Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Terug naarrrrrrrrrrr 1970

bomvroutjes.jpg Wat is het toch goed dat we in de jaren zeventig leven. Heerlijk deze tijd waarin het enige aanrecht het vrouwenrecht is. Wij feministen zijn het zat dat we onder de knoet van de seksueel gefrustreerde man moeten leven en het glazen plafond niet eens kunnen bereiken omdat we geen kans krijgen op de arbeidsmarkt. Let op onze woorden: 1970 wordt het jaar van De Vrouw. Om te beginnen pakken we dat beeld van de vrouw als lustobject maar eens aan: beha's verbranden, oksels niet scheren, beenhaar cultiveren, shag roken. We zijn tenslotte Vrouw, geen lap vlees met lege blik - Chariko als DumpertKerstMeisje staat trouwens HIERO - en starre houding zonder enige betrokkenheid. Iedereen flink behaard? BOM-vrouwen voorop? Mooi, dan is het, op naar het hoofdkantoor van Suitsupply want dit soort reclame (hier, hier en hier. Geen dank boys, we zien de gesneden suits voor de redactie wel tegemoet) kan natuurlijk echt niet meer (ook al loopt die campagne al weer enkele weken). Als lekker wijf je een beetje laten vingeren, de hoerrrrrrrrrr. Lekkere wijven moeten kapot! Wij zeggen: baas in eigen buik...ohnee wacht...wij zeggen: een lekker wijf verdient geen strakke vent met snelle lange vingers aan haar lijf! Pak aan 1970, in 2010 zullen jullie nog om ons lachen. Was getekend, Adinda Veltrop en Niels Vonberg (OMG! Een feministische man!).

Reaguursels

Inloggen

Erg mooie foto's. Ik haat het altijd als mensen me aankijken tijdens de seks. Dat dat een bepaalde machtsverhouding zou veronderstellen lijkt me onzinnig. Het is (idioten als verkrachters uitgezonderd) nog altijd een vrije keuze met wie je als vrouw, of man seks hebt - en op welke manier. De mannen die een vrouw zien als gebruiksvoorwerp, krijgen de vrouwen die graag gebruikt worden as such. De mannen die intimiteit en moreel verantwoord de liefde willen bedrijven, krijgen vrouwen (en vrouwen en mannen kan hier net zo goed andersom staan) die dat ook willen. Zoek op wat je leuk vind, doe je eigen ding en zeik niet over de rest. Los daarvan ben ik bepaald geen democraat (meerderheid is geen argument) maar wel een voorstander van zoveel mogelijk individuele vrijheid. Iedereen heeft recht op zijn eigen beleving, ook de feministen. Als feministen niet meer hun eigen beleving mogen hebben, ben ik de eerste vrouw die daar wat van zou zeggen, maar als mensen anderen hun visie willen opleggen, handelen ze anti-individuele-vrijheid. (Ik zie mezelf dan ook eerder als voorstander van emancipatie van het individu, niet van 1 groep/kenmerk in het bijzonder). Feministen verdedigen een bepaalde theorie over hoe vrouwenrechten eruit zouden moeten zien, maar ze verdedigen niet 'de vrouw'.

Ohja | 26-09-10 | 13:34

adriana65 | 23-09-10 | 21:50
Ik vroeg me slechts af waar die morele verontwaardiging van Jut Veltrop en Juul Vonberg vandaan komt. Mijn veronderstelling is dat zij niet naar seks kunnen kijken zonder daar een machtsverhouding in te ontwaren, tenzij die seks is ingebed in een strak moreel kader waarin mannetje en vrouwtje hun rol krijgen opgelegd. Vrouwtje mág, zo vinden Jut en Juul, haar hoofd niet afwenden en móet willig en opgewonden doen.
Overigens, ik bemoei me hier met alles waar ik me mee wil bemoeien, ook met zaken waar ik volgens de echte specialisten totaal geen kijk op heb. Ik lul maar wat, het ene moment willig en opgewonden, het andere moment met afgewende blik. Dat mag van Joris.

Schoorsteenveger | 24-09-10 | 09:06

He, op welke site zag ik die link naar suite supply foto's nu al dagen geleden... GS redactie takelt af naar nivo van PowNed

SuperTed | 24-09-10 | 08:54

Veel te veel mannen hier, krijg je eenzijdige reacties van. Of ben ik echt de enige die het opvalt dat die kerel in dat ruitpakkie (brrr overigens, laat dat in godesnaam geen mode worden of ik sta komend jaar droog) zo'n moderne opvulonderbroek heeft? Wat heeft dat trouwens voor nut, denk ik dan, als je zo ziet dat het een opvulonderbroek is? Dan weet je dat het nodig is, dus laat maar.
Of om het in mannentermen te zeggen: ik zou um niet doen.
(overigens is het een knappe man, dus geheid heaumeau, maar gesteld dat.. dan...)

Wilhelmina Kuttje | 24-09-10 | 00:15

Schoorsteenveger, jij doet het toch helemaal niet met vrouwen met zo'n naam? Je bemoeit je met iets waar je geen kijk op hebt. Dit zijn geen teasende jongens of jongens met de lege blik van Euroboys.
Beetje gezonde heteroman voelt zich volgens mij niet aangesproken door zo'n advertentie van Suitsupply. Die neukt er gewoon gezellig op los met gezellige, geile wijven.

adriana65 | 23-09-10 | 21:50

@Schoorsteenveger

Leuk filmpje op Youtube.
Trouwens Kraftwerk muziek is wel apart.
De bekendste old school Kraftwerk elpee's/cd's zijn.
-The Man Machine
-Autobahn
-Computer World
-Trans Europe Express

En wie we ook niet mogen vergeten als Synthesizer icoon
is Vangelis.

strikdewepstroper01 | 23-09-10 | 20:26

@Schoorsteenveger

Ja, natuurlijk Donna Summer niet te vergeten.
Als we hier zo over monumentale jaren zeventig
muziek hebben wordt deze in elk geval niet vergeten.
Het is me dan ook een raadsel dat ze zulke oude maar
wel sterke muziek niet meer tonen op MTV.
In deze tijd bepaald de commercie alles terwijl in de
jaren zeventig het creatieve aspect voorrang had.
Helaas......

strikdewepstroper01 | 23-09-10 | 20:19

strikdewepstroper01 | 23-09-10 | 19:12
En Donna natuurlijk, met 'I feel love'.
En bij het aanschouwen van deze serie (1966) heeft Kraftwerk inspiratie opgedaan denk ik:
www.youtube.com/watch?v=hobEAZ5N3L4&am...

Schoorsteenveger | 23-09-10 | 19:58

Schoorsteenveger | 23-09-10

De jaren zeventig, de grondleggers van de Synthesizer muziek.
De eerste pioniers waren natuurlijk 'kraftwerk' gevolgd
door hun grootste concurrent 'Jean Michel Jarre.' Ik weet nog
dat we thuis de elpee 'Oxygene' met die wereldbol in een schedel
op de kaft helemaal hebben grijs hebben gedraaid. (Je moet er
wel voor in de stemming zijn.)
Pas geleden ben ik ook 'Giorgio Moroder' op het spoor gekomen.
Dat is de grootmeester van de synthesizer disco met "Theme
of Midnight Expess" en "From here to eternity."
En niet te vergeten de franse formatie 'Space' met Magic Fly......

Al deze muziek is gemaakt op analoge synthesizers. Van die
grote kasten met draaiknoppen zoals de Moog synthesizer.

Dat is ook jaren zeventig nostalgie...... En het blijft ijzersterke
muziek.

strikdewepstroper01 | 23-09-10 | 19:12

andalucia | 23-09-10 | 17:54
Jut en Juul 'pakken' alleen maar op die plaatjes vanwege de seks-component. Als je die eruit haalt, dan is het slechts goed-gekleed-mannetje-met-koele-blik en goed-gekleed-vrouwtje-met-koele-blik gesitueerd in een overgestileerde omgeving. Zo gauw mannetje en vrouwtje in hun houding iets gaan uitstralen dat naar seks verwijst gaan bij Jut en Juul de alarmbellen klinken en is er kennelijk meteen en overduidelijk sprake van mannelijk machtsmisbruik. Rara. Je zou haast denken dat Jut en Juul elke verwijzing naar seks onverdraaglijk vinden, tenzij deze zich binnen de strikte grenzen van het betamelijke bewegen. Jut en Juul zijn bang van seks, Jut en Juul willen niet aanvaarden dat man en vrouw verschillen, dat een man een pik en een vrouw een kut heeft en je daar verdorie niet omheen kunt.

Schoorsteenveger | 23-09-10 | 18:22

Ik dacht dat vrouwen twee rechten hadden. Het aanrecht én het zwijgrecht.

Lakrwa | 23-09-10 | 18:05

Schoorsteenveger

Hm, interessante plemp, zo komen we toch tot een discussie, mooi! Dat was nou net hetgeen ik beoogde. Inhoudelijk kom ik je een heel eind tegemoet overigens. Met betrekking tot de video-clips wel met de nuance dat er bij een specifieke doelgroep, grofweg jongere mannen zonder vastigheid of de beschikbaarheid van andere vormen van macht, behoefte is aan het domineren van een andere groep. Heel grof en breed dat idee doortrekkend zie je dat ook bij de maatschappelijke onderlaag van de maatschappij, waar immers door het wijzen naar anderen (moslims zijn momenteel erg in de mode) er een clubgevoel van 'wij' wordt gecreëerd, wat leidt tot het gevoel dat 'wij' meer zijn dan 'zij'. Klinkt wellicht wat vergezocht om dat er hier bij te halen, maar de essentie van de redenering is zo wel duidelijk. De door jou zo treffend verwoorde zelfstandige vrouw is voor een bepaalde groep een bedreiging, overigens grappig genoeg niet voor de gemiddelde suitsupply-koper denk ik, maar dat terzijde. Terug naar die video-clips hoef ik dat denk ik niet nader toe te lichten, van ghetto-bewoners zoals we ons die stereotype voorstellen tot Eminem-aanhangers, ze blinken doorgaans niet uit in een breed voorstellings- en relativeringsvermogen.

Iets heel anders is de benadering van de puur-seksuele kant. Ik onderschrijf jouw visie, dat seks in vele verschijningsvormen aanwezig is en dus niet als zodanig lekker versus vies, dat is een puur persoonlijk iets. Maar ja, ik ben dan ook 37 en wellicht wat vrijer dan de genoemde jonkies van het artikel. Verder moet ik zo direct maar weer eens nuttigs gaan doen voor de kost; dus zal hooguit zijdelings nog even F5-en. Gegroet!

andalucia | 23-09-10 | 17:54

Smalhout

2 comments samenvoegend: dus jij stopt je piemol t liefst in een lelijk wijf?

andalucia | 23-09-10 | 17:43

andalucia | 23-09-10 | 17:24
De vraag is of in die plaatjes de vrouw als overmatig beschikbaar wordt afgebeeld en of de man als overmatig beschikkend wordt neergezet. En wat belangrijker is, is het zo dat deze reclamemakers een grens over zijn gegaan, en wat is die grens dan? Het lijkt erop dat het element erotiek hier voor de klagers van doorslaggevende betekenis is, en dat geeft te denken. Die reclamemakers hebben naar mijn idee niet méér gedaan dan mannenkleding koppelen aan verlangen en lust en dat verlangen en die lust op hyperstylistische wijze uitgebeeld. Je zou kunnen stellen dat ze door die overstylering juist ontsnappen aan de cliché's die je -inderdaad- te pas en te onpas tegenkomt in die blingbling-videoclips.
Maar laat ik nu ook eens een vraag opwerpen. Hoe zou het komen dat die videoclips zo populair zijn? Druisen die in tegen de heersende mores of lopen die daar juist parallel aan? Zet alle reclames op een rij, en je ziet dat nog steeds de man werkt en de vrouw kookt, de man achter het stuur zit en de vrouw naast hem, de man klust en de vrouw de was doet, enzovoorts. En als een vrouw al achter het stuur zit, dan zit ze alléén achter het stuur en is ze het type vrijgezel. En áls een man al de was doet, dan doet hij dat in zijn eentje en is hij vrijgezel. Alle reclame-uitingen bouwen voort op bestaande maatschappelijke verhoudingen, of ze nou meeliften of willen prikkelen.
Jut en Juul zouden op alle slakken zout moeten leggen, en niet alleen opveren als er erotiek in het spel is en die erotiek niet meteen beantwoordt aan hun idealen. Maar goed, ze zijn nog jong en denken nog dat er een verschil is tussen gezonde seks en perversies en dat perversies uit de koker van de duivel komen. Dan krijg je zoiets.

Schoorsteenveger | 23-09-10 | 17:43

Onder ambtenaren zitten ook veel feministen met rood krullend kort haar dikke bril en een rode wollen trui. Wanneer word dit tuig eens geconfronteerd?!

Smalhout | 23-09-10 | 17:39

Mijn motto's zijn dan ook; Bier en Tieten! en daar moet een Piemel in!
Heerlijk dat instinct!

Smalhout | 23-09-10 | 17:35

Schoorsteenveger
Hun stellingname of uitgangspunt lijkt dat inderdaad te onderschrijven, maar de kracht van het artikel vind ik juist dat ze zichzelf open opstellen door het expliciet in een vraagstelling aan de orde te stellen en derhalve een discussie uit te lokken. Ik zei al eerder: ook mijn wenkbrauwen schoten even omhoog toen ik de posters zag. 'moet dat nou?' was mijn eerste gedachte, in de spiegel kijkend naar mijn eigen zomeroutfit die gister uitermate gepast was. Ja, je kan van de gedachte uitgaan, 'als ik gekleed ben zoals nu mag je een reactie verwachten', dat klopt en daar zit ik ook niet mee, maar tegelijk wordt met een dergelijke campagne toch de gedachte versterkt van de hiphop & aanverwante bitch & ho clips, waar 'wij' louter vlees zijn, en dus weer terug in een verouderd gedachtegoed.Ik neem aan dat jij net zo goed weet als ik dat hele volksstammen op de middelbare school een redelijk verwrongen beeld krijgen van vrouwen en 'beschikbaarheid', gebaseerd op de overdonderende hoeveelheid beelden op dit vlak. Prima op zich, geilheid en seks is niets mis mee, maar een tegenwicht lijkt af en toe wel welkom.

andalucia | 23-09-10 | 17:24

geurtje | 23-09-10 | 16:10
Pas maar op. Voor je het weet heb je een schoorsteenbrand.

Schoorsteenveger | 23-09-10 | 17:21

"Is dit iets waar een man zich mee wil identificeren"? Antwoord: driewerf nee!!! Ik heb een hekel aan pakken, maatpakken in het bijzonder. T-shirt en jeans is meer mijn ding.

Tux1337 | 23-09-10 | 17:20

andalucia | 23-09-10 | 17:05
De schrijvers hebben niet door hoe haaks hun aanval staat op het feministisch gedachtengoed, vrees ik. Ze zijn gevangen in een moraal, ze hangen de fatsoensrakker uit, ze willen consolideren, ze zijn bang voor verandering. Vrouwen moeten gevoel tonen of afwezig zijn als het om sex gaat, zo lezen wij. De indifferente blik is niet toegestaan.

Schoorsteenveger | 23-09-10 | 17:18

Het enige aanrecht het vrouwenrecht? Die snap ik niet.

matatwork | 23-09-10 | 17:12

Nieuwe zwitsals op verzoek leverbaar bij Joris.

andalucia | 23-09-10 | 17:16

Het enige aanrecht het vrouwenrecht? Die snap ik niet.

matatwork | 23-09-10 | 17:12

Jesus mina. Kleden we ons netjes en nemen we de tijd voor haar genot is het weer niet goet.

Linke Joop | 23-09-10 | 17:10

De vleesmarkt kent geen sluitingstijden. Reguleren die handel.

natte krant | 23-09-10 | 17:09

Schoorsteenveger | 23-09-10 | 17:00

We zijn het niet helemaal oneens, maar realiseer je wel dat feminisme in verschillende tijden en omstandigheden een andere rol had dan nu, een andere invalshoek dan. De feministen van toen zijn verzuurde vrouwen geworden (no pun intended), denk aan Hedy d'Ancona en consorten. Maar feminisme is ook van vooroorlogse tijden en ging destijds om rechten die we nu helemaal normaal vinden. "Nu' heeft het feminisme (voor mijzelf overigens achterhaald, ik ben een vrouw die wel redelijk voor zichzelf kan denken en beslissen) wederom een andere lading en ook een andere generatie, de schrijvers van het artikel zijn beiden twintigers.

andalucia | 23-09-10 | 17:05

Nee, hoor maar Nederland was een compleet ander land.
Trouwens, ik heb Alexander Curly even bekeken op Youtube.
Het nummertje gaat over de boer die naar de stad gaat (1975).

Trouwens, ik heb nog elpees uit die tijd. Roxy music, Jean
Michel Jarre, Pink Floyd en Yes.
Er zijn stemmen die beweren dat het vynil weer terug komt.
De pic up is weer te koop. Trouwens de cd is perfect kwa
geluid. Maar met de pic up platen draaien en die mooie
lp's heeft wel iets.

strikdewepstroper01 | 23-09-10 | 17:05

Biff Eagleburger | 23-09-10

Idd, vrij relaxte politie, geen flitspalen. Heel de maatschappij was toen nog zo relaxed. Toen de gastarbeiders kwamen is het gedonder begonnen. De goede niet te na gesproken. Heel veel tuig kwam in de slipstream mee.

snap_shootert | 23-09-10 | 17:04

andalucia | 23-09-10 | 16:48
Niet iedereen over een kam scheren, zou ik zeggen.
Maar wat vreemd! Waren het niet de feministes van het eerste uur die op de barricades klommen om het 'fatsoen' van die tijd te veroordelen? Moest niet alle bekrompen moraal overboord? Moesten we niet vrij zijn, man en vrouw, en doen waar we zin in hadden zonder dat er een pastoor of dominee of andere fatsoensrakker dat ons kon verbieden? En zijn het echt diezelfde wereldverbeteraars die nu schreeuwen om een ethisch reveil? Die er schande van spreken dat verwijzingen naar sex worden afgebeeld zonder de kennelijk daarbij passende en als deugdelijk goedgekeurde gelaatsuitdrukkingen of lichaamshoudingen?
De vvrouw moest bevrijd worden, zo hebben wij moeten begrijpen, maar nu moet ze stoppen met vrij willen zijn en zeker niet het lef hebben om het gezicht af te wenden als er seks in het spel is?
Leve de afgewende blik, zou ik zeggen.
en.wikipedia.org/wiki/Fear_of_Flying_(...)

Schoorsteenveger | 23-09-10 | 17:00

strikdewepstroper01 | 23-09-10 | 16:54

En de schepen waren van hout en de mannen nog van staal. (tenminste, zoiets, volgens mijn vader)

andalucia | 23-09-10 | 16:57

Wat ik me nog kan herinneren uit de jaren Zeventig heel Nederland bleef thuis om de laatste aflevering van 'Swiebertje' te kijken. Kun je je voorstellen. Je had toen alleen nog Nederland 1 en 2.

Muziek draaide je nog op lp op single op de pic-up. Het was de tijd van het Bloemetjesbehang, oranje en bruin meubilair. De jongens gingen op Kreidler en Zundapp brommers naar school en de meisjes hadden meestal een Puch.
Van computers en ja, de telefoon had nog niemand gehoord, internet en de GSM bestonden nog niet. De telefoon had nog een draaischijf. Het duurde zeker een
minuut om de politie te bellen ik kan mij herinneren dat dat 222222 was.
Misschien een raar detail die draaischijf maar het zal nu wennen zijn zo'n ding.
Ad Vissers presenteerde Toppop en Alexander Curly zong 'Guus kom naar huus'
want het hooi moet van het land.

Ja, de jaren zeventig. Toen was Holland nog het land van boeren en
vissers. Veel dingen die zijn verdwenen. Zeker de gemoedelijkheid. Helaas.

strikdewepstroper01 | 23-09-10 | 16:54

Ik vind het artikel van die zichzelf feministen noemenden wel redelijk afgewogen, zeker niet humorloos. Ze werpen een behoorlijke vraag op over fatsoen en commercie op basis van hun eigen gevoel hierover. Zeker niet dogmatisch in ieder geval. Een serieuze discussie had ik hier dan ook niet moeten verwachten. Overigens zag ik gisteren op Schiphol voor het eerst één van de advertenties (man in pak lijkt vooroverbuigende vrouw in string te vingeren), geile en mooie foto maar ook mijn wenkbrauwen fronsten zich even. Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen, alleen schijnbaar niet hier.

andalucia | 23-09-10 | 16:48

@Korreltje Zout | 23-09-10 | 16:23

Geen flitsplaten, relaxte agenten, toffe auto's, bier in houten kratten, geen mobieltjes etc. En radio nu is nog nooit zó kut geweest.

Biff Eagleburger | 23-09-10 | 16:44

Dan maar terug naarrrrrrrrrr 1983

Cindy Lauper - Girls just wanna have fun!

Zegt me genoeg lijkt me zo.

tjonge jonge12345 | 23-09-10 | 16:41

@illuvatar | 23-09-10 | 15:45
Carnivoor, mag dat ook?

Nr. 18 met bami | 23-09-10 | 16:40

S. Quentin Quale | 23-09-10 | 16:03
Juistem. De kritiek zegt tien keer meer over het mensbeeld van Jut en Juul dan over dat van de reclamemakers. Het barst van de interpretaties die één voor één ter discussie worden gesteld. Uit de betreffende plaatjes valt niet op te maken wat de relatie is tussen de figuranten ondeling of tussen de figuranten en de omgeving. Je zou met evenveel recht exact het tegendeel kunnen beweren van wat Jut en Juul beweren, dat de vrouw hier de machtswellusteling is, dat ze in de man enkel een goed geklede pik ziet. Je zou zelfs zo ver kunnen gaan te beweren dat deze campagne uiterst manonvriendelijk is.
Wat mij overigens opvalt is dat Jut en Juul het onfatsoenlijk vinden dat seks hier niet gekoppeld wordt aan intimiteit. Wat ze eigenlijk bedoelen is dat de figuren geen lustgevoelens tonen. Dat zint ze niet, dat zit ze dwars, dat druist in tegen hun romantische ideeën, en daar lopen ze eigenlijk tegen te hoop. Het zint ze gewoon niet dat de vrouw zoals ze hier wordt afgebeeld niet alleen de bekrompen aanrechtmoraal heeft afgeworpen maar óók schijt lijkt te hebben aan het inmiddels belegen alternatief dat door het feminisme is voorgeschoteld. Het gaat inderdaad om macht, maar dan om de macht die de feministische visie op ons had. Die is weg, en dat kunnen Jut en Juul niet hebben. Penisnijd noemde Freud dat.

Schoorsteenveger | 23-09-10 | 16:30

Feminisme betekent ook lekker thuis op de bank zitten met een blik bier terwijl je vrouw de centjes verdient, I'm just saying...

jeanmondo | 23-09-10 | 16:27

@Chariko | 23-09-10 | 16:02
Euhm.. Ik kan je tepel zien.... Liev heur.

An die ARBEIT | 23-09-10 | 16:26

Ja, laten we vooral terugkeren naar de 1970s, bruin en geel interieur, verlaagde plafonds, behaarde onverzorgde mensen, lange broekspijpen, kudtmuziek op de FM, autoloze zondagen, Joop den Uyl regeert.

Korreltje Zout | 23-09-10 | 16:23

@Biff Eagleburger | 23-09-10 | 16:18
* vlaai vast doodknuppelt *
Let maar, ik en de Solexbende komen eraan!

An die ARBEIT | 23-09-10 | 16:23

Ik hoor net dat de Moslimbroederschap zijn instemming heeft betuigd met de hartekreet van Soraya en Björn ... eh ... Adinda en Niels.

Whimpysinger | 23-09-10 | 16:21

@ Chariko | 23-09-10 | 16:02
Wat betaalde het dan?

Pa Cartwright | 23-09-10 | 16:18

@An die ARBEIT | 23-09-10 | 16:12

La maor kommen dan! Stamp ik 'm harstikke plat!

Biff Eagleburger | 23-09-10 | 16:18

Ik zeg zurig... het artikel heeft een zurige smaak.

De kantonnier | 23-09-10 | 16:16

@Adinda en Niels
Op een respectvolle en schaamteloze manier:
suit supply is een gewoon kutzaak dus daar koop ik sowieso geen kleren, of ze nou met politiek-correcte advertenties of met keiharde porno adverteren. En dit zijn gewoon vier plaatjes van een lekker wijf en ja, daar kijken mannen graag naar. Die vent in zijn suit supply-pak staat vooral hinderlijk in de weg. Niels kijkt er trouwens ook graag naar hoor. Alleen durft hij het niet hardop te zeggen.

sjaakdeslinksesul | 23-09-10 | 16:16

Prachtige fotos trouwens van miss Chariko op haar twitter wallpaper.

Korreltje Zout | 23-09-10 | 16:15

WTF!! Kom ook uit 1970...

Miss Wartaal | 23-09-10 | 16:13

Retro. Als je lang genoeg wacht, is alles weer een keer in. Ook feminsime a la 1970. Waar zijn de broekpakken?
Is trouwens meer sterke vrouw als Femke-de-grachtengordel-kakker.

Serafijn Lampion | 23-09-10 | 16:13

Rokjes optillen en eronder kijken deed ik al op de lagere school. Rokke-til noemden mijn vriendjes en ik dat. Jammer dat het weer winter wordt.

Korreltje Zout | 23-09-10 | 16:12

Chariko | 23-09-10 | 16:02
Gewoon mooi zijn, dom kijken, cashen, klaar.
Works for me.
+1 voor jou en je entourage.

geurtje | 23-09-10 | 16:04
imho heb je gelijk.

Napeauleon | 23-09-10 | 16:12

@Biff Eagleburger | 23-09-10 | 15:57
Kiek moar oet. Straks heb je een dode vlaai in je bed liggen....

An die ARBEIT | 23-09-10 | 16:12

Chariko | 23-09-10 | 16:02
Laat ze allemaal maar lullen. Ik vind je leuk.

henkojenko | 23-09-10 | 16:11

@Schoorsteenveger | 23-09-10 | 15:53
dank voor je bijdrage, joe herinnert me eraan dat ik als den sodomieter de non-virtuele schoorsteenveger moet bellen. ik zou je als bedankje graag eens in de ogen kijken.
ghots wegen zijn zonneklaar.

geurtje | 23-09-10 | 16:10

Vanwege de spuuglelijke uniseks-pakken van de Nederlandse Olympische ploeg in Beijing 2008 had Suit Supply dan ook wel weer iets goed te maken...
beijing2008.punt.nl/fotoboek/h_211434_...

AgentKrol | 23-09-10 | 16:10

S. Quentin Quale | 23-09-10 | 16:03

Laat het eens aan Femke zien, misschien komt het haar sexleven ten goede!

Inspektor Gurkenfick | 23-09-10 | 16:08

feministische vrouwen.....
die trekken de verkeerde scheur open.

Peetoom Aan | 23-09-10 | 16:08

Chariko | 23-09-10 | 16:02
het kleine bosje er al afgehaald?

Thickhead | 23-09-10 | 16:06

Chariko | 23-09-10 | 16:02
Dikke +1. Laat die tuinbroektanks maar lekker uit hun behaarde nek lullen.

Canterwood | 23-09-10 | 16:04

@Napeauleon | 23-09-10 | 15:43
het schijnt dat een man alleen maar actie neemt als de vrouw heeft laten doorschemeren dat hij een kans maakt.
versieren met permissie zeg maar.

geurtje | 23-09-10 | 16:04

Ik zie er toch heel wat anders in:
foto 1: geile assertieve vrouw grijpt man in kruis.
foto 2: geile assertieve vrouw verleidt man, staat ook hoger, dus dominantie van haar kant.
foto 3: geile assertieve vrouw laat zich nemen, terwijl ze ongeinteresseerd koffie/thee drinkt.

Oftewel, de man is hier de toyboy, de vrouw de assertieve verleidster..

S. Quentin Quale | 23-09-10 | 16:03

Allereerst even iets rechtzetten, het zijn geen "vrouwen" in de campagne, maar het is er eentje, ik!
Als zo'n campagne mij een hoer maakt dan ben ik in ieder geval een heel goed betaalde hoerrrrrr.
Feministen moeten lekker met de tuinbroek aan vooral niet hun oksels scheren en blijven schreeuwen over vrouwonvriendelijkheid.
De feministen waren er ooit voor de gelijke rechten dus als ik net zoveel verdien als de mannen op de foto dan is er geen probleem toch?
Laat ze zich druk maken over zaken die er echt toe doen...

Chariko | 23-09-10 | 16:02

@Andre Rieu | 23-09-10 | 15:49
En vrouwen die sinds hun buiten-in-een-steeg-bij-de-disco-dagen-met-de-spijkerbroek-knoop-los al niet meer gevingerd zijn natuurlijk.

An die ARBEIT | 23-09-10 | 15:59

@ITEACHYOU | 23-09-10 | 15:50
proest... je broodje verbeeldt het helemaal: het moderne leven is Een Grote Vertrutting.
waar zijn de behaarde holenberen gebleven, die hun vrouwtje met één machtige zwaai over de schouders gooiden en haar met een simpel doch onmiskenbaar handgebaar de houding lieten aannemen?

geurtje | 23-09-10 | 15:58

@Zeepstra | 23-09-10 | 15:29

Net weer zo'n halfzachte bedreiging gekregen. Ditmaal van de Limburgse Angels. Ik vermaak me kostelijk met al die keyboard warriors.

Biff Eagleburger | 23-09-10 | 15:57

@illuvatar | 23-09-10 | 15:49
Daar zit wel wat in, eigenlijk had er ook een negerin bij dit vleesspel betrokken moeten zijn, dan was het correct geweest.
En dan de man als duidelijke dominante factor in dit drievoudig samenzijn. Zouden de Bh-loze bushdames dan wel tevreden zijn geweest, meen je :) ?

An die ARBEIT | 23-09-10 | 15:56

Napeauleon | 23-09-10 | 15:51
Ik ken het, en ze lopen er ZOOOOO graag op!
:P
(en weten ook heel goed waarom)

Thickhead | 23-09-10 | 15:56

illuvatar | 23-09-10 | 15:35
Klopt inderdaad.
ITEACHYOU | 23-09-10 | 15:38
En dan hebben ze enige sociale macht over de man.
illuvatar | 23-09-10 | 15:41
LOL

Thickhead | 23-09-10 | 15:54

Adinda en Niels, wat geweldig goed van jullie dat je het lef hebt om in deze moeilijke tijden waarin de verrechtsing om zich heengrijpt die hoogst verwerpelijke reclame-uiting 'schaamteloos en respectvol' aan de kaak te stellen! Want ja, de wijze waarop de seks hier 'gerepresenteerd' wordt is ronduit schandelijk. Het kan toch gewoon niet door de beugel dat seks wordt losgekoppeld van 'interactie en intimiteit tussen de personen'! Want seks is, zo hadden wij toch besloten, alléén maar toegestaan, alléén maar acceptabel, alléén maar échte seks als de blik niet afgewend wordt! Zo hoort het nou eenmaal. En als die blik wél afgewend is, als er géén interactie plaatsvindt, tsja, dan is er maar één conclusie mogelijk: machtsmisbruik, door de man natuurlijk. De man handelt, de vrouw wordt behandeld, de man speelt spelletjes, de vrouw wordt bespeeld, de man plaatst, de vrouw wordt geplaatst, dat zie je toch duidelijk! Die vrouw had 'willig en opgewonden' moeten worden afgebeeld, maar hier is ze zelfs geen 'lustobject' meer. Dit is buiten alle proporties, hier gaat het helemaal niet meer om seks, hier gaat het om macht, misbruik van macht. Schande! En daar gaan al die brave mannen zich nu weer mee identificeren als we niet oppassenk, en dan gaat het allemaal weer hélémaal de verkeerde kant uit! Schande, driewerf schande!
*kuch*

Schoorsteenveger | 23-09-10 | 15:53

Dat zul je niet snel zien bij de C&A... :-D

kloodtzak 2.0 | 23-09-10 | 15:52

Die Niels dude zit daar ook alleen maar voor de vrouwen. Waar denk je dat feminisme anders voor is? is gewoon bedacht door een man.

Groenepuntmuts. | 23-09-10 | 15:52

Thickhead | 23-09-10 | 15:47
Als Marie een jolige bui heeft dan hóór ik 'r al aankomen, klik-klak-klik... duurt geeneens twee minuten. Die snapt 't. Dan ben ik even een kwartiertje niet in de panelen alhier.

Napeauleon | 23-09-10 | 15:51

Andre Rieu | 23-09-10 | 15:49
Lelijke vrouwen nemen er aanstoot aan. Het enige wat er bij de mannen aanstoot is de vleesboom tegen de onderkant van het bureau.

Canterwood | 23-09-10 | 15:50

"Relatie: Onderhouden we niet altijd wel een relatie met iemand?"
Gekopieerd van mijneer de feminist haar hyves-pagina.
Zelfs bakvissen van 12 snappen wat ze daar moeten invullen, maar deze zwevert blijkbaar niet.

Cuyahoga | 23-09-10 | 15:50

Nacho_Vidal | 23-09-10 | 15:43
De tijd dat een broodje poep nog gewoon een broodje poep was en niet een hard gebakken ciabatta, met rucola sla en 25 jaar gerijpte diarree

ITEACHYOU | 23-09-10 | 15:50

@An die ARBEIT | 23-09-10 | 15:48: Lelijke mensen nemen er aanstoot aan.

Andre Rieu | 23-09-10 | 15:49

@An die ARBEIT | 23-09-10 | 15:48
Het zijn roomblanke onderdrukkers.
Discriminatie!

illuvatar | 23-09-10 | 15:49

Mooie foto's goed gedaan. Enigszins schokkend, mooie vrouw, mooie man, seks. Precies wat een goede reclame inhoudt.
Ik zie niet wat hier mis mee is.

An die ARBEIT | 23-09-10 | 15:48

Napeauleon | 23-09-10 | 15:26
laatste stukje LOL

Thickhead | 23-09-10 | 15:47

hotmint | 23-09-10 | 15:45

Dan moet je 99,- gaan pinnen jongen.

Napeauleon | 23-09-10 | 15:46

@Nr. 18 met bami | 23-09-10 | 15:38
Ben jij feministisch of vegetarisch?

illuvatar | 23-09-10 | 15:45

illuvatar | 23-09-10 | 15:43

LOL. Het is voor de bruidegom altijd weer een verrassing wat er achter die sluier
vandaan komt nadat hij het definitieve ja-woord heeft uitgesproken. YOU MAY UNPACK THE BRIDE!!!

Inspektor Gurkenfick | 23-09-10 | 15:45

Dames op de fotos zijn FEMINISTEN !!!!
Nergens een BH-tje te zien hoor!!

Thickhead | 23-09-10 | 15:45

Ik wil nu ook een pak van Suit Supply!

hotmint | 23-09-10 | 15:45

@ITEACHYOU | 23-09-10 | 15:38
Nee joh, de kinderen zijn hun vrijgeleide tot de zalen en rijkdommen van de rijkman!

illuvatar | 23-09-10 | 15:45

geurtje | 23-09-10 | 15:40
Hoe je domineert als man? Je domineert niet. Je neemt deel aan een ritueel dat alleen goed kan aflopen als je bent wat je bent, nl. een vent. Doe je je vrouw ook een plezier mee, geloof me.

Napeauleon | 23-09-10 | 15:43

@Inspektor Gurkenfick | 23-09-10 | 15:38
WTF? Geen wonder dat die moslimvrouwen een sluier, boeka, niqab aan moeten.
Een haatbaardin.

illuvatar | 23-09-10 | 15:43

ITEACHYOU | 23-09-10 | 15:41
Deze vuist op deze vuist?

Ook heel ' 70s!

Nacho_Vidal | 23-09-10 | 15:43

geurtje | 23-09-10 | 15:40
Met de vuist?

ITEACHYOU | 23-09-10 | 15:41

Lisa Lopez Left Eye | 23-09-10 | 15:12
Je hebt gelijk.
Maar wat is er verder dan verkeerd aan dat beeld?
xD

Thickhead | 23-09-10 | 15:41

Marokkanen sissen, Antilianen schieten, Roma's jatten en profiteren, feminsten hebben altijd wat te zeiken. What's new. Maar bedankt voor de foto's!!

Opse Hontjus | 23-09-10 | 15:40

@ Nr. 18 met bami | 23-09-10 | 15:38
Doe's nie zo lullig joh.

Pa Cartwright | 23-09-10 | 15:40

Rammstein | 23-09-10 | 15:36
Blijft een lul

Napeauleon | 23-09-10 | 15:39

Wel geyl die Chariko.
(ow, had ik moeten reageren op het feminisme stuk waar dit artikel eigenlijk over ging, nou ja, dat vond ik minder interessant om iets over te melden, gaap)

Nr. 18 met bami | 23-09-10 | 15:38

illuvatar | 23-09-10 | 15:35
Ik ga tot op zekere hoogte met je mee, maar die macht door uiterlijk is zo houdbaar als een pak melk. Zodra ze rimpels krijgen en hangtitten worden ze ingeruild. Tenzij hun karakter heel lief is uiteraard.

ITEACHYOU | 23-09-10 | 15:38

Rammstein | 23-09-10 | 15:34
Bill Hicks is een lul.

Superior Bastard | 23-09-10 | 15:36

Vrouwen en mannen zijn nu eenmaal ander ontworpen/geëvolueerd. Is niet politiek correct en wat de emans willen horen, maar een wetenschappelijk feit.
Vrouwen zijn op zoek naar een schikte vader voor hun kinderen en kijken dan naar macht (=geld). Aangezien mannen ALTIJD in zijn voor seks hebben vrouwen de macht vrijwel elke man te verleiden.
Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar voor het overgrote merendeel gebruiken vrouwen hun lichaam, (met de geëvolueerde prominente vrouwenkenmerken geaccentueerd) om hun zin te krijgen.

illuvatar | 23-09-10 | 15:35

ITEACHYOU | 23-09-10 | 15:32
Weet je ook eens hoe dat voelt, de dolle mina's hebben dat maandelijks. Bijkomend voordeel uit het vorige verhaal is trouwens dat alle testosteron de wereld uit wordt geholpen. [behaarde tankmodus off]

Canterwood | 23-09-10 | 15:34

doe mij zo'n suit

kloptnietsmeervan | 23-09-10 | 15:34

@Napeauleon | 23-09-10 | 15:33: Wat nou weer? Is Boss niet goed? Neem je een lekkere frisse Armani. Mij best.

Andre Rieu | 23-09-10 | 15:34

Je bent lelijk, dus je wordt feminist. Logisch. Scheelt in ieder geval een hoop scheerwerk.

Schaamharing | 23-09-10 | 15:33

Andre Rieu | 23-09-10 | 15:31
Contradictie in uw laatste zin.

Napeauleon | 23-09-10 | 15:33

Canterwood | 23-09-10 | 15:26
Ouch, krijg er pardoes kramp van..............

ITEACHYOU | 23-09-10 | 15:32

*ondertussen beleeft reaguurder Pa Cartwright z'n comming out*

Andre Rieu | 23-09-10 | 15:32

Pa Cartwright | 23-09-10 | 15:30
Lol, ben een beelddenker.

Superior Bastard | 23-09-10 | 15:32

Andre Rieu | 23-09-10 | 15:31

Boss? Die naam is goed voor een heel maandblad van feministische kunne.

NoMinister | 23-09-10 | 15:32

Pa Cartwright | 23-09-10 | 15:30
[zoeteironie]
Seksist!
[/zoeteironie]

Napeauleon | 23-09-10 | 15:32

@Einde van de Domheid | 23-09-10 | 15:29: Nou en of, een goed pak bij van de SS kost ongeveer tussen de zeven a negenhonderd euro. Voor dat geld koop je ook een mooi pak van Boss.

Andre Rieu | 23-09-10 | 15:31

@Inspektor Gurkenfick | 23-09-10 | 15:27
Haar generatie heeft ze zelf binnengehaald, boontje, loontje. Als ze allemaal netjes KVP hadden gestemd dan werd ze netjes geholpen met oversteken, 2 x per dag verschoond, pensioen na 62 (net als in Frankrijk). De trut!

illuvatar | 23-09-10 | 15:30

Stel je voor dat je steeds lekkere wijven ziet pronken die de aandacht van mannen trekken. Dat je carriere wilt maken maar dat moeilijk vindt. Dat je jezelf niet zo knap vindt en bovendien weinig aandacht krijgt, noch respect. Dat je jezelf een beetje zielig vindt maar de schuld niet graag bij jezelf en je eigen gedrag en gebrek aan talent zoekt.

Wordt feministe! Kun je al je frustraties kwijt en het lijkt net alsof je heel redelijke dingen beweert.

NoMinister | 23-09-10 | 15:30

@ illuvatar | 23-09-10 | 15:04
En 'bureau' zeg je? Brussen heeft geen bureau. Vermoed ik.

Brussen en z'n MacBook Air werken louter lounchend op z'n Rolf Benz bank, in z'n babemagnetpenthouse.
Ik zie het zó voor me; Chet Baker draait op de LP12 en de Sonus Faber's geven de dynamiek feilloos weer, Brussen ligt in ecru beachpant, Birkenstock flip flops en linnen overhemd onderuit. De bovenste drie knoopjes van het shirt zijn open en openbaren zijn perfect geschoren machtige pectoralis – welke zo een verrassend contrast geeft met zijn 5-daags baardje.
Hij nipt van z'n macchiato en tikt nog een stukje.

Pa Cartwright | 23-09-10 | 15:30

piet de hond | 23-09-10 | 15:22
Wat heb je een gelukkig leven als je je daar druk om kunt maken.

Superior Bastard | 23-09-10 | 15:30

Andre Rieu | 23-09-10 | 15:26
Over-priced?
Goedkoop en in paniek dus....

Einde van de Domheid | 23-09-10 | 15:29

Biff Eagleburger | 23-09-10 | 15:24
Ja, kom op. Word nog eens ongelooflijk kwaad. Net als gisteren onder dat topic over die flitsdode. Kostelijk. Leeft de struik nog, trouwens?

Zeepstra | 23-09-10 | 15:29

Seks is bij uitstek het moment om weer een beetje terug te vallen in ouderwetse man-vrouw rolverdelingen.. De meeste vrouwen vinden een beetje dominantie dan ook gewoon geil. Wat een ongelofelijk gezeik over die reclames.

F'Shizzle | 23-09-10 | 15:28

Vrouwen zijn, hoewel soms lastig in de omgang, prachtige wezens. Ik ben er gek op!

henkojenko | 23-09-10 | 15:28

Toen kon je als omaatje nog daags over straat met een handtasje in het knuistje. Dat kan nu helaas niet meer, en als de dader ter plekke wordt aangepakt begint hij te dreigen dat hij je gaat aanklagen voor God weet ik veel waarvoor...

Inspektor Gurkenfick | 23-09-10 | 15:27

Wel jammer dat Suitsupply niet all the way gegaan is. Doe dan gewoon keiharde plompzak-porno met zo'n overpriced 'maatpak' van de firma op de achtergrond.
-
Alles beter dan deze laffe poging tot erotiek.
Foto1) "Neuken?" "Graag, maar eerst die rukkende baardaap weg"
Foto2) "Aha! Een shemale, ik wist het , ik wist het"
Foto3) "Kijk me aan als ik tegen je oprij!"

Andre Rieu | 23-09-10 | 15:26

piet de hond | 23-09-10 | 15:22
Lul toch niet vent. Je hoeft er niet aan mee te doen. Koop jij fijn libido-killende Birckenstocks voor je diva, weet je tenminste zeker dat je d'r voor jezelf houdt.

Die 10cm naaldhakken zijn uiterst vrouwvriendelijk.
Als ze d'r twee minuten mooi op gelopen heeft kan ze ze veilig in de lucht steken.

Napeauleon | 23-09-10 | 15:26

ITEACHYOU | 23-09-10 | 15:24
Als de horde dolle mina's er ook maar iets over te zeggen hebben doet men waarschijnlijk niet eens de moeite om het zaad uit de balzak te halen, maar verwijdert men gewoon de balzak en zet die op kweek.

Canterwood | 23-09-10 | 15:26

@piet de hond | 23-09-10 | 15:22
Zo is het! Vrouwen lopen immers het liefst op makkelijke platte wandelschoenen.

DeBruineSter | 23-09-10 | 15:25

artikel uit de Volkskrant.
wat moesten jullie toch zonder...
Er maar even niet bijgezet he ?

ulk | 23-09-10 | 15:25

Ik heb gehoord dat het Ernst ernst is om sex binnenkort te verbieden. Voor kinderen moet je dan naar een kliniek waar het zaad met een hoge drukspuit in de vagien wordt gespoten. Men is nog aan het onderzoeken hoe het zaad uit de balzak te verwijderen zonder dat er genot aan te pas komt. Dit alles onder toeziend oog van een horde lesbische dolle mina's, die ook zo graag ............ tja, wat willen ze eigenlijk?

ITEACHYOU | 23-09-10 | 15:24

oh ik las snuit supply, ik dacht die verkopen zakdoeken en neuspiercings,

Robert Irving III | 23-09-10 | 15:24

@Multiflauwekulti | 23-09-10 | 14:45

HOER, Multi, HOERRRR.

Biff Eagleburger | 23-09-10 | 15:24

En laten de mannequins weer een aantal kilo's zwaarder worden.
Ook die belachelijke puntachtige voorwerpen , waar die mannequins op moeten lopen, weer veranderen in schoenen waar je wel op kunt lopen en niet je nek breekt.( en enkels)
Trouwens hebben die kerels die die voorwerpen maken wel eens op die dingen gelopen?? Ik ga er van uit dat het "mannen" zijn die dat maken.
Gisteren ook weer gezien op TV dat een mannequin haar nek brak zowat en op de grond viel, en wat was het commentaar van een kerel uiteraard: die kan haar carriere wel vergeten!! Toppunt van arrogantie , zak ga zelf eens lopen op de stokjes!!
"DIE "SCHOENENMAKERS" moeten ontslagen worden, stelletje prutsers!
Ik zou die zgn. schoenenmakers aanklagen wegens het maken van gevaarlijke spullen en tengevolge van lichamelijk letsel.

piet de hond | 23-09-10 | 15:22

illuvatar | 23-09-10 | 15:17
Na vieren merk ik, couldn't help myself.
*zich omdraait en uithaalt, niet van gediend*

Napeauleon | 23-09-10 | 15:21

Dude.. Terug naarrrrrrr timestamp 0 bedoel je zeker..

CasaMan | 23-09-10 | 15:21

trouwens, onder welk ministerie valt de seks tegenwoordig? misschien is er een woordvoerder die het regeringsstandpunt kan formuleren.
de demissionairishouding zeg maar.

geurtje | 23-09-10 | 15:20

Het woord is hoer geworden dankzij de reclameboys en -girls en niet te vergeten de politieke maffia en de bankenrifraf.

ecologiste | 23-09-10 | 15:20

ITEACHYOU | 23-09-10 | 15:16

Lelijke vrouwtjes die andere lelijk willen laten zijn zodat ze meer kans maken?

Domme vrouwtjes die gelijke behandeling eisen zodat ze meer carriere maken?

Agressieve vrouwtjes die een manier hebben gevonden andere te pesten en nog gerespecteerd te worden ook?

Niet-zorgzame vrouwtjes die hun kinderen graag door anderen laten opvoeden en veel moeite dan dat te rechtvaardigen, daar respect voor te krijgen, anderen mee lastig te vallen en anderen dat te laten betalen?

Ach, het is mogelijk. En voor 'vrouwtjes' mag best 'vrouwen' worden gelezen, als dat minder irriteert.

NoMinister | 23-09-10 | 15:20

Weet je wie naast Chantal Hanse ook een lege blik heeft?
Chantal Janssen!

Einde van de Domheid | 23-09-10 | 15:20

illuvatar | 23-09-10 | 15:16
Nog nooit gehoord van een profeet waarvan je zittend moet pissen als man zijnde. Toen dat geloof werd verzonnen pistten ze nog badend in de Nijl, Ganges, Maas, Waal etc etc.

ITEACHYOU | 23-09-10 | 15:19

@Napeauleon | 23-09-10 | 15:14
Iets met 'grapje plat' en 'opvoedkundige klap op gat'
Puber.

illuvatar | 23-09-10 | 15:17

In het pak genaaid, maar niet met een feministe ;-)

NoMinister | 23-09-10 | 15:17

Lisa Lopez Left Eye | 23-09-10 | 15:12
Lol, waarom maken al die vrouwen zich dan op? Niet om als lustobject bekeken te worden? Al die korte rokjes, strakke truitjes...... moeten wij dan onze ogen sluiten? Rot toch op......

ITEACHYOU | 23-09-10 | 15:16

@ITEACHYOU | 23-09-10 | 15:15
..... of hun profeet (of is dat bij geëmancipeerde gezinnen hetzelfde?)

illuvatar | 23-09-10 | 15:16

Napeauleon | 23-09-10 | 15:14
Haha, you did it again. *Koffie van beeldscherm vegen doet*

Canterwood | 23-09-10 | 15:15

illuvatar | 23-09-10 | 15:12
roflol
Canterwood | 23-09-10 | 15:14
Jawel hoor.

Napeauleon | 23-09-10 | 15:15

Ach mens, ga toch koken......... De man van tegenwoordig is kapot geëmancipeerd. Zelfs staand pissen mogen veel mannen niet meer van hun vrouwtje.....

ITEACHYOU | 23-09-10 | 15:15

Feministen (m/v) bemoeien zich bij gebrek aan eigen sexbeleving graag met die van een ander.

vetkleppert | 23-09-10 | 15:14

Lisa Lopez Left Eye | 23-09-10 | 15:12

Zeg tuthola, ik kan ook wel lezen. Maar op non-onderwerpen kun je beter niet ingaan. Wat een gezever zeg en dan nog de moed hebben te denken dat daar serieus op gaat worden gereageerd.

Als je zielig bent en deze vrouwen zoals neergezet 'leeg' vindt, dan ben je pas seksistisch...

NoMinister | 23-09-10 | 15:14

Canterwood | 23-09-10 | 15:11
;)
* iets met 'elegante snit' en 'trillende clit' mompelt.

Napeauleon | 23-09-10 | 15:14

Canterwood | 23-09-10 | 15:11
Nee. Niet geslaagd.

Canterwood | 23-09-10 | 15:14

Superlekkere wijven in prachtige kleding die zich seksueel laten benaderen is iets dat prikkelt.

Maar op de grond liggende piepende feministen die mannen machtswellustingen vinden, bewust lelijk zijn en allerlei verbanden leggen die in hun zielige brein wat kort door de bocht tot stand zijn gekomen, die zijn pas irritant en fout.

Brrrrr, glazen plafond? Brrrrr, achterstand in inkomen? Piepend op de grond liggen is in ons landje wel DE manier om al zeikend en zeurend allerlei voorrechten te krijgen. Daar zouden we eens mee moeten stoppen.

NoMinister | 23-09-10 | 15:12

-weggejorist-

Lisa Lopez Left Eye | 23-09-10 | 15:12

@Napeauleon | 23-09-10 | 15:10
Vertel mij wat, ik houd ze wekenlang zonder problemen in de vriezer.

illuvatar | 23-09-10 | 15:12

Napeauleon | 23-09-10 | 15:05
Hahahaha, I lol'd hard. +1.

Ook eens een poging.
"Koop hier een pak met krijtstreep, en wij doneren huishoudzeep."

Canterwood | 23-09-10 | 15:11

F. von Zeikhoven | 23-09-10 | 15:02
Koeien zijn overigens wel zindelijk te krijgen.

Napeauleon | 23-09-10 | 15:10

"Wij vragen ons dan ook af: is dit de representatie van mannelijkheid waar mannen zich mee willen identificeren (...)?"
.
Ja.

Zeepstra | 23-09-10 | 15:10

BBrussen, je bent de enige redacteur waar ik de laatste dagen niet het maagzuur van krijg. Lachrimpels, dat wel.

* Intervisie-rondje voorstellen doet. Serieus

Napeauleon | 23-09-10 | 15:08

@ illuvatar | 23-09-10 | 15:04
Nou nou nou seg. Je zal nog eens een complimentje droppen hiero.

Zegt toch ook wel iets over de stand van dit land hoor.

Pa Cartwright | 23-09-10 | 15:08

@ F. von Zeikhoven | 23-09-10 | 15:02
Nu heb ik koeien vrij hoog zitten, maar nee, geen idee.

Pa Cartwright | 23-09-10 | 15:07

LöL@illuvatar | 23-09-10 | 15:04

Andre Rieu | 23-09-10 | 15:06

koop onze kleren en je hoeft niet meer te maturberen.

vetkleppert | 23-09-10 | 15:06

Lichtjes offtopic, maar ook rebels: Schatje van Tanja Nijmeijer (Mono Jojoy) schijnt niet meer te roken, aldus het Colombiaanse leger. Meer nieuws volgt.

Mauguio | 23-09-10 | 15:06

"Koop een discount-pak en leeg eenvoudig je zak"
"Koop een slechtzittend kostuum en grabbel gratis naar iedere pruum"'
"Koop nu een shabby combinatie en heb direct schijt aan emancipatie"

Napeauleon | 23-09-10 | 15:05

@Pa Cartwright | 23-09-10 | 15:02
Maak het dan even helemaal af en kruip even onder zijn bureau.

illuvatar | 23-09-10 | 15:04

De jaren 70... de jaren van het kabinet den Uyl, oliecrisis, goede muziek (Eagles, Deep Purple, Led Zeppelin) afgewisseld met minder goede muziek (Abba), radio piraten, lockheed affaire en de onvermijdelijke Dries van Agt. Dus daar willen jullie naar toe, je gaat je gang maar, maar wel zonder mij.

Karel Kruizenruiker | 23-09-10 | 15:04

@Boomschade | 23-09-10 | 14:57
Als dit het soort vrouwen is wat de lesbobeweging voorstaat is het gedaan met de (westerse) mensheid, daar kan geen man zich toe zetten.

illuvatar | 23-09-10 | 15:03

@Pa Cartwright | 23-09-10 | 14:55
Het is u bekend waarom een vrouw één hersencel meer heeft dan een koe?

F. von Zeikhoven | 23-09-10 | 15:02

Ach, helemaal vergeten. Alsnog maar even dan.

Goed stuk Brussen, wederom!

Pa Cartwright | 23-09-10 | 15:02

Boomschade | 23-09-10 | 14:57
Dank, nu kan ik een tent de komende 20 jaar wel vergeten. Handig voor op kantoor, maar thuis is het niet zo mooi.

Canterwood | 23-09-10 | 15:01

Andre Rieu | 23-09-10 | 14:55
Dat is toch een gewoon Limburgs meisje.

Superior Bastard | 23-09-10 | 15:01

Krijg net een verfrissende uitspraak van één der Hagenezen ingefluisterd:"Vrouwen versieren? Net als een kerstboom, je hangt er gewoon wat gouden slingers in. En daarna? Aftuigen en in de brand steken".

Dat meent 'ie vast niet serieus, net zoals de marketingafdeling van Suitsupply wel eens een grapje maakt. Denk je niet, Adinda?

Napeauleon | 23-09-10 | 15:00

had ze nog nooit gezien. Dan zie weer eens dat zo'n protest iets pas goed onder de aandacht brengt. Waarschijnlijk staan deze mensen op de loonlijst bij Suit Supply?

jan-lul-de-behanger | 23-09-10 | 15:00

Ooit een lekkere feministe gezien? Ik niet.

Bigthumb | 23-09-10 | 15:00

Detlev Tarnowitz | 23-09-10 | 14:51
Goed punt, goed punt

Geboefte | 23-09-10 | 14:59

@Boomschade | 23-09-10 | 14:57: Auw, m'n ogen, het prikt.....

Andre Rieu | 23-09-10 | 14:58

@Pa Cartwright | 23-09-10 | 14:55
En nu vol vlekken pubervocht?

illuvatar | 23-09-10 | 14:57

Wat is er dan een enorme kloof tussen feministen en islam vrouwen.
Ik ben tot de conclusie gekomen dat links meer te duchten heeft van de denkbeelden en wetten binnen de islam dan rechts.
Daarom moeten moslims totaal niet op een linkse partij stemmen maar een eigen partij oprichten.

winterpeen | 23-09-10 | 14:57

Ik heb even op de site van die pakkenparade zelf gekoekeloerd. Kan gezichtsbedrog zijn, maar qua congruerende manmodellengte zou Van Velzen er zeau te zien eauk wel als pakpop op die campagnepica's gemodelleerd hebben kunnen worden geweest waren...

F. von Zeikhoven | 23-09-10 | 14:56

Feminisme ok, maar blijf met je poten van onze lekkere wijven af.

Harry Turtle | 23-09-10 | 14:56

Als je met je campagne de feministen (m/v) weet te ergeren heb je alvast iets goed gedaan.
Als ik hun pakken nou ook nog mooi vond zou ik ze kopen.

vetkleppert | 23-09-10 | 14:56

Als ik het woord 'suitsupply' zie draai ik doorgaans mijn ogen weg.
Had ik dít geweten.

Hé! Iedereen vindt dit leuk!
Behalve naargeestige lui die er zelf niet opkomen, er zelf niet uitzien, als heel jong kind soortgelijke poses heeft meegemaakt met mannen in pij, etc.

Voor de rest een héél verzorgde campagne van een slimme pakkenboer.

Napeauleon | 23-09-10 | 14:55

Vrouwen zijn net kikkers:
Een grote bek,
Altijd koude poten
En bang voor de ooievaar.

illuvatar | 23-09-10 | 14:54

Menig foef is té afzichtelijk om zich ongeschoren te openbaren.

Dus.

Pa Cartwright | 23-09-10 | 14:54

Ook meteen alle mannenkalenders verbieden en al het andere vrouwelijke fap-voer zoals Calvin Klein reclames www.marksimpson.com/blog/wp-content/up... Mannen als lustobject: BAH!

DeBruineSter | 23-09-10 | 14:54

Een lekker wijf heeft lang haar op haar hoofd en geen haar op haar k*tje en een feministie heeft dat ook maar dan precies andersom.

streknek | 23-09-10 | 14:53

Die Niels heeft thuis vast niets te vertellen.

Superior Bastard | 23-09-10 | 14:52

Waarom feministes er uit grond van hun overtuiging zo hun best voor doen om er als man uit te zien is trouwens ook een groot raadsel.

Superior Bastard | 23-09-10 | 14:51

Het lijken me echt geslaagde, geëmancipeerde succesvolle vrouwen op die plaatjes. Geëmancipeerder dan de gemiddelde feministe. Maar die feministen uit de jaren zeventig zijn nu allemaal in de overgang, misschien dat die hormonale oprispingen verantwoordelijk zijn voor een nieuw zuur feministisch golfje?

Detlev Tarnowitz | 23-09-10 | 14:51

@pelt | 23-09-10 | 14:49
Niet als je heaumeau bent...

F. von Zeikhoven | 23-09-10 | 14:50

Mooie gaskookplaat op de 3e Suitsupply pic.
Weet iemand wat voor merk dat is?

oplosmiddel | 23-09-10 | 14:50

Zo, waar kan ik met die dozen discussiëren dan? Niet dat het veel zin heeft, maar puur om te stangen..
Ben dat 'het stuit me tegen de borst(en) boehoe traan traan' gezeik zo zat.. Als je het niet wilt zien DAN MOET JE ER NIET NAAR KIJKEN!!! Simpel toch? Maar nee, macht en dominantie is een wereldvreemd iets, dus dat moet je gelijk de kop in drukken..
*zucht nog eens diep over de intolerantie van mensen*

Rahl | 23-09-10 | 14:50

als man redacteur zijn bij een feministisch tijdschrift is wel het treurigste zeg.

pelt | 23-09-10 | 14:49

het aanrecht het enige vrouwenrecht bedoelen jullie?

Het Vragevuur | 23-09-10 | 14:49

@illuvatar | 23-09-10 | 14:48
-een
Niels zou ook nog een paarse broek aan kunnen hebben.

illuvatar | 23-09-10 | 14:49

Ik heb nog nooit een knappe feministe (m/v) gezien. Waarmee het causaal maandverband tussen feminisme en uit lelijkheid geboren frustratie is aangetoond.

Superior Bastard | 23-09-10 | 14:49

Ik verdenk Adinda Veltrop er ernstig van een dagelijks in een tuinbroek te lopen en nu ik erover nadenk..... Niels Vonberg ook.

illuvatar | 23-09-10 | 14:48

ja hoor, gewoon een hoofddoek op en het lichaam zedig bedekken dames. is het probleem vanzelf opgelost met je hoerige sletgedrag. doen die mannen niet meer zo raar en krijg je het repsect dat je graag wilt hebben. weten ze bij de pvda alles van.

minimá-armezusvan.. | 23-09-10 | 14:48

Stiekem ben ik het wel de protestbeweging eens. Die vrouwen moeten weg.
Maar dat heeft waarschijnlijk met m'n geaardheid van doen.

Andre Rieu | 23-09-10 | 14:48

Tja, de Seventies.... Die tijd was gewoon niet Eighties verantwoord, weetjewel....
* 'Sjekkie' draait en aan onverzorgde hippiebaard pulken doet *

Gemene Deler | 23-09-10 | 14:46

Het werkt, we hebben er het nog steeds over...

gambit01 | 23-09-10 | 14:46

@ Biff Eagleburger | 23-09-10 | 14:42
Sorry. Ik verstond u niet. Kunt u wat duidelijker articuleren?

Multiflauwekulti | 23-09-10 | 14:45

En daarom subsidieert de PvdA ook organisaties die vrouwen verplichten hun lustopwekkende vormen fatsoenlijk te verbergen. Dan is deze schandelijke vertoning van lust vanuit mannelijk oogpunt snel verleden tijd.

illuvatar | 23-09-10 | 14:44

Zo'n hekel aan... wijven (Adinda + Niels) die prachtige foto's bekritiseren. Ik zie er nou eenmaal goed uit in een pak waardoor het makkelijk vrouwschbeesten scoren is. Me Tarzan, you Jane... het bestaat nog. Gelikkig [phun intended] wel.

Multiflauwekulti | 23-09-10 | 14:44

Zeau, zeker druk op de digitale snelweg? Topic af om 13:59, fipo 41 minuten lator...?

F. von Zeikhoven | 23-09-10 | 14:43

Alsof zo'n kinderkutje er wel appetijtelijk uitziet. Doe mij dan maar de seventies! Oh ja, hoerrrr. Altijd fijn om ook even hardop te roepen.

Biff Eagleburger | 23-09-10 | 14:42

Netjes is het niet. Maar wel sensueel.
*'t kleine kamertje opzoekt*

Andre Rieu | 23-09-10 | 14:41

Gisteren op de BBC een docu over oude menschen die ze een week lang in een huis zetten met louter 1970 meuk, komen er helemaal herboren uit na een weekje.

woefdrammer | 23-09-10 | 14:40

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland