Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bewijs: snor dragen en moraliseren loont

babyboomer.jpg Vers van het CBS: cijfers die bewijzen dat vijfenvijftig jaar lang links moraliseren, het land leegschrapen en het dragen van brillen, snorren en korte hemdsmouwen wel degelijk loont. Want welke groep zit er in Nederland financieel het warmst bij? Publieke omroep oprichters? Katholieken? T-Mobile-hoaxers? Ex-politici? Webloggers? Nope. Het zijn de babyboomers. Uiteraard. Als je een heel leven niets anders hebt gedaan dan regeltjes te bedenken om vooral je eigen zakken te vullen, levert dat uiteindelijk wel op. Daar hoef je echt geen Youp voor te heten, alleen maar vlak na de oorlog geboren worden. Waar we het over hebben: van de tien procent hoogste inkomens (zeg maar inkomensniveau Marcel van Dam) is maarliefst drieënveertig procent babyboomergajes. Het gemiddelde inkomen van dit moraliserende inkomen komt uit op een klinkende achtentachtigduizend euri. En dan gaat het nog over inkomens. De waarde van kapitale grachtenpanden, in de jaren tachtig gekraakt "uit ideologische motieven" en daarna voor een schijntje opgekocht, wordt niet eens meegeteld. Waar die babyboomers aan verdienen na vijftien jaar over een studie soosjologie met extra studiebeurs te hebben gedaan? Gewoon, commissaris bij een bank, betaald moraliseren met Hella de Jonge of hoofdredacteur socio-economisch wensdenken. Ach ja, die lange hete zomer van '45-'60...

Reaguursels

Inloggen

correctie
Huurders die aan dus NIET aan dit spel hebben meegedaan worden straks gestraft, maar zij hebben nooit de waardevermeerdering gekregen zoals de koper en de corporaties.

ecologiste | 01-06-10 | 16:15

Flappie2006 | 31-05-10 | 20:51

In NL hebben zeer veel mensen een huis gefinancierd met een aflossingsvrije hypotheek en is er nu een gigantische schuld die hoger is dan het bruto binnelands product. Zo'n schuld op de huizen is nergens ter wereld zo hoog als in NL. Om dit te laten voortbestaan willen VVD, D66, CDA de hypotheekrenteaftrek laten bestaan. Dit is zelfmoord. Kosten 11 miljard per jaar voor ca. helft alle woningen in NL. Daar staat tegenover 3 miljard huurtoeslag voor de rest van de woningen. Dus 7 miljard per jaar extra voor de bubbel.
Als huurder ben je straks de klos als ze de huren flink willen verhogen om zo de druk op de markt hoog te houden want koste wat kost moeten de banken hun prijs hebben. Dit is diefstal van de betrouwbare huurders die al sinds jaar en dag in een huurhuis wonen en netjes de huur betalen. De waardestijgingen van de woningen in de laatste 20 jaar zijn grotendeels aangewakerd door de HPA en door allerlei financiële producten die werden aangeboden om de koper ertoe te verleiden mee te doen aan het pyramidespel. Hurders die aan dit spel hebben meegedaan worden straks gestraft, maar zij hebben nooit de waardevermeerdering gekregen zoals de koper en de corporaties. Wanneer de huren omhoog moeten dan moeten de huurders alsnog die waardevermeerdering uitbetaald krijgen. Alleen dan is er gerechtigheid. Het hele spel is opgezet door de internationale financieringswereld die m.i. de grote boosdoener is van de financiële crisis die er nu is. En de VVD, CDA en D66 zijn gewillige handlangers van dat vastgoedgeboefte, zeg maar assistenten van de pandjesbazen. Vroeg of laat is ook de huizenbezitter de klos, maar de politiek wil dat moment zolang mogelijk uitstellen met als gevolg een nog grotere spanning terwijl we nu juist de crisis moeten oplossen. I heb ergens gelezen (helaas ik kan het niet meer terugvinden) dat meer dan de helft van die 11 miljard gaat naar woningen in de prijsklasse boven de 5 ton terwijl juist de mensen beneden de 200 tot 300.000 geholpen moeten worden. Daarbij moet men rekening ouden met de regio's waar ik ook nooit iets over hoor. Biv. een huis van 2 ton in Limburg zou wellicht 3,5 ton of meer doen in de randstad.

ecologiste | 01-06-10 | 09:42

Geen stijl dat valt me nou tegen. Allicht zitten zer t warmst bij. Eerste generatie na de oorlog en jaren bezig geweest met sparen. Kom over paar jaartjes maar eens kijken, dan hebben wij de macht. Generatie nix.

chani | 31-05-10 | 23:31

Detlev Tarnowitz | 31-05-10 | 15:40
verstand van marketing, is ook van belang om een gevierde schrijver te worden. Uitgevers benaderen mij regelmatig, ook al zou je dat niet denken.

juriste | 31-05-10 | 23:23

Word er zo moe van.. | 31-05-10 | 18:39
Markante vernieuwende babyboomers: John Lennon, Bob Dylan. Babyboomers heb je in allerlei soorten en maten, d.w.z. intelligenten en dommen, vermogenden en steuntrekkers, trendsetters en navolgers. Daarom leiden de hierboven opgesomde versnipperde visies bij u wellicht tot de gemoedstoestand 'word er zo moe van...'

B. Boomer | 31-05-10 | 21:10

@ ecologiste | 31-05-10 | 17:41
Hypotheek rente aftrek boven de 5 ton is ook belachelijk. Nu de hele verkiezingen het H woord uitspreken is politieke zelfmoord als je niet duidelijk uitlegt dat het enkel voor de 5 ton plus geldt. De cijfers van het CBS zijn m.i. duidelijk, dit is wat veelverdieners gemiddeld betalen aan inkomstenbelasting, sociale premies en ziekteonkostenverzekering. Dat is dus na aftrek Hypotheek rente. Vergeet niet dat de hoogste belastingschaal 52% van het inkomen is. www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/inkomen-b...
Ondertussen wordt er nauwelijks nog een huis verkocht omdat we in onzekerheid leven. Een hypotheek is een lening voor zo'n 30 jaar. Die kun je nu niet aangaan. Een betrouwbare overheid is wat we nu nodig hebben. Dit is stemmingmakerij en slecht voor de huizenmarkt en de economie. De steun aan de banken moet uiteraard worden terug betaald en dat zullen ze ook doen, linksom of rechtsom. Vraag maar aan Jan Kees. Ambtenaren worden m.i. anders geselecteerd.

Flappie2006 | 31-05-10 | 20:51

Z24:

De SP pleit in het verkiezingsprogramma voor ‘sociale wederopbouw’. Zo asociaal is Nederland blijkbaar geworden. Belangrijk onderdeel is een belastingverhoging voor de rijken: “Het hoogste tarief in de inkomstenbelasting wordt verhoogd van 52 naar 55 procent,”schrijft de SP. “Er komt een nieuw toptarief van 65 procent vanaf een belastbaar inkomen van 150.000 euro.”

De PvdA gaat iets minder ver, maar niet veel minder. Er komt in de plannen van de sociaal-democraten een ‘solidariteitsbijdrage’. Dat is een nieuw belastingtarief van 60% over het belastbaar inkomen boven 150.000.

De boodschap is duidelijk: rijk Nederland betaalt te weinig belasting. Mensen met een hoog inkomen dragen te weinig bij aan de onderwijs, defensie, cultuur, natuur, dijkonderhoud en andere rijksuitgaven. Er kan wel wat meer van ze worden gevraagd.

Klinkt redelijk. Totdat je de cijfers bekijkt. Maandag maakte het CBS nieuwe berekeningen over de inkomensverdeling en lastendruk in Nederland bekend. Ik heb de achterliggende cijfers bij het CBS opgevraagd.

Het beeld is heel anders dan SP en PvdA doen voorkomen. Arm betaalt in Nederland vrijwel geen belasting. Rijk betaalt zo ongeveer alles.

Werknemers met een benedengemiddeld inkomen betalen in Nederland vooral premie voor de eigen zorg-, WW-, en AOW-premie. Aan de rijksuitgaven betalen ze uit hun inkomen nauwelijks mee (wel via de btw, uiteraard).

De armste tien procent verdient ongeveer 9800 euro per jaar. Absoluut geen vetpot, dus gelukkig dat ze 150 euro inkomstenbelasting (ex. sociale premies en ziektekosten) betalen. Per jaar.
De volgende tien procent verdient gemiddeld 18.800 euro en betaalt 215 euro belasting. Per jaar.

De tien procent weer iets minder arme Nederlanders, harkt gemiddeld 24.900 euro binnen. Totale jaarlijkse inkomstenbelasting: 455 euro.

Langzaam kruipt de belastingsom omhoog. De op vier na armste tien procent van de Nederlanders (32.000 euro), draagt 974 euro bij. De op vijf na ‘armsten’, dwz halverwege de inkomensverdeling (40.400 euro) levert 1706 euro in.

Het loopt op, maar de schatkist krijg je op deze manier niet vol. Wie betaalt er egenlijk substantieel inkomstenbelasting in Nederland? Het is – jawel – de tien procent rijksten. Gemiddeld inkomen: een lekkere 159.000. Belastingaanslag: 33.519. Dat tikt aan!

De rijkste 10 procent betaalt 223 maal zoveel belasting als de armste 10 procent. De rijkste 10 procent betaalt ook meer dan de andere 90 procent bij elkaar. Wie durft er nog te beweren dat in Nederland de sterkste schouders niet allang de zwaarste lasten dragen?

havanaaan de | 31-05-10 | 20:46

mayor_pickwick | 31-05-10 | 20:10
Wil je dat nu niet meer? Als je het nog steeds wilt: gewoon CDA of CU stemmen, dan komt alles goed!

Word er zo moe van.. | 31-05-10 | 20:12

Ik wilde dat ik in die tijd geboren was.

mayor_pickwick | 31-05-10 | 20:10

Mooi, dan hoor ik bij de overige 57%.

Word er zo moe van.. | 31-05-10 | 18:39

LordNobady | 31-05-10 | 17:13

Ik denk dat het aantal ambtenaren per NL-er enorm is gestegen. Op zich niet eens zo heel erg ware het niet dat hun inkomens veel te hoog zijn en dan met name de beleidsmakers waar we minimaal voor 50% minder kunnen, terwijl vuilnisophalers maar een aalmoes krijgen.

ecologiste | 31-05-10 | 17:51

Flappie2006 | 31-05-10 | 17:01

In uw link geen woord over aftrekposten. En toch gaat er 11 miljard op aan HPA en ik dacht het meeste aan woningen boven de 500.000 euro dat is toch meer dan 1 miljoen(!) oude NL guldens. Banken zijn al jaren bezig extra winsten te maken door werknemers op straat ze zetten.
En nogmaals die banken KRIJGEN tientallen miljarden van de burger. En veel ambtenaren danken hun baantje omdat ze lid zijn van CDA, PvdA D66 of VVD en niet vanwege hun geweldige kwaliteiten.

ecologiste | 31-05-10 | 17:41

Correctie/nuancering op geciteerd artikel: babyboomers is meer van 1945-1955, dus niet tot 1960. Ik bedoel dat niet demografisch maar wel kwa generatiekenmerken, ikzelf (1960, generatie nix, eerste slachtoffers van de babyboomers) identificeer me er absoluut niet mee, zie ook www.gelderlander.nl/algemeen/discussie...

Halbarad | 31-05-10 | 17:30

Daarom niet op het CDA of de VVD stemmen. Die komen toch hoofdzakelijk op voor Babyboombelangen. Dat de VVD er op los wil bezuinigen maar niets aan de HRA wilt doen illustreerd dat.

F'Shizzle | 31-05-10 | 17:18

ecologiste | 31-05-10 | 16:41

ik moet je gelijk geven dat het hier vanaf de bodem (niet helemaal voor mij) bij het werkende volk het er op lijkt dat de babyboomers elkaar de luizenbaantjes toespelen. eerst een paar jaar politiek dan met een wachtgeldregeling op zoek naar een directeurspost (in de publieke sector bij voorkeur . {verdient net zo goed en minder risico. [als het niet lukt betaalt het werk volk]}) . daar vervolgens daar meer bezuinigen (zonder bedrijfsresultaat te "verliezen" { ik heb me altijd al af lopen vragen hoe dat kan met maar 2/3 van de mensen.}) als ze in de politiek geprobeerd hebben. om dan met een paar ton onder de arm naar de volgende job te gaan. dat de volgende directeur weer mensen moet aannemen om de productie op pijl te kunnen houden zoen ze niet.

zouden we daar dan van af zijn of heeft de volgende generatie dat inmiddels ook geleerd?

LordNobady | 31-05-10 | 17:13

Geen enkele aftrekpost, dit zijn cijfers van het CBS.
www.parool.nl/parool/nl/30/ECONOMIE/ar...
Ambtelijk werk moet ook gedaan worden, meestal gewaardeerd in vrij normale inkomens schalen. Bijvoorbeeld een politie-agent, wat deze verdiend is geen vetpot en het is nog gevaarlijk werk ook. www.acp.nl/cao-en-werk/loon/?utm_sourc...
Bij de banken werken ook secretaresses en ander ondersteunend personeel. Wel beschamend is de beloning van de risicozoekers die veel provisie of andere bonussen opeisen maar daarmee de banken in gevaar brengen. Directeuren verdienen meer maar dragen dus ook veel meer af aan inkomsten belastingen en sociale premies. De bedrijven die zij leiden maken winst zodat het personeel in dienst kan blijven en zij de concurentie aankunnen. Beter dat het bedrijf niet falliet gaat en de banen verdwijnen. Dan heeft Robin Hood niemand meer om te bestelen.

Flappie2006 | 31-05-10 | 17:01

Flappie2006 | 31-05-10 | 16:34

Hoeveel aftrekposten somt u net op? Zou het ook kunnen dat ambtelijk werk (u weet wel de rijke staat) meestal niet zo moeilijk is en dat de beloning een kwestie van verdelen onder de machtigen is?
En de banken zijn toch de rijken? En de verzekeringsmaatschappijen en de hedgefonds zijn toch de rijken? De directeuren van de corporaties zijn toch de rijken die hun vette villa's kopen door hoge huurpenningen? Of is dat slechts liefdadigheid? Zomaar een paar vragen.

ecologiste | 31-05-10 | 16:41

De rijken stelen van de armen, laat me niet lachen.
Iemand met een inkomen van zeg de halve Balkenende norm, €75.000 bruto, betaald 31.000 euro belastingen. Dat is ruim 41% belasting. Als je meer verdiend loopt dit op naar de 45% of meer.
De 20% groep veelverdieners, 1 op de 5 nederlanders, betaald samen 50% van de alle inkomstenbelastingen en van alle sociale premies. Maar in de ogen van Emiel Roemer, onze Robin Hoed bij de SP, mogen de rijken nog meer gaan geven aan de armen. Ondankbare honden blijven de uitblinkers overmatig nivelleren en dit geld gaat, inderdaad, naar de armen.

Flappie2006 | 31-05-10 | 16:34

Detlev Tarnowitz | 31-05-10 | 15:48
OK you Ventral Doze Twit.

ecologiste | 31-05-10 | 16:25

B. Boomer | 31-05-10 | 16:12
Ja, doe je niks aan...

Hakkepof | 31-05-10 | 16:14

Seraphin | 31-05-10 | 12:10
Bovendien kun je iemand zijn geboortedatum niet kwalijk nemen, toch?

B. Boomer | 31-05-10 | 16:12

John Muts | 31-05-10 | 16:02
Doet me deugd... alles beter dan dat demotiverende gejank

Hakkepof | 31-05-10 | 16:10

Hakkepof | 31-05-10 | 15:54
U had me bijna uit m'n anoniem-lafbekkige tent gelokt. Laten we zeggen dat ik veel beter weet wat u bedoelt dan u vermoedt.

John Muts | 31-05-10 | 16:02

Hakkepof | 31-05-10 | 15:53
die was voor John Muts | 31-05-10 | 15:42

Hakkepof | 31-05-10 | 15:54

Misschien toch eens iets als meditatie proberen.
Er is alleen maar NU
Al dat mentale masturberen over de toekomst... helpt niks en word je niet blij van...

Hakkepof | 31-05-10 | 15:53

ik denk dat de meeste baby-boomers met 15 zijn gaan werken en heb er geen problemen mee dat ze financieel geluk hebben, geen laptops of macdonalds maar zaterdags werken op een boterham met suiker en een kopje slappe thee. en daarna een huis kopen met een hypotheek van honderdduizend guldens tegen een rente van tien procent reken even mee. nee voordat je solidariteit tussen generaties hebt moet je eerst me elkaar praten. en we krijgen nog veel meer inflatie waardoor de pensioenen straks niets meer waard zijn, de staatsschuld word er gelukkig ook minder van.

9-buts | 31-05-10 | 15:52

ecologiste | 31-05-10 | 15:40
Schei toch uit goddamn hippie ; )

Detlev Tarnowitz | 31-05-10 | 15:48

Hakkepof | 31-05-10 | 15:23
Wetende hoe totaal gedemotiveerd ik ben na 15 jaar werken, kan ik me niet voorstellen dat ik na de volgende 15 jaar nog 1 creatieve cel in m'n lijf heb, nee. Maar hardop zeg ik natuurlijk dat ik het e-norm inspirerend vind om zo'n te gekke baan te hebben. Hoort erbij, zelfs al weten we allemaal dat we tegen elkaar liegen.

John Muts | 31-05-10 | 15:42

En vaak vind de jonge prick zijn ouwe heer al een slappe zak, maar omgekeerd alst-ie zelf oud is vind hij de jonge knapen vaak een stelletje lullen.
Het is van alle tijden, maar ik zou zeggen basta.
Generaties verenigt u en deel het leven gul, geil, gezamenlijk over en weer.

ecologiste | 31-05-10 | 15:40

juriste | 31-05-10 | 15:26
Jij hebt verstand van gevierde schrijvers? Maar misschien is jurist worden een betere optie, het schijnt dat je daar nauwelijks moeite voor hoeft te doen.

Detlev Tarnowitz | 31-05-10 | 15:40

Want het maakt niet uit van welke generatie je bent, als je een lul bent ben je een lul. Soit.

ecologiste | 31-05-10 | 15:30

OK de laatste omdat hij gaat over de jong en oude kleaudtzakken of zo je wilt lullen en dat de tijd er ook niets aan doet (toe doet)
quand on est con (le temps ne fait rien à l'affaire)

www.youtube.com/watch?v=gznDOMKeWkA&am...

ecologiste | 31-05-10 | 15:27

Detlev Tarnowitz | 31-05-10 | 14:50
Hij moet wel een nieuw beroep kiezen nu, maar om jezelf viezetonnie op GS te noemen is al een slecht begin om een gevierd schrijver te worden, lijkt mij.

juriste | 31-05-10 | 15:26

John Muts | 31-05-10 | 15:10
Dus nog geen 40 en geen vertrouwen in je eigen creativiteit
Mag je hopen dat de voltooid-leven pil over 15 jaar vrij verkrijgbaar is.

Hakkepof | 31-05-10 | 15:23

Detlev Tarnowitz | 31-05-10 | 13:42
Geneuzel van een babyboomer-psychotherapeut, die jammert dat minister Klink de psycho-analyse methode a la Freud uit het basispakket schrapt, omdat er geen wetenschappelijk bewijs voor is. Nu moet hij dan op z'n oude dag een echt vak gaan leren door een vermeende heksenjacht op zakkenvullers.

juriste | 31-05-10 | 15:19

@John Muts | 31-05-10 | 15:10
klinkt bekent. ik hoop met ong 40 jaar van mijn door de banken geroofde pensioen te kunnen leven.

LordNobady | 31-05-10 | 15:18

Detlev Tarnowitz | 31-05-10 | 14:50

Het is inderdaad niet alleen van vandaag. "Où sont les neiges d'antan?"
Met snor en zonder moraal:
www.youtube.com/watch?v=H6rFgcx84-c

ecologiste | 31-05-10 | 15:14

websenior | 31-05-10 | 15:02
Zin en ambitie? Ik moet nog 30 jaar tot m'n pensioen, en ik weet dat ik realistisch nog zo'n dikke 15 jaar werk zal hebben, dan word ik te oud, duur en lastig. In de tussentijd jank ik elke cent van m'n te hoge salaris er dezelfde maand nog doorheen aan dure onzin. Omdat ik weet dat ik spaargeld/huis etc. toch op moet gaan vreten als ik in de bijstand beland. Dat is de zin en ambitie van mijn generatie, like it or not.

John Muts | 31-05-10 | 15:10

John Muts | 31-05-10 | 14:56
UIteindelijk ben je toch zelf verantwoordelijk voor je succes. Ik heb geschiedenis gestudeerd en ben in de ICT gaan werken. Als ik het slim had aangepakt had ik ook bij een museum kunnen werken, ik heb die kans zelf verknald. Maar ik heb nu weer leuk werk. Je moet altijd zin en ambities blijven houden.

websenior | 31-05-10 | 15:02

websenior | 31-05-10 | 14:49
De ultieme armoede is dat trouwens van de boomers. Als individu totaal gefaald zijn (leraar geworden bijvoorbeeld) en dan gaan buigen op de verdiensten van "jouw" generatie. Alsof dat ook jouw succes is, omdat je in hetzelfde decennium geboren bent.

John Muts | 31-05-10 | 14:56

websenior | 31-05-10 | 14:54
Ach... ben simpelweg te trots om m'n hand op te houden.

Hakkepof | 31-05-10 | 14:55

Hakkepof | 31-05-10 | 14:49
U bent ICT'er, kunnen we elkaar een hand geven. Ik vind het altijd knap dat mensen ondernemer willen zijn, valt niet mee.

websenior | 31-05-10 | 14:54

BlitzFlicker | 31-05-10 | 14:41
In een dalende economie, met een groter wordend aantal nuttelozen allochtoon of dement. Betekend een lagere werkeloosheid alleen maar een hogere productie afleveren voor minder inkomen om jezelf en jouw kinderen te voorzien in levensonderhoud. Welvaart kan je op je buik schrijven, net zoals veiligheid.

repulse | 31-05-10 | 14:53

ecologiste | 31-05-10 | 14:19
Ik denk dat de schrijver van dat blogje wel degelijk een hele grote gaat worden. Ik ken hem van zeer nabij. Maar genoeg over mij geluld, dank voor de liederen, melancholie is iets prachtigs om mee te geven aan volgende generaties.

Detlev Tarnowitz | 31-05-10 | 14:50

websenior | 31-05-10 | 14:43
verschillende bedrijfjes, meestal weinig of geen personeel. Nu zzp-er, ICT.

Hakkepof | 31-05-10 | 14:49

Bigi Bana Boy | 31-05-10 | 14:43
Websenior is van de verloren generatie. Ik weet nog hoe babyboomerleraren met nauwelijks verholen plezier zeiden dat de babyboomergeneratie het beter voor elkaar had dan de waardeloze verloren generatie. Maar nu geef ik zelf les en ik moet zeggen babyboomers zijn hele leuke mensen, maar ze moeten niet gaan moraliseren, mensen die sosjale academies hebben gevolgd, manager zijn geworden en dan ook nog gaan klagen hoe slecht en rechts de verloren generatie is: sorry grillen die hap. Op de barbecue.

websenior | 31-05-10 | 14:49

blikjegrolsch | 31-05-10 | 14:18
Goh, ik zei toch dat ik er niet meer op in zou gaan BertGrolsch alias BlikjeBrussen... doei.

60CX | 31-05-10 | 14:45

Mooi werk is dat, samen met websenior babyboomers afslachten. Ik neem tenminste aan dat websenior van de generatie net voor de de groep in kwestie is ? Een tangbeweging is altijd al een prima aanvalsmethode geweest hehehe.

Bigi Bana Boy | 31-05-10 | 14:43

Hakkepof | 31-05-10 | 14:40
Toch nog goed terecht gekomen, gelukkig zijn niet alle clichës waar.
Wat voor soort bedrijf ?

websenior | 31-05-10 | 14:43

"De jongeren van vandaag hebben het vele malen moeilijker dan de babyboomers ooit hebben gehad."
@repulse | 31-05-10 | 13:50
Euh.. Aangezien mam en paps babyboomer nu van vele jongeren de studie, Iphone, laptop, riante kamer en meer van dat moois betalen.. Denk ik niet dat *wij* het veel zwaarder hebben dan *zij* dat vroeger hadden. Mijn generatie en ik hebben uitzicht op een lang leven, mooie baan, boel welvaart en relatief lage werkeloosheid. Babyboomers hebben *in hun tijd* een stuk minder de wind in de rug gehad. Dat je langer kon studeren was best prima, maar banen waren er toch niet.

BlitzFlicker | 31-05-10 | 14:41

websenior | 31-05-10 | 14:38
Nee, een eigen bedrijf gestart

Hakkepof | 31-05-10 | 14:40

John Muts | 31-05-10 | 14:37
In de avonduren, schat.
In een 40-urige werkweek

Hakkepof | 31-05-10 | 14:38

Een babyboomer die op de sociale academie heeft gezeten en daarna bij de Bhagwan is gegaan, het is om te huilen, later zeker zorgmanager geworden, dan is het plaatje compleet.

websenior | 31-05-10 | 14:38

websenior | 31-05-10 | 14:34
één jaartje maar... excuse moi

Hakkepof | 31-05-10 | 14:37

Hakkepof | 31-05-10 | 14:35
Ach, dat verloren jaar hoefde je in elk geval niet zelf te betalen.

John Muts | 31-05-10 | 14:37

repulse | 31-05-10 | 14:26
Ja, klopt
Ik wist niet hoe ik dat moest doorbreken
Ben maar op het spirituele pad gegaan. De Bhagwan enzo
Daar heb ik wel antwoorden gevonden, maar die zijn niet zo praktisch toe te passen.
Trouwens... daar zaten ook veel pvda-erts bij.

Hakkepof | 31-05-10 | 14:35

Hakkepof | 31-05-10 | 14:31
Een babyboomer die op de sociale academie heeft gezeten..... Die worden gegrild op GeenStijl.

websenior | 31-05-10 | 14:34

websenior | 31-05-10 | 14:25
Dat was járen later.
Dat heb ik maar 'n jaar volgehouden, had een nogal afwijkende mening/levenshouding.

Hakkepof | 31-05-10 | 14:31

Hakkepof | 31-05-10 | 14:23
ja dat is nou precies die ambivalente kuthouding die me zo irriteert van de babyboomers. Aan de ene kant was het allemaal zo mooi in jullie jeugd: geen gezeur, hard werken, veilig op straat, orde rust & regelmaat. Aan de andere kant zijn jullie de grote helden omdat jullie dat allemaal hebben afgeschaft.

John Muts | 31-05-10 | 14:30

Hakkepof | 31-05-10 | 14:19
Niets dus, helemaal niets gedaan, vrolijk toegekeken hoe nederland richting faillissement werd bestuurd, overspoeld door analfabete barbaren. Wie zwijgt stemt toe.
Tijd om de tondeuses weer uit het vet te halen, stilzitten tijdens het scheren aub...

repulse | 31-05-10 | 14:26

Hakkepof | 31-05-10 | 14:23
Ook niet op de sociale academie ? En wat vond Marx ervan ?

websenior | 31-05-10 | 14:25

repulse | 31-05-10 | 14:15
Enne... wij leerden niet om te discussiëren.
Je moest gewoon luisteren op school
Niks kringgesprek

Hakkepof | 31-05-10 | 14:23

Laat me raden, net zo goed als de rest, klauw ophouden, zakken vullen en de tering voor de generaties na ons.
repulse | 31-05-10 | 14:15
Nee, gewoon doorwerken .... ook al werd je uitgelachen.

Hakkepof | 31-05-10 | 14:19

Detlev Tarnowitz | 31-05-10 | 13:42

Inderdaad zeer grappig. Die site kende ik niet en zag nochtans 2 bekenden voorbij komen zoals een door mij geliefde rode wijn en ee tamelijk trouwe hond. Tonnie zal net als Miesjelle Huilebalk wel niet zo beroemd worden als de mauvais poètes waartegen ze zich keren. Maar door hun voorjaarsgejank verjongen ze de ouderen.
En ja de Komrij is een lul, maar dan in de beste zin des woords: hij zeikt, verslapt, verstijfd en verrukt.
En met prachtige idealen gaat wel eens wat mis:
www.youtube.com/watch?v=JWfsp8kwJto

ecologiste | 31-05-10 | 14:19

@60CX | 31-05-10 | 14:11
U bent zo dom. De patatgeneratie is een ander woord voor de generatie-X.

blikjegrolsch | 31-05-10 | 14:18

Hakkepof | 31-05-10 | 14:12
Ik heb een hekel aan mensen die achteraf roepen, ik wist het niet, ik kon er niets aan doen, het was de maatschappij.
Nogmaals de vraag, wat heeft U gedaan?
Laat me raden, net zo goed als de rest, klauw ophouden, zakken vullen en de tering voor de generaties na ons.

repulse | 31-05-10 | 14:15

Er is zelfs een wetenschappelijk verantwoord boek waarin aangetoond wordt dat babyboomers de aarde geplunderd hebben ten koste van de generaties na hen:

De titel alleen al!

How Baby-Boomers Took Their Children's Future, and Why They Should Give it Back

www.telegraph.co.uk/culture/books/book...

Fietstas | 31-05-10 | 14:13

is=ik voordat je weer over schrijffoutje begint te zaniken.

60CX | 31-05-10 | 14:12

Bigi Bana Boy | 31-05-10 | 14:07
1983
Manifest van de sp.
"Bij ons onderzoek zijn wij al vrij snel tot de konklusie gekomen dat de problemen vooral groot worden bij die mensen die van het platteland komen, de islamitiese godsdienst belijden en zich waarschijnlijk daardoor moeilijk kunnen aanpassen aan de werk- en leefgewoonten van ons land. Wij vinden die mensen hoofdzakelijk bij de uit Turkije en Marokko afkomstige gastarbeiders en hun gezinnen. De achterstand in ontwikkeling ten opzichte van ons land en de konsekwente opvattingen die zij over hun (islamitiese) geloof hebben, maken dat zij hoegenaamd kansloos in onze maatschappij staan."
Na de publicatie van dit manifest werd de sp verketterd, ook weer door diezelfde babyboomgeneratie. Sommigen hebben er misschien niet actief voor gestemd, maar het grootste gedeelte heeft wel het klimaat er voor gecreëerd en er vrolijk van mede geprofiteerd.

repulse | 31-05-10 | 14:12

repulse | 31-05-10 | 13:50
Het grootste deel was dus niet-PvdA
Maar het waren inderdaad de grootste schreeuwers.
B.v. in Rotterdan durfde je niet te vertellen dat je niet pvda stemde

Hakkepof | 31-05-10 | 14:12

blikjegrolsch | 31-05-10 | 13:32
Goh, ben jij nou zo dom of ben ik nou zo slim, zonder babyboomgeneratie was er helemaal geen patatgeneratie geweest. Maar goed is las even verderop als iets over trollen waaruit ik meen te kunnen opmaken dat Bert Brussen en blikjegrolsch eender zijn, jaja, het duurde even voor het kwartje viel, maar dan toch. Veel succes ermee.

60CX | 31-05-10 | 14:11

repulse | 31-05-10 | 14:03
ja, klopt, da's waar ook
Maar we kunnen/moeten toch wel iemand de schuld geven ????

Hakkepof | 31-05-10 | 14:08

repulse | 31-05-10 | 14:03
Ik wil het wel voor Hakkepof opnemen in de zin van dat natuurlijk de grootste schreeuwers ook toen al de meeste aandacht kregen. Dat het dus allemaal linksche hippe klaplopers waren destijds is misschien inderdaad te kort door de bocht en is een affront voor al die mensen die niet op de CPN, PSPS en PvdA stemden.

Bigi Bana Boy | 31-05-10 | 14:07

Hakkepof | 31-05-10 | 13:58
De meeste kwamen op eigen houtje. Dat was nl veel goedkoper dan werven daar.

sjaakdeslinksesul | 31-05-10 | 14:05

Rammstein | 31-05-10 | 13:43
Ik kreeg natuurlijk geen pak met stropdas (had ik overigens best gewild want ik was oerconservatief wat kleding betreft) en dat is maar goed ook anders had ik er zo uitgezien : entimg.msn.com/i/150/ce/aug/aug2/elewi...

Bigi Bana Boy | 31-05-10 | 14:04

Hakkepof | 31-05-10 | 13:58
Ja vvd en cda zijn begonnen met het aantrekken van gastarbeiders. Dit was helaas noodzakelijk nadat juliana in de troonrede van 1950 al had lopen blaten dat nederland vol was. Waardoor veel nederlanders emigreerden.

repulse | 31-05-10 | 14:03

repulse | 31-05-10 | 13:59
Hè, wat hard.
Gotta go *aus*

Rammstein | 31-05-10 | 14:02

Het eerste wat er zou moeten gebeuren is een maximumleeftijd instellen om te mogen stemmen. De jeugd heeft de toekomst, laat haar die dan ook inrichten. Boven de 60 bek dicht houden en wachten tot het verrottingsproces definitief zijn aanvang neemt.

repulse | 31-05-10 | 13:59

repulse | 31-05-10 | 13:50
Volgens mij waren het de CDA-ers en VVD-ers die de gastarbeiders hierheen haalden. Om te werken, ja. Volgens mij hebben ze dat nog geen 10 jaar gedaan.
De PvdA-erts gingen ze daarna knuffelen en pamperen.
En er nog meer en meer en meer uitnodigen.

Hakkepof | 31-05-10 | 13:58

fouroaks | 31-05-10 | 13:55
Ook goeiemorgen.

Detlev Tarnowitz | 31-05-10 | 13:56

... in zijn worstevingers.

Detlev Tarnowitz | 31-05-10 | 13:55

loonslaaf_69 | 31-05-10 | 12:41

sorry tís louis XV

fouroaks | 31-05-10 | 13:55

zeg maar jansen | 31-05-10 | 13:52
Tijd voor een iphone.

John Muts | 31-05-10 | 13:52
Triest om te zien he. En dan al die persfoto's met een gitaar in worstevingers.

Detlev Tarnowitz | 31-05-10 | 13:55

sjaakdeslinksesul | 31-05-10 | 13:52 Het kringgesprek ja, de oplossing voor elk conflict.
Dat is in Beverwijk destijds wel mislukt. #metvoetbalfansvaltniettepraten

zeg maar jansen | 31-05-10 | 13:54

Terpen-tijn | 31-05-10 | 13:51
Oh ja en de Seth Gaaikema-"humor" van de boomers, die is ook om te janken.Goed dat je ons daar even aan herinnert.

John Muts | 31-05-10 | 13:54

LordNobady | 31-05-10 | 13:51
In Kralingen lukte het wel hoor.

sjaakdeslinksesul | 31-05-10 | 13:52

Detlev Tarnowitz | 31-05-10 | 13:50 Er is thee overheen gegaan. Bij het lezen van jouw plemp. Stukjespoepert.

zeg maar jansen | 31-05-10 | 13:52

Detlev Tarnowitz | 31-05-10 | 13:10
Oh ja Nico de babyboomer die eerst een grote bek had en nu braaf pootjes zit te geven bij de VARA. Die waarschijnlijk al 20 jaar met zijn reet in een huurhuis van 500 euro zit terwijl u & ik 1700 betalen voor een zelfde huis.

John Muts | 31-05-10 | 13:52

@ sjaakdeslinksesul | 31-05-10 | 13:47

nee er is geen tafel groot genoeg om de profiteurs generatie aan te krijgen.

LordNobady | 31-05-10 | 13:51

Het is duidelijk..
Patatjes verwijten de aardappel!

Terpen-tijn | 31-05-10 | 13:51

zeg maar jansen | 31-05-10 | 13:47
What for?

Detlev Tarnowitz | 31-05-10 | 13:50

Hakkepof | 31-05-10 | 13:35
Zetels voor de pvda door de jaren heen, met name in de babyboom hoogtijdagen was bijna 1/3 van de kiezers pvda. Stellen dat er geen pvda-erts in uw omgeving bevonden lijkt me redelijk onmogelijk.
1946 - 29
1948 - 27
1952 - 30
1956 - 34 (aantal Kamerzetels: 100)
1956 - 50 (aanpassing: Kamerzetels naar 150)
1959 - 48
1963 - 43
1967 - 37
1971 - 39
1972 - 43
1977 - 53
1981 - 44
1982 - 47
1986 - 52
1989 - 49
1994 - 37
1998 - 45
2002 - 23
2003 - 42
2006 - 33
Maar we zullen voor het gemak even uitgaan van Uw gelijk, wat heeft u gedaan om het rooie gevaar te keren?
welke stappen heeft U ondernomen om de vernietiging van nederland door uw generatie tegen te gaan?
De jongeren van vandaag hebben het vele malen moeilijker dan de babyboomers ooit hebben gehad. Een dagelijks groter leger aan zorgvreters, die alleen maar klagen dat ze het zelf veel beter deden.(moeilijk he een generatie daarvoor was een flink stuk ingekrompen door oorlogen) Massa immigratie van onwelwillende ruifvreters, die alles wat westers is verachten. een staatschuld van hier tot tokio. Een europese unie die hun door de strot is geduwd, door diezelfde babyboomerts.
Standrechtelijke executie zou de enige juiste morele oplossing zijn voor de problematiek die op de jongeren is afgewend.

repulse | 31-05-10 | 13:50

Al die haat tussen generaties. Kunnen we dit niet samen uitpraten in een kringgesprek?

sjaakdeslinksesul | 31-05-10 | 13:47

Detlev Tarnowitz | 31-05-10 | 13:42 Je bent me een toetsenbord schuldig.

zeg maar jansen | 31-05-10 | 13:47

Bigi Bana Boy | 31-05-10 | 13:42
Het waren echt geen 12 miljoen mensen die demonstreerden.
Een kleine groep uitvreters

Hakkepof | 31-05-10 | 13:46

Bigi Bana Boy | 31-05-10 | 13:41
Ik zag het even helemaal voor me. Maar dan net even anders uiteraard.
Urkomisch.

Rammstein | 31-05-10 | 13:43

Hakkepof | 31-05-10 | 13:39
Nee lekker makkelijk, veilig en gratuit vanuit de welvaarstaat Nederland tegen de Vietnam oorlog demonstreren was een geweldige daad van verzet.

Bigi Bana Boy | 31-05-10 | 13:42

zeg maar jansen | 31-05-10 | 13:32
Sehr sneu. Een goede stukjespoeper heeft dat niet nodig. Neem nou Bert Brussen, die zou zoiets nooit doen.

ecologiste | 31-05-10 | 13:34
Ik las laatst een uitstekend artikel over deze rijmelaar, echt een babyboomer op de snijtafel. Je kunt er nog wat van opsteken:
feuilletonnie.wordpress.com/2010/03/21...

Detlev Tarnowitz | 31-05-10 | 13:42

Niet janken. De babyboomerts hebben het gewoon goed gedaan. Jaloers...

henkojenko | 31-05-10 | 13:42

Rammstein | 31-05-10 | 13:40
Avant la lettre inderdaad :-)

Bigi Bana Boy | 31-05-10 | 13:41

Hakkepof | 31-05-10 | 13:39 Roti met kippenpootjes of met kipfilet.

zeg maar jansen | 31-05-10 | 13:40

Bigi Bana Boy | 31-05-10 | 13:35
Alex P. Keaton ?

Rammstein | 31-05-10 | 13:40

Hakkepof | 31-05-10 | 13:35
Onder werken verstaan we dan op een kantoor zitten te ouwehoeren en af en toe gele briefjes op een flip-over vel plakken?

John Muts | 31-05-10 | 13:39

Bigi Bana Boy | 31-05-10 | 13:35
Tja, al die creatieve ouderen.
En jouw grootste dilemma was: patat met of zonder?

Hakkepof | 31-05-10 | 13:39

repulse | 31-05-10 | 13:23
PvdA-erts... niet in mijn omgeving.
Ik werk al 50 jaar en hoop op nog 20.
PvdA-ert piepen al als ze 40 jaar werken

Hakkepof | 31-05-10 | 13:35

Ik was al een kleine conservatieve reactionaire zak toen ik in de jaren 70 een jaar op zes was. Man wat had ik de schurft aan die hippe linksche volwassenen om mij heen. Ik zal hier deaud blijven zitten als er één woord van gelogen is.

Bigi Bana Boy | 31-05-10 | 13:35

Detlev Tarnowitz | 31-05-10 | 13:28

Blijf van Gerrit af ja?!
Hij geeft tenminste nog steeds scherpe kritiek in goed Nederlands en dat kun je van de meeste vastgoedkoppen niet zeggen. Of heb je een blauwtje bij hem gelopen?

ecologiste | 31-05-10 | 13:34

blikjegrolsch | 31-05-10 | 13:33 Ik heb het al eerder een keer geschreven, Bert Brussen is iemand die het trollen uitermate goed onder de knie heeft. #diekunjeinjereetsteken

zeg maar jansen | 31-05-10 | 13:34

@zeg maar jansen | 31-05-10 | 13:32
Niks mis mee. Mooi werk, altijd lol.

blikjegrolsch | 31-05-10 | 13:33

@60CX | 31-05-10 | 13:28
Eh nee, totaal niet. Verder begrijp ik niet waarom de auteur van deze topic hierbij moet worden getrokken (ga gewoon argumenten zoeken ofzo) en interesseert het verder niemand een kont wat u van GS-redacteuren vindt. Now please be gone.

blikjegrolsch | 31-05-10 | 13:32

Detlev Tarnowitz | 31-05-10 | 13:27 A propos, Nico D. Dat was er ook zo een die een stukje wist te plaatsen op GS en dan zelf meereaguren onder een alter ego om maar comments te genereren. #sneu

zeg maar jansen | 31-05-10 | 13:32

Mooi stukkie BERT !

Captain Mango | 31-05-10 | 13:30

blikjegrolsch | 31-05-10 | 13:14
Fantastisch blikjegrolsch, maar je begrijpt de strekking van mijn reaguursel wel he, zuigertje.

60CX | 31-05-10 | 13:28

De ergste babyboomer is trouwens Gerrit Komrij, de lul.

Detlev Tarnowitz | 31-05-10 | 13:28

zeg maar jansen | 31-05-10 | 13:14
Ik word er niet goed van, van die gespreksstof. Maargoed, meestal heb ik zelf ook niks te vertellen dus je moet wat.

Detlev Tarnowitz | 31-05-10 | 13:27

blikjegrolsch | 31-05-10 | 13:18
Babyboomers waren de hippies uit de jaren 60 en 70 en de huidige policor Gutmenschen die nog altijd graag andere voorschrijven hoe er gedacht en geleefd dient te worden volgens de goede oude linksche normen. Het is precies die generatie die verantwoordelijk is voor het totaal ontsporen van onze maatschappij.

En na dat alles dan ook nog de gore moed hebben hun eigen kinderen doodleuk de generatie niks of generatie X te noemen.

Maar het mooie is dat ze hun eigen verheven gutmensch principes als een boomerang recht in hun arrogante smoelen terug aan het krijgen zijn van hun eigen (klein)kinderen die dat policor gelul van ze al jaren zat zijn.

Bigi Bana Boy | 31-05-10 | 13:27

repulse | 31-05-10 | 13:23
+100

John Muts | 31-05-10 | 13:26

@Terpen-tijn | 31-05-10 | 13:21
Hard gewerkt? Er is amper een babyboomer te vinden die uit eigen ervaring weet wat werkdruk is, hoogstens diegenen die een eigen bedrijf hebben of hadden.

De economische groei die babyboomer vanaf eind jaren '50 meemaakte was zo enorm en intens dat zonder dat er ook maar een vinger werd uitgestoken het geld met bakken tegelijk naar binnen kwam.

Art Vandelay Ultor | 31-05-10 | 13:26

azijnseikerT | 31-05-10 | 13:16
Beslist niet.
Tomatenplukken voor schooltijd en de manden moest je gewoon sjouwen, die hingen echt niet aan een rails.

Hakkepof | 31-05-10 | 13:25

Hakkepof | 31-05-10 | 13:17
Ach en toen leefden we in een dictatuur, waarbij de pvda gewapenderhand de macht heeft gegrepen..
Zout toch op man, de babyboomers zijn degene geweest die de pvda overal in het zadel hebben geholpen en nog steeds houden. Vrolijk de massa immigratie promoten om de grondprijzen in nederland hoog te houden zodat er meer onderpand voor de staatsleningen. Stompzinnig achterlijk volk, wat te lui is om een paar jaar door te werken ook al is hun levensverwachting ten opzicht van de generatie voor hun, met 12 jaar gestegen. Hun zakken vullen, leven op de pof, de rekening doorschuiven naar de jongere generaties en zeuren dat jongeren niet solidair zijn, dat is het enige wat ze kunnen.

repulse | 31-05-10 | 13:23

Terpen-tijn | 31-05-10 | 13:21
Bezig jij nou zonder sarcasme of ironie de term "bv Nederland"? Pauper.

John Muts | 31-05-10 | 13:23

Hakkepof 13:12
Dit is de jankende patatgeneratie!
Dombo s verwijten de bbtjes dat ze rijk zijn en het goed voor elkaar hebben.
Wil ze wel eens horen als bv Nederland nog gewoon arm zou zijn.
Speenvarken zou er niets bij zijn.
De bbtjes hebben hard gewerkt en geprobeerd om overbevolking te voorkomen waardoor de patatjes nu in de minderheid zijn..

Terpen-tijn | 31-05-10 | 13:21

'Het CDA heeft een voorkeur voor een coalitie met de VVD, D66 en GroenLinks. Staatssecretaris Van Bijsterveldt, de nummer vijf op de CDA-lijst, heeft dat gezegd. Ze sluit geen partijen uit, maar regeert het liefst met partijen die hervormingsgezind zijn'

nos.nl/artikel/161048-cda-spreekt-coal...

Mogen we het hier wel even over hebben?

Art Vandelay Ultor | 31-05-10 | 13:21

kan aan mij liggen hoor maar is het niet normaal voor iemand die de afgelopen 40 jaar gewerkt heeft om meer geld te hebben dan iemand die net 2 jaar werkt?

Frankos | 31-05-10 | 13:20

@azijnseikerT | 31-05-10 | 13:16
Wat azijnseikert zegt. Toen de bejaarden van nu met hard werken het land na de oorlog opbouwden was de babyboomgeneratie bezig met opgroeien om daarna het door hun ouders opgebouwde land zo snel ogelijk leeg te grazen.

blikjegrolsch | 31-05-10 | 13:18

@Hakkepof | 31-05-10 | 13:12
Babyboomers konden jaren en jaren studeren op kosten van de staat en legden het systeem waar ze zelf zoveel profijt van hadden vervolgens aan banden. Bovendien, hoe kom jij erbij dat de generaties erna slechts hun handen ophielden?

En-el Hak | 31-05-10 | 13:18

repulse | 31-05-10 | 13:14
PvdA-erts, maar dat was een kleine groep met een groot gat in de hand.

Hakkepof | 31-05-10 | 13:17

@Hakkepof | 31-05-10 | 13:12

U bent in de war met een generatie eerder.

azijnseikerT | 31-05-10 | 13:16

@John Muts | 31-05-10 | 13:15
En kenden ze de meest explosieve economische groei in de geschiedenis van de mensheid.

Art Vandelay Ultor | 31-05-10 | 13:16

@Hakkepof | 31-05-10 | 13:12
Ja, 16 jaar soosjologie studeren en dan een uitkering krijgen om uiteindelijk een door subsidies betaalde positie te vullen is ook "werken".

blikjegrolsch | 31-05-10 | 13:16

Hakkepof | 31-05-10 | 13:12
Gelukkig lagen de banen voor het oprapen (dankzij de zo vervloekte generatie voor hun) en hadden ze niet meer dan een MULO-diploma nodig om ergens algemeen directeur te worden op hun 35e.

John Muts | 31-05-10 | 13:15

@60CX | 31-05-10 | 13:07
"Niet van de babyboom generatie"
Babyboomgeneratie is één woord.
"niet van de generatie X, nee, Bert Brussen is van de patat-generatie"
Patatgeneratie is dezelfde generatie als de generatie X.
"die denkt dat het huidige welvaatsniveau is komen aanwaaien"
Wat is een welvaatsniveau?
"de generatie die enkel nog in soapies wil spelen"
Soapies zijn de mensen die in soaps spelen. In soapies spelen gaat echt niet.
"en die vinden dat ze met het draaien van een fijne keutel al een BN'r behoren te zijn.
Het is "BN'er". Zijn soapies dan die keutels?
"Man, man, man, wat een generatie."
Gelukkig maar dat het geen babyboomers zijn en dat ze hebben leren lezen en spellen.

blikjegrolsch | 31-05-10 | 13:14

Hakkepof | 31-05-10 | 13:12
Als ze het allemaal met werken hebben verdiend, waar komt dan de staatsschuld vandaan?

repulse | 31-05-10 | 13:14

Detlev Tarnowitz | 31-05-10 | 13:10 Nico D heeft in zoverre gelijk dat de problemen inderdaad ontstaan als je je hut wil verkopen, dan krijg je inderdaad dat gedoe met de 79ste rondleiding.
En waarom wil men de hut verkopen? om de winst die ze dan in een nog grotere hut moeten steken zodat een aantal jaren later dezelfde ellende zich kan herhalen.
Maar in de kroeg heb je dan wel gespreksstof, dat dan weer wel.

zeg maar jansen | 31-05-10 | 13:14

at60CX
Helemaal juist, en weet je, de papa van Brussen is een babyboomer, die z'n zakken heeft gevuld.... waardoor slap droog patatje.... vader-zoon issue?

Rode Snapper | 31-05-10 | 13:13

Brussen, u is een verwend snotjoch.
Babyboomers hadden niks en moesten ervoor werken.
De generaties erna hebben doorgaans 2 linker handen, allebei alleen maar om te (ont)vangen.

Hakkepof | 31-05-10 | 13:12

60CX | 31-05-10 | 13:07
Babyboomers hebben ook zelf nooit iets anders gekend dan dat het jaar na jaar beter met ze en met hun ouders ging en zijn volwassen geworden in de jaren 70 toen het parasitisme tot grote hoogten steeg en het land nog meer dan nu vergeven van de klaplopende "eeuwige studenten", "kunstenaars", "sosjale werkers" en nog meer van die groeibriljantjes was.

Bigi Bana Boy | 31-05-10 | 13:12

zeg maar jansen | 31-05-10 | 13:04
Als jij morgen een islamitische slagerij naast je krijgt (ik noem maar wat), of als je baas/grootste klant wordt weggesaneerd en jij vliegt mee de deur uit, dan moet je die keet toch van de hand doen. En dan mag je op je buik gaan liggen terwijl de meneer van de bank 'm er keihard inramt. Ik heb zowel dikke winst als licht verlies gemaakt op koophuizen, en in het huidige klimaat zou ik NOOIT kopen.

John Muts | 31-05-10 | 13:11

Groenteman is ook al te oud voor babyboomert.

blikjegrolsch | 31-05-10 | 13:10

60CX | 31-05-10 | 13:07
Ouch !

Rammstein | 31-05-10 | 13:10

@Rammstein | 31-05-10 | 13:09
Ok, maar dan blijft Youp dus de echte kloodtzak. Ik kan ermee leven.

Art Vandelay Ultor | 31-05-10 | 13:10

zeg maar jansen | 31-05-10 | 13:04
"Ze willen je bekeren. Je zult, of je wilt of niet, ook een huis kopen."
www.depers.nl/binnenland/482510/Column...
Aardig stukkie van Nico D. over huizenbezit. Ik begrijp je wel, hoe meer mensen een huis kopen, hoe beter het is voor de markt. Als genoeg gekken elkaar gerust kunnen stellen dat ze niet gek zijn, is er niks aan de hand?

Detlev Tarnowitz | 31-05-10 | 13:10

@60CX | 31-05-10 | 13:07

Het product van de babyboomerT.

azijnseikerT | 31-05-10 | 13:09

@60CX | 31-05-10 | 13:07
Liever in een soap dan in een luier.

blikjegrolsch | 31-05-10 | 13:09

Art Vandelay Ultor | 31-05-10 | 13:05
Freek is tijdens de oorlog geboren.
Geen babyboomert dus.
Net niet.

Rammstein | 31-05-10 | 13:09

Omhoog met die pensioen-leeftijd en weg met die hypotheekrente subsidie! Vandaag nog. Laat de nieuwe generaties nu ook maar eens profiteren.

rixard | 31-05-10 | 13:08

En wat deed Brussen: Bert Brussen (1975) studeerde wijsbegeerte en niet af in Nijmegen. Niet van de babyboom generatie, niet van de generatie X, nee, Bert Brussen is van de patat-generatie, die denkt dat het huidige welvaatsniveau is komen aanwaaien, de generatie die enkel nog in soapies wil spelen en die vinden dat ze met het draaien van een fijne keutel al een BN'r behoren te zijn. Man, man, man, wat een generatie.

60CX | 31-05-10 | 13:07

Ariel | 31-05-10 | 12:56
Wie bitte ?
repulse | 31-05-10 | 12:58
Genoteerd.
tinkerbell5509 | 31-05-10 | 12:58
LOL! Good for you : D

Rammstein | 31-05-10 | 13:07

Art Vandelay Ultor | 31-05-10 | 12:49
De X-generatie heeft zowel last van de boomers als dat ze idd op latere leeftijd ten onrechte worden ZELF aangezien voor babyboomers. Op die leeftijd zie je het leeftijdsverschil niet meer.
Kijk maar eens naar Marokkanen.

Einde van de Domheid | 31-05-10 | 13:06

@blikjegrolsch | 31-05-10 | 13:04
Freek, want die is seniel en weet niet beter.

Art Vandelay Ultor | 31-05-10 | 13:05

blikjegrolsch | 31-05-10 | 12:56
Hedy D'Ancona, Hanneke Groenteman en Anja Meulenbelt zij alle drie erger.

Bigi Bana Boy | 31-05-10 | 13:05

@pe4444 | 31-05-10 | 13:02
Waarom denk je dat de VVD de successiebelasting flink wil inkorten (zelfs afschaffen)? Die balletjes zijn allemaal bang dat ze de gigantische erfenissen van hun ouders voor een groot deel mislopen.

Maar gelijk hebben ze.

Art Vandelay Ultor | 31-05-10 | 13:05

Muxje | 31-05-10 | 13:00 Jij bent en blijft een huurder, de angst om te kopen zit te diep bij je.
Koop een huis, woon er gelukkig en als je dood gaat is het een probleem voor iemand anders. Zo simpel is het.
Mijn huis is een fijn huis en ik heb het omdat het me beschutting geeft. Niet om er aan te verdienen.

zeg maar jansen | 31-05-10 | 13:04

@Rode Snapper | 31-05-10 | 13:02
Ze zijn er vast, babyboomers zonder stuiver om aan hun kont te krabben, maar de gemiddelde generatiegenoot heeft het beter dan welke generatie dan ook in Nderland. Ooit.

En-el Hak | 31-05-10 | 13:04

Oh ja, je MOET kiezen: Freek/Youp.

blikjegrolsch | 31-05-10 | 13:04

NU: In (bijna) iedere straat, staan (vaak onverkoopbare) huizen en, binnen 25 jaar staan ALLE huizen van babyboomers, onverkoopbaar te koop.

Gratis af te halen voor de 'nieuwkomers.

Quuick & Dirty | 31-05-10 | 13:03

En als al die boomers het loodje leggen, dan gaat er eerst een successiebedragje naar de Staat en/of een ander 'goed' doel en wat er dan overblijft, dat gaat naar de jongere niet-babyboomers. Ben benieuwd hoe die generatie zijn/haar eigen regeltjes gaat bedenken. Zal wel niet veel anders zijn.

pe4444 | 31-05-10 | 13:02

Relaties in topic zijn spurious relations, schijnverbanden. De babyboomers begeven zich qua leeftijd op top van inkomen, en echt, er zijn genoeg babyboomers die in achterstandswijken hun hoofd amper boven water kunnen houden. Denk aan alle arbeiders die eens in de scheepsbouw hebben gewerkt, en nu allemaal op straat staan, allemaal babyboomers..... Zou graag een wat genuanceerder beeld willen van babyboomers die goed in de slappe was zitten....

Rode Snapper | 31-05-10 | 13:02

@Muxje | 31-05-10 | 13:00
Behalve als je zelf ook blijft zitten totdat je naar een tehuis gaat natuurlijk.

Art Vandelay Ultor | 31-05-10 | 13:01

Zodra je de babyboomers met hun graaivaardigheden veroordeeld wordt je gelijk beticht van ondankbaarheid en probleemgeval van je ouders. Kritiek VERBOTEN!

Stroopdoos | 31-05-10 | 13:01

Muxje | 31-05-10 | 13:00
Waar denk je dat de massaimport voor is?

repulse | 31-05-10 | 13:01

Daar zit trouwens nog een leuke tijdbom in: de mensen die al een huis hebben profiteren slechts een beetje van de waardestijging; als ze hun huis verkopen moeten ze immers ook weer een nieuw huis kopen. De mensen die echt profiteren zijn diegenen die uitstappen, hun huis van de hand doen en weer gaan huren of in een tehuis gaan zitten. Wat denk je dat er met de huizenmarkt gebeurt als de babyboomers straks massaal gaan verkopen? Met name het duurdere segment huizen zal dramatisch in prijs dalen. Leuk als je dan koopt, maar als je nu al wat hebt ben je enorm de lul.

Muxje | 31-05-10 | 13:00

Zoiets | 31-05-10 | 12:58 Crematie?

zeg maar jansen | 31-05-10 | 12:59

@.. zapper | 31-05-10 | 12:56
Sund, zoals wij in Brabant zeggen.

Art Vandelay Ultor | 31-05-10 | 12:59

blikjegrolsch | 31-05-10 | 12:56 Moet je echt kiezen?

zeg maar jansen | 31-05-10 | 12:59

blikjegrolsch | 31-05-10 | 12:56
Ik zeg Freek. Maar ook Youp wens ik 'n pijnlijke aarsverzakking toe.

Strotgrondel | 31-05-10 | 12:59

@ Rammstein | 31-05-10 | 12:53

Ik wel. Mijn moeder stimuleren alles op te maken en vooral te profiteren en zelf ook genieten van al het goede dat het leven te bieden heeft.

tinkerbell5509 | 31-05-10 | 12:58

Vertel ons eens iets dat we niet weten.... Maar er schijnt licht aan het einde van de tunnel! Op een gegeven moment KAN de babyboomer gewoon niet meer en zullen we ze hun eigen verzorging laten betalen. That's right, betalen voor het wassen van je vuige reet zul je, stinkbabyboomer.

En-el Hak | 31-05-10 | 12:58

Ok, dus oudere mensen hebben over het algemeen een hoger inkomen? Wat een verassing!

Zoiets | 31-05-10 | 12:58

Rammstein | 31-05-10 | 12:53
Afschaffen successie rechten, arsenicum belasting aftrekbaar maken, aandelen nemen in de uitvaartsector.

repulse | 31-05-10 | 12:58

Precies!
En dadelijk gaan die babyboomertjes met pensioen en mag de "betere""
generatie het gaan overnemen.
Denk je eens in.. al die luizige, stompzinnige maar wel goed betaalde baantjes worden allemaal van jullie.
Het hoogtepunt komt natuurlijk wanneer al die babyboomertjes een keer dood gaan... dan wordt het pas echt feest!
En zeg nou zelf..
Het klimaat in Nederland is dan ook fantastisch.. niets is toch mooier dan op een verregende zondag de erfenis re verdelen?

Terpen-tijn | 31-05-10 | 12:57

Door snelle ontwikkelingen is juist de regelgeving achtergebleven waardoor casinokapitalisten en casinosocialisten (=zich als socialisten voordoende casinokapitalisten) de reële economie konden plunderen, ons sociale kapitaal konden besmetten en ons milieu en onze natuur konden aantasten. En die regelgeving zou juist moeten komen van partijen als CDA en PvdA, terwijl de casinokapitalisten in toom gehouden hadden moeten worden door de VVD.
Maar NL is gewoon door deze gevestigde politieke partijorganisaties onder mekaar verdeeld onder leiding inderdaad door het schuim der babyboomers.
Damn. They played with my world as if it was their little toy.

ecologiste | 31-05-10 | 12:57

-weggejorist-

..zapper | 31-05-10 | 12:57

-weggejorist en opgerot-

..zapper | 31-05-10 | 12:56

Vergeet niet dat zij ook het nieuwe Fascisme in Europa hebben gebracht.

Ariel | 31-05-10 | 12:56

Wie is erger qua babyboomer: Youp of Freek?

blikjegrolsch | 31-05-10 | 12:56

Krachtmeester | 31-05-10 | 12:51
Amen!!!

Stroopdoos | 31-05-10 | 12:55

Afschaffen die hypotheekrenteaftrek.
Geld zat!

swassannuf | 31-05-10 | 12:54

@Detlev Tarnowitz | 31-05-10 | 12:51
Owja, vergeten! Stom van me.

Art Vandelay Ultor | 31-05-10 | 12:54

blikjegrolsch | 31-05-10 | 12:48
That's just sad ...

tinkerbell5509 | 31-05-10 | 12:51
Er zijn kids die ruzie maken met pa & ma, bang dat er niet genoeg overblijft.
De situatie is, zoals-ie is, en daar mag men het mee doen.
Ik weet de oplossing ook niet.

Rammstein | 31-05-10 | 12:53

- Edit: we weten het nu wel hoor. Nog een linkje over die patatbakker en je krijgt een ban. Tips kunnen in de GS-tiplijn. -

..zapper | 31-05-10 | 12:53

Ach, eigenlijk is iedereen boven de 35 een babyboomer.

blikjegrolsch | 31-05-10 | 12:53

Dr. Mabuse | 31-05-10 | 12:14
Sorry, de verpleegster moest even mijn PC gebruiken.

sjaakdeslinksesul | 31-05-10 | 12:53

Degene die hier nu reageren zijn dus niet aan het werk als het geen babyboomers zijn
Zijn ook niet gezond bezig want jullie horen met je brooddoos een rondje door het bedrijvenpark te maken

swassannuf | 31-05-10 | 12:52

@Rammstein | 31-05-10 | 12:45
Mijn ouders zijn zeer ok, maar dat komt waarschijnlijk omdat ze te jong zijn om babyboomer genoemd te kunnen worden...

Art Vandelay Ultor | 31-05-10 | 12:52

@ Rammstein | 31-05-10 | 12:45
Of ze kunnen niet wachten tot hun ouders dood zijn om dan van het geld waar ze nooit voor gewerkt hebben te gaan profiteren.

"op knop send drukt en weer een Florida vakantie boekt".

tinkerbell5509 | 31-05-10 | 12:51

Art Vandelay Ultor | 31-05-10 | 12:49
Daar hebben ze wat op gevonden: dat gaan namelijk al die buitenlanders doen die ze hiervoor gehaald hebben.

Detlev Tarnowitz | 31-05-10 | 12:51

Rammstein | 31-05-10 | 12:45
Nee, een groot deel van de reaguurders gelooft pas in het fabeltje van 'solidariteit' tussen generaties, wanneer deze wederkerig is. Als je eenrichtingssolidariteit afkeurt, kun je desondanks nog steeds van je ouders houden.

Krachtmeester | 31-05-10 | 12:51

Was dit nu niet juist de groep die jullie de afgelopen tijd uit ten na verdedigd hebben, want als jullie de andere helft van het persberichtje ook even citeren dan blijkt dat groep 20% zorgt voor 50% van de premies en de inkomstenbelasting. En laat dat nou net zijn waar jullie de afgelopen week zo op gehamerd hebben m.n. t.a.v. de hypotheekrenteaftrek, dat de grootste aftrekkers ook de grootste bijdrage in belastingen binnen brengen. Of heb ik dat nu helemaal verkeerd begrepen?

60CX | 31-05-10 | 12:51

@blikjegrolsch | 31-05-10 | 12:47
Hé, over smaal valt niet te twisten. Ik bedoel, jij neemt als pseudoniem ook dat slootwater uit het oosten aan.

Art Vandelay Ultor | 31-05-10 | 12:51

@swassannuf | 31-05-10 | 12:49
Ja, 12 jaar studeren en dan een uitkering aanvragen is inderdaad heel hard werken.

blikjegrolsch | 31-05-10 | 12:50

@Bigi Bana Boy | 31-05-10 | 12:44
We pakken ze nog wel terug als ze massaal in hun zorgbedden doorligwonden aan het verzamelen zijn.

Nee sorry, we moeten hard werken om de schade die jullie dit land hebben aangericht weer enigszins te herstellen. We hebben nu echt geen tijd om je 24-uursluier te komen vervangen.

Art Vandelay Ultor | 31-05-10 | 12:49

Nou en,lachen toch!
Generatie na baby boomers weet niet wat hard werken en normaal doen is.

swassannuf | 31-05-10 | 12:49

Babyboomtax? Ik stem voor...

zeerspraakzaam | 31-05-10 | 12:49

@Rammstein | 31-05-10 | 12:45
Ik heb een rothekel aan mijn ouders en aan mijn grootouders. Dus.

blikjegrolsch | 31-05-10 | 12:48

Oja, en FemkeHalsema gaat niet voor 20 extra zetels in de playboy staan

Klaas Appelmelk | 31-05-10 | 12:48

@Art Vandelay Ultor | 31-05-10 | 12:45
Of het is gewoon dom nieuws waar GS geen aandacht aan wil besteden? Ik weet het niet hoor... Uw smaak zuigt misschien wel apekloten, had u daar al eens aan gedacht?

blikjegrolsch | 31-05-10 | 12:47

Rammstein | 31-05-10 | 12:45
Genau! Zurigheid troef heute.

Superior Bastard | 31-05-10 | 12:46

@Einde van de Domheid | 31-05-10 | 12:44
En dan inderdaad op een andere partij stemmen en het dan gek vinden dat die problemen die je overal ziet maar niet opgelost worden.

Art Vandelay Ultor | 31-05-10 | 12:46

verrassend

Massuro | 31-05-10 | 12:46

loonslaaf_69 | 31-05-10 | 12:41
Louis XV zei dat zo mooi, ja.

Detlev Tarnowitz | 31-05-10 | 12:46

@blikjegrolsch | 31-05-10 | 12:37
Dan is er dus geen excuus voor laksheid en improductiviteit. Hup aan de slag.

Art Vandelay Ultor | 31-05-10 | 12:45

@Einde van de Domheid | 31-05-10 | 12:38
Ik vind het wel vreemd dat alleen de Telegraaf er over bericht. Wellicht is het niet gebeurd of wordt het in de doofpot gestopt of is het een infomercial van de Telegraaf. Of zou het een complot van Veronica zijn? Tis niet voor niets dat die ANP hebben omgekocht. *aluhoedje zoekt*

..zapper | 31-05-10 | 12:45

Heb het eerder gezegd, en ik zeg het weer: een groot deel van de reaguurders moeten een rothekel aan hun ouders hebben.

Rammstein | 31-05-10 | 12:45

Art Vandelay Ultor | 31-05-10 | 12:40
Je kunt dezelfde observatie of conclusie delen maar het volledig oneens zijn over de te bewandelen weg.

Einde van de Domheid | 31-05-10 | 12:44

En allemaal één keer raden waarom de AOW maatregelen pas over op zijn vroegst tien jaar worden ingevoerd ? Precies, omdat de babyboomers dan allemaal zelf veilig met pensioen zijn gegaan. En wat is makkelijker dan slecht georganiseerde jongeren te naaien die vaak nog niet met hun pensioen bezig zijn en bovendien toch niet in staat zijn georganiseerd maatschappelijk een vuist te maken, dit in tegenstelling tot die babyboom parasieten die je in alle geledingen van de vakbonden en bestuurlijk Nederland tegenkomt ?
Want als de AOW echt zo'n probleem is, waarom beginnen we dan niet nu met maatregelen te nemen ipv te wachten ? Ik heb daar nog nooit een afdoende antwoord op gehoord. Ik zeg dat het bewust gedaan wordt om het maatschappelijk verzet uit te schakelen. Want waarom zou jij je als babyboomer vakbondslid of als lid van een politiek partij druk gaan maken over jongeren als je zelf je pensioenschaapjes op het droge hebt ?

Bigi Bana Boy | 31-05-10 | 12:44

Ik verdien maar 60k Euri

drs Marcel van Dam j | 31-05-10 | 12:44

azijnseikerT | 31-05-10 | 12:39
Dat is dan ook de reden waarom ik vind dat de vergrijzing post mortem moet worden gefinancierd uit de erfenis van de onroerendgoed(over)waarde van babyboomerhuizenbezit.

Einde van de Domheid | 31-05-10 | 12:42

Niet te vergeten babyboom-tactiek: regels afschaffen als zij er voluit van geprofiteerd hebben. (lees H-woord en AOW-leeftijd)
Hoe zei Louis XIV dat zo mooi? "Après moi le deluge"

loonslaaf_69 | 31-05-10 | 12:41

Einde van de Domheid | 31-05-10 | 12:38
.... zegt-ie ....

Rammstein | 31-05-10 | 12:41

@mezeklf 12:40
Dan heb ik het over p.10-15

Art Vandelay Ultor | 31-05-10 | 12:40

Superior Bastard | 31-05-10 | 12:38
LMAO !!

Rammstein | 31-05-10 | 12:40

@Einde van de Domheid | 31-05-10 | 12:23
Eigenlijk zijn de gemiddelde PVV'er en de gemiddelde Nederlander het overal eens als ik de resultaten bekijk (op belasting op hoofddoeken na dan), toch opvallend. Ja, de gemiddelde PVV'er zwengt altijd iets verder naar links of rechts met zijn balkjes, maar dat is logisch aangezien je het afzet tegen de gemiddelde Nederlander. Blijft dat de meerderheid van de gemiddelde stemmer het bijna telkens eens is met de meerderheid van de PVV'ers. Dat zegt een hoop.

Art Vandelay Ultor | 31-05-10 | 12:40

Logisch als je een huis hebt gekocht voor 2 ton aan guldens en hij is nu minstens 3 ton aan euro`s waard. Daar kun je niet tegenaan werken. Nee, dat wordt allemaal netjes betaald door de volgende generatie. Sjapeau!

azijnseikerT | 31-05-10 | 12:39

StijlSchrijver | 31-05-10 | 12:31
Afgezien van een overdosis propaganda is nog maar weinig bekend over dit drama.

Stroopdoos | 31-05-10 | 12:38

.. zapper | 31-05-10 | 12:36
Ik zeg Guantanamo Bay.
De man heeft relaties met Saddam Hoessein.

Einde van de Domheid | 31-05-10 | 12:38

Ach, later gewoon je erfenis weigeren, uit principe.

Superior Bastard | 31-05-10 | 12:38

blikjegrolsch | 31-05-10 | 12:36
De na-1970'ers.

Dr. Mabuse | 31-05-10 | 12:38

Ze hebben gewoon RSS-readers, internettoegang, kranten- en tijdschriftenabo's en een tiplijn op de GS-redactie dus die linktips hoef je echt geen 19999 keer off topic in de comments te herhalen hoor...

blikjegrolsch | 31-05-10 | 12:37

De +- 25 ers van nu weten tenminste wat IDDQD betekend.

Nacho_Vidal | 31-05-10 | 12:37

Babyboomerts die in de jaren '80 panden kraakten? Dacht het niet. Die hebben in de jaren '70 braaf 60.000 keiharde Florijnen neergeteld voor hun stulpje. Dat nu 300+K in Euro's doet. Met dank aan het prijsopdrijvende H-woord.

1sokkie | 31-05-10 | 12:37

@StijlSchrijver | 31-05-10 | 12:31
Omdat ze ook geen topic doen over de aanslag van meester Tsjakka op het Binnenhof.

..zapper | 31-05-10 | 12:36

@Dr. Mabuse | 31-05-10 | 12:32
Jullie? Wie?

blikjegrolsch | 31-05-10 | 12:36

HotPotato | 31-05-10 | 12:28
Goed lezen hete aardappel, er staat vast een zin in dat onderzoek waarmee je het hele onderzoek kunt diskwalificeren.
Ik zal je een keer op een domheid wijzen. (Het eeuwige gezeur dan de PVVer.)
Als een PVVer afwijkt in een onderzoek van een gemiddelde Nederlander dan is dat niet omdat hij afwijkingen heeft. Dat is statistische defniitie.

Einde van de Domheid | 31-05-10 | 12:33

Ik zou zeggen: als je na je studie en je jaartje Australië aan de slag mag, ga niet zeuren, pak je kansen en maak er wat moois van.
Voor jullie geen werkloosheid, dat is ook wat waard.

Dr. Mabuse | 31-05-10 | 12:32

@redactie:
Waarom geen topic over de Israelische aanval op het Palestijnse hulpkonvooi???

StijlSchrijver | 31-05-10 | 12:31

-weggejorist-

Flounder123 | 31-05-10 | 12:31

Aktivist | 31-05-10 | 12:27
Ja.
Die generatie is over het algemeen ook lager gaan werken dan waarvoor opgeleid dus moet niet op een berg geveegd worden met de boomers.

Einde van de Domheid | 31-05-10 | 12:29

CoffeePatch | 31-05-10 | 12:23
Daar hebben we al wat op bedacht:
"Capacity building
Countries benefit from managing flows of migrants. Creating
migration management capacity can make a major contribution. The
Netherlands actively supports projects, especially ín Africa, helping
immigration agencies and other authorities to register and assist
migrants and protect refugees."
Uitgesproken NAMENS Nederland bij de UN op 15 sept. 2006, in woord en in speech.

Bos Hout | 31-05-10 | 12:29

Jaja. Nog heel eventjes wachten met het ophogen van die pensioenleeftijd tot het water aan de lippen staat en wij (+/- 30-ers) tot 75 kunnen blijven werken.

AnoHuf | 31-05-10 | 12:29

Einde van de Domheid | 31-05-10 | 12:23
Via de link:
.
'Aanleiding en doelstelling:
Waarin verschilt de PVV- achterban van de gemiddelde Nederlander?'
.
Een PVV stemmer is dus geen gemiddelde Nederlander ?

HotPotato | 31-05-10 | 12:28

en ook nog eens de flower-power tijd meegemaakt, met vrije geyleneuqsex

Je Verzint Het Niet | 31-05-10 | 12:28

Rammstein | 31-05-10 | 12:17
De patatgeneratie (of pragmatische generatie)
VAnaf 1980 heten ze 'millennials'.
Henk Becker schreef het standaardwerk in deze (Generaties en hun kansen)
MAar de definities worden nogal eens opgerekt.
(Iedereen wil de verloren generatie zijn en iedereen wordt aangeduidt als babyboomer... enzo.... )

Einde van de Domheid | 31-05-10 | 12:28

Zij die babyboomers toevallig ook die jongens die het meeste last hebben van hervorming van de hypotheekrenteaftrek? Die mensen die uit eigenbelang op de VVD/PVV gaan stemmen? Die onder het mom van eerlijk alle generaties na hen én alle bevolkingslagen onder hen kaalvreten? En dan ook nog het lef hebben een bijstandsmoeder van roofgedrag te betichten? Die babyboomers? Nee, prima joh. Waarom zouden we die mensen ook extra moeten belasten? Ze hebben het al moeilijk genoeg gehad, niet?

keeskwal | 31-05-10 | 12:27

@Bos Hout | 31-05-10 | 12:16
Ratelband is in de war hahahahaha.

..zapper | 31-05-10 | 12:27

Einde van de Domheid | 31-05-10 | 12:14
De generatieX is in ieder geval de eerste die keihard geconfronteerd wordt door de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd, terwijl de babyboomers die dit bedacht hebben al vanaf hun 55e-59e met waardevast prepensioen zijn gegaan.

Aktivist | 31-05-10 | 12:27

@Discus | 31-05-10 | 12:12
Hilarisch stukje Kaandorp!

blikjegrolsch | 31-05-10 | 12:26

Ashtrey | 31-05-10 | 12:24
LOL !!! The Lost Boys ... and girls.

Rammstein | 31-05-10 | 12:25

Biff Eagleburger | 31-05-10 | 12:18
Oh please, it is getting so óld ....

Rammstein | 31-05-10 | 12:24

Rammstein | 31-05-10 | 12:17
Godamn hippies?

Ashtrey | 31-05-10 | 12:24

NoMinister | 31-05-10 | 12:08
1) Het heeft geen zin om een PVV met feiten te confronteren. ALLE feiten worden consequent door PVVers consequent gemanipuleerd genoemd. Wellicht zit jij beter in je vel Nominister..
2) Hoewel, 'even lekker zieken op GS' belooft niet teveel goeds. Argumentum op de persoon gespeeld. Immers 'iemand die op GS 'ziekt' 'twijfelt' niet aan alle 'wetenschappeijke rapporten' of meningen van wereldleiders'. (Wat de meest PVV stemmers WEL doen.) Die persoon neemt de onderzoeken als leidraad.
Tegen beter weten in: www.synovate.nl/pdf/91221_rap_v.1.0.pd... BLZ 23

Einde van de Domheid | 31-05-10 | 12:23

Je kan je kwaad maken op de babyboomers totdat je ze tegenkomt, ik vind de babyboomergeneratie een leukere generatie dan mijn eigen generatie.

websenior | 31-05-10 | 12:23

"van de tien procent hoogste inkomens (zeg maar inkomensniveau Marcel van Dam) is maarliefst drieënveertig procent babyboomergajes."
43 % is een minderheid. Als babyboomer kan ik namelijk wel rekenen.

Het CDA | 31-05-10 | 12:22

Wat een schandalige beledigingen aan het adres van de heer Brussen! Generatie X? Ziet de heer Brussen er uit als een oude lul ofzo?
Tssssk!

blikjegrolsch | 31-05-10 | 12:21

@Dr. Mabuse | 31-05-10 | 12:08
De goede tijd ! +1

HotPotato | 31-05-10 | 12:20

Ik heb vrijdagmiddag van de hr. dr. Stam, directeur van de Hartstichting, een brief gekregen met het verzoek een bedrag over te maken aan zijn stichting.
Ik heb naar aanleidng hiervan het Jaarverslag 2009 erop nagekeken en gezocht naar de beloning van de beste man.
Ziehier de resultaten
Salaris 2009 € 119.494,-
Premie/ bonus € 9.496,-
Eindejaarsuitkering € 6.453,-
Subtotaal € 135.443,-
Verder bijdrage zvww € 2.244,-
Onkosten 2009 € 1.680,-
Pensioen betaald door werkgever € 21.955
Totaal € 161.322,-
Tevens gebrruik van een aan hem ter beschikking staande ( riante ) auto.
Dit onder goedkeuring van een erkende instantie.
Voorwaar, een aantrekkelijk salaris voor iemand die zich afficheert als weldoener.

Jan Boule | 31-05-10 | 12:20

@Pinel | 31-05-10 | 12:18

Dat heeft niet lang geduurd dan. Doe je wel de deur goed dicht? Dag drol!

Biff Eagleburger | 31-05-10 | 12:20

Pinel | 31-05-10 | 12:18
.... en u bent er nog maar net ...

Rammstein | 31-05-10 | 12:20

Einde van de Domheid | 31-05-10 | 12:14
U bent van na 1970...?
Zal opa nog een paar gruwelijkheden van vroeger vertellen?
- Er was geen internet. Voor porno moest je naar Veonica kijken op vrijdagavond, of naar SBS kin het eerste jaar dat ze bestonden.
- Je kon niet pinnen. Als je niet op zaterdagochtend in de rij had gestaan op het gemeentelijk postkantoor had je het hele weekend geen geld.

Dr. Mabuse | 31-05-10 | 12:19

Weet je wie ook een snor had?
/Godwin

Biff Eagleburger | 31-05-10 | 12:18

Terwijl ze hun zakken vulden gaven ze hun kinderen een leuk preekje mee. Het beschermen van de generaties die komen is erg belangrijk zodat jullie (kind) en jullie kinderen het ook goed hebben. En precies het tegendeel laten ze zien. Ze stappen er nog voor hun 55ste uit, hebben hun huis bijna gratis gekregen, zitten met riante pensioenen achter hun flatscreen te klagen dat ze bang zijn en hun kids... die draaien voor de hele handel op. Van crisis tot het omleggen van incontinentieluiers en dat totdat ze tenminste 67 jaar oud en bijna deaud zijn. En bedankt stelletje hypocriete zakkenvullers!

Stroopdoos | 31-05-10 | 12:18

-weggejorist-

Pinel | 31-05-10 | 12:18

Grootste klap moet nog komen, na het doorwerken tot je 67ste afschaffen v/d AOW.

william7055 | 31-05-10 | 12:17

Op de pica: een slordig geknipt snorretje?

Arend Jan B. | 31-05-10 | 12:17

Einde van de Domheid | 31-05-10 | 12:14
..... en na 1970, hoe heten ze dan ?
*in de war is*

Rammstein | 31-05-10 | 12:17

Hindsight is 20/20.

Rammstein | 31-05-10 | 12:16

Mongoose | 31-05-10 | 12:13
"Poten altijd onder tafel laat staan"

zovoklets | 31-05-10 | 12:15

www.personeelslog.nl/2008/06/25/vier-v...
Bert, gebruik je de juiste definities?
1946- 1955 Babyboomer
1956- 1970 Generatie X
Beiden verzuurd en nutteloos aldus Obama's campagneteam maar dat laat niet onverlet dat generatie X evenzeer te lijden heeft gehad onder de babyboomers. (Alleen geeft die generatie dat nooit toe...)

Einde van de Domheid | 31-05-10 | 12:14

@Seraphin | 31-05-10 | 12:10
Exact. Next.

Detlev Tarnowitz | 31-05-10 | 12:14

sjaakdeslinksesul | 31-05-10 | 12:09
ja, wij zijn al aan het aftellen...! Nee hoor, valt wel mee. Een adviseurschapje links of rechts, dat gaat er wel in

Dr. Mabuse | 31-05-10 | 12:14

Dr. Mabuse | 31-05-10 | 12:08

Wat komt mij dit allemaal bekend voor zeg! +1

eerstneukendanpraten | 31-05-10 | 12:13

Stelletje jaloerse figuren, de vraag blijft dan ook: "Zouden jullie het anders gedaan hebben?"
En stel nu dat die groep lekker geniveleerd was tot het gemiddelde, dan zou je nu zelf een bak meer premies en belastingen moeten betalen.

*Poten nog eens op tafel legt in een buitenland*

Mongoose | 31-05-10 | 12:13

Seraphin | 31-05-10 | 12:10
Ja maar .... in de rest van de wereld is het precies andersom hè, vandaar dit protest.

Rammstein | 31-05-10 | 12:12

Ik ben geen fan van Brigitte Kaandorp, maar vond het volgende stukje toch wel erg treffend: www.youtube.com/watch?v=ATsSdBbOL3o
Ziehier een korte cursus babyboomers fileren.

Discus | 31-05-10 | 12:12

Het CBS becijferde dat mensen in de hoogste inkomensgroepen de zwaarste lasten dragen. In 2008 kwam ruim de helft van het totale bedrag aan premies en inkomstenbelasting voor rekening van de 20 procent huishoudens met de hoogste inkomens.

CoffeePatch | 31-05-10 | 12:12

Ok. Dus mensen die na 30+ jaar werken op de top / eind van hun loopbaan zitten, verdienen meer dan jonkies van 20 die net hun eerste baantje hebben. Jeetje. Schokkend.

Seraphin | 31-05-10 | 12:10

Einde van de Domheid | 31-05-10 | 12:05
Altijd lekker dat dikke duim zuigen...

Ashtrey | 31-05-10 | 12:10

Dr. Mabuse | 31-05-10 | 12:08
Ha... ha.. ouwe lul!

sjaakdeslinksesul | 31-05-10 | 12:09

Net Griekenland hier.

YouBastard | 31-05-10 | 12:09

Einde van de Domheid | 31-05-10 | 12:05

Het CBS smacht naar je, dat kan niet anders. Heb je ook bronnen en wellicht bewijs bedoel ik dan. Of is het gewoon even lekker zieken op GS?

NoMinister | 31-05-10 | 12:08

Wat een jaloers gezeik.
Ik schat dat Bert Brussen (net als ondergetekende) een X-er is, dus geboren in de jaren zestig. Net als Mark Rutte, Wouter Bos, Wilders, Pechtold en Rouvoet, de hele bliksemse boel.
Dan heb je echt niks te klagen. In je jeugd won Ajax alles, kwam de kleurentv in zwang, kreeg heel Nederland een auto en ging voor het eerst naar het buitenland op vakantie.
Je mocht zes jaar studeren. Een baan vinden was in de jaren tachtig even moeilijk, maar dat is daarna prima in orde gekomen. Als je slim bent geweesty heb je in de goedkope tijd een huis gekocht en hebben je kinderen nu gratis schoolboeken.

- Edit: de heer Brussen is gegarandeerd geen X-er. -

Dr. Mabuse | 31-05-10 | 12:08

Off Topic,
Zijn er al foto's van het vliegtuig dat in het torentje is gevlogen?
On topic

kneuterzak | 31-05-10 | 12:08

Als dit de aankondiging is van GS om de Babyboomer op elk wissewasje te pakken voortaan en de Islamiet te beperken tot de ergste uitwassen, ben ik voor!

DavidC | 31-05-10 | 12:08

dus de mensen die ervoor zorgen dat ik niet meer met 65 met pensioen kan hebben het het best. dat is niet echt een verassing. en zelfs met de huidige plannen gaan een hoop van die mensen nog met 65 (of eerder) met pensioen.

dat ze meer belasting en premies betalen is helder. wie meer verdient betaalt meer.

LordNobady | 31-05-10 | 12:08

-weggejorist-

keerf | 31-05-10 | 12:08

.... ach, de babyboomgangbang gaat gewoon door zie ik ......

Rammstein | 31-05-10 | 12:07

De babyboomers zijn een graaiende bende termieten die alles kaalvreten wat ze tegenkomen. De meest rampzalige generatie in de geschiedenis van de westerse beschaving.

John Muts | 31-05-10 | 12:06

hebben we toch mooi goed gedaan dan!

PietVerdorst | 31-05-10 | 12:06

Maar er is troost.
Deze groep vormt ook de meerderheid bij de PVV aanhang.

Einde van de Domheid | 31-05-10 | 12:05

En straks een goed pensioen. Zelf weinig aan betaald, zeker weinig in verhouding tot wat ze krijgen (als generatie). Dus huidig inkomen en huidig vermogen en toekomstig inkomen top.

Wie zouden dat toch betalen?

NoMinister | 31-05-10 | 12:02

@tinkerbell5509 | 31-05-10 | 11:58 Ik hoorde ergens dat het niet de helft is maar 89%.

witwas | 31-05-10 | 12:01

Geweldig stukkie, Bert. Het is de waarheid, en prachtig opgeschreven.
In mijn omgeving lopen een paar van die flapdrollen rond.
Zwetsende kotsmisselijkmakende vuile profiteurs zijn het.
Volgende stap: invoering van een aparte babyboomertax, om dat geld over te hevelen naar de jongeren.

Fijnstoffer | 31-05-10 | 12:01

ook babyboomers gaan een keer dood
laten we ons troosten met die gedachte

watsinneneem | 31-05-10 | 12:00

En de hoofdprijs én gelachen!

zovoklets | 31-05-10 | 11:59

Als we nu besluiten geen pensioenpremies meer af te dragen? Zelf sparen/beleggen (al dan niet in het buitenland) levert toch meer op.

kapotte_stofzuiger | 31-05-10 | 11:59

Dan maar even relativeren:

Ruim de helft van het totaal geïncasseerde bedrag aan premies en inkomstenbelasting in Nederland komt voor rekening van 20 procent van de huishoudens met de hoogste inkomens. Dat berekent het CBS.

tinkerbell5509 | 31-05-10 | 11:58

Joop.nl kom er maar in...

Natte Harrie | 31-05-10 | 11:56

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen