Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

LIVE! Stemming kabinet + rellen Griekenland

rellengriekenland.jpgSpannend momentje voor Europa. George Papandreou probeert de bezuinigingen er door te krijgen, zodat hij centjes van ons krijgt. Dat geld kan dan gebruikt worden voor de wederopbouw van Athene. Want die stad wordt momenteel vakkundig afgebroken door rellende Grieken. Waarmee ze alleen maar bewijzen dat als ze collectief de schouders er onder zetten, ze een hoop voor elkaar kunnen krijgen. Naar dat plunderende en molotov slingerende tuig gaat dus ons geld. Mooi. De boel volgen doen we live op Acceptgyros24 of via de verzameling streams op Zerohedge van de Fetavreters zelf. Update: bezuinigingen zijn er door. Wilt u uw portemonnee trekken, terwijl de Grieken zelf hun hoofdstad slopen? Bedankt!

Reaguursels

Inloggen

"Dit is wat socialisme met hun land en hun burgers doet. Eerst sinterklaas. Iedereen blij. Dan de rekening. Iedereen over de pis. Ben realistisch......... socialme KLINKT goed maar sloopt ongenadig........ Kijk naar de Grieken.

Tutanchamon | 29-06-11 | 17:36"

"dat socialisme slaat op: toelaten dat je bevolking massaal belasting ontduikt, een 3 keer hoger aantal ambtenaren dan nodig is, 2 keer hogere salarissen dan marktconform, absurde bonussen en beloningen voor een ieder, pensioenleeftijden ver onder Europsese gemiddelden. Misschien dat je je er iets bij voor kunt stellen dat dit soort "bedrijfsvoering" er toe leidt dat een land failliet gaat. Een socialistische regering die dit laat gebeuren. Lees jezelf eens in en wij niet populistisch naar een bank maar zeker ook naar de burgers die hier een eigen verantwoording in hebben en hadden ! Zij profiteerden jaren van die sinterklaasregering. Zij deden zelf volop mee aan deze ondergang !

Tutanchamon | 29-06-11 | 22:32 "
.
Aan hand van eerdere comments is het "safe to say" dat je duidelijk niet socialistisch bent, Tutanchamon. En je lijkt me niet bepaald het type dat "out of the box" kan denken, dus ben je naar mijn mening direct kapitalistisch... Als je vindt dat je dat niet bent, wat houdt je tegen om mij het tegendeel te bewijzen? Al zul je mij moeilijk kunnen overtuigen dat je socialist bent gezien je uitspraken hierboven...
.
En for your information, met mij is heel goed een discussie te voeren. Ik houd er alleen niet van als mensen gaan mierenneuken over een woord dat totaal irrelevant is voor de discussie en de context, en inhoudelijk totaal niet reageren. Kijk, dan heb je jezelf als formummer voor MIJ gediskwalificeerd.

dilic | 30-06-11 | 18:00

"jij als uber kapitalist".
Hiermee hebt je jezelf als forummer voor mij gediskwalificeerd. Met dat soort vooringenomenheid is bij voorbaat geen fatsoenlijke discussie mogelijk. jouw realiteit (je gedachten en meningen die je als feiten en realiteit neer denkt te moeten zetten) en je aanwijsbare foutieve kwalificaties (ik als kapitalist) zijn niet de mijne. Tabee en succes verder.

Rest In Privacy | 30-06-11 | 17:04

"Dan zeg ik: iedereen ontduikt, dus iedereen betaald de rekening. Welk deel hiervan snap je niet ? "
.
Dat is dus niet het geval! De rijken zullen neit of nauwelijks de rekening betalen door de diep gewortelde corruptie binnen de griekse elite. Hoe hoger aan de top je bent, hoe meer geld en macht je hebt, hoe makkelijker het is mensen om te kopen zodat je geen belasting hoeft te betalen. De Grieken zijn zich hier dondersgoed van bewust, en dat is de reden waarom ze zo tekeer gaan daar in athene. Die mensen die je daar op straat ziet, zijn echt niet de bankiers of hoge ambtenaren hoor. Dat zijn mensen die het WEL belasting betalen en het moeilijk en veel moeite hebben om de touwtjes aan elkaar vast te knopen. Dat is gewoon de realiteit...

dilic | 30-06-11 | 16:38

Jeetje, wat kan jij slap lullen zeg. Je begrijpt toch wel wat ik bedoel?... Zowel de rijken als de armen betalen geen belasting... Maar de reden waarom de armen niet betalen komt doordat de rijken niet betalen. Als er nou juist iemand is die belasting zou moeten betalen, dan zijn het de elite wel! Die hebben het immers het beste en kunnen het meeste missen... Maar jij als uber kapitalist bent het daar natuurlijk vast niet mee eens... Of vergis ik me?

dilic | 30-06-11 | 16:31

@dilic: dat rijken minder merken van maatregelen dan armeren geldt overal en altijd. Je suggereerde dat wel degelijk, door je af te vragen: "Zou jij hier in NL met een miezerig inkomen belasting willen betalen, als alle rijke elite het massaal ontduiken?... Nee natuurlijk niet!"
Je suggereerde het, en bevestigde het antwoord zelfs !!! Je zegt hier letterlijk: de rijken ontduiken belasting, dus logisch dat de armeren het ook doen. Dan zeg ik: iedereen ontduikt, dus iedereen betaald de rekening. Welk deel hiervan snap je niet ? Wel een domper als je je eigen bijdragen vergeet of niet begrijpt. Maar goed.

Rest In Privacy | 30-06-11 | 16:02

Trouwens, ik "suggereer" niks hoor... Dat haal ik notabene uit jouw bronnen!... Plus als je eergisteren Twee Vandaag hebt gezien had je het ook kunnen weten.

dilic | 30-06-11 | 15:05

"al zullen die rijken daar minder van merken natuurlijk."

En dat is nou precies waarom die Grieken zo boos zijn! De rijken zullen gewoon keihard doorgaan met belasting ontduiken. Want daar geldt hoe meer macht je hebt, hoe meer geld je hebt, dus hoe makkelijker het is om mensen om te kopen en ze naar je pijpen te laten dansen. De Griekse bevolking weet dat dondersgoed! Het zal me niks verbazen als daar dit jaar nog een revolutie plaats zal vinden...

dilic | 30-06-11 | 15:02

Juist die mentaliteit heeft het land naar de afgrond geleid, niet "de banken" zoals een paar hier roepen. Leuk voor de volgende generaties. De staat daar wist het en keek toe. Je suggereert dat zowel rijk als arm belasting ontdook. Als dat zo is, dan logisch dat ze nu allemaal de rekening gaan betalen, al zullen die rijken daar minder van merken natuurlijk.

Rest In Privacy | 30-06-11 | 14:53

@ Tutanchamon
.
Zou jij hier in NL met een miezerig inkomen belasting willen betalen, als alle rijke elite het massaal ontduiken?... Nee natuurlijk niet! En dat je goed recht zijn!

dilic | 30-06-11 | 14:39

Hier wel een feit. Of zijn het NRC en de New York Times geen valide bronnen ? 22 Miljard aan belastingontduiking. Maar alles komt door de banken he ? Lekker wijzen naar anderen maar nooit naar jezelf. Bahbah.
weblogs.nrc.nl/geld/2010/05/03/griekse...
Deze slaat natuurlijk ook de plank mis:
www.hln.be/hln/nl/3424/Economie/articl...
Waar zijn jullie feiten en onderbouwingen ?

Rest In Privacy | 30-06-11 | 14:02

Ik verkondig mijn mening. En zeg niet bij dat het feiten zijn. Bakoenin zegt dat hij feiten geeft, maar komt met zijn mening. Zoek de verschillen Bukowski.

Rest In Privacy | 30-06-11 | 13:56

Tutanchamon | 30-06-11 | 12:53 | + -1 -
en dat zijn uw feiten?

Bukoswski | 30-06-11 | 13:29

@Bakoenin: je begint met: hier komen de feiten. En daarna volgen je meningen zonder enige onderbouwing of bronnen; je schrijft wat je denkt, verwacht of hoopt maar hou het even zuiver alsjeblieft; totaal geen feiten. Je stapt ook wel heel makkelijk heen over mijn verwijt dat Grieken massaal voor miljarden belasting ontdoken en ontduiken. Die miljarden zijn alleen door de miljonairs en banken ontdoken ? De gewone burgers deden daar natuurlijk niet aan mee ? Voor mij mag het NL veel meer kosten als we Griekenland niets meer geven (dure les maar wel een goede les). Voor mij mag de EU ook vallen; weg uit systemen waar dit soort gevolgen mogelijk zijn.

Rest In Privacy | 30-06-11 | 12:53

Wat is er met Gouden Gulden & Parel van het Zuiden gebeurd?... Hebben jullie echt niks meer aan te merken op mijn reply van gisteren??...

dilic | 30-06-11 | 11:32

Tutanchamon | 29-06-11 | 22:32
Mijn beste, u bent wel heel erg door de media gehersenspoeld.
Zo maar wat facts.
De grieken maken per jaar op 1 na de meeste werkuren in Europa.
In 2005 was het land economisch meer solvabel als Engeland en de VS.
De lonen daarentegen zijn er beduidend lager dan in Europa.
En de zaken die u aanvoert hebben niets met socialisme te maken maar eerder met cultuur.
Verder, er is door Duitsland en ook Nederland heel veel geld verdient door te speculeren op het failliet van de Griekse economie.
Maar goed, u bent nog niet wakker, een heleboel mensen worden het wel.
Wat er nu gebeurd in Griekenland heeft veel overeenkomsten met wat er in de jaren 70 en 80 in Zuid Amerika gebeurde, toen de Chicago Boys met rampzalige gevolgen gingen experimenteren.
Naderhand hebben ze hun rampzalige theorie op Rusland en Zuid-Afrika losgelaten.
En nu krijgt Europa haar shock therapy, eerst Griekenland, Italie, Spanje Portugal en Ierland gaan volgen. Belgie?
Nee meneer, er worden door banken en corrupte politici spelletjes gespeeld met hele landen, en dat nu al decennia lang.
Alleen beseffen we nu wat er gebeurd.
In Griekenland verwacht ik een staatsgreep, en een odious debt ontwikkeling, en heerlijk, dan kunnen de Goldman Sachsjes en al het schorem wat met volkeren en landen speelt naar hun centen fluiten
En het monster EU gaat vallen, want je kunt mensen een tijd lang belazeren, maar niet voor altijd.
Ik hoop dat er voldoende ruimte in de gevangenissen is om dat tuig voor voldoende jaren op te bergen.

bakoenin | 30-06-11 | 09:59

Nu had ik al begrepen dat dit soort "demonstraties" de gewone gang van zaken is bij de "sociale" socialistiesche clubjes in Griekenland.
.
Men denke Vakbonden etc die zogenaamd erg begaan zijn met "de arbeidert" maar dus net als hiero vooral met zichzelf bezig zijn.
Met zulke 'vrienden" heb je geen vijanden nodig, dat dan weer wel.
.
Nu gaan de Hoernaals net doen of men daaro terstond erg verontwaardigd is over de bezuinigingen om nog een beetje olie op het vuur te gooien van de " den socialistieschen Wereldrevoluite", om " de Verelendung des Volkes" van Marx nog een tikje naderbij te brengen.
en dat hele vervloekte Kapitalisme de nek om te draaien.
U kent de dikke koeienpoep Mantra van den Linkschen Kerk wel zo onderhand.
.
Zat mij wel af te vragen wat men zou denken als de bezuinigingen eens niet door waren gegaan en men dus ook geen zak met geld meer kreeg maar zelf maar eens de broek op moest houden.
.
Wat zou er gebeuren als ineens de publieke diensten maar beperkt beschikbaar zouden zijn.
De vuilnis blijft liggen.
De waterleiding/stroom is ineens beperkter beschikbaar etc.
De supermarkten raken ineens halfleeg omdat vrachtwagens niet meer kunnen komen.
.
Misschien dat dan eens de kille harde werkelijkheid een doordringt door die plank voor hun kop en ze de constatering maken dat je waanideeën niet kunt eten.

said_fred | 30-06-11 | 00:30

@ Bakoenin: dat socialisme slaat op: toelaten dat je bevolking massaal belasting ontduikt, een 3 keer hoger aantal ambtenaren dan nodig is, 2 keer hogere salarissen dan marktconform, absurde bonussen en beloningen voor een ieder, pensioenleeftijden ver onder Europsese gemiddelden. Misschien dat je je er iets bij voor kunt stellen dat dit soort "bedrijfsvoering" er toe leidt dat een land failliet gaat. Een socialistische regering die dit laat gebeuren. Lees jezelf eens in en wij niet populistisch naar een bank maar zeker ook naar de burgers die hier een eigen verantwoording in hebben en hadden ! Zij profiteerden jaren van die sinterklaasregering. Zij deden zelf volop mee aan deze ondergang !

Rest In Privacy | 29-06-11 | 22:32

Ik zeg allemaal toetsenbord gelul,ik ben er nu en hoor hoe het zit van de mensen die van 850 euro rond moeten komen met een BTW verhoging van 6 %

Jaapioooo | 29-06-11 | 22:23

Kon het niet laten om toch even te kijken wat de reacties waren, dus hierbij even snel een reactie.

@ Parel van het Zuiden en Gouden Gulden

Waarom kun je schaarste niet meten aan de hand van geld? Een vat olie is een primaire grondstof en die heeft toch ook een prijs? Universeel geldt er dat hoe meer geld je uit te geven hebt, hoe minder jij hoeft te kiezen in wat je wel en niet koopt, dus hoe minder schaars de goederen en diensten voor jou zijn. Schaarste is de mate waarop bepaalde producten en diensten voor jou beschikbaar zijn... Dat is toch niet zo moeilijk te bevatten? En de oorzaak van het probleem is niet per se dat er oneindig veel geld wordt bijgedrukt. Dat is weer een van de symptomen. De echte oorzaak van de problemen is dat al het geld dat in omloop is, in feite aan iemand toebehoort, dus geleend is. En over dat geleende geld moet er altijd rente betaald worden. Maar waar komt dat geld dan vandaan? Juist ja, door weer nieuw geld te maken. Maar dit grapje kan maar een beperkte hoeveelheid keer uitgehaald worden. Voor een iets duidelijke uitleg van deze "pyramide-scam" kan ik je beter door verwijzen naar wat documentaires:
- Zeitgeist: Addendum
- Capitalism

Of een hele interessante lezing van Ben Mcleish vimeo.com/13029324
.
Tot slotte even een korte reactie op gouden gulden, ze schreef eerder namelijk:
"Geld zal altijd blijven bestaan, in die utopie van jouw waarin mens samen met de natuur werkt, zal geld nog steeds bestaan.
Een kip, 18 eieren een schaap, en een geit. Voor jouw koe.

Daarna gaat de mens naar een efficienter BETALINGSMIDDEL, want met een kip, 18 eieren, en een schaap betalen op de markt is een beetje onhandig op de plaatselijke markt.

Trouwens, waarom zou jij mijn kip accepteren als jij bij mij me tuinhuisje komt verbouwen ?

Is een ander... universeler middel, niet veel handiger voor iedereen ?
Want de mensen in de stad beschikken niet over een graanschuur, kunnen geen schaap in huis houden, etc. etc."
.
.Dit is heel interessant wat je hebt geschreven. En als je je verhaal nog een keer goed doorleest, zie je dat er een bepaalde vooruitgang is geboekt in de loop van duizenden jaren. 3000 jaar geleden deden we aan ruilhandel. 2000 jaar geleden kwamen de romeinen met geld. 400 jaar geleden hebben we banken bedacht. En in deze eeuw van computers en technologie hebben we beurzen.
.
De manier waarop we met elkaar omgaan is dus in de loop der jaren continue verandert. Waarom zou deze ontwikkelingg dan zomaar stilvallen?
.
De wereld waarin we nu leven zou voor een persoon die 300 jaar geleden de wereld bewoonde een utopie zijn. We hebben telefoons, internet, 3d televisies, auto's, vliegtuigen en weet ik veel wat allemaal... Deze dingen zijn allemaal mogelijk gemaakt door technologische vooruitgang. En niet door je alom geliefde kapitalisme! Techneuten zoals ik hebben hiervoor gezorgd.
.
Als we nou onze samenleving en de manier waarop we met elkaar omgaan en elkaar beoordelen, laten baseren op wetenschappelijk geverifieerde beweringen, dan krijgen we een wereld zonder geld, zonder honger, zonder oorlog en zonder al het ellende dat geld met zich meebrengt. Want het is helemaal niet nodig dat er per dag 20.000 kinderen doodgaan aan gemakkelijk te bestrijden ziektes. En toch gebeurt het! Waarom vraag je? Omdat het winstbelang dat toelaat en zelfs toejuicht! In een wereld die gebaseerd is op competitie, concurentie en vrije markt, kun je het je als zakenman niet veroorloven "Mr. Compassion" uit te hangen. Want als je concurent het niet doet, ben jij binnen de kortste keren "out of business". In econmische termen: "zorg altijd voor een zo goed mogelijke concurentiepositie". Komt dat nog bekend voor uit de economieles?

dilic | 29-06-11 | 21:00

dilic | 29-06-11 | 19:59 |

Gast, heb je de definitie van geld nou al geleerd ?

Geld zal altijd blijven bestaan, in die utopie van jouw waarin mens samen met de natuur werkt, zal geld nog steeds bestaan.
Een kip, 18 eieren een schaap, en een geit. Voor jouw koe.

Daarna gaat de mens naar een efficienter BETALINGSMIDDEL, want met een kip, 18 eieren, en een schaap betalen op de markt is een beetje onhandig op de plaatselijke markt.

Trouwens, waarom zou jij mijn kip accepteren als jij bij mij me tuinhuisje komt verbouwen ?

Is een ander... universeler middel, niet veel handiger voor iedereen ?
Want de mensen in de stad beschikken niet over een graanschuur, kunnen geen schaap in huis houden, etc. etc.

Nogmaals, leer de definitie van geld eens snappen.

de gouden gulden | 29-06-11 | 20:12

@dilic | 29-06-11 | 19:48 |

Die oorlog komt er wel.... En die ene erna ook.

Competitie, conflict, actie, reactie.. Het zijn de principes waarlangs de hele realiteit zich afspeelt: Natuur, mensheid, heelal, evolutie kunnen zich daar niet aan onttrekken. Wat voor een systeem je ook denkt te kunnen bedenken het zal zichzelf weer naar die principes veranderen.

Fyi.. Schaarste heeft geen betrekking op geld. Met het huidige systeem kun je dat oneindig bijdrukken (oorzaak van problemen). Schaarste zit 'm in de onderliggende primaire goederen die wel beperkt beschikbaar zijn op deze planeet en daar kan je dan geld aan verdienen. Kleine correctie op je scenario: er zijn veel urgentere problemen met andere schaarse goederen dan olie. Water, voedsel is nu al aanleiding voor de meeste onrusten en conflicten in de wereld (bijv. Soedan, Kenia, Arabische lente).

Parel van het Zuiden | 29-06-11 | 20:08

Ik moet er nu helaas even tussenuit, maar ik ben benieuwd wat jullie te melden hebben als ik vannacht terugkom.

dilic | 29-06-11 | 20:00

de gouden gulden | 29-06-11 | 19:26

Wat je hier hebt gesteld klopt grotendeels, maar niet helemaal. Het feit dat overheden corrupt gemaakt worden door lobbyisten zul je altijd hebben in een kapitalistisch systeem, aangezien sommige bedrijven in de wereld, met name de amerikaanse, meer geld hebben als de meeste landen in de wereld!
.
Wat zou jij doen als een groot oliebedrijf je tientallen miljoenen euro´s biedt, en een topfunctie na je ambtermijn als je bepaalde wetten door laat voeren? Juist ja, gewoon doorvoeren die hap!
.
Oftewel corruptie & kapitalisme zijn onlosmatig aan elkaar verbonden. Want kapitalisme draait om geld, en 99% van de mensen zijn hiermee te verleiden. Alle armoede en narigheid die zich momenteel in de wereld afspeelt is dus een symptoon van kapitalisme. Want er zullen altijd mensen zijn die een andere groep mensen domineert. Het westen domineert de ontwikkelingslanden. De westerse overheden domineert haar burgers (dmv leger en politie). En de grote bedrijven domineren de overheden (dmv lobbyisten). Zo is de cirkel weer rond...

dilic | 29-06-11 | 19:59

Scenario:

Na griekenland, portugal en ierland blijken straks ook spanje en italie aan het infuus te moeten. Alle "rijke" economieen kijken elkaar weer vreemd aan, en vragen zich nogmaals af wanneer nou eindelijk het einde deze hele circus in zicht is.
.
In de tussentijd staan er in al deze noodlijdende landen populistische partijen op, zoals de PVV, die alle "bezuinigingen" zat zijn en vinden dat de oude valuta maar weer ingevoerd moet worden. Met alle gevolgen van dien! Er ontstaat een wereldwijde crisis, niet zoals die uit 2008, maar zoals die van 1929, en zelf vele malen erger! De onrust in het midden oosten neemt door de crisis in het Westen nog verder toe, aangezien de voedselprijzen daar nog verder de pan uitschieten. Hierdoor valt de olieproductie zo goed als stil, met als gevolg dat de olieprijzen nog verder de pan uitschieten!
.
Alle grootmachen (VS, china, japan, het uiteen gevallen europa) gaan ruzie maken om het laatste beetje olie en gaan elkaar aanwijzen als de schuldige... Gevolg? Er dreigt een oorlog uit te breken! Een derde wereld oorlog!... Na een lange kernoorlog van tientallen jaren, waarbij 70% van de wereldbevolking is omgekomen, zullen we even stilstaan en terugdenken aan hoe t ook alweer begon.
.
"O ja", zal er iemand zeggen; "dat kwam doordat er een crisis kwam om iets dat geld heette". "Europa en zijn munt viel uit elkaar wat onrust in de hele wereld veroorzaakte. Want de hele wereld was toen afhankelijk van GELD, dat hele slimme mensen hebben bedacht om macht uit te kunnen oefenen op mensen die GEEN geld hadden."
.
Iemand die is geboren in een oorlog, en totaal geen idee heeft wat GELD precies is, vraagt zich terecht af: "serieus! ging het daar allemaal om?! Om iets wat mensen hebben verzonnen dat van zogenaamde waarde was?". Deze slimme jongeman vraagt aan zijn vader vervolgens: "maar waarom hebben jullie als mensheid niet besloten om voor deze keer samen te werken? Watvoor goeds heeft het jullie gebracht om elkaar dood te maken? Niks toch?".
.
De vader van deze slimme jongeman antwoord: "Ja, waarschijnlijk heb je gelijk knul, maar in die tijd was dat "systeem" bijna als een soort religie. We dachten dat we niet zonder konden, terwijl dat eigenlijk helemaal niet zo was. In de tijd dat we nog vredig met elkaar leefden, werd ons op school geleerd dat dit de ENIGE manier was om met elkaar te kunnen leven en dat "competitie" goed was. Helaas blijkt nu dat we massaal gemanipuleerd zijn, zodat de rijken toendertijd rijker werden en de armen armer"
.
50 jaar later is WWIII al een tijdje afgelopen, en hebben de laatste overgebleven mensen ingezien dat als ze nog lang en gelukkig op deze planeet willen leven, ze dat samen in vrede en door samenwerking moeten doen, en niet door cometitie zoals voorheen.
.
Competitie haalt namelijk het slechtse in de mens naar boven. En als daar nog de mate van schaarste tegenover staat (oftewel geld), dan kun je enge toestanden in de wereld verwachten! Zoals nu eigenlijjk ook al het geval is.
.
Het is dus de bedoeling dat we een nieuw soort systeem verzinnen waarin samenwerken en balans met de natuur centraal staat. Wat dat uiteindelijk precies zal worden, zal de tijd moeten uitwijzen. Eén ding is echter wel zeker, dat het kapitalisme op den duur echt weg moet. Anders zal het kapitalisme ons weg doen...

dilic | 29-06-11 | 19:48

De bezuinigingen zij er helemaal niet door - er is een wetsvoorstel aangenomen in het parlement.
-
Over de uitvoeringswetten wordt pas morgen gestemd - en óf en hoe de Grieken zich daar aan gaan houden, valt nog te bezien en af te wachten.
-
In september zijn er verkiezingen en daar wordt PASOK voorspelbaar afgestraft. De Grieken gaan natuurlijk helemaal niet écht bezuinigen.
-
De buit is in iedere geval binnen: Nederland mag in eerste aanleg drie miljard ophoesten (187,50 Euro per inwoner) die wij nóóit meer gaan terugzien.
-
Maar dat is nog niet alles: over niet al te lange tijd mogen wij nogmaals een beetje geld bijpassen.
-
Het ziet er naar uit, dat de Grieken er met z'n 11 miljoenen in geslaagd zijn om -afgerond- ergens tussen de 140 en 160 procent van hun BNP (330 miljard Euro) in het rood te staan.
-
Dat komt neer op een totale schuld van grofweg 475 tot 510 miljard Euro.
-
HOE gaat Griekenland zovel geld - ook al betalen de Grieken nog zo braaf belasting en ook al verkopen ze hun laatste bergtop aan de Chinezen - ooit terugbetalen?
-
Griekenland is natuurlijk al maandenlang failliet. En wie geld stopt in een failliete boedel, die steekt z'n geld in een bodemloze put.
-
Iemand nog een rondje bezuinigen op cultuur?

azoturie | 29-06-11 | 19:37

linkse_libertariër | 29-06-11 | 18:16 |

Goed punt.

Het is telkens de overheid die buigt, en privilege's geeft aan bedrijven. Hiermee is kapitalisme dan ook direct niet meer van toepassing.
Het is de overheid die hier schuldig aan is.

Je kunt bedrijven ook niet direct de schuldigen noemen, hun enige interesse is het maken van winst.
Zolang dat op een EERLIJKE manier gebeurd, is daar ook totaal niets mis mee.
Maar het is telkens de overheid die corrupt word, en nogmaals, privilege's uit gaat schrijven voor bedrijven.

Maar dat ligt NIET aan het kapitalistische systeem ! Dat ligt aan de overheid die zijn taak niet goed/eerlijk doet !

Overheden zijn ook mensen, en mensen zijn met wat extra geld heel snel corrupt te maken.
Zo kennen we hier in NL wel wat politici die na hun vertrek uit de politiek 'ineens' bij grote bedrijven zijn gaan werken. En dat is toch nauwlijks toeval te noemen.

Nogmaals, je kunt de bedrijven weinig kwalijk nemen, zij willen winst, en als je makkenlijk winst kunt maken door naar de overheid te stappen. Tjah, wie is er dan fout bezig ? De overheid buigt.
Ik neem deze bedrijven dan ook weinig kwalijk, grootste boosdoener is onze overheid die dit allemaal maar toestaat, en feitelijk veroorzaakt.

Maar nogmaals, van kapitalisme is geen sprake meer zodra wanneer de overheid bedrijven of markten privilege's gaat geven over een andere markt.

Wanneer dat gebeurd, spreken we het over coorperatisme.

En coorperatisme definiër ik als een vorm van socialisme.

Wat is er verkeerd aan iedereen hetzelfde BEHANDELEN, zowel individuen als bedrijven als overheid zijnde ?
Waarom zou het kapitalisme dan verkeerd zijn ?

Vind je dat niet iedereen hetzelfde behandeld moet worden ?
Dat de een meer recht ergens op heeft als een ander ?

de gouden gulden | 29-06-11 | 19:26

dilic | 29-06-11 | 18:39
Natuurlijk is kapitalisme in handen van prive personen, maar het is niet de bedoeling dat dat in handen is van 1 persoon of bedrijf of overheid, maar nou juist van heel veel verschillende personen die met elkaar concurreren. Dat betekent dat de markt als geheel dus geen invloed heeft (teveel beconcurrerende personen, met bv. een stock market met heel veel mensen die daar kopen en verkopen), omdat al die personen verschillende 'eigen' belangen hebben. En om die markt goed te laten werken moet je nou juist zorgen dat dat privebezit in handen komt van zoveel mogelijk personen, ieder wat, het liefst iedereen op deze aardbol. Alle andere systemen leiden juist tot corruptie, want wie gaat dan bepalen wat van wie is. Overheden? Dat is nou juist altijd weer een beperkt clubje mensen, of dat nou de Rutte's, de Wildersen of de Cohen's van deze wereld zijn. En dat is altijd nou juist een vrijbrief voor machtsmisbruik en corruptie.

La Bailaora | 29-06-11 | 19:06

La Bailaora | 29-06-11 | 18:46
Het hele principe van de EU is uit de hoed van het bedrijfsleven gekomen, met als voordeel een enorm lobby circuit, weinig democratische controle, en een enorme speelruimte voor banken en speculanten.
Dat alles was gericht op een enorme expansie van de markt.
Welnu, wat hebben we gekregen binnen enige decennia?
Corporatie.
Het is een wet, markt als zijnde een aparte grootheid wordt gevuld door mensen die constant bezig zijn hem te manipuleren.
Oorzaak en gevolg.
Ik moet er nu tussen uit, maar even een kleine voorspelling over Griekenland.
Binnen nu en een half jaar een staatsgreep.Ook politie en leger beginnen te morren.
Verder over max 2 jaar einde EU.

bakoenin | 29-06-11 | 19:05

dilic | 29-06-11 | 18:39
Meelullen? Volgens mij kun je niet kapitalisme vs socialisme etc. zetten, simpelweg omdat het in een andere orde van grootte valt.

Willem Hollander | 29-06-11 | 18:50

Bedrijven zijn constant bezig om via lobby overheden te beinvloeden, en vice versa.
bakoenin | 29-06-11 | 18:34
Je haalt markt en bedrijven versus mensen door de war. De markt doet dat dus niet. In een mpij met veel markt: veel bedrijven en geen overheid kan het beschrevene van niet.

Met Orwell ben ik het wel eens, maar het antwoord daarop is nou juist niet overheids of andere controle, zoals het communistische of socialistische antwoord. Het antwoord is nou juist meer markt, en minder invloed van individuele bedrijven, personen. En dat doe je door meer concurrentie, open markt, stimulatie kleine bedrijfjes, enz... Monopolies of olichargien ala Shell is niet goed voor de 'vrije' markt, omdat daar nou juist het gevaar om de hoek komt die je beschrijft.

La Bailaora | 29-06-11 | 18:46

Causa Sui schreef | 29-06-11 | 18:31
"Niets barbaars aan, dat roep jij óf omdat je woordenschat beperkt is, óf denkt dat alle woorden hetzelfde impliceren als ze maar een beetje op elkaar lijken.
Waarschijnlijk doel jij gelijkwaardigheid, dat is heel wat anders dan gelijk.
Maar je schrijft 'gelijk', dus ik laat me daar dan over uit.
En nu ga ik weer verder met werken. Jij ook?
Of werk je niet, omdat je wellicht 14 bent."

Ga maar verder met werken... Zoals een echte slaaf dat betaamt. Ik werk inderdaad niet nee, voel ik me veels te goed voor. Ik onderneem! Dat is namelijk het slimst mogelijke wat je kan doen in een maatschappij als deze.

dilic | 29-06-11 | 18:43

Shit. Nu heeft de EU weer een smoes om ons nog twee jaar langer leeg te trekken.

Ivoren Toren | 29-06-11 | 18:41

Het niveau op dit forum is soms ongelovelijk! Maar wat kan je verwachten op GeenStijl....
.
La Bailaora schreef | 29-06-11 | 18:22
"Nope. De markt is geen 'persoon'. Juist daarom kan het niet wat je zegt. De markt is iedereen. Ook je buurman kan je morgen gaan beconcurreren, vandaar dat je gewoon onzin praat. Op het moment dat je die winst maximalisatie in handen geeft van mensen (ergo: IEDER systeem anders dan de niet gestuurde VRIJE HANDEL in niemands handen), krijg je juist winst maximalisatie in handen van diegenen die het voor het zeggen hebben, of ze zich nou commies, democraten of socialisten noemen."
.
Neem alleen even een kijkje op en.wikipedia.org/wiki/Capitalism
De eerste zin beweert al het tegendeel van wat jij allemaal beweert.
.
Verder schreef:
Willem Hollander | 29-06-11 | 18:26
"Eindeloze discussie dit volgens mij. Persoonlijk zie ik het anders, er is maar één werkend economisch systeem momenteel en dat is kapitalisme. Socialisme, liberalisme etc. zijn politieke systemen die bepalen hoeveel vrijheid het kapitalisme krijgt."
.
Dit is een typische vorm van "meelullen"... Een stelling innemen zonder enige vorm van onderbouwing whatsoever. Denk je dat Adam Smith (de bedenker van vrije markt kapitalisme) ook zijn sociale systeem op de manier onderbouwt heeft?... en.wikipedia.org/wiki/Adam_Smith

dilic | 29-06-11 | 18:39

1) ze meer risico lopen omdat ze niet terug kunnen vallen op de overheid
2) de arbeiders niet zo blij zijn dat ze feitelijk geen rechten meer hebben (14 uur werken voor 4 euro is niet zo fijn).
linkse_libertariër | 29-06-11 | 18:20
Je beschrijft hier niet het kapitalisme, maar puur corruptie: omkoping van ambtenaren bv. Het gebeurt, maar het heeft niets met kapitalisme en vrije markt te maken. Een bedrijf dat 'terugvalt' op de overheid heeft niets met vrije markt te maken. 'Vrije markt' en overheid is vloeken in de kerk.

Een arbeider zou moeten zeggen 'fuck you', want laten we wel wezen, als jij in nl voor 4 euro's per uur gaat zwoegen, dan denk ik dat je iets fout doet: ga zelf iets doen, ondernemen bv. Doe ik ook. En dan zorg je ervoor dat je die bedrijven eruit concurreert, simpelweg door het beter te doen en beter personeel te werven door bv. meer salaris te bieden.

La Bailaora | 29-06-11 | 18:38

La Bailaora | 29-06-11 | 18:28
De keten beslist constant, bepaalt strategisch wat haar competenties dienen te zijn.
Bedrijven zijn constant bezig om via lobby overheden te beinvloeden, en vice versa.
Zoals Orwell al zei, kapitalisme loopt vanzelf uit op corporatisme, omdat namelijk de mens altijd zal proberen op welke manier dan ook zoveel mogelijk voordeel te halen.

bakoenin | 29-06-11 | 18:34

@dilic | 29-06-11 | 16:59
Niets barbaars aan, dat roep jij óf omdat je woordenschat beperkt is, óf denkt dat alle woorden hetzelfde impliceren als ze maar een beetje op elkaar lijken.
Waarschijnlijk doel jij gelijkwaardigheid, dat is heel wat anders dan gelijk.
Maar je schrijft 'gelijk', dus ik laat me daar dan over uit.
En nu ga ik weer verder met werken. Jij ook?
Of werk je niet, omdat je wellicht 14 bent.

Causa Sui | 29-06-11 | 18:31

La Bailaora | 29-06-11 | 18:24
Uw vrije markt is al eens geprobeerd, men noemde dat de nachtwakerstaat, is niet succesvol afgelopen.
Kreeg je stakingen opstanden en oorlogen van.
Verder bestaat er nergens op de wereld een puur kapitalistisch land, en dat kan ook niet.

bakoenin | 29-06-11 | 18:30

bakoenin | 29-06-11 | 18:23
Natuurlijk maakt het deel uit van een keten, maar de keten zelf kan niet beslissen, een overheid wel.

En zal ook nooit bestaan, omdat ook daar de wereld te complex voor is.
bakoenin | 29-06-11 | 18:23
Dat ben ik wel met je eens, een 100% vrije markt bestaat niet, daar zij we veel te veel mens voor en veel te veel mensen die willen ingrijpen. Maar juist dat ingrijpen zorgt voor de ellende. Dus moet je streven dat nou juist niet te doen, en de vrije markt zijn werk te laten doen. Dat dat niet of onvoldoende gebeurt is is iets waar je tegen moet strijden, zoals tegen de maatregelen die Brussel vandaag neemt.

Elk mpij dat niet streeft naar kapitalisme is gedoemd tot een veel slechtere maatschappij dan mpijen die daar wel naar streven, de geschiedenis heeft dat allang uitgewezen, ondanks dat de totaal vrije markt niet bestaat.

La Bailaora | 29-06-11 | 18:28

Parel van het Zuiden | 29-06-11 | 18:22
Ach ik dacht dat u hotel Rodina in Bulgarije bedoelde.
Maar Rusland kapitalistisch... heel even...
MWOEHAAAAAAA.
Het is u misschien ontgaan, maar heel veel winstgevende bedrijven zijn weer in staatshanden over gegaan, en de kapitalisten door Poetin en consorten achter slot en grendel gezet.
Volgende voorbeeld graag.

bakoenin | 29-06-11 | 18:27

Eindeloze discussie dit volgens mij. Persoonlijk zie ik het anders, er is maar één werkend economisch systeem momenteel en dat is kapitalisme. Socialisme, liberalisme etc. zijn politieke systemen die bepalen hoeveel vrijheid het kapitalisme krijgt.

Willem Hollander | 29-06-11 | 18:26

Dus, de vrije markt zal ALTIJD tot overheidsingrijpen werken.
Kijk naar de geschiedenis.
linkse_libertariër | 29-06-11 | 18:20
Dat komt niet door de vrije markt, dat komt omdat er teveel anti-vrije markt mensen rondlopen en teveel mensen die de macht naar zich toe willen trekken.

La Bailaora | 29-06-11 | 18:24

La Bailaora | 29-06-11 | 18:17
Onzinnig, ieder bedrijf maakt deel uit van de waarde keten , heeft te maken met de krachten van porter en diverse interne en externe factoren. Waar ze in meer of mindere mate invloed op willen uitoefenen en zullen uitoefenen.
Kortom, een vrije markt bestaat niet.
En zal ook nooit bestaan, omdat ook daar de wereld te complex voor is.

bakoenin | 29-06-11 | 18:23

@bakoenin | 29-06-11 | 18:20 |

Rodina is moedertje Rusland... Volgende poging, graag met iets meer belezenheid deze keer :-p

Parel van het Zuiden | 29-06-11 | 18:22

Doordat het kapitalisme is gebaseerd op winstmaximalisatie zal de markt altijd toewerken naar manieren om winst te maximaliseren, dat is zelf-evident.
linkse_libertariër | 29-06-11
Nope. De markt is geen 'persoon'. Juist daarom kan het niet wat je zegt. De markt is iedereen. Ook je buurman kan je morgen gaan beconcurreren, vandaar dat je gewoon onzin praat. Op het moment dat je die winst maximalisatie in handen geeft van mensen (ergo: IEDER systeem anders dan de niet gestuurde VRIJE HANDEL in niemands handen), krijg je juist winst maximalisatie in handen van diegenen die het voor het zeggen hebben, of ze zich nou commies, democraten of socialisten noemen.

Een kapitalistische MARKT kan niet streven, omdat het geen personen zijn!

La Bailaora | 29-06-11 | 18:22

@bakoenin
Kapitalisme is "privaat eigendom van de productiemiddelen". Vrijwel elk land is kapitalistisch.

Zoals Kevin Carson stelt "historisch gezien is laissez-faire kapitalisme een contradictio in terminis [oxymoron]"

linkse_libertariër | 29-06-11 | 18:22

@ gouden gulden
"Ah, dus dat is het.
Jij snapt niet wat de definitie van geld is.
Dat verklaard een hoop frustratie bij je.
Ik heb nieuws voor je : Geld zal altijd blijven bestaan. Altijd.
Als geld niet meer bestaat is de mensheid uitgestorven."
.
Heb je daar echt goed over nagedacht? Vind t namelijk.een beetje kort door de bocht. Wat zei de gevestigde orde (de kerk) tegen galileo ook alweer, toen hij zei dat niet de aarde maar onze zon het centrum van ons zonnestelsel was? "godslastering! Stenigen! Etc."
.
Dit soort kort door de bochte uitspraken zijn ook heel goed in een dergelijk rijtje te plaatsen.

dilic | 29-06-11 | 18:21

@Nope
La Bailaora | 29-06-11 | 17:28

" dan is het vrij meer..."

Goh, je leest over mijn hele redenering heen. (zie nog maals mijn vorige post).

Maar ik zal het even in baby taal uitleggen.

Kapitalisten willen zoveel mogelijk centjes.

Als de overheid niets doet komen de kapitalisten erachter dat 1) ze meer risico lopen omdat ze niet terug kunnen vallen op de overheid 2) de arbeiders niet zo blij zijn dat ze feitelijk geen rechten meer hebben (14 uur werken voor 4 euro is niet zo fijn).

Dus vragen ze de overheid (lees: politici) "wil je ons alsjeblieft steunen, dan geven we je wat geld zodat je aan de macht kan blijven".

De politici willen wel meer geld en macht en gaan dus akkoord. Dus gaat de overheid ingrijpen om de grote bedrijven te helpen.

Maar de arbeiders worden nog bozer, dus zorgt de overheid dat ze wat extras krijgen en ze blijven rustig. De kapitalist loopt minder risico's en hebben willige 'slaven' (arbeiders), iedereen blij!

Dus, de vrije markt zal ALTIJD tot overheidsingrijpen werken.

Kijk naar de geschiedenis.

linkse_libertariër | 29-06-11 | 18:20

Parel van het Zuiden | 29-06-11 | 17:41
Dus Bulgarije is kapitalistisch?
Excuses, maar ook daar word gewoon belasting geheven, heeft de staat invloed op de markt, is niet seculier.
Meer een mixed economie
Nee ander voorbeeld graag.

bakoenin | 29-06-11 | 18:20

kapitalisme=WINST MAXIMALISATIE! Niks meer niks minder... al die lui die kreten zoals "vrije markt" hebben echt geen idee waar ze t over hebben.
dilic | 29-06-11 | 17:53
Ik zou als ik jou was echt eens boek kopen of zo.
Kapitalisme is geen winst maximalisatie. Want van wie dan? Wie mag er wel tot dat systeem toetreden en wie niet? Waar jij het over hebt zijn nou juist dictaturen, waarin in een klein kringetje wordt besloten wie tot de uitverkorenen horen en wie niet.

En dat is nou juist geen winst maximalisatie. In een vrije markt zullen ondernemers vaak wel naar winst, zelfs naar winst maximalisatie streven, maar door concurrentie zullen ze daar geen totale controle over hebben. Ze hebben alleen controle over hun eigen interne factoren, niet op externe factoren. En dat is nou het grote verschil. Socialisten, en mensen die streven naar een sterke overheid zijn nou juist diegenen die streven naar sterke controle en macht, en dat leidt nou zo vaak tot misstanden.

La Bailaora | 29-06-11 | 18:17

@tipo
Corporatisme IS kapitalisme.

Nogmaals, kapitalisme is privaat eigendom van de productiemiddelen en winst maximalisatie.

Doordat het kapitalisme is gebaseerd op winstmaximalisatie zal de markt altijd toewerken naar manieren om winst te maximaliseren, dat is zelf-evident.

De overheid is een manier om meer winst te behalen wanneer de overheid ingrijpt in de economie op kapitalisten te helpen.

Hierdoor zal de markt altijd toewerken naar overheidsingrijpen in de economie. Kijk naar de geschiedenis.

Maar zelfs als we vast houden aan de fantasie dat dit niet zal gebeuren, dan nog is het vrije markt kapitalisme slecht.

linkse_libertariër | 29-06-11 | 18:16

@ bixier

Als jij 65 uur p/w werkt dan ben je niks anders dan een slaaf. Sorry hoor, maar hoe kun je t anders noemen? Een dag heeft 24 uur, 6 daarvan slaap je, 1 uur per dag verspil je met aankleden, wassen etc., 2 uur zit je in de auto, 9,5 uur zit je op werk. Dan heb je maximaal nog 6,5 uur over om je "eigen" dingen te doen. En als je een gezin met kinderen hebt hou je al gauw niks meer over.
.
Dus het spijt me als k zeg dat ik jouw leven doodsaai vind. Naar mijn mening is t ook helemaal geen leven maar een sleur, die rechtstreeks naar je dood lijdt! Met de hartelijke groeten van de koningin en het kapitalisme!

dilic | 29-06-11 | 18:08

dilic | 29-06-11 | 17:53 |

Ah, dus dat is het.

Jij snapt niet wat de definitie van geld is.

Dat verklaard een hoop frustratie bij je.

Ik heb nieuws voor je : Geld zal altijd blijven bestaan. Altijd.

Als geld niet meer bestaat is de mensheid uitgestorven.

de gouden gulden | 29-06-11 | 18:03

@dilic | 29-06-11 | 17:53

Winstmaximalisatie is een onderdeel van kapitalisme niet het hele kapitalisme. Overigens heeft winst ook een heel helder doel, namelijk om te investeren voor de toekomst. Er hoort naast de maximalisatie doelstelling een continuiteitsdoelstelling te zijn.

Parel van het Zuiden | 29-06-11 | 18:02

La Bailaora | 29-06-11 | 17:39 |

Hulde, jij snapt het.

Er is grote verwarring over het begrip kapitalisme.
Ik ben er zelf van overtuigd (en nee, heb geen direct bewijs, op de indoctrinatie door de overheid van Keynes na) dat dit bewust gedaan is.

Mensen moeten denken dat kapitalisme fout is, en dat socialisme of communisme beter is.
Kruipen, en smeken bij de staat....

Eng, heel eng.

Deze discussie moet echt heel erg snel, en groots, gevoerd gaan worden. Anders vrees ik waar ik niet aan wil denken... Commie's !

de gouden gulden | 29-06-11 | 17:59

dilic | 29-06-11 | 17:53 | + 0 -
He Dil, ouwe egotripper, ik wil helemaal niet wonen in een wereld waarin iedereen gelijk en vrij is. Bah, de gedachte al. Denk jij dat ik voor niets 65 uur in de week werk?

Bixier | 29-06-11 | 17:56

bakoenin | 29-06-11 | 17:36 |

Amerika, 1870 tot 1910 zo even losjes uit het hoofd.

Dat is de enige periode geweest dat de westerse wereld een werkelijk vrije markt had, en het kapitalisme kon.

Was een behoorlijk succesvolle periode voor Amerika, overheid was klein, markt was vrij. Perfect.

Korte periode.

En de linkse Libertarier vergeet inderdaad voor het gemak maar even het coorperatisme.

Dat is in weze het systeem dat we vandaag hebben, en het coorperatisme is een vorm van socialisme.
Niet socialisme voor de armen, maar socialisme voor de rijken.

Het herverdelen van het kapitaal gaat via de Centrale Bank middels inflatie.
Deze inflatie word altijd eerst bij de grote industrie'n geinvesteerd, zodat het geld pas waardeloos word als het door de economie is gestroomd en als laatste bij de arbeider terecht komt.

En overheden geven op hun beurt weer allerlij soorten privilege's aan grote industrie'n , belasting voordeel om wat te noemen.
Maar ook regels, wetten, en dan vooral milieu wetten.

De overheid behandeld de grote bedrijven anders als kleine bedrijven, ergo : Er is geen vrije markt.
En zolang we gedwongen aan de ECB vastzitten, is er geen sprake van kapitalisme.

De overheid zou het begrip : Wettig betaalmiddel, grondig moeten herzien.
De overheid stelt namelijk dat alleen de Euro wettig betaal middel is.
Conclusie : De ECB heeft het monopolie op het geld.
Je kan, en mag er niet mee concureren.
Hebben we het hier dan over kapitalisme, of, een kapitalistisch systeem ?
Hell no zeg ik.
Socialisme is what it is.

de gouden gulden | 29-06-11 | 17:54

@bakoenin | 29-06-11 | 17:45

Heb ik al voor 'm gedaan.

*Wacht op antwoord*

Parel van het Zuiden | 29-06-11 | 17:53

Zoals Louis van Gaal ooit zei: "ben ik nou zo dom, of ben ik nou zo slim?"

Links_libertarier heeft gelijk, kapitalisme=WINST MAXIMALISATIE! Niks meer niks minder... al die lui die kreten zoals "vrije markt" hebben echt geen idee waar ze t over hebben.
.
Hoe kunnen jullie dat nou niet snappen? Alles om jullie heen is op dit principe gebaseerd? Het gebeurt voor jullie ogen en toch snappen jullie de clou niet. Zet de zender eens op rtl z en let op Watvoor kreten ze allemaal noemen. Geen vrije markt, overheidsingrijpen of weet k veel Wat allemaal. Maar omzetten, winsten, allemaal ten opzichte van voorgaande jaren. Dus er wordt gekeken of er.een maximale winst is behaald!
.
Alle, maar dan ook alle ellende in de wereld heeft op de één of andere manier met winst MAXIMALISATIE te maken. Probeer het maar voor jezelf eens na te gaan. Noem eens een paar oorlogen of conflicten en bekijk of de woorden "winstbelang", "corruptie" of "geld" te maken hebben met t conflict of oorlog.
.
Als dat echt doet, en ook goed.doet, zul je zien dat overal geld een hele grote rol speelt en het de oorzaak is van alle conflicten. En nu hoor k je al denken, "ja maar we kunnen moeilijk zonder geld leven!" Maar dan zeg ik, dat is Wat ze je hebben laten geloven sinds dat je geboren bent! Om dus werkelijk één wereld te hebben waarin iedereen vrij en gelijk is zullen we op den duur naar een systeem moeten zonder geld!

dilic | 29-06-11 | 17:53

@dilic
"Het kapitalisme heeft als uitgangspunt de vrijheid van het individu. Kapitalisten streven naar een samenleving waarin burgers grote vrijheden genieten, zoals de burgerrechten die het individu beschermen en de macht van de staat en de kerk beperken. Ook streeft het kapitalisme naar een vrije markt waarin de overheid zich terughoudend opstelt."
nl.wikipedia.org/wiki/Kapitalisme

La Bailaora | 29-06-11 | 17:52

La Bailaora | 29-06-11 | 17:43
Geef me 1 voorbeeld van een kapitalistisch land.

bakoenin | 29-06-11 | 17:45

Tutanchamon | 29-06-11 | 17:36
Volgens mij zijn de leningen door o.a Goldman Sachs verstrekt. Die hebben dat niet uit socialistische motieven gedaan.
De economische structuur van Griekenland is altijd van een sterk Rijnlands model geweest, maar niet socialistisch. Nog altijd een vrije markt.
Het zou handig zijn als u uzelve eens zou inlezen in het begrip odious debt, en de legitimiteit om aangegane schulden door een corrupte politieke elite af te wentelen op een bevolking. Dat heeft niets met socialisme me te maken, maar met parasieten.

bakoenin | 29-06-11 | 17:44

bakoenin | 29-06-11 | 17:36
Op aarde is het geen 'paradijs' vriend. Je zult overal moeten werken enz... Kapitalisme is dus ook geen ideaal. In kapitalistische systemen zie dan ook vaak golfbewegingen: tijden dat het groeit afgewisseld met crisis: heel menselijk. Maar het is het minst slechte systeem als je in de wereld vooruit wil.

Behalve als je iedereen in de grot wil hebben natuurlijk en aan de armoede, kies dan je commie of socialistische systeem van overheidscontrole en macht over de burgers.

La Bailaora | 29-06-11 | 17:43

@bakoenin | 29-06-11 | 17:36

De supermarkten in de Rodina hebben bijvoorbeeld volle schappen. Dit ondanks het feit dat de kapitalistische crisis daar nog veel harder heeft toegeslagen als hier. Het toenmalig communisme daar slaagde er op zijn top slechts in deze schappen mondjes maat te vullen. Met inferieure producten ook nog!

Parel van het Zuiden | 29-06-11 | 17:41

met het niet functioneren van Europa, wel met macht
La Bailaora | 29-06-11 | 17:39
sorry, ik bedoel te zeggen dat Europa met macht te maken heeft, niet kapitalisme...

La Bailaora | 29-06-11 | 17:40

niet dat er geld moest naar de grieken! Als ik zou vinden dat er geld moest naar griekenland, zou ik helemaal niet vinden dat er een ander systeem moest komen, maar zou k juist voor het behoud van kapitalisme zijn!
dilic | 29-06-11 | 17:29
Ik denk dat we het helemaal niet zo oneens zijn over de te nemen maatregelen alleen denk ik dat je niet weet wat kapitalisme is. Ik denk dat jou altijd geleerd is dat dat gelijk staat aan ingrijpen en corruptie.

Dat is het nou juist niet. Kapitalisme is vrije markt, waarbij zelfs het bestaan van oligarchie en monopolies niet wenselijk is: kortom, hoe meer kleine bedrijfjes met veel concurrentie: hoe beter. Dat leidt namelijk tot verhoging van klantenservice, tot lagere prijzen, enz...

Het omgekeerde, waar in een mpij veel monopolies (lees zeer grote bedrijven) ontstaan die geen zorgen meer hebben over klanttevredenheid, prijzen e.d., zorgen voor een maatschappij die wordt uitgehold door stijgende prijzen (klant kan immers niet naar een ander bedrijf, bedrijf hoeft klachten niet meer serieus te nemen, enz...), zorgen voor een steeds centraal gerichtere mpij, waarin steeds meer corruptie en centralisatie optreedt (al dan niet door monopolie bedrijven of staatsbedrijven: ergo, de staat is bijna altijd een monopolie).

Dus kapitalisme heeft niets te maken met het niet functioneren van Europa, wel met macht (grote Europese banken die nou juist net geen vrije markt accepteren: ze buitelen marktrisico's af op anderen, maar gaan wel de hoge rentes opstrijken: in een kapitalistische markt kan dat niet, dan wordt het in de hand gehouden door risico versus rente).

La Bailaora | 29-06-11 | 17:39

Dit is wat socialisme met hun land en hun burgers doet. Eerst sinterklaas. Iedereen blij. Dan de rekening. Iedereen over de pis. Ben realistisch......... socialme KLINKT goed maar sloopt ongenadig........ Kijk naar de Grieken.

Rest In Privacy | 29-06-11 | 17:36

dilic | 29-06-11 | 16:59

"Dat vrijheid ongelijkheid toestaat, dát is vrijheid.
"

Wat een achterlijke, barbaarse uitspraak. Maar dat terzijde...

Wat een wereldvreemde, achtelijke uitspraak. Dit niet terzijde!

Mensen zijn gelijkwaardig maar zeker niet gelijk en dat is maar goed ook. Je kunt het natuurlijk wel proberen maar zelfs Mao, met ongeevenaarde absolute macht, liep erop stuk.

Parel van het Zuiden | 29-06-11 | 17:36

La Bailaora | 29-06-11 | 17:26
En in welk land heeft het kapitalisme dan gewerkt ?

bakoenin | 29-06-11 | 17:36

Dus wanneer er een vrije markt is zal dit altijd leiden tot overheidsingrijpen.
linkse_libertariër | 29-06-11 | 17:16
Onzin, dat gebeurt wanneer je corrupte mensen aan de touwtjes krijgt, maar dat heeft niets met kapitalisme te maken.

La Bailaora | 29-06-11 | 17:30

@ la bailamora

Je legt woorden in mn mond. Das een Drogreden! Ik heb gezegd dat er een ander systeem moest komen, niet dat er geld moest naar de grieken! Als ik zou vinden dat er geld moest naar griekenland, zou ik helemaal niet vinden dat er een ander systeem moest komen, maar zou k juist voor het behoud van kapitalisme zijn! Zo zie je maar hoe bekrompen je antwoorden zijn, je bent helemaal niet in.staat out of the box te denken, en blijft je oogkleppen van de indoctrinatie op houden.

dilic | 29-06-11 | 17:29

De vrije markt lijdt altijd tot overheidsingrijpen.
linkse_libertariër | 29-06-11 | 17:16
Nope, dan is het vrij meer...

La Bailaora | 29-06-11 | 17:28

Oftewel, we weten dus volgens jou dat het oude systeem niet meer werkt (kapitalisme),
dilic | 29-06-11 | 16:59
Je begrijpt er helemaal niets van of leest niet. Kapitalisme werkt prima, maar de EU doet alles wat in het kapitalisme nou net niet mag: markten beinvloeden. Dat moet je niet doen, want dat gaat nog veel ergere gevolgen hebben.

Het is net als wat parel van het zuiden al zegt. Niets is perfect in deze wereld, als je meer uitgeeft dan je maakt (kan effe wanneer andere meer maken) dan zal je dat tzt moeten compenseren of je gaat op je muil. Dat is niet leuk, maar dat gebeurt, ook in de dierenwereld. Elke poging van bv. domme socialisten om de wereld 'maakbaar' te maken leidt vaak tot veel grotere ellende. En dat is wat ze hier gebeurt. Want wat men doet is nog veel meer lenen, met nog meer schulden. Uithuilen en opnieuw beginnen.

De markt, kapitalisten lenen al echt niets meer uit want er valt niets meer te halen. Als je uithuilt en de markt zijn werk laat doen kan Griekenland snel weer op de been komen: munt devalueren, onafhankelijk worden van Brussel, goedkoper land: meer inkomsten door export en toerisme, en dan kan het weer groeien. Dat is simpelweg vrije markt. Niet door de schuldenlast van Griekenland maar weer verder op te laten lopen.

La Bailaora | 29-06-11 | 17:26

www.zerohedge.com/article/real-time-au...

Er is daar een oorlog uitgebroken in de straten.
Heftige live verslagen... Ik snap de gewone man/vrouw wel dat hun opgekropte woede er uit komt.

willie1971 | 29-06-11 | 17:21

linkse_libertariër 17.16
Je verwart kapitalisme met het corporatisme van het CDA cum suis. Dat heeft niks met kapitalisme te maken, maar haalt juist de verantwoordelijkheid uit het systeem door eindeloos belastingbetalers in de vuurlinie te gooien als het misgaat.

tipo | 29-06-11 | 17:20

Snap jij eigenlijk wel dat je nu een hele goede reden geeft om van het kapitalistische systeem af te stappen? dilic | 29-06-11 | 16:59
Oh, dus je wilt juist dat er geld gaat naar Griekenland (lees de groot-banken en corrupte directeuren)? De EU met zijn megalomane instellingen en banken die gestuurd worden door brussel hebben niets maar dan niets met een vrije markt te maken, maar met politieke beslissingen. Lees eens een keer 1984 of zo man.

La Bailaora | 29-06-11 | 17:18

Overigens ik gebruik "vrije markt kapitalisme" op twee verschillende manieren.

Vrije markt bedoel ik mee "de doctrine dat de markt het wel oplost -- maar overheidsingrijpen voor bedrijven".

en vrije markt als in "helemaal géén overheidsingrijpen".

linkse_libertariër | 29-06-11 | 17:18

@de gouden gulden
Onzin. Kapitalisme staat niet gelijk aan de vrije markt. Integendeel. De vrije markt lijdt altijd tot overheidsingrijpen.

Kapitalisme = privaat eigendom van de productiemiddelen en een markt economie (niet per se een vrije).

Kapitalisme is WINST MAXIMALISATIE.

Kapitalisten kunnen hun winst maximialiseren door steun van de overheid te krijgen.

Dus wanneer er een vrije markt is zal dit altijd leiden tot overheidsingrijpen.

Het is niet voor niets dat in de 19e eeuw toen de VS bijna laissez-faire kapitalisme had de industrialisten de overheid voor hun karratje spanden en toen overheidsingrijpen kwam.

Laissez-faire kapitalisme is een utopie.

linkse_libertariër | 29-06-11 | 17:16

linkse_libertariër 17.11
Dit heeft niks met vrije markt te maken. De vrije markt heeft Griekenland allang failliet verklaard. Dat betekent een schuldherschikking, invoering van de Drachme en devaluatie van de munt.

De Troika stelt juist een Sovjet achtige Transferunie voor, zonder structurele verbeteringen, zonder dat de risiconemers boeten, maar enkel met belastingverhogignen en centralisering van macht in de EU.

tipo | 29-06-11 | 17:15

Grieken werken gemiddeld meer uren per week dan Nederlanders (volgens mij 40 en 32 uur respectievelijk), maar verdienen (veel) minder dan Nederlanders en Duitsers bijvoorbeeld. Grieken gaan gemiddeld slechts een jaar eerder met pensioen dan Nederlanders.

"Rechts" geeft altijd de arme de schuld dat ze arm zijn. Arme mensen zijn lui, immers vertelt de vrije markt doctrine dat iedereen gelijk en hetzelfde is (wat ze juist aan socialisten verwijten) dus kan iedereen miljonair worden als die zijn best doet. Aangezien deze mensen arm zijn móét het wel hun eigen schuld zijn, toch?

En nu moeten ze onder druk van het IMF bezuinigen en meer belasting betalen, geheel volgens de vrije markt doctrine: immers, geld uitgeven is slecht en veroorzaakt werklooshed (aldus neoklassieke economische theorie van Hayek en Friedman, e.d.).

De reden dat Afrika zo arm is is omdat ze leningen met interest van het IMF krijgen in ruil voor het doorvoeren van privatisering (zie: "The End of Poverty"), hetzelfde gebeurd in Griekenland nu.

Kapitalisme: zuig me balleh.

linkse_libertariër | 29-06-11 | 17:11

@ dilic

100% achter jouw reactie,stom gelul van grieken zijn lui.
Nederlanders in de bijstand zijn ook lui.
Ik zit momenteel op Corfu er wordt hier niet gestaakt ,maar hard gewerkt,en idd de regering heeft de zaak veel te lang op zijn beloop gelaten en de mensen uitgebuit.
Veel hard werkende middenstanders hebben hun zaak verloren.
Je moet er geweest zijn ,en met de gewone mensen hebben gesproken
om te oordelen

Jaapioooo | 29-06-11 | 17:03

dilic | 29-06-11 | 16:38 |

Gast, ga eerst een leren wat kapitalisme is.

Het systeem dat we vandaag hebben is verre van kapitalistisch.

Onze overheden geven geld aan failliete bedrijven, banken, geven ons geld weg aan het buitenland.
Intussen print de ECB geld, wat in feite de HERDISTRIBUTIE van kapitaal is.
In de volksmond ook wel socialisme genoemd.

Ga eerst maar eens leren wat het kapitalisme inhoud, en vervolgens je nadenken over wat er niet kapitalistisch is aan dit systeem.

Kapitalisme is gelijk aan een vrije markt, denk je werkenlijk dat onze markt vrij is ?
Je gelooft niet dat we heel veel corrupte bankiers en politci hebben ?
Dat grote bedrijven geen privilege's krijgen over kleine bedrijven ?

Denk dat je nu al genoeg weet, om te kunnen concluderen dat ons systeem niet kapitalistisch is, maar eerder socialistisch.
Inderdaad ja.

de gouden gulden | 29-06-11 | 17:01

@ Causa Sui en Bailaora

"Dat vrijheid ongelijkheid toestaat, dát is vrijheid.
"

Wat een achterlijke, barbaarse uitspraak. Maar dat terzijde...
.
Bailaora zei:
"In een kapitalistische markt zou de boel gewoon instorten, men gaat dus nu juist tegen de kapitalistische markt in door geld te schuiven en de markt op corrupte wijze te beinvloeden. Kapitalisme staat beinvloeding van markten nou juist niet toe.
"
.
Snap jij eigenlijk wel dat je nu een hele goede reden geeft om van het kapitalistische systeem af te stappen? Maar doordat je van kleins af aan al leeft in het kapitalistische systeem, zijn je oogkleppen zo groot geworden, dat je dat domweg niet doorhebt.
.
Ik neem aan dat we het er met zijn allen over eens zijn dat we ons in een crisis bevinden. De definitie van "krankzinnigheid" is steeds hetzelfde doen, en een andere uitkomst verwachten. De definitie van "crisis" is dat men tot een realisatie komt dat het niet meer "werkt" op de oude manier.
.
Oftewel, we weten dus volgens jou dat het oude systeem niet meer werkt (kapitalisme), maar blijven doorgaan met oude systeem door regels aan te passen en ons te bemeoien met de markt om toch niet van systeem te hoeven veranderen. (krankzinnigheid)
.
Nu jij weerr

dilic | 29-06-11 | 16:59

Parel van het Zuiden | 29-06-11 | 16:35
Met zijn tweeën of honderden heeft geen zin. Staken ook niet. Wij moeten gewoon met miljoenen het Binnenhof gaan bezetten en laten weten dat we het zat zijn. Niet alleen over die miljarden hulp aan Griekenland, maar ook over een aantal andere brandende kwesties, zoals het miljarden blijven storten in bodemloze putten van immigratie-, integratie-, asielbeleid en ontwikkelingshulp for example. En ik weet er nog wel een paar! ;)

Wellicht gaan de SP en de PVV het volk nog oproepen om te protesteren tegen nog meer miljarden naar Griekenland. Zo ja, dan sta ik op de barricade, jij ook, én ik reken op al die mensen die tegen hulp aan Griekenland zijn! Oh wacht...

La Vie En Rose | 29-06-11 | 16:59

Porrello 16:45
Je begrijpt er niks van. Kinderen van Nederlandse belastingbetalers worden hoofdelijk aansprakelijk in plaats van bankdirecteuren die te grote risico´s zijn aangegaan. Griekenland wordt niet geholpen, maar in een dwangbuis gezet met een steeds grotere overdosis aan leningen en een kostbaarheid van bestaan, dat helemaal niet gehandhaafd kan worden bij hun productieniveau.

Daartussen wordt het geld en de macht verdient door banken en de Eurocraten.

tipo | 29-06-11 | 16:55

@dilic | 29-06-11 | 16:38

Er is niets geweldigs aan het kapitalistische systeem, echter het komt het dichtstbij hoe dingen nou eenmaal in de werkelijkheid lopen. Het gaat uit van menselijke drijfveren (positief & negatief). Alternatieven als communisme benaderen het werkelijk gedrag van de werkelijkheid onvoldoende en negeren menselijke drijfveren. Daarom valt het zo snel uit elkaar. Kapitalisme is de minst slechte.... eigenlijk veranderen andere systemen zelfs na verloop van tijd in kapitalisme (zie zelfverrijking en elitisme in bijvoorbeeld USSR).

Dit neemt overigens niet weg dat we nu en masse in verweer moeten komen tegen het schuiven met schulden en geld. Niet uit solidariteit maar uit lijfsbehoud.

Parel van het Zuiden | 29-06-11 | 16:52

@La Bailaora | 29-06-11 | 16:48
Dilic komt daar wel achter als hij het aan den lijve ondervind, elders.

Causa Sui | 29-06-11 | 16:49

@La Bailaora | 29-06-11 | 16:48
Dilic komt daar wel achter als hij het aan den lijve ondervind, elders.

Causa Sui | 29-06-11 | 16:49

@dilic | 29-06-11 | 16:38
Dat vrijheid ongelijkheid toestaat, dát is vrijheid.
Allemaal gelijk is het ergste wat er is.
maar jij moet maar gauw vertrekken naar een 'beter' land, ergens waar men een afkeer van het kapitalisme en individualisme heeft, je zult genieten! Doei he!

Causa Sui | 29-06-11 | 16:48

dilic | 29-06-11 | 16:23
als jij denkt dat de transferunie ook maar iets met kapitalisme te maken heeft snap je er maar weinig van. Men probeert nou juist exact het omgekeerde te doen. In een kapitalistische markt zou de boel gewoon instorten, men gaat dus nu juist tegen de kapitalistische markt in door geld te schuiven en de markt op corrupte wijze te beinvloeden. Kapitalisme staat beinvloeding van markten nou juist niet toe.

La Bailaora | 29-06-11 | 16:48

@ porello

Ow, dus jij denkt dat wij onze rijkdom hier in het westen "te danken" hebben aan "democratie"?... Sorry hoor, je zou eens wat minder naar het nieuws en George Bush moeten luisten, en wat meer boeken lezen. Denk dat "Confessions Of An Economic Hitman" een goed begin is... En als je dat gelezen hebt, kom dan praten over democratie.

En daar komt nog bij dat je nog niet inhoudelijk hebt gereageerd op de keiharde cijfers die ik je net gepresenteerd heb. Ow wacht, dat is een waarheid die je liever niet onder ogen wilt zien

dilic | 29-06-11 | 16:47

@tipo | 29-06-11 | 16:42
Dat is niet zo. Maar al heb je gelijk. Dan helpen we onze eigen economie EN geven we Griekenland een tweede kans. Allebei happy.

Porrello | 29-06-11 | 16:45

"Porrello 16:38
Dat geld komt niet eens in Griekenland aan, maar gaat naar BNP Paribas, Credit Agricole, Dexia, ING en Rabobank.

tipo | 29-06-11 | 16:42

@dilic | 29-06-11 | 16:38
Wat er zo geweldig is aan dit systeem is dat jij het beter hebt dan de 95% van de overige wereldbevolking. Daarom zou je de rest van de wereld ook democratie en vrijheid moeten gunnen.

Porrello | 29-06-11 | 16:41

@La Vie En Rose | 29-06-11 | 16:32
Ga zelf naar Den Haag dan.

Ons geld gaat inderdaad niet naar het gewone volk daar. Dat gaat naar de socialistische regering. Die ze zelf gekozen hebben.

Daarom ben ik zo blij met ons huidige kabinet. Van mij mag die bijl nog vele malen botter. Graag doorpakken bij overheid zelf, profiteurs en uitvreters.

Porrello | 29-06-11 | 16:38

@ Porello & Causa Sui

Dus jullie vinden kapitalisme zo geweldig??... Wat vinden jullie er precies zo geweldig aan?
.
Dat winstbelang boven alles staat (milieuvervuiling, materialisme etc)? Dat landen met aantrekkelijke grondstoffen via lobbyisten stelselmatig worden uitgebuit door het middel "schuld"? Dat het land met de extreemste vorm van kapitalisme, de verenigde staten, ook het land is met de meeste ongelukkige mensen van alle westerse landen? Dat 1% van de wereld, 40% van alle rijkdom bezit, en dat 40% van de wereld leeft van minder dan 2$ per dag? Dat er per dag 30.000 kinderen doodgaan door eenvoudig te behandelen ziektes?
.
Wat is er precies zo geweldig aan dit systeem? Ik ben heel benieuwd

dilic | 29-06-11 | 16:38

Parel van het Zuiden | 29-06-11 | 16:31
Wanneer wij gaan Tahriren? Nooit.

"We zeiken graag op de woestijnvolken, en ook de Grieken, maar zij hebben de moed opgebracht om hun regeringen tot de orde te roepen."

Volkomen mee eensch!!!!

La Vie En Rose | 29-06-11 | 16:37

@La Vie En Rose | 29-06-11 | 16:32

Ik ben heel wel bereid om te staken. Samen iets opzetten?

Parel van het Zuiden | 29-06-11 | 16:35

Ons geld gaat niet naar het gewone volk, dat als citroenen uitgeknepen gaat worden als gevolg van het wanbeleid van hun eigen corrupte- en zakkenvullende machthebbers en die van de EU. Gewoon terecht dat het volk daartegen protesteert!

Hoewel uit een enquette bleek dat 71% van het Nederlandse volk tegen het wederom storten van miljarden in de bodemloze Griekenlandput is, hebben onze machthebbers daar schijt aan, en gaat dit gewoon door.

Dat betekent dat ook wij als citroenen zullen worden uitgeknepen, maar wij gaan echt niet met die 71% de straat op om daartegen te protesteren. Wij zijn gewoon een laf kudtvolk geworden dat veilig vanachter de PC, hier, op Twitter etc. roeptoeteren over wat er allemaal mis is.

Wij zijn zelfs al zo diep gezonken dat wij in paniek raken bij een onweer- of hagelbui - én maar zeiken op het Griekse volk dat wél het lef heeft om te protesteren tegen die hele corrupte zooi.

Nou ik niet. RESPECT voor deze mensen!!

La Vie En Rose | 29-06-11 | 16:32

Wanneer gaan wij 'tahriren'? Dat zouden we ons eens moeten afvragen. Het is de moeite waard want Zuidelijk Europa zal onder leiding van de Fransen blijven doorgaan met het leegroven van onze ruiven.

Onze politici willen niet voor onze belangen staan dus dan moeten we dat zelf doen. Maar zullen we het doen..? durven wij dat te doen..?

We zeiken graag op de woestijnvolken, en ook de Grieken, maar zij hebben de moed opgebracht om hun regeringen tot de orde te roepen.

Zullen wij ons Tahrir -plein krijgen?

Parel van het Zuiden | 29-06-11 | 16:31

@dilic | 29-06-11 | 16:23
haha ja lol, jij bent zeker kraker. Of een griek, eigenlijk t zelfde. :) Krijg je ervan als je waarde aan woorden hecht, maar geen woorden van waarde hebt.

Causa Sui | 29-06-11 | 16:29

@stijllozestijl12 | 29-06-11 | 16:21 | + 0 -
daar zijn ze uiteindelijk beroemd om geworden, die grieken.

kolovardo | 29-06-11 | 16:27

@dilic | 29-06-11 | 16:23
Een kapitalistisch systeem is altijd nog vrijer dan elk ander systeem.

Porrello | 29-06-11 | 16:26

stijllozestijl12 16:21
Maar dan wel graag met een eigen Griekse munt, anders stemmen ze onze portemonnee leeg.

tipo | 29-06-11 | 16:26

@ ecologiste | 29-06-11 | 16:05

+1 voor jou

Echte gelijkheid en vrijheid bestaat niet in een kapitalistisch systeem... Alleen de illusie van vrijheid.

dilic | 29-06-11 | 16:23

Het enige wat voor Griekenland echt zou helpen is het invoeren van een directe democratie zoals Zwitserland deze heeft. Hierin komen alle belangrijke wetsvoorstellen eens in de 3 maand naar voren en kan er op gestemd worden. Zo zal altijd bij elke wet de meerderheid van het volk het eens zijn met de gevestigde wet. Gaat ook hartstikke goed daar in Zwitserland het merendeel van de tijd.

nl.wikipedia.org/wiki/Directe_democrat...

stijllozestijl12 | 29-06-11 | 16:21

@tipo | 29-06-11 | 16:00
goed gezegd. Natuurlijk is het vreselijk voor de Grieken en natuurlijk snap ik ook nog dat ze rellen, maar men moet geen Nederlands geld daar naar toe brengen. Het helpt de Grieken niet en het draagt alleen maar bij dat hier de mensen ook armer worden. Het helpt alleen het grootkapitaal, dat niet wil dat de hele boel instort. Daarvoor moet iedere burgerT in Europa bloeden.

Griekenland kan veel beter instorten en opnieuw beginnnen. Dan zijn ze over 2 jaar al verder dan nu. Nu gaat het alleen maar heel langzaam erger worden.

La Bailaora | 29-06-11 | 16:19

@Bixier 16:09
Griekenland is geen Duitsland. Nooit geweest. Grieken zijn niet gewend om belasting te heffen, maar om de schulden weg te inflateren. Dat doen ze al eeuwen. Grieken zijn niet gewend om tegen spotgoedkope Duitse rentes te kunnen lenen. Dat kunnen ze enkel door de fraude van Goldman Sachs, het illegale handelen van de ECB en valsheid in geschrifte van enkele conservatieve en socialistische politici. En Frankrijk profiteert er van, want die krijgt nu de door haar gewenst Transferunie, waarin Duitsers en Nederlanders zullen bloeden voor het Franse bankwezen.

Dit is net zo goed over de hoofden van de Grieken gebeurt, als dat nu over onze hoofden heen wordt besloten hoe groot de greep uit de portemonnee van onze kinderen zal worden. Nota bene door ongekozen EU-bureaucraten. Daar zit het kwaad.

tipo | 29-06-11 | 16:19

@bixier
ehh door de crisis is het dunne lijntje tussen inkomsten en uitgave in onbalans geraakt. Oh en ik geef u ook wel een beetje gelijk. Echter is NL binnenkort met DL (en wie oh Wie) het enige land dat nog binnen budget blijft. de triple c rating heeft een lijstje met gevolgen in de betalings sfeer

En over generaliseren, ik gaf uw uitlatingen als voorbeeld en ging daar op door. Een Griek is lui, dat is hetzelfde als een Nederlander is gierig (en dan gaat u zeggen: "gelukkig wel")
finance.fortune.cnn.com/2011/06/13/sp-...

kolovardo | 29-06-11 | 16:19

@ecologiste | 29-06-11 | 16:05
De crisis is wel goed voor het openbreken van dit soort rioolputjes.
Zonder crisis (en het inmiddels enorm uitgebreide internet, denk ik) was dit allemaal gewoon stilletjes en stiekem doorgegaan.

Causa Sui | 29-06-11 | 16:18

Fijn dat u alleen geïndoctrineerd bent door de meniningmafia en de tegenpartijen. Overal "nee" tegen zeggen is geen oplossing. Voor het drogredenatieforum moet ik jullie helaas verwijzen naar Joop.nl. Daar kunnen jullie al de socialistische trekjes prima botvieren. Het is de schuld van de banken! Die hebben het geld immers uitgeleend tegen woekerrentes waardoor Griekenland nu in de probelemen zit? Het is de schuld van de grootverdieners(2000 mensen?) die langs de rand van de wet leven en niet over alles netjes belasting betalen!? De Grieken zijn lui en gaan met hun 50e met pensioen!?

Leuk constateringen allemaal, maar die hebben allemaal geen direct verband met ONZE problemen. ONZE probleem zijn economische groei, devaluatie, afschrijvingen en werkgelegenheid. De overheid heeft nog nooit voor economische groei gezorgd. Dat doet het bedrijfsleven. Het lijkt me daarom helemaal geen slecht idee onze economie te sparen door Griekenland een in verhouding laag bedrag te lenen waarop we gewoon een lekkere rente verdienen met strenge regels die waarborgen dat we dat geld ook daadwerkelijk terug krijgen.

Porrello | 29-06-11 | 16:17

Een griek die uitlegt hoe het nu allemaal zit. Volgens hem dan. Niet in het Grieks gelukkig, maar in het Engels. Bepaald niet onverdienstelijk geschreven en vol zelfkritiek. Na het gelezen te hebben beschouw ook ik het stukkie van Johnny als veel te kort door de bocht.

sturdyblog.wordpress.com/2011/06/18/de...

Spaanse vatenmaker | 29-06-11 | 16:15

@ Bixier | 29-06-11 | 16:09

De griekse crisis is de schuld door de griekse elite, en de griekse Henk en Ingrid moeten ervoor betalen. Ze hebben alle recht om te demonstreren!... Want door er heleboel geld weer tegenaan te smijten los je helemaal niks op... De rijken zullen alleen rijker worden en de toch al arme belastingbetalers moeten ervoor opdraaien... Zo zit het in elkaar.

dilic | 29-06-11 | 16:15

kolovardo | 29-06-11 | 16:02 | + 0 -
Jammer dat jij generaliseert.

Een volk dat met 130 miljard moet worden gered terwijl, zoals jij stelt, Griekenland maar 4% van de begroting uitmaakt, mag je gerust uitvreters noemen, zeker als omliggende landen hierdoor fors in de problemen komen. Wat jij daarbij vergeet is dat het Griekse probleem niet is veroorzaakt door de financiële crisis maar door de Grieken zelf.

Bixier | 29-06-11 | 16:09

@tipo
u snapt het, maar dan zijn ze bij ons weer bang dat we de gulden terug krijgen

kolovardo | 29-06-11 | 16:05

Maar wat er in GR gebeurt geneurt ook n NL. Ook hier heeft het volk niets te zegen ook hier liegen de gevestigde partijen over de kosten van immigratie, ook hier kennen we een bouwfraude van 25 miljard die niet terugbetaald hoeft te worden, ook hier worden we verkocht aan de EU en aan de banken.

Het is het banken-politiek-ambtenaren-conglomeraat dat de rest afroomt en uitzuigt net zolang totdat de niet-gepriviligeerden het niet meer pikken. Het gaat telkens om: ben je bij de geprivilgeerden of niet, that's the question.

ecologiste | 29-06-11 | 16:05

@Bixier
Tja is duidelijk maar we weten het niet NU opeens. en vergeet niet dat Griekenland slechts 4% van de totale begroting van Europa is.
In uw ogen is iedere Griek weer een uitvreter en een armoedig volk... een mening mag je ventileren.
Marokanen lopen op leren sloffen turken hebben een snor en van chinesen heb je nooit last.

kolovardo | 29-06-11 | 16:02

@kolovardo 15:55
Als het klopt dat Athene duurder dan Amsterdam is, ook de boodschappen in de supermarkt, dan wordt het hoog tijd dat ze de Drachme invoeren en gaan devalueren.

tipo | 29-06-11 | 16:00

Kom op Johnny het zijn 2000 families in GR die 80% van het totale vermogen bezitten. Nee die rellen niet op staat. Dat doen ze liever in de achterkamertjes. Flauwe opmerking van je.
Het is gewoon een spel m te kunnen zien hoever je kunt gaan om één van de laatste weerbare volken van Europa te temmen. Dan heb ik het natuurlijk niet over het mocromedemenschvolk dat de sterkste solidariteit van de EU heeft.

ecologiste | 29-06-11 | 15:59

Zie daar de realiteit van onze pappen/nathouden/graai/belangen leiders!

De boodschap is helder: Zij die dingen stukmaken zijn eng en zullen altijd hun zin krijgen!

Zuigdiert | 29-06-11 | 15:58

@Bixier | 29-06-11 | 15:54 |
Nu pas aan het licht gekomen? Dat de Grieken fraude pleegden wisten we al langer, mijn beste! Al sinds 2001. www.standaard.be/artikel/detail.aspx?a...

SamKoeman | 29-06-11 | 15:58

Je kunt op een rots waar enkel geiten en olijven zonder hulp overleven, natuurlijk niet verwachten dat je daar allemaal, zonder minimaal keihard 80 uur per week tot je 73e te werken, als een koning kunt leven.
Ook al werd ze dat beloofd en stemden ze (volledig bewust daarvan!)maar al te graag op dit soort kulverkopers, allemaal met die onsterfelijke hang naar 'The Big Money', wat ze met zo'n wijds graaigebaar 'van die vette handjes van ze altijd zo lekker wisten uit te beelden...

Causa Sui | 29-06-11 | 15:56

+1 voor kolovardo

dilic | 29-06-11 | 15:56

haha, vanaf nu is het dus echt full-time rellen, gaat niet meer goedkomen totdat Griekenland uit de EU gaat, vrijwillig, of onvrijwillig.

De Grieken moeten nu meer belasting gaan betalen.

Steek je hand op als je denkt dat ze dat ook gaan doen.

En steek 2 handen op als je denkt dat de Grieken vanaf nu helemaal geen belasting meer gaan betalen.

Ben erg benieuwd hoe, of op wat voor manier, en wat, de Grieken straks hun nieuwe valuta gaan kiezen.

Intussen kan je er ook wel vanuit gaan dat er geen cent meer op de Griekse banken staat, en ben erg benieuwd wat de andere PIGS landen doen.

Zijn er al bankruns in Spanje, Portugal en Italie ?
Iemand die dit even kan checken ?
( heb zelf helaas te weinig bronnen in deze landen )

de gouden gulden | 29-06-11 | 15:56

@dilic
zo kort had het ook gekund ja

kolovardo | 29-06-11 | 15:55

dilic | 29-06-11 | 15:44 | + 0 -

Ja, maar wat zijn dan volgens jou die redenen? Alleen maar kritiek op topics debiteren kan een ieder. Jij weet het kennelijk allemaal zo goed resp. beter. Onderwijs mij dan! Voor mij is het simpel. De Grieken hebben zich de afgelopen 30 jaar met EG/EU geld volgevroten en op schandalige wijze het afdrachtsysteem misbruikt. Door boekhoudkundige fraude is dit pas nu aan het licht gekomen. Dit betekent fors bezuinigen. Omdat de gemiddelde Griek zijn riant gedekte bedje niet wil uitkomen gaat hij nu te keer. Het is een armoedig volk dat er voor heeft gezorgd dat anderen in Europa nu op de blaren moeten zitten. Eigenlijk pas ik daarvoor. En nu jij.

Bixier | 29-06-11 | 15:54

@ Bixier

En waarom lijd ik aan zelfoverschatting??....

dilic | 29-06-11 | 15:54

een goede reden met de ME te vechten en/of gewoon te demonstreren:
- de supermarkt is ongeveer de duurste van Europa in Griekenland
- de peut voor de auto is in 4 maanden van 1 euro naar ons niveau opgetrokken
- de mensen die net gestemd hebben doen elke 4 jaar stuivertje wisselen en hebben bioscoopzakken om het geld in zwembaden onder hun voeten te dumpen. (zoek ook op de 3 putanas van Griekenland)
- de mensen die net gestemd hebben krijgen 16 maandsalarissen
- de banken zijn gered niet de Griek
- wij lenen geld voor voor 2% om het voor vEUUUL meer aan de Grieken te lenen door de fabtastische CCC rating
- minimum inkomen voor een instapper op de arbeidsmarkt is ca € 700 euro en GEEN vrije dagen. Athene is duurder dan Amsterdam.
- alle pensioenen verdampen
- er bestaan wegenbelasting EN tolwegen naast elkaar
- de bureaucratie is een regelrechte ramp en chaos
een dag vrij nemen om voor ons simpele administratieve handelingen te organiseren.

stop met het verwarren van corruptie en belastingontduiking vs het niet kunnen betalen van de hoge schuld. Het oplossen brengt wel meer geld binnen. maar die 10 mio Grieken gaan dit niet zonder ons redden. En de juiste vraag is of dat erg is.

kolovardo | 29-06-11 | 15:53

Wiehooeeee ik zet alles in op rood!!

tembacostyle | 29-06-11 | 15:51

TM | 29-06-11 | 15:19
Ok, thanks. Eind 2010 stond er dus nog 3,7 miljard uit naar Griekenland. Volgens mij is dit bedrag de afgelopen maanden aanzienlijk teruggebracht, tot een verwaarloosbaar risico.

Kan zo snel niet vinden hoeveel er momenteel nog uitstaat, maar laat het nog 2 miljard zijn. Verspreid over diverse banken lijkt me dat redelijk aanvaardbaar.

Absoluut niet waar | 29-06-11 | 15:51

Bixier | 29-06-11 | 15:37

Een reden kan zijn dat die grieken jarenlang zijn belazerd door hun overheid, en het gewoonweg zat zijn om hun rotzooi op te ruimen. Want wat ik heb begrepen is dat de belastingen voor de middeninkomens en eenmanszaken verhoogd zullen worden, maar de Griekse Elite vooral de dans zullen ontspringen door stelselmatige fraude, corruptie en vriendjespolitiek. De mensen die je daar in athene op straat ziet zijn echt niet de bankiers of hoge ambtenaren... Dat zijn hardwerkende mensen zoals jij en ik die de touwtjes aan elkaar proberen te knopen.

dilic | 29-06-11 | 15:50

@dilic
Wie is Mark Rutte om een Europese Transferunie te beginnen zonder het Nederlandse volk te raadplegen. Dat is een veel belangrijkere vraag.

tipo | 29-06-11 | 15:48

@ dilic | 29-06-11 | 15:32
Soorry hoor maar in Griekenland was de laatste 10 jaar de de ene helft van de bevolking aan het rellen en de andere helft aan het staken elke keer als er gepoogt werd door de regeringen de hoognodige bezuinigingen/hervormingen door te voeren. Dan ben je IMHU wel schuldig als bevolking als het echt gierend uit de klauwe loop.

Keyzer_Soze | 29-06-11 | 15:46

tipo | 29-06-11 | 15:41 | + 0 -
Dank. Goed kijken en dan zie je dat de ME de stenen terug smijt. Heerlijk die Grieken. Stel voor dat GS dit topic weer bovenaan zet. Volgens mij loopt het daar nu helemaal mis.

Bixier | 29-06-11 | 15:46

ah fok wrong topic -_-

ROGL | 29-06-11 | 15:44

Enkele reacties hier op het forum die het kuddegedrag heel mooi illustreren:

"Dus wij gaan achteruit door dat schijtvolk

WitWit | 29-06-11 | 15:30 "

.

"Stelletje gokverslaafden ....
Niet je verlies kunnen nemen, kop in het zand, en maar doorgaan met lenen.
Hoe briljant moet je zijn om te weten dat dat in een drama gaat eindigen.
-
Stelletje randdebielen.

Castle Bravo | 29-06-11 | 15:28 "
.

"Je vuile rotzooi voor een ander achterlaten. Gevalletjes Senseo-mentaliteit van die Grieken.

Bixier | 29-06-11 | 15:18 "

Ik had er waarschijnlijk nog zeker 100 kunnen quoten... Iedereen die min of meer hetzelfde zegt als onze beste redactielid Johnny Quid. En geen van deze reaguurders heeft ook maar een beetje onderzoek gedaan en nagedacht over waarom eigenlijk deze grieken de straat op gaan...
.
Ik snap ook wel dat dat een beetje in het aard van het beestje zit, maar juist dit soort gemakkelijke en achterlijke denkwijze moeten wij als mens loslaten willen we echt vredevol met elkaar samenleven.
.
Het is namelijk heel makkelijk om iemand te veroordelen, en zeggen dat wat hij of zij doet niet "goed" is. Maar het kost veel meer moeite om te BEGRIJPEN waarom hij of zij datgene doet wat jij bijvoorbeeld "afkeurt". Ik bedoel, who the fuck zijn wij om iemand te vertellen wat zij moeten doen, terwijl we diegen nog niet eens begrijpen...

dilic | 29-06-11 | 15:44

Ik vind alles best zolang Greta "De Jodenhater" Duisenberg meegaat.

ROGL | 29-06-11 | 15:44

Eh lijdt.

Bixier | 29-06-11 | 15:42

dilic | 29-06-11 | 15:32 | + 0 -
Je leidt aan zelfoverschatting. Maar dat terzijde. Noem eens een goede reden?

Bixier | 29-06-11 | 15:37

-weggejorist-

PIS-Alchimis | 29-06-11 | 15:36

@ Johnny Quid

Heel makkelijk om het Griekse volk als zondebok af te stempelen... Denk je niet dat die Grieken een hele goede reden hebben om zich zo op te stellen? Voor bepaald gedrag dat mensen vertonen, is in de meeste gevallen een hele goede en logische reden voor te verzinnen. En als dergelijk gedrag voorkomt bij een hele grote groep mensen, dan is het gedrag alleen maar makkelijker te verklaren.
.
Ik stel voor dat je je eens gaat verdiepen in wat deze redenen mogelijk kunnen zijn, voordat je een hele grote groep mensen klakkeloos de grond in basht. Dat heet nou ECHTE journalistiek... Iets wat jij kennelijk nog niet echt in de vingers hebt. Je moet namelijk eens beseffen dat hetgeen wat jij opschrijft, van grote invloed is op de opinie van mensen die jou stuk lezen. Mensen zijn namelijk van nature kuddedieren en zijn heel gemakkelijk te manipuleren. Voorbeelden hiervan uit de geschiedenis zijn natuurlijk alom bekend.... Ik heb de meeste reacties hier op het forum niet gelezen, maar ik kan raden dan 90% het met je eens zal zijn. Het zal me ook niet verbazen dat de meeste me hiervoor zullen bashen en uitlachen. Wat overigens ook niet erg is, als je maar met goede argumenten komt.

dilic | 29-06-11 | 15:32

-weggejorist-

WitWit | 29-06-11 | 15:30

Slim ook van Griekenland om maar een paar duizend relschoppers op dat symbolische plein te laten en vervolgings de toegangswegen af te sluiten alsof er bijna niemand komt demonstreren.

nukkastil | 29-06-11 | 15:28

Stelletje gokverslaafden ....
Niet je verlies kunnen nemen, kop in het zand, en maar doorgaan met lenen.
Hoe briljant moet je zijn om te weten dat dat in een drama gaat eindigen.
-
Stelletje randdebielen.

Castle Bravo | 29-06-11 | 15:28

Ik snap wel dat de Grieken lopen te rellen. Die paar nette belastingbetalers, die jarenlang zijn besteeld door corrupte politici (die hoogstwaarschijnlijk nooit ook maar een cent belasting hebben betaald) worden nu genaaid met nog grotere bezuinigingen en hogere belastingen. Dat om de nieuwe lening af te kunnen betalen, waarvan ze zelf geen cent terugzien (maar die terechtkomt bij de paar toch al stinkend rijke families).

Zonder extreem streng toezicht op de Griekse regering is zo'n lening een bodemloos gat, waarmee de gemiddelde Griek er alleen maar op achteruit gaat.

_ranz | 29-06-11 | 15:28

Elk raam dat nu ingegooid wordt betalen wij...

Tommygunner | 29-06-11 | 15:27

Door al die bezuinigingen wint bij de volgende verkiezingen in Griekenland en of andere linkse populist die hard roept. Dikke lul drie bier die leningen die betalen we niet. Gewoon nu je verlies pakken is de meest verstandige optie. Politci zullen dit alleen niet doen want dan komt de pijn nu. Als je nog wat leent pas de volgende kabinetsperiode en dan is het jou zorg niet meer.

Keyzer_Soze | 29-06-11 | 15:25

Zo, Pappenennathouwen wordt gefeliciteerd en nu mogen wij de rekening oprapen! WAT FUCKING ZUUR IS DIT!!!

PIS-Alchimis | 29-06-11 | 15:24

Dat geld zien we nooit meer, te-rug!

Nietvoordekat | 29-06-11 | 15:22

Asmodean | 29-06-11 | 15:17 | + 0 -

ja helaas kost het ons zoiezo geld, maar ik ben er toch voor om nu het verlies te nemen ipv nog meer risico te lopen met de kans dat het weer mislukt

snelders NL | 29-06-11 | 15:20

"THE HAGUE, 24/06/11 - Dutch banks have a combined 109 billion euros in loans outstanding in Ireland, Portugal, Spain and Italy, Finance Minister Jan Kees de Jager says in a letter to parliament."

Totaal dus, niet alleen in Griekenland.

My Baaaa-a-a-a-aaaad!

TM | 29-06-11 | 15:20

@marxistje 15:16
Nu moeten we voor eeuwig toekomstig belastinggeld van onze kinderen overhevelen van Nederland en Duitsland naar Griekenland, Portugal en Spanje. Want Rutte schrijft de schade blijmoedig bij de Staatsschuld bij. Rutte en De Jager hebben uit voorzienigheid geen kinderwens.

tipo | 29-06-11 | 15:19

Nederland zou absoluut geen euro moeten afstaan aan de grieken!

En als het dan toch moet laat de banken het dan voor de volle 100% vergoeden, zei hebben immer geinvesteerd en er baat bij gehad als er winst werd gemaakt.

snelders NL | 29-06-11 | 15:19

Je vuile rotzooi voor een ander achterlaten. Gevalletjes Senseo-mentaliteit van die Grieken.

Bixier | 29-06-11 | 15:18

Het gaat helemaal niet om Griekenland maar om de EUSSR overeind te houden. Want daar staan anders veel te veel mooie baantjes op de tocht van wat zich de politieke europese elite waant. En daar mag Jan Boezeroen (of Janos Delullos) dik voor bloeden.

Polletje Piekhaar | 29-06-11 | 15:17

snelders NL | 29-06-11 | 15:15 |
Je denkt dat het ons niets kost als Griekenland failliet gaat?

Asmodean | 29-06-11 | 15:17

en nu?

marxistje | 29-06-11 | 15:16

Ja, ik kan wel janken

snelders NL | 29-06-11 | 15:15

Het is een officiële JA.

Tortasi | 29-06-11 | 15:15

155 ja 138 nee

Grote Nerd | 29-06-11 | 15:15

Voorziet één groot toneelspel van dat Gyrosand: zogenaamd bezuinigen. Geld van EU en IMF binnen en dan alsnog de boel laten klappen.

Suriboy | 29-06-11 | 15:14

Ik zou ook ja zeggen als Griekenland, wat valt daar nou te halen of te claimen als het er mis gaat. Een failliet land dat de macht heeft over heel Europa, meer is het niet.
Dáááág euro's.

toetanchamon | 29-06-11 | 15:14

Het Griekse parlement is vanmiddag akkoord gegaan met de nieuwe bezuinigingsvoorstellen van de regering-Papandreou. Dankzij de uitslag van de stemming kan Griekenland aanspraak blijven maken op financiële steun van de Europese Unie. NRC

landlopertje | 29-06-11 | 15:14

Die politieke slappe houding van Europa tegen economisch corrupte regimes heeft voor deze geldkuil gezorgd. Griekenland moet nu op de blaren zitten terwijl de volgende corrupte landen al weer klaar staan om hun handje op te houden.

Antitheïst | 29-06-11 | 15:13

aww daar gaat ons belasting geld. Kan er in ons land weer bezuinigd worden in de zorg en onze hardwerkende oude medemensen laten creperen :(

wokkiewok | 29-06-11 | 15:12

Ze feliciteren Pappadrupulus, dus ziet het er slecht uit voor ons belastingbetalertjes.

tipo | 29-06-11 | 15:12

Het is een ja, iedereen graag nu het salaris storten naar Griekenland.

malawi | 29-06-11 | 15:12

De stemmen worden nog steeds geteld voor de officiële uitslag. De CNN tolk blijft nog maar net wakker zo spannend is het.

Grote Nerd | 29-06-11 | 15:12

Meerderheid zegt "nee" oftewel "ja".
Europa voorlopig gered van de ondergang.

18konijn | 29-06-11 | 15:11

Chips. Dat wordt rellen daar.

BenBinnen | 29-06-11 | 15:11

@Che_cuevara | 29-06-11 | 15:08
Er veranderd toch niets .... uiteindelijk. Over niet al te lang stappen ze toch uit de unie. Maar ze hebben wel de bakken met euro's.

Castle Bravo | 29-06-11 | 15:10

Nee, einde EU, Ja, Nog meer rellen en stakingen in griekenland... nog meer schulden.. einde EU/

Naja stille hoop :P

Methylfenidaat | 29-06-11 | 15:10

Acceptgyros.. Het blijft een geweldig woord.

Rafapaz | 29-06-11 | 15:10

nrc wel: aangenomen. daar gaat ons geld.

Bixier | 29-06-11 | 15:10

CNN zegt nog niks.

BenBinnen | 29-06-11 | 15:09

@tipo | 29-06-11 | 14:42 |
De tijd vliegt.

SamKoeman | 29-06-11 | 15:09

@Absoluut niet waar | 29-06-11 | 14:30 : Not sure, zal eens kijken of ik het nog kan vinden.

BTW: Niet iedereen kan meekijken, updates anyone??

TM | 29-06-11 | 15:08

@Asmodean | 29-06-11 | 15:08
.
Ja, altijd.

BenBinnen | 29-06-11 | 15:08

well. gelopen race lijkt me, nog maar 1 coalitiegenoot heeft tegengestemd. Nee gaat het niet redden, ben benieuwd hoe de demonstranten zo reageren.

marxistje | 29-06-11 | 15:08

@Castle Bravo | 29-06-11 | 15:06
Maar ten koste van wat?

Che_cuevara | 29-06-11 | 15:08

Meerderheid heeft Ja gestemd. Afgelopen.

OscarWilde | 29-06-11 | 15:08

@Castle Bravo, de keuze is of slaaf worden van het europese kapitaal of het in je eentje moeten doen.

Grote Nerd | 29-06-11 | 15:08

Gelukkig, er is een meerderheid.

Asmodean | 29-06-11 | 15:08

@Castle Bravo | 29-06-11 | 15:03
Niets aan kon doen.
Behalve een revolutie.

Che_cuevara | 29-06-11 | 15:07

Nou nou ze gaan tellen. Ik denk dat het een ja wordt aangezien de laatste minuten veel meer Ja dan Nee werd gezegd.

Tortasi | 29-06-11 | 15:07

@OscarWilde: Office verwijzing +1 :P
-
Kunnen ze btw geen andere mensen aannemen om te vertalen bij CNN? Mensen die voornamelijk ook goed Engels spreken? Laatst toch ook al die Arabier?

von Krankenhausen | 29-06-11 | 15:07

Spannund! *begint aan de rest van z'n vingers nu de nagels op zijn*

BenBinnen | 29-06-11 | 15:07

Nee zeggen tegen 110 miljard Euro gratis geld.
Wat voor souflaki-etert ben je dan?

Castle Bravo | 29-06-11 | 15:06

@BenBinnen | 29-06-11 | 15:01
Omdat het ze eigenlijk niet interesseert.

Che_cuevara | 29-06-11 | 15:06

@Drecks | 29-06-11 | 14:54
Nee, dat gaat goed.

Che_cuevara | 29-06-11 | 15:05

Ter relativering dan maar: als ik in Griekenland zou wonen, dan zou ik ook boos zijn. Daar is dus echt een politieke/economische elite die het verkloot heeft. De Griekse Henk en Ingrid zijn de klos.....

plaklul | 29-06-11 | 15:05

@pislink | 29-06-11 | 14:33
Ik hoop het echt.

Che_cuevara | 29-06-11 | 15:04

Ochie ochie ochie! Oi oi oi!

OscarWilde | 29-06-11 | 15:03

Ow, de tolk gaat weer verder. Oeps.

BenBinnen | 29-06-11 | 15:03

Wat een heerlijke chaos is dat parlement.

tipo | 29-06-11 | 15:03

Live naar onze ondergang kijken.
Ik wil het meemaken om later aan mijn kleinkinderen te vertellen dat ik erbij was, erbij stond (zat eigenlijk) en er niets aan deed.

Castle Bravo | 29-06-11 | 15:03

"This procedure votes yes."
.
Iedereen daar nu VrijMiBo en wegwezen?

BenBinnen | 29-06-11 | 15:02

Die CNN tolk.. whahahahaha. Lijkt Borat wel.

marxistje | 29-06-11 | 15:02

Wat we hier zien, is mogelijk het begin van het einde van Europa as we know it! Een soort Frans Ferdinand-momentje dus.

18konijn | 29-06-11 | 15:01

Kan de CNN man misschien even uitleggen waarom de parlementariërs rondlopen en her en der keuvelen?

BenBinnen | 29-06-11 | 15:01

Ne betekend ja en okhee nee. Dus..

X/antippe | 29-06-11 | 15:01

webcrew | 29-06-11 | 14:56

Ik heb een order inliggen om de AEX(on margin) te verkopen bij een ''ochie'', dus als het er niet doorkomt ben ik een rijk man!

Damn dit is serieus echt spannend.

Greed=Good | 29-06-11 | 15:00

Aan Griekenland kun je mooi zien waar links beleid toe leidt.
Daar moet dus echt geen euro meer naar toe.
We mogen wel oppassen dat NL niet net zo naar de knoppen gaat door links zelfvernietigingsbeleid.

NO MORE TEA FOR ME! | 29-06-11 | 14:58

Die CNN is slaperig komt door het tijdsverschil :p

nukkastil | 29-06-11 | 14:58

Wanneer vallen de relschoppers nou eens dat parlement binnen?

landlopertje | 29-06-11 | 14:57

@pislink | 29-06-11 | 14:33 Ik hoop met je mee. Van harte.

vraagstaart | 29-06-11 | 14:57

CNN tolk *gaapt*

BenBinnen | 29-06-11 | 14:57

please kan iemand highlights vertalen

Methylfenidaat | 29-06-11 | 14:56

@Greed=Good | 29-06-11 | 14:55
De beurs doet dat ook wel zonder stemming heur....

webcrew | 29-06-11 | 14:56

Die CNN tolk klinkt echt debiel haha. Yesss, noo?

von Krankenhausen | 29-06-11 | 14:56

Livestream + beurskoersen in de gaten houden is hilarisch, bij elk antwoord verandert het :P

Greed=Good | 29-06-11 | 14:55

Acceptgyros24 +1

Pisvlucht-Airlines | 29-06-11 | 14:54

Ik hoor heel veel Ochies dat gaat mis.

Drecks | 29-06-11 | 14:54

De stemmen zijn al geteld en hij leest het nu voor? Ik snap het niet helemaal.

von Krankenhausen | 29-06-11 | 14:53

Die tolk op cnn heeft er volgens mij geen zin meer in.

Grote Nerd | 29-06-11 | 14:53

ναί is ja in het grieks maar het klinkt als nee

Che_cuevara | 29-06-11 | 14:53

nukkastil | 29-06-11 | 14:49
Kijk naar CNN daar zit een Engelstalige tolk. Linkje in een van de eerdere comments.

Tortasi | 29-06-11 | 14:50

@Greed=Good

Niet voor niets is het hoofdkantoor van de EU in brussel gebouwd met inspiratie en evenbeeld van de toren van babylon

Methylfenidaat | 29-06-11 | 14:49

geweldige namen ook
is toch veel leuker dan Piet of Jan

jeej | 29-06-11 | 14:49

Is dit al de stemming of kijken ze wie er aanwezig zijn voor de stemming? We betalen miljarden en er is niet eens een tolk beschikbaar om te vertellen hoe er met ons geld omgegaan wordt..

nukkastil | 29-06-11 | 14:49

Methylfenidaat | 29-06-11 | 14:39

Die belastingdienst is mijn vriend, krijg altijd wat terug i.v.m. HRA. Maar de zorgverzekering, dat wordt ieder jaar 10% meer. Wanneer houdt dat eens op...

eerstneukendanpraten | 29-06-11 | 14:48

Het ziet er naar uit dat de regering en het volk van Griekenland er de schouders onder zetten om ook alvast de miljarden van volgend jaar erdoor te jagen.
De tanks zijn al verkocht, misschien dat de laatste beschaafden nog wat geld opleveren in de verkoop.

Jan Passant mk2 | 29-06-11 | 14:48

@eerstneukendanpraten | 29-06-11 | 14:35
Ik begin toch te twijfelen aan dat neuken in jouw nick. :)

Che_cuevara | 29-06-11 | 14:48

Methylfenidaat | 29-06-11 | 14:41
Zie Tommygunner 1 minuut na jouw tegel... Vergiste me er ook in toen ik daar voor het eerst een meloenverkoper op het strand tegenkwam. Best lastig!

eerstneukendanpraten | 29-06-11 | 14:47

Intraday slaat de paniek al toe op de Amsterdamse beurs. Speculeer en sla uw slag...

Hooijstra | 29-06-11 | 14:47

@tipo | 29-06-11 | 14:31
Maar die kan wel 12 werken aan.

Che_cuevara | 29-06-11 | 14:46

Tommygunner | 29-06-11 | 14:42 |

Andersom.. Nai = ja; oich = nee

Tim | 29-06-11 | 14:46

Heel veel nee hoor ik tot dusver..

Tortasi | 29-06-11 | 14:45

Iemand met een tussenstand?

pascallo | 29-06-11 | 14:45

@Juul | 29-06-11 | 14:30
Natuurlijk heeft de "gewone Griek" geen schuld.
En natuurlijk is die boos.
Zou jij het niet zijn als je zowat in luilekkerland leeft, en je wordt er uit gemieterd?

Che_cuevara | 29-06-11 | 14:45

Heerlijk dit, ''ja is ''nè'' in het Grieks.

Ik hoop dat het hele minfin nu in paniek is door de Babylonische spraakverwarring.

Greed=Good | 29-06-11 | 14:44

Leuk ze stemmen. "Nêh" is zeker nee en "Oich" is ja? Overal bij de NOS altijd 15 tolken behalve nu...

Tommygunner | 29-06-11 | 14:42

@SamKoeman 14:40
5 juli is die uitspraak in Duitsland, toch?

tipo | 29-06-11 | 14:42

@Methylfenidaat | 29-06-11 | 14:41 |

Neh betekend nee/tegen?

Methylfenidaat | 29-06-11 | 14:41

neh beekend nee/tegen?

Methylfenidaat | 29-06-11 | 14:41

@Methylfenidaat | 29-06-11 | 14:36 |
Ja. De bailouts zijn illegaal onder het Verdrag van Lissabon. Duitse professoren hebben een procedure gestart bij het Bundesverfassungsgericht. Maar dat duurt nog wel even voordat er een uitspraak is.

SamKoeman | 29-06-11 | 14:40

Aan de ketting ermee voordat ze alles (van ons) slopen… het zijn onze slaven geworden!

PIS-Alchimis | 29-06-11 | 14:40

gelijk hebben ze,weg met de euro onzin

ziende blind | 29-06-11 | 14:39

@ Grote Nerd | 29-06-11 |

Mijn geld is ook op, met dank aan de belasting en zorgverzekering

Methylfenidaat | 29-06-11 | 14:39

@Methylfenidaat, je kan straks bieden bij de executieverkoop

Grote Nerd | 29-06-11 | 14:38

De parlement ariërs debatteren nog :)

Blob | 29-06-11 | 14:37

Wel mooie marmeren muren in die zaal, hoeveel kost dat?

Methylfenidaat | 29-06-11 | 14:37

pislink | 29-06-11 | 14:33
De vraag is alleen, hoe hard gaat dit aankomen?

Tortasi | 29-06-11 | 14:37

De Grieken krijgen waarschijnlijk een referendum over het hervormingspakket. Maar wanneer krijgen wij Nederlanders een referendum over de Transferunie?

De Nederlandse politiek speelt nu namelijk stommetje, omdat het zogenaamd allemaal te ingewikkeld is en cre-eert zo een voldongen feit tegen de wil van de Nederlandse (en overigens ook de Duitse) bevolking.

Dat is levensgevaarlijk. De 80-jarige oorlog werd ook gekatalyseerd bij de aankondiging van de Tiende Penning. WO2 vond ook haar voedingsbodem, doordat Duitsland via Versaille werd overvraagd tegen de wil van de Duitse bevolking. En de Grieken zijn als protectoraat van het Ottomaanse Rijk nooit echt verslagen geweest, dus de Troika zal ze ook nooit klein krijgen. Remember Sparta.

Een referendum over de Transferunie is dus noodzakelijk, al is het enkel vanuit pacificatieoverwegingen. Want een afdracht zonder draagvlak is een doodlopende weg, zo bewijst de geschiedenis.

tipo | 29-06-11 | 14:36

SamKoeman | 29-06-11

Yep, en wij mogen het betalen..

Methylfenidaat | 29-06-11 | 14:36

Maar goed dat het binnenkort Roze Zaterdag is, zal het er wel behoorlijk "Grieks" aan toegaan in Groningen...

eerstneukendanpraten | 29-06-11 | 14:35

Ben eigenlijk wel benieuwd naar het vervolg op de foto, als die politiemannen daarachter doorhebben wat die gozer bij hun collega doet...

P!37 | 29-06-11 | 14:35

@Juul | 29-06-11 | 14:32 |
Volgens mij zijn we het eens. Dit is een schuld van de politieke kaste, niet van het volk.

SamKoeman | 29-06-11 | 14:34

@ vraagstaart | 29-06-11 | 14:18

Een mens wordt er cynisch van. Maar ik denk dat we het allemaal anders moeten zien, we moeten ons vierkant achter de Grieken scharen. Onze hoop op een voortijdig einde van de groot socialistische Europese Unie van onderdrukte staten is Griekenland. HELLAS, HELLAS HELLAS!

Ik heb een flintertje hoop dat de Grieken Nee zeggen tegen de lening en dat daardoor het hele kaartenhuis EU in elkaar zakt en we kunnen puinruimen en opnieuw beginnen. liever vroeger dan later, want in elkaar storten dat gaat gebeuren.

pislink | 29-06-11 | 14:33

*rectificatie*
Leuke pica. Een ME-er die afgevoerd wordt door een demonstrant, die bovendien ook nog beter is uitgerust dan de M.E. gezien zijn gasmasker v.2.0

wakkere_nederlander | 29-06-11 | 14:33

@SamKoeman | 29-06-11 | 14:30
ongetwijfeld waar, maar blijft dat de gewone Griek de klossos is en dus ook boos

Juul | 29-06-11 | 14:32

Leuke pica. Een ME-er zie afgevoerd wordt door demonstrant, de bovendien ook nog beter is uitgerust van de M.E. gezien zijn gasmasker v.2.0

wakkere_nederlander | 29-06-11 | 14:31

Grappig eigenlijk dat de socialisten deze bezuinigingen door willen voeren en de conservatieven moord en brand schreeuwen.

Asmodean | 29-06-11 | 14:31

De Griekse rellenkit loopt ook op Uggs.

Biff Eagleburger | 29-06-11 | 14:31

@Che_cuevara 14:30
Of Heracles?

tipo | 29-06-11 | 14:31

Dat marcheerritme op de achtergrond, alsof ze zometeen de slag bij Nieuwpoort gaan naspelen...

Hooijstra | 29-06-11 | 14:31

Tientje van Lieftinck invoeren..

BillyTheCad | 29-06-11 | 14:30

Socialisten en bezuinigen gaan niet samen.

winterpeen | 29-06-11 | 14:30

@tipo | 29-06-11 | 14:28
Maar wat als Ajax wint?

Che_cuevara | 29-06-11 | 14:30

@Juul | 29-06-11 | 14:27 |
Verschillende politici van verschillende signatuur hebben jarenlang gelogen. Ik denk dat niet alleen PASOK schuld treft.

SamKoeman | 29-06-11 | 14:30

TM | 29-06-11 | 14:22
109 miljard? Is dat indirecte schade door een verslechtering van de Europese economie? Of is het een directe schade door leningen die door deze banken aan Griekenland zijn verstrekt?

Meende namelijk ergens te lezen/zien dat de Nederlandse banken nog amper staatsobligaties uit hebben staan, waardoor het directe risico redelijk laag ligt.

Absoluut niet waar | 29-06-11 | 14:30

Wanneer komen de 'Pro's' op hun kamelen eigenlijk?

verraad van links | 29-06-11 | 14:30

@Juul | 29-06-11 | 14:27

ik zeg niet dat er niet bezuinigd moet worden en wil al helemaal niet dat onze poen in dat zwarte gat verdwijnt, maar dat de "gewone" Griek boos is, zou best kunnen

Juul | 29-06-11 | 14:30

Go SpartA!

tipo | 29-06-11 | 14:28

De kwaliteit van het beeld is net zo triest als het land waar gefilmd wordt.

toetanchamon | 29-06-11 | 14:28

Monotoon trommeldeuntje.

verraad van links | 29-06-11 | 14:28

Die knuppels zien er wel een beetje te gay uit en dan dat kleurige gasmaskertje erbij. Het blijven Grieken hè?

Biff Eagleburger | 29-06-11 | 14:27

@Che_cuevara | 29-06-11 | 14:23

Wie heeft er gelogen? Jan Modaal oftewel Nykos Gyros? Of de Griekse linkse elite die destijd aan de macht was?

Ene Simitis? van PASOK?

Juul | 29-06-11 | 14:27

volgens mij heeft Griekenland een historie, waarbij het leger ingrijpt als de boel niet meer in de hand te houden is... en zo te zien komt dat moment wel akelig snel dichtbij..

donderstesteen | 29-06-11 | 14:27

Grieken waren al Grieken voor de euro, zal na de euro net zo zijn. Ik hoop op tegen gewoon om te kijken of dat hele schijt Europa inmekaar stort, geloof drr niks van.

Dhr. Z. Wijn | 29-06-11 | 14:27

Zo te zien helpt traangas niet voldoende.

verraad van links | 29-06-11 | 14:27

Vandaag het einde van de EU

Methylfenidaat | 29-06-11 | 14:25

@Hooijstra | 29-06-11 | 14:21
Maar adel arbeidt niet

Che_cuevara | 29-06-11 | 14:24

Ja, heel veel Grieken zijn lui. Ja, die pensioenleeftijd moet echt omhoog. Ja, in het aantal ambtenaren moet worden gesneden.

Volgens mij zijn de Grieken echter met name boos omdat de middenklasse, die altijd al zwaar te lijden had onder een corrupte elite, nu ook nog eens de rekening krijgt gepresenteerd.

Toch?

Juul | 29-06-11 | 14:23

Door te liegen in de euro-zone komen.
Jaren achter mekaar liegen over de overheids financies.

En dat zootje moeten we nu wel vertrouwen?

Che_cuevara | 29-06-11 | 14:23

"Acceptgyro24". Kostelijk!

Maar goed; wat Tortasi zegt; je wordt toch wel een beetje pervers benieuwd naar wat er zou gebeuren als het helemaal fout gaat daar. Alhoewel... Ik las vanochtend dat het de nederlandse banken in ieder geval 109 miljard euro zou gaan kosten.

TM | 29-06-11 | 14:22

Arbeid adelt...

Hooijstra | 29-06-11 | 14:21

@Tommygunner | 29-06-11 | 14:16
Rellen, leuk opwindend muziekje erbij, helemaal top.

landlopertje | 29-06-11 | 14:21

zijn dit niet beelden van de olympische spelen stenenwerpen van Athene 2004?

komkommerkom | 29-06-11 | 14:21

We zullen het zien. Stiekem hoop ik ook wel dat er tegen wordt gestemd. Ik ben benieuwd wat gaat volgen als Griekenland omvalt.

Tortasi | 29-06-11 | 14:20

Ben er nog voor mijzelf nog steeds niet uit of ik nu voor- of tegenstander van steun aan Griekenland ben.

Enerzijds vind ik dat ze hun eigen problemen op zouden moeten lossen. Het trekken van de portemonnee verandert nog niet de mentaliteit en structuur van een heel land. Mijn eerste gevoel is dan ook dat de EU deze rotte plek weg zou moeten snijden en met een blok van sterke landen verder zou moeten gaan. Al die kleinere en economisch mindere landen slurpen alleen maar geld en de toegevoegde waarde voor NL is (op exportmogelijkheden na) nihil.

Aan de andere kant ben ik wel bang dat we nu al te diep verweven zitten met al de mindere goden van de EU. Wat gaat het gevolg voor de Nederlandse economie zijn wanneer we Griekenland laten vallen? Op veel momenten blijkt nog steeds dat de (groei van de) Nederlandse Economie nog redelijk kwetsbaar is. Gaat een landencrisis ook de gehele arbeidsmarkt bijvoorbeeld weer beinvloeden?

Ook voor beide standpunten zijn `experts` te vinden die een goed verhaal lijken te hebben. Ben blij dat ik niet voor de keuze sta.

Absoluut niet waar | 29-06-11 | 14:20

Die rellers winnen wel terrein meen ik...

Tommygunner | 29-06-11 | 14:20

Een land dat voor Europa zwigt,
zal meer dan lijf en goed verliezen,
dan dooft het licht.
.
of is het:
Ledigheid is des duivels oorkussen.

Hooijstra | 29-06-11 | 14:19

Toch een sympathiek gebaar van die Grieken, dat ze ons even laten zien dat ze echt zin hebben de schouders eronder te zetten.

vetkleppert | 29-06-11 | 14:19

Het kost een paar miljard centen, maar dan heb je wel goeie rellen in beeld.

Detlev Tarnowitz | 29-06-11 | 14:18

Niks geven aan die Grieken, ook niet als het onszelf geld kost op lange termijn. Anders leren ze nooit.

landlopertje | 29-06-11 | 14:18

Geen zorgen. Ons geld gaat hoe dan ook naar Griekenland. En naar Spanje, Italië, Portugal, Ierland, België.... net zolang tot ook Nederland aan de bedelstaf is geraakt.

Leve de EUSSR! Leve het Internationale Socialisme! Iedereen arm! Solidariteit!

Een mens zou er bijna cynisch van worden.

vraagstaart | 29-06-11 | 14:18

Spannend, stiekem hoop ik dat er tegen word gestemd. Dan krijgen die relschoppers te zien wat er van dat soort gedrag komt.

Grote Nerd | 29-06-11 | 14:18

Kijk aan de rechterkant van de feauteau dat duimpie dan. Thumbs up!

Ashtrey | 29-06-11 | 14:18

Met je gasmasker richting een demonstratie sloffen. Dan ben je pas een pro.

Pa Cartwright | 29-06-11 | 14:17

Moeten wij nu de Acropolis terug gaan op bouwen, of lag die al in puin.

Che_cuevara | 29-06-11 | 14:17

Wat nu lui? Die man helpt die agent zelfs mee met slaan.

Razendsnel | 29-06-11 | 14:16

Leuk, RelTV, heb ik tenminste nog iets voor die stukgeslagen euro's...

Tommygunner | 29-06-11 | 14:16

Alles naar de klote!

Jaimy Fox | 29-06-11 | 14:15

2 minuten te laat

GuurNick | 29-06-11 | 14:14

Hee Griekenland, ga eens werken!

Onderwereldfiguur | 29-06-11 | 14:12

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl