je man.

*pffffttt* psssssttttt*

Passaparola | 19-01-12 | 02:48

Passaparola | 19-01-12 | 02:45 | + 0 -
I don't care why, but he will not let it pass.

Rammstein | 19-01-12 | 02:48

@Rammstein | 19-01-12 | 02:44

Vraag me al tijden af wat figuren als bl reaukun, moet betere shit zijn dan jezus ooit van had kunnen dromen.

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 02:47

@Rammstein | 19-01-12 | 01:05

"Je gedraagt je als een afgewezen minnares."

(Die was echt al eerder geschreven.)

boeglul | 19-01-12 | 02:47

@Passaparola | 19-01-12 | 02:42
*schuift pull over the bar met kaars erop*
Wel in een keer uitblazen!

miko | 19-01-12 | 02:46

@Mindy | 19-01-12 | 02:42
Wo ist er dann.. gelöst?

drs.Nee | 19-01-12 | 02:46

@miko | 19-01-12 | 02:40

Ah, helder, doordat die kids hele dagen achter de pc zitten gaan ze ouwe omaatjes etc. overvallen, #heullogisch

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 02:45

@Rammstein | 19-01-12 | 02:43
Oboema gokt op het feit dat als hij Sopa afkeurt de jeugd en intellectuelen op hem zullen stemmen en hij alsnog Prez blijft. Al zal het nek aan nek worden omdat de jeugd van Amerika in het leger zit en de intellectuelen te druk zijn met zelfverijking om maatschappelijk betrokken te zijn.

Passaparola | 19-01-12 | 02:45

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 02:41 | + 0 -
Het is een zielige vertoning geworden.
Was het al maar hij is nu full circle.

Rammstein | 19-01-12 | 02:44

@Passaparola | 19-01-12 | 02:32
20 Bier en 6 glazen wijn... U belieft een overdadig rantsoen. Als die SOPA doorgang mocht krijgen is de rechterlijke macht verworden tot een soap. Dat moeten we niet willen met z'n allen.

drs.Nee | 19-01-12 | 02:43

@drs.Nee | 19-01-12 | 02:34

Dan geen spiritualiën meer voor u.

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 02:43

Parsons | 19-01-12 | 02:36 | + 0 -
President Obama gaat dat echt niet toestaan.
I promise it and will bet on that.

Rammstein | 19-01-12 | 02:43

En dan lullen we auf Deutsch, ist Hölzie nicht da!

Mindy | 19-01-12 | 02:42

@miko | 19-01-12 | 02:40
Ik lust wel een plusje. Het is om meerdere redenen een goede dag. Geburtsttag en Job Ansuch positiv Benantwort. Dus kom maar door.

Passaparola | 19-01-12 | 02:42

@boeglul | 19-01-12 | 02:26

Je 1e zinnen begreep ik, je had het over je zelf, je laatste zinnen behoeven enige uitleg.

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 02:41

@neemjemoederindemali | 19-01-12 | 02:37
Mensen brengen teveel tijd op internet door.Daarom verpauperen de wijken.
Moet er iemand nog een plusje trouwens?

miko | 19-01-12 | 02:40

boeglul | 19-01-12 | 02:35 | + 0 -
Volgens mij niet.

Rammstein | 19-01-12 | 02:39

@vraagstaart | 19-01-12 | 02:21

Hoho, den bijbel bevat slechts de enige echte waarheid.

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 02:38

@boeglul | 19-01-12 | 02:26
Warum fügen Sie hier Ihre Biographie von E-Darling?

drs.Nee | 19-01-12 | 02:38

@Stormageddon | 19-01-12 | 02:34
LOL!

Parsons | 19-01-12 | 02:38

@drs.Nee | 19-01-12 | 02:33
Nee nee mr Nee.
Wat blieft u? Een lichte afsluiter of toch maar een witbiertje volgens de traditie?

miko | 19-01-12 | 02:37

@Lorenz0 | 19-01-12 | 02:09

Btw, kun je die ingewikkelde maatschappelijke problemen ook benoemen of wordt dat te moeilijk?

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 02:37

@Parsons | 19-01-12 | 02:23
Ik neem aan dat jij de oude dooddoeners kent?
De pastoor zei het.
De minister wist het.
Het stond in de krant.
De computer zegt het.
Dat heb ik op internet gelezen.
Kennis tot je nemen is een ding.
Objectief en open zijn naar andere argumenten is een heel ander verhaal.

miko | 19-01-12 | 02:36

@Passaparola | 19-01-12 | 02:32
Die neger kan nog een veto uitroepen, maar hoe dan ook zal het in de praktijk onuitvoerbaar blijken. Ik maak me niet al te veel zorgen. Bovendien groeien de technische mogelijkheden sneller dat onze bureaucratische medemens ze kan verwerken, laat staan verbieden. Hence dat lachwekkende Brein dingetje van vorige week. Zero impact.

Parsons | 19-01-12 | 02:36

@Passaparola | 19-01-12 | 02:34
Tja dat internet is ook traag he, sorry.

Mindy | 19-01-12 | 02:36

@Lorenz0 | 19-01-12 | 02:09

U heeft uw *kuch* studie ook genoten bij de vrije uni?

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 02:35

Rammstein | 19-01-12 | 02:31

Die tegel heb ik nu al twee keer gelezen.

boeglul | 19-01-12 | 02:35

@Parsons | 19-01-12 | 02:23
144 tekens... jeweetwel. Red een dier enzo. In die hoek moet je Lorenz0 zoeken. Volkert van der Graaf, Marianne Thieme, Dion Graus. Van dat soort gekken.

Stormageddon | 19-01-12 | 02:34

@neemjemoederindemali | 19-01-12 | 02:14
Schlafwandeln mein Freund.

drs.Nee | 19-01-12 | 02:34

@Mindy | 19-01-12 | 02:31
drs.Nee had me er ook al op gewezen en mijn correctieve tegel was te laat voor jouw correcte verbetering.

Passaparola | 19-01-12 | 02:34

@miko | 19-01-12 | 02:32
Als ik u niet ontrief?

drs.Nee | 19-01-12 | 02:33

@Passaparola | 19-01-12 | 02:25
Door bijvoorbeeld leukere muziek op te zoeken of zo?

miko | 19-01-12 | 02:33

@Parsons | 19-01-12 | 02:23
Hele mooie tegel!

Mindy | 19-01-12 | 02:33

@drs.Nee | 19-01-12 | 02:19
Biertje in plaats van?

miko | 19-01-12 | 02:32

@drs.Nee | 19-01-12 | 02:29
excuus, een medium, twee media. 20 bier en fles prosecco gaan je niet in de kouwe kleren zitten. SOPA wordt een drama, althans als je verwacht dat het er door komt. Ik ben een positieve denker en verwacht echter dat het allemaal op zijn pootjes terecht komt en dat het niet geratificeerd wordt.

Passaparola | 19-01-12 | 02:32

boeglul | 19-01-12 | 02:26 | + 0 -
Je gedraagt je als een afgewezen minnares.

Rammstein | 19-01-12 | 02:31

@Passaparola | 19-01-12 | 02:25
Media is meervoud.

Mindy | 19-01-12 | 02:31

@Passaparola | 19-01-12 | 02:25
Je bedoelt waarschijnlijk media? Ja nog wel. SOPA is watching us...

drs.Nee | 19-01-12 | 02:29

Om op topic te blijven, types als die Schnitzel hadden voor internet toch geen podium? Wie zou die onzin lezen dan.

Mindy | 19-01-12 | 02:27

Parsons,

Het leven van iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis is meestal zwaar, het heeft een diepe impact op de omstanders. Zoals een junk heroïne nodig heeft, is iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis altijd op zoek naar aandacht. Die aandacht houdt zijn broze zelfbeeld in stand en is van levensbelang voor de persoon. Om die aandacht te krijgen gebruikt de persoon de mensen die het dichtst bij hem staan, zoals boeglul en neemjemoederindemali (in het geval parsons).

boeglul | 19-01-12 | 02:26

Dat wordt weer achter een OST aanjagen.

Rammstein | 19-01-12 | 02:26

@drs.Nee | 19-01-12 | 02:22
Heeft Nederland niet een van de modernste media's ter wereld dan. Maar ontbreekt het een groot gedeelte van der medelanders om er accuraat gebruik van te maken.

Passaparola | 19-01-12 | 02:25

@neemjemoederindemali | 19-01-12 | 02:13
Ik wel.

Parsons | 19-01-12 | 02:24

@vraagstaart | 19-01-12 | 02:21
Sie beziehen sich auf die Krisis-Zeitung.

drs.Nee | 19-01-12 | 02:24

@Lorenz0 | 19-01-12 | 02:09
Of je klikt door en verdiept je in de discussie. Kun je wat van leren. Zouden meer mensen moeten doen, zich verdiepen in de materie waar ze op reageren. Wat dat betreft is internet een machtig mooi medium vind je ook niet? Waar ik in mijn jeugd op school ben volgepropt met pure agitprop, gewoon keiharde feitelijke onjuistheden (en dan kom ik nog uit contreien waar dat op zich meeviel, kun je nagaan), groeit er heden ten dage nog steeds een generatie op die wordt voorgelogen. En dat terwijl alles verifieerbaar is via de webs.

Wat mij betreft kunnen we het hele onderwijs reduceren tot hoe de interwebs te doorzoeken en feitelijkheden van agitprop te onderscheiden. Zelfstudie en objectieve waarneming zou een zegen zijn voor de mensheid. En dan heb ik het nog niet over zelfreflectie.

Sorry, kon het in 144? karakters niet af.

Parsons | 19-01-12 | 02:23

@Passaparola | 19-01-12 | 02:18
Op Nederland is traag en moderne media is snel.

drs.Nee | 19-01-12 | 02:22

@Rammstein | 19-01-12 | 02:18
Love you too.

Stormageddon | 19-01-12 | 02:22

@Stormageddon | 19-01-12 | 02:16 LOL dat bedoel ik dus. Klikgedrag voorkomt overhaaste conclusies.

Maar als rechtgeaard Linksmensch (vreemde combinatie trouwens) heeft Hitzler liever niet dat men verschillende bronnen raadpleegt, edoch zich beperkt tot De Waarheid.

Ja, de krant.

vraagstaart | 19-01-12 | 02:21

@Rammstein | 19-01-12 | 02:18
Echt niet? Mooi!

Mindy | 19-01-12 | 02:20

@Stormageddon | 19-01-12 | 01:22
In dezelfde taal verschillende continenten.
In het ene land krijg je een broodje in het andere snoep.

miko | 19-01-12 | 02:19

@miko | 19-01-12 | 02:11
Was ich noch zum sagen hatte...
Verdammt... meine Zigarette ausgelöscht?!

drs.Nee | 19-01-12 | 02:19

@Mindy | 19-01-12 | 02:12

da's waar ook, moet nodig weer eens snert maken, wordt hoog tijd.

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 02:18

@drs.Nee | 19-01-12 | 02:16
Een verdekte aanval op Lorenz0 dus?

Passaparola | 19-01-12 | 02:18

Stormageddon | 19-01-12 | 02:06 | + 0 -
*Wrijft nogmaals in*

Mindy | 19-01-12 | 02:01 | + 0 -
Ik ben bijna nooit boos.

Rammstein | 19-01-12 | 02:18

@Lorenz0 | 19-01-12 | 02:09 *zucht* Met evenveel onderbouwing, namelijk geen enkele, kan ik de nep-conclusie van meneer Hans Hitzler ook anders Diederikstapelen:

"Met het stimuleren van zap-, surf-, en doorklikgedrag, versterkt de populistische cultuurindustrie het vermogen om holistisch en met aandacht voor verschillende invalshoeken naar de wereld te kijken. Het creëert een geestesgesteldheid die het beschouwen van ingewikkelde maatschappelijke problemen koppelt aan serendipiteit waardoor de kortermijnblik ondergeschikt wordt aan het in breder perspectief en op langere termijn denken"

Net zo logisch, net zo gestoeld op niks.

vraagstaart | 19-01-12 | 02:17

@Lorenz0 | 19-01-12 | 02:09
Met deze tekst krijg je van mij toch mooi een plusje en dat is een eigenlijk een tegenargument op je eigen verhaal.

Passaparola | 19-01-12 | 02:16

"En dan ook nog even de eeuwige links-rechts controverse erbij weten te slapen (WTF?) chapeau hoor."

@Lorenz0 | 19-01-12 | 02:09

Dat doet Hans helemaal zelf. Als je nou eerst even dat linkje naar het joop.nl artikel had gelezen alvorens je kortetermijnblik te typen had je je dat kunnen besparen. Maar nee, je moest natuurlijk onmiddellijk je haat spuien. Perfecte illustratie van hetgene waartegen je betoogt. Alleen doe je het zelf dus ook.
Kleiner Mann, was nun?

Stormageddon | 19-01-12 | 02:16

@drs.Nee | 19-01-12 | 02:09

ga je ook slapen?

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 02:14

@Pasta-saus | 18-01-12 | 22:04
Grijze muizen zijn nooit succesvol.

Passaparola | 19-01-12 | 02:14

@Parsons | 19-01-12 | 02:09

Je kunt toch wel relativeren?

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 02:13

@neemjemoederindemali | 19-01-12 | 02:04
Lievv maar die plus en min ach is snertworst.

Mindy | 19-01-12 | 02:12

@drs.Nee | 19-01-12 | 02:07

geloof dat jij daar meer verstand van hebt. *geen wijn drinkt*

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 02:12

@drs.Nee | 19-01-12 | 02:09
Heb je nog iets te vertellen? Snel in de tijd van een sigaret.

miko | 19-01-12 | 02:11

@boeglul | 19-01-12 | 02:06

Welnee, ik heb helemaal niks met pruimen, nou ja, met de pruim van ..., laat maar.

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 02:11

@Mindy | 19-01-12 | 02:09
Ach so.. verstehe.

drs.Nee | 19-01-12 | 02:11

@drs.Nee | 19-01-12 | 02:04
Nein gemütlich bleiben biss der necrosis??

Mindy | 19-01-12 | 02:09

Beetje kortzichtig stukje. Van Van Rossem wel te verstaan. Lekker popie een stuk afkraken wat toch wel degelijk een punt maakt, enkel omdat die niet klakkeloos alle nieuwerwetse fratsen volgt (dus moet het wel fout zijn!)
En dan ook nog even de eeuwige links-rechts controverse erbij weten te slapen (WTF?) chapeau hoor.

Jullie quoten hier zelf een mooi stukje:

"Met het stimuleren van zap-, surf-, en doorklikgedrag, ondermijnt de populistische cultuurindustrie het vermogen om kritisch en met aandacht naar de wereld te kijken. Het creëert een geestesgesteldheid die ingewikkelde maatschappelijke problemen tot soundbites reduceert en waarin het langetermijndenken opgeofferd wordt aan de kortermijnblik"

Nou, #spijker op #kop zou ik zeggen, want dit is precies wat er gebeurt. Maar zinnen langer dan 144 tekens kan de gemiddelde online randdebiel kennelijk niet meer tot zich nemen. Liever even snel tweeten en nog wat likes scoren he!

Lorenz0 | 19-01-12 | 02:09

@neemjemoederindemali | 19-01-12 | 02:05
Gute Nacht Freunde..

drs.Nee | 19-01-12 | 02:09

@neemjemoederindemali | 19-01-12 | 02:01
Tot het obsessief wordt...

Parsons | 19-01-12 | 02:09

@neemjemoederindemali | 19-01-12 | 02:04
Schon gut gemacht. Wenn der Wein in ist ist der Mann ist die Weisheit in der Dose..?

drs.Nee | 19-01-12 | 02:07

"So now nothing."
@Rammstein | 19-01-12 | 02:03

Dat had je @00:59 al duidelijk gemaakt. Wrijf het er nog even in.

Stormageddon | 19-01-12 | 02:06

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 02:01

Zolang je me niet ouderwets deaud wenst ben je best te pruimen.

boeglul | 19-01-12 | 02:06

@La Vie En Rose | 19-01-12 | 02:01

Slaap lekker Vie

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 02:05

@Stormageddon | 19-01-12 | 01:59
Niet alleen, als stadsbewoner ga ik ook niet naar De Doos, niks meer kroegje doen, zo zonde.

Mindy | 19-01-12 | 02:05

@Mindy | 19-01-12 | 01:58

Scussie, wilde je een plus geven maar drukte verkeerd geloof ik.

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 02:04

@Parsons | 19-01-12 | 01:55
Prima uitgangspunt lijkt me. Ik kan er niets op afdingen, maar Hans Hitler hoogstwaarschijnlijk wel. Maar ja, die heeft dan ook een PhD Filosofie.

Stormageddon | 19-01-12 | 02:04

@Mindy | 19-01-12 | 02:01
Dan geht Sie Rammen... das müssen wir nicht haben...

drs.Nee | 19-01-12 | 02:04

@boeglul | 19-01-12 | 01:58

Mijn moeder is hetero, geloof niet dat ze ooit een k.dt, nah ja, laat maar.

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 02:03

Stormageddon | 19-01-12 | 01:52 | + 0 -
Dat er betere films zijn met Steve Buscemi, daar kan je gelijk in hebben.
En misschien niet.

Life is meaningless.
So now nothing.

Rammstein | 19-01-12 | 02:03

@Parsons | 19-01-12 | 01:57

Ben je gek geworden? Mafketels als ma en boeglul zijn de slagroom op de kers.

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 02:01

@drs.Nee | 19-01-12 | 01:56
Aber sicher, zich niet aan vervoegingen waagt, dan wordt Rammstein boos.

Mindy | 19-01-12 | 02:01

@vraagstaart | 19-01-12 | 01:58
Lekkah!

drs.Nee | 19-01-12 | 02:01

Zwaait naar @mindy en @Rammstein en wens u allen een genoeglijk samenzijn toe.

Én Sweet Dreams voor straks.

*out*

La Vie En Rose | 19-01-12 | 02:01

Nog een datje naar boven schopt!

boeglul | 19-01-12 | 02:00

@Mindy | 19-01-12 | 01:50
Nou ja, niet meer op de oude locatie. Inderdaad waardeloos voor treinreizigers.

Stormageddon | 19-01-12 | 01:59

@vraagstaart | 19-01-12 | 01:53

Nah, sinds gisteravond heeft hij voor het eerst vrindun (kost wel wat maar dan heb je ook niks), vanaf nu is elke tegel van haar volledig uniek, sterker, het worden collectors items. #markmywords

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 01:59

@vraagstaart | 19-01-12 | 01:53
Buiging,kon ik eea maar zo mooi verwoorden;)

Mindy | 19-01-12 | 01:58

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 01:52

Zelfs je moeder weet dat niet altijd waar is.

boeglul | 19-01-12 | 01:58

@vraagstaart | 19-01-12 | 01:53
Of we negeren het stalkersvolk gewoon. Maakte "iemand" gisteren nog een interessante opmerking over. Wink wink.

Parsons | 19-01-12 | 01:57

@La Vie En Rose | 19-01-12 | 01:52

*Nogmaals de karaf vult*

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 01:56

@Mindy | 19-01-12 | 01:02
Mit viel Butter auf den Kopfe?

drs.Nee | 19-01-12 | 01:56

@Stormageddon | 19-01-12 | 01:52
Sinds het zinloos is kunnen we er maar beter zo veel mogelijk lol uithalen. Vind ik dan. Elke seconde is er één, hoe kut ook soms. De mooiere secondes moeten het maar winnen van de mindere.

Zuig daar maar eens een puntje aan Hans, LUL.

Parsons | 19-01-12 | 01:55

@Parsons | 19-01-12 | 01:50

*bier paast naar links*

Had bijna het minkuddoklassement ook nog op mijn naam gezet maar tegen Holzie en pius kan ik niet op, zelfs niet als ik gemeen vecht en met hulp van stoottroepen.

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 01:55

@Mindy | 19-01-12 | 01:46 Oh ja... nog even en we kunnen Ma's tegels zelf in licentie produceren. Kwestie van de vaste componenten in verschillende volgordes rangschikken. Met maximaal 25 modellen hebben we het hele gamma dan wel gedekt.

vraagstaart | 19-01-12 | 01:53

@neemjemoederindemali | 19-01-12 | 01:46
Okey, jij je zin.

En Thnx voor de alcoholische versnapering. Zit nog aan de wijn en ga zo naar bed.

La Vie En Rose | 19-01-12 | 01:52

@Rammstein | 19-01-12 | 01:43
Er zijn betere films met Steve Buscemi. De dialogen zijn leuk, maar het gaat nergens heen. Dat is het punt ook maar dat je weet al. Life is meaningless. Now what?

Stormageddon | 19-01-12 | 01:52

@boeglul | 19-01-12 | 01:42

Tnx, druiven zijn zacht en sappig als een lekkere kudt, bovendien kun je er ook nog wijn van bakken.

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 01:52

@Stormageddon | 19-01-12 | 01:46
De eerste bestaat ook niet meer zucht.

Mindy | 19-01-12 | 01:50

@neemjemoederindemali | 19-01-12 | 01:48
De fuck, je lult nog meer dan ik.

Restecp!

Parsons | 19-01-12 | 01:50

@Pasta-saus | 19-01-12 | 01:39

Mafsuh bamihap

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 01:50

@vraagstaart | 19-01-12 | 01:39

Denk je dat zijn barretje nu al gesloten is?

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 01:49

@vraagstaart | 19-01-12 | 01:36

Een echte kerel zuipt wanneer hij zin heeft, we vieren dat ik de meeste tegels heb gebakken in 2012 tot nu toe. (vanaf volgende week weer echt an die arbeit)

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 01:48

@Stormageddon | 19-01-12 | 01:40
Ja, dat is mij al opgevallen. Met name gisteren moest ik daar weer aan denken. Ma naar de kroeg, boeglul in de panelen. Kan toeval zijn natuurlijk... ;)

La Vie En Rose | 19-01-12 | 01:47

@La Vie En Rose | 19-01-12 | 01:36

Hoho, 2 disputen en 1 kompaan, inmiddels zijn ze vrindun voor ut levun.

Btw, bier of wijn? Ik trakteer.

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 01:46

@Mindy | 19-01-12 | 01:41
De enige redenen om naar Utrecht te gaan zijn incidentele concertjes in Vredenburg of Tivoli, voor het overige geen behoefte aan.

Stormageddon | 19-01-12 | 01:46

@vraagstaart | 19-01-12 | 01:39
je vergeet "heb je een blauwtje gelopen".

Mindy | 19-01-12 | 01:46

@vraagstaart | 19-01-12 | 01:39
LOL!

La Vie En Rose | 19-01-12 | 01:44

Stormageddon | 19-01-12 | 01:41 | + 0 -
Ik wil "Trees Lounge" afkijken.

Rammstein | 19-01-12 | 01:43

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 01:34

Jij bent de überdruif.

boeglul | 19-01-12 | 01:42

@Rammstein | 19-01-12 | 01:39
Niemand houdt je tegen.

Stormageddon | 19-01-12 | 01:41

vraagstaart | 19-01-12 | 01:39 | + 0 -
Wait for it .......

Rammstein | 19-01-12 | 01:41

@Stormageddon | 19-01-12 | 01:33
Er zit nog wel wat in centrum maar je zou je rot schrikken als je in de oude polder komt.

Mindy | 19-01-12 | 01:41

@La Vie En Rose | 19-01-12 | 01:36
Is het je wel eens opgevallen dat die 2 bijna nooit gelijktijdig in de panelen zijn? Ik suggereer verder niks.

Stormageddon | 19-01-12 | 01:40

Genoeg over Hans en de Sopa, tijd om m'n gezichtsveld op zwart te gooien.

Adio!

Pasta-saus | 19-01-12 | 01:39

@La Vie En Rose | 19-01-12 | 01:36 Ik verwacht toch binnen een half uur de eerste in azijn geweekte tegel met daarin verwerkt:

- heb je al eens een vriendinnetje gehad
- mooi man
- ga toch eens leven jongen
- trieste bedoening hier

vraagstaart | 19-01-12 | 01:39

Stormageddon | 19-01-12 | 01:36 | + 0 -
Klopt. Ik wil naar bed.

Rammstein | 19-01-12 | 01:39

@neemjemoederindemali | 19-01-12 | 01:31 Nog een beetje vroeg, half negen....

... och, wat de fuck * plop *

vraagstaart | 19-01-12 | 01:36

Ik mis onze in de menopauze verkerende huisfilosoof MaCartwright in de panelen. Zou zij alweer met haar dispuutgenoten en kompanen aan het zuipen zijn?

Nahja, gelukkig hebben we mevrouw @boeglul nog...

La Vie En Rose | 19-01-12 | 01:36

@Rammstein | 19-01-12 | 01:32
Wanna bet?

Stormageddon | 19-01-12 | 01:36

@Pasta-saus | 19-01-12 | 01:30 Psies. De koffie uiteraard biologies geteeld en via de Wereldwinkel aangeschaft als de baas betaalt; thuis gewoon DE want mevrouw Journaille spaart de punten.

De academische stagiare haalt de koffie met haar BH-tje ("BekerHouder", journalistiek grapje haha) waarna de leuke grappen over suiker en melk volgen:
"ik heb graag alles erin schatje"
"ik heb 'm het liefste kaal"

Ja, de sfeer zit er op de redactie al vroeg in, bij het eerste proletaries gedraaide shagje. Natuurlijk Brandaris, omdat-ie zo zwaar is ("en dan heb je die van mij nog niet gevoeld", dijenkletser van Redacteur Binnenland).

vraagstaart | 19-01-12 | 01:35

@vraagstaart | 19-01-12 | 01:28
Plop, niet allemaal gelukkig;)

Mindy | 19-01-12 | 01:35

@boeglul | 19-01-12 | 01:33

Ik had het dus over relatie's met mensen, heb het extra nog ff genoemd.

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 01:34

@Mindy | 19-01-12 | 01:20
De Utrechtse Uithof? Daar zitten toch de exacte vakken en geneeskunde? Filosofie in Utrecht zit bij mijn weten bij de St.Jan in het centrum, om de hoek bij de kroegen in de Nobelstraat. Maar dat ik kan mis hebben, het is al 20 jaar geleden dat ik in die academische wereld rondsjokte.
Toen het nog wat voorstelde, zeg maar.

Stormageddon | 19-01-12 | 01:33

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 01:29

Euh... nee, maar dat doe ik ook niet met konijnen.

boeglul | 19-01-12 | 01:33

Stormageddon | 19-01-12 | 01:10 | + 0 -
You cannot lose from a lost cause.

Rammstein | 19-01-12 | 01:32

@Mindy | 19-01-12 | 01:25

Geen bedrijf die ze wil hebben, wat moet je dan?

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 01:32

@vraagstaart | 19-01-12 | 01:28

Goed dat je het over bier hebt. *krat bier de draad in slingurt om te vieren*

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 01:31

@vraagstaart | 19-01-12 | 01:28
Bier drinken en roken. 's Ochtends koffie. Basisregels.

Pasta-saus | 19-01-12 | 01:30

@boeglul | 19-01-12 | 01:25

Euh, neuk je daar ook mee?

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 01:29

@Mindy | 19-01-12 | 01:22 Terwijl bier drinken toch een functievereiste is voor iedere goede journalist. Zij vertalen tenslotte borrelpraat (rechts) naar maatschappelijke duiding (links).

vraagstaart | 19-01-12 | 01:28

@neemjemoederindemali | 19-01-12 | 01:21
Dat bedoel ik dus, totaal zinloos, kost dikke duiten en die figuren gaan mwah beleidsmedewerkers oid worden, raamambtenaren bah.

Mindy | 19-01-12 | 01:25

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 01:23

Zelfs met mijn fiscaal nummer.

boeglul | 19-01-12 | 01:25

@Graaiende Teddybeer | 19-01-12 | 01:22 .... en bedankt! *Kijk0n gaat want TedTalks is op zichzelf al het bewijs dat Hit(z)ler lulkoek verkoopt.*

vraagstaart | 19-01-12 | 01:25

@boeglul | 19-01-12 | 01:18

Euh, je hebt een relatie met je collega's, je personeelsnummer en je CAO?

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 01:23

@vander F | 19-01-12 | 01:15
De verwarring is verklaarbaar. "Escalope" is Frans en betekent een lapje vlees (Italiaans: "Scaloppa"), "Scallop" is Engels en betekent St. Jacobsschelp.
Talen zijn mooi. Voor veel dingen zijn dezelfde woorden in zwang, maar voedseleetdingen hebben in diverse talen altijd heel verschillende namen. Dat levert altijd mooie verwarringen op.

Stormageddon | 19-01-12 | 01:22

@Pasta-saus | 19-01-12 | 01:16
Grijnst, zou ie een biertje kunnen tappen, denk het niet.

Mindy | 19-01-12 | 01:22

*** Voor wie een echte filosoof wil zien: ***
TED talk 2007 van Dennett: the awesome power of memes - YouTube bit.ly/w1fbbQ

Graaiende Teddybeer | 19-01-12 | 01:22

@Mindy | 19-01-12 | 01:16

Met stip de mooiste studie is theologie, daar leert u een 2000 jaar sprookjesboek ontleden. Een studie naar het sexleven van clown bassie heeft meer nut.

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 01:21

@Stormageddon | 19-01-12 | 01:16
Heb een jaartje of tien op de Uithof rondgelopen nou nou nou. En ik bedoel niet de ijsbaan;)

Mindy | 19-01-12 | 01:20

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 01:00

Collega's tellen toch ook als mensen? Ik heb al meer dan 30 jaar hetzelfde personeelsnummer, een steeds veranderde CAO, buren en vriendin! Zelfs Jezus doet mij dat niet na.

boeglul | 19-01-12 | 01:18

@neemjemoederindemali | 19-01-12 | 01:14
Niet alleen die.. Al die zgn. social studies slaan toch nergens op, ok de kut staat momenteel op een natuurlijk.

Mindy | 19-01-12 | 01:16

@Mindy | 19-01-12 | 01:11
Opleidinkje Journalistiek zou Hans goed doen!

Pasta-saus | 19-01-12 | 01:16

@Mindy | 19-01-12 | 01:11
Ho ho... Niet zo kort door de bocht, dan vlieg je er uiteindelijk uit. Filosofie is de moeder aller wetenschappen, het is heus een heel nuttig vak. Het wordt aan sommige universiteiten beroerd onderwezen en dat levert dan idioten als Hans op, maar dat moet je op de koop toenemen. In elk vakgebied glippen er wel eens incompetente sukkels door het net. De tweede kamer zit er vol mee.

Stormageddon | 19-01-12 | 01:16

En dan ben ik er vandaag ook achter gekomen dat 'une escalope' gewoon 'schnitzel' betekent in het Frans,
ik dacht altijd dat het een visding of zo zou zijn.
Maar dat krijg je d'r van, als mensen ineens dreigen met elkaar in contact te komen, zo maar echt, dat je moet communiceren, iets overbrengen, gedachten en dan tegelijkertijd geconfronteerd worden met 'gevoelens;, dat zijn het soort gedachten waar je minder grip op hebt, die zich aan je opdringen, indringend niet te negeren en heel vervelend want rationeel nauwelijks in de logische teugels te houden.
Afijn, zo'n Hans Schnitzler krijgt het duidelijk te kwaad met al dat gecommuniceer en die rommelige gedachten die dat dan weer oplevert al helemaal vanwege de toenemende anarchie die opbloeit op het vermaledijde internet.
Die drukpers was inderdaad a fucking revolution destijds, je kon ineens, lekker anoniem ook, een vileine boodschap produceren maar vooral ook reproduceren, over and over again.
Zomaar in het wilde weg 'gedachten' vastleggen en illegaal aan de wereld kenbaar maken, het bezorgt de Macht nog immer hoofdbrekens.

vander F | 19-01-12 | 01:15

@Mindy | 19-01-12 | 01:11

Wat is er mis met die *kuch* universiteit?

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 01:14

Als dit soort nitwits/nonstudies nou eens werden afgeschaft, just thinking.

Mindy | 19-01-12 | 01:11

@Rammstein | 19-01-12 | 01:08
Dat lijkt me een ernstiger aandoening dan daddy-issues, maar daar ga ik je dus niet bij helpen.
Weer een verlies die je kan bijschrijven.

Stormageddon | 19-01-12 | 01:10

@Parsons | 19-01-12 | 01:04 Dat zijn 38 leestekens, inclusief de spaties.

In der Beschränkung zeigt sich der Meister.

Neem daar een voorbeeld aan, Master Hans.

vraagstaart | 19-01-12 | 01:09

@Parsons | 19-01-12 | 01:06

*vangt bier van links*

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 01:09

Stormageddon | 19-01-12 | 01:03 | + 0 -
Maybe I just like to lose.

Rammstein | 19-01-12 | 01:08

@Parsons | 19-01-12 | 01:06
En of inziet. Daar kunnen we ook over twisten natuurlijk. Qua soort en alles.

Parsons | 19-01-12 | 01:07

vander F | 19-01-12 | 00:54
Je zult maar na decennia van studie en introspectie een wereldbeeld opgebouwd hebben dat helemaal klopt.
En dan komt de een of andere ongeletterde boerenlul je even even uitleggen dat je er naast zit.
Dat moeten we niet we niet willen.

de honden blaffen... | 19-01-12 | 01:07

@vraagstaart | 19-01-12 | 01:00

Wil je ze nu al weer oraal verwennen?

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 01:07

@neemjemoederindemali | 19-01-12 | 00:49
Ik vraag me af of dat soort knakkers de ironie van hun eigen gedrag inzien.

Maar laten we er nog eentje op nemen.

Vangen, lul.

Parsons | 19-01-12 | 01:06

LOL@vraagstaart | 19-01-12 | 00:56
Geen touw aan vast te knopen, dat stuk in de Azijnbode.

Lewis Lewinsky | 19-01-12 | 01:06

@Pasta-saus | 19-01-12 | 01:00

Jammer, gun het je van harte.

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 01:05

boeglul | 19-01-12 | 00:58 | + 0 -
Je gedraagt je als een afgewezen minnares.
Goed lezen.

Rammstein | 19-01-12 | 01:05

@vraagstaart | 19-01-12 | 00:56
Ja. Jij bent stout en Hans weet het beter.

Parsons | 19-01-12 | 01:04

@Rammstein | 19-01-12 | 00:59
Your loss.
En gelukkig maar, ik heb geen zin meer in onbezoldigd psychiater spelen. Been there, done that.

Stormageddon | 19-01-12 | 01:03

Schnitzels sind immer an beide Seiten beklopft, aldus een vroegere Duitse collega.

Mindy | 19-01-12 | 01:02

@neemjemoederindemali | 19-01-12 | 00:58
Meer van een student.

Pasta-saus | 19-01-12 | 01:02

@neemjemoederindemali | 19-01-12 | 00:58 Na "aandachtsspanne" ben ik gestopt met lez0n.

vraagstaart | 19-01-12 | 01:00

@Rammstein | 19-01-12 | 00:48
Gehe, dat ken ik ergens van ;)

Parsons | 19-01-12 | 01:00

@neemjemoederindemali | 19-01-12 | 00:59
Een feest? Neeh, helaas.

Pasta-saus | 19-01-12 | 01:00

@boeglul | 19-01-12 | 00:58

Persoonlijk denk ik dat u nog nooit een relatie heeft gehad, althans, niet met een mens.

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 01:00

@Überbottehork | 19-01-12 | 00:28
Betweterig moralistisch gelul.

Net als de rest van DeJoop.nl.

Pasta-saus | 19-01-12 | 00:59

@Patatter | 19-01-12 | 00:00 Ik moest lachen, Freek.


O nee, het was een nies.

vraagstaart | 19-01-12 | 00:59

@Pasta-saus | 19-01-12 | 00:57

Heb je eindelijk een din gescoord?

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 00:59

Stormageddon | 19-01-12 | 00:57 | + 0 -
Yes.
Even though I have some serious daddy-issues.

Rammstein | 19-01-12 | 00:59

@neemjemoederindemali | 19-01-12 | 00:40
Met z´n Uggs.

Ayatollah Oink-Oink | 19-01-12 | 00:58

Rammstein | 19-01-12 | 00:55

Je denkt toch niet dat ik ooit een relatie heb gehad met die kneus? (of iemand anders op dit forum.)

boeglul | 19-01-12 | 00:58

@vraagstaart | 19-01-12 | 00:56

U heeft een aandachtsspanne van een overspannen eendagsvlinder?

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 00:58

@Patatter | 19-01-12 | 00:00
Get real. Internet heeft mij al heel veel opgeleverd. Qua alles.

En al helemaal meer dan de fucking entertainment-industrie.

Pasta-saus | 19-01-12 | 00:57

@Rammstein | 19-01-12 | 00:51
Het komt vaker voor dan je denkt. Ik heb geen dochter, dus ik kan dat niet eens doen. En dan ben ik de perv?
Bijzonder.
Enfin: dat daten van ons is dus van de baan?

Stormageddon | 19-01-12 | 00:57

De Schnitzelman verdoemt het door goddeloos gepeupel volgelopen www precies zoals de religious (far) right in the States het in ietwat redneckerige speak doet.
En toch beschouwt ook deze bovenbuik zich weer als zijnde ´progressief´. Wedden?

Ayatollah Oink-Oink | 19-01-12 | 00:57

Dat stuk van die Hitzler is me veel te lang. Heeft iemand een soundbyte-samenvatting voor me?

vraagstaart | 19-01-12 | 00:56

boeglul | 19-01-12 | 00:52 | + 0 -
Je gedraagt je als een afgewezen minnares, dude.
Het staat je niet goed.

Rammstein | 19-01-12 | 00:55

ALWAYS kill the messenger,
wat denken die types wel niet, even je zekere wereldbeeld een beetje lopen verstieren, de hufters.

vander F | 19-01-12 | 00:54

Parsons | 19-01-12 | 00:44

Ik vond het wel een toepasselijke. Sinds ik weet dat jij met 240 kilometer per uur door Duitsland rijd in een bak die één op 7 loopt snap ik de problemen aan de pomp ook al iets beter klein werkgevertje.

boeglul | 19-01-12 | 00:52

Stormageddon | 19-01-12 | 00:46 | + 0 -
Perv.
Zo wordt het nooit wat met jou en de vrouwen.

Rammstein | 19-01-12 | 00:51

@Parsons | 19-01-12 | 00:44

Vind je?

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 00:49

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 00:40 | + 0 -
Ja, en .... niets.

Parsons | 19-01-12 | 00:44 | + 0 -
He has left the building. A onesie. Scaredy cat. Faggot.
Dat werk.

Rammstein | 19-01-12 | 00:48

@nadenkeniseenkunst | 19-01-12 | 00:45
Hij is de grip op de realiteit kwijt.

Zo kan het ook. Efficient he?

Überbottehork | 19-01-12 | 00:47

@Rammstein | 19-01-12 | 00:32
Her daddy?

Stormageddon | 19-01-12 | 00:46

Hans S. plaats zich op zo'n hoge kansel dat hij de werkelijkheid niet meer goed kan waarnemen. Hij voelt zich superieur en eenzaam tegelijk als een soort zelfbenoemd orakel.Hij ziet een ondergang en voelt een soort van profetische drang om te vertellen wat er mis gaat en wijst messcherp naar de schuldigen en roept op tot iets wat een kruistocht zou moeten zijn.Dat is nogal belachelijk omdat hij zelf alleen bewijst dat hij niet meer toerekeningsvatbaar is en een dwangbuis hem steeds beter past. Maar dat gelooft hij nog niet. Dus gaat hij verder als een soort martelaar met sokken en zal hij vanuit zijn filosofische bastions proberen stand te houden tegen elke dreiging totdat iets hem zal verlossen.

nadenkeniseenkunst | 19-01-12 | 00:45

@Patatter | 19-01-12 | 00:00
Dat is natuurlijk een redelijk aparte tegel. Vind je zelf ook niet?

Parsons | 19-01-12 | 00:44

@Rammstein | 19-01-12 | 00:38

Of hij is met 2 dispuutgenoten en een kompaan naar een barretje, dat kan natuurlijk ook.

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 00:40

@Rammstein | 19-01-12 | 00:32

Ja, en?

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 00:40

Überbottehork | 19-01-12 | 00:21 | + 1 -
Het is een mono-troll. Één comment, en wég met staart tussen benen.

Rammstein | 19-01-12 | 00:38

@BarneyBoner | 18-01-12 | 23:43

U heeft de aandachtsspanne van een goudvis maar die ogen, mond en dat haar (kapsel) waren voldoende om dat snorretje van Bosma totaal van de buis te vagen.

boeglul | 19-01-12 | 00:36

Ever = every

Rammstein | 19-01-12 | 00:35

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 00:15 | + 0 -
For ever hot chick in this world, there's at least one guy tired of banging her.

Rammstein | 19-01-12 | 00:32

@BarneyBoner | 19-01-12 | 00:27

Heb het vreemde idee dat er ook weinig vrouwen zijn die met u zouden willen trouwen, geen idee waarom.

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 00:32

@Überbottehork | 19-01-12 | 00:25

Zou aardig zijn van hem, krijgt hij bij een volgende meeting/ontmoeting een extra biertje van me.

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 00:29

Even een andere vraag, wat heeft die Schnitzl ooit bijgedragen? Behalve betweterig moralistisch gelul, dan.

Überbottehork | 19-01-12 | 00:28

@zeg maar jansen | 18-01-12 | 23:44
Vrolijke Frans, met recht een socialistisch antwoord.

@AntiSoof | 18-01-12 | 23:46
Kijk liever naar een lekker wijf dan hier te zwammen... Maar ik begrijp je helemaal, had het geluid daarom ook uit staan. Vieze linkse indoctrinatie...

@neemjemoederindemali | 19-01-12 | 00:15
Das inderdaad een beetje kudt... ik neem uw raad te harte en trouw dus maar niet...

BarneyBoner | 19-01-12 | 00:27

@neemjemoederindemali | 19-01-12 | 00:23
Misschien lacht Joris wel mee en mag je even met 'm dollen.

Überbottehork | 19-01-12 | 00:25

@Überbottehork | 19-01-12 | 00:21

Tuurlijk wel, ff dolle met een troll is altijd leuk, vind het soms jammer dat ze zo snel gebanned worden.

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 00:23

@zeg maar jansen | 19-01-12 | 00:19

Mag je hem eerst wel ff uitleggen wat een pennenvrucht is, vermoed ik.

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 00:22

@zeg maar jansen | 19-01-12 | 00:19
Psst.. don't feed the troll..

Überbottehork | 19-01-12 | 00:21

Patatter | 19-01-12 | 00:00 De moderator is van uw pennenvrucht op de hoogte gesteld en het wachten is nu op de censuur.

zeg maar jansen | 19-01-12 | 00:19

@Patatter | 19-01-12 | 00:00

U bent wie en wat is uw punt precies?

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 00:17

"Zowel de reaguurder op internet als de twitterende politicus zijn het giftige bezinksel van deze leefervaring."

Werd niet geschreven door H.Hitzler. Kwa godwin geef ik het een tien.

boeglul | 19-01-12 | 00:17

@BarneyBoner | 18-01-12 | 23:43

Wie een wijf trouwt om d'r lijf verliest het lijf maar behoudt het wijf.

neemjemoederindemali | 19-01-12 | 00:15

Boven een bepaalde leeftijd zijn alle veranderingen eng. Niets aan de hand, soms spartelt er gewoon een tegen, zoals deze Schnitzler.

Überbottehork | 19-01-12 | 00:04

dit soort elitaire pvda salonsocialisten hebben we veel teveel in dit land.

drenkeling69 | 19-01-12 | 00:03

Ze hebben volkomen gelijk. Jawel. internet hoort gecensureerd ter worden. Dan kunnen jullie hier lekker geen commentaar meer posten en hebben jullie niks anders meer te doen dan thuis je vrouw lastig te vallen. O wacht, nerds, met jezelf te spelen dus.

Rest In Privacy | 19-01-12 | 00:00

AntiSoof | 18-01-12 | 23:54
Hij stond waarschijnlijk op repeat...

de honden blaffen... | 18-01-12 | 23:59

De waarheid behoeft geen spelfouten.

AntiSoof | 18-01-12 | 23:54

Het zal wel aan de bron liggen, (de opiniepagina van de Volkscourant) maar voor het populisme van de SP bijvoorbeeld lijkt de de filosoof een blinde vlek te vlek te hebben.
Laten we het aan zijn opleiding wijten, wat goed en goed en slecht is wordt daar met de paplepel ingegoten. En wat een onderbuik en bovenbuik is ook.

de honden blaffen... | 18-01-12 | 23:53

ZKH EénOog | 18-01-12 | 23:43

Dat zul voor u wel altijd een vraag blijven, maar wellicht dat een van uw vrienden hier u daarbij kan helpen.

Stoicist | 18-01-12 | 23:49

@AntiSoof | 18-01-12 | 23:41

Jezus...

ZKH EénOog | 18-01-12 | 23:48

@Stoicist | 18-01-12 | 23:38

Waar heb ik jou beledigd? Ik heb het over jouw wijze van reageren, niet over jou.

Daarentegen mag je jouw aanname van 23:00 best beledigend noemen. Hoorde je mij ook niet over zeiken, want ik respecteer jouw vrije mening.

ZKH EénOog | 18-01-12 | 23:48

@ZKH EénOog | 18-01-12 | 23:43
Eerlijk is eerlijk: Ik moest er ook even over nadenken. Gebeurt me niet vaak meer op GS de laatste tijd.

Stormageddon | 18-01-12 | 23:48

@BarneyBoner | 18-01-12 | 23:43
Televisiekijken? Mens, dat is zó 1900. Ik zeg liever wat terug. Ik zwam liever hier wat dan eenzijdig gespamd te worden, snáp je?

AntiSoof | 18-01-12 | 23:46

BarneyBoner | 18-01-12 | 23:43 Zoek het zelf uit.

zeg maar jansen | 18-01-12 | 23:44

Stoicist | 18-01-12 | 23:38 Beledigend? En dan? Wie begon er eventjes te wijzen op álle reacties behalve die van hemzelf?

Ik ervaar dat toch wel als beledigend. Als jij de maat aangeeft over wat er beledigend is.

zeg maar jansen | 18-01-12 | 23:44

Wat zeiken jullie nu over balken en splinters... Niets anders te doen? Ga wat nuttigs doen en zoek uit wie dat lekkere ding bij P&W is...

BarneyBoner | 18-01-12 | 23:43

@Stormageddon | 18-01-12 | 23:28

Ja, ook al zag ik het niet gelijk. Eerlijk is eerlijk.

Alleen is er wel een legitieme reden, om te twijfelen, of hij dat werkelijk zo bedoeld heeft, gezien de rest van zijn bijdragen.

ZKH EénOog | 18-01-12 | 23:43

Een goeie Soof zal mij bedriegen! Pfhu!

AntiSoof | 18-01-12 | 23:42

@ZKH EénOog | 18-01-12 | 23:32
Men noemt dat ook wel de splinter in andermans oog zien, maar niet de balk in zijn eigen -.

AntiSoof | 18-01-12 | 23:41

Jezus wat een taaie tekst had ie het niet in wat hapklare brokken kunnen brengen?!?

Datzegiktoch | 18-01-12 | 23:39

ZKH EénOog | 18-01-12 | 23:32

Het heeft een paar reaguursels geduurd, maar uiteindelijk kon u het toch niet weerstaan om beledigend te worden. Quot erat demonstrandum, zullen we maar zeggen.

Stoicist | 18-01-12 | 23:38

P&W... Wie is dat lekkere blondje in die roze trui achter de heer Budding???

BarneyBoner | 18-01-12 | 23:36

Oneens, next! *vind filosofen liev*

HonderdEnEen | 18-01-12 | 23:33

@Stoicist | 18-01-12 | 23:20

Nee. Wat ik begrijp, is dat degenen die er zelf met de vinger naar wijzen, zich er zelf het hardst aan schuldig maken. Zoals jij wel weer hebt laten zien.
De Moralfag-way.

ZKH EénOog | 18-01-12 | 23:32

En toch zijn die sociale media zo asociaal als de pest. Maar dat is een andere discussie.

Een paard | 18-01-12 | 23:32

Stormageddon | 18-01-12 | 23:28 Dan zijn we er uit. Het is allemaal de schuld van @Stoicist.

zeg maar jansen | 18-01-12 | 23:32

@ZKH EénOog | 18-01-12 | 23:18
Even nadenken. Ik vond het wel sterk namelijk. Ik kon een glimlach niet onderdrukken in elk geval.
Wat zegt Stoicist in zijn eerste reactie:
"Goed stuk, volkomen gelijk. Vorengaande en navolgende reaguursels zijn het bewijs."

Dat is natuurlijk een voorbeeld van een schijnbaar ondoordachte reactie ter illustratie van het stuk, want als illustratie van de soundbite zou het correct zijn geweest om te schrijven:
"Goed stuk, volkomen gelijk. Dit reaguursel is het bewijs."

Maar dát zou dan wel weer goed doordacht zijn en dus een interne tegenstrijdigheid met de bedoeling van de reactie. Het is een parodietje in een parodietje.
Een beetje zoals: "Deze zin is fout".

Snap je het nou?

Stormageddon | 18-01-12 | 23:28

ZKH EénOog | 18-01-12 | 23:18

Het is weliswaar met omwegen, maar u begrijpt uiteindelijk mijn punt.

Stoicist | 18-01-12 | 23:20

@Stoicist | 18-01-12 | 23:13

En weer een soundbite. Zijn onderbouwingen echt te moeilijk? Dan ga ik die Schnitzel dalijk nog gelijk geven.

ZKH EénOog | 18-01-12 | 23:18

Ik zit ondertussen P&W te kijken, ik zie een plucheplakkende kruidenier.

zeg maar jansen | 18-01-12 | 23:16

@Snuifje | 18-01-12 | 23:13
Vertel eens dan, waarin heeft hij gelijk?

AntiSoof | 18-01-12 | 23:16

Heb het artikel gelezen

En die Schnitzler heeft nog gelijk ook.

Snuifje | 18-01-12 | 23:13

@paost712 | 18-01-12 |
Juist, ze mogen die haatzaaierij van de joop weleens op zwart gooien

karel laars | 18-01-12 | 23:13

ZKH EénOog | 18-01-12 | 23:10

Dat blijkt ook uit uw reactie, dat u die weg niet gekozen heeft.

Stoicist | 18-01-12 | 23:13

@zeg maar jansen | 18-01-12 | 23:09

Uiteraard. Zelfs dan is lange-termijndenken een pré...

ZKH EénOog | 18-01-12 | 23:13

Geboren in 1968, dus nu 43 (of 44) jaar en dan al opvattingen hebben die Donner-waardig zijn? #vroegoud

ole guapa | 18-01-12 | 23:12

@Stoicist | 18-01-12 | 23:00

Mwoch. Tot nu toe heb je zelf niets meer dan de soundbites neergetyft, waar je zelf in je soundbites tegen ageert (want je geeft te kennen dat je het met dat stuk eens bent). Dus of ik dat verstand, dat jij 'gezond' noemt, wil uit proberen, betwijfel ik.

ZKH EénOog | 18-01-12 | 23:10

ZKH EénOog | 18-01-12 | 23:07 Wel voorzichtig dan. Want stel dat de aarde niet vergaat, dan is het wel handig dat je allebei je handen nog hebt.

zeg maar jansen | 18-01-12 | 23:09

Mede dankzij Azijnpissers als die Hitzler en joop.nl gaan de SOPA en de ACTA er gewoon komen.
Alle informatie die hen (en onze regeringen) niet bevalt gaat in de achter slot en grendel.

Een eigen mening vormen en ventileren doe je maar thuis, bij voorkeur in je eigen tijd, maar wereldkundig maken van die thuis gevormde eigen mening kun je maar beter achterwege laten.
Dat beïnvloed alleen maar anderen en dat maakt het voor de regenten en opiniemakers niet makkelijker...

paost712 | 18-01-12 | 23:09

^Leidt ipv lijdt.

AntiSoof | 18-01-12 | 23:08

@zeg maar jansen | 18-01-12 | 22:56

Ah, dat is waar ja. Het waren 12 termijnen van 2100nogwat jaar (iedere termijn genoemd naar de ons bekende sterrenbeelden, de huidige als het goed is vissen), die in totaal een cyclus van 25000nogwat jaar (dat dan weer een grootjaar heet) afleggen, voordat zowel de aarde, als de zon en de sterren(beelden) weer in dezelfde stand staan. Of zoiets.

Dus dat betekent dat we dit jaar op 21 december al vuurwerk mogen afsteken, toch?

ZKH EénOog | 18-01-12 | 23:07

@dlseth_ | 18-01-12 | 23:01
Een pissebed is geen parasiet. Een vlo is dat wel.

AntiSoof | 18-01-12 | 23:06

@dlseth_ | 18-01-12 | 23:01
Klein puntje... Een pissebed is geen parasiet maar een geleedpotige.

Stormageddon | 18-01-12 | 23:06

Zo hoorde ik vandaag dat Griekenland achterstallige belastingen van haar eigen staatsbedrijven optelt bij de post "nog te vorderen" belastingen.

Kan Hans daar even zijn filosofische lichtje over laten schijnen?

Parsons | 18-01-12 | 23:04

Maar goed. Als we déze babylonische spraakverwarring even vanuit een afstand op de keeper beschouwen, dan leidt dit soort communicate inderdaad niet tot een mooie geestelijke verrijking, eerder lijdt ze tot nog meer verwarring. Dat is waar. En dat is eeuwe zonde, ook.

Er dient eigenlijk een voorzitter te zijn bij een vergadering...
*Tik Tik Tik*

AntiSoof | 18-01-12 | 23:04

Nederlanders die vanuit het buitenland de Nederlandse samenleving bekritiseren, ik walg er van.

spanarchist | 18-01-12 | 23:01

@zeg maar jansen | 18-01-12 | 22:53
Waarschijnlijk; dat hij een luie flikker EN een parasiet is kan ook. Die twee termen sluiten elkaar niet uit.

Zo, ook een stukje duiding vanuit de GS panelen; Hans Schnitzler is een luie parasiet. Een pissebed onder de rots van de maatschappij.

dlseth_ | 18-01-12 | 23:01

ZKH EénOog | 18-01-12 | 22:58

Nee, dat heet gezond verstand. Kan het u aanraden.

Stoicist | 18-01-12 | 23:00

@Stoicist | 18-01-12 | 22:45

Zo'n alles-over-één-kam-scherende vooruitziende blik, hoort dat nou ook bij lange-termijndenken?

ZKH EénOog | 18-01-12 | 22:58

ZKH EénOog | 18-01-12 | 22:54 De kalender is oneindig. Na de 12 periodes begint het opnieuw.

Heeft met de exacte stand van zon en sterren te maken.

zeg maar jansen | 18-01-12 | 22:56

Lacan | 18-01-12 | 22:38
Volgens mij bewijst de stelling rond de middeleeuwse filosofen mijn stelling alleen maar. De filosofen van de scholastiek werkten voor de kerk en waren daarmee vrijgesteld van wereldse verplichtingen, maar ook vrijgesteld van onafhankelijk denken. Het is dan ook niet voor niets dat in tegenstelling tot de antieke filosofie en de moderne filosofie vanaf Descartes de scholastiek nauwelijks nog doorwerking heeft.

Overigens wil ik niet zeggen dat filosofie geen nut kan hebben. Het is immers de moeder van alle wetenschappen. Om nou te doen alsof er vroeger meer gedacht wordt dan nu zoals Schnitzel doet gaat me echter simpelweg een beetje te ver.

Doldwaas | 18-01-12 | 22:56

OT:
Bosman bij P&W.
Wellicht leuk om in de gaten te houden.

Boris Poepnagel | 18-01-12 | 22:56

@Pasta-saus
You're the expert.

Gier | 18-01-12 | 22:56

Ik voel mij totaal niet aangesproken. Ik ben dan ook altijd netjes, stijlvol, alwetend, helder, doordacht en bescheiden. De rechtse reaguurders daarentegen.....

Rob van Roos | 18-01-12 | 22:55

@zeg maar jansen | 18-01-12 | 22:48

Ja, maar waar ik op doelde: was de kalender eerder af dan dat de Maya's op waren, of waren de Maya's eerder op, dan dat de kalender af was.

Soort kip en ei, alleen weet ik daar wel het antwoord van. Vanuit atheïstisch èn religieus oogpunt...

ZKH EénOog | 18-01-12 | 22:54

Maar goed. Dat stukkie tekst vind dus ik vol staan van de aannames. En daar gaan we dus níet in mee. Wie stelt, die bewijst. En daar heeft ie dus de rest van zijn tijd wel mee te vullen, vrees ik.

AntiSoof | 18-01-12 | 22:54

@Gier | 18-01-12 | 22:53
Nee, dat is Filostoof.

Pasta-saus | 18-01-12 | 22:54

dlseth_ | 18-01-12 | 22:47 Slachtoffer van de prestatiebeurs.

Anders had ie nou nog aan het studiebeursinfuus gehangen.

zeg maar jansen | 18-01-12 | 22:53

Filosoof is met ui, aardappelen, rundergehakt en kaas, en dan lekker een half uurtje in de oven. Toch ?

Gier | 18-01-12 | 22:53

@zeg maar jansen | 18-01-12 | 22:46

Zeker. Maar altijd openbaar, en dus altijd onder morele druk van politieke correctheid, om niet te zeggen wat ze werkelijk dachten. Voor velen in ieder geval, want je hebt altijd mensen gehad, die zich daar niet door lieten beteugelen. En terecht.

Maar dankzij het internet, heeft een heel groot deel van de bevolking in de anonimiteit hun ongenoegen kunnen ventileren, waarvan ze dachten dat dat IRL totaal niet kon. Wat nog eens benadrukt werd door een leip als Volkert van de Graaf. Bijvoorbeeld.

ZKH EénOog | 18-01-12 | 22:52

AntiSoof | 18-01-12 | 22:49 |

Nog redelijk complex voor dit medium, maar verder afzakken lukte niet.

Stoicist | 18-01-12 | 22:51

@Stoicist | 18-01-12 | 22:45
Fijn hé, zo een fantastisch denkraam?

AntiSoof | 18-01-12 | 22:49

@Lacan | 18-01-12 | 22:38
Ze hoefden zelf niet het land op, is zeer simplistisch en geparafraseerd wat Doldwaas zegt. Om het als 'onzin' te bestempelen is onterecht.

Alkibiádès | 18-01-12 | 22:49

@zeg maar jansen 22:44

ik heb DWDD de afgelopen jaren even overgeslagen maar evengoed bedankt voor info

*tikt 'waterval' in*

Cousin Eddie | 18-01-12 | 22:48

Nu nog even de NSB-ers van PowNews kijken en dan is de dag weer rond.

Pasta-saus | 18-01-12 | 22:48

Het is raar dat Hans Schnitzler (hoe verzin je zo'n achternaam) tegen nieuwe media is en er volop gebruik van maakt. Een alcoholist met een open fles whisky die tegen je vertelt dat jij niet zou moeten drinken.

Rest In Privacy | 18-01-12 | 22:48

ZKH EénOog | 18-01-12 | 22:46 Als de Mayakalender niet een lange termijn was dan weet ik het niet meer.

Hoe zat dat? 12 termijnen van 144.000 dagen?

zeg maar jansen | 18-01-12 | 22:48

ik heb DWDD de afgelopen jaren even overgeslagen maar evengoed bedankt voor info

*tikt 'waterval' in*

Cousin Eddie | 18-01-12 | 22:47

Geboren in 1968, zijn master gehaald in 2009?

Luie flikker of eeuwig-studerende parasiet?

dlseth_ | 18-01-12 | 22:47

Het valt niet mee he, zo'n www vol eigen meningen.
Vooral als die niet stroken met die van de 'moreel verhevenen'.
Het liefst gooien ze er vandaag nog een slotje op, de hufters.

Jackanders | 18-01-12 | 22:46

ZKH EénOog | 18-01-12 | 22:43 Maar voordat communicatie een studierichting werd praatten mensen toch óók met elkaar?

zeg maar jansen | 18-01-12 | 22:46

Hoho!

Niet alle filosofen zijn slecht! Er zijn ook nog gewoon de liberale iets-uit-het-midden-naar-rechts-neigende, braaf reagurende, Joop-alergische analytische filosofen zoals ondergetekende.

... en voordat iemand weer over het woord "filosoof" valt als dikdoenerij, de vertaling van dit woord is een stuk bescheidener dan die van alle wetenschappen waarvan de titel op "..... loog" eindigt...

bandito1980 | 18-01-12 | 22:46

@zeg maar jansen | 18-01-12 | 22:42

Die mayakalender... Is dat het resultaat van het einde aan lange-termijndenken, of het resultaat van het einde van lange-termijndenkers?

ZKH EénOog | 18-01-12 | 22:46

Doldwaas | 18-01-12 | 22:19
Goeddeels gelijk. In de spaanse burgeroorlog gingen de anarchisten eerst in overleg terwijl de fascisten aan het hakken waren. Je weet wie er gewonnen heeft. Soms is het eerst schieten en dan vragen stellen, en soms is het vragen stellen ... maar meestal na de maaltijd. Wanneer de filosofen hun buikje vol hebben en het goed is om te luisteren naar een verhaal voor bedtijd.

A.Th. | 18-01-12 | 22:45

Goed stuk, volkomen gelijk. Vorengaande en navolgende reaguursels zijn het bewijs.

Stoicist | 18-01-12 | 22:45

Pasta-saus | 18-01-12 | 22:44 Übergutmensch.

Als je het hem zelf vraagt dan hè.

zeg maar jansen | 18-01-12 | 22:45

Cousin Eddie | 18-01-12 | 22:43 Ik zag bij DWDD dat je in een massagesalon daarvoor naar 'de waterval' moet vragen.

Enfin.

zeg maar jansen | 18-01-12 | 22:44

@zeg maar jansen | 18-01-12 | 22:40
Wat dacht je van een René Danen.

Pasta-saus | 18-01-12 | 22:44

@zeg maar jansen | 18-01-12 | 22:36

Ja. En nee.

Als je vroeger een afwijkende mening had, waren er velen die het niet uitten, want dan werd je verguisd als een afvallige paria wegens politiek incorrect, nu vind je kuddes gelijkdenkenden, wat je gedachten ook zijn, zo op het internet.

Pim Fortuyn heeft hierdoor groter kunnen worden, dan wie dan ook heeft durven dromen binnen de oude media. En ook dan dat hem 5 tot 10 jaar eerder zou zijn gelukt. En datzelfde geldt voor Wilders.

Dus of het beter communiceren was... Ik denk vooral dat het ANDERS communiceren was, maar de resultaten zijn niet noodzakelijk beter geweest.

ZKH EénOog | 18-01-12 | 22:43

Je kunt linkse cultuurpausen toch ook gewoon negeren! Ik volg mijn eigen mening. Ik luister niet naar de meningen van opiniemakers als die mij voorschrijven dat ik hun mode moet volgen. In links gezelschap wapper ik met de Telegraaf, in rechts gezelschap verdedig ik graag Karl Marx, Michael Bakunin en staatssocialisme. Bij christenen steek ik de loftrompet over het hindoeisme, bij hindoes zeg ik altijd dat ik het christendom socialer vind.

Rest In Privacy | 18-01-12 | 22:43

Zo Hans, dat zijn nog eens teksten knul.
ga dan nu maar weer voorhuid-joggen, knap je lekker van op

Cousin Eddie | 18-01-12 | 22:43

Doldwaas | 18-01-12 | 22:19 Ook aan lange termijndenken komt een eind.

Neem nou zo'n Maya kalender.

zeg maar jansen | 18-01-12 | 22:42

'De Verlichting en het fascisme, doorgeschoten individualisme en de desintegratie van sociale verbanden, identiteit en mondialisering, de teloorgang van idealen en het failliet van links, de kloof tussen burger en overheid; diagnostici van de tijdgeest lieten het allemaal de revue passeren en het discours dijt dagelijks verder uit.'
Alleen deze ene zin al.
1. De Verlichting. Die zgn. 'Verlichting' was eerder een 'schijnverlichting' dan een werkelijk bereiken van een hogere geestelijke staat van zijn. Descartes's 'Ik denk, dus ik besta' is eerder een bewijs van verregaand dualisme, dan een teken van een werkelijk 'Verlichting'.
2. Het fascisme. Dat is óók weer zo een kreet. Hitler, Mussolini en Franco worden voor het gemak op één hoop gegooit, ze waren 'fout', dus waren het allemaal fascisten. Lekker simpel.
3. Individualisme. Ja, hoor. Vind je het gék? Allemaal een mobieltje, we doen geen bordspelletjes meer en er blijft weinig gezelligheid over dus.
4.'desintegratie van sociale verbanden'. Gatver. Hoe verzint ie het. Volgend punt.
5.
Nee, laat maar.

AntiSoof | 18-01-12 | 22:42

En dan te bedenken dat die zogenaamde Gütmenschen van de joop zichzelf eigenlijk Übermenschen vinden.

Neem nou zo'n Mirck.

Oh, wacht, die is er alweer uit gemieterd.

zeg maar jansen | 18-01-12 | 22:40

@Doldwaas | 18-01-12 | 22:19
Wat jij stelt, is historisch gezien ook onzin. De grootste filosofen leefden van simpel bijbaantjes (Spinoza bijvoorbeeld), van lezingen of van een docentschap aan een gewone school (Wittgenstein, Kant). In de middeleeuwen leefden daarnaast ook genoeg denkers maar was dit alleen maar religieus "denken" (en gefinancieerd door de kerk). Niet door een teveel aan tijd, maar door de aandrang zelf je eigen leven te leiden zie je in samenlevingen de komst van filosofie. Je doet voorkomen dat ook nu filosofen enkel in de bijstand zitten of zo. Is feitelijk onzin en niet te onderbouwen.

Dit bewijst het bewijs misschien wel van Schnitzler? Waarin hij niet gelijk heeft is dat nieuwe media - ook GS - juist zorgt voor discussie en meer aandacht voor feiten e.d.

Lacan | 18-01-12 | 22:38

Hoe wilt u uw schnitzel vandaag? Nou doe maar eens met azijn, altijd leuk voor het blog.

Zoiets moet van Jole gedacht hebben.

zeg maar jansen | 18-01-12 | 22:38

@Dr.Thorvaldt | 18-01-12 | 22:31

Hitzler, Schnitzler. Gelukkig hebben wij twee liever de soundbites, dan dat we de link eerst lezen. Niet dat het er veel minder makkelijk op wordt...

ZKH EénOog | 18-01-12 | 22:37

Ik weet niet hoor maar het komt mij voor dat toen we nog niet van die communicatiespecialisten hadden veel beter met elkaar konden praten over dingen.

zeg maar jansen | 18-01-12 | 22:36

Beste Schnitzler,

Zij, en dan bedoel ik eigenlijk ik en met mij misschien nog wat anderen, voor wie het paradijs gesloten is, wreken zich door er met cynische stenen naar te gooien.

Met vriendelijke groet,

Simon de Danser | 18-01-12 | 22:32

Wat schuift dat per uur, filosoof ?

Beef Bus | 18-01-12 | 22:31

De open deur van het jaar:
Wat in elk geval niet veranderd is, is de politieke oriëntatie van zijn collega’s, die is nog altijd vrij links.

prikkel123 | 18-01-12 | 22:31

Hans Hitzler, je verzint het niet, een typefout is zo gemaakt, op je Remington typemachine.

Dr.Thorvaldt | 18-01-12 | 22:31

Voor een filosoof gebruikt hij wel een joekel van een drogreden als fundament voor dat stukje op joop.nl.
Ver achting van de Gutmensch moet wel bewondering van de Übermensch zijn. Met zo'n valse tegenstelling te poneren hoef je de rest van het stuk niet meer te lezen om te weten dat het volslagen lulkoek is.
Hoe krijg je toch een Master wijsbegeerte tegenwoordig als je niet helder kan denken? Oh wacht... UvA. Juist.

Hans is gewoon een mannetje met Mening! en heeft geleerd die mening zo ingewikkeld mogelijk te voorzien van niet ter zake doende argumenten. Dat lijkt heel wat, maar gaat natuurlijk nergens over. Iemand die social media niet gebruikt en daar toch een oordeel over heeft is als een priester die niet mag neuken en voorschrijft hoe het moet.

www.youtube.com/watch?v=UKMjmzkNfxs

Stormageddon | 18-01-12 | 22:29

Een journalist is doorgaans iemand die graag zijn schrijfsels/beelden aanpast zodat ze zo veel mogelijk overeenkomen met zijn mening/wereldbeeld. Soms door het weglaten van delen van foto's. Soms door gewoon te liegen, soms door verhalen te verzinnen of in scene te zetten. In tegenstelling tot het verhaal zien journalisten juist wel zwart/wit. Dat is het probleem wat ze hebben met internet. Vroeger konden ze probleemloos iedereen alles wijsmaken. Nu heb je internet en daarop kan zomaar iedereen de andere kant van het verhaal vertellen. De andere kant die een journalist zorgvuldig weglaat.

Moonwarrior | 18-01-12 | 22:28

@Doldwaas | 18-01-12 | 22:19
Mooie analyse!

Alkibiádès | 18-01-12 | 22:27

@Parsons | 18-01-12 | 22:22
Het zou me niet verbazen.

Alkibiádès | 18-01-12 | 22:26

Nee, die Joop den Uyl, die dacht lekker vooruit.

Met z'n idee om de gasbaten er in luttele jaren doorheen te fikken richting kansloos langharig krakerstuig.

Die man had visie, toch Hans?!

Parsons | 18-01-12 | 22:24

@Alkibiádès | 18-01-12 | 22:19
Frits Spits?

Parsons | 18-01-12 | 22:22

Schnitzler heeft historisch gezien ongelijk. Het is niet iets van de laatste jaren dat kortetermijndenken belangrijker is dan een langetermijnvisie. In het grootste deel van de geschiedenis van de mensheid was het evolutionair simpelweg voordeliger om snel te reageren. Mensen als Schnitzler die als er een beer aankwam eerst lange overpeinzingen wensten te houden op wat de meest ethische vorm van reageren was, in plaats van simpelweg te rennen of die beer de hersens in te knuppelen werden vrij snel uit de genenpoel verwijderd.

Ook in de middeleeuwen, met haar strenge hiërarchie en haar traditie was er geen overpeinzing nodig, omdat mensen simpelweg wisten wat hun taak was en hoe ze van geboorte tot graf zouden leven. Pas in de moderne tijd is werkelijk nadenken over dingen van enige waarde geworden.

Slechts in samenlevingen waar ruimte was voor vrije tijd en waar keuze ontstond tussen alternatieven is de filosofie van waarde geworden. Dat was zo bij de Grieken, waar de filosofen de mensen waren die een redelijk makkelijk leventje konden leiden door hun slaven. Dat is zo in deze tijd, waarin filosofen en andere denkers zichzelf kunnen laten betalen door het surplus dat opgebracht wordt door de werkenden.

Doldwaas | 18-01-12 | 22:19

@Parsons | 18-01-12 | 22:16
Weet je wie ook wijsbegeerte studeerde?

Alkibiádès | 18-01-12 | 22:19

Geboren worden in 1968 om in 2009 je Master wijsbegeerte te halen en dan mij de maat nemen.

Hoi Hans!

#PROEST ende #Sterf

Parsons | 18-01-12 | 22:16

Aha, dus hoe meer woorden je nodig hebt om je zwakke standpunt te over te brengen hoe beter. En als je halverwege afhaakt omdat je wel wat beters te doen hebt ben je uitschot. Niet mee eens; TLDR.

Meneer de azijnpisser verwart de Gutmensch met de Moralfag.

Lijkt me logisch... | 18-01-12 | 22:16

Weer zo'n nutteloze "wetenschapper" die is afgestudeerd aan de UVA.

Elmer Fudd | 18-01-12 | 22:15

Nooit de schuld bij jezelf zoeken, daar is Hansje dan weer wel goed in.

luckor | 18-01-12 | 22:14

Mmmm, klinkt eerder als iemand die geen grip heeft op zijn leven, misschien moet de man ook een jongere vriendin gaan zoeken.

toetanchamon | 18-01-12 | 22:14

"Met het stimuleren van zap-, surf-, en doorklikgedrag, ondermijnt de populistische cultuurindustrie het vermogen om kritisch en met aandacht naar de wereld te kijken..."

Whahaha.

Dankzij de introductie van de PC, en vervolgens internet, hebben we al 30 jaar geen oorlog op eigen bodem gehad, omdat we de hele bevolking met al dan niet noodzakelijke bezigheden hebben kunnen afleiden. Dus complete bullshit, en dank je wel Microschoft, IBM en vele anderen.

En dan:

"... Het creëert een geestesgesteldheid die ingewikkelde maatschappelijke problemen tot soundbites reduceert en waarin het langetermijndenken opgeofferd wordt aan de kortermijnblik..."

Nee, voor het lange termijndenken moeten we inderdaad bij onze oude politici van het analoge tijdperk zijn. Die waren daar veel beter in. Vandaar dat er nooit een gezinshereniging, een doorgeslagen EU, een euro, een eurocrisis enzovoorts zijn geweest. Oh, wacht....

Nee, welke politicus uit welk tijdperk ook, er is maar één soort van lange termijn denken waar ze mee bezig zijn (geweest): Welk bedrijf moet ik de endeldarm uitlikken voor een bonusgraaibaantje na deze termijn.


Dan ben ik toch maar blij, dat ik daar via het internet mijn mening over kan ventileren...

ZKH EénOog | 18-01-12 | 22:14

(...) behaalde in 2009 zijn Master wijsbegeerte aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. (...)

Verder nog vragen?

Parsons | 18-01-12 | 22:13

Terug naar de ganzenveer en de dorpsomroeper.

hooliganica hollandi | 18-01-12 | 22:13

Meneer Hans heeft iets gemist in zijn jeugd.

Boerenhoofd | 18-01-12 | 22:13

Toch gek dat ik het meeste over belangrijke ontwikkelingen als het ESM, of SOPA/PIPA in deze 'populistische cultuurindustrie' lees, en niet zie in kranten of op TV.

Dus waar mist nou dat 'vermogen om kritisch en met aandacht naar de wereld te kijken'?

Geenstijlfiguur | 18-01-12 | 22:12

Mensen die zichzelf zo moreel verheven voelen boven de rest dat ze denken te mogen bepalen wat kwaliteit is en wat niet moeten sowieso afgevoerd worden.

Pasta-saus | 18-01-12 | 22:07

Iemand die zichzelf filosoof noemt ("Ik denk op een hoger niveau dan niet-filosofen") dient bij voorbaat al niet serieus genomen te worden. Iemand die dan ook nog voor Joop.nl schrijft dient, naast niet serieus genomen te worden, ook te worden beschimpt. Een perfecte taak voor de reaguurders.

Alkibiádès | 18-01-12 | 22:04

Dat onderzoek van NVJ zegt meer over de vakbond dan over de doorsnee journalist.

Grijzemuizen-club. Aufsalzen.

Pasta-saus | 18-01-12 | 22:04

Ja.Jullie!!
Iedereen die nu hier op reaguurt!

miko | 18-01-12 | 22:01

Hitzler? Te makkelijk gewoon...

ZKH EénOog | 18-01-12 | 22:01

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl