Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Niet filmen, Io Vivat

Kweekt een band hoor! Geachte Heeren van Leidsch Heerendispuut Cobra (mirror), gaarne uw aandacht voor het volgende: gelieve GEEN filmpjes te maken tijdens onze ontgroening. Voor je het weet staat alles weer op GeenStijl.nl en dat berokkent onze mooie vereniging alleen maar schade. Het vernederen van eerstejaars valt, vreemd genoeg, niet positief uit te leggen aan het F5-ende paupervolk. Wie toch filmt betaalt 50 euro boete en wie op bevel zijn telefoon niet afstaat aan de kampoudsten bekent daarmee dat hij gefilmd heeft. Hij zal dan standrechtelijk worden geëxecuteerd. Hopende jullie voldoende te hebben geïnformeerd, h.t.Preases P.S. Uw ontgroeningfilmpjes kunt u anoniem kwijt in de dump en kunnen u honderd euro opleveren. Houdt u na de boete toch nog 50 pop over...

Reaguursels

Inloggen

@Dikr, JaneDoe et cetera:
15 doden per jaar lijkt me een onjuiste weergave van de feiten. In mijn jaar werden we gedwongen om uit ieder tentje twee feuten te selecteren (20 in totaal, voor-KMT en na-KMT!!!). Deze twee feuten werden beurtelings dronken gevoerd met spiritus en gegeseld met een verenigingsdas met knopen er in. Dit alles terwijl ze in de poep lagen (ze hadden al zeven dagen niet geslapen). Toen ze na 14 uur eindelijk dood waren (wij mochten ook niet slapen tijdens dit Nazistische machtsvertoon door Jonkheer dit en Baron zus) moesten wij ze (zonder te huilen!) begraven in de duinen. Enkele jaren later viel mij zelf de eer ten deel om ontgroener te mogen zijn en toen ging het net zo. Toen pas kreeg ik inzicht in het doel van de oefening: onwaardige candidaten elimineren. Gelukkig waren hun ouders het eens met de beslissing om hun zoon/dochter te elimineren. Even de feiten er bij gezocht. Sinds 1965 zijn er eigenlijk maar twee ouderparen geweest die hebben gelekt naar de media, dus een snel rekensommetje leert dat dit in promillages (no pun intended) is uit te drukken. Ik heb overigens uit betrouwbare bron vernomen dat beide jongens homosueel waren en het verdiend hadden om door hun ouders in diskrediet gebracht te worden (ik zou persoonlijk mijn bek houden als mijn kind de zwakste schakel op kamp was). Overigens ben ik inmiddels afgestudeerd (professor was een dispuutsgenoot dus een 9 en een baan!). Mijn huidige leidinggevende is verenigingsgenoot en we hebben met andere oud-leden een clubje opgericht om knorrige collega's er uit te werken. We denken er zelfs over om het bedrijf een latijnse zinspreuk te geven, niemand van onze klanten die er om maalt want die zijn ook allemaal oud lid.
No wonder you're all jealous!

dood met blije mus | 24-10-06 | 23:57

Rik tik rikketik....

oakie | 24-10-06 | 23:37

Zonnekoning, bemerk ik bij jou een spoortje 'ballerig' gedrag?

Sociopaat. | 24-10-06 | 22:03

Iedereen die hier nu loopt te zeiken over ontgroeningen en alle vooroordelen daarover, hebben jullie ooit wel eens een ontgroening gehad, of in ieder geval een klein gedeelte daar van mee gemaakt? Weet waar je over zeikt en doe niet of je er van alles vanaf weet.

Grappig trouwens dat er al zo'n handvol mensen zijn die mij vertellen dat er een stukje over "mijn" vereniging op geen stijl staat. Terwijl 't over een hele andere gaat!

Grazioso Fidanzata | 24-10-06 | 20:53

@Jane Doe 23-10-06 @ 19:33 : O.K. Overheen gelezen dan. En ik speel geen machtsspelletjes voor de lol, zoals deze 'studenten'.

TM | 24-10-06 | 19:26

Ach het is wat zielig af en toe.. Quintus is absoluut een treurig en knorrig clubje. Ik spreek uit ervaring omdat ik ook bij één van de corpora lid ben geweest. Heb twee ontzettend zware ontgroeningen doorstaan waar ik mentaal wel sterk van geworden ben. Dat is zeker een voordeel net als het feit dat ik zelfverzekerder geworden ben. Het grote nadeel is dat bijna alle 'vriendschappen' lucht zijn. Het stelt echt niks voor.. Het ene moment heb je een geweldige zuipavond met elkaar en de volgende dag wordt je genegeerd op de uni. Superveel leden bleken vooraf nerds te zijn die vrienden zochten en niks van hun studie maken. Zag ook veel corpsleden die na studietijd niet meer wegwilden bij het clubje omdat ze anders alleen waren en niemand anders hadden. Dus, ervaring met commissies is mooi voor straks op mijn cv maar ben ervan overtuigd dat goede cijfers, eigenschappen en ervaring met bijbaantjes en andere carrièrezaken beter scoren dan zielig gedrag ter sociëteite.

Primavera | 24-10-06 | 11:33

oink oink oink oink oink oink oink oink oink oink

joost57 | 24-10-06 | 10:45

zielige mannetjes! zijn eigenlijk gewoon een scouting clubje maar proberen stoerder te praten..

Val_Deaud | 24-10-06 | 10:05

superjan 23-10-06 @ 17:37
Stoer verhaal, maar ik vrees dat er net zo veel van je clubje hun leven hebben verloren als gevolg van foute keuzes. En dan heb ik het dus niet over te vet eten. Het heeft in de ogen van veel mensen nu eenmaal iets fascistisch om met 300 tegelijk, in rijen op elkaar gepropt liederen te brullen. Het is niet echt de omgeving die het individu respecteert. Veel corpora lieten zich vroeger niet onbetuigd door termen te gebruiken als 'auschwitzje spelen' en een 'kampcommandant' aan te stellen. De laatste met rijlaarzen en zweepje. Hoge Duitse officieren in WO-II waren zonder uitzondering lid geweest van een studentencorps. Anders waren ze niet uit het goede hout gesneden, hehehe. Allemaal niet vergelijkbaar, maar het fascisme staat dichter bij de corpora dan bijvoorbeeld bij SSR.

Der Icebear | 24-10-06 | 09:57

@ Zonnekoning 24-10-06 @ 08:14
"Dat protserige 'verheven' voelen van een paar hotello's in Leeuwarden heeft met de corpora in 0031 helemaal niets te maken, maar is het gedrag van wannabe's." Voel jij je nu verheven, Lowie? Potig ketelbinkie.

Howlin' Mad | 24-10-06 | 08:58

@ Perv 23-10-06 @ 18:52

Leeuwarden heeft geen universiteit maar een hogeschool. HBO'ers die daar op kamers gaan en ook een clubje oprichten is de term studentenvereniging onwaardig. Het zijn immers scholieren. Dat protserige 'verheven' voelen van een paar hotello's in Leeuwarden heeft met de corpora in 0031 helemaal niets te maken, maar is het gedrag van wannabe's. En wat doen wannabe's? Gebaseerd op 'horen zeggen' en 'niet weten waar de klepel hangt', doen zij een aantal zaken veel extremer dan 'the real thing'. In de hoop om door 'the real thing' voor 'echt' aangezien te worden.

Zonnekoning | 24-10-06 | 08:14

Dit zijn geen corpsballen, maar papen! Je denkt toch niet dat bij het corps iemand die Jason heet uberhaupt lid kan worden, laat staan dat hij dispuutpresident wordt.

Zonnekoning | 24-10-06 | 08:08

moesten ze mij eens flikken , konden ze een nekschot krijgen die stomme corps balletjes

Lemster | 24-10-06 | 07:33

"We zijn allemaal volwassen(...)", "steeds makkelijk is om filmpjes te maken (...) alleen maar een zeer groot risico voor het dispuut zijn" [dat het wellicht de acties zijn die worden gefilmd laten we buiten de beschouwing], "Eerste keer worden betrapt is €50 euro boete en verwijdering van de desbetreffende activiteit(...), tweede keer betrapt is een boete van €50 en ontsluiting [toepasselijke woordkeus, zal 'm wel zitten in de hoog geleerdheid] van deelname van de rest van de ontgroening." [Oh gut en wee, het drama.] "Het weigeren van het afgeven van de GSM [JAWOHL HERR GENERAL!] (...) zal worden beschouwd als een bekentenis [van de schrijver zijn slechte zinsopbouw, interpunctie en spelling] met bovenstaande sancties tot gevolg."

Uhuh, ukkies, ERRUG volwassen. *Zucht*

Seth | 24-10-06 | 03:30

Vond mijn ontgroening bij het corps een jaar of wat geleden best meevallen eigenlijk. Had geen idee waar ik aan begon, was geen prefabje dus. Duurde toen nog een goeie twee weken, nu is het korter hoorde ik (heaumeauxs). Slaapgarantie was nog niet uitgevonden, alleen alcohol was verboden. Heb gvd nog nooit zo veel zin gehad in een biertje, maar helaas. Wat wel kudt was: 19 uur in een focking stinkende kelder staan, kin op de borst en af en toe een bekertje water. Mindgames waren niet zo effectief, had niet zo heel veel boodschap aan een groep gasten die zo zat als een schoep in mijn gezicht stonden te schreeuwen. Moest er meer om lachen eigenlijk. Werd vaak niet op prijs gesteld overigens.
Ben er twee dagen voor het einde weggeschopt,(roken, snacken, te laat komen en een grote bek) ben in een kroeg in de buurt een biertje en een sigaret gaan halen en stond na een uurtje weer op de stoep. Moest 2 uur lullen als brugman om weer binnen te mogen en dat lukte nog ook. Twee dagen later was ik dus lid, ben nog een paar keer verplicht (!) gaan drinken op de soos en ben er toen mee gekapt. Vond er geen reet aan eigenlijk, was nix voor mij. Heb verder geen probleem met het corps of corpsballen, en zal me er ook niet negatief over uitlaten. Is ook weinig reden toe. Leuk voor je als je denkt dat je er thuis hoort maar ik dus niet.
@ Putje: lang geleden dat ik jou in Breda heb gezien ;-)

*Loki* | 24-10-06 | 02:12

Ik begrijp sowieso niet waarom iemand vrijwillig bij een corpsballenclub wil horen.

Geen Stijl | 24-10-06 | 00:37

Binnen de mensheid heb je mensen die leiden en mensen die volgen. Je hebt mensen met een eigen wil en mensen die meelopen. Je hebt mensen met karakter en zonder karakter. In dat opzicht sluit ik me aan bij Jane. Wat ik wel erg vreemd vind is dat mensen er een bepaalde bevrediging in vinden om andere mensen volledig onwaardig te behandelen. Sla je de boekjes er op open en je vindt de meest vreemde geestelijke afwijkingen die er maar zijn. We geven het de naam "ontgroening" en het kan opeens allemaal. DE zogenaamde referenties zijn trouwens betrekkelijk te noemen. Ben je immers goed, dan komen de mogelijkheden vanzelf. Je schiet voorbij de massa ' vrindjes'. Mensen die echt iets bereiken, op wat voor manier dan ook. Die zitten toch wel erg vaak in het andere vak dan waar de ' feuten' zich op focussen.

Sociopaat. | 23-10-06 | 23:52

@Uifeltje Gnuiffeltje 23:16
De ontgroening dwingt saamhorigheid af. De aspirant-leden delen de angst voor vernedering en het eventueel niet kunnen voldoen aan de normen van de vereniging en daarmee wordt de angst minder groot.
De corpora zijn onderdeel van de maatschappij en de maatschappij is gericht op de kudde. Soort zoekt soort. Inderdaad een menselijke eigenschap. Persoonlijk hou ik niet zo van kuddegedrag en probeer ik zoveel mogelijk mijn eigen weg te zoeken.
Ik heb familieleden en vrienden die lid zijn geweest van studentengezelligheidsverenigingen en nog jaarlijks naar de uitjes van de jaarclub gaan. De meeste "vrinden" zijn mooi-weer vriendjes die je af en toe eens belt of ziet en kunt bellen als je een referentie nodig hebt.
Het is zeker niet uitgesloten dat je er een vriendschap voor het leven kunt opdoen maar vaak verwatert na de studie het contact toch enigszins. Het blijft verbonden met een bepaalde fase in je leven.
Wat mij stoort aan met name het studentencorps is het snobisme. Het zich beter en verhevener voelen en als dat de traditie is dan bedank ik daar hartelijk voor. Blaaskaken met blazers imponeren mij niet.
Windbuilen die gebakken lucht verkopen evenmin.
Helaas zijn dat soort lieden vaak de visitekaartjes van het corps.

Jane Doe | 23-10-06 | 23:37

Jane Doe 23-10-06 @ 22:54
Je punt is me totaal onduidelijk.
-Angst voor afwijzing en mislukking is menselijk en bestaat volgens mij niet in sterkere mate binnen vereningen.
-Corpora zijn idd voor kuddedieren maar mensen zijn volgens mij kuddedieren.
-Traditie geeft een institutie houvast om op een symbolische wijze de historische positie en standvastigheid te representeren, is meestal niets mis mee.
- Ik zie mijn vrienden die ik ken via mijn vereniging niet als schijnvrienden.
- Bijna alles bestaat in een context dus ook vriendschap.
- Ik heb ook bewondering voor mensen die hun eigen weg gaan. Als dit pad toevallig via een vereniging is, dan respecteer ik dat.
Probeer je punt nog eens te maken zonder generalisaties en zonder vooroordelen.

Uifeltje Gnuiffeltje | 23-10-06 | 23:16

@Uifeltje Gnuiffeltje 22:26
Gedeelde angst voor afwijzing en mislukking maakt schijnvrienden.
Het is een vriendschap in een context en interpreteert het woord "vriend" in zeer beperkte zin.
Men creeert een traditie om houvast te hebben. Corpora zijn voor kuddedieren, voor degenen die een groep nodig hebben om zich te kunnen profileren of om op te steunen.
Ik begrijp de dynamiek van een hechte groep maar heb meer bewondering voor een sterke loner die met respect voor anderen (en acceptatie van autoriteit) zijn eigen weg gaat.

Jane Doe | 23-10-06 | 22:54

Ontgroening is achteraf prachtig, een dergelijke 'rite de passage' maakt van verenigingen sterke instituties en creeert saamhorigheid en loyaliteit.

Uifeltje Gnuiffeltje | 23-10-06 | 22:26

Dus als je lid geweest bent van een studentenkorps staat dat leuk op je CV? Mjah, klinkt logisch. Weet je toekomstige baas gelijk dat je bereid bent om nogal veel te slikken (no pun intended) voor status. Altijd handig, een stel van die kontkruipertjes in dienst.

Verder heeft elk normaal, sociaal ontwikkeld, mens geen vereniging nodig om lol te hebben.

En goedkoop zuipen? Daar heb je happy hours voor.

Of die heaumeaux moeten gewoon gaan werken. Luie Gooise autochtoontjes die 't zijn.

Master of Muppets | 23-10-06 | 21:58

Wat een gelul allemaal. Als je KMT je niet bevalt, dan tyft je toch gewoon op? Ik heb zelf de nodige KMTs meegemaakt en behalve een brandvlekje op de rug van de hand van een feut is daar nooit iets gebeurd. Was ook niet slim, met de hele tijd journalisten in de buurt. Werd erg naar ons gekeken

Nou liepen er wel prinsjes rond, en dat verklaart veel maar: t viel mij in elk geval allemaal reuze mee. We waren als de dood dat er iets gebeurde.

En dat indianenverhaal over die doden: toon maar es aan. Ik weet dat als er bij "ons" een lid, aspirant of niet, stopte met roken, de tent meteen dichtging. Pure indianenverhalen: dit soor gemeenschapjes is zo klein dat iedereen alles weet. Dojen is niet handig dan.

FustViking | 23-10-06 | 20:18

@ Jane Doe 23-10-06 @ 19:25

Nee, geen belletjes :-) Ze zijn trouwens verplicht om minimaal 7 uur te slapen per nacht, maar wellicht is dat een keertje fout gegaan...

Bij Sjors Boes is het ook niet voor de gezelligheid en niet vrijwillig :-)

Putje | 23-10-06 | 20:09

@TM 19:24
Het was een poging mijnerzijds het verschijnsel te verklaren.
Ik keur ontgroening niet goed, zeker niet de excessieve ontgroening der corpora hetgeen een ontgroening om de ontgroening is en niets meer te maken heeft met een welkomstritueel.
Misschien moet je mijn comments nog eens nalezen... ik heb nooit de gezelligheid kunnen vinden in een studentengezelligheidsvereniging.
Ik ben wel realist genoeg om te beseffen dat mindgames overal en altijd worden gespeeld: of dat nu georganiseerd is of niet. Ook jij bent bij tijd en wijle ontgroener of je wordt zelf ontgroend. Dat spel heet: autoriteit accepteren en respecteren en dat heeft iedereen (soms tegen wil en dank) te spelen.

Jane Doe | 23-10-06 | 19:33

@putje 18:53
Ik heb het idee dat ik jou niets meer hoef te vertellen:)
Het was een vorm van slaapdeprivatie met water en oerwoudmuziek. Does it ring a bell? Of het excessief is, is een kwestie van perceptie.
Als George B. dergelijke methoden loslaat op gedetineerden (verdacht van terrorisme) blijkbaar wel.

Jane Doe | 23-10-06 | 19:25

Jane Doe 23-10-06 @ 18:00 ;

citaat :

"Ontgroenen bestaat voor het grootste deel uit mindgames: je wilt de geest/spirit breken."

En dat noem jij NORMAAL? Zit je in het bestuur van zo'n lafbekken-club of zo? Wat een infantiele idioterie. En dat mag allemaal nog studeren ook.

Geen wonder dat er een good-old-boys netwerk ontstaat dat Nederland op latere leeftijd lekker naar de kloten helpt.

Ga toch weg met je ontgroening. Puberale machtspelletjes over de ruggen van nieuwelingen die geindoctrineerd worden om mee te doen omdat ze anders 'niet bij de club horen'.
Als ze in Afrika iemand een tatoeage geven zodat ie lid van de stam is dan is dat 'barbaars'. Hier heet dat ontgroening en is het zoooo belangrijk voor je geestelijke vorming.

En dan te bedenken dat ook mijn belastinggeld voor de opleiding van dit soort lullo's wordt gebruikt.

TM | 23-10-06 | 19:24

Ik baal er echt van dat ik steeds meer klasgenootjes zich aan zie sluiten bij een vereniging. Sommige zie ik langzaam veranderen van normale gezellige mensen naar arrogante balletjes die zich van de rest afscheiden met hun polo-shirtjes in clubkleuren. Gadver!

MacTreck | 23-10-06 | 19:13

@ Perv 23-10-06 @ 18:52

Waar heb je dat gehoord? Wolweze?

Regenboogschutter | 23-10-06 | 18:58

@Jane Doe 23-10-06 @ 18:00

mag je mij eens vertellen wat er volgens jou in Delft is gebeurd bij het corps dit jaar. Je verspreidt m.i. op deze manier alleen laster.

Putje | 23-10-06 | 18:53

Studentenverenigingen zijn voor zwakzinnige onzekere kudde-losers. In Leeuwarden hebben we ook van dat schorem helaas, vooral Io Vivat is erg. Die lui vertellen je zelfs welke onderbroek je moet dragen... pathetic!

Perv | 23-10-06 | 18:52

Inderdaad, en als je in dienst uitgezonden bent of anderszins al wat gereisd en meegemaakt hebt, dan zul je dat soort gedrag ook behoorlijk slecht trekken lijkt me...

Pepsicle | 23-10-06 | 18:47

@woensdaggehaktdag:
"Ik heb bijna bij het koor gezeten, maar ik heb de ontgroening niet gehaald. Ik kwam uit dienst en was net terug uit Noord-Turkije.."

Verbaasd me niks, een beetje corpslid zorgt er wel voor dat ie niet in dienst hoeft.

sakiwebu | 23-10-06 | 18:35

@Dikr 18:09
Veroorzaker en slachtoffer zijn beiden schuldig. Het is een symbiose; de een kan niet zonder de ander en ze versterken elkaar in hun rol.
Het slachtoffer is ook in zekere zin en tot op zekere hoogte een willig slachtoffer en dat maakt de situatie minder zuiver.
Kun je saamhorigheid afdwingen? Is het een opportunistische saamhorigheid en dus valse schijn of is er een voor buitenstaanders moeilijk te begrijpen warmtegevoel van het groepsgebeuren? Voor sommigen zijn de corpora een oefenveldje voor de levenswedstrijd. Voor anderen zijn het heerschende instituties van de gepriviligeerden en voor de meesten is het de toegang tot goedkoop bier en gefortuneerde partners.

Jane Doe | 23-10-06 | 18:31

"grote getale"

Prutsers. Dat is de intellectuele elite. Echt niet dus. Zeker te veel met de broek-cobra gespeeld en 30-liter vaatjes weg getikt.

Ik weet het beter | 23-10-06 | 18:21

*komt nog ff binnen om een h toe te voegen en druipert weer af*

Howlin' Mad | 23-10-06 | 18:14

Buigt WEL voor Queen D.
Zelf ook psyco, loog hij.
= out

Howlin' Mad | 23-10-06 | 18:11

@Jane Doe 23-10-06 @ 18:00 Tja, kan het alleen maar met je eens zijn als je de verhalen leest. Zelf gelukkig nooit mee hoeven maken. Was ik teveel een vrijdenkerT voor. Wat mij betreft zijn de veroorzakers schuldig. Het feit dat het soms niet in het daglicht komt heeft denk ik ook te maken met de slachtoffers die te bescheten zijn om hun bek er over open te trekken want zij zijn degenen die aangifte moeten doen als mensen echt te ver zijn gegaan. Ongetwijfeld ook een gevolg van die intimidatie.

Dikr | 23-10-06 | 18:09

@judge july> sorry maar bij een echte vereeeniging is het al sinds mensenheugenis verboden te filmen, te feauteaugraferen of te bellen zelfs.

superjan | 23-10-06 | 18:00

@Howlin'Mad 17:37
Niet zuigen:)
Ze heeft vandaag een heuse ontgroening ondergaan.
Een collectief afzeikgebeuren. Zou ze slachtofferhulp nodig hebben denk je?
.
@Dikr 17:36
Dat zijn met recht excessen. Ik hoor die verhalen ook. (dit jaar uit Delft:)
Ik weet niet wie er nu meer bloed aan de handen heeft... degenen die het veroorzaken of degenen die het in de doofpot stoppen (familie/medecorpsleden).
Ontgroenen bestaat voor het grootste deel uit mindgames: je wilt de geest/spirit breken. Tegenwoordig lijkt het erom te gaan om het lichaam kapot te krijgen. Subtiel geweld doet echter meer zeer dan grof geweld en heeft grotere impact; de ontgroeningscommissie ziet dat in haar benevelde toestand niet scherp meer.

Jane Doe | 23-10-06 | 18:00

Ik ben zó blij, dat ik niet ben gaan studeren.

Ps. Wel goed verdienen natuurlijk, want werken leer je niet op school.

BroederBeer | 23-10-06 | 17:54

Nog even en dit stijlloze weblokje zorgt ervoor dat niemand ook nog maar ergens mag filmen!

Studentencorpsen lijkt me een goed begin, om vervolgens ook filmverboden op te leggen in clubs en tenten waar Nederlandse hiphoppers optreden, voetbalvelden waar ze zeggen te voetballen, maar in feite 90 min. naar elkaars reet kijken, moet ook op die lijst komen. Alle weilanden en bijbehorende boeren-grappen mogen ook niet meer gefilmd worden en alle zaken waarop Astra's, brommers en Sita's staan, dienen vernietigd te worden. En last nut not least: op ingestuurde beelden die ouder zijn dan 6 maanden, staat een neqschot of ban (zoals u wilt)

Blijft over in de Dump: Deense cartoons, neukende voetballers en Hamster die zich in een raket te pletter rijdt.

JudgeJuly | 23-10-06 | 17:53

@ superjan 23-10-06 @ 17:37
Nee, dat was Hannie Schacht

Howlin' Mad | 23-10-06 | 17:50

Paupers hebben een hekel aan lullo's. Is altijd zo geweest, zal altijd zo blijven. Wat dat betreft bestaat de hele wereld alleen maar uit paupers en lullo's.

Regenboogschutter | 23-10-06 | 17:46

mooi he hoe gs niet alleen de lullo's maar ook de rest van zijn bezoekers voor lul zet door ze f5'n pauper volk te noemen.

RDJ134 | 23-10-06 | 17:38

Kom op pr0n, buigen of kaatsen...

Howlin' Mad | 23-10-06 | 17:37

tja dat over die fascisten is nogal eeeeh niet waar. Alleen mijn dispuut heeft al 4 leden aan het verzet tegen de bezetter verloren.

Volgens mij was zelfs Hanny Schaft lid (bever?) , maar dat weet ik niet zeker.

superjan | 23-10-06 | 17:37

@Social Opiate 23-10-06 @ 17:28: Ieder z'n mening, maar zelfs onder mijn vrienden zie ik dat ze toch een beperkter blik op bepaalde zaken hebben en zich vooral binnen een kleine kring voortbewegen. Erg jammer is dat wel, en ik heb er gewoon moeite mee dat je je vrijwillig binnen een bepaald 'hokje' in de samenleving plaatst gedurende je studententijd - de wereld is zoveel groter, diverser en interessanter dan een aantal clubjes toch? Dat conformisme.... juist bij academici zou je een meer vrijgevochten attitude denk te vinden, al valt het niet te ontkennen dat studentenverenigingen soms een goede drive achter een protest of beweging kunnen zijn.

Pepsicle | 23-10-06 | 17:36

@ me 23-10-06 @ 17:30 Daar denken mensen anders over:
"Ik ben zelf lid van het corps en ik kan met zekerheid zeggen dat verhalen over excessen wel; degelijk berusten op waarheid.
Ik zal enkele smeuige excessen met jullie delen.
Enkele jaren geleden was het nog zo op onze societeit dat tijdens de KMT veuten geveild werden aan huizen
Ze werden dan meegenomen naar deze corps huizen, en een paar jaar geleden heeft zich het volgende incident voorgedaan ;
De desbetreffende is geblindoekt en op een dood spoor gelegd, maar de 2 sporen ernaast waren wel in gebruik deze kerel heeft dus de hele nacht op dat dooie spoor gelegen, terwijl hij continu treinen voorbij hoorde rijden. De mensen die hiervoor verantwoordelijk zijn geweest zijn overingens niet vervolgd, en zijn er met een waarschuwing vanaf gekomen.
Een ander jaar heeft zich dit incident voorgedaan ;
Een veut in een corpshuis kreeg een strop op zijn nek die aan het balkon werd vastgemaakten hij werd over het balkon heengehangen
en elke keer als hij een vraag fout beantwoorde lieten ze hem bijna naar beneden vallen, maar grepen hem opt ijd weer vast.
In mijn jaar hebben zich op mijn kmt ook een aantal excessen voorgedaan.
1 van de meest vervelende lui van de kampcommisie heeft een meisje
meegenomen naar het toilet en terwijl hij zat de schijten werd zij gedwongen haar kin op de voorkant van de bril te leggen.
Nog een voorbeeld, enkele gasten van de ontgroeningscommissie vonden het leuk om even door de medische dossiers te snuffelen en stuitten daarbij op een veut die had ingevulkd dat hij aan claustrofobie leed.
Ze hebben deze jongen eruit gepikt en 3 uur lang in een bezemkast opgesloten, voor de lol.
Ik heb mensen aan haren meegetrokken zien worden.
en dan heb ik het alleen nog maar over de kmt, niet eens over huis-dispuuts-commissie-of-genootschaps-ontgroeningen, die kleinschaliger, ongecontroleerd en lang zijn.
Wat dacht je van een hele avond lang ondergepist worden met je mede-aspiranten en HJ's, bespuugd te worden, met -10 graden celsius gedwongen worden anderhalf lang de longen uit je lijf te rennen, of gedwongen worden een hele fles sterke drank (28 procent) op de te drinken.
Wat dacht je van naakt in het het kanaal geflikkerd te worden midden in de nacht.
Zonder geld of pinpas midden in Oostenrijk in de sneeuw gedropt worden terwijl het eerste dorpje 15 km verderop ligt.
Maar aankomende studenten bedenk goed dat achteraf alles mooi is,
Ik wil ook zeker niet mensen ontmoedigen om bij een vereniging te gaan,
Bedenk wel dat je ernstige excessen kunt verwachten, dat niet iedereen je vriend is binnen de vereniging, en je ook zker de toezichtscommisies niet kunt vertrouwen. Want die types zijn weer fijn maatjes met de ontgroeners.
Er vallen per jaar zeker 15 doden bij de ontgroening, alleen wordt dit alles in de doofpot gestopt, veelal omdat de ouders van slachtoffers zelf ook lid zijn geweest en omdat mensen die er vanaf weten zodanig geintimeerd en bedreigd worden hun mond niet open te doen."
www.ontgroening.com/forum/viewtopic.ph...

Dikr | 23-10-06 | 17:36

oh en ook niet gebeurd trouwens.

@ me | 23-10-06 | 17:35

@ Social Opiate 23-10-06 @ 17:24
en moet je daarvoor ontgroent worden? Normale mensen leren dat van zichzelf wel hoor... niet door zelf vernederingen e.d.

Boobsinspector | 23-10-06 | 17:34

In 1997 is voor het eerst en laatst iemand overleden in een ontgroening en dat was bij Vindicat in Groningen. Verder is er al heel lang niks ernstigs geneurd in een ontgroening, alleen dingen daarbuiten zoals ouderejaars leden die zich doodzuipen.

@ me | 23-10-06 | 17:30

@Pepsicle 23-10-06 @ 17:26
Zo moet je het ook niet zien, het is iets extra's niet ipv.

Social Opiate | 23-10-06 | 17:28

Woon zelf in Leiden, ken genoeg Quinten/Minervanen/Augustijnen en kan er prima mee omgaan. Voor de rest boeien die klupjes me totaal niet, liever ontwikkel ik mezelf zonder eerst afgebroken te hoeven worden, en kies ik mijn eigen vrienden uit ipv door een 'proces' aan bepaalde mensen gebonden te worden. Ik weiger ook om gedurende (en na) mijn studententijd vrijwillig een paar sociale oogkleppen op te zetten.

Pepsicle | 23-10-06 | 17:26

@Boobsinspector 23-10-06 @ 17:20
mensen die uit onzekerheid met hun nick op geenstijl hun heterosexualiteit proberen te bewijzen zijn pas heaumeau!
.
Het hele idee van een ontgroening is juist dat je leert dat je altijd gewoon je eigen plan moet zien binnen dat van een groter geheel maar dat je daar binnen wel gewoon moet doen wat jij zelf wilt.

Social Opiate | 23-10-06 | 17:24

ontrgoening is voor heuwmeauws

Boobsinspector | 23-10-06 | 17:20

@Pornstar 23-10-06 @ 17:05
"iemand die me erg dierbaar is is overleden door een walgelijke en verschrikkelijke uit de hand gelopen ontgroeningspartij".

Je vage aantijgingen worden een beetje belachelijk.

In tegenstelling tot de vreselijke nazi praktijken, kan iedereen de 'vreselijke' ontgroeningspraktijken binnen een Quintus of Minerva gewoon stoppen door naar de voordeur te lopen en te zeggen, steek het lidmaatschap maar in je Ado.
Het zelfbeschikkingsrecht wordt namelijk niet afgenomen gedurende een ontgroening. Eigen keuzes, eigen verantwoordelijkheden.
Vergelijking met nazi's is totaal misplaatst.

TooneyLunes | 23-10-06 | 17:17

@ dirtyoldviespeuk 23-10-06 @ 17:14
Spruitjes op de bon... heaven forbid!

Howlin' Mad | 23-10-06 | 17:16

@sjaakdeslinksesul

whatevah... zelfs toen de spruitjes op de bon gingen kwam de rest nog niet eens in actie.

dirtyoldviespeuk | 23-10-06 | 17:14

@Pornstar 17:05
Een uit de hand gelopen ontgroeningspartij is nog niet gelijk aan het regime van een partij die zich schuldig heeft gemaakt aan genocide.
Is Minerva uit op het systematisch doden van aspirant-leden?
Het spijt me voor je dat je een dierbare hebt verloren maar mop, dat moet je zien voor wat het is: een ongelukkige, trieste samenloop van onstandigheden.

Jane Doe | 23-10-06 | 17:13

@ Pornstar 23-10-06 @ 17:05
Volgens mij willen alleen leden lid worden :) De termen die je gebruikt lijken me niet van toepassing op de vereniging in kwestie en daarom zou ik je willen verzoeken de keuze voor die omschrijving te beargumenteren. Kan je me trouwens nog een goede zielenknijpert aanraden?

Howlin' Mad | 23-10-06 | 17:12

Wouter Z 23-10-06 @ 16:59
correctie: (copyright SC, toevallig hahaha, 94 als ik me niet vergis)
.
het is zo mooi om lid te zijn, wat is het mooi om lid te zijn, wat is het lidmaatschap toch mooi, en belangrijk en zo geil....
.
True, overigens ;-)

oakie | 23-10-06 | 17:09

@Pornstar 16:54
En weer ga je over de grens van betamelijkheid heen.
Ik gaf slechts ter verduidelijking van mijn reactie aan dat ik persoonlijk een reden heb om situaties/groeperingen/mensen niet lichtvaardig met de nazis te vergelijken.
Jij kunt mij of mijn familie niet beledigen omdat je niets voor ons betekent in de zin van dierbaar zijn. Jij bent getikte materie (letterlijk) op een openbaar forum en jouw mening is er een uit velen. Jouw mening sprong er wel uit omdat ie zo ongenuanceerd en laakbaar is.(en niet alleen voor mij!)

Jane Doe | 23-10-06 | 17:07

@Howlin'je vergist je.. Ik mocht wel degelijk lid worden....
@Dikr; iemand die me erg dierbaar is is overleden door een walgelijke en verschrikkelijke uit de hand gelopen ontgroeningspartij. En meer wil ik er niet over kwijt, behalve dan natuurlijk DAT MINERVANEN FASCISTISCHE EN NAZISTISCHE IDIOTEN ZIJN.

Pornstar | 23-10-06 | 17:05

@Pornstar 23-10-06 @ 16:54 Nu willen we het weten ook. Wat zijn die dingen die een vergelijking met het nazisme en fascisme volgens jou niet uit de lucht gegrepen maken? Waarin onderscheid Minerva zich van de andere 'elite sektes'?

Dikr | 23-10-06 | 17:02

@dirtyoldviespeuk 23-10-06 @ 16:48
Kunst, alleen omdat de moffen het bier op de bon deden.

sjaakdeslinksesul | 23-10-06 | 17:00

@ Pornstar 23-10-06 @ 16:54
Als je zo'n hekel aan Minerva hebt, is het toch niet zo erg dat je er niet bij mocht?:) Bovendien kan Bea Modaal daar toch ook niets aan doen?

Howlin' Mad | 23-10-06 | 16:59

het is zo mooi om lid te zijn, het is zo mooi om lid te zijn, zo mooi, zo belangrijk en zo geil

Wouter Z | 23-10-06 | 16:59

@Jane; ja, whatever mop, wat er met jouw familie is gebeurd interesserd me binnen dit topic eerlijk gezegd geen reet, want daar gaat het hier niet om, het ging over mijn mening wat Minerva betreft. En dat het vergelijk krom is, uiteraard, maar ik kan niet weten dat ik met de opmerking jou aanspreek en je familie beledig. Sorry Jane, daar heb ik niets meer te maken. En buiten dat, als jij wist wat daar af en toe gebeurde, dan zou je familie zich in hun graf omdraaien meid, geen geintje.

Pornstar | 23-10-06 | 16:54

@Pornstar 16:37
Het werkt vaak beter om je standpunt zonder geschreeuw en krachttermen te verwoorden. Dan instigeer je een prettige discussie. Nu ontlokte je een onzuivere woordenwisseling. Jij vindt Minerva niet deugen; ik evenmin! :)
Maar ik ga er de nazi's niet bijhalen. Dat vind ik iets te kort door de historische bocht. En wellicht heb ik daar een hang-up omdat de nazis mijn familie niet met rust hebben gelaten.
Of ik je nu irriteer of boei, dat doet me verder niet zoveel. Ik beoordeel je op je uitlatingen en plaats ze in de context die je hier in alle openbaarheid van jezelf hebt gegeven.

Jane Doe | 23-10-06 | 16:51

Alleen maakte ik een grapje en moet blikjegrolsch nodig een terug naar augustinus. Dat is immers de slappe truttenklup waar ze dat beerputvocht van Grolsch drinken :)

Social Opiate | 23-10-06 | 16:49

@pornstar

fascisten??

het zijn juist de corpsleden die hun leven hebben opgeofferd in het verzet tegen de fascisten in WO2 terwijl de rest van nederland liep te angsthazen.

nl.wikipedia.org/wiki/Studentenverzet

waar was jouw familie toen ook al weer?

mongeaul.

dirtyoldviespeuk | 23-10-06 | 16:48

@Pornstar

Hoe meer je reageert op Jane Doe, hoe belachelijker je jezelf maakt. Je kan niet aan haar denk- en redeneringsniveau tippen, daarom word je persoonlijk. Hou daar toch mee op.

@Jane Doe

Helemaal mee eens.
Het treurige van dit soort de-individualiseringsprocessen, zoals jij ze noemt, is dat ze meestal plaatsvinden op een leeftijd waarop iemand zichzelf juist zou moeten vormen. Deze kinderen, net onder de vleugels van paps en mams vandaan, zouden alles moeten aangrijpen om een originele geest en eigen wereldbeeld te ontwikkelen, maar in plaats daarvan dompelen ze zich onder in de bekrompen en lege voorschriftjes die reeds gehersenspoelde ouderejaars aan ze opleggen. Een funest proces, lijkt mij.

kapoerewiet | 23-10-06 | 16:48

sjezus d'r is nog niks gebeurd en het is al nieuws...
*gaaap*
jammer dat die site al down is anders had dat misschien e.e.a. verduidelijkt..

Luctor et Emergo | 23-10-06 | 16:46

"We zijn allemaal volwassenen dit is een logisch besluit".

HAHAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ik pis in mijn broek!

TM | 23-10-06 | 16:45

@Dikr; Ja en als je in een land dat aan voodoo doet en aan duivelsuitdrijvingen ben je helemaal zuur.
@Social Opiate en blikjegrolsch; I rest my case.

Pornstar | 23-10-06 | 16:45

@lx76 23-10-06 @ 16:38 "Dit soort discussies leveren niks op, omdat ze zijn gebaseerd op smaak, onwetendheid en frustraties..." Je vergeet "provocaties" ;)

Dikr | 23-10-06 | 16:43

lx76 23-10-06 @ 16:38
.. de gustibus est non disputandum bedoel je?
Minerva zeker?
_
Jane Doe 23-10-06 @ 16:31
Vraag 's waarom ze dat zo uitgesproken beweerd?
_
Pornstar 23-10-06 @ 16:37
Waar komt die hartgrondige hekel vandaan?

/\/\addog | 23-10-06 | 16:43

IK VIND MINERVA EEN FASCISTISCHE CLUB WAAR DE NAZI'S NOG WAT VAN KONDEN LEREN!
Ja, en nou? Moet ik nu denken: "jemig wat heb ik weinig historisch besef en inlevingsvermogen!"
Dat denk ik niet.
Krijg maar lekker de peop met je fascistoide corpsje.
Dahaag!

blikjegrolsch | 23-10-06 | 16:42

Nee hoor die opmerking dat Minervanen geen haar beter zijn dan NSBers is compleet rechtvaardig :P

Social Opiate | 23-10-06 | 16:39

@Pornstar 23-10-06 @ 16:27 Dat zal ongetwijfeld. Om te hebben is het minder leuk inderdaad. Ooit een docu gezien van een jongen van 14 die het had, zag er doodnormaal uit, maar wel "Gimme 2 stamps bitch!" in het postkantoor en volop in de pannen spugen aan tafel. Als buitenstaander vond ik dat hilarisch moet ik toegeven. Vreselijk verhaal verder; z'n opa en oma dachten dat'ie door de duivel was bezeten en wilden niks met hem te maken hebben. Maarja,.. ik neem aan dat je Jane wel op een andere manier had kunnen zeggen dat je het niet eens was met wat ze zei,.. toch?

Dikr | 23-10-06 | 16:39

Disputare est de gustibus.
Oftewel over smaak valt te twisten, kijk maar naar bovenstaande discussies. Voor/tegen vereniging, voor/tegen ontgroening, voor/tegen bier, voor/tegen corpsboys.
Dit soort discussies leveren niks op, omdat ze zijn gebaseerd op smaak, onwetendheid en frustraties...

lx76 | 23-10-06 | 16:38

@Jane; nee ik ben zeker niet slim en integer en zeker niet vandaag, en al in zijn geheel niet tegenover jou.
IK VIND MINERVA EEN FASCISTISCHE CLUB WAAR DE NAZI"S NOG WAT VAN KONDEn LEREN!
Je had ook gewoon kunne vragen waarom ik zoiets zeg, maar jij moet er weer met je quasi intellectuele gemuts tegenin. Er is een goede reden voor deze onvolwassen houding jane, en momenteel irriteer jij me mateloos. Je hebt me nooit echt kunnne boeien maar nu wel. Ga eens nakijken of er weleens een dode is gevallen tijdens een Minervaanse ontgroening, en bedenk je dan eens dat er wellicht eens een keer een bijzonder duidelijke reden kan zijn dat iemand zo achterlijk grof uit de hoek komt ja? en bekijk niet alles enkel van jouw belichte zijde Jane. Soms zit ergens veel meer achter, en niks onderzoek, slim integer, ik heb grondig de typhus aan Minerva en dat zal NOOIT veranderen.

Pornstar | 23-10-06 | 16:37

@ Kale Imero 23-10-06 @ 16:25

Ik zoek iets in 058, niks te gay, gewoon een ouderwetse barbier... weet je wat? Geef me je nummer even en dan hebben we het er over.

Regenboogschutter | 23-10-06 | 16:33

@Pornstar 16:19
Waar ik me mee bemoei? Dit is een forum waar we op elkaars comments reageren. Jij noemt Minerva fascistisch en nazistisch. Dat vind ik getuigen van weinig historisch besef en invoelingsvermogen. Het is strikt genomen een zeer ranzige en beledigende opmerking.
Je mag van Minerva (met of zonder onderzoek) vinden wat je wilt; de vereniging vergelijken met de nazi's is wat mij betreft een disproportionele, immorele reactie.
Dat je niet volwassen kunt reageren heb je vandaag bewezen.
Veel succes met je onderzoek. (straks gewoon schaterend bekennen dat je hebt willen provoceren en dat je echt wel slim en integer bent)

Jane Doe | 23-10-06 | 16:31

@Social Opiate 23-10-06 @ 16:27

zoals waarschijnlijk >95% van de verenigingsgangers dat doet.

Putje | 23-10-06 | 16:28

@Dikr; Je hebt geen idee waar het over gaat. Jane roept iets dat ze denkt te weten over mijn privéleven. De la Tourette is overigens een enorm leuke ziektebeeld. Om te bestuderen dan ;-)

Pornstar | 23-10-06 | 16:27

Volgens mij is er in Leiden nog nooit iemand dood gegaan tijdens een ontgroening dus waar lullen we over?

Ontgroenen is leuk als je het zelf mag doen, simpel.

En lid worden van een vereniging kun je ook gewoon doen omdat het gezellig, leerzaam en goedkoop zuipen is.

Social Opiate | 23-10-06 | 16:27

@ Pornstar

Jane (en meer met haar) wilde alleen van jou een nadere uitleg, met argumenten waarom je Minerva een fascitisch clubje vindt.

En ik vraag me eigenlijk af of je niet beter af bent als bestudeerde der psychologie dan als bestudeerder. Schijnt moeilijk te zijn om op een enigszins normale manier op een ander te reageren.

Putje | 23-10-06 | 16:26

@ Regenboogschutter 23-10-06 @ 16:20

Waar? 010, 020, 070?

005999? haha

Kale Imero | 23-10-06 | 16:25

@Pornstar 23-10-06 @ 16:19 "En dat ik je een oud wijf noem is omdat jij over onderzoeken begint." Hmm, last van coprolaties dan Pornstar? Is dat het? Milde vorm van de la tourettes dus,..

Dikr | 23-10-06 | 16:25

Sir kill a lot 23-10-06 @ 16:11
Hare majesteits mixed hockeyclub. 89 geil.

Der Icebear | 23-10-06 | 16:24

@ Putje 23-10-06 @ 16:22
Hypocriet dus.

Howlin' Mad | 23-10-06 | 16:23

@Howlin' Mad 23-10-06 @ 16:10

Ik hang ook zeker labels aan andere groepen, mijn punt was alleen dat iedereen dat automatisch doet. Zo zit de mens nou eenmaal in elkaar.

Wat ik wilde duidelijk maken, is dat er onevenredig veel meer ongelukken en mistanden gebeuren buiten de groepen van studentenverenigingen (waar we het hier over hebben), alleen schijnt dat normaler te zijn om de een of andere reden.

Putje | 23-10-06 | 16:22


Toegang verboden!
U hebt niet de toestemming om toegang te krijgen tot de gevraagde map. Die is ofwel beveiligd tegen lezen of onleesbaar door de server.
Indien u van oordeel bent dat deze server in fout is, gelieve de webmaster te contacteren. Error 403

Heb ik weer!!

mister_uniek | 23-10-06 | 16:22

@ Pornstar 23-10-06 @ 16:19
Hoezo, dan?

Howlin' Mad | 23-10-06 | 16:21

Jane Doe 23-10-06 @ 15:46
Wat een cynisch beeld. Ontgroenen is leuk, worden ontgroend minder leuk. Iedereen kan er op los psychologiseren, maar status of cv geen goede reden om lid te worden van een vereniging. Net als overal een bonte verzameling van valse nichten, domme rucqerts en vrienden voor het leven, althans het studentenleven.

Der Icebear | 23-10-06 | 16:21

@Jane Doe 23-10-06 @ 16:07 Ikzelf ben een schoolvoorbeeld van een jongen met Oedipus complex, I <3 MOM staat op beide schouders en in mijn ziel gegraveerd. Mijn moeder zit nu in Rome en ik mis haar verschrikkelijk. Wil jij daarom vandaag mijn mama zijn Jane? :)

Dikr | 23-10-06 | 16:20

@ Kale Imero 23-10-06 @ 16:17

Ik zoek nog een goeie kapper. Weet jij er één?

Regenboogschutter | 23-10-06 | 16:20

@Jane; sorry maar je zemelt weer. Ik maak een opmerking, zonder overigens te vermelden dat er onderzoek aan vooraf is gegaan en jij moet zo nodig een reactie geven. Jane, je doet zo wijs over vanalles maar waarom bemoei je je eigenlijk met iedereen? Ben je eenzaam ofzo. En er "even bij zetten wat ik nu precies bedoel"?! Ik vind Minerva een faschistisch clubje waar de nazi's nog een puntje aan kunnen zuigen. Is dat niet duidelijk genoeg voor je? Nee? Dan ben je dus dom. En dat ik je een oud wijf noem is omdat jij over onderzoeken begint. Dan is een enigzins volwassen reactie mijnerzijds niet te verwachten Jane.

Pornstar | 23-10-06 | 16:19

-weggejorist-

Kale Imero | 23-10-06 | 16:17

Zijn die brallers nou eigenlijk allemaal gepest vroeger, omdat ze nu kneuzenclubjes hebben? Gelukkig heb ik die ellende nooit hoeven meemaken. Oh, en als je je telefoon moet afstaan als ze merken dat er gefilmd wordt, so what? Als je de camera maar mag houden. KNOR WHIIIIT

OoO | 23-10-06 | 16:15

Ach gut Quintes...... Dat zijn de echte miskleuntjes van Leiden.
In mijn tijd hadden ze wel de lekkerdere wijven t.o.v. Hare Majesteits Eerste!

Sir kill a lot | 23-10-06 | 16:11

@ Putje 23-10-06 @ 15:37
Sorry, rl leidde me ff af. Ik gebruik de term 'hypocriet' omdat jij schrijft:
"Er gebeuren meer rare dingen elke week door bezopen/stonede/etc. mensen die niet bij een vereninging zitten dan door "verenigde" studenten. Kijk naar hooligans, randgroepjongeren, achterbuurt figuren, diksogangers, cafepubliek. maar het is leuker om bij een uitspattinkje van een studentenvereniging daar massaal overheen te vallen, omdat je dan tenminste daar een label aan kunt hangen. Een label van een groep waar je zelf niet bijhoort, en dat geeft een veilig gevoel."
Je hangt een label aan groepen waar je waarschijnlijk zelf niet toe behoort (hooligans, randgroepjongeren, achterbuurt figuren, diksogangers, cafepubliek) en ik verdenk je ervan dat je dat doet om jou een veilig gevoel te geven. Aangezien je anderen daarvan beschuldigt, vind ik dat hypocriet.

Howlin' Mad | 23-10-06 | 16:10

Handig als zo'n feut zich een vergiftiging zuipt:

"Kan iemand 1-1-2 bellen? Hoezo niet???"

Regenboogschutter | 23-10-06 | 16:10

@pornstar 15:41
Je verklaart nu dat je na gedegen onderzoek een ongenuanceerde uitspraak hebt gedaan en insinueert dat het hier chargeren betreft.
Zeg je er voortaan gewoon even bij wat je nu precies bedoelt zodat we je fascisme en nazisme uitlatingen kunnen plaatsen?
Mij een dom, oud wijf noemen mag en zegt veel over jou. Wat is het toch dat vrouwen elkaar altijd met de leeftijd om de oren moeten slaan? Ik doe er niet aan mee. Het gaat erom wat je zegt en niet hoe oud je bent. Mannelijke reaguurders schijnen dat te snappen.
En wat jouw onderzoek betreft: het was hier op dit open forum te lezen dat jij (in het kader van je psychologiestudie) aan een internetonderzoek meedoet en hier op GS dus vaak met dubbele agenda rondloopt. Da's ook lekker kies nietwaar?
Trouwens, is het zo (ik weet dat als psycholoog van de kouwe grond uiteraard niet met zekerheid) dat psychologie- en psychiatriestudenten die studies hebben gekozen om hun eigen afwijking beter te begrijpen.
Enlighten me. Persoonlijk lijd ik heel plezierig aan een Messiascomplex? What's your excuse?

Jane Doe | 23-10-06 | 16:07

@Pornstar 23-10-06 @ 16:02 "Mevrouw voelt zich aangevallen,.." In dat geval. En ik hoop dat je begrijpt dat er mensen zijn zoals ik die er aanstoot aan kunnen nemen als je iemand anders als een 'dom oud wijf' bestempeld en daar vervolgens een korte reactie aan wijden. N'est-ce pas?

Dikr | 23-10-06 | 16:06

@Dikr; ow nee, dan is het goed. Ik dacht dat jij pretendeerde vanalles te weten over mij zogn. onderzoe. Maar dat je me niet kent blijkt aan alle kanten nu. ik ben een dame.

Pornstar | 23-10-06 | 16:02

@Pornstar 23-10-06 @ 15:51 Meneer voelt zich aangevallen door een niet geheel onterechte opmerking op zijn eigen aanval? Mezelf bekend maken? Geld hier een identificatieplicht? Wat zijn we strijdbaar vandaag, Tsk, tsk, tsk,..

Dikr | 23-10-06 | 15:57

a nee he? wordt hyves nog slomer dan wel al gewend zijn....

Putje | 23-10-06 | 15:57

En we hebben een profieltje (wie wil de praeses "krabbelen"?):
coopur.hyves.nl/

Mr.D. | 23-10-06 | 15:56

@Outhuyse 23-10-06 @ 15:53

Ohw, misverstand :-)

Is idd natuurlijk nogal dubieus dat de heertjes van Q niet zelf kunnen bedenken dat ze het niet moeten doen.

Putje | 23-10-06 | 15:55

Een Praeses met een hotmailaccount..... wat een breezahslet

Gek-Saaikema | 23-10-06 | 15:54

@woensdaggehaktdag 23-10-06 @ 15:47 Wow, dat smaakt naar meer woensdaggehaktdag! Wat heb je gedaan? Die bal tegen de grond gesmeten? Een fiets gevouwen van zijn studenten brilletje? Zijn stropdas aan je trekhaak geknoopt? Kortom; vertel op! *trekt een zak popcorn open*

Dikr | 23-10-06 | 15:53

@Putje 23-10-06 @ 15:50
Dit klinkt als een: "maar de rest doet het ook!". Dit doet echter inhoudelijk niets af aan het stukje van Jane Doe.

Aufsalzen | 23-10-06 | 15:53

Putje 23-10-06 @ 15:46
Goh, volwassen reactie.

Ik moest gewoon nogal lachen om de brief. Een puberaal staaltje vakwerk waarin de zin "We zijn allemaal volwassen en dit is een simpel en logisch verbod" me doet denken aan de tijd dat je briefjes naar je buurmeisje stuurde met de vraag of ze ook verkering met je wilde. Een soort contradictio in terminis...

Outhuyse | 23-10-06 | 15:53

@ blikjegrolsch 23-10-06 @ 15:40 jaloers?

Wouter Z | 23-10-06 | 15:53

@Dikr; bemoei je met je eigen zaken of maak je bekend, plafondluis.

Pornstar | 23-10-06 | 15:51

@Jane Doe

de eerste twee alinea's sta ik volledig achter, alleen om het zich beter voelen te koppelen aan alleen de corpora is weer te beperkt. Elk groepsverband voelt zich op een of andere manier beter dan de rest.

Mariniers kijken neer op soldaten, milieuactivisten op de rest van de wereld, links op rechts en vv, christenen op moslims en moslims op de rest van de wereld, etc etc etc.

Putje | 23-10-06 | 15:50

@Pornstar 23-10-06 @ 15:41 Oho! Je zei 'oud wijf'. Da's ook niet lief. Beledigingen van heetgebakken lucht bedrijf je, en met je onderzoek ben je waarschijnlijk zelf ooit komen aandraven.

Dikr | 23-10-06 | 15:49

Zielig, talentloos meutevolk.

kapoerewiet | 23-10-06 | 15:49

@Jane Doe 23-10-06 @ 15:46
Amen!!!

Aufsalzen | 23-10-06 | 15:48

Ik heb bijna bij het koor gezeten, maar ik heb de ontgroening niet gehaald. Ik kwam uit dienst en was net terug uit Noord-Turkije in een poging gevluchtte Koerden te helpen (ook toen ging het al niet jofel met die hulpverlening) en daarom viel het geschreeuw en geblaat van de 'heren' die alles al wisten en zich heel wat voelden enigszins verkeerd. Kortom: na een uurtje te zijn toegeschreeuwd besefte ik dat ik daar na 16 maanden diensttijd geen zin meer in had. Toen wilde zo'n bal me tegenhouden. Ik mocht niet weg als de heren het niet goed vonden. Tsja........ Laten we het erop houden dat ik alsnog de deur uitliep maar niet meer welkom was. Ik moet ze wel nageven dat ze ook dit incidentje binnenskamers hebben gehouden, zodat er geen ongewenste inmenging van de sterke arm aan te pas kwam.

woensdaggehaktdag | 23-10-06 | 15:47

Ontgroenen is een intredingsritueel. Het gebeurt overal; soms heel subtiel en ander keren heel bruut. Het heeft tot doel de intreder bewust te maken van zijn plaats in de keten. Het is een tough love welkomstgroet.
Het bindt en het isoleert tegelijk. Het gaat om de-individualiseren en groepsdynamiek.
De brute ontgroening (leger, corpora) kan mij niet bekoren maar ik begrijp het principe wel. Collectief afbreken en weer opbouwen geeft een ervaring die stimuleert tot betrokkenheid, eergevoel en vasthoudendheid.
Wat mij stoort bij de corpora is het snobisme: het zich beter en verhevener voelen. Je mag binnen je clubje doen wat je denkt te moeten doen maar vertel mij niet dat bier zuipen, togaparty's en zeil/roei tochtjes je een beter mens maken dan iemand die deze ervaringen niet ondergaat. Geld en gekochte status geven je geen integriteit en ware klasse zit niet in materie.

Jane Doe | 23-10-06 | 15:46

Outhuyse 23-10-06 @ 15:45

Goh, volwassen reactie.

Putje | 23-10-06 | 15:46

"we zijn allemaal volwassen"... ... ...

...

...

...

Whahahhahahaha!

Hou toch op sukkels!

Outhuyse | 23-10-06 | 15:45

@Killin Ark 23-10-06 @ 15:41
Inderdaad, 3 liter bier drinken is gewoon lekker...

Aufsalzen | 23-10-06 | 15:44

Da's duur die censuur!

Dikr | 23-10-06 | 15:44

Sowieso zijn verenigingen voor meisjes, maar dit terzijde.

John McClane | 23-10-06 | 15:43

3 liter bier drinken is toch geen ontgroening.. stelletje mietjes..

Killin Ark | 23-10-06 | 15:41

@Jane; Wat kan je toch hoog van de toren blazen! Weet jij eigenlijk wel waar je het oevr hebt? Want voor ik zo'n ongenuanceerde uitspraak doe heb ik me wel degelijk bezig gehouden met deze vereniging en zijn gewoonten.Overigens ben je voor een oud wijf behoorlijk dom als je niet doorhebt dat sommige personen nogal gechargeerd commenten hier , maar ja, we zijn niet allen zo serieus als jij natuurlijk. Psychologie van de koude grond bedrijf je, en mijn onderzoeken moet je dr buiten laten.

Pornstar | 23-10-06 | 15:41

tja, Q staat voor Knorren.

Wouter Z | 23-10-06 | 15:40

Je moet wel een hele grote randdebiel zijn als je lid wordt voor "de contacten en het netwerk".
Of: "Nou het was een goede aanvulling op mijn studie".
Ga es deaud met je dichtgetike CV-gebral.

blikjegrolsch | 23-10-06 | 15:40

@Putje 23-10-06 @ 15:37
En de vergelijking met het leger vind ik een beetje kort door de bocht... Het uiteindelijke doel is anders, of wil je de oorlogshandelingen in Uruzgan vergelijken met de gemiddelde studentenstad?

Aufsalzen | 23-10-06 | 15:39

Weet iemand toevallig hoeveel van die zielige Leidsche lullo's tot nu toe al gestopt zijn met reauken als gevolg van ontgroeningen?

Q3UTplayer | 23-10-06 | 15:38

@Howlin' Mad 23-10-06 @ 15:29

doe eens uitleggen? Hoezo is dat hypocriet? Ik zeg alleen dat die groepen verhoudingsgewijs veel meer aanklooien.

Elke dag ongeveer is er weer eens zinloos geweld, bijna elk weekend is het tegenwoordig raak met ambulancepersoneel of andere hulpverleners.
Ik denk dat dat ernstigere voorvallen zijn dan een student die zich vrijwillig een wat onvriendelijkere behandeling laat ondergaan, omdat hij zelf, wederom vrijwillig, heel erg graag bij die vereniging wilt horen.

Zoals Muxje al zei: dit geldt bij heel veel typen verenigingen, zoals genoemd het leger. Kwestie van een hiërarchie en groepsband kweken. Na een ontgroening, van welke soort dan ook, hoor je er helemaal bij en heb je met de vereniging en diens leden een band.

Putje | 23-10-06 | 15:37

@Putje 23-10-06 @ 15:26

Onbekend maakt onbemind, en dat is vaak het geval. Maar ik heb zelf meerdere malen een ontgroening meegemaakt, en weet hoe delicaat de grens is tussen het verzorgen van een "intense en herkenbare beleving" en machtsmisbruik. Gooi hier een ruime hoeveelheid alcohol bij, en dan kan het heel erg misgaan. Dus, je hebt goede afspraken, en een "onafhankelijke" en alcoholvrije buffer nodig om in te grijpen daar waar nodig. En niet door mensen te verbieden te filmen, want dan geef je eigenlijk een heel klein beetje toe dat er dingen gebeuren die niet door de beugel kunnen.

Aufsalzen | 23-10-06 | 15:37

@Putje 23-10-06 @ 15:26
Ik ben het geheel met je eens, we zeggen op zich hetzelfde. Het blijft daarom een eeuwig disussie, waarbij beide partijen nooit bij elkaar komen qua standpunt. Daarom moet je je ook niet gaan verdedigen tegen de mensen die het niet willen begrijpen. Daar doen ze het om en je moet ze dat plezier simpelweg niet gunnen. En mijn 2e punt slaat er meer op dat het te laf wordt, en het zodoende zijn nut verliest.

Jazeker | 23-10-06 | 15:37

Helemaal mee eens. Het nu van studentenverenigingen is zeker aanwezig. En zoals Jane Doe en Muxje al op wezen: Degene met de grootste bekken zijn degene die in het echte leven het minst ver komen.
,
Dat type corpsballen (om ze maar ff zo te noemen) snapt namelijk niet wat wel onder vrienden kan maar wel vooral onder vrienden moet blijven (alles wat er in de soos en tijdens de ontrgroening gebeurt). Ik ben zelf oud-bestuurslid van een studentenvereniging en ben recentelijk begonnen met mijn professionele carriere en ik kan zeggen dat ik veel heb gehad aan mijn tijd in de SV. Zowel tijdens solicitaties als tijdens de dagelijkse werkzaamheden.
,
Afsluitend.. Studentenverenigingen zijn een goede toevoeging aan je studie. Maar zoals alles in het leven, draaf er niet te ver in door, omdat je dan in het belachelijke bezig gaat. En die doordravingen zijn nu juist wat het nieuws haalt (net als vele andere doordravingen van jongeren overigens: hooligans, gevaarlijke jonge chaffeurs, overmatig drankgebruik tijdens de zomer, BrEEzAhS, etc.)

Devlonir | 23-10-06 | 15:36

moehahahahaha, Den ganschen sait ist ab jetzt V-E-R-B-O-T-E-N

YOU-trechter | 23-10-06 | 15:36

Als we er niets van begrijpen DA, wil je het dan uitleggen. Misschien krijgen we dan meer begrip voor de ontgroeningen. Maar wanneer een dispuut bij voorbaat al dergelijke mailtjes gaat versturen, bevestigen ze alleen maar het beeld dat ontgroeningen over de grenzen van het betamelijke gaan.

chloorhexidine | 23-10-06 | 15:34

knorren van quintus mogen het io vivat niet eens zingen, dan lopen ze de kans ontgroend te worden door de leden van hare majesteits eerste.

Smegma Ridder | 23-10-06 | 15:29

@ Putje 23-10-06 @ 15:26
"Kijk naar hooligans, randgroepjongeren, achterbuurt figuren, diksogangers, cafepubliek." Hypocriet.

Howlin' Mad | 23-10-06 | 15:29

@eigen post van 15:2, eeehm, juist geen omgekeerd verband dus.

Muxje | 23-10-06 | 15:27

@Jazeker

ik ben zelf lid van een corps, dus weet dondersgoed wat het doel/nut is van een ontgroening.

Waar de crux zit is dat, doordat het grote publiek en de sensationele pers altijd negatief WIL reageren op een eens een keer voorkomende uitspatting, de verenigingen zich zoveel mogelijk achter gesloten deuren opstellen. Doordat ze dat doen denkt het publiek weer dat er dus ook ontoelaatbare dingen gebeuren.

Alleen is het wel zo dat je moet bedenken dat iedereen die bij een vereninging zit (ongeacht welke) volwassen is en in staat geacht moet worden zelf een grens te stellen. Dit is niet anders dan bij wat voor een soort vereniging of sociaal verband dan ook.

Er gebeuren meer rare dingen elke week door bezopen/stonede/etc. mensen die niet bij een vereninging zitten dan door "verenigde" studenten. Kijk naar hooligans, randgroepjongeren, achterbuurt figuren, diksogangers, cafepubliek.

maar het is leuker om bij een uitspattinkje van een studentenvereniging daar massaal overheen te vallen, omdat je dan tenminste daar een label aan kunt hangen. Een label van een groep waar je zelf niet bijhoort, en dat geeft een veilig gevoel.

Putje | 23-10-06 | 15:26

@Jelle 23-10-06 @ 15:23:
Dat kweekt een band. (Staat er gewoon bij, even met de muis over het plaatje, dan zie je een tekstje)

koerbagh | 23-10-06 | 15:25

Kom d'r ook eens in met de spiegel voor de derde link, want ook die doet het niet meer.

Ceristimo | 23-10-06 | 15:25

@Aufsalzen 23-10-06 @ 15:20
hehehe nee, maar neuquh liever niet in groepsverband.

sjaakdeslinksesul | 23-10-06 | 15:25

Waarom heeft dat kudtballetje fapsel in z'n bakkes?

Jelle | 23-10-06 | 15:23

Dusssshhhhhh, hoor ik hier nou een hele hoop puistenuitdrukkende trekvlekjes die spijt hebben dat ze zelfs nog geen schaakclubje op internet inkomen......... Sociale bijeenkomsten, waar je knallend hard zuipt, dat is toch belachelijk...... ook helemaal niet handig al die mensen die in verschillende branches werkzaam zijn, waar je het toevallig ook nog eens mee kunt vinden. Nee, dan heb je toch echt veel meer aan je reaguurder maten van Geenstijl................ ehh of toch ook weer niet.

kwakzalver | 23-10-06 | 15:22

hé maar waar blijven die filmpjes dan?????

fapperdefap | 23-10-06 | 15:22

@Pornstar en andere corpora-bashers: ontgroenen, rare mores, vijandigheid tegen het gepeupel buiten de societeit; het heeft allemaal met groepsbinding te maken. Je maakt een groep door je te onderscheiden van de gewone mensen, en door je leden samen een intense en herkenbare beleving te laten ondergaan (de ontgroening dus, trouwens in sommige legeronderdelen treedt hetzelfde effect op).

Er is een vrij duidelijk omgekeerd verband tussen de "bitsheid" van de vereniging, en hoe hecht de vriendschappen en contacten in het latere leven blijven

Hoogachtend Muxje (rasknor)

Muxje | 23-10-06 | 15:22

@Putje 23-10-06 @ 15:07
Wat is er dan zo'n bijzonder aan zo'n vereniging? Stelletje elitaire zuiporgels die zich lam zuipen, net zoals Jan met de korte achternaam, maar zich toch beter voelen omdat ze bij zo'n heerlijk intiem gezelschap zitten. Hoepel toch een eind op. Studentenverenigingen is gewoon zuipen voor kakkerts en hockeyspelerts en tijdens die ontgroening word van je sterretje een rondje gemaakt door de corpshomo Crispijn-in-me-anus.

dlseth | 23-10-06 | 15:21

@Jane Doe 23-10-06 @ 15:15:
Precies, dat worden dan vaak politici. Een vrindje bij de overheid is ook altijd handig, ook al is het 'n blaaskaak. (Namen noemen lijkt me overbodig.)

koerbagh | 23-10-06 | 15:20

Tuurlijk .. geen toegang .. bij GS moet je er in de eerste minuten bij zijn ..

Matisha | 23-10-06 | 15:20

@sjaakdeslinksesul 23-10-06 @ 15:18
niks mis met neuquh en bieruh!

Aufsalzen | 23-10-06 | 15:20

Kunnen we voor hen geen uitzondering maken en 150 per filmpje bieden...? Of in ieder geval in geval van ontdekking de boete op zijn Bernhards voldoen?

private vices | 23-10-06 | 15:19

Jahaaa, allemaal jaloesjie en links gelul van die Lucas. Jonguh, je heb gewoon geun ideu hoe jofel een jaarclub kan weuzuh. Je doet ervaringuh en vrindschappuh op die je veur de rest van je leuvuh van pas kunnuh komuh. En allerlei interessantuh culturele activiteituh die we deejuh. Dus daar gaan we weer: "Haiho vindicat, neuguh, bieruh, k**k**feut... haiho, keurels van plezier"

sjaakdeslinksesul | 23-10-06 | 15:18

Jason? ... knor!

private vices | 23-10-06 | 15:17

Geheim(zinnigheid) en elitair.... De geschiedenis leert dat dat niet altijd even goed uit de verf komt....

Aufsalzen | 23-10-06 | 15:17

@DA
"want ze hebben er niks van begrijpen"
Ik begrijp je niet.

Mailert | 23-10-06 | 15:16

@Pornstar 15:05
Weinig invoelende opmerking. Wie zo snel de fascisten en nazisten van stal haalt heeft zelf een extreem gedachtengoed.
Is dit weer een excercitie voor je psychologisch onderzoek?
.
Persoonlijk heb ik nooit het "gezellig" in studentengezelligheidsverenigingen kunnen ontdekken maar ieder zijn meug.
Vandaag de dag wordt het lidmaatschap als aantrekkelijk ervaren omdat sommige verenigingen je makkelijk aan een kamer kunnen helpen.
En dan is er ook nog de pragmatische insteek van het behoren tot een ol' boys network hetgeen het weer leuk doet op je cv.
Uiteindelijk vallen degenen met een hoog windbuil/blaaskaakgehalte in real life altijd door de mand; zelfs het netwerk kan daar niet de reddende engel zijn.

Jane Doe | 23-10-06 | 15:15

Hop en de censuur van Cobra slaat ook toe op het internet. Zojuist even hun hele site weggejorist...

topcat | 23-10-06 | 15:13

@Verdwaalde T
lol

harry de leipe | 23-10-06 | 15:13

Haha, bel die lullo es! Ook net gedaan en het enige wat je hoort is muziek en een dove corpsbal aan de lijn. Het enige wat eruit komt is "met wie spreek ik" Wat een lowlife. *gaat maar weer verder*

empe04 | 23-10-06 | 15:13

Ik vraag me af waarom iemand zich in hemalsnaam zou willen laten ontgroenen. Om "erbij te horen"? Om zich publiekelijk te laten vernederen? Die gasten sporen niet helemaal. Teveel tijd, ze moesten eens vastgeklonken aan de zuiderzee gedwongen te werken! Dat is pas ontgroening!

schuldige_omstander | 23-10-06 | 15:11

@Putje 23-10-06 @ 15:07

En waarom schrijven ze dat, juist voor dit soort opmerkingen. Ontgroeningen zijn net Jamba, have it or hate it. Er is geen middenweg. Als je er nooit 1 hebt gehad, begrijp je het doel niet... Hoewel, ik heb er 1 gehad jaren terug, maar begrijp het doel eigenlijk ook niet meer, zo zonder alcohol en met goed eten van de catering en slaapgarantie...

Jazeker | 23-10-06 | 15:11

Dat je uberhaubt bij zo'n zuipclub wilt horen...

Maxx | 23-10-06 | 15:09

Corpsballen. Lachwekkende low-life's

Days-Of-Wild | 23-10-06 | 15:09

@Pornstar

beetje overdreven niet? heb je zelf bij een vereniging gezeten? heb je ooit geprobeerd op een onbevooroordeelde manier met mensen bij een vereniging te praten en/of zelfs eens langs te gaan?

Om alleen af te gaan op de nieuwsberichten (welke per definitie negatief zijn en uitvergroot) is wat kortzichtig, lijkt mij.

Putje | 23-10-06 | 15:07

De redactie van GeenStijl is gewoon jaloers dat ze zelf nooit lid mochten worden van een prominent dispuut, hehehe.
.
En terecht, want ze hebben er niks van begrijpen, dat blijkt wel weer.

DA | 23-10-06 | 15:07

volgens mij over uitsluiting....

Don Quichote | 23-10-06 | 15:06

Verenigingsleven is en blijft zielig, al staat Quintus nou niet bepaald bekend om zijn heftige ontgroeningspraktijken. Minerva, dát is pas een roedel fascisten bij elkaar, de nazi's waren er niets bij!

Pornstar | 23-10-06 | 15:05

Hij heet het over ONTSLUITING?

empe04 | 23-10-06 | 15:04

"Ontgroeingsfilmpjes zijn op geen enkele manier positief uit te leggen"....
...
Moehahahahahahahahahahaha.....

koerbagh | 23-10-06 | 15:04

@binnengewoon

daarmee bedoelen ze natuurlijk dat het voor studenten die niet bij een vereniging zitten en het overige algemene publiek altijd per definitie negatief is. Daarom heeft uitleg nooit zin, vanwege de vooroordelen.

Putje | 23-10-06 | 15:02

"2de keer betrapt worden is een boete van E50,00 en ONsluiting van deelname aan de rest van de ontgroening"
Jason van Riel
h.t. Praeses

Die heeft geen Nederlandsch gestudeerd.

Don Quichote | 23-10-06 | 15:02

@moeje? 23-10-06 @ 14:50 Gezelli... telefoonnummers :-) misschien even vragen of live uitzending wel mag?

YOU-trechter | 23-10-06 | 15:01

@ moeje? 23-10-06 @ 14:50 en vap maakt...
dichtgetikt hoor

Jazeker | 23-10-06 | 15:00

Briljant: "Ontgroeningen zijn op wat voor manier dan ook niet positief uit te leggen"
Waarom doe je dan ontgroenen?

binnengewoon | 23-10-06 | 15:00

Wat een stel gigantische "knoop in je zakdoeken"!!

moeje? | 23-10-06 | 14:59

Bah, volgens het levensverhaalvan Crispijn zijn de heren van Quintus, ofwel inderdaad knorren.
Graag een duidelijk vermelding van dit feit in het kopje, straks heeft het Corps het weer gedaan. Iedereen verantwoordelijk voor de eigen uitlatingen toch? :-)

behoorlijke onsmakelijke feauteau op die Vap-pagina trouwens....

Putje | 23-10-06 | 14:59

Stelletje vuige kutknorren. Dat ze het vuile lef hebben zich in een stukje schrijven met het USC te vergelijken stuit mij nog het meest tegen de borst. Jakkes, gewoon een paar flinke poffers op die knorrenwangetjes en dan bek dicht.

Bokkiedropzak | 23-10-06 | 14:58

Citaat Jason van Riel: "we zijn allemaal volwassen mensen".Moehaha
Helaas nemen ze ook in ons bedrijf van die ex-korpsballen in dienst, moeten compleet heropgevoed worden. Echt zielige lieden.

de veteraan | 23-10-06 | 14:57

'iedere Quint tegen de plint'

BroncO | 23-10-06 | 14:57

impotens per absurdum

Howlin' Mad | 23-10-06 | 14:56

wat een pisvlek

'Dit schrijft Crispijn over zichzelf:
Ik ben een rustige, vrij introverte jongeman, die het leuk vind om in zijn vrije uurtjes lekker te knutselen aan modeltreintjes. Ik heb thuis een een model staan van een Chileense stoomlocomotief, heel gaaf. Verder borrel ik ook wel eens op Q, maar helaas mag ik geen bier drinken vanwege mijn gluten allergie. Ik eet overigens ook geen Brussels lof, maar dat eet ik niet omdat ik het gewoon niet lekker vind. Mocht het je leuk lijken om een keer met mij te borrelen, kom gewoon eens langs, ook als je geen lid van Q bent, want ik ben dol op externen. Ik moet nu helaas echt stoppen met typen, want ik heb een potje met lijm open laten staan dat anders uitdroogt'

Piet Heyn DonuT | 23-10-06 | 14:55

Vernederen? Is gewoon cantus. Gezellig bier drinken en liederen ter gehore brengen. Oh ja. EN NIET ZEIKEN!

kommopman | 23-10-06 | 14:54

kennen we weer geld verdienen

koppeso | 23-10-06 | 14:53

Site is enigzins down... kudtstudenten...

ikweetvannix | 23-10-06 | 14:53

In de mail: "ontsluiting van deelname".... nemen ze soms zwangere corpsmiepjes mee?

De Toerist | 23-10-06 | 14:52

Ja man! Ik snap er echt niks van. Menig plebeër kan toch zien dat de ontgroeningspraktijken helemaal niet zo erg zijn? Of zelfs een beetje luek? Maar goed, daar zijn het plebeërs voor...

Dada_ | 23-10-06 | 14:52

Na drie filmpjes draai je dus -pas- verlies als er maar 1 geplaatst wordt.

Fuzzy-de-Bear | 23-10-06 | 14:51

"een algehele filmverbod"
HBO-ers?

Tapu | 23-10-06 | 14:51

quintus... kudtknorren.

superjan | 23-10-06 | 14:50

Mag zo'n ballen groepje wel boetes opleggen?

Verdwaalde T | 23-10-06 | 14:50

Net of die dikke konten in het beeld passen

Traag | 23-10-06 | 14:49

Quintus... dat zijn zijn toch paapse knorren?

Zeddegeizot | 23-10-06 | 14:49

Afstaan van je telefoon?
Welk blokhoofd heeft dat verzonnen?
Ohja, heb heeeeel vroeger ook de ballenbak van het dispuutleven over geslagen. Beviel toch een stuk beter. Je houdt 50 euri in je zak en kan je eigen vrienden uitkiezen.

Visje | 23-10-06 | 14:48

in mijn tijd staken we phoeten nog in brand en dan moesten ze een knapperend geluid maken. teneinde dat geriefelijke gevoel van een open haardvuur te krijgen. Uiteraard werd het vuur na onbeleefd gegil van de phoetmans correct uitgepist.

superjan | 23-10-06 | 14:48

Wat shuct die ene op de laatste foto nou om? Is dat kwark of fapfapfap-result?

JekkerDaJek | 23-10-06 | 14:47

geenstijl biedt toch 100 e, goeie diel dan toch.

Pim de la Parra | 23-10-06 | 14:46

bah wat een vies mannetje op dat plaatje

lief-studentje | 23-10-06 | 14:44

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl