achtergrond

Geenstijl

Waar een camera is, is Boris...

Buigt u even?Boris Dittrich heeft er een zwaar dagje op zitten. De publiciteitsgeile D66-voorman besloot naar Cuba af te reizen om zich te vergewissen van de mensenrechten aldaar. De Cubaanse autoriteiten, ook niet op hun achterhoofd gevallen, flikkerden Boris echter onmiddellijk in een cel. Gelukkig zag Boris nog kans zijn woordvoerster te sms’en met het verzoek de media informeren over zijn schandalige behandeling. Een rel leek te zijn geboren. Vanmiddag arriveerde hij weer heelhuids terug op Schiphol. Als het aan onze Starf*cker ligt, hadden ze hem in Guatanamo Bay gestopt. Boris, buk je even?



Boris de dominee

Wat zal die Fidel Castro vannacht in zijn bed liggen woelen. Een fatsoenlijke nachtrust zit er vast niet in voor de laatste echte communistische leider. Idool van vele Nederlandse babyboomers en Harry Mulisch en Bram Peper. Maandag mag de Cubaanse ambassadeur zijn opwachting maken bij minister Ben Bot en dan zal het donderen tot in de straten van het overigens wonderschone Havana. Natuurlijk is het lullig dat Boris Dittrich samen met een CDA-mevrouw zo vanuit de First Class-cabine van een Air France toestel werd "vastgezet" in de luxe lederen fauteuils van de VIP-room van Havana-airport en dat hij 2 uur later weer terug moet in de "champagne met kaviaar klasse". Dat gun je toch niemand en zeker niet het hardwerkende lid van de meest overbodige politieke partij van Nederland, D66.

Waar een camera is is Boris en dat het ditmaal Cuba betreft is geen toeval. De mensenrechten deugen er niet en als politicus op een toeristenvisum met dissidenten willen praten is stom en Havana binnenkomen met een hele Pax Christi-delegatie is nog stommer. Routiniers weten dat je dit werk in stilte doet, maar stilte past niet bij deze krakende Nederlandse megafoon. Sterker nog: door deze opera in Havana zal het voor de echte mensenrechtenactivisten niet makkelijker worden. Overigens ook in Amerika mag je je op een toeristenvisum niet bemoeien met binnenlandse politiek en zijn wel eens activisten onder minder luxe condities vastgezet. Daar heb ik Boris B. nog nooit over gehoord.

Maar dit nog maar even terzijde. Voor Boris en zijn kornuiten is er veel meer mogelijk om Cuba ECHT te raken, maar dan heeft hij ook oorlog met zijn partijgenoot Brinkhorst, de hoogste baas op Economische zaken. Gewoon die Stalin-Staat boycotten. Geen Martin Air meer dagelijks die kant op. Of alle overeenkomsten opzeggen die Bram Peper afsloot voor de Rotterdamse haven waardoor de oude RET-stadsbussen nu in Havana rondrijden. Lees maar mee wat er bijvoorbeeld op www.martinair.nl staat over het fantastische Cuba.

"De República de Cuba heeft 11,3 miljoen inwoners en is het grootste en het meest authentieke eiland in de Caribbean. Dit komt mede door het feit dat Cuba één van de laatste communistische regeringen kent. Doordat het toerisme nog niet zo is doorgedrongen in dit prachtige land, kunt u kennismaken met een land dat de laatste 50 jaar nauwelijks is veranderd. Hiervan getuigen de vele goed onderhouden oldtimers waarin de Cubanen rondrijden, de schitterende oude architectuur en een bevolking die uitermate vriendelijk is."

Zo doen wij dat in Nederland. We hebben dominees als Dittrich die het geweten sussen en koopmannen als Martin Air die de zakken vullen. Ons land ten voeten uit. Gracias namens alle Cubanen die niet zo veel kunnen met de zalvende taal van beroepszwetser Dittrich. Die zal vanavond in een ander Havana veel te kakelen hebben, de homokit in het centrum van Amsterdam. Boris is hot...

StarF*cker

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.