achtergrond

Geenstijl

LOL! Man snapt groene pixel niet

grotegroenepixel.jpgDe beroemdste pixel van Nederland. Dat is de groene pixel van GeenStijl (zie rechtsboven, schuin onder het woord redactie). Bedacht door reaguurder .oplawaai (hierrr) en inmiddels bijna 1,5 miljoen maal bevingert door nieuwsgierige klikkertjes. Heeft zelfs complete essays uitgelokt in Nerdolonië. Dat wil dus best wat zeggen. Alleen is er iets aan de hand. Sinds gisteren is de pixel rood. En, na refresh, ook wel eens blauw, geel of anders multicultureel. Zoals Joris zegt: de groene pixel is nu schizofreen. Tijdelijk. Op verzoek. Vanaf snel weer stijlloos groen. Maar de aanpassing van de kleur moest even. Vanwege hilarische trololo. Dat zit zo: eind december werden we gelinktipt door iemand die ons wilde attenderen op het feit dat we een groene pixel op de site hadden. Wij mailden terug dat we nergens van wisten en oh echt wat dan en hoe kan dit en paniek. Poepflauw, dus grappig. De daaropvolgende mailwisseling plus uitleg waarom pixel ineens rood is staat in de Lees Verder. Voor de lulz. O ja, trouwens. Nog even over die 1,5 miljoen clicks die we hebben binnengetrokken middels een dode pixel + counter. Dat is binnen krap een jaar al bijna de helft van de clicks van de roemruchte kameelteen uit 2006. Volgens diverse criteria heb je dan het internet gewonnen. Epic. En dan nu: LOLMAILTJES!


Linktip op 29-12-2011:

1481414 wasda? Er staat een groene pixel, als je erop- klikt, komt er een venster met het getal 1481414 te staan?

--- 29-12-2011

Hoi linktipper,

Over welke groene pixel heb je het? Wij kunnen hem niet vinden. Kun je misschien een screenshot sturen? Staat er elke keer dat je er op klikt 1481414?

Joris is al op onderzoek in de achterkant.

Groet, Johnny

---
30-12-2011

Excuses voor de late reactie, was even in het buitenland. Zie bijgevoegde printscreen, rechtsboven onder redactie, met de popup erbij als je erop klikt.
Lata,


---
30-12-2011

Maakt niet uit, buitenland kun je soms niet omheen.

We zien het. Vreemde popup. Maar je bedoelt dus dat je kan klikken op de groene balk met Dumpert er in en dan de pop-up krijgt met dat getal? Raar, want de groene balk zou niet opklikbaar moeten zijn en de link onder het woord 'Dumpert' zou naar Dumpert moeten gaan.

Joris is as we speak al aan het spelonken in de logfiles. Het kan wellicht aan de BMOVL-filter liggen die een interne hex overload doet, zegt hij, maar waarom dat dan (vooralsnog) alleen bij jou gebeurt is ons een raadsel. Welke browser gebruik je?

Groet, Johnny

---
30-12-2011

ik bedoel niet in de groene balk, maar erboven, onder het woord redactie, zie je een kleine groene stip, ik noem het voor het gemak maar een pixel, daar kan ik op klikken en het lijkt wel een of andere counter, telkens als er op geklikt wordt, telt hij op. 1481897 is nu het getal wat ik op de popup te zien krijg.
Vaag, ik gebruik Chrome, maar IE en Safari hebben hem ook. (zie screenshots) Succes met zoeken, dat met die HEX overload zal allemaal wel :)
groeten


---
05-01-2012

Hey,

We zijn in de machinekamer van GeenStijl gedoken, want dit is voor ons ook een mysterie. Joris heeft de complete broncode doorgeworsteld op nieuwjaarsdag en zei dat hij een anomalie heeft gevonden, maar ook niet helemaal zijn vinger er op kon krijgen. Kun je checken of je nu nog steeds de groene pixel ziet? Wij niet namelijk, maar dat kan aan de redactie IP liggen.

Groet, Johnny

---
05-01-2012

Ha JQ,

het ding zit er nog steeds, en als je vanaf "buiten" kijkt?
Ziet dan ook niemand hem? Het zou erg vreemd zijn als alleen ik hem zie.
Ik zal ook eens vanaf een andere pc/plek voor je kijken. Overigens staat hij nu op 1483136 als je erop klikt, kan hij op die waarde ook niets vinden?
Groeten en ik laat je iets weten.

Gr.


---

Belangrijke tussentijdse interne communicatie tussen Joris en Johnny om vervolg te begrijpen: mailwisseling en hier de twitterlink uit de laatste mail van Joris.

---
05-01-2012

Ha,

Bij redacteuren en enkele vrienden niet. Wat gebeurt er nu als je hem refresht en in verschillende browsers opent?
Er komen nu ook wat meer klachten en opmerkingen er over binnen. Op zich is zo'n groen pixel natuurlijk niet erg, maar de vraag is of het niet een programmeerfout/virus is waarvan we alleen het topje van de ijsberg zien. Of een hack.

Ik denk dat de waarde van die teller steeds verandert. Misschien is het een code voor de hackers.

Er is nog geen paniek, maar je hulp is geweldig!

Groet, Johnny

---
05-01-2012

Ha Johnny,

het wordt gekker; ik heb m al vaker geprobeerd met refreshen, toen bleef hij groen. Nu als ik hem F5, krijgt hij allen kleuren van de regenboog. Nou ja, hij wordt Rood, Groen, Blauw, Geel, zie screenshots, ik heb niet alle kleuren ge-PrtSc-ed, maar dan zien jullie wat er gebeurt.
Ik ben aan het speuren, keep in touch.


---
06-01-2012

Ha,
We maken er een topic van! Misschien komt met hulp van anderen de waarheid boven water! Je was geweldig, in ieder geval.

Groet, Johnny

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

LOL. Man snapt groene pixel niet (2)

*Eens in de zoveel tijd, zo'n mail. Het ligt niet aan jou, het ligt aan ons, we zullen het beter moeten uitleggen. *

@Van Rossem | 20-09-19 | 12:42 | 0 reacties

Hans Teeuwen haalt ff de bezem door alles

Ja sorry, wel alleen in tekst, geen video. Maar pats, pets, pats, pets en we staan d'r weer gekleurd op in een Humo-interview bij de zuiderburen, sèg. Screenshotcitaten hieronder, hele interview via Blendle of de betere kiosk.

@Van Rossem | 06-12-18 | 21:35 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.