Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Opinieland maakt Joop.nl kapot

ripjoop.jpg We gaan weer cartoonrellen. Geen fatwa, geen arrestatieteam, wel een dolkomische typisch Hollandsche poldersoap over Neerlands allerallerallerallerallergrootste joker ooit Francisco van Jole en zijn verschillige werkgever de Vara. Het relletje over het gekrabbel van een bejaarde Wilders-hater heeft nu alle lagen van opiniemakend Nederland bereikt met geinig resultaat. Lees bijvoorbeeld deze hilarische column van ene Jerry Goossens in een voor ons verder onbekend dagblad. Ook leuk: vuilniszakkensnuffelaar Jan Dijkgraaf die Francisco van Jole rioolsloopt in het TMG/Hyves-magazine Spits. Toppertje is natuurlijk Frans Verhagen, werkloos D66 Amerika-expert en vaste Joop.nl bijdrager. Die schreef onlangs een Vara- en Joop-kritisch stukje. Mocht dus niet op Joop.nl van Francisco. Is stiekem vandaag opeens alsnog geplaatst. Veel te zelfkritisch artikel en bovendien te lief voor Wilders, vond Jolo. Lachen, gieren, brullen dus in het opvolgende stuk van Verhagen waarin de zaak nóg pijnlijker wordt dan het al was. Want wat wordt er door Jolo uit zijn stukje gecensureerd? Deze cruciale zin: "Joop.nl is een forum site van de VARA en dus een publiek gefinancierde concurrent van andere sites die het zonder belastinggeld moeten doen". Juist ja. Leest u mee commissariaat voor de media? Enfin, om deze appelmoes nog even van een kers te voorzien kunt u hier, hier, hier (), hier en hier ook nog de nodige LOL-poep over Van Jole/Vara/Joop lezon. Wij lachen heel verschillig met u mee.

Reaguursels

Inloggen

@Koos Knak | 28-02-11 | 11:37
DeJoop kan je niet genoeg besmeuren. Die website, en vooral Van Jolo, is een gevaar voor de objectiviteit.

Pasta-saus | 28-02-11 | 16:05

Dat DeJoop die cartoon wel of niet had moeten plaatsen is om het even. Maar het enige goede van DeJoop (en van Jole) vind ik dat hij hem liet staan! Je hebt besloten hem online te gooien, dan laat je hem staan en ga je hem niet om wat voor reden dan ook van de site afgooien. Dan had je bij het vergaderen over Wel of Niet maar gewoon moeten kiezen dat ding niet online te zetten. Want DeJoop wist al bij het binnenkrijgen van deze cartoon dat hij tot dit soort reacties ging leiden. Jammer, weer geen punten voor DeJoop.

Pasta-saus | 28-02-11 | 16:01

Jongen, wat een in- en inslechte ongrappige column van Jan Dijkgraaf. Totaal mislukte satire en laaghartig op de man spelen. Had hem toch wat hoger zitten.

Uriël Fack | 28-02-11 | 15:37

die Goossens owns

Nina Haanzuiger | 28-02-11 | 15:09

Tja Jolo, wiens brood men eet.. Wie betaald bepaald etc etc. Die Joop is natuurlijk geen opiniesite maar een door de belastingbetaler betaald propaganda apperaat van de VARA/PvdA. Zoals zo vaak bij links slaan ze weer helemaal door en gaan ze weer eens keihard op hun bek. Fransisco staat natuurlijk helemaal voor lul ondanks zijn kleine piemol. Hij wijkt voor censuur de lafaard. Past ook goed bij de volksverraders van de PVDA. Fransisco en Flop een gouden duo. Geweldig.

denoorman | 28-02-11 | 14:45

Hahaha Van Jole bestrijdt zijn eigen spiegelbeeld, Spijker op de kop.

lanexxx | 28-02-11 | 14:33

Van Jole is niet eng. Hij heeft alleen een kleine piemol. Voor iemand met een kleine piemol maakt hij wel heel veel lawaai... Hij wordt vanzelf schor... Geduld mensen, geduld...

Petor Fabor | 28-02-11 | 14:02

Is het verwonderlijk dat mensen die zich 'programmamaker', 'nieuwsmaker' of 'internetspecialist' noemen zo verschrikkelijk hard door de mand vallen in een cartoonrelletje dat aan de vrijheid van meningsuiting raakt?
Neen.
Luchtproducenten maken niets wezenlijks en dealen dagelijks voornamelijk in 'what-if?'-millimeterscenario's. 'Wat zou u doen als u moest kiezen tussen gewoon kwaad (een bruin hemd) en net iets minder erg kwaad (een donkerrood hemd)?' - dat soort mediameninkjes dilemmawerk dus. Vandaar ook al die geveinsde heldhaftigheid en dito geacteerde vingerwijzerij.
Nadrukkelijk geforceerde polarisatie - een soort van kijken-wat-er-gebeurt-hobby waar bijna elk mens zich van tijd tot tijd mee bezighoudt - heeft weinig meer met de realiteit te maken zodra het van professionals uitgaat. Alleen al vanwege de tegenstrijdige (financiële) belangen waar professionals ook mee te maken hebben. Er bestaat in die zin geen enkel verschil tussen Van Jole, Witteman, de Leeuw en de gemiddelde communicatiemedewerker bij een Shell of Philips.
Misschien zou het goed zijn als tout betaald *kots* 'opiniemakend' Nederland nu eens eindelijk ophoudt om deelnemer EN scheidsrechter tegelijk te spelen en daarbij OOK NOG continue 'help, ik krijg geen gelijk!' en 'wee, ik word ook nog bedreigd via gemene lettertjes in mijn mail!' te gillen.
Actief ingrijpende scheidsrechters (onafhankelijke eindbazen die orde kunnen houden en zelfs straffen kunnen uitdelen) bestaan namelijk niet in de jungle van Het Voortdurende Debat. Ja, DE RECHTER. Sure. Wanneer de Hoge Raad of - seculier verhoede - het Europese Hof bij elke tekening of schurende studioscheet van een zelfbenoemd media-icoon weer zogenaamd definitief 'recht' moet spreken ten aanzien van de VVM, is er over een paar jaar geen zinnig mens meer te vinden die nog voor zichzelf kan (en wil) nadenken.
Willen we dat wel? Is het de bedoeling dat opiniërend kleutertjesluisterland forevah and evah onvolwassen blijft? Dat is een keuze. Maar een dergelijke keuze leidt sneller tot een dictatuur dan welke andere keuze ook, markeerstift mijn woorden.

Krachtmeester | 28-02-11 | 12:58

@Piet Precies28511612 | 28-02-11 | 12:04

Bang? Nee joh, nog even de beslissende trap na geven. Zoals het hoort.

Naitwies | 28-02-11 | 12:52

Jahaaa! Nou weet ik wel dat Van Jole stom is, zet eens een andere plaat op aub..

Hefting | 28-02-11 | 12:51

die van jole is een eng en naar mannetje dat zich door zijn gepretendeerde intelect onbegrepen voelt door de laag opgeleide onder ons! meneer van jole ziet kennelijk niet in dat de afbraak van de rode rakkers pvda/vara door zijn gedrag en uitlatingen wel heel erg hard gaat! e n juist wilders hiermee punten haalt
beste meneer van jole een tip van iemand die niet hoog is opgeleid,kom eens een dag uit je ivoren toren en kijk eens goed om je heen iedereen graait en snaaid ! de nieuwe kapitalisten zijn juist bij de vara en pvda gecreeerd door minachtend gedrag naar het voetvolk wat niet goed is opgeleid dus dom is en waardoor wij ze dom houden en onz zakken van alle kanten kunnen vullen!!

bubbabuks | 28-02-11 | 12:49

Het valt mij op dat reaguurders die iets negatief over Joop.nl hier neerplempen een min beoordeling krijgen. Het handjevol joop fans zullen wel weer bezig zijn? Zeker geen werk?

reade romke | 28-02-11 | 12:44

Hebben van Jole en de Leeuw hun sekstape al uitgebracht?

defjem | 28-02-11 | 12:28

@seven | 28-02-11 | 12:12
Ja. Die ken ik. Verder hoef je geen Einstein te zijn om je te realiseren dat door het verharde politieke debat en het gedoe om DeJoop-cartoon zowel linkse, rechtse als random gekken worden geactiveerd rare dingen te gaan doen.

Bakito | 28-02-11 | 12:27

joop.nl, linkse propaganda op kosten van de belastingbetaler.

Hulde voor diegene die daar de stekker uit trekt!

m.fucker | 28-02-11 | 12:27

Ik ben er eindelijk helemaal uit. V Jole is het onechte kind van Chriet Titulaer dat kan niet anders.
Dat verklaard veel.

Ik snap de ophef niet, een lul zegt iets over een andere lul. Dit is lullen om het lullen. Inhoudelijk raakt het kant noch wal. Teveel op de persoon gespeeld.

ITEACHYOU | 28-02-11 | 12:16

Bakito | 28-02-11 | 11:57
Ken je die van de brug, de olifant en de muis?

seven | 28-02-11 | 12:12

-weggejorist en opgerot-

Alweer een mening | 28-02-11 | 12:07

Piet Precies28511612 | 28-02-11 | 12:04 Van Jole is de aartsvader van alle vervelio's en trollen. Die kun je niet genoeg bestrijden en onderuit proberen te halen.

zeg maar jansen | 28-02-11 | 12:06

-weggejorist-

Piet Precies28511612 | 28-02-11 | 12:04

Bakito | 28-02-11 | 12:00
Joopcartoonhators.

seven | 28-02-11 | 12:03

Joop krijgt hier meer aandacht dan ze verdienen.

zooishettoch | 28-02-11 | 12:02

@seven | 28-02-11 | 11:57
Welke groep?

Bakito | 28-02-11 | 12:00

Om het punt tegen de laffe Vara/Joop compleet te maken dient die cartoon juist door 'rechts' gemirrord te worden. Welke zichzelf respecterende uitgever wijkt voor een (per email/post/telefonisch) willekeurige gerichte bedreiging van een groep die nul terreurdaden op z'n aam heeft staan?

seven | 28-02-11 | 11:57

Che_cuevara | 28-02-11 | 11:56 | + 0 -
Ik durf niet meer..

Bokko | 28-02-11 | 11:57

DeJoop is natuurlijk een goed tegenwicht voor een forum als Geenstijl. Het is wellicht wel een bedreiging, als je ziet hoeveel topics er hier aan worden gewijd. Angst bij de redactie?

Bakito | 28-02-11 | 11:57

Leuk tekstje hier op dit TMG/Hyves-blog Geenstijl.

conservo | 28-02-11 | 11:57

@Che_cuevara | 28-02-11 | 11:56
"m" naar boven takelt

Che_cuevara | 28-02-11 | 11:57

@Bokko | 28-02-11 | 11:55
Maar jij mag nog "comenten", Feddepetje niet meer

Che_cuevara | 28-02-11 | 11:56

Feddepetje heeft Joris zeker wakker gemaakt. *eigen comment missen doet*

Bokko | 28-02-11 | 11:55

@eerstneukendanpraten | 28-02-11 | 11:53
Die verdient dat bijna bij elke trap die hij geeft

Che_cuevara | 28-02-11 | 11:55

Kan me trouwens nog herinneren dat ik erg genoot van 'de leugen regeert' (of zoiets).

Dat wat met Francisco.

Wat kan een mens toch door schade en schande wijs worden.

Volgens mij is die Jole ook gewoon in het dagelijks leven een achterbakse lul.

Wees gewoon een vent.

Nacho_Vidal | 28-02-11 | 11:55

@eerstneukendanpraten | 28-02-11 | 11:52
Daar zit hij nu ook.

Che_cuevara | 28-02-11 | 11:54

Che_cuevara | 28-02-11 | 11:52

Daar komt anders dhr. A. Robben zijn bed niet meer voor uit...

eerstneukendanpraten | 28-02-11 | 11:53

feddepetje | 28-02-11 | 11:49

Zo, dat is nog eens optreden van Joris, maar je had erom gevraagd!

eerstneukendanpraten | 28-02-11 | 11:53

@eerstneukendanpraten | 28-02-11 | 11:50
Vind ik ook,
1,7 miljoen samen...... peanuts

Che_cuevara | 28-02-11 | 11:52

Zal je zien, volgend jaar is die Jeauleaux ineens voorzitter van de HBO-raad.

Biff Eagleburger | 28-02-11 | 11:52

feddepetje | 28-02-11 | 11:49

Hou toch een sop, lutsert, die is niet de eerste keer dat je dit soort achterlijke comments plempt. Ik werd ooit eens voor minder op het strafbankje van Joris gezet!

eerstneukendanpraten | 28-02-11 | 11:52

@Joris, dankjewel.

zeg maar jansen | 28-02-11 | 11:51

@zeg maar jansen | 28-02-11 | 11:50
Even wachten, Joris moet het eerst nog lezen om te zien of het wel kan he.

Che_cuevara | 28-02-11 | 11:51

@feddepetje | 28-02-11 | 11:49
*Zwaaien doet*

Che_cuevara | 28-02-11 | 11:50

Laatste letter van de VARA betekent AMATEURS...
P en W : € 300 000,- pp
P de Leeuw : € 700 000,-
van Nieuwkerk : € 400 000,-

Wel bruto, dat dan weer wel, maar amateurs...

eerstneukendanpraten | 28-02-11 | 11:50

Joris! Werk aan de winkel.

zeg maar jansen | 28-02-11 | 11:50

-weggejorist en opgerot-

feddepetje | 28-02-11 | 11:49

Het is absurd te zien hoe met publiek geld linkse propaganda kan/mag worden gevoerd. Absurd gewoon...
Wat mij betreft publieke bestel eruit. Dan maar wat meer reclames op TV. en gelukkig minder programma's als knevel/vd Brink, Pauw/Witteman en al het andere wat mij zo mateloos stoort.

Sjochste! | 28-02-11 | 11:49

Biff Eagleburger | 28-02-11 | 11:43
Ach, misschien heb je wel gelijk. En is hij, net als dat strontvlekje dat, hoe vaak je ook veegt, steeds op het toiletpapier verschijnt als je te maken hebt met plakpoep, niet te negeren. Hoe graag je ook zou willen.

Superior Bastard | 28-02-11 | 11:45

@Superior Bastard | 28-02-11 | 11:37

Nee joh, sinds 'de vinger' kan Jeauleaux niet genoeg worden gebasht. Ik ben pas tevreden als deze zelfverklaarde uitvinder van de interwebz zich huilend komt melden bij de nachtopvang van het Leger des Heils.

Biff Eagleburger | 28-02-11 | 11:43

[email protected] | 28-02-11 | 11:17
Niet alleen dat, maar het allergrootste verschil is dat de islam dit soort praktijken (bedreigingen, geweld, etc..) goedkeurt vanuit de koran en hadiths, terwijl Geert de (vermeende) bedreigingen allang heeft afgekeurd.

La Bailaora | 28-02-11 | 11:42

Goed geschreven van die Jerry

Nacho_Vidal | 28-02-11 | 11:40

Slaat Jerry Goossens even de spijker op z'n kop.

zeg maar jansen | 28-02-11 | 11:37

Ach, dat poepspetteren van GS weten we nu wel. Next.

Koos Knak | 28-02-11 | 11:37

dubbert | 28-02-11 | 11:21
Exact. Als we dat onbeduidende jankerdje nou gewoon een negeren.

Superior Bastard | 28-02-11 | 11:37

-weggejorist-

Bokko | 28-02-11 | 11:34

Er zijn 3 mensen die Joop.nl bekijken. Waarvan 2 in dienst van de Vara. Okee ik overdrijf, maar er zijn maar 7 reaguurders op die site. Met teveel tijd, dat wel gezien de hoeveel domme shit die ze plaatsen over elkaars reacties.

funkyd | 28-02-11 | 11:34

Van Jole? Moet ik die kennen? En wie is toch die Joop? Is dat een VARA lid?

Osdorpertje | 28-02-11 | 11:33

Al deze reguliere openbaringen van een smerig propagandistisch, censuurnetwerk als de Vara ten spijt, ze gaan gewoon lekker door van onze belastingcenten en niemand doet er wat aan.

Creaguurder | 28-02-11 | 11:33

Die bedreigingen komen anders goed uit voor de VARA en Joop.nl, kunnen ze zonder gezichtsverlies te lijden de cartoon verwijderen. Een paar bedreigingen en gelijk wordt daar aan toe gegeven? Right.

Koosnaampje | 28-02-11 | 11:32

GeflipteVlaflap | 28-02-11 | 11:17
Ophangen hè? Toe maar.

Superior Bastard | 28-02-11 | 11:32

Kan Rutger niet even informeren? Ze kunnen het immers zo goed met elkaar vinden!

Prof. Cor Rupt | 28-02-11 | 11:31

Blijft verdacht die plotselinge bedreiging van die cartoonist. Komt die wellicht uit eigen linkse koker? Deel van ouder comment van mij @ v. Jole die reageerde in een De Jaap draad ver voor er sprake was van 'bedreiging'.
'de vergelijking in de media, nav de Vrijdenkersruimte waarin de cartoon van Adriaan Soeterbroek zou horen, met bv Kurt W. of Nekschot gaat natuurlijk totaal mank.

De eerste hoeft niet onder te duiken en kan ook zonder problemen blijven publiceren. Pas als de vara/joop de tekening weghaalt en de tekenaar onslaat en hij en de varadirectie moet onderduiken voor Geert-fans en niemand die tekening durft te herpubliceren uit angst voor lijf en leden, ja dan, en alleen dan, heb je een punt.' meer @ seven @ www.dejaap.nl/2011/02/18/avondtopic-jo...

seven | 28-02-11 | 11:28

-weggevanfranciscot-

dlseth_ | 28-02-11 | 11:25

Van Jole: "een Vara- en Joop-kritisch stukje" ... tja, wie ben ik dan als hoofdredacteur om zo'n stukje te weigeren, als zo'n man dat nu vind ...

sog-pentagon | 28-02-11 | 11:24

Het failliet van (s)links....

Zoek_ook | 28-02-11 | 11:23

Veel teveel aandacht voor een privé-oorlogje door een onbeduidend weblog met dito aanhang. Hoe een mislukte DWDD-presentator/staatsomroeper toch nog zoveel aandacht weet te genereren?

dubbert | 28-02-11 | 11:21

Het wachten is op de tsunami van cartoons over Jeauleaux.

Biff Eagleburger | 28-02-11 | 11:20

Looks like the rattlesnakes are starting to commit suicide.

Boyo | 28-02-11 | 11:20

-weggejorist-

Alweer een mening | 28-02-11 | 11:18

Kan de VARA/Joop al aantoonbare bewijzen van bedreigingen op tafel leggen?
Tot nu toe blijft het uitsluitend bij roepen over bedreiging zonder enige aantoonbare bewijslast.
Daarmee blijft het vooral twijfelachtig.

-weggejorist-

GeflipteVlaflap | 28-02-11 | 11:17

Trollen heet dat wat de VARA doet.
Kan iemand en passant trouwens ook even radio1 kapot maken?
De propaganda machine van die rode roeptoeter zender draait op volle toeren. Zonder nuancering wordt bij monde van de tegenstemwijzer de PVV afgeschilderd als fascistisch en racistisch. Zum kotzen!

wakkere_nederlander | 28-02-11 | 11:16

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken