Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Foutje. TCA maakt taxiklachten openbaar

taksibordje020.jpgAmsterdamse taxichauffeurs zijn tuig van de bovenste hoedenplank. Verneuqen de reputatie van ons mooie landje nog voor Japanse toerist met z'n Samsonites het Centraal Station uit is. Gaan pas rijden na 20 euro toeslag of tussen de tietjes voelen. Of slaan je gewoon meteen dood. Maar gelukkig is daar Taxi Centrale Amsterdam met een charme-offensief! Vanuit het oogpunt van transparantie (of een slordigheidje in de site) zijn ALLE ingezonden webformulieren door u in te zien. Omdat TCA dat gewoon wil delen. Inclusief NAW gegevens. Bloemlezing! Beginnen we met een bezorgde ouder: "Gisternacht zijn mijn kinderen in een TCA taxi door een Marokaanse chauffeur met een mes bedreigd (...) Hij bedreigde ze en zei dat hij ze lek zou prikken. In Leiden aangekomen mochten de meisjes de taxi niet verlaten totdat mijn zoon 132 euro had gepind". (server staat inmiddels te roken. MIRROR en CACHE). Meer na de break. Volgende gedupeerde is Mary Jones. Zo emotioneel dat ze er de capslock voor aan zet: "YOU FUCKING SUCK - AND I WOULD NEVER USE YOU YOU FUCKING BASTARDS!!!!!". Duidelijk, hier is sprake van een negatieve consument beleving. Het Park Plaza Hotel pakt het constructiever aan, en zet Duty Manager Kim in om nog wat geld bij TCA los te peuteren: "Meneer gaf aan dat de gasten hem €100,00 verschuldigd waren (voor een rit van normaliter rond de €35,00 waar de gasten ook van op de hoogte waren), gasten gaven aan dit niet te willen betalen waarop taxichauffeur hun aangaf uit te stappen op de snelweg". Ook Natalia is d'r helemaal klaar mee, nadat ze haar feestje plons in het water zag vallen: "I talked with your operator for around 30 minutes, and no result! The group of children was separated, the event (which was paid) was ruined.". Maar gelukkig zitten er ook dolenthousiaste sollicitatiebrieven tussen al die terugkoppeling en leermomenten. Van ambitieuze taxichauffeurs van de toekomst. Succes Khalil! Uitsmijter: "He got off the car and started to insult me, abusing me verbally and then physically when he pushed me, by saying: "next time I see you I will KILL you". Zelf doornavigeren in de klachtengalore met "Previous Submission" en "Next Submission". TCA, de complimenten.

Reaguursels

Inloggen

Ik mag toch hopen dat dit shit op dumpert 100% fabrikaat is anders mag er wel eens even flink met de bezem door die tent gegaan worden.... en de politie dient dan als stoffer en blik.

Kampfhund | 05-01-11 | 22:59

Ik zou niet willen zeggen dat OV hier in NL het kloterigst geregeld is, want dat is gewoon niet zo. Tuurlijk die OV-chipkaart, dat heerlijke paradepaardje van CDA-mongolen en OV-bedrijven, ja, dat is ruk. En, inderdaad, NS zou wel eens meer en beter materieel in mogen zetten. Maar verder hebben wij het meest geregelde openbaar vervoer van europa en ook het drukste spoornet. Ik reis niet veel meer met openbaar vervoer, puur omdat de verbinding naar de afgelegen hoek waar ik werk gewoon ruk is, maar wanneer ik wel met ov reis, heb ik zelden iets te klagen.

Morfanaion | 05-01-11 | 13:27

ik schaam mij zowies als nederlander voor steden als amsterdam en rotterdam .. als je op het cs aankomt zie je al ongure ( donkere) types de mensen stroom in de gaten houden om een leuk slachtoffertje te vinden .. taxi chaufeurs ben ik daar allaang meegestopt in de tijd dat het ook zo'n geweldig idee was om oosteuropeanen op die wagens te zetten .. geloof dat het o-v , waaronder ik de taxi's ook reken wel het meest kloterigste geregeld is hier in nl ( en heb echt wel een aantal landen gezien )

sparrow | 05-01-11 | 09:16

Mijn 17-jarige dochter alleen in een afgesloten auto met een agressieve kutmarokkaan. Om deze nachtmerrie van elke ouder te voorkomen had ik haar geadviseerd 'veilig' met een taxi naar huis te komen vanuit Leiden naar Voorschoten. Mooi mis. Zij werd als laatste thuis gebracht en zou gewoon betalen. Die kutmarokkaan gooit de sloten op zijn kar zodat zij er niet uit kon. Ze is doodsbang geweest... schaamde zich en vertelde het pas de volgende ochtend. Met grote broer afgesproken dat zij hem voortaan belt als ze echt veilig thuis wil komen of het kenteken van deze 'chauffeur' noteert zodat broer er bij problemen voor kan zorgen dat deze taxi buiten bedrijf wordt gesteld. De taxistandplaats bij het station Leiden is een onveilige plek die 's nachts wordt be'mand' door pure maffia, pooiers, tuig van de richel. Mijden als de pest dus.

Martina | 05-01-11 | 02:12

Taxichauffeurs in Amsterdam bestaan voor 95% uit boeven (omrijden, oplichten, aanranden bedreigen, etc.), dat is een gegeven. Opmerkelijke aan dit alles is dat de TCA al jaren probeert te ontkennen dat dit soort gajes zich ook in hun eigen gelederen bevindt. Het zijn echt niet enkel de 'vrije rijders' op de Amsterdamse taximarkt die zich niet weten te gedragen. Amsterdammers weten allang dat er ook in de tca-mand veel rotte appels zitten, zoals nu maar weer eens gebleken is. Dus TCA, doe niet zo stoer en heb de mond niet zo vol van de nieuwe taxiwet (jullie weten dat die niets gaat verhelpen). Hou op met andere taxibedrijven de zwarte piet toe te spelen. Maak eerst eens schoon schip in de eigen organisatie door flink te snijden in het tuig binnen jullie eigen chauffeursbestand!

P.S. Ik ben zelf een tca-er (en daar ben ik al jaren niet meer trots op).

Posselmetzuremossel | 05-01-11 | 00:18

@stijnnn | 04-01-11 | 22:57
Misschien dat je in utrecht moet wonen om dat te begrijpen. Ik heb het hierboven ook al een paar keer geprobeerd uit te leggen, maar ze snappen er niks van. Alleen maar huilie huilie verhalen over hoe ze opgelicht zijn. Ik snap dat niet, in amsterdam stikt het van de taxi's, dus veeeeel concurrentie, dus zou je dat als klant toch moeten/kunnen benutten.. Als een taix schurfterig duur is loop je door naar de volgende etc. Daar hoef je echt geen econometrie voor gestudeerd te hebben.

sjakei | 04-01-11 | 23:11

Snap eigenlijk niet dat mensen niet gewoon een ritprijs afspreken.
In Utrecht regelmatig met de taxi gegaan. Gewoon even aanspreken, vragen wat het kost.. verschil was er zeker. Als het te hoog is lach je ze uit en loop je door.

Verder zelf ook nooit problemen gehad met taxi's. Zo moeilijk is het allemaal niet, als je duidelijk bent, zijn zij het ook.

stijnnn | 04-01-11 | 22:57

@Jeukende Kneut | 04-01-11 | 15:35
Tuurlijk, een taxichauffeur zou betrouwbaar moeten zijn. Maar officieel mag criminaliteit niet en dat is er ook. Je kunt verontwaardigd zijn, maar zo is het nu eenmaal. En je hoeft echt niet precies te weten hoever het is, maar als je van te voren een prijs vraagt en een chauffeur zegt dat het 50 euro gaat kosten voor een rit binnen de stad, dan stap je als het goed is niet in. Als je niets vraagt en je zegt alleen: ik moet daarheen, en je vraagt geen tarief dan heb je eigenlijk geen poot om op te staan. Zeker niet in een onbekende omgeving. Ik ben zelf 1 keer opgelicht en heb daar lering uit getrokken. Ik koop nooit een product waar een blanco prijstag aanzit, en dat is wat je doet als je een taxi instapt zonder naar de prijs te informeren en je op onbekend terrein bent.
Even logisch nadenken en je kunt veel problemen voorkomen.
Ander voorbeeld: als je je auto wegbrengt naar de garage voor een reparatie informeer je toch ook naar de prijs? Dat doen veel mensen wel, en bij een taxirit niet. Het is zo simpel en werkt behoorlijk verhelderend.

sjakei | 04-01-11 | 22:45

Ik heb de pech om dagelijks naar Amsterdam te moeten treinen en loop dan ook vrijwel dagelijks langs het taxischorem met hun geschreeuw, agressief gedrag, gerook in auto's, getoeter, extremistische muziek en andere rotzooi.
Mij verbazen die klachten in elk geval niet!

lekkerlatenlopen | 04-01-11 | 21:54

Ik kom zelf uit Utrecht en heb zoiets nog nooit meegemaakt met UTC e.d.. Okay, de afgelopen jaren weinig met de taxi gegaan omdat ik al meer dan een jaar niet meer drink en een auto heb. Misschien is er wel wat veranderd inmiddels, maar voorheen VELE dronken avondjes gehad en met de taxi naar huis. Perfect moment om mij te belazeren, maar nog nooit gebeurd. Twee jaar geleden oud en nieuw waren sommige chauffeurs zelfs zo vriendelijk om niet gelijk met 1 persoon te gaan rijden maar vroegen eerst nog even rond of er meer mensen die kant op moesten en vroegen er geen cent extra voor. Amsterdam ga ik voor mijn plezier niet naartoe, heb nog nooit en zal ook nooit in Amsterdamse taxi te vinden zijn. Ik ben gelukkig niet bekend met dergelijke praktijken.

Mechalomaniac | 04-01-11 | 19:44

Waarom maak ik nooit zoiets mee?
Altijd keurig behandeld, altijd keurig het bedrag op de meter betaald en geen cent meer.
Moet ik wel zeggen dat ik altijd een taxi bestel en niet zomaar een wildvreemde taxi neem.
Met UTC (utrecht ja) kan je prima rijden!
Moet ik wel toegeven dat ik prima in staat ben een vervelende chauffeur tussen de spaken van zijn stuurwiel te vlechten en dat ook duidelijk aan me te zien is.

Jim Beam | 04-01-11 | 18:05

De afgelopen 20 jaar actief taxi's gebruikt in 010. Nog nooit een klacht, ook niet van vrienden. Perfect geregeld. Zelfs voor 2km ritten standaard tarief en altijd meegenomen.

hfakker | 04-01-11 | 17:16

Ik zat eens tijdens de ramadan bij zo'n Maroc in de taxi. Die gast stonk een uur in de wind en ik kon 65 euro aftikken. Voortaan een Ned. taxi. Dat messentrekken zal er ook wel bijhoren.

De Aarsonaut | 04-01-11 | 16:57

Hele simpele oplossing:
Alle alochtone chauffeurs eruit flikkeren en goed opgeleide NL chauffeurs inzetten en (niet geheel onbelangrijk) die vervolgens goed betalen!
Einde probleem want ik heb met een blanke (NL) chauffeur nog nooit gezeik gehad!
Overigens is Hoantje in een ver verleden ook een tijdje taxidriver geweest en dat is op zich een hele leuke baan (beetje kudtsalaris maar maakten de fooien goed)
Ik heb me altijd vriendelijk en klantgericht opgesteld omdat ik met die taxiprijzen me daartoe verplicht voelde

*solliceren doet bij TCA en meteen loonsverhoging afdwingen doet*

lilluke halve hoan | 04-01-11 | 16:45

Nooit last, maar ik draag dan ook een HA jack.

nedernoor | 04-01-11 | 16:28

-weggejorist-

Leo-gti16v | 04-01-11 | 16:28

Zou een mooi script voor een film kunnen zijn als het niet zo verdomd triest was allemaal......

Bellie | 04-01-11 | 16:27

@ Keileweg-ethicus: raar en misschien verwerpelijk, maar het is wel freedom of speech ultima forma :-)

(ik zou er iig nooit instappen)

Locutar | 04-01-11 | 16:01

Of gewoon alles ontkennen, wat mij gebeurde. Volgende stap nemen kost geld dus laat maar zitten. Eikels.

3 Ster Taxi
2e Kekerstraat 19III
1104 VB Amsterdam ZO

Dhr xxxx
xxxx@hotmail.com

Betreft: ontvangen klacht
Kenmerk: xxxx

Amsterdam, 12 januari 2010

Geachte heer xxxx

Ik heb uw klacht ontvangen omtrent de taxi rit.
Het verbaasd mij dat u mij beschuldigt van het niet rijden op de taximeter en ook nog eens van roekeloos rijgedrag.
In uw klacht vermeld u dat u €20,00 heeft betaald voor de taxi rit echter heeft u de ritprijs betaald volgens de taximeter. Elke taxi rijd middels het taximeter en volgens de tarieven die door de overheid zijn bepaald.
Ook beschuldigd u mij van het roekeloos rijden echter rijd ik niet harder dan de maximumgeldende toegestane snelheidslimiet en heb ik tijdens de rit niet een noodstop hoeven te maken voor overstekende voetgangers.
Ik wil u aangeven dat ik het niet eens ben met uw klacht aangezien u mij onterecht beschuldigd.

Met vriendelijke groet,

A.

gambit01 | 04-01-11 | 15:57

En zo werd Keileweg-ethicus nummer 7 die dezelfde foto post, weliswaar pas de 2e die een link naar die specifieke melding erbij zet... Iets over huisregels en lezen voor je post?

Morfanaion | 04-01-11 | 15:54

-weggejorist-

Keileweg-ethicus | 04-01-11 | 15:48

A'dam staat bekend om tuigchauffeurs. In 030 valt het mee al zit je raar te kijken als je de chauffeur moet uitleggen hoe naar de Oudegracht te rijden...

Mindy | 04-01-11 | 15:48

Toontje Larger | 04-01-11 | 15:25
Ben zelf tot 2,5 jaar geleden taxichaffeur geweest in het noordoosten van het land. We hadden een starttarief van 3,50 en een kilometertarief van 2,00. Dat is op zich een heel redelijke prijs. Vergeet even niet dat die chauffeur een bepaald uurloon krijgt. Dit ligt zo'n beetje op het minimumloon, dus 8,17 per uur. Een werkgever is alleen hieraan al 15 euro kwijt. Reken daarna verzekering (die voor taxi's hoger ligt dan voor particulieren, doordat taxi's meer kilometers afleggen en daarom een risicogroep vormen), omzetbelasting en brandstof. Dan nog kosten voor centralist, gebouw waar de centralist zit, telefoon aansluitingen, overige verzekeringen. Dan ben je, als je het hele uur blijft rijden al gauw 35 euro kwijt, heb je nog geen cent winst. Tuurlijk zitten er hier en daar oplichters tussen, maar bij eerlijke chauffeurs (buiten de randstad bepaald geen uitzondering) krijg je gewoon een eerlijke prijs. En ja, dat is voor een rit van een half uur vaak alsnog tussen de 40 en 50 euro.

Morfanaion | 04-01-11 | 15:46

Amsterdammers gebruiken een vaste chauffeur,meestal TCA, die ze rechtstreeks bellen dan zit je altijd goed, kan deze chauffeur niet dan neemt zijn collega op of er wordt iemand gestuurd. De afgelopen 15 jaar nooit problemen gehad. De echte Amsterdamse chauffeurs (lees : de goede niet oplichtende chauffeur) staan ook niet op CS of leidseplein. Tip : heb je een keer een goede chauffeur vraag z'n nummer en bel hem of haar volgende keer weer, kan deze dan niet word er direct iets voor je geregeld.

de timmerman | 04-01-11 | 15:44


reactie op sjakei hieronder uiteraard :)

Jeukende Kneut | 04-01-11 | 15:35

@michael8161 | 04-01-11 | 12:28

klopt, jij wordt als burger en consument namelijk verplicht om de kilometerafstanden en alle gebieden van de steden en dorpen uit je hoofd te kennen zodat je vantevoren kan berekenen wat een taxirit kost, daarna even een cursus onderhandelen volgen om dit af te tikken. Dan hoeft die taxichauffeur tenminste geen regels meer te hanteren

Jeukende Kneut | 04-01-11 | 15:33

Gelukkig beperkt de taxi-ellende zich wederom tot de Rampstad waar het sowieso een grote rotzooi is. Neemt niet weg dat taxi's in de rest van het land ook vieze dure varkens zijn, maar in de Rampstad moet je zo ongeveer een nier verkopen aan het einde van de rit om het te kunnen betalen en dan ben je nog je leven niet zeker.

Toontje Larger | 04-01-11 | 15:25

In Washington DC geen enkel probleem ondervonden met taxi's ondanks dat vele chauffeurs kameraadbaarden zijn en de Engelse taal niet kennen. Waarschijnlijk omdat DC een maximaal bedrag heeft ingesteld wat men kan vragen per uur en dit zeer goed wordt nageleeft. Shame on you Amsterdamned!

Inukshuk | 04-01-11 | 15:10

Als ik in Amsterdam uitga, bel ik ook liever om 5 uur 's morgens een tante of vriendin wakker dan dat ik weer met zo'n TCAlul in één auto ga zitten.

Ze kunnen hun poten niet thuishouden en als je niet oplet, rijden ze enorm om (als ze überhaupt de weg al weten) en vragen veel te veel voor een ritje van 10 minuutjes. Voor dat geld kun je 12 uur lang een limo met bubbels en Mat Damon als chauffeur huren.

Sindsdien boycot ik deze criminele handel. Eén keer, maar nooit weer!

Lady Vagabond | 04-01-11 | 15:03

Knappe ATM waar je 132 euro kan pinnen.

Behoorlijk VerBaasdt | 04-01-11 | 14:58

Ik heb zeker mazzel. Als ik met m'n zatte harses over straat zwalkend een taxi heb gepaaid word ik voor een redelijk bedragje thuis afgezet. Er zit wel eens een chagrijn tussen maar die heb je overal.

Willem VanDer Decken | 04-01-11 | 14:55

Ik zal dit bedrijf mijden. Dank.

Henk Houthakker | 04-01-11 | 14:42

Bestel een taxi altijd via een taxicentrale, geef aan waar je heen wilt, zeg dat de hond ook mee moet en vraag een prijsindicatie.

Krijg je meestal een fatsoenlijke chauffeur.

Als de taxi komt kan je altijd nog de "hond" thuislaten.

***Mollie de Hond*** | 04-01-11 | 14:39

Roflol @ n00bs die gebruik maken van taximurken! Die les had men 15 jaar geleden al geleerd kunnen hebben, gewoon boycotten die hap óf om een Henk of Anja als chaffeur vragen!

Widukinn | 04-01-11 | 14:34

Ik ben een keer met de taxi geweest in A'dam, ging om een ritje van een dikke 10 minuten.
Meneer de taxi chauffeur vroeg mij bij aankomst op mijn bestemming of ik even €50,- wilde aftikken.
Ik ging hier uiteraard niet mee akkoord en antendeerde hem op het feit dat zijn meter ook niet had gelopen, dit had ik onderweg ook al aangegeven maar de meter was kapot zei hij (yeah right).
Na een hoop gezeik en gezeur waarbij ik uiteindelijke de politie belde was €20,- opeens meer dan genoeg en voordat ik het wist verdween de taxi weer in het donker, politie was ter plaatste voordat ik kon bellen dat het niet meer nodig was maar vertelden me dat ik zeker niet de eerste was met zo'n soort melding en al helemaal niet de laatste.

Dirty-D | 04-01-11 | 14:32

Ik heb ook in Engeland (Londen, Manchester, Newcastle), Zwitserland (Geneve, Zurich), Scandinaive / Duitsland (diverse) en wat andere landen ervaring met taxi's en eigenlijk altijd zeer correct.
In Londen weet ik dat je niet zo makkelijk chauffeur wordt; je moet oa goede stratenkennis hebben en een vergunning heb je niet 1,2,3.

Misschien dat een goede opleiding icm goede controle en duidelijke maatregelen de zaak kan verbeteren. Dit gedrag zoals we zien in Ams is volgens mij ook niet in het belang van de chauffeurs zelf.

xspalm | 04-01-11 | 14:25

Slechtse stad van de wereld met zijn taxiklootzakken,wat een binnenkomer voor de toeristen dat vullis.

fleurtje | 04-01-11 | 14:16

Interessant, nooit een probleem gehad met taxi's in Amsterdam, ken ook niemand die ooit een probleem heeft gehad, en woon er al 16 jaar, heb veel vrienden en vriendinnen die met de taxi gaan... zou het ooit zo kunnen zijn dat dit een stukje tendentieuze berichtgeving is? ZOU het kunnen?

Onderschepper | 04-01-11 | 14:11

-weggejorist-

Loonatic | 04-01-11 | 14:07

Kan me niet eens meer herinneren wanneer ik voor het laatst een taxi heb genomen. Stelletje criminelen zijn het..

HoeZoDan | 04-01-11 | 14:02

-weggejorist-

2 inch cock | 04-01-11 | 13:59

In Kopenhagen geweest. Als je een Marokkaan zag, was het een taxichauffeur. Misschien niet spraakzaam, maar wel correct, en gewoon normaal. Netjes vragen waar we heen moesten, en hoe ik betaalde. Blijkbaar zijn ze daar niet geheel blij met cash maargoed. Dat maakte dan ook weinig uit.
Geen bedreiging, geen mes in mijn ribben, gewoon netjes van A naar B gekomen.
Zo kan het dus ook, TCA!

BeunDeHaas | 04-01-11 | 13:38

Kom kom mensen niet zo klagen.
Eberhard gaat dit allemaal oplossen, nog een paar jaartjes en de multicul-heilstaat is gereed.

Cousin Eddie | 04-01-11 | 13:38

De ideale schoonzoon | 04-01-11 | 13:16
Dit kabinet gaat hier niets aan verbeteren, want, zo zullen ze claimen, daar is geen geld voor.
Verder zijn er al regels en dingen voor, die falen alleen heel hard en jagen alleen maar de hardwerkende goedbedoelende lieden op kosten (ja, je moet 700 euro inleggen om een baantje tegen 1100 euro per maand te krijgen).
En voor diegenen die klagen dat sowieso de taxi te duur is, dat hebben we lekker aan onszelf te danken. Het enorme woud aan regels waar je tegenwoordig aan moet voldoen, maar die niet bijdragen aan de kwaliteit zorgen ervoor dat als je minder dan 60 euro per uur binnen roeit met je taxi, je een goeie kans maakt om bankroet te gaan. Openbaar vervoer is alleen maar zo goedkoop omdat de staat er geld bij legt.

Morfanaion | 04-01-11 | 13:37

Wat een discriminatie toch weer! Job Cohen zou hier wel raad mee weten...

Graftak | 04-01-11 | 13:34

-weggejorist-

Mayhem123 | 04-01-11 | 13:32

Degene van de doodslag op het Leidseplein was een Hagenese taxichauffeur die in Amsterdam zijn geld kwam "verdienen".. probleem voor Amsterdam is, dat het uitschot uit de andere steden naar Amsterdam komt, want daar zit het geld.. en zich geen moer van iedereen aantrekt.. het zijn gewoon hyena's, die roven wat ze kunnen krijgen, en bijten in het rond, veelal werkzaam vanuit een hinderlaag en in groepen..

komt dat schot | 04-01-11 | 13:31

Eigenlijk kan ik niks zeggen over de kwaliteit en dergelijke van de Amsterdamse taxi's. Ik neem ze gewoon nooit omdat ze gewoon een slechte naam hebben. Daar moeten ze eerst wat aan doen.

Butchijo | 04-01-11 | 13:31

swebe | 04-01-11 | 13:04
Waar zit je? Ik heb een ritje Schiphol voor je.

Bolle Wim | 04-01-11 | 13:27

@sarkaasticus | 04-01-11 | 13:17
Da's in ieder geval veiliger dan een taxi pakken.

rara | 04-01-11 | 13:25

Taxiland is oorlogsgebied

weedo | 04-01-11 | 13:24

@swebe | 04-01-11 | 13:04
U rijdt taxi? Of heeft u een ander beroep waar niet zo gelet wordt op de beheersing van onze moedertaal?

Het getuigt in ieder geval van bovengemiddelde arrogantie om met een reactie te komen waar de zinsnede "Overheid doet hier [...] geen moer aan dit waarschijnlijk om de zelfde reden als dat de stomzinnige commentaren op dit "forum" worden ingegeven."

Los van de gebrekkige semantiek legt u hier een verband uit het ongerijmde, zonder verdere toelichting.

Laat ik het simpel houden: welke gemeenschappelijke reden verbindt de Overheid om geen moer te doen en de stompzinnige commentaren op dit "forum"?

vraagstaart | 04-01-11 | 13:24

-weggejorist-

Denise7343 | 04-01-11 | 13:21

-weggejorist en opgerot-

Denise7343 | 04-01-11 | 13:18

Che_cuevara | 04-01-11 | 12:03

ga jij lekker s'nachts op de bus wachten vriend

sarkaasticus | 04-01-11 | 13:17

-weggejorist-

Denise7343 | 04-01-11 | 13:17

Ik rij uit principe alleen maar met TCA, deze hebben nog een nummer op hun dak waardoor je altijd hun nummer kan doorgeven aan de centrale en een klacht in kan dienen! Je moet per definitie niet bij die gammele stinkmarokanen instappen op het leidseplein, als je dat doet kun je verwachten dat je wordt belazerd.. mensen die bij dat tuig instappen zijn de mensen die deze zieke branche in stand houden!
Toch denk ik echter niet dat die chauffeurs er veel aan kunnen doen, het beleid faalt gewoon al heel lang en iedere randdebiel met een auto kan taxi-chauffeur worden.. Andere regels andere wetten hard optreden... gelukkig hebben we nu eindelijk een fatsoenlijk kabinet en ik denk dan ook niet dat bv. Geertje dit ongezien voorbij zal laten gaan!

De ideale schoonzoon | 04-01-11 | 13:16

Fred Janssen | 04-01-11 | 12:29
middenmoot | 04-01-11 | 13:01

Die chauffer is gewoon een held.

prrrr | 04-01-11 | 13:12

@swebe | 04-01-11 | 13:04
Ah, het is de schuld van hackers en overheid dat taxichauffeurs massaal hun oude daklichten verkochten aan de snorders?

rara | 04-01-11 | 13:12

RTC for the win!
Nooit last mee gehad.

potentieel terrorist | 04-01-11 | 13:10

en wisselgeld?? ho maar!

brabant altijd -1 | 04-01-11 | 13:08

Wanneer zien we nu eens een productieve bijdrage aan het land van die finnen? Kennen ze enkel agressie en provocatie?

Wandelpad | 04-01-11 | 13:07

-weggejorist-

2 inch cock | 04-01-11 | 13:05

Nou is het mij bekend dat de meeste van de reaguurders hier op GS het IQ van een ingetrapt tuinhekje hebben maar ik reutel toch maar een kleine reactie in elkaar.
De klachten zijn oude klachten door gehack en geklooi naar buiten gekomen en bovenal betreft het hier geen TCA chauffeurs maar MultiCulti tuig met oude dan wel gejatte TCA daklichten.
Bekend bij de Overheid maar die doet hier ( OOh wat verwonderlijk! ) geen moer aan dit waarschijnlijk om de zelfde reden als dat de stomzinnige commentaren op dit "forum" worden ingegeven.

swebe | 04-01-11 | 13:04

-weggejorist-

middenmoot | 04-01-11 | 13:01

Iemand 132 euro laten pinnen is gewoon ziek... Pest actie van de bovenste categorie

killer-donkey | 04-01-11 | 12:59

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:nP5MD5A4w18J:www.tcataxi.nl/node/55/submission/129+http://www.tcataxi.nl/node/55/submission/129&cd=1&hl=nl&ct=clnk&client=firefox-a

Der Georg | 04-01-11 | 12:58

Ik weet het al! Die gasten moeten eerste 5 keer Taxi Driver van Scorsese kijken hoe het moet. Die taxichauffeur schiet Harvey Keitel toch ook voor zijn kleauten, gewoon omdat het kan...

eerstneukendanpraten | 04-01-11 | 12:55

Dit zou iets voor Peter R. zijn, beetje met verborgen camera alles aan het licht brengen...

Kweekvlees. | 04-01-11 | 12:54

Taxileaks. Goed dit. Het was al bekend, maar aannames staven met feiten is altijd goed.

Sjors W. | 04-01-11 | 12:47

@Bolle Wim | 04-01-11 | 12:45 die hebben misschien het verhuisbericht van GS gemist...

John McClane | 04-01-11 | 12:46

Vraag me af waarom die colonne TCA-taxi's nu richting Meeuwenlaan rijdt.

Bolle Wim | 04-01-11 | 12:45

@sjakei | 04-01-11 | 12:28 Ja heel slim, je hebt je prima aangepast, heel goed ge-uitegreerd.

John McClane | 04-01-11 | 12:44

Dr.bibberrr | 04-01-11 | 12:35
Heb je een nummertje?

Lying Dutchman | 04-01-11 | 12:38

@ robterdam | 04-01-11 | 12:31 - Eens
Gebeurt eigenlijk elke keer als ik als 'toerist' op stap bij Sloterdijk en vraag om een ritje naar Westergasterrein: "Vaste prijs, €15,- is goedkoper." Dat is dus 7,5- duurder dan de startprijs). Wanneer ik mij identificeer als een rasechte Mokummer, is het resultaat meestal; "Je weet het zeker beter?" en gaan we lekker lopen.
Heel af en toe tref je wel eens een 'goeie' hardwerkende chauffeur die echt voor zijn gezin eerlijk brood probeert te verdienen. Helaas alleen niet bij de grote taxistandplaatsen.

Rainbowwarrior | 04-01-11 | 12:37

wat een dom k-land is Nederland toch.

Ed71886710 | 04-01-11 | 12:35

oorzaak:
'Ik zoek taxi chauffeur baan. dankuwel'

gevolg:
Ik wil u even melden dat als mijn klanten een taxi willen nemen vanaf het Centraal Station naar het Prinseneiland ze niet worden mee genomen door de chauffeurs die bij het station staan geparkeerd.
Mijn klanten staan daar dan met hun bagage en zijn ten einde raad om op tijd op hun afspraak te zijn.
Ik hoop dat hier iets aan gedaan kan worden en van u te horen. Dit kan en mag toch niet gebeuren?

Horatio | 04-01-11 | 12:35

Als ik in Amsterdam ben neem ik altijd een snorder.......
Nette chauffeurs.. goede prijs..... kan het iederereen aanbevelen.......

Dr.bibberrr | 04-01-11 | 12:35

DDOS door middel van crowdsourcing! Cewl.

ye11owcake | 04-01-11 | 12:35

Tja… amsterdamse mocro taxi-chauffeurs… 3 keer fout.

el mero mero | 04-01-11 | 12:34

Die *kuch* chauffeurs sporen niet!

Hölzenbein | 04-01-11 | 12:32

Het is in Amsterdam veiliger om een auto te stelen.
En goedkoper.

robterdam | 04-01-11 | 12:31

Tussen de tietjes voelen? Bedoeld is wellicht: aan de tietjes voelen. Of: tussen de beentjes voelen. In elk geval: voelen.

reagierder | 04-01-11 | 12:30

Ik intimideer taxicoureurs reeds bij het instappen. Nooit problemen.

Lying Dutchman | 04-01-11 | 12:29

en vanwege dat soort tuig moest ik voor mijn studentenbaantje nog een diploma gaan halen met de meest achterlijke vragen die je ooit gehoord hebt, zoals:
"Een klant wil niet betalen, wat doe je?
A: U pakt uw honkbalknuppel en slaat er op los
B: U scheldt hem de huid vol
C: U gaat met hem de dialoog aan, waarbij u aangeeft dat het sociaal wenselijk is de rekening te voldoen"

Theorie: antwoord C, praktijk zullen er veel voor A gaan. Maar voor curcussen en examens ben je al wel gauw 700 euri kwijt.

Morfanaion | 04-01-11 | 12:29

Dit is dus wel -met een rood/zwart/rood- echte TCA taxi:
atlasshrugs2000.typepad.com/.a/6a00d83...
Klassiek al die blackberry reacties van verveelde TCA taxi chauffeurs. Begint het al te dagen waarom die klanten liever door de sneeuw lopen, dan klant van jullie kudt bedrijf te worden?

Fred Janssen | 04-01-11 | 12:29

Wat een geklaag over omrijden, straten niet kennen, geen navi.. Als je van te voren vraagt wat het kost, dan kan iemand omrijden wat ie wil, maar je betaalt niet meer dan je afgesproken hebt. Problem solved over omrijden. Dan doen ze dan ook niet meer want dan kost het hen zelf geld. Ben ik nou zo slim of....

sjakei | 04-01-11 | 12:28

Je moet ze tactvol benaderen, ik was als jong provinciaaltje eens mijn auto kwijt en bleef maar lopen, tientallen taxi's reden 's nachts doelloos leeg langs me heen, ik zei tegen een rustge wat oudere marokkaan: ".. Als ik je nou 5 euro geef en ik naast je mag zitten en rij jij gewoon je rondjes door de stad die je toch al van plan was en stap direct uit als je een echte rit krijgt..." Hij moest wel een beetje aan het idee wennen maar goed 5 euro voor doelloos rondrijden, prima! En zo geschiedde en na 20 minuten herkende ik de straat!, Vriendelijk bedankt meneer!

michael8161 | 04-01-11 | 12:28

Ik stap al JAREN niet meer in een taxi in grote steden in NL. Totaal onbetrouwbaar. Collega's uit het buitenland hebben ook geregeld problemen.

"Waarom reed u zo om?"
"Mijn navi deed het niet door de bewolking..."

Werkelijk gebeurd.

xspalm | 04-01-11 | 12:28

Site off-line
TCA Taxicentrale Amsterdam | 020 7777777 (7X7) is currently under maintenance. We should be back shortly. Thank you for your patience.
.(c) 2009/2010 TCA Taxicentrale Amsterdam
.

pressna | 04-01-11 | 12:28

Amsterdammers die vaak taxi's gebruiken hebben bijna allemaal een blanke autochtonen vaste chauffeur. Taxi nodig? Bel direct je vaste chauffeur zonder tussenkomst TCA-centrale. Duizenden Amsterdammers negeren marokkanen of ze nu van top tot teen, bleek in het zwart achter de kassa bij de AH zitten of taxi rijden. Je doet gewoon of ze er niet zijn. 100% negeren werkt TOP!

BRT020C | 04-01-11 | 12:27

Pas ook op TV-8 (Brabant) een autochtone, oudere taxichauffeur die zich namens de klant beklaagde dat zijn medelander-collega's het hele taxi-bedrijf om zeep hielpen door de mensen ronduit af te zetten.
Ga eens kijken bij de taxistand/wachtplaats bij Schiphol. Het is alsof je ergens in Pakistan staat en het is één grote, semi-criminele bende. Liever loop ik nog 12 km dan dat ik me door hen laat vervoeren.

du Roi Soleil | 04-01-11 | 12:27

vetkleppert | 04-01-11 | 12:23

Deze ervaring heb ik dus ook. Nou reis ik niet vaak in Amsterdam met de taxi. Heb er ook weinig problemen mee gehad. Maar Autochtone chauffeurs praten alleen maar over honden met vitrage voor de ramen die je voor links moet laten liggen.

Natte Tosti | 04-01-11 | 12:26

Ik heb mijn roeping blijkbaar gemist...

An die ARBEIT | 04-01-11 | 12:26

-weggejorist-

eerstneukendanpraten | 04-01-11 | 12:25

Ben ook wel es in zo'n taxi gestapt na het stappen. Ik moest van paradiso naar CS om nog even nachtnet te halen. Ik was ondanks dat ik gezopen had niet zo achterlijk om niet eerst een prijs op te vragen, ik was namelijk in Italie als eens opgelicht.
Maar toen geen problemen mee gehad met TCA, was 12 euro ofzo geloof ik en ook geen rare fratsen achteraf. Is niet goedkoop, maar ja was ook midden in de nacht. En nee, ik ben geen medelander. En ik ben niet smal gebouwd, maar ben ook geen anabolenaap. Dus het kan wel, als je van te voren een prijs afspreekt.

sjakei | 04-01-11 | 12:25

Laatst had ik in Amsterdam een Marokkaanse taxichauffeur met een CLS500.
Aardige kerel, zeer welbespraakt en had ik had niet kleiner dan 50e en de rit kostte 10e. Hij zei: 'laat maar zitten' .. kijk mensen zo kan het ook!!

John5958 | 04-01-11 | 12:24

Ben ook taxichauffeur geweest als baantje naast mijn studie, geweldig werk. Zooo jammer dat ze in Amsterdam geen fatsoenlijke taxichauffeurs hebben. Temeer omdat het vaak een eerste ervaring is voor toeristen hier in Nederland. Daarnaast schaamde ik mezelf altijd voor het bedrag op de meter, wat een geld voor ritjes van niks!

zo dan | 04-01-11 | 12:24

Wij houden van struikrovers in NL!

starry | 04-01-11 | 12:24

Ja dat wilde ik dus zeggen: heb nooit problemen in A'dam, taxichauffeurs zijn bang voor mij.

Detlev Tarnowitz | 04-01-11 | 12:24

De allochtone chauffeurs zijn zwijgzaam en onbeschoft en de autochtone zijn bijna de hele rit aan het schuimbekken over de allochtonen.

vetkleppert | 04-01-11 | 12:23

Blijft toch bizar die taxi-soap in 020. Nooit ergens problemen gehad met een taxi, behalve daar. Enige opties: alleen een taxi bestellen voor de registratie en niet zomaar aanhouden, rugnummers, bikkelharde prestatiecontracten voor TCA en direct ontslag bij aantoonbare malversaties. Elke onaangemelde rit aanpakken als zwart werken. NS, ProRail, TCA, eindeloze reeks aan gepruts maar de aanpak blijkt toch erg lastig te zijn.

Snikkeldrift | 04-01-11 | 12:23

Tot 5km: Ga toch lopen... veel gezonder! Of gebruik zo'n fiets-Koreaan...
Van 5km-10km: Hotelservice? Tram of metro? Kennissen, vrienden of familie?
Vanaf 10km: Te ver voor een taxi... Pak een bus of trein... Of huur een auto!

NS_Offline | 04-01-11 | 12:22

Doet ie het weer?

Detlev Tarnowitz | 04-01-11 | 12:21

Als ik TCA hoor moet ik altijd aan TBS denken, gek he?

doskabouter | 04-01-11 | 12:21

Ik stap al JAREN niet meer in een taxi in grote steden in NL. Totaal onbetrouwbaar. Collega's uit het buitenland hebben ook geregeld problemen.

"Waarom reed u zo om?"
"Mijn navi deed het niet door de bewolking..."

Werkelijk gebeurd.

xspalm | 04-01-11 | 12:21

@Magnum Force | 04-01-11 | 12:02
Als ik dat zo lees kun je beter een vrachtwagen huren

Che_cuevara | 04-01-11 | 12:06

@Magnum Force | 04-01-11 | 12:02
Als ik dat zo lees kun je beter een vrachtwagen huren

Che_cuevara | 04-01-11 | 12:05

@sarkaasticus | 04-01-11 | 11:56
Als je dan toch bij de bushalte bent kun je meteen de bus nemen. Nog goedkoper ook

Che_cuevara | 04-01-11 | 12:03

Ik neem graag een taxi in 020 als ik boodschappen aan het doen ben en iets speciaals nodig heb. Zoals pistolen zonder serienummer, Kalashnikovs, handgranaten, H of coke, munitie, springstof, valse paspoorten of rijbewijzen, creditcards, ontraceerbare mobiele telefoons, goedkope laptops of navigatiesystemen, van de vrachtwagen gevallen lederwaren, lupara's, afluisterapparatuur of merkzonnebrillen om maar wat te noemen. Niets waar de heren chauffeurs me niet aan kunnen helpen. Dat is pas dienstverlening!

Magnum Force | 04-01-11 | 12:02

En nu dan nog even over die beoogde marktwerking, de zoveelste BIG FAIL!

william7055 | 04-01-11 | 12:02

'k weet nog dat ik eens een taxi belde.
Stond te wachten met m'n ma en broer op een stoep met een hoge rand
Taxi komt aan. Knalt vol snelheid tegen de hoge stoep aan, stapt uit, chauffeur haalt schouders op en stapt weer in. Rijdt ietsjes door. Komt erachter dat wij zijn passagiers waren. Rijdt terug en vraagt "Did you folks order a taxi?". Antwoord m'n broer "Don't worry we'll wait for the next"

Darknova | 04-01-11 | 11:59

-weggejorist-

fart majeur | 04-01-11 | 11:58

Wie rijdt er nou ook in een taxi, als we z'n onvolprezen OV hebben

Che_cuevara | 04-01-11 | 11:57

Probleem is dat veel klanten denken dat alle taxi's in 020 aangesloten zijn bij de TCA.
2de probleem is dat veel van de niet-TCA taxi's rondrijden met een oud TCA-daklicht en alleen de deskundige het verschil ziet.(neem alleen een taxi met een rood-zwart-rood daklicht.)
Veel klachten die bij de TCA binnenkomen gaan over niet-TCA taxi's .
8 Jaar na mijn tip zijn ze eindelijk bezig om ALLE taxi's een uniek nummer te geven zodat ze teruggevonden kunnen worden in geval van problemen.
De TCA kan niets doen met een klacht als het TCA-nummer op het (echte) daklicht niet doorgegeven wordt( of het kenteken, maar das slecht te lezen in het donker en in paniek).
Tip: bestel alleen een taxi via de centrale, dan is de rit en de chauffeur terug te vinden in de computer.
Tip: stap alleen in een taxi met een rood-zwart-rood daklicht en onthoud het nummer op het daklicht(lastig als je dronken bent , maar toch...)

Mijn ervaringen met allochtone chauffeurs zijn over het algemeen goed, dit verandert acuut zodra je een Fin tegenkomt.

pollodepiemel | 04-01-11 | 11:57

ik durf het hier nauwelijks te zeggen maar in 020 is er maar 1 manier om een goede taxi te krijgen: bellen met TCA, NOOIT op straat een taxi pakken, ook niet van de TCA. Allemaal tuig. Met bellen krijg je een klasse 1 taxi, 95% kaaskoppen die dat rijden dus netjes.

Ow en op het CS gewoon even een klein stukje doorlopen, bij de bushalte stoppen de goede taxis.

sarkaasticus | 04-01-11 | 11:56

zomaar een reactie:

"To whom it may concern,

I see that you're doing a brisk business (ha, ha). With drivers who are as psychotic as the one who drives this car (atlasshrugs2000.typepad.com/.a/6a00d83...) its no wonder that you're in business at all. You're organization must be filled with hateful perverts like the NAZI's. If I happen to be in your fair city of Amsterdam I'll be sure to discourage people from ever hiring drivers from your company." ROFLOL

Balzakius | 04-01-11 | 11:55

Zo slecht als je in A'dam wordt behandeld... uniek gewoon. Nam vorige week mocrotaxi vanaf CS. Kutritje van amper 6 km. Wilde meter zien want ik geloofde niet dat kutritje 25 euro zou moeten kosten. Chauffeur werd kwaad. Wees naar certificaat. Kende straat niet, zijn navigatie had de straat niet eens opgenomen. Voortaan liever wandelen dan dit. Schande voor de beroepsgroep.

Rode Kool | 04-01-11 | 11:55

Neem maar een voorbeeld aan Rdam.... en kies dan voor St Job, zit je altijd goed. De snelste route, een leuk praatje... samen een sigaretje..... jajaja

Norm | 04-01-11 | 11:55

Er rijden zoveel illegale taxi-chauffeurs die je voor een tientje overal verplaatsen in Amsterdam, waarom het dubbele betalen en dan nog fooi willen ook?

AEX | 04-01-11 | 11:55

@kolonel klootoog | 04-01-11 | 11:50
Had ik nou maar mijn brommer meegenomen.

rara | 04-01-11 | 11:54

@eerstneukendanpraten | 04-01-11 | 11:41
FF serieus... heb jij toevallig nog een paar hotte pics van geiten, schapen, lama's, kamelen, het liefst met de edele delen vol in beeld? Ik weet er zo'n paar klanten voor.
Geen minderjarige dieren , daar doe ik niet aan. Interesse ? Laat het weten.

zwerfpaal | 04-01-11 | 11:54

Het is een schande waar de overheid hard aan mee heeft gewerkt. Op werkelijk alle fronten. Het personeel, de voorwaarden en de handhaving.

Het imago van een taxi als veilig maar duur vervoer is geheel verdwenen. Je moet wel levensmoe zijn wil je vrijwillig een taxi nemen in Amsterdam. Als je het taxibedrijf en de chauffeurs een beetje kent, dan is het trouwens nog steeds een prima service, maar in Amsterdam (Hoi Job, Hoi Tineke, jou lang niet gezien!) is het verworden tot een gate to hell.

Welkom in 0031 anno 2011 en zeker welkom in Mokum anno 2011.

NoMinister | 04-01-11 | 11:53

Niks nieuws onder de zon. Zelfs in een land als Colombia zou TCA opgedoekt worden als zijnde te crimineel en te corrupt. Als je dat zooitje gajes met hun wrakken voor Amsterdam CS ziet staan schaam je je dood als Nederlander zijnde voor de toeristen.

brutus68 | 04-01-11 | 11:51

Taxi! Dikke vrouw!

/heindekort

kolonel klootoog | 04-01-11 | 11:50

Joh. Taxi pakken in Amsterdam is standaard problemen. Er rijden daar ook meer taxi's rond dan normale auto's. Zou dat iets met Ali en Mo te maken hebben die er op inventieve wijze een lucratieve business van hebben weten te maken? Falende politiek die niet keihard met maatregelen komt, maar goed dat is de standaard regeer methode.

Buitenlandse vrienden vertel ik altijd duidelijk dat ze niet een taxi moeten nemen in Amsterdam, om nare ervaringen tegen te gaan. Er is geen verschil met Azië, alleen zijn de chauffeurs daar niet agressief en dragen ze geen mes of pistool.

Alles is relatief | 04-01-11 | 11:49

Wel eens onder de fly-over op Schiphl gekeken naar de wachtende taxi's? Wel eens gezien hoeveel eeuwen gevangenisstraf daar bij elkaar hokt? Wel eens een autochtoon daartussen gezien? ja, inderdaad. Als degene die zijn kofferbak open heeft staan voor de anderen om te laten zien wat hij verkoopt. He, vraag even of je de serienummers mag zien om te kijken of de jouwe er misschien tussen ligt.. Al moet ik een hotel op Schiphol nemen, dan nog geen taxi nemen....

blaster | 04-01-11 | 11:48

@1%biker | 04-01-11 | 11:43
Stemmen!

Kaas de Vies | 04-01-11 | 11:46

Geweldig die Wikitaxi.
En hoeveel procent van de "chauffuers" heeft inmiddels een Noord-Afrikaans uiterlijk?

Kamervraag | 04-01-11 | 11:46

-weggejorist-

1%biker | 04-01-11 | 11:43

Er wordt vaak gesproken over omrijden.
Ze rijden niet om ze zijn te dom om de straten goed te kennen.

Daar zit tevens de oplossing, net als vroeger leren tot je A'dam kan dromen dan een toets en dan pas een vergunning.

Anne Drank | 04-01-11 | 11:43

@Dirk Tang | 04-01-11 | 11:42
Nee, beslist niet.

Bucket of Shit and P | 04-01-11 | 11:43

Neem uit principe nooit een Taxi in A'dam als er niet een normaal iemand achter het stuur zit.
Het is dan ook al lang geleden dat ik een taxi heb genomen in A'dam.

kalasjniknal | 04-01-11 | 11:43

Tip: Turkse chauffeurs zijn veelal beter dan de mocro's. Ook zijn de herkenbare relifanaten (haatbaard + jurk) vaak redelijk bruikbaar als taxichauffeur. Verder dient men alle Mo's, Ali's, en Achmeds met een geel dingetje op het dak te mijden als een dodelijke SOA.
*uit ervaring spreekt*

koolteer | 04-01-11 | 11:43

Vrouw complot breekt paraplu in storm. Ding waait 50 metert verder tegen een taxi. Taxichauffeur (Turk) boos en zegt in donker schade te hebben. Collega's bekijken taxi maar zien geen schade. Vrouw zegt: "hier heb je mijn telefoonnummer en van mijn werk" (!?!). "Laat het morgen maar bekijken door een schadebedrijf."
Twee weken latert krijgt complotidioot taxichauffeur thuis aan de lijn: "schade" of we maar even willen dokken. Complotidioot zegt dat ie veel te laat is en ook geen schade had en (nog netjes) dat ie de pleuris kon krijgen. Waarop taxichauffeur meent te moeten zeggen: "Iek weten waar jou vrouw werken". Waarop complotidioot meedeelde dat ie wel kon gaan dreigen, maar of ie wist waar ik werkte ....
Tuut .... tuut .... tuut .... Nooit meer wat van gehoord.

complotidioot | 04-01-11 | 11:42

-weggejorist-

stampotmous | 04-01-11 | 11:42

Ik zou zelf wel eens willen weten hoeveel taxi chauffeurs we over zouden houden als alle chauffeurs met een strafblad ontslagen zouden moeten worden. Het is gajes.

Marcus Porcius Cato | 04-01-11 | 11:42

@sjaakdeslinksesul | 04-01-11 | 11:29
ik ook; onder tafel schoppen wordt namelijk wel gewaardeerd; open discussies niet

fromnowonjustmakefun | 04-01-11 | 11:42

Goh, waarom ben ik niet verbaasd?

Parsons | 04-01-11 | 11:42

@Bucket of Shit and P | 04-01-11 | 11:41

Is dat geen fotofuck?!

Dirk Tang | 04-01-11 | 11:42

In Rotterdam heb je ook 9 van de 10 keer een allochtone taxichauffeur. Nooit problemen mee, altijd vriendelijk en ze rekenen (bijna) nooit teveel. Snap niet wat er in Amsterdam aan de hand is.

DutchEmperor | 04-01-11 | 11:41

-weggejorist-

eerstneukendanpraten | 04-01-11 | 11:41

De taalfouten in de klachten zijn ook niet mis.

zeg maar jansen | 04-01-11 | 11:41

Ik kan ze hier nog lezen allemaal.

Shifra | 04-01-11 | 11:40

En ik rij 100x liever TCA dan zo'n vrije rijder....

VictorvanZuydewijn | 04-01-11 | 11:40

Een van die klachten komt op me over als: "Silence I KILL you!"

Dirk Tang | 04-01-11 | 11:40

-weggejorist-

zwerfpaal | 04-01-11 | 11:38

Klasse. I Amsterdam. Gelukkig dat de politiek stappen gaat ondernemen om dit soort Wikileaks- en Klokkeluiderachtige waarheidsbevinding aan banden te leggen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat we eerlijk en open gaat praten over de feiten hè.

Spinal Fap | 04-01-11 | 11:37

@Avant | 04-01-11 | 11:32
nee,
het meest heldhaftige van de PvdA in Amsterdam is een ferme uitspraak als "we gaan het hard aanpakken" om er vervolgens niet meer op terug te komen.
Je eigen electoraat mot je niet al te hard aanpakken, dat kost stemmen.

Rest In Privacy | 04-01-11 | 11:37

Ik pak ook nooit meer de taxi in Amsterdam, ik ga nog liever lopen.

Ik snap niet dat de politie of overheid hier nog niks structureels op heeft weten te verzinnen.

no_style@all | 04-01-11 | 11:37

-weggejorist-

Rest In Privacy | 04-01-11 | 11:36

Dit is ook alleen in A'dam, zelf ben ik parttime Taxichaffeur in Tiel, en hier gebeuren dat soort dingen niet.

die gasten in a'dam verknallen het voor de rest van Taxi rijdend nederland

sonic_striker | 04-01-11 | 11:33

rara | 04-01-11 | 11:31
Neem ze eerst hun clubhuis af dat zal ze leren!

Teun van het Tuinpad | 04-01-11 | 11:32

-weggejorist-

Avant | 04-01-11 | 11:32

Amsterdam zou in Nederland moeten liggen toch? Sinds wanneer spreken we in Nederland Engels?

108 | 04-01-11 | 11:32

Bel de HTMC wel als in ik in Amsterdam een taxi nodig heb.
(In mijn leven drie keer een taxi genomen in Amsterdam, waarvan de chauffeur twee keer probeerde om te rijden)

100% Zeepvrij | 04-01-11 | 11:32

Van korte ritjes krijg je een kort lontje

Jeukende Kneut | 04-01-11 | 11:32

@Kaas de Vies | 04-01-11 | 11:26
Amsterdam heeft de afgelopen 20 jaar veel te veel geslikt van de TCA, en heeft nooit de ballen gehad om ze aan te pakken. Mooi actiepuntje voor Eberhart: vervolg de TCA nou gewoon als criminele organisatie.

rara | 04-01-11 | 11:31

En dan nog is TCA beter dan elke andere aanbieder in A'dam, vooral de vrije chauffeurs met in 99% van de gevallen een licht getinte huidskleur.
Wat een tuig is het ook. Hoe moeilijk is het om fatsoenlijke controle op te zetten en wat beleid aan de poort te regelen voor nieuwe chauffeurs?

Toch heel typisch dat het in alle gevallen gaat om chauffeurs met een getinte huid. Geen discriminatie, puur een observatie waar vanuit we verder kunnen werken aan een oplossing.

Heau even | 04-01-11 | 11:31

Een vriend van mij is na een avond stappen in een TCA taxi gestapt om thuisgebracht te worden. Hij kwam niet thuis. We zijn hem gaan zoeken rond een uur of zes in de ochtend omdat we het vreemd vonden dat hij niet thuis kwam. Een paar straten bij het Rembrandtplein vandaan vonden we hem, zwaargewond aan zijn gelaat, bloedend in een plas water. Zijn portefeuille met geld erin en zijn paspoort waren weg. Hij was beroofd door de TCA chauffeur. Aangifte gedaan bij de politie, klacht ingediend bij TCA en vervolgens nooit meer iets gehoord. Ik neem nooit meer een taxi sindsdien.

NFC | 04-01-11 | 11:31

Taxileaks?

Los Mongoles | 04-01-11 | 11:30

@ Dirk Tang | 04-01-11 | 11:26
Taxi in NYC zijn idd een stuk beter en ook nog eens betaalbaar. Hier in NL ben je al een godsvermogen kwijt voordat je instapt!

Wim-Lex | 04-01-11 | 11:30

Oh... ik neem me voor om in 2011 wat minder impulsief te reageren.

sjaakdeslinksesul | 04-01-11 | 11:29

Ritje van 5 km vanaf Schiphol: met TCA 35 euro (plus 5 euro "toeslag", "want iek heb station"). Met de bus: 2 euro.
Ontzettend zwaar de tyfus voor TCA. Tuig van de richel.

Zelfs in een derdewereldland als Indonesië heb je 100x betere taxi's: nette chauffeurs, nette auto's, nette prijzen.

John McClane | 04-01-11 | 11:29

@Biff Eagleburger | 04-01-11 | 11:26
Toplui, stuk voor stuk. Nooit problemen mee gehad. Alhoewel ik natuurlijk nooit aan de andere kant van de Erasmusbrug durf te kijken.

Kaas de Vies | 04-01-11 | 11:29

-weggejorist-

sjaakdeslinksesul | 04-01-11 | 11:28

Die ene keer dat ik in 2010 een taxi in #020 heb genomen, ben ik NIET uitgescholden, NIET bedreigd en NIET opgelicht.
Ook ben ik in mijn leven al 7 keer door de bliksem geraakt.

ChillBill | 04-01-11 | 11:27

De taxi in Amsterdam is sinds de overname door moslims totaal onbruikbaar geworden, wanneer je weigert extra beschermingsgeld (gizya) te betalen.

sprx | 04-01-11 | 11:27

fietskettingslot | 04-01-11 | 11:24
'vrije rijders'

Alsof het een soort Robin Hood's zijn. lol

Nacho_Vidal | 04-01-11 | 11:27

@0105300 | 04-01-11 | 11:20
Nee dat snap ik.
Maar waarom is het in Amsterdam dan wel een bende, wat doen Rotterdam en Den Haag goed?

Kaas de Vies | 04-01-11 | 11:26

Waarom kan zo'n klein kudtdorp als Amsterdam niet zoiets achterlijks als taxivervoer regelen zoals dat in NYC gebeurt?

Ergens denk ik dat Van der Laan hier wel weer iets aan gaat doen, tot nu toe bevalt die ouwe advocaat mij wel. Zelfs voor een salonsocialist.

Dirk Tang | 04-01-11 | 11:26

En TCA is het "beste "wat 020 aan taxi te bieden heeft....

Die vrije rijders van over het algemeen Marokkaanse afkomst zijn voor 95% tuig van de richel.

G-unite | 04-01-11 | 11:26

Ik woon al 12 jaar in Amsterdam en ontloop iedere Taxi al sinds die tijd. Fietsen, lopen en kruipen of 6 uur wachten op de eerste tram is voor mij een beter alternatief dan instappen bij dit tuig dat ik geen enkele euro gun.

DeSteef | 04-01-11 | 11:26

@Multiflauwekulti | 04-01-11 | 11:23

Taxisjoofen, glazenwassers, koffieshopbaliebediendes en 'incassomedewerkers' zijn min of meer synoniemen in de grote Rotterdamse banenpool.

Biff Eagleburger | 04-01-11 | 11:26

Is dit nu een DDoS te noemen.. ? xD

Power2All4Ever | 04-01-11 | 11:26

En dit is nog de TCA. Het stikt ook van de Marokkanen in 20 jaar oude bakken die beginnen met "ik niet nederland spreek jij tomtom intyp". Vrije rijders zijn nog 100x erger.

fietskettingslot | 04-01-11 | 11:24

Als er één stad is waar ik liever een uur wacht op de volgende nachtbus dan dat ik in een taxi stap is het wel Amsterdam.

Nlz® | 04-01-11 | 11:24

Misschien dat er, nu er een echte burgemeester schijnt te zijn, door de gemeente eens een bezem door die Augiasstal gehaald kan worden en al die halve en hele criminelen er uit gegooid worden.

BroodenSpelen | 04-01-11 | 11:24

Vorig jaar zomer ook last gehad met een doorgesnoven Finse taxichauffeur in Amsterdam. Maatje van me moest overgeven en deed dit 'netjes' uit het raam. In plaats van door te rijden naar onze bestemming, besloot de chauffeur naar een tankstation te rijden, waar wij 'al' ons geld aan hem zouden moeten afstaan voor de schoonmaak van zijn mercedes. Uiteindelijk 20euro gegeven en het op een rennen gezet.

enjay | 04-01-11 | 11:23

Ik kom nooit in Amsterdam en een taxi neem ik zeker niet.

joopwil | 04-01-11 | 11:23

@ 0105300 | 04-01-11 | 11:20
En als ze het wel doen... ontstaat er een probleem. Ik heb meerdere malen mogen aanschouwen dat "vreemde" sjoufeurs niet zo vriendelijk worden bejegend door de boys van RTC en St. Job, zeg maar. Het zijn net apen met een territorium-driftdingetje.

Multiflauwekulti | 04-01-11 | 11:23

raar, ik neem in rotterdam vaak de taxi na het stappen, spreek dan vantevoren af met de chaffeur waarheen en de meter doet de rest :s

S. Polak | 04-01-11 | 11:23

Jongens, jongens, dit zijn gewoon incidentjes. Het is die ene bekende rotte appel, met de rest is alles ok. Het wordt pas een structureel probleem als zelfs internationale reisgidsen de toerist waarschuwen voor onze taxi vrienden. Oh wacht...

Bassie Breedtbek | 04-01-11 | 11:23

Of ze nu op een scooter rijden of in een taxi, maakt allemaal geen flikker uit, bestolen word je toch...

eerstneukendanpraten | 04-01-11 | 11:23

wat ongelovelijk ongenuaceerd weer dit! het zijn incidentjes... echt waar! Onze grote leider Job heeft zeer effectief opgetreden destijds, en het probleem bestaat dus niet meer. Deze issue nu nog bespreken is niets minder dan rechts populistische prietpraat!

raakzoek | 04-01-11 | 11:22

goede reclame!

Flapgeit | 04-01-11 | 11:22

503 error. Spiegel?

Nietvoordekat | 04-01-11 | 11:22

Eén van die taksiesjoufeurs heeft z'n sjekkie in de server gegooid. Het ding rookt harder dan die aftandse MB's die ik hier met regelmaat door de stad zie zoeven.

Multiflauwekulti | 04-01-11 | 11:21

Ik maak nog liever kilometers op een debiele Postcodeloterij-fiets dan dat ik in een taxi stap.

patat - generatie | 04-01-11 | 11:21

Server rookt nu al.. mirrors ergens?

Sir Timman | 04-01-11 | 11:21

Ik denk dat straks de mirrors ook aan diggelen liggen.
Paul van Carglass, kom d'r maar in !

Teun van het Tuinpad | 04-01-11 | 11:21

Of ze hebben het (te) druk of ze zijn dr achter:
------------------------------------------------------
503 Service Unavailable

No server is available to handle this request.
------------------------------------------------------

:D

SJEEZUS! | 04-01-11 | 11:20

@Kaas de Vies | 04-01-11 | 11:18
Gek he: TCA rijdt niet in Den Haag en Rotterdam

0105300 | 04-01-11 | 11:20

503 error.
Ze zijn erachter gekomen !

Power2All4Ever | 04-01-11 | 11:20

Server rookt inmiddels, geen spiegel?

Grips | 04-01-11 | 11:20

Ligt de server plat of hebben ze daar gewoon maar even de stekker eruit getrokken?

Yoman | 04-01-11 | 11:20

server is al dood

NonaSuomy | 04-01-11 | 11:20

Servert Doodt

Mike B. | 04-01-11 | 11:20

Server is ook gesloopt...

020 he, maar je bent al 99% gestoord als je daar bent, nog 1% gratis als je aan een Amsterdamse taxi denkt...

Hageneesch | 04-01-11 | 11:20

Het laden van de tca site is nog moeilijker dan een taxi krijgen op oudjaarsavond.

Wim-Lex | 04-01-11 | 11:19

Rerver sookt

Stoppenkast | 04-01-11 | 11:19

En hij ligt plat. Gefeliciteerd, dat heeft precies 6 minuten geduurd.
*rouwkrans besteld*

Biff Eagleburger | 04-01-11 | 11:19

Een verrijking voor onze samenleving, al die verschillende culturen!!

Eagle_Eye | 04-01-11 | 11:19

TCA heeft topic al gelezen? I see smoke

Ekes | 04-01-11 | 11:19

TCA server reaukt.

Chiant | 04-01-11 | 11:19

Gelukkig zie ik niets negatiefs over Kim en zijn Tuk staan.

Teun van het Tuinpad | 04-01-11 | 11:19

Server rookt niet, dit is totale meltdown. Kom maar door met die mirrors!!

0105300 | 04-01-11 | 11:19

TCA - Totaal Criminele Aso's.

rara | 04-01-11 | 11:19

servert is al dood inmiddels...

Stokkie01 | 04-01-11 | 11:19

Ik heb in Rotterdam en Den Haag nog nooit last gehad.

Kaas de Vies | 04-01-11 | 11:18

*waar rook is, is vuur!*

Pino143 | 04-01-11 | 11:18

Je bent ook wel levensmoe als je in Amsterdam in een taxi stapt.

De Vrolijke Kaafir© | 04-01-11 | 11:17

*rook*

zws-vl | 04-01-11 | 11:17

Khalil heeft een kek telefoonnummer.

Ik ben jaloers.

Art Vandelay Ultor | 04-01-11 | 11:17

Mooi stukje privacybescherming ook, al die e-mailadressen en telefoonnummers op je site knallen.

Biff Eagleburger | 04-01-11 | 11:17

-weggejorist-

Bucket of Shit and P | 04-01-11 | 11:15

Het blijft tuig die taxichauffeurs, maar goede oplossingen worden niet geboden. Het OV zuigt net zo hard en de hele dag in de file staan is ook niets. Yay Nederland playmobile land.

Jan en Alleman | 04-01-11 | 11:14

Ik ga nog liever 5km kruipen dan dat ik zo'n gestoorde taxi-mongol ga lopen steunen zeg...

Yoman | 04-01-11 | 11:14

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl