Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

EO Netwerk moet branden in hel

JHWH is niet blij Gisteravond werd een van de laatste uitzendingen van nieuwsprogramma Netwerk verzorgd door de EO. Memorabele televee. Soort van evangelische Zembla. In de studio was Mark Rutte aanwezig om te kouten over zijn plannen. Maar niet nadat de liberale voorman eerst een filmpje werd getoond waarin een aantal snotterende onrendabelen werden gepresenteerd. Een gezin met een verstandelijk gehandicapt kind en een bijstandsmoeder barstten voor de camera in huilen uit als het EO-team hen de vermeende effecten van het VVD-verkiezingsprogram voorschotelt. Presentator Margje Fikse haakt daarna handig in: deze schrijnende malheur is allemaal de schuld van gemene meneer Rutte en zijn meedogenloze VVD-program. Dit blijkt bull: Rutte, not amused, weerspreekt in de uitzending de EO agitprop. Reden voor Margje Fikse dan maar enkele tegenwerpingen van Rutte’s opponenten in het Carrédebat te cherrypicken en daar opgewekt aan toe te voegen: “Dus zij liegen OOK?” Niveautje dus. Afijn. Rutte zwaar over de zeik. Twitter gepikeerd. Wouke gestopt met koken. Maar zo makkelijk komt de EO natuurlijk niet weg. Pakken we even de stenen tafelen erbij, Negende Gebod: GIJ ZULT NIET LIEGEN. Nee, dit gaat JHWH niet leuk vinden. De Evangelische Omroep gaat naar de hel om te BRANDEN. Instant update: nietes, Rutte liegt, zegt Netwerk. Wat Netwerk de kijker niet zegt is dat een van de twee Ruttebashende studentes in de uitzending, Evelien van Roemburg, gewoon gemeenteraadslid is van GroenLinks! Lekker fair and balanced weer jongens. CDA & GroenLinks: samen optrekken in de RutteBestrijding. Update 2: Neen maar! De geïnterviewde ondernemer die er "1800 euro per jaar" op vooruitgaat is CDA-lid, alleen heeft hij dat stiekem snel uit zijn twitter-bio verwijderd. Christenhypocriete VVD-hater dat het is.

Reaguursels

Inloggen

Zoals in een oorlog sneuvelt ook in de politiek de waarheid als eerste. Google eens op "Erna Smeekens" en vindt o.a. de volgende links:
nl.linkedin.com/in/ernasmeekens
www.vrouwonline.nl/weblog/ernaerna
www.tientjes.net/

Het onderstaande bericht is een reactie uit www.vrouwonline.nl

Beste Erna,
Na alle commotie over de Netwerkuitzending ben ik gisteren (op mijn vrije dag) je blog gaan lezen. Uit interesse, omdat ik aan de kant sta van mensen die niet kunnen meedoen aan de samenleving. Maar ik vind het erg oneerlijk dat jij je hebt aangemeld om deze groep mensen te vertegenwoordigen, want jij wakkert alle vooroordelen aan.
Ten eerste sta ik er stomverbaasd van dat iemand die wegens burnout een uitkering ontvangt, zoveel activiteiten blijft ontplooien en zelfs cursussen blijft volgen. Mensen die ik ken die een burnout hadden, waren echt doodziek, konden niets meer en wilden ook niets. En de werknemers met een burnout krijgen van het UWV geen jaren de tijd om zich eens met huis en hobby bezig te houden, maar worden na een maand of wat al weer voor enkele dagdelen op therapeutische basis naar het werk teruggestuurd.

Iets anders wat me van mijn stoel deed vallen van verbazing was het feit dat je wel naar de voedselbank gaat, maar ook een auto had. Een klein beetje tanken kost al gauw een paar tientjes, en daar kan je bij de Aldi best een heleboel voor kopen. En dan al die reisjes die je maakt met de trein. Ik sta er versteld van hoe vaak je heen en weer naar Arnhem kan reizen. En nog verbaasder als je beschrijft dat je de ene dag uit Arnhem thuiskomt en meteen daarop de trein voor een volgend uitje naar Amsterdam pakt.
Natuurlijk gun ik van harte alle mensen met een bijstandsuitkering zo af en toe een uitje met de trein, maar veel mensen die werken zouden niet zo vaak geld voor de trein uit kunnen geven als jij doet.
En veel mensen die wel werken, zijn in hun huis heel erg bewust van hun uitgaven voor energie. In één jaar opeens voor E 650 meer moeten betalen, dan moet je de energie wel heel erg verspillen. Elke keer dat je de droogtrommel gebruikt kost dat E 2,50: reden waarom heel veel mensen die spaarzaam gebruiken. En dan heb je ook nog een tuin om de was op te hangen. Het was eerlijker geweest als je op televisie er bij had verteld dat je zo weinig weekgeld overhoudt omdat je ook dat soort schulden af moet betalen.
En dan je poezen. Natuurlijk, een beestje hoort erbij. Maar ik begrijp dat je in de tijd dat nog werkte, al katten had. En die heb je dus voor je bijstandsperiode niet goed verzorgd, toen heb je je verantwoordelijkheid niet genomen, want niet ingeënt tegen de kattenziekte. En toen je nog werkte, ook niet gesteriliseerd. Dat is wel hoogstonverantwoordelijk. En dieronvriendelijk. En ook niet erg eerlijk om dan een actie via Trouw te starten om inentingen voor arme mensen te realiseren. Je kan je onverantwoordelijk gedrag niet allemaal op je bijstandssituatie afschuiven.

Zelf schrijf je dat je burnout nu wel achter de rug is, maar toch wil je niet aan een baan, want je wilt liever doorgaan met je tientjesproject. Dat de sociale dienst dat toestaat, terwijl andere mensen met een bijstandsuitkering verplicht aan het schoffelen moeten of inpakwerk moeten doen, begrijp ik niet. Ook daarom vind ik niet dat jij je als voorbeeld voor mensen in de bijstand wilt opwerpen, want in zekere zin kies jij er zelf voor, door met behoud van uitkering aan dit project te werken.

En dan dat tientjesproject zelf. Het valt mij op dat jij je daarin opwerpt als coach, die met andere mensen gaat bekijken wat hun mogelijkheden zijn. Maar als ik nou in je Blog lees hoe weinig verantwoordelijkheid je in je eigen situatie neemt, en hoe weinig greep je op je eigen leven hebt, dan lijkt het me logischer dat je zelf een coach neemt om je leven weer op de rails te zetten.
In dat tientjesproject zeg je dat je wilt bereiken dat de mensen "hun eigen ding" doen. Nou Erna, veel mensen van mijn leeftijd hadden gedacht dat we op ons 65ste "ons eigen ding" konden gaan doen, maar dat wordt nu twee jaar later, omdat de overheid het niet meer kan trekken. Maar goed, als de solidariteit het vraagt, dan moet het maar.
Het zou wel fijn zijn als jij voor de samenleving ook die solidariteit zou willen opbrengen, zodat er gezorgd kan worden voor mensen die geen ander alternatief hebben dan de bijstand of een andere uitkering. Misschien zou je wat meer solidariteit tot "je ding" kunnen maken.
Sorry dat ik zo uitgebreid inga op jouw leven, maar tenslotte ben je zelf degene die zich door de vele Blogs en het meedoen aan een televisieprogramma in de publiciteit brengt.

Ik wens je veel succes.

koffiepadje | 29-05-10 | 11:31

Tja,
Als je een menselijk gezicht geeft aan de consequenties van het VVD beleid.
Dan ben je natuurlijk fout bezig?
Humorloos ontkennen en pruttelen.
Dat wordt onze nieuwe premier.
Daar wordt Nederland vast weer goed mee op de kaart gezet.
Zoek een meisje en ga een gezin stichten, zou ik zeggen.

Of ben je toch heaumeau? Marc

Frankasd | 29-05-10 | 03:01

-weggejorist-

aspergie | 28-05-10 | 22:24

ik ben teleugesteld in de eo.
volgens mij staat er in de bijbel dat jeniet mag liegen en bedriegen.
schande eo
vooral van jullie

doesje | 28-05-10 | 21:57

burn in hell.

cooleman | 28-05-10 | 21:51

Heb zojuist de uitzending nog even teruggekeken om te zien waar alle ophef over ging. Het eerste wat ik dacht was "Waarom kiezen een bouwvakker en een (gedeeltelijk) arbeidsongeschikte vrouw er in godsnaam voor om 3 kinderen te krijgen. En zeker als het eerste kind al niet 100% gezond is?" Dan vraag je om (financiële) problemen. Het tweede wat ik dacht was "Hallo bijstandsmoeder! Waar is bijstandsvader?" (M.a.w. waar is de alimentatie danwel het geld van de levensverzekering). Gelukkig is Netwerk inmiddels ontmaskerd en is het duidelijk dat ze heel goed wisten bij welke 3 gezinnen ze naar binnen moesten stappen...

Randall Flagg | 28-05-10 | 19:27

Gadverdamme, wat smerig. Ten eerste die mensen een beetje aan het huilen maken op tv om je tegenstanders zwart te maken. En dat dan ook nog doen door één partijpunt er uit te lichten en de rest niet mee te rekenen.

En dat iedereen nu even ziet dat ze Wilders niet aanvielen om zijn denkbeelden maar dat ze dat soort smerigheid uithalen bij iedereen die de nieuwe MP lijkt te worden. Hoe was het ook alweer Churchill? De nieuwe ..... zullen zichzelf de anti-..... noemen.

Da was ik nie... | 28-05-10 | 18:18

als ik de reactie van de vrouw zo lees, is het de EO geweest die de VVD zo nodig op de korrel moest nemen, i.p.v. bezuinigingen in het algemeen.
Misschien heeft de EO nog plaats voor fossielen als Freek de Jonge, die deed dat ook in de jaren '80.

Onderbuik | 28-05-10 | 17:24

Kijk eens aan. De VVD komt negatief (terecht, laat de gevolgen van dat zogenaamde schitterende programma maar eens zien) in het nieuws en GeenStijl slaat op tilt. Officieel: GS is de propagandamachine van de VVD.

En trouwens, wat die gasten voor politieke kleur hebben maakt geen zak uit. De gevolgen zijn doorgerekend door iemand van Nijenrode. Het meest toonaangevende instituut op economisch gebied. En daarnaast, het GroenLinksmeisje vertelde alleen hetzelfde waarvan Rutte zelf ook had gezegd dat hij dat verkeerd had aangepakt. Die politieke kleur doet er al helemaal niet toe. Logisch dat ze ook van een andere partij is, aangezien ze letterlijk heeft geknokt tegen dat VVD beleid.

chr!!s | 28-05-10 | 16:46

Goedzo GeenStijl! Lekker uitzoeken deze EO bende.

keppie1.0 | 28-05-10 | 16:10

Bah wat is die interviewster een poep mens met dat vreselijke soort van lachje
dat ze heeft bij alles wat ze zegt... mark rutte heeft zich goed verdedigt tegen dat linkse tuig

MaFlodder | 28-05-10 | 15:37

"Ik ben Erna Smeekens, moeder van 4 te gekke puberzoons, 46 jaar, bijstand en voedselbank, das minder.
Ik heb een relatie met een hele lieve en heerlijke vriendin en ben met haar en nog een vriendin bezig om ons project Tientjes in de wereld te zetten.
Als hobbie speel ik gitaar, ik lees als ik tijd heb, wandel en fiets graag en speel Zuma.
Ooit was ik juffie, bd-tuinder, verzorgende, alternatieve bouwer en Feng-Shui-er en ook ben ik NLP-coach en gezinsmanager.
Verder blog ik op Vrouwonline over mijn leven in een voedselbank-situatie"

Mevrouw is dus gewoon een aandachtsgeile zweefteef!

Duidelijk is zo ook wel dat de EO niet bij een willekeurig iemand heeft aangebeld om de financien eens door te rekenen. (Trouwens, EO, mag dat wel van de bijbel, van die zweeftoestanden?)

In haar Twitter vraagt ze ook nog ergens waar je 500 (!!!) t-shirts met reklame kunt laten bedrukken. Nee, die heeft het echt moeilijk hoor!

Tip aan Rutten: Gebruik deze vrouw om te laten zien dat het *TERECHT* is dat er op dit soort types bezuinigd wordt.

Specy | 28-05-10 | 15:21

Inderdaad tenenkrommend. Mij lijkt het overduidelijk dat Netwerk/de EO opzettelijk heeft geprobeerd de VVD in een negatief daglicht te zetten. Ongelofelijk dat zoiets mogelijk is in een land als Nederland. Ik hoopte dat men nog niet zo ver was gezakt.

Rutte heeft zich echter goed verweerd en ik denk dat dit hele gebeuren uiteindelijk positief voor Rutte zal uitpakken. Hij was duidelijk en overtuigend. Ik heb het idee dat dit de VVD nog wel eens veel stemmen zou kunnen opleveren. Ik ben van nature geen VVD-stemmer maar ik overweeg ditmaal toch serieus om ze mijn stem te geven.

FetteBees | 28-05-10 | 14:18

"Wenn man eine Lüge genügen oft wiederholt, wird sie endlich geglaubt".
.
Merlot | 28-05-10 | 09:35

Ah, dus daarom draait u altijd hetzelfde verongelijkte riedeltje af?

HenkKlaasWimJan | 28-05-10 | 14:16

@Merlot | 28-05-10 | 09:35
Ja, want geloven is rechts. Tenzij het over de islam gaat. Dan is het links.

Parsons | 28-05-10 | 14:02

Het wordt inderdaad zo langzamerhand tijd dat er bezuinigd gaat worden in het Gooi. Waarom is er nog een NCRV èn een KRO terwijl protestanten en katholieken al jaren in één CDA verenigd zijn ? Waarom is er een RKK terwijl er allang een KRO is ? Waarom is er het IKON met de maoïst Rosenmüller als "journalist" met zijn geveinsde interesse voor degenen die hij "interviewt" terwijl er ook een Vrijzinnig Protestantse Omroep, de VPRO is ? Al deze omroepen hebben een dikbetaalde directie, hun eigen redacties, hun eigen journalisten en camerateams. De partij die hier de bezem doorhaalt verdient talloze stemmen.

Jan Boule | 28-05-10 | 13:50

Als je bij de EO gaat zitten ben je zelf schuld.... Geert, kom er maar in...

hezzalwel | 28-05-10 | 13:42

@Rector Reflector | 28-05-10 | 09:52
Ah, ik begrijp het. Linksmens = goed, vrede, liefde, onbarmhartig, etc
Rechtsmens = kil, egoïstisch, materialistisch, etc.
Typisch Linkse waandenkbeelden.
Praat U wel eens met een Rechtsert?
Hoe komt U aan deze levensbeschouwelijke wijsheid?
Hoe verklaart U superagressieve krakersjeugd, de rote armee fraction?
Was Volkert vand der Graaf's moord op Furtuyn een 'mercy killing'?
Beste man de mens is egoistisch, dat je je egoistische motieven via een groep nastreeft (=socialisme) maakt U nog niet minder egoistisch.
Is het egoistisch Links te stemmen als U in de bijstand wenst te zitten? (NB wenst ja, de gemiddelde bijstandsmoeder krijgt met kindertoeslag, kinderbijslag, kindgebonden budget, huursubsidie, zorgsubsidie en bijstand zo'n € 1.900 per maand gemiddeld, n.e.t.t.o.! lees Uw partijblad de Volkskrant er maar op na, daar stond dit artikel in).
Bent U leraar?
Zo ja heeft U Uw descipelen wel eens geleerd wat 'nuance' is?...
of alleen maar Links gepreekt?...

Folkert Meinhof | 28-05-10 | 13:03

Geciteerd van de website van onze zielige bijstandsmoeder....

Verlanglijstje = Wat hebben we nodig:
Het aller belangrijkste is Media-aandacht

Komt dus erg goed uit dit zielige verhaal!!

boris73 | 28-05-10 | 12:32

Hahaha wat een huliehuilie weer. Rutte wordt geconfronteerd met de gevoelens die zijn snoeiharde program oproept bij sommige mensen (links, Christelijk, whatever, in ieder geval geen liberaal-fundamentalisten). Deal with it and take it like a man, schoolboy! Willen we soms gaan beweren dat we Job - Stalin/Mr. Bean incarnate - Cohen wel fair en balanced willen behandelen?
Maar goed, vooral blijven preken voor eigen parochie, als je het maar hard genoeg tegen jezelf roept horen anderen je op een gegeven moment ook wel.

HenkKlaasWimJan | 28-05-10 | 12:19

seven | 28-05-10 | 11:23

Burocratie verminderen OK. Maar die werkloosheid gaat eerst nog omhoog dus.... Op korte termijn gaan de mensen dus wel bloeden.
Ik heb best wel vertrouwen in de effecten op lange termijn.
Maar! Rutte moet gewoon eerlijk uitleggen hoe het zit.

Soms wat opstandig | 28-05-10 | 12:01

Rutte was terecht boos. De EO verdient de barbecue.

websenior | 28-05-10 | 11:52

Goedzo van Pruisen! + heul veul voor je. Gaat goed zo die gaat.
CDA'ers verkopen hun ziel nog aan Beëlzebub zolang ze er beter van worden. Normen en waarden? My ass. Macht en invloed, daar krijgt het CDA een harde van.

Sliptong | 28-05-10 | 11:48

Gewoon basisinkomen en flat-tax en simple-tax voor iedereen. Dan hebben we geen uitkeringen meer nodig en is er voor iedereen een stimulans tot werken. Zijn we van al het gezeur af. Kunnen ook alle ambtenaren van UWV en bij alle belastingdienst-medewerkers naar huis.

cpu | 28-05-10 | 11:46

@iustus | 28-05-10 | 11:02
Goed verwoord!

TisNieZoMoeilijk | 28-05-10 | 11:45

(bij vvd echte banen, bij gl beleidsambtenaren..)

seven | 28-05-10 | 11:03
Dat haal je niet uit die grafiek, grappenmaker lol.

Rob van Roos | 28-05-10 | 11:45

seven | 28-05-10 | 11:09
Bij de inleiding boven die grafiek op pagina 30: *structureel is hier berekend als in 2040* dus het is wel degelijk 2040.

Rob van Roos | 28-05-10 | 11:42

www.tientjes.net/
Even gelezen:

De eerste subsidie is binnen!!
Vanmiddag kregen we bericht van
Stichting Niet voor Jezelf dat ze de oprichtingskosten voor Stichting Tientjes hebben toegekend!!
We kunnen van start!!

Tientjes, Talent en Toekomst zet zich in voor alle mensen die graag hun eigen Ding zouden willen doen, maar daar om welke reden dan ook (nog) niet toe zijn gekomen.

Wij bieden mensen met een laag inkomen (beneden €1614,- netto per maand) de mogelijkheid om voor een tientje hún eigen ding in de wereld te zetten.

Nuff said... En dan nog even een moderne LOL WOOT @ laag inkomen = beneden €1614,-. Dat is al 1,2 x minimumloon. Dat heeft toch geen ene reet met bijstandsmoeders te maken? Het is gewoon een verkapte vorm om leuke dingen te kunnen doen van andermans geld. Check het verlanglijstje van de dames: Laptops, digitale camera, PC, monitor etc..

TisNieZoMoeilijk | 28-05-10 | 11:37

Geciteerd van de website van onze zielige bijstandsmoeder....

Verlanglijstje = Wat hebben we nodig:
Het aller belangrijkste is Media-aandacht

Komt dus erg goed uit dit zielige verhaal!!

boris73 | 28-05-10 | 11:30

@seven | 28-05-10 | 11:16
Schaarste op de woningmarkt komt door kunstmatig schaars houden van bouwgrond waardoor speculanten en projectontwikkelaars de hoofdprijs kunnen vangen. En die zitten vuistdiep in het CDA (o.a. met Elco Brinkman).

John Toroflex | 28-05-10 | 11:27

Soms wat opstandig | 28-05-10 | 11:14
Wel als er gelogen wordt. Ze doen alsof de werkeloosheid gelijk blijft en slaan de bezuiniging om naar aantal werkelozen. Echter de VVD kiest voor vereenvoudiging (zie9:33) en minder bureaucratie en haalt daar de winst en het aantal werkelozen wordt juist bij de vvd lager dus het budget hoeft onder minder mensen te worden verdeeld. Daarnaast dalen de lasten voor huishoudens en blijven voedsel en goederen goedkoop. (bij gl komen er overal forse milieuheffingen en btwverhogingen, dan lijkt het wat qua geld maar kost de biefstuk of vlees of gehakt 25 euro per kilo.

seven | 28-05-10 | 11:23

iustus | 28-05-10 | 11:02
er wordt buiten de inkomsten belasting ook nog de drie sociale premies -de AWBZ, AOW en Anw- geheven en die is over de eerste 18000 inkomen voor iedereen hetzelfde een vlaktaks van 31 % met resp. maximum. Dus ja hogere inkomens betalen meer inkomens belasting maar krijgen ook weer veel meer terug via de HRA. Dus het is niet zo dat lage inkomens bijna gevrijwaard zijn van belastingen, zij missen ook de aftrekposten en betalen wel gewoon de sociale premies.

Bezuinigen op ontwikkelingshulp vind ik geen goed idee, wel vind ik dat deze hulp anders gekanaliseerd moet worden.
Bezuinigingen op kunst en cultuur vind ik ook niet verstandig, dat is een onderdeel van onze historie en moet gewaarborgd blijven voor latere generaties, daar ligt de taak voor de overheid.
Met Europa heb ik geen probleem eerlijk gezegd.

Rob van Roos | 28-05-10 | 11:21

John Toroflex | 28-05-10 | 11:13
Dat er schaarste op de woonmarkt is dankzij de pvda en door schaarste alles duur wordt (koop, huur, wachtlijsten, onderhuur) vergeet je natuurlijk snel.

seven | 28-05-10 | 11:16

seven | 28-05-10 | 10:51

Die nieuwe banen dat is goed maar de rest is nu wel wat dubiues geworden. Zeker als Rutte zo boos wordt.
Een leider wordt niet zo boos in het publiek.

Soms wat opstandig | 28-05-10 | 11:14

@TheLuggs | 28-05-10 | 10:25
Huurverhoging met de VVD = per jaar 2% PLUS inflatie.
De afgelopen jaren hadden we dankzij de PvdA huurverhogingen gelijk aan de inflatie, en dat schommelde tussen de 1,1 en 2,5 procent. Met de VVD in de regering zou het dus tussen de 3,1 en 4,5 procent zijn geweest.

John Toroflex | 28-05-10 | 11:13

boris73 | 28-05-10 | 11:08

Draaf nou niet teveel door.

Soms wat opstandig | 28-05-10 | 11:10

Rob van Roos | 28-05-10 | 09:59
Er wordt gesteld dat ze een burn-out heeft en daardoor niet kan werken.
Dat doet ze dus wel. www.tientjesnet.nl
Ook heeft ze een relatie met een vriendin met wie ze illegaal samenwoont beide een uitkering uiteraard.
En lees haar twitter maar eens twitter.com/ernasmeekens nee dat mevrouwtje mankeert niets, ze kan over subsidie aanvragen.

2amazing | 28-05-10 | 11:09

Shalome | 28-05-10 | 11:00

Beetje compassie is niet erg hoor.

Soms wat opstandig | 28-05-10 | 11:09

Denk dat ik ook maar even een half jaartje een Burn(sabbatical) out ga nemen....

Hoef ik niet meer naar de Lidl en kan ik ook eens genieten van Albert Heijn artikelen

boris73 | 28-05-10 | 11:08

Liquid | 28-05-10 | 10:27

Waarom nou de EO? Ik wil geen lid zijn van die club maar zij staan niet aan de linkse zijde.

Soms wat opstandig | 28-05-10 | 11:07

seven | 28-05-10 | 10:51
Die banen van de VVD zijn er pas in 2040. Volgens sommigen hier lopen wij allen dan al in een burka en is de sharia ingevoerd. Beetje erg ver vooruit niet?

Rob van Roos | 28-05-10 | 11:05

caudillo | 28-05-10 | 10:24

Het zijn wel rechtse partijen hoor!

Soms wat opstandig | 28-05-10 | 11:05

@cpu | 28-05-10 | 10:41
Je weet blijkbaar niet wat bijstand betekent. Dat betekent ook dat je je huis en spaargeld mag gaan opeten als je dat hebt. Een straf op spaarzaamheid dus.
Daarnaast is het zo dat de meerderheid van de 45-plussers er langer dan 1 jaar over doet om weer aan de bak te komen, zeker in dit soort tijden.
Mijn compromisvoorstel: 1 jaar WW met 70% van het laatste loon, daarna 70% van het minimumloon voor de rest van de huidige duur. Wel een prikkel voor werklozen, maar geen dolksteek zoals CDA en VVD willen.

John Toroflex | 28-05-10 | 11:04

Hmmmm........ ik zie ook Pickwick en Nescafe in dat keukenkastje staan.......

Ik zou toch eerder denken dat je in zo'n kastje wat meer Lidl en Aldi artikelen zou moeten tegenkomen...

boris73 | 28-05-10 | 11:03

hallie015 | 28-05-10 | 10:52
Pensioenleeftijd is slecht heel klein deel vd banengroei, 1/10 ongeveer.
img263.imageshack.us/img263/6057/werkc...
(bij vvd echte banen, bij gl beleidsambtenaren..)

seven | 28-05-10 | 11:03

@Rob van Roos | 28-05-10 | 10:41
Beste Rob, de hoge (van bovenmodaal zit je in NL hoog hoor!!) inkomens betalen nu al het merendeel!! Zoals ik al eerder hier ergens zei: bovenmodale huishoudens werken al snel vijf tot zes maanden per jaar voor de belastingdienst.. de rest v/h jaar is voor zich zelf. Deze nederlanders betalen al het leeuwendeel van de rekening. Nederland staat met een toptarief van 52% nu al op nr3 op de ranglijst van de landen met de allerhoogste toptarieven (na Zweden en Denemarken). Daarbij betalen Nederlanders al vanaf een relatief laag salaris het toptarief: ca 54.000 euro. De HRA mag best beperkt of afgeschaft worden voor woningen boven 750k of 1MLN. Daaronder moet men rustiger te werk gaan. Bovendien er zijn meer gebieden te bezuinigen die zowel hoog als laag ontzien, wederom: ontwikkelingshulp, kunst/cultuur subsidies, overheidstaken, btw verhogen (consumptiebelasting is beter dan inkomstenbelasting), afdracht aan Europa.
Die keuzes maken de linkse partijen niet. Zij pakken de hoge inkomens wel extra, terwijl iedereen het daar van moet hebben in NL.
Ik wil aangeven dat het geheel complexer is dan de tegenstelling wie het meeste bloed: lage of hoge inkomens! Zo simpel ligt het niet, ook niet bij de VVD. Vandaar neem het volledige plaatje: dan is NL voor nu écht beter af met een partij als VVD!

iustus | 28-05-10 | 11:02

@ Snikkeldrift | 10:38
Burn-out? Was dat wat ze had?

HAHAHAHAHAAHA...

Update me ff, als je wilt. Het enige wat ik van het programma had gezien was een lelijke snotterbol die tranen met tuiten jankte bij het idee alleen al om ruggengraat te ontwikkelen. Heeft zo'n mens geen waardigheid? Elke strijd is al voor haar geslecht: vrijheid, emancipatie, onafhankelijkheid, onderhoud... Het enige wat zij hoeft te doen is zich nu een pietsiewietsie in te spannen in een warm bad dat Holland heet. Resultaat: aartspaniek.
Ik ga maar een Darwinistische Partij oprichten, denk ik. Geheid dat die nazaten van haar nóg zwakker zijn - daar valt niet meer tegenop te sociaal vangnetten.

Shalome | 28-05-10 | 11:00

@Boris73
Die zit in een voedselbank pakket !
Er kan namelijk vanalles inzitten omdat er veel giften aan de voedselbanken worden gegeven . Voor meer info verwijs ik je door naar : www.voedselbankennederland.nl/

hallie015 | 28-05-10 | 10:57

Zielig filmpje van die bijstandsmoeder......
Alleen beetje vreemd dat ik hoor....... al haar geld gaat op aan vaste lasten, daarvoor gaat ze naar de voedselbank...... maar blijkbaar heeft ze wel geld voor koffiecreamer van de Albert Heijn!!!

boris73 | 28-05-10 | 10:56

Met de VVD komen we in het paradijs.

christiaan weijts | 28-05-10 | 10:54

Trouwens iedereen wist dat de vvd alleen voor de rijken en middenstand geeft .
Leef je aan de onderkant van de samenleving . Dan ben je bij de vvd de klos . Niets nieuws

hallie015 | 28-05-10 | 10:54

@seven
Heb je de rest ook gelezen ? blijkbaar niet !
Het aantal banen is bij de vvd hoger vanwege de aow leeftijd .
Wel even alle feiten noemen aub

hallie015 | 28-05-10 | 10:52

Situatie 2010 500.000 werkelozen
Beleid VVD +400.000 banen
Beleid SP +80.000 banen
resultaat na x jaar....5x meer werkelozen bij de SP, en bij de VVD heeft 80% werk gevonden dus waar ben je uiteindelijk echt beter af..

Verder stijgen bij vrijwel alle partijen de lasten met circa 5% terwijl bij de VVD de lasten dalen.

seven | 28-05-10 | 10:51

Groen links: moewhahahahaha.

Sliptong | 28-05-10 | 10:51

Iedereen die wil snijden in linkse hobby's zoals de PO zullen de toorn van die media voelen. Op naar de twee netten zonder verzuiling. Dan ga je maar lekker op zondag naar het sprookjesbos.

Sliptong | 28-05-10 | 10:50

Die Evelien van Roemburg heb ik nu al een paar keer bij de raadsvergadering in 020 meegemaakt, maar ze zit constant te internetten, chatten, twitteren, etc. Kortom, ze vertoont het arbeidsethos van een typische GroenLinks stemmer. Nu ook nog dit backstabben, en ik zou zeggen: Die is klaar voor het grote werk......

Pong | 28-05-10 | 10:49

Die grappige ondernemert toch... ff het CDA-lidmaatschap uit zijn Twitter-info gummen. Lang leve de Google cache...

Reykjavik | 28-05-10 | 10:48

OT.. ik kan dat smoelwerk van Wouke ook echt niet zien zonder accuut braakneigingen te krijgen.

Daff | 28-05-10 | 10:48

Laat de gristenen maar agitprop regelen, dat is aan hen goed besteed. EO op de barricades met Bakellende, hoera!

deropofderonder | 28-05-10 | 10:48

uitzending net gezien. rutte is een monster

hersenschade | 28-05-10 | 10:47

de EO dient zich te houden aan het verspreiden van het evangelie middels TV en Radio en zich niet te bemoeien met de politieke programma's .
De andere omroepen dienen zich overigens ook slechts te richten op het brengen van programma's ter verstrooing, lering en vermaak via de eerder genoemde kanalen.

Actaliteitenprogramma's dienen te gaan over actualiteiten. De aanstaande verkiezingen zijn actueel; dat er mensen zijn die het door een wisseling van de wacht in de 2e kamer moeten inleveren is van alle tijden en dus niet actueel.

Zolang een niet werkwillige het nog beter heeft dan de gemiddelde inwoner van willekeurig welk derdewereld land ook is er niets aan de hand.
Desnoods kan er een Giro 555 actie gestart worden voor diegene die zo graag solidair wil zijn en zijn/haar wintersport gaat opofferen voor een 'medelander'

paost712 | 28-05-10 | 10:46

Wat is nou eigenlijk de hele kwestie ? Hebben we nu een EO programma nodig om uit te leggen waarvoor een partij als de VVD staat ? En moet men nu modder over en weer gaan gooien ? Ja tuurlijk, bij de VVD zijn de zwakkeren van de samenleving als eerste de sjaak en worden de verschillen tussen arm en rijk groter. En als je een topinkomen hebt en je wilt dat daar zo min mogelijk belasting vanaf wordt gesnoept, dan is De VVD jouw partij. Dat is toch al zolang als die partij bestaat ?? Dat is het hele idee achter een kiesstelsel. Je hoeft niet op de VVD te stemmen. (gelukkig ;) ).

Joostmaghetweten | 28-05-10 | 10:44

Er komt een grote bezuiniging, Rutte lopt voorop.
Er moeten instellingen of groepen mensen minder geld in handen krijgen, Wie???
Er zullen toch betalers zijn of niet?
Is Rutte echt een tovenaar(s) (eerling)???!!!

Grandtete | 28-05-10 | 10:42

iustus | 28-05-10 | 10:31
Of de VVD nog zo liberaal is valt op sommige punten te betwijfelen.
De vraag is niet of er bezuinigd moet worden maar hoe. Bij de VVD vallen de klappen bij de lage inkomens en blijven de topinkomens buiten schot. Ook maken ze geen aanstalten om in ieder geval een begin te maken met de jaarlijks 11 miljard kostende HRA te gaan verminderen als teken van goede wil dat ze ook de topinkomens mee laten betalen.

je zegt zelf "ik denk dat we allemaal moeten inleveren". In mijn ogen ook, maar dat is nu net niet wat het VVD programma voor ogen heeft. Die laat de lage en modale inkomens het betalen en ondertussen pretenderen dat ze het zo goed voor hebben met die groep.

Rob van Roos | 28-05-10 | 10:41

@ Mike Oxlong | 28-05-10 | 09:13
Je moet mijn voorstel zien als een brede afschrikwekkende maatregel. Je pa had ook na 1 jaar aan de slag gekund. En als hij toch voor langer bijstand kiest in plaats van direct weer aan de slag: gecastreerd kan hij nog steeds werken. Als dat laatste tijdig was gebeurd dan had ik je bericht niet hoeven te lezen. Denk eens groot - oooo oeps dat kan je natuurlijk niet. :D

cpu | 28-05-10 | 10:41

Het was een ongelooflijk walgelijke uitzending, echte riooljournalistiek.
1. Publieke omroep afschaffen
2. Opleiding journalistiek saneren.
3. Hoge boetes voor valse berichtgeving
4. Serieuze screening van 'deskundigen'.
5. Stem op Mark Rutte.

lekker wijf | 28-05-10 | 10:40

Check de volgende quote van Evelien van Roemburg's webpagina
"graffiti is kunst, hangjongeren zijn sociale netwerken"... zucht...

En dat verhaal van die bijstandsmoeder. Met een 'burn out'. Als ze werkelijk een burn out had zou ze in de ziektewet zitten niet in de bijstand. Als je in de bijstand zit ben je dus gewoon langdurig werkeloos. Het moeder zijn is geen excuus, ze heeft puberende kinderen, dus ze hoeft echt niet tussen de middag boterhammetjes te smeren. En inderdaad, zoals iemand hier al eerder zij als ze kinderen heeft dan moet ze dus gewoon alimentatie krijgen van haar ex.

LeonLibertijn | 28-05-10 | 10:40

@Shalome | 28-05-10 | 10:34: mevrouw is ondanks haar "burn-out" toch verrassend druk met een of project genaamd "tientjes". Twitter, bijeenkomsten, gesprekjes op tv en radio.
.
Trouwens wel magnifiek dat die "rijke" even in een cache gevonden wordt waar hij vol trots zijn CDA-gevoelens toont.

Snikkeldrift | 28-05-10 | 10:38

spekpater | 28-05-10 | 09:30
Wat jij zegt.

Tevens: zie ik bij bijstandsmama in een flits de foto's van de kinderen langskomen. Buiten het feit dat ze er onaangepast uitzien(=normatief) zouden deze knapen ook gewoon een baantje kunnen zoeken. Stel dat dat E.100 per week zou zijn(moet kunnen). Dragen ze daarvan de helft af als kostgeld(moest ik vroeger ook), houdt huilmama toch gauw e. 800 in de maand ervan over. Wat is dan het probleem??
En bij meneer de bouwvakkert zit mevrouw thuis met een 60% WAO uitkering. Hoeveel zou dat zijn?? Toch gauw E. 700. Houdt toch eens even op met huilen!
En die huilebak die geen VVD stemt opdat hij er dan op vooruit zou gaan. Bespottelijk. Stem toch naar overtuiging, niet met je portemonnee.

leef!! | 28-05-10 | 10:38

ROGL | 28-05-10 | 10:27
De eer is voor CrazyM

ZDEV | 28-05-10 | 10:37

"... om te kouten over zijn plannen. Maar niet nadat de liberale voorman eerst een filmpje werd getoond waarin ..."
Wél nadat, niet vóórdat!

Whimpysinger | 28-05-10 | 10:37

Shaira uitroepen tegen deze Gristenhonden.

Boomschade | 28-05-10 | 10:37

@Shalome: HEAR, HEAR!!

Re-inventor | 28-05-10 | 10:37

Goh, ze heeft ruggespraak op twitter met femke.
Verder netwerk heeft selectief geknipt voor effect:
"@rikvdes mij gefilmd en daar een emo-stukje uit vertoond"

seven | 28-05-10 | 10:35

seven | 28-05-10 | 10:23
Goed argument. De PvdA heeft er zelfs belang bij mensen te locken in een uitzichtloze situatie. De PvdA heeft een dikke vinger in de pap in gesubsidieerde culturele en welzijn stichtingen.

Mensen zonder baan worden gesubsidieerde melkertbaantjes aangeboden bij die stichtingen. Lekker goedkoop en je kunt lekker manipuleren met de werkloosheidscijfers.

Die instellingen hebben baat bij die mensen vasthouden. Doorstroming betekent namelijk heropleiden en dat kost tijd, geld en is gedoe.

Er is in deze sectoren geen doorstroming mogelijk, want de lekkere bestuurdersbaantjes zijn al vergeven via de PvdA baantjesmachine.

Ergo, mensen worden met een relatief lui baantje in dezelfde afstompende situatie gehouden. Op kosten van de maatschappij.

Wat geeft dat een heerlijk sociaal en betrokken gevoel hè, deze moderne vorm van slavernij door de oh-zo fatsoenlijke partij van Cohen.

ZDEV | 28-05-10 | 10:34

Shalome heeft smakelijk gelachen om het tranentheater van de bijstandsmom. Snotterend en snuffend al jarenlang onderhouden worden (voeding, scholing, ziekenzorg, onderdak, kleding, verzekering, stromend water, electriciteit) - alles wordt voor die dozen betaald. En nu gillen dat ze zielig is. Haal je luie reet van die bank af en ga werken voor de kost, mens. Hele volksstammen spannen zich al millennia in om hun eigen kost te verdienen en onder wel beroerder omstandigheden dan deze verwende trut. Slapjanus. En niet eens een woord van dank jegens alle mensen die zich dagelijks wél hun nest uitslepen, door weer en wind, om al die jaren haar gemakskleven te financieren. Schande. 'Ze kan het allemaal niet aan, boohoohoo.' Maak dan geen kinderen als je er niet voor kan zorgen, stomme trut.

Shalome | 28-05-10 | 10:34

Enige partijdigheid is geenstijl zelf ook niet vreemd.

hetiskoffietijd | 28-05-10 | 10:34

Geile Markeerstift | 28-05-10 | 10:25
Kijk daar hou ik van. Duidelijkheid.

Rob van Roos | 28-05-10 | 10:33

@ Liquid | 28-05-10 | 10:27
Al dacht de EO dat ook toen ze met het plan kwamen om de VVD flink te gaan bashen... and look how that turned out...
Moeilijk moeilijk moeilijk!
eo bashen / verstandig doen.. GO!

Liquid | 28-05-10 | 10:31

@Rob van Roos | 28-05-10 | 10:16
Ach kom op het aloude adagium dat VVD voor de rijken is toch al tijdje passé!
Het is een liberale agenda van de VVD. Het stuit veel mensen tegen de borst omdat er o zo veel mensen zijn die niet bijdragen in Nederland. Los van zij die niet kunnen zijn er genoeg die onvoldoende deelnemen aan de maatschappij. Deze mensen moeten geprikkeld worden mee te doen. Dat doe je door oa lagere inkomstenbelastingen (tarieven).
Daarbij zitten we in een uitzonderlijke situatie met net de bankencrisis een beetje achter de rug, nu de eurocrisis. Europa barst van de schulden. Nederland komt er ook niet mee weg. Je begrijpt dat we niet zo kunnen doorgaan. Dan moet er bezuinigd worden. Natuurlijk probeer je waar mogelijk mensen te ontzien maar ik denk dat we allemaal moeten inleveren. Er valt veel te halen door algemene bezuinigingen op ontwikkelingshulp, kunst en cultuur subsidies, overheidstaken. Vlakken waar VVD ook accenten legt en de linkse georienteerde partijen niet. Wat overheid betreft bijv de mensen in dienst van de overheid nemen toe. Schijnt de 1 miljoen gepasseerd te zijn. Ondermeer door de eindeloze lust voor regels, maatregelen, wetten en afspraken die het ambtenarenapparaat steeds maar weer laten groeien.
Op elke regel een uitzondering, is een variatie op de uitvoering is extra controle.. is meer werk... met zijn allen hoesten we dat geld op. Hier valt ook o zo veel te besparen. We hebben een ontzettend hoge belastingdruk, we zitten met grote schulden. Als je wil dat we er straks allemaal beter voorstaan is het VVD programma gewoon het beste! Deze broodnodige bezuinigen dat zie ik een PvdA of SP niet doen.. Het is makkelijk om de VVD aan te vallen op wat ze (niet) doen voor de 'gewone' man, maar dat is erg kort door de bocht zeker als je kijkt naar het totale plaatje zoals ik dat probeer te schetsen.

iustus | 28-05-10 | 10:31

LOL@CrazyM | 28-05-10 | 10:13
"De eerste subsidie is binnen!"
Vlak daaronder:
"Nooit nodig gehad zo’n berg goud, jij wel? Tientjes gaat over veel belangrijkere dingen dan geld. Het gaat over passie, vreugde en geluk."
Tsja, met een burnout kun je blijkbaar wel een stichting opzetten om je hobby uit te oefenen.

sjaakdeslinksesul | 28-05-10 | 10:30

"Wat schetst mijn verbazing: Deze "trotse" bijstandsdames vangen even netto zo tussen de 1600 en 1700 euri (en 1800)netto per maand. Ik ga dit niet meer omrekenen in guldens, maar ik doe het toch; zo'n kleine 4000 gulden netto!!!! 1700 euri netto om zoals ze zelf zeggen, leuke dingen doen, bioscoopje pakken, shoppen, dagje uit. Ja je moet wat om godverdoemme de hele week door te komen als de kids naar de opvang zijn."http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/10/httpwwwvolkskrantnlvkonlinevk2.html

seven | 28-05-10 | 10:30

RUTTE... loop niet te kutte en onderbouw je berekeningen en loop niet te janken .
je bent politicus of niet!

binnenvetter | 28-05-10 | 10:28

ZDEV & 2amazing = koningen, thanks voor deze opgravingen..
Rutte zou dit moeten weten, oh en die linkse nogeentjedan & Rob (met de pvda) Roos: ga es snel dead, lutsers

ROGL | 28-05-10 | 10:27

@ Soms wat opstandig | 28-05-10 | 10:12
Is mogelijk.. Maar zou het niet gewoon erg leuk zijn om de EO te bashen? Lijkt mij persoonlijk van wel!

Liquid | 28-05-10 | 10:27

@John Toroflex | 28-05-10 | 10:01
Tsja, ik keek evennaar de huurverhogingen van de laatste jaren, en heel vreemd die zaten ook rond de 2%
Dus effectief onder de PvdA zou ik ook 60% meer huur betalen....
Klinkt ook veel beter als je 60% roept ipv 2% per jaar....

TheLuggs | 28-05-10 | 10:25

*stemt gewoon VVD*

Geile Markeerstift | 28-05-10 | 10:25

"Rooie rothonden" die ook nog christelijk zijn, zijn nog erger. De googolplex van het begrip "vals en venijnig".
-
Natuurlijk is het onjuist en schandelijk om ze in zee te gooien. Maar begrijpelijk is het wel. ¡Viva Argentina!

caudillo | 28-05-10 | 10:24

De cijfers worden toch niet anders voor gehandicapten, ondernemers, bijstandmoeders die niet lid zijn van de VVD?

O ja, natuurlijk die hebben geen recht van spreken, want ze zijn onderdeel van het complot!

christiaan weijts | 28-05-10 | 10:24

ZDEV | 28-05-10 | 09:23
hear hear

Hakkepof | 28-05-10 | 10:24

De uitgaven op de sociale zekerheid dalen bij de VVD fors omdat de mensen die daarin zitten bij de VVD veel vaker een baan vinden.(+400.000banen) Het is dus eigenlijk grotendeels geen bezuiniging op de individuele uitkering.. Sterker. Feitelijk gaat de groep als geheel die nu in een uitkering zitten er bij de VVD het meest op vooruit omdat bij de VVD het grootste deel van alle politieke partijprogramma’s werk vindt wat een inkomenstoename geeft.
De PvdA, SP cs houdt veel meer mensen arm in een uitkering.

seven | 28-05-10 | 10:23

CrazyM | 28-05-10 | 10:02

Hebben wij eerder gehad. Niet wijs. Mensen met geld weten niet perse wat goed voor ons is.
Vooropgesteld ik heb niets met de Pvda maar "die kinderen in de spinnerijen" die omdat zij klein waren onder de gevaarlijke machines moesten kruipen omdat dat goedkoper was dan de restjes af te schrijven. Ondanks enkele dode kinderen. Dat moesten wij maar niet terug krijgen.

Soms wat opstandig | 28-05-10 | 10:22

Vroegah werden de linkschen "Rooie Rothonden" genoemd. Dat is een beetje in onbruik geraakt. Ten onrechte. "Valse, gemene rooie rothonden!" zou ik zeggen. Iedreen liegt, maar socialisten liegen meer, harder, en vooral valser.
-
Er is niets aan te doen.

caudillo | 28-05-10 | 10:21

CrazyM | 28-05-10 | 10:13
Verrek, dat is inderdaad mevrouw huiliehuilie. Ze heeft een politieke agenda!
GS, doe hier wat mee!

www.tientjes.net

ZDEV | 28-05-10 | 10:21

LOL ik ben een linksmensch maar dit vind ik wel grappig!
Mevrouw de uitkeringstrekker zegt op twitter:
"@iriswildeboer das t leuke van de VVD, ze houden van ondernemen, van goeie ideeën en niet zo van regels. Is net wat we nodig hebben!"
twitter.com/ernasmeekens/status/148593...

GaJijEensSnelWeg | 28-05-10 | 10:19

Jimi H. | 28-05-10 | 09:20
GL erbij is economisch niet slecht, maar ben bang dat dat een kabinet is wat weer de termijn van 4 jaar niet vol gaat maken. Vooral als Femke in de kamer blijft zitten als partijleider. Zijn kan alleen maar oppositie voeren, beleid verdedigen is iets wat zij natuurlijk nog nooit heeft gedaan. Lastig.

Jimi H. | 28-05-10 | 10:18

Rob van Roos | 28-05-10 | 10:07
Het is PvdA beleid. Een stem op de PvdA is een stem op landelijk beleid zoals ze het in Groningen kennen. Decadentie.

ZDEV | 28-05-10 | 10:17

Quacka | 28-05-10 | 09:56
Heb jij het dan wel allemaal uitgerekend? Ja, de VVD stelt hervormingen voor die pijn doen, net zoals het CDA, GL, PVV en D66. Dat de ene partij net iets meer doet voor middeninkomens, de andere voor gezinnen, weer een andere voor werkenden of hoge inkomens zijn accentverschillen die er altijd geweest zijn tussen die partijen en die echt niet tot grote inkomensherverdelingen gaan leiden. Alleen de 'progressieve' PvdA en SP willen alles bij het oude houden en de rekening doorschuiven naar de volgende generatie. Dat is namelijk sociaal in hun woordenboek.
Hoe komt het trouwens dat oudere werknemers geen baan kunnen vinden? Heb je daar wel eens over nagedacht?

sjaakdeslinksesul | 28-05-10 | 10:17

Dit neemt niet weg dat de reportage van Netwerk inhoudelijk gewoon klopt.

christiaan weijts | 28-05-10 | 10:17

F'Shizzle | 28-05-10 | 10:10
Inderdaad. Die ontkenning en het in bochten wringen dat de VVD toch echt een partij voor de gewone man is is hilarisch. Alsof ze het voor zichzelf niet willen weten dat ze op een niet-sociaal programma stemmen. Kom er gewoon voor uit. daar heb ik meer respect voor als dat schijnheilige gedoe.

seven | 28-05-10 | 10:11
En dat en nog meer wordt via de achterdeur weer afgepakt.

Rob van Roos | 28-05-10 | 10:16

ir.v.d.Pik 09:57 Volgens mij zit Nederland vol met zwakkeren en maar klagen en maar klagen. Nederland is de decadentie ten top. De 15% hoogste inkomens van Nederland betalen bijna 90% van de inkomstenbelasting. Juist door de absurde nivellering kunnen we de zogenaamde zwakkeren in de samenleving in de toekomst niet meer subsidiëren. De groep ouderen en langdurig zieken laat ik vanzelfsprekend buiten de discussie. Die moeten humaan worden behandeld. Door links NL zitten we opgescheept met een idioot grote overheid. En Links maar zeuren dat de koek eerlijk verdeeld moet worden... Een discussie die nergens toe leidt en het paard achter de wagen spant. We snappen klaarblijkelijk nog steeds niet dat de koek GROTER dient te worden. En dat stimuleren we niet door allerlei jaloeziebelastingen te verhogen cq te introduceren. De VVD zorgt ervoor dat iedereen die wat van zijn leven wil maken, ongeacht afkomst, kleur, religie en seksuele geaardheid de kans krijgt om te excelleren. En niet tot de grote grauwe grijze massa te gaan behoren van teleurgestelden, gesubsidieerden en onrendabelen. Mensen maak wat van je leven en verlaag jezelf niet tot slachtoffer.

Bill Buchanan | 28-05-10 | 10:16

Het programma is waar totdat het tegendeel blijkt. de VVD heeft de cijfers en dat ze daarmee nog niet naar buiten zijn gekomen zegt genoeg! Blijkbaar is het waar!

Balkenende zei het al: VVD gaat kil saneren!

civielertje | 28-05-10 | 10:15

copywriter | 28-05-10 | 09:55

Ja, in die zin. Het is volgens mij helemaal niet zo erg om verschillen in beeld te brengen.

Soms wat opstandig | 28-05-10 | 10:14

Lol.. Zojuist op Twitter voorbij zien komen...
Weer een website van onze bijstandsmoeder:
www.tientjes.net/

CrazyM | 28-05-10 | 10:13

Al het geroeptoeter van de linkse media en partijen is onderhand stuitend. Als het aan hen ligt word NL dood genivelleerd, totdat we allemaal arme sloebers zijn en in de bijstand zitten. Ter indicatie bovenmodale huishoudens werken al snel vijf tot zes maanden per jaar voor de belastingdienst.. de rest v/h jaar is voor zich zelf. Deze nederlanders betalen al het leeuwendeel van de rekening. Nederland staat met een toptarief van 52% nu al op nr3 op de ranglijst van de landen met de allerhoogste toptarieven (na Zweden en Denemarken). Daarbij betalen Nederlanders al vanaf een relatief laag salaris het toptarief: ca 54.000 euro.
.
Een hoger toptarief is ook slecht voor de economie: leidt tot ontwijking en ontmoedigt mensen serieus om harder te willen werken. Van alle belastingen is het (zwaar) belasten van mensen die werken, rijk of arm, het domste wat je kunt doen

iustus | 28-05-10 | 10:13

@CrazyM | 28-05-10 | 10:10
Ze verdienen bakken met geld dus in verhouding zouden ze meer belasting moeten betalen.. ja.
Ze verdienen (verdienden) miljoenen en dan zit je ook in de hoogste belastingtarief.

GaJijEensSnelWeg | 28-05-10 | 10:13

Liquid | 28-05-10 | 09:54

Ik denk dat je daar links mee in de kaart speelt.

Soms wat opstandig | 28-05-10 | 10:12

De bezuiniging op sociale zekerheid valt vooral neer bij uitvoeringsbureaucratie die door vereenvoudiging (zie 09:33)minder nodig is en omdat 400.000 personen een baan vinden. De echte bedragen voor de bijstand blijven hetzelfde en de arbeidsbelastingkorting stijgt flink waardoor juist laag betaalde werkende er op vooruitgaan.

seven | 28-05-10 | 10:11

@GaJijEensSnelWeg | 28-05-10 | 10:08

Betalen zij ook het meeste belasting? (dwz: dragen zij ook het meeste bij aan onze samenleving?) Dat is het antwoord op je vraag...

CrazyM | 28-05-10 | 10:10

Het VVD-programma is gewoon asociaal. Ga dat nou niet ontkennen mensen. Stem maar lekker VVD maar kom er dan ook gewoon voor uit dat je niks belangrijker vind dan rijk zijn.

F'Shizzle | 28-05-10 | 10:10

seven | 28-05-10 | 09:51

Je gedachte ben ik het mee eens. De combi links is niet goed voor ons land. Rutte is vervolgens niet eerlijk als hij zegt dat de gewone man het op korte termijn niet heel lastig krijgt. Zijn beleid is indirect wel goed. Ik ben wel van mening dat je wel rekening moet houden met de effecten op korte termijn. Het lijkt dat die beter gewaarborgd zijn bij het CDA. De Pvda heeft geen enkele afweging gemaakt lijkt mij, die partij weet dan ook niet welke richting zij op wil.

Soms wat opstandig | 28-05-10 | 10:09

Kleine nuancering: wat Rob van Roos | 28-05-10 | 10:07 zegt

nogeentjedan | 28-05-10 | 10:09

@CrazyM | 28-05-10 | 10:02
Dus die gasten die de banken hebben leeggeroofd en wij hebben moeten redden als belastingbetalers moeten volgens jou (nog meer) de macht krijgen over dit land?

GaJijEensSnelWeg | 28-05-10 | 10:08

ZDEV | 28-05-10 | 10:02
Die slag is aan u.

nogeentjedan | 28-05-10 | 10:08

ZDEV | 28-05-10 | 10:02
Ik heb de linkjes gezien en dat is plaatselijke politiek. Het is aan gemeentes zelf om daar invulling aan te geven. Dat staat buiten landelijke politiek. In jouw originele post was jij flink aan het veralgemeniseren geslagen alsof het overal zo gaat.
Stemratio naar inkomen dan zijn we weer terug in 1800. Stemratio naar intelligentie is een betere optie.

Rob van Roos | 28-05-10 | 10:07

SecularMan | 28-05-10 | 09:34

Precies jouw betoog doet mij VVD stemmen. De mensen die werkloos thuis zitten met een HBO opleiding, moeten zich dan maar laten omscholen. Er zijn zat beroepen waar nog personeel voor nodig is. Heb ik ook gedaan. DOE IETS!

azijnseikerT | 28-05-10 | 10:07

seven | 28-05-10 | 10:00
Voor de hogere inkomens ja. En dat wordt weggehaald bij de lage inkomens. Of ga je nu beweren dat de VVD een arbeiderspartij is geworden?

Rob van Roos | 28-05-10 | 10:04

nogeentjedan | 28-05-10 | 10:01
Intelligentie is alleen van belang als je er iets mee doet. Mijn linkjes gezien? Geloof je me nu?

ZDEV | 28-05-10 | 10:02

nogeentjedan | 28-05-10 | 10:0

Stemrecht naar ratio van belastingsafdracht is beter... Wie betaalt, die bepaalt!

CrazyM | 28-05-10 | 10:02

@2amazing | 28-05-10 | 09:50
Het is een STICHTING hoor...

GaJijEensSnelWeg | 28-05-10 | 10:02

wie betaalt bepaalt. Stemrecht naar ratio van belastingafdracht.
ZDEV | 28-05-10 | 09:47
Yeah right.. Stemrecht naar ratio van intelligentie lijkt me beter, maarja dan mag jij niet meer stemmen he...

nogeentjedan | 28-05-10 | 10:01

Ik hoor niemand meer over die irritante VVD-spotjes tussen de RTL-debatten door op woensdag. Ik hoorde daarin nog net iemand roepen dat hij het niet meer zou redden zonder hypotheekrenteaftrek. Jahoor, omdat meneer de VVD-lutser een te duur huis heeft gekocht mag ik dus 60% meer huur gaan betalen (en nee, ik krijg geen huursubsidie). Hoezo agitprop?

John Toroflex | 28-05-10 | 10:01

Lasten voor huishoudens dalen bij de vvd het meest, 5 miljard totaal, terwijl ze bij andere vaak stijgen, dat hoor je mee te nemen.

seven | 28-05-10 | 10:00

Volgens mij was de cameraman van de PVV en de geluidsmensen een bunch PvdAers. En de autocue van de Aldi. Rutte moet oprotten met zijn leren bakkes want de berekeningen kloppen wél en dan maakt het echt niet uit of de WC pot in de studio gemonteerd is door een SPer. En precies dat negende gebod moet Rutte dan ook maar eens leren: gij zult niet liegen!

Hölzenbein | 28-05-10 | 10:00

@mokum4all | 28-05-10 | 09:48
Een mooi voorbeeld van wat links mij bied als kleine zelfstandige: Rekeningrijden een rampenplan wat mij persoonlijk duizenden euro's per jaar zou kosten. Ik ben voor mijn werk afhankelijk van mijn auto. Leg mij eens uit hoe dat mijn koopkracht bevorderd.

TheLuggs | 28-05-10 | 10:00

2amazing | 28-05-10 | 09:50
Voor zover ik weet mag je in de bijstand bijverdienen als je het maar opgeeft. Dus je loopt wel heel erg hard van stapel met je 'fraudeur'

Rob van Roos | 28-05-10 | 09:59

De neo-liberale Rutte weet donders goed dat het partijprogramma van zijn neo-liberalen heel hard snijdt in de voorzieningen voor de zwakkeren in de samenleving. En dan opgefokt raken omdat er zgn. gelogen wordt door de EO is een gospe. Weet een ding hoogmoed komt voor de val. En dat kon voor dhr.Rutte weleens heel snel gebeuren.

ir.v.d.Pik | 28-05-10 | 09:57

Niet zeuren Mark! Het is oorlog en de handschoenen zijn uit. Na de verkiezingen kun je wraak nemen door de publieke omroep het graf in te bezuinigen. En dat is ook de reden dat ze zo over de rooie zijn in Hilversum. Mijn mening over de publieke omroep is dat ze die hele zaak mogen opdoeken van mij. Geen subsidie meer voor de KRO, NCRV, EO enz enz. Laat ze maar lekker bankroet gaan.

Jeremia | 28-05-10 | 09:57

seven | 28-05-10 | 09:51
De VVD is gewoon geen partij voor de gewone man, nooit geweest en zal het nooit worden. Dat blijkt toch ook gewoon uit hun programma. Wat denk je wat afschaffing kindgebonden budget doet voor gezinnen en verhoging eigen risico en uitkleding van de zorg etc. Het is gewoon misleiding als je roept dat de VVD goed is voor de gewone man.

Rob van Roos | 28-05-10 | 09:57

Bill Buchanan | 28-05-10 | 09:42:
Ik ben niet links: van mij mogen mensen best aan het werk gezet worden, gedwongen als ze het niet vrijwillig doen. Daar gaat het niet om. Daar zijn wel meer partijen voorstander van, behalve de VVD.
Wat de VVD doet is gewoon asociaal.
_
sjaakdeslinksesul | 28-05-10 | 09:37
Nog een punt, kijk op blz 23 van jouw document.
Daar zie je dat de VVD de lasten van huishoudens verreweg het meest verzwaard.
Ook snijden ze het meest is de sociale zekerheid (samen met cda), ook snijden ze in de zorg (maar dat doen de meeste partijen).
Die 3 maatregelen hebben gewoon gevolgen voor modale nederlanders.
Neem de WW:
Als jij 40 jaar bij een baas hebt gewerkt, dan heb je 40 jaar de WW van andere mensen moeten betalen. Wordt je dan op je 58e ontslagen en kom je daarna niet aan een baan, die nog een beetje verdiend (je hebt immers je financiele huishouding op je oude salaris ingericht), dan wordt je na een jaar de bijstand ingegooid.
En zoveel werk is er niet te krijgen voor oudere mensen. Werkgevers nemen geen mensen aan boven een bepaalde leeftijd. Daar hebben ze geen zin in. Zeker mensen die onder hun niveau gaan werken zullen niet geliefd zijn: je loopt als werkgever het risico dat ze zich sneller ziek melden en slechter presteren.
(motivatieproblemen).
Maar ook als je wel gewoon werk houdt krijg je problemen met het VVD programma. Iedereen moet lijden, zodat de rijken niet aangepakt hoeven worden.

Quacka | 28-05-10 | 09:56

Het is een hele geruststellling dat Mark zegt dat dat niet gaat gebreuren.
Ik hoop dat hij zijn woord houdt... :)
*neemt de herhaling op voor later*

saugleistung | 28-05-10 | 09:56

Toch weer verbazend hoe rechts omgaat met kritiek. Vooral stoere praat over onrendabelen maar zelf in de broek doen als een beetje medewerking gevraagd wordt bij de samenleving. Huilen over linkse media terwijl de NSB-bode toch altijd weer in chocolade letters een kant kiest.

De media is niet links of rechts, er moet geld verdient worden dus wordt de aanleiding door de media zelf geschapen. Als je jezelf een beetje neutraal opstelt zal je merken dat de media zich niet heel veel aantrekt van de eigen politieke voorkeur (uitzonderingen daargelaten). Op dit moment is het mode om een beetje rechts en populistisch te doen, verkoopt goed. Als de algemene sentimenten weer linkser worden zal de media zich weer aanpassen aan de 'doelgroep'.

Het valt trouwens wel op dat alleen rechts mekkert over de linkse kerken en dat andersom eigenlijk niet wordt gezeurd. Blijkt toch weer dat rechts stoer praat maar in feite bange jammerbibsen zijn.

Ad3492 | 28-05-10 | 09:56

@2amazing | 28-05-10 | 09:50
Whoaw. Nu wordt ik pas echt pissig. Die gratekudt is te druk met zinloze shit. GA WERKEN TRUT!!

NickName69 | 28-05-10 | 09:55

Dit filmpje met snotteraars is een paar jaar geleden ook al op de buis geweest naar aanleiding van een totaal ander onderwerp. Heeft dus niets met verkiezingsprogramma`s te maken. Geen wonder dat Mark over de zeik ging.
Een stukje EO riool journalistiek die je het beste kunt kwalificeren als, tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend... huh?
Wacht even, kan Margje niet voor GS gaan schrijven???

copywriter | 28-05-10 | 09:55

Gaan we dan nu beginnen met het 'eo-moet-branden-in-de-hel' project?
Ik bedoel.. het project met jackie is gelukt en zo goed als afgesloten. Tijd voor een nieuwe dus!

Liquid | 28-05-10 | 09:54

@SecularMan

Oh, is schoonmaakwerk te min voor HBO'er en WO'ers? Hmmm, daar leren we de links lullen, rechts vullen mentaliteit weer kennen.

Ik ben ook hoger opgeleid, maar als het moet ga ik na een redelijke tijd (12 maanden dus) ww echt wel kliko's of vuilniszakken in een wagen pleuren hoor. Handje ophouden is zeau 1968. 't wordt tijd dat een hoop mensen weer eens aan het werk gaan.

LJBrinkhorst | 28-05-10 | 09:54

Niet iedereen kan er wat aan doen als hij of zij in de bijstand terecht komt. Maar, en dat weet ik uit eigen ervaring, iedereen kan er wat aan doen om daar weer uit te komen. Scheiden is verschrikkelijk voor de kids en soms kan je niet anders, maar dat wil nog niet zeggen dat de hele gemeenschap hiervoor moet opdraaien. Wat erg is, is dat iemand die op dit moment uit die bijstand wil komen en volledig gaat werken voor het minimumloon, in 1x keer gestraft wordt omdat al zijn kortingen, subsidies etc worden ingehouden. HIj krijgt dan minder te besteden dan met die bijstand. Hier moet natuurlijk paal en perk aan gesteld worden. En nee dan heb ik het niet over mensen die niet KUNNEN werken, dat is heel wat anders, die hoeven natuurlijk niet gestraft te worden. Als al die losers die het wel kunnen nu aan het werk gingen, kunnen zij die het niet kunnen eens wat extra krijgen. Dat is solidair en sociaal. En de sterkste schouders die staan nu al krom van het belastingbetalen......

lourilex | 28-05-10 | 09:53

Rutte stuurt zijn warrior Kratos wel even langs om verhaal te halen

Idontgiveafunk | 28-05-10 | 09:53

het lijkt wel of die Margje Fikse heeft gezopen.. dramatische propaganda hier..

lips | 28-05-10 | 09:53

Jimi H. | 28-05-10 | 09:20

Klinkt goed, ik vindt het economisch goed van GL en of CU ook wel goed klinken.
GL klink wat gek wellicht maar toch.

Soms wat opstandig | 28-05-10 | 09:52

Folkert Meinhof | 28-05-10 | 09:44
En heeft u ook enoig idee waarom het overgrote deel van de leraren linksdenkenden zijn? Enig idee? Nee?
Omdat linksdenkenden doorgaans sociale richtingen kiezen en niet in eerste instantie kiezen voor banen waar hij/zij het snelst hun eigen portemonnaie mee kunnen spekken. Zij zijn het die voor een habbekrats mensen uit de shit willen halen, ouderen verzorgen, zieken verplegen, kinderen onderwijzen, noem maar op.
Dat zijn de mensen die doorgaans op professioneel niveau om moeten gaan met de 'onrendabelen', die zien waar liberaal beleid toe leidt.
Die mensen die ervoor zorgen dat u later niet in een volgescheten poepbroek achter de geraniums wegrot. Die mensen die u een vriendelijk woordje gunnen, terwijl u inmiddels bent weggekotst door de nieuwe generatie zakkenvullers: uw kinderen.

Rector Reflector | 28-05-10 | 09:52

@WeesFatsoenlijk | 28-05-10 | 08:47
Uit de verklaring blijkt niets, in de verklaring stelt netwerk dingen. Het mag dan wel een EO uitzending geweest zijn, maar dat maakt de verklaring nog geen gospel.

In de verklaring staat ook mooi verhult onder het mom van privacy dat netwerkt helemaal niet zo rap met de cijfers op de proppen kwam. En als je aan de telefoon te horen krijgt, ja ik weet niet of ik die cijfers kan even, moet eerst de btrokkenen toestemming gaan vragen... dan wekt dat niet het vertrouwen dat je die cijfers snel krijgt, zeker niet gezien de tijd die er nog is om voor te bereiden.

Ook leuk is dat er meteen wordt geproken over schulden in de verklaring. Rutte stelt in zijn verklaring dat de VVD verlies aan inkomen compenseert door o.a. hogere huursubsidie... Oftewel Rutte stelt dat ze een lastenverlichting door willen voeren. Iets wat natuurlijk niet werkt als de last een schukd is. Maar teveel geld lenen en niet terug kunnen betalen ligt natuurlijk niet lekker bij het publiek.

TheLuggs | 28-05-10 | 09:51

Soms wat opstandig | 28-05-10 | 09:47
Juist de gewone man gaat er bij de VVD op vooruit, de gewone man moet immers ook de belasting voor alles betalen. Je kan tijdelijk valsspelen door veel te lenen(pvda, sp, gl), maar een staatsschuld komt altijd met rente terug op het bordje.

seven | 28-05-10 | 09:51

nogeentjedan | 28-05-10 | 09:31
Ik kan je hier zo de tokkies aanwijzen die alles hebben.
Waarom een 'nette' bijstandsmoeder bv dat niet heeft geen idee. Maar het lijkt wel of ze bepaalde bevolkingsgroepen voortrekken om misschien problemen te voorkomen.

Rooie2005 | 28-05-10 | 09:51

Golaio | 28-05-10 | 09:17

Rutte verteld niet de waarheid. Hij moet eerlijk zijn. Dat wil niet zeggen dat hij wellicht het beste programma heeft. Misplaatste boosheid.

Soms wat opstandig | 28-05-10 | 09:50

In het interview komt Erna Smeekens aan het woord. Ze zegt een burn-out te hebben en daarom in de bijstand te zitten.
Ze heeft echter een eigen onderneming spiritueelondernemersnetwerk.ning.com/...
dus het is een bijstandfraudeur.

2amazing | 28-05-10 | 09:50

Quacka | 28-05-10 | 09:40
Als iedereen er bij het CDA en D'66 3% op achteruit gaat en bij de VVD 1,25%, dan moet de VVD wel ontzettend veel aan inkomensherverdeling doen in het programma om ervoor te zorgen dat een armere of de middeninkomens er meer op achteruit gaat dan bij die andere twee partijen. Mijn voorzichtige inschatting is dat het allemaal niet zoveel uitmaakt of je de cijfers van de VVD, D'66, CDA, PVV of GL naast elkaar legt. Wel als je het vergelijkt met de SP en PvdA. Maar die twee hebben dan ook een bar slecht programma in elkaar geflanst.

sjaakdeslinksesul | 28-05-10 | 09:50

Kommop zeg.!
Dat van die tokkie bijstandsmoeder met teveel kinderen was natuurlijk makkelijk scoren voor links...

CrazyM is met weinig tevreden:
www.denhaagtekijk.nl/Bijstand-volkskra...

CrazyM | 28-05-10 | 09:49

SecularMan | 28-05-10 | 09:34
"Of moeten die mensen - die gewoon een studie hebben gedaan - zich verlagen tot schoonmakerswerk?"

"Zich verlagen?" Werkloos thuis zitten is een verheffender bezigheid dan werken in de schoonmaak? Ik hoop dat de schoonmaker op uw werk z'n toiletborstel even heel hard in uw verheven reet ramt.

Von Metternich | 28-05-10 | 09:49

Daarom dus! Afschaffen, de linksche propagandamachine die Publieke Omroep heet! Geldverkwisting. Alles wat we hier besparen kan rechtstreeks naar het gezin met het gehandicapte kind & de bijstandsmoeder, win win, iedereen blij!

Viezevoozert | 28-05-10 | 09:48

De middenstand, en het bedrijfsleven in het algemeen, gaat de VVD-bezuinigingen voor de komende 4 jaar niet trekken. Ik heb het in de afgelopen tijd van crisis al te veel gezien: vertegenwoordigers die weer met lege handen terugkomen op kantoor omdat de (B2B-)klant zelf al maanden geen order heeft gehad. Het is een rechts adagium maar de waarheid: geld moet rollen. En dat gebeurt pas als een grote groep gemiddelde werknemers wat te besteden hebben, niet als we het moeten hebben van de kleine rijke elite die als enigen worden ontzien bij de VVD. Die geven verhoudingsgewijs te weinig uit bij lokale bedrijven.

mokum4all | 28-05-10 | 09:48

keizeradmiraal | 28-05-10 | 09:20

Ook gelijk. Ik heb ook wel VVD gestemd. Maar eerlijk is eerlijk de maatregelen van de VVD zijn keihard en feitelijk alleen goed voor de rijken. De "gewone"man heeft er niets aan. De huurder niet en jan modaal ook niet. Zelfs de huuizenbezitter krijgt geen zekerheid.
Ik denk dat gezien de problemen die het CDA met de PVDA heeft gehad zij bijna zeker een voorkeur hebben voor een regering met het CDA. Desnoods aangevuld met de partij die daar qua beleid dicht tegenaan zit. Het CDA kan dan opkomen daar waar de VVD te hard is. Een regering met de PVDA (paars 3) gaat ten onder aan de onzinigheid van de PVDA.

Soms wat opstandig | 28-05-10 | 09:47

Nog ééntje dan: wie betaalt bepaalt. Stemrecht naar ratio van belastingafdracht.

ZDEV | 28-05-10 | 09:47

Nu weer aan het werk. Nog 2 maanden werken en dan begin ik dit jaar eindelijk geld voor mezelf te verdienen... alles wat ik tot 1 augustus heb verdiend wordt opgeslokt door de staat.

ZDEV | 28-05-10 | 09:46

Maar die zorgvuldig geselecteerde rijkaard in het filmpje wilde niet eens meer geld 'ten koste van de verdoemden'. Yeah right. Als ik er 5.000 euri bij krijg zal je mij niet horen zeiken heur.

LJBrinkhorst | 28-05-10 | 09:46

Ze zijn als de dood 400.000 banen erbij, zometeen vinden ook zij werk... the horror!1

seven | 28-05-10 | 09:45

Hoaxen en manipuleren is iets wat echt in de GENEN van de Linksmens zit. Volgens mij is 90% vand de leraren en 70% van de journalisten Links (echt objectief gemeten, heb wel eens onderzoeken in die trend gelezen). Het jouw mening op willen dringen aan andersdenkenden, dat evangelistische gepreek, is typisch voor Links. Zo is ook de term "Linkse kerk" geboren. Bah walgelijk uitvloeisel van dit gedrag is Netwerk, heeft al een rechts kabinet laten vallen met spindokterij door hoog op te geven over een nietszeggend naamsverschil bij Hirsi Ali (en Verdonks domme reactie daarop), martelingen in Afghanistan gehoaxed, in Verdonks tijd tig! huildocumentaires over 'aziel'zoekers (lees gezinsherenigers) uitgezonden etc. etc. En dat van gemeenschapsgeld! Vieze LLINKse lobbyclub. Ik hoop dat een rechts kabinet eens flink de bezem door die Linkse bende bij de publieke omroepen heenhaalt.
Neeeeeeeeeeeee! onze subsidie.....

Folkert Meinhof | 28-05-10 | 09:44

nogeentjedan | 28-05-10 | 09:40
Ik werk graag van 6 uur 's ochtends tot 10 uur 's avonds. Want ik ben ambitieus en succesvol. En ja ik verdien er goed geld mee. Ik heb ook de verantwoordelijkheid monden te voeden, namelijk werknemers (met of zonder gezin). Dat zijn mensen die zich ook keihard inzetten. Werken is namelijk leuk, en geeft voldoening en waardering.

Wat niet leuk is aan Nederland en aan linkse bolwerken in het bijzonder, is dat ik en zij absurde bedragen aan belastingen moeten aftikken voor lui tuig en opportunistische (semi)-ambtenaren.

ZDEV | 28-05-10 | 09:44

sjaakdeslinksesul | 28-05-10 | 09:41
Dat kan zeer goed kloppen wat u daar zegt en als dat zo is dan is dat een schande.
Iedere econoom hoort te weten hoe een kosten-baten analyse in elkaar steekt.

Maar ik moet aan het werk!
Economy calls!

Rector Reflector | 28-05-10 | 09:44

Er is 1 ding zeker wat betreft het verdwijnen van Netwerk: ik ga die tune missen, hoor.

polt | 28-05-10 | 09:43

Ik heb het gezien en het was echt te gek voor woorden. Tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend om maar eens een cliché voor de dag te halen.
Alle trucs uit de kast, Geld in kleine coupures (zodat het lekker veel lijkt) Natuurlijk bedragen per jaar, schrijnende gevallen (Gehandicapte kinderen doen het altijd goed, net als bijstandsmoeders) De enige die meer krijgt is een over het paard getilde zak van 31 (???) die 180k per jaar verdient.
Ik vond het knap dat Rutte keurig boos werd en zich zeer goed verweerde. In mijn geval heeft deze linkse NOVA Propaganda averechts gewerkt, Rutte krijgt mijn stem op 9 juni!
Trouwens, die bijstandsmoeder, klinkt zielig maar uhhh waarom ben je bijstandsmoeder? 4 kinderen? Waar is de vader? Sorry hoor maar dat hoef ik toch niet te betalen als iemand een teringzooi van zijn leven maakt?
Voordeeltje Rutte: gaat zeker niet meer tijd aan zijn gezin besteden...

NickName69 | 28-05-10 | 09:43

@ Quacka 09:30
Nederland is een land vol met slampampers. We creëren vooral losers door ons riante sociale vangnet. We weten van gekkigheid niet meer waar we over moeten zeuren. Armoede? In Nederland? Houd toch op! Dat is een keuze. Zijn vooral tokkies die de tering niet naar de nering willen zetten. Mensen in de bijstand krijgen van de SP een flatscreen tssss. De voedselbank waarbij de parkeerplaats moest worden uitgebreid vanwege het toenemende aantal klanten met een auto. Een flinke schop onder hun hol moeten ze krijgen. Werken is een vies woord. Los van het feit dat zelfs linkse Sociologen er ook van doordrongen zijn dat werken goed is voor een mens zijn er nog steeds partijen in Nl die mensen in een uitkering drijven. Er is geen/onvoldoende prikkel om uit bed te komen. Maar wel een Nintendo, Wii en 6 pre-paid abonnementen. En dat toontje" wij gewone mensen moeten bloeden" Calimerogedrag in optima forma. Lees nog es wat je schrijft en kijk es in de spiegel. Nederland kan zoveel beter!

Bill Buchanan | 28-05-10 | 09:42

lieverdeauddanreaud | 28-05-10 | 08:51

De nagenoeg automatisch algemeen verbindend verklaren van de media cao's heeft er voor gezorgd dat de NVJ een grote macht heeft.

Gevolg: Niet links genoeg; NVJ perskaart weg >> werkloos >> Pim Fortuyn, Theo van Gogh, enz.

De omroep cao geldt voor de P.O. alsook voor de commerciëlen, daarom is bv SBS net zo links als bv de Vara en zie je ook daar vooral pro PvdA/GL/SP figuren als "deskundigen" opdraven.

De omroepverenigingen zijn niet per definitie links maar het volk dat voor hen de uitzendingen maakt en presenteert is dat expliciet wel.

TriestGeval | 28-05-10 | 09:42

Herr-Flick 2.0 | 28-05-10 | 09:27
Inderdaad, dat verschilt per gemeente.
Hier in Helmond wordt een bijstandstrekker gewoon aan het werk gezet op de sociale werkplaats, overigens. Goede zaak.

Maar de Rector kreeg zojuist een spoedklus van stadspromotie.
Ik moet als een gek naar de kasteeltuin om het podium te fixen voor de Banditos!
Jammer dat ik deze discussie los moet laten..

Rector Reflector | 28-05-10 | 09:42

Het klopt gewoon niet dat iemand die uit de bijstand komt en voor een bescheiden loon gaat werken er nu achteruit op kan gaan. Werkenden horen altijd meer te vangen dan niet werkenden.

seven | 28-05-10 | 09:41

Tot en met de maand Mei werkt u alleen maar voor de staat. Daarna mag iets voor uzelf overhouden. Als u het tenminste niet kwijt bent aan allerlei belastingverhogingen. Onder Cohen gaat u meer dan een half jaar direct voor de staat werken. Dat kleine beetje wat overblijft is dan net genoeg. De PVV heeft nog steeds de beste plannen!

Kruiddamp | 28-05-10 | 09:41

Rector Reflector | 28-05-10 | 09:33
De CPB heeft koopkrachteffecten voor groepen niet berekend omdat de effecten te afhankelijk zijn van iemands positie en beroep op overdrachten. Dat werd waarschijnlijk te ingewikkeld. Het staat iedereen dus vrij om er getallen op te plakken, maar die bedrijfskundige van Nyenrode vergeet gewoon een aantal zaken.

sjaakdeslinksesul | 28-05-10 | 09:41

GerMonster | 28-05-10 | 09:40
Als je links stemt mag je gratis stemmen hoorde ik.

Rob van Roos | 28-05-10 | 09:41

sjaakdeslinksesul | 28-05-10 | 09:37
Dat komt omdat de rijke mensen er niet op achtergaat bij de VVD of er zelf op vooruit gaan. Deze mensen vertegenwoordigen het grote geld, waardoor ze de achteruitgang van de koopkracht van de gemiddelde nederlander compenseren.
Het zijn juist de mensen met een modaal inkomen die de dupe zijn van het VVD programma.

Quacka | 28-05-10 | 09:40

@ZDEV | 28-05-10 | 09:35
Laat me raden: en jij moet van 's ochtend vroeg tot 's avonds laat keihard werken om dat allemaal mogelijk te maken. Ah gossie.

nogeentjedan | 28-05-10 | 09:40

EO-Netwerk over Rutte was inderdaad een stukje propaganda voor links/CU waar mevrouw Riefensthal -God hebbe haar ziel niet- zich niet voor zou hebben geschaamd.
Stelletje viespeuken.
Ik ben benieuwd of ze Job ook zo hard aanpakken. Moeten de GS reaguurders wat faalpunten uit zijn politieke vuilnis opdissen?

LJBrinkhorst | 28-05-10 | 09:40

Bill Buchanan | 28-05-10 | 09:31
Dat u het woord gênant nog zelf durft te gebruiken.

Rob van Roos | 28-05-10 | 09:40

@rob van roos,
Ja 4 euro per stem maakt het stemmen vanuit het buitenland onmogelijk ! Ik eis dan ook van de linksekliek een stemvergoeding van tenminste 30 Euro. 4 Euro voor de postzegels, 1 euro schoenslijtage, 1 euro voor de rode pen (wie heeft er nu een rode pen thuis ?) en 24 Euro om met mijn Bmw 7 serie naar het dichtstbijzijnde postkantoor te rijden.

Vorige keer kon het per internet, waarschijnlijk kan dat niet meer omdat bleek dat alle buitenlandse stemmen rechts waren, en heeft de linkse ambtenaren kliek het dan maar zo moeilijk mogelijk gemaakt.

Gatverdamme

GerMonster | 28-05-10 | 09:40

Rob van Roos | 28-05-10 | 09:31
GaJijEensSnelWeg | 28-05-10 | 09:31
nogeentjedan | 28-05-10 | 09:31

Die kroeg en planeet heet Groningen. Echt waar. Het is de wereld op zijn kop. Amsterdam net zo. Nijmegen idem. Linkse bolwerkjes!

www.depers.nl/binnenland/56347/Groning...

www.depers.nl/binnenland/254585/Minima...

gemeente.groningen.nl/wonen-en-leven/s...

gemeente.groningen.nl/wonen-en-leven/b...

gemeente.groningen.nl/wonen-en-leven/w...

Je verzint het niet of je krijgt het gratis!
Er is één belangrijke voorwaarde. Je moet vooral niet ambitieus zijn.

ZDEV | 28-05-10 | 09:40

Neen, dan de VVD, die hadden dat bij het carredebat goed geregeld met al die fijne spotjes. Errug duidelijk 'dit programma wordt gesponsord door de VVD'. Moderne verkiezingstijden, Den Uyl deed het toch anders.

Maar die stoute EO'ers! Niet alleen anti rechts, maar ook nog eens stiekum links. Ohoh, wie had dat nou ooit van de EO gedacht?

mozoo | 28-05-10 | 09:38

@SecularMan | 28-05-10 | 09:34
"Of moeten die mensen - die gewoon een studie hebben gedaan - zich verlagen tot schoonmakerswerk?"
Nee. Het is inderdaad veel beter als die mensen de hele dag thuis niets doen op kosten van de gemeenschap. Want als je geboren bent met een stel hersens laat je natuurlijk niet je handen wapperen. Stel je toch eens voor zeg.

Chiant | 28-05-10 | 09:38

Eo heeft een mooi opzetje gemaakt over het dagelijkse leven en de politieke toekomst.
Het is juist goed dat het eea duidelijk en inzichtelijk word gemaakt, en reken maar dat dat gevolgen heeft voor het stemgedrag van vele mensen.

kneuterzak | 28-05-10 | 09:38

SecularMan | 28-05-10 | 09:34
Nee een schoonmaker moet extra belasting betalen om iemand die niet wil werken als schoonmaker te onderhouden. Is dat sociaal?

seven | 28-05-10 | 09:38

Quacka | 28-05-10 | 09:30
VVD doet het niet slechter dan PVV, D'66 en CDA qua koopkrachtverslechtering over de hele linie. Eerste tabel op eerste pagina
www.cpb.nl/nl/pub/cpbreeksen/bijzonder...
Idd doen PvdA en vooral de SP dat beter, maar daar staan veel meer werkeloosheid en een groei van het overheidstekort tegenover. Dat is dus de keuze die je moet maken: iedereen erop vooruit en de rekening doorschuiven naar je kinderen.

sjaakdeslinksesul | 28-05-10 | 09:37

tweakers.net/nieuws/67534/downloadverb...
VVD is voor een downloadverbod, waarbij de gebruikers echt moeten worden aangepakt.
Weer bescherming van de rijken en extra druk op de normale man.
_
Hoe dom is de gemiddelde VVD-stemmer?
Gaan diezelfde mensen die nu op de VVD gaan stemmen een halfjaar na het 1 kabinet Rutte weer massaal staken?

Quacka | 28-05-10 | 09:37

Tenenkrommende televisie, bedoeld om de VVD in een kwaad daglicht te stellen. Het wordt tijd om flink in de uitgaven te gaan snijden, en ja dat treft bijna iedereen. De verzorgingsstaat moet wat mij betreft tot een minimum beperkt worden, en mensen moeten gestimuleerd worden om te gaan werken. Want voor een land als Nederland zijn er teveel mensen die niets doen.

hetgeleteken | 28-05-10 | 09:37

@SecularMan | 28-05-10 | 09:34
Nee joh, ze moeten natuurlijk niet onder hun niveau gaan werken! De werkende medelanders betalen het wel! LUL

spekpater | 28-05-10 | 09:36

Herr-Flick 2.0 | 28-05-10 | 09:27
Loop eens op een doordeweekse dag door Groningen (PvdA bolwerk) heen en je ziet heel veel mensen thuis zitten, op straat rondlopen of lekker shoppen. Studenten die pas om 2 uur uit hun nest komen. Ambtenaren en semi-overheidsmensen die 3 dagen per week werken. Gesjeesde eeuwige studenten die op een kratje bier achter hun nieuwe flatscreen zitten. Hangbejaarden die hun AOW uitgeven bij de haringkar in Vinkhuizen. Tokkies en allochtonen in Oosterpark en Beijum die niks doen. Sociaal-cultureel geëngageerden die subsidievretend vooral wijntjes drinken bij musea en interessante tentjes.

ZDEV | 28-05-10 | 09:35

Als je met van die conservatieve socialisten praat, dan zeggen ze meestal: "De publieke omroepen zijn niet links, AVRO en TROS maken domme programma's en zijn dus rechts, KRO, EO en NCRV maken reliprogramma's en zijn dus ook rechts."

Wat ze er niet bijzeggen is dat alle actualiteitenrubrieken van die zogenaamde "rechtse" omroepen wel degelijk overlopen zijn door hun socialistische geloofsgenootjes.

Dat is ook het enige waarin ze geinteresseerd zijn.
Zodat de Enige Juiste en Ware Soosjale Boodschap óók avond aan avond bij de oppositie naar binnen wordt gespoeld.
"Wenn man eine Lüge genügen oft wiederholt, wird sie endlich geglaubt".
.

Merlot | 28-05-10 | 09:35

ZDEV | 28-05-10 | 09:23
Prachtige uiteenzetting!

Sterker nog, mensen die wèl werken en net iets boven het minimuminkomen zitten krijgen al die subsidies NIET en houden onder de streep nog MINDER over!

wakkere_nederlander | 28-05-10 | 09:35

Propaganda is 't zeker, maar jezus gristus wat zijn jullie een stel rechts-geilerts.

VVD is altijd een ondernemerspartij geweest. De kakkerspartij. Bijstandsmensen zijn geweun fucked bij de VVD.

Oh, en bijstandsmensen zijn niet allemaal luie kuttokkies. Zo heb je ook mensen die 40 jaar lang gewerkt hebben maar dan ineens op straat gegooid worden door de recessie. Verwacht de average geenstijl reaguurder nou echt dat iemand in de 50iger jaren nog werk kan vinden? Of moeten die mensen - die gewoon een studie hebben gedaan - zich verlagen tot schoonmakerswerk? Rot op man.

SecularMan | 28-05-10 | 09:34

"dat bijstandsmoeders hun inkomens zien meestijgen met de lonen en niet met de inflatie."
.
Kweet niet, maar met die nul lijn van afgelopen jaar gingen ze er dus meer op vooruit dan iemand die gewoon werkt?

Bubba | 28-05-10 | 09:34

Het grootste succes van de VVD in deze campagne is dat ze de aandacht weten te richten op de daadkracht van de grote bezuinigingen ipv op de gevolgen voor de lage en middeninkomens. Dat is een knap staaltje campagnevoeren. Als men VVD wil stemmen, zeg ik: doen. Maar lees eerst in godsnaam wat dit betekent voor een gemiddeld huishouden. Daar hoef je geen GL-berekening voor te nemen, ik schrok al door op de VVD-site zelf de boel eens goed door te nemen.

mokum4all | 28-05-10 | 09:34
-weggejorist-
Hanz Ziezo | 28-05-10 | 09:34

Ik vraag me trouwens ineens af: de EO links?? Heb ik wat gemist?

nogeentjedan | 28-05-10 | 09:33

sjaakdeslinksesul | 28-05-10 | 09:16
Neen, niet als waar, maar zonder tegenbegroting kan ik daar niets zinnigs op zeggen.

Rector Reflector | 28-05-10 | 09:33

"Het moet lonen om te gaan werken. In Nederland gaan werkloze alleenstaande ouders die vier dagen in de week tegen het minimumloon gaan werken er flink in inkomen op achteruit. Dat vindt de VVD onacceptabel. Er moet daarom een reëel en als stimulerend ervaren verschil in netto besteedbaar inkomen tussen uitkering en loon worden gecreëerd. Veel van de inkomensafhankelijke maatregelen die deze ´armoedeval´ creëren, komen van gemeenten. De VVD is tégen inkomenspolitiek door gemeenten. De VVD wil daarom de bevoegdheid van gemeenten aan banden leggen om de bijzondere bijstandsnorm uit te breiden, zodat lokaal zo min mogelijk aan inkomenspolitiek wordt gedaan.

Op dit moment zijn er maar liefst zeventig inkomensafhankelijke regelingen. De VVD wil daar flink in snoeien. Een bijstandsuitkering zou in de toekomst alleen nog aangevuld moeten kunnen worden met huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderbijslag, een tegemoetkoming in de kosten van scholing en de bijzondere bijstand." www.google.nl/landing/verkiezingsprogr...

seven | 28-05-10 | 09:33

Sinds wanneer zijn zelfverzonnen cijfers hetzelfde als emofilmpjes waarop mensen met die cijfers worden geconfronteerd? Ik kan me best voorstellen dat Rutte over de zeik is, maar vindt het alle aandacht niet waard.

..zapper | 28-05-10 | 09:33

@nogeentjedan | 28-05-10 | 09:31
En? Voel je schuldig dan?

spekpater | 28-05-10 | 09:33

@GaJijEensSnelWeg | 28-05-10 | 09:29
1. Ik heb gezien
2. Jij durft van Pruisen nu nog te beschuldigen van anti-linkse propaganda na het zien van die ongegeneerde veelzijdig gefinancierde doch eenzijdig gerichte agitprop van gisteren?

Chiant | 28-05-10 | 09:32

Mongoose | 28-05-10 | 09:24
Het medicijngebruik is hier juist laag.
Vind je het terecht dat kankerpatienten straks geen maagzuurremmers meer krijgen?
Het is een misverstand om te denken dat dit enkel gebruikt wordt door mensen die te vet eten.

saugleistung | 28-05-10 | 09:32

@ ZDEV | 28-05-10 | 09:23
Graties flatscreens en wasmachines voor mensen in de bijstand?
In welke kroeg heb je deze 'feiten' allemaal opgepikt? Of op welke planeet..
Ik geef het je te doen om rond te komen van die paar honderd in de maand.
Daar kan ik nog niet eens een week boodschappen van doen!

nogeentjedan | 28-05-10 | 09:31

@ZDEV | 28-05-10 | 09:23
LOL, jij hebt echt scheef beeld van de uitkering he?

GaJijEensSnelWeg | 28-05-10 | 09:31

ZDEV | 28-05-10 | 09:23
Mijn zuster zit in de WAO met een lage uitkering net boven bijstand en die krijgt dat allemaal niet hoor. Ja, klein beetje huur- en zorgtoeslag. Je zwetst gewoon maar wat.

Rob van Roos | 28-05-10 | 09:31

Achja, het is weer verkiezingstijd. Politici die *kuch* over de zeik zijn. Linksche media die uit de partijkas van Linksche Partijen vreten om fair and balanced over te komen. De natte peop vliegt alweer lekker door de lucht.
Voor de val van het kabinet wierp de oppositie zoveel stront richting het kabinet dat ze erin konden snorkelen, en nu gaan ze over en weer gooien. De EO zit zo diep in Linksch Nederland, dat de EO kwijlt via de mond van Linksch Nederland.
En straks als de verkiezingen zijn geweest, komt er een draak van een regeerakkoord, en premier Rutte zal, net als zijn voorganger tot 4x toe, roepen dat er een goed en degelijk akkoord ligt.

BeunDeHaas | 28-05-10 | 09:31

Rob van Roos 09:21 Wat een zure praat mijnheer Roos. Behoort u wellicht tot de ambtenarij, subsidieslurpers, onrendabelen of bent u ietwat in de war? Komt allemaal wat genant over uw policor obligate braaksels.

Bill Buchanan | 28-05-10 | 09:31

Zolang de overheid niet eigen vlees snijd zullen ze altijd het geld bij het voetvolk de werkend sloeber vandaan moeten halen. Zo was het 700 jaar geleden zo is het nu. Bek houden en doorwerken!

Kruiddamp | 28-05-10 | 09:31

Ik zou Rutte wel willen vertrouwen maar het lukt nog niet.
Dat ligt vooral aan die VVD vrouw in het damesdebat een paar dagen geleden.
Rutte had altijd een kleine partij, die partij was een puinhoop kortgeleden en nu zou in enen -zonder aanleiding- alles op orde zijn. Voor mij werkt dat nog niet.

Einde van de Domheid | 28-05-10 | 09:30

Tja, dit zijn nu eenmaal de gevolgen van het VVD programma.
Bedenk dus goed dat een stem voor de VVD een stem voor miljonairs is. En wij gewone mensen moeten bloeden.
Natuurlijk zal de EO extreme voorbeelden genomen hebben. Maar het is gewoon een feit dat de VVD zorgt voor een koopkracht verslechtering. Meer dan veel andere partijen.

Dat betekent niet dat ik links ben: Verre van dat. Maar er is een verschil tussen alles eerlijk verdelen en alle lasten bij normale Nederlanders leggen.

Quacka | 28-05-10 | 09:30

@ZDEV | 28-05-10 | 09:23
U vergeet de voedselbank, met uitsluitend A-merken en het gratis geld voor autoverzekering en brandstof.....

illuvatar | 28-05-10 | 09:30

Kan iemand mij nu eindelijk eens uitleggen waarom ik als hardwerkende Nederlander altijd maar solidair zou moeten zijn met minder geslaagde inwoners van mijn stad (OZB tarieven blijven maar stijgen; uitgaven voor linkse hobbies navenant), mijn land (in de top 3 van belastingheffingen; vanaf augustus begin ik eindelijk eens wat voor mezelf te verdienen en tot die tijd betaal ik voor een steeds maar groeiende groep niet-werkenden en mag ik tot mijn 67ste doorgaan, massa-immigratie,het nepotisme in Brussel, de corrupte regimes in ontwikkelingslanden etc )?
Ik heb in mijn profesionele omgeving dagelijks te maken met narigheid en inderdaad, lang niet alle narigheid is op te lossen en inderdaad, sommige mensen hebben pech en daaraan verander je niets. Ik ben er klaar mee om altijd maar genivelleerd te worden en een schuldgevoeld aangepraat te krijgen als ik nu eerst eens aan mezelf en mijn gezin denk. Armoedegrens? het zal me een worst wezen! Laat de natuur eerst maar eens zijn werk doen en de natuurlijke selectie een kans geven.Jankende bijstandsvrouwen met een burned-out en 3 (bijna) volwassen zoons? Fuck op zeg! Gehandicapte dochter, moeder (zo te zien voorzien van functionerende armen en benen) in de WAO? Het zal wel. Het leven is nu eenmaal niet rechtvaardig maar kom niet bij mij als je pech hebt: haal je eigen broek maar op. Ik ben er helemaal klaar mee!

spekpater | 28-05-10 | 09:30

"Uitgavenstijgingen op ministeries van zo’n 20 a 30 procent over de afgelopen vier jaar zijn eerder regel dan uitzondering. Met als triest resultaat dat de staatsschuld de afgelopen jaren met meer dan de helft is gestegen, van 256 naar maar liefst 389 miljard euro. Dat is zo’n 23 duizend euro per Nederlander, oftewel ongeveer een ton voor een gemiddeld gezin. En de rentelasten van de overheid zijn geëxplodeerd van 14 naar 22 miljard per jaar, een stijging van bijna 60 procent! De VVD wil niet dat toekomstige generaties deze last blijven dragen." (...) Ook vindt de VVD dat het tekort in 2015 moet worden teruggebracht naar nul om de groei van de veel te hoge overheidschuld zo snel mogelijk te stoppen. Dat betekent dat de VVD een pakket aan tekortbeperkende maatregelen voorstelt van zo’n 20 miljard euro tot 2015, met een structurele doorwerking van ruim 30 miljard euro. Meer tijd nemen leidt alleen maar tot hogere rentelasten. De VVD wil de overheidsfinanciën nu aanpakken en de jongeren in ons land vrijwaren van veel te hoge lasten in de toekomst. Dat is een lastige maar weloverwogen keuze. De babyboomgeneratie moet zijn eigen financiële problemen oplossen." www.google.nl/landing/verkiezingsprogr...

seven | 28-05-10 | 09:29

Nu het gevaar Wilders is kaltgestellt, gaat Hilversum door met het gevaar Rutte. Een ultralinks kabinet muβ nu eenmaal sein, want Nederland moet VOLLEDIG KAPODT.
Weg met ons.

Chiant | 28-05-10 | 09:29

@rainier | 28-05-10 | 09:22
In de uitzending word niet alle informatie die de VVD wel wou hebben behandeld..
.
Ben benieuwd hoeveel mensen hier de uitzending ook ECHT HEBBEN GEZIEN of dat ze hier maar wat schreeuwen nadat ze dit stukje hebben gelezen van anti-linkse en anti-kerk propaganda kanaal genaamd mr. van Pruisen.

GaJijEensSnelWeg | 28-05-10 | 09:29

GerMonster | 28-05-10 | 09:25
Nee, dat meen je niet toch! Maar liefst 4 Euro voor postzegels? Zo maken ze je het stemmen natuurlijk echt onmogelijk!

Rob van Roos | 28-05-10 | 09:28

Zag daar een slof sigaretten op tafel liggen? Is toch al gauw 45 Euri.

Hamertje Tik | 28-05-10 | 09:27

ZDEV | 28-05-10 | 09:23
Precies!

En dan zie ik hier de Tokkies er nog alles bij jatten ook zodra ze de AH inlopen.

Rooie2005 | 28-05-10 | 09:27

Ah gossie, Markje is boos.

nogeentjedan | 28-05-10 | 09:27

-weggejorist-

Herr-Flick 2.0 | 28-05-10 | 09:27

Het is gewoon een links bolwerk

Claude Jacque | 28-05-10 | 09:27

@ Rob van Roos | 28-05-10 | 09:13
Inderdaad, ik kan dit erg makkelijk zeggen omdat ik gezegend ben met wat normaal verstand. En getuige dit Geenstijl bericht klopt het weer als een zwerende vinger. Uw toegenegen,

Marcus Porcius Cato | 28-05-10 | 09:27

GL propaganda; de hele wereldbevolking leidt onder inflatie, behalve als je in NL een uitkering krijgt, dan geldt dat niet voor jou!! Mooi he!

Causa Sui | 28-05-10 | 09:26

"De strijd om de Riefenstahlbokaal 2010 gaat tussen Zembla en Netwerk"
Krachtmeester | 28-05-10 | 09:08

Mwoehahaha. LOL!

der Wunderhund | 28-05-10 | 09:26

Toevallig heb ik dit gisteren op tv gezien en ik dacht vanaf de eerste seconde al aan linkse propaganda. Na de berekeningen terug naar de 3 huishoudens gaan met een VVD portemonnee met keiharde cash erin. Eerst bij iemand met een inkomen van 180.000 euro die er maar liefst 1800 euro op vooruit zou gaan. Die zei vervolgens dat ie niet op de VVD gaat stemmen omdat ie dat geld niet nodig heeft. En toen liet Netwerk de 2 overige huishouden even huilen door het gezin met een gehandicapt kind 5300 euro voor de neus te houden en te zeggen 'Dat krijgen jullie niet' en daarna nog even een bijstandsmoeder die 1200 euro minder gaat krijgen. Rutte was natuurlijk zwaar over de zeik, want ik geloof dat de VVD pas na veel aandringen de onderzoeksresultaten heeft mogen inzien, vlak voor de uitzending natuurlijk en er klopte weer helemaal niets van zoals gewoonlijk bij een linkse partij. Het zal wel weer achteraf aangepast (lees bijgeluld) worden.

Jax | 28-05-10 | 09:25

Seven, de PvdA wil ook maagzuurremmers en cholesterolverlagende middelen uit het pakket halen. Dit is een vreemde move aangezien je hiermee patienten hard treft.
Ze kunnen het nu wel hard ontkennen, maar het gaat natuurlijk wel die kant op die in de uitzending werd geschetst. Alleen zal het CDA en PvdA niet onder doen voor de VVD.

saugleistung | 28-05-10 | 09:25

Wordt helemaal ziek van die verschrikkelijke agitprop, die hele publieke omroep is een smerig links bolwerk betaald van belastinggeld. Weg ermee, laat al die overbetaalde ambtenaren maar eens meewerken met de economie ipv er tegen.

Daarbij wordt stemmen vanuit het buitenland zo goed als onmogelijk gemaakt, vorige keer ging alles nog over internet. Nu echter krijg je een gigantische enveloppe met stembiljet en teken biljet, moest ik hier bijna 4 euro per stuk voor betalen om ze terug te sturen, dus jammer maar zoveel is een stem op de pvvd mij ook weer niet waard.

NL kots.

GerMonster | 28-05-10 | 09:25

@ saugleistung | 28-05-10 | 09:13

Nou en? Recentelijk wel eens met wat huisartsen gesproken? Die zijn meer dan 50% van hun tijd kwijt met het geruststellen van aandachtshoeren, placebootjes uitschrijven etc. Als daarvoor dan een behoorlijk tarief moeten worden betaald dan zal dat alleen maar remmend werken op het misbruik en die zorg uiteindelijk toegankelijker maken voor hen die het echt nodig hebben.

Hetzelfde geld voor het idioot hoge medicijngebruik.

Mongoose | 28-05-10 | 09:24

Verbaast me helemaal niets, een zeer goede kennis van mij heeft zijn bedrijf door het slijk gehaalt zien worden na een volkomen bij elkaar gelogen uitzending over de "gekke koeienziekte" van Netwerk.

Resultaat ,15 man op straat, bedrijf gesloten en van de bewering van Netwerk bleef achteraf NIETS mee overeind. Helaas te laat :(

25TaLife | 28-05-10 | 09:24

Wat een verschikkelijk tendieuze uitzending, keiharde groenlinks propaganda. Kan Leni Riefenstahl nog een puntje aan zuigen zeg

Jan Kaas | 28-05-10 | 09:23

Hee Rutte, vertel vooral dat iemand met een uitkering:
- een fucking stadjerspas kan aanvragen en dan korting op alles was los en vast zit krijgt
- een gratis flatscreen mag uitzoeken op kosten van de gemeenschap
- idem wasmachines, koelkasten, wasdrogers, etcetera
- kwijtschelding kan aanvragen voor vrijwel alle gemeentebelastingen
- huursubsidie krijgt
- kinderbijslag krijgt
- in gesubsidieerde woningbouw kan wonen
- tegen lage kosten gebruik kan maken van allerlei zwaar gesubsidieerde voorzieningen zoals openbaar vervoer, musea, theater, e.d.
- er tal van gesubsidieerde welzijn en zorg voorzieningen zijn, inclusief luxe voorzieningen zoals massages
- er gesubsidieerde voorzieningen zijn zoals cursussen, werkbegeleiding, heropleiding
- je geholpen wordt met schuldsanering, zelfs kwijtschelding

Allemaal zaken waar mensen die gewoon werken geen gebruik van hoeven en willen maken, maar wel betalen.

Een vangnet is goed. Een dak boven je hoofd en wat te eten. Een duwtje in de rug. Medische hulp. Prima. Maar er kan genoeg worden gesneden in luxe. Ik vind het niet solidair van mensen die niet werken om zulke luxe te eisen.

ZDEV | 28-05-10 | 09:23

seven | 28-05-10 | 09:17
Dank je!
www.google.nl/intl/nl/landing/verkiezi...
(inkoppertje natuurlijk)
Leuk die bekommeringen van de CU over de "De velkleurige samenleving"

wakkere_nederlander | 28-05-10 | 09:23

"De VVD wil de toegang tot de sociale zekerheid voor vreemdelingen beperken. Wij vinden het niet eerlijk dat mensen door foute prikkels te snel in een uitkering belanden en daarmee worden veroordeeld tot een leven in een vaak langdurige achterstandssituatie. Bovendien staan de bijdragen aan de opbouw van onze sociale zekerheid vaak niet in verhouding tot de aanspraken erop. De VVD wil WW-uitkeringen baseren op daadwerkelijk betaalde premies. De eerste tien jaar na aankomst in Nederland wordt geen recht op bijstand verleend. Wordt via frauduleuze ingrepen toch een beroep op de bijstand gedaan, dan zal de verblijfsvergunning worden ingetrokken. Migranten die de Nederlandse taal niet goed beheersen, hebben wat de VVD betreft geen recht op bijstand.'"

seven | 28-05-10 | 09:22

"Omdat het hier ook zeer privacy-gevoelige informatie van de betrokken huishoudens betreft, zoals inkomen en eventuele schulden, hanteren wij het beleid altijd expliciet de toestemming te vragen van betrokkenen om deze informatie aan derden te verstrekken. " (uit commentaar netwerk)

Privacygevoelig? eerst toestemming vragen voordat je t aan de VVD stuurt? om het een uur later voor heel nederland uit te zenden wat wel mocht??? Wat is er dan nog privacy aan?

rainier | 28-05-10 | 09:22

Rutte moet gewoon kleur bekennen en openlijk verklaren dat de VVD niet de partij is van de zielige, overspannen bijstandsmoeders met een anticonceptiefobie. Het zou zo ontzettend verfrissend wezen.

Von Metternich | 28-05-10 | 09:22

Netwerk, nova, zembla het is allemaal 1 pot nat.
Het vervelendste is dat veel Nederlanders niet eens weten dat ze naar PvdA propaganda kijken.

magentaplacenta | 28-05-10 | 09:22

Er moet gewoon een stemwaarschuwing op stembiljetten komen: Als u onder anderhalf keer modaal zit zal het stemmen op de VVD uw gezondheid ernstige schade toebrengen.

Rob van Roos | 28-05-10 | 09:21

Stuitend om te zien hoe schaamteloos de EO tekeer gaat. Walgelijke volksverlakkerij. Dat zal God niet leuk vinden.

FreshClash | 28-05-10 | 09:21

Hahahahaha links maakt zich grote zorgen en plaatst frontaal de aanval, gezamelijk met de oh zo objectieve en echt niet partijgeorienteerde publieke omroep, nee helemaal niet.

azijnseikerT | 28-05-10 | 09:20

Soms wat opstandig | 28-05-10 | 09:17
vvd-cda-d66 Coalitie heeft zeker mijn voorkeur. Ben er alleen nog niet uit of Rutte dan ook MP moet worden...

Jimi H. | 28-05-10 | 09:20

Ok, lang genoeg gewacht, ik zal jullie niet langer in spanning houden..
*naar voren treedt en masker afdoet*
IK ben de ECHTE Robin Hood!

Krachtmeester | 28-05-10 | 09:20

Als nu ook de EO al links wordt genoemd moesten we maar eens ophouden met deze onzinnige kwalificaties. Als libertariër ben ik zelf behoorlijk pro VVD maar laten we wel wezen, als onrendabele heb je niets aan Rutte. Dus we kunnen nu wel doen of elk VDD plannetje een zegen voor dit land maar dat is evidente onzin natuurlijk.

Mike Oxlong | 28-05-10 | 08:58

Inderdaad, alsof dit nieuws is? Het geld moet ERGENS vandaan komen, selectieve verontwaardiging van zowel Rutte als een aantal reaguurders hier.
Dit was misschien wel een laffe uitzending; maar als Rutte geld bij gehandicapten gaat halen om mensen met een inkomen van 180000,00 te subsideren dan is er iets goed mis met z'n partij.

keizeradmiraal | 28-05-10 | 09:20

Dank voor link seven, lolwut? VVD programma:

De VVD vindt dat providers diensten als internettelefonie en websites als YouTube en Wikipedia niet mogen blokkeren.

l3art | 28-05-10 | 09:19

Lekker niveautje weer van de kwaliteitsjournalisten van gelovige huize. Fatsoen moet je doen? *beurk*

We gaan hier toch niet lopen doen alsof we het zo schokkend vinden dat sproojesboekaanhangers structureel feiten niet willen inzien en liegen voor kindeke jezus he? Ook in die kringen zijn het gewoon primaten met een vlotte babbel, waar een beetje gezonde achterdocht ten aanzien van wat er uit komt, bijzonder van nut kan zijn.

Oh en godverdomme, omdat dat nu nog kan. Gewoon weer CDA stemmen he, stelletje vrijheidshaters.

Achterdocht | 28-05-10 | 09:19

Gifkikker | 28-05-10 | 09:10
Nee! Ga deaud of verklaar je nader.

Stroopdoos | 28-05-10 | 09:19

Ik ben benieuwd hoe Cohen en Balkenende aangepakt worden volgende week. Dit was echt beschamend in ieder geval. Netwerk ontkent in hun verklaring ook niet dat de berekeningen onjuist waren. Alleen dat de VVD de cijfers eerder had gekregen.

alarmfase2 | 28-05-10 | 09:18

Wat ik het ergste vind is dat ondanks de ophef de kijker er dus wèl intrapt. De opzet van de EO heeft dus gewerkt. Mensen die hierboven opperen dat dit de VVD juist extra stemmen zou gaan opleveren gaan vrees ik bedrogen uit komen.

Dit is onlangs al eens eerder gebeurt tijdens de Zembla uitzending over Geert Wilders. Die agitprop zat ook vol verdraaiingen en leugens. Maar na die uitzending is Wilders alleen maar verder gezakt.

wakkere_nederlander | 28-05-10 | 09:17

Makers van Netwerk: "BOEIUH als we onze geloofwaardigheid verliezen"

l3art | 28-05-10 | 09:17

Bijstandsmoeder was inderdaad een beetje overdreven huilie-huilie verhaal, maar waarom moet die ondernemert met 180.000 per jaar er 1800 bij krijgen? Moeten we die rekening van 30 miljard niet met z'n allen opvangen ipv alles maar eenzijdig doorschuiven naar de lagere en middenklasse? Laten Rutte c.s. zelf maar eens het goede voorbeeld geven, en ook hun eigen wachtgeld maar inkorten tot 1 jaar als ze weer eens aan de WW gaan rommelen. Maar dat heb ik dus nog nooit gezien.

John Toroflex | 28-05-10 | 09:17

Rob van Roos | 28-05-10 | 09:12

Jij hebt wel gelijk, Rutte wil niet toegeven dat zijn programma heel hard is.
De PVDA liet het kabinet vallen omdat zij geen bezuinigingsmaatregelen durfden te nemen. Mensen ga voor CDA-VVD, dat lijkt mij het beste.

Soms wat opstandig | 28-05-10 | 09:17

Rutte liegt niet. Rutte vindt de overheid geen sociaal vangnet voor mensen die niet kunnen werken. Die moeten kunnen blijven leven en that is it. Het is inderdaad te debiel voor woorden dat bijstandsmoeders hun inkomens zien meestijgen met de lonen en niet met de inflatie. Te raar voor woorden, want dit veroorzaakt een armoedeval zodra mensen gaan werken. Oftewel werk wordt ontmoedigd. Nu snap ik best dat Suriname in de Lage Landen voor sommigen een prettig vooruitzicht is, maar ik werk liever voor mijn geld dan dat de overheid me een hand in de kont moet stoppen

Golaio | 28-05-10 | 09:17

Rector Reflector | 28-05-10 | 09:11
Wat een flutargument. De gegevens van Alex Klein neem je wel voor waar aan? Terwijl hij dus in beide situaties wat baten was vergeten in zijn berekening?

sjaakdeslinksesul | 28-05-10 | 09:16

saugleistung | 28-05-10 | 09:13
Eigen risico bij de pvda gaat naar 210-600 euro inkomensafh.. (oh pvdadraai nu 210 euro)

seven | 28-05-10 | 09:15

de EO wil blijkbaar ook meedoen met de linkse riooljournalistiek (nova, buitenhof, p&w) jammer dit.

Onderbuik | 28-05-10 | 09:14

Marcus Porcius Cato | 28-05-10 | 09:11
Wel makkelijk zo'n wereldbeeld. Hoef je in ieder geval niet na te denken.

Rob van Roos | 28-05-10 | 09:13

Jaimy Fox | 28-05-10 | 08:44

CDA propaganda, ben jij wel lekker?
Het CDA staat in principe toch altijd naast de VVD? Het CDA heeft nu toch 8 jaar lang "bos-pvda"-terreur achter de rug?
Het CDA pakt de bezuinigingen vriendelijker aan dan de VVD. De PVDA, die doet niks.

Soms wat opstandig | 28-05-10 | 09:13

@ Rector Reflector | 28-05-10 | 09:08

'geen econoom heeft de cijfers weerlegt'.....

Kun je mij dan vertellen welke economen zich er al over gebogen hebben?

En als dat er geen zijn, moet je wellicht een cursusje retoriek en argumentatie gaan volgen.

Teenie in Bikini | 28-05-10 | 09:13

@cpu | 28-05-10 | 09:06

Mijn vader heeft vier jaar in de bijstand gezetten, heeft zich met scholing en ijzeren wilskracht er uit geworsteld en heeft vervolgens een bedrijf gestart dat zoveel belasting voor NL heeft binnen geharkt dat wellicht jij -plus het inwonertal van een gemiddeld dorp- er van naar school zijn gegaan.

Mike Oxlong | 28-05-10 | 09:13

In het verkiezingspramma van de VVD staat dat ze het zorgpakket willen verkleinen en de huisarts onder een eigen risico van 300 euro willen laten vallen. Dit zal voor veel mensen een enorme lastenverzwaring opleveren.
Het is moeilijk kiezen, de grote partijen hadden de fusie van ABN en Fortis kunnen voorkomen maar deden het niet. Ook waren zij voorstander van de Euro.
Je portomonnee is niet veilig bij deze partijen.

saugleistung | 28-05-10 | 09:13

Rutte liegt. VVD programma windt er geen doekjes om waar de klappen gaan vallen. Wees dan een echte kerel en sta er dan ook voor in. Dat lafhartige gedraai vind ik nog erger als dat hele VVD programma.

Rob van Roos | 28-05-10 | 09:12

Netwerk is een vuig linksch, leugenachtige "nieuws" programma. Nog leugenachtiger dan Nova of het Staatsjournaal. Als Netwerk begint zet ik hem subiet op iets anders, maakt echt niet uit wat.

Marcus Porcius Cato | 28-05-10 | 09:11

sjaakdeslinksesul | 28-05-10 | 09:08
Neen, Rutte deed dat niet. Dat zijn zogenoemde subtotalen.
Ik wil de eindafrekening zien.

Rector Reflector | 28-05-10 | 09:11

-weggejorist-

Herr-Flick 2.0 | 28-05-10 | 09:10

cpu | 28-05-10 | 09:06
Uw knipoogje is even smakeloos en misplaatst als de rest van uw creabraaksel.
Ga naar school, lutsert.

Rector Reflector | 28-05-10 | 09:10

Stroopdoos | 28-05-10 | 09:05
jij woont zeker ook nog bij je moeder.

Gifkikker | 28-05-10 | 09:10

Natuurlijk Rutte zwaar over de zeik.
Wat een zielige vertoning in Netwerk, wat zijn we zielig met z'n allen.
Alsof Rutte de enige is die MOET bezuinigen, dat willen en moeten alle partijen...

Rein 8570 | 28-05-10 | 09:10

De PO (maar ook de pcm / persgroep (volkskrant, nrc, ad, parool, trouw) kranten olv de 100% pvda stichting media & democratie) voeren gewoon campagne. Bij de VVD gaat iedereen die werkt erop vooruit en blijven de meest basale vangnetten op niveau en daalt de schuld het meest (de erfenis voor de volgende generaties). Wel leveren bv de overbetaalde Marcel van Dam types in bij de PO.

seven | 28-05-10 | 09:09

Wat mij opvalt is dat iedereen liegt behalve Rutte, volgens Rutte zelf....
Waaronder de EO/Netwerk, CPB, CDA, Groenlink, Pvda, SP en nog veel meer.
Maar Rutte niet hé?
En het zal mij niet verbazen als mr. van Pruisen ook geld zou krijgen van de VVD en/of PVV, wat een onzin kan die vent schrijven.

GaJijEensSnelWeg | 28-05-10 | 09:08

Beetje polariseren kan geen kwaad. Ik was eindelijk een keertje blij met de EO. Want je voelt je minder alleen:
everybody must get stoned:
www.youtube.com/watch?v=aTtkyMfA0Iw

ecologiste | 28-05-10 | 09:08

-weggejorist-

Herr-Flick 2.0 | 28-05-10 | 09:08

Nu op Radio 1

Rooie2005 | 28-05-10 | 09:08

Rector Reflector | 28-05-10 | 08:58
Heb je het filmpje wel bekeken? Rutte deed het n.b. zelf. Bij die bijstandsmoeder beweerde onze niet-econoom van nyenrode dat de bijzondere bijstand wordt verlaagd (is niet zo) en vergat hij de huurtoeslag, bij die bouwvakker was hij de arbeidskorting en het pgb voor zijn gehandicapte kind vergeten. Op die manier kom je wel een paar honderd euro (snif snotter) tekort.

sjaakdeslinksesul | 28-05-10 | 09:08

VVD en PVV bezuinigen niet of nauwelijks op sociale zekerheid, terecht in ieder geval als het gaat om mensen die niet kunnen werken en ouderen. De hel zit vol met gristenen, vuile gluiperds!

Vindefin | 28-05-10 | 09:08

Teenie in Bikini | 28-05-10 | 09:03
U kunt de cijfers de 'deskundige' van Netwerk bekritiseren, maar nog geen enkele econoom heeft die cijfers weerlegt, tot nu toe.
Tot die tijd verdienen die cijfers het voordeel van de twijfel, wat mij betreft.
Ik wacht geduldig af.

Rector Reflector | 28-05-10 | 09:08

Helemaal affiksen dat Nepwerk.
De strijd om de Riefenstahlbokaal 2010 gaat tussen Zembla en Netwerk.
Van mij mogen mensen die in de shit zitten overigens twee keer zoveel Euries krijgen. Dan kopen we maar geen failstraaljagers of geven we eens een keer geen geld aan dubieuze regimes.

Krachtmeester | 28-05-10 | 09:08

-banned | 28-05-10 | 08:57
Als ik iets van Unilever, KPN, Heineken etc. koop betaal ik ongewild ook mee aan die commerciëlen die ik amper kijk.

Rob van Roos | 28-05-10 | 09:07

Uiteraard is Rutte terecht boos over deze onzin. De EO moet excuses maken en toegeven dat ze een stelletje manipulatieve schoften zijn.

Overigens mag er wat mij betreft nog veel meer worden gekort op uitkeringen. Die mensen moeten eens hard gaan werken in plaats van te leven van mijn belastinggeld.
Nieuw Darwinisme: mensen die meer dan 1 jaar in de bijstand zitten castreren ;)

cpu | 28-05-10 | 09:06

Overdreven zware doempropaganda zoals alleen de linksche gristenhonden dat kunnen. Zoals hierboven al ergens geplempt door koetmeurning | 28-05-10 | 08:46 Propaganda 'Hamas-style' met jammerende slachtoffers.
Afgezien van de cijfers en eventuele onwaarheden, is dit het smerigste wat ik het afgelopen jaar op de publieke, met belastinggeld gefinancierde TV heb mogen aanschouwen. Ronduit een misselijke val.

Stroopdoos | 28-05-10 | 09:05

Kan allemaal wel zo zijn, ik stem niet op een maagd..

Gifkikker | 28-05-10 | 09:04

Niet voor Jan | 28-05-10 | 09:03
Iets met hoge bomen..

Rector Reflector | 28-05-10 | 09:04

Ik weet niet hoe oud de meeste reaguurders hier zijn maar wie meent dat het onterecht is dat omroepen kleur bekennen en dat dit alles betaalt wordt door belasting geld moest zich maar eens afvragen waarom we zoveel omroepen hebben. Of dit goed of slecht is laat ik in het midden maar zonder kleur bekennen wordt je in dit land geen publieke omroep. Alleen de NOS/NPS behoort onpartijdig te zijn.

Mike Oxlong | 28-05-10 | 09:04

@ Rector Reflector | 28-05-10 | 08:58

Waarom zou ik dat moeten doen? Ik ben mijn Ph.D. in epidemiologie, dus ik kan daar niets over zeggen.

Of werkt u ook bij Netwerk en plukt u experts van de straat die willen vertellen wat u zegt dat ze moeten vertellen?

Teenie in Bikini | 28-05-10 | 09:03

Tja, als je de grootste in de peilingen bent, word je het hardst aangevallen. Logisch toch ?

Niet voor Jan | 28-05-10 | 09:03

Kritische onderzoeksjournalistiek van GS. Laten we kijken naar wie het onderzoek of berekening heeft uitgevoerd, ik bedoel dat is een stuk doeltreffender dan zelf eventjes kritisch naar de onderzoeksmethode en resultaten kijken!

Klaaswitz | 28-05-10 | 09:02

Is dit de eerste verkiezingscampagne waarin je stukjes met duiding mag schrijven, Van Pruisen? De 'boosheid' van Rutte is een manier om na de gratis airplay in Netwerk de aandacht nog wat op te rekken. En Netwerk zelf zal ook wel niet vies zijn van wat reuring in de andere media. Kun je wel linkjes naar twitter en RTL plaatsen, maar die kan ik zelf ook wel vinden. Waarom zoek je niet uit wie van de twee gelijk heeft?

Cookie8022 | 28-05-10 | 09:02

wielmoer | 28-05-10 | 09:00
Dat 'gedemoniseer' wordt door alle politieke spectra toegepast. Al jaren. Probeer objectief te blijven, het zal u sieren.

Rector Reflector | 28-05-10 | 09:02

-weggejorist-

Herr-Flick 2.0 | 28-05-10 | 09:02

-banned | 28-05-10 | 08:57
Ok, gelijk heb je. Zie mijn comment van 08:54

Jimi H. | 28-05-10 | 09:01

Nu ze met Wilders 'klaar' zijn is de volgende aan de beurt om gedemoniseerd te worden. Links is volledig de weg kwijt en in paniek om de opkomst van rechts. Misschien niet deze verkiezingen, maar vroeg of laat zal iedereen links links laten liggen.

wielmoer | 28-05-10 | 09:00

VDD is natuurlijk VVD

Mike Oxlong | 28-05-10 | 08:59

Teenie in Bikini | 28-05-10 | 08:56
Kunt u dan even de feitelijke gevolgen voor die gezinnen voorrekenen?
Ik ben namelijk erg benieuwd, geen econoom die het heeft weerlegt, vooralsnog.
Doe uw best.

Rector Reflector | 28-05-10 | 08:58

Als nu ook de EO al links wordt genoemd moesten we maar eens ophouden met deze onzinnige kwalificaties. Als libertariër ben ik zelf behoorlijk pro VVD maar laten we wel wezen, als onrendabele heb je niets aan Rutte. Dus we kunnen nu wel doen of elk VDD plannetje een zegen voor dit land maar dat is evidente onzin natuurlijk.

Mike Oxlong | 28-05-10 | 08:58

@ ROGL | 28-05-10 | 08:55

Tuurlijk kan dat.

*Gaat werken en mompelt iets in de trant van dat Darwin's theorie niet helemaal klopt*

Sjors W. | 28-05-10 | 08:58

Als Rutte zijn beleid niet kan uitleggen tegenover critici, heeft Rutte een probleem. Optreden tegenover al dan niet liegende journalisten is part of the job, geen reden om huilie te doen.

Arrabinekoeterine | 28-05-10 | 08:57

Jimi H. | 28-05-10 | 08:48

Publieke omroep: belastinggeld.
RTL: geen belastinggeld.

Ok?

-banned | 28-05-10 | 08:57

Wie kijkt er naar de EO?
Precies. Niemand. Niemand van betekenis, dat is.
As you were...

Multiflauwekulti | 28-05-10 | 08:56

:) true-that, zeg maar jansen

ROGL | 28-05-10 | 08:56

www.nyenrode.nl/facultyandresearch/Doc...

Alex Klein is op zijn 41e nog niet eens gepromoveerd (bachelor en mastertitels hebben we allemaal wel, Kleintje) en publiceert krantenartikelen in de Telegraaf?

Dat is dus net zoiets als een willekeurig frietbakker in de MacDonald's Michelinsterren laten uitdelen.

Alex, als je dit leest: je bent een enorme wetenschappelijk faal!

Teenie in Bikini | 28-05-10 | 08:56

ROGL | 28-05-10 | 08:55 Nee, en de reden is dat de Dam te klein is.

zeg maar jansen | 28-05-10 | 08:56

ouderwets moddergooien

Mr aarsch | 28-05-10 | 08:56

@lieverdeauddanreaud | 28-05-10 | 08:51
Rechts heeft ondertussen wel een niche positie ingenomen in omroepland. Dan moet je natuurlijk al bi de commerciëelen zijn. Op zondag, Mens en Jorritsma, kots en barf.

TisNieZoMoeilijk | 28-05-10 | 08:55

Kunnen we politici verplichten om niet te liegen? Op straffe van chemisch castratie?
of erm als we ze betrappen op valse beloftes en leugens NA de verkiezingstijd, ze een week lang op de Dam aan de schandpaal nagelen?

ROGL | 28-05-10 | 08:55

Dat de EO een schijnhelige linkse omroep is, dat wist iedereen toch al?

fuckje | 28-05-10 | 08:55

Die Alex Klein die in Netwerk opgevoerd werd als gezaghebbende econoom van Nijenrode blijkt in het echie gewoon assistent professor in de marketing te zijn. Tot zo ver de geloofwaardigheid van dit stuk riooljournalistiek.

LastShadowPuppet | 28-05-10 | 08:54

Fleggel | 28-05-10 | 08:50
Klopt daar heb je gelijk in. Maar dat is nou het gevolg van de verzuiling, elke zuil zijn eigen omroep om hun eigen doelgroep te bereiken. Het staat gelukkig de liberale kant van de samenleving geheel vrij om een eigen omroep te beginnen. Powned en wakker Nederland zullen ook niet altijd objectieve journalistiek bedrijven. Geen probleem toch?

Jimi H. | 28-05-10 | 08:54

Kom OP GS, Laten we de echte financiele situatie van deze twee gezinnen eens helemaal uitzoeken.

Zou met niet verbazen als ze regens allebei nog een potje hebben liggen van 20.000 euro van een of ander erfenisje.

Fleggel | 28-05-10 | 08:53

Elke politicus liegt. En in verkiezingstijd wijzen ze elkaar er op. Dat noemen ze campagne. En na de verkiezingen vergeven ze het elkaar en gaan ze proberen zo lang mogelijk op dat pluche te plakken, desnoods samen.

zeg maar jansen | 28-05-10 | 08:53

Sowieso kinderachtig gemier. Ben een bedrijf op aan het zetten en kom gewoon van 600 euro per maand rond. Het enige wat ik profiteer van de wereld is sociale huur, de rest betaal ik alles het volle pond.

buurvanurk | 28-05-10 | 08:52

EO en GL, dan heb je wel een "unholy alliance" te pakken.
Dit laat nog maar eens zien: PO bestaat uit linksefatsoensrakkers en gristenfundi's, waar is dat toch fout gegaan aan de rechterkant, zitten slapen toen de PO's werden opgericht?

lieverdeauddanreaud | 28-05-10 | 08:51

Goed zo! Dit gaat tenminste weer nergens over. Verkiezingen zijn er om te liegen dus is er geen enkel probleem. Twee bier en een worst.

Zyxtraal | 28-05-10 | 08:51

Ik zat abuis. Het was die andere acterende sloerie. Mijn vorige plempsel mag weg. Voortaan toch maar linkjes volgen. Sorry, uitzending zat me dwars.

Sjors W. | 28-05-10 | 08:51

Dat een alleenstaande moeder thuisblijft met een bijstandsuitkering tot de kinderen naar de basisschool gaan kan ik helemaal inkomen maar dat een compleet gezin thuis zit uitkering te trekken daar kan ik niet inkomen. Waarom kan één van de ouders, de vader in dit geval want mannen verdienen nog steeds meer dan vrouwen, niet werken? Dat is een vraag waar ik nooit antwoord op krijg, ik vind dat dan ook de reinste flauwe kul dat je niet WIL werken met je gehandicapte kind als excuus.

Banketstaaf | 28-05-10 | 08:51

Ja Rutte liegt nooit. Zijn cijfers kloppen? Geloof het maar niet. Hij heeft een vlotte babbel maar wat hij zegt wordt door diverse vooraanstaande economen tegengesproken. De VVD is er uitsluitend voor de rijke en die komen er goed mee weg. Heel simpel allemaal.

Juri Spundentie | 28-05-10 | 08:51

Er klopte echt niets van. 820 euro in de maand voor een bijstandsmoeder met vier kinderen klopt gewoon niet en Netwerk had dat moeten uitzoeken. Om maar niet te spreken over dat persoonsgebondenbudget wat is verward met een gemeentelijk budget iig wordt dat persoonsgebonden alleen maar hoger in VVD plan.

Stienesss | 28-05-10 | 08:50

@zeefert:
Inderdaad; al die andere politici vertrouw je gewoon je portemonnee toe. Die zijn zo eerlijk! Die liegen nooooit.

DeBruineSter | 28-05-10 | 08:50

Afijn, die VVD gaat er straks - net als alle andere partijen - toch ook voor zorgen dat het grut moet dokken voor de malaise?
Het zure is dat deze dsb-kliek er samen met CDA en PvdA zelf grotendeels verantwoordelijk voor is geweest...

Buggert | 28-05-10 | 08:50

@Randy McRanderson | 28-05-10 | 08:45
Zo zit de wereld dus wel in elkaar, alleen in NL! Er woont in Nederland meer dan 1 bijstandsmoeder die het beter heeft dan haar ex-man doordat haar budget bestaat uit allimentatie, bijstand, subsidies hier, kortingen daar. En dan nog een uitwonende vriend erbij die goed voor haar zorgt. De ex ondertussen lekker dokken en iedere maand maar kijken of hij rond kan komen.

Alles onder het motto "ik heb er toch net zoveel recht op als ieder ander".

TisNieZoMoeilijk | 28-05-10 | 08:50

@ Jimi H

Nou wat dacht je van het verschil dat de publieke omroep betaald is van belastinggeld en RTL niet.

Fleggel | 28-05-10 | 08:50

Nu nog liegen en bedriegen. Zoals iedereen weet gaat links niets te ver om hun zin door te drammen. Remember Pim.

zeefert | 28-05-10 | 08:49

Rector Reflector | 28-05-10 | 08:45
Rechts? Wat is dat?

Sanglier | 28-05-10 | 08:49

Wat ik me ook afvroeg bij deze alleenstaande bijstandsmoeder is:

HOEVEEL ALEMENTATIE BETAALD DIE PA EIGENLIJK HEEFT Netwerk dat opgevraagd?

Fleggel | 28-05-10 | 08:48

Trouwens waarom klaagt toch iedereen over propaganda. 3 kwart van de publieke omroep is voor de PvdA, RTL zendt voornamelijk VVD propaganda uit (getuige het debat) en de EO en de KRO belicht het Christelijke standpunt. Zie het probleem niet. Elke partij heeft zijn eigen kanalen om de standpunten naar voor te brengen op TV.

Jimi H. | 28-05-10 | 08:48

Ik herhaal het hier dan ook maar:
-
Het is verkiezingstijd. Campagne! Dit is voor de bühne. Meer niet. 'Boze' Rutte.
-
"De VVD staat net zo ver van de PvdA af als ten tijde van Den Uyl! Trouwens, Job, zullen we samen in een coalitie?" - "Ach, waarom niet.... Paars. Geyl!" (groepsknuffel)
-
Zand/ ogen.
-
Daarnaast/ -bovenop: de VVD bepaalt zelfs bij winst niet in zijn eentje het coalitie-akkoord. Je kan nu beloven en doorrekenen wat je wil, het betekent vrijwel NIETS.

DeBruineSter | 28-05-10 | 08:48

Dat van die Van Roemburg kan echt niet. Of ze heeft geen bijstandsuitkering en zat gewoon toneel te spelen. Of ze heeft wel een bijstandsuitkering en schijnbaar geen tijd om een baan te zoeken, maar wel om een paar avonden in de week bij te beunen als gemeenteraadslid.

Gemeenteraadsleden werken best hard en worden (vergeleken met hun dagbaan) niet heel goed betaald, maar een bijstandsmoeder verdubbelt volgens mij haar maandelijks inkomen. In ieder geval: ongelofelijk dat het kan. Ik snap niet dat het kan. Ik snap niet dat je het maakt, als journalist. Ik snap niet dat je zegt: doen we, als hoofdredacteur.

Sjors W. | 28-05-10 | 08:48

Ik ben er nog niet helemaal over uit welke van de twee klopt. Uit de verklaring van Netwerk blijkt dat Rutte snoeihard loog over ding als het in mogen zien v.d. cijfers en etc.

WeesFatsoenlijk | 28-05-10 | 08:47

Rutte gaat naar de bijstandsmoeder toe hoorde ik net, mooie actie, deze dame voor je winnen en een soort "Jo the plummer" van maken voor de VVD.

Heeft ze meteen een baan.

Fleggel | 28-05-10 | 08:47

Randy McRanderson | 28-05-10 | 08:45
U kent dus NIEMAND die in zo'n focking bijstandssituatie zit, dat blijkt.
Lul dan niet zo dom, malloot. Praat alleen over zaken waar je wel verstand van hebt.

Rector Reflector | 28-05-10 | 08:47

Stelletje politieke Relirellers...

pwman | 28-05-10 | 08:47

@ Randy McRanderson | 28-05-10 | 08:45 Kop, spijker.

Tennessee Whiskey | 28-05-10 | 08:46

Propaganda 'Hamas-style' met jammerende slachtoffers, verzorgd EO.

koetmeurning | 28-05-10 | 08:46

In dit land schijnen we het tot norm te hebben verheven dat als je in de bijstand zit je toch 2x per jaar op vakantie moet kunnen en je de muren vol moet kunnen hangen met flatscreens. Zo zit de wereld niet in elkaar. Daar zul je toch de handen voor uit de mouwen moeten steken en een prestatie voor leveren.

Randy McRanderson | 28-05-10 | 08:45

Go Netwerk! Goede actie, lekker je naam te grabbel gooien.

Jimi H. | 28-05-10 | 08:45

De kiezer heeft hele andere prioriteiten dan jankende bijstandsmoeders, dit waait wel weer over.

Harry Bols | 28-05-10 | 08:45

Sanglier | 28-05-10 | 08:43
Dat doet rechts al drie en een half jaar.

Rector Reflector | 28-05-10 | 08:45

Schaamteloos zou ik het willen noemen, een Hoedeman waardig.

Hansopje | 28-05-10 | 08:45

Dat Sap wijf ook bij RTL bah! Tenenkrommend dit soort CDA propaganda. Dit zal mensen alleen nog maar meer in de armen drijven van Rutte en terecht.
Die arrogante PvdA'ers hebben het over de diesel Cohen, ja hoor volgens mij draaide hij al op volle toeren. Cohen is een blunder geweest van de PvdA. In deze tijd hadden ze Bos moeten houden omdat die een staat van dienst heeft in de Nederlandse economie. Job Cohen, Have a Pickwick.

Jaimy Fox | 28-05-10 | 08:44

Zag het net op de NOS. Zij wisten ook niet helemaal of het allemaal wat klopt wat Rutte/netwerk zegt. Daarna werd er gezegd dat NOS het tot de bodem gaat uitzoeken. Dat is maar goed ook, eindelijk wat duidelijkheid.

je moeder! | 28-05-10 | 08:44

Hou uw paraplu paraat, het zal de komende week flink spetteren aan uw linkerzijde want de verliezers van de verkiezingen zijn alvast begonnen met vuilspuiten.

Sanglier | 28-05-10 | 08:43

Verklaring: Links is in paniek

colonnecinco | 28-05-10 | 08:43

Nu wachten op de eerste econoom die de netwerkcijfers kan weerleggen.
Ik ga vooralsnog niet mee in het tendentieus gelul.

Rector Reflector | 28-05-10 | 08:43

Netwerk gaat als eerste verdwijnen bij de NPO, dat is duidelijk.

ZDEV | 28-05-10 | 08:42

Stuiptrekkingen?

Beurd | 28-05-10 | 08:41

*Wacht met spanning op martelhoax #2*
Ah, dat was dan weer sneller dan verwacht!

der Wunderhund | 28-05-10 | 08:39

Achja, de uitslag lijkt me desondanks toch duidelijk :D

Ricolááá | 28-05-10 | 08:39

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen