Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Ouderen rijker dan OOIT!

babyboommobielsaab.jpgIn de serie "Paus blijkt verstokte katholiek" en "Ebola: toch niet zo fijn als gedacht": Het geld KLOTST de babyboomer tegen de plinten. Ja duh. Babyboomers hebben de jaren vijftig nog meegemaakt, toen geluk nog heel gewoon was en iedereen kraakhelder polygoons sprak. Hun ouders bouwden Nederland alvast weer voor ze op (was kapotstuk, iets met Duitsers) en tegen de tijd dat de babyboomers gingen studeren lag de wereld aan hun voeten. Twaalf jaar soosjaale antropologie studeren, ongebreidelde neuqseks mét anticonceptiepil maar zónder AIDS, en behalve elkaar ook gekraakte A-lokatie grachtenpanden collectief uitwonen. En daarna maar eens aan de bak, allerlei solidariteitsvoorzieningen veilig stellen want regeren is vooruitzien nietwaar? Om te beginnen de eigen pandjes voorzien van een monumentenstatus, dan kunnen die van (gesubsidieerd) kunstkollektief in één moeite door (gesubsidieerd) vertimmerd worden tot fijne woonlofts. Verder een brede waaier van (gesubsidieerde) 65+voorzieningen, van bijnagraties (gesubsidieerd) OV tot spotgoedkoop (gesubsidieerd) museumbezoek. Ondertussen lopen de post-babyboomgeneraties zich stuk op het Grijze Plafond. Is ook een babyboomdingetje namelijk: Ze. Gaan. Maar. Niet. Weg. Nu doen ze fijn op de valreep alle voorzieningen die zij niet meer nodig hebben wegbezuinigen, na er uiteraard zelf maximaal van geprofiteerd te hebben. Fit vijfenzestigplussen to the max, allemaal honderd worden en het eigen huis opeten. Pure solidariteit, mensen. Denk daar nog maar eens aan, straks als u tot uw 91ste moet blijven werken.

Reaguursels

Inloggen

Wat hebben jullie toch ,zonder die ouderen waren de meesten jongeren niet eens in staat zich zelf te verzorgen.Het zou me niets verbazen als uit de jonge generatie een nieuwe fuhrer tevoorschijn komt.
Kijk eens hoe kinderen worden vertroeteld,door opa en oma,gewoon zielig voor deze kinderen,opa moet van oma met het kindje gaan fietsen ,deze stukken strond gaan in de toekomst gegarandeerd de ouderen afknijpen kijk maar (eens om u heen)Waar soliciteer jij naar sollicitant volgens mij bent u een gevaarlijk persoon wat weggejorist dient te worden .u bent zeer beledigend en onbegripsvol bezig tegen de ouderen .spoel u mond.

frits .v.enckevort86 | 12-01-12 | 21:17

elitaire babyboomers altijd -1.
Egoistische potverteerders op andermans kosten zijn het.
Edoch er zijn wel babyboomers die altijd hard hebben gewerkt. Maar dat is een minderheid.

lekker wijf | 10-01-12 | 22:08

@Lemau | 10-01-12 | 13:35 |
Artikel dat getuigt van een schrijnend gebrek aan historisch besef alleen maar om het eigen falen te verbergen en getuigt van het door blijven zeiken van een slappe Calimero generatie, die in weelde is opgebracht. De weelde werd hun geleverd door de babyboomgeneratie. Aan het werk lui tuig!!

Big Swinging Dick | 10-01-12 | 21:21

Vreselijk artiekel. Informeer eens hoeveel procent van de mensen uit de doelgroep, waarmee het zo slecht gaat, politiek actief is. Hoeveel procent is er lid van een vakbond. Is het dan gek dat er niet voor deze groep opgekomen wordt? Vakbonden willen graag een ledenaanwas en daar hebben ze zich ook voor ingezet. Maar als het effect van jonge leden wegblijft dan kan ik me de gevolgen voorstellen.
Abrammeke

Abrammeke | 10-01-12 | 17:07

Waarom plaatst Geenstijl een link naar een Telegraaf artikel dat weer verwijst naar deze bron, maar dan zonder deze te noemen?
www.depers.nl/economie/622192/65-plusk...

JasperdePiPaPasper | 10-01-12 | 15:18

Mooi artikel mijn reet.

TM | 10-01-12 | 14:42

Mooi artikel. Hulde. +1

Lemau | 10-01-12 | 13:35

Mooi artikel. Hulde. +1

Lemau | 10-01-12 | 13:35

Leve de erfgename en de FISCUS! laten deze mensen; met meer levenservaring, toch een mooie erfenis achter!

ONS | 10-01-12 | 13:07

@WirMachenMusik | 10-01-12 | 12:16 : Zo heb ik ooit nog eens een platenkontrakt verdiend. Klusjes doen voor de studio(computerwerk en zo), daarna teksten voor ze geschreven en uiteindelijk platen opgenomen.

Ik herken je verhaal. Op het gevaar af om 'oud, over the hill en vervelend' te worden genoemd: helaas heeft men tegenwoordig nog maar verdomde weinig zelfkritiek. Het is niet meer 'vroeger was alles beter', het is tegenwoordig 'vroeger, toen hebben ze alles voor ons verkloot!'.

TM | 10-01-12 | 12:47

De eerste stapjes op weg naar een onbezorgde oude dag. Een voorbeeld. Doe wat gevarieerde ervaring op met baantjes waarvoor de meeste generatiegenoten zich niet willen laten lenen. Denk na over je eventuele talenten. Verzamel guts en stap op je negentiende zonder ook maar één papiertje en niet meer dan LO als algemeen vormend onderwijs, naar een reclamebureau. Vraag of je 's nachts voor noppes de kelder mag opruimen, archieven sorteren en de burelen ontstoffen. Om dan overdag, zonder ze te hinderen mee te mogen kijken over de schouders van doorgewinterde vaklieden. En dat je zelfs bereid ben om een affordable bedrag per week aan leergeld mee te brengen.
Als je dat een keer of vijf probeert heb je op een dag je droombaantje en ook nog mét minimumloon. Maak vervolgens die 'slavenmentaliteit' waar en zeur nooit over onbetaalde overuren, pensioenopbouw en of je met de bedrijfsauto in plaats van met de fiets naar de drukker en de krant mag. Neem iedere dag ongevraagd nog werk en studiemateriaal mee naar huis. Durf dingen te doen waarvoor je normaal gesproken in je broek zou schijten en eenmaal toegezegd 'n ziekmelding overweegt.
Grote kans dat je enkele jaren later een veelvoud verdient van het gemiddelde van je generatiegenoten die in plaats van achteraan, zijn vertrokken vanuit poleposition.
Althans, als je talentenanalyse juist was. Indien niet, snel kappen en iets anders proberen.
En geen D66-gezeik van 'ja toen'. Want kon altijd al, dus nu ook nog.
Hooguit de route die andere nú tevreden babyboomers kozen om zich te onderscheiden. Die, van tót drie keer per week op de fiets door weer en wind naar de avondschool, kan nou niet meer. Maar uitgestelde beloning, in jezelf investeren en dingen doen die de meeste generatiegenoten te moeilijk vinden, in ieder geval wel nog.
En begin nondejuu maar een met leren waarderen van muziek die generatiesoverstijgend mooi wordt gevonden inplaats van remix-verkrachtingen, VDJ's en (criminele) rap-nietsnutten te omarmen.
In de hoop dat jullie kleinkinderen je straks niet verwijten dat jullie als generatie van de straatterroristen verantwoordelijk zijn voor de politiestaat waarin zij dan moeten leven verblijf ik hoogachtend.

WirMachenMusik | 10-01-12 | 12:16

@Dolphi | 10-01-12 | 11:05 : +1

TM | 10-01-12 | 11:14

Toch wil ik even mijn zwijgen verbreken en het gepasseerde leed van de babyboomer memoreren :
1. hij moest zijn vader 3 jaar missen om de kolen uit het vuur te halen in Indië.
2. hij werd geconfronteerd met de watersnoodramp,die overal enorme schade aanrichtte
3. hij kreeg te weinig speelgoed ,want dat was er nog niet.
4. hij kreeg pokken-krasjes,wat een hel.
5. hij moest kolen sjouwen.
6. hij moest zijn leven lang AOW-premie afdragen.
7. hij moest naar overvolle scholen,die weinig individuele aandacht konden schenken.
8. hij kreeg de zwaarste winter van de eeuw te verduren (1963) en daarna pas gasverwarming.
9. zijn loon was nog lang te laag om een auto te kunnen kopen.
10. er was nog heel lang militaire dienstplicht,maar ik behoorde gelukkig tot de helft van de grote hoop die ze niet konden gebruiken.
Kortom: Ik kon echter niemand iets verwijten ,want mijn vader had het veel slimmer: Die moest na 3 jaar risicovol Indië in de jaren 50 nog op herhalingsoefeningen vanwege de koude oorlog.,die het bestaan in dit echt niet veraangenaamde.Al dat wekelijk uitleggen van de toestand in de wereld van GBJ Hilterman,alleen dat al.

Dolphi | 10-01-12 | 11:05

@GS/Sollicitant:

Wat een ongelofelijk generaliserend flutstukje van een nieuweling bij GS. Dus omdat die generatie het WEL presteerde om netjes te sparen voor de oude dag is het nu HUN schuld dat het een puinhoop is en zijn ze opeens gierig? Pleurt eens op man. Steek die hand eens in je eigen boezem.

Iedereen schijnt gemakshalve te vergeten dat het altijd zo'n 5 % van de bevolking is die de maatschappij schept, waarna de rest aan die maatschappij *deelneemt*. Die vijf procent; dat zijn de Verhagens en de Rouvoeten en de Marijnissens, dat zijn de Wilders' en de Pechtolds. VIJF procent max!, dat zijn de 'movers en shakers'. En ondertussen demoniseert Geen-fucking-Stijl de complete generatie. De generatie die ondertussen op 16-jarige leeftijd moest gaan werken om geld te verdienen voor de familie om de oorlogsschade van de generatie daarvoor te herstellen. Die 'babyboomer-generatie' heeft in de vijftiger jaren de voedsel-bonnen nog meegemaakt.

Ongezien de tyfus met dat afschuiven, met die nep-excuses. De laatste twee generaties hebben het naar de kloten geholpen. Het zijn niet langer de Van Agt's en de Lubbers' die het land leiden, het zijn de nieuwe post-baby boomers die daar de boel naar de kloten helpen.

Nederland lijkt te zijn afgegleden naar een mentaliteit waarin alles altijd de schuld van anderen moet zijn.

Oh, en ik ben te jong om 'babyboomer' te zijn maar ik heb ze heel erg veel aan den lijve meegemaakt. De mensen die in december nog drie weken stonden over te werken om een klein fucking rot kadootje te kunnen kopen voor de kinderen, om in elk geval eens per jaar dat konijn te kunnen eten met Kerstmis. De familie waarvan de vrouw maar een school ging schoonmaken zodat de kinderen er netjes bij liepen.

Jullie kunnen me nog veel meer vertellen met jullie misselijk makende generalisaties, maar *ik* weet wel beter. Ik kom uit zo'n familie.

And you know ab-so-lu-te-ly nothing. Dat blijkt maar weer. Anders waren jullie we fanatieker achter die vijf procent aangegaan, in plaats van achter een complete generatie.

TM | 10-01-12 | 10:55

Hoe vreselijk,ik ben een babyboomer,in wezen dus een verlaat oorlog-slachtoffer.Na 5 jaar van hormoon-problemen van mijn ouders,die hun potentiële kinderen de ellende wilden besparen ben ik dus de Sjaak en moet er het zwijgen toe doen ,net als al die linkse politici,die ook veroordeeld zijn tot louter mekkeren.

Dolphi | 10-01-12 | 10:16

Gijssie | 09-01-12 | 23:21 | + 6 -
Joh, sodemieter toch eens op... en doe je ogen open of ga je echt in de materie van die tijd verdiepen. De generatie van voor 1950 stonden met lang haar in het Maagdenhuis om 'het onderwijs te venieuwen'. Het ene rechtscollectief na het andere werd opgericht in de studententijd omdat men 'zo sociaal begaan was'.. Lazer toch op, toen ze drie jaar later waren afgestudeerd na een studietijd van 8 jaar en ze verkering kregen met een serieus meisje na de onderleggers uit de studententijd, werden ze ineens 'gevestigd advocaat' en kon je de vliegende vinkentering van ze krijgen als je bij het eerste bezoek niet gelijk honderd guldens neertelde. Het liefste cash, want de boekhouder hoefde 'niet alles te weten'.
Deze hele 'sociale generatie' van toen, werd binnen drie jaar de grootste graaiers en zelfverrijkers die na 1900 in NL hebben rondgelopen. Ze zaten massaal bij linkse partijen, met een praktijk e een huis in de Amsterdamse grachtengordel. Ze benoemden vriendjes, studievriendjes en vooral politieke partijvriendjes en niet te vergeten -vriendinnetjes, want ze deden niet aan sexe onderscheid maar waren erg 'geemancipeerd'. Voor de kinderen kwam een roetzwart betaalde aupair uit de Phillipijnen, een Antilliaanse werkster voor elke dag (uiteraard ook roetzwart betaald) en het vrouwtje 'moest zich zonodig ontpleuien' met een zwaar gesubsidieerde excuustruusbaan.
Nee, de 'sociale' heren en dames van voor 1950 zorgden zeer goed.. Maar wel het allereerst voor zichzelf en daarna voornamelijk voor hun leeftijdgenoten.

blaster | 10-01-12 | 10:04

Aktivist | 10-01-12 | 09:41 | + 0 -
Spijker op de kop. Maar het is nog wat erger. Onze wereldwijze minister van a-sociale zaken heeft in alle wijsheid besloten, dat de geboortedatum van 1 januari 1950 de grens is voor onbeperkt graaien of gewoon doorwerken tot je er bij neervalt. Het grote vermoeden bestaat, dat in het old boys circuit van de minister nogal wat mensen zaten van voor 1 januari 1950.
Vroegpensioen, Zwitserleven, onbeperkte aftrek van pensioenpremies, diamanten handdrukken bij vroeg-oprotten, ze hadden alles voor elkaar. Na 1950 geboren, jammer maar helaas. Niks aftrekbaar meer, niks diamanten handdrukken (je mag blij zijn met een stalen neus van een schoen onder je hol), niks Zwitserleven. Net zo buffelen als de andere jongere mensen, om de zichzelf rijk gegraaide en rijk geneuqhte Benidorm bastards hun onbezorgde pensioen dat ze al vanaf hun 55 hebben volledig door te laten genieten. Als je over een stel ongeschoren steelbavianen praat, moet je de groep hebben die voor 1 januari 1950 geboren is. De rest is net zo hard de sjaak, al is tie op 1 januari 1950 geboren om 1 minuut over twaalf s'nachts.. Stel azijnzijkende opvreters, die ook voor ons de zaak verziekt hebben en onze pot heeft leeggevreten!

blaster | 10-01-12 | 09:53

WieIsDeChef | 10-01-12
Kijk, dat bedoel ik nou. Niet alle babyboomers zijn luie linkse graaiende rijkeluiskindjes. Ik ken er ook genoeg die zich 30-40 jaar het schompes hebben gewerkt.
Qua graaien, meeliften op collectieve voorzieningen en moralfag-attitide (t.o.v. de anderen, zelf mogen ze ALLES) is de generatie na de babyboomers (1955-1970) trouwens zeker even erg, zo niet erger!

Aktivist | 10-01-12 | 09:41

"iets met Duitsers"?? Noem het beestje maar gewoon bij de naam: toen de moffen ons land bezetten. Straks denkt de jeugd van tegenwoordig nog dat onze Oosterburen geen schuldcomplex aangepraat hoeft te worden.

brabant altijd -1 | 10-01-12 | 09:23

@Pica +1

Bicyclerepairman | 10-01-12 | 09:23

Wat een onzin dit. Niemand van de reaguurders zou het in die omstandigheden anders gedaan hebben. Laten we nou niet doen alsof wij zo'n topgeneratie zijn.

DomineeZwemzaad | 10-01-12 | 09:15

Jamaar, waarom moeten de jongeren dan betalen voor hun zorg en pensioen?

henkdekanarie | 10-01-12 | 09:13

Als die babyboomers deze reaguursels zouden lezen, zouden ze spontaan gaan denken dat ze in duitsland leefden zo rond 1940.

drenkeling69 | 10-01-12 | 07:48

Wat een gezeik. Mijn vader is babyboomer en heeft 46 jaar zijn lijf kapot gewerkt in de bouw.

WieIsDeChef | 10-01-12 | 07:31

@ZKH EénOog | 09-01-12 | 22:59
Ik zal speciaal voor jou en Parsons Alu hoedjes gaan vouwen, want het is natuurlijk een groot complot van o.a. jullie ouders die eigenlijk geen kinderen wilden hebben.

Joost Maghetweten | 10-01-12 | 07:25

@de deurwaarder | 10-01-12 | 02:36
Helemaal waar stel jakende watjes: hard werken en sober leven, daar kom je verder mee

@Jezus_Boeddha | 10-01-12 | 04:35
Wat een crap zit je rond te bazuinen. Vergeten we even dat jullie nu "al" 36 uur per week werken en bij het minste of geringste weer vrij hebben of staken en de vorige generatie jarenlang 45 uur moest werken. Een ding klopt wel in jouw verhaal: we naaiden als konijnen en nog, maar what the fuck is daar nou verkeerd aan? Zorg dat je ook eens een lekker ding tussen de lakens krijgt, loser

Big Swinging Dick | 10-01-12 | 07:04

Babyboomers werkten ook niet. Ze naaiden alleen.

Rest In Privacy | 10-01-12 | 04:38

Babyboomers hebben niks opgebouwd. Dat deden hun ouders. Babyboomers zijn slimme linkse graaiers geweest die nog steeds van alles profiteren terwijl de rest steeds harder en langer moet werken om die grijze elite te blijven voederen.

Rest In Privacy | 10-01-12 | 04:35

Ach leck mich doch sechsstimmig im Arsch in B-dur, met jullie babyboomer-en-de-gebraden-duif sprookje.

WirMachenMusik | 10-01-12 | 03:30


Optie 1: Gewoon met je voeten stemmen. Emigreer!
Optie 2: De straat op om massaal te demonstreren.
Optie 3: Gewoon lekker blijven klagen en tot je 75ste doorwerken terwijl de belastingdruk verder stijgt en het voorzieningenstelsel verder uitgekleed wordt.

AsYouLikeIt | 10-01-12 | 03:10

Werk hard, zet wat centen opzij, wees tevreden, leef en laat leven, misgun elkaar niets en zeik godverdomme niet !!

Nederland moet gered. Door hier huiliehuilie te doen gaat er echt niets veranderen. Ik denk alleen dat we niet meer weten hoe te handelen. We kijken liever tv.

*out*

de deurwaarder | 10-01-12 | 02:36

Sollicitant heeft hier gewoon een goed punt al is-ie inderdaad de vut en de pensioenroof vergeten. Laten we niet vergeten dat de vorige keer dat er een.. ehh.."verenigd europa" dreigde te ontstaan, de organisatoren daarvan keihard door de UK en de VS zijn teruggeslagen. En dat de hardwerkende ouders van de babyboomers nogal veel hulp uit diezelfde hoek kregen bij de wederopbouw. Hoeveel van die ouders woonden destijds in een flatje drie hoog achter?

phantom2 | 10-01-12 | 00:22

Stond vanmorgen al op de pers.nl heb er zelf een tweetje aan gewaagd om 10.00 en GS komt om 20.30 met het ¨nieuws¨...

guiri-aqui | 09-01-12 | 23:35

azoturie | 09-01-12 | 23:09 | + 0 -
Winning.

Superior Bastard | 09-01-12 | 23:30

Geenstijl hoopt op een nieuwe catastrofale oorlog die ervoor zorgt dat dezelfde kansen zich nog een keertje voordoen? Wat een kul. Babyboomers stonden ook voor iedere scheet op straat te demonstreren als ze het ergens niet mee eens waren. De nieuwe generatie is zelfs nog te lui om zijn reet van de bank te tillen als heel europa op instorten staat omdat ze een één of ander kutprogramma op tv willen zien. Occupiers worden weggehoond als luie eikels, vakbonden lopen leeg, maar wel janken als je zo alles kwijt bent wat de babyboomers destijds hebben opgebouwd. De babyboomers wisten hoe het was om niets te hebben en ook heel goed hoe je ervoor moet zorgen om het jezelf aangenaam te maken.
De mensen zijn lui en verwend geworden, dat is wat er aan de hand is en verder niets.
Daarnaast is het ook nog eens zo dat tegenwoordig bijna iedereen zijn geld er doorheen blaast omdat we zo nodig "rijk en succesvol" moeten overkomen en zij netjes hun centjes spaarden en alleen maar uitgaven deden aan de dingen die ze echt nodig hebben. Nu genieten ze van die centen, en terecht!

Gijssie | 09-01-12 | 23:21

Big Swinging Dick | 09-01-12 | 22:30

Komt bekend voor, Oma ging vroeger 1 dag per jaar op vakantie, Oma moest keihard werken ook als klein kind om de boel draaiende te houden, tegenwoordig vreten ze op televisie stukken vlees van elkaar , ik schaam me dood.

Dr.Thorvaldt | 09-01-12 | 23:17

Pfff... Het woord VUT is niet eens genoemd (door de Sollicitant althans). Dat was/is de allergrootste roof uit de buidel van de toekomstige generaties geweest.

Moondance | 09-01-12 | 23:15

@Bigi Bana Boy | 09-01-12 | 22:32
-
... ik moet u helaas ook in dat opzicht teleur stellen: Mevrouw Azo is het overbekende bijna-twintig-jaar-jongere trophy wife (de derde) -en zij heft zich bij voorbaat bereid verklaard om mij hooguit tot 13:00h. (lokale tijd) in de stront te laten zitten.

azoturie | 09-01-12 | 23:09

@Gastelair | 09-01-12 | 22:53

Ik zou d66 eens proberen. Die zien het wel. Geert niet, SP niet.

Bor2601 | 09-01-12 | 23:06

Huilie huilie.

Sterling925 | 09-01-12 | 23:06

@Joost Maghetweten | 09-01-12 | 22:30

Mis. Je bent erg beschadigd, als je bij voorbaat uitgaat van de goede natuur van je medemens. En dat is wat ons de afgelopen decennia opgedrongen is, en dat is tegelijk waar een hoop is misgegaan.

ZKH EénOog | 09-01-12 | 22:59

Gastelair | 09-01-12 | 22:53
Nee, ze zijn democratisch gezien zeer talrijk en goed vertegenwoordigd. Snelste remedie, starve the beast, gewoon zo weinig mogelijk premies dokken zodat de wal t schip keert. Kortom belastingstaking.

seven | 09-01-12 | 22:58

Willianus Wortelus | 09-01-12 | 22:54
Nee, gelukkig heb ik nog een tijd te gaan.

websenior | 09-01-12 | 22:56

@websenior | 09-01-12 | 22:50 Alles prima, dank je voor de belangstelling. Als je goed had gelezen, had je kunnen weten dat het me behoorlijk oplucht tegengas te geven tegen het domme geblaat van verwende Calimerootjes hier die eindelijk eens de handen uit de mouwen dreigen te moeten steken. En dat is voor hen geen moment te vroeg.......!!

Big Swinging Dick | 09-01-12 | 22:56


websenior | 09-01-12 | 22:50 | Ik hoor al wel dat je niet zo senior bent als je nick doet vermoeden.

Big Swinging Dick | 09-01-12 | 22:30 | So true. So true.

Willianus Wortelus | 09-01-12 | 22:54

Vraagje:aan alle medemensen,wat hier boven wordt gezegd is deels waar!,gaan we dat oplossen door te stemmen?

Gastelair | 09-01-12 | 22:53

nightwish | 09-01-12 |
Voor mij hoef je niet in het duits te communiceren, staat een beetje raar.
Natuurlijk wist je wat er gebeurde, je wist toen niet dat het allemaal niet meer betaalbaar zou zijn op de lange duur. Ik hoefde dat ook niet te weten want daar had je een regering voor (of die regering jouw keuze was of niet) die dat allemaal bekokstoofde. En doe nou net niet of de latere generatie geen stem had in de jaren 80/90/2000 subsidie tijdperk of dikke uitkeringen om niets te doen, of zich over te geven aan europa. Ik heb me uit mijn naad gewerkt om mijn dochter een toekomst te geven en dat is aardig gelukt. Natuurlijk zijn er fouten gemaakt maar heden ten dage worden er door een latere dan de bb generatie ook fouten gemaakt. Het ligt niet aan de bb generatie dat Griekenland en andere landen het verneukt hebben voor u maar ook zeker voor mij want het kost mij ook heel veel geld waar ik wel 40 jaar voor heb gewerkt. Een opmerking als: "we hebben het niet geweten" valt in de categorie: dom.

nightwish | 09-01-12 | 22:52

De Geus | 09-01-12 | 22:47
Hoe eerder je stopt met een piramidespel, des te kleiner t verlies.

seven | 09-01-12 | 22:51

Big Swinging Dick | 09-01-12 | 22:30
Wat een ontroerend verhaaltje. Verder alles goed ?

websenior | 09-01-12 | 22:50

Maak dan ook eerst de AOW inkomensafhankelijk.
Het is toch te gek voor woorden dat werkenden/miljonairs zoals b.v. een Nout Wellink ook gewoon AOW krijgt.

Ven1V1d1V1c1 | 09-01-12 | 22:49

Ik zie dat iemand het pensioen naar 85 wil om de babyboomers een hak te zetten. Ik bedoel maar.

De Geus | 09-01-12 | 22:49

Ik zie dat iemand het pensioen naar 85 wil om de babyboomers een hak te zetten. Ik bedoel maar.

De Geus | 09-01-12 | 22:49

Ik zie dat iemand het pensioen naar 85 wil om de babyboomers een hak te zetten. Ik bedoel maar.

De Geus | 09-01-12 | 22:49

Ik zie dat iemand het pensioen naar 85 wil om de babyboomers een hak te zetten. Ik bedoel maar.

De Geus | 09-01-12 | 22:49

Tijd om naar bed te gaan, morgen weer aan de slag voor een ander.

Tomz | 09-01-12 | 22:48

@Beëlzebul | 09-01-12 | 21:27
Jij weet niet waarover je praat. In absolute bedragen krijg je als gepensioneerde misschien wel 4 a 5 keer je inleg terug. Dat had wellicht nog hoger kunnen zijn, maar dat al je geld wordt opgegeten is pertinent niet waar.

Inferi0r | 09-01-12 | 22:47

Fout, de flitsende aanstormende generaties bezuinigen hun eigen ouderdomsvoorzieningen weg. Omdat het nog even duurt dat ze er last van krijgen. Dom, dom, dom.

De Geus | 09-01-12 | 22:47

Fout, de flitsende aanstormende generaties bezuinigen hun eigen ouderdomsvoorzieningen weg. Omdat het nog even duurt dat ze er last van krijgen. Dom, dom, dom.

De Geus | 09-01-12 | 22:47

net zo'n gelul als Nederland is rijker dan ooit

Rest In Privacy | 09-01-12 | 22:46

Inferi0r | 09-01-12 | 22:42
Lol!

Superior Bastard | 09-01-12 | 22:45

@Superior Bastard | 09-01-12 | 21:06
De generatie die het grootste deel van haar leven op een online fora of andere blogs doorbracht.

Inferi0r | 09-01-12 | 22:42

@seven | 09-01-12 | 22:36
Dat zagen we alom gebeuren. Die 'kinderen' van toen zie je nu terug als parkeerwachter. Mijn kinders hebben nooit veel patat gekregen omdat ik het nog alleen op kon brengen en moeders ook een nog een echte moeder kon zijn.

Petrus Poortwachter | 09-01-12 | 22:41

oplichter | 09-01-12 | 20:35 |
.
dan nog liever babyboomers; die gaan straks toch eerder stoppen met stelen

Snelle Gerrit | 09-01-12 | 22:40

oplichter | 09-01-12 | 20:35 |
.
dan nog liever babyboomers; die gaan straks toch eerder stoppen met stelen

Snelle Gerrit | 09-01-12 | 22:40

Erratum: verantwoordelijkheid dus (typo), onderwijsvernieuwing hè, ook een idee vd babyboom. *kuch*

seven | 09-01-12 | 22:40

seven | 09-01-12 | 22:36 | + 0
Patatgeneratie is van oorsprong een voetbalterm, bedacht voor een slappe generatie die alleen maar liep te zeiken en nooit iets won, door ik meen Leo Beenhakker.

Superior Bastard | 09-01-12 | 22:39

Gelukkig is er nog euthanasie.... kan zo maar gebeuren.

Zzzzooooffff | 09-01-12 | 22:38

Petrus Poortwachter | 09-01-12 | 22:28
Ehh, ik trachtte je te wijzen op jouw eigen verandwoordelijkheid richting je nageslacht(hopeloos natuurlijk;). Als jij beweert dat de generatie na de babyboom een patatgeneratie was (leuke door babyboom bedachte term), wie zette dan z'n kinderen die patat voor?

seven | 09-01-12 | 22:36

Je eigen kinderen opzadelen met de gevolgen van je echtscheiding en dan ze daarna ook nog leuk "de generatie niks" noemen. Je moet het maar durven.

Bigi Bana Boy | 09-01-12 | 22:35

Parsons | 09-01-12 | 22:30 | + 0 -
Wat lijk jij mij een misselijk mannetje.

Superior Bastard | 09-01-12 | 22:34

@Bigi Bana Boy | 09-01-12 | 22:29
de mensen uit die generaties hebben bewezen die vrijheden aan te kunnen (en doen dat eigenlijk nog steeds). Dat een (heel) klein deel van die mensen een ongeremde import van lui die daar niet mee om kunnen gaan hebben veroorzaakt/toegestaan is iets waar ik, en met mij waarschijnlijk velen, zich regelmatig voor schamen...

Petrus Poortwachter | 09-01-12 | 22:33

King of the Oneliner | 09-01-12 | 22:17 | + 1 -
Had iedereen maar zo'n introspectie.

Superior Bastard | 09-01-12 | 22:33

azoturie | 09-01-12 | 22:18
Leuke houding tov je (klein)kinderen hoor, typerend voor jullie generatie. Maar reken er maar op dat we je tot 14:00 in je pijama in je eigen stront laten zitten als je straks hulpbehoevend bent. Hebben we namelijk van jullie geleerd, zo'n attitude. Geniet dus maar van die paar gezonde jaren die je nog hebt, vriend.

Bigi Bana Boy | 09-01-12 | 22:32

@nightwish | 09-01-12 | 22:14
Wir haben es nicht gewusst?

Parsons | 09-01-12 | 22:30

Ik ken ook een ander (meer waarheidsgetrouw) beeld van de babyboomgeneratie: Als kind altijd al mee moeten werken in de zaak van je ouders, geen comfort en weinig vertier in je jeugd, tot en met zaterdagochtend door weer en wind op het fietsje naar school en zondags verplicht naar de kerk, vervolgens 18 maanden verplicht in militaire dienst en snel aan het werk in een 45 urige wertkweek, daarbij(als je vooruit wilde) tientallen jaren avondstudies, want naar een normale universiteit was voor de happy few, intussen hard werken voor een woninkje, waarbij de rente soms dik boven de 10(!!)% was. Betalen voor een vut-regeling waar je vervolgens niet van mocht profiteren om daarna het oeverloze onterechte gezeik van een door en door verwende generatie aan te moeten horen, die nog helemaal NIKS gepresteerd heeft, altijd in de watten is gelegd, met het OV naar school mocht, nooit 45 uur per week zal willen/moeten werken en ook de geschiedenis op elke manier probeert te vervalsen omdat ze erfelijk belast zijn met een enorm Calimero complex!!!
Zo dat lucht op

Big Swinging Dick | 09-01-12 | 22:30

@Parsons | 09-01-12 | 22:22,
Als je al niet meer in de goede natuur van je medemens kunt geloven ben je ergens erg beschadigd.

Joost Maghetweten | 09-01-12 | 22:30

azoturie | 09-01-12 | 22:18 | + 1 -
Haha, wat iedereen hedentendage ook zou willen. Good for you!

Superior Bastard | 09-01-12 | 22:29

Laten we ook vooral niet hun belangrijkste bijdrage aan de maatschappij van 2012 vergeten, namelijk het totaal ontwrichten daar van. En dat omdat zonodig alle regels overboord moesten. "Alles moest kunnen" weten jullie nog ? Leuk voor die kleine elite die zulke ongebreidelde vrijheid aan kon, maar fataal voor de massa die dat niet kon. Want ik wijt de zooi waarin we nu zitten volledig aan die mentaliteit.

Bigi Bana Boy | 09-01-12 | 22:29

@King of the Oneliner | 09-01-12 | 22:17
#fyl

Parsons | 09-01-12 | 22:29

@seven | 09-01-12 | 22:25
Nee hoor, wij werden nog opgevoed met echt hollandse kost en af en toe een knal voor je harses. Wij kunnen tegen een stootje...

Petrus Poortwachter | 09-01-12 | 22:28

Petrus Poortwachter | 09-01-12 | 22:17
Dus babyboomers waren nog te lui om te koken voor hun gezin en zette hun kroost friet/chinees voor?
*Eet nog wat echte aardappels*

seven | 09-01-12 | 22:25

@azoturie | 09-01-12 | 22:18

LOL!

Spitto™ | 09-01-12 | 22:25

@azoturie | 09-01-12 | 22:18 | + 0 -
Mooi. Maar svp wel even optieften bij de kassa als ik na 17:00 boodschappen wil doen, ik heb het druk!

Tomz | 09-01-12 | 22:23

ZKH EénOog | 09-01-12 | 22:04
Dank.
Natuurlijk zitten er in de bb generatie egoistische zakkenvullers maar die zal je in elke generatie tegenkomen, maar ik heb hier op GS altijd het gevoel dat ik ook zo'n figuur ben en daar kom ik tegen in opstand.

nightwish | 09-01-12 | 22:23

@Joost Maghetweten | 09-01-12 | 22:02
Natuurlijk wist men wel beter. Onder leiding van Den Uyl is ons land stelselmatig leeggeroofd.

#feit

En ze wisten het. Allemaal.

Parsons | 09-01-12 | 22:22

Bor2601 | 09-01-12 | 21:54
Klopt, zag vandaag een lachwekkende tweet/persbericht. Omdat er nu nog meer premie instroomt dan uit wil Wilders niet korten, terwijl iedereensnapt dat je een spaarpot moet vullen omdat de babyboom binnenkort niks meer inlegd, aar massaal eruit gaat eten. (2020 vloeit er 100mrd pj uit de pot van 850mrd, do the math Geert.

seven | 09-01-12 | 22:22

heh,heh,heh... Oma Azio heeft het lekker allemaal opgesoupeerd.
-
Lekker negen jaar zwaar gesubsidieerd gestudeerd, daarna even gesubsidieerd naar India en Afrika, dik starterskrediet van de lokale overheid, exportbusiness met steun van Economische Zaken, dikke export/innovatiebudgetten, leuke pensioenpotten regelingen,leuke BV structuren, leuk sparen in de BV, pensioenregeling van voor de 'brede herwaardering'....
-
En oh ja: wij hebben ons ongestraft súf gewipt.
-
So long, suckers!

azoturie | 09-01-12 | 22:18

Toen was geluk nog heel gewoon... Maar ja, als je van de zogenaamde fritesgeneratie bent is het ook geen wonder als je er niks van bakt...

Petrus Poortwachter | 09-01-12 | 22:17

@Joost Maghetweten | 09-01-12 : Inderdaad, ben een gefrustreerd midlife-crisis figuur.

Dat mijn leven een totale mislukking is zal ik niet afschuiven op babyboomers, of allochtonen, maar is helaas terug te leiden op een vorm van autisme, waardoor ik slecht tegen veranderingen kan, en niet goed uit mijn woorden kan komen IRL, ik praatte soms zoals in TV-series, en om dat te ontvluchten ook nog eens allerlei verslavingen geprobeerd heb, tot aan de kerk aan toe, en ook nog eens zulke ongelofelijke driftbuien kan hebben dat ik al meermalen een chef helemaal verrot heb gescholden, en ondanks dat ik 5 talen vloeiend spreek werk in de logistiek met tokkies, waardoor ik totaal geen aansluiting heb, en ik liever rustig in een uitkering wil zitten, en voor de rest geen gezeur meer.
A propos, heb ook nog een schuld van 20.000 Euro omdat ik liefde wou kopen, maar dan niet op de wallen, maar importbruidje, wat dus ook mislukt is.
Maar voor de rest gaat het wel, hoor.

King of the Oneliner | 09-01-12 | 22:17

Ik stop ermee. Ooit bespeelde ik een oude piano samen met een Philicorda. De oude piano stond een halve toon lager dat het Philips 'orgeltje'. Speelde ik op de piano met mijn rechterhand in F, dan moest ik dat met mijn linkerhand op de Philicorda in E doen.
Dat gevoel kreeg ik vanavond. Een aantal GS-ers heeft de muziek in F geschreven en een ander aantal in FIS. Ouwe lul als ik ben kan ik niet meer zo goed gespleten spelen, want ook niet meer gespleten denken. Welterusten derhalve (het is hier een uurtje laterder).

Van Dikhout | 09-01-12 | 22:16

ZSU-23-4 | 09-01-12 | 22:02

Wat is er jongen? Geen kerstcadeau gehad?

Spitto™ | 09-01-12 | 22:16

@Fijnstoffer | 09-01-12 | 21:53
Hear hear.

Parsons | 09-01-12 | 22:16

dmekdn | 09-01-12 | 22:02 | + 0 -
Helemaal met u eens, ik zou ook graag willen dat het beter had uitgepakt. Ik heb zelf ook een dochter die ik deze ellende graag had bespaart, niet alleen de economische maar de hele (zeg maar) niet zo'n vrolijke samenleving. En ik denk dat er vele zgn babyboomers met mij er zo hetzelfde over denken.

nightwish | 09-01-12 | 22:14

Ze moeten de pensioenen niet bevriezen, maar verkorten! Tot maximaal 70 jaar. Daarna alles braaf inleveren bij kinders en braaf achter de begonia's gaan zitten totdat het kaarsje dooft. Bij twijfel eventueel een proactief euthanasiebeleid! En svp stoppen met stompzinnige opmerkingen als 'er keihard voor gewerkt hebben'. Zo hard hebben jullie namelijk niet gewerkt! Dat is nu net het hele probleem! Stelletje asociale potverteerders!

Pantheon | 09-01-12 | 22:13

CoffeePatch | 09-01-12 | 21:45
ja, zonder een 1040 uren norm! Grote klassen en strenge onderwijzers die je met meneer/mevrouw aansprak. Verder nog even een opmerking, de PVDA heeft heeft helemaal niet zoveel in de regering gezeten:

Partijen
Verk.
KVP, SDAP, ARP, VDB
1937
KVP, PvdA
1946
KVP, PvdA, CHU, VVD
1948
KVP, PvdA, CHU, VVD

PvdA, KVP, ARP, CHU
1952
PvdA, KVP, ARP, CHU
1956
KVP, ARP, CHU

KVP, VVD, ARP, CHU
1959
KVP, VVD, ARP, CHU
1963
KVP, PvdA, ARP

KVP, ARP

KVP, VVD, ARP, CHU
1967
KVP, VVD, ARP, CHU, DS'70
1971
KVP, VVD, ARP, CHU

PvdA, KVP, ARP, PPR, D66
1972
CDA, VVD
1977
CDA, PvdA, D66
1981
CDA, D66

CDA, VVD
1982
CDA, VVD
1986
CDA, PvdA
1989
PvdA, VVD, D66
1994

nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandse_kabi...

Oud brood | 09-01-12 | 22:13

@blauweleasebaklul | 09-01-12 | 21:49

En omdat, zoals jij wilt beweren, zijn verstandelijke vermogens niet toerijkend zouden zijn, is het niet meer dan eerlijk, dat ie de rest van zijnleven voor de rest van de maatschappij zich de touwtering mag werken?

Moet je niet in India gaan wonen? Daar hoort het kastestelsel thuis, lutser.

ZKH EénOog | 09-01-12 | 22:08

Koos Knak | 09-01-12 | 21:50 |
Joh, geef dat waterhoofd nog meer gewicht mee, zodat ze nog meer multicultureel kunnen doen bijvoobeeld. Of meer ambtenaren aannemen die allemaal gaan controleren of je dan wel genoeg van je 50% afstaat enzo.

ZSU-23-4 | 09-01-12 | 22:08

De volgende (progressieve, babyboomer)stap word weer: Kinderarbeid! Kinderen van 10 t/m 14 jaar kunnen best wel (weer) 40 a 60 uur aan de bak (Per week)! De helft van hun salaris gaat naar Griekenland en Italie (want die lui hebben gewoon het recht om met hun 52e met volledig pensioen te gaan) en de rest: een kwart daarvan: naar de Babyboomer! Want (AFGEDWONGEN) solidariteit heerst!! En wie het daar niet mee eens is: een Fascist!!

stadsknurft | 09-01-12 | 22:04

@nightwish | 09-01-12 | 21:46

Op zich vind ik het inderdaad een aardig stukje, op dat ene probleem na, die altijd in dit soort stukjes de fatale fout is:

De harwerkende meerderheid van de babyboomergeneratie, zoals jij, wordt hier altijd mee over één kam geschoren, terwijl die vaak net zo slecht af zijn onder dat zelfverheerlijkende parasitaire geteisem als de generaties daarna.

Ik opteer daarom ook voor verschillende namen, omdat de babyboom generatie overduidelijk uit twee uitersten bestaat, en vooral bestond, want zoals ik al eerder zei: een hoop van de hardwerkers halen hun pensioen niet eens. Al menig blad van die lichting zien vallen.

ZKH EénOog | 09-01-12 | 22:04

blauweleasebaklul | 09-01-12 | 21:57
lol
Lastig he dat commentaar geven, heb ik toch gelijk wat IQ betreft.

nightwish | 09-01-12 | 22:04

@A.Th. | 09-01-12 | 21:57
Zonder gezaag of zonder gezag?

Van Dikhout | 09-01-12 | 22:03

Parsons | 09-01-12 | 21:57 |
Netelenbos die de VMBO invoerde is geboren 1944.

CoffeePatch | 09-01-12 | 22:02

De vetgevreten babyboomgeneratie heeft zichzelf goed verzorgd, vooral de elite zeg maar en daarnaast hebben ze de cultureel maatschappelijke infrastructuur gesloopt welke stabiliteit, welvaart en continuïteit zou moeten brengen voor latere generaties. Maar dat maakte de latere hippiegeneratie niets uit, als ze maar naakt op psychedelische kloteherrie konden dansen, rondneuken, anti-autoritair konden doen (doen alsof that is, want oh wee als je aan een van hun eigen heilige huisjes komt, het is dat we er volop doorheen geramd zijn inmiddels), alle welvaart brengende gewoonten overboord konden gooien en ook nog even hun eigen opvolgende generatie hebben kunnen verpesten.
Ohja en als de babyboomers en iedereen daar rondomheen uitgefeest is op onze opgedroogde olie en aardgasplassen krijgen we vast nog wel de rekening, maar die is lekker voor de volgende generaties toch? Die zitten lekker opgescheept met een leeggezogen energievoorraad, de multicriminele verrijkings generatie, overbevolking, Marcel van Dam dramlogica en nog wat meer leuke lastige problemen. Maar gelukkig heeft de babyboomgeneratie zich moreel en materieel verheven kunnen voelen en dat is ook wel wat waard tenslotte.

ZSU-23-4 | 09-01-12 | 22:02

nightwish | 09-01-12 | 21:46 | + 1 -
U hebt zeker wel een punt dat het generaliserend is, maar om de discussie aan te zwengelen, want discussie is er niet echt(zeker niet tussen de generaties onderling), moet er gegeneraliseerd worden anders kom je nooit tot oplossingen.
De Nederlandse economie moet het daarentegen wel van mensen als u hebben, de hardwerkende ondernemer,dus een +1 voor u.
Maar dat neemt niet weg dat u niet kritisch kunt zijn naar uw eigen generatie.
U kunt haast niet ontkennen dat het optuigen van de gigantische collectieve voorzieningen vrijwel uitsluitend is gedaan door uw generatie?
Op zich zijn die collectieve voorzieningen niet zo heel erg verkeerd, maar de wijze waarop die betaald worden wel. Er wordt in geen enkele voorziening rekening gehouden met het feit dat de bevolkingssamenstelling drastisch aan het veranderen is.
En het is uw generatie die hervormingen tegenhoudt, hierdoor gaan de kosten van die voorzieningen gierend uit de klauwen lopen.

dmekdn | 09-01-12 | 22:02

De Dansende Kater ® | 09-01-12 | 21:43
Ze geven hun pre-pre-pensioen 6mnd per jaar uit in Zuid-Frankrijk ipv in NL (behalve als ze verzorgd moeten worden dan komen ze even terug) en doodgaan doen ze juist niet snel. Resterende levensverwachting is per def. hoger dan de gemiddelde levensverwachting. (want ze kunnen niet meer jong sterven)
Verder is het 'maak alles op' & meer laat de overheid maar lenen, verkoop t gas ook aan Europa, het enige credo wat deze generatie ooit heeft gekent.

seven | 09-01-12 | 22:02

@Parsons | 09-01-12 | 21:55
Maar dat wisten zij toen niet. En dat is het punt. Of geloof jij dat heel Nederland destijds bij elkaar kwam om eens te bespreken hoe ze collectief de boel konden naaien?

Het beste bewijs is wel dat in de politiek totaal geen oppositie bestond wat betreft deze issues. Men wist niet beter.

Joost Maghetweten | 09-01-12 | 22:02

@Van Dikhout | 09-01-12 | 21:50: Dat is dan wel weer waar. +1, ook al heb je me lui genoemd :-)

Bubba | 09-01-12 | 22:01

Niet alle ouderen zijn babyboomers. Als je alleen een AOWtje hebt heb je het echt niet rijk.

deoudererijperevrouw | 09-01-12 | 22:00

@websenior | 09-01-12 | 21:55
Oke :-) Ik dacht even aan de 65-70, maar ik trek dat respect niet in hoor.

Computerles aan ouderen, dat lijkt me gelijk een zelfcursus Geduld voor Gevorderden, maar dat terzijde.

Het is inderdaad moeilijk om een hele generatie over een kam te scheren. Behalve als het 'buitenlanders' zijn natuurlijk ;-)

Bart_Bart | 09-01-12 | 21:59

eh, deze dus
nightwish | 09-01-12 | 21:54

blauweleasebaklul | 09-01-12 | 21:59

Een evidente redeneerfout: kinderen zijn er om voor hun ouders te zorgen, ook al hebben deze alle centen stukgeslagen aan drank, huizen & auto's. En het is dus aan ons om nog creatiever te worden om er voor te zorgen dat onze koters dat zij onze schulden die we hebben aangegaan voor onze ouders en onze computers en ontplofte kerncentrales kunnen aflossen.
Of we geven Rome gelijk en we zitten aan het einde van deze zo veelbelovende eeuw met 2.000.000.000 en pakken er een biertje bij en mijmeren bij het kampvuur over die goeie ouwe tijd 'toen we nog internet hadden, en fijn konden beschikken over een eigen pr0ntosaurus op de desk'.
Het is wat ik altijd zeg, gewoon alles de boom injagen wat denkt dat het boven ons staat. En daarna met de kettingzaag door de stam heen.
Of misschien wat anders. Wie heeft er hier een goed idee? Eentje wat werkt? Zonder gezaag?

A.Th. | 09-01-12 | 21:57

blauweleasebaklul | 09-01-12 | 21:49 |
Je zou graag ruilen.

blauweleasebaklul | 09-01-12 | 21:57

@CoffeePatch | 09-01-12 | 21:45
Zo goed dat ze het eigenhandig hebben kapotgesloopt ja.

Parsons | 09-01-12 | 21:57

@King of the Oneliner | 09-01-12 | 21:49
Mooi, die babyboomers (allemaal dus ook jouw ouders) zijn dus schuldig aan jouw mislukte leventje vol frustratie.
Maar misschien ligt het wel aan jezelf?
-Ik kwam van school, moest militaire dienst in, had daarna gewoon een baan.
-Heb een huis gekocht, 2 kinderen en ben gelukkig. Wiens schuld is dat dan?

Joost Maghetweten | 09-01-12 | 21:56

@Koos Knak | 09-01-12 | 21:50
Nog zo'n kneus.

Van Dikhout | 09-01-12 | 21:56

Bart_Bart | 09-01-12 | 21:46
Nee, ik heb computerles aan ouderen gegeven, ik ben van de waardeloze nix-generatie. Maar ik heb niet veel met generatiedenken. Er is zoveel diversiteit binnen de babyboomergroep, dat het geen zin heeft Aktie-tomaat te spelen naar die generatie toe. En trouwens ik ben 45, dan is het ook een beetje zielig om je nog af te gaan zetten tegen een groep.

websenior | 09-01-12 | 21:55

@Superior Bastard | 09-01-12 | 21:01 | + 9 -
Wat mooi een gasbel! Gedachte van de babyboomgeneratie: Iedereen in de WAO, subsidies, uitkeringen en prepensioen. Al 30 jaar geleden wist men dat dit eraan zat te komen. En nu gaan dit jaar en komende jaren de babyboomers met pensioen en nu is het geld opeens op. Wat een verrassing! Hadden ze maar rechts moeten stemmen.

-=PyP=- | 09-01-12 | 21:55

tevreden

nightwish | 09-01-12 | 21:55

@Joost Maghetweten | 09-01-12 | 21:45
De grap is dat "dat het niet op kon" pure gespinde linkse agitprop is gebleken.

Graaien over de rug van je eigen kinderen.

Zum kotzen.

Parsons | 09-01-12 | 21:55

blauweleasebaklul | 09-01-12 | 21:49 | + -1 -
Ach u voelt zich aangesproken vwb IQ neem ik aan. Ik heb nergens gezegd dat ik niet genoeg verdien dus waarom zou ik stoppen met werken, er zijn al genoeg figuren (U?) die al tereden zijn met een uitkering en op hun luie reet gaan zitten.

nightwish | 09-01-12 | 21:54

Ander feitje: Geert Wilders gaat niks doen aan de grijze graaigeneratie. Dat u het weet.

Bor2601 | 09-01-12 | 21:54

@nightwish | 09-01-12 | 21:46
Kusjes.

Van Dikhout | 09-01-12 | 21:54

Sjonge jonge, laten we eens gewoon respect voor elkaar hebben. Dat modder gooien naar elkaar levert zeker niets constructiefs op.

mijnajeniet | 09-01-12 | 21:53

Het wordt toch tijd om actie te ondernemen. De huilfiguren hebben hier de overhand. Dus geen bier meer zuipen en XTC gebruiken maar de handen uit de mouwen steken. Dat heb ik ook gedaan, nu ben ik aan het golfen en vaart met mijn jacht naar de Middellandse zee als het koud wordt. En als ik even geen zin heeft maak ik een wereldreis, en dat is alles op de kosten van de huilers. Hoe kan een mens genieten. Oh wacht even, ik zag afgelopen week dat een metaalarbeider 300 Euro pensioen had plus zijn AOW.Daar heeft hij al die jaren krom voor gelegen.
Succes jongens

Buddie | 09-01-12 | 21:52

@CoffeePatch | 09-01-12 | 21:45
Joh!

Van Dikhout | 09-01-12 | 21:52

@Spitto™ | 09-01-12 | 21:45
Jacobse en van Es altijd+100

deraderendraaien | 09-01-12 | 21:52

Vorige week: al die ophef omdat pensioenen procentje lager uitvallen. Belachelijk. Mensen die nu werken hebben het veel zwaarder dan 30 jaar geleden, en hebben al heel veel minder pensioenrechten (middelloon ipv eindloon, geen Vut etc etc), maar mogen wel de rekening van de huidige grijze golfers dokken.

Bor2601 | 09-01-12 | 21:51

@Superior Bastard | 09-01-12 | 21:50
Ja, vooral van jou ;-)

Bart_Bart | 09-01-12 | 21:51

@Bor2601 | 09-01-12 | 21:48
Waar slaat dat nou op?

Vakbonden die aan de samenleving als geheel denken?

Dan zou, hypothetisch, de samenleving als geheel weleens sterker kunnen worden. Waardoor er meer banen zijn, en het in geval van ontslag, makkelijk zou kunnen worden een baan te vinden. Ook zou een sterkere samenleving minder hoeven te korten op uitkeringen.

Dat wil een beetje vakbond toch allemaal niet?

Bart_Bart | 09-01-12 | 21:50

Bart_Bart | 09-01-12 | 21:47 | + 0 -
Die herken jij natuurlijk feilloos.

Superior Bastard | 09-01-12 | 21:50

Beste oplossing is om de erfbelasting naar 50% op te schroeven. Krijgen we met z'n allen tenminste nog wat terug van wat de babyboomers van ons gejat hebben.

Koos Knak | 09-01-12 | 21:50

@Spitto™ | 09-01-12 | 21:38
Mijn vader van een lul de behanger en wij woonden als arbeidersgezin in de Corn. Schuijtstraat in Amsterdam. Na de P.C. Hooftstraat de duurste plek om de shoppen. Mijn moeder haalde bij spreken van wijze op de markt de aardappelen in een vioolkist. Sjissus, wat een armoe. Maar we zagen er zeer verzorgd uit, kregen eens per week en klein stukje vlees en boterhammen om en om (boterham met tevredenheid = kale snee brood. Ik woon in Turkije en zie de jaren vijftig om mij heen. Dezelfde armoe als waar ik destijd in verkeerde. Maar, wat zijn deze mensen blijmoedig en tevreden! hebben kinderen geen voetbal? nemen ze een lege colafles van de toeristen. Dit is wat eraan mankeert in Nederland: meer is niet genoeg. Men wil nog meer en nog meer. Kan dat niet? Dan maar op de pof. Tja, dan zegt het zaakje vanzelf plof en dan heb je wat om je frustraties af te reageren om mijn generatie. Koning Machteloosheid regeert over Nederland. En dát is pas armoe!

Van Dikhout | 09-01-12 | 21:50

nightwish | 09-01-12 | 21:46
Dat je na - laten we zeggen - 30 jaar nog niet door had dat je voor de kat zijn viool staat te werken zegt genoeg over je eigen verstandelijke vermogens, niet?

blauweleasebaklul | 09-01-12 | 21:49

@Sodeju! | 09-01-12 | 21:28: Ik voel hier een generatieconflictje opkomen?
Dankzij die babyboomers loop ik mijn hele leven altijd net 10 jaar achter de fanfara aan:
-kom van school, moet militaire dienst in, daarna geen werk
-wil huis kopen, maar kan niet, want geen werk
toen het wel kon, waren de huizen duur, en worden alleen maar minder waard, waardoor ik straks nog met een restschuld zit, i.p.v. een riante overwaarde i.t.t. babyboomers, die in 1975 een grachtenpand konden kopen voor Fl. 80.000.
-moeten afdragen voor flexpensioen/Vut. Kom je zelf eventueel aan de beurt, wordt het afgeschaft, en kun je doorgaan tot 67 jaar.
-Wie heeft de aardgasbel goedkoop verpatst aan o.a. Italië, en elke willekeurige schoonmaaksnor met zijn halve dorp een paspoort, uitkering en woning gegeven, na pak m beet 6 jaartjes schoonmaken?
-wie maakte Janmaat belachelijk en liep weg als hij spreektijd had?
-Wie zat jarenlang op allerlei riante posten links te lullen en rechts zakken te vullen?
-Wie is er nu binnenkort ziek, zwak en misselijk, en wil dat de jongere generatie, die nog niet eens het zich kan permitteren om kinderen op de wereld te zetten, en met hun tweeen moet werken, om alles te betalen, nog maar weer eens een keertje solidair is, en hun de allerbeste zorg geeft, die er is (heupoperatie op je 95e, luxe verzorginshuizen, zonder dat men hoeft in te teren?
-Wie heeft decenialang de grijze golf zien aankomen, maar nooit op tijd iets ondernomen, maar nu het uur U is, moet de jongere generatie bloeden?
-Besef je wel, wat die kuthippies hebben achtergelaten? Niet Peace and Happiness, maar gevaarlijke straten, opgefokte stresskippen en een doorgedraaide linkse dictatuur, waarbij één werkende minstens 3 niet werkenden vooruit moet slepen.

King of the Oneliner | 09-01-12 | 21:49

nightwish | 09-01-12 | 21:46 | + 1 -
Hulde! Mooi afgeserveerd.

Superior Bastard | 09-01-12 | 21:48

Babyboomers hebben met vakbonden gewoon piramidespel gecreëerd waar zij altijd in de top zitten. Moet afgelopen zijn. Vakbonden moeten echt eens aan gehele samenleving denken.

Bor2601 | 09-01-12 | 21:48

@Spitto™ | 09-01-12 | 21:38 | + 2 -
hahaha

-=PyP=- | 09-01-12 | 21:48

@Parsons | 09-01-12 | 21:42
Dat is nou opbouwende kritiek.

Bart_Bart | 09-01-12 | 21:47

Parsons | 09-01-12 | 21:42 | + 0 -
Oh, ik had iets over de islam moeten zeggen?

Superior Bastard | 09-01-12 | 21:46

@websenior | 09-01-12 | 21:41
Dus u bent een pre-babyboomer? Automatisch respect mijnerzijds.

Ach, het waren andere tijden. Babyboomers waren natuurlijk enorm naïef, en die naïviteit heeft ons land veel gekost. Aan de andere kant waren het harde werkers met een goed moraal. En ook belangrijk: Ze gedroegen zich nog. Of het nou door de exotische invloeden komt, de ontzuiling of wat dan ook, de criminaliteit was toentertijd, naar mijn inschatting, vele malen lager.

Maar goed, dat kan u waarschijnlijk beter beoordelen.

Bart_Bart | 09-01-12 | 21:46

Sollicitant | 09-01-12 | 20:30
Dacht u ook maar eens te gaan scoren met het onderwerp "babyboomers uitkotsen". Vele van uw collega's zijn u al voor gegaan. Behalve dat het weer een waardeloos stuk van uw hand is, is het ook verschrikkelijk generaliserend. Ik ben ook een door jullie hier op Geenstijl zo'n afgezeken babyboomer. Maar ik heb een verrassing voor je. Ik heb mezelf 40 jaar de tyfus gewerkt, woon in een koophuis met een flinke hypotheek, politiek rechts, en geen grote spaarrekening. Heb een eigen (horeca) bedrijf en moet nog elke dag 10 tot 12 uur werken.
Kijk liever eens naar je eigen generatie (tenminste dat neem ik aan want "de sollicitant" zegt mij niets over leeftijd, voor hetzelfde geld ben je 70)die ook niet overloopt van werklust (de goede daar gelaten).
Ik heb 40 jaar dik belasting betaald en betaal nog steeds, niks mis mee, is ook voor deze generatie. Jullie willen ook een 65+ kaart en al die andere voordelen die wij hebben (WTF museumkaart)dan zal je er ook voor moeten werken zodat je dat later ook kunt krijgen. Maar misschien kan je ook wat verder denken en je verdiepen in de huidige financiele situatie. Zou dat is niet aan de babyboomer kunnen liggen maar een totaal verziekte global economy. En neem van mij aan dat er heel veel van de huidige generatie hiervoor verantwoordelijk zijn. Deze generatie bloed of zal gaan bloeden door landen als Griekenland, Hongarije, Italie etc.
Denk eerst eens na voor je weer een stukje voor GS mag schrijven, dit heeft namelijk niets te maken met het GS motto: tendentius, ogefundeerd en nodeloos kwetsend maar met domheid.
En voor iedereen die het wel een goed stukje vindt: tijd voor een schone luier en veel plezier met je IQ van een doperwt.

nightwish | 09-01-12 | 21:46

@Willianus Wortelus: Dank je voor je helder geformuleerde standpunten, dat geeft ook wel aan in hoeverre je staat achter je eigen gelijk, als je het zo goed kunt beargumenteren :)

zik | 09-01-12 | 21:46

@Superior Bastard | 09-01-12 | 21:37

Zorg dat je ze niet achter de wagen spant. Daar hebben babyboomers een handje van...

Parel van het Zuiden | 09-01-12 | 21:46

Sollicitant vergeet het belangrijkste voorrecht te noemen dat babyboomers hadden: Goed onderwijs.

CoffeePatch | 09-01-12 | 21:45

@Parsons | 09-01-12 | 20:59
Ik vind het allemaal een beetje jammer die discussie elke keer. De jaren waar we het over hebben waren tijden van ongekende groei en iedereen dacht dat het niet opkon. In die tijdsgeest is dat alles zo 'gegraaid'. Het was ook de tijd van de sociale vangnetten en torenhoge uitkeringen.
En als jij daar tussen had gezeten had jij net zo hard meegedaan.

Op dezelfde manier werd er ook niet over het milieu nagedacht tot er problemen opdoken. Dat is nu eenmaal de aard van het beestje; de mens. Leef nu en zorg later.

Joost Maghetweten | 09-01-12 | 21:45

Strangetown | 09-01-12 | 21:27
Het bashen vd stille generatie, de echte wederopbouwgeneratie was natuurlijk nergens op gebaseerd, itt de babyboom. Mijn generatie wordt de frictiegeneratie, cq overgangsgeneratie. Zowel je blauw betalen aan alle collectieve regelingen en op een krappe huizenmarkt instappen wmaar tegelijk geacht worden naast te betalen voor de rijke babyboomer die zorg en pensioen behoeft er daarnaast ook voor te sparen, omdat die collectiviteit onhoudbaar is en noodgedwongen over zal gaan op individueel, dus dubbel dokken, terwijl werk tot 70 nu dirct alles zou oplossen. www.economist.com/node/18529505
& niet alleen pensioen. Dit weekend in t FD, nieuw, zorgsparen want ook de ouderenverpleging&zorg&medische awbz is voor gen na de babyboom onhoudbaar omdat de babyboom al zoveel kost
Jongeren betalen de verplichte collectieve ouderenzorg vd babyboom, maar moeten daarnaast er zelf gewoon voor sparen.. fd.nl/beleggen/topics/netto/118044-120...

seven | 09-01-12 | 21:44

Ik zie het wel positief in. Ze maken plaats op de arbeidsmarkt binnenkort, hebben veel geld en gaan binnen afzienbare tijd dood.

De Dansende Kater ® | 09-01-12 | 21:43

@Superior Bastard | 09-01-12 | 21:35
Je mist het punt.

Zoals altijd eigenlijk.

Daarom zei ik al - laat ook maar.

Parsons | 09-01-12 | 21:42

De scribent gelooft in de spotjes van Zwitserleven?

de honden blaffen... | 09-01-12 | 21:42

Profiteren..... ach, what's in a name. Wat mij meer zorgen baart is dat de generatie die solidariteit altijd hoog in het vaandel had staan nu ineens massaal politieke partijen en omroepen opricht en schande spreekt dat het pensioen dit jaar niet mee zal groeien met de inflatie. Volgens mij gebeurt dat met de inkomens van de werkenden ook al enkele jaren niet of nauwelijks. Die zien echter wel premies stijgen voor pensioenen en mogen meebetalen om een systeem wat zichzelf heeft vergokt in stand te houden, teneinde de pensioengerechtigden hun inkomen te handhaven. Hou me ten goede, mijn moeder moet het doen met een AOW en een minimaal nabestaandenpensioentje, ik gun haar beter. Maar de babyboomers zijn op dit moment wel goed bezig om het begrip solidariteit tussen jongeren en middelbare leeftijdsgenoten op scherp te zetten, terwijl ze inderdaad de allerrijkste generatie van hun leeftijdssoort ooit zijn.

Verbeter de wereld en begin bij uzelf. Laten we allemaal de broekriem aantrekken. De gemiddelde babyboomert heeft zijn/haar huis gekocht voor de belachelijk hoge prijs van 100.000 oudhollandse florijnen en heeft inmiddels zijn/haar hypotheek met gemak afgelost. Geen vaste lasten, maar wel zorgen voor hoge lasten ivm pensioenen en gezondheidszorg die maar door en door moet gaan (in een corrupt systeem wat ze zelf ook op poten hebben gezet en wat beter af zou zijn met "marktwerking"). Echte marktwerking in de zorg betekent spuitje na je 80e als er toch niet veel meer te repareren is, of gewoon doodgaan terwijl je van je laatste centjes geniet. Mij om het even wat je dan kiest, maar de komende 2 generaties (leeftijden tussen 20 en 50 jaar momenteel) moeten niet de dupe worden van "uit het verleden behaalde resultaten" als het aan mij ligt.

Grijpgraag&deStier | 09-01-12 | 21:42

Toch nog aardig wat babyboomers hier in de panelen, geloof ik.

prince | 09-01-12 | 21:42

Bart_Bart | 09-01-12 | 21:33
Types als Lodewijk de Waal geven de babyboomgeneratie een slechte naam. Waar heb ik een hekel aan: aan verzetshelden die na 1945 zijn geboren, de morele kampioenen. Echter en ik kan het weten, want ik heb aan babyboomers les gegeven, dat is echt maar een klein gedeelte van de generatie. Daarnaast is de nix-generatie ook nooit collectief voor hun rechten opgekomen. De vakbonden doen niks voor ons omdat wij (ik wel) geen lid zijn van de vakbonden. De babyboomergeneratie was als collectief assertief en dat is eerder een verdienste dan iets negatiefs.

websenior | 09-01-12 | 21:41

Bart_Bart | 09-01-12 | 21:33
Types als Lodewijk de Waal geven de babyboomgeneratie een slechte naam. Waar heb ik een hekel aan: aan verzetshelden die na 1945 zijn geboren, de morele kampioenen. Echter en ik kan het weten, want ik heb aan babyboomers les gegeven, dat is echt maar een klein gedeelte van de generatie. Daarnaast is de nix-generatie ook nooit collectief voor hun rechten opgekomen. De vakbonden doen niks voor ons omdat wij (ik wel) geen lid zijn van de vakbonden. De babyboomergeneratie was als collectief assertief en dat is eerder een verdienste dan iets negatiefs.

websenior | 09-01-12 | 21:41

@Spitto™ | 09-01-12 | 21:38
Hadden jullie meubels dan?.. mazzelaar!

deraderendraaien | 09-01-12 | 21:40

Petrus de Rewa | 09-01-12 | 21:36 | + 0 -
Annabelle Brussen?

Superior Bastard | 09-01-12 | 21:40

Mijn vader woonde in een kolenhok en moest elke dag twintig kilometer op zijn blote voeten naar Rotterdam lopen om daar pinda's te pletten. En 's avonds liep hij op z'n blote voeten terug. Met 86 graden onder nul. Hij verdiende een broodkorst. Thuis aten ze geen voedsel maar de meubels.

Spitto™ | 09-01-12 | 21:38

@Sollicitant. Er is nog een vacature bij Van der Valk: Hoofd appelmoes, laat mijnheer Van 't Hek weten.

Van Dikhout | 09-01-12 | 21:38

De pest is dat zij die maar net onder de babyboomers komen er wel vaak voor worden aangezien.
Te klein voor een servet,en te groot voor het tafellaken zeg maar!.. zo iets!Zij hebben eerst de verrijking van de gestudeerde babyboomer moeten aanzien,en nu het verval van collectiviteitsregelingen meemaken.

deraderendraaien | 09-01-12 | 21:37

Parel van het Zuiden | 09-01-12 | 21:28 | + 0 -
Lol! Ik heb meerdere dozen. Net als een babyboomer wed ik niet op 1 paard.

Superior Bastard | 09-01-12 | 21:37

@Tommygunner | 09-01-12 | 20:54
Heel netjes gevonden!

Petrus de Rewa | 09-01-12 | 21:36

Parsons | 09-01-12 | 21:25 | + 0 -
Zal allemaal wel, je lijkt wel een linksmens met je gezeur op mensen die het beter hebben.

Superior Bastard | 09-01-12 | 21:35

Sollicitant. U is aangenomen. Want goeie stukkies.

henkojenko | 09-01-12 | 21:35

@Spitto™ | 09-01-12 | 21:32
En lui!

Van Dikhout | 09-01-12 | 21:33

"De babyboomers zijn de meest verwende generatie ooit"

Zo kom je ze niet vaak tegen.

Spitto™ | 09-01-12 | 21:32

Babyboomers zijn eigenlijk het beste te vergelijken met D'66.
Zij hebben al hun idealistische kroonjuwelen uitverkocht voor de zomaar in hun mond vliegende en reeds gebraden materialistische geneugten. Van al hun utopische vergezichten is niets terecht gekomen omdat zij hun ziel hebben verkocht aan de verzorgingsstaat die ze in een diepe slaap heeft gesukkeld.
De erfenis die zij hebben nagelaten is fantastisch door Fortuyn beschreven in zijn 'De Verweesde Samenleving'.

Niemands Knegt | 09-01-12 | 21:30

Als puntje bij paaltje komt is het gewoon: eigen familie eerst!
Dus waar zeuren we eigenlijk over?
Het blijft uiteindelijk toch weer die Darwin, die de dienst uitmaakt.

Jackanders | 09-01-12 | 21:29

@Bubba | 09-01-12 | 21:26
Lelijke luie sodemieter. Ga er maar mooi zelf voor sappelen. Moesten wij ook!

Van Dikhout | 09-01-12 | 21:29

En maar klagen over de aantasting van hun arbeidsvoorwaarden, jammer dat veel baby boomerts nog leven in het tijdperk van voor de val van de muur.
Time for a wake up call!! Jammer dat wij geen publiek figuur hebben die baby boomerts eens goed op hun plek zet.

dmekdn | 09-01-12 | 21:29

Trouwes, hebben wij niet ons LEVEN te danken aan de baby-boomerts? Ohja, ontdankbare schoften, laat je reactie maar eens aan je ouders lezen je moet je verdomme kapot schamen

King of the Oneliner | 09-01-12 | 20:38 | + -1 -
Jij al helemaal, snertjong!

Sodeju! | 09-01-12 | 21:28

*clichedoos afpakt en in de rivier flikkert*

Dat scheelt weer wat tegels...

Parel van het Zuiden | 09-01-12 | 21:28

@Dezenaamhier | 09-01-12 | 21:24 | + 0 -
Da's zeker waar..

Tomz | 09-01-12 | 21:28

@Nacho_Vidal | 09-01-12 | 21:17
Wie? De Chinezen zeker. Het zijn altijd die Chinezen.

Bart_Bart | 09-01-12 | 21:27

Lekker belangrijk,op de middelbare school kwam een pensioenfonds bobo ons al uitleggen dat pensioenfondsen zo goed werken omdat een groot percentage van de deelnemers de 65 al sowieso niet haalt en er bij de 70 al de helft zo'n beetje onder de zoden of in de oven terecht komt.
Dat wat overblijft is dermate seniel dat daarvan 89% binnen enkele opzettelijk(met enige hulp) het loodje legt,wat dan neerkomt op ca 5% van de begin groep.
Er is dus geen pensioengat maar ernstig iets mis aan de pensioenfondsen die hun geld uitgeven aan 'het bestuur' en kansloze leningen aan vriendjes van dat zelfde bestuur.

Beëlzebul | 09-01-12 | 21:27

seven | 09-01-12 | 21:23 |
straks zingen anderen weer het voor jou, grappig niet?

Strangetown | 09-01-12 | 21:27


zik | 09-01-12 | 21:21 | Je snapt er dus helemaal niks van snotneus.

Willianus Wortelus | 09-01-12 | 21:27

Ik zeg: alle babyboomers verplicht in een tehuis (+ voor werkgelegenheid) met alleen AOW. Alles onteigenen en verdelen onder de kinderen. Vervolgens HRA afschaffen (iedereen kan huis afbetalen) en alle opgebouwde pensioenen ten goede laten komen aan de pensioenfondsen, zodat er voor de volgende generatie ook wat is. Alle ellende opgelost. Oh, en de gulden terug natuurlijk.

Bubba | 09-01-12 | 21:26

@Superior Bastard | 09-01-12 | 21:22
Lees de tegels van seven maar terug. Misschien begrijp je het dan wel.

Alhoewel, laat ook maar.

Parsons | 09-01-12 | 21:25

Nederland zou eens iets minder naar anderen, en dan vooral de buren moeten kijken. Jaloezie leidt tot verbittering en geluk zit in kleine dingen.
*clichedoos weer dichtdoet*

Superior Bastard | 09-01-12 | 21:24

Ik vraag me af hoeveel van deze babyboomers kinderen hebben en nu een aardig vermogen aanleggen (op wat voor manier dan ook) dat over een tijd beschikbaar komt voor de kinderen).
En die kinderen zullen ook wel rond de 25 tot 45 jaar zijn nu, en straks opkijken dat ze een leuke schenking krijgen van pappa en mamma en hee, opeens nog maar de helft of nog minder van de hypotheek over om af te betalen...
Misschien zijn ze niet helemaal voor zichzelf bezig, maar willen wel zelf graag ook een beetje plezier van hun inzet.

Dezenaamhier | 09-01-12 | 21:24

Maar het is toch al 2012, dus waar zeuren we over?

Sodeju! | 09-01-12 | 21:24

Superior Bastard | 09-01-12 | 21:22 |
Zijn pappie & mammie hielden niet van hem?

Strangetown | 09-01-12 | 21:24

LOL @ babyboomers die schrikken vd de reflexie vd spiegel, tja feiten liegen niet, t oordeel vd geschiedenis is hard. Wat zongen babyboomers zelf? Ouwe lullen moeten weg, Ouwe lullen moeten weg, Ouwe lullen staan alleen maar in de weg.

seven | 09-01-12 | 21:23

@seven | 09-01-12 | 21:16
Bedankt voor de lyrics van 'Babyboomers' De Musical.
Nu de muziek nog. Doe maar?

Van Dikhout | 09-01-12 | 21:23

Parsons | 09-01-12 | 21:18 | + 0
Chapeau, vanwaar dan deze frustratie?

Superior Bastard | 09-01-12 | 21:22

joemiejas: "Vraag me af uit welke hoek dat ouderen-bashen eigenlijk vandaan komt."
.
Dat is vrij duidelijk, daarin heeft de Sollicitant gewoon gelijk. De babyboomers zijn de meest verwende generatie ooit, geen oorlog gehad, geen aids, enz, flower power in de jaren 70, tijdens jeugd collectief drank/drugs/sex, alles goed geregeld, overal gespreide bedjes vanwege de hardwerkende generatie vóór hun.

En kijk eens waar ze de generaties ná hun mee opzadelen. Nederland heeft er wel eens beter voor gestaan, zullen we maar zeggen..

zik | 09-01-12 | 21:21

@Parsons | 09-01-12 | 21:12

Kortom, leve de Sinterklazen van de PVDA, de partij die Nederland naar de kloten heeft geholpen.

*ticket naar Noorwegen gaat kopen*

neemjemoederindemali | 09-01-12 | 21:19

Simon de Danser | 09-01-12 | 21:13 | + 0 -
Idem. En volledig eens. Die lui die in hun loonslavenbestaan en een te duur huis ten koste van een maagzweer en levensvreugde net hun neus boven water kunnen houden als ze op hun tenen staan.

Superior Bastard | 09-01-12 | 21:19

@Superior Bastard | 09-01-12 | 21:09
Ik niet. Was 20 jaar geleden al zo slim om geen schulden te maken.

Parsons | 09-01-12 | 21:18

Alle succes heb je aan jezelf te danken.

Ik ken trouwens nog wel een paar bevolkingsgroepen die dit land een stuk slechter maken dan de babyboomers.

Nacho_Vidal | 09-01-12 | 21:17

Collectieve regelingen vrijwel exclusief vd babyboomers op kosten van jongere generaties:
Vut, geen zin in vut?doorwerkbonus!, pensioen&aow @65, pre-pensioen vanaf 55 (als t geen 50 is) premie-abc woningen, kunstmatig lage huis/kavelprijs, stufi wat hoger lag dan minimumloon, in absolute termen ondanks decennia inflatie nog altijd hoger dan nu, oneindig lang over je gratis studie doen. Hoog schaal met natuurlijk vast contract bij (semi) overheid of gesubsidieerde instelling met eindloonpensioen&partnerpensioen (&partner aow) waar men nauwelijks premie voor inlegt [ grafiek www.mejudice.nl/uploads/article/Pikaar... ] (wat ze tekort komen jatten ze gewoon van de huidige inleggers). Laag betaald werk overlaten aan In t begin mn Spanjaarden&Italianen, later Turken & Marokkanen (naïef). Ouderenzorg verbeteren nu ze zelf oud zijn & zorgverzekeringen verbieden (itt vroeger) leeftijdgebonden premies te vragen.
Begonnen met een volle gasbel en een infra die al af was (en pp ruim voldoende)en nauwelijks een staatsschuld.
De babyboomers is als een rupsje nooitgenoeg die door haar democratisch overgewicht regelingen optuigt op ieders kosten, en deze geplunderd verlaat en opheft ten gunste van een nog hoger pensioen als ze die leeftijdsperiode heeft gehad.
ps meer duiding scroll deze 200 tegels maar door; search-geenstijl.thruhere.net/#seven%2...

seven | 09-01-12 | 21:16

Vraag me af uit welke hoek dat ouderen-bashen eigenlijk vandaan komt.
Mijn ouwe heer heeft z`n hele leven meer dan 50 uur per week gewerkt.
In zijn bedrijf werkt op het ogenblijk niemand meer die 40 uur werkt.
Ze hebben allemaal een contract van 38 uur en steunen en kreunen dat ze doen...

joemiejas | 09-01-12 | 21:16

Dat generatiedenken dat heb ik wel gehad. Ik werk samen met collega's die al vanaf hun zestiende aan het werk zijn, ik vind het niet gek dat die met hun 65 met pensioen willen.

websenior | 09-01-12 | 21:16

Iedereen kan de tering krijgen, verdienen!
Socialisten? Tuig van de richel!
Maar ondertussen los gaan op een generatie die het goed voor elkaar heeft, want dat mag niet, is eigenlijk ons geld en onze welvaart.
Hypocrieten.

Superior Bastard | 09-01-12 | 21:16

had ik kunnen schrijven.... dit pracht artikel....

petje af

kees_de_bees | 09-01-12 | 21:15

Zeg sollicitant, nu niet teveel naar Johnny Quid z'n inhoudsloze stukjes gaan kijken he..

zik | 09-01-12 | 21:14

Wat een zeikstukje van iemand die pas op z'n 32e begint met 'werken', nou ja zeiken. Daarvoor heeft ie op kosten van de ouderen 'gestudeerd' en zich lam gezopen en gesnoven. Iets terug doen voor zijn weldoeners is er niet bij.

prikkel123 | 09-01-12 | 21:14

Alleen talentloze middelmatigen wijzen met een verwijtende vinger naar het verleden (geboren in 1971).

Simon de Danser | 09-01-12 | 21:13

@Boomschade | 09-01-12 | 21:11
Welke? Vertel!

Van Dikhout | 09-01-12 | 21:12

Dat geld komt heus wel weer terug in de maatschappij. Als ze sterven, door belastingen of hun kinderen die het uitgeven of hun schulden aflossen.

henriette | 09-01-12 | 21:12

@neemjemoederindemali | 09-01-12 | 21:03
Dat klopt. Die generatie dus. Je weet wel, toen de PvdA had bedacht om de miljarden aan gasopbrengsten als extreem hoge uitkering te verkwanselen aan werkloos hippie tuig. Waar de PvdA nu stemvee importeert zijn ze in de jaren 70 gewoon opgekocht met gasbaten.

Had dan stinkende kutvolk uit de krakershuizen geslagen en ze te werk gezet.

Hadden wij hier in Nederland geen last van de crisis en hadden zelfs wij heel misschien ook een pensioentje op kunnen bouwen.

Hence Noorwegen. www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/...

Parsons | 09-01-12 | 21:12

De vraag is natuurlijk of de oudjes van over een jaar of 30 het 'socialer' gaan doen.
Ik denk het niet, maar ik kan er naast zitten natuurlijk.

Jackanders | 09-01-12 | 21:11

Sommige reageerders zitten verkeerd. Moeten op Joop.nl zijn.

Boomschade | 09-01-12 | 21:11

@Tomz | 09-01-12 | 21:00
Miz. De verzorgingstaat is opgebouwd met aardgasgelden. Nu er weer een gigantische bel is ontdekt stroomt na de zomer het geld weer binnen. Hoewel, beneden Cyprus zitten ook twee gasvelden...

Van Dikhout | 09-01-12 | 21:09

@Parsons | 09-01-12 | 21:06

Huh? Speelt je mps op?

neemjemoederindemali | 09-01-12 | 21:09

Parsons | 09-01-12 | 21:06 | + 0 -
Man man, wat een frustratie. Net iets teveel woonlasten om de leasebak ook privé te besturen? Geld moeten bijlenen om toch maar op vakantie te kunnen?

Superior Bastard | 09-01-12 | 21:09

Veel landen in de wereld waar je geen last hebt van babyboomers :http://nl.wikipedia.org/wiki/Bestand:Life_expectancy_world_map.PNG

CoffeePatch | 09-01-12 | 21:09

Laten we als we het over babyboomers hebben denken aan de kolenboeren,stratenmakers en andere zware beroepen. zij die niet de mogelijkheid hadden om te studeren, zitten straks ook met een klein pensioen in de verzorgingshuizen weg te kwijnen in een natte luier.Deze mensen in dezelfde tijd geboren als hun fortuinlijke leeftijdsgenoten zijn eerder babyboomverzorgers dan babyboomers zoals omschreven door sollicitant.

deraderendraaien | 09-01-12 | 21:09

@Melchior C Balthasar | 09-01-12 | 20:45 |
.
Dat proberen veel jonge mensen ook. Vandaar dat je hier nog geen straatrellen hebt. Maar man, man, man, wat hebben onze voorgangers er een puinhoop van gemaakt.
.
Staatsschuld, uitgeklede sociale stelsels, multi kapotte samenleving, opgeblazen huizenmarkt en dat alles vergezeld met dat eeuwige vingertje en het grote gelijk is waar de jonge generaties klaar mee zijn.
.
Dat de Babyboomers nu lekker gaan uitbuiken van hun comfortabele en luxe leventje tot nu toe vind ik nog tot daar aan toe. Het vingertje, de preek, het eeuwige geklaag, het is nu wel mooi geweest. De babyboomers hebben als generatie verzaakt het land in een goede staat door te geven aan de volgende generatie. Juist de babyboomers die in tijden van vrede, welvaart en voorspoed mochten leven.
.
Niet leuk om horen maar "deal with it!" Zoiets heet op je verantwoordelijkheden gewezen worden. Hadden jullie dat onderling maar wat meer gedaan!

Parel van het Zuiden | 09-01-12 | 21:08


Sciter | 09-01-12 | 21:02 | Precies.

De bevolkingsgroep die meneertje de sollicitant beschrijft bestond wel, maar woonde in Amsterdam en was aan de drugs.

In de REST van Nederland meneertje de sollicitant werd gewoon keihard gewerkt en werd Nederland weer opgebouwd. Gewoon, vanaf je 12de jaar naar de fabriek. En werd thuis de tering naar de nering gezet.

Willianus Wortelus | 09-01-12 | 21:08

Ken zoveel van die gasten die destijds met subsidie binnenstadspandje hebben gekocht, met subsidie opgelapt, met subsidie de hypotheek afgelost, en nu, als miljonair, zeiken dat er een kroeg aan de overkant van de straat zit. En dan maar lekker gaan genieten in de VUT. Of doorkachelen op hun werk omdat ze toch niet te ontslaan zijn met arbeidscontracten uit 1975. En ondertussen moeten de tweeverdieners bakfietsend van baan 1 zich naar baan 2 flexwerken om de 4 ton voor dat arbeiderswoninkie te financieren. En krijgen rekening op rekening vanuit den Haag (penisoenenrekening, ruk-onderwijs etc) Revolutie, NU! Die grijze profiteurs moeten eindelijk eens meedokken, na 60 jaar. Ze hebben altijd het voordeel van het getal en hun grote bek gehad, maar dat moet eens afgelopen zijn.

Bor2601 | 09-01-12 | 21:08

Ik werk al 43 jaar en moet er nog minstens 2. Ben ik ff een sukkel!

twasniks | 09-01-12 | 21:08

Ik ben ook een babyboomer. Met pensioen, lekker puh. En ik heb geen kinderen, dus ik heb niet de fout kunnen maken, ze te verwennen. Want dat is wat mijn leeftijdgenoten echt fout gedaan hebben: we hebben een generatie grootgebracht die nix kan, nix weet en ook nix zal worden. En zelfs niet weet in wat voor luxe ze leeft.
Een oud-collega van mij zei ooit eens "mijn kinderen zullen jouw pensioen moeten betalen". Ik weet niet wat ik toen gezegd heb, maar ik zou haar nog wel eens willen spreken: "jouw kinderen mijn pensioen betalen? Daar zullen ze te beroerd voor zijn". Maar goed, die collega is ongetwijfeld al gedumpt in een bejaardentehuis met pyamadagen. En ik blijf van mijn pensioen genieten zolang het nog kan. En dan komt de zondvloed.

jjg | 09-01-12 | 21:07

ZKH EénOog | 09-01-12 | 20:48 | + 3 -
Exact. En over 30 jaar wordt er weer zo'n verhaaltje over onze generatie getikt.

Superior Bastard | 09-01-12 | 21:06

@Parsons | 09-01-12 | 20:59
In de volksmond noemen we dat fraude ende oplichting.

Parsons | 09-01-12 | 21:06

Geweldig toch die oudjes. Ik mag ze wel. Hebben goed voor me gezorgd. Ik help ze dan ook altijd graag.
Ik ben dan ook niet zo'n hebberige kutpuber.
Die koters van tegenwoordig zijn zo verwend dat ze scheel zien. Help een oudje joh. Doe eens wat nuttigs.
Vooral hier in 023. Hier vallen ze allemaal om van de kanker. Je hoort hier niet anders meer. Schiphol, eh, meeroken je weet toch. En zo rijk zijn de oudjes hier niet hoor!

Spitto™ | 09-01-12 | 21:05

@Tomz | 09-01-12 | 21:00

Oeps, dan ben je dubbel genaaid.

neemjemoederindemali | 09-01-12 | 21:04

Tomz | 09-01-12 | 20:55 | +
Jij pleit dus eigenlijk voor de socialistische "eerlijk zullen we alle lasten delen" gedachte?

Superior Bastard | 09-01-12 | 21:04

@Superior Bastard | 09-01-12 | 21:01 | + 0 -
Verzorgingsstaat gebouwd op geleend geld dat nu echt een keertje terug moet!

Tomz | 09-01-12 | 21:04

@Parsons | 09-01-12 | 20:59

Onder leiding van Den Uil is de ruif leeggevreten, zijn opvolgers hebben er nog ff een schepje bovenop gedaan, dat weet jij toch ook wel?

neemjemoederindemali | 09-01-12 | 21:03

Met andere woorden, als we met zijn allen op de OpaPartij stemmen krijgen we een grotere erfenis.?? ook mooi..

Crematorium-de-Asbak | 09-01-12 | 21:03

Allemaal linksmenschen zijn het, allemaal die babyboomers, krakers, hippies, allemaal!

John Doorzon | 09-01-12 | 21:02

Stelletje huilbaby's hier die niet tevreden zijn met hun leven maar er niks aan doen..

Sciter | 09-01-12 | 21:02

@ZKH EénOog | 09-01-12 | 20:48
Hear! Hear!

deraderendraaien | 09-01-12 | 21:01

Ik moet altijd zo hard lachen als ik dat gefrustreerde gezeik over de "babyboomer" lees. Totaal eraan voorbijgaand dat het een generatie was die nog echt hard moest werken om iets van hun leven te maken. De grondleggers van de verzorgingsstaat die we nu zijn. Ieder dubbeltje om moest draaien, en later terecht heeft geprofiteerd van hun eigen verkregen welvaart. Zet dat eens af tegen de huidige tijd met een generatie die alleen maar loopt te zeiken op anderen, maar tegelijkertijd zo verwend is dat iedere tegenslag als een persoonlijke aanval wordt gezien. Verzuurd tot op het bot en eraan voorbijgaand dat men zelf niet anders zou hebben gedaan als de mogelijkheid zich voor had gedaan. Handen uit de mouwen mensen, hup ertegenaan en geniet eens een beetje van het leven.

Superior Bastard | 09-01-12 | 21:01

neemjemoederindemali | 09-01-12 | 20:59 | + 0 -
Was 5-10 jaar geleden ook heel normaal..

Tomz | 09-01-12 | 21:01

neemjemoederindemali | 09-01-12 | 20:59 | + 0 -
Nee, woekerpolis hypotheek!

Tomz | 09-01-12 | 21:00

Zie de zonnige kant, al die rijkdom komt tzt vrij en dan is er een nieuwe generatie te bashen. De in de schoot geworpen generatie.

Strangetown | 09-01-12 | 21:00

@neemjemoederindemali | 09-01-12 | 20:50
Dat is niet het punt waar het om gaat.

Het gaat er om dat die generatie zich over de rug van hun kinderen heeft volgevreten.

Voor zichzelf hebben ze het allemaal prima geregeld, en nu die kansenzooi niet meer te betalen is wordt het de volgende generatie dus onmogelijk gemaakt van dezelfde geneugten te profiteren als zij.

Parsons | 09-01-12 | 20:59

in "tout l'europe" een babyboom tax invoeren en alle problemen zijn opgelost.

henniebal | 09-01-12 | 20:59

@Tomz | 09-01-12 | 20:54

Ook nog een aflossingsvrije hypotheek zeker?

neemjemoederindemali | 09-01-12 | 20:59

Kim Holland, lekker....

eerstneukendanpraten | 09-01-12 | 20:57

Ja, alle babyboomers zijn natuurlijk hetzelfde. Ze zijn allemaal schatrijk en wonen allemaal in een kast van een huis. De Stapeluniversiteit zal het vast allemaal kunnen bevestigen.

Argyronauta | 09-01-12 | 20:57

@Bor2601 | 09-01-12 | 20:54 | + 0 -
Exact!

Tomz | 09-01-12 | 20:56

@ Superior Bastard | 09-01-12 | 20:51 | + 0 -
De babyboomers die hun huis (zo goed als) hebben afgelost!

Tomz | 09-01-12 | 20:55

maar wat is het probleem dan nu

ziende blind | 09-01-12 | 20:55

Plus wint niet :(

Zo kan het ook | 09-01-12 | 20:55

Maar dat wat de babyboomers deden, dat kunnen 'wij' toch ook ?

Of zijn we daar te netjes voor geworden ?

Koninging Beatricks | 09-01-12 | 20:55

Mooi geschreven!

GebuktIsGenomen | 09-01-12 | 20:55

Geef die man een BAAN--was mijn eerste regel.

Bor2601 | 09-01-12 | 20:55

Trouwens, waar zijn alle 'Amerika gaat naar de kleaute!' mensen? De waarde van de Euro t.o.v de Dollar verdwijnt als sneeuw voor de zon! Haha.

Cum_Fraude | 09-01-12 | 20:55

@neemjemoederindemali | 09-01-12 | 20:43 | + 1 -
Idd iets minder dan 5x, maar nogmaals: dat was 5-10 jaar geleden heel normaal. De generatie die het eigen huis inmiddels heeft afgelost (dankzij winst bij verkoop vorige woning) vind het nu wel een goed idee om rent-aftrek te beperken. Ja, tuurlijk!

Tomz | 09-01-12 | 20:54

Niemand weet, niemand weet, dat sollicitant Annabelle heet... ouderen_rijker_dan_ooit_annabe.html

Tommygunner | 09-01-12 | 20:54

Geen die man een BAAN. Helemaal gelijk hebben, dat doet ie, die sollicitant. En dan hebben we het nog niet eens over de studiefinanciering (toen: studieloon, nivo bijstand+; straks: niks noppes nada), de pensioenen, de VUT (zij: lekker vutten; wij: ervoor mogen dokken, en de tyfus krijgen); onderwijs (zij: kwaliteit wegmarktwerken als dikke manager; wij: niet meer kunnen spellen en de tyfus krijgen); wao, ww en whatever (zij: de ruif leegvreten; wij: opdraaien voor de staatsschuld). En bedankt hè!

Bor2601 | 09-01-12 | 20:54

Babyboomers gaan de grootste kostenpost worden in de gezondheidszorg. Het is al niet te betalen maar de komende jaren zal het nog erger worden. Eigen bijdrage maar weer omhoog. Daar zal de (rijke) babyboomer niet om malen maar de rest van ons helaas well.

irma zonderboezem | 09-01-12 | 20:54

U denkt toch zeker niet dat ik in Europa blijf? Oke, heel misschien Luxemburg of Zwitserland, maar aan de BV Nederland ga ik geen cent meer bijdragen. Ik ga nog liever naar de VS.

Cum_Fraude | 09-01-12 | 20:52

Dat jaloerse gezeik over babyboomers, die intussen toch mooi maar zoveel slimmer blijken te zijn geweest dan de tweede en derde generatie. Maar ja, toen was geluk heel gewoon en dat dúúrt en dúúrt maar... Errug. O ja, 'Het zou uiteindelijk nog tot 1965 duren vooraleer de vijfdaagse werkweek van 45 uren in alle sectoren verplicht werd.' (bron: Wikipedia)
Hier staat dus: er moest wel voor die latere welvaart hard en lang gewerkt worden. Voila!
Vragen? Geen vragen!

Van Dikhout | 09-01-12 | 20:52

@Herr Knäckebröd | 09-01-12 | 20:33

De schuld van Greet, vooral van Greet. (en van de Finnen natuurlijk, maar dat spreekt voor zich)

neemjemoederindemali | 09-01-12 | 20:52

De babyboomers hebben goed kunnen profiteren van de naoorlogse tijd dat is een ding wat zeker is. Aan de andere kant begon men ook eerder met werken, leefde men spaarzamer, ieder dubbeltje werd omgedraaid kleding werd opgelapt. Zo versleet ik als babyboomkind menig tweedehands spijkerbroek MET kniestukken erop. En we hadden het niet slecht want papa had een heuse luxe auto.
Maar een punt blijft kansen moet je pakken, niet afwachten tot ze aankomen waaien.

Bluto Blutarsky | 09-01-12 | 20:52

Tomz | 09-01-12 | 20:48 | + 0 -
En welke babyboomers zeggen dat precies?

Superior Bastard | 09-01-12 | 20:51

Inderdaad, en nu opeens moet het 'socialer.
Kortom, de zakken en bankrekeningen zijn gevuld en nu roepen de associëren dat het socialer moet.

Prima, laten we dan eens beginnen met een verplicht eigen risico voor de zorg van minstens € 5000,- voor de babyboomers, want ja, als je er vaak beroep om moet doen is het wel zo sociaal om de kosten daarvan naar ratio te verdelen.

Rest In Privacy | 09-01-12 | 20:51

Nationaliseer de grachtengordel, zal ze leren.

smdyasc | 09-01-12 | 20:50

@Parsons | 09-01-12 | 20:45

Het probleem van die te hoge huizenprijzen komt door de hypotheek aftrek en omdat bewust te weinig huizen zijn gebouwd om de grondprijzen mega hoog op te stuwen.

neemjemoederindemali | 09-01-12 | 20:50

En de babyboomers die de wederopbouw verder op hun schouders hebben genomen, zijn of al dood, of gaan binnenkort dood, wegens het zware fysieke werk dat ze gedaan hebben, en als dank daarvoor hebben ze zich wettelijk verplicht financieel mogen laten uitkleden door die afgestudeerde babyboomers die met bossen tegelijk bij de overheden konden komen niets doen, en de babyboomers die de pensioenfondsen droog geparasiteerd hebben...

ZKH EénOog | 09-01-12 | 20:48

Superior Bastard | 09-01-12 | 20:40 | + 1 -
Niemand hoeft dat zielig te vinden maar het gaat erom dat de babyboomers daar (zoals je zelf aangeeft) van hebben geprofiteerd! En dus dan niet ineens moeten gaan zeggen 'laten we iets doen aan hypotheekrenteaftrek' (waar ze wel zelf jarenlang van hebben geprofiteerd en waardoor de huizenprijzen zodanig zijn gestegen dat enz..). Je snapt het of je snapt het niet...!

Tomz | 09-01-12 | 20:48

@kapotte_stofzuiger | 09-01-12 | 20:44

De hele zorg is nu al onbetaalbaar en dat zal alleen maar erger worden, dan die EU misere erbij en werken tot je 70e en het is compleet.

neemjemoederindemali | 09-01-12 | 20:47

@Tomz | 09-01-12 | 20:34
Dat is een goed voorbeeld van de graaigeilheid van die generatie.

Parsons | 09-01-12 | 20:45

Ik word zo moe van dat huilie huilie over babyboomers. Get a life en maak zelf wat van je leven.

Melchior C Balthasar | 09-01-12 | 20:45

@neemjemoederindemali | 09-01-12 | 20:41
Theoretisch niet, maar ja, wie kan straks nog een harttransplantantie of chemokuur betalen?

kapotte_stofzuiger | 09-01-12 | 20:44

Nog.. heel.. even.. geduld.. Nog.. heel.. even.

*Hoopt dat de pensioenpot dan nog niet leeggevreten is.*

Parel van het Zuiden | 09-01-12 | 20:43

Het is de rijkste generatie van het moment: Afschaffen al die 65+ subsidies, die hebben ze helemaal niet nodig. Zeker niet in tijden van bezuinigen

Spiritus77 | 09-01-12 | 20:43

King of the Oneliner | 09-01-12 | 20:38 | + 0 -
En jij had het, in hun plaats, anders gedaan? Iedere tijd zijn bijzonderheden. Deal with it.

Superior Bastard | 09-01-12 | 20:43

Toen ik rijp genoeg was om een eigen woning aan te schaffen waren de premie koopwoningen net op!

deraderendraaien | 09-01-12 | 20:43

@Tomz | 09-01-12 | 20:34

JankOrd, je hoefde dat huis niet te kopen, 5x je jaarsalaris aan hypotheek aan je broek hangen?

neemjemoederindemali | 09-01-12 | 20:43

"Na ons de zondvloed."

NvHoaxberghen | 09-01-12 | 20:41

@brutus68 | 09-01-12 | 20:37
Ook een kwestie van geduld, en langer blijven ademen dan Mart.

Jackanders | 09-01-12 | 20:41

Het ergste is dat die babyboomerts ook nog eens het oudst worden van allemaal, een 20 jarige van nu mag blij zijn als hij/zij de 70 straks haalt.

De gemiddelde levensverwachting zal de komende jaren alleen maar dalen.

neemjemoederindemali | 09-01-12 | 20:41

Tomz | 09-01-12 | 20:37 | + 0 -
En nu moet men je zielig vinden, omdat je iets hebt gekocht dat je eigenlijk niet kon betalen, en iemand anders, die daar geen invloed op had, daarvan heeft geprofiteerd?y

Superior Bastard | 09-01-12 | 20:40

Als je de jaren 60 ziet als tijdsbeeld, als die flower-power hippies met hun idealen, en daarna de Maagdenhuisbezetting, het invoeren van ondernemingsraden in elk bedrijf, het langzamerhand wippen van de oude vooroorlogse garde en daarvoor in de plaats vooral "werken met mensen"en met slechts een sociale academie als opleiding daarna doorrollen naar de mooiste, best betaalde baantjes, en dan nu, decenia later, na het mislukken van bijna al hun idealen, en het vooral goed zorgen voor zichzelf, mag de jeugd, die dus begint bij mensen die nu 49 zijn, de shit opruimen.
Na ons de zondvloed, maar dan in het frans, hun favoriete vakantieland, waar zij vanaf half juni tot begin september vakantie konden vieren, onderwijl de Vrij Nederland en de Groene Amsterdammer spellend in de contactadvertenties of er nog wat fijnzinnig cultureel links te ketsen viel.
Wat een walg, wat een kost, wat een woede welt in mij op.
Dat ze creperen, sterven aan een vette lever, en de aller-allergoedkoopste crematie krijgen die te koop is, en daarna hun as rechtsreeks in het riool geflikkerd zal worden.

King of the Oneliner | 09-01-12 | 20:38

Al die centen en dan nog in een Kia Picanto rijden.

hooliganica hollandi | 09-01-12 | 20:37

Ik mis Mart Smeets in het verhaal, die gaat ook maar niet weg.

brutus68 | 09-01-12 | 20:37

Moet je er nou echt een foto van een saab bijzetten .

likmegaties | 09-01-12 | 20:37

@Superior Bastard | 09-01-12 | 20:35
Nee maar dat was 5 jaar geleden nog heel gewoon.. Je moet vrouw en kinders immers ergens huisvesten niet?

Tomz | 09-01-12 | 20:37

Tomz | 09-01-12 | 20:34 | + 2 -
En daar ben je toe gedwongen?

Superior Bastard | 09-01-12 | 20:35

Geduld Sollicitant, dat is wel vaker het toverwoord.
Gewoon geduld.

Jackanders | 09-01-12 | 20:35

Pensioenleeftijd naar 85!

ZDEV | 09-01-12 | 20:35

Daarom. Stem SP!
Motherfuckers.

oplichter | 09-01-12 | 20:35

Goh sollicitant reageert zijn slechte jeugd af op een door GS bedacht stereotype dat nog geen 10% van een hele generatie omschrijft.
Tip van Bert?

Superior Bastard | 09-01-12 | 20:34

Tijd voor de ABB; anti-babyboomerpartij.

Daalder | 09-01-12 | 20:34

Precies! Hebben ons allemaal huizen verkocht met +100% winst die wij met 120% hebben moeten financieren en die nu geen fuck meer waard zij. En dan nu zeggen: eigenlijk zouden we 'ns iets moeten doen aan die hypotheekrenteaftrek..

Tomz | 09-01-12 | 20:34

Amen.

thefonz | 09-01-12 | 20:34

Het is allemaal de schuld van de babyboomers dus?!

Herr Knäckebröd | 09-01-12 | 20:33

+1 voor Sollicitant

melvin_123 | 09-01-12 | 20:32


@ Sollicitant: je wil écht niet in een monument wonen hoor, dus daar laat je echt een steekje vallen.

Willianus Wortelus | 09-01-12 | 20:32

Zal blij zijn als die dikke linkse hippies deaud zijn...

King of the Oneliner | 09-01-12 | 20:31

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland