Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Eindelijk, de ware reden van antisemitisme

jorisendraak.jpg Antisemitisme, het speelt niet alleen vandaag in Amsterdam Slotervaart of de Gazastrook maar al vele eeuwen lang op de hele wereld. Zo had Hitler ook een hekel aan de joden en daar hebben mensen het nog steeds over. Maar waar komt die jodenhaat toch vandaan? Wat hebben joden nou verkeerd gedaan? Waarom altijd joden bashen en niet (bijvoorbeeld) ook eens een keer Polen, of studenten, of PvdA-stemmers, of de Raad voor de Journalistiek? Welnu, ds. P. van Zonneveld legt het glashelder voor u uit. Het is de schuld van satan! Want de joden hebben Jezus gebaard, en dat mag niet van de satan dus daarom is antisemitisme levend. Satan is eigenlijk een draak die uit de hemel is gegooid en nu wil de draak joden eten. "De strijd van slangenzaad en vrouwenzaad, hét Zaad der vrouw". Maar, het komt goed: Damascus en Teheran zullen in puin veranderen en God zelf zal met zijn zeshaak alle christenen en joden voorgoed een plek in het beloofde land geven, al blijft het onduidelijk waarom joden en christenen nu opeens wel vrienden zijn en de joden in Jezus geloven maar goed, het is voorzegd. Vervolgens wordt Sion bedankt, amen, klaar. Oh, trouwens, twee delen van Israel overleven het niet, maar je kunt niet alles hebben, je moet niet meteen de hele hand van God willen als Hij één vinger geeft. Nu weet u dus hoe het zit met antisemitisme. Helder, logisch, duidelijk. Staat allemaal in een kwaliteitscourant (niet op zondag).

Reaguursels

Inloggen

@You-On-A-Gin | 21-01-11 | 17:32

Eigenlijk wilde ik je gisterenavond al terugschrijven, maar toen begon ik Eco's 'Interpretation and Overinterpretation' te herlezen en was het ineens weer bedtijd.

Er is gewoon geen enkel fysiek bewijs, dus ik ben wel benieuwd naar de manier waarop je het gecementeerd zou hebben. Zo'n overstroming is niet genoeg. Je kan er een fascinerende Discovery aflevering op de Zwarte Zee mee vullen, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Als je het over elkaar overlappende thema's in doorgaans heilige boeken hebt, volstaat een overeenkomst als een natuurramp natuurlijk niet om daar een gemeenschappelijke oorsprong van twee tradities uit af te leiden. Dat gaat vooral over interpretatie. Zoals Umberto Eco in "Interpretation and Overinterpretation" www.tannerlectures.utah.edu/lectures/d... (pdf) en Foucault in "les mots et les choses" ebooklink.net/g/download/0679753354/Th... lieten zien, hangt die manier van denken samen met de signaturenleer, zoals die tot en met de renaissance aangehangen werd. Binnen die theorie is bijvoorbeeld een alruinwortel goed voor de potentie, omdat die de vorm van een penis heeft. De geest is geneigd daar causale verbanden op te baseren (synchroniciteit etc), maar die logica is verder ongeldig, slaat nergens op. Een gelijkenis en een relatie zijn niet hetzelfde. Foucault richt zich een beetje op het omslagpunt in de zeventiende eeuw, maar Eco laat zien dat deze foutieve manier van denken nog steeds aan de orde van de dag is. Zelfs als je heel veel van zulke overeenkomsten vindt, is het nog steeds niet goed gecementeerd. Eco onderscheidt de volgende 14 inmiddels a-causaal verklaarde gelijkenissen:

"1. By similitude, which is in turn subdivided into similitude of
substance (man as a microcosmic image of the macrocosm), quan-
tity (the ten fingers for the ten commandments), by metonymy
and antonomasia (Atlas for astronomers or astronomy, the bear
for an irascible man, the lion for pride, Cicero for rhetoric)

2. By homonymy: the animal dog for the constellation Dog

3. By irony or contrast: the fool for the sage

4. By sign: the spoor for the wolf, or the mirror in which Titus
admired himself for Titus

5. By a word of different pronunciation: sanum for Sane

6. By similarity of name: Arista for Aristotle

7. By type and species: leopard for animal

8. By pagan symbol: eagle for Jupiter

9. By peoples: the Parthians for arrows, the Scythians for horses,
the Phoenicians for the alphabet

10. By signs of the Zodiac: the sign for the constellation

11. By the relationship between organ and function

12. By a common characteristic: the crow for Ethiopians

13. By hieroglyphics : the ant for Providence

14. And finally, pure idiolectal association, any monster for any-
thing to be remembered".

Over die bereidheid om te stenigen. Helaas is dat niet iets wat alleen in die dagen zo ging. Bij ultra orthodoxe Joden is die bereidheid er zeker. Om dat te testen zou je voor de grap eens op Sabbath met de auto door de wijk "Mea Shearim" nl.wikipedia.org/wiki/Meah_Shearim in Jeruzalem moeten rijden. Dan word je namelijk binnen de minuut gestenigd, als je mazzel hebt.

In Amerika heb je de levensgevaarlijke stroming van het "Dominionism" en.wikipedia.org/wiki/Dominionism. Dat zijn uiterst rechts evangelische Christenen, die ook voorstanders zijn van de herinvoering van alle oudtestamentische doodstraffen volgens de voorgeschreven tenuitvoerlegging (steniging en verbranding). Op de Wiki over bijbelse doodstraffen waar ik eerder naar linkte werd het ook al kort aangestipt:

"However, there are fundamentalist Christians such as the followers of Dominionism who feel that the death penalties as described should to be enforced today.These so-called Christians disagree with Jesus, who was opposed to killing a woman caught in adultery, which is probably why some fundamentalists want to take that part out. "

Overeenkomst tussen ultra orthodoxe Joden en Dominionism is niet zozeer een gemeenschappelijke theologie, naar hun deelname aan de macht. In Israël hebben coalities altijd een orthodoxe splinterpartij nodig om een meerderheid te hebben, waardoor die groep allemaal privileges heeft binnen de Israëlische samenleving. Zo hoeft een rabbinale student niet eens in dienst (absurd in Israël) en gaan er sloten met geld naar de instandhouding van ultra orthodoxe structuren. Dominionism is erg gerelateerd aan dat hele 'mega church' gebeuren in de V.S., heeft een grote aanhang en is niet te onderschatten machtsfactor. Persoonlijk vind ik dat allemaal even erg als Islamitisch terrorisme en er ook niet voor onderdoen. Ik heb dan ook nooit begrepen waarom Wilders zich met twee fundamentalistische zou verbinden, om er eentje te bestrijden.

Inderdaad is het zo dat Luther invloedrijk was, dat wil ik niet ontkennen. Maar ik ben er niet van op de hoogte dat bijvoorbeeld Lutheraanse keurvorsten naar aanleiding van een van zijn antisemitische traktaten een soort beleid ten uitvoer brachten (kan ik naast zitten hoor). Het is volgens mij niet zo dat na zijn teksten de huifkarkaravanen weer naar het oosten trokken. Wat Calvijn betreft, denk ik dat we het eens kunnen zijn over het volgende citaatje uit "John Calvin and the Jews; his exegetical legacy": www.reformedinstitute.org/documents/GS... (pdf)

"Through a study of Calvin’s exegesis of certain key scriptural texts in the history of Christian-Jewish relations, I aim to demonstrate that, while in the end it is true that Calvin does not escape the anti-Judaism of his day, Calvin exhibits a real break with a long-standing tradition of Christian anti-Jewish exegesis of the Old Testament. Calvin interprets Old Testament texts that have been typically used by the Christian tradition to disparage Jews and Judaism in a very differentmanner. While in the end it is true that Calvin speaks about “biblical Jews” in these passages and not about contemporary Jews (and we cannot lose sight of that fact), I will argue that Calvin’s model of exegesis of these passages still leaves a far more positive legacy for Christian-Jewish relations than what was typical of the Christian exegetical tradition up until his time."

Vandaar dat ik hem eerder zie als de grondlegger van het (overigens bijna ergere) filosemitisme dan als een antisemiet.

Zeau. Nou ga ik weer eens wat met oneliners reaguren. Over Polen ofzow.

jabir | 22-01-11 | 10:59

@ kobuskamper | 21-01-11 | 15:21
Bij zigeuner denkt men aan Ziegauner of ziehende Gauner.
Iets als in "PowNews weggebezemd bij Romavilla"
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/09/...
.
Heeft allemaal iets met "Koeltoer" te maken.

said_fred | 21-01-11 | 22:02

@ jabir | 21-01-11 | 15:10
Je hebt eigenlijk niets te wensen overgelaten.
Inderdaad moet ik onderschrijven dat het leggen van een *direct* verband tussen Vedisme en Judaïsme veel te ver gaat (maar ik zie hoe ik die indruk gewekt kan hebben- had ik best beter kunnen formuleren);
in mijn optiek zijn er dan wel weer erg veel overlappende thema's tussen de abrahamitische stromingen en , zoals een zondvloed (je noemt het Gilgamesh epos al).
Slechts overeenkomsten aanwijzen bewijst inderdaad niet dat het ene uit het andere is gevolgd en dat is ook mij te gemakzuchtig en vergezocht; daarentegen is bij mij het idee dat er flink leentjebuur is gespeeld stevig gecementeerd (hoewel dat in bepaalde opzichten best verstrooiing van mijn kant kan zijn).

Die lijst van misdaden waar steniging op staat heb ik inderdaad wel eens onder ogen gehad; de Pentateuch zit dan ook vol met (een hoop zotte) wettelijke verordeninkjes - toch moet ik mijn poot stijf houden omtrent mijn oorspronkelijke kernpunt; ik zie weinig aanleiding om te concluderen dat Sam en Moos *vandaag de dag* wordt verordonneerd of zelfs maar aanbevolen om het voorbeeld uit die tijd te volgen. En hier zit m.i. een verschil tussen islam en zijn neefjes (hoewel ik eerlijk moet aangeven dat ik de Bijbel veel beter ken dan de Koran).

Met de christenen gaan we dan natuurlijk nog een stapje verder- wat het schimmig maakt is dat het soms nogal onduidelijk kan zijn wélke wetten Jezus specifiek kwam onderschrijven en welke hij een beetje afzwakte.
Voorts het bijvoorbeeld toch leuk geweest (en had misschien een hoop ellende gescheeld) als er een duidelijk standpunt van Jezus, in zijn woorden, omtrent homoseksualiteit in het NT was te vinden. Want apostel Paul, daar kopen we maar weinig voor wat mij betreft.

Het komt er op neer dat het OT op mij eerder een indruk wekt van "Tsja, zo ging dat in die dagen..."
De oproepen in de Koran hebben alles van tijdloze, eeuwigdurende geboden.

Gaan we naar Luther; eigenlijk zie je hem dus als een symptoom, of hoogstens een katalysator, maar niet zozeer als iemand die gericht jodenhaat aanwakkerde en al helemaal niet als een 'architect' voor een compleet dogmatisch stelsel om in de 'hearts and minds' van christenen, de joden weg te zetten als een stel vuile ketters?
Ik vind nog steeds dat je de man misschien te weinig credit geeft; Luther was nogal invloedrijk en wat mij betreft dicht je hem misschien een iets te onbelangrijke rol toe.

Calvijn blijft een heikel punt. Zelfs de mensen die er echt voor doorgeleerd hebben zijn er niet uit.
De geschiedenis van Calvijn contra Servet was mij inderdaad bekend; vanzelfsprekend ook de ellende die deze haatbaard vanuit zijn Gristelijke Kalifaat in Genève over Europa uitstortte.
Dat Calvijn minder extreem was dan Luther t.o.v. de joden moet ik toegeven: dat hij desalniettemin die laatste zijn standpunt over christelijke 'superioriteit' over de joden deelde is iets wat je hopelijk met mij eens kunt zijn-
een lans breken voor de joden was misschien wat veel gevraagd in die tijd en voor zo'n man, maar mijn informatie plaatst mij toch in het "Calvijn had een hekel aan joden en deed daar actief wat mee" kamp.

Wederom bedankt voor je uitgebreide antwoord: ik ben fan! :-)

You-On-A-Gin | 21-01-11 | 17:32

en de volgende keer het verhaal van de gloeiende spijker: waarom de zigeuners gehaat worden?

kobuskamper | 21-01-11 | 15:21

@You-On-A-Gin | 21-01-11 | 08:53

Heerlijk dat bouwen en benoemen. Bij deze mijn toegezegde reactie.

Maar ik blijf erbij dat het Vedische geloof nog niet eens vagelijk vooraf ging aan het Judaisme. Dat is niet waar. Het Judaisme werd vooraf gegaan door het Sumerische geloof (waarvan overigens niet gezegd kan worden dat het een specifieker accent heeft op de zon dan op de maan), wat op zijn beurt weer vooraf gegaan werd door de Uruk cultuur, met de stad Ur. Maar dan heb je het al over prehistorische, pre-dynastieke Mesopotamische culturen (en H.P. Lovecraft). Daar ligt geen causale relatie met bijvoorbeeld al die Gilgamesh sjit, die vooraf ging aan de geloofsovertuigingen die vallen onder het containerbegrip 'Vedisch'. Dus helaas.

Ik ben bekend met de theorieen van gekkies die zulk soort speculaties op schrift stellen, maar hun bewijslast bestaat uit het opsommen van overeenkomsten tussen twee geloven. Er ligt een soort magische denken aan ten grondslag dat alles naar dezelfde oerbron wil herleiden. Maar overeenkomsten op dat vlak (ik zeg maar wat: het beeld van Isis die het kindeke Horus op haar arm heeft en daarnaast het beeld van Maria die het kindeke Jezus op de arm heeft) is nog geen bewijs van een historisch verband. Dus nee.... het is niet zo dat ik makkelijk over bepaalde feiten heenstap zoals u mij euvel duidt, eerder is het zo dat ik na diepgaande bestudering van het onderwerp tot deze (voorlopige) conclusie kwam.

De lijst van misdaden waarop in het OT de doodstraf staat is te lang om hier weer te geven, maar eigenlijk is steniging de default methode om die doodstraf ten uitvoer te brengen. Behalve voor het huwen van moeder en dochter tegelijk, daar wordt verbranding voor geadviseerd. Hier is de complete lijst van oudtestamentische doodzonden te vinden, die laat verder niets aan duidelijkheid te wensen over: rationalwiki.org/wiki/Actions_which_de...

Dus ik blijf nog even te paard, met uw welnemen. Niettemin is het u toegestaan zo vermetel te zijn als u maar wilt.

Door naar Luther. De suggestie wordt gewekt dat ik zou hebben ontkend, dat Luther antisemiet zou zijn. dat is niet het geval. Wel ontkende ik dat hij ten grondslag zou liggen aan enige geïnstitutionaliseerde Jodenvervolging. Dat is weer niet zo. Met zijn boekjes staat hij helaas wel in een lange traditie van antisemitisme en waren ook in de voor West Europeanen duistere middeleeuwen massamoorden op Joden eerder symptomatisch dan incidenteel.

Je verwijzing naar Calvijn is onvoldoende specifiek om op in te kunnen gaan. Ik stelde in ieder geval dat Calvijn zich in Geneve eerder bezig hield met ketterverbranding dan Jodenvervolging. Om dat dan ook maar te toe te lichten: tijdens het psychopate schrikbewind van Calvijn in Genève zijn er in totaal 23 mensen op de brandstapel om het leven gekomen en 57 ter dood veroordeeld, waaronder een klein meisje omdat ze haar moeder in het gezicht sloeg. Hier kan je daarover meer informatie vinden:

"There were a total of 57 people executed in Geneva during the 4 years of John Calvin’s power over the city of Geneva. Twenty-three people, mostly women, were burned at the stake was witches. Calvin wrote later that they were found guilty for trying to use witchcraft to spread the black plague. Several people, mostly women, were executed for the capital offense of adultery. One little girl was executed for slapping her mother. But that’s just Old Testament law, right?
Jacques Gruet was arrested, tortured for 30 days and, upon confession, beheaded for being an atheist. Michael Servetus was burned at the stake for being a heretic."

Maar met Joden was Calvijn dan wel weer tolerant voor een reformatiefiguur.

Ik hoop dat dat je vragen beantwoordt.

jabir | 21-01-11 | 15:10

en deze man hoeft niet opgenomen te worden ?????

Byter | 21-01-11 | 14:39

De ware reden, eigenlijk redenen van het antisemitisme dat zijn de antisemieten. En antisemieten zijn mensen die menen dat G'ds Woord onzin is. Wat dan geen onzin is? Oh, allerlei vaag menselijk gefantaseer. Antisemitisme is dus niet echt serieus. Wat dan wel serieus is? Jodenvervolging, het beschimpen, bespotten, uiteindelijk doden van Joden. Mensen die dat doen zijn eenvoudig spotters, schimpers en moordenaars. Sommigen zelfs doen dit alles op gigantische schaal, zij bezondigen zich aan genocide.
En de Joden? Zij ploegen voort want zij zijn G'ds volk. Eeuwigheid werd hen beloofd.Hun bestaan is getuigenis van G'ds bestaan. Antisemieten begrijpen dat niet, het zijn per definitie domme mensen.

wiesjedelange | 21-01-11 | 12:55

Antisemitisme is gewoon ontstaan uit jaloezie. Jodendom was het eerste monotheïstische godsdienst Toen kwam het christendom. Deze christenen begonnen de joden langzamerhand te haten door het 'Jezus conflict' Joden raakte op een gegeven moment verspreid over Europa daar waren ze ondergeschikt en konden ze geen werk vinden toen werden ze maar bankiers en dat soort dingen en een paar eeuwen later werd Hitler een beetje jaloers op die 'rijke' joden hij besloot om er 6 miljoen te vergassen. En nu zijn alle moslims jaloers op de joden omdat ze veel rijker en slimmer zijn dan hun en terwijl hun godsdienst alleen maar zorgen voor terroristische acties.

geen naam | 21-01-11 | 12:26

Maar "Wer erinnert sich noch an die Armenier" om er eens een godwin in te knallen en Onze Adolf te citeren;
"Der Holocaust für Armenier, Griechen, Assyrer und Kurden "
www.reconquista-europa.com/showthread....
"ABC News Genocide - Völkermord an den Armeniern 1915 "
www.youtube.com/watch?v=BE9rt4QeyEw
.
"Nebahat Albayrak heeft schijt aan PvdA-programma"
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/04/...
Kan me herinneren dat Albayrak wat stamelde over dat het allemaal toch zo lang geleden was en ze wisten toch echt niet precies wat er nu allemaal gebeurt was en men ging de zaak nog eens onderzoeken. Kortom; we drinken een glas, doen een plas en laten alles lekker zoals het was.
En Albayrak kakelde en reutelde onverstoord verder, een dikke "the finger" voor de kamer, de kiezer en gansch Nederland.
.
Vraag is dan wat dan een overeenkomst kan zijn tussen de Zionisten/Joden en een volk als de Armeniërs ?
Als door Adolf ook wordt gemeld dat een 40 - 60% van advocaten, tandartsen, kooplui, goudsmeden, bankiers, dichters, schrijvers etc van Joodschen oorsprong is en men meldt;
.
"Ook wordt aan de Armeniërs vaak een koopmanskarakter toegeschreven, waardoor ze al eeuwen in andere steden opereerden, zoals in Amsterdam vanaf de 17e eeuw."
nl.wikipedia.org/wiki/Armeense_Diaspor...
.
Dan hebben we onze overeenkomst gevonden lijkt mij toch ? Zal ook een AH (pun intended) moment zijn voor een Partei voor den Afgunst kiezert.
.
Voordeel in dezen is dan ook dat als jij als plebejer flinke schulden hebt bij een bankier etc die stom toevallig ook nog eens Joods/Armeniër is dan is het toch wel erg handig als je deze mede helpt vermoorden. Ben je meteen van je schulden af.
Dat dit crimineel onmenselijk gedrag is boeit niet. Jij hebt toch het ethisch besef van een pinda en bent een egocentrische, asociale, psychopathische randdebiel dus wat zou het niewaar.

said_fred | 21-01-11 | 11:40

Over jatten gesproken, Moslims hebben ook tien goboden.

jadoei | 21-01-11 | 11:13

Hier in Zeeland stikt het van dergelijke nitwits, wat een stelletje losers

Flushing | 21-01-11 | 10:26

@You-On-A-Gin | 21-01-11 | 08:53
Wederom dank voor uw inspirerende reactie. Als de tijd mij toestaat, zal ik deze uitgebreid van repliek dienen, maar ik vrees dat dit rond het middaguur gaat worden. In de tussentijd houd ik mij onledig met woekeren, sjacheren en de handel in lompen.

jabir | 21-01-11 | 09:02

@ jabir | 21-01-11 | 08:13
Nou, ik moet beginnen met een dankwoord voor deze waardering.
Die helaas gevolgd moet worden door een kleine berisping, want wat zei ome Gin om 07:53?
"volks geneuzel (Judaïsme) van een jatwerkje (eerdere Zonnecultussen) van o.a. Vedisme en natuurreligies"

Is dat een beetje lastig om te begrijpen? Dat lijkt me toch echt niet. Jij lijkt me nu bij uitstek iemand, die dergelijke verbanden moeiteloos legt - met vergelijkbaar groot gemak waarmee je wellicht over andere dingen heenstapt. Voor het gemak, uiteraard, uiteraard.

Nu moet ik zeggen, dat de in het OT genoemde steniging (naast kerels in de ballen grijpen, ladingen cum gelijk als ezels of Godt die hoogstpersoonlijk peop in je bakkes komt smeren en what have you not) nog best een sterk punt is wat je daar aanboort;
daargelaten dat steniging uiteraard koeltoer is; de oude Grieken hadden daar eauk een handje van, maar de joden hebben naar verluidt noooooit meer iemand gestenigd na de vernietiging van de Tempel in Jerusalem (ca. 30 na Christus).

Je hebt het hier, als ik het goed begrijp, met name over Numeri 15 en Jozua 7?
Mag ik vragen waar je daar een 'oproep tot stenigen' in ziet?
Mag ik je eraan herinneren dat (volgens het evangelie) sommige joden Jezus ook best wilden stenigen, maar dat dit tegen de wet inging?

Niet dat de Bijbel (met name het OT) erg respectvol is jegens vrouwen, integendeel, jij en ik kunnen vast kilometers van tegels volschrijven met schanddaden en lullige opmerkingen jegens vrouwen.
Als je mij kunt aanwijzen waar de oproep zit tot dergelijke daden (naast Jezus, die de 'wetten' maar eventjes kwam onderschrijven maar anderen weer toelichten of afzwakken)?
Al een oproep gevonden om de ongelovigen te nakken in het algemeen, ergens in die Bijbel? Vertel, vertel!

Mag ik dus zo vermetel zijn je te verzoeken om van je hoge paard af te komen en er pas weer op plaats te nemen nadat je je eigen 'shit together' hebt? Fijn zo.

Misschien tussendoor nog meegekregen dat Luther *uche* voorstander van een grote beweging was en nog boekjes geschreven heeft die bepaalde mensen eeuwenlang hebben geïnspireerd?
"Von den Juden und ihren Lügen", zegt je misschien iets? Google anders maar, als je er nog nooit van gehoord hebt (flauw hè).

Je bewering over Calvijn loopt nogal op de zaken vooruit. Er is geen feitelijke onderbouwing voor wat jij beweert. Sorry, maat.
In ieder geval bedankt, als je het niet erg vind 'moet' ik nu neuqen (ja serieus, maar blijft een goed excuus ;-)) en lees ik je later op de dag wel even (dat beloof ik).
Het was me een waar genoegen. Toedels.

You-On-A-Gin | 21-01-11 | 08:53

@You-On-A-Gin | 21-01-11 | 07:59
Precies. dat is de reden. Zijn ze vervolgens succesvol, mag dat weer niet!

jabir | 21-01-11 | 08:15

@You-On-A-Gin | 21-01-11 | 07:58

Yes! The floor is mine.. Geagte voorzittah,

Wat een liefhebbende warmte, ik word er geweaun een beetje nadt van. Maar het is natuurlijk geen detailkwestie maar een grote blunder, dat de geagte afgevaardigde You-On-A-Gin het Vedische geloof als oorsprong voor het Judaisme benoemde. Daarnaast is het OT wel degelijk bezaaid met oproepen tot gruweldaden. Ik noem een steniging van overspelige vrouwen, of vindt de geagte afgevaardigde You-On-A-Gin dat juist wel een verlicht puntje van de Thora? Ook moet opgemerkt worden, dat Calvijn nog de minst antisemitische kerkhervormer was (ketters executeerde hij wel, ander verhaal) en dat Luther nooit de kans kreeg zijn aanzienlijke Jodenhaat in daden om te zetten. Geen van beiden hebben antisemitisme geïnstitutionaliseerd. Vandaar dat de nazaten van Calvijn dan ook filosemieten zijn. He bewtrof hier kortom niet een onjuist feitje, maar uit liefhebbende vriendelijkheid beperkte ik me daartoe.

jabir | 21-01-11 | 08:13

Wat ik hier overigens mis, is de uitleg van het hoe, wat en waarom die jeauden toch altijd met geld bezig waren.
Hint hint: ze *konden* niet anders in 'Europa'; mochten geen lid worden van een gilde (want het waren jeauden, duuuh) dus ze moesten maar met geld gaan spelen. Ook al geen geheel onbelangrijk detail, no?

You-On-A-Gin | 21-01-11 | 07:59

@nadastilo | 21-01-11 | 00:08
Inderdaad, je ziet hieronder een beetje dezelfde doelgroep als in die aflevering losgaan op het onderwerp. Protocollen van de wijzen van Zion erbij halen, reptilians, dat werk. Beetje HP/de Tijd reaguurpaneel achtig.

jabir | 21-01-11 | 07:59

@ jabir | 21-01-11 | 07:50
Ik zeg niet dat het er direct afkomstig van is - wel dat genoeg elementen al lang en breed uitgekauwd waren voordat het plotseling gepresenteerd werd als het Woord van God. Wat te denken van één van mijn favorieten; de Gulden Regel.

Het zou best kunnen dat ik me onvolledig of onduidelijk heb uitgedrukt in mijn snelle typwerkje - waar jij wat mij betreft een beetje tegenvalt is dat goedkope rippen op dat kleine aspect terwijl je totaal niet ingaat op de rest van mijn betoog.
Je kunt vast beter. Zo niet, ga direct maar lekker optyfen en maak plaats voor serieuzerdererder figuren. dan. :-P
"I yield the floor to you"

You-On-A-Gin | 21-01-11 | 07:58

@You-On-A-Gin | 21-01-11 | 07:35
Judaisme afkomstig van de Vedische religies? Humorrrrr..... prima als je de intelligentie van 'woestijnratten' evalueert, maar zorg er in ieder geval voor dat je zelf wel intelligent overkomt en je feiten kloppen.

jabir | 21-01-11 | 07:50

@jojojokerrr, kinderlokker en free4fall
Wat leuk zeg, zulk soort titels krijg je ook vaak van Polen aangeraden. Vooral de wat lager opgeleide uit de kleinere dorpen hechten veel waarde aan deze *kuch* uiterst gezaghebbende boeken en films, waardoor ik me dan weer afvraag of er een verband is tussen inteelt, overmatig kwijlen, en het tot je nemen van deze materialen.

jabir | 21-01-11 | 07:40

Grappig, want Luther en Calvijn waren (los van de 'islamitische wereld') dan niet de uitvinders, maar toch zeker wel de architecten van de geïnstitutionaliseerde jeaudenhaat.
Ik houd de volgelingen van ome Mo' hier bewust buiten, aangezien die immers toch nog nooit wat zelf hebben verzonnen.

@ KayCee | 20-01-11 | 16:46
De analogie die je probeert te substantiëren tussen Koran en OT loopt spaak op het belangrijke verschil dat het OT (naast wat gekke wetjes waar de moderne mensch z'n kontsnor mee afveegt) geen werkelijke oproepen tot de beschreven gruweldaden bevat, maar prima te lezen is als een geschiedschrijving van een stel apenkoppen die nog net het verschil tussen hun piemel en een woestijnrat konden bevatten.

De Koran verschilt in deze nogal, dat dit gefabriceerde jatwerkje (Koran) van een gefabiceerd jatwerkje (Bijbel) van een jatwerkje gecombineerd met volks geneuzel (Judaïsme) van een jatwerkje (eerdere Zonnecultussen) van o.a. Vedisme en natuurreligies, daadwerkelijk oproepen bevat om, in welke tijd dan ook te handelen als bevolen.
Het lijkt me sterk dat dit 'detail' je ontgaan is. (?)

You-On-A-Gin | 21-01-11 | 07:35

ROTHSCHILD: deze familie heeft vanaf de 17e eeuw het Europese banksysteem opgezet en zijn de rijkste familie ter wereld geworden. Dat zijn ze nog steeds maar sinds de slag om Waterloo waar ze enorm veel mee hebben gewonnen, zijn ze uit de openbaarheid teruggetreden.

Die Rothschilds namen de Joodse identiteit aan.

Film "The Money Masters" gaat hierover. AANRADERT!

jojojokerrr | 21-01-11 | 02:29

Logica. Dus omdat metalheads geen volk zijn, kan je geen hekel hebben aan metalheads. zjebladiebla

Misschien moet je wat minder lezen, en wat meer denken.

Free4Fall | 21-01-11 | 02:27

Men moet eens de Protocollen van Zion lezen.
Het jodendom is geen volk en er kan dus geen sprake zijn van antisemitisme.

kinderlokker | 21-01-11 | 01:20

Jodenhaat komt voort uit het feit dat ze van nature goed overweg lijken te kunnen met het oneerlijke systeem van het kapitalisme, en ze het gemiddeld goed deden (en doen) in invloedrijke (en welvarende) posities. Dat gecombineerd met het feit dat vaak ze nogal trots zijn op hun afkomst, maar dat kan ook aan de holocaust liggen. (dat zal dat in ieder geval hebben aangewakkerd.) Tegenwoordig komt jodenhaat ook voort uit het feit dat ze pro-israel zijn, en israel al sinds haar totstandkoming schurkenstaat-achtige trekjes vertoont.

Ik heb niets tegen joden, maar moet daar soms wel een beetje mijn best voor doen, zoals ik dat ook heb met christenen en moslims. Ik zeg tegen mezelf dat je een hekel mag hebben aan gedragingen en ideologieën, maar niet aan personen.

Free4Fall | 21-01-11 | 00:24

zou toch zweren dat ik gister naar een aflevering van csi zat te kijken met hetzelfde thema.. eventjes opgezocht en het was 'Leapin' Lizards' episode nummer 722.

nadastilo | 21-01-11 | 00:08

@Dexstir | 20-01-11 | 23:25

Ach ja....

Van www.jewish-history.com/cresson/cresson...

"So Rome, Edom, and Christianity became, and are, synonymous with Babylon, and therefore is called mystical Babylon; not only because she had her rise from them, but because of her great Confusion of Tongues as took place in Babel or Babylon, which is confusion, and also from her many sects and divisions springing from that cause."

"Kimchi says, in his commentary on Joel 3:19, "Egypt shall be a desolation, and Edom shall be a desolate wilderness, for their violence against the children of Judah."

jabir | 20-01-11 | 23:36

... twee delen van Israël zullen omkomen, en dat één deel overblijft. Maar dat deel zal de Naam van de Heere aanroepen, en de Heere zal het verhoren, en Hij zal zeggen: ''Het is Mijn volk, vriend!''

Dexstir | 20-01-11 | 23:25

@jabir | 20-01-11 | 23:17
Ik noem een Wilders in die context

jabir | 20-01-11 | 23:19

@Zaadhaan | 20-01-11 | 23:04
Vandaar de brit milah. Speciaal om de orale bediening prettiger te maken voor Gojse pikkezuigerTs

jabir | 20-01-11 | 23:17

Toch zuig ik altijd graag aan een Joodse lul. Dan zit dat velletje niet zo in de weg.

Zaadhaan | 20-01-11 | 23:04

jabir | 20-01-11 | 21:59
Ik meende gelezen te hebben dat u joden in verband bracht met jezus... Maar kan het ook verkeerd gelezen hebben hoor. Zoals u het stelt in uw laatste comment heb ik de indruk dat u wel snapt waarover u het hebt. Dan heb ik het denk ik verkeerd begrepen.

Doc Damage | 20-01-11 | 22:56

@Doc Damage | 20-01-11 | 21:44
Maar tot wat voor conclusie zou dat dan leiden? Wat is de implicatie? Ik sprak me verder niet voor of tegen Jews for Jesus uit, ik weersprak alleen het beeld dat Joden in Jezus zouden geloven. Wel heb ik het beeld dat fundamentalistische Joden wachten op de komst van de Moshiach en fundamentalistische Christenen op de wederkomst van de Messias. Omdat Christenen ook het OT erkennen, nemen ze vaak Rabbinale wartaal op dat vlak over (iets met 'red heifer' mompelt) en.wikipedia.org/wiki/Red_Heifer

jabir | 20-01-11 | 21:59

het oude testament kent Jezus alleen in profetieën. Jezus speelt voor Joden een veel mindere rol van betekenis. Kerst kennen Joden dan ook niet, de geboorte staat in het Nieuwe Testament.

Doc Damage | 20-01-11 | 21:54

jabir | 20-01-11 | 21:41
Nou Jezus komt alleen voor in het nieuwe testament. Het mensvriendelijke deel van den bijbel. En bij mijn weten (er)kennen de Joden het nieuwe testament niet. Maar ik ben geen bijbel kenner hoor. Kan ook iets zeggen over mijn bijbel kennis.

Doc Damage | 20-01-11 | 21:44

@Doc Damage | 20-01-11 | 21:32
Wat wil je daar precies mee zeggen? bedacht door het NT en dus .......?

jabir | 20-01-11 | 21:41

Ja een zegen voor het socialisme! Maja, de voorgespiegelde Utopia voor de gewone man blijft vaak uit...

Doc Damage | 20-01-11 | 21:40

@ Doc Damage | 20-01-11 | 21:33
Heerlijk, als schaapjes in de weide van Hu Jintao en de familie Kim!

DEhomo | 20-01-11 | 21:38

DEhomo | 20-01-11 | 21:30
Dat is het met die Chinezen... Ze moeten niet zo zeiken haha... Maar China is wel het voorbeeld voor mensen die in de New World Order geloven. Mooi toch, zo'n afgestompt en mak volk?

Doc Damage | 20-01-11 | 21:33

jabir | 20-01-11 | 21:27
Een Jood die in Jezus gelooft..? Was Jezus niet bedacht door de schrijvers van het NT?

Doc Damage | 20-01-11 | 21:32

Septimus | 20-01-11 | 21:23
Het werd echt populair zo rond 1900 geloof ik. Hitler heeft zelfs fanmail gestuurd naar Amerikaanse schrijvers...

Doc Damage | 20-01-11 | 21:31

@ Doc Damage | 20-01-11 | 21:27
De tibetanen wel ;)
en de Chinezen zelf zeiken weer over andere dingen :P

DEhomo | 20-01-11 | 21:30

@ koerbagh | 20-01-11 | 21:25
Helemaal mee eens, ONtopic discusseren (het gaat tenslotten over antisemitisme) is vele malen erger dan wel ander dood en verderf in de wereld..
Je hebt helemaal gelijk. Ik zal maar meteen mezelf een kogel door de kop jagen. Is de wereld meteen een stukje beter ofzeau..
Stumpert.

DEhomo | 20-01-11 | 21:29

Joden in Jezus geloven? "Jews for Jesus" kunnen niet eens meer Israëlisch staatsburger worden, dus dat zal wel loslopen:

De Jeauden weten natuurlijk hoe het ECHTE leven van jezus verliep. Uit Toledot yeshu:

en.wikipedia.org/wiki/Toledot_Yeshu

"The book uses the name Yeshu (interpreted as an acronym for the curse 'may his name and memory be wiped out'[2]), a name for Jesus that appears in some early rabbinic literature, and the title is translated as Book of the Life of Jesus, It has been called the counter-gospel, anti-gospel, and anti-evangel. The Toledot Yeshu is popular polemic against Jesus "run wild".[1] The title is also rendered in English as Generations of Jesus[3] or The Life of Jesus.[4] The work deliberately attacks and parodies the Christian Gospels and refers to Jesus as the illegitimate son of a Roman soldier, devoted to magic powers, a seducer, heretic and the victim of a shameful death."

jabir | 20-01-11 | 21:27

Joden hebben toch gewoon Hollywood in hun macht.
En daardoor maken ze ons van alles wijs.
En ze zijn er helemaal niet geheimzinnig over.
www.flashback.org/t63912

JoranVanderdood | 20-01-11 | 21:27

Antisemitisme is eigenlijk wel iets moois. Het doet je beseffen hoe populair wij niet-joden eigenlijk zijn in deze wereld, want wie houdt er niet van ons? Stel je voor dat je in dezelfde club zit als Job Cohen, dan baal je...

Septimus | 20-01-11 | 21:27

DEhomo | 20-01-11 | 21:23
Nou bijvoorbeeld! Hoor je de Chinezen zeiken haha? ;)

Doc Damage | 20-01-11 | 21:27

Wat ik ook wel ranzig vind (eigenlijk nog ranziger dan een christenhond die het herlevend antisemitisme misbruikt voor zijn eigen vermeende slachtofferschap voor christenvervolging, in dit land van ultieme godsdienstvrijheid - hoe ziek wil je het hebben?) is dat sommigen dit topic misbruiken om het over het conflict in het Midden-Oosten te gaan hebben om hun eigen antisemitisme, pro-Palestina propaganda en geschiedvervalsing te spuien. Dat is eigenlijk pas echt ziek en ranzig.
't Is maar goed dat ik geen Jorisknopje heb.

koerbagh | 20-01-11 | 21:25

@ Doc Damage | 20-01-11 | 21:21
haha, een beetje het Chinese model dus? ;)

DEhomo | 20-01-11 | 21:23

Het eugenetisch denken is pas op komen zetten naar aanleiding van de vorming van staten en bijbehorende politieke spanningen.

Septimus | 20-01-11 | 21:23

@ Doc Damage | 20-01-11 | 21:20
Oh, dat de machthebbers andere motieven hebben weet ik wel zeker, zelfs al honderden jaren terug. En nu nog, ik weet zeker dat er verschillende Ayatollahs zijn die de "ongelovigen" alleen maar dood willen, omdat zij hun niet slaafs volgen.
Zo ook verschillende koningen die uit "geloofsoverwegingen" oorlogen voerde, terwijl het enkel om de macht ging. Ik denk dat dat vaker gebeurt dan om geloof.

DEhomo | 20-01-11 | 21:23

DEhomo | 20-01-11 | 21:18
Nah afpakken hoeft ook niet. Maar we hoeven er ook niet zo'n respect en ontzag voor te hebben. Als het voor die (geestelijk iets minder sterken) mensen zingeving is dan doen ze dat maar in hun eigen tijd. In de vorm van een hobby ofzo...

Doc Damage | 20-01-11 | 21:21

DEhomo | 20-01-11 | 21:16
Ok, ik wil wel aannemen dat religie voor de gewone Duitser wellicht een rol heeft gespeeld. Ben geen geschiedkundige en religie is natuurlijk altijd wel iets om over te vallen, gezien de rijke historie van de aarde. Maar dat het voor de machthebbers een rol heeft gespeeld blijf ik bestrijden. Eugenetica was echt iets wat erg hip was in die tijd en dat was toch 1 van de voornaamste redenen om etnische zuiveringen uit te voeren.

Doc Damage | 20-01-11 | 21:20

@ Doc Damage | 20-01-11 | 21:15
Mee eens, streng gelovigen kun je niet "overtuigen". Wat ik al zeg, voor hen is het geloven een zingeving. Daarom vind ik ook niet dat je moet streven dat "af te pakken"

DEhomo | 20-01-11 | 21:18

@ Doc Damage | 20-01-11 | 21:13
Ik wijs op het feit dat een groot deel van de aanhangers van Hitler het wel uit geloofsovertuiging deden. En uiteindelijk zelfs terug te brengen naar "alles wat anders is dan ons". Ons, als christenen. De vervolging van homoseksuelen gebeurt ook namens de christenen, zo ook de zigeuners..
In die tijd werden de mensen met het syndroom van down ook als satanistisch gezien.. of als straf.

DEhomo | 20-01-11 | 21:16

DEhomo | 20-01-11 | 21:14
Als we South Park mogen geloven wel ja haha... Maar religie is heel lastig als struikel blok. Iedereen vindt dat ie gelijk heeft omdat het ergens geschreven staat. Er valt niet te praten met gelovigen.

Doc Damage | 20-01-11 | 21:15

DEhomo | 20-01-11 | 21:12
Haha ja dat is ook weer zo.... Dan hoef ik me ook geen zorgen te maken als Atheïst die gebruik maakt van zijn (in sommige ogen) door god gegeven vrije wil...

Doc Damage | 20-01-11 | 21:14

@ Doc Damage | 20-01-11 | 21:10
Maar goed, dus als relegie verdwijnt, blijft de oorlog..

DEhomo | 20-01-11 | 21:14

DEhomo | 20-01-11 | 21:04
Ok, Rome deed zeker mee. Maar dat was omdat Italië en Duitsland de enige socialistische heilstaten in Europa waren. En ja, wellicht keken een hoop Duitsers en Italianen alleen naar het geloof. Maar de bedoeling was een superras te creëren. Op basis van Amerikaanse geleerden in eugenetica. Daarom waren ook niet alleen de Joden de klos, maar ook een hoop andere untermenschen.
Doc Damage | 20-01-11 | 21:10
Daarom houdt uw argument dat het iets met religie te maken had geen stand. Het waren niet alleen Joden maar ook een hoop andere ongelukkigen.

Doc Damage | 20-01-11 | 21:13

@ Doc Damage | 20-01-11 | 21:05
Misschien vindt God Hitler en Dzjengis Khan wel hele toffe kerels. Weten wij veel. Als je de bijbel leest is de goede man iig erg masochistisch..

DEhomo | 20-01-11 | 21:12

DEhomo | 20-01-11 | 21:04
Ok, Rome deed zeker mee. Maar dat was omdat Italië en Duitsland de enige socialistische heilstaten in Europa waren. En ja, wellicht keken een hoop Duitsers en Italianen alleen naar het geloof. Maar de bedoeling was een superras te creëren. Op basis van Amerikaanse geleerden in eugenetica. Daarom waren ook niet alleen de Joden de klos, maar ook een hoop andere untermenschen.

Doc Damage | 20-01-11 | 21:10

jadoei | 20-01-11 | 20:59
Het klopt zeker dat Joden na de Holocaust een totaal andere mentaliteit kregen, tijdens vrijwel de gehele diaspora hebben Joden vrijwel nooit zich hard verzet, ook na de zoveelste pogrom in Polen of inquisitie in Spanje. Ze hadden altijd een mentaliteit van 'zo weinig mogelijk opvallen want dat maakt het alleen maar erger', dat leidde er ook toe dat in de Holocaust de Joden zich zowat als schapen naar de slachtbank lieten leiden. Na de Holocaust hadden de Joden dan ook een totaal andere mentaliteit, de mentaliteit van 'Koste wat kost, dit nooit meer', het is aan die mentaliteit te danken dat Israel er nog is, en dat leidt er inderdaad soms toe dat Israel hard optreedt tegen Palestijnen, maar alsnog is elke vergelijking van het IDF met de SS/Wehrmacht totaal ongegrond en belachelijk.

H.Stiglitz | 20-01-11 | 21:08

ik begin te begrijpen waarom prins Bernard naar nederland is verhuisd

vanBippeLiesterveld | 20-01-11 | 21:07

jadoei | 20-01-11 | 21:03
Denk ook dat de hemel gewoon leeg is... Op Van Der Vlies en Moeder Theresa na dan.

Doc Damage | 20-01-11 | 21:05

@ Doc Damage | 20-01-11 | 20:59
Hitler was niet de enige die aan de oorlog meedeed he? Rome deed ook 'gezellig' mee. Het diepe gevoel van haat jegens de Joden, kwam doordat de Joden anders waren. Anders in geloof.
De oorlog ging misschien voor Hitler niet direct om geloof, voor veel volgelingen indirect wel. Alleen al het feit dat de Joden om hun geloof werden vermoord.

Ik ben het eens met "stop de relgie". in zoverre dat het veel oorlogen zal stoppen. Maar ook de zin van het leven voor veel mensen.
Oorlogen ontstaan toch wel weer, dan wel over andere onderwerpen.

DEhomo | 20-01-11 | 21:04

@vincent S.
Ik denk ook dat we daar heel wat handen kunnen schudden.

jadoei | 20-01-11 | 21:03

jadoei | 20-01-11 | 20:59
Lijkt me sterk. Zie ook weinig Duitsers concentratiekampje spelen in de tuin...

Doc Damage | 20-01-11 | 21:02

Ik denk dat ze die harde dingen hebben meegenomen omdat ze zelf zo akelig te grazen zijn genomen.Mischien wel onbewust.

jadoei | 20-01-11 | 20:59

DEhomo | 20-01-11 | 20:55
Dus stop met religie, dan kan er tenminste met verstand gesproken worden zonder religieuze beperkingen. EN het slachten van Joden had niks met religie te maken maar met eugenetica. Staat totaal los van religie. En Hitler moordde niet uit naam van het Atheïsme.

Doc Damage | 20-01-11 | 20:59

Doc Damage | 20-01-11 | 20:54
Israel is godzijdank niet zielig, want als je zielig bent overleef je het niet in een zee van vijanden, en ja Israel treedt soms ook (te) hard op, maar om nou te zeggen dat beide partijen evenveel schuld hebben gaat te ver, aangezien het de Arabieren zijn die Israel keer op keer hebben aangevallen, en ja dan slaat Israel terug.

H.Stiglitz | 20-01-11 | 20:59

Als alle gelovigen naar de hemel gaan, denk ik dat het in de hel een stuk gezelliger is. Beetje warm, maar wel een stuk gezelliger.

vincent S. | 20-01-11 | 20:58

Toevoegend aan H.Stiglitz | 20-01-11 | 20:54;
De Duitsers hadden HEEEEL andere motieven, en gingen veel beestenlijker om met de Joden als de Israelis nu met de Palestijnen.

DEhomo | 20-01-11 | 20:57

@ Doc Damage | 20-01-11 | 20:51
In zoverre dat de Joden niet officieel in naam van het Christendom werden geslacht, al is het op een bepaalde manier wel zo.
Het verschil met WOII is dat dat ineens afgelopen was, er was sprake van een daadwerkelijke stop van het geweld en stop van de angst. Dat is in het midden-oosten zeker niet zo. Dat zal eerst moeten veranderen...

DEhomo | 20-01-11 | 20:55

jadoei | 20-01-11 | 20:49
Dan heb ik alle respect voor je vader en je oud-werkgever, maar ookal zijn de Israeliers soms misschien wel iets te hard jegens onschuldige Palestijnen, zijn vergelijkingen met de Duitsers belachelijk.

H.Stiglitz | 20-01-11 | 20:54

H.Stiglitz | 20-01-11 | 20:48
U doet net of Joden een zielig volkje zijn. Maar die lui zijn ook geen lieverdjes. Ze hebben alleen meer poen om hun vuile zaakjes stiekem te doen. En soms schieten ze per ongeluk de verkeerde uit bed. Nee waar twee vechten hebben twee schuld. Alleen Israël heeft de middelen het te verbergen.

Doc Damage | 20-01-11 | 20:54

@ H.Stiglitz | 20-01-11 | 20:48
Ja inderdaad, Israel is zeker geen zuiver Joodse staat. Er leven net zo goed niet- Joden, en zelfs Palestijnen aan de vredige kant van de muren.
Het blijft moeilijk om te zeggen "eigen schuld voor de Palestijnen", simpelweg omdat niet elke Palestijn een zelfmoord terrorist is. Echter de dreiging is zo substantieel, dat Israel geen andere keus heeft dan alle palestijen in eerste instantie te verdenken en hard op te treden tegen daders..

DEhomo | 20-01-11 | 20:53

DEhomo | 20-01-11 | 20:26
Daarom zeg ik, over vijftig jaar... Wij moesten na de oorlog ook niets van Duitsers hebben. Maar vijf generaties verder is er weinig meer van terug te zien in de huidige maatschappij. Wij hadden alleen 1 voordeel: WO2 had niet met religie te maken.

Doc Damage | 20-01-11 | 20:51

@ Dmitri Dmitrievitsj | 20-01-11 | 20:41
Allereerst; niets is onmogelijk.
Maar goed, Nederland heeft ook nog steeds een hogere staat van paraatheid. Heel de EU zo ongeveer. Ook wij zijn regelmatig bang voor een nieuwe aanslag. Misschien nog wel banger (mede door de media hier), dan de Israelis in Tel Aviv.
Nee, wij zijn niet in oorlog, Israel officieel ook niet. In elk geval niet meer of minder dan bijvoorbeeld Nederland.
Ja, de dreiging van een aanslag is daar reeeler dan hier. Dat is zeker waar. De dreiging tot antisemitisme daarintegen. Geloof me, dat is hier vele male groter.
Niet een paar Joden zijn bang in Amsterdam, alle Joden zijn (wel eens) bang in Amsterdam. Net als de homo's, de vrouwen etc.

De marokkanen ondervinden haat, dat klopt. En zeker niet allemaal door hun eigen schuld. Maar een stel van die bontkraag stumperts die de schuld geeft aan de staat, omdat ze in de steek gelaten worden.. Rot toch op.. Maar goed, dat is een heeeeeeel andere discussie.

Kunnen Joden, Moslims en Christenen in vrede samenleven? Ja. Als de geschriften op de juiste manier worden geinterpreteerd door de gelovigen; heb elkaar lief.

DEhomo | 20-01-11 | 20:49

@H.Stiglitz
Sorry voor de dubbele plaatsing.
Op Joden en het Joodse geloof heb ik niets op tegen,sterker nog ik vind het gewoon erg interesant en een oud-werkgever van mij was wat hij zelf beweerde een goeie Jood, en terwijl mijn vader in een concentratiekamp zat draaide in zijn winkel de doka na sluitingstijd stiekem door om pasfoto,s af te drukkenvoor voornamelijk joodse mensen. En ik ben daar trots op.

jadoei | 20-01-11 | 20:49

Dmitri Dmitrievitsj | 20-01-11 | 20:41
De obsessie van Israeli's en Palestijnen voor Hummus gaat verder dan enkel 'lekker eten', ooit de film 'You don't mess with the Zohan' gekeken?
DEhomo | 20-01-11 | 20:42
Deels gelijk, je eerste zin zou ik trouwens eerder zeggen: 'Inderdaad, de Israelische staat slaagt redelijk in haar pogingen een veilig land te creeeren voor de Israeliers' Want de veiligheidsmaatregelen gelden ook voor de niet-joodse Israeliers.
En wat betreft de Palestijnen, ze hebben het ook voor een groot deel aan zichzelf te wijten. Wanneer zij de wapens neerleggen kan er morgen vrede zijn, als Israel de wapens neerlegt wordt het holocaust 2.0

H.Stiglitz | 20-01-11 | 20:48

@ H.Stiglitz | 20-01-11 | 20:36
Inderdaad, de Israelische staat slaagt redelijk in haar pogingen een veilig land te creeeren voor de Joden.
Moeten we natuurlijk wel duidelijk bij zeggen dat het Israel is; Palestina daarentegen is een heel stuk minder "normale gang van zaken". In tegendeel.
En dat maakt het wel moeilijk; het is begrijpenlijk dat de Palesteinen kwaad zijn op Israel, maar andersom is het begrijpenlijk dat de Joden ook 'gewoon' hun (veilig) land willen. Wanneer er elke keer bij een versoepeling van maatregelen wederom aanslagen volgen, worden de Palesteinen terug in hun "openluchtgevangenis"; (Dmitri Dmitrievitsj | 20-01-11 | 20:12) gejaagd.
en ja, @jadoei | 20-01-11 | 20:36 , dat gebeurt niet altijd even liev nee, maar zo zijn de palesteinen ook niet liev terug. Beetje kip en ei verhaal..

DEhomo | 20-01-11 | 20:42

@H.Stiglitz | 20-01-11 | 20:22
Dat van die hummus gaat toch over lekker eten? Noem dat maar geen elementaire menselijke eigenschap.
@DEhomo | 20-01-11 | 20:26
Toch verkeert Israël in staat van oorlog, of in ieder geval in staat van paraatheid. Sommige joden in Amsterdam voelen zich misschien niet veilig, zoals ook sommige Marokkanen dagelijks haat ondervinden, en dan niet van joden. Maar wilt u nu beweren dat joden en Arabieren onmogelijk met elkaar kunnen leven?

Dmitri Dmitrievitsj | 20-01-11 | 20:41

Maar de vorm van beschermen vind ik soms wat wreed. Een huis ontruimen gebeurt soms met een paar UZI,s op scherp door de vensters gooien ,pas als ze uitgerateld zijn durven ze naar binnen.(uit betrouwbare bron).proost!

jadoei | 20-01-11 | 20:38

DEhomo | 20-01-11 | 20:26
Sterker nog, elke keer als ik in Israel ben(redelijk vaak) krijg ik minder van het conflict mee dan hier in Nederland. Daarom vind ik het ook doodzonde dat door de media-aandacht Israel voor veel mensen altijd een onveilig oorlogsgebied zal blijven terwijl het een prachtig land is en je er waarschijnlijk net zo veilig of misschien wel veiliger bent dan in menig ander vakantieland.

H.Stiglitz | 20-01-11 | 20:36

Maar de vorm van beschermen vind ik soms wat wreed. Een huis ontruimen gebeurt soms met een paar UZI,s op scherp door de vensters gooien ,pas als ze uitgerateld zijn durven ze naar binnen.(uit betrouwbare bron).proost!

jadoei | 20-01-11 | 20:36

@ jadoei | 20-01-11 | 20:28
Ik denk dat jij je boot hebt gemist. Misschien is er binnenkort nog wel een nieuwe #FreedomFlotilla.
Het verhaal heeft twee kanten... Israel probeert haar burgers kosten wat het kost te beschermen, Palestijnen willen vrijheid en gerechtigheid.

DEhomo | 20-01-11 | 20:30

Als je ziet wat die Iraelies flikken dan zou je zeggen dat ze het wel van de duitsers geleerd zouden hebben.

jadoei | 20-01-11 | 20:28

@Doc Damage | 20-01-11 | 20:17
De lijn trekken door de VN gaat het daar niet meer helpen, de problemen in Israel lopen echt al veel te lang helaas, inmiddels is het ook nog eens 'persoonlijk' geworden. Joden zijn familie en vrienden kwijt geraakt, Palestijnen zijn familie en vrienden kwijt geraakt. Veel van hen zullen zich niet over dat verlies heenzetten, en altijd de ander als vijand zien.
De lijn valt opzich te trekken, maar Jeruzalem blijft een probleem, geen van twee zal het ooit accepteren de stad af te geven.

@ Dmitri Dmitrievitsj | 20-01-11 | 20:19
Joden in Tel Aviv zijn misschien wel minder angstig dan in Amsterdam. Daar is er een kans dat er een bom valt af en toe, maar wordt een orthodoxe Jood beschermt. In Amsterdam mag je niks zeggen over groepjes Islamieten, want dan discrimineer je.
Nee Amsterdam is geen oorlogsgebied, maar Israel leeft ook gewoon door, het is daar geen dagelijkse oorlog op straat ofzo..

DEhomo | 20-01-11 | 20:26

Dmitri Dmitrievitsj | 20-01-11 | 20:16
Ja dat snap ik ook wel, zo heeft de gemiddelde palestijn ook 2 handen, 2 benen, oren, een neus en ogen, net als de meeste israeliers. Ik bedoel iets buiten de natuurlijke mensenlijke eigenschappen.

H.Stiglitz | 20-01-11 | 20:22

@DEhomo | 20-01-11 | 20:13
Okee, Amsterdam is een oorlogszône.

Dmitri Dmitrievitsj | 20-01-11 | 20:19

DEhomo | 20-01-11 | 20:13
Dankzij religie leeft iedereen (die er vatbaar voor is) in angst. De rode draad door dit probleem is religie. Haal dat uit het verhaal dan worden zaken veel makkelijker. En ik vind de staat Israel is door de VN gegeven aan de Joden. Dan mag de VN ook best, zonder religie in overweging te nemen, een nieuwe lijn trekken. Land A: Israel land B: Palestijnse staat. Iedereen blij. Maja, religie is moeilijk uit te bannen. Zijn nog te veel mensen met dit virus besmet. Misschien over 50 jaar, wanneer de slimme niet babyboomers het voor het zeggen hebben.

Doc Damage | 20-01-11 | 20:17

juist.. aha Drs P. dus. hoe serieus wil je genomen worden.

Common_Sense | 20-01-11 | 20:16

@H.Stiglitz | 20-01-11 | 20:09
Als een Palestijn verliefd wordt, trouwt, kinderen krijgt, geconfronteerd wordt met ziekte, verlies van een dierbare, lekker eet, naar mooie muziek luistert, in al die dingen verschilt hij niets van een jood. De elementaire menselijke ervaringen, de humane conditie. We komen meer met elkaar overeen dan we van elkaar verschillen.

Dmitri Dmitrievitsj | 20-01-11 | 20:16

@ Doc Damage | 20-01-11 | 20:12
Ik dacht, laat ik zo vriendelijk zijn die 6 lettertjes toevoegen, zodat het MDI niet gaat huilen

DEhomo | 20-01-11 | 20:14

Dmitri Dmitrievitsj | 20-01-11 | 20:12
Nee, dat las ik wel in uw betoog. Maar de aangehaalde zin doet vermoeden dat het op die wijze denken heel normaal is (en dat is het ook voor bepaalde bevolkingsgroepen). En das erg.

Doc Damage | 20-01-11 | 20:14

@Dmitri Dmitrievitsj | 20-01-11 | 20:12
Joden leven er niet in angst voor terreur? Ga eens even gezellig praten met de gemiddelde orthodoxe Jood in Amsterdam, die verteld je wel even wat anders hoor.

DEhomo | 20-01-11 | 20:13

DEhomo | 20-01-11 | 20:11
Pas maar op! Voor je het weet moet GS zich weer verantwoorden haha. Oh nee, "vindt u". Dan is het goed haha

Doc Damage | 20-01-11 | 20:12

@DEhomo | 20-01-11 | 20:06
Arabieren leven in Amsterdam niet in een openluchtgevangenis, joden leven er niet in angst voor terreur. Het is niet te vergelijken en u mist mijn punt. Bolkesteins intellect wordt overschat.

@Doc Damage | 20-01-11 | 20:08
Homines sapientes. Niemand heeft het recht een volk te onderdrukken, dat is precies wat ik bedoel. En niemand heeft het recht terreur te zaaien.

Dmitri Dmitrievitsj | 20-01-11 | 20:12

H.Stiglitz | 20-01-11 | 20:09
En de voorliefde voor oude hopen steen met het predicaat "heilig". Dus ja, dan heb je er recht op... Kut religie. Echt, zonder religie zou er veel makkelijker een streep door het land getrokken kunnen worden. Zonder hoge muren, wachttorens en schrikdraad.

Doc Damage | 20-01-11 | 20:11

Doc Damage | 20-01-11 | 20:08
"Zijn er homo sapiens die het verdienen om onderdrukt te worden?!"

Ja, de Finnen. Want dat zijn hufters. Allemaal! (vind ik)

DEhomo | 20-01-11 | 20:11

Dmitri Dmitrievitsj | 20-01-11 | 20:00
De sleutel tot vrede in het Midden-Oosten: Hummus.
Zowat het enige wat de Palestijnen en Israeliers verbindt is de bovennatuurlijke voorliefde voor hummus.

H.Stiglitz | 20-01-11 | 20:09

Dmitri Dmitrievitsj | 20-01-11 | 20:00
Leest u uw eigen zijn nog eens terug:
"In plaats van te beargumenteren welk volk het meest door toedoen van het andere heeft geleden en welk volk het meeste recht heeft het andere te onderdrukken..."
-
Zijn er homo sapiens die het verdienen om onderdrukt te worden?!

Doc Damage | 20-01-11 | 20:08

@ Dmitri Dmitrievitsj | 20-01-11 | 20:00
Ja hoor, inderdaad, ze leven zonder problemen naast elkaar in Amsterdam. Niet voor niets wordt Joden door Bolkenstein aangeraden om vooral niet te verhuizen..

DEhomo | 20-01-11 | 20:06

Jewelry heet niet voor niets jew-elry
-
En gewoon stoppen met dat religie gelul. Scheelt een hoop ellende, met die gare 'heilige' hopen steen in Israel...

Doc Damage | 20-01-11 | 20:06

In plaats van te beargumenteren welk volk het meest door toedoen van het andere heeft geleden en welk volk het meeste recht heeft het andere te onderdrukken zou men zich beter kunnen richten op een manier om tot vrede te komen, zodat zowel joden als Arabieren kunnen leven in het Heilige Land. Joden en Arabieren kunnen naast elkaar leven in New York, Londen, Amsterdam, Parijs. Ze hebben het eeuwen gedaan in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Waarom zouden ze dat uitgerekend in Palestina / Israël nu niet meer kunnen?
En nee, ik ga de oplossing niet geven, die is namelijk te eenvoudig. Het gaat om een andere basishouding. Gunnen in plaats van misgunnen, de ander als mens zien en niet als vijand.
(Hippiemodus off)
www.youtube.com/watch?v=9vZXLpDe6O0
אלי, אלי

Dmitri Dmitrievitsj | 20-01-11 | 20:00

4nonymous | 20-01-11 | 19:47
Je vergelijking klopt niet om 2 redenen:
1. Marokkanen hebben hiervoor nooit in Nederland gewoond, het huidige Israel is een groot deel van de geschiedenis bewoond geweest door Joden en zelfs na de diaspora is er altijd een aanzienlijke Joodse minderheid geweest in Palestina/Israel.
2. Nederland is een soevereine staat en het Nederlands volk is een 'echt' volk met een eigen taal en cultuur. Er is nooit een Palestijnse-Arabische soevereine staat geweest waar nu Israel is, sinds de Romeinse verovering van Judea is het deel geweest van grote rijken, eerst het Romeinse, vervolgens het Ottomaanse en tenslotte het Britse. Ook is er pas sprake van een 'Palestijns volk' sinds 1964, toen de PLO werd opgericht om de strijd tegen Israel op een andere manier vorm te geven. Het Palestijnse volk zijn niets meer dan de arabieren die in 1948 'toevallig' daar woonden. In de werkelijkheid was/is er geen enkel verschil tussen Palestijnen, Jordaniers of Egyptenaren totdat zij in 1964 besloten dat het gunstiger is als het wel zo is.

H.Stiglitz | 20-01-11 | 19:58

Het is moeilijk uit te leggen zonder in al te grote details te treden, maar feitelijk zijn alle christenen joden, en alle joden sinds pakweg tweeduizend jaar geleden ook christenen. Het punt is namelijk dat per definitie elke christen ook het oude testament accepteert, maar joden trachten te verhullen of tegen te spreken dat zij feitelijk ook volgers van Jezus zijn. Maar dit is toch echt zo, ik zal het uitleggen. In de joodse tradities was het gebruikelijk dat er in de tempel werd geofferd. Maar er wordt sinds de kruisiging van Jezus door de joden niet zo heel erg veel meer geofferd, omdat de Heere Jezus het ultieme offer was. Doordat Jezus zichzelf offerde is er geen offer meer nodig. Vraag het maar eens in de buurt, er is geen enkele jood de laatste paar duizend jaar in problemen gekomen omdat hij zijn buren ergerde omdat hij op het balkon van een bovenwoning eigenhandig een schaap heeft gekeeld.
Joden offeren niet meer, terwijl het in het oude testament nog wel gebruikelijk was, maar sinds Jezus offert de jood niet meer, het is niet meer nodig. Daarom zijn er feitelijk geen echte verschillen meer tussen de kleine joodse sekte met de naam christenen en de moordenaars van god's zoon. (grapje)

vanhetgoor | 20-01-11 | 19:57

@Jan en Alleman | 20-01-11 | 18:09
Het zijn dan wel Moslims en Christenen in zowel Irak als Afghanistan. En er waren dan misschien wel Christenen in die anderen betrokken, maar de Godsdienst was in geen van deze gevallen aanleiding voor de oorlog an sich. Irak ging om de olie en de aandacht of te leiden van de kwakkelende Amerikaanse economie ( en zo ook het bedrijfsleven een boost te geven). Afghanistan vanwege de aandacht op Bin Laden ( die gewoon rustig in Pakistan logeert of inmiddels al lang dood is, logisch ) en wederom economische en financiële doelen. Korea en Vietnam ook wederom omdat oorlog in de U.S voor bepaalde groepen mensen veel geld oplevert. Dit alles onder het mom van "het brengen van democratie en de wereld te beschermen tegen terrorisme", uiteraard.
En zie de nu paradijselijke situatie in Irak, de glanzende rust die ze toentertijd achter lieten in zowel Vietnam en Korea. God bless the USA.

Over de 1e en 2e wereldoorlog heb ik weinig parate kennis, dus daar houd ik even m'n mond over. Maar ik betwijfel ten zwaarste dat de ware beweegreden achter WO2 jodenhaat was... Ik gok op.... financiële beweegredenen.

Het Christendom is dan misschien wel de basis voor de normen die de Amerikanen zo graag veinzen te verspreiden in zandbaklanden, maar gelooft u mij, de voornaamste reden is altijd The almighty Dollar.

An die ARBEIT | 20-01-11 | 19:56

@4nonymous | 20-01-11 | 19:47, je negeert bewust het opkomende nationalisme in die regio, al ver voor de jaren '40. En de judeofobie die daar al eeuwen lang heerst, en in Jeruzalem al sinds de verovering door het beest Saladin. De Turken brachten veel sefardische Joden naar Jeruzalem (omdat die hoog opgeleid waren), vanwege hun eigen belang, maar de Arabieren haatten hen. Vergeet bovendien niet dat heel wat Israëli's noodgedwongen landen als Egypte, Libië en Jemen moesten verlaten omdat overal pogroms uitbraken en overheden ze lieten gaan tegen - betaling - van al hun bezittingen.

cultheld | 20-01-11 | 19:52

magentaplacenta | 20-01-11 | 19:28
U is eindelijk overtuigd van uw onkennis en onkunde en nu zodoende verder uitgekletst; minimaal totdat u zich eindelijk eens heeft ingelezen? Fijn. Dan blijft ons en uzelf hopelijk verdere nonsense van uw zijde bespaard.
.
cultheld | 20-01-11 | 19:28
Ook dat heeft een achtergrond. En heeft volgens vele geschiedschrijvers meer te maken met op een gegeven moment tussen zo'n beetje '33 en '48 massa-immigratie van Joden in Palestina dan met Palestijnen die per definitie een grafhekel aan Joden hadden.
Ter illustratie: er heerst momenteel in NL een ietwat anti-Marrokkaans klimaat. Hoe denk je nu dat dat zich zou gaan ontwikkelen als wij hier te maken zouden krijgen met een jarenlange massa-immigratie van Marokkanen? In de wetenschap dat een groot deel van die immigrerende Marrokanen Nederland op de koop toe ook nog beschouwd als HUN GodGegeven land en geboortegrond?

4nonymous | 20-01-11 | 19:47

KayCee | 20-01-11 | 19:27
Nee, ja, inderdaad. Jij weet inderdaad wie ik ben, en wie mijn vrienden en kennissen zijn. Sorry, ik val door de mand!

Loser.
Je hebt zelf een oordeel over mij, terwijl je NIETS van mij weet,
om vervolgens mij te veroordelen over iets waar ik in elk geval meer dan niets over weet!

DEhomo | 20-01-11 | 19:42

250 reacties verder en ik heb nog geen alternatieve verklaring gezien waarom joden door de eeuwen heen zijn gehaat en opgejaagd door zo'n beetje alle volken en religies.

Twee delen overleven het niet, 1 deel wel, dat zal waarschijnlijk meer met aantallen joden te maken hebben, dan land. Alhoewel, 2 speciale bommetjes uit Iran zou een snelle verklaring opleveren.

je postbode | 20-01-11 | 19:37

En oh ja, uiteraard:
@ koerbagh | 20-01-11 | 18:49 ""Overigens was het geen Jood die is begonnen met schieten in 1948.""
.
4nonymous | 20-01-11 | 19:25 is ook interessant voor jou als zelfverklaard geschiedenisvervalserdetector, m.n. dit stuk natuurlijk: en.wikipedia.org/wiki/Deir_Yassin_mass.... "Geen Jood begonnen met schieten in 1948", welneeeuuu joh; en dan de mond vol hebben over "geschiedenisvervalsing". Begin anders de eerst de geschiedenis eens door te nemen alvorens je dit soort nonsense blaat.
.
@LiebeMan: Nog meer empirisch bewijs voor mijn stelling dat de Israel-adepten hier zich nog geen 2 seconden in het conflict hebben verdiept...

4nonymous | 20-01-11 | 19:35

@4nonymous | 20-01-11 | 19:25, waar precies veroordeel ik Palestijnen dan wel Arabieren collectief? Het verklaart slechts dat er al langer een anti-Joods klimaat heerste in dat gebied, en dat de oprichting van Israël niet de oorzaak is van de Jodenhaat in het Midden-Oosten. Het heeft zich hooguit grootschalig ontwikkeld van judeofobie naar vulgair antisemitisme.

cultheld | 20-01-11 | 19:28

-weggejorist-

magentaplacenta | 20-01-11 | 19:28

DEhomo | 20-01-11 | 19:22

Nee, je hebt geen enkele kennis. Zogenaamd claimen datje Iraanse kennissen hebt, maar staan te springen bij de gedachte dat Teheran in puin ligt. Idioot, het merendeel van de mensen in de Iraanse hoofdstad moet niets hebben van de kliek rondom Ahmadinejad.

KayCee | 20-01-11 | 19:27

Toevallig dat als je kijkt naar de geschiedenis vrijwel alle jodenhaat uit de Gristelijke hoek kwam, dus eigenlijk zegt deze gristen dat gristenen Satan zijn?
'Oh, trouwens, twee delen van Israel overleven het niet' Laat me raden, Judea en Samaria?

H.Stiglitz | 20-01-11 | 19:27

cultheld | 20-01-11 | 19:00
Uit je eigen bron - 2e alinea - ben je waarschijnlijk het volgende stukje vergeten te lezen? ""Sixty-seven Jews were killed and Jewish homes and synagogues were ransacked; nineteen local Arab families saved 435 Jews by hiding them in their houses at great risk to themselves.[2][3] The survivors were evacuated from Hebron by the British authorities. "" Vooral dat stukje na de puntkomma is interessant.
.
magentaplacenta | 20-01-11 | 19:07
En alweer toon je aan dat je je nog geen 2 seconden hebt verdiept in de achtergronden van het conflict. Zelfs niet nadat ik je 2 namen op een presenteerblaadje aanreik: Irgun en Lehi.
Alsjeblieft:
en.wikipedia.org/wiki/List_of_Irgun_at...
en.wikipedia.org/wiki/Lehi_%28group%29...

Met als grootste dieptepunt: en.wikipedia.org/wiki/Deir_Yassin_mass...
En helaas hadden die Palestijnen dus geen 19 local Jewish families die ze in bescherming namen. En knoop voor de rest goed in je ogen wat je daar leest, want dat is een belangrijk deel van de aanloop naar de situatie zoals die nu bestaat in Israel/Palestina.

4nonymous | 20-01-11 | 19:25

@ ben nuchter | 20-01-11 | 19:06
Dankje!
Enne.. Als iemand zegt "Den Haag in puin" bedoelt die waarschijnlijk dat hij het fijn vind dat de NL regering in puin ligt. Zoals ook Teheran de hoofdstad en verblijfsplaats is van de gemiddelde fundi (en Ahmedinejad) op dit moment. Daarom dat ik Teheran niet zou missen.
Ik heb ook Iraanse kennisen, en ook ik heb de filmpjes van Teheran voor Ahmedinejad gezien. Dus nee, ik heb wél de kennis.

Ohja, je bent zelf een domme lul.

DEhomo | 20-01-11 | 19:22

De rationeel denkende mens vind al gauw iets absurd dat niet in zijn of haar straatje past.
waarnemer | 20-01-11 | 19:19
In tegenstelling tot religieuze mensen. Proest.

magentaplacenta | 20-01-11 | 19:22

pikwieter | 20-01-11 | 19:13
De gereformeerde Jezus? King der Joden?

sjaakdeslinksesul | 20-01-11 | 19:21

Een goed artikel in het Reformatorisch Dagblad.
Al zal dat de rationeel denkende mens niet meer aanspreken.
De rationeel denkende mens vind al gauw iets absurd dat niet in zijn of haar straatje past.

waarnemer | 20-01-11 | 19:19

"De auteur is emeritus predikant in de Christelijke Gereformeerde Kerken."

Moge hij spoedig tot zijn schepper wederkeren.

pikwieter | 20-01-11 | 19:13

<edit> 4nonymous | 20-01-11 | 19:02 "... Haganagah, het Joods Bestuur in die tijd" moet zijn "... Haganah en het Joods Bestuur in die tijd"

4nonymous | 20-01-11 | 19:09

geschiedenisvervalsing
4nonymous | 20-01-11 | 19:02
haha. Jij weet helemaal niet waarover je praat. Op tafel met je bronnen, joods kwaad voor 1948, anders optiefen ofzo. Joden hoefden nergens voor te zorgen, ze werden anders ook wel doodgeslagen door woedende arabische menigten.

magentaplacenta | 20-01-11 | 19:07

@ DEhomo 18.56
ik was in 1984 en 1992 in teheran en trof daar aardige en intelligente mensen aan die een onafhankelijke geest hadden, van kunst en theater hielden en een open mind hadden. helaas is dort khomeini, ahmahinedjad en andere religieuze eikels de indruk ontstaan dat iran een islamitische one-way sharia staat is. zeker teheran is een behoorlijk moderne stad, de machthebbers steunen op het leger en het achterlijke platteland, tevens vervalsen ze de verkiezingsuitslagen. je opmerking is walgelijk, achterlijk en getuigt van weinig kennis. je bent een domme lul/kut.

ben nuchter | 20-01-11 | 19:06

Eerst die Polen, toen die Mocro, dan weer het Oude Volk. Joris heeft het er maar druk meer dezer dagen.

Petrus de Rewa | 20-01-11 | 19:04

@KayCee | 20-01-11 | 16:37
Precies, pakweg tweehonderd jaar terug preekten gereformeerde predikanten precies het tegenovergestelde van wat ds. van Zonneveld hier orakelt.
Revius in het begin van de zeventiende eeuw:

T’en zijn de Joden niet, Heer Jezu, die u kruisten,
noch die verraderlijk u togen voort gericht,
noch die versmadelijk u spogen int gezicht,
noch die u knevelden, en stieten u vol puisten.

Petrus de Rewa | 20-01-11 | 19:03

magentaplacenta | 20-01-11 | 18:45 ""Joden zijn gewoon altijd de lul, of ze nu wat doen of niet."""
Ooooohhh Calimero de Calimero huiliehuilhuil. Alleen hebben ze in 1948, daarvoor tot op heden wel WAT gedaan. En niet zo'n klein beetje "WAT" ook. En van dat WAT zijn toch voornamelijk de Palestijnen de lul.
.
koerbagh | 20-01-11 | 18:49 ""Overigens was het geen Jood die is begonnen met schieten in 1948.""
Leuk man, dit droppen en direct daarna een speech beginnen over geschiedenisvervalsing door antisemieten. Je moet wel echt hardgrondig lef hebben. Mijn diepe bewondering daarvoor.
De Joden hebben nogal wat afgeschoten daar in Palestina. Voor 1948. In 1948. Na 1948. Vraag maar aan de Engelsen en Arabieren die in die periode in dat gebied vertoefden. Tenminste, het deel ervan dat het heeft overleeft. Laat je daarbij o.m. de termen "Irgun" en "Lehi" vallen dan kruipen ze nu op hun oude dag nog bevend weg onder een tafel. Beide verlengstukken van de Haganagah, het Joods Bestuur in die tijd. Na '48 goeddeels geintegreerd in de IDF en gedeeltelijk in de Joodse politiek. De PLO en Hamas zijn schattige boyscouts in vergelijking met die organisaties.
Maar jij hebt daarover vast wel wat geschiedenis te vervalsen nietwaar?

4nonymous | 20-01-11 | 19:02

Van Ravenzwaai | 20-01-11 | 19:00
Danku ik ben vereerd. Als ik maar mag meedelen in het "joodse bezit." diamantjes en aandelen heb ik nooit genoeg aan.
cultheld | 20-01-11 | 19:00
Dat zo'n figuur als Amin al-husseini al groot moefti kan worden zegt al genoeg.

magentaplacenta | 20-01-11 | 19:02

En de Joodse messias heet:
magentaplacenta!
Hulde!

Van Ravenzwaai | 20-01-11 | 19:00

@SantaX | 20-01-11 | 18:48,

en.wikipedia.org/wiki/1929_Hebron_mass... Dit komt zeker ook door 'het jatten van land?' Iedereen vergeet dat er een heleboel anti-Joodse sentimenten en handelingen vooraf zijn gegaan aan de stichting van de staat Israël. En dan heb ik het niet over Europa en Rusland, maar specifiek over het Britse mandaat en de Arabische wereld. De Joden die in 1929 bruut zijn afgeslacht in Hebron door nazivriend Al-Husseini behoorden tot families die er al eeuwen, soms zelf langer dan een millennium, leefden.

cultheld | 20-01-11 | 19:00

Meestal vermoorden ettertjes die hun stoel terug stelen niet meteen het hele dorp van degene die hem afnam.
SantaX | 20-01-11 | 18:55
Over dorpen uitmoorden gesproken, nl.wikipedia.org/wiki/Bloedbad_van_Heb...

kijk voor de grap eens naar het jaartal.
En nu even je ego opzij zetten en jezelf inlezen ofzo.

magentaplacenta | 20-01-11 | 18:57

Kijk, da´s nu prettig om te horen. Teheran in puin.
Daar drink ik op, CHAMPAGNE!

DEhomo | 20-01-11 | 18:56

@magentaplacenta | 20-01-11 | 18:52
Meestal vermoorden ettertjes die hun stoel terug stelen niet meteen het hele dorp van degene die hem afnam. Nouja afnam, die jongen zat er al tig jaar op en toen gaf iemand uit een andere, hogere klas, die stoel die helemaal niet van hem was weg aan een ander.

SantaX | 20-01-11 | 18:55

SantaX | 20-01-11 | 18:48
Boos boos boos. Ze moesten gewoon de joden hebben. ZIJ vielen Israel aan. Dude, er was helemaal geen probleem.
Ga als jood eens proberen een stuk land in Jordanië te kopen. Boze hakbars achter je aan.
Simpele samenvatting:
ettertjes treiteren jongen omdat hij hun stoel heeft ingepikt, ettertjes slaan, jongen beukt terug, ettertjes huilen, stoeltjes kwijt, en dan bij juf gelijk gaan halen.
Zo zit de vork in de steel.

magentaplacenta | 20-01-11 | 18:52

@ magentaplacenta 18.37

klopt, die indruk krijg je snel in israel, vooral tel aviv lijkt bijna europees, maar israel is groter. begrijp me goed, ik ben niet anti-irael en pro-palestina, zoals eerder door mij gepost: het is een conflict van eikels tegen klootzakken. sinds israel werd opgericht en door haar domme buren werd aangevallen is het hommeles in het midden-oosten en het gezeik gaat maar door. door de genadeloze wijze waarop israel elke aanval 10-voudig wreekte is de afgelopen jaren zoon giftig klimaat ontstaan in het midden-oosten dat het nu al ruim 30 jaar ons leven beinvloed. oliecrisis, regeringscrisis etc. wordt dit gezeik wel een beetje zat, opzouten dus ook uit pakistan en afghanistan, laat ze het aub zelf uitzoek, wegwezen uit het midden-oosten.

ben nuchter | 20-01-11 | 18:50

@4nonymous | 20-01-11 | 18:41
Waarom mogen er geen Joden op de West-Bank wonen? Er mogen best Moslims en Arabieren in Israel wonen. Als je in Nederland zo'n politiek voert zoals de Palestijnse autoriteit doet dan ben je een racist.
Overigens was het geen Jood die is begonnen met schieten in 1948. Er is niks gewapenderhand in beslag genomen, er werd alleen een onafhankelijk land uitgeroepen waar sommige inwoners het niet mee eens waren. Maar goed, geschiedvervalsing is favoriete hobby van antisemieten en de verdedigers van een niet bestaand volk.

koerbagh | 20-01-11 | 18:49

@magentaplacenta | 20-01-11 | 18:45
Ja, nadat ze al het vruchtbare land hebben gejat en voor hebben gezorgt de laatste 47 jaar dat de palestijnen niets hebben. Zelfs als cement stonden op de verboden lijsten... :') Cement... en medicijnen... :') en stroom.... :')

Wat krijg je daar nu voor betaald eigenlijk? Om die onzin hier te plempen? Kan me niet voorstellen dat je zulke dingen zegt ten koste van je eigen reputatie terwijl iedereen de feiten kan opzoeken.

SantaX | 20-01-11 | 18:48

Vandaag mag het gezegd worden zonder weggejorist te worden als ik het goed begrepen heb:
**Israelies en hun aanhang zijn tuig,allemaal!!**

K.Zwellever | 20-01-11 | 18:47

4nonymous | 20-01-11 | 18:41
Jij weet helemaal niet eens hoelang dit al speelt, ga spelen ofzo.
Joden zijn gewoon altijd de lul, of ze nu wat doen of niet.

www.google.nl/search?q=Arabisch-Isra%C...

Israel had maar met zijn vingers hoeven knippen en het was voor eens en altijd afgelopen. Maar Israel wilt vrede.

magentaplacenta | 20-01-11 | 18:45

@LiebeMan: Mijn post van 18:09 that is.

4nonymous | 20-01-11 | 18:45

Schoorsteenveger | 20-01-11 | 16:46
Tuurlijk, van onze grote kerkhervormer en jodenvriend Maarten Luther. Ook voorspeld door Zacharias.

sjaakdeslinksesul | 20-01-11 | 18:42

magentaplacenta | 20-01-11 | 18:28 "Een oorlog waar Israel nooit om heeft gevraagd."
Muhahahah, are u actually serious?
@LiebeMan: ziet u wel, mijn post van 18:02 is bij deze empirisch bevestigd.
.
Ahum. Als je land, huizen en goed van een anderen gewapenderhand in beslag neemt, dan... SMEEK je om oorlog. Probeer maar bij jou in de buurt bij een paar random families. And pay attention to wat er dan gebeurd.

4nonymous | 20-01-11 | 18:41

@4nonymous 18.36
je zou toch denken dat men in jeruzalem op basis van de ervaringen in wo 2 een wat rationeler beeld had van hoe volken zich onder elkaar dienen te gedragen, terzijde, de palestijnen zijn geen haar beter.

ben nuchter | 20-01-11 | 18:40

ben nuchter | 20-01-11 | 18:35
Gek genoeg, heb ik er daar niet zoveel van gezien. De Israeliers die ik zag, waren vrij westerse mensen. Misschien moet ik voortaan maar eens vragen om langs de orthodoxe buurten te rijden, ben benieuwd naar je bewering.

magentaplacenta | 20-01-11 | 18:37

ben nuchter | 20-01-11 | 18:24
Hear hear. Alleen als we naar de machtsverhoudingen en mede daaruit voortvloeiend de aantallen kaputgeschossen burgers kijken dan kan ik toch wat meer sympathie opbrengen voor de Palestijnse burgers die in een uitzichtloze situatie zitten welke ze zelf niet kunnen veranderen.
Doen ze niks dan gebeurt er niks aan de andere kant van die concentratiekampmuur om gaza, en gaan de pesterijen rustig door. Doen ze wel wat dan worden ze vanuit de andere kant van die muur aan flarden geschoten. Over "cought between a rock and a hard place" gesproken.

4nonymous | 20-01-11 | 18:36

@Causa Sui | 20-01-11 | 18:33
Dat is niet jouw zaak, vriend!

SantaX | 20-01-11 | 18:35

@magentaplacent 18.28
waag het niet om op sabbat in een orthodox joodse wijk auto te rijden, dan krijg je een steen door de ruit. die lui zijn net zo erg als taliban of ahmedinidjad types. religie is de grootste kwelling van de mensheid. 300 jaar na de verlichting hebben we nog steeds met die achterlijke gladiolen en hun geloof te kampen ( en dan bedoel ik ook de achterlijke gristenfundi's in de usa).

ben nuchter | 20-01-11 | 18:35

Aaah wacht ff... SantaX... SatanX Zie je wel, ik heb je door!!!
Heeft de predikant toch gelijk zeg!

Causa Sui | 20-01-11 | 18:33

ben nuchter | 20-01-11 | 18:24
Maar wel wordt weer even vergeten dat Israel nu gewoon een legitieme staat is, een democratie. In Israel geniet je zoveel vrijheden die daar in die omgeving lang niet vanzelfsprekend zijn. Ik geloof dat Jeruzalem in beste handen in van Israel. Israel mag best wel toleranter, maar oorlog is oorlog. Een oorlog waar Israel nooit om heeft gevraagd.

magentaplacenta | 20-01-11 | 18:28

@ben nuchter | 20-01-11 | 18:24
Correctie, het is een bewuste politiek van Jordanië, Egypte en Syrië.

koerbagh | 20-01-11 | 18:27

@ magentaplacenta 18.18
de ira en de eta zijn ook hardstikke legitiem. op elke dode aan israelische kant vallen er 50 een de palestijnse kant, als je wikileaks hebt bijgehouden dan weet je dat het afknijpen tot op de rand van totale armoede van de palestijnen een bewuste politiek van israel is. zoals gezegd voor geen van beide partijen heb ik een gram sympatie. wat me tegen de borst stuit is de kritiekloze stellingname van pro en contra israel en palestina aanhangers. het is een battle van eikels tegen klootzakken.

ben nuchter | 20-01-11 | 18:24

@cultheld | 20-01-11 | 18:21
Ik ga het kijken, maar de poster *hebrew university* zal er waarschijnlijk op duiden dat het nogal propaganda is, maar ik laat me verrassen, ik ga het nu kijken.

SantaX | 20-01-11 | 18:23

Ik citeer:
"Wie leeft bij een open Woord kent de achtergronden, en wie door het ware geloof in Christus is, wordt geteld als in Israël ingelijfd. Zo is de toename van de christenvervolging ook al duidelijk."

Ja, die christenhond weet het meteen om te turnen tot een slachtoffer- huiliehuilie verhaal. Jodenhaat is erg, maar christenvervolgingen zijn nog ergerderderder! Boehoehoe!
Het is godverdomme te ranzig voor woorden. Is christenklootzak helemaal van de pot gerukt? Ik hoop dat hij spoedig en pijnlijk naar zijn maker mag. (En dat is niet mijn maker, vriend!)

koerbagh | 20-01-11 | 18:22

@Willianus Wortelus | 20-01-11 | 16:59
Ouwe fapperT. Vrouwen met zaad over hun smoeltje is iets anders dan vrouwenzaad he!

LiebeMan | 20-01-11 | 18:22

magentaplacenta | 20-01-11 | 18:11
Neu joh, dat de Israelies de afgelopen 10 jaar ongeveer 1 Israeli tegen 100 Palestijnen lopen (als die verhouding inmiddels niet alweer nog stukken krommer is) qua burgerslachtoffers/doden is geen argument. Ga Verhagen knuffelen man.
De Israelies zijn inderdaad geen Nazies. Die waren bestwel dom. Zij doen 1 ding beter dan de Nazies namelijk: de hele wereldbevolking dusdanig spammen met hun propaganda dat qua beeldvorming zowaar zij als Het Grote Slachtoffer worden gezien. En daarbij schuwen ze niet ook gretig terug te pakken op 40-45 om zich te rechtvaardigen en zich nog wat extra in die slachtofferrol te kunnen wentelen. Gelukkig gaan er steeds meer ogen open wereldwijd. Nederland blijft helaas wat achter. Tja, Grefo's, enkele andere Gristelijke denominaties en Wildersadepten te over die Israel onvoorwaardelijk steunen en zelfs een drietal nukes op Gaza nog zouden rechtkletsen.

4nonymous | 20-01-11 | 18:22

Als je ipv samenzweringsfreaks en conspiracy theories écht de waarheid wil weten, wijs ik je hierop:
www.youtube.com/watch?v=Z87CS-Bm8bQ

Niet alleen antisemitisme, maar ook cultuurrelativisme en al die '9/11 = inside job' fantasieën worden met de grond gelijk gemaakt door mondiaal gerenommeerde wetenschappers. Niet geschikt voor VMBO'ers en ADHD-patiënten, want het is een tamelijk lijvige lezing.

cultheld | 20-01-11 | 18:21

@ben nuchter | 20-01-11 | 18:06
When people criticize zionists. They mean jews.

LiebeMan | 20-01-11 | 18:20

SantaX | 20-01-11 | 18:13
Wat is je punt nu dan? veel burgerslachtoffers? Ik heb je al verteld hoe dat zit. Ze schieten raketten vanuit scholen vent, hoe kun je in godsnaam Israel als oorzaak van die ellende aanwijzen. Israel heeft elk recht, voor elke raket, met buldozers een charge uit te voeren. Want zo gaat dat. Oorlog enzo.
En doe maar alsof het je niets kan schelen, je bent een leugenaar. Israel is legitiem.

magentaplacenta | 20-01-11 | 18:18

@4nonymous | 20-01-11 | 18:09
Ach hou eens op. Wat is dat voor een onzin. Empirisch niet waar.

LiebeMan | 20-01-11 | 18:17

@Jan en Alleman | 20-01-11 | 18:09
Christen commi's? Contradictie in terminis. Communisme is antireligieus, ik ga er van uit dat je dat zelf ook best weet.

LiebeMan | 20-01-11 | 18:15

@magentaplacenta | 20-01-11 | 18:11
Heb je de cijfers nu al bekeken? Nee he? Je kent de cijfers zo ook wel. Dus ben ik een leugenaar, antisemiet en een slecht mens. En waarom? Omdat ik zeg waar op het staat. Maar ik ben nu wel echt klaar met je, dus reageer nog maar een keer, dan heb je het laatste woord gehad, want dat wil je toch zo graag.

SantaX | 20-01-11 | 18:13

SantaX | 20-01-11 | 18:07
Kool -> Sop -> Niet waard.
Zodra mensen in deze discussie gaan slingeren met totaal irrelevante baarlijke nonsense als "Ugh. Ik er met vakantie geweest zijn. Jij niet. Daarom ik gelijk hebben. Ugh." is het tijd om de discussie te beindigen.

4nonymous | 20-01-11 | 18:13

@Superior Bastard | 20-01-11 | 18:05
Dank je, al zou ik het eigenlijk niet moeten doen. Ik weet dat ik mezelf ook makkelijk laat fokken zeker door mensen die het allemaal maar prima vinden wat Israel doet en geen enkel inzicht, inlevingsvermogen of respect hebben voor een leven van een kind omdat die toevallig moslim is. 12 jaar geleden had zo iemand nog een punt, toen leek het geweld inderdaad vrij eenzijdig te zijn, maar vandaag de dag is die hele situatie volledig omgedraaid.

SantaX | 20-01-11 | 18:12

SantaX | 20-01-11 | 18:06
Je liegt over wat er precies in de bezette gebieden aan de hand is, je praat suggerend dat de soldaten van israel bewust kinderen doodschieten alsof ze het leuk vinden, je bent een leugenaar. Als je zelf eens aankomt in Israel, dan merk je op het vliegveld al wel dat er angst heerst. Jezus ik ben nog nooit zo goed beveiligd, en dat is zwaar intimiderend.

Noem anders nog eens een aantal andere landen waar het normaal is om op basisschool betonbunkers naast zandbakken te plaatsen? Israel heeft veel te lang veel te veel gepikt. Slachtofferaantallen zijn geen argumenten, net zomin dat gezanik over "proportionaliteit", denk je dat een oorlog winnen gaat over "proportionaliteit"? Natuurlijk niet, het zijn terroristen die laf guerillastrategieën gebruiken en elk dood kind is propaganda tegen Israel. Mensen zoals jij maken me zwaar misselijk, Israel vergelijken met nazi's, altijd het hardst schreeuwen maar er zelf je ogen voor de waarheid sluiten. Groei eens op.

magentaplacenta | 20-01-11 | 18:11

De gemiddelde reaguurder heeft zich nog geen 10 seconden in het Israel <> Palestijnen conflict verdiept. De Israel-adepten nog geen 2 seconden.

4nonymous | 20-01-11 | 18:09

An die ARBEIT | 20-01-11 | 17:03
Irak: Moslims vs. Christenen
Afghanistan: Moslims vs. Christenen (2 torens)
Korea: Christen Kapi's vs. Christen Commi's
Vietnam: " " " "
1e Wereldoorlog: Christenen vs. Christenen
2e Wereldoorlog: Jodenhaat

En bij allemaal waren de VS betrokken, die proberen al jaren de hele wereld christelijk te maken.

Jan en Alleman | 20-01-11 | 18:09

@magentaplacenta | 20-01-11 | 18:05
Oh, ik ben er niet geweest? nee als jij dat zegt, dan is dat zo. Ik mocht ook binnen bij de oom van mijn ex omdat ik geen jood was. Nee inderdaad, ik lul maar wat. J ehebt helemaal gelijk.

SantaX | 20-01-11 | 18:07

@ steilloos ten onder 17.41
niet iedereen die tegen die kut-israeliers zegt en iet positiefs over die klote palestijnen is meteen een anti-semiet. palestijnen en joden zijn trouwens beide semieten. omdat geert vroeger zijn maagdelijkheid verloren is in een kibboets is iedereen hier tegenwoordig erg pro israel, zonder een beetje dieper in de materie te duiken. ojee, ik heb iets negatiefs over israel gezegd, nu krijg ik weer de haat-lulkoek van de geert en leon dewinter adepten over me heen, handenwrijven afwacht,

ben nuchter | 20-01-11 | 18:06

Als we in een paar voorgaande topics "Polen" hadden vervangen door "Joden" dan hadden we pas echt de poppen aan het dansen gehad :D

4nonymous | 20-01-11 | 18:06

@magentaplacenta | 20-01-11 | 18:03
Eh nogmaals, lees even de cijfers van de laatste 10 jaar. Kijk even wie er aan welke kant precies is dood gegaan. Israel blijft zelfs volgens je eigen beredenering de boosdoener. Maar jij bent zo vol van Israel dat discussie met jou geen zin heeft. Jij vind het prima dat de palestijnen zo behandelt worden. Kortom: laat me met rust gek, ik hou niet van oorlogsmisdadigers. En ook niet van de mensen die dat steunen.

SantaX | 20-01-11 | 18:06

Alleen, op dit moment zijn er al jaren kristalnachten in palestina.
SantaX | 20-01-11 | 18:00
Ik ben er geweest. Jij niet. En dat maakt opzich niet uit, maar ik betrap je nu op een leugen.

magentaplacenta | 20-01-11 | 18:05

SantaX | 20-01-11 | 18:00
Respect voor uw manier van discussiëren.

Superior Bastard | 20-01-11 | 18:05

@polt | 20-01-11 | 18:03
Voor wat dan?

SantaX | 20-01-11 | 18:04

@S. Quentin Quale | 20-01-11 | 17:52
Ben ik wel met je eens, hetzelfde zie je ook met marocs trouwens. Het gros pleegt geen overvallen en roept niemand na, alleen, de kleine groep die het wel doet, doet dat met zoveel machtsvertoon en maakt zoveel indruk op de maatschappij dat je vanzelf de situatie krijgt dat men iedereen over 1 kam gaat scheren.

SantaX | 20-01-11 | 18:04

SantaX | 20-01-11 | 18:00
wanneer zoek je eens psychiatrische hulp

polt | 20-01-11 | 18:03

Ook de laatste weken weer, gaan ze weer leuk illegale nederzettingen bouwen. Die mensen willen helemaal geen vrede.
SantaX | 20-01-11 | 18:00
Want nederzettingen bouwen is ook echt even erg als bommen gooien en mensen doodschieten. Hoevaak hebben de palestijnen een bestand wel niet verbroken?

magentaplacenta | 20-01-11 | 18:03

Toetmoseskriebel,
Dit, freund, is niet mijn biebel.

hallevvezool | 20-01-11 | 18:00

@Steilloos ten Onder | 20-01-11 | 17:45
Ik moet dat misschien wat nuanceren, ik heb zelfs een joodse ex. Het is echt niet zo dat ik voor een 2de kristalnacht ben. Alleen, op dit moment zijn er al jaren kristalnachten in palestina. Dat is een vorm van onrecht die ik juist van het Israelische volk echt niet kan hebben. Die zouden toch beter moeten weten denk ik dan. En dan de manier waarop ze het doen... De propaganda en leugens. Ik heb daar heel veel moeite mee, dat raakt mij. Ik ben daar boos over. Dat merk je dan ook aan de manier hoe ik over Israel denk. Maar, een beter woord zou zijn: zionisten, alleen de zionisten regeren Israel dus dat is een beetje gelijk aan elkaar. Ook de laatste weken weer, gaan ze weer leuk illegale nederzettingen bouwen. Die mensen willen helemaal geen vrede.

SantaX | 20-01-11 | 18:00

S. Quentin Quale | 20-01-11 | 17:52
Israel doet er natuurlijk ook alles aan om dat verschil onzichtbaar te maken.

4nonymous | 20-01-11 | 17:58

Grefo's en hun nonsense. Precies het type dat religie een slechte naam geeft.
.
ben nuchter | 20-01-11 | 17:41
Enige jammere is dat een overdaad aan atheisten en evolutionsten - en andere zelfverklaard "rationalisten" - tegenwoordig exact diezelfde fundamentalistische trekjes vertoont. Incl. ONS zijn goed/slim/correct en HUN zijn slecht/dom/fout denkbeelden.
Om even het perspectief erin te houden...

4nonymous | 20-01-11 | 17:54

Spannend; de kerk als tijdreismachine, bible-manual in de rechter- en instructiepreek in de linkerhand van de predikant.

Causa Sui | 20-01-11 | 17:52

Joden zijn niet het probleem, Zionisten zijn het probleem..
Helaas ziet vrijwel niemand het verschil..

S. Quentin Quale | 20-01-11 | 17:52

Oh wacht, nu impliceer ik dat Marokkanen geen Nederlanders zijn. Oeps.

Steilloos ten Onder | 20-01-11 | 17:51

@Andy
Lol. (Helaas) ben ik toch echt een Nederlandert.

@magentaplacenta 17:45
Lijkt me niet echt dat de heer/mevrouw SantaX een muzelman is.

Steilloos ten Onder | 20-01-11 | 17:48

Superior Bastard | 20-01-11 | 17:46
Er is geen haat, ik wens geen enkel palestijns kind dood. Maar de vijanden van Israel pakken het liefst zijn kinderen af dan zijn militairen...

magentaplacenta | 20-01-11 | 17:48

Steilloos ten Onder | 20-01-11 | 17:45
moeten opkomen voor onze moslimbroeders je weet.

magentaplacenta | 20-01-11 | 17:47

@Steilloos ten Onder | 20-01-11 | 17:37
Kutmarokkaans tuig, allemaal!

An die ARBEIT | 20-01-11 | 17:47

magentaplacenta | 20-01-11 | 17:44
Jij was eigenlijk de enige waarvan ik hoopte dat hij niet zou antwoorden. Je bent verblind door haat en gaat je daarbij te buiten.

Superior Bastard | 20-01-11 | 17:46

Waar zijn die draken te bestellen ?

rocco tevredi | 20-01-11 | 17:46

@SantaX 17:41
Praat jij soms ook zo over andere bevolkingsgroepen die je niet liggen? Bedoel er niets mee voor de rest heur, je bent alleen een beetje fanatiek.

Steilloos ten Onder | 20-01-11 | 17:45

Superior Bastard | 20-01-11 | 17:37
dan waren er geen joden meer over daar. Allang uitgeroeid.
In Jordanië ga je al dood voor het verkopen van land aan joden.
Deze rollen zijn er ook om een reden.

magentaplacenta | 20-01-11 | 17:44

@Eurotokkie | 20-01-11 | 17:37
Ik zie de overkomsten wel hoor:

- Blind vertrouwen in het geloof, zo erg dat men reden heeft te twijfelen aan de geestelijke gezondheid van deze mensen.
- Gekke gewoontes qua gezichtshaar.. ( " What's with the curly sideburns? Where in the Talmoed does God say: If thou love me, thou shall look like a dick? "- Jim Jefferies )
- Ontsteken in complete razernij wanneer ze op de kolder van hun bestaan worden gewezen.

Ja, ik zie het wel ja.

An die ARBEIT | 20-01-11 | 17:42

@brutus68 | 20-01-11 | 17:34
Klopt ja. Hij was altijd heel helder over deze kwestie. Tot hij zelf is gaan kijken! En plotseling was hij in de war van wat hij zag. Hij besefte dat alles wat hij wist vanuit de propaganda-fabriek van Israel kwam en niets met de waarheid te maken had. Vandaar dat hij ballen had en zijn mening heeft bijgesteld. Hij is wat dat betreft geestelijk gelukkig nog heel heel erg helder. Helderder dan de meeste 20-ers.

SantaX | 20-01-11 | 17:41

geloof, religie en alle onfrisse uitwassen daarvan zijn zo passee, toegegeven je kunt veel lol hebben om deze de mens aangeboren domheid en ook de domme haatbaarden, de domme gristen-fundi's, de achterlijke orthodox joodsen, de geschifte kopten en oost-orhodoxen, de zinloos deze planeet betredende boedhisten en hindoes, ze zijn dom, vervelend, gewelds-dominant en irritant.het wordt tijd dat ingezien wordt dat gelovigen, aluhoedjes en anderzins zwevenden erkend worden als geestelijk gehandicapt zonder recht op wat voor uitkering dan ook. aanhangers van scientology spannen de kroon en dienen per direct opgenomen te worden.

ben nuchter | 20-01-11 | 17:41

Superior Bastard | 20-01-11 | 17:37

Boeiende stelling, inderdaad. Men had waarschijnlijk moord en brand geschreeuwd.

brutus68 | 20-01-11 | 17:39

Waar je je niet allemaal druk om kunt maken. Gewoon alle gelovigen negeren. Geloven doe je lekker thuis.

MidEvilOnYourAss | 20-01-11 | 17:39

@Van Ravenzwaai 17:35
@Andy 17:37

Falers.

Steilloos ten Onder | 20-01-11 | 17:37

@Pa Cartwright | 20-01-11 | 17:27
Er is maar één logisch antwoord...

En als volger (ofja, ik stem op zijn partij) van de nieuwe messias, is mijn ticket naar de hemel veilig gesteld.

Booyah!

Art Vandelay Ultor | 20-01-11 | 17:37

Overtreffen mag :)

netniet | 20-01-11 | 17:37

0900-666 bellen doet.
Satan, je bent tuig.

prince | 20-01-11 | 17:37

Pastor Sippenhaft | 20-01-11 | 17:32

Orthodoxe Joden zijn ook erg maar ze te vergelijken met extremistische moslims gaat een beetje ver.

Eurotokkie | 20-01-11 | 17:37

Wat ik me altijd wel afvraag is welke kant de meerderheid van de ned. bevolking had gekozen als de situatie in het Midden Oosten andersom was geweest. Dus de Palestijnen in de rol van de Israel'is en andersom.

Superior Bastard | 20-01-11 | 17:37

netniet | 20-01-11 | 17:33

Ik vond Max Tailleur beter.

brutus68 | 20-01-11 | 17:37

@netniet | 20-01-11 | 17:33
Hmmm nee, net niet.....

An die ARBEIT | 20-01-11 | 17:37

netniet | 20-01-11 | 17:33
Net niet...

Van Ravenzwaai | 20-01-11 | 17:35

@ netniet 17:33
Deze grap is het net niet.
*badumtish*

Steilloos ten Onder | 20-01-11 | 17:35

SantaX | 20-01-11 | 17:31

Van Agt is een oude, verwarde man. Niet onsymphatiek, maar in deze kwestie ernstig in de war.

brutus68 | 20-01-11 | 17:34

Pastor Sippenhaft | 20-01-11 | 17:32

Ik vermoed van niet.

KayCee | 20-01-11 | 17:34

-weggejorist-

netniet | 20-01-11 | 17:33

*afhaakt*

Einde van de Domheid | 20-01-11 | 17:33

Door mijn spraakgeprek vind ik de pijpel wel een geyl poek.

Zyprexa20mg | 20-01-11 | 17:33

Verrek ja die zijn er ook nog!
Maar ja ik heb het toch liever over dat Poolse tuig. Want dat zijn ze. Allemaal!

Olc32 | 20-01-11 | 17:33

Misschien als alle extremistische joden én alle extremistische moslims deaud neervallen komt er wat rust in de tent. Ik vermoed trouwens dat je dan meer joden overhoudt dan moslims...

Pastor Sippenhaft | 20-01-11 | 17:32

@Fijnstoffer | 20-01-11 | 17:27
Mij in hetzelfde rijtje als van Agt zetten. De man die vroeger zo Pro-Israel was, tot hij een keer zelf is gaan kijken. Een groter compliment kan ik mij over deze kwestie niet voorstellen. Ik ben een goed mens dat de ogen open heeft. Dank u.

SantaX | 20-01-11 | 17:31

@Pa Cartwright 17:27
Joodse bankieren? De media? Wie het weet, mag het zeggen.

Steilloos ten Onder | 20-01-11 | 17:31

@Sir Taki | 20-01-11 | 17:30
Je bedoelt tante Sarah denk ik...

An die ARBEIT | 20-01-11 | 17:30

@rara | 20-01-11 | 17:07
LOL

Pasta-saus | 20-01-11 | 17:30

' Waar komt die Jodenhaat vandaan ? ' Uit de ... van tante Sjaan.

Sir Taki | 20-01-11 | 17:30

druzius | 20-01-11 | 17:25

Nee, ik maak geen grapje. Spinoza viel niet uit de gratie vanwege zijn kritiek op het Jodendom, maar vanwege het feit dat hij zich niet aan de Joodse wetten hield. Spinoza weigerde namelijk om na het overlijden van zijn vader diens erfenis met louter schulden te accepteren en liet zich daarom als burger van Amsterdam minderjarig verklaren onder Hollands recht. Volgens de Joodse wetten was hij echter sinds zijn dertiende jaar volwassen. Tevens deed hij aanspraak op de erfenis van zijn moeder. Hiermee keerde hij zich tegen de wetten en gewoonten van de Joodse gemeenschap. Ja, de Joodse gemeenschap heeft een grote bijdrage geleverd aan Nederland, maar het is wat mij betreft een tikkeltje overdreven om te stellen dat Nederland zonder ze niets was geweest. En van echt integratie was nog geen sprake hoor. Dat verklaart ook waarom Nederlanders dergelijke opmerkingen plaatsen: 'Ze spreken niet eens de taal, en we kunnen niet controleren wat er gepredikt wordt.'

KayCee | 20-01-11 | 17:29

druzius | 20-01-11 | 17:25
Da's waar. Voor het zionisme waren de joden de kwaadste niet.

Van Ravenzwaai | 20-01-11 | 17:29

Biff Eagleburger | 20-01-11 | 17:27
Ghehe.

Superior Bastard | 20-01-11 | 17:29

@Van Ravenzwaai | 20-01-11 | 16:56
Mooi

Pasta-saus | 20-01-11 | 17:29

Van Agt, Gretta, Ahmadinejad, OIC, NUJij-reaguurders, SantaX .... Misschien heeft ds. P. van Zonneveld toch gelijk.

Fijnstoffer | 20-01-11 | 17:27

KayCee | 20-01-11 | 17:25
Ja wel twee ultra gigantische organisaties: Etsel en de Kach.
Echt te vergelijken met de in democratische stemmen stikkende Hamas, Fatah/PLO.
Jij spreekt over uitzonderingen, ik over de algemene sfeer.

magentaplacenta | 20-01-11 | 17:27

@Superior Bastard | 20-01-11 | 17:18

Ansi-Temiet!

Biff Eagleburger | 20-01-11 | 17:27

Maar als die satan dus verantwoordelijk is voor dat antisemitisme, wie is er dan, in hemelsnaam, verantwoordelijk voor het filosemitisme van die wilders?

Pa Cartwright | 20-01-11 | 17:27

@magentaplacenta | 20-01-11 | 17:23
Het conflict hoort niet gewonnen te worden, net zoals bij zo goed als elke oorlog moet het conflict voortduren. Oorlog en alles er omheen is big business.

An die ARBEIT | 20-01-11 | 17:26

jezuszelf | 20-01-11 | 17:23

Er zijn ook Duitse Joden .

Eurotokkie | 20-01-11 | 17:26

KayCee | 20-01-11 | 17:16
Maakt u nou een grapje ofzo!? Spinoza viel niet uit de gratie omdat ie zich aan de Hollandse wetten hield, want dat deden de joden wel degelijk. Hij viel uit de gratie omdat ie contorversieel was binnen het Jodendom, maar dat betekent niet dat joden zich niet aan de Hollandse wetten hielden. Overal waar joden terecht zijn gekomen (aangezien ze nogal wat plekken hebben moeten ontvluchten gedurende de geschiedenis) zijn ze binnen twee generaties compleet geintegreerd en hadden vaak al belangrijke posities binnen dat land. Puur omdat ze succesvol waren, omdat ze zich juist altijd goed aanpastten. Zonder de Joodse gemeenschap in Nederland was Nederland nooit zover gekomen.

druzius | 20-01-11 | 17:25

magentaplacenta | 20-01-11 | 17:21

Zoals de Joden die een paar decennia geleden ook meester waren in het plegen van bomaanslagen, zoals die op een hotel vol met Engelsen? Of het Nederlandse verzet ten tijde van de Tweede Wereldoorlog die vanuit het burgervolk aanslagen pleegden en zich vervolgens ook tussen het volk schuilhielden, waarna de Duitsers als represaille tientallen (onschuldige) burgers vermoorden. Nee, dat behoort niet toe aan één specifiek volk.

KayCee | 20-01-11 | 17:25

magentaplacenta | 20-01-11 | 17:23
Wel wil ik je een bezoekje aan een psychiater aanraden. Vrijblijvend uiteraard.

Superior Bastard | 20-01-11 | 17:24

@Superior Bastard | 20-01-11 | 17:22
Zonder in te gaan op de inhoud ( waar het wel gedeeltelijk mee eens ben ) mag dit gerust nu al als één van de mooiste Godwins van 2011 bestempeld worden.

An die ARBEIT | 20-01-11 | 17:24

Het zou mij niks verbazen als die Satan toevallig een Pool is. Of een kutmarokkaan... of fan van Frans Bauer.

OneandOnly | 20-01-11 | 17:24

Houd er nu eens mee op! Altijd maar die verhalen over joden. Die duitsers waren ook geen lieverdjes hoor!!!

jezuszelf | 20-01-11 | 17:23

Superior Bastard | 20-01-11 | 17:22
Waarmee ik overigens geen partij kies hoor. Je hoeft bij mij niet met je superieure israelpratjes aan te komen. Dat zandbakconflict kan mij gestolen worden verder.

Superior Bastard | 20-01-11 | 17:23

Superior Bastard | 20-01-11 | 17:22
Altijd lachen die redenering. Als dat werkelijk zo was, en met de bekende duitse effectiviteit ga je er bijna op hopen, dan was er nu geen probleem meer.
Zie
magentaplacenta | 20-01-11 | 17:15

magentaplacenta | 20-01-11 | 17:23

Klinkt als de intro van Skunk Fu...

Alcoholic | 20-01-11 | 17:23

magentaplacenta | 20-01-11 | 17:11
Degenen die in de huidige tijd het dichtst bij de Duitse manier van oorlogvoeren en bezetten komen zijn ironisch genoeg de Israeli's.

Superior Bastard | 20-01-11 | 17:22

Overigens wil ik nog wel even zeggen dat men best kritiek mag hebben op Joden. 't Zijn gewoon net mensen zoals jij en ik. Die pro-Israel mensen gaan daar soms nogal wat te ver in. 't is niet meteen Jodenhaat, heur.

Steilloos ten Onder | 20-01-11 | 17:21

SantaX | 20-01-11 | 17:18
Als jij een steen door mijn ruit gaat gooien en vervolgens achter je eigen zoon gaat staan, weerhoudt mij dat er niet van om een met een katapult een rotsblok terug te schieten. Waarom zou ik? Eigen verantwoordelijkheid. Schuilen achter je eigen kinderen en niet de echte confrontatie aangaan, dat is pas laf.
Peace through superior firepower.

magentaplacenta | 20-01-11 | 17:21

magentaplacenta | 20-01-11 | 17:16
IDD, basiskennis!
nl.wikipedia.org/wiki/Religie
Shit, mijn putanesca brandt aan...

Van Ravenzwaai | 20-01-11 | 17:20

magentaplacenta | 20-01-11 | 17:18

Enigszins zoals de Sharia rechtbanken in het Verenigd Koninkrijk, inderdaad.

KayCee | 20-01-11 | 17:20

@magentaplacenta | 20-01-11 | 17:15
Tuurlijk, die oorlogssituatie daar wordt echt niet in stand gehouden door mensen aan beide kanten heur, het ligt allemaal aan de Palestijnen.

Gewoon lekker het nieuws blijven kijken.

An die ARBEIT | 20-01-11 | 17:20

@ wakkere_nederlander | 17:13
Dank, ik doe mijn best.

Steilloos ten Onder | 20-01-11 | 17:19

wat zouden we toch zonder die grinsten gekkies moeten...

Sheeponsneakers | 20-01-11 | 17:19

Biff Eagleburger | 20-01-11 | 17:14
Yep, net als de vleesgeworden verontwaardiging Ronnie Naftaniël.

Superior Bastard | 20-01-11 | 17:18

@Biff Eagleburger | 20-01-11 | 17:14
Tot er slangenzaad uitkomt.

Prof. D.A.H. Vintik | 20-01-11 | 17:18

@magentaplacenta | 20-01-11 | 17:15
Dat je zoiets durft te verheerlijken... Het is mij wel duidelijk uit wat voor hout jij gesneden bent. Dun berkje. Kinderen van palestijnen zijn niets waard in jouw visie? U bent net zoals de meeste Joden in Israel in mijn ogen een groot kwaad. Tuig. Laf.
Misdaden op deze schaal tegen kinderen goedpraten... Achja, wellicht krijg je ooit zelf kinderen en lopen die tegen een tank aan. Ik zou he tje wel gunnen. Je kinderen niet. Maar jij zou de les goed kunnen gebruiken. Aangezien je me toch al niet serieus nam, zijn we verder klaar met praten.

SantaX | 20-01-11 | 17:18

KayCee | 20-01-11 | 17:16
Zuiver privaatrecht neem ik aan, niet dat joden onaantastbaar Nederlanders konden doodsteken...?

magentaplacenta | 20-01-11 | 17:18

druzius | 20-01-11 | 17:10

De meest (Sefardische) Joden spraken de taal niet eens. Hielden zich enkel aan de Joodse wetten en van echte integratie was dan ook geen sprake. Sterker nog, iemand die zich niet aan de Joodse wetten hield werd uit de Joodse gemeenschap verbannen. Iemand als Spinoza bijvoorbeeld, die zich onderwierp aan het Hollands recht in plaats van aan het Joodse. Dat werd hem niet in dank afgenomen. Nee, pas na WO2 was er pas echt sprake van integratie.

KayCee | 20-01-11 | 17:16

Karel Kruizenruiker | 20-01-11 | 17:15

Ja bij de Efteling .

Eurotokkie | 20-01-11 | 17:16

LOL @ magentaplacenta | 20-01-11 | 17:11
Samen met Harry van Bommel en Dries van Agt wat ik je brom.

Pastor Sippenhaft | 20-01-11 | 17:16

VanDattum | 20-01-11 | 17:15
*zijn best doet, lees even terug..."

Einde van de Domheid | 20-01-11 | 17:15

Over de bijbel gesproken, zijn de rechten van dat boek nog ergens te krijgen ?

Karel Kruizenruiker | 20-01-11 | 17:15

wouter het bos in | 20-01-11 | 17:13
Sonnenveld neuzelt maar wat. Hij heeft zich gebaseerd op een slechte NL vertaling van de Bijbel en neemt alles letterlijk, een talbanesque of liever schrifgeleerde interpretatie.

Einde van de Domheid | 20-01-11 | 17:15

Ik snap van het hele verhaal geen ene reedt. Komt er ook een versie op Jeugdjournaal niveau ?

VanDattum | 20-01-11 | 17:15

SantaX | 20-01-11 | 17:13
Haha ,die cijfers komen omdat Israel superieur is boven de palestijnen. Als Israel het echt had gewild, was er nu geen palestijn meer over. Maar dat wilt Israel niet, ze willen vrede. Rustig kunnen leven met elkaar.
Over serieus nemen gesproken, dat deed ik al vanaf je eerste gebral niet. haha.

magentaplacenta | 20-01-11 | 17:15

Ik durf er wel 1000 skekel op te zetten dat de boys van het MDI nu met één vinger driftig de F5 knop beroeren en met de andere hand schunnige bewegingen maken met hun geslachtsorgaan.

Biff Eagleburger | 20-01-11 | 17:14

KayCee | 20-01-11 | 17:12

Ja zonder de aarde geen mensen geen oorlog wat denk je daarvan.

Eurotokkie | 20-01-11 | 17:14

KayCee | 20-01-11 | 17:12
Helemaal mee eens, die verdraaide lineaire monotheistische religies ook!
Zeker ook de wereld van Sophie gelezen....

Van Ravenzwaai | 20-01-11 | 17:14

@wakkere_nederlander | 20-01-11 | 17:10
Zie hier het ziekste aan het geloofsvraagstuk, prachtig verwoord in 42 woorden.

Dank.

An die ARBEIT | 20-01-11 | 17:14

@Steilloos ten Onder | 20-01-11 | 17:10
Haahaa die vind ik KEI goed! LOL

wakkere_nederlander | 20-01-11 | 17:13

Heeft iemand ook de moeit genomen het gezwets van ds. P. van Zonneveld te lezen. Kennelijk heeft iemand de deur van paviljoen 3 weer eens open laten staan.
Onnavolgbaar en dat zijn ook zij die daarin menen te moeten geloven.

wouter het bos in | 20-01-11 | 17:13

magentaplacenta | 20-01-11 | 17:09
Die propaganda is nu toch wel al achterhaald hoor. Kijk even naar de cijfers over het aantal doden aan beide zijden. Zie je cijfers als in 2009: 12 doden aan Israelische kant. Allemaal militair. 745 doden aan palestijnse kant, tenminste 52 ongewapende kinderen onder de 12, meer dan 300 vrouwen... Maar bespaar je verder de moeite, ik ken de feiten. Misschien dat iemand anders die niet zo gewoon is met deze materie je nog serieus neemt?

SantaX | 20-01-11 | 17:13

In feite zijn de Joden degene die aan de basis staan van de meest intolerantie religies die de wereld kent. Zonder het Jodendom geen Christendom en geen Islam! Stelt u eens voor.

KayCee | 20-01-11 | 17:12

Pastor Sippenhaft | 20-01-11 | 17:08
Greta kan niet wachten tot ze haar eigen Handschar Waffen SS panzer einsatzgrüppen kan beginnen.

magentaplacenta | 20-01-11 | 17:11

Volgens de overlevering kwam de satan terecht in Multan in Pakistan, een paar honderd kilometer van Torah Borah. De 'Jood' is de 'mens van het boek' dus dat kan ook een Islamiet zijn. Maar enfin, om uiterst effectief te zin mengde hij zich in ieder mens en legde de nadruk op het infiltreren van religien. Hardstikke handig natuurlijk want als hij dan iets slechts zou doen dan zou iedereen zeggen: 'Nounou, poepoe, als dat religie is, dan ben ik voor satan...' Slim toch?

Einde van de Domheid | 20-01-11 | 17:11

@KayCee | 20-01-11 | 16:37
De joden integreerden pas na WOII!? Wat een onzin...
In de 17e eeuw al werd de VOC voor zo'n 30% geowned door Portugese joden uit Amsterdam en die spraken echt wel Nederlandsch heur!

druzius | 20-01-11 | 17:10

Het is gewoon een ziekelijke vorm van jaloezie. Beetje een functionerende maatschappij oprichten in het midden oosten. Van de zotte.

Steilloos ten Onder | 20-01-11 | 17:10

@SantaX | 20-01-11 | 17:02
Ik heb diep medelijden met alle onschuldige Palestijnse en Israëlische kinderen die door de massale dwangneuroses van hun families meegesleurd worden in de eeuwigdurende gekte van geweld en oorlog. Alleen maar omdat de een 'n ander sprookjesboek in kast heeft dan de ander.

wakkere_nederlander | 20-01-11 | 17:10

Net terug van werk en wat zie ik op Kijkonderzoek.nl? Pownews in de top 25 met 549.000 kijkers!!! Kuhuhudoos.

OT: antisemitisme heb ik ook nooit begrepen. Mel Gibson had daar geloof ik ook over nagedacht.

Rest In Privacy | 20-01-11 | 17:09

SantaX | 20-01-11 | 17:05
Israel maakt niet bewust kinderen dood, de palestijnen doen dat wel en kiezen moedwillig voor terroristen als Hamas, die schuilen achter hun eigen kinderen. Eigen schuld dikke bult dus. overigens "vlucht" niemand uit Israel, want dat is een vrij land waar je makkelijk kunt vertrekken, in tegenstelling tot... andere middeleeuwse gemeenschappen. Ben je zelf een boze sandnegert ofzeau?

wakkere_nederlander | 20-01-11 | 17:05
Nietus. Alleen sponsoren. Maar dat is ook niet raar, want veel joden in de handel enzo.
Cecil Rhodes was niet joods, en hij was de enige oprichter van De Beers.

magentaplacenta | 20-01-11 | 17:09

Gewoon een uitlegging van het Oude testament door de bril van het Nieuwe Testament. Hij citeert bijvoorbeeld Ezechiël 38; welnu, daar staat dat Israel aangevallen zal worden door een groep landen onder leiding van Iran en (zeer vermoedelijk) Rusland. Vreemd, dat lijkt nog wel eens te kunnen gaan kloppen ook. Ahmadinejad wordt niet voor niets wel eens Eichmannjihad genoemd.

annefleur canteclaer | 20-01-11 | 17:08

"Christus heeft Zijn bloed ingedragen in het hemelse heiligdom."
www.vandale.nl/vandale/zoekService.do?... ?
Hoe moeten mensen die bijbel nu begrijpen als je het niet eens fatsoenlijk kan neerplempen?

Voorts kom ik tot de conclusie dat de schrijver dus [b]alle[/b] vijanden van Israël, de o.a. Palestijn, Libanees, Iraniër allen wegzet als satansgebroed.

Hmmmm.... satansgebroed : synoniemen.net/index.php?zoekterm=sata...

KeurMeester | 20-01-11 | 17:08

Ja goed dat de meeste bankiers joden zijn en dat we nu in een crisis zitten heeft daar verder geen invloed op hoe sommige over joden denken .

Eurotokkie | 20-01-11 | 17:08

@widtvoet ® | 20-01-11 | 17:02
Dat kan beter.

Bram en Moos lopen binnen bij het MDI. Toevallig is Max daar ook.

Zegt de receptionist: "Wilt u weggaan? Het is hier geen jodenmop."

rara | 20-01-11 | 17:07

wil=wel

SantaX | 20-01-11 | 17:06

@rara | 20-01-11 | 17:03
Eh ja, het kan allemaal. Ik ga weer even verder met de mensen die het onderwerp wil door hebben.

SantaX | 20-01-11 | 17:06

magentaplacenta | 20-01-11 | 17:03

Nou ja, legitiem..., er worden her en der wel wat foutjes gemaakt. maar ja, waar gehakt wordt....

brutus68 | 20-01-11 | 17:06

Zit hij soms een beetje satan te sataniseren?

Einde van de Domheid | 20-01-11 | 17:06

@magentaplacenta | 20-01-11 | 17:03
Jawel dat wist ik wel. Maareh, een minderheid hoor. Dat weet je zelf toch ook wel? Natuurlijk zijn er zat joden die israel ontvluchten. Ik mag er enkele tot mijn vrienden rekenen. Die hadden met 18 geen zin om palestijnse kinderen af te maken en zijn gewoon het land letterlijk ontvlucht.

SantaX | 20-01-11 | 17:05

@Superior Bastard | 20-01-11 | 17:02
Joden, christenen, bekrompen relidioten, geriatrische dominees, onjuiste exegese, u zegt het maar. Alles is mogelijk.

rara | 20-01-11 | 17:05

LOL@Teen | 20-01-11 | 17:01

Biff Eagleburger | 20-01-11 | 17:04

@Teen | 20-01-11 | 17:01
Yes, hulde!

An die ARBEIT | 20-01-11 | 17:04

Teen | 20-01-11 | 17:01
Sugartits.

Rammstein | 20-01-11 | 17:04

SantaX | 20-01-11 | 17:02
Er zijn ook religieuze joden die tegen Israel zijn, maar jij bent zo niet ingelezen dat je dat waarschijnlijk niet wist.
Overigens is Israel gewoon legitiem bezig, hadden ze Israel maar niet aan moeten vallen. (drukt op knopje WitteFosforinGaza)

magentaplacenta | 20-01-11 | 17:03

@SantaX | 20-01-11 | 17:01
Waar gaat dit topic over volgens jou? Er kunnen heel wat woorden op die puntjes geplaatst worden. Ik noem: christenen, bekrompen relidioten, geriatrische dominees misschien. Het kan allemaal.

rara | 20-01-11 | 17:03

@Jan en Alleman | 20-01-11 | 16:33

Hoe dat dan?

Het conflict in Irak? Het conflict in Afghanistan? Korea? Vietnam? De golfoorlog? De 1e wereldoorlog? De tweede wereldoorlog?

Hoe zijn die veroorzaakt door godsdienst?

An die ARBEIT | 20-01-11 | 17:03

@wakkere_nederlander | 20-01-11 | 17:00
Dan vraag ik me toch stiekem af (als zo een opmerking je al dwars zit) hoe je dan denkt over de praktijken van Israel? En de steun die het daarin krijgt van toch eigenlijk overwegend joden.

SantaX | 20-01-11 | 17:02

Komt een jood bij 't MDI...

widtvoet ® | 20-01-11 | 17:02

Willianus Wortelus | 20-01-11 | 16:59

Ik dacht meer aan chicks with dicks...

brutus68 | 20-01-11 | 17:02

Verklaard direct waarom islam des duivels is en een cultus waarin men verlangt naar 't hiernamaals.

A. De Bree | 20-01-11 | 17:02

rara | 20-01-11 | 17:00
Wellicht omdat dit artikel over joden gaat?

Superior Bastard | 20-01-11 | 17:02

En Mel Gibson zag dat het goed was.

Teen | 20-01-11 | 17:01

@rara | 20-01-11 | 17:00
Oh nee hoor, dat doe ik wel van meer staten! Wees gerust. Alleen dit topic gaat over.... juist.

SantaX | 20-01-11 | 17:01

SantaX | 20-01-11 | 17:00
HAHAHAHAHA.

magentaplacenta | 20-01-11 | 17:01

Dus wat de bijbel zegt is:
.
Joden zijn tuig, allemaal ?

netniet | 20-01-11 | 17:01

@ SantaX | 20-01-11 | 16:58
Hé Penis, jij suggereert het. Doe anders eens duidelijker formuleren wat je bedoelt, dan. En begin niet over niveau. Dat is zo belegen.

Fijnstoffer | 20-01-11 | 17:01

@SantaX | 20-01-11 | 16:58
Okee, ik hap. Elke staat die ooit bestaan heeft is schuldig aan massamanipulatie, oorlogsmisdaden, kindermoorden, diefstal, spionage. En erger. Waarom maak jij er zo'n punt van om juist de misdrijven van 1 specifieke staat te belichten?

rara | 20-01-11 | 17:00

@SantaX | 20-01-11 | 16:51
Jodendom, christendom, islam: allemaal verzinsels. Ieder mensen wordt gelijk geboren. Het zijn de religieuze ouders die hun kinderen helemaal gek maken met verhalen over een verzonnen god en de valse belofte van een hiernamaals dat niet bestaat. Dat is wat mensen er toe aanzet elkaar te haten en te doden.

Ik hou van alle mensen maar ik weiger hun religie te erkennen.
Maar hoe jij over mensen (want dat is het enige wat joden zijn) praat vind ik ronduit schandalig.

wakkere_nederlander | 20-01-11 | 17:00

@magentaplacenta | 20-01-11 | 16:58
Ik schep niet graag op, maar dat klopt inderdaad.

SantaX | 20-01-11 | 17:00


Vrouwenzaad? Dan denk ik meteen aan Cytherea, Jada Fire, Lili Thai, Nicci Sterling, Lexi Love, Victoria Givens, Sierra Sinn, Lea Luve, Kat, Angela Stone en natuurlijk mijn all-time favorite vrouwenzaad-meisje:

Alisha Klass.

Willianus Wortelus | 20-01-11 | 16:59

Overigens zijn Israeli's lompe onbehouwen, arrogante horken. Allemaal.

Superior Bastard | 20-01-11 | 16:59

SantaX | 20-01-11 | 16:51
Jij bent vast een hele slimme, hoog opgeleide jongeman met veel vrienden.

magentaplacenta | 20-01-11 | 16:58

Sjesus, ze verdraaien de boel wel weer flink hoor. Jodenhaat werd altijd verdedigd met een passage in de bijbel waarin de joden verantwoordelijkheid nemen voor de dood van jezus.
Luther heeft dit uitgewerkt in een concrete jodenhaat, iets waar Hitler dan weer dankbaar gebruik van maakte.

M-J | 20-01-11 | 16:58

@Fijnstoffer | 20-01-11 | 16:56
Heej pik, zeg ik dat? Nee dat zeg ik niet. Maar het argument: maarrrr hij deed het ook/hij begonnnnn, dat lijkt me meer iets van groep 2. Tenzij dat jouw niveau natuurlijk is. Zeg het dan even, dan zijn we meteen klaar met praten.

SantaX | 20-01-11 | 16:58

*leent eigen draak graag uit om joodse dames te palen*

Voor de rest: religie -heul veul

acac | 20-01-11 | 16:58

Teen | 20-01-11 | 16:53
En hij is eigenaar van de bar.

Superior Bastard | 20-01-11 | 16:57

@sjaakdeslinksesul | 20-01-11 | 16:44: Briljant! Laat de retards van het MDI daar maar eens op zweten. Hahahaha!!!

Oh ja. Alle predikanten zijn achterlijk, allemaal!

McShamus | 20-01-11 | 16:57

Die joden , altijd maar weer over die joden , de duitsers waren ook geen lieverdjes hoor... (aldus hans teeuwen)

Mr aarsch | 20-01-11 | 16:57

@SantaX | 20-01-11 | 16:51
Jahoor, en Palestijnen zijn allemaal poeslief. En de moslims ook. De geschiedenis bewijst het. *proest*

Fijnstoffer | 20-01-11 | 16:56

Waarom is dit nieuws? Deze bijbeluitleg is al eeuwen oud.

niet voor de hond | 20-01-11 | 16:56

Pasta-saus | 20-01-11 | 16:53
Gelijk heb je! Het is al bijna vijf uur dus ik ga nu de putanesca fabriceren...

Van Ravenzwaai | 20-01-11 | 16:56

Teen | 20-01-11 | 16:53

Nee, de nieuwe Max Tailleur ben je duidelijk niet.

brutus68 | 20-01-11 | 16:55

Ja, ja. Dat maakt het allemaal een stuk duidelijker. Maar hoe zit het nu met dat vrouwenzaad? Ik krijg namelijk het idee dat ik niet juist ben voorgelicht.

The Unjorisable | 20-01-11 | 16:55

@Van Ravenzwaai | 20-01-11 | 16:52
Kunnen we hier nu mee ophouden?

Pasta-saus | 20-01-11 | 16:53

Een Jood en Duitser en een Belg zitten aan een bar. Twee maanden later zijn de Duitser en de Belg hun geld kwijt en zijn hun dochters zwanger van de Jood.

Teen | 20-01-11 | 16:53

Dit is niet mijn Israel, BBrussen!

Van Ravenzwaai | 20-01-11 | 16:52

Ben blij dat het nu helder is, dacht altijd omdat de joden christus hebben gekruisigd, (in opdracht van de Romeinen maar dat terzijde) dat ze daardoor tot in 1945 vervolgd werden.

Karel Kruizenruiker | 20-01-11 | 16:52

Die Van Zonneveld is zelf een instrument in de klauwen van Satan. Er is maar één 'juiste religie' en dat is de islam, met m'n eigen ogen op internet gelezen. En het is nog 'verstandelijk te bewijzen' ook. tinyurl.com/5sb6sc6

Prof. D.A.H. Vintik | 20-01-11 | 16:52

-weggejorist-

SantaX | 20-01-11 | 16:51

Wtf? Die Bijbel heeft zoveel plotholes, Satan is geen boosaardig rood mannetje maar een functie, de satan is dus iemand die de smerige klusjes voor God op mocht knappen. Althans, zoiets stond in de Kijk.

Deheer Bennie Tapper | 20-01-11 | 16:51

Tja zoals alle vooroordelen is ook deze niet voor niets ontstaan.
Welke twee delen van het huidige Israel niet zullen worden gespaard lijkt me wel helder trouwens. Overigens vergeet mijnheer even de directe lijn tussen Nederland en Israel in de Nederlandse politiek te noemen.

Superior Bastard | 20-01-11 | 16:51

.. och, sinds de moreel hoger geplaatsten zich afkeerden van moskou en de islam als hun herder zien is dat jodenhaten niet meer zo foei.

Jan Passant mk2 | 20-01-11 | 16:51

@brutus68 | 20-01-11 | 16:49
Dat zal vast wel. Dominees worden zeer oud. Wegens chronisch nietsnutten dat voor de relioten toch op werk lijkt.

Fijnstoffer | 20-01-11 | 16:51

*Sam en Moos inlichten gaat*

Multiflauwekulti | 20-01-11 | 16:50

En dat Maurice de Hond van de BN-ers het hoogste IQ zal ook wel Amerikaans-Israelisch opzetje zijn.

Teen | 20-01-11 | 16:50

sjaakdeslinksesul | 20-01-11 | 16:44
en leven van onbesneden-babybloedzuigerij.

magentaplacenta | 20-01-11 | 16:49

Die ds Van Zonneveld is emeritus predikant. Dan weet je het wel. Die gast schrijft waarschijnlijk nog met een ganzeveer op perkament en kan zich de Fransche tijd nog levendig herinneren.

brutus68 | 20-01-11 | 16:49

wakkere_nederlander | 20-01-11 | 16:44
Disregards dat, De Beers, één van de grootste in de handel, totaal niet joods is.
Antwerpen zit daarentegen wel weer vol met joden. Maar dat is sowieso Antwerpen.

magentaplacenta | 20-01-11 | 16:47

Ze maken anders verdomd lekker koeken.

Teen | 20-01-11 | 16:47

sjaakdeslinksesul | 20-01-11 | 16:44
U citeert?

Schoorsteenveger | 20-01-11 | 16:46

Heeft zeker weer een wijf aan gezeten?

Biff Eagleburger | 20-01-11 | 16:46

Het Christendom fungeert in feite ook als één grote propaganda show voor de Joodse medemens, die nogal op een voetstuk wordt geplaatst. Belachelijk, natuurlijk. Dit hele religieuze gebeuren. Het christendom is in essentie niet kwaadaardiger dan de islam wanneer we de Oude Testament erbij pakken. Volkerenmoord, verkrachtingen, menselijke offers, etc. Men kan het niet gekker bedenken. Sterker nog, Jezus beperkte de coterie van gespaarden strikt tot joden - in navolging van het Oude Testament. Met 'Gij zult niet doden' bedoelde men in feite 'Gij zult geen joden doden'. Sterker nog, het was juist Paulus die met het plan op de proppen kwam om de Joodse god naar de niet-Joden te brengen. Lees anders het boek van Hartung eens. 'Jezus zou zich in zijn graf hebben omgedraaid als hij had geweten dat Paulus zijn plan naar de zwijnen zou brengen.'

KayCee | 20-01-11 | 16:46

pfff... "Satan is eigenlijk een draak die uit de hemel is gegooid en nu wil de draak joden eten".... flauwekul, hij is gewoon met de Peugeot uit Noord Afrika komen karren...

MichieldeMuiter | 20-01-11 | 16:46

De vraag blijft: Waarom zijn alle polen hufters?

Pasta-saus | 20-01-11 | 16:46

1 persoon met waanideeen = waanzinnig
groep personen met waanideeen = religie

zucht........

Arie Pastafari | 20-01-11 | 16:45

Gristenen als dhr Van Zonneveld zijn gevaarlijke gekken die je alles wijs kan maken.

Willem VanDer Decken | 20-01-11 | 16:45

En het 'grappige' is dat God die satan Zelf geschapen heeft en onderhoudt.
Die 6 miljoen zijn afgeslacht terwijl Hij en Zijn Zoon zaten toe te kijken.
Met chips en bier waarschijnlijk.
Maar ja, God is Liefde, hoor. Echt waar.

Fijnstoffer | 20-01-11 | 16:44

Zet als niet jood maar eens een diamanthandeltje op...

wakkere_nederlander | 20-01-11 | 16:44

-weggejorist-

sjaakdeslinksesul | 20-01-11 | 16:44

Rammstein | 20-01-11 | 16:43
Vrouwen zijn tuig, allemaal.

magentaplacenta | 20-01-11 | 16:44

Bert heeft deurbezoek gehad van een Jehovah's getuigen, wel beter luisteren jongen

stephan66 | 20-01-11 | 16:43

Prachtig geschreven!

+1 voor Bert!

An die ARBEIT | 20-01-11 | 16:43

"De strijd van slangenzaad en vrouwenzaad, hét Zaad der vrouw". Krijgen de vrouwen weer de schuld ?
Kutwijven.

Rammstein | 20-01-11 | 16:43

Ja, en nu?

5UCK MY D1CK | 20-01-11 | 16:43

Christenen zijn juist de grootste vervolgers van joden de afgelopen 20 eeuwen.
Dus die dominee met de grote purperen knop in de broek moet z'n smoel houden!

peppievankokkie | 20-01-11 | 16:43

MDI leest mee toch? .... weet beste christen en twijfel er niet aan, dat je naast de duivel geen bitterder, giftiger, heftiger vijand hebt als een rechtgeaarde Jood, dat wil zeggen, iemand die een serieuze Jood zou willen zijn.

sjaakdeslinksesul | 20-01-11 | 16:42

Aan de ene kant denk ik altijd: roei alle geloven uuit, dat scheelt een hoop oorlogen en geeft de wereld z'n vrijheid terug.
Maar aan de andere kant zijn de statements van die fundi's ook wel érg vermakelijk :)

Mr. Lame | 20-01-11 | 16:42

Helder. Rest hooguit de vraag waar jouw (en mijn) hbo-studentenhaat vandaan komt, Bert.

Pa Cartwright | 20-01-11 | 16:41

Dank voor deze verduidelijking, maar ik hou het er toch op dat alle Polen hufters zijn.

De Stramme Kabouter | 20-01-11 | 16:41

@de heilige | 20-01-11 | 16:38
Hoi Adolf, hoe is het er mee?

rara | 20-01-11 | 16:41

Zegt die man nou dat als we Israël platleggen het Eind der Tijden is aangebroken?
TestenTestenTesten!!!

Duizendklapper | 20-01-11 | 16:40

Overigens ben ik van mening dat christenfundamentalisten met hetzelfde vuur en zwaard bestreden moeten worden als moslimfundamentalisten.

doedeljantje | 20-01-11 | 16:39

Polen zijn Satan, allemaal !

geitenneuker | 20-01-11 | 16:39

het antisemetische slangenzaad van ron jeremy, het einde is nabij

laffe tosti | 20-01-11 | 16:39

-weggejorist en opgerot-

de heilige | 20-01-11 | 16:38

Oh, even ter herinnering:
.
''Eeuwenlang waren joden minderwaardige burgers in Nederland: ze mochten bijna geen beroepen uitoefenen, stadsbesturen maakten hen het leven moeilijk en ze werden belachelijk gemaakt in spotprenten en liedjes. Pas in 1796 kreeg de Nederlandse jood burgerrechten. Maar ook dat ging niet zonder slag of stoot: 'Ze spreken niet eens de taal, en we kunnen niet controleren wat er gepredikt wordt,' argumenteerden de tegenstanders. Toch begonnen de joden langzamerhand te integreren: ze konden uit meer banen kiezen en leerden Nederlands. Maar pas na de ramp van de Tweede Wereldoorlog kwam de integratie echt op gang.''

KayCee | 20-01-11 | 16:37

Dus is het eigenlijk antisatanisme

jankerd | 20-01-11 | 16:36

Alle Satans zijn tuig. Allemaal.

Dick Luyenlomp | 20-01-11 | 16:36

Stelletje anti-satanisten, daar.

rara | 20-01-11 | 16:35

YES! Deze man bewijst mijn stelling: "Oorlog is enkel en alleen de schuld van religie." maar weer eens.

Jan en Alleman | 20-01-11 | 16:33

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl