achtergrond

Geenstijl

Tabee VDB

Tot aan het gaatje...Vandaag mag de fietsende medicijnman Frank Vandenbroucke zich verantwoorden voor zijn slikgedrag. Voor alle sportliefhebbers bij wie niet direct een lampje gaat branden: we hebben het hier dus over een ooit zeer getalenteerd Belgisch wielrenner die niet met zijn vingers uit de snoeppot kon blijven. SlamDunk! legt VDB graag even over de knie.



Dissen die fietsende medicijnman!

Het is dat hij er te dom voor is, maar aan de Belgische wielrenner Frank Vandenbroucke is een ijverig student medicijnen verloren gegaan! Vandaag moet hij in Dendermonde voor de rechtbank verschijnen. Het is een nieuwe klap voor de langzaam in een dopingmoeras wegglijdende wielersport. Vandenbroucke - wiens naam ook toen hij nog onschuldig was al werd afgekort tot de 'criminele' initialen VDB - had namelijk een lucratief handeltje in dopingproducten. En net als de meeste goede dealers was hij zelf zijn beste klant.

Nu ben ik een groot voorstander van het vrijgeven van doping en dat schreef ik ook eerder op deze plek. Bovendien weet iedereen inmiddels wat er speelt achter de schermen van de mooie wielersport. Maar ondanks de affaires rondom de ploegen Festina, Kelme, Cofidis en de kampioenen David Millar en Tyler Hamilton schrok ik toch toen ik zag wat de snuggere VDB er allemaal ingooide. VDB kan in zijn eentje iedere grote house -of trance-party van alle gemakken voorzien! Na huiszoeking in 2002 liep hij tegen de lamp.

VDB reed persoonlijk naar Italië, Duitsland en Spanje om een karrevracht aan medicijnen in te slaan. Meneer werkte natuurlijk aan zijn comeback dus één pilletje volstond niet. Nee hoor, want dit is er gevonden: Clenbuterol, Erythropoëtine, Neorecormon, Somatropine, Genotonom, Undecanoaat, Delapride, Déhydroépiandrostérone, Androsténedione, Synachten, Prégnénolone en natuurlijk morfine.

Voor de true partypeople die likkebaardend bovenstaand lijstje lezen (sommigen hebben het motto: iedere pil met een Latijnse naam is goed) een korte uitleg. VDB nam een groeimiddel voor paarden en kalveren, een lichaamseigen eiwit dat zijn bloed zo dik maakte als aardbeienjam, een hormoonpreparaat dat wordt gebruikt om de groei van dwergen te stimuleren, een middel om zijn testosteron te verhogen, een pil om veroudering tegen te gaan, spierversterkers, pijnstillers en het euforisch werkend hormoon Synachten. Dat laatste is in disco's een bekend product.

Kortom VDB was zijn eigen lijf aan het dDossen! In juli mislukte een zelfmoordpoging en schoot de verslaafde wielrenner met een geweer op zijn vrouw. Wat een mongeaul. Nou maakt mij dat allemaal niets uit, al valt hij dood van de fiets. Het is zijn eigen keuze en het is zelfs niet uitgesloten dat John de Mol er een mooie televisieshow in ziet. "Slikken, prikken en de winnaar 100.000 euri aftikken". Waar ik wel moeite mee heb is dat deze idiote wandelende apotheek iedere keer na ontslag maar weer een ploeg vindt. En dat hij nu Museeuw gestopt is de populairste renner van België is! Hoe kan dat?! Dissen die nerd!

En helemaal onacceptabel is het dat VDB de afgelopen week als publiekstrekker zijn rondjes mocht rijden tijdens de Amsterdamse Zesdaagse! Naar verluidt krijgt de fietsende medicijnman 50.000 (!) euri voor drie weken rondjes rijden op de baan (na Amsterdam ook München en Gent). Een schande dat iemand dat betaalt en lekker voorbeeld ook voor de kids die op die baan hun wedstrijdjes rijden. Als organisatoren en ploegen dit soort types niet verbannen is de sport écht verloren.

SlamDunk!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.