Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bami met hopjesvla en zure haring

kokenmetsyl.pngHoi. Ik ben Sylvia, en ik ga voor jullie koken. Toen GeenStijl me dit weekend benaderde voor een soort van Volkskeuken-achtige rubriek, dacht ik meteen; ach ja, waarom ook niet. Dat reaguurderstuig moet tenslotte ook eten. Wat jullie Telegraaf-lezertjes trouwens niet weten, is dat "De Volkskeuken" een van de leukste literair-culinaire rubriekjes in de VK ooit was. We mochten er oeverloos lullen over de gekste dingen, aan het eind even wat ingrediënten plempen en klaar. Vijfhonderd piek in de knip. Nou ja, of die anderen ook 500 euro kregen, weet ik trouwens niet, maar goed. Ik word overigens wel vaker benaderd voor rubriekjes qua koken. Zo wilde NRC mij graag hebben. Het Parool ook. Bij Vrij Nederland kan ik per direct beginnen. Bij De Groene mocht ik zo aan de slag, "zolang er maar couscous inzit", mailde Xandra Schutte mij. Voor Elsevier heb ik laatst een proefartikel geschreven over merquez-worstjes. Maar dat mocht niet. Ze hadden liever sucadelappen of gehaktballen. Het allerleukste verzoek kwam van Sanoma. Of ik als "Sylvia Klitteband" een vrolijk kookrubriekje wilde doen in de Donald Duck. En dan voor 50 euro. Ja hallo. Ik ben Peter Middendorp niet. Laatst trouwens nog auditie gedaan voor Life4You met Carlo en Irene. Ik zou er 3000 euro per keer voor krijgen. Maar wat denk je? Moest ik gvd overal balsamico en pijnboompitten overheen plempen. Nu houd ik best van goor. Maar balsamico en pijnboompitten, dat nooit. Irene helemaal over de zeik met die dikke kont van d'r; tut tut tut, dat ik een "negatieve grondhouding" had, en me "onprofessioneel" gedroeg. Dus ik pak de eerste de beste Unilever-fles (Becel Vlees & Jus, met Omega 3 en 6) van dat kookeiland en spuit zo d'r hele bek vol. Die Moors begon daarop Le Creuset-pannen en het Wusthof-messenblok naar mijn hoofd te gooien, waarop ik dat Irene-mens uitschakelde met zo'n blokjemotief snijplank van Brutus Kookt. Carlo en die homokok nog wel lachen, maar die rubriek ging dus mooi niet door. Kortom; dat was geen succes. Nou ja. Blij toe. Op zondagmiddag zit ik toch liever in het park. Koop een pak Euroshopper bami. Prik gaatjes in het plastic. Verwarm het 10 minuten in de magnetron op 750 watt. Spatel hopjesvla (Campina, niet die dunne derrie van AH) er doorheen en garneer met stukjes zure haring van Ouwehand. Ketjap (manis) naar believen toevoegen. Houdt u niet van haring dan mag kikker ook.

Reaguursels

Inloggen

.test:-)

dantochmaar | 13-04-11 | 02:03

Tjezus, wat een hoop sukkels hier die niet zien dat dit nep is zeg. Ligt er toch dik genoeg bovenop zou je zeggen, maar hee hoor...
Overigens: Sylvia Witteman is volledig okay. Enige leesbare stuk in dat ontstellend zwakke Volkskrant Magazine.

Johann Gambolputty | 13-04-11 | 00:24

Dit is nog waardelozer dan het gemiddelde reaguursel hier

vMuiden | 12-04-11 | 21:09

blinde kip | 11-04-11 | 18:20

FTW!!!

Dutch Peanut | 12-04-11 | 16:06

Sylvia Witteman, da's toch dat lekkere wijf van de NRC?

Tobi | 12-04-11 | 15:28

Gaat GS nu zijn eigen party crashen na de viering van 8 jaar humor, politieke beerputten en veel hypocricie-detectie in het vaandel door nu te pappen en uitruilen van verlopen VK columnisten en een kookrubriek? WTF!

afdankert | 12-04-11 | 12:33

~gewichten uithollen doet~

Hollander01 | 12-04-11 | 12:02

Nou Syl, misschien een paar weken/maanden naar Schotland om van de pret-Vim af te komen. Als sjaggerijnige dikzak ben je veel leuker :-(

OnAir | 12-04-11 | 11:10

't Heet natuurlijk stracciatella vla.

fapowitz | 12-04-11 | 11:08

Uw Ome fap ging onlangs op jacht om zo'n voorvermeld pak hopjesvla te halen. Het gekinderte dient opgevoed te worden met het juiste smaakpalet, niet waar? Wie schetst mijn nauwverholen afgrijzen toen bleek dat de AH geen literpakken hopjesvla meer heeft? ALLEEN maar van halve kutpakjes, voor weduwnaars een gescheiden 55+-ers! IS ER DAN NIETS MEER HEILIG?

Er was wel stragiatellavla in liter pak. En lentevla. En Optimel vanille vla. alle moderne kutvla is er in een literpak maar niet het uebertraditionele hopjesvla.

Dit land gaat in sneltreinvaart naar de kloten.

fapowitz | 12-04-11 | 11:06

@AntiSoof | 11-04-11 | 18:57
Eens!
En idd ingrediënten zijn #sleutel qua koken dan ook liefst naar zaken als www.lindenhoff.nl
Word hier ook gedaan als zouden de genoemde smaken helemaaaal niet kunnen met elkaar.
Da's nu juist een kunst, om niet naar de 'gewone' smaak combi's te kijken, maar gevoel te hebben voor potentiële smaakcombi's.
Chocola kan met veel meer dan je denkt, puur en hoog %
Haring, de Denen doen er van alles mee. Wij gooien het (lang) op zuur of gekaakt.
Anyway, dit stukje is bepaald een vreemde eend in deze bijt.

hfakker | 12-04-11 | 11:01

Oh ja, vrouwen kunnen ook niet koken. maak het steeds mee, als vml kok en bepaald niet onverdienstelijke hobby kok.
Heeft te maken met niet kunnen abstraheren. Ze kunnen wel heel heel hard hun best doen en recepten lezen en zich vreselijk kwaad maken enzo. Maar 'denken' in smaken en processen... Als je dit doet... kom je daar uit.
Net als kaart lezen... is niet hetzelfde als richtingsgevoel.
Dt komt bij koken dus ook kijken... richtingsgevoel. Als ik A, B, C, en D bijeen doe en ik mix, meng, au bain marie, kook het en dan in deze volgorde en TIMING!!! op dat moment... dan gebeurt er waarschijnlijk....
Man: jawel, lekker mmmmm
Vrouw: ugh, nee, mislukt...

hfakker | 12-04-11 | 10:29

Zoals een binnenkort internationaal debuterende schrijver-vriend van me destijds steevast proclameerde: vrouwen kunnen geen kunst, al helemaal niet schrijven.
De weinige 'succesvolle' schrijfvrouwen worden vooral door vrouwen goed gevonden, gesubsidieerd of geprezen om een gebeurtenis in hun leven waar ze over schrijven en niet om hun schrijftalent... (Anne frank)

hfakker | 12-04-11 | 10:26

het enige wat klopt is dat de hopjesvla van Albert Heijn dunne derrie is. Snap niet waarom appie zijn diarree nog te gelde moet maken.

mediaevilbabe | 12-04-11 | 10:24

In de Volkskrant schrijft ze leuker. Dat geldt overigens niet voor Bert Brussen.

niet voor de hond | 12-04-11 | 09:20


King of the Oneliner | 11-04-11 | 21:09 | Hihi :)

1 blikje zoete mais (44 cent)
mayonaise
Smullen maar!

LOL

Willianus Wortelus | 12-04-11 | 09:02

hmm, interessant.

Dirk. | 12-04-11 | 09:01

Dus ik pak de eerste de beste Unilever-fles (Becel Vlees & Jus, met Omega 3 en 6) van dat kookeiland en spuit zo d'r hele bek vol. Die Moors begon daarop Le Creuset-pannen en het Wusthof-messenblok naar mijn hoofd te gooien

Klopt niet, Irene zou direct slikken!

Bes Nedenpeil | 12-04-11 | 07:46

Is er ook ontbijt verkrijgbaar?

MvanBuuren | 12-04-11 | 06:31

Witteman van de azijnbode, rot op! Heeft GS een uitwisselingsproject met de vk? Die nare smaak in je waffel krijg je al zonder het recept.

natte krant | 12-04-11 | 01:12

Geen honger meer.
Waardeloos topic, verspilling van tijd en mijn eetlust.
Pizza gaat morgen wel de oven in, hopjesvla heb ik niet.

Carboni | 12-04-11 | 01:11

Topper column. Eindelijk weer eens iets boeiends. Ik hoop er nog veel van te lezen. Oh, en die recepten mogen er ook zijn!

djs | 12-04-11 | 00:31

Sylvia is welkom. Maar dan wel de echte Sylvia.

LazyLady | 11-04-11 | 23:20

En dat na 8 jaar GS...

da wizard | 11-04-11 | 23:13

Romantisch etentje.
Zure haring door de hopjesvla, lekkerrrr met veel sambal, radijs en knoflook, geflambeerd met spiritus, ik bedoel brandewijn. Lekker kopje munt thee na.

ZSU-23-4 | 11-04-11 | 23:04

U bent de zwakste schakel. Ongezien de tievus!

Warhoofd | 11-04-11 | 22:50

Njah... Vanwege Nationaallandschapseilandse karakteristieken kan ik hier denk ik wel onthullen dat de boeren het toch zullen houden bij Aerreppuls met Kaerremmelluk heej....

F. von Zeikhoven | 11-04-11 | 22:22

Wtf, recepten op GS?
Ik heb al een jaar of tig niet meer gereaguurd op jullie blog, maar nu moet het even. Is dit een late 1 april grap? Eerst die lelijke lay-out, vervolgens doodleuk met VK gaan samenwerken en dan recepten publiceren?! Schiet mij maar lek, ik ga wel hardlopen.

944 | 11-04-11 | 22:21

Wat krijgt deze Sylvia van Campina, Ouwehand, Euroshopper(AH), Carlo en Irene, en GS in totaal? Zo kan iedereen wel een stukje neerkalken, wat een reclame topic.

Koffieleut | 11-04-11 | 22:19

Witteman, je bent en vuile vieze lijkenvreter. Gatver, wal zal jij stinken na wc-gebruik. Ik hoop dat je je nog eens verslikt in lijken(jus)vocht.

Musset | 11-04-11 | 21:58

En wie is Sylvia Witteman nu weer.... familie van ??

Karel Kruizenruiker | 11-04-11 | 21:42

Die Dijkshoorn was ook geen doorkmen aan, na de 2e regel scrolde je al door.
Dit leest ook net zo makkelijk als die Turkse in de Televaag.

Dan liever PanoPam (Pam van der Vliet)

Vitayalin | 11-04-11 | 21:16

Als dit een alias is van Nico Dijkshoorn ben ik een alias van Balkenende.
Nee , dan eet ik liever gedigten.
eenvoudig recept voor alleenstaande mannen:
1 blikje zoete mais (44 cent)
mayonaise

Smullen maar!
Ander recept:
2 pakjes instantmie
3 eieren
heet water over de mie gieten, 10 min. wachten, afgieten, ondertussen de eieren bakken.
Opdienen op bord van gisteren.
Smullen maar weer!

Ontbijt:
2 magnetronloempia's van de Lidl.
Toetje:
Yoghurt met suiker

Morgen eten we gebakken aardappelen.

Uit het boek : "Koken voor Tokkies in 5 heerlijke recepten"

King of the Oneliner | 11-04-11 | 21:09

bukken en incasseren!! ;)

feboburger | 11-04-11 | 21:08

no ma'am

oplichter | 11-04-11 | 20:59

Laat dit asjeblieft éénmalig zijn; bagger, sorry Sylvianus.

zee-ellende | 11-04-11 | 20:55

Nein-nein-nein-nein-nein!!! *Met rode mantel om op tafel ramt*

The Green*Machine | 11-04-11 | 20:54

Er zit geen enkel snufje of spatje van de gebruikelijke Witteman-humor in (zoals twitteren: 'Ik heb in zo'n winkelcentrum ook vaak de neiging om me heen te gaan schieten), dus dit is ze niet. Ik denk dat Jan Dijkgraaf het geschreven heeft.

Uriël Fack | 11-04-11 | 20:50

Broek uit !

Creaguurder | 11-04-11 | 20:47

Kapitein-Ter-Zee | 11-04-11 | 19:34

Hahaha. Hij drogeert ook met vistikkies.
Nobody's right except the captain aye aye sir.

ecologiste | 11-04-11 | 20:34

Sylvia is simpelweg altijd + veel.
Verademing.

fjellfrass | 11-04-11 | 20:31

-weggejorist-

ecologiste | 11-04-11 | 20:30

sorry verkeerde topic

ecologiste | 11-04-11 | 20:30

-weggejorist-

ecologiste | 11-04-11 | 20:29

D'r moet wel flink wat slagroom op worden gespoten.

Quuick & Dirty | 11-04-11 | 20:21

Als entree op GS vind ik het wel een leuk voorgerecht.

adhnee | 11-04-11 | 20:18

@spycholoog | 11-04-11 | 19:27
inderdaad, na het lezen van de tweet is mevrouw al helemaal geen komiek meer in mijn ogen. Niet dat ik haar zo zag ...

Litsehimmel | 11-04-11 | 20:12

Flauwe (lol) & veel te lange tekst voor een heel oud filmpje.

[x] ongeschikt

paddootje | 11-04-11 | 20:07

NB. Over de stijlloze promotie, kunnen ze die kinderarbeidproducten niet beter op Marokko.nl gaan promoten?
*Dapper rondstapt op Jallattes ( www.google.nl/images?hl=nl&q=jalla... gegarandeerd door een lekker frans ding gemaakt zijn*

koolteer | 11-04-11 | 19:59

Leuk stukje. Voor in de Libelle.

koolteer | 11-04-11 | 19:55

Leuk! "Sylvia Witteman" is grappig. Beter dan het gezuurpruim van de vaste schrijvers.
Dus graag meer "Sylvia Witteman". Kan ik weer eens lachen op geenstijl.

appelboor | 11-04-11 | 19:43

@ecologiste: Dat is een achterneef maar de slechte tak van de familie: Hij flikkert alles in de olie en dat is jammer want dan ben je gelijk de smaak kwijt.
Zeker met die pulpolie die hij gebruikt.

Kapitein-Ter-Zee | 11-04-11 | 19:34

Kapitein-Ter-Zee | 11-04-11 | 19:23

Familie von Kapitän Iglo?

ecologiste | 11-04-11 | 19:32

@ Willianus Wortelianus

Lijkt me interessant. Ga ik tzt kijkje nemen. Thnx.

ecologiste | 11-04-11 | 19:30

@ Cojones
Ach Dijkshoorn donderdag op nu.nl is het ook niet bepaald de kwaliteit van weleer.

Harry Turtle | 11-04-11 | 19:25


ecologiste | 11-04-11 | 19:11 | Verse vis is overal te koop. Niet in de supermarkt maar gewoon bij de viswinkel.

Als ik echt supervis wil hebben ga ik naar Tel maps.google.nl/?ie=UTF8&hq=&ll... of naar de Sligro.

Willianus Wortelus | 11-04-11 | 19:23

Oh wat leuk: een kookrubriek. Mag ik daar ook in?
Mijn Braaksla met worteljes in ansjovis zijn hier erg bekend want er zit zoveel knoflook in dat ze vier straten verderop zeggen: Hé de kapitein is weer met zijn braaksla bezig. Wel lekker hoor; kan warm en koud gegeten worden.

Kapitein-Ter-Zee | 11-04-11 | 19:23

Is Niceau Dijkspik weer bezig?

BeunDeHaas | 11-04-11 | 19:23

Goed geschreven trouwens, zou zo van Sylvia kunnen zijn. Een van de weinig leesbare vrouwelijke stukjesschrijvers van NL.

vette nerd | 11-04-11 | 19:22

Krachtmeester | 11-04-11 | 19:12

Voorwaar profetische woorden beste Krachtmeester.
De wittemannen, vrouw of man, ze stoven ons een kool van lichtverteerbare en infectueuze indoctrinaire desinformatieve makelij die op de langere duur zeer zwaar op de maag ligt en uw vitaliteit tot onder het acceptabele niveau herunterbringt.

ecologiste | 11-04-11 | 19:20

Sylvia, ik wil jou keihard doen.

Finnenhaaiensoep | 11-04-11 | 19:18

@CoJoNes | 11-04-11 | 19:14
Hoe ging die over de meeuw ook alweer?

Raad_maar_raak! | 11-04-11 | 19:16

Nacho_Vidal | 11-04-11 | 18:59

Ineens krijg ik toch die associatie met 'De kleine Johannes van Frederik van Eeden zeg. Je hebt bijna mijn eetlust bedorven.

ecologiste | 11-04-11 | 19:16

CoJoNes | 11-04-11 | 19:14
Inderdaad. Dit is geen Dijkshoorn. Ik weet niet waar ze dat idee vandaan halen.

LibertasSimplex | 11-04-11 | 19:16

Dat Dijkshoorn een socialistenhoer en vannieuwkerkkluivertje is geworden, doet niks af aan het feit dat ie leuk kon schrijven. Dit is niet door Nico geschreven, zo slecht kun je niet ineens worden binnen 2 jaar.

CoJoNes | 11-04-11 | 19:14

Een vijandige overname door de fakking Loeminadii en Ahold.
Chemtrails boven het fornuis - DAT is hier echt aan de hand!
Later kan niemand van jullie beweren 'het niet geweten te hebben'. We zijn nu allemaal verantwoordelijk.
Allemaal.

Krachtmeester | 11-04-11 | 19:12

op wat bakpapier in the oven that is.

ecologiste | 11-04-11 | 19:11

de grote Anti | 11-04-11 | 19:03

Liefst alles zo puur mogelijk. Zo is dat.
Hebt u ooit een VERSCHE vis in NL in de winkel zien liggen? Ik niet en dat werwijl we toch dicht aan zee wonen (zoetwatervis is allang niet puur meer, trouwens nu ik erover nadenk Noordzeevis eigenlijk ook niet).

U maakt wel wat van uw biefstuk zeg. Tsjonge. Op dit moment liggen bij mij de francelientjes tussen de kretenzerolijfolie, oregano, knoflook, scheutje versche citroensap zachtjes aan te garen.

ecologiste | 11-04-11 | 19:11

Wat een lelijke kudtschoenen!
/stijllozepromofailmodus off

elfenstein | 11-04-11 | 19:11

Diny in Bikini | 11-04-11 | 19:06 | + 3 -
Aan de andere kant moet je je wel

fjellfrass | 11-04-11 | 19:10

CoJoNes | 11-04-11 | 19:09
Als oude garde mag jij dit keer de notulen opmaken voor de vergadering

Nacho_Vidal | 11-04-11 | 19:10

En ik maar zoeken naar een 'Lees verder..' voor de punchline. Als zeer oude garde mag ik dit toch hopelijk wel kwalificeren als 'extreem mislukt' ?

CoJoNes | 11-04-11 | 19:09

@Diny in Bikini
Interessante stelling inderdaad.. hmm.

de grote Anti | 11-04-11 | 19:08

@de grote Anti | 11-04-11 | 19:03
En een échte kok had het over 50 graden (de oven). Raar hoor.

AntiSoof | 11-04-11 | 19:08

En nu ga ik eten. Echt manneneten door een man klaargemaakt! Nomnomnom.

Biff Eagleburger | 11-04-11 | 19:08

Diny in Bikini | 11-04-11 | 19:06
Helemaal met je eens Diny!

Nacho_Vidal | 11-04-11 | 19:07

<33333

Diny in Bikini | 11-04-11 | 19:06

AntiSoof | 11-04-11 | 19:03 |
Hehe, ik moest gelijk daar aan denken door je comment! :)

de grote Anti | 11-04-11 | 19:03
Bedankt voor de tip

Nacho_Vidal | 11-04-11 | 19:05

Ik ontkom er niet aan om te denken dat dit een soort sarcasme is van de redactie. Voor gevorderden dan.
*extra hard concentreert op de geheimen van de tekst*

Raad_maar_raak! | 11-04-11 | 19:03

@ecologiste | 11-04-11 | 18:57
Voedsel moet je eten,niet kunsdtwerkjes van maken is mijn motto.Liefst alles zo puur mogelijk.Zelfs aardbeien eet ik zonder slagroom.

Gisteren trouwens de ultiemste biefstuk gebakken ooit.In plaats van het ding te cremeren in een pan gewoon even dichtschroeien en in de oven op 160 gooien voor +/- 10 tot 15 minuten.. Laten rusten op een omgekeerd schoteltje met alufolie erover voor 5 min.

Wat je erbij neemt zoek je maar lekker uit!

de grote Anti | 11-04-11 | 19:03

@Nacho_Vidal | 11-04-11 | 18:59
Lol 'so ein quatsch!' zegt LittleDammi daar.

AntiSoof | 11-04-11 | 19:03

Dijkshoorn, no doubt

Harry Turtle | 11-04-11 | 19:03

Ja hallo, dit is Geen Stijl... Eén van de laatste bastions van mannelijkheid. We zijn godverdomme de brandweer en marine ook al kwijt. Koken doe je in de keuken niet op Geen Stijl. Wegwezen!

Durotar | 11-04-11 | 19:01

Sylvia W
altijd +1

kaasfondue | 11-04-11 | 19:00

Wat is er vanaaf op tv?

Raad_maar_raak! | 11-04-11 | 19:00

AntiSoof | 11-04-11 | 18:57
http://www.gutefrage.net/frage/wie-die-nase-des-mannes-so-sein-johannes-woher-kommt-dieser-spruch-und-ist-da-was-dran

Nacho_Vidal | 11-04-11 | 18:59

hilarisch, mag vaker columns schrijven op GS.

Palmer2000 | 11-04-11 | 18:57

NL+USA+UK: jullie kunnen nog zoveel rubrieken hebben (mijn favorieten zijn Rick Stein) maar ze kunnen de meeste hamburger, kroket en berenl*l eters toch niet omkrijgen. Nee Koldo Royo die kan er wat van. en Sylvie over deze apetijtelijke dame van Saborintenso.com kun je niet heen of toch? Ruim keuzemenu voor de liefhebbertz:
www.saborintenso.com/

ecologiste | 11-04-11 | 18:57

Dit was éénmalig?

Toch?

Parsons | 11-04-11 | 18:57

Sylvia,
Heel goed. Werkelijk, maar mag ik wat melden?
Tis niet persoonlijk hoor, maar gewoon nou het kan.
Ten eerste protesteer ik tegen het woord vla. 'Vla' uit de winkel is tegenwoordig een soort soort stijfsel (dat te slecht is om mee te behangen) met smaak- geur- en kleurstoffen. Dat ís helemaal geen vla.
Vla maakt men van echte melk (als je die kunt vinden tenminste), eieren (zónder nare ziektes erin natuurlijk, want ik wil best lekker eten, maar hoef niet meteen de popla-aandeelhouders te steunen), échte vanille, dus géén vanilline en maizena.

Ten tweede moet ik zeggen dat een goede kok hoofdzakelijk 'kookt' met zijn neus, want smaak rúik je hoofdzakelijk. Dus, hoe groter je gok, des te beter je ruikt, enzovoort. En vrouwen met grote neuzen? Euh, nou goed. Je weet wel hè?

AntiSoof | 11-04-11 | 18:57

@hiyar | 11-04-11 | 18:52: Wat een zure reactie. U voelt zich op de, ... eh..., dinges getreden? De schuttingtaal valt in de reaguursels hier nog alleszins mee, dacht ik zo.

PietGeniet | 11-04-11 | 18:56

@Krachtmeester
Hebben we DE droomvrouw voor Kouwes gevonden?

de grote Anti | 11-04-11 | 18:56

Wat is dit? Dijkshoorn Maandag hopelijk?

SODEP | 11-04-11 | 18:56

Da hoort nie!

Nacho_Vidal | 11-04-11 | 18:55

Mubbenschonster | 11-04-11 | 18:21
Ei? Welk ei? Ik zie alleen maar twee geweldige tieten!

Doldwaas | 11-04-11 | 18:55

Als ik de picas van haar zo bekijk dan heeft ze zich in ieder geval niet naar binnen geneukt. Tenzij 'als het maar een hartslag heeft' nu de maat is bij de redactie.

Tja Sylvia, jij wilt er graag bijhoren...

Canis Spurcus | 11-04-11 | 18:54

Weten julie trouwens wie er vroeger ook altijd zo lang van stof was? Nou??

Krachtmeester | 11-04-11 | 18:53

*moet zowaar weer eens lachen om een gs-topic.

Sir EnemA | 11-04-11 | 18:52

Huisregels:
'Vrouwelijke bezoekers stellen we erg op prijs. Laaghartige aanvallen in schuttingtaal, puur vanwege het feit dat een commenter zich bekend maakt als vrouw tolereren we niet. Aan seksueel gefrustreerde commenters hebben we geen behoefte. Zeker niet als bezoeksters en hun reactie door ons wél gewaardeerd worden.'

+1 voor Sylvia. Haar VK magazine columns zijn vaak echt leuk.

hiyar | 11-04-11 | 18:52

Dit wordt wel een wekelijkse column hoop ik? En mag het ook goedkope duitse zure haring van de Lidl zijn? Daar zit dille in he. Met hopjes ik weet niet. Afijn.

LibertasSimplex | 11-04-11 | 18:51

De teloorgang en ondergang van GS (Deel II)...

Suur Pruim | 11-04-11 | 18:51

eens en nooit meer aub.
Doei.

dragontje | 11-04-11 | 18:51

Mensen, ik kan niet inloggen op het Viva-forum.
Help!

Krachtmeester | 11-04-11 | 18:49

Als je het maar wel bij zure haring houdt, lieve schat!

Schaamharing | 11-04-11 | 18:49

Ehm nee! Het leest niet lekker en het is al bijna een gesprek met een vrouw. Die laat je op een gegeven moment ook maar gewoon ratelen. Ben je er vanaf enzo

Burt Cokain | 11-04-11 | 18:48

Beste Sylvia Witteman, Ik kon in 1988 je oom Paul ook al niet pruimen (pruimen, vat je 'm?) wegens "geen stijl" (ja?) en ben bang dat jij met dezelfde saus (je weet wat dat is neem ik aan?) bent overgoten. In ieder geval neem ik je culinaire know-how met een flinke schep zout (valt onder de kruiden) en zou je nog niet willen uitnodigen om een stel uitgehongerde Biafra kotertjes te voeden uit angst dat ze voedselvergifting zouden oplopen.
Note aan GeenStijl: What the FUCK is wrong with you people?! Konden jullie echt niets leukers/grappigers vinden dat ook iets van koken afweet?

Litsehimmel | 11-04-11 | 18:47

Wat is dit voor en bagger!

Schalehengst | 11-04-11 | 18:47

@de grote Anti | 11-04-11 | 18:44
Rookworst, dat is een goed idee. Mits licht gesauteerd, maar dat spreekt vanzelf.

rara | 11-04-11 | 18:47

En hoelang is ze al zwanger?

goodray | 11-04-11 | 18:46

Welkom mw. Witteman, helemaal top.
Er zitten toch hopelijk wel wat liefhebbers van deze dame onder het reaguurdersvolk?
Zij is één van de redenen dat ik (ook) de Volkskrant lees.

fjellfrass | 11-04-11 | 18:45

OMFG, lees dit stuk inderdaad eens met die monotone kudtstem van Niceau in gedachten. De plaag is terug...

Tommygunner | 11-04-11 | 18:44

You're shitting me right.. Bami met hopjesvla en zure haring? Hmm,klinkt eigenlijk best lekker met pijnboompitten.En rookworst.

de grote Anti | 11-04-11 | 18:44

Leuk stukje.

ZoltarTheGreat | 11-04-11 | 18:44

Sylvia is eindbaas. Get it on!

Kirth Gersen | 11-04-11 | 18:43

Er wordt lekker gehapt in de draad, opzet geslaagd.
Smullen maarr!!

Jackanders | 11-04-11 | 18:42

Ik ben een beetje in verwarring, wat is nu precies de bedoeling van deze column(?)?

Kurt Gutterslick | 11-04-11 | 18:39

GAD-ver-DAMME. Ik zeg Gadverdamme!
dat wanstaltige vk figuur hier op de panelen laten. hoe durven jullie, beste heren van de geenstijls.
niets tegen mensen met een andere (linkse?) mening maar zo'n stuk ordinair vreten als sylvia witteman hoef ik hier niet te zien.

two ball cane | 11-04-11 | 18:38

Bijna net zo grappig als Sara Kroos

Mick Jacker | 11-04-11 | 18:37

Oei, dit is wel heel diep zinken!
*Inukshuk moet een klein beetje huilen

Inukshuk | 11-04-11 | 18:36

Halal?

Centauri | 11-04-11 | 18:36

Mag ik wel pijnboompitten over de bami met hopjesvla en zure haring gooien? Lijkt me lekker.

rara | 11-04-11 | 18:34

Ik heb het nu echt ook gelezen en dien een motie van treurnis in. Ik hield het niet voor mogelijk maar zelfs Claudia de Brijei is nog leuker. Vrouwen moeten niet grappig proberen te doen. Punt.

Canis Spurcus | 11-04-11 | 18:34

@Beëlzebul | 11-04-11 | 18:32 | + 0 -

Geloof me die kikkerts zijn dood. Ze hebben er zout overheen gegooid. En zie daar het resultaat.

StijlvolRechts | 11-04-11 | 18:34

Sylvia Heerst.

JaNeetoch | 11-04-11 | 18:33

Uhu.. hoax:
1. familie van Paul Witteman.
2. Schrijft op eigen site het volgende: "Voorzie alle scholen en kantoren van een tredmolen die op een grote dynamo is aangesloten. Als iedere werknemer/scholier elke dag een half uurtje zijn best doet valt van de opbrengst het hele gebouw te verwarmen en te verlichten"

Carboneum | 11-04-11 | 18:33

Wat een geleuter, dit. Moest geklijk hier aan denken:
"Mevrouwtje, ga lekker naar huis, koken. Veel beter" (c) Pim Fortuyn
www.youtube.com/watch?v=zogl9bHw5gE

PietGeniet | 11-04-11 | 18:33

Wie heeft dit tenenkrommende excuus voor een schrijfsel langs de redactie heen gesmokkeld? In de Donald Duck staan ingezonden brieven van een hoger niveau dan dit hier. GS is hiermee een flink stuk in mijn achting gedaald.
Ik zou willen zeggen, terug naar je aanrecht, tuthola. Maar goed, daar sta je waarschijnlijk al. *schud hoofd*

De Beul van Den Haag | 11-04-11 | 18:33

@Willianus Wortelus | 11-04-11 | 18:15

Nu snap ik wel waarom het over eten gaat. Het onderwerp van volgende week is hoogstwaarschijnlijk 'mannen en hun gewoontes en waarom ze altijd vreemd gaan en ik dan 4 kilo bonbons naar binnen werk binnen een kwartier'. Of dit is Dijkshoorn op de LSD. Zou ook zomaar kunnen.

Biff Eagleburger | 11-04-11 | 18:32

Gatverr ik weet dat er mensen zijn die dat eten maar echt het is knap misselijk dat die dieren nog halflevend op een bordje liggen.

Beëlzebul | 11-04-11 | 18:32

Je was me net vootr StijlvolRechts maar ik vermoed dat Kouwes en Witteman dezelfde zijn.

25TaLife | 11-04-11 | 18:32

@watisdit | 11-04-11 | 18:30
Omdat zij een vrouw is en vrouwen moeten beschermd worden want zielig.

Raad_maar_raak! | 11-04-11 | 18:31

............... ping

Widukinn | 11-04-11 | 18:31

Waarom krijgt zij geen zwitsal achter haar naam?

watisdit | 11-04-11 | 18:30

@StijlvolRechts | 11-04-11 | 18:28
Jij legt de vinger op de pols. Kouwens FTW

Raad_maar_raak! | 11-04-11 | 18:30

Welkom terug in je nest Niceau aka p.kouwes met je geile voorliefde voor eten.

Toch wel een beetje die "achterlijke debiele en oerstomme" reaguurders aan het missen of ben je dwdd uit getieft ?

25TaLife | 11-04-11 | 18:30

Het water staat me in de mond, heerlijk.
Meer graag.

Ashtrey | 11-04-11 | 18:29

Mubbenschonster | 11-04-11 | 18:21
Sorry, heb het filmpje nu drie keer bekeken maar kan me niet concentreren op het ei!

de oude nar (5) | 11-04-11 | 18:29

Op momenten als dit mis ik Kouwens.

StijlvolRechts | 11-04-11 | 18:28

Koken met Sylvia Witteman. What's next. Koken met Marion Pauw?

LibertasSimplex | 11-04-11 | 18:28

"Kom op jongens, op PowNews is het veel gezelliger!"

kapotte_stofzuiger | 11-04-11 | 18:27

"And I was like, hmm, hmm, whatever!"
*op luchtgitaar ramt*

Biff Eagleburger | 11-04-11 | 18:27

Het lijkt wel een experiment. Hoeveel kunnen de bezoekers verdragen en hoe lang blijven ze nog terugkeren?

harbi | 11-04-11 | 18:26

En hoeveel vang je voor deze column?

BeertjeB | 11-04-11 | 18:26

Ik heb geprobeerd een paar stukjes op haar site te lezen, maar het lukte me niet. Er drijven wel allerlei woorden, maar het ik kan geen verband ontdekken.

vetkleppert | 11-04-11 | 18:25

Zonde van de 500 ballen.

Zeeschuimer | 11-04-11 | 18:25


Het doet toch een beetje denken aan een nieuwe Dijkshoorn.

Kees Klinker | 11-04-11 | 18:25

Een portie grenouilles kunnen wij altijd waarderen.

Bos Hout | 11-04-11 | 18:23

Televaag lezers... na deze nodeloze kwetsende en tendentieuze belediging ben ik gelijk afgehaakt.

Zuma | 11-04-11 | 18:23

Ik heb 't artikel gelezen, maarwat ik er mee moet? Geen idee. Kapsalon: Gekruide Varkensvleesreepjes bakken of grillen. Patat in de frituur mikken op 180 graden, wachten tot deze goudbruin is. Uit laten lekken en bestrooien naar wens met zout, paprikapoeder of basilicum. Patat in een soepbord mikken, vlees er overheen en overmatig veel saus naar keuze er over heen gieten en je kleffe hap is klaar!

Cabana Boy | 11-04-11 | 18:21

Laat me raden: GS gaat sluiten en de redactie wil voorkomen dat we de site missen. Opzet geslaagd. Slechtste topic aller tijden. Zelfs Van Pruisen was een klasse beter.

bintang | 11-04-11 | 18:20

Kan het ook met mihoen ipv bami? Ben een fijnproever.

Russ Meyer | 11-04-11 | 18:20


@zeg maar jansen | 11-04-11 | 18:16
Dat is een vrouw die Sylvia heeft opgegeten.

blinde kip | 11-04-11 | 18:20

Dan krijg je een bak met iets wat er uit ziet als kots, ruikt naar kots, en smaakt als kots. Ik denk dat ik deze ronde over oversla.

Osdorpertje | 11-04-11 | 18:20

gggghhhnnnnn!!
Beetje geforceerd artikeltje.

der maupmeister | 11-04-11 | 18:18

mmmmm kikker smaakt naar kip,maar doe mij dan toch maar een anders chikkie aan het fornuis..

tukkertje | 11-04-11 | 18:18

Ik ga voor de gevulde cloaca, denk ik.

vetkleppert | 11-04-11 | 18:18

Wat doet dat uitgedroogde wijf van een Sylvia Witteman hier? Wat een lang, saai wijvengeklets zeg. Hopelijk tot nooit meer ziens.

Stoppenkast | 11-04-11 | 18:17

Hoi Sylvia!
GS gaat nu ook tijd besteden aan kwaliteitseten zoals AH kant-en-klare bami?
Nice, kunnen de studenten onder de reaguurders wel gebruiken. Is weer eens wat anders dan pizza, rijst en kindermacaroni.

buitenstebuiten | 11-04-11 | 18:17

Brrr, Sylvia Witteman.... -pleit voor terugkeer heksenwaag-

brutus68 | 11-04-11 | 18:17

/dom ik snap em niet. /dom off.

Dol op Post | 11-04-11 | 18:17

blinde kip | 11-04-11 | 18:15 |
Kan allemaal in de blender en daarna aan het infuus...

c.onjo | 11-04-11 | 18:16

Kun

Je

Ook

Leegregels

Bakken?

Canis Spurcus | 11-04-11 | 18:16

Doe de groeten aan Paul.

Tommygunner | 11-04-11 | 18:16

WAT is dit.. je zou zeggen 'Mens ga koken', maar dat doet ze al en nog worden we er mee lastig gevallen. Kom aub nooit meer terug!

OscarWilde | 11-04-11 | 18:15

Thuisbezorgd.nl maar eens browsen na dit misselijkmakend recept. Bah!

ill-Eagle | 11-04-11 | 18:15

Bami en vla kun je lekker makkelijk naar binnenslurpen. Een goeie haring ook. Goed gezien Sylvia! Een kikker wordt lastig met die kleine botjes.

blinde kip | 11-04-11 | 18:15

Ik ga wel weer een pizza halen... Wat een gedoe.

Davidson | 11-04-11 | 18:14

Willianus Wortelus | 11-04-11 | 18:12 Kookrubrieken.

Meisjes die koken en er over schrijven kun je gerust rangschikken onder de noemer 'Dikkonten'.

zeg maar jansen | 11-04-11 | 18:14

Je ziet dat ook wel eens op feestjes, dat er altijd één vrouw is die leuk gaat doen voor de mannen. En dan zie je die gasten al denken; die heeft gezopen en de lelijkste vent op het feestje mag er dan overheen.

Biff Eagleburger | 11-04-11 | 18:13

I approve this message

snuifert | 11-04-11 | 18:13

Ik eet alleen nog varkensvleesch of wild zwijn... Maar bedankt voor de tips..

c.onjo | 11-04-11 | 18:13

Art Vandelay Ultor | 11-04-11 | 18:10 Het is zover. Staatskrant, staatsinternet.

Alles uit dezelfde redactiekamer en waag het niet iets te downloaden.

zeg maar jansen | 11-04-11 | 18:12


Als die Sylvia nou nog een beetje lekker was. Ik vind alleen maar picaas met haar hoofd. Haar kont iemand?

Willianus Wortelus | 11-04-11 | 18:12

@zeg maar jansen | 11-04-11 | 18:09
Doe ze eens niet op gedachten brengen!

Art Vandelay Ultor | 11-04-11 | 18:10

Ik dacht al wat zitten er toch weinig dames van stand op GS. Hoed afneemt en handkus geeft aan Sylvia.

Zyprexa20mg | 11-04-11 | 18:10

Mmmmm, das wel een hele lange intro voor zo'n flutfilmpje....

piddy | 11-04-11 | 18:10

Sylvia, de wekelijkse column in het vk magazine is top!

Spoony | 11-04-11 | 18:10

Nou, dan is het wachten nu op een column van Aaf.

zeg maar jansen | 11-04-11 | 18:09

Beste Sylvia kan je ook eens aandacht besteden aan hoe je een ei kookt? Ben een alleenstaande man en ben de diepvriesmaaltijden wel een beetje zat na 10 jaar!

de oude nar (5) | 11-04-11 | 18:09

Bert heeft de inlog verkocht aan de Volkskrant.

Iets anders kan ik me niet bedenken.

Methode HP/De Tijd dan maar. Als Bert de VK zo vreselijk belangrijk vindt.

zeg maar jansen | 11-04-11 | 18:09

Aangezien ik een typische ramptoerist ben, heet ik Sandra van harte welkom op GS.

Biff Eagleburger | 11-04-11 | 18:08

Alsof het mij gaat lukken mijn neukertje GS te laten lezen, dan heeft zo'n kookrubriek ook niet veel zin toch?

* | 11-04-11 | 18:08

Braak!

Veenkolonie | 11-04-11 | 18:08

fake. er zijn geen vrouwen op het internet.

de keauning | 11-04-11 | 18:08

Een goatse wekt meer eetlust op.

Feynman | 11-04-11 | 18:07

Ik ga wel naar de snackbar.

geenstijlsteengeil | 11-04-11 | 18:06

"Verhalen uit mijn oude doos"?

Gadverdamme Witteman; www.sylviawitteman.nl/

Pa Cartwright | 11-04-11 | 18:06

Flauw..... beetje op smaak brengen graag

Hammer | 11-04-11 | 18:05

Volxkeuken Salmonella

El Gouda | 11-04-11 | 18:05

*Vrouw naar de computer sturen.*

königsberg | 11-04-11 | 18:04

Brain... can't... process...
Bedankt voor uw bijdrage en tot nooit (dansende kikkerbeentjes zijn wel gaaf)

Neuzerpeuter | 11-04-11 | 18:04

Is dit een recept voor 1 april?
Of absurdistische humor uit een parallel universum?
Maar goed, ik duik gelijk de keuken in.
Sta gewoon open voor van alles.
Ik wel.

King of the Oneliner | 11-04-11 | 18:04

Is dit een stijlloze promotie van 'het Lekkere Wijf'?

Zeeschuimer | 11-04-11 | 18:03

Nein, bitte nicht!!!

rintelman | 11-04-11 | 18:03

Omnnom. Meer van dit op GS aub

Dreetje | 11-04-11 | 18:03

Welkom Sylvia. Kun je ons volgende stukje misschien wat vertellen over hoe een Kapsalon te bereiden. Het is namelijk triest gesteld met de kook-skills hier.

Bluebook | 11-04-11 | 18:03

Wat is dit voor verbale diarree? Jooooris, wakker worden! Iemand heeft de admin-gegevens gestolen.

R.Eques | 11-04-11 | 18:02

Hier word ik nou ongelukkig van.

De rode baron | 11-04-11 | 18:01

Dit is niet echt.
Nee he.

winterpeen | 11-04-11 | 18:01

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken