Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Slakkenvlees ultieme slowfood

slapka.jpgDit is een leuke voor de dierenvrienden. Slakken zijn biologisch, co2-neutraal en passen uitstekend in de slowfood trend (harhar). Er zijn er genoeg van en tóch staan ze niet in de vleeswijzer van Antoinette Herztenberg. Dat is belachelijk en onterecht. Dus doen we het zelf maar. Check hierrr het allerbeste slakkenrecept (mirror), je kan namelijk gewoon alle soorten huis-tuin en keukenslakken vreten. Geloof je ons niet? kijk deze en deze amateurslakkeneters op Youtube. Slak, het meest veelzijdige stukje vlees. Slak!

Reaguursels

Inloggen

ik heb steeds een slakkenspoor van m'n bed naar de badkamer. Kan ik die slak ook koken?

sapjes | 28-10-09 | 23:57

Maar dan Snail.......

Treurig varken | 28-10-09 | 23:02

@ StijlVoorover | 28-10-09 | 22:53 Mc Snale-burger?

Treurig varken | 28-10-09 | 23:01

Slowmoving fastfood, waar moet dat heen...

Rest In Privacy | 28-10-09 | 22:53

wat de beste koks al gezegd hebben. slakken kan je makkelijk vervangen door paddestoelen. zelfde kruidenmengseltje en de paddestoelen net zo vlezig maken als verse slakken.

zoalshetis | 28-10-09 | 21:19

wat een nutteloos kuttopic, wijngaardslakken vreet je toch ook.....

Piemeltje | 28-10-09 | 21:05

@Teun van het Tuinpad | 28-10-09 | 16:37
Met u kan er worden geconverseerd.

@Strotgrondel | 28-10-09 | 16:56
Probeer het gewoon eens uit, in combinatie met eekhoorntjesbrood, pied de mouton en cantharellen. Wat fijngemaakte hazelnoten een beetje peterselie, koriander en knoflook. Beetje citroensap, zout en peper. Afblussen met witte wijn en daarna met behulp van slagroom een romige saus maken.
Wanneer kan ik aanschuiven?

ADHDtje | 28-10-09 | 20:19

Dank jullie wel voor slakken.startkabel.nl/forum/?id=14&... ik kan niet wachten tot volgend jaar!
Mijn vroegere Spaanse buurman had een speciaal hokje voor de slakken gemaakt en voerde ze met havermout totdat ze witte ontlasting hadden, dan waren ze goed. Heerlijk gegeten in de tuin met stokbrood en een lekker rood wijntje.
Niets mis mee, ik is Bourgondiër.

ADHDtje | 28-10-09 | 19:51

Met olie en knoflook, goed heet uit de oven, smaakt de piemel van mijn schoonvader zo'n beetje hetzelfde. Volgende keer graag een artikel over echt vretuh.

Rien7847 | 28-10-09 | 19:07

Roflol @de Chef | 28-10-09 | 16:45, miko | 28-10-09 | 16:24, tankyouveddymuch | 28-10-09 | 16:11, Chris666 | 28-10-09 | 16:07.

DonQ. | 28-10-09 | 18:23

Hulde voor alle komische comments, hoe kom je erop.
Bij de c1000 hebben ze in de diepvries van die kant en klaar schaaltjes (zonder salamander), zijn goed te eten als je geen Fransman bent.

DonQ. | 28-10-09 | 18:14

Slak de smaak is net zo sterk als het beestje zelf.

Exped | 28-10-09 | 18:04

@ Teun van het Tuinpad | 28-10-09 | 17:10

Of heel veel naar de smaakpolitie gekeken :)

Jaapioooo | 28-10-09 | 17:39

Eek the Cat | 28-10-09 | 16:56
Een HORECA-verleden.
Je kent 't wel.
Hotelschool in Den Haag, restaurantje hier en daar.
Achter de kachel gestaan.
Dat soort dingetjes.

Teun van het Tuinpad | 28-10-09 | 17:10

Mjam, Escargot.

paridae | 28-10-09 | 17:06

Lekker hoor, niets mis mee... mits ze groot genoeg zijn. Die zie je hier niet veel in NL. Slakken smaken naar knoflook en olijfolie als je ze goed bereidt.
Hmmm, zin in slakken!

Ienoo666 | 28-10-09 | 17:00

mijn hele tuin zit vol met die dingen, maar ik krijg ze nooit te pakken........

weetnie | 28-10-09 | 16:58

Leeft mee met deze arme gerrit!

Doc.Skull | 28-10-09 | 16:58

@WillemWordtWakker | 28-10-09 | 16:36

"zou Antoinette met kruidenboter wel te pruimen zijn?"

Als ze het op de goede plaats aanbrengt, wil ik het wel eens proberen.

pikwieter | 28-10-09 | 16:58

Thieme, doe wat je moet doen! Kamervragen.

Preaufessor Pascal | 28-10-09 | 16:56

en het schijnt dat je varken ook kunt eten

hetluis | 28-10-09 | 16:56

En waar smaken die mormels met steeltjes ongeveer naar; rund, varken of meer kip? Lam of wild? Ben toch wel beniewd.. iemand?

Strotgrondel | 28-10-09 | 16:56

Teun van het Tuinpad | 28-10-09 | 16:37
Zit je in de horeca? Niet veel mensen die weten wat een salamander is...

Eek the Cat | 28-10-09 | 16:56

geef mij maar gewoon rund- of varkensvlees. Daar zit tenminste geen huis omheen. Blijft toch slecht voor je gehemelte al die bakstenen.

Klablong | 28-10-09 | 16:56

@ Biep
Kom d'r maar in.
Nu mag je ontopic recepten plempen !

Teun van het Tuinpad | 28-10-09 | 16:54

GRUWELIJK LEKKER! EET ZE ELKE DAG

Praatzieke kaketoe | 28-10-09 | 16:54

hmm ben gek op escargot (met kruidenboter).

-AxA- | 28-10-09 | 16:51

Escar-kots... Brrgh.

M.A. Zing-Beach | 28-10-09 | 16:50

vraag me af of de "rat" ook op de lijst van Hertzenberg staat. Schijnt een prima stukje vlees te zijn

dasdaan | 28-10-09 | 16:48

Ik hoef die smerige segrijn-slijmdingen niet. Ik zie ze hier regelmatig over een hondedrol heen gaan om eensch lekker te eten. Bah!
Ik leg liever op alle slakken zout.......

Treurig varken | 28-10-09 | 16:47

*naar kiloslager rent voor echt vlees*

Duderoo | 28-10-09 | 16:46

@andre9738 | 28-10-09 | 16:44
Slakken vangen met een rode lap?

de Chef | 28-10-09 | 16:45

de spaanse methode gaan we proberen!

andre9738 | 28-10-09 | 16:44

R. Pankaurowasmetomo | 28-10-09 | 16:20
Ik zou echt niet weten hoe kattenkots of hondenzeik smaakt.U wel????

miko | 28-10-09 | 16:43

@ Brakke Obama | 28-10-09 | 16:21

volgens mij bedoel je gekookte kokkels op die markten in belgie.

Jaapioooo | 28-10-09 | 16:42

Escargot's in de kruidenboter, onder de salamander vandaan.
Met toast, om de restanten gesmolten boter weg te krijgen.
Goed te doen.

Teun van het Tuinpad | 28-10-09 | 16:37

Van rouwe slakken krijg je brainworms, gevolg, hardstikke dood.

A couple eat live snails and ingest Angiostrongylus cantonensis, parasites that travel through their bloodstreams to their brains, where they feed on their brain matter until the couple dies.

Uit "a 1000 ways to die s01e07"

de andere kant | 28-10-09 | 16:36

Wist u dat miljoenen slakken jaarlijks onverdoofd worden gecastreerd? boehoe!

KoningSwaffel | 28-10-09 | 16:36

zou Antoinette met kruidenboter wel te pruimen zijn?

WillemWordtWakker | 28-10-09 | 16:36

escargots met knoflookboter uit de oven +1

van Hil | 28-10-09 | 16:36

Jaapioooo | 28-10-09 | 16:30

Kreukels zijn geen tuinslakken.
Als je ze uit het huisje peutert lijkt het eerder op een wurmpje dat uit een neus is gekropen. Krullende kwajongens die kreukels. Lekker!

tankyouveddymuch | 28-10-09 | 16:34

oh ja het staat op film.

duhhhh

dom wicht

bertus-benno | 28-10-09 | 16:34

Slijmerig?? taaie sjit man.
Filmpje is echt dierenmishandeling man.
Moeten ze die niet eerst ritueel slachten voor ze hem in hun smoel douwen.
walgelijk.

smallU | 28-10-09 | 16:33

ik vind dat gepeuter aan slakken hetzelfde als dat je zo'n flinke witte klodder snot uit je neus gaat zitten peuteren en dan op gaat zitten vreten. Bah, bah, en nog een bah! Die slakken dan he, want aan zo'n neuskeutel zit tenminste nog een zout smaakje aan.

von sokkenstopfen | 28-10-09 | 16:31

Ot: De radio 1 journaallezer verslikt zich in een stuk slak!

Zeeschuimer | 28-10-09 | 16:31

@ Bluebook | 28-10-09 | 16:24
Jij hebt 't door.
.
@ R. Pankaurowasmetomo | 28-10-09 | 16:22
Hehehe.

You-On-A-Gin | 28-10-09 | 16:31

Niks mis mee hoor gekoote kreukels of of boven de sloot alikreukel.

Jaapioooo | 28-10-09 | 16:30

Alikruik:

A. Een slakje
B. Een noordafrikaan aan de drank
C. Een kreukel (i.e 'ik lig in een alikruik van het lachen')

lichtpunt | 28-10-09 | 16:30

Wakker dier, kom er maar in! ''Slak, het meest mishandelde stukje vlees! Slak!''

Zeeschuimer | 28-10-09 | 16:28

Nog meer topic-ideeën: met het oog op het winterseizoen graag een goed recept voor dakhaas.

Mr Dixit | 28-10-09 | 16:27


next topic please!

ballena | 28-10-09 | 16:26

Hoxha op de graat gebakken. Ook niet te versmaden.
Au bain marie verwarmde Pritt op een bedje van rucola.
Mutsaerts voorgoed in de slowcooker.
Ach, in principe is alles te eten.

Wat is dit voor topic?

tankyouveddymuch | 28-10-09 | 16:26

Een vieze fransozen topic dus. Bah slakken, heb ze een keertje als kind gegeten in zo een dure franse restaurant op vakantie en heb vervolgens de hele boel ondergekotst.

King Kermis | 28-10-09 | 16:26

duurt niet lang voordat een biefstuk 40 euri kost in de Appie Exelent winkel en in de normale Appie alleen nog maar insecten te krijgen zijn.

Bluebook | 28-10-09 | 16:24

Die grote zeeslakke, Karko die zijn echt lekker. Wel eens tuinslakken of zo iets tijdens een bostocht gegeten. Tja als je echt honger hebt kun je van alles eten zelfs sushi.

miko | 28-10-09 | 16:24

@brakke obama

En voor een nieuwe glimmende blaffer kun je er ook terecht.

R. Pankaurowasmetomo | 28-10-09 | 16:22

Hond kan ook gewoon.

Balzakius | 28-10-09 | 16:22

In België kun je op praktisch iedere markt escargots kopen (gekookt en in een bakje bouillon) voor een paar euro. Als je het eenmaal geproefd hebt, ben je overstag. Ook voor een goede paardenbiefstuk moet je de grens over.

Brakke Obama | 28-10-09 | 16:21

Bik da maar zelluf

Genie-us | 28-10-09 | 16:20

Overigens wil een niet-wijngaardslak wel heel langdradig over honden- en kattenzeik kruipen alsmede kattenkots. Dus mocht de smaak van je tuinslakken bekend voorkomen, dan weet je waarom.

R. Pankaurowasmetomo | 28-10-09 | 16:20

@Pjotrovic

Zwaar eensch, na een dag werken is een flinke lap tekst niet te doen!

Groningert | 28-10-09 | 16:08

16:08, u is ambtenaar en zit alweer thuis?

PauperPanda | 28-10-09 | 16:19

ik vreet ze. graag.

Uberheertje | 28-10-09 | 16:17

[off topic modus aan]
Lees net dat ze in een 'kinderen voor kinderen' liedje 27 keer allah akbar zingen. Waar is de tijd gebleven dat ze nog gewoon over tieten zingen?
[off topic modus off]

gozahtje | 28-10-09 | 16:17

Pas hier alleen wel mee op. De slakken zijn niet giftig, de planten die ze gegeten hebben en nog restanten van in hun maag zitten zijn dat some WEL

VNA9216 | 28-10-09 | 16:17

Zucht

Trompeter | 28-10-09 | 16:16

De escargodverdommeklootslak is de lekkerste

R. Pankaurowasmetomo | 28-10-09 | 16:16

Al dat gedoe met die huisslakken. Kreukels kopen, in water met zout en veel peper koken en met een stopnaald uit het huisje peuteren. Mmmm. Perfect borrelhapje.

tankyouveddymuch | 28-10-09 | 16:15

Slijmerig? Dan heb je nooit slakken gegeten. Als die beesten gaar zijn dan is het een stevige bite.

R. Pankaurowasmetomo | 28-10-09 | 16:15

<nerdmode>
Ik ben al jaren een groot slakware fan dus niks nieuws
</nerdmode>

Ctrpllr | 28-10-09 | 16:14

Als echte vegetarier ben ik natuurlijk geintereseert wanneer onze
vleesch etende medemensen nou eindelijk eens beginnen aan die
uber gore kruisspinnen!

Zookrates | 28-10-09 | 16:14

die grote slakken, die je in Frankrijk kan kopen zijn heerlijk.
In een pannetje met kruidenboter bakken, heerlijk.
Krijg er echt zin in van dit stukje.

ksk | 28-10-09 | 16:14

*alweer hoofdschuddend denkt aan dierenactivisten die gefokte slakken vrijlaten..*

3 en een half | 28-10-09 | 16:14

Niets mis mee, zo'n lekkere slijmerige hap op zn tijd

Vrij_Onverveerd | 28-10-09 | 16:14

Zeg, heau even! Die slijmerige beesten zijn niet te vreten. Doe mij maar normaal vleesch.

Heau even | 28-10-09 | 16:13

Lekker, slakken.

Zo jammer! | 28-10-09 | 16:13

Tjonge. Is het alweer komkommertijd?

Pausje | 28-10-09 | 16:11

briljant topic. idd, lol @ harhar

Bassie_ | 28-10-09 | 16:11

Dit jaar als vermaak slakken gepitcht op de barbecue van de buren. Vonden ze niet leuk. De buren dan.

R. Pankaurowasmetomo | 28-10-09 | 16:11

Bijzondere hoogleraren interculturele communicatie schijnen ook verteerbaar te worden in de slowcooker.

tankyouveddymuch | 28-10-09 | 16:11

ik sla over

The prosecutor | 28-10-09 | 16:11


Top!

ballena | 28-10-09 | 16:10

Inderdaad lekker. En bijv. sprinkhaantjes ook.
Wen er maar vast aan; er komt gestaag een eind aan de overvloedige vleeschberg zoals we die nu kennen.
-
En, "de slowfood trend (harhar)". LOL.

You-On-A-Gin | 28-10-09 | 16:09

Ik kan ze hier gewoon in de supermarkt kopen, lekker in de paella!

Eek the Cat | 28-10-09 | 16:09

@Pjotrovic

Zwaar eensch, na een dag werken is een flinke lap tekst niet te doen!

Groningert | 28-10-09 | 16:08

Escargot. Niets mis mee.

lieverdeauddanreaud | 28-10-09 | 16:08

Hou eens even, Thieme kom er maar in!

KoningSwaffel | 28-10-09 | 16:07

Top die kop!

Miljonair | 28-10-09 | 16:07

Ja, maar vang er maar eens eentje...

Chris666 | 28-10-09 | 16:07

Ben gek op slakkensporen....

MichieldeMuiter | 28-10-09 | 16:07

Goed stukje. Lekker kort.

Pjotrovic | 28-10-09 | 16:05

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken