Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

"Gehakt van AH is goor stinkende troep"

derriekakpoepvies.jpgAls liefhebbers van het Betere Stukje Vlees roepen wij hier al jaren dat u die supermarkttroep moet laten liggen en uw boutje bij een Echte Slager moet halen. Liever één keer per week een goede biefstuk van 21 euro, dan zeven keer per week een ranzige plaksteak van 3 euro. GeenStijl is danook groot fan van Felix Wilbrink, de culinistisch medewerker van de Telegraaf. Afgelopen maandag hield Wilbrink als speciale gast op de Slavakto een tirade tegen Het Gehakt van Albert Heijn (mirror). We citeren: Het gehakt van Albert Heijn is ‘derrie’. ‘Goor stinkende troep en als je het bakt is het net een grote pan soep.’ ‘Vorige week heb ik het eens in de pan durven gooien’, ‘Mijn kinderen wilden het niet eten, we hebben het gewoon in de prullenbak gegooid’, ‘De consument wordt méga belazerd’, ‘Het is schandalig dat dit in de winkel mag liggen. De arrogantie is bij Albert Heijn hard toegeslagen met de zooi die zij verkopen. De grote blauwe reus wil alleen maar blind geld verdienen. Het is een misdadige organisatie.’ Heel goed Felix! Laat het ze maar weten, die boeven in Zaandam. Jij bent niet voor de poes.

Reaguursels

Inloggen

dat is geen journalistiek! iets vinden en beschrijven in de schappen van ah dat wel om te vreten is, dat zou de pulitzer verdienen !!!!

mediaevilbabe | 02-10-09 | 17:17

Lekker ouderwets allemaal... bestel gewoon lekker online! Er zijn inmiddels zat slagers die via internet aanbieden en waar het helemaal gekoeld wordt thuisgebracht met de post. Voordeel is ook dat je meer keuze hebt en ze prachtig (ongeplakt) vlees verkopen, ook van eigen bodem, geheel biologisch voor de liefhebbers onder ons! VB: www.beefensteak.nl ; www.vleesbezorgen.nl etc...

Matteos | 02-10-09 | 14:55

Geer is ook goor en Goor is ook goor. Maar Goor waar Ank Bijleveld burgemeestrix was is helemaal niet zo goor.

De Pruis | 02-10-09 | 12:48

******** | 01-10-09 | 23:52
B..(uche) shit, duidelijk sprake van een persoon zonder oordeel des onderscheids.
Het is feitelijk aantoonbaar dat de kwaliteit van 'supervlees' niet zo super is.
Geen enkele serieuze kok of serieuze hobbykok zal hier een moment over twijfelen.
Vlees moet om goede smaak te hebben afsterven, oftewel meerdere dagen tot ruim een maand net boven 0 C° hangen om langzaam te 'rotten'. In andere landen is dit heel normaal. Hier in steriel Holland eten we het vlees als het 'vers' is.
Dit is vergelijkbaar met theedrinken voordat de thee getrokken heeft, het nemen van een foto als het kapje nog voor de lens zit, pymolnøcken in bungelende staat van dienst.

hfakker | 02-10-09 | 11:07

AH= Algemene Hufters

Lutserss

Mr.newz | 02-10-09 | 10:47

gehakt die de leverancier aan de appie heijn levert is goed, het is de appie hein die vervolgens ermee aan de slag gaat en er bagger van maakt.
Die pleuren er van alles doorheen zodat je het nauwelijks nog gehakt kan noemen.

deafhaalchinees | 02-10-09 | 04:51

moet dat nou, die foto?
gatverdamme

MeGiant | 02-10-09 | 02:54

hij is gewoon zelf een arrogante kerel die zich te goed voelt voor supermarkt-spulletjes.
wanner krijgt gs eens door dat zulk geleuter pas telt als meneer heeft bewezen dat hij in een blinde test het verschil kan proeven tussen 'echt vlees' en ah. nu is het meer van 'het is duurder bij de slager, dus zal het wel beter zijn' .
winkels vinden dat soort arrogante tokkies heel fijn: kopen de grootst mogelijke troep zolang het maar het duurste prijsstickertje heeft.

******** | 01-10-09 | 23:52

Het probleem is, je ziet steeds minder slagers! En dat weten die supermarkten dondersgoed!

Necramonium | 01-10-09 | 21:48

Zolang Nederlanders kwaliteit niet herkennen is er niks aan de hand.

caspert79 | 01-10-09 | 21:43

Ik was op de slavakto aanwezig en heb hem daar aangehoord en helaas moet ik hem geheel en al gelijk geven!!!!!
Vlees bij die grote blauwe reus is gewoon bagger!!!!!

VaVanCulo | 01-10-09 | 21:22

En wat maakt dat de aangehaalde telegrof scrhijver er verstand van zou hebben? Morgen maar een gesprekje met de telegrof AH accountmanger van de telegrof (van wie die logje is en waar geen geld voor verdiend wordt). Die zal wel een weekje overslaand te horen hebben gekregen.

antizanic | 01-10-09 | 21:12

De AH is de grootste pauperwinkel van Nederland. Zelfs de Aldi biedt kwalitatief betere en gezondere producten aan. En toch doe ik er iedere keer weer boodschappen, gewoon uit gewoonte en omdat er net zoveel AH's zijn als Mac Donalds. Dat de bonus omlaag moest om het kapitaal van de topman in Zweden nog even extra te spekken staat me nog bij als de dag van gisteren.

Timnie | 01-10-09 | 20:05

Cortes | 01-10-09 | 11:26
Wat lul je? Bij de Spaanse slager hingen stukken vlees met wel 50 vliegen erop!
Is dat beter voor de smaak?
Dan maar naar de AH.
Ik koop echt geen vlees bij de slager in Spanje. (helaas geen AH in Spanje)

koekje erbij? | 01-10-09 | 19:47

Gehakt bij de AH en andere supers is altijd mager gehakt. Het lijkt wel karton. Even naar België rijden en daar bij de slager gehakt kopen en je merkt het verschil.

NetBeans | 01-10-09 | 18:53

@Pipo 16:57, ben geen slager noch heb ik commercieële belangen bij dezen, maar echt goed vlees is gewoon moeilijk te vinden.

Gnothe_Seauton | 01-10-09 | 18:50

Haha, die foto. Zoveel moeite om semi-argeloos veelbetekenende attributen achter die krant te leggen en dan toch nog een onscherpe foto plaatsen.

Cookie8022 | 01-10-09 | 17:30

@Pipo | 01-10-09 | 16:57
Ik hoop dat ik niet een voorzetje heb gegeven.. maar mijn linkje was echt uit het hart.Ken de mensen niet,ben zelf geen slager.'Was gewoon uitermate tevreden.

de grote Anti | 01-10-09 | 17:00

Komen nu alle slagers met hun toko spammen?

Pipo | 01-10-09 | 16:57

En wie een niet al te duur alternatief wil tussen AH watervleesch (excellent is overigens best te doen) en de keurslager die soms ook bar weinig van zijn vleesch weet..
www.natuurvlees.nl/?p=428

'Paar keer bij besteld,absoluut niets op aan te merken..

de grote Anti | 01-10-09 | 15:55

Wie gaat er überhaubt naar de Albert Heijn voor vlees???
Dan heb je toch geen smaak als je die smeerboel eet?

thetosser | 01-10-09 | 15:48

Waar heb je dat NKOTB t shirt vandaan?

Maserati | 01-10-09 | 15:47

Nu is gehakt (vermalen mengsel van restvlees) natuurlijk altijd vies, maar ik kan nergens in het stukje vinden waarom het gehakt van Albert éxtra vies zou zijn. "Het stinkt" en "mijn kinderen eten het niet" zijn natuurlijk flauwekulredenen. Leg eens uit waarom het gehakt van de Telegraafslagers beter is?

cabbit | 01-10-09 | 14:56

Geheel toevallig uiteraard had RTL nieuws een vergelijkend warenonderzoek van vlees en vleeswaren van zowel een Appie als de Keurslager, en een kok die de samples vergeleek.
Conclusie; het stukje vlees van 21 Euri van den Keurslager week in kwaliteit niet echt af van het stukje vlees voor 16 Euri van Appie.
Beiden zou hij in zijn eigen woorden niet aan willen bieden in zijn restaurant.

said_fred | 01-10-09 | 14:52

Hele voedsel industrie is een probleem, het gaat alleen maar om marketing en prijs, niet meer om een goed en gezond product. Moet maar is het boekje; Wat zit er in uw eten, lezen. Je zou bijna zo'n reform-freak worden, maar ja we leven nu eenmaal in 21 eeuw... Daarbij heb je vaak ook niet de keus om te kunnen kiezen, omdat het aanbod van de supermarkten te klein, gemeentes/provincies laten het niet toe om mega-supermarkten te bouwen (net zo als bv in Frankrijk), Hierdoor komt de keus bij de supermarkten enkel te liggen op prijs en omloopsnelheid !!!

www.bol.com/nl/p/boeken/wat-zit-er-in-uw-eten...

Mr.mc2 | 01-10-09 | 14:43

" Geweer klaarmaakt en messen slijpt"

caravaggio | 01-10-09 | 14:27

En die kip spuiten ze vol met water.... lopot leeg als je het bakt.
Nee, je moet je vlees bij de lidl halen, die moffen hebben veel betere kwaliteitseisen.

pleurtop | 01-10-09 | 13:45

Geen enkele supermarkt in Nederland heeft goed vlees, oftewel lekker vlees. Kijk dan naar de Franse, Engelse, Italiaanse verherkopers.
Nu weet de gemiddelde Hollander niks van eten af, laten we wel wezen. Het beste spul exporteren we. Wat we echt goed kunnen benoemen we niet. Al jaren hoor ik mensen roepen dat Nederland geen eetcultuur kent. Ondertussen eten de restaurantbezoekers in Parijs zich ongans aan de delicatessen van 'Peejie Bah' .
Neem nu de Oosterschelde kreeft, wereldvermaard! O.ver de hele wereld wren jarenlang in de beste restaurants de Hollandsche uien een feestartikel. Oesters, de beste uit Yerseke. Hollandsche kazen, voor de hoogste prijzen kom je ze tegen op delicatessenmarkten door heel Europa.
Wie smoorvlees eet in een Indonesisch restaurant vergeet dat destijds in ' Den Oost' de Hollandsche moeke dit introduceerde.
Ga eens kijken bij www.lindenhoff.nl en er gaat een wereld voor je open.
Vooral het vlees daar is FANTASTISCH, althans een trapje lager koop je in Frankrijk gewoon in de supermarkt.
www.e-leclerc.com/cms/resources/bouche...
www.hypercarrefour.be/Images/ImageDB/P...

hfakker | 01-10-09 | 13:40

Waar haal je dat New Kids shirt

Peter Beense | 01-10-09 | 13:36

In mijn jonge jaren werkte ik als uitzendkracht bij een slagerij in een supermarkt. Standaard werd daar al het vlees wat over datum was doorgedraaid en mooi als vers gehakt in de winkel gelegd. Het licht gekleurde gehakt kreeg de naam varkensgehakt, de donkere variant rundergehakt. Maar of dat er werkelijk inzat was de vraag.
Ik moest ook nog dozen diepvries hamburgers e.d. omverpakken op schoteltjes. Maar het lukte mij niet altijd om de bij -20 vastgevroren hamburgers van elkaar te krijgen. Het advies was dan om zo'n klont hamburgers hard op de grond te gooien. En de grond was door de week glad van het vleessnot. Te goor voor woorden. Mijn moeder heb ik daarna ook verboden om er boodschappen te doen. Later (gedwongen door de concurrent) kwam er een raam tussen de slagerij en de winkel zodat dit soort misstanden niet meer ongezien konden gebeuren. Conclusie ga naar de echte (scharrel) slager die nog liefde heeft voor het vak en de kwaliteit persoonlijk garandeert.

koffieboer | 01-10-09 | 13:18

Met het gehakt en bv de kipfilet van Appie ix nix mis!
Je moet alleen 3 x het water wat vrijkomt eraf gieten!
En met flink wat kruiden smaakt t prima! Net als de "Verse" vis van onze grootgrutter trouwens....................................

lilluke halve hoan | 01-10-09 | 13:18

Heb er geen last van. Vanavond weer een bakkie halen.

engeltje_ | 01-10-09 | 13:06

Wat een gelul over dat vlees van over de grens dat beter is dan dat van AH. Het vlees van AH komt rechtstreeks en ingevroren vanaf de Argentijnse en Hongaarse pampa's, so wat is uw punt in deze?

Invriezen beschadigd de celwanden van het vlees, waardoor het vlees eerder en meer water verliest bij verhitting. Dat water verdampt normaliter bij het bakproces. In de ene link met die ballenfotorep wordt gesuggereerd dat bakje 2 nog water bevat nadat de ballen gebakken zijn. Lijkt me erg stug; die AH-ballen zijn zowat geroosterd. Dan blijft er echt geen water meer in de pan over, wel het vet dat uit het vlees gebakken wordt. Hier in Frankrijkis men verplicht om het vetgehalte op de verpakking te zetten. Kennelijk niet bij de slager of AH in NL?
Gaan we ineens culinair lopen te doen over gemalen vlees; dat is ongeveer hetzelfde als iedereen die nu ineens het groene kiempje uit de knoflook gaat staan pulken omdat een kook-lullo zegt dat dat goed voor je is.

Mongoose | 01-10-09 | 13:05

Cortes | 01-10-09 | 11:27
Chilli con carne kan eauk.

darmflora | 01-10-09 | 13:03

1sjaak1 | 01-10-09 | 12:30

Tsja sinds ze in NL ineens moutmeel zijn gaan gebruiken om het brood bruin te kleuren heb ik twijfels over de gezondheid ervan. maar in ieder geval geldt sinds die tijd niet meer de volkswijsheid: "hoe bruiner het brood, hoe meer vezels, dus hoe gezonder".

ecologiste | 01-10-09 | 12:57

Gehakt is per definitie stinkende troep.

dutchdj | 01-10-09 | 12:54

Vlees van de JUMBO stinkt ook !!!

elleirb | 01-10-09 | 12:53

captainobvious | 01-10-09 | 12:31
Of nog beter: brood bak je zelf (eigenlijk helemaal niet zoveel werk en dan zie je precies wat erin gaat). Met vlees is dat toch lastiger...

Kaas 82+ | 01-10-09 | 12:45

‘Mijn kinderen wilden het niet eten, we hebben het gewoon in de prullenbak gegooid’... Okay. Optie 1 is dat meneer niet kan koken. Optie 2 is dat de kinderen van meneer verwende zeikerdjes zijn die later net zo treurig als meneer zelf worden. Optie 1 en 2 sluiten elkaar overigens niet uit.

Vage_eddie | 01-10-09 | 12:43

@ En-el Hak | 01-10-09 | 12:30

Ja, me too. Normaal hoor je eigenlijk eerst een uitje te fruiten en dàn het gehakt erbij te doen, maar met het gehakt van AH draai je het om.
Dus eerst het gehakt bakken, het vocht afgieten en dan het uitje er bij.
Niet dat je dan het gewenste resultaat hebt met het drapperige uitje....

_Jinxed_ | 01-10-09 | 12:41

Bonuskaarten, airmiles, zegels, gogo's, puzzelstukjes, furbies, flurries of wtf er nog meer is... Het is echt zo'n zielige bedoeling. Ik betaal nog liever wat meer dan dat ik me verlaag tot het niveau van de spaar-je-gek-gekken.
Over gehakt, ja klopt. Er zit enorm veel water in en dat merk je als je het in de pan flikkert. Zelfs de ingevroren pakjes gehakt van de lidl zijn beter, maar ik ga toch echt niet langs 10 winkels om mijn boodschappen te doen.
Van bewust kopen en op de prijzen letten wordt je knettergek.

omwenteling | 01-10-09 | 12:40

Zelf heb ik ruim twee jaar geleden besloten geen vlees meer bij AH te kopen. Het gehakt is inderdaad oneetbaar maar dat geldt voor al het vlees dat je bij AH koopt. Karbonaadjes, schnitzels niet weg te werken. Ik zou het niet eens aan mijn hond durven te geven terwijl dat beest alles eet, al zou je hem gebakken oude kranten voorzetten. Ik had al eens het voornemem hierover een brief aan de directie van AH te schrijven, maar heb het niet gedaan omdat ik dacht dat ik wellicht te kritisch was. Het doet me deugd nu te merken dat ik het juist heb gezien.

Het_Genie | 01-10-09 | 12:35

Het gehakt van de AH is inderdaad niet te eten... Gelukkig zijn er nog echte slagers !

FOne | 01-10-09 | 12:33

Eagle_Eye | 01-10-09 | 11:34
Alu-hoedje nodig??

Kaas 82+ | 01-10-09 | 12:33

Iedereen die gehakt of vlees koopt bij de supermarkt is echt een superpauper, vlees haal je bij de slager, en dan niet de slager in de supermarkt, maar een echte slager.
Brood hetzelfde verhaal, dat haal je bij de bakker, en niet in de supermarkt.

captainobvious | 01-10-09 | 12:31

ecologiste

moutmeel, hmmm, voor de kleur. Zelf neem ik altijd brood van de groene winkel en nee ik ben geen grijze sok...

1sjaak1 | 01-10-09 | 12:30

@_Jinxed_ | 01-10-09 | 12:24
Dat vocht sta ik dus altijd af te gieten....

En-el Hak | 01-10-09 | 12:30

Ik kocht mijn vlees altijd bij de AH; puur omdat ik de Keurslager een oplichter vond met zijn prijzen.
Nu ik er over nadenk... Ik betaal idd liever het dubbele voor een stuk ècht goed vlees dan die gore troep van de AH.
Ik dacht dat het normaal was dat er zoveel vocht vrijkwam bij het bakken.
Zelfs het biologische gehakt had eigenlijk een chemisch/vreemd smaakje.

_Jinxed_ | 01-10-09 | 12:24

eergisteren nog gebakken voor de chili con carne. Ik dacht dat het bedorven was zo'n raar luchtje hing eraan. Ik koop het nooit meer bij AH.

snaakie | 01-10-09 | 12:24

Laten we het de volgende keer eensch hebben over de kwaliteit van BROOD in NL. Weet u wel? Brood: meel en water, of... net als het gehakt vol met allerlei troep die er niet in thuis hoort?
Dat krijg je waneer je dominees en kruideniers met elkaar laat fokken.

ecologiste | 01-10-09 | 12:22

Het gehakt van de AH komt/kwam uit Afrika (Botswana). Het is te mager vlees dat gelijk na de slacht, ingevroren wordt. Het komt in London aan en gaat naar een vrieshuis waar het een aantal maanden tot een aantal jaren ligt. Vervolgens wordt het ontdooit en samen met Nederlands runder/varkensVET tot een "rundergehakt" gemaakt. Vervolgens verpakt en als VERS product (vers is ontdooit) te koop aangeboden in de winkel. Eet smakelijk.... ps. soms ligt het vlees vanuit Afrika 2 tot 3 te wachten in de vrieshuizen van AH totdat het samengevoegd wordt met Nederlands runderVET. lekker. Google maar naar Keuringsdienst van Waarde AH rundergehakt....

1sjaak1 | 01-10-09 | 12:20

Soylent Green is people!

En-el Hak | 01-10-09 | 12:19

@ Cortes | 01-10-09 | 11:22
Bijna niets meer koop ik bij de AH. Vleesch trouwens nooit in de supermarkt tenzij het echt niet anders kan.
Bij de winkels die u noemt koop ik meestal en dat scheelt mij minimaal 1500-2000 euro per jaar en de kwaliteit is er niet minder om.Je moet in NL altijd zo rekenen: alles of bijna alles is er 20-30% duurder dan in D. Waarom?
Omdat hier de gepriviligeerde netwerken de buit onderling verdelen en domme onkritische en onvakkundige werknemers gebruiken om de monopolies te behouden. En die bovenlaag aangevuld met de jappenrijdende en 2-3 keer met de sleurhut uitrijdende karavaan-zigeuner MBO-HBO-ertjes soeperen die 20-30% die wij steevast teveel betalen. Ziedaar mijn analyse van de BV NL.
Nou heb ik wel erg veel verklapt vandaag.
Ennuh sterkte iedereen die in de randstad e.o. huist want daar is het niet meer om te harden.

ecologiste | 01-10-09 | 12:19

Rundvlees gehakt van AH is niet zo heel slecht hoor.. wellicht had ie net een slechte batch.

Nonbeliever | 01-10-09 | 12:18

AH verkoopt baggervlees, geheel mee eens.
maar Jan linders en De Coöp kunnen er ook wat van,bv stooflappen/draadjesvlees goorder kan gewoon niet, wat een lucht daar vanaf wasemt tijdens het bereiden is met geen pen te beschrijven, iets tussen mest en heel oud diepvriesvlees, zelfs mn kat braakt het weer op.
Met de biefstuk en andere zg minute lapjes kun je je schoenen verzolen, groen/blauw uitgeslagen, met condens en andere vloeistoffen doordrenkte inlegkruisjes onder het vlees, speciale belichting en andere kunstmatige ingrepen om het nog enigsinds toonbaar te maken en te verdoezelen dat het eigenlijk oude smakeloze ontdooide diepvriestroep is.
Even over het invriezen zelf: Bij het ontdooien van vlees komt er vocht vrij. Dit vocht is een zeer rijke voedingsbodem voor bacteriën die op het vlees zitten, of die er via de verpakking, het bord of de lucht opkomen.
Deze bacteriën kunnen bij kamertemperatuur goed groeien. Hoewel in het begin de besmetting laag is, zal het aantal bacteriën sterk toenemen tijdens het ontdooien. Hierbij kunnen ook ziekteverwekkende bacteriën zijn.
Als men het vlees opnieuw, een 2e keer invriest zullen deze bacteriën bij invriezen niet afsterven. Bij twee keer ontdooien, zal het aantal bacteriën zeer sterk zijn toegenomen , met alle extra risico's op voedselvergiftiging van dien.
.
Een tweede punt is dat door de waterafscheiding het vlees uitdroogt. Bij een tweede keer ontdooien gebeurt dat dus nog sterker, wat de kwaliteit van het vlees niet ten goede komt.
.
vraag je vervolgens aan de verantwoordelijk medewerker in de super of je het vlees kunt invriezen, zal bijna zonder uitzondering het antwoord ja zijn, probeer het maar eens uit.
.
dan heb je nog het zg opgespoten vlees/vleeswaren (water/bindmiddelen) en het met enzymen gekitte vlees.
wel eens 500 gr voorverpakte spekblokjes (iedere willikeurige super verkoopt het) gebakken, en dat je dan uiteindelijk blijft zitten met twee eetlepels gore ranzige en taaie zoute kruimeltjes.
ik noem die zogenaamde vleesverkoop in de gemiddelde super gewoon oplichting.

trivius | 01-10-09 | 12:17

Hij is toch juist WEL voor de poes. Aangezien de prijsvelaging niet voor de poes is en hij dan ook niets met de AH temaken wil hebben. Ofzo... dus dat.

renniepak | 01-10-09 | 12:12

@Mr Dixit | 01-10-09 | 12:10
Funny man. Fruit hoort niet in de koelkast maar op de fruitschaal. Bovendien, wie AH'-kiwi's in de koelkast stopt, haalt ze er in 2022 nog kei- en kei- en keihard uit. Het is duidelijk dat you nooit bij Appie koopt.

En-el Hak | 01-10-09 | 12:12

@En-el Hak | 01-10-09 | 12:07
Wel eens nagedacht over de aanschaf van een koelkast?

Mr Dixit | 01-10-09 | 12:10

Maar goed, AH zal geen adverteerder worden bij P0wned, zoveel is duidelijk.

En-el Hak | 01-10-09 | 12:08

@ReligionSucks | 01-10-09 | 12:01
Groot gelijk. 'k Haat boodschappen doen, en mijn vrouw weigert ze te doen wegens 40-urige werkweek en andere smoesjes hehehe, dus de groenten, fruit, brood, vlees komen via Albert bezorgmeuk tot ons. Fruit en groente kun je na twee dagen weggooien. Neem de kiwi's: een paar dagen keihard en daarna meteen beschimmeld.

En-el Hak | 01-10-09 | 12:07

@ShakeTA | 01-10-09 | 11:17
De logica ontgaat me. Je hebt bij de appie gewerkt, dus je weet dat er kwaliteit in de schappen staat. Ben je dan QA Manager geweest, of inkoper? Even duidelijk wezen, want de het "hebben gewerkt bij" en "dus weten dat" hebben op deze manier geen oorzakelijk verband.

Mr Dixit | 01-10-09 | 12:06

Wie gehakt koopt of een weduwe trouwt weet nooit wat er is ingedouwd...

Simon Says | 01-10-09 | 12:06

@Mouth Of The South | 01-10-09 | 11:59
Wel, ik beschouw zelfgesneden en gebakken frites met een schep stoverij als culinair hoogtepunt, dus ik heb inderdaad geen kaas gegeten van goed vlees.

En-el Hak | 01-10-09 | 12:03

@Vliegenvanger | 01-10-09 | 10:10
Kom hier dan niet noob-flappie. Je reactie is voor niemand interessant.

De gehakt van AH is idd al jaren niet te eten. Net zoals varkensvlees en rundvlees.
Kip werd ingespoten met water. De vleesmachines worden, per filiaal verschillend natuurlijk, te vaak niet schoongemaakt. Een vriendin van me zei hier wat van en werd snel daarna ontslagen. Tevens wordt de beschimmelde kaas met een schaaf van de schimmel ontdaan waarna het weer vrolijk opnieuw wordt verpakt en doorverkocht. Helaas betreft het een draadschimmel die enkele dagen na aankoop van een te duur stuk kaas geweaun zijn lelijke gezicht weer laat zien...
Kudtwinkel. Persoonlijk ga ik 10x liever naar de Jumbo.

ReligionSucks | 01-10-09 | 12:01

de rechtsbuiten | 01-10-09 | 11:55
Minder reaguren en F5'en = eerder naar huis. Of ga je nu vertellen dat je zo hard aan het werk bent dat de gemiddelde arbeitstag tot na 6'en duurt?

Mr Dixit | 01-10-09 | 12:00

"Wilbrink vindt dat slagers harder hun best moeten doen om consumenten duidelijk te maken dat als ze goed vlees willen, ze bij de slager moeten zijn"

De gemiddelde consument in Nederland heeft geen flauw benul wat goed vlees is, laat staan hoe het te bereiden. Kwaliteitsvlees in 0031 is paarlen voor de zwijnen.

Mouth Of The South | 01-10-09 | 11:59

Leuk geschreeuw van meneer Wilbrink, maar waar zijn de keiharde feiten, gehaktbal? Zitten er overjarige schoenzolen van Piekema erin verwerkt? Krioelt het van de legionella bacterien? Staat het krom van de kleurstoffen? Barst het van het goedkoop paardenvlees i.p.v. rundvlees? Of is het gehakt helemaal van seperatorvlees (bij de web_krijtertjes thuis ook wel "Karchervlees" geheten)? Nou lutser Wilbrink, keiharde gehaktstaven_feiten AUB, und schnell ein bischen! Flopkok!

web_krijter | 01-10-09 | 11:58

Cunnilistisch medewerker? Waar kan ik eigenlijk zo'n Buzz Lightyear Ray Gun kopen?

Mr Dixit | 01-10-09 | 11:57

+1 voor de laatste zin.

Nietvoordekat | 01-10-09 | 11:57

Slagers, dat zijn toch die lui die nooit open zijn als ik uit mijn werk kom!?

Rest In Privacy | 01-10-09 | 11:55

Sjah, die gozer heeft natuurlijk 100% gelijkt, maar leg dat de gemiddelde burgerl*l maar eens uit. Die blijft gewoon gore zooi kopen zoals ook brood (BROOD!!!) van Blue Band, omdat het wit is en net zo "gezond" is als volkoren brood, dudes please fuck off with all that CRAP!!!!! Wel prima trouwens, de bio/scharrel kip van AH... lekker stevige pootjes.

Ienoo666 | 01-10-09 | 11:55

Gehakt van AH komt uit Botswana, ooit bij de "keuringsdienst van waarde" geweest.

Louw | 01-10-09 | 11:53

Terecht, vlees van AH is kankerzooi. Kipfilet die bol staat van het vocht, gehakt dat inderdaad bijkomende smurrie oplevert en voor een kilo armetierige riblappen betaal je 'r tegenwoordig tegen de acht euro. Schandalig dat deze oplichter op treinstations en in heel veel woonwijken een monopoliepositie bezit.

En-el Hak | 01-10-09 | 11:52

Gehakt de naam zegt het al,gemalen vlees restanten die je in een frikandel wel lekker vind.
Gewoon goed kruiden uitje er door en maak er een platteschijf van als hamburger op de BBQ vaak lekkerder dan een beefstuk.

Braakbal | 01-10-09 | 11:48

-weggejorist-

Mauwkat | 01-10-09 | 11:47

Joh? Dierenlijken vermalen tot ranzige vleespulp en dan zeuren dat 't stinkt?? Wat had je dan gedacht suflul.. lijkevlees rot nu eenmaal.. en dat stinkt ja..

bovenste_plank | 01-10-09 | 11:42

Jongejongejonge.... Wat een populistische scam... meneer wil gewoon even in de spotlights. Denk dan even 2 minuten door en kijk naar het gehakt van de andere supermarkten, stukken erger dan de appie.
Meneer denkt gewoon 'oh, er was al commotie om de kip van AH, laat ik het eens proberen met het gehakt'.
Ik eet altijd gehakt van de AH, niks mis mee, misschien kan men gewoon niet koken. :P

Robbie Rotten | 01-10-09 | 11:40

Dat ze hun leveranciers uitknepen op een asociale manier wist ik wel, maar dat ze nu ook de klant beginnen te bedonderen dat had ik niet verwacht. Alles voor het geld daar, echt smerige en slimme mensen daar. Heb zelf wat jaren ervaring bij een toeleverancier. Als Albert Heijn zegt: spring! Dan staan ze daar allemaal te hossen over de gang. Echt triest, maar ook slim zakendoen. Leer er je les uit en vreet die zooi niet, lekker fosfaten vreten, kan je net zo goed een hap wasmiddel nemen.

Tinus Trekveer | 01-10-09 | 11:40

Om nog te zwijgen van de biefstuk bij de Appie! Die is pas echt goor

WakkereNL | 01-10-09 | 11:39

Mijn kinderen zouden het moeten vreten, verwende kinderen gooien alles weg wat hun niet bevalt.

wazapetaza | 01-10-09 | 11:38

ShakeTA | 01-10-09 | 11:17
Ik weet niet wat jouw standaard voor vlees is maar gehakt van de appie is echt goor, ik krijg het ook mijn strot niet af. Sommige stukken vlees gaan wel, zoals varkenshaasjes.

baca | 01-10-09 | 11:37

verwende kinderen. Weten zij wel dat de kindertjes in Afrika naar Nederland willen VAREN voor zo'n stukkie vlees?
Oh wacht, dat doen ze al...

Bisschop Gijsen | 01-10-09 | 11:34

Dat is de prijs van kapitalisme. We willen een zo goedkoop mogelijk product en dus krijg je waar je om vraagt. Wel eens gelet op de E-nummers in voeding? Er is bijna geen voedsel zonder toevoeging te verkrijgen. En onszelf maar afvragen waarom er toch zoveel kankergevallen zijn.... Begin maar eens bij de corporaties die over de lijken van onze kinderen en ouders rijk willen worden.

Eagle_Eye | 01-10-09 | 11:34

AH is best te eten. Zelfs de Aldi heeft eetbaar spul. Jullie moeten niet zo zeuren. Half-om-half moet je gewoon dezelfde dag opeten, dan is er niets aan de hand.

P.C.M. Baas1309 | 01-10-09 | 11:32

die pica die erbij zit is gruwelijk!

weepappa | 01-10-09 | 11:31

@ ShakeTA | 01-10-09 | 11:17
Ik kan geen uitspraak doen over het gehakt, want ik koop dat nooit, maar zou je de waterige ham eens kunnen bekijken ? Daar is wel degelijk iets mis mee. Kwaliteit ? Laat me niet lachen.

Marcus Porcius Cato | 01-10-09 | 11:29

Helemaal mee eens, troep! Je moet tijdens het bereiden zeker 10% van het volume aan water uit de pan lepelen anders wil het niets een bruin worden.

Alexander de Kleine | 01-10-09 | 11:28

Net als het gehakt van Edah, Dirk en Super de Boer. Alsof ze het vlees injecteren met water voordat het vermalen wordt tot gehakt. C1000 kan er ook wat van, af en toe is er een actie waarbij voor 10 euro een plastic tas met bepaalde soorten vlees te vullen is. Hierbij zit dan ook een pak rundergehakt. Dit gehakt bestaat dan voornamelijk uit een drab van witte rommel, er is haast geen rood vlees meer te herkennen. Maar zodra de actie weer voorbij is, dan ligt het pakje rundergehakt weer mooi rood, en voor het volle pond weer in de schappen.

IDSMadDog | 01-10-09 | 11:26

LMFAO@Jaap de Paap | 01-10-09 | 11:06

darmflora | 01-10-09 | 11:25

Ik maak mijn gehakt zelf, dus ik kan hier niet over oordelen.
Behalve dan, dat ik al jarenlang een heel goede reden heb om mijn gehakt zelf te maken.
Niet alleen vanwege Appie.

Merlot | 01-10-09 | 11:23

-weggejorist-

dondermuis | 01-10-09 | 11:23

@ Cortes | 01-10-09 | 10:47

Juist! In Spanje weten ze wat van eten en is de klant kritisch, in NL? Hahaha. Sukkels zijn het hier en darom verdient AH grof geld aan die stakkers.
Trouwens AH kopieert heel veel van de Fransen, maar het resultaat blijft toch telkens weer stukken onder het niveau van de Fransen waar zeer veel meer keuze is en de kwaliteit meestal stukken beter is. En dat is zeker al 35 jaar het geval is mijn persoonlijke ervaring. Hema blijft wel redelijk goed (is een kopie van de monoprix).

ecologiste | 01-10-09 | 11:19

Dat vlees daar is echt niet te vreten inderdaad. Om nog maar niet te spreken over de liters water die ze er in spuiten. Lekker naar de slager, je proeft echt het verschil!

kapotgaanwetoch | 01-10-09 | 11:19

Doe eens niet altijd die Televaag citeren en in de kont kruipen.
Of is dat contractueel vast gelegd?
Afgezien daarvan is het AH vlees sowieso bagger!

borderliner | 01-10-09 | 11:19

-weggejorist-

Hertog van Alfa | 01-10-09 | 11:18

Maar afgezien van diarrhee krijg je er wel zes voetbalpuzzlestukjes bij. Dus nu ophouden met zeiken!

havertje | 01-10-09 | 11:17

Die hele tirade slaat nergens op. Wat geeft hem het idee dat hij uitspraken mag doen over de kwaliteit van het vlees van Appie? Wat is er dan precies mis met het vlees?
Hij roept:
"Vorige week heb ik het eens in de pan durven gooien’, ‘Mijn kinderen wilden het niet eten, we hebben het gewoon in de prullenbak gegooid’"
Ja kan je misschien gewoon niet koken en heb je zelfs het simpele klusje om gehakt te maken verprutst?
Ik heb bij Appie gewerkt en ik weet dus dat er wel degelijk kwaliteit in de schappen staat. Deze meneer met onduidelijke kwalificaties loelt dus gewoon dik uit zijn nek. Kan iemand deze man aub ontslaan?

ShakeTA | 01-10-09 | 11:17

Die hele tirade slaat nergens op. Wat geeft hem het idee dat hij uitspraken mag doen over de kwaliteit van het vlees van Appie? Wat is er dan precies mis met het vlees?
Hij roept:
"Vorige week heb ik het eens in de pan durven gooien’, ‘Mijn kinderen wilden het niet eten, we hebben het gewoon in de prullenbak gegooid’"
Ja kan je misschien gewoon niet koken en heb je zelfs het simpele klusje om gehakt te maken verprutst?
Ik heb bij Appie gewerkt en ik weet dus dat er wel degelijk kwaliteit in de schappen staat. Deze meneer met onduidelijke kwalificaties loelt dus gewoon dik uit zijn nek. Kan iemand deze man aub ontslaan?

ShakeTA | 01-10-09 | 11:17

Jaap de Paap | 01-10-09 | 11:12
Klopt, als dat doekje kon praten..
Man man man.*grinnik*

Teun van het Tuinpad | 01-10-09 | 11:16

Cortes | 01-10-09 | 11:13
Inderdaad, samen komen we d'r wel..

Rector Reflector | 01-10-09 | 11:15

Ik vind de balletjes van AH goed te vreten.

Komdan | 01-10-09 | 11:15

@Fleauxe 10:52: In de AH grijp ik ook steeds vaker mis. Net de dingen die ik lekker vind zijn blijkbaar niet populair... AH had vroeger heerlijke nog af te bakken Surinaamse broodjes, jaren een favoriet op mijn ontbijttafel geweest maar opeens helaas verdwenen (in tegenstelling tot wat je eerder schreef vind ik het brood bij Appie niet zo slecht, zeker vergeleken met 15 jaar geleden), die lekkere Spaanse worst, idem. Er komt een punt dat het assortiment zo schraal wordt dat het geen 1-stop shop meer is, en misschien is dat maar beter.

Al het vlees van de AH is trouwens smerig, behalve balletjes voor de soep koop ik het er niet meer. Zelfs kipfilet weten ze nog te verschteren.

Muxje | 01-10-09 | 11:15

Jaap de Paap | 01-10-09 | 11:12 Ja, daar heb je gelijk in. Oh shit indeed.

zeg maar jansen | 01-10-09 | 11:14

zeg maar jansen | 01-10-09 | 11:09
Oh shit...

Teun van het Tuinpad | 01-10-09 | 11:10
Het kwam me al bekend voor, dat doekje.

Jaap de Paap | 01-10-09 | 11:12

@ whatever123 | 01-10-09 | 11:04

Aha, U heeft aandelen AH?

ecologiste | 01-10-09 | 11:12

Cortes | 01-10-09 | 11:10
Dat is, dacht ik, precies wat ik hier betoog!

*Vertwijfelt eigen plempsels teruglezen doet*

Rector Reflector | 01-10-09 | 11:11

-weggejorist-

weaktalk | 01-10-09 | 11:11

Torquemada | 01-10-09 | 11:10 Als je die pot zo bekijkt kun je het gerust een BOLUSkaart noemen.

zeg maar jansen | 01-10-09 | 11:11

Jaap de Paap | 01-10-09 | 11:06
*gebruikt doekje aanbiedt*

Teun van het Tuinpad | 01-10-09 | 11:10

Heeft u een BONUSKAART?
Nee! Jij wel ?

Torquemada | 01-10-09 | 11:10

Jaap de Paap | 01-10-09 | 11:06 Het is jouw beurt om door te spoelen deze week.

zeg maar jansen | 01-10-09 | 11:09

zeg maar jansen | 01-10-09 | 11:02
Gelukkig ga ik naar de "beenhouwer" of naar de Delhaize ;-)

Brakke Obama | 01-10-09 | 11:08

@ alle roepers: Neehoor, Schuitema is NIET van AHOLD, schuitema is zelfstandig (vrijgekocht door investeringsgroep "CVC".
Eff googlen en je weet het (of je belt een nummer)

Henkie_spenkie | 01-10-09 | 11:08

Kan er dan niet even een tissue langs de rand van die wc-pot?

Jaap de Paap | 01-10-09 | 11:06

Exact wat ik tegen mijn vrouw zei na het braden van gehakt van Jan Linders: "het lijkt wel of ik soep sta te maken". Als je een laag water heb laten verdampen blijft er nog een laagje vlees over.
Dus gehakt alleen van de echte slager.

BroodenSpelen | 01-10-09 | 11:06

zeg maar jansen | 01-10-09 | 11:02
Of van de PLUS, Super de Boer, Jan Linders en wat al dies meer zij..

Rector Reflector | 01-10-09 | 11:04

Kijk, als Appiehappie met een pistool rondloopt in de supermarkt en vervolgens hele volksstammen dwingt om gehakt te kopen, tja, dan is dit een item voor GS. Maar als het allemaal vrijwillig gebeurt, is het gewoon een zeik onderwerp. Net zoiets als al die loosers die roepen dat ze Nederland zat zijn. Ga dan weg man, niemand houdt je tegen...

whatever123 | 01-10-09 | 11:04

Om kort te gaan, Appie Happie koopt even snel driehonderd vierkante meter advertentieruimte in bij de grootste visverpakking van Nederland en de zaak wordt snel weer in den minne geschikt. Volgende week roept Felix Wilbrink: 'Het gehakt van die lieve grote blauwe reus is het beste van de wereld. Hier kook ik met plezier mee. De kinderen scheppen drie keer op !' Want zo makkelijk gaat dat bij rechtse media.

Niet voor Jan | 01-10-09 | 11:04

Brakke Obama | 01-10-09 | 11:00 Grote stappen , gauw thuis. C1000 is Schuitema en Schuitema is van Ahold. Schuitema bevoorraadt ook de Co-op. Dus die meuk is al bijna niet aan te ontkomen door naar een andere winkel te gaan. Of je moet de meuk van de Lidl appreciëren.

zeg maar jansen | 01-10-09 | 11:02

Dit is dus ook de reden dat ik geen ham meer koop bij de Albert Heijn. Het is één grote bak met water. Ham hoort droog te zijn, welnu, doe eens voor de lol een plakje ham op uw boterham van Albert Heijn en het water loopt langs uw ellebogen naar beneden. Het is in feite schandalig dat de keuringsdienst van waren hier niets aan doet. Eigenlijk is het gewoon oplichting.

Marcus Porcius Cato | 01-10-09 | 11:02

Elmauro | 01-10-09 | 10:59
Klopt! Maar vele mensen zien dat als 'verplichting', wat ik graag ontkracht.

Rector Reflector | 01-10-09 | 11:02

De AH teert nog op haar oude naam van kwaliteits supermarkt, tegenwoordig verkopen ze voornamelijk eigen huismerk van een kwaliteit waar de Aldi zich nog voor zou schamen. Het is gewoon de goedkoopste troep die ze in kunnen kopen verpakt in een veel te duur nep A-merk doosje. Mij houden ze er niet mee voor de gek.

WaarDeWindWaait | 01-10-09 | 11:02

Ach ja, het is nog prima te doen in de pastasaus. Gehaktballen laat ik wel door moeders maken, is altijd wel lekker.

chanttal | 01-10-09 | 11:01

klopt dat het verdachte troep is, ik heb een paar keer AH-gehakt gekocht waarvan delen al aan het rotten waren. Ik haal nu mijn gehakt gewoon bij de LIDL, uitstekend spul en nooit een slechte ervaring mee gehad.

wlodek | 01-10-09 | 11:01

Hölzenbein | 01-10-09 | 10:44
C1000 = Ahold (= AH)

Brakke Obama | 01-10-09 | 11:00

Cortes | 01-10-09 | 10:50
En daarbij vind ik het te zot voor woorden dat klanten zonder (geregistreerde) bonuskaarten geen recht hebben op een korting.
Geen enkele andere keten hanteert dit beleid.

Rector Reflector | 01-10-09 | 11:00

Rector Reflector | 01-10-09 | 10:47

Ah biedt je gewoon de mogelijkheid niet je naam en adres te registreren, dat hoef je niet 'stiekem' niet in te vullen.

Daarnaast gaat het AH niet om het koopgedrag van de individuele klant maar om het identificeren van klantengroepen, en daar bijvoorbeeld promoties en winkelindeling op aan te passen, niet om jouw persoonlijke koopgedrag in kaart te brengen.

Elmauro | 01-10-09 | 10:59

Teun van het Tuinpad | 01-10-09 | 10:58 Ik ook niet, maar als ze niet meekomen heb ik thuis een probleem.

zeg maar jansen | 01-10-09 | 10:59

Trouwens een echte liefhebbert van grootmoeders gehaktballen e.d. koopt gewoon een gietijzeren manuele vleesmolen en hakt z'n vlees zelf zoals b.v. hier (watertanden alert_ oh ja en niet de Unox gedeeltes nee): sites.rvu.nl/page/733/nl

_ILT_ | 01-10-09 | 10:58

Toch knap hoe jullie gehakt van gehakt maken

geenprobleem | 01-10-09 | 10:58

zeg maar jansen | 01-10-09 | 10:53
Kleine mevr Teun kan ze niet waarderen.
En ik eerlijk gezegd ook niet.

Teun van het Tuinpad | 01-10-09 | 10:58

Brood haal ik bij de bakker en vlees bij de boer/slachter/slager net buiten het dorp, echt vlees van echte altijd buiten grazende Schotse hooglanders. De grap is: het is maar een fractie duurder dan de meuk van Appie. Diezelfde boer verkoopt ook echte kippen a 5 eu/st. Wat deed de bio-kipfilet bij AH ook alweer per kg ?

fart majeur | 01-10-09 | 10:58

Einde van de Domheid | 01-10-09 | 10:56 Daar is ook niet langs te kijken nee.

zeg maar jansen | 01-10-09 | 10:57

Cortes | 01-10-09 | 10:51
30% van alle US presidenten waren Irish-descent, maar deze black ass M.F. lijkt me niet ;-)

Brakke Obama | 01-10-09 | 10:57

Mevrouw EvdD en mijzelf zien meer in Johannes van Dam.

Einde van de Domheid | 01-10-09 | 10:56

Cortes | 01-10-09 | 10:50
Dat vind ik niet het probleem.
Ze mogen best middels zo'n kaart onderzoeken wat en hoeveel er verkocht wordt.
Maar dat kunnen ze ook middels het balansen en bestellen van verkochte goederen.
Het systeem is met name bedoeld om te kijken wat de verschillende doelgroepen kopen, om zo het assortiment trendy te houden. Dan wordt er bijvoorbeeld gekeken naar leeftijd en geslacht. (Daar hebben zij m.i. geen naam en adresgegevens voor nodig.)

Rector Reflector | 01-10-09 | 10:56

Kruiddamp | 01-10-09 | 10:55 Zelfs de ham is niet 100% ham.

zeg maar jansen | 01-10-09 | 10:56

Allemachtig! Dit is altijd al het geval geweest! Slechte kwaliteit vlees. Als je het vlees kunt noemen. Buiten die waterige gehakt troep zijn zelfs hun dure 'biefstukken' van geplakt vlees!

Kruiddamp | 01-10-09 | 10:55

Geweaun je vlees bij de slager halen, no problem!

Optimel Prime | 01-10-09 | 10:55

Gehakt van de Jumbo is prima, het beste is van de Meny, maar die bestaat niet in Nederland denk ik.

quadtuning | 01-10-09 | 10:55

Iemand nog puzzelstukjes ruilen?

Insignificant_Cunt | 01-10-09 | 10:54

Teun van het Tuinpad | 01-10-09 | 10:52 Gehakt niet, koffie wel. En veel kopen want puzzlestukjes bij elk tientje.

zeg maar jansen | 01-10-09 | 10:53

Over de kwaliteit durf ik geen oordeel te vellen, maar haal al twee jaar geen vlees, groente of vis meer bij de AH. Simpelweg omdat ik het niet te vreten vind.
.
Als hele volksstammen die meuk wel naar binnen willen proppen: so be it.

koyt | 01-10-09 | 10:52

@Cortes | 01-10-09 | 10:42: Op zich niets mis mee, op die manier gooien ze ook niets weg. Maar onpraktisch is het wel. Kennelijk was ik één van de weinigen die blikjes Ice-Tea kocht, wat dat hebben ze doodleuk uit het assortiment geknikkerd. En zo gaat dat met wel meer producten.
@Rector Reflector | 01-10-09 | 10:47: Als het je niet om de handscanner te doen is, neem dan helemaal geen bonuskaart. Die 'korting' krijg je toch wel.

Fleauxe | 01-10-09 | 10:52

Nou, dat zal wel geen hamsteren worden vandaag..

Teun van het Tuinpad | 01-10-09 | 10:52

Hulde!
+1 voor Slavakto trouwens, ga d'r graag heen als slagerszoon zijnde!

Harvester | 01-10-09 | 10:51

hulde, pure waarheid. Maar gaat dit iets veranderen?

Bluebook | 01-10-09 | 10:50

Iemand heeft verlies geleden op zijn aandelen Ahold?

kapotte_stofzuiger | 01-10-09 | 10:50

vak118 | 01-10-09 | 10:42
levende beesten zijn zo lastig in je pan. We blijven omnivoren, al mag je van mij gerust verder grazen.

Brakke Obama | 01-10-09 | 10:50

Mja, was ooit bij de Keuringsdienst van Waarden als ik het goed heb. Dat rundvlees van AH komt uit Afrika en wordt soms tot meer dan een jaar diepgevroren in loodsen bewaard en op Allerhande wijze gemengd met vlees van verschillende kwaliteit en prijs.

Ik moet zeggen dat ik ook niet echt fan ben van de smaak v/d gehakt. NL is sowieso geen gehaktland, moet je eens in de VS kijken wat ze allemaal voor soorten in vetperc. en kwaliteit hebben! AH Excellent Biefstuk uit Zuid-Amerika is dan wel weer redelijk te doen voor de prijs.

_ILT_ | 01-10-09 | 10:50

Wilbrink, daar maken we gehakt van, denken ze nu bij AH

Bolhoed | 01-10-09 | 10:50

LOL @ New Kids On The Block T-shirt op de pica! NKOTB 4 life!

Hyperkritisch | 01-10-09 | 10:49

@Felix: Als je weet dat het vlees slecht is, waarom koop je het dan?

Je moet bij AH gewoon goed uitkijken wat de UHD is, verder verkopen ze - volgens mij - wel goed spul. Ze hebben in ieder geval de meeste keus in biologische producten.

Enenem | 01-10-09 | 10:49


yokiamy | 01-10-09 | 10:35 Eén van de 170 beste slagers van Nederland bedoel je.

Elk slagersclubje heeft zijn eigen doorgestoken kaart verkiezing.

Willianus Wortelus | 01-10-09 | 10:47

lol de appie slecht gehakt. dan is de beste man nog nooit bij de vomar (vomit) bakkerstraat Haarlem geweest. daar moet je rennend het vlees pakken omdat het uitzichzelf weg wil lopen, vreten over datum/verrot en dan de arrogante gasten op het hoofdkantoor als je gaat klagen
.
het kan dus altijd slechter.

weedo | 01-10-09 | 10:47

+1 voor Felix Wilbrink. AH gehakt is onvoorstelbaar aangelenkt met water.

Kutwijf Bert | 01-10-09 | 10:47

Fleauxe | 01-10-09 | 10:36
Het bonuskaartsysteem is inderdaad in het leven geroepen om het koopgedrag van geregistreerde klanten te onderzoeken.
Nu kan ik mij voorstellen dat potentiële bonuskaarthouders helemaal niet met naam en toenaam geregistreerd willen staan in wat voor database dan ook.
Welnu, ik heb de oplossing!
Vraag een nieuwe kaart aan bij de servicebalie. U ontvangt direct een bonuskaart en een registratieformulier.
Het lieve meisje achter de balie vraagt u vriendelijk het formulier zsm volledig ingevuld weer bij haar in te leveren. En dan nu mijn tip..
DAT DOET U NIET!
Geen haan die ernaar kraait, u bent niet geregistreerd en mag toch meedoen met de korting! Geweldig systeem, ik doe het zo al jaren.

Rector Reflector | 01-10-09 | 10:47

ik wacht op een reactie van AH

watsinneneem | 01-10-09 | 10:47

lol @ llink statement en newkids tshirt
ik wil ook zown shirt jong, KUDT!
OT: appie h verkoopt toch alleen maar veel te dure rotzooi?
ik kom er al heel lang niet meer in ieder geval

OHFOURSIX | 01-10-09 | 10:45

Hier werd een C1000 (met redelijk goed vlees) verdrongen door Albert Zwijn met zijn gore troep.

Hölzenbein | 01-10-09 | 10:44

A-H is in NL supermarktland in ieder geval de meest a-sociale onbetrouwbare partner naar leveranciers toe, weet ik uit ervaring....

laardepul | 01-10-09 | 10:42

@ecologiste 10:18
Wanneer het op timing aankomt, heb ik gewoon een feilloos zesde zintuig als er vrouwen in het spel zijn. Neem aan dat het daardoor komt.
Of het was het was gewoon ontzettend voor de hand liggend om met een non-reactie op een non-topic te reageren, dat kan ook.

koolteer | 01-10-09 | 10:42

Dito qua kipfilet bij AH. Die is zo volgespoten met water, dat verwarmen de kipfilet tot de helft reduceert.
Brrr. Gewoon stoppen met dode beesten eten.

vak118 | 01-10-09 | 10:42

Water met wat vleeschmoleculen is niet zeau lekker nee...

Stroopdoos | 01-10-09 | 10:41

Vlees in NL-supermarkten is BAGGER, bij de meeste slagerijen ook trouwens. Voor goed vlees moet je echt de grens over. Ik heb sterk de indruk dat de NL-dieren te snel en te slecht vetgemest worden en dat het eventuele kwaliteitsvlees wordt ge-exporteerd.
Haal voor de vergelijking eens een goede biefstuk in België (bij de slager) en bak hem "saignant" (voor de meeste NL'ers: laat hem bakken).

Brakke Obama | 01-10-09 | 10:41

de mannen maken zich nogal druk om hun vleesje zie?

weaktalk | 01-10-09 | 10:40

Maar zeg eens eerlijk GS, is het nu nog steeds kwamkwammertijd?
ik ben benieuwd naar de omroep Powned, als dat kwalitatief net zo hard achteruitgaat

yokiamy | 01-10-09 | 10:40

Ik ben niet impressed. Het copy paste stukje hier op GS lijkt wel een forumpost van Fok. Niet onderbouwd genoeg.
Verder ben ik het er wel mee eens dat we meer vlees moeten halen bij de echte slager. Probleem is dat die na 6en dicht zijn.

Echt He! | 01-10-09 | 10:40

Mijn vertrouwen in het gehakt van AH is net zo groot als mijn vertrouwen in het 'nieuws' van Televaag en Privé.

Frederik Puntdroad | 01-10-09 | 10:39

@Noya, erg slecht ingelicht ben je.
C1000 bewerkt altijd het vlees terplekke, een zo laat mogelijke snit (als je dat teminste begrijpt).
Vlees verwerken in een worst of gehakt... tuurlijk,... dat is inderdaad kwaliteit.
Ik nodig je graag uit,...

Henkie_spenkie | 01-10-09 | 10:39

@tafkaFM | 01-10-09 | 10:38: Feiten zijn feiten, ook oude feiten.

Fleauxe | 01-10-09 | 10:39

Henkie_spenkie | 01-10-09 | 10:30
Laten we nu geen discussie beginnen over smaak, daar ik vandaag niet in een twiststemming ben.
Ook al valt er niet over te twisten.
Overigens Henkie, wat ik wilde zeggen heeft synchronicity | 01-10-09 | 10:35 in slechts twee zinnen prachtig verwoordt.

Rector Reflector | 01-10-09 | 10:39

Cortes | 01-10-09 | 10:32
Dat valt erg mee. De groente is in de nederlandse supers juist van erg goede kwaliteit vergeleken met de rest van europa. Om over spaanse supermarkten maar helemaal te zwijgen, daar stinkt het standaard een uur in de wind, vanwege de 'verse' vis die daar zo ongeveer over de hele breedte van het pand uitgestalt ligt. De groenten zijn daar zijn vaak van die verschrompelde kropjes ijsbergsla of bruin uitgeslagen broccoli, die laat je ook liever liggen.

Elmauro | 01-10-09 | 10:38

Het lijkt wel of ik een stuk van een Margriet-redacteur-met-een-slok-op aan het lezen ben.
"Haal uw biefstuk bij de Keurslager": is dat de vernieuwende journalistiek van GeenStijl? Wat een vertrutting.

tafkaFM | 01-10-09 | 10:38

btw. hoe kritisch zijn die kinderen van Felix? Niet echt gezond denk ik :P

Santje plankton | 01-10-09 | 10:37

Alsof het gehakt van de echte slager zoveel te beter is.
Het is (binnen de slagerij wereld) algemeen bekend dat gehakt de perfecte plek is om het vlees van de vorige dag te verwerken.
Zodra het niet meer 'mooi' staat in de toonbank gaat het of in de worst of in het gehakt.

en de grote jongens als AH, Dirk, C1000 etc krijgen hun vlees rechtsreeks van de industrie. Dus meestal een dag verser met dezelfde inhoud, want die is voorgeschreven.

En ja ik heb ervaring in de slagerij... vele jaren.

kortom een balletje AH gehakt smeakt eak prima

noya | 01-10-09 | 10:37

Gemalen botten waar water is ingespoten om het te verzwaren.. al jaren zo, en gaat vast niet veranderen!

Santje plankton | 01-10-09 | 10:36

@Kobus Kloothamer | 01-10-09 | 10:30: De Bonuskaart bestaat niet, die korting krijg je toch wel. Let maar op, als je de kaart vergeet, dan heeft Truus achter de kassa er altijd nog wel ééntje liggen. Dat systeem is louter en alleen bedoeld om te registreren wat je koopt, zodoende kunnen ze het assortiment aanpassen. Stukje bij beetje vervangen ze alle A-merken voor huismerken. En dankzij die bonuskaart weten ze precies welke producten als eerste moeten worden vervangen.
Voordeel? Wel, om het lichte bedrog goed te maken heeft AH de handscanner ingevoerd. Die krijg je alleen mee op vertoon van een bonus-kaart, zodat de klant ook nog een lolletje heeft.

Fleauxe | 01-10-09 | 10:36

Over smaak valt niet te twisten... Een pannetje spagheti is imho uitstekend te maken met rundergehakt van de AH. Is imho helemaal niks mis mee...

synchronicity | 01-10-09 | 10:35

Toevallig heb ik deze week op RTL4 (EditieNL) om 18.15 een stukje gezien waarin vlees van de keurslager wordt vergeleken met supermarktvlees van AH.
.
Een vooraanstaand restaurant in Adam heeft de boel bekeken en kwam tot de conclusie dat de consument groot gelijk heeft dat het zijn vlees bij de AH haalt aangezien ze beiden even slecht zijn.
Wilt u echt vlees? dan dient u naar een ambachtelijke slager te gaan die nog zelf slacht, zodat u niet met een stukje slachthuisvlees naar huis wordt gestuurd.
Toevallig zit er in mijn woonplaats de beste van Nederland.

yokiamy | 01-10-09 | 10:35

Volgens mij heeft die Wilbrink gewoon verwende kudtapen thuis rondlopen.

Multiflauwekulti | 01-10-09 | 10:35

jaja en wie gaat dat betalen

veel vaak en vet | 01-10-09 | 10:35

Nou, dan koop ik mijn gehakt toch niet bij de AH, kan mij het ook jeuken, alsof het me kan interesseren....

Vloberto | 01-10-09 | 10:35

Ik zou graag willen weten wat er precies mis is met het gehakt van AH.
Bacteriën? Bedorven? Verkeerd vlees?
Alleen maar roepen dat het niet goed is dat kan iedereen. Ik verwacht van een journalist achtergrond informatie die klopt en niet zo maar wat gillen.
Ga je werk doen.

Boomschade | 01-10-09 | 10:34

Suupke | 01-10-09 | 10:21
Grasgriezel | 01-10-09 | 10:28
Om nu tig kilometer om te moeten rijden om een deutch stukske vlees te kunnen bemachtigen, gaat mij en ik denk velen met mij een brug te ver.

Rector Reflector | 01-10-09 | 10:33

Suupke | 01-10-09 | 10:21
En meer keus, niet te vergeten. Zoveel soorten ham en spek bv dat je met je aarzeling het personeel aan het ergeren kunt brengen.
.
De biologische tartaartjes (en het dure gerijpte vlees) zijn wel okee bij AH, maar het biol. HoH gehakt bijvoorbeeld, daar kun je geen fatsoenlijke bal mee maken. Altijd uiteraard het maximaal wettelijk toegestane vetpercentage erin en ze halen dat vet uit de goorste delen, te oordelen naar de smerige smaak die het aan het geheel meegeeft. Leve de buurtslager.

sockpuppet | 01-10-09 | 10:33

AH is geen slager en al helemáál geen bakker. Maar ja, mensen uit de randstad zijn te lui en te dom om het verschil te proeven. Dus Appie, ga lekker door met de rotzooi verkopen. Blijft er meer goed vlees over voor de verstandige mens.
-
Ps; niemand kan er zeker mee zitten dat het vlees van AH door een geïndustrialiseerde holocaust-machine is getrokken? Het is fout vlees, punt uit.

Fleauxe | 01-10-09 | 10:32

@Cortes | 01-10-09 | 10:21
Sekâh! "De tering Rutger" Da's nie aardig ...

Kobus Kloothamer | 01-10-09 | 10:32

Eens, doe uit principe geen boodschappen bij AH. Wordt wel steeds lastiger, want ik moet steeds verder rijden... Vlees bij AH is inderdaad bagger.

WillemWordtWakker | 01-10-09 | 10:31

@Rector Reflector

U heeft geen smaak?

Henkie_spenkie | 01-10-09 | 10:30

Stiekum llink kijken he... Groot fan daar op kantoor?

pykenike | 01-10-09 | 10:30

Maar met de bonuskaart én de airmiles is het wel lekker goedkoop! Toch?
* alvast Norit koopt *

Kobus Kloothamer | 01-10-09 | 10:30

Goeiemorgen iedereen.

MrTycho | 01-10-09 | 10:29

Felix heeft een punt alleen zijn naam niet mee.

Teun van het Tuinpad | 01-10-09 | 10:29

prima te gebruiken voor soepballen

vostro | 01-10-09 | 10:28

@ StinkendeRoede | 01-10-09 | 10:16
Welnee, GeenStijl moet weer even reclame maken voor baasje Telegraaf.

korte kater | 01-10-09 | 10:28

Ah, dat New Kids t-shirt, stom toeval zeker dat er vorige week een filmpje op de site stond he?

Vote/View | 01-10-09 | 10:28

Ik haal mijn vlees in Duitsland, want bij de slagers hier verkopen ze ook (oude) troep.

Grasgriezel | 01-10-09 | 10:28

Ikzelf ben een trouwe AH-gehaktklant en ik herken mijn stukske vlees niet in de anti-tirade van dhr. Meurs in spé.
Overigens, tijdens het rullen van het gemalen vlees komt inderdaad wat vet en vocht vrij. Eén en ander is vrij eenvoudig op te lossen: afvloeien!
Ik moet bekennen dat ik het gehakt normaliter vooral gebruik in pastasauzen.
Dat betekent dat ik geen mening kan ventileren over de smaak en bereiding van een AH-balletje à la 'grandmère'.

Rector Reflector | 01-10-09 | 10:28

'Het is een misdadige organisatie.’
Felix Wilbrink +1

Tobi | 01-10-09 | 10:27

Een beetje aanraden om vleesch bij de slagert te halen, allemaal leuk en aardig, maar waren jullie niet die lui die E 4,50 neertelden voor een broodje garnalen?
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2008/06/...
* stikt van het lachen *

You-On-A-Gin | 01-10-09 | 10:26

Cortes | 01-10-09 | 10:23
Dat lijkt me een prima tijdstip! Aangezien ik u allen verlaten ga.
Het is tijd om te gaan, helaas.
mazzel.

Biep | 01-10-09 | 10:25

T vlees bij de AH is ook daadwerkelijkt e goor voor worden in vergelijking met andere supermarkten. Ga een naar Duitsland vlees kopen, daar geven ze het goede voorbeeld. Veel lekker en immer billig!

Suupke | 01-10-09 | 10:21

Kortom, we gaan Appie, Scheringa en de PvdA slopen!!!

fuckje | 01-10-09 | 10:19

feiten aub... welk vlees? gehalte vleeseiwitten, vetten, toegevoegde stoffen? bewaring? bacteriën? vragen, vragen, vragen,...

Zyprexa20mg | 01-10-09 | 10:19

Bizar om te lezen, maar alles is bijna waar.. Gehakt is altijd zooi en troep..

Zal er trouwens geen gehaktballetje minder door eten..

waterpolo | 01-10-09 | 10:19

@ koolteer | 01-10-09 | 10:14

Hé heben we misschien wel op hetzelfde moment onafhankelijk van elkaar "open deur intrappen" cq "open deur ingetrapt" ingetypt.
One chance in a billion or more!

ecologiste | 01-10-09 | 10:18

Goeie God, HACHEÉ!

Biep | 01-10-09 | 10:17

Mwoah, is het de fout van de Albert Heijn als de klanten er zelf voor kiezen om dat gehakt te kopen omdat het goedkoper is dan het goede spul?
Hoog gehalte Azijn bij deze meneer.

brp | 01-10-09 | 10:17

Biep, kom er maar in!

Rector Reflector | 01-10-09 | 10:17

Hij zei niet misdadig hij zei: het product is een leugen.
Misdadig? Nee, dat gaat te ver.
Felix Wilbrink

Geert W | 01-10-09 | 10:17

"Mijn kinderen wilden het niet eten" verwende misbaksels....
gezien vlees het lekkerste is van de maaltijd, moet er minimaal 6x per week vlees op het bord liggen... spijt me, maar ik ga niet 5x zoveel betalen, zo eenvoudig is het nou eenmaal, wanneer je niet 5x modaal verdient.

dragontje | 01-10-09 | 10:17

Ruim je bureau ns op, kansloze bende daar op HQ.

Zoutige | 01-10-09 | 10:17

Nog eventjes, en GeenStijl gaat de Partij voor de Dieren steunen. Ik begrijp er werkelijk niets meer van.

StinkendeRoede | 01-10-09 | 10:16

Zou iemand die wc even door willen trekken!

azijnseikerT | 01-10-09 | 10:16

Niet alleen appie; andere supermarkten verkopen dezelfde meuk

Grisha Eisenov | 01-10-09 | 10:16

Simpel dat de Televaag daar nu mee komt. Dat hadden ze tientallen jaren geleden ook al kunnen doen. Kortom gewoon compleet ongeloofwaardige Felix Wilbrink die gewoon ook nog eensch een open deur intrapt.
NL-ers hebben i.h.a. geen enkel gevoel en intuïtie voor kwalitatief hoogstaand eten, ondanks de zeer vele eetprogramma's op tv. Er is simpelweg geen traditie hier.
Zo dan ben ik hier weer klaar mee.
Goeiesmorgens.

ecologiste | 01-10-09 | 10:15

Dan te denken dat AH onder de supers nog een van de minst slechten is. Vlees van de Dirk (o.i.d.) is nog veel erger.

Nee dus! | 01-10-09 | 10:14

Water is nat
Vuur is warm
Bos is een leugenaar
AH-vlees is smerig

Open deuren intrappen is te makkelijk.

koolteer | 01-10-09 | 10:14

NKOTB shirt op achtergrond! :D

Koopie | 01-10-09 | 10:14

Een slager is een uitstervend ambacht,en dat komt doordat de nieuwe generatie een totaal andere smaak heeft,dat zaken als Mac Donald zo goed lopen zegt genoeg,allemaal rotzooi,en smaakversterkers.
Ga liever naar een slager en haal eens een echt stukje vlees.

fleurtje | 01-10-09 | 10:14

Vlees moet er "mooi" uitzien in de supermarktschappen. Dat gaat ten koste van de smaak/kwaliteit. Niets nieuws, toch?

MiLKUNi | 01-10-09 | 10:13

Je moet gehakt ook niet in een wc-pot bereiden!

uninvited guest | 01-10-09 | 10:12

hahaha daar zal Albert blij mee zijn. Op het matje kommen, Paradijs!

spin81 | 01-10-09 | 10:12

LOL@ pica!

fuckje | 01-10-09 | 10:12

Daarom heeft een ceeduizend een eigen slager!

Prut spul verkopen ze bij Appie Geijn

Henkie_spenkie | 01-10-09 | 10:12

toch al langer bekend?

Bartholomew | 01-10-09 | 10:11

GeenStijl is natuurlijk sowieso een groot fan van alles wat met de Telegraaf te maken heeft...

Vliegenvanger | 01-10-09 | 10:10

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken