Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Man wat een deal! 100.000.000 voor 28.000

Hihi. Toch mijn geld nietEn nu niet allemaal gaan zeggen dat u dit niet vantevoren had zien aankomen. Komt-ie dan hè? De 28.000 asielzoekers die onder het door de PvdA, SP en GroenLinks zo vurig gewenste generaal pardon vielen, krijgen in totaal meer dan HONDERD MILJOEN EURO aan bijstandsuitkering per jaar. Goh, verrassend zeg, met al die *kuch* hoog opgeleide, goed Nederlands sprekende, graag handen uit de mouwen stekende Nieuwe Nederlanders. Of nou ja, wat heet: “De precieze kosten aan uitkeringen liggen waarschijnlijk hoger, maar blijven onduidelijk. Het kabinet zegt alleen hoeveel huishoudens een uitkering krijgen, niet om hoeveel personen het gaat.” Hoeveel hoger dan precies mag u, domme klojo die het allemaal verdienen moet, niet weten. Dat moet geheim blijven. Reden? Volgens Albayrak “dient het geen doel om dat in beeld te laten brengen”. Trouwens, als u vandaag op maar één link klikt, laat het deze zijn: dit volledig vergeten bericht uit 2008...

Reaguursels

Inloggen

@Waaligator | 22-11-09 | 16:48

0. Zou ik nooit doen: iets zoeken achter iemands nick. Ik beschouw een nick als niet meer dan een naam die beschikbaar is omdat niemand anders hem nog gebruikt heeft. Wil je weten hoe mijn naam tot stand kwam? Vast niet. Toch vertel ik het je. Ik trok een boek uit mijn boekenkast. Bleek een bloemlezing van Apollinaire te zijn. Eerste keer prikken: "niveau". Tweede keer prikken: vraagteken. Vraagteken? Jawel, zoiets kun je verwachten in de gedichten van Apollinaire. Een derde keer prikken liet ik achterwege. Het was wel mijn bedoeling, maar een woord volgend op een vraagteken vond ik op dat moment geen goed idee. Nu trouwens wel. Ik zou eigenlijk een nieuwe nick moeten kiezen. Maar... ik wil geen zwitsalhoofdje. Krijg je daar weer gezeik over. Heb ik geen zin in. Overigens, je speelt nu op de man (nou ja, naam), hè? Daar was je toch zo op tegen?

1. Een lange of hoge boom is geen bonsaiboompje. Hèhè. Denk nou eens niet in uitersten. Denk nou eens in alle mogelijkheden die er zijn. Wat is 'lang' nou eigenlijk? Een boom kan lang zijn in een bos van dwergboompjes. Dezelfde boom kan kort zijn in een bos van woudreuzen. Een boom kan lang zijn in de ogen van iemand die in zijn groei beperkt is gebleven. Dezelfde boom kan kort zijn in de ogen van een lijder aan acromegalie. Zelfs twee mensen van dezelfde lengte kunnen 'boomhoogte' anders definiëren. Het is maar wat ze gewend zijn. Geef mij maar de verifieerbare feiten. Dan pas kan ik aan de slag. Lengte is echt verifieerbaar als elke subjectieve waarneming eruit is gefilterd. In dit geval: geef de cijfers. Laat de rest van het gelul achterwege.

2. Waarnemingen zijn pas verifieerbaar als ze geverifieerd kunnen worden. Een waarheid als een koe. Let wel: ik stel niet dat Wijsvinger verplicht is verifieerbare feiten te vermelden. GS leent zich daar niet goed voor. GS is vermaak. GS is provoceren. Prima. Daarom kom ik ook hier. Wat GS niet is: wetenschap bedrijven. Wat ik verder stelde: welke anekdote dan ook is niet simpelweg als bouwsteen voor een betoog te gebruiken. Het "hoed u voor anekdotes" zou een van de onwrikbare deviezen moeten zijn voor iedereen die voornemens is iets te bewijzen.

3. Ik ben je link gevolgd. Heel braaf. Wat je precies bedoelt, blijft echter onduidelijk. Je impliceert waarschijnlijk heel veel, maar kom op, breng dat effe zelf onder woorden. Zo'n NRC-artikeltje is voor velerlei interpretaties vatbaar. Daar waag ik me liever niet aan.

4. Als ik je standaard-policorverwijt verkeerd geïnterpreteerd hebt, ook niet erg. Je was op dat punt niet 100% duidelijk. Dus: laat maar, als je denkt dat 'laat maar' het juiste antwoord is. Wees alsjeblieft in het vervolg wat duidelijker. Dank je.

5. Ach, je weet nu met wie je te maken hebt? Interessant. Ik weet via internet zelden met wie ik te maken heb. Mensen blijven mij verrassen. Als ik eerlijk ben: ook de mensen die ik in het echte leven ontmoet heb, blijken nog steeds niet invulbaar te zijn. Er blijft altijd ongelooflijk veel over om te ontdekken! Heerlijk, niet?

niveau? | 23-11-09 | 17:05

dus als ik het goed begrijp is dat over 20 jaar 2 miljard .. ( er vanuit gaande dat het hier 30% uitkeringsgerechtigden betreft wat zeer waarschijnlijk niet minder worden) . Was dat niet de helft van de bezuinigingen die het kabinet nastreeft met de verhoging van de AOW leeftijd ??

daytripper | 22-11-09 | 17:32

niveau? | 22-11-09 | 15:15
Gelukkig zet je achter je eigen nick een vraagteken. Je twijfel aan je eigen niveau is dus verifieerbaar.
1. Een lange (of hoge) boom is geen bonsai. Lang mag dan in zekere mate subjectief zijn, als je die "langheid" afzet tegenover de lengte van een ander voorwerp, is het in zijn langheid verifieerbaar.
Als jij zo goed weet dat Wijsvingers waarnemingen onverifieerbaar zijn, waarom stel je er dan zelf geen andere, gedocumenteerde, wel verifieerbare tegenover? Uit ONWETENDHEID. Vanuit een situatie van niet weten kritiek leveren op welke mening/anekdote/perceptie dan ook is het summum van aanmatigende, lompe domheid.
2. Als je iemand standpunt bekritiseert over heel de lijn (zelfs al doe je dit zonder enige grond: zie 1), komt dit eenvoudigweg neer op een 100% ONT-kenning van dat standpunt. Kritiek= ontkenning= negatie. Dat wisten tenminste Hegel en Marx nog wel. Maar anders dan zij beweerden zegt de niet-dialectische logica: Als de uitspraak A is onwaar waar is, impliceert dit dat niet-A waar is. Al het geouwehoer waarmee je dit simpele gegeven tracht te omzeilen is gezever.
3. "Van mij hoeft geen enkele diepgelovige die een vereniging van atheïsten leidt en daaraan onderdoor gaat, op mededogen te rekenen."
Het zou in dit verband en met alle reacties die je tot nog toe gegeven hebt op Wijsvinger en op mij het beste zijn voor je dat je de gen-test laat afnemen bij je die hier beschreven staat:
www.nrc.nl/wetenschap/article2418053.e...
4. Wat je aan commentaar bijeenlult over mijn policorzinnetje bewijst dat niet alleen de noodzaak van 3 hierboven, maar ook dat je niet kunt lezen.

Gegroet, ik weet nu met wie ik te maken heb, al zal jij die wetenschap ook wel kwalificeren als onverifieerbaar en dus als slechts een mening. Maar dat zou aan mijn adres slechts een eresaluut betekenen.

Waaligator | 22-11-09 | 16:48

Ja maar das alleen de bijstand die ze in het handje krijgen.
De kosten voor huisvesting en inrichting en andere betaalde extra's komen er niet aan te pas in dit plaatje.

Vitayalin | 22-11-09 | 16:43

Zijn we inderdaad verder? Ik vrees van niet. Ook in je laatste comment zeg je weer iets zonder dat je weet of het waar is: jij lanceert een theorie *zonder de praktijk te kennen van de generaal pardonners*. Op die aanname kan je dan vrolijk op voortbouwen. Een ouderwetse stropopredenering dus.

Ik ben er nu ook niet meer zo zeker van of het besef bij je is gegroeid dat wie standpunt A afwijst, niet automatisch standpunt D is toegedaan. Of welke andere specifiek standpunt ook. Je kunt wel zo blijven denken, maar je gesprekspartner zal dan vooral bezig zijn met het weerleggen dat hij standpunt D huldigt. Daardoor weet je nog steeds niet weet wat-ie werkelijk denkt (waarover je later dan verongelijkt kunt klagen). Maar misschien interesseert zijn of haar echte mening je ook wel niet? Nee, volgens mij zijn wij niet verder gekomen.

Dan jouw curieuze opvatting over wat een feit is. Wijsvinger mag zich een breuk waarnemen, maar dat wil niet zeggen dat hij ook als vanzelf feiten heeft gepresenteerd. Voorbeeldje:

"Deze boom is 4.52 meter."

Hier wordt een verifieerbare uitspraak gedaan. Wie de boom in kwestie nameet en bevestigd ziet dat deze 4.52 meter is, weet dat hier een feit wordt gepresenteerd.

Dan deze uitspraak:

"Deze boom is lang."

Leuke waarneming, maar hier is al een subjectieve beleving overheen gegoten. De waarnemer kan bijvoorbeeld geneigd zijn bomen al snel in de categorie 'lang' te stoppen. Misschien zal waarnemer B de boom pas lang vinden als deze minstens drie keer zo lang is als hijzelf. Maar ja, als waarnemer B last heeft van dwerggroei, valt het met de lengte van die boom nog steeds erg mee. Of misschien is die boom alleen maar lang, omdat de bomen eromheen alle korter zijn? Kortom, je weet nog steeds niks over de exacte lengte van die boom.

Alles wat Wijsvinger in zijn eerste comment zegt, ontstijgt het niveau van de anekdote niet. 'Het merendeel is psychisch in de war." Het merendeel van de mensen die hij ziet? Of van alle generaalpardonners? Hoeveel heeft hij er eigenlijk zelf gezien? In de hoedanigheid van arts? Of heeft hij zoiets in de wandelgangen opgevangen? Van wie dan? Of was het een indruk die hij zelf had? Omdat zijn 'zijdelingse betrokkenheid' slechts inhield dat hij de portier was en ze de weg naar de juiste zaal of kamer wees? Dure woorden gebruiken zegt niet zoveel. Alles blijft mogelijk.

Natuurlijk moet Wijsvinger niet op wetenschappelijk verantwoorde wijze zijn feiten presenteren — daar leent GS zich niet voor — maar het betekent wel dat het merkwaardig aandoet dat je wat hij zei als een in marmer gebeitelde waarheid ziet. Ik beloof je: als iemand anders hier ooit op GS zegt dat hij 'zijdelings betrokken' is bij generaalpardonners en ziet dat ze allemaal zo succesvol kunnen zijn, dan zal ik zijn verhaaltje ook niet als bouwsteen voor mijn betoog gebruiken. Het is gewoon bouwen op drijfzand.

Nog iets: jij vindt dat mensen "om den brode een onverantwoord duur utopia" mogen najagen. Tja, mag je vinden, maar door dit soort zottigheid gaat Nederland mede naar de verdommenis. Als je niet in je werk gelooft, zoek dan ander werk. Gewoon omdat de risico's te groot zijn dat je je werk niet meer naar behoren kan doen. Van mij hoeft geen enkele diepgelovige die een vereniging van atheïsten leidt en daaraan onderdoor gaat, op mededogen te rekenen.

Tot slot het uitgekauwde policor-verwijt: anno 2009 lijkt dat helemaal niks meer te betekenen. Als het zo uitkomt dat je het niet eens bent met iemand die vindt dat iedereen zo veel mogelijk aan het werk geschopt moet worden, maar wel met een ander die zegt dat je bepaalde mensen hun leven lang maar aan het infuus van een uitkering moet laten hangen, ook dan kan-ie dan het policor-verwijt als een konijn uit z'n hoge hoed toveren. Binnenkort ben je al policor als je favoriete kleur afwijkt van die van je gesprekspartner. Gooi dat labeltje toch weg.

niveau? | 22-11-09 | 15:15

Natuurlijk zijn de werkelijke kosten veel hoger . Uit Ziekenhuiskringen weet ik dat een bovengemiddeld beroep wordt gedaan op de voorzieningen om maar es een voorbeeld te noemen . En dan praten we grote bedragen .
Hoewel ik iedereen een goede gezondheid gun.

daytripper | 22-11-09 | 12:12

NEDERLAND staat gelijk aan een open inrichting dus is er nix mis mee met al die linkse gedachte gangen

jan commentaar | 21-11-09 | 17:54

niveau? | 21-11-09 | 15:13
Eindelijk komen we ergens.
Wijsvinger schrijft: "Het merendeel is psychisch te zeer in de war (posttraumatische stressstoornissen zijn in overvloed aanwezig) en/of fysiek ongeschikt om aan het arbeidsproces deel te nemen.
Ook op het cognitieve vlak laten velen te wensen over."
Dit lijken mij waarnemingen van iemand uit de praktijk , feiten dus, en geen "meningen" zoals jij denkt. Zijn mening geeft hij later: "Het behalen van een gewenst niveau is voor velen dan ook onhaalbaar. Zij blijven de rest van hun leven afhankelijk van een uitkering met eeuwige armoede en de neiging om op andere manieren aan 'voldoende' bezit en kapitaal te komen als gevolg." Geen gekke mening overigens gezien zijn waarnemingen.
Je kunt wel hopen het beste te maken van beschadigd materiaal, maar het BESTE ervan maken kunnen hij, noch ik, noch jij. De beschadiging stelt grenzen. Als de beschadiging te zwaar is zoals hij vaststelt, dan zijn de meesten van hen kansloos op de arbeidsmarkt en dan gooien we ons geld weg aan nutteloze projecten die uitgaan van de idee (ideologie) dat iedereen, geschikt of niet, "kansen" moet krijgen tot in den treure.
Vervolgens wisselt Wijsvinger opnieuw waarnemingen met "meningen" af om te besluiten met een heftige aanval op het hele verzorgingssysteem van de generaal pardonners. Mij lijkt het een kreet van vertwijfeling van een man die geprobeerd heeft er het beste van te maken en die aan de lijve ondervindt dat hij gedwongen wordt om den brode een onverantwoord duur utopia na te jagen.
Of hij daardoor, zoals jij meent, totaal ongeschikt is voor zijn job durf ik te betwijfelen. Ik ken leraren die door veel van hun leerlingen op de handen werden gedragen omdat zij het tegenovergestelde praktiseerden van wat de officiële onderwijssideologie, samen met de directie, ouderraad, bestuur e.d. hun voorschreef. Officieel waren zij dus ongeschikt (net als Wijsvinger volgens jou). Zij roeiden dapper tegen de stroom in. Sommigen werden psychisch en fysiek geknakt door de voortdurende vitterijen en openlijke dwang (terreur) die op hen werd uitgeoefend. Terwijl zij WAARNAMEN dat het officiële systeem een rampzalig kennisniveau opleverde en het hunne, hoewel gesaboteerd van bovenaf, wel goede resultaten opleverde. Later kregen ze gelijk via het nu dapper door de regeringspartijen doodgezwegen rapport_Dysselbloem. Omnis comparatio claudicat, maar je begrijpt best wat ik bedoel.
Jij schrijft (zuiver theoretisch, heel abstract en heel idealistisch): "Re-integratie van generaalpardonners kan simpel zijn: leer binnen een gestelde termijn Nederlands, volg een studie indien nodig, ga dan aan het werk. Lukt het je niet om je binnen de gestelde termijn het Nederlands op het gewenste niveau eigen te maken, waardoor je een studie kan vergeten? Als ook een anderstalige studie niks oplevert, ga dan in godsnaam aan het werk. Heb je wel een talenknobbel, maar faal je toch in je studie binnen de gestelde termijn? Ga aan het werk en studeer in je eigen tijd (als je dat nog wilt)."
Allemaal goed en wel - in principe heb je gelijk - Maar stel dat Wijsvinger gelijk heeft met zijn WAARNEMINGEN. Wat blijft er dan van je idealen nog over?
Mij is geleerd dat een theorie die in de praktijk niet werkt, een foute theorie is. Jij lanceert een theorie zonder de praktijk te kennen van de generaal pardonners. Ik ken hem ook niet, maar luister met belangstelling naar de mensen die de realiteit wel kennen. Zijdelings of anderszins, maakt mij niet uit. Zolang hun bevindingen niet worden weerlegd door de getuigenissen - en liefst heel veel getuigenissen - van het tegenovergestelde, is zijn perceptie voor mij de moeite waard. Zodanig dat ik een op de man spelen - zelfs op deze site - totaal misplaatst vind. Maar misschien inderdaad is een frische fröhlige quasi-burgeroorlog gewoon nodig om de policorstank die uit de augiasstal walmt van de multicul weg te blazen. Niettemin zijn dit soort guerilla's me te vermoeiend aan het worden en zijn in wezen ook in strijd met het beste in mijzelf.
Nog een prettige dag/avond/nacht.

Waaligator | 21-11-09 | 16:53

ach, dat is, 6,25 per nederlander per jaar. waar hebben we t over ?

DeSteef | 21-11-09 | 15:33

@Waaligator
Wat zijn dan de feiten? Wijsvinger geeft slechts zijn mening. Jij ziet ze voor feiten aan. Vreemd.

Mijn punt moet helder zijn. Iemand die zich met de re-integratie van generaalpardonners bezighoudt zonder daarin te geloven, moet de eer aan zichzelf houden: zoek een andere betrekking. Tenzij je 'zijdelingse betrokkenheid' ongelooflijk zijdelings is. Wat dan waarschijnlijk inhoudt: je hebt er vrijwel niks mee te maken, maar je hebt er wel een mening over. Misschien wil Wijsvinger uitleggen in hoeverre hij daadwerkelijk betrokken is bij de re-integratie van generaalpardonners?

Re-integratie van generaalpardonners kan simpel zijn: leer binnen een gestelde termijn Nederlands, volg een studie indien nodig, ga dan aan het werk. Lukt het je niet om je binnen de gestelde termijn het Nederlands op het gewenste niveau eigen te maken, waardoor je een studie kan vergeten? Als ook een anderstalige studie niks oplevert, ga dan in godsnaam aan het werk. Heb je wel een talenknobbel, maar faal je toch in je studie binnen de gestelde termijn? Ga aan het werk en studeer in je eigen tijd (als je dat nog wilt). Geldt dit alleen voor generaalpardonners? Nee, dit zou natuurlijk ook voor autochtonen moeten gelden.

Op je eventuele reactie kan ik pas morgen reageren. Moet nu weg.

niveau? | 21-11-09 | 15:13

rekensom klopt niet

indien de helft, wat ik betwijfel, een baan heeft gevonden krijg je de volgende rekensom,
13000 keer (minimale bijstand) 800 euro
13000 keer (huurtoeslag) 250 euro
Dat is dus 13000 keer 1050 keer 12= 163.500.000
13000 keer (vrijstelling gemeentebelasingen) 500

etc etc

eric@fuall | 21-11-09 | 15:07

niveau? | 21-11-09 | 14:12

Nee, niet duidelijk. Ik lees in heel je comment geen enkel onderbouwde uiteenzetting over hoe je WEL denkt over de integratiekansen van de generaal pardonners.

En nogmaals, als jij niks te maken hebt met hun daadwerkelijke integratie en hij wel, is hij, hoe eenzijdig MISSCHIEN ook in zijn voorlichting, nog altijd de betere en betrouwbaardere bron van informatie. Zolang jij de FEITEN niet kunt weerleggen, is al wat je over hem schrijft, geblaat in de lucht. En ik blijf erbij ondanks je woordenkraam, het is het geblaat van een bijzonder narrow minded en intolerante soort.
Bovendien hoef ik helemaal niet te "bepalen" wat iemand denkt. Jij hebt de aanval ingezet op die man ZONDER onderbouwing wat de zaak zelf betreft en hoe je daar tegen aankijkt. Dus ben en blijf ik gerechtigd te concluderen dat je percepties en conclusies diametraal aan de zijne zijn tegenovergesteld maar dat heb ik al uiteen gezet. Waaligator | 20-11-09 | 20:49

Waaligator | 21-11-09 | 14:49

@Waaligator | 20-11-09 | 20:49
Herlees even wat Wijsvinger zegt over de groep mensen bij wier re-integratie hij zijdelings betrokken is. Het is zonneklaar: deze persoon moet daar ver weg van blijven. Simpelweg omdat hij er totaal niet in gelooft. Maar dan ook echt totaal niet. Laat je een diepgelovige een vereniging van atheïsten leiden? Mij dunkt van niet. Mijn hoop is dat 'zijdelingse betrokkenheid' niet meer betekent dan dat hij vanuit z'n kamertje een generaalpardonner ziet langslopen. Of dat hij hun adresgegevens invoert. Zoiets.

Het kan best zijn dat Wijsvinger genuanceerder denkt dan dat hij schrijft, maar dat is natuurlijk niet mijn probleem. Ik ga af op wat hij schrijft. En ja, dat hou ik simpel. Als die diepgelovige voorzitter zich er bij mij over beklaagt dat het een crime is om die vereniging van atheïsten te leiden omdat ze volledig anders zijn dan hij, zou ik het ook simpel houden.

Overigens betekent het niet dat ik geen respect voor Wijsvinger heb. Ik ken hem (of haar?) immers niet. Ik kraakte alleen dat ene comment af. Gebeurt hier schering en inslag. Moet je inmiddels gewend aan zijn.

En aan het zijige gedoe van 'respect voor iemands mening' doe ik niet graag. Dat vind ik ook het verfrissende aan GS: zij doen daar ook niet aan. Lekker hard tegen iemands mening ingaan als het moet. Zelf doe ik het niet vaak, maar als ik het doe, doe ik het zonder enige wroeging.

Wat mijn onbeantwoorde vraag over standrechtelijk geëxecuteerde analfabeten betreft: dit zijn zoal de alternatieven:
1. Executeer ze niet, maar dwing ze tot zelfmoord. 2. Wijzig de wetgeving als blijkt dat het wettelijk verboden is analfabeet te zijn en laat de analfabeet voor wat-ie is. 3. Stuur analfabeten op cursus. Weigeren ze, executeer ze dan. 4. Stuur analfabeten op cursus. Weigeren ze, stuur ze de gevangenis in. 5. Stuur analfabeten op cursus. Weigeren ze, zorg er dan voor dat ze op geen enkele manier ooit afhankelijk kunnen worden van overheidssteun. 6. Geef analfabeten een showproces, executeer ze daarna. 7. Stel analfabeten ten voorbeeld aan anderen. Het leven is veel eenvoudiger als je je niet met lettertjes hoeft bezig te houden. 8. Verzin zelf iets.

Kortom, iemand kan het ontzettend met een ander oneens zijn zonder dat duidelijk wat deze persoon nu zelf wil. Mijn advies aan jou: bepaal niet zelf wat deze persoon wel zal denken, maar vraag door. Duidelijk?

niveau? | 21-11-09 | 14:12

Op dit moment is er een documentaire over armoede in Nederland. Ik zie daar zeer veel autochtone Nederlanders en neem aan dat zij die 100 miljoen ook graag zouden willen ontvangen.
Asielzoekers continu toe blijven laten, ook als je weet dat het gewoon economische vluchtelingen zijn, is niet de juiste weg. Je eigen volk vergeten en dan maar nieuwe gelukszoekers toelaten is de verkeerde weg.
Ik blijf het vreemd vinden dat in het land waar ik woon geen asielzoeker te vinden is. Dus zo slim zijn ze dan ook weer wel, terwijl ik toch altijd dacht: 'wanneer je vlucht voor geweld is alles beter dan niets, dan ga je geen eisen stellen'.
Wanneer je dus wel eisen stelt is het niet zo ernstig gesteld met de bedreiging van je veiligheid en zeker niet wanneer er ieder jaar Nederlanders emigreren naar de landen waar de asielzoekers vandaan komen.
Meest simpele oplossing: 'geen asielzoekers accepteren uit landen waar autochtone Nederlanders naar emigreren'.

mambo43 | 21-11-09 | 13:31

Op dit moment is er een documentaire over armoede in Nederland. Ik zie daar zeer veel autochtone Nederlanders en neem aan dat zij die 100 miljoen ook graag zouden willen ontvangen.
Asielzoekers continu toe blijven laten, ook als je weet dat het gewoon economische vluchtelingen zijn, is niet de juiste weg. Je eigen volk vergeten en dan maar nieuwe gelukszoekers toelaten is de verkeerde weg.
Ik blijf het vreemd vinden dat in het land waar ik woon geen asielzoeker te vinden is. Dus zo slim zijn ze dan ook weer wel, terwijl ik toch altijd dacht: 'wanneer je vlucht voor geweld is alles beter dan niets, dan ga je geen eisen stellen'.
Wanneer je dus wel eisen stelt is het niet zo ernstig gesteld met de bedreiging van je veiligheid en zeker niet wanneer er ieder jaar Nederlanders emigreren naar de landen waar de asielzoekers vandaan komen.
Meest simpele oplossing: 'geen asielzoekers accepteren uit landen waar autochtone Nederlanders naar emigreren'.

mambo43 | 21-11-09 | 13:30

Cortes | 20-11-09 | 17:59
Wat heeft Turkije aan het Nederlandse generaal pardon verdiend dan? Rechts lullen is prima, maar wel graag bij de feiten blijven.

wegmetdebijstand | 21-11-09 | 12:15

Een ruwe berekening leert dat er dan toch 10.000 gezinnen en uitkering op bijstandsniveau hebben. Keer twee is 20.000. Een aantal van die gezinnen heeft een of meerdere kinderen en kijk aan je komt op 28.000!
Het leek mij dat ik het even na moets rekenen, maar gelukkig is het toch echt volgens verwachting: allemaal een uitkering.

Sjeez | 21-11-09 | 11:00

Waaom zijn alleen deze 28.000 in het paradijs beland waar de lokale bevolking hen zal gaan dienen? En niet die 1.5 miljard mensen die ook graag hetzelfde willen?

Hei-kneuter | 21-11-09 | 10:57

PvdA

colonnecinco | 21-11-09 | 10:18

opflikkeren met dat wanbeleid.......
eerst halen we die uitvreters binnen en nu helpen wij ze aan de macht.......

eric@fuall | 21-11-09 | 09:17

hadden we het niet zien aankomen? dit is iets dat al jaren door het hoofd van de gemiddelde Nederlander. Mensen met een andere afkomst die mis/ge-bruik maken van onze sociale voorzieningen.

Dit is al veel langer duidelijk, de Nederlanders die niet kunnen werken doordat ze hier niet toe in staat zijn (hier zitten ook rotte appels tussen). Die mensen worden hiervan de dupe! Schandalig vind ik het. we leven in een multi-culturele samenleving die ons alleen maar ellende oplevert. doden door het uiten van hun mening. en nu ook nog het opslurpen van onze centen.

ik heb geen hekel aan buitenlanders maar dat mag niet te koste gaan van onze samenleving. Eigenlijk werken deze partijen nu wel stemme naar zich toe. maar daar ben ik niet bang voor. ik ben banger voor de niet al te goed ontwikkelde Nederlander die nu denk "Nu weet ik zeker dat ik PVV stem" waar moet dit naartoe?

blackgear | 21-11-09 | 04:07

"28.000 asielzoekers"

Dat zijn geen asielzoekers, dat zijn asielvinders.

Apotheker | 21-11-09 | 03:41

Go*Gloei****Godv*******T*r*ngTy***NogAnToe
Ave, Evocatus

Evocatus | 21-11-09 | 02:47

Op dit moment is er een documentaire over armoede in Nederland. Ik zie daar zeer veel autochtone Nederlanders en neem aan dat zij die 100 miljoen ook graag zouden willen ontvangen.
Asielzoekers continu toe blijven laten, ook als je weet dat het gewoon economische vluchtelingen zijn, is niet de juiste weg. Je eigen volk vergeten en dan maar nieuwe gelukszoekers toelaten is de verkeerde weg.
Ik blijf het vreemd vinden dat in het land waar ik woon geen asielzoeker te vinden is. Dus zo slim zijn ze dan ook weer wel, terwijl ik toch altijd dacht: 'wanneer je vlucht voor geweld is alles beter dan niets, dan ga je geen eisen stellen'.
Wanneer je dus wel eisen stelt is het niet zo ernstig gesteld met de bedreiging van je veiligheid en zeker niet wanneer er ieder jaar Nederlanders emigreren naar de landen waar de asielzoekers vandaan komen.
Meest simpele oplossing: 'geen asielzoekers accepteren uit landen waar autochtone Nederlanders naar emigreren'.

mambo43 | 21-11-09 | 02:28

Mw. A. kan en/of wil niet rekenen zo ook het hele kabinet. Misschien kunnen ze tot 2 tellen ofwel dubbele paspoorten en eerst diegenen met een strafblad terugsturen. Wordt wel druk in Marokko dan maar kunnen de echte asielzoekers hier een redelijk leven hebben, die mensen gun ik 't meer dan al die bontkraagjes die op scooters (oude) vrouwtjes beroven.

Mindy | 21-11-09 | 02:04

Ah, maakt niet uit joh, we werken wel tot ons 70e.

K.Ontgat | 21-11-09 | 01:35

En hoeveel van die asielzoekers zijn hier verzeild geraakt door onze oorlogen?

Niet zeiken over die 100 miljoen, zeik liever over die miljarden voor de JSF. Hoeveel vluchtelingen gaan die in de toekomst weer teweeg brengen?

sam cash | 21-11-09 | 00:54

@Ella | 20-11-09 | 23:03
Geen speld tussen te krijgen.

LazyLady | 21-11-09 | 00:19

Ach, tis nog geen 300 euri per asielzoeker per maand! En wat is 100 miljoen als je ziet wat er even tegen die corrupte banken aan geflikkerd kan worden? Ach het is allemaal relatief. Al had ik die 100 miljoen ook liever beter besteed gezien.

AyaT | 21-11-09 | 00:13

Wat een onbegrip voor asielzoekers weer... zelfs tussen de uitgeprocedeerde mensen bevonden zich INDERDAAD hoogopgeleide mensen (ik ken er een paar) die hier in nederland jarenlang van het kastje naar de muur zijn gestuurd. Dit waren geen gelukszoekers maar mensen die een veilige toekomst voor hun kinderen wilden.
Moraal van het verhaal was gewoon dat asielzoekers snel uitsluitsel moeten hebben, niet of ze nu direct iets meer geld opleveren dan de gemiddelde NL'er.

jeanmondo | 20-11-09 | 23:59

(P.S. Er zit een spelvaut in, maar stiefzoontje schrijft nog niet zo goed Nederlandsch :-)

m4ppet | 20-11-09 | 23:15

Lopen we op 2 mei door Zürich, alwaar gisteren de antiglobalisten en andere linkschen medemenschen gisteren weer hebben huisgehouden:

Stiefzoontje: Wat is hier gebeurt?
Ik: Hier hebben de socialisten gisteren huisgehouden.
Stiefzoontje: Wat zijn socialisten?
Ik: Dat zijn mensen die te lui zijn om te werken en die vinden dat mensen zoals wij ze gratis geld moeten geven.

Het begint met de opvoeding.

m4ppet | 20-11-09 | 23:13

@ OomAgentFactcheck. | 20-11-09 | 21:46
ja, ik wel :D

Rest In Privacy | 20-11-09 | 23:11


Ayaan Hirsi Ali komt in 1992 in 0031 aan.
Zij is goed geïnformeerd en gaat aan een tafeltje zitten in het asielzoekerscentrum en liegt haar vluchtverhaal bij elkaar. Dit alles vertelde ze in een interview op de radio.
.
Zij zorgt er voor dat essentiële feiten veranderd zijn, zoals:
1e leugen Geboortedatum;
2e leugen Geboortejaar;
3e leugen Geboorteplaats;
4e leugen Achternaam;
5e leugen Woonplaats;
6e leugen Zij zegt dat ze rechtstreeks uit het rampgebied Somalië komt;
7e leugen Omdat Hirsi Ali via Duitsland reisde, een veilig land, zou ze anders daarheen teruggestuurd zijn.
.
Deze 7 leugens leugens hadden tot doel de IND op een verkeerd spoor te zetten.
Zodat de IND niet uit kon zoeken hoe de feiten werkelijk zijn.
Op grond van de echte feiten had de IND haar nooit een verblijfsvergunning verstrekt.
Door middel van fraude heeft Ayaan Hirsi Ali zich een verblijfsvergunning en een paspoort toegeëigend.

Ella | 20-11-09 | 23:03

Mariëtte Hamers die zo graag aan alle liegende asielzoekers een Generaal Pardon wil geven, waar een een permanente verblijfsvergunning bijhoort.

Kamerbreed op zaterdag 28-4-2007

Mariëtte Hamer PvdA en Wim van der Camp CDA discussieren over het Generaal Pardon
Van die uitzending is geen podcast beschikbaar daardoor heb ik geen linkje.

Mariëtte Hamer van de PvdA beklemtoont steeds, dat voor iedereen dezelfde regels als voor Ayaan Hirsi Ali moeten gelden voor het krijgen van een permanente verblijfsvergunning.
Met andere woorden Mariëtte Hamer vindt dat iedere asielzoeker die 7 leugens tegen de IND heeft gelogen nog steeds een permanente verblijfsvergunning moet krijgen.

Wim van der Camp CDA is iets minder ruimhartig, hij vindt dat de asielzoeker maximaal 4 leugens tegen de IND mag liegen.
Wim van der Camp CDA vindt dus dat maximaal 4 leugens tegen de IND nog moet kunnen.

Ella | 20-11-09 | 22:55

Hoe lang zou het eigenlijk nog duren voor we achter onze laptops vandaan komen, onze pantoffels uitschoppen en met de vlammenwerper de barricaden op gaan om een volksopstand te ontketenen en dit bewind omver te werpen? Hoeveel kan hardwerkend Nederland nog van de politiek verdragen? We worden uitgemolken, veracht, vernederd en elke dag met een lachend gezicht uitgeknepen, misleid, opgelicht en besodemieterd. Als het tij bij de volgende verkiezingen niet keert, gaan we tot de laatste man failliet.

Dr. U.I. Loor | 20-11-09 | 22:14

Links heeft zich niet voor niets op de borst geklopt voor deze prestatie. Vervolgens kan Links en Van Dam zich druk maken dat dit bedrag te klein is, want de onrendabelen kunnen er niet van rond komen.

websenior | 20-11-09 | 22:12

nog een dingetje.
heeft iemand hier de afgelopen 2 jaar loonsverhoging gekregen?

OomAgentFactcheck. | 20-11-09 | 21:46

@ Jan Boule | 20-11-09 | 21:21

idd, ik heb de Vries nooit echt heel goed gevonden, maar na Paul en Witteman gisteren schrijf ik hem een stuk hoger aan. Het is toch handig als je de feiten achter je hebt staan in plaats van alleen een tegendraadse, schreeuwerige mening te hebben.

Rest In Privacy | 20-11-09 | 21:45

Kunnen we deze kosten niet verhalen op Volkert vd G?
;)

OomAgentFactcheck. | 20-11-09 | 21:34

Zal Witteman een Paul geen aandacht aan besteden, of welke broer en zus mogen nu een verhaal komen vertellen!

ONS | 20-11-09 | 21:31

JRShield 20.58
Tsja, Marcel van Dam is nu inmiddels al weer een half uur bezig gratis bij de VARA zijn nieuwe boek "de onrendabelen" te promoten. Overigens onderuit gehaald door staatsecretaris de Vries gisteren. Waar van Dam woont en in een meer dan riante villa, is in geen velden of wegen een allochtoon te bekennen.

Jan Boule | 20-11-09 | 21:21

D66 was ook voor dat generaal pardon - of is dat al gezegd. Hoe dan ook: D66 is ook een hele vieze partij om nooit op te stemmen!!!

lekker wijf | 20-11-09 | 21:19

de honden blaffen 21.00
Je hebt gelijk. Maar ik ging ervan uit dat dat een ieder al duidelijk was.

Jan Boule | 20-11-09 | 21:06

Jan Boule | 20-11-09 | 20:46
Vermeld er dan wel even bij dat de belastingbetaler daarvoor op mag draaien.

de honden blaffen... | 20-11-09 | 21:00

Ik heb een gruwelijke godshekel aan Wilders, maar ik zou hiervan bijna spontaan op hem gaan stemmen. Ik werk me godverdomme toch niet naar de klote, zodat buitenlanders, want dat zijn ze, hier 100.000.000 (zeggen EENHONDERDMILJOEN!!!) euro aan uitkeringen op kunnen gaan strijken?

Ik zeg, grenzen dicht voor luilakken en illegalen (dan wel ex-illegalen) met een uitkering het land uit sturen. Er komt niemand meer in die niet wil werken voor zn geld.

Iemand trouwens ook zin om Marcel van Dam verrot te schelden nu we toch over uitkeringen bezig zijn?

Rest In Privacy | 20-11-09 | 20:58

Zo, dan weet je in ieder geval dat het doorwerken tot je 67ste een goede investering is in onze mooie multiculti samenleving.

Robin20 | 20-11-09 | 20:56

niveau? | 20-11-09 | 17:43
Nee, nivootje '66, weer mis.

3 mogelijkheden: 1. of je bent het met Wijsvinger eens en dan is je reactie van 16:16 op hem krankzinnig; (tenzij jullie een vendetta uitvechten waarvan ik geen weet heb)
2. Of je bent het met hem gedeeltelijk eens, hetzij met zijn perceptie van het Nivo van de generaal pardonners en hun slaagkansen in de maatschappij, hetzij met zijn conclusies over het beleid terzake hetzij met beide, en dan schrijf je "Ja... maar..."en vult je "maar" in met de typische D'66 nuances van onze weldenkende elite en noemt dit dan B, B', B" enz . Maar dat doe je niet. Was je het op ook maar één enkel onderdeel eens met die man, en had je voor iemand met een afwijkende mening ook maar het geringste respect, m.a.w. was je ook maar in de geringste mate en tolerant, breeddenkend iemand, dan had je je kritiek op hem in die vorm gegoten: "Ja (in extenso)... maar... (in extenso)". Maar zelfs je eigen zogenaamde "opvattingen" durf je niet weer te geven, zoals Wijsvinger al eerder opmerkte.
Zo belanden we bij 3.
3. Wat je wel doet is de man voor de volle 100% afkraken en tegelijk hem trachten te kwetsen in zijn beroepseer, terwijl je niets van hem afweet, en zeker niet of en hoezeer hij zich heeft ingespannen in zijn werk. Het is een poging tot karaktermoord die we wel kennen als tactiek vanuit een bepaalde politieke hoek. Zoiets doe je alleen maar als je het volledig met iemand oneens bent. Dus is jouw perceptie c.q. stellingname diametraal tegenovergesteld aan de zijne en is datgene wat ik over jouw ideeën veronderstelde juist. Zie Waaligator | 20-11-09 | 17:00

Waaligator | 20-11-09 | 20:49

mambo43 20,30
Je stelt terecht dat dus echte vluchtelingen hier welkom moeten bljiven. Vergeet echter niet dat er een hele industrie baat heeft bij de komst van grote aantallen asielzoekers van wie het niet duidelijk is of ze vervolgd werden. De asieladvocatuur, de PVDA ( toelomstige stemmers ) zorgindustrie maar ook de plaatselijke supermarkt en de Leen Bakkers die voor inrichting zorgen,- immers men beschikt over geen geld-, al deze groeperingen varen wel bij de niet aflatende stroom van mensen die hier hun heil zoeken.

Jan Boule | 20-11-09 | 20:46

KOOPJE. Waar vind je nu zulk goed personeel tegen zo´n lage prijs.... en maar duimen dat ze onze vrouwen en onze bezittingen met rust laten
*snel extra sloten koopt*

sapjes | 20-11-09 | 20:46

Ik wil het eigenlijk helemaal niet weten.
Knettergek zijn we, dat we dit doen met zijn allen.
Blondie: kom er maar in!

Emma Watson | 20-11-09 | 20:44

Openbaarheid van bestuur is ook een achterhaald concept. Als je je niet verantwoordt, krijg je ook niet zo veel gezeur. Wim-Lex had het Afrikaanse project beter uitbesteedt en achteraf gekocht. Al dat gedoe dient geen doel.

Jaypelsteeltje | 20-11-09 | 20:35

Op dit moment is er een documentaire over armoede in Nederland. Ik zie daar zeer veel autochtone Nederlanders en neem aan dat zij die 100 miljoen ook graag zouden willen ontvangen.
Asielzoekers continu toe blijven laten, ook als je weet dat het gewoon economische vluchtelingen zijn, is niet de juiste weg. Je eigen volk vergeten en dan maar nieuwe gelukszoekers toelaten is de verkeerde weg.
Ik blijf het vreemd vinden dat in het land waar ik woon geen asielzoeker te vinden is. Dus zo slim zijn ze dan ook weer wel, terwijl ik toch altijd dacht: 'wanneer je vlucht voor geweld is alles beter dan niets, dan ga je geen eisen stellen'.
Wanneer je dus wel eisen stelt is het niet zo ernstig gesteld met de bedreiging van je veiligheid en zeker niet wanneer er ieder jaar Nederlanders emigreren naar de landen waar de asielzoekers vandaan komen.
Meest simpele oplossing: 'geen asielzoekers accepteren uit landen waar autochtone Nederlanders naar emigreren'.

mambo43 | 20-11-09 | 20:30

doskabouter 20.03
ik ben het eigenlijk met je eens. Wie zegt mij ( ons ) dat ze niet gemonitoord wordt door de Turkse geheime dienst ? Niets verbaast mij meer in ons land.

Jan Boule | 20-11-09 | 20:10

Op het moment dat je denkt : Stommer dan dit kunnen ze niet worden" is er nog altijd een gare excuus allochtoon met een verkeerd paspoort die de grens weet op te rekken.

Kingeef1975 | 20-11-09 | 20:09

Ik vertrouw dat mens niet. Naar mijn mening is het een mol. Lekker stoer doen tegenover haar broeders en zusters op kosten van de belastingbetalers. Twee paspoorten, twee agenda's

doskabouter | 20-11-09 | 20:03

Honder miljoen, voor slechts 28000 mensen, inclusief kinderen, gehandicapten etc. Dat is meer dan 100.000.000.000.- dus HONDER MILJARD PER JAAR als het de hele NL bevolking zou betreffen!. Dit land gaat naar de klote, mensen die er het beste mee voor hebben vertrekken massaal. PvdA, CDA, 'bedankt' voor 50 jaar wanbeleid!

jospeh6085 | 20-11-09 | 19:47

Das dus € 3571,00 per asielzoeker per jaar. Dus € 298,00 per maand!
Gewoon ff de acijnzen van alcoholische dranken en rookwaar verhogen en dan hebben we dat weer zo eruit. :)

bakkioli | 20-11-09 | 19:46

lion@night | 20-11-09 | 13:13

Wat nou GRATIS potje vaseline, dat moet je ook gewoon verplicht kopen, bij een door de overheid goedgekeurde (lees:veel te dure)winkel.

beernd | 20-11-09 | 19:45

Geert kom er maar in.
Mijn stem had je al maar er komen er veel meer!!

Bravo Two Zero | 20-11-09 | 19:30

@ de honden blaffen... | 20-11-09 | 18:40
Albayrak en haar zus spelen een vies spelletje.

solidstate | 20-11-09 | 19:28

Omdat ik het zeg | 20-11-09 | 13:19
Die morele plicht hebben wij inderdaad. Het is zelfs een juridische plicht, waar ik vierkant achter sta. Asielzoekers moet je altijd menswaardig opvangen én een eerlijke kans geven. Maar als het vluchtverhaal niet klopt, moet je ze uitzetten en niet belonen met een generaal pardon. Daar breek je je draagvlak mee af. Logisch toch?

wegmetdebijstand | 20-11-09 | 19:21

Tijdens mijn vakantie in een echt land zag ik de bumpersticker 'If you're not outraged, you're not paying attention' veelvuldig langsrijden. Die heb ik zojuist maar even besteld. Lijkt me op deze kwestie behoorlijk van toepassing. Het generaal pardon is pure diefstal van de gewone man.

wegmetdebijstand | 20-11-09 | 19:17

is tegen dit soort wanbeleid nou werkelijk niets te ondernemen? ik heb er bijzonder veel moeite mee dit soort dingen maar gewoon te accepteren, maar ik kan ook geen zinvolle acties bedenken. wellicht enkele figuren afschieten, maar dat gaat me wat te ver. gewoon maar 1,5 jaar wachten en op het beste hopen dus?

Demonische Eend | 20-11-09 | 19:16

ps, zoals elke goede boekhouder: de kosten van immigratie slaat alleen op de rechterkant van de balans en we slaan gemaksheidhalve de linkerkant over of hebben we het hier over de netto kosten ?

TheDubliners | 20-11-09 | 19:16

Ik zal van mijn leven ook nooit PvdA stemmen. Maar ook nooit CDA, PVV, D66, GroenLinks, SGP....(ok, ik heb weleens VVD gestemd...)

TheDubliners | 20-11-09 | 19:14

Nooit van m'n leven zal ik PvdA stemmen.
PvdA = Partij verraadt de Autochtonen.

michello | 20-11-09 | 19:12

By the way, ik heb niks tegen op asielzoekers. Zelfs niet op asielzoekers die 56 keer zijn afgewezen en toch in Nederland blijven hangen. Die mensen hebben groot gelijk. Ik zou het in hun situatie precies net zo doen. Het probleem ligt bij de politiek die duizenden rechterlijke uitspraken naast zich neerlegt en gewoon even net doet alsof een wet niet bestaat. Een wet die ze nota bene zelf hebben gemaakt. Dat ondermijnt het vertrouwen in de rechtsstaat in ernstige mate.

wegmetdebijstand | 20-11-09 | 19:10

Zonder deze onzin ook maar enigszins goed te keuren: Euro 3,000 per asielzoeker is best goedkoop als over een paar jaar daar goede werknemers uitkomen (itt die 1miljoen zogenaamde arbeidsongeschikten die door hun baas daarin geschopt zijn....)

TheDubliners | 20-11-09 | 19:10

Ik vind het trouwens niet erg, hoor. Ik werk graag twee jaar langer door om een en ander te bekostigen.

wegmetdebijstand | 20-11-09 | 18:58

“dient het geen doel om dat in beeld te laten brengen”. Trouwens, als u vandaag op maar één link klikt, laat het deze zijn"

Nou dit gaan we dus straks radicaal veranderen na de verkiezingen. Idealen moet je kunnen betalen. In een maatschappij waarin alles tot drie decimalen minstens achte de komma wordt uitgerekend gaan wij ook de kosten van onze barmhartigheid genadeloos uitrekenen. hoe groot of klein is ons hart als opkeiharde peccunia aankomt. Hoe hard laten wij de hardwerkende hier werken om de idealen van GL/ D'66 / PvdA / SP en de "naastenliefde"van de christenpartijen , te betalen !!??

Jokkebrok | 20-11-09 | 18:57

Albayrak heeft alles gesloopt wat Verdonk heeft opgebouwd.

staaf86 | 20-11-09 | 18:57

... er is een vergissing gebeurdt..

X/antippe | 20-11-09 | 18:57

Deze mensen hebben ook allemaal een AOW-gat dat via de bijstand betaald gaat worden. Is niet meegenomen in deze berekening.

wegmetdebijstand | 20-11-09 | 18:54

Misschien moesten we toch maar kopvoddentax gaan heffen om deze linkse hobby te financieren.

Voorheen Dr. Faustus | 20-11-09 | 18:42

Misschien moesten we toch maar kopvoddentax gaan heffen om deze linkse hobby te financieren.

Voorheen Dr. Faustus | 20-11-09 | 18:38

kijk dat krijg je met al die buitenlanders stuur ze maar aan het werk in plaats van de boel overvallen en dealen PVV dat is hier een partij voor

jurrien | 20-11-09 | 18:32

Het gaat er niet om wat iets kost, maar wat het (uiteindelijk) oplevert.

- Nederlanders houden zich minder bezig met voorplanten (feit).
- De 'nieuwe nederlanders' wel (feit).
- Er gaat binnenkort een hele generatie de pijp uit (feit)
- Om BNP op peil te houden moeten er dus (goedkope) arbeiderrrrrrs bij (feit)

Keuzes: nu legaliseren van asielzoekers die door een lang verblijf al op de hoogte zijn van normen en waarden, of later, wanneer de nood echt hoog is, krachten aanwerven (dus duurder).

Beste optie imho is gewoon EERST Nederland vol verklaren. Bewijs van vol te over (files, huizenmarkt, werkloosheid, bezuinigingen, etc). DAARNA de grenzen open stellen voor schrijnende gevallen (oorlog, discriminatie, etc) en voor de rest ALLEEN met een toegevoegde waarde voor Nederland (met de voorwaarde binnen een jaar een x bedrag aan inkomen ZELF te genereren a la Australisch model).

Probleem met deze optie is de wetgeving uit Europia. Vrije grenzen en zo.

Conclusie: we are fucked (feit)

verkiezingsbeloftes | 20-11-09 | 18:31

Aan allen; U mag uw bek houden en veel voor deze nutteloze etnische profiteurs BETALEN. En als u dat niet meer kunt dan heffen wij de hyportheekrente op.

Was getekend Albayrak en haar PvdA terroristenvriendjes.

Kingeef1975 | 20-11-09 | 18:26

Wat is nou 100 miljoen op een bedrag van 220 miljard die de immigratie ons heeft gekost? Stelt toch eigenlijk niks voor? Bovendien: als dit land helemaal is uitgekleed kan mevrouw Albayrak met haar dubbele paspoort altijd nog naar Turkije waar de potten met Nederlands geld gevuld zijn.

Angelica | 20-11-09 | 18:21

@bakoenin | 20-11-09 | 17:58
Hoort er allemaal bij, het spel gaat gewoon verder.

henkdekanarie | 20-11-09 | 18:17

100M bijstand per jaar wordt uitgekeerd aan ongeveer 7200 personen. Heeft de rest dan werk gevonden?

wijsvinger | 20-11-09 | 18:07

Cortes | 20-11-09 | 17:59
Net zo goed als er geen echt onderzoek naar DSB, Irak oorlog, Catshuisbrand enz komt, (jawel een onderzoekje waarbij geen juridische consequenties aan meineed zitten) zo houd men dit ook onder de pet.
Standaard voor de politiek van links tot rechts, whats new ?

bakoenin | 20-11-09 | 18:05

henkdekanarie | 20-11-09 | 17:53
Ja dat merken ze al in the USA 10 % officieel werkeloos 17 % volgens niet staats cijfers.
Huizen geen drol meer waard, en de geldpersen maar draaien.
Dream on, je weet niet hoe zeer je genaaid bent, maar het gaat vanzelf wel zeer doen.

bakoenin | 20-11-09 | 17:58

Munitie | 20-11-09 | 17:21
Jaa, ze krijgen minder dan het minimum gemiddeld, omdat men ervan uit gaat dat ±60% aan werk komt. Oordeelt u zelf maar of dat een optimistische schatting is.
In het begin is natuurlijk 0% aan het werk, daarna zou ik het niet weten, dat hangt een beetje van hun employability en eventuele bijstandsverslaving af.

JanRap | 20-11-09 | 17:56

Beter zou zijn ons zelf eens druk te maken over megalomane projecten ala noord zuid lijn, betuwe lijn, of het maffia gegraai in de vastgoed, waar de o zo keurige politici ook bij betrokken zijn, inplaats van dit gezeur over peanuts.
Ieder dubbeltje aan uitkeringen gaat direct naar de middenstand , of vaste lasten, en komt weer terug in de staatskas.
De diefstal via de bouwfraude verdwijnt naar buitenlandse bankrekeningen.

bakoenin | 20-11-09 | 17:55

@bakoenin | 20-11-09 | 17:46
Moet er wel simpel en ongeschoold werk zijn he. Dat was de vraag.

@bakoenin | 20-11-09 | 17:49
Nederland gaat miljoenen zo niet miljarden verdienen aan de steun aan die 'krijtstreep broeken', zie ik bij de 'generaal pardonners' nog niet gebeuren.

henkdekanarie | 20-11-09 | 17:53

Tombraider | 20-11-09 | 17:20
Slaap lekker verderknul of sluit je aan bij gelijkdenkenden.

sjaap.marok | 20-11-09 | 17:52

Tombraider | 20-11-09 | 17:20
Yep miljarden wereldwijd gespendeerd aan het spekken van krijtstreep broeken, maar mekkeren over een schamele 100 miljoen.

bakoenin | 20-11-09 | 17:49

Ik kan nog steeds niet begrijpen waarom 'buitenlanders' zulke posten kunnen bekleden?!

*kuch* onze *kuch* Achmed viert natuurlijk geen kerst, derhalve dus geen piek!!

ooltgie | 20-11-09 | 17:48

henkdekanarie | 20-11-09 | 17:33
Zodat werkgevers zich niet aan de loon eisen hoeven te houden en Nederlands personeel de straat op kunnen schoppen

bakoenin | 20-11-09 | 17:46

ach 10 graaiende bankdirecteuren schrapen dat per jaar ook bij elkaar.

bakoenin | 20-11-09 | 17:44

@ Waaligator | 20-11-09 | 17:32
Onzin, en je weet het. A zegt: alle analfabeten moeten standrechtelijk worden geëxecuteerd. B zegt: Absolute nonsens. Complete kul. Stommer kan je het niet zeggen. Nu jij: wat wil B nu wel wat er met analfabeten gebeurt?

niveau? | 20-11-09 | 17:43

Zolang de bomen nou maar tot de hemel groeien, zal het iedereen een zorg zijn.
Maar nu de economie onderuit gaat, dan beginnen ze te mekkeren.
Allemaal veel succes in de bananenrepubliek Holland.
En: het volk krijgt de regering die het verdient. En zo is het maar net. Allemaal de ballen.

Oome Gijs | 20-11-09 | 17:43

niveau? | 20-11-09 | 17:20: al met al heeft u nog immer niet inhoudelijk gereageerd. Dat u ageert tegen andermans zienswijze en meningen is tot daar aan toe, echter een mening/onderbouwing hebben wij van u nog niet mogen zien. Een zwaktebod? Toch links?

wijsvinger | 20-11-09 | 17:42

@Prnst | 20-11-09 | 17:26
Waarom denk je dat er 100.000 Polen naar Nederland komen om te werken?

Enne, de uitkering van die mensen is geen 297,62 euro per maand per persoon.

henkdekanarie | 20-11-09 | 17:33

niveau? | 20-11-09 | 17:20

Nee, niveautje, zo kom je hier niet met weg. Jouw woordgebruik is zo categorisch afwijzend t.o.v. Wijsvingers reaguursel dat er maar 1 conclusie mogelijk is: je wenst het radicaal tegenovergestelde van datgene wat hij wil, en je wilt dat radicaal tegenovergestelde vanuit een radicaal tegenovergestelde perceptie van de de werkelijkheid wat betreft de algemene pardonners.
Na uitdrukkingen als "GELUKKIG ben je MAAR zijdelings betrokken. Hoewel, je zijdelingse betrokkenheid blijft ook het JAMMERE ervan. Ik HOOP dat je meerdere je er HELEMAAL vandaan trekt. Met jouw instelling help je NIEMAND uit een uitkering", geeft het geen pas met gezwets over "artificial dichotomy" voor de dag te komen. Als je iemands standpunt (A) zo onvoorwaardelijk afkraakt kan er alleen maar niet-A als het eigen standpunt tegenoverstaan.
Nog een prettige dag.

Waaligator | 20-11-09 | 17:32

Munitie | 20-11-09 | 17:21
We praten over minimaal een drievoud van die 100 miljoen en we hebben mensen als Fritsma om ons te vertegenwoordigen, want we willen weten waar ons geld blijft.
Geen informatie verstrekken is ondemocratisch, we moeten ons verzetten.

Jelotchka | 20-11-09 | 17:29

Ik ben het met Tombraider eens, zo hoog is die uitkering nu ook weer niet, al klinkt dat 100.000.000 wel vrij hoog. Dit had je van te voren kunnen weten op het moment dat die 28.000 asielzoekers generaal pardon kregen. Is het trouwens echt zo dat er mensen hard nodig zijn voor de simpele baantjes waar iedereen te beroerd voor is?

Prnst | 20-11-09 | 17:26

@Tombraider | 20-11-09 | 17:20
Volgens mij zit er iets verkeerd in jouw hoofd.

henkdekanarie | 20-11-09 | 17:22

(€100.000.000: 28.000) : 12 = € 297,62 mnd. pp

Bijstandsniveau alleenstaanden € 647,54 mnd.
Gehuwden & samenwonenden € 1295,07 mnd.
Alleenstaande ouder € 906,55

Munitie | 20-11-09 | 17:21

Niks nieuws! Misschien dat dat simpele Nederlander nu begrijpt waarom de verstandige Nederlander tegen is.

Mark. | 20-11-09 | 17:21

100.000.000 Euri / 28000 nieuwe nederlanders gedeeld door 12 maanden = 297,62 Eurootjes per maand. nou nou, da's een kapitaal zeg. Vraag me af hoeveel er per jaar uitgegeven wordt aan wekschuwe, luie, blanke tokkies. Veelvoudje denk ik?

Tombraider | 20-11-09 | 17:20

@ Waaligator | 20-11-09 | 17:00
Jammer dat ik niet rücksichtslos dit venster heb weggeklikt. Even checken blijft dan op de loer liggen. Moet ik niet meer doen. Maar goed, nu ik het wel heb gedaan, geef ik toch een reactie. Waar je de mist ingaat: jij probeert een standpunt te distilleren uit mijn afwijzing van Wijsvingers houding. Lastige onderneming. Als ik het niet eens bent met standpunt/bewering/houding A, wil dat immers niet zeggen dat *mijn* standpunt automatisch B is. Er zijn legio ander standpunten mogelijk. 'Niet eens met Wijsvinger' betekent immers toch niet meteen 'links optimistisch'? Plus de invulling die jij er gratis bij levert? In het Engels noemen ze jouw trucje het creëren van een 'artificial dichotomy'. Mag ik ermee wegkomen dat ik je van een 'kunstmatige dichotomie' beschuldig? Bij gebrek aan een betere term?

Ik zal het scherm nu toch maar openhouden, maar het kan best zijn dat mijn volgende reactie langer op zich laat wachten.

niveau? | 20-11-09 | 17:20

my first punksong | 20-11-09 | 17:16
Iedere belastingeuro dient te worden omgedraaid, dat is de mentaliteit die we nodig hebben.

Jelotchka | 20-11-09 | 17:19

De gemiddelde studentenstad haalt meer geld binnen aan stufi. ABN krijgt het in veertigvoud uitgekeerd. Dit is echt een discussie over helemaal niks...

my first punksong | 20-11-09 | 17:16

'Tellen we daar de huursubsidie, zorgtoeslag, wanhopigheidsbonus, kinderbijslag en -toeslag nog even bij op, komen we op minstens het dubbele.
CoJoNes | 20-11-09 | 12:29'

En we durven nog steeds niet de kosten van criminaliteit in beeld te brengen, dit decadente wanbeleid leidt ons verder richting de afgrond. Komende 20 jaar economisch nu reeds zwaar verpest, niet alleen de economie trouwens.

Jelotchka | 20-11-09 | 17:12

Poe poe, ben ik blij dat ze allemaal al een huis hebben, anders hadden we die ook nog allemaal moeten bouwen.

komt dat schot | 20-11-09 | 17:12

Honderd Miljoen Miljard?

HelemaalGek | 20-11-09 | 17:09

p.s: GODMILJAAR!

wim kokring | 20-11-09 | 17:06

LET OP! dat is dan ZONDER kosten van de gezondheidszorg voor die hypochonders, ZONDER huursubsidie, ZONDER kosten van politieverwikkelingen e.d., ZONDER schoolkosten, ZONDER kosten voor maatschappelijk werk/ begeleiding GA ZO MAAR DOOR!! Die honderd miljoen (3571 pp per jaar) is het topje van de ijsberg! Dit gaat Miljarden kosten. maar dat wisten we van tevoren al.... toch?

wim kokring | 20-11-09 | 17:05

Elke dag weer worden we geconfronteerd met hoe er in Den Haag met ons verdiende geld wordt gedaan. Althans, ze weten het niet. Althans, dat zeggen ze want ze weten verrektes goed wat ze kwijt zijn aan deze vorm van zwart gat, maar dat zeggen ze liever niet anders eindigt de PvdA helemaal op 0 zetels, en de PVV op 50. En dan laat dezelfde PvdA trut er nog eens een onbekend aantal per maand naar binnen via speciale regelingen. En dat gedraai over de heel zaak, het gelieg over alles en dan ook nog de ongelofelijke arrogantie dat ze menen dat we dat dan maar gewoon moeten pikken! Dit land gaat helemaal naar de klote van dit soort elleindige lui, hoe eerder verkiezingen hoe beter. PVV ole ole!

Eventhorizon | 20-11-09 | 17:04

niveau? | 20-11-09 | 16:44

Ik zal je het "niveau" van je vraagstelling aan mij verduidelijken.

Om 16:16 reguur je op @wijsvinger | 20-11-09 | 16:08 met dit proza: "Gelukkig ben je maar zijdelings betrokken. Hoewel, je zijdelingse betrokkenheid blijft ook het jammere ervan. Ik hoop dat je meerdere je er helemaal vandaan trekt. Met jouw instelling help je niemand uit een uitkering."
Ik herhaal: "Gelukkig..." Dus je vindt dat hij zijn job niet naar behoren doet voor zover hij zijdelings betrokken is enz... Uit wat jij vindt dat hij niet naar behoren doet kan worden afgeleid hoe hij volgens jou zijn job wél had behoren te doen. Zo'n opvatting over wat hoort en niet hoort, is dat een standpunt ja of nee?

Wat je fout vindt aan Wijsvingers standpunt is dit: Wijsvinger: "Het linkse optimisme omtrent deze groep is een mix van naïviteit, misplaatst schuldgevoel en correctivisme die ons op een dag behoorlijk zal opbreken. Nederland is inmiddels verworden tot een opvangcentrum van loosers criminelen en opportunisten, financieel mogelijk gemaakt door de waanzinnige belastingafdracht der werkenden."
Jouw standpunt is bijgevolg dat het linkse optimisme omtrent deze groep (alegmene pardonners) een mix is van realiteitsbesef, rechtgeaard zelfbewustzijn en de behoefte om niemand waar dan ook op aan te spreken, die ons op een dag zal overladen met alle gelukzaligheden van de schepping. Nederland is inmiddels opengebloeid tot een aards paradijs van winners, edelgeaarde linksmenschen en strategen op de lange termijn, financieel mogelijk gemaakt door de gezonde opbrengsten van de arbeid van de uitkeringstrekkers."

Tevreden?

Waaligator | 20-11-09 | 17:00

Nederland, gaan jullie er maar voor werken, ik hou het voor gezien. Doei...... en als jullie 67 zijn ,ach ik wil het er niet meer over hebben.

NOODUITGANG | 20-11-09 | 16:58

Ze komen met vaders, moeders neven nichten aan in nederland... vader met vrouw en 3 kids... toch 1500 in de maand... JUST 4 NOTHING !!

d'r uut! Ik zeg Wilders kom er maar in!

Raymy | 20-11-09 | 16:58

FF vergeten, er komt ook nog huursubsidie op, gratis wasmachine, koelkast, inboedel, verhuis premie, ov kosten, medische voorzieningen maak er dus maar 200 miljoen van.

Kudt regering.

Oyibo | 20-11-09 | 16:56

En maar doorgaan, dat stelletje gekken: werken, belasting betalen, Nieuwe Nederlander erbij; werken, belasting betalen, Nieuwe Nederlander erbij; werken, belasting betalen, JSF erbij... En maar klagen. Stop dan met werken!

Snoodkapje | 20-11-09 | 16:52

@ niveau? | 20-11-09 | 16:46: Nou, wel die van het nederlands elftal hoor: zwakbegaafdheid, slecht presteren, veel willen verdienen, naar de hoeren gaan en vooral een grote bek hebben en eisen stellen.

wijsvinger | 20-11-09 | 16:52

Godverdomme. Waarom luisteren we toch naar die linkse kuttekoppen.

dikkegek | 20-11-09 | 16:52

Zie je nu wat je gedaan hebt, Waaligator? Door jou gaat er weer een aan het werk. Daar komt weer belasting en Nieuwe Nederlanders van.

Snoodkapje | 20-11-09 | 16:47

@ wijsvinger | 20-11-09 | 16:42
Mijn god, je denkt toch niet dat alle asielzoekers de trekken van een voetbalelftal vertonen? Echt, ik moet hier weer weg. Ik spreek je een andere keer wel. Niet dat het hoeft, hoor.

niveau? | 20-11-09 | 16:46

-weggejorist-

Raptor | 20-11-09 | 16:45

@ niveau? | 20-11-09 | 16:30 Uiteraard weet niemand uw standpunt. Die heeft u immers niet weergegeven.

wijsvinger | 20-11-09 | 16:45

@Waaligator | 20-11-09 | 16:40
Wat denk je? Ik hoopte natuurlijk dat je ging vragen wat mijn standpunt nu eigenlijk was. Ik had het niet verwacht, maar het zou wél leuk zijn. Helaas val je niet in de categorie mensen die geïnteresseerd zijn in iemands standpunt. Geeft niet, hoor. Maar... ik besef nu wel weer dat ik maar beter weer aan het werk kan gaan. Tot een volgende keer!

niveau? | 20-11-09 | 16:44

@ niveau? | 20-11-09 | 16:38 wat is er dan niet reëel aan de overeekomst tussen een frauderende asielzoeker een een schwalberende spits?

wijsvinger | 20-11-09 | 16:42

niveau? | 20-11-09 | 16:30 : "Mooi, je *weet* dus mijn standpunt niet. En dus lul je je er zo uit. Voorspelbaar."

Als het zo voorspelbaar is, waarom val je me dan lastig met overbodige en dus onnozele vragen?

Waaligator | 20-11-09 | 16:40

@wijsvinger | 20-11-09 | 16:36
Overeenkomsten zijn leuk, de werkelijkheid is interessanter.

niveau? | 20-11-09 | 16:38

@ niveau? | 20-11-09 | 16:32 Helaas, de overeenkomsten zijn frappant: belangen, sensatie, geld, brood en spelen. En vooral schwalbes!

wijsvinger | 20-11-09 | 16:36

@ wijsvinger | 20-11-09 | 16:31
Gelukkig is het leven geen voetbalspelletje. Het is een beetje ingewikkelder. Dat dan weer wel.

niveau? | 20-11-09 | 16:32

@ niveau? | 20-11-09 | 16:16 vanaf de lijn ziet de grensrechter meer dan de scheidsrechter.

wijsvinger | 20-11-09 | 16:31

@ Piet Purestront | 20-11-09 | 15:57 <Klopt, van dat geld zien we nog wat terug.>

Laat het duidelijk zijn: heb ook een hekel aan luie straatmuzikanten: "Lala, geld.."
Heb ze ook liever niet. (asiel/geldzoekers)
Maar die 100.000 euri worden geheel in Nederland uitgegeven aan huur/boodschappen/electriciteit etc, dus goed voor de economie. (met n uitkering kun je niet sparen voor huis in Markokko)

Die miljarden van ABN gaat naar BONUSSEN voor mensen met aardappel in de keel (bankiers) die op ons geld naar vakantie gaan naar exotische oorden en het geld daar verpatsen "Kerel, geef me nog een goudgele rakker.. huhu bral bral"

Kwestie wie je het het minst gunt (ik kies de laatste, maar begrijp ook mensen die de 1e categorie kiezen)

loonslaaf_69 | 20-11-09 | 16:30

@Waaligator | 20-11-09 | 16:29
Mooi, je *weet* dus mijn standpunt niet. En dus lul je je er zo uit. Voorspelbaar.

niveau? | 20-11-09 | 16:30

En een enkele JSF

Snoodkapje | 20-11-09 | 16:29

niveau? | 20-11-09 | 16:23 : "En wat is *mijn* instelling dan? Ik ben benieuwd."

Als je dat zelf niet weet, hoor je thuis in een van inrichtingen die je met de onnozele goedertierendheid uwes harten wilt laten groeien en bloeien.

Waaligator | 20-11-09 | 16:29

@acac | 20-11-09 | 16:24
En die belastingcenten van jou hebben we ook niet nodig! Daar worden alleen maar Nieuwe Nederlanders van gekocht.

Snoodkapje | 20-11-09 | 16:28

Of blijft het alleen maar bij zo'n vaag voornemen?

niveau? | 20-11-09 | 16:26

@acac | 20-11-09 | 16:24
Mooi, weer een klager eruit. Nederland wordt steeds minder zuur. Wanneer ga je echt weg?

niveau? | 20-11-09 | 16:25

Al weer een dagje dichter bij mijn emigratie.

En omdat de internetgestapo van Kolonel EHB mee leest:
Geef het alvast aan Bos door - ik ga na mijn vertrek ook geen belasting in NL betalen!

acac | 20-11-09 | 16:24

@Waaligator | 20-11-09 | 16:22
En wat is *mijn* instelling dan? Ik ben benieuwd.

niveau? | 20-11-09 | 16:23

niveau? | 20-11-09 | 16:16 : "Met jouw instelling help je niemand uit een uitkering."

Met die van jou hou je alleen nog gevangenispersoneel en dat van TBS-klinieken aan de slag. Zolang er nog geld is.

Waaligator | 20-11-09 | 16:22

Overigens zijn uitkeringen goed voor de economie. Vraag maar aan Appie en Dirk!

Snoodkapje | 20-11-09 | 16:17

@wijsvinger | 20-11-09 | 16:08
Gelukkig ben je maar zijdelings betrokken. Hoewel, je zijdelingse betrokkenheid blijft ook het jammere ervan. Ik hoop dat je meerdere je er helemaal vandaan trekt. Met jouw instelling help je niemand uit een uitkering.

niveau? | 20-11-09 | 16:16

*edit*
Even googlen leert dat de bijstandsuitkering voor een gezin € 1283,86 per maand bedraagt. Als een gemiddeld gezin uit 4 personen bestaat betekent dit dat 4 x 297,62 / 1283,86 x 100% = 92,7% !!! van deze asielzoekers een uitkering heeft. Dat is dan toch wel weer erg hoog.

coke eiland | 20-11-09 | 16:12

De 100 miljoen (of een beetje meer) per jaar is toch een koopje voor al het goeds dat deze 28.000 mensen ons brengen...? Of daalt ons vertrouwen in de politiek hierdoor helemaal naar het absolute nulpunt? Bij mij wel!

Zo'n bedrag afzetten tegen de paar mensen die in Nederland wel belasting betalen en geen uitkering hebben is een makkelijke rekensom. Ik wil echter niet weten wat het mij per jaar kost, 't is bijna weekend en ik wilde het niet nu al verpesten.

Alexander de Kleine | 20-11-09 | 16:10

Dit bedrag zal alleen maar hoger worden. Zijdelings ben ik betrokken bij de reïntegratie van een aantal generaal-pardonners. Het meerendeel is psychisch te zeer in de war (posttraumatische stressstoornissen zijn in overvloed aanwezig) en/of fysiek ongeschikt om aan het arbeidsproces deel te nemen.
Ook op het cognitieve vlak laten velen te wensen over. Het behalen van een gewenst niveau is voor velen dan ook onhaalbaar. Zij blijven de rest van hun leven afhankelijk van een uitkering met eeuwige armoede en de neiging om op andere manieren aan 'voldoende' bezit en kapitaal te komen als gevolg. Fraude is onder deze groep een doodgewone zaak, zoals het verzwijgen van bankrekeningen en een eigen huis in hun vaderland. Qua criminaliteit scoren zij ook bovengemiddeld. Het linkse optimisme omtrent deze groep is een mix van naïviteit, misplaatst schuldgevoel en correctivisme die ons op een dag behoorlijk zal opbreken. Nederland is inmiddels verworden tot een opvangcentrum van loosers criminelen en opportunisten, financieel mogelijk gemaakt door de waanzinnige belastingafdracht der werkenden.

wijsvinger | 20-11-09 | 16:08

100mln dmn.. alsof je een emmer leeg stort. Laat t dan bij allah een emmer gier zijn die wordt uitgestrooid over de verantwoordelijken.

Abugreip | 20-11-09 | 16:03

@Porrello | 20-11-09 | 14:27
Mijn kortzichtigheid? Welke? Graag een uitleg.
In welk opzicht ging uw reaguursel van 14:24 in op mijn eigen post? Ik ga geen raadspelletjes spelen.

niveau? | 20-11-09 | 16:02

Koning_poephoofd | 20-11-09 | 15:49

Hier een quote uit Else4 die de herkomst van je nick in het juiste daglicht stelt

"De PvdA is als een negatieve koning Midas: alles wat ze aanraakt, verandert in stront."

Waaligator | 20-11-09 | 15:59

@loonslaaf_69 Albayrak is eigenlijk best lekker..
Ah gelukkig ben ik niet de enige die er zo over denkt ;-)

szixxx | 20-11-09 | 15:58

@ Flowers

Inderdaad omgerekend naar de geldende koers in 16e eeuw is dat helemaal niet meer dan wat spiegels en kralen. Menig kapitein van de West indische compagnie zou er trots op zijn!

DerLothar | 20-11-09 | 15:58

@loonslaaf_69 | 20-11-09 | 15:54
Klopt, van dat geld zien we nog wat terug.

Piet Purestront | 20-11-09 | 15:57

28.000 stemmen erbij voor PvdA, GroenLinks, D66, SP
PvdA blijft dalen in de peilingen
PvdA oplossing: nog vele malen zo'n groep stemmers binnenhalen
En snel, de verkiezingen naderen
Geld speelt geen rol
Dat is maar geld van mensen die anders stemmen en dus fout zijn

Zoetwaterpanharing | 20-11-09 | 15:57

Tsja, wat moeten die 28000 mensen anders. Aan een goede baan komen ze niet. Zeker niet omdat ze waarschijnlijk binnenkort weg moeten...

Koning_poephoofd | 20-11-09 | 15:49

Ja ze kunnen niks.... Dat moesten wij eens zeggen dan werden we direct gekort op eventuele uitkeringen. Gelukkig werk ik en dat zouden meer mensen moeten doen. Iedereen kan werken!

reade romke | 20-11-09 | 15:56

De schatting van 66 M€ voor 2009 is welliswaar 50% hoger uitgevallen, maar lijkt me als je de economische crisis in ogenschouw neemt, nog geeneens zo gek.
Daarnaast vind ik minder dan €300 per persoon per maand ook nog wel meevallen, zeker als dit snel zal gaan afnemen.

coke eiland | 20-11-09 | 15:56

loonslaaf_69 | 20-11-09 | 15:54
Vreemde smaak heb je.
Hoe gaat het thuis met je?

Zo jammer! | 20-11-09 | 15:55

en de kiezers van de pvda-groenlinks en de sp kosten een veelvoud hiervan!!
we gaan naar de klote!!

eddiekallie | 20-11-09 | 15:55

Albayrak is eigenlijk best lekker..
Maar anywaytjes, 100 ton is natuurlijk niets vergeleken met die miljarden die naar ABN AMRO gaan, daar hoor ik niemand over...

loonslaaf_69 | 20-11-09 | 15:54

Dat is maar 3,5k pp! Kooppie toch.

Flowers | 20-11-09 | 15:52

Investering op langer termijn... want wat kost het hele gedoe over 20 jaar, of hebben ze dan allemaal werk, en zij die kinderen voor allah mogen baren, gaan wij fijn betalen!

*laarzen zoeken*

WimDorsman | 20-11-09 | 15:50

Tsja, wat moeten die 28000 mensen anders. Aan een goede baan komen ze niet. Zeker niet omdat ze waarschijnlijk binnenkort weg moeten...

Koning_poephoofd | 20-11-09 | 15:49

bwahaha | 20-11-09 | 15:44
Jij vind statistieken waarschijnlijk alleen leuk, als ze aantonen dat iedereen die het niet met jou eens is een vieze vuil stinkfascist is?

Merlot | 20-11-09 | 15:47

Tja... Muggenziften is ook een vak.

100.000.000,00 / 28.000,00 = 3571,43 PER JAAR

= 297,62 Per maand....

Geen enkel probleem mee. Het is ze van HARTE gegunt

Trickster | 20-11-09 | 15:46

Dat is minder dan 300 euro per maand per asielzoeker... Maar natuurlijk ook 'one trillion euros' in 10 jaar als Geenstijl het mag uitrekenen.
Statistieken... Altijd leuk.

bwahaha | 20-11-09 | 15:44

Wel 28.000 potentiele PVDA kiezers gekocht! Ok, van andermans geld....

flashforward | 20-11-09 | 15:38

@ Zo jammer! | 20-11-09 | 15:26
Well said, D66 is voor die lutsers die eigenlijk rechts willen stemmen maar ivm goed fatsoen dit niet durven en daarom maar op D66 gaan stemmen.
Wel mee doen met de huilende wolven, maar als 't er op aankomst snel aftaaien via de zij uitgang.
Een D66 stemmerT is een besluitloze.

Rest In Privacy | 20-11-09 | 15:35

-weggejorist-

StevieR | 20-11-09 | 15:34

Ik stel voor dat de overschrijding van meer dan 40% van de prognose van haar riante salaris wordt ingehouden. Ik ga dat niet ophoesten.

koffieboer | 20-11-09 | 15:33

60CX | 20-11-09 | 14:52
Nee, ik stem geen D66.
Da's een one-issue one-man partijtje, die parasiteert op het succes van een ander.
Zwaktebod partij voor mensen die niet kunnen beslissen omdat die geen standpunt kunnen/durven nemen.

Zo jammer! | 20-11-09 | 15:26

quote uit het 2008 artikel nu.nl:
"Aboutaleb gaat er nu vanuit dat op termijn ongeveer 60 procent van de volwassenen die onder het pardon vallen, werk vindt. Hij heeft ook samen met zijn collega Nebahat Albayrak (Justitie) maatregelen aangekondigd om zoveel mogelijk ex-asielzoekers aan de slag te krijgen. "

- Is dat zo meneer AbouTaleb? 'Mensen aan het werk helpen' stimuleer je dus door ze een uitkering te geven?.. Dus die zullen zeer gemotieveerd naar een baan zoeken ja, ja, heel begrijpelijk... > zulke ideeën worden in dit land zonder discussie daadwerkelijk serieus genomen en gesteund. - Zie het resultaat -

afdankert | 20-11-09 | 15:24

LOL, wat een verrassing!

Appleflap | 20-11-09 | 15:23

na jaren volgen, heb ik toch maar een keer een inlog gemaakt, maar

wat ik zeggen wou: en komen er minstens nog +28.000 aan.

postbus 51, voor alle vragen aan de rijksoverheid:

de top 10:
1 - Heb ik een visum nodig om naar Nederland te komen?
2 - Wat is de Wet inburgering en voor wie geldt de inburgeringsplicht?
3 - Wat moet ik doen om de Nederlandse nationaliteit te krijgen?
4 - Hoe vraag ik een visum voor Nederland aan?
5 - Waar mag ik wel en niet roken?
6 - Is alcoholgebruik onder jongeren een probleem en wat doet de overheid eraan?
7 - Wat is integratie en wat is het integratiebeleid?
8 - Hoe kan ik buitenlandse documenten legaliseren?
9 - Wie mag in Nederland komen werken?
10 Wat moet ik doen als ik problemen heb met mijn buren?

www.postbus51.nl/nl/home/themas/maatsc...

gaatjegeenF****an | 20-11-09 | 15:23

Volledige bijstand is 615 p/m of zo, dus dan heeft OF nog niet de helft van die 28000 een uitkering (wat op zich prima te verdedigen zou zijn), OF ze hebben allemaal een uitkering, en is het bedrag feitelijk meer dan 200 miljoen, is niet zo moeilijk sommetje. Just give us the facts, ma'm.

zak_arme_turf | 20-11-09 | 15:23

Als er geen mensen waren geweest waar wij voor mogen zorgen had dat betekend dat wij het armste land ter wereld waren. Accepteren, grote lach dat we gelukkig zijn en door!

ingelogd | 20-11-09 | 15:22

Dus ongeveer 1/3 heeft een bijstandsuitkering en 2/3 niet?

bob_richter | 20-11-09 | 15:21

@Porrello
"Anders ben ik weer aan het werk."
U werkt?

Dan heb je toch weer lekker 2 uur op kosten van de baas linkschmenschen kunnen afsnauwen.

Ik zie je om 15:30 op de VrijMiBo!

hapseflaps | 20-11-09 | 15:19

Voor een zuiver antwoord hebben we toch het CBS!. Deze mensen worden uit de publeke ruif gevoerd en geven ook een heldere opinie. Nou hufters van normen en waarden bedankt he!

andre9738 | 20-11-09 | 15:16

@Porrello | 20-11-09 | 15:10
Aan het werk? Met je belastingafdracht vergroot je wel de problemen in dit land, Porello!

Snoodkapje | 20-11-09 | 15:14

Nog een linschmensch die hier digitaal een draai om de oren nodig heeft en die ik van zijn kinderlijke naiviteit af kan helpen? Anders ben ik weer aan het werk.

Porrello | 20-11-09 | 15:10

Dat is dus het gelijkheidsbeginsel van links. Niks "gelijke kansen" maar "gelijke uitkomsten". Nivelleren totdat we zelf tussen golfplaten wonen.

Porrello | 20-11-09 | 15:07

@Porrello | 20-11-09 | 14:54
Klopt als een bus, op die wijze wordt de machine geolied. Maar ik vind dat Nederland al zo'n dertig jaar een veel te grote broek aan heeft, met een uitschieter onder Paars I en II. Nederland mag dan -vooralsnog- welvarend zijn, het getuigt niet van realisme om als klein land zoveel mensen te willen opvangen. Daaarbij zijn ook nog eens de concentraties -immigranten wilden en willen allemaal naar hun familie in de Randstadgebieden- en de culturele verschillen uit het oog verloren. Nederland hoeft niet het braafste jongetje van de klas te zijn, wel het scholiertje met de meest heldere kijk op zaken.

En-el Hak | 20-11-09 | 15:07

Ach dat geld is toch makkelijk te compenseren, stuur de Jager er op af en ga na de buitenlandse rekeningen de oma'tjes aanpakken die hun spaargeld in de linnenkast hebben verborgen.
Gewoon met een overval ploeg alle huizen binnenvallen met geld opspoor honden, Rotterdam heeft ons geleerd, dat een last niet nodig is.

tayana | 20-11-09 | 15:05

Juist ja, hoeveel was ook al weer het bedrag dat 'vak K' nu met het besluit tot verhoging van de AOW leeftijd heeft binnengeharkt? Dus daarom kan onze 'regering' nu het legaliseren van azielziekers betalen..? Mensen; wakker worden, de politiek speelt 'balletje-balltje' met ons geld, moeten we dit nog langer steunen?!!

afdankert | 20-11-09 | 15:05

Ik wilde reageren maar het is beter van niet.

Boomschade | 20-11-09 | 15:05

En Eurabië?
En-el Hak | 20-11-09 | 14:55
Yep... en het heimelijk doorbouwen aan een eurabië, op europees niveau bezien.

<

Overigens is Bertus van mening dat de helft van het ambtenarenapparaat in de bijstand goedkoper is.

Bertus Betonsloper | 20-11-09 | 15:02

@Zarathustra1883 | 20-11-09 | 14:49

Staatsmedia links? Zal niet zo lang meer duren. Zie Powned, WNL.
Je noemt de commerciëlen niet. Tellen hun actualiteitenrubrieken niet mee? Of lijken ze te veel op die van de staatsmedia? Waaruit zo blijken dat die helemaal niet zo links meer zijn.
Geenstijl vermorzeld worden? Door commerciële belangen misschien. Niet door Links.

Flatser | 20-11-09 | 15:02

@H.Ork | 20-11-09 | 14:54
U vervalt in eenzelfde drogredenering als 100 van uw collega Joop.nl reaguurders hiervoor al hebben gesteld. Het probleem is vele malen groter dan die 300 euro per persoon! En al was het 300 euro per persoon. Waarom zou het probleem dan in vredesnaam niet relevant zijn of over het hoofd gezien moeten worden!? Nou?

Porrello | 20-11-09 | 15:01

@Bertus Betonsloper | 20-11-09 | 14:49
En Eurabië?

En-el Hak | 20-11-09 | 14:55

En-el Hak | 20-11-09 | 14:42
Ja het is een geniepig doordacht proces van de Flatsers, Hapseflapsen en Marcel van Dam´s in deze samenleving. Reaguurder Merlot had er gister een mooie toelichting op. Het gevaar ligt hem in de leugen tussen de beweringen in.

Voorbeeld:
-Waarom zouden we hier een elite moeten vormen en mensen in arme landen geen eerlijke kans geven een bestaan hier op te bouwen, toch?
-We laten asielzoekers jaren wachten op een uitslag. Op een gegeven moment kan je die niet meer uitzetten, toch?
-Mensen die hier zijn kunnen we niet onthouden hun familie niet te zien dus mogen herenigen, toch?
-Mensen die in Nederland wonen, zouden niet in armoede moeten leven dus een uitkering, toch?

De stellingen an sich zijn redelijk 'fair' de grootste leugen zit hem in het totaalplaatje. Als een molensteen. En nu gebeurt hetzelfde met deze asielzoekers. Het gaat maar om 100miljoen, toch?

Porrello | 20-11-09 | 14:54

Kom jongens en meisjes, niet zeiken aub, omgerekend is dat iets minder dan 300 euro per maand per persoon!
Ik denk dat we dat best wel kunnen missen!
als troost zou ik nog willen meegeven, want dat vinden we toch zooooo leuk....
Hoeveel krakerts hebben we? vermenigvuldig dit met met hun uitkering plus gratis wonen... en.. Roept u maar!

H.Ork | 20-11-09 | 14:54

@Porrello | 20-11-09 | 14:46

Met te zeggen dat er een oplossing is, is het probleem nog niet opgelost. Het zal moeilijk worden voor een partij met radicale oplossingen om tot een meerderheid in de kamer of in het EU-parlement te komen. Daar worden tenslotte de wetten gemaakt die die oplossingen moeten bieden.

Flatser | 20-11-09 | 14:54

Brouhaha | 20-11-09 | 14:50

Wie of wat houdt je tegen om te vertrekken als het hier zo slecht is?

60CX | 20-11-09 | 14:54

D66 stemmerT?
Het gaat je weer totaal voorbij.
Zo jammer! | 20-11-09 | 14:38

Idd, en jij?

60CX | 20-11-09 | 14:52

Ach ja, een verkiezingsstuntje mag wat kosten niewaar
Dit doen we dan nog maar eens een factor 10 voor deze 28.000 gezichten.
En die paar extra miljard extra per jaar voor die andere "nieuwe Nederlanders", soit.
T' is toch maar gemeenschapsgeld dus Boeiiiieeeend
We bezuinigen gewoon vrolijk verder in onderwijs, gezondheidszorg etc
Oma kan best wel 24 uur per dag rondlopen met één en dezelfde luier niewaar, scheelt weer.
Zolang als we maar niet op deze hobby en hobby's als "ontwikkelingshulp" (Sinterklaas spelen met 6,4 miljard per jaar) hoeven te beknibbelen is er geen vuiltje aan de lucht.

said_fred | 20-11-09 | 14:51

Ja van 3571 euro per jaar moet je wel stelen...

Hölzenbein | 20-11-09 | 14:51

En daarom worden wij straks met de Big Brother Black Box (4B) vuistdiep anaal genomen door onze overheid. Zodat ze, op elk moment dat er weer geld nodig is om het falen van de IND met een generaal pardonnetje te bedekken, gewoon het spitstarief met een paar centen kunnen opschroeven.
.
Wetswijzigingetje erdoor drukken bij de coalitie, prijs-parameters in Big Brother-systeem wijzigen en klaar is Kees. De miljoenen stromen binnen, weer een paar duizend linksstemmende staatsruif-afhankelijke kansloze sloebers erbij, en bovendien een legertje ambtenaren (die ook Links stemmen) om ze verder te pamperen!
.
Kortom: win-win voor de staatsruif-parasieten, lose-lose voor de loserts die elke dag na uren in de file krom moeten liggen om het feestje te betalen. Hoe lang nog....

Brouhaha | 20-11-09 | 14:50

@ Porello
Je verwart reageren met het geven van argumenten. een reactie is geen argument.
En bij tegenspraak val je terug op een persoonlijke aanval i.p.v met tegenargumenten te komen.
Inhoud? waar?

hapseflaps | 20-11-09 | 14:50

Porrello | 20-11-09 | 14:41

Hoe hard werk jij eigenlijk als je tijd hebt om te reageren op deze flauwekul?

60CX | 20-11-09 | 14:50

Die 13.400.000.000 euro voor ABN AMRO en Fortis vergeten we maar even...

Herrbirk | 20-11-09 | 14:49

zo wekt nu eenmaal de wet van de remmende voorsprong...........

b_b | 20-11-09 | 14:49

Teiltje...

funkyd | 20-11-09 | 14:49

En-el Hak | 20-11-09 | 14:42
.
Stemvee, veiligstellen en voortbestaan gesoepsidieerde zieligheidsindustrie.

Bertus Betonsloper | 20-11-09 | 14:49

@Flatser | 20-11-09 | 14:04
Dankjewel, ik ken deze leer van Montesquieu uiteraard. Het was een vrije associatie. De leer van de scheiding der machten beoogt te voorkomen dat alle macht bij één statelijke entiteit komt te liggen waardoor er misbruik voor eigen gewin op de loer ligt. In dit land heeft zich langs informele weg zo'n conglomeraat toch gevestigd, want onze staatsmedia (Hans Laroes, eindredacteur van het acht uur journaal die doodleuk beweert dat hij en zijn medewerkers allemaal PvdA of GL stemden en dat daar niks mis mee was, ze hielden nu eenmaal meer van iemand die in een Panda reed dan in een BMW) en rechterlijk macht (lees de NRC Zaterdagbijlage van een paar jaar geleden over onze hoogste rechtscollege er nog maar eens op na. De raadsheren en AG's stemden op één uitzondering na allemaal links, daar kwamen ze rond voor uit) ventileren het linkse politiek-correcte gedachtengoed uit respectievelijk "beschermen" de rechtsstaat tegen de onderbuikgevoelens van u en ik. GeenStijl zal net zoals Hans Janmaat, Fortuijn, Theo van Gogh en Wilders vermozeld worden door deze club en er is geen macht die ze tegen houdt, sterker nog ik denk dat ze een goedkeurend knikje vanuit Brussel zullen krijgen als men alhier deze gevoelens van onvrede de kop weet in te drukken.

Zarathustra1883 | 20-11-09 | 14:49

Steek dat geld dan in studenten die bezig zijn met hun hogere opleiding. Zij geven (hopelijk) tenminste wél een meerwaarde aan de maatschappij. Een student moet tegenwoordig van een belachelijk bedrag rondkomen. Doe eens nadenken Wouter B.!

smalltown_cynic | 20-11-09 | 14:49

@Porrello | 20-11-09 | 14:41

ik heb nergens gezegd dat het onder het mom van zielig en medelijden is dat asielzoekers recht hebben op een uitkering. Zieligheid is niet echt een goede reden. Wat ik wel zeg is dat de wetten en systemen die we met z'n allen gemaakt hebben ervoor zorgen dat ze hier kunnen komen en blijven. Of ik of u dat nu leuk vind(t) of niet. Om deze wetten en systemen te veranderen zijn er politieke keuzes te maken als u en ik in het stemhokje staan. Wat ik ook heb gezegd is dat de PVV altijd de eerste partij is waaraan velen hier denken als het over immigratie gaat, terwijl er alternatieven zijn die ik zelden genoemd zie worden.

Flatser | 20-11-09 | 14:48

@hapseflaps | 20-11-09 | 14:40
'k Zit niet zo diep in het dossier om te weten hoe de inburgering in de landen van herkomst verloopt, maar ik verneem vaak dat het om een formaliteit gaat. Wellicht zijn de diploma's gewoon te koop. Wie controleert het? Verder is een inkomenseis van wezenlijk belang. U ziet toch wel in dat het kleine Nederland, met een gigantische groep mensen die vanaf 2016 aanspraak wil maken op de zorg, pensioenen en AOW, niet voor Sinterklaas kan blijven spelen?

En-el Hak | 20-11-09 | 14:48

GVD wat een @$%@#&^%kk-beleid!!!

saintinel | 20-11-09 | 14:47

@Flatser | 20-11-09 | 14:42
Vooralsnog wordt die mening niet door de meerderheid gedeeld, want dan zouden we deze problemen hier niet hebben.

Porrello | 20-11-09 | 14:46

hapseflaps | 20-11-09 | 14:40
.
Wanneer je 28.000 uitgeprocedeerde asielzoekers die hier hoegenaamd niets meer te zoeken hebben, illegalen de facto, via een pardon regeling binnen haalt, dan zet je de deur niet alleen wagenwijd open, dan zet je een levensgrote stofzuiger aan met een mondiale reikwijdte!

Bertus Betonsloper | 20-11-09 | 14:46

Op 31 december Oudhollandsch oliebollen eten en op 1 januari Nieuwnederlands uitslapen. Daarna zien we wel weer verder. *mompelt nog iets onverstaanbaars over verkiezingen*

Snoodkapje | 20-11-09 | 14:45

@hapseflaps | 20-11-09 | 14:40
Persoonlijk worden? Je laat me geen keus. Ik sta hier al met zo'n 100 argumenten over waarom die deur eens dicht moet en je begint over de bureaucratie bij het geval van een importbruidje en dat ik niet weet waar ik over praat. Als je mijn argumenten eens zou weerleggen hoef ik je niet zo af te snauwen en kunnen we het over de inhoud hebben. U weet toch wel waar u over praat?

Porrello | 20-11-09 | 14:43

@Porrello | 20-11-09 | 14:36
Wat ik me dan afvraag: waarom, for fuck's sake? Waarom? Gaat het om nieuw stemvee? Zijn partijen als PvdA en GL dan zo trots op hun lidmaatschap van de Bond der Gutmenschen? Is het de angst om voor asociaal te worden versleten? Krijgen de leden van deze partijen een extreem goed gevoel?
Waarom? Waar is de blauwdruk voor dergelijke acties?

En-el Hak | 20-11-09 | 14:42

@Porrello | 20-11-09 | 14:29

Natuurlijk heeft u uw eigen mening, daar twijfel ik ook niet aan. Het gaat mij er om dat de stelling die u poneert, in uw woorden: DURFT te poneren, helemaal geen gedurfde stelling is. Als honderdduizenden in Nederland dit zeggen, dan kun je het bezwaarlijk gedurfd noemen. Verder snap ik best aardig waar het om gaat.

Flatser | 20-11-09 | 14:42

Ik kan de Nieuwe Nederlander ;) hier niet de schuld van geven maar wel de beleidsmakers.
(Wat een woorden, nieuwe Nederlander, oude Nederlander, ja hoe oud dan????)

Rest In Privacy | 20-11-09 | 14:41

@Flatser | 20-11-09 | 14:37
U bent totaal niet open-minded. U bent een schoolvoorbeeld van die kinderlijke naïviteit. Het geld uit die schatkist is van ons werkende Nederlanders. Als u uw eigen geld bij een splinternieuwe Nederlander over de drempel wil kieperen onder het mom van zielig en medelijden moet u dat weten. Maar doe dat niet met mijn geld.

Porrello | 20-11-09 | 14:41

@Porello
Ah we gaan persoonlijk worden? Ik reageer op je uitspraak "dat de deur wagenwijd openstaat" Dat is gewoon onzin. En daaruit blijkt zonneklaar dat je geen idee hebt waar je het over hebt. En of ik in mijn 'zoektocht' al dan niet aan een iraanse of Brabantse ben blijven hangen doet er toch niet toe?

@ En-el Hak
Ik ben het er ook deels met de maatregelen eens. Ik vind een goede inburgering ook belangrijk. Daar gaat het niet om. Maar die deur staat al tijden niet meer open.

hapseflaps | 20-11-09 | 14:40

60CX | 20-11-09 | 14:33
D66 stemmerT?
Het gaat je weer totaal voorbij.

Zo jammer! | 20-11-09 | 14:38

Dat ligt daar maar in zo'n hangmat en noemt zich dan 'asielzoeker'. Nou, ga eens zoeken dan!!!

Porrello | 20-11-09 | 14:38

@azijnseikerT | 20-11-09 | 14:27

Liev zou ik mezelf niet willen noemen. Naïviteit is schadelijk als het meespeelt bij het maken van beslissingen die er echt toe doen. En dat is in de afgelopen decennia in Nederland bij politici en andere gezagsdragers zeker gebeurd.
Ik ben dan ook niet voor het zonder meer toelaten van alle mogelijke asielzoekers. Maar als ze er eenmaal zijn moet je er toch het beste van maken.
Ik raad trouwens iedereen aan om zich eens te verdiepen in Europese regelgeving inzake migratie. En dat dan ook mee te laten wegen bij de volgende Europese vekiezingen. (haha, net te laat)
Ik doelde meer op een soort kinderlijke naïviteit die je kan helpen om een situatie/stelling/mening van verschillende kanten te bekijken. Een eigenschap die ik kan uitschakelen als dat nodig is. Misschien is daar een beter term voor te bedenken. 'Openminded' is zo'n kutwoord. 'Ik sta open voor...' *kots*.

Flatser | 20-11-09 | 14:37

Oud-Nederlandsche burger bukt U weer even?

Ennuh “dient het geen doel om dat in beeld te laten brengen”? Nee als je PvdA heet dient het inderdaad geen doel. Een complete volksopstand is niet echt wenselijk. Maar ja, wij zijn natuurlijk wel Nederlanders en laten alles over ons heenkomen zonder enige vorm van protest. Ja, een beetje schreeuwen op Geenstijl, maar dat was het dan ook wel weer.

Toontje Larger | 20-11-09 | 14:36

Het belastingbetalende tuig dat dit soort uitgaven mogelijk maakt, blijft zoals gewoonlijk weer buiten schot, in alle commentaren hier.

Snoodkapje | 20-11-09 | 14:36

Wel gaat het goed met de huisvesting van deze mensen. Albayrak meldde begin deze maand dat de huisvesting van deze mensen voorspoedig verloopt. Mocht u vol goede hoop tweede staan op de wachtlijst om een huis te huren. Het zij omdat u uw koophuis gedwongen heeft moeten verkopen, het zij omdat u gewoon al 5 jaar ingeschreven staat. Dan staat u nu 26.002e.

En ik voorspel u dat wanneer alles geregeld is pa, ma, de dorpstovenaar, neef geitenhoeder, tante bakervrouw, nicht pottenbakker en ontallige zogenaamde broers en zusters over komen in het kader van de gezinshereniging. Succes!

Porrello | 20-11-09 | 14:36

60CX | 20-11-09 | 14:33
Over een misrekening van 34 miljoen euro. Onder meer.

Jaap de Paap | 20-11-09 | 14:35

@60CX | 20-11-09 | 14:33
Spuit11 ga eensch gauw terug naar FOK!, hup.

Porrello | 20-11-09 | 14:35

En dan niet te vergeten dat Albayrak gisteren nog even vertelde,dat ze 15.000.000 te kort komt,er is nog een 'groepje' medische asielzoekers die nog geholpen moeten worden.

Dropke | 20-11-09 | 14:34

@hapseflaps | 20-11-09 | 14:30
Yep, de goeden lijden onder de kwaden, maar aan de huwelijksmigratie moest nu eenmaal paal en perk worden gesteld.

En-el Hak | 20-11-09 | 14:34

@hapseflaps | 20-11-09 | 14:30
Ah dus daar komt uw zwak onderbouwde verweer vandaan. U wilt een Iraanse huwen, omdat ze zoektoch in Nederland is mislukt? Zoek gewoon in je eigen land een leuke vrouw of emigreer. Ik hou je niet tegen. En dat je het lef hebt om te suggereren dat ik niet weet waar ik over praat, tss. Je zou eens moeten weten.

Porrello | 20-11-09 | 14:34

Aanvullend: Huisvrouwen vormen een consumptie-maatschappij die ook consumeert als andere mensen aan het werk zijn. Goed voor Economie weetje.
Balzakius | 20-11-09 | 13:35

Huisvrouwen consumeren teveel, daarom zijn ze te dik.

Bijstandskoning | 20-11-09 | 14:34

Huh, 100000000/28000 = +- 3500, dus waar praten we over?

60CX | 20-11-09 | 14:33

Wat zijn toch in godsnaam "hij zij geprezen" de beweegreden geweest om die heidenen uit het Oosten enmasse binnen te halen? Ze vermenigvuldigen zich 4x sneller dan een Nederlander. Leveren geen bijdrage aan onze cultuur, kosten alleen maar geld, zaaien angst en bederf, burgeren niet in, kijken altijd boos, hebben altijd wat te klagen, stinken doorgaans een uur in de wind, eten apart voedsel, vieren aparte feestdagen,................. et cetera,... Iemand?????

The Patriarch | 20-11-09 | 14:32

En als je het over welvaart hebt dan is dat gebouwd en verworven door mensen die op eigen kracht dit land hebben opgebpouwd en die als dank daarvoor in de verpleegtehuizen in hun eigen ontlasting mogen liggen. Het geld is namelijk nodig op die sociale hangmat voor gelukszoekers in stand te houden.

We kunnen energie beter niet verspillen aan het hozen, maar het lek repareren en voorkomen!

Porrello | 20-11-09 | 14:32

@ porello
" Het is een deur die wagenwijd open staat en die we niet dicht kunnen doen, omdat mensen als u de problemen bagatelliseren"

je hebt werkelijk geen benul waar je over praat. Ik zou zeggen wordt verliefd op een leuk meisje uit een niet EU-land. Probeer dan samen een bestaan op te bouwen; Hier in Nederland. Doe maar eens. Ga die burocratische molen in maar zorg wel dat je genoeg verdient. En kom dan nog een keer terug en zeg dat de "deuren wagenwijd openstaan"

De wereld is wat genuanceerder dan bepaalde politici je doen geloven.

hapseflaps | 20-11-09 | 14:30

@EisQonijn | 20-11-09 | 12:41

Dat sommetje maakte ik net ook.
Hoeveel huishoudens praten we over, dat is veel belangrijker.
Als inderdaad blijkt dat van de 8000 huishoudens er 7900 een uitkering krijgen moeten we snel een boot huren en die tering uitvreters het land uit schoppen.
Wij zijn sinterklaas niet.

Oyibo | 20-11-09 | 14:30

Albayrak aftreden, GVD NU aftreden !!!!!!

Erdogans agent in het hart van onze regering.

Erdogan regeert nederland.

Weg met de turkse invloed op dit land.

Fucking landverraders.

solidstate | 20-11-09 | 14:30

@Flatser | 20-11-09 | 14:23
Meehuilen met de wolven in het bos? Ik heb een eigen mening die ik kan onderbouwen. U snapt werkelijk niet waar het om gaat.

Porrello | 20-11-09 | 14:29

'k Snap de woede en de verbazing alhier niet. Dit was jaren geleden reeds duidelijk; zie Bos en Halsema elkaar nog in de armen vliegen: het Pardon is erdoor! Maar, pardon lul, natuurlijk stijgen de kosten voor deze groep de pan uit. Ze dienen onderdak te krijgen, professionele ondersteuning, opleiding, uitkering en toeslagen en subsidies voor van alles en nog wat. Een klein en overvol land als Nederland hoort dan ook geen pardon af te kondigen. Naïevelingen wezen destijds naar Spanje, want dat land ving een veel grotere groep asielzoekers op, even voor het gemak verzwijgend dat Spanje pardon op pardon moest stapelen vanwege de aanzuigende werking, een fenomeen dat wederom stug door de linkse clique wordt ontkend. Zie de sterke gestegen hoeveelheid asielaanvragen in Nederland over 2008 en trek uw conclusies...

En-el Hak | 20-11-09 | 14:28

@niveau? | 20-11-09 | 14:19
U ontvangt alvast een deel van mijn toelichting op uw kortzichtigheid in mijn reaguursel van 14:24.

Porrello | 20-11-09 | 14:27

@Flatser | 20-11-09 | 14:20

Naiviteit is een lieve persoonlijkheidskenmerk, in de zin van aandoenlijk. Maar ik zou het niet zo snel willen inzetten bij het oplossen van serieuze problemen.

azijnseikerT | 20-11-09 | 14:27

Waanzinnig.....

Frits Bom | 20-11-09 | 14:25

@ W. Eldenkend | 20-11-09 | 13:52
hoe komt u erbij, die zijn slechts 'verschillig'.

baba4oog | 20-11-09 | 14:25

Mensen wanneer gaan we er met ze allen nou is tegen in? Wij worden op alles gekort en moeten overal inleveren.

En de overheid die geeft het als water uit de kraan, uit.

KOM OP MENSEN DOE ER WAT AAN. JA JIJ JA!!!

D3fix | 20-11-09 | 14:25

@harry1588 | 20-11-09 | 14:14
Het probleem is veel groter dat die 100miljoen. Het is een deur die wagenwijd open staat en die we niet dicht kunnen doen, omdat mensen als u de problemen bagatelliseren. Het gaat niet om het bedrag. Het gaat om het feit dat we hier mensen binnenlaten met een smoesje die we nooit van ons leven er weer uit krijgen of moreel gezien uit zouden kunnen zetten.

100miljoen als je het hebt over de generaal pardonners specifiek is inderdaad kattenpis. Daar het NIET NODIG had geweest. Het gaat om 12,5 miljard per jaar als je het hebt over de kosten van de immigratie van niet-westerse allochtonen. Als ik die rekening naar u als individu zou doorberekenen (delen door beroepsbevolking) Komt dit neer op 1300 euro. Ik kan u een cheque sturen? Het stelt niks voor? U betaalt ook mijn deel?

Dat terzijde is het probleem vele vele malen groter. Er zijn geen miljoenenpotjes nodig om Poolse of Chinese vrouwen onder de invloedssfeer van hun tribaal-bezitterige mannen vandaan te lokken en hen een beetje te leren lezen. Er zijn geen organisaties nodig om radicalisering van Vietnamezen tegen te gaan. Er zijn geen inburgeringscursussen nodig om Equadoriaanse immigranten uit te leggen dat we hier een grondwet hebben waar ze zich aan moeten houden. Er is geen opsporingsteam Genitale Mutilatie nodig om ervoor te zorgen dat Chileense asielzoekers hun dochters niet verminken en/of dichtnaaien. De Blijf Van Mijn Lijfhuizen zitten niet barstensvol met weggelopen vrouwen en dochters van Deense Nederlanders. En er worden geen miljoenen uitgegeven voor buurtmonitoring van kut-Argentijntjes.

Porrello | 20-11-09 | 14:24

@porello, wat fijn dat je daarmee in feite autochtonen een vrijbrief geeft om zich als een asociaal te gedragen. In absolute getallen veroorzaken Nederlanders nog steeds de meeste problemen. Echte autochtonen. Neem die aso-oma in Maastricht en d'r Tokkie gezin (of de tokkies zelf), 100% blanke, pvv-stemmende Nederlanders, en tevens de oorzaak van een hoop problemen. Zo heb je nog veel meer van dat soort onrendabele Nederlanders.
Dat allochtonen problemen maken is niet te ontkennen, maar denken dat met de uittocht van alle allochtonen ook meteen de (meeste) problemen zijjn opgelost, is je kop in het zand steken. Overigens natuurlijk heel normaal hoor, één specifieke groep uitkiezen en die de schuld van alles geven.

harry1588 | 20-11-09 | 14:24

*gaat maar weer werken, aanvraag uitkering afgewezen wegens autochtoniteit*

Willem VanDer Decken | 20-11-09 | 14:24

Hier kan ik zo F*cking boos om worden! Studenten moeten zowat elke overheidssteun die ze krijgen inleveren of wordt bevroren, terwijl dit soort toekomstloze uitkeringstrekkers steeds meer privileges krijgt. De mensen die tenminste nog een toekomst hebben wordt het op deze manier moeilijk gemaakt, terwijl kanslozen het steeds makkelijker krijgen.

Emigratie is keuze meer, maar een must

Stijlleider | 20-11-09 | 14:23

@Ik durf zelfs te stellen dat het gros van alle andere problemen die we in Nederland hebben op het moment voor een groot deel voortkomt uit immigratie.

Porrello | 20-11-09 | 14:15

Nou nou, wat een lef! Niet echt een gedurfde stelling. In 1988 misschien. Er niets gedurfds aan meehuilen met de wolven in het bos.

Flatser | 20-11-09 | 14:23

Volgesn mij zit iets minder dan 25% aan de uitkering. Dat betekent dan toch dat iets meer dan 75% daar niet aan zit? Die zullen dan wel werken lijkt me. Als we in NL gemiddeld zeg een 30KEUR verdienen, tegen een tarief van 30% (heffingskorting etc verrekend) betekent volgens mij 21000x9000 189 miljoen. Dan hebben we 89 miljoen verdient, zo kun je het ook bekijken (zo bekijkt de VS het trouwens: immigratie is daar noodzakelijk onderdeel van het groeimodel, en de kosten daarvan worden gesplitst in vaste / variabele en directe / indirecte kosten

Stok Kickhuizen | 20-11-09 | 14:22

Als je van Opsporing Verzocht kijken houd, dan krijg je op die manier meer waar voor je geld.

porcodio | 20-11-09 | 14:22

Ben benieuwd hoeveel van die asielzoekers er al aan het werk zijn inmiddels.

Probleem is dat zo'n Abouthaleb allang zijn burgemeesters baantje binnen heeft. Zo gaat het altijd, diegenen die dit soort waanzin verzinnen zijn als blijkt dat het wederom volledig uit de klauwen loopt allang verdwenen naar één of ander baantje op het pluche.

Dutch | 20-11-09 | 14:21

@azijnseikerT | 20-11-09 | 14:12

Misschien wel. Moeilijk te zeggen. Ik vind naïviteit niet altijd slecht. Dat heb ik overigens al eens gezegd in een ander topic. Een van de redelijk zeldzame keren dat ik het de moeite waard vond om te reaguren. Vandaar dat zogenaamd leuke emoticon naast mijn nick.
Btw: goede bedoelingen vind je overal. Rechts, links, boven, onder. Bij Wilders en bij Halsema. Het is de uitwerking, het effect op mensen, dat telt

Flatser | 20-11-09 | 14:20

Porrello | 20-11-09 | 14:15
Stellen is leuk, bewijzen is een heidense klus. GS is daar misschien ook niet het juiste podium voor. Korte hapsnapberichtjes, dat is wat er mogelijk is.

niveau? | 20-11-09 | 14:19

Eindelijk weer niveau op GS! Inkoppertje en een beetje haatzaaierij, maar dat interesseert geen hond. Voor dit soort berichten kom ik hier.

ic3y | 20-11-09 | 14:19

We mogen als belastingbetaler niet weten wat de multiculturele samenleving kost maar krijgen wel dagelijks de rekening gepresenteerd.

Haarkopje | 20-11-09 | 14:17

Hmmm dat is circa 3500 Euro per jaar per persoon (zo uit mijn hoofd). Da's niet eens 100 Euro per jaar. Als dat alles is valt het relatief nog mee. Blijft een hoop geld, maar toch.

DickieDick | 20-11-09 | 14:17

Waar ik me aan stoor is dat de hele 2e kamer, met uitzondering van de VVD geloof ik, g.e.s.c.h.o.k.t. reageerde toen Wilders vroeg naar een berekening van de kosten van de massa-immigratie. Vloeken in de kerk was dat, belachelijk!, schandaeligh! Ondaks dat rechts over elke multicultureel onderwerp 10 jaar na dato roerend gelijk krijgt. Ik dacht dat we inmiddels wat hadden geleerd van dat PVDA falen uit de jaren '80? En terwijl over elke ander dubbeltje van de begroting zo 20 debatten kunnen worden gehouden was dit belachelijk. Dat terwijl de PVDA door eigen opmerkingen ook om een goede doorberekening van de cijfers had 'gevraagd'. Elke keer namelijk maar weer, verkondigden ze hoe goed die massa immigratie wel niet was voor de economie. Verder boezemden ze angst: 'wie wassen onze konten in de verpleeghuizen over 20 jaar!?' Nou, Fatima en Mohammed niet. Die kosten alleen maar, en kijken U vervolgens vuil aan als U niet bereid bent tot Uw 67'ste door te werken om hun te onderhouden. Insjallah! Maargoed, dit is het land van de PVDA en "you get what you ask for". Zelfs 40% van wat hier nu loopt te gillen van "schandalig", stemt over 2 jaar wéér op die rotpartij, vooral de ouderen; "Tja, ik kom uit een links nest". Wat een argumentatie voor de ondergang van een land...

Folkert Meinhof | 20-11-09 | 14:16

W. Eldenkend | 20-11-09 | 14:13
Just benieuwd, maar ben je van gereformeerde komaf?

Jaap de Paap | 20-11-09 | 14:15

Overigens heb ik er niet zoveel problemen mee, dat ik elke dag in de file moet aansluiten om centjes te verdienen waarvan één of andere luie oorlogscrimineel uit Afrika voor de pit kan blijven zitten.

Zeddegeizot | 20-11-09 | 14:15

Ik durf zelfs te stellen dat het gros van alle andere problemen die we in Nederland hebben op het moment voor een groot deel voortkomt uit immigratie.

Porrello | 20-11-09 | 14:15

@porello, 100 mln op de totale begroting van Nederland is werkelijk kattenpis. Verder geen oordeel of commentaar op het besteden daarvan aan dit specifieke geval, maar ik wil wel graag relativeren hoeveel het is. Voor de gemiddelde individuele burger is het onvoorstelbaar veel, maar in de begroting van een land is het niks. Sterker nog, het is best mogelijk dat al het belastinggeld dat de PVV-ers opbrengen niet (direct) naar asielzoekers gaat. Je hebt immers de belasting van een dorp als Venlo nodig om 1 JSF te kunnen betalen (toegegeven het is een pauper dorp).

harry1588 | 20-11-09 | 14:14

Kan er generale motie van wantrouwen worden ingediend tegen alle ministers van de PvdA.

Brandje | 20-11-09 | 14:14

Cantamus 13:58 Zit met de angstige vraag hoe ze het bedrag zulen aanvullen? Zeker als je weet dat ze hoge eisen stellen aan hun nieuwe woonomgeving. Ze gaan zeker geen genoegen nemen met de regulire subsidies!

wallie100 | 20-11-09 | 14:14

@Neukgraag

Je somt een indrukwekkende lijst aan privacy inperkende maatregelen op, de ironie is dat deze maatregelen allemaal voortvloeien uit de onmacht van de overheid om greep te krijgen op het gerotzooi dat het hebben van grote groepen slecht dan wel niet-geintegreerde nieuwe nederlanders(?) met zich meebrengt en daarmee de vrijheid van de autochtoon moet voor bloeden, dit terwijl dezelfde overheid een aanzuigende werking creert door premies uit te delen voor handje ophouden, ik zou zeggen los het probleem op bij de bron...

Bamzaaiert | 20-11-09 | 14:13

@ De reacties overziend concludeer ik `wat een ongelooflijke hoeveelheid gefrustreerde figuren tref ik toch aan op GS´.

Hmmm, gaan we persoonlijk worden? Pas op hoor! Dat het denken je niet naar je hoofd stijgt.

Flatser | 20-11-09 | 14:13

Ik vind het noemen van een bedrag van 100.000.000 zelfs bagatelliserend. Het probleem wordt op deze manier teruggebracht naar slechts 100mil. Het probleem is vele vele malen groter. Immigratie is HET grootste probleem dat we in Nederland kennen en dat komt door de sociaal democratie.

Porrello | 20-11-09 | 14:13

@hapseflaps | 20-11-09 | 14:07
Als je vindt dat vrijheid meer is dan anderen te dwingen zich te richten naar wat jij in alle vrijheid wilt, dan ben je bij D66 inderdaad beter af dan bij SP, SGP, PVV, Partij voor de Dieren etc.

niveau? | 20-11-09 | 14:13

Kan nooit kloppen. Honderd miljoen / 26000 = 3846 euro per jaar = 320 euro per maand. Zelfs als de helft van die 26000 aan het werk zou zijn, krijgt de andere helft vast meer dan 620 euro per maand.
Bovendien: hoe zit het met de kinderbijslag, huisvestingskosten, kosten voor zorg en onderwijs, huursubsidie enz. enz. enz????

~Johan | 20-11-09 | 14:13

Frustratie (Latijn:frustrari) is de emotionele toestand van iemand die belemmerd wordt zijn verwachtingen, behoeften of doel te verwezenlijken. De oorzaak kan liggen in invloeden van buitenaf, bijvoorbeeld overmacht, en zich uiten door bepaalde karaktereigenschappen van de persoon in kwestie, zoals agressie of apathie.
.
Begrijp dus ff niet wat er dus fout gezegd is met: aan de reacties overziend concludeer ik `wat een ongelooflijke hoeveelheid gefrustreerde figuren tref ik toch aan op GS´.

W. Eldenkend | 20-11-09 | 14:13

En dan hebben we nog Bertje Koenders,die nog het een en ander opstuurt naar het thuisland van deze gelukzoekers

fleurtje | 20-11-09 | 14:12

Iemand die goed kan fotosoupen doe Aboutaleb en collega Nebahat Albayrak eens een baard schilderen? "schrikt wakker" we zijn al een moslim staat!!!!

The Patriarch | 20-11-09 | 14:12

@Flatser | 20-11-09 | 14:08

Wat ik wilde zeggen is dat ik je vrij naief vind in die post. Dat jij wel vol goede bedoelingen zit, maar... anyway je kent de serie zie ik. :-)

azijnseikerT | 20-11-09 | 14:12

Valt wel mee, na een jaartje of 2 zijn de meesten dus aan het werk.
Want een volle bijstandsuitkering is toch echt veel meer dan 3500 per jaar.

jojan | 20-11-09 | 14:12

@Liev
Die 28.000 is opgemaakt uit voornamelijk gezinnen..... dus het leeuwendeel bestaat
uit kinderen die nog niet uitkeringsgerechtigd zijn. Het werkelijke bedrag wat deze
groep kost is dus nog veel hoger. Kinderbijslag, subsidies, etc, etc. Die 100 miljoen
bestaat uit alleen bijstands uitkeringen.

ServerGenius | 20-11-09 | 14:11

Ben 't eigenlijk wel eens met comment
Omdat ik het zeg | 20-11-09 | 12:56

Dit is inderdaad stemmingmakerij, daarentegen vind ik wel dat de grenzen dicht moeten, zodat er uberhaubt geen geld meer aan uitgegeven kan worden...

Von_Dutch | 20-11-09 | 14:11

Verdomme heel snel het land uit trappen, behalve die paar % (reken maar uit, zijn er niet zo veel) die wél een baan (en nee zwart werken telt niet) hebben gevonden.

SaNDR | 20-11-09 | 14:10

Maar het zijn mooie cijfers, zou je zeggen, want het zijn natuurlijk kernfysici, artsen, piloten, architecten, hoogleraren en ict-deskundigen. Die kredietcrisis kunnen we met deze mensen de baas, onze AOW is gered(de grootste farce in tijden), want deze mensen trekken ons over die streep! Nou niet dus.

Porrello | 20-11-09 | 14:09

ach joh, zolang de onderbuikgevoelens maar geen honger lijden. voer voor de hypocrisie enzo.

JohanDeVierde | 20-11-09 | 14:09

@Ben jij het, Sjakie van Kooten?

azijnseikerT | 20-11-09 | 13:52

Nee hoor. Mijn sympathie ging altijd uit naar Kees. De dochter welteverstaan.

Flatser | 20-11-09 | 14:08

@niveau
Je bent nog genuanceerder dan ik. D66? ;)

hapseflaps | 20-11-09 | 14:07

Verdorie, worden we hier overvallen door Joop.nl reaguurders?

Het GAAT er toch niet om dat het omgerekend 300 euro per maand per persoon is en dat ze van 300 euro vast niet kunnen leven. Ze krijgen meer dan 300 euro. Het is slechts een sommetje van het totaal aan kosten / aantal mensen. Het IQ daalt hier met de dag.

Als het bedrag geen indruk maakt. Betaalt u het dan zelf even en leg het niet op mijn bord. Oke?

Porrello | 20-11-09 | 14:07

@firebladex | 20-11-09 | 13:59
Wat een onzinnige redenering.
Het gaat om die 100.000.000. Die 28.000 uitvreters hadden hier uberhaupt niet mogen zijn. Afgewezen, afgewezen en nog eens afgewezen en toch doorgaan met liegen en zuigen. Dit zijn allemaal gelukszoekers pur sang.
Daarbij is dit bedrag enkel nog de accumulatie van de uitkering. Toeslagen, criminaliteit en de zekere toekomstige torenhoge kosten die deze groep met zich meebrengt zijn nog helemaal niet meegeteld.

Martinello | 20-11-09 | 14:05

Porrello | 20-11-09 | 13:53
Terugbrengen is niet de issue, stoppen, en omdraaien van het proces wel.
En er zit nog een addertje onder het gras, bij dit soort lieden, velen zijn besmet met het Islam virus.
Dus er is ook een gevaar voor de democratie.

Zo jammer! | 20-11-09 | 14:05

Cantamus | 20-11-09 | 13:58

Van die 28.000 is een groot gedeelte kind, die krijgen nog geen bijstand. Dan kom je op heel andere percentages, hoeveel van de volwassen asielzoekers in de bijstand zitten - en er waarschijnlijk nooit meer uitkomen!

Houthakkert | 20-11-09 | 14:04

Zarathustra1883 | 20-11-09 | 13:51

Goed dat je dit stelt, maar ik zou graag een kleine maar zeer belangrijke nuance aanbrengen:

Het klassieke, ideale idee van de Trias Politica:

-Wetgevende macht (= regering én volksvertegenwoordiging samen)
-Uitvoerende macht (= regering)
-Wettelijke macht (= onafhankelijk, bemoeit zich niet met regelgeving en bestuur)

De media valt buiten dit idee. Die is er later aan toegevoegd als zijnde de 'Vierde Macht'. Je kunt dat ook zien als een uitbreiding van de macht van het volk.

In Nederland hebben we dit systeem (nog) aardig op orde. Vandaar mijn advies: niet te veel zeiken. Standpunt onderbouwen en op geenstijl zetten (behoort ook tot 'de media') en goed nadenken en programma's lezen voor je het stemhokje in gaat. En voor iedereen die niet elke keer als hij de kans heeft gaat stemmen: er zijn genoeg andere landen waar je lekker kunt leven zonder je bezig te moeten houden met lastige zaken als vrijheid en democratie.

Flatser | 20-11-09 | 14:04

W. Eldenkend | 20-11-09 | 14:00
Ben jij nou zo'n übermensch?

Big Ern | 20-11-09 | 14:03

W.eldenkend geeft zijn creditcard altijd mee aan zijn vrouw en vraagt nooit waar ze het geld aan heeft uitgegeven als ie weer rood staat.

azijnseikerT | 20-11-09 | 14:03

Koopje dus.

ZehSpittah | 20-11-09 | 14:03

W. Eldenkend | 20-11-09 | 13:52
Prachtig. En dan je nickname erbij... mijn dag was al goed, maar nu helemaal.

Jaap de Paap | 20-11-09 | 14:01

Als je de persoonlijke situatie van deze mensen kent, kan je een beter oordeel geven. Sommige mensen zijn bijvoorbeeld in het land van herkomst gruwelijk mishandeld. Hebben dingen meegemaakt die de rest van hun leven op hun netvlies staan. Deze mensen verdienen een goede plek.
Ken je niet een aantal van deze 28.000, dan nodig ik je uit ze eens op te zoeken. De meesten willen graag werken. Ik denk dat ze harder zouden werken dan de meeste Nederlanders, maar dan moeten ze eerst wel een kans krijgen...

schaapie | 20-11-09 | 14:00

Liev | 20-11-09 | 13:52

Bullshit. Bij dei 28.000 zitten ook veel kinderen. Die krijgen nu nog geen bijstand, maar wel als ze 18 worden. Net als dat er per geregistreerd koppel, maar 1 bijstandsuitkering wordt verstrekt. Wat er vervolgens gebeurt is dat het koppel gaat scheiden, waardoor ze opeens beiden recht hebben op een uitkering.

Houthakkert | 20-11-09 | 14:00

Bertus Betonsloper | 20-11-09 | 13:55
I Rest My Case.

W. Eldenkend | 20-11-09 | 14:00

Het probleem is zelfs groter dan de verschrikkelijk grote inbreuk op de schatkist. Het is een leugen die ons voorgelegd wordt. En deze leugen wordt ons tot op de dag van vandaag nog voorgeschoteld.

Porrello | 20-11-09 | 14:00

Ed71886710 | 20-11-09 | 13:44
Vergeet die aanzuigende werking maar. Tien jaar asielprocedure gaat je niet in de koude kleren zitten. Er zijn dan ongelooflijk veel aantrekkelijkere landen om naartoe te gaan.

En die irritatie? Vrijwel iedereen ergert zich aan alles en iedereen. Als irritatie het enige criterium voor nieuw beleid moet worden, dan hebben we elke dag op deze planeet steeds weer nieuw beleid nodig:

A: Ja, nu zijn we tevreden! B: Nee, nu zijn wij het niet! Draai alles terug! A: Nee, alles blijft bij het oude! C: Nee, niet terugdraaien, maar het moet wel anders! D: Ja, anders, want veel radicaler! C: Nee, dat zeker niet! Blablablabla.

niveau? | 20-11-09 | 13:59

300 euro p.m. en zie die mensen janken / schreeuwen om brand en moord.

Omdat gemiddelde PVV stemmer niet de moeite neemt om ff de kosten per asielzoekers te bereken, zegt voor mij genoeg.

Rest In Privacy | 20-11-09 | 13:59

@ Jerry Nick. leer rekenen of leer lezen. of allebei.
@ Ploertendoder en anderen.
Mogen die 28.000 asielzoekers wel stemmen? Ze hebben een verblijfsvergunning gekregen geen paspoort en zijn dus ook geen Nederlanders. Dan mogen ze in ieder geval niet voor de 2e kamer stemmen.

hapseflaps | 20-11-09 | 13:58

Dus € 3572,- per jaar = € 297,62 per maand. Daar kun je volgens mij niet zo heel veel van doen.

Cantamus | 20-11-09 | 13:58

@W. Eldenkend | 20-11-09 | 13:52
U betaalt zeker geen belasting?

Porrello | 20-11-09 | 13:58

@W. Eldenkend | 20-11-09 | 13:52

Je hebt helemaal gelijk. We halen onze schouders op en lopen door. Wat kan ons het schelen, het is ons geld toch niet.

azijnseikerT | 20-11-09 | 13:57

*stopt met werken en gaat uitkering aanvragen*

Willem VanDer Decken | 20-11-09 | 13:57

Maar voor die 100.000.000 heb je natuurlijk wel wat...
Zoals.... enne... en niet te vergeten...
Kudt, we zijn genaaid :-(

Mrjoeri86 | 20-11-09 | 13:56

Edit: oeps. Komma verkeerd. Blijft nog best veel centjes.

Jerry Nick | 20-11-09 | 13:56

W. Eldenkend | 20-11-09 | 13:52
En jouw reactie overziend concludeer ik 'wat een ongelooflijke dropLUL tref ik hier nu toch weer aan op GS?'

Bertus Betonsloper | 20-11-09 | 13:55

@tjester | 20-11-09 | 13:51
Daar gaaat het toch totaal niet om?

Porrello | 20-11-09 | 13:54

Stelletje naïevelingen. Je kan mensen alleen maar helpen door je eigen leven te leiden en een inspiratie te zijn voor anderen. Nu moeten anderen hard werken om sommige machthebbenden zo arrogant zijn om anderen zielig te vinden. Als die b-landen waar assielzoekers vandaan komen echt zo erg zijn dan had het probleem zich allang vanzelf opgelost. Namelijk, ik vind het leven niet waard met zulke omstandigheden om nieuw leven te maken. Maar ondertussen zijn de mensen die het hardst op de deur bonzen wel diegenen die een heel gezin bij elkaar geneukt hebben onder het motto: "ik een slecht leven, dan de rest ook". Je wordt gewoon misbruikt en men heeft het niet eens door.

Hieruit kun je concluderen dat ik geen moeite heb met assielzoekers met respect voor het leven en een eerlijke en oprechte attitude. Maar voor de rest: als jij jezelf kapot wil maken be my guest. Ik ga niet voor anderen bepalen hoe ze hun leven moeten leiden. Dat zou arrogant zijn want ik weet toch niet waarom zulk een persoon op aard is. Das pas liefde hebben voor je medemens. Iemand vrijlaten. Zolang ze maar niet over mijn grens gaan. En daar bedoel ik niet landgrens mee maar dat valt er wel onder. Voor de rest kan het me niet schelen wie er binnenkomt. Als je maar geen misbruik maakt van het vertrouwen.

Integrevenge | 20-11-09 | 13:54

Betalen jullie ff voor mij als het zo'n klein bedrag per persoon is?

blinde kip | 20-11-09 | 13:54

Het diende ook al geen doel om de Armeense genocide in beeld te brengen.

Frederico Jacobse | 20-11-09 | 13:54

Volgens Elsevier zijn de netto kosten van de niet-westerse allochtonen 12,5 miljard euro per jaar. Volgens een onderzoek van het CPB kost het ons netto 110.000 euro om een niet-Westerse allochtoon langdurig op visite te laten komen. Let op: Het gaat hier om een netto bedrag dus de opbrengsten zijn hier al vanaf.
Vermenigvuldigd u dit met het aantal immigranten komen we op een bedrag van 300 miljard euro exclusief bijkomende indirecte kosten.

HOELANG gaan we nog door met het binnenhengelen van gelukszoekers?

Porrello | 20-11-09 | 13:53

En 28.000 stemmen erbij voor de PvdA, denken ze.

Bijstandstrekkers maar het stemrecht ontnemen voor alle zekerheid? Geertje moet het wel ff allemaal beperken tot 1 kamervraag, anders kost het zoveel.

Ploertendodert | 20-11-09 | 13:53

3,5 miljoen uitkering PER PERSOON..!?!?! Zijn we helemaal van DE POT GERUKT of kloppen die cijfers domweg niet..?

Jerry Nick | 20-11-09 | 13:53

Een nieuwe Nederlander kost nu eenmaal meer dan een tweedehands.

Snoodkapje | 20-11-09 | 13:52

Weer een voorbeeld van de tendentieuze berichtgeving op Geen Stijl, want
als er 100 miljoen wordt uitgegeven aan bijstand voor deze groep mensen, dan moet er een heel groot deel zijn eigen inkomen hebben.
Zouden ze namelijk allemaal een bijstandsuitkering hebben dan zou dat de Staat namelijk 28000 personen x 12 maanden x 647,54 = 217 miljoen hebben gekost. Let wel feitelijk meer, want dit is het netto maandbedrag. Als het dus 100 miljoen is betekent dat dat al meer dan de helft van de mensen uit de pardonregeling een eigen inkomen heeft. Waar in Nederland vind je een groep autochtone kanslozen waarvan na 2 jaar de helft geen uitkering meer nodig heeft?

Liev | 20-11-09 | 13:52

@Flatser | 20-11-09 | 13:46

Ben jij het, Sjakie van Kooten?

azijnseikerT | 20-11-09 | 13:52

En sinds de jaren 70 komen we steeds de namen van Lubbers, Pronk en Jos van Gennip steeds tegen, de drijvende krachten achter deze, wat Syp Wynia in Elsevier, de immilobby noemt, tegen.
Maar ook Joris Demmink van Justitie.
Allemaal enge Neo-NSB'ers.

Zo jammer! | 20-11-09 | 13:52

De reacties overziend concludeer ik `wat een ongelooflijke hoeveelheid gefrustreerde figuren tref ik toch aan op GS´.

W. Eldenkend | 20-11-09 | 13:52

En toch blijf ik me verzetten tegen het gemakzuchtige standpunt dat al die pardonners uitvreters, klaplopers en initiatiefloze zakkenvullers zijn.
Boer in Amsterdam | 20-11-09 | 13:33
.
En bij mij gaat het er niet in dat iemand met een klein beetje initiatief, inventiviteit en ondernemersbloed door de aderen willens en wetens vijf tot tien jaar van z'n leven verkloot in een asielzoekerscentrum, in afwachting van één of ander generaal pardon. Ergo: uitvreters, klaplopers en initiatiefloze zakkenvullers.

Bertus Betonsloper | 20-11-09 | 13:52

Ik word hier zo moedeloos en woedend van, wanneer flikkert dat pvda tuig eindelijk op... Geert, ik kan niet wachten tot jij MP bent.

jowel | 20-11-09 | 13:51

De bestuurselite heeft schijt aan wat u vindt. Het doet er namelijk toe want de de Trias Politica alhier, zijnde de gevestigde partijen, de media en de rechterlijke macht hebben het hier voor het vertellen. Uw mening is reactionair en irrelevant. U moet gewoon elk jaar meer belasting betalen om hun projektjes te financieren en voor de rest braaf je bek houden. Zij bepalen wat goed voor u is, wat u er van moet vinden (de staatsmedia o.l.v. Dr. Ton Laroes Goebbels) en vervolgen u mocht u er anders over denken (art. 137 c & d Sr.). Dit land wordt naar de klote geholpen maar wel op HUN manier! 't is maar dat u het weet.

Zarathustra1883 | 20-11-09 | 13:51

Wat een gelul, Dit komt neer op 3500 euri per jaar per gast. Ik kom er per maand niet eens mijn bed voor uit.

tjester | 20-11-09 | 13:51

@azijnseikerT | 20-11-09 | 13:41

Jij komt tenminste met tegenargumenten. Geenstijl zou misschien nog leuker worden als de geachte redactie zelf eens zijn eigen standpunten zou onderbouwen en die van de tegenpartij overtuigend zou weten te weerleggen.

Flatser | 20-11-09 | 13:51

Welkom in Nederland vakantieland! Waar werken totaal niet loont.

Porrello | 20-11-09 | 13:51

Zat Aboutaleb er ruim een factor 2 naast met zijn prognose van de kosten in 2008.
Maar ja, wie verwacht van een allochtoon dat hij kan rekenen. En dan ook nog een die lid van de PvdA is. Laat een PvdA'er een begroting maken, dan moet je daarna elke kostenpost met 2 vermenigvuldigen (bij Amsterdamse PvdA'er moet dat met factor 4) en de geschatte baten met 50% verlagen.
Volgens mij moet elke PvdA'er automatisch een BKR-registratie krijgen.

havertje | 20-11-09 | 13:51

Het kabinet is geschokt

Kwatz | 20-11-09 | 13:51

Geen wonder dat onze Geert zoveel zieltjes wint. Hoe wil je dit stukje wanbeleid in godsnaam uitleggen? NL gaat naar de kleauten met bijzondere dank aan de PvdA!

keaus | 20-11-09 | 13:50

@stadsknurft | 20-11-09 | 13:43
Ja goed idee, de hypotheekrente weg! Doen!

blinde kip | 20-11-09 | 13:49

@Taxo | 20-11-09 | 12:37
De kortzichtigheid in uw reaguursel doet mijn wenkbrauwen fronsen.

Porrello | 20-11-09 | 13:49

Volksverlakkerij, typisch voor het PvdA-tuig met hun koloniserende dubbelpaspoortigen met dubbele agenda. Albayrak = zum kotzen. Dubbel paspoort verbieden; indien niet akkoord, wegwezen.

Fijnstoffer | 20-11-09 | 13:48

vergeet niet, mensen, dat stufi allemaal veuls te duur is en er moet en zal op bezuinigd worden! want de toekomst van nederlanders is niet belangrijk.

aight.. | 20-11-09 | 13:48

@Biep | 20-11-09 | 13:44
En dan weer, net als in de oertijd, middels rooksignalen met elkaar reaguren.
Mijn gedacht.

Lets Kuttekrap | 20-11-09 | 13:47

3.500 lijkt goedkoop als je het per capita bekijkt. Maar we praten over gezinnen met
gemiddeld 6 kinderen (Waar straks ook weer een gedeelte uitkeringen gaat trekken).

ServerGenius | 20-11-09 | 13:47

Geert Wilders, kom er maar in...

PuistenZuiger | 20-11-09 | 13:46

@azijnseikerT | 20-11-09 | 13:35

@De vraag is: hoe krijg je deze asielzoekers nu zo ver, dat ze het nut inzien van scholing en arbeid?
Bijstandskoning | 20-11-09 | 13:31

Ze ervan doordringen dat je in Nederland pas een echte vrije burger bent als je je eigen broek kan ophouden. Je hoeft niet meteen directeur te worden, aan goede schoonmakers en krantenbezorger is ook altijd behoefte. Vergis je niet: veel asielzoekers zijn jarenlang uitgesloten geweest van de toegang tot het 'Kapitalistische Systeem' (daar heb je het weer, Van Pruisen. Nog iets zinnigs over te melden? Ik wacht af...) en staan te popelen om het spelletje mee te spelen. als ze gemotiveerd zijn moet je ze welkom heten, niet uitsluiten. Uitsluiting zorgt altijd voor meer ellende.

Flatser | 20-11-09 | 13:46

BeunDeHaas | 20-11-09 | 13:32
Het antwoord is simpel: zij voert uit wat haar is opgedragen. Je dacht toch niet dat het pardonidee uit haar koker kwam?

niveau? | 20-11-09 | 13:46

€ 100.000.000 : 28.000 = € 3571,49 per jaar.
En dat is € 298,00 per maand.
Dat maakt de gemiddelde tiener al op in een maandje aan stappen, games en abo van mobieltje.
Probeer er zelf maar eens van rond te komen !!

Nee die € 4.000.000.000 die weer naar die ABN-AMRO gaat, DAAR wordt ik pas pissig van....

Jan van Schwaffelaar | 20-11-09 | 13:45

stadsknurft | 20-11-09 | 13:43
LOL @ rekeninglopen

Jaap de Paap | 20-11-09 | 13:45

Ja, wie sag ich das jetzt, euhh. Oh ja, ich hab es schon. Holland geht nach die kloten und die politik der linker seite scheisst auf euch allen. Kom Harry, wir mussen gehn, weg hier. Ein Notfall.

de directeur | 20-11-09 | 13:45

Lets Kuttekrap | 20-11-09 | 13:40
Wat voor de één een gruwel is, is voor mij een droom:
Lekker stuk grond, hout in de kachel, zonnepaneeltjes en schijten in een kuil!
* ik weet overigens een best radijsje uit de grond te stampen*

Biep | 20-11-09 | 13:44

naast het grote geldbedrag, gaat het ook om de aanzuigende werking naar nieuwe asylanten die in hun handboeken inmiddels de term 'schrijnend geval' hebben opgenomen. Beproefd middel, naast voorturend beroep aantekenen, is het plaatsen van hun kinderen op Nederlandse bodem.
Verder is het signaal naar de hardwerkende Nederlander demotiverend en ondemocratisch. De irritatie die de ledigheid en geslepenheid der asylanten oproept is groot en algemeen. De door dubbele loyaliteiten geïnfecteerde bestuurders zijn niet van plan om een duidelijk 'Nederland is geen immigratieland' beleid te voeren. Landverhuizers, avonturiers, gelukzoekers en de ongewensten en kanslozen uit de thuislanden zullen Nederland op hun lijstje houden

Ed71886710 | 20-11-09 | 13:44

4000000 werkelozen kosten tussen de 600 mil en 1 miljard per maand.
Werk werk werk voor iedereen. Dat is de enige oplossing.
Ik heb nog wel een stuk of 10 vacatures.

vandiedingenja | 20-11-09 | 13:43

De volgende stap:
- Hypotheekrente weg!
De volgende stap:
- Rekeningrijden naar 10 cent de kilometer
De volgende stap:
- Werken to je 70e
De volgende stap:
- Kinderarbeid voor (autochtone) kindertjes
De volgende stap:
- Rekening Lopen (implantaat-chip)

stadsknurft | 20-11-09 | 13:43

TANTE_L | 20-11-09 | 13:27
Neem aan dat u bedoelt 'de hooivorken UIT HET VET HALEN' ???

Frederik Puntdroad | 20-11-09 | 13:43

@Flatser | 20-11-09 | 13:38

Nou er zijn nl. mensen die dit allemaal moeten bekostigen middels belastingen. Jij wilt toch ook wel weten wat je energierekening aan de eind van de maand is? Je weet wel: of je het kunt bekostigen. Of je de gaskraan nog een beetje minder hoog moet zetten. Maar weet jij als Tokkie veel, je klopt gewoon bij de schuldreclassering aan.

azijnseikerT | 20-11-09 | 13:41

@maserati, weet je wat jammer is, dat als Geert aan de macht is, met dat rellen weer een tijdje gewacht wordt. Immers onedr zijn bewind zou u zonder pardon worden neergeschoten (iig in de knieschijf, maar je weet hoe goed agenten kunnen mikken).

Trouwens, bla bla. Beetje grote mond, maar wat doen ho maar. Zeker zelf ook zo onrendabel als de pest?

harry1588 | 20-11-09 | 13:41

@ Superior Bastard | 20-11-09 | 13:29
Linksch is geslaagd in bestempelen van anders/ruim denkenden als racisten of als demomen (LPF/PVV). Vele volgers/stemmers praten er blijkbaar niet over omdat het 'niet correct' is. Viva de democratie!

De verkiezing ingaan is in feite gebaseerd op 2 keuzes;
- je steunt het huidige beleid
- je steunt het huidige beleid niet

In het laatste geval heb je maar 2 opties: VVD of PVV. Religieuze/splinter clubjes niet meegerekend.
We krijgen in 2011 één kans om het schip ms Nederland BV van zijn ramkoers af te halen door op de VVD of PVV te stemmen.
Als je braaf op je stembiljet PvdA/D66/GL/SP invult, stemt men voor zijn/haar eigen ondergang en dien ment de komende jaren zijn/haar muil te houden.


Rest In Privacy | 20-11-09 | 13:40

Teun van het Tuinpad | 20-11-09 | 13:31
Ja, dat is waar ook: het is vrijdag!
Serieus, ik was het even vergeten.

Biep | 20-11-09 | 13:40

Als sommige van de mensen die hier de hele dag aan het reageren zijn nu eens gaan werken dan kunnen we die arme Pardongroep tenminste een beetje normale uitkering geven! Hoe dom ben je als dit nog een verassing is voor je. We worden voorgelogen en heus niet alleen aan de linker kant. Op de rechter rijbaan gaat het er niet anders aan toe. Maar JEZUS, wat een bedrag!!!

peerensap | 20-11-09 | 13:40

Nog een gouwe ouwe:
Linkse mensen kunnen snel geld uitgeven dan jij en ik het kunnen verdienen.

Zeddegeizot | 20-11-09 | 13:40

Zoals gewoonlijk bij PvdA bestuurders is het leuk dat u als Arbeider verbondenheid voelt met DE partij voor arbeiders. Vooral omdat u de vrijgevigheid van deze bestuurders mede mogelijk maakt. Maar u moet geen verantwoording gaan vragen of sowieso moeilijke vragen stallen. Daar houden ze bij de PvdA niet zo van. En mocht u nu blijven zeuren over de pardon-bedriegerij, dan gooiten deze bestuurders er gewoon een quasi wetenschappelijk maar vooraf bepaald onderzoekje tegenaan. En begrijpen waarom de peilingen steeds grauwer worden doen ze niet...

Dagelijkse Dosis | 20-11-09 | 13:40

@Biep | 20-11-09 | 13:31
Op zich is er niks mis met de oplossing die Koos Knak aandraagt. Laat Nederland zichzelf maar weer gaan bedruipen zonder al die kansenmensen. Gewoon weer met zjn allen terug naar de oertijd, zelf je voer schieten, zelf je piepers verbouwen en zelf je hut knutselen. Dan krijg je vanzelf een schifting. Een soort van survival of the fittest, zeg maar.

Lets Kuttekrap | 20-11-09 | 13:40

@Flatser,
Omdat er beleid op gemaakt moet worden en dus budget voor gereserveerd moet worden. Blijkbaar. Dank zij mensen als jij.

uninvited guest | 20-11-09 | 13:39

@ Boer in Amsterdam
En krijg je ook nog elftal allochtonen die de beker worden uitgeknikkerd door een 4e divisie ploegje autochtonen

hapseflaps | 20-11-09 | 13:39

Biep | 20-11-09 | 13:25
Nee hoor Biep, iedereen stemt naar overtuiging en veroordelen past niet in mijn aard. Voor wat betreft mijn stemgedrag heb je gelijk. Het is meer dat Van Pruisen het elke keer net zo weet te draaien dat het lijkt alsof er geen enkele nuance meer is. Tevens valt dan het aantal nietszeggende ik-volg-Van-Pruisen reacties op.
Het feit dat ik wat weinig reaguur heeft met tijdsgebrek te maken, was er geen economische crisis, had ik nu ongetwijfeld 1 of meer van die 26.000 als collega om me wat werk uit handen te nemen.

DonQ. | 20-11-09 | 13:39

Superior Bastard | 20-11-09 | 13:29
Dat hele gespeculeer over de verkiezingen is van alle jaren. Wat me wel de strot uit begint te hangen is het systematisch wegzetten van, met name, de PVV als een vuile, vieze, smerige , foute partij voor domme, achterlijke, laagopgeleidde half-mensen.
Dat staat me echt heel erg tegen.
Ik heb altijd wel gestemt, ware dat ik ook vaak blanco invulde/ drukte.

Biep | 20-11-09 | 13:39

"Hoeveel hoger dan precies mag u, domme klojo die het allemaal verdienen moet, niet weten. Dat moet geheim blijven. Reden? Volgens Albayrak “dient het geen doel om dat in beeld te laten brengen”."

@Van Pruisen

Doe nu eens en keertje een heel, heel klein beetje je best en leg eens uit welk doel het in beeld brengen van de exacte kosten dan wel zou dienen.

Flatser | 20-11-09 | 13:38

@Canarie | 20-11-09 | 13:36
Gadver wat zijn wij het smerig met elkaar eens.

Balzakius | 20-11-09 | 13:37

ben het met Biep eens (Biep | 20-11-09 | 13:31)
Laat iedereen die hier naar toe komt eerst maar eens een nuttige bijdrage leveren aan onze samenleving. Zo dient er minimaal 5 jaar belasting betaald te zijn, 5 jaar gewerkt te zijn alvorens er uberhaupt sprake kan zijn van een financiele bijdrage (huursubsidie, bijstandsuitkering etc) of verblijfsvergunning

Abject & Infaam | 20-11-09 | 13:37

@ Teun
VrijMiBeau is in huize DeHaas al begonnen. Sommige mensen hebben op een vrijdag ook eens geluk.

BeunDeHaas | 20-11-09 | 13:37

Goh, zou er echt geen werk zijn voor al die "zangers liche muziek"?

Aktivist | 20-11-09 | 13:36

@Balzakius | 20-11-09 | 13:31
Zo is het ook. Je werkt jezelf de touwtyfus. En aan het eind mag je hopen dat er nog iets overblijft om van te doen wat je zelf wil.

Canarie | 20-11-09 | 13:36

Transparantie is toch niet teveel gevraagd lijkt? Het wordt echt snel tijd voor verkiezingen.

hetgeleteken | 20-11-09 | 13:35

harry1588 | 20-11-09 | 13:33
zo zou je het kunnen noemen...

de^mol | 20-11-09 | 13:35

@Bijstandskoning | 20-11-09 | 13:33
Aanvullend: Huisvrouwen vormen een consumptie-maatschappij die ook consumeert als andere mensen aan het werk zijn. Goed voor Economie weetje.

Balzakius | 20-11-09 | 13:35

Wij hebben godverdomme het recht om dit te weten, anders gaan we rellen en moorden.

Maserati | 20-11-09 | 13:35

@De vraag is: hoe krijg je deze asielzoekers nu zo ver, dat ze het nut inzien van scholing en arbeid?
Bijstandskoning | 20-11-09 | 13:31

Bijstand halveren?

azijnseikerT | 20-11-09 | 13:35

Het gaat nog jaren duren voordat de financiële schade van dit pruts kabinet is hersteld. Ondertussen zijn de PvdA en D'66 verontwaardigd over het aan banden leggen van de privileges van asielzoekers. Dan heb je toch een bord voor je kop...?

FreshClash | 20-11-09 | 13:34

Teun van het Tuinpad | 20-11-09 | 13:31
Precies. Is er nog nieuws over het Zweeds damesvolleybalteam?

Insignificant_Cunt | 20-11-09 | 13:34

Teun van het Tuinpad | 20-11-09 | 13:31
Die is bij mij net begonnen!
Proost!

*plop*

Big Ern | 20-11-09 | 13:34

Deze aantallen komen jaarlijks binnen en krijgen wel een verblijfsvergunning. Na 30 jaar importbeleid zit je dan op 3 miljard per jaar. IJsberg, topje.

Zoutige | 20-11-09 | 13:34

Hadden ze ook best aan mij mogen geven dat geld, ik had er nuttiger dingen mee gedaan.
Een Von Staufenbergmobiel kopen, een Von Staufenberg museum voor moderne kunst oprichten, een Von Staufenbergjet kopen, een Von Staufenberglandgoed in het noorden des lands, een Von Staufenbergvoetbalclub kopen..

Von Staufenberg | 20-11-09 | 13:34

Die paar miljoen is een schijntje vergeleken met de 5 miljard die nutteloos thuis rondhangende huisvrouwtjes ons ieder jaar kosten.
Anders nog? | 20-11-09 | 13:30

Ze kosten niets, maar ze brengen ook niets op. Dat zit maar thee te drinken, VIVA te lezen en chocolade te knabbelen. Een beetje in de nette Vinexwijk, met de BMW X5 voor de deur en de kinderen in de opvang.

Heb je nu helemaal niets aan deze huisvrouwen? Ja ze doen maatschappelijk waardevol werk zoals dat heet, wat niet loonvormend is. Tja.

Bijstandskoning | 20-11-09 | 13:33

Een turkse en een marokkaan op minsterie van verblijfsvergunningen.
Had er iemand iets anders verwacht dan?
<p> </p>
Er zal toch niemand schrikken van de overwinning van de PVV he?

Vogelbeest | 20-11-09 | 13:33

En toch blijf ik me verzetten tegen het gemakzuchtige standpunt dat al die pardonners uitvreters, klaplopers en initiatiefloze zakkenvullers zijn. En wat is nou 100 miljoen? Daar heb je nog geen Europees topelftal voor....

Boer in Amsterdam | 20-11-09 | 13:33

Kom jongens, niet zo zeiken. Als je ze allemaal een baan geeft krijg je het verwijt dat 'ze' onze banen in pikken. Als die er al zouden zijn. En wat is het alternatief? Allemaal de straat op, oude omaatjes overvallen en jouw duurverdiende Astra dan wel X5 leegroven?
En aan al die meneertjes die klakkeloos als op bevel hun PVV-mantra's herhalen: verdiep je eens in dat verkiezingsprogramma en in dat van andere partijen. Kijk eens of er nog iets anders op de kiezersmarkt is. Beetje voorspelbaar wordt het hier. Van Pruisen poept zijn dagelijkse bruine woordenbrij uit en de pootjes van de goed afgerichte schoothondjes gaan als vanzelf omhoog. Ooit van Pavlov gehoord?

Flatser | 20-11-09 | 13:33

Bijstandskoning | 20-11-09 | 13:31
Emigreren naar een echt land?

sjaakdeslinksesul | 20-11-09 | 13:33

@De^mol, aha, jij collaboreert met de vijand!

harry1588 | 20-11-09 | 13:33

De vraag is: hoe krijg je deze asielzoekers nu zo ver, dat ze het nut inzien van scholing en arbeid?
Bijstandskoning | 20-11-09 | 13:31

Die vraag, beste koning, wordt het liefst niet gehoord of begrepen door de weldenkenden. Kudo's voor je plemp overigens.

Jaap de Paap | 20-11-09 | 13:32

Superior Bastard | 20-11-09 | 13:29
denk dat het andersom is. Veel Nl. durven er niet voor uit te komen na 40 jaar indoctrinatie. Je zag hetzelfde met Fortuijn, en ondanks dat-ie werd doodgeschoten kreeg de LPF uit het niets toch nog 28 zetels... Was-ie niet doodgeschoten was-ie gewoon de grootste partij geworden.

de^mol | 20-11-09 | 13:32

Oxfam Novib krijgt meer op jaarbasis. En we weten inmiddels waar zij het aan uitgeven. Met dank aan Joris Voorhoeve.

uninvited guest | 20-11-09 | 13:32

@yokiamy | 20-11-09 | 13:29
Je moet het maar zo zien, als jij 65 bent zal je baas al gestopt of dood zijn. En dan moet je zorgen dat jij de oudste bent. Moet je kijken wat je kan flikken.

Balzakius | 20-11-09 | 13:32

Voor dat geld hadden ze het onderwijs kunnen versterken en verbeteren! Mensen met een hogere opleiding verdienen meer wat dan ook weer meer belasting oplevert. Wat is dan het nut om dit geld uit te geven aan een stel uitvreters???

gertje18 | 20-11-09 | 13:32

300 pp / pm: stel voor dat alle uitkeringen bijgesteld worden naar dit niveau

zeikzak | 20-11-09 | 13:32

Hm, maar als de rechter in alle 28.000 gevallen asiel heeft afgewezen, op welke grond mogen zij dan van Albayrak de Landverader, wél blijven? Zij gaat dus compleet een uitspraak van de rechterlijke macht voorbij?
Afgewezen betekent meteen na de zitting in een busje en naar Schiphol. En laat je je tronie nog een keer zien, dan schoppen we je nog een keer de grens over. En heb je het dan nog niet begrepen, dan begeleiden we je naar het land van herkomst, en leveren we jou uit aan je vijanden.

BeunDeHaas | 20-11-09 | 13:32

Na dit topic verwacht ik een steengoede Vrijdagmiddagborrel.
Gewoon, om alles even te vergeten.

Teun van het Tuinpad | 20-11-09 | 13:31

Ja, dat kan ik je ook zo wel vertellen. Daar heb ik geen onderzoek voor nodig. had ik overigens al gezegd dat het begrotingstekort binnenkort boven de 5 % uit gaat komen ?

Marcus Porcius Cato | 20-11-09 | 13:31

Dus zullen de kosten wel veel hoger zijn. Namens wie zit die Alie Bijvak.......
maar geen bedrag willen noemen. Weg met dat mens. Goed voor de pvda peilingen, weer een paar zetels eraf. Waarschijnlijk trekt haar halve familie een uitkering en die van Appie Talep ook.

jobo | 20-11-09 | 13:31

@Canarie | 20-11-09 | 13:27
Op een gegeven moment zijn het allemaal kleine kutbeetjes. Een grote warboel, en er komt steeds meer bij. Bijv: Kilometerheffing. Nou, valt over de discussiëren maar geen superslecht plan. ALLEEN: Een nieuwe provinciebelasting, kastje voor in de auto en nog een paar bijdragen (ongetwijfeld) KOSTENPOSTEN.
Als het gaat om betalen mierenneuken Nederlanders. Logisch. Dat komt niet doordat we "gierig" zijn, maar omdat we vastzitten in een groot spinnenweb met allemaal kleine kutbeetjes geld die samen een boel vormen, en ons beperken van het uitgeven van het geld dat we zelf verdienen.

Balzakius | 20-11-09 | 13:31

Lets Kuttekrap | 20-11-09 | 13:26
Alles dichtgooien en verbieden heeft lang niet zoveel zin als de mensen duidelijk maken dat er niets, maar dan ook niets te halen valt.
Probeer jij maar eens in een stad als New York te overleven zonder te werken voor je geld.
Daar is het simpel: of je vreet dag in dag uit uit de afvalbak en slaapt op straat met één oog open of je werkt, mengt, doet mee en maakt een kans op bete": uit eigen beweging, door wilskracht.
.
De geldkraan dicht is een stuk makkelijker te verwezelijken dan het sluiten van luchthavens en talloze hekken. Laat maar komen, zonder geld verdwijnt het vuilnis vanzelf uit eigen beweging .

Biep | 20-11-09 | 13:31

Omdat ik het zeg | 20-11-09 | 12:56
Je nick zegt alles.

Jaap de Paap | 20-11-09 | 13:31

Een steuntrekker kost €10.000 per jaar. Dit houdt in dat van de pardonners 40% de bijstand in is gegaan.

Van autochtonen zit ca. 3% in de bijstand. Dat betekent dat deze asielzoekers 13 keer zo vaak afhankelijk zijn van een uitkering als een autochtoon.

Die mensen verdienen een applausje, want ze hebben het gemaakt. Vroeger hadden ze een hard bestaan waarin voor iedere cent geknokt moest worden, en dan had je nog helemaal niets.

En nu is in alle basisbehoeften in één klap voorzien, en dan hoef je helemaal niet te werken.

En ik geef dan eerlijk toe: dat is niet te verantwoorden naar de autochtonen die deze welvaart in stand houden, en daar iedere dag voor moeten werken.

De vraag is: hoe krijg je deze asielzoekers nu zo ver, dat ze het nut inzien van scholing en arbeid?

Bijstandskoning | 20-11-09 | 13:31

@ niveau? | 20-11-09 | 13:29
Laten we niets doen inderdaad!

emzy | 20-11-09 | 13:31

Die paar miljoen is een schijntje vergeleken met de 5 miljard die nutteloos thuis rondhangende huisvrouwtjes ons ieder jaar kosten. Over de kosten van de PVV-aanhang zullen we het maar niet hebben, want die onrendabele knuffels van Marcel van Dam zijn pas echt groot bier.

Anders nog? | 20-11-09 | 13:30

doet me denken aan mijn moslim-zwager. Kwam in de jaren 90 illegaal naar Nederland. Na 2 gaan we zijn paspoort ophalen, zegt-ie: jullie zijn zo naief in Nl. Denk je nou echt dat als je illegaal naar Egypte komt je na 2 jaar een paspoort krijgt? Nou dan ga je de bak in en na een tijdje wordt je eruit geflikkerd. Maar je bent altijd welkom in mijn flatje in Alexandrie...

de^mol | 20-11-09 | 13:30

@Omdat ik het zeg | 20-11-09 | 13:22

Mijn punt is dat er mensen zijn die 100.000.000 door 28.000 delen en zich er dan over verbazen dat de uitkeringen zo laag liggen. Wat zij daarmee bedoelen weet ik niet. Maar ik dacht laat ik ze eens in de goede richting helpen.

Disneyland | 20-11-09 | 13:30

@ Teen
Kom er maar in... Mis u bijdrage over hoe zinvol deze investering is, dat deze medelanders anders nooit zullen integreren en een nieuw bestaan kunnen opbouwen en dat we er later *kuch* de vruchten van zullen plukken.

Insignificant_Cunt | 20-11-09 | 13:30

als Europa en de US nou stopt met roofbouw plegen in de 3e wereld, wat we al sinds mensenheugenis doen, dan hebben al die asieli's niet eens een reden om hier naartoe te komen.

Hesselbollah | 20-11-09 | 13:30

Volgens Albayrak “dient het geen doel om dat in beeld te laten brengen”.

Pardon? Ongeschikt, mevrouw voert per definitie wanbeleid. Tot ziens!

Huflind | 20-11-09 | 13:30

DonQ. | 20-11-09 | 13:27
Geweldig!

emzy | 20-11-09 | 13:30

@Balzakius,
ik zou graag 2 jaar F5-en maar af en toe moet ik toch verantwoorden voor mijn baas en progressie in mijn werkzaamheden laten zien, da's dan weer wat minder.

yokiamy | 20-11-09 | 13:29

@ emzy | 20-11-09 | 13:23
Ja, laat ik ook slaafs zeggen: waar zijn we mee bezig, het is toch wat, dat dit zomaar kan, onvoorstelbaar, blablabla.

@ hapseflaps | 20-11-09 | 13:22
Zullen je nuanceringen aanslaan? Ik vraag het me af. Er is een hoop woede in dit land. Die moet zich natuurlijk ergens op richten. Generaalpardonners zijn een ideaal doelwit.

niveau? | 20-11-09 | 13:29

@Houthakkert
Het bericht gaat niet over de 'werkelijke' kosten van een asielzoeker, maar over de 100 miljoen aan bijstandskosten van 28.000 ex-asielzoekers (generaal pardonners).

Wat er verder aan ze wordt uitgegeven, bespaart en verdient weet ik niet.

hapseflaps | 20-11-09 | 13:29

Biep | 20-11-09 | 13:25
Je hebt PVV stemmers en PVV meelopers, mensen die roepen dat ze op de PVV gaan stemmen, maar het toch niet doen. Ergo die +/- 30 zetels zullen er hoogstwaarschijnlijk nog geen 20 worden.

Superior Bastard | 20-11-09 | 13:29

Eigenlijk best een dure club, dit kabinet.

Teun van het Tuinpad | 20-11-09 | 13:27

emzy | 20-11-09 | 13:23
Schrikken. Van wat opruiend geschreeuw over HONDERD MILJOEN?
Nee.

DonQ. | 20-11-09 | 13:27

-weggejorist-

TANTE_L | 20-11-09 | 13:27

Dat is € 6,75 per ingezetene. Ofwel het viervoudige per belastingbetalende ingezetene.
Valt nog mee.

@Justme23:
Als eenling tegen de overheid ingaan werkt alleen in Hollywood films. Het is in de praktijk net zo slim als tegen de wind in pissen.
Je kunt je energie beter steken in een verhuizing naar een belastingparadijs, of aan het stemgedrag van je medeburgers (net zo kansloos IMO).

am I insane? | 20-11-09 | 13:27

@Balzakius | 20-11-09 | 13:24
Jawel. En je hebt ook gelijk.
Eigenlijk zijn we allemaal aan het mierenneuken. Want eigenlijk krijgen ze maar een schijntje. niet dat het goed is dat ze iets krijgen. maar nu dat ze het wel krijgen, is het maar een kutbeetje.

Canarie | 20-11-09 | 13:27

harry1588
Het was sarcastisch bedoeld.

trixie | 20-11-09 | 13:26

Vooral hier mee doorgaan, Den Haag.
Stelletje landverraders.

Zo jammer! | 20-11-09 | 13:26

@Koos Knak | 20-11-09 | 13:22
Juistem! Jij begrijpt het tenminste.

Lets Kuttekrap | 20-11-09 | 13:26

Wat is 100 miljoen op 30 miljard.

azijnseikerT | 20-11-09 | 13:26

"“dient het geen doel om dat in beeld te laten brengen”. "
Deze Turkse wil gewoon niet laten zien hoeveel o.a. haar landgenoten ons kosten.

Moi2 | 20-11-09 | 13:25

DonQ. | 20-11-09 | 13:22
Mag ik je vragen wat er niet klopt aan PVV stemmers? Tenminste, ik veronderstel... ik proef dat u zeker geen overweging maakt PVV te stemmen. Sterker nog: het lijkt alsof u het gewoon hartstikke 'fout' vindt wanneer uw medemens dat wel (dreigt) te doen.

Biep | 20-11-09 | 13:25

@yokiamy | 20-11-09 | 13:24
Die twee jaar F5'en kan er ook nog wel bij haha

Balzakius | 20-11-09 | 13:25

hapseflaps | 20-11-09 | 13:22

De werkelijke kosten van een asielzoeker liggen vele malen hoger dan enkel een bijstandsuitkering.

Houthakkert | 20-11-09 | 13:25

@trixie, niet echt. Is hetzelfde als de onrendabelen hun sociale woning en bijstand niet gunnen. Hoewel als het toegespitst wordt op een specifieke bevolkingsgroep, dan begint de scheidslijn te vervagen. Maar goed, van mij mogen alle onrendabelen oprotten, welke nationaliteit ze ook hebben (en dat is iig niet racistisch of discriminerend). Moeten gewoon grenzen stellen. Iedereen die er binnen valt mag blijven (of komen) en iedereen die er buiten valt schoppen we eruit of erin (in de gevangenis dan wel te verstaan). Weg met de onrendabelen.

harry1588 | 20-11-09 | 13:25

‹~¢Žå | 20-11-09 | 13:23
???

Abject & Infaam | 20-11-09 | 13:25

En maar zeiken en klagen over Wilders. Ik verbaas me er over hoe die f*@#ing linkse lui het toch altijd weer voor elkaar krijgen. Verbazend is het. Ik weet zeker als er een referendum kom (wat in mijn ogen echte democratie is) dat 80% + tegen een generaal pardon zal stemmen. De overige 20% zijn het gespreksonderwerp....

Wat een pokke pleuresland is dit toch!

Nieh | 20-11-09 | 13:25

Krijg je nu door waarom we met zijn allen langer door moeten werken ?
Heeft echt niets met "vergrijzing" te maken.

Moi2 | 20-11-09 | 13:24

@Canarie | 20-11-09 | 13:23
Ik vermoed dat jij niet door hebt dat je enorm aan het mierenneuken bent.

Balzakius | 20-11-09 | 13:24

WTF en voor al die figuren moeten wij door tot onze 67e !

yokiamy | 20-11-09 | 13:24

@Balzakius | 20-11-09 | 13:21
oh ja sorry......

‹~¢Žå | 20-11-09 | 13:23

@DonQ. | 20-11-09 | 13:22
Is het niet zo dat iedereen die dit ziet zegma zou moeten "schrikken" of in ieder geval zo iets moet hebben als, "waar zijn we mee bezig"?

emzy | 20-11-09 | 13:23

Ballenman | 20-11-09 | 13:17

Lul toch niet zo verschrikkelijk uit je nek. Alsof de kosten die gemaakt worden voor de GP-ers alleen bestaan uit een bijstandsuitkering! Dat is slechts het topje van de ijsvberg!

Houthakkert | 20-11-09 | 13:23

totale netto kosten immigratie tot nu toe ca. 300 miljard en de komende jaren ca. 17 miljard per jaar. En dan hebben we het niet over de netto sociale schade die wordt aangericht.

ecologiste | 20-11-09 | 13:23

@OoO | 20-11-09 | 13:20
Lees je eigen zin nog ff terug en zeg me wat er fout is. Ik vermoed dat je het zelf niet weet.

Canarie | 20-11-09 | 13:23

@DonQ. | 20-11-09 | 13:22
Daarom ook geen kritiek van Fleauxe

Balzakius | 20-11-09 | 13:22

En wat gaan al die mensen die hier klagen er NU aan doen??
Ikzelf heb al div malen geweigerd om bep belst of onzinnige boete op dom opgelegde opcenten te betalen. Niet omdat ik het niet kan betalen maar omdat ik het er gewoon niet mee eens ben en uiteindelijk sta ik er elke keer weer alleen voor want dan komt er eerst boete over boete overheen en uiteindelijk een deurwaarder die zelf ook nederlander is?? Die ik ook geen gelijk geef en dus nog steeds niet mee werk en die zakkenvullende lui gaan dan een rechtzaak aan die je natuurlijk verlies omdat die hoge opgeleide nederlander ziet dat je inkomen hebt en word er uiteindelijk werd er div malen beslag gelegd op MIJN EIGEN DUUR VERDIENDE GELD ingepikt door Nedelanders die niet snappen dat je het ergens niet mee eens ben en een punt wil maken maar waar ik telkens ALLEEN VOOR STA. Ik klaag niet alleen maar ik probeer ook iets te doen......... tervergeefs blijkbaar andere Nederlanders zien het schijnbaar toch anders

Justme23 | 20-11-09 | 13:22

100 miljoen voor 28.000 asielzoekers per jaar, is 3.571 euro per persoon en dus zo'n 300 euro per maand per asielzoeker.
Een bijstandsuitkering is 980 euro (en 1400 euro als je getrouwd bent = 100% minimumloon). Dat betekent dus zo'n 30 % van deze groep in de bijstand zit, waarschijnlijk zelfs minder (aangezien er heus wel een aantal getrouwd zullen zijn).

Gezien het feit dat deze mensen over het algemeen een tijd in een opvang hebben gezeten en dus geen werkervaring of opleiding hebben gevolgd , vanuit een andere cultuur komen en de taal niet vloeiend spreken lijkt me dit geen onverwacht hoog aantal.

In een grote stad in Nederland ligt het aantal bijstands ontvangers rond de 8 - 10% en in een middelgrote stad als bv Amersfoort op 5% van de beroepsbevolking.

hapseflaps | 20-11-09 | 13:22

Disneyland | 20-11-09 | 13:20
Je bedoelt dat een groot deel van die 28.000 belasting betaalt, neem ik aan?
Wat is je punt?

Omdat ik het zeg | 20-11-09 | 13:22

Mooi zo, weer zetels minder voor de PvdA. PVV +1000

reade romke | 20-11-09 | 13:22

Uit de EU. Grenzen afzetten met hoge hekken met stroom er op. Alle havens dicht. Schiphol ook maar dicht. Gevolg: Geen asielzoeker meer het land in.
Probleem opgelost. Simpel toch?

Koos Knak | 20-11-09 | 13:22

Van Pruisen heeft duidelijk het alleenrecht verworven onze pvv-ertjes te vermaecken.

DonQ. | 20-11-09 | 13:22

Maar toch heb geef ik deze mensen liever geld dan al die finnen die hier geld innen.

Kinge7 | 20-11-09 | 13:22

Abject & Infaam | 20-11-09 | 13:20
“het dient geen doel om dat in beeld te laten brengen”.

Balzakius | 20-11-09 | 13:21

@ Wim-Lex | 20-11-09 | 13:16
Als je een gratis huis krijgt heb je ook niet veel meer nodig.
Laat staan wat deze 'Nieuwe Nederlanders' nog meer gratis krijgen.
Betalen zij G/W/L, rioolrecht, gemeentelijke belastingen, ziekenfonds?

Rest In Privacy | 20-11-09 | 13:21

Een hoge Marrokaanse ambtenaar en een hoge Turkse ambtenares mogen de poet onder hun islambroeders en -zusters verdelen. Een gift van de voor dom versleten gewone man die zich zorgen maakt om de welzijnstaat.

ecologiste | 20-11-09 | 13:21

-weggejorist-

OoO | 20-11-09 | 13:20

Ga zo door, weer +1 virtuele zetel voor Geert.

Mister Write | 20-11-09 | 13:20

Niets aan de hand. U ziet het verkeert. U hoeft zich geen zorgen te maken. Het komt allemaal in orde. Wat u hoort en ziet is niet waar. Nee dat klopt niet. Dat is niet zo. Ik ben verkeerd geciteerd. wij zullen een onderzoek instellen. Wij wachten de resultaten van het onderzoek af. Volgens onze gegevens klopt het allemaal. Het onderzoek geeft aan dat het goed zit. Nee u gaat er op vooruit. Inderdaad €3500,- per nieuwe asielzoeker. Ach! U levert gewoon een maandje salaris in! Hebben zij ook wat! ja toch! En het jaar daarop? of de maand daarop. Nou gewoon weer een maandje inleveren. maar troost u, dan is iemand anders de klos! Dus u betaalt maar een keer. Voordelig toch!

Kruiddamp | 20-11-09 | 13:20

@oplichter | 20-11-09 | 13:16
Leuk voor je! Corrupt heb je nog niet genoemd, maar dat ge je ongetwijfeld doen in het volgende land waar je zit.

Balzakius | 20-11-09 | 13:20

respecthooginvaandel | 20-11-09 | 13:13
.
Laat dit tot je doordringen: De rechter heeft bij al die 28.000 gelukzoekers de asielaanvraag AFGEWEZEN en dus heeft men hier in Nederland niets, maar dan ook heulemaal niets te zoeken! Ze horen hier gewoon niet te zijn, weg ermee, opbokken!

Bertus Betonsloper | 20-11-09 | 13:20

Houthakkert | 20-11-09 | 13:17
Sommige feiten negeren ze,
Sommige veronderstellingen worden wetenschappelijk getoetst in de hoop ze om te buigen naar feiten.
Tiepgeit zei al:

De leugen regeert.

Biep | 20-11-09 | 13:20

100 miljoen alleen aan bijstandsuitkeringen en hoeveel aan overige subsidies?

Abject & Infaam | 20-11-09 | 13:20

Dat moet geheim blijven. Reden? Volgens Albayrak “dient het geen doel om dat in beeld te laten brengen”.
.
imho dient het wel degelijk een doel. En dat doel is: hoe kunnen we in de toekomst voorkomen dat we minimaal 100 miljoen euro op eenzelfde manier over de balk smijten en er niks voor terug krijgen (uitzonderingen daargelaten).
Dat begint bij het niet meer stemmen op PvdA, SP, GroenLinks en Marianne Dierenpoes. Albayrak is zelf een nieuwe Nederlander, en het zou wel heel vreemd zijn, als zij géén pardon uit had gevaardigd.

BeunDeHaas | 20-11-09 | 13:20

Voor de lichten onder ons. 100.000.000 over 28.000 mensen wil niet zeggen dat ook alle 28.000 een uitkering hebben. Die 3500 euro per jaar klopt dus niet. Moeilijk heur.

Disneyland | 20-11-09 | 13:20

@Ballenman | 20-11-09 | 13:17
Jij begint een beetje de essentie voorbij te lopen.

Balzakius | 20-11-09 | 13:19

Ik moet het zeker maar niet wagen om hier te opperen dat wij de morele plicht hebben als rijk westers land en voormalig kolonisten om deze mensen (vluchtelingen) te helpen met het opbouwen van een menswaardig bestaan.
Word ik dan weggejorist?

Omdat ik het zeg | 20-11-09 | 13:19

Als je die 100.000.000 per jaar niet aan die asielzoekers gunt, dan ben je extreem rechts.

trixie | 20-11-09 | 13:18

@MojitoNL | 20-11-09 | 13:16
Mijn trots is inderdaad ook aan het verdwijnen. En ik begin steeds banger te worden voor populistische blaaskakerij. Niemand heeft een idee wat daar gebeurd, zelfs de "politici" niet.

Balzakius | 20-11-09 | 13:18

Ik vind het heel vervelend, vooral dat we zo worden voorgelogen en dat er uitvreters tussen die GP-ers zitten, zeker wat aan doen. Maar die 100.000.000 is een schijntje vergeleken bij de grote staatsroverij van de banken (waar wij lachend naar staan te kijken). Die 100.000.000 kost ongeveer 5,5 euro per nederlander, jammer maar acceptabel. Die banken hebben in 1 jaar tijd ruim 1700 euro per Nederlander binnen weten te halen., ik denk dat we ons daar wat drukker over moeten maken. Maar aangezien de bankenboys keurig aangepaste blanke VOC-ers zijn heben we daar toch blijkbaar minder moeite mee.

deministerpresident | 20-11-09 | 13:18

@ oplichter | 20-11-09 | 13:16
rot op dan simpelmans

respecthooginvaandel | 20-11-09 | 13:18

Ach, de politiek moet toch iets te doen hebben? 80% bestaat uit ambtenaren die geen idee hebben hoeveel 1 miljoen nu daadwerkelijk is. Vastgeroest volk dat nog nooit verantwoording heeft moeten afleggen over een foutje (van 55 miljoen in dit geval), nee want daar komt wel weer een potje voor en zo niet, dan stappen ze op á 50.000 EUR wachtgeld per jaar. Maar aan de andere kant, wij NL-ers zijn ook gewoon hartstikke gek dat we dit toelaten. Dus onze eigen schuld.

Vloberto | 20-11-09 | 13:17

3600 pp/pj... dus 300 pp/per maand... kost dus bijna niets.

prima om tegen dat generaal pardon te zijn, ben ik ook. maar de kosten ervoor zijn -per persoon- nou niet echt schrikbarend hoog te noemen.

Ballenman | 20-11-09 | 13:17

Behalve de Televaag, GS en Elsevier brengt niemand dit bericht. De staatsmedia, AD, Azijnbode, De Joop..... ze zwijgen als het graf. Typisch.

Houthakkert | 20-11-09 | 13:17

Maar goed Geert, neem het vrouwtje vanavond even goed te grazen, het eerste wat je doet als je wakker wordt is 'Eye of the Tiger' opzetten, en hup

Uberheertje | 20-11-09 | 13:17

Krijgen die arme mensen nou maar € 3571,- per jaar aan uitkering....?

Wim-Lex | 20-11-09 | 13:16

@Barry Hay | 20-11-09 | 13:09
"Dus zo'n 6-12 duizend personen (21 - 42%) krijgt een uitkering." Dat zijn dus de echte uitvreters.

Balzakius | 20-11-09 | 13:16

100.000.000 voor 28.000 asielzoekerts? lijkt me weinig, is nog geen 3.500 eurie per jaar. het zal wel 100.000.000 per maand zijn.

stuyterkuycken | 20-11-09 | 13:16

Nog heel even. En dan gaan we weg uit het land van geen mogelijkheden, regenten, zakkenvullers, grootgraaiers, uitvreters en reli-fundi's. Die godvergeten CDA'ers met hun stemmachtigingen, en de dhimmi's van de Partij van de Afbraak, daar kunnen we toch niet tegen op.

oplichter | 20-11-09 | 13:16

Goeie post Van Pruisen. Ik zal vast niet de enige zijn die meer en meer afkeer krijgt tegen deze hele toestand, dit land, het beleid. Tot op heden ben ik ter alle tijden een trotse Nederlander geweest. Iemand die ontzag en respect had voor wie dat verdiende. Begin toch steeds meer te twijfelen, iemand ideeën?

MojitoNL | 20-11-09 | 13:16

Ik ben van plan om een stuk land te kopen van 10.000 km2. Waar we onze eigen regels gaan bepalen en alles naar ons hand gaan zetten, wie helpt?

Kinge7 | 20-11-09 | 13:15

Nu.nl: "Dit jaar zal dat 63 miljoen euro aan bijstandsuitkeringen kosten, in 2009 stijgt dit naar 66 miljoen euro, om vervolgens te dalen naar 45 miljoen euro per jaar, omdat mensen werk vinden."HAAHAHAHAHAHAHA Omdat mensen werk vinden ? Tschüß, die crap eet ik niet. Het zal stijgen en stijgen. Maak er eens een klein moduletje van @redactie op de rechterzijde van uw shocklog.

Balzakius | 20-11-09 | 13:14

Uiteraard mogen we de exacte kosten niet weten.
Linksch zegt immers; wij verzorgen u en al onze extra verworven zieltjes. En wat dat u kost gaat u geen ene reet aan. Nee, daarom wonen we in een democratisch land, daar zijn wij als Linksche eerlijk en open in, toch?

Mijn naam is Bos
Wouter Bos
Ik kom U naaien, en flink ook
Ja, leuker kan ik het niet maken, wel makkelijker
Daarom, een gratis potje vaseline voor u allemaal
Opdat het U wat minder pijn zal doen
Maar naaien zal ik U
Bukt U maar...


Rest In Privacy | 20-11-09 | 13:13

DANNY3960 | 20-11-09 | 13:07
Middag heer,
u ook weer in den draden ?
;)

Teun van het Tuinpad | 20-11-09 | 13:13

Beter dat ze geld krijgen dan dat ze de misdaad in moeten om aan geld te komen. Dat zou Nederland namelijk nog veel meer kosten, politie corpsen uitbreiden, de schade die de misdaden veroorzeken, geld voor berechting, geld voor opsluiten en in de gevangenis in leven houden... ga zo maar door.
Ze niets geven is nog altijd een slechter plan!

respecthooginvaandel | 20-11-09 | 13:13

@moeder theresa, islams lult? Als je een grap je maakt doe het goed:
Het is een kwestie van geduld, voor heel holland zich in boerka hult ;)

harry1588 | 20-11-09 | 13:13

Krijg ik als geboren en getogen nederlander ook een oprot premie van die muts. Kan ik tenminste eindelijk dit kutland verlaten

lijsterbes | 20-11-09 | 13:13

Heeft het Kereltje hier al een mening over geventileerd? Of wacht hij eerst op wat de rest van de oppositie hiervan vindt.

Superior Bastard | 20-11-09 | 13:11

Het is een kwestie van geduld,
voor heel holland islams lult!

Moeder Theresa | 20-11-09 | 13:11

De leugen regeert.

Tiepgeit | 20-11-09 | 13:10

Kijk dinsdagavond maar naar opsporing verzocht, kun je zien wat de nieuwe Nederlanders ons voor voorspoed brengen.

wateenzooitje | 20-11-09 | 13:10

ShakeTA | 20-11-09 | 13:09
Die gaan echt niet aftreden. No chance....

tasmaniandevil | 20-11-09 | 13:10

En als wij nou asiel zouden aanvragen in de landen waar deze asielzoekers vandaan komen zouden we dan ook zo goed ontvangen worden en een uitkering krijgen en een huis toegewezen etc?

Huis ik ben niet tgen asielzoekers die een goede reden hebben om uit hund land te vluchten omdat het er gevaarlijk is en dergelijke, vooral families met kinderen, maar ik heb toch sterk het vermoeden dat er veel "opportunity seekers" tusen zitten.
En op een gegeven moment is Nederland toch te vol en is het geld op, het is hetzelfde als met de trein daar kun je toch ook niet maar mensen in blijven proppen, op een gegeven moment kan er gewoon niemand meer bij!

TheGermansAreComing | 20-11-09 | 13:09

100 miljoen staat gelijk aan 5.958 full time uitkeringen voor gehuwden tussen 27 en 65, of 11.916 uitkeringen voor ongehuwden tussen 27 en 65.
Dus zo'n 6-12 duizend personen (21 - 42%) krijgt een uitkering.

Barry Hay | 20-11-09 | 13:09

Overigens per Nederlander kost dit dus 6,25. Per gemiddeld gezin dus 25 euro per jaar (2 volwassenen, 2 kinderen). Geen waardeoordeel, just a fact.

Doet me wel denken aan zo'n Harry die over dit onderwerp geinterviewd werd. Hij vond dat al die asielzoekers maar weer weg moesten want dan kon zijn bijstand omhoog....... Minder belasting voor de werkenden prima, maar meer bijstand voor de onrendabelen nee dank je. De opmerking van zijn vriending die naast hem zat was 'priceless', je kan ook gaan werken.

harry1588 | 20-11-09 | 13:09

Als die Aboutaleb en Albeyrak nu niet af moeten treden dan weet ik het ook niet meer. PvdAsielzoekers moet nu toch zelf trouwens ook wel snappen dat dit ze weer zetels gaat kosten. Generaal pardon terug draaien en uitkaaiers het land uit flikkeren. dat is de enige juiste actie die hierop kan volgen.

ShakeTA | 20-11-09 | 13:09

en vervolgens kunnen al die kamerleden maar niet bedenken waarom zoveel mensen toch op Geert Wilders stemmen....

Lytse_Hille | 20-11-09 | 13:09

al die zangers en zangeressen lichte muziek.

faz | 20-11-09 | 13:08

Het zal mij niets verbazen wanneer Teen ook dit overheidsbesluit weet te verdedigen..

Spokoynoy Nochi | 20-11-09 | 13:07

Ach, je moet wel heel erg naief zijn om hierover nog vebaasd te zijn, toch?

pjot69 | 20-11-09 | 13:07

Het grootste gedeelte van die 28.000 zijn gelukszoekers, die op elk denkbare wijze geprobeerd hebben om toch te mogen blijven. Afwijzing na afwijzing en toch steeds weer slinks een nieuwe procedure starten. Heeft niks met humaniteit, sociaalheid of zeiligheid te maken zoals de PvdA het ons graag voorschotelt. Daarnaast zagen ze het als een mooie groep stemtrekvlees. Resultaat: 100.000.000 per jaar armer en PvdA staat lager dan ooit in de peilingen.

Harry Turtle | 20-11-09 | 13:07

test

DANNY3960 | 20-11-09 | 13:07

@ Hassan-I-Sabah | 20-11-09 | 12:45
Is er de afgelopen veertig jaar elk jaar een bank gesneuveld dan?
We praten over cijfers PER JAAR!
U maakt een vreemde vergelijking.

Ollecram | 20-11-09 | 13:07

-weggejorist-

Tooni | 20-11-09 | 13:07

Onder Verdonk hadden we het laagste aantal gelukszoekers ( waardoor Verdonk door de linkse kerk( media) werd verketterd); onder de PvdA hebben we het hoogste aantal gelukszoekers.
.
Bewijs dat beperking van het aantal gelukszoekers wel kan als er een wil voor is; maar bij de PvdA is er gewoon geen wil om dit probleem aan te pakken.
Dus blijven we zitten met steeds meer aantallen gelukszoekers die vele honderden miljoenen zullen kostten.

kuifje. | 20-11-09 | 13:06

And it's gone!

Jax | 20-11-09 | 13:05

ZIEK ik heb er echt geen andere woorden voor.

emzy | 20-11-09 | 13:04

Goh van die 100 miljoen hadden we de DSB wel kunnen redden.!!

Melethwen | 20-11-09 | 13:04

Ik zie totaal de meerwaarde niet om zulke Nieuwe Nederlanders binnen te laten, een verrijking van onze cultuur ?. Nee een verrijking voor uit uitkeren van uitkeringen en dergelijke. En wat zullen wij ooit van deze Nieuwe Nederlanders terug krijgen ?, geen meerwaarde dus. Ik ben van mening dat wij als belastingbetalers niet voor zulke binnenkomsten hoeven op te draaien, we betalen ook al mijarden aan ontwikkelingshulp en miljoenen extra om ze hier uit onze ruif te voeden. Nieuwe Nederlanders heeft voor mij alweer een negatieve inslag, hup opzoek naar een nieuw woord !!.

leijpeideaud | 20-11-09 | 13:04

@Neukgraag | 20-11-09 | 12:44
Ik zou graag uw voortreffelijke opsomming graag willen verrijken met alle bijbehorende belastingmaatregelen, maar ik wordt door zo depressief van.
Dat wordt dan door de Ballin-Stasi en de RouwstoetSchaamhaarpolitie natuurlijk direct bemerkt en vertaald naar mogelijk radicalisering.
Dat zullen ze vast en zeker in verband brengen met de beroepsmatig inkoop van dieselolie en kunstmest, en ter voorkoming van een heel grote knal kunnen ze zomaar mijn huis binnen vallen en mijn camera afpakken.
*hysterisch giechelend en verbeten verder knutselt aan verrassing achter voordeur*

Bakschuif | 20-11-09 | 13:03

Onzin, onmogelijk, het totaalbedrag overstijgt de 200 miljoen. De mensen die vielen onder de generaal pardonregeling zijn volgens cbs-cijfers zonder uitzondering werkeloos. Alleen al aan financiële toelage kosten die, volgens normbedragen uit 2005(!) 67 miljoen euro. Dat is dan bezijdens toelagen voor voeding, kleding, behuizing, taalcursussen, opleidingen, vervoer, de kosten die gemaakt worden door de IND, Justitie en politie, CWI, verzekeringen, need I go on?. Hier staan de exacte normbedragen beschreven: www.st-ab.nl/normrva.htm

Mr Dixit | 20-11-09 | 13:03

28000 ... 100 miljoen per jaar is minder dan 300 euro per maand .. ????????? nog iemand hier die wil ruilen ? ( krijg je er gratis bij dat je op je rug mag liggen)

daytripper | 20-11-09 | 13:03

Neukgraag bedankt voor het lijstje het is echt al veel enger dan we denken

Uberheertje | 20-11-09 | 13:01

en dat in der lengte der jaren, ieder jaar weer, op te brengen door onze kinderen...
Denk maar niet dat het merendeel van deze mensen onze economie ooit zullen verrijken: op school leren ze de koran-verzen uit het hoofd, en dat noemen ze dan 'goed'-onderwijs. Dat gaat een heleboel nieuwe patenten opleveren, patent op vers 2.49 van de Surah...

de^mol | 20-11-09 | 12:59

In de commentaren hier gaat het voornamelijk over de financiële gevolgen
van nog meer (uitkering krijgende) inwoners.
Maar de gevolgen van deze overbevolking zijn ook (o.m.) nog meer wegen, nog meer woningen ergo: het steeds meer verdwijnen van ruimte, van groen.
Kort na de oorlog vond de regering ons land met ca. 10 miljoen inwoners overvol
en werd een actieve emigratie-politiek gevoerd.
En nu ?

kassandra | 20-11-09 | 12:58

Bijna niemand wil dat dit gebeurd en toch gebeurd het in een democratisch land. Dus de politiek faalt. PVV kom er maar in

jaap1423 | 20-11-09 | 12:58

Wat moet je hier nog op zeggen? We wisten het allemaal al toen de moslimpartijen het generaal-pardon door de kamer loodsten. Wie niet op de PVV stemt bij de komende verkiezingen, die spoort gewoon niet.

Houthakkert | 20-11-09 | 12:58

Dus u, beste hardwerkende en belastingbetalende niet-pvda-stemmerT, betaalt 100.000.000 harde euro's PER JAAR extra, voor kansloze illegale gelukzoekers, die godnondeju al bewezen hebben zich geen hol aan te trekken van Nederlandse Wet en Regelgeving, opdat de pvda er weer 28.000 stuks nutteloos te pamperen stemvee bij heeft gekregen ten einde de door u gefinancierde zieligheidsindustrie in stand te kunnen houden... dat u het maar even weet.

Bertus Betonsloper | 20-11-09 | 12:57

Dat geld komt van de begroting van Koenders neem ik aan?

Vieze Tonnie | 20-11-09 | 12:57

Ik ben er klaar mee; Geert, achterlijke idioot, je krijgt mijn stem. Ook al weet ik dat het misschien niet verstandig is, de huidige kloothommels zetten ons gewoon in de uitverkoop.

pwman | 20-11-09 | 12:57

Oef, da's 3.500 euro per jaar per asielzoeker. Nou ik had toch wel flink hogere kosten verwacht. Maar da's mooi, dan kunnen we van die overige miljoenen waarvoor we onze arbeiders uitknijpen weer een fijn integratieprojectje kunnen doen.
Zo even met Wouter bespreken of we de ademtaks voor mensen met een mbo opleiding of lager nog gaan invoeren. Uiteraard zijn allochtonen vrij gesteld van deze belasting.

harry1588 | 20-11-09 | 12:57

Nebahat heeft zich snel aangepast en is goed geïntegreerd in haar linkse enge clubje mensen die wel even voor de rest zal bepaelen wat men mag weten en wat niet. En als het mislukt kan ze altijd nog op haar Turkse paspoort asiel aanvragen hier, om zodoende mee te profiteren.

Superior Bastard | 20-11-09 | 12:56

Het zoveelste voorbeeld van de PVV-inmenging in Geenstijl in de vorm van Van Pruisen. Wat is dit nou voor stemmingmakerij? Als 28.000 mensen 100 miljoen aan bijstand krijgen, is dat 3,5 k per persoon. Niet echt een vette uitkering of zo.
Tel dan ook even de kosten op van alle PVV-stemmers met een bijstanduitkering. Net zo onzinnig, hoger bedrag (vermoed ik).

Omdat ik het zeg | 20-11-09 | 12:56

Das gemiddeld 3571,42 per asielzoeker. Ben benieuwd hoeveel er aan uitkering normaal gezien per 28.000 inwoners wordt uitgekeerd.

fender05 | 20-11-09 | 12:55

Goed stuk Van Pruisen.
".. mag u, domme klojo die het allemaal verdienen moet." Pijnlijk, maar mooi gevonden

Masturwasbeer | 20-11-09 | 12:54

Als je op Wilders wilt stemmen buiten je eigen gemeente moet je eerst een kiezerspas aanvragen (veertien dagen voor de stemming)
www.kiesraad.nl/nl/Onderwerpen/Thema-S...
En waarschijnlijk stellen ze dat kiezen in een andere gemeente nog even uit...

43 | 20-11-09 | 12:54

edit: 3570

Von_Dutch | 20-11-09 | 12:54

Neukgraag | 20-11-09 | 12:44
Goed stuk.
"Horizonvervuiling" had er ook wel tussen gekund.

Teun van het Tuinpad | 20-11-09 | 12:53

"dient het geen doel om dat in beeld te laten brengen"
.
Dat is ZO´N GELUL van de bovenste plank...
AL het BELASTINGGELD moet in beeld worden gebracht.
Het doel doet niet terzake. De achterliggende gedachte daar heeft niemand naar te vragen. Dat doet er geen flikker toe. Elke vraag om transparantie m.b.t. geldstromen van de staat moeten worden gehonoreerd. Het kan niet zo zijn, het is zelfs een belediging en onverkoopbaar dat de belastingbetaler GEEN inzicht mag krijgen in haar giften aan de staat en dat ook nog eens een verkozen 2e kamer lid gaat bepalen dat het geen DOEL DIENT!!! Waar haal je GVD het LEF vandaan.

nenny | 20-11-09 | 12:53

@ Hydrino | 20-11-09 | 12:49
Man, man hou op! Ook dat is niet uitputtend, denk ook even aan: Inburgering, huisvesting na opvang, juridische kosten, toeslagen bovenop die uitkeringen. Het zou alleen al 100 miljoen kosten om die kosten te tabuleren.

alpha_mannetje | 20-11-09 | 12:53

eh... is toch eigenlijk niet zoveel??
Dan kom je op ongeveer 3200 euro per persoon per jaar..
Ik had veel hoger verwacht...

Von_Dutch | 20-11-09 | 12:52

Vraag me af hoeveel het de Nederlandse bevolking straks gaat kosten om al die mensen weer te deporteren richting land van herkomst zodra Geert aan de macht is.

Slome Duikelaar | 20-11-09 | 12:52

tjsa, als je het land laat regeren door mensen die albayrak of aboutaleb heten vraag je om ellende.

WillemWordtWakker | 20-11-09 | 12:50

Ik vind mevrouw Verdonk op zijn zachtst gezegd, "een raar wijf", maar zo verkeerd heeft zij het niet gedaan, denk ik.

Vaatwassert | 20-11-09 | 12:50

bedrag voor bijstand is hoger en alle bijkomende kosten nog veel meer. Denk aan huursoepsidie, inburgering, kinderbijslag, gezinshereniging etc etc. Stel voor dat de PVDA/GL/SP/D66 kiezers dit betalen door >> EXTRA BELASTING alleen voor LINKSMENSCHEN.

denoorman | 20-11-09 | 12:50

wat een negatieve voorstelling van zaken,
we krijgen er natuurlijk ook wel wat voor terug,
zoals het recept voor kapsalon, da's onbetaalbaar.
en met al die nieuwe opsporingsmogelijkheden (zie reaguursel Neukgraag | 20-11-09 | 12:44 ) zullen de criminelen ook weinig kans meer hebben.

Robert Irving III | 20-11-09 | 12:50

Overigens valt, zoals ik hierboven al een paar keer gelezen heb, die 28.000 niets te verwijten. Zij zagen een kans en hebben die genomen. Degenen die hen die kans geboden hebben verdienen een plaatsje in het diepste gat of aan de hoogste boom.
-
Figuurlijk gesproken dan hè minister Hirsch Ballin.

Superior Bastard | 20-11-09 | 12:50

@ Ushimori | 20-11-09 | 12:48 tuurlijk, omdat er altijd wel iets ergers te bedenken is, mogen sommige dingen niet besproken worden.. Tsss.

mental K | 20-11-09 | 12:49

verrekenen met het budget van koenders; 't is tenslotte een vorm van ontwikkelingshulp.

baba4oog | 20-11-09 | 12:49

Even voor de duidelijkheid: Het gaat hier alleen over het bedrag van de uitkeringen. De opvang van asielzoekers kost ook nog eens ca 20.000 euro per geval........ Het is dus nog veel erger. Totale kosten 100.000.000 voor de uitkeringen plus 560.000.000 voor de opvang..... maakt 660.000.000 euro, door u te betalen graag ! Met de komst van, 17.000 per jaar, loopt de rekening jaarlijks verder op met 400.000.000 !!!!!!!!!! Enuh... 60% aan het werk= belachelijke veronderstelling.

Hydrino | 20-11-09 | 12:49

@Neukgraag |12:44
Tip: zou je hiervan een ingezonden stuk willen maken voor de dag- en weekbladen?

fuckje | 20-11-09 | 12:49

Trouwens, hoezo kan je daar niet een eenvoudig WOB-verzoekje tegenaan gooien?

alpha_mannetje | 20-11-09 | 12:48

Weet je wat pas echt geld kost?
een miljoen nederlanders die net doen alsof ze arbeidsongeschikt zijn, daar zijn alle bijstand trekkers nog helemaal niets bij.

Dat maakt deze discussie praktisch verwaarloosbaar.

Ushimori | 20-11-09 | 12:48

ik heb het graag voor onze nieuwe nederlanders over
want dat is een verrijking van onze samenleving
(vrij naar de linkse kerk)

harob | 20-11-09 | 12:48

Hassan-I-Sabah | 20-11-09 | 12:45 +1

mokum4all | 20-11-09 | 12:47

@neukgraag bedankt voor je samenvatting. Ontluisterend.

superjan | 20-11-09 | 12:47

Is er nog iemand anders dan de PVV die Nederland weer wil leren om "NEE" te zeggen? Gaarne melden voor de volgende verkiezingen.

Rebel without a Clue | 20-11-09 | 12:47

@ Anjin Mohammed | 20-11-09 | 12:29
"Socialism is great, until you run out of other people's money"

plaatjesdraaiert | 20-11-09 | 12:47

100 miljoen per JAAR dus he. En ik geloof niet dat ze komende jaren ineens enorme sprongen gaan maken, Nederlands leren ,een HBO opleiding doen en een goede baan scoren.
Deze grap kan gemakkelijk in de miljarden gaan lopen.

patjepejer | 20-11-09 | 12:47

@ oplosmiddel | 20-11-09 | 12:43
Dat zijn wat mij betreft net zo goed op controversiële wijze geïnstalleerde niet-Nederlanders met een uitkering.

alpha_mannetje | 20-11-09 | 12:47

"Aboutaleb gaat er nu vanuit dat op termijn ongeveer 60 procent van de volwassenen die onder het pardon vallen, werk vindt."

Met de tentoonstelling van zoveel naïeviteit moet je geschiktheid als burgemeester serieus gereëvalueerd worden.
27.500 pardonners die ogenschijnlijk elk inburgeringsproject gefaald hebben.
63 miljoen euro terwijl de bejaarden mogen stikken in hun eigen uitwerpselen en dan gek vinden dat politiek rechts terrein wint.

Malakai | 20-11-09 | 12:46

Als het waar is kost het maar 3.500 euro per asielzoeker per jaar, ik ben bang dat ik hier niets van geloof, ook al betreft het hier alleen nog maar de bijstandsuitkeringen en niet wat ze verder uit de ruif vreten.

Even een voorzetje dan maar: wedden dat na de parlementaire enquete in 2012 blijkt dat het minimaal een half miljard is?

tismaareenmening | 20-11-09 | 12:46

StijlvolRechts | 20-11-09 | 12:44
excuses, reaguren is soms best moeilijk

watzitjenou | 20-11-09 | 12:46

Ik betaal graag voor gasten die me daarna ook nog beroven .

veel vaak en vet | 20-11-09 | 12:46

@"Trouwens, als u vandaag op maar één link klikt, laat het deze zijn"
Kijk, Von Pruisen heeft zelfspot.
Ga zo door!

Teun van het Tuinpad | 20-11-09 | 12:45

Ik vindt ut een koopje. Het 'general pardon' voor de banken heeft tenminste het tienvoudige gekost. Maar das dan normaal zeker, immers woont zo een directeur wat ruimer en heeft die een grotere auto ...

Of zullen we de ex bestuurlieden gewoon 'terug' sturen naar Afghanistan ?

Hassan-I-Sabah | 20-11-09 | 12:45

@ubiquity | 20-11-09 | 12:43
Dank voor de correctie, mijn leven voelt meteen completer aan. ;)

Aiii | 20-11-09 | 12:45

En dan krijgen wij er dit voor terug:

Identificatieplicht
- Biometrische gezichtsregistratie
- Het actief verzamelen van zoveel mogeijk DNA profielen van de bevolking
- Toepassing van RFID-chips
- Invoering van het Burger Service Nummer
- Het aanleggen van database bestanden volg persoonlijke gegevens door de overheid en doro particuliere organisaties en instellingen
- De mogelijkheden om databases te koppelen
- Cameratoezicht
- Virtuele tolpoorten
- Elektronisch Kind Dossier (Kijk hier even wat ze allemaal vast gaan leggen)
www.geenstijl.nl/archives/images/bds.p...
www.nictiz.nl/uploaded/FILES/JGZ/Basi......
- Elektronisch Patient Dossier
- Het OV-Chipkaart systeem
- Het vastleggen en bewaren van alle telefoon, e-mail en internetgegevens van iedereen
- Het excessief tappen van telefoongesprekken
- Registratie van inzittenden van auto's
- Het gebruik van GPS om mensen te volgen
- Uitbreiding bevoegdheden van opsporingsdiensten
- De oncontroleerbare macht van terrorismebestrijdingsorganisaties
- De omvorming van paspoorten en ID-kaarten van reisdocumenten tot persoonsbewijzen voor intern maatschappelijk verkeer
- Het doorsluizen van persoonsgegevens naar buitenlandse mogendheden
- Het preventief fouilleren van (dader)profielen van onschuldige mensen en de overheid niet welgevallige groeperingen
- Datamining met lukrake zoekprogramma's
- Handel in persoonsgegevens
- De onmogelijkheid om onjuiste gegevens uit politie- en justitieregisters te laten verwijderen
- De ontoereikbaarheid van de Wet Bescherming Persoonsgegevens
- Het verketteren van de privacybescherming
- Beslissingen die buiten de betrokkenen om genomen worden, of op zo'n wijze dat men de consequenties niet kan overzien
- Het invoeren van maatregelen die strijdig zijn met de Grondwet en met het Europees Verdrag van de Rechten va de Mens
- Rechtspraak die maatregelen niet aan de Grondwet mag toetsen
- Bewindvoerders die beloften aan en afspraken met de Staten Generaal niet nakomen
- Ontbreken van inzicht over het stapeleffect van losse maatregelen
- Opslag gegevens in één centrale database
- European Gendarmerie Force
- Wet vorderen gegevens
- Europese dataretentiewet
- Onderhuidse chip (nanotechnologie) van IBM / Verichip
- Biometrische identiteitsdatabase
- Google Streetview
- Slimme energiemeters
- Catchken kentekenscanner
- Afluisterwet
- Kentekenparkeerautomaat
- Verdrag van Lissabon
- Meld misdaad anonomiem
- Nieuwe bevoegdheden stadswachten
- Social graphs (social network services worden social networks, m.a.w. jouw database wordt eigendom van een bedrijf)
- Wet kopiëren datadragers
- Internetcensuur (net neutraliteit)
- Codex alimentarius
- Biometrisch paspoort (vingerafdruk)
- Vedrag van Lissabon (In Brussel doen ze toch wat ze zelf willen)
- Economische crisis
- Anti Terrorisme Wet (en alle vrijheidsbeperkingen die daar uit voortkomen)
- Klimaat propaganda (Co2 en andere verstrekkende wetgeving rondom een niet bewezen fenomeen)
- Mediapropaganda
- Legitimatie Plicht
- Proeven met bolcamera's op politievoertuigen die de gehele dag alles vastleggen.
- Rekeningrijden met een spionage kastje in je auto

Neukgraag | 20-11-09 | 12:44

-weggejorist-

Ayaan Sorry | 20-11-09 | 12:44

@watzitjenou | 20-11-09 | 12:41

Okee ik heb een enorme kater dat dan weer wel, echter neem ik aan dat je het tegen iemand anders hebt? Ik kan me niet herinneren je ergens van beschuldigd te hebben...

StijlvolRechts | 20-11-09 | 12:44

Mensen toch we zijn een rijk en welvarend land, we kunnen het makkelijk missen. De voedselbankken renderen, de criminaliteit neemt toe, ouderen creperen in tehuizen, boottripjes naar NY zijn te boeken via pvda.nl, de NZ-lijn is ook al gereed, de dijken hoeven niet verhoogd te worden, we hebben een begrotingstekort boven de 5%, de zorg wordt uitgehold, de zorgpremie stijgt wederom, sportclubs staat het water aan de lippen, stufi is voor de komende jaren bevroren, banken vallen om. Kortom ik zeg doen!

James_020 | 20-11-09 | 12:44

@PVV Stemmerts. GS is geen PVV verzamelplek. Er zijn hier meer dan genoeg mensen die niet op die blonde malloot willen stemmen, simpel omdat hij af en toe wat dingen schreeuwt waar je het misschien mee eens kan zijn. Gelukkig niet.

Aiii | 20-11-09 | 12:44

Het geheim houden van het precieze bedrag dient daarentegen wel een doel, de PvdA voor vernietiging behoeden.

landlopertje | 20-11-09 | 12:43

Per hoofd nog altijd een stuk minder dan "ons" koningshuis.

oplosmiddel | 20-11-09 | 12:43

@Aiii | 20-11-09 | 12:28
Als je engelse termen gebruikt, doe het dan wel goed.. "well spent"

ubiquity | 20-11-09 | 12:43

En wij maar bezuinigen en tot 67 doorwerken...
Ik begrijp nu voor wie !

Ayaan Sorry | 20-11-09 | 12:43

Dr gaat geen dag voorbij of er wordt er wel weer een fiks stapeltje miljoenen weggepist aan genationaliseerde banken, ministeries van milieu en gezin, kansloze ontwikkelingshulp of oorlogen in woestijnen, bigbrother exercities of gigauitkeringen aan gelegaliseerde illegalen.
Wat was nou de laatste beslissing van dit kabinet waar wij als burger echt iets aan hadden?

Jammer dat de enige echte tegenkracht van dit kabinet zo'n hatelijke monomaan is.

superjan | 20-11-09 | 12:42

En dan nog maar niet te spreken over alle andere subsidies, toeslagen en tegemoetkomingen. Daarnaast zou er eens gekeken moeten worden naar de kosten die indirect door de pardonregeling betaald dienen te worden door ons als belastingbetaler. De kilometerheffing gaat er zeker komen. Maak je borst maar nat met je verouderde Maybach hebben, kont de kilometerprijs in 2018 uit 45.06 uit, de spitstoeslag nog niet meegerekend.
Kijk het zelf maar na www.berekenkilometerprijs.nl/

KingLear | 20-11-09 | 12:42

Je kunt ook stellen dat die mensen geen enkele sollicitatieprocedure doorkomen...

mol88 | 20-11-09 | 12:42

@mezelf
verkeerder ref: moest zijn "Drs. Ing. Xforce | 20-11-09 | 12:36 "

watzitjenou | 20-11-09 | 12:42

van pruisen, spijker kop raak

Jdedopert | 20-11-09 | 12:42

-iets over het schaamteloze en onsmakelijke generaliseren van asielzoekers-

cappucinometsuiker | 20-11-09 | 12:41

En nog niet begrijpen dat de PVDA zoveel zetels kwijtraakt. Volledig het contact verloren met de samenleving.
Mag ik oproepen tot een opstand? of word ik dan weggejorist?

Rambo John J | 20-11-09 | 12:41

Als ex-GroenLinks lid kan ik een ieder aanraden PVV te stemmen.
Echt, even door dat koude water heen. Omzetten die knop.
Als dat eenmaal achter de rug is, blijkt dat koude water heerlijk warm en schuldloos te zijn!

Ollecram | 20-11-09 | 12:41

Eén jaar bijstand kost ongeveer 13000 euro, dat betekent ongeveer 7800 bijstandsuitkeringen op 28000 personen. Hoeveel daarvan zijn kinderen? Hoe groot zijn de huishoudens? Dat zou relevante informatie zijn. Want als we het hebben over 8000 huishoudens, waarvan er 7800 een uitkering hebben, is een heel ander verhaal van 18000 huishoudens waarvan er 7800 onder uitkering leven.

EisQonijn | 20-11-09 | 12:41

Wanneer krijgen al die bejaarde PvdaA-stemmers eens door dat vanwege de door hun zo geliefde partij gevoerde importbeleid ze zelf met 4 man op een klein kamertje moeten slapen zodat de gelukszoekers een vrijstaande woning kunnen krijgen?

Sinar | 20-11-09 | 12:41

-weggejorist-

drs Marcel van Dam j | 20-11-09 | 12:41

Reichskommissar Eberhard is druk bezig, die neue NL-er in te passen, geheel op freiwillige basis dat wel!

william7055 | 20-11-09 | 12:41

StijlvolRechts | 20-11-09 | 12:31
ik stem sowieso niet, dus ook geen pvv. Dat is reden voor jou om te beschuldigen van het roven van je centen? Is dit in het kader van: "you're either with us, or against us"?

watzitjenou | 20-11-09 | 12:41

Ayaan Sorry | 20-11-09 | 12:38 De post-pardonners zijn al weer begroot op een dergelijk bedrag inmiddels

Uberheertje | 20-11-09 | 12:41

@taxo, ontzettend domme man, kinderen krijgen geen bijstandsuitkering. Daarnaast is er een verschil tussen gezinsbijstand en individuele bijstand. Daarom is het ook moeilijk om een schatting te maken van het aantal bijstandsuitkeringen dat daadwerkelijk verstrekt wordt door vadertje staat, tenzij de overheid voor de verandering openheid van zaken geeft.

cultheld | 20-11-09 | 12:41

Volgens Albayrak “dient het geen doel om dat in beeld te laten brengen”.
Dat doet het juist wel, alleen staat dat doel haar niet aan.
Die NepNederlandse Huppelkut.

Teun van het Tuinpad | 20-11-09 | 12:40

O.M.G.

ludokrijger | 20-11-09 | 12:40

@Drs. Ing. Xforce :

Hier niet, maar er zijn genoeg hele sneue mensen, die denken: "Don't bite the hand that feeds you". Die groep is heel toevallig vorig jaar met 28.000 gegroeid..... Welkom in het land van melk, honing en sinterklaas

Pong | 20-11-09 | 12:40

Is trouwens helemaal in lijn met het beeld dat we al hadden en de hypocriete verslaggeving van Radio1, EenVandaag, Netwerk, enzovoort.
Toen ze moesten worden toegelaten werden ze geportretteerd als volledig geïntegreerde, perfect Nederlands sprekende aanwinsten voor de samenleving. Die ideale kandidaten kregen de heren en dames journalisten zo toegespeeld van de hulpbureaus.
Nu ze binnen zijn, krijgen we een heel ander beeld voorgeschoteld: dat van zwakke verworpenen der aarde waarvoor van alles moet worden opgezet en geregeld. Prima als je zielige mensen wilt toelaten, maar wees dan gvd eerlijk.

Von Münchhausen | 20-11-09 | 12:39

pff, 100 miljoen...
Weet je wat we daarme voor die oudjes van ons konden doen he ..

JayKey | 20-11-09 | 12:38

En vooral geen inventarisatie met betrekking tot de KOSTEN van al deze nieuwe handophoudende nederlanders...

Ayaan Sorry | 20-11-09 | 12:38

een beetje zangers lichte muziek mogen wat kosten

hetluis | 20-11-09 | 12:37

Ik zeg STEM OP GEERT, want de zakkenvullers doen er niets aan, en die turkse doos al helemaal niet. Kudtpvda, aldus Herman van Veen.

Ayaan Sorry | 20-11-09 | 12:37

nou nou, 300 euri per maand pp.. daar kan je nog net elke dag droog brood van kopen

Taxo | 20-11-09 | 12:37

28.000 plus:

- Aanzuigende werking: meer gelukzoekers die allemaal minimaal een half jaar in NL doorbrengen (hoewel je verblijf illegaal rekken erg lucratief is)

- Gezinshereniging: vrouw, kinderen en later de nichten en neven voor de uithuwelijksmarkt

Hoe meer culturen, hoe meer vreugde.

DonJohnson | 20-11-09 | 12:37

In Den Haag en Rotterdam kunnen we ons voorland zien van de invoering van de Turkse mores, vooruitlopend op hun EEG lidmaatschap. www.volkskrant.nl/buitenland/article13...

BroodenSpelen | 20-11-09 | 12:37

Voor dat geld had ook een bank gered kunnen worden. OK, het was een kutbank, maar dat zijn ze allemaal. En hoe minder concurrentie, hoe kutter ze worden!

Trackdust | 20-11-09 | 12:37

Zijn we ook nog de 400 miljoen EU verspilling vergeten van Aboutaleb!

danceart | 20-11-09 | 12:37

Als er hier nu nog mensen zijn die NIET op de PVV stemmen, dan mogen we die lutsers vriendelijk bedanken voor het roven van onze centen. Dus ik pleit voor een uitzetting van vooral de pvda kuch kuch stemmers. Samen met de uitzettingsplannen van Wilders kan dat aanzienlijke "economies of scale en scope" opleveren :-)

Drs. Ing. Xforce | 20-11-09 | 12:36

100 miljoen euro om Rita Verdonk destijds te kakken te zetten, dat hebben ze er gewoon voor over.

Uberheertje | 20-11-09 | 12:36

We zijn weer thuis.........

Dokter Labia | 20-11-09 | 12:36

@watzitjenou | 20-11-09 | 12:34

Thanks, rekenen met een stevige kater kan ik in het vervolg maar beter laten.

StijlvolRechts | 20-11-09 | 12:35

En ik maar denken dat die Somaliërs en Irakezen van plan waren keihard te werken hier.

tasmaniandevil | 20-11-09 | 12:35

3500 euro per persoon per jaar?
Ze betalen verder geen huur, belasting, zorgverzekeringspremie en gaan naar de voedsel- en kledingbank.

kapotte_stofzuiger | 20-11-09 | 12:35

Ah jo, maak het uit. In het volgend kabinet schrappen we gewoon de hypotheekaftrek. Opgelost

Klukkluk | 20-11-09 | 12:35

Ze blijven ons maar voorliegen dat die massa-immigratie (waar al die lui die dankzij extreem linkse advocaatjes en "hulpverleners" misbruik maken van onze asielregelingen ook onder vallen) een "verrijking" is. "Verarming" blijkt het dus te zijn. Hoeveel informatie wordt er in de doofpot gestopt? Volgens mij komt maar het topje van de IJsberg in de openbaarheid.....

Fijn bericht, naast de mededeling dat wij met z'n allen ook het hoerenbezoek van TBS verkrachters en pedo's moeten betalen. Bedankt Balkenende & je corrupte regenten met bloed aan hun handen......

Avant | 20-11-09 | 12:35

CoJoNes | 20-11-09 | 12:29
Exact. Maar dat geeft niet, betalen we toch gewoon wat meer belasting.
Marcel van Dam (NSFM), die de Pvda als te rechts betempeld, heeft er een mooie film over gemaakt, "De onrendabelen".

Superior Bastard | 20-11-09 | 12:34

Zich niet meer afvragen doet waarom PVV zo groot word.........

Captain Diehard | 20-11-09 | 12:34

Goh, dat verwacht je toch niet van zo'n groep kansvolle goed opgeleide mensen....

Hellsmurfje | 20-11-09 | 12:34

Geert... kom dr maar in...
Vreemd toch dat zoveel mensen het linksch christelijke zooitje dat zich regering noemt ondertussen meer dan spuug zat zijn.

Martin73 | 20-11-09 | 12:34

StijlvolRechts | 20-11-09 | 12:31
nulletje te veel
3600 pp, koopje dus

watzitjenou | 20-11-09 | 12:34

weer 28.000 asielzoekers sorry criminelen erbij

kuiken | 20-11-09 | 12:33

Maar PvdA-slapzak Eberhard gaat een moreel appèl op de leze luie, ongeinteresseerde mensen doen, dus dan komt het wel allemaal ineens goed (dat ze dat niet eerder bedacht hebben):

www.google.nl/search?hl=nl&rlz=1T4...

Loeki Knol | 20-11-09 | 12:33

succes nederland... wanneer gaat de stekker eruit?

brtnsnwbrd | 20-11-09 | 12:32

@Cojones,
Vergeet niet al die ambtenaren die bezig gehouden worden met het uitgeven daarvan en de kosten van het (niet) controleren daarvan.

PrivateHead | 20-11-09 | 12:32

Weer een leugentje?
Foei! Niet meer doen!

Max878 | 20-11-09 | 12:32

Ach, da's maar 4.000 per persoon..... Dat kan hoger!

plaspop | 20-11-09 | 12:31

Kan ik die poll nog eens overdoen??

baronbreekijzer | 20-11-09 | 12:31

"Aboutaleb gaat er nu vanuit dat op termijn ongeveer 60 procent van de volwassenen die onder het pardon vallen, werk vindt."
Er ontbreekt een stukje in deze zin: 'zinloos en onnodig'. Dient geplaatst te worden tussen werk en vindt.
Hoewel, dan zal het percentage ook niet kloppen...

Ir= | 20-11-09 | 12:31

28.000 nieuwe stemmen op Groenlinks, PvdA en SP, door de Nederlandse burgers betaald.. Walgelijk.

cultheld | 20-11-09 | 12:31

36000 per jaar per asielzoekert. Ik ken mensen die keihard werken en dat bedrag niet eens per jaar binnen harken.

StijlvolRechts | 20-11-09 | 12:31

En dat terwijl er hordes werkgevers klaar staan om deze mensen aan een baan te helpen. En dat alle universitaire e.a. opleidingen hier worden erkend. Not.

mokum4all | 20-11-09 | 12:31

Beter dan honderd miljoen miljard!

artbrut | 20-11-09 | 12:30

Raar hè, al die PVV zetels straks.

BroodenSpelen | 20-11-09 | 12:30

het zijn allemaal leugenaars!

Miljonair | 20-11-09 | 12:30

Oeps, Geert zei wat nullen teveel.

Lexis | 20-11-09 | 12:30

Even iets anders: goede teksten schrijf je, Van Pruisen.

Von Münchhausen | 20-11-09 | 12:30

Moet je ook niet bij nadenken.
Het is toch vechten tegen de bierkaai.
Hedendaags kiezen we onze gevechten. Zoals het afzagen van Albert Verlinde.

Canarie | 20-11-09 | 12:29

Tellen we daar de huursubsidie, zorgtoeslag, wanhopigheidsbonus, kinderbijslag en -toeslag nog even bij op, komen we op minstens het dubbele.

CoJoNes | 20-11-09 | 12:29

Vraag: En wat hebben we hiervan geleerd, vervloekte kudt pvda ?
Antw: Helemaal geen ene flikker, want het is gemakkelijk geld weggeven, als het niet van jezelf is !

Anjin Mohammed | 20-11-09 | 12:29

Insane...

kleaudviool | 20-11-09 | 12:28

Wat een verrassing. Ach ja, ik betaal het graag voor ze. Immers hadden deze mensen recht op hun pardon en was het niet alsof ze niet mochten blijven van de rechter en het toch gewoon deden, omdat ze helemaal niet wilden gaan! Bovendien dragen ze écht iets bij aan de samenleving! 100 Miljoen well spend zeg ik maar!
.
Misschien hebben we volgend jaar nog zo'n portie pardonnertjes, dan kunnen we ook die wat geld geven voor het niet weggaan als ze dat netjes gevraagd wordt!

Aiii | 20-11-09 | 12:28

Maar onze cultuur is wel verrijkt, en daar gaat het om.... toch?

tasmaniandevil | 20-11-09 | 12:28

eng he

nigie | 20-11-09 | 12:28

-weggejorist-

houwezo | 20-11-09 | 12:27

Het is toch om te janken, wat een wanbeleid :(

De wearheyd | 20-11-09 | 12:27

Ze had dat nooit zien aankomen.

Loeki Knol | 20-11-09 | 12:27

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl