Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GS & de Boze Burger in het Gemene Gemert

harrieverkampen.jpg Gunst, ach & wee, jeetjemina en hemeltjelief. Welk een schok ging er door ons heen toen wij het lazen: in de gemeente Gemert werd door lokale bestuurders gefraudeerd tot ver beneden Napels-niveau. Nee, dat hadden wij totaal niet aan zien komen. Onbetrouwbare wethouders en sjoemelende ambtenaren, dat verwacht je gewoon niet in de Bananenrepubliek der Nederlanden. En dan ook nog keurige CDA-politici, die oprechte preciezen, altijd recht in de leer, nooit hypocriet, immer integer. Neem ex-wethouder en CDA (onthoud die partijnaam!)-raadslid Harrie Verkampen (zie pica). Die hielp gewoon een bevriend bedrijf aan een subsidie door glashard te liegen over een bouwvergunning. En daarna pleegde hij ook even meineed door tegen de rechter glashard te liegen over aankoop van bouwkavel door een bevriend busbedrijf. Je verwacht het echt niet he? Wie had ooit durven denken dat politici frauderende zakkenvullers zijn? Is toch gewoon helemaal keimaf? Maar, niet cynisch worden nu mensen. De gemeente is er nog altijd voor de burger, heus niet omgekeerd (hahaha, het idee). Neem nu het dossier waaruit blijkt dat de gemeente Gemert een onschuldige familie stelselmatig kapot heeft gemaakt door te blijven tegenwerken bij de aanvraag van een woonbestemming voor hun boerderij. Valt nog best mee toch? Nogmaals, we zijn geschokt. Snel spoeddebat dertigledendebat graag. Dan kunnen de schuldigen snoeihard worden bestraft in een enquettecommissie door "dat kan ik me niet herinneren" te zeggen, kunnen ze worden weggepromoveerd naar een functie als commissaris of dijkgraaf en is het vertrouwen van de burger in de overheid weer he-le-maal terug. Zodat u bij de komende honderd beerputten van ambtenarenfraude, wethoudersbedriog en gemeentelijke burgerhaat die ongetwijfeld nog worden opengetrokken gewoon weer heel gemaakt geschokt kunt reageren en om een spoeddebat kunt vragen.

Reaguursels

Inloggen

@ 0492 Hoi gemeente ambtenaar......

Service | 14-05-11 | 10:35

De preciezen en de rekkelijken CDA-style:
"Als jij 'm nou precies mikt, dan rekt de mijne maximaal uit"

Dubbele Halve Zool | 14-05-11 | 01:54

@ 0492. ik stopte met lezen bij " ik ". Wall of text is nie boeiend!

Fokjeop | 13-05-11 | 22:09

Ik ga ook in de politiek "werken", je hoeft nie veel te kunnen, kan er frauderen en fout op fout stapelen, zonder dat je op je kloten krijgt en je verdient nog leuk ook, wat wil je nog meer?

Fokjeop | 13-05-11 | 22:06

@pakzooi
Ik wil alleen benadrukken dat niet alles zwart/wit is en dat de media lui is.

0492 | 13-05-11 | 21:19

@0492 | 13-05-11 | 20:53
Conclusie: Gemert is een kudt dorp met een net zo falende overheid en zakkenvullende politici als in de rest van Nederland. (had je niet zoveel voor hoeven typen..)

Pakzooi | 13-05-11 | 21:07

Ik begon hier bovenaan te lezen, reactie voor reactie. Hoe verder ik kwam hoe meer mijn bloed begon te koken want er klopt werkelijk geen snars van dit hele circus wat hier wordt opgetuigd. Dat dhr. Verkampen nu in een kwaad daglicht wordt gesteld is een direct gevolg van een politiek, vooropgezet plan om hem neer te sabelen.

De "Lokale Realisten" (nu de grootste coalitiepartij) hebben hier uit pure frustratie (omdat ze het nooit konden winnen van het CDA) jarenlang naartoe gewerkt. Het meerendeel van de zaken die zijn gemeld bij BING zijn aangedragen door raadsleden van deze partij en door een door Verkampen ontslagen ambtenaar (afdelingshoofd die niet functioneerde). BING een zogenaamd onafhankelijk bureau, maar in werkelijkheid zijn ze een puur commercieel bedrijf. De opdracht werd steeds breder getrokken en de huidige coalitie stemde hier uiteraard mee in. €250.000,- heeft het onderzoek gekost! En dan moeten er natuurlijk koppen rollen anders is al dat geld voor niks uitgegeven. Ik weet dat dit een blog is voor ongenuanceerde meningen, daarom zou je op dit moment je gal moeten spuwen over hoe de media zich in dit geval in de lure laat leggen door alleen de conclusies van het rapport te lezen, conclusies die voor de start van het onderzoek waarschijnlijk al vast stonden.

Trouwens het zogenaamd "bevriendde" busbedrijf is de hoofdsponsor(!) van de Lokale Realisten (de aanstichters van dit circus), deze opmerking raakt dus kant nog wal. Deze man heeft zelf een conflict met de gemeente. De hele zaak van deze busondernemer is al enkele malen onder de rechter geweest, waarbij de gemeente (en dus dhr. Verkampen) in het gelijk is gesteld. Een aantal raadsleden van de "Lokale Realisten" hebben als persoonlijk adviseur opgetreden voor deze busondernemer en hem keer op keer aangezet om de rechtszaken voort te zetten.

Dhr. Verkampen is 1x aantoonbaar in de fout gegaan. Dat betrof een geval waar een ondernemer (geen vriend of familie) een subsidie mis dreigde te lopen omdat er binnen het gemeentehuis te lang was getreuzeld met het verwerken van zijn aanvraag voor een bouwvergunning. Omdat het hier de schuld van de gemeente betrof heeft Verkampen gemeend dat deze ondernemer hier niet de dupe van mocht worden en daarom heeft hij een brief gestuurd dat de vergunning inmiddels was verleend, terwijl hij wist dat dit nog enkele weken op zich liet wachten. Het geld was nodig voor uitvoering van het plan van deze ondernemer buiten zijn schuld om dreigde dit te mislukken. Dat dhr. Verkampen deze brief nooit had mogen schijven heeft hij nog voordat het onderzoek begon openlijk toegegeven. Ook heeft hij hiervoor zijn excuses aangeboden.

De overige zaken zijn uit de lucht gegrepen, ze berusten op persoonlijke frustraties van een aantal raadsleden van de Lokale Realisten of verklaringen van een gewezen ambtenaar. Als je interesse hebt in het complete rapport, kijk dan op www.gemert-bakel.nl. Sla de conclusies over en trek je eigen conclusies.

0492 | 13-05-11 | 20:53

balkje zit te laag.

Joen006 | 13-05-11 | 20:20

Bouwvergunning, bouwkavel.

De politiek in Nederland is innig nauw verbonden met alles wat maar met bouw van doen heeft. Meer kantoren ondanks leegstand. Meer asfalt. O, die doet het altijd goed bij het populistische deel der natie, die vooraan staabn om te klagen over de belastingcentjes die worden verspild aan de Noord-Zuid-as, maar in alle toonaarden zwijgen als diezelfde scheppen geld naar de asfaltboer moet. OOK van mijn belastinggeld.

Dit land is veranderd in een wanstaltige, groteske, spuuglelijke en vooral volstrekt overbodige nieuwbouwlocatie. En alle partijen, ja ook de SP, ook GL en ook PVV, zijn medeverantwoordelijk

fapowitz | 13-05-11 | 14:09

Lokaal en regionaal is al decennia bekend dat Harrie Verkampen in Gemert de baas was bij wie je alles geregeld kon krijgen (als je maar z'n vriendje was). Met zijn gekonkel, gesjoemel en gedraai heeft hij een spoor van vernieling getrokken door de lokale economie. Qua vriendjespolitiek en corruptie kunnen ze daar in Oost-/Zuid-Europa of Zuid-Amerika nog het nodige van leren.
En dan altijd die walgelijke verontwaardiging op due akelige rotkop over de aanvallen op zijn non-existente "integriteit". Heerlijk dat deze misselijkmakende machtswellusteling ook buiten de gemeentegrenzen eens te kakken wordt gezet.
Alleen jammer dat in de meeste kleine tot middelgrote gemeenten, die voor hun bestuurders afhankelijk zijn van zichzelf overschattende slijmjurken met een hang naar macht, van dit soort figuren rondlopen. In dat opzicht zijn er in ons land ook nog wel wat dictatoriale bananenrepubliekjes waar de NAVO mag binnenvallen. (in ieder geval in ZO-Brabant).

Novius | 13-05-11 | 13:25

Raadsbesluit van gisteren. Kost een paar centen, maar dan ben je natuurlijk wel weer integer:
"Aan de raad voorstellen een krediet beschikbaar te stellen van € 250.000,00 voor het
integriteitsonderzoek door BING. Dit krediet ten laste brengen van de ten behoeve van
de egalisatiereserve bestemde middelen in de begroting 2011."
Gemert, van harte!

Tolenquatz | 13-05-11 | 13:08

Nou mensen. Ik woon in Gemert en het dorp staat op het punt failiet te gaan. Omdat de kosten van rechtzaken tegen de gemeente heel erg uit de klouwen is gelopen. Stel je toch eens voor: een ambtenaar die niet voor zijn inwoners opkomt. Kan toch niet?

Service | 13-05-11 | 12:50

Je kunt natuurlijk de gemeente tax traineren.

sog-pentagon | 13-05-11 | 12:26

Die gristen komt vast wel op de eerste rij in de hemel want hij doet precies wat zijn ouderlingen hem hebben geleerd.. CDA ... Collectief Duiten Aanpakken

Niek Naam | 13-05-11 | 12:00

Ergens ben ik er blij mee, dat klinkt vreemd maar stel dat we op alle fronten het braafste jongetje van de klas zouden zijn, wat doen we dan? juist, poen verzamelen voor de Grieken en Portugezen die alles aan hun laars lappen.

overdrijfnietzo | 13-05-11 | 11:41

Gristenen prediken hun hoogstaande morele gelijk en verwachten dat ook van anderen. Trouwens, wat zijn gebit mij denken aan meneer Lubbers' grote mond.

krelus | 13-05-11 | 11:38

We moeten die rode baan in onze vlag vervangen door een gele: de bananen republiek der Nederlanden.

sog-pentagon | 13-05-11 | 11:28

Volgens mij gebeurt dit niet alleen in de (gemeente)politiek maar op bijna alle plekken waar mensen macht hebben om in het eigen belang te handelen. Dat mag dan best ten koste gaan van anderen.
Het is de menselijke natuur. Degenen met een hang naar macht zullen dat ook nastreven en zullen doen wat daarvoor nodig is. De mensen die die hang naar macht niet hebben komen er dus ook niet en hebben de keuze; of naar de pijpen dansen van de leiders of hun pis ontvangen. Uiteindelijk blijven die leiders zitten omdat die laatste twee groepen er dus niks aan doen.
Vervelend he, dat het uiteindelijk aan jou is om de situatie te veranderen want ik hoef toch niet uit te leggen dat je van de leiders niets hoeft te verwachten. Maar ja, wat heb jij de laatste tijd gedaan om in jouw omgeving hierin iets te veranderen. Boze reacties posten op forums?

Als iedereen maar blijft roepen dat een ander er iets aan moet doen dan doet uiteindelijk niemand iets.

The Observer | 13-05-11 | 11:15

"Neem nu het dossier waaruit blijkt dat de gemeente Gemert een onschuldige familie stelselmatig kapot heeft gemaakt door te blijven tegenwerken bij de aanvraag van een woonbestemming voor hun boerderij."
Dat gebeurt ook in Heerenveen hoor, heb ik van horen zeggen. Alleen daar zijn de meeste burgers er schijnbaar nog niet achter. Opentrekken die beerput!

Mindstorms | 13-05-11 | 11:04

Zouden ze in Gemert veel spelletjes doen?

De ouwe kluunwapser | 13-05-11 | 10:56

De oplossing?

Alle politieke partijen opheffen en een zakenkabinet invoeren, bestaande uit op persoonlijke titel gekozen bewindslieden die ECHT ergens verstand van hebben, in plaats van de roulerende baantjesjagers die er nu door de partijen worden neergezet.

Dit ook doorvoeren in de provincies en lokale politiek. Gewoon een kwestie van een laagje overhead schrappen. Personen als raadsleden kiezen, niet partijleden. Corruptie en vrienjespolitiek kan natuurlijk nooit helemaal uitgebannen worden, maar op deze manier ben je wel verlost van een belangrijke katalysator.

Gootbalkoning | 13-05-11 | 10:44

Hé zijn buurman heeft zijn huis te koop staan. Klein optrekje:
www.funda.nl/koop/gemert/huis-47011894...
Zal Harrie ook wel een aardig optrekje hebben verdiend met zijn opbouwend BOUWEND werk als CDA-er. schouderkloppje van oppercapo E. Brinkman is wel op zijn plaats vind ik.

ecologiste | 13-05-11 | 10:27

Bestuurskunde bedoelde ik.

ecologiste | 13-05-11 | 10:16

Centauri | 13-05-11 | 10:08
Het is raadzaam iets te studeren zoals rechten, economie en bestuursrecht. Vooral geen zware studies zoals natuurwetenschappen.

ecologiste | 13-05-11 | 10:15

Centauri | 13-05-11 | 10:08

Zorgen dat je altijd in staat bent altijd te glimlachen en te liegen wanneer het nodig is en dan de juiste vrinden hebt makker. Het is zo simpel als wat.
Gewoon je geweten uitschakelen en van jongsafaan in die cultuur meedraaien dan kun je na het dispuut en de universiteit zo aan de slag. En als je niet goed kunt leren dan zsm zorgen dat je in de gementeraad komt en dan veel psychisch reedtneuquen bij de leden.

ecologiste | 13-05-11 | 10:14

Hoewel fraude en geldverkwisting natuurlijk niet goed is, denk ik dat Nederlandse politici tamelijk integere mensen zijn. Nederlad is zo'n beetje het minst corrupte land in de wereld. Dus tegen al die Pim-aanhangers die denken dat de overheid er een potje van maakt en zijn zakken slechts vult, zeg ik: bezint voor je begint te zeuren.

EUgenio | 13-05-11 | 10:11

@Che_cuevara | 13-05-11 | 09:33

Goeie. Een kabinet volledig bestaande uit losers. Mogen Hans Hillen en Jorritsma er ook in??????

Hans Hillen | 13-05-11 | 10:10

Che_cuevara | 13-05-11 | 10:02
Knap dat je 30% van de reacties onder dit topic voor je mrekening neemt. Zo lijkt het in ieder geval nog iets.

Superior Bastard | 13-05-11 | 10:09

ecologiste | 13-05-11 | 10:04

Dusss.

Ik begrijp dat je een bewijs van goed gedrag moet hebben om een gepriviligeerde te mogen zijn?

Waar kan ik die naar me toe keaupen, dan?

.

Centauri | 13-05-11 | 10:08

Che_cuevara | 13-05-11 | 09:59

Daarom moet de vrije ether kapoet van Donner cs.
Tijdelijk Autonome Zones worden altijd door de autoriteiten gebombardeerd. Er kan maar 1 club soeverein zijn en dat zijn de gepriviligeerden.

ecologiste | 13-05-11 | 10:04

BeunDeHaas | 13-05-11 | 09:59
Zelfs opstappen maakt niks goed, na criminele feiten hoort zo iemand gewoon in de bak. Ook, nee juist als het een ambtenaar of bestuurder was.

seven | 13-05-11 | 10:02

@Nacho_Vidal | 13-05-11 | 09:51
Zou ik niet doen.
Wildplassen valt onder de kleine overtredingen en die worden keihard afgestraft.

Che_cuevara | 13-05-11 | 10:02

Che_cuevara | 13-05-11 | 09:54

Precies!
Mensen weten nog niet voor 1% wat voor smerige spelletjes er gespeeld worden daar boven en hoe de burger genaaid wordt, keer op keer.
NL is nog steeds rijk maar er komen wel steeds meer dedupeerden door de gedeputeerden cs.
'muziekje opzet"
www.youtube.com/watch?v=SXmhyc_QynE

ecologiste | 13-05-11 | 10:01

@Nacho_Vidal | 13-05-11 | 09:51
Ja, natuurlijk. Ze zijn te lang doorgegaan en moeten nu drastische maatregelen nemen om hun winsten veilig te stellen.
Te drastisch blijkt nu.

Che_cuevara | 13-05-11 | 10:01

@ seven | 13-05-11 | 09:57
Zo werkt dat gewoon niet. Het OM is te druk met het vervolgen van een Wilders (op last van... niet uit eigen beweging).
En de politiek doet een spoeddebatje (die overigens bij de vleet aangevraagd worden) en het is glas-plas-was.

BeunDeHaas | 13-05-11 | 09:59

@Nacho_Vidal | 13-05-11 | 09:54
Zeker zouden we dat.
Voor het internet-tijdperk wisten we alleen wat deze "bestuurders" ons vertelden en dat geloofden we.
We moesten wel want er waren geen andere bronnen.
Nu met internet komt alle stront bovendrijven en beginnen mensen meer en meer te beseffen wat een gore bende die "bestuurders" eigenlijk zijn.
Het getuigd wel van de domheid van deze "bestuurders" dat ze niet in de gaten hadden wat internet eigenlijk was/is.

En ik weet zeker dat alle politici internet nu vervloeken.

Che_cuevara | 13-05-11 | 09:59

Mensen fijne dag.

*out

Nacho_Vidal | 13-05-11 | 09:59

Verkampen heeft in dat dorp jarenlang zijn zaakjes uit kunnen voeren terwijl de rest van zijn partijtje de oogjes en snaveltjes toekneep. De Lokale Realisten die met een ENORME meerderheid zijn gekozen zitten nu met de bakken stront een enorme schuld en een Verkampen die zich van de domme houd. Wie is en wordt hier weer de dupe van, ja de burger, we verhogen lekker de Gemeentelijke Belastingen. De Burgemeester is al lekker vertrokken en ligt er nog geen nacht wakker van en Verkampen krijgt een lekker oprotpremie, ik hoop in de vorm van een bak stront! Strontkwal, strontpartij, kakzooi!!

cyberbabe | 13-05-11 | 09:57

zeg maar jansen | 13-05-11 | 09:56
Bizar

Nacho_Vidal | 13-05-11 | 09:57

Spoeddebat zus, motie zo, maar waarom staat het OM nog niet in de startblokken om die gast te veroordelen wegens fraude & corruptie? Wees een dag te laat met een btw aangifte of rij 3km te hard en je hebt een boete maar decennia de corrupte wethouder spelen en je gaat vrijuit?? Er is een glashard onafhankelijk onderzoek (a 250k) gedaan wat overduidelijk is.:

'Vernietigend rapport over ambtenaren Gemert-Bakel
Raadslid Verkampen was aanleiding voor het onderzoek.

GEMERT - Wethouders, raadsleden en ambtenaren van Gemert-Bakel lapten jarenlang de regels aan hun laars en deden waar ze zelf zin in hadden. Dat blijkt uit een onderzoek dat de gemeenteraad heeft laten uitvoeren.

Het vernietigende rapport over de gemeente Gemert-Bakel werd uitgevoerd door het Bureau Integriteit Nederlandse gemeenten dat Gemert-Bakel helemaal doorlichtte. Reden voor het onderzoek waren klachten die waren binnengekomen van ambtenaren en burgers. Directe aanleiding was de gang van zaken rond raadslid Harrie Verkampen die ervan wordt verdacht vriendjespolitiek te hebben bedreven.

Valsheid in geschrifte
Verkampen zit al sinds de jaren '70 in de politiek, is jarenlang wethouder voor CDA geweest en zou mondeling allerlei toezeggingen hebben gedaan. De oud-wethouder pleegde zelfs valsheid in geschrifte' meerr www.omroepbrabant.nl/?news/1550691103/...

seven | 13-05-11 | 09:57

Stel dat ik politiek actief wil worden, dan kom je er tegenwoordig dus niet meer met de wil om iets goeds voor je gemeente te doen. Je moet een eikel zijn, over lijken gaan, en vooral jezelf helpen.

En de hele politiek snapt niet waarom de gevestigde partijen getroffen worden door minder stoeltjes...

BeunDeHaas | 13-05-11 | 09:56

En in het verleden Beuningen in Gelderland, waar een burgemeester zo ver ging dat ie een hem onwelgevallige ondernemer door de Riagg op liet sluiten: www.sdnl.nl/vmr5.html

De ondernemer is later vermoord.

zeg maar jansen | 13-05-11 | 09:56

An die ARBEIT | 13-05-11 | 09:55
Inderdaad, koffie, 2 melk aub

Nacho_Vidal | 13-05-11 | 09:56

@zeg maar jansen | 13-05-11 | 09:51
Klinkt bekend.
En inderdaad er zijn nog genoeg van dit soort plaatsen, helaas.

Che_cuevara | 13-05-11 | 09:55

"Maar, niet cynisch worden nu mensen."

Dat wordt steeds moeilijk, maar goed. Er zullen weer wat onderzoekjes komen, die zullen weer uitwijzen dat eigenlijk niemand, of iedereen een beetje de schuld heeft en alles blijft zoals het is.

Daar ZOU ik me druk om kunnen maken, maar liever hobbel ik gewoon even naar het koffieapparaat....

An die ARBEIT | 13-05-11 | 09:55

Che_cuevara | 13-05-11 | 09:53
Zijn we niet te pessimistisch? Ik bedoel, stel dat we al dit nieuws niet zouden weten. En ik bedoel ook nieuws over die homo's die weg worden gepest bijvoorbeeld.

Zouden we dan niet veel positiever denken?

Nacho_Vidal | 13-05-11 | 09:54

@ecologiste | 13-05-11 | 09:52
Er zal even over gesproken worden.
De raad zal "verbaasd en geschokt" zijn en dan overgaan tot de orde van de dag.
Daarna komt de shredder in beeld.

Che_cuevara | 13-05-11 | 09:54

@Nacho_Vidal | 13-05-11 | 09:49
Dat is ook zo.
En ze houden deze terminale patiënt al een tijdje kunstmatig in leven.
Het moment dat hij overlijd, en het ook zelf zal beseffen, komt steeds dichterbij.

Che_cuevara | 13-05-11 | 09:53

Nee, geloof er geen reet van, nee, je gaat me toch niet vertellen dat dit waar is, toch? Het moet komkommertijd zijn, dit soort verhalen gebeuren altijd in het buitenland, want zo zijn wij niet.

toetanchamon | 13-05-11 | 09:52

Che_cuevara | 13-05-11 | 09:47

Zo zie ik het ook.
Gelukkig dat BING nog dat onderzoek zo heeft uitgevoerd. Ben benieuwd hoe het met die onderzoekers zal aflopen...

ecologiste | 13-05-11 | 09:52

Che_cuevara | 13-05-11 | 09:51
Iedereen loopt bij ze weg.

Nacho_Vidal | 13-05-11 | 09:51

Che_cuevara | 13-05-11 | 09:48 Gemeente Maasdriel. www.artikel7.nu/?p=47094


En er zijn nog veel meer van die dorpen, kleine gemeentes waar de mannen met geld de dienst uitmaken, ben je het er niet mee eens? Dan pesten ze je wel weg, een koper voor je huis weten ze ook nog wel.

zeg maar jansen | 13-05-11 | 09:51

ecologiste | 13-05-11 | 09:50
Dan ga ik naast je staan om te pissen.

Nacho_Vidal | 13-05-11 | 09:51

@Nacho_Vidal | 13-05-11 | 09:46
Dacht je dat ze dat niet hadden zien aankomen.
Maar eerst het gouden kalf helemaal uitmelken en dan zien we wel verder.
Vaak lukt dat. Maar het gaat een keer goed fout.
En ik denk dat dit die keer is dat het voor KPN goed fout zal gaan.

Che_cuevara | 13-05-11 | 09:51

Ik vraag me altijd af wat die mensen nou denken.
Het vertrouwen in de politiek zit al op een all time low. En dat komt onder andere door het logge apparaat, de slechte beslissingen die niet uit te leggen zijn, en dit soort frauderende idioten.

Dan ben je toch compleet maf om te denken dat jij er wel mee wegkomt, waar er ik weet niet hoeveel niet mee wegkwamen?

BeunDeHaas | 13-05-11 | 09:51

Langzaam lijkt er ietsje in beweging te komen. Ik denk vooral door de info via internet.
Kijk dan. Alle grote gevestigde partijen in veel EU-landen verliezen zeer veel stemmen:
www.economist.com/node/18621743

Ik hoop dat het CDA en de PvdA bij de volgende verkiezingen helemaal deaud gaan. Ik zal dansen op hun graf!

ecologiste | 13-05-11 | 09:50

Che_cuevara | 13-05-11 | 09:47
Moet jij eens kijken hoe lang ze een terminale patient in leven kunnen houden, hier en daar wat medicijnen in pompen en voila. Ach, gewoon die bijwerkingen negeren.

Wel een mooi synoniem trouwens ;)

Nacho_Vidal | 13-05-11 | 09:49

@zeg maar jansen | 13-05-11 | 09:42
Nooit van gehoord.
Daar zal het dus wel meevallen.

Che_cuevara | 13-05-11 | 09:48

dahouseman | 13-05-11 | 09:45
Het is kenmerkend. Als ik dag in dag uit loop te kloten op mijn werk, kan ik opzouten.

In de politiek is het zo: Hoe meer ze verneuken, hoe hoger hun salaris (Vogelaar)

Nacho_Vidal | 13-05-11 | 09:48

@Nacho_Vidal | 13-05-11 | 09:42
Zo werkt het toch.
Kleine overtredingen worden flink beboet. (5km te hard)
Fraude door Wethouders, ministers, ambtenaren. Ach, het kan ons allemaal overkomen dus niet te moeilijk over doen.
Morgen ben ik misschien aan de beurt, kan ik nu maar beter wat vriendjes maken.
En zo gaan ze maar door en het wordt van kwaad tot erger.
Eigenlijk is de patiënt "Nederland" al overleden. Alleen, hij weet het nog niet.

Che_cuevara | 13-05-11 | 09:47

Als we dan toch voorbeelden noemen, mag de belangenverstrengeling van CDA wethouders en het wegmoffelen hiervan door de CDA burgemeester in Muiden ook niet aan het lijstje ontbreken.

WillemWordtWakker | 13-05-11 | 09:46

uhhh ....

Centauri | 13-05-11 | 09:46

ecologiste | 13-05-11 | 09:43
Je ziet het ook in de particuliere sector. Als een bedrijf te groot wordt, dan brokkelt het vanzelf in 2-en.

Kijk maar naar KPN, jarenlang zaten zij op een super positie, nu voelen ze nattigheid en gaan ze rare sprongen maken.

Onzin, ze hadden dit al veel eerder moeten zien aankomen.

Nacho_Vidal | 13-05-11 | 09:46

Nacho_Vidal | 13-05-11 | 09:41

Omdat het CDA en de boeren een smerige groene maffia vormen(de) hier. En jarenlang onderling de macht en centjes verdeelde. Dat het gebeurde wist iedereen en er is vaker protest geweest.

dahouseman | 13-05-11 | 09:45

De man is milieuwethouder. Ai. Typisch een sector die moet worden omgekocht door de veeboeren.
Als een ambtenaar integer is en hij dus critisch is dan is hij een gevaar voor de bestuurders en dat is de reden waarom er niet of nauwelijks nog integere ambtenaren bestaan. Het is horen zien en zwijgen en anders zeg maar dag met het handje.
Daarom is NLdemocratie hard op weg naar de kloten te gaan. Overigens zie je in veel EU landen de trend dat de gevstigde partijen aan het verliezen zijn en dat komt omdat de bevolking het begint door te krijgen. Wilders komt niet zomaar omhoog. De gevestigde partijen hebben de LPF, PVV en de Ware Finnen zelf gecreerd en doen nu huilie huilie.
nee het is de schuld van de gevestigde orde zelf.

ecologiste | 13-05-11 | 09:43

zeg maar jansen | 13-05-11 | 09:42
Wie!?

Nacho_Vidal | 13-05-11 | 09:43

SjiekDeFriemel | 13-05-11 | 09:40
Nieuwe uniformen voor de harmonie?

sjaakdeslinksesul | 13-05-11 | 09:43

Er zijn meer van dat soort gemeentes in Nederland, neem nou Kerkdriel.

zeg maar jansen | 13-05-11 | 09:42

Che_cuevara | 13-05-11 | 09:41
Jij snapt 'em.

Nacho_Vidal | 13-05-11 | 09:42

@Nacho_Vidal | 13-05-11 | 09:37
Hangt van dat kleinigheidje af.
Als je een snoepje hebt gejat kunnen we dat niet door de vingers zien.
Moord of zo, dat vergeven we dan wel

Che_cuevara | 13-05-11 | 09:41

dahouseman | 13-05-11 | 09:39
Kijk, het zal mij aan mijn reet roesten wat daar in Brabant gebeurt. Maar het gaat mij om het principe. Dat zo'n lamlul daar jarenlang gewoon zonder enige vorm van toezicht lekker door kan gaan.

Hoe kan zoiets? Is iedereen bang ofzo?

Nacho_Vidal | 13-05-11 | 09:41

De Gemeente Gemert - ja, dat waren nog eens tijden.
*denkt glimlachend terug aan begin jaren '80, groen in de verkoop, hem voor het eerst rechtstreeks de vraag door een wethouder werd gesteld: "En wat levert een eventuele opdracht mij persoonlijk op?"*

SjiekDeFriemel | 13-05-11 | 09:40

Wel jammer dat geenstijl de ergste gevolgen van Verkamp niet benoemen.

Neem een dorp waar minstens 20 jaar de vooruitgang is tegen gehouden. Industrieterreinen? Bah bah, Verkamp wilt boeren. En nu klagen dat alle jeugd wegloopt. Quote van Verkamp: "Als je door het centrum van Uden loopt, met al die winkels, wat ik ben ik blij dat ik dan in Gemert woon". Mongool, ga je schamen.

Tweede punt: Hij heeft het dorp zwaar faiet achtergelaten. Mede door alle getroffen voorzieningen dubbel uit te geven en toen de voorziening nodig was was het er ineens niet meer. Raar he?

dahouseman | 13-05-11 | 09:39

Dit probleem is groter als men denkt. Het gesjoemel met bouwkavels, bestemmingsplannen en procedure's om vooral geen risico te lopen dat inwoners mee beslissen. Er gaat veel geld in om en er is een netwerk.

doskabouter | 13-05-11 | 09:39

Brussen, je hebt het geweldig neergezet, precies het moraal van die ambtenaren daar weergegeven.
Het is een gotspe te denken dat de heren? daar iets van leren, het CDA is een bolwerk van 'ouwe jongens krentenbrood' en de burger heeft na nakijken.

lanexxx | 13-05-11 | 09:38

*kleinigheidje

Nacho_Vidal | 13-05-11 | 09:38

'Ik betaal mijn hele leven al belasting en rijd nooit door rood, dus jullie kunnen best wel dat kleinigheid over het hoofd zien wat ik afgelopen weekend heb gedaan'

Of zoiets

Nacho_Vidal | 13-05-11 | 09:37

@Nacho_Vidal | 13-05-11 | 09:34
Staat rechts boven.

Che_cuevara | 13-05-11 | 09:36

@Art Vandelay Ultor | 13-05-11 | 09:32
Dus als je door de jaren heen maar goed doet voor de gemeente, mag je je alles permitteren.

Het lijken wel politici.

Che_cuevara | 13-05-11 | 09:35

Che_cuevara | 13-05-11 | 09:33
Cousin It!

Oh wacht..

Nacho_Vidal | 13-05-11 | 09:34

Art Vandelay Ultor | 13-05-11 | 09:32
Het is schandalig. Ik benijd ze wel dit soort sujetten. Ze hebben zo'n prachtige plank voor hun kop die wordt omhoog gehouden door hun onuitputtelijke arrogantie.

Om te kotsen.

Nacho_Vidal | 13-05-11 | 09:33

@Nacho_Vidal | 13-05-11 | 09:30
Je hebt nog gelijk ook.
Ik heb trouwens de foto al van ons volgenden kabinet. Is nog strikt geheim niet doorvertellen.

farm1.static.flickr.com/186/383582244_...

Che_cuevara | 13-05-11 | 09:33

Art Vandelay Ultor | 13-05-11 | 09:25

Op zich niet eens zoveel op tegen maar wanneer alleen de gepriviligeerden dat mogen doen weer wel.
IEDEREEN moet dan mogen frauderen niet alleen de provincie, gemeente en justitieambtenaren.
Dus bijv. geen belasting meer betalen.

ecologiste | 13-05-11 | 09:32

@Nacho_Vidal | 13-05-11 | 09:26
'Het weegt niet op tegen al het goeds dat ik door de jaren heen voor de gemeente heb gedaan!'

Idioten zoals Harrie Verkampen komen altijd met dit soort argumenten aanzetten. En ze zijn daarin heel fel.

Dat komt omdat ze zichzelf ervan hebben overtuigd dat dit een zeer acceptabel verweer is. Macht corrumpeert ook de ratio.

Art Vandelay Ultor | 13-05-11 | 09:32

En de kosten? Wil ik het weten?

ZKH EénOog | 13-05-11 | 09:32

Als Netwerken, Smetwerken is geworden.

hollandwar | 13-05-11 | 09:31

Vind um een beetje op Peter R de Vries lijken, ook zo'n onbetrouwbare rotkop. De snor van Peter heeft wel al reeds afstand genomen van PVV-basher Peter, en dat zouden meer mensen meoten doen.

export-kenteken | 13-05-11 | 09:31

Che_cuevara | 13-05-11 | 09:27
Haal dat woordje waarschijnlijk maar weg. Deze man gaat lekker door tot zijn pensioentje, krijgt vervolgens een dikke oprotpremie als toetje toe.

Hier: www.ed.nl/regio/gemert-bakel-laarbeek/...

Niemand kan er wat aan doen. 'nee, ik blijf gewoon lekker zitten, jullie kunnen gewoon allemaal te tering krijgen!'

Nacho_Vidal | 13-05-11 | 09:30

Die drievoudige bloksnorremans hier boven is volgens mij Giuseppe Bottazzi.

Hölzenbein | 13-05-11 | 09:28

@Nacho_Vidal | 13-05-11 | 09:26
En waarschijnlijk wordt hij nog herkozen ook

Che_cuevara | 13-05-11 | 09:27

In Brabant worden niet voor niets de meeste varkens
gemest!

eerstneukendanpraten | 13-05-11 | 09:27

Heey daar kom ik vandaan fuckers :p

dahouseman | 13-05-11 | 09:26

Maar zouden ze hier ook maar enige reet van aantrekken? Ik denk dat ze dit stuk lezen en of hun schouders op halen. Of heel hard gaan lachen.

Het kan ze toch geen reet verrotten, ze zitten mooi hoog en droog in hun functie en niemand die er wat aan doet.

En zo zweven we verder in het oneindige heelal en over 100 jaar weet hier niemand meer wat van.

Einde.

Nacho_Vidal | 13-05-11 | 09:26

Zijn snor is wel mooi recht geknipt.
Nu Verkampen nog even "knippen".
Liefst kaal.

Che_cuevara | 13-05-11 | 09:25

@ecologiste | 13-05-11 | 09:09
Die lokale partijen hier hangen ook alleen maar van nepotisme aan elkaar.

Gemoedelijk geld in eigen zak steken. Zo doen we dat in Braobant.

Art Vandelay Ultor | 13-05-11 | 09:25

Verhaal kun je opschrijven over willekeurig welke plattelandsgemeente beneden de rivieren. Geen PvdA roepen, komt daar niet voor. Allemaal CDA of lokalo's. Nergens plakt men beter aan het pluche. Nergens worden regels zo omgebogen ten faveure van vriend of ten nadele van vijand. Palermo in de Peel. Omerta. Houd jij ze dom, houd ik ze arm.

empyrus | 13-05-11 | 09:23

De Nederlandse witteboordencorruptie behoort tot de hoogste ter wereld. Als het percentage corrupte euris wordt weggezet tegen het BNP staan we waarschijnlijk met stip op de 1e plaats.

faz | 13-05-11 | 09:23

mooi uit het hart geschreven stukje
ben bang dat Gemert geen incidentje wat toevallig aan het licht komt.

dolffie | 13-05-11 | 09:23

Zoals ome Sjon de patatboer altijd zegt: de enige betrouwbare politicus is een dooie politicus...

aarsbisschop | 13-05-11 | 09:19

Partijen hebben inmiddels een nieuwe connotatie (Verwaayen in Buitenhof)
"boos'
'zielig'
'optimisme'
(Campaign slogan of the century btwftw)

Einde van de Domheid | 13-05-11 | 09:18

James Lastig | 13-05-11 | 09:12

NL moet nog volwassen worden met vallen en vallen en vallen. En dan misschien een keertje opstaan.
Nee, dan de Fransen die weten tenminste wat revolutie is.
Of het werkelijk helpt weet ik niet, maar het geeft wel een meer volwassen gevoel en het houdt wellicht de kinderjuffrouwtjes en schoolmeestertjes uit het kabinet en uit de ministeries.

ecologiste | 13-05-11 | 09:18

netniet | 13-05-11 | 09:14

Ja, de snorren die op 4 mei werden gehanteerd waren een stuk leuker...

eerstneukendanpraten | 13-05-11 | 09:16

ongegeneerd | 13-05-11 Ach, PVDA boven en het CDA onder de rivieren

Bokito ergo sum | 13-05-11 | 09:15

@ Redactie

Heren deze bloksnor is ietwat groot uitgevallen.

netniet | 13-05-11 | 09:14

Weer die Christenen,die worden zo opgevoedt.

SideburnS | 13-05-11 | 09:14

Wijziging bestemming aanvragen voor een woonboederij??? Ja dan vraag je er ook om!! Kapotmaken die lui!!!

helmpie | 13-05-11 | 09:14

Het zijn allemaal partij genoten maken toneel en houden elkaar
uit de wind

Kalaforni | 13-05-11 | 09:13

Nederland is minstens zo corrupt als Italië. Maar in Italië doen ze daar niet moeilijk over. In het keurige calvinistische NL doet men net alsof het de eerste keer is. Accepteer nu maar gewoon dat de regenten van PvdA, CDA en VVD bijna allemaal alleen maar aan zichzelf denken, dan kunnen dit soort "guttegut, het is toch wat" opmerkingen achterwege blijven.

James Lastig | 13-05-11 | 09:12

Morgen n'n dooi peerd naast je in bed.

sjaakdeslinksesul | 13-05-11 | 09:11

is idd raar dat ik lees over frauduleuze ambtenaren , maar niet van de PVDA
, want daar verwacht je toch zulke dingen

ongegeneerd | 13-05-11 | 09:11

Maar de hamvraag is natuurlijk: kunnen ze daar ook thee zetten?

eerstneukendanpraten | 13-05-11 | 09:11

Niet zo vreemd toch? Weten jullie wel hoe dicht Gemert bij Helmond ligt?

vraagstaart | 13-05-11 | 09:10

Wat een rare snor heeft die man. Mannen met snorren zijn niet te vertrouwen.

Nacho_Vidal | 13-05-11 | 09:09

Brabant is één groot maffialand voor provincie- en gemeenteambtenaren, vooral van het CDA, maar de Pvda begint er ook steeds meer zin in te krijgen.
En weet je wat? Je kunt er geen kloten aan doen. Ambtenarij en rechterlijke macht spelen daar wat ze willen zonder ooit een rode kaart te krijgen.
Als iemand er wat tegen wil doen krijgt juist die de rode kaart.

ecologiste | 13-05-11 | 09:09

Bert volgens mij bedoelde je een 30-leden debat.

Draque6210 | 13-05-11 | 09:09

Ja, nee, dat Gemert ligt in Griekenland, vlakbij Corleone

Ribero | 13-05-11 | 09:02

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland