achtergrond

Geenstijl

Aan Tafel Topic. Deze tent is top!

johannesvandambord.jpg Soms loop je tegen een ware culinaire traktatie aan die je wilt delen. Een verrassend restaurant waar je als liefhebber spontaan een Cas Spijkers-accent van opzet. Dit sympathieke etablissement willen we u dan ook niet onthouden. Waar liefde voor het vak en een passie voor eerlijke ingrediënten hand in hand gaan. Zeg maar gerust de elBulli van het Noorden (menukaart). Er is een weekmenu, maar we beginnen met een speelse pasta-variant, subtiel hintend naar de Italiaanse keuken. Op de gedecoreerde borden ziet het er niet alleen fraai uit. De smaken zijn goed in evenwicht. Dan de aardappelschotel met een royale garnering van kool. Geserveerd met goed vlees, niet fijn gemalen, maar enigszins grof. Een mooi evenwicht van smaak en structuur. Wat de kok in elk geval laat zien, is dat hij niet bang is om met eenvoudige ingrediënten te werken, waarmee hij toch uitstekende, verrassende gerechten maakt. Ook de sauzen zijn precies goed, wat al helemaal niet eenvoudig is. De wat zurige ragout voor garnalenkroketjes is simpelweg in orde. De steak bij het hoofdgerecht is een erg mooie, dikke plak, precies goed van garing, met al dente garnering, hollandaisesaus en wat aardappeltjes. Een wel heel klassiek gerecht, maar uitstekend klaargemaakt. Ook het vriendelijke personeel en muzikale omlijsting verdienen een eervolle vermelding. Nu reserveren is over drie maanden een tafeltje. Alvast eet smakelijk voor straks. Aan tafel!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.