Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GeenStijl presenteert: De Babyboomer Detector

zomaareenbaby.jpgIedereen die geboren is tussen grofweg 1945 en 1955 behoort tot de babyboomgeneratie. Deze generatie (+54 jaar) is de groep van het grote graaien. Opgegroeid als 'protestgeneratie' kennen velen van hun blind de weg in het juridische/gemeentelijke klaagcircuit. Sterker, ze zijn het klaagcircuit. Kun je wel piepen over allochtonen, maar babyboomers zijn erger. Veel erger. Geef je een feestje en staat de politie aan de deur? In 99.9% van de gevallen was het een babyboomer die klaagde over geluid. Problemen met een schutting? Babyboomer. Oeverloos gelul over een dakgoot? Dat kan alleen met een babyboomer. De buurman die aan je kinderen friemelt? Land in politieke malaise storten? Dát zijn babyboomers. Financiële crisis? Babyboomers. Babyboomers houden het glazen plafond vast. Daarnaast zijn babyboomers de oorzaak van ALLE ellende in dit land. Een ander probleem is dat babyboomers schaamteloos zijn. Spreek je ze aan op hun wangedrag van de afgelopen 30 jaar, dan buigen ze niet veelbetekenend hun hoofd. Welnee, ze worden boos. Daarom presenteert GeenStijl de BABYBOO-METER. Een handige online tool om te kijken naar het aantal babyboomers in je wijk. Vul je postcode in en je weet hoeveel overlast veroorzakende bijnabejaarden er in je buurt wonen. At Your Service!

Reaguursels

Inloggen

nu we toch ff lekker bezig zijn over die Babyboo's....
- wij mogen geen extra hypotheek nemen om een auto/boot/camper/ huis in het buitenland te kopen...... is voor ons niet meer aftrekbaar.....
- wij hebben nu een bijleen regeling waarbij we overwaarde van de woning die vrijkomt bij de verkoop weer moet worden geïnvesteerd in de volgende koopwoning
- wij hebben nu een AOW-gat (m'n vrouw is jonger dan mij)
- ik had een eindloon 60 pensioen....... is nu een 65 middenloon pensioen.... en wordt waarschijnlijk een 67 kut-pensioen.... and counting
- ontslag recht versoepelt (dank commisise Bakker!)
- flex-werk is de toekomst... nog minder zekerheid.
moet ik nog door gaan ?

En waarom ? ja het geld is op zeggen ze..... ja hoe kan dat nou ? nou Babyboo's..... niet zo stil....... waar is dat geld ? zit dat in jouw vroeg pensioen ? je aftrekbare camper .... noem maar op.....
juist daar zit dat geld !
Dus inderdaad..... daar is toch wetgeving voor...... criminelen mag je toch plukken... dus waar wachten we op ? PLUK ZE !!!

kees_de_bees | 29-11-09 | 18:20

whow.... fantastich dit artikel !! eindelijk iemand die het Babyboo probleem onderkent......... dat ik dat nog mag mee maken.
De Babyboo's: de generatie die het helemaal niet erg vind dat de generatie(s) na hen het slechter hebben dan zijzelf...... dat is echt een historisch omslagpunt.... ongekend.... tot voor kort was het normaal dat ouders wilden dat de generatie na hen (hun kinderen) het minimaal even goed hadden als zijzelf... liefst beter natuurlijk....
Maar Babyboo's.. nee hoor... ikke, ikke, ikke..... graaien, graaien, graaien.... en dan zeggen 'we hebben er hard voor gewerkt'....... nou bedankt hoor! voor de crisis.... de afbouw van alle voorzieningen .... voor de wereld die jullie achter laten

kees_de_bees | 29-11-09 | 17:58

15,9%

ai...

Geile Markeerstift | 29-11-09 | 16:38

Ernstig. Boven de 15 procent. Maar mijn vrouw merkt terecht op dat ze liever tussen de babyboomers dan tussen de babymakers woont.

Dirk Zijn! | 29-11-09 | 14:55

Helemaal mee eens. Ze hebben met hun grote bek mijn opa en oma het leven zuur gemaakt en nu het mijne. Ik zeg: generatie conflicten zijn er niet alleen voor pubers. Beter laat dan nooit. Weg met de babyboomers. Een pluk-ze Wet moet er komen. Wij moeten ons blauw betalen voor een uitgewoond huis met donkerbruine tegels op de muur en schrootjes op het plafond zodat ze op hun oude dag op ons kunnen parasiteren. Ze hebben decennia lang niets aan de woningnood gedaan om hun eigen investering veilig te stellen. En wij zitten met de puinhopen van Grijs.

Eerst protesteren tegen milieu vervuilers met hun lange vette haren en er dan vervolgens 40 jaar er niets aan doen: want dat kost ze hun dierbare centjes. Bah! En nu zit ik met de gevolgen EN met de kosten? Kolerelijers. Met hun grote bek het Maagdenhuis bezetten, daar 40 jaar mee dwepen en als de pensioengerechtigde leeftijd omhoog moet, dwepen met het feit dat ze juist NIET hebben gestudeerd (want: al an het werk sinds 16e jaar en dus 45 dienstjaren)?

Veertig jaar lang slechts 20 gulden per maand betalen voor het ziekenfonds waardoor ik me nu blauw moet betalen voor mijn zorgverzekering: want hun "ouderdom" komt met de gebreken die ik lekker kan gaan betalen terwijl ze van hun pensioen zitten genieten en mij zitten uit te lachen op hun boot op Teneriffe. Van het geld dat ik moest betalen voor hun oude kuthuis terwijl ze zelf in een (weeeer een) gloednieuwe ruime senioren woning zitten. Moet ik straks voor die uitgewoonde ouwe meuk van ze ook weer het dubbele plus inflatiecorrectie betalen als ik 60 ben?

Die babyboomers parasiteren op hun eigen kinderen, pluk ze! Pluk ze! Alle kansen, mogelijkheden en geld hebben ze gehad, en niets gedaan. Behalve hun eigen pluche veilig stellen. Mijn lieve opa en lieve oma hebben ze weg laten kwijnen in de meest mensonterende bejaardentehuizen terwijl ze "Greed is good" liepen te brullen op de beursvloer in de jaren '80. En zelf willen ze koste wat kost dat tehuis niet in. Gooi ze in hun eigen ontwikkelde oude-vandagen flatjes: dat zal ze leren. Wat goed genoeg was voor mijn opa en oma is goed genoeg voor hun.

De grootste plaag is de grijze plaag.

Zwavelzuur | 29-11-09 | 14:54

15% oei. En de klagende buur van mij is inderdaad een babyboomer.

dwalmpje | 29-11-09 | 14:29

@Oeloeboeloe | 26-11-09 | 16:22
Waar is dat?

Mauguio | 29-11-09 | 13:23

Aah, goed zo. Dit had ik net nodig.

Flauwe Krul | 29-11-09 | 13:08

Ach, over 20-30 jaar zijn de meeste babyboomers toch echt wel deaud, in tegenstelling tot al die allochtonen.

liefkleinhuftertje | 29-11-09 | 03:42

Snap dat niet hoor, dat gezeur over de hypocriete hippiegeneratie, ze zijn juist zo sociaal.
Had er twee links en rechts naast me wonen, lage schutting ertussen (zodat ze heel sociaal over mijn hoofd en tuin heen met elkaar konden zeiken). Zij klagen dat ze wel last van de kinderen hadden enzo & ofzo. Dus ok, een schutting ertussen. Mag niet, moest de lage schutting laten staan. Dus ik zet er een hoge schutting tegenaan en half bovenop van mijn kant. Weer boos, want nu konden ze niet over mijn tuin heen naar elkaar zwaaien en semibejaarden zijn dol op zwaaien naar elkaar, dat weet iedereen.
Van de andere buur mocht ik helemaal niet aan zijn lage schutting komen, dus heb ik geheel naar hun wensen er een coniferenhaag (want die wordt lekker snel hoog) tegenaan gezet en nou zijn ze nog niet tevreden... het is een vreemde generatie.
Ze zijn van de vrijgevochten protestgeneratie verworden tot de verzuurde verbodsgeneratie. Dat ome Camiel maar snel een mooi GPS kastje in al hun auto's mag laten bouwen. Ze hebben er tenslotte het meeste recht op, want zij hebben het hardst gewerkt aan al die files (of is het niet te danken aan die teringgeneratie dat er iets van 156 milieuvergunningen moeten worden aangevraagd voor iedere meter extra asfalt?).
Maar goed, om dit Libelleverhaal samen te vatten, heb je ze naast je wonen, zet er een forse schutting tussen, stevige extra struikenhaag daar tegenaan, prikkeldraad onder spanning erop, wacht op mooi weer, ontsteek de barbecue en geniet van de zon. Voor je het weet ben je misschien zelf een zure zeikert, dus geniet ervan zolang het kan. Doodgaan kan dan altijd nog.

ZSU-23-4 | 29-11-09 | 00:06

Zijn het trouwens wel cijfers van babyboomers? En niet stiekum de allochtonen? In de url staat updated allochtoonmeter.. ;)
Volgens mij is dit artikel een grapje ! LOL

seven | 28-11-09 | 17:30

@Markiezin VUT en WAO zijn omslagstelsel. Sterker jongere betalen meer premie voor de rechten van de babyboomers dan de babyboomers zelf betaald hebben terwijl diezelfde jongere niet eens recht hebben op VUT of de royale WAO regelingen waarop de babyboomers wel recht op hebben.

seven | 27-11-09 | 21:48

Die "naoorlogse relatieve welvaart" zouden de meeste jongeren nu stinkende armoede noemen. Veel arbeidersgezinnen hadden geen koelkast of stofzuiger, laat staan een auto. Limonade of snoep was een pure luxe.
Voor de VUT en WAO hebben ze al die jaren zelf betaald, dat krijgen ze echt niet kado van de verwende jongeren van nu.

Markiezin de Sade | 27-11-09 | 18:30

-weggejorist en opgerot-

guus7180 | 27-11-09 | 14:16

Heb het postcodenummer van de grootste olieterminal in West Europa ingetypt:
"In Rotterdam (regio 3198) woonden op 1 januari 2008 5 mensen, waarvan 0 babyboomers (0%).
Helemaal 0 babyboomers bij jou in de buurt! Wauw. Jij kan gewoon bbq-en wanneer je wilt. Geen klaagburen dus elke avond sex, drugs en rock&roll"

Randall Flagg | 27-11-09 | 12:59

Het is natuurlijk wel een gotspe dat een generatie hippen de hele wereld wel ff gingen veranderen. Met grote muilen trokken ze door het land. 12 jaar studeren was groovy. De hele wereld en vooral Nederland is nog nooit zo verdeeld geweest als door deze generatie. En er is een graaicultuur ontstaan van jewelste.
Nu zet ik daar wel een grote maar bij. Er zijn zat BB die zich ook de tering hebben gewerkt, ten gunste voor de 'upperclass' van hun generatie. Als we dus praten over BB-studenten dan komen we dichter bij de kern van de groep waarover we het feitelijk hebben. En dan nog, is het niet de gehele groep. Overigens ben ik van mening dat de schuldigen van deze generatie, die dadelijk hulpbehoevend zijn in de ouderenzorg. Gewoon naakt aan de ketting worden gezet en in hun eigen stront mogen blijven zitten. Af en toe een homp brood toegegooid krijgen. Met de groeten van mijn oma. Die jullie zo schandalig hebben behandeld.

Smarties | 27-11-09 | 12:52

Hmmm, Houten onder de 8 procent. Is nog te overzien.

Trekveer | 27-11-09 | 11:46

hoe wordt de generatie na de babyboomers ook al weer genoemd??? Oh ja.... de patatgeneratie. Alles willen hebben maar daar niet voor willen werken. Dan kunnen ze beter nog een voorbeeld aan die zgn.babyboomers nemen. Jong gaan werken en met de eigen handjes verdiend. Schei toch uit met dat afgeven op elkaar. Sinds begin 60 jaren is er nog nooit een kabinet geweest die het goed voor ons heeft gedaan. we zijn altijd meer en meer gaan betalen. Of de vervuiling van de lucht boven nederland ophoudt als wij meer gaan investeren. Compleet geschift!

vivaldi9201 | 27-11-09 | 11:31

www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/25...
Lees hoe Paul Tang de werkelijkheid ziet. Het gaat slecht met de PvdA, maar dat ligt niet aan de PvdA, nee, de PvdA gaat aan zijn eigen succes ten onder. Het is de PvdA die de welvaart heeft gebracht, maar die verdomde kiezer heeft het lef om te denken dat-ie dat zélf door hard werken voor mekaar heeft gekregen, loopt nu als een verwend kind door de wereld en is zo stout om naar de SP of de PVV te lopen, de ondankbare hond. De PvdA is volmaakt, de kiezer deugt niet.

Schoorsteenveger | 27-11-09 | 11:17

Vraag me dan toch af hoe het komt dat wij op een computer hier een mening over kunnen hebben???

Robert3174 | 27-11-09 | 11:15

Je hebt veel en je hebt veel. Maar aangezien 15.1% van de mensen in jouw buurt een babyboomer is begint het toch wel akelige vormen aan te nemen.
*terug gaan naar sinterklaasgedichtengenerator.nl doet*

F. von Zeikhoven | 27-11-09 | 10:52

genitaal

Luiten | 27-11-09 | 10:06

6,5%, dat valt nog mee.

borderliner | 27-11-09 | 10:05

Dr. Funkenstein | 27-11-09 | 08:25
Dat heet het Oedipus-complex, volgens Freud ingebakken en onontkoombaar, wat natuurlijk ook onzin is. Elke generatie weet het beter dan de vorige, zet zich af en leeft in de illusie het er inderdaad beter van af te zullen brengen.

Schoorsteenveger | 27-11-09 | 09:34

ruim 15 procent fuck

Terpetijnzeikert | 27-11-09 | 09:18

van de opper babayboomers koot en bie ergens in de jaren 70 het Lied Ouwe lullen moeten weg. www.youtube.com/watch?v=jwonxZQwtnA
waarschijnlijk iets van alle tijden dus

Dr. Funkenstein | 27-11-09 | 08:25

Dit is geen gein, heb het altijd al geweten!
Stelletje zeikstralen... oja mn ouders zijn ook van die generatie.. maar die werken hard in eigen zaak en zeiken nooit :)

Hmmmm, toch al 11.4% boomers in de buurt. Je zit nog onder het landelijk gemiddelde, maar pas op dat ze zich niet vermenigvuldigen

zunitzer | 27-11-09 | 08:17

De foto van Van Dam en Witteman bij de poll says it all..... Je krijgt er bijna uitslag van.

thequeenofsheba | 27-11-09 | 08:10

Hopen dat ze snel doodgaan..
haha =)
+1 !

Hawky | 27-11-09 | 07:33

Hmmmm, toch al 8.7% boomers in de buurt. Je zit nog onder het landelijk gemiddelde, maar pas op dat ze zich niet vermenigvuldigen.

Ik geloof er helemaal niks van, ik woon in A'dam Oud-Zuid en dat is volgens mij dé "hangout" van babyboomers. Qua niet-Westerse allochtonen zitten we nog redelijk goed, dat dan weer wel...

Deipnosophist | 27-11-09 | 02:12

zeg maar jansen | 27-11-09 | 01:17
Iedereen bereikt die leeftijd, maar op een enkele echte invalide na hoeft niemand van die fooi afhankelijk te zijn. Dat lag in de tijd van Drees iets moeilijker. De rechtvaardiging ervan kalft dus af. Zo die er al was, want dankzij dat belachelijke omslagstelsel is het niet eens een pensioenverzekering maar betalen we met zijn allen ook nog eens voor huisvrouwen die hun hele leven geen dag gewerkt hebben en al volop hebben geprofiteerd van aanrechtsubsidie en door anderen betaalde ziektekostenverzekeringen enzovoorts (en die anderen zijn grotendeel niet de partners die ervoor kozen maar de belastingbetaler). Als ik huisvrouwen wil onderhouden, dan neem ik er wel een paar.

Anders nog? | 27-11-09 | 01:47

Anders nog? | 27-11-09 | 00:31 Niemand schaft de AOW af, iedereen bereikt ooit die leeftijd.

zeg maar jansen | 27-11-09 | 01:17

Heb hier nog nooit de Rijdende Rechter gezien, dus dacht dat ik goed zat... Moet ik evengoed oppassen dat ze zich niet voortplanten. Nou, dat zal dan niet zijn doordat zij zich vermenigvuldigen maar doordat wij ze delen! Dus als ik een caravan of camper had wist ik het wel: heel snel verbergen, want we herkennen jullie echt wel.

't Is overigens een kwestie van geduld voordat ze van ons afhankelijk zijn en dan is het helemaal pay back time: gaan we wraak nemen namens onze grootouders. Dus als ik babyboomer was zou ik nu alvast pyama's in gaan slaan, want binnenkort is het voor hen iedere dag pyamadag. En de AOW schaffen we natuurlijk af.

Anders nog? | 27-11-09 | 00:31

Ook ik stoor me al jaren aan hoe die BBers potverteerd hebben en gemazzeld zijn. Simpel voorbeeld mijn oudjes: vader 25 jaar leraar geweest, moeder op een paar jaar na thuis gebleven. Nu vrij huis, van 150 k florijnen naar 500 k euro's na volle aftrek, geen huurwaardeforfait meer, eindloonpensioen van 3 k per maand netto, AOW met 65, staatsschuld opgebouwd, allochtonen binnengehaald, milieu vervuild, gasbaten verkwanseld. Linkse betweters met geitewollen sokken die het toch zooo moeilijk hebben gehad... Verder wel lieve mensen natuurlijk, die - en dat is 'm de crux voor onze generatie - in mijn geval wat voor me overlaten ( na aftrek van die schandalige lijkenpik-belasting).

wilderst | 27-11-09 | 00:25

Het gezeik over je dakgoot komt er vaak op neer dat het ding gewoon verrot is.
Ik vind die allochtonenmeter toch zinvoller.
ps: ben geen babyboomer, zeer jeugdig en fris en lekker...

doppertje | 27-11-09 | 00:09

oh oh oh ben zo blij dat ik een babyboomer ben. heb lekker overal van geprofiteerd, ambtenaar geworden dus volgens velen nooit een spatter uitgevoerd. tig x per jaar op vakantie, vet salaris, goed waardevast pensioen, groot eigen huis, dikke auto voor de deur. ach, zielepieten die dit denken. allemaal jalouzie

vivaldi9201 | 27-11-09 | 00:08

Een nieuwe dag, een nieuwe lach.
Tijd om te gaan pitten.
Trusten allemaal en morgen weer vroeg er op, sorry ik bedoel vroeg op.
Nee, inderdaad die heb ik niet van mijzelf.

Olieboer | 27-11-09 | 00:02

Overigens:
Volgens mij waren er twee (2) babybooms.
De eerste van 47 tot 52 en de tweede ergens na 1960.
En ik bemerk de verwarring hier ook.
Sommigen plakken ze voor het gemak aan elkaar en noemen alles van voor 1980 Babyboomer.
Anderen vinden dat ze er niet bij horen omdat ze in de verkeerde babyboom zitten.
Er werd toch over de boom tussen 45 en 55 gesproken, beetje ruim maar wel duidelijk.

Olieboer | 26-11-09 | 23:56

Net zo min als de Duitsers tegengehouden konden worden konden de BB de komst van de immigranten voorkomen. Verder verdeelde net als nu het establishment de lucratieve baantjes, de meeste BB werkten in de zware industrie, in de mijnen of op het land. Tegen een rotloontje zodat ze voor hun gezin ook nog vaak overuren moesten maken. Mijn vader werkt al sinds zijn 14e net als mijn moeder, en beiden doen ze daarnaast nog heel veel vrijwilligerswerk, dat is werken zonder salaris waar dus geen (werkloze) jongere voor te porren is. En straks, na 49 jaar pensioenpremie betaald te hebben, mogen ze dus verrekken. Ik weet zeker dat onze generatie het niet beter had gedaan, misschien dat stemmen op de PVV een eerste stap zou kunnen zijn.

mijn zus | 26-11-09 | 23:51

@schnauzertje | 26-11-09 | 23:38
Ik maak me niet druk hoor, zit te genieten.
Maar ken je het gezegde "Verdeel en heers"?
Dat is wat de regenten in den Haag aan het proberen zijn.
En dat mogen wij niet laten gebeuren, dus moeten we de misverstanden uitleggen.
En als het kan met wat humor, b.v. over nieuwe oren.
Helaas heeft de jongere generatie niet door dat deze regenten hun iets af wil nemen of al heeft afgenomen door het als verkeerd af te schilderen dat wij dit krijgen.
Maar wij raken het niet kwijt, zij wel als hun ogen niet open gaan en ze zich niet gaan verzetten.

Olieboer | 26-11-09 | 23:49

@je postbode | 26-11-09 | 23:29
Ja hallo, wil je dan op je 30e al in Zeist of Westerveld wonen.
Of misschien is begraven liggen een betere benaming.
Is natuurlijk een logisch gegeven dat je meer te besteden hebt als je ouder wordt.
Je begint met een laag salaris en hoge kosten, (huis inrichten en misschien al kopen)
Gaande weg krijg je beter betaald werk maar als er kinderen komen stijgen ook je uitgaven. Als de kinderen ouder zijn en doorleren wordt het nog duurder en heb je nog iets minder te besteden. En Dan!!! vliegen de vogeltje uit (echte vogels worden in de natuur door broertjes, zusjes en ouders uit het nest geduwd haha) en dan blijk je plots veel te verdienen en weinig uit te geven. En dan komt voor een ieder die mooie tijd heus waar.

Olieboer | 26-11-09 | 23:43

Ik geniet van dit topic. Mensen die zich met allerhande argumenten maar druk maken. Kijk uit voor je bloeddruk en denk aan je hart, anders haal je je pensioengerechtigde leeftijd (67) niet eens.

schnauzertje | 26-11-09 | 23:38

@Imprimatur | 26-11-09 | 23:26
Ja is een beetje raar natuurlijk. Maar echt niet uniek voor babyboomers hoor.
Heb zelf zo'n patatgeneratie buurman die een patatgeneratie buurvrouw weg stuurde omdat ze op ZIJN parkeerplaats stond. Toen ik beleeft en vriendelijk vroeg hoe ja aan zo'n vaste plek kan komen werd hij nog pissiger en riep met overslaade stem "Jij moet je mond houden met je caravan" Die heeft nog nooit langer als 3 dagen in de straat gestaan. Onfatsoen is (helaas) niet aan leeftijd gebonden.

Olieboer | 26-11-09 | 23:33

Bosch en Duin waar de meeste miljonairs per m2 wonen:
In Zeist (regio 3735) woonden op 1 januari 2008 1720 mensen, waarvan 345 babyboomers (20.1%).
Oh jee. Veel babyboomers. Geen buurtfeesten, tuinfeesten, laat opblijven, (ietsiepietsie) hardere muziek voor jou.
Graaigeneratie bovengemiddeld vertegenwoordigd.

Andere plek met opvallend hoge score:
In Westerveld (regio 8382) woonden op 1 januari 2008 235 mensen, waarvan 65 babyboomers (27.7%).
Oh jee. Veel babyboomers. Geen buurtfeesten, tuinfeesten, laat opblijven, (ietsiepietsie) hardere muziek voor jou

je postbode | 26-11-09 | 23:29

Auto in een openbare straat zonder parkeerbeleid geparkeerd voor het huis van een babyboomer. Babyboomer heeft zelf een gezinswoning met oprit en garage. Babyboomer komt huis uitgerend en begint direct te schelden (want ja, sociale vaardigheden zijn babyboomers vreemd). Babyboomer meent dat hij niet hoeft uit te kijken naar mijn auto vanachter zijn raam en zegt dat het geen gezicht is. Babyboomer zegt dat een stuk openbare weg van hem is en claimt terstonds dat het van hem is, want ja hij woont er namelijk al veel langer..... omdat hij babyboomer is.

Imprimatur | 26-11-09 | 23:26

En vooral niet raar kijken als zou blijken dat het overgrote deel van de leden van POWNED, babyboomers zijn.

grappert | 26-11-09 | 23:26

Ja, als je nu 40 bent en je roept waar je kinderen bij zijn dat ouderen maar dood moeten gaan. Dan kan je wachten wat zij roepen als jij straks 65 bent.
Maar dat is voor sommigen toch nog lastig te begrijpen.

Olieboer | 26-11-09 | 23:16

Als je mijn boek leest kom je tot de tegenovergestelde conclusie.
Maar het is nog niet af helaas. Nog niet lang genoeg in de VUT.
Leg het boek maar bij die andere boeken over de klimaat hoax.
Nog wel eens wat gehoord over het ozon gat?

Olieboer | 26-11-09 | 23:09

Ik dacht dat Geenstijl het klaagcircuit was...

bob_richter | 26-11-09 | 23:03

Over 20 JAAR natuurlijk.

Nonnes | 26-11-09 | 23:02

@websenior | 26-11-09 | 22:56
Zij hebben het goed. Maar ik ben wel benieuwd of die gasten over 20 nog iemand kunnen vinden die hun kont wil wassen. Niet te vroeg juichen dus.

Nonnes | 26-11-09 | 23:01

Olieboer | 26-11-09 | 22:54
Toen ging het leven zoveel langzamer. Dan heb je wat langer nodig.

Nonnes | 26-11-09 | 22:58

Lees maar eens De toekomst van de Verloren Generatie (waarom zou die naam zo gekozen zijn?) van H.A. Becker
Daar blijkt uit dat de babyboomergeneratie parasiteert op andere generaties.
Dat zegt niks over de individuele babyboomer maar alles over de generatie als geheel.

websenior | 26-11-09 | 22:56

@Nonnes,
Ja, maar dat was niet een hele week.
(dat was maar 1,5 jaar)

Olieboer | 26-11-09 | 22:54

@******** | 26-11-09 | 22:45
Hm hm, zij konden gewoon lekker in dienst. Vrouwen niet hoor, maar die konden naar de vormingsklas i.p.v. studeren. Verwennerij.

Nonnes | 26-11-09 | 22:51

AOW, dat betaal je voor de mensen die NU AOW genieten.
Dat zijn dus NIET de VUTers en gepensioneerden.
Zoek het nu eens eerst uit voor je begint mee te huilen met de wolven die dit van JOU proberen af te pakken.

Olieboer | 26-11-09 | 22:49

Maar, welke generatie is dat dan met die 'slijtende beroepen'? Dat had je vroeger helemaal niet, werken tot je er bij neerviel. De generatie ná de babyboomers, en ik hoor daar zelf ook bij, dat zijn over het algemeen watjes.

zeg maar jansen | 26-11-09 | 22:46

Krokoklaas | 26-11-09 | 16:27
met de huidige 20-ers en 30-ers valt het wel mee, die moeten wel iets voor de boomers betalen, maar daar komen ze wel overheen, maar het is inderdaad de generatie vlak na de 'boomers' die echt het allerergst door ze wordt genaaid, keer op keer. toen ze wilden gaan werken waren alle leuke baantjes net door de babyboomers ingepikt en alle 'boomer-graai-subsidies' vallen ze telkens net buiten, nu met de aow ook weer: de boomers zijn al met vroegpensioen, de 'luilakken' van de 'verloren generatie' mogen de economie draaiende houden.

Langehalensnelthuis | 26-11-09 | 22:23
er zijn natuurlijk wel een paar boomers met zelfkennis maar het merendeel is van het soort 'ik heb als student nog eens stoned meegelopen met een demonstratie voor vietnam, dus ik heb mijn maatschappelijke plicht gedaan en kan nu ongegeneerd gaan graaien'.
het soort dat zelf nooit iets voor een ander heeft gedaan, maar nu ze de macht hebben alle scholieren verplichten om een weekje vrijwilligerswerk te doen (ik ben niet tegen de maatschappelijke stage, maar als de babyboomers destijds zoiets opgelegd hadden gekregen hadden ze het 'dwangarbeid' genoemd)

******** | 26-11-09 | 22:45

Uitgegleden over jouw olie, boer.

Langehalensnelthuis | 26-11-09 | 22:45

Jij hoeft niets te betalen. Ik heb zelf 40 jaar pensioen gespaard.
Het grootste deel van die 40 jaar zonder een enkele bijdrage van de werkgever.
Jullie weten niet eens wat pensioen is.

Olieboer | 26-11-09 | 22:45

@Langehalensnelthuis | 26-11-09 | 22:34
Oh ja, en die "schaamlipcorrectie" van mijn ex,
dat zijn wel die nieuwe oren die jij hebt gekregen na dat motorongeluk. ;-)

Olieboer | 26-11-09 | 22:43

@olieboer,

zelf verdiend met mijn eigen zaak.
Maar waarom verklaar je dan zoveel reacties op deze topic? Kern van waarheid misschien?
Kijk ik gun het je van harte, maar de kosten voor de welzijnsstaat moeten wel door een kleinere generatie worden gedragen, ook hier kunnen jullie niets aan doen, maar heb wel begrip voor deze uitlaatklep.

Ook een witbiertje Olieboer

Langehalensnelthuis | 26-11-09 | 22:41

@Langehalensnelthuis | 26-11-09 | 22:34
Zie uit je reactie dat je nog niet eens de tijd hebt genomen dit topic door te lezen.
Dan had je gezien dat jou commentaar voor mij kant nog wal raakt.
Maar ga jij maar lekker aan je witbier hoor jongen.
Over verwende generatie gesproken.

Olieboer | 26-11-09 | 22:39

@Langehalensnelthuis | 26-11-09 | 22:34
Ik trek mijn vorige reactie terug. Nutteloos voor jou.

Nonnes | 26-11-09 | 22:39

@Langehalensnelthuis | 26-11-09 | 22:23
Volgens mij is dat toch de afdeling 70+. De boomers zijn nog veel te druk. Met leuke dingen.

Nonnes | 26-11-09 | 22:35

De babyboomers dat zijn de mannetjes die zonder diploma´s de mooiste baantjes voor zich zelf hebben toegeeigend en van ons, de patatgeneratie, wel opeens diploma´s opeist en orde en netheid en verantwoordelijkheid en respect en compassion. Man flikker op, zelf ook 12 jaar over je studie gedaan zeker en liggen lullen in het Maagdenhuis omdat zo stoer was. En misschien wel speed genomen vroeger, maar ja dat mog toen nog he? En nu in jullie zeeen van tijd, lekker twee keer in de week op jullie te dure mountainbikes een rondje rijden, elke 3 jaar een nieuwe 407 rijden zeker? Lekker uitstapjes met jullie campers naar jullie succesvolle kids omdat jullie lekker het huis vrij hebben en nog optimaal kunnen profiteren van de hypo aftrek. Voor ons is dat ook afgelopen dankzij jullie. En wij maar werken straks voor jullie zorg, ja de rekening van de urologen betalen zeker voor een verzakte prostaat of schaamlipcorrectie. Nee het is afgelopen.

Tijd voor witbier nr 2.

Langehalensnelthuis | 26-11-09 | 22:34

@Langehalensnelthuis | 26-11-09 | 22:23
Toepasselijke nick.
Maar je moet eens googelen op pensioenen.
Is een regeling waarbij Werknemers en centje sparen voor een betere oude dag.
Dat jij niet beter weet dan dat je werkgever het overgrote deel voor jou spaart kunnen wij niet helpen. Wij hebben dat nog anders meegemaakt.
Maar is dus wel zelf gespaard geld, en NIETS van jou bij. Afblijven dus.

Olieboer | 26-11-09 | 22:31

We gaan eens flink korten op jullie toelages en zakgeld, heren! Mvg, babyboomert van 55.

HuubF | 26-11-09 | 22:26

Ad Scheepbouwer, CEO KPN, is de enige Babyboo met zelfkritiek onlangs in de Azijnbode. Hij zegt dat zijn generatie te soft is aangepakt. Overal komen ze onderuit (verhoogde AOW-leeftijd) en over maximaal van profiteren (Vut- prepensioen regelingen) maar inleveren ho maar. En ze zijn niet eens de generatie die NL heeft opgebouwd na de oorlog. ´Dat is de generatie voor ons´, aldus de enige Babyboo die in de spiegel durft te kijken.
Hulde aan Ad. En boehoe aan al die mannetjes en vrouwtjes die nu reeds 10 jaar in de vut zitten en ons hardwerkende 40-ers het leven zuurmaken met hun te dure Vut regelingen, pensioenen en bejaarde rijgedrag. Ja en wel tijd hebben om overal bezwaar tegen te maken hé, tegen een bouwvergunning voor woningen voor gezinnen van veertigers, Ja want het niveauverschil is te hoog, of er leeft nog een 3 oogige kikker in deze bomen, dus de bouw weer stil laten liggen voor 3 jaar. Enzovoort.
Tijd voor mijn witbier

Langehalensnelthuis | 26-11-09 | 22:23

slechts 8.1% onkruid pffff valt niet tegen.

pajans | 26-11-09 | 22:12

Olieboer | 26-11-09 | 21:58
change "gajij" into "ga jij"
LOL

Olieboer | 26-11-09 | 22:04

@schnauzertje | 26-11-09 | 21:54
Lekker hè.
Zit jij nu ook in Spanje? Was weer 25 gaden hier in Benidorm.

Olieboer | 26-11-09 | 22:01

@hank den drijver | 26-11-09 | 21:50
Ja, maar tot mijn grote plezier gajij die leeftijd ook bereiken.
Tenzij . . . . . . . . je jezelf vandaag nog ophangt.
Dus er is nog hoop voor je.
Niet aarzelen, niet treuzelen, voor je het weet is het te laat.

Overigens de enige in onze straat die altijd overal over loopt te zeiken, is dat aartsluie wijf van 25 met die peuk in der bakkes.
Groetjes van een blije nooit zeurende, babyboomer.

Olieboer | 26-11-09 | 21:58

oplosmiddel | 26-11-09 | 16:29
LOL
Ik ben een heuse babyboomer (1946) en ik geniet elke dag, wat heet, elk moment van mijn welverdiende VUT.

schnauzertje | 26-11-09 | 21:54

Goedoemme. 15,5% aspirantbejaarden, en ik ben degene die een waarschuwing krijgt...

geensteil | 26-11-09 | 21:54

Ik ben 60, maar ik zou het ook niet weten hoor.
Ach, zo de waard, .........
Is tenslotte altijd dom om een hele groep over een kam te scheren natuurlijk.
Leuk om eens te lachen in de kroeg maar verder geen bijdrage tot iets zinvols natuurlijk.

Olieboer | 26-11-09 | 21:54

Hier Noord Groningen,
Laatst vroeg ik mijn man: waarom zijn al onze kennissen links?
Hier het antwoord: 23,5% babyboomers!

Rest In Privacy | 26-11-09 | 21:50

Geniaal. De babyboomers. Nooit aan gedacht, maar inderdaad: wat een klootzakken. En maar pensioenregelingen opstrijken en door ons verzorgd willen worden. Ouwe lullen moeten weg, ouwe lullen staan alleen maar in de weg.
Zijn Koot en Bie eigenlijk ook babyboomers?

hank den drijver | 26-11-09 | 21:50

5.3%..... prrrrrrima..

zeiksmurf | 26-11-09 | 21:45

en hoe zit het eigenlijk met de vader en moeder van ..... ehh ... jou ?? dat ze jouw konden maken zeg .. hou je toch niet voor mogelijk ..

daytripper | 26-11-09 | 21:38

MAD1950 | 26-11-09 | 21:19
Wordt bankdirecteur of een andere verliesgevende manager van bv een woningcorporatie en zeg dat u wel 10 maal de Balkenende norm moet verdienen want dat u anders naar het buitenland gaat, dat gelooft iedereen dat u als manager in het buitenland geliefd bent, waarom weet niemand.

websenior | 26-11-09 | 21:32

Ik ben 59.
Zijn er collega-babyboomers aan boord? Leg dan eens uit hoe dat moet, graaien? Ik heb nog nooit gegraaid - en ik wil het zo graag!

MAD1950 | 26-11-09 | 21:19

Ik ken genoeg vijftigers die keihard rocken. Die hebben overigens geen kinderen, dat dan weer wel.

Eat more sushi | 26-11-09 | 21:17

Woeiii en 8.8% allochtonen! Haha, die 8.8% ben ik zelf en mijn franse buurtjes!

Eat more sushi | 26-11-09 | 21:15

Ben 54. Ben ik nu hopeloos verloren?

bdn01 | 26-11-09 | 21:14

Helft van mijn post weg :{ Ennieweetjes , dit was mijn score
In Utrecht (regio 3511) woonden op 1 januari 2008 8370 mensen, waarvan 885 babyboomers (10.6%).Hmmmm, toch al 10.6% boomers in de buurt. Je zit nog onder het landelijk gemiddelde, maar pas op dat ze zich niet vermenigvuldigen.

Eat more sushi | 26-11-09 | 21:13

Bij ons aan de grachten is het blijkbaar nog heerlijk rustig <3
In Utrecht (regio 3511) woonden op 1 januari 2008 8370 mensen, waarvan 885 babyboomers (10.6%).
Hmmmm, toch al 10.6% boomers in de buurt. Je zit nog onder het landelijk gemiddelde, maar pas op dat ze zich niet vermenigvuldigen.

Eat more sushi | 26-11-09 | 21:13

11% bb's in mijn buurt, 89% niet-bb's. Die 89% is inclusief die niet-studerende zuipende lawaaimaakende fakestudenten, die mij (babyboomer van het 1e uur) zeikend verwijten dat ik niet moet zeiken over hun eigen gezeik.

Iwmac | 26-11-09 | 21:12

baatstra | 26-11-09 | 20:32
Slechte analyse.
De babyboomgolf heeft alles meegehad en in grootste rijkdom geleefd naoorlogs mogelijk. Ze kunnen zich alleen beroepen op hun eigen idioom dat begon met voortijdig carriere lanceren dmv actie tomaat en notenkrakers en houden daar nog steeds aan vast.
Je bedoelt de generatie die tijdens WOII kind was. DIE hebben zich altijd suf gewerkt, nooit iets gehad en toen ze oud werden niemand aan hun bed gevonden.

Einde van de Domheid | 26-11-09 | 21:10

sjaakdeslinksesul | 26-11-09 | 18:24
Mijn punt staat hierboven (PVVers grootste groep is babyboomer).
Ik denk en vind dat de mening van iedereen gemanipuleerd word door Widers.
Het is lastig te duiden of mensen dat allemaal echt vinden of onder invloed van de relpublicist zelf. Op dit moment zou eea democratisch vertaald moeten worden naar beleid.
Althans, als er een coalitie is die dat in haar program zet.
Dus Wilders moet dit kabinet kapot rellen en dan heeft ie een kans.

Einde van de Domheid | 26-11-09 | 21:06

Erg grappig! Ik vrees alleen dat hier in Bejaardije (Drenthe) er nog veel meer 65plussers wonen. Die zeuren maar ze rijden bovendien nog heel slecht ook. Ik kan elke dag tientallen punten verdienen als ik ze niet ontwijk. Carmageddon!

mail cheauvinist pic | 26-11-09 | 21:05

Teun van het Tuinpad | 26-11-09 | 18:05
Je bent een beetje lui tuinpad!
Als je even de moeite had genomen in het onderzoek te kijken had je gezien dat de grootste leeftijdsgroep PVV stemmers babyboomers zijn. Als VV een democratisch partij zou zijn zouden babyboomers het voor het zeggen hebben.
Nou ga nu maar weer gezellig cappucino babbelen met de anderen!
Dag Teun!

Einde van de Domheid | 26-11-09 | 21:02

wanneer worden er statistische gegevens van de alometer vrij gegeven? Ik wil wet of ik er op vooruit of juist op vooruit ga. Dat gesodemieter met momentviews worrik wel wat zat !!!1! ofzo...

Abugreip | 26-11-09 | 21:01

LOL. Keihard erin. GS op topniveau!

NoMinister | 26-11-09 | 20:58

Leuke topic, ik heb gelachen. Wellicht vanwege de 8,4%. Ik moet er nu voor waken dat ze zich niet vermenigvuldigen.

LaMeR | 26-11-09 | 20:56

hun, hunnie, hullie, zunnie, allemaal FOUT Hoxha, doe eens opletten!
Verder idd weer sterk stukje :D

Koning Blerf | 26-11-09 | 20:53

Ha, randstad zit er vol mee !

anigroove | 26-11-09 | 20:46

@baatstra | 26-11-09 | 20:32
Ik denk dat het meevalt hoor baatstra.
Mijn kinderen hebben mogen leren en hebben vakanties gehad en zijn er dankbaar voor.
Maar ze hebben dan ook gezien dat Pa er hard, heel hard voor heeft gewerkt.
En nu zeggen ze "Geniet er maar van en maak alles maar op. We kunnen nu voor onszelf zorgen."
Maar ja als je Pa te lui was om te werken, en altijd van de maatschappij profiteerde, kan ik me voorstellen dat je ook zo gaat leven. Dan ga je net als je Pa altijd de schuld op anderen schuiven zonder te proberen zelf iets opbouwend te presteren.
En wie de schoen niet past, wringt zich er toch in en heeft pijn in zijn tenen.

Olieboer | 26-11-09 | 20:43

baatstra | 26-11-09 | 20:32
Van wie zouden ze dat nou hebben ?

websenior | 26-11-09 | 20:43

12% Lekker jong volk hier allemaal. Babyboom nekstdoor helaas. Wat een zelfingenomen comfortprutsers, altijd alles op eenvoudige wijze ontvangen en dan de arrogante allesweters uithangen. *iets met STERF! mompelt*

Stroopdoos | 26-11-09 | 20:40

Dat veel mensen na de oorlog geboren zijn,is natuurlijk een heel normaal gegeven.... deze mensen hebben in hun jeugd weinig gehad.
Generaties hebben van deze mensen later ook nog eens heel erg geprofiteerd,zo erg dat het een lieve lust was.
Kinderen die vakanties vierden van het geld van hun ouders,altijd geld leenden van hun ouders,zich alles lieten aanleunen zonder er zelf wat voor te doen,altijd het handje op hielden,hun studie lieten betalen door deze mensen en meestal gaven die ouders voor zichzelf niets uit.
De jongere generaties hebben er op los geleefd van het geld van die babyboomers,geld waar die mensen hard voor hadden gewerkt.
En nu het crisis is en er weinig meer te halen valt en de jongere generaties moeten opletten op hun centjes gaan ze trappen.... trappen tegen degenen die hun altijd geholpen hebben.... wat een egocentrisme,een generatie die niet weet wat het is om tegenslag mee te maken en altijd alleen maar denkt... ikke ikke ikke

baatstra | 26-11-09 | 20:32

Ik zit met 8.9% zo te zien ruim onder het landelijk gemiddelde. Gelukkig maar!

H4x TBH. | 26-11-09 | 20:29

Goh, GeenStijl wil dus graag weten waar ik woon? En dat vlak na een topic over het afluisterschandaal van de overheid.

Yan | 26-11-09 | 20:16

Babyboomers en Welvaart, laat me niet lachen.
Studeren? Ja ik was bevoorrecht, ik mocht een klein deel van mijn salaris aan de avondschool besteden. De rest ging naar moeder omdat het gezin anders niet genoeg te eten had. Werkdagen van 10 uur in de gezonde (de zijden ze tenminste) buitenlucht, dan warm eten en naar de avondschool. Elke avond viel er wel iemand in slaap en als zijn maatje niet opletten met zijn bakkes plat op het schoolbankje. Alles weer onder het bloed. Na een paar jaartjes ging ik trouwen. Huis kopen hahaha bovenwoning koste 20.000 gulden. Maar daar kreeg je geen hypotheek voor met je karige salaris toen.
Maar ik klaag niet want ik verdiende inmiddels genoeg om een kleine bovenwoning te kunnen huren. Mijn beste vriend woonde met zijn vrouw bij zijn ouders in. Vanwege de welvaart. In twee slaapkamers moest alles gebeuren. Leven, koken en slapen met de baby bij pa en ma op de kamer. Had je geen babyfoon nodig das wel handig.
Ben toch blijven studeren, maar toen mijn kinders wat groter werden trok ik het niet meer en heb de avond TH helaas niet af kunnen maken.
Ik heb mijn leven lang groen en geel betaald aan het pensioenfonds en was als het aan jullie lag alles kwijt geweest. Werkgevers pensioen bestond in het begin niet en ik was ruim een derde van mijn salaris aan pensioen en AOW kwijt. Daarna nog de normale belasting er af, bleef er minder als de helft van over. Wil je weten hoeveel die welvaart dan was: 150 gulden in de maand in 1970.
En later dacht mevrouw olieboer er niet over te gaan werken, veel te gezellig met al die buurvrouwen koffiedrinken en winkelen als de kinderen naar school zijn gebracht.
Kijk ik zeg het nogmaals je hoort mij niet klagen, ik heb het nu goed,
maar lig nou niet uit je nek te lullen en lees je eerst eens fatsoenlijk in.
Niet alleen de statistieken. Waarom? de rivier de maas in gemiddeld één (1) meter diep, dat is statistiek. Loop jij ff lekker naar de overkant, niet zwemmen he.

Olieboer | 26-11-09 | 20:14

Gaat lezen wat sjakkelien nu weer heeft gedaan.

CoffeePatch | 26-11-09 | 20:08

@ seven | 26-11-09 | 19:52

Voordat je die absolute bedragen met elkaar zou kunnen vergelijken moet je o.a over betrouwbare informatie m.b.t opleidingsniveaus beschikken. Die zullen er ongetwijfeld zijn, maar ik heb je niet bij de hand. Ik noem deze cijfers omdat de meeste reaguurders m.i. er geen benul van hebben. En daarom als bezetenen naar schuldigen zoekt waar dan vervolgens op ingehakt kan worden.

Nederland heeft in de afgelopen jaren als natie enorme bedragen gespaard. Het bewijs hiervan is het jaarlijks oplopende overschot op de lopenede rekening van de betalingbalans en (het spiegelbeeld daarvan) de kapitaalexport. Die besparingen (door o.a die verdomde babyboomers) dreigen nu allemaal naar de kleauten te gaan door de crisis op de financiele markten. Dat is de ware tragedie.
We hadden beter wat minder kunnen loonmatigen en wat meer kunnen besteden. Bijvoorbeeld de opleiding van onze toekomstige beroepsbevolking. Onze enige echte waardevaste pensioenvoorziening.

dawg | 26-11-09 | 20:07

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 20:05
Geluk was toen nog heel gewoon.

CoffeePatch | 26-11-09 | 20:07

CoffeePatch | 26-11-09 | 19:57
Jezus, ik zit hier op mijn pc nog met dolby 5. Wist niet eens dat er al 7.1 was. Och ik ben opgegroeid met een bakelieten radio met zo'n gloeiend groen oog. Geen tv, geen telefoon, geen auto, zaterdagavond in de teil voor de kolenkachel in bad (zusjes natuurlijk eerst) altijd lopend naar school want fiets altijd kapot, vader die gewoon 14 uur per dag werkte en later nog 2 banen tegelijk deed, 9 kinderen, cocosmatten op de vloer en de hondenketting was gewoon een trein die door de kamer slingerde. Ik wil wel klagen, maar zie het nut er niet zo van in. Dan begin ik op mijn opa te lijken, die het natuurlijk nog veel slechter had.

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 20:05

seven | 26-11-09 | 19:54
Alles was in die tijd goedkoper en de salarissen waren een stuk lager.

CoffeePatch | 26-11-09 | 20:04

Tik de eerste vier cijfers van je postcode in!

In Rotterdam (regio 3083) woonden op 1 januari 2008 11990 mensen, waarvan 1080 babyboomers (9%).
Hmmmm, toch al 9% boomers in de buurt. Je zit nog onder het landelijk gemiddelde, maar pas op dat ze zich niet vermenigvuldigen.

Maar hier woon ik dus niet.

Koos Knak | 26-11-09 | 20:02

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 19:46
Gelukkig hadden wij thuis draadomroep en geen dolby pro logic 7.1 set, geen magnetron, geen plasma-scherm, geen vaatwasser, geen computer, geen mobile telefoon maar wel militaire dienst dat weer wel. Dus mij hoor je niet klagen.

CoffeePatch | 26-11-09 | 19:57

seven | 26-11-09 | 19:45
Dat is nu eenmaal het gevolg dat een overheid overal handig op in speelt. Kon mijn vrouw vroeger gewoon thuis blijven en voor de kinderen zorgen, na 2 emancipatiegolven en de schreeuw om gelijke kansen voor vrouwen is het plaatje totaal omgedraaid. Nu moeten de vrouwen gaan werken of ze willen of niet, want anders kun je het financiëel niet redden. En de overheid is daarbij uitgekiend voorwaardenscheppend bezig geweest. Vandaar ook dat ik steeds zeg dat ik niet met de huidige jeugd zou willen ruilen. Ze willen zoveel, maar ze hebben geen ene moer meer in te brengen.

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 19:56

ps terwijl een babyboomer een koophuis 9wat een echt huis was) voor iets meer dan 25k - euro)

seven | 26-11-09 | 19:55

CoffeePatch | 26-11-09 | 19:50
Oh, wacht modaal is gemiddeld koophuis van 250k (lees klein hok op 3 hoog) hoe zit het nu met het welvaartsverschil?

seven | 26-11-09 | 19:54

dawg | 26-11-09 | 19:47
Ik snap het, zeker je punt over lage rente en kunstmatig de bestedingen op peil houden.. Wat betreft de cijfers, ik kijk liever naar absolute bedragen ipv percentage stijgingen enz. (ook bij andere cijfers, vind ik een van de grootste manco's in de berichtgeving, iedereen praat over percentage stijging daling, maar wat de absolute cijfers zijn en waren ontgaat velen) Want als je niet weet dat beide op verschillende bedragen starten blijft de info erachter vaag. Ambtenaren verdienen een een derde meer dan in de markt anno 2009.

seven | 26-11-09 | 19:52

Exattementos ... AMEN ... nix geen bontkraagjes ,.. dat roepen we nu al een poosje!
en wat gaat jawel wilders hier aan doen ..... :-)

Roadie68 | 26-11-09 | 19:51

In Medemblik (regio 1654) woonden op 1 januari 2008 745 mensen, waarvan 155 babyboomers (20.8%).
Oh jee. Veel babyboomers. Geen buurtfeesten, tuinfeesten, laat opblijven, (ietsiepietsie) hardere muziek voor jou

JEZUS
gelukkig woon ik daar niet...

Yuksal | 26-11-09 | 19:50

CoffeePatch | 26-11-09 | 19:44
Een kleine groep schuldigen is altijd beter. Maar daar komt dan wel bij dat je je ook ergens schuldig aan gemaakt moet hebben. Zelf had ik - net zoals de huidige generatie trouwens - weinig invloed op de loop der dingen. Maar ik vrees dat het lidmaatschap van een vakbond nu ook al als landverraad wordt gezien. En ja, ik rook zware Van Nelle en ik ben inmiddels grijs.

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 19:50

seven | 26-11-09 | 19:45
Dat is een andere en betere welvaart dan die van de jaren toen de babyboomers zo'n 25 -30 jaar waren.

CoffeePatch | 26-11-09 | 19:50

Koophuis 400k euro vs 20k euro (44k gulden, met premie a woningen enz.. en de prijs was echt geheel voor de woning, niet voor de landbouwgrond die onder de woning lag..)

seven | 26-11-09 | 19:47

seven | 26-11-09 | 19:11

Maar waar maak je je druk om:

Als je 1990 als basisjaar neemt en voor dat jaar dus de index op 100 stelt krijg je voor 2006 de volgende indexcijfers:

totaal cao lonen: 148
cao lonen pariculiere sector: 151
cao lonen overheid: 140
cao lonen gesubsidieerde sector: 143

inflatie: 148

Feitelijk ligt iedereen die onder een cao valt al jarenlang aan de loonmatiging. Gingen werknemers in de marktsector er gemiddeld maar heel weinig op vooruit en daalde de koopkracht van het overheidspersoneel en werknemers in de gesubsidieerde sector zelfs. Zou je de jaren '80 ook nog in de beschouwing betrekken, dan werd het beeld nog grimmiger.

Je hoeft toch werkelijk geen marxist te zijn om in te zien dat jarenlang volgehouden loonmatiging enerzijds en aanhoudende productiviteitsstijging anderzijds vroeger of later tot afzetproblemen moeten leiden. Tenzij je natuurlijk de rentestand kunstmatig laag houdt en zo de vraag met overmatige kredietverlening op peil houdt. En dan zit dus in de systeemcrisis die we nu mee maken.

dawg | 26-11-09 | 19:47

CoffeePatch | 26-11-09 | 19:40
Ik geloof niet dat je seven vandaa nog kan bereiken. Die zit teveel in de statistieken en gelooft daar heilig in. Tussen 1965 en 1975 studeren? Dat was alleen voor rijkeluiskinderen, die er soms wel 8 of 10 jaar over deden. In 1964 was ik al aan het werk. Samen met al mijn vriendjes van de middelbare school. En gewoon 90 uur per week. Maar dat lag aan mijn eigen keuze.

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 19:46

CoffeePatch | 26-11-09 | 19:40
Kijk eens na de welvaart van jonge gezinnen die een paar jaar geleden een koophuis hebben gekocht. Gewoon modaal, het verschil is enorm. Het wordt nog een beetje geflatteerd door de dubbele baan. Dat vergeten velen. Beide ouders moeten werken, dat was vroeger echt een keuze en er was dus meer aandacht voor de kinderen. Dat willen veel jongere ook maar dat is voor modaal financieel onhaalbaar als je een huis met tuin voor de kids wilt.

seven | 26-11-09 | 19:45

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 19:40
Lijkt mij ook, als ik zo naar die bevolkingspiramide kijk zou hem zelfs nog willen beperken tot 1946-1948. Dan wordt de groep de we de schuld kunnen geven van alles wat is mis in Nederland natuurlijk wel weer erg klein, dat weer wel.

CoffeePatch | 26-11-09 | 19:44

Seven, overigens was die "de stijgende naoorlogse welvaart" met nu vergeleken pure armoe.

CoffeePatch | 26-11-09 | 19:40

CoffeePatch | 26-11-09 | 19:31
Ik heb nooit maar dan nooit stil gestaan bij het feit dat ik babyboomer zou zijn. Dat woord is ver na mijn geboorte uitgevonden. Ik zou ook zeggen, de naoorlogse geboorten tussen 1946 en 1950 volstaat. Mijn zussen zijn van 1947 en 1949, ikzelf van 1948 en de eerstvolgende bij ons werd pas in 1956 geboren. Dat was toen al een nakomertje. Het is me dan ook zeer onduidelijk hoe die periode van babyboomers loopt. In principe zou die dus door kunnen lopen tot 2009, want immers allemaal na de oorlog geboren.

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 19:40

Seven, richt eens een partij op, ik ga op je stemmen

loonslaaf_69 | 26-11-09 | 19:39

seven | 26-11-09 | 19:34
Dat van 1945 - 1965 had ik al om 16:34 geschreven.

CoffeePatch | 26-11-09 | 19:38

lol, dank je, prettig om het een beetje een op een rijtje te hebben

Uberheertje | 26-11-09 | 19:36

Ja, maar tot mijn grote plezier gaan jullie die leeftijd ook allemaal bereiken.
Tenzij . . . . . . . . je jezelf vandaag nog ophangt.
Dus er is nog hoop voor je.
Niet aarzelen, niet treuzelen, voor je het weet is het te laat.

Overigens de enige in onze straat die altijd overal over loopt te zeiken, is dat aartsluie wijf van 25 met die peuk in der bakkes.
Groetjes van een blije nooit zeurende, babyboomer.

Olieboer | 26-11-09 | 19:36

96,8% hm... O ja ik woon in een bejaardenhuis.

Bijstandskoning | 26-11-09 | 19:35

CoffeePatch | 26-11-09 | 19:31 Zie wiki GS heeft de scherpe defenitie genomen, je kan hem feitelijk nog flink verruimen tot 1945 - 1965

"De mensen die geboren zijn tussen (grofweg) 1945 en 1955 worden doorgaans aangeduid als Babyboomers. Deze generatie heeft een aantal gemeenschappelijke ervaringen. Ze maakte kennis met de stijgende naoorlogse welvaart, en ging studeren in de woelige periode tussen 1965 en 1975.

Mensen die geboren zijn tussen 1955 en 1965 worden ook wel tot de babyboom-generatie gerekend, omdat rond 1965 een duidelijk omslagpunt werd bereikt in het aantal levendgeborenen (zie figuur). Ook zij groeiden op een periode van relatieve welvaart"

seven | 26-11-09 | 19:34

@winged | 26-11-09 | 19:21
Ik weet dat veel babyboomers het niet goed hebben maar ik weet ook dat veel zich zogenaamd "beter mensch " voelende (lees politiek correcte) babyboomers over uw rug heen dit behaald hebben. Onder het mom van gelijkheid en welvaart voor iedereen heeft een grote groep linkse babyboomer oplichters zich verrijkt ( zie een Marcel van Dam) . Zij laten u achter met een karige oudedags voorziening.
Schrijven nu boeken waarin zij een mea maxima culpa belijden. Mosterd na de maaltijd literatuur.
Koester echter geen wrok want u hoeft zich niet schuldig te voelen en deze groep voelt dit knagen ... ik verzeker het u.

Jokkebrok | 26-11-09 | 19:32

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 19:30
Dat is het probleem altijd met generaliseren, vandaar die toevoeging.

harry pikkel | 26-11-09 | 19:32

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 19:27
Ik begrijp die grens van 1955 overigens ook niet als ik dit zie www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/bevolking... . Het piekje loopt van 46 t/48.

CoffeePatch | 26-11-09 | 19:31

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 19:27
Zonder aanpassing zijn de cijfers al 41k ambtenaar 31k particulier. Zonder aanpassing is het al duidelijk genoeg. We zijn het ergens gewoon eens, particulieren (de echte) verdienen te weinig in verhouding.

seven | 26-11-09 | 19:31

koerbagh ® | 26-11-09 | 19:15
Dat was ik even vergeten. Beschouw mijn vorige comments als niet geschreven.

harry pikkel | 26-11-09 | 19:30

harry pikkel | 26-11-09 | 19:25
Jij hebt het dan over beleidsambtenaren. Dat zijn nu juist de ambtenaren die niks kunnen en daar zelfs hun best niet voor doen. Die bedenken beleid, Hoe krom ook. Dat is de categorie die de ambtenaren steeds voor hun voeten loopt en zorgt dat die hun tijd moeten besteden aan geneuzel in plaats er voor de burger te zijn.

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 19:30

'velen van "hun" blind de weg'
@Hoxha

Het blijft moeilijk, nietwaar? Al die grammatica-regels waarop talen zijn gebaseerd.

tadnecty | 26-11-09 | 19:30

pius | 26-11-09 | 19:22
Pius, als de babyboomers nu eens wat meer naar de paus hadden geluisterd, dan woonden er nu 22 miljoen mensen in Nederland.

CoffeePatch | 26-11-09 | 19:28

seven | 26-11-09 | 19:19
Je bent godverdomme net als doe politici. Komen de cijfers niet goed uit, ga je de begrippen aanpassen.
Dat gesjoemel met CBS gegevens wordt nog eens heeeeel groot.

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 19:27

seven | 26-11-09 | 19:19
PDF 'mijn gemeente' doorgescrollt, boven de 30% ('45-'65), menig reaguurder zal dit (blijkbaar) als negatief ervaren, mijn bevinding is the other way around.

Ashtrey | 26-11-09 | 19:25

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 19:11
Ik werk veel met ambtenaren en denk er precies andersom over: als Nederlanders wisten hoe het er in de dagelijkse praktijk aan toe ging, dan hadden ze nog harder tegen ambtenaren aangeschopt. Dan heb ik het over beleidsambtenaren, niet over onderwijzers etc. Dat is geen populisme, dat is de harde werkelijkheid.

harry pikkel | 26-11-09 | 19:25

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 19:21
Eens, maar dan zijn de cijfers (ambtenaren 41k vs particulier 31k ) nog erger. Immers inhuur valt dan in cat part. Dan is het verschil feitelijk als je die externe interim krachten bij overheidsdiensten meeneemt als ambtenaar nog iets groter.

seven | 26-11-09 | 19:24

pius | 26-11-09 | 19:22
leg uw overigens volledig terechte kritiek waar het thuishoort. Ook al volgen er 5 rechtse kabinetten achter elkaar dan nog houd u niets over.
Fait accompli.

Heb je gelijk in..... anyway ik heb mijn *gal* gespuugd en kan er weer ff tegen.....

winged | 26-11-09 | 19:24

winged | 26-11-09 | 19:14

Niet alleen dit mongolenkabinet.
Dit mongolenkabinet heeft namelijk weinig invloed meer op het feit of u wat overhoud. U zoekt het in de verkeerde hoek. U houd niets over en daar is niets meer aan te doen.
-
Dit is een mondiaal probleem wat op nationaal niveau niet te beinvloeden is. De Banken winged, de banken!
En de Amerikanen ,daar moet u wezen.
leg uw overigens volledig terechte kritiek waar het thuishoort. Ook al volgen er 5 rechtse kabinetten achter elkaar dan nog houd u niets over.
Fait accompli.

pius | 26-11-09 | 19:22

seven | 26-11-09 | 19:10
Al wat bij de overheid werkt en hoog opgeleid is wordt ingehuurd. Omdat die overheid zelf niet wil betalen voor hoogopgeleiden, laat staan ze vervolgcursussen te laten volgen. Vandaar dat de overheid nu duurder uit is, want inhuurkrachten zijn pas de echte uitvreters. Die leveren slecht werk en rekken alleen maar de projecten zodat ze er lekker van kunnen leven.

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 19:21

@Jokkebrok | 26-11-09 | 19:19
Welnee....... ik kan er alleen niet tegen dat 9 van 10 denken dat *alle* babyboomers het zo goed hebben....

winged | 26-11-09 | 19:21

@winged | 26-11-09 | 19:14
Dit klinkt alsof u zich misbruikt voelt ?

Jokkebrok | 26-11-09 | 19:19

Ashtrey | 26-11-09 | 19:12
Kan met gemak dubbel zijn, als je naast de geboortejaren 1945-1955 de categorie tussen 1955 - 1965 meeneemt (zie voor reden 16:53) kan het nog wel eens 2x zo hoog zijn..
www.cbsinuwbuurt.nl/#pageLocation=inde... (1 kies gemeente, 2gemeente geheel, of je buurt voor meer detail, 3 thema bevolking, 4 leeftijdsopbouw)

seven | 26-11-09 | 19:19

@harry pikkel | 26-11-09 | 19:08 :
Tuurlijk klopt MT's verhaal. Haar afval wordt opgehaald door afgestudeerden, de plantsoenendienst in haar dorp bestaat uit mensen met minimaal VWO en de stratenvegers dorp hebben HBO+. De huishoudelijke diensten van alle overheidsinstellingen die MT kent worden bevolkt door mensen die proefschrift hebben geschreven. De overheid heeft geen banen voor laaggeschoolden. Als zij dat zegt, dan is dat zo.

koerbagh ® | 26-11-09 | 19:15

Ik word een beetje misselijk van lui die denken dat de bayboomers allemaal in een vette camper rondsjokken een huis zonder hypotheek hebben en leven zoals het *zwitserlevengevoel*.
Een enkeling misschien...... Vanaf mijn 15e tot mijn 35e op de wilde vaart gezeten... hard werken uiteraard onregelmatig.. toen aan de wal, daar tot mijn 60e in de volcontinue diensten gedraaid..... (dat is wat anders dan vanaf je 27e tot je 67e met een vulpotlood achter een buro staatjes afvinken). Ik heb een pensioentje waar ik van rond kan komen... een huis met een ton aan hypotheek...... veel hou ik niet over.... 2 maanden terug een brief van het pensioenfonds ontvangen dat als het zo doorgaat en de dekkingsgraad eind van het jaar niet wordt gehaald er in 2 jaar tijd 11% op het pensioen wordt gekort... (daar gaan we weer). Ook val ik net binnen de regeling van de door de pikkenlikker van een Kabouter Bos bedachte *AOWbelasting*.... tel uit je winst! Dus lul niet over *rijke* bayboomers die in de watten zijn gelegd.
Het gros heeft zich het lazerus gewerkt en houdt aan het eind van de
rit dankzij dit mongolen kabinet niks over.....
Enfin keep on dreamin ..... en blijf zitten in de trein richting *highway to disaster*... stem lekker op de linkse rakkers.. en zorg dat de verzorgingsstaat voor de *oude stakkers* nog verder naar de kloten gaat. Het is jammer dat ik geen Ali ben Racham heet, want dan kon ik hier of daar nog wel wat subsidie lospeuteren..

winged | 26-11-09 | 19:14

Elisabeth2 | 26-11-09 | 19:04
Zie de boot nu pas, tja, mooi of zoiets..
Sta zelden met beide benen op de grond, een boot is dus niet mijn ding.
Ontopic 18% en nog een beetje meer, is dat goed?
Ik vind van wel namelijk, maar weet eauk niezoveel blijkbaar.

Ashtrey | 26-11-09 | 19:12

ah, je had het tegen mt, dus je las het helemaal goed... :)

seven | 26-11-09 | 19:11

harry pikkel | 26-11-09 | 19:08
Mark zijn verhaal klopt. Het zijn van die vastgeroeste ideeën van vooral ontevreden Nederlanders, dat ambtenaren niet werken en veel te veel verdienen. Vroeger dachten ze zelfs dat ambtenaren geen belasting hoefden te betalen.

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 19:11

Babyboomers ............... babybOOmers... zij verdienen uw hoon en haat maar ook uw liefde als het om uw ouders gaat. Babyboomers .... de hippies die nog erger geworden zijn dan hun ouders.BabybOOmers..... de immer naar zichzelf op zoek zijnde navelstaarders... de generatie die af wilde rekenen met regenten en dominees maar zich nu zelf anzelfsprekend zo gedragen. Babyboomers .... de ozo hippe moderne moralisten. BabybOOmers.... de apres nous la deluge-generatie.... Laten wij ze koesteren en bijzetten in een museum van mislukte idealen ... laten wij vooral niet herhalen wat zij geprobeerd hebben... laten wij hun als (hoog) lesgeld niet kopieren.

Jokkebrok | 26-11-09 | 19:10

harry pikkel | 26-11-09 | 19:08
Goed lezen dat is exact mijn punt, bij de overheid zijn ze helemaal niet gemiddeld hoger opgeleid... Thnx voor je persoonlijke noot en info!

seven | 26-11-09 | 19:10

Hmz:

In xxxx (regio xxxx) woonden op 1 januari 2008 12435 mensen, waarvan 1070 babyboomers (8.6%).
Hmmmm, toch al 8.6% boomers in de buurt. Je zit nog onder het landelijk gemiddelde, maar pas op dat ze zich niet vermenigvuldigen.

Tja. Wat koopje daarvoor?

Deze was veel beter: www.prizm.nl/

Jammer dat die niet meer bestaat. Kon je zelfs zien wat het meest gelezen werd in je buurt, opleidingsniveau, gezinssamenstelling etc etc.

Geil Kippetje | 26-11-09 | 19:09

mark twain | 26-11-09 | 19:05
Waarom worden ze dan niet aangenomen voor dat salaris dat ze toch voor de helft bij de overheid gaan werken.. Klinkt niet logisch en is het ook niet. Het is een urban myth.

seven | 26-11-09 | 19:09

mark twain | 26-11-09 | 19:05
Ik had een jaar of wat terug een bijbaantje bij de belastingdienst, en tachtig procent had niet meer dan havo. Dus ik vraag me af of jouw verhaal wel klopt.

harry pikkel | 26-11-09 | 19:08

@Rammetje neuqen?

repulse | 26-11-09 | 19:07

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 19:01
Nee, was een retorische vraag.

harry pikkel | 26-11-09 | 19:05

@seven 18:52
Ja hoor. Je zal eens een keer je ongelijk bekennen. Nou neem van mij maar dat de gemiddelde belastingmedewerker bij de overheid nog niet de helft verdient van wat er in de markt voor vergelijkbare werkzaamheden wordt betaald. Een topambtenaar
verdient nog niet een derde van wat er voor vergelijkbare marktfuncties wordt betaald.
De vakkenvullers, de cassieres, de lopendeband mededewerkers, alles wat werkzaam is in de land- en tuinbouw, de produktiemedewerkers in fabrieken, die zorgen voor dat zogenaamd lagere salaris.

mark twain | 26-11-09 | 19:05

Rammstein | 26-11-09 | 19:04
Smakelijk!

Jaap de Paap | 26-11-09 | 19:04

Ze moeten de pensioengerechtigde juist NU omhoog gooien naar 75 jaar en dan afbouwen naar beneden toe!

Von_Dutch | 26-11-09 | 18:35

Prima idee.

bottehond | 26-11-09 | 19:04

Online Turkey Lunch met de Clan, bis später ! *aus*

Rammstein | 26-11-09 | 19:04

Ashtrey | 26-11-09 | 18:37
Was even bootje kijken en afkraken.

Elisabeth2 | 26-11-09 | 19:04

harry pikkel | 26-11-09 | 19:00
Tuurlijk niet.

CoffeePatch | 26-11-09 | 19:02

nee ramstein hij wil geen verkering
whaahahahhahahhhaha

hetoog | 26-11-09 | 19:01

harry pikkel | 26-11-09 | 19:00
Dat geloof je toch zelf niet?

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 19:01

repulse | 26-11-09 | 18:58
Volgens eerder gezegde CO duurt dat ongeveer tot de Kerstdagen.
Ja, die mocht ik wel.

Rammstein | 26-11-09 | 19:01

CoffeePatch | 26-11-09 | 18:57
En is de gemeentelijke belasting lager geworden?

harry pikkel | 26-11-09 | 19:00

woonden op 1 januari 2008 11510 mensen, waarvan 1655 babyboomers (14.4%).
Oei! Meer dan 12% boomers in jouw buurt. Je zit nu boven het landelijk gemiddelde. Hopen dat ze snel doodgaan, dan kan jij in ieder geval nog overleven.

help?

Subslider | 26-11-09 | 18:59

Rammstein | 26-11-09 | 18:56
*shakes her bootee*
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

repulse | 26-11-09 | 18:58

seven | 26-11-09 | 18:52
Bij ons is de inzameling en verwerking van al het huishoudelijk afval geprivatiseerd. Het is nu wel een stuk duurder geworden.

CoffeePatch | 26-11-09 | 18:57

Jaap de Paap | 26-11-09 | 18:54
Zo is dat Jaap

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 18:57

Gelukkig. Ik zit onder het landelijk gemiddelde (ook met allochtonen trouwens). En ik woon gewoon in de Randstad.

Le Bref | 26-11-09 | 18:57

seven | 26-11-09 | 18:53
Oh ja, CO, die hadden we ook nog !!! Ja, die vond ik wel aardig hoor. Hij vroeg alleen een keer om een fittie en toen gingen alle remmen los, en dat trok hij weer niet.
*shakes her bootee*

Rammstein | 26-11-09 | 18:56

seven | 26-11-09 | 18:25
Zo was even eten, dus vandaar de late reactie. Ik ben bang dat je een denkfout maakt. Het feit dat NL gastarbeiders binnenhaalde was niet te wijten aan de babyboomers. Ook niet het feit dat de gastarbeiders bleven. De importeurs waren toch echt de politici van ver vóó'r de babyboomers. Diezelfde politici die er voor zorgden dat er een massaemigratie van vakmensen naar Canada en Australie ontstond, omdat hier zogenaamd geen werk zou zijn.

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 18:55

seven | 26-11-09 | 18:53
Ik kan dan ook niet zeggen dat ik hem mis, integendeel. Dat ging nèrgens meer over.
Soms is het op hè, dan is alles gezegd en gedaan en dan is het klaar.

Rammstein | 26-11-09 | 18:55

seven | 26-11-09 | 18:53
Tis 'm niet.

Jaap de Paap | 26-11-09 | 18:54

Rammstein | 26-11-09 | 18:47
Nou, kan me anders menig fittie icm vd en co vs R. herinneren. Shake that.. ;)

seven | 26-11-09 | 18:53

Rammstein | 26-11-09 | 18:27
Is morgen toch? Of vergis ik me?

Jaap de Paap | 26-11-09 | 18:53

mark twain | 26-11-09 | 18:45
Onzin; gemeenteplantsoenendienst, vuilnisman, baliemedewerkster, parkeerbeheer, controleur vuinisbakken, tiepmiep, secretaresses, enz enz.. Het verschilt niets. Sterker ik denk als je opleidingsniveau zou vergelijken, want daar doel je op het verschil er niet is en dat de particuliere sector tegenwoordig gemiddeld een hogere opleiding heeft. (en daarnaast ook nog het verschil alfa studies (en gamma) vs beta bv..)

seven | 26-11-09 | 18:52

Rammstein | 26-11-09 | 18:47
No simply assumed you were referring the tool;18% and a futile,.. above..
*boot zoeken gaat*

Ashtrey | 26-11-09 | 18:50

seven | 26-11-09 | 18:42
Die heb ik bijna niet meegemaakt, die ging er net uit. Frik zie je af en toe, maar volgens mij met meerdere nicks Maar ik heb verder geen idee eigenlijk.

Ashtrey | 26-11-09 | 18:43
Woon je op een boot ?

Rammstein | 26-11-09 | 18:47

@seven 18:37

Het is zo simpel. En het is onbegrijpelijk dat jij volledig voorbij gaat aan het feit dat
de overheid nauwelijks of geen banen heeft voor ongeschoolden en
laaggekwalificeerden. Zulks i.t.t. de particulire sector.
Bij de bankensector, die dat soort funkties ook niet kent, wordt ook veel meer dan gemiddeld 31K verdient. Idem dito bij de Shell.

mark twain | 26-11-09 | 18:45

Eindelijk een tastbaar instrument waarmee men fokking zwitsals met een tafeltje-dekje-leeftijd om de oren kan slaan. Mijn Vierde Nota Extra-wijk bestaat voor 9,1 procent uit die blatende graftakken. Uiteraard maar 9,1 procent, de protesterende rijken wonen, evenals mijn moederT, uiteraard in de betere buurten.

En-el Hak | 26-11-09 | 18:45

Gelukkig maar dat de 2 letters van je postcode er niet bij moeten. Dan zat ik dus dik aan de 70% met die ouderencentra om de hoek..

Dexie | 26-11-09 | 18:45

Rammstein | 26-11-09 | 18:40
Nee!!
I'm surrounded by those b'tards.
*helm opzetten gaat*

Ashtrey | 26-11-09 | 18:43

Wat een gelul, Omdat je 55 jaar bent mag je de asociale buren niet aan pakken??
Veel van deze mensen hebben 45 jaar of meer gewerkt en hebben betaald van na drees, Graaiers?? als je in de fabriek werk valt er niets te graaien en dat was minstens 90% van de bevolking. Stommelingen ff nadenken joh.

hetoog | 26-11-09 | 18:43

Rammstein | 26-11-09 | 18:40
Nee hoor.. ;) Trouwens terugkomend op 17:57 jij bent beter in dit soort dingen, is GvE degene in jouw ogen ? ... wie o wie.. ;)

seven | 26-11-09 | 18:42

"Oei! Meer dan 12% boomers in jouw buurt. Je zit nu boven het landelijk gemiddelde. Hopen dat ze snel doodgaan, dan kan jij in ieder geval nog overleven."
+1000000

jemoeder123 | 26-11-09 | 18:41

Ashtrey | 26-11-09 | 18:37
Iedereen is bootje kijken.

Rammstein | 26-11-09 | 18:40

Elisabeth2
Laat maar, zie het al.

Ashtrey | 26-11-09 | 18:37

mark twain | 26-11-09 | 18:06
Alles. Ten eerste gaat het tegen het algemene beeld in dat mensen in de particuliere sector meer verdienen en dit wordt gebruikt als argument om de ambtenarensalarissen weer te laten stijgen.. Dat is dus aantoonbaar niet zo. (particuliere sector 31k , ambtenaren 41k ) Dus de ambtenaren zouden een flinke stap terug horen te doen om op een gelijk niveau qua beloning te komen. Daarbij wordt er in de particuliere sector vaak (niet altijd maar gemiddeld) harder gewerkt en zijn er regelmatig minder secundaire regelingen die niet terug komen in de grafiek. Vroeger zal het wellicht lang geleden ooit zo geweest zijn dat ze minder verdiende, nu is er sprake van jarenlange overcompensatie. Bedenk dat de particuliere sector de ambtenaren betaald en niet omgekeerd, bij een te scheef beeld zakt alles in. De een heeft de ander nodig en niet omgekeerd.

seven | 26-11-09 | 18:37

Dit had mijn tekst kunnen zijn... Ik roop al jaren dat Babyboom generatie alles voor ons verprutst (heeft)!

Ze moeten de pensioengerechtigde juist NU omhoog gooien naar 75 jaar en dan afbouwen naar beneden toe!

Von_Dutch | 26-11-09 | 18:35

Elisabeth2 | 26-11-09 | 18:10
Could you be more specific please?
I'm just counting one (Ashtrey not icluded that is)
Ohw shit, helemaal vergeten dat mijn ignorant english niet aan u besteed is; uhm rephrase;
Gaarne enige duidelijk omtrent de reaguurder(s),alstublieft?
Ik tel er namelijk maar een (met mezelf niet meegerekend, dat is)

Ashtrey | 26-11-09 | 18:31

@Canninefaatje | 26-11-09 | 17:57
Ambtenares?

Ploertendodert | 26-11-09 | 18:29

Oh ja: Happy Turkey Mass Slaughter Day.

Rammstein | 26-11-09 | 18:27

Einde van de Domheid | 26-11-09 | 18:02
Ja en volgens het onderzoek wil de meerderheid van niet-PVV'ers de uitgaven aan ontwikkelingshulp omlaag, minder migratie, geen burgemeesters, staatssecretarissen of ministers met dubbel paspoort, zwaardere straffen enz.
Leg nu eens de meningen van politieke partijen naast die van de wens van de meerderheid van de bevolking en dan zie je waar Wilders zijn stemmen vandaan haalt, ook bij linkse partijen. Omdat de meeste partijen dus niet democratisch genoeg zijn om de mening van het volk te kunnen verwoorden, omdat dit populistisch, racistisch of xenofoob zou zijn of omdat de treinen dan weer naar het oosten rijden ofzo. Krijgt de democratie echt zijn beloop in dit land, dan zou de PVV een heel stuk kleiner zijn.

sjaakdeslinksesul | 26-11-09 | 18:24

@Graaf van Egmont
Dat gaat om twee redenen niet op

1) Door het veelvoudig graaien niet investeren in ov hebben we een oud, slecht onderhouden en overbezet systeem.
2) Jullie hebben de automatisering doorgedrukt om al die geweldige rekenaars (van alle bedrijfstakken) te kunnen ontslaan.

Writhen | 26-11-09 | 18:23

seven | 26-11-09 | 18:17
Ik vond je reactie bij Bert brussen leuk. Dat dan weer wel

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 18:23

6% maar ik hou ze in de gaten.

azijnseikerT | 26-11-09 | 18:22

Teun van het Tuinpad | 26-11-09 | 18:00
Eerlijk gezegd: don't know, and don't care.

Rammstein | 26-11-09 | 18:21

tijd voor geenstijl.be

Je Verzint Het Niet | 26-11-09 | 18:19

Eerst eeuwig student, vervolgens op de overspannen banenmarkt automatisch in de best betaalde functies gerold, en steeds buiten schot gebleven bij herzieningen van het sociale stelsel (WAO, doorwerken tot je 67e). Vakbonden zijn niets anders dan een belangenclubje voor deze 'profijtgeneratie'. Hoogst irritant allemaal.

bintang | 26-11-09 | 18:18

websenior | 26-11-09 | 18:11
Dan zijn we er toch? Ik heb me nooit laten voorstaan op het zijn van BB. Kan zeer goed overweg met de huidige jongeren en kan zelfs stellen dat ik NIET met ze zou willen ruilen. Juist omdat alles, wat onze generatie heeft opgebouwd weer net zo keihard wordt afgebroken. De BB had het in zijn jeugd moeilijk, maar op een heel ander vlak. De na-BB generatie gaat het ook moeilijk krijgen, maar dat is niet te vergelijken.

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 18:18

@Elisabeth2
ROFL--jij maakt mijn avond weer goed
@websenior
man dat is van alle leeftijden--er zijn altijd zeikerds--kijk naar seven--moet er niet aan denken hoe die tekeer gaat als ie 80 is.
Mijn oma geboren in 1902 vertelde dat er ook al over haar generatie gezeurd werd, dus waar hebben we het over.

drukkeagenda | 26-11-09 | 18:17

@Writhen

Een trein die op tijd komt: "Perrongeluk".

DANNY3960 | 26-11-09 | 18:16

Writhen | 26-11-09 | 18:09
Wat die files betreft heb je gelijk, snap nog steeds niet waarom die babyboomers er niet voor gezorgd hebben dat je het rijbewijs pas op dertigjarige leeftijd kunt behalen.

CoffeePatch | 26-11-09 | 18:16

*blitse-frits moet naar werk (tweede baan om studie te bekostigen)*

Zal terugkeren op vrijdagochtend om seven te assisteren in de strijd tegen de volgevreten babyboomers die hier zitten te ijllen met hun ijl-argumenten.

blitse-frits | 26-11-09 | 18:15

Writhen | 26-11-09 | 18:09
Wat dacht je van het op tijd rijden van de trein. Toen wij alles nog met het hoofd moesten uitrekenen, reden ze gewoon op tijd. Nu zijn er door de jongeren computerprogramma's ontwikkeld. Nooit meer een trein op tijd gekomen.

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 18:14

Hmmmm, toch al 10.1% boomers in de buurt. Je zit nog onder het landelijk gemiddelde, maar pas op dat ze zich niet vermenigvuldigen.
En dan woont er ook nog een bejaardenhuis aan de overkant van de straat
dat val dus nog wel mee.

Skip 01 | 26-11-09 | 18:13

*Wijntje inschenkt, sigaar in de hens jaagt, zwaait en bakstenen aait*

DANNY3960 | 26-11-09 | 18:11

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 18:04
Ik had ouders die mij op late leeftijd gekregen hebben, dus ik ken de verhalen over armoede, inderdaad is mijn generatie gezegend met rijkdom en hebben we feitelijk niks te klagen.
Het gaat er echter om dat in de media er diverse babyboomers zich op de borst kloppen dat ze babyboomer zijn en afgeven op andere generaties. Dan ga ik steigeren.
Maar nogmaals, kom ik individuele babyboomers tegen dan zijn die net zo leuk, flink en aardig als mijn generatie, dus het is eigenlijk allemaal luxegezeur.

websenior | 26-11-09 | 18:11

Dit topic spreekt wel erg aan. Er zijn al twee reageerders voortijdig onder hun vochtige stenen vandaan gekropen.

Elisabeth2 | 26-11-09 | 18:10

Hahahaha het is echt zo waar.
"Babyboomers de oorzaak van ALLE ellende in dit land."
Ik daag iedereen uit om met een voorbeeld te komen waarin dat niet zo is.
van rottige allochtonen t/m files.

Writhen | 26-11-09 | 18:09

drukkeagenda | 26-11-09 | 18:05
fyi ik heb 2 jonge kids.

seven | 26-11-09 | 18:09

Elisabeth2 | 26-11-09 | 18:08
Ach, ik dacht ik doe ook maar ff mee met bashen.

CoffeePatch | 26-11-09 | 18:09

De babyboomers ook wel bekend als de opeet generatie. Hebben de natuurlijke grondstoffen ongelimiteerd gebruikt voor hun consumptiegedrag en laten de generatie na hen met het AOW probleem en niet te vergeten het "mede" lander probleem achter.

Roto | 26-11-09 | 18:08

CoffeePatch | 26-11-09 | 18:03
Ik denk dat je daar een groot punt hebt. Maar ja, je wilde het niet zo doen als je vader hè? Riem er over of de kachelpook. (voor de jongeren: kachelpook is een stuk ijzer om de kolenkachel met nootjes 3 op te poken.)

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 18:08

@EvdD Je analyse is verkeerd om. Babyboomers komen zoveel voor dat ze bij elke partij een relatief grote groep zijn. Echter kijk naar de PvdA en je vindt vele malen meer babyboom qua percentage denk ik zo.

Bevolkingspiramide www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/bevolking...

seven | 26-11-09 | 18:08

CoffeePatch | 26-11-09 | 18:03
Gene, Patch, het zit allemaal verborgen in slechte genen.

Elisabeth2 | 26-11-09 | 18:08

@seven 18:02
Wat is daar onvoorstelbaar of onbegrijpelijk aan?

mark twain | 26-11-09 | 18:06

@seven
jij bent van de klaag-generatie.
Werken-40 uur-inkomen FL 350,-- op kantoor ja
Daarnaast studeren--kinderen opvoeden--maar nog steeds werken--soms 70-80 uur om mensen zoals jij weer gezond te krijgen.
En nu naar bed jochie en blijf van mama's portemonnee af.

drukkeagenda | 26-11-09 | 18:05

Scherp, Hoxha!
Tijd dat dit parasiterend zelfverrijkend tuig eens aangepakt wordt.
Solidariteit van deze proleten gaat heus niet verder dan de eigen kring.

bottehond | 26-11-09 | 18:05

die meter van jullie heeft mooie uitspraken afhankelijk van het percentage. Toch denk ik dat dit soort uitspraken discriminerend gevonden zouden worden als het bij de alochtonenmeter stond. Dat staat het dan ook niet. Is dit politieke correctheid van geenstijl?

bravvour | 26-11-09 | 18:05

Einde van de Domheid | 26-11-09 | 18:02
Met 67 % over, zullen er best wel een paar tussen zitten.

Teun van het Tuinpad | 26-11-09 | 18:05

websenior | 26-11-09 | 17:57
Inderdaad: bordje leegeten. Wat? Je lust het niet? Jongen, er komt een dag dat je er tegen omhoogspringt. Je hebt de oorlog niet meegemaakt. Gevleugelde uitspraken van mijn ouders.

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 18:04

10% boomers en 20% allochtoon
Niet slecht voor een grote stad als Almere
*geeft de volumeknop nog een zwaai naar rechts*

Flach | 26-11-09 | 18:04

Wat je babyboomers het meest kwalijk kan nemen is dat zij hun kinderen zo slecht hebben opgevoed.

CoffeePatch | 26-11-09 | 18:03

Aan mijn loonstrook te zien onderhoud ik wel 2 á 3 bijstandgezinnen; dat dan weer wél.

Munitie | 26-11-09 | 18:02

Teun van het Tuinpad | 26-11-09 | 17:53
Het was maar een wild guess.
Maar idd, de meeste PVVers zijn babyboomers (met 33% de best vertegenwoordigde leeftijdsgroep.
Je had toch niet verwacht dat het hoogopgeleide jongeren waren?

Einde van de Domheid | 26-11-09 | 18:02

Klopt écht geen ruk van,van die postcodecheck.
Ja als de mensen,pak hem beet,53 jaar geleden gerukt hadden ipv. geneukt,had het misschien kunnen kloppen.

René from the Café | 26-11-09 | 18:02

ps 17:57 Ik zie dat de cijfers en grafiek zijn geupdate het verschil was eerst 7k nu bijna 10k verschil in beloning tussen ambtenaren en werknemers particuliere sector.. onvoorstelbaar in een tijd van crisis bij de rijksbegroting..
Gemiddeld:
Werknemer particulier bedrijf 31,1
Ambtenaar 41,0k

seven | 26-11-09 | 18:02

Oei! Meer dan 12% boomers in jouw buurt. Je zit nu boven het landelijk gemiddelde. Hopen dat ze snel doodgaan, dan kan jij in ieder geval nog overleven.
.
Pfff.. dat wil dus alleen maar zeggen dat ik weinig jongeren met Golfjes/Astra's en boemmuziek in mijn wijk heb..

vagehond | 26-11-09 | 18:02

seven | 26-11-09 | 17:56
Niet iedereen, Seven. Maar ja, dat zei jij zelf ook al in de plemp aan Graaf van Egmont

Elisabeth2 | 26-11-09 | 18:02

seven | 26-11-09 | 17:57
Hoef ik de statistieken niet op na te slaan seven. Dream on.......... Statistisch zou ik kunnen aantonen dat jouw masturbatiegedrag de nederlandse staat meer kost dan de huidige crisis.

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 18:01

Moet zijn:

"Ik heb de GRUWELIJKE SCHIJT aan babyboomers!!!

Damn. :-\

Neo-Cicero | 26-11-09 | 18:01

13.2% baby-boo en
6.5% allochtone meter, muah ik woon in de betere regio's van Nederland :)

HenkBres | 26-11-09 | 18:01

Rammstein | 26-11-09 | 17:57
Denk jij van nein dan ?

Teun van het Tuinpad | 26-11-09 | 18:00

Brouhaha | 26-11-09 | 17:59
Het onderwijs is door die vermaledijde babyboomerTs vakkundig naar de haaien geholpen dus waarom deze verwondering van uw kant? ;-)

JosVerbeek | 26-11-09 | 18:00

Rammstein | 26-11-09 | 17:57 Ik ben zeg maar jansen.

zeg maar jansen | 26-11-09 | 18:00

Ik heb de GRUWLIJKE SCHIJT aan babyboomers!!! Die vieze linkse stink hippies die denken dat ze altijd het morele gelijk aan hun kant hebben en onze economie naar de linkse KLOTE hebben geholpen. En het ergste is; op een paar ja na hoorde ik ook bij die eikels. Ik ben drie jaar na 1955 geboren. Pew!!

Neo-Cicero | 26-11-09 | 18:00

LOL

8815 mensen, waarvan 1205 babyboomers (13.7%).......... da's dan weer jammer........... Ga es deaud! Behalve mijn papa en mama natuurlijk ;)

Hobbykip | 26-11-09 | 18:00

@websenior | 26-11-09 | 17:21
Kankeren op linkse sympathisanten is altijd ok, natuurlijk...

Brouhaha | 26-11-09 | 18:00

Canninefaatje | 26-11-09 | 17:57
Veel typischer kan het niet BBer.

Einde van de Domheid | 26-11-09 | 18:00


Aristoteles definieerde in Rhetorica jaloezie als pijn veroorzaakt door het geluk van anderen.

keesenkeetje | 26-11-09 | 17:59

Elisabeth2 | 26-11-09 | 17:53
En zo kunnen we nog wel uren doorgaan. Maar dat doe ik dus niet, want ik behoor toch al tot de klaaggeneratie.

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 17:59

@seven | 26-11-09 | 17:56
Ja, alleen kunnen babyboomers spellen en jij niet...
.
"en daarna roldeN ze in een ambtenarenbestaan"
.
"Ambtenaren die trouwens meer verdiendeN dan de "

Brouhaha | 26-11-09 | 17:59

In **** (regio ****) woonden op 1 januari 2008 7490 mensen, waarvan 1205 babyboomers (16.1%).
Je hebt veel en je hebt veel. Maar aangezien 16.1% van de mensen in jouw buurt een babyboomer is begint het toch wel akelige vormen aan te nemen.

Geen wonder dat dat dorp van me een beetje een ghost-town begint te worden...

Snikkeldrift | 26-11-09 | 17:58

Shit, 13,8% in mijn buurt. Inderdaad zeikerds, hoewel wij een ruime buurt hebben. Dus zo vaak zie je ze niet.

koffieboer | 26-11-09 | 17:57

zeg maar jansen | 26-11-09 | 17:55
Ik denk dat ze denken dat je van Dal bent.

Rammstein | 26-11-09 | 17:57

Ik ben er zelf een , een baby-boomer....
Ik ga niets invullen om GS van informatie te voorzien.
De reacties van alle kleuters hier zijn tekenend voor de huidige generatie.
Nog geen klap gedaan, niet gepresteerd afgezien van lanterfanten op internet en maar zeuren en zeiken en afgeven op ouderen.

Canninefaatje | 26-11-09 | 17:57

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 17:50
Ik bedoel natuurlijk de hongerwinter. Ik moest altijd netjes mijn bordje leegeten, want de kindertjes in Afrika zouden anders niet blij zijn.

websenior | 26-11-09 | 17:57

Elisabeth2 | 26-11-09 | 17:53
Dat was voor de vooroorlogse generatie zo, niet voor de babyboomers. Gingen met gemak 9 jaar studeren (als het er geen 12 waren) Op een hogere uitkering en daarna rolde ze in een ambtenarenbestaan. Ambtenaren die trouwens meer verdiende dan de latere ambtenaren. Ook bij semi ambtenaren was dat het geval, denk bv aan de Hos wet voor leraren. Enorme beloningsverschillen tussen generaties voor exact hetzelfde werk.

seven | 26-11-09 | 17:56

zoek een BIMBO-METER !

hauwz | 26-11-09 | 17:56

seven | 26-11-09 | 17:50
Ik was mijn hele leven ambtenaar. Ik weet niet beter. Heb dus meer toegevoegd dan er verdiend werd. Als je tenminste al mijn solidariteitskortingen met het bedrijfsleven en de altijd achteraan hobbelende loonsverhogingen meetelt. Als er iemand 42 jaar lang genaaid is zonder dat ie ook maar mocht kussen, dan ben ik het wel.

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 17:55

seven | 26-11-09 | 17:52 Lijkt mijn stijl op Graaf van Egmond? Bedoel je dat?

zeg maar jansen | 26-11-09 | 17:55

seven | 26-11-09 | 17:47
Dat duurt nog wel even. Trust me.

Elisabeth2 | 26-11-09 | 17:55

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 17:41
Het is inderdaad zo wat je al zei, de jongere generaties na de babyboomers zijn opgegroeid met alle luxe om hen heen. Als wij b.v. op kamers gingen dan had je totaal niets, geen TV, of telefoon, verwarming van een butagaskachel en die tank gas kostte 12,50 gulden die je ook maar moest hebben.
Nu EISEN de jongeren een complete flat. En twee dagen achter elkaar hetzelfde eten daar trekken ze een vies gezicht bij.

Elisabeth2 | 26-11-09 | 17:53

zeg maar jansen | 26-11-09 | 17:50
Daar kun je op wachten.
EvdD spart tegenwoordig met zichzelf.

Teun van het Tuinpad | 26-11-09 | 17:53

zeg maar jansen | 26-11-09 | 17:48
Je reaguurt veel, en in een stijl die lijkt op een ander iemand, een babyboomer ;)
*kijkt naar Graaf van Egmond*

seven | 26-11-09 | 17:52

Overigens, dank voor de juiste definitie. Die loopt nogal uiteen en deze komt overeen met 'Generaties en hun kansen' van eh, nouja, zo ook wel te googlen.

Einde van de Domheid | 26-11-09 | 17:52

Misschien een goed idee om het stemrecht van iedereen boven de 65 te laten vervallen. Dan kunnen we binnen 10 jaar alles wat de hippies verknoeid hebben rechtzetten.

WildPlassert | 26-11-09 | 17:52

Einde van de Domheid | 26-11-09 | 17:49 Het antwoord zal je zo ook wel typen dus breek ik me er het hoofd even niet over. Goed?

zeg maar jansen | 26-11-09 | 17:50

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 17:46
Ook binnen babyboomers zijn er uitzonderingen. Vertel heb je het echt verdient of was je semi ambtenaar die meer verdiende dan er geproduceerd cq aan waarde toegevoegd werd? De economie ten tijde van de babyboomers is kunstmatig groot gemaakt op basis van geleend geld en gasverspilling zonder tegeninvesteringen. Als je dat meeneemt was je een rendabele of een onrendabele? (Gemiddeld was een babyboomer een onrendabele, maar dat is gemiddeld)

seven | 26-11-09 | 17:50

In Laren (regio 1252) woonden op 1 januari 2008 190 mensen, waarvan 5 babyboomers (2.6%).
In jouw buurt zijn zo goed als geen boomers te vinden. Maar let op ééntje is genoeg om je leven voorgoed te vergallen.

--
2,6 jaja zeker zeker

eXite | 26-11-09 | 17:50

websenior | 26-11-09 | 17:48
Korea, Vietnam, Nieuw-Guinea ook goed?

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 17:50

Eindelijk een goede analyse.
*Applaudiseert achter computer.*
En weet je wie de PVV stemmers zijn?

Einde van de Domheid | 26-11-09 | 17:49

En kan het helemaal niets met de "overgang" te maken hebben, GeenStijl?

cekars | 26-11-09 | 17:49

@ Websenior: Lezen is een kunst.
O ja, door wie wordt dat voorgesteld? Door de na '55-ers misschien? Zinloze discussie. Vind je zelf ook niet?

LHC | 26-11-09 | 17:49

seven, Waarom vroeg je dat eigenlijk?

zeg maar jansen | 26-11-09 | 17:48

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 17:41
Je hebt niet eens de oorlog meegemaakt !

websenior | 26-11-09 | 17:48

Elisabeth2 | 26-11-09 | 17:38
Je hebt alleen een denkfout gemaakt, je huis, de pensioenen, polissen en zelfs het geld zelf zal waardeloos worden als de economie door de vergrijzing en het verkeerde stelsel voor de AOW inzakt. En dat gebeurd automatisch al als er alleen geld wordt uitgegeven zonder dat het tegelijk ergens via productie verdient wordt.

seven | 26-11-09 | 17:47

seven | 26-11-09 | 17:44
Laat ik het zo zeggen: mooie luchtpic, maar ik zou niet willen ruilen tegen mijn eigen verbouwde langgevelboerderij. Nou ja, babyboomerT hè

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 17:46

Vieze Tonnie | 26-11-09 | 17:36
Ja aan de ah-wijn en franse kaas, afghaanse jas en tuinbroek in de vuilniszak en krikken maar in de zitkuil met al die harige lijven. Ik heb er nog trauma's van omdat de wc bij het trapgat lag. Iedere keer als ik een kluwen zwarte wol zie...

sjaakdeslinksesul | 26-11-09 | 17:46

blame it on the babyboomers

Rest In Privacy | 26-11-09 | 17:46

In 033 (regio 38**) woonden op 1 januari 2008 2770 mensen, waarvan 390
babyboomers (14.1%).
Oei! Meer dan 12% boomers in jouw buurt. Je zit nu boven het landelijk gemiddelde. Hopen dat ze snel doodgaan, dan kan jij in ieder geval nog overleven.
*Naar verkooppunt BB-verdelger opzoek gaat*

JosVerbeek | 26-11-09 | 17:46

seven | 26-11-09 | 17:44 Leo is wel bang dat iemand die foto zomaar wil hebben, vind je niet?

zeg maar jansen | 26-11-09 | 17:45

Hmmmm, toch al 12.7% boomers in de buurt. Je zit nog onder het landelijk gemiddelde, maar pas op dat ze zich niet vermenigvuldigen.
LOL

steile helling | 26-11-09 | 17:44

Lekker up-to-date.
15.1%

AM. | 26-11-09 | 17:44

zeg maar jansen | 26-11-09 | 17:37
Jaja, steek die maar in je zak...

Vieze Tonnie | 26-11-09 | 17:42

seven | 26-11-09 | 17:40 Nope, nooit gehad ook. Wel net m'n leasebak ingeleverd wegens langdurig ziek. Ik hoor sinds een poosje bij de 'onrendabelen'.

zeg maar jansen | 26-11-09 | 17:42

Vieze Tonnie | 26-11-09 | 17:36
En dat is het nog niet allemaal. Veel mensen van de huidige generatie hebben geen idee, hoe het leven in de 50er en 60er jaren was. Bekrompen, benauwd, verzuild en constant bang (gemaakt natuurlijk) voor de Russen. Ongehuwd samenwonen=niet. Ongehuwde moeders= moeder en kind verstoppen op zolder en het kind via de kerkelijke instanties wegsluizen. 6 dagen werken tegen een hongerloon en ga zo maar door. Ik zou zeggen tel jullie zegeningen. Je weet niet eens wat armoede is.

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 17:41

LHC | 26-11-09 | 17:39
Het is zeker geen verdienste om babyboomer te zijn, ook al wordt dat wel vaak zo voorgesteld.

websenior | 26-11-09 | 17:41

zeg maar jansen | 26-11-09 | 17:38
Die zag ik wel, het was de klusjesman!! ;) Hoe dan ook, geef eens antwoord op mijn vraag, heb je een DS? (oude koeien zijn toch al verzopen toch?)

seven | 26-11-09 | 17:40

zeg maar jansen | 26-11-09 | 17:36
Seven jaagt als een opgejaagd konijn door da internetz.

Elisabeth2 | 26-11-09 | 17:40

Elisabeth2 | 26-11-09 | 17:38 ROTFL!

zeg maar jansen | 26-11-09 | 17:40

@seven
ik zeg toch--aan de schandpaal met ze, pak hun huizen af, met pek en veren bekleden die lui en ze dan de straat opgooien. Niks persoonlijk vermogen dat ze met eigen handen opgebouwd hebben opmaken--geeft allemaal af--richt een fonds op voor seven--hij heeft het nodig.

drukkeagenda | 26-11-09 | 17:40

Het is kennelijk een verdienste om na '55 geboren te zijn. Nou, proficiat dan maar.

LHC | 26-11-09 | 17:39

seven | 26-11-09 | 17:37 Maar de vraag die ik je stelde zag je niet hè? Zoek zelf maar even terug.

zeg maar jansen | 26-11-09 | 17:38

seven | 26-11-09 | 17:32
Ik ga binnen afzienbare tijd ook mijn huis verkopen en van de opbrengst, plus een aantal erfenissen, helemaal super de luxe verzorgd wonen. Elke dag het hele huis schoongemaakt en opgeruimd en drie maaltijden per dag. Kan er niet op wachten. De generaties na de babyboomers hebben echt iets fout gedaan.

Elisabeth2 | 26-11-09 | 17:38

zeg maar jansen | 26-11-09 | 17:36
Ik blijf benieuwd.

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 17:37

zeg maar jansen | 26-11-09 | 17:36
Dat zag ik ;) Trouwens plemps hierboven geheel eigen werk, quote's staan bij mij altijd tussen ""

seven | 26-11-09 | 17:37

Yes! Goed initiatief!

djkras | 26-11-09 | 17:37

17.8% Ik heb geen problemen met ze tot zover.

JJoost | 26-11-09 | 17:37

Vieze Tonnie | 26-11-09 | 17:36 Om maar eens een voordeel op te noemen. O zo!

zeg maar jansen | 26-11-09 | 17:37

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 17:35 Seven leest niet, die googled nu zijn volgende plemp bij elkaar.

zeg maar jansen | 26-11-09 | 17:36

sjaakdeslinksesul | 26-11-09 | 17:34
Ze hebben het neuken zo'n beetje salonfähig gemaakt. Is toch wel een verdienste.

Vieze Tonnie | 26-11-09 | 17:36

Boomschade | 26-11-09 | 17:33
Mei Li Vos heeft verraad gepleegd, bekend geworden via Alternatief voor Vakbond en later in de kamer gekozen daardoor niet eens tegen het PvdA pro babyboomverhaal ingaan. Leuke meid daar niet van, maar ze mag echt wel eens in PenW dit punt weer goed op de agenda zetten, ze komt er verdorie vandaan.

seven | 26-11-09 | 17:35

seven | 26-11-09 | 17:32

Ik heb je altijd gewaardeerd met je linkjes en je duidelijke argumentatie. Maar je moet nou ook weer niet alles geloven. En al helemaal niet wat er in de NRC staat.
Housop

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 17:35

In Ouder-Amstel (regio 1115) woonden op 1 januari 2008 4725 mensen, waarvan 840 babyboomers (17.8%).
Je hebt veel en je hebt veel. Maar aangezien 17.8% van de mensen in jouw buurt een babyboomer is begint het toch wel akelige vormen aan te nemen.

JJoost | 26-11-09 | 17:35

drukkeagenda | 26-11-09 | 17:30
Sorry, ik heb geen tijd om je opmerkingen te lezen (drukdrukdruk), alleen je nick viel me op.

Vieze Tonnie | 26-11-09 | 17:34

@Omnytje | 26-11-09 | 17:00
Nee, absoluut niet! Geëmigreerd randstedeling en niet naar Zeeland...

Hetze Haatstra | 26-11-09 | 17:34

En neukbaar zijn ze ook niet.

sjaakdeslinksesul | 26-11-09 | 17:34

He pik | 26-11-09 | 17:32 Pechvogel, je mag door tot je 67ste.

zeg maar jansen | 26-11-09 | 17:33

Heeft Prof. Hoxha een alliantie met Mei Li Vos gesloten?

Boomschade | 26-11-09 | 17:33

CoJoNes | 26-11-09 | 17:21
Mijn vrouw vraagt waar zoiets te koop, je hebt haar op een idee gebracht.
Whahaha

wateenzooitje | 26-11-09 | 17:33

Ze doen er alles aan om grote schulden na te laten (naast de staatsschuld www.nrc.nl/economie/article2127204.ece... en een lege gasbel waarvan de opbrengsten niet in structurele investeringen zijn stopt meer verjubeld. www.nrc.nl/W2/Lab/Profiel/Aardgas/bate... ) Wat betreft hun persoonlijk vermogen, dat gaat ook op, instrumenten zoals een opeethypotheek, of het huis ver voor overlijden al verkopen en gaan huren om ook dat kapitaal op te maken zijn al redelijk gangbaar aan het worden. En gezien de instelling van die generatie gaat dat alleen maar meer worden.
www.nrc.nl/achtergrond/article2270065.... en www.nrc.nl/economie/article2275547.ece...

seven | 26-11-09 | 17:32

gelukkig, net 4 jaar te jong! say it loud generation-x and proud.

He pik | 26-11-09 | 17:32

@vieze Tonnie
dank, jij begrijpt mijn opmerkingen die uiteraard cynisch bedoeld waren. Of had jij dat niet begrepen?

drukkeagenda | 26-11-09 | 17:30

Fuk joe! 1955.

Hanxie | 26-11-09 | 17:30

boven de 12% hopen dat ze snel doodgaan
Wat kan ik doen om het gemiddelde naar beneden te krijgen ?

Steve1234 | 26-11-09 | 17:30

Elisabeth2 | 26-11-09 | 17:27
Met 7 heb je altijd wat te lezen.
;)
En dat bedoel ik totaal niet verkeerd.
Integendeel.

Teun van het Tuinpad | 26-11-09 | 17:30

Eat your hart out..
Exota murder..
Nivileren, ook de linkse boven klasse..

reik in frankreik | 26-11-09 | 17:28

Tik de eerste vier cijfers van je postcode in!

In Katwijk (regio 2222) woonden op 1 januari 2008 25 mensen, waarvan 5 babyboomers (20%).
Je hebt veel en je hebt veel. Maar aangezien 20% van de mensen in jouw buurt een babyboomer is begint het toch wel akelige vormen aan te nemen.

ik kom van rechts | 26-11-09 | 17:27

20% babyboomers hier! Best wel veel dacht ik.

Jorrie | 26-11-09 | 17:27

seven | 26-11-09 | 17:23
Wat ben je weer druk, jongen. Heb je je Ritalin wel ingenomen?
*Kijkt bezorgd*

Elisabeth2 | 26-11-09 | 17:27

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 17:24 Die verregaande verlinksing is allemaal de schuld van de generatie na jou, de klagers van nu zeg maar. Generatie nix.

zeg maar jansen | 26-11-09 | 17:26

@necrosis | 26-11-09 | 17:18
Ik drink geen pinten. Ik drink vaten.
Maar dat van die wereldheerschappij en zo tussen het F5en door lijkt me een goed plan, hangt ook en beetje van het weer af. Om te beginnen punteren we alle babyboomerts richting Schiermonnikoog en daarna verbieden we alle kudtmuziek.
*drukt preventief op de [!] van necro*

Lets Kuttekrap | 26-11-09 | 17:25

Wat weer een belerend topic hiero. Als babyboomerT (1948) heb ik natuurlijk altijd het beste voor gehad met dit land. Maar ik heb ook niks kunnen doen aan de verregaande verlinksing van dit mooie landje. Trouwens ook weinig gebruik hebben kunnen maken van het klaag- c.q. juridisch circuit. Ik had het gewoon te goed denk ik. Nou ja, de huidige generatie meer succes, alhoewel ik betwijfel of er überhaupt wel iets goeds te verwachten is van jullie. Kan me niet aan het idee onttrekken dat in NL helemaal niks meer van de grond zonder ons.

Graaf van Egmont | 26-11-09 | 17:24

???
Herr Erik | 26-11-09 | 16:20 zit met 12,5 onder het landelijke gemiddelde en ik krijg dit:
"Oei! Meer dan 12% boomers in jouw buurt. Je zit nu boven het landelijk gemiddelde."
Hoe hoog is het gemiddelde dan?

Bos Hout | 26-11-09 | 17:24

Doorwerken naar 67, oké maar dan ook per direct en in een keer en dus direct laten ingaan voordat de grootste groep al met pensioen is en die besparing is blijven liggen ten koste van jongere.

seven | 26-11-09 | 17:23

drukkeagenda | 26-11-09 | 17:17
Vervelend he, zo'n drukke agenda. Heb ik ook, mijn agenda heeft nooit tijd voor mij. Maar ik begrijp wat je bedoelt hoor. Dat je een leven hebt enzo, dingen te doen hebt, geen werkloze nerd bent. Gefeliciteerd hoor.

Vieze Tonnie | 26-11-09 | 17:22

Ik wist wel dat Geenstijl aan verborgen berichten deed: in bron van Babyboo-meter:
"geenstijl-4-ie.css?ie=kudt"

Booka | 26-11-09 | 17:22


Brouhaha | 26-11-09 | 17:15
De generaties na de babyboom zijn zeker even erg als de babyboomers, maar de babyboomers worden altijd positief voorgesteld, daarom laat ik geen gelegenheid voorbij gaan om te mekkeren over de babyboomers en vooral hun linkse sympathisanten, die zijn gewoonweg onuitstaanbaar.

websenior | 26-11-09 | 17:21

Oei! Meer dan 12% boomers in jouw buurt. Je zit nu boven het landelijk gemiddelde. Hopen dat ze snel doodgaan, dan kan jij in ieder geval nog overleven.
.
Ik hoop dat je ouders zelf deaudgaan kudt Prof. Hoxha!! Pak aan!

xzaz2 | 26-11-09 | 17:21

een kleine 14% . wat het verhaal er niet bij vertelt is dat die op een enkele plek geconcentreerd zit en dus geen hinderpaal in 't dagelijks leven vormt.

baba4oog | 26-11-09 | 17:21

In Blaricum (regio 1261) woonden op 30 september 2007 9115 mensen, waarvan 425 niet-westerse allochtonen (4.7%).
In Blaricum (regio 1261) woonden op 1 januari 2008 9035 mensen, waarvan 1915 babyboomers (21.2%).
Let eens op de aantallen: Blaricum ONTVOLKT! Oost Groningen is er niks bij.

Toine Tussenbeen | 26-11-09 | 17:20

Gewoon achteraf de AOW tot een kapitaaldekking ombouwen. Wat een ieder persoonlijk gedurende zijn leven heeft gestort beschouwen als storting in een normaal beleggings/spaarfonds en deze in dezelfde verhouding uitkeren. Idem met de pensioenen. Als je dus met de Vut bent gegaan heb je minder pensioenrechten over, dat is heel eerlijk. (Iedereen achteraf dus een soort C pensioenpolis.) Feitelijk zou je nog een extra korting kunnen bedenken voor het aandeel wat een generatie heeft gehad in de opbouw van de staatsschuld en het opmaken van de gasvoorraden aan niet structurele investeringen)
Dan is ook meteen het verhaal wanneer je stopt een persoonlijke keuze. Werk je langer door, dan vang je voor elke maand dat je langer aow premie betaald ook uiteindelijk meer uit de pot, werk je korter dan doet niemand daar moeilijk over omdat je ook minder uit de pot ontvangt.

seven | 26-11-09 | 17:20

Gadver, die Marcel van Dam in beeld, brrrrr .....

DannyV | 26-11-09 | 17:19

Ondanks dat die generatie qua aantal zeer groot was, wilde ze zelf niet het lagere werk doen en haalde massaal mensen uit het buitenland, wellicht ook omdat ze dachten dat daarmee hun aow gezekerd kon worden. (Was dat even een misrekening)
www.20eeuwennederland.nl/thema&#82...

seven | 26-11-09 | 17:19

Mijn welgemeende excuses dat ik in 1947 geboren ben. Ik ben een van die klaplopers.
Sorry dat ik leef.

wateenzooitje | 26-11-09 | 17:18

De AOW is een woekerpolis ! (Je vangt niet eens je inleg terug, laat staan rente)

seven | 26-11-09 | 17:18

@Lets Kuttekrap 17:06
Nee, mijn waarde koeien-doormidden-mepperT, ik ben een kind van een babyboomster.
Hopelijk heb je écht op mijn [!] gedrukt, sure as hell heb ik namelijk weer op de jouwe gedrukt.
Volgens mij ben jij een vervelend en irrationeel ventje, zullen we samen eens een pint gaan pakken, ik gok op wereldheerschappij, wat jij?

necrosis | 26-11-09 | 17:18

Haaaaaa nu zullen we ze krijgen---eerst alle buitenlanders raus---dan knopen we de babyboomers op--ik heb nog een paar blinden in de aanbieding--jongens die kosten geld--hond kopen--africhten--stok erbij--aan de schandpaal zeg ik. Vergeet ook ff al die gehandicapten niet met hun rolstoelen, rolstoelen etc. duur. Dan gaan we naar de generatie 30-40 ers--studeren tot je 32ste?--raus.--20-30 jarigen--de klaag-generatie bij moeders thuis achter de pc maar wel met auto voor de deur.
Gaat allen in de politiek en doe er wat aan!!!!

drukkeagenda | 26-11-09 | 17:17

Alleen al qua AOW is het al scheef. (Laat staan als je ook de uitkeringen van WAO, VUT, hogere startsalarissen, goedkopere premie a woningen met subsidie (goedkopere bouwgrond), lerarensalarissen die veel hoger waren, studiefinanciëringen etc etc. De staatschuld is niet voor niets opgebouwd tijdens de babyboom, maar daar houdt het niet bij op.

&#8220;Zo kan ook het profijt per generatie worden berekend en dat geeft, in zijn simpele rekensom, altijd veel kabaal. Mijn favoriete voorbeeld is de inleg en de opbrengst van de
AOW per geboortecohort. De berekeningen komen uit het WRR-rapport en die zijn, 1999, nog gedaan in guldens: per ingelegde gulden ontvangen diegenen, die geboren zijn tussen 1930 &#8211; en 1935, dus de nu zeventigjarigen en ouder, 2 gulden, 19 gemiddeld. Voor de thans 60 tot 70 jarigen is dat bedrag: 1, 75; voor de babyboomers van 50 tot 60 jaar daalt de uitkering per gulden naar 1,31 en voor de jongst berekende cohorten, de 40 tot vijftigjarigen, is er nog een klein voordeel te zien, 1 gulden en zes cent. De nog jongere cohorten zijn voorspelbaar slechter af: ze dragen meer bij dan ze ooit zullen ontvangen (WRR, 1999: 88).

www.vbportal.nl/bibliotheekvb/grp5/200... pdf

seven | 26-11-09 | 17:15

Wat een Uebergelul! Ik ben een randgeval-babyboomer, maar als er 1 verwende zeikgeneratie is, is het die van NA de babyboom!

Opgegroeid met TV, auto's, computers en game consoles, centrale verwarming, zwemmen in binnnenbaden zomer en winter, uitkering-hier-en-uitkering-daar, vette salarissen en een kudtopleiding waar je niet meer leerde spellen en rekenen, en toch maar klagen.
.
Djeez. Waar gaat dit over...

Brouhaha | 26-11-09 | 17:15

seven | 26-11-09 | 17:10
Oh, gelukkig!

kleingrutter | 26-11-09 | 17:15

lol @ klaagcircuit. Klagen is een ziekte dus dat betekent dat ze allemaal opgesloten kunnen worden.

Sans_prejudice | 26-11-09 | 17:14

bij mijn ouders 18.3% ben ik blij dat ik daar weg ben

bouke1 | 26-11-09 | 17:14

Elisabeth2 | 26-11-09 | 17:13 Ik bedoel maar.

zeg maar jansen | 26-11-09 | 17:14

zeg maar jansen | 26-11-09 | 17:09
Dat is erg waar. Wij hebben zo'n buurvrouw gehad, dat mens kon zo verschrikkelijk zeuren dat de gemeente bij voorbaat de hele wijk keurig hield. Het is sinds haar overlijden wel anders hier.

Elisabeth2 | 26-11-09 | 17:13

Jaap de Paap | 26-11-09 | 17:10
ROFL

kleingrutter | 26-11-09 | 17:12

De eerste en laatste generatie die ervoor gezorgd heeft dat hun nageslacht het slechter heeft dan zij zelf. In tijden van economische voorspoed potverteren en in tijden van tegenspoed bijlenen om vooral hun verworven rechten te handhaven, de kids betalen wel. Een volledige aardgasbel verkwanselen aan sociale zekerheid, immigratie, vutregelingen en ontslagrecht, de economie 2(!) keer in een crisis storten, het onderwijs naar de verdommenis helpen, alle industrie het land uit jagen, de infrastructuur om zeep helpen.
Babyboomers: Jullie zullen moeten leren leven met het besef dat jullie tot in lengte van jaren als het grootste uitschot ooit de geschiedenis boekjes ingaan.

CoJoNes | 26-11-09 | 17:12

seven | 26-11-09 | 17:10 Zomaar een vraagje, ben jij Maurice de Hond?

zeg maar jansen | 26-11-09 | 17:12

@seven

... tussen 1945 en 1955
... tussen 1955 en 1965

En *IN* 1955?

grizzler | 26-11-09 | 17:12

Bijstandskoning | 26-11-09 | 16:54
Hum?
!!!!

kleingrutter | 26-11-09 | 17:11

CoJoNes | 26-11-09 | 17:02
Ik ben "beperkt", weet je nog.
Thanks enniewee.

Teun van het Tuinpad | 26-11-09 | 17:11

kapotte_stofzuiger | 26-11-09 | 16:29

Daar wonen bijna geen mensen, wel een prima voetbalclub...

Maaier | 26-11-09 | 17:11

Resultaat: "Oei! Meer dan 12% boomers in jouw buurt. Je zit nu boven het landelijk gemiddelde. Hopen dat ze snel doodgaan, dan kan jij in ieder geval nog overleven"

Sans_prejudice | 26-11-09 | 17:10

Mijn achterkleinkinderen (niet allemaal) zijn babyboomers, en die lopen inderdaad te zeiken over vroeger. Ik kan daar wel om lachen.

Jaap de Paap | 26-11-09 | 17:10

"In *** woonden op 1 januari 2008 11570 mensen, waarvan 1890 babyboomers (16.3%).
Je hebt veel en je hebt veel. Maar aangezien 16.3% van de mensen in jouw buurt een babyboomer is begint het toch wel akelige vormen aan te nemen."

Drenteniers. Tja...

koerbagh ® | 26-11-09 | 17:10

Grafiek Procentuele- gemiddelde jaarlijkse en 40-jarig gemiddelde AOW-premie 1957&#8211;2045
www.rijksbegroting.nl/binaries/images/... (Maakt meteen duidelijk hoeveel (beter gezegd hoe weinig ivm nu) de babyboomers zelf betaald hebben aan AOW premie..) (Bron www.rijksbegroting.nl/2009/kamerstukke... )
Belangrijke ps op de grafiek, sinds een aantal jaar is de AOW premie alleen niet voldoende om de AOW te betalen. Uit de normale belastingpot vloeit dus een steeds groter bedrag naar de AOW pot om de AOW premie optisch laag te houden, vandaar ook de uiteindelijke horizontale lijn qua percentage.

Artikel over de uitgaven van de babyboomers
www.elsevier.nl/web/Opinie/Sturm-und-D...

Ook bij de VUT vindt er een kapitaal stroom richting de babyboom plaatst ten koste van andere generaties:

&#8220;Het gerechtshof in Den Bosch heeft vandaag geoordeeld dat de in 2006 ingevoerde VUT-overgangsregeling van het ABP voor werknemers bij overheid en onderwijs geen verboden leeftijdsdiscriminatie bevat. Tegen deze regeling was een zaak aangespannen door vakbond AVV. (&#8230;)
Het AVV vindt dit onbegrijpelijk. Volgens het AVV wordt zo een ongerechtvaardigd leeftijdsonderscheid in stand gehouden. Iedereen die geboren is voor 1950 houdt recht op een riante VUT-uitkering, maar wie toevallig daarna is geboren verliest die rechten, en moet ook nog een of twee jaar langer door werken dan de oudere collega&#8217;s om eenzelfde uitkering te kunnen krijgen. Daarnaast moeten zij ook nog 17 jaar lang premie afdragen om de kosten van deze VUT-regelingen te betalen. De gevolgen zijn verstrekkend, want het gaat om een regeling die ruim een miljoen werknemers betreft en waarmee 12 miljard euro gemoeid is. www.alternatiefvoorvakbond.nl/index.ph...
ps ook interessant: www.alternatiefvoorvakbond.nl/index.ph...

Voorbeeld hoe de FNV alleen voor babyboomers opkomt. Vorige kwestie VUT :

&#8220;Ondertussen zijn de vergrijsde vakbonden bezig de zaakjes goed te regelen voor hun vergrijsde achterban. Dit doen ze voornamelijk door volksverlakkerij. Het volgende voorbeeld illustreert dit aardig. De eerste drie kolommen van het onderstaande tabelletje geven de communicatie van het ABP weer (waar de vergrijsde bonden de helft van het bestuur uitmaken). Het betreft de kosten van de VUT regeling voor de generatie voor 1950 en hoe die verdeeld zijn over de leeftijdscohorten. Leeftijds-groep Groepsbijdrage (mrd &#8364;) Groepsbijdrage Gemiddelde bijdrage p.p. Groepsgrootte
Tot &#8230;25 2,5 20% 49.024 euro pp 50.995personen
26-35 2,5 20% 11.616euro pp 215.219personen
36-45 3,4 30% 12.073euro pp 281.616peronen
46-55 3,0 25% 8.456euro pp 354.757personen
55+ &#8230;0,6 5% 2.952euro pp 203.253personen
Totaal 12,0 100% 12,0 mrd 1.105.840personen
(uit ABPjaarverslag)&#8221; www.alternatiefvoorvakbond.nl/index.ph...
PS de AOW is nog makkelijker te berekenen van dit VUT voorbeeld, degene die onder de 50 zijn betalen hier feitelijk alles en 3 a 4x zoveel AOW premie dan die groep zelf ooit bij elkaar heeft betaald. (WAO is trouwens ook hetzelfde verhaal, omdat deze alleen voor nieuwe en jonge gevallen is aangescherpt en hier voornamelijk oudere babyboomers gebruik van maken.

seven | 26-11-09 | 17:10

Hee, Marcel van Dam is helemaal geen bijna-bejaarde

Maaier | 26-11-09 | 17:09

Lebowski Achiever | 26-11-09 | 16:31
Laat me raden.
Jij woont in Velthuizen en is kaal en heeft tatoeages en heeft in Amerika gewoont?

kleingrutter | 26-11-09 | 17:09

seven | 26-11-09 | 17:02
Waarom dacht je anders dat die kudtuitvreters zo rijk zijn geworden?

Elisabeth2 | 26-11-09 | 17:09

Als je nul procent babyboomers in je wijk hebt. Gefeliciteerd, je hebt een huis gekocht in een vinexwijk die binnen tien jaar volkomen verpauperd is en waar je huis geen flikker meer waard is.
Ik ben blij met de babyboomers in mijn wijk, ze klagen wanneer het straatwerk niet in orde is, als de vuilnisophalers een zak stuk hebben laten vallen en niet opgeruimd.
Als er groepjes hangjongeren met bontkraagjes doelloos rondhangen bellen ze de wijkagent. Ze houden je wijk netjes.
Laat die babyboomers maar lekker zitten, ze gaan vanzelf een keer dood.

zeg maar jansen | 26-11-09 | 17:09

De babyboomergeneratie is de graaigeneratie, de generatie van de grote bek (protesteren, met tomaten gooien) die nu ineens het fatsoen preekt. Weg met de babyboomgeneratie !

websenior | 26-11-09 | 17:09

Jezus, ben ik toch de schuld van alles !!! Word ik nu gedeporteerd naar Almere om de percentages in de wijken te egaliseren ? Ben wel werkeloos geworden tegen mijn zin: dat pleit toch in mijn voordeel ? En jat de muziek van mijn dochter ook, trouwens. Ach, toe nou: als ik nu beloof om op tijd dood te gaan ?

Pim Kanarie | 26-11-09 | 17:09

necrosis | 26-11-09 | 17:01
Ik hou het op die trut met die bekende achternaam, zeg maar.
;

Teun van het Tuinpad | 26-11-09 | 17:09

Het is net onkruid ze zitten overal die babyboomers.

Eurotokkie | 26-11-09 | 17:08

Altijd maar zeggen dat ze het land hebben opgebouwd, terwijl de grote kanttekening die je hierbij kan maken is dat toen de babyboomers gingen werken (soms na 9 jaar studie) was het opbouwwerk al een decennium achter de rug. Immers iemand die geboren is in 1946 of later werkt niet mee in de jaren tussen 1945 &#8211; 1950/55 (de opbouwjaren) Hooguit de ouders van die babyboomers hebben na de oorlog het land weer opnieuw opgebouwd, de babyboom heeft het juist weer in rap tempo afgebroken.

seven | 26-11-09 | 17:07

massaal aan de wiet gezeten, dus sneller seniel, opgeborgen in een tehuis kunnen ze geen kwaad meer

glaaf | 26-11-09 | 17:07

@ seven | 26-11-09 | 16:48
+1

Eikenhout | 26-11-09 | 17:06

-weggejorist-

Lets Kuttekrap | 26-11-09 | 17:06

Eindelijk aandacht voor dit gespuis! Niet de eerste keer dat ik mijn beklag doe over deze generatie. Ongekende welvaart meegemaakt, gebruikt gemaakt van grootste sociaal (en onbetaalbaar) vangnet ter wereld, ongekende stijging van huizenprijzen, ontspringen de dans van hervorming AOW, gezorgd voor de uitputting van natuurlijke bronnen (gas, olie).. En dan nog de verwijten hierboven van geenstijl! Babyboomers, Bah!

En kom nou niet met voorbeelden van, oe oh ah, ik ben 55 en kan geen baan vinden. Het gaat om het verschil in gemiddelden tussen verschillende generaties!

blitse-frits | 26-11-09 | 17:06

14,5 % van die vieze boomers. Blegh.

BeertjeB | 26-11-09 | 17:06

Hij werkt niet bij mij.

SeriousBusiness | 26-11-09 | 17:05

Hoera! Een babyboombashartikel!

Babyboomers zijn smerige graaiers! Alle potjes worden nu afgeschaft omdat de babyboomers ze leeg graaiden. Vervroegd met pensioen, ieder jaar dik geld erbij, inflatiecorrectie enzovoort

Het sociale stelsel is compleet onbetaalbaar maar de vakbonden blokkeren elk gesprek erover. Pensioenen? Compleet onbebespreekbaar!

Wij betalen ons nu helemaal de tering voor de dikke uitstroomregelingen van die babyboomers zodat zij met hun luie reet voor hun caravan kunnen zitten.
En kom niet aan met dat gelul over de oorlog. De ouders van de babyboomers hebben de boel opgebouwd. De babyboomers hebben alleen geprofiteerd van de welvaart en het milieu compleet verpest!

Eikenhout | 26-11-09 | 17:05

Babyboomers zeggen ook dat de beurs vandaag zo gekelderd is door Dubai, terwijl iedereen weet dat het komt door de lage dollar en daardoor veel te dure aandelen. Babyboomers zijn nivelleringssukkel;s met oogkleppen.

CoJoNes | 26-11-09 | 17:05

"Babyboomers zijn van die mensen die vlak na de 2e wereldoorlog zijn geboren en zijn berucht om hun gemierenneuk." - dus de ouders van de meesten van de geenstijl lezers. Doe eens een beetje respect hebben dan lutserts.

Hölzenbein | 26-11-09 | 17:04

14,8 %, dus boven het gemiddelde, dat is het leuke van Drenthe, ze komen hier drentenieren. Hoef ik over 20 jaar niet te verhuizen. 1,3% Allochtonen in de gemeente maar we hebben nog een opvangcentrum o.i.d. dus dat telt lekker door.

Krokoklaas | 26-11-09 | 17:04

Over babyboomers gesproken, vanavond Arie Slob en Ad van Liempt in DWDD, wordt weer ouderwets babyboomerig gezellig.

Karel Kruizenruiker | 26-11-09 | 17:04

Hetze Haatstra | 26-11-09 | 17:01
Het is een glijdende schaal inderdaad, we zouden generatierekeningen per jaar moeten opmaken. Achteraf kijken wel geboortejaar wat heeft bijgedragen aan het opmaken van de gasvoorraad zonder te herinvesteren en toename staatschuld en dat per jaar korten op de AOW, Pensioen etc.

seven | 26-11-09 | 17:04

woonden op 30 september 2007 13490 mensen, waarvan 1105 niet-westerse allochtonen (8.2%).

woonden op 1 januari 2008 13805 mensen, waarvan 1415 babyboomers (10.2%).
Hmmmm, toch al 10.2% boomers in de buurt. Je zit nog onder het landelijk gemiddelde, maar pas op dat ze zich niet vermenigvuldigen.

Zit hier niet al te verkeerd.. helaas alleen geen parkeerplek te vinden hierzo!

frunk | 26-11-09 | 17:03

@Teun van het Tuinpad | 26-11-09 | 17:00
In de Allochton-o-meter, n00b!!11ONE!

Die staat toch in de bookmarks van heel weldenkend 0031?

CoJoNes | 26-11-09 | 17:02

7,3. Waar zitten de minste babyboomers?

Matthias Reim | 26-11-09 | 17:02

GeenStijl = bigbrother? alle postcodes verzamelen?

Bertusdegrote | 26-11-09 | 17:02

Uit eten met babyboomers:
De babyboomers aan tafel bestellen het duurste gerecht en degene met het voordelige kindermenu betalen de rekening.

seven | 26-11-09 | 17:02

Joris von Loghausen | 26-11-09 | 16:57
*Proest*

Elisabeth2 | 26-11-09 | 17:02

@Lets Kuttekrap 16:43
All guurders are equal, but some guurders are more irritant than andere guurders.
Ik mag je wel, ouwe koeienmepperT.
De prijs voor guurder van 2009 gaat echter aan je neus voorbij, die is voor ons aller Teun van het Tuinpad!
@Prof. Hoxha
Wat betreft de babyboomers-meter, mijn geheime lief is 54 (iedereen weet wie ik bedoel) dus trek de grens eens op naar 55+.
(om mij een plezier te doen, alsjeblieft?)

necrosis | 26-11-09 | 17:01

@seven | 26-11-09 | 16:53
Volgens bij ben je sowieso in een deel van die groep (1960-1965) 'lost generation' omdat die na hun studie in op een arbeidsmarkt in crisis kwamen en sindsdien achter alle voordeeltjes van hun voorlopers aanhobbelden (en nu ook de lul zijn qua aow).

Hetze Haatstra | 26-11-09 | 17:01

Maar waar krijg je het percentage 'Allo's te zien dan ?
*schiet mij maar lek mompelt*

Teun van het Tuinpad | 26-11-09 | 17:00

Heeft iemand hoge percentages voor zowel babyboomers als allochtonen? Dat komt weinig voor natuurlijk. Babyboomers houden heel erg van allochtonen, maar niet in hun achtertuin.

Vieze Tonnie | 26-11-09 | 17:00

@ Hetze Haatstra | 26-11-09 | 16:58
Zeeuw!

Omnytje | 26-11-09 | 17:00

De discussies met mijn bloedeigen ouders over dit onderwerp:
Ja, maar wij waren anders.

CoJoNes | 26-11-09 | 17:00

lol
In s-Gravenhage (regio 25XX) woonden op 1 januari 2008 6420 mensen, waarvan 785 babyboomers (12.2%).
Hmmmm, toch al 12.2% boomers in de buurt. Je zit nog onder het landelijk gemiddelde, maar pas op dat ze zich niet vermenigvuldigen.

D. Bunker | 26-11-09 | 17:00

15,1%

sitostick-de2e | 26-11-09 | 16:59

Na de oorlog werden er ineens veel ellendig vervelende pestkinderen geboren; alsof de ouder al niet genoeg hadden meegemaakt.

deoudererijperevrouw | 26-11-09 | 16:58

Hmm 15,2 maar daar staat tegenover slechts 1,1% allo's - ik doe het er voor. Meet deze meter trouwens wel netjes 55-65 of alles boven 55? En kan er nu eindelijk dan ook een meter komen voor wijken met veel gezinnen met vervelende kudtkinderen? Want, ja, dat heb je natuurlijk weer als je weinig boomers hebt...

Hetze Haatstra | 26-11-09 | 16:58

Nog eentje dan: 8221.

Rest In Privacy | 26-11-09 | 16:57

illuvatar | 26-11-09 | 16:48
U bedoelt?

Ollecram | 26-11-09 | 16:57

Damn, 16%.

*haalt knuppel van zolder en vet hem in*

jvlaam | 26-11-09 | 16:56

10.7%
Valt nog mee.

Hertogin v. Pauperen | 26-11-09 | 16:55

Zeeschuimer | 26-11-09 | 16:52
Boudewijn de Groot, Queen en The Eagles.
Daar zijn ze uuuuuuuuren zoet mee.

Teun van het Tuinpad | 26-11-09 | 16:55

8.5% babyboomers en 0.6 % allochtonen , en jullie maar lachen om die domme boeren :-) /lange neus

[[[Mad.doC]]] | 26-11-09 | 16:55

Die babyboomers zijn allemaal de meest irritante mensen ooit. Allemaal grijze zeikkoppen, die op hun 50e genokt zijn met werken. En nu willen ze zo lang mogelijk en zo vroeg mogelijk AOW! En daar mag de steeds kleiner wordende groep jongeren krom voor liggen! En een grote bek over alles, alles is kut in vergelijking met vroeger.

En het mooiste: ze vinden de vergrijzing een leugen van links en houden bij hoog en laag vol dat er amper ouderen zijn.

Pik deze terreur niet langer, kom in actie tegen de arrogante babyboomer!

Bijstandskoning | 26-11-09 | 16:54

oei hier gaat het mis in de wijk, leve de limburgse vergrijzing.

Raucherstabchen | 26-11-09 | 16:54

KidC | 26-11-09 | 16:49
Hij is een product van premature ejaculation

illuvatar | 26-11-09 | 16:54

KidC | 26-11-09 | 16:49
Voor hem maken we een uitzondering, hij is leider van de babyboomers, net zoals Den Uyll dat was. Niet van de generatie zelf maar door die generatie in het zadel geholpen en gehouden..
Trouwens is die generatie op te rekken tot geboortejaar 1965, zie:

"De mensen die geboren zijn tussen (grofweg) 1945 en 1955 worden doorgaans aangeduid als Babyboomers. Deze generatie heeft een aantal gemeenschappelijke ervaringen. Ze maakte kennis met de stijgende naoorlogse welvaart, en ging studeren in de woelige periode tussen 1965 en 1975.

Mensen die geboren zijn tussen 1955 en 1965 worden ook wel tot de babyboom-generatie gerekend, omdat rond 1965 een duidelijk omslagpunt werd bereikt in het aantal levendgeborenen (zie figuur). Ook zij groeiden op een periode van relatieve welvaart" nl.wikipedia.org/wiki/Babyboom_(term)

seven | 26-11-09 | 16:53

Gelukkig komt de top2000 er weer aan. Dan is heel babyboomend Nederland even zoet.

Zeeschuimer | 26-11-09 | 16:52

KidC | 26-11-09 | 16:49
Klopt, hij is erger.

Teun van het Tuinpad | 26-11-09 | 16:52

"woonden op 1 januari 2008 1775 mensen" O, en zo sfeervol, rustig en gemoedelijk vooral. +1 voor noord-hollandse dorpjes met boerderijtjes enzo.

Balzakius | 26-11-09 | 16:52

Oei! Meer dan 12% boomers in jouw buurt.

Ik ga verhuizen naar het hoge noorden.. of zijn er daar meer?

Faalhaas | 26-11-09 | 16:51

Als die babyboomers gewoon een beetje harder hadden gewerkt in plaats van dat gelanterfant dan had nu de aow-leeftijd naar omlaag gekund, waren de gastarbeiders niet nodig geweest en konden de uitkeringen voor de echt-minder bedeelden omhoog.
Wat een eikels. Naar welk eiland kunenn ze verbannen worden? In 8322 is nog plek zat.

illuvatar | 26-11-09 | 16:51

Ik ben het totaal ONeens met dit topic;-),

kleingrutter | 26-11-09 | 16:50

@ seven | 26-11-09 | 16:48

Totally agree, had t niet beter kunnen verwoorden.

loonslaaf_69 | 26-11-09 | 16:50

Oei! Meer dan 12% boomers in jouw buurt. Je zit nu boven het landelijk gemiddelde. Hopen dat ze snel doodgaan, dan kan jij in ieder geval nog overleven.
- Goedverdoemme! *Riotgun pakt*

Balzakius | 26-11-09 | 16:50

Marcel van Dam is van 1938 en dus geen babyboomer.

KidC | 26-11-09 | 16:49

Hou maar op.... dat ga ik nu ook doen.

In Blaricum (regio 1261) woonden op 1 januari 2008 9035 mensen, waarvan 1915 babyboomers (21.2%).
Oh jee. Veel babyboomers. Geen buurtfeesten, tuinfeesten, laat opblijven, (ietsiepietsie) hardere muziek voor jou

Whisper | 26-11-09 | 16:49

web_krijter | 26-11-09 | 16:47
Of geef ze aan, kan ook.

Teun van het Tuinpad | 26-11-09 | 16:49

Reaguurders.db: id,ip nummer, nick, email,postcode, polls_ref,reaguursels_no,edits

R. Pankaurowasmetomo | 26-11-09 | 16:49

Ollecram | 26-11-09 | 16:47
Bij welke sortering hoor je?

illuvatar | 26-11-09 | 16:48

Geweldig initiatief. Babyboomers leven letterlijk ten koste van jongere generaties en schuiven hun schulden op vele gebieden door. Doen net alsof zei het waren die het land opbouwde, terwijl dat hun ouders waren die ze wegstoppen in de verpleeghuizen terwijl ze zelf met de winnagoo (of andere camper) 30 weken per jaar door Europa crossen van hun VUT geld.

seven | 26-11-09 | 16:48

Hoe kun je het percentage terroristen in schaapskleren checken dan?

Randy McRanderson | 26-11-09 | 16:47

In *** (regio ****) woonden op 1 januari 2008 5615 mensen, waarvan 875 babyboomers (15.6%).
Je hebt veel en je hebt veel. Maar aangezien 15.6% van de mensen in jouw buurt een babyboomer is begint het toch wel akelige vormen aan te nemen.

In *** (regio ****) woonden op 30 september 2007 5655 mensen, waarvan 135 niet-westerse allochtonen (2.4%).

DanCe2LiVe | 26-11-09 | 16:47

Mmmm....

10,9 % babyknallers....
13,2 % nieuwe Nederlanders....

Kan iemand mij vertellen of ik al dan niet blij kan zijn?

Ollecram | 26-11-09 | 16:47

In Urk (regio 8322) woonden op 1 januari 2008 3475 mensen, waarvan 115 babyboomers (3.3%).
In jouw buurt zijn zo goed als geen boomers te vinden. Maar let op ééntje is genoeg om je leven voorgoed te vergallen.

illuvatar | 26-11-09 | 16:47

De reaguursels lezende weet ik nu dat vele papa's & mama's van de gemiddelde thuiswonende reaguurder in de categorie "babyboomer" vallen. Dus eigenlijke hebben jullie een hekel aan je ouders. Zeg dat dan gewoon!

web_krijter | 26-11-09 | 16:47

En waar blijft Miretra eigenlijk?

Jaap de Paap | 26-11-09 | 16:46

Kudt. 12,9%

NS Spoorweg | 26-11-09 | 16:46

Is dit artikel met het achterliggende idee: "Wat de nazi's kunnen, kunnen wij beter!" gepost?

MeGiant | 26-11-09 | 16:45

ulk | 26-11-09 | 16:23
Dat schoot ook even door mij heen.

Jaap de Paap | 26-11-09 | 16:45

Ofwel hoe link je een IP nummer aan een postcode?

R. Pankaurowasmetomo | 26-11-09 | 16:45

15,2%. Ik weet wel waar het mis is gegaan. Eten was waarschijnlijk schaars in die naoorloogse jaren en de eerste levensjaren zijn nou net de periode dat je hersens zich aan het ontwikkelen zijn.

Randy McRanderson | 26-11-09 | 16:45

Volgens mij ben ik de enige zonder babyboomers in de straat :D

Oeloeboeloe | 26-11-09 | 16:45

@ Redactie

Knutsel eens even een NL plaatje met kleuren index op intensiteit van BB's per gemeent of postcode gebied.

Of pass me even die data, dan doe ik het zelf wel.

Lang leve complexe data visualizatie.. Een query met 1 resultaat is zo 1978...

Pieter | 26-11-09 | 16:45

is het nu kick-a-babyboomer day?

Disneyland | 26-11-09 | 16:44

6,8% Babyboomers
4,6% allo's

het kost wat, maar dan woon je ook prettig.

CoJoNes | 26-11-09 | 16:44

All generations are equal, but some generations are more equal than others.

Lets Kuttekrap | 26-11-09 | 16:43

Hoe zijn deze meters (allochtoon-o, babyboo) later weer makkelijk terug te vinden? (zonder eerst topics te moeten doorspitten). Is er een link waar al deze verzameld worden?

Zeeschuimer | 26-11-09 | 16:43

Ha. Ben ook een babyboomer en heb een huis dat zeker vervijfvoudigd is in waarde en waar ik dus helemaal niets voor heb hoeven doen. Over een aantal jaren een riant pensioen wat ook zo maar is komen aanwaaien.
De jongeren van nu zijn de enige die overal keihard voor moeten werken. Sufferds...

Elisabeth2 | 26-11-09 | 16:43

Het hele parlement bestaat uit baby-boomers.
Met als nakomertje die lul van een eurlings.

Miraaa | 26-11-09 | 16:42

Yihaaa, slechts 10.63% BB's en 11.9% allochtonen in mijn omgeving. Yihaa ik woon in een buurt met de next-generation BB's (de overige 75%) en wij gaan jullie neuken oudevandagen!

Zuma | 26-11-09 | 16:40

fuck!
In **** (regio ****) woonden op 1 januari 2008 5020 mensen, waarvan 720 babyboomers (14.3%).
Oei! Meer dan 12% boomers in jouw buurt. Je zit nu boven het landelijk gemiddelde. Hopen dat ze snel doodgaan, dan kan jij in ieder geval nog overleven.

Nakur | 26-11-09 | 16:40

9,7 % BabyBoomers hier en 27 % Nieuwe Nederlanders. Waar blijft de BBNN-meter?

Moos Lambiek | 26-11-09 | 16:40

@(R)evolutie | 26-11-09 | 16:38
Tja, daar kan niemand tegenop/

prikbordpen | 26-11-09 | 16:39

Wat zou T@Riest van dit topic gevonden hebben? *zucht* ik mis hem.

illuvatar | 26-11-09 | 16:38

Opa-Buiswater | 26-11-09 | 16:36
En wie voerde ze patat ?

Teun van het Tuinpad | 26-11-09 | 16:38

De ene generatie heeft nu eenmaal wat meer geluk dan de andere.
Maar soit. 15,5 percent babyboomers alhiero.

Lets Kuttekrap | 26-11-09 | 16:38

16,2% BBB op 1 januari-2008, maar hoe zit het met de koters van die babyboomers? Devil's spawn is it, yes?

darmflora | 26-11-09 | 16:38

LOL@Joris von Loghausen | 26-11-09 | 16:34
Tik de eerste vier cijfers van je postcode in!
In Vianen (regio 3989) woonden op 1 januari 2008 5 mensen, waarvan 5 babyboomers (100%).
Het is zover. Babyboom event horizon. Zurigheid en cynisme zijn de kompanen voor de rest van uw leven.
Wie woont er in Vianen?

(R)evolutie | 26-11-09 | 16:38

Wie biedt het meest? Het hoogste wat ik tot nu toe gevonden heb is 20% op postcode 2222. Iemand meer?

prikbordpen | 26-11-09 | 16:38

@Twee Jeetjes | 26-11-09 | 16:35
Ga eens met Bijstandskoning praten. Hij heeft vast nog wel wat suggesties voor mensen zoals u.

kapotte_stofzuiger | 26-11-09 | 16:38

Knerf moet een lifetime-ban! Of 10 jaar een ban, dat moet ook voldoende zijn.

sjaakdeslinksesul | 26-11-09 | 16:37

@Joris von Loghausen | 26-11-09 | 16:34
LOL.
Leuk he, databases van admin-kant doorzoeken.

kapotte_stofzuiger | 26-11-09 | 16:37

Babyboomers...... klinkt altijd als zelfmoordterroristen die een creche binnenstormen.... wat zal leiden tot een kindercrash en even verderop een kinderopvang.

illuvatar | 26-11-09 | 16:36

" Financiële crisis? Babyboomers"
Kom je daar nu bij? Dat waren de snelle krijtstreepboys in hun lange jassen en snel verdiende Audi's.... volgens mij toch echt de "patatgeneratie"

Opa-Buiswater | 26-11-09 | 16:36

13% BabyboomerTs hier.... boven het landelijk gemiddelde....

^hoopt dat het er snel minder worden *

Houthakkert | 26-11-09 | 16:35

Dames en heren van Geenstijl, Rutger, ik ben 58, de baas heeft me al heel lang eruit geknikkerd, de WW en WAO zijn al een heleboel jaren geleden gestopt met overmaken, niemand wil me nog hebben, ik moet leven van wat ik erbij kan schnabbelen, ik ben jullie fan, ik lees jullie elke dag, ik stem op jullie in het stemhokje of op straat. En nou zeggen jullie van mij dat ik . . . Ik vin jullie nie meer lief.

-edit: we bedoelen jou niet hoor-

Twee Jeetjes | 26-11-09 | 16:35

Ziet u er zo uit? Ga dan langs bij de lokale apotheker voor een pil van Drion +1!

Carnivoor | 26-11-09 | 16:35

Rond de 12%
*Jachtgeweer uit vet haalt en prikkeldraad om de schutting spant*

drekzooi | 26-11-09 | 16:34

Je zal maar in 3989 wonen zeg.

Rest In Privacy | 26-11-09 | 16:34

In Hilversum (regio 12**) woonden op 1 januari 2008 8140 mensen, waarvan 805 babyboomers (9.9%).
Hmmmm, toch al 9.9% boomers in de buurt. Je zit nog onder het landelijk gemiddelde, maar pas op dat ze zich niet vermenigvuldigen.

RedBullGeeftVleugels | 26-11-09 | 16:34

9725
6,8% babyboomers. Leefbaar dus.

CoJoNes | 26-11-09 | 16:34

Goeiemorreguh... 17.6% hier!

"Je hebt veel en je hebt veel. Maar aangezien 17.6% van de mensen in jouw buurt een babyboomer is begint het toch wel akelige vormen aan te nemen."

Opperkork | 26-11-09 | 16:33

lekker dan "boven gemiddeld" en nu maar hopen dat ze snel dood gaan hahahaha

andre9738 | 26-11-09 | 16:33

15.2%
*Parelend zweet van voorhoofd veegt*

verraad van links | 26-11-09 | 16:33

De moslims en steuntrekkers hebben het dus toch niet gedaan.

Cazi | 26-11-09 | 16:33

hehehe postcodes verzamelen? leveren die veel op tegenweurdig?

Bluebook | 26-11-09 | 16:32

Normale werkende mensen kunnen geen huis betalen waar babyboomers wonen. Dat zijn namelijk precies de mensen die geprofiteerd hebben van de hypotheekrente-aftrek (huisje kopen voor 10.000 in 1978, nu waard 1.000.000: huisje in Frankrijk kopen)

buurvanurk | 26-11-09 | 16:32

LOL@knerf | 26-11-09 | 16:30
U bent een babyboomer en gaat al bijna dood!

CoJoNes | 26-11-09 | 16:32

Eindelijk doet iemand het licht aan. Het is de meest egocentrische aso generatie sinds mensenheugenis. Alleen maar aan zichzelf denken, ouders opbergen in een zorgflat, eigen kids niet gezien tijdens opvoeding ivm graaicarriere. En als klap op de vuurpijl al het moois van de zorgstaat opsouperen in minder dan 20 jaar. Ik hoop dat al die fossielen kapot gaan: eenzaam wegrottend in opbergflats; net zoals hun ouders, alleen in minder goede omstandigheden omdat er gewoon teveel babyboomers zijn. Maar toch knap dat bijna iedereen nog steeds denkt dat moslims dit land stuk maken.

Drs.. Gelul | 26-11-09 | 16:32

Aha, dus Van Pruisen is babyboomer! Dat verklaart een hoop.

Aardappeleter | 26-11-09 | 16:31

Velen van hen*

MacReady | 26-11-09 | 16:31

durven mensen nou niet te laten zien waar ze wonen, joh? Mijn hemel, zeg. Maar natuurlijk wel iedereen voor rotte vis uitmaken. Ja, zo kennen we onze dappere reaguurders weer!

Lebowski Achiever | 26-11-09 | 16:31

9.4%...

Reez | 26-11-09 | 16:31

Ik begrijp nu waar de klacht over de kleur van onze dakpannen vandaan kwam.

Hansopje | 26-11-09 | 16:31

Typisch toch.....
Al dat afgeven op babyboomers is niets anders dan het bekende generatieconflict.Afgeven op de generatie die voor jou opgroeide. Zo oud als de weg naar Rome. De babyboomers wilden ook op hun beurt dat de ouwe lullen weggingen die hun toekomstige plaatsje in beslag hielden.
Zelf ben ik dus ook een babyboomer, heb nooit gegraaid en werk nog steeds.

Hou nog toch eens op Hoxha met dit uitgekauwde onderwerp!

knerf | 26-11-09 | 16:30

15.2% Babyboomer

Behoorlijk hoog...

Kinger7 | 26-11-09 | 16:30

Blij dat dat ook es gezegd wordt.
Sterker nog: voor dit item kun je een politieke partij oprichten.

Cazi | 26-11-09 | 16:30

Op basis waarvan is dit? Bron?

Bozsma | 26-11-09 | 16:30

Als je dit nu eenmaal weet, wat kan je dan ermee?

Slabakker | 26-11-09 | 16:30

Ik durf niet..

Carnivoor | 26-11-09 | 16:29

In **** (regio ****) woonden op 1 januari 2008 12745 mensen, waarvan 1745 babyboomers (13.7%).
Oei! Meer dan 12% boomers in jouw buurt. Je zit nu boven het landelijk gemiddelde. Hopen dat ze snel doodgaan, dan kan jij in ieder geval nog overleven.

AngstHaas | 26-11-09 | 16:29

Het is in ieder geval een probleemgroep die vanzelf op relatief korte termijn zal uitsterven.....

illuvatar | 26-11-09 | 16:29

I'm doomed!!!!

"In Ede (regio 6711) woonden op 1 januari 2008 8795 mensen, waarvan 1200 babyboomers (13.6%).
Oei! Meer dan 12% boomers in jouw buurt. Je zit nu boven het landelijk gemiddelde. Hopen dat ze snel doodgaan, dan kan jij in ieder geval nog overleven."

Lebowski Achiever | 26-11-09 | 16:29

Welkom terug Hoxha! Dit ken ik van je, zo wil ik je lezen! Laat die vliegtuigjes, pipa's en treintjes nou maar gewoon rusten. Doe weer waar je goed in was.

CoJoNes | 26-11-09 | 16:29

Pfff, maar 8,2%. Verbaast me ook niets in een Schotelaarwijk.

Nlz® | 26-11-09 | 16:29

Moehaha, meesterlijk topic.
Ik heb 12% Boomers en 19% Allochtonen in mijn buurtje. Verbaas me er over dat ik nog niet om me heen ben gaan schieten.

Symmachus | 26-11-09 | 16:29

haha:

Oei! Meer dan 12% boomers in jouw buurt. Je zit nu boven het landelijk gemiddelde.

Hopen dat ze snel doodgaan, dan kan jij in ieder geval nog overleven.

Innocenti | 26-11-09 | 16:29

off-topic

Opgegroeid als 'protestgeneratie' kennen velen van HUN blind de weg in het juridische/gemeentelijke klaagcircuit.

Maar hullie van de protestgeneratie hebben nog wel goed leren schrijven.

oplosmiddel | 26-11-09 | 16:29

De babyboomer heet ook wel de Aardgasgeneratie.
De glorietijd van deze generatie valt samen met het leegzuigen van Slochteren en het verjubelen van daarmee behaalde winsten.
Zodra de laatste babyboomer met pensioen gaat schijnt Slochteren leeg te zijn.

Gelukkig maar want dan kunnen wij het volpompen met CO2.

Pik Oneliner | 26-11-09 | 16:29

... velen van hun...

Semmo | 26-11-09 | 16:28

Nog veel handiger is beide tools te combineren:
12% niet-westerse allochtoon + 34% Babyboomer = zwaaizwaai huizenprijs.

kapotte_stofzuiger | 26-11-09 | 16:28

12,4% hmm dat klopt niet, want veel buren heb ik niet, ik heb er 4 en dat zijn allemaal bijnabejaarden. Alleen mijn vader en moeder zitten nog niet aan die grens.

Da_Vincentius | 26-11-09 | 16:27

Jullie vergeten belangrijke zaken als wao en vut en dergelijke grappen waar ze ook veel misbruik van maken. Zit er voor mij als "verloren generatie" niet in. Ik kan me kapot werken tot mijn 67e

Krokoklaas | 26-11-09 | 16:27

De generaties ná de babyboomers gaan het natuurlijk allemaal een stuk beter doen. Hún kinderen zullen niks te klagen hebben en ook als vanzelf dankbaar zijn voor alles wat hen wordt nagelaten.

Schoorsteenveger | 26-11-09 | 16:27

In een woord: Hulde!
Welke burgemeester moeten we aanschrijven?
www.lintjes.nl/

kapotte_stofzuiger | 26-11-09 | 16:26

Hier 12% valt nog mee als ik naar Kaboutermans en Bombastique kijk.

Karel Kruizenruiker | 26-11-09 | 16:25

'Bam', de spijker recht op de kop. Ik ken inderdaad een aantal betweters geboren in de genoemde jaren en dat zijn me toch een stel zeikerds en huichelaars. Dit is de eerste keer dat ik een topic lees op internet waar ik me helemaal in kan vinden, geweldig, mijn lof!

Megalomaantje | 26-11-09 | 16:25

Gelukkig zit ik hier onder het landelijk gemiddelde... maar hoe lang nog?

stuyterkuycken | 26-11-09 | 16:25

6.8% boomers in de buurt, ik blijf!!

Bill le Koek | 26-11-09 | 16:25

14,4 %
Zit ik eindelijk eens met iets boven het landelijk gemiddelde.

Teun van het Tuinpad | 26-11-09 | 16:25

ongelofelijk

De Plæbæër | 26-11-09 | 16:24

Komt er dan ook nog een Allochtonen-Babyboo-Meter?

Pa Ling | 26-11-09 | 16:24

9.1 % Babyboo
10,4 % Allochto*

In m'n wijk in Rotterdam. Ik woon best redelijk als ik dat zo zie. Nu het zo zien te houden (of gewoon verhuizen als het slechter wordt)

* via www.geenstijl.nl/paginas/mijnburen/

Pieter | 26-11-09 | 16:24

Je hebt veel en je hebt veel. Maar aangezien 16% van de mensen in jouw buurt een babyboomer is begint het toch wel akelige vormen aan te nemen.

Navanman | 26-11-09 | 16:24

Damn, 15,7%. Belachelijk hoog.

Mr. Bombastique | 26-11-09 | 16:23

slim van GS om alle postcodes van de kudde te verzamelen

ulk | 26-11-09 | 16:23

Helemaal 0 babyboomers bij jou in de buurt! Wauw. Jij kan gewoon bbq-en wanneer je wilt. Geen klaagburen dus elke avond sex, drugs en rock&roll

Oeloeboeloe | 26-11-09 | 16:22

Hahaha fantastisch!

Kaas de Vies | 26-11-09 | 16:22

Eens kijken wat ik meer heb, allochtonen of oudjes in mijn buurt.

avod | 26-11-09 | 16:21

17% Mag ik nu in paniek raken?

Kaboutermans | 26-11-09 | 16:21

zo wat zijn er in eens weinig toppic's achja :D kan gebeuren een keer

Martijn- | 26-11-09 | 16:21

boven de 12% hopen dat ze snel doodgaan

+1 ik moest lachen

Schultenbrauert | 26-11-09 | 16:21

In ****** (regio ****) woonden op 1 januari 2008 11835 mensen, waarvan 1485 babyboomers (12.5%).
Hmmmm, toch al 12.5% boomers in de buurt. Je zit nog onder het landelijk gemiddelde, maar pas op dat ze zich niet vermenigvuldigen.

Dat valt nog mee!

Herr Erik | 26-11-09 | 16:20

En hier ben ik het nou totaal mee eens. De krediet crisis, AOW, milieu naar de knoppen, het is allemaal de schuld van de babyboomers!

Radar Love | 26-11-09 | 16:20

Danku!

Herr Erik | 26-11-09 | 16:19

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online casino expert | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com