Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Stenden Hogeschool, InHolland 2

veterstrikdaarisieweerrrrr2.jpg Gut, wéér een gevalletje hbo-leed in de Volkskrant, misschien wel de grootste hbo-bashkrant van Nederland. Dit keer wordt de waarde van een diploma dat is gehaald aan de Stenden Hogeschool (vestigingen: Leeuwarden, Meppel, Groningen, Assen en Emmen) gedegradeerd tot less than zero. De Stenden Hogeschool, die voornamelijk hotello's opleidt, lijkt namelijk een dekmantel voor multideclareerders en slavenhandel in de praktijk te zijn. Uiteraard op kosten van de belastingbetaler. Op z'n InHollands heeft het bestuur van Stenden Hogeschool de afgelopen jaren niets anders gedaan dan vliegreisjes maken naar tropische oorden om daar een "buitenlandse vestiging" op te zetten. Zoals Jos Elbers zich liet rondrijden in zijn Citroën C6 met ingebouwde televisie, zo vlogen baasjes Robert Veenstra (tegenwoordig soort Foppe de Haan) en Klaas Wybo van der Hoek de wereld rond om belangrijke mensen te paaien met steekpenningen eredoctoraten en Indonesiche studenten in te kopen voor slavenarbeid bij de plaatselijke Chinees onder het motto: "Een jaar onbetaald nummertje zes met witte rijst inserveren is ook stage lopen". Handig niet? Lekker luxe leven in tropische paradijsjes op kosten van de belastingbetaler en je zakken verder vullen met het verhuren van scholierslaven aan de plaatselijke De Glote Muul. Bent u één van die 10.000 scholieren die op Stenden Hogeschool zijn toekomst weggooit? Wij zien uw vreselijke verhalen en tips over bestuurlijke peop volgaarne tegemoet. Iets met onderste steen en roeren waar het stinkt dankzij user generated content. 2.0 weet u wel. Alvast dank.

Reaguursels

Inloggen

de monocultuur heerst, echt wel in het Rat van Toezicht, zie de lijst in de LC van gisteren. CDA piechems die nog steeds denken dat JPde MP aan de touwtjes trekt. aankondiging opvolging van voorzitter CVB ook weer zo een ronkend stuk met zelfverheerlijking, o wat doen we het goed wat zijn we toch slim dat we deze heer Klaas hebben kunnen strikken. weer zo n sikmans, zucht. Hotel ; niet slecht , ik heb er wel eens gasten ondergebracht. wel moet je er tegen kunnen dat je wijnglas gevuld wordt met water en je waterglas met wijn, want de aziaten moeten het nog leren... en bij het ontbijt bediend worden door hotello s die net de kroeg zijn uitgerold, bah ! Universiteitje spelen, verkleedpartijtje voor heren op leeftijd. gooi ze een gekleurd gewaad om de schouders en je moet ineens prof zeggen tegen de Lector van de kneuzen kring sorry Kenniskring. Nog beter : Kennissenkring want het is toch oudejongens Gristeleik Krentenbrood, waar een normaal mens zich in verslikt. En de Aziaten denken dat ze op een Universiteit terecht komen, nou mooi niet dus. wel betalen maar ze krijgen er weinig voorterug. Masters Bordenwassen of Debrasseren en Kussen Opschudden , daar schiet je wat mee op in Brunei of maleisië. Verder worden de studs door de huisjesmelkers in leeuwarden uitgeknepen; huisjesmelkers wonen zelf in buitenwijk in Grou, jeweetwel. Oh ja famous studs: student die een pokertoernooi wint wordt op het schild getild en bewierookt, net als dat zangeresje die kim S uit Gorredijk. Mooie drop out nu, reeds . Ze kan vast wel zingen maar studeren ?En die blonde Pot miep die Wüst lag te likken moest ook als marketing wapen worden ingezet. hopeloos.....

HorselessRider | 11-01-11 | 07:36

en dan vertrekt er weer iemand, en dan halen ze maar weer een baby boomert van stal die elders al met pre of fpu pensioen is of hoe heet zoiets ook alweer. Blij dat ik er weg ben. Oh ja die Robert de V staat lokaal bekend als wegpiraat. Ben al een keer door hem van de weg gedrukt, er zijn hier in Frl nogal veel provinciale tweebaansweggetjes waar zijn Audi iQ less niet op past. Talendocenten waren in mijn dagen of gescheiden of hopeloos single dames van een zekere leeftijd die niet voor hun vak opkwamen en er in mee gingen dat dat steeds verder werd uitgehold, de moefti s veel te hoge scores gaven etc etc. En gelooft Klaas Willem van der Hoek nog steeds in de multiculti Heilstaat? Ook nu Femke Halsemeuk is vertrokken ???

HorselessRider | 10-01-11 | 16:22

Dat leraren 2 keer per jaar snoepreisjes mochten maken was algemeen bekent, onder het mom van stagebegeleiding, in praktijk was het niet meer dan “hallo”, “alles goed”, “doei”, "owja, als je me nodig hebt, mail maar ik ga nu 2 weken vakantie houden".
Toen ik op Aruba stage liep werd ik begeleid door ene Femke B., oud student van CHN (nu STENDEN). Man wat een drama, ze was onkundig, deed helemaal niets anders dan feestjes vieren, zeil/duiktripjes organiseren, etc, en dat allemaal op kosten van STENDEN/student. Ik weet nog dan bijna een hele lichting (bestaande uit ruim 20 man) klachten over haar hadden. Zover ik weet werkt ze nog steeds voor STENDEN en komt ze nog steeds op kosten van STENDEN enkele maanden per jaar naar NL voor familiebezoek, ik bedoel werk overleg.

Kweekvlees. | 10-01-11 | 15:22

HorselessRider | 10-01-11 | 15:07
Ken je die voortgang toetsen nog, de score lag aan het einde van het jaar wel zo laag dat iedereen hem haalde...

Drs. D. | 10-01-11 | 15:08

OMFG, ik heb hier op school gezeten....
HorselessRider | 10-01-11 | 13:04 je hebt helemaal gelijk hahaha

Drs. D. | 10-01-11 | 14:16

Hier de reactie van Stenden hogeschool zoals op het intranet verschenen vandaag:

Onderzoek Inspectie en berichtgeving Volkskrant

Aan: alle medewerkers en studenten
Van: College van Bestuur

Zaterdag 8 januari 2011, bericht van College van Bestuur Stenden hogeschool

Vandaag verscheen in de Volkskrant een artikel onder de titel ‘Weer onderzoek hogeschool’. Het weinig feitelijke artikel is klaarblijkelijk gebaseerd op bronnen rond de school, zoals zij worden benoemd, en op een lopend onderzoek van de Inspectie voor het onderwijs.

Het College van Bestuur hecht er waarde aan drie punten te belichten die in het artikel de aandacht vragen.

1. Wat het onderzoek betreft van de Inspectie voor het Onderwijs: aan Stenden zijn in april 2009 schriftelijke vragen gesteld in een oriënterende fase naar aanleiding van verkennend onderzoek van de inspectie van het onderwijs naar financiering van activiteiten in het buitenland bij een aantal hoger-onderwijsinstellingen. Deze zijn in mei 2009 beantwoord. Vervolgens heeft op 14 oktober 2010 de inspectie het CvB van Stenden hogeschool uitgenodigd voor een gesprek naar aanleiding van deze vragen en antwoorden. Dit gesprek heeft op 10 december 2010 plaatsgevonden. Er is nog geen rapportage verschenen.

2. De Volkskrant suggereert dat er sprake zou zijn van ‘buitensporig declaratiegedrag’ door bestuurders en toezichthouders van Stenden en dat de Inspectie van het Onderwijs haar onderzoek ook hierop richt. Deze suggestie is onjuist en niet onderbouwd. Het onderzoek van de Inspectie is gericht op de financiering van activiteiten in het buitenland bij instellingen voor hoger onderwijs.

3. De Volkskrant spreekt over ‘tropische oorden’ waar de sites zijn ontwikkeld. Het is belangrijk zich hierbij te realiseren dat de locaties waar Stenden zijn gevestigd, niet meer dan logisch zijn vanuit de constatering dat Stenden een prominente rol speelt in het hoger hotel- en toeristisch onderwijs.

Los van deze punten nog een opmerking: de strategie van Stenden is mede gericht op internationalisering en speelt daarmee in op de sterk veranderende wereld van het (hoger) onderwijs en het beroepenveld waarvoor wij opleiden. We doen dit al jaren en nog steeds zijn we hierin een voorloper binnen Nederland. Natuurlijk krijgen we hier af en toe vragen over en we zijn altijd bereid deze te beantwoorden.

Tegelijkertijd realiseren we ons dat dergelijke journalistiek de goede naam van Stenden onterecht en ongegrond kan raken. Dat betreurt ons zeer, omdat dit geen recht doet aan de inzet van de 10.000 studenten die aan Stenden studeren om hun diploma te behalen en evenmin recht doet aan de motivatie, kwaliteit en betrokkenheid waarmee 1000 docenten en medewerkers werken aan hoger onderwijs in Nederland en in het buitenland.

Met vriendelijke groet,

Pim Breebaart, Klaas Wybo van der Hoek
College van Bestuur
Stenden hogeschool

(samenvatting: voor je kijken en doorlopen, niets aan de hand)

metworst | 10-01-11 | 13:17

Stenden is middelmaat troef.... het werken in groepjes onder leiding van een ZG Tutor die van het werkveld geen Kaas gegeten heeft is verheven tot het evangelie. Als je pech hebt is dat een onverstaanbare Loempia- of sauerkraut - eter. Zo een groepje bestaat uit 10 tot 12 figuren: 2 intelligent, rest dom en lui. Groepsbeoordelingen dus iedereen zwijnt erdoor. t geld gaat naarde bobo s inderdaad en naar dure spullen, die om de haverklap gejat worden (beamers zijn ook populair). voor de mensen die het werk doen kan er geen kerstpakketje af. Dat werken in groepjes heet case of problem based learning, zit een hele theorie achter van een of andere Limbo, Kennis construeren moet je. je docent is een ex student die 1 jaar inde Golf heeft gezandhapt en dan door stenden als zijnde veelbelovend wordt terug gehaald. Plus de achterdochtige Drenten, in combi met de CDA Friezen, afschaffen !!!

HorselessRider | 10-01-11 | 13:04

Ook al heb je een HBO diploma die wel een goede status heeft, zie nog maar 'ns een goede baan te vinden in dit economische weer. Buiten dat weet iedereen dat diploma's tegenwoordig nog maar weinig status hebben en dat is redelijk terecht gezien de kwaliteit van het onderwijs dat harder achteruit loopt dan de waarde van de dollar. HBO zegt tegenwoordig niks meer, werkervaring wel.

Typo-R | 10-01-11 | 07:36

@Tachtigurenindeweek

Ik zal nog een keer mijn opmerking herhalen.

Er moeten meer Associate Degree ( 2 jarige HBO graad) opleidingen worden ingevoerd. Een ideale stap tussen propedeuse en Bachelor. Kies je na het AD voor verder studeren dan heb je al een diploma op zak.
Associate Degree is prima voor praktisch ingestelde MBO'ers, Havisten en
werkenden die een verkorte HBO opleiding deeltijd willen doen.
In de UK, de VS en Vlaanderen bestaat de Associate Degree al veel langer.
Zelf heb ik al eens eerder HBO studies gedaan, en het is mij opgevallen dat het niveau jarenlang hetzelfde blijft. Biedt als HBO dan ook dat verkorte traject aan, dat motiveert studenten ook meer om te studeren.

strikdewepstroper01 | 10-01-11 | 00:03

@random gast

Heb je je wel eens afgevraagd waarom de MTS en de HTS zijn verdwenen.
Dat waren prima technische scholen en instituten op zich.

In een handomdraai verdwenen en verwaterd in het grootschalig MBO en
HBO dat kwalitatief minder is.

Het moest anders, geen mens weet waarom.

strikdewepstroper01 | 10-01-11 | 00:00

Gertos | 09-01-11 | 00:44
Grappig, ik ben daar in 2007 'afgestudeerd' op de WTB opleiding. In 2002 begonnen ze net met de import Loempiavouwers en Moffen. Toen was het allemaal leuk en aardig, en kon je ze gewoon in de kantine voor vanalles uitmaken zonder dat ze je begrepen. Nou zijn ze bijna in de meerderheid.
Overigens is het wel een logische keuze. WTB is een vak wat nagenoeg aan het uitsterven is, en daar wordt logischerwijs geen geld in gepompt. Studenten kiezen allemaal voor die hippe technische opleidingen waar zogenaamd veel vraag naar is in het bedrijfsleven. Toen wij in 2002 begonnen waren er maar 20 studenten in het eerste jaar... Overigens is WTB , en dan vooral de basis die je moet kennen, gebaseerd op kennis die in 50 jaar bijna niet is veranderd. Vakken als sterkteleer, warmteleer en materiaalkunde zijn al die jaren onveranderd. 3d tekenen met dure software is leuk, maar de basis daarvoor hoef te niet te leggen in het onderwijs. Bovendien is het vak tekenaar ook niet iets wat jij in het bedrijfsleven moet nastreven, dat is naar mijn idee voorbehouden aan mbo-ers. Leer een tekening lezen, dat is al moeilijk genoeg als 1ste jaars... Kortom je kunt prima uit de voeten in Emmen, en staar je niet blind op blitse pc's met dure software. Anders had je ook maar voor een van die hippe multimedia cursussen moet kiezen. Je kunt nog switchen tot Februari toch?
Doe Olsder (Ollie) de groeten als je hem ziet, en vertel hem gelijk even dat ie de zebrapaden voortaan maar beter kan vermijden.

random gast | 09-01-11 | 23:54

metworst | 09-01-11 | 14:19
I stand corrected, het bezitten van een HBO diploma heeft inderdaad praktisch nut.
Echter is de manier waarop een deel van deze papieren in het bezit van mensen komt van een dergelijke aard dat ik ten zeerste twijfel aan het nut van de opleidingsgraad in algemene zin, zoals we vaker zien verkloot een klein deel het voor de rest. Edoch, zolang mensen die op eenzelfde manier hun opleiding hebben voltooid de door jou genoemde sollicitatiegesprekken afnemen houdt de opleidingsgraad zichzelf in stand.

Tachtigurenindeweek | 09-01-11 | 22:36

Robert Veenstra is een medogenloos ambitieuze figuur die meerdere keren over de ruggen van medewerkers zijn eigen belangen heel goed weet te realiseren. Daar mag sc Heerenveen blij mee zijn............. NOT..
Klaas Wybo van der Hoek is een lulletje zonder enige vorm van ruggengraat, dat maar al te graag met de grote jongens wil meespelen

Big Swinging Dick | 09-01-11 | 21:00

Het Calimero gehalte is weer lekker hoog hier. Mensen gaan nog lopen bashen op de Stenden Hogeschool omdat er flatscreen tv's in de school hangen? Echt.... who cares. En over die computers ook zeg.... sinds wanneer heb je een i7 nodig om je huiswerk in Word te tikken? Pentium 4 is prima voor Word....^^
Het glazenhok heeft al die Mac'jes staan voor beeld en videobewerking, of moeten ze dat in moviemaker gaan maken?

@metworst
Over die rode brug ben ik het met je eens, dat is echt te gek voor woorden.

LwdDevil | 09-01-11 | 20:46

metworst | 09-01-11 | 14:19
De ellende is dat de onderwijsinspectie alleen zichzelf aan werk helpt en allerlei eisen gaat stellen (zie eerdere post). En dan komen er weer nieuwe dikbetaalde managers met hun bevriende advies bureautjes ingevlogen om de zaken zogenaamd op orde te brengen. Weer onderwijsgeld dat niet gebruikt wordt waarvoor het bedoeld is. Het onderwijs zou er al een stuk van opknappen als twee van de drie managers én bestuurders per direct op non-actief gesteld/ontslagen zouden worden. Dan komt er eindelijk rust in de tent en kunnen de docenten weer gaan lesgeven zonder alle profileer plannetjes van nutteloze parasieten'.

adriana65 | 09-01-11 | 14:49

@Tachtigurenindeweek | 09-01-11 | 13:13
Het HBO-diploma heeft geen enkel nut? je hebt nog nooit gesolliciteerd op een baan lijkt me, bent zeker tachtigurenindeweek aan het veters strikken.

@Pinge | 09-01-11 | 13:22
Die beeldschermen zijn nog niets in vergelijking met die grote rode 'brug' die gebouwd is tussen het gebouw van facilities/toetsgebouw en het hoofdgebouw van Stenden LWD. Maar heb je er ooit iemand door heen zien lopen? Ik was daar laatst; wat blijkt, alleen personeel met een sleutel kan door de brug. Zo; daar gaat weer europese subsidie voor 'bijzondere projecten'

@Perv | 09-01-11 | 13:06
Je hebt gelijk, dit zal maandag meteen ontkracht worden. Je moet wel weten dat de onderwijsinspectie vuistdiep in het college gezeten heeft. De onderste maagsteen zal boven komen!

metworst | 09-01-11 | 14:19

Tachtigurenindeweek | 09-01-11 | 13:13
Geen wonder dat je 80 uren in de week moet werken.
Juist degenen die klittenband gebruiken hebben het begrepen.
Werk ze :-)
- mompelt iets over motorisch geheugen en analytisch denkvermogen-

adriana65 | 09-01-11 | 14:18

Ik ben het er niet mee eens dat alle studenten hun toekomst vergooien. Ben zelf Small Business studente op Stenden en daarvoor is Stenden één van de beste scholen. Heb ook een half jaar studie gevolgd bij Hanze; over een flut school gesproken zeg!

Maar Stenden mag zeker eens naar logische uitgaven kijken. Bij binnenkomst van Stenden Leeuwarden zie je 9 flatscreens die hetzelfde uitzenden; het nut! Evenals alle nuttige flatscreens door de rest van de school heen. Stelletje dodo's.

Pinge | 09-01-11 | 13:22

Ik ben van mening dat het veterstrikdiploma dient om al op jonge leeftijd wat selectiebeleid uit te oefenen; groep-1-ers met zelfgestrikte veters zijn voorbestemd ons land te leiden, groep-1-ers die nog klittebandschoenen dragen zijn voorbestemd ons land te laten lijden.

In tegenstelling tot het veterstrikdiploma dient het HBO-diploma geen enkel praktisch nut.

Tachtigurenindeweek | 09-01-11 | 13:13

@metworst
Je hebt gelijk, die 100k die Stenden betaalde is inderdaad dik terugverdiend door zitplaatsen in het auditorium te verkopen aan bedrijfsbobo's van Randstad, ABN en nog vele anderen.
Morgen zal er wel weer een bericht op het vertrouwde 'CHNet' staan waarin deze zaken worden gedownplayed, net als de vorige keer toen Arnold Heertje van RTL Z een column plaatste waarin de praktijken bij Stenden genoemd werden: www.rtl.nl/%28/financien/rtlz/home/%29...

Perv | 09-01-11 | 13:06

marnalg | 08-01-11 | 21:16
Jij kent Stenden zelf?
Heb ook aan het NHL gestudeerd, daar is de situatie vele en vele malen beroerder.

Cobb | 09-01-11 | 13:04

@adriana65
Hij stond in de top 10 meest verdienende bestuurders. Geloof zo rond de 650.000 belastingpingels.

Dit artikel is trouwens geen 'roddel' want is nav. een artikel in de volkskrant over een onderzoek van de onderwijsinspectie. Die sinds 2009 al nsb-ers binnen de organisatie hebben. Ik wens het bestuur veel succes met het inpakken van hun koffers, - eh nee meneer van der Hoek - die laptops, mobieltjes en vliegtickets mag u niet meenemen

metworst | 09-01-11 | 12:54

Hoeveel kreeg R. Veenstra mee voor het naar de kloten helpen? Kunnen we een keer een lijstje maken van oprotpremies managers in het onderwijs met de vermelding waar deze klojo's daarna de boel zijn komen verzieken?

adriana65 | 09-01-11 | 12:46

Pjotrovic | 08-01-11 | 19:17
Op het bezoek van 'dr. Covey' heeft Stenden destijds flink winst gemaakt! Omdat ze het bedrijfsleven ook liet komen (na flinke betaling) Dus die €100.000 euro is niet verspild geweest.

In de Leeuwarder Courant stond ook nog in een nieuwsbericht dat de school érg autoritair geleid werd (www.lc.nl/friesland/regio/article12945...) . Dat heb ik van dichtbij meegemaakt. Dhr. R. Veenstra die de hele boel naar de kloten gewerkt heeft. (dwz. een mooi gebouw bouwen, maar geen kwaliteit bouwen) zag de bui hangen en ging snel naar SC Heerenveen!

metworst | 09-01-11 | 12:37

@johan902 | 09-01-11 | 11:43
Puur theoretisch gesproken zou dit ook kunnen betekenen dat de opleiding een laag niveau heeft, en dus uitsluitend matige leerlingen aanneemt. Zou zomaar kunnen, toch?

rara | 09-01-11 | 12:35

@ Principles | 09-01-11 | 11:26
Bioinformatici hebben een gouden toekomst, o.a. dankzij de opkomst van next-generation sequencing. Verdiep je in genomics en 454 sequecing en je hebt overal ter wereld banen voor het oprapen. Succes!

Korreltje Zout | 09-01-11 | 12:03

Gaarne ook eens onderzoek naar HBO InHolland Diemen-Zuid (Bedrijfskundige Informatica).
Want ik studeer daar en volgens mij is daar helemaal niks aan de hand. Alles wordt goed uitgelegd en met vragen kan je gewoon naar de leraar gaan enzo. (op veel scholen is dat dus niet..)

johan902 | 09-01-11 | 11:43

In mijn vorige post moet "uitdagen" uiteraard "uitdaging" zijn.

Principles | 09-01-11 | 11:28

Om alle HBO-studies over één kant te scheren vind ik ronduit verkeerd. Zelf doe ik de studie "bio-informatica" en ik hoop deze studie cum-laude te halen (tot nu toe lukt dat). Of ik een scholier ben of student maakt mij niet zoveel uit, want ik hecht geen waarde aan die term (iets wat veel mensen hier schijnbaar wel doen).

Ik hecht waarde aan de capaciteiten van een "scholier" of "student" en minder aan de term. Ik heb zelf een pre-master aan de universiteit gedaan en ik heb daar ook alle studiepunten binnengehaald met minstens een 7,5 of hoger (studie informatiekunde). Ik kan nou niet zeggen dat ik veel meer heb geleerd in het half jaar op de uni dan in het eerste half jaar van mijn HBO-studie.

Ik ben het er overigens wel mee eens dat er bepaalde instellingen zijn waar het te makkelijk is om je papiertje te krijgen. Sommige studies zijn ook te makkelijk en kunnen beter bij het MBO onder gebracht worden. Ik vind dat mijn studie een redelijk hoog niveau heeft (hoger dan het gemiddelde HBO niveau), maar dat kan ook komen door mijn professors (of zoals jullie het leraren zouden noemen). Mijn professors (3 van de 4 zijn gepromoveerd) bieden een uitdagen voor de studenten en verwachten ook een hoog niveau. Tsja GS blijft GS...

Principles | 09-01-11 | 11:26

@Jefflow: heb je hiervoor speciaal een account aangemaakt bij geenstijl?

JandeBont | 09-01-11 | 10:01

Kan allemaal dank zij 'het nieuwe leren" uitgevonden voor de keizers van het onderwijs.
"het nieuwe leren van de keizer" zal je bedoelen.
kunst-en-cultuur.infonu.nl/recensies/3...

Djilleke Spoker | 09-01-11 | 09:50

@WirMachenMusik | 09-01-11 | 03:41
Of dat waar is ben ik nog niet over uit. Maar dan kun je ook stellen dat iemands cv ook geen betrouwbare indicator is voor toekomstig succes. En weten recruiters precies de waarde van elk diploma? Ik denk dat vooral de facebooks worden afgestruind om iemand qua niveau in te schatten. Mij is nooit gevraagd een diploma te tonen overigens.

Wedstrijdkrokodil | 09-01-11 | 04:09

Excuses! dacht dat het eerste bericht niet 'doorgekomen'was!

WirMachenMusik | 09-01-11 | 03:44

Stelling: Meer dan de helft van 'voortreffelijk presteren' kan verklaard worden uit aangeboren talenten. Daarom moeten we de voorspellingswaarde van diploma's an sich sterk relativeren.
In termen van recruitment vertaalt zich dat in het Duitse adagium: 'Vogel fris oder stirb'

WirMachenMusik | 09-01-11 | 03:41

laten we eindelijk weer eens gaan onderkennen dat in welk vak dan ook het grootste gedeelte van 'excellent presteren' verklaard kan worden door aangeboren talenten.
En dan als volgende stap uiteraard de betekenis van diploma's relativeren.
In Duitsland zijn ze ons daarin duidelijk vooruit. Daar geldt veelal 'Vogel friss oder stirb'.

WirMachenMusik | 09-01-11 | 03:32

Ach breek me de bek niet open over 'managers' (en ambtenaren, pedagogen en andere onderwijskundigen) in het hoger onderwijs. En als je denkt dat't in het WO zoveel anders is; dan droom maar voort.

WirMachenMusik | 09-01-11 | 03:13

@ Korreltje Zout
Dat was ook mijn vraag toen ik daar langs liep!
Om 11 uur smorgens zitten daar wel eens een groepje gitar hero te doen.
Leuk voor open dagen en na schoolse bezigheden enzo zeiden ze.
Ze hebben daar 1 heel groot lokaal met grote flatscreens met die xboxen en playstations en verder tig Imacs.
Alleen zijn alle inlogprogramma's daarvan veranderd zodat alleen ICT studenten daarop kunnen.
Nu hebben ze in de grote hal ook een paar Tafels neergezet met daarop 24 Imacs.
Is hardstikke leuk natuurlijk, zien er superhip uit. Maar als student kun je er vrijwel geen zak mee.
Het enige wat je daarop kunt doen is internetten en typen in kladblok.
Als ze ipv die Apple rommel gewone computers met windows hadden gekocht hadden ze alle computerlokalen in emmen van hele snelle computers kunnen voorzien, met daarop ook de nieuwste tekenprogramma's.
Wij moeten nog steeds 2D tekenen met een tekenprogramma van 2003...
Ook zo idioot is dat wij dit jaar één blok informatica kregen, was totaal 15 kleine opdrachtjes in excel maken.
Door dat stomme bouwstenenprogramma teld dat kutvak even zwaar als bijvoorbeeld Statica, allebij 3 EC.
In plaats van die les gewoon door de ICT docenten te laten doen hebben ze daarvoor een oud student gecontracteerd.
Dat hoorde de ICT docent ook pas een week vantevoren, vond hij wel vervelend want anders had hij zijn rooster wat aangepast dat hij eerder weg kon. Zit toch de hele dag te computeren en in de kantine koffie te drinken.

Foto's maken ben ik nog maar ff voorzichtig mee, Als je hele jaar uit 24 studenten bestaat weten ze je snel te vinden...

Gertos | 09-01-11 | 02:51

@ je postbode | 09-01-11 | 00:54
Als de top fout en corrupt is, is het hele systeem verziekt. Nee?

Korreltje Zout | 09-01-11 | 01:00

@FotoFucker | 08-01-11 | 21:05
They are fucked. ;-)

@Perv | 09-01-11 | 00:28 & @Gertos | 09-01-11 | 00:44
Dank voor jullie 'inside information'.

Prof. D.A.H. Vintik | 09-01-11 | 00:56

Ja diverse zaken die andere studenten hierboven noemen kloppen deels inderdaad.

@ adriana65 Nu je het zegt, daar heb ik eerder al eens aangedacht een aantal maanden geleden.. 'Stenden University' .. maar het is helemaal geen universiteit .. Officieel is de naam ook 'Stenden Hogeschool' en voor internationaal wordt 'Stenden University' gebruikt, dat is niet correct nee.

Gelukkig heb ik nog een jaar te gaan en dan kan ik er weg, hopelijk met een waardevol diploma :)

Jefflow | 09-01-11 | 00:56

Dus bestuurders vliegen een paar keer extra (buitenlandverstigingen hebben ze al jaaaaren), en daarom zou het diploma niets meer waard zijn? Lijkt mij een voorbarige conclusie, zolang je maar niet je stage doorbrengt in een chinees restaurant.

je postbode | 09-01-11 | 00:54

@ Gertos | 09-01-11 | 00:44
Vraagje: wat doen playstations en xboxen in uw ict lokaal?
TIP: maak volgende keer foto's van de docenten die op de gemeenschappelijke computer videogames aan het spelen zijn. Verkoop aan een krant. Of maak een video, en zet hem op Dumpert. Klagen is 1, aanpakken en te schande zetten is veel effectiever. Mijn steun heeft u.

Korreltje Zout | 09-01-11 | 00:53

@ Perv | 09-01-11 | 00:28
Dank voor uw inside view. Het gaat sowieso mis als onze onderwijsinstellingen zich als bedrijven gaan gedragen, en geld verdienen belangrijker wordt dan kwaliteit leveren. Nederland gaat nog eens ten onder aan misplaatst efficiency-denken en managers die alleen in termen van geld denken.

Korreltje Zout | 09-01-11 | 00:48

Hihi, daar studeer ik dus :D
Dit probleem was mij al veel langer bekend.
Ben er 1ejaars student WTB, Wij werken daar met hopeloos verouderde zooi (pentium 4 pc, en draaibanken zonder meetinrichting erop enzo) dat is die 1.6 K collegegeld lang nie waard.
Ook hebben ze dit jaar een nieuwe onderwijsmethode ingevoerd, de zogenaamde bouwstenen.
Dat met PBS zorgt ervoor dat we maar 8 uur per week les hebben en de rest zelf mogen opknappen. De docenten zitten dan maar de hele dag op hun kantoor koffie te zuipen, Of in het ict lokaal op de playstations en xboxen te gamen natuurlijk.
Een paar jaar geleden is er in Emmen nog een groot gebouw uit de grond gestampt door Stenden, speciaal om te verhuren aan bedrijven.
Dat heet dan natuurlijk wel het Kenniscentrum, anders zat er geen subsidie op...

Gertos | 09-01-11 | 00:44

Als 4e jaars 'hotello' bij Stenden Leeuwarden kan ik alleen maar zeggen dat de waarde van het diploma hard achteruit holt. De inhoud van de modules wordt continu aangepast zodat ook de mensen die via het VMBO-MBO zijn ingestroomd zonder enige moeite hun papiertje halen. De kwaliteit van de docenten is ook schrikbarend, het is een Engelstalige opleiding maar de helft van de docenten spreekt niet eens fatsoenlijk Engels. Daarnaast hebben ze hun kennis soms al 20 jaren geleden opgedaan in het bedrijfsleven of hun eigen studie maar deze sindsdien niet meer bijgeschaafd. En het ergste, zoals iemand dat hier eerder al vermeldde, zijn de hotelschool studenten in het algemeen. Bij velen ontbreekt realiteitszin en allemaal denken ze dat bij een bedrijf binnenwandelen en general manager o.i.d. worden. Ze hebben dezelfde 'air' en arrogantie die Robert Veenstra (jammer dat hij na mijn school nu mijn voetbalclub mag verkloten) en Klaas Wybo vd Hoek ook hebben.
Verder is Stenden geen school maar een bedrijf en omzet draaien gaat er boven kwalitatief goed onderwijs bieden. De focus op het buitenland heeft ook alleen maar een financiële reden want hiermee bevorderen ze het aantrekken van buitenlandse studenten naar Nederland, ik betaal €1680,- per jaar maar een Chinese student betaalt iets van €5500 per jaar aan Stenden.
Gelukkig ben ik bijna klaar en krijg ik binnenkort mijn papiertje wat alleen maar waarde voor me heeft omdat het mijn toekomstige salariëring beïnvloedt. En gelukkig heb ik me tijdens m'n stage nog weten te ontwikkelen zodat ik in tegenstelling tot de meesten wel direct een goede baan heb. No thanks to Stenden 'University' *proest*.

Perv | 09-01-11 | 00:28

Jefflow | 08-01-11 | 23:23
Ze mogen de Nederlandse titel universiteit niet gebruiken, dat is onlangs verboden.
Hoe zou je het overigens vinden als we de MBO-scholen universities zouden noemen omdat dat professioneler klinkt?

adriana65 | 08-01-11 | 23:48

Het verschilt :) Hotelschool is slecht beoordeelt, maar Media&Entertainment Management is weer als beste beoordeeld. Enja, onderzoek zal nodig zijn om te kijken of het daadwerkelijk zo is wat er gesteld wordt .. maar de manier waarop het bericht door GS geformuleerd wordt vind ik niet netjes.

En de naam Stenden University .. klinkt veel sympathieker en professioneler dan 'CHN', dat was het voorheen.

Jefflow | 08-01-11 | 23:23

Hoe absurd is het dat een hbo instelling 'stenden university' heet!

twaait | 08-01-11 | 23:06

Jefflow | 08-01-11 | 22:02
Hoe weet jij nu wat je niet weet? Of wat je had kunnen weten?

adriana65 | 08-01-11 | 22:42

Kenniseconomie.

Waaligator | 08-01-11 | 22:18

Jefflow | 08-01-11 | 22:02

Ik betwist soms ook berichten van GS. Maar in dit geval is het volkomen terecht, wat er gesteld wordt. Het niveau is veel belabberder dan aangegeven en ik spreek uit ervaring als werkgever.

distel | 08-01-11 | 22:12

neemjemoederindemali

Zal je altijd zien. Gedegradeerd. Zwak excuus dat ik tegelijk aan de telefoon zat. Maar het schaamrood is nog steeds voelbaar.

distel | 08-01-11 | 22:05

Hier een van de scholieren die volgens GEENSTIJL zijn toekomstweggooit ...

BULLSHIT!

Dit is echt ronduit een belachelijk bericht. Ik ben zelf ook student op Stenden Hogeschool en er is totaal niks mis met de inhoud van de opleidingen. Studenten halen hier dan ook terecht hun diploma. Tevens is dit bericht niet gebaseerd op feiten, maar op roddels en dat maakt een heel groot verschil. Het is echt onacceptabel dat zo'n website als geenstijl, Stenden Hogeschool in een kwaad daglicht zet.

Maar ach, Geen Stijl schrijft het bericht, dus ik bedoel, hoezo serieus nemen?

Jefflow | 08-01-11 | 22:02

@dosis | 08-01-11 | 21:54
*applaudiseren doet*

necrosis | 08-01-11 | 21:57

Rammstein | 08-01-11 | 21:38
Op ieder slakje past een zoutvaatje...

dosis | 08-01-11 | 21:54

@Rammstein | 08-01-11 | 21:38
Blijf eensch van mijn favo zwitsal af!

necrosis | 08-01-11 | 21:52

*naar boven verhuizen doet*

Parsons | 08-01-11 | 21:51

@distel | 08-01-11 | 21:36

He brandnetel, let zelf een beetje op je spelling.

neemjemoederindemali | 08-01-11 | 21:44

@sjaakdeslinksesul | 08-01-11 | 21:29
Das war einmal. In de jaren '80 wellicht. Tegenwoordig is dat niet meer zo. Al heel lang niet trouwens.

Parsons | 08-01-11 | 21:41

distel | 08-01-11 | 21:36
Gewat ?

Rammstein | 08-01-11 | 21:38

sjaakdeslinksesul | 08-01-11 | 21:22

Gaarne op uw lidwoorden letten. De kracht, van uw op zichzelf juiste stelling, wordt hierdoor gedregadeerd.

distel | 08-01-11 | 21:36

@sjaakdeslinksesul | 08-01-11 | 21:29

Ah, is dat zo, heb je feiten om je mening te staven?

neemjemoederindemali | 08-01-11 | 21:30

@sjaakdeslinksesul | 08-01-11 | 21:22

Mag ik weten waarom je de VS het beste land ter wereld vindt?

neemjemoederindemali | 08-01-11 | 21:30

Da's dus 20 jaar voor Limburgers en Friezen.

sjaakdeslinksesul | 08-01-11 | 21:29

Parsons | 08-01-11 | 21:25
Gewoon een bikkelhard feit man. VS loopt steeds 10 a 15 jaar voor op ons.

sjaakdeslinksesul | 08-01-11 | 21:29

Avond allen, zijn we OT of hebben we het ergens anders over?

neemjemoederindemali | 08-01-11 | 21:29

Parsons | 08-01-11 | 21:16
En jij vindt het een kutland. Is ook iets anders.

Rammstein | 08-01-11 | 21:26

@sjaakdeslinksesul | 08-01-11 | 21:22
Is? Je vindt het. Dat is iets anders.

Parsons | 08-01-11 | 21:25

Parsons | 08-01-11 | 21:16
Welnee man, VS is de beste land ter wereld.

sjaakdeslinksesul | 08-01-11 | 21:22

-weggejorist-

Anusen | 08-01-11 | 21:21

Honda360 | 08-01-11 | 19:10
VO: Er wordt geld gegeven per groep van 20 ll. Van dat geld moet alles gebeuren. De belangrijkste post zou toch contacttijd (lessen) moeten zijn. Maar een steeds groter deel gaat naar de managers. Voor het aanstellen van voldoende en gekwalificeerde docenten blijft steeds minder geld over. Voor het maken van plannen en humbug met opnieuw allerlei tussenpersonen om de teruglopende kwaliteit op te vangen wel. Men verhoogt dus de kwaliteit niet door meer en betere docenten aan te stellen maar door plannen op te stellen hoe het beter zou moeten. Op papier lijkt het steeds beter te gaan, in de praktijk gaat het steeds slechter. HBO's en MBO's steken ons geld daarnaast ook nog in vastgoed i.p.v. docenten en leermiddelen dus nog minder kwaliteit.

adriana65 | 08-01-11 | 21:17

@Biff Eagleburger | 08-01-11 | 21:07
Hopelijk komt het goed, maar tsja, al die omstanders. Man man wat een kudtland is het toch.

Parsons | 08-01-11 | 21:16

Cobb | 08-01-11 | 21:11
Dat zegt dan wat over jou (sorry inkoppertje)

marnalg | 08-01-11 | 21:16

@marnalg

Als ik terug kijk op mijn 10 weken op Toepad was ik te jong tussen de oren.
Begrijp je. Oorspronkelijk ben ik begonnen bij het 12e Painfbat Garde Jagers
in Arnhem in 1990. En de overstap van KL naar het Korps moet je eigenlijk
niet maken. Garde Jagers is opgegaan in Luchtmobiel. En als ik vandaag
de dag zie wat een professionele club dat is geworden heb ik spijt
dat ik daar nooit naartoe ben gegaan. Een pleun die naar de mariniers
overstapt is toch een beetje een Ajacied die bij Feyenoord gaat spelen.

strikdewepstroper01 | 08-01-11 | 21:16

Pfft... hoor het zowel van bazen in de horeca als de mensen op de hotelschool: hotelschool is een zuigopleiding. De opleiding levert mensen af met een mooi papiertje maar geen flauwe fuk verstand van echt horecawerk.

Dubbele Halve Zool | 08-01-11 | 21:14

Prima hogeschool. Ben zelf student hier en bevalt prima. Onderwijs is in tegenstelling tot vele andere HBO instellingen in Nederland hier naar mijn bescheiden mening wel goed.

Cobb | 08-01-11 | 21:11

Nacho_Vidal | 08-01-11 | 21:06

Geen excuus nodig.

marnalg | 08-01-11 | 21:09

Parsons | 08-01-11 | 21:07
Ik had nog nooit van haar gehoord

Nacho_Vidal | 08-01-11 | 21:09

@Strik, had je blessure?

marnalg | 08-01-11 | 21:08

@Nacho_Vidal | 08-01-11 | 20:56
Hoezo moet ik een relatie hebben met haar dan?

De website van Palin is inmiddels down: twitpic.com/3o7jnn

Parsons | 08-01-11 | 21:07

marnalg | 08-01-11 | 21:04
Excuus, ik had het allemaal nog niet goed gelezen.

Nacho_Vidal | 08-01-11 | 21:06

@strikdewepstroper01, 89/5 als zm begonnen maar blijven hangen tot 99, toen werd ik brugwachter, samen met me hond.
@nacho vidal, heb je dat vaker, dat je wat mist dan he?

marnalg | 08-01-11 | 21:04

Nu zegt CNN ook dat ze niet weten of ze dood is.

Parsons | 08-01-11 | 20:56

@Parsons | 08-01-11 | 20:42: Holy shit, da' 's heftig.

De Kampsjeng | 08-01-11 | 20:53

@marnalg

Staat je nickname marnalg trouwens voor marinier algemeen?
Ik ben namelijk van 92-2, maar heb Finex nooit gefikst om het maar eens in Korps
taal uit te drukken.

strikdewepstroper01 | 08-01-11 | 20:52

@Biff Eagleburger | 08-01-11 | 20:46
Onhandig ja.

Parsons | 08-01-11 | 20:51

sjaakdeslinksesul | 08-01-11 | 20:44
LOL. +1

De Almachtige | 08-01-11 | 20:51

Chewbacca | 08-01-11 | 20:47
mwahh, niet elke studie waarschijnlijk.

Maar waar ik werk, wordt wel degelijk onderscheid gemaakt tussen HBO en MBO

Nacho_Vidal | 08-01-11 | 20:49

@marnalg

Dit filmpje over de brugwachter en zijn hond is zo mooi, er valt nu een traan op mijn
toetsenbord.

www.youtube.com/watch?v=l_alUvefDTE

strikdewepstroper01 | 08-01-11 | 20:48

Volgens Reuters is ze niet dood trouwens.

Parsons | 08-01-11 | 20:48

marnalg | 08-01-11 | 20:30
Leuk verhaal, maar ik mis het punt een beetje

Nacho_Vidal | 08-01-11 | 20:47

Het is dat Inholland en Stenden eruit gepakt zijn maar er is overal stront aan de knikker. HBO is gewoon niks meer waard.

Chewbacca | 08-01-11 | 20:47

marnalg | 08-01-11 | 20:30
Kut man... en er zal ook wel niet zoveel emplooi zijn voor brugwachters tegenwoordig. Wat ga je nu doen?

sjaakdeslinksesul | 08-01-11 | 20:44

Ik wou dat ik die hogescholen had uitgevonden, zeg...

Wilhelmus Nepzooi | 08-01-11 | 20:37

@Parsons | 08-01-11 | 20:32 Daarvoor moet je bij CNN zijn, die doen nu nonstop verslag.

De Kampsjeng | 08-01-11 | 20:36

waarom moeten die mongolen hoge scholen zonodig een vestiging in het buiteland openen, als ze niet een behoorlijk hier een bv pabo student kunnenb alfleveren die niet eens uit zijn hoofd kan rekenen

fluffie | 08-01-11 | 20:32

@De Kampsjeng | 08-01-11 | 20:29
Ja, nu nog de vraag naar het motief. Omdat ze Joods was of puur politiek? Ze stond ook op een lijstje van Palin begrijp ik?

Parsons | 08-01-11 | 20:32

OT. Ondertussen is Gabrielle Giffords overleden.

Parsons | 08-01-11 | 20:31

Er was eens een brugwachter en die brugwachter was al 30 jaar brugwachter bij een brug, sterker nog, de goede man zijn vader was ook brugwachter geweest bij die mooie brug en zijn vader's vader ook etc.. Dus al een eeuw of wat was de familie al brugwachter bij diezelfde brug.

Op zich beheerde ze geen belangrijke brug, maar ook onbelangrijke bruggen moeten eens open en dicht. Dit deedt de familie brugwachter dus al vrij lang, naar alle tevredenheid van de mensen die er onder door moesten. En nooit, maar dan ook echt nooit, waren ze of te laat of te vroeg met het op en neerhalen van die brug . En daar waren ze best trots op in die familie.

In de eerste 200 jaar werden ze rechtstreeks betaald door de gemeenschap de lokale middenstand. Later (we schrijven 1960) werd dat geld opgehaald door het heffen van lokale belastingen dus was het een soort van gemeenschapsgeld.

Omstreeks 1999 werd er een manager aangesteld (vanuit de gemeenschap) om de bewegingen van het geld inzichtelijk te maken. En zijn eerste beslissing was om een ambtenaar aan te stellen, die de brugwachter in de gaten moest houden en tevens alle bewegingen van de brug in kaart te brengen.

Zijn volgende beslissing was (op aanraden van de ambtenaar) om een auto aan te schaffen voor de ambtenaar, zodat hij ten alle tijden de brugwachter heen en weer kon rijden zodat het geheel van brugwachten veel efficiënter zou gaan lopen (eh rijden). Ook besloot de manager om een tweede ambtenaar aan te stellen die de eerste ambtenaar in de gaten moest houden en (uiteraard) om te kijken of de auto niet onnodig gebruikt zou worden. Hiervoor had de tweede ambtenaar natuurlijk wel een bureau nodig en een gebouw om dat bureau heen.

Natuurlijk moest het gebouw wel voorzien zijn van allerlei benodigdheden die een gebouw moest hebben, twee meisjes voor de receptie, catering en een technische dienst. En (niet onbelangrijk) een directie, bestaande uit, een hoofd technische dienst, hoofd catering en een hoofd receptie. Uiteraard moest dit alles wel weer gecontroleerd worden door de gemeente en daar had de manager zichzelf voor aangewezen.

Uiteindelijk in 2008 kwamen er vanuit de gemeenschap geluiden dat ze de lokale heffingen voor de brug wel erg duur vonden geworden (stijging van 7000% t.o.v. 1960)

Natuurlijk moest dit gegeven/feit, wel goed onderzocht worden door een onafhankelijk onderzoeksbureau (want een feit is pas een feit als het inzichtelijk, meetbaar en toetsbaar is ) dus op aanraden van de manager werd dit dus ook onderzocht. hiervoor konden zich verschillende onderzoeksbureau's op inschrijven.

Dit werd dus uiteindelijk het onderzoeksbureau waar de ambtenaar al eens als ad interm had gewerkt, en waarschijnlijk weer terug zou gaan keren, als hij klaar was met deze klus.

En inderdaad na een aantal maanden van onderzoek was de conclusie (gepresenteerd in ahoy aan de gehele gemeente) het was allemaal te duur geworden.

Gelukkig had de manager de oplossing, hij ontsloeg de brugwachter..........

marnalg | 08-01-11 | 20:30

OT: Heftig nieuws uit Amerika. Op klaarlichte dag is een lid van het congres doodgeschoten.

De Kampsjeng | 08-01-11 | 20:29

Aan het draadje te zien is Stenden niet erg populair.

Parsons | 08-01-11 | 20:27

Ik heb zo'n Stendentroel bij mij werken. Ze zou hier structureel weggejorist worden!

De Almachtige | 08-01-11 | 20:22

@Hein73

Nederland barst inderdaad uit de voegen door het aantal managers.
Jan Marijnissen en Professor Bob Smalhout hebben daar hele leuke
commentaren over geschreven. Dit zijn dan ook mensen van de
praktijk met veel ervaring. Niet alleen in het onderwijs zijn
managers een ziekte. Dan geldt ook voor de zorg. Bob Smalhout
zei al eens; "Hoe kan een manager een arts of chirurg de les lezen
als deze nog nooit een operatiekamer van binnen heeft gezien.
En arts ben je niet van 8 tot 5, maar 24 uur per dag."
Leuke boeken en columns van Smalhout, een man van de oude stempel
die nog weet hoe het moet en de dingen werken.

Misschien moeten we weer terug naar de tijd dat de vakman weer een
vakman is. En na jarenlang te presteren chef kan worden.
Maar begin hier maar eens aan in dit managers land.

strikdewepstroper01 | 08-01-11 | 20:18

-weggejorist-

ChillTurq | 08-01-11 | 20:13

Hear hear Hein.

marnalg | 08-01-11 | 20:10

Elk jaar (in de schoolvakanties) worden er verbouwingen verricht bij de hoge scholen in Rdam ad 1mil euro per jaar, dit bovenop het "normale" beheer en onderhoud budget van 800.000 euro. Het betreft 11 gebouwen..... Tel op en fap af wat dat kost voor alle scholen in den Nederlanden. Mijn inschatting is dat het minimaal voor de helft minder kan. Maar elke manager in deze florerende sector moet natuurlijk belangrijk zijn dus ook de facilliaire (die btw ook thuiskomen met een balkenende normpje plus). Misschien ook iets om de pijltjes op te richten.

marnalg | 08-01-11 | 20:09

@oebidoebie el grande | 08-01-11 | 18:09
idd. management is m.i. een soort welvaartziekte. Dikke bestuurslagen van tegen elkaar aan wauwelende overhead managers... who needs em? Wat we nodig hebben zijn mensen die echt wat kunnen en een daarboven flinterdunne laag faciterend management. Vroeger was je eerst vakman en later werd je dan chef. dat waren meestal wel mensen die wisten waar ze het over hadden. Tegenwoordig lijkt het de missie van menig HBO/WO'er om zich zo snel mogelijk het management in te leuteren. En omdat de meeste managers uit zijn op meer geld, macht en aanzien is het management apparaat alleen maar geneigd om te groeien. Als je als manager het immers voor elkaar krijgt om weer managers onder jou te krijgen stijg je op de ladder van geld, macht en aanzien. Zo blijft het systeem groeien als een kwaadaardig gezwel...

Hein73 | 08-01-11 | 20:06

Veel HBO's zijn dekmantel voor Elco Brinkman's bouwmaatjes deliria pucunia's. Alleen zij en de leraren worden er wijzer van, maar de leerlingen en de belastingbetalers zijn de klos.
Trouwens in die regio rondom Moerdijk: meteen alle gewassen oogsten en vernietigen. Met elke minuut worden groenten natuurlijk opgestapeld in verweg gelegen schuren en deze producten worden straks weer op de markt aangeboden of in NL of buitenland, ik weet het eigenlijk wel zeker. Maar wij worden behandeld alsof we van die sukkelige leerlingen zijn van één of andere HBO MBO opleiding. De vertrutting komt de heren autoriteiten goed uit!

ecologiste | 08-01-11 | 20:02

@strikdewepstroper01 | 08-01-11 | 19:50

Een zogenaamde 'associate degree' - hoeft helemaal niet met caps verder - is als een diploma van inholland; het stelt geen ene flikker voor. Gewoon hard leren op de poly of de uni en je papiertje komt er wel.

Biff Eagleburger | 08-01-11 | 19:55

@doe nog eens

Ik heb hier al vaker gezegd. Er moeten meer Associate Degree ( 2 jarige HBO graad) opleidingen worden ingevoerd. Een ideale stap tussen propedeuse en Bachelor. Kies je na het AD voor verder studeren dan heb je al een diploma op zak.

Associate Degree is prima voor praktisch ingestelde MBO'ers, Havisten en
werkenden die een verkorte HBO opleiding deeltijd willen doen.
In de UK, de VS en Vlaanderen bestaat de Associate Degree al veel langer.

Zelf heb ik al eens eerder HBO studies gedaan, en het is mij opgevallen dat het niveau jarenlang hetzelfde blijft. Biedt als HBO dan ook dat verkorte traject aan, dat motiveert studenten ook meer om te studeren.

I

strikdewepstroper01 | 08-01-11 | 19:50

Echt spectaculair wordt het wanneer er een interege, capabele, niet-overmatig zakkenvullende bestuurder wordt gevonden. Wat een droevenis alom in dit Nederland...

Salut! | 08-01-11 | 19:45

Aan een paal op de markt, pek en veren dat zal ze leren.

Cen-zuur | 08-01-11 | 19:33

@drs.Nee | 08-01-11 | 19:23
Waarde drs., is dat niet iets voor de laatste hyperlink in het artikel?

*out*

Prof. D.A.H. Vintik | 08-01-11 | 19:29

@Parsons | 08-01-11 | 18:43

Pretenties zijn inderdaad dan wel weer heel erg HBO tegenwoordig. Al betrap ik ook MBO-publiek op het bezit daarvan, dat zal wel weer de nieuwste trend zijn dan.

De prententieuze MBO'er met dikke leasebak gaat het volgens mij ook helemaal maken.

Kwestie van degenereren en het tempo d'r in houden. Het kan altijd minder tenslotte!

Reinaert | 08-01-11 | 19:25

Het verhaal is trouwens dit:

Stenden richt zich vooral op het toerisme en op buitenlandse studenten, die zijn namelijk erg lucratief, en zijn gemotiveerder dan de Nederlandse studenten, en dat is weer goed voor het slagingspercentage.

De baas van Stenden was iemand die een dikke piemel kreeg van een grote school, met vestigingen in het buitenland. Hiervoor reisde hij de wereld rond om "zaken" te doen. Nu hebben ze 4 vestigingen in het buitenland, maar het totaal aantal plannen overstijgt die 4 ruim. Ze wilden o.a. naar Rusland, enz. Dit komt vaker voor, managers die een school als bedrijf zien, het onderwijs uit het oog verliezen, of nooit in het oog hebben gehad. Grote projecten die slecht zijn onderbouwd, dure gebouwen die later nog veel duurder blijken, het gebeurd zo vaak...

Het hotel van Stenden is wel goed hoor, maar er zitten veel pretopleidingen tussen. Een simpele blik op de studenten daar zegt genoeg over wat voor vlees je in de kuip hebt. Het nutteloze soort met het toekomstbesef van een pinda, die leeft in één grote droom en denkt dat ze het helemaal gaan maken, is daar sterker vertegenwoordigt dan bij hun buren de NHL.

De oplossing is erg simpel, weg met de grote scholen, schaalverkleining, meer macht voor de studenten, en studenten dienen betaalt te worden per behaalt punt. In totaal zijn er 60 punten, 10 euro per punt is zo'n 600 euro. 400 extra wanneer je 60 punten haalt in een jaar. 1000 euro, lijkt me veel beter dna het huidige systeem.

doe nog eens | 08-01-11 | 19:20

Kan iemand mij trouwens uitleggen hoe een hogeschool eredoctoraten uitdeelt? Dan ben je ere-bachelor ofzo???

Seraphin | 08-01-11 | 19:20

Heb ook gestudeerd aan de CHN, zoals Stenden vroegâh nog heette. Prima hogeschool hoor!
Ooit eens een meeting gehad met Klaas Wybo van der Hoek. Droplul eerste klas.

Ook leuk: Steven Covey gaf een tijdje geleden een lezing op Stenden University in Leeuwarden. Kosten: "maar" 100.000 euro...

Pjotrovic | 08-01-11 | 19:17

doe nog eens | 08-01-11 | 19:12
Bij die grote weten ze ook precies waar iedere euro heen gaat... de broekzak van de directeur.

gozahtje | 08-01-11 | 19:15

Stenden staat naast de NHL in Leeuwarden. Gristenfundi's en van die types dat ze het toerisme in kunnen en de wereld gaan rondreizen, met een goed salaris. Pretopleidingen en de school is een dikke fail, ook de NHL is een dikke fail trouwens.

Laatst beelk toch dat de goedkoopste HBO school er één was die erg klein was en kwalitatief erg goed onderwijs leverder? Weg met de schaalvergroting! Op de kleine scholen weten ze tenminste waar elke euro heen gaat en gaat er niets verloren aan overhead. En niet aan incompetente managers die een grote piemel krijgen van een groot en duur gebouw, onnoloze projecten en alles dat niet met onderwijs te maken heeft.

doe nog eens | 08-01-11 | 19:12

HBO leaks part 2?

paost712 | 08-01-11 | 19:11

@adriana65 Dan hebben we het over het onderwijs in het algemeen: mee eens!

Maar dat Stenden vergeleken wordt met InHolland vind ik wat ver gezocht als je enkel en alleen naar deze kwestie kijkt, die niets met de kwaliteit van een diploma te maken heeft.

Honda360 | 08-01-11 | 19:10

Was onlangs nog een reportage bij 1vandaag, de voorzitter van Stenden was daar de meest verdienende van Nederland. Lutsers. De burgermeerster van Emmen ging hem ook nog verdedigen.

Steen Kloow | 08-01-11 | 19:08

Het wordt hoog tijd voor een parlementaire enquete HBO.

De Kampsjeng | 08-01-11 | 19:05

Ik wil niet meer gaan studeren :(

brandweermeisje | 08-01-11 | 19:04

Ik zie dit in de toekomst alleen maar erger worden, Guusje is immers voorzitter van de HBO raad en die heeft inmiddels bewezen helemaal niets te kunnen. Ik vraag me ook af over welke competenties ze beschikt (buiten de pvda kaart) die haar geschikt maken voor die baan?

gozahtje | 08-01-11 | 19:03

Heeft de VK al door dat Doekele aan de slag is bij de Inhollands?

funkyd | 08-01-11 | 19:03

Honda360 | 08-01-11 | 18:42
Al dat geld is weg gegraaid van de docenten en studenten, niet gebruikt voor onderwijs en daar was het voor bedoeld. Natuurlijk is de kwaliteit van het onderwijs daar ook mee achteruit gegaan. Hetzelfde gebeurt op ROC's en middelbare scholen.
Wordt het geen tijd voor een parlementaire enquête m.b.t. bijvoorbeeld de lumpsum financiering?.

adriana65 | 08-01-11 | 18:58

mooi zuur

Flapgeit | 08-01-11 | 18:57

de barman van het Four Seasons in Doha kan u alles vertellen over deze heren. iets met drank, vrouwen nuja. allemaal dingen die in islamitische landen erg worden aangemoedigd. maar inmiddels wel een vestiging in Quatar. Dus waar hebben we t over.

BjdeB | 08-01-11 | 18:56

Welke politicus maakt zich sterk om een einde te maken aan die eredoctoraten? Het is niets minder dan een relatiegeschenk bedoeld om beroemdheden naar je universiteit te lokken voor een lezing.

Korreltje Zout | 08-01-11 | 18:54

Hoe kan een HBO een eredoctoraat uitreiken? Eredoctoraten zijn sowieso een aanfluiting en een klap in het gezicht van de promovendi die jarenlang keihard werken (onderzoek doen, publiceren) om de doctorstitel te verkrijgen. Godverdomme! Dr Paul McCartney, Dr Nelson Mandela, Dr Winnie Mandela, Dr Albert Heijn, Dr Harry Mulisch, Dr Koningin Beatrix. Rot toch op.

Korreltje Zout | 08-01-11 | 18:51

-weggejorist-

Leo* | 08-01-11 | 18:50

Nummer zes valt onder de voorgerechten, je kunt het vast wel met witte lijst klijgen maal zekel weten doe ik dat niet.....

The Evil One | 08-01-11 | 18:49

Een meeuw bovenop je naam: kan nooit goed gaan!

GeertT | 08-01-11 | 18:47

Ach, beroepsonderwijs gaat al jaren niet meer om het leren van een vak, maar over praatgroepjes. Zodra de theorie iets te moeilijk wordt zegt de docent gelijk: maar dat hoef je niet te weten voor de toets hoor! Mede omdat de docenten het zelf ook niet precies weten uit te leggen... Maar lever je een verslag voor studieloopbaanbegeleiding te laat in, dan heb je een probleem. Lekker zelfreflecties uitvoeren en kernkwadranten invullen, dat vinden managers in het bedrijfsleven namelijk ook reuze belangrijk. Tot je zo'n afgestudeerde mag gaan coachen en er achter komt dat ze werkelijk geen benul hebben waar ze mee bezig zijn.

Daff | 08-01-11 | 18:46

@Reinaert | 08-01-11 | 18:27
Eerder pretenties!

Parsons | 08-01-11 | 18:43

Wat een ongenuanceerd artikel en kansloze vergelijking met InHolland. Dit heeft werkelijk geen moer te maken met de kwaliteit van de opleiding en diploma.

Honda360 | 08-01-11 | 18:42

Binnenkort weer een hoop schijt van Inholland rotterdam opkomst?

deraderendraaien | 08-01-11 | 18:41

Hé Loghausen, wazzup?

Leo* | 08-01-11 | 18:41

In dat vk stukkie zitten dubbele spaties (like alt 255) en daar krijg ik epileptische aanvallen van dus effe geen mening, eerst een kurk tussen mijn tanden.

28 | 08-01-11 | 18:39

edit-tuinbouwschool

who-am-y | 08-01-11 | 18:38

Van Elbers kan ik alleen maar zeggen "de appel valt niet ver van de boom". In de jaren '60 van de vorige eeuw was z'n vader directeur van de tuinboowschool in Ter Aar en werd daar toen geschorst wegens fraude.

who-am-y | 08-01-11 | 18:37

-weggejorist-

Leo* | 08-01-11 | 18:33

@En_Zo_Is_Het | 08-01-11 | 18:29
Sue me!

Prof. D.A.H. Vintik | 08-01-11 | 18:31

Goh, dan lees ik dit en denk meteen: dat komt uit de koker van de gesjeesde, toch?

Leo* | 08-01-11 | 18:30

@Prof. D.A.H. Vintik | 08-01-11 | 18:27
Die redenatie slaat echt helemaal nergens op.

En_Zo_Is_Het | 08-01-11 | 18:29

Klaas Wybo van der Hoek is bovendien nog fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeente Zuidhorn....

Jeff Hawke | 08-01-11 | 18:29

Bij het lezen van dit soort zaken komt de ware primitieveling in mij boven en heb ik maar een mededeling voor deze mensen: .... Sterf!!

complotidioot | 08-01-11 | 18:29

@Parsons | 08-01-11 | 18:17

Veterstrik- zwem- en verkeersdiploma's zijn toch nog wel te vertrouwen tegenwoordig?

Zo niet moeten we iedereen terug trappen in de schoolbankjes. Competenties hè!

Reinaert | 08-01-11 | 18:27

Wat zo'n school in het buitenland zoekt is heel simpel (naast de leuke reisjes), namelijk studenten hier naar toe halen waar ze veel geld aan verdienen. Overigens, voor een hotelopleiding is het helemaal niet zo heel gek om wat connecties in het buitenland te hebben, je leidt je studenten niet alleen op voor de NL markt.

Overigens wordt de nieuwe voorzitter van Stenden iemand die nu nog in het bestuur zit van de organisatie die de kwaliteit van het hoger onderwijs borgt. Wel een verstandige keuze, goede vent: www.nvao.net/nieuws/2011/387

Ikbenhierniet... | 08-01-11 | 18:26

'Dit keer wordt de waarde van een diploma dat is gehaald aan de Stenden Hogeschool (vestigingen: Leeuwarden, Meppel, Groningen, Assen en Emmen) gedegradeerd tot less than zero.'

M.u.v. een vaag verhaal over een stageplek bij een Chinees restaurant, staat er in dit artikel anders bar weinig over de inhoud en kwaliteit van een opleiding aan Stenden Hogeschool.

En_Zo_Is_Het | 08-01-11 | 18:19

Ik vertrouw sowieso niemand met een diploma.

Parsons | 08-01-11 | 18:17

Wat hebben die klanten in het buitenland te zoeken? Ik denk dat ik ook maar is les ga geven!

Bollekoek | 08-01-11 | 18:16

Ben benieuwd ook stront aan de knikker kan vinden bij de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen.

Als ik mag beginnen, elk jaar een nieuwe manier van toetsing (lees zelfverzonnen), competenties naar beneden stellen om studenten over te laten gaan. Frustrerende tijd gehad daar.

Rest In Privacy | 08-01-11 | 18:13

Wat is het nut van "voet aan de grond krijgen" in het buitenland van een gesubsidieerde school? Om nog meer subsidie richting buitenland te sluizen?

wakkere_nederlander | 08-01-11 | 18:10

daar hebben ze bij de hogeschool utrecht - de 'managers', en dat zijn er veel! - ook een handje van. Rondvliegen op niks af naar mooie oorden en in dure hotels. En wie betaalt dat? 1 x raden.

oebidoebie el grande | 08-01-11 | 18:09

-weggejorist-

grizzlygris | 08-01-11 | 18:05

zeg wallah ?

cakination | 08-01-11 | 18:04

dat heet gewoon: binnen het kader van de mogelijkheden alles eruit halen wat erin zit. daar is dit land groot mee geworden.

ben nuchter | 08-01-11 | 18:02

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl