Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Tief op met die woktroep!

Laat die man een happie mee eten Kijk nou wat er van komt met die multiculturele samenleving. Eerst was er de Chinees met vieze Ko Yu Luk-troep, daarna kwamen die spaghettivreters en moesten we aan de pizza, vervolgens werd 0031 overspoeld door een tsunami van Vlaamse frietnazi's, falafelboeren, sushi-jappen, roti-negerts en shoarmadraaiers. En tegenwoordig moet alles maar lo-fat gewokt worden in de Oezbeekse walnootolie. Kan dat culinaire geëtnofiel nou eindelijk eens afgelopen zijn? Want tests bewijzen het. We willen goedverdoemme gewoon aardappels, sperciebonen en sucadelappen. Oké mam? En om zes uur precies graag! Toch?

Reaguursels

Inloggen

waldorfsalade. ontpit twee rode appels en snijd in kleine stukjes. besprenkel met 1 eetlepel vers citroensap. snijd 3 stengels bleekselderij in kleine stukjes. kook 2 kipfilets 20 minuten in water en in kleine stukjes snijden. mieter er nog een zakje ijsbergsla bij, 60-90gram walnoten en 2 of 3 eetlepels mayonaise. nog 1 eetlepel warme honing erbij. ff husselen en smullen maar.

NoEscom | 21-10-06 | 23:56

Van mij mad die aardappel gestolen worden. Grieks en Italiaans, soms een Chineesje. Al die bacterie-kebab mag meteen optiefen. Een aardappel is alleen gebakken of gefrituurd te vreten.

DeKeet | 21-10-06 | 09:36

Vroeger schreef je draadjesvleesch nog met es see haa.

NoEscom | 21-10-06 | 00:04

Goed onderzoek wel, van Blue Band. Die hebben ook helemaal geen belang bij de uitslag ofzo.

Zijkweif | 20-10-06 | 20:39

welke nederlander weet überhaupt nog wat 'vroeger' betekent

milky bar | 20-10-06 | 11:26

Is het wel kosher?

kat in de zak | 20-10-06 | 11:04

Kan de redaktie niet een Geenstijl receptendump aanmaken.? de reaguurders vinden het blijkbaar leuk om over vreten te lullen.
OJA draadjesvlees tip blus de jus af met een half flesje bokbier. voeg in plaats van kruidnagel een of twee plakken ontbijtkoek toe bind ook mooi. of een beetje koekkruiden ( Buurtsuper) is heerlijk.

Proost

Veldwebel | 20-10-06 | 09:36

Voor wie het nog niet weet: Conimex is Nederlands eten! Is namelijk van Unilever, niks Chinees aan dus. Net als Bertolli, is ook gewoon Nederlands, zoek maar na. We eten dus Nederlands zonder het te beseffen!

Kees Maf | 20-10-06 | 09:34

Veel Nederlanders moeten nodig eens vanachteren worden genomen met een bezemsteel. Draadjesvlees en piepers, stelletje yoghurthoofden.

Xixulon Gralgrathor | 20-10-06 | 09:28

Ik wil alles behalve hollandse troep
Alleen het vlees is lekker...

RedScorpion | 20-10-06 | 09:22

Pritt Stift is een burgertrutje met boerensmaak. Ga toch weg met je gore draadjesvlees. Gadverdamme, dan nog liever gewokte rat.

Henk Hunk | 20-10-06 | 08:15

Affijn: fluks naar de slager, bestellen en opzetten. Cultuur ben je zelf.
Jezus, was alles maar zo eenvodig opgelost.

dwaal | 20-10-06 | 07:59

Het is de afwisseling, die het eten lekker maakt. Als je alleen maar draadjesvlees met aarpels en andijvie te vreten krijgt, wordt het snel saai.
Idem als je alleen maar zit te wokken of pizza's ligt te kanen
Dus is bij mij thuis de conclusie: gemiddeld 1x per week hollandse pot (in de winter ook wel vaker dan 1x per week), 1 á 2x per week wokvoer, voor de rest afwisseling van - vooral mediterraanse- internationale spijzen.
En als je een gerecht mist, kook je het toch gewoon???

Aktivist | 20-10-06 | 07:15

Sjezus, heb een partij trek zeg. Met al dat gelul over runderlappies......... YES.
That's my thing.........
Hier ruikt het hele huis ook al naar runderlappies op het (ikeah) stofie. Beetje azijn, kruidnagel,tomatenpuree,laurier..... uitje niet vergeten. (zie hierboven hoe het allemaal moet).
Wat een dag morgen.........

je | 20-10-06 | 01:42

Zondag klaarmaken? ze verkopen ook magnetron stampot. Zelf met tandflos vlees.

Shift Insert | 20-10-06 | 01:35

Lekker draadjesvlees, vooral op zondag, want dan heb ik de tijd om het goed klaar te maken. De hutspotten en stamppoten maak ik ook vaak op zondagavond alvast klaar voor een aantal dagen van de komende week( soms 4 ,aaltijden tegelijk) . Bijkomend voordeel, de koters lusten het allemaal en krijgen zo alle groente binnen zonder gezeik.

Weest gegroet | 20-10-06 | 00:47

@President Babboe Bab 19-10-06 @ 21:13
Met croma mik je het vlees in de pan wanneer de boter begint te bruizen en met olijfolie test je ff met een stukje witbrood of de olie op temperatuur is.
Dat zie je meteen, en met olie kan je op veel hogere temp bakken dan met olie maar kijk uit dat je olie niet verbrand , dat kun je alleen leren door het te doen.
Ik test nooit de olie ik zie dat maar ja ik bak en kook dan ook al ruim 20 jaar.
Zowel thuis (wederhelft haat koken) en ook profesioneel.
Niet meer als kok maar al jaren op evenementen. wanneer ik niet goed bak is mijn handel zo naar de klote. En dan hebben we zelf ook niks te eten.
Gewoon voorzichtig proberen, wat kan het verrotten als er iets misgaat, wanneer je maar weet wat leer je ervan en kokkerellen kan je van genieten.
Wanneer je olie begint te roken dan is het al aan het verbranden. meteen vuur laag en mik er Een paar uien in en roeren, terugkoelen van je olie.

harry de leipe | 20-10-06 | 00:22

PRAKKIE RULES!

dahlia | 20-10-06 | 00:05

Ben net bij Sizling Wok geweest in 020-ZO. Best wel te eten.

cloggie42 | 19-10-06 | 22:58

Toen ik het huis van mijn ouders verliet was ik 24 jaar oud en had 24 jaar lang aardappelen, groenten en vlees gegeten. Ik heb mijzelf beloofd de volgende 24 jaar geen aardappelen, groenten en vlees meer te eten.
Voorlopig mag ik nog een paar jaar bami, nassi, pasta en falafel eten. Lekkah!

Vogelbeest | 19-10-06 | 22:42

Lekker hollandse hutspot enzo? Mwoah. Liever naar de italiaan...

laag_streepje | 19-10-06 | 21:53

Ik mis geen fuck van het hollandse eten, ben half indonesisch half nederlands opgevoed 'k sta open voor andere culturen. Waarom hier ook moeilijk over doen, als je toch je draadjes vlees mist ga dat dan gewoon koken en niet zeiken in de media. En het stukje: "Want tests bewijzen het. We willen goedverdoemme gewoon aardappels, sperciebonen en sucadelappen." is ook niet helemaal correct dit is een onderzoek gehouden onder een x aantal personen, en bijvoorbeeld niet bij mij. Niet zo voorbarig conclusies trekken Pritt Stift is nergens voor nodig.

Sebastianos | 19-10-06 | 21:49

Dan mag ik wel in Californië wonen, maar ik eet nog wel draaidjes vlees, zeker twee keer per maand.

Martin Hausert | 19-10-06 | 21:46

@ President Babboe Bab

Inderdaad, croma is beter, ik bedoel eigenlijk ook de variant van croma vloeibaar met olijfolie. Door de sucadelappen eerst te smoren en daarna lekker krokant te bakken worden ze sensationeel lekker, wat die Hiddy Totum ook mag zeggen een eindje terug... Het is een variant zullen we maar zeggen. Denk niet dat ik niet koken kan!

giant | 19-10-06 | 21:41

Draadjesvlees, en dan zeker muziek van Blof erbij?

gevallenverstand | 19-10-06 | 21:24

Wil de Dikke van Dam als Sinterklaas wel kopen, maar geniet echt steeds van cucina Italiana. Aardappelen zijn volgens mij een historische vergissing en rundvlees heeft te grote cellen voor de mens.

gevallenverstand | 19-10-06 | 21:14

Hoe krijg je ze mooi zwart? Opoe heeft het geheim meegenomen in haar graf namelijk. Bij mij blijven ze altijd een beetje bruinig. Ik moet ze zwart hebben. Stroop d'r bij of zo? Dat verhaal van giant 19-10-06 @ 17:42 is zeer onorthodox maar draadvleestechnisch gezien niet onvoorstelbaar, al zou ik de olijfolie inruilen voor de croma.

President Babboe Bab | 19-10-06 | 21:13

@Pritt : Geef mij anders maar een goeie Roti. Kudt-bloemkool...

TM | 19-10-06 | 21:07

Kip aan het spit is ook lekker.

NoEscom | 19-10-06 | 20:36

Eetcultuur..... mensen moeten terug rond de tafel en met elkaar genieten van een eerlijke en heerlijke maaltijd zonder al die hapsnap toestanden vol met conserveringsmiddelen en andere troep.
Lekker glas wijn erbij.... vooral al tijdens het koken.... en het is puur genieten.
Het hoeft geen culinair hoogstandje te zijn. Ook van draadjesvlees kun je een feestje in je mond hebben.... alsof er een engeltje op je tong piest.
Ik denk ineens aan rabarbercompote zoals mijn moeder het maakt.... ahhh... met geklopt eiwit... zo zacht en romig als vla en zonder klontjes..... fris zurig met een zoete ondertoon. Daar kan geen appelmoes (zelfs niet zelfgemaakt met kaneel en cognac) tegenop.

Jane Doe | 19-10-06 | 20:14

@Beasjt
Doe eens een huisje voor me zoeken bij jou in de buurt!

CoJoNes | 19-10-06 | 20:13

ach fikkie stoken en de carnixulla (vlees&vet letterlijk, maar eigenlijk heerlijke worst) derop (es.wikipedia.org/wiki/Carnixulla), vers brood uit grondoven ter plekke gemaakt en vrete maar.
Kan geen sbs6 tegenop

Beasjt 669 | 19-10-06 | 20:05

Ach, wie is er niet groot gebracht met sucadelappen.

Hachee met rode kool..... mmmmmm
Hutspot met klapstuk.. mmmmm

Badeendje | 19-10-06 | 20:01

@wijsvinger 19-10-06 @ 19:46:
*Ahem* zie... (comment 17:09)

koerbagh | 19-10-06 | 19:54

En bloemkool met zo'n lekker maizena-sausje en een wat nootmuskaat.
Wat dacht u van stokvis met witte rijst en gebakken uitjes. Je huis ruikt nog dagen naar een gemiddeld bejaardenhuis maar lekker.......... ahhhh.
Hete bliksem? yesssss.
Kan het Hollandser: kaantjesspek op de boterham?

Jane Doe | 19-10-06 | 19:50

Maar ook onze Nederlandstalige zuiderburenkunnen er wat van. Vlaams suddervlees waaraan bier is toegevoegd is niet te versmaden en de Ierse variant met Guiness en op het laatst toegevoegde plakjes champignon is bijzonder lekker. En dankzij de enige echte cultuurverrijkers die Nederland hebben aangedaan, de Indonesiërs, kunnen we ook genieten van Balivlees en Daging-smoor.

wijsvinger | 19-10-06 | 19:46

Andijvie stampot met stukjes spek en daarbij uitgebakken spek Draadjesvlees met aardappelen en lekker veel stevige jus. Stoofpeertjes met bruine suiker mmmmmm. Zou er een kookboek zijn waar al deze overheerlijke dingen in staan? Of moeten wij ze maar gaan noteren anders weten onze kleinkinderen helemaal niet meer wat lekker eten is.

Nestor-F | 19-10-06 | 19:44

@Zippy 19-10-06 @ 19:32:
In mijn levensritme is dat tussen middag... Ik moet er niet aan denken om draadjesvlees als ontbijt te eten. Ik geloof niet dat dat erg lekker is bij de koffie en sinaasappelesap.

koerbagh | 19-10-06 | 19:37

6 uur? Tussen de middag natuurlijk!

Zippy | 19-10-06 | 19:32

@Shareholder 19:14
Slagroom erbij?:)
En Pritt... schuif je ook aan.... jij lijkt me wel zo'n jongen van de gestampte pot.... moedercomplex.... gaat helemaal goed komen.
De ideaaltoestand van elke man is toch BFBE?... belly full and balls empty?

Jane Doe | 19-10-06 | 19:19

Wat nou draadjesvlees? Een goudgele rakker = twee bruine boterhammen.
Ik eet heel de dag bruin brood!

IJzervreter | 19-10-06 | 19:16

Zwijg toch over de appeltaart..

Shareholder | 19-10-06 | 19:14

Happy wok, jamjam, pizza heerlijk, laat maar komen alle buitenlandse troep! Enige Nederlandse eten is diepvriestaart gemaakt van mokkaschuim en hangop :p mmmmmmmmmm oh ja appeltaart ook!

Kunera | 19-10-06 | 19:14

"Wok on."

Shareholder | 19-10-06 | 19:10

@Beasjt
Gracias.

CoJoNes | 19-10-06 | 19:09

Waarom blijft mijn F5 de godganse tijd hangen op detelegraaf.112.207.net ?
Nou? Nou? Nou?

CoJoNes | 19-10-06 | 19:07

Waar is de vleestomaat?? Die hoort toch echt met het draadjesvlees mee te sudderen.
Stoofpeertjes lekker in de rode port stoven met een citroenschilletje en een paar kruidnagels.
De kalfsschnitzel halen we eerst door het meel, vervolgens door een losgeklopt eitje met een scheutje slagroom en daarna door een combinate van paneermeel en versgeraspte parmezaanse kaas.
De goeie ouwe Hollandse pot is verrukkelijk.
Ook kabeljauw in de oven is lekker. Laagje chenic blanc of pinot gris op de bodem. Moot gezouten kabeljauw erop. Bestrooien met paneermeel. Citroenschijfjes en kleine stukjes boter erover verdelen. Alufolie erover en hup de oven in. Lekker met wilde rijst en boterzachte witte asperges.
Tja, koken en eten zijn zinnelijke bezigheden en wie een man of vrouw wil verwennen/veroveren moet gewoon een schort aan trekken en het aanrecht als recht terugclaimen.
Mijn gehaktballen doen het hier in de States erg goed. Eat you heart out McDonalds.... en mijn boterkoek (want een echte vrouw bakt ook nog !!) vindt gretig aftrek. Om over de appeltaart maar te zwijgen.

Jane Doe | 19-10-06 | 19:05

Stamppot met kaas en gemalen komijnzaad (Djintan van conimex :) ) is ook goed weg te happen.

HHooligan | 19-10-06 | 18:38

@CoJoNes 19-10-06 @ 18:27:
Wiener schnitzel is wel lekker... - je vergeet het stuk citroen overigens, hoort erbij... - (waarom is die Oostenrijkse versie van MacDonalds, WienerWald, overigens nooit gelukt in Nederland?) maar veel lekkerder is natuurlijk Holsteiner Schnitzel.
goldweb.nl/culinair/kalfvl/k004.htm

koerbagh | 19-10-06 | 18:37

goed vlees met bruine bonen, ga een cusrsus doen, gekl!

Lettera22 | 19-10-06 | 18:36

Oftewel het verhaal kort en bondig:
Mahon (havenstad op eiland Menorca) lag weer eens onder belegering en de kok had alleen nog een ei, olie en oud hard brood. Maakte van het ei en olie een stevige salsa (waarom zal altijd een wonder blijven), maar enfin door die Mahonesa was het oude brood weer eetbaar en werd het beleg doorstaan.
Dan hebben we nog in Ciutadella aan andere eind van het eiland op uiterste puntje de "Morentrap" waar de laatste moor Spanje verlaten heeft door aansporing van de lokale bevolking een bootje in te stappen. Maar dat is een ander verhaal.

Beasjt 669 | 19-10-06 | 18:35

@koerbagh 19-10-06 @ 18:15 Alles kan met appelmoes maar de combi met bruine bonen is niet iets wat me als eerst te binnen zou schieten. Bruine bonen met van die dikke 'vieze', 'sompige' spek daar heb ik wel zin in.

Uifeltje Gnuiffeltje | 19-10-06 | 18:33

@vinque 19-10-06 @ 18:27:
Rot even op met spammen van je stukje. We hebben het over lekker eten, ja!

koerbagh | 19-10-06 | 18:32

Mijn pa heeft een moestuin en ik een boomgaardje , dus we ruilen altijd.
Lekkerder eten als zo van het land is er niet.

harry de leipe | 19-10-06 | 18:30

@@Schijnheilig boontje 19-10-06 @ 18:13
Broodkruim en eiwit voor de paneer en altijd met een plakjes gekookt ei, kappertjes en mayonaise. Dat is de originele Wiener Schnitzel.

CoJoNes | 19-10-06 | 18:27

-edit spamhoerrrrrrrr-

vinque | 19-10-06 | 18:27

pink indian 19-10-06 @ 17:05
Of knollen, later tulpenbollen.

MAXIMO | 19-10-06 | 18:26

ow en als emigrant maak ik de buren wel eens gek qua geurtjes met oerhollandse gerechten als nasi uiteraard.

Beasjt 669 | 19-10-06 | 18:24

euh.. ´k heb net een goed adelijke haas (van het landje achter) die drie dagen gemarineerd heeft en wellicht een iets te hoog loodgehalte op het vuur staan. Gelukkig zit ik goed qua aardaappels erbij en rode kool. (uit de tuin)

Beasjt 669 | 19-10-06 | 18:21

Zo, n.a.v. dit onderwerp ga ik nu eens lekker stamppot rauwe andijvie met spekjes en worst maken. Is ook lekker.

Taartschep | 19-10-06 | 18:18

@Uiffeltje Gnuifeltje
Appelmoes hoort bij van der Valk, met een kers!
Aleen als je de appelmoes zelf maakt van goudreinetten met kaneel en een stokje vanille, kun je het eten bij rode kool en wild.

CoJoNes | 19-10-06 | 18:18

Appelmoes bij bruine bonen? Gadver, echt waar? Stoofpeertjes dat is ook een millenium terug. Dat ging volgens mij ook op een petroleumstelletje, tog?

Schijnheilig boontje | 19-10-06 | 18:17

@Uifeltje Gnuiffeltje 19-10-06 @ 17:57:
Appelmoes hoort bij bruine bonen (die worden geserveerd met spek, uien en stip -mosterd dus- ), daarbij ook augurken en evt. Amsterdamse uien.
Dan heb je namelijk het hele smaakpalet (zoet zuur zout bitter) in 1 maaltijd te pakken.
En als toetje natuurlijk wat wij vroeger liefkozend "Kut met peren" noemden. Stoofpeertjes met gele vla. Laat die chinezen maar denken dat wij geen smaak hebben.

koerbagh | 19-10-06 | 18:15

@Schijnheilig boontje 19-10-06 @ 18:13
Weet ik zo uit m'n hoofd niet,morgen begint hier de kermis dus druk met regelen.
Vanavond nog een feestje dus kijk morgen wel even, zie vorige post.

harry de leipe | 19-10-06 | 18:15

Ik zoek nog het recept van de gepanneerde Oostenrijkse Snitzel Har. Heb je die ook?

Schijnheilig boontje | 19-10-06 | 18:13

Ik heb het nu stervens druk hier zal morgen ff van de andere comp m'n recepten mapje overpakken op deze en wel een rar in de dump plaatsen

harry de leipe | 19-10-06 | 18:12

Ik kom uit drenthe (hoogeveen) maar heb nog nooit gehoord dat appelmoes bij stampot hoort wel bij gebakken aardappels en frites

harry de leipe | 19-10-06 | 18:09

Laten we een algemeen verbod uitvaardigen op alle Nederlandse gerechten, behalve pannenkoeken. Niet te vreten dat Hollandse spul. Zo zie je maar eens waar bevolkingsinvasies goed voor zijn.

Miggerd | 19-10-06 | 18:08

@Uifeltje Gnuiffeltje 19-10-06 @ 17:59, bij jou staat wel meer op de verkeerde plaats.

Verdwaalde T | 19-10-06 | 18:06

@mezelf
Ik bedolede eigenlijk dat de erwtensoep met sambal geserveerd dient te worden...

et voilà | 19-10-06 | 18:03

Draadjesvlees op je roti.
Nasi met rundergehakt.

Geen Stijl | 19-10-06 | 18:03

zuuuuuuuuuuuuuuurkooooooooooooool met vette jus

Sytze Vliegen | 19-10-06 | 18:03

@Uifeltje Gnuiffeltje
Ik vind niet dat appelmoes bij stamppot hoort.
Maar ja. Als jij er graag appelmoes bij eet dan moet je je daar zeker niet door de westerlingen van laten weerhouden!
Verder vind ik ook dat stamppot best wel met wat sambal pittiger gemaakt mag worden!

et voilà | 19-10-06 | 18:02

Heeft iemand voor mij een petroleumstelletje te koop?

Schijnheilig boontje | 19-10-06 | 18:02

Om 6 uur eten....
Da's nu toch bijna?
Ik denk dat het toch eerder weer tegen half 8 wordt.
Verder schrijf ik maar een paar receptjes op. Wist niet dat er toch nog zoveel interessants te ervaren was van de reageerders hier!

et voilà | 19-10-06 | 17:59

'Niet' staat op de verkeerde plaats maar men begrijpt mijn punt hoop ik.

Uifeltje Gnuiffeltje | 19-10-06 | 17:59

Chinezen zijn dol op conimex bij hun sucadelappen. Denken oprecht dat het uit de traditionele hollandse keuken komt. Dit even ter aanvulling, ik weet alleen niet meer waarop. (Zit op mijn werk, waar de domibo wat uit de hand loopt).

hiddy totum | 19-10-06 | 17:58

Wie van jullie vindt dat niet bij stamppot appelmoes hoort? Ik kom uit het noorden maar woon sinds ik student ben in het westen en bemerk dat onder andere de 'appelmoes hoort bij stampot' traditie niet een algemeen geldende deler is.

Uifeltje Gnuiffeltje | 19-10-06 | 17:57

ja draadjesvlees met een kruimig aardappeltje en een kuiltje jus...

Karel Kruizenruiker | 19-10-06 | 17:57

Wat een lulverhaal. Als je trek hebt in draadjevlees dan koop je het toch gewoon? Het bereiden ervan is ook al geen moeite. Lekker man, de hele zondagmiddag in die lucht zitten.

Dorko | 19-10-06 | 17:57

* mikt dat spul altijd tussen de grill..

photto | 19-10-06 | 17:55

Go Cyrus da Virus!

Mikado | 19-10-06 | 17:54

Djezus, als zoveel mensen dat draadjesvlees missen, dan maken ze dat toch gewoon? What's da fucking point. Het zoveelste nutteloze onderzoekje onder de hedendaagse bevolking. "Hallo u spreekt met Mientje van BNR, wij houden een poll over de eetgewoonten van de nederlander. Mist u het "oerhollandse" sudderlapje niet op uw menu?"..."Ja verdomd, nu u het zegt... sinds ik geen zin meer heb om die draadlapjes 2 a 3 uur te gaan sudderen als ik 's avonds om 19.00 thuiskom heb ik ze niet meer gegeten,... maar missen doe ik ze wel hoor!" Pffff.

Cyrus da Virus | 19-10-06 | 17:52

Wat is dit nou weer voor nutteloos geouwehoer man, als je draadjesvlees wil ga je het toch gewoon lekker maken.

foto | 19-10-06 | 17:52

@giant! Wat maak je me nou? NIET AANBRADEN?? Is er dan niets meer heilig? Mensen, mensen, luister niet naar deze blasfemist met zijn 'maggi basis-uiensoep'. MAGGI BASIS-UIENSOEP godbetert.

hiddy totum | 19-10-06 | 17:48

Oezbeekse walnootolie? Als Borat dat had geweten, was hij nooit in nedeland langsgekomen

Mach10 | 19-10-06 | 17:46

Heb al een jaar geen gekookte aardappel meer gegeten, bevalt uitstekend!

Zeeuwsch | 19-10-06 | 17:45

@CoJoNes, toch blijft het lekker! Gekookte aardappelen, en andere meuk, weet mijn smaakpapillen nou eenmaal niet echt te strelen. Nu hoorde ik ooit eens dat de smaak van mensen eens in de ong. zeven jaar veranderd, dus er is misschien nog hoop. En tot die tijd blijf ik alles vreten wat er maar te vinden is.

Verdwaalde T | 19-10-06 | 17:43

Sucadelapjes.

Let op, dit is een geheimtip: Sucadelapjes NIET eerst aanbraden. Neem een juspan en doe daarin maggi basis-uiensoep uit een potje. Potje water er bij en breng het aan de kook met de sucadelappen, gemalen kruidnagel, laurierblad en wat azijn. Als e.e.a. kookt laat je het een uurtje of 3 sudderen op laag vuur. Daarna het vlees uit de pan halen en laten afkoelen.

Daarna olijfolie in een koekepan en de gekookte en afgekoelde sucadelappen mooi donker bakken. Je weet niet wat je proeft... Heerlijk!

giant | 19-10-06 | 17:42

@harry de lijpe: goed zo. Weet je wat vaak vergeten wordt? Die azijn. Onmisbaar. Zonder azijn gaat het vlees niet goed KAPOT, en blijft het taai. Maar ook het aanbakken is belangrijk. Echt donkerbruin schroeien, die hap.
En MINSTENS vier uur sudderen.
NB: de chinees doet het ook. Draadjesvlees. Is overal op het chinese platteland te eten. Bereidingswijze mutatis mutandis hetzelfde, alleen geen appelmoes erbij, maar conimex zure meuk.

hiddy totum | 19-10-06 | 17:41

Het is de tijdsgeest jongens, vroegah at ik bij moeders ook nog aardappelen, vleesch en groenten, toen ik zelfstandig ging wonen kwamen de POING-gerechten op tafel en nu moet ik tofu en falafel eten met mijn meissie. Binnenkort eet ik weer Brinta met de kleine en over een tijdje havermout pap door een rietje. En dat doen we allemaal, dus wat is het probleem?!

JudgeJuly | 19-10-06 | 17:40

harry de leipe 19-10-06 @ 17:28

Klinkt geweldig! Ga ik morgen proberen

OoO | 19-10-06 | 17:40

@Verdwaalde T 19-10-06 @ 17:31
Ach man dat Etnokoken is bijna koloniaal. Zelfs mijn pinda vriendin vindt 1 à 2 keer in de maand de indische kruidenmêlée wel genoeg. Het jammere van al die Aziatische en Zuidamerikaanse meuk is, dat je door al die kruiden de losse componenten niet meer kan onderscheiden.
Het is een soort retro idiotie, die vergelijkbaar is met het vreten van tulpenbollen op zondag. Die kruiden waren alleen maar goed om het rotte vlees te neutraliseren. Valse nostalgie en pseudo hippe Libelle-kokkelerie.

CoJoNes | 19-10-06 | 17:36

TOCH.. Ja, en niet te vergeten ALL TIME FAVORITE, STAMPPOT MET ZUURKOOL EN VETTE JUS... ha, daar kan geen roti-negert tegenop!

Lachende Scheerkwast | 19-10-06 | 17:34

Alles met kool erachter is niet te verteren met uitzondering van bloemkool. Uiteraard met draadjesvleesch met vette jus.

puntkop | 19-10-06 | 17:31

Jaa, riblappen, sukadelappen. Heerlijk. Jammer dat het zo'n 408 uur kost om het klaar te maken. Anders at ik het 4 keer per week man.

LibertasSimplex | 19-10-06 | 17:30

@CoJoNes 19-10-06 @ 17:26:
Even een nachtje in de vriezer, zelfde effect. Maar DAMN - boerenkool... *watertand* Het wordt nog een moeilijke keuze vanavond.

koerbagh | 19-10-06 | 17:29

Ik eet niks anders..

Sabbie | 19-10-06 | 17:29

doorregen runderlap halen bij de slager of de supermarkt, niet schrikken van een witte rand door hetvlees, dat maakt het nou net lekker. Zout en peper erover, beetje nootmuskaat en wat kruidnagel; vervolgens zachtjes aanbraden in een stevige liefts gietijzeren braadpan, voorzichtig heet water uit de waterketel of koker erbij gieten, eetlepel of twee azijn erbij [maakt het malser dan mals] blaadje of drie laurierblad en een ui in dikke plakken gesneden erbij. Deksel op de pan, op een heel zacht vuurtje een uurtje of twee drie laten sudderen. Af en toe even kijken of de zaak niet droog komt te staan. Brabantse variant; een hele, zure appel erbij in grove stukken. Dat bindt de jus op natuurlijke wijze. Als je vlees in brokken stukken meekomt op een lepel is het gaar. Ik haal altijd het vlees eruit, vis de laurier ook even uit de pan. vervolgens maak ik een egale suas van de jus met de staafmixer, dan gaat het vlees terug. En nog een tip; maak het vlees 's avonds na het eten klaar, kan het een hele nacht op een koele plaats rusten. De volgende dag is het namelijk nóg lekkerder. Smakelijk:}

harry de leipe | 19-10-06 | 17:28

Draadjesvlees... Bah, Bah.. Die sjit is pas echt ranzig....

szol2001 | 19-10-06 | 17:27

Ah, de Dietsche pot. Gisteren hebben wij voor het eerst dit jaar weer boerenkool met gebakken spekjes en worst van de HEMA gegeten. Een duidelijk 'Goddamn, I say, goddamn'-moment. Helaas, was er nog geen oud Hollandsche nachtvorst over de boerenkool geweest, maar we wilden niet tot half februari 2007 wachten.

CoJoNes | 19-10-06 | 17:26

Bedankt Pritt, zit hier ver weg gestopt in Oost Europa, te bedenken hoe ik vanavond de parika's zal klaar stomen.

*belt naar mama met tranen in ogen van heimwee*

oost-europa | 19-10-06 | 17:25

*gooit elke dag speklappen in de pan zolang ze nog verkrijgbaar zijn, want niet halal...*

Breinstein | 19-10-06 | 17:23

ben een aboriginal, eet alleen bonen en tomaten.

ganzo | 19-10-06 | 17:22

Haha Pritt behalve VVD'er ben je ook nog eens nationalist...

Dit heeft meer te maken met de tijd die mensen in de keuken willen staan en de prijzen in de winkel dacht ik zo...

Mikado | 19-10-06 | 17:22

Gore draadjes vlees bah!
*stapt in de auto en gaat lekker chinees halen*

milfie seis | 19-10-06 | 17:21

".. Jij sambal bij of gelijk weggooien?.."

Lekker Belangrijk© | 19-10-06 | 17:20

sorry, maar de chinese en italiaanse keuken krijgen toch mijn voorkeur boven de nederlandse stamppot

ReneD | 19-10-06 | 17:20

Werkende mensen kunnen niet om zes uur eten. Dan ben je toch nog niet thuis.

bookie | 19-10-06 | 17:19

Ik zit bij Grillroom Shoarma Mesut (020). Laters.

Tuig | 19-10-06 | 17:19

Let's protest... booikot al het buitenlandse voer...

schippertje | 19-10-06 | 17:18

Je wok kan je ook als frietpan gebruiken hoor! Niks Lo Fat (tenzij dat 'Lo Fat'het merk van je wok is). Gewoon kroketten en frikandellen er in mikken en er met de schuimspaan weer uit vissen!

mcguyver | 19-10-06 | 17:18

Yep de Gehaktballen, het Draadjesvlees en de Balkebrei, nooit meer zo lekker gekregen als van Ma, maar helaas die kan het niet meer maken....

morse | 19-10-06 | 17:17

bah suffe burgelijke Hollanders met die drooggekookte aardappelen en draadjesvlees. Ga terug naar 1903 ajb!

Gooi voor mij maar een portie garnalen in de wok met een plens verse groente en noodles! yummmmmmmmm

Rottweilertje | 19-10-06 | 17:16

Alle moeders terug achter het fornuis en drie uur lang die boterspetters in je gezicht opvangen zodat het lapje gesuddert en wel met wat tomatenketchup aan je nageslacht geserveerd kan worden...

Simsalabim | 19-10-06 | 17:16

In een patat stoofvlees zit voldoende draadjesvlees

Traag | 19-10-06 | 17:15

Ik mis balkhaas...

Cloggy3 | 19-10-06 | 17:14

Tip: Als je je sterk wilt maken voor het Nederlandsch erfgoed is het zaak sperZiebonen goed te spellen...

Patrick Bateman | 19-10-06 | 17:13

Ik mis mijn oma...

Regenboogschutter | 19-10-06 | 17:12

Ik heb pas nog na jaren weer draadjesvlees gegeten en het was lekker!!! Wel ff een paar uur laten sudderen op een petroleumstelletje.

Schijnheilig boontje | 19-10-06 | 17:12

*Gaat onmiddellijk naar de winkel... sucadelappen halen*

koerbagh | 19-10-06 | 17:12

best lekker draadjesvlees maar die buitenlandse meuk is ook goed te knagen.
Komt weinig goeds binnen vanuit het buitenland maar hun voer op zijn nederlands prima avond eten.

samedi | 19-10-06 | 17:11

Draadjesvlees WAS me leven me ma maakt het bijna niet meer *snik*
Heb der zelfs bedreigt met een mes om het te gaan maken maar ze deed het nie :(

Bob de Verbouwer | 19-10-06 | 17:11

vind in nederland nog maar eens een Breazeh die kan koken.

frozenhenk | 19-10-06 | 17:11

met al die verschillende menu's wordt je wel mega-cultureel

anchorman | 19-10-06 | 17:10

@die hofstadtgruppe
Gezellig, met het bord op schoot kijken dus.

Mr.D. | 19-10-06 | 17:10

ah, lekkel, dlaadjes vlees van de hollandel

Paus Fonk de 17de | 19-10-06 | 17:10

Sucadelapjes zijn heerlijk... Extragraties tip: Aanbakken, gesnipperde ui en teen knoflook erbij, laten sudderen in een fles bier (herfstbock is erg lekker) en dan 6 tot 10 plakjes peperkoek erin. Krijg je een hele lekkere saus.
(eventueel nog wat groene peperkorrels en een blaadje laurier - zie maar)
Geweldig lekker met boontjes en aardappelpuree.

koerbagh | 19-10-06 | 17:09

Jaaaaaaaa, kruimige aardappels, twee (2) tartaartjes, blik witte bonen in tomatensaus en jus van roomboter! Andjiviestamppot met kaantjes en kaas, hutspot, spruitjes, bloemkool met kaassaus en sperciebonen!

*eet muis op*

KaiserSoza | 19-10-06 | 17:09

Off-topic: Net aankondiging gezien van Editie NL (begin 18:15), ze openen de uitzending met 'Seksfilmpje brengt ADO-keeper in verlegenheid'. Stijlloze kijktip dus.
On-topic: ik mis draadjesvlees helemaal niet

die hofstadtgruppe | 19-10-06 | 17:06

sucadelappen zijn RANZIG

KopfSchmerz | 19-10-06 | 17:06

Aufgedundert! Ich will Bratwurst!

Wazaaa! | 19-10-06 | 17:06

ik eet altijd om 6 uur, en vaak genoeg draadjesvlees.. dus wats the point?

meishoax | 19-10-06 | 17:06

aardappels komen uit zuid amerika, als je echt oer nederlands wilt eten moet je gekookte brandnetels gaan vreten

pink indian | 19-10-06 | 17:05

Ik voel een stukje frustratie vastzitten..

Tizzle | 19-10-06 | 17:05

Sucadelapjes zijn prima in de wok te bereiden.

Verdwaalde T | 19-10-06 | 17:05

Ga weg Pritt, ik zit net voor de 2de dag aan de Chinees.
Erg lekkel...

da wizard | 19-10-06 | 17:05

Ja, best lekker draadjesvlees...

Aldi informeert | 19-10-06 | 17:04

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken