Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Barack Obama: "Jacques Monasch is talking shit"

woooooooooot.jpgTegenvallertje voor Jacques Monasch, de PvdA-er die zich met een electorale fopduik (1) in de Tweede Kamer heeft weten te glibberen. Monasch schaarde zich gisteren in de gelaarsde gelederen van Wilders cum suis door zich tegen de bouw van een moskee (die geen moskee is) op Ground Zero (wat niet Ground Zero is) uit te spreken. "Zijn wij bereid het gebouw van de Duitse ambassade te accepteren tegenover het nationaal monument op de Dam? "Ik vind dat je door geweld ontzielde plaatsen zoveel mogelijk moet ontzien." Aldus de ongelukkige SudetenFries. Gedoe op de Twitters. Ineke van Gent boos. Femke Halsema boos. Diederik Samsom boos. Monasch blockte (een soort van uitsluiten, maar dan op sociaal netwerkniveau) daarop allerlei Twitterlieden die het niet met hem eens waren. (Waarop behendige Twitteraars een speciale Jak Monas-feed inelkaar knutselden.) En nu heeft ook de Amerikaanse president Barack Obama zich uitgesproken tegen de knullige opmerkingen van Monasch. Gisteravond, tijdens een prettige maaltijd met moslims in het Witte Huis sprak Yes We Can: "Als burger en als president vind ik dat moslims hetzelfde recht hebben hun godsdienst te beoefenen, net als alle anderen in dit land.'' Wordt Vervolgd!

Reaguursels

Inloggen

t=d

seven | 16-08-10 | 15:05

Bakito | 14-08-10 | 12:31
Wat een lage discussietechniek weer. Verdacht maken vd opponent en stellen dat alleen jij en je medestanders het vermeende "perceptiemanagement" doorzien. Kortom jij ziet dingen die anderen (omdat ze het eens zijn) niet kunnen zien. Je bent dus een soort goeroe? LOL Fyi, ik comment geheel vrijwillig, onbetaalt en oprecht volgens mijn inzichten. ps Dat jij een bron als cnn als gezocht noemt is ook apart. (Link kwam ik btw eerder tegen via nu.nl btw niet erbij gegoogled dus, weer onjuist van je dus) www.nu.nl/buitenland/2312273/barack-ob... maar met onderbouwing iets beweren is natuurlijk niet jouw stijl, jij gooit liever ongefundeerd modder naar een ieder met andere ideëen.

Ps2 Obama neemt die cnn poll wel serieus www.nu.nl/buitenland/2312646/obama-nua...

seven | 16-08-10 | 14:50

Tricephalus | 15-08-10 | 18:03 Wordt eerst zelf eens wakker. In mijn tekst schrijf ik --Daar lijkt nog al wat verschil te zitten tussen de geopperde reden en de werkelijke achtergrond van de ideeën en gaat voorbij aan de mogelijke gevoelens van getroffenen onder het mom van vreedzame dialoog. Hypocrisie ten top.-- Maar jou id om deze discussie aan mensen over te laten met voldoende hersencellen die uitgeslapen zijn klopt. En doe er dan voor jezelf ook een leesbrilletje bij.

robterdam | 16-08-10 | 10:04

"Als burger en als president vind ik dat moslims hetzelfde recht hebben hun godsdienst te beoefenen, net als alle anderen in dit land.''
Ja hebben ze ook, maar kan dat niet ergens anders?

Tommy2win | 15-08-10 | 23:48

Wat the fuck heeft dit allemaal met godsdienstvrijheid te maken.
Het gaat erom -en daarin hebben Wilders en Monasch gelijk! - dat het getuigt van een inlevingsvermogen van 0,0 om die moskee naast Ground Zero te plaatsen. Wat voor ongevoelige, leeghoofdige harses moet je hebben om over de pijn van de slachtoffers heen te walsen: juist een linkse of moslimharses, die denken nooit aan gevoelens van anderen maar alleen aan zichzelf. Egoistische arrogante hufters, inclusief dombo Obama.

Dit alles overziend: ik denk niet dat die moskee daar komt. Er zijn zat andere plekken om een haathut te bouwen.

lekker wijf | 15-08-10 | 21:40

robterdam | 14-08-10 | 20:16

De imam die de moskee wil laten bouwen is zonet uitgestuurd om geld te ronselen voor de bouw, op een missie betaald door de Amerikaanse belastingbetaler. Vlak na de aanslagen van 9/11 liet hij optekenen dat Amerika aan deze misdaad mede schuldig was. Hij ijvert voor een meer "Sharia compliant" Amerika, hij zegt andere zaken in het Arabisch dan in het Engels... gewoon verder slapen, rob, en de discussie en initiatieven aan mensen met meerdere hersencellen overlaten.

Tricephalus | 15-08-10 | 18:03

-weggejorist-

R0tterdam | 15-08-10 | 13:30

Ik mis nog een commentaar op dat moskeeplan, of zou die inmiddels zelfs voor de hardcore aanhangers van die gedachte te ver gaan...

"Dat moet toch kunnen".

Lepanto | 15-08-10 | 11:20

@BasKoning

Jij bent de keizer! Zelden zo'n begrijpelijke uitleg gelezen van het dilemma met betrekking tot sektarisch geweld. Kanniet vaak genoeg gerepost worde op diverse fora in diverse threads.

*zucht* Mag vast niet op de Joop. Waar ze het juist zo hard nodig hebben.

Lepanto | 15-08-10 | 11:18

Volgens de Logica van Monasch (let op, dit gaat een begrip worden) zouden de christelijke bevolkingen dus ook uit alle moslimlanden gezet moeten worden vanwege de acties van de Inquisitie?
Ik zou wel een opmerking over verantwoording en het verschil tussen militante sektes en algemene religiën willen plaatsen maar we weten allemaal dat het hier om publiciteitsgeylen gaat, wat op deze manier dus fantastisch uitpakt.
Volkomen nutteloos onze politici, stelletje incompetente mediahoeren - we hebben ondertussen wel ECHTE problemen op te lossen, maar ook dat zal weer op onze schouders vallen!
Het is misschien een beetje off-topic, maar de structuur Nederlandse samenleving en haar politiek lijkt inmiddels veel te veel op de managementhierarchie in The Office US, met een partij emotioneel achterlijke autisten aan het roer en een verzameling proleten die het puin maar telkens weer tot iets werkbaars moet maken.
Tot de economie weer degelijk gestimuleerd wordt en we een verlaging van de inkomstenbelasting kunnen rechtvaardigen verliest iedere politicus die over moslims begint de facto mijn stem!

Pax | 15-08-10 | 09:59

Jongens, de moskee komt niet midden op Ground Zero, dat zou inderdaad wat overdreven zijn.

nee, het komt op spuugafstand van Ground Zero, duh
en het is geen moskee, het bevat een moskee

´En je kunt toch moeilijk volhouden dat alle moslims de aanslagen rond 9/11 op hun geweten hebben of zelfs goedkeuren.´
oh, dan is het goed! Altijd weer die linkse krompraat...

Een boer ziet dat zijn akker word kaalgevreten door een zwerm sprinkhanen.
´je kunt toch moeilijk volhouden dat ALLE sprinkhanen bezig zijn die akker leeg te vreten´

ah... nee, dan is het in orde, dus, dan kan de boer rustig gaan slapen.

Waar komt toch dat idee vandaan, dat islamkritiek hetzelfde ´moet zijn´ als alle moslims ´slecht´ vinden. Oh, joop zeker.

U kunt toch niet volhouden dat de islam helemaal niets te maken heeft met de aanslagen op 9-11. ´iets´ in de islam heeft die aanslagen goedgekeurt, en nog erger, ook daadwerkelijk uitgevoerd. Je kan toch niet beweren dat de islam in deze geen schuld draagt.

De islam an sich draagt schuld. Die schuld draagt elke moslim. Door lid te blijven van een organisatie die terreur pleegt.

Je kan een probleem met de zwerm niet oplossen door het probleem op individueel nivo te benaderen.

Bekijk deze twee situaties eens.
Een man slaat een andere man net zolang, tot ie dood is. Wie is verantwoordelijk.
Een groep van honderd man staat om een man. Af en toe stapt een willekeurige persoon van die 100 op de man af, en slaat hem. Na tien minuten is de man dood. Wie is verantwoordelijk. U zegt, je kan leden van die 100 man totaal niet aanspreken voor de dood van die ander. Dat kan niet. Die ander is dood, iemand moet het gedaan hebben. Oh, zegt u dan, alle leden uit die groep, die daadwerkelijk geslagen hebben. Dus gewoon afwachten tot de klappen komen, en als de man eenmaal dood op de grond ligt, kijken wie de klappen uitdeelden, en dan op individuele basis een voor een proberen die personen te pakken te krijgen. Achteraf. Als het te laat is.

Lullig, als die groep van 100 man door de straten loopt en op elke hoek van de straat iemand berooft of bedreigt of ... vermoord. Dan komt er een moment, dat je die groep als ´kudde´ als zwerm, als groter geheel moet beschouwen, om de koers van dat ´wezen´ te zien.

Als uw insteek de individualiteit, te zien is als een soort bottomup benadering, is de zwerm insteek te zien als een topdown benadering.

Eerste behoefte, het geweld van de zwerm indammen. We zien dat er telkens weer ´enkelingen´, zelfs zelfmoordenaars, uit de zwerm die islam heet overgaan tot geweld, danwel dreigen daarmee. Wachten tot dat geweld zich manifesteert, en dan het individu proberen te achterhalen werkt niet, is boter na de maaltijd. Hmm. Wij gaan om te beginnen zo grofmazig als nodig te werk, om al het geweld te stoppen, laten we eens een cirkel trekken om de hele islam. He, wat zien wij dan, het islamgeweld stopt. Dat is dus, wat aanhangers van de topdownbenadering noemen, een werkbare oplossing.

Helaas is het te grofmazig. Het individu is dan de klos, die zich binnen de islam bevind. Daardoor wijzen aanhangers van de bottomupbenadering die oplossing af, je kan niet het individu straffen voor de koers van het ´lichaam´ waar die zich in bevind.

Dat is het dilemma. Hoe stoppen wij het geweld dan. Of heel grof, door de islam en de koran te verbieden, bijvoorbeeld, of helemaal niet, door alleen per incident achteraf proberen de individuele daders te vervolgen, maar nimmer de organisatie die ze gestuurd heeft, een hopeloze strategie...

U bent lid van een sekte, niet door eigen keuze, uw ouders hebben u meegenomen, en daar zit u dan. U ziet, elk jaar, het volgende gebeuren, alle mensen trekken een bal uit de zak, en wie de gouden bal heeft, is de uitverkorene. Die moet dan een iemand uit de stad waar die sekte zijn hoofdkantoor heeft ontvoeren, en die dan op ons altaar volgens een bepaald ritueel vermoorden, waarna er een feest volgt. Elk jaar weer.

De stad waar wij wonen reageert daarop door de dader elke keer proberen op te pakken. Soms lukt dat, soms niet. Als het lukt, krijgt de dader 20 jaar. Er zitten dus maximaal 20 personen van de sekte vast, en de sekte heeft meer dan 10.000 leden. Sekteleden die uit de gevangenis komen, of die ooit de gouden bal trokken, worden door de hele sekte als helden vereerd.

Sommige sekteleden vinden dat allemaal maar niets. Maar ze blijven wel lid, wegens de kortingsbonnen, en het is toch wel gezellig elke week, en laten we eerlijk zijn, de sekte heeft ook zo zijn goede kanten.

De stad word de sekte inmiddels meer en meer beu.
Die willen dat de jaarlijkse moordpartij stopt.

maar dan beroepen de sekteleden zich op geloofsvrijheid.

En alleen de man met de gouden bal zou het gedaan hebben. De rest treft geen blaam. Toch.

BasKoning | 15-08-10 | 04:46

Jongens, de moskee komt niet midden op Ground Zero, dat zou inderdaad wat overdreven zijn. Een groots volk is echter een volk dat niet generaliseert en de vijand in zijn armen durft te sluiten. En Amerika is alles groots behalve het volk tenzij je het over soortelijk gewicht hebt. Gek genoeg hebben ze wel een wijs president gekozen maar daar hebben ze dan ook al weer spijt van want dat blijkt ^kuch * een ware comunist want hij heeft zomaar een ziektekosten verzekering ingevoerd voor leke burger. Zelf ben ik tegen elke vorm van religie maar als mensen nu eenmaal miet beter weten mogen ze toch best een eigen clubhuis?
En je kunt toch moeilijk volhouden dat alle moslims de aanslagen rond 9/11 op hun geweten hebben of zelfs goedkeuren. En wat de pvda err van vindt boeit me ongeveer net zoveel als de hoeveelheid suiker die jullie in je koffie nemen..

Jolly Jumper | 14-08-10 | 20:45

Tricephalus | 14-08-10 | 18:19
Ach, een beetje kinderachtig heh....
In de eerste plaats gaat het om de nabestaanden van die ramp. Merendeel leek er geen moeite mee te hebben.
In de 2e plaats gaat het om Amerika. Onder invloed van de media lijkt de weerstand te groeien.
In de 3e plaats gaat het om de motieven van de Islamieten achter de bouwplannen. Daar lijkt nog al wat verschil te zitten tussen de geopperde reden en de werkelijke achtergrond van de ideeën en gaat voorbij aan de mogelijke gevoelens van getroffenen onder het mom van vreedzame dialoog. Hypocrisie ten top.
Om die laatste mogelijkheid zou ik als Amerikaan ook afwijzend staan.
Maar om nu als Nederlander een handtekening te zetten tegen ground one moskee gaat me wat ver. Een soort bemoeizucht die we beter op Nederlandse problemen kunnen richten.
Ze kunnen daar beter beslissingen nemen op basis van feiten dan op een lijstje van handtekeningen van Nederlanders lijkt me. Maar dat komt omdat handtekeningen lijstjes mij de strot uitkomen als wapen van de genen met de hardsschreeuwende manipulerende eenzijdige argumenten. En dat is juist wat ik van religie verfoei.

robterdam | 14-08-10 | 20:16

Rammstein | 14-08-10 | 19:13
goed gezelschap!

ristretto | 14-08-10 | 19:29

La Vie En Rose | 14-08-10 | 18:25
Eensch.
ristretto | 14-08-10 | 18:34
Da's drie.

Rammstein | 14-08-10 | 19:13

La Vie En Rose | 14-08-10 | 18:25
Wij verbijsteren ons in ieder geval al met zijn tweeën.

ristretto | 14-08-10 | 18:34

ristretto | 14-08-10 | 17:20
Ik vind het verbijsterend dat al die niet-moslims die alle eisen van moslims inwilligen, en niet te beroerd zijn om van te voren al van alles te bedenken om moslims niet te kwetsen, daar niet over nadenken. U ook, neem ik aan.

La Vie En Rose | 14-08-10 | 18:25

Obama? Wie is dat?
O, u bedoelt zeker Barry Soetoro.
Hij is een Indonesiër die helemaal geen president had mogen worden volgens de grondwet.

Rest In Privacy | 14-08-10 | 18:21

robterdam | 14-08-10 | 17:49

Zelfs al zou dit opruiende bullshit zijn, om de mosselbaarden terug te dringen in de hoek waar ze thuishoren, is alles geoorloofd.

Tricephalus | 14-08-10 | 18:19

robterdam | 14-08-10 | 17:49
Heb het gelezen, niets opruiends aan. Kan het er mee eens zijn of niet.

ristretto | 14-08-10 | 18:14

@ Bakito | 14-08-10 | 13:10
"Oh die 'men'. Van het ultieme mengevoel. Jaja."
Zoals ik al zei; nu nog een antwoord.
.
Kan het zo zijn dat u nietszeggende reaguursels plempt omdat u niets te zeggen heeft en dus enkel uitblinkt in nietszeggendheid ?
Ik vind dit simpele feit al erg veelzeggend.
Een onderbouwing moeten we dus ontberen, iets wat Seven dus wel geeft en dus aangeeft hoe hij tot conclusies komt.
U toont alleen aan dat u uit uw achterhals kletst.

said_fred | 14-08-10 | 18:06

Tricephalus | 14-08-10 | 17:44
opruiende bullshit.

robterdam | 14-08-10 | 17:49

@ LijstG | 14-08-10 | 13:49
"De oliekraan hoeft maar dichtgedraaid te worden en de jongens van de OPEC lachen zich stuk om het Westen."
Als je al olie in de grond hebt zitten moet je het er dus eerst uithalen, wie doet dit dan ? de arabiertjes niet echt.
Wie bouwt hun steden ? de arabiertjes echt niet.
Voor hun huishouden trekken ze nog Filippino's aan. Lukt ze ook al niet dus.
Als je al olie hebt moet je dit dus eerst verkopen, aan wie dan ?
Ergo, uw argument slaat als een tang op een varken.
Tamelijk erg misplaatst "meerwaardigheidsgevoel'. .

said_fred | 14-08-10 | 17:41

ristretto | 14-08-10 | 17:25

Hilarisch!

Waaligator | 14-08-10 | 17:32

@ mambo43 | 14-08-10 | 17:19

Iets is pas een drogredenatie als d.m.v. een uitgeschreven logische redenering aangetoond is dat het een sofisme is.
Is een stoelpoot een wapen?
Ook niet als ik er iemand de hersenen mee insla?0

In het betreffende Amendement op de Amerikaanse Grondwet staat niet omschreven welk soort wapens Amerikaanse burgers mogen dragen in hun privé-bestaan. Er staat niets in over unusual or cruel weapons.
Het is volgens de Nederlandse wet al evenmin verboden om te lachen om grappen. Maar je moet de grap wel herkennen als grap.
Zoals het leven en de islam.

Waaligator | 14-08-10 | 17:31

"Jacques Monasch is talking shit". Als er iemand is die kan weten wie wanneer shit talks, is het Moh'bama, de gesluierde mohammedaan. Enfin, hij lijkt zijn burqa nu wel definitief afgeworpen te hebben.

Tricephalus | 14-08-10 | 17:21

La Vie En Rose | 14-08-10 | 16:36
Ach ja, waarom denk ik nog steeds dat andere landen net zoveel vrijheden kennen?

ristretto | 14-08-10 | 17:20

@ Waaligator | 14-08-10 | 16:44
.
Jij houdt nogal van drogredenaties zie ik ?
.
Gras is groen en aangezien mijn auto ook groen is moet die wel van gras zijn. Zoiets ?
.

mambo43 | 14-08-10 | 17:19

"Als burger en als president vind ik dat moslims hetzelfde recht hebben hun godsdienst te beoefenen, net als alle anderen in dit land.''

Volgens een der amendementen op de Grondwet mag elke Amerikaan wapens dragen, toch? Ook moslims ongeacht hun bedoelingen. Die Gedanken sind frei.
En dus is Obama het er welicht mee eens dat gekaapte Boeings allelerlei Twin Towers binnenvliegen in zijn land in naam van de jihad als essentieel onderdeel van hun befaamde godsdienst. Een vredelievende godsdienst naar eigen zeggen. Peace in our time. Honni soit qui mal y pense.

Waaligator | 14-08-10 | 16:44

ristretto | 14-08-10 | 15:22
De wetgeving in Marokko is op de Islam gebaseerd. Dan weet juh het wel.

La Vie En Rose | 14-08-10 | 16:36

Soory Vie en Rose: Niet jij maar de grote verbieders alhier bedoel ik

Klemlepp | 14-08-10 | 15:44

@Vie en rose e.a. Tja en waarom zou je in een vrij en westers land ook meer waarde hechten aan vrijheid van godsdienst en zo dan in bijvoorbeeld Marokko of Saoudi-Arabië toch? Nou omdat een liberaal (niet te verwarren met links) wel bereid is te vechten maar dan wel om vrijheden (!!!) te verdedigen. Tegen radicale moslims, christenen, en populisten. Kijk eens hiernaar: www.thedailyshow.com/watch/tue-august-...

Klemlepp | 14-08-10 | 15:43

Uiteindelijk corrumpeert elk systeem.(...)
Bakito | 14-08-10 | 15:12

Dat is uiteindelijk wel de consequentie van het kiezen voor een systeem. Voor de mens is het zaak om op tijd in te zien dat een systeem corrumpeert en snel te veranderen naar een ander systeem, voor dat het uit de hand loopt. Alleen dat is verdomd moeilijk. Dus zal ik uiteindelijk wel de consequentie moeten dragen dat systemen pas veranderen als het uit de hand loopt en de wonden worden gelikt.

Het is toch absurd dat je peperdure advocaten moet inhuren om jezelf te kunnen handhaven in het oneindige web van ons recht? Bakito | 14-08-10 | 15:12

Klopt. Debet daaraan is de procesmonopolie van advocaten. Die zou eens ter discussie gesteld moeten worden.

LijstG | 14-08-10 | 15:42

mocroflavour | 14-08-10 | 14:52
Inderdaad, in alles is een nuance.
Er zijn gradaties in hinderen.
Het neerhalen van de Twins is b.v. aardig hinderlijk.
En het expres daar willen investeren en uitbreiden van een religieus onderkomen ook.
Terwijl de enige eis van zo'n gebouw is dat je met je kont naar het Westen kunt bidden.
Dat kan dus ook elders. In alle vrijheid.
Maar een religie die bol staat van de symbolieken hoef ik niet uit te leggen waar ze zelf mee bezig zijn. Niet voor niets dat de investeerders geheim willen blijven.

robterdam | 14-08-10 | 15:35

Andrós | 14-08-10 | 14:56
Domme meneer hè? Die heeft er vast nog nooit van gehoord dat Moslims met het grootste gemak en zonder enige scrupules hun eigen moslimbroeders opblazen.

La Vie En Rose | 14-08-10 | 15:23

La Vie En Rose | 14-08-10 | 15:18
Eens. Mocroflavour zou zich moeten schamen. Ik mag echt niet zomaar een kerk bouwen in Marokko. Vrijheid? Grondrechten?

ristretto | 14-08-10 | 15:22

ristretto | 14-08-10 | 14:56
Het klopt wat je schrijft, maar dan nog vind ik dat die bouw niet onze zaak is maar van de VS. Daarmee zeg ik niet dat je geen kritiek mag hebben op de bouw van die moskee op die plek. Ik vind dat dàt nou juist wel mag, integenstelling tot de Hemkes Falsema's en andere naar MekkabuigerTs hier ten lande, die andersdenkenden zo graag de mond willen snoeren.

La Vie En Rose | 14-08-10 | 15:18

LijstG | 14-08-10 | 14:38
Uiteindelijk corrumpeert elk systeem. Er zijn altijd sluwe lieden die het complexe systeem van wetten en ongeschreven regels zo weten te manipuleren, dat het hun persoonlijk belang ongemerkt dient. Het is toch absurd dat je peperdure advocaten moet inhuren om jezelf te kunnen handhaven in het oneindige web van ons recht?

Bakito | 14-08-10 | 15:12

@mocroflavour | 14-08-10 | 13:55:

met alleen in New York al meer dan 100 moskeeën is er inderdaad een ONTSTELLEND gebrek aan godsdienstvrijheid voor de islamisten...

CultureVulture Inc. | 14-08-10 | 15:09

Bos Hout | 14-08-10 | 10:06
Thanks, vanochtend mee bezig geweest.
Erg interessante ontwikkeling inderdaad. Een Amerikaanse zwarte moslim president (vlak na een felle blank anti-moslim magnaat) die het land in 1 klap naar de bliksem helpt. Voor zover dat nog niet het geval was. Tikje hier, duwtje daar en 't land dat het ooit voor het zeggen had, duvelt als de toren van Babel in elkaar.

Andrós | 14-08-10 | 15:08

mocroflavour | 14-08-10 | 13:55
Dat jij blijkbaar niet snapt dat de bouw van een moskee op die plek niets te maken heeft met vrijheid van godsdienst maar alles met het feit dat DIE moslims die deze plek hebben uitgezocht, geen respect hebben, dus minachting voor de slachtoffers en nabestaanden van 9/11, betekent dat jij er hetzelfde over denkt als je broeders in NY. Mooier ken ik het niet makuh.

La Vie En Rose | 14-08-10 | 15:06

mocroflavour | 14-08-10 | 14:56
Ja? dus? en? Obama spreekt. Maar niet voor 70% van zijn volk.

ristretto | 14-08-10 | 15:01

La Vie En Rose | 14-08-10 | 14:52
Niet eens met je eerste opmerking. De VS waren er als de kippen bij om de bondgenoten uit het westen te betrekken bij deze aanval als een bedreiging van het westen. Gevolg: NL in Irak en Afghanistan. En nu mogen we niets zeggen? Ik vind van wel.

ristretto | 14-08-10 | 14:56

@ristretto
Dat blijkt maar weer. Obama heeft gesproken.

mocroflavour | 14-08-10 | 14:56

Check deze opiniepeiling door RT www.youtube.com/watch?v=fBzK-bSkKzU :

meneer: "I think it's a good idea."
RT: "To build a mosque there (Ground Zero)?"
meneer: "Yeah."
RT: "Why?"
meneer: "Actually, I would put it on the eightieth floor of the World Financial building."
RT: "Why?"
meneer: "Why? Makes us safe. They're not going to blow themselves up, are they?"

Andrós | 14-08-10 | 14:56

@robterdam
Is dat jouw interpretatie van de grondwet? Hinder is subjectief. Als we jouw interpretatie moeten volgen dan is vrijheid niet mogelijk. Iedereen hindert zich wel aan iemand die gebruik maakt van zijn grondrechterlijke vrijheden.

mocroflavour | 14-08-10 | 14:52

Allereerst vind ik dat wij geen ruk te maken hebben met de bouw van een moskee nabij GZ. (Volgens mij ging het om het verbouwen van een bestaand gebouw tot moskee) Dat is een zaak van de VS.
Dat betekent echter niet dat je niet mag zeggen dat de keuze om nu juist op die plek een moskee te laten verrijzen, provocerend is en getuigt van minachting voor de slachtoffers en nabestaanden van 9/11. Want dat is het.

Doe je dat wel dan komen de -zich zo moreel boven iedereen verheven voelende naar MekkabuigerTs van GroenLinks en van de PvdA onder hun stenen vandaan, met hun diep in de aars van moslims gestoken wijsvingers waarop de resten van faecaliën nog zichtbaar zijn. Jij bent fout!

Je mag van ditzelfde volk ook geen woord van kritiek hebben op het feit dat er 1 miljoen euro, opgebracht door het hardwerkende deel van de Nederlandse bevolking, naar diezelfde moskee gaat -niet voor de bouw maar voor een project dat in de moslimwereld de gelijkheid van mannen en vrouwen moet bevorderen oid.
Allah, Godt of een ander spaghettimonster, indien u bestaat, zoude u dan een bombardement op die hoofden van die grachtengordeldieren en andere laf gespuis willen doen nederdalen?
Niet met echte bommen natuurlijk. Een bombardement met hagelstenen zo groot als eieren volstaat, hoewel...La Vie En Rose | 14-08-10 | 14:52

mocroflavour | 14-08-10 | 14:37
Inderdaad doet de mening van een kutlandje er toe. Meer dan jij zou willen.

ristretto | 14-08-10 | 14:48

mocroflavour | 14-08-10 | 13:55
Vrijheid houdt op waar je een ander hindert.
De meeste godsdiensten zijn voornamelijk hinderlijk en vrijheidsbeperkend.
Eigenlijk heb je alleen recht op vrijheid wanneer je de verantwoording ervan aan kunt.
Dat is net zo iets als gastvrijheid.
Die vrijheid houdt op waar je de gastheer/vrouw hindert.
Vrijheid moet dus niet gezien worden als ruimte om te veroveren.
Maar misschien vereist die gedachte wel iets te veel civilisatie en menselijkheid.

robterdam | 14-08-10 | 14:45

Obama, die als islamitische baby besneden werd, heeft met deze uitspraak een verkeerd signaal afgegeven. Nu het Amerikaanse stemvee meer en meer gaat morren is zo'n verkeerde inschatting van zijn kant natuurlijk een godsgeschenk. Gevolg (maar dat zat er sowieso al aan te komen): Democraten raken hun meerderheid kwijt in de Senaat. Over twee jaar mag er weer een nieuwe president worden gekozen. De kans dat Obama voor een tweede termijn in het Witte Huis mag zitten wordt al met al steeds kleiner. Mocht het er toch van komen dan staat het er in Amerika waarschijnlijk nog beroerder voor dan nu. Maar eerlijk is eerlijk, in die omstandigheden zou het ook mogelijk zijn dat een draak als Sarah Palin wordt gekozen. Amerika steeds meer aan de bedeling. Wie had dat ooit kunnen denken.

De narrige kabouter | 14-08-10 | 14:43

LijstG | 14-08-10 | 14:31

Nog even een toevoeging waarom het volk op figuren als Wilders stemt. Mensen kunnen het niet begrijpen dat op het moment dat iemand aftreed, hij later in een ander kabinet doodleuk een ander ministerie kan en mag leiden. Dat valt inderdaad niet uit te leggen.

Bovendien zie je in de politiek steeds dezelfde gezichten. Ze falen opzichtg in hun beleid, maar krijgen als bouns een leuk ere-baantje bij een zorgverzekeraa, woningbouwcorporatie of noem maar op. Dat zijn mensen beu.

Mensen voelen zich in ons huidig systeem bekocht, omdat de democratische legitimering van onze leiders compleet ontbreekt. Nederland en andere Westerse landen zijn geen democratieen meer. Dat moet veranderen. Voordat moslims het slachtoffer worden van de woede.

LijstG | 14-08-10 | 14:38

@Sanglier
Heb jij een diploma? We zitten NIET op een FORUM maar een WEBLOG.

mocroflavour | 14-08-10 | 14:37

Het is geen kwestie van godsdienstvrijheid, want niemand betwist moslims het recht om moskeeën te bouwen; er van al veel moskeeën gebouwd en new york heeft er al velen.
De Gouverneur van New York heeft al aangeboden om die moskee op een andere plaats te bouwen ,maar dat aanbod heeft die imam afgeslagen.
.
Het is natuurlijk een provocatie om op die plaats een moskee te bouwen en getuigd van onverschilligheid voor de gevoelens van veel Amerikanen ,met namen de nabestaanden.
.
Obama had op zijn minst aan deze imam kunnen vragen om op die plaats geen moskee te bouwen , maar zelfs dat heeft hij dus niet gedaan.
En daarmee te kennen te geven dat hij schijt heeft aan de mening van de meerderheid van de Amerikanen.
.
9/11 Families Stunned by President’s Support of Mosque at Ground Zero
.
" Barack Obama has abandoned America at the place where America’s heart was broken nine years ago, and where her true values were on display for all to see. Since that dark day, Americans have been asked to bear the burden of defending those values, again and again and again. Now this president declares that the victims of 9/11 and their families must bear another burden. We must stand silent at the last place in America where 9/11 is still remembered with reverence or risk being called religious bigots.
.
Muslims have worshipped in New York without incident both before and after the attacks of 9/11. This controversy is not about religious freedom. 9/11 was more than a “deeply traumatic event,” it was an act of war. Building a 15-story mosque at Ground Zero is a deliberately provocative act that will precipitate more bloodshed in the name of Allah. Those who continue to target and kill American civilians and U.S. troops will see it as a symbol of their historic progress at the site of their most bloody victory. Demolishing a building that was damaged by wreckage from one of the hijacked planes in order to build a mosque and Islamic Center will further energize those who regard it as a ratification of their violent and divinely ordered mission: the spread of shariah law and its subjugation of all free people, including secular Muslims who come to this country fleeing that medieval ideology, which destroys lives and crushes the human spirit.

We are stunned by the president’s willingness to disregard what Americans should be proud of: our enduring generosity to others on 9/11 — a day when human decency triumphed over human depravity. On that day, when 3,000 of our fellow human beings were killed in a barbaric act of raw religious intolerance unlike this country had ever seen, Americans did not turn outward with hatred or violence, we turned to each other, armed with nothing more than American flags and countless acts of kindness. In a breathtakingly inappropriate setting, the president has chosen to declare our memories of 9/11 obsolete and the sanctity of Ground Zero finished. No one who has lived this history and felt the sting of our country’s loss that day can truly believe that putting our families through more wrenching heartache can be an act of peace. "

pimpernel. | 14-08-10 | 14:36

Bakito | 14-08-10 | 14:18

Juist. Zo zijn er nog veul meer dingen die mij opvallen. Zoals de woede richting de politieke elite in het Westen. Dat is in geheel West-Europa het geval (Le Pen, Wilders, etc) en ook in de USA (Tea Party). Ze hebben als gemeenschappelijk kader dat de politieke elite heeft gefaald. Daarom hebben mensen op Wilders gestemd en niet zozeer vanwege zijn Islamitisch standpunt.

Deels geef ik die groeperingen ook gelijk.

Het tij kan gekeerd worden door onze democratische structuur geheel te herzien. Daar zullen pijnlijke keuzes gemaakt moeten worden. Helaas zie ik dat niet gebeuren door de huidige generatie politici. Er zal dus iets ernstigs moeten gebeuren van een enorme magnitude dat herziening van ons democtratisch stelsel noodzakelijk maakt. De stappen die na WO II werden gemaakt neem ik als meest recente voorbeeld.

LijstG | 14-08-10 | 14:31

sorry 2x

JoeDaPlumbert | 14-08-10 | 14:26

Heeft Job de Grote Lijder nog commentaar, of hult hij zich in stilzwijgen?

JoeDaPlumbert | 14-08-10 | 14:25

Heeft de Grote Lijder Job nog commentaar?

JoeDaPlumbert | 14-08-10 | 14:23

mocroflavour | 14-08-10 | 13:55
Wat een heerlijk ongeletterde reactie weer van een van onze nieuwe rifprimaten op dit forum. Heeft u ook een strafblad?

Sanglier | 14-08-10 | 14:21

LijstG | 14-08-10 | 14:06
Een peperduur, contraproductief militair apparaat is derhalve geen goede basis voor een maatschappij.

Bakito | 14-08-10 | 14:18

Bakito | 14-08-10 | 13:51

De val van het Westen heeft opmerkelijk veel parallellen met die van het Ottomaanse Rijk. Namelijk een snoeiharde financiele crisis en afnemende militaire macht.

LijstG | 14-08-10 | 14:06

@mocroflavour | 14-08-10 | 13:55
Waar halen Marokkaanse trolletjes het idee vandaan dat HUN mening telt?

Art Vandelay Ultor | 14-08-10 | 14:05

Ik weet zeker dat, de tijd zal leren dat, een moskee op 500 m van ground zero een ENORME blunder is. Oh en by bye Obama 1 term turkey

poli | 14-08-10 | 13:57

Waar halen Nederlandse nobodies het idee vandaan dat hen mening telt. De moskee komt er. Het is een Amerikaanse aangelegenheid waar godsdienstvrijheid verankerd ligt in de grondwet. Daar kunnen ze hier nog wat van leren dat je daar niet aan toornt.

mocroflavour | 14-08-10 | 13:55

Lewis Lewinsky | 14-08-10 | 12:49
Parsons | 14-08-10 | 13:14
"Dat wijf" twittert nota bene tussen aanhalingstekens 'Overweldigende meerderheid slachtoffers El Qaida is moslim' en voegt bron bij tinyurl.com/yjsq5fu
Zo gek is ze dus niet.

Johnny Redt | 14-08-10 | 13:54

LijstG | 14-08-10 | 13:49
De westerse wereld wel vaker aan hoogmoed en decadentie ten onder gegaan. We leren het nooit.

Bakito | 14-08-10 | 13:51

Die Twins zijn gewoon neergehaald door de Amerikanen. Ter compensatie van de valse beschuldigingen mogen ze daar de Islamitische overwinnigsvlag in de ground prikken.
Lijkt me heel redelijk.

robterdam | 14-08-10 | 13:49

Bakito | 14-08-10 | 13:41

Aan dat bescheidenheid wil nog wat toevoegen. Vergeet niet dat brutalen de halve wereld in handen. Vroeger waren dat de Europeanen tegenwoordig de Amerikanen. Dat is aan het afbrokkelen, omdat het Westen in diverse oorlogen haar hand heeft overspeeld. Dat lijkt men hier niet te beseffen, omdat het Westen zich nog steeds superieur waant.

De oliekraan hoeft maar dichtgedraaid te worden en de jongens van de OPEC lachen zich stuk om het Westen.

LijstG | 14-08-10 | 13:49

for the record: Brakke is het (wederom) volledig oneens met Barack.

Brakke Obama | 14-08-10 | 13:47

cugel | 14-08-10 | 13:45
In het echte leven. Geenstijl is een podium.

Bakito | 14-08-10 | 13:46

Mooi dat Obama pal staat voor de vrijheden van onze westerse cultuur ook al wordt daar aan geknaagd door de antivrijheid fundamentalistische gristen- en Israëlfundies en hun marionetten als Palin en Wilders.

Levine | 14-08-10 | 13:46

Bakito | 14-08-10 | 13:41
Bescheidenheid??? en dan de reacties hierboven?

cugel | 14-08-10 | 13:45

LijstG | 14-08-10 | 13:39
Ik acht bescheidenheid als een cruciale eigenschap. Jezelf superieur beschouwen is in mijn beleving dan ook een contradictio i.t.

Bakito | 14-08-10 | 13:41

Grappig om te zien dat als er PVDA in een topic staat dat al meteen genoeg reden is om Monasch de grond in te trappen. Terwijl hij natuurlijk wel helemaal gelijk heeft.

Monasch is een goede PVDA'er. Minder het "type kop in het zand steken" dan Cohen. Het geef maar weer aan hoe verrot de partij is dat zo iemand slechts op plek 29 staat.

Insure | 14-08-10 | 13:39

Vanuit onze superieure cultuur vergeten we dat wel eens.

Bakito | 14-08-10 | 13:33

De vraag is of onze cultuur nog wel superieur is? Ik neig naar een nee.

LijstG | 14-08-10 | 13:39

Bakito | 14-08-10 | 13:33
Ik niet, maar ik heb dan ook geen leger. Ja, nog wat playmobil, maar dat is het dan wel.

Bos Hout | 14-08-10 | 13:36

Bos Hout | 14-08-10 | 13:32
Vanuit onze superieure cultuur vergeten we dat wel eens.

Bakito | 14-08-10 | 13:33

Parsons | 14-08-10 | 13:22
Meneertje Ellian is bang en draait de boel om:
"Er komen nog steeds de Amerikanen om in Afghanistan, Irak en andere plaatsen op aarde door de jihadisten."

Dan moeten ze daar ook niet schietend en bombarderend naartoe gaan. Simpel. Mensen schieten soms terug.

Bos Hout | 14-08-10 | 13:32

Lewis Lewinsky | 14-08-10 | 13:16
Moet je eens opletten wat ze twittert als in Paraquay een boom omgezaagd wordt als er ruimte moet komen voor een snelweg. Dat gekke mens kakelt alleen in haar eigen wereldbeeld ter grootte, kleur en smaak van een kokosnoot.

OoO | 14-08-10 | 13:28

@Parsons | 14-08-10 | 13:22
Thanx. Die had ik nog niet gezien.
*allah is klein neuriet en out gaat*

Lewis Lewinsky | 14-08-10 | 13:27

@Lewis Lewinsky | 14-08-10 | 13:16
Ik las zojuist het stuk van Ellian van gisteren. Goed te zien dat er nog weldenkende mensen in dit land zijn. www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshin-Elli...

Parsons | 14-08-10 | 13:22

@Lewis Lewinsky | 14-08-10 | 12:49
Dat wijf is gek.

Parsons | 14-08-10 | 13:14

Als degene die achter de plannen voor die moskee zitten nog een greintje fatsoen hebben zullen ze, ook al hebben ze toestemming, hier meteen mee stoppen. Protesten van de nabestaanden alleen al zouden toch voldoende moeten zijn? Zou je zeggen..

baronbreekijzer | 14-08-10 | 13:11

said_fred | 14-08-10 | 13:07
Oh die 'men'. Van het ultieme mengevoel. Jaja.

Bakito | 14-08-10 | 13:10

Zou Monasch bijgeleerd hebben of is hij een opportunist?
Toen bijna 40% van de Volendammers op de
PVV had gestemd kwam hij niet verder dan,
... maar ze leven van de buitenlanders...
Bij Het Gesprek dacht hij dat Economie het
belangrijkste onderwerp voor kiezers was/is.
It's the Islam,stupid!

noly | 14-08-10 | 13:08

@ Bakito | 14-08-10 | 12:42
Men; mens zonder onderscheid vh geslacht,
men; onbep vnw de mensen: ~ zegt er wordt gezegd.
Aldus het Van Dale woordenboek.
Nu nog een antwoord niewaar ?

said_fred | 14-08-10 | 13:07

Detlev Tarnowitz | 14-08-10 | 13:01
Op de terugweg. Anders loop je maar met al die relieken te zeulen.

Bakito | 14-08-10 | 13:03

Bakito | 14-08-10 | 12:53
Liefst nog kloosters plunderen ook, voor het nodige proviand. Daar zijn kruisvaarders altijd goed in.

Detlev Tarnowitz | 14-08-10 | 13:01

Detlev Tarnowitz | 14-08-10 | 12:46
Zonder christenen geen strijd tegen moslims. We hebben in de toekomst de kloosters in Europa Zuidoost hard nodig om soldaten in te kwartieren op weg naar het front.

Bakito | 14-08-10 | 12:53

"De gelaarsde gelederen van Wilders cum suis." Goed te zien hoe makkelijk de heer Stift alhier wegkomt met de insinuatie dat Wilders en de zijnen fascisten zijn.

Johnny Redt | 14-08-10 | 12:51

Lewis Lewinsky | 14-08-10 | 12:45
Aangezien u toch al obsessief in mijn verleden aan het spitten bent, kunt u ook wel ergens lezen dat ik een aartshekel heb aan godsdiensten, hun uitingen en andere vormen van volksverlakkerij, zoals democratie. Die boterham pak ik derhalve met beide klauwen aan.

Bakito | 14-08-10 | 12:50

Halsema twittert: 'Overweldigende meerderheid slachtoffers El Qaida is moslim'.
Ja hoor, Halsema, de islamaanhangers zijn de slachtoffers van 9/11. /sarcasme
twitter.com/femkehalsema

Lewis Lewinsky | 14-08-10 | 12:49

Randfiguur | 14-08-10 | 12:39
Sterker nog, de imam was in dienst van George W. Bush als een soort diplomaat om contacten met de islamitische wereld te herstellen.
Maargoed, als zelfs Geert Wilders zich laat zich ondersteunen door gristenfundi's, wie zijn wij dan om die fundi's te kritiseren?

Detlev Tarnowitz | 14-08-10 | 12:46

@Rammstein | 14-08-10 | 12:42
Fijne dag en laterz!

Lewis Lewinsky | 14-08-10 | 12:46

Ach ja, een moskee precies op Ground Zero zat er niet in. Nou dan maar een overwinningsmoskee op de plaats waar een stuk landingsgestel van een der vliegtuigen terechtkwam, ietsje verderop dus; doet het symbolisch net zo goed.

JanRap | 14-08-10 | 12:45

@Bakito | 14-08-10 | 12:39
Dus je wilt het monument in Mekka sluiten? /stijlfiguur
*derde een laatste boterham aanbiedt, ditmaal met varkenspastei*

Lewis Lewinsky | 14-08-10 | 12:45

Voor de goede orde: ik ben niet vóór of tegen de bouw van dat culturele centrum op 2 blokken afstand van het voormalige WTC-terrein.
Obama had niets anders kunnen zeggen, want dan zou dat een merkwaardige persoonlijke mening zijn geweest over een onderwerp dat de constitutie direct raakt. Dat mag hij helemaal niet. Hij gaat ook niet zeggen: persoonlijk vind ik wapenbezit en doodstraf van de pot gerukt, maar het mag nu eenmaal van onze Founding Fathers. Zo zit het, en niet anders.
Zijn enige andere optie ware geweest: zwijgen, en Bloomberg de woordvoering laten doen.
Dus gebiedt de logica mij om de woorden van Obama te respecteren, en dat doe ik dan ook. Hij heeft geen enkele grens overschreden, al denken wij in ons hysterische landje van wel. De Ellians en de Kluvelds zullen wel alweer zitten te janken van ellende en zelfmedelijden (en angst).

Fred Haché | 14-08-10 | 12:44

Rammstein | 14-08-10 | 12:42
Veel plezier achter de kassa!

Bakito | 14-08-10 | 12:43

Bakito | 14-08-10 | 12:41
Jullie vormen wel een leuk setje.
Veel plezier vandaag, an die Arbeit gaat.
*aus*

Rammstein | 14-08-10 | 12:42

said_fred | 14-08-10 | 12:36
Wie is dan de 'men' in dit ijzersterke betoog?

Bakito | 14-08-10 | 12:42

waddapatja | 14-08-10 | 12:40
Klopt. Maar ik vond die ander nèt iets beter. Vandaar.

Rammstein | 14-08-10 | 12:41

Rammstein | 14-08-10 | 12:39
Bedankt voor de toelichting.

Bakito | 14-08-10 | 12:41

Rammstein | 14-08-10 | 12:09
nee hoor said_fred | 14-08-10 | 11:45 was ongezien eerder over de finish

waddapatja | 14-08-10 | 12:40

Lewis Lewinsky | 14-08-10 | 12:34
Zowel een moskee als een monument vind ik geen goed idee. Het opwerpen van symbolen om te herinneren aan allerlei emotionele gebeurtenissen uit het verleden vertroebelt de geest. Konden we als mensheid maar van de een op de andere dag een eeuwenlange traditie van geweld en oorlog achter ons laten. Met dit gedoe op Ground Zero blijven we zoals altijd doorsukkelen...

Bakito | 14-08-10 | 12:39

Bakito | 14-08-10 | 12:35
Welnee poppevlecht, ik heb geen pik op je, I would't touch you with a ten feet pole. Ik vind gewoon dat je uit je reet lult, en als je geen tegengas kan hebben, moet je een eenmansblog beginnen.

Rammstein | 14-08-10 | 12:39

pimpernel. | 14-08-10 | 11:52
WND is een dubieuze christelijke fundie-bron die het niet zo nauw neemt met de waarheid (is algemeen bekend). En als je de wikipedia-pagina van de imam leest, zie je dat de verdachtmakingen meer gebaseerd zijn op roddels dan op feiten. Rudy Giuliani zegt bijv. dat de imam terroristische clubs heeft gesteund zonder dat te onderbouwen.

Randfiguur | 14-08-10 | 12:39

Ik zou ook niet voor een moskee zijn op de exacte plek van Ground Zero maar ik vind het geen probleem als het in de buurt is. Want wat is dan in de buurt? 50 meter er vandaan of twee straten verderop?

Jaimy Fox | 14-08-10 | 12:39

Wat doet die smeerlap in de Kamer?!

Detlev Tarnowitz | 14-08-10 | 12:36

@ Bakito | 14-08-10 | 12:31
Het gaan gooien op selectieve perceptie is een zwaktebod.
Men dient ten allen tijde te beschikken over een "bullshitmeter"
En waarom is men het dan met hem eensch ?

said_fred | 14-08-10 | 12:36

Weer zo'n Hollander die hier heen komt. Wedden dat hij geen Fries leert en tegen alles is wat Fries is? Zulke figuren hebben wij hier al veel.

reade romke | 14-08-10 | 12:35

necrosis | 14-08-10 | 12:32
Dat ze de pik op ons heeft, moet je zien als een compliment.

Bakito | 14-08-10 | 12:35

necrosis | 14-08-10 | 12:32
Dat roepen infantiele mannen nu eenmaal in me op.

Bakito | 14-08-10 | 12:31
Agossie. U lijkt wel een slachtoffer.

Ach, die Gay bar next door maakt een hoop goed.

Rammstein | 14-08-10 | 12:34

@Bakito | 14-08-10 | 12:31
Het is natuurlijk erg vreemdt dat er gekeft wordt als jij Hitler erbij haalt. /sarcasme
Maar zeg eens, waarom vind jij een moskee bij Ground Zero een goedt idee?
*nogmaals boterham met ham aanbiedt aan de opin*

Lewis Lewinsky | 14-08-10 | 12:34

@Bakito 12:26
Rammeltje gaat mij echt niet helpen, wanneer mijn nick ten tonele verschijnt zet ze haar stekels op en begint ze met haar staart te zwaaien......
*schuilkelder*

necrosis | 14-08-10 | 12:32

Rammstein | 14-08-10 | 12:30
Als je geen mening wil geven, ben je op een internetforum natuurlijk aan het juiste adres.

Bakito | 14-08-10 | 12:32

said_fred | 14-08-10 | 12:27
Seven beoefent duidelijk perceptiemanagement. Mensen die het met 'm eens zijn zien dat niet.

Lewis Lewinsky | 14-08-10 | 12:26
U geeft me het gevoel dat ik als Geert Wilders bij Clairy Polak en Paul Witteman zit. Opmerkelijk dat zelfs op Geenstijl een nieuwe vorm van politiek correctheid ontstaat, van die keffende hondjes als je het erf van een boer oploopt.

Bakito | 14-08-10 | 12:31

Bakito | 14-08-10 | 12:26
Mening genoeg, monkey-man, maar niet de dringende behoefte 'm aan een ander op te dringen, dan wel, door de strot te duwen.

Rammstein | 14-08-10 | 12:30

Bakito | 14-08-10 | 12:26
Ah, daar ben je weer.

Rammstein | 14-08-10 | 12:27

@ Boer in 020 | 14-08-10 | 11:51
En zo is't krek, mien jong !
En daar zit ook meteen het hele probleem wat betreft de "hot items" van de laatste tijd.
Gaat men ineens schermen met "xenofoob" en "islamofoob" het laatste woord bestaat niet eens en is als net zo belachelijk als het gebruik van het eerste.
Voorts hebben dus de andere stokpaardjes waar hetzelfde modus operandus gebruikt (de dikke duim)
.
@ Bakito | 14-08-10
"Mensen vinden altijd wel een bron die in hun straatje past. Medereaguurder Seven is hier een triest voorbeeld van.'
Seven weet waar ie over heeft en kan het nog onderbouwen ook. Het hele verhaal van koolzuurgas is milieuvervuiling en homo sapiens verandert het weer op een wereldwijde schaal is te bespottelijk voor woorden en enkel bedoeld om onnozele stumperdts "een gedragsverandering" op te dringen.
.
Orwell zei indertijd al; "als je mensen volgt die je de hemel beloven kom je uit in de hel".
Er zijn tientallen miljoenen mensen die aan een tamelijk ellendig einde kwamen in de kampen van een dergelijk "boeren en arbeidersparadijs" zoals we hebben Stalin, Hitler, Mao, Pol Pot en de rest.
Ziet u ook enige stom toevallige overeenkomsten in bovenstaande opsomming ?

said_fred | 14-08-10 | 12:27

necrosis | 14-08-10 | 12:26
Wat je maar wilt, het is jouw wereld ...... (Bob Ross)

Rammstein | 14-08-10 | 12:26

@Bakito | 14-08-10 | 12:24
Je neemt het op voor de mohammedanen. Ben benieuwd onder welke stijlfiguur je die plemp straks gaat scharen, tante Betje.

Lewis Lewinsky | 14-08-10 | 12:26

@Rammstein 12:21
Is het nou roodkontmandril (12:14) of roodkontmandrill (12:21)?
*grinnik*

necrosis | 14-08-10 | 12:26

Rammstein | 14-08-10 | 12:21
Ach toe help 'm effe. Je hebt verder toch geen mening om te posten.

Bakito | 14-08-10 | 12:26

"Het OT heb ik gelezen. Een verzameling enge boeken. Het punt is dat christenen dit vervangen door de kern van de boodschap van het Nieuwe Testament, en dan ziet het er ineens een stuk zonniger uit voor niet-christenen."

Je herhaalt een cliché, en ik vraag me dan ook af of je het OT werkelijk hebt gelezen. Alles wat er aan ethiek in het NT te vinden is, vindt zijn oorsprong in het OT. En sommige buitengewoon enge dingen in het NT - zoals het idee dat goddelozen en zondaars voor eeuwig in het hellevuur zullen branden - ontbreken in het OT. Iemand die het OT "een verzameling enge boeken" noemt is blijkbaar boeken als Jesaja, Klaagliederen, Psalmen, Prediker, Spreuken, Ruth en Esther vergeten.
Ik zeg dit als buitenstaander - ik ben altijd atheïst geweest.

"Overigens hebben de Joden vanuit het OT geen opdracht om de wereld te veroveren"
Heel juist geobserveerd. Wat een verschil met het christendom, en vooral met de islam! Toch wekt dat ene Joodse landje ter grootte van een postzegel nog altijd de haat op van christenen, moslims en leuke linksche menschen. Je vraagt je af waarom.

Whimpysinger | 14-08-10 | 12:24

Art Vandelay Ultor | 14-08-10 | 12:15 Ach die lemmings gaan er van uit dat mensen net als hen niet voor zichzelf kunnen denken. Opium voor de elite.

Bokito ergo sum | 14-08-10 | 12:24

Art Vandelay Ultor | 14-08-10 | 12:15
Het is het begin van een nieuwe strategie van links. In de luwte van het parlement, zonder regeringsverantwoordelijkheid, langzaam kritisch tegenover de islam gaan staan. De moslimhaters vormen namelijk een grote groep kiezers en dat betekent pluche.

Bakito | 14-08-10 | 12:24

@Lewis Lewinsky | 14-08-10 | 12:23
Foutje, sorry. Die was voor Art Vandelay Ultor | 14-08-10 | 12:15

Lewis Lewinsky | 14-08-10 | 12:23

@Rammstein | 14-08-10 | 12:04
Zowel de groentensloeries (LOL!) 1) als 2) zijn klaarblijkelijk vóór een moskee óp (ja, op!) Ground Zero. #zeggenhetzelf

Lewis Lewinsky | 14-08-10 | 12:23

@ Art Vandelay Ultor | 14-08-10 | 12:15
-
'groentesloeries' .. +1 (ja ik moest lachen)

nachtschilder | 14-08-10 | 12:21

necrosis | 14-08-10 | 12:20
Google, afbeeldingen, roodkontmandrill.
Toe maar, je kan het.

Rammstein | 14-08-10 | 12:21

Monash is a jackass.

SantaX | 14-08-10 | 12:20

@Rammstein 12:14
Heb je daar pica's van?
(een Roodkontmandril)

necrosis | 14-08-10 | 12:20

..... Bakito nou ... ?

Rammstein | 14-08-10 | 12:18

@Klemlepp 12:11
[fluistermodus]
Homosexuele moslims MagNie!
[/fluistermodus]

necrosis | 14-08-10 | 12:16

Drank Orgelt | 14-08-10 | 12:13
Die moslims verdienen toch ook een plek om dit drama te kunnen verwerken?
*(S)linkse modus uit*

gozahtje | 14-08-10 | 12:16

Zwaar belachelijk dat meningnazi's Van Gent (1) en Halsema (2) die Mionash in hun tweets meteen op één lijn zetten met Geert Wilders. Niet dat het vervelend is om op één lijn gezet te worden met Wilders, maar de krampachtige reacties van deze groentesloeries is echt stuitend.

De beste man is met zeer gegronde redenen tegen de bouw van die moskee, maar als hij dat ventileert wordt hij binnen de linkse kringen meteen uitgemaakt voor Wildersvolger. Binnen die kringen is er natuurlijk geen ergere belediging te bedenken (hetgeen niet positief voor die kringen spreekt).

Hij is alleen tegen een moskee nabij GZ, that's it. De reacties van links zijn zo stuitend. Alsof dat hem meteen een systeemhatende racist maakt.

Zo ver zijn we al.

(1)http://twitter.com/inekevangent/status/21067431129
(2)http://twitter.com/FemkeHalsema/status/21064001518

Art Vandelay Ultor | 14-08-10 | 12:15

Bakito | 14-08-10 | 12:13
Nog nooit, roodkontmandril.

Rammstein | 14-08-10 | 12:14

@Bakito | 14-08-10 | 12:13
Zie Rammstein | 14-08-10 | 12:04

Lewis Lewinsky | 14-08-10 | 12:14

't Is trouwens helemaal niet waar dat er een moskee gebouwd gaat worden. Het is allemaal nog een graadje erger, want het moet een ontmoetingscentrum worden.

Waar ze hun wapenfeit kunnen herdenken...

Drank Orgelt | 14-08-10 | 12:13

Rammstein | 14-08-10 | 12:09
Wanneer heeft u eigenlijk voor het laatst inhoudelijk gereageerd, zure volkskrantpruim?

Bakito | 14-08-10 | 12:13

@Weer te laat 12:07
Daarentegen huren ze wel een hijskraan voor je terechtstelling.
Weet je wel wat die dingen per uur kosten?

necrosis | 14-08-10 | 12:13

Hier maakt Obama volgens mij zijn eerste kapitale blunder.
Dit heeft niks met godsdienstvrijheid te maken, maar alles met walging voor zo weinig empathie en slechte smaak voor het kiezen van deze locatie. Deze moskee is provocerend en zal het tegenovergestelde bereiken van verzoening.

Max Stirner | 14-08-10 | 12:13

@Bakito | 14-08-10 | 12:11
*boterham met ham aanbiedt*

Lewis Lewinsky | 14-08-10 | 12:13

Lewis Lewinsky | 14-08-10 | 12:07
Voordat ik nog meer energie in u bekrompen geest ga steken, wil ik u eerst wat, op forums, veel voorkomende stijfiguren voorschotelen. Er zijn namelijk verschillende wegen die naar Rome leiden. Het recht-toe-recht-aan gekanker van u vind ik saai en meer iets voor de brievenrubriek van de Tokkiegraaf of het open riool van het Vrije volk.

Bakito | 14-08-10 | 12:11

Ik vind de discussie over de gevoelens van nabestaanden en de tolerantie t.o.v. mensen die geassocieerd worden met het veroorzaken van dit leed, hoe onterecht ook om dit aan een hele groep te koppelen, wel een beetje lijken op het Nederlandse weigeren (na 65 jaar!) om een officiële Duitse delegatie te tolereren op de jaarlijkse kranslegging bij het monument op de Dam. Dan is Bloomberg wel ver voor op de Amsterdamse burgervader(s). Vond overigens een briljant liberaal idee (niet hetzelfde als links en daardoor m.i. steekhoudender inzake vrijheid) om een gaybar te openen naast de Park 51-moskee (die gewoon moet mogen) met speciale aandacht voor homoseksuele moslims. Zo lost een liberale geest problemen op. Tegen conservatieve moslims, christenen, én populisten. Zie: dailygut.com/index.php?i=4696

Klemlepp | 14-08-10 | 12:11

@Rammstein | 14-08-10 | 12:09
Ja, Bakito godwint wat af. Nog een mazzel dat ze geen mohammedaanse is. /sarcasme

Lewis Lewinsky | 14-08-10 | 12:10

Lewis Lewinsky | 14-08-10 | 12:08
Yeppers.

Rammstein | 14-08-10 | 12:09

@Rammstein | 14-08-10 | 12:04
Bakito?

Lewis Lewinsky | 14-08-10 | 12:08

@Bakito | 14-08-10 | 12:04
Gewoon mijn vragen niet beantwoorden. Dat zal helpen. Not.

Lewis Lewinsky | 14-08-10 | 12:07

hoewel Obama gelijk heeft is het wel wrang dat tolerantie meestal maar 1 kant op gaat. een gristelijke kerk in Mekka bouwen is geen optie.

Weer te laat | 14-08-10 | 12:07

Lewis Lewinsky | 14-08-10 | 12:02

http://nl.wikipedia.org/wiki/Sarcasme

Bakito | 14-08-10 | 12:04

Bakito | 14-08-10 | 11:57
... en de Godwin-award van vandaag gaat naar ......

Rammstein | 14-08-10 | 12:04

Zoland we het lok-homo's, lok-joden en lok-scooters moeten inzetten tegen de cultuurverrijking van onze moslim-"vrienden" moeten ze hun beck houden.

eerstneukendanpraten | 14-08-10 | 12:03

@Bakito | 14-08-10 | 11:57
Wat heeft Hitler hiermee te maken? Ow wacht, je bereidt je zeker voor om weer je bewondering voor Volkert van der Graaf uit te spreken.
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/09/...

Lewis Lewinsky | 14-08-10 | 12:02

Het monument op de Dam is zelfs door een Duits bedrijf opgeknapt, ik zie geen enkele reden waarom de Duitse ambassade niet in dat blok naast De Bijenkorf kan. Hoeven we bij de Dodenherdenking ook niet die lelijke reclameborden te zien.

Arrabinekoeterine | 14-08-10 | 12:01

@ mokum4all | 14-08-10 | 11:48
Het OT heb ik gelezen. Een verzameling enge boeken. Het punt is dat christenen dit vervangen door de kern van de boodschap van het Nieuwe Testament, en dan ziet het er ineens een stuk zonniger uit voor niet-christenen. (Niet aankomen met kruistochten en de paus enzo; doet niet terzake).
Overigens hebben de Joden vanuit het OT geen opdracht om de wereld te veroveren, en dat doen ze dan ook niet, wat aluhoedje complotdenkende jodenhaatzaaiers ook mogen beweren. De islam is heel anders; jihad is de plicht van elke moslim.

Gezwam over de huidige wet zegt mij niets. De wetten en de rechtspraak zijn in de praktijk op vele punten gericht tegen de niet-islamitische bevolking. De wet zou mensen tegen de intolerante haatboodschap van de godsdienst van de sharia moeten beschermen. Dat is nu niet zo. Dus opgetyft met dat soort wetten en vervangen door betere.

Fijnstoffer | 14-08-10 | 12:01

Voor de goede orde: religie ben ik voorbij, ik geloof er niet meer in, windt me er ook niet meer over op en een individuele belijder ervan zal van mij geen last hebben.
Deze video van Obama die wel/niet moslim is, maar er in ieder geval gloedvol over kan betogen, is voor mij daarom niet relevant qua vraag of hij nu wel of niet moslim is.
Hij geeft alleen wel perfect aan dat alle gepraat, gelul en retoriek over religie tot op het hoogste niveau een sprookje is.
Religie is aangeleerd en kan ook weer afgeleerd worden. Da's de enige hoop.
www.youtube.com/watch?v=tCAffMSWSzY

Bos Hout | 14-08-10 | 11:58

Fijnstoffer | 14-08-10 | 11:46
Dus? Het zou me trouwens niets verbazen als er een Mac in de buurt is, maar dat terzijde. ze zijn daar gek van Amerikaanse toeristen.

mokum4all | 14-08-10 | 11:58

The Russian | 14-08-10 | 11:37

Gelukkig is Obama een wijze man. Hoewel de Islam een moeilijke godsdienst is met meer donkere kanten dan andere godsdiensten, vind ik nog steeds dat je 11 september niet als een aanslag van 'De Islam' moet zien. Het was een aanslag van terroristen met een radicale Islamtische achtergrond. Het is jammer dat de moskee erg beladen is. Het zou een mooie plek kunnen zijn van verzoening, een hadvat voor Moslims om duidelijk te laten zien dat zij ook 9/11 zwaar veroordelen.

Yo-Han | 14-08-10 | 11:57

Boer in 020 | 14-08-10 | 11:51
Klopt. De wijze waarop de publieke opinie heden ten dage wordt bespeeld is er een waar het werk van de oude propagandaministers uit de tijd van Hitler en Stalin bij verbleken. Door de massale informatie op internet is de kwaliteit ervan verwerking bovendien hard achteruit gehold. Mensen vinden altijd wel een bron die in hun straatje past. Medereaguurder Seven is hier een triest voorbeeld van.

Bakito | 14-08-10 | 11:57

Spectaculaire inschattingsfout, wederom.

Tocqueville Esque | 14-08-10 | 11:56

"maar een paar straten verderop"
Zoveel "verderop" dat het landingsgestel van een van de vliegtuigen er terecht is gekomen. Het nonnenklooster in Auschwitz werd ook niet op de plaats van de gaskamers gebouwd. Maar de toenmalige paus bezat voldoende menselijkheid en inzicht om de sluiting van het klooster te bevelen.

Whimpysinger | 14-08-10 | 11:55

Islam is geen religie maar een gevangenis. En Obama is een cipier.

Lewis Lewinsky | 14-08-10 | 11:55

@ mokum4all | 14-08-10 | 11:45
Zeg, is er eigenlijk al een McDonalds in Mai Lai ?
en.wikipedia.org/wiki/Mai_lai
Ik zou daar wel eens een lekkere Big mac willen eten. Ik weet zeker dat Femke Halsema hier echt geen bezwaar tegen zou maken.

Marcus Porcius Cato | 14-08-10 | 11:54

@BeSure | 14-08-10 | 10:55
Hebben moslims de vrijheid om ex-moslims te worden? Of worden ze dan uitgestoten, gestenigd en om hals gebracht?
Doe daar maar eens over nadenken, voordat je je stompzinnige plempsels plempt.
*islam is geen religie maar een gevangenis*

Lewis Lewinsky | 14-08-10 | 11:54

Over deze dubieuze imam die met twee monden schijnt te spreken.
.
Ground Zero' imam makes stunning terror comments
.
The imam behind a proposal to build a 13-story Islamic cultural center near the site of the Sept. 11 attacks refuses to condemn violent jihad groups as terrorists.
.

Imam Feisal Abdul Rauf, head of the Cordoba Initiative, which seeks to construct the massive center, repeatedly refused on-air to affirm the U.S. designation of Hamas as a terrorist organization or call the Muslim Brotherhood extremists.
.
The Brotherhood openly seeks to spread Islam around the world, while Hamas is committed to Israel's destruction and is responsible for scores of suicide bombings, shootings and rocket attacks aimed at Jewish civilian population centers.
.
www.wnd.com/?pageId=168797

pimpernel. | 14-08-10 | 11:52

Het westen heeft een probleem en dat probleem heet religie. Zolang religies privileges hebben in de grondwet kan er niets gedaan worden aan provocaties zoals een haathut op GZ. Eerst empirisch bewijzen dat je opperwezen bestaat dan pas vrijstelling van belasting en andere privileges.
Maar dat gebeurt niet. Niet zolang er partijen bestaan op grond van religie en andere waanzin.

Willem VanDer Decken | 14-08-10 | 11:51

Maar dat is het juist: het is geen moskee, al komt er wel een gebedsruimte in dat gebouw én hij staat niet op Ground Zero, maar een paar straten verderop. Er hoeft maar één iemand te schreeuwen dat het wél zo is en de hele wereld papagaait hem na. Zo leer je maar weer van de media: Je moet ALLES lezen, maar NOOIT zomaar wat geloven.

Boer in 020 | 14-08-10 | 11:51

Toch wel stoer van Monasch om tegen die haathut nabij Ground0 te zijn. Hij gaat zomaar in tegen Obama de Messias en tegen Job de Joodse Dhimmi.

Fijnstoffer | 14-08-10 | 11:51

Geert Wilders: Barack Obama praat poep!

FlesjeFanta | 14-08-10 | 11:50

Verreweg de meeste amerikanen hebben geen probleem met het bouwen van een moskee; maar niet op die plek.
Het feit dat Obama nog geen eens gevraagd heeft aan deze dubieuze imam om die moskee , vanwege de gevoeligheid van die plek, op een andere plaats te bouwen , spreek boekdelen.
Veel Amerikanen zullen zich verraden voelen door Obama ; hun eigen president die geen rekening houd met de gevoelens van veel Amerikanen , maar wel rekening houd met de gevoelens van de moslims.
.
De bouw van die moskee op die plaats is natuurlijk een provocatie vanjewelste ,een soort overwinningsteken en een gebrek aan respect voor de nabestaanden van die terreur aanslag en zal de betrekkingen tussen moslims en niet-moslims in de VS niet verbeteren en toch wil die imam de bouw doordrukken .
.
Er is al aangeboden om die moskee ergens anders in New York te bouwen, maar dat aanbod heeft de imam die achter dat project zit afgeslagen.
Hij wil perse op die plaats die mega moskee bouwen.
Obama had ook kunnen vragen aan die imam om die moskee op een andere plaats te bouwen vanwege ; maar dat heeft hij dus niet gedaan.
.
Overigens heeft die imam erg dubieuze banden met het extreme moslim broederschap en ook heeft hij dubieuze uitspraken gedaan met betrekking tot Hamas die hij niet wil veroordelen;ook wil hij niet zeggen hoe hij aan het enorme bedrag komt voor die bouw; wie er dus achter die bouw zit.

pimpernel. | 14-08-10 | 11:50

Inmiddels zit er zo goed als een nieuw kabinet, eentje die de grenzen van absurditeit en belachelijkheid ver zal overschrijden. Laat de PvdA links liggen, er is een nieuwe gevestigde orde om tegenaan te schoppen.

Bakito | 14-08-10 | 11:49

Er is zelfs een moskee tussen dit geplande community-center en GZ...
Verder +1 voor GS dat er hier geen hetze tegen een community-center weg van GZ wordt gevoerd...
Verder lijkt de Imam me ook een geschikte vent... hij was adviseur onder Bush en heeft een goed boek geschreven...

Taaie-Neuskoek | 14-08-10 | 11:49

Fijnstoffer | 14-08-10 | 11:46
Moet je het oude testament eens lezen. Punt is dat we nou eenmaal de religieuzen dienen te behandelen als mensen met ook maar een mening, zo lang die binnen de wet valt. Het wordt nml griezelig als de Wet gaat bepalen in welke sprookjes mensen mogen geloven.

mokum4all | 14-08-10 | 11:48

@ BeSure | 14-08-10 | 10:55
Wilders’ “haat uitkotsen”? Dan moet je de koran eens lezen. Een boek vol haat.
Islam, godsdienst van de vrede, behalve voor niet-moslims.

Fijnstoffer | 14-08-10 | 11:46

Leuk. Barack Osama heeft dus aangekondigd dat hij niet herverkozen wilt worden, en dat de democraten terecht weer minstens een decennium in de wei willen grazen.
Dit gaat hem z'n z'n politieke carrière kosten.

Prodeo Beo | 14-08-10 | 11:45

Jacques is ook wel stigmatiserend bezig door in te gaan op dit tendentieus, xenofobe, islamofobe voorstel van Wilders om adhesie te betuigen aan het standpunt voor het niet bouwen van een 'islamitisch ontmoetingscentrum' dat op een paar honderd meter wordt gebouwd van de plek waar op 11 september moslimextremisten de aanslagen pleegden op de WTC-torens. Daarbij kwamen bijna drieduizend mensen om het leven.
Jacques helpt nu ook mee om een gedeelte van de bevolking uit te sluiten en ontzegt hun bij deze dan ook grondrechten als vastgelegd in onze grondwet.
Mooie is dat de Lutsers vrolijk blijven volhouden dat een geloof/politieke ideologie een ras is.
Christen zijn of een politieke stroming aanhangen maakt je dus dan ook behorend tot een bepaald ras.
Beetje erg enge ideeën houdt men er op na, doet je denken aan het idee van de reinrassige Übermenschen van even geleden van die Socialist bij de Oosterburen.

said_fred | 14-08-10 | 11:45

Marcus Porcius Cato | 14-08-10 | 11:42
U geeft perfect aan waarom we helemaal geen godshuizen willen. Jammer genoeg perkt het nogal wat vrijheden in als je anderen verbiedt een clubhuisje te bouwen alleen omdat het verdwaasde gelovigen zijn.

mokum4all | 14-08-10 | 11:45

Het probleem is dat als de islam het voor het zeggen had, de vrijheid van godsdienst werd afgeschaft. Er zijn geen kathedralen en kerken voor de talrijke Filippijnse gastarbeiders in Saoedi-Arabië. Moet je volledige grondrechten toekennen aan diegenen die die grondrechten zullen afschaffen zodra ze aan de macht komen? Iedereen die dit niet als een groot probleem ervaart is een hypocriete struisvogel. Wilders heeft 24 zetels behaald dankzij veertig jaar hypocriete struisvogelpolitiek.

Whimpysinger | 14-08-10 | 11:44

@Elder of Z. 11:24
Kwartjes zijn al bijna 8 jaar afgeschaft.

necrosis | 14-08-10 | 11:44

De fout die veel mensen maken (en ook onze Zwarte Verlosser) is dat men de Islam als een godsdienst beschouwd. De Islam is een ideologie die als voornaamste doel heeft de algehele wereldheerschappij. Niet meer en niet minder. Maar ja, onder het mom van een relisausje is alles toegestaan. En waarom komen de moslims nu eens niet zelf op het idee een dergelijk plan te skippen uit respect voor slachtoffers en nabestaanden?

Hamertje Tik | 14-08-10 | 11:44

Ik had er ook geen enkel bezwaar tegen dat er een plan was een Katholiek klooster te bouwen in het Auschwitz concentratie kamp. Ik vind zoiets moet gewoon kunnen. Dat geeft Gristenen in iedergeval de gelegenheid te bidden voor het zieleheil van alle joden die daar door Gristenen (oh nee, de Nazies dus.) vermoord zijn. Misschien nog met een mooi standbeeld van Paus Pius XII erbij ? Verder denk ik dat het zinnig is om in de kampen Sabra and Shatila in Libanon ook een kerkje of een synagoge te bouwen voor de devote gelovigen. Heeft iemand anders nog leuke ideeen voor geschikte plaatsen waar we een vroom gebedshuis neer kunnen zetten ? Zeg het maar, een servisch orthodox kerkje in Srebrenica ? Ik zit vandaag vol met leuke ideetjes.

Marcus Porcius Cato | 14-08-10 | 11:42

ristretto | 14-08-10 | 11:16
U heeft gelijk. Heb ik gelijk dat hier meer aandacht voor mag zijn dan voor een moskee/cultureel centrum dat aan de andere kant van de plas wordt gebouwd?

mokum4all | 14-08-10 | 11:39

Haha, Sudetenfries. Pas maar op, straks geeft ie Fryslan nog weg aan Duitsland.

pe4444 | 14-08-10 | 11:37

@OoO 11:25
_0_

necrosis | 14-08-10 | 11:37

Obama heeft helemaal gelijk.

borderliner | 14-08-10 | 09:58
-
Doe eens onderbouwen, en kom niet met het is vrijheid van godsdienst aankakken.

The Russian | 14-08-10 | 11:37

buurvanurk | 14-08-10 | 11:31
Zeg ik dat? NEE! Maar wanneer gaan we onze eigen cultuur eens beschermen ipv dat we deze steeds maar verder laten veranderen? Daarbij is de moskee in Rotterdam gefinancierd door dubieuze bronnen, ook erg slim als je deze mensen het bestuur van de moskee laat aanwijzen...

gozahtje | 14-08-10 | 11:36

BeSure | 14-08-10 | 10:43
Ik wil het je best uitleggen adhv een voorbeeld. Dit was de reactie van Cordoba house aan Greg Gutfeld die van plan is om een homobar naast de moskee te bouwen.
You’re free to open whatever you like. If you won’t consider the sensibilities of Muslims, you’re not going to build dialog.
Jij hoeft geen rekening te houden met de gevoeligheden van nabestaanden, die zijn gebaseerd op onwetendheid. Zij moeten daarentegen wel met jouw gevoeligheden (lees: het met de neus of het feit gedrukt worden dat je zelf intolerant bent) rekening houden. Een actie van de ander gericht op jouw intolerante zijde is een provocatie, jij daarentegen zoekt alleen de dialoog.Jouw standpunten over homo's zijn nl gebaseerd op de waarheid en niet op onwetendheid.
Dit eenrichtingsverkeer en het selectieve gebruik van mooie woorden als respect, verdraagzaamheid en dialoog is typerend voor alle gelovigen, misschien wel voor alle ideologieën, maar moslims overdrijven nogal. Omdat ze zeker weten dat ze de waarheid in pacht hebben en daaraan is alles (semantiek, logica, mening van anderen en gezond verstand) ondergeschikt.
Je hoeft ze echt niet te haten om hun hypocrisie te zien.

sjaakdeslinksesul | 14-08-10 | 11:36

Obama is meer geschikt als burgermeester van Amsterdam.

pe4444 | 14-08-10 | 11:36

@necrosis | 14-08-10 | 11:31
Lees ook : De La Puerco | 14-08-10 | 11:28 dan valt 't kwartje....

Elder of Z. | 14-08-10 | 11:34

necrosis | 14-08-10 | 11:29
Hij heeft zeker wel goede ideeën, ik was ook wel een voorstander van Obama (misschien ook een beetje vanwege de first black president enzo), maar z'n verhaal dat moslims recht hebben op vrijheid van geloven heeft natuurlijk niks te maken met de bouw van deze moskee. Als hij er niet komt dan zijn moslims toch niet ineens beperkt in die vrijheid, gaan ze lekker naar een andere moskee!

gozahtje | 14-08-10 | 11:32

@Elder of Z. 11:26
McCarthy?
Dat was toch die Amerikaans Prez die communisten at tijdens ontbijt?

necrosis | 14-08-10 | 11:31

@gozahtje | 14-08-10 | 11:26
Dit stopt zodra er binnen de islam dezelfde ontkerkelijking plaatsvindt als in de christelijke geloven. Denk je nou echt dat een zinnig mens in de westerse wereld gelovig kan blijven?

buurvanurk | 14-08-10 | 11:31

Nooit vergeten. Een afgoden vereerder zal alles doen om bij zijn of haar god te komen. Desnoods offeren ze hun kinderen of anderen daarvoor. Dat is altijd zo geweest en zal niet veranderen. Obama is altijd al verweten een moslim te zijn dus niets is vreemd.

Fukjoe | 14-08-10 | 11:31

@gozahtje 11:12
Obama heeft leuke ideëen die het in Nederland wel goed hadden gedaan.
Jammer voor Obama, hij is president van de USA en daar hebben ze een heel andere mentaliteit.

necrosis | 14-08-10 | 11:29

Laat GeenStijl eens meer informatie geven over al die moslims die tegen de moskee protesteren. Er zijn zat goede moslims maar daar hoor je niemand over.

Blunterman | 14-08-10 | 11:29

Net als communisme is de islam een ideologie, zeker zolang de islamieten de scheiding van kerk en staat niet aanhangen. Vrijheid van godsdienst heeft daar niets mee van doen.

De La Puerco | 14-08-10 | 11:28

Drank Orgelt | 14-08-10 | 11:23
Er zijn serieuze initiatieven voor een gaybar! Wordt lachen!

gozahtje | 14-08-10 | 11:28

Fred Haché | 14-08-10 | 11:22
Dus dan maar toegeven aan die haat. En als ze straks een moskee naast het witte huis willen bouwen? zelfde verhaal? Of de kerk op het binnenkof vervangen door een moskee? Moet ook kunnen? Wanneer stopt dit?

gozahtje | 14-08-10 | 11:26

@MM0591 | 14-08-10 | 11:07
zegt de naam McCarthy u iets ?

Elder of Z. | 14-08-10 | 11:26

maar hij verneukt wel onze reputatie in de wereld met het zelfde verhaaltje elke keer. Maar wij betaald zijn reisje nu?

MM0591 | 14-08-10 | 11:01

Reputatie van Nederland? Molens, nederwiet, wallen in Amsterdam? Palingvissers, ons-bin-zuunig en Prins Pils? Gedoogbeleid (hahah!) multicultiflauwekulti en geprakte aardappelen met jus?
Ik ben geen voorstander van Wilders' aanpak hoor, maar als je het land een beetje aanzien terug wilt geven kun je de stuurman wel tegen zijn schouder duwen of hij het roer toch iets meer naar het midden wilt doen, of je heeft een keiharde ruk naar rechts, ook al is het maar voor 4 jaar. Van mij mag hij die ene ticket daarvoor gebruiken (losstaand van zijn 12-plus man gevolg).
Die moskee moet daar gewoon niet komen, redenen hierboven zijn al vermeld. Er zijn honderden van dit soort ongepaste situaties denkbaar. En als iemand van nederlandspolitieke aard (funktie heeft hij nog niet) daar zijn zegje over wilt doen op de kosten van de belastingbetaler die daar allang voor betaald heeft, mag hij dat van mij. Misschien zelfs wel omdat het ooit grond van Nederland is geweest, ook al is dat een paar eeuwen geleden.
Maar een schending van reputatie van NL? Dan moet je wel heel diep graven.

OoO | 14-08-10 | 11:25

Geweaun een sparerib restaurant naast die moskee plempen. Tolerantie weet je wel...

Drank Orgelt | 14-08-10 | 11:23

"Dat mensen dat toestaan van hun belastingcenten. Waarom die centen uitgeven als je nu al weet dat het weggegooid geld is?"
BeSure | 14-08-10 | 10:55:

Ik vermoed toch echt dat er heel veel meer NL-ers zijn die grote moeite hebben met die 1 miljoen € NL-belastinggeld die richting dat achterlijke initiatief zijn gegaan.
En moslims zetten zichzelf buitenspel. Niet alleen in NL, maar ook in (onder vele andere) Duitsland, Frankrijk, het V.K., Denemarken, Zweden, Noorwegen, Denemarken. Wen er maar aan dat er nog veel meer seculiere oppositie gaat komen.
Trouwens: een van de belangrijkste joodse lobbygroepen in de VS is ook zwaar tegen een bezoek van Wilders:
www.nrc.nl/binnenland/article2600274.e...
Da's nou jammer voor je...

CultureVulture Inc. | 14-08-10 | 11:23

Synecdoche | 14-08-10 | 11:20
Zonder die moskee hebben ze toch al de vrijheid tot geloven? Daar veranderd die moskee niks aan en is dus GEEN reden!!

gozahtje | 14-08-10 | 11:22

Obama heeft wijs gesproken. Nu die moskee verbieden zou een precedentwerking zonder weerga hebben voor Amerika als natie, en zou de haat van eventuele terroristen opporken. Beide dingen kunnen we écht niet gebruiken, mensen.

Fred Haché | 14-08-10 | 11:22

Obama heeft gelijk als hij zegt dat moslims het recht hebben hun godsdienst uit te oefenen net zoals andere geloven, MAAR dat recht is niet onbeperkt. Er kan niet zomaar een kerk, moskee, tempel, synagoge overal neergezet worden waar de gelovigen dat zouden willen. Een moskee van 13 verdiepingen recht tegenover het Witte Huis gaat echt niet door.
In dit bijzondere geval heeft Monasch gelijk: als moslim moet je niet willen dat naast ground Zero een moskee gebouwd wordt. Kwestie van fatsoen.

Synecdoche | 14-08-10 | 11:20

We kunnen dus nu met eigen ogen zien dat terrorisme een zeer succesvolle strategie is voor wereldheerschappij. Daar waar martelaren ongelovigen doden zullen gebedshuizen verrijzen, het is bijna profetisch. En dat allemaal met de goedkeuring van een blijkbaar toch islamitische Amerikaanse president, wie had dat op 11 september kunnen denken?

Ariel | 14-08-10 | 11:18

@adriana65 11:11
NEE!

necrosis | 14-08-10 | 11:17

Burgerlijke ongehoor | 14-08-10 | 11:10
Oww het was dus eigenlijk: "Yes, We Can (Bend Over)"

gozahtje | 14-08-10 | 11:17

.
Tactiek bij ground-zero
Eerst provoceren en dan het slachtoffer uithangen.
Zo doe je dat.
.

donjon | 14-08-10 | 11:16

BeSure | 14-08-10 | 11:02
Bijna 70% van de amerikanen is tegen de bouw van de moskee

flunkerT | 14-08-10 | 11:12

necrosis | 14-08-10 | 11:10
Obama is ook een softie die ten koste van alles maar wil voorkomen om in het zwarte boekje te komen van de moslims... begin ik zowaar toch ineens een beetje heimwee naar Bush te krijgen, dat had ik nooit gedacht!

gozahtje | 14-08-10 | 11:12

Mag Pritt weg?
-edit wat denk je zelf -

adriana65 | 14-08-10 | 11:11

@ nachtschilder | 14-08-10 | 11:07: Nee joh, da's de beloofde "change" die hij beloofde!

Burgerlijke ongehoor | 14-08-10 | 11:10

@BeSure 11:02
Grote woorden, zwitsal.
Wilders durft in ieder geval openlijk voor zijn mening uit te komen.
De regentenkliek verschuilt zich achter de multiculti en spenderen liever nog wat miljoenen aan projecten, straatcoaches en andere onzin om te voorkomen dat ze op de zéér lange tenen van moslims gaan staan.

necrosis | 14-08-10 | 11:10

Elder of Z. | 14-08-10 | 11:05
Zegt het woord rechtstaat en grondwet je iets?

MM0591 | 14-08-10 | 11:07

- Londen : burgemeester Livingstone vindt dat het Westen het moslimterrorisme deels zelf over zich heeft afgeroepen door zijn bemoeienis met het Midden-Oosten.
- New York : burgemeester Bloomberg heeft nu toestemming gegeven voor de bouw van het haatpaleis.
- Amsterdam : burgemeester Cohen staat achter bouw Westermoskee
- Rotterdam : de moskee welke de grootste van West- Europa moet worden wordt ernstig vertraagd. De eerste steen van de Essalaam moskee nabij het Feyenoord Stadion werd in oktober 2003 gelegd. De voorspelling was dat in 2005 de Moskee gereed zou zijn.
-
opvallend dat het allemaal linkse stadsbesturen zijn ... maar de wind draait, zowel in de EU als in de VS.
-

nachtschilder | 14-08-10 | 11:07

GS gaat vrolijk door dezelfde markt te bedienen als Geert. Prima hoor, maar waar is dat stukje over het PVV-kamerlid dat deze instemde met kennis-immigranten, maar tegelijk aangeeft dat een moslim daar van wordt uitgesloten? Kan het zijn dat zelfs GS daar geen 5 regels over kan schrijven zonder een Godwin te produceren?

mokum4all | 14-08-10 | 11:06

@BeSure | 14-08-10 | 11:02
2/3 van de Amrikanen is tegen! Stront nog niet uit uw ogen geveegd, of zo ?

Elder of Z. | 14-08-10 | 11:05

Obama boog al vrij snel zeer diep voor de salafisten van de Saoudi's.
Hij blijft maar doen alsof de islam een respectabele godsdienst is.
Hij is knetterlinks dom.

Fijnstoffer | 14-08-10 | 11:04

ristretto | 14-08-10 | 10:59
Ik hoop dat Befke er is met een bakje troost.
MM0591 | 14-08-10 | 10:55
Lol, leef je uit. Kleedt het verhaal maar aan of uit.

ristretto | 14-08-10 | 11:03

-weggejorist-

BeSure | 14-08-10 | 11:02

OoO | 14-08-10 | 10:59
Hij gaat niet namens de Nederlandse overheid dus is het geen politieke afvaardiging anders moesten we ons echt gaan schamen maar hij verneukt wel onze reputatie in de wereld met het zelfde verhaaltje elke keer. Maar wij betaald zijn reisje nu?

MM0591 | 14-08-10 | 11:01

Die Moskee is wel een Moskee! Ze zeggen hetzelf! De geplande Homobar naast deze Moskee wordt door het Moskee bestuur afgeraden omdat dit voor moslims gevoelig ligt. Maar een Moskee op steenworp afstand van Ground Zero is dat schijnbaar niet. In de straat waar deze Moskee komt, zijn vliegtuigonderdelen terechtgekomen. Dat maakt het onderdeel van Ground Zero. In iedergeval weet Obama nu helemaal zeker dat hij maar vier jaar President zal zijn.

Kruiddamp | 14-08-10 | 11:00

Deel 2:
Jacques kijkt hoopvol omhoog, de tranen nog in de ogen van woede.
"O, Befke wat een briljant idee! "
"Vooral dat van de hele week in Den Haag is een goed plan"denkt Jacques.
En zo geschiedde. De familie Monash vertrekt naar Friesland en alles gaat goed. Tot een dag in augustus. Jacques twittert iets anders dan de rest wil. En hij maar denken dat twitteren onschuldig is. Dat je je eigen mening mag ventileren. Mis.
Briesend loopt Jacques richting keukendeur van de mooie boerderij. "Ik hoop dag Befke er is met een bakje troost".

ristretto | 14-08-10 | 10:59

jan-lul-de-behanger | 14-08-10 | 10:57
Bewijs het nog maar eens dan? Ik heb nog geen bewijs gezien? Ik weet alleen dat hij braaf altijd naar een conservatieve christelijk kerk gaat.

MM0591 | 14-08-10 | 10:59

Vertel me dan maar wie deze snoepreisjes betaald?

MM0591 | 14-08-10 | 10:52

Grappig dat bij de ene partij men het een politieke afvaardiging noemt, en bij de ander een snoepreisje. Of het zinnig is wat hij gaat zeggen weet ik nog niet, maar Geert kondigt in ieder geval aan wat hij daar gaat doen, en waarom daar.
Kun je niet van elke politicus/politica zeggen. (Neem Eveline Herfkens als voorbeeld) En volgens mij wordt er zoals begroot op het budget van BuZa alvast heel wat financiele ruimte gereserveerd voor dit soort aangelegenheden, dus die vraag is een natte wind na een harde bolus.

OoO | 14-08-10 | 10:59

De term van dat moet kunnen hoor je steeds meer.
En handhaven is een eng woord geworden.

winterpeen | 14-08-10 | 10:58

Logisch, Mobama viert het diabetesfeest zelf ook !
Hij mag blij zijn z'n eerste termijn in goede gezondheid af te maken, en daarna terug in de hut van oom Tom.... als nu al 2/3 van de Amerikanen die hele haathut maar niks vindt.

Elder of Z. | 14-08-10 | 10:57

Obama zou heel goed lid van de PVDA kunnen zijn. Die kunnen ook niet zonder haatbaarden en vrouwen in tenten om zetels te halen. Overigens is inmiddels al vaak genoeg aangetoond dat Obama een moslim is en anders merk je het wel aan zijn gedrag. Maar goed, een tweede termijn zit er waarschijnlijk niet in

jan-lul-de-behanger | 14-08-10 | 10:57

-weggejorist-

BeSure | 14-08-10 | 10:55

ristretto | 14-08-10 | 10:52
Wow je hebt gewoon inside informatie ik hoopte nog dat het verhaal de andere kant opging en Befke haard bloesje opgescheurde en Jacque aan haar borst legde om te troosten.........

MM0591 | 14-08-10 | 10:55

iustus | 14-08-10 | 10:41
Het is en blijft een binnenlandse aangelegenheid.
OoO | 14-08-10 | 10:48
Vertel me dan maar wie deze snoepreisjes betaald?

MM0591 | 14-08-10 | 10:52

De deur gaat open en Jacques komt briesend binnen en smijt zijn aktentas in de hoek. "Snap jij dat nou? Ik kom niet eens op de lijst meer voor!" "Welke lijst bedoel je lief?" vraagt Befke. "Neem wat thee, je bent zo boos"
"Ja, de kandidatenlijst natuurlijk voor de Tweede Kamer. Mei-Li ligt er ook al af, het lijkt wel bijltjesdag. ""Ik red het nooit" jammert Jacques door, "straks moet ik gewoon gaan werken" Befke staat op en omarmt Jacques met haar struise Friese lijf. Troostend wiegt ze hem: "Dan verhuizen we toch gewoon naar Friesland naar Heit en Mem? Dan ben ik lekker waar ik wil zijn, de kinderen kunnen eindelijk Fries leren in plaats van Amsterdams ( Marokkaans red.)en jij stelt je kandidaat vanuit Friesland."
"Je zit sowieso de hele week in Den Haag te sms-en met die Albayrak dus voor jou maakt het niets uit."
Jacq

ristretto | 14-08-10 | 10:52

Juridisch gezien hebben moslims het recht om iets te bouwen in New York. Dat was al duidelijk, Obama zegt niets nieuws. Dat betekent nog niet dat een moskee bouwen vlakbij Ground Zero uit moreel en fatsoensoogpunt ook acceptabel is. We gaan zien hoeveel fatsoen de moslims daar in New York gaan vertonen, ik vrees dat ze deze mogelijkheid om de mensen in het Westen te provoceren ten volle zullen benutten.

Sanglier | 14-08-10 | 10:51

@BeSure | 14-08-10 | 10:43
Noem het woord 'varken' en 'kunst' in één zin en je spreekt jezelf al tegen.

OoO | 14-08-10 | 10:50

Moslims dienen idd dezelfde vrijheid te hebben als andere burgers.
Daarom dient de islam behandeld te worden voor wat het werkelijk is: een totalitaire politieke ideologie.

hellothere | 14-08-10 | 10:49

MM0591 | 14-08-10 | 10:30
Mensen die niets willen zien gebruiken het woord 'transparant' in hun redevoering.

OoO | 14-08-10 | 10:48

ik vind dat wij, als niet-moslims, het recht hebben met een vliegtuig in te vliegen in de grote zwarte steen in Mekka. Hoe heet dat blokje?? Kaabah ofzeau??

leef!! | 14-08-10 | 10:47

-weggejorist-

BeSure | 14-08-10 | 10:45

Cordoba-house, vernoemd naar de Spaanse stad waar, na de verovering door moslims, op de plaats waar eerst een gristelijke katherdaal werd gebouwd een enorme moskee is neergezet, als symbool van de overwinning (zo'n 1300 jaar geleden)

flunkerT | 14-08-10 | 10:45

Waarom komt die "tollerantie" eigenlijk altijd van onze kant en nooit van de moslims? Als ik Obama moet geloven hebben de Moslims nu kennelijk niet de vrijheid om te geloven, want dat voert hij aan als reden dat hij er voor is. Bullshit natuurlijk!!

gozahtje | 14-08-10 | 10:44

-weggejorist-

BeSure | 14-08-10 | 10:43

@MM0591 | 14-08-10 | 10:30
Waarschijnlijk zul je ergens ook wel inzien dat dit plan dieper en verder gaat dan een Amerikaan bureaucratisch vraagstuk over bestemmingsplannen en ruimtelijke ordening. Zo niet, dan is het toch wel triest gesteld, want dan is Ground Zero en het geen wat daar gebeurd is ook niet meer dan een sloop/herstel project.
.
Enfin wat ik wil zeggen, dit plan omvat veel meer zaken die de gehele westerse wereld aangaan. We moeten altijd zo voorzichtig omgaan met de gevoeligheden van de islamitische medemens. Ojee als er een schilderij van een varken in het museum hangt!! Daarentegen als men een moskee in de buurt van Ground Zero wil bouwen is het allemaal maar prima en geen smetje in de lucht. Terwijl daar door terreur duizenden mensen zijn omgekomen.. wat zijn wij toch laf en krom hier in het Westen. Is het dan een belediging om te zeggen: jongens, prima dat je een moskee wil bouwen, die vrijheid heb je HIER, maar kunnen we niet even kijken voor een andere betere lokatie, dit past niet. Klaar... zo moeilijk is dat niet...
Dat Wilders daar zijn zegje gaat doen vind ik prima. Zo lang dat op een integere respectvolle manier is en toch zegt waar we voor staan.

iustus | 14-08-10 | 10:41

De organisatie die hier achter zit (ASMA/The Cordoba Initiative) bestaat natuurlijk uit een stel enorme horken. Het is een klap in het gezicht van de nabestaanden. Formeel/juridisch zal het allemaal wel kloppen, hoor, maar ethisch gezien is dit grover dan grof. Maar het laat weer eens het ware gezicht van de Islam zien. Let op uw saeck. Binnenkort een standbeeld voor Mohammed B. naast "de schreeuw".

annefleur canteclaer | 14-08-10 | 10:40

Moskee op ground zero: theoretisch gezien geen punt maar praktisch gezien is het appeasement optima forma en we (hadden) kunnen weten waar dat toe leidt.

Rest In Privacy | 14-08-10 | 10:39

Dit hele onzalige plan is een islamitische poging om van binnenuit het westerse systeem te tarten en omver te werpen! Voor hen is het een overwinning.. ook al zeggen ze dat het een praatclub wordt!!

Nog wat historische referenties?
In 711 bouwden Islamitische veroveraars in CORDOBA hun moskee bovenop de kerk.
Het heidense heiligdom Ka'aba werd onderdeel van de allerheiligste moskee in MEKKA.
Salomons tempel in JERUZALEM werd de Al-Aqsa-moskee.
In DAMASCUS heette de Ummayaad-moskee eerst de Basiliek van Johannes de Doper.
De Aya Sophia is een voormalige kathedraal (Byzantijnse) en werd later moskee in de Turkse stad ISTANBUL.

Lees dit uitstekend artikel van Afshin Elian:
www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshin-Elli...

iustus | 14-08-10 | 10:32

Wat een floepert, moeten wij zeker die chauffeur betalen die hem dagelijks op en neer van Sneek naar Den Haag brengt? En die woont vast en zeker in Maastricht die chauffeur!
Wat betreft de moskee ben ik het wel met hem eens, waarom daar en niet een paar kilometer verderop? Is dat de enige plek in Manhattan waar een moskee gebouwd kan worden? Lijkt me niet!

gozahtje | 14-08-10 | 10:32

Nederlandse politici moeten zich niet met de bestemmingsplannen of ruimtelijke ontwikkeling van andere landen bemoeien. Waarom gaat Geert die kant op? Om een beetje te stoken? Heeft hij het niet druk genoeg in Nederland en wie gaat het betalen? Beetje transparantie Geertje!!!! Waarschijnlijk wordt het reisje betaald door zijn conservatieve Amerikaanse anonieme geldschieters en anders komt het geld uit Israel. Geert laat je bankafschriften even zien wil je............

MM0591 | 14-08-10 | 10:30

Prima die rechten.
--
Maar waarom daar? Wat is er mis met achting en bescheidenheid van moslimzijde?

Roer | 14-08-10 | 10:30

Sudetenfries!!!! LOL Yep een nieuw woord is geboren. Klasse

Imprimatur | 14-08-10 | 10:23

Dat ding schijnt ook nog eens 15 verdiepingen te worden ofzo, het is maar goed dat Geert Wilders daar eens even naar toe gaat op 9-11!

Welke Nederlandse politicus zou dat durven? Precies, niemand!

LinkerbaanBarry | 14-08-10 | 10:22

Klossie | 14-08-10 | 09:59
Je weet toch, slecht onderbouwde roeptoeter nieuws.
Alles voor de hits...

Kale Gast | 14-08-10 | 10:22

Gisteren een mooi betoog gelezen van A. Ellian bij Elsje4.
Hoe zou gereageerd zijn als in 1951 een Japans cultureel centrum en een Shinto tempel, incluis sushi retaurant, zou gebouwd zijn op een paar kilometer afstand van het Arizona monument bij Pearl harbour?

Sjeng de helle | 14-08-10 | 10:21

Vrij logisch waarom er daar een moskee wordt gebouwd:
Puur en alleen om er voor te zorgen dat er in de toekomst niet nog een aanslag op de nog nieuw te bouwen torens wordt gepleegd..

Blofeld | 14-08-10 | 10:20

Een moskee op ground zero is een klap in het gezicht van de nabestaanden van alle slachtoffers

fietskettingslot | 14-08-10 | 10:19

Moet de Duitse ambassade verhuizen dan? De oude commandantswoning van Westerbork is net voor 2 ton opgeknapt...

SODEP | 14-08-10 | 10:15

@BasKoning 10:06
Ground Zero telde "slechts" ruim 3000 doden, waarom die extra 2000?

necrosis | 14-08-10 | 10:15

Is Femke als boos op Obama omdat Guantánamo Bay nog steeds niet is gesloten?

CoffeePatch | 14-08-10 | 10:13

Alsof Obamba ook maar iets anders had kunnen zeggen tijdens een diner met moslims... Najah, hij had z'n bek erover kunnen houden...

SODEP | 14-08-10 | 10:11

Monasch geeft totnutoe het sterkste argument tegen dat moslimcircus. Wie wil er een duitse ambassade tegenover het Nationaal Monument?

Zeepstra | 14-08-10 | 10:10

Jacques m'n ass is is een grote hypocryte salonsocialist.
Genoeg gezegd!

kleingrutter | 14-08-10 | 10:09

Of het nou wel een moskee is of niet, of hij nou wel op ground zero gebouwd wordt of niet. Het gebouw is nu al te controversieel. Iedereen, op een paar struisvogels na, ziet de wansmaak in om ook alleen maar na te denken over een islamitisch gebouw in de buurt van GZ.
"Mompelt iets over uitlokking*

Geppie Conjo | 14-08-10 | 10:09

Dus als Nederland 5000 amerikanen zou doden, zouden we ook welkom zijn in het witte huis?

BasKoning | 14-08-10 | 10:06

Mezelf: multiculti.

count von ziegenpuss | 14-08-10 | 10:05

Ziet een d waar een t hoort. (uithaalt) Tijd voor koffie.

seven | 14-08-10 | 10:05

B. Hussein Obama is het vleesgeworden verraad aan de westerse vrijheid.

Hanxie | 14-08-10 | 10:04

Eerlijk is eerlijk: ik vind dat heel dapper van die jongen in zo'n multicuti-omgeving als de PvdA.

count von ziegenpuss | 14-08-10 | 10:02

Sinds wij in 1667 Nieuw Amsterdam aan de Engelsen hebben gelaten moeten we ons maar niet met het lokale bestemmingsplan gaan bemoeien.
En laten ze daar eerst maar eens objectief vaststellen wie die torens in 10 sec. tot stof verpulverde.

Bos Hout | 14-08-10 | 10:01

Kan Obama wel voor zijn, een grote meerderheid in de US is tegen, ook onder Democraten. (Dus Monasch en Geert hebben de majority van de Amerikanen daar iig achter zich wat betreft deze case, niet dat dat uithaald want de constitutie in de US maakt bouw mogelijk).

" Overwhelming majority oppose mosque near Ground Zero Posted: August 11th, 2010 01:02 PM ET (CNN) - A proposed mosque to be built two blocks from the World Trade Center has little support nationwide, a new CNN/Opinion Research Corporation Poll suggests. According to the new survey out Wednesday, nearly 70 percent of all Americans oppose the controversial plan to build the mosque just blocks away from the solemn site in lower Manhattan while just 29 percent favor the construction. Full results [pdf] Broken down by party affiliation, 54 percent of Democrats oppose the plans while 82 percent of Republicans disapprove. Meanwhile, 70 percent of independents said they are against the proposal. meerrr politicalticker.blogs.cnn.com/2010/08/...

seven | 14-08-10 | 10:01

Nu is de uitspraak van Monasch niet eens opvallend, wellicht wel binnen het PvdA keurslijf, en wordt deze man (trouwens halve jeugd in Friesland gewoond en met rasecht Friezin getrouwd) gehoaxd door Twitter junkies en nu ook door GS. Het is eigenlijk een non artikeltje: GS, je kunt beter want laat je volgens mij gewoon misbruiken.....

Rest In Privacy | 14-08-10 | 09:59

-weggejorist-

BasKoning | 14-08-10 | 09:59

Obama heeft helemaal gelijk.

borderliner | 14-08-10 | 09:58

Is Monasch dan ook overal tegen de bouw van Katholieke kerken? De kans dat daar behoorlijk wat pedo's rondlopen is namelijk aanzienlijk.

MysteryQuest | 14-08-10 | 09:57

Slappe poging van Obama om door zijn steun voor de Overwinningsmoskee zijn populariteit in islamitische gebieden op te krikken.

Sisenandus | 14-08-10 | 09:56

Gesprekken tussen Westerse politici en de religieus georiënteerde medemens, hebben vaak iets weg van een gesprek tussen autisten onderling, d,r kunnen een paar dagen overheengaan alvorens consensus bereikt is, fnuikenk probleem waarover ging et ook alweer?

william7055 | 14-08-10 | 09:55

Typisch PvdA lulletje. Verhuizen om in het pluche te blijven zitten en stupide uitspraken. Ja. Typisch PbvdA.

Boomschade | 14-08-10 | 09:53

Als ik moslim was zou ik emo worden.

Drs. Ing. Xforce | 14-08-10 | 09:52

Sjak heeft gewoon gelijk

KabbelendKontwater | 14-08-10 | 09:52

Normaal gesproken ja, maar moet je als moslim zelf niet willen.
Altijd gezeik. Iets met repsect

Cousin Eddie | 14-08-10 | 09:50

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken