Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Mohammed Benzakour geeft bindend stemadvies

De verbindingsofficier van de AEL spreekt Salaam broeders. Draaideur-journalist Mohammed Benzakour heeft weer wat te zaniken. Meneer wijst u er vandaag met Priemend Vingertje weer eens op wat U allemaal FOUT doet. Deze voorvechter van de al lang geflopte multiculturele samenleving windt zich vreselijk op over het feit dat Nederland niet meer zo gezellig is. En iedereen – u, wij, de media, de overheid – heeft het gedaan: Den Haag en Hilversum, krant en lezer, tv en kijker, website en internetter – er ontspinnen zich riskante wisselwerkingen. Hoe onstuitbaar de Telegrafisering is van de samenleving, werd onlangs nog bekrachtigd door de toetreding van Wakker Nederland en PowNed tot het bestel. Waarom horen we zo weinig weerwoord tegenover de volksmenners van de burgerlijke verongelijktheid? Grappig toch, dat het geringste kanttekeningetje bij de vermeende zegenrijke werking van de multiculturele samenleving je altijd ogenblikkelijk komt te staan op het predikaat ‘burgerlijk verongelijkt’. So what? Alsof niet iedereen zo zoetjesaan compleet murw is gebeukt door de dagelijkse stroom slecht-nieuws-berichten over capuchonkloodtzakjes. Ha! Die ontkent Benzakour dan ook niet. Maar DAT die kloodtzakjes dat doen, ligt niet aan hen, NEEN! Dat ligt aan de maatschappij. Omdat de maatschappij die kloodtzakjes het slechtste onderwijs geeft en omdat de maatschappij ze wegstopt in pauperwijken. Enzovoort enzoverder. Het is een prestatie van formaat als al binnen twee generaties de contouren zichtbaar zijn van een heuse allochtone middenklasse; ondernemers, nieuwslezers, advocaten, ambtenaren, journalisten, voetballers, promovendi én schrijvers die soms sterker dan hun Nederlandse vakgenoten als erfgenamen optreden van Reve en Couperus. Zei de dief.

Reaguursels

Inloggen

Ahmed | 11-02-10 | 12:11

En weer moeite met werken hè? Hoeft ook niet. Ga lekker niets doen in de zandbak ergens in NW Afrika en val ons niet lastig zeg. Kom nu niet meer met die goedkope verhalen over de gastarbeiders.
Praat eens over de volksstammen die daarna hier kwamen om hun handen op te houden en die naast niet werken dan ook nog gaan bijten, spugen, steken, verkrachten, stelen, moorden...

ecologiste | 11-02-10 | 19:31

Mooie business in de jaren '70 misschien, maar nu wel zó passé. Copy paste mocros. Zouden ze goed naar China gekeken hebben?
Benzakour je bent een ouwehoer.

ecologiste | 11-02-10 | 19:25

Auweyida je hebt gelijk bedouienen worden ook gediscrimineerd omdat zij dom zouden zijn. Het onderwijs dat zij krijgen is ook minder goed denk ik.
Hard werken; de wereld gaat aan dat harde werken ten onder. Ik zou zeggen gewoon doorwerken, kun je wat meer verdienen dan werk je harder, wordt je gekort dan werk je wat minder hard. Al die 'harde werkers' worden tegen elkaar uitgespeeld (en uiteindelijk uitgebuit) en het zijn nooit de harde werkers die er met de poen vandoor gaan.
Gastarbeiders zijn naar Nederland gehaald door de Nederlandse bedrijven; lekker goedkoop. Dat gebeurde onder VVD met KVP regeringen.
Ik ben in vele landen geweest en heb overal mooie (en lelijke) dingen gezien en meegemaakt. Het is niet het land dat voor mij het belangrijkste is, maar het goede en het mooie is waar ik van hou, waar ook ter wereld.
Auweyida, pas maar op dat je geen ruzie krijgt met je buren.

Ahmed | 11-02-10 | 12:11

pks | 10-02-10 | 20:51

Ik hoop van harte dat je gelijk hebt maar reeds eerder in de geschiedenis hebben spierkracht, agressie en demografische druk het gewonnen van het verstand; zie de vernietiging van het Romeinse Rijk.

brullend spuitijzer | 11-02-10 | 00:44

@ brullend spuitijzer | 09-02-10 | 03:20

Ik begrijp je verhaal maar al te goed. Maar in jouw optiek staat het wetenschappelijke en rationele Westen dus zwak tegenover de blinde woede van de aanhangers van de grote woestijngod? Dit is imo een onnodig fatalistisch wereldbeeld van deze tijd. Als ik eerlijk om mij heen kijk zijn het de mensen die vasthouden aan de religie de mensen die breken. Inderdaad is het zo dat er over de gehele wereld een golf van ellende gaat door die islam, maar aan het einde van het verhaal zal de islam ten onder gaan. Bedenk maar zo, indien het westen zich zou bedienen van de smerige tactieken van de islamisten, dan zou het in no time gedaan zijn met die dwazen. Dat dat nu nog niet gebeurt betekent dat de noodzaak nog niet aanwezig is. De eindzege behoort toe aan het seculiere westen, hoe lang dit zal duren en hoe smerig de strijd onderweg is, zijn secundaire zaken!

pks | 10-02-10 | 20:51

@Ahmed
In Nederland zit wel degelijk olie in de grond, al ga ik jou niet vertellen waar.
Maar al zou er hier geen olie in de grond zitten, dan nog waren buitenlanders niet nodig geweest om hier te laten werken. Na de WOII, trouwens ook daarvoor al, zijn een hoop Nederlanders naar andere landen verhuisd, zoals Canada en Nieuw-Zeeland. De gastarbeiders, waar jij het neem ik aan over hebt, werden gezien als goedkope werkkrachten. Nooit is aan de in het buitenland wonende Nederlanders gevraagd om terug te komen om het werk te doen. En wat betreft 'uitbuiting': van mensen van andere komaf wordt gewoon verwacht dat ze net zoveel en goed hun werk doen als Nederlanders. Die hebben allicht een hoger werktempo. Ik heb in de tuinbouw gewerkt en het waren vrijwel altijd de Turken die liepen te zeuren en het tempo niet aankonden, daarentegen konden de Polen zonder mokken of morren het tempo gewoon bijbenen. Uitbuiting kom je wel tegen in landen als Dubai en Saudi-Arabie bijvoorbeeld. Net als in Marokko trouwens, waar Berbers, de oorspronkelijke bevolking, als tweederangs burgers worden beschouwd. Ik snap er dan ook geen hout van dat Benzakour meent te moeten denken dat Arabieren zijn vrienden zijn. Net zomin als dat ik snap dat onze regering meent te moeten denken dat de Amerikaanse regering onze vrienden zijn. Samenwerking kan ook gewoon geschieden als mensen in hun land van herkomst blijven, daarvoor hoeven mensen uit andere landen echt niet hierheen te komen; het heet dan gewoon internationale handel.
.
Benzakour loopt gewoon als een verwend jochie te zeuren dat de staat hem en zijn medemoslims niet beter onderhoud, onder het mom van 'multiculturaliteit'. Zo werkt dat niet en al helemaal niet in tijden met economisch zwaar weer. Hij woont hoogstwaarschijnlijk al in een huis waar geen moslimhand aan te pas kwam bij de opbouw ervan. Net als sommige andere buitenlandse bevolkingsgroepen, schijnen Marokkanen niet te beseffen hoe heilig dit land voor ons is en hoeveel waarde we eraan hechten om de tradities die wij hier koesteren, behouden te zien blijven. Nederland en het daarin behorende Nederlandse volk zijn mijn Goden, misschien begrijp je dat. En kom je aan die Goden, dan kom je aan mij.

Auweyida | 10-02-10 | 16:11

Cultuurbehoud. Doe niet zo moeilijk man. In Nederland heb je geen olie, dus je moet wel met buitenlanders uitbuiten/samenwerken en dan neem je automatisch dingen van elkaar over. Cultuur is toch iets wat voortdurend veranderd. Dat ga jij niet tegenhouden. Misschien wil jij dat iets van de Nederlandse identiteit behouden blijft. Dan zou ik alle Amerikaanse rotzooi er eerst uitgooien.

Ahmed | 10-02-10 | 11:52

ik zeg troetelmarokkaan.... opzitten en pootjes geven.
en natuurlijk meevreten uit de linkse ruif, dat wel natuurlijk.

Ayaan Sorry | 10-02-10 | 11:38

-weggejorist-

brullend spuitijzer | 09-02-10 | 23:30

@Meri59 | 09-02-10 | 01:41
Die mensen hoeven van mij ook geen geld. Lees nou even rustig de site en het partijprogramma van de PVV door, alvorens mij een kind te noemen louter omdat ik voor cultuurbehoud ben. Een paar linkjes van geitewollensokjes copy-pasten kan elke noob. Kent U nog meer Nederlandse steden dan Almere trouwens?

Boer in Amsterdam | 09-02-10 | 21:32

Caudillo: zelfmoordstrijders vind je op plaatsen waar tegen een grote overmacht wordt gevochten, bijv. de Japanse kamikaze of in de oudheid bij Termopylae of de Gododin in het oude Engeland.
Saddam is aan de macht geholpen en Saddam is opgeruimd toen hij de verkeerde kant op begon te steigeren. Iraq ligt aan puin maar de olie wordt door Esso en Shell voortvarend afgevoerd.
Het is voor moslims moeilijk om westerse mensen als rechtvaardigen te zien. Zij stellen verdragen op, Mensenrechten, Geneefse Conventies, Handvest VN, die zij zelf niet nakomen, zij gebruiken allerlei modern wapentuig om eenvoudige burgers te terroriseren en te doden en ze neuken er maar een beetje op los etc.. Uit ervaring weet ik dat er van beide kanten vooroordelen zijn en ook gebrek aan kennis.
Brullend spuitijzer: Er zijn moslims in vele soorten. In conflicten en crisis hebben extremen en fanaten altijd een goede voedingsbasis. In welvaart is men eerder gematigd. Een belangrijk punt van frustatie voor moslims is de toestand in Palestina. Israel rooft het land, vernietigd de Palestijnse dorpen en maakt de Palestijnse landbouwgronden tot kibboetsen. De Al Aqsa moskee, de Koepel van de Rots en de Ibrahimi moskee zijn niet meer te bereiken. Miljoenen Palestijnen zuchten in de vluchtelingenkampen. Dagelijks zijn de verschrikkingen te zien die Palestijnen worden aangedaan, terwijl zij altijd goede hoeders zijn geweest van het Heilige Land met vele Joden en christenen in hun midden.
Afghanistan: de Amerikanen hebben de Taliban tot leven gewekt.
Soedan: veel moslims storen zich aan de Soedanese regering. Zie o.a. de berichtgeving op Al Jazeera.
Libanon: sommige Christenen en Druzen collaboreerden met Israel, wat deed Nederland met NSBers.
Hamas: het is niet verstandig Hamas te ontmenselijken zoals de Ned. medias en politici altijd doen. Hamas heeft eisen die rechtvaardig zijn, zoals het Recht op Terugkeer-VN Resolutie 194. Maar dit komt het westen niet goed uit.
Palestina is de plaats waar de westerse leugens en huichelarij duidelijk te zien is. Het enige wat het westen kan bedenken is dat Hamas terroristisch is en dat wordt dan steeds herhaalt. Israel doodt veel meer burgers. Amerikanen doden nog veel meer burgers.

Ahmed | 09-02-10 | 20:23

Ahmed | 09-02-10 | 13:38

Er even vanuitgaande dat jij een echte Moslim bent (de door jou gebezigde term "megadeth" is immers geen bestaand woord doch de naam van een Amerikaanse hardrockband onder leiding van heel-lang-geleden-metallicagitarist Dave Mustaine) hier mijn visie op jouw betoog.
.............................................................................................
Citaat: "....... De blanken kunnen het niet laten zich hoog verheven te voelen......"
.............................................................................................
Huidskleur is niet het criterium bij reaguurders. Wel cultuur. De Islamitische culturen gedragen zich wereldwijd (op een enkele uitzondering na) alsof zij de spijkerharde waarheid in pacht hebben en de vuile ongelovigen wel even - via immigratie, intimidatie en vooral via pseudo-integratie, gestimuleerd door de Egyptische Moslimbroederschap - zullen gaan opvoeden tot brave burgers. De Zwitserse onderzoeksjournalist Silvain Besson heeft daar uitputtend onderzoek naar gedaan, uiteraard op het zere eksteroog van cultuurverrijkerTs als Mohammed Benzakour. De Islam gedraagt zich anno 2010 dus als de westerse wereld anno elfhonderdzoveel, tijdens de kruisvaart.
..............................................................................................
Citaat: "....... Maar kijk wat ze allemaal uitgeroeid hebben: indianen, negers, bizons, dodo's, één megadeth aan Vietnamese kinderen........."
..............................................................................................
Natuurlijk heeft het noorden/westen bloed aan zijn klauwen.
Deze bloedvlekken zijn echter grotendeels opgedroogd in de twintigste eeuw.
Dit in tegenstelling tot de bloedvlekken aan de knuisten van Islamitische landen zoals Soedan, alwaar - gesteund door China dat oliebronnen wil exploiteren met behulp van president annex roofaapje Omar al Bashir - zowel het deels Animistische, deels Christelijke zuiden (waar in tegenstelling tot de rest van Soedan vrouwenbesnijdenis niet gebruikelijk is) als het overwegend negroide westen (waaronder de provicie Darfour) de bevolking onder druk wordt gezet om zich op straffe des (honger)doods, inclusief het genitaal verminken van meisjes, te conformeren aan het Islamonationaalsocialistische juk van Khartoum.
Hoeveel Moslimlanden winden zich daarover op? Juist, geen één dus; vrijwel ieder Islamitisch land beschouwt Omar al Bashir als een broeder die slechts zijn plicht doet tegenover de ongelovige honden in het zuiden en de "nepmoslims" in het westen van Soedan.
........................................................................................................
Citaat: "....... Ondertussen zijn zij het die oorlogsmisdaden begaan in Libanon, Irak, Afganistan en Gaza......."
........................................................................................................
Ook weer zo'n splinter-balk-oogkwestie.
Libanon:
Westerse troepen moesten de Christelijke en Druzische bevolking beschermen tegen pro-Syrische kleautzakken die wel even "orde op zaken zouden stellen", lees: de niet-Moslims uitroeien als kakkerlakken.
Irak:
Had Saddam dan moeten blijven zitten, met tot gevolg dat zijn kinderen Uday en Qusai aan de macht waren gekomen?
Vergeleken met Uday, je weet vast nog wel, die fijne mijnheer die een vrouw liet ontvoeren om haar te verkrachten, met tot gevolg dat zij zich van kant maakte omdat zij anders voor de rest van haar leven tot "kankerhoertje" gebombardeerd zou zijn, was zelfs de 15e-eeuwse Roemeense koning Vlad III een zoet lammetje.
Afghanistan:
Hier heb je een punt.
De Talibanregering had gewoon lekker moeten blijven zitten want die baardjes waren toch te stom om hun eigen naam te spellen dus laat staan een serieuze bedreiging voor het westen te vormen. Bij 9/11 waren duidelijk andere "krachten" in het spel maar het kwam Bush electoraal verdomd goed uit om daar een aanleiding voor het voeren van een oorlog in te zien. En dat slechts voor een door Tenaris, het Amerikaanse bedrijf van JP's broer Roland Balkenende, te leveren gaspijpleiding van Turkmenistan naar Pakistan die nog steeds moet worden aangelegd door Afghanistan heen. Dit omdat een omweg door Iran of Rusland politiek gevoelig ligt en het westen het schuimbekmoorddadigheidsgehalte van de Talibanbaarden heeft onderschat.
Gaza:
Het wordt tijd dat Israël onder druk van zijn westerse broedernaties zijn nederzettingen ontruimt, en Hamashamasjodenaanhetgas in ruil daarvoor het afvuren van vuurpijlen vanuit Gaza op Israël stopzet.
Als Hamas dan toch doorgaat met het afvuren van deze raketten mag Israël wat mij betreft heel Gaza platbombarderen; het gedeelte van de bevolking dat dan nog overblijft zal ongetwijfeld huiliehuilie doen over die "vuile kankerjoden" die hun landgenoten hebben doodgegooid maar zullen toch toe moeten geven dat het toch echt de schuld van hun bloedeigen Hamas"vrienden" is geweest. Een gewaarschuwd volk telt immers voor twee!!!
............................................................................................................
Citaat: "....... hun achterlijke medias."
Tsja, de media in het Midden-Oosten zijn dan ook de betrouwbaarheid zelve. Vandaar ook dat het onafhankelijke Al Jazeera, opgericht in het enige democratische Islamitische land op aarde, namelijk Qatar, eigenlijk volstrekt overbodig is. Toch? ;-) ;-) ;-)

brullend spuitijzer | 09-02-10 | 18:05

Ahmed 15:34
Ik ben Franco niet! Ik ben caudillo, niet "de Caudillo".
-
Ik geef toe: You do have some points. De Israelische bezetting van Palestina is verre van rechtvaardig, en eigenlijk is Israel een koloniale settler-state. (Lebensraumprobleem) Neemt niet weg dat Arabieren ook blanken zijn, maar uiteraard minder "westers".
-
Ik zie de poging om van Irak een democratie te maken als een megalomane, idealistische 'neoconservatieve' waanvoorstelling. Maar toch, een bloeddorstige dictator is opgeruimd, in Koerdistan gaat het goed, en verder blazen die Irakezen nu voortdurend ELKAAR op. Shi-ieten tegen Sunnieten; ik zie Mohammedanisme als een gevaarlijke ideologie; waar elders vind je de ZELFMOORDterrorist.
-
Als de Taliban ophielden, zou in Afghanistan de oorlog voorbij zijn. Maar het brengen van democratie daar is wellicht een onzinnig en onuitvoorbaar project. Trouwens wel idealistisch bedoeld. (Vrouwen emanciperen en zo. Zie ook de post van janeedantoch.) Dus heel anders dan het ruimen van de Indianen in de 19e-eeuwse USA (Lebensraum verwerven), of het halen van slaven uit Afrika (goedkope katoenplukkers halen).
-
Democratie is een goede staatsvorm by default, wat Afghanistan had moeten houden is de Koning die de commies destijds hebben afgezet, en ontwikkelingslanden zijn vaak meer gebaat bij een "goede" dictator (zoals Dr Hastings Banda van Malawi, of Houphouët Boigny van Ivoorkust) dan een "democratische" mogelijkheid voor hun analfabete bewoners om te kiezen tussen verschillende kleptocraten. Tja, "slechte" dictator is natuurlijk nog erger.
-
janeedantoch heeft gelijk dat in de koloniale tijd de arme mensen in de Europese landen er ook nog erg beroerd aan toe waren. Eh? Hadden we dan niet beter in de kolonieën kunnen blijven totdat ze daar ook wat verder waren opgeschoten? De laatste decenniën van het kolonialisme waren meer paternalistisch dan uitbuitend.
Ik suggereer dat wel'es en word dan altijd weggehoond. Voorstel is immers in strijd met gelijkheidsideaal. Ja, da's waar.

caudillo | 09-02-10 | 16:15

Nou, als ze zich met al die positieve discriminatie die ze te beurt valt nog niet wisten te nestelen, dan wist ik het ook niet meer. Aan het talent is het, de profvoetballers misschien uitgezonderd, dus niet te wijten. En hoe verder en hoe meer ze in alle geledingen van onze maatschappij doordringen, hoe slechter het er voor ze (de maatschappij) uitziet.

Tricephalus | 09-02-10 | 16:10

Oooh heeft allemaal zilveren prijzen ... zou hij het goud gestolen hebben tsss.

Narro-kaantje | 09-02-10 | 16:02

Caudillo Franco: De leidende klasse in Israel bestaat uit Europeanen en Amerikanen. Peretz was daarop een uitzondering. 'Uitmoorden van oorspronkelijke bewoners', juist ja, LIBANON, GAZA! Ook in Irak en Afganistan worden 'per ongeluk' duizenden oorspronkelijke bewoners vermoord. In Afganistan worden velen gedood die in onze medias als Talibanezen of Al Qaida's worden opgevoerd maar dat niet zijn. Al deze moorden brengen de oplossing verder weg. En dat komt de wapenindustrie en de militairen enzo niet slecht uit.
Janee: In de koloniale tijd bestond de westerse samenleving voor een groot deel uit arme sloebers. Dit gaat nog steeds op voor de wereld met alle arme landen waar mensen werken voor $4 per dag. Democratie ja, ja. Dat alle mensen kunnen stemmen terwijl de meeste helemaal geen tijd en zin hebben om zich een goed beeld te vormen en achter een gek aan gaan lopen. Je zou het ook aan deskundigen en een koning kunnen overlaten. Democratie leidt tot niets, maar het is misschien wel het meest rechtvaardig.

Ahmed | 09-02-10 | 15:34

janeedantoch 14:31
Voortreffelijk comment! Goed geschreven ook. Word ik blij van.
Maar denk je nou dat Ahmed van mening verandert?
BTW Is "volhartige" een woord?
-
Voetnoot: denk je echt dat het überhaupt mogelijk is om vrede en welvaart te brengen aan de palestijnen, irakis, saudi's, indonesiërs, pakistani, chinezen(!!!!!) en zo meer.
En denk je echt dat "wij", met al onze toewijding, dat kunnen volbrengen. Mijn hemel, ik wou dat ik jouw optimisme kon delen.

caudillo | 09-02-10 | 15:01

Ahmed | 09-02-10 | 13:38
Moord en doodslag, onderdrukking en willekeur waren de regel in de wereld voor de 2e wereldoorlog. De westerse democratieeen zijn de eerste plekken in de wereld waarin de macht van de staat ingezet wordt voor de emancipatie van het individu.
Ten tijde van die uitroeing van de inheemse bevolking, slavenhandel, en kolonialisering bestond het gros van de westerse sameleving uit straatarme keuterboertjes, turfstekers, mijnwerkers en andere arme sloebers. Voor hen was het leven "nasty, brutish and short". Zij werden uitgebuit als ieder ander, en hadden slechts weinig meer kans op een veilig en vrij bestaan.
.
Vergelijk de westerse beschaving niet alleen met hoe de wereld zou moeten zijn, vergelijk haar ook met de "nul-optie": het geweld en de onderdrukking die je in de meeste maatschappijen in de geschiedenis terugvind. En trek je conclusies: alleen een volhartige devotie aan seculiere, democratische gecontroleerde staat gaat de palestijnen, de irakis, de iraniers, de saudi's, de indonesiers, de pakistani's, de chinezen, etc, vrede en welvaart brengen.
.
Dat westerse inmenging vaker kwaad dan goed doet, ben ik met je eens.
Maar alternatieven voor het westerese model van democratie, in de vorm van islamitische een-partij staten of autocratieen, leiden alleen tot meer onderdrukking.

janeedantoch | 09-02-10 | 14:31

Ik heb ook een stem advies stem PVV of Leefbaar nederland weg met die rooie PvdA en ander allochtonen troetelaars

Hansvo286 | 09-02-10 | 14:29

Ahmed 13:38
Nee hoor, Ahmed. De meeste blanken in NL (valt me nog mee dat je niet "witten" zegt) zijn weg-met-onzers die precies vinden wat jij net hebt opgeschreven.
-
Je hebt het over Gaza, dus je rekent het Joodse volk tot de blanken. Dat is wel juist (alleen echte antisemieten vinden dat ze dat niet zijn), maar dan zijn de Arabieren het ook, want die zijn ethnisch hetzelfde.
Je bedoelt dus eigenlijk "westersen".
Ja, die hebben van alles fout gedaan in de loop der tijden. Vooral dat van die Indianen in N.Amerika was niet zo netjes. En slavenhandel was ook erg.
Niet-westersen niet? Wel eens gehoord van Timoer Lenk? Van de Assassijnen van Alamut? Of, moderner, van Pol Pot?
Onze beschaving is de enige in de geschiedenis die, in de loop van de 19e eeuw, de slavernij heeft AFGESCHAFT. En dat uitmoorden van oorspronkelijke bewoners zijn we ook mee opgehouden.
De Arabieren daarentegen, bijvoorbeeld in Darfur, ...
Ach, je gelooft me toch niet.
Go in peace, Ahmed, but go!

caudillo | 09-02-10 | 14:10

Benzakour heeft helemaal gelijk. Wat een verbeelding bij alle klootzakjes reaguurders. De blanken kunnen het niet laten zich hoog verheven te voelen. Ze zijn zo verstandig!
Maar kijk wat ze allemaal uitgeroeid hebben: indianen, negers, bizons, dodo's, één megadeth aan Vietnamese kinderen. Ondertussen zijn zí'j het die oorlogsmisdaden begaan in Libanon, Irak, Afganistan en Gaza. En ze blijven dit allemaal verdringen uit hun houten koppen en hun achterlijke medias.

Ahmed | 09-02-10 | 13:38

*Merkt op* dat een overgrote meerderheid van immigranten uit Turkije en Marokko pas NA de gastarbeiders immigratie van de jaren 60 &70 hier naar toe is gekomen.
Dus pas in de jaren 80 en 90. Mohammed zwetst verder volstrekt onsamenhangend, leidt duidelijk aan achtervolgingswaanzin, maar pleegt -en dat is best wel serieus- demagogie door het volk onder valse voorwendselen te mennen. Is schuldig aan ethno-culturele-cide en het aanzetten tot rassenhaat door te verklaren dat ALLE mistanden van een bevolkingsgroep de schuld is van een andere bevolkingsgroep. Aldus onze Gruppenfuhrer van de Moslim Standaard.
AFA misschien tijd dat jullie een actie-tje opzetten?

Fred Janssen | 09-02-10 | 13:12

"Maar waar van een sociaal-democratische partij verwacht mag worden de misstanden in een sociaal-historische context te kaderen, is het cultuur en religie wat de modieuze klok slaat. Beseft de partij dan niet dat een culturele focus al gauw als excuus werkt voor een racistisch discours daar waar geen andere verklaring geboden wordt dan het enkelvoudige feit dat hier sprake is van mensen van een andere religie en komaf? Hoe dat excuus precies uitwerkt, lezen we dagelijks in de krantenkolommen en zien we aan de polls van de PVV."

Ja hoor Benzakour... wanneer we iets in een sociaal-historische context plaatsen, is het inderdaad zeer onwetenschappelijk en populistisch, niet te kijken naar cultuur en religie.
Cultuur en religie speelden vroeger natuurlijk geen rol in de werkelijkheid die een gemiddelde persoon van de wereld om zich heen creëerde.
Nee. vroeger waren mensen tolerant en stonden ze open voor mensen met anderen denkbeelden en religies. Het is meneer Wilders die hier verandering in heeft gebracht!

Stem daarom dus progressief!

Kunnen we dan over vier jaar gezellig een biertje komen drinken in je moskee Mohammed? Of is dat weer iets te progressief.... Loser!

nietdan? | 09-02-10 | 12:49

brullend spuitijzer 03:20
Lof! Voortreffelijk verhaal. Helemaal mee eens. Goed geducumenteerd!
Met al de kracht en aantrekking van een nieuwe ideologie, verspreid het Mohammedanisme zich nu (opnieuw) over de wereld. Daarom is een vergelijking met NIEUWE geloven op zijn plaats. Zoals het 19de-eeuwse communisme en het 20ste-eeuwse nazisme.
Mohammedanisme is dus gevaarlijk! Die lieve maroc winkelier niet, nee hij niet. Maar die aardige Duitse winkelier uit 1930 die (eigenlijk) niet eens antisemiet was.....?

caudillo | 09-02-10 | 12:14

Totaal 13 ondertekeningen, waarvan er 9 moslims genoemd kunnen worden.
De schrijver van het stuk erbij maakt 14/10 moslims.
.
So far for your multiculturalist ideology.
Waar zijn de Chinezen, Duitsers, Molukkers, Polen, etc.?
O ja, die waren allemaal aan het werk.
.
Het valt dan ook op dat het grootste deel van de ondertekenaars direct of indirect zijn of haar inkomen uit overheidsgelden trekt.
.
Zoeken wij verder eens enkele van de ondertekenaars op het web op, dan is de stank bijna niet te harden:
.
Miriyam Aouragh :
Marokkaanse, verbonden aan groeperingen als Oxfam Novib, Internationale Socialisten.
In 2004 aanwezig bij de herdenking van de dood van een Hamas-leider, waarvoor zelfs het Nederlands Palestina Kommitee paste. Bij deze toespraak ¡¥voorspelde¡¦ ze aanslagen in Nederland en elders in Europa, omdat veel mensen het wel een beetje gehad hebben met Islamitisch gedachtegoed en daar kritiek op hebben.
„³ Stel dat de geruchten, die ik wel eens verneem, waar zouden zijn en Oxfam Novib inderdaad slinkse groeperingen als IS geld gaf. Hebben wij hier dan niet toevallig een sleutelfiguur te pakken in die hele affaire? Linkse doofpot, iemand?
.
Brahim Bourzik (Landelijk Beraad Marokkanen) *
Liet zijn maat El Moumni voor de camera zeggen dat homofielen lager zijn dan honden en varkens.
Zie ook: www.geenflauwekul.nl/content/view/325/...
.
Peyman Jafari (politicoloog UvA):
Afkomstig uit Iran. Kreeg in 2008 in het kader van positieve discriminatie bijna 2 ton uitgekeerd van de Nederlandse staat. Lid van de Internationale Socialisten.
.
Mohamed Rabbae (oud-Kamerlid GroenLinks):
Deze Marokkaanse comediant behoeft eigenlijk geen intro. Werkt samen met Nederland Bekend Kleur en is voorzitter van het Landelijk Beraad Marokkanen, dat opgericht is als reactie op Fitna en van het OM eiste dat Wilders vervolgd zou worden. Uitvinder van de term ¡¥moslimracisme¡¦. Tijdens de herdenking van de Kristallnacht in 2008 vond hij het nodig moslims in Nederland te vergelijken met Duitse Joden in de jaren ¡¦30 van de vorige eeuw.
.
Salima Belhaj (fractievoorzitter/lijsttrekker D66 Rotterdam):
Toe maar, een onzeker dertigjarig moslimvrouwtje op zo¡¦n positie. Het is wel weer duidelijk wat Benzakour bedoeld met ¡§stem progressief¡¨. Dit is een tikkende tijdbom.
.
Over een x aantal jaar komen er vermoedelijk boeken uit met als titel ¡§hoe Tariq en Taqqija de multikul misbruikte om een land ten gronde te richten¡¨ en ¡§De beerput der multi-etnische samenleving; hoe Nederland miljarden betaalde om zijn identiteit kapot te maken¡¨.

Auweyida | 09-02-10 | 11:46

Als iemand zich niet kan meten aan Couperus of Reve, of dat kan beoordelen bij anderen, dan is het Benzakour wel. Wat een verbeelding. Is van alle rangen en standen hoor. Hebben ze een academische titel, denken ze dat hun meningen er opeens toe doen. Ha!

_ILT_ | 09-02-10 | 10:57

Ik heb met die knakkert op de middelbare school gezeten. Nooit, ik herhaal, nooit heeft iemand hem daar anders behandelt. Hij had dus kunnen weten dat de problematiek niet bij de polderlanders maar bij de mocro's zelf ligt. Het is een heel aardig mannetje maar hij is totaal doorgeslagen. Ik weet nog dat hij een rechtszaak wilde aanspannen tegen de gemeente Zwijndrecht vanwege de straatnaam 'TURK'. Gelukkig verloor hij deze.

ReligionSucks | 09-02-10 | 10:42

Weten we eigenlijk of die lul in Den Bosch een medelandert was?

TurboMax | 09-02-10 | 10:31

Ha! Had ik een heel verhaal over een verjaardag van jaren terug en over de de visite die we hadden uitgenodigd, maar zich niet gedroeg. Die hebben we uiteindelijk met de rest van de visite de deur uit gekeken, waarbij ze klaagden dat het een stuk minder gezellig was dan ze verwacht hadden en dat we niet gastvrij werden bevonden. Maar dat verhaal hoeft dus niet uitgewerkt te worden, want Benzakour benoemt in de ondertitel al het probleem: een allochtoon benoemt zichzelf snel en makkelijk tot sociaal zwakkere. Zolang dat dat gevoel van "wat zijn wij zielig en wat worden we toch gediscrimineerd" aanwezig blijft, verandert er niets.

Mr Dixit | 09-02-10 | 10:23

Er staan teveel redelijk lopende volzinnen in dat NRC artikel,dus Benzakhoer zal ook hier z'n oneerlijke kunstje wel weer hebben uitgehaald.
Oprotten,zandneger.

R.B.Scott | 09-02-10 | 10:01

Uit welke bron heeft Benzakour dit gezwam nu weer geplagieerd?

Waaligator | 09-02-10 | 09:45

Dit schofferende prutstuk van deze plagiërende bokkelul werd uiteraard mede ondertekend door (ja hoor, daar komen ze weer, we zetten de opiniefascisten van de IS maar even bovenaan):

Miriyam Aouragh, research fellow Oxford University,
Peyman Jafari, politicoloog Universiteit van Amsterdam,
René Danen, voorzitter Nederland Bekent Kleur,
Mohammed Rabbae, oud-Kamerlid GroenLinks,
Ilhan Akel, directeur Nederlands Centrum Buitenlanders,
Brahim Bourzik, Landelijke Beraad Marokkanen,
Salima Belhaj, fractievoorzitter/lijsttrekker D66 Rotterdam,
Layla Hacena, voorzitter Participatie Team Rotterdam,
Halim el Madkouri, programmamanager Forum,
Wasif Shadid, emeritus hoogleraar interculturele communicatie,
Nuweira Youskine, islamologe en journaliste.
Ivan Wolffers, schrijver, arts en hoogleraar VU,
Chris Keulemans, schrijver,
Marion Bloem, schrijfster,

Men neme kennis van de (vaak uitstekende) reakties op weblogs.nrc.nl/expertdiscussies/pvda-h... waarin de overgrote meerderheid der scribenten op deskundige wijze de vloer aanveegt met niet alleen Mohammed Benzakour en zijn kompanen, maar tevens met het multikulgelul in het algemeen en de leugens hierover. Zomaar een citaatje:

"In 1972 woonden in geheel Nederland met een geldige arbeidsvergunning 27.771 Turken en 22.347 Marokkanen.
In 1969 was het ziekteverzuim bij gastarbeiders reeds hoog, 11 procent.
In die jaren liep het werkeloosheidpercentage onder hen op naar 10 procent."

Behaard smaalkopje | 09-02-10 | 09:20

En dat ge-salaam moet ook maar eens afggelopen zijn. Ik wil geen salaam ik wil hallo of hoi en ook geen pssst, hoerrr.

Sliptong | 09-02-10 | 09:00

fart majeur | 09-02-10 | 08:27
Mo is een fart mineur. Een nobody met huilie huilie mentaliteit.

Sliptong | 09-02-10 | 08:59

Zoveel praatjes moet hij eens hebben in z'n land van oorsprong!
In plaats van lopen te zeiken over wat hier allemaal mis is. In zijn eigen vaderland gaan ze met een afwijkende mening heel anders om. Je wordt opgesloten in de kerkers van het koninklijke paleis in een cel met geluidsdichte muren en dan worden middeleeuwse martelprakrijken niet geschuwd. Ach, middeleeuws? In hun koeltoer is dat waarschijnlijk alweer te modern.
Trouwens voor de verziekte sfeer zijn oa. zijn landgenoten en mede mocro's verantwoordelijk. Dus niet zo gek dat wij wat minder enthousiast en wat gereserveerd overkomen als het gaat over de multiculti waanzin. We hebben gezien en voelen dagelijks wat die onzin ons heeft gebracht.
We leven in een democratie en iedereen moet kunnen zeggen wat hij/zij wil maar voor dit soort gasten moet de democratie maar niet gelden.

pete68 | 09-02-10 | 08:50

Een allochtoon die zich afvraagt waarom niet Nederland niet meer 'zo gezellig' is ...

Pleurt | 09-02-10 | 08:39

... als erfgenamen optreden van Reve ....
De naamgenoot van de proleet heeft blijkbaar nog nooit één regel gelezen uit het oeuvre van Reve gezien diens visie op niet Nederlandersch met name uit Afrika.
-
Afreist naar Machelen (B) en kijken gaat in welke mate graf is omgewoeld.

wachtmeester de bruy | 09-02-10 | 08:36

Een Marokkaan die een ander "verongelijkt" noemt ? Marokkanen hebben het begrip "veongelijkt" uitgevonden. Ze worden verongelijkt geboren, gaan verongelijkt door het leven, gaan verongelijkt dood en worden verongelijkt begraven. Wie is Mo Benzakour trouwens ?

fart majeur | 09-02-10 | 08:27

Zou hij ooit iets van Reve gelezen hebben?

robert1 | 09-02-10 | 08:15

Mohammed has left the building. Or please do so.

MikeTheBull | 09-02-10 | 08:14

Stel dat ik als blanke autochtoon een geschreven stuk zou jatten en publiceren in de Volkskrant. Dan is het meteen over en sluiten met m'n journalistieke carrière en kan ik tot mijn pensioen in een huis-aan-huis krant over de lokale wederwaardigheden in Winsumeradiel gaan berichten.

Benzakour echter mag, behalve in de rijkelijk gesubsidieerde verongelijkte-Marokkanenmedia (o.a. wijblijvenhier), gewoon doorschrijven voor NRC en joop.nl. 's Mans conservatief-islamitische opvattingen (lees anti-homo, anti-kritiek op islam, anti-Israël) zijn kennelijk geen beletsel voor de zich liberaal en progressief noemende media.

Hoe komt dat? Waarom is Benzakour nog steeds niet met pek en veren van zijn podia afgejaagd? Is het misschien omdat sommige mensen het toch wel bijzonder knap vinden dat een Marokkaan in staat is 10 zinnen zonder fouten achter elkaar te zetten? Benzakours carrière is één van de vele voorbeelden van stuitende 'positieve' discriminatie waarbij de enige reden om een bepaalde positie te (blijven) bekleden kennelijk de afkomst is. Het is dan ook wel begrijpelijk dat Benzakours vermogen tot zelfreflectie en -kritiek volledig verloren is gegaan.

zum kotzen | 09-02-10 | 08:11

stelen = second nature

pennestront | 09-02-10 | 06:05

Ik snap heel dat multiculti idee niet. Als je naar Nederland komt en je voegt iets toe aan de Nederlandse cultuur dan blijft het nog steeds nederlandse cultuur. Ander bestaat er bijna geen land op de wereld die niet multiculti is en waarom dan onderscheid maken ? Toen we spullen in zuid Amerika gingen halen werden we toch ook niet in eens een Inca-Nederlandse cultuur ? Onze voorouders zouden kotsen van het landsverraad dat gepleegd word door het bestuur.

Anarki | 09-02-10 | 04:55

@brullend spuitijzer | 09-02-10 | 03:20
Maar zeg dat vooral niet hardop. Voor je het weet ben je een nieuw rechtse extremist.

Parsons | 09-02-10 | 04:08

*even teruggrijpt op pks | 08-02-10 | 23:14*

De terug-naar-het-warme-relinestje-onderbuik is het wereldwijd aan het winnen van het verstand als het om de kwestie geloof versus wetenschap gaat.

Ooit zei men dat het in het immers zooooooo westers georiënteerde Indonesië volstrekt onmogelijk, ja, zelfs ondenkbaar was dat de sjaría zou worden ingevoerd.
Toen kwam er ergens in de rimboe van Atjeh een gifspuitende imam onder de één of andere grafsteen vandaan gekronkeld met de mededeling: "gelooft ende fokt door!" en hoppa, dames lopen sindsdien in boerka en kunnen zelfs worden gestenigd wegens overspel. Om over de bomaanslagen van 12 oktober 2002 en 1 oktober 2005 op Bali maar te zwijgen.

Ooit werd Maleisië als een seculiere staat beschouwd, alwaar de fascistoide variant van de Islam nimmer een poot aan de grond zou krijgen.
Sinds enige tijd echter, wordt iedere moslim die het in zijn gore hoofd haalt een extreme misdaad te begaan als het drinken van een pilsje, veroordeeld tot verminkende stokslagen en een boete van omgerekend enkele duizenden pl€uri's.

Ooit werd Turkije beschouwd als het voorbeeldland wat betreft het gescheiden houden van kerk en staat, dit dankzij Moestafa Kemal Atatürk en vele generaties later Turgut Özal die Turkije steevast Klein Amerika noemde en wiens vrouw, overigens heel ontwapenend, sigaren rookte en whiskey zoop.

Dit heeft er echter toe geleid dat de één of de andere op een roze wolk zwevende idioot in al zijn/haar euforische naïviteit Turkije meteen maar even een EU-lidmaatschap in het vooruitzicht stelde.

Nu worden alle seculiere pretenties van Turkije teniet gedaan door onze grote vriend Tayyip Recep Erdogan, die diep in zijn hart nooit afstand heeft kunnen doen van zijn ideaalbeeld van het Turkije onder de kaliefen van vóór 1924 en het land dan ook geleidelijkerwijs in die richting duwt door zijn oren te laten hangen naar de Talibanturken uit de omgeving van Trabzon en andere steden en dorpjes aan de oostelijke Zwarte Zee, en, ironisch genoeg geheel volgens de Europese regels, het leger minder macht te geven.

En dan de moord op Maja Bradaric.
De Bosniërs staan tot op de dag van vandaag bekend als het ultieme schoolvoorbeeld van Moslims die zich cultureel prima aan het westen konden conformeren.
Tussen Lent en Bemmel werd Maja's brandende lijk gevonden, en broertjelief verklaarde doodleuk dat dat was omdat zijn zus geen hoofddoek droeg.
Dus klaarblijkelijk heeft het Islamitische gif zelfs invloed op een enkele Bosniak!

Conclusie:

Jouw stelling dat het geloof zich in een laatste levensfase bevindt berust niet op realiteit doch slechts op het feit dat de wens de vader van de gedachte is; alle technologische ontwikkelingen ten spijt lijkt het erop dat wij op een nieuwe periode van stagnatie en achteruitgang afstevenen, die te vergelijken is met de Middeleeuwen.

brullend spuitijzer | 09-02-10 | 03:20

Typische PvdA opmerking, misdaad is de schuld van de maatschappij. Mis. Misdaad is de schuld van het genetisch gebrek bij de misdadiger. Het genetische gebrek van fatsoen.

Hockey | 09-02-10 | 03:13

Dit is te veel reaguur om allemaal te lezen. Ik ben gaan skimmen. Hier en daar leuke stukjes bij. Toch:

Twee dingen:
1. Het gevaar van de islam zit niet in de straatcrimineeltjes van bepaalde afkomst, dat is een ordeprobleem, net als Poolse of Antilliaanse criminaliteit. (En daar hebben we last van, en er zijn meer Marocanen dan Polen.) Nee het echte gevaar zit in de ideologie zelf, in Riaadh (schrijf je dat zo?) en Teheran en Damascus en Sudan. Daarom zijn al die brave mensen die het telkens weer opnemen voor al die brave, niet lastige, goed aangepaste immigranten zo irrelevant. Ze hebben gelijk, maar dat helpt niet. Sommige ideologieen zijn verderfelijk, zoals Nazisme en Communisme. (Nazis en Communisten vinden van niet.) En Mohammedanisme (lees Fortuyn, Hirsi Ali, Bolkestein, etc) ook. Ja natuurlijk, Mohammedanen vinden van niet, zowel de brave als de niet-brave. En de weg-met-onzers zijn het met ze eens, zoals ze ooit ook dachten dat communisme niet gevaarlijk was. (Lang geleden moeten er mensen geweest zijn die dachten dat nazisme niet gevaarlijk was, maar die hoor je niet meer. Bovendien zijn ze dood.)
-
2. Of dingen als kunst gesubsidieerd moeten worden, is een principiële keuze die afhangt van wat je vindt dat een overheid wel of niet moet doen. Een maximalistische overheid bemoeit zich overal mee, een minimalistische overheid laat van alles op zijn beloop. En we hebben natuurlijk iets er tussen in, dat leidt er toe dat verschillende mensen, die verschillende dingen belangrijk vinden, ruzie maken over wat wel en wat niet. Volledig zinloos.
Opera, musea, zwembaden, tramlijnen, ja zelfs autowegen, kunnen ook bloeien als ze privaat georganiseerd zijn. Maar daar zijn we niet meer aan gewend; libertariërs heb je hier haast niet. Dus die ruzie over het orkest in Lutjebroek en de schilderijen van de BBK en de opera in Amsterdam is eindeloos en vruchteloos. Ik hou niet van opera, maar ik zie daar liever geld heen gaan dan naar die afzichtelijke moderne "beelden" die overal ons straatbeeld ontsieren. Maar dat is een kwestie van smaak. Er moeten toch ergens mensen zijn die aan mekaar gelast oud-roest mooi en zinvol vinden. (Toevallig nooit eentje ontmoet.)
Verdomme, wat is het weer laat.
*slapen gaat*

caudillo | 09-02-10 | 02:42

Parsons | 09-02-10 | 02:22

Al zijn Wall-street en De amerikaanse regering misschien wel een en dezelfde. Wie zal het zeggen.

pius | 09-02-10 | 02:28

Graaf van Egmont | 09-02-10 | 02:21

truste!

*out*

pius | 09-02-10 | 02:23

Parsons | 09-02-10 | 02:22

Eensch!

pius | 09-02-10 | 02:23

@pius | 09-02-10 | 02:16
Jep, en dat hebben de regeringen toegestaan.

Parsons | 09-02-10 | 02:22

De Graaf duikt in de echtelijke sponde. Aan iedereen hier, ondernemer, pauper, keizer of koploze een welverdiende nachtrust toegewenst. Parsons ik ga je zien jonge.

Graaf van Egmont | 09-02-10 | 02:21

Ook daarom de PVV, TON, Leefbaar Rotterdam.

nicknaam1 | 09-02-10 | 02:20

Graaf van Egmont | 09-02-10 | 02:12

Om een nationale blamage te voorkomen? Meteen!

*ook geld overmaakt*

pius | 09-02-10 | 02:19

Parsons | 09-02-10 | 02:14
Je schat je in al je kwaadheid toch echt verkeerd in. N-Korea is niet mijn bier. Je vraagt er door je sarcastische en zelfs sardonische opstelling gewoon om. Doe nou eens gewoon discussiëren, zonder mij van allerlei dingen te betichten waar ik niks mee heb.

Graaf van Egmont | 09-02-10 | 02:18


Parsons | 09-02-10 | 02:11

Moeilijk te zeggen maar waarschijnlijk niet natuurlijk. Het is echter een keten van verantwoordelijkheid, De banken hebben er een duidelijke rol in gehad.

pius | 09-02-10 | 02:16

Parsons | 09-02-10 | 02:10
Ik zou zeggen
* minder europese besluitvorming om kleine ondernemers niet dwars te zitten; Dan redden die ondernemers het wel.
behalve extra steun voor kleine ondernemers kan ik me in de overige punten wel vinden. Gek hè?

Graaf van Egmont | 09-02-10 | 02:15

@Graaf van Egmont | 09-02-10 | 02:06
Ik dacht aan Noord Korea. Moet jou aanspreken. Het ultieme bewijs dat communisme prima functioneert.

Parsons | 09-02-10 | 02:14

pius | 09-02-10 | 02:08
Ik hoorde vanavond bij P&W dat ze gewoon geen kans maakt. Niet omdat ze niet kan zingen, maar omdat er geen geld tegenaan gegooid wordt. Dus ik vind dat er dan maar subsidie moet komen. Een tonnetje of acht.

Graaf van Egmont | 09-02-10 | 02:12

@pius | 09-02-10 | 02:06
Zou jij het weigeren?

Parsons | 09-02-10 | 02:11

@Graaf van Egmont
Dan kun je je dus ook niet vinden in de volgende standpunten?
* Minder Europese besluitvorming om kleine ondernemers te ondersteunen. Deze ondernemers hebben volgens de SP meer last dan plezier van de Brusselse regels;
.
* Extra steun voor kleine ondernemers;
.
* Actievoeren - zowel binnen als buiten het parlement - tegen Brusselse bemoeizucht en kijken welke regels voor de meeste overlast zorgen;
.
* De kleine ondernemer betrekken bij beslissingen.

Parsons | 09-02-10 | 02:10

Parsons | 09-02-10 | 02:05
Zie je wel dat je het begrijpt? Zodra de verkoop terugloopt is die pisvlek de eerste om er 50 man uit te flikkeren. Omdat er uitkeringen bestaan. Doet hem niks, ook al vertelt ie op feestjes anders.

Graaf van Egmont | 09-02-10 | 02:09

Graaf van Egmont | 09-02-10 | 02:04

Martelen hoort er nu eenmaal bij. Zonder blijft een Keizer geen Keizer. Maar deze is gemeen, toegegeven.

*verantwoordelijke koptelefoonopzet*

pius | 09-02-10 | 02:08

pius | 09-02-10 | 02:04
Ik verwacht nochtans een huilie huilie epistel van Parsons. Naast krakers, mocro's en nietsnutten heeft ie nu ook al zijn vertrouwen in de rechterlijke macht opgezegd. Ik zeg: als werkgever gauw vertrekken naar een derde wereld land.

Graaf van Egmont | 09-02-10 | 02:06

Parsons | 09-02-10 | 02:04

Heb hem al gezien! Helder, maar de bankiers zijn op zijn minst medeplichtig.

pius | 09-02-10 | 02:06

En natuurlijk is onze Mohammed Rabbae ook weer van de partij.

Steerpike | 09-02-10 | 02:05

@Graaf van Egmont | 09-02-10 | 02:00
Ja en het is bovendien een pisvlek van de bovenste plank. Wie gaat er nou werk geven aan 100 kansarmen in de samenleving. Daar hebben we godverdomme toch uitkeringen voor?

Parsons | 09-02-10 | 02:05

pius | 09-02-10 | 02:03
U bent ook voorstander van martelpraktijken zie ik.

Graaf van Egmont | 09-02-10 | 02:04

Graaf van Egmont | 09-02-10 | 02:02

Ik doe mijn best mijn waarde. Je moet wat als keizer.

pius | 09-02-10 | 02:04

pius | 09-02-10 | 01:59
U gaat richting Salomonsoordeel majesteit?

Graaf van Egmont | 09-02-10 | 02:02

Parsons | 09-02-10 | 01:56
Prachtig verhaal hoor. Ik moet bijna wenen. Je hoort mij niet zeggen dat er niks mis is in de maatschappij. Verre van. Maar om nu meteen de werkgevers boven aan de lijst te zetten van personen die het echt niet aangaat is iets teveel gevraagd. En ja die aangetrouwde neef met zijn winkelketen. Persoonlijk heb ik het nooit gehad op aangetrouwde neven. Echt te ver van mijn bed-show

Graaf van Egmont | 09-02-10 | 02:00

Parsons | 09-02-10 | 01:56

Ik ben geneigd met u mee te gaan als u de bankiers voortaan een oneervolle vermelding geeft, want die hebben in tegenstelling tot de werkgevers natuurlijk wel wat meer op hun kerfstok dan de gemiddelde kansenjongere.

*Hoopvol afwacht*

pius | 09-02-10 | 01:59

Uh huh uit dat rifgebied komen slechts geniën die onze kenniseconomie omhoog zullen stuwen tot ongekende hoogtes. Dat die plagiaatpleger ergens anders het dogma van de inmiddels grijsgespeelde linkse plaat gaat afdraaien.

Pantheist | 09-02-10 | 01:58

Graaf van Egmont | 09-02-10 | 01:53
GEhorige moet natuurlijk zijn: horige. Lutser.

Graaf van Egmont | 09-02-10 | 01:57

Purpleheart | 09-02-10 | 01:53

Saai. Marginaal kudTblaadje dat Vrije volk. En niet zonder reden.

pius | 09-02-10 | 01:57

@Graaf van Egmont | 09-02-10 | 01:47
Wat ik je brom. Degenen die ons land echt ten gronde richten zijn de uitbuiters die anderen uitbuiten voor geld. Moderne slavernij is het. Een schande! Keihard aanpakken dat tuig. Heren in pak zijn de oorzaak van de onrust in onze maatschappij. Niet de werkloze kansjongeren die onze grootouders overvallen. Nee, daar kunnen zij ook niks aan doen. De werkgevers hebben hele bevolkingsgroepen tegen elkaar opgezet en een klimaat geschapen dat uitnodigt tot reljeugd.
.
Een aangetrouwde neef van me heeft een winkelketen (kleding). Ongeveer 100 man in dienst. Als hij z'n (ongeschoold allochtoons) personeel betrapt op diefstal zegt de rechter keihard dat het stelen door eigen personeel moet worden ingecalculeerd als zijnde bedrijfsrisico.
.
En zo is het maar net. Wat denk mijn neef de vuile werkgever wel. De kleaudtzak.

Parsons | 09-02-10 | 01:56

Graaf van Egmont | 09-02-10 | 01:53

Horige! Dat woord zocht ik. In mijn tijd waren boeren vaak legionairs die hun dienstijd erop hadden zitten, en in de plaats van horigen had ik slaven. Werkte prima!

pius | 09-02-10 | 01:56

pius | 09-02-10 | 01:47
In mijn tijd was een landbouwer gewoon een gehorige. Eigenlijk deed het beroep er niet toe. Als gehorige vulde iedereen mijn krijgskist.

Graaf van Egmont | 09-02-10 | 01:53

Ofschoon het draadje inmiddels redelijk off-topic is, wil ik hier toch graag mijn mening plempen aangaande subsidies, in welke vorm dan ook. Deze moeten worden afgeschaft. Het is niet aan de overheid om te bepalen wat wel en wat niet geconsumeerd dient te worden. De één houdt van voetbal, de ander van klassiek ballet of popmuziek en weer een ander houdt van autoracen.
Nou behoor ik o.a. tot die laatste groep en de overheid zal (volkomen terecht) nooit bijdragen aan mijn rondjes op de diverse circuits in Europa. Waarom dan wel aan de hobby van anderen? Omdat dit toevallig in het "gewenste" straatje valt?

Kun je je hobby niet betalen? Zoek alternatieven. Concert is te duur? Koop een CD of kijk eens rond op YouTube. Ik zie niet in waarom de ene burger de liefhebberij van een andere burger moet bekostigen. Dit geldt uiteraard ook voor de politie-inzet bij voetbal: breng maar in rekening bij desbetreffende clubs. Worden de kaartjes te duur en komen er dus minder mensen? Betaal de spelers maar minder, want schijnbaar kent de vraagkant toch zijn grenzen.

Deipnosophist | 09-02-10 | 01:50

Boer in Amsterdam | 09-02-10 | 00:58 - door het wanbeleid van de vorige regeringen zal er ongekend zwaar bezuinigd moeten worden. Beter dan bij de brandweer, politie, zorg en onderwijs kan er echt wel wat geld weg bij de wildgroei aan onduidelijke cultuuruitingen, waar meestal niemand op zit te wachten. Dus goede keus van de PVV.

ineke | 09-02-10 | 01:50

Parsons | 09-02-10 | 01:44
Doe eens niet zo wild of heb je gedronken? Die schijtwerkgevers die mensen aan het werk houden wanneer het hun uitkomt en daarvoor van de overheid lastenverlichting eisen, "want anders gaan we naar het buitenland" Die werkgevers die gaandeweg de jaren weer gaan zorgen voor een onderlaag van paupers en zich daar geen seconde zorgen over maken. Dus doe je niet heiliger voor als dat je bent.

Graaf van Egmont | 09-02-10 | 01:47

Graaf van Egmont | 09-02-10 | 01:44

Dank waarde graaf. Hoe noemden ze boeren in uw tijd? Pachters of zoiets.

pius | 09-02-10 | 01:47

O, en ik maar denken ik ga eens een keer een boer zijn oren wassen, te laat :-)

Meri59 | 09-02-10 | 01:47

pius | 09-02-10 | 01:42
Je bent in vorm oh verhevene. Maar ditmaal wat traag. Ik vrees dat de landbouwer uit Amsterdam zich te ruste heeft gelegd.

Graaf van Egmont | 09-02-10 | 01:44

@Graaf van Egmont | 09-02-10 | 01:41
Precies. Die schijtwerkgevers die miljoenen aan belasting betalen en mensen aan het werk houden. Wat een kudtvolk. Nee, geef mij maar de krakers en moslimknuffelaars. Daar gaan we veel verder mee komen. Je hebt groot gelijk.
.
Deaud aan de bedrijven en hun leiders!!!!!

Parsons | 09-02-10 | 01:44

Boer in Amsterdam | 09-02-10 | 01:28

Voetbal is natuurlijk een vervolg op de tribale twisten uit het verleden. De Romeinse Arena, geevolueerd in het heden. Voetbal is juist het summum van beschaving. Hardwerkende mensen kunnen samen successen en verdriet delen. Kunnen de fans van de tegenpartij met soms orginele maar altijd oprechte teksten toezingen en vechten een relatief gezond robbertje met elkaar uit.
-
En ze kunnen de zware werkweek verwerken door de spelers van de tegenpartij helemaal stijf te schelden, die daar overigens vorstelijk voor worden betaald. Deze helden zijn de nieuwe moderne a-religieuze Iconen. Iets om tegen op te kijken, iets om voor te leven als al het andere ontbreekt. Een reddingsboei, neem het van mij aan. Voetbal , jawel, voetbal is een therapeutisch tijdverdrijf en een noodzakelijk fenomeen. Geef het volk brood en spelen, u kent het wel.
-
En mocht u voetbal willen afschaffen dan zult u onmiddelijk drienaamdragende Hockeyhooligans zien opduiken geloof mij, en als het hockey verbied misschien wel Orkesthooligans, wie weet want het gaat namelijk niet om de sport maar om de mens, als altijd.

*middelvinger naar Jan-Theo-pieter opsteekt*

pius | 09-02-10 | 01:42

Boer in Amsterdam | 09-02-10 | 01:24
"Vergeet echter niet dat muziekscholen, bibliotheken, sportverenigingen, amateur-orkesten alsook compositie-opdrachten, leraren opleidingen e.d. óók onder vuur komen te liggen als het aan de PVV ligt."
-
Wat zit jij nu weer uit je nek te lullen hier? Omdat je op lokaal niveau ergens in wilt gaan snoeien zoals dit:
www.tuinvansamenkomst.nl/index%20twee....
www.almere2018.eu/documents/AlmerePers...
www.almere-citymarketing.nl/home/
www.almeredialoog.nl/Home/

Dat alles gesnoeid word. Jij reageerd als een kind dat geen snoepje krijgt en dan van een muis een olifant maakt.

Meri59 | 09-02-10 | 01:41

Parsons | 09-02-10 | 01:39
Niet lullen maar werken. Heb ik ook altijd gedaan. En dan met veel verachting voor autoriteit en ondernemers. Vooral die laatsten.

Graaf van Egmont | 09-02-10 | 01:41

Boer in Amsterdam | 09-02-10 | 01:39
Niet echt, maar mijn hart springt van ontroering wel open als ik Berlusconi zie. :-)

Graaf van Egmont | 09-02-10 | 01:40

@mark twain | 09-02-10 | 01:35
Fuck you too.

Parsons | 09-02-10 | 01:39

@Graaf van Egmont | 09-02-10 | 01:33
Ah, eerst überrijk geworden (of zoals snikkelsnijder Paul Rosenmöller georven - GL, maar net zo kudt) en dan met grote bek opkomen voor het kansarme kudtvolk.
.
Duidelijk. Een echte steun in de rug voor ondernemend Nederland.

Parsons | 09-02-10 | 01:39

@Graaf van Egmont | 09-02-10 | 01:38
Verlangt U ook zo naar Mussolini? ;-)

Boer in Amsterdam | 09-02-10 | 01:39

Boer in Amsterdam | 09-02-10 | 01:34
Wie maakt zich nou druk om geld als ie 13 is. En vooral waar het vandaan komt. Maar u heeft een punt. Het was inderdaad nog in de tijd dat de treinen gewoon reden en op tijd. Kom daar nu nog maar eens om.

Graaf van Egmont | 09-02-10 | 01:38

het is godverdomme laat, mensen. Ik wens U allen een goede nacht.

Boer in Amsterdam | 09-02-10 | 01:37

Ik groet U allen. Out dus.

mark twain | 09-02-10 | 01:35

@Graaf van Egmont | 09-02-10 | 01:31
Het orkest staat ook nagenoeg op eigen benen. Jaja, kom er maar in op die 'nagenoeg'. Overigens is mijn ontgroening met veel kabaal verlopen doordat ik af en toe wat linkse en/of genuanceerde dingen zei en dan types als bottehond, Bertus Betonsloper en pius op mijn weg vond :-). En hoe kwam de NS Harmonie aan haar geld? Wat denkt U? Was dat in de tijd dat ze nog een staatsbedrijf was? Dank u.

Boer in Amsterdam | 09-02-10 | 01:34

mark twain | 09-02-10 | 01:30
Naar mijn mening associeer je gewoon te veel. Probeer het eens met gewoon nadenken.

Graaf van Egmont | 09-02-10 | 01:34

Parsons | 09-02-10 | 01:28
Je zult nog schrikken van de hoeveelheid geld die ik heb. Maar doe er niet veel meer mee. Ben een tevreden mensch.

Graaf van Egmont | 09-02-10 | 01:33

@mark twain | 09-02-10 | 01:30
Inderdaad, Mozart associëren met cultuur, belezenheid en schone kunsten. De idee.....(nee noobjes, geen taalfout, maar een filosofische benadering. Jullie hadden het toch over Wittgenstein? ;-))

Boer in Amsterdam | 09-02-10 | 01:32

@pius | 09-02-10 | 01:26
Psst, ik heb nog een relmarokkaan te koop. Wat bied je?

Parsons | 09-02-10 | 01:32

Boer in Amsterdam | 09-02-10 | 01:24
Ach die zwitsal heb ik ook maar gekregen door een andere nick te kiezen. Mijn ontgroening is met minder kabaal verlopen. Dat komt waarschijnlijk doordat ik nooit een schreeuwerd was en niet tot de orde hoefde te worden geroepen. En wat dat symfonisch orkest met internationale allure betreft: goede wijn behoeft geen krans en kan dus op eigen benen staan. Opleidingsinstituten vallen voor mij onder onderwijs en daar mag veel geld heen. Dus ik heb het niet over conservatoria of andere muziekopleidingen, alhoewel ik mijn muziekopleiding geheel bij de NS Harmonie "Het Vliegend Wiel" heb mogen genieten. Dus eigenlijk ben ik ook een beetje mijn eigen held.

Graaf van Egmont | 09-02-10 | 01:31

@@kersenflap | 09-02-10 | 01:20
En hoe komt u in Gods Naam op die 97 % voor een instituut dat bijna een miljoen bezoekers per jaar trekt?

Boer in Amsterdam | 09-02-10 | 01:30

@Graaf van Egmont 01:24

Jij je zin. Ook de SP is nou niet direct een partij , die ik associeer met cultuur, belezenheid en de schone kunsten. Mozart zullen we maar buiten beschouwing laten.

mark twain | 09-02-10 | 01:30

mark twain | 09-02-10 | 01:27

ghe, en met succes. Dat kunnen we wel zeggen toch.

pius | 09-02-10 | 01:28

@kersenflap | 09-02-10 | 01:20
Heeft U enig idee hoe miniem de kosten zijn voor het in stand houden van een goed orkest t.o.v. het wekelijks temmen van wilde horden gedrogeerde halve garen in een voetbaltenue? Om van overige verspilposten nog maar te zwijgen. Ik ben het hartstochtelijk eens met uw onmin aangaande onze grootouders in luiers. Het geld moet echter niet weggehaald worden bij musici en docenten, maar bij 3x Balkenendenorm-directeuren van de instellingen waar uw en mijn grootouders vertoeven. Mannen met dikke auto's die tonnen opstrijken, maar het koekje bij de koffie van haar bewoners afschaffen en verpleegkundigen ontslaan. Die verspillen geld, niet hardwerkende en nog immer onderbetaalde musici op wereldniveau.

Boer in Amsterdam | 09-02-10 | 01:28

@Graaf van Egmont | 09-02-10 | 01:19
Ah, u is armoedzaaier van beroep?

Parsons | 09-02-10 | 01:28

kersenflap | 09-02-10 | 01:20
Die 97% van de belastingbetalers waar jij het over hebt zijn voor het overgrote deel netto-onvangers: die kosten de belastingbetalers alleen maar geld. In het Concertgebouw tref je voornamelijk mensen die ervan genieten dat ze nog een heel klein beetje terug zien van hun belastinggeld, omdat het meeste daarvan naar al die paupers gaat met hun huursubsidie, hun aanrechtsubsidie, hun kinderbijslag en hun kanslozenwijken.

Anders nog? | 09-02-10 | 01:28

@kersenflap 01:20

Sommige dingen behoren in stand te blijven. Je kan overigens ook af en toe naar een uitvoering , die maar 20 euri kost.
Verder heb ik me als Hagenaar al jarenlanf suf betaald aan het instandhouden van de
de plaatselijke FC. .

mark twain | 09-02-10 | 01:27

Shit , zat op de verkeerde draad. Multi-culti is my cup of thea.. hadden jullie niet ff kunnen roepen btw.

*verongelijkt is*

pius | 09-02-10 | 01:26

mark twain | 09-02-10 | 01:23
Ja als je al politieke opvattingen met componisten gaat associeren dan lust ik er nog wel een paar. Zwak hoor.

Graaf van Egmont | 09-02-10 | 01:24

@Graaf van Egmont | 09-02-10 | 01:17
Ach, zie die zwitsalnoob maar als een ontgroening. U heeft geen idee wat ik het eerste jaar heb moeten doorstaan hier :-)
En dan maar zeggen dat ik een boer ben om terug te krabben is wel schattig. Zeker uit de pen van iemand die al jaren geen concert heeft bezocht, maar zich wel een mening aanmatigt over een symfonisch instituut van internationale allure. Dat verklaart meteen uw rapport met het PVV-standpunt. Ik vind u geenszins een cultuurbarbaar, maar wel een ongefundeerde schreeuwerd ten aanzien van het besproken orkest. Dat u zonder subsidie in staat bent cultuur tot u te nemen, op eigen initiatief, is te loven, maar vergeet niet dat subsidie nu eenmaal nodig is voor opleidingsinstituten die de kunst ook voor ons behouden. De helden die in uw platencollectie voorkomen, hebben ook ooit gewoon les gehad.

Boer in Amsterdam | 09-02-10 | 01:24

@Graaf van Egmont 01:19
Is nou ook niet direct een partij die ik associeer met Mozart

mark twain | 09-02-10 | 01:23

Boer in Amsterdam | 09-02-10 | 01:13
en ja, als mensen dan kwaliteit houden, moeten ze er wel voor betalen.

Juist!
Dus waarom zou 97% van de belastingbetalers dan in godsnaam mee gaan betalen aan de liefhebberij van een kleine elite in een tijd dat ouderen in hun luier zitten en zelfs de studiefinanciering eraan moet geloven?

kersenflap | 09-02-10 | 01:20

@janeedantoch 01:12

Ik klim niet op de kast. Wittgenstein heeft - niet in zijn werken - meerdere malen
aangegeven dat religie en wetenschap niets met elkaar te maken hebben en dat derhalve de wetenschap het geloof geen schade kan aanrichten.
Impliciet zou je dat al kunnen opmaken uit het door jouw geciteerde citaat.
De Untersuchungen gaat over taalspelen en de Tractatus over de logica van de taal.
Die twee onderwerpen hebben au fond nauwelijks iets met elkaar te maken.

mark twain | 09-02-10 | 01:20

@Boer in Amsterdam | 09-02-10 | 00:54
Prachtig stukje proza. Hulde +1

Parsons | 09-02-10 | 01:20

mark twain | 09-02-10 | 01:11
Pardon? ik stem al jaren SP en zal dat ongetwijfeld blijven doen. Dat je uit mijn comment aangaande subsidie in Nederland afleidt dat ik voor de PVV zou stemmen is echt een stap te ver.

Graaf van Egmont | 09-02-10 | 01:19

Boer in Amsterdam | 09-02-10 | 01:11
Ik zou graag willen dat je niet steeds refereert aan het zwitsalletje om daarmee al bij voorbaat je gelijk te bepleiten. Je bent een boer uit Amsterdam, maar wel een boer. Ik ben al jaren niet meer naar een concert geweest, maar heb de kasten vol staan met muziek, van klassiek tot hardrock. En ik geniet daarvan. Ik heb de subsidie niet nodig om mij in staat te stellen om kennis te nemen van cultuur. Als ik ergens persé heen wil, dan betaal ik dat uit eigen zak. Heb ik het geld niet liggen dan gaat het over. Voel ik me echt geen cultuurbarbaar door.

Graaf van Egmont | 09-02-10 | 01:17

mark twain | 09-02-10 | 01:11
Je vergelijkt appels met peren. Op een kaartje voor de Toppers zit een niet mis te verstane verontreinigingsheffing! Voor de opbrengst daarvan zouden ze eigenlijk Hans Klok in moeten huren: kan die mooi het publiek weggoochelen.

Anders nog? | 09-02-10 | 01:15

@mark twain | 09-02-10 | 01:11
hear, hear ten tweede male....
en ja, als mensen dan kwaliteit houden, moeten ze er wel voor betalen. Dus wie er 80 euro over heeft voor de Toppers, is een mongool....

Boer in Amsterdam | 09-02-10 | 01:13

mark twain | 09-02-10 | 00:52
Jammer dat je meteen op de kast klimt. Enlighten me. Hoe laat wittgenstein zien dat wetenschap van zo'n totaal andere orde is dan religie.
Want het soort intellectuele zelfbevlekking dat hier achter lijkt te zitten leek Wittgenstein me juist vreemd. From the top of my hat was hij juist een van diegenen die liet zien dat wetenschap geen zuiver rationele onderneming is, en misschien wel beantwoord aan het zelfde kinderlijke verlangen naar een veilige, absolute waarheid. Maar misschien haal ik mijn bronnen door elkaar.

janeedantoch | 09-02-10 | 01:12

@spekpater | 09-02-10 | 00:23
Spijker, kop, raak.

Parsons | 09-02-10 | 01:11

@Graaf van Egmont 01:01

Pardon; een kaartje voor het Concertgebouw is goedkoper dan een kaartje voor de Toppers. Hoezo voor de allerrijksten? De Toppers weg; niks verloren. Dat geldt niet voor het Concertgebouworkest., dat trouwens al gesponserd wordt.
Maar goed; het is duidelijk dat u voor de door de PVV gepropageerde kaalslag bent.
Mag ik U trouwens iets vragen; heeft de PVV ooit iets origineels of creatiefs bedacht?
Ik heb het nu niet over het eeuwige gelamenteer over de moslim.
Geestelijke armoe is het en niks anders.

mark twain | 09-02-10 | 01:11

@Graaf van Egmont | 09-02-10 | 01:08
Ach kindje toch..... schone luier?
"En die minder draagkrachtigen kopen maar een cd-tje of gaan ergens anders heen wat minder kost"
Je zal maar van muziek houden en geen directeur zijn.....

Boer in Amsterdam | 09-02-10 | 01:11

@kersenflap | 09-02-10 | 01:04
U begrijpt er echt geen flikker van, he? Zullen we dan gelijk de Eredivisie afschaffen? Volgens mij kost die politie-inzet ieder weekend meer aan belastingcenten dan het in stand houden van een hoogstaand cultureel instituut.

Boer in Amsterdam | 09-02-10 | 01:09

Boer in Amsterdam | 09-02-10 | 01:06
Je zegt het: gesnoeid. Moet dus afgeschaft worden. En die minder draagkrachtigen kopen maar een cd-tje of gaan ergens anders heen wat minder kost. En kwaliteit mag wat kosten inderdaad. Maar betaal er dan zelf voor.

Graaf van Egmont | 09-02-10 | 01:08

Feiten | 08-02-10 | 21:09
Het is inmiddels drie uur? Man, je kunt geeneens klokkijken. Hou je de eerste jaren nog even verre van politiek. En zeker van wie hier ongewenst zijn, want je bent wel heel gevaarlijk aan het spelen met die boemerang van je!

Anders nog? | 09-02-10 | 01:06

@Graaf van Egmont | 09-02-10 | 01:01
Lees je in over deze materie alvorens te posten, zwitsalnoob!
Alle grote instellingen zijn gesponsord, subsidies zijn allang gesnoeid. Kijk naar de website van het orkest en je ziet meteen de logo's van ING en NUON. En er is een enorme vraag naar dit orkest. Al hun concerten zijn standaard uitverkocht (ook in het buitenland) en het publiek is gemiddeld het jongste ter wereld. Subsidies worden ook aangewend om minder draagkrachtigen toegang te verlenen. En dan nog, stelletje krentenkakkers, kwaliteit mag godverdomme wat kosten.

Boer in Amsterdam | 09-02-10 | 01:06

mark twain | 09-02-10 | 00:55
"Ja en ook het Concertgebouworkest moet eraan geloven."

Ik geef de PVV groot gelijk.
Een orkest waar (ruim genomen) 3% van de Nederlanders profijt van heeft en waar 97% van de bevolking aan mee moet betalen. In deze tijden van recessie en bezuinigingen? In deze tijden van luierdagen voor onze ouderen? Ú moest u diep schamen! Dit soort exquise liefhebberijen kunnen uitstekend gefinancierd worden door de doelgroep zélf. Ik zou zeggen, open een paypall-account en geef ruim!

kersenflap | 09-02-10 | 01:04

@spekpater | 09-02-10 | 00:54
Helemaal eens. De truc zal worden, om het geen explosie van ongeleide haat jegens puur Marokkanen te laten zijn, maar een doelgerichte, gekanaliseerde (maar niet minder compromisloze) en systematische weerstand tegen wat de werkelijke bedreiging is.
Wat Nederland betreft, liggen tolerantie en onverschilligheid knap dicht tegen elkaar aan. We gaan meemaken, dat er bewust getolereerd gaat worden en bewust niet-getolereerd.

HY78. | 09-02-10 | 01:03

@Boer in Amsterdam 00:54: uw epistel verblindt mij met tranen van ontroering afgewisseld door vreugde. Uw haarscherpe analyse van Benzakour's drogredenering omvat in weinig woorden datgene wat ons afhandig dreigt te worden gemaakt.
Monddood zijn we al en nu is onze geschiedenis aan de beurt. Basta!

spekpater | 09-02-10 | 01:03

LOL van Volkskrant naar NRC is wel een stap vooruit in de goede richting.

juriste | 08-02-10 | 21:16
Niet dus. Niet meer.

Von Münchhausen | 09-02-10 | 01:03

mark twain | 09-02-10 | 00:55
hear, hear!

Boer in Amsterdam | 09-02-10 | 01:02

En in welke krant kreeg hij weer alle ruimte?

Von Münchhausen | 09-02-10 | 01:01

Benzakour erkent zijn 'slordigheid'. Haha, oops! Was dit jou flatscreen, slordig van me...

Da was ik nie... | 09-02-10 | 01:01

mark twain | 09-02-10 | 00:55
Als het Concertgebouworkest met een grote naam in de wereld zijn bestaan nog moet ontlenen aan subsidie, dan ben ik de eerste om te melden dat er dan ook wel geen vraag naar zal zijn. Dat alleen de allerrijksten dan naar een uitvoering kunnen soit. Dat moet dan maar. Koop ik wel een cd-tje. Of anders laten ze zich maar sponsoren.

Graaf van Egmont | 09-02-10 | 01:01

@janeedantoch | 09-02-10 | 00:51
Ik was geenszins sarcastisch, U raakte alleen een andere snaar dan bedoeld. Overigens zijn de instituten die u noemde voornamelijk financiëel afhankelijk van sponsors zoals Schiphol, Philips en ING. Verbouwingen zoals nu in het Rijks worden wel met overheidssteun uitgevoerd. De lijst die kersenflap noemde van cultuuruitingen die gesnoeid worden is hilarisch en mogen van mij ook wel verdwijnen. Vergeet echter niet dat muziekscholen, bibliotheken, sportverenigingen, amateur-orkesten alsook compositie-opdrachten, leraren opleidingen e.d. óók onder vuur komen te liggen als het aan de PVV ligt. Lees het programma. Hun definitie van linkse hobbies is nogal..... breed. Zacht gezegd. Maar voor de rest alle respect voor uw post(s).

Boer in Amsterdam | 09-02-10 | 00:58

@kersenflap 0:50

Ja en ook het Concertgebouworkest moet eraan geloven. Het zijn gewoon domme barbaren. Niks meer en niks minder. Kijk nog maar eens goed naar de tronies van Graus, de Mos, Bosma , Madlener en Fritsma. Geboefte is het ; niks meer en niks minder.

mark twain | 09-02-10 | 00:55

@HY78. 00:36 : ik denk dat die weerstand er al lang is doch dat diegenen die in Nederland relatief bezien de zwaarste lasten dragen (en dan bedoel ik financiële lasten) (nog) niet openlijk durven uit te komen voor hun behoefte aan een ruk naar rechts. De druppel holt de steen uit en de tijd is nabij dat diezelfde druppel de emmer doet overlopen. De zwijgende meerderheid zal in de beslotenheid van een stemhokje zijn gevoel doen spreken; daaraan kunnen geen antifa, NBK, Mohammed Benzalour c.s. meer wat veranderen ook al klagen ze iedereen aan en neemt de politieke- , psychologische en fysieke intimidatie van rechtsdenkenden steeds absurdere vormen aan.

spekpater | 09-02-10 | 00:54

geachte heer Benzakour,
Welke immigranten-schrijver heeft het kolossale talent om in de voetsporen van de katholieke homo Reve te treden? Heeft u daar wel eens over nagedacht? Of de verwijfde dandy Couperus, die in "Antiek Toerisme" zo lovend schreef over Egypte? Ik ben het meteen met u eens dat Benali, Bouazza, Amhali en een hele trits voetballers het fantastisch doen, maar waarom nou meteen weer dat Nederlanderschap kapen door ze naast Reve en Couperus te plaatsen? Zet ze dan naast de über-immigrant (en half Joodse) hemelontdekker Harry Mulisch! Hoe zou u het vinden als ik met dit epistel mij in de traditie meende te plaatsen van grote Noordafrikaanse auteurs?
U verblindt mij van woede. Geslaagde Immigranten nog Nederlandser verklaren dan Nederlanders en de mislukkingen tot ónze autochtone fout rekenen. Schande. Schande. Schaam U! Diep! Nederland is met al haar gebreken en groeipijnen een verlichte natie met een hoogstaande open cultuur, waarin eeuwenlang mensen van verschillende pluimage relatief probleemloos naast elkaar hebben geleefd. Het land waar uw moslima's een hoofddoek krijgen van hun baas in de kleuren van hun bedrijf (GVB). Hoe dúrft U ons de schuld te geven van uw eigen achterlijke familie-eer en -schaamtecultuur, van uw macho clangedrag van sexueel gefrustreerde Rifaapjes die als roofdieren in roedels door de stad zwermen. Hoe durft u ons de schuld te geven van het feit dat goed geïntegreerde Marokkanen (en ik ken ze!) door uw eigen soortgenoten als landverraders worden gezien. Schaam U. Schaam U diep!
Nederlanders zijn niet perfect, maar wij dragen niet aan alles schuld.

Boer in Amsterdam | 09-02-10 | 00:54

@janeedantoch 00:40

Lees jij Wittgenstein maar niet. Is niet aan je besteed. Je haalt de Tractatus en de
Untersuchungen door elkaar. Gelezen heb je ze allebei niet.

mark twain | 09-02-10 | 00:52

Boer in Amsterdam | 09-02-10 | 00:42
ben je sarcastisch, of meen je dat.
In ieder geval vind heb ik het meer over de sharia, die volgens Wilders binnen tien jaar ingevoerd is in Nederland, als het neit aan de PVV zou liggen. Volgens Geert Wilders hebben we Geert Wilders nodig om de roep van de minaretten te weerstaan en terstond naar het Mekka te knielen en Allah te prevelen. Dat bedoel ik met weinig vertrouwen in je eigen cultuur. Nederland is een overwegens seculier, materieel, en individualistisch land. Nederlanders zullen geen dag minder naar ikea gaan, bier zuipen, neuken en blote truitjes dragen als er hier en daar een pistache-taart wordt gebouwd.

Achterlijk is de PVV omdat ze geloven dat met wat harde taal die moslims vanzelf wel veranderen in modelburgers. De massa-immigratie in de jaren 60 en 70 was stom, okee, maar nu gaat het erom wat we eraan doen. Alles nog eens een keertje benoemen heeft niet zoveel zin. Die rif-berbers moeten veranderen in saaie huisvaders in een vinex-wijk, met een leasebak en deeltijdpeuter. Op dit moment lukt dat nog niet omdat ze hun school nog niet afmaken. Alleen maar in de bak stoppen als het al mis is gegaan is onvoldoende.

janeedantoch | 09-02-10 | 00:51

Boer in Amsterdam | 09-02-10 | 00:42
De PVV wil absoluut niet tornen aan nationaal erfgoed, zoals de nachtwacht en het rijks en van Gogh museum.

Om u een idee te geven waar de PVV wel op gaat bezuinigen:
-"Marjokes Afrikaanse trommelclub voor moslim moeders op zaterdag"
-"Spiritueel hout bewerken met Trudy"
-"Het nabootsen van de paringsdans van de zimbabwaanse oelala"
-"Kladderadatch vingerverfclub voor vrouwen in de overgang"

kersenflap | 09-02-10 | 00:50

spekpater | 09-02-10 | 00:23
Vervelend dat het zo is afgelopen.
De keiharde realiteit begint gestaag tot alle lagen van de de maatschappij door te dringen. Ik hoorde laatst zelfs Jack Spijkerman zeggen dat hij zijn mening drastisch heeft moeten bijstellen. Liever ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald, zullen we dan maar zeggen.....

kersenflap | 09-02-10 | 00:43

@janeedantoch | 09-02-10 | 00:34
Goed gezegd t.a.v. de PVV. Ze lopen maar te mekkeren over 'onze cultuur', maken reclamefilpmjes met grazige weiden, roeibootjes en koeien, maar dreigen ook alle cultuuruitingen de nek om te draaien, omdat kunst en cultuur in hun ogen nu eenmaal "links" is. Wie heeft er ooit van een fascistische Nachtwacht gehoord! Of een extreem-linkse symfonie van Beethoven? Toegegeven, kunst is vaak genoeg gehoereerd door fascistoïde systemen (Sovjet-realisme, Germaanse versus Entartete Kunst, etc.), maar wat GW voorstaat is een volkomen beknotting van de creatieve geest. Omdat hij echter nog altijd de enige politicus is die de kwalijke invloed van de Marokkanen en andere immigranten onderkent én er consequent naar handelt, is hij zo populair.

Boer in Amsterdam | 09-02-10 | 00:42

mark twain | 09-02-10 | 00:31
Wittgenstein was vijftig jaar geleden dood (gestorven in 1951)
Daarnaast legt hij heel zorgvuldig uit dat alle wetenschap, en alle kennis (en dus ook religie) begrepen moet worden als een taalspel, en dat dat taalspel vooral aan zich zelf refereert en weinig vat kan krijgen op de werkelijkheid. Sterker nog, Wittgenstein zou zeggen dat datgene wat wij werkelijkheid noemen, ook maar een taalspel is. Hij gaf daarmee aan dat we slecht over een heel beperkt aantal zaken in een beperkte context uitspraken kunnen doen.
Vandaar zijn beroemde uitspraak "waar men niet niet over spreken kan, daarover moet men zwijgen"

janeedantoch | 09-02-10 | 00:40

Hij zegt wel duidelijk hoe hij het wil zien worden. Ten koste van u en mij, geholpen door ons geliefde pvda c.s. Maak de borst maar nat.

Quuick & Dirty | 09-02-10 | 00:40

@Hy 78 00:36
Nedrland zou zoveel beter zijn zonder jouw soort. Je hebt werkelijk geen idee,

mark twain | 09-02-10 | 00:38

Hij zegt wel duidelijk hoe hij het wil zien worden. Ten koste van u en mij, geholpen door ons geliefde pvda c.s. Maak de borst maar nat.

Quuick & Dirty | 09-02-10 | 00:38

@spekpater | 09-02-10 | 00:23
Triest verhaal, en bekend.
Er komt een moment, dat zelfs de weerstand tegen dit soort taferelen bovenmodaal wordt. Te hopen is, dat er dan niet te veel goeden zullen lijden onder de kwaden.

HY78. | 09-02-10 | 00:36

Tjeezus van PRuise, wat ben je ook een huilerd
"het geringste kanttekeningetje"
Staat hier niet iedere dag een stukje waar allochtonen en de "mulit-kul" de wind van voren krijgen? Zoekt geenstijl dan geen dominante rol in het media-landschap? Nou dan.
"Omdat de maatschappij die kloodtzakjes het slechtste onderwijs geeft en omdat de maatschappij ze wegstopt in pauperwijken."
Ga je nou ineens zeggen dat het niet aan hun cultuur ligt? Maar gewoon aan de kwade inborst van de rif-berber en de verwrongen geest van de anatolier? Als ik hoor dat we te maken hebben met een achterlijke cultuur die de onze dreigt over te nemen, dan zou ik denken: beschavingsoffensief! Thorbecke en Annie M.G Schmidt erin stampen! Leeuwenhoeck en de VOC. Scholen dus.
.
Overigens wil ik hierbij nogmaals vermelden dat de PVV een achterlijke gedachtengoed omhelst. De PVV heeft geen geloofwaardig beleidspakket op het gebied van integratie, (om maar te zwijgen van andere beleidsterreinen) en heeft zo weinig fiducie in de nederlandse cultuur dat ze eigenlijk geen aanspraal op de titel zouden mogen maken

janeedantoch | 09-02-10 | 00:34

@pius 23:41
Leuk en aardig ; maar religie en wetenschap hebben net zoveel met elkaar te maken als vierkant en blauw. Is al meer dan 50 jaar geleden uitgelegd door Wittgenstein.
Het is toch beter om af en toe iest te lezen . Van GS wordt niemand wijzer.

mark twain | 09-02-10 | 00:31

Mohammed ga fijn bij de Gelderlander werken, kan je de dialoog, ooh wat een kutwoord is dat toch, met die bontkraagjes aangaan die blijkbaar niet beseffen dat hun broertjes in de bak zitten voor niet zomaar een akkefietje.

Mindy | 09-02-10 | 00:27

Feit blijft dat Benzakour vele malen beter schrijft dan onze amateur -klimatoloog.

mark twain | 09-02-10 | 00:27

@Mohammed Benzakour c.s.:
spekpater was tot afgelopen zaterdagavond welwillend ten opzichte van de multicul-samenleving. In zijn ruime hoekwoning in de buitenwijk van een middelgrote stad ergens tussen Amsterdam en Den Haag en met zijn bovenmodaal gehonoreerde betrekking bij een semi-overheidsinstelling, merkte hij eigenlijk niet veel van de marokkaanse reljongeren.
Tot afgelopen zaterdagavond dus.
Spekpater's dochter, een modale middelbare school leerlinge, vierde samen met een Surinaams vriendinnetje hun beider verjaardag. Muziek, licht-alcoholische drank, om 23 uur twee dronken jongetjes; een normaal feestje met een mix van Kaukasische-, Aziatische-, Afrikaanse (inclusief Noord-Afrikaanse) en van gemengde origine jonge mensen die allen een volgend stapje maakten op weg naar volwassenheid.
Om 01 uur was er opeens paniek en spekpater werd geconfronteerd met 4 jonge mannen van (naar analyse van de andere aanwezige jongeren die veel streetwiser zijn dan spekpater) marokkaanse afkomst. Deze jonge mannen meenden recht te hebben op toegang tot de meisjes, de drank en het vertier van het nu verstoorde feestje en maakten hun mening op agressieve wijze duidelijk.
Spekpaters dochter (streetwiser dan haar vader) probeerde de jonge mannen op doortastende wijze het pand te doen verlaten doch dat werkte averechts.
Ik zal de gebezigde woorden niet herhalen want die kent u als kenner van de marokkaanse subcultuur ongetwijfeld al. Ook zal u begrijpen waarom de toegang ontzegde jonge mannen in hun frustratie de vrouw van spekpater (spekmater zeg maar) uitmaakte voor alles wat lelijk is (terwijl ze dat helemaal niet is).
Om een lang verhaal kort te maken: het feestje eindigde in een rel, de gewaarschuwde politie deed er bijna een half uur over om haar geweldsmonopolie maar niet te behoeven effectureren en een gehele straat van bovenmodaal verdienende, veel belasting betalende en traditioneel links-liberaal stemmende brave burgers, werd geconfronteerd met datgene wat in veel Nederlandse wijken al gemeengoed is geworden: straattereur door marokkaanse jonge mannen die op geen enkele wijze meer wensen aan te sluiten bij wat wij als normale omgangs en respectnormen beschouwen.

Beste Mohammed Benzakour c.s., uw politieke standpunten zijn van nul en generlei waarde meer in een samenleving die nu al tot in eigen straat en woning in de bovenmodale buitenwijk wordt geterroriseerd door volledig gedragsgestoorde jonge mannen van marokkaanse afkomst.

U probeert een achterhoede gevecht te voeren zonder door te hebben dat de balans al is doorgeslagen naar een stille doch breed gedragen behoefte van het overgrote merendeel van de Nederlandse bevolking naar law and order.

Ik zou graag ondertekenen met mijn eigen naam doch. mede gelet op het AIVD rapport van vandaag, het is al zover gekomen dat ik eieren voor mijn geld kies: antifa of marokkaanse jongeren voor mijn deur wil ik niet.
Zover is het dus als beste Mohammed Benzakour c.s.: ik ben al monddood gemaakt en daarvoor zullen u en de uwen de komende jaren de politieke consequenties van ondervinden.

spekpater | 09-02-10 | 00:23

pks | 08-02-10 | 23:14
Mooi verhaal.
Helemaal waar.
Islam is christendom v2.0
Het ontrafelen, ontmantelen en ontmaskeren van zo'n massale dwangneurose duurt minimaal zo'n slordige 1500 jaar.
Het karwei betreffende het christendom is nog niet eens geklaard (getuige dit CDA kabinet) of we worden al weer overspoeld door de volgende woestijn gekte.
Dit gaat het ECHT niet worden!
NIET!

wakkere_nederlander | 09-02-10 | 00:22

Sliptong | 08-02-10 | 22:54
"Ga je je dan bekend maken op Youtube terwijl je inlogd op GS? Pssst, de AIVD kijkt mee gevaarlijk sujet!"

De vrijdenker heeft een grotere vijand aan "de gevestigde orde" dan aan de islam voor het moment inderdaad. Maar let op: Als bij een volgende verkiezing deze gevestigde orde komt te vervallen dan gaan we een volgende fase in. Dan is er geen politiek correcte interventie meer en wordt het one-on-one.
80% verdeelde, ontgoochelde en ruggengraatloze inheemse Nederlanders tegen 20% verbroederde, supergemotiveerde en standvastige moslims. Oftewel een 50/50 strijd die we alsnog kunnen verliezen! (zeker op internationaal niveau)

wakkere_nederlander | 09-02-10 | 00:16

Ja brutaliteit en overschreeuwen van de eigen vermogens ( "beter dan Reve"... omg ze provoceren er allemaal lustig op los) deelt hij met zijn dna-genootjes.

Jokkebrok | 09-02-10 | 00:14

Die Mohammed Benzakour begint al net zo'n moeilijkprater te worden als de lachwekkende zitadvocaat Mohammed Ali enzovoorts Enait. Het is de ingewikkelde variant van het bontkraagje dat op heterdaad wordt betrapt op het stelen van een fiets, maar dan toch stug volhoudt dat hij het niet was.
Het zou verfrissend en hoopgevend zijn als die Marokkaanse gemeenschap eens hun verantwoordelijkheid ging nemen voor de door hun geliefde leden veroorzaakte problemen. (Naar ons mogen ze van de profeet immers niet eens luisteren, want wij zijn ongelovige honden.)

Dr. Snoepjes | 09-02-10 | 00:06

LOL - lollig dat vp ineens 'n artikel in de volkskrant kan vinden dat als bevestiging van de gs mening kan dienen; gevalletje van opportunisme ?
volgens gs is de vk toch zo onbetrouwbaar als 't weer ?
of is dat alleen 't geval als 't beter uitkomt...
gelukkig verraad de telegraaf mentaliteit zich nooit... <grijns>

CrazyMax | 08-02-10 | 23:55

en weer hele kuddes Llinkschmenschen die acuut in de schuld-reflex schieten en mogelijkheden zoeken om nóg veel meer 0031 prijs te geven om den bozen muzelman gunstig te stemmen.

Rest In Privacy | 08-02-10 | 23:46

Is Mohammed Benzakour de laatste 10 jaar in het buitenland geweest?
Kei van de Aanstoot | 08-02-10 | 23:41

Hij is al zijn hele leven in het buitenland!

kersenflap | 08-02-10 | 23:44

Is Mohammed Benzakour de laatste 10 jaar in het buitenland geweest?

Kei van de Aanstoot | 08-02-10 | 23:41

Benzakour, als je hier alleen maar bent om te stelen en te zeiken, dan ligt Marokko anderhalve dag rijden naar het Zuiden. Neem je familie gezellig mee en tot nooit meer ziens.

Sanglier | 08-02-10 | 23:33

@zhegoggles | 08-02-10 | 23:10
Eigenlijk vind ik dat niet eens belangrijk, zolang het maar informatief blijft, wat Pruisen er van vind zal me een worst zijn. Wanneer er een goede discussie uit voort kan vloeien is het goed, zeikers heb je altijd ;)

Meri59 | 08-02-10 | 23:17

Religie in het algemeen is op zijn retour sinds Galileo. Het Christendom heeft aan invloed in de westerse maatschappij ingeboet omdat het zich geconfronteerd zag met steeds meer onomstotelijk bewijs dat de wereld en het heelal er anders uitzien dan dat de kerk altijd beweerde. Dit laat een vacuum in de maatschappij wat natuurlijk opgevuld dient te worden met de waarden van de moderne, westerse en seculiere maatschappij. Wat je ziet is dat religie die nog niet op een dergelijke manier door de wetenschap op de knieen is gedwongen dit vacuum in de maatschappij tracht op te vullen. Wat natuurlijk een losing battle is. Er is steeds minder ruimte om normen en waarden uit de bronstijd in de moderne maatschappij een plek te geven. En dit is nu juist dat soort pogingen die men tegenwoordig veel ziet. Dit zijn niet meer dan zinloze pogingen om ongefundeerde fabels en mythen en de daarbij behorende normen en waarden een plek te geven in die moderne maatschappij. Voor de echte gelovigen is het steeds meer en meer een kwestie van buigen of breken. Buigen voor de moderne maatschappij en wetenschap of je tanden er op kapot bijten. Dit buigen gebeurt elke dag en over de gehele wereld. Normale mensen die een leven willen opbouwen in deze westerse maatschappij, en daarbij niet hun cultuur opgeven maar wel degelijk hun geloof in een alziende entiteit die zich druk maakt op welke dag je niet werkt of wat je wel of niet draagt. Het zijn de gene die breken die zoveel herrie maken en ellende veroorzaken. Het zijn eerder de laatste stuiptrekkingen van religie dan hernieuwde opwelling die men de laatste jaren ziet. En in deze strijd zullen degene die het hardst vasthouden aan hun bronstijd mythe het hardste vallen.

pks | 08-02-10 | 23:14

kersenflap | 08-02-10 | 23:07
+1.

Aansteker21 | 08-02-10 | 23:13

kersenflap | 08-02-10 | 23:07
Leuke vergelijking, zo had ik 'em nog nooit bezien.

liggend_streepje | 08-02-10 | 23:11

Ligt het aan mij of missen van Pruisen's artikelen steevast enige vorm van diepgang? Zij zijn groot en ik ben klein en dat is nieeet eerlijk.

zhegoggles | 08-02-10 | 23:10

Wat mij keer op keer opvalt, is de hondsbrutale houding van dit soort volk!
Hun ouders hebben van ons een paar decennia een kans uit duizenden gekregen, een kans, waar miljarden mensen op deze wereld alleen maar van kunnen dromen: staatsburger worden van Nederland met al haar rijkdommen en voorrechten. Door de eeuwen heen opgebouwd door generaties hard werkende Nederlanders.

Nu, een 30/40 jaar later, denken de nakomelingen van deze gelukszoekers van alles te kunnen opeisen. Tot het invoeren van de eigen oorspronkelijke inheemse cultuur aan toe! Alsof je na het winnen van een prijs bij de staatsloterij ineens op hoge poten bij de directeur komt eisen dat je inspraak krijgt in de koers van de organisatie.

Deze Mohammedaan hanteert het principe van de omgekeerde wereld. Nederland moet harder, veel harder, worden t.o.v dit geïmporteerde tuig. Werken, ploeteren en bikkelen moeten ze: weg met de uitkeringen en subsidies!
Wie zich niet wil bewijzen, kan linea recta terug naar het land van herkomst.


kersenflap | 08-02-10 | 23:07

p.s. ik onderken de fout in mijn redenering die je probeert aan te tonen, want dat recht tot voorkoming van aantasting van mijn lijf en goed (zo zal ik het maar even noemen) is slechts voorbehouden aan justitie. Bij een situatie zoals ik deze aanhaalde zou daadwerkelijke sprake van noodweer (exces) zijn. En dan nog vind ik de (let wel) mogelijkheden die je als persoon meekrijgt zeer beperkt. Kan me voorstellen dat dit als burger nog minder is los van het feit dat zeg zo'n 20% in de biologische vecht-respons overschakelt.

Je doet er dus simpelweg geen kut aan. Ook niet met de best mogelijke wetsregels en een heel arsenaal aan wapentuig tot je beschikking. Wat met de dingen die deze mensen zeggen pis je een heleboel moslims af. En de factor die bereid is over te gaan tot moorden mochten de omstandigheden er toe zijn, die is onbekend.

Bottomline. Moorden voor je religie/overtuiging/levensbeschouwelijke stroming is dom maar veel mensen zijn nu eenmaal achterlijk.

liggend_streepje | 08-02-10 | 23:06

Sliptong | 08-02-10 | 22:55
Op HBO krijg je geen rechten maar hooguit wat oppervlakkige juridische kennis. Art 41 lid 1/lid 2 Wetboek van Strafrecht. Heeft weinig met praktijk of theorie te maken.

Aansteker21 | 08-02-10 | 23:06

@liggend_streepje
Pat Condell, ja nu je het zegt, hoe blijft die dan in leven?

slakkenzout | 08-02-10 | 23:04

Sliptong | 08-02-10 | 22:52

Klopt wat je zegt. Maar... al die jaren heeft het volk op de verkeerde partijen gestemd.
Willens en wetens. Ze waren toch niet achterlijk. Ze wisten wat de consequentie was: open grenzen, grote instroom. En ja hoor, weer CDA stemmen, weer VVD stemmen, of erger nog, PvdA, GroenLinks. Nou ja, dan roep je de ellende gewoon over je heen.

Oome Gijs | 08-02-10 | 23:00

Aansteker21 | 08-02-10 | 22:52
Nee ik ondervang de praktische kant van die wetsteksten. Ik ben militair.

liggend_streepje | 08-02-10 | 22:59

Aansteker21 | 08-02-10 | 22:52
Oh god, een HBO jurist. Nou ga je gang knul, corrigeer het even en klop jezelf op de schouders. Zucht.

Sliptong | 08-02-10 | 22:55

wakkere_nederlander | 08-02-10 | 22:38
Ga je je dan bekend maken op Youtube terwijl je inlogd op GS? Pssst, de AIVD kijkt mee gevaarlijk sujet!

Sliptong | 08-02-10 | 22:54

Meri59 | 08-02-10 | 22:48
En een dikke kudo voor U.

Sliptong | 08-02-10 | 22:53

Oome Gijs | 08-02-10 | 22:42
Wij, Ome Gijs? U bedoelt de links elitaire droom socialisten die droomden en nog steeds dromen van een heerlijk multiculti land? Ik heb die droom nooit gehad. Mijn familie ook niet en vele andere families ook niet. Die achterlijk hippies met hun over actieve links progressieve hersenkwab. Die mensen, Ome Gijs, niet Wij. Iedere wakkere Nederlander heeft dit kunnen zien aankomen maar een klein elitair clubje heeft dat, met als stok o.a. de holocaust, in stand gehouden. Die hippies van toen zijn de rechters, politici, beleidsmakers van nu met alle gevolgen van dien. Diep verborgen in hun witte wijken met hypotheken van > 1 mio en ivoren torens op elke hoek van de straat zonder uitzicht op de echte wereld, oordelen Zij, de verhevene, over het plebs. Hare Majesteit heeft er ook een handje van.

Sliptong | 08-02-10 | 22:52

liggend_streepje | 08-02-10 | 22:44
Aan je tekst te merken beschik je blijkbaar niet over een juridische achtergrond.

Aansteker21 | 08-02-10 | 22:52

Beetje in het kleuter en jank niveau van ''maar hullie zijn begonnen '' zoals gewoonlijk met die morco's.

me,myself and IK | 08-02-10 | 22:49

@ach, jij.. | 08-02-10 | 22:33
Dat verschil is ook door de onderklasse bevochten na lange periodes van ontberingen, armoede en geplunderd te zijn. Zelfs in kleine dorpjes kwamen de katholieken en alle links gespuis die de bevolking er onder wilde houden niet onderuit op den lange duur. Verketterd werden zij bij de potkachel belachelijk gemaakt in lokale liederen. Zij, de oude onderklasse, hebben ervoor gezorgd dat wij nu vrijheid van meningsuiting hebben. Daar zijn ze voor vermoord, uitgehongerd en geplunderd, maar uiteindelijk nooit door de knieën gegaan voor hoogmoed, verlakkerij en religie.

Meri59 | 08-02-10 | 22:48

Dat stuk van Van Pruisen, tussen de twee citaten, dat zie ik eerlijk gezegd niet terug in het stuk van Mo.

Jikovitch | 08-02-10 | 22:47

Mo ouwe plagiaat Marokkaan. Irritant ondertoontje en vol met populistische onderbuiktaal. En die poepboetsier van een Damen was er uiteraard weer als de halal kippen bij om een poot onder het stuk te zetten. Wanneer dringt het eens tot deze kortzichtige, boeroepende, op hun teentjes getrapte huilie huilie mensen door dat het om de (capuchon)kleaudzakjes gaat? Alsof ik, of wie hier dan ook (making an educated guess), per definitie een hekel aan moslims of ander geteisem heeft :) En met geteisem bedoel ik die terrorist van een Damen en de andere helft van het lijstje. Nou goed dan, ik mag ze niet. PVV op naar de 40 zetels!

Sliptong | 08-02-10 | 22:47

Oome Gijs | 08-02-10 | 22:42
Nou nou. Laat ik het zo stellen. Kennelijk hadden we vertrouwen in de zalvende woorden van onze politici, dat terwijl we sinds "gaat u maar rustig slapen" toch beter hadden kunnen weten.

liggend_streepje | 08-02-10 | 22:45

slakkenzout | 08-02-10 | 22:35
Het maakt ook niet uit. In dit land mag je in zo'n geval jezelf niet met dodelijk geweld verdedigen tot het moment (ongeveer) er iemand rechtstreeks een pistool op je richt. Een wapen in de lucht wijzen valt daar voor de goede orde dus niet onder.. Zo zit de regelgeving in elkaar.

Preventief actie ondernemen is al helemaal taboe. Dus ben je overgeleverd aan de grillen van een onkundig justitieel apparaat dat los van onwil en prioriteiten, ook nog eens met handen en voeten gebonden is aan regelgeving. Maar goed ook trouwens alleen soms begrijp dan je wel waarom mensen het heft in eigen handen nemen en niet de zaak af gaan zitten wachten. Dat is, als je het geluk hebt dat je de dreiging aan kunt zien komen. Iedereen kent Pat Condell maar denk je dat hij zijn duizenden potentiële moordenaars ooit kan ondervangen? Of dat een justitie dat kan?

Dream the dream of free speech.

liggend_streepje | 08-02-10 | 22:44

wakkere_nederlander | 08-02-10 | 22:32

ja, wakkere nederlander, zo ver zijn wij reeds heen. Een triest gegeven, maar ja, Benzakour heeft wel gelijk als hij zegt dat dat allemaal onze eigen schuld is: misdaad, onveiligheid, tweespalt. Onze schuld is dat we niet veel eerder dit multikul experiment hebben stopgezet. We hebben ervoor gekozen de verloedering te negeren en onze comfotabele leventjes voort te zetten, in de veronderstelling dat het onze tijd wel zou duren. Wat de burgerklasse/middenklasse valt te verwijten is dat zij al die jaren heeft gedacht dat het wel zo'n vaart niet zou lopen en dat het hebben van geld en bezit haar wel zou beschermen tegen een verloederende maatschappij. Te laat ontwaakt de burger uit deze droom.

Oome Gijs | 08-02-10 | 22:42

liggend_streepje | 08-02-10 | 22:34
Bivakmuts?
Met een bivakmuts komen vreedzame woorden niet over.
In principe is GS mijn bivakmuts.
Ik hou het lekker hierbij tot na de verkiezingen :-)

wakkere_nederlander | 08-02-10 | 22:38

Ik post ook niets met naam, niemand beschermt mij tegen aanvallen van de culties. Daarom waren Theo en Pim ook helden.

slakkenzout | 08-02-10 | 22:35

@vander F

Nee het gaat tot hier en niet verder!

god is de geest | 08-02-10 | 22:34

wakkere_nederlander | 08-02-10 | 22:32

Dat je dit met droge ogen uit je toetsenbord krijgt is al een prestatie op zich.

Redoutable | 08-02-10 | 22:34

wakkere_nederlander | 08-02-10 | 22:32
Ik zou hem posten op YouTube. Maar dan wel zo als een Jihadi: met bivakmuts op.

liggend_streepje | 08-02-10 | 22:34

necrosis | 08-02-10 | 22:28
De maatschappij is altijd wij/zij geweest.
Vroeger was het alleen meer dorp-a/dorp-b,
katholiek/protestant, onderklasse/bovenklasse, etc..
Misschien is het grootte verschil dat iedereen toen beter zijn plek wist

ach, jij.. | 08-02-10 | 22:33

Je Verzint Het Niet | 08-02-10 | 21:41
"Helaas is Pim er niet meer, maar wanneer staat de Nederlandsche Pat Condell eens op met een goede Nederlandstalige YouTube video, die iedere 'Oude Nederlander' begrijpt"

Beste Je Vezint Het Niet,

Pat Condell is een geweldige en dappere vrijheidsstrijder.
Zijn retoriek is scherper dan die van Geert Wilders en zo ook de overdachtheid van zijn woordkeuze. Deze man spreekt onbeschroomd en vrijuit de absolute waarheid met heel zijn hart.

Maar wat hij doet is leeeeevensgevaarlijk!
Bij hem vallen Rushdie, Hirshi Ali of Wilders in het niet.
The man's middle name is "fatwa" that's for sure...

Echter: ik heb de afgelopen jaren even zoveel prachtteksten gelezen in de beschermde omgeving van GeenStijl,
met net zoveel hartstocht, humor, waarheid, ongeloof en wijsheid.
We hebben dus Pat Condell's genoeg.
Maar wie gaat met naam en toenaam filmpjes met deze boodschap op Youtube plaatsen? Dan teken je toch je eigen doodsvonnis!?
(Geïnspireerd door Condell heb ik serieus al eens een test filmpje gemaakt maar no fucking way ga ik deze posten)

wakkere_nederlander | 08-02-10 | 22:32

Ik geloof al heel lang niet meer in de multicul bullshit, hoe meer je mensen van "andere komaf" probeert te betrekken bij de maatschappij, hoe meer ze zich ervanaf keren.
Zwemmen speciaal voor moslima's wekt alleen maar meer eisen op in het kader van etnische achtergrond.
Ik zou de huidige maatschappij willen typeren als wij en zij.
Al moet ik zeggen dat ik met uitstekende mensen (alleen mannen) werk waarvan 35% van Turkse/ Marokkaanse afkomst, nooit gezeik, zelden ziek en goed in hun vak.
Wellicht dat de "mannensfeer" hiet debet aan is maar mij hoor je niet klagen.

necrosis | 08-02-10 | 22:28

Ik had al zo'n vermoeden dat je enig obstinaat gedrag in deze wel kon waarderen...

liggend_streepje | 08-02-10 | 22:28

het is een prestatie van formaat als al binnen twee generaties de contouren zichtbaar zijn van een heuse allochtone middenklasse; ondernemers, nieuwslezers, advocaten, ambtenaren, journalisten, voetballers, promovendi én schrijvers

Nee hoor, helemaal niet. Kijk maar eens naar Vietnamezen, Koreanen en Chinezen.
Die stampen binnen 1 generatie al een complete middenklasse en bovenklasse uit de grond door kei- en keihard te werken. Die lopen ook niet te zeiken over wij zijn zielig en hullie zijn gemeen.

Van de onderstaande opmerking krijg ik dan wel weer klamme plekken in de bilnaad:

Tien procent van de stedelingen is van niet-westerse afkomst. In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag ligt het percentage zelfs drie keer zo hoog en vormt de jeugd her en der al een forse meerderheid. De allochtone stem is voor de grote partijen van strategisch belang in de slag om de macht in de steden.

FrankVeer | 08-02-10 | 22:28

@god is een beest | 08-02-10 | 22:17 ,
gaat het verder?

vander F | 08-02-10 | 22:27

Zo er is tenminste weer wat leven in de brouwerij!

Redoutable | 08-02-10 | 22:26

Redoutable | 08-02-10 | 22:13
Jankbal. Er is inmiddels gewoon een heersende consensus over de islam en dan krijg je dat. Moet je voorstellen dat je 1600 jaar lang die voorgekauwde reli onzin moet aanhoren.

liggend_streepje | 08-02-10 | 22:24

god is de geest
Vloeken in de kerk is in andere geloven kontneuken met een spekvarken.

slakkenzout | 08-02-10 | 22:22

@Redoutable | 08-02-10 | 22:13 ,
flauwekul lees ik ook niet,
ik pik de wat interessantere reaguursels er uit om op te reageren.

vander F | 08-02-10 | 22:20

-weggejorist-

god is de geest | 08-02-10 | 22:17

Redoutable | 08-02-10 | 22:13
Het lijkt de Volkskrant wel met die ellenlagen commentaren.

Elisabeth2 | 08-02-10 | 22:16

"Het is een prestatie van formaat als al binnen twee generaties de contouren zichtbaar zijn van een heuse allochtone middenklasse; ondernemers, nieuwslezers, advocaten, ambtenaren, journalisten, voetballers, promovendi én schrijvers die soms sterker dan hun Nederlandse vakgenoten als erfgenamen optreden van Reve en Couperus.". Ja, allochtonen worden wat afgeknuffeld. Want dat is die prestatie van formaat. Het knuffelen. Dat de allochtone jongere op de universiteit over het algemeen zijn bul cadeau krijgt omdat de uni een quotum te halen heeft (kijk eens hoeveel allochtonen wij opleiden en afleveren! Goed he?) is deze meneer kennelijk niet bekend. Werkgevers gaan zich dat echter langzamerhand realiseren en zo zal de enkeling die daadwerkelijk een goed stel hersens heeft het moeilijk krijgen werkgevers te overtuigen van z'n kunnen.

Hommel | 08-02-10 | 22:16

Redoutable | 08-02-10 | 22:13

Jôh, zeg zelf dan iets slims zèg, zeikert!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 08-02-10 | 22:15

god is de geest | 08-02-10 | 21:59
U ziet het verkeerd:
a) Zij kwamen om voor ons te werken
b) Zij brachten ook nog eens moreel superieur systeem met zich mee, dat kan dienen als vervanger voor onze zielloze maatschappij (in navolging van de ideeën van de moslimbroederschap)
c) Als je enkele van onze Nederlandse politici beluisterde, dan kwam tijdens een vraaggesprek over wat nu de zegeningen zijn van de multiculturele (lees islamitische) samenleving zijn naar voren: eetgelegenheden. De simpele linkse zielen toch.

Wij zouden ze, in de beleving van Mohammed B. dus inderdaad moeten bedanken voor het gedane werk ondanks dat ze er ruim voor betaald kregen. Dat ze wilden blijven om onze ogen te openen voor de moreel failliete manier van leven en vooral de kebab (dat laatste ben ik het dan wel weer mee eens :)

liggend_streepje | 08-02-10 | 22:14

@Redoutable
Amen!

slakkenzout | 08-02-10 | 22:13

Wat is het hier weer een ongelofelijke kleffe boel van elkaar napratende papagaaien.

Redoutable | 08-02-10 | 22:13

is nog een plaatsgenoot van me ook,deden m vroeger ook pesten in Meerdervoort,
is gewoon een sukkeltje die denk dat hij wat te vertellen heeft.
ik had m 2 jaar terug al flink te grazen toen hij nog bij groote lindt voetbalde .........

willem& | 08-02-10 | 22:11

maroc was ooit een lekker zoet, sappig, makkelijk te pellen sinaasappeltje

borox | 08-02-10 | 22:11

@ fijnstoffer 21:53

Eerlijk is eerlijk jij ook een.. Amen!

god is de geest | 08-02-10 | 22:10

Voor als u het nog niet wist, de mensen die de gotspe van Benzakoe onderschrijven. De mensen die samen de multiculti onzin overeind houden en onze samenleving ondergraven. Dat u de volgende keer gewaarschuwd bent als u toevallig deze namen tegenkomt:
Miriyam Aouragh, research fellow Oxford University, Ilhan Akel, directeur Nederlands Centrum Buitenlanders, Salima Belhaj, fractievoorzitter/lijsttrekker D66 Rotterdam, Marion Bloem, schrijfster, Brahim Bourzik, Landelijke Beraad Marokkanen, René Danen, voorzitter Nederland Bekent Kleur, Layla Hacena, voorzitter Participatie Team Rotterdam, Peyman Jafari, politicoloog Universiteit van Amsterdam, Chris Keulemans, schrijver, Halim el Madkouri, programmamanager Forum, Mohammed Rabbae, oud-Kamerlid GroenLinks, Wasif Shadid, emeritus hoogleraar interculturele communicatie, Ivan Wolffers, schrijver, arts en hoogleraar VU, Nuweira Youskine, islamologe en journaliste.

slakkenzout | 08-02-10 | 22:10

Het is de schuld van hunnie!.... Wat is het toch weer moeilijk om zelf verantwoordelijk te zijn voor je eigen leven en eigen geluk. Blijkbaar moet vadertje staat nog altijd de zorg dragen voor bepaalde grote groepen immigranten. Kan mij geenszins herinneren dat er vaak kritiek is gekomen op bijv Chinese immigranten. Het zijn altijd weer dezelfde groepen (voornamelijk Marokkanen, Antillianen) die "gediscrimineerd" worden terwijl juist zo'n grote groep het "goed doet". Mohammed Benzakour doet er beter aan om zijn familie aan te spreken op wangedrag dan de Nederlandse goedwillende bevolking weer de schuld in de schoenen te schuiven. Marokkanen zijn over het algemeen tuig, kan er helaas niks mooiers van maken. En die hele kansloze generatie gaat zich weer voortplanten in grote getallen de komende jaren. Ik voorspel een explosie van geweld, inbraken en overige criminaliteit in de komende tientallen jaren. Helaas kunnen we dan geen etniciteit registeren om zo een helder beeld te krijgen waar de problematiek ligt. Daar zal Mohammed Benzakour van binnen vast blij mee zijn, want is toch discriminatie!

Aansteker21 | 08-02-10 | 22:09

Marx vond dat trouwens ook al niks hoor, die religie. Iemand moet dat maar eens gaan vertellen op de eerstvolgende PvdAllochtonen bijeenkomst.

Heads or Tails | 08-02-10 | 22:09

Middenklasse, telegrafisering, het mocht wat... Als wij vanaf het begin af aan een verstandig immigratiebeleid hadden gevoerd en de immigranten gewoon als Nederlanders behandeld zouden hebben, met dezelfde rechten -en- plichten, dan was de hele multikul een non-issue geweest en was het gros van de allochtonen wel goed terecht gekomen. In de middenklasse of gewoon in een fatsoenlijke baan. Het is juist de linkse volkskrantisering die het debat op slot heeft gegooid, en decennia heeft voorkomen dat de problemen aangepakt of zelfs maar benoemd werden. Dat is slecht voor Nederland geweest, maar nog slechter voor de immigranten zelf.

Muxje | 08-02-10 | 22:08

Ueberlol@ "Hoe vallen sociaal zwakkeren te verheffen als telkens hun religieuze identiteit wordt gekrenkt?"

Het is de plicht van elke burgerT om de religieuze identiteit van iedereen dag in dag uit te kwetsen. Kwestie van mensen serieus nemen en niet bedonderen met Moeder de Islamitische Gans.

Nee, dat heb ik niet overgeschreven van een ander - dat je je nog in het publieke debat durft te vertonen! Je moet daarvoor goddomme wel een behoorlijke religieuze identiteit hebben, dunkt mij.

Rot toch op man, met je slachtofferige gezeik - NL is dat gejank van types als jij meer dan zadt.

Heads or Tails | 08-02-10 | 22:07

@ slakkenzout 22:02

Amen!

god is de geest | 08-02-10 | 22:07

Mensen met tien tenen en bruine ogen die participeren in de Nederlandse samenleving zijn een aanwinst. Multikul kan heus leuk zijn. Wel jammer dan van al die luitjes die respect eisen maar volkomen respectloos onaangepast gedrag vertonen zoals sommige bontkraagjes of ringbaardjes of gedoekte koppies doen.

Zij zijn de werkelijke dienaren van Geert wilders.

Mohammed Benzakour heeft dat niet door of is hij zelf misschien zelf een etter?


Jan-Joris-Jaap-Joop | 08-02-10 | 22:06

De elitaire linkse orde is van oudsher gevestigd in beroepen zoals bv. landelijke politiek, gemeentebestuur, onderwijs, directeuren van subsidieslurpende welzijnsorganisaties zoals woningbouwverenigingen (veel huur voor een kot), ontwikkelingshulp, Riagg en ga zo maar door. Helaas zijn wij dus met zijn allen behoorlijk afhankelijk van deze kliek. Zij zijn de onterechte grootverdieners in onze maatschappij. Hebben de uitstraling van: " kijk mij sociale jopie zijn en over mijn SUV zeg ik niets". Zij willen ons dom houden en vullen de zakken. Voor een gedeelte lukt dat en dat is dan de meute die stemt op PVDA, Groen Links en SP. Die simpele eerlijke arbeiders wordt verteld dat de partij voor hun rechten op komt. Niets is minder waar, neem het FNV (hanenrood) die hun verweer tegen het uitstellen van de AOW voortijdig staakte. De andere meute die ook niets te vertellen heeft is slimmer en heeft het spelletje door. Zij stemmen in ieder geval geen links. En dat is de meute die het niet meer pikt.
Dat dreigt een tsunami tot gevolg te hebben in de politieke verhoudingen. Zeker weten dat alle linkse machthebbers alles in het werkstellen om de waarheid onder het tapijt te houden en het pluche koesteren. Neem bv. het politieke onderzoek naar de PVV. Benzakoe komt uit de koker die knuffelend Nederland gefabriceerd heeft. Die links geprogrammeerd zijn omdat alles kon en mocht,

slakkenzout | 08-02-10 | 22:02

Fijnstoffer | 08-02-10 | 21:53 Hulde.

Willianus Wortelus | 08-02-10 | 22:01

Als je de personen ziet die het ondertekend hebben weet je gewoon dat het stukje van onze moslim gewoon goed verkeerd is!
Je wordt er echt gewoon goed misselijk van als je zoiets leest. Wat een wereld vreemd beeld heeft die man van de werkelijkheid. Positief is wel dat ze nu zelf die Pvda kapot gaan maken. Dat kunnen we alleen maar toejuichen. Alleen jammer dat ze dan weer allemaal naar de andere verkeerde partij gaan(D'66).
Het wordt trouwens eens een keertje tijd dat de Marrokaanse gemeenschap de Nederlanders bedankt voor hun gastvrijheid : "Bedankt Nederlanders ... bedankt voor alles"!

god is de geest | 08-02-10 | 21:59

Grappig dat Mo-tje over verongelijktheid begint. Hij is juist de beroepsmatige ingezonden-stukken-stuurder (die meestal niet geplaatst worden) met een teveel aan zelfmedelijden.

Dreverhaven | 08-02-10 | 21:59

Fijnstoffer | 08-02-10 | 21:53
Nicely spoken!

liggend_streepje | 08-02-10 | 21:58

Fantastisch. Ik barst in snikken uit over zoveel... nou ja.
*
Gij moogt allen 1 keer raden.
*
De middenstander die met vrouw en dochter gisteravond terugkeerde in zijn woning op de Asd Middenweg en na binnenkomst werd verwelkomd door "mannen met pistolen en met dassen omwikkelde gezichten"...
*
Nou?
*
Hondsbrutale "lichtgetintes" uit de Diamatntbuurt natuurlijk! Per GS is wedden niet mogelijk maar ik wed dat als "de heren" gegrepen mochten worden het er ongeveer zo uit zal zien.
*
Veur de uitslag van deze weddenschap leze men Het Parool.

Prlwytzkofsky | 08-02-10 | 21:57

@rouane | 08-02-10 | 21:50 ,
alsof dit 'nieuw' is,
nope, het zit 'm in de buurten met overwegend burgers uit de Maghreb,
dat ze nu met Kalachnikov's schieten haalt misschien nog het nieuws,
dat het er al jaren broeit is geen nieuws meer.
Al lang niet meer..

vander F | 08-02-10 | 21:57

rouane | 08-02-10 | 21:50
Hmm. Normaliter zou ik redelijk sceptisch staan tegenover het idee dat skinheads óf moslims dit soort operaties in de planning, uitvoering en logistiek tot op de puntjes beheersen. Mijn geld zou staan op een Belgische black-ops / inlichtingen cell. Maar goed Sun Tzu zei geloof ik ook "onderschat je vijand niet".

liggend_streepje | 08-02-10 | 21:56

Die verbindingsofficier van de AEL moet niet zeiken. Die PvdA is de hand die zijn soort voedt. Vandaag nog is stroman Van der Laan als een onderdanig dhimmi-mannetje naar zijn vaderland Marokko afgereisd om de heersers van Rabat te vragen of alles naar wens is.
.
“Aldus werd een complete generatie migranten eerst binnengehaald, daarna als onbruikbaar materiaal weggestopt in zwarte wijken” beweert de Draaideur-journalist. En al die Spanjaarden en Italianen dan? Die gingen huiswaarts na gedane arbeid, en gingen niet de huilie-huilie zielepoot uithangen, hun hand ophoudend. Omdat zij een thuisland hadden dat ze niet opportunistisch misbruikte als vooruitgeschoven islamiseringspost.
Ja, Mo, speel maar weer de bekende kaarten, maar ze zullen niet meer werken. Verfromfraaid en beduimeld als ze inmiddels zijn. De hand in eigen boezem steken, dat is wat jij en jouw soort moeten doen. Reken af met het tuig dat straten en buurten terroriseert, en dat de onderwijskansen, hun ruimhartig geboden, afwijst aan de lopende band. Schop ze uit die slachtofferrol. En geef die imams en buurtvaders verzengende uitbranders. Dat morele gajes dat alleen importbruiden goed genoeg vindt, en dat het wel best vindt dat Nederlandse wijken uitgroeien tot kolonisernde Marokkaanse enclaves en broeinesten van de islam, en waar de autochtone mensen hun wijken uit worden getreiterd.
En gefeliciteerd met het debiele ‘progressieve’ gezelschap dat mede dat walgstuk ondertekend heeft. Hulde dat je ze in de rol van landverraderlijkheid hebt gekregen. Ik bewonder jouw soort, maar dan slechts om het vermogen het zwakke te herkennen en te gebruiken en te misbruiken.

Fijnstoffer | 08-02-10 | 21:53

Donders wat een lap tekst. Toch maar even lezen dan

ScheleDakdoef | 08-02-10 | 21:52

Realo | 08-02-10 | 21:47
Nou moet je eens kijken als het NTC voor reacties opengesteld zou worden. Kunnen de mods zich opmaken voor weer een paar nachten met cafeïne / amfetamine. Zoveel stress zijn ze in hun "we denken allemaal hetzelfde"-wereldje niet gewend.

Nou ja, dan maar lekker de mening op GS ventileren, bij dit soort discussies voelt een Joris zich als een vis in het water en in tegenstelling tot wat onze "vijanden" denken: ook hier geen pluriforme meningen. Je steekt er altijd wat van op.

liggend_streepje | 08-02-10 | 21:52

Dit is weer een juweeltje!
Wat heerlijk geschreven van Pruisen!

wakkere_nederlander | 08-02-10 | 21:51

Neem dit als bagage mee en doe ermee wat je wilt, maar het overgrote gedeelte van de islamieten die hier zijn, doen hun uiterste best om leuk mee te doen met ons. Laat niet een klein gedeelte hell raisers het verpesten voor de rest. Die zijn er van de roomblanke Nl-ers ook.

Elisabeth2 | 08-02-10 | 21:50

hoeveel verschillende nationaliteiten wonen er ook nog al weer in Amsterdam?
Bulgaren breken de boel af in Brussel?

vander F | 08-02-10 | 21:05

Voorlopig hebben we in Brussel maar eigenlijk een bron, en dat is het lek vanuit de politie naar de Knack toe. Ik denk dat Frederic Erens het daar vandaan heeft. Een beetje schamele bron om grote conclusies onweerlegbaar aan te koppelen.

Misschien is de radio-stilte die de politie handhaaft een manier om de zaak te lijf te gaan. De wapens komen immers pas in zicht als het veilig is, kan de achterliggende gedachte zijn.

We zullen het voorlopig niet met zekerheid kunnen zeggen.

Als we er ooit achter komen of het verhaal klopt, dan hoop ik ook dat we erachter komen wie erachter zat.
Dit is geen gewone criminaliteit, dit is geen gewone georganiseerde criminaliteit. De maffia zal nooit kalasjnikovs verhuren. De kans om gepakt te worden is veel te groot. De maffia loopt geen risico's voor 50 Euro. Er is hier wat anders aan de hand.

Als dit waar is, dan lijkt dit op een poging om de Belgische staat te destabiliseren. Dit doet denken aan de de Bende van Nijvel. Gewone criminelen zullen nooit in staat om een dergelijke aankoop te doen, en een dergelijk transport op te zetten, en een dergelijke distributie op te zetten en te gelijkertijd zelf onzichtbaar te blijven. De risico's dat dit fout gaat zijn veel te groot voor gewone maffia.

Welke krachten binnen België zijn dat die dit soort zaken organiseren.

Het is nooit opgehelderd. Ook de Bende van Nijvel is nooit gepakt, 28 doden, een enorm politie-apparaat op de hielen. Iets dergelijks heeft in geen ander land in Europa bestaan.

Bij de Bende van Nijvel heeft men altijd gedacht aan extreem rechts.

rouane | 08-02-10 | 21:50

Het is inderdaad nogal een afgang van de minister Plasterk om zich twee een oor aan te laten naaien door Telegrof Media. Twee keer een nep aspirant omroep accepteren van hetzelfde BEDRIJF waar de leden evident en publiek gekocht zijn. Dat is nogal dom en vooral slap.
En feitelijk zijn deze clubs en vele onafhankelijke telegrof websites hetze instrumenten voor de Telegrof Media waarmee een beperkte groep verdwaasden simpel vergroot kan worden tot een woedende menigte. Terwijl het aantal deelnemers eigenlijk nog onder 1000 ligt en volgers alleen volgen omdat ze niets beters te doen hebben. behalve uit het raam kijken.
Maar dat mag Benzakour niet schrijven.

antizanic | 08-02-10 | 21:48

@Realo | 08-02-10 | 21:47 ,
nee,
absoluut niet nee.

vander F | 08-02-10 | 21:48

Een stuk dat mede ondertekend is door René Danen en Mohammed Rabbae, wordt dat überhaupt door iemand serieus genomen? Nee toch?

Realo | 08-02-10 | 21:47

-weggejorist-

BrahimPitt | 08-02-10 | 21:47

Ik heb het verhaal van Mo met waardering voor het taalgebruik gelezen.
Meestal volgt de vorm de inhoud.
Deze keer niet. De woorden zijn mooi maar nietszeggend.

ristretto | 08-02-10 | 21:46

@JosVerbeek | 08-02-10 | 21:41
I rest my case and RESPECT for Pat Condell

Je Verzint Het Niet | 08-02-10 | 21:45

Zijn voornaam doet bij mij wel belletjes rinkelen....

lillendvleesch | 08-02-10 | 21:44

De derde colonne ziet aan haar platformen geknaagd..

Der alte Fritz | 08-02-10 | 21:42

Je Verzint Het Niet | 08-02-10 | 21:36
De islam is dan ook geen religie maar een parasitaire ideologie. Wat te doen met parasieten? Juist.

JosVerbeek | 08-02-10 | 21:41

Helaas is Pim er niet meer, maar wanneer staat de Nederlandsche Pat Condell eens op met een goede Nederlandstalige YouTube video, die iedere 'Oude Nederlander' begrijpt - UK versie : www.youtube.com/watch?v=96ZUZ9CPZII

Je Verzint Het Niet | 08-02-10 | 21:41

@ Mohammed Benzakour
Als je het hier niet bevalt, dan rot je maar op. Liever kwijt dan rijk.

Strotgrondel | 08-02-10 | 21:40

Misschien toch maar nationaal socialisme? Of heeft dat een te slechte naam?

oplichter | 08-02-10 | 21:39

@slakkenzout | 08-02-10 | 21:26
Nederlanders verdraagzaam. Mja. Als je tolereren onder verdraagzaamheid rekent. Twisten kosten geld en energie. Energie die beter besteed kan worden aan geld verdienen om plezierig te leven. Als je buurman toevallig een kleurtje heeft maakt dat (niet meer) uit. Het begint pas wat uit te maken zodra zijn kroost je levenssfeer begint te vergallen.

En dan nog. In deze beschaafde tijden migreren we gewoon naar een rustigere wijk. Omdat we het kunnen betalen en de strijd voeren eenvoudigweg meer kost dan het opbrengt.

Vooralsnog. Het moment dat dit gaat veranderen, en Nederland is klein, wanneer de witte vlucht nergens meer heen kan vluchten. Dan beginnen de problemen pas echt. Enige nadeel: de burgerman is niet in staat om tactisch te denken, dit in tegenstelling tot straatbandieten én terroristen die nu al dagelijks allerlei counter-intell technieken gebruiken om onze inlichtingen- en opsporingsdiensten effectief te omzeilen.

liggend_streepje | 08-02-10 | 21:38

Door de machthebbers van Nederland werden wij ongevraagd verplicht tussen buitenlanders te wonen. Er was geen keus, Nederland kent immers geen democratie, dat is helaas niet anders. Ik wilde wel zelf kunnen kiezen tussen welke buitenlanders ik woon. Mede daarom woon ik in Zwitserland, waar ik in deze islam-arme omgeving mij geen buitenlander voel of hoef te voelen. Dit in tegenstelling tot destijds in Nederland, waar je als autochtoon een tweederangsburger bent.

Alpine Mountain | 08-02-10 | 21:38

@Teun van het Tuinpad | 08-02-10 | 20:40
kan het niet beter verwoorden.

Je Verzint Het Niet | 08-02-10 | 21:37

Met multicultureel bedoelen de moslims mono-religie, liegen tegen ongelovigen is toegestaan volgens de Koran. Dit in tegenstelling tot de meeste andere gelovigen,

Je Verzint Het Niet | 08-02-10 | 21:36

Den Haag en Hilversum, krant en lezer, tv en kijker, website en internetter – er ontspinnen zich riskante wisselwerkingen. Hoe onstuitbaar de Telegrafisering is van de samenleving, werd onlangs nog bekrachtigd door de toetreding van Wakker Nederland en PowNed tot het bestel. Waarom horen we zo weinig weerwoord tegenover de volksmenners van de burgerlijke verongelijktheid?

-----------

Gek maar in frankrijk, duitsland, de UK, denemarken, zweden, norwegen, italie kennen ze geen telegrafisering, wakker nederland en powned en toch hebben marokkanen/mohammedanen dezelfde problemen in die landen.

Het ligt aan de marokkanen en mohammedanen zelf.
Daar is niet meer over te onderhandelen.

Het is zo.

solidstate | 08-02-10 | 21:33

Zolang 1/16 deel van de Nederlandse bevolking geen promille van 1/16 deel BNP legaal ophoest, zijn alle rechtsburgerlijke wisselwerkingen volledig opportuun en gerechtvaardigd.

President Babboe Bab | 08-02-10 | 21:32

Mohammed Benzakour de knuffelbeer van extreem links, de progressieveling die homo's poepstampers noemt, die Mohammed Benzakour.

websenior | 08-02-10 | 21:32

*zucht*
.
Hetzelfde huilverhaal als 10 jaar geleden. Dezelfde argumenten als 10 jaar geleden. Niets nieuws. Nog steeds vingertje wijzen en hard huilen. Doe er _zelf_ eens wat aan in plaats van altijd naar een ander te wijzen. Toon eens wat zelfreflectie.
.
Ik ben dat hypocriete, ongenuanceerde, eenrichtingsgeouwehoer zat. En velen met mij.

koyt | 08-02-10 | 21:32

Huhuh.
Ik heb ook altijd zo'n last van de Pers of Den Haag als ik ga stappen of Pinnen.
Het is niet onze schuld, het is de schuld van de media.
De media moet ons altijd hebben.
Hee. Als ik ga pinnen kijk ik niet of Rutger me berooft. maar kijk ik uit voor de kansenjongeren!

Weeraanmelden | 08-02-10 | 21:30

Tsja bestejournalistpikkertman,
Als het hiero dan zo slecht is, gaat u toch geweaun naar daaro...

Hijo del Sol | 08-02-10 | 21:30

En tot slot: Benzakour vieze vuile smerige opportunist dat je bent. Hypocriete hufter. Maar ja dat gaat voor wel meer moslims op.

Wanneer heeft de situatie in Darfur tot ontwrichte omstandigheden in onze steden geluid? Nou nou? Terwijl het daar (business as usual zou je zeggen) Moslim versus Moslim is. Incapabel prutsvolk. Het enige beetje eer wat jullie er nog voor je zelf uit kunnen halen, is door je wijs te laten maken dat wij de slechterikken zijn. Jullie hebben altijd je moraal nog, je geloof, je broeders en zuster moslims. Ondanks onze technologische overmacht en een complete dominantie van het Westen op intellectueel (en ethisch niveau trouwens). Jullie hebben de tijd aan je zijde. Demografie enzo. Alleen een miscalculatie: jullie denk dat heel ons land uit rooie landverraders bestaat die in hun dhimmitude over elkaar heen buitelen om maar zoveel mogelijk de islam te faciliteren.

Kleine fout. Nederlanders hebben aan 2 dingen een hekel en in combinatie met elkaar zijn deze een niet te stoppen kracht.
1) Een vreemde overheerser (waar we an-sich nog mee kunnen leven)
2) Geld in moeten leveren.
De laatste keer dat deze omstandigheden samenvielen was tijdens de 80-jarige oorlog.

liggend_streepje | 08-02-10 | 21:29

De samenleving is multiculureel. Maar culturen zijn niet gelijk aan elkaar. Er zijn culturen die superieur zijn aan anderen. Vaak komen mensen uit inferieure culturen hierheen om mee te genieten van de zegeningen van de superieure cultuur. Das hun goed recht en gelijk hebben ze. Maar het feit dat de hierheen gekomen mensen dan ook een fatsoenlijk leven hebben komt per definitie door die superieure cultuur. De inferieure cultuur is dus verantwoordelijk voor een, blijkbaar, zodanig onfatsoenlijk leven dat ze zich gedwongen zagen superieure culturen op te zoeken. Iedereen wil Europees leven, maar niet iedereen is Europeaan.

pks | 08-02-10 | 21:29

Volgens mij worden jongeren met een moslimachtergrond dom gehouden in NL. Het onderwijstype waarin zij worden gedrongen is een fuik: onderwijs beneden niveau, een doodlopende weg, zodat NL een onderklasse creert, waar ook de bovenklasse nadeel van ondervindt door overlast.
juriste | 08-02-10 | 21:16
Wat is dit nou weer voor een Bullshit?
Moslims behoren helemaal geen Islamitische scholing te krijgen in Westerse landen.
Veelal van deze mensen waaronder tig meelopers willen helemaal geen scholing krijgen, of kunnen dat niet betalen door werkeloosheid.
Dat is dan toch een probleem wat zijzelf creëren?
Waar de overheid de schuld van in de schoenen wordt geschoven?
Ik denk dat een betere scholing seekuu Maatschappij bij hun zelf begint.

Als ze hier al te weinig mogelijkheden krijgen, dan denk ik dat ze nergens aan hun trekken kunnen komen.

Donny! | 08-02-10 | 21:28

Je moet toch van goede huize komen om het Nederlandse volk dat van nature zo verdraagzaam is, dermate te tergen dat zij de luiken met een smak dichtgooien. Doe er nog een schepje bovenop en ga er over klagen, zoals deze Benzakiekeboe. Huilie huilie doen als een klein jongetje dat niet meer naar binnen mag. Waar was je toen je landgenoten keihard onze verdraagzaamheid begonnen te vertrappen? Wat zei jij toen we tot in onze ziel werden beledigd. Wat zeg je nu de Amokkanen dag in dag uit onze verdraagzaamheid op de proef blijven stellen?
Waar ben je, waar blijf je Benzakiekeboe?

slakkenzout | 08-02-10 | 21:26

Nu ja een oproep om geen PvdA te stemmen kan toch nooit kwaad ?

bakoenin | 08-02-10 | 21:25

Van Pruisen. Probeer eens de essentie van een verhaal te plempen. Je zit hier toch niet om een boek te schrijven.

Elisabeth2 | 08-02-10 | 21:22

p.s. weet iemand bij welk percentage moslims in grote getallen zullen verklaren dat Nederland een Islamitisch land is?

51% ofzeau?

liggend_streepje | 08-02-10 | 21:22

Het demoniseren van het werkvolk werkt niet meer Mo. Tijden veranderen. Ik zou zeggen terug naar de tekentafel en een nieuwe list bedenken.

Vindefin | 08-02-10 | 21:21

En daar komt de aap weer uit de mouw:
"We zagen het in de Irak-oorlog, de Afghanistan-oorlog, we zien het dagelijks in het Midden-Oostenconflict; brandhaarden waarvan de ontwrichtende uitwerking tot diep in onze binnensteden voelbaar is, kwesties waarop steeds meer (moslim)burgers hun stemkeuze beoordelen, óók bij lokale verkiezingen."

Dus wanneer wij spreken over wandaden van moslims, dan mag je niet de groep op extremisten aanspreken. Maar wanneer wij daar heen gaan, dan zou het een reden zijn om onze steden te "ontwrichten" (lees legitimeren van geweld).

Dat maar het maar weer eens duidelijk, zoals dat bontkraagje al zij in de dumpert film: overal waar moslims wonen is mijn land. Dank voor de bevestiging nogmaals dat wij wel degelijk te maken hebben met een homogene groep moslims.

liggend_streepje | 08-02-10 | 21:21

Stelletje losers. Aangeleerde hulpeloosheid,dat is het. Eerst gepamperd geweest (nog steeds trouwens) door de socialisten om daarna in een reflex van hulpeloosheid te raken. Dat is wat er met ze is gebeurt. Actie Verdomme.
.
nl.wikipedia.org/wiki/Aangeleerde_hulp...
.

Michael Vail | 08-02-10 | 21:17

Meri59
De boegbeelden van linksch nederland, de rampzalige dictatuur der multi culti schande, zonder twijfel allen grootverdieners ten laste van de hardwerkende autochtoon.

sterretje | 08-02-10 | 21:16

LOL van Volkskrant naar NRC is wel een stap vooruit in de goede richting. Volgens mij worden jongeren met een moslimachtergrond dom gehouden in NL. Het onderwijstype waarin zij worden gedrongen is een fuik: onderwijs beneden niveau, een doodlopende weg, zodat NL een onderklasse creert, waar ook de bovenklasse nadeel van ondervindt door overlast.

juriste | 08-02-10 | 21:16

-weggejorist-

Bloodzone | 08-02-10 | 21:15

@Meri59 | 08-02-10 | 21:12 ,
Rabbae en Danen voldoen wat mij betreft,
de rest is opvulsel.

vander F | 08-02-10 | 21:14

mohammed rabbae, oud-Kamerlid GroenLinks staat er ook weer bij.Wat deze subsidiezuiger-veelvraat nog meer gedaan heeft behalve belastinggeld van de wel hard werkende Nederlander opsouperen is mij onduidelijk.

de harige frik | 08-02-10 | 21:14

Schuld cultuur en schaamte cultuur mixt niet lekker. Opzouten met de schaamte cultuur.

Willem VanDer Decken | 08-02-10 | 21:14

Even ook melden wie de brief allemaal ondertekend hebben, altijd handig om te weten wie dat zijn.
Mede ondertekend door: Miriyam Aouragh, research fellow Oxford University, Ilhan Akel, directeur Nederlands Centrum Buitenlanders, Salima Belhaj, fractievoorzitter/lijsttrekker D66 Rotterdam, Marion Bloem, schrijfster, Brahim Bourzik, Landelijke Beraad Marokkanen, René Danen, voorzitter Nederland Bekent Kleur, Layla Hacena, voorzitter Participatie Team Rotterdam, Peyman Jafari, politicoloog Universiteit van Amsterdam, Chris Keulemans, schrijver, Halim el Madkouri, programmamanager Forum, Mohammed Rabbae, oud-Kamerlid GroenLinks, Wasif Shadid, emeritus hoogleraar interculturele communicatie, Ivan Wolffers, schrijver, arts en hoogleraar VU, Nuweira Youskine, islamologe en journaliste.

Meri59 | 08-02-10 | 21:12

@Monkeyman | 08-02-10 | 21:04 ,
altijd sterk die Dalrymple,
spijker, kop, raak.

Het gajes gruwt van onderwijs, vroeg opstaan en werken.

vander F | 08-02-10 | 21:10

Mohamed, soms moet je een beetje sensitief zijn en aanvoelen dat je op een bepaalt moment niet meer gewenst/welkom bent. Er vallen dan van die akelige stiltes, mensen beginnen te kuchen. Je weet wel. Eerlijk gezegd is dat moment nu voor jou en je gehele bevolkingsgroep bereikt. Niet alleen de kapuchonnetjes, nee ALLE marokanen. Ook zij die op onze kosten een goeie opleiding hebben kunnen genieten. Even goeie vrienden, deze krijgen ze van ons cadeau. Maar Mohamed het is niet meer vijf voor twaalf en ook niet half na twaalf, inmiddels is het drie uur en ... de gemiddelde Nederlander is moe.. doodmoe. Zou je zo vriendelijk willen zijn je metgezellen bij de arm te nemen en het pand Nederland te verlaten. Sluit de deur zachtjes en maak op straat niet al teveel lawaai. Het was leuk, het was gezellig. Nee, helaas doen we dit niet vaker. Het ga je goed, maar vertrek nu ALSJEBLIEFT

Feiten | 08-02-10 | 21:09

Mede ondertekend door o.a.: René Danen, voorzitter Nederland Bekent Kleur,Peyman Jafari, politicoloog Universiteit van Amsterdam, Mohammed Rabbae, oud-Kamerlid GroenLinks.
Verder commentaar overbodig.

CoffeePatch | 08-02-10 | 21:07

Teun van het Tuinpad | 08-02-10 | 21:06
Geniet en slaap wel!

plastic zakje | 08-02-10 | 21:07

Ik zie mevr Teun "Con Air" op de beeldbuis heeft.
Laters en morgen weer gezond op.

Ajeto.

Teun van het Tuinpad | 08-02-10 | 21:06

@"De volgende problemen dienen zich al aan. Had Bolkestein wat minder aandacht gehad voor zijn geliefde moslim-bashen, dan had hij waarschijnlijk dit probleem zien aankomen. Ook hoorde ik dat in sommige Rotterdamse wijken Oost-Europese criminaliteit binnenkomt.
Hebben we straks de Marokkanen in het gareel, dan zitten we met Roemenen en Bulgaren. Wat zullen we dan terug verlangen naar die kutmarokkaanse jongeren die niet wilden deugen.
Regeren is vooruitzien, niet achteruit kijken. Nu al moeten er oplossingen bedacht worden om de immigratie-golf uit Oost Europa af te stoppen en dat wat toch doorkomt in goede banen te leiden.
rouane | 08-02-10 | 20:51"

Hoe je het ook went of keert, ons land is naar de klote geholpen. Met dank aan onze fijne politici in Den Haag. Van VVD via CDA tot en met PvdA, allemaal hebben ze de multikul gierend uit de klauwen laten lopen. Nu rest slechts voortdurend toenemende instabiliteit en een steeds groter wordende dreiging van burgeroorlog. Merci beaucoup!

echt_links | 08-02-10 | 21:05

@rouane | 08-02-10 | 20:51
?
hoeveel verschillende nationaliteiten wonen er ook nog al weer in Amsterdam?
Bulgaren breken de boel af in Brussel?

vander F | 08-02-10 | 21:05

-weggejorist-

Jelinek | 08-02-10 | 21:04

De multiculturele samenleving uitgangspunt? In mijn optiek never nooit niet!
Schreeuwers als Benzakour hanteren dit als een mantra, maar mij is, als miljoenen andere Nederlanders nooit gevraagd of ik dat wel wil. En i.m.h.o. is de overstroming van Nederland door horden mensen van een Nederland wezensvreemde cultuur en godsdienst, niet minder dan een ramp van ongekende
omvang. Het Nederland van mijn jeugd is voorgoed om zeep geholpen door wanbeleid van onze toenmalige regeringsleiders. Nederland moet vooral een Nederlandse samenleving blijven en die nieuwkomers mogen blijven, maar passen zich maar mooi aan. Wat dat betreft kunnen ze een voorbeeld nemen aan de
Joden, die binnen de kortste tijd voorbeeldig integreerden en prestaties van formaat leverden.

xavier | 08-02-10 | 21:04

"elke journalist plagieert wel eens".... nou nou. Ik kan me het bij Benzakour alleszins voorstellen, die kan namelijk helemaal niet schrijven en heeft daar dus altijd anderen bij nodig.

Oh ja, als oprecht sociaal-democraat denkt hij nog steeds dat de sociaal-economische omstandigheden al die misstanden veroorzaken. Toch gek dat het hem dan nog niet is opgevallen dat het grootste deel van de mensheid met diezelfde achterstanden nooit een vlieg kwaad doet...

Zoals Dalrymple al zei: als ze zeggen dat er niks te doen is bedoelen ze daar nooit gratis wiskundelessen mee....

Monkeyman | 08-02-10 | 21:04

@mezelf

Markokkanen... tsssss

VanderPik | 08-02-10 | 21:04

verraad van links | 08-02-10 | 21:01

Ja, de fiets vond de vriendelijke negerT maar niets.

Teun van het Tuinpad | 08-02-10 | 21:03

@Teun van het Tuinpad | 08-02-10 | 20:59
O, bedoelt ie dat. Die zie je hier veul!

VanderPik | 08-02-10 | 21:02

'Benzakour erkent zijn 'slordigheid'. In een verklaring aan de hoofdredactie beriep Benzakour zich op tijdsdruk en naïviteit.'

Een stuk kopiëren en er dan je eigen naam onderzetten, dat is best slordig inderdaad.

Jliax | 08-02-10 | 21:02

Het bekende patroon.

kleingrutter | 08-02-10 | 21:02

@ Teun van het Tuinpad | 08-02-10 | 20:59
LOL.
Van een Surinamer geweest voor woon-werk verkeer?

verraad van links | 08-02-10 | 21:01

"De rechts-populisten hebben hun eigen manier om de problemen af te leiden van waar het werkelijk om gaat.

De politie treedt al jaren niet meer op. Af en toe een uitval als het te gek is, maar voor de rest, laat maar aanrommelen. Een levensgevaarlijk beleid voor ons allemaal."
rouane | 08-02-10 | 20:51

Dus als ik je goed begrijp, zit het probleem in het feit dat de politie niks tegen de criminaliteit doet? Dus als ik iets flik wat niet mag, ligt de schuld bij diegene die me niet tegen heeft gehouden?

Niks moslim fanatisme? Heb je uberhaubt het filmpje gezien van het kloodtzakje dat joden haat en ze wel even wilde 'prikken', omdat zijn 'moslim broeders' door israel gepest worden? Je denkt toch zeker niet dat hij een uitzondering is onder de finnen he?

Lamzaq | 08-02-10 | 21:01

@ Rouane

Jammer dat het ZOVEEL reljongeren zijn met vaak marokkaanse achtergrond die afglijden naar de harde criminaliteit.
Maak jij je nou maar niet druk om die Oostblok criminelen, die kunnen voorlopig nog niet tippen aan de Maroc-criminelen. Bovendien is het nog maar de vraag OF de Markokkanen in het gareel te krijgen zijn. Hoogst twijfelachtig.

VanderPik | 08-02-10 | 21:01

*zich niet aan stemadvies gebonden voelt*

JosVerbeek | 08-02-10 | 20:59

Copy/paste is such a waste.

plastic zakje | 08-02-10 | 20:58

Zeg, Van Pruisen. Probeer 't nou gewoon es 1 keer; korte zinnen, puntige omschrijvingen, bondige stukjes. Je bent zowat de enige die ellenlange teksten nodig heeft om datgene te zeggen waar 'n ander het met de helft van die woordenbrij mee kan doen.. (oei; da's ook een lange zin. Sorry)

Eamel | 08-02-10 | 20:57

Ach Rouane, hadden we veertig jaar geleden in plaats van Turken en Marokkanen maar Roemenen en Bulgaren kunnen aannemen. De problemen zouden onvergelijkelijk veel kleiner zijn geweest.

Whimpysinger | 08-02-10 | 20:57

rouane | 08-02-10 | 20:51
Smerige racist ben je. Hoe durf je de Roemenen en Bulgaren zo neer te zetten.
En een eigen straatje schoon wasser ben je ook, lekker hypocriet en o zo laf. Typisch den Marokkaan en Mohammedaan.
Die Marokkaanse "boefjes" zijn gewoon meedogenloze criminelen en beestachtige creaturen.

Martinello | 08-02-10 | 20:56

Ehhh, sorry maar ik zieT geen contouren van een "allochtone middenklasse" in 010 helaas.
"Allochtoon" is toch not-done nowadays ?

VanderPik | 08-02-10 | 20:56

Overigens volmondig hulde voor dit stukje, Van Pruisen. Goed geschreven.

Nietvoordekat | 08-02-10 | 20:55

"Abou Jahjah, nieuwlichter of oplichter? De demonisering van een politiek rebel" Met zo'n boektitel is het meteen duidelijk wat deze meneer voorstaat.

manmanman | 08-02-10 | 20:55

Aaaah! Tegengeluid in de media! Pas op, daar komen PowNed en WNL! Gevaarlijk gevaarlijk! WEG JULLIE! Pluriformiteit = discriminatie!!!

Godverdomme wat is dit sneu zeg. Sorry, maar meer kan ik van dat hersenbraaksel van Mohammed Whatshisname echt niet maken.

Overigens: Kennen we in dit land niet al een Mohammed B.? Misschien toeval, maar waarom zijn het bijna altijd mensen met precies die voornaam die... laten we het onlustelijkheden noemen... begaan? Leven zij misschien in de voetsporen van een andere Mohammed, die een keertje de hoofdrol gespeeld heeft in één of ander veelgelezen boek?

Nah, da's een racistische gedachte...

Nietvoordekat | 08-02-10 | 20:55

superjan | 08-02-10 | 20:51
OT Maken jullie wel wat werk van de muziek voor Powned? Er is werkelijk helemaal niets. Die muziekjes onder Rutger zijn *kuch* niet zo heel hoopgevend. pm gerust.

Einde van de Domheid | 08-02-10 | 20:53

superjan | 08-02-10 | 20:51
Met name de meisjes.

Teun van het Tuinpad | 08-02-10 | 20:53

Als het niet zo treurig was dan zou het grappig zijn om te horen hoe vol overtuiging de rechts-populisten achter hun zelf verzonnen feiten aanlopen.
De meeste straatcriminelen zijn geen vroom moslim, en meestal spreken ze perfect de taal en sluiten ze zich goed aan bij wat de cultuur in den lande is. Ze kunnen lezen en schrijven en weten hoe een computer werkt.

Dus niks, integratie-problematiek, niks moslim-fanatisme, gewoon
reljongeren, die afglijden naar harde criminaliteit.
De rechts-populisten hebben hun eigen manier om de problemen af te leiden van waar het werkelijk om gaat.

De politie treedt al jaren niet meer op. Af en toe een uitval als het te gek is, maar voor de rest, laat maar aanrommelen. Een levensgevaarlijk beleid voor ons allemaal. Wij als belastingbetalers moeten dat niet pikken. Als de politie het nu niet aankan, dan moet ervoor gezorgd worden dat ze het morgen wel aan kunnen. Wapens, tanks, opleiding, noem maar op.

De volgende problemen dienen zich al aan. Had Bolkestein wat minder aandacht gehad voor zijn geliefde moslim-bashen, dan had hij waarschijnlijk dit probleem zien aankomen. Ook hoorde ik dat in sommige Rotterdamse wijken Oost-Europese criminaliteit binnenkomt.
Hebben we straks de Marokkanen in het gareel, dan zitten we met Roemenen en Bulgaren. Wat zullen we dan terug verlangen naar die kutmarokkaanse jongeren die niet wilden deugen.
Regeren is vooruitzien, niet achteruit kijken. Nu al moeten er oplossingen bedacht worden om de immigratie-golf uit Oost Europa af te stoppen en dat wat toch doorkomt in goede banen te leiden.

rouane | 08-02-10 | 20:51

Quote "En iedereen – u, wij, de media"
Whoea, GS geen media?

Weerhaan | 08-02-10 | 20:51

Overigens klopt het wel dat de Nederlandse jongeren van Marokkaanse afkomst steeds beter geschoold zijn.

superjan | 08-02-10 | 20:51

-weggejorist-

mister charley | 08-02-10 | 20:50

LOL dat hij andermans stukjes jat is zeker OOK weer de schuld van de maatschappij?

Lamzaq | 08-02-10 | 20:50

Het enige dat ik zeg:
Pas je aan. En dan hoef je echt niet vloeiend Nederlands te kunnen spreken of het Nederlands taaldictee te winnen o.i.d.. Maar als je naar een ander land gaat, pas je dan aan. Natuurlijk kun je in huiselijke kring gewoon je eigen taal blijven praten. Maar ik hoef niet nagepraat te worden in het 'weet ik wat voor taal' .....

frbrob | 08-02-10 | 20:50

Je zou eens moeten werken voor je geld.

Kingeef1975 | 08-02-10 | 20:49

Overigens Pritt. Buitenlandse ambtenaren (UK/US) komen wel eens naar Amsterdam en willen dan een echt slechte wijk zien. Dan gaan ze naar Bos en Lommer, Slotervaart, Geuzenveld enzo en dan vragen die ambtenaren steeds: Wanneer komt het nou? Niet om te bagatelliseren maar voor wat perspectief. Let's save the economy!

Einde van de Domheid | 08-02-10 | 20:48

Hij is maar wat blij dat hij nu in een land woont waar hij zijn mening mag geven. Dat we daar niet op zitten te wachten is een ander punt.

Tiepgeit | 08-02-10 | 20:47

@ Teun 20:45

Die was voor EvdD.

Sukkel die je er bent.

Teun van het Tuinpad | 08-02-10 | 20:47

Wat een nare man, brrrrrr!

fuckje | 08-02-10 | 20:46

"Dat is ook geen paradijs, dat is een uitgangspunt"

Dat hebben ze er van gemaakt.

Teun van het Tuinpad | 08-02-10 | 20:45

Mohammed Benzakour = Mohammed B.
Is dat dezelfde Mohammed B. die ook Theo vermoord heeft?

La Cosa Nostra | 08-02-10 | 20:45

Ben reuze benieuwd naar die allochtone nieuwslezers en voetballers die erfgenamen zijn van Couperus en Reve...
Benzakour is een lul met vingers. Theo van Gogh droogde hem indertijd genadeloos af, maar de man weet van geen ophouden.

Whimpysinger | 08-02-10 | 20:45

"Jij PvdA stemmen, jij uitkering krijgen."

Nou steel ik ook geloof ik.

verraad van links | 08-02-10 | 20:44

Kom op zeg. Komen met een voorval - hoe kwalijk plagiaat ook wel zal zijn - van 7 jaar geleden, als uitsmijter van je stukje. Terwijl dat TOTAAL niks te maken heeft met het voorgaande. Zo leidt je de aandachte alleen maar af van het punt wat je wilt maken... zwak.
Enne... gelukkig hebben jullie zelf alleen maar originele ideeën, pfff

grmblll | 08-02-10 | 20:43

Criminaliteit heeft vaak te maken met spijbelen. uitval, verveling, blowen, stoer doen, papa en mama die niets zeggen. Daar ligt wat meer het probleem.
Verder: Hou eens een keer op met multicuturele samenleving. De samenleving IS multicultureel of je dat nu wilt of niet. Dat is ook geen paradijs, dat is een uitgangspunt.
Tenslotte, Salaam Pritt!

Einde van de Domheid | 08-02-10 | 20:42

Hé, een bindend stemadvies. Waar heb ik dat vaker gehoord?

Sperti | 08-02-10 | 20:42

NB:

Ouwe Steeldief !

Teun van het Tuinpad | 08-02-10 | 20:42

Inderdaad, NL is niet meer wat het was.

pe4444 | 08-02-10 | 20:41

Is 'burgerlijk verongelijkt' dan iets waar, zeg, een Hanneke Groenteman verongelijkt op reageert?

Nee dus! | 08-02-10 | 20:41

kortom: ik is goed, u is slecht! Check die website dan :O www.benzakour.eu/

m3r3l | 08-02-10 | 20:41

Wat een klootzak

reageerbuis | 08-02-10 | 20:40

Jaja, het is allemaal de schuld van de hardwerkende Witman.
*zucht*

Meneer Mohammed Benzakour,

als het u niet bevalt, daar is het gat van de deur.

Met vriendelijke groet,

Teun van het Tuinpad | 08-02-10 | 20:40

Hij durft wel.
Dwaas.

verraad van links | 08-02-10 | 20:38

Fraai stuk.!

auridepauri | 08-02-10 | 20:36

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland