Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Dirk Scheringa: NIET Twitteren over mij!!

sssstscheriga.pngGoed om te horen dat Dirk Scheringa zijn draai al helemaal heeft gevonden in het sprekers-circuitje. Inmiddels voelt de rasondernemert zich zelfs zo op zijn gemak dat hij al lekker aan het eisen en aan het verbieden is geslagen. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan om tijdens zijn lezing 'Ondernemen in crisistijd' (wtf?) te twitteren en wordt de pers geweerd, ook als het een openbare lezing is. Dirk heeft namelijk een hekel aan journalisten want die hebben zijn bank gesloopt. Om te voorkomen dat ze toch binnenkomen komt hij met een clubje gorilla's opdagen die zwarte lijsten met de namen van lokale redacteuren bij zich dragen. Ja, echt. Medewerkers van de schoolkrant van de Universiteit Twente ondervonden het dinsdag aan den lijve. Lees het verslag en check ook even hoe gewillig de onderkruipertjes van 'studievereniging' Stress tegemoet kwamen aan de wensen van onze arrogante Postkrediet-faalhaas. Voor straf nog een kleine samenvatting van Dirk's ontluisterende zevelarij: 'In zijn inleiding sprong hij van de ene anekdote naar de andere. Bijvoorbeeld over de gewoonte van zijn vrouw om bij het bereiden van een rollade links en rechts een stuk af te snijden. Wat bleek? Zijn vrouw had dit gebruik van haar moeder over genomen en die had het weer van grootmoeder afgekeken. Oma sneed altijd links en rechts wat van de rollade. Waarom? Omdat de pan te klein was. De zaal kon er nauwelijks om lachen.' UPDATE: En de eerste extrageheime BEELDEN zijn binnen.

Reaguursels

Inloggen

@ GeinPonempie | 26-03-10 | 15:37

A. Ik ben geen fan noch haat ik het UTnieuws, ik vind slechts dat ze zichzelf overkwalificeren als ze zichzelf 'de pers' willen noemen. Daarnaast is het noemen van mensen met naam en toenaam en ze vervolgens in een pseudo NSB hoek neerzetten, zonder nuance gewoon beneden pijl. Daarnaast behoor ik B, niet tot de gelederen van Stress, ik studeer wel op dat 'universiteitje uit de provincie' (waar, samen met deft, het meest technologisch geavanceerde onderzoek gedaan wordt in Nederland maar dat even daargelaten) en ben ik goed geïnformeerd over het hoe en wat op de UT.

Zo weet ik dat de financiële steun van de UT aan studievereniging Stress marginaal is en die steun in deze discussie te betrekken gewoon een poging is om hard te zoeken naar een reden waarom je 'legitiem' (dat laat ik in het midden) pissed mag zijn als burger die hier volstrekt buiten staat.

Nogmaals, mijn punt is vooral dat het UTnieuws zich onredelijk heeft opgesteld en heeft gereageerd als een klein kind op het simpele feit dat Scheringa geen pers op de lezing wilde hebben omdat deze bang was dat wat er ook gezegd zou worden het opgeblazen zou worden (aan de ene kant een legitieme reden, aan de andere kant zou ie gewoon moeten zeggen waar het op staat). Dat Scheringa een lezing geeft aan de UT moet an sich helemaal geen controversie opleveren, van dergelijke lezingen is het aan te nemen dat ze educatief zijn (Stress kan er niks aan doen dat Scheringa geen goed verhaal blijkt te hebben) in de zin van hoe het niet moet, maar ook waarmee een persoon als Scheringa mee te maken krijgt en welke instanties daarbij om de hoek komen kijken.

Pijnpunt hier is die voorwaarde die Scheringa stelde, naar mijn inziens is dat zijn keuze geweest en is het Stress haar goed recht om om die reden pers te weren uit de lezing. Neem daarbij het feit mee dat Stress het UTnieuws meerdere mogelijkheden heeft aangereken om toch een artikel te kunnen schrijven welke geweigerd zijn om vervolgens een boehoe artikel te schrijven. Ik verwacht volgende week eigenlijk wel een rectificatie, zeker gezien de vreemde opmerkingen van CvB voorzitter Flierman maar we zullen afwachten.

Teddybear | 26-03-10 | 21:13

@ Teddybear | 26-03-10 | 09:28
Oooo jee daar gaan we weer! Ik vind dat jij NU ff sowieso slap ouwehoert.
(waar een reactie die ik slechts poogde te nuanceren al toe kan leiden)
Ik heb geen bezwaar tegen het feit dat 'ondernemers' (dus ook Scheringa) een lezing geven op een universiteit, ik heb een kanttekening c.q. bezwaar gemaakt over de voorwaarden hij gesteld heeft omtrent de te geven lezing met als conclusie dat mijnsziens op die door hem gestelde voorwaarde zo iemand niet uitgenodigd zou hoeven te worden aan een universiteit, al is hij weliswaar door een studievereniging uitgenodigd niet door de UT zelf.
Het is niet per definitie zo dat studieverenigingen nooit door de universiteit zelf financieel worden ondersteunt, immers zij zijn verweven met de faculteit c.q. opleiding, naast andere sponsoren en gelden verkregen uit lidmaatschappen van de leden waar Stress financieel op drijft (de site en statuten nog ff bekijkend van Stress). Al rek jij dat op tot je voornaamste punt om mijn reactie te pareren. Terwijl je impliciet wel mijn voornaamste kritiek aangaande persvrijheid onderschrijft en het gebrek hieraan in deze.
Ten aanzien van jouw kwalificatie van UT nieuws als zijnde een 'verwerpelijk' waarvan jij stelt dat: "Als ik met mensen spreek waarvan een interview is gepubliceerd in het UTnieuws hoor ik altijd dat men zelf quotes bedacht heeft en onjuistheden gepubliceerd hebben" maak ik op dat A. jij er geen fan van bent; B. jij waarschijnlijk tot de gelederen van Stress behoort waar jij het voor opneemt en zelf dus ook partijdig bent. Je kunt me toch moeilijk aanrekenen dat ik dit zelf niet verder kan verifiëren en mij in deze slechts gebaseerd heb op de mij voorhanden zijnde info via de diverse linkje (en verdere info ik daar aantref) uit het stuk van GS en uit de draad die ik heb gewogen. (Waar maak ik me eigenlijk druk om het gaat 'of all places' om een fucking provincie universiteitje uit Twente!?!?!)
Verder denk ik dat er vele ondernemers zijn die waarschijnlijk een stuk interessanter kunnen zijn voor een lezing (al zullen jullie die hopelijk ook uitnodigen al halen die GS dan weer niet) gezien de onverantwoorde woeker praktijken die aan de persoon Scheringa kleven. Tenzij dit het soort praktijken zijn die men in Twente wilt cultiveren, dan wel de door jouw vermeende onderwijskundige toevoeging van "zakenlieden als Scheringa" er vooral uit bestaat te illustreren hoe het in bepaalde opzichten niet moet. Dan wel jij Dirk's Rollade kontjes fetisch deelt.
Ter aanvulling; ik ben ook van mening dat Scheringa zowel dader als slachtoffer is, hoewel ik dit laatste niet in de eerste plaats wil benadrukken aangezien Scheringa er geen boterham minder om eet terwijl het tegendeel waar is voor een aanzienlijk deel van de hypotheeknemers etc. van het failliete DSB die nog velen jaren zwaar in de 'shit' zullen zitten. Dit geschreven hebbend, wil ik ook nog wel melden, dat de bank denk ik best gered kunnen worden door de DNB (wat dan weer verband houdt met het optreden van Wellink en consorten van het zogenaamde 'old boys netwerk'), gezien het feit dat men vanuit overheidswege heeft besloten dit wel te doen voor de ING, ABN-AMRO etc. (waarbij het argument dat de DSB geen systeem bank was, in dit verband een flauwekul argument is).
Scheringa kan je prijzen om zijn entrepreneur-schap, immers ik ben mij ervan bewust dat de man naast een bank, een voetbalclub groot gemaakt heeft en een aanzienlijke kunstcollectie opgebouwd en ondergebracht heeft in een museum die helaas nu ook beide ter ziele zijn, maar het bleek toch allemaal bebouwd op drijfzand te zijn met als resultaat een puinhoop. Dat is niet alleen de DNB aan te rekenen als (falend) toezichthouder maar ook hem als bewindsman van de DSB.
ps.
Het staat je vrij en wordt verwelkomt verdere info en jouw weerwoord op de draad te plempen mocht je nog iets toe te voegen of aan te merken hebben.

GeinPonempie | 26-03-10 | 15:37

Je moet het die kredietoplichter nageven.
Hij weet net als Gekke Geert iedere keer weer media aandacht te krijgen.

Lenco | 26-03-10 | 11:08

DirRUK moet lekker op een google-loze berg in China gaan zitten. Losert!

StuffKikker | 26-03-10 | 10:53

Ach... Smeriga.. ik zie hem nog wel worden opgepakt voor het leiden van een criminele organisatie, komt goed Dirk, kwestie van tijd..:-)

Vindoe | 26-03-10 | 09:37

@ GeinPonempie | 26-03-10 | 02:22

Dat is allemaal leuk bedacht maar je lult sowieso: studievereniging Stress heeft zelf die lezing betaald met haar eigen geld, dus niks publieksgeld, niks universiteit geld, je hebt geen poot om op te staan.

Dat je het erg vindt dat Scheringa een lezing mocht geven op de universiteit dat is jouw mening, persoonlijk denk ik dat ook zakenlieden als Scheringa een onderwijskundige toevoeging kunnen hebben.

Wat betreft persvrijheid, openheid en ruimte voor kritiek: Stress had zich van haar beste kant laten zien door uberhaupt dat verwerpelijke UT nieuws een interview aan te bieden met Scheringa. Als ik met mensen spreek waarvan een interview is gepubliceerd in het UTnieuws hoor ik altijd dat men zelf quotes bedacht heeft en onjuistheden gepubliceerd hebben. Hoe het UTnieuws zich dan ook heeft opgesteld in het artikel vind ik dan ook minder dan stijlloos, zeker gezien het aanbod van Stress.

Teddybear | 26-03-10 | 09:28

@MusicMaster, je hebt het denk ik over een stuk van cabaretier leon van der sande. Maar zo te horen heeft die het stuk van kerktv heheheh.

injereet | 26-03-10 | 09:26

@ mezelf | 25-03-10 | 13:32
Fail!
Dat moest dus Twente zijn niet Utrecht.
Fail nummer 2!
in een reactie ervoor van mijn hand noemde ik die Joris Hoogerdijk een NSB'er, vind ik van mezelf in dit geval overtrokken en misplaatst, zelfs op een site als GS, zeker wanneer ik deze reactie ook mee weeg geplaatst door Braakmans om 26-03-10 om 00:59.
www.stress.utwente.nl/
Blijft overeind dat het in mijn optiek vreemd is dat een figuur als Dirk Scheringa überhaupt uitgenodigd wordt op een universiteit (instelling waar als het goed is zowel wetenschap bedreven als onderwezen wordt) waar vrijelijk over geschreven zou moeten kunnen worden zoals dat betaamd binnen de academische wereld en geen schimmige besloten onderonsjes gehouden zouden moeten worden, dit ook zeker in het licht van de persoon Scheringa en het verleden van hem als bankier/hypotheekverstrekker en de verdere maatschappelijke relevantie en context hieromtrent.
Overigens is het ongeloofwaardig van Stress om te stellen dat zij "als studievereniging persvrijheid, openheid en ruimte voor kritiek hoog in het vaandel hebben staan" en wel deze 'interessante' spreker onder de door hem gestelde voorwaarden uitnodigen. Het artikel bevat dus nogal wat tegenstrijdigheden, waarin Stress haar straatje schoon probeert te vegen. Voorts zal ik het waarschijnlijk door die universiteit zelf opgehoeste honorarium voor Dirk de Woekeraar maar laten voor wat het is.
ps.
Dit staat verder los van soort gelijke financiële malversaties en bedrieglijke financiële producten die door andere banken en verzekeraars worden/werden aangeboden etc.

GeinPonempie | 26-03-10 | 02:22

@Joris Hoogerdijk: Klapp!!
@Danny Kappen: juist! Konten kussen! lamlul...

Chipdude | 25-03-10 | 23:03

Opgeknoopt

nockerdoeme | 25-03-10 | 21:29

Dirk mag al blij zijn dat zijn klanten hem niet hebben opgenoopt

nockerdoeme | 25-03-10 | 21:29

Is zijn zaak.

Ja joh | 25-03-10 | 20:44

3) O ja: wie gaat Scheringa aanklagen? Pers weren uit openbare ruimten (de uni gaf duidelijk aan dat het een voor IEDEREEN toegankelijke openbare bijeenkomst betrof) is namelijk volledig in strijd met de grondwet en dus strafbaar. NVJ, doe eens in het geweer komen! En dan ook even een aanklacht tegen Stress uiteraard, want die gasten zijn geen haar beter dan Scheringa. Man man man, ik zit me hier toch een potje op te winden over dit soort verschrikkelijke mensen... *slokje neemt ter kalmering*

Reykjavik | 25-03-10 | 19:43

1) Die Stress-idioten zijn dus de figuren die het over een aantal jaren in 0031 voor het zeggen krijgen in hoge- en topfuncties, want daar worden ze per slot van rekening voor opgeleid. Nu 0031, jullie gaan nog spannende tijden tegemoet!
2) Schjeringa is niets anders dan een boertige potentaat die alles naar zijn hand wenst te zetten. dat deed hij bij de DSB (ik ken een paar insidersverhalen uit kennissenkring waar de honden geen brood van lusten), en dat doet-ie nu nog steeds. Het gigantische debacle, dat hij heeft veroorzaakt, interesseert hem geen ene reedt. Voor hem is het nog steeds ikki, ikke, en de rest kan stikke. Die man zou zich werkelijk dood moeten schamen, maar ja, dat vermogen heeft-ie niet...

Reykjavik | 25-03-10 | 19:37

dirk pikte niet de eindjes maar liet alleen deze voor de klant.

lidlbier | 25-03-10 | 19:28

-weggejorist-

kattenmepper | 25-03-10 | 18:33

Zal mw. Scheringa leuk vinden dat ze door Dirk als een halve debiel wordt weggezet.
Ik denk dat ik op de Lays site maar de "Scheringa" chips ga bedenken, met die lekkere muffe rolladesmaak.

kattenmepper | 25-03-10 | 18:31

Het is en blijft een oplichter.
En ipv z'n bek een poosje te houden gaat'ie schijtlollig lopen doen over een pan en een rollade.... Zijn slachtoffers weten niet eens meer wat een rollade is. Kunnen ze namelijk niet betalen.
Wat een zak van een vent. En erger, hij wordt nog uitgenodigd voor z'n praatjes ook.
Het is de wereld op z'n kop. Slachtoffers horen we niet, vinden we eikels omdat het hun eigen schuld is en dus vooral geen medelij. En Dirk mag zijn verhaaltje gewoon vertellen. Bah.

pete68 | 25-03-10 | 16:03

dirk wordt premier las ik op twitter

Flapgeit | 25-03-10 | 15:38

Blijft die gore parasiet nu munt slaan uit de hypotheek crisis die hij zelf heeft veroorzaakt?

Zwavelzuur | 25-03-10 | 15:37

@WowtaH | 25-03-10 | 13:00
TOP !
Weer een fake verhaaltje van Ome Dirk :(

Cinq-Marquis | 25-03-10 | 15:26

Dirk Wie ?

Cinq-Marquis | 25-03-10 | 15:18

Rollade verhaal is bovendien gejat!http://www.nielsgodron.nl/?e=55

willybatenburg | 25-03-10 | 15:16

Voor deze keer ben ik het eens met Dirk S. Zwijg hem dood aub.

Cazi | 25-03-10 | 14:50

@Lying Dutchman 14:10

Dat is (was) nou mi. juist in belangrijke mate het punt mbt. de kriminele praktijken van de DSB: het maken van dat sommetje werd willens en wetens dusdanig bemoeilijkt dat zelfs financiele specialisten er maar met moeite wijs uit konden. Kosten en risiko's werden bewust aan het zicht onttrokken! Bovendien richtte men zich op een publiek dat vaak de voorwaarden van zeg de Wehkamp nog lastig te begrijpen vindt. Over zorgplicht gesproken...

En ja welzeker, wanneer dergelijk onfrisse praktijken binnen een bedrijf eerder regel dan uitzondering zijn (naast het rekenen van 50% en meer aan "kosten") en het beleid erop gericht is juist de zwaksten op deze wijze te bestelen kun je wat mij betreft met recht spreken van een kriminele organisatie.

widtvoet ® | 25-03-10 | 14:33

Dirk heef anders toch mooi laten zien dat als oplichter zonder hersens en enige vorm van opleiding behoorlijk ver kan komen. Nou ja, voor eventjes dan.

despecialist | 25-03-10 | 14:32

Waar de auto van Scheringa staat, mag je met de auto helemaal niet komen, zie deze foto (waarop een andere auto net zo fout staat):
static.panoramio.com/photos/original/4...

Henk op de Bres | 25-03-10 | 14:28

@Boeuf Bourguignon 13:14

Als ik in mijn studententijd iets geleerd heb is het wel dat mensen de meest onbetrouwbare vleugel binnen Gods Schepping vertegenwoordigen en dat voor geld iedereen te koop is. (Naast uiteraard hoe je gratis kunt knagen in een sterrenrestaurant, dat brutalen de héle ipv. de spreekwoordelijke halve wereld bezitten, hoe je afstuderen en zelfs promoveren kunt zonder ook maar in staat te zijn een fatsoenlijk betoog in het Nederlands te voeren en dat kondooms er niet alleen zijn ter antikonceptie.)

Ergo: duizenden jonge mensen staan klaar om de volgende generatie oplichters te bevolken. Niet gehinderd door enig moreel besef en van alle gevoelens van mededogen vrij zullen zij zich ontpoppen als de nieuwe Dirkjes. Het zit de mens blijkbaar ingebakken. Reden te meer om devianten te steunen en hun daden en woorden tegen welke stroom danook wereldkundig te (blijven) maken.

widtvoet ® | 25-03-10 | 14:17

dat verhaaltje over zijn vrouw is gewoon gejat van het onderzoek over apen.
Zelfde eindconclusie, andere indeling:
Men neme een kooi met apen. In het midden hangt men een banaan. Onder die
banaan zet men een ladder.
De eerste aap springt op de ladder. Hij wil de banaan. Alle apen worden
natgespoten. Een tweede aap probeert hetzelfde. Opnieuw…
Nog voor dat de derde aap goed en wel op de ladder staat, slaan de andere apen
hem van de ladder, uit vrees om nat gespoten te worden.
Geen enkele aap riskeert het nog om de banaan te pakken.
Men haalt één van de apen uit de kooi en vervangt hem door een nieuwe. De
nieuwe wil onmiddellijk de banaan maar wordt door de andere apen van de ladder
gehaald.
Men haalt een tweede aap uit de kooi en vervangt hem door een nieuwe. Weerom
gebeurt hetzelfde.
Dit herhaalt zich tot alle apen van het begin vervangen zijn door nieuwe apen.
Geen enkele aap waagt het nog om de ladder op te gaan om de banaan te pakken.
Waarom niet? Dat is hier nu éénmaal zo!!

peter4871 | 25-03-10 | 14:13

widtvoet ® | 25-03-10 | 13:34
Je weet waar je die hogedrukspuit niet in mag steken, toch? Mooi. Ik denk dat we het helemaal eens zijn. Toch nog een opmerking, ik ben van mening wanneer je als consument geen simpele optelsom kunt maken van je maandelijkse uitgaven en inkomsten, je geen hypotheek of lening waardig bent. Hiermee zal DSB wat minder problemen hebben gehad. Dit is niet O.K. Maar crimineel?

Lying Dutchman | 25-03-10 | 14:10

@markymelvo | 25-03-10 | 13:57

Dank u voor de lach op mijn gezicht.

SantaX | 25-03-10 | 14:06

@widtvoet ® | 25-03-10 | 12:50

Daar heb je inderdaad ook gelijk in!

SantaX | 25-03-10 | 14:02

Rollade is altijd goed...
Lekker ook met satesaus.

slappe | 25-03-10 | 13:53

als je Dirk een hand geeft moet je daarna je vingers natellen.

Geile Markeerstift | 25-03-10 | 13:49

Was aanwezig en voor de duidelijkheid: je hoefde niet te betalen om binnen te komen. Als je dan de kans hebt om er heen te gaan, waarom zou je het niet doen. Had niet de illusie dat hij het ei van Columbus ging geven over 'ondernemen in crisistijd', hij had immers gefaald.
Op wat anekdotes na (blijkbaar gejat) was het vrij inhoudsloos en we konden binnenkort alles lezen in zijn boek! Verkapte reclame dus.

vaste stamgast | 25-03-10 | 13:48

de schoolkrant van de universiteit twente hahaha, idd het is een school geen universiteit.

oh nee he | 25-03-10 | 13:43

@Lying Dutchman 12:59

Waren om te beginnen die experts maar echt onafhankelijk... NOT! Komt binnen een paar weken opnieuw een aardig topik over langs op de publieke kijkbuis (winksmiley) waarin die vermeende onafhankelijkheid *kuch* op z'n minst tamelijk ontluisterend "aan de kaak gesteld" wordt.

Wanneer bepaalde informatie overigens willens en wetens, volledig vooropgezet en met klaarblijkelijk kwade intentie bewust weggemoffeld wordt wordt het zeker voor de leek uiterst lastig om een reele afweging te maken. Kan Zalm (oh toeval) wel met sukces één of andere Jip & JannekebijsluiterT erdoorheen geramd hebben maar die zet op geen enkele manier werkelijk zoden aan de dijk. Sterker nog, kzou durven stellen dat die Financiele BijsluiterT er eerder is om kriminele organisaties als wijlen de DSB te beschermen dan om de konsument echt te informeren.

Heb van de week een nieuwe hogedrukspuit aangeschaft: twee duimen dik infoboekwerk over de risiko's, verantwoorde wijze van gebruik, onderhoudsgerelateerde shit, plichten van de leverancier, garantiebepalingen etc. etc. erbij. Moet je GVD eens kijken wat een gemiddelde verzekeraar durft op te sturen aan info bij de offerte voor de aankoop van een koopsompolis van zeg drie modale jaarsalarissen... Neuqing schoften zijn het! En dat was (is) niet alleen de DSB kwalijk te nemen uiteraard maar het feit dat andere maatschappijen totop de dag van vandaag (enige verbetering valt mi. in deze wel te bespeuren) óók willens en wetens toch min of meer de kluit vooropgezet belazeren pleit Dirk en zijn kriminele klub niet vrij.

widtvoet ® | 25-03-10 | 13:34

Viezevoozert | 25-03-10 | 13:06
Inderdaad. Dan kun je beter een college psychologie van de marketing volgen.
De pan was allang niet meer te klein en toch werden er links en rechts een stukje afgesneden van de rollade: kwestie van ingesleten gewoonte, volgzaamheid en niet zelf nadenken.

juriste | 25-03-10 | 13:32

@ AlexanderOnline | 25-03-10 | 13:20
Is ook niets mis mee, zei het dat je je lezingen dan waarschijnlijk ook niet houdt in "gebouwen van deze universiteit" (te weten die van Utrecht) die "in principe openbaar" zijn en georganiseerd zijn voor studenten en medewerkers, dus ook in principe voor studenten die daarnaast ook voor één of ander krantje schrijven etc.
(zie ook die link naar het verslag)

GeinPonempie | 25-03-10 | 13:32

De beroemde "Scheringa-pan"...

cekars | 25-03-10 | 13:31

Dat mensen deze man überhaupt uitnodigen, alsof niemand doorheeft dat hij geen berouw toont voor zijn daden. Ik ben iemand die van mening is dat mensen zelf ook moeten opletten, en voordat ze een irreële lening/hypotheek afsluiten ook eens nadenken dat dit nooit kan kloppen.
Maar het mag ons niet ontgaan dat het de core-business van DSB was om zulke leningen/hypotheken te verkopen. Hij is inderdaad niet de enige bank die zulke producten verkochten maar wel de enige van wie het de kern van het bedrijf was. En wat me verbaasd is dat hij lezingen geeft over 'Ondernemen in crisistijden', kostelijk dat zo'n knul dat even kan gaan vertellen...

Swarley.. | 25-03-10 | 13:26

ik ga aan het werk. Op een eerlijke manier geld verdienen.

BaadErInMeinhof | 25-03-10 | 13:23

Von_Dutch | 25-03-10 | 13:21
Je hebt het niet begrepen. DS had geen stabiele bancaire producten en moest daardoor ingegeven door hebzucht mensen nog meer poten uitdraaien. Zat geen basis onder.

BaadErInMeinhof | 25-03-10 | 13:23

Ik zou wel willen twitteren, maar alsik naar twitter ga, komt ik steeds op een of andere staatspropaganda site terecht ??

Meer mensen met dit probleem?

chekaz | 25-03-10 | 13:22

Dat zo'n vent nog vrij mag rondlopen na alle ellende die hij heeft veroorzaakt. Hij heeft het leven van velen verpest en is nu al weer bezig op slinkse wijze zijn zakken te vullen.

Bakito | 25-03-10 | 13:22

Dirk heeft gelijk, pers heeft 'm ook naar de afgrond geschreven, want bijna alle banken verkochten precies dezelfde woekerpolissen...

Dit had net zo goed bij ING kunnen gebeuren....

Von_Dutch | 25-03-10 | 13:21

Triest zo'n rollade-verhaal uit de oude doos.
Vaak een eerste aankondiging van dementie.

Spuydt11 | 25-03-10 | 13:20

Wat een dom gezeik. Als ik bepaalde mensen niet op m'n lezing wil, dat kan dat toch gewoon? En als je liever geen pers hebt, dan ook. Is niks bijzonders aan, gebeurt met zoveel dingen. Als Stress een contract heeft ben je mooi dom om daar niet aan mee te werken.

AlexanderOnline | 25-03-10 | 13:20

BaadErInMeinhof | 25-03-10 | 13:16
Eigenlijk is DS een patiënt en had de UTwente hem moeten onderzoeken in plaats van laten kwaken.

BaadErInMeinhof | 25-03-10 | 13:17

zum kotzen | 25-03-10 | 13:00
Zeer juist. Het eerste is een gedragsstoornis en het tweede een biofysische psychiatrische stoornis. Een combinatie van deze twee ligt het meest voor de hand.

BaadErInMeinhof | 25-03-10 | 13:16

Iedereen moet die vent gewoon boycotten. Negatieve pers heeft ie al genoeg gehad. Mag hij vervolgens de pers weer toelaten om toch maar aan te tonen dat die lezingen WEL ergens over gaan (wat op diens beurt ook weer volksverlakkerij is..).

Popiejopie79 | 25-03-10 | 13:15

@ Schoorsteenveger | 25-03-10 | 13:00
+1
Noutje is zo goed als onschendbaar; en dat weet ‘ie erg goed.
Desalniettemin: erop blijven letten en aan de schandpaal met die gasten. Het erbij declareren van zo’n 6 modale inkomens in één jaar is uiteindelijk diefstal uit onze zakken.

Fijnstoffer | 25-03-10 | 13:15

@ WowtaH | 25-03-10 | 13:00
Scherpe geest!

100%JERZY | 25-03-10 | 13:15

Fijn om te zien dat de oerhollandse rechtse graaicultuur door zo'n corrupte ex-politieman in stand gehouden wordt. Het geeft een gevoel van geborgenheid.

Bakito | 25-03-10 | 13:14

@widtvoet ® | 25-03-10 | 13:03
Als je niet genoeg mensen oplichtte kon je daar trouwens ook heel snel vertrekken. Collega van me heeft pro bono nog wat zaken voor gedupeerden gedaan, de haren rijzen je te berge daarbij. Al die walgelijke West-Friezen die toen met hun akelige tronie op de buis huilie-huilie stonden te doen toen Dirks oplicht imperium ten onder ging deden er allemaal keihard aan mee. En ze wisten verdomd goed wat ze deden, die schoften. Die kneusjes in Bristol pakken bij Stress doen het morgen zo weer opnieuw, daar ben ik van overtuigd.

Boeuf Bourguignon | 25-03-10 | 13:14

Ik dacht dat 'ie deaud was.

100%JERZY | 25-03-10 | 13:12

Ik wil Wilder als premier met Scheringa als vice-premier en minister van financien gaan we rijk worden met ze alle..!

Midlifecrisis | 25-03-10 | 13:12

uitgeslapen | 25-03-10 | 13:09
Vreemde opmerking. Geef dan gewoon de Duitsers de schuld.

Lying Dutchman | 25-03-10 | 13:10

Wanneer wordt die vent eens terminaal ziek?
** beetje moe van DS aan het worden is **

uitgeslapen | 25-03-10 | 13:09

Volgens mij heeft dat randfiguur de ondergang aan zichzelf te danken. Je zal je maar WEER willen laten oplichten door daadwerkelijk te BETALEN om naar dat domme, onnozele gezwets van die prutser te luisteren.

Popiejopie79 | 25-03-10 | 13:09

Wijnand Duyvendak | 25-03-10 | 13:06
Het is maar hoe je 'kwaad' definieert. Dirk is van het type dat zich van wieg tot graf structureel niet van enig kwaad bewust is. Dat soort mensen veroorzaakt al een hele hoop ellende in de wereld.

Schoorsteenveger | 25-03-10 | 13:09

-off topic-
Sinds wanneer maakt de Vara leuke programma's!?!?!
-on topic-
Stress-lid Joris Hoogerdijk = NSB'er!

GeinPonempie | 25-03-10 | 13:07

Dirk heeft weinig kwaad in zich. Mutsaerts veel meer. Daar ben ik van overtuigd.

Wijnand Duyvendak | 25-03-10 | 13:06

Weet je wat lachen is!? Al die kneuzen die naar lezingen van deze faalhaas gaan en daar geld voor betalen!!! Hahahahahahahaenz.

Viezevoozert | 25-03-10 | 13:06

@MusicMaster | 25-03-10 | 12:43
Zelfs niet zijn eigen anekdotes kunnen gebruiken..
Is overigens schering en inslag in lezingenland.
Ik kom wel eens op een netwerkborrel waar dan zo'n betaalde pipo staat te oreren over altijd weer dezelfde onderwerpen met dezelfde voorbeelden.
Hoe vaak ik al wel niet voetbalanalogieen heb moeten aanhoren.
(als je geen doel hebt, ben je gewoon met 22 man over een grasveld aan het rennen et cetera..)
Niet te geloven dat deze lui zoveel geld voor zoveel onzin weten te vangen...

vagehond | 25-03-10 | 13:05

widtvoet ® | 25-03-10 | 12:50
.... en ook helemaal gelouterd huiswaarts keren, fris en vol nieuwe energie, als hadden ze een griekse tragedie aanschouwd en een ingrijpende katharsis ondergaan. Wat is charisma toch een boeiend fenomeen!

Schoorsteenveger | 25-03-10 | 13:04

@Boeuf Bourguignon 12:49

Says it all. Netjes van je trouwens dan. Met geld verdienen is niets mis en met veel geld verdienen vaak nog minder maar niet tegen elke prijs. Mensen die er geen minuut van wakkerliggen dat ze anderen vooropgezet keihard naar de verdommenis helpen zijn er natuurlijk legio maar het zijn mi. wel uiterst nare mensen.

widtvoet ® | 25-03-10 | 13:03

Dirk Scheringa, echt zo iemand bij wie je niet met zekerheid kunt vaststellen of het nu narcisme of psychopatie is wat hem zo'n onmens maakt.

zum kotzen | 25-03-10 | 13:00

Fijnstoffer | 25-03-10 | 12:45
Je hebt boeven en superboeven. Ik begrijp de frustraties van de boef als hem door de superboef de nek wordt omgedraaid. Maar ja, zo zit de wereld in mekaar. Het koeriertje weet dat -ie door de dealer wordt gebruikt, de dealer weet dat-ie door de mafia wordt gebruikt, de maffiosi weten dat ze door de baron worden gebruikt. Wellink zit behoorlijk hoog in de hiërarchie, hij gedraagt zich in elk geval als een baron.

Schoorsteenveger | 25-03-10 | 13:00

widtvoet ® | 25-03-10 | 12:39
Eensch, maar de verantwoordelijk ligt vooral bij jezelf. Hoe je iets ook berekend, uiteindelijk staat er een bedrag onder aan de streep wat betaald dient te worden. Daar zijn tevens onafhankelijke experts voor. Dat het allemaal een nare bijsmaak heeft, zal ik niet ontkennen.

Lying Dutchman | 25-03-10 | 12:59

widtvoet ® | 25-03-10 | 12:50
Kan ik mijn vrouw opgeven voor die lezing?

BaadErInMeinhof | 25-03-10 | 12:57

Achjaa die gasten van Stress.. Leuk georganiseerd en alles, maar dan de pers weigeren, beetje jammer. Ik wou er ook nog naartoe (ook UT-Student) maar hoorde dat het heel erg tegenviel, en dat hij maar bleef hameren op het feit dat hij eigenlijk niks fout heeft gedaan, en wat hij goed heeft gedaan. Zijn eigen fouten erkennen zat er niet in schijnbaar.

SuperRogier | 25-03-10 | 12:52

Nog een annekdote over Dirk. In zijn begin jaren ging hij zelf bij de mensen lang die een offerte wilde en dan legde hij 5 duizend gulden neer in briejes van honderd en een contract. Dan moet je wel sterk in je schoenen staan om niet te tekenen.
Hij is, hij was en hij blijft een boef.

Osdorpertje | 25-03-10 | 12:51

@SantaX 12:45

Zelfde mensen die volgende week gaan luisteren naar een lezing van Kim Holland en Heleen van Royen over het belang van monogamie binnen een relatie.

widtvoet ® | 25-03-10 | 12:50

Zoals iemand het al eens zo treffend omschreef: De gewone jongen die een bruine boterham met kaas als lunch eet (terwijl hij zichzelf bewonderde in één van de vele geschilderde portretten van zichzelf).

Buck Futter | 25-03-10 | 12:50

@widtvoet ® | 25-03-10 | 12:39
Toen ik net klaar met de studie was heb ik zelfs nog een orientatiegesprek met die oplichters gehad (ja, ik weet het, maar de schoorsteen moest roken). Enfin, het kwam er op neer dat die P en O glibber mij vroeg hoe ik aankeek tegen het mensen aanpraten van looncessies en het uithalen van juridische trucs om geestelijk minder validen uit te winnen. Ik zei dat ik daar eerlijk gezegd niet zo van gediend was. Ik heb nooit meer wat van ze teruggehoord.

Boeuf Bourguignon | 25-03-10 | 12:49

Multiflauwekulti | 25-03-10 | 12:35
Klinkt heul fout eerlijk gezegd. Raar ook. Alsof naar verwarde volwassenen (bejaarden, geestesgestoorden, verwarde mensen die medicijnen nodig hebben) niet actief uitgekeken wordt.

Achterdocht | 25-03-10 | 12:49

Kan iemand me uitleggen waarom mensen geld betalen om advies te krijgen over ondernemen in crisistijd, van iemand die de crisis niet overleefd heeft.

Of is het de bedoeling dat je luisterd en dan precies het tegenovergestelde doet.

irriducibili79 | 25-03-10 | 12:48

Of we blij moeten zijn met een een lezing van een figuur als Scheringa laat ik in het midden,reageerde het CvB bij monde van voorzitter Anne Flierman.

Eensch... dan kun je daar alleen maar met het plaatsvervangend schaamrood op je kaken staan.

snoes | 25-03-10 | 12:47

leuke fail, iemand toch zijn speech stiekem opgenomen..? maken we er een leuke plagiaatmix van met lekker deuntje eronder :)

Interpoolbal | 25-03-10 | 12:47

Wat een faalfallus die Scheringa. Wat hebben we daar niets aan met zijn allen, zeg.

Don Bomgordello | 25-03-10 | 12:46

Na het zien van de foto's van jongetjes van een jaar of 17, 18 in 'kostuum' die gaan luisteren naar een malafide ondernemer die failliet ging in crisistijd om te leren over ondernemen in crisistijd lijkt he me niet meer dan logisch nu al in te grijpen. Deze jongeren verdienen TBS, dat is namelijk de volgende generatie sociopaten.

SantaX | 25-03-10 | 12:45

Scheringa is een ultiem zielig geval; de man blijft maar hangen in zijn grootheidswaan. Maar nog zieliger zijn de wannabees die naar zijn lezingen gaan; dan heb je het ECHT niet begrepen....

Brouhaha | 25-03-10 | 12:44

@ doubledope | 25-03-10 | 12:33
@ vagehond | 25-03-10 | 12:34

Het is nog erger zelfs; ik ken het verhaal uit een stukje (nederlands) cabaret van de laatste 10 jaar. Ik moet even goed nadenken welke show het ook weer was maar het is in ieder geval schaamteloze diefstal.
Het is ook weer logisch, zulk gedrag verwacht je wel van deze man.

MusicMaster | 25-03-10 | 12:43

bintang | 25-03-10 | 12:42 Een woekerlening met twee koopsompolissen?

snokkertje | 25-03-10 | 12:43

Wie zo dom is om deze man in te huren voor een lezing, krijgt wat hij verdient.

bintang | 25-03-10 | 12:42

@Langedikke | 25-03-10 | 12:35
Wow, en gisteren was Wikipedia down... Chinees complot, wat ik je brom!

Symmachus | 25-03-10 | 12:40

Langedikke | 25-03-10 | 12:35
Direct wel, via een omweggetje (hier google) is er wel op te komen.

Ashtrey | 25-03-10 | 12:40
-weggejorist-
Lontekikker | 25-03-10 | 12:39

@Lying Dutchman 12:27

Oh maar het gedrag van een kriminele organisatie als DSB ontslaat mensen mi. ook niet van hun eigen verantwoordelijkheid. Wat ik stel is dat het rekenen van 50% (en meer!) aan kosten op financiele produkten die je bewust zo wegmoffelt in de offertes dat zelfs menig financieel specialist moeite heeft ze terug te vinden eenvoudigweg als krimineel te kwalificeren is. Bovendien richtte DSB zich van meet af aan op de laten we zeggen doorgaans wat minder financieel en anderszins onderlegde medemens (elk tokkiegezin een tweede auto, elke minimumverdienerT een nieuwe keuken etc.).

widtvoet ® | 25-03-10 | 12:39

Ik hoop dat Dirk opnieuw een imperium opbouwt. Gewoon, omdat het kan.

Dolle Dries | 25-03-10 | 12:39

Zowieso al een dikke FAIL als je naar zo'n lezing gaat.

De Stramme Kabouter | 25-03-10 | 12:37

Het is mij een raadsel waarom deze oplichter nog niet dagelijks van penetratie wordt voorzien door drie dikke negers in een of andere vochtige cel.

Één van de grootste naoorlogse criminelen gaat gewoon de universiteiten af om lezingen te geven.
Doet-ie weer even een graai uit de taxpoetpot.
Misschien iets voor het nieuwe kabinet van Job:
Minister van Economische Delicten.

oddfellow151 | 25-03-10 | 12:37
-weggejorist-
Lontekikker | 25-03-10 | 12:37

Multiflauwekulti | 25-03-10 | 12:35
Dat is inderdaad meer terzake doende dat foute Dirk.

BaadErInMeinhof | 25-03-10 | 12:36

Jsus wat een heaumeau die dirk, hij lijkt wel even paranoia als Stalin

pintebakker | 25-03-10 | 12:35

Als je je mensenkennis wilt opvijzelen en wilt weten hoe een crimineel er uitziet die zich voordoet als een 'door onvolmaaktheid gemankeerde charmante gewone jongen'moet je 3 seconden naar zijn foto kijken. Als je het dan nog niet ziet verdien je het om opgelicht te worden.

BaadErInMeinhof | 25-03-10 | 12:35

[OT]
Ik maak me trouwens meer zorgen over het feit dat er een 20-jarig meisje met het IQ van een 2-jarige kwijt is. En dat politie 010-Rijnmond (waar kennen we die ook weer van) het god-ver-dom-me waagt om te zeggen "we gaan niet zoeken, want.... ze is 20!!"
-
Sorry, Joris. Moest even.

Multiflauwekulti | 25-03-10 | 12:35

*off toppic*
verdoeme is bij iedereen youtube down?

Langedikke | 25-03-10 | 12:35

En het is plagiaat, want het verhaal komt uit het beroemde boek "Ik ben ok, jij bent ok" van Thomas Harris, ergens in de 70's....

beastiaan | 25-03-10 | 12:34

Als ik in Dirk zijn schoenen stond, zou ik me wat meer low profile opstellen. Dat zou hem sieren gelet op de gigantische schade die hij zijn klanten heeft berokkend. Willens en wetens verstrekten zijn medewerkers te hoge leningen en sleepten ze miljoenen aan provisies op waardeloze koopsompolissen binnen. Nee, hoor, Dirk is zielig. NOT.

LJBrinkhorst | 25-03-10 | 12:34

@doubledope | 25-03-10 | 12:33
Same here, verhaal stond eens in de Libelle geloof ik..
In ieder geval al vaker gehoord.

vagehond | 25-03-10 | 12:34

Die qoute van zijn vrouw is overigens niet van hemzelf. Mijn ouders hebben mij in een doldwaze bui geloovig opgevoed en O wil het toeval dat ik op zondag weleens naar dat amerikaanse programma heb gekeken van die dominee in zijn glazen kerk: de crystal cathedral. Deze dominee had eens een spreker die exact hetzelde verkondigde over zijn vrouw die altijd de hoekjes van het stukje vlees afsneed omdat haar moeder dat ook deed. Hoewel ik graag mijn opvoeding vergeet is dat stukje mij altijd bijgebleven. Ik zou graag met een stukje beeldmateriaal komen om het een en ander aan tonen. Maar mijn telefoon staat mij niet toe om dit even snel op te zoeken. Reaguurders aan het werk. Moet zo rond het jaar 2000 zijn geweest.

doubledope | 25-03-10 | 12:33

Ik krijg een 500 internal error bij de startpagina van Youtube o.O
Maar de links werken welxD

Langedikke | 25-03-10 | 12:33

"Naar later bleek omdat Scheringa een lager tarief vraagt voor lezingen waarbij geen pers aanwezig is".

Kijk, wel sympathiek. Voordeeltje...

Kudtkip | 25-03-10 | 12:33

@Chris666 | 25-03-10 | 12:22
Andere banken zijn geen haar beter met woekerpolisen en andere stompzinnige verzekeringen bij een hypotheek. Nu lag het er bij Dirk S. wel heel erg dik bovenop met al zijn vreselijke lenen reclames.

voldemort | 25-03-10 | 12:33

Wat een sneue bedoeling.

Geitenwollensokjuhz | 25-03-10 | 12:32

Die anekdote is van zelfde niveau als muts van oma van Jeltje.... oud en belegen..... next.

OxyMoroon | 25-03-10 | 12:32

Awan Afuqya | 25-03-10 | 12:28
Voor de hond natuurlijk

Drs. D. | 25-03-10 | 12:31

As we speak schieten de vlammen uit de server.
Als ze nou ook nog richting Dirk zouden schieten...
Alhoewel... het is natuurlijk raar dat 'ie lezingen geeft over ondernemen in crisistijd, gezien dat zijn bank naar de kloten is. Maar is het niet gewoon nog raarder-der dat er mensen zijn die naar die lezinkjes toegaan en Dirk voor zijn gewauwel betalen? Tegen zulke achterlijken zou ik ook zeggen dat ze hun muil moeten houden over alles wat ze gezien en gehoord hebben. Daar kan namelijk niks zinnigs uitkomen...

Multiflauwekulti | 25-03-10 | 12:31

je kan niet voorzichtig genoeg zijn

ellendige_balk | 25-03-10 | 12:31

Ik hoop dat die artikel 31'er gepakt gaat worden wegens onbehoorlijk bestuur van de vennootschap. Van mij mag dit leugenachtig stuk kopkaas voor de rest van zijn leven met een kartonnetje voor zijn borst voor Amsterdam Centraal zijn hand op houden. Al die DSB proleten trouwens.

Boeuf Bourguignon | 25-03-10 | 12:31

"Ik ben Dirk, een provinciaal die klein van geest is en er trots op is dat ik altijd een simpele stakker ben gebleven. Wist u dat mijn voorouders ook sneue provincialen waren?"

Mark 9712 | 25-03-10 | 12:31

Die anekdote is al zooooo oud..

opzenhollands | 25-03-10 | 12:29

Vraag blijft: wat doe je met twee stukken ongebakken rollade.

Awan Afuqya | 25-03-10 | 12:28

Die 'anekdote' is gewoon gejat ook nog eens...

Koops | 25-03-10 | 12:28

Dirk wie? Rollade? Bank? wtf

scario | 25-03-10 | 12:28

widtvoet ® | 25-03-10 | 12:23
Dan hadden deze mensen maar beter moeten opletten. Dan had de marktwerking DSB wel ten val gebracht.

Lying Dutchman | 25-03-10 | 12:27

Hahah.. omdat de pan te klein was, deze man checkt gewoon David Icke..

Hate-Sower | 25-03-10 | 12:26

Toen had hij het nog goed, met zijn grote juspan.

Fruitvliegje | 25-03-10 | 12:25

Hij was ook bij zijn toespraak in het stadion al aan het confabuleren geslagen.

azijnseikerT | 25-03-10 | 12:25

@ Willianus Wortelus | 25-03-10 | 12:19
Zijn bank bestond op het feit dat ze geld uitleenden aan mensen die het per definitie niet terug konden betalen. Achteraf gezien niet de meest handige manier om geld te verdienen.

nebulous | 25-03-10 | 12:25

@Mutsaerts
Studentenvereniging Stress= Studievereniging. Is niet hetzelfde.

Octavian | 25-03-10 | 12:25

Oplichters zijn nare mensen, maar klanten die er in stinken zijn gewoon dom. Waar 2 huilen, hebben 2 schuld.

Boer in 020 | 25-03-10 | 12:24

de link is weer eens dood tgv de roze horden

wolfje23 | 25-03-10 | 12:24

@Willianus Wortelus 12:19

Kan zijn maar mensen willens en wetens een schuldenlast laten opbouwen die ze nooit en te nimmer meer van hun rug afkrijgen en het rekenen van meer dan 50% "kosten" op financiele produkten is en blijft gewoon krimineel.

widtvoet ® | 25-03-10 | 12:23

Hoe dom kun je zijn als je een gebrandmerkt figuur als Scheringa binnenhaalt en een contractueel instemt met een boete als de pers aanwezig is.

blinde kip | 25-03-10 | 12:22

Moet je je ook even voorstellen wat voor volk er naar zo'n toespraak gaat... Die willen dus iets leren van iemand die zijn klanten systematisch uitkneep en toen dat uitkwam en zijn bank om zeep ging overal zijn handen van af trok. Echt een goed voorbeeld inderdaad.

Chris666 | 25-03-10 | 12:22

Dirk wist eauk altijd een dikke plak van de worst af te snijden, komt natuurlijk eauk van oma

kneuterzak | 25-03-10 | 12:22

Waarom koopt die vrouw dan geen grotere pan?

spiraalbaard | 25-03-10 | 12:21

Nee, niet over twitteren inderdaad, ook geen stukjes op geenstijl, ook niet verder noemen a.u.b.

Deaudzwijgen die gast...

Chris666 | 25-03-10 | 12:20


Dirk is en blijft een Koning. En omdat Dirk niet door vererving maar door hard werken een bank uit de grond heeft geschopt MOEST ie naar de klote geholpen worden.

Willianus Wortelus | 25-03-10 | 12:19

Twitter

spiraalbaard | 25-03-10 | 12:19

gaat nu twitteren over Dirk Scheringa. Hell, ik was er toch niet bij>

PaulusdeBKB | 25-03-10 | 12:18

wat een hater

appiee | 25-03-10 | 12:18

Drik for presimier B)

An die ARBEIT | 25-03-10 | 12:18

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen