Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Tandarts. Kind. Auw. Rechtszaak.

tandkindbloed.jpg Juridisch-pedagogisch-dentaal uurtje nu op GeenStijl. In het vakblad Medisch Contact staat een casus die menig ouder met opgroeiend grut moet herkennen: Met je koter naar de tandarts. Een ervaring die elke liefhebbende pappa of mamma mentaal, fysiek en financieel kan breken. En ook voor de bekkenbeul is zo'n 4-jarige fragmentatiebom vol Danoontjes, Liga en suikerdrankjes op de stoel niet geheel zonder risico. Zeker als bij het kind eerder die week zonder verdoving een kies is getrokken. Dan verloopt zo'n vervolgafspraak niet helemaal lekker ontspannen: "nadat de tandarts tien minuten op de jongen had ingepraat en de hulp van een tweede assistente had ingeroepen, bleef de jongen zich verzetten. De tandarts vond het daarop welletjes geweest. Nog voor de komst van de tweede assistente hield hij beide handen van de jongen vast om zo alsnog de ingreep te kunnen verrichten". Wat volgde was een korte worsteling waarbij de peuter de duim van Dr. Kindermishandeling wist de blesseren. Door deze postraumatische mega-auw kan de tandarts wellicht in de toekomst zijn toch al levensgevaarlijke vak niet uitoefenen. Daardoor probeerde hij de vader alvast aansprakelijk te stellen voor later misgelopen inkomsten. Maar met dergelijk claimgeil gedrag gaat de rechter in Nederland niet mee. Wie met handjedrukken van een peuter verliest moet niet achteraf miepen dat de kaartenbakken bij het CWI te zwaar zijn...

Reaguursels

Inloggen

@RedFrits: We zeggen niet dat het niet erg of heel naar is, dat is het zeker weten. Dit soort behandelingen gaan overigens de gewone huistandartspraktijk vaak ver te boven.
Maar het komt (gelukkig) ECHT HEEL WEINIG VOOR!

@Allen: Wij hebben de pech als tandartsen om kinderen meestal zo zond de NEE-leeftijd voor het eerst te zien (4/5 jarigen), en dat is de leeftijd dat je het als ouder ook vaak al goed gehad hebt met de kleuter.
Dus voorkom ellende en ga al met je kroost vanaf TWEE (2) jarige leeftijd naar ons toe, het kost je alleen tijd want de basisverzekering dekt de rest. Zie ook het desbetreffende onderzoek van GGZ Drenthe!
I hope I made my point!
@R-ettertje: Nee, Electricvanwijnen in Amsterdam, maar ben nu wel superhandig met de electrotoom!

Ieritantarts | 02-04-11 | 10:00

@R-ettertje | 01-04-11
Helaas heeft u op uw opleiding dan wellicht niet goed leren lezen. Ik schrijf toch duidelijk dat ik het met u eens ben en wil u absoluut de les niet lezen.
Ik heb toch ooit iemand gekend welke op haar 10e aan een kunstgebit kon aangezien door zware medicatie en andere troep haar hele gebit losliet. Ik zeg ook niet dat die medicijnen het glazuur of het tandbeen aantasten echter dat door medicijngebruik het tandvlees terug kan trekken en daardoor makkelijker kan gaan ontsteken (wat dus de bekende 'rotte bek' is. Hygiëne is dan dus wel van belang, echter schiet dat er dan vaak bij in.

RedFrits | 01-04-11 | 18:20

Je hebt gelijk wasabisnuiver; snelwegangst komt ook door die enge boze stroken asfalt...

@Ieritantarts: zeker ook inspector gadget gehad op zaal in Nijmegen? ;P

R-ettertje | 01-04-11 | 15:18

Als je kinderen bang loopt te maken met dit soort streken, houd je volwassenen met tandartsfobie over. Dit volk, plus tandartsen die simpelweg fouten maken (zoals bij Koffieleut gebeurde en mijn ma, die werd behandeld met vuil instrumentarium), moeten meteen van hun positie worden ontheven. Als een derde van de bevolking bang is voor tandartsen, ga ik er van uit dat het deels ligt aan die artsen zelf.

Rest In Privacy | 01-04-11 | 15:11

RedFrits kan er vast wel om lachen, door de Tetracycline in z'n jonge jaren lacht ie zich letterlijk groen en geel! Of niet soms?

@R-ettertje: wel uw toetsenbord laten afnemen met alcohol hè, je-weet-wel, WIP-protocol...

Ieritantarts | 01-04-11 | 12:08

@RedFrits
Altijd leuk, de les gelezen te krijgen door een leek... Jammer dat dit ook onzin is...

R-ettertje | 01-04-11 | 11:37

@RedFrits
Gaatjes komen niet door medicijngebruik, gaatjes komen van bacteriën.
Verzwakte tanden en kiezen van medicijnen wel, en wat betekent dat dan?..... ja, nog meer aandacht besteden aan de mondhygiëne! En gelukkig is dit maar een zeer klein percentage.
Als alle kinderen die ik zie met rotte tanden door medicijngebruik komen dan hadden de kinderziekenhuizen in Nederland uitpuilen.....
De hoofdmoot ernstige problemen (inclusief gedrag)komt door ouders die enerzijds mondhygiene verwaarlozen, anderzijds het kind verwennen (snoepje als kind zeurt), en het kind nooit geleerd hebben dat NEE ook echt NEE is.... Die mogen van mij dus tegenwoordig al weer snel vertrekken: ga ze maar bij bijzondere tandheelkunde lastigvallen! Succes.

Ieritantarts | 01-04-11 | 08:15

@R-ettertje
Mooi dat u tandarts bent echter vergeet u wel dat rotte tanden (zeker bij kinderen) ook door medicijngebruik kunnen komen. De reactie dat de ouders het kind slecht hebben verzorgd hoeft dus niet waar te zijn.
Voor de rest ben ik het met u eens. Helaas halen dit soort zaken altijd de media en worden dus alle 'nare' verhalen weer opgerakeld. Ikzelf gebruik bijna nooit verdoving, heb ik altijd 4 dagen last van.

RedFrits | 01-04-11 | 07:56

Nu wordt het helemaal mooi: deze collega heeft dat kiesje niet getrokken... Wel een tandarts van de spoeddienst. Het kind was daar erg van geschrokken (dat is ook wel logisch; want vrij traumatisch voor een kind van 4). Vervolgens gaat de tandarts in kwestie een gaatje vullen en het kind bijt.

Ik vraag me wel eens af hoe goed de media feiten uitzoekt? Zo wordt dr death toch alweer wat menselijker... Erg dat hij probeerde een verwaarloosd kind te helpen...

R-ettertje | 01-04-11 | 06:36

Coole kiddo, ik heb het vroeger ook ooit gedaan...

da wizard | 31-03-11 | 23:50

@ amsterdam hustler
Ze betalen ook bovengemiddeld aan belastingen.

Zit niet zo te zeuren joh, wil je een goed gezond gebit, dan ga je betalen.

Pizzawijf | 31-03-11 | 23:31

@mothersfinest
Nop, tarief voor een simpel foto'tje is MAXIMAAL maar €14 (Verplichte vaste tarieven, lang leve de linkse heilstaat).
Wellicht tijd om toch eens wat meer te betalen bij een goede opticien (wel vrije tarieven overigens) dan leest u die nota's gelijk een stuk beter en wordt het leven er alleen maar goedkoper op!

Ieritantarts | 31-03-11 | 23:10

@R-ettertje: Waarom worden die niet voor kindermishandeling veroordeeld?

Simpel: want zo werkt dat gewoon niet in Nederland! Heb ook zo'n gevalletje gehad met Jeugdzorg inschakeling enz. Nou vergeet het, die sukkels lieten het beoordelen door een "verpleegkundige" (tja, waarom niet een podotherapeut dacht ik zelf, net zo goed) en die had niet de indruk dat er iets aan de hand was.
Ons model gezinnetje was tegen die tijd al laaaaaaaang en breed vertrokken. Hulde voor dit kordate optreden!

Ieritantarts | 31-03-11 | 23:04

@kattenmepper
Wil jij wel eens weten wat zo'n premie is?
Daar wordt je ECHT NIET blij van! De arbeidsongeschiktheid is dan ook voor als je echt lang uit de running bent want voor kleine "incidentjes" is zo'n verzekering niet te betalen.

@Amsterdam Hustler
Wil jij mijn AO-verzekering een paar maanden betalen? Gewoon om eens te zien...

Ieritantarts | 31-03-11 | 22:49

Heel naar !
Heb ook zoiets gehad, met een slecht opgevoed vervelend nest in de spoeddienst. Ouders die maar roepen "hij heeft zo'n pijn, u moet hem helpen....", terwijl "zielig" kind het er gewoon om doet om je te bijten....... "toevallig" ook geen autochtoon, gek hè?

Na een week Augmentin geslikt te hebben trek ik mijn conclusies; ouders die hun kind niet kunnen opvoeden (want DAT is de werkelijke de grootste reden van oncooperatief gedrag van kinderen in de stoel) moeten maar ergens anders heen.... Au revoir, by by, adieu!

Daar draai ik mijn duim niet voor om ;-)

Ieritantarts | 31-03-11 | 22:43

Tandarts moet niet zo zeuren ,ze verdienen bovengemiddeld die rukkers.

Amsterdam Hustler | 31-03-11 | 22:39

Mijn jongste moest met zes zijn eerste tanden laten trekken, niet omdat ze verrot waren, maar omdat de nieuwe tanden erachter groeiden en er al zover door waren, terwijl zijn melktanden niet losser gingen zitten. Ik weet niet of in dit geval de ouders iets te verwijten valt, bij slecht poetsgedrag natuurlijk wel, want een kind kan wel zelf leren poetsen, maar als ouders moet je wel napoetsen.
Zelf had ik vroeger ook een baggertandarts, verdoofde niets want dat vond hij niet nodig. Ik heb als kind wel es drie assistentes gehad die me vasthielden, onnodig, als hij maar verdoving had gebruikt.
Daarbij miste hij bij een wortelkanaalbehandeling de hele wortel, en boorde hij een gat ernaast in de vorm van, m'n latere tandarts had nog nooit zoiets gezien, wat een prutser.
Diezelfde tandarts lukte het om na het vullen van een kies dat metalen geval los te draaien, dat hij dan zo om de kies vandaan kon halen, alleen liet hij het bij me achterin de keel vallen.
Zo raak je als kind het vertrouwen in een tandarts ook wel kwijt.Zelfs een tattoo van amalgaam in de wang kon je bij hem krijgen.
Gelukkig zijn niet alle tandartsen zo, mijn kinderen gaan er zonder tegenzin naartoe, en ikzelf nu ook, nu we wel een goede tandarts hebben.

Koffieleut | 31-03-11 | 21:21

R- ettertje

Mee eens. Er zijn een hoop tandartsen hier actief zo te zien.

Pizzawijf | 31-03-11 | 21:12

Ah, die kleine heet Hoost. Waar ken ik die achternaam ook al weer van ...

Jaypelsteeltje | 31-03-11 | 21:10

Gevalletje makkelijk de tandarts afzeiken... Ja ik ben tandarts en ook ik trek wel eens een kiesje (melkkiesje!!) zonder verdoving. Ik kan je zeggen: dat kan vaak gewoon; een prik doet meer pijn. De mensen lopen niet bij me weg, integendeel ;) Melkkiesjes zitten vaak maar met enkele vezeltjes vast, net als een nagelriempje. Nu moet ik wel toegeven dat het kind erg jong is, ik vraag me af waarom dan al een kiesje getrokken moet worden... Zeer waarschijnlijk was het kiesje niet meer te vullen en de mogelijkheid bestaat dat de ouders TE LANG hebben gewacht met de tandarts te consulteren. En dan zit er een bultje onder, dus ontstoken...

Helaas is mijn collega dan nu de boeman en wordt voor alle ellende aansprakelijk gehouden. Wie heeft het zover laten komen beste reaguurders? Jawel, de ouders. Waarom worden die niet voor kindermishandeling veroordeeld? Met goed poetsen kon dit voorkomen worden; zoiets als erfelijk slechte tanden bestaat niet, wel erfelijk slecht poetsgedrag...

Oke, de aansprakelijkheidsstelling verdient geen schoonheidsprijs, maar ik vermoed dat men wel meer compassie had met een groenteboer die zijn toko een maand kan sluiten. Persoonlijk vind ik dat deze tandarts daarvoor best de ouder aansprakelijk had kunnen stellen. Maar sprekend voor mijzelf: als een kind echt niet wil, dan dwing ik niet. Wellicht een advies voor deze collega die wellicht met goede bedoelingen het kind van een ontsteking wilde helpen, zonder tandartsangst te veroorzaken met een spuit.

Ja.... de andere kant van een verhaal...

R-ettertje | 31-03-11 | 20:47

@indo213
Nee kiezen trekken doet de tandarts, verstandskiezen soms ook, bij complicaties wordt de patient doorverwezen naar de kaakchirurgie.

Aan de ene kant, Tokkie ouders die hun kind niet goed begeleiden? Duim breken van een tandarts. Een van de moeilijkste universiteiten in europa om toegelaten te worden en dan nog jaren studeren om je diploma te halen, Kan zijn werk niet meer normaal doen door dat ettertje.

Aan de andere kant, De tandarts had de behandeling moeten uitstellen of doorverwijzen naar bijzondere tandheelkunde (daar is deze namelijk voor) al voordat hij de tweede assistente er bij riep, of naar een tandarts sturen die bekend is met problematische, " getraumatiseerde" irritante kinderen en lachgas ter beschikking heeft (mits hij/zij hier ook daadwerkelijk een certificaat voor heeft).

Het is maar net hoe je het bekijkt.

Pizzawijf | 31-03-11 | 20:44

comes even

kattenmepper | 31-03-11 | 20:07

'' Zeker als bij het kind eerder die week zonder verdoving een kies is getrokken'' ..

Humm is dat zo? kiezen trekken gebeurd toch bij de kaak chirurg zo ie zo?

Indo213 | 31-03-11 | 20:07

Heeft die tandarts geen arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten? Die voorziet in dit soort bedrijfsongevalletjes. Of was smoelsmid te gierig op premie op te hoesten.
Spannend gedrag van kudtkoters komes with da Job

kattenmepper | 31-03-11 | 20:07

Ik geef het manneke helemaal groot gelijk. En zeker als er al eerder een kies zonder verdoving is weggehaald. Ik persoonlijk had hem vroeger ook nog een trap gegeven!

Maar ik begrijp niet dat een ouder dat zo maar toe staat. Ik zou het in elk geval niet accepteren van die kerel, maar ook niet van mijn kind.

Opvoeden, en dan bedoel ik beide...

ut melkboerke | 31-03-11 | 19:36

@Terpetijnzeikert | 31-03-11 | 18:35
7 uur en 28 minuten te vroeg...

The Unjorisable | 31-03-11 | 19:17

Welke ouder laat het nou toe dat hij dat kind zo vastketend met assistenten? Was hij een boekje lezen in de wachtkamer zeker. Als hij erbij was geweest, was niks gebeurd want dat laat je toch niet toe?

Als die tandarts effe slim was had hij gezegd 'ik doe het niet' en een andere keer laten terugkomen.

Silvyah | 31-03-11 | 19:16

Briljantico, tandarts moet de proceskosten betalen à EUR 1200,=, serves him right. Hij stelt zich ook vreselijk aan, zijn claim tegen de vader was ivm gederfde inkomsten door een operatie, mmaaaarr.. de arts die de tandarts' duim behandelt, wil helemaal niet opereren. Is niet nodig, hij stelt voor gewoon af te wachten.

PreauZak | 31-03-11 | 18:52

Een geblesseerde duim is wel het minste waarmee je bij de tandarts vandaan kan komen, eigenlijk.

Causa Sui | 31-03-11 | 18:49

1 april!

Terpetijnzeikert | 31-03-11 | 18:35

PosTTraumatisch!

Taalgebruik
We verwachten correct en foutloos Nederlands. Wie de taal niet beheerst, verzoeken we niet te reageren. Reacties in tenenkrommend Nederlands halen we weg en u krijgt een ip-ban. Een uitzondering geldt voor niet-native Dutch speakers en dyslectische mensen. Meestal gaat het hebben van een niet-boeiende reactie echter samen met slecht taalgebruik.

Idiot Savant | 31-03-11 | 18:33

Een kind van 4 (!) een kies trekken en bij een vervolgafspraak een kies vullen? Wat is dat voor graftakkengebit. Hebben die ouders hun kind vanaf dag 1 volgestopt met suiker?

FrankVeer | 31-03-11 | 18:14

Paar benzo's er in, lachgaskappie op de neus en dat hele smoelwerk vol implantaten knallen; klaar voor de komende jaren.

RobGRobG | 31-03-11 | 18:10

Na het plaatsen van 2 implantaten ben ik inmiddels aardig over de schrik van m'n allereerste jaren-70 tandarts af. Dat was toen nog zo'n ouderwetse, met een enorme boor die werd aangedreven door snaren. En van verdoving nog nooit gehoord.

GetintGlas | 31-03-11 | 18:01

Pa Cartwright | 31-03-11 | 17:50 |

Klopt maar je moet niet direct je tanden poetsen aangezien het zuur in fruit je glazuur zacht maakt en dan poets je het mooie weg.

Eurotokkie | 31-03-11 | 17:56

Hertogin v. Pauperen | 31-03-11 | 17:46

Een beetje tandarts heeft niet zoveel verdoving nodig,
Sinds ik weg ben bij mijn oude tandarts ben ik nog op zoek naar een andere maar dit valt niet mee , tegenwoordig is het meer het gebit mooi maken dan het gezond houden , en dan die prijzen het is niet alleen pijn in je mond maar ook pijn in je portemonnee.

Eurotokkie | 31-03-11 | 17:52

Ze zouden iets moeten uitvinden waardoor je de kinder- en puberperiode kunt overslaan. Stuk makkelijker zonder al die vervelende en oerdomme koters op de wereld. Ik heb mijn kinderen altijd met groeihormonen van de dierenarts ingespoten. Het gaat wel iets sneller dan, maar dé ideale oplossing is het nog niet.

Zyprexa20mg | 31-03-11 | 17:51

@ Eurotokkie | 31-03-11 | 17:44
Tanderosie onstaat toch juist mede door het eten van fruit – en die je, derhalve, de tanden te poetsen?

Pa Cartwright | 31-03-11 | 17:50

Zonder verdoving een kies trekken bij een kind?
Mijn halve gezicht werd platgespoten toen de verstandskiezen eruit moesten, en er werd niet eens gevraagd of ik dat wel of niet nodig vond. Arm jochie.

Hertogin v. Pauperen | 31-03-11 | 17:46

@ Barbatruuk! | 31-03-11 | 17:41
Stompzinnig gewauwel.

Pa Cartwright | 31-03-11 | 17:46

Elisabeth2 | 31-03-11 | 17:37 |

Ook het eetgewoonte is van belang , niet meer dan 4 x per dag eten.
Je tanden poetsen naar het eten van een appel is ook slecht.

Eurotokkie | 31-03-11 | 17:44

@ Elisabeth2 | 31-03-11 | 17:37
Zuigflescariës wellicht.

Pa Cartwright | 31-03-11 | 17:43

Had een van die ouders dat keeltje niet even dicht kunnen knijpen voor een paar minuten, de beste verdoving die er is.

Barbatruuk! | 31-03-11 | 17:41

Moet een kind van 4 al naar de tandarts? Slechte poetshygiene meegekregen van zijn ouders.

Elisabeth2 | 31-03-11 | 17:37

Aan de ene kant verdien je het dat je duim wordt afgebeten als je kleuters zonder verdoving die kiezen trekt, aan de andere kant verdienen die ouders ook een pak slag als je kind op 4 jarige leeftijd zoveel rotte kiezen heeft. Hebben die dat ventje op Cola laten leven en nooit zijn tanden gepoetst of zo?

Osdorpertje | 31-03-11 | 17:33

Hoe heette dat kind eigenlijk? Damien?

flinkescheet | 31-03-11 | 17:25

Yeah73 | 31-03-11 | 17:19
U ben pro-huiselijk geweld? Frappant.

Steilloos ten Onder | 31-03-11 | 17:21

Laten we hopen dat zijn duim duurzaam beschadigd is geraakt, waardoor hij zijn vak nooit meer zal kunnen uitoefenen. Als je (kinder)tandarts wilt zijn, lijkt mij enig inlevingsvermogen toch wel vereist.

my anal pony | 31-03-11 | 17:21

verdoving is voor watjes , ik ga altijd onder gehele narcose.

Eurotokkie | 31-03-11 | 17:20

Gewoon een k*tkind, onopgevoed en ouders zonder gezag,
het gebruikelijke recept zeg maar.

Gewoon een rechts hoek als mama naar buiten kijkt, dat is het beste :-)

Yeah73 | 31-03-11 | 17:19

-weggejorist-

koehorst | 31-03-11 | 17:16

Laatste zin is een toppertje :)

Clichémannetje | 31-03-11 | 17:15

@ dlseth_ | 31-03-11 | 17:11
Ghehe. (Dat minnetje was niet van mij overigens)

Pa Cartwright | 31-03-11 | 17:13

"Is this real life?" was dus niet aan de orde de eerste keer.

Zelfreinigend | 31-03-11 | 17:13

@Pa Cartwright | 31-03-11 | 17:06
Vleier. <3

dlseth_ | 31-03-11 | 17:11

"De rechter vindt het voorts veelbetekenend dat de jongen zich na de komst van deze assistente zonder problemen heeft laten behandelen."
Lekker wijf? Zijn bek viel open en was even van de wereld?

NewEnglandPatriots | 31-03-11 | 17:11

Ik heb trouwens een hele prettige tandarts, dus dan steekt dit nog extra af. Ik kan me er gewoon niets anders dan agressie + pijn + hulpeloos + trauma + pijn bij voorstellen. En er is verdoving...

NoMinister | 31-03-11 | 17:11

Niks aan toe te voegen. Dat wilde ik dan weer wel even melden. Kudt-tandarts. Dat niet-verdoven ziet bij sommige debielen als een heiligheid tussen de oren. En dan nog forceren ook. Hij mag blij zijn dat ie nog leeft. LUL.

NoMinister | 31-03-11 | 17:10

@ Pavlova | 31-03-11 | 17:07
Onderwijl loopt de wachtkamer ook vol.
De rest van de dag gezanik over 10 minuten Tommy Teleshopping moeten missen, is ook geen prettig vooruitzicht.

Pa Cartwright | 31-03-11 | 17:09

Tandarts moet blij zijn dattie niet voor het tuchtrecht is gesleept.

Crak-ho | 31-03-11 | 17:07

Waarom niet gewacht op die tweede assistente eigenlijk?

Pavlova | 31-03-11 | 17:07

@ dlseth_ | 31-03-11 | 16:57
"mijn persoontje"
TJE? Nu niet jezelf tekort doen, hè ouwe kooivechter.

Pa Cartwright | 31-03-11 | 17:06

@flinkescheet | 31-03-11 | 17:02
Boring! (oud tandartsgrapje)

Prof. D.A.H. Vintik | 31-03-11 | 17:04

Sta eigenlijk wel aan de kant van de tandarts, kutkoters moeten niet huilen. Ouders kunnen een kind prima voorbereiden op de tandarts.

Steilloos ten Onder | 31-03-11 | 17:04

Als kleuter heb ik ook een trauma opgelopen bij de tandarts. Die vent kwam toen met een grote injectiespuit op me af en ik stond in no-time buiten de praktijk. Later ook nog een enge tandarts gehad die leek op die nazitandarts uit Marathon Man ("Is it safe?").

Ben in een noodsituatie jaren later van mijn tandartsangst afgeholpen door een aardige tandarts die me wist gerust te stellen. Hij kon me verdoven en een kies trekken.

flinkescheet | 31-03-11 | 17:02

@The Unjorisable | 31-03-11 | 16:58
Er was nog de 1e assistent. Maar u heeft gelijk, de zin klopt niet.

Zeeschuimer | 31-03-11 | 17:00

Ik snap het niet:
(..) hield hij beide handen van de jongen vast om zo alsnog de ingreep te kunnen verrichten.
-
Heeft hij met 1 hand de 2 handen van de jongen vastgehouden (is al lastig) en met zijn ene vrije hand de ingreep uitgevoed ofzo? Ik had zo'n lastige patient uberhaupt niet behandeld.

The Unjorisable | 31-03-11 | 16:58

@Pa Cartwright | 31-03-11 | 16:49
Nee hoor, lijkt mijn reactie opgefokt dan? Ik vroeg me gewoon af waar die fascinatie met mijn persoontje vandaan kwam. 't is wel schattig.

dlseth_ | 31-03-11 | 16:57

De tandarts is nou niet echt een plek waar mensen met veel kalmte naar toe gaan. Hij had dit kunnen verwachten en heeft het verkeerd aangepakt.

Zeeschuimer | 31-03-11 | 16:57

Als zo'n kind in paniek is stop je gewoon want als je 4 bent begrijp je het allemaal nog niet zo goed en bezorg je em nog een tandartstrauma bovendien. Dan gooi je er de volgende keer een roesje tegenaan en dan had je je hand kunnen besparen. Fail v/d tandarts dus

deministerpresident | 31-03-11 | 16:57

-weggejorist-

koehorst | 31-03-11 | 16:56

LOL @ laatste zin Brusselmans. Mag ook wel eens gezegd worden.

Markies de Schade | 31-03-11 | 16:52

@ dlseth_ | 31-03-11 | 16:47
Zit je nou op het kastje? Nee toch?

Pa Cartwright | 31-03-11 | 16:49

-weggejorist-

Jenna Jamison | 31-03-11 | 16:49

stond dit gisteren niet in de televaag? voelt flauwe grap over gynaecologen opkomen.

minimá-armezusvan.. | 31-03-11 | 16:48

Kindertandarts is een specialisatie.
Er zijn tandartsen die kinderen niet behandelen omdat ze er geen raad mee weten.

Einde van de Domheid | 31-03-11 | 16:47

@Pa Cartwright | 31-03-11 | 16:42
U is mijn persoonlijke fanclub? Maar nee, als hij of zij familie was dan was er een stuk OV bij betrokken.

dlseth_ | 31-03-11 | 16:47

En tandarts claimgeyl mag ook nog eens de proceskosten van C betalen!
Hahahahaah!
Die zakken vragen gewoon €85,- voor een fotootje!
Koekje van eigen deegh!

mothersfinest | 31-03-11 | 16:46

Ik zeg: over de knie met die tandarts. Foei. Zomaar centjes uit de zak van (al dan niet) hardwerkende vader kloppen.

Krabatsch | 31-03-11 | 16:45

lol. Pure kindermishandeling...
(onze tandarts is een engerd)

Drag0nflamez | 31-03-11 | 16:45

Zo herkenbaar!
Tevens zeer goed geschreven Brusselmans, lach me m'n kunstgebit uit m'n bek!

Glow | 31-03-11 | 16:45

@Pa Cartwright | 31-03-11 | 16:40: klopt, dat probeer je ook. Maar wanneer het echt tijd wordt voor manhandling zou je het eigenlijk zelf moeten doen. De ouders verzoeken de kamer te verlaten is overigens soms DE manier om een kind te kalmeren, raar maar waar. De suggestie doet het hem soms al.

Snikkeldrift | 31-03-11 | 16:42

@ Ad Telenooie | 31-03-11 | 16:38
Zeg ouwe ninja, familie van die dlseth_ toevallig?

Pa Cartwright | 31-03-11 | 16:42

wil = wel. Anyway, je moet zo'n hysterisch/doodsbang kind zo min mogelijk door pa of ma in de wurggreep nemen. Beter een wittejas-syndroom dan vertrouwen in de ouders schenden, dat is een beetje het idee.

Snikkeldrift | 31-03-11 | 16:40

@ Snikkeldrift | 31-03-11 | 16:38
Hoogst eigenaardig. Een ouder lijkt mij eerder in staat het kind te kalmeren – en te bewegen mee te werken.

Pa Cartwright | 31-03-11 | 16:40

Jong terugsturen naar papa en mama met de melding "Plan maar een nieuwe afspraak in en zorg ervoor dat hij dan minder opstandig is."?

dlseth_ | 31-03-11 | 16:39

@Pa Cartwright | 31-03-11: dat was nog een beetje een raar verhaal in het rechtbankverslag. Volgens de tandarts had hij de vader de kamer uitgestuurd voor het incident, volgens pa was hij wil in the room.

Snikkeldrift | 31-03-11 | 16:38

Hoe minder bekartsen hoe beter!

zeerspraakzaam | 31-03-11 | 16:38

Sja tandartsen, stelletje autisten..

pwman | 31-03-11 | 16:38

Wat een mietje, ik zou 'm ook nog met zijn boor bewerken.

Ad Telenooie | 31-03-11 | 16:38

Uhm, was er toevallig ook nog een ouder aanwezig?

Pa Cartwright | 31-03-11 | 16:37

Da's ook grappig, kreeg vanmorgen Medisch Contact in de mailbox en dacht "zal ik hem doorsturen naar GS?". Wat een dweil, die tandarts. Prima dat de rechter niet meegaat in die onzin. Ben op de rontgen ook wel eens in mijn ballen geschopt door een ventje die het er niet mee eens was om op de foto te komen. Heb er, na even bijkomen, hartelijk om moeten lachen.

Snikkeldrift | 31-03-11 | 16:37

Volgende keer gewoon dronken voeren alvorens naar de tandarts te gaan. Gegarandeerd succes!

Bitage | 31-03-11 | 16:37

Ja, je kan dit soort jongens moeilijk met een touw aan de muur vastbinden... Ow wacht,

Pasta-saus | 31-03-11 | 16:36

Terecht, vroeger ging alles zonder verdoving. Gewoon een verwend rot kind.

12 inch Cock | 31-03-11 | 16:36

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland