achtergrond

Geenstijl

StarF*cker doet de sterrenbeurs

Bukken kreng!Ruzieënde presentatoren, dramatische kijkcijfers: het zit de Sterrenbeurs niet bepaald mee. De ideale gelegenheid dus voor weekend-columnist StarF*cker om zijn scherpe pennetje nog even extra in het gif te dopen, om de programma-makers vervolgens meedogenloos de waarheid te vertellen.

Zijn er sterren in Nederland?

Lieve A.,

In Nederland staat momenteel de wereld op zijn kop. Er is een ware kijkersrevolutie gaande, omdat we ons niet langer laten verneuken door een idiote televisiezender als SBS 6. Voor het eerst in mijn leven ben ik het eens met Henk van der Meijden die in Goedemorgen Nederland maar even riep dat hij niets zag in het poeha-programma Sterrenbeurs, omdat Nederland simpelweg geen sterrenland is.

De kijkcijfers van Sterrenbeurs zijn dramatisch: nog lager dan de meest weggepropte programma's op diverse zenders. Zelfs de hulp van De Telegraaf baatte niet, de Nederlanders zetten massaal hun toestel op een andere zender als die malle Sterrenbeurs begint. Bij SBS 6 is de paniek compleet. Ik hoorde van een goede bekende dat die zure Bart in 't Hout, de kersverse directeur van SBS 6, de wanhoop nabij is. Hij heeft zich door Endemol laten wijsmaken dat de eerste de beste blonde juf die drie zinnen roept in een soap een ster is. De werkelijkheid is anders. Een ware kijkersstaking bedreigt de SBS-flop. Hoezo is Albert Verlinde een ster? Of Angela Schijf, of Alwien Tulner? De kijker is niet gek, die laat zich door arrogante televisiemakers geen knollen voor citroenen verkopen. Een ster is niet de eerste de beste gek die op de treurbuis verschijnt!

Bij jou in Jordanië speelt dit soort ongemak niet. De Arabieren houden godzijdank Endemol en SBS6 op grote afstand. In Nederland hebben de televisiebaronnen iedere gek, met elk denkbaar spraakgebrek, die even op de buis is, tot ster verheven. Het gevolg is dat je in het Amsterdamse uitgaansleven steeds meer meisjes tegenkomt die met het neusje nuffig omhoog melden in 'GTST' of - erger nog - in 'ONM' te acteren. Bij RTL4 lacht de slimme programmadirecteur Leo van der Goot zich dood, want deze voormalige diskjockey heeft meer televisiekennis in zijn pink dan die eikels van SBS 6 in hun hele lijf. Leo wist dat de Sterrenbeurs zou floppen omdat 'ster zijn' iets is wat je bént en niet iets wat je pretendeert te zijn. Ik lach me inmiddels dood om die stakkers van SBS 6 en De Telegraaf die samen dachten Nederland te kunnen verneuken met hun achterlijke programma-idee. Ik begrijp alleen niet dat een kundige jongen als Adam Curry zich leent voor de presentatie van dit wangedrocht. Daar heeft hij toch te veel klasse voor.

Lieve A.. Ik heb je ruim een maand geleden in Amman ontmoet en sindsdien lukt het me niet om ook maar één seconde níet aan je te denken. Jij bent voor mij meer ster dan al die soap-juffies en -jochies met hun beperkte IQ en vrieskistuitstraling bij elkaar. Jouw warmte is overweldigend. Ik ben hartstikke blij dat jij via de satelliet gewoon de betere Nederlandse televisie-programma's bekijkt. Godzijdank weet je niet wie Bas Muys is. Of Aukje van Ginneken. Of andere floppers van de Sterrenbeurs. Dat je gewoon dezelfde nuchtere instelling hebt als al die andere Nederlanders, die hun middelvinger opsteken tegen het floptrio SBS 6/Endemol/De Telegraaf, en zelf wel uitmaken wie de sterren zijn. Voor mij ben jij dus die ster. Ik kan niet wachten tot ik je binnenkort of in Amman of in Amsterdam in m'n armen kan sluiten, je kan zoenen en wat al niet meer...

Liefs,
StarF*cker

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.