Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Joehoe aboriginals!

handjeneedanku.jpgHoi aboriginals. Herinneren jullie zich deze nog? Welnu, meneer heeft er zin an en gaat voor de 3 ton op jaarbasis, in euri’s welteverstaan. En nou niet direct op je achterste benen gaan staan, want dat is namelijk erg voorspelbaar. Handjes schudden is immers zo 2005, zo meent Faizal, die inmiddels het recht aan zijn zijde weet. De monoculturele samenleving heeft op de dag van die uitspraak een stille uitvaart gekregen. Kortom: Faizal wil even vangen. Want mocht de gemeente hem de baan niet geven, stapt hij naar de rechter. Als hij de baan wél krijgt, maar geen schadevergoeding ontvangt, trouwens ook. “Ik denk dat ik tot klantmanager wordt benoemd en dat de aboriginals, want zo noem ik de autochtone bevolking, op hun achterste benen staan.” Joehoe aboriginals, doe es pijl en boog pakken...

Reaguursels

Inloggen

@samwise: ach ja, ik kan het ook niet laten. Kijk eens --- je eerste post is verre van inhoudelijk, maar smalend: ik ben een fantast, en ken pakistan alleen maar van google earth. Verder ga ik "kort door de bocht" en "heb ik vast een boekje gelezen". Je hebt verder geen enkel wezenlijk argument ingebracht tegen wat ik eerder geschreven heb. Je bent inmiddels 4 posts verder, en ik zie nog steeds niets. En dan verwacht jij inhoudelijk commentaar?
.
Verder kun je mooi lullen over pakistan, maar nogmaals: de onderklasse heeft er geen bal te vertellen. De geestelijke kaste is oppermachtig, en het hele openbare leven is doordrenkt van de islam, en haar gietijzeren wetten. Met name op het platteland zeer veel schrijnende gevallen van lieden (met name vrouwen) die ernstig te lijden hebben onder de sharia-wetgeving. Erg veel aanslagen van islamitische pressiegroepen, zelfs in de grote steden. Iedere mosim die het waagt vraagtekens te stellen bij de gangbare interpretaties van de koran, krijgt hiermee te maken, en er zijn zelfs hele groepen moslims -- amhadi's -- die als "afvallig" zijn bestempeld; zij worden als derderangsburgers behandeld, en zijn hun leven niet zeker. Mijn punt, dat dus "de gewone moslim" niet de macht heeft om hier tegenin te gaan, blijft als een paal boven water staan. Je zegt er ook geweest te zijn --- in het zwembad van een toeristenhotel of zo? En dan ga je maar over Turkije beginnen, maar daar had ik het niet over. En jij wou inhoudelijk argumenten?
.
Verder gooi je alles door elkaar, ligt het aan mijn "niveau", ben ik "dom", en blijf ik maar "kort door de bocht gaan". Enzovoorts. En jij wou inhoudelijk argumenteren? Ik zou zeggen: succes ermee!

Lagonda | 17-10-06 | 19:26

mag ik oproepen tot geweld? neen? waarom mag de koran dat dan wel? verbieden die hap.

wie zegt moslims te zijn zegt daarmee achter de geweldsoproepen in de koran te staan, en is medeverantwoordelijk voor de misdaden die in naam van de profeet worden gepleegd. Vreemd genoeg worden mensen boos als je de moslim-gemeenschap daarop wijst. Terwijl de moslims geweld plegen, mogen wij ze niet over een kam scheren.

maar wat doen we dan aan het islam-geweld? niets? subsidie geven?

ik stel voor: eruittrappen/verbieden!

de angst voor de islam is reeel. de onvermogen van de overheid om het geweld tegen te houden ook. We worden gewoon keihard blootgesteld aan het meest facistische, moorddadige kutgeloof dat ooit deze aarde heeft verziekt, zonder dat wij met gelijke munt mogen terugbetalen.

zolang de moskeeën de boodschap van de koran mogen uitdragen, zullen er moslimterroristen zijn. Zolang er moslimterroristen zijn zul ik mij verzetten tegen dat kankergeloof. Zolang de islam ongestraft mag oproepen tot geweld, zal ik mij verzetten.

zelfs een eenvoudige vraag kunnen de moslims niet beantwoorden: was de profeet nou een kinderneuker of niet? zo ja, waarom volgen jullie hem dan?

een moslim die afstand neemt van de kinderneukende profeet, die afstand neemt van de geweldsoproepen in de koran, en die ongelovigen als gelijke behandelt, dat is geen moslim, dat is een afvallige moslim.

de ware islam is geen knip voor de neus waard. Kan iemand mij uitleggen waarom de islam niet verboden word?

brullioo | 17-10-06 | 11:04

@ lagonda

De marginale invloed van de islam in pakistan daar wou je een antwoord op hebben blijkbaar, ik had beter moeten weten op het moment dat je over mensen in Pakistan onder druk van hun geloof hun nieren verkopen voor de bruidschat, had ik moeten afhaken.

Dat geeft namelijk precies jouw niveau aan, dat je verder niet op mijn antwoorden inhoudelijk ingaat maar met domme opmerkingen komt.
Wat verwacht je eigenlijk dat ik nu weer over jou woorden en afdwalingen ga mierenneuken. Ik verwachtte eigenlijk iest inhoudelijks.

Jij ook verder een fijn leven toegewenst al zal jij er waarschijnlijk wat meer moeite voor moeten dan aangezien je in angst leeft voor de islam.
Je drijft een beetje ver door, dwaalt af en reageert inhoudelijk niet.

samwisethebrave | 17-10-06 | 07:46

@ambtenaartje 17-10-06 @ 00:12
De moslimfundamentalisten in Turkije worden niet aangepakt door de regering, maar door druk van het leger op de regering.
De minister president Erdogan is zelf een moslimfundamentalist.
Hij heeft zelfs zijn dochters naar Amerika gestuurd, omdat ze daar op school wel een hoofddoek mogen dragen, wat in Turkije verboden is.
Het vreemde is nu dat de EU aan Turkije als toelatingseis stelt, dat het leger geen invloed meer mag hebben op de regering.
Juist het leger "zorgt" ervoor dat Turkije een seculiere staat is.
Als het leger zich terug zou trekken in de kazernes, zou het wel eens heel snel een fundamentalistisch islamitisch land kunnen worden.
Om lid te kunnen worden van de EU zijn er wat "hervormingen" doorgevoerd?
Dus wat wil kapelaan Camiel Eurlings namens de EU nu eigenlijk?
Dit land hoort geografisch, cultureel, politiek en last but not least qua religie niet bij Europa.
Dat ze lid zijn van de Navo is een gevolg van de naoorlogse periode en hun strategische ligging t.o.v. de voormalige Sovjet Unie.
En de zogenaamde vreedzame moslims hier zijn verantwoordelijk voor de meeste criminele activiteiten.
En van alle grote religies is er maar een die zo groot wil groeien dat ze uiteindelijk de alleenheerschappij hebben nl. de islam.
Het journaal gezien afgelopen avond?
Ook onder de Turkse jongeren in Nederland is er steeds meer sympathie voor de radicale islam.
Als het getalsmatig zo doorgaat is de sharia hier eerder ingevoerd dan in Turkije.
Kijk eens naar het grootste moslimland ter wereld, Indonesië, dat steeds meer gedomineerd wordt door moslimfundamentalisten.
Een eilandengroep dat oorspronkelijk Hindoeïstisch/Boeddhistisch was.
Waar vond de grootste aanslag plaats?
Op het nog traditioneel Hindoeïstisch/Boeddhistische (vredelievende) Bali.
Wat is in Indonesië een toeristische trekpleister?
De Borobudur.
Een Boeddhistische tempel die al bestond voordat Achmed er een poot aan wal zette.
Pas geleden op tv nog een documentaire gezien, waar zoonlief zich had laten overhalen om ook lid van de moslimclub te worden.
Toen hij later bij zijn moeder thuis kwam (waar hij nog woonde) moest meteen het kruisbeeld van de muur.
Het gaat sluipenderwijs.
Hoewel voor open doel (gezien je nickname):
WAKKER WORDEN!

wachtmeester de bruy | 17-10-06 | 06:32

@samwisethebrave 16-10-06 @ 22:00
Toen ik het antwoord van Lagonda las moest ik ook aan Turkije denken. Daar wordt de fundamentalistische islam aangepakt door de regering, weliswaar met wisselend effect, maar toch. Nu is het zelfs een aardige democratie geworden waar tot nog toe religieuze fanatiekelingen weinig grip op de overheid kregen.
Nu wonen er in Nederland ook erg veel Turken, en zijn sommige Surinamers moslim, en zijn er Irakezen, en vergeet de meeste finnen niet, die allemaal erg gematigd zijn en hun geloof goed te combineren met het dagelijkse westerse leven. Al met al dus veel vreedzame moslims hier. Dat deze hun fundamentalistische "broeders" niet op het rechte pad weten te houden en er zelfs geen moeite voor doen, is een stelling van Lagonda die ik nergens onderbouwd zie. Ik zie niet dat de fundies aan terrein winnen. Het blijft bij een paar idiote inteeltfinnen die tegenwoordig in de gaten worden gehouden.
Wat verder niet onderbouwd hoeft te worden is het feit dat bijna alle grote religies willen groeien en uiteindelijk het voor het zeggen willen hebben. Dit is een gevaar voor elke staat maar er zijn wel de nodige ingredienten zoals armoede, onvrede en een slecht geinformeerde grote makkelijk te manipuleren mensenmassa nodig om zover te komen dat een religie op de troon kan gaan zitten.
Hoe ver dat zal gaan in Nederland met de islam weet niemand, maar het lijkt me sterk dat we hier straks de Sharia krijgen terwijl een land als Turkije zich steeds verder democratiseerd.

ambtenaartje | 17-10-06 | 00:12

@samwisethebrave: Vermoeiend dit --- discussies met warhoofen. 1) ik had het inderdaad over de marginale invloed van de gewone moslim en niet over armoede --- daar begin jij ineens over. 2) ik had het over pakistan en niet over Turkije 3) ik dwaal niet af naar marxisme, maar begin er juist mee 4) met dat verhaal benoem ik de mentaliteit van de europeanen; ik link daar niet alle ellende aan de islam. Het een is het ander niet. Gij zult leren onderscheiden, het hoge van het lage, het grove van het fijne, met veel zorg, toewijding en vernuft. Sam, je bent vast een aardige knul, en een fijn leven verder.

Lagonda | 16-10-06 | 23:48

@lagonda

We hadden het toch over de marginale invloed van de "gewone moslim" op de religieuze regelgeving

Jij komt met een heel verhaal over het marxisme, lijkt me dat je ook een beetje afdwaalt niet.
Als ik zeg dat je een beetje kort door de bocht bent en alle elende weet te linken naar de islam lijkt me dat een beetje vergezocht.

Maar om iets dieper in te gaan op de gewone moslim die geen invloed heeft op de relgieuze regelgeving.

Als jij met een voorbeeld komt van een zielig verhaal wat je hebt gehoord van artsen en verkochte nieren zal allemaal prima waar zijn hoor maar dat zijn de excessen.(net zoals je in het westen de verhalen hebt van mensen die een hond in de magnetron doen om hem te drogen en dan een schadeclaim gaan claimen.

Als je je misschien iets meer in dit onderwerp had verdiept was je er misschien achter gekomen dat dit cultuur gebonden is (bruidschat). En niet zozeer met de islam te maken heeft deze gewoontes waren er al lang voordat de islam zijn intrede deed in pakistan, maar dat terzijde.

Teug naar de invloed van de gewone islam man die geen invloed heeft op de religieuze regelgeving.

Ik zal je als voorbeeld Turkije geven, waar de gewonen man wel degelijk invloed heeft op de religieuze regelgeving.
In Turkije is het verboden om bv een hoofdoek te dragen als je een openbare functie bekleed dat is een verandering die op een democratiese wijze tot stand is gekomen.Waar de gewone man voor gestemd heeft. Mijn inziens is de reden dat dit soort dingen mogelijk zijn in Turkije niet omdat ze minder achterlijk zijn dan in Pakistan,

Maar om de simpele reden dat er zich een middenklasse aan het vormen is in Turkije. Dat er meer welvaart in Turkije komt op dit moment.

Mensen hebben iets te verliezen dus gaan ze een mening vormen.
Om hetgeen wat ze hebben te beschermen.

Of ik in Pakistan ben geweest , ja daar ben ik ook geweest ja.
In Iran ook, vooral Iran is een aanrader om heen te gaan misschien niet op dit moment maar het is zeker de moeite waard.

samwisethebrave | 16-10-06 | 22:00

@veest [?]
Nee hoor.
Geen erg.... [huh?]
.

Het was me al opgevallen dat jij graag het laatste woord wilt.
Dan heb je namelijk kans dat er nog ìèmand je bericht leest, is het niet?
De inhoud is dan onbelangrijk.
*rolt oogjes*

filter | 16-10-06 | 21:18

@filter: ja hoor, als jij het zegt. Laatste vier zinnen sloegen blijkbaar op jou. Zelf ben ik al een tijdje klaar met dit topic, maar bij de verkenners moesten we ook altijd wachten tot de laatste welp de sloot over was, dus geen erg.

veest van pim | 16-10-06 | 20:27

@ veest van pim:
.
It's the religion, stupid.
.
Onze pensioenen en zorg worden wel betaald door niet-Islamistische 'medelanders'.
Zoals Polen, bv.
.
We need those Islamic-racists, like we need a hole in the head.
.
Niet, dus.

filter | 16-10-06 | 20:02

Het was de hoogste tijd dat die allochtonen leerden werken voor de kost. En als we er eentje zo ver krijgen, gaat Nederland regeltjesland zeker weer roet in het eten gooien? Het gaat helemaal fout met dit landje. Aan het werk zetten die gozer zeg ik! Klantenbank van de sociale dienst is prima, dan kent-ie de doelgroep al. We moeten ergens beginnen om dat legioen van leeglopers, die uitheemse uitvreters, die allochtone allesvrezers uit hun sociale hangmat te schoppen: ònze pensioenen en zorg moeten ten slotte ook betaald worden. Dus hup! VOC-mentaliteit! Toch? Van bruine brulkikkers en rechtse ballo's gaat de economie ondertussen niet draaien, maar het houdt een aantal zwakbegaafden van de straat. En eer je die hebt uitgelegd dat er meer slachtoffers vallen bij aanvallen van het westen op moslims en bij slachtingen tussen moslims onderling dan er westerlingen gedood worden door moslims, is het kerstmis. Kun je net zo goed proberen uit te leggen dat die hele 'clash of civilisation' onzin een dekmantel is voor een economische strijd: die om het beheer van natuurlijke hulpbronnen. Maar "it's the economy, stupid" is net iets moeilijker te begrijpen dan "ik lust ze rauw!".

veest van pim | 16-10-06 | 19:36

@samwisethebrave: Heb je ook nog argumenten, of blijft het bij dit soort schijnbewegingen? Waarom heb je het nu ineens over "ellende en armoede" in Pakistan en Afrika? We hadden het toch over de marginale invloed van de "gewone moslim" op de religieuze regelgeving --- dat is toch iets heel anders? En wie heeft het over Afrika of luie negers? Daar heb ik het toch helemaal niet over?
.
Overigens is veel van de armoede in Pakistan wel degelijk te wijten aan de islam, omdat het gros van de mensen daar gebukt gaat onder middeleeuwse feodale wetten, en de islam aangewend wordt om de boel zo te houden. Ik heb van artsen gehoord hoe de allerarmsten hun nieren eruit laten snijden om maar aan de meest achterlijke religieuze regels over bruidsschatten te kunnen voldoen. Nou ja --- zo kan ik nog wel even doorgaan. Ben je er zelf ooit geweest?
.
Maar vertel jij me dan maar eens, als je nog geen twee posts de lijn van een gesprek kan vasthouden, hoe ik eens wat langer door de bocht kan zijn. Ik ben reuze benieuwd.

Lagonda | 16-10-06 | 18:59

koerbagh 16-10-06 @ 17:10

Je hebt een erg diplomatische manier om iemand naïef te noemen, Koerbagh. Ik wed dat jij, als je wil, heel lief kunt zijn ;). Of Wilders oprecht is weet ik oprecht niet: ik gun 'm het voordeel van de twijfel. Hoe hij 76 zetels ordentelijk zou moeten bevolken zou ik bij God ook niet weten - maar dat probleem zal zich wel niet aandienen. Op het argument 'beleid' kun je 'm niet afrekenen vind ik, aangezien hij er niet aan deelneemt. Hij heeft toch echt wel een programma die naam waardig. Er staan zelfs bijna tedere dingen in, zoals de manier waarop hij tegen de bejaardenproblematiek aankijkt - maar allicht ben ik in zoiets een grotere softie dan jij. Ik heb ook ergens met 'm te doen Koerbagh: hij steekt z'n nek uit voor de Nederlander en die komt - hyperbool- niet verder dan wat grappen over z'n haar. Tot voor kort, tenminste: ik denk dat hij terrein wint en dat is maar goed ook. De man heeft eigenlijk geen leven, en dat mag ook in rekening worden gebracht. Laat ik het zo zeggen: als het nog niet hopeloos te laat is, dan toch de hoogste tijd om Wilders te stemmen...

v Maerlant | 16-10-06 | 18:34

@lagonda,

Dat er ook veel ellende is en veel armoede is heeft weinig met de islam te maken in pakistan. In veel landen in afrika is het ook bittere ellende en daar zitten genoeg niet islamitische landen bij.
"misschien komt dat wel door de verlichte doorontwikkelde westerlingen"

Je vergelijkingen zijn een beetje scheef.
Of komt de ellende in afrika omdat er alleen maar luie negers zijn die niet willen werken.

Nogmaals erg leuk dat je een boek hebt gelezenover het marxsisme, maar je bent een beetje kort door de bocht.

samwisethebrave | 16-10-06 | 17:41

Naar aanleiding van het door Sjaak geïnspireerde protest tegen het CGB vandaag devolgende mail ontvangen:

Geachte heer Poetin,

Hierbij bevestig ik de ontvangst van uw e-mail bericht dat u heeft gestuurd
naar aanleiding van een recente uitspraak (oordeel 2006-202) van de
Commissie Gelijke Behandeling (CGB).

In deze uitspraak heeft de Commissie geoordeeld dat de gemeente Rotterdam
verboden onderscheid heeft gemaakt op grond van godsdienst door een
sollicitant af te wijzen die vrouwen geen hand wil geven. In deze situatie
was er sprake van een botsing van twee grondrechten, namelijk het verbod om
onderscheid te maken op grond van geslacht en de vrijheid van een werknemer
om uiting te geven aan zijn geloofsovertuiging.

Werkgevers -zeker als dat een overheid betreft - dienen zorg te dragen voor
een discriminatievrije werkvloer. Het weigeren de hand te geven aan cliënten
of collega's van het andere geslacht is in beginsel in strijd met het verbod
om onderscheid te maken op grond van geslacht, ook als dat vanuit religieuze
overtuiging gebeurt.

De gemeente heeft volgens de CGB in dit geval geen zorgvuldige afweging
gemaakt tussen enerzijds haar plicht zorg te dragen voor een
discriminatievrije werkomgeving, en anderzijds het recht van een
(potentiële) werknemer om invulling te geven aan zijn godsdienstige
beleving. Zo is de gemeente niet nagegaan of er in de betreffende functie
andere respectvolle manieren van begroeten mogelijk zijn. Het tonen van
respect mag een werkgever verlangen, maar daarmee staat nog niet vast welke
vorm dat moet krijgen. Wel dienen mannen en vrouwen op eenzelfde manier te
worden begroet.
Nu de gemeente heeft nagelaten om hieromtrent een zorgvuldige afweging te
maken handelt zij volgen de CGB in strijd met de wet.

Overigens werd ook de islamitische kleedstijl van de man als reden van
afwijzing genoemd. Op zichzelf is het stellen van kledingeisen toegestaan.
Maar dit betekent niet dat religieuze kledij op voorhand verboden mag
worden. De door de gemeente aangevoerde vrees van problemen die deze
kleedstijl bij contact met cliënten op zou leveren, is niet nader
onderbouwd. Op grond hiervan heeft de CGB geoordeeld dat de gemeente
verboden onderscheid heeft gemaakt.

Tenslotte wil ik u er nog op wijzen dat de vraag of er verboden onderscheid
wordt gemaakt per situatie beoordeeld dient te worden, of er sprake is van
verboden onderscheid hangt dus altijd af van de concrete omstandigheden van
het geval.

Hoogachtend
.....

Vladimir Poetin | 16-10-06 | 17:41

@van Maerlant 16-10-06 @ 10:20:
Waerde v. Maerlant, uiteraard kunnen we verschillen van mening over ome Geert, ik ben verrast dat sommigen nog geloven in de oprechtheid van politici.
Het enige positieve aan Geert is dat hij durft te zeggen wat velen denken, maar daarmee is het geen beleid, wordt het geen beleid en zal het geen beleid worden. Wat meneer Wilder in mijn optiek nastreeft is electoraal gewin om zijn baantje te behouden. Ook niks mis mee, maar ik verwacht er geen heil van, ook al haalt hij 76 zetels.

koerbagh | 16-10-06 | 17:10

@Samwisethebrave: Leuk geprobeerd. Ik heb drie maanden in Pakistan gezeten voor mijn werk. Tis een absolute ramp. Oh, tuurlijk, er zijn een boel aardige en lieve mensen in Pakisten --- ik heb er met plezier gewerkt. Maar Allah's Wil is er Wet --- de onderklasse heeft er echt geen reet te vertellen.

Lagonda | 16-10-06 | 16:17

Ik mis de vragen van Wilders hierover...

Khomeini | 16-10-06 | 16:02

@ Lagonda
"Welnu, in Pakistan bestáát "de moslim in de straat"

Je kan mooi schrijven hoor, alleen denk ik dat jij een mooi voorbeeld bent van de westerse man in de straat.
Alleen in jouw geval kom je de straat niet uit en verdiep je je in Marxistische lectuur waar je nogal vergezochte conclusie uithaalt.

"Welnu, in Pakistan bestáát "de moslim in de straat"
Als je wel een in Iran of Pakistan geweest zou zijn irl dus niet met google earth. Zou je zeker een andere mening hebben.

Verder wens ik je veel leesplezier in je straat en kijk uit voor de Turkse bakker op de hoek, hij is een moslimstaat aan het voorbereiden.

Lagonda valt onder de noemer: conspiracy theory fantast

samwisethebrave | 16-10-06 | 16:01

Ik zal in ieder geval weigeren om mijzelf door zo'n "persoon" te laten helpen bij een Gemeente of wat voor gekkenhuis dan ook.

Khomeini | 16-10-06 | 15:53

-weggejorist-

erdebe | 16-10-06 | 15:25

het is toch niet te geloven

een half jaar tijd hebben om je druk te maken over een baan die je niet gekregen hebt...

mina.de.hun | 16-10-06 | 15:00

Gezien de reacties, zou ik toch denken dat 'rechts' de verkiezingen moet gaan winnen.... Thank God for that!

Maar wat ik constateer is dat de relatie tussen de autochtone Nederlandse bevolking en de allochtone moslim-bevolking steeds meer tegenover elkaar komen te staan.

En ik vraag me af waar dit gaan eindigen... In de grote steden gaat de moslimgroei gestaag door. Over niet al te lange tijd zal er zelfs een meerderheid zijn... In ons democratisch land betekent de meerderheid de macht. En juist die democratie gaat straks 'ons' probleem worden... Mark my words!

Iemand reeele oplossing voor het gevaar van de op komst zijde 'Tsunami'?

Mister President | 16-10-06 | 14:29

Tering, kan die BB (bolle buitelandert) zijn BBG (breedbekgelul) niet ff houwe?

Michiel van den Berg | 16-10-06 | 14:17

brullioo 16-10-06 @ 12:11
Ik weiger voortaan nog met moslims te communiceren op basis van mijn overtuiging: Islam is het vlees geworden kwaad, een kanker gezwel in de Nederlandse samenleving dat verwijderd moet worden. In Frankrijk word het staats monopolie op geweld al aangevochten door de hakbarretjes. er is een intifada uitgebroken en de banlieux staan in brand.

Weisse rose | 16-10-06 | 13:49

Meneer de klantmanager, ter begroeting slaat u op uw hart. Ter begroeting sla ik op mijn hardst!

Lizart777 | 16-10-06 | 12:18

Deze meneer heeft niet alleen een kop als een varken maar ook het verstand van een varken. Hij eet ze waarschijnlijk niet omdat hij bang is dat hij dan zijn eigen familie opeet. Vroeg of laat zal hij op de slachtbank belanden.
(dit is geen dreigement maar meer een voorspelling)

Sjakie Snel | 16-10-06 | 12:15

@egome
aktie zeg je. wat stel je voor. Je kan me altijd bellen. Ik vind dat wij dezelfde middelen mogen hanteren die de islam tegen ons inzet. Of mogen wij ons niet verdedigen?

brullioo | 16-10-06 | 12:11

@bwahaha
maar goed. Ik heb er even een nachtje over geslapen. Jij vind dus iemand die oproept tot verdelging van de moslims een facist van het ergste soort heh? waarom vind je het dan normaal dat de islam oproept tot geweld? wanneer ga je je geloofsgenoten eens beschuldigen van facisme 'van het ergste soort'?

'kill all disbelievers, whereever you find them, such is the reward of the disbeliever' klinkt erg als
'vermoord alle joden, ze zijn untermenshen'

beide komen van een facistisch geloof. Een geloof/ideology dat oproept tot geweld/moord/discriminatie. Een geloof wat eist dat wij onze verworven vrijheden weer opgeven. Homoemencipatie, vrouwenrechten, het recht uit je geloof te stappen, de vrije meningsuiting, we kieperen het lachend overboort in een poging het geweld van de islam te keren. Ik vind het apeasement.

ik vind dat we de islam kei- en keihard moeten aanpakken, zoals wij ook het facisme keihard moeten aanpakken. Dus.

als je niet mag siegheilen, mag je ook geen hoofddoekje dragen.
als ik geen geweld mag gebruiken, mogen de moslims dat ook niet
als ik niet mag oproepen tot geweld, mag de koran dat ook niet.

gelijke monnikken, gelijke kappen. OF wij mogen de islam terugslaan, OF de moslims moeten Zelf iets aan het geweld doen.

het is van den gekke. Moslims plegen geweld, en wij passen ons aan, zeggen 'sorry'? ik denk dat dat een verkeerd signaal geeft.

licht het volk maar eens voor over de waarheid aangaande de islam. De waarheid over de kinderneukende profeet. Leer de moslims dat als ze geweld kiezen te gebruiken (zoals hun handleiding ze dat opdraagt), wij dat niet pikken. We geven ze nog de kans zelf het geweld in eigen kring te stoppen. Maar mocht dat niet lukken (dikke kans), dan doen wij het wel even lichtjes over.

Mohamenazies hebben geen recht op een plaats in nederland. Ze hebben het niet verdient. Ze misbruiken ons om geld te schrapen. Ze pissen op ons, en willen ons land overnemen.

wat denk je dat helpt? aardiger doen? of terugslaan?

islam=facism

brullioo | 16-10-06 | 12:01

Jaag die vent aub een kogel door zijn bovenkamer.

gigigi | 16-10-06 | 11:40

3 ton?
*verslikt zich in een Fosters biertje*

looprekje | 16-10-06 | 11:16

veest van pim 16-10-06 @ 01:39

Zoek eerst naar het verschil tussen ordonneren en adviseren en dan pas naar spijkers op laag water. Huilebalk.

van Maerlant | 16-10-06 | 10:29

misschien had Nostradamus dan toch gelijk

egome | 16-10-06 | 10:29

koerbagh 16-10-06 @ 02:07

Met die 'stem op Wilders' bedoelde hij mij Koerbagh. Over Wilders verschillen jij en ik van mening. Moet kunnen!

-

knutsel 16-10-06 @ 07:57

Front office - warriors: da's een goeie. Ik denk wel dat ik je begrijp, Knutsel. En geloof me: ik zit ook niet op een heilige oorlog te wachten. Alleen denk ik dat die niet zo van onze meningen of wensen onder de indruk is....

van Maerlant | 16-10-06 | 10:20

Lekkere hoax. Ongeveer hetzelfde als in Paus-jurk een baan eisen in Debilistan, en opmerken dat je degenen die je moet aannemen geitenneuqers vind en dat je volgens je geloofsoveruiting je piemel graag in kleine jongetjes steekt. Lijkt me een gevalletje sollicatieplicht.

Henk Hunk | 16-10-06 | 09:51

@preacher

bedankt voor je advies, maar soms is het even lekker om ongenuanceerd buitengewoon kwetsend te zijn; moet kunnen op GS tog? Prettig je weer eens te spreken. Door bovenstaande weet je direct ook weer waarom je me niet meer zoveel bij GS tegenkomt.

@Deense postbode

Als ik een andere nick neem weet oa jij, maar ook vele anderen niet meer wie ik ben (we hebben elkaar eens opweg van Dam naar CS gesproken weet je nog?). Maak je niet bezorgd om het werk dat ik voor mijn werkgever doe. Ik heb een baan waarbij het grote delen van het jaar behoorlijk druk kan zijn, maar bv rond de zomervakantie erg rustig. Ook aan het eind van de dag kan ik iedere dag me inlezen op het internet zonder mijn werkgever tekort te doen (schoolmediathecaris).
Daarentegen heb ik als alleenstaande vader het thuis erg druk, meestal, tenzij ik, zoals deze afgelopen nacht midden in de nacht wakker ben.

Dus F5en kan wel op werk, maar meestal niet thuis.

cugel | 16-10-06 | 09:36

Als de ramadan nog een maand langer duurt, loopt het met mr. piggy de klantmanager, op dezelfde manier af als met monsieur Creosote uit The Meaning of Life van Monty Python.
Probleem opgelost.
Volgende!
Hij kan natuurlijk ook nog halal vleesmanager worden bij Hakbar Heijn.
Gezien zijn pafferige volgevreten rotkop zou hij een dozijn gehaktballen van 100 procent? varkensvlees uit de onvolprezen snackbar (Smaakpolitie Keurmerk) van Boy Bensdorp niet afslaan, denk ik.
Las in de krant dat er nu tijdens de ramadan op van oorsprong katholieke scholen uit solidariteit met de moslimleerlingen meegeramadamd wordt door autochtone leerlingen op initiatief van enkele leraren.
Wat doet het dragen van geytenwollen sokken met iemands geest?
Is dit al eens onderzocht?
Door dit soort lui wordt bij autochtone kinderen de islam er al sluipenderwijs op een speelse manier ingelepeld.
Volgens mij hebben katholieken (zeker weten) hun eigen vastenperiode, namelijk de tijd tussen Aswoensdag en Pasen.
Wat hebben deze kinderen dan te maken met gebruiken van lieden die hun tijd ver achteruit zijn?
En dat vasten betekende (nog niet zo lang geleden), een maand lang geen vlees, sigaretten, alcohol en snoepgoed en matig met eten.
En niet zoals de zich op de borst kloppende ramadammers, overdag niet, maar voor en na zonsondergang jezelf helemaal klem vreten.
Vreet je maar een ongeluk!
Letterlijk.
Er zijn op deze topic diverse mensen die voor betoonde moed en Vaderlandsliefde (gelukkig de meesten) in aanmerking komen voor de Geuzenmedaille met de Zwaarden.
Deze onderscheiding is niet alleen bestemd voor Nederlanders, maar ook Vlamingen kunnen voor deze zeer hoge onderscheiding in aanmerking komen.
Er zijn echter ook "Nederlanders" en "Vlamingen" op deze topic die blijkbaar ooit eens flink in hun sterretje zijn genomen door in peop gelovende in soepjurken gehulde baardmansen.
Voor deze lieden geen medaille maar een enkele reis met de Oriënt express (Ford Transit).


wachtmeester de bruy | 16-10-06 | 08:07

@Cojones. Ons sociale stelsel is in principe natuurlijk ook niet bedoeld om miljoenen gastarbeiders van een uitkering te voorzien. Ik juich het bestaan van een sociaal vangnet toe voor degenen die niet in staat zijn om te werken (ziek, gehandicapt, te oud), maar keur misbruik te strengste af en zou degenen die slechts hierheen kwamen om de weg naar de sociale dienst te vragen ook het liefst weer zien vertrekken.
.
@Lagonda. Ik ga een heel eind mee in jouw verhaal, maar het lijkt alsof je bedoelt dat het christendom en de daarbij behorende schuld en boetekwestie een op een is overgenomen door het marxisme. Dan ga je volgens mij voorbij aan de christenen die hier altijd gewoond hebben en die nooit communist zijn geweest. CDA vormt niet voor niets een van de grootste partijen. Bovendien bestond er in Nederland historisch gezien ook altijd een groep van ondernemende handelaars, die ook weinig met Marx vandoen hadden. Wat ik hiermee aan wil tonen is dat het Marxisme volgens mij in Nederland nooit de leidende ideologie is geweest. Wel heel groot, maar nooit de grootste en zeker niet de enige oorzaak van alle problemen.
.
@van Maerlant. Ik ben noch filosoof, noch neerlandicus. Ik weet wel iets af van logica en drogredenen, maar heb het niet dusdanig in mijn systeem zitten dat het altijd een doortimmerd verhaal is. Wat ik hier schrijf is dus ook niet zozeer een ideologisch betoog om mensen te overtuigen (te "lucaseren" haha), meer gewoon een slecht verwoorde mening. Overtuigen heb ik al lang opgegeven, heeft hier vrij weinig zin, ik word alleen af en toe erg moe en misschien ook wel bang van alle oorlogstaal en het aanwijzen van een groep mensen als de vijand.
.
Er bestaat volgens mij wel degelijk een verschil tussen kritiek hebben op een achterlijk geloof, alle wettelijke en/of juridische middelen aanwenden om de aanhangers van dat geloof in goede banen te leiden of ze simpelweg deaud te wensen en daar ook actie aan te verbinden. Ik wil geen heilige oorlog en daarmee basta. (gelukkig is dit slechts een internetsite bevolkt door mensen die net als ik zometeen weer aan het werk gaan en het grootste gedeelte van de dag geen tijd hebben om opgeslokt te worden door een oorlogsdoctrine. Het blijft meestal toch bij wat grote woorden en agressieve taal van kantoorpikkies, de zogenaamde front-office, haha.)

knutsel | 16-10-06 | 07:57

Ik vraag me wel eens af wat voor een Moslim nog lager is als een varken........
Waarom vraag ik mij dat wel eens af?
Wel, dan kan ik eens zo'n Moslim eens vertellen wat ik, als volbloed Nederlander, van hem denk als hij weer eens zo neerkijkt op niet-Moslims.....

De Islam vindt ik vol met rare regels staan die echt niet meer van deze tijd zijn.
Zo moeten Moslim vrouwen hun maagdelijkheid tonen tijdens de huwelijksnacht....... maar over uitgerekte anaalspieren weet de Islam weinig te melden.
Dus een tip van mij voor de Moslims : Update de boel eens een beetje naar het hedendaagse, dan wordt het Intergreren ook een stuk makkelijker......

huisstijlloos | 16-10-06 | 07:47

Veest van Pim, je maakt een denkfout. Dat radicaliseren is een bestanddeel der Islam, een basisingrediënt zelfs. Die 'religie' gaat uit van superioriteit en wil van de hele wereld één Ummah maken; de rest dient onderdrukt en bestreden te worden. Het komt dus niet door onze houding. Zij provoceren, want wilen ons annexeren cq overheersen, waardoor wij nu gaan protesteren. De agressor bestaat derhalve uit mohammedanen uit oa. de Oost.

Deense Postbode | 16-10-06 | 06:42

Cugel doe es nieuwe nick nemen joh. En op je werk niet kunnen GS-en; tja welk een onrecht dat je werkgever verlangt dat je ook WERKT. ;-)

Deense Postbode | 16-10-06 | 06:30

Spooky 14.29 Je schrijft: > Islamieten zijn wel degelijk een etnische groep want het is een sociaal culturele groep gedefineerd door religie.< Aha, daar breng je iets interesants in. Er is dus verschil tussen de bepaalde bevolkingsgroepen? Hoe verklaar je anders dat de Surinaamse moslims ons geen last bezorgen cq. wel op fatsoenlijke wijze participeren aan onze sameneleving? Je definitie vloekt met je eigen conclusie.
Wij zouden dus kunnen volstaan met het terugsturen van de Arabieren oa. Vuile racist!

Deense Postbode | 16-10-06 | 06:27

Hey Cugel !
Euhm, 'stinkmoslim' gaat je niet echt in de gratie brengen bij Joris....
Niet generaliseren. Je weet tog ? ;-)
*Blaast maar eens op z'n didgeridoo.*
www.4shared.com/file/2454319/2e54383/x...

preacher | 16-10-06 | 06:05

Joehoe Joris!!!!

(om ontopic te blijven)

doe eens -edit-

(zie hierboven)

cugel | 16-10-06 | 05:22

He, Joris
omdat jullie nooit email beantwoorden nu maar eens zo de vraag:

Hoe komt het dat ik wel thuis als cugel2 kan posten, maar op mijn werk kan dat niet, behalve bij NN. Heeft iemand op mijn werk een ban bij GS, waardoor al mijn inlogpogingen op mijn werk tevergeefs zijn?

Ik placht vroegah best veel hier te posten, maar door drukte op het werk, en nu al maanden de onmogelijkheid om in te loggen kan dat niet meer.

Doe eens -edit: dit is de reden: blah blah blah- hieronder, en als je toch bezig bent unban dan cugel zonder2 eens voor die fipo van 3 jaar geleden, of beantwoord anders eens een emailtje als die gestuurd wordt, dan hoef ik niet hier met mijn sores aan te komen.

cugel | 16-10-06 | 04:56

Als dat vette gore stinkhoofd op die foto (en ik heb de video gezien, zo ziet die gore stinkmoslim er inderdaad uit) geld uit de Nederlandse staatskas krijgt dan zijn we inderdaad de door de moslims aan het westen verklaarde strijd aan het verliezen.

zou het westen genoeg spunk hebben om aan het fascisme en het communisme het hoofd te bieden, maar niet genoeg om dit soort gekken onschadelijk te maken?

cugel | 16-10-06 | 04:41

LifeCatcher 16-10-06 @ 02:18

Als je het ietwat overdrachtelijk bedoelt bedoel ik.

LibertasSimplex | 16-10-06 | 03:32

LifeCatcher 16-10-06 @ 02:18

'Ai, als we uitindelijk maar zij aan zij op de daken liggen te zoomen met warme koffie is het voor mij al goed.'
Amen, brother

LibertasSimplex | 16-10-06 | 03:21

Jan-Joris-Jaap-Joop 15-10-06 @ 11:44

Precies! Scherp. Deze man, zonder humor, niks relativeren, zeiken over discriminatie terwijl hij zelf ook aan zn jurk ziet dat ie gewoon niet overkomt, is on a mission. Hij is in functie. Duidelijk.
Denkt kennelijk met 2 vingers in z'n dikke neusgaten als een mol ff plaats te nemen. Wat een baard. Aap.

LibertasSimplex | 16-10-06 | 03:13

Ai, als we uitindelijk maar zij aan zij op de daken liggen te zoomen met warme koffie is het voor mij al goed.
Raymann zei het duidelijk vanaaf: 'dat mannetje met dat brilletje uit Capelle bakt er niks van'
wees allen blij dat je een rood stipje op een unibrow beter ziet!

LifeCatcher | 16-10-06 | 02:18

@veest van pim 16-10-06 @ 01:53:
Ook spontaan en onderling? Ik heb ze niet gehoord. Ga voor de gein maar even in de archieven duiken van moslim-websites vlak na 9-11. Nergens een afkeuring, nergens een veroordeling. Alleen maar instemmende reacties.
Ik wees je op twee pertinente fouten: 1. Philip Freriks die weer eens een microfoon onder de snufferd van een halal-slager duwt (heeft 'ie nog nooit gedaan) en dat Timothy McVeigh niet door de christenen in de VS is veroordeeld. Pertinente leugens. En dan leg je me nu ook nog eens woorden in de mond. Ik roep nergens "Stem op Wilders, want hij gaat ons redden". Wilders is een opportunistische idioot die het puur en alleen te doen is om het salaris van kamerlid en verder niks kan. Dat mag allemaal, maar politici gaan dit land niet redden, ook Wilders niet.
Maar goed, volgens jou moeten vooral doorgaan om de moslims alle vrijheid te geven en door te blijven knuffelen ook al tasten ze door hun gedrag ONZE burgelijke vrijheden, ONZE cultuur, en ONZE manier van leven daarmee aan.
Interessante visie, maar ik deel 'm niet. Ik zeg 1 ding: je past je hier aan en als het niet bervalt rot je maar op. Makkelijk zat. Ik ben het zat om mij aan te passen aan een cultuur die hier wezensvreemd is. Wij hebben ons in 1956 ook niet aan de hongaarse vluchtelingen aangepast, wij hebben ons hier in de gouden eeuw ook niet aan de hugenoten en de joden aangepast. Ze waren en zijn hier allemaal welkom, maar zij dienen zich hier aan te passen, niet omgekeerd. Als ze aan mij shoarma willen verkopen: best. Ik ga ook naar de chinees en de pizzabakker. Maar daar houdt wel mooi op.

koerbagh | 16-10-06 | 02:07

veest is deaud? Euhhhhhh..... Kom op met die hartfibrilators... ikm beloof nimmer de zaak Coeman te noemen!

bottehond | 16-10-06 | 02:04

veest van pim 16-10-06 @ 01:53

Je hebt op zich volkomen gelijk, ware het niet dat de dialoog inmiddels een nutteloos instrument geworden is... je leeft 10 jaar terug, dude, en roept een ieder op waakzaam te blijven voor de eigen alarmbellen, die je oproept te negeren... je bent een meelijwekkend schepsel. Imho, natuurlijk... en two cents... maar wat zal jij het moeilijk hebben met geestelijke zwaargewichten die je van repliek dienen... en het worden er al meer... Coeman et. al... en hij is van harte wellecome!

bottehond | 16-10-06 | 01:57

@theedrinker
Bedankt, weer iets geleerd.
truste

Fuzzy-de-Bear | 16-10-06 | 01:56

@Koerbagh: nog eentje: als je zegt dat iemand liegt, bewijs dat dan ook eens. Anders blijft het gewoon hete lucht. Nu taai ik af want het is al lang bedtijd geweest en veel wijzer wordt hier niemand meer.

veest van pim | 16-10-06 | 01:54

@Koerbagh: de 'moslimorganisaties', zowel die in het westen als in de rest van de wereld, hebben, met uitzondering van de Taliban en Al Qaeda, na de aanslagen van 11 september allemaal hun afkeuring uitgesproken. Ook "onderling en spontaan". Maar zoals ik al zei: we onthouden wat het vaakst wordt herhaald, en daarvan ook alleen maar wat we onthouden willen. Wat had je eigenlijk precies verwacht? Dat Achmed van Achmeds Telefoonwinkel op z'n scooter heel Mokum afketste om aan elke voordeur te gaan zeggen hoeveel spijt hij heeft van een gebeurtenis die op duizenden kilometers van hem gebeurde, en waar hij niks mee te maken heeft? Hoe vaak ben jij je al in je nachtwinkel gaan excuseren voor voor het afslachten van 7000 moslims in Srebrenica? Nou dan. Moslim zijn is tegenwoordig een reden om zondebok te worden van alles wat fout loopt. En hoe harder de islam het te verduren krijgt, hoe meer de conservatieve moslims veld zullen winnen en hoe meer Bin ladens er uit hun grotten zullen kruipen om "Zie je wel" te roepen. Ten koste van zowel de blanke burger die opgeblazen wordt op weg naar z'n werk, als van Mohammed Modaal die gewoon de week door probeert te sappelen, ook op weg naar z'n werk of in de buurthalalsuper. Maar dat is lange termijn denken, en misschien op dit uur en op deze plaats wel een beetje te veel gevraagd. Nee, dan is "Stem nou toch op Wilders, want hij gaat ons redden!" roepen een stuk eenvoudiger.

veest van pim | 16-10-06 | 01:53

@veest van pim 16-10-06 @ 01:41:
De waarheid heeft een hoge dichtheid een hoog soortelijk gewicht inderdaad. Inhoudelijk deugde je post van 01:18 van geen kant, en dat weet je zelf ook best. Het was tenenkrommend en schaamteloos en alles wat er in stond was geheel of gedeeltelijk gelogen en pertinent aantoonbaar onwaar.
Fijn dat je dat zelf ook inziet.

koerbagh | 16-10-06 | 01:50

CoJoNes 16-10-06 @ 01:23
Blanco-stemmen tellen alleen mee voor de opkomstcijfers en hebben geen invloed op de zetelverdeling, ook niet op de verdeling van de restzetels.

theedrinker | 16-10-06 | 01:45

@Koerbagh: het soortelijk gewicht van je repliek is perfect samengevat in je laatste zin. Slaap lekker.

veest van pim | 16-10-06 | 01:41

veest van pim 16-10-06 @ 01:35

Ja hoor: laat iedereen vooral het gewicht van jouw argumenten in deze wegen in vergelijiking met de mijne. En jij ook een fijne nacht. Sloppel Bart!

v Maerlant | 16-10-06 | 01:41

"Ik ordonneer CoJones niets".
"Stem toch Wilders en co en mobiliseer er een stuk of 200. Je zal zien hoe goed je je achteraf voelt".
Hoe zielig kun je zijn?

veest van pim | 16-10-06 | 01:39

@veest van pim 16-10-06 @ 01:18:
De laatste keer dat ik Philip Freriks een straatinterview heb zien doen was eh... eh... eh... een jaar of 6 geleden, in Parijs toen hij daar nog correspondent was.
En inderdaad voor de camera's van verantwoorde linkse Nederlandse programma's als Rondom Tien, Nova en dat soort kul worden altijd vertegenwoordigers van "gematigde" (hahahaha) moslimorganisaties gevraagd hun mening te geven op moslimgeweld. Onderling en spontaan vanuit de gemeenschap zelf gebeurt het nooit. Er moet altijd een blanke westerling met een microfoon en camera zijn die na lang zoeken een moslim vinden die het geweld voor de camera wel wil afkeuren.
Het gaat er ook niet om dat de moslims in New York de horlepiep dansten - integendeel, de familie Bin Laden en de top moslims waren de dag van te voren al zingend en dansend het land uit gegaan, maar hier in Nederland deden ze het wel.
Voor het overige ben je verdomd slecht geinformeerd over de media in de VS met betrekking tot Timothy McVeigh. Een jury van 12, over het algemeen gelovige tot streng gelovige Amerikanen -Oklahoma City is een rechts, christelijk bolwerk- heeft Timothy McVeigh ter dood veroordeeld en in de christelijke media aldaar is er geen enkele sympathie voor McVeigh geweest, integendeel. Je praat weer eens stront, veest. Het stinkt weer aan alle kanten wat je beweert. Maar ja... links èn Belg... veel slechter kun je het niet treffen in het leven.

koerbagh | 16-10-06 | 01:39

Zin 2 en 3 van 01:35 zijn twee keer hetzelfde, maar dat kan geen kwaad. Wie weet blijft er wat van hangen.

veest van pim | 16-10-06 | 01:37

@v maerlant: je kan niet om met reacties die jouw visie in vraag stellen. Je kan niet inhoudelijk argumenteren. Je kan niet debatteren op een inhoudelijke manier. Je kan geen nieuwe informatie verwerken. Je kan heel weinig. Ik kan dus ook heel weinig met je. Probeer eens een paar uur te slapen. Misschien lukt dat je wel.

veest van pim | 16-10-06 | 01:35

@ veest

'Je past onderhand aardig in het rijtje van Brullioo en bottehond, v maerlant. En dat is, voor de duidelijkheid, geen compliment. '
-
Jamaar veest, ik vind dat wel een compliment!

v Maerlant | 16-10-06 | 01:34

Volgens mij is klantmanager bij de sociale dienst overigens een absolute kutbaan.

veest van pim | 16-10-06 | 01:33

@ cojones
Mocht dat je nachtmerrie zijn (en geloof me dat is ook de mijne) dan is het juist reden te meer om wel te stemmen.
Ik wil niet badinerend overkomen, maar tsja, ik kan me gewoon niet voorstellen dat mensen niet willen stemmen, ook al ben je het overal mee oneens.
Er zal ongetwijfeld een partij zijn waarvoor je enige sympathie kan opbrengen.
Het stemrecht heb je nu nog, wie weet hoe het over een jaar of 30 is, of misschien wel eerder.
In ieder geval wijsheid toegewenst!

Fuzzy-de-Bear | 16-10-06 | 01:32

veest van pim 16-10-06 @ 01:12

Maar veest toch: word je weer kwaadaardig? Ben ik te klein? Weegt jouw visie op de feiten hier zwaarder door dan? En bestaat je nieuwste tactiek (want zo post je hier toch hè, herinner je, vanuit tactische overwegingen) erin om te trachten een wig te drijven tussen reaguurders? Ik ordoneer Cojones niets - ik zou wel gek zijn. Maar meningen mogen uitgewisseld worden. Was jij niet de muze van het schone gezegde 'information wants to be free'? Het is niet omdat Blokwatch daar niets van bakt, dat wij dat hier niet mogen proberen!
-
O ja, je doet me eraan denken in herinnering te brengen wat je collega overkomen is:
-
www.brusselsjournal.com/node/1498
-
Vertel nu eens Bart: heb jij het in dank aanvaard?

v Maerlant | 16-10-06 | 01:27

@v maerlant: wie is Bart Hollevoet, en wat heeft de website van Paul Beliën, de man die net als Appie Van der Louw zijn kinderen thuisonderwijs geeft uit protest tegen de normen en waarden van het westen, te maken met een fundamentalistische islamiet in Nederland? Oké, het zijn beide fundamentalisten, en waar die moslim waar dit topic over gaat, nog van de belastingbetaler probeert te leven en daar zelfs iets voor terug wil doen, leeft 'publicist' Beliën via allerlei subsidiesponzen al jaren op de Vlaamse zakken. Maar goed, hij heeft een website, dus hij zal wel gelijk hebben he? Je past onderhand aardig in het rijtje van Brullioo en bottehond, v maerlant. En dat is, voor de duidelijkheid, geen compliment. Laat ik afsluiten met een goeie raad van de beroemde wijsgeren van Rotterdam Termination Corpse: "Als je niks te zeggen hebt... Zég dan niks!" Je zal er je Land en Volk alleen maar mee plezieren.

veest van pim | 16-10-06 | 01:25

In tegendeel, ga vooral wel stemmen. Stem dan maar op de minste van vele Kwaden. CDA-VVD+vulling is ook niet alles, maar je wil niet weten wat een echte linkse coalitie aan kan richten.

Muxje | 16-10-06 | 01:25

@Fuzzy
enig idee waarom groenlinks en de sp een lijstverbinding aan gaan? Juist om meer restzetels naar zich toe te harken en laten blanco stemmen daar nou uitermate geschikt voor zijn.

CoJoNes | 16-10-06 | 01:23

@Cojones
Ben ik dus niet met je eens. Niets makkelijker om niet te stemmen en vervolgens overal commentaar op te leveren.
Zou het bijna onder links durven scharen.
Met een blanco stem laat je dus wel je -protest-stem gelden.
Het stemmen is een hoog goed waar lang voor gestreden is.

Fuzzy-de-Bear | 16-10-06 | 01:20

@knutsel: "Volgens mij dwaal ik af maar ik wil hiermee alleen maar aangeven dat tweeduizend jaar christendom je niet in je kouwe kleren gaat zitten in verhouding tot tweehonderd jaar marxisme."
.
Ik betoog juist dat het kasteel van het Marxisme juist is opgetrokken op de schuld-en-boete-fundamenten die tweeduizend jaar lang door het christendom op hun plek zijn gelegd. Het gaat me om de gemeenschappelijke en onderliggende mentaliteit
.
@Lou_de_palingboer: Nee, ik ben niet Pamela Hemelrijk
.
@velen: dank voor alle complimenten maar weer

Lagonda | 16-10-06 | 01:20

@CoJones: ik heb de blanke christenengemeenschap in de VS ook niet gehoord toen Timothy McVeigh het Oklahoma City Center opblies. Vandaag daarentegen kan er geen malloot met een bommengordel meer op Lowlands rondlopen of dezelfde dag nog duwt Philip Freriks de halalslager van zijn wijk een microfoon onder de neus om hem Knevelgewijs uit de strot te wringen dat hij moorden en geweld afkeurt. Alsof niet elk redelijk mens ongeacht religie of afkomst dat doet. En zo gaat het al vijf jaar: het waren niet de moslims die in New York de horlepiep stonden te dansen op verhuiswagens. Die wisten maar al te goed wie de rekening gepresenteerd zou krijgen en hadden dus weinig reden tot feesten. Maar we horen en onthouden nu eenmaal vooral wat we willen horen en onthouden.

veest van pim | 16-10-06 | 01:18

@ v maerlant: je bent te klein om te gaan zeggen voor wie 'een groot deel van ons ideeëngoed hier' stemt, zeker als het geen verkiezingen zijn. In jouw plaats zou ik me er zelfs niet aan wagen om tegen CoJones te zeggen waar hij wel of niet voor stemt of moet stemmen - in mijn eigen plaats ook niet trouwens. Veeg eerst maar voor je eigen deur voor je anderen voorschrijft hoe wel of niet te stemmen. Vanwaar eigenlijk die missioneringsdrang? Bang dat de Nieuwe Rechtse Heiland Met Zijn Grote Dikke Zweterige Gelijk toch niet overtuigend genoeg is? Of gewoon bang, punt?

veest van pim | 16-10-06 | 01:12

Die jongen moet wel consequent zijn: als de blanke Nederlander de aboriginal is, wat maakt die vergelijking hem en zijn mede-immigranten dan? Juist, geïmporteerde criminelen. Voor zo'n vergelijking kun je een gerechtelijke veroordeling aan je djellaba krijgen. Waar wacht Verdonk op? Of Gretta voor mijn part?

veest van pim | 16-10-06 | 01:10

CoJoNes 16-10-06 @ 00:56

Dude, je bent te streng (imho). Noem mij één partij zonder bespotteliijke figuren? Je stemt voor Wilders en (dùs) voor (een groot deel van) ons ideeëngoed hier, niet zozeer voor die Dion. Ik weet dat je een fijnproever bent, maar het lijkt me niet het moment om al te kieskeurig te zijn.

v Maerlant | 16-10-06 | 01:02

HJdeT 16-10-06 @ 00:40

Maar de karavaan trekt verder.

de honden blaffen... | 16-10-06 | 00:57

@v Maerlant 16-10-06 @ 00:52

Om die circusartiest Dion Graus een zetel te geven? Dan nog eerder Pastors, maar die krabbelde bij monde van Sander Simons, gisteren ook al weer behoor;ijk terug op BNR.

CoJoNes | 16-10-06 | 00:56

@Cojones, daar zit wel iets in, en zoals BASinnic eerder al opmerkte: als je opties werk of leven in een kartonnen doos zijn, dan ga je wel voor werk, en zet je desnoods ook wel je rare islamitische principes overboord.

Maar ik denk dat de problemen van de multikul eerder de ideologische grondslagen zijn, en dan met name het cultuurrelativisme. We hadden vanaf het begin de immigranten als Hollanders moeten behandelen, en dan bedoel ik dus ook de negatieve aspecten. Wat voor ons fout, misdadig, raar of uitwas is, zou dat ook voor immigranten moeten zijn. Een "aboriginal" met rare gewoontes accepteren we nog wel, ook al lachen we er waarschijnlijk wel om. En hij/zij zal ook wel snappen waarom we om hem lachen. Een misdadiger pakken we op. Een ontspoorde jongere wordt op het rechte pad gemept. Of zo zou het moeten zijn. En we zouden precies zo met immigranten om moeten gaan.
In plaats daarvan hebben we alsmaar met 2 maten gemeten: een maat voor ons, en een maat voor immigranten. Die laatste maat bleek een stuk rekbaarder, en dat alles in het kader van het cultureel relativisme. Wat we van onszelf niet pikken behoren we van anderen opeens wel te accepteren omdat ze uit een andere cultuur komen.

Muxje | 16-10-06 | 00:54

CoJoNes 16-10-06 @ 00:49

Stem toch Wilders Cojo en sensibliliseer er een stuk of tweehonderd. Ik weet zeker dat je je achteraf goed voelt!

v Maerlant | 16-10-06 | 00:52

@Fuzzy
Ik diskwalificeer me juist niet, ik heb me niet verbonden aan beleid dus heb ik recht van spreken.

CoJoNes | 16-10-06 | 00:49

@Cojones
Stem dan blanco. Je diskwalificeert jezelf van toekomstige discussie op deze manier, maar volgens mij was je toch van plan om te emigreren toch?
Los daarvan, die gek met zijn pignuin wijf moet lekker normaal doen en anders maar emigreren naar de islamitische heilstaat Saudie Arabie.

Fuzzy-de-Bear | 16-10-06 | 00:47

Het advies van de CGB is niet juridisch bindend. Faizal Enait loopt nu wel heel triomfantelijk rond te bazuinen dat ie gewonnen heeft en dat alle Nederlanders monoculturele aboriginals zijn, maar hij heeft nog niets voor elkaar gekregen.
Wil hij echt wat ie wil dan zal hij naar de rechter moeten en ik vraag me af of die net zo redeneert als de CGB.
Faizal verwijt de Nederlanders wel monocultureliteit, maar door zo fanatiek handenschudden met vrouwen te weigeren toont ie zich zelf ook niet echt als het multiculturele voorbeeld.
De redenatie van de sociale dienst begrijp ik ook heel goed. Je neemt ook geen fundamentele christelijke arts uit de bible belt aan om in een abortus kliniek te laten werken. Dat zijn gewoon principes die niet gaan werken. Zo ook een klant manager met handleiding. Is gewoon niet handig. Je representeert de overheid en die wenst staat en religie van elkaar te scheiden. Een multiculturele, liberale moslim lijkt me prima, maar niet een fundamentalist als deze. Hopelijk komt een eventuele rechter ook tot dit standpunt. Tot nu toe is Faizal Enait gelukkig alleen nog maar een blaffende hond.

HJdeT | 16-10-06 | 00:40

knutsel 16-10-06 @ 00:14

Ik kan je betoog best volgen tot aan die laatste paragraaf. Wat die opgedrongen oorlog betreft verwees ik al naar Trotsky: you may not be interested in war, war is interested in you. Je kan niemand kwalijk nemen dat te constateren.

Eh, je laatste paragraaf: 'Overigens'.. 'bovendien'... Fraaie bewijsvoering hanteer jij! Vanaf 'maar misschien' ga je definitief uit de bocht. Aan het behoorlijk sociale stelsel hebben christenen uiteindelijk wel hun steentje bijgedragen (Rerum Novarum, Johannes XXIII, christelijke arbeidersbeweging, christelijke vakbonden, etcetera) Een agnost aan het woord hoor, maar daarom nog geen christenbijter. Wat schiet je daar nu mee op, en wat is de relevantie van het betrekken van het christendom in deze? Het christendom is niet wat ons bedreigt, het is de islam. OK? Verder: nice try, wiseguy.

v Maerlant | 16-10-06 | 00:36

@knutsel
Als je iets de schuld zou kunnen geven voor alle ellende van de multikul, is het dat inhumaan humane sociale stelsel wel. Elke verantwoordelijkheid wordt bij het individu weggetrokken, de overheid creeert afhankelijkheid.

CoJoNes | 16-10-06 | 00:32

Jeremia 15-10-06 @ 23:56

"De mensen die verstand hebben van de waterhuishouding zullen of uitgemoord of gevlucht zijn."

De pvda wil alvast de waterschappen opheffen.

de honden blaffen... | 16-10-06 | 00:25

Geweaun de sociale dienst afschaven, twee vliegen met één dreun, het probleem met deze überlutser opgelost, en met wat geluk tyften er direct ook nog eens een vracht kudt islamieten op.

..Whatever | 16-10-06 | 00:19

@Shani. Multikul is het probleem niet zo, ik leef nog steeds in de veronderstelling dat het mogelijk is. Ik denk ook dat het niet alleen de politiek was die schuld had, niemand vond en vind het een probleem dat er werknemers uit het buitenland gehaald worden als men ze hier niet kan vinden. Een beetje lijpe gebruiken zoals schjapie op het balkon slachten is nog te overzien, ook soepjurken dragen en penissen verminken behoort tot het scala aan nederlandse mogelijkheden. Klantmanager worden in een soepjurk is weer wat anders.
.
Ik ben van mening dat ons een heilige oorlog door de strot word geduwd waar niemand op zat te wachten. Een kant kiezen is heel simpel. Geen kant kiezen en de hele vijandigheid afwijzen, wat ik het liefste zou willen doen, lijkt tegenwoordig gelijk te staan aan landverraad of dhimmificatie (of hoe je het ook moge schrijven). Een gevaarlijke ontwikkeling dacht ik zo.
.
Overigens vind ik dat verhaal van Lagonda dat het Marxisme overal de schuld van geeft eerder vermakelijk dan waarheidsgetrouw. Bovendien ben ik blij met de verworvenheden die het uiteindelijk in Nederland heeft opgeleverd zoals ons behoorlijk humane sociale stelsel, maar misschien waren ook wel de liefdadig ingestelde ondernemers of, wat ook aannnemelijk is, de christenen hiervoor verantwoordelijk. Die Jezus toch, keer je je andere wang toe, wordt je hand eraf gehakt. Volgens mij dwaal ik af maar ik wil hiermee alleen maar aangeven dat tweeduizend jaar christendom je niet in je kouwe kleren gaat zitten in verhouding tot tweehonderd jaar marxisme.

knutsel | 16-10-06 | 00:14

@ CoJoNes 15-10-06 @ 23:49
Tja, hoe haal je hypocritie uit meningen. Heel veel mensen geven meningen omdat ze schapen zijn. Maar ik begrijp wat je bedoelt.

bd | 15-10-06 | 23:56

Wat we nodig hebben is een grondige toetsing van de huidige wetten en regelgeving betreffende dit soort uitwassen.
Ron 15-10-06 @ 23:16

Goed opgemerkt. Het lijkt erop dat onze rechtstaat absoluut niet berekend is op extremiteiten. Lagonda, die in deze draad de show stal, heeft het over een mentaliteitsverandering die er plaats zal moeten vinden. Die omslag zal wel plaatsvinden, maar dan is het waarschijnlijk al te laat. Let maar op. De grote drie (PvdA, CDA en VVD) gaan met het leeuwendeel van de stemmen er vandoor. En zo sukkelen we verder.
.
Worst case scenario:
Vlak voordat de zee het land definitief opeist zullen verschillende moslimfacties elkaar op leven en dood bestrijden. Want ik zie, zoals ook al in deze draad is opgemerkt, moslims onze dijken nog niet onderhouden. De mensen die verstand hebben van de waterhuishouding zullen of uitgemoord of gevlucht zijn. Dus ook als alles tegen zit zal de islam in deze moerasdelta niet kunnen overleven. Dan zal uiteindelijk het vuur van de haat gesmoord worden in het zilte water van de noordzee.
.
Tenslotte, en het is hier ook al opgemerkt maar dan anders verwoord, islam leeft van het conflict. Het is een religie die het best gedijt met een vijandsbeeld. De islam moet het, hoe paradoxaal het ook klinkt, hier hebben van mensen als Brullioo en DeKeet. Kijk maar naar het middenoosten. Als er geen joden voorhanden zijn om uit te moorden dan vliegen de palestijnen elkaar in naam van Allah naar de strot. Want er moet bloed vloeien, er moeten mensenoffers gebracht en tranen gestort worden.

Jeremia | 15-10-06 | 23:56

@bd
Kritisch blijven volgen en blijven schoppen. Alsof het iets uit maakt. Als de meerderheid mijn mening zou delen, ben ik blij en is het het failliet van de democratie en de winst van het libertarisme. Dus, hoe kleiner het mandaat, hoe groter de invloed van het individu.

CoJoNes | 15-10-06 | 23:49


Het minste wat je goddomme kan doen als je in een samenleving MAG wonen is toch zeker het aanpassen aan de daar geldende normen en waarden! In Nederland vinden wij het een FATSOENSNORM om elkaar een hand te geven ter begroeting!! HOREN JULLIE DAT, JULLIE MOSLIMS? Waar gaat dit land heen.... Ik ben bijna in staat om nu NVU te gaan stemmen, alleen omdat dat het meest extreme tegenhangsel van deze onzin is :S

Archie | 15-10-06 | 23:49

@ CoJoNes 15-10-06 @ 23:43
ok, en nu? Suicidaal? Staatsgreep? Emigreren? Intregeren? Ik bedoel, en dan?

bd | 15-10-06 | 23:45

@bd 15-10-06 @ 23:41
Ik stem niet. Ik wil niet meer meewerken aan dit corrupte systeem van schijn democratie. Stemmen is steunen.

CoJoNes | 15-10-06 | 23:43

@ CoJoNes 15-10-06 @ 23:38
op wie ga jij dan stemmun?

bd | 15-10-06 | 23:41

En op 22 november gaan we allemaal weer braaf stemmen, om er over 4 jaar wéér achter te komen, dat van al die verkiezingsbeloftes, niets terecht is gekomen. Dat je stem gebruikt is om namens jou besluiten te nemen en beleid te maken, waar je totaal niet achter staat en om een mandaat te krijgen om nóg meer van je te stelen en je vrijheid in te perken.
Lutsers!! Als je stemt bent je mede verantwoordelijk voor alle shite, waar je hier zo hard over loopt te gillen. Als je iets wilt veranderen, zul je het zelf moeten doen. Niet door 1 keer per 4 jaar te stemmen en een mandaat te geven aan de eerste de beste carrière ambtenaar, waarvan je bottomline geen idee hebt wat ie gaat doen uit jouw naam.

CoJoNes | 15-10-06 | 23:38

Of heeft allah(tm) het zo gewildt? faizal, even luisteren, alles wat je gelezen hebt over die Geiteneuqer mohammed ("profeet is-lam") en Nepgod allah(c):
Het is niet waar, er is geen allah, er zijn geen maagden als je deaud gaat. Dus hou maar op met aanstellen en laat die Homo gevoelens van je de vrije loop.

bd | 15-10-06 | 23:35

Lagonda=Pamela Hemelrijk?

Lou_de_Palingboer | 15-10-06 | 23:34

@knutsel 15-10-06 @ 23:20 Dat ligt voor het grootste deel aan de politici die ons ten koste van alles de multikul door de strot willen drukken, alleen maar omdat ze niet willen toegeven dat het importeren van gastarbeiders een fout is geweest. Trieste politici die het land naar de knoppen laat gaan om op het pluche te kunnen blijven zitten.

Shani | 15-10-06 | 23:30

Faizal, doe je dit allemaal omdat je graag met minderjarige meisjes wilt neuqen?. Of, ben je inderdaad zo dom als je eruit ziet en neuq je mohammeds geiten? Ben je vroeger in je kont geneuqt door papa? Wat is het toch met je?

bd | 15-10-06 | 23:27

Zolang ik me kan herinneren worden er hier in Nederland al grappen gemaakt over Fatima die een aantal meters achter Achmed aan moet lopen maar er werd volgens mij nooit serieus aandacht aan besteed. Dat we anno 2006 aangewezen zijn op het "handje schudden" en dit triviale gebruik tot nationaal symbool moeten maken dat vrijwel ons volledige gedachtengoed en stelsel van normen en waarden representeert, zegt veel over ons. Trieste lui zijn we eigenlijk.

knutsel | 15-10-06 | 23:20

Ik zie graag dat de journalist die dit interview afnam, gewapend met de geluidsband van het geheel, een rechter zou vragen of deze beste man Faizal dit straffeloos mag zeggen.
Ik persoonlijk voel me namelijk bijzonder bedreigd door dit soort uitspraken.
Lagonda spreekt van een broodnodige mentaliteitsverandering van de autochtone mens, Hier kan ik me wel in vinden. Wat we nodig hebben is een grondige toetsing van de huidige wetten en regelgeving betreffende dit soort uitwassen. Als we deze uitlatingen toestaan, zijn we zelf schuldig aan de teloorgang van onze Nederlandse 'mores'.
Ik ga de komende verkiezingen weloverwogen mijn stem uitbrengen in het besef dat het nu, meer dan voorheen, van groot belang is te kiezen voor lijfsbehoud van de mensen die me dierbaar zijn, en mijzelf.

Ron | 15-10-06 | 23:16


Tunisia moves against headscarves

"The President, Zine El Abidine Ali, described the headscarf as a sectarian form of dress which had come into Tunisia uninvited.

Other officials said Islamic dress was being promoted by extremists who exploited religion for their political ambitions."

news.bbc.co.uk/2/hi/africa/6053380.stm...

Nu Nederland nog...

Shani | 15-10-06 | 23:16

Ik heb de Mol nog gebeld om jullie BvD te laten vervangen. Op dat moment was dat het leukste idee ooit. Tis de partij geweest niet?

gevallenverstand | 15-10-06 | 23:14

@koerbach, het is uiteindelijk dus afwachten wat de rechter er van vindt. Is het trouwens bekend of Rotterdam de uitspraak van de commissie accepteert, of naar de rechter gaat hiermee?

ps. Whisky genoeg voor de slapelozen alhier.

Muxje | 15-10-06 | 23:13

Cojones, wat is er toch met jou en Crixus gebeurt. Voordat jullie directedemocratie.eu opzetten discussieerden jullie onderwerpen uit, was er humor, afstand. Whappened? Heerscht de sharia in Grun?

gevallenverstand | 15-10-06 | 23:11

@gevallenverstand 15-10-06 @ 21:48,
is anders,
de mexicanen zijn katholieken met een vergelijkbaar waarden en normen patroon.
Ja, ze pikken banen in, ja het zijn er veel, maar ok.
JA ze willen naar Amerika en graag Amerikanen worden , no probs, they blend in.

Beetje de Polen en Romenen kwestie in de EU, trekt ook wel bij.

Dat is wat anders dan wanneer een stel maanaanbidders je desnoods (wel vaak desnoods btw) met geweld willen overtuigen en onderwerpen aan hun mores.
En dat mondiaal.
Iets wat in de VS in het geheel niet plaatsvind.

vander F | 15-10-06 | 23:09

@Muxje 15-10-06 @ 23:00:
Dat bedoel ik dus ook. Door dit ter discussie te stellen bij de CGB en naar de rechter te stappen belast hij onze vrijheid door uitzonderingen te maken voor religieuze uitingen op de werkvloer. Jammer, dat doen we niet in dit land en de dag dat we daarmee beginnen is de eerste dag van de sharia. En de eerste dat ik mijn emigratieplan weer eens uit de la pak.

koerbagh | 15-10-06 | 23:07

@gevallenverstand 15-10-06 @ 21:48,
is anders,
de mexicanen zijn katholieken met een vergelijkbaar waarden en normen patroon.
Ja, ze pikken banen in, ja het zijn er veel, maar ok.
JA ze willen naar Amerika en graag Amerikanen worden , no probs, they blend in.

Beetje de Polen en Romenen kwestie in de EU, trekt ook wel bij.

Dat is wat anders dan wanneer een stel maanaanbidders je desnoods (wel vaak desnoods btw) met geweld willen overtuigen en onderwerpen aan hun mores.
En dat mondiaal.
Iets wat in de VS in het geheel niet plaatsvind.

vander F | 15-10-06 | 23:07

@Muxje. Inderdaad, alleen in Europa krijg je altijd nog bijstand, subsidies, etc zodat je gewoon door kan gaan met jezelf naast de maatschappij neer te zetten. In echte immigratielanden als Australie en de VS eindig je in een kartonnen doos en moet je van voedselbonnen leven. Daar blazen dit soort qerulanten dus niet zo hoog van de toren.

BASinnic | 15-10-06 | 23:06

@cojone meer kruisridders uit hun eenoude sudderebejjegaawellekeekinderwomenbaby

vander F | 15-10-06 | 23:02

@vander F 15-10-06 @ 22:55:
Heb je ook whisky? Overigens ben ik dat hele moslim-geleuter wel weer zat. Ik ga ik me straks weer even uitleven op www.lastvandeburger.nl , daar kan ik me ook prima vermaken.

koerbagh | 15-10-06 | 23:02

@koerbagh, hij hoeft zich niet aan die mores te houden; die vrijheid heeft iedere inwoner van Nederland. Maar de consequenties van die keuze zijn wel voor zijn eigen rekening. Dus als je een baan niet krijgt vanwege je rare gewoontes... pech. Aanpassen of iets anders zoeken.

Muxje | 15-10-06 | 23:00

Biertje Koebagh?

vander F | 15-10-06 | 22:55

@vander F 15-10-06 @ 22:53
hehehe, ik tel er 4

CoJoNes | 15-10-06 | 22:55

"Klantmanager" bij de Sociale Dienst... Wat moet ik mij daar bij voorstellen? Wie zijn die klanten precies? De uitkeringstrekkers? Een verkoper-klant relatie is toch gebaseerd op ruil? Wat brengen die uitvreters dan in?
Nu we toch bezig zijn. Laten we die paar bewaarders die straks overblijven ook maar "klantmanagers" noemen (inderdaad, van bajesklanten :-).
Dit soort euphemistische ambtenaren geblaat illustreert de diepe teloorgang van onze overheid. Geen wonder dat zit soort instellingen een aanzuigende werking heeft op hypocriete profiteurs.

BASinnic | 15-10-06 | 22:54

@Pariah 15-10-06 @ 22:46,
die lul is gewoon aan het rellen en hoopt er een leuke zent aan over te hoeden.
Meer niet (denk ik dus) en steunt en passant de Jihad en de utupische visie van het Klifaat.

vander F | 15-10-06 | 22:53

@Pariah 15-10-06 @ 22:46:
De gedachte erachter interesseert me hoegenaamd geen zak. Het feit is: het MAG NIET van zijn maangodje, de consequentie darvan is dat hij zijn achterlijke cultuur opdringt aan een ander en daarmee ONS onderwerpt aan HEM. Zijn individuele vrijheid -opgedrongen door zijn idiote heidense maangod en kleuterneuqprofeet- zou heilig zijn en de onze niet? Optiefen ermee!
Geloven doe je thuis. In het openbaar heb je je te houden aan de wetten en mores van het land waar je bent. Makkelijk zat. Wil je dat niet: Opsodemieteren!

koerbagh | 15-10-06 | 22:51

Beter nog. Als voetbal steeds geweld met zich meebrengt, is voetbal dan geen middel om de maatschappij te ontwrichten en op kosten te jagen? Is voetbal dan geen intrinsieke onzin?

gevallenverstand | 15-10-06 | 22:51

Dat betekend ook dat je de ene godsdienst niet mag voortrekken boven de ander

vander F | 15-10-06 | 22:49

@Pariah 15-10-06 @ 22:46
Oh ja, de kuisheidsgedachte.. welk wetsartikel was dat ook alweer?

CoJoNes | 15-10-06 | 22:48

@Pariah 15-10-06 @ 22:34
flauwekul.

ooit eens van artikel 1 van de grondwet gehoord?

blijkbaar niet

Ik weet, grondwet blabla, saai, wat moet ik ermee etc.
Geheugen opfrissertje:

art.1

"Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, geslacht of op WELKE grond dan ook, is NIET toegestaan.

Ook godsdienten onderling he.

vander F | 15-10-06 | 22:47

koerbagh 15-10-06 @ 22:39
-
Het niet willen schudden van een vrouwelijke hand vloeit niet voort uit een ongelijkheidsgedachte, maar uit een kuisheidsgedachte. Je kan dit verwerpelijk vinden, maar je moet niet vergeten dat er tal van andere manieren bestaan waarop iemand zijn respect voor zijn medemens kan betuigen. Als deze meneer wat verstandiger was geweest, had hij deze botsing van culturen voorzien. Hij had er dan voor kunnen kiezen consequent te zijn enbesluiten zowel mannen als vrouwen geen hand te geven.

Pariah | 15-10-06 | 22:46

Pariah 15-10-06 @ 22:34
Doe je huiswerk. In ons wetboek staan nergens uitzonderingen op Grondwet art.1 op basis van geloofsovertuiging.

Koekje-dr-bij? | 15-10-06 | 22:43

vander F 15-10-06 @ 21:58
Er is weinig verschil tussen overgave en onderwerping aan God. Ieder geloof wil dat je het uitdraagt. Conquistadores en Taliban snappen er dus niets van. Als Ajax slecht voetbalt; deugt dan de sport niet?
Koekje erbij.
Inderdaad, hoe vermoeiend je ook bent. crap hoort op de vuilstort.

gevallenverstand | 15-10-06 | 22:41

Pariah 15-10-06 @ 22:25
Waar ben je het niet mee eens? Dat iemand die klanten moet ontvangen geen handen hoeft te schudden? What`s next? Millitairen met wapen-angst? Artsen die niet tegen bloed kunnen? Die keuze ligt bij de werkgever, en als mr faziz het niet eens is met de afwijzing van zijn sollicitatie mag hij dat voor de rechter aantekenen, maar niet op grond van ongelijke behandeling. Als ik als niet-moslim weiger klanten op de correcte wijze te ontvangen word ik ook de deur gewezen. Feit is dus dat hij niet is afgewezen om het moslim zijn, en daarmee houden zijn argumenten geen steek: die conclusie zou de CGB ook getrokken moeten hebben.

Pariah 15-10-06 @ 22:29
"Een staat waarin alles gaat volgens jouw overtuigingen bestaat niet."
Jawel hoor, en het zijn allemaal islamitische staten. Gaat er een lampje branden waarom we hier dus geen islam willen?

Koekje-dr-bij? | 15-10-06 | 22:40

@Pariah 15-10-06 @ 22:29:
En juist dat laatste is de crux. In de islam bestaat geen vrijheid. Daar is alles gericht op het belemmeren van de vrijheid van het individu. Het niet willen handjes-schudden uit religieuze overwegingen is daarvan een uiting. De moslim doet het niet omdat het niet MAG van zijn maangodje en beledigt daarmee onze cultuur, en onderwerpt daarmee de vrouw aan zijn wil. Dat is de belemmering van de cultuur van de vrouw, de westerling en de Nederlander... nota bene in zijn eigen land. That's the whole f*cking point!

koerbagh | 15-10-06 | 22:39

correctie: is de grens waarbinnen zijn gedrag nog getolereerd kan worden overschreden.

Pariah | 15-10-06 | 22:36

koerbagh 15-10-06 @ 22:28
-
Ja, je heb gelijk. Het een kan in strijdmet het ander worden ervaren. Dat is waar tolerantie (lees Kinneging) om de hoek komt kijken. Het is duidelijk dat deze man vrouwen niet ongelijk behandeld op grond van een ongelijkheidsprincipe, maar op grond van een religieuze overtuiging. Wanneer deze man in zijn beroep vrouwen (of andere groepen) zou benadelen is de grens van de tolerantie bereikt.

Pariah | 15-10-06 | 22:34

Ongezien de tyfus voor dit varkentje...
Heeft iemand de grote boze wolf onlangs nog gezien ?

Irish_Bastard | 15-10-06 | 22:32

vander F 15-10-06 @ 22:11
-
Dat in een rechtsstaat ook mensen worden beschermd waar jij het in principe volledig mee oneens bent, moet je maar voor lief nemen. Een staat waarin alles gaat volgens jouw overtuigingen bestaat niet. Jij hebt het recht je mening vrij te uiten, hij heeft het recht zijn religie vrij te beleven. Zolang jullie elkaars vrijheid belemmeren is er niets aan het handje.

Pariah | 15-10-06 | 22:29

@Pariah 15-10-06 @ 22:25:
Dus wat toont dit aan? Dat de wet niet deugt want zij is in conflict met de grondwet. Dat heeft niets met afglijden naar willekeur te maken, dat heeft met de lamlendigheid van Nederlandse beleidsmakers en politici te maken.

koerbagh | 15-10-06 | 22:28

Koekje-dr-bij? 15-10-06 @ 21:55
-
Ik ben het niet eens met deze mening, het schudden van handen hoeft goed functioneren niet in de weg te staan. Hij zou het wel wat makkelijker voor zichzelf maken als hij dan geen onderscheid zou maken en zowel mannen als vrouwen geen hand zou geven. Mensen genoeg die dat niet doen, b.v. uit hygienische redenen. Maar je bent wel consequent, dat is dan weer wel te waarderen. Al kun je je natuurlijk nu wel de vraag stellen, waarom deze discussie nooit eerder is opgelaaid.
-
Muxje 15-10-06 @ 21:52

Japanners geven vrouwelijke leden uit culturele overwegingen geen hand. Dat sommige Japanners daar zich niets van aantrekken is een valse vergelijking. Het overgrote deel van de moslims geeft vrouwen ook gewoon een hand.

Als ambtenaar ben je in dienst van de overheid en vertegenwoordig je of ben je in dienst van de burger. Externe contacten ( dus ook met burgers) zijn dan onvermijdelijk.

Het schudden van handen staat het uitvoeren van een beroep absoluut niet in de weg. Er zijn legio andere manieren van begroeten en tonen van respect. Als deze man zou beweren dat hij op grond van zijn overtuigingen niet zou mogen praten met vrouwen, was het een andere discussie.

Er bestaat ook nog zoiets als onschendbaarheid van het lichaam. Als ik wil dat niemand aan mijn lichaam komt, heb ik dat recht. Anders wordt het als je als werkgever eisen gaat stellen t.o.v. representativiteit. Een djelebbah is natuurlijk een extreem voorbeeld. Maar zie mijn ervaring met het hoofddoekdragende meisje. Zij is ook klantenanager bij de sociale dienst en schudt ook geen handen.

CoJoNes 15-10-06 @ 21:59
-
Goed voorbeeld van de boodschapper bekritiseren i.p.v. de boodschap. Wat de achtergrond van deze mnsen ook moge zijn, zij baseren zich op de wetten van de rechtstaat. Je zou toch niet willen dat we steeds meer naar willekeur afglijden?

Pariah | 15-10-06 | 22:25

@Pariah 15-10-06 @ 21:56,
ik maak me druk om de lamlendigheid in Nederland,
de weg met ons mentaliteit, het ongegeneerde kruipen voor de eerste beste mongeaul die iets brult over religie,
Dat we meer dan 35 jaar na het 'ezelproces' het hele verhaal nog eens moeten doorlopen omdat ons onderwijs blijkbaar niet in staat is om ook slechts de eerste aanzet tot gezond verstand te kweken en ook maar een rudimentair bewustzijn van onze geschiedenis te onderwijzen.

blijkbaar volstrekt overbodig.
Nou bij mij niet.

vander F | 15-10-06 | 22:11

@Pariah,
die hele commissie is, net zoals heel veel andere commissies, een zoethoudertje. Ze geven slechts een advies, dat niet bindend is.

fuckje | 15-10-06 | 22:04

gevallenverstand 15-10-06 @ 21:46
Dat is fijn want je weet dat we allemaal een beetje moe worden van die onzin he?

Koekje-dr-bij? | 15-10-06 | 22:02

@gevallen verstand,
daarbij is overgave aan een nogal p-eroonlijke beleving (doorgaands)
onderwerping is iets wat van buitenaf kan worden opgedrongen.
De Koran en hadiths geven alle ruimte voor het laatste.

vander F | 15-10-06 | 22:01

@Pariah 15-10-06 @ 21:56:
Dat de wet niet deugt en principieel in strijd is met de grondwet, dat de 1e kamer dus heeft zitten slapen en de tweede kamer een ondeugdelijke wet heeft aangenomen.

koerbagh | 15-10-06 | 21:59

@gevallenverstand 15-10-06 @ 21:51,
excuus, maar het ging hierom,
niet de helft weglaten aub:

Het Arabische woord islam betekent letterlijk overgave (aan God (Ar: Allah) of onderwerping
bron: wiki

vander F | 15-10-06 | 21:58

vander F 15-10-06 @ 21:46
-
De commissie voelde zich niet geroepen. De commissie kreeg deze zaak voorgeschoteld en werd om haar oordeel gevraagd. Dat oordeel is gegeven en is gebaseerd op de wetten van dit land. Waar maak je je druk om?

Pariah | 15-10-06 | 21:56

CoJoNes 15-10-06 @ 21:43
Naïef? Dat zou zijn als ik zeg: Jottum vrede! heil moslims! Maar ik heb mijn lesje dus geleerd en uit het feit dat je mijn argument als vergezocht betiteld bewijst alleen maar dat de periode tot 500 nchr. jou vreemd is.

-

Pariah 15-10-06 @ 21:43
Wel eens gehoord van jurisprudentie? Als deze soepjurk zijn gelijk krijgt bij de rechter, staan er meteen 1000 andere soepjurken in de rij te solliciteren voor beroepen waar ze niet geschikt voor zijn. En allemaal moeten ze dan in het gelijk worden gesteld gezien de uitspraak in deze zaak.
En als er inderdaad joden en/of chinezen ook de hand weigeren te schudden is dat net zo`n kwalijke zaak. Zeker jammer dat dit dan niet in de publiciteit is geweest maar dat mag van mij alsnog.

Koekje-dr-bij? | 15-10-06 | 21:55

@gevallenverstand 15-10-06 @ 21:48,
is anders,
de mexicanen zijn katholieken met een vergelijkbaar waarden en normen patroon.
Ja, ze pikken banen in, ja het zijn er veel, maar ok.
JA ze willen naar Amerika en graag Amerikanen worden , no probs, they blend in.

Beetje de Polen en Romenen kwestie in de EU, trekt ook wel bij.

Dat is wat anders dan wanneer een stel maanaanbidders je desnoods (wel vaak desnoods btw) met geweld willen overtuigen en onderwerpen aan hun mores.
En dat mondiaal.
Iets wat in de VS in het geheel niet plaatsvind.

vander F | 15-10-06 | 21:54

@gevallenverstand
"Hoe gaat het met de verkoop van strings?"
-
¿Qué?

CoJoNes | 15-10-06 | 21:54

Pariah, leuk verhaal maar het is flauwekul. Als Japanners handjes geven, geven ze zowel mannen als vrouwen een hand. En persoonlijk ben ik nog geen Joodse ambtenaar tegengekomen die op een positie zat waar handenschudden aan de orde van de dag is, en die er een punt van maakte om dat niet te doen. Het gaat er ook niet om dat de beste man het niet wil, maar dat hij een positie ambieert waar je redelijkerwijs mag verwachten dat hij iedereen netjes behandelt, en waar handjes geven gewoon bij hoort.

Het hoofddoekjesgebeuren doet er inderdaad niet echt toe. Maar dit geval is heel anders en doet er wel degelijk toe. Hier gaat het om een werkgever die normale en redelijke functieeisen moet laten vallen omdat een sollicitant zich er vanuit zijn religie niet mee kan verenigen. Dat vind ik nogal wat... of het nou om een moslim, orthodoxe jood of boeddhist gaat.

Ik interview zo nu en dan ook sollicitanten. Ik heb nog nooit een hakbar in jurk gehad, maar als ik er 1 voor me zou krijgen zou ik zeker vragen of hij/zij bezwaar zou hebben om een representatief pak te dragen en mensen op gangbare wijze te begroeten. Voor een medewerker op de postkamer boeit dat niet zo, maar bij ons (en in het geval van Rotterdam) krijgt zo iemand wel met klanten te maken. Als we dan iemand in djellaba sturen kunnen we het wel vergeten.

Muxje | 15-10-06 | 21:52

vander F 15-10-06 @ 21:48
Als je me quote, quote dan mij, niet iemand anders.

gevallenverstand | 15-10-06 | 21:51

CoJoNes 15-10-06 @ 21:47
En zo lul je weer fijn langs het onderwerp heen. Hoe gaat het met de verkoop van strings?

gevallenverstand | 15-10-06 | 21:49

@gevallenverstand 15-10-06 @ 21:43,
onderwerping aan..
beetje sm die islamo's

vander F | 15-10-06 | 21:48

vander F 15-10-06 @ 21:41
Ik probeer het nor een keer:
Toen ik de verhalen hoorde op de reportage over Mexicanen in de US had ik het gevoel dat van Maerlant en zijn lakeien aan het woord waren. (Ja, vM een heusch compliment!)

gevallenverstand | 15-10-06 | 21:48

"Islam betekent 'overgave aan God'. Stel je even voor dat God bestaat."

gevallenverstand 15-10-06 @ 21:43
-
Sorry, maar dat gaat buiten de grenzen van mijn bevattingsvermogen.

CoJoNes | 15-10-06 | 21:47

@Pariah 15-10-06 @ 21:43,
fout!
we maken ons niet druk om een of andere religieuze jurk,
we maken ons druk om het feit dat de Comossie Gelijke Behandeling zich uberhaupt geroepen voelt zich hier over te buigen.

Belachelijk.

vander F | 15-10-06 | 21:46

Koekje-dr-bij? 15-10-06 @ 21:37
Shit, ik ben om!

gevallenverstand | 15-10-06 | 21:46

@Koekje-dr-bij? 15-10-06 @ 21:41

bedankt dat je mijn punt zo heerlijk naief wilt illustreren, .... aan de haren bij slepen...
-
@all
dit was echt geen vooropgezet plan van mij en Koekje, ik weet dat het er alle schijn van heeft.

CoJoNes | 15-10-06 | 21:43

CoJoNes 15-10-06 @ 21:39
Islam betekent 'overgave aan God'. Stel je even voor dat God bestaat. Denk je dan dat ie een boze baard een opdracht geeft? Think again.
Mag ik hieruit concluderen dat je atheist bent, religie een sprookje vind maar Islam fascistoide?

gevallenverstand | 15-10-06 | 21:43

Ah, wat zijn we weer verontwaardigd hier op GS. En dat om een enkele ziel die vrouwen geen hand wenst te geven. Dat er joodse ambtenaren bij de overheid werken die vanuit etzelfde principe vrouwen geen hand wensen te geven, vergeten we voor het gemak. Dat Japanners om andere redenen vrouwen geen hand geven mag ook geen probleem heten, immers hoe zouden we zaken met ze kunnen doen als we hier onze verontwaardiging over uitspreken?
Dat geldt eveneens voor islamitische zakenlui, wanneer zij geen hand wensen te geven aan een westerse vrouw, wordt dat niet als belemmerend gezien.

Bij mij op het werk kwam een aantal geleden een islamitisch meisje met hoofddoek werken. Alle collega's keken op haar neer en het managment vroeg zich af of zij er wel verstandig aan hadden gedaan om haar in dienst te nemen. Tot het meisje zich plotseling razendsnel begon te ontwikkelen en binnen no-time een productiecjfer haalde waar de langgedienden alleen maar van konden dromen. Blijkbaar bedekte het doekje haar hoofd, het bedekte zeker niet haar verstand!

Kom op mensen, maak je eens druk om iets wat er echt toe doet?

Pariah | 15-10-06 | 21:43

CoJoNes 15-10-06 @ 21:37

... The hatred that certain Western intellectuals harbour towards their own culture is one of the most fascinating phenomena of the contemporary world. If a civilisation is no longer even capable of arousing the instincts necessary for its own survival, perhaps it no longer deserves to live." Luciano Amaral.
-
Reden genoeg om m'n reputatie van stevige drinker even kracht bij te gaan zetten in de lokale kroeg.

v Maerlant | 15-10-06 | 21:42

@CoJoNes 15-10-06 @ 21:39
Ja zo ken ik er nog wel een paar. Pax Romana, zegt dat je iets? Of deze: Ein volk, ein reich ein fuhrer? go figure indeed.

Koekje-dr-bij? | 15-10-06 | 21:41

@gevallenverstand 15-10-06 @ 21:18.
niet helemaal mee eens.
"De verhalen zijn eender, alleen de Mexicanen zouden (of zouden niet) hun grond terugwillen, terwijl de Islam een religieuze expansie wil."

De verhalen zijn niet eender om te beginnen,
de mexicanen willen ingepikt land terug.
valt over te discusseren.
De Islam, religieus expanderend, wil mondiale heerschappij.
Ze vinden het vreselijk dat wij allemaal in de hel komen,
heel liev allemaal.
De Islam is echter de ongescheiden macht in een (1).
De Mohammedaansche expansie is daadwerkelijk ook territoriale expansie, er word gewerkt aan 'Het Kalifaat' nietwaar.

vander F | 15-10-06 | 21:41

@gevallenverstand
'islam' betekent letterlijk 'vrede door onderwerping'. Go figure.

CoJoNes | 15-10-06 | 21:39

@v. Maerlant
Misschien wel, maar waarschijnlijk niet. Het tekent m.i. de instelling die op dit moment overheerst in de Lage Landen. De meest irrelevante voorbeelden worden er met de haren bij gesleept om een non-argument of -vergelijking kracht bij te zetten. Of het nou het koloniale verleden is van 2,5 eeuwen geleden, of de zwarte kousen kliek op de Veluwe. Weg met ons, wie denken wij wel wie we zijn?!
Ik durf het hier wel te stellen, beste GV, West Europa was verreweg de meest superieure cultuur, die ooit bestaan heeft. Was, inderdaad, ze ligt op dit moment én met bonuskorting én met een 35% kortingsticker in de schappen van de islamitische buurtsuper. Want trots zijn op de je West Europese wortels, is hetzelfde als toegeven dat je een racist en fascist bent. Ik ben er trots op, omdat het hier goed was, ondanks alle oorlogen.
-
Wat betreft de koers van GS, denk ik dat die discussie zich spoedig vanzelf zal ontspinnen. GS is GS dankzij haar reaguurders, niet ondanks...

CoJoNes | 15-10-06 | 21:37

"De Islam is geen fascistische ideologie.. Je verwart denkbeelden van negatieve entiteiten die hun religie niet snappen en misbruiken met haar oorsprong. Met merendeel van haar aanhangers is vredelievend en klagen nooit.."
gevallenverstand 15-10-06 @ 21:25
-
Blablablablabla. Leugens.

Koekje-dr-bij? | 15-10-06 | 21:37

gevallenverstand 15-10-06 @ 21:29

Aan dat soort volk heb ik een bloedhekel jochie: ze delen met je vriendjes de haat tegen de joden. Ga je dus gerust op nn afreageren: mijn warme steun heb je. Dààg.

v Maerlant | 15-10-06 | 21:32

v Maerlant 15-10-06 @ 21:23
De nog niet bestaande burgewachten van de vredelievende kaalkopjes brigade hebben net een fijn feestje in de Kempen afgesloten. check nn

gevallenverstand | 15-10-06 | 21:29

CoJoNes 15-10-06 @ 21:14
Maak me niet boos Cojones, de VERHALEN van de zogenaamde verdedigers zijn identiek. Allemaal even belachelijk. Maar nog even inhoudelijk opp jouw rare waanbeelden in te gaan. De Islam is geen fascistische ideologie.. Je verwart denkbeelden van negatieve entiteiten die hun religie niet snappen en misbruiken met haar oorsprong. Met merendeel van haar aanhangers is vredelievend en klagen nooit ook al zou jij wekelijks harde muziek boven hun plafonds draaien. Hou de dingen toch een beetje uit elkaar. Ik kan akkoord zijn als je zegt dat alle religien fascistisch ideologien zijn. Dan snap ik waar je vandaan komt.

gevallenverstand | 15-10-06 | 21:25

@ Cojones

Misschien moeten we gevallenverstand wel dankbaar zijn voor het idee van burgerwachten. Hoezeer ik ook neerkijk op het soort volk dat zich voor zoiets met verdacht veel enthousiasme aanbiedt, is het een 'tool' om samenhang te bevorderen. Het schept een communicatiestructuur, een platform voor afspraken, een zekere cohesie... Misschien de moeite om het te ontdoen van z'n storende imago en verder op te borduren... Merci gevallenverstand!
-
Je eerdere topics 19:03 & 1923 verdienden een frissere draad Cojo. 'k Hoop dat je wat reaguurders en wat redactieleden aan het denken zet.

v Maerlant | 15-10-06 | 21:23

@Shani: Nee dus. De commissie heeft zelfs expliciet aangegeven dat de soepjurk de "alternatieve begroeting" zowel voor mannen als voor vrouwen moet gebruiken (zoals filter al meldde). Een leuke, politiek correct oplossing.

Flauwekul natuurlijk, en de commissie heeft er geen snars van begrepen. Zij spreken van "de afweging [...] tussen de verplichting te zorgen voor een discriminatievrije werkvloer en ruimte te laten voor invulling van het geloof door werknemers.". Het gaat dus helemaal niet om die afweging. Het gaat er om of een handenschudweigeraar zo'n publieke functie wel kan vervullen. Ook als hij iedereen de hand weigert en bijvoorbeeld een buiginkje maakt naar zowel mannen als vrouwen schiet hij in zijn taak tekort. Het overgrote deel van Nederland begroet elkaar al sinds mensenheugenis door elkaar een hand te geven. Naar bezoekende Japanners willen we wel buigen, en bezoekende Russen krijgen ook nog wel een omhelzing, maar tussen Nederlanders onderling (aboriginals of import), in een overheidsinstelling, zal het gros van de bezoekers een "alternatieve groet" niet begrijpen.

Muxje | 15-10-06 | 21:18

vander F 15-10-06 @ 20:01
De verhalen zijn identiek. 'Ze komen, infiltreren, provoceren, numeriek, nemen de boel over, verdedigen, niemand die het snapt...' De grap is dus dat er eerst een doel word neergezet waar men zich dan vervolgens tegen afzet. Dat doel is totale overheersing. Dat bestaat wel, die drijfveer, maar heet vrije marktwerking. Wie het meest verkoopt heeft het meeste geld. Landjepik is niet meer van deze tijd. Tegelijkertijd onderschrijf ik de Live8 doelstellingen. We kunnen niet rijk zijn als we consequent anderen arm houden.

gevallenverstand | 15-10-06 | 21:18

@CoJoNes 15-10-06 @ 21:14:
Of zoals Douglas Adams ooit schreef: The ships hung in the air in much the same way as bricks don't.

koerbagh | 15-10-06 | 21:18

Ik ga een nieuw geloof beginnen. 1 van de regels is: indien de uitgestoken hand van een vrouw wordt geweigerd, mag iedereen op de weigeraar pissen of hem eronder schijten, al naar gelang welk excrement op dat monet het makkelijkst komt. Of ik dien het in als regel van de enige kerk die er toe doet: the church of Sub-genius.

koerbagh | 15-10-06 | 21:16

koerbagh 15-10-06 @ 21:06

Hoezeer ik ook sympathiseer met je voorstellen denk ik dat nationale oplossingen een illusie zijn: dit is to big to handle geworden voor de afzonderlijke Europese natiestaten.
-

gevallenverstand 15-10-06 @ 21:10

Wat jij verhalen noemt, noem ik feiten. En dan heb ik het over Europa. Ik heb geen zin om mee te gaan in je Mexican liasion, je bent weeral eens offtopic. En je zeurt nu éénmaal man, kan ik toch niet helpen.

v Maerlant | 15-10-06 | 21:15

@gevallenverstand 15-10-06 @ 21:10

Verdomme man, de vergelijking is treffend. Het is bijna dezelfde situatie, maar dan helemaal anders. Dwaas.

CoJoNes | 15-10-06 | 21:14

@fuckje 20:52
Er is ook een islamitische onderwijzeres geschorst. Ze had gesollicteerd zonder hoofddoek en ging werken met. Dat werd niet geaccepteerd.
Minister Phil Woolas vond in een artikel in de Sunday Mirror dat ze maar ontslagen meost worden en natuurlijk is daar weer een rel over.

minik | 15-10-06 | 21:12

PS De man op de foto zie er boos uit. Boos als basishouding. Die moet maar niet worden ingehuurd. Boze mensen bereiken over het algemeen alleen maar een negatief resultaat.

gevallenverstand | 15-10-06 | 21:12

van Maerlant en vanderF
Je word steeds grover. (Maarja, dat heb je met stevige drinkers.) Ga eens in op mijn punt.
De US burgermilities zetten hun tijd en leven in om te voorkomen dat delen van US worden veroverd door de Mexicanen. Alles is een groot scenario, alle Mexiacenen werken daar stiekem aan mee.
Doet je dat niet ergens aan denken van Maerlant. Mij wel, dat is exact dezelfde angst als die jij hebt voor de Islam. Met dien verstande (en daar heeft vanderF) groot gelijk in.) dat Amerika land van Mexico heeft ingenomen. De verhalen zijn eender, alleen de Mexicanen zouden (of zouden niet) hun grond terugwillen, terwijl de Islam een religieuze expansie wil.

gevallenverstand | 15-10-06 | 21:10

en tis allemaal zo makkelijk,

scheiding der kerk en staat, en uitvoerende en uitvoerende organen van deze staat. Achter de balie en voor de klas geen hoodfdoeken, burka's, soepjurken, davidsterren en andere onzin. CBG opheffen, geschil door rechter laten beoordelen. Strepen trekken door wetgeving.

Verder zou ik me niet druk maken om deze persoon die door zijn psychologische ongeschiktheid en gezien de manier waarmee hij zichzelf zo simpel buiten de lijnen zet, alles behalve voor een contactuele functie in aanmerking kan komen lijkt me.

wordt nu echt tijd eens wakker te worden en te handelen, anders maken dit soort types een samenleving die wij mogelijk hebben gemaakt volstrekt belachelijk.

cheers

veertigjaarzand | 15-10-06 | 21:08

@v Maerlant 15-10-06 @ 20:52:
Ik weet het... helaas... Daarom heb ik en een vorig topic ook het idee geopperd voor een nationaal referendum, "kan de islam verboden worden."
Ik denk dat 2/3e van het Nederlandse volk daar op dit moment ja op antwoord. Dat betekent niet dat er geen moslims meer in NL mogen zijn, maar dat ze hun geloof lekker thuis moeten gaan belijden. Geen moskeeen meer, geen gesubsidieerde inspraakclubjes en al die flauwekul... Basta.
Bovendien is het best te verdedigen dat de islam een criminele organisatie zoals bedoeld in het WvS is, dus dat zou een additionele aanklacht kunnen zijn en een wettige grond om het te verbieden.

koerbagh | 15-10-06 | 21:06

Ik heb niet alle comments gelezen.
Mijn excuses. Weinig tijd.
.

Dit is 'de zaak' op de website van de CGB.
www.cgb.nl/newsitem.php?n_id=40
.

Let op, er staat : "Wel dienen mannen en vrouwen op eenzelfde manier te worden begroet."
.
Mailen allemaal, alsjeblieft.

filter | 15-10-06 | 21:00

@Muxje 15-10-06 @ 18:02 Maar deze gejurkte persoon wil als klantmanager straks kunnen discrimineren bij het begroeten van zijn klanten, zowel op basis van zijn geloof als op basis van geslacht. Mag dat wel volgens de commissie gelijke behandeling???? Zijn moslims vanwege hun geloof vrijgesteld van het volgen van art. 1 van ONZE grondwet????

Shani | 15-10-06 | 20:57

koerbagh 15-10-06 @ 20:48

Niemand van ons heeft erom gevraagd Koerbagh. Maar het is er en het gaat niet meer weg. Trotski, jeweettog: you may not be interested in war, but war is interested in you.

v Maerlant | 15-10-06 | 20:52

British Airways heeft een werkneemster geschorst omdat ze een kruisje droeg.
Hoofddoekjes zijn wel toegestaan.
Duidelijk dus.

fuckje | 15-10-06 | 20:52

Ik ben dat gezeik van, gezeik over, gezeik door en gezeik voor moslims, net als het gezeik van, over, door, voor pedo's zooooooo ontzettend zat.
Geloof en seks horen naar mijn stellige overtuiging geen plek te hebben in het publieke debat. De randvoorwaarden zijn: je doet maar waar je zin in hebt zolang je een ander niet in zijn vrijheid en levensgenot beperkt. Klaar.
Een discussie over het geloof of een lekker gesprek over seks is prima, maar het zijn individuele zaken waar je het nooit over eens wordt en dat hoeft ook niet. Zolang het maar een individuele aangelegenheid blijft. Helaas een utopische gedachte, ben ik bang.

koerbagh | 15-10-06 | 20:48

@bakoenin 15-10-06 @ 16:49,
goed stuk!
bondige analyse.

Alleen..
"Wel staten die zichzelf zo noemden, maar dat waren dictaturen, net zoals Amerika"
sow jammer.

'dictaturen' zo'n misbruikt woord,
zijn gewoon oligarchieën hoor, altijd,
alleen heb je je zo af en toe er zo'n lul van een dictator tussendoor huppelen die zich juist NIET aan de afspraken houdt.
Die gaan, verrassend vaak, dan ook allemaal voortijdig kapot,
d'r sterven er maar weinig van vredig in hun nest.

vander F | 15-10-06 | 20:30

@bakoenin 20:25
Eens. Hetzelfde geldt voor de pvda in 010. Als daar een topic loopt en ze vinden de posts niet leuk dan sluiten ze gwoon de handel. Deden ze bij o.a. bij de thread over Albayrak. Er mocht geen commentaar op haar geleverd worden en een discussie tussen hoeiboei bloggers en de pvda waarbij Rinus Duikersloot de vloer met ze aanveegde.

minik | 15-10-06 | 20:30

@vanderF 20:15
Er zijn twee mogelijkheden.
- Hij heeft vriendjes binnen de heersende partijen en nu hebben ze samen lol want men kan hem niet meer weigeren en hij kan z'n gang gaan.
- Het zijn gewoon eikels bij de gemeente, want een blind paard had dit kunnen zien aankomen.
Ik denk het laatste. Ik ben niet zo'n complotdenker.
Wie binnen Rotterdam doet dit aannamebeleid? Die moet hier toch op aan te spreken zijn?

minik | 15-10-06 | 20:26

sptransparant.blogsome.com/

nog even dit voor mensen die denken dat het hier niet democratisch is.
probeer maar eens wat te posten op de site van Ome Jan, dan gaat iedere letter door een ballotage commissie.
tjeez wat een censuur daar

bakoenin | 15-10-06 | 20:25

@minik 15-10-06 @ 19:13,
interessante gedachte,
meneer varkenskop was zonder moeite te weigeren geweest idd.
Nu is alle aandacht op hem gericht.
Maar waarom deze heisa in godsnaam (nsfw).. dat kan bijna niet alleen van hem uit komen....

Hmmmm.
(Dhimmie alert?)

vander F | 15-10-06 | 20:15

@vander F 15-10-06 @ 20:01
@#$%
"... de VS een groot deel van Mexico..'
en
"... Islamitisch (geloof he!, daar ga je echt nat) voorouderlijk grondgebied..."

uiteraard.

*gaat even rustig een pint drinken, kalm jongen, kalm*

vander F | 15-10-06 | 20:05

@gevallenverstand 15-10-06 @ 19:42,
oei, volgens mij vergeet je gemakshalve dat de VS een groot deel van de VS van Mexico geconfisceerd hebben....
en.wikipedia.org/wiki/Mexican-American...

Ik kan me niet herinneren dat er bv in de lage landen Islamitisch (geloof he!, nu ga je echt nat) is 'ontvreemd'

vander F | 15-10-06 | 20:01

Op wat voor een afgeleefde theeplant zit je nu weer te sabbelen. Wat interesseert mij nu die van de pot gerukte vergelijking met de Mexs. Je zegt het zelf: 't zijn geen moslims, en da's meteen de essentie. Weg relevantie vergelijking. Weg gewauwel. Weg gevallenverstand.

v Maerlant | 15-10-06 | 19:48

gevallenverstand 15-10-06 @ 19:42
ik denk dat het nooit zover zal komen in nederland (burgermilities). het ''patriot'' gehalte is in amerika simpelweg vele malen hoger

egome | 15-10-06 | 19:45

Van Maerlant. Het leuke van het vergelijk tussen Moslims en Mexicanen is dat de verhalen contra erg veel overeenkomsten vertonen. Het komt erop neer dat ze de boel komen overnemen en veroveren. Niemand snapt dat alleen de Amerikaanse burgermilities en jouw club. verder slaapt iedereen of erger, denkt dat het niet zo'n vaart loopt. Het enige wat niet overeenkomt is dat Mexicanen geen Moslims zijn.

gevallenverstand | 15-10-06 | 19:42

wanneer gaat GS de politiek in?
edit- lagonda zou wat betreft de islam tekeningen een extreem waardevolle aanwinst zijn voor Geert Wilders, die overweging al eens gemaakt lagonda?

egome | 15-10-06 | 19:39

@CoJoNes 15-10-06 @ 19:23
Zelden met ik het met een reaguurder zo 100% eens geweest als nu. Ik denk dat alle reaguurders in je rijtje het met je eens zijn. Ik hecht net als jij echt serieus waarde aan wat men hier waarom vind en wil mijn mening zelf bijstellen als iemand echt gelijk heeft. Maar dan moet het heel soms heel even wel ergens over gaan zo af en toe als dat kan en mag van de hooggeeerde redactie?

spooky | 15-10-06 | 19:35

dave-h 15-10-06 @ 18:03

Het economisch gedachtegoed van Friedman en Hayek verschilt in details, Maar beiden geloven in een onvoorwaardelijke vrije markt.
Friedman heeft veel van Hayek over genomen.
Als je meer over de economische ontwikkelingen in Brazilie wilt weten en de stuwende krachten erachter zijn er zat links.
Het economische en maatschappelijke gedachten goed in de 80 en 90 jaren in Brazilie maar ook andere landen zuid Amerika was van klassiek liberaal tot aan Libertarisch, en dat heeft niet goed uitgepakt.
Vandaar de zwaai naar Links op dat continent.
Sommigen noemen het een gemiste kans
Anderen een nieuwe toekomst.
De geschiedenis zal het leren

bakoenin | 15-10-06 | 19:34

Ik vind het dom van Rotterdam dat ze Faizal hebben afgewezen op gronden waarvan ze op hun vingers na konden tellen dat hij zou zeggen: ies discriminasie. Dom, dom, dom. Hij was gewoon geen geschikte kandidaat, simpel zat. Verder ben ik het niet eens met de commissie gelijke behandeling. Je mag in Nederland niet discrimineren (en dat staat zo in de wet GB) 'vanwege het enkele feit dat iemand een bepaalde religie, een bepaalde levensovertuiging, seksuele voorkeur etc. etc. heeft'. Die 'enkele feit constructie' is uit en te na uitgelegd en betekent: 'als iemand homo is (bijvoorbeeld) dan mag een werkgever hem niet weigeren omdat hij homo is. Als voorbeeld werd hier vaak een streng religieuze school aangehaald. Ook die mag een homo niet weigeren simpel en alleen als hij homo is. De school mag de homo echter wel weigeren als hij 'in gedrag en woord' zijn homo-zijn uitdraagt, hetgeen provocatief kan zijn binnen zo'n school.

Kortom, het enkele feit dat Faizal moslim is mag geen grond zijn om Faizal te weigeren. Op basis daarvan is hij ook niet geweigerd. Faizal draagt zijn 'moslim-zijn' in woord en gedrag uit. Op zich ook nog geen probleem. Maar wat wel een probleem is, is dat de manier waarop hij gestalte geeft aan zijn geloof (weigeren hand te schudden van vrouwen, vrouwen en mannen niet gelijk behandelen) is strijdig met de functie die hij wil uitoefenen.

Rotterdam mocht hem dus wel degelijk weigeren. Niet vanwege het enkele feit dat hij moslim is. Maar wel omdat de manier waarop hij gestalte geeft aan zijn geloof, strijdig is met de functie. Simpel. Dus of de CGB heeft een super politiek correcte maar juridisch foutieve uitspraak gedaan. Of de advocaat van de gemeente Rotterdam heeft zitten slapen én zijn huiswerk niet goed gedaan. Ik wens Faizal veel succes voor de rechter en hoop voor Rotterdam op een betere advocaat.

stem des volks | 15-10-06 | 19:29

@superjan 15-10-06 @ 18:25
Ik kan er ook geen kaas meer van maken, dat is het kutte van een biertje en een comment maken. Mijn kern lees ik echter nog helder terug en dat vind ik nogsteeds.

een ideologie gelijk stellen aan fascisme is gelijk aan het onthouden van moslim van een keuze! Zij kunnen kiezen tussen wat meneer varkenskop vind of het met hem oneens te zijn. Religie veronderstelt geen slaven die achter een ideologie aanlopen zelfs de religie islam niet. Lagonda reageert erg steekhoudend op mijn commentaar ik vrees dat ie gelijk heeft maar ik heb hoop dat ie het niet heeft. Ik geloof nog in de keuze van de moslim, gezien de ernst van de beschuldiging kan dat geen kwaad lijkt me. Maar ik wacht dus wel op een keuze! En @Cojones, dat het vandaag na al die onenigheid toch nog met je eens ben. Niet een beetje maar helemaal of dacht je soms dat ik mijn tijd verneuk omdat Fleischbaum een stukkie schrijft. Ik ben hier vooral graag op zondag middag omdat het dan ergens over gaat en ik mensen als jij en vele andere tegen kom die mij ook aan het denken zetten en ik het ook lekker mee oneens kan zijn, jij vuile kutfacist, geintje!

spooky | 15-10-06 | 19:24

@redactie
Is GS 2.0 niet echt een goed idee? Voor al die reaguurders die zichzelf niet tot de doelgroep van de google-ad klikkende grazers rekenen, maar die n.a.v jullie voorzetjes, ook echt benieuwd zijn wat andere reaguurders er van vinden?
Als je de reageerders zo ondergeschikt maakt aan jullie eigen briljantie, zoals Dominique ons vertelt, dan kun je toch gewoon een GS 1.0 lanceren zonder reaguur mogelijkheid? Geef je die bezoekers ook meteen de DUMP, zijn ze helemaal blij.
Ondertussen wil ik het graag eens zijn met bottehond, koerbagh, van Maerlant, BoBu, vanderF, Diagnosis Typhus, brutus, superjan, Lagonda etc.. en ik wil het net zo hartgrondig oneens zijn met veest, maximo, gevallenverstand, spooky, crazyfool, rookuuu etc.
Om hen kom ik hier, naast jullie erg leuke stukjes. Ik krijg ernstig het idee, dat de discussie ondergeschikt is geworden aan de waarde die jullie hechten aan jullie eigen inbreng. terecht of onterecht, ik doe slechts een voorzetje.

CoJoNes | 15-10-06 | 19:23

Er wordt volgens mij een denkfout gemaakt.
Er worden dagelijks honderden mensen afgewezen door bedrijven. Die mensen zijn te oud maar natuurlijk zeggen bedrijven en overheidsinstellingen dat niet want dat is leeftijdsdiscriminatie.
Gemeente Rotterdam had makkelijk tegen deze eikel kunnen zeggen dat er andere betere kandidaten zijn en het is einde verhaal.
Waarom hebbben ze het op het handje schudden gegooid? Het is dezelfde club die een moskee heeft laten bouwen op een plek en op een manier, dat was bij geen enkel ander gebouw gelukt. Maar men was bang om discriminerend te zijn en vervolgens gingen er dingen onder tafel door en werd er zelfs door de gemeente meenbetaald.
Nu weer zo'n onzin onderwerp over handje geven. En dan zijn er mensen die zeggen; "Je hebt ze zelf gekozen, dus je bent zelf verantwoordelijk".
Dir is weer de PvdA!

minik | 15-10-06 | 19:13

Goedzo broeder, uitzuigen die ongelovige.

Ignorant FooL | 15-10-06 | 19:11

Zo, weer terug van oud Hollands familiebezoek op de dag dea Heren. Dit is een verdomd leuke discussie geworden.
Lagonda, hulde voor de inhoudelijke zwengel die je er aan gegeven hebt, zoals eigenlijk altijd, ben ik het volledig met je eens.
Wat betreft je column hier op GS heb ik er een hard hoofd in. Je bent te eloquent en lardeert je stukken met echt uitgesproken stellingnames. Beide zijn zaken, die sinds de Telegraaf merger hier op GS écht niet meer kunnen (vandaar Koelman, bekend van o.a de Panorama).
Ik kan iedereen voor diepgaandere discussies over de islam, naast Lagonda's blog ook zeer zeker Frontaalnaakt.nl aanraden.
Hopelijk zal Geenstijl zich snel realiseren, dat een groot gedeelte van de 'doelgroep' hier eigenlijk in de eerste plaats komt voor de rest van de 'doelgroep' en niet voor die 30 regeltjes voorzet die ze geven.
Ook moet ze zich vooral realiseren, dat als de 'harde kern' reaguurders besluit ergens anders verder te gaan, het concept van Geenstijl inwisselbaar zal blijken te zijn. Tell Sell Out is een mooie titel voor GS TV.

CoJoNes | 15-10-06 | 19:03

@Toudiyama 15-10-06 @ 17:37:
Heel eenvoudig: de rechter toetst niet aan de grondwet, maar aan de wet gelijke behandeling. De wet gelijke behandeling is in deze dus niet overeenkomstig de grondwet. De eerste kamer heeft haar werk dus niet goed gedaan, de tweede kamer moet de wet wijzigen want deze in de grond illegaal. Problem solved.
Tenminste, als er een fractie is de handschoen wil opnemen en de wet gelijke behandeling dus wil wijzigen. Lijkt me een mooi project voor Gonny komende maand. Gonny leiveling, deo je bset!

koerbagh | 15-10-06 | 18:56

Zeker de ziekte van Hedel: lang van Akbaard, kort van schedel. Hebben wel meer van die gasten last van.

Geertjun | 15-10-06 | 18:53

@spooky: "Religie veronderstelt geen slaven die achter een ideologie aanlopen zelfs de religie islam niet. Soory eerlijk waar ik vreet die onzin NIET! Desondanks is er genoeg bewijs dat er uit de religie islam genoeg ideologie groepen als de grijze wolven en staten als Iran en Syrie en Pakistan gekomen zijn die met wortel en al het bets verwijderd kunnen worden."
.
Ik denk dat je je daar gruwelijk in vergist --- exoterische religies hebben massa nodig, mensen die geloven i.p.v. weten. Hoe slaafser de regels gevolgd worden, hoe beter --- uiteraard geldt dit niet alleen voor de islam. Je geeft zelf al aan dat het gros van de staten die uit de islam zijn voortgekomen niet deugen, en beter kunnen verdwijnen. Mee eens --- in deze staten is de totalitaire fantasie van de islam werkelijkheid geworden, en het is geen prettig gezicht. Tegelijkertijd zeg je dat je niet accepteert dat het de bedoeling van de islam is haar volgelingen tot "geestelijke slaven" te maken. Mag ik je vragen --- waar kunnen we hier voorbeelden van zien? Tuurlijk, er zijn genoeg islamitische individuen met de beste bedoelingen, met een vreedzame inborst en een zachtaardige natuur --- het probleem is dat zodra je er een grote groep moslims bij elkaar gaat zetten, dat ineens de enge schreeuwerds de dienst gaan uitmaken, en er volautomatisch een totalitair onderwerpingssyteem ontstaat *waarbinnen de zachtmoedige moslims ineens geen bal meer te vertellen hebben*.
.
Ik heb niks aan zachtmoedige moslims zolang zij er niet in slagen hun fanatieke geloofsbroeders in het gareel te houden.
.
Wij spreken over moslims in moslimlanden door onze Westerse bril, met de notie in het achterhoofd van "de man in de straat" --- dat is binnen het Westen namelijk een ter zake doende entiteit. "De man in de straat" is binnen de Westerse wereld een autonome kracht, met een eigen mening, die mag stemmen, en geoorloofd is een eigen visie te hebben. Wij zijn echter zo naief om te denken dat de moslimse variant van "de man in de straat" er in zal slagen het tij te keren. Welnu, in Pakistan bestáát "de moslim in de straat" helemaal niet. Het individu is volledig opgegaan in het collectief en leeft onder het juk van eeuwenoude geloofsregels die tot in detail zijn gedragingen en gedachten bepalen. Er is sprake van ideologisch éénrichtingsverkeer van de imam naar de volgeling --- de notie dat je als volgeling uberhaupt iets zou kunnen terugzeggen, bestaat daar niet eens.

Lagonda | 15-10-06 | 18:48

valt goed tegen met de constructiviteit van de bezoekers hier.
ga ervandoor
mazzel

tejootje | 15-10-06 | 18:46

tejootje...
je moeder is een zus van iemand, zoniet de dochter van een vrouw... smartass

INRI | 15-10-06 | 18:45

@Muxje 15-10-06 @ 18:02
Nu volgens mij heeft de 'commissie gelijke behandeling' de wet echt verkeerd begrepen. Want duidelijk is dat er gewoon objectieve redenen zijn om deze man niet aan te nemen; een deaudemogoolsedoofstommeblinde kan dat inzien.

drs. R.F.M. Lubbers | 15-10-06 | 18:42

ik heb geen zus

tejootje | 15-10-06 | 18:42

Stelletje griepneuzen... de macht der illusie is over jullie heen gespreidt als een warme deken... droom lekker fijntjes verder... ondertussen zullen ZIJ, met enige charme, je zuster aan elkanders vaandelstok rijgen...(Sagi 13/ ELM)

INRI | 15-10-06 | 18:40

whatever. your game

tejootje | 15-10-06 | 18:39

ik ben meer van de brandjes bij finnenmeetings tejootje, heeft dat een toegevoegde waarde aan je final solution?

egome | 15-10-06 | 18:37

Nu het nog kan en mag:
ALLES aanpakken om het tij te keren! (Ik houd er wel van om een zaakje op te lossen). Dus 1. Een grondwetswijziging (scheiding kerk en staat) 2. Armeense kwestie Europees strafbaar stellen en zover mogelijk uitbuiten (verwacht resultaat: exodus van ontkenners(dat scheelt weer) 3. Permanent zoeken naar ALLES dat gebruikt kan worden om de aanstaande verandering (lees 'Lagonda') te elimineren. 4. Erkenning van de liefde voor de Nederlandse en Europese cultuur. 5. (Meer secundair) Steden en gebieden regelmatig voorzien van een Europees thema met als doel het samenbrengen van- en verstevigen van de positie van de oorspronkelijke inwoners.
Dit zijn uiteraard maar losse flodders. Ik heb dan ook niet de pretentie de wijsheid in pacht te hebben. Wat ik wel heb: DRIVE.
HET IS NU TIJD. KOM OP MENSEN. WIE ?

tejootje | 15-10-06 | 18:28

spooky, kom op, wat een lulverhaal is dat zeg. Ik ben rabiaat rechts dat geef ik eerlijk toe, maar jouw verhaal van 17:53 gaat echt nergens over.

superjan | 15-10-06 | 18:25

Ik dacht altijd dat friedman tot de Chicago school behoorde, en niet tot de oostenrijkse school. (Hayek en Mises)
Trouwens nooit geweten dat libertariers zo graag bomen deden kappen in brazilie wil er wel meer over weten dus als je een link hebt?

dave-h | 15-10-06 | 18:03

@Toudiyama, de commissie heeft het volgens de wet correct uitgelegd. Volgens hen had Rotterdam moeten zoeken naar alternatieve vormen van begroeting, die onze hakbar dan wel zowel voor mannen als vrouwen zou moeten gebruiken. Ze hebben dat expliciet zo gesteld.

Wat ik wel een gevaarlijke ontwikkeling vind is de zeer ruime uitleg van Artikel 1 hier. Direct discrimineren op grond van godsdienst mag niet, dat weten we allemaal en dat deed Rotterdam dan ook niet. Maar volgens de commissie vallen algemene en neutrale maatregelen, zoals eisen dat het personeel de klanten een hand geeft, ook onder Artikel 1 als zo'n maatregel juist de leden van een bepaalde religie treft. Dit lijkt een soort uitvloeisel van de overdreven politieke correctheid die stelt dat je niet alleen tolerant jegens elkaa rmoet zijn, maar dat je ook alles meot doen om niet op elkaars lange tenen te gaan staan.

Muxje | 15-10-06 | 18:02

@.HerNihilist 15-10-06 @ 17:55 -> ambtenaartje 15-10-06 @ 16:13

.HerNihilist | 15-10-06 | 17:57

>De maatschappij heeft een vorm bereikt die Marx niet heeft voorzien en zou >hij dit hebben geweten, dan zou hij zijn theorieen herzien.

Max Stirner heeft hem daar destijds al op gewezen, dus zeg niet dat Marx het niet wist, hij had het kunnen weten. Maar Marx wilde het niet weten...

.HerNihilist | 15-10-06 | 17:55

Kan het samengaan in de, naar mijn mening bekrompen gedachten van GS reaguurder, dat ik de man een varkenskop vind en totaal ongeschikt voor de functie en bovendien hem representatief vind voor een groot deel van de kut finnen hier in nederland en desondanks geloof in de weg van groen links. Nee hè in jullie gedachten moet ik partij kiezen. Dat doe ik dus niet want een ideologie gelijk stellen aan fascisme is gelijk aan het onthouden van moslim van een keuze! Zij kunnen kiezen tussen wat meneer varkenskop vind of het met hem oneens te zijn. Religie veronderstelt geen slaven die achter een ideologie aanlopen zelfs de religie islam niet. Soory eerlijk waar ik vreet die onzin NIET! Desondanks is er genoeg bewijs dat er uit de religie islam genoeg ideologie groepen als de grijze wolven en staten als Iran en Syrie en Pakistan gekomen zijn die met wortel en al het bets verwijderd kunnen worden. En dan heb ik een probleem met mijn partij GL die niet doorpakt als het werkelijk om schurken gaat!
-edit hulde -

spooky | 15-10-06 | 17:53

Artikel 1
Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk
behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke
gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

Artikel 6
1. Ieder heeft het recht zijn godsdienst of levensovertuiging,
individueel of in gemeenschap met anderen, vrij te belijden,
behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet.

ten eerste discrimineert hij wegens zijn geloof vrouwen wegens het feit dat hun geslacht anders is
Ten tweede, Art 6 zegt dat je vrij bent te belijden behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet... de wet die in artikel 1 zegt dat je gelijk moet behandelen

snap ook niet hoe de commissie gelijke behandeling kan oordelen dat er niet gelijk behandeled wordt, ieder ander die weigert man en vrouw gelijk te behandelen zou ook niet worden aangenomen

Kan iemand mij zeggen waar ik in de fout ga met mijn redenatie
Art 1 kent geen beperking, er staat nergens behoudens, Art6 kent dat dus wel bij veel uitspraken van de commissie worden uitspraken gedaan alsof het omgekeerd is

Toudiyama | 15-10-06 | 17:37

Dit is wat ons te wachten staat mensen:

www.brusselsjournal.com/node/1492

Tejootje, egome, van hieruit moet je gaan! Tejootje, mag ik gaan eten nu? 't Zijn zelfgemaaktje kroketjes!

v Maerlant | 15-10-06 | 17:36

egome 15-10-06 @ 17:20

Je hebt wel gelijk, ik heb die soepbaard ook op tv gezien, kwam geen zinnig woord uit.
Zou moeten solliciteren bij het circus, als clown.

bakoenin | 15-10-06 | 17:30

bedankt faisal faecali, want dankzij jou heb ik kennis mogen maken met de heilige geschriften van Lagonda. AllaH zij geprezen.

superjan | 15-10-06 | 17:27

dave-h 15-10-06 @ 17:17

Nee , Friedman is nooit op de koffie geweest bij Pinochet, maar is wel een volgeling van Hayek en Mises

bakoenin | 15-10-06 | 17:26

Pinochet en Amazone woud, Dat ligt een beetje uit elkaar.

Nee in de jaren 80 was er in Brazilie een heel sterke Libertarische beweging, (anarcho kapitalistisch) die enorme stukken van het amazone woud geexploiteerd heeft , maar naar zoals nu lijkt catastrofaal.

Dus de geschiedenis leert ons:
Handen af van de markt, een kleine overheid, maar wel mensen die zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheden voor anderen en voor de kinderen van morgen

Inderdaad is centralisme dictatuur maar niet iedere dictatuur is centralistisch op economisch gebied.

bakoenin | 15-10-06 | 17:24

RooKuuU 15-10-06 @ 16:54

Uiteraard, het feest der herkenning voor de parasiet......

Jean Bal-zac | 15-10-06 | 17:23

al eens iemand zich afgevraagd hoe in rotterdam zo'n varken zover kan komen in de sollicitatie? het zegt toch wel wat over de mentaliteit daar dat zo'n kankergezwel zover kan komen. je zou toch zeggen dat zijn stank niet te harden is.

Kniertje | 15-10-06 | 17:21

het ging om een varkentje dat geen handje wilde schudden.. ophouden met theorien over pinochet en het socialisme in combo met economie.
CONCREET moeten we zijn. AKTIE! wie komt er met een geniaal plan dat de moslims geen andere keus laat dan aanpassen of enkeltje woestijn?

egome | 15-10-06 | 17:20

tejootje 15-10-06 @ 16:36

Geen probleem, maar ik word hier aan m'n mouw getrokken. Gaf ik je overigens niet al wat food for thought?
-
gevallenverstand 15-10-06 @ 16:52

Werkelijk? Mij zou het meteen aan Chris Parry doen denken:
-
www.timesonline.co.uk/article/0,,2087-...

v Maerlant | 15-10-06 | 17:18

En ik heb ook het idee dat hayek met friedman verward

dave-h | 15-10-06 | 17:17

Die bomen omkappen?

dave-h | 15-10-06 | 17:16

En ik verwar niks, cenralisme staat gelijk aan dictatuur.

dave-h | 15-10-06 | 17:14

dave-h 15-10-06 @ 17:11

Wat was mogelijk ?

bakoenin | 15-10-06 | 17:14

Het lijkt mij dat dat juist door pinochet,s bewind mogelijk was?

dave-h | 15-10-06 | 17:11

Een dictauur heeft niets te maken met ingrijpen in de economie, zo bewonderde Hayek Pinochet, omdat die juist van de economie afbleef, en we zijn bijna het amazone woud kwijt omdat we geloven in een totale vrije markt.
Verwar een dictatuur niet met centralisme, zoals je socialisme ook niet met een centraal geleide economomie moet verwarren.
Let wel, socialisme beoogt een minimale staat, met vrije markt.
Daarom was in 1921 eigenlijk iedereen er al van overtuigd dat in Rusland de revolutie mislukt was.

bakoenin | 15-10-06 | 17:06

@bakoenin
Noem dan eens een plaats waar geen overheids interventie is?
Je geeft zelf aan dat amerika een diktatuur is.
Wat heeft dat dan met kapitalisme te maken?

dave-h | 15-10-06 | 16:59

Wegens discriminatie vervolgen die lutser!
Vuur met vuur bestrijden heet dat...

da wizard | 15-10-06 | 16:57

Haha ik mag deze Gozer wel!

RooKuuU | 15-10-06 | 16:54

@superjan: En daarom krijgt Geert ook mijn stem. No matter what. Gewoon achter diegene blijven staan waar je op WILT stemmen, niet voor de 2e rang gaan.

MiRRoRMaN | 15-10-06 | 16:53

Hee van Maerlant. Weer van de partij? Ik zag een repo over Mexicanen in US en een groep mensen die denken dat ze land (in VS) willen heroveren. Moest onmiddelijk aan jou denken.

gevallenverstand | 15-10-06 | 16:52

ambtenaartje 15-10-06 @ 16:13

Cool een achterkamer econoom.
Wat jij beweert is ten dele waar, we leven in een consumptie maatschappij, maar dat was in de tijd van Marx ook zo,
Alleen toen bestond er niet zo iets als de goedkope massa produktie van consumptie artikelen zoals nu.
Dagelijks worden er massa's aan goederen uitgegooid over ons die we moeten consumeren, en er zal groei moeten zijn anders krijg je een economische crisis.
Daarin zit een schommelbeweging zoals Hayek al zag, en je ziet een verschiuiving ten tijde van economische teruggang in investeringen in kapitaal goederen.
Trekt het weer aan dan kopen mensen weer consumptie goederen.
Maar waar zit hem nu de kneep ?
Welnu, de groep die kapitaal goederen bezit en kan aanschaffen, zijn alleen maar de veelbezitters, maar de consument die vast zit aan een 30 jaar hyptheekje nooit.
Daar zie je ook de verschuiving van bezit, de kleine consument zal zijn ten dele opgebouwde kapitaalgoederen bezit moeten offeren om te kunnen blijven consumeren.
(werkloze eet huis op, werkende verhoogt hypotheek)
Die zal nooit meer krijgen dan consumptie goederen die slechts een relatieve waarde hebben, en na korte tijd waardeloos zijn, (computer 2 jaar, auto 5 jaar)
Aangezien economische groei een voorwaarde is voor een goede economie, zullen we steeds meer moeten consumeren, maar dat gaat nooit zonder dat er steeds meer consumenten komen.
En gelukkig stijgt de wereldbevolking nog steeds, en kan er dus steeds meer van het produkt arbeid omgezet worden in consumptie goederen.
Dit hadden Marx, en ook Hayek goed doorzien.
Alleen geloofd Hayek dat omdat er een verschuiving plaatsvind naar kapitaal goederen dat er dan een cyclus ontstaat die zolang er maar geen overheids bemoeienis met de economie is oneindig door kan gaan en alleen maar groeit.
Marx daarentegen wist dat dit op een gegeven ogenblik zou leiden tot het bankroet van het systeem.
En hij lijkt gelijk te krijgen , de spanningen die we op onze reserves leggen (natuur, voorraden klimaat) beginnen verwoestend te worden.
We buiten niet alleen de arbeider uit, voor zover die nog bestaat, nee we buiten de hele wereld uit, voor waardeloze troep die we na een maand alweer zat zijn.
En dat is het kapitalisme,
De fundamenten van het socialime weggerot ?
Nee hoor, er heeft nog nooit een socialistische samenleving bestaan.

Wel staten die zichzelf zo noemden, maar dat waren dictaturen, net zoals Amerika

bakoenin | 15-10-06 | 16:49

Cojones.
Als jij wilt dat Moslims zich pro-actief gedragen in etische kwesties, dan moet je zelf ook zo'n houding aannemen. Immers, waarom zij wel en jij niet. Belasting betalen is geen excuus om dat niet te doen Dat doet als het goed is iedereen.
Pete 15-10-06 @ 12:13
Een vrouw die geen hand wil geven aan mannen kan prima werk doen op de financiele administratie.

gevallenverstand | 15-10-06 | 16:49

Sorry

tejootje | 15-10-06 | 16:36

@ambtenaartje 15-10-06 @ 16:13

'Veel linksigerds zitten helemaal niet te wachten op bekrompen figuren'
Dat lijkt mij nu ook, dus is het een vreemd soort spelen met vuur om zo dicht aan te schurken tegen de allochtone Nederlander. Stemmen trekken dus.
Toch kun je jezelf afvragen hoe lang het nog duurt voordat bijv. de PVDA afstand neemt van Islam eventueel gelijk met afstand tot andere religies. De oorspronkelijke achterban zit allang niet meer bij de PVDA net zo goed als dat de linkse massa allang bij de TROS zat of RTL keek toen de VARA nog een 'arbeidersomroep' pretendeerde te zijn. Wat ik wil zeggen is dat een PVDA het niet kan hebben van allochtonen alleen en zal, als ze zich wil handhaven, standpunten moeten innemen die tegen de islam in gaan.


JantjevanHaerlem | 15-10-06 | 16:35

Natuurlijk. Worden we constructief, ga je in de zon liggen. Slap.

tejootje | 15-10-06 | 16:33

tejootje 15-10-06 @ 16:27

Ik geloof niet meer in een oplossing langs louter legistieke weg Tejo: daar zijn de problemen te immens voor geworden. Het worden nare tijden. En nu ben ik er even uit, want hier schijnt de zon.

v Maerlant | 15-10-06 | 16:31

v maerlandt 15-10-06 @ 16:18
Houd er wel van om direct tot de kern te komen. Daar ligt het begin van de oplossing. Dat willen we toch, een oplossing?

tejootje | 15-10-06 | 16:27

@lagonda
Ik heb juist een klasseprobleem met het marxisme.
'Komt door het o.a. door het volgende stukje "de staat voedt zich met de dood"
www.google.nl/search?hl=nl&q=vrijb...

dave-h | 15-10-06 | 16:27

@ egome

Ja je heb gelijk. Van de bagwan tot bomen aanbidden gaat er allemaal als zoete koek in.
Alleen uit de meeste bewegingen kan je betrekkelijk makkelijk vertrekken.
Wat een sof als je er pas te laat achter komt dat je je doodvonnis tekent wil je eruit.

solidstate | 15-10-06 | 16:26

Dus hij voelt zich superieur tussen ons Aboriginals, in het land der Aboriginals. Ik wil niet rot doen, maar wanneer ik zo a publiek begin te lullen in Mexico, kan ik beter gaan nadenken over het naar Holland vliegen van me katten… Hoe wordt het daar achter de dijken, is er nog een vorm van zelf respect. Die zwarte zand vreter had allang bij immigratie geroepen moeten worden voor een klein gesprekje aangaande zijn kijk op de NL, en wel het gesprek nadat even zijn immigratie papieren in bewaring genomen zijn. Hollanders Aboriginals, niet aanpassen? Jammerrrrr geen stempel. U kunt vertrekken.

..Whatever | 15-10-06 | 16:24

tejootje 15-10-06 @ 16:08

Frankrijk heeft -theoretisch- een doorgedreven scheiding van kerk en staat. Het werkt niet. Het probleem is veel groter dan dat. Jij vertrekt vanuit de westerse evidentie van een democratie, je 'gesprekspartners' niet: dàt gegeven, in combinatie met de effecten van de demografische tijdbom schetst zo ongeveer de dimensie van het probleem.

v Maerlant | 15-10-06 | 16:18

@v Maerlant 15-10-06 @ 15:47
Is dat een erfenis uit de industrieel revolutie... het wantrouwen dat blijft bestaan richting de "grootgrondbezitters" en de fabriekseigenaren. Deze uitbuiters zouden zomaar alles door machines kunnen laten uitvoeren en dan raken miljoenen mensen zonder werk en gaan een hongersdood tegemoet. Dus daarom stemmen we links, voor een sociaal vangnet dat betaald moet worden door de rijken.
Echter van dit beeld klopt maar weinig. De industrialisering en automatisering hebben er nooit voor gezorgd dat er geen werk meer is. De economie zit veel ingewikkelder in elkaar. We leven nu in een consumptiemaatschappij en alles wat de veelbezitters willen is dat zoveel mogelijk mensen daaraan meedoen. De maatschappij heeft een vorm bereikt die Marx niet heeft voorzien en zou hij dit hebben geweten, dan zou hij zijn theorieen herzien.
Dit betekent dat de fundamenten onder het socialisme zijn weggerot. Als men heil zoekt bij de allochtone moslim dan vrees ik dat dat ook weleens averechts kan werken. Veel linksigerds zitten helemaal niet te wachten op bekrompen figuren en gaan op andere partijen stemmen, of helemaal niet stemmen.

ambtenaartje | 15-10-06 | 16:13

Ik zou m zowiezo geen handje willen geven, de mafkees

deFiscus | 15-10-06 | 16:11

De scheiding van kerk en staat geldt voor alle religies dus ook voor de islam. Een religieuze overtuiging is ondergeschikt aan een ongeschreven wet in, ongeacht welke, samenleving. Een ongeschreven wet is een sterke wet, sterker dan een geschreven exemplaar. De inhoud van een ongeschreven wet draagt een eeuwenlang dagelijks gebruik met zich mee.
In de westerse cultuur geldt dat men elkaar een hand geeft bij een fysiek contact. Dit heeft onder meer als bedoeling dat het ijs gebroken wordt. Het is een manier om te laten zien dat je geen vrees hoeft te hebben voor de persoon die tegenover je staat. Je toont er ook een stukje respect mee.
Enait wil op een provocerende manier een einde maken aan dit goed Nederlands gebruik waarmee en passent wederom een stukje Westese cultuur om zeep wordt geholpen. Maar de oplossing is dus simpel; een scheiding van kerk vastgelegd in de Europese grondwet.
Daar moet aktie voor gevoerd worden.

tejootje | 15-10-06 | 16:08

solidstate 15-10-06 @ 16:01

1 van de problemen met de linkse rakkers ind. na al die jaren peace & love mentaliteit zijn hun gedachtegangen zodanig absorberend geworden dat prekende mensen met alternatieve levenswijze (moslims) er makkelijk in gaat.

egome | 15-10-06 | 16:07

egome 15-10-06 @ 15:59
-
Aktiee

Koekje-dr-bij? | 15-10-06 | 16:05

@ Lagonda

Denk je ook niet dat linkserts stiekum in de islam geloven na jaren van indoctrinatie en solidariteits denken? De krakerts met hun PLO sjaaltjes bijvoorbeeld.
Dat zijn de leraren van vandaag die nog steeds geloven dat er ooit een palestijnse staat bestond. Deze hersenloze pompen hun gif nog steeds in de jongeren vandaag. Men kan alleen hopen dat jongeren op sites als deze en jouw blogspot betere mogelijkheden voor informatie krijgen.

solidstate | 15-10-06 | 16:01

Is aktie een raar voorstel of zo? Ik voel me zo moedeloos. Praten, praten, praten en aldoende je schrijftalent etaleren. Maar veranderd er inmiddels iets? Nee. Dus heb ik het gevoel dat we iets radicaals moeten doen, mede ingegeven door het feit dat het erg benauwd begint te worden. Dus nogmaals de vraag: aktie?

tejootje 15-10-06 @ 15:44

same here, AKTIE, vanwege luiheid stel ik een internet-offensief voor

egome | 15-10-06 | 15:59

@W3a7herman:
Niet eens 69 maagden? (die ene is niet meer...)

Oh wacht, u bent zo te lezen een Heiden!
Trouwens, walhalla is het Nederlandse woord.

En dat culturen zoals de Islam en die van de Vikingen beiden
het hakken van handen verkondigen, had ik nog niet gehoord.

JoehneR | 15-10-06 | 15:49

Ik ga op walkabout denk ik....

Haaimans | 15-10-06 | 15:49

* neemt plotseling kennis van het heldere licht wat Lagonda werpt op de rare maaiveldbelevenis die ons zo dwars zit. Een tweedeling met een marxistische grondslag! Hoe precies verwoord en zo waar. *

Gaat u hier vaker en meer van schrijven? Het marxistische gedachtengoed werd erin geramd door tientallen jaren van herhaling van simpele boodschap. Eraf komen zal precies zo veel herhalingen vragen. Een reuzenklus.

Jan Passant | 15-10-06 | 15:48

Lagonda 15-10-06 @ 15:37

Dat van die niet radicale linksigerd heb je mooi omschreven. Wat de bovenbouw, het 'apparaat' betreft, ook @ambenaartje, daar gaat het om pure berekening en de perverse macht van het getal. De moslimstem moet voor links het verdwijnen van de arbeider compenseren. Zo verzekert links zich van haar groeipotentieel en verzekert ze haar bestaan. In Schaarbeek is op de lijst van de Parti Socialiste een Turkse grijze wolf verkozen. Oncelinx, vice-premier van België asjeblief, legde het bezwaar van de lokale afdeling naast zich neer. Dat is prijs die de niet radicale linksigerd, op zoek naar z'n correcte uitstraling, betaalt voor z'n narcisme. Helaas zijn wij net zo goed het kind van de rekening.

v Maerlant | 15-10-06 | 15:47

Blijft toch triest dat je van alles over de plannen van GeenStijl moet lezen bij de oude media i.p.v. op GeenStijl!

Nooit meer slapen | 15-10-06 | 15:45

Is aktie een raar voorstel of zo? Ik voel me zo moedeloos. Praten, praten, praten en aldoende je schrijftalent etaleren. Maar veranderd er inmiddels iets? Nee. Dus heb ik het gevoel dat we iets radicaals moeten doen, mede ingegeven door het feit dat het erg benauwd begint te worden. Dus nogmaals de vraag: aktie?

tejootje | 15-10-06 | 15:44

JJJJ: idd

Nooit meer slapen | 15-10-06 | 15:41

oh jee, diedubbele ontkenning in mijn vorige reactie moet eruit natuurlijk.

zakje pinda´s | 15-10-06 | 15:40

@dave-h: ach ja --- ikzelf noem het 'poldermarxisme'
@ambtenaartje: mijn two cents is dat links een nieuwe onderklasse nodig heeft. De westerse "arbeider" is bevrijd en hoeft niet meer zo nodig op te stoten in de vaart der socialistische volkeren. Er wordt een nieuwe onderklasse geimporteerd om de strijd voor de omverwerping van de westerse burgermaatschappij nieuw leven in te blazen. En: zowel links als islam heeft een hekel aan het kapitalisme; dat is een uitvinding van de joden --- iets waar linksigerds meestal ook al zo'n hekel aan hebben. Verder vindt de minder-radicale linksigerd het gewoon ook wel heel fatsoenlijk van zichzelf om zo'n heerlijk ideologisch en tolerant mens te zijn, en zich zo heerlijk bevrijd van die domme, racistische, benepen, xenofobe burgerlul te onderscheiden.

Lagonda | 15-10-06 | 15:37


De enigste manier om van hem af te komen ,,, een betere kanidaat?

dave-h | 15-10-06 | 15:37

wanneer komt die nederlandse imamopleiding? ik denk dat ik die functie maar eens ga ambiëren. overigens weiger ik uit religieuze overwegingen geen handen te schudden of enig ander contact te hebben met moslims..

zakje pinda´s | 15-10-06 | 15:35

die zot heeft nog geen enkel argument genoemd waarom hij geschikt is voor die job.

ganzo | 15-10-06 | 15:34

@ Nooit meer slapen @ 15:22
Ssst, Hoxha heet Ambrros van zijn voornaam. Dominique is Fleischbaum. Niet verder vertellen hòòr!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 15-10-06 | 15:30

@JoehneR
een ieder die deze geestelijk zieke persoon zijn hyand afhakt garandeer ik Valhalla! Ies cultuur

W3a7herman | 15-10-06 | 15:29

Is er eigenlijk wel iemand die een argument heeft waarom de gemeente Rotterdam Faizal Deze job niet zou moeten geven?

dave-h | 15-10-06 | 15:28

Ach,
Gristenen mogen vanwege principieele bezwaren
vanuit hun religie niet op zondag werken.
Moslims mogen vanwege principieele bezwaren
vanuit hun religie geen hand geven aan vrouwen.
En als we allemaal vanwege onze eigen religieuze
principes weigeren ons in te leven in anderen
(zoals iedereen), dan blijft alles bij het oude.

Bovendien is verandering eng
en houden we erg van problemen...

JoehneR | 15-10-06 | 15:27

@Lagonda
Mooie zienswijze, en geeft te denken. De ideeen van Marx zijn via de socialistische en communistische partijen nog steeds levend, maar wel aan de tijd aangepast.
Het lijkt me goed om de fouten van het Marxisme te noemen. De communistische landen zijn nooit verder gekomen dan de dictatuur van het proletariaat.
Het metafysische idee dat de schepping streeft naar alles dat goed en rechtvaardig is impliceert dat er zoiets als "goed" bestaat en ingebakken is in de schepping. Dit lijkt me een christelijke idee dat ik bij de fundamentalistische islam niet zo duidelijk zie. Metafysisch zou eerder betekenen het streven naar "te zijn" tegenover het "niet-zijn" (dat niet bestaat).
Stel dat er een islamitische partij zou komen. Met wie zal deze het gemakkelijkst een coalitie kunnen vormen? Met pvda of sp of groenlinks gaat dat helemaal fout! Ik zie geen overeenkomsten. SGP en CDA lijken me betere partners.
Ik snap dan ook niet wat die vrijpartijen van de linksen met de moslims te betekenen hebben. Is dit het blinde opkomen voor de zwakkeren?

ambtenaartje | 15-10-06 | 15:26

'.... Het zal niet lang meer duren, of er zullen serieuzere stappen ondernomen worden tegen dit soort columns, en het soort websites waar u deze columns kunt lezen.....' aldus lagonda.
begin me daar ook vreselijke zorgen om te maken.. in het verlengde daarvan uiteindelijk ook GS

egome | 15-10-06 | 15:23

GeenStijl vertikt het om ons op de hoogte houden en er een onderwerp van te maken, dus hier dus maar een GS media update:

Beste Doelgroepers,

De laatste (dag na dato) update over de plannen van GeenStijl: gisteren bij BN Radio Media zaken vanaf 16 min. (za 14-10 - Mediazaken deel 1)
www.bnr.nl/Weblog.asp?Context=&Web...

Een interview met Dominique Hohxa:
We zijn inmiddels geen reaguurders of Commenters meer, maar een doelgroep (wel jong, te vergelijkken met BNN)
Als ik ergens een plures hekel aan heb is wel aan eikels die lullen over doelgroepen. Dus Hoxha in dit geval: ongezien de tifus!

Verder heeft GeenStijl een 8 koppige redactie. Dan vraag ik me af die de hele dag elkaar rug lopen te tuffen, wat met 8 man 5 à 6 stukjes produceren op GeenStijl, da's nogal mager! Ga eens werken!

Nog verder medianieuws: Sargasso gaat met VPRO in zee. Wie volgt!

Nooit meer slapen | 15-10-06 | 15:22

Lagonda. Mooie stukken schrijf je. Ben onder de indruk. Mis alleen de oplossing. Voorstel: aktie?

tejootje | 15-10-06 | 15:22

BroodenSpelen 15-10-06 @ 15:20
ik ook niet whahaha

brad shitt | 15-10-06 | 15:21

Ik kan mij het koloniale standpunt van deze biculturele lamlul voorstellen.

Jan Passant | 15-10-06 | 15:20

Meneer geilt op provoceren en dat lukt hem aardig, gezien het aantal reacties. Ohja, ik trap er ook in. Een voordeel bij dit nadeel, ik ben geen zwevende kiezer meer.

BroodenSpelen | 15-10-06 | 15:20

een land als nl gaat echt naar de klote als de wet voorgeschreven word door e.o.a. middeleeuws gezeik..

brad shitt | 15-10-06 | 15:19

elke vorm van geloof en met name de islam is een vorm van onderdrukking.. allerlei verplichtingen waardoor de wereld onderdrukt wordt.. moeten mensen dood voor opleggingen voor de grootste bestseller allertijden.. ik zeg f%$@ em all! geloof is een mythe uit tijden dat mensen niks hadden behalve dan geloven in iets wat het leven verrijkt.. toen in een tijd dat christus nog leefde , nergens voor nodig .. you live,, you die and nothing else.. wordt tijd dat die zandnegers dat ook een keertje leren.. en een la

brad shitt | 15-10-06 | 15:18

@ lagonda
bedoel je niet eigenlijk het neo-marxisme?

dave-h | 15-10-06 | 15:17

Die man gaat onze nieuwe minister president worden, een soort Pim Fortuyn maar dan anders. Bij zijn beëdiging zal hij Mohammed Bouyeri een lintje aanreiken voor het prille voorwerk.

jaco | 15-10-06 | 15:12

@spooky: Nah, OK. Mee eens. Alleen over dat laatste punt zijn we het kennelijk niet eens. Ik vind de islam wel degelijk intrinsiek fascistisch.

Lagonda | 15-10-06 | 15:11

@spooky 15-10-06 @ 14:48
Helder en duidelijk standpunt.
Laten we dan de term facistisch varen en de term 'ultra-totalitair' gebruiken:
waar ene Kin Jung Il een puntje aan kan zuigen. (Want zelfs in N-Korea mag je je eigen huweijkspartner nog kiezen)

Een vorm van liefde
Een vorm van trouw
'Jij bent niets, jouw volk is alles' mentaliteit
Totale en gedwongen gelijkschakeling
Allemaal in hetzelfde pak
Zeer sterk overheidsapparaat
verwarring zaaien door constante verandering v/d regels
Allemaal diep, diep buigen
Andersdenkend of afvallig? Doodstraf
De vier 'B's voor vrouwen: Bidden, buigen, baren, bek dicht!

Herkenbaar?

Ahasveros | 15-10-06 | 15:10

onder welke steen komt deze mongool vandaan.. op een publieke functie draag je je bedrijf uit.. en rotterdam wil deze aap serieus nemen... omfg.. het wordt echt tijd om te emigreren.. naar australie bijv.

brad shitt | 15-10-06 | 15:08

@Lagonda
Een oplossing om de automatisme te voorkomen die je denk ik terecht noemt lijkt mij het weglaten van alle poespas en te stellen dat meneer varkenskop niet voldoet aan de klassificaties die gevraagd worden voor de functie waar meneer naar solliciteerd. Als we hem/zijn geloof/ideologie of wat dan ook fascistisch gaan noemen en afwijzen op die gronden dan geef ik meneer veel kans bij de rechter. Zoals ik al zei we moeten voorzichtig zijn met die term en zelf heb ik het boetekleed al aangetrokken geheel bewust van het papagaaien wat ik deed toen men een religie fascistisch (naar mijn mening onterecht) ging noemen.

spooky | 15-10-06 | 15:06

Dikke tieten 15-10-06 @ 14:50

standpunt van lagonda? het is tijd om op te staan, om niet apatisch toe te kijken terwijl we stilletjes worden overrompeld met gedachtevervuiling uit het oosten.

@ lagonda, im with you all the way.

egome | 15-10-06 | 14:56

@Dikke tieten: ik erger mij aan volautomatische wijze waarop de term "fascistisch" van stal wordt gehaald zodra men kritiek waagt te hebben op de fundamentalistische varkenskop waar dit artikel over gaat. Ik probeer uit te leggen waarom een groot deel van mijn mede-westerlingen blijkbaar geprogrammeerd is om in deze reflex te schieten.

Lagonda | 15-10-06 | 14:55

spooky 15-10-06 @ 14:48

Als alleen een staat fascistisch kan zijn, wat is dan de betekenis van het woord fascist? En waarom noemde je Cojones dan zo? Maar goed: ik las dat je het terugnam en zo is het goed. Het is ontegensprekelijk zo dat veel aspecten van de islam gelijkenissen vertonen met de fascistische ideologie. Zodoende wijst het woord in die context op een analogie. Al deel ik de mening van JJJJ dat het woord te vaak en te gemakkelijk wordt gebezigd.

v Maerlant | 15-10-06 | 14:52

Ach ja, natuurlijk, ik leg je dingen in de mond. Nou knul, ik zal het niet meer doen, en voortaan geduldig wachten totdat de dingen die ik je in de mond leg er uit eigen beweging uitkomen.

Lagonda | 15-10-06 | 14:52

@Brouhaha 15-10-06 @ 13:38
100% goed ingezien! Werd eerst een beetje boos en wilde en gepeperde reactie posten. Maar...

Eigenlijk ben ik hartstikke blij met deze man die ons een blik in de gedachtengang van een Islamofacist gunt!
Meestal zeggen ze iets totaal anders (dat mag volgens de Takiya stroming) dan dat ze bedoelen. Dit om de 'tegenstander'om de tuin te leiden.
Neen, deze man is helder, duidelijk geeft zeer goed overwogen aan hoe hij ons ziet en wat met ons van plan is.
Zo zie je maar hoe G-dsongelovlijk STOM deze immer vanonder de wenkbrauwen boos kijkende doorgefokte randdebielen zijn: EEN microfoon onder de neus, en ze lopen helemaal leeg! Dankje wel voor de blik in je verotte, misdadige en gefrustreerde, superioriteitswaanzinige brein.

Overigens, niet alleen 'de autochtone Nederlander zal op zijn achterste benen als deze man die baan krijgt,'
Ook deze getinte jodenjongen zal de islamofacist die het liefst 'moslims op sleutelopsities ziet' scherp in de gaten houden.

Helaas heeft het Westen met de (alweer!) doorgeschoten politiekcorrecte appeasementdoctrine geen kleaut geleerd van de opmaat naar WOII en de Shoa maar de gemiddelde yehudi wel!
Wat de geschiedenis ons echter ook leert dat de hoogmoedigen als eenzame honden bloedend in de goot eindigen.

Uiteraard krijgt 'die ander'de schuld zodat het hele gedonder weer opnieuw begint.

Ahasveros | 15-10-06 | 14:50

Lagonda, mooi inhoudelijk verhaal, literair goed verwoord... Maar wat is je standpunt nu? Wat probeer je van je eigen mening nu te vertellen?

Dikke tieten | 15-10-06 | 14:50

@v Maerlant, @Jan-Joris-Jaap-Joop
fascime is een term bedoelt om het duitse en italiaanse regime in WOII te duiden. Elke andere kwalificatie met die term van een bepaalde groep is lastig. Zie bijvoorbeeld de verwarring tussen Cojones en mij over religie, ideologie en mensen, ik reageerde primair tegen de stelling dat een religie fascistisch zou zijn maar deel de mening dat er een deelstroming is die op basis van de islamitische godsdienst een fascistische ideologie op nahouden. Zoals Bwahaha al de van Dale aanhaalt; fascisme is nationalistische, autoritaire en corporatieve. Kortom geen territoir dan in principe geen facsisme want alleen over een gebied kan men nationalistisch zijn of autoriteit over hebben. En dus is zelfs een facsitische ideologie onmogelijk. Een staat kan alleen facsistisch zijn.
@Lagonda
Geen commentaar en houd eens op met mij zaken in de mond leggen zoals dat ik zou vinden dat het Westen per definitie facistisch zou zijn.

spooky | 15-10-06 | 14:48

jongens, jongens toch... facisme smacisme! vazal faizal mag dan islamiet zijn, en zijn waanideeen uit een stuiverrommannetje hebben die deze religie voedt, daar gaat het in deze niet om; faizal is gewoon bang als hij met zijn vieze worstenvingertjes een vrouw de hand schud, zijn kliene riff pikkie in geheven stand onder zijn soepjurk te zien is...

ed.. | 15-10-06 | 14:45

@collapse .. tja .. dat is de keuze tussen een soort van gratis advocaat en een die niet gratis is .. bij de eerste wist dat ie niet voor me zou rennen .. maar dat ik hem nu de wet moet uitleggen en we nu zeker een kans hebben doet me ego zeker deugt ! maar ik was er idd goed ziek van .. en dat was idd mijn eigen keuze .. maar ik denk dat ik in dit geval wel de goede keuze heb gemaakt .. ik had hem al gezegd dat ik teleurgesteld was in hem en nu heb ik de oplossing ook nog voor hem aangedragen. Gelukkig betaal ik zijn baas en heb ik dus wel wat in de melk de brokkelen .. ook grappig dat je eigen taalfouten zo lekker wegmoffelt ! Trouwens wat kunnen die 20 jarige dansen heeee .. schaamteloos ! jij nog uitgeweest collapse ? je klinkt iig erg serieus .. en dat voor een zondag !

Draaitafel Demagoog | 15-10-06 | 14:45

superjan 15-10-06 @ 14:42 waarvan akte

Dirrek | 15-10-06 | 14:43

@Lagonda: pleasure all mine.

v Maerlant | 15-10-06 | 14:43

t is gemeend lagonda. erg sterke posts. en geen speld tussen te krijgen.

superjan | 15-10-06 | 14:42

ik ga hem aanklagen. mij een aboriginal noemen is een neqschot.

Okubuloku | 15-10-06 | 14:41

komt een christelijke ongesluierde dame bij de sociale dienst in teheran solliciteren,
uiteraard geeft ze de sollicitatiecommisie een ferme hand. zie je het voor je?

superjan | 15-10-06 | 14:41

@superjan & v. maerlant: dank voor de reclame maar weer.

Lagonda | 15-10-06 | 14:39

In één ding heeft hij in ieder geval gelijk gekregen getuige de reacties hier: iedereen staat op zijn achterste benen.
Hij bereikt met dit soort reacties precies wat hij wil.
Ik begrijp al die ophef trouwens niet.Het staat iedere burger vrij om naar de rechter te stappen en schadevergoedingen te eisen.

LoudAndProud | 15-10-06 | 14:37

@redactie GS> ik heb het ooit een keer eerder gevraagd (in casu brusselmans) en nu doe ik het weer, Wat mij betreft zou af en toe een column van Lagonda zeer gewenst zijn. Wat een eruditie, wat een eyeopeners. Briljant.

superjan | 15-10-06 | 14:36

brullioo 15-10-06 @ 14:19 ik ook, maar dit onderwerp heeft een hoog F5 gehalte. Maar ondanks het sombere weer ga ik ook maar iets nuttigs doen vrees ik ;-)

Dirrek | 15-10-06 | 14:35

@drs. R.F.M. Lubbers 15-10-06 @ 12:02.
waarschijnlijk omdat zekere bevolkingsgroepen voorkeur hebben mbt gelijke behandeling. Wat dan eigenlijk ongelijke behandeling is.

Anders zijn dat geldige redenen. Of gelden die niet voor moslims?

Aegir | 15-10-06 | 14:33

Wie zich afvraagt hoe Lagonda op 2 minuten zo'n lap geplempt krijgt: ze heeft het maar van zichzelf te copypasten. Mevrouw heeft immers een website waar het goed toeven is. En omdat ze blijkbaar nogal bescheiden is help ik maar een indiscreet handje (ontopic, ontopic!):

lagonda.blogspot.com/

v Maerlant | 15-10-06 | 14:29

@Deense Postbode
Islamieten zijn wel degelijk een etnische groep want het is een sociaal culturele groep gedefineerd door religie. Wat jij zegt kan weer helemaal niet. Een geloof kan slecht gelooft of niet geloofd worden door mensen. Een geloof kan niet prediken noch haten noch onderdrukken. Geloven, prediken en onderdrukken is iets wat wij mensen doen.
@Cojones
is jou een fascist noemen een grotere gospe dan een godsdienst waar miljarden in geloven voor hetzelfde uitmaken? Jou punt slaat echter wel hout in dat je nu helder het verschil maakt tussen ideologie, religie en mensen. Ik denk dat we het ook wel eens zijn. Er is inderdaad een deel van de islamitische ideologie die facsistisch is, dit blijkt vooral aan landen als Iran, Egypte, Syrie Pakistan.... Maar een gemiddelde huis tuin en keuken moslim die zie ik niet als aanhanger van die ideologie maar wel van de religie. Tenslotte sorry voor je facsist noemen, we zouden allen voorzichtiger met dit soort woorden moeten zijn.

spooky | 15-10-06 | 14:29

Het marxisme heeft vanaf de 19de eeuw bijna een-op-een het schulddenken van het Christendom overgenomen. Na tweeduizend jaar geleerd te hebben dat je intrinsiek "zondig" bent, is je geest meer dan rijp voor een nieuwe variant op de erfzonde. Tweeduizend jaar van blootstelling aan dit denken, heeft ons in Europa verslaafd gemaakt aan schuld en boete. Wij zijn verslaafd aan SM; wie heeft de zweep, en wie mag er een ander mee slaan, en wie moet ermee geslagen worden, en wil zelf geslagen worden, en wie mag zo meteen slaan? Ons eigen knagende schuldbesef maakt tevens dat wij de gedachte dat iemand zomaar boven ons uit zou kunnen steken, onverdraaglijk vinden. Elke vorm van zelfwaardering of zelfontplooiing is zondig. Zodra wij dit bij een ander menen waar te nemen, grijpen we naar de zweep, en, kromgetrokken van geile nijd en goddelijk oordeelsbesef, slaan we d'r op! Met dit spel van schuld en boete houden wij zondaren onszelf en elkaar in het gareel.

Het behoeft geen betoog dat een dergelijk systeem een verstoorde blik op de werkelijkheid biedt. Het behoeft uiteraard ook geen betoog dat men met een verstoorde blik op de werkelijkheid nooit in staat zult zijn om problemen naar behoren op te lossen. Immers, als maatschappelijke problemen verkeerd waargenomen worden, dan worden ze ook verkeerd geanalyseerd, en worden er ook onjuiste oplossingen bedacht --- om nog maar te zwijgen van alle maatschappelijke problemen die volgens het marxistisch moralisme niet eens waargenomen mogen worden.

Wij gaan criminaliteit niet bestrijden door excuses voor de schuldigen te bedenken; wij gaan geen integratie bereiken door een niet-westerse cultuur te vrijwaren van kritiek; wij gaan geen sociale staat krijgen door solidariteit af te dwingen; wij gaan de verschillen tussen de ene mens en de andere niet laten verdwijnen door de winners te straffen en de losers te belonen; wij gaan arme landen niet helpen door onszelf te wentelen in zelfhaat; wij gaan blank racisme niet bestrijden door onszelf dwangmatig met zwarten te omringen; wij gaan de achterstand van allochtone jongeren niet wegwerken door werkgevers te beschuldigen van discriminatie; wij laten de hoge criminaliteit onder allochtonen niet verdwijnen door net te doen alsof het niet bestaat. Enzovoorts, enzovoorts.

Een diepe mentaliteitsverandering is noodzakelijk; het marxisme zit de Europeanen al eeuwenlang in ‘t bloed, en het duwt en trekt voortdurend aan ons denken. Iets zegt me dat trots en voldoening over het eigen succes van essentieel belang is voor ons zelfbehoud, maar wij leren elkaar juist succes te wantrouwen, en falen te bewonderen. Wij hechten meer waarde en authenticiteit aan de woede die afbreekt, dan aan de ijver die opbouwt.

Lagonda | 15-10-06 | 14:29

Pfff aboriginals. Deze man heeft een gezwel in zn hooft kan iemand hem ff uit zn lijden helpen. Bijvoorkeur met een S&W 44 Magnum.

bruinspruit | 15-10-06 | 14:27

Ik ben er van overtuigd dat Marx’ denkbeelden nog springlevend zijn, en, omgevormd naar hedendaagse grootheden, op een diep niveau de gang van zaken binnen onze samenleving bepalen. Ik gebruik de term marxisme om een *mentaliteit* mee te benoemen, of liever: een moraliteit. Het betreft een besef over “wat goed is” en “wat slecht is” dat diep is doorgedrongen in de psychosociale vezels van onze maatschappij; een moraliteit die ver boven de politieke partijen zweeft; een moraliteit waar ik ook onze koningin van verdenk; een moraliteit waar heel Nederland, ja, heel Europa ideologisch op drijft. Links of rechts, socialistisch of liberaal, het doet er niet toe: de marxistische moraliteit heeft over nagenoeg de gehele politieke linie het denken en handelen besmet en bepaald.

Onderscheiden wij eerst een viertal essentiële eigenschappen van het hedendaags marxisme:

1. De klassen: er is binnen het marxistische gedachtegoed altijd sprake van een tweedeling. Een tweedeling bestaat voor het marxisme alleen als er sprake is van een "standsverschil"; een verschil in bezit, succes, aanzien of macht. Er moet altijd sprake van een klasse waar het "goed" mee gaat, en een klasse waar het "slecht" mee gaat --- andere tweedelingen zijn niet interessant, en worden derhalve niet waargenomen. Van oudsher bestond deze tweedeling slechts uit een verdeling tussen de bourgeoisie en het proletariaat, maar inventieve marxisten (lui zijn ze inderdaad niet) hebben er inmiddels een heel scala aan mogelijke tweedelingen bij verzonnen; blank en zwart, slim en dom, man en vrouw, hetero en homo, en zelfs mens en dier, of mens en milieu.

2. De Verelendung: de lagere klasse ontstaat door --- en heeft te lijden van --- de geldingsdrang van de hogere klasse; de succesvolle groep heeft altijd en volledig *schuld* aan de achterstelling van de onsuccesvolle groep. De manieren waarop de succesvolle groep zich handhaaft en haar initiatieven ontplooit, zijn voor de lagere groep altijd een vorm van onderdrukking of uitbuiting. Men is rijk *omdat* iemand anders arm is, men is als blanke succesvol *omdat* men de zwarte discrimineert, Europa is succesvol *ten koste* van Afrika.

3. De erfzonde van de bourgeoisie: De succesvolle klasse draagt dus een eeuwige schuld met zich mee; een schuld die op geen enkele manier is in te lossen, maar juist krachtig beleden dient te worden --- meestal door de succesvolle groep waar mogelijk te beschuldigen van moreel verwerpelijke motieven. Volgens het marxisme zijn nagenoeg *alle* bewegingen van de succesvolle groep *per definitie* gericht op het onderdrukken van de onsuccesvolle groep, en zijn dus per definitie gewelddadig, fascistisch, racistisch, hebzuchtig, machtsgeil, militaristisch, controlerend of slecht voor het milieu. Dit maakt elke handeling en ook elke eigenschap van de succesvolle groep onrechtmatig, of dat nu gaat om immigratiebeleid of de grootte van je auto.

4. Het heldhaftige proletariaat: Voor de onsuccesvolle groep geldt exact het omgekeerde; zij wordt immers, buiten enige eigen schuld om, onrechtmatig onderdrukt, en mag zich daar dus tegen verzetten. Dit verzet wordt binnen het marxisme ook wel "klassenstrijd" genoemd, en deze worsteling van de lagere klasse voor een beter bestaan, vrij van het juk van de onderdrukker, is volkomen rechtmatig. De onderdrukte groep draagt dus een intrinsieke onschuld met zich mee, en dit verleent volautomatisch een nobel karakter aan alle daden en eigenschappen van de onderdrukte groep.

Deze laatste visie is gestoeld op het metafysische idee dat de schepping streeft naar alles dat goed en rechtvaardig is. Verzet tegen onderdrukking is dus een kracht van het goede, en zal uiteindelijk altijd overwinnen. Volgens het marxisme is het dus onverstandig weerstand te bieden aan de furie van deze kracht; het is beter om haar juist te faciliteren, en ervoor te zorgen dat de universele rechtvaardiging haar beloop heeft. Dit is waarom wij ten overstaan van moslimextremisme het hoofd buigen, en ons best doen om Ayaan het land uit te pesten. Dit is waarom wij ten overstaan van een Mohammed B. luidkeels verklaren dat wij Theo van Gogh ook een nare vent vonden. Dit is waarom wij ten overstaan van de Hamas ook ons best doen om een hekel aan Joden te hebben. Dit is waarom sommigen zelfs zo ver gaan de vogelpest gunstig te stemmen door de bio-industrie aan te pakken.

Dit systeem bepaalt voor een groot deel het Westerse denken, zonder dat u het in de gaten heeft. Nagenoeg alle maatschappelijke issues worden door een marxistische bril bekeken, en volgens marxistische maatstaven beoordeeld. En of het nu gaat om criminaliteit, milieu, inkomensverdeling, arbeid, immigratie of economie, ALTIJD wordt er gezocht naar de tweedeling, de schuld, de wolven en de lammeren, en ALTIJD is de wetgeving die hiervan het gevolg is, gericht op straffen en belonen. Het is een zelfbevestigend systeem van schuld; het beïnvloedt beleid, bestuur en berichtgeving; het beïnvloedt onderwijs, leermethodieken en geschiedenisboeken; het beïnvloedt kunst, films, wetenschap en literatuur, ja, het beïnvloedt zelfs Sesamstraat, kinderliedjes en de sprookjes die u 's avonds voorleest. Onze schuld, onze schuld, onze Grote Westerse Schuld wordt er voortdurend en zo diep mogelijk ingewreven.

Lagonda | 15-10-06 | 14:26

@spooky: ja, jongen -- doe je best eens. Wat is facisme, en waarom is het Westen per definitie facistisch? Omdat wij rijk, blank en superieur zijn toch? Wij moeten ons toch schamen voor onze vooruitgang? Wij moeten toch boete doen en inleveren? Facisme is tegenwoordig de erfzonde van de linkse kerk, toch?

Lagonda | 15-10-06 | 14:24

spooky 15-10-06 @ 14:14

Het wordt niet goed gebruikt door Cojones en door jou wel, want het is complex en jij kan dat aan? Lachen geblazen met jou. Je gebruik van die term is niet alleen een zwaktebod, het is ook ongelooflijk beledigend en aanmatigend tegenover democraten die met eerlijk werk hun brood verdienen en braafjes belasting betalen, zo bijdragend aan een multicultureel concept waar ze niet om gevraagd hebben en niks dan last van ondervinden. Wat Cojones beschrijft is dit:
-
www.volkskrant.nl/kunst/article275008....
-
Is Bruce Bawer een fascist? Is de recensent van de Volkskrant een fascist? Zijn de 80% Duitsers die de islam als een bedreiging voor de westerse waarden zien allemaal fascisten? O ja, en sinds jij zo goed om weet te gaan met complexiteit en zo met kennis van zaken kan oordelen en zo: verklaar je voor de domme massa ook eens wat 'aslim, taslam' betekent?

v Maerlant | 15-10-06 | 14:23

@ spooky @ 14:14
Dat ook cojones en anderen het woord 'fascisme' te pas en te onpas gebruiken is me opgevallen. Daar zou ik hen een vraag over kunnen stellen, maar dat deed ik niet. Ik vroeg het jou. Nu lijkt het dat je jouw onmacht om mijn vraag met rede te beantwoorden probeert af te doen met een kinderachtig 'ja maar zij doen het ook'. Als je door het rode licht rijdt en een agent vraagt je waarom jij dat deed, dan help zulk gezeur je ook niet een bekeuring te voorkomen.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 15-10-06 | 14:22

@Dirrek
nee, maar ik heb (zou je niet zeggen heh?) nog meer te doen :)

brullioo | 15-10-06 | 14:19

@CoJoNes: het probleem is ook dat wij na 40 jaar postmodernisme menen dat wij geen moreel oordeel meer mogen vellen over een andere set ideeen, want "alle ideeen zijn toch immers gelijkwaardig aan elkaar"? Daarom stellen lieden als bwahaha doodleuk dat het verzet tegen het facisme van islam óók een vorm van facisme is --- terwijl dat dus een ongelofelijk lui en makkelijk standpunt is. Deze vorm van denken heeft veel kapot gemaakt: door maar te propageren dat alles gelijk is, ontslaat het de mens van de moeilijke taak een morele keuze te maken, en beneemt het ons het zicht op datgene wat er daadwerkelijk aan de hand is, namelijk dat onze vrije cultuur door facisme wordt bedreigd, en dat stijden voor het behoud van onze vrije cultuur dus niet facistisch is.

Lagonda | 15-10-06 | 14:19

@Jan-Joris-Jaap-Joop 15-10-06 @ 14:13 Daarom lijkt het me ook verstandiger dat we niet wachten op totale overheersing voor we er iets tegen gaan doen. In ons klimaat is het niet altijd weer om te zwemmen...

Shani | 15-10-06 | 14:17

Ik ben benieuwd welke linkse lul verantwoordelijke zal zijn voor het feit dat deze uitvreter gewoon met alles (inclusief zak geld) weg gaat komen.
Het enige dat helpt tegen de enge politieke correctheid die dit land naar de klote gaat helpen is de juiste keuze maken op 22 november.
Als de politiek niet heel snel het roer omgooit is het te laat.

Hodja | 15-10-06 | 14:15

@Jan-Joris-Jaap-Joop
Waarom moet ik aantonen dat het fascime betreft terwijl het begrip in dit topic door vele niet goed gebruikt wordt waaronder cojones. Het niet goed gebruiken van het begrip heeft te maken met de complexiteit ervan als we het gebruiken in de huidige tijd en niet met linkse politiek.

spooky | 15-10-06 | 14:14

Spooky, de islam is geen etnische groep, de islam is een 'geloof' cq predikt een totalitair regime gebaseerd op haat en onderdrukking.
Het 'geloof' dient dus verdelgd te worden. Daarentegen mogen wat mij betreft landverraderlijke stinkrooien als jij wel degelijk tegen de muur gezet worden. Van een repatriërings-gate bij Schiphol, kan je mooi je moslimvriendjes nog even heldhaftig uitzwaaien en mag je sterven als keurig geïntegreerde martelaar. ( Je weet wel, twee kanten op integreren is vet man) Wie weet liggen er ook voor jou 72 geyle burka's te wachten in het hiernamaals.

Deense Postbode | 15-10-06 | 14:13

@ Shani @ 14:06
Al zal Nederland tegen die tijd niet meer bestaan. Want reken er maar niet op dat die achterlijken van zins of in staat zijn om gemalen, dijken en sluizen te onderhouden.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 15-10-06 | 14:13

@spooky
Je punt is duidelijk. Jij hebt het over een religie, ik heb het over een ideologie. Een essentieel verschil. Ideologieën die zich ten doel stellen, vrijheden van het individu te marginaliseren en dogma's (met geweld) op te leggen aan een complete samenleving, mag, nee moet, je met wortel en tak uitroeien. Dat heeft niks met fascisme te maken, maar alles met lijfsbehoud en brede maatschappelijke betrokkenheid. De moslim maakt een keuze, ik generaliseer geen mensen, ik generaliseer de ideologie en ieder individu heeft de verantwoordelijkheid te staan voor zijn keuzes.
Mij als fascist bestempelen is een gotspe, ik denk dat je dat zelf ook wel inziet, maar dat je even te kampen hebt met een wat armoedig argumentenarsenaal.
Mag, vind ik prima, je roept maar een weg. Juist reacties als die van jou sterken me in mijn overtuiging.

CoJoNes | 15-10-06 | 14:11

Wat het Westen zal helpen is het feit dat de vreedzame Umma een illusie is. De Islam kan niet zonder vijand en zal vroeger of later altijd op het eigen vlees gaan teren. Al het gefoeter op Israel ten spijt, staat het als een paal boven water dat verreweg het hoogste aantal moslimdoden wordt veroorzaakt ... door mede-moslims.

Lagonda | 15-10-06 | 14:10

@Gravin v Kippenbouth 15-10-06 @ 14:02 Waarom niet? Spanje was ook acht eeuwen door de Moren bezet, daarna zijn ze eruit gemept. De Duitsers zijn in de 19e eeuw ook twee keer in de pan gehakt. Reconquista II, een mooi streven in ieder geval. Kunnen we weer eens over iets anders praten dan over de problemen die dat k*tgeloof veroorzaakt.

Shani | 15-10-06 | 14:06

Ik voorzie drukke tijden bij de geytenwollen sokkendragers van de CGB als deze walgelijke, veelvoudig discriminerende entiteit in dienst treedt bij de sociale dienst Rotterdam.

Aktivist | 15-10-06 | 14:06

@ Shani 15-10-06 @ 13:46
Dat gaat niet lukken.

Gravin v Kippenbouth | 15-10-06 | 14:02

Nog even en voetballers kunnen in een wedstrijd de buitenspelregel negeren en de scheids zal het nog accepteren ook onder het mom "Vrijheid van meningsuiting".
Geef mijn portie maar aan fikkie.

Dikke tieten | 15-10-06 | 14:02

Is brullio een nieuw toetsenbord aan het halen bij de Mediamarkt ? (koopzondag)

Dirrek | 15-10-06 | 14:00

Die commissie gelijke behandeling moesten ze ook maar eens snel een schop onder hun hol geven, oftewel opheffen!!
Die zijn echt van de ratten besnuffeld.

Mazzeltov | 15-10-06 | 13:57

Shani 15-10-06 @ 13:46 Treffend. Maar waar, vrees ik.

Dirrek | 15-10-06 | 13:57

De Rotterdamse moslim Faizel Enait (31)..... goedverdoeme ik dacht dat ik een oude harses had met m'n 37 lentes, maar dat valt toch weer mee dan.

QB (ja die.....) | 15-10-06 | 13:56

@capo 15-10-06 @ 13:47
als daar uitkeringen en subsidies waren, zouden ze het wellicht overwegen. Maar hoe met het dan die islamisering die ze zo belangrijk vinden ?

collapse | 15-10-06 | 13:53

Waarom pleuren deze vrouwenmeppers, homo haters, intolerante onaangepaste aanhangers van een pedofiel niet gewoon op naar Teheran of nog beter naar Sudan.
Daar gaan ze zonder moeite op in het straatbeeld, delen ze de gangbare normen en kunnen ze af en toe zichzelf uitleven met het plegen van genocide op de niet Islamitische bevolking.
Ook een steniging staat elke vrijdag op het programma en vrouwen handen schudden bestaat niet als je de geiten en ezels maar goed behandelt, ze geven melk en ze hebben ook een kut.

capo | 15-10-06 | 13:47

@Draaitafel Demagoog 15-10-06 @ 13:43
een werkwoord vergeten te typen is minder erg dan "het op domme allochtoonse wijze 'dat' en 'die' niet uit elkaar kunnen houden"
Maar ga nou eens in op hoe slim het is dat jouw zogenaamde advocaat een Loser is, zoals je zelf zegt!

collapse | 15-10-06 | 13:47

@Spaansche Griep .. bij sociale dienst heb je alleen wat in te brengen als je makkelijk een baan kan vinden .. anders ben je gewoon excess baggage :P

Draaitafel Demagoog | 15-10-06 | 13:46

@Multikuli
Ik geloof dar bwahaha aantoont dat het beste argument voor dialoog dialoog is. Zo op zondag ouwehoeren over iemand die 100%ongeschikt is voor een functie en ondertussen verzanden in geneuzel is veel beter als het uitvoeren van de ideeen die hier rondgang vinden!

spooky | 15-10-06 | 13:46

Het gebruik van het woord 'onkruidverdelger' was een logisch gevolg op het woord 'woekeren'. En dat is precies wat de islam hier in Europa doelbewust doet. Door immigratie, door veel kinderen te krijgen, door zich in sleutelposities (zie Faizal!) te wurmen, tot ze in aantallen en macht sterk genoeg zijn om hier de islam te laten heersen.
In 2001 deden de Zwitserse autoriteiten een inval in een luxe villa in Campione, Zwitserland. Het doelwit van de inval was Youssouf Nada, een internationale leider van The Muslim Brotherhood. Een van de documenten die in de villa werden gevonden was een 14 pagina's omvattend plan, geschreven in het Arabisch en gedateerd op 1 december 1982 (!), een schets van een uit 12 punten bestaande strategie om "een islamitische staat op aarde te vestigen" - genoemd Het Project.
"Rather than focusing on terrorism as the sole method of group action, as is the case with Al-Qaeda, in perfect postmodern fashion the use of terror falls into a multiplicity of options available to progressively infiltrate, confront, and eventually establish Islamic domination over the West
The following tactics and techniques are among the many recommendations made in The Project:
Networking and coordinating actions between likeminded Islamist organizations;
Avoiding open alliances with known terrorist organizations and individuals to maintain the appearance of “moderation”;
Infiltrating and taking over existing Muslim organizations to realign them towards the Muslim Brotherhood’s collective goals;
Using deception to mask the intended goals of Islamist actions, as long as it doesn’t conflict with shari’a law;
Avoiding social conflicts with Westerners locally, nationally or globally, that might damage the long-term ability to expand the Islamist powerbase in the West or provoke a lash back against Muslims;
Establishing financial networks to fund the work of conversion of the West, including the support of full-time administrators and workers;
Conducting surveillance, obtaining data, and establishing collection and data storage capabilities;
Putting into place a watchdog system for monitoring Western media to warn Muslims of “international plots fomented against them”;
Cultivating an Islamist intellectual community, including the establishment of think-tanks and advocacy groups, and publishing “academic” studies, to legitimize Islamist positions and to chronicle the history of Islamist movements;
Developing a comprehensive 100-year plan to advance Islamist ideology throughout the world;
Balancing international objectives with local flexibility;
Building extensive social networks of schools, hospitals and charitable organizations dedicated to Islamist ideals so that contact with the movement for Muslims in the West is constant;
Involving ideologically committed Muslims in democratically-elected institutions on all levels in the West, including government, NGOs, private organizations and labor unions;
Instrumentally using existing Western institutions until they can be converted and put into service of Islam;
Drafting Islamic constitutions, laws and policies for eventual implementation;
Avoiding conflict within the Islamist movements on all levels, including the development of processes for conflict resolution;
Instituting alliances with Western “progressive” organizations that share similar goals;
Creating autonomous “security forces” to protect Muslims in the West;
Inflaming violence and keeping Muslims living in the West “in a jihad frame of mind”;
Supporting jihad movements across the Muslim world through preaching, propaganda, personnel, funding, and technical and operational support;
Making the Palestinian cause a global wedge issue for Muslims;
Adopting the total liberation of Palestine from Israel and the creation of an Islamic state as a keystone in the plan for global Islamic domination;
Instigating a constant campaign to incite hatred by Muslims against Jews and rejecting any discussions of conciliation or coexistence with them;
Actively creating jihad terror cells within Palestine;
Linking the terrorist activities in Palestine with the global terror movement;
Collecting sufficient funds to indefinitely perpetuate and support jihad around the world;
Als dat geen woekeren is? Moslims zullen zich heus niet tegen hun eigen geloof keren, je hebt dus maar een relatief kleine groep fanatiekelingen nodig om het hele zwikje de gewenste richting op te sturen. Dit "geloof" verspreidt zich nu al als zevenblad door heel Europa. En zevenblad is alleen uit te roeien met onkruidverdelger.
www.frontpagemag.com/Articles/ReadArti...

Shani | 15-10-06 | 13:46

Stel dat hij klantenmanager wordt, zou je dan als werkloze mogen weigeren om door hem geholpen te worden, of zou je dan maatregelen kunnen verwachten??

Spaansche Griep | 15-10-06 | 13:44

@ spooky
Zou jij eventueel zo vriendelijk willen zijn om eens aan te tonen op welke wijze cojones fascistische denkbeelden uitdraagt of op welke wijze hij fascistoïde is? Persoonlijk wordt ik heel erg moe van dat al decennia oude linkse dogma dat mensen met conservatieve of kapitalistische of libertijnse ideeën fascisten zijn. Maare mischien kan ik nog wat van je leren wat dat betreft!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 15-10-06 | 13:43

@collapse .. oke dan geen hahaha .. you choice .. dus bij deze: Ben je ook buitenlander collapse ? is dit de manier van hoe ze nederlands schrijven leren bij de intergrasie cursus ? en ik quote : '*ik zou nog een keer een post met veel 'hahaha' erin als ik jou was...... ahum*' is dit de lingo vervanger ? 'Welk werkwoord missen we ?' shit hee nog effe en die buitenlanders nemen onze tv ook nog over .. na ONS werk, ONS bier en ONZE lekkere wijven ! jatoch ? niet dan ? ;)

Draaitafel Demagoog | 15-10-06 | 13:43

@boze buur> natuurlijk draaft geert wel eens door, en vanmij mag iedereen een hoofddoek, maar uiteindelijk is hij wel de enige die het gevaar van europa en het islamofascisme ziet en uit durft te spreken. Zelfs Pastors begint te nichten.

superjan | 15-10-06 | 13:43

Cabrónes 15-10-06 @ 13:37
Hiel, zit, blijf, lig, dood ....

noorderling | 15-10-06 | 13:42

Aannemen die man. En hem vervolgens aan de beruchtste ASO's in persoonlijke gesprekjes laten uitleggen waarom ze geen uitkering meer krijgen. O ja, de beveiliging is die week wel even naar een cursus ofzo.
Stapt die raghead na een paar daagjes zelf wel op.

Wamoje | 15-10-06 | 13:42

Cabrónes 15-10-06 @ 13:37

Roflol! Heb geduld, we zijn nog maar aan 'zit!'.

v Maerlant | 15-10-06 | 13:41

Ik denk dat bwahaha pijnlijk aantoont dat het beste argument tegen dialoog dialoog is.

Multikuli | 15-10-06 | 13:39

De man schijnt rechten te hebben gestudeerd; niet echt een aanbeveling voor die studie, want hij heeft het ieku van een gebakken garnaal. Maar hij slaagt er wel in om ook aan de grootste Dhimmy te laten zien wat de diepere gedachtengang van de gemiddelde moslimfanaticus is!
Door dit soort types worden we over tien jaar geregeerd als we nu niet snel ingrijpen om de voortwoekerende kanker van islam-achterlijkheid te stoppen en ze heel duidelijk maken dat het is: 'aanpassen of opkrassen!'. Bij voorkeur dat laatste, natuurlijk.

Brouhaha | 15-10-06 | 13:38

Beschaving en goede wil versus barbaarsheid en sluwe doortraptheid (Het Vrije volk)
Deze combinatie werkt (!) prima voor de moslims:

multimedia.heritage.org/mp3/Lehrman-09...

Rest In Privacy | 15-10-06 | 13:38

hehe de borg

Pannie | 15-10-06 | 13:37

Geef poot!

Cabrónes | 15-10-06 | 13:37

@Draaitafel Demagoog 15-10-06 @ 13:26
"@collapse .. manische frustraties ? hahahaha .. dan zit ik zeker op de verkeerde site .. niet waar ? hahahahahaha lol !"

*ik zou nog een keer een post met veel 'hahaha' erin als ik jou was...... ahum*
Rest my case.

collapse | 15-10-06 | 13:33

@CoJoNes
Ik ben het nog steeds niet met je eens, fundamenteel niet en practisch niet. Fascisten met facsisme bestrijden zal nooit tot uitroeien ervan lijden maar een wereld waarin de fascisten elkaar bestijden en gewone mensen lijden onder dat geweld. Discusieren over het fundament heeft geen geen zin, ik geloof in de bestrijding van excessen jij houdt een complete religie verantwoordelijk. Ben wel blij dat je de helden van de spoorwegstaking niet langer misbruikt voor je eigen fasistische gedachtegoed die zij juist wilde bestrijden.

spooky | 15-10-06 | 13:33

Iemand die denkt dat hij hier tussen de aboriginals zit, laten we hem maar fijn in deze waan .. wellicht is er nog een plekje (op onze kosten maarweer) in een psychiatrische kliniek.

JustMe27 | 15-10-06 | 13:33

Die man heeft grotendeels wel gelijk. Kijk dan wel even door de GeenStijl-manier van berichtgeven heen.

gek kuikentje | 15-10-06 | 13:33

"Muslims' anger as London Olympics clash with Ramadan"

Massoud Shadjareh, chairman of the London-based Islamic Human Rights Commission, said: "They would not have organised this at Christmas. It is equally stupid to organise it at Ramadan.

"It shows a complete lack of awareness and sensitivity.

www.dailymail.co.uk/pages/live/article...

Dit gaat wel even verder dan handjes geven,
het wordt met de dag idioter...
kom op, we gaan voor de totale onderwerping!

vander F | 15-10-06 | 13:32

Lagonda 15-10-06 @ 13:29

Thanks anyway, is opgeslagen en wordt verwerkt!

v Maerlant | 15-10-06 | 13:32

@Gravin v Kippenbouth .. flink over je hand wrijven en wie weet kom je nog . althans volgens onze meneer 'wittemans humor' dan ! :D

Draaitafel Demagoog | 15-10-06 | 13:31

Hebben jullie allemaal al een e-mailtje gestuurd naar de Commissie Gelijke Behandeling om die kleuters daar te vertellen dat ze niet van deze wereld zijn? Ik wel, dus mail je afkeuring over hun beslissing mbt Mohammed Faizel Ali Enait naar info@cgb.nl

Klagmerot | 15-10-06 | 13:29

@v Maerlant: De regels van het facisme zijn door Eco geformuleerd. Het stuk zelf is echter geschreven door Ibn Warraq. Eco zelf maakt dus niet de vergelijkking met de islam --- fout mijnerzijds. Anyway --- hier staat het: www.newenglishreview.org/custpage.cfm?...

Lagonda | 15-10-06 | 13:29

De lutser in kwestie moet gewoon de voeten kussen van een ieder die hij geen hand wenst te geven.

Gravin v Kippenbouth | 15-10-06 | 13:28

Fris stemvee heeft Wouter Bos.

bosbaan | 15-10-06 | 13:26

@collapse .. manische frustraties ? hahahaha .. dan zit ik zeker op de verkeerde site .. niet waar ? hahahahahaha lol !

Draaitafel Demagoog | 15-10-06 | 13:26

Willie werken bij de soos? geen hadnje geven maar wel ophouden? zo creeeren slecht geintegreerde allochtonen wel huneigen werkgelegenheid. eerst crimineel en werkloos worden en daar dan je beroep van maken. makkelijk hoor. ga toch es wat nuttigs doen!

nonono | 15-10-06 | 13:26


@HJdeT
"Wie zegt dat die Commissie Gelijke Behandeling gelijk heeft. Volgens mij zijn dat ook maar linkse sandalendragers".

www.hetvrijevolk.com/?pagina=1612&...

Rest In Privacy | 15-10-06 | 13:26

lol@Jim Beam
-
@Lagonda: doet me deugd dit over Eco te lezen - hij kapittelde indertijd Fallaci nog. Misschien een link?

v Maerlant | 15-10-06 | 13:25

@bwahaha
U hebt gelijk. U bent niet fascistisch. U bent sektarisch. Maar of U er dan beter af komt ..

noorderling | 15-10-06 | 13:24

@knutsel 12:55, een interessante vraag. Allochtonen zijn nog steeds een minderheid, met name op economisch vlak, en links is daar traditioneel gevoelig voor. De linkse partijen (let wel, ik heb het hier over de politici, en niet de linkse stemmers) is het er alles aan gelegen om dit blok kiezers binnen te halen. Kijk maar eens om je heen hoe ze dat doen: ze zijn inderdaad tegen de uitwassen van Islam, en ze spreken zich er soms zelfs tegen uit, maar altijd voorzichtig en in zeer algemene bewoordingen. Concrete gevallen van zulke uitwassen worden niet veroordeeld, niet goedgekeurd maar verzwegen. Of ze maken er een ander issue van ("achtergesteld, behoefte aan roots, afzetten tegen de maatschappij, beleven van de eigen cultuur", blabablablaba).

In Rotterdam bij de gemeenteraadsverkiezingen is goed duidelijk geworden waar het de linksen om te doen is. Ze hebben eerst alle allochtonen gepaaid door te stellen dat "ze met het CDA er de Leefbaren gratis bij zouden krijgen", en vervolgens, toen het er even op leek dat de PvdA ondanks de winst nog wel eens aan de andere kant van een rechts "cordon sanitaire" zou kunnen verdwijnen, begonnen ze te drammen dat de Leefbaren geen coalitiegesprekken met ze wilde voeren.

Alles om in het pluche te komen. Dat is waar het bij de politici om draait. Zowel bij links al bij rechts... al is het bij lings wwat wranger omdat men links toch vaak als oprechte, sociale mensen ziet terwijl rechts meer voor het eigenbelang staat. Maar nee... het geweten van de natie vind je niet in de raadszalen, maar in columns en weblogs zoals GS. De stukken zijn niet altijd even slim, doordacht of goed gespeld, maar meestal wel oprecht.

Muxje | 15-10-06 | 13:24

@boze buur .. idd .. hahahahaha ( zwaait naar pannie ! )

Draaitafel Demagoog | 15-10-06 | 13:24

bwahaha,

Je blijft me teleurstellen,je weet dus zelf niet wat je schrijft,je begrijpt al helemaal niet wat ik schrijf :over de vrijheid om een oordeel te vellen over de kwaliteit van een religie en dan neem je de woorden vooroordelen ,discussie en dialoog in de mond?????
Vrijheid leent zich niet voor discussie en dialoog omdat het een absoluut begrip is,alleen kwezels zoals jij zonder ruggegraat denken daar klaarblijkelijk anders over

klaasjeanco | 15-10-06 | 13:24

Hmmm opmerkelijk :situatie scherts
man wil vrouwen geen hand geven in verband met geloof
solliciteerd op een openbare functie
Men zegt sorry dat gaat niet met de gedachte staat en kerk zijn
gescheiden en met u functie bent u een vertegenwoordiger van
de overheid en geeft u dus ons een slechte naam!
Een paar vragen
waarom zie ik nu geen protesten van vrouwen organisatie
Waarom gooit men het gelijkheids beginsel over boord!
Wat zou er gebeuren als ik zou solliciteren en ik zei dat ik geloofshalve
moslims geen hand mag geven?
Of geldt het alleen voor nederlanders dat ze niet mogen dicrimineren
{denkertje}

Maar zegt links dan het zijn ook nederlanders
oke als ik zo moet denken
waarom word er dan door jullie een uitzonderingspositie gecreerd?
o ja ik weet het olie verdrag uit de jaren 70
toen is europa in de uitverkoop gedaan
Onrken nu maar niet lafaards!!!!!!!!!!!

van de kraats | 15-10-06 | 13:23

In vroeger tijden hingen wij aboriginals dergelijke lieden op aan onze heilige eiken.

Jim Beam | 15-10-06 | 13:23

@bwahaha: wat een lulkoek. Umberto Eco (toch niet de eerste de beste) heeft een erg sterk betoog geschreven over de facistische tendenzen van de islam. Je laat voor het gemak de verheerlijking van anti-intellectualisme, het paranoide vijandbeeld en de dwingende alles-of-niets mentaliteit van de islam maar even buiten beschouwing. De islam draagt alle trekken in zich van een dwanglichaam, zoals we dat kennen van de nazi's, van Mao, van Stalin, van Pol Pot, en --- voor de jongsten onder u --- van de borg. Onderwerp u, of sterf. Dát is facisme, en het verzet hiertegen dat Brullioo tentoon spreidt dient (helaas!) even militant gevoerd te worden.

Lagonda | 15-10-06 | 13:21

@extraLuts
nogmaals het zijn mijn geloofsgenoten niet en al waren ze het wel, moet ik me schuldig voelen voor wat franse scholieren doen? Vertel me eens hoe zou een Nederlandse moslim het kunnen voorkomen dat zoiets gebreurd door mensen die hij/zij niet kent. Als een hollandse moslim er ook niks aan kan doen waarom die verwijten dan?

spooky | 15-10-06 | 13:21

Ik zit al de hele week islamieten in mijn Firefox Adblock te proppen, ik blijf klikken.

Als ik door een idioot als deze ooit geholpen moet worden, geef ik hem eerst een hand en vervolgens meld ik die fundamentalist dat hij de hand met een homo heeft geschud. Ben benieuwd naar zijn reactie.

donnerwetter | 15-10-06 | 13:20

Brullio, je hebt natuurlijk volstrekt gelijk met wat je zegt. En ik schat in dat 80% van de GS lezers daar ook zo over denkt. De resterende 20% bestaat uit mohammedanen en hun nederlandse useful idiots. De laatste categorie kun je wellicht nog overtuigen, maar de eerste zal nooit hun ongelijk toegeven, want gezichtsverlies en dus haram. Maak dus geen woorden vuil aan figuren als bwahaha, maar richt je energie op anderen (de Aboriginals, zogezegd).

pbuh | 15-10-06 | 13:19

Voor degenen die denken dat het alleen aan religie ligt; wel eens van ideologie gehoord?
Ik vind religie ook gevaarlijk en misleideind, maar domme mensen zijn van alle tijden en als er geen religie zou zijn, dan zouden ze wel ergens anders in trappen.
Toch zou de wereld veel beter af zijn zonder religie, want een verkankerde ideolgie is er veel makkelijker en sneller uit te krijgen dan die verrekte godsdienstwaanzin.

collapse | 15-10-06 | 13:19

kabuki 15-10-06 @ 13:14

Kleine correctie toch: '... autochtone bevolking die de kop in het zand geduwd wordt'

v Maerlant | 15-10-06 | 13:17

staat er al een prijs op z'n hoofd?

B*U*S*H | 15-10-06 | 13:17

@spooky 15-10-06 @ 13:09
Het is werkelijk ongelooflijk. Volgens mij ben jij niet een beetje protestant, maar een beetje boel gereformeerd. Wat een gedraai en gekonkel. Je hebt ongelijk, spookster, en niet zo'n beetje ook. Verzet tegen fascistische ideologiën houdt niet op bij de mensen die hem het luidst verkondigen. De islam is fascistisch, bezien vanuit onze vrije Westerse normen en waarden en daarom ben ik van mening(!) dat je de ideologie in z'n geheel moet bestrijden, niet alleen de excessen. Vraag maar aan Chamberlain.

CoJoNes | 15-10-06 | 13:17

Hoezo aannemen?, er zijn toch ook andere eisen behalve handschudden waar dit pratende stuk feaces aan moet voldoen om aangenomen te worden. Maja, als die lui nou eenmaal hun zin niet krijgen dan blazen ze zichzelf ook zo enorm op...

Jan Dijkema | 15-10-06 | 13:17

een groene hanenkam kan dus ook

W3a7herman | 15-10-06 | 13:16

Zeg was deze al voorbijgekomen?
islamineurope.blogspot.com/2006/10/lon...

*pleurt een flinke klots benzine op het smeulende vuurtje*

The 2012 London Olympics have been plunged into controversy by the discovery that the Games will clash with Ramadan, the most holy month in the Islamic calendar."

Wat nou handjes geven,
de hele Olympische spelen even graag een maand opschuiven!
Kijk, dat zet aan.

vander F | 15-10-06 | 13:16

De Grootste bedreiging is niet een religie of cultuur maar een autochtone bevolking die de kop im het zand steekt.

kabuki | 15-10-06 | 13:14

@Brullioo:
Laten we het eens hebben over fascisme (ja, zo schrijf je dat! Excuses voor het blindelings overnemen van jouw on-Nederlansche spelling).

fas•cis•me (het ~)
1 ideologie, berustende op nationalistische, autoritaire en corporatieve beginselen, zoals Mussolini in Italië aanhing (Van Dale)

Brullioo, jij hangt een ideologie aan dat berust op Nederlandse waarden (nationalistisch) en voorschrijft dat de sommige superioren van het Nederlandse uitmaakt wie er al dan niet wordt uitgeflikkerd (autoritair). Die 'sommigen' is uiteraard de groep waar je jezelf toe rekent, want de rest is gewoon een groep smerige moslimvrienden, jodenvrienden en negervrienden. Dit alles loop jij te bekokstoven door op GeenStijl (en vast nog wel wat andere sites) lekker laf, anoniem, doch 'corporatief' een groep te vormen waarmee je je ideologie kunt uitdragen.

Nou kan je wel gaan proberen om Moslims onder de definitie te gaan scharen van fascisme. Maar het zal je niet lukken om te ontkennen dat jij een grotere fascist bent. Lutser dat je er bent.

bwahaha | 15-10-06 | 13:14

Tuurlijk kun je het de religie aanrekenen, het is de religie die er klootzakken van maakt.

Multikuli | 15-10-06 | 13:13

Religie is collectieve schizofrenie. Het verhaaltje waarin geloofd wordt is puur cultuur-historisch bepaald. Een kleuter kan dat zien.

De lineaire wereldbeelden die geschetst worden komen totaal niet overeen met de realiteit, een visie die in de natuurkunde en astronomie sinds pakweg begin vorige eeuw al bekend was. Het universum zit iets anders in elkaar dan in Grote Boeken staat geschreven. Uiteraard willen diverse vurige gelovigen met de waarheid in pacht graag bommen e.d. die gemaakt zijn met bepaalde kennis en inzicht. Die volgens hen niet bestaat.

Islam een achterlijke cultuur? Iedere religie is in wezen achterlijk. Dat heb je met onverwrikbare dogma's die vele eeuwen oud zijn. Het ligt eraan wat wordt meegenomen en opgepakt, persoonlijk zou ik er erg voorzichtig mee zijn. Intrinsieke waarden zijn universeel en vind je overal terug. Je middeleeuws kleden en/of dito gedragen, ja, dat is echt achterlijk zoals we dat hier in Brabant in de volksmond zeggen.

Repperdeklepklepklep | 15-10-06 | 13:13

Uiteraard staat autochtoon NL op de achterste poten en daar is het mijnheer de moslim-agitator toch maar precies om te doen. Zijn leven draait blijkbaar om het provoceren van anderen. Gefeliciteerd, en nu oprotten naar uw zandbak.

de Conciërge | 15-10-06 | 13:12

@extraLuts 15-10-06 @ 12:38
Met je vraag " Wat brullioo beweert over je profeet: ontken je dat? " bevestig je je vooringenomenheid ontzettend? waar staat dat spooky moslim is? Spooky is een beetje protestant en vind mensen als Faizal een schande voor hun volk en religie. Ik zeg alleen dat je het een religie niet moet aanrekenen dat er klootzakken tussen zitten. Vervolgens wordt ik eerst een moslimvriend genoemd en daarna veronderstelt er zelf een te zijn. En waar het mee begon, met iemand die het onkruid noemt en het over verdelgen heeft. Vervolgens haalt CoJoNes schaamteloos zijn opa erbij als argument dat ik onkruid verdelgen en land uit flikkeren geen fasistisch gedachtegoed mag noemen.Cojones je verzint het leuk hoor maar je had beter moeten luisteren naar opa. Die staking was geen fasistische daad in de zin van alle moffen het land uit. Die staking had betrekking op het gebruik van het spoor om juist de verdelging land uit flikkeren te stoppen! Bovendien had het betrekking op het stoppen van de nazi's en dat had betrekking op het gedachtegoed en niet zozeer het duitse volk. Er is toch geen stroming geweest om met het doel facisme te stoppen alle duitsers prefentief te ruimen na '45.

spooky | 15-10-06 | 13:09

@Draaitafeldemagoog
je bedoelt Pastors?
'Er gaat niks boven het gevoel wanneer de wet eens aan jou kant staat ! net ook weer een creatief plannetje bedacht die mijn advocaat niet kon verzinnen .. de loser ! maar hij gaat het mooi voor me uitvoeren ! hahahaha ..'
Het is 'plannetje, DAT.......' ipv en wat lees ik; heb je een Loser als advocaat.
Dat klinkt niet zo slim, maar verklaart je manische frustraties. Sterkte!

collapse | 15-10-06 | 13:05

Iemand die respect eist van anderen en die dan de autochtone bevolking aboriginals gaan noemen. Uhu.

TRS | 15-10-06 | 13:04

@Spooky, @Bwahahaha
Je intelligente vrienden/geloofsgenootjes verdienen respect:

www.hetvrijevolk.com/?pagina=1641&...

Snap je nu dat we dit soort praktijken niet willen?

Snapt links nu dat tolerantie niet de heilige graal is?

extraLuts | 15-10-06 | 13:03

Waar gaat deze meneer aan het werk? Ik zal hem eens wat te managen geven... Racistische blaaskaak...

mr_atheist | 15-10-06 | 13:03

@klaasjeanco: ik vind jou een zielig figuur, dat je loopt te zeggen dat ik iemand racistisch heb genoemd. En dat ik beter moet nadenken voordat ik dat nog een keer doe. En dat terwijl ik helemaal niemand voor racist heb uitgemaakt.

Je geeft zelf al gelijk aan dat je er niet voor de discussie of dialoog bent, maar om bepaalde vooroordelen van je zelf ergens bevestigd te zien. Als je je kop eens uit de aars van Brullioo zou willen halen, zou je eens zelfstandig kunnen gaan reageren. Maar ik vraag me af of dat mogelijk is: gezien de zelfde schrijfstijl als Brullioo (inhoud tekst, lengte tekst) , vraag ik mij serieus af of je niet gewoon een troll bent.

bwahaha | 15-10-06 | 13:03

Oh mijn god, het ergste is dat hij een Surinamer is, de racist!

Ridge Forrester | 15-10-06 | 13:01

Pannie 15-10-06 @ 12:59
En nu ben je natuurlijk de feauteaux aan het uploaden bij de dump? Spannend!

Boze Buur | 15-10-06 | 13:01

@Multikuli .. dat werkt ook de andere kant op .. hij noemt ons niet voor niks aboriginals .. ANALOGIE heet dat .. en wat voor een analogie !!! .. right on target ! hahahaha

Draaitafel Demagoog | 15-10-06 | 13:01

Ik wacht met spanning op de volgende rechtszaak:
Vrouw wordt niet fatsoenlijk begroet en dient aanklacht in wegens discriminatie.

noorderling | 15-10-06 | 13:01

Hij huurt anders wel regelmatig porno bij de vidioot op de oostzeedijk.
Maar dan is'tie gewoon in joggingsuit.

Pannie | 15-10-06 | 12:59

@spooky
'maar een facist dat blijf je'
weet je, het begint bijna een soort geuzennaam te worden. Ik sieg heil niet, ik zie het liefst allerlei verschillende geloven vreedzaam met elkaar leven, ik vermoord geen mensen nog roep ik daartoe op. Ik wens alleen mijn land te verdedigen tegen het geloofsgeweld van de islam, en dat maakt mij reeds een 'facist'?

hoe noem jij dan mensen die anderen met de dood bedreigen, en ook af en toe daadwerkelijk mensen vermoorden, omdat dat in de koran staat? uber-facisten? real-facists? eigenlijk ben ik lang niet zo facistisch als jij denkt heh? nog sterker: ik verzet me zowel tegen het facisme (omdat het mensen vermoord) EN de islam (omdat het mensen vermoord!).

stom heh? facisties heh?

o ja, en ik ben Shani niet heh? nee... maar omdat ik tegen jou ben, en jij tegen shani, zal ik wel voor shani zijn heh? whoehahaha... my enemies are the friends of my other enemies ofzoiets zeker?

het gebruik van het woord onkruidverdelger zou ik niet kiezen, omdat het inderdaad op een soort holocaust kan wijzen. Maar ik weet bijna zeker dat shani het 'poetiesch' bedoelt. Hij DOET er tenminste iets tegen. Maar ik zou hem wel stoppen als hij echt moslims met een vlammenwerper wil bewerken hoor.

hoewel, soms, denk je, waarom zouden wij de islam niet met dezelfde wapens mogen bevechten alsdat ze ons mee aanvallen? dus, af en toe eentje neerhalen lijkt me fair play. Al gaat dat tegen mijn principe in dat ik geen ander mens wil doden. Maar als ze ons opblazen, mogen wij ze dan niet terug-opblazen? is dat dan ineens not-fair? want WIJ mogen geen geweld gebruiken heh? nog oproepen daartoe?

en de imam brabbelt in een geheimtaaltje zijn baardjes toe. "allah akbar! de ongelovige haram zwijnen zullen hun land kwijtraken aan de Armies of Allah! (allah akbar! allah akbar!) wij zullen de kwaadsprekende varkens die onze profeet beledigen de keel doorsnijden! (allah akbar! allah akbar!) gegarandeerde toegang tot de hemel voor degenen die mij het hoofd van Theo van Gogh brengt! (allah akbar! allah akbar!) dood aan een ieder die de waarheid over de islam waagt te zeggen! (allah akbar! allah akbar!) Dood aan de ongelovigen! De wereldzege voor Allah! (allah akbar! allah akbar! allah akbar! allah akbar!)' (*BOEM!*)

het wachten is op de volgende dode die valt door moslimhanden, en dan moet je de halfzachte reactie van de linkse rukkers een bezien... Echte moslimvrienden/landveraders, die weten dat verzet meer moslimgeweld oproept. Maar het alternatief is veel erger. Dan moeten wij knielen voor het geweld. Dan belonen wij dat geweld. Dan gaat ons land onder, aan het moslimgeweld. Einde vrijheid. Game Over.

linkse rukkers, bedankt, voor het verkwanselen van ons land aan de gewelddadige islam. Bedankt, dat U zo scherp alle vormen van verzet de kop wist in te drukken. Bedankt, dat U de overgang van vrij land naar een theocratie zo zonder verzet, zo soepel hebt doen lopen. Jammer, van die paar doden. Jammer, dat in ons land het licht uitgaat. Jammer, dat we nu palestina aan de rijn zijn.

Mogen wij ons verzetten? of moeten wij met de armen over elkaar wachten tot de islam ons land TOTAAL verkankert heeft?

brullioo | 15-10-06 | 12:58

superjan 15-10-06 @ 12:47
Ja superjan, maar aan de andere kant schiet Geert soms een beetje teveel door.
Zelfs mijn zeer goede vriend die Marokkaans is kan zich zo nu en dan vinden in Geert`s standpunten. (waarom ook niet?)
Maar neem nou het hoofddoekjes-probleem. Da`s een non issue, dat boeit totaal niet. Ik stoor me niet aan hoofddoekjes, zeker niet in verhouding tot de andere multikulti problemen. Geert beet zich er echt in vast terwijl ik dacht:" Man, er is zoveel andere shit die benoemd en genoemd moet worden.
Die meissies met doekjes zijn vaak de best geintegreerden van het hele stel, zij dragen een doekkie, mn buurjongen draagt petjes en mn opa een hoed. Boeiend!

Boze Buur | 15-10-06 | 12:57

@collapse ... slimmer dan Pastoors iig ! zag gisteren nog een rechtse pipo in de duitse politiek waarvan eigenlijk niemand wist dat ie echt rechts was.. das de truuk ! je moet draagkracht creeren, geen vijanden ( en dat zeg ik .. hahahahaha ) trouwens heerlijk hoe deze moslim omgaat met zijn halve winst .. want dit is opzeker een fout van de gemeente r'dam .. als veel handen schudden onderdeel van je functie is dan had het niks met gelijke behandeling maar met functie eisen te maken .. maar daar heeft r'dam niks mee gedaan .. de sukkels ! hahahaha .. Er gaat niks boven het gevoel wanneer de wet eens aan jou kant staat ! net ook weer een creatief plannetje bedacht die mijn advocaat niet kon verzinnen .. de loser ! maar hij gaat het mooi voor me uitvoeren ! hahahaha ..

Draaitafel Demagoog | 15-10-06 | 12:57

Stel je bent in principe links *ahum* en je wilt het liefst het beste voor iedereen. Waarom worden de denkbeelden van de islam dan volledig geaccepteerd, als toch echt overduidelijk is dat zij bepaalde groepen (vrouwen, homo's, joden, ongelovigen, etc.) als minderwaardig zien? Waar is de linkse doctrine van "godsdienst is opium voor het volk" gebleven? Voor mij persoonlijk is dit zeer teleurstellend en het grote failliet van de sociaaldemocraten. Godsdienstvrijheid ok, maar de nederlandse wet inzake gelijkheid van iedereen zou zwaarder moeten tellen. Komt nog bij dat ik nu al twee jaar zit te wachten op de stem van de gematigde islam, die zaken die niet in Nederland passen - zoals vrouwen geen hand geven- openlijk afwijst. Ik vind dat ik lang genoeg gewacht heb op iets dat niet komen gaat.
Zeer teleurstellend en niet bevorderlijk voor je totale mensbeeld. Nogal wiedes dat de aboriginals massaal naar rechts trekken, degenen die de hand reikten naar de moslims worden door diezelfde moslims afgewezen. Ik heb serieus zitten opletten of er niet eens wat meer normale moslims op TV zouden verschijnen die blij zijn met Nederland. Ik zie ze niet, ik zie bijvoorbeeld alleen maar meer meisjes die uit protest een hoofddoek dragen en idioten als Faizal, die de democratie m.i. omzeep helpen. Jammer.

knutsel | 15-10-06 | 12:55

@spooky 15-10-06 @ 12:20 Spooky heeft moeite met begrijpend lezen, waarschijnlijk heeft hij zijn VMBO (nog) niet helemaal afgemaakt. Als ik zeg dat de woekerende islam met onkruidverdelger bestreden moet worden, ziet hij daarin meteen reclame voor een moordpartij. Helaas, spooky, ik schaar mij volledig achter Brullioo: laten we met de grootst mogelijke spoed van onze moslims een exportartikel maken. Misschien kunnen we met dat doel een subsidie-spons oprichten?

Shani | 15-10-06 | 12:54

*legt didjeridu aan de kant, pakt dubbelloops, laadt, richt, schiet, raakt en pakt didjeridu weer op en blaast ongestoord verder op deze vrolijke zondag *

JudgeJuly | 15-10-06 | 12:54

@CoJoNes: En vergeet ook niet dat wij Westerlingen natuurlijk ook in een *vreselijke* samenleving wonen! Al die burgerrechten, vrijheden, cultuur en welvaart, bah! Het is goed dat daar eens kritisch van buitenaf naar gekeken wordt. Daar kunnen we nog een boel van leren.

Lagonda | 15-10-06 | 12:54

CoJoNes 15-10-06 @ 12:45
Chilluh op de Antilluh!

Boze Buur | 15-10-06 | 12:53

Het is gewoon simpel, respect betekent bij een moslim zijn zin krijgen. Ik denk niet dat ze intellectueel in staat zijn om werkelijk respect te hebben voor andere opvattingen.

Multikuli | 15-10-06 | 12:51

@lagonda
Ach ja, je hebt natuurlijk gelijk. Geef het tijd, de islam is immers niet voor niets een religie van vrede. En wat hebben we uiteindelijk gewonnen met 'de bevrijding'? Niets noemenswaardigs, toch? Beetje vrijheid, beetje burgerrechten, mag geen naam hebben verder.

CoJoNes | 15-10-06 | 12:48

bwahaha, weten jouw papa en mama wel dat je met de cumputer speelt? Ga lekker naar je kamertje aan je puberpikkie trekken bij een plaatje van K3 en als je haar op je ballen hebt moet je eens een kijkje nemen in een moslimland om te kijken hoe men daar met minderheden omgaat. Misschien steek je er iets van op...

Geertjun | 15-10-06 | 12:47

@Murdockyoufool: het treurige is dat dit alleen door types als Wilders op de politieke agenda gezet wordt. Ik ben ook geen fan van de man, maar ik acht de mislukte integratie, in combinatie met het wereldwijde islamitische reveil, wel het grootste en meest acute probleem waar onze samenleving zich voor gesteld ziet --- maar het probleem mag nog niet eens worden waargenomen.

Lagonda | 15-10-06 | 12:47

@Mirrorman, lagonda, boze buur en alle anderen die zich zeer bezorgd maken over de ontwikkelingen. waar de heer faisal faecali een exponent van is>

Zie hoe Geert wordt gemeden, gebashed, belachelijk, wordt gemaakt, zie het media cordon sanitaire. Zie het. En open zoveel mogelijk mensen de eaugen! Geert is de enige die keihard de waarheid durft te zeggen.

superjan | 15-10-06 | 12:47

@bwahaha...

Misschien formuleert briuillo zijn mening confronterend,ik geef hem wel voor de volle 100% gelijk :de islam roept aversie op ,waarom?
Omdat de islam als religie inferieur is, en daar wringt de schoen:religie is een verzameling van opvattingen over morele en ethische vraagstukken,voorts een routewijzer voor sukkels die geloven in een eeuwig leven in het hiernamaals,nou mag je over iedere mening over welk onderwerp dan ook zeggen dat ie wel of niet deugt,dat heet in het dagelijks leven keuzes maken,daarom rijdt de een volvo, de ander peugeot,daarom eet de een witbrood ,de ander bruinbrood.
Kiezen voor iets impliceert onverbiddelijk dat je het alternatief inferieur vindt
Waarom maak jij mensen uit voor fascist als bruilio aangeeft dat hij de islam op zijn hollands gezegd om te kotsen vind ?(vind ik ook),klaarblijkelijk schijnt de vrijheid om dingen in te delen tussen het beste en minder niet te gelden voor religies.
Draait dit niet allemaal om (misplaatst) respect ? Jawel,want volgens mij moet je respect hebben voor mensen ,hun opvattingen moet je meedogenloos kunnen toetsen aan het gezonde verstand.
Oftewel als ik langs Faizal zijn huis kom en het staat in brand, dan heb ik de plicht om alles te doen om hem te redden,al spuug ik op zijn opvattingen.
Als hij in de media zijn volslagen zwakzinnige opvattingen over de pedo-profeet wenst uit te dragen,heb ik het volste recht om hem met woorden zwaar onder te schijten.
Bwahaha, ik hoop dat je de volgende keer nadenkt voor je iemand voor rascist uitmaakt.
Ik vind je een zielig figuur.

klaasjeanco | 15-10-06 | 12:46

@Jan-Joris-Jaap-Joop 15-10-06 @ 12:34
Nou... in zekere mate. Het is niet de bedoeling dat rechters teveel afwijken van wat uiteindelijk wordt bedoeld met de wet. En zolang de juriprudentie groeit en er geen corrigerende Besluiten worden gemaakt komt er steeds minder ruimte voor interpretatie.
Dit is een interessante zaak omdat de rechter weleens een uitspraak zou kunnen doen die voor veel opschudding zal zorgen, waardoor men moet gaan nadenken over de zogenaamde religieuze vrijheden die vaak discriminerend zijn en niet meer kunnen in een multiculturele samenleving.
@collapse 15-10-06 @ 12:32
Ik zie ook wel dat het christendom veel verder ontwikkeld is (verlicht, is ook ouder en "wijzer" als godsdienst) maar als atheist blijft het voor mij globaal gezien één pot nat, ze kennen meer overeenkomsten dan verschillen.

ambtenaartje | 15-10-06 | 12:46

@Boze Buur: Hee buur! :) Ik dacht al dat je geen interesse had, ik was al zeer voorzichtig met mn vraag. Ik heb momenteel ff veel privé dingen aan mn hoofd maar ik zal je iig nog een keertje mailen.

Als het je leuk lijkt lijkt mij het ook wel lachen! :)

MiRRoRMaN | 15-10-06 | 12:46

@BoBu
Het wordt nog eens heel gezellig in dat buitenland!

CoJoNes | 15-10-06 | 12:45

@Lagonda 15-10-06 @ 12:29
Prima verwoord. 'k Ben geen Wilders-fan, en geloof ook niet in een tsunami van islamisme, maar ben wel van mening dat we geitenneukers, evenals zwarte kousen, geen duimbreed moeten geven. Integendeel, pak hun op religieuze grondslag gefundeerde scholen en instellingen af. Stop de indoctrinatie van jongsaf aan.

@veest van pim 15-10-06 @ 12:32
Veel kaalkopjes zijn diep in hun hart ook lieverdjes.

Murdockyoufool | 15-10-06 | 12:43

@Draaitafel Demagoog 15-10-06 @ 12:40
jij dacht destijds zeker ook dat Abou Jaja heel slim was.

collapse | 15-10-06 | 12:43

laat=land

@MiRRoRMaN
Ik kreeg je mailtje nog, ben inmiddels je adres kwijt dmv te veel in de prullenbak te gooien;)

Boze Buur | 15-10-06 | 12:42

Wat een jodenstreek! ;-)

Mokum Kosher | 15-10-06 | 12:41

@superjan: dank!

@CoJoNes: Ja, zo zitten we ook in Europa te wachten totdat de islam zichzelf gaat verlichten. Daar mogen wij met kritiek en cartoons geen bijdrage aan leveren, want dat is namelijk heel discriminerend, neerbuigend, respectloos en facistisch van ons. We wachten gewoon netjes af totdat de islam zelf inziet wat er aan schort. En die methode werkt prima, natuurlijk! Zo zijn immers ook de nazi's verdreven, toch? De geallieerden hebben gelukkig ook keurig netjes afgewacht totdat de nazi's zelf inzagen dat het toch echt niet kon, zo'n pesthekel aan Joden hebben, en al die landen maar bezetten. Stel je voor dat de geallieerden zomaar hadden ingegrepen! Dat was heel respectloos geweest.

Lagonda | 15-10-06 | 12:41

told you so .. iedereen die hem dom noemde n.a.v. zijn optreden op tv .. gefeliciteerd je hebt iig een iq van 80 ! hahahaha .. trouwens heeft ie wel verdomde mazzel gehad deze islamiet .. maar ik gun het hem van harte ! nu alleen bin laden laten zeggen dat als bush geen president was geweest heel 9/11 overbodig was en de wereld is helemaal in staat van verwarring .. GO FISH !!! hahaha ..

Draaitafel Demagoog | 15-10-06 | 12:40

Het is onbegrijpelijk dat een ontwikkeld europa zichzelf zoveel problemen op de hals haalt door de ongeremde immigratie van on-ontwikkelden!Prima om iemand te helpen,maar help die mensen in het land van herkomst en haal ze alsjeblieft niet allemaal naar NL.

reconquista | 15-10-06 | 12:40

@CoJoNes 15-10-06 @ 10:30

"Als ik een welwillende, integratiebereide moslim, die hier in 0031 was om wat vanm'n leven te maken, zou ik toch zeer ferm afstand nemen van dit soort klaplopers en querelanten."

Daar zit dus precies het probleem, in het woordje welwillend. Velen vinden het nodig om te reageren op steenoude uitspraken en spotprenten, maar hun eigen uitwassen worden het liefst doodgezwegen.

Dwaaaas | 15-10-06 | 12:40

CoJoNes 15-10-06 @ 12:30
Hele discussie gehad vandeweek me de maker van idealog.nl .
Ik ben geen type van stille tochten e.d. Doch, toen Theo afgeslacht werd ben ik naar de Dam gegaan, zelfs mijn moedertje ging mee. Ik vond dat het nu de tijd was gekomen om echt in opstand te komen tegen dit soort uitwassen die niet in onze cultuur horen (niets racistisch aan, dacht ik zo).
Ik ging er vanuit dat er nog duizenden zouden lopen die avond die precies als ik dachten. Mensen die het nu echt mooi vonden geweest, echt laten zien waar dit laat voor staat.
Tot mijn grote verbazing werden er vreugdevuren gemaakt, werden er vrijheidsliederen gezongen en werd er opgeroepen vooral kalm te blijven.
Vanaf dat moment wist ik dat het nu afgelopen was met dit land. Vanaf dat moment wist ik dat ik me niet meer druk moest maken want je bent een individu. Mensen slapen liever door dan dat ze met open ogen de ondergang tegemoet zien.
Ben ik effe blij dat ik de kans heb om straks met mijn kind te vertrekken naar het buitenland. (waar ik me overigens totaal zal aanpassen aan de cultuur aldaar)

Boze Buur | 15-10-06 | 12:40

maar als ik dan Désanne van breederode op de treurbuis zie, schaam ik me wel een beetje voor m'n autochtoonschap.

CoJoNes | 15-10-06 | 12:39

Tja.... het is te laat.
Over 20 jaar zijn we of allemaal Moslim, of dood.
Dan liever het laatste...
Komt allemaal door die linkse rakkers.

der_bose_onkel | 15-10-06 | 12:39

'brullio is een facist van het ergste soort'
o, ik dacht dat lieden die mensen vermOOrden vanuit hun ideology facisten zijn van het ergste soort.. maar kennelijk zijn mensen die zich daartegen op geweldloze wijze verzetten ook facisten 'van het ergste soort'?

zie hier het failliet van de biculturele samenleving. Bicultureel, dat is een soort apartheid. Niet samen in een land, maar twee landen in een land. ONS land. Wij laten ons niet als indianen uit ons eigen land verjagen. wij verzetten ons. GEK heh? had je dan gedacht dat we NIETS zouden doen? wij zullen nooit 2e viool gaan spelen in ons eigen land, knielend voor de 'superieure' moslims en hun geloofsgeweld.

wij knielen niet voor geweld. Het maakt ons alleen maar sterker. Er is geen vreedzaam samenleven mogelijk met lieden die ons moeten haten van hun geloof. Zolang ze dat geloof aanhangen is dat onmogelijk. OF we knielen voor de islam, OF we trappen ze ons land uit.

brullioo | 15-10-06 | 12:38

@superjan en Lagonda: Totaal mee eens ja. Wilders en Verdonk worden zoveel mogelijk door communistisch rood belachelijk gemaakt want we mogen vooral de waarheid niet in zien.

Mij maakt het geen flikker uit of de rest van de stemmers wordt binnengelikt door Wouter Bos, of hoe de slinkse pers het volk volhoudt dat het "toch niet de moeite is" om op Wilders te stemmen omdat rood er veel meer heeft, ik stem Wilders. Dat besluit heb ik begin dit jaar al genomen.

MiRRoRMaN | 15-10-06 | 12:38

@Spooky

Wat brullioo beweert over je profeet: ontken je dat?

extraLuts | 15-10-06 | 12:38

@spooky @bwahaha
Volgens jullie definitie van fascisme, was mijn opa een enorme fascist. Hij organiseerde de spoorwegstaking met maar één doel, de Duitsers het land uit krijgen in een naieve poging tot verzet. Ik wil posthuum voor hem mijn excuses aanbieden. Hij was fout en moet zich post mortem de ogen uit z'n hoofd schamen. Nogmaals, spooky en bwahaha, mijn welgemeende excuses voor deze nare fascistische man.

CoJoNes | 15-10-06 | 12:36

geef hem een jaarcontract, herbenoem binnen dat jaar zijn functie van klant-manager en zeg hem dat zijn functie overbodig is geworden na dat jaar...
simpel lijkt me:-)

Z.K.H.Prins Carnaval | 15-10-06 | 12:36

@eest van pim 15-10-06 @ 12:32
je kan ook je baard laten staan, je vrouw achter je laten lopen en in deze tijd niets vreten overdag als het veiligheid is, wat je nastreeft..........

collapse | 15-10-06 | 12:35

@lagonda> post van de dag! briljante opsomming, wij zijn het helemaal met elkaar eens.

superjan | 15-10-06 | 12:35

veest van pim 15-10-06 @ 12:32

Bart Hollevoet laat z'n Mr. Hyde nog eens uit: lachuh! Bart, misschien kwam ze je wel een hand geven omdat je probeerde de ellende die je Bokwatch-collega heeft doorstaan onder de mat te vegen?
-
www.brusselsjournal.com/node/1498

v Maerlant | 15-10-06 | 12:34

Feit dat die mongolen ons al aboriginals noemen bevestigd alleen maar de zogenaamde "voorordelen" die we jegens deze riffers hebben.

MiRRoRMaN | 15-10-06 | 12:34

@ ambtenaartje @ 12:29
Wetten worden door de gerechterlijke macht geïnterpreteerd. Rechters gebruiken wetgeving om tot een tot een vonnis te komen. Is het jou nooit opgevallen dat in eenzelfde zaak meerdere rechers tot verschillende uitspraken komen? Nou dan!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 15-10-06 | 12:34

@ambtenaartje 15-10-06 @ 12:29
religie is belachelijk, maar om hedendaags europees christendom nou met islam te gaan vergelijken.............
Je hebt er weinig verstand van blijkt.

collapse | 15-10-06 | 12:32

Overigens kwam vorige week nog een moslimmeid, compleet met hoofddoek, me de hand schudden, zo maar op straat. Ik kende haar niet maar dat donderde blijkbaar niet: het kind was ergens blij om en dat mochten wij delen. Weer eens wat anders dan een politicus die je van achter vier lijfwachten toebijt dat islamieten terroristen zijn en zijn partij je enige garantie op veiligheid is.

veest van pim | 15-10-06 | 12:32

@brullioo
Ik reageerde op 10.26 op Shani 15-10-06 @ 10:14. Jij vond het nodig in een ellelang betoog op 11.48 mij uit te leggen waarom ik het verkeerd zie en je facistenmaatje Shani gelijk heeft, daar is een @spooky toch voor? Hiermee verdedig je toch de visie van Shani en schaar je jezelf achter het verdelgen van onkruid? En dat jij ze beschaafd het land uit flikkerd maakt je meer humaan dan Shani maar een facist dat blijf je.

spooky | 15-10-06 | 12:31

ik ben ook realist, sociaal realist (alleen noem ik me niet meer zo zins ik weet dat dat de naam voor nazikunst en sovjetkunst is/was)

Mikado | 15-10-06 | 12:31

Ik denk dat ik ook maar ff voor een jaartje moslim wordt. De baard heb ik al. Als men mij dan een baan weigert omdat ik geen hand geeft kan ik drie ton vangen en hoef ik de eerste paar jaar niet meer te werken. Of een extragratis huis en een nieuwe opel astra natuurlijk.

MiRRoRMaN | 15-10-06 | 12:30

@Boze Buur 15-10-06 @ 12:27
Wetende dat jij vrij wit bent, zou ik maar oppassen met dat soort gedrag. Mensen als gevallenverstand zullen je aanspreken op je onverschilligheid en het gebruiken om de fascisten te vergoeilijken. Pas maar op jongen, integreer nou maar en beetje richting islam, anders zijn je dagen geteld in Nederland. Weldenkenden als wij zijn behoorlijk in de minderheid aan het raken.

CoJoNes | 15-10-06 | 12:30

STEL: Ik ben een fanatieke neonazi en ik groet de mensen altijd met de rechterhand sterk en fier in de lucht! Dan komt er een baantje vrij bij de synagoge als beveiliger dus ik solliciteer ik kom daar breng de befaamde groet en wat denk je?? juist ze willen niet teruggroeten!! Dus naar de commissie (on)gelijke behandeling daar krijg ik gelijk! Vervolgens (nog steeds fictief) krijg ik een brief van de synagoge met de afwijzing van mijn sollicitatie!! Tuurlijk dan begint het pas, immers mensen die naar een synagoge hebben veel goud uuhm geld bedoel ik!! oftewel claimen mense ies logies tog????
Ik kots hiervan en met mij nog veel meer!!! aanpasse OF oprotte!!
En nee ik ben niet zozeer een racist maar wel een realist!

Rigor Mortis | 15-10-06 | 12:29

@IesHarram 15-10-06 @ 12:17
Die rechters doen niks fout. Die mogen zelf niet de wet veranderen.
Faizal ook niet, en volgens ons systeem mag dit allemaal. Zolang een christen mag roepen dat homo's ziek zijn, mag Faizal een vrouw de hand weigeren. Zolang kindjes mogen worden gebrainwashed met onzin uit de bijbel mogen islamieten datzelfde doen met hun kinderen, en kunnen ze dezelfde subsidie daarvoor krijgen van de staat.

ambtenaartje | 15-10-06 | 12:29

@Apotheker
ah, dus als ik mij wil verzetten tegen het islamofacisme moet ik volgens jou kalm blijven? denk je echt dat het helpt? dat het islamofacisme gestopt kan worden als ik lekker rustig lig te soezen op de bank?

dat mijn kleinkinderen later vragen: 'wat deed jij, ooppie, toen de moslimfacisten ons land bezetten?' - 'ik? ik lag te slapen op de bank...'

brullioo | 15-10-06 | 12:29

Dat is nou doorpakken. Die jongen komt er wel. En met 'aboriginals' legt-ie de vinger op de wonde. VOC-mentaliteit, toch?

veest van pim | 15-10-06 | 12:29

De islamisering is in volle gang, maar van u wordt met name verwacht heel hard te lachen zodra Geert Wilders het over een tsunami van islamisme heeft. U wordt nog steeds elke dag getraind politiek-correct te zijn.

En het ligt niet eens aan de moslims. Eens kijken: we hebben onlangs een rector magnificus gehad, die uit eigen beweging een islam-kritische afscheidsrede van een van zijn professoren preventief heeft gecensureerd. We hebben toneelstukken die preventief niet worden opgevoerd, liedjes van Spinvis die preventief niet worden opgevoerd, en een opera van Mozart die preventief niet mag worden opgevoerd. Ons eigen cultuurgoed zetten we bij het vuilnis, om vooral maar geen moslims op de tenen te staan.

En nou laatst weer het geplande programma van Waardenburg dat niet door mocht gaan. Te kritisch, en liever geen satire tijdens de ramadan. Die moslims zouden eens baus worden.

En nou dan weer zo'n militante hansworst, die geen duimbreed in de weg wordt gelegd. Natuurlijk meneer de moslim, ja meneer de moslim, geen hand geven, nee, wat u zegt, meneer de moslim. Sjongejonge --- wat een bange schijtebroeken zijn we toch geworden. Maar wel de mensen die nog wel kritiek durven te leveren voor "islamofoob" uitmaken. Wie is er hier nou het bangst voor de islam?

Maar lacht u maar over Wilders met zijn tsunami, en breng u vooral niet op de hoogte van bijvoorbeeld de toestanden rond de bouw van die megamoskee in A'dam --- waar onlangs onder druk van het in Duitsland gevestigde hoofdkantoor het bestuur alvast stiekem is vervangen voor een bestuur met een veel radicalere inslag. Geen krant die dit meld. Nee, u moet zich druk maken of lingo nog wel terugkomt. Welterusten.

Lagonda | 15-10-06 | 12:29

@ Apotheker
Nou met jou kun je lachen zèg. Jeetje, doe nog eens iets lutserigs.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 15-10-06 | 12:27

Het is vaker gezegd. Maar ik weiger ook om zijn achterban een hand te geven laat staan naar ze om te kijken, weing aan de "hand" dus.

Boze Buur | 15-10-06 | 12:27

Het feit dat iemand die hulp zoekt bij de CBG zelf anderen aboriginals noemt maakt het er niet sterker op allemaal.
Hij kwam trouwens erg dom over bij P&W laatst.

collapse | 15-10-06 | 12:25

Los van dit alles, 3 ton is wel wat aan de ruime kant voor een ambtenaar.

Multikuli | 15-10-06 | 12:24

@Brullioo; Doe's rustig joh, hartstikke slecht voor je, dat drukke gedoe. Hier neem een snoepje.

Wat dat is, valium? Is iets nieuws van Haribo, probeer nou maar.

Apotheker | 15-10-06 | 12:24

@bwhahah
ik wacht nog steeds op je eerste argument!

brullioo | 15-10-06 | 12:23

@cojones... Dat "shoot me", da's nou precies waar ik me zorgen over begin te maken, met "mensen" zoals faisal faecali.
De aboriginals zijn immers ook flink uitgedund of zijn het oerwoud in gevlucht. Helaas zijn er weinig oerwouden meer in 0031.

superjan | 15-10-06 | 12:22

@spooky
jij gebruikt het woord 'verdelgen', ik gebruik het woord 'uit ons land flikkeren'

brullioo | 15-10-06 | 12:22

De profeet was een praktiserend pedofiel, of niet bwahahah? hoe oud was aisha?
de profeet vermoorde eigenhandig mensen, en gaf opdrachten tot moord als iemand iets zei wat hem niet aanstond.
de profeet vermoorde hele dorpen, hele stammen.
de profeet hoorde stemmen, hij dacht dat het een demon was.

op de waanzinnige denkbeelden van deze eerste moslimterrorist baseren de moslims vandaag de dag hun 'geloof'. Er is werkelijk NIETS goeds aan de islam.

dat zou allemaal niet erg zijn, ware het niet dat de islam een monocultuur is. Het is OF islam, OF een vrij land waar iedereen er het zijne van kan denken.

of dacht je dat je in moslimlanden vrijelijk kritiek mocht uitten op de islam, of (nog erger) er geen lid meer van wil zijn? whahahaa..

waarom zouden wij de islam toestaan ons land te vernietigen? omdat wij, als we er iets tegen doen voor 'racist' worden uitgemaakt? whoehahahaa..

je hebt moslimmoordenaars, en mensen die daartegen iets willen doen, noem je 'facist'. Zodat de moslimsmoordenaars gewoon hun zieke werk kunnen doen.

geef 1000 moslimkinderen koranles, en je hebt weer 100 terroristen, en 400 moslims die ons HATEN. Dat zijn cijfers van het aivd. Die verzin ik niet. Alle terroristen eruit trappen heeft dus weinig zin, omdat uit elke nieuwe generatie een groep terroristen zal opstaan, die geloofsgeweld hanteren.

en ook het roepen van 'hoeer!' is geloofsgeweld. Gebaseerd op de minderwaardigheid van vrouwen en ongelovigen. Zo wil Allah het. Geen respect tonen, wel met geweld respect eisen.

en er zijn nog nederlanders die daar aan toegeven ook... bwhahahah!

brullioo | 15-10-06 | 12:21

Ach, hij maakt de keuze voor 22 november wel een stuk eenvoudiger, bij mij is het nu gereduceerd naar twee; Marianne of Geert. Als deze vriendelijke moslim klantmanager wordt, mag Geert op mijn stem rekenen. Ondergetekende aboriginal accepteert in ieder geval niet dat de nieuwbakken klantmanger vijftig procent van de mensen geen hand wil geven in naam van een achterlijk geloof.

knutsel | 15-10-06 | 12:20

@brullioo
Jij bent niks meer of minder dan een vuile fascistische hond. Zoals jij schrijft over moslimvriend als equivalent van jodenvriend ben je geen haar beter als de fascisten die jij pretendeert te bestrijden. Waarom deed je trouwens @spooky? Omdat ik reageerde tegen iemand die vond dat het onkruid was en vernietigd moet worden? Jij vind dat ik dat verkeerd zie dat ik het daar wel mee eens moet zijn? Ik ben een moslimvriend omdat ik ze geen onkruid vind en ik verdelgen van een etnische groep misselijkmakend gedachtegoed vind?

@superjan
Ik heb nog een doordenkertje voor je over varkens:
Varkens zijn genetisch gezien 70% gelijk aan mensen, moslims meegerekend. Organen van varkens zijn zo gelijk dat ze waarschijnlijk geschikt zijn voor transplantatie. Dit geeft je wel te denken waarom Allah, de scheper van het perfecte, ons zo gelijk gemaakt heeft.

spooky | 15-10-06 | 12:20

die discussie in buitenhof gaat helemaal nergens over. ik zie 3 aboriginals een rituele nutteloze dans opvoeren. De peniskoker van Agnes Kant komt af en toe onder het tafelblad uit. Dat is dan wel weer geyl.

superjan | 15-10-06 | 12:18

@gevallenverstand 15-10-06 @ 11:55
In de eerste plaats, hoef ik niets te doen om integratie van een fascistische ideologie te bevorderen, ik heb er niet om gevraagd, het wordt me opgedrongen. In de tweede plaats ben ik Nederlander, autochtoon en blank (of wit, zoals de dhimmi ons plegen te noemen), ik kom hier vandaan, ben hier geboren en heb maar één paspoort. Ten derde betaal ik me scheel aan belastingen en schep ik werkgelegenheid, ik draag mijn steentje meer dan bij.
De aanmatigende vragen die je je meent te kunnen permitteren, raken kant nog wal en sluiten naadloos aan op de verongelijktheid moslimkliek. Ik hoef me niet te verantwoorden voor mijn Nederlanderschap, ik ben nu eenmaal een Nederlander, sorry, shoot me.
Maar maak je geen zorgen GV, mensen als jij met hun niet aflatende schuldcomplex, voortkomend uit een belabberd historisch besef, zorgen er voor dat ik zo snel mogelijk weg ben hier. Nederland is als verloren te beschouwen voor een liberrtariër als ik, voor een ieder die wenst te blijven: Sterkte en blijf op je hoede voor mensen als GV en bwahaha

CoJoNes | 15-10-06 | 12:17

@brullioo: Als je denkt dat je vanzelf gelijk krijgt door steeds 2 a4tjes aan reacties te schrijven, zegt dat op zich alweer iets over jou zelf.
Iemand die in termen van 'moslimvriend' schrijft en denkt, geeft al aan dat discussies met hem zinloos zijn.
Doe je vaderland een plezier: Ga hulp zoeken!

bwahaha | 15-10-06 | 12:17

erg treurig weer.. damn die linkse macht dat rechters genoemd wordt moeten ze ook eens uitkammen. Hoe kan zo'n mongool nou mensen aan het werk krijgen.. ik zeg aannemen en tijdens proefperiode eruit bonjouren!

IesHarram | 15-10-06 | 12:17

Heeft ook geen enkele zin om met zo'n figuur te praten Sammy. Helemaal onder de partijdige leiding van Kremlin 1 2 en 3

Multikuli | 15-10-06 | 12:16

Tja als redactie van buitenhof moet je Albayrak niet uitnodigen om even haarfijn uit te leggen wat ze nou precies niet bewezen acht aan de Armeense genocide.
Dat zou partijpolitiek gezien niet handig zijn.

capo | 15-10-06 | 12:16

Uiteindelijk zullen die moslims de islamisering van ons land vervolmaken en dan mogen al die PvdA-kutjes elkaar gaan knuffelen ipv de bomen (dat laten ze maar aan GL over). De afgelopen weken zijn er al zoveel berichten in de media verschenen; denk aan: halal-ziekenhuizen, de jongensnaam Mohammed die de top-10 van populairste jongensnamen in NL binnenschiet en deze sneue berichten. Hij geeft gewoon toe een parasiet te zijn en mag er nog trots op zijn ook.

JoBo1976 | 15-10-06 | 12:16

Ali Faecali zit eauk in het Bestuur van de cliëntenraad van de Soos in Rotterdam; daar mag hij integraatsie helpen bevorderen. Moewahaha. Dat is dus meer uitdegraatsie zak maar zeggen.

Deense Postbode | 15-10-06 | 12:15

Aboriginal is trouwens een minder goede term.

Het zou dan aborigine moeten zijn.
Inheemsen is ook goed.

Maar dan mogen wij het recht wel hebben om hen allochtoon te noemen, of anders uitheems.

floorjan | 15-10-06 | 12:15

*schaamrood* oww, sorry, aboriginal he.

superjan | 15-10-06 | 12:14

@bwahaha
weer, schelden, geen argumenten. Je noemt mij facist, omdat ik jou een moslimvriend noem. Maar jij bent toch ook een moslimvriend? het kan jou toch geen zak schelen dat de islam ons land verwoest?

probeer het eens met argumenten ipv schelden. Vertel mij nou eens, waarom wij de geweldadige islam in ons land zouden moeten verwelkomen?

dus, iemand die jou een moslimvriend noemt is een 'facist', maar iemand die oproept ongelovigen te vermoorden is een? juist. Moslimfacist. Maar dat zie je niet heh? omdat jij een moslimvriend bent? ik denk het..

jij mag mee met je vrienden. Op de boot naar takkie takkie land.

ik ben een facist, omdat ik de moslims mijn land uit wil trappen? en hoe noem jij dan een moslim die ongelovigen haat? een 'nieuwe nederlander'? en wat doe jij daartegen? o ja, niets, want je bent een moslimvriend heh?

je noemt mij een facist, van het ergste soort. Hoe noem jij dan een moslim die een ander mens vermoord om wat in de koran staat? vind jij moorden niet veeeeel erger dan het woord 'moslimvriend' gebruiken? nee heh? want het kan je geen zak schelen dat de islam oproept tot geweld.

ik noem de islam facisties. Omdat ze mensen moeten vermoorden van hun geloof. Omdat ze oproepen tot geweld en discriminatie. Daar ga je niet tegenin (omdat je weet dat ik gelijk heb). Maar zodra ik het woord 'moslimvriend' gebruik weet jij genoeg heh? dan weet jij al, op magische wijze, dat ik alle moslims wil vermoorden, net als de facisten heh?

pavlov hondje. Blafte je maar zo hard als de islam weer eens iemand omlegde, dan had je leven nog nut.

brullioo | 15-10-06 | 12:14

@Jan-Joris-Jaap-Joop 15-10-06 @ 11:44

Ik denk dat hij zich onvoldoende verdiept heeft in het werk van klantmanager. Aan het einde van het programma werd nog eens duidelijk dat hij van de andere gesprekken weinig heeft gevolgd/ begrepen. Ik ben bang dat deze man zich onvoldoende kan inleven in de situatie van iemand anders.
Jouw geloofsovertuiging/ levensvisie doet in dit werk er helemaal niet toe. Dit betekent dat je je bewust moet zijn van je eigen referentiekader en dat mag niet van invloed zijn op hoe je met klanten omgaat.

In die functie waar je naar hebt gesolliciteerd moet je ook goed kunnen luisteren, betrokken zijn, mensen kunnen motiveren en stimuleren. Mijn ervaring is dat er ontzettend veel mensen in de Bijstand zijn die graag willen werken maar die nog door 1 of meerdere redenen nog die stap niet direct kunnen maken. (weinig opleiding, nederlandse taal, psychische/ lichamelijke klachten).

Klanten die weigeren iemand een hand te geven zijn overigens een zeer klein percentage van de totale klantengroep. Best wel veel klanten (die graag willen werken maar dus begeleiding nodig hebben) zijn erg gespannen/ zenuwachtig voor een gesprek en als je zo'n Faizal tegenover je krijgt wordt het helemaal hopeloos. Hij breekt meer af bij iemand dan dat hij opbouwt.

@gevallenverstand 15-10-06 @ 11:33
Maar als jij werkgever bent en je hebt iemand in dienst die weigert iemand een hand te geven en dat zou jij als werkgever helemaal niet uitmaken....???? Ben je dan niet bang dat je klanten kwijtraakt omdat jouw werknemer hen weigert een hand te geven? Of je moet een bedrijf hebben waar iemand een functie heeft met helemaal geen klantcontact EN je overige personeel moet er ook geen bezwaar tegen hebben. Ik ken zelf weinig werkgevers die zo'n persoon in dienst zou willen nemen. Ja tuinbouwbedrijven/ turkse loonbedrijven/uzb's... Mischien kan die Faizal daarin nog een baan vinden.

Pete | 15-10-06 | 12:13

@superjan: Rita V zou in debat gaan met Ahmed A, maar ze heeft afgebeld.

sammy de moraalridde | 15-10-06 | 12:13

Dus Mohammed Ali Faecali voelt zich een "gekoloniseerde zwarte?"( zie zijn pleitnota bij C"G"B)
Lus jij wel een lekker banaantje boy? Wij inheemsen hadden een goede oogst dit jaar, en ach wij zijn de kwaadste niet; jij mag best meeparaisite-... uh profiteren hoor.
PS.Je hoeft geen rieten rokje aan hoor, maar verwachten wel dat je helpt kiwi's plukken en onze vrouwen respecteert.

Deense Postbode | 15-10-06 | 12:11

@sammy> ow sorry, ik schakel net Aboriginal TV 2 in, heb ik iets gemist?

superjan | 15-10-06 | 12:11

@bwahaha.. Hoezo heeft brullio hulp nodig?Omdat hij terechte kritiek heeft op de Islam in NL?Of ga jij nu vertellen wat voor zegeningen de Islam over ons land verspreidt.De enige racist in dit toppic is Faizal zelf!

reconquista | 15-10-06 | 12:11

Wie zitten er eigenlijk in die CGB ?
Kanker moet je bestralen waar het zit en dat is dus daar.

collapse | 15-10-06 | 12:10

@superjan 15-10-06 @ 12:08: Als de rechtse genodigden niet op komen dagen, is dat vanzelf het resultaat.

sammy de moraalridde | 15-10-06 | 12:09

@ John McClane 15-10-06 @ 09:56 Yep gezien: staat voor 300 euri in Aboriginal Museum 030 te koop. Was daar toevallig om mijn kennis van de vaderlandsche geschiedenis op te vijzelen.

poursuivant | 15-10-06 | 12:08

wat een leuk gezellig links onderonsje bij buitenhof.

superjan | 15-10-06 | 12:08

Het is allemaal de schuld van die suffe christenen. Omdat die graag hun kruisje willen dragen, hun kinderen willen vergiftigen op hun scholen en de winkels dicht willen houden op zondag, en daaronder de Wet gelijke behandeling nog moest komen, rennen nu dit soort jurken door de gangen van de overheidsdiensten.
Die Wet gelijke behandeling is een farce. Als het maar onder de vlag van één of ander idioot geloof is mag je dingen zeggen/doen die je je ergste vijand nog niet wenst.
Vandaar: GA ZO DOOR FAIZAL!

ambtenaartje | 15-10-06 | 12:07


Is dat nou discriminatie wat hij doet of ben ik nou een racist omdat ik het als scheldwoord opvat, wat is het toch altijd ingewikkeld.

Multikuli | 15-10-06 | 12:07

Het geloven in de fabels van een moordlustige kinderneuker ( geprezen is zijn naam ) moet al genoeg zijn om geen baan in de publieke sector te krijgen.
En de toekomstige oorlog? Ach de geschiedenis leert dat de jurkmansen uiteindelijk bij Gibraltar de zee ingedreven gaan worden. Kom maar, kom maarr, kom maarrrrrrr.

capo | 15-10-06 | 12:06

@brullioo 15-10-06 @ 12:02 en
DeKeet 15-10-06 @ 12:02

Bwahaha = muslim

KABAAL | 15-10-06 | 12:05

@brullioo: leuk lang nutteloos betoog. Vooral als je afsluit met moslimvriend. Wie zoiets als scheldwoord gebruikt (net zoals vroeger jodenvriend, negervriend, etc.) spoort gewoon voor geen meter. Je bent een facist van het ergste soort.
Je hebt hulp nodig.

bwahaha | 15-10-06 | 12:04

t cynische van het verhaal.

De man ziet er uit als een dom varken
gedraagt zich als een varken
heeft niet eens het intellect van een varken.

Maar 2e paasdag wordt suikerfeest, de immigratie gaat gewoon door, de ene na de andere minnaret verschijnt aan de horizon, jeauden heaumeaux ( de unter aboriginals) kunnen de straat niet meer op, in sommige wijken geldt de sharia al, we kunnen allang niet meer zeggen wat we willen, we hebben nog steeds politici die geen stap buiten kunnen zetten.

En de hoofd aboriginals... die doen niks, de discussie is conveniently verstomd.

Dus de kans dat deze kaffer zijn zin krijgt is levens, levensgroot. We willen het alleen niet zien dat wij de aboriginals zijn. De vredelievende in zichzelf gekeerde sukkels die plaats gaan maken voor de agressieve onvergevende keiharde uberdogs zoals dat harige stinkzwijn hierboven.

superjan | 15-10-06 | 12:04

@Aegir 15-10-06 @ 12:00
Allemaal goede redenen. Maar waarom heeft de gemeente 010 dan de zaak bij de commissie gelijke behandeling verloren???

drs. R.F.M. Lubbers | 15-10-06 | 12:02

Bwahaha je naam zegt al dat jij om te lachen bent. Ik ben he met Brullio eens dat we alle moslims eruit moeten trappen. Ze vervuilen ons eens zo mooie land en erger nog onze eens zo rustige samenleving.

DeKeet | 15-10-06 | 12:02

@bwahaha
jij ook bedankt voor je 'argumenten'. Ik ben zeer onder de indruk. Dus jij denkt dat schelden helpt? het siert je niet anders...

dus jij denkt dat mijn woorden weinig effect sorteren? is dat een oproep om 'nog verder' te gaan? misschien moet ik dezelfde middelen hanteren als de islam (geweld, moord)? tja.. ik probeer het nog even met woorden ok?

maar je hebt in een ding gelijk: ik zie de islam ons land overnemen, en ik wil daartegen iets DOEN. jij niet heh?

brullioo | 15-10-06 | 12:02

Klant manager bij de Sociale Dienst ???????

Boze bijstandmoeder: "Als ik nu niet gauw fatsoenlijk geholpen wordt dan haal ik mijn uitkering bij de concurrent !!"

hekkesluiter | 15-10-06 | 12:02

gevallenverstand 15-10-06 @ 10:13
je nick zegt het al oetlul!

Het levende walgelijke bewijs van het failliet van de zogenaamde progressieve slinkse bende, en het moet vooral kunnen toch W

capo | 15-10-06 | 12:02

Mocht het zover komen dat Baardmans zijn baan als klantmanager bij de gemeente Rotterdam krijgt, wil ik hierbij een oproep doen aan alle bijstandgerechtigde travestieten, heaumeaus, Lonsdalers, Tokkies, dameskappers en varkensfokkers om te eisen dat deze man hun casus behandeld.

kneuterzak | 15-10-06 | 12:01

als hij weigert handen te schudden kunnen wij weigeren met hem te spreken toch...

Mikado | 15-10-06 | 12:01

Geen hand willen geven. Lekker asociaal persoon voor de sociale dienst.
Maar als hij zo vreemd is, dan past hij gelijk niet in het team. = Reden voor niet aannemen. Ook om de proeftijd niet te halen.

Helemaal grappig als zijn directe chef dan een vrouw zou zijn, dan wil hij die natuurlijk geen hand geven. In dat geval kan hij niet overweg met zijn directe leidinggevende en dat is een reden tot ontslag.

Aegir | 15-10-06 | 12:00

@gevallenverstand
'wat is het verschil tussen facisme en brullioo'

dat zal ik je uitleggen waarde gevallenverstand. De islam roept op tot geweld, en ik probeer ze daarom ons land uit te werken. ZONDER geweld. zie je al verschil?

ik denk dat alle mensen gelijk zijn. De islam niet.
ik hanteer geen geweld. de islam niet.
ik verziek een ander zijn land niet, de islam wel.
ik roep niet op vrouwen te discrimineren, de islam wel.
ik roep geen fatwa's uit, de islam wel
ik verbied geen meningen, de islam wel
ik wil geen wereldheerschappij, de islam wel heh..

mag ik je nu vragen de overeenkomsten tussen het facisme en de islam op te noemen? ik help je wel:

de facisten hanteerden geweld om hun mening aan anderen op te leggen, de islam ook
de facisten vermoorden mensen die niet meededen, de islam ook.
de facisten tolereerden geen andere meningen, de islam ook niet
de facisten deden het voor de fuhrer, de moslims doen het voor hun profeet
de facisten meenden dat niet-ariers onmensen waren. De moslims menen dat ongelovigen haram zijn, minderwaardig.
Facisten mogen ongestraft joden vermoorden. Moslims mogen ongestraft afvalligen/ongelovigen/homos/onzedige vrouwen vermoorden.

moet ik doorgaan, of begint het al te dagen?

ik verzet mij tegen het facisme, omdat het mensen vermoord. Ik verzet mij tegen de islam, omdat het mensen vermoord. Ik vermoord geen mensen, ik verzet me daartegen. Snap je het al? begint het al te dagen?

mij een 'racist', 'facist' noemen, omdat ik simpelweg iets effectiefs wil doen tegen het islamofacisme is belachelijk. Het werkt ook niet meer. Ik haal er mijn schouder over op.

kijk even naar het geweld van de islam, de inspiratie die de moordenaars halen uit de koran, en je ziet dat niet ik de facist ben, maar de oplossing.

en de oplossing is: flikker alle mohamenazies ons land uit.

ik denk dat ik me nog inhoud. Ik zeg bijvoorbeeld niet: 'vermoord alle moslims, waar je ze maar vind, want dat is het lot van de moslim', zoals er wel HONDERTACHTIG keer word opgeroepen de ongelovige te vermoorden. Waar? in de koran. De koran. Die is pas facisties. Want die roept op tot moord, geweld, discriminatie.

ik wens een dergelijk kutgeloof niet in mijn land. Dat is mijn mening. Waarom mag ik mijn mening niet uitten, en mag de kanker-islam wel zijn haat blijven zaaien? omdat het een 'geloof' is? Fuck islam! ik spuug op de kankerprofeet en zijn gewelddadige volgelingen, die ons land verzieken met hun geweld en disrespect.

wij worden overgenomen door de verkankerde islam, en een ieder die zich daartegen verzet noem jij een 'racist'. Knap hoor.. Moslimvriend...

brullioo | 15-10-06 | 11:58

@ Bwahaha; ik lees anders nogal comments van mensen die zich beledigd voelen om Aboriginals genoemd te worden. .

Apotheker | 15-10-06 | 11:57

Faizel heeft trouwens een domme fout gemaakt. Hij had best veel kans gehad om zijn zin te krijgen. Hij kwam zelfs onder het niet handjes-hoeven-schudden uit.

Maar door te reppen over 'Aboriginals' heeft hij zijn eigen glazen ingegooid. Dat kan iemand niet maken. Zeker niet iemand die klantmanager wil zijn.

bwahaha | 15-10-06 | 11:57

Gezien de reacties,stel ik voor in 't vervolg het GSforum in dergelijke zaken uitspraak te laten doen en niet het CGB.

de honden blaffen... | 15-10-06 | 11:56

CoJoNes 15-10-06 @ 11:40
Je verondersteld dat iedere Moslim een positieve pro-aktieve houding in de NL maatschappij in zou moeten nemen. Akkoord.
Maar waarom doe jij dat niet? Je zit alleen maar een beetje zuur te wezen en een soort polizist op GS te wezen. Waarin druk jij jouw betrokkenheid uit? Is dat het?

gevallenverstand | 15-10-06 | 11:55

@Brulliooo: hoor ik daar nou een arm kind van trailerpark white trash familie dat nooit door zijn moeder is geliefkoosd miepen? Of is het gewoon een moderne aboriginal dat weet dat zijn doom nabij is, en met zijn laatste adempuffen nog even een *kuch* stoot wil uitdelen, terwijl hij te verblind is om richting te maken?
Echt, je bent om te lachen!

bwahaha | 15-10-06 | 11:54

Moslims moeten sleutelposities gaan bekleden???? Moslims moeten zichzelf eerst eens aanpassen.Je geeft ze een vinger en ze nemen je hele (h)land.Wat denkt die geit wel?!

reconquista | 15-10-06 | 11:53

"Ik ben gewend om door betonnen muren heen te rennen".
Mooi! Heb nog een oud Renaultje 4 staan zonder APK. Kan me geen crashtest van zo'n auto herinneren. Hoogste tijd dus!
Deze bosmongeaul dus maar vastsnoeren achter het stuur en maar ' es kijken of ' ie ook door betonnen muren heen kan RIJDEN. Lukt 'm vast niet.
Weer een probleem opgelost.

DatWelNatuurlijk | 15-10-06 | 11:51

@JantjevanHaerlem 15-10-06 @ 11:44
Ik vind het juist wel slim van die P&O man om de reden zo expliciet te vermelden, in een rechtvaardig land had een rechter de P&O-er gelijk gegeven en waren we voor eens en altijd verlost geweest van dit policor geneuzel. Helaas heeft de man/vrouw van P&O buiten de fascistische CGB gerekend en ik ben bang, dat ook de rechter genoeg dhimmi zaql blijken om arme Faizel inhet gelijk te stellen. Hoe dan ook, is dit winst. Als Wilders en EénNL zelfs dit niet weten om te zetten in electorale winst, zijn ze geen knip voor de neus waard.

CoJoNes | 15-10-06 | 11:50

Jan-Joris-Jaap-Joop 15-10-06 @ 11:44
Met als argument:Discriminazi!

de honden blaffen... | 15-10-06 | 11:49

@spooky
denk je niet dat dit heerschap handelt vanuit de islaam? denk je niet dat de islaam oproept tot geweld? ben je blind of onwetend? de islam is een lange oproep tot geweld / discriminatie. Doet dat jou dan NIETS?

stop het islamofacisme. Trap alle moslims ons land uit. Wij hebben geen enkel voordeel aan hun aanwezigheid. Waarom zouden wij onszelf vernietigen door de islam ons land te laten verzieken met hun geweldsleer?

wanneer leer jij nou eens dat kritiek op het geweld van de islaam niet hetzelfde is als 'racisme'? wanneer leer jij nou eens dat de islam ZELF behoorlijk 'racistisch' is? weet jij hoe moslims denken over ongelovigen?

zoek het anders even op, in de koran, en vertel mij dan hoe facistisch de islaam is? dank u.

de islam roept op tot moord en geweld. Discriminatie van vrouwen, afvalligen, ongelovigen en homos. Maar dat doet jou niets heh? moslimvriend/landverader! Waarom sta jij de islam toe, wat wij zelf niet mogen? waarom laat jij de islam zijn haat en geweld zaaien? waarom verzet jij je niet tegen het islamofacisme? waarom help jij het islamofacisme? ben je zo verzot op het geweld van de islam? of ken je de koran gewoon niet, en ben je een naieve linkse lul die echt denkt dat de islam vrede betekent?

Hier, zoek het allemaal nog maar eens op:
www.faithfreedom.org/Quran.htm

kan jij mij uitleggen waarom de islam mag oproepen tot geweld, en wij ons daar niet tegen mogen verzetten? want dan zijn wij 'racisten' heh? dus mogen de islamieten ons land verzieken zoveel ze willen, want wie er wat van zegt is een 'racist' nietwaar? whoehahahah...

als de islam mag oproepen tot geweld, dan mag ik oproepen alle islamieten ons land uit te flikkeren. Noem mij racist. Het deert me niet. Ik wil mijn land bevrijden van het juk van de islam. Daarbij gebruik ik geen geweld, maar het woord. Dat kan je van de islam niet zeggen. Die hanteerd het geweld WEL, die vermoorden WEL mensen. Maar jij ziet dat niet zo heh? blinde linkse rakker van me?

brullioo | 15-10-06 | 11:48

@apotheker: bedankt voor de toelichting, hoor. Wij dachten allemaal dat die enait de andere betekenis van Aboriginals aanhaalde...

bwahaha | 15-10-06 | 11:47

In de jaren 50 van de vorige eeuw zou iemand met een dergelijk syndroom in een dwangbuis afgevoerd worden naar een inrichting in een rustige bosrijke omgeving.Daar zou door middel van electroshoks of als uiterste middel lobtomie geprobeerd worden de man tot rede te brengen.

de honden blaffen... | 15-10-06 | 11:46

Prima vergelijking, Nederlanders Aboriginals noemen; Aboriginals waren de oorspronkelijke bevolking van Australië, totdat vreemdelingen uit een totaal andere cultuur het land overspoelden, de inheemse bevolking verdrongen, onderdrukten, hun cultuur vernietigden en hen tot op de dag van vandaag vaak als tweederangse primitievelingen beschouwen. Ik had het het niet beter kunnen verzinnen.

Desalniettemin, mijn GOD wat een schrikbarend zwakzinnige lutser.

Apotheker | 15-10-06 | 11:46

DeKeet 15-10-06 @ 11:36

Dat van die P&O man/vrouw heb ik inderdaad ook nooit begrepen. Daar zou ik nou ook wel eens wat meer over willen weten. Zoiets doe je nl. bewust of je bent heel erg dom.

JantjevanHaerlem | 15-10-06 | 11:44

Waarom is Faizal zo happig op een baan als klantmanager bij de sociale dienst?
En zou het kunnen dat Pete @ 11:12 hierop het antwoord geeft?

*Ik heb klanten in de bijstand die in het verleden weigerden een hand te geven aan vrouwen (mannen) en mannen (vrouwen), dus ook in sollicitatiegesprekken met een werkgever. Werkgevers accepteren dit niet waardoor die klant in de uitkering blijft. Als klantmanager moet je die klanten wel een maatregel opleggen (2 maanden uitsluiting).*

Voelt Faizal zich genoodzaakt om tegen bestaande regels in geloofsgenoten te helpen hun uitkering ten behouden?

Jan-Joris-Jaap-Joop | 15-10-06 | 11:44

@Pete 15-10-06 @ 11:12

HA, Mag ik u dan oproepen als getuige-deskundige in deze zaak!!

Maar wat als Faizal de zaak bij de rechter wint!??!
Wat doen we dan?
Op de offisjeele discussie lees ik ook geen oplossingen.
www.onzedemocratie.nl/forum_onze?forum...

drs. R.F.M. Lubbers | 15-10-06 | 11:43

Ach, straks zijn we deze man erg dankbaar, als alles goed gaat en wij zelf eens wat minder hypocriet doen.
Hij legt de vinger op de zere plek en geeft aan waar ons rechtssysteem inkonsekwent is. Het is iedereen al lang duidelijk wat er moet veranderen maar niemand in Den Haag heeft het lef.
LEVE FAIZAL!

ambtenaartje | 15-10-06 | 11:42

I hope he'll be sleepin'with the fishes soon!
Laat hem alsjeblieft een trein koppen! Profiteren van het o zo slechte kapitalisme! Schande!

WahWow | 15-10-06 | 11:41

@gevallenverstand 15-10-06 @ 11:25
Dan zou ik iedereen die domme vragen stelt verzoeken eerst na te denken voor ze op 'post' drukken.

CoJoNes | 15-10-06 | 11:40

brullioo 15-10-06 @ 11:26
Misschien is de vraag interessanter wat het verschil is tussen het facisme en jou Brullio?

gevallenverstand | 15-10-06 | 11:38

is dat geen discriminatie? : ons autochtonen aboriganols noemen? snik ik voel mij nu echt gedisrimineert door die ontsnapte jurkdragende gek. sluit hem op en stuur hem terug naar z'n eigen land want hem hoeven we hier zeker niet, zo'n extremist!

Cadzand | 15-10-06 | 11:37

Dadelijk in buitenhof,debat Verdonk-Abouthaleb.

de honden blaffen... | 15-10-06 | 11:36

Dit is hét moment om een vuist te maken tegen debiele sprookjesgelovers die denken hier de dienst uit te kunnen gaan maken. Deze F is er eentje die je naar mijn mening niet eens serieus moet nemen voor een gesprek maar gewoon meteen preventief moet ruimen. Dat is echt het grootste soort afval dat je maar kunt vinden. Ik denk dat we vanaf heden massaal moeten weigeren om moslims de hand te schudden. Ik vindt trouwens dat die P&O man van de sociale dienst ook meteen ontslagen moet worden. Welke gek zegt e nu dat je iemand weigert om die todden die hij draagt en omdat hij weigert handen te schudden. Dat is op voorhand al om moeilijkheden vragen. Gewoon het standaard "andere kandidaten waren beter" werkt ook prima en zo houdt je dat soort afval mooi buiten de deur. Ik zie waarbij de burger zich zelf moet gaan verdedigen steeds dichterbij komen.

DeKeet | 15-10-06 | 11:36

Tijd voor een kogel van rechts?

braadlap | 15-10-06 | 11:35

Pete 15-10-06 @ 11:12
Hoewel ik vind dat die Imam Rita geen hand hoeft te geven vind ik wel dat Moslims dat op sollicitatiegesprek wel moeten doen. (Als werkgever zou ik er persoonlijk geen prijs op stellen.)

gevallenverstand | 15-10-06 | 11:33

Pete 15-10-06 @ 11:12
Om rechten te studeren heb je geen intelligentie nodig. Hooguit een beetje discipline en dat leer je wel met een levensstijl als "onderwerping".

Koekje-dr-bij? | 15-10-06 | 11:31

Zoiets zou je toch als cadeautje aan je schoonmoeder geven!
(PS wel eerst die baard eraf scheren, anders denkt ze dat er schimmel op zit)

Cloodtvieaul | 15-10-06 | 11:28

Een geitenneuqert die er uitziet als een vies vet ranzig farken. Als ik een vrouw was zou ik hém geen hand willen geven maar hem door de gehaktmolen draaien en als hondenvoer verkopen!!

godbestaatniet | 15-10-06 | 11:27

@spooky 15-10-06 @ 10:26 Goh, alleen maar discriminatie? Niet racisme? Deze biculturele kl**tzak komt hier de cultuur van mijn land vervuilen met de cultus van een krijgsheer uit de zevende eeuw en dan moet ik zeker lief zijn, de rode loper uit leggen en hem vooral zijn gang laten gaan? Sorry, ik ben geen politicus en links ben ik ook al niet. Misschien heb ik iets gemist, maar volgens mij zijn er geen massale demonstraties/protesten/ingezonden stukken geweest van "gematigde" moslims tegen de fundamentalist die hun "religie van de vrede" een slechte naam geeft. De gematigde moslim is zoiets als de verschrikkelijke sneeuwman, een heleboel mensen geloven dat hij bestaat, maar niemand heeft er ooit één gezien. De ene moslim brult wat fanatieker dan de andere, maar uiteindelijk is het allemaal één pot nat. Hoog tijd dat we op de bres gaan staan voor onze manier van leven. Wie bang is dat zijn onsterfelijke ziel in ons zondige land gevaar loopt die hoepelt maar op naar een minder "zondig" land. Liefst zo snel mogelijk.

Shani | 15-10-06 | 11:26

heeft iemand nog een advocaat vrij?

is de islam niet aan te pakken wegens aanzetten tot geweld/discriminatie/haat/moord? ik dacht dat dat niet mocht?

volgens mij zijn alle moslims lid van een criminele organisatie, nietwaar?

moslims hebben geen bestaansrecht in een vrij land. Wij worden gekoloniseerd door de islam. Wij moeten boeten voor de kansen die wij de islam gegeven hebben om diep in ons vlees door te dringen.

er is maar een ding dat helpt: Flikker De Moslims Ons Land Uit.

maar niet voordat we ze hebben voorgelicht over de waarheid over hun geloof: dat de profeet een kinderneukende moordenaar was die stemmen hoorde, en dat tot op de dag van vandaag mensen vermoord worden In Zijn Naam.

Allah Akbar! Sieg Heil! het verschil tussen het facisme en de islam? de facisten gingen na 5 jaar weer weg...

brullioo | 15-10-06 | 11:26

CoJoNes 15-10-06 @ 10:30
Maar wat zou je doen als je een welwillende integratiebereide Nederlander was?

gevallenverstand | 15-10-06 | 11:25

-edit- aandachtige luisteraars

DJW | 15-10-06 | 11:25

Als deze autochtonenminachtende randdebiel geld krijgt dan hoop ik dat men dat geeft in een spaarVARKEN.Zal hij in principe niet accepteren en zijn we van zijn gezeik verlost.

ANTOON | 15-10-06 | 11:24

Die gast zit bij mij op school (Erasmus Universiteit). Ken hem verder niet maar zie 'm regelmatig staan. Meestal staat ie dan als een bezetene te preken voor een klein groepje aandachte luisteraars. Geen idee waar het dan over gaat... want de monologen van deze gedragsgestoorde zijn uiteraard niet in het Nederlands.

DJW | 15-10-06 | 11:24

Hij mag die baan niet krijgen.Want,dat zal een pijnlijk precedent scheppen.Als deze wereldvreemde gelijk krijgt van de rechter zal men er niet aan ontkomen om een koppensneller met peniskoker die soliciteert naar een vergelijkbare baan aan te nemen.

de honden blaffen... | 15-10-06 | 11:24

Je kan 'm veel verwijten. Maar niet dat ie geen gevoel voor humor heeft :-)

bwahaha | 15-10-06 | 11:22

Hoe kan iemand die zich nooit enigzins wil aanpassen nu klant manager worden, waarbij het goede contact met de klant voorop staat? Volgens mij mogen ze hem met die argumentatie wel weigeren. (Dat doen escortservices toch ook; of is het ook discriminatie als daar geen (of amper) mannen worden aangenomen?)

marteltor | 15-10-06 | 11:21

Deze mannetjes hebben hun eigen thuisland waarden en normen, die stroken niet met de onze en wensen ze niet op te geven. Verdonk moet opschieten met de dubbele nationaliteit aan te pakken. Net als Albayrak die van twee walletjes vreet,Wouter Bos is hier voor verantwoordelijk, wil hij een racistische PVDA?

bosbaan | 15-10-06 | 11:19

Deze aboriginal zegt: Voer hem eens aan onze pijlstaartroggen.

Usagi | 15-10-06 | 11:18

Kan dat opgeblazen, arrogante zwijn niet gewoon dood...

Bouwfraudeur | 15-10-06 | 11:18

-weggejorist-

Lachende Scheerkwast | 15-10-06 | 11:18

Hij wil van een monoculturele samenleving een multiculturele samenleving maken?? Blijkt niets van, hij wil zichzelf namelijk niet aanpassen aan onze gebruiken en gewoontes, dan mag hij lekekr zijn eigen godsdienst belijden, zoals wij al eeuwen doen in dit land. Godsdienst en staat gescheiden houden...

RedFrits | 15-10-06 | 11:17

Ik werk zelf als klantmanager voor 1 van de 4 grootste gemeenten in Nederland. Je wil hem echt niet als collega hebben. Hij dient als klantmanager de Wet Werk en Bijstand uit te voeren. Zijn opstelling getuigt ervan dat hij zijn eigen waarden/ normen/ geloof boven de Wet Werk en Bijstand stelt.
Hij geeft overigens aan dat een klantmanager (Sociale Dienst) hetzelfde is als peoplesmanager. Dat zijn 2 totaal verschillende functies. Wat een domme opmerking.

Ik heb klanten in de bijstand die in het verleden weigerden een hand te geven aan vrouwen (mannen) en mannen (vrouwen), dus ook in sollicitatiegesprekken met een werkgever. Werkgevers accepteren dit niet waardoor die klant in de uitkering blijft. Als klantmanager moet je die klanten wel een maatregel opleggen (2 maanden uitsluiting).
Zoals hij zijn standpunt uitdraagt zal hij zijn werk op dit punt niet goed kunnen uitvoeren. Dat had de CGB moeten aangeven.

Buiten het gegeven dat het in Nederland een gebruik is om elkaar een hand te geven als begroeting. Hij wil onderdeel uitmaken van de Nederlandse maatschappij en werpt door zijn visie direct een blokkade op.

Overigens als je hem hoort praten studeert hij rechten maar dat zegt niets over de feitelijke (sociaal emotionele) intelligentie van deze man. Wat komt hij dom over. Ik vraag me af of hij uberhaupt door te verschijnen in dit programma, ooit aan het werk zal komen. Ga lekker naar Saudi Arabie zou ik zeggen.

Pete | 15-10-06 | 11:12

We moeten gewoon die godsdienstartikelen uit de grondwet halen, dat had al veel eerder gemoeten. Al die mensen die daar op tegen zijn: nu krijgen we koekje van eigen deeg.
Meneer krijgt een tijdelijk contract en wordt op dag één al weer ontslagen. Het is geen carnaval bij de sociale dienst dus hij moet die jurk thuis laten. Vanwege z'n autisme is hij al niet geschikt voor die baan.

ambtenaartje | 15-10-06 | 11:12

@Brederodekater 15-10-06 @ 11:02

Laat hem (eerst) ALSJEBLIEFT naar de rechter gaan! Dan zullen we een echter uitspraak krijgen over wat in dit land wel en niet kan. En als de uitkomst dan niet bevalt, kunnen we altijd nog de wet wijzizgen.

drs. R.F.M. Lubbers | 15-10-06 | 11:07

Faizal geeft vrouwen geen hand uit pure zelfberscherming van de vrouwtjes.Meneer is namelijk ubergeyl.Dus alleen al bij de lichtste aanraking komen de vrouwtjes spontaan klaar.Heeft hij zelf gezegt in De wereld draait door.

Zure prak | 15-10-06 | 11:07

Hang die ongeciviliseerde aars-Fistel eens snel terug in de boom van herkomst.......

KABAAL | 15-10-06 | 11:05

Aboriginals?? met die uitspraak doet hij zijn zaak(voorzover hetal wat was bhuwahaha)zeker geen goed.
Wegtrappen die discriminerende kudtmoslim liefst het land uit .

Brederodekater | 15-10-06 | 11:02

@ drs. R.F.M. Lubbers 15-10-06 @ 10:52
Er blijft 9% buiten de boeken! Dat moeten de dubbele paspoortdragers zijn.

Van8er_t_behang | 15-10-06 | 11:01

drs. R.F.M. Lubbers 15-10-06 @ 10:52

misschien dat 0.02% zich inspant om die slechte naam weer kwijt te raken.

Sytze Vliegen | 15-10-06 | 11:00

en als hij ontslagen wordt wil hij....

een gouden handdruk?

skeptik 15-10-06 @ 10:42

whoehaha!

Van een vrouw?

Sytze Vliegen | 15-10-06 | 10:58

Misschien is het mogelijk om na de uitspraak van deze @#$&%* hem alsnog de baan te weigeren. je zal bij hem je uitkering moeten halen: 'he aboriginal!'

Redwatch | 15-10-06 | 10:57

Hij doet me trouwens nogal sterk denken aan een ex-collega van me. Die zag kans als hem vroeg iets te doen wat misschien 2 of 3 minuten werk was, om een kwartier te zwetsen waarom hij het niet zou hoeven doen.
Mijn dochter van 10 ging vorig jaar ook door die fase.
Zo vermoeiend.

Huh..? | 15-10-06 | 10:56

stemt Het Kapsel !!

Detox | 15-10-06 | 10:53

@Van8er_t_behang 15-10-06 @ 10:50

Nou ja, misschien geeft 40% de rest een slechte naam en doet 50% niks en 1 % heet Aboutaleb..

drs. R.F.M. Lubbers | 15-10-06 | 10:52

Typo:/ intulectueel=intellectueel

Huh..? | 15-10-06 | 10:52

Faizel zal waarschijnlijk in zijn nieuwe functie nog regelmatig zélf voor de CGB komen als hij weer eens een onreine vrouw of homo ongelijk heeft behandeld.

Sytze Vliegen | 15-10-06 | 10:52

99% van de moslims geeft de rest een slechte naam.

Van8er_t_behang | 15-10-06 | 10:50

Sorry hoor, ik heb misschien iets gemist, maar waarom gaat deze belediging der mensheid er van uit dat deze baan voor hem is, waren er soms geen andere kandidaten?

laffe haas | 15-10-06 | 10:50

He baardaap, ik wens graar als Bataaf aangesproken te worden.

krommeteen | 15-10-06 | 10:50

Wanneer doet de overheid nou eens echt zijn werk en knopen ze die misselijke RAT op aan de gevel van het gemeentehuis. Zullen we zien of die lelijke holbewoner vrouwen durft aan te raken. MOSLIMS zijn gore HOEREN!

al Sasr | 15-10-06 | 10:49

@vander F
Het is triest gesteld in Nederland. Een van de belangrijkste redenen is dat dit fundamentalistische tuig, constant de rechterlijke macht achter zich vindt. Nederland wordt niet zo zeer kapot gemaakt door de regels, maar door de interpretatie van die regels. De rechters en clubjes als het CGB hebben straks liters bloed aan hun handen, als deze hele handel uit de bocht giert. Dat dat gaat gebeuren is overduidelijk, linksom of rechtsom, ik kan alleen maar hopen dat ik dan al weg ben uit dit verstikkende land.

CoJoNes | 15-10-06 | 10:48

is die pisvlek nou aangenomen of niet?

mr. spock | 15-10-06 | 10:48

Is het nou zo moeilijk om in je grondwet te zetten dat religie een privézaak is die je in geen geval als overheid mag uitdragen? Kan in Frankrijk toch ook?
Of zou, en dat zal hier wel niet zo goed vallen, dat komen omdat wij, paars uitgezonderd, altijd en eeuwig het CDA aan de macht houden?

bubka | 15-10-06 | 10:48

-weggejorist-

Mayakovnik | 15-10-06 | 10:45

Ik hoop echt dat ze hem die baan geven!

dave-h | 15-10-06 | 10:45

en als hij ontslagen wordt wil hij....

een gouden handdruk?

skeptik | 15-10-06 | 10:42

Kheb laatst een intervieuw bij Pauw & Witteman gevolgd met die mislukte allochtone rechter.

Wat een slappe ouwehoer is die gast zeg, in alles probeert ie gelijk in te krijgen, discussiëren was echt niet mogelijk met die mongool alleen maar reageren kon ie.

Het mag toch duidelijk zijn voor die Alie Koekwaus, dat als je voor een baan solliciteert je daar ook naar behoren je iegen mag laten zien, of gaat die mislukte rechter ook in z'n verotte kloffie naar de moskee.

Laat 1 ding duidelijk zijn mooie dikke mongool, dat Allah wilt hebben dat je je eigen rangschikt in het land waarin je verblijft, als vreemdeling!

levende legende | 15-10-06 | 10:40

Deze mhr is dus duidelijk een produkt van de slappe en achter haalde nederlanse wetgeving. Waar we zulke clowns nog de kans geven om hun gang te laten gaan. EERDMANS for PRESIDENT!!!!!!!!!!!!!!!!

BEERTENDER | 15-10-06 | 10:40

Arrogante kudtlul. Zal een fijne klantmanager zijn, deze kwiebus. Retour afzender, ongefrankeerd

Klukkluk | 15-10-06 | 10:38

2 á 3 ton bij de sociale dienst?

:-) | 15-10-06 | 10:37

"Ik ben gewend door betonnen muren heen te rennen. "
En daar ondervindt je dus blijvende schade van, gezien dit interview.

Huh..? | 15-10-06 | 10:36

discrimineren moest beledigen zijn natuurlijk.. damn, ben te pissed off ... ongezien de th*s voor dit soort lui

Wie?? | 15-10-06 | 10:35

Sorry, wilde niet de mongolen discrimineren

Wie?? | 15-10-06 | 10:31

He Faizal ... even pijltje door je neus en oren skieten ???
Doe eens heel snel handje geven ...

Aboriginal | 15-10-06 | 10:31

Als ik een welwillende, integratiebereide moslim, die hier in 0031 was om wat vanm'n leven te maken, zou ik toch zeer ferm afstand nemen van dit soort klaplopers en querelanten. Tegenover wie het ook maar wilde horen, ik zou alle forums vol schrijven, ingezonden brieven naar de perkamenten media en me laten interviewen door Ferdinand Fransen. Alles, om de Nederlanden maar duidelijk te maken, dat dit soort gasten dus écht de uitzondering zijn. Ik zou me kapot schamen.
Helaas blijft het pijnlijk stil....

CoJoNes | 15-10-06 | 10:30

POLITICI WET VERANDEREN!
Politici denken dat hun werk is om opvallende uitspraken te doen in de pers, maar ze zijn ervoor om te zorgen dat ons land beter wordt. Bijv door wetten te maken dat godsdienst een prive-zaak is. Zodat werkgevers iemand kunnen weigeren die zijn godsdienst mee neemt naar zijn werk.
Laten we in dit geval een voorbeeld aan het turkije van Ataturk nemen.

Quacka | 15-10-06 | 10:30

Het is algemeen bekend dat de Islam een soort anti-viaggra is. De regels voortvloeiende uit de Karon/Islam zijn er alleen om die geilheid van die leden met een keten van regels in te dammen.
Ze hebben nog steeds niet in de gaten dat een respectvolle benadering van de vrouw (ja, alle leeftijden) beter werkt dan de vrouwen aan te kleden als molenpaarden.

jerk | 15-10-06 | 10:28

vander F 15-10-06 @ 10:19

Steniging, OK. De galg, leuk. Uit elkaar laten trekken door vier paarden, creatief.
Maar onder handen laten nemen door Geer en Goor..? Er zijn grenzen vander F!

Nemo | 15-10-06 | 10:26

@Shani
Dat is pure discriminatie wat je schrijft. Ga naar je eencellige stormfrontmaatjes als je die behoefte hebt. We hebben het hier over een persoon, is het wat veel gevraagd om dan daarbij te blijven en niet een gehele wereldgodsdienst erbij te slepen. Je verlaagd je tot hetzelfde niveau als hij die ons aboriginals noemt.

spooky | 15-10-06 | 10:26

Handje schudden kan niet.
Handje ophouden wel ?

Ghostwriter | 15-10-06 | 10:25

Laat dit soort mensen maar lekker hier, laat ons maar naar Australie gaan. Het smeltwater van de poolkappen doen hier de hele bende toch verzuipen en ratten kunnen niet zwemmen. Australiers houden van BBQ-en, snelle auto's, bier en sport dus dat komt wel goed. Oh ja had ik al gezegdt dat ze een schurfthekel hebben aan SGP-ers, Hakbars en Sandaaldragende Wouter Bosjes...

huismerk | 15-10-06 | 10:25

Het wordt tijd dat we als samenleving ondubbelzinnig partij kiezen voor de seculiere overheid, met andere woorden; wat je thuis gelooft, leert of je kinderen onderwijst, jouw zaak... Maar op scholen, overheidsinstanties enz. geen uitingen van welk geloof dan ook... Ben je dit soort treurigheden gelijk voor. Wat dat betreft doen die Fransen het niet zo beroerd...

bubka | 15-10-06 | 10:23

Ik gun deze minkukel van ganzer harte deze baan ,gaarne voor de verkiezingen,mischien heeft stemmend Nederland dan eindelijk eens door dat de stront ons inmiddels uit de oren loopt ,stop de uitverkoop van Nederland!

klaasjeanco | 15-10-06 | 10:20

Haha,
meneer is een relnicht, en kwaaie valse nichten kunnen bijzonder irritant zijn maar verder wel ongevaarlijk..
Zeker dikke nichten, want die hebben niks te ne*ken.

Onder handen laten nemen door Geer en Goor.
Doen die jongens ook eens wat nuttigs.

vander F | 15-10-06 | 10:19

Kan hij niet bij de gemeente achter de vuilniswagen lopen?

Babemagnet | 15-10-06 | 10:18

Verdwaalde T 15-10-06 @ 10:10

Ik heb van horen zeggen dat in bepaalde landen (Iran enzo) diefstal bestraft wordt met amputatie van de hand. Eigenlijk is het dus nog niet eens zo'n gekke post.

Nemo | 15-10-06 | 10:16

En de islam woekert maar voort in ons land. Het wordt tijd om de onkruidverdelger erbij te pakken...

Shani | 15-10-06 | 10:14

Dit is de erfebis van Rita. Eerst zanikt ze maanden over een scholiere, daarna moest ze prominent in beeld met iemand die beleefd haar hand weigerde. Fijn Rita, heb je nou je zin? Was je minister van integratie of van stennisschopperij. A-diplomatieke carrierebitch!
Terzake, gewaden lijkt me niet goed, handenschudderij lijkt me iets om per persoon te beoordelen. Als iemand dat niet wil dan lijkt me voldoende om een vervangende handeling of woorden te gebruiken.

gevallenverstand | 15-10-06 | 10:13

John McClane 15-10-06 @ 09:56

Ja, die heb ik net in zijn moslim reet geparkeerd. Wil je hem nog terug ?

Old No.7 | 15-10-06 | 10:12

Pijl en boog? Kap zijn handen er maar af, hij wenst deze toch niet te gebruiken in de normale omgangsvormen. En typen kun je ook met je neus!

Verdwaalde T | 15-10-06 | 10:10

Oké voor deze strontluis maak ik een uitzondering.

Beste meneer Strontluis,

Normaal schrijf ik assertive brieven maar voor jouw levensonwaardige pisbek mentalitiet is maar één optie, ga is deaud, en snel, parasiet, lamlul, mislukte nageboorte, hoerejong, Lingo-Lover.

Met de meest hatelijke groet (met handschoen)

BroederBeer | 15-10-06 | 10:08

Iemand die van zichzelf zegt door betonnen muren heen te rennen en als reactie op kritiek rustig verder slaapt diskwalificeerd zich op inhoudelijke gronden voor de functie. Een klantmanager van een sociale dienst dient figuurlijk gezegd; als diplomaat netjes zich via deuren zich van de ene naar de andere ruimte te verplaatsen en het beton intact te laten. Ongeschikt en verder niet over zijn afkomst praten in relatie tot de functie. Laat meneer maar stappen zetten die hij nodig acht, waarom zouden we met deze aankomend meester in de rechten zijn lievelingsspel spelen in zijn toko als dat geheel niet nodig is.

spooky | 15-10-06 | 10:08

Dit had ik al voorspeld. Faizal is een parasiet. Hij wil niet werken. Hij eist een schade vergoeding om daarna zich te wijden aan de Jihad.

Weisse rose | 15-10-06 | 10:07

Iemand moet meneer whathisname toch eens vertellen dat de uitspraken van de cgb niet bindend zijn...
Dus ik wens hem succes bij de rechter.

En ongezien de tering.

hoff | 15-10-06 | 10:07

Hehehe die insteek had ik gemist Nemo.
Idd .. een goudzoekertje.

G-unite | 15-10-06 | 10:02

Kom morgen maar terug, flapdrollen doorspoelen doen we hier niet op de Dag des Heeren.

BroederBeer | 15-10-06 | 10:02

áááááarchchchh. Wat een ergernis. En met díe houding denkt die lul een baan te vinden? Ik ben overigens benieuwd naar de uitspraak - overigens zal er eerst een gewone bezwarenprocedure en daarna de beroepsprocedure doorlopen moeten worden - maar de rechter is geen commissie gelijke behandeling, gelukkig.

Hommel | 15-10-06 | 10:01

ik heb er ook een paar van dat soort op mijn werk rondlopen..., ik vroeg ze een tijdje terug waarom ze vrouwen geen handen geven.... dat is omdat ze moeten voorkomen dat ze kriebels in hun onderbuik krijgen... oftewel een dikke paal..
Ze moeten vechten tegen hun eigen zwakte dus !!

en daarom hebben ze dus geen manieren...
Nou als het aan mij zou liggen zou ik ze eruit trappen, mensen die blijkbaar teveel moeite hebben zichzelf te beheersen zijn niet geschikt voor hun werk.

het verklaart (voor mij) wel waarom in (bijvoorbeeld amsterdam en rotterdam) zoveel meisjes aangerand / verkracht worden door een niet nader te noemen groep (hatsjoeeeeeee *islamieten* kuch kuch)
wij moeten de dupe zijn van hun zwakte... laat ze dat lekker in het land van hun voorouders doen.....

Woensdag Gehacktdag | 15-10-06 | 10:00

@G-Unite

Hahahaha.

'Mensen van over heel de wereld kwamen naar Australië in de hoop goud te vinden en snel rijk te worden.'

Nemo | 15-10-06 | 09:59

-weggejorist-

Kingeef1975 | 15-10-06 | 09:58

Jup, uitzetten boven Australië. Op ongeveer 10 km hoogte zonder burqua die te gebruiken is als parachute. Gewoon in z'n blote reet dat vliegtuig uitdonderen en als allah het wil zal mohammed (zgan) 'm wel opvangen. Het ontstane gat zal worden gebruikt als beerput.

Dezenaamhier | 15-10-06 | 09:58

Ah, dus daar was het die schapiescherende aandachtshoer om te doen.

Als meneer in deze ook nog z'n 'gelijk' krijgt is er geen weg meer terug.
De wortels van de Islam in Nederland zitten zo langzamerhand muurvast. En het wil meer...

Nemo | 15-10-06 | 09:56

@Mark 9712 15-10-06 @ 09:52

Eerst wil Gonny Femke naar Australië hebben en nu begin over deze dwaas, waar heeft Australië dit aan verdiend? ;)

Overigens een walgelijke uitspraak van die k*t commissie.

bad to the bone | 15-10-06 | 09:56

Iemand mijn didgeridoo gezien?

John McClane | 15-10-06 | 09:56

Deze man dient uitgeschakeld te worden.

Jan-Joris-Jaap-Joop | 15-10-06 | 09:54

*taart met vijl bakt voor volkert*
Hij discrimineert de aboriginals, foei!

..zapper | 15-10-06 | 09:54

Per.Direct.Uitzetten. Australië wellicht?

Mark 9712 | 15-10-06 | 09:52

Triest voor de aboriginals, maar die man heeft wel gelijk. Een man met visie, klaarblijkelijk.

jaco | 15-10-06 | 09:52

What da fok? Kan hier nou helemaal niks tegen gedaan worden?

trenday | 15-10-06 | 09:52

Wie zegt dat die Commissie Gelijke Behandeling gelijk heeft. Volgens mij zijn dat ook maar linkse sandalendragers. Als we even face to face vergelijken, lijkt hij zelf toch meer op aboriginals dan de Nederlandse autochtoon.
Dit soort primitieve geloofstoestanden moeten verboden worden. Integreren geen probleem, maar dat fanatieke farizeeïsme hoort daar dus NIET bij.

HJdeT | 15-10-06 | 09:52

Het voelt nu al regelmatig of ik in een reservaat leef, dus ergens heeft hij wel een punt. De parasiet.

Chiant | 15-10-06 | 09:50

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen