Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Jaarlijks 1,6 miljoen subsidie voor TBS'ers knuffelen

Jailbait.jpg Nederland daderliefhebberland. Slachtoffers? Dat zijn de daders. Jaarlijks 33.000 lieve, gekke gezichten in de cel of TBS-kliniek. Unieke wezens, allemaal met een eigen verhaal. Dat ze een kind hebben verkracht, gemarteld en vermoord, soit. Sigarenboertje afgeknald voor een tientje en een pakje Belinda filter? Ach, schuld van de socio-economische omstandigheden. Potenrammers? Eigenlijk hele onzekere lieve jongens met een verstoord zelfbeeld en problemen op het gebied van seksualiteit en mannelijkheid, die moet je niet vastzetten maar bereiken via het jeugdwerk. Ja, ons Hollanders kroelen en pamperen er wat op los. De christelijke traditie van wang-andere-wang is springlevend. Bon. Dan nu de feiten: in Nederland zijn zo'n veertig vrijwilligersorganisaties actief die zich bezighouden met het bezoeken van gevangenen en TBS-patiënten. Een kleine 3600 enorm betrokken burgers met bloedend hart en Jezus-complex gaan regelmatig naar een kinderverkrachter of zinloosgeweldpleger met pornodvd's en bloemen, gewoon om even lief te doen. Liev tog? Komt nu de uitsmijter: voor het vrijwillig bezoeken van kloodtzakjes, monsters, gevaarlijke gekken en draaideuronderkruipsels wordt jaarlijks 1,6 miljoen euro subsidie uitgedeeld. Dindong! Wil het bezoek nu afscheid nemen?

Reaguursels

Inloggen

Ik haat je Bert; voor de verloedering van de Nederlandse taal!
"Liev tog?"

DirtyDude | 20-06-10 | 13:07

Verek, je hebt gelijk, 10 cent per jaar, waar hebben we het over!
Subsidie is bedoeld voor onkostenvergoeding van vrijwilligers, geen salarissen.
Niet alleen tbsers, alle gevangenen + tbsers.
Er zijn wel andere punten waar we op kunnen bezuinigen.
Ontikkelingshulp bijvoorbeld.
Grof??
NEE, ik woon in een derde wereld land, heb Nederigland achter me gelaten en men smeekt hier in donker Afrika of het westen AUB de ontwikkelingshulp stop wil zetten.
Reden:
Het remt hier het ondernemersinitiatief:
We dumpen onze oude rommel hier waardoor productie overbodig wordt, laat staan, exportkansen.
De heren ontwikkelingswerkers rijden in dure landrovers en het zuurverdiende geld wat de Nederiglandsche bevolking bij elkaar schraapt verdwijnt ofwel in de zakken van buitenlandse multinationals die een aandeel hebben in de ontwikkelingsindustrie, of omdat de politiek hier de zakken mee vult, of de heren onwikkelinswerkers besteden het verkeert.

Pvvpooier | 20-06-10 | 02:26

@pvvgooier: beetje rare rekensom die laatste :P. Zullen we het andersom doen? <bedrag> delen door <inwoners> = bedrag per inwoner. Geen idee trouwens waar jij maar 14 miljoen inwoners vandaan haalt maar zelfs dan is dan 12 cent per inwoner, per jaar :).

Anyway, als we even aannemen dat dit er voor zorgt dat een paar % van die TBS'ers zich daarna normaal gedaagd: mooi zo laten dus. Als we er voor kiezen iemand niet levenslang vast te zetten komt hij terug, laten we dan proberen dat zo goed mogelijk te doen ok? Zodat de kleinste groep weer terug moet dus en als 1.6 miljoen daar de oplossing voor is vind ik het best.

Waar dat geld heen gaat trouwens, ik neem aan de medewerkers die dit begeleiden? Ja, die krijgen vast wel gewoon betaald, iets met in dienst van de overheid enzo, omdat we dat niet dor vrijwilligers willen laten doen. Iemand moet die verklaring van goed gedrag controleren toch? Doe toch maar iemand van het OM ofzo...

CobisTaba | 19-06-10 | 23:55

Nieuw rekensommetje (het blijft moeilijk, VBO)
1.600.000 euris / 33.000 gevangenen = 48.48 euri per gevangene.
Ander sommetje?
14.000.000 inwoners delen door 1.600.000 euri = 8.75 per hoofd van de bevolking per jaar = 0.024 euri per per persoon per dag.
Nee, daar koop je gebak voor.

Pvvpooier | 19-06-10 | 17:45

Waarom subsidie als die bezoeken 'vrijwillig' zijn? Als die christenen echt voor hun zielenheil naar TBS'ers toegaan, doen ze dat ook wel zonder poen. Kunnen we dat weer in wat anders steken!

L.Corvin1989 | 19-06-10 | 13:15

Walgelijk voor hun slachtoffers...

da wizard | 19-06-10 | 12:31

Nieuw rekensommetje: 2200 tbs-ers a 146000 euris= 322 miljoen... kunnen aardig wat Nieuwe Nederlanders onderdak voor krijgen.

meneer Q | 19-06-10 | 11:37

wat voor een teringland leven wij .en allemaal te danken aan die linkse clubjes.en het wordt nog veel erger nu rutte vvd pvda en cda wilt.maak je borst maar nat.

mamma5506 | 19-06-10 | 10:27

Quote: Dat is nog geen 50 euri per tbs-ert, dus waar hebben we het over?/Quote

Een spuitje kost een tientje, begravenis duizenden euris, een jaartje TBS nog meer.
Zielig als je slachtoffer bent, maar geen reden om mij met bovenstaande te belasten.

Als Hollander betaal je toch zeker liever een paar centen aan een tbser dan miljoenen aan revalidatie van een verkracht kind?

Pvvpooier | 19-06-10 | 02:42

Maar alleen in zo'n Cel is wel erg alleen. Die cellen in Peru zien er een stuk gezelliger uit en de gevangenen in Peru glimlachen daarom ook allemaal.

KrakerJack | 19-06-10 | 01:52

Fusilleren die lui! Allemaal! Handig, goedkoop, en zo kunnen onze jongens een beetje oefenen in schieten. Fusilleren is top! Ik zeg: doen!

caudillo | 19-06-10 | 01:12

En onze bejaarden in bejaarden- en verpleegtehuizen krijgen voortaan alleen gewone thee of gewone filterkoffie... ZONDER koekje,want ach die mensen zijn geen investeringen meer waard omdat ze toch aan het dood gaan zijn.

Smurfin | 19-06-10 | 00:43

Dat kan toch wel op vrijwillige basis zonder kosten maar anders is die 1.6 miljoen voor ons land niet onoverkomelijk.
Nee, ik heb geen medelijden ook al besef ik terdege dat sommige situaties schrijnend zijn. Het werken met deze patienten heeft geresulteerd in een wat verharde opstelling.
Neem zelf eens een kijkje in dat bijzondere wereldje.
Aan reaguurder Flodder: dank u.
.
Niet iedere moordenaar dient TBS te krigen, met grote dank aan de pappen en nathouders waardoor iedereen ziek is. Kijkt u eens wat beter. Wat dat betreft kunnen wij een voorbeeld aan Amerika nemen. En nee, ik ben niet voor de doodstraf maar dat blijft altijd een gevecht.
.
Aan AadTomaat:
´De patienten op hun rechten en plichten wijzen´, dat gaat ook zo in de praktijk maar vanwege de stoornissen tengevolge van een ziekte, vaak meervoudig, heeft dit meestal geen zin, een enkele uitzondering daargelaten. Bij het laatste zit de crux. Misschien is deze patient wel te genezen.
.
Wat bij mij overheerst: kan deze branche de veiligheid waarborgen voor onze medeburgers? Retorisch... het antwoord is nee maar ik stel mijzelf regelmatig deze vraag. Is dat met meer geld beschikbaar stellen te verbeteren... dus geen mensen meer vanuit o.a. de bankwereld moeten aannemen.
.
Met proefverlof sturen (inclusief schietgebedje) en het risico dat deze persoon buiten blijft spelen met alle gevolgen... dat is onacceptabel. Met veel tamtam roepen dat het wel te vertrouwen is maar owee als het mis gaat. Het was erg dat een patient tijdens een verlof voor een trein is gesprongen. Ja, geheel in stukjes.
Eh, geheel loslaten lijkt mij geen optie.
Ik zeg dat het niet meevalt in het gekkenhuis, niet voor de klienten maar ook niet voor het personeel, tekorten en zo. De pappen- en nathoudenmethode in ons land werkt niet, levenslang dan maar? Voor wie een tweede kans?
Simpel, nee.

Pietje Bell1 | 19-06-10 | 00:34

Wauw, dus als ik twee keer per maand een patatje oorlog met uitjes naar Linke Joran zou brengen vang ik ook even tigtig subsidie? (gaat haringkraam openen op de binnenplaats van een Peruaanse nor.)

threewing | 19-06-10 | 00:23

De vrijwilligers doen dit uit eigenbelang. Er zijn ook "slachtoffershulpverleners" actief, die zogenaamd hulp verlenen aan slachtoffers, maar deze proberen uit te kleden en leegzuigen op alle mogelijke manieren, naam en telefoonnummers noemen op hun site en daarmee dan donaties vragen, die niet bij de gene terecht komt die op hun site wordt gepresenteerd met naam en telefoonnummer. Het zogenaamde slachtoffer krijgt dan onder verwijzing naar de vermelding van de naam op de site van de criminelen, smsberichten met dreigementen van inelkaar slaan, kadootjes thuis bezorgen, etc.

juriste | 18-06-10 | 23:37

je kunt ze natuurlijk ook gewoon in een kooi gooien. maarja daar wordt men ook niet beter van he.

Juxta | 18-06-10 | 22:51

En vergeet de maatschappelijkwerksters niet die uit mededogen met de Tbs-ers naar bed gaan.

Smalhout | 18-06-10 | 22:35

@meneer Q
Dus als we dit jaar 11 van de 2200 huidige tbs'ers weer veilig in de maatschappij krijgen hebben we de 1.6 miljoen tergugverdiend

Lexus2000 | 18-06-10 | 21:07

Wat is je alternatief Meneer Q?
Loslaten of afschieten?

Lucy Brall | 18-06-10 | 20:15

1 TBS-er kost gemiddeld 400 euris PER DAG (bewaking, verzorging, begeleiding, onderhoud met diverse artsen en psychologen etc.)
365x400= 146000 euris PER JAAR PER TBS-er!
Veel redenen dus om TBS meteen helemaal af te schaffen.

meneer Q | 18-06-10 | 19:20

Lexus2000
Niks mis met compassie. Niks mis met vrijwilligers die de behoefte voelen om de door het lot behaagden te bezoeken. Dat bezoeken kan toch in alle stilte gebeuren? Op eigen houtje. Waarom moet daar dan weer een organisatie aan te pas komen die subsidie nodig heeft? DeSteef vindt dan wel dat ik me ergens anders druk om moet maken voor dat dubbeltje per inwoner, doch dat maak ik zelf wel uit. Als iets hoegenaamd vanuit een goede gedachte moet worden gedaan dan zijn daar geen dubbeltjes voor nodig, die ergens in een schimmig gebied verdwalen.

Het excuus dat de tbs-er er niet om gevraagd heeft dat er iets in zijn bol knapt; het hem zomaar overkomt of omdat het lot hem niet gunstig gezind is, is overdreven sociaal voelend. Kul. Neem je in zijn lot tegelijkertijd het lot mee van degene die het slachtoffer is geworden met een schouderophalend " Kan gebeuren. Heb je niet in de hand."?

Hersenbloedingen, aneurysma´s, op de bol gestuiterd, is iets dat helaas velen overkomt. Zij worden langdurig verpleegd en knokken om nog iets van het kwalitatief ingeboete leven te maken. Het gros slaat niet aan het verkrachten, misbruiken en/of vermoorden van kinderen, roofmoorden of moorden om het moorden. Teveel compassie is moordend, Lexus.

Samry | 18-06-10 | 19:10

behandeling? if you can't do the time don"t do the crime waarom werkt die joran nu mee omdat hij dat wil of omdat hij zich realiseerd dat er geen therapie komt maar het einde....

lidlbier | 18-06-10 | 19:07

Vrijdag wtf? 1,6 miljoen is geen hoge last op 16 maar veranderd niks aan de krankzinnigheid. Productiewerk laten doen, examens etc om een niewe kans te krijgen kost niks, leert velen

Bdus99 | 18-06-10 | 19:01

Toch blijven het mensen, hoe ziek dan eauk. Juist dit beleid sets us apart van de landen waar enige ethiek met het oog op 'mensen' ver te zoeken is...
Ashtrey | 18-06-10 | 12:46

Dat soort softe onzin is misschien leuk als we zwemmen in het geld, maar als er blijkbaar 1,6 miljoen euro over is, en dat word aan criminelen gegeven in plaats van ouderen die hun hele leven hard gewerkt hebben maar nu wegkwijnen in onderbezette en ondergefundeerde verzorgingshuizen, dan is daar helemaal niets sociaals aan.

Martijngamer | 18-06-10 | 18:56

Lexus2000 | 18-06-10 | 17:34
Geloof dat er bij jouw wat vaatjes geknapt zijn, het gaat hier over gevangen die door een subsidiesandaal gebruikt wordt voor verordonneerd post-mortem ego-doel en jij verhaalt over hersenbloedingen en aneurysma's?

Causa Sui | 18-06-10 | 17:42

Lees anders Causa Sui | 18-06-10 | 17:29 nog even op je gemak door.

ojédiaré | 18-06-10 | 17:36

Lexus2000 | 18-06-10 | 17:13
Volgens mij zijn vele reaguurders bekend met ploffende draadjes in "hunnie" hoofd.

ojédiaré | 18-06-10 | 17:35

@Causa Sui
Punt is dat je dat dus allemaal niet altijd in de hand hebt, soms overkomt het je gewoon, door een klap op je hoofd, een gesprongen bloedvat of zomaar omdat het lot dat behaagt. En dan is compassie een uitkomst.

Lexus2000 | 18-06-10 | 17:34

@Lexus2000 | 18-06-10 | 17:13
nee dank je, ik heb geen last van idiotie en zoek mijn heil niet in zalvende woorden van anderen, daarbij ben ik niet van plan mee te fungeren als stoeptegel van het paadje wat naar het eeuwige leven aan Gods zijde leidt.
En als dat paadje ook nog gouden randjes heeft waaraan iedereen letterlijk mee betaalt, is dat niets meer noch minder dan een uitholling van een bij decreet vastgestelde levensdoel van een godje waar ik a) geen waarde aanhecht en b) waarvan een semi-devote gristen blijkbaar niet in staat is het doel van te begrijpen.

Causa Sui | 18-06-10 | 17:29

@Causa Sui
Zoals gewoonlijk weer veel reacties van de Gezond Verstand Elite die het getroffen heeft met een makkelijke mening en niet te veel sociale betrokkenheid. Wacht maar tot er een draadje in je hoofd ploft en je stemmen gaat horen of dat blijkt dat je vroeger misbruikt bent, natuurlijk hoef je dan geen hulp van die subsidiesandalen, veel plezier dan bij de Scientology, die kleden je graag uit.

Lexus2000 | 18-06-10 | 17:13

subsidiesandalen zonder 1,6 milj zijn nog steeds sandalen hoor, zie niet in waarom ze betaald moeten worden, ze doen het immers vanuit hun eigen geloofsovertuiging en 't geeft ze ook nog eens enooooooorme voldoening. Lees maar op die site; snikkende gevangen die een ENGEL denken te hebben ontmoet, gadverdamme, gesubsidieerde zieltjeswinnerij.

Causa Sui | 18-06-10 | 16:49

Misschien kunnen we TBS outsourcen naar Peru.

kitspuit | 18-06-10 | 16:21

-weggejorist-

www.dsgsdgds.com5627 | 18-06-10 | 15:27

TBS'ers verhuizen naar de Antillen.

Boomschade | 18-06-10 | 15:22

1,6 miljoen voor al die vrijwilligers, zo weinig? Typisch Nederlandse handelsgeest, veel voor weinig. Eén enkele ter dood veroordeelde in de VS kost de belastingbetalers daar soms al het dubbele. Geen wonder dat die yankees langskomen om te kijken hoe het hier werkt.

un_chien_andalou | 18-06-10 | 15:20

Dat is 10 cent per inwoner. Ga je ff ergens anders druk om maken !

DeSteef | 18-06-10 | 15:09

Waarom? 1,6 miljoen subsidie? Wie verrijkt zich deze keer schaamteloos? Het is al niet echt te begrijpen wat iemand beweegt om een hem totaal vreemde die zich in de tbs heeft gemanouvreerd te bezoeken, doch ieder zijn meug en als een vrijwilliger meent in al zijn barmhartigheid goed te kunnen doen, so be it. Een vrijwilliger wordt er geen cent wijzer van, sterker nog, vaak worden niet eens de kosten vergoed die gemaakt moeten worden.
Dus hoeveel instanties en hotemetoten varen er handenwrijvend wel bij?
Als je iemand op wil zoeken, dan doe je dat toch? Daar hoeft niemand aan te pas te komen lijkt me zo.
Weer 1,6 miljoen ondoordacht uitgedeeld. Of..... heel doortrapt doorgeschoven naar bevriende geldduivels?

Samry | 18-06-10 | 15:01

[PVDA-Modus]
Ach joh ook de criminelen hebben recht op bezoek en een fijne tijd.
[PVDA-Modus uit]

Lampekop | 18-06-10 | 14:55

Dat is dus per jaar zo'n 16 cent per belastingbetaler. Next!

Derzug | 18-06-10 | 14:55

sjaakdeslinksesul | 18-06-10 | 13:30
jaaa zo eentje, dan verlang je gewoon naar ouderwetse tralies waar je 'm, langzaam aan, doorheen naar binnen kan trekken, aan z'n baard, daarna samen bidden in de cel, zoals t goede monniken betaamd en vervolgens verlos je Hem uit Zijn Lijden, waarna je zelf ook meteen verlost bent van je Kwelgeest.

Causa Sui | 18-06-10 | 14:53

1,6miljoen op al die teringbessies... das toch niks man. waar praten we over. 1,6 miljoen. Daar kom je nog net je bed voor uit, maar dan houd het wel op. Nxt en -1 voor deze 'geweldige bezuiniging'.

Misschien tijd om al die subsidies van die kudt-voetbalclubs in leven te houden es onder de loep te nemen. DAN bezuinigen we pas.

AY | 18-06-10 | 14:51

Had ik vandaag al gemeld dat de doodstraf voor psychopaten heel humaan is voor de psychopaat en voor de samenleving? En kost geen 48,50 per persoon.

baron von 8zilinder | 18-06-10 | 14:33

Valt me best mee, die kosten.

Frazetta | 18-06-10 | 14:30

en dan komt de PVDA, GroenLinks en D66 straks in de regering en wordt het bedrag nog eens verdubbeld. Geert wil dat dit bedrag terug gaat naar ons, de hard werkende belasting betaler. Dank Links

wimbro | 18-06-10 | 14:29

Douw die 1,6 miljoen maar in de zorg. Dat is misschien maar een druppel op de gloeiende plaat, maar dan heeft het toch iig weer even gesist voor die mensen. Maar iedereen met een bloedend hart voor die knuffel crimineeltjes, geen zorgen er komt nu snel een nieuw (s)links kabinet. Wordt die 1,6 zo 160, die bejaarden kosten toch veel te veel geld. Maxime bedankt, land verrader!

gommetje | 18-06-10 | 14:28

Brakke Obama | 18-06-10 | 13:42

Denke schon! Maar het staat wel 0 - 1 in doelpunten in 1 - 0 in rode kaarten...

eerstneukendanpraten | 18-06-10 | 14:25

Superior Bastard | 18-06-10 | 12:40
Ben dan altijd benieuwd wat voor iemand dat is van een TBS kliniek. Schoonmaker? Administratiemiep? Psychiater? Bewaker? Stagiair? Welke professionele onderbouwing heeft deze persoon voor zijn uitspraak? Misschien handig om te vermelden vanuit welke functie deze persoon spreekt. Anders kan ik helemaal niets met zo'n uitspraak.

borderliner | 18-06-10 | 14:22

Scherp artikel van Brussen.
Beste oplossing is om het gevangeniswezen totaal te privatiseren, liefst de hele zooi in een bubs verpatsen aan Halliburton.
En rechters dienen verkozen te worden. Voor 4 jaar. Teveel geknuffel, het opleggen van veel te lage straffen? Weg ermee! Next.

Le Magic Prout | 18-06-10 | 14:14

Tja, Balkenende (=rechts) kabinet is hier de schuldige. *verzonden vanuit wipcaravan*

Hölzenbein | 18-06-10 | 14:07

ROT!

Brakke Obama | 18-06-10 | 14:06

ik vind die 3 miljard die de overheid jaarlijks uitgeeft aan bijdragen aan kinderopvang veel erger (om over de kinderbijslag nog maar te zwijgen).

als je geen tijd hebt om je kinderen zelf op te voeden en kinderopvang te duur is koop dan gewoon condooms of ga aan de pil, maar laat mensen die geen kinderen willen er niet voor opdraaien (ja ja ja, die kinderen zijn ook mijn toekomst, maar tegen de tijd dat ik 67 ben is de aow-leeftijd al opgeschroefd naar nooit).

Shameequa | 18-06-10 | 14:01

@AadTomaat 13:52

Ik ken nogal wat misdrijven, waarbij geen direct slachtoffer is aan te wijzen.
In dat geval hoeft de dader - volgens jou redenering - in het geheel niets in te leveren.

mark twain | 18-06-10 | 13:59

.. voor consumeren hoort drugs. Consumeren vind ik op zich niet fout, mits met mate.

Xinicus | 18-06-10 | 13:59

pfft bezuinig hier maar als eerst op!

J.C. studentje | 18-06-10 | 13:58

De moeite en dat geld kunnen ze beter aan de ECHTE slachtoffers besteden.
En TBS'ers mogen wat mij betreft: opknopen/electrocuteren/gifinjectie/vuurpeloton.
(gaarne 1 optie uitkiezen)

PietjeSpanje | 18-06-10 | 13:58

@ mark twain | 18-06-10 | 13:45
Ook hypotheeksubsidie afschaffen, inderdaad. Dat scheelt nog eens 14.000.000.000 per jaar.
Om te beginnen HRA afschaffen voor huizen vanaf 4 ton.
Daarna langzaam helemaal afschaffen voor nieuwe hypotheken, in 20 jaar tijd. Bestaande gevallen ontzien, want die mensen hebben nu eenmaal ergens op gerekend.
Subsidies en HRA-afschaffen, gaat giga veel meer opleveren dan mensen de bijstand induwen door AOW-leeftijd naar 67. En dan ook nog de kanslozenimmigratie stoppen; levert 7.000.000.000 per jaar op; en we worden een schathemeltjerijk land.

Fijnstoffer | 18-06-10 | 13:57

@kleine pier | 18-06-10 | 12:49
Dus jij denkt echt dat als je een paar mooie loketjes maakt met bordjes:
"Moordneigingen? Hier krijgt u hulp".
"Opgewonden van babys? Hier krijgt u hulp".
"Zin om te verkrachten? Hier krijgt u hulp".

dat dan alle potentiële moordernaars, pedo's en verkrachters spontaan een nummertje trekken om van hun wanstaltige trekken af te komen?
Dan zullen deze mensen toch echt eerst enige vorm van zelfreflectie toe moeten passen en daar gaat het denkelijk al een klein beetje mis.

TisNieZoMoeilijk | 18-06-10 | 13:57

Dat geld vind ik niet zo'n probleem. Wél dat ze het personeel en andere patiënten neuken, porno kijken, consumeren en zonder begeleiding na zo'n jaartje of 6 de straat op mogen om bijvoorbeeld lid van een motorclub te worden. Om vervolgens met een baangarantie en zonder verdere reclassering weer vrolijk de fout in te gaan, ondertussen hoppend van vriendinnetje naar vriendinnetje die allemaal reuze begaan een goed woordje voor de arme ziel doen. Percentage recidive: 50%, Ik ben links maar vind dit uiterst ongezond. En een slecht signaal voor mensen die zich wel aan waarden en normen houden en de TBS-er schiet er ook al niks mee op. Dit alles uit eigen waarneming, verzin nooit wat.

Xinicus | 18-06-10 | 13:57

@Parsons 13:50

Ik zei slechts dat de vermogensbelasting geen subsidie was. Welnu dat bevestig jij dus.

mark twain | 18-06-10 | 13:53

Flodder | 18-06-10 | 13:49
Daarom weet je er zo veel vanaf.
*Opgelucht adem haalt*

Lord Dude | 18-06-10 | 13:53

@ Flodder | 18-06-10 | 13:38

Nee afschaffen gaat mij ook te ver, maar ik vind wel dat men (beoordelers in de klinieken) , alles objectief moeten evalueren.
Helaas gaat dit heel vaak niet.
De mens is een sluw wezen en instaat om zichzelf en zeker ook anderen voor de gek te houden.
Door dat de excessen vaak eindigen in iets vrezelijks wordt de publieke opinie snel gevormd. En door dat de "verantwoordelijke"eigenlijk alleen maar bezig zijn met zwarte pieten zal hier structureel weinig veranderen.
Zeker voor de zware gevallen.
Lijkt me belangrijk dan dat soort patienten niet alleen op hun rechten worden gewezen maar ook op hun plichten.
Het is raar dat een pedo het raar vindt dat hij niet meer in zijn oude woonomgeving kan wonen. In z'n geval lijkt mijn behandeling mislukt...
En dan verder ??? Aan zijn lot overlaten en meneer mag procederen wat hij wil , ondanks dat dit ten koste gaat van het levensgeluk van de slachtoffer(s).
Mijn stelling is dat iemand die een misdaad pleegt , vrijwillig afstand neemt van een deel van zijn rechten. Gelijk aan de hoeveelheid die deze bij het slacht offer heeft weg genomen.
Lijkt op "oog om oog , tand on tand "maar is wel genuanceerder.

Aad Tomaat | 18-06-10 | 13:53

Een tbs'er is veel interessanter om een praatje mee te maken dan pakembeet de gemiddelde buurman. Ik snap die vrijwilligers dus wel. Maar ze redeneren heel krom: een tbs'er is niet verantwoordelijk te houden voor zijn daden, want omstandigheden usw. Hij is in wezen niet slecht, in de ogen van de barmhartige vrijwilliger. Omdat de dader geen erkenning voor zijn daad zou verdienen, moet hij behandeld in plaats van gestraft worden. Maar dan is dus de vrijwilliger evenmin goed te noemen, en verdient ook de vrijwilliger geen erkenning voor zijn daden. Afschaffen die subsidie dus.

Detlev Tarnowitz | 18-06-10 | 13:52

@mark twain | 18-06-10 | 13:48
Waarom moet ik belasting betalen over vermogen terwijl ik van jou de kosten over een schuld niet mag aftrekken? Makes no sense.

Parsons | 18-06-10 | 13:50

Lord Dude | 18-06-10 | 13:41
Nee, heb me er wel in verdiept en ook eens een bezoek aan een kliniek gebracht.

Flodder | 18-06-10 | 13:49

@parsons 13:47
Is dat een subsidie? Dat wist ik niet.

mark twain | 18-06-10 | 13:48

@mark twain | 18-06-10 | 13:45
Schaffen we dan ook de vermogensbelasting af?

Parsons | 18-06-10 | 13:47

Amazing_Mark | 18-06-10 | 13:42
Oud. Gaap.
En nu even inhoudelijk?

Superior Bastard | 18-06-10 | 13:46

@Fijnstoffer 13:42
Geheel mee eens ; en natuurlijk beginnen we met de hypotheeksubsidie.

mark twain | 18-06-10 | 13:45

Waarom doen mensen dit???? Mij is het een raadsel...

SoundE | 18-06-10 | 13:45

@F'Shizzle | 18-06-10 | 13:42
Hoezo zou daderbezoek recidive voorkomen? Cijfers? Bewijs?

blikjegrolsch | 18-06-10 | 13:45

Parsons | 18-06-10 | 13:40
LOL

Lord Dude | 18-06-10 | 13:43

Wrang dat slachtoffers en hun familie allemaal aan deze onzinsubsidies meebetalen.
Nederland deelt meer dan 20.000.000.000 euro uit aan subsidies. Dat kan veel minder. Deze subsidie per direct afschaffen. Liev doen, doen die 'betrokken' softieburgertjes maar van hun eigen geld.

Fijnstoffer | 18-06-10 | 13:42

Superior Bastard | 18-06-10 | 12:52
Sukkel? daar slaapt je vrouw naast.

Amazing_Mark | 18-06-10 | 13:42

Wat een kloteartikel weer. Als daderbezoek recidive tegengaat (en dat lijkt me waarschijnlijk) is het een prima investering. Gevangenen als beesten behandelen is contraproductief, dat willen sommige schreeuwers alleen niet horen. Ik wil ook nog even benadrukken dat TBS niet als straf bedoelt is.

Verder heeft de vrouw van GL een punt mbt voorlichting e.d. Ik snap alleen niet waarom je niet beide middelen zou kunnen gebruiken.

F'Shizzle | 18-06-10 | 13:42

eerstneukendanpraten | 18-06-10 | 13:33
Zou hij net als Rutte een poster van de Natio-anal-manschaft hebben hangen?

Brakke Obama | 18-06-10 | 13:42

@Flodder 13:38
Ter aanvulling; brandstichters krijgen bijvoorbeeld ook wel eens TBS en blijken zeer vaak van hun kwaal te kunnen worden afgeholpen.

mark twain | 18-06-10 | 13:42

@Flodder | 18-06-10 | 13:41
Omdat ze geen tv hebben?
Oh, wacht...

blikjegrolsch | 18-06-10 | 13:41

Flodder | 18-06-10 | 13:38
Klopt media geeft vaak een vertekend beeld.

*Vraagt zich af of Flodder wat met de TBS te maken heeft gehad*

Lord Dude | 18-06-10 | 13:41

Net zo goed dat ik huur moet betalen om te kunnen wonen zouden alle mensen die ergen opgesloten zitten ook gewoon huur moeten betalen voor hun cel en als ze niet aan EERLIJK GELD van familie kunnen komen gewoon slapen op de grond in een gezamelijke ruimte. Als ik mijn huur niet betaal kom ik op straat te staan en moet ik in de winter maar zien waar ik kan slapen en zei die foute dingen gedaan hebben slapen prive met de verwarming op 20 C. En dan nog krijgen ze nog bezoekjes waar nu uit blijkt dat daar een deel van mijn belst centen naar toe gaat?? Nou mijn weekend is al weer verziekt.

Justme23 | 18-06-10 | 13:41

blikjegrolsch | 18-06-10 | 13:34
Waarom zouden ze dat niet mogen?

Flodder | 18-06-10 | 13:41

Ik heb nog een klap op de vuurpijl. Tegenover de 1000 instellingen voor daders zijn er maar 2 of 3 instelling voor slachtoffers.

ro8in | 18-06-10 | 13:40

Ben benieuwd hoe lang die TBS'ers uit Servië stand houden.

Parsons | 18-06-10 | 13:40

@Parsons 13:36
Ik ben niet diegene die u ogenschijnlijk bedoelt.

deoudererijperevrouw | 18-06-10 | 13:39

Aad Tomaat | 18-06-10 | 13:22
Ik praat hun daden ook niet goed. Maar het zijn wel vaak een stel zielige figuren bij elkaar in die tbs-klinieken. En het bekende fenomeen dat slachtoffer dader wordt zie je er ook veel terug. Het is gewoon te simpel om alle tbs'ers af te schilderen als het ultieme kwaad. Als mensen praten over tbs laten ze zich vaak alleen leiden door de gemaakte blunders binnen het systeem die veel media-aandacht krijgen. Ook wordt er net gedaan of tbs'ers allemaal gestoorde kindermoordenaars zijn. Over het algemeen is tbs een humaan en goed systeem. Zie geen enkele reden om het af te schaffen.

Flodder | 18-06-10 | 13:38

Dat is € 48,48 per TBS klant en zoals mark twain al reaguurde € 0,10 per inwoner van Nederland. Nou boeie. Da's een fooi. OK, je kan er ook een leuke PowNed Nieuws fail pilot van draaien, alleen komt het dan bij 2 TBS klanten terecht i.p.v. die 33.000.

web_krijter | 18-06-10 | 13:38

@ mark twain | 18-06-10 | 13:34
Nee. Het is 1.6mio in een trog vol geld die door linkse beesten in een teringvaart wordt leeggevreten... sneller dan u en ik "eet smakelijk, geniet er van" kunnen brabbelen bij het overmaken van de belastingcenten.

Multiflauwekulti | 18-06-10 | 13:37

Flodder | 18-06-10 | 13:29
Bedankt voor de uitleg.
Vind ook dat er een mogelijkheid moet zijn om die mensen terug te laten komen in de maatschappij dus na hun straf TBS totdat ze er klaar voor zijn.

Vraagt aan joris of hij mij comment van 12:31 kan uitgummen.

Lord Dude | 18-06-10 | 13:36

@deoudererijperevrouw | 18-06-10 | 13:34
En beviel het?

Parsons | 18-06-10 | 13:36

Ik heb ook weleens gehoord dat ze hoeren mogen ontvangen.

deoudererijperevrouw | 18-06-10 | 13:34

Dat vroeg ik me ook af ja. Mogen ze wel voetbal kijken in de TBS?

blikjegrolsch | 18-06-10 | 13:34

Het is dus 0,10 eurocent per inwoner. Het is een schande.

mark twain | 18-06-10 | 13:34

Napeauleon | 18-06-10 | 13:30

Die hebben zich inmiddels met bruine schoenpoets ingesmeerd. Die zie je dus nooit meer terug...

eerstneukendanpraten | 18-06-10 | 13:34

Vraagje, wat doen die 3600 betrokken burgers vor de slachtoffers?

@Flodder | 18-06-10 | 13:29 , gewoon de doostraf invoeren.

Hockey | 18-06-10 | 13:33

Brakke Obama | 18-06-10 | 13:25
Precies. Of help de SLACHTOFFERS van de mislukte mensen in TBS instellingen. Om een of andere reden gebeurt dat niet, weet ik uit ervaring.

Fryske Pugilist | 18-06-10 | 13:33

Brakke Obama | 18-06-10 | 13:28

Sicher! En dan dat geweldige Duitse voetbaljargon: offener Schlagabtausch,
Fallrueckzieher, rasantes Kombinationsspiel, Spiel auf ein Tor undsoweiter...

eerstneukendanpraten | 18-06-10 | 13:33

Het is nu rustig in de gevangenissen: HD-voetbal op mega flatscreen ;-)

Brakke Obama | 18-06-10 | 13:32

@Napeauleon | 18-06-10 | 13:21
Danku, dus 1 zo een TBS kliniek kost al 25mln.... godallemachtig waarom spoelt er zoveel overheidsgeld door de plee. Aan de andere kant, het geld komt (neem ik aan) grotendeels in de zakken van personeel e.d., waardoor het opheffen werkloosheid zou opleveren.

R5593 | 18-06-10 | 13:31

1.600.000 : 3600 = 444,44 euro per jaar per christen fundi?. WTF? Gemiddeld 40K per vrijwilligersorganisatie.

Ignatius J Reilly | 18-06-10 | 13:31

1.600.000 : 3600 = 444,44 euro per jaar per christen fundi?. WTF? Gemiddeld 40K per vrijwilligersorganisatie.

Ignatius J Reilly | 18-06-10 | 13:31

- Edit: of je blijft gewoon ontopic? -

Napeauleon | 18-06-10 | 13:27

Daar heb je dan weer een punt.
Zijn die 4 Koreanen al terecht?

Napeauleon | 18-06-10 | 13:30

Lord Dude | 18-06-10 | 13:18
Longstay krijg je niet meteen. Daar gaat eerst een heel traject aan vooraf. Tbs is gericht op terugkeer in de maatschappij. Als geen enkele behandeling aanslaat kan besloten worden tot longstay. Dan is het verblijf niet meer gericht op terugkeer en wordt de patiënt gehospitaliseerd. Een levenslange gevangenisstraf kan alleen bij moord worden opgelegd. Terwijl een recidiverend pedoseksueel wel in de longstay kan komen of in ieder geval vaak zijn tbs verlengd zien worden. Elke twee jaar wordt dit beoordeeld. Daarbij krijgt men alleen tbs bij verminderde toerekeningsvatbaarheid, dus bij verminderde schuld. Tbs is dan ook een maatregel en geen straf. Als je tbs afschaft, hoe moeten rechters dan omgaan met verminderde toerekeningsvatbaarheid?

Flodder | 18-06-10 | 13:29

Heeft mevrouwtje Poezenmening van Groenlinks met haar interessant bedoelde gepsychologiseer weleens een groepje van die potenrammers op straat zien staan? Is zij ooit weleens agressief bejegend? Leest zij wel eens kranten, waarin simpel uiteengezet wordt dat er homostellen na jaren te zijn getreiterd maar verhuizen, terwijl de politie er niets aan heeft kunnen doen? Komt het wel bij haar op dat je wel via scholing en voorlichting kunt proberen om homosexuelen salonfahig te maken bij dat soort tuig, maar dat die van huis, straat en moskee uit meekrijgen dat ze homo's moeten haten?
.
Djeezus, ik wist dat het erg gesteld was met dat extreemlinkse provoblogje, maar dit is the limit.

The Green*Machine | 18-06-10 | 13:29

Napeauleon | 18-06-10 | 13:27 leer typen lul.
"zolang" - "zo lang"

Napeauleon | 18-06-10 | 13:29

Van de website van gevangenzorg Nederland, waar ex-gedetineerde en bekeerling Paul ons uitlegt waarom gevangenenbezoek zo belangrijk is en wat hij daar allemaal van opgestoken heeft:
"Vol spijt en berouw zal ik alles doen om mijn oude slachtoffers te laten weten wat mijn daden met mijzelf hebben gedaan. Het is niet alleen zij, maar ook ik ben ten prooi gevallen aan mijn verleden. Geen vergeving, geen verzoening en geen nieuwe kansen meer.
Waar wij mensen heel vaak aan voorbij gaan, is het feit dat we oordelen over hetgeen waar we ons zelf aan schuldig maken."
Ja, ook als u geen wapen op iemand richt of uw lul op een plek steekt waar hij niet hoort, bent u een overvaller of verkrachter.
www.gevangenenzorg.nl/index.php?pagina...

sjaakdeslinksesul | 18-06-10 | 13:29

eerstneukendanpraten | 18-06-10 | 13:23
Hij kijkt zeker net als ik ATDHE.net met duits commentaar? (BBC stream druk bezocht).

Brakke Obama | 18-06-10 | 13:28

Ik vind 1.6 best meevallen eigenlijk.

koffiebroodje | 18-06-10 | 13:28

@ Edit
Jamaar, jamaar... en mijn raadsel dan? Nu zal ik het nooit weten of ik gelijk heb. Mooi kudt.
- Edit: het antwoord is: 47 -

Multiflauwekulti | 18-06-10 | 13:28

harry pikkel | 18-06-10 | 13:23
Lijkt alsof Bertje B. zijn eigen artikeltjes 'be-jorist'.
Bertje "met tenen zolang als jouw benen" Brussen.
Laat lekker staan man!

- Edit: of je blijft gewoon ontopic? -

Napeauleon | 18-06-10 | 13:27

Brakke Obama | 18-06-10 | 13:25

Ik kom daar compleet depressief weer weg als ik op bezoek ben geweest. Wat een
ellende...

eerstneukendanpraten | 18-06-10 | 13:27

voor alle sukkelaars die met droge ogen beweren dat het zinvol is: WE HEBBEN HET GELD NIEEEEEEET! (en toen ik klein was is m'n fietsje ook een keer afgepakt heur)

Rest In Privacy | 18-06-10 | 13:26

harry pikkel | 18-06-10 | 13:23

Artikel 1: de redacteur heeft altijd gelijk
Artikel 2: inden de redacteur onverhoopt toch niet gelijk zou kunnen hebben
treedt artikel 1 in werking...

eerstneukendanpraten | 18-06-10 | 13:25

wil je ook eens iemand bezoeken in slechte omstandigheden? Ga eens langs in een bejaardentehuis / verzorgingstehuis. Die mensen hebben geen vlieg kwaad gedaan en hebben levenslang onder amnesty international omstandigheden.

Brakke Obama | 18-06-10 | 13:25

Multiflauwekulti | 18-06-10 | 13:19

Ik zie het. Volgens mij is hij behoorlijk pissed omdat hij onze buren uit het Oosten niet mag zien voetballen tegen die andere aardige voormalige Joego-boys.
Dus ik zou me maar inhouden vandaag. De Joris van dienst van morgenmiddag kan alleen maar een voetbalhaterT zijn...

eerstneukendanpraten | 18-06-10 | 13:23

Is er een nieuwe huisregel dat redacteuren niet meer bekritiseerd mogen worden?
- Edit: ja, je kunt je melden bij het politbureau. -

harry pikkel | 18-06-10 | 13:23

@Flodder | 18-06-10 | 13:15

Allemaal erg hoor , de retoriek dat de daders vaak zelf slachtoffer waren....
Maar ik begrijp niet dat veel van die "slachtoffers" hun daden met een militaire precisie uitvoeren... Het is een drang wordt gezegd.
Een slachtoffer heeft zelf een grote invloed of deze dader wil worden..
Ik heb ook een rot jeugd gehad, maar het is mijn eigen keuze om dat mijn kinderen niet aan te doen , daar is net zoveel precisie voor nodig als een pedo die stelselmatig zwakke kinderen opzoekt en ze misbruikt.

Aad Tomaat | 18-06-10 | 13:22

@Multiflauwekulti | 18-06-10 | 12:56

Hehe, scherp.

Prof. D.A.H. Vintik | 18-06-10 | 13:22

R5593 | 18-06-10 | 13:10
Tijdje geleden de directeur van het Pieter Baan Centrum in Elsevier:
Jaarlijks 200 verzoeken van de rechtbank waaronder de helft weigeraar. die observatie van een weigeraar kost gemiddeld 50k (*100) en de reguliere observatie rond de 20k. het centrum zelf 18 miljoen, derhalve rond de 25 miljoen voor het PBC.
Vraag beantwoord?

Napeauleon | 18-06-10 | 13:21

lol @causa sui. *ziet dunne babyboomer met baard en sandalen voor zich*

blikjegrolsch | 18-06-10 | 13:21

En bedankt links!

Roel Driesvink | 18-06-10 | 13:20

Slipsnifter | 18-06-10 | 13:16
Ik betaal in het buitenland nu minder Nederlandse belasting, maar de ergernis blijft even groot ;-)

Brakke Obama | 18-06-10 | 13:19

Dus je gaat eerst lekker rondmoorden en daarna zit je eindelijk alleen en in alle rust opgesloten om de rest van de komende 10 jaar 24/7 je favo games te kunnen spelen, komt er een leuterende subsidigristen op bezoek die je geen klapje mag geven?
Dit is gewoon gesponsorde marteling. Typisch links, dat wel.

Causa Sui | 18-06-10 | 13:19

@Multiflauwekulti | 18-06-10 | 13:18
"Omstandigheden".

blikjegrolsch | 18-06-10 | 13:19

Ggrrisstusss... de Joris-van-dienst zit er kort op vandaag...@jorisvaneil | 18-06-10 | 13:15
- Edit: GS-redacteurhaters mogen zich melden bij een van de vele haatwebistes. Hier blijven we gewoon on topic. -

Multiflauwekulti | 18-06-10 | 13:19

jorisvaneil | 18-06-10 | 13:15
Onzin. TBS'ers gaan in de fout omdat ze ziek zijn, niet omdat ze gefrustreerd zijn en een minderwaardigheidscomplex hebben.

harry pikkel | 18-06-10 | 13:18

Flodder | 18-06-10 | 13:15
Begrijp wat je wilt zeggen maar wat is het verschil met verlenging van TBS (long stay) en levenslang ?

Lord Dude | 18-06-10 | 13:18

@ jorisvaneil | 18-06-10 | 13:15
Hmmmm.... niets zeggen... laat me raden... jij kent iemand he? En die iemand is "door omstandigheden" in het gevang terecht (terecht) gekomen.

Multiflauwekulti | 18-06-10 | 13:18

VictorMancini | 18-06-10 | 13:11
Ach man, als Evelien van Roemburg in een kelderbox verkracht wordt door vier man, denkt ze nog dat ze vanwege hun cognitieve achterstand en gebrek aan succesvolle vrouwelijke rolmodellen in hun directe omgeving ofzo tot hun daad zijn gekomen.

sjaakdeslinksesul | 18-06-10 | 13:17

Wat een acherlijk, debiel-naief, walgelijk land is dit toch ook, nederland pvda land.
Zal blij zijn als ik hier weg ben en er niet meer aan mee hoef te betalen...

Slipsnifter | 18-06-10 | 13:16

Flauwe schrijfstijl.
Waarom schrijf je niet: '1,5 miljoen subsidie voor kindermoordenaars'?'

Einde van de Domheid | 18-06-10 | 13:16

-weggejorist en opgerot-

jorisvaneil | 18-06-10 | 13:15

Je kunt van die Brussen zeggen wat je wilt (doe maar niet trouwens) maar hij heeft wel verstand van lekkere benen.
*nu pas topicpica ziet*

Multiflauwekulti | 18-06-10 | 13:15

TBS kan eindeloos verlengd worden, gewone gevangenisstraffen niet. Beseffen mensen die afschaffing van TBS voorstaan dat eigenlijk wel. Wat willen ze met die mensen dan doen? O ja, ik weet het al kapotschieten of levenslang opsluiten. Wat moet het lekker leven zijn met zo'n simpel wereldbeeld. Mensen afschilderen als het ultieme kwaad en er niet meer over nadenken. Wel zo veilig. Het meerendeel van de TBS'ers is zelf vaak enorm slachtoffer geweest in de jeugd of iets dergelijks. Er zijn er maar weinig die echt gestoord geboren worden. Praat niet hun daden goed, maar geeft wel nuance. Maar goed, daar doen we niet aan op gs. Het moet kort: afschaffen, opknopen, spuitje, etc.

Flodder | 18-06-10 | 13:15

Iedereen heeft liefde en begrip nodig. (Barst in huilen uit)

helmpie | 18-06-10 | 13:14

Multiflauwekulti | 18-06-10 | 12:56
LOL inderdaad, maar de dader kwam er weer mooi mee weg.

Brakke Obama | 18-06-10 | 13:12

Types als Evelien van Roemburg, die maken dit land kapot. "Heel, heel, veel aandacht geven." Aandacht geven alleen is niet genoeg, aangezien het meestal vanuit de school-invalshoek gebeurt, en algemeen bekend is dat de invloed van school, laat staan subsidiesponzende voorlichters die een dagje op die school komen geitenwollensokken, ten opzichte van de culturele en maatschappelijke achtergrond van leerlingen marginaal is. Aandacht kost geld, veel geld, en leidt niet tot vermindering van de misdrijven waar het om gaat. Inderdaad, de als 'incidenten' afgedane trend van toenemend geweld tegen homo's (onlangs nog in uit een onderzoek duidelijk naar voren gekomen). Hiermee kom je er niet, Evelien. Nog een paar jaartjes zon, veel water en af en toe wat Pokon en misschien snap je het dan.

VictorMancini | 18-06-10 | 13:11

Kom op mensen , ook dieren hebben liefde nodig.
Misschien moeten we terug naar de romeinse tijd.
Volgens mij kunnen we best wel voor 1.6 mil. een leuk colosseum bouwen.
Okee is niet echt nederlands , maar zal niet misstaan tussen alle moskeeën.
Misschien zijn er wel vrijwilligers die de TBS-ers , samen met de leeuwen , naar binnen willen jagen.
Een leuk spektakel voor alle slachtoffers van die zedendelinquenten , worden daders eindelijk ook eens slachtoffer.
Ik wacht met smart op het eerste filmpje op GS.
En toen werd ik wakker , als Job en zijn linkse trawanten de kans krijgen zal de subsidie wel om hoog gaan , minstens verdubbelen.
Misschien kunnen ze dat geld wel weg halen bij slachtofferhulp , in NL worden slachtoffers toch geofferd.
Lang leven Paars Plus.
Leuk verkiezingen , in een land waar de verliezers de meeste noten op hun zang hebben.

Aad Tomaat | 18-06-10 | 13:10

@Napeauleon | 18-06-10 | 13:00
Dank voor de, naar ik hopen mag, snel als standaard in te voeren afkorting

gratis is lekker | 18-06-10 | 13:10

1.6 miljoen voor alleen die bezoeken? hoeveel kost, incl. genoemde subsidie, het hele TBS gezeik bij elkaar, op jaarbasis?

R5593 | 18-06-10 | 13:10

Fijn idee dat al die Tbs'ers op mijn kosten ook het WK kunnen volgen. Zouden ze voor of tegen Duitsland zijn?

Parsons | 18-06-10 | 13:10

Leuk land leven we in. Daders zijn vanaf hun veroordeling nog grotere slachtoffers, dan dat de werkelijke slachtoffers zijn... ongelovelijk!

gozahtje | 18-06-10 | 13:09

Flodder | 18-06-10 | 13:00

Wat mij betreft komt een Sander V, Volkert vd G of Mohamed B nooit meer op straat. En zeker geen hotel-voucher (TBS).

Marokaanslag | 18-06-10 | 13:09

Genocide komt voort uit een gebrek aan betekenisvolle contacten tussen bevolkingsgroepen en een verstoord zelfbeeld onder de daders. Met ingrijpen door de VN kom je er niet, multiculturele lespakketten op gemengde scholen dat werkt!

sjaakdeslinksesul | 18-06-10 | 13:08

Principaute | 18-06-10 | 13:02
Nou, dat is erg zwart-wit en ook niet waar. Door medicatie en therapie kunnen bepaalde tbs'ers wel degelijk leren omgaan met hun stoornis. Er vindt minder recidive plaats onder tbs'ers dan onder 'gewone criminelen'. En voor de echte onbehandelbare gekken hebben we de longstay. Komen ze ook niet meer vrij. Moeten ze echter niet doodleuk op begeleid verlof mogen en messen kunnen kopen in de plaatselijke HEMA. www.omroepbrabant.nl/?news/135413612/T...

Flodder | 18-06-10 | 13:07

Prachtig die argumenten van linkse reaguurders: "Hee Brussen ga een werken voor je geld kutblogger!"
Links Nederland: altijd weer verrassend.

blikjegrolsch | 18-06-10 | 13:07

Ashtrey | 18-06-10 | 12:46
En wat als ik nu eens niet 'apart geset' wil worden... Het moet een keer afgelopen zijn met dat eeuwige gepamper, wat klauwen met geld kost op niks af. Only in the Netherlands!!! 1,6 miljoen, gloeiende, gloeiende....

C.Mill | 18-06-10 | 13:06

Multiflauwekulti | 18-06-10 | 13:02
Zou 'ie het snappen?
Precies wat @Flodder | 18-06-10 | 13:00 zegt namelijk, maar geen zin om er te lang op in te gaan.

Napeauleon | 18-06-10 | 13:04

Homogerelateerd geweld komt doorgaans voort uit een verstoord zelfbeeld: het gaat over seksualiteit en mannelijkheid. Dat los je niet op met de inzet van een lokhomo (of het ophangen van een camera), dat los je op door ongelooflijk veel aandacht te besteden aan seksualiteit in het onderwijs.
Och jezus... dat geloof je toch niet... geef nou GVD één bewijs voor zo'n achterlijk stelling voordat je jezelf weer eens gaat lopen kietelen omdat jij zoveel weldenkender bent dan de rest.
Evelien van Roemburg: laffe klootzakken vinden het leuk om geweld te gebruiken en kiezen daarvoor het slachtoffer waaraan ze de meeste hekel hebben en die het minst weerbaar is, punt!

sjaakdeslinksesul | 18-06-10 | 13:04

Multiflauwekulti | 18-06-10 | 12:50
Eet smakelijk. Of goede bekomst.

Superior Bastard | 18-06-10 | 13:03

kleine pier | 18-06-10 | 12:49
Ik bewonder je vertrouwen in de mensheid. Dat meen ik oprecht. Echter wat vaak gebeurt is dat rechters TBS geven wetende dat de betreffende partij nimmer meer zal vrijkomen. Het wordt gebruikt als verkapte gevangenisstraf. Vooral onder veroordeelde pedofielen komt het zeer vaak voor dat men een jaar moet zitten, en vervolgens vele decennia in een TBS-inrichting doorbrengt. Het enige doel dat TBS nog dient is dat het de maatschappij het gevoel geeft iets goed te doen ("mensen helpen") terwijl het uiteindelijk gewoon permanente verwijdering uit de samenleving inhoudt. Ergens hebben we het idee dat dit onmenselijk is. Ik vind het echter nog onmenselijker om dit soort figuren weer los te laten op de maatschappij. De veroordeelde hoeft niet meer beschermd te worden, zijn slachtoffers wel.

the.hedgehog.and.fox | 18-06-10 | 13:03

Geeft veel voldoening hoor, om zo'n huilende seriemoordenaar in je armen te nemen en eens lekker te knuffelen. Die boys hebben ook emoties die eruit moeten.

SODEP | 18-06-10 | 13:02

VVD/PVV/CDA: afschaffen. Criminelen bezoeken: prima. Maar doe dat lekker vrijwillig en niet op kosten van de maatschappij die toch al genoeg betaalt voor de hotelkamers en verzorging van deze mensen.

Paars Groen: 1,6 mio is veel te weinig. Daar kunnen we nauwelijks iets van doen. We moeten een stuurgroep en een aantal werkgroepen oprichten om dit verder te onderzoeken. Voor het welzijn van mensen, ook als ze gevangen zitten, is het nooit genoeg. Iedereen telt mee! We trekken het budget voorzichtig op naar 10 miljoen. Na een evaluatief onderzoek kunnen we dit mogelijk nog verhogen, op grond van de gesignaleerde knelpunten.

henkojenko | 18-06-10 | 13:02

Flodder | 18-06-10 | 13:00
Wat valt er nou te behandelen aan gesteelijke debielen?
Als je eenmaal krank in je kopf bent, is dat 4 life..

Principaute | 18-06-10 | 13:02

@ Napeauleon | 18-06-10 | 13:00
Lekker kort.

Multiflauwekulti | 18-06-10 | 13:02

Welkom in het knuffelparadijs!

Rest In Privacy | 18-06-10 | 13:01

Marokaanslag | 18-06-10 | 12:57
g.e.d.

Napeauleon | 18-06-10 | 13:00

Dat is 444 euri pp. Dat is minder dan een ongehuwde Griekse dochter van een overleden raamambtenaar per maand van de staat ontvangt. Die wil niet trouwen, omdat ze braaf elke maand een dergelijk bedrag op haar rekening gestort krijgt (totdat ze getrouwd is)...

PoolseLanddag | 18-06-10 | 13:00

Marokaanslag | 18-06-10 | 12:57
Ja, want dan staan de gekken eerder en onbehandeld weer op straat. Waarom denk je dat verdachten er tegenwoordig alles aan doen om tbs te ontlopen?

Flodder | 18-06-10 | 13:00

Typisch Brussen om Humanitas een Jezus-complex toe te dichten.
Misschien toch maar eens een woordenboek aanschaffen, Bert?
-Edit: gelukkig dan maar dat er nog 39 andere organisaties deelnemen. -

vagehond | 18-06-10 | 12:59

Ashtrey | 18-06-10 | 12:52
Bastard heeft enerzijds gelijk, anderzijds bestaat er geen haalbare versie van zijn utopische doelstelling.
En mocht zich iets in de persoonlijke sfeer voordoen? Dan weten we nu hoe we bij de dader in de buurt kunnen komen. Om hem te verwennen met een eerlijke zelfgemaakte cake van rattengifconcentraat en slakkenkorrels.

Napeauleon | 18-06-10 | 12:59

Wat is het alternatief voor TBS ? Hoe lossen andere landen dit op ? Ben geen voorstander van de doodstraf maar wil ook niet dat de maatschappij een gevaar loopt.

Lord Dude | 18-06-10 | 12:58

Daarom PVV!

Marokaanslag | 18-06-10 | 12:57

Wordt er ook met Bubba geknuffeld?

eerstneukendanpraten | 18-06-10 | 12:57

Ding dong? Dat is de scheepsbel voor kapiteins Halsema, Pechtold, Cohen en Rutte, die gezamenlijk de SS Nederland naar de haaien zullen laten gaan. Glas, plas, was, pappen, nathouden, sussen , blussen, dat zijn de kernwoorden voor de komende jaren.

En-el Hak | 18-06-10 | 12:56

@ Brakke Obama | 18-06-10 | 12:53
Is daar in het verleden al niet 's een proef mee gedaan op Schiphol?

Multiflauwekulti | 18-06-10 | 12:56

Superior Bastard | 18-06-10 | 12:40
Volgens onzo -kots- traditie mag dat niet,.. je kan ze beter proberen te behandelen zoals in de film,.. the one who flew over the cuckoo's nest.
Al kost dat natuurlijk wel weer handen vol met geld, want dan nog hebben ze verzorging nodig.

Principaute | 18-06-10 | 12:55

Belachelijk, laat ze op eigen kosten op bezoek gaan.

Captain Mango | 18-06-10 | 12:54

Ach, bekijk het van de andere kant: We mogen blij zijn dat hier niet het Amerikaanse systeem gehandhaafd wordt...

Discus | 18-06-10 | 12:54

Ik ben voorstander van de "turbo turbo" gevangenis, met de 'castro castro' als uitgangspunt.

Brakke Obama | 18-06-10 | 12:53

Met het nieuwe aanstaande kabinet zal de subsidie uitgave van het rijk alleen maar stijgen. Geenstijl zal voor de lol eens een aantal susidiesponzen moeten opstarten en na een jaar graaien totale openheid van zaken geven. Het geld wat er dat jaar is binnen gesponst kan via een anonime donatie aan de PVV geschonken worden.

Semen666 | 18-06-10 | 12:53

Nederland zorgt al jaren beter voor haar gevangenen dan voor slachtoffers van misdrijven. Deze trend is in de jaren 60 ingezet door progressief *kuch* links. Bedankt nog daarvoor. We plukker er tot op de dag van vandaag de vruchten van. Knuffelen, pappen en nathouden. Wat een vooruitgang. #armoe

Parsons | 18-06-10 | 12:52

Superior Bastard | 18-06-10 | 12:48
Of dit ons beter maakt weet ik niet.

Napeauleon | 18-06-10 | 12:49
Eens, juist dit is beschaving. Goed als er iets in persoonlijke sfeer zou gebeuren weet ik niet hoe ik zou reageren, aangezien het gevoel van gerechtigheid achterwege blijft...

Ashtrey | 18-06-10 | 12:52

Amazing_Mark | 18-06-10 | 12:49
Ik heb ook D66 gestemd en vind dat je voor de zware, ongeneeslijke long stay TBS gevallen de doodstraf in zou moeten voeren.
Zegt dat iets over mij of D66?
Sukkel.

Superior Bastard | 18-06-10 | 12:52

Superior Bastard | 18-06-10 | 12:40
Nou, als die kennis dan ook nog over de adviezen gaat wordt keer op keer de TBS verlengd van deze ongeneeslijke zieken om uiteindelijk in de longstay te belanden. TBS behoedt de maatschappij juist dat gevaarlijk zieke mensen terugkeren in de maatschappij. Dat schijnen de mensen die tegen TBS zijn wel eens te vergeten. Zonder TBS zitten ze gewoon hun straf uit en komen ze net zo gek en gevaarlijk weer terug in de maatschappij.

Flodder | 18-06-10 | 12:51

kleine pier | 18-06-10 | 12:32
Het zijn de types zoals jij, die er voor zorgen dat het land naar de knoppen gaat.
Geestelijke gestoorden zijn niet te "genezen"..

Principaute | 18-06-10 | 12:51

@ Superior Bastard | 18-06-10 | 12:48
Je doet je nick weer 's ouderwets eer aan. Helaas heb je ook weer ouderwets gelijk.
En nu verder stil zijn. Ik zit te eten.

Multiflauwekulti | 18-06-10 | 12:50

Als je nog geen moord hebt gepleegd of een kindje hebt verkracht hoor je er niet bij in Nederland.
Ariel | 18-06-10 | 12:48
Bij links wel.
Die redeneren met hun hart.

winterpeen | 18-06-10 | 12:50

Dat is nog geen 50 euri per tbs-ert, dus waar hebben we het over?

Melchior C Balthasar | 18-06-10 | 12:50

Is dat Joran met een pruik op ?
* Denkt aan een bril want kan het niet zo goed zien*

Lord Dude | 18-06-10 | 12:49

Een collega van mij doet dat ook, de gaat bij die 'slachtoffers' langs. Hij vind dat nodig om hun voor te bereiden op een terugkeer naar de maatschappij, ook zegt ie dat een TV, X-box, internet en allerlei andere luxe artikelen daarbij ook helpen. Ik verklaarde hem daar onlangs voor voor gek, en hij werd pisnijdig en beweerde dat die mensen anders in een isolement raken. Het is echt te bezopen voor woorden dat dit kan en mag in Nederland. Maar die collega stemde ook D66 dus dan ben je ook gek.

Amazing_Mark | 18-06-10 | 12:49

Ashtrey | 18-06-10 | 12:46
Ik weet niet wie maar iemand zei dat je de mate van beschaving kunt toetsen aan de manier waarop men zijn gevangenen behandelt.
Maar kan dat alsjeblieft vanuit de overheid en niet vanuit tientallen subsidiesponsjes?

Napeauleon | 18-06-10 | 12:49

Met zulke vrijwilligers heb je geen werknemers nodig...

JIP! | 18-06-10 | 12:49

@ the.hedgehog.and.fox | 18-06-10 | 12:43
In sommige gevallen wel ja. Maar dat ligt eerder aan de verkeerde manier van helpen, terwijl er toch echt gevallen aanwezig zijn die eventueel geholpen kunnen worden. Al beginnen deze problemen helaas al eerder. Bodendien laat je zo niet zien aan eventuele zieke mensen dat ze geholpen kunnen worden. Waardoor mogelijke moordenaars pedo's en ander gespuis ook niet naar buiten komen en het altijd een beetje half onder het tapijt ligt. Wat je juist moet doen is laten zien dat je deze mensen wilt helpen. Zodat het voorkomen kan worden alvorens de misdaad gedaan is.

kleine pier | 18-06-10 | 12:49

Als je nog geen moord hebt gepleegd of een kindje hebt verkracht hoor je er niet bij in Nederland.

Ariel | 18-06-10 | 12:48

Aso's hebben de halve wereld.. wen er maar aan!!
OF gewoon meedoen.

Principaute | 18-06-10 | 12:48

Ashtrey | 18-06-10 | 12:46
Een ziek beest krijgt ook een spuitje. De daden waarvoor sommigen zijn veroordeeld onderscheidt ze in niets van beesten.

Superior Bastard | 18-06-10 | 12:48

De organisaties willen, buiten de soepsidie, ook nog eens 24/7 bezoekrecht voor de gedetineerde. Wie gaat dat betalen ?
*Had altijd het idee dat gevangenen hun straf moesten uitzitten*

Lord Dude | 18-06-10 | 12:47

Als je dat zo leest zou je bijna in de verleiding komen om in een vlaag van (gespeelde) verstandsverbijstering een paar gruwelijke moorden te plegen!
.
TBS is blijkbaar zo slecht nog niet; natje, droogje, en er zijn vast ook hordes van die naieve mutsen (type Marianne Thieme) die zich graag willen laten doorbezemen door een o zo zielige TBS-er, omdat 'ie dat zo tekort gekomen is in zijn jeugd...
.
Maar alle gekheid op 1 stokje: intrekken die subsidies en die TBS-ers opleiden tot mijnenruimer-op-klompen en IED-oipgraver in Uruzgan. Zijn ze nog ergens nuttig voor en kunnen ze hun schuld aan de maatschappij aflossen. En het bespaart de schatkist miljarden!

Brouhaha | 18-06-10 | 12:46

Kan ook alleen maar in Nederland zoiets. En met PVDA nog meer geld voor dit soort troep.

womannicer | 18-06-10 | 12:46

Leuk subsidiepotje.
Gaat bezoekclubje oprichten voor Joran, eens in de zoveel tijd naar Peru om Joran een bezoekje en wat dropjes te brengen, Hoeveel subsidie zou dat opleveren ?

Bazooka Joe | 18-06-10 | 12:46

Superior Bastard | 18-06-10 | 12:40
Toch blijven het mensen, hoe ziek dan eauk. Juist dit beleid sets us apart van de landen waar enige ethiek met het oog op 'mensen' ver te zoeken is...

Ashtrey | 18-06-10 | 12:46

De vrijwilligers krijgen alléén onkostenvergoeding! Ik pak er even een bonnetje bij:
Ter verlichting van het leed:
-mobiele telefoon
-laptop
-rookwaar
-drugs (assorti)
-Page plus toiletpapier (drie-laags)
-etc.

Kijk; als je met niets komt dan wil zo'n jongen niet met je praten, en dan maak je geen contact, snap je?
*kots!

Napeauleon | 18-06-10 | 12:45

Wat een kortzichtig flut artikel is dit zeg. Je hebt twee keuzes; of je sluit elke misdadiger voor goed op of je doet aan resocialisering en zorgt dat ze na uit zitten van hun straf en weer terug in de maatschappij enigszins kunnen functioneren. Het eerste is totalitair het tweede noemen we beschaving. Een gechargeerd stukje van een nutteloze blogger met google skills en een AP abo voegt niets toe behalve de nodige lynch-kudo's van kantoorslaven en Wilders adepten. Ga eens echt werk zoeken Brussen.

- Rot zelf lekker op. Joop zoekt nog reaguurders. -

Mike Oxlong | 18-06-10 | 12:44

@ FrankieSantana | 18-06-10 | 12:39
Ja? Dus? Als ze in het gevang zitten weet je tenminste waar je ze kunt vinden. Ik wil je er voor de volledigheid nog even op wijzen dat we het hier over 18-plussers hebben die zelf de keuze maken... knal ik de sigarenboer af of ga ik bij de buren, zijnde Randstad, naar binnen voor een baantje als straatveger.
Ik snap "verzachtend" alleen & uitsluitend als het op een pak wasmiddel staat. En dat is tegelijkertijd ook de enige situatie waarin dat woord er toe doet.

Multiflauwekulti | 18-06-10 | 12:43

kleine pier | 18-06-10 | 12:32
Dat zou inderdaad leuk zijn. En nu de realiteit: de positieve effecten van TBS zijn minimaal en vaak geheel afwezig. Dit omdat veel criminaliteit wordt veroorzaakt door persoonlijkheidsstoornissen. Psychopathie is bijvoorbeeld ongeneeslijk.
De straf dient als retributie. Alle andere bijkomende redenen vormen slechts een façade voor mensen die de werkelijkheid niet onder ogen willen zien. Sommige mensen moet je gewoon compleet uit de samenleving halen. Moord gepleegd? Einde oefening; 30 jaar tot levenslang. Zo voorkom je werkelijk dat mensen een misdaad nogmaals begaan. De rest is allemaal voortgekomen uit verknipte wensdromen over de maakbaarheid van de mens. De maakbaarheid van de mens is minimaal, zulks geldt des te meer voor mensen met een psychische stoornis.

the.hedgehog.and.fox | 18-06-10 | 12:43

-weggejorist-

Beroeps KaKKert | 18-06-10 | 12:42

Evelien,het was jouw Amsterdam niet en het zal zeker nooit meer jouw Amsterdam worden. Door mensen als jij is ons land naar de knoppen gegaan.

watsinneneem | 18-06-10 | 12:42

Gelukkig, er gaan professionals mee aan het werk.
Benieuwd of komma dan 1 of 2 stapjes naar rechts gaat.

Tolenquatz | 18-06-10 | 12:42

Heeft Evelien misschien ook een boodschap voor dat homostel uit Utrecht die nu hun woning te koop hebben gezet na jarenlang terreur?

Achmed Marcouch zei deze week nog op BNR radio dat van hem part alle middelen moeten worden ingezet om die jongens op te pakken incl. de lokhomo. Sommige jochies luisteren alleen naar de harde aanpak. Oppakken en straffen dus.

Hij had overigens nog een aardige opmerking. De marokkaanse gemeenschap moet stoppen met alles binnenhuis houden, maar juist zelf het voortouw nemen en die etters aanwijzen en aangeven bij de politie!

vip33 | 18-06-10 | 12:41

1,6 wordt onder de bezielende knuffelleiding van ome Job vertienvoudigd.

illuvatar | 18-06-10 | 12:41

bezuinigen op die handel!

Koetbar | 18-06-10 | 12:40

Ik ken iemand die al jarenlang in een TBS kliniek werkt. Zelfs hij is van mening dat het verreweg het merendeel van de TBS' ers ongeneeslijk ziek is en eigenlijk beter afgespoten kan worden.

Superior Bastard | 18-06-10 | 12:40

Als het helpt.. why not? Misdaadcijfers in USA laten zien dat hard straffen ook geen oplossing is, daar belanden ze zo weer terug in de bak. Wel zou de 1,6 miljoen uit het budget van de TBS klinieken moeten komen om het te verwerken in het programma. Dan boeit het niet meer.

FrankieSantana | 18-06-10 | 12:39

Stiekem zou je hopen dat ze zelf eens te grazen worden genomen door die lieve misdadigers i.p.v. de burger. Maar waarschijnlijk vinden ze dat nog fijn ook. Raar volk.

blinde kip | 18-06-10 | 12:39

*Richt meteen zo'n bezoekstichting op.*

zeg maar jansen | 18-06-10 | 12:38

Volgens mevr van Groenlinks los je dat alleen op door er heel heel veel geld in te pompen en door in te spelen op de straat kuTtuur.
*Verwacht dat aandelen van de theeplantages verder zullen stijgen nu GL waarschijnlijk in de regering komt*

Lord Dude | 18-06-10 | 12:38

Doet Peru eigenlijk mee aan het WK? Dan kan de NL-delegatie daar mooi op een netwerkborrel even het Peruaans-systeem van gevangenenopslag kopiëren.

Multiflauwekulti | 18-06-10 | 12:38

Als het echt vrijwillig is hoef je er ook niet voor betaald te worden.
Anders is het gewoon een bjbaantje.
Voel een mooie bezuinigingspost van 1.6 miljoen opkomen.

Osdorpertje | 18-06-10 | 12:38

Ik sprak gisteren over de moraalindustrie, één van de weinige echte groeimarkten.
Zeker bij regeringsdeelname van de PvdA en andere linkse hobby(-)verenigingen.

Brakke Obama | 18-06-10 | 12:37

Niks aan veranderen. Aan mensen opsluiten heb je niks, je kan het probleem beter oplossen door ze normaal te maken.

Chill | 18-06-10 | 12:37

ik wil ook subsidie voor het opruimen van tbs'ers.

watsinneneem | 18-06-10 | 12:37

En de belastingbetaler. Hij zwoegde voort.

Hit where it hurts. Er moet een belastingstaking worden georganiseerd. Dat is het enige wat helpt. Met een gang naar de stembus moedig je die kolerelijers alleen maar aan.

Willem VanDer Decken | 18-06-10 | 12:37

Ha. Ik ruik een besparing.
Herstel: ik ruik nóg een besparing. Dit buiten de beoogde opbrengsten van de verkoop van game-consoles en televees afkomstig uit gevangenissen.

Multiflauwekulti | 18-06-10 | 12:36

Weer zo'n GroenLinks-muts die er niets van begrijpt...

Requiescat in pace | 18-06-10 | 12:36

Ach, als die 1,6 miljoen die gristenmalloten zodanig bezighoudt dat ze bij mijn voordeur wegblijven met hun sprookjes en geforceerde betweterigheid, dan heb ik dat er graag voor over. Maar dan ook niet janken als één van die TBS-ers met speciaal verlof besluit om zo'n Jezuscomplexje thuis op te zoeken en aan zijn kruis te nagelen.

SvennusMax | 18-06-10 | 12:36

Wie wil er nu nog een CDA of PvdA in dit kabinet hebben?

OoO | 18-06-10 | 12:35

No stress people, paars plus komt eraan om deze volstrekt onlogische gekte te beeindigen...

cachalote | 18-06-10 | 12:35

Criminaliteit gewoon afschaffen. Of preventief ruimen.

KLC | 18-06-10 | 12:35

Nu heb ik pas gestemd, maar het vervelende gevoel bekruipt me dat er helemaal NIETS gaat veranderen.

De Stramme Kabouter | 18-06-10 | 12:34

doodstraf invoeren.......

scheelt ruimte, plek, geld en melkert baantjes.

Vrees | 18-06-10 | 12:34

afscheidt van nemen

peter4871 | 18-06-10 | 12:33

Het belangrijke van straffen is ook niet dat ze het zo kut mogelijk hebben. Maar dat ze het nooit meer doen als ze vrijkomen. En als dit daarbij helpt heb ik die 1.6 miljoen er wel voor over. Voorkomen is beter dan genezen.

kleine pier | 18-06-10 | 12:32

Doodstraf invoeren

WhatEver | 18-06-10 | 12:32

TBS afschaffen

Lord Dude | 18-06-10 | 12:31

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen