Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

FOTO'S. De koopgoten van Gaza

erzijngeenbananen.jpgMocht u denken, die zielige Palestijnse Gazaantjes hebben allemaal hongeroedeem, laat ik eens een pak rijst gaan sturen via de flottieljes van het Anja Meulenbelt Live AID Project. Dan moet u toch echt even deze fotoreeks bekijken. Oké, we weten ook wel dat de nu volgende LiveJournal-link een actuele propagandaspin is van de Russische tak van de Mossad. Maar wat geeft het. Zo gaat het er dus aan toe in de *kuch* armoedige Koopgoten van Gaza. Prettige lunch! Update: Volgens Arjan El Fassed, twitterkoning, is het inderdaad een Mossad-spin en gaat het om de markt van Ramallah op de Westelijke Jordaanoever.

Reaguursels

Inloggen

@Yeshiva Rosenbaum
Je weet blijkt uit jouw reacties niets over het jodendom, dan vraag ik me af ben je ooit in israel geweest? Pratend over het oh zo slechte democratische stelsel daar?

Wil je over democratie praten, begin dan maar met Iran ;)

Het is gewoonweg belachelijk hoe jij dingen durft te claimen zonder er uberhaupt aandacht aan te hebben besteed. En vooral zoals jij dingen claimt over het jodendom, dan begrijp jij blijkbaar niet wat voor rol het jodendom speelt in het land Israel.

geen naam | 10-06-10 | 18:12

Ik snap niet dat mensen claimen dat het oude Palestina(bestond 1922-1945) van de arabieren en/of palestijnen is, terwijl er een onwijs lange geschiedenislijn van de joden loopt. En niet alleen dat. Als je wilt claimen, mag je nog verder teruggaan, naar hoeveel de arabieren wel niet veroverd hebben.

Daarbij, wat velen niet weten en toch roepen om een vrij Palestina. Als ze roepen om een vrij Palestina, en doelen daarbij op het oorspronkelijke Palestina. Waarom wordt er dan niet gekeken naar het Jordanie van nu? Namelijk Palestina is van oorsprong niet alleen het Israel van nu maar ook het Jordanie van nu. Echter Jordanie werd 'gestolen', het werd door de Britten gegeven aan de familie Hoessein. Het is makkelijk dingen te roepen, als je veel niet weet.

En wat het bericht betreft, er is wel meer aan de hand in Gaza. De media is een krachtig wapen, en de Hamas maakt daar goed gebruik van, zoals laatst de provocatie zoals Mokum al zegt.

@Darklight
daar ben ik het volkomen mee eens.

geen naam | 10-06-10 | 18:06

En om dit topic af te sluiten geef ik u deze URL. Maar denk er aan, YeshivaRosenbaum noemt het Jodendom barbaars en achterlijk en islam mooi, lief, leuk en vooral vredelievend. Net zo vredelievend als die mensen aan boord van dat Turkse schip. timesofindia.indiatimes.com/world/sout...

Mokum Kosher | 09-06-10 | 23:19

@ TM | 09-06-10 | 12:54
Gesproken over Policor Mythes en Sprookjes aflopen.
De mythe van de "de edele wilde" heeft een baard van hier naar Tokio en is láááááááng geleden eens door Policor wensdenkers de wereld in geholpen. De waarheid was echter geheel andere koek wat men later in verschillende onderzoeken heeft aangetoond.

said_fred | 09-06-10 | 21:53

@YeshivaRosenbaum | 09-06-10 | 11:36
Ik zou wat minder naar Wilders luistern, als jij niet zoveel naar die quatsh van je imam zou luisteren. Dat soort zaken die jij noemt horen ook niet te gebeuren, maar op het moment dat overwegend islamitische landen de vinger uitsteken naar Israel, terwijl er in hun eigen landen een grotere achterstand en teringzooi is, dan is het niet meer dan normaal dat daar kritiek op wordt gegeven. Het is de hypocrisie die het verwerpelijk maakt. 'Nobody is perfect', maar de eenzijdigheid slaat alles, en dat weet jij ook donders goed, als je al niet compleet blind bent.
En je kunt wel zeggen dat Hamas democratisch gekozen is, maar dan snap je het principe van democratie mbt bescherming van minderheden niet helemaal. Je opvatting hoeft niet democratisch te zijn, ookal ben je democratisch gekozen.

.. Hou eens op met dat 'alles dat Palestijnen doen deugt niet en alles dat Israel doet is heilig'. Want dat is zo fucking 1952.
TM | 09-06-10 | 11:39
Ik heb nergens gezegd dat alles wat de Palestijnen doen fout is, die lui hebben ook gewoon recht op een leven. Het had ook een Palestijns&Joodse staat kunnen worden, zoals Jeruzalem was. Echter, tijdens de inrichting van het mandaatgebied Palestina, toonde vrijwel geen enkele Palestijn de behoefte om naar dit land af te reizen, om er deel te worden van een Palestijnse staat, de Joden hadden daar blijkbaar massaal WEL behoefte aan.
En wat de arabieren toen deden: je mensen uit Israel trekken, en alle Joden er naartoe jagen, om vervolgens te zeggen dat ze daar niet horen.. Waar ben je dan mee bezig??

Turkije (Ottomaanse rijk) is 'Palestina' amper kwijt, of ze zitten alweer te schreeuwen wie er wel of geen recht op zou hebben. Beetje als Duitsland die zich gaat bemoeien met of Limburg bij NL of BE hoort.

De Palestijnen zijn van origine de beroerdste misschien niet, maar ze worden gewoon voor het karretje van de islam gespannen. Het is algemeen bekend dat de Hamas het conflict in stand probeert te houden, en DAAR heb ik wel een pesthekel aan. En of het dan christelijke of islamitische of atheistische Palestijnen zijn doet daar niks aan af.
Ik zal niet beweren dat ik alles weet (wat sommigen hier wel pretenderen), maar ik ben ook niet bereid om een groepering die pertinent weigert de hand in eigen boezem te steken, ook maar enige vorm van zeggenschap te gunnen.

O2Consumer | 09-06-10 | 17:52

moslim oooh moslim ik ben geboren in nl
moslim oooh moslim wat denkt u wel?
u denkt nederland te overnemen?
maar u loopt uw pik achterna als zijnde mohammed
u noemt onze dochters hoer?
eet geen varken, das slecht voor de boer
u lust alleen hallal?ik stem pvv die stijgt als een raket.
het duurdt niet lang meer of we koken in uw vet!!!

OSS4ever | 09-06-10 | 14:14

@YeshivaRosenbaum: Je bent echt gek man. Ik heb niets verloren. Ik kan alleen twee kanten van het verhaal zien en jij blijkbaar niet. Jij zit vol met haat jegens Israel, Joden en mij. Ik haat figuren zoals jij niet. Ik heb er eerder medelijden mee. Je bent zielig. Ik heb niets lopen goed praten. Maar inderdaad, MK vindt het niet erg als een HamaSSer sneuvelt in zijn strijd voor Allah. Ik gun de Palestijnen het beste, welvaart, rijkdom en educatie. Maar aangezien de Palestijnen gekozen hebben voor niets van dat al en ze gekozen hebben voor HamaSS gun ik Palestina inderdaad heel veel HamaSS. Enne over het Joodse geloof. Ik denk dat het Joodse geloof met kop en schouders uitsteekt boven islam. Islam is dood, haat, verovering, bedriegen en ellende. Het Jodendom is leven, leren, je zelf verbeteren. He ik zie je bij de volgende demonstratie op De Dam als er weer minderjarigen in Iran worden opgehangen, of als er in Darfur weer 200.000 negertjes zijn vermoord uit naam van islam. Oh wacht, dan zie ik je niet.. Dat is nu juist het probleem ouwe antisemiet die je er bent. En, ik zal zeker geen afstand doen van Israel en het Jodendom. Waarom? Moslims doen toch ook geen afstand van de mooie dingen die islam voortbrengt? Beantwoord deze vraag nog even. Waarom mogen niet moslims Mekka niet in? sta je daar achter? Steun je dat?

Mokum Kosher | 09-06-10 | 14:00

@MK, Ja idd. nu je de discussie duidelijk hebt verloren ga je pas aangeven dat het in Israël allemaal niet zo fantastisch is... om het maar zacht uit te drukken. Ja ik haat de wijze waarop Israël zich manifesteert jegens de Palestijnen en ja ik haat figuren zoals jou die dat weerzinwekkende gedrag op fora zoals deze goed lopen te praten. Dus wat mij betreft neem je of keihard afstand van Israël, zweer je je achterlijke en baarbaarse Joodse geloof af of je hoepelt op uit ons beschaafde Nederland. End of story.

YeshivaRosenbaum | 09-06-10 | 13:51

@YeshivaRosenbaum: Beste chaver. Mk zegt ook nergens dat Israel fantastisch is of zonder fouten. Het enige dat ik wil aangeven is dat de kritiek op Israel soms zeer eenzijdig is. Dat is het enige. Dat is toch niet zo verkeerd? Natuurlijk mag iedereen commentaar op Israel geven. Vaak is dat misschien nog wel terecht. Maar de balns is echt wel doorgeslagen naar een vorm van Jodenhaat. Er zijn landen die ergere dingen doen dan Israel, maar daar hoor je niemand over. En dat baart mij zorgen. Dat is eigenlijk het enige. Voor de rest mag jij van mij foeteren op Israel en op Joden als je soms ook maar foetert op de katholieke kerk, plofmoslims en martelende regimes zoals Turkije, Iran en Syrië. Oh ja, en zo nu en dan ook commentaar hebt op de rassenwetten in Egypte, waar je blijkbaar niet met een Israelische Jood getrouwd mag zijn. Dat is het enige wat ik vraag. Gewoon een beetje balans.. Lehit maher.

Mokum Kosher | 09-06-10 | 13:34

Oh ja mensen.. als we nu eens allemaal naar "The Balkan Beat Box featuring Tomer Yosef Y Saz" met "Rammallah - Tel Aviv" luisteren dan komt het vast allemaal goed. This is the hope of Rammallah and Tel Aviv.

Mokum Kosher | 09-06-10 | 13:28

@MK,
In Nederland kan, ondanks onze christelijke invloeden, een Jood gewoon met een moslim of een christen trouwen. In Israël kan dat niet. Zo enorm democratisch en beschaafd is Israël en staat de Joodse religie boven beschaafde moderne omgangsvormen.

YeshivaRosenbaum | 09-06-10 | 13:20

@TM: Daar heb je zowaar een punt. Ik ben het met je eens. Nederland is ge-ent op de christelijke overtuiging en toch nog steeds wel een democratie te noemen. Toch? En natuurlijk trek ik soms zaken in het belachelijke. Dat doet mijn grote vriende de Jodenhater YeshivaRosenbaum toch ook? Of moet ik iemand die mij een Zionistische extremistische Jood serieus nemen? Als het goed is, boekt hij op dit moment een enkeltje per spoor. Hij weet alleen nog niet of het Oekraine, Polen of Israel wordt. En ja, zo is MK, die neemt dingen soms niet al te serieus.. ;-)

Mokum Kosher | 09-06-10 | 13:13

@Mokum Kosher | 09-06-10 | 12:00 : Als je deze 'discussie' (for lack of a better word) wilt winnen dan kun je beter niet alles in het absurde blijven trekken want dat komt regelmatig nogal belachelijk over.

Oh; en Israel is ge-ent op de Joodse levens-overtuiging. Een maatschappij die is gebaseerd op een religieuze overtuiging kan NOOIT OF TE NIMMER een democratie zijn in de ware zin van het woord.

TM | 09-06-10 | 12:57

@Mokum Kosher | 09-06-10 | 12:00 : Als je deze 'discussie' (for lack of a better word) wilt winnen dan kun je beter niet alles in het absurde blijven trekken want dat komt regelmatig nogal belachelijk over.

Oh; en Israel is ge-ent op de Joodse levens-overtuiging. Een maatschappij die is gebaseerd op een religieuze overtuiging kan NOOIT OF TE NIMMER een democratie zijn in de ware zin van het woord.

TM | 09-06-10 | 12:57

Btw : Na al die informatie over genetische afwijkingen van joodse stammen en zo ; Property is theft. Daar vloeit uit voort dat niemand een land kan 'bezitten'.
De indianen en de aboriginals hadden dat al verdomde goed door.

TM | 09-06-10 | 12:54

Btw : Na al die informatie over genetische afwijkingen van joodse stammen en zo ; Property is theft. Daar vloeit uit voort dat niemand een land kan 'bezitten'.
De indianen en de aboriginals hadden dat al verdomde goed door.

TM | 09-06-10 | 12:54

@Mokum Kosher:
We zijn het er dus over eens dat het Israëlische leger de Joodse kolonisten behulpzaam is bij het etnisch zuiveren van Palestina. En wat mij betreft gaat het Nederlandse leger eerdaags in Nederland helpen om liegende extremistische Joden zoals jij het land uit te jagen.

YeshivaRosenbaum | 09-06-10 | 12:28

En gelijk gelooft heel geenstijl dat deze foto's van gaza zijn.... gewoon domweg ZIELIG! Ga eerst eens fatsoenlijk onderzoek doen voordat je foute foto's online zet.

Excellence | 09-06-10 | 12:09

@YeshivaRosenbaum: Je hebt helemaal gelijk man. Alleen Joden stelen en frauderen. Moslims doen dat niet. Dat ik dat ooit gedacht heb, is mij een raadsel. Verder is islam echt een hele open lieve religie. Mekka is toegankelijk voor een ieder die geintresseerd is. Verder vliegen er jaarlijks vliegtuigen vol met Joden wolkenkrabbers in en sterven er jaarlijks duizenden mensen door Joodse zelfmoordenaars. Ook schieten Joden tientallen mensen dood als zij naar de synagoge of moskee gaan en snijden Joden de kelen door van die mensen die de pech hebben in hun handen terecht te komen als gijzelaar. Ook trouwen Joden met kleine meisjes. Ook proberen de Joden in Nederland, Nederland te verjoodsen door speciale rechtbanken te eisen en druk uit te oefenen op meisjes.. Oh wacht, ik vergis mij natuurlijk. Daar waar Jood stond moest natuurlijk islam of moslim staan. Maar dat had jij natuurlijk ook allang begrepen. Anyway, zoals ik al zei. mensen zoals JIJ hebben geen Israel nodig om Joden te haten. Kom er dus gewoon eerlijk voor uit, want als er iets uit jouw postings valt op te maken is het wel pure Jodenhaat. Maar jij bent zo wijs om het Israelhaat of zionistenhaat te noemen. Nou Zionisten zijn niets anders dan Joden die dromen en streven naar een veilige thuishaven. Dus als je Zionisten haat dan haat je Joden. Zo simpel is het. Oh ja... bewijs maar wat je zegt dat joden de democratie proberen te vermoorden. Bewijs het dan!

Mokum Kosher | 09-06-10 | 12:00

@O2Consumer | 08-06-10 | 16:56 : Een verlate reaktie : Denk jij soms dat de Palestijnen pas een jaar of wat in die gebieden in Israer woonden of zo? Of kunnen we het er over eens zijn dat die lui daar meer dan duizend jaar hebben gewoon en daardoor zeker het recht op bewoning hebben verdiend?

@O2Consumer | 09-06-10 | 04:01 : Niet iedere aktie van palestijnen is een islamitische aktie. Sterker nog; er zijn een behoorlijk aantal christelijk palestijnen die net zo de stront in worden gedrukt als hun islamitische Gaza-genoten.
Hou eens op met dat 'alles dat Palestijnen doen deugt niet en alles dat Israel doet is heilig'. Want dat is zo fucking 1952.

TM | 09-06-10 | 11:39

@O2Consumer | 08-06-10 | 16:56 : Een verlate reaktie : Denk jij soms dat de Palestijnen pas een jaar of wat in die gebieden in Israer woonden of zo? Of kunnen we het er over eens zijn dat die lui daar meer dan duizend jaar hebben gewoon en daardoor zeker het recht op bewoning hebben verdiend?

@O2Consumer | 09-06-10 | 04:01 : Niet iedere aktie van palestijnen is een islamitische aktie. Sterker nog; er zijn een behoorlijk aantal christelijk palestijnen die net zo de stront in worden gedrukt als hun islamitische Gaza-genoten.
Hou eens op met dat 'alles dat Palestijnen doen deugt niet en alles dat Israel doet is heilig'. Want dat is zo fucking 1952.

TM | 09-06-10 | 11:39

@O2Consumer,
"Het hele Palestinagebeuren is wederom een provocatie, die typisch is voor de islamitische manier van doen: Het uithollen en profiteren van de democratie, om zo de wereld te islamiseren."
Je moet niet zoveel naar de quatsch van Geert Wilders en z'n zionistenclub luisteren.
Sprekende over democratie: Hamas was democratisch gekozen door de Palestijnen maar werd o.a. door Israël, Amerika etc. niet geaccepteerd. Uithollen van de democratie? In Israël zijn gisteren Israëlisch-Arabische parlementsleden van hun privileges beroofd, door een stemming in de Israëlische Knesset... puur omdat ze gebruik maakten van hun democratische rechten. En was het niet PVV's Gidi Markuszower die Nederlandse Joden die niet extreem-rechts zijn en geen extremistische denkbeelden zoals hem hebben... maar in een eng donker bos achter te laten? En het aanvallen van een hulpkonvooi door Joodse IDF terroristen in internationale wateren? Wat bedoel je nu met uithollen van de democratie door de Islam? Volgens mij tracht de Joodse rechts-extremistenkliek de democratie te vermoorden. Dat lijkt me zelfs wel te bewijzen.

YeshivaRosenbaum | 09-06-10 | 11:36

En wat is je boodschap stiftpritt ?
Dat het ok is dat de joden een hulpkonvooi aangevallen hebben en onschuldigen hebben vermoord? want ze hoefden geen hulpgoederen te brengen omdat ze een markt hebben ? ALs dat zo is ben je een idioot

Oldevil | 09-06-10 | 08:12

@YeshivaRosenbaum
Het hele Palestinagebeuren is wederom een provocatie, die typisch is voor de islamitische manier van doen: Het uithollen en profiteren van de democratie, om zo de wereld te islamiseren. Dit alles mbv een kwasirechtvaardige slachtofferhouding, die zich keer op keer, aanslag op aanslag, demonstratie op demonstratie, weer bewijst.

@YeshivaRosenbaum, GinoPietermaai, Mokum Kosher
Ga zo door.

O2Consumer | 09-06-10 | 04:01

YeshivaRosenbaum | 09-06-10 | 01:31
Het blijkt maar weer dat jij niks van Engels snapt. Om het onderzoek te maar er ff bij te halen "Alternatively, it is attractive to hypothesize that Ashkenazim with Eu 19 chromosomes represent descendents of the Khazars, originally a Turkic tribe from Central Asia, who settled in southern Russia and eastern Ukraine and converted en masse to Judaism in the ninth century of the present era, as described by Yehuda Ha-Levi in 1140 a.d." Let op het zinnetje "it is attractive to hypothesize" dus ze speculeren.

En sorry ik ben niet Joods ik ben niet eens Europees maar dat hoeft niet te zeggen dat ik me niet in de materie kan verdiepen. Als ik Joods zou zijn zou ik in Israel wonen.

GinoPietermaai | 09-06-10 | 02:14

@GinoPietermaai,
Dus jij stelt: Ze zeggen in het onderzoek ten eerste dat het speculaties zijn.
Ik lees toch echt dit boven het artikel: "Y chromosome evidence for a founder effect in Ashkenazi Jews." Evidence is toch te vertalen in bewijs? Tsja... ben jij nou zo dom of ben ik...? Maar goed zal ik je dan nu virtueel een doosje zakdoekjes sturen? Het is me natuurlijk nogal wat: jij dacht dat je volbloed Joods was en uit Israël kwam en nu blijk je enkel maar een simpele Oekraïner te zijn. Dat is wel om te janken inderdaad.

YeshivaRosenbaum | 09-06-10 | 01:31

YeshivaRosenbaum | 09-06-10 | 00:44
Wat een domme redenatie. Ze zeggen in het onderzoek ten eerste dat het speculaties zijn. Wat wil zeggen dat het geen feiten zijn. Het enige wat het bewijst is dat er veel mannelijke Khazaren uiteindelijk met vrouwelijke joden kinderen hebben gekregen.
Bovendien waren de koninklijke Khazaren tot het jodendom bekeert om neutraliteit te bewaren tussen 2 fronten, de christenen en de moslims. Ze zijn helemaal niet gedwongen tot het Joodse geloof lees de historie van de Khazaren er maar op na.
Voortaan moet je wat beter je huiswerk doen.

GinoPietermaai | 09-06-10 | 01:16

@GinoPietermaai,
Wat jij met je Y-chromosomen wil verklaren is jouw zaak. De feiten spreken voor zich: Joodse wetenschappers, betaalt door het Israëlische Ministerie, stellen in internationale vakbladen en met adequate onderbouwing dat de Europese Joden niet uit Israël komen en daar ook nooit hebben gewoond. Europese Joden zijn dus veelal ethnische Khazaren die door Joodse heersers gedwongen werden om de Joodse religie te accepteren. Dus ja... Europese Joden, die dus eigenlijk Khazaren zijn geweest, zijn feitelijk slachtoffers van het Joodse geloof. Dat is dus wat anders als Islamiseren?

YeshivaRosenbaum | 09-06-10 | 00:44

YeshivaRosenbaum | 09-06-10 | 00:14
Je kan het zo vaak posten als je wilt maar het komt alleen voor in het eerste link. Dus niet in de tweede link wat jij beweerde om 23:22. Uit je laatste post merk ik dat je het Y-chromosome onderzoekje nog steeds niet hebt begrepen. Alleen als god het wilt (inshallah?) ga jij het begrijpen. OF je wilt het niet begrijpen wat ook vaak voorkomt bij mensen zoals jij.
Tevens wil ik ook even reageren op je post van 00:09 je bent echt een dwaas. Je bent nog nooit een moslim zwendelaar tegen gekomen? Ben je überhaupt in Turkije geweest? Er zijn genoeg moslims die frauderen maar het verschil is in de meeste islamitische landen kan je je vrijkopen van elke beschuldiging. Ooit een Marokko geweest?? die agenten laten je gaan als je ze 20 euro geeft maakt niet uit wat je hebt gedaan. Jij zou eens het boek moeten lezen van Mohammed Rasoel Land der naïeve dwazen. Want kennelijk ben jij er eentje.

GinoPietermaai | 09-06-10 | 00:33

@GinoPietermaai,
Ik zal het nog even posten: "Behar et al6 reported R-M17 to be the dominant haplogroup in Ashkenazi Levites (approx52%), although rare in Ashkenazi Cohanim (1.3%) and Israelites (4%). R-M17, the most common haplogroup in Eastern Europe, was suggested to have originated and started to expand in the Ukraine, probably in a Paleolithic population after the Last Glacial Maximum about 13 000 years ago."
Europese Joden komen dus uit de Oekraïne en dat al zo'n 13000 jaar geleden.
Voor navraag kan je terecht bij de volgende Joodse wetenschapper: Correspondence: Dr M Faerman, Department of Biological Anthropology and Ancient DNA, Faculty of Dental Medicine, Hebrew University, POB 12272, Jerusalem 91120, Israel. Tel: +972 2 6757608; Fax: +972 2 6757451; E-mail: marinaf@pob.huji.ac.il

YeshivaRosenbaum | 09-06-10 | 00:14

@Mokum Kosher: wie praat hier eigenlijk poep?
"Van de drie grote openbaringsgodsdiensten is er slechts éém die segregatie, haat en racisme in de hand werkt."
Gèk is het niet... dat alle pro-Israël lobbyisten vrijwel altijd verwijzen naar obscure blogjes en zich o.a. baseren op dubieuze clubs als het CIDI etc. etc. Hoe komt het dat Joods Nederland nou nooit eens het advies geeft aan Nederlanders om eens een maandje de Engelstalige website van de Israëlische krant Haaretz te gaan volgen? Of om mijn part de Jerusalem Post? Dan kan Nederland zien dat er maar één gevaarlijke godsdienst bestaat.... en dat is het Judaïsme. Hoeveel Israëlische politici zijn er onderhand voor fraude aangeklaagd? En hoeveel Joodse fraudeurs zijn er onderhand op Wall Street gearresteerd en aangeklaagd? Ik ben eerlijk gezegd nog nooit een Moslim zwendelaar tegengekomen maar daarentegen wel veel Joodse zwendelaars. Hoe zou dat komen Mokum Kosher?

YeshivaRosenbaum | 09-06-10 | 00:09

YeshivaRosenbaum | 08-06-10 | 23:22
Kennelijk snap jij een dergelijk onderzoek niet. Y-chromsome zijn onderzocht die de vader overbrengt naar de zoon. Hoe kan je dan zeggen dat ze geen legitieme Joden zijn? Ik zal het even uitleggen, de zoon van Ataturk trouwt met een Joodse vrouw en ze krijgen kinderen. De kinderen zijn automatisch Joods. Maar dat wil niet zeggen dat de vrouw niet uit Israel komt. Tevens kan de Y-chromosome die Ataturk in zijn nakomelingen achterlaat helemaal getraceerd worden tot in de prehistorie. Maar dat wil niet zeggen dat er toen al Joden waren. Kun je het nog volgen? Dat is het verschil met het Joodse volk en jouw volk. Bij de Joden bepaalt de vrouw je etniciteit en niet de man.

Nu wil ik nog terug komen op jouw opmerkingen van de links. De eerste link is helemaal niet hetzelfde onderzoek. Hoewel ze erg op elkaar lijken en de onderzoekers dezelfde personen zijn zijn sommige bevindingen anders. Als je het jezelf gemakkelijk wilt maken kun je altijd kijken naar de datum van publicatie.
Vervolgens heb ik nog opmerkingen op hetgeen wat jij quote dat stuk kan ik niet terug vinden in de 2e link die ik je heb gegeven. Misschien doe ik iets fout, maar zelfs met de zoek functie kan ik jouw stuk niet terug vinden. Tevens wil ik je ook erop wijzen dat de Joden vanuit hun religie zelf denken dat de aarde maar 7000 jaar oud is. Dus 13000 jaar geleden?? Dat lijkt mij niet... Ik zal je nog wat vertellen het getal 13000 komt helemaal niet in het onderzoek voor...

Dus je hebt alles behalve gelijk. Ik stel voor dat je mijn vorige posts nog even goed naleest en een cursus Engels gaat volgen. Ik weet uit ervaring dat de meeste moslims toch moeite hebben met Engels en dat blijkt maar weer.
Fijne avond.

GinoPietermaai | 09-06-10 | 00:03

@YeshivaRosenbaum | 08-06-10 | 23:47: OMG wat praat jij een poep zeg. Alsof Israel er op uit is om de halve wereld te omvatten. Alsof de Joden er op uit zijn om de wereldbevoling Joods te maken. Laat ik het zo zeggen. Van de drie grote openbaringsgodsdiensten is er slechts éém die segregatie, haat en racisme in de hand werkt. Allemaal weten we dat dat islam is. Waarom? Rome en het Vaticaan is toegankelijk voor elke atheist of andersgelovige. Jeruzalem is toegankelijk voor elke atheist of andersgelovige. Mekka? Mekka is slechts toegankelijk voor moslims. Betrapte niet moslims worden ter dood veroordeeld. Als het vaticaan zou sluiten voor moslims dan zou de wereld schande spreken. Maar over Mekka wordt gezwegen. Dat is dan opeens cultuur en moeten we respecteren. Achterlijkheid en haat hoef ik helemaal niet te respecteren. Zoals GinoPietermaai al zei. Je kan wel aankomen met je mooie verhalen over Ashkenasie, maar het gaat via de moederskant. Dus inderdaad, hele groepen kunnen opeens Joods worden als er slechts een Jodin naar dat gebied reist en kinderen krijgt. Dan nog hebben ze de link met Israel en de tempel. Net zoals moslims altijd de band zullen houden met die stad van haat en discriminatie en racisme Mekka. Zo simpel kan het zijn. Ga jij nu maar lekker gefrustreerd naar bedje toe. Ik stuur je binnenkort wel de groeten uit Tel Aviv.

Mokum Kosher | 08-06-10 | 23:56

@Mokum Kosher,
Jij stelt: "Het hoort niet alleen het huidige Israel te omvatten, maar ook delen van Turkije en de Oekraïne. Een groter Israel... mooi.. Laten we dat morgen eens op de agenda zetten." Gut zeg... als ik zou stellen dat de Joden het Midden-Oosten willen veroveren en willen streven naar het bezetten van de hele wereld.... dan ga jij anti-semitisme roepen en je beklagen bij Joris' GeenStijl. Maar goed, ik weet nu dat ik je dus eerdaags naar de Oekraïne kan sturen als je teveel praatjes krijgt hè hè.

YeshivaRosenbaum | 08-06-10 | 23:47

@YeshivaRosenbaum | 08-06-10 | 23:28: Lobroek! Wat wil je nou? Moet ik nou een enkeltje Israel kopen of een enkeltje Oekraïne? Make up your mind! Enne, laat MK nu net lekker roots hebben in Israel. Jouw super boeiende verhaal gaat niet op voor mij. Uiteindelijk komen we allemaal uit Afrika. Jij ook. Dus als we op die toer gaan, moet iedereen maar zijn mond houden en Afrika claimen. Ja toch? Wat jouw verhaal eigenlijk verkondigt is dat Israel een stuk groter hoort te zijn. Het hoort niet alleen het huidige Israel te omvatten, maar ook delen van Turkije en de Oekraïne. Een groter Israel... mooi.. Laten we dat morgen eens op de agenda zetten. Voor nu... lailah tov iedereen en mazzal.

Mokum Kosher | 08-06-10 | 23:42

@Mokum Kosher: dus jij gaat dit jaar naar de Oekraïne, naar je roots zoeken en gaat daar een klaagmuur metselen? Of ga je meteen de kolonist uithangen in de Oekraïne?

YeshivaRosenbaum | 08-06-10 | 23:28

@GinoPietermaai,

De eerste link die je verschaft betreft exact hetzelfde wetenschappelijke onderzoek; kortom je bent niet eens in staat om goed te lezen... of je wil niet goed lezen.

Voorts over de Ashkenazi Joden, ik citeer uit het onderzoek waar je tweede link naartoe linkt, quote: "Ashkenazim were found to have a significantly higher frequency of the R-M17 haplogroup compared with Sephardic and Kurdish Jews.4, 5 Interestingly, Behar et al6 reported R-M17 to be the dominant haplogroup in Ashkenazi Levites (approx52%), although rare in Ashkenazi Cohanim (1.3%) and Israelites (4%). R-M17, the most common haplogroup in Eastern Europe, was suggested to have originated and started to expand in the Ukraine, probably in a Paleolithic population after the Last Glacial Maximum about 13 000 years ago.5, 7"

Ofwel.... Joodse onderzoekers stellen dat Ashkenazi Joden 13.000 jaar geleden al in de Oekraïne leefden. Oehhhh... ooh? Inderdaad ja, ik had gelijk... Europese Joden claimen valselijk dat ze uit Israël komen.

YeshivaRosenbaum | 08-06-10 | 23:22

Tsja, ook eens vluchtig gekeken naar kiekjes van een markt in een "Gaza";
Schokkende diepe armoede inderdaad, te vergelijken met de bovenstaande foto's. Bananen hebben ze plenty op de bewuste foto's dus dat kan niet het probleem zijn.
arizona.indymedia.org/uploads/2009/11/...
.
Dus excuusmohammed, doe eens kijken naar deze pica's.
Frau Kaakklem, Anja en die gestoorde friese Pot moeten terstond afreizen on de grote nood hier te lenigen. En neem Gretta alstublieft ook mee.
www.google.nl/images?as_q=market++gaza...
.

said_fred | 08-06-10 | 23:22

@GinoPietermaai | 08-06-10 | 22:39: Subliem gewoon weg. Subliem!~+20 matzes voor jou vanavond.

Mokum Kosher | 08-06-10 | 23:08

Ruskie links onderaan werken dus nie, awel zulle, ze staan dus wel op bovenstaande url

said_fred | 08-06-10 | 22:57

Ten eerste vindt ik op mijn beurt een excuusmohammed van GL op zich al ongeloofwaardig en ik het zou mij ook geen moment verbazen als ie zomaar wat blèrt. Geen enkel woord van verklaring of niets.
.
Stumperdts die schijnheilig kijkend beweren dat koolzuurgas uitgestoten door de mens drastisch verandert hoort in een inrichting want te gek om los te lopen.
.
Maar we hebben nog een vertaling van de rus in deze;
translate.google.com/translate?js=y&am...
.
"Dat is niet bezet door de Israëli's het kwaad, en zo bezorgd over gejammer in de blokkade van de Palestijnen van de Islamitische landen zijn slechter af? Bijvoorbeeld in Algerije, Syrië, Indonesië, Egypte, Marokko, Pakistan, Soedan, Jemen en anderen. Strange - er zijn geen Israëli's, en het leven crap. Kunnen ze niet uit?
Maar degenen die niet vertrouwd zijn met het Midden-Oosten realiteit zal worden handiger om het niveau van leven te evalueren "slavernij" van de Palestijnen in vergelijking met de levensstandaard van de landen die vroeger deel uitmaken van de Sovjet-Unie.
Turkmenistan, Kirgizië, Oezbekistan, Moldavië, Tadzjikistan. Het is ook interessant dat slechts een stap boven de Palestina ligt (99 th) Azerbeidzjan.
Maar laten we eens kijken naar de beelden van de Palestijnse forums, waar we de hongerende Palestijnen en het volledig ontbreken van voedsel in Gaza.
www.paltoday.ps/arabic/News-64161.h www.paltoday.ps/arabic/News-64161.h tml TML
www.paldf.net/forum/showthread.p www.paldf.net/forum/showthread.p hp?t=470096 HP? t = 470096
www.paldf.net/forum/showthread.p www.paldf.net/forum/showthread.p hp?t=519357 HP? t = 519357
fatehforums.com/showthread.p fatehforums.com/showthread.p hp?t=240512 HP? t = 240512

said_fred | 08-06-10 | 22:54

YeshivaRosenbaum | 08-06-10 | 21:44
Ten eerste ben ik niet Joods, ik ben christelijk opgevoed. Je bent pas Joods als je moeder Joods is. Maar het is duidelijk uit jouw antwoord dat jij een moslim of moslima bent. Het feit dat je spreekt over Joods-religieuze sprookjes is wel apart, aangezien de Koran de Tora erkent als HET boek. Vervolgens beamen zij ook dat wat er in het boek staat waar is.
Hoewel je inderdaad met een interessant stuk op de proppen komt, merk ik dat je engels niet van hoog niveau is(of je leest over een stuk heen). Want in dat stuk zeggen ze duidelijk "hypothesize" oftewel ze speculeren. Dat is ook logisch want ze praten hier over de Y-chromosome die alleen mannen over brengen vader op zoon. Maar zoals iedereen weet je bent pas Joods als je moeder Joods is.
Waardoor het onderzoek ook geen definitieve conclusie kan trekken wat dat betreft. Tevens is dit onderzoek al 9 jaar oud en zijn er ook 2 recentere onderzoeken geweest die ook andere conclusies trekken eetje uit 2003 www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1... en een uit 2005 www.nature.com/ejhg/journal/v13/n3/ful...
Daar trekken ze andere conclusies en zeggen ze zelfs dat 4% procent van de Asjkenazische joden afstammeling van Levi zijn (levieten dus). Nogmaals ze hebben de onderzoeken alleen uitgevoerd om te onderzoek wie de grootvader is om een bepaalde stam aan te wijzen. Niet om te kijken of ze legitieme Joden zijn daarvoor leent de Y-chromosome niet.

Daarmee is het verre van een feit, laat staan een onmiskenbaar feit. Ik stel voor dat je nogmaals de stukken doorneemt. Vervolgens een objectieve conclusie probeert te trekken(hoewel dat voor een moslim erg moeilijk zal zijn).

GinoPietermaai | 08-06-10 | 22:39

@GinoPietermaai,

Ik geloof zeker dat je Joods bent omdat je klaarblijkelijk in de Joods-relgieuze sprookjes en mythen gelooft. Jij wenst bewijzen en onderbouwing van mijn bewering dat Joden in het Neolithicum naar Israël zijn afgedwaald en zich daar tussen de Palestijnen hebben gesettled en dat Ashkenazi Joden nimmer in Israël hebben gewoond?
Klik op deze link www.cell.com/AJHG/abstract/S0002-9297%... en klik dan aan de rechterzijde op 'Article Information' Full Text with Large Figures.
Over Ashkenazi Joden stellen de Joodse wetenschappers het volgende:
"Ashkenazi Jews consolidated into a distinct ethnicity in Germany during the Middle Ages and spread eastwards to Poland and Russia in the 13th century (Ben-Sasson 1976). Previous studies of Y chromosome polymorphisms reported a small European contribution to the Ashkenazi paternal gene pool (Santachiara-Benerecetti et al. Santachiara-Benerecetti et al., 1993 A Santachiara-Benerecetti, O Semino, G Passarino, A Torroni, R Brdicka, M Fellous and G Modiano, The common Near Eastern origin of Ashkenazi and Sephardi Jews supported by Y-chromosome similarity, Ann Hum Genet 57 (1993), pp. 55–64. View Record in Scopus | Cited By in Scopus (46)1993; Hammer et al. 2000). In our sample, this low-level gene flow may be reflected in the Eu 19 chromosomes, which are found at elevated frequency (12.7%) in Ashkenazi Jews and which are very frequent in Eastern Europeans (54%–60%; Semino et al. 2000). Alternatively, it is attractive to hypothesize that Ashkenazim with Eu 19 chromosomes represent descendents of the Khazars, originally a Turkic tribe from Central Asia, who settled in southern Russia and eastern Ukraine and converted en masse to Judaism in the ninth century of the present era, as described by Yehuda Ha-Levi in 1140 a.d."

Dit stellen dus Joodse wetenschappers en deze zijn betaald door het Israëlische Ministerie van Onderwijs en Cultuur. Dit zijn de onmiskenbare feiten! Europese Joden hebben nooit in Israël gewoond en daarom zijn Joodse claims op Israël gewoon vals!

YeshivaRosenbaum | 08-06-10 | 21:44

@YeshivaRosenbaum | 08-06-10 | 20:05
Het klopt dat de Palestijnen als volk nooit hebben bestaan. Waar jij het over hebt zijn de verloren stammen. Wat de joden bedoelen met de verloren stammen zijn de 12 stammen van Israel die nakomelingen zijn van de 12 zonen van Jacob (later ook Israel genoemd). Een van de zonen van Jacob is Juda zijn afstammelingen zijn joden. Wat er met de overige stammen zijn gebeurd is veel speculatie over. Maar het merendeel zit in Europa, veel mensen geloven dat de Nederlanders afstammelingen zijn van Zebulon. Wat wel zeker is, is het feit dat de Arabieren niet bij de 12 stammen horen. Zij stammen af van Ismael, de zoon die Abraham kreeg van zijn Egyptische slavin.

Jij haalt bepaalde dingen door elkaar en noemt ze vervolgens onmiskenbare feiten. De Joden bestonden nog niet in het tijdperk van het Neolithicum. Simpel weg omdat Juda nog niet was geboren, dus dan kan je ook nog niet over joden spreken.
De Asjkenazische joden kennen wel degelijk hun oorsprong in Israel. Nadat het overgrote deel van de joden als slaven door de Romeinen naar Europa zijn gehaald klopt het wel dat er genoeg generaties zijn die nog nooit in Israel hebben gewoond.

Je beweert dat de "Palestijnen" langer in Israel woonden dan de joden. Maar Karl Marx en Mark Twain beweren toch iets anders in de 18e eeuw. Gezien het feit dat in die tijd deze hele conflict niet bestond, noem ik dat wel objectieve berichtgeving.
Ik weet niet waar jij je informatie vandaan haalt, maar kom dan wel gelijk met bronvermeldingen zoals ik ook heb gedaan.

GinoPietermaai | 08-06-10 | 21:07

de grens met egypte is open. daar kunnen ze hun spullen halen. maar goed, een pvv-site als gs ziet die logica ook niet.

JohanDeVierde | 08-06-10 | 21:01

weet je, ik heb de hoop opgegeven in dit conflict. de haat zit bij de verschillende bevolkingsgroepen verankerd in het geloof. aangezien geen van de twee partijen zomaar haar geloof opgeeft, zal dit tot in de eeuwigheid voortduren.

enige oplossing: het hele gebied Nuken

petethemeat1 | 08-06-10 | 20:44

Er zouden best foto's bij kunnen zijn van Ramallah. Alleen van de foto's waarbij je zee ziet weet je als buitenstaander dat het Gaza is.
Overigens geldt de Israelische blokkade o.a. niet voor voedsel en geneesmiddelen, dus het zou best een markt in Gaza kunnen zijn.

Ulle Ruttelflut | 08-06-10 | 20:33

@YeshivaRosenbaum: Oh nu ben ik opeens een zionistische haatprediker. Wat een nageboorte ben jij zeg. Echt om te lachen. Het is overigens.."zoals jij" en niet "zoals jou" maar ja wat weet deze Jood nu? Leer normaal schrijven. De wereld heeft altijd op Joden gepoept. Ook zonder Israel deden ze dat. Daar is geen reden voor nodig bij mensen zoals YeshivaRosenbaum. Zoals ik al zei.. kritiek op Israel is prima. Maar dan wel in balans. Demonstreer ook eens tegen de ellende die gebeuren in Arabische landen. Maar nee, jij roept meteen dat ik dan een zionist ben. Wallah! Ik hoop je een keer tegen te komen met je enkeltje treinreis.. grapjas.

Mokum Kosher | 08-06-10 | 20:33

@Mokum Kosher
Jij schreef: Zolang dat niet gebeurt poep ik op die zogenaamde vredesactivisten.
De hele wereld begint onderhand, vanwege de racistische politiek van Israël, weer op Joden te poepen; dus dat is wat jij graag wenst. Als ik jou was, dan zou ik de treinkaartjes voor een enkele reis Israël alvast maar kopen. Zionistische haatpredikers zoals jou zijn we hier in het beschaafde Nederland namelijk liever kwijt dan rijk.

YeshivaRosenbaum | 08-06-10 | 20:28

@@YeshivaRosenbaum: Oh ja, vergeet ik dit nog. Want moslims en Palestijnen zijn geen racisten? Die hebben alles lief wat niet Palestijns is, zolang het maar geen Jood is??? En dan ben je niet racistisch? Beetje krom niet? Kijk MK heeft geen problemen met kritiek op Joden en op Israel, maar het moet wel objectief zijn. En het probleem vandaag de dag is dat dat zeker niet het geval is. Moslims doden Moslims of kaffirs en jullie zwijgen. Israel doodt een Palestijn en de hele wereld rouwt... Demonstreer tegen Israel, maar dan ook tegen Hamas en Hizbollah en al die andere Arabische machtswellustelingen die over de ruggen van hun eigen mensen gaan. Zolang dat niet gebeurt poep ik op die zogenaamde vredesactivisten.

Mokum Kosher | 08-06-10 | 20:22

@YeshivaRosenbaum: Tuurlijk mijn beste. Misschien voelden deze agenten zich niet bedreigd en vreesden zij niet voor hun leven.. Kom op zeg wat een vergelijking. Een steen naar je hoofd om tien man met knuppels en messen die op je staan in te hakken. Jouw Rosenbaum heeft wat water nodig volgens mij.

Mokum Kosher | 08-06-10 | 20:19

Dan het echte controleerbare nieuws! Vandaag maakte de Israëlische media melding van het volgende: extremistische Joodse kolonisten vielen in de bezette Palestijnse gebieden het Israëlische leger aan en begonnen ze politieagenten met stenen te bekogelen. Wat klopt er hier dan niet? Klaarblijkelijk mogen Joodse kolonisten de Israëlische politie wèl met stenen bekogelen en worden ze niet, gelijk aan situaties met Palestijnse kinderen of Turkse vredesactivisten, door hun hoofd geschoten. Israël is dus een racistische boevenstaat.

YeshivaRosenbaum | 08-06-10 | 20:09

@GinoPietermaai
Jij stelt dat de Palestijnen nooit als volk hebben bestaan? Hoe zit dat dan met de Joden die het toch maar altijd hebben over de verloren stammen? En hoe komt het dat een etno-genetisch onderzoek aangaande de geschiedenis van de Joden en Palestijnen, betaald door en in opdracht gedaan van het Israëlische Ministerie van Onderwijs en Cultuur, door jullie stil wordt gehouden en welke wetenschappelijk onderbouwd heeft aangetoond dat de Joden in het tijdperk van het Neolithicum ca. 12.000 jaar geleden, in het gebied wat nu Israël heet zijn neergestreken terwijl die groepen Joden afkomstig waren uit de noordelijke delen van de Caucasus en westelijk-Irak. Ook maakt die studie helder en onmiskenbaar dat de zogenaamde Ashkenazi Joden, die voornamelijk in West-Europa en Rusland te vinden zijn, nimmer in het gebied hebben gewoond wat nu Israël wordt genoemd. Dat zijn de onmiskenbare feiten. De Palestijnen wonen al langer dan de Joden op en in dat gebied, zo stellen Joodse wetenschappers.

YeshivaRosenbaum | 08-06-10 | 20:05

en op het platteland zal je deze foto's niet kunnen maken.
backpack | 08-06-10 | 13:09
1 keer raden waar deze producten vandaan komen.

XaaD666 | 08-06-10 | 20:04

Dit zijn foto's van vorig jaar tijdens de ramadan in de Palestijnse gebieden. Minstens een jaar oud dus.

Democratuur | 08-06-10 | 19:59

De echte hoax hier is het wereldbeeld van GS, maar goed die spinnen gewoon verhalen die het meeste Sony klicks opleveren. De gast voor mij is helemaal de weg kwijt.
Een democratie is niet we stemmen en gedragen ons democratisch, maar dan alleen als je ook een jood bent, de rest van de internationale en democratische regels lappen we aan ons keppeltje.

medvjed | 08-06-10 | 19:57

De markt.. van alle markten thuis!

Lynnerd | 08-06-10 | 19:50

Wat ik altijd grappig vind is het feit dat mensen Palestijnen als een volk zien. Palestijnen bestonden 100 terug niet. Ze hebben niet hun eigen taal, ze hadden vroeger ook geen koning of sultan of een sjah of iets dergelijks. Ze hadden geen historie totdat de joden weer terug kwamen naar HUN land. Het land waar ze uit verdreven waren door de Romeinen en vervolgens werden ze als slaven verkocht. Het land wat ooit van HUN was ja en die ze tegen hoge prijzen hebben moeten kopen van de nomadische Arabieren die daar toevallig waren. Mark Twain die in de 19e eeuw in Israel was beschreef het land als een verlaten plek. Alleen Jerusalem was bewoond in die tijd en tweederde van de bevolking bestond toen al uit joden. Dit staat in een rapport van de New York Tribune uit 1854 geschreven door Karl Marx. Het overgrote deel van de "Palestijnen" trokken naar Israel toe omdat de toestroom van joden voor werkgelegenheid zorgde. De joden kwamen al voor WOII in grote getale naar Israel om vervolging te voorkomen.

Wat nog belachelijker is is het feit dat de moslims Jerusalem beschouwen als 3e heiligste stad. Terwijl ze weinig interesse in Jeruzalem hadden toen de moslims daar de baas waren.

Waar ik ook graag op wil reageren is het feit dat mensen zeggen dat Israel afhankelijk is van Amerika terwijl het andersom is. Superieur Amerikaanse wapens? De joden zijn een slim volk de meeste wapens ontwikkelen ze zelf. De tanks die ze kopen worden voornamelijk na aankoop gestript en daarna maken ze het beter. Hetzelfde doen ze met de gevechtsvliegtuigen die ze kopen. Amerika koopt hun overgrote deel van hun munitie voor verschillende wapens in Israel. Tevens is Israel een land die veel octrooien bezit in het algemeen. Dus voor geld en wapens hoeven ze echt niet bij Amerika te gaan bedelen dat hebben ze in overvloed. Vergeet ook niet dat de atoombom een joodse uitvinding is.

Nu even terug naar het Gaza conflict. Ik denk persoonlijk dat de mensen in Gaza het beter hadden onder Israëlische bezetting dan onder die van Hamas. Hamas heeft met geweld controle over Gaza genomen vandaar dat ik het bezetting noem. Israel kwam de Palestijnen tegemoet om de bezetting op te heffen en de joodse nederzettingen op te ruimen. In plaats van goodwill te kweken kregen ze raketten om de oren. Wat wil je anders met een organisatie die uitroeiing van jouw land en volk in de statuten heeft staan?

Nee mensen in Gaza komen echt niet om van de honger. Mocht dat wel zo zijn dan ligt het aan hamas die hulpgoederen verpatsen om wapens te kopen.
De zogenaamde boten met vredesactivisten hadden 1 missie en dat was provoceren. Als die mensen echt vredesactivisten zijn, waarom gaan ze niet met een bootje hulp bieden aan mensen in N-korea??
Ik denk dat ze het daar beter kunnen gebruiken. Maarja dat doen ze niet want de grote leider daar torpedeert zo'n boot zonder er 3 keer erover na te denken.
Hetgeen wat de Palestijnen doen in Israel is misbruik maken van hun goedheid, daar zijn ze heel kundig in.

Zelfs als neutrale waarnemer met een IQ boven het gemiddelde kamertemperatuur weet dat de Palestijnen/moslims zelf verantwoordelijk zijn voor dit conflict. Maar laten we dit ook mondiaal gaan bekijken. Men neemt het Tsjetsjeense confict, het Bosnische conflict, de situatie in Indonesië m.b.t. tot de Molukken en alle Afrikaanse landen waar christenen en niet-moslims beestachtig worden afgeslacht. Stel ik mezelf de vraag: Zie ik hier een trend of zie ik dat niet? Waar zijn eigenlijk alle moslims die het geweld van hun broeders veroordelen? Precies die zijn er niet.

Nee als ik moet kiezen tussen een democratische westerse beschaving of een Islamitisch dictatuur dan kies ik toch voor de westerse beschaving. Ik ben zelf meerdere malen naar Israel geweest (nog voor de tweede intifada) en het is een prachtig en prima land.

GinoPietermaai | 08-06-10 | 19:06

In Ramallah te eten ??... Korte uitleg ; In Gaza is Hamas aan de macht = Fanatieke terroristen bende.. blokkade.. honger.. ach en wee, wij zijn het slachtoffer (wel raketten kopen, maar geen vreten), en je hand op houden voor Syrie en Iran. Ramallah is op de West Bank is Palestinian Authority.. ook kloatzakjes, maar Abbas probeert het tenminste, en waarempel.. er is eten.. Noem eens 1 land dat Islamitisch is, met vrijheid en democratie... Zelfs de palestijnen zijn onderling verdeelt... En de joden zijn samen 1 volg... Hmmmm... denk denk.. wie is nu de achterlijke cultuur (Allah boven alles.. want we kunnen altijd het westen en de Joden de schuld geven, of nog beter naar Nederland "vluchten" en onze hand ophouden)

Dutch-India | 08-06-10 | 18:40

Ramallah, klapgod, schopboeddha...

jimbrowski | 08-06-10 | 18:19

Als Palestijnen Nederlanders waren geweest denk ik dat we er op de achterkant van een bierviltje binnen een kwartier een oplossing zouden hebben met de Israeli's.

Flashheart | 08-06-10 | 18:17

Gewoon KLATSBOEM staat oprichten en genocide plegen, werkt veel beter, dat moeten ze in het MO wel weten onderhand. Niemand die je natijd een proces aan de broek smeert, want die zijn allemaal hatstikke deaud.

O2Consumer | 08-06-10 | 18:07

Nou ik ben atheïst dus geloof geheel niet in goden, maar ik vind het er zo langzamerhand wel ernstig op beginnen te lijken, dat omdat de Joden in de oorlog massaal zijn afgeslacht door de Duitsers. De Joden zelf een zondebok zochten voor hun frustraties en problemen die daaruit voortkwamen. En de Palestijnen betalen nu daarvoor de rekening... al jaren... Tuurlijk gooien ze met stenen en blazen ze zich op in bussen en markten. Maar een tijdje terug heb ik een docu gezien op tv over hoe mensonterend die Joodse militairen omgaan daar met alle Palestijnen... vrouwen en kleine kinderen die dagen hadden gelopen en gewoon doodleuk werden gefouilleerd niets bij zich hadden wat niet mocht maar daarna toch vrolijk in de stromende regen werden weggestuurd bij de checkpoints van Jeruzalem. Nee sorry... ik heb niets met een vrouwonterend geloof als de Islam maar die Joden kunnen er ook wat van... vlak ze a.u.b. niet uit. Een beetje pot verwijt de ketel verhaal daar... en daarom gaat het ook nooit goed komen daar hoor. Dit is al duizenden jaren zo en gaat ook nog duizenden jaren zo blijven... Want al die mensen (Joden & Moslims) leven geestelijk in een tijd dat sprookjes nog bestaan, dan kom je ook echt geen steek verder natuurlijk.

Ðystopia | 08-06-10 | 17:55

Als iedereen de wapens neerlegt heb je vrede en gaan de grenzen open. Maar dat willen Hamas, Turkije, Syrië en Iran nu juist NIET! Die hebben maar één doel: Israël vernietigen. En de rest van de wereld staat erbij en kijkt ernaar - net zoals bij de opkomst van het fascisme destijds.

PG4161 | 08-06-10 | 17:49

Ik heb toch wel een beetje respect voor de Hamas. Ze geven precies zoveel goederen vrij dat zij optimaal kunnen cashen op de goederen. Net zoals de Nederlandse gemeenten doen met bouwgrond. Ook zij cashen maximaal. Of jullie moeten 230.000 euro voor een stukje bouwgrond normaal vinden. Zo zie je maar dat de Hamas ongeveer even slecht is als de Nederlandse overheid, en dat is bar en boos.

datzitzo | 08-06-10 | 17:46

@ Mokum Kosher | 08-06-10 | 14:49
Laat Israel gewoon het van palestijnen gestolen land teruggeven.
Is het probleem zo opgelost.
Je kan toch niet ontkennen dat ze het land gestolen hebben?
Ach, dat kan je vast ook nog wel.

dixkix | 08-06-10 | 17:29

Of markt op Rotterdam, lijkt allemaal zo op elkaar....

MB79 | 08-06-10 | 17:18

Foto is nep, het is genomen op de "Haagse markt" LOL

roodisgroot | 08-06-10 | 17:10

Mokum Kosher | 08-06-10 | 16:31 : jammer, maar je faalt wederom. Doelpunt is ongeldig verklaard, er waren te weinig spelers op het veld. Wedstrijd geschorst. Ja, dat die Palestijnen ook Israelische kinderen vermoorden is natuurlijk niet heel erg lief, dat kan iedereen ze ook kwalijk nemen. Feit blijft nog steeds onveranderd dat de Joden geen eigen land HADDEN (en Nederland WEL!) in de tijd dat Israel gesticht werd. Ongeacht de voorgeschiedenis van het stuk land dat de Joden toegewezen KREGEN door 'ons', zijn ze en masse teruggekeerd naar een plek die op dat moment door anderen in gebruik genomen was. TERUGGEKEERD he. Aangezien je zo veel van vergezochte vergelijkingen houdt: als ik een jaar of 5 niet in mijn huis kom, is de kans redelijk aanwezig dat het is gekraakt. De krakers zijn schuldig omdat ze MIJN eigendom betreden hebben. Nu wijst de overheid, de gemeente zo je wil, mij het huis van de buren toe. Ik trap vervolgens de buren hun huis uit, omdat ik 'ooit' ook in die straat gewoond heb en er 'dus' recht op heb, en vind het vervolgens heul vreemd dat de buren gaan lopen rellen ??

Popiejopie79 | 08-06-10 | 17:01

Ik herinner mij levendig de videobeelden ten tijde van de brest in de Egypte/Gaza grens. De goederen die van Egypte naar Gaza werden versleept waren écht wel primaire behoeften hoor: kamelen, motoren, fornuizen, ... levensmiddelen? Mmhmm... niet dus.

Tricephalus | 08-06-10 | 16:58

TM | 08-06-10 | 15:50
Volgens mij heb jij geen oog voor het grotere plaatje.

Het punt is gewoon, wanneer is een stuk land van iemand? Elk stuk land is een keer veroverd in de geschiedenis, en daar zijn bepaalde bevolkingsgroepen de dupe van. Jij gaat er gemakshalve maar vanuit dat de huidige grenzen de juiste zijn, want tja 'wie kijkt er nu verder terug dan 100 jaar? mij een rotzorg'.
Het feit dat Joden overduidelijk bestaan, geeft (voor mij) bestaansrecht aan een Israelische staat. Natuurlijk is de positie in het midden-oosten wat ongelukkig, want respect kennen ze daar niet.

Maar op het moment dat je Nederland met haar bevolkingsdichtheid gaat vergelijken met een zandvlakte, ben je denk ik het spoor al bijster geraakt.

O2Consumer | 08-06-10 | 16:56

Ze verkopen geen varkensvlees,terwijl ze er genoeg hebben.Raar.

fleurtje | 08-06-10 | 16:56

Hij herkent dus duidelijk de markt van Ramallah. Aan dat éne gebouw daar rechts bovenaan veronderstel ik.

Tricephalus | 08-06-10 | 16:54

@Mokum Kosher | 08-06-10 | 16:40 : Omdat die situatie werkelijk Vol-Ko-Men anders is, en ik niet van plan ben om een enorme oeverloze discussie te voeren over bezetting in het algemeen. Je kunt de bezetting van Nederland in 1940-1945 ook niet vergelijken met de bezetting van Haiti door de Amerikanen. Al die situaties zijn anders, al is het alleen maar vanwege het wel of niet aanwezig zijn van religieuze faktoren.

TM | 08-06-10 | 16:46

Mokum Kosher | 08-06-10 | 16:36 : Duitsland en Polen is een compleet ander verhaal. Dat ging trouwens al terug tot Pruisen etcetera en was een zaak die een jaar of 80 heeft gespeeld. Het gelul over 'het recht op Israel' is iets waar men zaken bijhaalt die millennia teruggaan. Op die manier kan ik vast en zeker ook wel het recht op Indonesie, Japan enz enz claimen. Is ook ooit eens door ons bezet geweest.

Dat men in Jordanie(en in Syrie trouwens) de Palestijnen niet meer wilde hebben kwam omdat het verzet tegen Israel vanuit die landen werd georganiseerd, en men bang was dat Israel - met superieur Amerikaans wapen materiaal zou binnenvallen. Iets, dat Israel trouwens al vaker heeft gedaan want niet iedere oorlog die daar gevoerd is is begonnen door de Arabieren.


Dat ze nog steeds in tentenkampen wonen is naar, maar als je jezelf goed inleest in de materie dan komt dat a) omdat men het gevoel heeft dat als men huizen gaat bouwen en daarin trekt, men impliciet toegeeft aan Israel's bezetting, en b) omdat de meeste huizen DIE er gebouwd worden net zo vrolijk weer worden platgegooid door een paar Israelische jagers.

Het is erg gemakkelijk om een karikatuur van de situatie te maken, en dat doet men dan ook al meer dan 40 jaar. En daar wordt ik zo onderhand knap moe van.

En daarbij; denkt er hier ook maar iemand dat het geweld zal stoppen als Israel er nog meer bommen op flikkert?

TM | 08-06-10 | 16:44

@TM: Los zand? Waarom los zand? Als zij Palestina terug willen, waarom mogen wij dan niet wensen om Constantinopel terug te krijgen? Tyfus man, het westen heeft meer binding met Constantinopel dan de hele islam met Oost Jeruzalem. @Sjonnie dan toch nog. Ik kan mij niet herinneren dat de Nederlanders in hun strijd tegen de Spanjaarden kinderen vermoorden et cetera. Overigens, zie ik de stijd van de Joden en Israeliers meer als de stijd die Nederland streed tegen de vuige en smerige katholieke overheerser Spanje.

Mokum Kosher | 08-06-10 | 16:40

@sjonnie: Ik zeg één ding tegen jou.. SJONNIE!

Mokum Kosher | 08-06-10 | 16:38

@Mokum Kosher | 08-06-10 | 16:31 : Kun je er nog meer los-zand geschiedenis bijhalen? Israel, Palestina, Spanje, Nederland, Constantinopel. Zo kun je alles met spuug aan elkaar plakken.

@Klaboesterbeer | 08-06-10 | 16:31 : Ja. Of je gebruikt Google even(klik even op afbeeldingen en tik 'Gaza').

TM | 08-06-10 | 16:37

@TM: Dat zeg ik niet en heb ik ook nooit gezegd. Land waar Joden wonen is naar Arabieren gegaan en land waar Arabieren woonden is naar Joden gegaan. Zo is het na de 2e WO ook met Duitsers en Polen gegaan. Hoor je die er nog over zeuren? Feit blijft dat er meer dan 800.000 Joden rond 1948 verjaagd zijn uit de Arabische wereld. Die zijn allemaal opgenomen door Israel. De Naqba zegt dat er 650.000 Arabieren zijn verjaagd ten tijde van de wording van Israel. Wat hebben de Arabische landen met die mensen gedaan? Niets. Velen wonen nu nog in tentenkampen, omdat de Arabische landen weigeren die mensen op te nemen. Allemaal voor de propoganda tegen Israel en Joden. Feit blijft dat na elke oorlog mensen ontheemd raken. KUT en KLOTE, maar feit. DEAL with it... En met mij samen een oorlog uitvechten? Ik denk dat je hem zou winnen dan.

Mokum Kosher | 08-06-10 | 16:36

@Mokum Kosher: Ik hoop dat de Palestijnen en andere niet-Joden goed kijken naar onze bevrijdingsoorlog tegen Spanje, en zich bevrijden van de judeo-fascisten, of met andere woorden, van de kudtzionisten.

En als Israel vrede wil, trekken ze zich deze week nog terug naar de grenzen van het UN Partition Plan. Doen ze dat niet, is dat een uitnodiging tot regens van giftige kikkers, stinkende vissen, 120mm mortiergranaten en alle andere ongein waar kudtzionisten recht op hebben.

sjonnie | 08-06-10 | 16:34

Tinusutrecht | 08-06-10 | 15:52

<quote>U lult. Bent u er wel eens geweest?</quote>

Kijk wel mooi uit, de cultuur van het kromzwaard ligt mij niet zo erg.
Maar dat laat onverlet dat uw commentaar mij wel verbaast, aangezien ik ook nergens stel dat ik er zelf geweest zou zijn, maar dat mijn visuele kennis van het gebied afkomstig is van Google earth. Ik verwachte op mijn virtuele wereldreizen daar foto's van pure ellende en in elkaar stortende steden te zien, maar da's niet bepaald het geval. U kunt dit met een paar muisklikken ook zelf aanschouwen, dus ik zou zeggen: see for your self!

Klaboesterbeer | 08-06-10 | 16:31

@Popiejopie79: Je scoort?? Maar dan wel in eigen doel. Nederland is een land en Joden is een volk. Door dat laatste geef je dus al aan dat Joden wel degelijk recht hebben op een land. En Nederlanders zijn toch ook een volk? En Nederlanders hebben dus ook recht op een eigen land. En waarom Arabieren het niet kunnen verteren? Omdat al het land dat Arabieren uit naam van Allah ooit veroverd hebben tot de Uhmah behoort. Ook Spanje bijvoorbeeld. Dat Al Andalus willen ze te zijner tijd terug. Maar feit blijft wel dat ZIJ de Arabieren het veroverd hebben op de oorspronkelijke bewoners, zoals de Visigoten in Spanje en de Joden in Judea... De Arabische moslims zijn de daadwerkelijke veroveraars. En zij kunnen het niet hebben als mensen in opstand komen tegen hun fantastische religie en dan worden ze boos en moet iedereen dood. Vergeet niet dat Constantinopel pas in 1453 door de Ottomanen veroverd werd. Feit blijft, het is een westerse stad en er komt een dag dat WIJ het terugwillen. Zij Palestina terug wij Constantinopel. Oh jongen, je bent afgemaakt. Geen eens een kans op verlenging en strafschoppen. Gewoon dik ingemaakt door MK.

Mokum Kosher | 08-06-10 | 16:31

Mokum Kosher | 08-06-10 | 16:14 : Dus als iemand 'MAAR' 10% van het land steelt waar je al eeuwen woont dan is dat wel ok? As opposed to alles afpakken?

GodKolere, wat ben ik blij dat ik niet samen met jou een oorlog moet uitvechten zeg!

TM | 08-06-10 | 16:29

@Mokum Kosher | 08-06-10 | 16:14 : omdat Nederland een land is, en de Joden een volk zijn. *He shoots, and he SCORES!* +1 voor mij. Jij zegt: "de Arabieren konden het niet verteren in 1948 dat een stelletje kaffiers in hun Uhmah een gebied opeisten". Nee allicht, vind je 't gek? Waarom hadden ze dat moeten accepteren?

Popiejopie79 | 08-06-10 | 16:26

@Popiejopie79: Grapjasje dat je er bent.. Nederland hoorde ooit bij Spanje en vocht zich vrij. Waarom mogen Joden dat van jou niet doen? Waarom mogen Joden zich niet vrij vechten van jou en een eigen staat? Het heeft alles maar dan ook alles met Basken, Nederlanders, Vlamingen en Kroaten te maken. Wat jij ook over het hoofd ziet is dat het heus niet over dat stukje land gaat. Het gaat om controle. de Arabieren konden het niet verteren in 1948 dat een stelletje kaffiers in hun Uhmah een gebied opeisten. Check het maar. Van het Brits Mandaat ging meer dan 90% naar de Arabieren. De slechtste gebieden gingen naar de Joden. Zij gingen accoord de Arabieren niet. In 1948 bestonden er ook geen Palestijnen. Dat waren Egyptenaren (Yasser Arafat is in feite een Egyptenaar) en Jordaniërs. Na de Zesdaagse oorlog deden Egypte en Jodanië afstand van de Westelijke Jordaanover, Oostelijk Jeruzalem en Gaza. Er is dus geen sprake van bezet gebied, omdat de landen die het voor de herovering bezaten afstand hebben gedaan van die gebieden. Pas na 1967 was er opeens sprake van Palestijnen.. DAH! En wij denken maar dat die Arabieren dom zijn. Egypte en Jordanië zaten niet te wachten op die zogenaamde Palestijnen. Die aardige koning Hoessein heeft in de jaren zestig en zeventig meer dan 20.000 Palestijnen laten ombrengen. Waarom? Om toestanden zoals in Gaza te voorkomen. En dat is hem aardig gelukt. Het enige dat je Israel kwalijk kan nemen is dat het niet zo bruut en walgelijk opgetreden heeft als Jordanië in de stijd tegen Palestijnen. Als de Arabieren in 1948 accoord waren gegaan dan hadden de Palestijnen al 65 jaar een eigen staat gehad en hadden ze kans gehad op de wereldtitel het komende WK-voetbal. Maar nee... 90% is niet genoeg. De Arabs willen alles. Delen kennen ze niet in de Arabische cultuur.

Mokum Kosher | 08-06-10 | 16:14

@ Dr. Mabuse | 08-06-10 | 16:07
Volgens Groenlinks Ramallah, volgens de Palestijnen zelf Gaza.
Moeilijk wie je nou moet geloven.

Linkse Zakkenvuller | 08-06-10 | 16:08

Is het nou Gaza of Ramallah?

Dr. Mabuse | 08-06-10 | 16:07

Popiejopie79 | 08-06-10 | 15:52
Niks, maar dan ook niks begrijp je ervan

milky bar | 08-06-10 | 15:54

@TM | 08-06-10 | 15:50 : jij snapt 'm. +100 voor jou!

Popiejopie79 | 08-06-10 | 15:54

Klaboesterbeer | 08-06-10 | 15:51

U lult. Bent u er wel eens geweest?

Tinusutrecht | 08-06-10 | 15:52

@Mokum Kosher | 08-06-10 | 15:02 : gelukkig denk je blijkbaar niet zoveel, dus zit ik in de veilige zone. Nogmaals : het gaat er niet om wie er voor 1948 wel of niet woonden, het gaat erom hoe "dat" stuk land ingepikt is en de Palestijnen er verdreven zijn omdat die Israeliers zichzelf zo ontzettend zielig vinden. Ok, sommige Palestijnen zijn ook geen lieverdjes, maar HUN acties zijn moreel iets beter te verdedigen. En we HEBBEN het niet over Basken en Kroaten, we hebben het over Israeli's. Feit blijft, dat de Westerse wereld de staat Israel gesticht heeft. En dat had niet gehoeven. Geef zowel de Palestijnen als de Israeli's een eilandje in de Stille Oceaan respectievelijk de Atlantische Oceaan en laat ze daar lekker zitten, en verklaar Israel tot no-go area of tot nieuw testgebied voor Franse atoomproeven.

Popiejopie79 | 08-06-10 | 15:52

tzal de west over wel wezen ipv gaza, maar maakt niet veel uit. Moet je voor de grap eens googleearth laten inzomen op de gaza strook, met de fotootjes aan. Voldoet niet bepaald aan het beeld wat in het westen wordt geschetst van een door oorlog en honger totaal verwoest gebied. Lijkt meer op een door europeesche, amerikaanse en israelische subsidies in stand gehouden welvaartsstaat.

Klaboesterbeer | 08-06-10 | 15:51

dark light | 08-06-10 | 15:39
Je bedoeld dus dat het israel alleen maar om meer Lebensraum voor hun "1000-jaar Reich te doen is ? heb ik al eens eerder gehoord.

AnjaC RO | 08-06-10 | 15:50

@dark light | 08-06-10 | 15:39 : Let me get this straight :

1. Laat je land afpakken door een zootje westerlingen die het aan de Joden geven.
2. Leef minstens 40+ jaar in ellende.
3. Verlaat het stuk land dat je nog mag bewonen en laat dat ook maar aan de Joden na.

Zoiets? Dus even vertaald naar de nachtmerrie die een aantal reaguurders iedere nacht hebben:

1. Laat de moslim immigranten maar komen.
2. Laat de moslim immigranten de Sharia etcetera invoeren.
3. Blijf minstens nog 40 jaar in Nederland onder het juk van de moslims.
4. Geef het uiteindelijk maar op en verhuis naar Belgie.

Dat is naar ik begrijp zo'n beetje jouw insteek?

TM | 08-06-10 | 15:50

Zolang ze honger hebben, hebben ze ook geen zin om raketten af te schieten, dus prima zo

milky bar | 08-06-10 | 15:49

Overigens is dit me wel een Godwin waard hoor.

Zeg PruttStift : Ben je de verzamelde werken van Goebbels aan het bestuderen of zeau?

TM | 08-06-10 | 15:47

dark light | 08-06-10 | 15:39
De roepende in de woestijn..

O2Consumer | 08-06-10 | 15:45

Het wordt pas echt beter in het Midden-oosten als de Arabieren in het algemeen en de Palestijnen in het bijzonder seculiere, pragmatische, rationele leiders gaan voortbrengen, die het beste met de eigen mensen voorhebben, en niet enkel zijn gefocused op geweld tegen Israel.

Sluit vrede en breng de economie tot bloei. Hard nodig want in het overgrote deel van de Arabische wereld leven ze in minstens zulke slechte omstandigheden als in Gaza. Waarom zijn niet alle Gaza-Palestijnen via de honderden tunnels naar Egypte gevlucht. Deels omdat Egypte hun islamitische "broeders" niet wil, maar vooral omdat de meeste Egyptenaren het minstens zo slecht hebben. Er valt niks te halen. Als Egypte een welvaartsstaat was geweest, zat half Gaza daar, gegarandeerd.

Dat vindt de wereld echter niet interessant Arabieren die andere Arabieren dom en arm houden. Dat is de natuurlijke orde der dingen. Joden die veiligheid willen en zichzelf verdedigen (opheffing van de Gaza-blokkade betekent een enorme toename van geavanceerd Iraans wapentuig in Gaza en een directe bedreiging voor Israel). Dat is pas echt erg.

Sluit vrede, erken Israel, en breng samen met Israel de eigen economie tot bloei. Als de Arabieren dat zouden doen, zou dat goed zijn voor iedereen en vooral voor henzelf. Arabisch fascisme leidt alleen maar tot dood en verderf niet in laatste plaats voor de Arabieren zelf. Ik ben echter bang dat er nog heel veel bloed moet vloeien voordat het zover komt.

dark light | 08-06-10 | 15:39

@ Milosz | 08-06-10 | 15:35
Alleen omdat Twitterkoning van Groenlinks een vermoeden heeft dat het om Rammalah gaat is het ineens feitelijk onjuist?

Als je de Palestijnse fora door de Google translate haalt, staat er toch echt overal Gaza, Gaza, Gaza.
Ik vind het juist zeer netjes van GS dat ze wel even de andere visie erbij vermelden, maar godzijdank dat niet elke scheet van een Groenlinksert gelijk een global truth wordt.

Linkse Zakkenvuller | 08-06-10 | 15:38

Nou, dan is die 1 miljard per jaar wat wij als EU aan de arme Palestijnen toch goed terecht gekomen.
Dus dan kan deze bijdrage gelijk vermindert worden. Bezuinigingen enzo in de EU.
De markt hier in Apeldoorn ziet er armoediger uit dan daar in het "vluchtelingen" gebied aka Palestijnse gebieden.

En nog apart om te zien dat de mannen in de palestijnse gebieden # 8 in de wereld zijn als dikste mannen en de vrouwen # 3. Zouden die miljarden steun te veel zijn geweest ?

loser | 08-06-10 | 15:37

Ik ben al jaar en dag een groot liefhebber van Geenstijl, maar wat ik vaak zo treurig vind is dat GS anderen keihard aanpakt als ze eens een foutje maken (zoals afgelopen week de Azijnbode), maar als GS er zelf eens snoeihard naast zit, laten ze het bericht staan en noemen dan in een 'update' de juiste info.

met andere woorden,.. het zou GS sieren als je dan gewoon door het stof gaan. Een grote bek naar een ander zou ook een grote bek naar jezelf moeten betekenen.

Milosz | 08-06-10 | 15:35

@ Mokum Kosher | 08-06-10 | 15:29
Ouderwetsch MK cynisme +2. De enige boezem waar de moslimhand wat mij betreft aan mag komen is die van Lieke van Lexmond. Maar dan wel met de haram-hand s.v.p., ook wel bekend als de peop-hand.

@ 00:00:01 | 08-06-10 | 15:34

Mokum Kosher | 08-06-10 | 15:17
Ik zou niet durven je te vergelijken, dat waren allemaal mensen met een (welliswaar verkeerd gebruikte) gave.
Leni was een top regiseur vergelijkbaar met Steven Spielberg, Goebbels een sublime communicatie deskundige, en Hitler was welliswaar zeer slecht maar een zeer groot demagoog. lokaal het best te vergelijken met een clown als wilders welke het gedachtegoed van Hitler lijkt aan te hanggen. ps om helemaal correct te zijn Goebbels schrijf je natuurlijk wel met twee (2) beeeeeeeee, s

AnjaC RO | 08-06-10 | 15:32

Wat maakt het uit .. ze hebben bananen zat! Daar zijn ze wel even zoet mee ;)
xDD

Rest In Privacy | 08-06-10 | 15:31

Ik hoop dat de propaganda een keertje staakt. Misschien leuk om het een keertje niet dag na dag over Israhel te moeten hebben? Er zijn toch wel meer topics? Of zijn er enige belangen in het spel? Denk het wel. Toch +1 ivm de update.

Bokko | 08-06-10 | 15:31

Weten jullie waar het ook KUT gaat? In Pakistan. Daar hebben ze ook weinig te vreten. En daar sterven wekelijks meer mensen door moslimgeweld dan jaarlijks in Gaza door de IDF. Maar alle ellende in Pakistan is natuurlijk weer de schuld van dat verderfelijke India. Steken moslims ooit wel eens de hand in eigen boezem? Of steken ze hem alleen in de boezem van onze Nederlandse meiden?

Mokum Kosher | 08-06-10 | 15:29

@ Mokum Kosher | 08-06-10 | 15:18
Ouderwetsch MK cynisme +1. Eigenlijk zou je zo'n smilie erbij moeten krijgen, maar daar doe ik niet aan.

@ 00:00:01 | 08-06-10 | 15:25

@Sweyn: Verdomd het lijkt wel Hebreeuws.. ;-) "be hasouk begazah".

Mokum Kosher | 08-06-10 | 15:22

ik kan toevallig arabisch lezen en er staat in de arabische begeleidende tekst dat het wel degelijk om de markt in gaza gaat.
'fi as- souq bighaza'

' in/op de markt van ghaza'

Sweyn | 08-06-10 | 15:19

Mensen, het is allemaal dikke fotosoep. Dat fruit is niet echt. En de obesitas ook niet.. En Gaza is de enige plek op aarde waar de Ramadan 12 maanden duurt in plaats van 1 maand.

Mokum Kosher | 08-06-10 | 15:18

@ AnjaC RO | 08-06-10 | 15:13

Wat zegt het over de Palestijnen als zij deze foto's van zichzelf maken dan wel niet?

Linkse Zakkenvuller | 08-06-10 | 15:18

@AnjaC RO: En toch moet ik zeggen dat toen ik er was (Gaza & Westelijke J-oever) er genoeg te eten was. Okay dat is enkele jaren geleden geweest, maar toch. Of je moet mij natuurlijk ook vergelijken met Leni, Hitler en Goebels (geen Gubbels).....

Mokum Kosher | 08-06-10 | 15:17

Heel overtuigend hoor (uche, uche)

Simon_GS | 08-06-10 | 15:16

Jongens jongens, laten we wel zijn, mensen die niet voor zichzelf kunnen zorgen zijn simpelweg een degeneratie van het menselijke ras. Laten we de mens gezond houden, en de natuur gewoon zijn gang gaan.

*wacht op haatmail

O2Consumer | 08-06-10 | 15:16

Ook Hitler en Gubbels lieten Leni Riefenstahl ook van dit soort propaganda filmpjes in de kampen maken. Weinig veranderd in 60 jaar of het zou de swatsika moeten zijn welke een davidster is geworden. De mensen er achter zijn nog even slecht.

AnjaC RO | 08-06-10 | 15:13

42,5% van de vrouwen en 24% van de mannen op de Westbank/Gaza heeft obesitas, dus ik begrijp die hulpkonvooien niet!
Misschien kunnen ze ook eens minder gaan snoepen, ik krijg spontaan cariës als ik zo de foto's van al die zoetigheid eens bekijk.

Aldebaraan | 08-06-10 | 15:12

Als Joden geen recht hebben op een eigen identiteit en land dan hebben Nederlanders dat ook niet. Dan mag Nederland morgen samengevoegd worden bij Duitsland. De Belgen mogen dan al helemaal opgeheven worden. Iedereen is het er over eens dat Basken, Kroaten, Nederlanders, Serven, moslims een eigen land en cultuur mogen hebben. Behalve Joden. Die moeten hun kop houden en oprotten. Denk er dan aan dat het Joodse volk het eerste volk in de geschiedenis was dat zich een volk noemde. Als er een volk is dat recht heeft op een eigen identiteit en een veilige thuishaven dan zijn het de Joden wel. En het feit dat er minder Joden in 1948 daar woonden dan Arabieren slaat ook nergens op. Dan zouden de Basken ook nergens recht op hebben en de Kroaten ook niet..

Mokum Kosher | 08-06-10 | 15:09

&#1576;&#1575;&#1604;&#1589;&#1608;&#1585; // &#1571;&#1587;&#1600;&#1600;&#1600;&#1600;&#1608;&#1575;&#1602; &#1594;&#1600;&#1600;&#1600;&#1586;&#1577; &#1601;&#1610; &#1605;&#1606;&#1578;&#1589;&#1600;&#1600;&#1600;&#1601; &#1588;&#1607;&#1600;&#1600;&#1585; &#1585;&#1605;&#1590;&#1600;&#1600;&#1575;&#1606; &#1575;&#1604;&#1605;&#1576;&#1600;&#1600;&#1600;&#1600;&#1575;&#1585;&#1603;
Vertaling: Foto / / markten van Gaza medio Ramadan
fatehforums.com/showthread.php?t=24051...
-
Hoe diep zit die Mossad in onbeduidende Palestijnse fora?

Linkse Zakkenvuller | 08-06-10 | 15:08

Volgens de Arabische vertaling van de aangehaalde Arabische fora, hebben ze het volgens Google Translate toch echt over foto's genomen in Gaza.
www.paldf.net/forum/showthread.php?t=4...

Linkse Zakkenvuller | 08-06-10 | 15:06

Wie doorscrollt op die site, ziet op een gegeven moment foto's van de zee en het strand. Ramallah ligt NIET aan zee ;-)

annefleur canteclaer | 08-06-10 | 15:04

@Popiejopie79: Je kletst uit je nek. Alsof er voor 1948 geen Joden daar woonden. Alsof de Joden voor 1948 niet werden vermoord door Arabieren in het Midden Oosten. Je weet echt niet waar je hebt over hebt. Gaza is niet meer bezet. De westelijke Jordaanoever ook niet. Dus wat is er nu bezet? Als in 1948 de Palestijnen (eigenlijk toen nog Arabieren, want Palos bestonden toen nog niet) die 90% van het land dat toebehoorde aan het Brits Mandaat hadden geaccepteerd dan hadden de Palestijnen nu deze zomer mee kunnen doen aan het WK-voetbal. Maar nee, ze vonden 90% niet genoeg. Ze zeiden NEE en wilden alle Joden RAUS. Tja, dat is dus mislukt. Dan moet je 65 na dato niet lopen zeiken. En dan noem jij Joden een huilvolk. Dus nog even jou woorden recapitulerend.... Als Israel de bezette gebieden teruggeeft dan is er vrede? En dat geloof je echt???? Als dat zo is dan ben je nog stupieder dan ik dacht.

Mokum Kosher | 08-06-10 | 15:02

Die toeristenwinkels verraadden het ook wel een beetje. Zo ziet het er in Gaza niet uit.

Dafman | 08-06-10 | 14:58

@Moi2 Israel heeft niks te willen. Als ze de Palestijnen gewoon het land teruggeven dat ze zelf geannexeerd hebben, hoeven ze zich uberhaupt nergens tegen te beschermen. Maar ja. Eerst een oorlog uitlokken en vervolgens huilie-huilie doen .. en iedereen trapt er met open ogen in.

Popiejopie79 | 08-06-10 | 14:57

En oh ja.. even voor de duidelijkheid. MK is in de Gaza geweest en op de Westelijke J-oever.. En nee, niet om Palos te knallen. M.I.
moeten die sjaals gewoon eens gaan werken en hun kinderen naar fatsoenlijke scholen sturen. Dan komt het allemaal goed.

Mokum Kosher | 08-06-10 | 14:54

AEL doet jokkiebrokkie, dit is de albert cuyp markt.

john-m | 08-06-10 | 14:53

Moi2 | 08-06-10 | 14:37
grapjesjas :)

weedo | 08-06-10 | 14:53

Al was het de westelijke jordaanoever. Dan nog bewijst het het ongelijk van hamas. Als er enige vrede is en normaal bestuur dan kunnen Palesijnen blijkbaar hun buikje rondeten. Omdat beide ontbreken in Gaza kunnen de Palestijnen dat blijkbaar niet. Laten ze eens even gaan zeuren bij Hamas.

Mokum Kosher | 08-06-10 | 14:49

Proest, en ik herken een landverrader
;-)

Fred Janssen | 08-06-10 | 14:42

Israël houdt geen enkel konvooi tegen!
Ze willen alleen dat ieder konvooi via de havenplaats Ashdod gaat om ze te controleren op wapens.
Deze "hulp"konvooien zijn in het verleden regelmatig gebruikt om wapens te vervoeren.
-
Al deze anti-Israël mensen en Europa zeggen eigenlijk, "Israël, je hebt niet het recht jezelf tegen bommen en raketten te beschermen"
Natuurlijk doet Israël er beter aan niet naar dit soort mensen te luisteren.

Moi2 | 08-06-10 | 14:37

gnorfie | 08-06-10 | 14:17
Inderdaad, je bent de enige blanke daar mocht je er heen willen!

gozahtje | 08-06-10 | 14:28

"Binnenkort bij u in de buurt!"

gozahtje | 08-06-10 | 14:27

Voordat jullie weer eens tegen iets aan schoppen en "lollig" zijn. Onderzoek eerst eens iets voordat je het publiceerd. (Net als echte journalisten)

Onbenul | 08-06-10 | 14:24

Is gewoon de Haagse markt hoor.

gnorfie | 08-06-10 | 14:17

kijke, kijke, nie kope!

copal | 08-06-10 | 14:13

ja en als je goed kijkt zie je dat de spullen die ze verkopen grotendeels uit de plaatselijke volkstuin komt.
godskanone hebben jullie gezeik gehad met de israelische aandeelhouders ofzo?

weedo | 08-06-10 | 14:11

Hee Pritt, verdient dat nou lekker, dat spinnen en pluggen voor de Mossad én de PVV?

FirstAnnual | 08-06-10 | 14:06

Na deze overduidelijke canard van GS lijken me excuses aan Hero Brinkman gepast.

Willem4246 | 08-06-10 | 13:58

@hellothere | 08-06-10 | 13:52
Lees het rapport van de WHO dan ook eens.. Te zien bij mijn comment van: Wazzzah | 08-06-10 | 13:37

Wazzzah | 08-06-10 | 13:55

Welles, nietus, welles, nietus, welles nietus.
Nogal puberaal, die reaguurders op dit topic.

aquarius | 08-06-10 | 13:53

@Wazzah: ik heb het artikel ook gelezen.

hellothere | 08-06-10 | 13:52

@hellothere | 08-06-10 | 13:47
Heb je het artikel ook gelezen, of alleen naar de plaatjes gekeken?

Wazzzah | 08-06-10 | 13:49

Hoeveel bewijs willen de linksdraaiende palestijnenknuffelaars nu hebben?

Bedplassert | 08-06-10 | 13:49

En die foto's in dat artikel zijn gisteren gemaakt.

hellothere | 08-06-10 | 13:48

Gaza, juni 2010

De Midden-Oosten correspondent voor TV2 Denemarken Steffen Jensen, stelde op 1 juni in Gaza vast dat er net zoveel files waren als altijd, er was duidelijk geen sprake van een benzinetekort. De benzine was niet gerantsoeneerd.
Op de markt in het Shati vluchtelingenkamp was volop fruit, tomaten, komkommers, meel, watermeloenen, aardappels, eieren, kippen en vis te koop. Jensen was verbaasd, omdat hij uit telefoongesprekken met Palestijnse vrienden had begrepen dat er ernstige tekorten zouden zijn. Jensen interviewde een vrouw op de markt die hem – staande tussen de welgevulde marktkramen – verzekerde dat er niets was: ‘We hebben niets. We hebben alles nodig. Voedsel, drinken… alles!’
Marktkoopman Yousuf Al-Assad Yazgy vertelt dat het fruit afkomstig is uit Israël. De groenten en watermeloenen worden geteeld in Gaza zelf.
Eigenaar van een kleine supermarkt Mohammed Abu Nada, vertelt dat zijn meeste producten afkomstig zijn uit smokkel via Egypte. De melk komt echter uit Israël.
Jensen stelt vast dat niet het gebrek aan voedsel het grootste probleem is in Gaza, maar dat er geen duurzame binnenlandse economie is en dat er als gevolg daarvan te weinig banen zijn.
Inmiddels is duidelijk dat Hamas de goederen van het Gaza-konvooi weigert in ontvangst te nemen.

Bedplassert | 08-06-10 | 13:48

@Fijnstoffer | 08-06-10 | 13:39
Arjan el Fassed is duidelijk iemand die hier meer kaas van heeft gegeten dan u. Welke kant u ook kiest, ontkennen dat het in Gaza behoorlijk kudt is om te leven lijkt mij vrij idioot.

Wazzzah | 08-06-10 | 13:45

@gormsuil
LOL

zooishettoch | 08-06-10 | 13:45

@Fijnstoffer: "Anyway, er worden jaarlijks miljarden dollars besteed aan de Israelische Joden; bakken met geld, voedsel en goederen gaan er naar toe. Geen volkje wordt zo gepamperd als de Israelische Joden. En toch maar janken, klagen en de slachtofferrol cultiveren. Het is de diepgewortelde oorlogszuchtige Zionistische islamhaat die hen en hun vrienden drijft. En niets anders."

nou die search + replace past toch best wel 1:1

GormSuil | 08-06-10 | 13:43

Laat ik nou denken dat het hier om de Albert Cuyp gaat....

Kuppelhutje | 08-06-10 | 13:43

Ik zie allemaal mooie hoekjes om te campen.... Bling-perk op mijn wapen.. dan is de volgende rang lekker snel behaald.

Nijlgeest | 08-06-10 | 13:42

Ook daar schijnen de Hamas haatbaarden niet te werken.

snap_shootert | 08-06-10 | 13:42

Fijnstoffer | 08-06-10 | 13:39
Sukkel

michiel | 08-06-10 | 13:42

@Fijnstoffer : en in dit geval hebben ze nog gelijk ook.

Popiejopie79 | 08-06-10 | 13:41

Who the f*ck is Arjan El Fassed?
Anyway, er worden jaarlijks miljarden dollars besteed aan de Gazanen; bakken met geld, voedsel en goederen gaan er naar toe. Geen volkje wordt zo gepamperd als de Hamas-Gazanen. En toch maar janken, klagen en de slachtofferrol cultiveren. Het is de diepgewortelde oorlogszuchtige islamistische jodenhaat die hen en hun vrienden drijft. En niets anders.

Fijnstoffer | 08-06-10 | 13:39

Beetje jammer dat de foto's 4 jaar oud zijn.

Liveon | 08-06-10 | 13:38

Dark Light. Is hoop dat je stukje grappig bedoeld is want anders ben je niet goed wijs.

Spanko | 08-06-10 | 13:38

dark light | 08-06-10 | 13:32
Update gemist?

LSky | 08-06-10 | 13:38

Ik wil niet flauw doen of zo... maar dit soort hoax-en geouwehoer krijg je dus als je nergens zelf bij bent en altijd maar een beetje het internet afsurft... Joran vermoord door CIA, Mega storm gaat Limburg vernietigen, Volle markt in Gaza...
GS, doe zelf eens onderzoek, ga eens naar Gaza, Colombia of weet ik veel. Altijd van achter je toetsenbordje een grote mond hebben (en er dan wel steeds naast zitten) is zooooooo boring....

osama-yo-mama | 08-06-10 | 13:38

Chronic malnutrition and associated micronutrient deficiencies remain a public health problem in the occupied Palestinian territory. More than 30% of the overall burden of disease among adults is caused by noncommunicable diseases.

--WHO (PDF) : apps.who.int/gb/ebwha/pdf_files/A62/A6...

Alstublieft, had u zelf ook kunnen vinden..

Wazzzah | 08-06-10 | 13:37

Keiharde fail van Geenstijl! Controleer eerst even de feiten, anders moet je diep bukken zoals de Volkskrant!

Günther Schneider | 08-06-10 | 13:37

Geenstijl vuistdiep in CIDI? Of CIDI vuistdiep in Geenstijl? Welk is goed?

SantaX | 08-06-10 | 12:49

HEAR HEAR !!!!

dixkix | 08-06-10 | 13:36

Uw Geweten | 08-06-10 | 12:54

www.allochtonenmeter.nl helaas geen mooie plaatjes, maar doe deze even. Kun je zien hoe Nederland eruit ziet.

Oveigens was de kadastrale verdeling in 1947 iets anders (die heeft namelijk gediend voor het oorspronkelijke delingsplan.

super ongelood | 08-06-10 | 13:36

@Semper Pecunia | 08-06-10 | 13:22 : een atoombom is ook een baken van licht. Wat is je punt? Israel is een arrogante, koloniserende bende geworden van mensen die een ongeneeslijke vorm van zelfmedelijden hebben zodat de hele wereld gedwongen wordt met ze mee te voelen. Feit blijft dat ze land ingepikt hebben ten koste van mensen die er reeds woonden (ongeacht hoe je ze wil noemen) en de oorspronkelijke bewoners het liefst massaal op de brandstapel willen gooien. Jij begint ineens over Libanon, alsof dat er iets mee te maken heeft..

Popiejopie79 | 08-06-10 | 13:36

@nijght | 08-06-10 | 13:34

U bent de smiley(s) vergeten!

Prof. D.A.H. Vintik | 08-06-10 | 13:35

-weggejorist-

nijght | 08-06-10 | 13:34

Dit zijn de betere topics geen stijl.
Het doorprikken van (anti-semitische) linkse propaganda.
Het kan stukken beter in Gaza, maar laat één ding duidelijk zijn: Er wordt dus geen honger geleden. Ook zonder deze foto's had eenieder dat kunnen weten die verder kijkt dan de hetzerige krantenkoppen.
Sterker Israel voorziet op grote schaal mensen van voedsel en brandstof die uit zijn op haar vernietiging. Vrij uniek in de wereldgeschiedenis.
Hier is een link met wat Israel gemiddeld levert.

www.cicweb.ca/scene/2010/06/israel_aid...

Kijk vooral heel precies naar de situatie aldaar en je ziet één humane democratische staat Israel temidden van dictaturen die stuk voor stuk uit zijn op haar vernietiging.

dark light | 08-06-10 | 13:32

CasaMan | 08-06-10 | 13:29 Blaricum zegt u? Tot uw dienst dan. Alles zit er in, volle supermarkten, fietsen, schaapjes om al dan niet halal geslacht te worden. Noem het maar op en het is er.
oogopblaricum.wordpress.com/

zeg maar jansen | 08-06-10 | 13:32

HoerenSloep | 08-06-10 | 13:23
Obesitas is een rijkenluisziekte.
Mensen die een erg goed inkomen hebben zijn vaak dikke vetzakken......
NOT!
Obesitas komt voor als je je met weinig geld moet voeden.

Einde van de Domheid | 08-06-10 | 13:31

lijkt de bazaar in beverwijk wel

ragnark | 08-06-10 | 13:31

Ik zie Nederland er niet bij staan wat betreft zwaarlijvigheid ;)

Rest In Privacy | 08-06-10 | 13:31

Op iets meer dan 1/3 is wel een leuk obesitas(voor de illiteraat: obesitas=vetzucht) tabelletje. Zegt vooral ook iets over het vrouwelijk schoon.

blonde ogen | 08-06-10 | 13:31

Fail #ontelbaar. Gaat de goede kant op GS. Misschien moet je standpunten gaan onderbouwen met feiten en niet met suggestieve bullshit.

Wazzzah | 08-06-10 | 13:31

Maarrrr maar maar die arme palestijntjes!! Volgens Tante Gretta wordt er een holocaust uitgevoerd! Miljoenen sterven aan de hongersdood! Kinderen rotten weg in armoede en vergetelheid! Onmenselijke behandeling door de Joden! Er moeten per direct hulpgoederenw worden gebracht! Doorbreek de blokkade!!

Zo zie je maar weer hoe de agitprop van de palestijnen werkt....

1nfidel | 08-06-10 | 13:30

@Wat dies meer zij | 08-06-10 | 13:19 De hongersnood is misschien geen hoax. Maar dat wij daar met ontwikkelingshulp iets aan kunnen doen is wel een zeer zorgvuldig door de linkse knuffelindustrie in stand gehouden hoax van jewelste.

witwas | 08-06-10 | 13:30

Ja inderdaad wat zeuren die palestijnen, ze hebben eten, zijn uit hun land verdreven, worden door Israel bestookt met napalm, kunnen geen handel drijven, zijn volledig afhankelijk van wat Israel maar genegen is toe te laten, worden vernederd, en willen nog steeds geen vrede sluiten.
Je snapt het niet.
Mens tel je zegeningen.
Geenstijl gaat er niet op vooruit

dixkix | 08-06-10 | 13:29

Waarom geen foto uit Blaricum om te laten zien hoe het met de gemiddelde Nederlander is gesteld?

CasaMan | 08-06-10 | 13:29

Ga er anders lekker wonen als het zo fantastisch is.

Kotsende lama | 08-06-10 | 13:29

@rara | 08-06-10 | 13:20
Het gaat over West Bank waar Joden ook een leven proberen op te bouwen. Vaak ten koste van anderen.

Zeeschuimer | 08-06-10 | 13:28

Heee, da's ook toevallig... die meneer met snor op pica 'Gaza022' heeft een avondwinkel bij mij in de buurt!

blonde ogen | 08-06-10 | 13:28

Moet wel zeggen dat er weinig variatie in hun voedsel zit, ik zag geen vlees en vis, laat staan borrelnootjes en cola.

Steve1234 | 08-06-10 | 13:27

Het is heel raar, maar in arme gebieden is er op de markt al-tijd eten.

Einde van de Domheid | 08-06-10 | 13:26

hebbe ze ook heilige boontjes?

OSS4ever | 08-06-10 | 13:26

*maakt een Van Agt wegwerpgebaar*

Ræven | 08-06-10 | 13:26

@ ,,is het niet zielug dan dat die mensen op die boten met hulpgoederen, geloven dat ze iets goeds doen. Net als miss universe geloven ze in world peace."

Steve1234 | 08-06-10 | 13:20

Worldpeace is een dikke illusie. Altijd fijn als individuen daar naar streven. Maar zooooo kanschloos zolang 'het kwaad' blijft bestaan...

dewareik | 08-06-10 | 13:25

Wat een mooie kleuren allemaal...

cobain94 | 08-06-10 | 13:24

@Semper Pecunia

Was dat ook niet wat ze in Zuid-Afrika beweerden ten tijden van de Apartheid?

as-saboer | 08-06-10 | 13:24

Bokito ergo sum | 08-06-10 | 13:18
Je hebt gelijk; wat zeuren die palestijnen nou, ze hebben toch eten?

michiel | 08-06-10 | 13:24

Zo, lekker tendentieuze berichtgeving, ff een paar foto's van een bazaar plempen en het hele land is zo voortvarend als wij, yeah right.
Als je iets verder graaft en bijvoorbeeld boeken leest (Noam Chomsky of Gilbert Achcar zijn een aanradertje) word precies uitgelegd hoe illegaal Israël bezig met behulp van de States (allemaal met bron opgave). Mensenrechten schending is Israël niet vreemd, niet dat Hamas nu een heilig boontje is maar niks in de wereld is zo zwart/wit.

Typo-R | 08-06-10 | 13:24

Sterk staaltje onderzoeksjournalistiek weer.

Klaaswitz | 08-06-10 | 13:23

Volgens mij is dat de PC Hooftstraat van Gaza

fritsspits | 08-06-10 | 13:23

Zodra Gaza weer bevoorraad wordt komen er ook weer raketten over de muur vliegen.

zeg maar jansen | 08-06-10 | 13:23

@vagehond | 08-06-10 | 13:14 : 50% werkeloos en toch zoveel welvaart? Hebben we hier niet eens. Ook "grappig" zijn de obesitas cijfers, waarin de bewoners van Gaza etc. toch wel heel hoog scoren.
Bottom line is inderdaad: hou op met het geloven van media berichten en bedenk altijd "Qui bono" (wiki zelf maar ff)

HoerenSloep | 08-06-10 | 13:23

@ Popiejopie79 | 08-06-10 | 12:52
Nonsens. Er woonden al zat Joden in dat gebied. Die zich tevens Palestijnen noemden. Er zijn er alleen wat bijgekomen, omdat ze hier werden uitgemoord. Israël is een vrije staat die bestaat uit meerdere religies. De enige in haar soort in het Midden-Oosten. Onder de Israëliërs bevinden zich ook een groot aantal Islamieten. Zij hebben ook democratische rechten. In tegenstelling tot wat niet-moslims in de omringende Islamitische landen hebben. In Israël is die religieuze vrijheid te danken aan het hoge percentage niet-moslims (ca. 80%). Voorheen was ook Libanon een vrije, welvarende staat. Sinds de Islamieten daar bijna een meerderheid kregen is dat ooit zo welvarende land decennialang in (burger)oorlogen verwikkeld geweest. Nu is Israël het enige overgebleven baken van licht in de Arabische wereld en zo te horen zou jij dat graag doven.

Semper Pecunia | 08-06-10 | 13:22

Pritt Stift, wanneer is je Bar mitswa?

as-saboer | 08-06-10 | 13:20

dewareik | 08-06-10 | 13:17 is het niet zielug dan dat die mensen op die boten met hulpgoederen, geloven dat ze iets goeds doen. Net als miss universe geloven ze in world peace.

Steve1234 | 08-06-10 | 13:20

@Zeeschuimer | 08-06-10 | 13:18
Dat stuk gaat over Israel, niet over Joden?

rara | 08-06-10 | 13:20

vagehond | 08-06-10 | 13:14 Inderdaad!

Wat een gelul zeg. Ik ken genoeg markten in Ethiopië, Sudan, Sierra Leone, Guinee, Liberia, Congo en Tanzania die er net zo uit zien. Is hongersnood en ellende in Afrika daarmee dan ook gelijk een hoax?

Wat dies meer zij | 08-06-10 | 13:19

Man o man wat een armoede geen eens een Febo

Puz Pin | 08-06-10 | 13:19

De eisen aan Hamas zijn duidelijk:
- Gilad Shalit vrijlaten
- Israel erkennen
- Geweld afzweren
Als ze dat doen stopt de blokkade.

Flashheart | 08-06-10 | 13:18

michiel | 08-06-10 | 13:14 Check even de statistieken over obesitas, alleen in Qatar zijn ze vetter

Bokito ergo sum | 08-06-10 | 13:18

Gekker dan Gek | 08-06-10 | 13:15 irl the haters are the wanters. Wish jou could buy one.

Steve1234 | 08-06-10 | 13:17

@ ,, Dus dat hele gaza wij zijn zielug verhaal is een grote hoax, en de israeli's zijn dus hele lievve buren."

Steve1234 | 08-06-10 | 13:12

De waarheid zal ergens in het midden liggen. Waar het ook 'begonnen' is... De Grote Oorlog is onvermijdelijk...

dewareik | 08-06-10 | 13:17

HalalBal | 08-06-10 | 13:12 Wat is het toverwoord? Dat vraag ik mijn kinderen ook als ze gebiedenderwijs iets willen verordonneren.

zeg maar jansen | 08-06-10 | 13:16

Zeg, geenstijl, donder is op met die brave sony reclame. sjitzooi man. Master mn reedt.

Gekker dan Gek | 08-06-10 | 13:15

Die foto's zijn van vorig jaar. Er kunnen dus twee dingen gebeurd zijn ondertussen. Één, het is opgegeten. Twéé, het is nu niet goed meer.

zeg maar jansen | 08-06-10 | 13:15

Inderdaad, de Israëliërs zeggen dat de Palestijnen over genoeg voedsel beschikken dus dan is het zo! Wat schreeuwen die Palestijnen tegenwoordig om dingen als mensenrechten, vrijheid en veiligheid? De foto geeft aan dat er voedsel in overvloed is dus is het vreemd waarom zij en de internationale gemeenschap nog zeuren over onzin als "menswaardig bestaan".

michiel | 08-06-10 | 13:14

Je zult maar op zoek zijn naar niet-halal daar.

illuvatar | 08-06-10 | 13:14

@backpack | 08-06-10 | 13:09
Platteland? Hoe groot denk jij dat Gaza is en hoeveel inwoners er zijn?

Koops | 08-06-10 | 13:14

Als ik het goed begrijp dan zijn Palestijnen dus niet zielig, want ze kunnen eten kopen?
Dat hun stad wordt omringd door een hek en dat ze op weg naar hun werk gefouilleerd worden door zwaarbewapende joden is dan natuurlijk maar een detail.
Net als een werkloosheid van 50% en het gegeven dat je bewust bent afgesloten van de rest van de wereld omdat iemand je land wil?
Nee, gelukkig maar dat ze snoep kunnen kopen...

vagehond | 08-06-10 | 13:14

Wat een onzinnig bericht.

Is net zoiets als reageren met een foto van een Albert Heijn op de constatering dat mensen naar de voedselbank gaan.

Wytze | 08-06-10 | 13:13

socratof +1

zooishettoch | 08-06-10 | 13:13

@HenkKlaasWimJan | 08-06-10 | 12:57
VP heeft zich teruggetrokken in zijn Veenendaalse rukbunker waar hij nu 5-maal per nacht de poster van Geert onderkloddert. Overdag foldert ie inderdaad voor de PVV

ouwe_trekpop | 08-06-10 | 13:13

,,Ja, en ????"

@ 2112 | 08-06-10 | 13:07

De wijze les vandaag is: Neem nieuwsberichten van de Grote Jongens niet lukraak aan maar blijf altijd kritisch wanneer men tracht je 'de waarheid' voor te schotelen...

dewareik | 08-06-10 | 13:12

Foto's vanmorgen gemaakt in 020-West. Believe me.

JohnnyBGood | 08-06-10 | 13:12

Dus dat hele gaza wij zijn zielug verhaal is een grote hoax, en de israeli's zijn dus hele lievve buren.

Steve1234 | 08-06-10 | 13:12

Best lekker, dat Geenstijl wereldbeeld. Jullie maken die complexe wereld allemaal zo lekker eenvoudig en overzichtelijk.

Bedankt daarvoor!

plaklul | 08-06-10 | 13:12

Mannen met dikke buiken. Stuur maar een pallet Sonja Bakker boeken.
En haal die zwitsal bij mn naam weg.

HalalBal | 08-06-10 | 13:12

Ze hebben het natuurlijk zwaar omdat ze geen raketjes hebben om op Israël te vuren. Daarom zijn ze zo hysterisch want de infidel en met name joden naar het leven staan is een eerste levensbehoefte van de gemiddelde mohammedaan.

Wat water is voor een normaal mens is deze intimidatie terror behoefte voor een gemiddelde mohammedaan.

solidstate | 08-06-10 | 13:11

-weggejorist-

Dylanesk | 08-06-10 | 13:11

Prachtige plaatjes, maar eh... ik heb die foto gemist waar ze 'vrijheid' verkopen...

Socratof | 08-06-10 | 13:10

Heeft Geen Stijl een Joodse redactie of zo....
Wat en flut artikelen de laatste tijd zeg.
Zullen we ook eens wat buitensporig geweld door Israel smakelijk in beeld brengen.

Spanko | 08-06-10 | 13:10

Ik stel voor dat iedereen met stemmetjes in hun hoofd, of die nu van god, allah, krishna, boehda of Mevrouw Doutzen zijn, direct wordt opgesloten. Dan kunnen die 120 miljoen die nog overblijven misschien een wereld neerzetten zonder idiote bergen geweld.

Neemt niet weg dat ik graag zou zien dat Israël een bulldozer zou bouwen met de exacte breedte van de gaza strook en dat hele hamas zooitje in de Middellandse Zee zou schuiven.

GerMonster | 08-06-10 | 13:10

Dus als je genoeg te eten hebt is af een toe een clusterbom op de school van je kind niet zo erg?

pjotr1985 | 08-06-10 | 13:10

Volgens mij kan ik zelfs in Somalië nog wel zo'n fotoreeks maken. Kom op, dit zegt natuurlijk vrij weinig over wat dan ook.

Ik bedoel, ik geloof ook wel dat ze het daar niet zo slecht hebben dat die hulpkonvooien echt nodig zijn, maar zo'n fotoserie'tje is daar nou niet echt bewijs van.

Jaap Brulaap | 08-06-10 | 13:10

Deze foto is genomen in een willekeurige grotere plaats in Nederland?

tis_wat | 08-06-10 | 13:09

Jongen is ben echt zo rechts als het maar kan maar dit is onzin, natuurlijk heb ja daar ook marketen, ik heb heel wat landen gezien, ook daar waar hongersnood lijd en er is altijd eten te koop, maar als er hongersnood is word het alleen te duur voor iedereen om het te kopen, en op het platteland zal je deze foto's niet kunnen maken.

Nee beetje jammer stukje...

ik ben niet uitgesproken pro of anti Palestina/Israël, maar die mensen daar hebben het echt heel erg zwaar...

backpack | 08-06-10 | 13:09

Een groot disneyland dat Gaza. Bananen?? Wat een luxe. Pritt doe even een enkeltje Gaza en send me a postcard.

Uhh | 08-06-10 | 13:09

geenstijl gesponsord door ronny ?

gatti500 | 08-06-10 | 13:08

Nou zoek ik specifiek Gaza niet zo snel op, maar het is altijd wel leuk pingelen op die overzeese markten. Kijken ze in NL nog altijd van op als je dat doet. "Ja, maar dat is de standaard prijs!". "Prima verkopert, dit is mijn standaardbod, zeg het maar." is altijd leuk.

Bos Hout | 08-06-10 | 13:08

Fietstas | 08-06-10 | 12:50 :
Ooit van Joden gehoord waar vrouwen een pruik moeten dragen.. Precies dat zijn hetzelfde type mensen als de Moslims van het platteland cq. zelfde type mensen als hier in de biblebelt woont.

Gelukkig toont

Uw Geweten | 08-06-10 | 12:54

waar het eigenlijk omgaat, landje pik. Als jullie in de tweede wereld oorlog hadden geleefd hadden we hier Duits gesproken.

Natuurlijk is er linkse propaganda, maar die Israelisch kunnen er ook wat van. Waarom denk je dat geen enkele Amerikaanse president zich tegen Israel keert (behalve wat handje tik)? Als je dat wel doet dan lanceren ze gewoon reclames tegen je in de VS.

Daarnaast zijn die foto's van eind 2009. Wie zegt dat de situatie niet verslechterd is. Iemand al aangetoond dat de foto's inderdaad uit Gaza komen en niet elders zijn gemaakt?

SuperTed | 08-06-10 | 13:07

Ja, en ????

2112 | 08-06-10 | 13:07

Da is de markt op het Afrikaanderplein in Rotterdam.

Boomschade | 08-06-10 | 13:07

Ik zie anders geen kraam met kraaltjes en spiegeltjes, dus het lijkt er op dat old school feministe Anja Meulenbelt gelijkt heeft.

Het CDA | 08-06-10 | 13:07

Zijn deze foto's echt niet in Nederland gemaakt? Gaza? WTF?
Kan Gretta haar hoofd uit de aars van Harry van Bommel trekken en eens echt naar Gaza gaan om te kijken hoe het daar is?

funkyd | 08-06-10 | 13:06

Ik krijg er honger van!

buurvanurk | 08-06-10 | 13:05

Dat is toch veel te veel eten voor die arme Gazanen. Dat krijgen ze nooit op.

Hanxie | 08-06-10 | 13:04

Hoax, foto's zijn gemaakt in 010

Claude Jacque | 08-06-10 | 13:04

In Ethiopië hebben ze ook een markt. En nu?

Turrukje | 08-06-10 | 13:03

@de Mesmaeker: "Was er dan echt niets beters te vinden dan een Russisch zeik blogje met foto's van 10 jaar geleden?"

Jawel hoor, hier de foto's\van maart 2010
tiny.cc/ox5ll

breinpulp | 08-06-10 | 13:02

Wat moet je met een russische website? En hoe oud zijn de foto's?

rooimachine | 08-06-10 | 13:01

Er zijn meer van dit soort foto's, ook zeer recent genomen, die laten zien dat het in Gaza wel meevalt. Altijd zo geweest. Jaren terug had de NOS ook zo'n huildocu waar Palestijnen schreeuwden dat ze niks, NIKS hadden. De man op de camera vertelde dat hij zelfs geen geld meer had om sigaretten te kopen [prioriteiten he]. De familie van een hamas-terrorist zette in de zelfde docu een enorme maaltijd op tafel, met allerlei salades, vlees, en dranken. Humanitaire ramp? Dacht het toch niet.

arbanafal | 08-06-10 | 13:00

Dit is ook een duidelijke verklaring waarom Hamas de hulpgoederen weigert binnen te laten: de nood is niet zo hoog als men doet voorkomen.
www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-390...

Flashheart | 08-06-10 | 13:00

Oh ik dacht dat dit amsterdam was

Mr.V8 | 08-06-10 | 13:00

Ook die lijst van wie de meeste obesitas heeft is erg interessant, allemaal arabische landen die de lijsten aanvoeren. Kunnen ze eindelijk de yanks verslaan, de vetzakken, hele dag in je jurk niets zitten te doen of wat broeden op een bomaanslag.

ecologiste | 08-06-10 | 12:59

@zooishettoch | 08-06-10 | 12:51
Je komt er regelmatig?

Koops | 08-06-10 | 12:58

"Jensen interviewde een vrouw op de markt die hem – STAANDE TUSSEN DE WELGEVULDE MARKTKRAMEN – verzekerde dat er niets was: ‘We hebben niets. We hebben alles nodig. Voedsel, drinken… alles!"
tiny.cc/yfhle

breinpulp | 08-06-10 | 12:58

Ja inderdaad. Nep. Net als het restaurant met kaviaar en het hotel met zwembad waarmee Israel schijnbaar wil aangeven dat er in de Gazastrook aan levensmiddelen geen gebrek is...

Willem4246 | 08-06-10 | 12:58

Was er dan echt niets beters te vinden dan een Russisch zeik blogje met foto's van 10 jaar geleden?

de Mesmaeker | 08-06-10 | 12:57

@Liquid
zeker gheil/lekker.

maar verder, dit is natuurlijk gewoon propaganda. volgens mij is het grootste gedeelte gesmokkeld.

mustafaal | 08-06-10 | 12:57

Jaja, Gaza is het Saint-Tropez van het Midden Oosten, een ieder zou zijn kind daar zonder problemen op school doen, toch?
Wees dan ook een vent en ga daar in eigen persoon polshoogte nemen Pritt, dit is as convincing als het filmen van de maandelijkse bazar in Grozny.

Off-topic: wat is er eigenlijk met Van Pruisen gebeurd, heeft die een sabbatical genomen om voor de PVV te gaan folderen ofzo?

HenkKlaasWimJan | 08-06-10 | 12:57

quote site mr_bison:

"Kijk maar naar deze vreselijke gebrek aan voedsel en hongerige gezichten. Maar er is in Palestina is een zeer ernstig probleem. Ongevallen Palestijnen lijden aan obesitas .... "

en dat na een blokkade die vanaf 2007 al stand houdt.. doen ze best knap

legba | 08-06-10 | 12:56

Blijft de vraag of ze het voedsel ook kunnen betalen... Anyway, GS gaat op de zionistische tour zo te zien.

ouwe_trekpop | 08-06-10 | 12:54

maar Greta is wel heel slank

watsinneneem | 08-06-10 | 12:54

@ Fietstas | 08-06-10 | 12:50

Vrouwen en andere minderheden? U woont op de bible belt?

Enter Yeti | 08-06-10 | 12:54

Het ziet er allemaal wel fan-tas-tisch uit moet ik zeggen. Eerlijk waar. Ik zou me helemaal arm kopen daar.. :D

Popiejopie79 | 08-06-10 | 12:53

@Espro | 08-06-10 | 12:48
idd... of Rotterdam?

Bomba Chipolata | 08-06-10 | 12:53

Propaganda is dan ook een linkse uitvinding.

hoocheecoochee | 08-06-10 | 12:53

dikke moslims,.maar het gaat dan ook niet over het vele eten!!!
nee inderdaad het gaat over het vele bewegen,.tja hier in nederland benne we dat niet gewoon[of ze moeten op de vlucht zijn ergens voor].maar daar?ben blij dat het goed gaat met ze.vooral daar blijven.

OSS4ever | 08-06-10 | 12:52

Israel is gewoon slecht bezig. De westerse wereld die iets van 60 jaar geleden een stuk land inpikt van mensen die daar al woonden, en vervolgens verbaasd zijn als de bewoners die er al waren, gaan lopen rellen. Zucht.

Popiejopie79 | 08-06-10 | 12:52

In mijn woordblindheid meende ik toch echt "020-Gaza" in plaats van "Gaza" te lezen.

Nee dus! | 08-06-10 | 12:52

Jammer dat mijn Russisch niet zo best is...

cugel | 08-06-10 | 12:51

Tjeezus Pritt nou zink je wel erg diep als je gaat zeggen dat het daar allemaal wel meevalt.

zooishettoch | 08-06-10 | 12:51

Het plenst hier.

winterpeen | 08-06-10 | 12:50

@Zeeschuimer | 08-06-10 | 12:48
Sommige foto's hebben het bijschrift van eind november vorig jaar. Goed, in een half jaar kan er veel gebeuren, maar ja...

Halueth | 08-06-10 | 12:50

Je bent wat je eet tog?

Vandaar dat Palestijnen het ethisch besef van een peulvrucht hebben..

kippeNeukert | 08-06-10 | 12:50

Foto's zijn van de haagse markt!

WatEenGeluk | 08-06-10 | 12:50

Best wel gezellig daar in dat Gaza.. leuke vakantie bestemming.. :) Tja die linkse naivelingen denken echt dat er daar mensen van de honger omkomen. En als er al mensen omkomen dan is dat doordat die Hamas daar over beslist.

Kondor | 08-06-10 | 12:50

-weggejorist-

Fietstas | 08-06-10 | 12:50

Geenstijl vuistdiep in CIDI? Of CIDI vuistdiep in Geenstijl? Welk is goed?

SantaX | 08-06-10 | 12:49

moeten die mannen daar niet werken? ik zie daar amper pinguïns boodschappen doen.. alleen maar baarden. zo wordt het natuurlijk nooit wat met dat land

legba | 08-06-10 | 12:49

Lekker... Krijg er honger van..

Maarr..
Mossad --> Ziva David --> Cote de pablo. Aah, heerlijk!

Liquid | 08-06-10 | 12:48

Foto's van enkele jaren geleden..

Zeeschuimer | 08-06-10 | 12:48

En hoe weten we nou dat het hier Gaza betreft en niet de Ghan-en-Ghalili in Cairo?

Espro | 08-06-10 | 12:48

So?

Coenie | 08-06-10 | 12:48

Mogen die sjaaltjes dan niet af en toe een Kalashnikovje wegpeuzelen?

Nee dus! | 08-06-10 | 12:48

Ze hebben er meer voedsel dan ik dacht! Misschien is die voedselhulp dan toch nodig! Je redt er namelijk geen levens mee, maar je maakt wel de markt kapot! *doet euro overmaken naar Anja*

Semper Pecunia | 08-06-10 | 12:47

&#1086;&#1082;&#1082;&#1091;&#1087;&#1080;&#1088;&#1086;&#1074;&#1072;&#1085;&#1085;&#1099;&#1093; &#1079;&#1083;&#1099;&#1084;&#1080;??

Mac The Ripper | 08-06-10 | 12:47

Maar wel allemaal braaf de (s)linkse propaganda geloven en Israel verketteren aub, anders bent u namelijk een racist.

James Lastig | 08-06-10 | 12:47

zou toch zweren dat ik daar een grote gele m op de achtergrond zie, dan zal het allemaal wel meevallen

Kale Gerrit | 08-06-10 | 12:47

Kikkererwten.

Nee dus! | 08-06-10 | 12:47

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl